Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Sírgödör felett ollézó udineiek - Serie A, #32

2010.04.06. 16:17 _benito

Hat fordulóval a bajnokság vége előtt nem sokkal látunk tisztábban a lényegi kérdéseket illetően: a bajnoki címért hajtók mindegyike nyert, a 4. helyért hajtók egyik sem nyert, és bár az egyre valószínűbb, hogy a Livorno és a Siena menthetetlen, az Atalanta még mindig négy ponton belül tart három potenciális alászállót: a Lazio, az Udinese és a Bologna reszketi végig az utolsó köröket. Az Inter simázott, a Roma és a Milan megharcolt a győzelemért, a Palermo pedig hiába bukta el a derbit, így is tartja az utolsó BL-helyet, mert a Napoli Parmában hagyott két pontot, a Juventust pedig újabb kiesőjelölt gyalázta meg – ezúttal jó alaposan. A 32. játéknap viszonylagos nyugalma után a 33. sok mindenről dönthet, ha például most nem veszi át az első helyet a Roma, akkor valószínűleg soha többet. Hajtás után röviden, tömören.

Az Inter lelépte a Bolognát, szóra sem érdemes a meccs, hacsak az nem, hogy Thiago Motta belőtte mindkét idei gólját. Ennél sokkal fontosabb, hogy visszatért, és gólt is szerzett Dulifuli. Tetszik, vagy nem, a méregzsákra szüksége van az Internek, és nem csak azért, mert kiválóan ki lehet vele fingatni egy Bolognát. Hanem azért, mert a szezon hosszú, és hiába van a csapat keretében rajta kívül is három egészen kiváló csatár, Balotelli mindhármuknál jobb lehet, ha valaki ráveszi, hogy tanuljon meg viselkedni. Mourinho talán már azért nem kíván jelentősebb energiát feccölni Morgó megregulázásába, mert ő már tudja, amit mi csak sejtünk: hogy jövőre már egy másik csapatot irányít. De az Internek értéke Balotelli, és megtérülő befektetés lenne hetente egyszer felpofoztatni Muntarival, vagy felmosatni vele a vendégszurkolók vécéjét, vagy bármi olyat csináltatni vele, amitől megjön az esze. (Inter-Bologna 3-0)

A Milan nyerte Szardínián a tréfás gólok rangadóját, és ezzel továbbra is háromesélyes a Serie A. Ronaldinhónak kicsit csendesebb meccse volt, Pirlo viszont újra szót kért, és ismét jelezte, hogy elfelejtett futballozni. Volt ő valaha a Milan sikereinek a kulcsa, de az már olyan régen volt, hogy nehéz felidézni, miközben a mostani Pirlo butaságain kacag az egyszeri Milan-szurkoló. A nagytakarítás legnagyobb áldozatának kellene lennie, de valószínűleg nem csak azért nem lesz az, mert a Milannak büdös költeni, hanem azért is, mert bizonyára még megvárják, hátha ő is produkál egy olyan előjel nélküli feltámadást, mint Ronaldinho. Mi már nem látjuk benne, de Jar Jarban sem láttuk, úgyhogy ez semmit nem jelent. (Cagliari-Milan 2-3) A Roma annyit tett Bariban, ami a győzelemhez kellett, annál egy lépéssel sem többet. Az első félidőben még focizgattak valamit, miután Vucsinics gyorsan megszerezte a vezetést, de a másodikban már csak arra figyeltek, hogy kiszurkolják a Bologna döntetlenjét. Ez nem sikerült, de ott vannak az Inter nyakán, ami már magában csodaszép. Még mindig. (Bari-Roma 0-1)

Jelenleg nincs rosszabb dolog a világon, mint Juventus-szurkolónak lenni. Talán a liverpooliak érezhetnek hasonló maró fájdalmat. Mindkét csapatnak megvan még a minimális esélye a 4. helyre, de ha a Juventus odaér, az iszonyú durva kritikája lesz a Serie A-nak. Pontosan lehet tudni, hogy ha a 60. percben ég a csapat, abból előbb lesz csúnya verés, mint akár egy sovány egyenlítés. Az utolsó percekben, azt hiszem, ezt kijelenthetjük, elérte szezon mélypontját (ez ebben a szezonban nagyon nagy szó ám!) a csapat, amikor az ollézó szurkolók előtt úgy járatta a labdát az Udinese – egy kiesőjelöltről beszélünk -, hogy egyetlen torinói sem tudott elég közel kerülni ahhoz, hogy legalább kiállíttassa magát. A Juventus a korábban ismert formájában megszűnt létezni, ez csak egy nagyon rossz álom lehet. Egy ideje készülök a Torinói Gödör c. eposz megírására, de mindig azzal odáztam el, hogy majd ha elérjük a gödör alját. Most már ásunk, de még mindig van lejjebb: jön a Milan és az Inter még. (Udinese-Juventus 3-0)

Hogy még odaérhet a Juve, azt annak köszönheti, hogy a Palermót kifektette a Catania a szicíliai derbin (2-0), Zampa pedig egyből megtalálta a felelőst: minő meglepetés, az edzője személyében. A Samp a Chievo veronai legyőzésével (1-2) harcban maradt, sőt, már kifejezetten jó helyzetben van, hiszen befogta a Palermót a húsosfazék peremén. A Lazio-Napolin annyira kellett volna a három pont mindkettőnek, hogy törvényszerűen egyiké sem lett (1-1), ugyanez az eredmény Genovában pedig a Genoa részéről a lemondást, a Livornóéról a hősies eltökéltséget jelenti. A Fiorentina a pármai döntetlennel (1-1) már csak abban bízik, hogy leboltolják az Interrel a kupaelődöntő-bajnoki kombót, az Atalanta pedig életben tartotta reményét a már általunk is elintegetett Siena ellen (2-0)

91 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr291899214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2010.04.06. 16:27:41

balotelli túlságosan milanista ahoz h valaha igazán hasznos interista legyen.

calcio_di_rigore 2010.04.06. 16:28:41

Durva szezon. Remélem Milánóban nem alázzák meg a mezt.

Kár, hogy -amint az végérvényesen kiderült az elmúlt napokban- egy bohózat miatt kerültünk ebbe a helyzetbe.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.06. 16:37:02

be szép kis szösszenet. ezek szerint milán meccset kellett volna nézni?
és Balotelli tényleg ennyire jó? vagy csak a vereségig hergeli az ellenfelet. mert nem mindegy - a 2. verziót előbb-utóbb kitanulják.

Apollo440 2010.04.06. 16:51:09

@calcio_di_rigore: mindenki tudta, hogy az egy bohózat volt, a cél a juve tönkretevése volt. azt ugye senki sem hitte le, hogy moggi a sátán, a moratti+galliani kettős meg a ma született bárány? az egész élvonal benne volt nyakig.
ezzel együtt nagyon durva a juve szezonja, borzalmas mélységekbe süllyedt imádott csapatom.

horas 2010.04.06. 16:58:37

"Thiago Motta belőtte mindkét idei gólját."
Ezt nem vágom,lőtt gólt a derbyn is...
A Pirlo Ronaldinho párhuzamhoz annyit,hogy Dinho sosem volt ennyire lezüllve,voltak gyenge meccsei,de a villanásai rendre megvoltak...Pirlo már évek óta sötétszürke...
Mourinho nem megy sehova,fejlödő képes a csapat,idén már valszeg elődöntőzik.Ha tavaly nem ment el egy bukásszerű szezon után,miért menne el idén.Ráér ő két év múlva is leülni a Real padjára...
Balotelli télleg ott lehetne már most is a legjobb csatárok között,de hát agy nélkül még ekkora tehetség mellett is nehéz...

Mr.AT 2010.04.06. 17:03:22

@stonedraider: Balotelli teljesen mindegy, hogy milanista vagy rubin kazanyista-e, félgőzzel is hasznos tagja bármelyik csapatnak.

Nem tudom elképzelni, hogy Morattiék lennének akkora amatőrök, hogy elkótyavetyélnék.

@horas: Abszolút van agya a játékhoz a srácnak, hihetetlenül bánik a labdával és jól lát a pályán is. Nem agya nincs, hanem helyre tett önértékelése - egy felfuvalkodott fasz, nem csoda, ha egyszer Ibra mellett nőtt fel. De ettől még qrva yo játékos.Erre amelyik edző azt mondja, hogy nem tudom kezelni, az menjen el birkát terelni Tibetbe.

Én első szóra odaadnám érte a Iaqi-Trez-Amauri hármast egyben, és nem viccelek.

Mr.AT 2010.04.06. 17:06:17

Ha a Juventus odaér a negyedik helyre, az nem a Serie A leértékelése, hanem a jó szezonkezdet felértékelése lesz. Ne felejtsük el, novemberig ott voltunk közvetlenül az elején, sorozatban nyert meccsekkel, 5:1ekkel, római trófeákkal, meg minden ami kell.

A baj az, hogy nem fogunk odaérni. Ahogy legutóbb is írtam, nincs a csapatban már semmi, amire lehetne alapozni, kb. félek megnézni a meccseinket.

Ettől még fasza a poszt, mégha alibirövid is. :-)

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.06. 17:07:42

Bazz. Dulifulinak az összefoglalóban több pontos passza volt, mint legutóbb az egész meccsen.

" az Internek értéke Balotelli, és megtérülő befektetés lenne hetente egyszer felpofoztatni Muntarival," Ez kurva nagy szöveg :) :)

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.04.06. 17:13:45

@Apollo440: Ne keverd a dolgokat. A Calciopoli egy teljesen más tészta. Akármi is történt akkor, mostani szezonra 100%-osnak kellet volna lennie a Juvénak.

Papíron még most is erős csapat (Persze, ha a sérülteket és Zebinát nem számítjuk) Valamiért mégis töketlenkedik mindenki. Udinese ellen is hány ziccer kimaradt? Manninger pedig két gólnál rá se mozdult a kapusra.

Jobb szezont és legalább EL-t jövőre.

horas 2010.04.06. 17:14:32

@Mr.AT: Balotelli játéktudásást nem fírtattam,tisztában vagyok a képességeivel.Az agy nélküli kifejezés,a a sportszerűtlen és nem sportolóhoz méltó viselkedésére és a csávó totális befolyásolhatatlanságára másszóval böszmeségégre és primitív magatartásásra és ezzel kapcsolatos feljődésképtelenségére utalt.

horas 2010.04.06. 17:17:17

@Mr.AT: Részben jogos amit írsz,de pedagógiai oldalába én nem mennék bele.Plus az Inter-nél Adriano után,kicsit kevésbé fogékonyak az ilyen mentalitású arcokra.

Rino 2010.04.06. 17:30:54

Hiányolom a forduló góljának megemlítését.

www.youtube.com/watch?v=DMkBXkjeC1E

horas 2010.04.06. 17:32:09

CSZKA:35 Akinfeev; 6 A.Berezutski, 24 V.Berezutski, 4 Ignashevich, 42 Schennikov; 2 Semberas, 11 Mamaev; 10 Dzagoev, 18 Honda, 13 Gonzalez; 89 Necid.
Subs: 1 Chepchugov, 14 Nababkin, 15 Odiah, 20 Guilherme, 23 Piliev, 25 Rahimic, 26 Oliseh.

Coach: Leonid Slutsky.

Inter: 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 25 Samuel, 4 Zanetti; 5 Stankovic, 19 Cambiasso; 27 Pandev, 10 Sneijder; 9 Eto'o; 22 Milito.
Subs: 21 Orlandoni, 2 Cordoba, 7 Quaresma, 11 Muntari, 23 Materazzi, 26 Chivu, 45 Balotelli.
Coach: José Mourinho.

Duli-fuli a padon.Érdekesség Motta sehol....???valószinüleg sérülés.

Althedokan 2010.04.06. 17:37:05

@horas: és pl a Milanban nem vagyok benne biztos hogy Leonardo kezelni tudná... Ő még nincs hozzászokva az ilyen mentalitáshoz...

jó poszt lett egyébként, Pirlo létszámon csökkentésével maximálisan egyetértek... Kár hogy teljesen esélytelen... És hogy nincs igazán jó cseréje... Mármint igazán jó helyettesítője...

Althedokan 2010.04.06. 17:39:18

@Rino: igaz, igaz...

Azt mondták, hogy mindig is tudták, hogy zseniális a rúgótechnikája... Akkor viszont szerintem minden meccsen játszania kellene egyfajta baloldali Ronaldinho, vagy ugymond Robben vagy Messi szerepet, és csak lövöldözzön ha már így megy neki...

nalazo 2010.04.06. 17:52:11

@horas: A meccs 18:45-kor lesz?

touristique 2010.04.06. 18:19:24

@horas:

Érdekes leírni: hiányzik Motta. Pár hete az Interisták egy emberenként küldték volna a halálba. Ha látszódna rajta kicsit is, hogy szeret focizni, illetve tudna futni, egész jó futballista lenne.

touristique 2010.04.06. 18:20:50

@nalazo: 30-kor. 10 perc múlva. :) Forza Inter!

daneeka 2010.04.06. 18:26:09

@calcio_di_rigore: A baj az, hogy a bohózatot rendelésre adták elő...

nalazo 2010.04.06. 18:26:25

@touristique: Köszönöm! Forza Nerazzurri!

touristique 2010.04.06. 18:29:12

@daneeka: Akkor most Moratti rendelte, vagy Moratti is ugyanazt csinálta mint Moggi (telefonálgatott, bírókat vett)?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.06. 18:33:27

Sokadszorra mondom, a Lazio 3 legfontosabb meccse mostanra, nem számítva persze a derbit, a mostani Bologna elleni, illetve az utolsó két fordulóban a livornói látogatás és az udineiek vizitálása.
Most pedig hajrá Inter, itt az idő, most vagy soha, aztán az elődöntőben le lehet törni a "világ legjobb csapatának" szurkolók jókedvét. :)

nalazo 2010.04.06. 18:34:54

A Veetle-n lehet nézni a Moszkva-Intert arab kommentárral.

daneeka 2010.04.06. 18:37:09

@touristique: Látom paranoid vagy. Mond valamit az a név, hogy Elkann?

nalazo 2010.04.06. 18:37:51

Sneider benyomott egy szabadrúgást. Azt hiszem megvan a továbbjutás.

touristique 2010.04.06. 18:45:39

@daneeka: Csak kérdeztem valamit, nem volt benne személyeskedés. Ki a paranoid akkor? (ebben már van)

daneeka 2010.04.06. 18:58:40

@touristique: Amennyiben ezt személyeskedésnek vetted, akkor elnézést! Egy szóval sem említettem Morattit, vagy az Intert. A személyeskedő kérdésedre válaszolva úgy gondolom, hogy természetes reakció egy Inter-szurkoló részéről mostanában, hogy a calciopolit meghallva rögtön Morattit próbálják védeni. Ez rendben is lenne, ha nem ők (tisztelet a kivételnek) lettek volna azok, akik minden adandó alkalommal habzó szájjal csalózták a Juvét, és Moggi papára próbálták ráfogni csapatuk 2006 előtti eredménytelenségét.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.06. 19:03:54

@calcio_di_rigore: hm, hát szerintem az, hogy más is bűnös, még nem menti fel a juventust. a bohózat tény volt eddig is, három éve pofázom, hogy miről szólt a calciopoli, de azért ne menjünk el a tény mellett, hogy a juventus vastagon megérdemelte a büntetést.

moratti ezek szerint jobb gengszter, mint moggi, ennyi.

IronRock 2010.04.06. 19:08:14

Nem tudom, miért gondoljátok hogy a Juve-nak idén meglesz akár az EL is? Szerintem azt se fog kedvenc csapatomnak összejönni, pláne ilyen mentalitással, hogy egy lehetséges kiesőjelölt 3:0-ra olyan simán megcsinálja hogy lehetett volna az még 5:0 is... Jön még az Inter és a Milan, ráadásul az EL helyekért való küzdelemben a Bari és a Parma is jön még, és ők csak 5 pontra vannak a Juve-tól most már, tehát nem hiszem hogy szarnának már bele a bajnokságba. A Fiorentina simán meg fogja őket előzni, de a Genoa sem kizárt... Személy szerint én nem bánnám ha nem lenne EL se a Juve-nak, mert akkor végre a nyáron a töketlen vezetőség is kénytelen volna lépni és nagytakarítást rendezni a csapatnál, mielőtt a feldühödött szurkolók felkoncolják őket a székház előtt. És akkor lehetne építkezni az alapoktól, kéne egy normális edző meg 6-7 Juve-szintű játékos és akkor jövőre megint lehetne BL. Ha viszont ezt nem lépik meg, jövőre a csapat a kiesés ellen fog küzdeni...

IronRock 2010.04.06. 19:11:42

Ja, és hülye balfaszok a Juve vezetői, mert nem igazolták le Spallettit amíg még lehetett volna...Prandelli nem jön, Zaccheroni megy és menjen is, és jelenleg nem látok olyan edzőt aki képes volna odamenni és ebből a szakmai és mentális romhalmazból ami a Juve perpill, egy újra erős és hírnevéhez méltó csapatot építeni...

benke_x · http://benkebusto.blogspot.com/ 2010.04.06. 19:14:55

nem akarok senkit hergelni de a Cagliari-Milan 2-3 "győztes" öngólját szerző Astori Milan co-owned :D

Iaq-Trez-Ama = Balotelli cserével annyi gond van hogy kinek kellene 3 kivénhedt csatár, a másik hogy Balo Milan szurkoló :)

touristique 2010.04.06. 19:22:19

@daneeka: Ok, akkor nem tőled kellett volna felvilágosítást kérnem Moratti ügyben. Pedig tényleg érdekelne melyik összeesküvés-elmélet az általánosan elfogadott a "bohózattal" kapcsolatban. De ez nehéz kérdés, mert Moggi sem tudja. :)

daneeka 2010.04.06. 19:32:41

@touristique: Én azt vallom (hiszem?), hogy itt házon belüli hatalomátvétel volt tervbe véve - csak a Triáddal akartak leszámolni a vezetők, de túllőttek a célon.
Hogy Moratti mit csinált, azt én nem tudom (kivéve azt a néhány felvételt, ami nemrég került nyilvánosság elé). Nem az Inter szemszögéből követem a történteket.

Iustizmord 2010.04.06. 22:26:26

@stonedraider: "balotelli túlságosan milanista ahoz h valaha igazán hasznos interista legyen. "

ezt a hülyeséget....

Iustizmord 2010.04.06. 22:31:07

@horas: "Az agy nélküli kifejezés,a a sportszerűtlen és nem sportolóhoz méltó viselkedésére és a csávó totális befolyásolhatatlanságára másszóval böszmeségégre és primitív magatartásásra és ezzel kapcsolatos feljődésképtelenségére utalt."

lehet hogy pszichiáter lé nem pszichológus kell neki?
amúgy furcsa h murinyó se bír vele, szvsz capello vagy sir alex megbaszná őt keresztbe', oszt rendbe gyünne az önértékelése

Iustizmord 2010.04.06. 22:39:47

@Althedokan: Pirlo létszámon csökkentésével maximálisan egyetértek... Kár hogy teljesen esélytelen... És hogy nincs igazán jó cseréje... Mármint igazán jó helyettesítője...

igen, de a rossz dugásnál a nemdugás is jobb, aztat mondják a bölcsek (bár én vitatom :o)) )

a gond az h ha pirlo pályán van az alapból befolyásolja a játékot, mert "törvényszerűen" megy hozzá a labda, ha kell ha nem. kéne egy játékos akihez ÖRVÉNYszerűen megy a laszti és úgy is osztja el, nem amolyan metronóm módon hanem mint a motolla. ehhez persze nem ártana 2-3 jó szélsőfutó, meg egy vissza-visszalépő csatár se

wishlist: 2 középvédő, 3 szélsővédő (jobb-bal-mindenes/védő kpjás), 3-4 kpjás vegyesen (köztük 2 futó, 2 univerzál), max 1 új csatár, univerzálba'. jah, meg 2 jó 28-30 körüli kapus, 1 előszámú, 1 tarcsi, antonioli meg dida versenghet a 2. számú vs kupakapus címért.

és egy villaynvasutat is szeretnék, már min 25 éve.

Iustizmord 2010.04.06. 22:41:16

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: rájöttem mitől vagy különleges: te blog vagy a blog-ban, egy egyszemélyes built-in lazio-blog.

respect :o))))))

Iustizmord 2010.04.06. 22:45:29

@nalazo: balotelli siskebab-siskebab, milito döner, eto'o pita, eto', eto'o, goooool, eto'o gooooool, baklava, baklava, eto'o goool, ayran kefir, arz amr, allah akbar, eto'o gol, bismalillah !

Iustizmord 2010.04.06. 22:52:45

nah, a siskebabos kommentet t blogszerző capo felügyelő allenatore úr tegye ki te izibe !

Mr.AT 2010.04.07. 07:59:05

@Iustizmord: És ezt csak úgy magában kell betekerni, vagy teszel mellé kis dohányt is?

horas 2010.04.07. 08:54:54

@IronRock: Ezen már én is gondolkodtam,hogyan lenne a legjobb a Juve-nak jövőre.Lehet,hogy nem fog hiányozni a nemzetközi porond,szerezzenek egy zsír edzőt és hagyják nyugodtan dolgozni,mivel nagyon alap közeli helyről kell kezdeni az építkezést,ezért szerintem tökéletes cél lenne jövőre BL-indulást érő helyezés elérése.
Egy esetleges újabb EL vagy BL fiaskó csak tovább bonyolítaná és rontaná a sziutációt,teljesen feleslegesen mert a Juve-nak akármiylen fájó leírni,most perpillanat nem az a súlycsoportja, és a közeljövőben nem is feladata ott villantani,hanem megerősödni és újra tényezőként visszatérni ez pedig idő - (és a jelenlegi keretet végig nézve,sok változásnk kell történie nyáron) - nem is kevés.

Edző tippjeim:Blanc,Gasperini,Benítez,Allegri,Magath

drani 2010.04.07. 08:55:24

Szerintem a jelenlegi Juve-vezetőség jól vezényelte le a B-ligás évet, az az utánit, de ahhoz hogy nyerjenek valamit, nem elég tökösek. Edzőkérdésben szinte csak rosszat húztak (miért küldték el Deschampsot?, Ranierivel nem lehet nyerni, Ferrara lutri volt, Zaccheroni vicc), rossz igazolások rosszkor (Melo és Diego jó ötlet volt szerintem), orvosi stábbal valami nem stimmel. A feljutás után fokozatosan kellett volna minden átigazolási idényben egy-két nagy játékost venni hiányposztra, ha már De Cegliékkel van megáldva az utánpótlás. Szerintem pénz lett volna (lsd tavaly nyár). Canna helyett Zambrottát kellett volna visszahívni, Alonso jó ötlet volt. Előre kellett volna menekülni.

giacinto 2010.04.07. 09:50:10

miről maradtam le megint? mik derültek ki a héten? arra az 5 soros Fascchetti beszélgetésre gondoltok? jaja, hát abban aztán alaposan befolyásolta Bergamoékat.

vicc.

mantegna 2010.04.07. 10:06:24

Egy kérdés a juvésoknak. Nem szándékosan bántó.
Volt valaha olyan idényetek, amikor 50 gól felett kaptatok?

mantegna 2010.04.07. 10:09:34

Nézegetem a statisztikákat és ugyanannyi gólt kaptatok mint a tökutsó Livorno (na jó eggyel kevesebbet...) És TIZENHÁROMMAL többet mint a szakadék szélén tántorgó Lazio.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.07. 10:32:37

@giacinto: nagyon-nagyon sok mindenről.

Mr.AT 2010.04.07. 11:41:44

@horas: Ha nem lesz BL, nem lesz épkézláb játékos, aki hozzánk igazolna, az a baj.

Amúgy meg nem kell halálhörgést vizionálni, az újjáépítés nem olyan, mint a Szent Péter bazilika renoválása, nem kell neki 10 év.
Egyszerűen venni kell 5-6 jó játékost, meg hozni kell egy normális edzőt és kész.

arkhimedesz 2010.04.07. 12:01:00

Tudom, hogy már írtátok, meg az is lehet, hogy nem sokakat érdekel, de a tavasz csapata egyértelműen a Calcio Catania. 38 pontjukból 23-at ebben az idényben szereztek, verték otthon az Intert, a Fiorentinát, a Juvét, kiütötték a Barit, és egyértelműen bennmaradó csapat. Szicíliai kötődésem miatt ennek külön örülök, szerintem Mihajlovic csapata megérdemel egy virtuális barackot a fejére. Alé Catania, Forza Inter!

daneeka 2010.04.07. 12:11:56

@Mr.AT: Nem lesz se BL, se EL. Amit tenni kell az az, hogy fiatalokból újjáépíteni a csapatot. Egy olyan edző kell, aki erre képes. A védelem teljesen szét van esve, oda kell alapból 6-7 játékos. Középpályára két szélső, és egy komplett csatársor, vagy egycsatáros játék esetén legalább két földön is ügyes, de jól fejelő csatár. Ennyi pénz biztosan nem lesz, és ismerve Secco igazolásait, újabb Tiagók, Poulsenek, Grygerák fognak érkezni.
Ha van BL, akkor sem más a helyzet. Lehet, hogy úgy meg lehet csípni egy Diego-szintű valakit, de sok értelme nincs.
Az egyetlen kiút az, ha a saját utánpótlására hagyatkozik a klub (De Ceglie az ékes kivétel, de voltak és vannak tehetséges fiatalok), és melléjük vesznek 1-2 tehetséges fiatalt máshonnan.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.07. 12:24:44

@_benito: Császár Gábor a nyártól a veszprémi csapatban folytatja pályafutását.

Laluskával nagy páros lesz. Ha idén nem nyertek BL-t, akkor jövőre tuti nem. Tegnap óta tudjuk, h a barcelóna jobb csapat, szóval továbbra is állítom, hamarabb nyerünk BL-t, mint Ti :)

Mr.AT 2010.04.07. 12:30:10

@daneeka: Ha Blanc-nak bármi köze lesz a nyári átigazolásokhoz, akkor teljesen mindegy, mennyi pénz lesz... :-)

Asidotus 2010.04.07. 12:32:22

Reálisan a Juventust a következőképpen kellene rendbe rakni:
1. Leigazolni Arsene Wengert vagy egy hozzá hasonló kaliberű edzőt, akinek az egyik fő erőssége a fiatal tehetségek felfedezése;
2. Adni neki egy halom lóvét, hogy összevásároljon egy másfél csapatra való juve-rajongó ifjú focistát (ilyenekből nagyon sok van);
3. egy európa-mentes szezonban összerakni, megérlelni, megerősödni hagyni őket;
4. legázolni minden ellenfelet a BL-ben és a Serie A-ban

Mr.AT 2010.04.07. 12:37:47

@Nűnű: Ezzel az a baj, hogy ez a Juventus. Tízévente egy gyenge év belefér, de kettő nem. A calciopolit benyelte a nép, mert hát mit lehet tenni. A következő két gyenge évet szintén benyeltük, mert törvényszerű volt.

De az idei évet már nem nyelte be, nagyon helyesen. Ha pedig most nekiállsz a nulláról építkezni, rizikósan (a fiatalok már csak ilyenek - vagy bejönnek, vagy nem), és lesz megint egy szezon, mikor a 7-8. helyen kergetjük egymást a Cataniával, akkor palotaforradalom lesz.

Amit írsz, az teljesen rendben van mindenhol máshol, de a Juve a világ egyik legnagyobb futballbrandje, egyben Olaszország legnépszerűbb klubja. Nem egy kísérleti fókatelep.

Ha 10 évente (sorozatban mondjuk 4 bajnoki cím után) egy évet eltapsolunk újjáépítésre, azt mki gyomra beveszi, meg ez szükségszerű is. Mi viszont immár negyedik éve csak poszteren láttunk bármilyen kupát, s most már adni kell valamit a népnek, amíg szépen kér.

divatdrukker 2010.04.07. 12:50:18

Mekkora állatság már De Cegliét meg általában a Juve utánpótlását ekézni, mintha nekik kellene húzóembernek lenni, nem a nagy pénzért vásárolt "sztároknak". Az meg már egyenesen megdöbbentő, hogy a fiatalok nem kapnának még egy esélyt, de Amauri, Diego, Melo igen, mert valamiért azt hiszik róluk egyesek, hogy jók - az nem baj, hogy a tények mást mutatnak.
Lehet fikázni a cseréket (pl. Poulsent) vagy a fiatalokat, de én azért alapvetően a Cannavaro-Melo-Diego-Amauri tengely szégyenteljes teljesítményében látom az egyik fő okot.

daneeka 2010.04.07. 12:54:28

@Mr.AT: Mit lehet tenni? Arra nem lehet alapozni, hogy Olaszország legnagyobb klubja, stb. Ennyitől még nem fog Messi meg Ronaldo (de még Vucinic se) zebramezt húzni.
Az egyetlen lehetőség jövőt építeni, de ehhez fel kell ismerni, hogy 1-2 kivétellel a jelenlegi keretből senki sem Juve-szint hosszú távon. Ki lesz ADP utódja?
A másik fontos dolog, hogy azóta van ennyi sérültje a csapatnak, amióta Vinovóban vannak az edzések. Ez a 60+ sérülés egyáltalán nem normális, erre egy csapat sem készülhet fel. Nem ártana megtalálni az okát ennek...

Mr.AT 2010.04.07. 13:00:19

@divatdrukker: Közhely, de a helyzet az, hogy amint kezdődik a meccs, 11 ember van a pályán. Nem 4 sztár meg 7 fiatal, hanem 11 játékos, akinek ugyanúgy van lehetősége futni és bármit tenni a labdával.

S ha pl. De Ceglie ötször egymás után is elb*ssza a rá kijátszott beadást, akkor ugyanúgy tönkreteszi ezzel a csapat munkáját, mint bárki más.

Leírtam már párszor, nem akarom megint bő lére ereszteni: az, hogy Amauri kevés gólt lőtt idén, nem csak az ő hibája. Ezerszer bizonyította, hogy hogy fejel - de ha átlag 5 métert tévesztenek a beadásaink, cseszheti.

Mr.AT 2010.04.07. 13:06:37

@daneeka: Soha nem is igazolt a Juventus Messit vagy Ronaldot. Mi mindig már bizonyított, megbízható és reményteljes játékosokat vettünk, akik közül párból aztán világklasszisok lettek nálunk - de soha nem világklasszis szinten érkeztek hozzánk.

Úgymond Pastore vagy Cavani is simán van olyan szinten, mint a jelenlegi topklubok játékosainak nagy része, csak mivel nincsenek annyira szem előtt, nem ennyire ismertek.

Mi mindig ilyen játékosokat vadásztunk össze, és ezekből építettünk nagy csapatot. Ezeknek pedig a Juventus mindig is vonzó lesz, mert megvan benne mind a tradíció, mind a potenciál, függetlenül az idei év botrányától.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.07. 13:35:30

Tegnap este Mauri 2014-ig meghosszabbította a szerződését. Ha ez 2 hónapja történik, csak értetlenül nézek, de valami egészen elképesztő formajavuláson ment át Stefano, így most ez az egyik legkomolyabb erősítésnek tűnik a következő szezont nézve.

divatdrukker 2010.04.07. 15:04:21

@Mr.AT: Ja, csak érdekes, hogy egy fiatalnak nincs lehetősége javítani, csak annak az Amaurinak, akinek a góljai között olykor fél év is eltelik. Vagy annak a Melonak, aki pl. a Milan elleni luftja, a Bologna és a Palermo elleni labdaeladása révén több negatívumot tett, mint a Giovinco, De Ceglie, Poulsen, Zebina négyes együttesen. Szép közhely ez a 11en vannak a pályán, de csak számszerűen igaz. Vannak húzóemberek, és vannak kiegészítő játékosok. Ha a 25 milliós semmirekellő rossz, akkor ne az legyen már a reakció, hogy mondjuk De Ceglie milyen szar, vagy hogy Giovinco semmit sem nyújt. Ha Cannavaro és Legrottaglie ámuldozva kocog az udinei támadó után, vagy hagyja, hogy Di Natale teljesen egyedül lőjön, akkor azzal ők a fő felelősei a vereségnek.
Mellesleg Amauri idei teljesítményét bárki - és szó szerint bárki - lehozta volna. Még az a Trezeguet is jobb és eredményesebb volt nála, aki egyedül valószínűleg a labdát sem tudja levenni.
Mellesleg abban gondolom egyetértünk, hogy Grosso olyan kriminálisan rossz, hogy Molinaro már kifejezetten jónak tűnik.De egy jó csapat még őt is elbírná szerintem. A Barcelonában is eljátszik az az Abidal, aki jó ugyan, de nem egy klasszisvédő, vagy az egykori interes csere Maxwell. Az Inter is elbírja Muntarit vagy időnként Materazzit.

divatdrukker 2010.04.07. 15:08:07

@giacinto: Akkora vicc, hogy a 2006-os ítéleteket hozó testület elnöke azt nyilatkozta, hogy ha akkor ismeri a most napvilágra került beszélgetéseket, akkor az Intert is megbüntetik. Jelenleg úgy néz ki, hogy április 13-án döntenek arról, hogy újra megnyissák calciopoli "sportbírósági" részét.
Mellesleg: én annak idején olvastam, ami Moggiéktól napvilágra került, és teljesen komolyan mondom, nem volt durvább a most Moratti és Fachetti-féle telefonbeszélgetések.

Mr.AT 2010.04.07. 15:20:43

@divatdrukker: Amauri formájáról nincs vita, egy nagycsapat középcsatára pár fordulóval a bajnokság vége előtt ne 5 gólnál tartson. Emellett tényleg szar formában van, a cselei se jönnek be, a labdák se találják meg, és mivel mostanra sikeresen a béka segge alá kormányozták a történések az önbizalmát, a maradék, nagy nehezen megteremtett helyzeteit is elqrja.

Ettől viszont még egyértelműen benne van leginkább meg valami labdaérzék, bármi ahhoz, hogy egyedül kezdjen valamit a labdával. Még egyszer leírom, mert tudom, hogy erre sokan ugranak: 80%ban elcseszi a saját labdáit is mostanában már, tény. De Iaquinta, pláne Trez gyakorlatilag teljesen képtelen BÁRMIT is kezdeni a labdával a 16oson kívül, se egy csel, se egy ívelés, semmi. Ahhoz, hogy mi megengedhessük magunknak a luxust, hogy egy jól érkező, de amúgy semmit se csináló befejezőcsatár henyéljen elöl EGÉSZ MECCSEN, olyan csapat kell, ami nélküle is kialakítja a helyzeteit. Nekünk meg olyan nincs. Se csapatunk, se helyzeteink.

A fiatalok meg nincsenek kikezdve, Marchisio és Candreva gyakorlatilag végigjátssza a szezont, és De Ceglie és Giovinco is rendszeresen pályára lép mostanában. Én nem is őket ekézem, bár tény, hogy De Ceglie mostanában látványosan vad dolgokat csinál - az udinei három gólból kettőt konkrétan mellőle lőttek, angyali nyugalommal.

Normális szélsőhátvédek, és épkézláb támadó középpályások hiányoznak a csapatból, de nagyon.

giacinto 2010.04.07. 15:27:32

@divatdrukker: én ezt egészen másképp tudom. a jelenlegiben nincs semmi.

ja és a milantól is vannak felvételek, durvábbak.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2010.04.07. 15:33:12

@Rino: en mindig is mondtam, hogy ebbol a Huntelaarbol nagy jatekos lesz, a Madridban is jo volt, csak ok elcsesztek a lehetoseget, es padoztattak, egy-ket ev, es megint ott lesz az elvonalban egy szinten emlegetve Robbenel es Sneijderrel

daneeka 2010.04.07. 15:49:24

@Mr.AT: Pont az a baj, hogy a régi játékosmegfigyelő stábnak volt szeme például Zidane levadászásához. De ma egy jó szezont produkáló Pastore-től még nem lennék elájulva (Almironnak is volt egy jó szezonja, Melonak is annyi volt eddig). Még ha sikerül is egy-egy feltörekvő játékost megvenni (pl Diego), akkor idővel ő is beleszürkül/belesérül a mostani milliőbe.

A farsopoli-témához meg csak három dolog:
1. Kíváncsi lennék, hogy hol voltak a mostani beszélgetések 2006-ban.
2. Az is érdekes, hogy mégis kinek állt érdekében eltitkolni őket.
3. Ha ebből újabb botrány lesz, akkor jövőre nem csak a Juve nem indul az európai kupákban, de egyik olasz csapat sem, mert ki lesznek zárva. (2006-ban csak Cobolliék töketlenségén múlott, hogy ez nem történt meg)

divatdrukker 2010.04.07. 16:33:37

@giacinto: Ugyanannyi volt azokban a beszélgetésekben, mint a most világra kerültekben: ki vezeti a hétvégi meccset, ez hülye, az vezesse, meg meccs után esetleg, hogy ügyes volt. Mondjuk milyen gáz már, amikor Moratti felhívja a bírók vezetőjét és megdicséri(!!!), hogy jó volt a bíró a Samp ellen (mielőtt valaki félreérteni, egy olyan meccsről van szó, ahol nem a jv miatt nyert az Inter).
A Milant most nem vizsgálják majd elvileg, mert "ők már megkapták a büntetésüket". Muhaha. Akkor megúszták, mert Meanira kentek mindent, de most kiderült, hogy Galliani rendszeresen "konzultált" a bíróküldő testület vezetőjével.

Iustizmord 2010.04.07. 18:51:47

@Mr.AT: néha csak úgy jön. a rosé sokat segít rajta, más tudatmódosítóval nem élek. mármint az alkoholon kívül :o)

horas 2010.04.07. 19:01:10

@Mr.AT: Legyen,így.Igen lehet kicsit túlzó,az én elemzésem,de jelen estben ennél árnyaltabbnak tünik a probléma.

Amúgy nem a BL-el van a gond,mert a Juve nivója anélkül is él,jó játékosokat lehetne szerezni, a cink inkább az,hogy hozzáértés hiányzik a klub részéről ez ügyben.

Az olasz közép és kisélcsapatokból lehetne kukázni, a kisebb bajnokságok élcsaptaiból meg pláne.Szal egy Bordo-ból simán eljönne akárki esetleg BL-nélküli szezonra a Juve-ba,és így tovább...

giacinto 2010.04.07. 19:42:41

@divatdrukker: Az Intertől senki nem kérte hogy X vagy Y vezesse a meccseket. Az Internél max reklamáltak hogy ezek totál hülyék, már megint szivtunk miattuk (pl. ekkoriban volt a 18 döntetlenes szezon)

(az emlitett Inter-Samp az emlékezetes 3-2-es forditás volt, nos ott a spori nem adott meg egy kristálytiszta kezezős 11-est az Internek meg voltak további intert sújtó itéletei is, mondjuk azt tudom hogy nem erről szl az ügy, csak megjegyeztem zárójelben)

Ellentétben Moggival, aki anno pl lediktálta a bírók vezetőjének az összes hétvégi meccs bíróit, ahogyan ő szépen beosztotta.

A milanos Meani pedig megmondta hogy melyik 3 bíróból választhatják ki a Milan-Juve meccs vezetőjét és végülis tényleg abból választottak.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.07. 19:51:48

@giacinto: hát ezt majd akkor jelentsük ki, ha meghallgattuk a felvételeket.

ja, hogy azok eltűntek? a héccencségit, micsoda pech!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.07. 19:58:54

Na ez szép, a legtöbb fogadóiroda levette a kínálatából a Bologna-Lazio meccset, vagy csak a döntetlenre lehet fogadni 1,5 oddsal. Gyanúsan sokan akarnák rá fogadni.

Asidotus 2010.04.07. 19:59:27

@Mr.AT:
pedig az alap Juventus stratégia a fiatal, esetleg már jónevű fiatal játékosok csapatba építése. A fő külnöbség az Arsenal (és Wenger) mentalitása és a Juve hagyomány között, hogy nem adjuk el az ifjan beváltakat egy-két jó szezon után, hanem jó érzékkel, közvetlen a pályafutásuk tetőpontja után.
Mondj 3 (három) Juve-szintű sztárt, akit valaha igazoltunk úgy, hogy már akkor Juve szintű sztárok voltak, amikor Torinóba érkeztek 1985. után!

daneeka 2010.04.07. 20:06:33

@Nűnű: Háh, ezt lecsapom!
1. Nedved (2001)
2. Thuram (2001)
3. Cannavaro (2004)

Asidotus 2010.04.07. 20:14:56

@daneeka:
Thuram és Cananvaro oké, de szerintem Nedved a Juvéban lett világsztár, és Európa legjobbja (2003-ban).
Még 3-at?

horas 2010.04.07. 20:18:52

@daneeka: @Nűnű:
Trezeguet,Emerson,Vieira,Vialli,Davids,Salas...

daneeka 2010.04.07. 20:25:34

@Nűnű: Nedveden vitatkoznék. KEK-győztes, olasz bajnok, EB-ezüstérmes volt már, mikor juventino lett.

horas 2010.04.07. 20:29:35

@Nűnű: A Juve mindig sztár csapat volt,sztár igazolások nélkül nehéz lett volna,tény,hogy nem Inter és Real szinten vásároltak ész nélkül,de azért vettek kész sztárokat is...De szerinem illeszkedik Deschamps,Jugovic és Baggio is akik azért már elötte is nagy nevek voltak mielött a Juve-ba szerződtek.Mindenesetre a 90-es évek közepétől a végéig a Juve-nak abszolút szerethető csapatai voltak...

daneeka 2010.04.07. 20:44:24

@horas: Azért a 90-es évek elején elég ész nélkül sikerült vásárolni...

giacinto 2010.04.08. 11:57:43

@horas: "a Juve-nak abszolút szerethető csapatai voltak... "

ja, Iulianoval meg Monteroval az élen.

Mr.AT 2010.04.08. 12:20:03

@Nűnű: A Juve rendszeresen vett sztár, vagy sztárstátuszhoz roppant közeli játékosokat is, ezt azért ne torzítsuk el.

Mivel 85 utáni periódust kérdeztél, maradjunk csak a legnagyobb neveknél: Roby Baggio akkori világrekordnak számító összegért jött a Fiorentinától, Vialli a legendás Mancini-Vialli páros tagjaként, az egyik legnagyobb nevű olasz csatárként érkezett a Sampdoriától, Inzaghi 24 gólos gólkirályként az Atalantától.

De ahogy fentebb is írták már, a világ legdrágább kapusaként vett Buffon, a Thuram-Cannavaro páros, vagy épp Nedved és Davids sem nevezhető noname kezdőnek.

Ebben a korszakban jellemzően mindig volt 2-3 kiugróan jó nevű világsztárunk (Zizou, Deschamps, Davids, Trezeguet és a többiek)), 6-7 nemzetközi szinten is jó nevű klasszisunk (Jugovic, Paolo Sousa, Vieri, Boksic, Ferrara, stb.) és pár általunk felfedezett korábban kvázi noname, de aztán rangot és nevet szerzett olasz játékosunk (Conte, Iuliano, Torricelli vagy most Chiellini).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.08. 18:15:08

Signori szerint a Roma nyeri a bajnokságot. Maldini szerint meg az Inter? :)

giacinto 2010.04.08. 21:32:58

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Roberto Mancini, ex Lazio és Inter edzőként benyögte a Romát.

rexford 2010.04.09. 21:48:46

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!): Elkészült, az nso-n jelent meg álnév alatt. :)

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.04.09. 21:53:51

Ezt nem hisem el. ott nem publikalhat senki aki ert hozza:)

Iustizmord 2010.04.11. 01:27:06

@giacinto: Iuliano bamba képe szerethető volt, montero sokkal szimpibb mint cordoba, végül torricelli személyes kedvecem volt. 1x olyasmit nyilatkozott hogy az ellenfél csak a gyűlöletet láthatja a szemében... AND HE DID MEAN IT.:o)
süti beállítások módosítása