Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A Ló elszállt, a sírás marad - Jornada 19, a forduló összefoglalója

2010.01.25. 20:00 Garcia bőrmester

Felemás érzésekkel vágunk neki a szezon második felének, ugyanis rövidpályás kínai úszóbajnokságot megszégyenítő mennyiségű rekord dőlt meg, míg sajnálatos módon másfelé vette az irányt a liga egyik legjobb gólvágója, és szombatig teljesen másféle szezon nézett ki a Depor balbekkjének. Nem utolsósorban pedig minden résztvevő fél másként élte meg Orrtörő C. Krisztián vasárnapi parádéját, aki nem mellékesen, három percbe sűrítve azt is megmutatta, hogy miért szerződtették a nyáron annyi pénzért, és most nem arra gondolunk, hogy az utána fizetett tb-járulékból hány platina szaglószervet lehet teríteni Spanyolország szerte. Szóval érdekes forduló volt, amelynek a Depor a győztese és vesztese is egyben. Tovább után egy kicsit más jellegű összefoglaló következik az őszi szezon befejező köréről, benne többek között arról, hogy még mindig Juan Carlos a király Spanyolországban, és hogy Negredo illő módon állt-e bosszút lehúzó megjegyzéseinkért.

A forduló mérkőzését a Depor és a Bilbao játszotta, mely 3-1 arányú hazai sikert hozott. Az első öt percben a vendégek lemásolták a Real elleni kezdésüket, azzal, hogy szinte kispályás módszerrel „felmentek” emberig, és megakadályozták, hogy a Depor bárhogy áthozza a labdát a térfelükre. A kapuskirúgásokat egyből visszafejelték, és megvolt a három szöglet is, amiből csak Aranzubia bravúrja és Javi Martinez „okos” felszabadítása miatt nem lett gól. A félidő hátralévő részében is a Bilbao kezdeményezett többet, ami két, lesnek ítélt gólt ért csupán. A szünetben félreérthettek valamit a játékosok, mintha mezt cseréltek volna, átvették, amit a másik csapattól láttak. Most a Depor rontott neki ellenfelének, ami 2-0-s vezetést eredményezett egy szerencsétlen és egy szerencsés góllal. Az első találat szerzője Filipe Luis olyan súlyos sérülést szenvedett gólja közben, hogy lőttek a szezonjának, a Vb-álmainak és jó eséllyel a megérdemelten felvetett Real vagy Barca szerződésének is. A brazil Juca megpattanó lövésére még érkezett válasz egy öngól formájában, de azután újabb vitatható bírói ítéleteknek köszönhetően nem kaptak tizenegyest Toquero buktatásánál, kaptak viszont gólt egy „belemenés-gyanús” esetet követően, Valerón passzából. A Depor így közvetlen riválist győzött le, úgy, hogy immár két legjobb embere is sérült, ami felett Lotina nem is nagyon tudott napirendre térni, könnyeivel küszködve nézte tovább csapata pyrrhusi győzelmét. Nem lett ugyan a forduló embere, de elméletben igazi királlyá koronáztuk Juan Carlost, azaz Valerónt. Annyira egyszerűen passzol jól, miközben életében nem sprintelt, hogy az már-már saját csapattársainak kellemetlen, ha nem értik elsőre. Ösztönös zseni, akitől a Real felsorolt irányító hármasa jövő héten testközelből tanulhat.

A forduló eseménye számunkra az volt, hogy a liga legjobb befejező csatárainak egyike, Ruud van Nistelrooy elbúcsúzott a királyiaktól, mert, hogy ingyen távozott a Hamburg csapatához. Távozásában sérülései játszották a fő szerepet, illetve az a tény, hogy a nyári szerzemények érkezését követően, korántsem volt biztos a helye a kezdőcsapatban. 68 mérkőzésen 46 alkalommal szerzett gólt a Realban, első szezonjában 25 góllal gólkirály lett, míg egy ízben mesternégyest gurított a Steauának a Bl-ben. Valószínűleg történelmet írna azzal ha holland, angol illetve spanyol gólkirályi címei után, a német aranycipőt is begyűjtené. A nézők rendkívül megható módon felállva ünnepelték őt és a meccs alatt is hosszasan skandálták a nevét. Volt manchesteri játszótársa, Cristiano Ronaldo szerzett két parádés gólt, majd izombólfutás közben könyökkel oly módon illette az őt bespeedezett tacskó módjára rángató Mtiligát, hogy annak orra eltörött. Piros lap, égre emelt kézzel imádkozás a kezdőkörben, majd bocsánatkérés az öltözőben. Persze tudjuk, C. mindig így fut, erőből, szeretett volna szabadulni és folytatni a támadást, a bírónak pedig sárgát kellett volna adnia Mtiligának. Mindenesetre CR9 kezdi átvenni Sergi Ramostól a Real Schuch Timuzsinjának szerepét, aki feltűnő szabálytalanságai után puszta jelenlétével kivívja, hogy kiállítják, ha kell, ha nem. Most kellett. Ez egyelőre, összességében kevés, Ruudot egy ideig még jobban fogják szeretni a madridisták. Guti viszont most nagyon jó volt, persze a Malaga ellen, de akkor is. Kellemes gond, hogy Granero és van der Vaart is hozott már átlagon felülit, így ha ezeknek lenne kedvük, akár harcolhatnának is az irányító posztért.

A spanyol viaszt nem mi találjuk fel és nem is Guardiola volt az, de a Barca hétvégi 3-0-ás, Valladolid felett aratott győzelme kapcsán ismét feltűnt, aminek fel kellett. Az egy dolog, hogy a fociban a brazil wingback, olyan „márkanév”, mint zenében a francia sanzon, a befelé húzó szélső pedig, főleg ha aranylabdás vagy ahhoz közeli, magában is többet árt az ellenfél védelmének, mint sok csapat teljes támadósora. A kettő kombinációja pedig egyenesen halálos. A Barca játékának egyik kulcsa a térfelére beszorított ellenfél ellen, hogy a tizenhatos sarkának magasságában megjátszott szélső, Messi vagy Henry, már első mozdulatával befelé veszi át a labdát, abban a pillanatban, ahogy ezt megteszi, a félpályánál nem hátrébbról, sprintben elindul mögötte a felfutó szélső hátvéd, aki egy-két passzon belül meg is kapja általában a labdát, és onnan folytatja a játékot, vagy beadással vagy „kicsiben” a szélsővel vagy a centerrel. Ez a csapat erősségeinek és az ahhoz leginkább passzoló taktikának az igen tudatos kiaknázása, amit a Barca jelenleg csak azért nem csinál ugyanolyan gyakran mindkét oldalon, mert Henry lassabban játszik és nem nyílik mögötte akkora tér, mint a jobb szélen és Abidal sem annyira támadó, mint Dani Alves. A brazil wingbackekre visszatérve, ebben a játékelemben kísérteties a hasonlóság a Roberto Carlos-Zidane páros játékához, azt követően, hogy utóbbi elleste előbbitől, hogy hogyan kell futballozni. Szóval ez nem a spanyol viasz, de azért jó újra és újra észrevenni.

Észrevette ezt az általunk a hét emberének választott Michel is, aki a Getafe edzőjeként, az Atlético Madridot oktatta (1-0), két kiváló szélsője segítségével. Egyben a forduló párharcának is tekinthető a két edző és a két madridi csapat meccse. Mind a Realban, mind a spanyol válogatottban csapattársak voltak, és nem mellékesen Quique is irányította a Getafe gárdáját a 2004-05-ös szezonban, ezért a spanyol sajtó sem mellőzte a felek összehasonlítását. A győzelem kulcsa a Barcáéhoz hasonlóan a két szélső játéka volt, annyi eltéréssel, hogy itt a szélső védők nem futottak fel annyiszor, mint a katalánok esetében, tekintve, hogy nagyobb figyelmet kellett fordítaniuk a vendégek kontráira. Tudatosan fordították át a játékot, a gólszerző Manut illetve Pedro Leónt megcélozva, hogy ezek egyedül maradjanak a védőikkel, akiket rendre meg is vertek egy-az-egyben. A Getafe eddigi legjobb fél szezonját produkálta 30 ponttal, és más csapatokban számításba nem vett játékosok, mint Soldado vagy Gavilán remek szezont futnak.

A forduló betlije cím a másik oldal góllövőjét, Diego Forlánt illeti, akinek nem akadt jó megoldása az egész meccsen, ahogy társainak sem sok egyébként. Forlán hihetetlen módon el tud tűnni egy-egy találkozón, hogy aztán visszatérjen, sorban rugdosni a gólokat. Ez utóbbiban segítségére lehet, hogy a középpályán erőltetett fékek közül Cléber Santanát kölcsönvette a Sao Paulo, míg Assuncao jól megérdemelt eltiltását tölti a jövő héten, miközben csapatuk a bajnokságban megcélzott harmadik hely helyett a városi listán foglalja el a dobogó alsó fokát.

A játéknap gólját kénytelenek vagyunk Alvaro Negredónak ítélni, aki miután elolvasta beharangozónkat nem átallott beállni a Sevillába és a tócsában megálló hazaadást, Jesus Navas passzának köszönhetően, győztes gólra is váltani. A Sevilla így az Almeria 1-0-ás legyőzésével megszakította négy meccsből álló nyeretlenségi sorozatát.

A további eredmények előtt csak néhány statisztika, ami a félszezon lezárásához kapcsolódik. A Barca első veretlen őszi idényét produkálta, ami előtte csak az Espanyolnak, a Bilbaonak a Realnak és legutóbb 2002-03-ban a Real Sociedadnak (!) sikerült. Érdekesség, hogy egyetlen ilyen esetet - a Bilbao 1932-es bajnoki címét - kivéve, végül mindig a Real lett a bajnok. Az első olyan első félévet tudjuk magunk mögött, amelyben két csapat is van, amely hazai pályán száz százalékos (Real és Mallorca). A Getafe és a Mallorca is története legponterősebb őszi szezonját hozta, míg a Valencia, ki tudja, hol állna, ha a Mestallában nem görcsölne, mert náluk meg az idegenbeli pontjaik száma a csúcs.

A további pályákon a negyedik helyezett Mallorca, egy kamu tizenegyessel, a meccs végén mentett pontot az Espanyol otthonában, akiknél Osvaldo góllal mutatkozott be. (Espanyol-Mallorca 1-1) A Tenerife otthon tartott egy pontot, ami a tudósítások szerint leginkább Cesar kapusnak köszönhető, míg Villa árnyéka volt önmagának és döntő helyzetekben legtöbbször rossz megoldást választott. (Tenerife-Valencia 0-0) A bajnokság beteg embere a Villarreal majdnem kiadta a kezéből a három pontot a Zaragoza ellen, akikben látjuk a megmenekülés lehetőségét, a megerősített támadósoruk miatt. A sárgák pedig annak örülhetnek, hogy Nilmar kezdi törleszteni vételárát és mellette most Rossi és Ibagaza is betalált, akiknek góljaira nagy-nagy szükség lesz. (Villarreal-Zaragoza 4-2) A Santander meglepetésre szerzett győzelmet a Sporting Gijón otthonában a törpeköszönés-nevű Geijo révén (Gijón-Santander 0-1), míg a Xerez kispadján, az Osasuna elleni vereséggel mutatkozott be a nem kevés új Maradona egyike, Nestor Gorosito, aki nagyon hamar átlátta csapata problémáit, melyek a kevés lőtt gól és a minőségi csatárok hiánya (Xerez-Osasuna 1-2).

A forduló összes meccsének összefoglalója itt.

Táblázat, góllövőlista

 

288 komment

Címkék: foci spanyol la ronaldo messi liga guardiola filipe

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr141701771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2010.01.27. 20:37:05

amúgy ha perez egy sajtótájékoztatón azt mondja, hogy szerinte messi is ugyanolyan szabálytalan volt, akkor sem mondanék semmit. nem tartanám elegánsnak azt sem, és vitatkoznék vele, de ennyire nem tartanám szarnak. az legalább az, ami: nyilvánvaló médiakampány.

vadkutya 2010.01.27. 20:38:43

Jaj, mi megy itt...

@rizla: Látom, továbbra is formában, Te vagy a helyi önkéntes marshall. Always on duty... ;)

Amúgy meg CR háljon kecskével, részemről ennyit érdemel, de ez csak egy helyzetkomikum volt.

krysal 2010.01.27. 20:39:17

@rizla: hja, ez kimaradt. Pl. Eduardo súlyos lábtörésénél a vétkes fél klubja egy korábbi setet hozott elő. Erre konkrétan emlékszem fejből, a többit guglizni kellene.

De megint mondom, ez gyakorlat, de (hála az égnek) nem minden héten fordul elő ilyen, így kevesebbet is hallunk ilyenről. De ugyanilyen pl. Henry kezezéses esete, a nagy nyilvánosságnak a videó tette utálatossá a dolgot, noha a bíró nem fújta le. Tehát Titit mentsük fel, mert nem fújt a bíró?

krysal 2010.01.27. 20:44:11

@rizla: A Real beadta a keresetet, az AS topsztorit csinált belőle. A Te szemedben a madrid a bűnös, mert táptalajt adott, az enymben azok, akik képesek ezen vitázni.

Példa lásd fent, ja, és 3 meccs lett ugye az eltiltás (azért a lábtörésért!!!!!), pedig többnek indult. A precedens is segített a vétkesnek.

vadkutya 2010.01.27. 20:47:14

@krysal: Azért az egy olyan nyílt lábtörés volt, ami nem mertek visszajátszani. Óriási különbség,h a vétkes klub miből és milyen példákat hoz fel. Egészen más eset, mint dacból hátraütni az ellenfélnek...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.27. 20:55:50

Nincs ez a téma véletlenül egy kicsit túlragozva? :-)

@Keelhaul:

Meg ez is? :-)

krysal 2010.01.27. 21:04:21

@vadkutya: nézd, egyrészt érthetetlenül kevés eltiltást kapott a vétkes, másrészt még felzúdulás is volt e miatt. Abban viszont nem kételkedsz te sem szerintem, hogy melyik eset volt súlyosabb.

@Csöncsön: sajnos de, én már igyekeztem lezárni, de mérgel, hogy ennyire elbeszélünk egymás mellett. Most éppen próbálok valami helyet keresni, ahol ezeket példaszerűen linkekkel tudom igazolni, mert az, hogy sportfórumon olvastam, és továbblapoztam (ergo nem tudom kívülről az utolsó 10 év ilyen, és ehhez hasonló eseteit) nem elég. Tud valaki vmi ilyen oldalt?

@krysal: ezzel kapcsolatban még egy hozzáfűznivaló. Sajnálom, hogy médiakampányt lát bele valaki, én egy példát látok. A hasonlóság letagadhatatlan, de persze biztos találhattak volna Lampardról, Gerrardról, vagy bárki más nagyságról hasonlót.

Neked az a bajod, de javíts ki, ha tévedek: szerinted Perez szánt szándékkal nyomja Messire összpontosítja a támadást, ezzel terel. Én ezt nem látom benne, nyilván, hisz nem vagyok Barca drukker, se Madrid gyűlölő. (Rád mindkettő áll)

Viszont ha már olyan nagyon az értékredekbe, a sportszerűtlenségre, az elegánsságba kapaszkodsz, kíváncsi voltam, mit fűztél hozzá Lapora Perez vételeivel kapcsolatos megnyilvánulásához.

vadkutya 2010.01.27. 21:23:56

@krysal: Valóban, kezdetben életre szóló eltiltásról volt szó, s itt hozott a Birmingham vmi hasonló példát a múltból, ahol "csak" addig nem játszhatott a vétkes fél, amíg a sértett fel nem épült ill. pályára nem lépett. Én csak jeleztem,h az Eduardo-val történtek rossz párhuzam, mert lényegesen súlyosabb esetről volt szó, nyílt lábszár- és szárkapocscsont törés, csoda,h menni tud...

Arsenal szurkolóként én eleve bitófára küldtem volna Taylor-t, már másnap, de ez más kérdés...

krysal 2010.01.27. 21:28:12

@vadkutya: Nyilván, de ha azt nézed, az örökös eltiltásból 3 meccs lett... Videót szintén mellékeltek, és lám?

(Amúgy Vermaelennel mi lett? Kicsit megkésve csatlakoztam be...)

vadkutya 2010.01.27. 21:42:53

@krysal: Sajnos igen, bár én az FA döntésein már jó ideje nem rökönyödöm meg.

Vermaelen-nel? Milyen szempontból?

krysal 2010.01.27. 21:45:35

@vadkutya: megsérült, le kellett cserélni, az angol postban már érdeklődtem:)

Újabban sok ítélet megkérdőjelezhető...

rizla 2010.01.27. 21:49:51

@krysal: "Pl. Eduardo súlyos lábtörésénél a vétkes fél klubja egy korábbi setet hozott elő."

egy korábbi esetet, ahol valaki szintén eltört egy lábat, és megbüntették? mert annak több alapja van. ronaldo esetére ami hasonlít: valaki pofánvág valakit, büntetést kap érte, de nem két meccset, vagy nem pirosat.
tehát ez egy szar példa.

rizla 2010.01.27. 21:51:02

amúgy eduardo eseténél tényleg boszorkányüldözés volt, mindenki azt akarta, hogy az a szerencsétlen taylor pályára se lépjen többet. szóval ez nagyon kivételes eset volt.

mindenesetre ez egy példa. te azt mondtad, hogy amit a madrid most csinált, az ÁLTALÁNOS.

rizla 2010.01.27. 21:52:51

@krysal: "szerinted Perez szánt szándékkal nyomja Messire összpontosítja a támadást, ezzel terel. Én ezt nem látom benne, nyilván, hisz nem vagyok Barca drukker, se Madrid gyűlölő."

de vedd már észre, hogy nem csak barca drukkerek, és madrid gyűlölők szúrják ezt ki, hanem madridisták is.

"kíváncsi voltam, mit fűztél hozzá Lapora Perez vételeivel kapcsolatos megnyilvánulásához. "

médiának fikázni a másikat belefér. az sem szép, én nem voltam büszke laportára, nem kéne a másikkal ennyit foglalkozni, de az más.

rizla 2010.01.27. 21:55:01

@krysal: "de ha azt nézed, az örökös eltiltásból 3 meccs lett... Videót szintén mellékeltek, és lám? "

de büntetett lábtörést össze lehet hasonlítani büntetett lábtöréssel.
büntetett arconvágást büntetlen mellenlökéssel nehezen.

halareaal 2010.01.27. 21:58:19

@rizla: ha nem tudsz mit írni a kommentemre, nem biztos, h én vesztettem el a fonalat...:P

krysal 2010.01.27. 22:09:34

@rizla: nézd, egyrészt ha a fenti videós példám nem tetszik, te dolgod. az állításom áll, ilyen specifikus esetben egy összehasonlító videót adtak be. Az én állításom továbbá az volt, hogy a két eset meglehetősen hasonlít egymásra. Ez az alapja a videó benyújtásának.

A média ezt felfújta (ismerjük a spanyol sportsajtót), és lett belőle az általad említett "takarózás."

Namármost, az imént Te említetted: "amúgy eduardo eseténél tényleg boszorkányüldözés volt, mindenki azt akarta, hogy az a szerencsétlen taylor pályára se lépjen többet." Vagyis, ha jól értem, nem értesz egyet azokkal, akik elégtételt követeltek egy nyilvánvaló, és kifejezetten durva sérülésokozásért. Fent olvasható egy Arsenal drukker véleménye az esettel kapcslatban.

Ha megengeded, vonok ebből egy átlagot. Még ha te nem is fogadod el megfelelőnek a példát (noha szerintem nagyon is áll), érzed az elfogultságot a szurkeszek, és a kívülállók között. Ennek viszonylatában gondolkozz el azon, mennyi a te szavaidban a Madrid-gyűlölet, és mennyi a ráció arra, hogy Perez így kezd lejáratókampányba.

Elhiszem, hogy kinézed belőle, de talán egyszerűbb lenne, ha más dolgokkal próbálna odaütni, nem?

Csak azt mondom, ne gondolj bele többet, mint ami ott van. Általános az ilyen eljárás, már amennyiben az évente egy-két esetben való szükséges fellépést annak ítélünk.

A péláról egy gondolat: "ronaldo esetére ami hasonlít: valaki pofánvág valakit, büntetést kap érte, de nem két meccset, vagy nem pirosat.
tehát ez egy szar példa. "

Miért ne állna az, hisz Taylor esetében nagyon el akarták tiltani, noha volt rá példa, hogy hasonló esetben (mondom, nem tökéletesen azonosak a körülmények) sokkal kevésbé volt szigorú a büntetés. Erre indokul előhúzták a videót, és megszelídült a döntőbizottság, lám, volt már ilyen. Hasonlóban reménykednek Perezék. Amit elfogadok felróhatónak, hogy nem szerencsés pont Messit elővenni, de gondolom, ezzel a bizottság felé egyértelmű példát akartak adni.

Ebben "nem csak barca drukkerek, és madrid gyűlölők szúrják ezt ki, hanem madridisták is" azt látom, hogy tényleg nem szerencsés a legnagyobb ellenféltől példát hozni. Nem nem etikus, csak nem szerencsés, de sajna a videó szerintem érthető példa az összehasonlításhoz, mindenféle gyűlöletkeltés nélkül. A gyűlöletkeltés ma már a szurkolók szokása inkább (A mai barcából és realból több játékos jó haver, ez néhány éve még elképzelhetetlen volt. Viszont a fenntartható ellenségeskedés sokak érdeke. Média. Ebből élnek.)

rizla 2010.01.28. 00:32:53

@halareaal: nézd, nem akarok belemenni ebbe a "vagy te" témába, de tényleg te nem érted az enyéimet már 3-4 kör óta, szóval hagyjuk.

rizla 2010.01.28. 00:38:21

@krysal: figyelj, nem lejáratókampány. olvasd el más hozzászólását is, nem csak én gondolom, hogy a messis eset az takarózás. madridisták is osztják a véleményt. szóval ne alapozd többé arra az érvelésed, hogy én gyűlölöm a madridot, mert ez már megdőlt többször, csak nem akarod észrevenni.

messi esetét azért nem lehet összehasonlítani, és utoljára írom le, mert baromira unom ezt a vitát, de szerintem már mindenki (csak egy ilyen hosszú szövegre illik reagálni): messit nem büntették semmilyen lappal, nem regisztráltak nála szabálytalanságot. hogy elkövetett-e, az erősen vitatható, hogy akkorát, mint ronaldo, az meg egyértelműen cáfolható. ezekre az érvekre ti folyamatosan nem reagáltok semmit, csak lökitek a sódert, uncsi.

"de gondolom, ezzel a bizottság felé egyértelmű példát akartak adni. "

de a példa NEM EGYÉRTELMŰ, nem fogod? biztos vagyok benne, hogy ennél ezerszer egyértelműbbeket lehetett volna találni. olyat kell keresni, ahol történt ütés (tehát TÉNYLEG eltaláltak valakit arcon), de a büntetés elmaradt, vagy enyhébb volt ronaldoénál. messi kizárólag a neve, és a barca miatt került elő. nem "nem szerencsés", hanem 100%, hogy ezért, és pont.

a bajnokságokban nap mint nap van ilyen mezhuzigálós eset. ezeknek egy része úgy végződik mint ronaldoé. szerinted TÉNYLEG messié a leghasonlóbb?

halareaal 2010.01.28. 00:50:35

@rizla: jó, te tudod, mondjuk nem nagyon van mit félreérteni abban amit írsz, azokra is reagáltam. de télleg az van már egy ideje, h mindegyik fél ugyanazt ismételgeti anélkül, h fiigyelembe venné mit ír a másik, szal zárjuk le.

Messi88 2010.01.28. 08:01:01

csak most néztem meg ezt az AS-es videót, de sztem nagy öngól... a nyilvánvaló különbség az, hogy Cé ökölbe szorított kézzel ütött vissza, ami gáz

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.28. 09:46:28

@Neil Blender: Te most tényleg azt gondolod, hogy Higuaín csak reputáció szinten gyengébb Sukernál vagy Ronaldonál?

A Real Madrid évek óta nem a teljesítményekről szól. Főleg nem a spanyol bajnoki teljesítményekről. Még két éve sem volt, amikor nagyon bajnokok lettek, aztán számold össze, hogy hányan maradtak abból a keretből. Egy díszsorfalasrekordbajnokcsapatból. Össze lehet számolni hányan játszanak rendszeresen. Pedig rohadt sok gólt lőttek és negyven év után egy szezonon belül nyertek Barcelonában, Bilbaóban, Valenciában és az Atlético otthonában is.

Higauín egy remek játékos, valószínűleg ki tudja nőni magát egy remek csatárrá, de nem hiszem, hogy valaha egy lapon lehet emlegetni majd Ronaldoval, Sukerral vagy akár Raúllal is. Azt sem érzem, hogy most a világ elitjében lenne. Jelenleg nem Drogba, Torres, Rooney, Villa vagy Ibra szint. Tavaly vagy tavalyelőtt meg különösen nem volt az. Bár a kommentekből az látszik, hogy sokan úgy gondolták.

Én értem, hogy egy csomó Real szurkolónak, akik nem szerették a galaktikusokat és utálták Perezt, ergo nem szeretik a 250 milliós költéseket, nagyon fontos Higauín, aki nagyjából egyedül maradt hírmondónak (ha eltekintünk Guti, Raúl vagy Gago alkalomszerű fellépéseitől). De pont azért nem nagyon látom jövőjét a klubnál, mert a Valdano/Perez kettős egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy egy esetleges Ribery, Kaká, Ronaldo sor előtt egy Higuaín szerepeljen. Bár ez is képlékeny, mert ha lesz egyszer esze ennek a Pellegrininek elkezd régi Manchester meccseket nézni, ahol Rooney balszélsőzött és felteszi magának a kérdést, hogy miért, akkor végre léphetne előre taktikailag.

Bármilyen hihetetlen Benzemáról viszont azt gondoltam, hogy a világ elitjében van és ennek megfelelően adtam volna neki két-három hónapot bizonyításra, akármilyen teljesítményt nyújt, mert bevallva azért hozták, hogy ő legyen a galaktikus csatár. Nem vállt be, majd hoznak másikat jövőre.

Neil Blender 2010.01.28. 09:52:04

vegigolvasva itt a vitazast jokat mosolyogtam.

A Madrid reszerol persze ertheto az allaspont, viszont szerintem felesleges mediahajcihot csinaltak az egeszbol. Nyilvan nem fog meghatralni a szovetseg mert akkor a Barca es mindenki mas kel ki magabol az eset miatt.

Ezt a bekat be kell nyelni szerintem, minden mas meg porhintes.

@Messi88: "a nyilvánvaló különbség az, hogy Cé ökölbe szorított kézzel ütött vissza, ami gáz"

szted Ce szandekosan utott vissza? Ezt azert te sem gondolod komolyan. Szabadulni akart visszaparasztlengozott de kb a singcsontjaval talalta el Mtiligat. nyitott tenyerrel is tort volna az orra mert az okle kozelben sem volt, ne ferditsunk mar.

De ez az egesz (mint minden CR-hez kapcsolodo dolog) iszonyatosan tul van lihegve.

Neil Blender 2010.01.28. 10:03:51

@pancho_sanza: Legyel mar kicsit figyelmesebb. Termeszetesen higuain (meg) nincs egy szinten sem Sukerrel, sem Ronaldoval, ezt egyebkent az idezett kommentemben le is irtam. Egy 22 eves jatekos eseteben azert nem jelentenem ki hogy nem is lesz soha, ahogy irod remek csatar es azert meg boven tud fejlodni ebben a korban.

A baj az, hogy pl. te is ezt a Perez-szeru gondolkodast erzed magadenak (legalabbis ez jon le). Sokszor leirtad hogy egy Real Madridnak ne mar hogy egy Higuain a kezdo csatara... akkor most megis a reputacio fontosabb vagy hogy a jatekos mit nyujt? Amugy Perez sem egy barom, ha Higuain lovi a golokat es a csapat hasznara valik akkor nem lecserelni fogjak vki masra, max kore epitenek egy sztarimage-t. Plusz ez azert a mindenkori edzo felelossege is. Sokan (koztuk en is) feltettuk Higanyt, mert jott Benzema es ugy tunt Higu kimarad a kezdobol, beraktak meghalalta a bizalmat, egyertelmuen a legfontosabb tamadonk, Benzemanal meg mar a kolcson is felmerult (legalabb pletyka szinten).

Egyszoval ugy erzem hogy a sorsa jelenleg az o kezeben van, Perez nem fog hozzanyulni amennyiben tartja a jo format. Az egesz pedig nem arra van kihegyezve hogy mi mennyire ertekeljuk tul az argentint hanem hogy te mennyire ertekeled alul.

_fá_ · http://www.langologitarok.hu 2010.01.28. 10:23:43

@pancho_sanza: higany egyértelműen jobban hiányzik a madridból, mint pl a gigaigazolás ronaldo szokott. ezek után szarok rá, hogy fog-e valaha is kapni aranylabdát, mostanra kurvajó csatár lett. amúgy ki lenne tényleg idevaló szerinted? mármint olyan, aki az idei teljesítménynél sokkal jobbat nyújthat. van nistelrooy madrid-szint volt számodra amúgy?

Neil Blender 2010.01.28. 11:11:57

Ugy nez ki a jovo het elejen hivatalos lesz hogy Canalest leigazolta a Madrid, viszont 1 v. 2 evig marad a Racingban.

Ennek orulok, fiatal, spanyol jatekos, nem szazmillioket, nem azonnal, okosan had szokja a Primerat.

Neha ledobbenek azert hogy Perez es Valdano okosan is tudnak igazolni... Garay-t is ugyesen vettuk meg a Racsingtol

Keelhaul 2010.01.28. 11:43:30

@pancho_sanza: Csak annyit nem veszel figyelembe, hogy nem tudni, hogy a felsorolt játékosok közül ki az, akit úgy nyomna agyon a Real Madrid, ahogy a legtöbb játékost szokta - így Benzemát is. Én nem tartom Benzemát rosszabbnak mint tavaly, egyszerűen egy erősebb bajnokságban, iszonyatos teher alatt kell játszania, és Ibrával ellentétben ő ezt még nem szokta meg.

Higuaín meg egy iszonyú kemény gyerek, amiket írsz róla, hogy nem elég jó összjátékban... szerintem jobb lesz, ha összeszoknak a társakkal, rendesen. Messze az egyik legjobb küzdőszellemmel megáldott játékos, akit valaha láttam. Ezt bizonyítják azok az utolsó pillanatban lőtt döntő góljai, ami miatt valószínűleg extraklasszis lesz. Nagyobb, mint a Güiza-féle bohócok, aki ugyan minden gólját átemelésből szerzi, viszont ezt a Fenerbahcében teszi, egy nagy klubnál valószínűleg felkelni nem tudna a gyepről a nyomástól.

Meg lehet nézni, hogy Soldadora milyen hatással van, hogy relatíve kis teherrel játszik. Azt nem gondolom, hogy van a világon jobban megnyomorító környezet, mint a Real Madridé. Az pedig az elmúlt 10 évből szinte példa nélküli (nem csak a Perez-érában), hogy egy saját nevelésű nemsztárjátékosra úgy tekintsenek, mint most a teljes madridi publikum, a sznob szaksajtó, satöbbi. Ahogy Céronaldót is megcsinálta a Mencseszter (megjegyzem tudásának 70%-a az imázs), úgy egy Higuaínt is sztárrá lehet tenni. A játékos szellemisége alkalmatlan rá valószínűleg, viszont ennek következtében igazán remek focista. Amikor a pályán van, akkor a meccs a góljairól, és nem az egójáról szól. A Zidane-Figo-Beckham-Raúl-Ronaldo ötösfogat pedig minden csillogásával együtt rövidúton megbuktatta Perezt, ezt Perez is tudja. Azon túl, hogy két értelmes meccsük nem volt 5 év alatt téthelyzetben.

Keelhaul 2010.01.28. 11:46:20

@Keelhaul: Higuaín nem saját nevelésű játékos, de ugyanolyan eséllyel indult körülbelül, mintha az lett volna.

Neil Blender 2010.01.28. 11:49:29

@Keelhaul: Azert Guiza pl Villat, Rault, Eto'o-t, Forlant megelozve spanyol golkiraly is volt, igaz a Mallorcaban, ahol szinten nincs nagy nyomas alatt de en azt mondom hogy ez mar teljesitmeny...(ahogy Salva Ballesta teljesitmenye is az volt ha mar korabban emlegettuk)

Abban egyetertek, hogy a nyomas, a szurkoloi elvaras messze a madridnal a legkritikusabb, a Barcelonat borzalmas irigylem ezert. Nyugodt kornyezetben lehet dolgozni, neha talan tul nyugodtban is lsd Rijkaard utolso eve.

Keelhaul 2010.01.28. 11:55:35

@Neil Blender: Természetesen a Mallorcában lett gólkirály és természetesen egyetlen nagy klub sem jelentkezett érte. Nem elvenni akarom tőle, hogy jó csatár, egyszerűen csak vannak emberek, akik nem tudnak nagy nyomás / nagy tét alatt teljesíteni. Más az, amikor úgy kell pályára lépned, hogy ha most nem lősz gólt, akkor felakasztanak, megvernek, gyenge játékosnak, tehetségtelennek tartanak, és más az, ha a hatodik helyért játszik a csapatod a bajnokságban, és az emberek nem az eredményekbe, hanem a csapatba szerelmesek. 2004 óta Higuaín az első csatár Madridban, akit igazán lehet szeretni, mert megbízható, motivált, tűzbe tudja hozni a közönséget, energikus, rengeteget mozog és jobb a csapat játéka, ha a pályán van. Mondom: Madridban még Ronaldot is kéthetente kikövetelték a csapatból. A marca egy ideje nem igazol hetente három csatárt, vagy ha igen, akkor Benzema helyére.

Egyébként igazán buta lépés lenne Benzemát elpattintani, jó párost fognak alkotni Higannyal.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.28. 12:06:21

Az mondnjuk igaz, hogy Higuain azért szerethető, mert "senkiként" jött igen fiatalon, és mert Raul, Guti és Casillas mellett most őt érzi igazán magának egy régi szurkoló. Én még egyetlen játékost sem kedvelm ennyire, mert egyszerűen mindig megmutatja! Aki ilyen gólokat lő 90. percekbe, akit nem nyom agyon a teher, aki olyanok helyett kerül be a kezdőbe mint amilyenek helyett, az bizony emberileg igen értékes! Higuain a "szomszéd srác", aki körül nincs hype, csak teszi a dolgát, és nincs egyetlen antipatikus vagy sprtszerűtlen megmozdulása sem.

Számomre ez Higuain, ebben minden benne van, 19 évesen, csereként, hosszabbításban óriási nyomás alatt:

www.youtube.com/watch?v=CC-_EtiP9Ek

És ezzel a góllal állítom, hogy egy bajnoki címet szerzett a csapatnak annak idején.

krysal 2010.01.28. 12:07:20

@Neil Blender: javítanálak, Garayt Calderon igazolta, majd ugyanazon lendülettel hagyta ott a Racingban egy évre kölcsönben, hisz nem fért volna akkor be (kimondva-kimondatlanul a kiöregedő Cannavaro pótlására szerződtették, a jelen idény kezdetekor Pellegrini viszont nem számolt vele különösebben. Szerencsére jól helyettesíti Pepét, megérdemli maximálisan a bizalmat).

@Keelhaul: én személy szerint nagyon kedvelem Higanyt, védttem mindíg, de az az álláspont, hogy pl. a Liverpoolok, Romák, Bayernek ellen szart se mutatott, sajnos igaz. De fog ő még, ebben töretlenül hiszek.

"Azon túl, hogy két értelmes meccsük nem volt 5 év alatt téthelyzetben. " Ez meg szimplán nem igaz. A probléma ott az volt, hogy eladták Makelelét, Guti és volt olyan, hogy Beckham szűrt, a nullával volt egyenlő a stabilitás a csapaton belül, kivágták a sikeredzőt, megrövidítették a padot. Értelem szerű volt, hogy megbukott az a rendszer.

krysal 2010.01.28. 12:10:19

@_Maverick: ez egy hihetetlenül felemelő pillanat volt. Az ilyenek miatt bízom én is benne nagyon:)

Keelhaul 2010.01.28. 12:14:41

@krysal: A legnagyobb probléma viszont az volt, hogy mindenki állt egyhelyben a pályán, és várta, hogy megkapja a labdát.

krysal 2010.01.28. 12:16:35

@Keelhaul: maradjunk annyiban, azokon (leginkább a pool elleni meccsen) az egész csapat csődöt mondott. Bízom benne, hogy levetkőzik ezt a gátat, ami a BL-lel kapcsolatban kialakult bennük. Valljuk meg, ideje lenne már, mert a mindenkori Real Madridnak az egyik legnagyobb fokmérője a BL.

Keelhaul 2010.01.28. 12:22:39

@krysal: Ez az a nyomás, ami miatt nem megy.

krysal 2010.01.28. 12:36:12

@Keelhaul: viszont akkor ezzel Higuain is megbukik az egyik legfőbb vizsgán, nem gondolod? Gondolok itt arra pl. hogy a fent linkelt gólt érő bajnoki címnek mindenki nagyon örült (persze, három trófea nélküli év után, a sírból visszakapaszkodva, drámai körülmények között), azonban a Cipész-féle bajnoki cím már kevesebbeket hatott úgy meg. Miért? Mert várták az áttörést a BL-ben. Panchonál is ez a gond, mert igazolva látja az érvelését arra nézve, hogy pl. Higuain annak a "megint nem" csapatnak a tagja, viszont a folyamatos fejlődést nem veszi figyelembe.

Neil Blender 2010.01.28. 13:08:58

@Keelhaul: Az utolso mondattal egyetertek, jo lesz ez jovore (amikor en a kiugrast es a Barca egyeduralmanak a megtoreset varom, es nem iden). Viszont ahhoz hogy Benz a palyan is jol nyomja a "civil" kozegben is be kellene illeszkednie bar ezt a klub nyomatja is (nyelvtanar stb).

@krysal: OK, Garaynal nem fogalmaztam egyertelmuen, arra gondoltam hogy nem hoztuk el a padra,hagytuk hogy jatekban maradjon, de persze hogy Calderonek inteztek azt a transzfert. Canales eseteben is orulok hogy igy alakult.

Az emlitett BL meccsek nem egy emberen mentek el, nem Higu vagy barki gorcsolt be hanem mint cspaat mondott csodot a madrid. Ha a Lyont kiejtjuk az felszabadito lehet hisz evek ota a nyolcaddonto a vegallomas.

krysal 2010.01.28. 13:17:46

@Neil Blender: "maradjunk annyiban, azokon (leginkább a pool elleni meccsen) az egész csapat csődöt mondott."

Mint látod, én is hasonló állásponton vagyok. A próféta szóljon belőled, én is úgy érzem, ha egyszer ezt az "átkot" megtörjük, messzire juthatunk.

"Az utolso mondattal egyetertek, jo lesz ez jovore (amikor en a kiugrast es a Barca egyeduralmanak a megtoreset varom, es nem iden)."

Szintén!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.28. 13:18:58

@krysal: Nem vártam az áttörést a BL-ben. Nagyon régóta azt vártam, hogy mindenkit (kivétel nélkül) elzavarnak.

nst.blog.hu/2008/03/09/a_fiok_aljara

halareaal 2010.01.28. 13:55:23

@Neil Blender: csak aztán kérdés, hogy ha Perez véletlen igazol majd még egy nagynevű támadót, hova fog beférni. én is örülök a leigazolásának, de ki lehetne már próbálni, h mi építjük be a csapatba, mint Higuain esetében. főleg mivel nem egy vkp poszt, ahol gyakran meccsek mehetnek el 1-2 hibáján.

@pancho_sanza:

pedig előbb-utóbb, amikor a csapat is elég erős lesz hozzá, Higuain majd elkezd gólokat lődözni a BLben is (ill már elkezdte, úgy értem nagyobb csapatok ellen). ha jól emlékszem, tavaly még azt se gondoltad, hogy lehet esélye az argentin válogatottba kerülni (hisz az olimpiára se hívták), ehhez képest jelenleg neki van a legnagyobb esélye, hogy ő legyen a felnőtt csapat középcsatára a vbn. és közben nem gyenge a felhozatal Argentínában.
arra hirtelen nemtok mit mondani, hogy az elmúlt 20 év legjobb, illetve minden idők egyik legjobb csatárához hasonlítod, főleg h 22 éves. abban viszont erősen bízom, h annyira lesz jó, mint Suker.
arról lehetne vitatkozni, hogy most hányadik a sorban a csatárok közt, de egyrészt nagyon kevesen vannak az elitből, akik ilyen idősen egyértelműen előrébb tartottak, másrészt talán az sem hülyeség, ha először a csapattársaival hasonlítjuk össze. márpedig eddig csak Cé az akinél nem nyújt jobb teljesítményt, mindenki másnál fontosabb idén, holott az alap kezdőből pont ő és Cé azok, akik a legkevesebbet játszottak eddig.

halareaal 2010.01.28. 14:08:05

@krysal:

"de az az álláspont, hogy pl. a Liverpoolok, Romák, Bayernek ellen szart se mutatott, sajnos igaz"

igaz, csak épp nem sokat jelent, ha ránézünk a csapat teljesítményére. egyébként ezeknek a meccseknek jó, ha felén kezdett, és a Pool elleni párharc kivételével sehol sem vártak tőle különösebb teljesítményt, mivel az alapcsapatban sem volt még benne. idén már jogosan lesz rajta nyomás, más kérdés, hogy játszanak még páran a csapatban, egy esetleges leégés lehet h megint az ő hibája lesz panchonál, nem Kakáé meg a többieké.

egyébként én sem hiszem, h Perez kitenné a csapaból, ha meg jön vki a nyakára, majd megküzd vele. a mindenkori edző úgyis látja majd, hogy nem jó móka őt kitenni. sőt ha jönne vmi világklasszis csatár (nem mintha annyira kéne), aki nem az a tipikus befejző, az lehet h még egy nagyot dobna Higu játékán.

még annyi, hogy Higuaint most már annyira bírja a Madrid szurkolótábora, h ez valamelyest védettséget ad neki (a szurkolók nem kezdik ki olyan könnyen), ezért sztem a nagy nyomás most nem rajta, hanem az újonnan érkezett sztárokon van.

Neil Blender 2010.01.28. 14:17:42

@halareaal: huu tenyleg panchonak ezt a valogatottas agymeneset el is felejtettem. Majd erre a kommentre jon az hogy Maradona barkit behiv es Higu kizarolag ezert jon szoba :)

@_benito: marmint emlekezetesen szar? ;)

krysal 2010.01.28. 14:18:28

@halareaal: mondjuk ez meg is látszik az újonnan érkezetteken. Főleg Kakán és Xabi Alonsón...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.28. 15:35:31

@Neil Blender: szálljunk le panchóról, de legalábbis próbáljuk a vitát normális mederbe terelni.

a blogolás a véleményről szól, neki van, határozott, ragaszkodik is hozzá, és hát lássuk be, egy éve nem sok utalt rá, hogy higuain ilyet is tud.

a poszt azért volt emlékezetes, mert nagyon sokat vitáztunk rajta egymás közt. és szerintem kurva jó kis poszt volt, mert nem az a jó írás egy blogon, ami leír egy valag statisztikát, hanem az, ahol a legsarkosabb véleményét is felvállalja az ember.

ebből a szempontból pedig mindegy, hogy igaza van-e, vagy sem. mert azt gondolom te sem vitatod, hogy pancho nem egy inkompetens sarlatán a témában.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.28. 15:48:51

@_benito: Ebben teljesen igazad van. De ha fölvállalja a legsarkosabb véleményt is, akkor azt is, hogy ezt sokan nehezen tolerálják, tehát fölvállalja a legszélsőségesebb reakciókat is. Ezeket le is aratja időről-időre. Persze egy idő után már unalamas.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.28. 16:10:49

@popp: nem is a vitával van baj, hanem a színvonalával.

rizla 2010.01.28. 16:24:00

@_benito: "pancho nem egy inkompetens sarlatán a témában. "

akkor miért viselkedik úgy?

Neil Blender 2010.01.28. 16:25:25

@_benito: inkompetens es inkompetens kozt is van kulonbseg. Egy dolog az hogy ha van egy velemenyunk es azt tamasztjuk ala "tenyekkel" egy masik dolog ha a tenyeket vizsgaljuk es utana, az alapjan mondunk velemenyt. Pancho eseteben eleg erosen az elobbi igaz ami egy focirol szolo blogon persze bocsanatos bun es nincs is vele semmi gond, viszont sarkos, igazsagtalan ellenvelemenyek es kritikak is jarnak a blogolassal ezt ti ezerszer jobban tudjatok nalam.

Nem ereztem magam olyan nagyon bantonak, hogy 'sietni kelljen' pancho vedelmere, azt pedig keszsegesen elismerem hogy vitaindito sem voltam. De ott a smiley a kapcsolodo kommentem vegen, jelezven mennyire veresen komolyan gondoltam :)

Neil Blender 2010.01.28. 16:27:45

@rizla: hehehe

megfordulta fejemben hogy neked ez magas labda lesz

rizla 2010.01.28. 16:27:54

@Neil Blender: nem vagyok biztos benne, hogy ez a fajta igazolási formula a legszerencsésebb. megveszik a kölyköt jó előre, de azért még nem kell nekik, csak lestoppolják. kíváncsi vagyok, hogy ez hogyan fog hatni magára a játékosra, szerintem kicsit kockázatos. bár legalább jó olcsó.

rizla 2010.01.28. 16:32:03

@pancho_sanza: na, ez már egész korrekt, le lett írva végre, hogy egy remek játékos. nem ronaldo szint, tiszta sor. ettől még JELENLEG helye van a csapatban, mert a csilivili benzema egyelőre képtelen igazolni a te véleményedet.
és a csapatépítés ne azzal kezdődjön minden esetben, hogy kit kell kibaszni. ha visznek valakit higuain helyére, akkor higuain majd szépen leül a padra, aztán verseny a helyéért. miért olyan tragédia, hogy benzemával szemben pl sikerült neki a csapatban maradnia? miért olyan kurva nagy baj, ha kiderül róla, hogy hasznos?
az a baj, hogy a madrid jelenleg nem tart az általad belőtt szinten, tehát te egy nem létező csapatba nem fogadod el higuain-t. maradhatnál a realitások talaján. egyébként pedig madrid-szurkolóként örülhetnél, hogy legalább ő képes gólt lőni. te is tudod, hogy perezéknek ennél jobb embereket is volt pofájuk elküldeni, úgyhogy miért rettegsz attól, hogy ha most higuain hasznos, akkor miatta nem fog beférni egy suker-szintű játékos?

rizla 2010.01.28. 16:33:13

@Messi88: hogy a keze ökölbe van szorítva, az mondjuk pont irreleváns teljesen..

rizla 2010.01.28. 16:41:18

@pancho_sanza: de te a barcától is azt vártad, hogy továbbra is szar lesz, ugyanilyen szánakozó cikket közöltél a tripla szezonjában.
ez a baj, hogy a véleményedet hiába nem igazolja az élet, te azért nyomod tovább, nem változtatsz rajta, nem enyhíted. tömören: nem nagyon van hiteled.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.28. 18:05:50

Koszonet a barca-tudositasert uraim, kerem a kovetkezo harmat is amig (mint a real bekemmel) Azsia turat nyomok :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.28. 18:41:49

@Neil Blender: az jogos, összekevertelek egy másik kommentelővel, akinek ki is kellett szedni egy hozzászólását a témában. bocs.

panchót nem tisztem védeni, nem is szorul rá, csak hát vegyük tudomásul, hogy mindannyian nyúlunk mellé nagy mellénnyel, csak aki posztol, az jobban szem előtt van, mint aki a kommentek között mondja be, hogy fin de un cyclo :)

vagyvalamiilyesmi

Keelhaul 2010.01.28. 20:35:00

@_benito: Nem, én nem nyúlok mellé. Soha. És pancho nem érvel. Erre mutattam rá. Szerintem ez ostobaság. Ez a véleményem. Moderáljad!

Egyébként szerintem inkompetens sarlatán ( a blogolás a véleményről szól, lett légyen az bármilyen sarkos!) Először leírta a véleményét, miszerint Higany gyenge. Így szó szerint. Majd amikor látta, hogy 2-nél többen érzik úgy, hogy ez ütötte a - mostantól fogalmazzunk így - markáns vélemény felső korlátot, azonnal visszakozott és hipphopp Higuaín remek játékos lett.

Néhány éve nem sok utalt rá, hogy Higany mit tud: neked.

Keelhaul 2010.01.28. 20:36:37

A nem mellényúlás pár alapvető trükkje:

- nem nyilvánulsz meg, ha tájékozatlan vagy
- nem nyilvánulsz meg, ha nem értesz hozzá
- nem nyilvánulsz meg elhamarkodottan
- nem nyilvánulsz meg csak azért, hogy megnyilvánulsz, vagy ha ezt teszed, akkor legalább viccesen megosztó vagy, mint a matula. benito, te már csak érted miről beszélek.

Endoscope 2010.01.28. 21:13:55

@_Maverick: Ennyi. Tökéletes megfogalmazás. Erről van szó. :) Ezért nem lesz kérdés, hogy a tavaszi madridi derbin a Bernabeu shopjában, kinek a mezét fogom megvenni (ígérem majd közben mosolyogva gondolok pancho-ra (az nst-s panchora))

Én azon madridistanak vallom magam, aki a Real Madrid név ellenére csapatot szeret(ne) látni a pályán; aki nem a nevek meg a sztárok, hanem Puskás Pancho, Raúl és Iker miatt szeretett bele (és szeret bele újra és újra) a klubba; aki a Real Madrid világméretű túlhypeolásának ellenére, próbál szerethető klubbként tekinti kedvencére (miközben legbelül pontosan tudom, hogy semmi szerethető nincs benne). Higany pedig pontosan egy olyan játékos (és ember), akire ki vannak éhezve a hozzám hasonló "régivágású" szurkolók. Fiatal (kicsit emiatt saját nevelésűnek érezzük), ambíciózus, hatalmas szívvel, amely szív sokszor pótolja az a kis hiányt, ami ahhoz kellene, hogy "Ronaldók és Sukerek" magasságához érjen (szerény véleményem, hogy fog... sőt!). Én imádnám, ha a csapatom nem egy csillogó-villogó sztárnévsor lenne, hanem egy olyan baráti és testvéri közeg, ahol akkora lenne az összetartó erő, hogy szinte magához láncol és én is a tagja szeretnék lenni. Sajnos a Real Madridnál ilyen 20-30 évente, ha megadatik. De Higannyal, Ikerrel, Ramossal, a spanyol! játékosokkal körvonalazódni látszik valami ilyesmi. És ezért lesznek ők sokkal kedveltebb játékosok, mint adott esetben Cé vagy Benzema. Akiknek bár imádjuk a cseleit, a játékát, de mi a SZÍVért nézzük a focit és azt szeretjük látni, hogy az adott játékos meghalni is képes a csapatáért, a mezért és a címerért.

És jelen pillanatban pontosan ezt a fajta szellemiséget és csapategységet irigylem a Barcelonaban/tól és nem pedig Messit vagy Xavit.

A Cé kontra piros lap vitához csak annyit, hogy ez az eset is tökéletesen mutatja, miért nem lehet és lesz soha a Real Madrid egy szerethető (és kellő tiszteletet kiváltó) klub egy semleges szurkolónak. Ahelyett, hogy azt mondták volna: "Bár túlzónak érezzük a 2 meccses eltiltást, de rendben elfogadjuk, mert tudjuk, hogy a legtöbb esetben a bírók kiemelten védik a sztárjátékosokat a durvább szabálytalanságoktól (így Cét is)." Az egész semmi más csak felesleges (média)hype, hírverés, folyamatos reflektorfénybe vágyás stb. És pontosan ezekkel az ostoba húzásokkal tudják adott esetben a saját játékosaik nyugalmát megzavarni, önbizalmát aláásni stb.

Ütött? Igen. Szándékosan? Nem. A hév és a győzni akarás fűtötte? Igen. Ettől függetlenül jogos és adható volt a piros? Igen. Sérülést okozott? Igen. Felmenti, hogy utána elnézést kért a sértettől? Nem. Ennyi, pont.

rizla 2010.01.28. 22:51:56

@Endoscope: szép, hogy ennyire össze tudod egyeztetni a szerelmedtől független véleményedet a real madrid kapcsán a szenvedéllyel, de azért annyit hozzátennék, hogy szerintem magával a fellebezéssel az ég világon semmi probléma sincs. meg kell próbálni, mert mégiscsak az egyik legfontosabb játékost meszelték el két meccsre. szóval amit lehet, meg kell tenni annak érdekében, hogy ezt csökkentsék. csak én speciel úgy érzem, hogy EBBEN AZ ESETBEN kicsit átestek a ló túlsó oldalára.
egyébként itt muszáj felhívnom krysal figyelmét arra, hogy nem csak a büntetés csökkentése a céljuk, hanem az eltörlése is..

rizla 2010.01.28. 22:55:29

@Keelhaul: szerintem ezt most rosszul látod, pancho pont, hogy körmeszakadtáig ragaszkodott a "higuain=szar" véleményhez akkor is, amikor ez már ezerszeresen megcáfolódott. nem volt hajlandó árnyalni a képet, nem is hittem benne, hogy ezt megteszi valaha, szóval ez a "remek játékos" sokkolóan hatott rám.
egyébként mindenki mellé tud fogni, csak utána azért illik változtatni. de ez a pancho srác olyan, hogy valami nosztalgikus siránkozás neki az alapállapot a madrid, és a spanyol bajnokság kapcsán, ami már eleve helytelen, hiszen ez minimum a világ 2. legszínvonalasabb bajnoksága, és ha a PL-től el is marad (van, aki ezt vitatja, szerintem mondjuk nincs miért), azért van miért nézni, és értékelni.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 07:31:26

@halareaal: nekem elejétől fogva a hollandokkal (Sneijder, Robben van der Vaart) és az argentinokkal (Gago, Heinze és Higauín) volt bajom. Egyedül Higauín maradt hírmondónak, de azért rá is igazoltak minden szívfájdalom nélkül egy Benzemát.

Orvenyhivo 2010.01.29. 08:16:38

@pancho_sanza: Nem Huntelaarra (talán még Ruudra meg Raulra) igazolták Benzemát? Ha Hugiaínra tették volna, most ő kergetné valahol a Serie A-ban vagy a Bundásban, esetleg akár a PL-ben a labdát....

krysal 2010.01.29. 09:32:08

@rizla: igen, ezt az infót most olvastam, eddig erről nem volt szó. finoman szólva vicces.

halareaal 2010.01.29. 10:17:00

@pancho_sanza: hát jó, én viszont Higuainról írtam az előbb. egyébként ennél a posztnál is mondtad már ha jól emlékszem, hogy mindenkit ki kellett volna vágni, amit ha nyilván nem is szó szerint értettél, azért nem csak a hollandok és az argentinok tartoznak ide. Heinzével nem nagyon volt sztem senki, aki ki volt békülve, tavaly már Gagoval sem, a hollandok viszont jó játékosok, Robben pedig ezt nálunk bizonyította is, kár h sérült folyton. Sneijder nem vált be nálunk, bár azért a mostani, Interben látott Sneijdert gond nélkül elcserélném a mostani Kakára.

rizla 2010.01.29. 12:49:59

@pancho_sanza: hát egy robben simán elférne a csapatban. mivel nincsenek szélsői, állandó problémája a madridnak, hogy nem tudja széthúzni a védelmet.

nasteey 2010.01.29. 13:53:45

Jó hírek Filipéről, azt nyilatkozta, akár 4 hónap múlva visszatérhet, és még mindig álma ott lenni a VB-n. Remélem sikerül neki.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.29. 15:06:17

Úgy látom, érik a CdR.-ben az a bizonyos Sevilla-Atlético Madrid döntő. Nagy meccs lenne, az biztos.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 15:06:31

@rizla: ha jól emlékszem Liverpoolpan Robben úgy széthúzta, hogy Higuaín nem győzött ficánkolni középen;)

@halareaal: Hát azt hiszem, nagyjából mindnekit ki is vágtak alig több, mint egy év alatt. Bár az akkori számok azt mutatták, hogy Gago szerzi a legtöbb labdát és Guti adja legtöbb gólpasszt. Ezeket a listákat nem mutatták meg Perezéknek;)

rizla 2010.01.29. 16:02:07

@pancho_sanza: rettenetesen egydimenziósan tudsz csak gondolkodni. neked mindenre ez az érved, hogy mi volt a liverpool ellen. a bajnokság gondolom le van szarva. egyébként a roma ellen pl pont robben volt a legjobb játékos, de a barcelona ellen sem őt illik elővenni.
kibaszott unalmas a vitastílusod, az az igazság.

rizla 2010.01.29. 16:03:34

egyébként a barcába is elférne egy gudjohnsen kiegészítő embernek a középpályára, vagy egy hleb, hogy több szélső legyen, pedig az ő egyéni teljesítményük finoman szólva sem mérhető robbenéhez. nem csak zidane-szintű focisták férnek el egy topcsapatban, de most olyan szintű evidenciát próbálok neked elmagyarázni, hogy nekem fáj, pedig neked kellene.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 16:12:48

@Keelhaul: ez esetben engedd meg, hogy leboruljak előtted, amit nyilván meg is érdemelsz, ha valóban nem nyúlsz mellé soha.

azt fogd fel, hogy neked nyilván egyszerűbb a helyzeted, mert amikor kiderült higanyról, hogy csak egy kifutott félszezonja van éppen, akkor fogod magad, és kinyírod a nickedet, és visszajössz egy másikkal osztani a tévedhetetlen igazságokat.

de mondok mást, posztolj egyet nálunk, fogalmazd meg a legsarkosabb véleményedet, kirakjuk, aztán megnézzük, az hogy megy.

@rizla: a fenti felkérés (minden gúny, vagy hátsó szándék nélkül) neked is áll, ezt már régen mondom.

rizla 2010.01.29. 16:32:48

@_benito: nem érzem, hogy bármiféle határt átlépnék a stílusommal panchoval kapcsolatban. de mutass rá nyugodtan, ha valahol úgy látod. mindenesetre ha nem róla lenne szó, akkor ennyiért nem szólnál, ezt te is tudod.

keelhaul amúgy elvesztette a fonalat panchoval kapcsolatban, nem feltétlenül a baklövésekről van szó, az mindenkinek van. mondjuk ez az érved, hogy
"amikor kiderült higanyról, hogy csak egy kifutott félszezonja van éppen, akkor fogod magad, és kinyírod a nickedet, és visszajössz egy másikkal osztani a tévedhetetlen igazságokat."

pont azért írjátok TI a blogot, mert elvileg nagyobb a rálátásotok, jobban értetek hozzá. én legalábbis szeretném, ha így lenne. szóval lehet, hogy nagyobb felelősség posztolni, de akkor legyen meg hozzá a megfelelő képesség is.
pl szerinted téged miért nem szednek szét az olaszbuzik olyanokért, mint panchot? és te például képes voltál megkövetni pato-t, nem ragaszkodtál makacsul egy állatira beszűkült véleményhez.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 16:51:56

@rizla: nem lépsz át semmilyen határt. egyszerűen azt gondolom, szívesen olvasnák sokan a véleményedet. ennyi.

Mr.AT 2010.01.29. 16:55:44

@rizla: Mert mi már nem is fárasztjuk magunkat azzal, hogy szétszedjük. :-) Mki elkönyvelte, hogy hülyeségeket beszél, jól van Mártha bácsi, tessék szépen bevenni a gyógyszereket, úgy. :-)

rizla 2010.01.29. 17:12:01

@_benito: és ennek mi az akadálya?

rizla 2010.01.29. 17:14:13

ja már értem, te arra a felkérésre gondolsz, hogy posztot írni, oké, félreértettem.
én nem látom át a spanyol ligát egészében, ez a probléma. a barcáról okoskodok csak, láthatod.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 17:19:31

@rizla: figyi, sosem mondtuk még meg a vendégszerzőknek, mit írjanak. írtak, kitettük, ha fasza volt. és szerintem te tudnál sok olyat írni, ami sokakat érdekelne, ennyiről van szó.

nyomd a barcát, védd meg guardilát, mondd el, miért nem korszakos a csapat, vagy bármit.

nekem ide: toftem@hotmail.com

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.29. 17:31:38

Apropó, gotanfun ígért egy beharangozót a "mini-Clásico", azaz a Sevilla-Valencia elé. Én nagyon szívesen olvasnám!

rizla 2010.01.29. 18:23:41

@_benito: jó, ha lesz olyan ötletem, ami olyan témával kapcsolatos, amiben kompetensnek érzem magam, akkor írok, ígérem

Keelhaul 2010.01.29. 19:57:32

@rizla: Dehogy vesztettem el a fonalat. Én is részt vettem a nyári tényleg-olyan-szar-e-Higuaín vitában, sőt már előtte is. Arra is emlékszem, amikor az volt Higuaín tehetségtelenségének megnyilvánulása egyes markáns vélemények szerint, hogy nem volt ott az olimpiai válogatottban. Pancho egyre több ellenzőre talált az idők során. Vissza lehet nézni az ezzel kapcsolatos álláspontomat, elég konzekvens vagyok, úgy hiszem. Most volt a breaking point, amikor Dombi Tibor remek, de nem elég jó játékos lett. Tudniillik most vált számára egyértelművé, hogy nagyjából egyedül maradt. A gyerek népszerű. Előtte 20 perccel még sic! gyenge játékos volt. Biztosan hirtelen meggyőzték az érvek.

sundin 2010.01.29. 20:17:23

@Csöncsön:
Egy Getafe-Racing sokkal mókásabb volna, új győztest avathatnának. Meg is érdemelné mindkét csapat.

rizla 2010.01.29. 20:22:59

@Keelhaul: jó, de mennyi idő kellett, hogy leírja ezt higuainról? érted, előtte tartotta magát a hülyeséghez gyakorlatilag éveken át.

Keelhaul 2010.01.29. 20:25:16

@rizla: Persze. Nem tudom melyik a jobb, szerintem ígyis-úgyis röhejes amit művelt/művelne.

korxi 2010.01.29. 20:49:36

Direkt nem olvastam egy kommentet se. Még mindig az a parttalan meddő vitamegy, mint amit tegnap láttam egy nap kihagyás után?

halareaal 2010.01.29. 20:53:02

@_benito: az már nem derülhet ki, legrosszabb esetben is másfél jó szezon futott ki neki. azelőtt sem volt rossz, hozta amit lehetett várni tőle.

amúgy sem kell még véletlen sem úgy csinálni, mintha arról menne/ment volna a vita h Higuain csúcsklasszis lenne a kezdetektől. még akkor sem, ha sok madridista, aki szereti Higut, és látja, milyen utat jár be igen-igen bízik benne, h az lesz belőle. ha pancho annyit jelentett volna ki, hogy Higuain nagyon jó, de neki nem elég, vagy legalább elismerné azt, amit már letett az asztalra, sztem senki nem esett volna neki, talán fel sem kapják a fejüket az emberek.
egyszóval én sztem az eddig lezajlott viták nagy részét nem különösebben befolyásolná, ha Higuain visszaesne/eligazolna, főleg akkor nem, ha mondjuk ezt azért tenné, mert Benzema és Kaká életük formájába lendülnek vagy idehoznak még 2 Ribéryt.

halareaal 2010.01.29. 21:10:45

@pancho_sanza: ez igaz, bár maradtak páran, több kiöregedő vagy kiegészítőember ment el, mint az alapcsapatból. és mondjuk Higuain vagy Marcelo eddig elég jók, mint ahogy Casillas, Ramos és Lass is, bár gondolom nagyjából ők azok akiket te is meghagytál volna. vdVaart is maradt talán nem hiába, Sneijder meg bizonyítja az Interben, h klasszis. Robbennel is csak a sérülékenysége a baj, ő tulképp bármelyik csapatnak nagy erőssége, egészségesen. Gagoval kapcsolatban igazad volt, ez már lassan egy éve kiderült mindenkinek (ettől független egy próbát megért legalább, főleg h bajnokságot is bírtunk vele nyerni), azt viszont továbbra sem értem h bírod (v bírtad) Higuaint vele egy kalap alá venni. Gutival meg felesleges páldálozni, ő egy külön jelenség, és egyébként azt a Gutit, aki 2008ban szórta a gólpasszokat, nemtom ki tudná kiszorítani Madridból.

persze kellett ez a nagybevásárlás, mert összességében egy nagy fos volt a csapat, már a tavalyi szezonban, de ez nem pont azoknak a játékosoknak köszönhető, akiket leggyakrabban előveszel. amúgy meg várjunk még azzal, h Perez így meg úgy, nyerjenek vmit előbb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.29. 21:14:26

@sundin:

Hát bebizonyíthatják, hogy megérdemlik-e (legalább a döntőt).

Én mondjuk alapból a rangos döntőért szurkolnék, de már most leírom, hogy ha a Racing vagy a Getafe (vagy mindkettő) döntőbe jut, megérdemelten teszi majd.

rizla 2010.01.29. 21:19:45

@halareaal: marcelo: DDDDD hát az a gyerek rettenetesen kevés komoly védőnek. nem mérhető higuainhoz.

Keelhaul 2010.01.29. 21:27:17

@rizla: Épp akartam mondani hogy Higuaínt Marceloval egy lapon emlegetni kb olyan mint Gutit Gagóval egy lapon emlegetni. Vicces.

chevyfan 2010.01.30. 10:40:41

Üdv!

Marcelot Gutival lehetne egy lapon emlegetni, mert vagy nagyon jól játszik, vagy nagyon szarul. Köztes megoldás nincs.

Én Marceloban mindig az új RC-t láttam, bár tényleg jobb középpályán, mint védőnek. És még távoli bombái is vannak (mondjuk nem mennek be...)

nasteey 2010.01.30. 12:01:55

off: Múltkor szóba került, ki milyen focis játékokkal játszik... tegnap az EA bejelentette, hogy nyáron kiadja a Fifa Online-t. Ami azért lesz jó, mert ingyenes, böngészőből lesz játszható, és nem is néz ki gagyinak, mert a (PC-s) Fifa 10 motorjára és adatbázisára épül.
Ha jól emlékszem, az előző alkalommal is szóba került az egymás elleni játék, és volt egy-egy kihívás, ezzel talán össze lehet majd hozni egy kis NST-s mókát is.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.01.30. 12:05:16

@nasteey: túl szépen hangzik ahhoz, hogy igaz legyen... majd ha tényleg kihozzák, akár egy ismertetőt is lehetne róla írni :)

rizla 2010.01.30. 12:52:19

@JClayton: quake 3 már van hasonló verzióban, dehát az már egy 10 éves grafikai motor.

halareaal 2010.01.30. 12:57:29

@rizla: az lehet, de ebben a szezonban inkább középpályásként játszik, és ott egyáltalán nem rossz. amúgy nem akartam Higuainnal egyszintre hozni, csak azt mondtam, mindketten jók idén...

luqe 2010.01.30. 14:16:24

@halareaal: Marcelo idén nyújt olyan teljesítményt amit várni lehetett tőle (jó, utóbbi 1-2 meccstől eltekintve), de ha megnézzük hogy még csak 21 akkor jó úton halad. Foglalkozni kell vele, még lehet belőle pro védő. Mindene megvan hozzá, csak a taktikán kell reszelni. Persze a szezon vége felé úgy derülne ki mire jutott, ha a Sevilla ellen védőként játszana és újra szembekerülne Navassal. Nála gyorsabb, rongylábúbb szélsővel úgysem találkozhatna. (Erősebbel igen, de az megint mát tészta).

Na de ezek a brazil "védők" már csak ilyenek. Általában a védekezést tanulják meg utoljára :) (vagy soha).
süti beállítások módosítása