Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A Ló elszállt, a sírás marad - Jornada 19, a forduló összefoglalója

2010.01.25. 20:00 Garcia bőrmester

Felemás érzésekkel vágunk neki a szezon második felének, ugyanis rövidpályás kínai úszóbajnokságot megszégyenítő mennyiségű rekord dőlt meg, míg sajnálatos módon másfelé vette az irányt a liga egyik legjobb gólvágója, és szombatig teljesen másféle szezon nézett ki a Depor balbekkjének. Nem utolsósorban pedig minden résztvevő fél másként élte meg Orrtörő C. Krisztián vasárnapi parádéját, aki nem mellékesen, három percbe sűrítve azt is megmutatta, hogy miért szerződtették a nyáron annyi pénzért, és most nem arra gondolunk, hogy az utána fizetett tb-járulékból hány platina szaglószervet lehet teríteni Spanyolország szerte. Szóval érdekes forduló volt, amelynek a Depor a győztese és vesztese is egyben. Tovább után egy kicsit más jellegű összefoglaló következik az őszi szezon befejező köréről, benne többek között arról, hogy még mindig Juan Carlos a király Spanyolországban, és hogy Negredo illő módon állt-e bosszút lehúzó megjegyzéseinkért.

A forduló mérkőzését a Depor és a Bilbao játszotta, mely 3-1 arányú hazai sikert hozott. Az első öt percben a vendégek lemásolták a Real elleni kezdésüket, azzal, hogy szinte kispályás módszerrel „felmentek” emberig, és megakadályozták, hogy a Depor bárhogy áthozza a labdát a térfelükre. A kapuskirúgásokat egyből visszafejelték, és megvolt a három szöglet is, amiből csak Aranzubia bravúrja és Javi Martinez „okos” felszabadítása miatt nem lett gól. A félidő hátralévő részében is a Bilbao kezdeményezett többet, ami két, lesnek ítélt gólt ért csupán. A szünetben félreérthettek valamit a játékosok, mintha mezt cseréltek volna, átvették, amit a másik csapattól láttak. Most a Depor rontott neki ellenfelének, ami 2-0-s vezetést eredményezett egy szerencsétlen és egy szerencsés góllal. Az első találat szerzője Filipe Luis olyan súlyos sérülést szenvedett gólja közben, hogy lőttek a szezonjának, a Vb-álmainak és jó eséllyel a megérdemelten felvetett Real vagy Barca szerződésének is. A brazil Juca megpattanó lövésére még érkezett válasz egy öngól formájában, de azután újabb vitatható bírói ítéleteknek köszönhetően nem kaptak tizenegyest Toquero buktatásánál, kaptak viszont gólt egy „belemenés-gyanús” esetet követően, Valerón passzából. A Depor így közvetlen riválist győzött le, úgy, hogy immár két legjobb embere is sérült, ami felett Lotina nem is nagyon tudott napirendre térni, könnyeivel küszködve nézte tovább csapata pyrrhusi győzelmét. Nem lett ugyan a forduló embere, de elméletben igazi királlyá koronáztuk Juan Carlost, azaz Valerónt. Annyira egyszerűen passzol jól, miközben életében nem sprintelt, hogy az már-már saját csapattársainak kellemetlen, ha nem értik elsőre. Ösztönös zseni, akitől a Real felsorolt irányító hármasa jövő héten testközelből tanulhat.

A forduló eseménye számunkra az volt, hogy a liga legjobb befejező csatárainak egyike, Ruud van Nistelrooy elbúcsúzott a királyiaktól, mert, hogy ingyen távozott a Hamburg csapatához. Távozásában sérülései játszották a fő szerepet, illetve az a tény, hogy a nyári szerzemények érkezését követően, korántsem volt biztos a helye a kezdőcsapatban. 68 mérkőzésen 46 alkalommal szerzett gólt a Realban, első szezonjában 25 góllal gólkirály lett, míg egy ízben mesternégyest gurított a Steauának a Bl-ben. Valószínűleg történelmet írna azzal ha holland, angol illetve spanyol gólkirályi címei után, a német aranycipőt is begyűjtené. A nézők rendkívül megható módon felállva ünnepelték őt és a meccs alatt is hosszasan skandálták a nevét. Volt manchesteri játszótársa, Cristiano Ronaldo szerzett két parádés gólt, majd izombólfutás közben könyökkel oly módon illette az őt bespeedezett tacskó módjára rángató Mtiligát, hogy annak orra eltörött. Piros lap, égre emelt kézzel imádkozás a kezdőkörben, majd bocsánatkérés az öltözőben. Persze tudjuk, C. mindig így fut, erőből, szeretett volna szabadulni és folytatni a támadást, a bírónak pedig sárgát kellett volna adnia Mtiligának. Mindenesetre CR9 kezdi átvenni Sergi Ramostól a Real Schuch Timuzsinjának szerepét, aki feltűnő szabálytalanságai után puszta jelenlétével kivívja, hogy kiállítják, ha kell, ha nem. Most kellett. Ez egyelőre, összességében kevés, Ruudot egy ideig még jobban fogják szeretni a madridisták. Guti viszont most nagyon jó volt, persze a Malaga ellen, de akkor is. Kellemes gond, hogy Granero és van der Vaart is hozott már átlagon felülit, így ha ezeknek lenne kedvük, akár harcolhatnának is az irányító posztért.

A spanyol viaszt nem mi találjuk fel és nem is Guardiola volt az, de a Barca hétvégi 3-0-ás, Valladolid felett aratott győzelme kapcsán ismét feltűnt, aminek fel kellett. Az egy dolog, hogy a fociban a brazil wingback, olyan „márkanév”, mint zenében a francia sanzon, a befelé húzó szélső pedig, főleg ha aranylabdás vagy ahhoz közeli, magában is többet árt az ellenfél védelmének, mint sok csapat teljes támadósora. A kettő kombinációja pedig egyenesen halálos. A Barca játékának egyik kulcsa a térfelére beszorított ellenfél ellen, hogy a tizenhatos sarkának magasságában megjátszott szélső, Messi vagy Henry, már első mozdulatával befelé veszi át a labdát, abban a pillanatban, ahogy ezt megteszi, a félpályánál nem hátrébbról, sprintben elindul mögötte a felfutó szélső hátvéd, aki egy-két passzon belül meg is kapja általában a labdát, és onnan folytatja a játékot, vagy beadással vagy „kicsiben” a szélsővel vagy a centerrel. Ez a csapat erősségeinek és az ahhoz leginkább passzoló taktikának az igen tudatos kiaknázása, amit a Barca jelenleg csak azért nem csinál ugyanolyan gyakran mindkét oldalon, mert Henry lassabban játszik és nem nyílik mögötte akkora tér, mint a jobb szélen és Abidal sem annyira támadó, mint Dani Alves. A brazil wingbackekre visszatérve, ebben a játékelemben kísérteties a hasonlóság a Roberto Carlos-Zidane páros játékához, azt követően, hogy utóbbi elleste előbbitől, hogy hogyan kell futballozni. Szóval ez nem a spanyol viasz, de azért jó újra és újra észrevenni.

Észrevette ezt az általunk a hét emberének választott Michel is, aki a Getafe edzőjeként, az Atlético Madridot oktatta (1-0), két kiváló szélsője segítségével. Egyben a forduló párharcának is tekinthető a két edző és a két madridi csapat meccse. Mind a Realban, mind a spanyol válogatottban csapattársak voltak, és nem mellékesen Quique is irányította a Getafe gárdáját a 2004-05-ös szezonban, ezért a spanyol sajtó sem mellőzte a felek összehasonlítását. A győzelem kulcsa a Barcáéhoz hasonlóan a két szélső játéka volt, annyi eltéréssel, hogy itt a szélső védők nem futottak fel annyiszor, mint a katalánok esetében, tekintve, hogy nagyobb figyelmet kellett fordítaniuk a vendégek kontráira. Tudatosan fordították át a játékot, a gólszerző Manut illetve Pedro Leónt megcélozva, hogy ezek egyedül maradjanak a védőikkel, akiket rendre meg is vertek egy-az-egyben. A Getafe eddigi legjobb fél szezonját produkálta 30 ponttal, és más csapatokban számításba nem vett játékosok, mint Soldado vagy Gavilán remek szezont futnak.

A forduló betlije cím a másik oldal góllövőjét, Diego Forlánt illeti, akinek nem akadt jó megoldása az egész meccsen, ahogy társainak sem sok egyébként. Forlán hihetetlen módon el tud tűnni egy-egy találkozón, hogy aztán visszatérjen, sorban rugdosni a gólokat. Ez utóbbiban segítségére lehet, hogy a középpályán erőltetett fékek közül Cléber Santanát kölcsönvette a Sao Paulo, míg Assuncao jól megérdemelt eltiltását tölti a jövő héten, miközben csapatuk a bajnokságban megcélzott harmadik hely helyett a városi listán foglalja el a dobogó alsó fokát.

A játéknap gólját kénytelenek vagyunk Alvaro Negredónak ítélni, aki miután elolvasta beharangozónkat nem átallott beállni a Sevillába és a tócsában megálló hazaadást, Jesus Navas passzának köszönhetően, győztes gólra is váltani. A Sevilla így az Almeria 1-0-ás legyőzésével megszakította négy meccsből álló nyeretlenségi sorozatát.

A további eredmények előtt csak néhány statisztika, ami a félszezon lezárásához kapcsolódik. A Barca első veretlen őszi idényét produkálta, ami előtte csak az Espanyolnak, a Bilbaonak a Realnak és legutóbb 2002-03-ban a Real Sociedadnak (!) sikerült. Érdekesség, hogy egyetlen ilyen esetet - a Bilbao 1932-es bajnoki címét - kivéve, végül mindig a Real lett a bajnok. Az első olyan első félévet tudjuk magunk mögött, amelyben két csapat is van, amely hazai pályán száz százalékos (Real és Mallorca). A Getafe és a Mallorca is története legponterősebb őszi szezonját hozta, míg a Valencia, ki tudja, hol állna, ha a Mestallában nem görcsölne, mert náluk meg az idegenbeli pontjaik száma a csúcs.

A további pályákon a negyedik helyezett Mallorca, egy kamu tizenegyessel, a meccs végén mentett pontot az Espanyol otthonában, akiknél Osvaldo góllal mutatkozott be. (Espanyol-Mallorca 1-1) A Tenerife otthon tartott egy pontot, ami a tudósítások szerint leginkább Cesar kapusnak köszönhető, míg Villa árnyéka volt önmagának és döntő helyzetekben legtöbbször rossz megoldást választott. (Tenerife-Valencia 0-0) A bajnokság beteg embere a Villarreal majdnem kiadta a kezéből a három pontot a Zaragoza ellen, akikben látjuk a megmenekülés lehetőségét, a megerősített támadósoruk miatt. A sárgák pedig annak örülhetnek, hogy Nilmar kezdi törleszteni vételárát és mellette most Rossi és Ibagaza is betalált, akiknek góljaira nagy-nagy szükség lesz. (Villarreal-Zaragoza 4-2) A Santander meglepetésre szerzett győzelmet a Sporting Gijón otthonában a törpeköszönés-nevű Geijo révén (Gijón-Santander 0-1), míg a Xerez kispadján, az Osasuna elleni vereséggel mutatkozott be a nem kevés új Maradona egyike, Nestor Gorosito, aki nagyon hamar átlátta csapata problémáit, melyek a kevés lőtt gól és a minőségi csatárok hiánya (Xerez-Osasuna 1-2).

A forduló összes meccsének összefoglalója itt.

Táblázat, góllövőlista

 

288 komment

Címkék: foci spanyol la ronaldo messi liga guardiola filipe

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr341701771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tika_ 2010.01.25. 20:11:06

@Tika_: nem volt :kuncog:

krysal 2010.01.25. 20:29:07

@Tika_: ezt csak én nem értem?

"Roberto Carlos-Zidane páros játékához, azt követően, hogy utóbbi elleste előbbitől, hogy hogyan kell futballozni"

Garcia, ezt fejtsd ki nekünk egy kicsit bővebben kérlek...-.-

moltisanti 2010.01.25. 20:29:28

Vajon Henry és C. Ronaldo külön párharcát melyikük fogja megnyerni?

Vagyis az idény végéig több gólt tud-e rúgni a francia, mint ahányszor a portugált kiállítják?
(A verseny rendkívül kiélezett, jelenleg döntetlen az állás.)

drani 2010.01.25. 20:31:15

jópofa, ahogy a goal.com-on Nistelrooy átigazolását mutatják:
www.goal.com/en/ lentebb, baloldalt Transer Zone

krysal 2010.01.25. 20:36:02

@Garcia bőrmester: ok, fáj a fejem, és erre a mondatra ráharaptam. Elnézést!:)

Viszont ami kimaradt: "A forduló eseménye számunkra az volt, hogy a liga legjobb befejező csatárainak egyike, Ruud van Nistelrooy elbúcsúzott a királyiaktól" Ezért Respect!

krysal 2010.01.25. 20:38:00

@drani: de legalább igazuk van:) Nem hiába járt ez a mondás: "Van Nistelrooy, van gól..."

csabber-18 (törölt) · http://www.csabber.fw.hu 2010.01.25. 20:48:39

"A forduló eseménye számunkra az volt, hogy a liga legjobb befejező csatárainak egyike, Ruud van Nistelrooy elbúcsúzott a királyiaktól.."

Hát nálam is, de ez valahogy várható volt.
Csúcs milyen mutatói vannak/voltak, de hogy ilyenre nem sokan képesek. Nem is csodálom hogy szerették a Real szurkolói.. Emlékszem, mikor összeveszett Fergusonnal, olvasgattam fórumokat azzal kapcsolatban hogy mit szólnak a Realba igazolásához, nagyon leírták, aztán hipp-hopp gólkirály lett és bajnok :)
Sok szerencsét neki!
Nagy összegben mernék fogadni, hogy Németországban még legalább egyszer begyűjti a gólkirályi címet..

Boodler 2010.01.25. 21:06:19

www.youtube.com/watch?v=2pjNQOyMfaw

68 meccs, 46 gól.
Te jó ég.

Wiki szerint Európában:
81 meccs, 60 gól.

en.wikipedia.org/wiki/Ruud_van_Nistelrooy

rizla 2010.01.25. 21:08:54

szerintem eleve azért ment a bundesligába rudi, hogy ott is gólkirály lehessen. azért egy PL-csapatba is beférne még simán, de nem lőne talán annyi gólt, mint a bundesligától várja.

csabber-18 (törölt) · http://www.csabber.fw.hu 2010.01.25. 21:11:25

@rizla: Persze, kimondva-kimondatlanul mostmár ő levezet, és szeretne úgy levezetni, hogy szépen búcsúzzon a labdarúgástól. Mondjuk egy gólkirályi címmel, vagy kettővel.. :) Legalábbis szerintem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.25. 21:15:35

nistelrooy nem lesz gólirály a bundásban, ezzel kapcsolatban egy sörben szívesen fogadok bárkivel

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.25. 21:34:15

@Boodler:

Viszont így nem fogja megdönteni Raúl BL-gólrekordját. Emlékeim szerint ő volt az egyetlen, akinek erre (pár éves távlatban) reális esélye volt.

Abban viszont rekordernek tűnik (de talán kijavít valaki, ha tévedés), hogy három különböző ország bajnokságában is gólkirály lett.

szeme közé, laposan! 2010.01.25. 21:34:49

Régen röhögtem már ilyen jót, jó volt a poszt, köszi!:)

rizla 2010.01.25. 21:36:29

@mocsing: ha csak sérülésmentes idényeket veszünk számításba, akkor állom.

rizla 2010.01.25. 21:37:12

a sérülések miatt kihagyott időnek legalább 1 hónapnak kell lennie

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.01.25. 21:44:45

nekem szimpatikus csapat a depor, de konkrétan elcsalták nekik a meccset és úgy éreztem, hogy ezt meg kell osszam veletek!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.25. 21:51:41

@Csöncsön:

Utánanéztem a leggyanúsabbnak, Ronaldonak. Ha a brazil bajnokságot is számoljuk, akkor ő is három országban volt gólkirály. Itáliában viszont (a legkevésbé sérülékeny szezonjában) 25 lőtt góllal csak második lett. (Bónusz, hogy ő viszont Spanyolországban két csapat tagjaként is elvitte a Pichichit.)

Persze a holland teljesítményét már az is tökéletesen jelzi, hogy csak Ronaldoéhoz mérhető.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.25. 21:59:58

@rizla: van benne még másfél, esetleg két és fél szezon, de csak azokat az idényEKet nézzük, amikor nem sérült egy hónapnál többet? jól értelmezem-e?

rizla 2010.01.25. 22:06:50

@mocsing: jól. csak olyan idény érvényes a fogadás szempontjából, amikor maximum (összesítve, vagy egyszerre) egy hónapot volt sérült. legalábbis ha NEM lesz gólkirály. amennyiben még így, sérülésekkel tűzdelve is sikerül neki, akkor természetesen nyertem, de ez valószínűtlen.

halareaal 2010.01.25. 22:31:59

szurkolok Nistelrooynak, a Hambrugban lehet esélye sztem is a gólkirályi címre, lesznek ott játszótársai. ugyanakkor sajnálom h elment Madridból, ha nincs az a súlyos sérülés tavaly a Juve ellen, lehet h most is kezdő lenne (erősebbek is lennénk vele mint a jelenlegi Benzemával).

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.25. 22:32:30

@rizla: jó, bár igazságtalan, mert rúg 5 gólt márciusig, kiesik négy hétre és te mondhatod, hogy abban a hónapban benne volt egy húszas :)

olaszországba kellene igazolnia, ha nagyon gólkirály akar lenni egy új helyen

Keelhaul 2010.01.25. 23:28:26

@mocsing: Ruud gólkirály lesz. Az az ember egy állat.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.26. 00:17:28

Ronaldo is törte a delikvens orrát? Azt hittem nem lehet antipatikusabb, de tévedtem. Lehet.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.26. 01:00:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én viszont a portugál vonatkozásában nem vagyok hajlandó leírni pörén a Ronaldo nevet, az már foglalt!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.26. 01:44:36

@popp: Igazad van, tudjuk be ezt a nyelvbotlást a vizsgaidőszaknak. :)

shinigami 2010.01.26. 02:30:44

@mocsing:
akarhogyis nezem (februartol-) marciustol(-ig) a(-z) bajnoksag vegeig az csak egy fel szezon

viszont jovore ha nem serult azert benne van 1 golkiralyi cim, arrol nem is beszelve h mennyit segithet mar iden is ha 1 kicsit szerencseje lesz es nem serul meg meccsenkent 2x

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.26. 08:05:40

@shinigami: én nem mondtam, hogy idén ugyanannyi esélye van, mint a többieknek, csak annyit, hogy nem lesz gólkirály. rizla beszélt _idényekről_, ami engem is meglepett, mivel már vagy 34 éves

Mourinho már nem a király 2010.01.26. 08:15:15

Sajna Messi gólkirály lesz, CRonaldo kicsit sokat hiányzik, ahhoz hogy legalább megszorongassa.
Nagyon jól teljesít a két exmadridista is: Soldado és Negredo.
A Barca 49 pontja brutális, az 98 pont lenne szezon végén (hasonló teljesítménnyel), szóval a 44 pontunkra és a 2-ik helyünkre azt kell mondjam egyelőre hogy tisztességes helytállás.
Persze ettől többet is tehettünk volna, volt pár eredmény amivel nem vagyok elégedett (pl. a Barca elleni meccs ugye :) ), de végülis nem lefutott a dolog.

Gnyoka 2010.01.26. 08:17:24

Orrtörő C. Krisztián nem inkább Orrtörő R. Krisztián?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.26. 08:42:33

@mocsing: számoljatok gól/meccsátlagot, az sérülésfüggetlen. majdnem.
Valeron meg minek fusson, ha anélkül is tud focizni, nem beszélve a koráról. több tiszteletet szeretnék kérni számára :). fusson az, aki nem tud. (jojo, persze a kettő együtt a legjobb - tudás meg futás).

szangye puncog 2010.01.26. 08:43:45

C.Ronaldo és Nistelrooy nem fér el egy csapatban, Manchesterből is távozott amikor a portugál érkezett. Volt valami feszkó köztük ha jól tévedek.
El sem merem képzelni mi lesz ha C. Hamburgba igazol... ;-)

krysal 2010.01.26. 09:23:33

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: na igen, a C. előtagot én a mezéről is hiányolom. (Amúgy Hank Rulez:)

@Anthony - awkward silence: a szép benne az, hogy megnyerhető meccseket szerencsétlenkedtünk el, ha nincs a januári vesszőfutás gólok szempontjából... :(

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.26. 09:48:04

@krysal: Csodálom, hogy a klub nem javasolta azt a "C" betűt. (Köszi, nincs jobb arc sáros barátunknál.:))

krysal 2010.01.26. 09:50:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: egy cimborámmal már az első évad láttán megálmodtunk egy fekete pólót "HANK RULEZ" felirattal, csak sajna mindkettőnk oldalbordája nehezményezte a dolgot:P

A klubnak egyébiránt nem javasolnia kellett volna, hanem alapvetően odatenni:S Ezen nincs kérdés.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.26. 09:54:47

@krysal: Van széles e világon olyan férfi, aki nem hordana büszkén ilyen pólót, ha csak rajta múlna? :)

mickeyknox 2010.01.26. 09:59:03

@Csöncsön: szerintem nézd meg pippo mio góljai számát is :) juve+milanban 66 gól, abból nem tudom mennyi uefa vagy bl selejtező. raulnak is 66 van, de az mind bl-gól.

rizla 2010.01.26. 09:59:33

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: naná, hogy nem, így el lehet adni a rajtuk maradt ronaldo 9 mezeket

krysal 2010.01.26. 10:08:46

Egyébként félhivatalos búcsúvideó, melyet bár egy rajongó készített, fent díszelgett a realmadrid.com-on és a RealMadridTv is leadta többször is.

www.youtube.com/watch?v=xSqhRR5JvP0

Asidotus 2010.01.26. 10:16:01

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
na, most megfogtál, mert fogalmam sincs, mi az a "Hank Rules", így most még nem venném fel azt a pólót

krysal 2010.01.26. 10:32:04

@Nűnű: Totally OFF

DD, Mr. Az Igazság Odaát Van egy bukott írót alakít egy sorozatban, aki nagy elánnal próbálja visszacsábítani a feleségét, rendbe rakni az életét - és közben minden valamire való hölgyet ágyba vinni, igazolandó nyomorúságát. Nem csak vicces, pláne annak a tudatában, hogy DD-t a "való" világban orvosilag eltiltották egy időre a szextől, mivel nagyon túlzásba vitte (ez komoly).

Trailer: www.youtube.com/watch?v=gQ7yaQhXJAI&feature=fvst

Excuses á moi...

ON.

Garcia bőrmester 2010.01.26. 10:36:44

@anonim222 [semleges néző]: maximális tiszteletem Valeróné, de gondolom ez a posztból is kiderül, a futás részében teljesen egyetértünk, pontosan ez a zseniális benne

vigvik 2010.01.26. 11:18:45

Tudom, hogy kicsit uncsi téma, de nekem böki a csőröm: C. eltörte azt az orrot, piros, eltiltás (szerintem 3 meccs min. jár neki, de én Barcas vagyok:)). Ez OK. Ami viszont kicsit szomorú, hogy a pofátlanul egyértelműen szándékosan elkövetett szabálytalanságot lényegében mindenki tök természetesnek veszi. Én egy kicsit megértem C.-t, az ő reakciója emberi volt (és nyilván nem akarta eltörni senki orrát). Szerintem lehet, hogy jó irányú lépés lenne, ha a teljes egyértelműen szándékos szabálytalanságra lehetne egyből pirosat adni. Valamennyire kényszerítve lenne rá a védekező játékos, hogy legalább mímelje a labdaszerzésre törekvést, talán nem idegesítené fel a meginduló támadót ilyen könnyen. Persze ez a szabály csomó vitát szülne.

hakapesz imi 2010.01.26. 11:20:09

@halareaal: jelenlegi Benzema!? Annyira hálás vagyok a Realnak, hogy "elhappolta" a Barca elől ezt a fenomént... Komolyan, szinte rettegtem, mikor 1-2 éve az volt a téma, hogy mikor tudja a Barca leigazolni. Szerencsére nem tudta. Ekkora luficsatárt még életemben nem láttam, talán Maxi (vagy mi is volt a kis pöcs neve, Barca) vagy Pauleta fogható hozzá... Remélem, nem cáfol rám Benzema...

krysal 2010.01.26. 11:28:47

@hakapesz imi: szerintem fog.

@vigvik: ezt a korábbi postban elég részletesen kiveséztük szerintem. nst.blog.hu/2010/01/23/jornada_19_felevzaras_csak_bukni_lehet

(egyesek szerint "Olyan pitiáner és nüansznyi dolgokon tudtok vitatkozni, hogy hihetetlen.")

Mourinho már nem a király 2010.01.26. 11:32:57

Tessék megtekinteni az AS főoldalán található videót:
www.as.com/futbol/articulo/hace- ... iftb_5/Tes
Messi vs Marc Valiante
Kisértetiesen hasonló eset (jó, Messi nem vágta szájba Valiante-t, mert éppen nem ott találta el), eredmény: sárga a védőnek, Messinek semmi.

Ehh, ez a köcsög, verekedős Cé, pofátlanság amit művel, köpjük le!!

krysal 2010.01.26. 11:40:12

@Anthony - awkward silence: az a szomorú, hogy ez azért nem menti fel Cét, maximum árnyalja a képet. Leköpni nem állt szándékomban eddig se, de legalább egy jó válasz a Messistáknak:)

montipájton 2010.01.26. 11:40:30

@Anthony - awkward silence: Hát igen, erre mondják, hogy akkor már találja is pofán, ha az a célja...

Messi amúgy megkapta már az ilyenért a pirosat Merktől a Népstadionban Vanczák Vili ellen.)))

Ettől még Ronaldo is hülye volt persze, bár fele annyiszor sem csapott hátra, mint az argentin. (Miután elsőre talált, minek?)) )

montipájton 2010.01.26. 11:41:27

@krysal: Messi még ütni is szebben tud, mint bárki a vetélytársak közül, mondaná Csöncsön.)))

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.26. 11:43:12

@mocsing: mert ott olyan rohadt könnyű gólt lőni?

rizla 2010.01.26. 11:46:03

@vigvik: "Szerintem lehet, hogy jó irányú lépés lenne, ha a teljes egyértelműen szándékos szabálytalanságra lehetne egyből pirosat adni."

azért ez enyhén túlzás lenne, mert elindulna a vita arról, hogy akkor mi számít egyértelműen szándékosnak, a játékosok meg elkezdenének még többet színészkedni.
de azon már én is gondolkodtam, hogy lehetne kicsit szigorúbban büntetni az ilyen apróbb, taktikai faultokat is, mint a mezráncigálás, stb, mert lassítják a játékot a folytonos szabadrúgások, és sokat elvesznek a játék élvezetéből. ma már egy jól cselező játékost annyira őriznek, hogy előbb harcol ki 5 szabadrúgást használhatatlan helyekről, semmint hogy a technikai tudásával kézzelfogható fölénybe kerüljön a csapata (csak taktikailag, ha magára vonja a védőket, így a többiekre kevesebb ember jut). egy bizonyos fokig ez oké, a játék fejlődik, a gyengébb játékosokkal rendelkező csapatoknak is van esélyük, ha taktikusan fociznak (és ezért is szuper ez a játék), de azért kicsit uncsi, hogy 10 sikeres cselből 9 esetben csak annak tapsolhatunk, hogy sikerült kiharcolni egy szabadrúgást (ami amúgy szintén kb 10ből 9szer eredménytelen, mert a védekező csapat előnyben van, nekik csak ki kell vágniuk). ezek az állandó mezráncigálások tényleg fárasztóak, ha valakit leelőz a támadó labdástul, akkor vagy fussa le, és szerelje szabályosan, vagy hagyja, mi meg hadd élvezzük már nézőként, hogy 2010ben már ilyen sebességű játékosok vannak, mint CR.
ettől függetlenül krisztina hülye volt, ezt tartom. dehát a saját csapatával baszik ki, szóval csak folytassa így tovább.

marvin__42 2010.01.26. 11:53:56

"törpeköszönés-nevű Geijo" :-)

rizla 2010.01.26. 11:53:59

@Anthony - awkward silence: bizonyára elfogult magyarázkodásnak tűnik, de messi egy fejjel alacsonyabb, nyilvánvalóan nem töri be senki orrát ezzel a kapálózással. persze nem mondom, hogy ő ezzel tisztában volt, és ha akkora lenne, mint ronaldo, akkor nem csap vissza (bár itt szerintem kevésbé nyilvánvaló a könyöklés), de ez nem menti fel CR-t, akinek ismernie kéne a saját brutál fizikumát. amúgy tényleg messze nem követett el akkora taplóságot, hogy keresztes hadjárat induljon ellene, óvatlan volt, betört egy orrot, 1 meccs, és kész, túl van tárgyalva. én speciel nem mondtam, hogy direkt csapta le a védőt, és tényleg faszság ennyit rugózni ezen, de azért a piroslapot ne vitassuk, ha lehet

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.26. 12:06:12

@montipájton:

Inkább arra válaszolj, hogy hányszor állították életében (!) Messit, és hányszor Cét.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.26. 12:18:01

@_benito:

17 évesen, először és utoljára. Cét csak az utóbbi pár hónapban többször. A nagy számok törvénye nem hazudik.

@mickeyknox:

Pippo a BL-ben nagyon le van maradva Raúltól, és ő már öreg ahhoz, hogy legyen esélye befogni. Majd pár év múlva esetleg Cé vagy Messi...

ciru717 2010.01.26. 12:18:35

Márcio Amoroso nevezetű emberke(emlékszik még rá valaki?) is 3 országban volt gólkirály:
-Brazília: 1994
-Olaszország: 1998-1999
-Németország: 2001-2002

Valamint Romario:
-Brazília: 2000, 2001, 2005
-Hollandia: 1988-1989, 1989-1990, 1990-1991
-Spanyolország: 1993-1994

Viszont 3 európai ligában valószínűleg egyedüli.

krysal 2010.01.26. 12:20:33

@rizla: egy kicsit túlmagyarázod ezzel, a videón jól látható, négyszer csap vissza. Én azért ezen nem magyarázkodnék.

"(bár itt szerintem kevésbé nyilvánvaló a könyöklés" Egyrészt haha, másrészt Cérinya sem a könyökével talált, harmadrészt ha kristálytiszta a Cé-é, akkor ez is...

rizla 2010.01.26. 12:22:23

@krysal: de nem érted, hogy nem mindegy, hogy test, vagy fejmagasságban csap valaki vissza?
de ha messi telibebassza a csávó fejét, nem tiltakoznék ott sem a piroslap ellen, hidd el.

krysal 2010.01.26. 12:22:56

@ciru717: Amoroso is jó csatár volt, máig nem tudom, elégséges indok volt-e a Dortmuntól, hogy a magaviselete miatt elzavarta. És persze kösz az adatokért!

krysal 2010.01.26. 12:26:49

@rizla: én úgy látom, egyértelműen emelt kézzel hadonászik, állon is találja a védőt. De ezen tényleg felesleges vitázni, mert ez már történelem.

"szóval csak folytassa így tovább. "

Én viszont remélem, tanul az esetből, remélem Guti mögé áll a zuhanyzóban, és elmagyarázza, hogy ezt nem kéne:)

Garcia bőrmester 2010.01.26. 12:42:56

@ciru717: Amoroso tényleg, és 2006-ban még a Milanban is megfordult 4 meccs erejéig

mickeyknox 2010.01.26. 12:52:04

@Csöncsön: mennyivel van lemaradva? komolyan érdekel.

mickeyknox 2010.01.26. 12:55:07

@Csöncsön: ne nézd meg, megnéztem én. 12 UEFA és 2 KEK gól, tehát maradt 42.

Mourinho már nem a király 2010.01.26. 14:03:18

@rizla: a piros lap jogos volt. Messi meg nem érte el a másikat mivel kicsike, azért nem verte szájba. Szerintem Cének sem ez volt a legfőbb célja de ki tudja.

drani 2010.01.26. 14:26:31

Nistelrooyra miért nem 'csapott le' a Juve? szerintem illene a csapatba. Vagy nem akart konkurenciát?

Guti pedig nagyon jó kis gólpassz-féleségeket adott, bár csak az összefoglalót láttam.

Keelhaul 2010.01.26. 14:37:12

@Csöncsön: Mi köze ennek a nagy számok törvényéhez?

krysal 2010.01.26. 14:49:34

@drani: ezen agyaltam én is, rákérdeztem az olasz postban is, de mindenki el volt foglalva a derbyvel:)

...egyébként, ha végiggondolod, hívták a PL-be is, viszont (egybehangzó hírek szerint) már fizikálisan nem tartotta elégnek magát az angol ligához. Ha ehhez hozzáveszed, hogy a Serie A-ban sem épp előzékenyek a védők a csatárokkal... (Persze, ez nem válasz arra, a Juve miért nem csapott le rá, illetve csak hozzávetőleges. Talán nem akartak (még egy) sérülékeny csatárt...)

Neil Blender 2010.01.26. 14:59:27

CR nagy barom volt, de azert a mozdulatsorbol latszik hogy abszolut a labda megjatszasa es a vedo lerazasa volt a cel es nem az hogy serulest okozzon. Persze mindenkepp jobban jart volna ha a rancigalasra megall, de azert a keresztvizet nem szedem le rola, es barmennyire vicces is de all a nyilatkozata miszerint ha Mtlilga nem 170 cm akkor nincs belole serules.

A piros lap jogos nagyon elmeszelni felesleges, szerencsetlen osszecsapas volt, de nem egy oriasi kirivo kegyetlenseg.

@krysal: RvN olyat is nyilatkozott hogy nem nagyon akar mar topbajnoksagban legioskodni es ha elmegy Madridbol minel kozelebb akar lenni Hollandiahoz. A Hamburg tokeletes helyszin egy ilyen kaliberu csatar levezetesehez, ellesz meg ott masfel evet majd johet egy ev Heerenveen, ha jol emlekszem azt nyilatkozta mikor idejott, hogy vagy nalunk vagy ott hagyja abba.

krysal 2010.01.26. 15:11:05

@Neil Blender: hát igen, neki a fő cél a VB-részvételhez az elég játéklehetőség. Ezt pedig mi (sajnos) nem biztosítottuk neki...

vigvik 2010.01.26. 15:24:37

@rizla: pontosan ezek jártak az én fejemben is. A Messi-videó csak megerősít. A szabályértelmezés most is szubjektív, ez szerintem egy jó bírónak nem okoz különösebb gondot. Mindegy milyen módon kerül be a szabályok közé, de az ilyen szituációkban jobban kéne a támadót védeni. Jelenleg egy ilyen helyzetből a védő legfeljebb kap egy sárgát, míg a támadót időnként simán kiszórják. Engem is fogtak már így le, gyakorlatilag automatikusan kezdesz rángatózni, hogy szabadulj, és akaratlanul hátracsapkodsz, könyökölsz.

@Keelhaul: :)

halareaal 2010.01.26. 15:29:59

@krysal: már jó ideje lemondta a válogatottságot, persze nem kizárt, h a vb-re még visszatérne.

egyébként még a Cé esethez: lassan mindenki egyetért abban, h nem volt szándékos, akkor mire is jár automatkiusan egyből piros? elég érdekes lenne, a minden belépőt az alapján büntetnének, hogy végül mekkora baja lett a védőnek.

vigvik 2010.01.26. 15:45:30

@krysal: Átfutottam a másik poszt kommentjeit. Valahol halareaal-nál érzem az igazságot, hogy a legjobb az lett volna, ha a spori idejében fúj. Egy sárga+szabad kombó talán ellensúlyoz egy ígéretes kontrát. Adott esetben C.-nek kellett volna annyi esze legyen, hogy megáll és "elkéri" a szabadot és a sárgát (?), de mint már fentebb írtam ez sokszor nem tudatos döntés szerintem.

vigvik 2010.01.26. 15:51:40

@halareaal: Kirívóan súlyos, sérülésveszélyes szabálytalanságért jár a piros a szabály szerint. A szándékosság az csak tetézné a dolgot. Ezen a részén szerintem hiába rugózol. Azt a véleményed(?, nem biztos, hogy te írtad), hogy a védőt is le kell zavarni, sokkal elfogadhatóbbnak tartom. Egy sárga a szándékos mezhúzásért, egy meg provokációért:) Jó, persze ez a mai szabályok szerint baromság, de akkor is vicces, hogy ebből a szituból egy szándékos szabálytalansággal lehetett a legjobban kijönni...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.26. 15:58:51

@Csöncsön: a Bernoulli-féle nagy számok törvényére gondolsz? Szerintem legalább az események függetlensége erősen megkérdőjelezhető.

rizla 2010.01.26. 16:02:08

@vigvik: "Jelenleg egy ilyen helyzetből a védő legfeljebb kap egy sárgát, míg a támadót időnként simán kiszórják"

azért ez túlzás. az előbb még el akartad meszeltetni CR-t három meccsre, most meg már állandóan előfordul másokkal is?
nem az a baj, hogy a támadót jobban megbüntetik, szerintem ez egyáltalán nincs így. csak szeretnék folyamatos focit látni, és legyen már értelme többször cselezni, ne csak a (jobb esetben) sárgaosztogatást nézhessük utána, hanem akciót.

rizla 2010.01.26. 16:03:12

@pancho_sanza: hé pancho, összevetnéd nekem higuain és benzema eddigi teljesítményét a szezonban?

: DDDDDDDD

bocs, remélem nem gondoltad, hogy csak úgy bekommentelhetsz ide enélkül :(

rizla 2010.01.26. 16:04:44

@vigvik: "Azt a véleményed(?, nem biztos, hogy te írtad), hogy a védőt is le kell zavarni, sokkal elfogadhatóbbnak tartom."

ez nem teoretikus felvetés volt a részéről. a védőnek a szabályok szerint maximum sárga járt volna. mondjuk ez nem volt valami súlyos cibálás szerintem, akkor tényleg állandóan röpködnének a lapok, ha ezeket megadnák folyton. sajnos/szerencsére ott még nem tartunk.

rizla 2010.01.26. 16:05:30

@vigvik: "vicces, hogy ebből a szituból egy szándékos szabálytalansággal lehetett a legjobban kijönni... "

nem hiszem. kötelező lenne pofánbaszni a másikat? annál azért többször fújják le a bírók.

halareaal 2010.01.26. 16:12:45

@rizla: dehogynem. az ilyen taktikai faultokat, amik veszélyes kontrákat akadályoznak meg, ráadásul úgy, hogy hátulról visszarántással, sárgával kell büntetni, és szokták is.

a szabály szerint pedig ha a kirívóan súlyos, sérülésveszélyes szabálytalanság miatt egyből jönne a piros a gyakorlatban is, akkor sokkal több pirosat kéne h lássunk. pl Messi visszacsapkodásában is benne volt a sérülésveszély.

rizla 2010.01.26. 16:13:02

amúgy most olvasom, hogy a védő kapott sárgát. akkor miről beszélünk?? valószínűleg megkapta volna akkor is, ha nem verik arcon.

vigvik 2010.01.26. 16:17:12

@rizla: C.-t felőlem levegővételért is elmeszelhetnék két évre - a min. 3 meccs leginkább személy szerint neki és csapatának szólt.
Még egyszer írom, hogy az a bajom ezzel az esettel és az ehhez hasonlókkal, hogy bár nem kötelező könyökölni, de nem vagyok benne biztos, hogy ez tudatosan kontrollálható. Ha gumikalapáccsal a térded alá ütnek, akkor ha "ügyes" az orvos, akkor tökön fogod rúgni, ő meg jól beperel. Vicces lenne, nem? Valahogy kicsit nekem ilyen ez a szitu.

Konkrétan most csak a védő jött ki jól a szándékos szabálytalanságból. Már az is vicces, ha ez akár csak egyszer megtörténhet, nem?

vigvik 2010.01.26. 16:22:02

@rizla: Ja, ez árnyalja a dolgot. Eddig sehol nem láttam.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.26. 16:22:29

@rizla: Benzema nagyon gyenge eddig, egyedül talán játékban védhető, de ez nagyon kevés egy olyan bajnokságban, ahol Soldado gólkirályi címre tör egy Getaféban.Nagyon nagyot kellene alkotnia a franciának, hogy nyáron ne érkezzen David Villa. Bármilyen kegyetlen is a világ a Real Madrid csatárának beérésére ne kelljen már várni éveket.

Higauínról továbbra is azt gondolom, hogy gyenge játékos, nem hiszem hogy akármilyen távon van jövője a csapatban. Egy csatár, aki összjátékban gyakorlatilag nulla és hát nem is egy igazi cselgép, ne Soldadoval versengjen már a góllövőlistán.

Neil Blender 2010.01.26. 16:33:27

@rizla: megeloztel mikor meglattam pancho kommentjet.

Hiaba na legszebb orom vagy mi a rak.

Neil Blender 2010.01.26. 16:39:20

@pancho_sanza: nem hazudtoltad meg onmagad.

Persze badarsag lett volna elvarni hogy elsimerd Higanyt, de egy pici mea culpa azert beleferne...

Mondjuk Benzemat illetoen egyetertunk, tovabbmegyek jatekban sem vedheto a teljesitmenye. Foleg ugy hogy neki az ertekmeroje a gol, az hogy megtalaljak a labdaval vagy ad egy szep passzt, az nem igazan relevans. RvN volt hogy egesz meccsen semmit nem csinalt de bevert a vegen 1-2 helyzetet. Asszem tavaly vagy tavaly elott volt neki a legjobb kapuraloves/gol statja Europaban (a rendszeresen jatszo jatekosok kozt).

Villa pedig nem fog a nyaron erkezni, erre van egy sorom.

Keelhaul 2010.01.26. 17:01:46

@pancho_sanza: Úgy látom kedves moderátoraink dolgoznak azon hogy ne alázzalak meg olyan nagyon. Ezért csak annyit kérdezek? Miért? Indokold meg!

Ha majd tudsz erre válaszolni - hát persze, hogy nem tudsz, akkor majd valaki komolyan is fogja venni a véleményed. Jelenleg sajnos nagyjából a Sas-kabaré színvonalát vered vele.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.26. 17:08:17

@Keelhaul: én moderáltam ki, mert erre a stílusra, minősítgetésre, személyeskedésre pont nincs szükség a fórumon; amúgy leszarom, ki írja és kinek, az összeset ki szoktam szedni, ha látom.

krysal 2010.01.26. 17:51:09

@rizla: arról beszélünk, hogy ugyanebben a szituációban (vagy legalább is erősen hasonlóban) kapott pirosat Rinya.

@pancho_sanza: az addig OK, hogy játékban helyenként jó (hétvégén öt védő között húzogatva tört be a tizenhatosra, ha azt pl. belövi és nem hosszan tolja meg, egy ideig emlegetnénk...), de a statjai finoman szólva is alulmúlják Higanyét. Nem akarok belekötni a véleményedbe, de pl. most Cé hiányában próbálják összefoldoztatni mindenáron Higanyt a Depor elleni derbyre, hogy legyen, aki gólt lő... Ez azért sokatmondó, nem?

@Neil Blender: ha Perez el akarja hozni, itt lesz. De csak abban az esetben állom a sört, ha ténylegesen ő a célpont. Lehet, hogy nem benne gondolkodik a Gyilkos:)

rizla 2010.01.26. 18:02:22

@Neil Blender: "Mondjuk Benzemat illetoen egyetertunk, tovabbmegyek jatekban sem vedheto a teljesitmenye."

jó, pancho szerint benzema még így is sokkal jobb, mint higuain, ezért előbbit tilos lecserélni utóbbira.

rizla 2010.01.26. 18:05:34

@krysal: "arról beszélünk, hogy ugyanebben a szituációban (vagy legalább is erősen hasonlóban) kapott pirosat Rinya."

de halareal folyton azzal jön, hogy rinya azért csinálta, mert a bíró nem adott sárgát, és ha a bíró időben sárgát ad, akkor nem csinálja a leütést, ami amúgy sem piros, de akkor a védő is kapjon pirosat.
pedig a valóság a következő: a védőnek sárga járt, ezt meg is kapta. hogy a bíró mikor fújja le a rángatást, az megítélés kérdése, itt szerintem belefért, hogy nem fújt azonnal, annyira durva nem volt.
a bíró tehát jól csinált mindent. ronaldo a hülye fasz.

Garcia bőrmester 2010.01.26. 18:11:29

@krysal: az azért kemény, ha eljutunk odáig, hogy két hiányzó miatt a Realnak nincs gólt lőni képes támadója a Depor ellen

zsakfos 2010.01.26. 18:15:57

@ciru717: @Csöncsön:
Ha jól emlékszem van Hooijdonk is volt 3 bajnokságban gólkirály ( holland, skót, török),de azért az levon az értékéből, hogy egyik se topliga.
Egyébként van Nistelrooy sztem az egyik legjobb döntést hozta és ha összejön a Hamburgnak a tavasz, ősztől játszhat a BL-ben is.

krysal 2010.01.26. 18:16:09

@rizla: rosszul olvasod:D Messi esetében kapott sárgát a védő (Valiante), Messi meg semmit.

Rinya esetében a védő törlőkendőt kapott az orra vérének felfogásához, Ronaldo pedig a védő véréhez illeszkedő színű lapot. Nem tudom, ki írta, hogy itt a védő sárgát kapott, mert az a hülye fasz, nem ronaldo.

@Garcia bőrmester: ezt ne nekem mond. Amennyit Benzema mutatott eddig, ezzel az erővel Raúl simán kezdhet a Riazorban...

halareaal 2010.01.26. 18:16:34

"a bíró tehát jól csinált mindent. "

lol. leírtam már korábban, bőven lett volna idő belefújni az akcióba, és akkor nincs az egész incidens. ez is lett volna a helyes egyébként. arra meg kíváncsi vok, mi nálad a dúrva visszarántás, mert ennek semmi köze sem volt a labdához.
az pedig nyilvánvaló, hogy ha a bíró belefúj, Cé nem üti meg az emberét, márha feltesszük h nem direkt törte be az orrát.

azt h a védő sárgát kapott, nem tudtam eddig, nem mutatták sehol. kérdés, ha tehát bíró látta a faultot és "díjazta" is, mért kellett ennyit várnia.

vigvik 2010.01.26. 18:17:23

@rizla: C. Ronaldo hülye fasz, de ezt tényt a mostani eset konkrétan semmilyen irányba nem befolyásolta az én szememben.

halareaal 2010.01.26. 18:19:20

@krysal: @rizla: akk, mégse kapott sárgát. mindegy, lépjünk mostmár túl ezen, reméljük Cé tanul ezekből és lehiggad, mint ahogy a védők is tanulnak belőle, és nem rángatják olyan vehemenciával, hátha kapnak egyet:P

Keelhaul 2010.01.26. 18:20:35

@vigvik: Ezzel teljesen egyetértek.

rizla 2010.01.26. 18:23:09

soccernet.espn.go.com/match?id=275655&cc=5739

Málaga Yellow Cards

Name Min
Felipe Caicedo (43)
Jesus Gamez (56)
Patrick Mtiliga (72)
Toribio (88)

rizla 2010.01.26. 18:24:40

@halareaal: de nekem nem tetszik, hogy a bíróra tereled az egészet. azért várt ennyit, mert közbejött egy orrtörés például: DDDDD érted, vissza lehet kérdezni: ronaldo miért ütött, mielőtt a bíró fújt?
igen, tényleg lépjünk túl rajta, elkerülhető piros volt, elsősorban ronaldo részéről.

rizla 2010.01.26. 18:25:45

amúgy azt is elővehetjük akkor, hogy a madrid miért nem kapott sárgát? én amikor bekapcsoltam a meccset, kapásból az a látvány fogadott, hogy lassana diarra beleszáll valakibe.

halareaal 2010.01.26. 18:25:58

@Garcia bőrmester:

azért gólképes emberünk van még, a keret nagyrésze már szerzett gólt a szezonban. reméljük jön vki megint. vhogy bízom benne h Guti és Raul hozzák majd össze, de Kakának vagy Benzemának is kijöhet a lépés.

krysal 2010.01.26. 18:33:42

@rizla: ??? O.o

Akkor én vagyok a hülye fasz? Ezek szerint-.-

Tika_ 2010.01.26. 18:50:04

Hú, mit fogsz kapni Heinrichtől ezért a Zidane-ozásért :) (aztán kiderült; azt, hogy bevéd ;))
Mi lett a Deporos csávóval góllövés közben?
@moltisanti: rotfl

nasteey 2010.01.26. 19:07:22

Tegnap láttam az AS egyből példának hozta a Messi - Valinte esetet, amit én ugye ellenpéldának hoztam. :D Még mindig tartom, bár így többször megnézve, ott is volt pár visszacsapás, mondjuk Valinte nem visszahúzza, hanem konkréten átöleli.

(Viszont nem értettem, miért magyarázkodnak, felesleges átmenni szánalomba... Erre a Sport és a Mundo is címlapon hozza Ronaldot, természetesen fasza címadásokkal. Nem értem miért kell belemenni a szardobálásba. Vezetjük a bajnokságot, ugye ilyenkor csak a "vesztes" szokott sírni.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.26. 19:07:31

@Keelhaul: @pancho_sanza:

"A törvény azt mondja ki, hogy egy kísérletet sokszor elvégezve az eredmények átlaga egyre közelebb lesz a várható értékhez." (forrás: Wiki)

Várható érték: Messi sportszerűbb, mint Cé. Kevés kísérletből (egy-egy jelenet összehasonlítása esetén) juthatunk ellenkező következtetésre; sok kísérletet elvégezve azonban (azaz végigkövetve az egész pályafutásukat) kirajzolódik az igazság.

nasteey 2010.01.26. 19:10:00

@Tika_: Ha meg bírod nézni (én speciel képtelen vagyok bármilyen sportsérülést - főleg láb - megnézni), akkor itt van. Én nem láttam, de állítólag durván látszik: www.youtube.com/watch?v=LEkmRRVl9yA

Juan de Keserű, a keselyű 2010.01.26. 19:16:25

Bazzeg, gyerekek!

Nézi valaki a spanyol-orosz futsal-meccset?

nasteey 2010.01.26. 19:19:01

@Juan de Keserű, a keselyű: Már hogyne! :) Spanyolokkal jól kitoltak. Elemi erejű lövés a belső hálótartóról vágódott ki... erre a vak bírók keresztlécet mutattak. Ha innen az oroszok mennek tovább, kva nagy botrány lesz.

Btw, nagyon állat, ahogy a büntetőket rúgják.

(a bronzmeccsre és döntőre pedig megvan a jegy. :) )

Juan de Keserű, a keselyű 2010.01.26. 19:20:55

Amúgy ilyenkor nem lehet visszanézni?
Nem nagyon vágom a vonatkozó szabályokat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.26. 19:21:40

@Keelhaul: @pancho_sanza: @Csöncsön:

"(a nagy számok Bernoulli-féle törvénye) Ennek jelentése az, hogy a relatív gyakoriság (sztochasztikusan) konvergál a valószínűséghez." (forrás: Wiki)

Hétköznapi nyelvre átfordítva: Cé gyakrabban sportszerűtlen (gyakrabban állítják ki), tehát az a valószínű, hogy ő egy sportszerűtlenebb játékos.

Na, ennyit a nagy számok törvényéről. :-)

nasteey 2010.01.26. 19:24:46

@Juan de Keserű, a keselyű: Hát a spanyolok nagyon mutogatták, hogy nézzék már vissza, de a bírókat nem nagyon hatotta meg. Viszont most valószínűleg foglalkoznak majd az esettel, így kiderül.

rizla 2010.01.27. 08:41:19

"A Real Madrid illetékesei elismerték az EFE hírügynökségnek, hogy Cristiano Ronaldo két meccses eltiltását megfellebbezik. Az érvelés azon alapszik, hogy a bíró nem tüntette fel a jegyzőkönyvben a csonttörés tényét, csak az ütést, valamint csatolják Messi január 17-i hasonló tettéről szóló videót."

azért ez elég szánalmas

krysal 2010.01.27. 09:56:36

@rizla: mi ebben a szánalmas? Csínján bánj a jelzőkkel, nézd racionálisan: próbálják a helyzetet a lehető legjobbra fordítani, Messi esetét pedig precedensként feltüntetni. Te nem így tennél a helyükben?

rizla 2010.01.27. 10:13:57

@krysal: de hogy jön ide messi, könyörgöm?

Boodler 2010.01.27. 10:26:07

Jó alapokat adtok Garciának, hogy a következő postban, az angol mintára itt is legyen egy összefoglaló a vitáról.

Esetleg lehetne a főoldalon szavazást kiírni az ügyről.
(Vagy már van? Még nem is néztem.)
:)

Garcia bőrmester 2010.01.27. 10:42:33

@Tika_: Felipe lábát majdnem amputálni kellett a műtétet végző orvos szerint, mert egyszerre szenvedett szárkapocscsont törést és bokaficamot, annak következtében, hogy ráesett a kapus, miközben őelrúgta a labdát. Azt nyilatkozta az orvos még, hogy van esély rá, hogy folytatja a pályafutását. Azért ez így durva, úgy, hogy mindenki vétlen volt az esetben

krysal 2010.01.27. 10:55:50

@rizla: precedens. Szerintük hasonló volt az eset, de Messi visszacsapását egyáltalán nem szankcionálták (egymást közt szólva, nem talált be olyan tisztán, ahhoz túlzottan közel volt a védő, de egy-egy tasli így is benne volt), míg Ronaldo azonnali piros. Nem vitatják az eltiltás jogosságát, csak a hosszát szeretnék rövidíteni (kulcsjátékosról lévén szó).

Amúgy nem beszéltem mostanában Perezzel, a fejébe nem látok bele, csak ezt veszem ki az ügyből, és sajtó mendemondájából:)

@Garcia bőrmester: egyrészt hihetetlenül peches eset volt, másrészt gondolj bele szerencsétlen helyzetébe:S Jó eséllyel mehetett volna a VB-re, A Barca és a Real érdeklődik iránta, és alig hagyja el a száját a nyilatkozat, hogy felépültem, mindenképp játszani akarok (lásd: kérdéses volt, hogy egyáltalán pályára léphet-e), beüt a krach... Ennyit egy győztes meccs sem ér.

rizla 2010.01.27. 11:07:39

@krysal: "Szerintük hasonló volt az eset, de Messi visszacsapását egyáltalán nem szankcionálták"

de miért lett volna hasonló???? messi nem verte orrba, ronaldo igen, és ennyi.

"egymást közt szólva, nem talált be olyan tisztán"

egyáltalán nem talált be. eltalálta a védő testét. huh, reméljük kiheveri.

"Nem vitatják az eltiltás jogosságát, csak a hosszát szeretnék rövidíteni (kulcsjátékosról lévén szó). "

jó, én 1 meccsnél többet nem adnék. de ha elismerik a piros lap jogosságát, hogy jön az egészhez messi? mire fel? rengeteg eset van még, amikor a támadó hátravág, amikor visszarántják, de ebből pont szegény ártatlan CR-é talált, ez van. azért messit szedik elő, mert ez a médiahadjárat része. szerintem rém etikátlan egy másik klub (és hogyhogy nem, épp a nagy rivális) játékosát előcibálni így, és mellesleg ez a bírókkal szemben is meglehetősen aljas. messi nem kapott pirosat. ha kapott volna, és csak 1 meccses eltiltást kapott volna, akkor megérteném, hogy rá hivatkoznak. de így ez nem más, csak vetítés a médiának, kiegyenlíteni a dolgokat, nehogy romoljon CR presztizse. nagyon olcsó húzás, miközben fiatal kora ellenére ronaldonak ez már a sokadik piroslapja pályafutása során, messi meg a klubjaiban még nem kapott soha.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.27. 11:20:34

@Csöncsön: a szabálytalanságok száma lehetne döntő a kísérlet során (ha ugyan valaki el tudná dönteni, hogy pontosan mi is minősül annak), de az értük kapott fenyítés nagysága nem lehet igazán mérvadó. Pont itt volt hasonló példa gyakorlatilag ugyanannak a szabálytalanságnak két, teljesen eltérő kimenetelére. Tehát azt is mondhatjuk, hogy Ronaldoval szemben mindenki kritikusabb és sokkal kevesebbet engednek meg neki, ergo ugyanazért, amiért mások általában szabadrúgást is kapnak, őt piros lappal büntették. Ugyanez a helyzet Sergio Ramossal is, aki szintén több lapot kap, mint amennyit érdemelne. Nekik ezzel együtt kell élniük, valószínűleg nem véletlenül alakult ki ez a kép róluk a bíróknál, viszont ebből hiba lenne levezetni azt, hogy minden lap, amit az említett két játékos kap, az "a nagy számok törvénye" alapján jogtalan.

sundin 2010.01.27. 11:20:43

@Garcia bőrmester:
Szerintem ebben a sérülésben a legnagyobb hunyó a Riazor szar talaja. Jobb talajon olcsóbban is megúszhatta volna...
@pancho_sanza:
Kár volt visszatérned. Ezek az érvek... Képzeld, az általad oly nagyra magasztalt 2000-es bajnokság gólkirálya egy bizonyos Salva Ballesta lett, aki semmivel sem jobb játékos, mint Soldado. Rá egy évre egy bizonyos Javi Moreno volt harcban a címért... de akár minden évből fel lehetne ilyet hozni.

krysal 2010.01.27. 11:23:02

@rizla: nézd, egyrészt "egyáltalán nem talált be." ez nem igaz. Nem verte orrba, viszont taslikat kap a védő (tisztán látszik, hogy elkapja, de nem az orrát, ez igaz...), ezt kár letagadni. Ha úgy tetszik, nézd még vissza a videót.

A kérdéskör etikusságáról: lehet ezt belelátni, persze. Viszont a szituáció kísértetiesen hasonlatos, és nyilván kisebb nyomást fejeznek ki a szövetség felé, ha a hatod osztályból húznak elő egy hasonló videót. Cé presztizséhez nem hiszem, hogy ez járulna hozzá (aki szereti, ettől nem fogja kevésbé szeretni) pozitívan, a precedensteremtéshez viszont nyomós példa kell. Mi lehetne ilyen esetben nyomósabb, mint gy hasonló poszton, hasonló kaliberű és elismertségű játékos hasonló esetét elővenni? A PR-fogás ebből a szempontból kevéssé érdekes, a tett és a viszonyítás a fontos. Mivel a bíró sem feltételezett szándékosságot (lásd az általad a madridistáról idézett szöveget), a viszont a tettet szankcionálta, az összehasonlítás jogossága szerintem nem vita tárgya (Messi ugyanúgy le akarja rázni a védőt, mint Rinya, ugyanúgy visszacsap többször).

Ezt a médiát mihez lehet felhasználni etikusságot meg nekünk, szurkolóknak találták ki. Lehet rajta csámcsogni napestig.

krysal 2010.01.27. 11:25:07

@sundin: ahogy neked jogod van véleményezni, neki is, nem? :) A tiltakozók, beszólók azt már elérték, hogy elmenjen a kedve az ide postolásól, miért kell még rúgdosni is? No offense, csak érdeklődöm:)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.27. 11:29:06

@sundin: Pont itt tapintottál rá a lényegre.
Tehát (ha jól értem) azt mondod, hogy Salva/Javi Moreno nem volt jó csatár, hiszen pusztán a góljaik száma/gólkirályi cím nem tesz valakit klasszissá.
Jól értettem?

rizla 2010.01.27. 11:30:48

@pancho_sanza: "Ronaldoval szemben mindenki kritikusabb és sokkal kevesebbet engednek meg neki, ergo ugyanazért, amiért mások általában szabadrúgást is kapnak, őt piros lappal büntették."

: DDDDDDDDDDDDDDDD tehát szerinted tök lényegtelen, hogy ő orrbaverte a védőt, míg mondjuk messi nem. hihetetlen, hogy hogyan torzít a madridista oldal. már az egész átcsapott ebbe a teljesen szürreális (boszorkány)üldözési mániába, holott az ég világon semmi sem történt, csak kapott egy piroslapot azért, amit megérdemelt.

sundin 2010.01.27. 11:31:16

@krysal:
Nem is mondtam, hogy ne véleményezzen... és nem is olyan stílusban nyomom, mint Keelhaul, hogy "na most majd jól megalázlak"...
Egyszerűen agyhúgykövet kapok az érveléseitől. Soldadoval árnyaltan a bajnokság (szerinte) gyenge, vagy legalábbis az ezredfordulóhoz képest gyenge színvonalára akart utalni.

rizla 2010.01.27. 11:32:37

@pancho_sanza: nem a klasszisság a lényeg, hanem hogy a madrid egyetlen gólképes csatárát (ha ronaldot nem vesszük annak) fikázod porba, aki a jelenlegi statisztika szerint 86 percenként lő gólt. de kár ezt előröl elkezdeni, rajtad kívül mindenki érti, hogy miért te vagy a hunyó.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.27. 11:35:44

@rizla: én teljesen jogosnak tartom a pirosat, a két mérkőzést is elfogadom, sőt még örülök is neki amikor Ronaldo nem játszik. Nélküle talán van rá lehetőség, hogy a csapat elkezd gyorsabban játszani, mert ez a tempó még félév után is elég kislányos.

sundin 2010.01.27. 11:38:34

@pancho_sanza:
Nem egészen ezt mondtam.
De ha már így vizsgálod a mondandómat, ebben egyetértek. A különbség csak annyi Salva/Javi Moreno és Higuain között, hogy az előbbo 2 megbukott egy nagy csapatnál (Valencia, Milan), míg Higauin nem...

rizla 2010.01.27. 11:38:42

@krysal: "ez nem igaz. Nem verte orrba, viszont taslikat kap a védő (tisztán látszik, hogy elkapja, de nem az orrát, ez igaz...), ezt kár letagadni. Ha úgy tetszik, nézd még vissza a videót."

figyelj, nem találta arcon, de legalábbis így semmiképp. összehasonlíthatatlan a két eset abból a szempontból, hogy melyik ér piroslapot. az "apró taslik" nem sérülésveszélyesek, ronaldo viszont elég erősen arconbaszta a karjával mtiligát, ami veszélyes, pl orrtörés lehet a vége, lett is. nem értem, miért kell messibe kapaszkodni, hogy jön ő ide, illetve nagyon is értem: média. ti meg kajáljátok.

"Viszont a szituáció kísértetiesen hasonlatos"

most írjam le újra? messin kívül még vagy 500 eset "kísértetiesen" hasonlatos ronaldoéval. "csak" annyi a különbség, hogy egyiknél sem csattant el egy ekkora pofon. ezért járt a piroslap, nem a hadonászásért. ez olyan, hogy becsúszhatsz keményen, ha labdát találsz, oké, ha nem, akkor viszlát. messi vállalta a kockázatot, és megúszta, és még jó sokan. ronaldo nem. legközelebb majd jobban figyel.

"a precedensteremtéshez viszont nyomós példa kell"

de mire akarnak precedenst teremteni? messit nem fogják eltiltani. ronaldot el fogják. a büntetés csökkentéséhez köze nincs annak, hogy mit csinált a nagy rivális sztárja múltkor, mivel őt nem büntették meg, nem is volt miért, és ha nincs büntetés, akkor nincs miért csökkenteni. akkor lehetne precedens messi esete, ha ő is büntetést kap, csak kevesebbet, mint ronaldo két meccse.

krysal 2010.01.27. 11:43:32

@sundin: ez egyébként viszonylagos. Jó ideje rágódunk Pancho mondanivalóján, nála szerintem Higuain nem a kiscsapatok ellen "bukott meg", hanem pl. a BL-ben lévő súlytalanságán. Nyilván kicsit magas az elvárás, de egy Real játékosnak ezzel együtt kell élnie. Az általad említettek megbuktak bajnokság szinten is, míg Higan azért tett le egy s mást az asztalra. Pancho viszont ezt nem értékeli kellően.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.27. 11:49:11

@rizla: Mondtam én, hogy nem lő 86 percenként gólt, vagy mondtam én, hogy nem ő a legeredményesebb? Képzeld ell, Portillonak vagy Owennek volt olyan szezonja Madridban, amikor nem 86 percenként verték a gólokat, hanem sokkal gyakrabban.
Nistelrooy, Raúl, Suker és Ronaldo például ilyet soha nem csinált. Salva és Javi Moreno lehet. Szerinted Higauín melyik csoportba tartozik?

rizla 2010.01.27. 12:02:53

@pancho_sanza: de miért terelsz folyton? higuain a madrid legjobb befejezőembere, de szerinted tilos őt becserélni benzema helyére. ez a lényeg.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.27. 12:02:55

@sundin: Beszélhetünk arról, hogy Salva miért bukott meg szükségszerűen egy Santander/Valencia cserén, vagy Javi Moreno miért nem tudott kibontakozni Sevcsenko mellett.

De nem értem, hogy Real Madrid mitől lenne nagy csapat? Ha jól látom háromszor kikaptak zsinórban a Barcelonától, egy pontot szereztek a Milan elleni párharcban, tavaly a Liverpooltól és a Juventustól oda-vissza zakó. Azelőtt a Romától ugyanez. Ez lenne egy nagy csapat teljesítménye?

Hát szerintem ennyit az Alavés is hozott volna Javi Morenoval, vagy a Santander Salvával:)

rizla 2010.01.27. 12:17:16

úristen.. : DDDDD
nem nagy csapat, tényleg. csak 250 misi ment el az igazolásokra. megesik az minden középcsapattal.

Everred 2010.01.27. 12:31:55

@rizla: "ez olyan, hogy becsúszhatsz keményen, ha labdát találsz, oké, ha nem, akkor viszlát."

Hát azért ez nem egészen így van a szabályok szerint. Van egy ilyen pont, miszerint szabálytalan az is, ha "tackles an opponent in a manner considered by the referee to be reckless, careless or using excessive force"

Ami Messi esetét illeti: "strikes or attempts to strike an opponent" - nagyon nehéz tagadni, hogy ezt megtette. Ergo az is szabálytalan volt, éppúgy, mint Ronaldóé. A bíró hatásköre eldönteni, hogy ez a "serious foul play" kategóriájába tartozik, de a te érved, hogy Messi nem találta orrba az embert, legalábbis vicces - gyakorlatilag azt mondod, hogy gondosan megnézte, hova üt, ahelyett, hogy vakon csapkod hátra. Pedig hát nem nézte ő, hogy mit talál el, éppúgy eltörhette volna a sevillás gyerek orrát is, ha pechje van, nem Messin múlt.

krysal 2010.01.27. 12:41:45

@Everred: ezt olyan szépen megindokoltad, én már nem is írok @rizla: választ:)

rizla 2010.01.27. 12:46:28

@Everred: de ronaldo mellett azok az érvek hangzanak el, hogy nem volt szándékos. akkor messié miért lenne az? tehát tegyük fel, egyik sem szándékos (én ezt nem is mondtam soha, hogy ronaldo szánt szándékkal ütötte le). akkor mi alapján ítéljük meg az eseteket? hát mondjuk az alapján, hogy melyik sérülésveszélyes. ronaldo pofáncsapása az. messi karlengetései nem azok. ha pofáncsapta volna, lehet, hogy neki is így alakul, de nem csapta. a véletlenen múlt? nem teljesen. messi jól láthatóan alig tudja elérni a védő arcát. azért mert alacsonyabb? igen, és? aki nagyobb darab, annak jobban kell figyelnie a másikra, ezt már oviban megtanítják.
egyébként meg honnan tudod, hogy nem messin múlt?

vigvik 2010.01.27. 13:15:01

@rizla: Mondjuk ez már tényleg vicces, amit előadnak. Azért csak eltörte azt az orrot. Piros+2 meccses viszlát a jelenlegi szabályok szerint abszolút korrekt. Ugye Pistike is labdázott az ablak alatt, és el is találta a keretet, igaz ő nem törte ki, de akkor is, most miért én üvegeztessem be?

Nekem a fő bajom tegnap is azzal volt, hogy minek engedjük a gyereket az ablak alatt labdázni. Tudom, hogy a te fő érved, hogy figyeljen oda, ha már ott labdázik, de szerintem a hasonlatom ebben az értelemben is jó: a gyerektől nem elvárható, hogy odafigyeljen. Erről már nem fogjuk meggyőzni egymást.:)

Everred 2010.01.27. 13:15:49

@rizla: tehát aki kicsi, arra nem ugyanúgy vonatkoznak a szabályok?

Fura. Ez amolyan méretrasszizmus.

A hátracsapkodás sérülésveszélyes, bármikor. Most képzeld el, ha ezt a római BL-döntőn csinálja Messi, úgy, hogy Evra van mögötte. Akkor bizony pofáncsapja, ahogy illik. Szóval ez hülyeség, a méret ne számítson már a szabályok alkalmazásakor.

Innen már tényleg csak egy lépés, hogy a szimpatikusabb arcú játékosoknak többet megengedjünk.

Orvenyhivo 2010.01.27. 13:21:36

Piros jár érte, pont.

Az, hogy a védő rángatta-e, vagy sem, lehet magyarázat, de mentség nem.

Az, hogy Messi, Gipsz Jakab, a szakállas nő az Új-Hebridákról vagy bárki más a foci történetében csinált-e ilyet büntetlenül, nem számít, és felhánytorgatása, az ezzel való takargazótás, a la Bede, NEM MENŐ.

(Csak hogy megint szerepeljen a nevem a vita összefoglalójában.)

krysal 2010.01.27. 13:35:18

@Orvenyhivo: mármint Bede vagy Orvenyhivo? Mert nem mindegy ám xD

A pirosat nem is akarják eltörölni, a jogosságát sem vitatják, mérsékelni akarják a büntetést. Nem mindegy.

Neil Blender 2010.01.27. 13:40:20

Messivel valo takarozas a klub reszerol szerintem is nagy baromsag.

Mert az hogy mi itt abaljuk egymast pro es kontra az egy dolog, de elohozakodni Messivel nem epp egy nyero huzas. Meg akkor sem ha a parhuzam nyilvanvalo.

@pancho_sanza: az a baj hogy te nem tudsz atlepni a szuk latokorodbol fakado korlataidon... Neked az a bajod, hogy Higuainnak nincs akkora reputacioja mint anno volt Ronaldonak, Sukernek stb (persze ez valamilyen szinten erheto hisz nem egy szint ez vilagos). Ergo ha Higu golkiraly lenne, meg sorsdonto golt lone a BL elodontoben/dontoben te akkor is csak fanyalognal mert nem egy Real szintu csatar. Gaz lenne ertekelni mi?

Foleg, hogy nem a teljesitmeny alapjan ertekelsz, hanem nev, reputacio alapjan mondasz velemenyt, ami elegge szarul jon ki...

vigvik 2010.01.27. 14:01:23

@Everred: Persze-persze így is hozzá lehet állni, valószínűleg igazad van, ha szó szerint értelmezzük a szabályt. Szerintem mindkét helyen a jelenleg szokásos szabályértelmezésnek megfelelően döntött a bíró (ami nem esik egybe a te olvasatoddal).* Azzal továbbra is egyetértek, hogy a jelenlegi szabályozás nem védi kellően a támadóan.

*Érdekes módon marhára senkinek nem jutott ott, akkor eszébe Messinek pirosat reklamálni...

hrvth 2010.01.27. 14:02:43

@Everred: Szóval Messinek mindig úgy kellene mozognia a pályán, mintha az aktuális ellenfele törpe lenne? Az adott esetben a mozdulata nem volt alkalmas arra, hogy sérülést okozzon, mert nem egy törpe volt mellette.
CR mozdulata az adott esetben alkalmas volt arra, hogy sérülést okozzon. Igaz, ha egy törpe lett volna mellette, akkor a levegőt érte volna, és nem törte volna el az orrát.
-> Ha a bíró mindkét esetben figyelembe vette volna a törpék eshetőségét, Messit ki kellett volna állítania, Cét nem. Hülye bírók, nincs fantáziájuk.

hakapesz imi 2010.01.27. 15:29:38

@Everred: méretrasszizmus az is, hogy ha Ibra fingik egyet az ellenfél kapuja előtt, akkor kifelé szabad...

"...ha ezt a római BL-döntőn csinálja Messi, úgy, hogy Evra van mögötte. Akkor bizony pofáncsapja..."
Ha meg véletlenül pont ott lenne a kezed az ajtóban, mikor becsukom, kurvára fájna, de van köztünk vagy 2000 kilcsi, szóval ha most becsukom nem fáj, igaz?

Orvenyhivo 2010.01.27. 15:51:56

@krysal: Ó, én biztosan nem vagyok menő, ez nem is kérdés. Bede... vitatható. :)

Nyilván a R. Madridnak esélye sincs a piros eltörlésére (pech, hogy eltörött az az orr), de akkor is szánalmas - én sem tudok jobbat erre - előhozakodni azzal, hogy "nade az a másik", hátha így csökken a büntetés.

Bár egyébként érthető: Szerintem nem azt várják, hogy csökkenjen a büntetés, hanem arra törekszenek, hogy mostantól még nagyobb figyelem irányuljon Messire, a Barcára, könnyebb kézzel osztogassák ott a lapokat. Meg egyáltalán, ne a mi legfontosabb termékükről szóló rossz propagandával legyen tele a sajtó, hanem...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.27. 16:00:54

Azta, azt hittem lezárult a kérdés, és ide sem néztem most pont vagy 1 napja... erre mi megy még:)

Énb megint csak azt tudom mondani, hogy a piros az piros, a 2 meccs az 2 meccs, teljesen rendben van. Az indexen ez a nyilatkozat egy kabaré:

sportgeza.hu/futball/2010/01/27/c._ronaldo_idegesitenek_a_mueso_csalok/

Az idei legjobb játékunkat pedig Cé nélkül nyújtottuk Valenciában, így egy cseppet sem aggódok az eltiltás miatt. Sokkal inkább a fantasztikus Riazor beli mérlegünk aggaszt, meg a 8 pont rémképe... De most annyira nincs benne a Depor elleni siker, hogy valamiért úgy érzem, pont most húzzuk be, mégpedig a Granero-Guti-Kaka középpályának hála.:))

krysal 2010.01.27. 16:04:08

@Orvenyhivo: (Ez egy vicc lett volna, arra irányult, hogy Bede álnéven kommentel, háháhá... Bocs, a humorom nem a régi :/ )

"Nyilván a R. Madridnak esélye sincs a piros eltörlésére " Mint írtam is, egy meccsesre akarják csökkentetni. Sehol nem vitatják a jogosságot, a szabályok adta kereteken belül cselekszenek.

"Szerintem nem azt várják, hogy csökkenjen a büntetés, hanem arra törekszenek, hogy mostantól még nagyobb figyelem irányuljon Messire, a Barcára, könnyebb kézzel osztogassák ott a lapokat."

??? Nem igazán értem, mire fel gyártunk összeesküvés-elméleteket.

Minél kisebb büntetést akarnak elérni (egy meccs), ehhez hoztak egy példát (Messi), ahol nem büntették a helyzetet, a szándékot hasonlítják, blablabla. Már kiveséztük eléggé. Hogy igazuk van-e, vagy sem, mindenki el döntse el magában, viszont ettől a "ne a mi legfontosabb termékükről szóló rossz propagandával legyen tele a sajtó, hanem..." már konkrétan okádhatnékom van. De tudod, mit? Soká éljen a Birodalom, ha ez téged kielégít.

Tika_ 2010.01.27. 16:52:03

„Nagyon nagyot kellene alkotnia a franciának, hogy nyáron ne érkezzen David Villa.”
pancho visszatért :)
Jézus? ;)

@Garcia bőrmester: Köszönöm. @nasteey: Én sem bírom :s, úh lehet, hogy a döntő résznél kikapcsolom, de azért köszönöm.
Egyébként az ilyen esetek megerősítenek abban a nézetemben, hogy eleve veszélyes ez a játék, anélkül is, hogy megengedünk durva és veszélyes belépőket.

@Boodler: Ott is írtam pote-nak, hogy az elképzelést terjessze. De erre egyetlen karakter is kár (volt), mert ez nem vita, ez nevetséges vagdalkozás. Szánalmas. Ha a sportteljesítmény kevés ahhoz, hogy a világjáró bolhacirkusz a címlapra kerüljön, akkor majd a médiahiszti. Tisztára mint Palik, aki bukott a Dakaron, de a műsor marad: Anikó aggódik, meglátogat, stb.
@pancho_sanza: Szegény Ronaldo. + szegény Ramos is. lol

Keelhaul 2010.01.27. 17:01:13

@sundin: Én pl. kifejezetten boldog vagyok, hogy nem postol. Itt volt egy mogorva megjegyzés, de kihagyom.
Itt van például: a mai Higuaín ______gyenge_______ játékos. 86 percenként gól lő, gyenge. Miért? Nincsenek klasszismegoldásai. Belinkelhetünk 20 videót, akkor se lesznek. Mindenki arról blogol amiről akar, meg azt gondol amit akar, de én is azt gondolok amit akarok, és mivel a blogok már csak ilyenek, el is mondhatom a véleményem.

Megjegyzem, ha Benzema a Malaga ellen sem tud helyzetbe kerülni, akkor hogyan fog pl. a Lyon ellen? Vagy vannak játékosok, akiknek a kiscsapatok ellen nem megy, mert annyira degradáló, vannak akiknek meg csak a kiscsapatok ellen?

Elmondom mit csinál pancho: csúsztat, terel, a fenti vitában egyetlen tiszta érvet nem tudott felsorolni. Miért? Mert Higuaín Messivel, Ibrával, Villával és Soldadóval versenyez a gólkirályi címért. Érdekesmód Soldadót kellett kiemelni. Nem Messit, Villát, vagy Ibrahimovicot. Pancho: ha még kicsit gyakorolsz (nem, ebben sem vagy elég jó), mehetsz politikusnak.

@Csöncsön: alapvetően nem érted pontosan hogy miről van szó. Az hogy Messi 212 meccsen x piroslapot kapott, míg Cé 217 meccsen y-t, abból ki tudjuk számítani a piroslap kapásának relatív gyakoriságát. Tegyük fel, hogy egy meccs egy kísérlet.
Jogos-e azt mondani hogy minden meccs ugyanolyan? Nyilván nem - ergo nem kísérletek. Tegyük fel most mégis, hogy kísérletek.
Mit értünk itt várható érték alatt? A várható érték most egy p valószínűség, annak valószínűsége, hogy Ronaldot kiállítják (bernoulli eloszlás). A Nagy számok törvénye tulajdonképpen ez esetben egy hihetetlenül fontos valószínűségelméleti állítás, ti. azt mondja ki, hogy a relatív gyakoriságok (gyenge esetben 1 valószínűséggel) konvergálnak a p valószínűséghez, tehát a valószínűség az, aminek érezni szoktuk (a relatív gyakoriság nagyon sok ismétlés után). A konvergencia mint tudjuk azt jelenti, hogy a kísérletek száma tart a végtelenhez. Annak vizsgálata, hogy 217 mérkőzésből messi esetében a p kisebb, mint Ronaldo esetében, a statisztikai következtetéselmélet (hipotézisvizsgálat) feladata.

Egyébként értem mit akarsz mondani, de ne hivatkozz a nagy számok törvényére, 217 meccs (hasamra ütöttem) még nem nagy szám :)

halareaal 2010.01.27. 17:29:16

nem is értem igazából ezt a Messi alacsony érvelést. sztetek egy alacsonyabb ember képtelen fejbeverni egy magasabbat? az is vicc, h azért nehogy már egy nehézsúlyú horogütésként aposztrofáljuk Cé hátramaszatolását (alkarral). lendületben lévő játékosoknál, egyáltalán nem kell különösebben erőset odaverni ahhoz, hogy vkinek adott esetben balszerencsésen eltörjön az orra, főleg ha a csapás irányával ellenkező irányba mozog az ellenfél feje. fociban az ilyen hátracsapások mindenképp veszélyesek.

Messi esetét azért hozzák fel, mert egy hasonló szabálytalanságot máshogy bíráltak el, ráadásul pont a nagy riválisnál. nyilván súlyosabb volt Céé, mert bár a szándék és a jelentsor hasonló volt, nála mégiscsak törés lett a vége. de azért az vicc, hogy az egyik eseben sárga az ellenfélnek + szabad, a másikban egyből piros és 2 meccses eltiltás. aránytalan.

halareaal 2010.01.27. 17:37:07

melyik posztban volt összefoglalva egyébként komment-vita?

rizla 2010.01.27. 17:45:15

@halareaal: "sztetek egy alacsonyabb ember képtelen fejbeverni egy magasabbat?"

nem képtelen, csak kisebb rá az esély, ha hátrafele nyúlkál.

"Messi esetét azért hozzák fel, mert egy hasonló szabálytalanságot máshogy bíráltak el"

ember. valiente és mtiliga is sárgát kapott. messi nem követett el szabálytalanságot. egyre durvábban elszállsz.

"de azért az vicc, hogy az egyik eseben sárga az ellenfélnek + szabad, a másikban egyből piros és 2 meccses eltiltás."

az egyikben POFÁNBASZÁS, a másikban visszarángatás, értsd már meg, komolyan mondom, hihetetlen ez az értetlenség. egyébként megsúgom, mtiliga is kapott sárgát. vágod?

Garcia bőrmester 2010.01.27. 17:54:16

pöte foglalta össze az előző heti angol összefogalóban az ottani vitát, de ha nem haragszotok meg jelen vita összefoglalását nem vállalom :)

Garcia bőrmester 2010.01.27. 17:56:32

na jó mégis: a nagy számok valamelyik törvénye alapján valamely törpe vagy nem törpe, vagy szándékosan vagy véletlenül nagyon orrba lesz baszva vagy nem

rizla 2010.01.27. 17:56:58

de nézzük, mit mondott maga marc valiente (akit messi "majdnem megütött"):

"amikor az az eset történt (messi vs valiente), nem volt különösebben figyelemreméltó de most úgy tűnik, hogy igen, akárhogy is, nem gondolom, hogy a két mozdulat összehasonlítható"

"mi csak dulakodtunk. megragadtam őt két kézzel, nem úgy, mint mtiliga (aki ronaldot csak egy kézzel fogta), és messi megpróbált szabadulni, de folyton csak a mellkasomat lökdöste, soha az arcomat"

még hozzátette azt: "jó a kapcsolatom messivel, együtt játszottunk a barca utánpótlásában, és a játék végén elnézést kért, de tudom, hogy leonak nem állt szándékában sérülést okozni"

egyébként ronaldo is elnézést kért, és mtiliga szerint sem kellett volna, ebben mindenképp hasonló a két eset. mindenesetre ezt a fotót érdemes megnézni, valiente sokkal durvábban rángatja messit, mint ahogy ronaldot rángatták:

www.totalbarca.com/wp-content/uploads/2010/01/Marc-Valiente-and-Messi.jpg

ez csak egy madrid által felkapott szarság, hogy eltereljék a figyelmet. és igenis PR, és igenis ezen is múlik ronaldo megítélése, akinek az ára horribilis volt, úgyhogy nehogymár rosszabbul fogyjanak a mezek. persze ez nem egy komplett összeesküvés-elmélet (csak egy apró kis kommunikációs trükk a klub részéről), érthető a hozzáállásuk, de a húzás maga, tartom, hogy olcsó, és etikátlan.

rizla 2010.01.27. 18:01:25

@Everred: "tehát aki kicsi, arra nem ugyanúgy vonatkoznak a szabályok?"

???

dehogynem. ha messi valiente arcát veszélyeztette volna, figyelmeztetni kellett volna. ugyanakkor valiente szerint nem veszélyeztette az arcát (és ő azért illetékes, még akkor is, ha talán elfogult, mert régi haverok). és ha megnézed a videót, látható, hogy messi nincs az arc közelében. ennyi. hogy azért mert kicsi, vagy mert nem is akarta elérni, az nem kurva mindegy?

ügyesen elérte a madrid, hogy most már ne ronaldo piroslapja legyen a téma, hanem a ronaldo vs messi. hihetetlen...

rizla 2010.01.27. 18:02:26

@Orvenyhivo: így van, a tökéletes szót használod: takarózás.

rizla 2010.01.27. 18:04:41

@hrvth: "Az adott esetben a mozdulata nem volt alkalmas arra, hogy sérülést okozzon, mert nem egy törpe volt mellette. "

pontosan.

@Orvenyhivo: "Szerintem nem azt várják, hogy csökkenjen a büntetés, hanem arra törekszenek, hogy mostantól még nagyobb figyelem irányuljon Messire, a Barcára, könnyebb kézzel osztogassák ott a lapokat."

pontosan.

rizla 2010.01.27. 18:07:05

@krysal: "Nem igazán értem, mire fel gyártunk összeesküvés-elméleteket. "

"már konkrétan okádhatnékom van. De tudod, mit? Soká éljen a Birodalom, ha ez téged kielégít. "

más fellebezéseknél más klubok miért nem hozakodnak elő más esetekkel, és dugják az illetékesek orra alá, hogy BEZZEG Ő??
miért csak a kibaszott real madrid tud előjönni ezzel? rendben, hogy te szereted ezt a klubot, de úgy is szeretheti valaki a feleségét is, hogy beismeri, hogy nagy a segge.

krysal 2010.01.27. 18:11:06

@Garcia bőrmester: ez a kedvenc eddig, ilyet kérünk minden posthoz:)

rizla 2010.01.27. 18:14:59

@Keelhaul: pancho most már örök időkig ragaszkodni fog az álláspontjához makacsul, vegyük észre végre. ez ilyen tekintélyelvű hozzáállás. ha ezer vitában ezer újabb és újabb bizonyíték után sem mutat némi belátást, akkor miért pont az ezeregyedikben tenné? tulajdonképpen csak azért lehet őt hibáztatni, mert folyton be kell írnia megint, hogy higuain mekkora szar.
amúgy szerintem az a mókás, hogy eddig a góljaival is baja volt, mert hogy sosem cselez ki senkit, és sosem emeli át a kapust. megtörtént ez is, úgyhogy most az jön, hogy de a mezőnyben gyenge. ha neadjisten feljavulna (ami bizonyára lehetetlen egy 22 éves játékos esetében), akkor jön majd az, hogy de nem védekezik jól, azért nem képvisel színvonalat.

krysal 2010.01.27. 18:32:29

@rizla: Megint mondom. Tök felesleges ez a vita, egyrészt azért, mert nem egy esetben próbálta már több klub hasonló videóval jobb belátásra bírni a döntnököket - ha e fölött a tény fölött elsikkad a figyelmed, nézz utána.

Az, hogy a gyűlöletkeltést (oppardon, te PR-nek nevezed) benyalod, vagy belelátod, a Te bajod, nyilván boldog vagy, hogy leírhatod a véleményed a Madridról - mindez nem változtat azon, hogy nem ez az első klub, aki ezzel az eszközzel élt. Okádhatnékom attól van, hogy néhányan tényleg úgy tesznek, mintha ezt a tényt ki lehetne zárni. Az, hogy a média adott esetben miket cikkez, kire-hogyan helyez nyomást, irreleváns arra nézve, hogy a klub által beadott kereset nem oda, hanem a döntnökökhöz szólt. Az, hogy a média ebből profitot (kommenteket, rágódást, acsargást) hoz ki, épp nem a klub bűne, hanem az elfogult szurkolóké. Téged pont egy értelmes embernek tartalak hozzászólásaidból ítélve, ezért elmondom, tisztában vagyok vele, hogy a "feleségem" segge nagy, hovatovább kuffer, de azzal is, hogy jó néhány nagyseggű feleség őgyeleg azon a helyen, ahol az enyém is. Ezt se feledjük el.

Kérlek, légy szíves nézd meg a videót újra.

0.7 mp-nél (0.15nél ismétlig, és így tovább) üti arcon Messi Valiantét, hátraemelt kézzel. Kb ez az alapja az összehasonlításnak. Részemről a vitát lezárom, Rinya egy pöcs volt, ha egy meccsre, ha ötre meszelik el, megérdemli.

Orvenyhivo 2010.01.27. 19:23:38

@krysal: o: "(Ez egy vicc lett volna, arra irányult, hogy Bede álnéven kommentel, háháhá... "

Nyilvánvaló volt, hogy vicc, én is úgy próbáltam válaszolni. :)

És nem, nem érzem összeesküvés-elméletnek, amit írtam, hanem tudatos - és racionális (!) - stratégiának a Real vezetősége részéről.

"Minél kisebb büntetést akarnak elérni (egy meccs), ehhez hoztak egy példát (Messi), ahol nem büntették a helyzetet, a szándékot hasonlítják, blablabla. Már kiveséztük eléggé. Hogy igazuk van-e, vagy sem, mindenki el döntse el magában, viszont ettől a "ne a mi legfontosabb termékükről szóló rossz propagandával legyen tele a sajtó, hanem..." már konkrétan okádhatnékom van. De tudod, mit? Soká éljen a Birodalom, ha ez téged kielégít."

Birodalom? (Vannak ötleteim, de hagyjuk.)

Igenis, C. Ronaldo a Real terméke. Nem maga az ember, aki gürcöl a pályán, hanem az ikon, amivé az egykori és a jelenlegi klubjai meg a média formálják. Aki alsónadrágreklámokban pózol, akinek a nevével ezerszámra adnak el mezeket. (Ahogy efféle termék minden sztár a topkluboknál - sőt más léptékkkel bár, de lejjebb is.)

Márpedig ennek az imidzsnek nem tesz jót, ha minden (sport)újság és hírportál címlapján hozza, hogy orrot tört meg kiállították. (Új Backhamet formálnak, nem új Cantonát.) Ezért ha ennek a kellemetlen rivaldafénynek egy részét át lehet irányítani egy rivális ikonra, hát hogyne.

Mondom, teljesen racionális viselkedés, egy kavicsot nem dobok érte a Realra.

rizla 2010.01.27. 19:23:54

@krysal: "Az, hogy a gyűlöletkeltést (oppardon, te PR-nek nevezed) benyalod, vagy belelátod, a Te bajod"

hát nem én jövök messivel folyton, úgyhogy én nehezen nyalhatom be. hogy reagálok a hülyeségekre, és elmondom, hogy te viszont benyalod, az más kérdés. ez nem gyűlöletkeltés egyébként, egyszerűen csak egy kommunikációs trükk.

"nem ez az első klub, aki ezzel az eszközzel élt."

sorold a többi klubot, kíváncsi vagyok. de látod, mekkora madridista vagy, azt csinálod, amit ők: de ők is csinálják!!!! akkor nekem is lehet!!!

"Az, hogy a média adott esetben miket cikkez, kire-hogyan helyez nyomást, irreleváns arra nézve, hogy a klub által beadott kereset nem oda, hanem a döntnökökhöz szólt."

de a döntnökökhöz miért szólna?? szerinted lesz BÁRMIFÉLE hatása annak, hogy az orruk elé tolják a messis esetet? ez csak showműsor kifele. ne legyél már naív.

"Az, hogy a média ebből profitot (kommenteket, rágódást, acsargást) hoz ki, épp nem a klub bűne, hanem az elfogult szurkolóké."

?! értem. tehát hergeljük csak az embereket, meg befolyásoljuk, az ő bajuk, ha meg lehet velük tenni. ez végtelenül cinikus. egyébként természetesen lehet politizálni kifele, de ebben az esetben egy ellenféllel szembeni tiszteletlenség társul mellé: messi és ezáltal a barca felemlegetése gyakorlatilag nyílt mocskolódás a sajtónak. ezt egyszerűen nem illik csinálni. szerinted miért nyilatkozza mindkét klub minden játékosa, és edzője azt, hogy "nem érdekel minket a rivális, csak saját magunkkal foglalkozunk"?
erre a klubvezetés maga dobja be a médiának ezt. szerintem ez túlmegy egy határon, ha nem is vészes mértékben, de jól jelzi, hogy mi a baj florentino perezzel.

"tisztában vagyok vele, hogy a "feleségem" segge nagy, hovatovább kuffer, de azzal is, hogy jó néhány nagyseggű feleség őgyeleg azon a helyen, ahol az enyém is."

az előbb még letagadtad, hogy nagy a segge. akkor ez most miféle válasz? MOST MÁR, hogy neked szegeztem, tisztában vagy vele. előtte meg kapálóztál, hogy nem nem, dehogyis. sőt, még ezen a kommenteden belül is. döntsd már el.

"0.7 mp-nél (0.15nél ismétlig, és így tovább) üti arcon Messi Valiantét, hátraemelt kézzel."

valiente pedig hazudott. logikus. nem tudom melyik videóra gondolsz, linkeld be.
de ezen például köze nincs az arcához:
www.youtube.com/watch?v=IC--G2cbU38

rizla 2010.01.27. 19:26:17

@Orvenyhivo: "Mondom, teljesen racionális viselkedés, egy kavicsot nem dobok érte a Realra. "

én azért dobnék, mert hiába teljesen racionális, abszolút illetlen, és sportszerűtlen, és nem mindennapi.

halareaal 2010.01.27. 19:27:07

@rizla:

"messi nem követett el szabálytalanságot. egyre durvábban elszállsz"

lol. azért remélem te is érzed, h itt inkább te szálltál el. de télleg uncsi már ez az egész, egyértelműen a Madridot sújtó döntés született, örülj neki, nem értem miért kell itt folyamatosan bizonygatni, hogy a Real a sötét oldal, bezzeg a Barca így meg úgy.

rizla 2010.01.27. 19:28:46

amúgy most arról beszélek, hogy lehozták hírben, hogy bemutatják a bíróknak a messis esetet, nem az AS-ről. nekik éppen az a dolguk, hogy szítsák a tüzet. ha csak a lapon keresztül intézi ezt a madrid, akkor nem ítélném el a klubot, de így, hogy személyesen csatlakoznak a messis ellenkampányhoz, az már sok, az már nem kultúrált. éppen azért van mindkét klubnak gyakorlatilag "házi" folyóirata, hogy azokon keresztül intézzék az ilyen pitiáner dolgokat.

rizla 2010.01.27. 19:29:49

@halareaal: "azért remélem te is érzed, h itt inkább te szálltál el."

miért, elkövetett? nem, az a szabálytalanság, amit a bíró lefúj.

"egyértelműen a Madridot sújtó döntés született"

: DDDDDDDDDDDDDD egy szabálytalanságot büntető döntés született.

rizla 2010.01.27. 19:30:33

egyébként több madridista társad is azon a véleményen van, hogy hülyeség ez a messizés. akkor most ők is bizonygatják, hogy a real a sötét oldal, bezzeg a barca?

rizla 2010.01.27. 19:33:52

a kedvedért halareal, megnéztem újra ronaldo ütését. én nem értem mikor kellett volna lefújnia a bírónak a mezráncigálást (hogy ezzel az ítélettel megóvja mtiliga testi épségét), hiszen mindössze másfél másodpercig tartott, ronaldo már csapott is hátra.
emlékeztetlek: mtiliga megkapta a sárgáját.

Orvenyhivo 2010.01.27. 19:50:50

@rizla: Nem túl sportszerű, igen, de nincs olyan kényszerképzetem, hogy bármelyik profi klub az lenne.

rizla 2010.01.27. 20:05:20

@Orvenyhivo: mondom, soroljuk az eseteket, amikor egy klub egy játékosa büntetésének fellebezésénél előráncigált egy példát egy rivális klub játékosáról, hogy bemutassa a bizottságnak?

halareaal 2010.01.27. 20:09:21

@rizla: "nem, az a szabálytalanság, amit a bíró lefúj."

na ez aztán az érv. egyébként pedig más azt mondani, hogy hülyeség a messizés, és más az amit te csinálsz. mostmár Messi ellenes kampány, amit a Madrid szervez.... túlságosan utálod a Madridot, az a baj.

ciru717 2010.01.27. 20:13:37

@zsakfos : Most hogy mondod, megnéztem őt is. Törökországban második volt, 1 góllal lemaradva.

krysal 2010.01.27. 20:25:43

@Orvenyhivo: "Nyilvánvaló volt, hogy vicc, én is úgy próbáltam válaszolni. :)" Mondom én, nem jó a humorérzékem.

"Nem maga az ember, aki gürcöl a pályán, hanem az ikon, amivé az egykori és a jelenlegi klubjai meg a média formálják." Ez a rész (pláne Rinya esetében) kevésbé érdekel, a többségük legkevésbé sem érdekel a pályán kívül. (Kivétel pl. Raúl, akiről kevés ilyen jellegű tartalmat lehet találni, hála az égnek.)

Nem kell benyalni ezt a marketing-szemléletű blablát, én is a 98as Raul-mezemet hordom máig, noha ma kevésbé trendi. De sok helyen megvan ez, ezzel lehet fent tartani a vak szurkolói együttlétet.

@rizla: egyrészt a vitaindító szöveget te közölted a madridistáról. Ezáltal váltál szócsővé, és gerjesztetted a feszültséget - viszont jól esett leírni, hogy milyen szánalmasnak tartod. Nemde?

Másrészt. Eltiltásokkor több esetben is előfordult már, hogy videókkal próbálták enyhíteni a büntetést. Sokszor szóra sem érdemes, de ha egy Madrid-Barca párhuzam merül fel, máris nagyobb a hírértéke. Többen fogják odabiggyeszteni a véleményüket, többen veszik meg a lapot. A mostani eset erre iskolapélda.

"de látod, mekkora madridista vagy, azt csinálod, amit ők: de ők is csinálják!!!! akkor nekem is lehet!!!" Nem hiszem, hogy azt a fejemre olvashatod, hogy leírok egy egyszerű tényt. Gyakorlat a klubok között általános ez (jó, természetesen nem minden héten fordul elő ilyen, mivel nincs ilyen eset.).

"de a döntnökökhöz miért szólna?? szerinted lesz BÁRMIFÉLE hatása annak, hogy az orruk elé tolják a messis esetet?" Az értetlenkedésedet nem értem. Ez egy példa, még ha az orrtörés hiánya miatt sántít is (ezt is leírtam korábban).

"ez végtelenül cinikus" Mivel minden harmadik mondatod az, ezért is így fogalmaztam meg én is. És tudod, mit? Szerinted nem szarnak magasról arra, hogy ez cinikus, racionális, vagy bármi egyéb-e? Viszont a vitánk eddig arra volt kiélezve, van-e értelme egy ilyen jellegű beterjesztésnek, nem arra, kivel szemben illetlenség. Spanyolországban ez tabu szerinted? Laportának is ugyan mi köze van ahhoz, mi kit veszünk meg? Ne süllyedjünk már az Ő szintjükre. Légy reális: egy Sevilla, Malaga, Depor szurkesz magasról leszarja, amin mi most vitázunk. Jobb érzésű még röhög is egy jót.

"az előbb még letagadtad, hogy nagy a segge. akkor ez most miféle válasz? MOST MÁR, hogy neked szegeztem, tisztában vagy vele. előtte meg kapálóztál, hogy nem nem, dehogyis. sőt, még ezen a kommenteden belül is. döntsd már el."

Mestere vagy a szavak kiforgatásának. Akkor írom egyértelműbben, ha nem ment át: Minden nagy klub él ilyen eszközökkel, sőt, ennél mocskosabbakkal is. Talán emberileg kifogásolható, hogy PONT a Barca sztárját hozzák fel példaként, és ebből a feltételezésből születik talán túl sok felesleges agresszió. A kinek milyen a segge szójátékkal arra akartam utalni, nem rosszabb, és nem jobb klub a Real azáltal, hogy él ezzel az eszközzel. A te szemedben feketébb ezáltal Messi? Vagy szerinted az én szememben feketébb? Vagy bármelyik normális futballkedvelő szemében? A hülyéje csámcsoghat ezen napestig, mert van, aki benyal egy ilyen fagyit, de a tények ezek: a klub ezzel a videóval próbálja összehasonlítva (pláne a két eset közti elbírálás közti különbséggel) próbálja mérsékelni a büntetést.

Erre a hülye Madrid drukker reakciója lehet: Hja, a gyökér messi is egy ...., míg a hülye Barca drukker is beleokádhatja a nagyvilágba, hogy milyen szemét a madrid, hogy pont a mi kis szemünk fényével kekeckedik. Olvasatbeli kérdés van, hogy egy ilyen tényt ki-hogyan vesz fel. Nekem nem lesz ezáltal bajom se Messivel, se a Barcával, az meg pl. a Te látásmódod, hogy szerinted nem hasonlít a két eset. ((btw szerintem nem hasonlít tökéletesen, mert nem verte be az orrát. A szituáció viszont azonos, erre hegyezik ki.)).

(egyébként visszanézve, megkövetlek, az AS cikkét @Anthony - awkward silence: linkelte be, te csak a madridista rövidhírét (ahol szintén nem misztifikálják túl az összehasonlítást) illesztetted át.

A videó egyébként: www.as.com/futbol/articulo/hace-messi-expulsion/dasftb/20100126dasdaiftb_5/Tes

rizla 2010.01.27. 20:29:31

@halareaal: jó, most már végképp elvesztetted a fonalat. jószándékú vagy, de nem túl szofisztikált.

rizla 2010.01.27. 20:34:44

@krysal: "egyrészt a vitaindító szöveget te közölted a madridistáról. Ezáltal váltál szócsővé, és gerjesztetted a feszültséget - viszont jól esett leírni, hogy milyen szánalmasnak tartod."

istenem, miért állsz neki te is értetlenkedni? nem az itteni vitát tartom szánalmasnak, hanem azt, hogy a madrid beterjeszti a messis esetet, és ezzel a médiának ad muníciót egy másik klub érintésével. miért olyan kurva bonyolult ezt felfognod?

"Eltiltásokkor több esetben is előfordult már, hogy videókkal próbálták enyhíteni a büntetést."

p-é-l-d-á-k-a-t.

"Gyakorlat a klubok között általános ez"

p. é. l. d. á. k. a. t.

az a baj, hogy nem vagy hajlandó felfogni, hogy más NYILATKOZNI, meg a házi újságot inspirálni, hogy mocskoljon, és más egy eset fellebezésénél bevonni egy másik klubot.

"A te szemedben feketébb ezáltal Messi? Vagy szerinted az én szememben feketébb? Vagy bármelyik normális futballkedvelő szemében?"

nem ez a lényeg. hanem hogy most már arról szól a fáma, hogy messi mit csinált (ugyanazt, mint száz másik), és nem arról, hogy ronaldo mit. te csűröd-csavarod, nem én.

"a klub ezzel a videóval próbálja összehasonlítva (pláne a két eset közti elbírálás közti különbséggel) próbálja mérsékelni a büntetést."

de ilyen nincs, hihetetlen! nem érted, hogy a videóval nem lehet elérni semmit egy épkézláb bizottságnál? a médiának szól ez a messizés, egyértelmű.

rizla 2010.01.27. 20:35:28

és ismétlem: NEM A KIBASZOTT AS-RŐL BESZÉLEK. hanem a REAL MADRID CF-ről.

rizla 2010.01.27. 20:37:05

amúgy ha perez egy sajtótájékoztatón azt mondja, hogy szerinte messi is ugyanolyan szabálytalan volt, akkor sem mondanék semmit. nem tartanám elegánsnak azt sem, és vitatkoznék vele, de ennyire nem tartanám szarnak. az legalább az, ami: nyilvánvaló médiakampány.

vadkutya 2010.01.27. 20:38:43

Jaj, mi megy itt...

@rizla: Látom, továbbra is formában, Te vagy a helyi önkéntes marshall. Always on duty... ;)

Amúgy meg CR háljon kecskével, részemről ennyit érdemel, de ez csak egy helyzetkomikum volt.

krysal 2010.01.27. 20:39:17

@rizla: hja, ez kimaradt. Pl. Eduardo súlyos lábtörésénél a vétkes fél klubja egy korábbi setet hozott elő. Erre konkrétan emlékszem fejből, a többit guglizni kellene.

De megint mondom, ez gyakorlat, de (hála az égnek) nem minden héten fordul elő ilyen, így kevesebbet is hallunk ilyenről. De ugyanilyen pl. Henry kezezéses esete, a nagy nyilvánosságnak a videó tette utálatossá a dolgot, noha a bíró nem fújta le. Tehát Titit mentsük fel, mert nem fújt a bíró?

krysal 2010.01.27. 20:44:11

@rizla: A Real beadta a keresetet, az AS topsztorit csinált belőle. A Te szemedben a madrid a bűnös, mert táptalajt adott, az enymben azok, akik képesek ezen vitázni.

Példa lásd fent, ja, és 3 meccs lett ugye az eltiltás (azért a lábtörésért!!!!!), pedig többnek indult. A precedens is segített a vétkesnek.

vadkutya 2010.01.27. 20:47:14

@krysal: Azért az egy olyan nyílt lábtörés volt, ami nem mertek visszajátszani. Óriási különbség,h a vétkes klub miből és milyen példákat hoz fel. Egészen más eset, mint dacból hátraütni az ellenfélnek...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.27. 20:55:50

Nincs ez a téma véletlenül egy kicsit túlragozva? :-)

@Keelhaul:

Meg ez is? :-)

krysal 2010.01.27. 21:04:21

@vadkutya: nézd, egyrészt érthetetlenül kevés eltiltást kapott a vétkes, másrészt még felzúdulás is volt e miatt. Abban viszont nem kételkedsz te sem szerintem, hogy melyik eset volt súlyosabb.

@Csöncsön: sajnos de, én már igyekeztem lezárni, de mérgel, hogy ennyire elbeszélünk egymás mellett. Most éppen próbálok valami helyet keresni, ahol ezeket példaszerűen linkekkel tudom igazolni, mert az, hogy sportfórumon olvastam, és továbblapoztam (ergo nem tudom kívülről az utolsó 10 év ilyen, és ehhez hasonló eseteit) nem elég. Tud valaki vmi ilyen oldalt?

@krysal: ezzel kapcsolatban még egy hozzáfűznivaló. Sajnálom, hogy médiakampányt lát bele valaki, én egy példát látok. A hasonlóság letagadhatatlan, de persze biztos találhattak volna Lampardról, Gerrardról, vagy bárki más nagyságról hasonlót.

Neked az a bajod, de javíts ki, ha tévedek: szerinted Perez szánt szándékkal nyomja Messire összpontosítja a támadást, ezzel terel. Én ezt nem látom benne, nyilván, hisz nem vagyok Barca drukker, se Madrid gyűlölő. (Rád mindkettő áll)

Viszont ha már olyan nagyon az értékredekbe, a sportszerűtlenségre, az elegánsságba kapaszkodsz, kíváncsi voltam, mit fűztél hozzá Lapora Perez vételeivel kapcsolatos megnyilvánulásához.

vadkutya 2010.01.27. 21:23:56

@krysal: Valóban, kezdetben életre szóló eltiltásról volt szó, s itt hozott a Birmingham vmi hasonló példát a múltból, ahol "csak" addig nem játszhatott a vétkes fél, amíg a sértett fel nem épült ill. pályára nem lépett. Én csak jeleztem,h az Eduardo-val történtek rossz párhuzam, mert lényegesen súlyosabb esetről volt szó, nyílt lábszár- és szárkapocscsont törés, csoda,h menni tud...

Arsenal szurkolóként én eleve bitófára küldtem volna Taylor-t, már másnap, de ez más kérdés...

krysal 2010.01.27. 21:28:12

@vadkutya: Nyilván, de ha azt nézed, az örökös eltiltásból 3 meccs lett... Videót szintén mellékeltek, és lám?

(Amúgy Vermaelennel mi lett? Kicsit megkésve csatlakoztam be...)

vadkutya 2010.01.27. 21:42:53

@krysal: Sajnos igen, bár én az FA döntésein már jó ideje nem rökönyödöm meg.

Vermaelen-nel? Milyen szempontból?

krysal 2010.01.27. 21:45:35

@vadkutya: megsérült, le kellett cserélni, az angol postban már érdeklődtem:)

Újabban sok ítélet megkérdőjelezhető...

rizla 2010.01.27. 21:49:51

@krysal: "Pl. Eduardo súlyos lábtörésénél a vétkes fél klubja egy korábbi setet hozott elő."

egy korábbi esetet, ahol valaki szintén eltört egy lábat, és megbüntették? mert annak több alapja van. ronaldo esetére ami hasonlít: valaki pofánvág valakit, büntetést kap érte, de nem két meccset, vagy nem pirosat.
tehát ez egy szar példa.

rizla 2010.01.27. 21:51:02

amúgy eduardo eseténél tényleg boszorkányüldözés volt, mindenki azt akarta, hogy az a szerencsétlen taylor pályára se lépjen többet. szóval ez nagyon kivételes eset volt.

mindenesetre ez egy példa. te azt mondtad, hogy amit a madrid most csinált, az ÁLTALÁNOS.

rizla 2010.01.27. 21:52:51

@krysal: "szerinted Perez szánt szándékkal nyomja Messire összpontosítja a támadást, ezzel terel. Én ezt nem látom benne, nyilván, hisz nem vagyok Barca drukker, se Madrid gyűlölő."

de vedd már észre, hogy nem csak barca drukkerek, és madrid gyűlölők szúrják ezt ki, hanem madridisták is.

"kíváncsi voltam, mit fűztél hozzá Lapora Perez vételeivel kapcsolatos megnyilvánulásához. "

médiának fikázni a másikat belefér. az sem szép, én nem voltam büszke laportára, nem kéne a másikkal ennyit foglalkozni, de az más.

rizla 2010.01.27. 21:55:01

@krysal: "de ha azt nézed, az örökös eltiltásból 3 meccs lett... Videót szintén mellékeltek, és lám? "

de büntetett lábtörést össze lehet hasonlítani büntetett lábtöréssel.
büntetett arconvágást büntetlen mellenlökéssel nehezen.

halareaal 2010.01.27. 21:58:19

@rizla: ha nem tudsz mit írni a kommentemre, nem biztos, h én vesztettem el a fonalat...:P

krysal 2010.01.27. 22:09:34

@rizla: nézd, egyrészt ha a fenti videós példám nem tetszik, te dolgod. az állításom áll, ilyen specifikus esetben egy összehasonlító videót adtak be. Az én állításom továbbá az volt, hogy a két eset meglehetősen hasonlít egymásra. Ez az alapja a videó benyújtásának.

A média ezt felfújta (ismerjük a spanyol sportsajtót), és lett belőle az általad említett "takarózás."

Namármost, az imént Te említetted: "amúgy eduardo eseténél tényleg boszorkányüldözés volt, mindenki azt akarta, hogy az a szerencsétlen taylor pályára se lépjen többet." Vagyis, ha jól értem, nem értesz egyet azokkal, akik elégtételt követeltek egy nyilvánvaló, és kifejezetten durva sérülésokozásért. Fent olvasható egy Arsenal drukker véleménye az esettel kapcslatban.

Ha megengeded, vonok ebből egy átlagot. Még ha te nem is fogadod el megfelelőnek a példát (noha szerintem nagyon is áll), érzed az elfogultságot a szurkeszek, és a kívülállók között. Ennek viszonylatában gondolkozz el azon, mennyi a te szavaidban a Madrid-gyűlölet, és mennyi a ráció arra, hogy Perez így kezd lejáratókampányba.

Elhiszem, hogy kinézed belőle, de talán egyszerűbb lenne, ha más dolgokkal próbálna odaütni, nem?

Csak azt mondom, ne gondolj bele többet, mint ami ott van. Általános az ilyen eljárás, már amennyiben az évente egy-két esetben való szükséges fellépést annak ítélünk.

A péláról egy gondolat: "ronaldo esetére ami hasonlít: valaki pofánvág valakit, büntetést kap érte, de nem két meccset, vagy nem pirosat.
tehát ez egy szar példa. "

Miért ne állna az, hisz Taylor esetében nagyon el akarták tiltani, noha volt rá példa, hogy hasonló esetben (mondom, nem tökéletesen azonosak a körülmények) sokkal kevésbé volt szigorú a büntetés. Erre indokul előhúzták a videót, és megszelídült a döntőbizottság, lám, volt már ilyen. Hasonlóban reménykednek Perezék. Amit elfogadok felróhatónak, hogy nem szerencsés pont Messit elővenni, de gondolom, ezzel a bizottság felé egyértelmű példát akartak adni.

Ebben "nem csak barca drukkerek, és madrid gyűlölők szúrják ezt ki, hanem madridisták is" azt látom, hogy tényleg nem szerencsés a legnagyobb ellenféltől példát hozni. Nem nem etikus, csak nem szerencsés, de sajna a videó szerintem érthető példa az összehasonlításhoz, mindenféle gyűlöletkeltés nélkül. A gyűlöletkeltés ma már a szurkolók szokása inkább (A mai barcából és realból több játékos jó haver, ez néhány éve még elképzelhetetlen volt. Viszont a fenntartható ellenségeskedés sokak érdeke. Média. Ebből élnek.)

rizla 2010.01.28. 00:32:53

@halareaal: nézd, nem akarok belemenni ebbe a "vagy te" témába, de tényleg te nem érted az enyéimet már 3-4 kör óta, szóval hagyjuk.

rizla 2010.01.28. 00:38:21

@krysal: figyelj, nem lejáratókampány. olvasd el más hozzászólását is, nem csak én gondolom, hogy a messis eset az takarózás. madridisták is osztják a véleményt. szóval ne alapozd többé arra az érvelésed, hogy én gyűlölöm a madridot, mert ez már megdőlt többször, csak nem akarod észrevenni.

messi esetét azért nem lehet összehasonlítani, és utoljára írom le, mert baromira unom ezt a vitát, de szerintem már mindenki (csak egy ilyen hosszú szövegre illik reagálni): messit nem büntették semmilyen lappal, nem regisztráltak nála szabálytalanságot. hogy elkövetett-e, az erősen vitatható, hogy akkorát, mint ronaldo, az meg egyértelműen cáfolható. ezekre az érvekre ti folyamatosan nem reagáltok semmit, csak lökitek a sódert, uncsi.

"de gondolom, ezzel a bizottság felé egyértelmű példát akartak adni. "

de a példa NEM EGYÉRTELMŰ, nem fogod? biztos vagyok benne, hogy ennél ezerszer egyértelműbbeket lehetett volna találni. olyat kell keresni, ahol történt ütés (tehát TÉNYLEG eltaláltak valakit arcon), de a büntetés elmaradt, vagy enyhébb volt ronaldoénál. messi kizárólag a neve, és a barca miatt került elő. nem "nem szerencsés", hanem 100%, hogy ezért, és pont.

a bajnokságokban nap mint nap van ilyen mezhuzigálós eset. ezeknek egy része úgy végződik mint ronaldoé. szerinted TÉNYLEG messié a leghasonlóbb?

halareaal 2010.01.28. 00:50:35

@rizla: jó, te tudod, mondjuk nem nagyon van mit félreérteni abban amit írsz, azokra is reagáltam. de télleg az van már egy ideje, h mindegyik fél ugyanazt ismételgeti anélkül, h fiigyelembe venné mit ír a másik, szal zárjuk le.

Messi88 2010.01.28. 08:01:01

csak most néztem meg ezt az AS-es videót, de sztem nagy öngól... a nyilvánvaló különbség az, hogy Cé ökölbe szorított kézzel ütött vissza, ami gáz

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.28. 09:46:28

@Neil Blender: Te most tényleg azt gondolod, hogy Higuaín csak reputáció szinten gyengébb Sukernál vagy Ronaldonál?

A Real Madrid évek óta nem a teljesítményekről szól. Főleg nem a spanyol bajnoki teljesítményekről. Még két éve sem volt, amikor nagyon bajnokok lettek, aztán számold össze, hogy hányan maradtak abból a keretből. Egy díszsorfalasrekordbajnokcsapatból. Össze lehet számolni hányan játszanak rendszeresen. Pedig rohadt sok gólt lőttek és negyven év után egy szezonon belül nyertek Barcelonában, Bilbaóban, Valenciában és az Atlético otthonában is.

Higauín egy remek játékos, valószínűleg ki tudja nőni magát egy remek csatárrá, de nem hiszem, hogy valaha egy lapon lehet emlegetni majd Ronaldoval, Sukerral vagy akár Raúllal is. Azt sem érzem, hogy most a világ elitjében lenne. Jelenleg nem Drogba, Torres, Rooney, Villa vagy Ibra szint. Tavaly vagy tavalyelőtt meg különösen nem volt az. Bár a kommentekből az látszik, hogy sokan úgy gondolták.

Én értem, hogy egy csomó Real szurkolónak, akik nem szerették a galaktikusokat és utálták Perezt, ergo nem szeretik a 250 milliós költéseket, nagyon fontos Higauín, aki nagyjából egyedül maradt hírmondónak (ha eltekintünk Guti, Raúl vagy Gago alkalomszerű fellépéseitől). De pont azért nem nagyon látom jövőjét a klubnál, mert a Valdano/Perez kettős egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy egy esetleges Ribery, Kaká, Ronaldo sor előtt egy Higuaín szerepeljen. Bár ez is képlékeny, mert ha lesz egyszer esze ennek a Pellegrininek elkezd régi Manchester meccseket nézni, ahol Rooney balszélsőzött és felteszi magának a kérdést, hogy miért, akkor végre léphetne előre taktikailag.

Bármilyen hihetetlen Benzemáról viszont azt gondoltam, hogy a világ elitjében van és ennek megfelelően adtam volna neki két-három hónapot bizonyításra, akármilyen teljesítményt nyújt, mert bevallva azért hozták, hogy ő legyen a galaktikus csatár. Nem vállt be, majd hoznak másikat jövőre.

Neil Blender 2010.01.28. 09:52:04

vegigolvasva itt a vitazast jokat mosolyogtam.

A Madrid reszerol persze ertheto az allaspont, viszont szerintem felesleges mediahajcihot csinaltak az egeszbol. Nyilvan nem fog meghatralni a szovetseg mert akkor a Barca es mindenki mas kel ki magabol az eset miatt.

Ezt a bekat be kell nyelni szerintem, minden mas meg porhintes.

@Messi88: "a nyilvánvaló különbség az, hogy Cé ökölbe szorított kézzel ütött vissza, ami gáz"

szted Ce szandekosan utott vissza? Ezt azert te sem gondolod komolyan. Szabadulni akart visszaparasztlengozott de kb a singcsontjaval talalta el Mtiligat. nyitott tenyerrel is tort volna az orra mert az okle kozelben sem volt, ne ferditsunk mar.

De ez az egesz (mint minden CR-hez kapcsolodo dolog) iszonyatosan tul van lihegve.

Neil Blender 2010.01.28. 10:03:51

@pancho_sanza: Legyel mar kicsit figyelmesebb. Termeszetesen higuain (meg) nincs egy szinten sem Sukerrel, sem Ronaldoval, ezt egyebkent az idezett kommentemben le is irtam. Egy 22 eves jatekos eseteben azert nem jelentenem ki hogy nem is lesz soha, ahogy irod remek csatar es azert meg boven tud fejlodni ebben a korban.

A baj az, hogy pl. te is ezt a Perez-szeru gondolkodast erzed magadenak (legalabbis ez jon le). Sokszor leirtad hogy egy Real Madridnak ne mar hogy egy Higuain a kezdo csatara... akkor most megis a reputacio fontosabb vagy hogy a jatekos mit nyujt? Amugy Perez sem egy barom, ha Higuain lovi a golokat es a csapat hasznara valik akkor nem lecserelni fogjak vki masra, max kore epitenek egy sztarimage-t. Plusz ez azert a mindenkori edzo felelossege is. Sokan (koztuk en is) feltettuk Higanyt, mert jott Benzema es ugy tunt Higu kimarad a kezdobol, beraktak meghalalta a bizalmat, egyertelmuen a legfontosabb tamadonk, Benzemanal meg mar a kolcson is felmerult (legalabb pletyka szinten).

Egyszoval ugy erzem hogy a sorsa jelenleg az o kezeben van, Perez nem fog hozzanyulni amennyiben tartja a jo format. Az egesz pedig nem arra van kihegyezve hogy mi mennyire ertekeljuk tul az argentint hanem hogy te mennyire ertekeled alul.

_fá_ · http://www.langologitarok.hu 2010.01.28. 10:23:43

@pancho_sanza: higany egyértelműen jobban hiányzik a madridból, mint pl a gigaigazolás ronaldo szokott. ezek után szarok rá, hogy fog-e valaha is kapni aranylabdát, mostanra kurvajó csatár lett. amúgy ki lenne tényleg idevaló szerinted? mármint olyan, aki az idei teljesítménynél sokkal jobbat nyújthat. van nistelrooy madrid-szint volt számodra amúgy?

Neil Blender 2010.01.28. 11:11:57

Ugy nez ki a jovo het elejen hivatalos lesz hogy Canalest leigazolta a Madrid, viszont 1 v. 2 evig marad a Racingban.

Ennek orulok, fiatal, spanyol jatekos, nem szazmillioket, nem azonnal, okosan had szokja a Primerat.

Neha ledobbenek azert hogy Perez es Valdano okosan is tudnak igazolni... Garay-t is ugyesen vettuk meg a Racsingtol

Keelhaul 2010.01.28. 11:43:30

@pancho_sanza: Csak annyit nem veszel figyelembe, hogy nem tudni, hogy a felsorolt játékosok közül ki az, akit úgy nyomna agyon a Real Madrid, ahogy a legtöbb játékost szokta - így Benzemát is. Én nem tartom Benzemát rosszabbnak mint tavaly, egyszerűen egy erősebb bajnokságban, iszonyatos teher alatt kell játszania, és Ibrával ellentétben ő ezt még nem szokta meg.

Higuaín meg egy iszonyú kemény gyerek, amiket írsz róla, hogy nem elég jó összjátékban... szerintem jobb lesz, ha összeszoknak a társakkal, rendesen. Messze az egyik legjobb küzdőszellemmel megáldott játékos, akit valaha láttam. Ezt bizonyítják azok az utolsó pillanatban lőtt döntő góljai, ami miatt valószínűleg extraklasszis lesz. Nagyobb, mint a Güiza-féle bohócok, aki ugyan minden gólját átemelésből szerzi, viszont ezt a Fenerbahcében teszi, egy nagy klubnál valószínűleg felkelni nem tudna a gyepről a nyomástól.

Meg lehet nézni, hogy Soldadora milyen hatással van, hogy relatíve kis teherrel játszik. Azt nem gondolom, hogy van a világon jobban megnyomorító környezet, mint a Real Madridé. Az pedig az elmúlt 10 évből szinte példa nélküli (nem csak a Perez-érában), hogy egy saját nevelésű nemsztárjátékosra úgy tekintsenek, mint most a teljes madridi publikum, a sznob szaksajtó, satöbbi. Ahogy Céronaldót is megcsinálta a Mencseszter (megjegyzem tudásának 70%-a az imázs), úgy egy Higuaínt is sztárrá lehet tenni. A játékos szellemisége alkalmatlan rá valószínűleg, viszont ennek következtében igazán remek focista. Amikor a pályán van, akkor a meccs a góljairól, és nem az egójáról szól. A Zidane-Figo-Beckham-Raúl-Ronaldo ötösfogat pedig minden csillogásával együtt rövidúton megbuktatta Perezt, ezt Perez is tudja. Azon túl, hogy két értelmes meccsük nem volt 5 év alatt téthelyzetben.

Keelhaul 2010.01.28. 11:46:20

@Keelhaul: Higuaín nem saját nevelésű játékos, de ugyanolyan eséllyel indult körülbelül, mintha az lett volna.

Neil Blender 2010.01.28. 11:49:29

@Keelhaul: Azert Guiza pl Villat, Rault, Eto'o-t, Forlant megelozve spanyol golkiraly is volt, igaz a Mallorcaban, ahol szinten nincs nagy nyomas alatt de en azt mondom hogy ez mar teljesitmeny...(ahogy Salva Ballesta teljesitmenye is az volt ha mar korabban emlegettuk)

Abban egyetertek, hogy a nyomas, a szurkoloi elvaras messze a madridnal a legkritikusabb, a Barcelonat borzalmas irigylem ezert. Nyugodt kornyezetben lehet dolgozni, neha talan tul nyugodtban is lsd Rijkaard utolso eve.

Keelhaul 2010.01.28. 11:55:35

@Neil Blender: Természetesen a Mallorcában lett gólkirály és természetesen egyetlen nagy klub sem jelentkezett érte. Nem elvenni akarom tőle, hogy jó csatár, egyszerűen csak vannak emberek, akik nem tudnak nagy nyomás / nagy tét alatt teljesíteni. Más az, amikor úgy kell pályára lépned, hogy ha most nem lősz gólt, akkor felakasztanak, megvernek, gyenge játékosnak, tehetségtelennek tartanak, és más az, ha a hatodik helyért játszik a csapatod a bajnokságban, és az emberek nem az eredményekbe, hanem a csapatba szerelmesek. 2004 óta Higuaín az első csatár Madridban, akit igazán lehet szeretni, mert megbízható, motivált, tűzbe tudja hozni a közönséget, energikus, rengeteget mozog és jobb a csapat játéka, ha a pályán van. Mondom: Madridban még Ronaldot is kéthetente kikövetelték a csapatból. A marca egy ideje nem igazol hetente három csatárt, vagy ha igen, akkor Benzema helyére.

Egyébként igazán buta lépés lenne Benzemát elpattintani, jó párost fognak alkotni Higannyal.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.28. 12:06:21

Az mondnjuk igaz, hogy Higuain azért szerethető, mert "senkiként" jött igen fiatalon, és mert Raul, Guti és Casillas mellett most őt érzi igazán magának egy régi szurkoló. Én még egyetlen játékost sem kedvelm ennyire, mert egyszerűen mindig megmutatja! Aki ilyen gólokat lő 90. percekbe, akit nem nyom agyon a teher, aki olyanok helyett kerül be a kezdőbe mint amilyenek helyett, az bizony emberileg igen értékes! Higuain a "szomszéd srác", aki körül nincs hype, csak teszi a dolgát, és nincs egyetlen antipatikus vagy sprtszerűtlen megmozdulása sem.

Számomre ez Higuain, ebben minden benne van, 19 évesen, csereként, hosszabbításban óriási nyomás alatt:

www.youtube.com/watch?v=CC-_EtiP9Ek

És ezzel a góllal állítom, hogy egy bajnoki címet szerzett a csapatnak annak idején.

krysal 2010.01.28. 12:07:20

@Neil Blender: javítanálak, Garayt Calderon igazolta, majd ugyanazon lendülettel hagyta ott a Racingban egy évre kölcsönben, hisz nem fért volna akkor be (kimondva-kimondatlanul a kiöregedő Cannavaro pótlására szerződtették, a jelen idény kezdetekor Pellegrini viszont nem számolt vele különösebben. Szerencsére jól helyettesíti Pepét, megérdemli maximálisan a bizalmat).

@Keelhaul: én személy szerint nagyon kedvelem Higanyt, védttem mindíg, de az az álláspont, hogy pl. a Liverpoolok, Romák, Bayernek ellen szart se mutatott, sajnos igaz. De fog ő még, ebben töretlenül hiszek.

"Azon túl, hogy két értelmes meccsük nem volt 5 év alatt téthelyzetben. " Ez meg szimplán nem igaz. A probléma ott az volt, hogy eladták Makelelét, Guti és volt olyan, hogy Beckham szűrt, a nullával volt egyenlő a stabilitás a csapaton belül, kivágták a sikeredzőt, megrövidítették a padot. Értelem szerű volt, hogy megbukott az a rendszer.

krysal 2010.01.28. 12:10:19

@_Maverick: ez egy hihetetlenül felemelő pillanat volt. Az ilyenek miatt bízom én is benne nagyon:)

Keelhaul 2010.01.28. 12:14:41

@krysal: A legnagyobb probléma viszont az volt, hogy mindenki állt egyhelyben a pályán, és várta, hogy megkapja a labdát.

krysal 2010.01.28. 12:16:35

@Keelhaul: maradjunk annyiban, azokon (leginkább a pool elleni meccsen) az egész csapat csődöt mondott. Bízom benne, hogy levetkőzik ezt a gátat, ami a BL-lel kapcsolatban kialakult bennük. Valljuk meg, ideje lenne már, mert a mindenkori Real Madridnak az egyik legnagyobb fokmérője a BL.

Keelhaul 2010.01.28. 12:22:39

@krysal: Ez az a nyomás, ami miatt nem megy.

krysal 2010.01.28. 12:36:12

@Keelhaul: viszont akkor ezzel Higuain is megbukik az egyik legfőbb vizsgán, nem gondolod? Gondolok itt arra pl. hogy a fent linkelt gólt érő bajnoki címnek mindenki nagyon örült (persze, három trófea nélküli év után, a sírból visszakapaszkodva, drámai körülmények között), azonban a Cipész-féle bajnoki cím már kevesebbeket hatott úgy meg. Miért? Mert várták az áttörést a BL-ben. Panchonál is ez a gond, mert igazolva látja az érvelését arra nézve, hogy pl. Higuain annak a "megint nem" csapatnak a tagja, viszont a folyamatos fejlődést nem veszi figyelembe.

Neil Blender 2010.01.28. 13:08:58

@Keelhaul: Az utolso mondattal egyetertek, jo lesz ez jovore (amikor en a kiugrast es a Barca egyeduralmanak a megtoreset varom, es nem iden). Viszont ahhoz hogy Benz a palyan is jol nyomja a "civil" kozegben is be kellene illeszkednie bar ezt a klub nyomatja is (nyelvtanar stb).

@krysal: OK, Garaynal nem fogalmaztam egyertelmuen, arra gondoltam hogy nem hoztuk el a padra,hagytuk hogy jatekban maradjon, de persze hogy Calderonek inteztek azt a transzfert. Canales eseteben is orulok hogy igy alakult.

Az emlitett BL meccsek nem egy emberen mentek el, nem Higu vagy barki gorcsolt be hanem mint cspaat mondott csodot a madrid. Ha a Lyont kiejtjuk az felszabadito lehet hisz evek ota a nyolcaddonto a vegallomas.

krysal 2010.01.28. 13:17:46

@Neil Blender: "maradjunk annyiban, azokon (leginkább a pool elleni meccsen) az egész csapat csődöt mondott."

Mint látod, én is hasonló állásponton vagyok. A próféta szóljon belőled, én is úgy érzem, ha egyszer ezt az "átkot" megtörjük, messzire juthatunk.

"Az utolso mondattal egyetertek, jo lesz ez jovore (amikor en a kiugrast es a Barca egyeduralmanak a megtoreset varom, es nem iden)."

Szintén!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.28. 13:18:58

@krysal: Nem vártam az áttörést a BL-ben. Nagyon régóta azt vártam, hogy mindenkit (kivétel nélkül) elzavarnak.

nst.blog.hu/2008/03/09/a_fiok_aljara

halareaal 2010.01.28. 13:55:23

@Neil Blender: csak aztán kérdés, hogy ha Perez véletlen igazol majd még egy nagynevű támadót, hova fog beférni. én is örülök a leigazolásának, de ki lehetne már próbálni, h mi építjük be a csapatba, mint Higuain esetében. főleg mivel nem egy vkp poszt, ahol gyakran meccsek mehetnek el 1-2 hibáján.

@pancho_sanza:

pedig előbb-utóbb, amikor a csapat is elég erős lesz hozzá, Higuain majd elkezd gólokat lődözni a BLben is (ill már elkezdte, úgy értem nagyobb csapatok ellen). ha jól emlékszem, tavaly még azt se gondoltad, hogy lehet esélye az argentin válogatottba kerülni (hisz az olimpiára se hívták), ehhez képest jelenleg neki van a legnagyobb esélye, hogy ő legyen a felnőtt csapat középcsatára a vbn. és közben nem gyenge a felhozatal Argentínában.
arra hirtelen nemtok mit mondani, hogy az elmúlt 20 év legjobb, illetve minden idők egyik legjobb csatárához hasonlítod, főleg h 22 éves. abban viszont erősen bízom, h annyira lesz jó, mint Suker.
arról lehetne vitatkozni, hogy most hányadik a sorban a csatárok közt, de egyrészt nagyon kevesen vannak az elitből, akik ilyen idősen egyértelműen előrébb tartottak, másrészt talán az sem hülyeség, ha először a csapattársaival hasonlítjuk össze. márpedig eddig csak Cé az akinél nem nyújt jobb teljesítményt, mindenki másnál fontosabb idén, holott az alap kezdőből pont ő és Cé azok, akik a legkevesebbet játszottak eddig.

halareaal 2010.01.28. 14:08:05

@krysal:

"de az az álláspont, hogy pl. a Liverpoolok, Romák, Bayernek ellen szart se mutatott, sajnos igaz"

igaz, csak épp nem sokat jelent, ha ránézünk a csapat teljesítményére. egyébként ezeknek a meccseknek jó, ha felén kezdett, és a Pool elleni párharc kivételével sehol sem vártak tőle különösebb teljesítményt, mivel az alapcsapatban sem volt még benne. idén már jogosan lesz rajta nyomás, más kérdés, hogy játszanak még páran a csapatban, egy esetleges leégés lehet h megint az ő hibája lesz panchonál, nem Kakáé meg a többieké.

egyébként én sem hiszem, h Perez kitenné a csapaból, ha meg jön vki a nyakára, majd megküzd vele. a mindenkori edző úgyis látja majd, hogy nem jó móka őt kitenni. sőt ha jönne vmi világklasszis csatár (nem mintha annyira kéne), aki nem az a tipikus befejző, az lehet h még egy nagyot dobna Higu játékán.

még annyi, hogy Higuaint most már annyira bírja a Madrid szurkolótábora, h ez valamelyest védettséget ad neki (a szurkolók nem kezdik ki olyan könnyen), ezért sztem a nagy nyomás most nem rajta, hanem az újonnan érkezett sztárokon van.

Neil Blender 2010.01.28. 14:17:42

@halareaal: huu tenyleg panchonak ezt a valogatottas agymeneset el is felejtettem. Majd erre a kommentre jon az hogy Maradona barkit behiv es Higu kizarolag ezert jon szoba :)

@_benito: marmint emlekezetesen szar? ;)

krysal 2010.01.28. 14:18:28

@halareaal: mondjuk ez meg is látszik az újonnan érkezetteken. Főleg Kakán és Xabi Alonsón...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.28. 15:35:31

@Neil Blender: szálljunk le panchóról, de legalábbis próbáljuk a vitát normális mederbe terelni.

a blogolás a véleményről szól, neki van, határozott, ragaszkodik is hozzá, és hát lássuk be, egy éve nem sok utalt rá, hogy higuain ilyet is tud.

a poszt azért volt emlékezetes, mert nagyon sokat vitáztunk rajta egymás közt. és szerintem kurva jó kis poszt volt, mert nem az a jó írás egy blogon, ami leír egy valag statisztikát, hanem az, ahol a legsarkosabb véleményét is felvállalja az ember.

ebből a szempontból pedig mindegy, hogy igaza van-e, vagy sem. mert azt gondolom te sem vitatod, hogy pancho nem egy inkompetens sarlatán a témában.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.28. 15:48:51

@_benito: Ebben teljesen igazad van. De ha fölvállalja a legsarkosabb véleményt is, akkor azt is, hogy ezt sokan nehezen tolerálják, tehát fölvállalja a legszélsőségesebb reakciókat is. Ezeket le is aratja időről-időre. Persze egy idő után már unalamas.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.28. 16:10:49

@popp: nem is a vitával van baj, hanem a színvonalával.

rizla 2010.01.28. 16:24:00

@_benito: "pancho nem egy inkompetens sarlatán a témában. "

akkor miért viselkedik úgy?

Neil Blender 2010.01.28. 16:25:25

@_benito: inkompetens es inkompetens kozt is van kulonbseg. Egy dolog az hogy ha van egy velemenyunk es azt tamasztjuk ala "tenyekkel" egy masik dolog ha a tenyeket vizsgaljuk es utana, az alapjan mondunk velemenyt. Pancho eseteben eleg erosen az elobbi igaz ami egy focirol szolo blogon persze bocsanatos bun es nincs is vele semmi gond, viszont sarkos, igazsagtalan ellenvelemenyek es kritikak is jarnak a blogolassal ezt ti ezerszer jobban tudjatok nalam.

Nem ereztem magam olyan nagyon bantonak, hogy 'sietni kelljen' pancho vedelmere, azt pedig keszsegesen elismerem hogy vitaindito sem voltam. De ott a smiley a kapcsolodo kommentem vegen, jelezven mennyire veresen komolyan gondoltam :)

Neil Blender 2010.01.28. 16:27:45

@rizla: hehehe

megfordulta fejemben hogy neked ez magas labda lesz

rizla 2010.01.28. 16:27:54

@Neil Blender: nem vagyok biztos benne, hogy ez a fajta igazolási formula a legszerencsésebb. megveszik a kölyköt jó előre, de azért még nem kell nekik, csak lestoppolják. kíváncsi vagyok, hogy ez hogyan fog hatni magára a játékosra, szerintem kicsit kockázatos. bár legalább jó olcsó.

rizla 2010.01.28. 16:32:03

@pancho_sanza: na, ez már egész korrekt, le lett írva végre, hogy egy remek játékos. nem ronaldo szint, tiszta sor. ettől még JELENLEG helye van a csapatban, mert a csilivili benzema egyelőre képtelen igazolni a te véleményedet.
és a csapatépítés ne azzal kezdődjön minden esetben, hogy kit kell kibaszni. ha visznek valakit higuain helyére, akkor higuain majd szépen leül a padra, aztán verseny a helyéért. miért olyan tragédia, hogy benzemával szemben pl sikerült neki a csapatban maradnia? miért olyan kurva nagy baj, ha kiderül róla, hogy hasznos?
az a baj, hogy a madrid jelenleg nem tart az általad belőtt szinten, tehát te egy nem létező csapatba nem fogadod el higuain-t. maradhatnál a realitások talaján. egyébként pedig madrid-szurkolóként örülhetnél, hogy legalább ő képes gólt lőni. te is tudod, hogy perezéknek ennél jobb embereket is volt pofájuk elküldeni, úgyhogy miért rettegsz attól, hogy ha most higuain hasznos, akkor miatta nem fog beférni egy suker-szintű játékos?

rizla 2010.01.28. 16:33:13

@Messi88: hogy a keze ökölbe van szorítva, az mondjuk pont irreleváns teljesen..

rizla 2010.01.28. 16:41:18

@pancho_sanza: de te a barcától is azt vártad, hogy továbbra is szar lesz, ugyanilyen szánakozó cikket közöltél a tripla szezonjában.
ez a baj, hogy a véleményedet hiába nem igazolja az élet, te azért nyomod tovább, nem változtatsz rajta, nem enyhíted. tömören: nem nagyon van hiteled.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.28. 18:05:50

Koszonet a barca-tudositasert uraim, kerem a kovetkezo harmat is amig (mint a real bekemmel) Azsia turat nyomok :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.28. 18:41:49

@Neil Blender: az jogos, összekevertelek egy másik kommentelővel, akinek ki is kellett szedni egy hozzászólását a témában. bocs.

panchót nem tisztem védeni, nem is szorul rá, csak hát vegyük tudomásul, hogy mindannyian nyúlunk mellé nagy mellénnyel, csak aki posztol, az jobban szem előtt van, mint aki a kommentek között mondja be, hogy fin de un cyclo :)

vagyvalamiilyesmi

Keelhaul 2010.01.28. 20:35:00

@_benito: Nem, én nem nyúlok mellé. Soha. És pancho nem érvel. Erre mutattam rá. Szerintem ez ostobaság. Ez a véleményem. Moderáljad!

Egyébként szerintem inkompetens sarlatán ( a blogolás a véleményről szól, lett légyen az bármilyen sarkos!) Először leírta a véleményét, miszerint Higany gyenge. Így szó szerint. Majd amikor látta, hogy 2-nél többen érzik úgy, hogy ez ütötte a - mostantól fogalmazzunk így - markáns vélemény felső korlátot, azonnal visszakozott és hipphopp Higuaín remek játékos lett.

Néhány éve nem sok utalt rá, hogy Higany mit tud: neked.

Keelhaul 2010.01.28. 20:36:37

A nem mellényúlás pár alapvető trükkje:

- nem nyilvánulsz meg, ha tájékozatlan vagy
- nem nyilvánulsz meg, ha nem értesz hozzá
- nem nyilvánulsz meg elhamarkodottan
- nem nyilvánulsz meg csak azért, hogy megnyilvánulsz, vagy ha ezt teszed, akkor legalább viccesen megosztó vagy, mint a matula. benito, te már csak érted miről beszélek.

Endoscope 2010.01.28. 21:13:55

@_Maverick: Ennyi. Tökéletes megfogalmazás. Erről van szó. :) Ezért nem lesz kérdés, hogy a tavaszi madridi derbin a Bernabeu shopjában, kinek a mezét fogom megvenni (ígérem majd közben mosolyogva gondolok pancho-ra (az nst-s panchora))

Én azon madridistanak vallom magam, aki a Real Madrid név ellenére csapatot szeret(ne) látni a pályán; aki nem a nevek meg a sztárok, hanem Puskás Pancho, Raúl és Iker miatt szeretett bele (és szeret bele újra és újra) a klubba; aki a Real Madrid világméretű túlhypeolásának ellenére, próbál szerethető klubbként tekinti kedvencére (miközben legbelül pontosan tudom, hogy semmi szerethető nincs benne). Higany pedig pontosan egy olyan játékos (és ember), akire ki vannak éhezve a hozzám hasonló "régivágású" szurkolók. Fiatal (kicsit emiatt saját nevelésűnek érezzük), ambíciózus, hatalmas szívvel, amely szív sokszor pótolja az a kis hiányt, ami ahhoz kellene, hogy "Ronaldók és Sukerek" magasságához érjen (szerény véleményem, hogy fog... sőt!). Én imádnám, ha a csapatom nem egy csillogó-villogó sztárnévsor lenne, hanem egy olyan baráti és testvéri közeg, ahol akkora lenne az összetartó erő, hogy szinte magához láncol és én is a tagja szeretnék lenni. Sajnos a Real Madridnál ilyen 20-30 évente, ha megadatik. De Higannyal, Ikerrel, Ramossal, a spanyol! játékosokkal körvonalazódni látszik valami ilyesmi. És ezért lesznek ők sokkal kedveltebb játékosok, mint adott esetben Cé vagy Benzema. Akiknek bár imádjuk a cseleit, a játékát, de mi a SZÍVért nézzük a focit és azt szeretjük látni, hogy az adott játékos meghalni is képes a csapatáért, a mezért és a címerért.

És jelen pillanatban pontosan ezt a fajta szellemiséget és csapategységet irigylem a Barcelonaban/tól és nem pedig Messit vagy Xavit.

A Cé kontra piros lap vitához csak annyit, hogy ez az eset is tökéletesen mutatja, miért nem lehet és lesz soha a Real Madrid egy szerethető (és kellő tiszteletet kiváltó) klub egy semleges szurkolónak. Ahelyett, hogy azt mondták volna: "Bár túlzónak érezzük a 2 meccses eltiltást, de rendben elfogadjuk, mert tudjuk, hogy a legtöbb esetben a bírók kiemelten védik a sztárjátékosokat a durvább szabálytalanságoktól (így Cét is)." Az egész semmi más csak felesleges (média)hype, hírverés, folyamatos reflektorfénybe vágyás stb. És pontosan ezekkel az ostoba húzásokkal tudják adott esetben a saját játékosaik nyugalmát megzavarni, önbizalmát aláásni stb.

Ütött? Igen. Szándékosan? Nem. A hév és a győzni akarás fűtötte? Igen. Ettől függetlenül jogos és adható volt a piros? Igen. Sérülést okozott? Igen. Felmenti, hogy utána elnézést kért a sértettől? Nem. Ennyi, pont.

rizla 2010.01.28. 22:51:56

@Endoscope: szép, hogy ennyire össze tudod egyeztetni a szerelmedtől független véleményedet a real madrid kapcsán a szenvedéllyel, de azért annyit hozzátennék, hogy szerintem magával a fellebezéssel az ég világon semmi probléma sincs. meg kell próbálni, mert mégiscsak az egyik legfontosabb játékost meszelték el két meccsre. szóval amit lehet, meg kell tenni annak érdekében, hogy ezt csökkentsék. csak én speciel úgy érzem, hogy EBBEN AZ ESETBEN kicsit átestek a ló túlsó oldalára.
egyébként itt muszáj felhívnom krysal figyelmét arra, hogy nem csak a büntetés csökkentése a céljuk, hanem az eltörlése is..

rizla 2010.01.28. 22:55:29

@Keelhaul: szerintem ezt most rosszul látod, pancho pont, hogy körmeszakadtáig ragaszkodott a "higuain=szar" véleményhez akkor is, amikor ez már ezerszeresen megcáfolódott. nem volt hajlandó árnyalni a képet, nem is hittem benne, hogy ezt megteszi valaha, szóval ez a "remek játékos" sokkolóan hatott rám.
egyébként mindenki mellé tud fogni, csak utána azért illik változtatni. de ez a pancho srác olyan, hogy valami nosztalgikus siránkozás neki az alapállapot a madrid, és a spanyol bajnokság kapcsán, ami már eleve helytelen, hiszen ez minimum a világ 2. legszínvonalasabb bajnoksága, és ha a PL-től el is marad (van, aki ezt vitatja, szerintem mondjuk nincs miért), azért van miért nézni, és értékelni.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 07:31:26

@halareaal: nekem elejétől fogva a hollandokkal (Sneijder, Robben van der Vaart) és az argentinokkal (Gago, Heinze és Higauín) volt bajom. Egyedül Higauín maradt hírmondónak, de azért rá is igazoltak minden szívfájdalom nélkül egy Benzemát.

Orvenyhivo 2010.01.29. 08:16:38

@pancho_sanza: Nem Huntelaarra (talán még Ruudra meg Raulra) igazolták Benzemát? Ha Hugiaínra tették volna, most ő kergetné valahol a Serie A-ban vagy a Bundásban, esetleg akár a PL-ben a labdát....

krysal 2010.01.29. 09:32:08

@rizla: igen, ezt az infót most olvastam, eddig erről nem volt szó. finoman szólva vicces.

halareaal 2010.01.29. 10:17:00

@pancho_sanza: hát jó, én viszont Higuainról írtam az előbb. egyébként ennél a posztnál is mondtad már ha jól emlékszem, hogy mindenkit ki kellett volna vágni, amit ha nyilván nem is szó szerint értettél, azért nem csak a hollandok és az argentinok tartoznak ide. Heinzével nem nagyon volt sztem senki, aki ki volt békülve, tavaly már Gagoval sem, a hollandok viszont jó játékosok, Robben pedig ezt nálunk bizonyította is, kár h sérült folyton. Sneijder nem vált be nálunk, bár azért a mostani, Interben látott Sneijdert gond nélkül elcserélném a mostani Kakára.

rizla 2010.01.29. 12:49:59

@pancho_sanza: hát egy robben simán elférne a csapatban. mivel nincsenek szélsői, állandó problémája a madridnak, hogy nem tudja széthúzni a védelmet.

nasteey 2010.01.29. 13:53:45

Jó hírek Filipéről, azt nyilatkozta, akár 4 hónap múlva visszatérhet, és még mindig álma ott lenni a VB-n. Remélem sikerül neki.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.29. 15:06:17

Úgy látom, érik a CdR.-ben az a bizonyos Sevilla-Atlético Madrid döntő. Nagy meccs lenne, az biztos.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 15:06:31

@rizla: ha jól emlékszem Liverpoolpan Robben úgy széthúzta, hogy Higuaín nem győzött ficánkolni középen;)

@halareaal: Hát azt hiszem, nagyjából mindnekit ki is vágtak alig több, mint egy év alatt. Bár az akkori számok azt mutatták, hogy Gago szerzi a legtöbb labdát és Guti adja legtöbb gólpasszt. Ezeket a listákat nem mutatták meg Perezéknek;)

rizla 2010.01.29. 16:02:07

@pancho_sanza: rettenetesen egydimenziósan tudsz csak gondolkodni. neked mindenre ez az érved, hogy mi volt a liverpool ellen. a bajnokság gondolom le van szarva. egyébként a roma ellen pl pont robben volt a legjobb játékos, de a barcelona ellen sem őt illik elővenni.
kibaszott unalmas a vitastílusod, az az igazság.

rizla 2010.01.29. 16:03:34

egyébként a barcába is elférne egy gudjohnsen kiegészítő embernek a középpályára, vagy egy hleb, hogy több szélső legyen, pedig az ő egyéni teljesítményük finoman szólva sem mérhető robbenéhez. nem csak zidane-szintű focisták férnek el egy topcsapatban, de most olyan szintű evidenciát próbálok neked elmagyarázni, hogy nekem fáj, pedig neked kellene.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 16:12:48

@Keelhaul: ez esetben engedd meg, hogy leboruljak előtted, amit nyilván meg is érdemelsz, ha valóban nem nyúlsz mellé soha.

azt fogd fel, hogy neked nyilván egyszerűbb a helyzeted, mert amikor kiderült higanyról, hogy csak egy kifutott félszezonja van éppen, akkor fogod magad, és kinyírod a nickedet, és visszajössz egy másikkal osztani a tévedhetetlen igazságokat.

de mondok mást, posztolj egyet nálunk, fogalmazd meg a legsarkosabb véleményedet, kirakjuk, aztán megnézzük, az hogy megy.

@rizla: a fenti felkérés (minden gúny, vagy hátsó szándék nélkül) neked is áll, ezt már régen mondom.

rizla 2010.01.29. 16:32:48

@_benito: nem érzem, hogy bármiféle határt átlépnék a stílusommal panchoval kapcsolatban. de mutass rá nyugodtan, ha valahol úgy látod. mindenesetre ha nem róla lenne szó, akkor ennyiért nem szólnál, ezt te is tudod.

keelhaul amúgy elvesztette a fonalat panchoval kapcsolatban, nem feltétlenül a baklövésekről van szó, az mindenkinek van. mondjuk ez az érved, hogy
"amikor kiderült higanyról, hogy csak egy kifutott félszezonja van éppen, akkor fogod magad, és kinyírod a nickedet, és visszajössz egy másikkal osztani a tévedhetetlen igazságokat."

pont azért írjátok TI a blogot, mert elvileg nagyobb a rálátásotok, jobban értetek hozzá. én legalábbis szeretném, ha így lenne. szóval lehet, hogy nagyobb felelősség posztolni, de akkor legyen meg hozzá a megfelelő képesség is.
pl szerinted téged miért nem szednek szét az olaszbuzik olyanokért, mint panchot? és te például képes voltál megkövetni pato-t, nem ragaszkodtál makacsul egy állatira beszűkült véleményhez.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 16:51:56

@rizla: nem lépsz át semmilyen határt. egyszerűen azt gondolom, szívesen olvasnák sokan a véleményedet. ennyi.

Mr.AT 2010.01.29. 16:55:44

@rizla: Mert mi már nem is fárasztjuk magunkat azzal, hogy szétszedjük. :-) Mki elkönyvelte, hogy hülyeségeket beszél, jól van Mártha bácsi, tessék szépen bevenni a gyógyszereket, úgy. :-)

rizla 2010.01.29. 17:12:01

@_benito: és ennek mi az akadálya?

rizla 2010.01.29. 17:14:13

ja már értem, te arra a felkérésre gondolsz, hogy posztot írni, oké, félreértettem.
én nem látom át a spanyol ligát egészében, ez a probléma. a barcáról okoskodok csak, láthatod.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 17:19:31

@rizla: figyi, sosem mondtuk még meg a vendégszerzőknek, mit írjanak. írtak, kitettük, ha fasza volt. és szerintem te tudnál sok olyat írni, ami sokakat érdekelne, ennyiről van szó.

nyomd a barcát, védd meg guardilát, mondd el, miért nem korszakos a csapat, vagy bármit.

nekem ide: toftem@hotmail.com

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.29. 17:31:38

Apropó, gotanfun ígért egy beharangozót a "mini-Clásico", azaz a Sevilla-Valencia elé. Én nagyon szívesen olvasnám!

rizla 2010.01.29. 18:23:41

@_benito: jó, ha lesz olyan ötletem, ami olyan témával kapcsolatos, amiben kompetensnek érzem magam, akkor írok, ígérem

Keelhaul 2010.01.29. 19:57:32

@rizla: Dehogy vesztettem el a fonalat. Én is részt vettem a nyári tényleg-olyan-szar-e-Higuaín vitában, sőt már előtte is. Arra is emlékszem, amikor az volt Higuaín tehetségtelenségének megnyilvánulása egyes markáns vélemények szerint, hogy nem volt ott az olimpiai válogatottban. Pancho egyre több ellenzőre talált az idők során. Vissza lehet nézni az ezzel kapcsolatos álláspontomat, elég konzekvens vagyok, úgy hiszem. Most volt a breaking point, amikor Dombi Tibor remek, de nem elég jó játékos lett. Tudniillik most vált számára egyértelművé, hogy nagyjából egyedül maradt. A gyerek népszerű. Előtte 20 perccel még sic! gyenge játékos volt. Biztosan hirtelen meggyőzték az érvek.

sundin 2010.01.29. 20:17:23

@Csöncsön:
Egy Getafe-Racing sokkal mókásabb volna, új győztest avathatnának. Meg is érdemelné mindkét csapat.

rizla 2010.01.29. 20:22:59

@Keelhaul: jó, de mennyi idő kellett, hogy leírja ezt higuainról? érted, előtte tartotta magát a hülyeséghez gyakorlatilag éveken át.

Keelhaul 2010.01.29. 20:25:16

@rizla: Persze. Nem tudom melyik a jobb, szerintem ígyis-úgyis röhejes amit művelt/művelne.

korxi 2010.01.29. 20:49:36

Direkt nem olvastam egy kommentet se. Még mindig az a parttalan meddő vitamegy, mint amit tegnap láttam egy nap kihagyás után?

halareaal 2010.01.29. 20:53:02

@_benito: az már nem derülhet ki, legrosszabb esetben is másfél jó szezon futott ki neki. azelőtt sem volt rossz, hozta amit lehetett várni tőle.

amúgy sem kell még véletlen sem úgy csinálni, mintha arról menne/ment volna a vita h Higuain csúcsklasszis lenne a kezdetektől. még akkor sem, ha sok madridista, aki szereti Higut, és látja, milyen utat jár be igen-igen bízik benne, h az lesz belőle. ha pancho annyit jelentett volna ki, hogy Higuain nagyon jó, de neki nem elég, vagy legalább elismerné azt, amit már letett az asztalra, sztem senki nem esett volna neki, talán fel sem kapják a fejüket az emberek.
egyszóval én sztem az eddig lezajlott viták nagy részét nem különösebben befolyásolná, ha Higuain visszaesne/eligazolna, főleg akkor nem, ha mondjuk ezt azért tenné, mert Benzema és Kaká életük formájába lendülnek vagy idehoznak még 2 Ribéryt.

halareaal 2010.01.29. 21:10:45

@pancho_sanza: ez igaz, bár maradtak páran, több kiöregedő vagy kiegészítőember ment el, mint az alapcsapatból. és mondjuk Higuain vagy Marcelo eddig elég jók, mint ahogy Casillas, Ramos és Lass is, bár gondolom nagyjából ők azok akiket te is meghagytál volna. vdVaart is maradt talán nem hiába, Sneijder meg bizonyítja az Interben, h klasszis. Robbennel is csak a sérülékenysége a baj, ő tulképp bármelyik csapatnak nagy erőssége, egészségesen. Gagoval kapcsolatban igazad volt, ez már lassan egy éve kiderült mindenkinek (ettől független egy próbát megért legalább, főleg h bajnokságot is bírtunk vele nyerni), azt viszont továbbra sem értem h bírod (v bírtad) Higuaint vele egy kalap alá venni. Gutival meg felesleges páldálozni, ő egy külön jelenség, és egyébként azt a Gutit, aki 2008ban szórta a gólpasszokat, nemtom ki tudná kiszorítani Madridból.

persze kellett ez a nagybevásárlás, mert összességében egy nagy fos volt a csapat, már a tavalyi szezonban, de ez nem pont azoknak a játékosoknak köszönhető, akiket leggyakrabban előveszel. amúgy meg várjunk még azzal, h Perez így meg úgy, nyerjenek vmit előbb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.29. 21:14:26

@sundin:

Hát bebizonyíthatják, hogy megérdemlik-e (legalább a döntőt).

Én mondjuk alapból a rangos döntőért szurkolnék, de már most leírom, hogy ha a Racing vagy a Getafe (vagy mindkettő) döntőbe jut, megérdemelten teszi majd.

rizla 2010.01.29. 21:19:45

@halareaal: marcelo: DDDDD hát az a gyerek rettenetesen kevés komoly védőnek. nem mérhető higuainhoz.

Keelhaul 2010.01.29. 21:27:17

@rizla: Épp akartam mondani hogy Higuaínt Marceloval egy lapon emlegetni kb olyan mint Gutit Gagóval egy lapon emlegetni. Vicces.

chevyfan 2010.01.30. 10:40:41

Üdv!

Marcelot Gutival lehetne egy lapon emlegetni, mert vagy nagyon jól játszik, vagy nagyon szarul. Köztes megoldás nincs.

Én Marceloban mindig az új RC-t láttam, bár tényleg jobb középpályán, mint védőnek. És még távoli bombái is vannak (mondjuk nem mennek be...)

nasteey 2010.01.30. 12:01:55

off: Múltkor szóba került, ki milyen focis játékokkal játszik... tegnap az EA bejelentette, hogy nyáron kiadja a Fifa Online-t. Ami azért lesz jó, mert ingyenes, böngészőből lesz játszható, és nem is néz ki gagyinak, mert a (PC-s) Fifa 10 motorjára és adatbázisára épül.
Ha jól emlékszem, az előző alkalommal is szóba került az egymás elleni játék, és volt egy-egy kihívás, ezzel talán össze lehet majd hozni egy kis NST-s mókát is.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.01.30. 12:05:16

@nasteey: túl szépen hangzik ahhoz, hogy igaz legyen... majd ha tényleg kihozzák, akár egy ismertetőt is lehetne róla írni :)

rizla 2010.01.30. 12:52:19

@JClayton: quake 3 már van hasonló verzióban, dehát az már egy 10 éves grafikai motor.

halareaal 2010.01.30. 12:57:29

@rizla: az lehet, de ebben a szezonban inkább középpályásként játszik, és ott egyáltalán nem rossz. amúgy nem akartam Higuainnal egyszintre hozni, csak azt mondtam, mindketten jók idén...

luqe 2010.01.30. 14:16:24

@halareaal: Marcelo idén nyújt olyan teljesítményt amit várni lehetett tőle (jó, utóbbi 1-2 meccstől eltekintve), de ha megnézzük hogy még csak 21 akkor jó úton halad. Foglalkozni kell vele, még lehet belőle pro védő. Mindene megvan hozzá, csak a taktikán kell reszelni. Persze a szezon vége felé úgy derülne ki mire jutott, ha a Sevilla ellen védőként játszana és újra szembekerülne Navassal. Nála gyorsabb, rongylábúbb szélsővel úgysem találkozhatna. (Erősebbel igen, de az megint mát tészta).

Na de ezek a brazil "védők" már csak ilyenek. Általában a védekezést tanulják meg utoljára :) (vagy soha).
süti beállítások módosítása