Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Viszlát, tejeskávé!

2007.03.09. 19:57 Bede Márton

Ha már Roberto Carlos volt szíves meghallgatni a tanácsunkat, és ahogy azt csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, júniusban elhagyja a Real Madridot és a csúcsminőségű futballt, búcsúztassuk el méltóan.

Roberto Carlost a futballistát sokáig lehetett szeretni, Roberto Carlost az embert viszont saját csapata drukkereinek is bajosan. Sajnos ő egy köcsög. Egyetlen jófej megmozdulása rémlik csak, amikor jellegzetes kappanhangján azt nyilatkozta valamelyik spanyol tévének, hogy "yo no soy negro, yo soy café con leche", ami magyarul annyit tesz, hogy "én nem néger vagyok, hanem tejeskávé". Sokszor volt arrogáns és durva, a nagy szájával pedig egész pályafutása alatt nagy bajok voltak. A legviccesebbet az utóbbi két szezonban nyújtotta, amikor szinte barcelonai kedvenc lett azzal, hogy hetente jelentette ki, mikor is előzi meg a bajnoki tabellán csapata a katalánokat. "Karácsonyra", "márciusra", "az nevet, aki a végén nevet", és speciel ezzel az utolsóval tényleg fején találta a szöget.

Roberto Carlos valamikor a Madrid három és fél évvel ezelőtt kezdődő mélyrepülése elején vesztette el hitét a futballban, talán akkor - bár öreg még nem volt - már elmehetett volna pénzt keresni az arabusokhoz, vagy levezetni Brazíliába. Akkor csak olyan emlékeink maradtak volna róla, mint az a legendás 1997-es szabadrúgása a franciáknak, amely olyan mélyen van beleégve a fuballbuzik kollektív memóriájába, mint Gordon Banks 1970-es védése vagy Maradona keze. Erről a lövésről komoly fizikusok írtak cikkeket, és tényleg nem lehet vele betelni.


Volt neki egyébként egy Magyarországon kevésbé ismert, Madridban azonban legalább ennyire híres gólja, amiben ugyan benne volt a kapus is, a látványból azonban ez nem sokat von le.


Akinek meg még több kell, az nyálazza végig az alábbi nyolc perces összeállítást a kiskopasz legnagyobb góljaiból. Az elején van egy még a Palmeirasos korszakából, amit majdnem a kezdőkörből rúg.


Ahogy azonban múltak az évek, úgy szaporodtak a hibák is. Az első igazán emlékezetes 2004 novemberében jött, ráadásul pont Eto'oval szemben. (Az alábbi videón 03:10-nél.)


A 2006-os vébén a brazilok kieséséről ugyan nem csak ő tehetett, de arra azért minden honfitársa örökké emlékezik, hogy ha nem derogál neki futni néhány métert Henry mellett, akkor a franciák nem jutottak volna vezetéshez.


Az utolsó csepp a pohárban a Bayern ellen az ötödik másodpercben eladott labda volt. Korábban kellett volna abbahagyni, akkor legalább hibátlan játékosként maradt volna meg mindannyiunkban, nem egy hisztis primadonnaként.

11 komment

Címkék: videó real madrid roberto carlos

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr2544836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vattafák 2007.03.11. 23:11:43

csak gyanítom, hogy a madridi eredménytelenség hátterében a sok apró-cseplő ügy között jókora szerep hárul hősünkre is. őskövület, bizonyára megvan a kellő öltözői befolyása. az, hogy küzdeni nem akar, látható a pályán. ha hozzátesszük, hogy jól tejel a szerződése, eredményeség ide vagy oda, máris eljutunk a változások ellen dolgozó aknamunkáshoz.
képtelen voltam megérteni, miért volt sürgős Calderonnak meghoszabbítani Carlos szerződését, különösen annak fényében, hogy volt olyan ostoba, aki fizetett volna érte (Chelsea), illetve ott ül a kispadon Raul Bravo.

vénólánzsahleF 2007.03.12. 02:02:56

roberto carlos a vigyorgó brazil generáció tagja (cafú, aldair, bebeto, ronaldo, ronaldinho stb.), ők akkor jáccanak jól, ha jó a kedvük, márpedig a margitban már évek óta senkinek sincs jó kedve.

Joaquin 2007.03.12. 03:36:28

vénólánzsahleF 2007.03.12. 02:02:23

Ebben lehet valami. Példa erre a korban eltérő Robinho esete is. A Madrid valahogy a mélybe húzza az embereket... Cannavaro... Diarra... Emerson... Robinho....

Füles 2007.03.12. 08:00:00

Azért a Robey még mindig a legtöbbett hajtó madridos. A Becks után. viszont a Capello egy hatalmas baklövés volt...

NORBERT · http://norbert.blog.hu 2007.03.12. 08:21:31

Sztem fules, egyaltalan nincs igazad, vagy elvakult margit-fan vagy, vagy nemtom, de telleg nem beckham es carlos a legtobbet hajto... plane nem most, h mindekettojuk utja mar csak kifele tart

MG 2007.03.13. 10:24:07

Fules!

Egyetertek,pedig en nem szeretem Beckhamet,de a hozzaallasa peldaerteku,emberileg is nagyon tisztelem,ellenben a sok hulyevel aki a mediaban olvassa a rengeteg pletykat rola es ez alapjan azonositja be,de meccset meg nem latott.
Pl. ez a blog resz is,h R.Carlos emberileg egy kocsog.Arrol most nem is mondok semmit,h mennyit adakozott es segitett az embereken + nepszerusitette a futballt,errol sokat lehetne beszelni.Az egyik legsportszerubb jatekos aki valaha lattam focizni,mindenkinek vannak kisiklasai,neki pl. Eto'o labanak osszerugasa mikor a biro nem latta,de ettol fuggetlenul mindig tisztan jatszott,nyilatkozataiban meg foleg kerulte az osszetuzeseket.A media krealmanyait nem veszem ide.O egy uj hatved tipust hozott be a fociba,ez szerintem fantasztikus.
A Real Madrid problemaja igen osszetett,valoban kozrejatszanak a jatekosok is,akik mar nem testzik ki a lelkuket a palyan,de Carlos sosem volt az a lazsalos tipus,az utobbi evekeben is rendre vegigrobotolta a meccseket.Persze nem a regi,serulesek mindig elkerultek,de most ezek is elojottek,oreg mar,jol teszi,h abbahagyja,a csapata erdekeit helyezi eloterbe,mert vele meg igy is hosszabbitottak volna.
Na elenezest,csak ez a kocsog kicsit bokte a csorom,nyilvan tiszteletben tartom a velemenyt,csak ugye ervek nem voltak mellette,igy teljesse szerettem volna tenni a kepet.

Fefe 2007.03.13. 12:04:49

Cikkíró kis kuka. Barátom, te nem vagy tiszta az tuti... Mindenki gondoljon arra amire akar...

Fieldvik 2007.03.13. 16:29:34

Nem tudom ki írta ezt a cikket,de az biztos,hogy az "égegyadta" világon semmit sem ért a focihoz,ill.olyan rossz emberismerő,mint senki más!Hogy lehet olyat mondani egy akkora klasszisról,mint Carlos,hogy ő egy "köcsög"?!És mi az,hogy mint embert a saját szurkolói is bajosan szerették?!Megpróbálod beállítani egy aljas,sunyi játékosnak,miközben saját magad cáfolod meg azzal a kijelentéssel,hogy:"Az első igazán emlékezetes 2004 novemberében jött".Hány éves is volt ekkor már Carlos?Hány éve tartott már a pályafutása?Ha tényleg ennyire "köcsög" ember,akkor miért csak 3 éve volt az első igazán emlékezetes aljassága?És hol a többi?Ezeken elgondolkodhatnál igazán mielőtt cikkíráshoz kezdesz!Ja és legközelebb a cikk megírása előtt ne felejtsd el levenni a Barcelonás szemüvegedet!Mert tudod egy jó újságíró arról ismerszik meg,hogy az írásaiból nem derül ki egyértelműen,hogy melyik féllel szimpatizál!Habár az újságírótól Te még nagyon-nagyon messze vagy!

nyest 2007.03.14. 13:16:23

Én ugyan sosem szerettem különösebben Carlost, de a cikk írója nem gyengén negatív irányban elfogult vele szemben. Az egyik legsportszerűbb játékos akit valaha láttam.

Deansdale 2007.03.19. 15:06:44

Emlékszem amikor valaki esernyőcsellel átverte, ő meg utána odament és gratulált :) Valamelyik VBn volt, talán Koreában.
Ettől függetlenül nem kéne fikázni a cikkírót, pár dologban igaza van.

tb 2007.03.19. 15:32:52

2002-ben volt a törökök ellen, nem esernyőcsel volt, hanem olyan, amilyet Ardiles csinált a Menekülés a győzelembe című filmben
azt tegyük hozzá, hogy Carlos mielőtt gratulált volna, előbb jól felrúgta
süti beállítások módosítása