Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, #33 - Kitisztult a kép

2010.05.04. 22:10 mocsing

Csúcsra ért a Bayern, a küszöbben esett hasra a Dortmund, átváltozott a Hannover, szomorú önmaga maradt a Hertha, megcsinálta bravúrját a Freiburg, a Bochum meg lefelé száguldva a lejtőn továbbra is tanácstalanul gondolkodik a lassítást illetően. Nagyjából ennyi, persze mindegyiket kicsit árnyaltan kell kezelni, mert ha a Schalke-t összességében dicsérjük és nem ekézzük a kihagyott salátásziccer miatt, akkor a BVB-hez is kicsit hasonlóan illene hozzáállni. Van bőven kit köpködni, ha már. Egyébként a szezon egyik legpikánsabb csemegéje jön majd a Hannover-Bochum kiesési rangadóval, miközben mindketten kicsit a Köln nürnbergi vendégjátékát figyelik. Bónusz üdítő kérdés a nagy melegben: van még egy olyan keret a bolygónkon, vagy akár az egész univerzumban, ahol a legdrágábban beszerzett tag a leghaszontalanabbakkal van stabilan egy súlycsoportban? (Nincs).

Meglesz majd a megfelelő felület a Bayern idei (Bundás-)teljesítményének értékelésére, leginkább az ujjaimban bizsergő, ámde betűkké ez idáig legkevésbé sem manifesztálódó True colours – Louis van Gaal című poszt alatt, most inkább beszéljünk a meccsről, már csak azért is, mert nyilvánvalóan nem lehet róla sokat mondani.
Nagy meglepit senkinek nem okozott a Bayern erőlködés nélküli győzelme, valószínűleg Wosz lelke mélyén is annyi fogalmazódott meg, hogy hadd ne egy Hannover-féle hetessel indítsam a karrieremet. Teljesült. Arra jó volt a történet, hogy a triplázó Müller szinte garantáltan verje Gomezt idén, sőt, ha kanadaiul nézzük a helyzetet, akkor Olic is, bár ez most semmit nem változott. Bayern-Bochum 3-1



Elég gyürkőzős meccs lett a Schalke-Werderből, enyhén szólva is csalódást keltő teljesítményt láthattunk a hazaiaktól, akiknek ezek szerint egy fickándozó Özil is megoldhatatlan feladatot jelent, arról nem is beszélve, hogy rossz nézni, mennyire nincs kivel összejátszania Farfánnak. Özilhez még egy apró gondolat: idén már tizenhét gólpassznál jár, ami mellé rúgott is 9-et. Durva egyébként, ha összeadjuk Marin (4 gól + 14 assziszt) és Pizarro (15+3) adataival - a Werder 70 góljából így összesen nyolc olyan volt, amelyikben egyiküknek sem volt szerepe. Frings újból kimagasló játékot nyújtott, azért úgy, hogy Rolfes már biztosan nem megy a vb-re, Löw aligha örült ennek. Schalke-Werder 0-2

Apropó, Löw! Az egyre inkább rocksztár kinézetű Torsten jelentette mind kényelmetlenebb, már csak egy kalapáccsal helyrepofozhatónak tűnő szitun kívül mindenki Jogijáról kiderült, hogy a sálja által sugalltakkal ellentétben tökös legény és valóban meg fogja csinálni, amit nem hittünk: otthon hagyja Kurányit. Hacsak nem szakad le addig Klose és Podolski mindkét lába tőből, bár valószínűleg alternatív javaslata akkor is lenne neki, Benny Lauth, ilyenek. Plusz a friss hír, miszerint Adler bordája keresztülhúzta a jó René vb-ről szőtt falra hányt levesét, újabb probléma. Az biztos, hogy nagy egyetértés össz-szurkolói szinten nem lesz a kezdőcsapatot illetően, a kapitány által elképzelt tizenegyből nem lehet ott a kapus és egy védekező középpályás, a két legnagyobb Liebling atomfos idényt tudhat maga mögött, két gólerős csatárt itthon hagy, közben meg mindenki várja, hogy a hiányposztra hívja be a korábban kitett, régi kedvencet. Baszott nagy katyvasz lesz ebből és akkor még hol van a hátvédsor, jajj-jajj.

Aki azt gondolja, hogy a Bremen számára így már megvan a dobogó, az elvileg téved, de szerintem nem. Mind a Leverkusen, mind a Dortmund utolérheti, sőt, előbbi meg is előzheti még őket, azonban Schaafék szépen be fognak húzni otthon minimum egy pontot a Hamburg ellen, amellyel a Bayernhez hasonlóképpen gyakorlatilag megnyert pozícióba kerülnek: vereségük mellé öt góllal kellene nyernie a Kusennek Mönchengladbach-ban. Annak a Kusennek, amelyik otthon nem tudta megverni a Herthát, ráadásul a Berlin végig több helyzettel gazdálkodhatott. Ez a Hertha tehát, amelyik csont nélkül esett ki. Szóval érti mindenki. Az elbúcsúztatott Kroos nagyon fog hiányozni a Bayerből. Leverkusen-Hertha 1-1

Hajnal március 20-a után végre megint végigjátszott egy Dortmund-meccset (így már egész pontosan négy teljes Bundás-meccse van idén), és ahogy másfél hónappal ezelőtt, úgy most is védekező középpályásként kapott szerepet. Aki szerint jó lesz ez neki hosszú távon, az jelentkezzen! De a lényeg nem ez, hanem hogy a Wolfsburgot nem tudták megverni, amivel az igazán nagy hőstett idénről garantáltan elmarad.  Dortmund-Wolfsburg 1-1
Dzeko gólja azért nem rossz:

A Hamburg otthon gyepálta el a Nürnberget (HSV-Nürnberg 4-0), ami azért érdekes, mert a bajorok így a tizenötödik Hannoverhez képest kettővel kevesebb ponttal és ugyanolyan gólaránnyal állnak a 16. helyen. Tehát, amennyiben a következő fordulóban a Nürnberg megveri a Kölnt, Slomkáék meg ikszelnek a szintén kiesés szélén lévő Bochummal, jöhet a matekozás. Már csak amiatt is van egy nagy csavar a történetben, mert hiába kéne mindenkinek minél több gólt rúgva elérnie azt, amit, a nürnbergieknek a félelmetesen gólszegény meccseket játszó és azokon relatíve nagyon kevés gólt kapó kölnieket fogadják, akik ráadásul az idegenbeli eredményeket mutató tabella alapján nemzetközi kupás helyen állnak.

Amit a Freiburg az utóbbi másfél-két hónapban véghez vitt, hogy legutóbbi hét meccsén szinte biztos kiesőnek tűnve csak egyszer kapott ki és végül megcsinálta, hogy az utolsó forduló teljesen tét nélküli legyen – ezt aligha gondolták sokan róluk. A korábban már általunk is kiemelt Idrissou megint elég fontos láncszem lett, és noha egy sötét sikátorban nem nagyon szívesen futnék össze vele, sorsdöntő góljain csettintve fogom senki által nem hallhatóan beajánlani valahova, ahol más célokért is küzdhet, de legalábbis a bennmaradásért nem kell. Elismerem, ezt nem néztem volna ki Robin Dutt csapatából. A Hannovertől még nem tudunk ennyire elájulni, mert ez a mostani 6-1 ugyan brutális, de egy sóhajt se fog érni, ha végül kiesnek. Köln-Freiburg 1-1, Hannover-Gladbach 6-1

Volt még egy Frankfurt-Hoffenheim (1-2) is, amely egyetlen élő ember mindennapjait sem rázta meg, nem úgy a Stuttgart-Mainz (2-2), amelyen legalább néhányan dühösek lettünk (volna, ha látjuk), amiért agyatlan Cacau-nak éppen az öt perce beállt Szalai bokáján kellett tompítania. Ádámunk így biztosan hiányzik az utolsó fordulóban, kár érte. Nagyon jó helyen van most, Perez bácsi, tényleg ne tessék nagyon sokat kérni érte, tessék egyszer az életben nem egy baromarcúnak lenni. Köszönjük.

A Tor des Spieltags témakörhöz három góllal szeretnénk hozzászólni: előbb a hannoveri Pinto, majd a mainzi hátvéd(!) Fathi, végül az Európa Ligában hét közben egy bombagóllal már bemutatkozó Petric produkcióját gondoltuk érdemesnek kiemelni. Íme:

A forduló valamennyi mecsének összefoglalója megtekinthető itt, illetve itt a tabellának, itt meg a góllövőlistának lehet utánanézni.

96 komment

Címkék: német bundesliga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr621975140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.04. 23:27:33

Hát, ha a BxB utólérheti a Werdert, akkor mi is lehetünk még bajnokok :)

Illik megemlítenem, hogy Kircher sporttárs 0-0-nál elnézett egy tizenegyest. Nem feltétlenül jelentős, elvégre a Hertha ellen is hasonló történt.

De majd a szezonban még kiegyenlítődik, azt mondják.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.05.04. 23:34:08

Nem kötekedésképp, mert ismét kiváló post, de ha összeadjuk a gólokat és gólpasszokat, akkor nem feltétlen azt a számot kapjuk, hogy hány gólban játszott szerepet az adott 3 játékos az értelemszerű átfedések miatt. Pl.: lehet - elég valószínű -, hogy Özil kiosztott Pizarro-nak vagy 10 gólpasszt:)

slowmotion 2010.05.04. 23:53:03

@_Maverick: nekem pont ugyanez jutott eszembe :)

ih bín ájn bájener 2010.05.05. 07:35:47

Már rohadt kíváncsi vagyok a német vb-keretre. Ha Klose és Podolski kezdő lesz én hülyét kapok. Semmi bajom velük, sőt imádom mindkettőt, de messze nekik volt a legszarabb szezonjuk idén. Na jó, még Gomez versenyben van velük.
Számok a transfermart alapján (pályántöltött idő/szerzett gólok/gólpasszok az egész szezont nézve).
1. Podolski: 2864/3(!)/6
2. Klose 1809/6/3
3. Gomez 2771/15/8
A statisztika szerint Gomez nem is tünik akkora szarnak.
"Van még egy olyan keret a bolygónkon, vagy akár az egész univerzumban, ahol a legdrágábban beszerzett tag a leghaszontalanabbakkal van stabilan egy súlycsoportban?"
Gomez nem volt valami fényes idén, de akkor milyen volt a 10 milliós Podolski a Kölnnek?
Vagy még ott van Ibrahimovic, Diego, Kaká, vagy Berbatov akik lehet nem a legdrágábbak csapatukban, csak majdnem. Mégis messze a legszarabbak...
Nem Gomezt védem, csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel.

avenger13 2010.05.05. 08:40:51

@_Maverick: megelőztél. :)

@ih bín ájn bájener: gomez tényleg egy nagy rakás szar volt idén. más kérdés az, hogy ibrának baromira nem fekszik a barca játéka meg az is, hogy 15 sztájátékost nem tudnak a 11 helyre bepakolni madridban, diego meg nem volt akkora szar azzal a juvéval ezt lehetett elérni. Gomez nem tudja levenni a labdát, és ziccereket hagy ki rendszeresen (a berbatov hasonlat ül). lehet jövőre jobb lesz, de az az igazság, hogy rengeteg jó labdát baltázott el idén. nem is a góljai szám miatt rossz, hanem a gól/helyzet mutató ami igen csak zavaró, mert erősen tart a 0-hoz.

HosCincer 2010.05.05. 08:55:51

Azért Gomezt egy rossz(abb) szezon után még nem kell temetni (azért az a 15/8-as mutató nem olyan gáz) Persze tudom, hogy néha/sokszor az általa mutatott játék volt nagyon szar.

Mr.AT 2010.05.05. 08:59:54

@ih bín ájn bájener: "Vagy még ott van Ibrahimovic, Diego, Kaká, vagy Berbatov akik lehet nem a legdrágábbak csapatukban, csak majdnem. Mégis messze a legszarabbak..."

Majd azért nézz meg egyszer egy Juventus meccset, mielőtt leírsz egy ekkora blődséget.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.05. 09:08:19

@_Maverick: nagyon késő volt, két prezentáció után, bocs.

korszakos faszsággal áraztam be magamat :)

Buzgómócsing 2010.05.05. 09:52:16

@mocsing: Nem baj, attól még szeretünk. :)

HosCincer 2010.05.05. 10:35:00

@Rekordvizemeister: "Illik megemlítenem, hogy Kircher sporttárs 0-0-nál elnézett egy tizenegyest. Nem feltétlenül jelentős..."
Szerintem sem az. Egy bajnoki címért hajtó csapat otthon egy rangadón nem játszhat ilyen bátortalanul és fogalmatlanul (nem sértésképpen írom). Szerintem a Schalke második helye messze jobb mint ahol a valós tudása és képessége alapján álnia kellene (a Bayern BL döntője u.a.)

queenga 2010.05.05. 11:06:22

@_Maverick: És én is erre kívántam voln felhívni a becses figyelmet:)

Vul-Kahn 2010.05.05. 11:29:18

Egyértelműen a gyönyörű gólok fordulója volt ez, a mocsing által kiválasztott 3 (Dzekoéval együtt 4) is csodaszép, és akkor még ott van a bochumi Fuchs szépítő gólja az Allianz-Arenában, vagy ugyanarról a meccsről Müller fejese, ami előtt Ribery kanalazza vissza a labdát egy gyönyörű mozdulattal. Meg hát Mesut góljától is mindenki elélvezne, ha egy celeb csinálja... Szóval voltak parádés dolgok.

Szombaton meg a Bochum-Hannover lesz parádés, kíváncsi vagyok h azt adja-e a digi, ha nem, akkor már izzítom is a streamet :)

Ja, és jövőre St.Pauli-Hamburg derbyt is nézhetünk, ugyanis Holger Stanislawskiék feljutottak!

füligjimmy77 2010.05.05. 11:37:18

"a küszöbben esett hasra a Dortmund,"

És már nem először. Tavaly ugyanezt eljátszották. A meccs után köpni-nyelni nem tudtam dühömben. Klopp energikussága/fanatizmusa nagyon átragad a játékosokra, abbana helyzetben, a miben ő a csapatot átvette, erre volt a legnagyobb szükség. Egy idő után ez már kevés. Van egy taktikai elképzelés, amivel a pályára lépnek, egy, amikor hátrányban vannak, egy amikor előnyben, és csókolom. Ragaszkodik a kedvenceihez, holott a hulladék Smelczer miatt kb. 10 pontot vesztett a csapat idén. Annyira nyilvánvaló, hogy rájátszannak az ellenfelek, hogy az elképesztő. Tíz támadásból hét az ő oldalán fut, és helyzettel végződik (rajta nem múlik semmi, legalábbis). Valdez az árnyékék, nem Hajnal???? Zidan nem Zidane!!!!

avenger13 2010.05.05. 11:52:25

olasz lapértesülések szerint webb lesz a bl döntőn

spinat 2010.05.05. 11:59:43

hát Nürnberg környékén csak akkor mondd hallhatóan, hogy ök bajorok, ha nagyon gyorsan tudsz futni.

Vul-Kahn 2010.05.05. 12:03:30

@füligjimmy77: az nekem is feltűnt, h Schmelzer a gyenge láncszem nálatok. Kár, h a Lee-Yung-Pyo srácot elengedtétek anno, ő sztem jó volt.
Amúgy amit Kloppról írsz, azzal is teljesen egyetértek, ezért is gondolom azt, h ő egy nagyobb csapatnál (v a német válogatottnál) befürödne.

@avenger13: hú, az nem jó. Legalábbis nekem úgy rémlik, h az angol bírókkal általában szopunk. Jobb lett volna egy olyan, aki nehezen tűri a latin ripacskodást, például Fjördfeldt, vagy hogyhíjják.

Vul-Kahn 2010.05.05. 12:05:08

@imici77: hát én egy lyukas garast nem adnék érte, de amúgy nemtom :)

avenger13 2010.05.05. 12:26:08

egyébként ma van ribery meghallgatása. az uefa, ha köcsög akar lenni, akkor 2 meccset ad a franciának. az tényleg a pofánrúgás és utána megtaposás esete lenne. szerintem egyébként nem lesz semmi módosítás.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.05. 13:01:26

@Rekordvizemeister: meghagyod a "csak térdre rúgok" eposzi jelzőt michaelnek, ha gelsenkirchenben köt ki? :)

jones-szal azért király duó lennének, matip mehetne is a padra

HosCincer 2010.05.05. 13:08:56

Shalék=Schalke (bocs)

ih bín ájn bájener 2010.05.05. 14:32:40

@Mr.AT: Bocs, a juvét csak a bl-ben követtem, addig fikázta mindenki, de írhattam volna Melót is...

Mr.AT 2010.05.05. 14:38:33

@ih bín ájn bájener: Semmi gond, egyrészt divat Diegot fikázni, pedig nem szolgált rá, másrészt meg én is kicsit ingerültebb vagyok, mióta szembejött ma ez.

m.blog.hu/va/vastagbor/image/2010/05/mtv.jpg

motzke 2010.05.05. 15:26:57

Schmelzer túl rutintalan, Dedét kellett volna játszatni. Mikor a Hoffenheim ellen pótolta sokkal jobb (főleg a csapat teljesítményét figyelembe vévé). Mindenesetre sok a fiatal, remélem egybetartják a gárdát, kell a Bundásnak egy jó Dortmund! Meg persze nekem is :)!

agymosott 2010.05.05. 15:42:12

@füligjimmy77: schmelzert többször is a meccs emberének választotta a kicker az utóbbi fordulókban. a forduló válogatottjába is bekerült azt hiszem kétszer is. klopp követ el taktikai hibákat, de nem schmelzer kapcsán. amúgy pedig a sérüléseket ő sem tudja meggyógyítani.

a dortmund szurkolók 99.9% amúgy hatalmas, csodálatos sikerként értékeli az EL-s helyezést, a bundesliga 9. legerősebb keretével jutottunk fel az 5. helyre. tavaly elhasaltunk az ELtől, most elhasaltunk a BL-től, tudod mit? hasaljunk el jövőre a bajnoki címtől. ha cserébe 2012-ben bajnokok leszünk, megéri.

agymosott 2010.05.05. 15:49:49

nem kétszer hanem négyszer. ősszel a 26. 29. és ebben a fordulóban.

ih bín ájn bájener 2010.05.05. 17:18:05

@avenger13: Nem vitattam, hogy szar. Csak Podolskin szörnyűködök. Azt nem lehet magyarázni semmivel...

avenger13 2010.05.05. 17:24:03

@ih bín ájn bájener: nem rossz az a poldi fiú, csak kár, hogy san marino nem jutott ki a vbre. úgy megszórná őket, hogy csak na.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.05. 17:50:53

@HosCincer: hát ja, ha valóban jók akarunk lenni, akkor meccsenként 0:2-ről kell indulni és úgyis nyerni kellene. Azért ez a tévedés, és a berlini is 0:0-nál történt, a Bréma teljesen passzív volt az első félidőben, igenis jelentősége van ezeknek a dolgoknak. A 92. percben 0:2-nél nyilván édesmindegy.
Természetesen nem ezen csúszott el bármi is, de az ilyeneken hadd mérgelődjön már az ember, főleg ha sorozatban két meccsen nem kap jogos tizenegyest. A bíró meccs utáni nyilatkozata meg no comment. Hoeness keresztbe lenyelné.

@mocsing: mondjuk úgy, hogy álomszerű lenne egy Metzelder-Ballack-Pantelic tengely. Esetleg Bancé. Vagy reaktiválhatnánk Roy Keane-t is.

Ballackot nem szeretem, de ilyen játékos hiányzik most nekünk, vezéregyéniség, mellette a fiatalok fejlődhetnek és a felelősséget is átvenné tőlük.
Én örülnék neki, a BL-ben szükség lesz ilyen típusú játékosra. De ha nem jön össze, az sem baj. :)

És a Jones-Ballack középpálya elég durva lenne, valóban.

avenger13 2010.05.05. 17:55:48

úgy tűnik butt lesz adler helyett. már csak az a kérdés, hogy ki lesz a nummer 1, gondolom neuer. ami nem lenne rossz, csak kahntól kéne pár kifutás leckét vennie, egyébként nagyon rendben van.

avenger13 2010.05.05. 17:59:29

@Rekordvizemeister: ja egyébként nem lenne rossz, pláne ingyen. magathnak van esze, hoz egy metzeldert meg egy ballackot tök ingyen, azt nesze neked anyagi problémák. :D

megnéztem a helyzetet, de szerintem nem volt 11es.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.05.05. 18:12:01

@avenger13: Az tuti 11-es volt, ha nem lenne minden ilyen eset véleményes:), de Merte is beismerte, hogy a bíró most neki kedvezett, mert ő nem szokott ilyet csinálni. Most spekulált, hogy nem fújja be és bejött. Magath pont 1 héttel korábban mondta a doppelp.-ban , hogy Müllernek nem kellett volna elesnie kusen ellen, hanem be kellett volna fejeznie az akciót és általánosságban is nem kell az ilyeneket befújni, kár hogy ezt Höwedes nem halotta csak a bíró:)

avenger13 2010.05.05. 18:23:14

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: megnéztem még egyszer. tényleg meg lehetett volna adni, ahogy lest is lehetett volna fújni.

riberyt büntetését hagyták ahogy van.

Titi120 2010.05.05. 18:33:55

@avenger13:
A Bayern tovább fellebez a Nemzetközi Sportdöntőbíróságig.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.05. 18:58:00

@avenger13: ilyenre gondolsz? :)
www.sat1.at/imperia/md/imported/images/news/sat1sport/bundesliga/bildergalerie/popup/sid_102/kahn_gegen_chapuisat_02.jpg

Nem tudom egyébként, hogy ki fog elmenni még, ha tényleg a Realból/Chelseaből "igazolnak". Mondjuk Asamoah, Bordon, Kurányi és akkor már 10 milliótól megszabadultunk. De ez még kevés. Viszont az irány (a panetlicses pletykával együtt) most már nyilván az, hogy a tehetséges fiatalok mellé tapasztalt arcokat hozzon.

A nagy keret meg, hát ja, lehet rajta nevetni, de idén nem volt sérültekkel gondunk, pedig volt amikor 6 tavalyi kezdő volt rehán.

avenger13 2010.05.05. 19:04:38

@Rekordvizemeister: pontosan ilyenekre gondolok. :D
elsősorban arra, hogy ha elindul akkor legyen övé a labda, ha meg nem biztos ebben, ne rohangáljon. kahnnal ez nem volt kérdés, mert ő felépített egy ilyen imázst magának, hogyha elindult, akkor a csatár általában ráhagyta, gondolván jobb hagyni, mint megkockáztatni a halált. :D

avenger13 2010.05.05. 19:06:08

@Titi120: és ők mit fognak mondani? igazából nem nagyon értem az uefát. lisandro is azt nyilatkozta, hogy nem volt szándékos. de az uefa szerint igen. ők a fotelból biztos jobban látták/tudják... kicsit szánalmas.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.05. 19:07:05

@avenger13: azért klikkelj megint a linkre, az a fejszerkezet nagyon durva :))

Ribéry esete érdekes, szerintem a kiállítás jogos volt, bár nem mindig fújják be, de 3 meccsre elmeszelni, túlzás. Mi lehet a háttérben? Platini is volt a kiscsajjal?

avenger13 2010.05.05. 19:10:38

@Rekordvizemeister: ribery részben egyetértünk.

kahnnal kapcsolatban, nekem rémlik egy eset, amikor berbatov feljelentette, amikor kahn odacipelte a nyakánál fogva a bíróhoz, mivel halálfélelme volt. :D

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.05.05. 20:08:04

ma kora este egy vihar elkapott,
miközben hazafele ballagok,
és akkor látok egy furcsa víziót,
ami nem egy bazi nagy viziló,
de ahhoz igencsak hasonlatos :
idén örül a BL kupának a sok bayernos,
de jövőre a schalke lesz a fájintos,
és megakadályozza a BL duplázóst. :)

szóval, azt szerettem volna kihámozni, hogy jövőre a schalke meg a bayern jácca majd a BL döntőt, és a münchen se fog tudni duplázni :))

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.05. 22:48:03

@Rekordvizemeister: tényleg, a jó öreg asa-nak mik a kilátásai? elpasszolják, mint kobiashvilit?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.05. 22:53:46

btw az uefa nyugodtan szopjon le egy telivért.

asszem, ha nincs motta szintén elég érdekes kiállítása (mármint nála a kiállítás vicces, amott meg az eltiltás), valszeg elengedik. ettől még persze szopjanak lovat, csak monmdom, h ez is benne van szerintem.

avenger13 2010.05.06. 00:06:42

@mocsing: még megkoronázhatják azzal, hogy mottáét elengedik.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.06. 09:17:16

@mocsing: a cas-hoz fordul a bayern. el is fogják azt törölni, sztem.

avenger13 2010.05.06. 09:28:26

@_benito: nem tudom, lehet nem törlik el.

de szerinted jogos az eltiltás? kicsit megint ilyen platini és az uefa megmutatja, hogy mi mindenkinél jobban tudjuk. motta eltiltását is nyugodtan törölhetik, bár ha jól tudom, ő valszeg cask stankovic mögött ülne a padon.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.06. 09:50:26

@_benito: sztem biztos nem. van rá egy naugyém

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.06. 09:55:52

@mocsing: állom a naugyét, és ráteszek egy énmegmondtamot.

@avenger13: nem jogos, még a piros is véleményes volt, mert nem oda akart taposni. szóval baromság, de nem ez volt az idei első bírói baromság a bl-ben, pont egy bayernesnek magyarázzam? :)

avenger13 2010.05.06. 10:07:29

@_benito: nem kell magyarázni. csak kíváncsi voltam a véleményedre. küldöm is a cas-nak. :)

egy juventinotol csak elfogadják.

acdcisti 2010.05.06. 12:38:47

VORLÄUFIGER DFB-KADER WM 2010

Tor: Hans-Jörg Butt (Bayern München), Manuel Neuer (Schalke 04), Tim Wiese (Werder Bremen)

Verteidigung: Dennis Aogo (Hamburger SV), Holger Badstuber (Bayern München), Andreas Beck (TSG Hoffenheim), Jérôme Boateng (Hamburger SV), Arne Friedrich (Hertha BSC Berlin), Marcell Jansen (Hamburger SV), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Werder Bremen), Serdar Tasci (VfB Stuttgart), Heiko Westermann (Schalke 04)

Mittelfeld: Michael Ballack (FC Chelsea), Sami Khedira (VfB Stuttgart), Toni Kroos (Bayer Leverkusen), Marko Marin (Werder Bremen), Mesut Özil (Werder Bremen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Christian Träsch (VfB Stuttgart), Piotr Trochowski (Hamburger SV)

Angriff: Cacau (VfB Stuttgart), Mario Gomez (Bayern München), Stefan Kießling (Bayern Leverkusen), Miroslav Klose (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Lukas Podolski (1. FC Köln).

acdcisti 2010.05.06. 12:42:44

@acdcisti: ez egy 27es keret, innen még 4 játékos fog kikerülni.

Ha lehetne választani, akkor a következőket küldeném haza: Cacau, Aogo, Beck, Podolski.
De nem én döntök, szóval Podolski maradni fog:)) Szerintem Badstuber lesz az egyik kieső, mivel a legkevesebb tapasztalata van és csak nagyon későn fog csatlakozni a kerethez :(
Hiányolom Fringset és Hummelst (akit csak a Málta elleni meccsre nevezett Löw), de örülök, hogy nincs itt a kalapács.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.06. 13:03:06

@acdcisti: kíváncsi vagyok, müllernek van-e bármi esélye, hogy menjen. eldöntött bl-döntő vajon elég? így teoretikusan gondolkozva. kurányi példájából kiindulva aligha.

Titi120 2010.05.06. 13:05:12

@acdcisti:
Se Frings, se Hitzlsperger. Khedira lesz az egyedüli vkp ?

Titi120 2010.05.06. 13:07:05

És most látom, hogy nincs Schafer sem. Ki lesz a másik szélső hátvéd Lahm mellett a kezdőben ?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.06. 13:09:20

@Titi120: gondolom boateng, de kezdj megbarátkozni a turbózott lell-el is

(mindenkinek megvan, ugye, hogy höwewdes és schafer nem fér a keretbe, de beck igen?)

elber 2010.05.06. 13:11:10

szerintem örüljünk az apró dolgoknak is. Butt a keretben valamint a kalapács hiánya már pozitív.

Titi120 2010.05.06. 13:11:49

@mocsing:
És tényleg, Höwedes sem. :(

Titi120 2010.05.06. 13:15:35

Mondjuk ebből még mindig ki lehet hozni egy Neuer - Boateng, Mertesacker, Westermann, Lahm - Khedira, Ballack - Özil, Schweinsteiger, Kroos (Marin) - Kiessling (Müller) kezdőt, ami nem gyenge.
Dehát Poldi, Klose és Gomez miatt erről már most lemondhatunk.

avenger13 2010.05.06. 13:26:25

@mocsing: @elber: vagy lahm jobb és jansen bal szélen.

igazából, ami számomra nagy kérdés, hogy ki játszik majd szélsőt. van jobb szélső a keretben? mert bal oldalra ki lehet küldeni schweinit, jansent, trochet, marint.

6 csatárt nem fog kivinni löw. valszeg müller és kiessling/cacau kiesett. löwnek egyébként fáj, hogy ki kellett hagynia kalapácsot. :D

acdcisti 2010.05.06. 14:18:27

@avenger13: láttuk már Jansent hátul baloldalt a Bayernben. Nekem elég volt, köszönom. Mehet szépen 1 sorral fennebb....

avenger13 2010.05.06. 14:19:50

@acdcisti: az egy dolog, hogy mi mit gondolunk, az meg egy másik, amit löw kitalál. jansen jelenleg a hátvédek között szerepel. és valszeg balhátvédet fog játszani.

Vul-Kahn 2010.05.06. 14:56:12

Na akkor egy kis Einzelkritik á lá Vul-Kahn:

NEUER: alap, remélem ő lesz a kezdő
WIESE: ok
BUTT: ok

AOGO: végre egy jó húzás Löwtől, nálam nemcsak h kerettag, de kezdő lenne
BADSTUBER: szintén örömteli, bár megérteném Jogit, ha végül nem vinné
BECK: vicc
BOATENG: tavasszal nem volt az igazi, de a kerettagságot megérdemli
A. FRIEDRICH: nálam ő nem került volna be, de szájhúzogatva elfogadom
JANSEN: középpályásként számítanék rá, balhátvédként nem
LAHM: alap
MERTESACKER: alap
TASCI: padra, talán...
WESTERMANN: ok

BALLACK: alap
KHEDIRA: Ballack-Ersatznak tökéletes
KROOS: alap
MARIN: alap
ÖZIL: alap
SCHWEINSTEIGER: alap
TRÄSCH: ne má'
TROCHOWSKI: hmm, legyen

CACAU: nem tudom, elragadtatva nyilván nem vagyok, de együtt tudok vele élni
GOMEZ: dettó
KIEßLING: megérdemli
KLOSE: én őt hagytam volna/hagynám ki
MÜLLER: alap, ha Löw ki meri tenni, beszervezem egy "Heskey és barátai"-féle gangbang-party szenvedő alanyának.
PODOLSKI: vicc

Schäfer kimaradásának örülök, a válogatottban mindig gyámoltalan volt, Hitzlsperger pedig távolléte szintén örömteli.

Höwedes, Castro, Hummels, hogy miért maradtak ki, megmagyarázhatatlan. Beck, Träsch és Arne helyett egyértelműen nekik lenne ott a helyük.

Fringset is sajnálom, de én se vittem volna ki, padra hülyeség, kezdőnek meg nem elég jó. Kurányit nem tudom, eleve a csatárposzton nagyon nehéz a döntés a sok hasonló játékos miatt. Esetleg egy huszárvágással Gomez helyére besúvasztottam volna.

Na mind1, ha már így alakult, akkor az én 4 kimaradóm Klose, Podolski, Beck és Arne lenne.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.06. 15:04:19

@Vul-Kahn: Hullajtok egy könnycseppet a Kalapácsért, de miután csak a vasárnapi cseréjével játszott csak egyáltalán egy egész játékidőnyit Rejánál, ez nem meglepő, pedig szegény éppen azért jött el Stoccarda csapatából, hogy legyen játéklehetősége és ott lehessen a vb-n.
Pedig ha nagy ritkán lehetőséget kapott a Lazióban, egy dolgot igazán el lehetett róla mondani: hajtott mint az állat. Igaz, azt is, hogy mindezt elég ügyetlenül tette.

Vul-Kahn 2010.05.06. 15:13:12

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Eleve hülyeség volt a Lazioba mennie, gondolhatta volna, h Ledesma, Mauri, Baronio, Firmani mellett ő nem lesz kezdő. Nem feltétlenül azért, mert mindegyik felsoroltnál gyengébb, egyszerűen csak ő kurvára nem kellett a Lazionak.
Ment volna a Hoffenheimbe mondjuk, vagy egy angol kiscsapatba (pl Stoke), még lett is volna esélye, amekkora kedvence Joginak. Így viszont nem volt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.06. 15:22:49

@Vul-Kahn: Ez tökéletesen igaz. Cacau és Podolski akin némileg megvagyok lepődve, de Jogit már azóta fenntartásokkal kezelem, mióta Lisztest nem cserélte be a KEK-döntőben. :)

zsakfos 2010.05.06. 15:32:57

Ha finoman fogalmazok akkor azt mondom, nem ez minden idők legerősebb német vb kerete ( mínusz 4 ember ugye)...
Megkockáztatom amióta követem az eseményeket ( 1990 ) ez a leggyengébb játékosállományú válogatott.
De hát ugye a németek azok németek...
Ennek ellenére én több pénzt tennék arra, hogy kiesnek a csoportban, minthogy világbajnokok lesznek.
Na majd meglátjuk.

Vul-Kahn 2010.05.06. 15:53:22

@zsakfos : Rendkívül fiatal a csapat, sok játékosnak nincs még tapasztalata felnőtt világversenyről, valamint bennevan, h a Bayern-játékosok nagyon fáradtak lesznek. Ezenkívül a csatárválaszték tűnik gyengének, de a többi csapatrész szerintem rendben van. Ha a középpályások át tudják vállalni a góllövés feladatát is, esetleg egyik-másik támadó képes lesz elfogadható formába lendülni, akkor nagy égés szerintem biztosan nem lesz.

Ne feledjük, a német csapat 1954 (!) óta minden vb-n eljut legalább a legjobb 8ig...

r_magpie 2010.05.06. 15:58:47

lehet, hogy túlzás ilyet kijelenteni, de azért a középpálya eléggé ott van a szeren, ha összeállnak a 2-3. csoportmeccsre, még a Poldi-Klose csatársorral megterhelve is simán mehetnek a 8ig.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.05.06. 16:41:16

@zsakfos : "Ha finoman fogalmazok akkor azt mondom, nem ez minden idők legerősebb német vb kerete ( mínusz 4 ember ugye)...
Megkockáztatom amióta követem az eseményeket ( 1990 ) ez a leggyengébb játékosállományú válogatott. " 90 óta mindig azt mondom az aktuális keretre, hogy ez a leggyengébb aztán "csak" a 2000-es és 2004-es eb-n volt igazán szar a szereplésük
Egyébként a tavalyi u21-es eb-n ott volt Beck aogo, Boateng, Neuer ,Khedira, Özil, Marin lehet valakit kihagytam. Mivel ez több, mint 4, ezért mind nem rakhatja ki Löw:)

zsakfos 2010.05.06. 16:57:59

@Vul-Kahn:
Én kb. fél éve is azt írtam, hogy -ha a fiatalok megfelelően fejlődnek-4éve múlva aranyesélyesek lesznek a németek, mert akkor érnek össze a jó generációk. Én most ebben a gárdában nem látom a kiemelkedő eredményt, leginkább azért nem mert nincs meg az a kiemelkedő klasszisa, klasszisai aki az egyenese kieséses szakaszban, sorsdöntő pillanatokban el tudnak dönteni egy meccset.
@r_magpie:
Sok idejük nem lesz az összerázódásra mert a szerb, ghánai, ausztrál társaság nem tűnik sétagaloppnak.

r_magpie 2010.05.06. 17:07:46

@zsakfos : és ne feledjük a május végi barátságos meccsünket sem!:)

Titi120 2010.05.06. 17:12:08

@zsakfos :
Összevetve pl a 2002-es, VB - ezüstérmes csapattal, szerintem egyértelműen erősebb kerettel rendelkezik a mostani Nationalelf.

Metzeldert leváltotta Westermann, Linkét Lahm, Nowotny-t Mertesacker, Ziege, Schneider és Hamann helyett remélhetőleg Özil, Schweinsteiger vagy Kroos kaphat lehetőséget.
A kiegészítő emberek se rosszabbak az Asamoah, Marko Rehmer, Baumann, Ramelow, Neuville, Bode féle alakulatnál.

A mérleg másik oldalán a kapusposzton kívül egy jelentősen kevesebbre képes, 8 évvel öregebb Ballack és Klose áll. De összességében szerintem pozitívabb a kép (bár egy Carsten Jancker még most is jól jönne:).

füligjimmy77 2010.05.06. 17:47:29

@agymosott: Hát ha kicker beválogatta, akkor máris sokkal jobb hátvéd. Pofán leszakad tőled

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.06. 18:11:31

Nálam Höwedes és Hummels jelenleg egyértelműen Badstuber előtt van. Hogy egyik sem megy, Löw teljes szakmai hozzá nem értését tanusítja.

Grosskreutz, Reinartz, Reus beválogatása Málta ellen pedig arculcsapása Benny szezonjának.

LÖW, TAKARODJ!

És hogy senki ne vádoljon egyoldalúsággal, a teljesítménye alapján Westermannak sincs helye a vb-n.

@Titi120: papíron lehet, hogy így van, de Özil, Kroos még nem játszott éles meccset válogatottban (a ruszkik ellen amolyan félkemény meccs volt). A szerbek ellen lehet kevés csak Ballack és Schweinsteiger.

Vul-Kahn 2010.05.06. 18:27:48

@zsakfos : "Én most ebben a gárdában nem látom a kiemelkedő eredményt, leginkább azért nem mert nincs meg az a kiemelkedő klasszisa, klasszisai aki az egyenese kieséses szakaszban, sorsdöntő pillanatokban el tudnak dönteni egy meccset."

A német csapat soha nem arra alapozott, hogy majd jön az aktuális germán Maradona és megnyeri a Vaterlandnak a meccset. Itt CSAPAT van.
A korábbi világversenyeken is hol Neuville, hol Klose, hol Podolski, hol vki más döntötte el a meccseket, pedig egyiket se nevezném "kiemelkedő klasszisnak".
Te holland fanként nyilván a "kiemelkedő klasszisaitokban" bízol (amit meg is értek, mert tök jogos), de nem csak az az út a járható.

Abban pedig, hogy mennyire erős ez a keret a korábbiakhoz képest, Titisokszámmal ;-) értek egyet. Ha megnézed a DFB előző 3 vb-keretét

www.weltfussball.de/teams/deutschland-team/wm-1998-in-frankreich/2/
www.weltfussball.de/teams/deutschland-team/wm-2002-in-japan-suedkorea/2/
www.weltfussball.de/teams/deutschland-team/wm-2006-in-deutschland/2/

láthatod, hogy a mostani semmivel sem tűnik gyengébbnek ezeknél. Persze ez nem jelent semmit, bitangerős kerettel is ki lehet esni a csoportban, de én biztos vagyok benne, hogy ez nem fog megtörténni, és legalább a negyeddöntő most is meglesz.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.06. 19:44:42

@Rekordvizemeister: azt úgy mondják, hogy jogi takarodj :)

szerintem annyira nem nagy tragédia ez a keret, de csatárfronton nehezen védhető a válogatás elve. persze, ha megnyerjük, akkor úgy is mindegy, hogy poldi meg klose lövik-e a gólokat, vagy butt tiziből :)

(és az mekkora lesz, ha a "neves" csatárokat góllövésben előzi a kapus, amire, sajnos, van esély...)

poldi helyett nem lehetne olicot kivinni? nyugodtabb lennék.

agymosott 2010.05.06. 20:13:46

@füligjimmy77: nyilván te jobban értesz hozzá.

amúgy én az utolsó alkalommal az előző idény elején lejátszott dortmund stuttgart meccsen (3-0) láttam úgy, hogy az ellenfél az ő oldalán próbálkozik szándékosan. (pedig én láttam az összes dortmund meccset azóta, talán egy kivételével.) mint az eredmény is mutatja, nem jött be a taktika. azóta nem nagyon próbálkoznak az ellenfelek, ugyanis rendszeresen ő nyeri a meccseken a legtöbb párharcot. a védekezésben teljesen stabil, a támadójátékban viszont még bőven fejlődnie kell, bár ebben is javuló tendenciát mutat.

Iustizmord 2010.05.07. 20:40:52

@mocsing "True colours – Louis van Gaal című poszt "

ne viccelj már, biztos nagy császár az öreg (bár ahogy a barcát otthagyta (a nyilatkozat) nem volt elegáns)

de a true colourshoz szvsz min. kell egy évtized ami valahová köthető. maldini-milan, raul-rm, roux-auxerre, SAF-MU, beckenbauer-Bmünchen, ilyesmi

_X_ 2010.05.07. 23:05:05

Amúgy ha már szóba került a VB, azt tudjátok, hogy a két Boateng egymás ellen fog játszani? :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.08. 09:32:36

@Iustizmord: xabi alonso, josé, de még higuaín is volt témája ilyen posztnak, egyáltalán nem az évtizedes múlt a lényege
süti beállítások módosítása