Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 19 - Félévzárás, csak bukni lehet

2010.01.23. 14:57 Garcia bőrmester

Féltávhoz érkezett a La Liga idei kiírása, ám a 19. fordulótól semmilyen érdemi változást nem várunk a tabella első felében, ha a papírforma érvényesül mindenhol. Ezen a játéknapon a „nagyok” csak bukhatnak. Az igazi hirig a középházi rangadókon várható, amelyek a sűrű masszáből kiemelkedni vágyó csapatok miatt lehetnek érdekesek. Az erőn felül teljesítőket vajon megközelítik-e az eddigi gyengélkedők?


Nincs ember, aki megkérdőjelezné a Barcelona Valladolid elleni győzelmét, még idegenben sem, azon a meccsen ami a veretlen félszezont biztosítaná a listavezető számára. Azon kívül, hogy a hazaiak harmat gyengék, a blaugrana újra soraiban tudhatja Seydou Keitát, aki könnyen megúszta az ANK-t és erősebbé teheti a Barca középpályáját. Laporta szerint csapata újabb trófeát gyűjtött be azzal, hogy Guardiola egy évvel meghosszabbította edzői státuszát. Nem maradt el az ilyenkor szokásos seggnyalás sem, ami az eredmények fényében egyelőre akár érthető is lehet. Ez nem volt kérdéses igazából, de Guardiola most bevállalta, hogy véglegesen palackba zárja Frank Rijkaard szellemét, aki két igazán sikeres szezont tudott felmutatni és a harmadik szezonjában nyert utoljára trófeát a Barcával.Egyedül Puyol játéka kérdéses a stabil kezdők közül, de az ő esetleges hiánya sem borítja a papírformát. (Valladolid-Barcelona 0-3)

A Real egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy otthon botoljon a kiesési zónából éppen elkerült Málaga ellen. A vendégek dicséretes feltámadása kilenc forduló óta tart, ugyanis hét döntetlen mellett két győzelmet gyűjtöttek be ezalatt az időszak alatt. Benzema újabb esélyt kap arra, hogy bizonyítson a szurkolóknak, akárcsak C. és Kaká. A királyiaknak még két legjobb csatáruk sem hiányozhat ahhoz, hogy elpáholják vendégeiket, akiket több meghatározó játékosuk sérülése is sújt, mint Apono vagy a múlt héten győztes gólt szerző Baha. A Real hazai pályán eddig száz százalékos és ezt  mindenképpen tartani is szeretné. (Real Madrid-Málaga 2-0)

A dobogósok közül a Valenciának lesz a legnehezebb dolga a kieső helyen álló Tenerife otthonában, ahol pár hete a Barcelona is beragadt a rajtnál. A Valencia viszont éppen, hogy idegenben stabilabb, így érdekes párharc elé nézünk, ami egyben látványos is lehet, figyelembe véve a Valencia múlt heti produkcióját és a Tenerife tetszetős játékstílusát. A Valenciánál jelentős hiányzó egyedül Joaquín lesz, azonban őt az éppen hogy felépült Pablo Hernandez megfelelően pótolhatja. (Tenerife-Valencia 1-2)

A jelen pillanatban BL-helyen álló Mallorca a hétvégén megkezdheti visszacsúszását, ugyanis a zsinórban két hazai győzelmet felmutató Espanyol otthonába látogatnak. A hazai csapat idén az egyik legszürkébb alakulata a ligának, de a Mallorca idegenben szinte képtelen nyerni, ráadásul elsőszámú góllövőjük, Aduriz eltiltás miatt biztosan nem lép pályára. A barcelonai csapatban bemutatkozhat az új csatár, a Bolognától igazolt Osvaldo. (Espanyol-Mallorca 1-0)

A forduló rangadójának a Bilbao Riazorban tett látogatása tűnik, ami a jövő évi európai kupaszereplés kiharcolása végett lehet fontos egyik illetve másik csapatnak. Minden jel arra mutat, hogy a vendégek eséllyel pályáznak legalább az egyik pont megszerzésére, miután ugyan két tucat lövés irányult a kapujukra a Real ellen, de mégsem kaptak gólt, most is bízhatnak védekezésükben. A Depor ezzel szemben most érkezett el a számára döntő szakaszához a szezonnak, ugyanis a Mallorca és a Bilbao személyében közvetlen riválisaival játszik illetve játszott, míg a kupában reménytelen helyzetbe került a Sevilla ellen. Esélyeiket csökkenti, hogy a teljes balszél kiesett mostanra, ugyanis Guardado után Filipe Luis is megsérült. (Depor-Bilbao 0-1)

Végre újra teljes a Sevilla támadószekciója. Kanouté és Luis Fabiano visszatérésével nyomába eredhetnek az előttük állóknak, ezzel téve még színesebbé a BL-helyekért folytatott küzdelmet. A jelenlegi ellenfél Almeria, az új edző Lillo öt meccse alatt csak egyszer kapott ki, de nagyon úgy néz ki, hogy most meglesz a második is, még akkor is, vagy talán főleg akkor, ha a tavaly még az ellenfelet erősítő Negredo nem kap szerepet. Bár ő a kupameccsen betalált a Depor ellen, nem valószínű, hogy kezdőként lép pályára a forduló nyitómeccsén. (Sevilla-Almeria 3-1)

Madridi házirangadó kerül sorra a Getafe és az Atlético Madrid között, amely valódi értékmérője lehet a vendégek feltámadásának. Michel csapata otthon igen masszív és Cortes valamint Boateng hiányát leszámítva a legerősebb összeállításban léphetnek pályára, azzal a boldog tudattal, hogy idegenben verték a Mallorcát a kupában. A matracosoknál Forlánnak semmi baja, mint kiderült, és ha a védőik, valamint Asenjo nem követnek el eszement őrültségeket, akkor akár meg is úszhatják ezt a látogatást. Az előző mondat középső tagját újra átgondolva, erre semmi esély nincs, úgyhogy itt lesz egy hézag az idei győzelmi sorozatban. (Getafe-Atlético Madrid 3-2)

Mindkét csapat elég rossz passzban van ahhoz, hogy egymásnak essenek a Villarreal-Zaragoza derbin. A sárgák biztosak a három pontban, ami egyetlen okból kifolyólag lehet kevesebb: ha a Zaragoza új szerzeményei, Eliseu és Suazo esetleg akkora lökést adnak a csapatnak, hogy meglepetést tudnak okozni. A hazaiakhoz visszatér Marcano a védelembe, ami egyébként sem lesz kitéve akkora rohamoknak, mint múlt héten a Valencia ellen. A Villarreal alapvetően jó formában lehetne, csak a középpálya visszatértét követően a védelem esik át két-három változtatáson mostanában. Ez a szezon, úgy tűnik már csak ilyen lesz. (Villarreal-Zaragoza 3-1)

A Sporting Gijón-Santander meccsen, a hazaiak stabilitása dönthet, ami majdnem pontot eredményezett az Atlético ellen is idegenben. Otthon egész szezonban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak és még az új csodagyerek, Canales is kevés lehet ahhoz, hogy pontot mentsen a Gijón otthonában. (Sporting Gijón-Santander 1-0)

A Xerez meccseit lassan már az egyik kieső értelmetlen vergődésének tekinthetjük, akik már várják, hogy némi frissítéssel, a helyükön szerepeljenek újra az Adelante Ligában. Éppen ezt a lehetőséget ragadhatná meg az Osasuna, akik azonban szintén nincsenek túl jó passzban, vereség a bajnokságban és a kupában is. (Xerez-Osasuna 0-0)

133 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr101695253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2010.01.24. 14:35:31

@nasteey: és akkor mivan, ha szarul adta be? mutassatok már egy olyan játékost, akinek minden beadása veszélyes.. alves két kézzel szórja a gólpasszokat beadásokból, tök leszarom, hogy mellette felküld meccsenként 5öt a lelátóra. ő ilyen, vagy szarul ad be, vagy tökéletesen.

nem tudom, túl sokat vártok. mindig van valami, amibe belekötnek a barca-drukkerek. pl a tavalyi idény végén megtalálták abidalt, hogy kilóg a csapatból, és nem is technikás (és ezt az eurobarca merte leírni). mindig rinyálni kell valamiért. az utóbbi pár meccsen dani volt a célpont. mindig is voltak "furcsa" beadásai, de kit izgat, hogy ha ilyen assistokat ad?

"Mindenesetre én azt hittem, hogy Ibra bólogatni fogja a gólokat, tavaly Henrynak is jópárszor a fejére tudta tenni a labdát."

nem feltétlenül alves hibája, ha nem tudja megtalálni ibrát egy beadással. egyébként általában ibrán áll a legtöbb védő középen, érthető okokból. amúgy én nem értettem nyáron sem, hogy miért emlegeti mindenki, hogy na most majd jönnek a fejesgólok, mert itt van zlatan. attól, hogy valaki 2 méter magas, még nem fejel automatikusan jól. én az interben sem láttam túl sok fejesgólját, annyit szerzett messi is az elmúlt két évben, mint ő..

rizla 2010.01.24. 14:37:58

@bocino: ronaldo nem mutatott semmit? hát ez azért jó nagy faszság, pontosan azt mutatja, amit az MU-ban. sokat hajt, húzza maga után a csapatot, góllövésben brutális, mezőnyben látványos, de átlagos. annyi a különbség, hogy itt látványosabb, ha valaki nem passzol olyan jól, illetve hogy mostanában nem lövi be a ziccereit. de ez csak átmeneti, és egyébként is volt egy kellemetlen sérülése, ami megtörte a lendületét.
CR sokkal jobb igazolásnak tűnik eddig, mint kaká, ami azért is meglepő számomra, mert épp a fordítottját vártam.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.24. 14:38:30

@Gazpacho:

Hát ez jó. Pont a Real elleni meccs előtt veszíti el az amúgy sem szenzációs kerettel rendelkező Depor a két legjobb emberét... Most már tényleg csak a történelemben bízhatnak szegények.

A Cé-vitához: talán rizla hívta föl rá a figyelmet egyszer, hogy szélső létére milyen kevés gólpassza van. Mindent egyedül akar megoldani (ebben például óriási a különbség közte és Messi között), és ha éppen ez nem sikerül neki, az egész csapatát visszaveti (ld. a BL-döntőt pl.).

rizla 2010.01.24. 14:42:27

@csizsikpizsik: sima volt. a valladolid talán többre is jó lehetett volna, de valdes kivédte a szemüket. mezőnyben visszatért a tavalyi barca, egyszerűen sosincs a labda az ellenfélnél, ha mégis, pillanatok alatt elveszítik. az az ember érzése, hogy minden kósza labda, kipattanó, kirúgás, szöglet, bedobás a barcánál köt ki.
nem is értem, hogy jutott el pár komoly helyzetik a valladolid. nyilván beleadtak mindent, de így is sima volt, pedig a támadószekció nem törte össze magát.
iniesta visszatért!

rizla 2010.01.24. 14:44:39

@Csöncsön: "Mindent egyedül akar megoldani "

nem ezért van kevés gólpassza, hanem azért, mert nem egy nagy passzoló. korrekt, de semmi extra. a centerezéseit általában blokkolják, eléggé tessék-lássék módon próbál beadni, és nem is valami kreatív.

(ellenben messi sokkal jobban lát a pályán, és fantasztikusan passzol, de ne kezdjük el ezt a cr. vs messi vitát, már én is unom)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.24. 14:47:25

@rizla: "nem egy nagy passzoló"

Olyan rúgótechnikával, mint az övé, ez elég különös.

rizla 2010.01.24. 14:47:39

@Orvenyhivo: mondjuk ezt már linkeltem kb 2 hónapja, de senki sem dícsért meg, pedig én nem is az origoról szedtem :(

rizla 2010.01.24. 14:51:05

@Csöncsön: a durrbele-technikája jó. és? a jó passzokhoz finom megoldások kellenek, intelligencia, elegancia.

messi tökéletes barca-gyártmány, simán érti, hogy hogyan kell mozgatni a csapatot, most is benne volt a legtöbb támadásban, jókor adja jó helyre. ronaldo ehhez a szinthez képest csak egy futógép.

Orvenyhivo 2010.01.24. 14:59:01

@rizla: Mit tehetek, én most láttam a linket.
Az élet igazságtalan.

halareaal 2010.01.24. 15:27:49

Ronaldo nem igazi szélsőt játszik, nem a passzolás a feladata, bár az utóbbi időben egyáltalán nem látszik sztem h önző lenne. mindenesetre korábban már nem kevés stat keringett itt, hogy egy rakat gólpasszt szállított a MUban, előbb-utóbb lehet hogy itt is belendül ilyen szempontból.

sztem amúgy annyira nem botrányos amit a Madridban művel, egyedül az a törlesztés volt kiakasztó, amit a Valencia elleni meccs előtt csinált, ott megszívatta magát és a csapatot is. hisztizni tőlem hisztizhet, eddig még csak sárgákat se nagyon kapott érte, akkor csak nem lehet olyan dúrva. egyébként nem veszik össze az edzővel, odateszi magát mindig, és igazából majdnem mindegy h magáért vagy a csapatért hajt, amíg az a Madridnak ugyanolyan jó. a Bilbao meccsen is sokkal többet kapott a szurkolóktól mint bárki (ami abban a stadionban nagy szó), holott kb először játszott ott, na ehhez képest még mindig sokkal jobban lereagálta a dolgot mint Casillas.

rizla 2010.01.24. 15:34:47

@halareaal: "nem a passzolás a feladata, bár az utóbbi időben egyáltalán nem látszik sztem h önző lenne."

én nem mondtam, hogy az a baja, hogy önző. egyszerűen csak nem kimagasló, ahogy passzol.

"mindenesetre korábban már nem kevés stat keringett itt, hogy egy rakat gólpasszt szállított a MUban"

hát az ebből a szempontból legjobb évében (2006/2007) 12-t adott a bajnokságban, ezt még szélsőként. aztán amikor a legtöbb gólját rúgta, már csak 9re volt képes összesen, minden sorozatot figyelembe véve (messi meg tavaly a 38 gólja MELLETT adott 17 gólpasszt). de nincs gond ronaldo statisztikáival, egyszerűen csak nem kiemelkedő.

krysal 2010.01.24. 16:04:34

@rizla: ha látom a linket, ugyanezt írtam volna érte:) sajnos lemaradtam, de fogadd gratulációm érte posztomusz.

de niro 2010.01.24. 16:36:45

Megy régóta a vita, hogy milyen edző is valójában Guardiola. Ezt tényleg nem tudjuk megmondani, de az biztos, hogy ezzel a kerettel a Várhidi-Tornyi edzőpáros is BL-t nyert volna.

de niro 2010.01.24. 16:39:51

Megy régóta a vita, hogy milyen edző is valójában Guardiola. Ezt tényleg nem fogjuk tudni megmondani, de az biztos, hogy ezzel a kerettel a Várhidi-Tornyi edzőpáros is BL-t nyert volna. Az lett volna a tehetség, ha elbukja.

krysal 2010.01.24. 16:59:29

@de niro: sőt, még én is, nem?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.24. 17:19:52

@de niro:

Egyre büszkébb vagyok arra, hogy a múltkor lehülyéztél. :-D

de niro 2010.01.24. 17:27:52

@Csöncsön: Akkor most hadd kérjek elnézést, indulatból utánrúgás volt :)

de niro 2010.01.24. 17:28:31

@krysal: Hacsak nem tetted volna ki a csapatból a fél kezdőt.

krysal 2010.01.24. 17:30:00

@de niro: hát egy madridistából sok minden kitelik:)

Aradebil 2010.01.24. 17:45:59

Nah végre vmit mutat a Villarreal...bár még képesek innen is elbukni :(

nasteey 2010.01.24. 17:50:13

@rizla: "és akkor mivan, ha szarul adta be?

Egy baszott nagy ":D"-nél nem tudom jobban érzékeltetni az iróniát.

"mutassatok már egy olyan játékost, akinek minden beadása veszélyes.."

Beckham?

"nem tudom, túl sokat vártok. mindig van valami, amibe belekötnek a barca-drukkerek."

Mondok jobbat. Guardiola egy csomó győztes meccs után megtalálja a csapatot apróbb hibákkal. Mindig akad egy kis kritika. Felróható-e hibaként a maximalizmusa?

"pl a tavalyi idény végén megtalálták abidalt, hogy kilóg a csapatból, és nem is technikás (és ezt az eurobarca merte leírni)."

Azért technikás és technikás között egy van különbség. Xavihoz vagy Iniestához képest tényleg nem technikás. De még Alveshez viszonyítva sem. Szerintem ez is csak értelmezés kérdése.
Egyébként meg full jól tolja, szegény Maxwellnek nem sok esélye lesz mellette. Iszonyat elegánsan tud játszani.

"mindig rinyálni kell valamiért."

Én pl. elég sokszor rinyálok, nyilván idegesítő. De egyszerűen mindig van hiba, mindig van min tökéletesíteni. Amit persze lehetetlen elérni, mert nem gépek... szélmalomharc az egész, de ha a győztes meccsek után nem írnánk semmit, igen kihaltak lennének a spanyol posztok (no offense! :D)

krysal 2010.01.24. 18:06:30

Nem tudom, ki hogy van vele, de én piszkosul sajnálom ezt a Nistelrooy dolgot...

www.youtube.com/watch?v=xSqhRR5JvP0&feature=player_embedded

:(

bocino 2010.01.24. 18:28:35

@krysal:
hát én nem, szerencsétlen volt egész életében
a madridban feltette az i re a pontot

chevyfan 2010.01.24. 18:38:52

@krysal: Én is sajnálom, egyike az utolsó igazi befejező csatároknak, akik nem sok bicikliscselt meg fejenforgást csináltak, hanem csak rúgták a gólokat... az ilyen videókból jövök rá, hogy mennyire nem szeretem ezt a mai focit... cselgép robotok. Az ilyen Rvn meg Raúl félék (csak hogy a Madridból mondjak neveket:-)) meg lassan kiöregednek, és már csak a youtube-n látsz focit

chevyfan 2010.01.24. 18:39:38

@bocino: ez a szerencsétlen csak 3 ligában lett gólkirály

krysal 2010.01.24. 19:36:54

@bocino: komolyan, ha Ruudot nem tudod megtisztelni, inkább maradj csendben szerény véleményem szerint...

@chevyfan: szívemből szólsz. Öregszünk?

Der Beste 2010.01.24. 19:48:38

@bocino: Szeretnél te olyan "szerencsétlen" lenni, mint Ruud.

C. Ronaldo sokáig ellenszenves volt nekem, de a tavalyi Bl-döntőn nyújtott teljesítménye meggyőzött. Mindent megtett a MU sikeréért, s a színészkedést is mellőzte.

Eddigi madridi teljesítményével elégedett vagyok, s nagyon jól viseli azt a fizikai s mentális nyomást is, amit kezdettől kap az ellenfél játékosaitól s nézőitől.

nasteey 2010.01.24. 20:00:01

@Der Beste: Az volt ám a teljesítmény! :D 10 percig úgy hajtott, mint az őrült, majdnem sikerült a MU kezébe adni a serleget, majd amikor nem jött össze semmi, bedurcizott, és semmi használhatót nem csinált, max. lökdösődött.

Egyébként úgy látszik Osvaldo jó igazolás volt az Espanyolnak, góllal mutatkozott be.

A Valencia meg nem bírt el a Tenerifével.

A spanyolok meg dúúrván megalázták Portugáliát fuccálban.

krysal 2010.01.24. 20:55:06

"valódi értékmérője lehet a vendégek feltámadásának."

Aha, akkor jól éreztük, hogy nincs szó feltámadásról?

krysal 2010.01.24. 21:41:46

Most beírtam egy piros pontot Cé neve mellé.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.24. 22:09:11

Na, végre ez már valami Cé-től. És végre látom Kaka-Cé-Guti tengelyt és működik elég jól!

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.24. 22:28:01

Bocsánat, tárgytalan az előző hozzászólásom... idióta barom...sose nő fel!

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.24. 22:29:04

Tényleg, őszintén, ilyenkor mi játszódik le a fejében?

krysal 2010.01.24. 22:30:04

@_Maverick: "idióta barom...sose nő fel!"

Elég visszafogott vagy, én cifráztam élőben.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.24. 22:32:09

@krysal: Nekem sem így hangzott:D Épp telefonáltam, a vonal másik végén kicsit meglepődtek:D

krysal 2010.01.24. 22:33:47

@_Maverick: látod, ezt el tudom képzelni. De fogjuk vissza magunkat, ne kelljen miattunk idepillantania _benitoéknak:P Kisebb gondjuk is nagyobb ennél.

...negyed óra hátra, kihúzzuk?

krysal 2010.01.24. 22:37:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: szöglet utáni kontra lett volna, Rinya megkapja, lefordul, és valszeg eldurrant az agya, hogy nemhagyják futni szegénykémet, erre visszacsapott. Piros.

(2-0nál, egy amúgy ártalmatlan szituációban. Hát nooooormááális?)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.24. 22:40:24

@krysal: Köszönöm, azért az értelmetlen hülyeségekre gyűjtögeti szépen a pirosakat.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.24. 22:41:00

@krysal: Kétszer csapott vissza pontosabban, mert elsőre nem talált nagyon, csak mellre, másikat orra vitte be...

krysal 2010.01.24. 22:42:24

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: épp ezért nem bírom a .... Mindegy. Rúgott két gólt, erre kiállíttatja magát, pont, mikor a Depor ellen megyünk. Nem komplett.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.24. 22:48:15

@krysal: Én nem tudom mi lehet vele, de legutóbb is rangadó előtt állíttatta ki magát. Ilyeneket azért nem csinál Manchesterben.

nasteey 2010.01.24. 22:48:20

@krysal: Csak meg akarja adni a lehetőséget, ha már a Depor két legjobbja sem lesz ott. :D

krysal 2010.01.24. 22:50:53

@nasteey: milyen rendes tőle. Küldene inkább virágot Filipenek-.-

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.24. 23:31:48

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ja, itt válaszolok, mert a saját oldalamon nem kezdek el minden marhaságra reagálni:) Köszi a kommentet és a dícséretet!

neeson 2010.01.25. 08:57:45

Nem tudom...megnéztem az esetet, egyszerűen le akarta rázni a védőjét, aki húzta a mezét, elsőre nem sikerült, továbbra is rántotta vissza, ezért "ütött" mégegyszer.

NSO-n van cikk, nem tudom mennyi az igazságtartalma, de benne van, hogy a védő szerint felesleges volt bocsánatot kérni Ronaldonak meccs után, mert nyilvánvalóan nem volt szándékos.

2010.01.25. 10:42:46

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Én megtudom érteni a srácot. Amikor már azt hiszed Te vagy a világ közepe, mert rólad szól minden(álmaid és egyben a világ legeredményesebb klubjába igazolsz a történelem legnagyobb átigazolási összegéért, aranylabdás vagy, rengetegen imádnak, főleg a csajok, stb... és mindezt kemény meló árán érted el) erre itt ez a kis törpe aki lazán ráver(6 kupa, fiatalabbként aranylabda, 2x annyi lőtt gól a bajnokságban, a rivális csapatban játszik amely megfosztotta őt az előző bl győzelemtől és most is jobban állnak a bajnokságban) a teljesítményedre. Ráadásul őt nem bántják a csúnya emberek, mert szerethetően aranyos. :((

mickeyknox 2010.01.25. 10:45:04

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nagy elvárások vannak vele szemben, és ez frusztrálja szerintem c-t. sokkal idegesebb, mint a mu-ban volt. az előző fordulóban megnéztem a real meccsét is, eléggé rá voltak szállva az ellenfél játékosai, ahol tehették, odarúgtak, beszóltak neki, és látszott, ahogy vörösödik el a feje, de akkor nem sikerült annyira felb.szni, hogy viszzarúgjon/üssön (pedig mondtam is a csajomnak, hogy szerintem nem játssza végig a meccset). meg a ott a csomó mellékállás, bugyireklám, benzin, stb.. :) nehéz az élet, na:)

rizla 2010.01.25. 11:06:29

@nasteey: "Mondok jobbat. Guardiola egy csomó győztes meccs után megtalálja a csapatot apróbb hibákkal. Mindig akad egy kis kritika. Felróható-e hibaként a maximalizmusa?"

az más, ő a csapattal dolgozik, mindig a tökéletesre törekszik. egyébként mostanában ibra nem túl jó játékát rendszeresen megvédi. szóval ő nem kötekszik, hanem csapatszinten látja át a hibákat. az okoskodó szurkolók viszont kötekednek. hogy minden jó, meg minden szép, de miért nem lövünk távolról. alves olyan szarul rúgja a szabadokat, jöjjön más. ibra olyan szarul rúgja a szabadokat, miért nem lövi alves? hiányzik eto'o, nem hiányzik eto'o, hiányzik eto'o. messi formája szar. messi az isten. messi formája szar.
én nem azt mondom, hogy nem lehetnek kritikai észrevételek, ha jól megy egy csapatnak, de néha félek belenézni a barca-vonatkozású topicokba.

"Azért technikás és technikás között egy van különbség. Xavihoz vagy Iniestához képest tényleg nem technikás. De még Alveshez viszonyítva sem."

dehát ilyen nincs, könyörgöm. attól, hogy a csapat tömve van a világ legtechnikásabb játékosaival, abidal még nem lesz falábú. és egyébként is a többi védővel mérjük össze. alvest leszámítva szerintem technikásabb a többieknél, olyan elegáns, finom megoldásai vannak (védekezésben!), hogy öröm nézni.

"De egyszerűen mindig van hiba, mindig van min tökéletesíteni. "

persze, mondom, nem a csapat kritizálásával van a bajom. azt nem szeretem, amikor elővesznek játékosokat a semmiért, hülyeségekkel. alves MINDIG is így adott be, mióta csak itt van, rendszeresen felküld egy rakás labdát a büfébe. de mégis ő vezeti a gólpassz-toplistát idén..

rizla 2010.01.25. 11:08:08

@Der Beste: "nagyon jól viseli azt a fizikai s mentális nyomást is, amit kezdettől kap az ellenfél játékosaitól s nézőitől. "

a legjobbkor írtad ezt le : DDDDDD

rizla 2010.01.25. 11:09:37

@_Maverick: "Na, végre ez már valami Cé-től"

dehát ezt csinálta eddig is. már bánom, hogy nem írtam be a fentebbi CR-vitánál, hogy "majd lő két gólt a malaganak, és újra ő lesz az isten", egyszerűen biztos voltam benne, hogy legalább kétszer betalál. nem játszott jobban, mint eddig, csak most bementek a lövései.

rizla 2010.01.25. 11:11:09

@krysal: valencia ellen sem volt, ugyanilyen faszság miatt, és akkor nem volt kaká sem, mégis összejött a dolog. higuain felépül a riazorig?

rizla 2010.01.25. 11:14:21

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "Ilyeneket azért nem csinál Manchesterben. "

de csinált. ha úgy tűnt, hogy kevesebbszer, az ferguson miatt volt. madridban ő fontosabb még az edzőnél is, ez mehet az agyára.

@neeson: hát biztos nem direkt verte orrba, de mondjuk, hogy leszarta, hogy betörheti valaki fejét a kapálódzás közben. ezért a fajta könyöklésért mindig, mindenhol piros jár, egyértelműen el lett mondva, hogy az ilyeneket szigorúan szankcionálják, úgyhogy csak magának köszönheti. nem volt súlyos taplóság (a múltkorihoz képest például), de járt a piros.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.25. 11:24:23

@rizla: Szerintem most jobban játszott valamivel mint eddig. Nem a góljai miatt mondtam, mert ősszel hiába lőtt gólt, pocsék rosszul játszott. Például azt hiszem pont a franciák elleni BL meccsen, amin végül 2 gólt lőtt, nem volt egy jó labdaérintése sem előtte, itt szentségeltünk cserét követelve:)

Két Malaga gól miatt nem lesz isten, csak kicsit jobbnak éreztem mezőnyben. De sikerült megint nulláznia később a minimális elégedettséget... Ezért nem tudom megszeretni.

Higany nem lesz még, legalábbis az előzetes hírek azt mondták, hogy ezt még tuti kihagyja.

krysal 2010.01.25. 11:49:16

@rizla: lényegében @_Maverick: összefoglalta a véleményemet, valamint válaszolt a Higanyos kérdésre is.

"csak kicsit jobbnak éreztem mezőnyben"Ezúttal többet passzolt, mint általában, belement olyan összjátékokba, amibe kevesebbet szokott, valamint amikor pozitívet éreztem, az az a helyzet volt, amikor rástartolt egy veszettnek tűnő labdába, és kihozott egy szögletet. Hasonlóakat csinált rendre. Viszont a "hasznosabb" játékát taccsra tette a hülyeségével. Nyilván nem lesz Isten sokunk szemében, mert a 16. Malagának ver kettőt, de jobban értékeltem a mezőnybeli megmozdulásait, hasznosabb volt.

"hát biztos nem direkt verte orrba, de mondjuk, hogy leszarta, hogy betörheti valaki fejét a kapálódzás közben. ezért a fajta könyöklésért mindig, mindenhol piros jár, egyértelműen el lett mondva, hogy az ilyeneket szigorúan szankcionálják, úgyhogy csak magának köszönheti. nem volt súlyos taplóság (a múltkorihoz képest például), de járt a piros." Tökéletesen egyetértek.

SamS 2010.01.25. 11:59:12

Most mit kell anyázni Ronaldot, meg idióta baromozni?

Szerintem leszarja, hogy az "aranyosan szerethető kis törpe mindenben veri" (lol).

Talán ha 2x olyan jó játékos vagy, mint bárki más a pályán, és két kézzel kapaszkodik egy vakond senki hátvéd a mezedbe, mer csak így tud megállítani... Na ez tényleg frusztráló lehet. Egyébként mindenki azzal basztatja, hogy dobálja magát meg könnyen esik, most hirtelen ez a baj, hogy nem esett el hanem visszacsapott egyet?

hakapesz imi 2010.01.25. 12:44:29

@SamS: ne sarkítsd a dolgot, pusztán annyi a baj, hogy nem focistaként viselkedik. Ha dobálja magát, színész, ha vérző sérülést okoz ilyen berzerkerkedéssel, akkor meg ketrecharcos. Egyiknek sem a Realban a helye vagy egyáltalán a focipályán...

rizla 2010.01.25. 12:48:17

@SamS: "Talán ha 2x olyan jó játékos vagy, mint bárki más a pályán, és két kézzel kapaszkodik egy vakond senki hátvéd a mezedbe, mer csak így tud megállítani... Na ez tényleg frusztráló lehet."

tehát nyugodtan leütheted. micsoda arrogáns pöcsség ez.. profi ilyet nem csinál. amikor múltkor a valencia elleni meccs előtt beleszállt valakibe, akkor meg az ment, hogy szegényt folyton rugdossák. hagyjuk már ezt. érthető, ha néha el-elszakad a cérna, de ez a visszaütés teljesen felesleges hülyeség volt.

"most hirtelen ez a baj, hogy nem esett el hanem visszacsapott egyet? "

minek játszod a hülyét? nem az a baj, hogy nem esett el, hanem az, hogy beverte valaki orrát. nem egyet csapott vissza, megpróbálta azt többször is, mire végre sikerült.
sok jól cselező, gyors játékos (és direkt nem írom le messi nevét) meg tudja azt oldani, hogy ha rángatják, nem üt vissza, de nem is esik el. ne legyen már olyan kurva nehéz.

chevyfan 2010.01.25. 12:49:00

@SamS: teljesen mindegy, hogy egyik jobb játékos-e, mint a másik, ilyen csapkodásnak tényleg nincs helye a pályán.

Én látom rosszul, vagy Benzema tényleg nem az igazi helyén (posztján) játszik? Nem neki kéne passzokat osztogatni a 16-osról, meg félpályán cselezgetni

krysal 2010.01.25. 12:50:56

@chevyfan: hát, mikor ilyen tömörülő védelem ellen játszunk, megértem, hogy visszajár labdákért.

Strigo 2010.01.25. 12:54:06

@rizla: "sok jól cselező, gyors játékos (és direkt nem írom le messi nevét) meg tudja azt oldani, hogy ha rángatják, nem üt vissza"

Erről kérdezd meg Vanczák Vilit :)

chevyfan 2010.01.25. 12:55:53

@krysal: én minden meccsen hasonlót látok... pedig Benzemának jobban örültem, mint Cé-nek, de eddig csalódnom kellett. Nagyon nem találja a helyét. Guti viszont jól játszott. Raúl-ért meg a szívem szakad meg. Arra meg nem tenném fel a havi fizum, hogy Xabi Alonso fog gólt lőni idén:-)

chevyfan 2010.01.25. 12:57:45

Egy jó pszihomókust meg felvehetne a Madrid, mert sok játékosnál csak a fejekben kéne rendet tenni, és fasza lenne a játék

halareaal 2010.01.25. 13:10:27

Cé kiállítása sztem sem volt jogos, de egy sárgát megért volna, mivel véletlen ugyan de mégiscsak eltalálta a védőt. le akarta rázni magáról, ráadásul az "ütő mozdulat" erősen úgy nézett ki mintha a kezét akarná lesöpörni. egyébként pedig azok után hogy a bíró szemmel láthatóan nem fúj semmit, törvényszerű volt h ez lesz, nem kötelessége eltűrni h lerántásk róla a mezt, megállni meg nem akart lévén h létszámfölényes helyzet lett volna. ha viszont egyből piros, akkor véleményem szerint védőt is ki kellett volna állítani, a taktikai szabálytalanság abban a helyzetben önmagában sárga, ehhez elég lett vlna finoman összekoccolni a bokáját, de ez h fél percig idegbeteg módon tépte Cé mezét, ez pluszba megérhet egy sárgát.

halareaal 2010.01.25. 13:14:02

egyébként a Depor ellen nagyon nehéz lesz így, Cé és Higuain nélkül, Benzema és Kaká magára találhatna már végre. mostmár azért eltelt fél szezon, és a francia kifejezetten gyenge, persze kell türeleme meg minden, de ilyen játékkal nem nagyon lehet megmaradni a Madridban, főleg amikor ilyen keret van.

halareaal 2010.01.25. 13:19:00

egyébként sztem amíg Kaká így játszik, mindenképpen kezdetni kéne Gutit, méghozzá irányítóként, úgy lennénk talán a legerősebbek, csak persze Benzema helyett Higuain legyen elöl. Marcelo és Benzema pedig csereként elég erősek lennének, ha vérfrissítés kell.

rizla 2010.01.25. 13:26:30

@Strigo a divatdrukker: azért egy 17 éves kölyöknek élete első felnőtt válogatott meccsén könnyebb elnézni egy ilyen hülyeséget, pláne, hogy nem is tétmérkőzés (persze a tétmérkőzésen jobban érthető a feszültség, viszont sokkal nagyobb érvágás egy lap). persze ezt csak teoretikusan mondom, mert amúgy az nem volt ilyen súlyos. mindenki próbálja lerázni a védőjét, van amikor a védők rá is játszanak. de itt tényleges pofánbaszás történt, úgyhogy nincs miről beszélni.

rizla 2010.01.25. 13:30:59

@halareaal: "le akarta rázni magáról, ráadásul az "ütő mozdulat" erősen úgy nézett ki mintha a kezét akarná lesöpörni."

jaj nemár. lesöpörni úgy, hogy teljesen hátranyúl? mondom, szerintem sem volt feltétlenül szándékos, de pofánverte, és nem nagyon figyelt rá, hogy másképp történjen. erre nagyon érzékenyek a bírók, lásd még: felugrásnál könyöklés.

"egyébként pedig azok után hogy a bíró szemmel láthatóan nem fúj semmit, törvényszerű volt h ez lesz, nem kötelessége eltűrni h lerántásk róla a mezt,"

de kötelessége. majd a bíró megvédi. ha nem védi meg, akkor meg szépen lenyeli, mert nem tud mást tenni. én nem ítélem el morálisan, vagy erkölcsileg CR-t ezért, de a piros az piros.

az vicces, ahogy összekombinálsz végül a védőnek egy piroslapot :D

krysal 2010.01.25. 13:44:19

@halareaal: az a bajom ezzel a gondolatmenettel, hogy kétszer csapott hátra. Az első még csak-csak elmegy a védő lerázásának, a második viszont...?

Egyébként, ha megfigyeled a videóját, a bíró közvetlen közelről nézte az esetet, az első visszacsapásnál még mutatta, hogy mehet tovább, aztán a másodiknál fújt.

"egyébként sztem amíg Kaká így játszik, mindenképpen kezdetni kéne Gutit, méghozzá irányítóként" Egyetértek, Guti nagyon jól osztogatta el most is a labdákat, hasznos volt nagyon. Nem is tetszett neki, mikor lecserélték...

krysal 2010.01.25. 13:55:07

@chevyfan: "Raúl-ért meg a szívem szakad meg."

Nekem már egy ideje, pláne úgy, hogy Benzema sem játszik egyértelműen úgy, hogy kiszorítsa. Higany igen, de kaphatna esélyt szerintem. 10percekben nem tudja megváltani a világot.

rizla 2010.01.25. 14:09:49

guti jó játékában az a jó, hogy időszakos. most visszaverekszi magát a csapatba, aztán amikor a legnagyobb szükség lesz rá, cserbenhagy mindenkit, hisztis kislánnyá változik megint, aki elszórja a labdákat, és szart sem védekezik. előre várom.

Tika_ 2010.01.25. 14:18:54

Remélem a posztíróknak lesz bátorságuk, hogy az olasz és a spanyol összefoglalónak is azt a címet adják, hogy A hisztis picsákat kiállítják, ugye :)))))

@rizla: „mindig rinyálni kell valamiért. az utóbbi pár meccsen dani volt a célpont.”
Ez már súlyosabb paranoia, mint az ellendrukkereké :)). Azért ne csináljunk a bolhából elefántot. Meg lett említve.

@SamS: Már majdnem @de niro:nak adtuk a díjat, de számodra tényleg nincs elveszett meccs :).

nasteey 2010.01.25. 14:22:03

"sok jól cselező, gyors játékos (és direkt nem írom le messi nevét) meg tudja azt oldani, hogy ha rángatják, nem üt vissza, de nem is esik el."

Pedig akár a hangulatot is fel lehetett volna vele dobni, csak nem találok videót a Sevilla elleni bajnokiról, amikor Valiente két kézzel kapaszkodik Messibe, hogy ne tudjon lendületből a védőkre menni... és sem elesés, sem orrbaverés nem volt. :)

rizla 2010.01.25. 14:23:47

@Tika_: "Azért ne csináljunk a bolhából elefántot. Meg lett említve."

lehetséges, hogy az egészségügyi határértéknél többször kattintok rá az eurobarca fórumára, általában megbánom.

rizla 2010.01.25. 14:26:55

@nasteey: a barca-játékosok általában megtorpannak, ha tényleg nem tudnak továbbmenni a rángatások miatt. a bíró ilyenkor engedelmesen lefújja. szerintem ez jó taktika. amúgy addig nem feltétlenül kell lefújni az ilyet, amíg nem veszíti el valaki a labdát a rángatás miatt, vagy nem lassul le túlságosan az akció.

halareaal 2010.01.25. 15:35:12

@nasteey: sajna előbb lett felemlegetve Vanczák Vili esete...

@krysal: igen, az egyértelmű h le akarta rázni magáról a védőt, mivel nem sikerült először, megpróbálta másodszor. az nem egyértelmű, h le akarta ütni. amúgy meg ha a bíró olyan közel állt, és annyira látta a dolgokat, érthetetlen, h miért nem fújta le a szabálytalanságot, sárga a védőnek, szabad nekünk és nincs a visszacsapás. így kissé olyan mintha a bíró is azt várna volna h szakadjon már el a cérna (márha télleg olyan közel volt, nem emlékszem pontosan). mert ugye a lerántást nem lehetett nem észrevenni.

@rizla: felugrásnál könyöklésnél jó, ha minden 5. esetben van piros és akkor még sokat mondtam. ráadásul itt a másik fél is szabálytalan volt, méghozzá először, és ő is elég látványosan. ninszensz, h a védőt nem is büntették, Cének bezzeg egyből piros.

rizla 2010.01.25. 15:41:57

@halareaal: "sajna előbb lett felemlegetve Vanczák Vili esete..." azért az jóval enyhébb volt, mind emlékszünk rá. örültem, hogy messit leküldték 30 mp után, kárörvendtem, és attól még inkább, hogy láttam, hogy vitatható a döntés helyessége.
azóta messi nem ütött meg senkit, nem rúgott bele senkibe. még az elég gusztustalan 2008 decemberi clasicon sem törlesztett, pedig ramosék ott faragták, ahol tudták.
de nem akarok vele példálózni pont, mivel lehetne még sokakkal. ronaldonak ez a második piros lapja rövid időn belül, elgondolkodhatna.

"felugrásnál könyöklésnél jó, ha minden 5. esetben van piros és akkor még sokat mondtam."

ritkán szúrják ki a bírók, és nem szeretnek véletlenül leküldeni valakit. itt mindenesetre a bíró orra előtt történt az eset, ott állt két méterre.

"ráadásul itt a másik fél is szabálytalan volt, méghozzá először, és ő is elég látványosan. ninszensz, h a védőt nem is büntették, Cének bezzeg egyből piros."

a piros jogos, a védő büntetése más kérdés. ilyesmiért tényleg baromi ritkán adnak sárgát a pálya közepén.

rizla 2010.01.25. 15:44:48

@halareaal: "az egyértelmű h le akarta rázni magáról a védőt"

csak nem mindegy, hogy lerázni akarod, vagy csapkodsz összevissza, nem törődve a másik testi épségével. eleve minek kell hátra nyúlkálni karral, könyökkel?

"érthetetlen, h miért nem fújta le a szabálytalanságot, sárga a védőnek, szabad nekünk és nincs a visszacsapás."

mert ronaldo egyelőre tovább tudott menni. azt is meg lehetne kérdezni, hogy miért kellett leütni a védőt, mielőtt a bíró lefújta volna? egyébként tök irreleváns, hogy a védő mit csinált a piros lap jogosságát tekintve. nem értem miért akarsz mártírt csinálni ronaldoból.

krysal 2010.01.25. 16:06:41

@rizla: nem feltétlen irreleváns, és nem hiszem, hogy mártír-kérdés, kicsit végletesen gondolkodsz. Véleményem szerint halareal arra akart kilyukadni, hogy a szabálytalanságot szabálytalanság előzte meg, és míg egyik felett szemet hunyt a bíró, addig a másikat a lehető legkeményebben büntette. Namármost, az a probléma, hogy az egyik a másikból következett, vagyis a bíró elengedte a visszahúzást (ahogy az első hátracsapást is, mintegy "kompenzációként"). Ha lefújja a visszarántást (ami azért nem szokatlan, pláne, ha kontra lenne belőle, lásd. taktikai fault), akkor most nincs miről beszélni. És mielőtt félreérted, nem védeni karom rinyát, csak magyarázom, én mit veszek ki a párbeszédből:) (vagyis a félreértés szüli az ilyen khm... nem minősítem, milyen megjegyzéseidet.)

Endoscope 2010.01.25. 16:26:36

Üdv. mindenkinek!

Nagyon ritkán szólok hozzá a cikkekhez, vitákhoz írásban. Többnyire csak olvasom őket. Fura (bár neki nyilván nem), hogy szinte csak rizla az, aki objektíven tudja megfogalmazni a véleményét (talán, mert látja is a dolgokat, nemcsak nézi). Mindenki más csak fújja a saját nótáját, hovatartozásától függően (lsd. Csöncsön elfogultságát vagy Maverick Ronaldoval szembeni vak ellenszenvét).

Remélem kicsit elgondolkozik az állandóan kommentelő többség, hogy min is megy itt a folyamatos szájtépés. Mint laikus olvasó kérdezem tisztelettel: nem unalmas mindig ez a Messi/Ronaldo kérdés? Olyan pitiáner és nüansznyi dolgokon tudtok vitatkozni, hogy hihetetlen. Nem vitázni; vitatkozni.

Nekem pl. az egyik kedvenc, olvasott hozzászólásom az volt, mikor rizla leírta, hogy míg Messi ösztönös zseni, addig Ronaldo prototípusa az akarattal, egoval és önmagába vetett hittel (a tehetség mellett természetesen) a világ tetejére eljutó embernek (kicsit sarkosan, de ilyesmi volt a mondaivalójának lényege.) Amivel még 15 madridista évvel a hátam mögött is messzemenőkig egyet tudtam érteni.

Arról nem is beszélve, hogy talán még létezik a Barcelonán és a Real Madridon kívül is elég érdekes, a spanyol ligával kapcsolatos téma (legalábbis remélem és örülnék neki).

Az én mondanivalóm csupán annyi szeretne lenni, hogy próbáljatok meg érdemi vitát folytatni. Olyat, amiből a magamfajta, focit szerető, ám hozzá nem feltétlen értő ember is tanulni tud. Ami új nézőpontot mutathat meg, új megvilágításba helyez(het)i a dolgokat.

Azért lettem (és maradtam) NST olvasó, mert ezt a blogot fociszerető emberek írják, fociszerető embereknek. Nem szeretnék továbbállni amiatt, mert NSO-szinten megy a "Messi az isten, Cérinya egy hisztis köcsög" eszmecsere.

Köszönöm. Peace. :)

SamS 2010.01.25. 16:32:34

Ez nálam nem piros. A legtöbb támadó ha visszahúzzák (ez ugye a legundorítóbb védekezési takika, azt mutatja, hogy jóval gyengébb vagy, mint a támadó), akkor vagy megáll, vagy megpróbálja valamilyen módon lerángatni magáról a védőjét. Egyáltalán nem volt súlyos a mozdulat, állítom h minden PL fordulóban rengeteg ilyen történik anélkül, hogy sípjába fújna a bíró. Lehet ezt pofánbaszásnak nevezni, nálam ami itt: www.youtube.com/watch?v=yfLBFdi9anE
2:20-nál történik, na az pofánbaszás. Ez nem.

krysal 2010.01.25. 17:00:31

@Endoscope:
"Olyan pitiáner és nüansznyi dolgokon tudtok vitatkozni, hogy hihetetlen."

Egyrészt ez épp ennek a helye sokunk szerint, másrészt inkább pitiáner és nüansznyi kérdésekben folytatunk vérre menő vitát, mint hogy átmenjünk az "a mi csapatunk a jobb, bibibííí" -féle párbeszédbe. Pláne, hogy a foci nüansznyi apróságokon áll, vagy bukik...

"Arról nem is beszélve, hogy talán még létezik a Barcelonán és a Real Madridon kívül is elég érdekes, a spanyol ligával kapcsolatos téma (legalábbis remélem és örülnék neki)."

Nosza! Mi a véleményed a Valencia pontvesztéséről pl.? Vagy dobj fel egy témát. A jelen lévő kommentelők nem feltétlenül tehetők felelőssé abban, hogy van hovatartozásuk, és a többi csapat szurkolói kevéssé hallatják a hangukat...

"NSO-szinten megy a "Messi az isten, Cérinya egy hisztis köcsög" eszmecsere." Ez már lejárt lemez:) Messi amúgy sem Isten, az Zidane volt:P

krysal 2010.01.25. 17:01:45

@SamS: "minden PL fordulóban rengeteg ilyen történik"

Az a gond, hogy ez nem a PL, ott hatványozottan könnyebben engednek tovább bármit. A La Ligában sokszor a legkisebb faultok miatt is képesek megállítani a játékot.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.25. 17:09:45

@Endoscope: Talán igazad van, néha a kis rosszat is megtalálom benne, de Cé személyétől eltekintve szerintem objektív tudok maradni, például madridistaként a Barcat is abszolút elismerem, és szidni soha nem szidtam őket itt. Cé esetében pedig sokkal inkább azt személyiséget nem szeretem, aminek ő a legmarkánsabb megtestesítője.

Feljebb van egy hozzászólás, ami amúgy érdekes. Ez:

"az előző fordulóban megnéztem a real meccsét is, eléggé rá voltak szállva az ellenfél játékosai, ahol tehették, odarúgtak, beszóltak neki, és látszott, ahogy vörösödik el a feje, de akkor nem sikerült annyira felb.szni, hogy viszzarúgjon/üssön (pedig mondtam is a csajomnak, hogy szerintem nem játssza végig a meccset)." by @mickeyknox:

Ebben van igazság. Félretéve az ilyen jellemű sportolókkal szembeni személes ellenszenvemet, azért azt le kell szögezni, hogy Cé egy provokatív jelenség. Ráadásul már tudni lehet, hogy hajlamos kattanni. És amennyire kiélezett már a sport, ezzel bizony vissza is élnek. Ahogy édesapám - volt kosaras - szokta mondani ifi meccseinken: akit fel lehet húzni, azt fel is kell, mert onnantól nem veszélyes. Sajnos a profi sportban erre már igencsak rájátszanak, és ha valakinek ilyen a híre, akkor nehezen kerül ki a körből.

Őszintén szólva nem is tudom hogyan... komoly lelkierő kell hozzá, mert az ilyen esetek csak növelik a provokáció esélyét, amik újabb ilyen eseteket idéznek elő, stb. Sok példa van rá, Cé csak az egyik legaktuálisabb és legmarkánsabb.

Más kérdés, hogy néhány konkrét esetben ő provokálja néha a kemény belépőket is, például az előző pirosa előtt a megnyert meccsen szükségtelenül, saját szórakozásra kezdte el a porba alázni a védőt. Itt meg megjön a másik morális kérdés: azt vajon meddig kell tolerálnia a védőnek?

Összességében nem tudom hol dől el, hogy ki hogy kezeli ezeket, vagy ki lehet-e kerülni egy adott szerepből. Nekem ez az elborulás idegen. Életemben pályán egyszer húztak fel ennyire, de akkor annyira hasznavehetetlenné váltam a saját csapatom számára (MK kiesést ért a dolog...), hogy utána végiggondoltam, és azóta tudatosan kerülöm a szitukat, és nem ülök fel a szövegelésnek. Jó lecke volt. És szépen abba is maradtak azóta a próbálkozások. Persze ez sokkal kisebb léptékű dolog, mint a La Liga...

rizla 2010.01.25. 17:23:13

azért azok a madridisták, akik szerint CR pirosa nem volt piros (halareal), azok gondolkodjanak el rajta, hogy a klub miért azért harcol, hogy csak 1 meccses eltiltást kapjon, és miért nem azért, hogy töröljék el a lapot.. könyökösért piros, tudják ők is, és ennyi.
mtiligának (az áldozatnak) amúgy eltört az orra, vagy mi. nincs miről vitatkozni.

halareaal 2010.01.25. 18:55:53

@rizla: nah az lenne csak szép, ha több meccsre tiltanák el... ha ez érvnek számít, akkor azok is elgondolhatnak a védő nyilatkozatán, akik szerint meg az volt...
nem mondom h nem lehetett pirosat adni rá, a bíró szándékosnak vette ez van, sztem nem volt az. ettől az még egyértelmű, hogy bírói hiba történt, a helyes ítélet az lett volna, ha az elején lefújja és sárga a védőnek, akkor nincs orrtörés + kiállítás, és mindenki azt kapja amit megérdemel. ehhez képest Cé kapott egy pirosat és eltiltást, a védőnek meg betört az orra...

"csak nem mindegy, hogy lerázni akarod, vagy csapkodsz összevissza, nem törődve a másik testi épségével. eleve minek kell hátra nyúlkálni karral, könyökkel?"

így akarta lerázni. más utat nem hagyott a védő, magának kereste a bajt. ha annyira le akarta volna ütni, akkor 1xüen lekönyökölte volna, nem pedig hátrakapálózik. a védőnek is leeshetett volna az első hátrakapás után, hogy túllő a célon.

"a piros jogos, a védő büntetése más kérdés. ilyesmiért tényleg baromi ritkán adnak sárgát a pálya közepén."

lol, ezek tipikusan azok a faultok, amiket mindig sárgával jutalmaznak, veszélyes támadás megakadályozása hátulról törénő visszarántással. nagy bírói hiba ha erre sárgát sem adnak.

nem mondom h Cé ártatlan volt, de egy ilyenért leszedni róla a keresztvizet eléggé meredek. a piros minimum vitatható, az viszont h a védőnek is kellett volna adni vmit, az már nem annyira.

az meg már télleg nevetséges, hogy Cé csinál vmit erre rögtön jön h a Barca játékosai bezzeg úgy rázzák le magukról a védőket, hogy vissza sem ütnek. kár volt ezt a Messizést megint feldobni, főleg mivel eléggé védhetetlen az ominózus Vanczák-ügy után. amikor vki ennyit kap folyamatosan, fizikailag vagy mentálisan, előbb-utóbb MINDENKINÉL elszakad a cérna. Cének pechje volt h a hirtelen visszacsapás betalált, ennyi.

halareaal 2010.01.25. 18:59:42

@rizla:

"azért az jóval enyhébb volt, mind emlékszünk rá."

jah, mert Messi csinálta? vagy mert csak 18 volt?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.25. 19:53:53

@Endoscope:

Nem tudom, én sokat tanultam az itteni vitákból. Szerintem mindenkinek magának kell megtanulnia, hogy mit és hogyan tud kiszűrni mások mondandójából. Ez a kioktató, kívülálló attitűd nekem nagyon taszító, és nem azért, mert negatív színben említettél, hanem mert szerintem nem etikus.

@SamS:

Pont azért szeretjük a La Ligát, mert ez nem a PL. Itt nem vadállatok küzdenek. Hasonlítsd össze, hogy mi mindenért adnak sárgát a PD-ben, és mikért nem a PL-ben.

@_Maverick: "Itt meg megjön a másik morális kérdés: azt vajon meddig kell tolerálnia a védőnek?"

Így van; ha belemegyünk a mérlegelésbe, elszabadul a pokol.

rizla 2010.01.25. 19:58:32

@halareaal: ? nem. hanem mert nem is biztos, hogy eltalálta vilit, aki szépen eljátszotta a pofánbaszást, aztán 3 perc múlva már vígan szaladgált (ellenben CR áldozata 3 hétig nem játszhat törés miatt). sajnos nem találtam róla videót, de annak az esetnek nemzetközi visszhangja is volt, mert egy válogatott újoncot (az új maradonát) pár másodperc után leküldtek. úgyhogy elég sokan kitárgyalták vanczák színészi képességeit.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.25. 19:59:28

OFF

Úristen, csak most értettem meg, hogy miért jutottam eszébe egyszer Tika_-nak a "Messiások" plakátról... Hát persze: Messi-ások. :-)) Vezessük be a magyar nyelvbe a messi-anizmus kifejezést! :-)

ON

rizla 2010.01.25. 20:04:00

@halareaal: "ha ez érvnek számít, akkor azok is elgondolhatnak a védő nyilatkozatán, akik szerint meg az volt..."

ő csak annyit mondott, hogy szerinte sem volt szándékos. azt nem mondta, hogy nem jogos a piros. de most miért akarod azt játszani, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter? még maga a real madrid is elismeri a piros jogosságát. állj már le, olvasd el a szabálykönyvet.

"ettől az még egyértelmű, hogy bírói hiba történt, a helyes ítélet az lett volna, ha az elején lefújja és sárga a védőnek, akkor nincs orrtörés + kiállítás"

de minek az elején??? amikor hozzáér CR mezéhez, vagy mi? könyörgöm, akkor állandóan le kéne fújni a játékot..

"így akarta lerázni. más utat nem hagyott a védő, magának kereste a bajt. "

jaj bazmeg, menj már. nem kötelező hátracsapkodnod könyékkel.

"de egy ilyenért leszedni róla a keresztvizet eléggé meredek"

én nem szedtem le róla, én rólad szedem le. nincs mit tárgyalni ezen, hülye volt ronaldo. már megint. te rágódsz ezen annyit.

"kár volt ezt a Messizést megint feldobni, főleg mivel eléggé védhetetlen az ominózus Vanczák-ügy után"

: DDDDDDDDDDDDDDDDD hát ez hihetetlen. nagyon remélem, hogy találunk róla videót.

"amikor vki ennyit kap folyamatosan, fizikailag vagy mentálisan, előbb-utóbb MINDENKINÉL elszakad a cérna. "

igen, csak nem MINDENKI állíttatja ki magát. hány olyan játékos van, akit szarrá rúgtak, mégsem kapott soha piroslapot? és CR-nek ez a sokadik. és már megint 2-0nál csinálta, ráadásul a félpályánál. szerinted meg szegényt folyton faragják :(

"Cének pechje volt h a hirtelen visszacsapás betalált"

nem kell visszacsapni. ha szerinted kell, bizonyítsd be.

krysal 2010.01.25. 20:53:28

@Csöncsön: és leesett:D Erre még én is emlékszem, és talán még meg is köszönted, hogy ajánlja a kiállítást? :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.25. 21:00:00

@krysal:

Igazából úgy értettem, hogy én Messiásként védelmezem a szeretett gránátvörös-kékeket. Arra nem gondoltam, hogy messziásként. :-)

halareaal 2010.01.26. 00:04:09

@rizla: én úgy látom te reagálod túl a dolgot, leírtam h sztem nem kellett volna kiállítani, vagy ha már, akkor a védőnek is kapnia kellett volna vmit (pontosabban neki mindenképp). olyat még véletlenül sem írtam, h bárki hülye lenne, aki szerint jogos a piros, hiába próbálod a számba adni. nem értem ebbe mértnem nyugszol bele.

"de minek az elején???"

azelőtt, mielőtt CR másodszorra hátrakap. a védő két kézzel belecsimpaszkodott, nem hagyta továbbmenni az akciót. ugyan nem vesztette még el a labdát Cé, de elstartolni sem tudott. ha lbőven lett volna idő belefújni. ha lefújja a bíró, és jön a lap, akkor még az előnyszabályt se kérik számo tőle.

"igen, csak nem MINDENKI állíttatja ki magát. hány olyan játékos van, akit szarrá rúgtak, mégsem kapott soha piroslapot?"

erről beszélek. mindenki visszacsap, v csinál vmit, csak van aki nem talál be, van akinek meg elnézik vagy észre sem veszik. egyébként pedig nem sok ilyen játékos van, ebben biztos vok.

a Messi-eset meg kicsit hiteltelenné teszi, aogy támadod Cét, ami nála köcsögség az Messinél "nem is úgy van". Messinél a szándék teljesen ugyanaz volt, mint Cénél, hátracsapva lerázni magáról a védőt. nem rajta múlt, h nem lett belőle sérülés. annyi különbség még van, h Messinek elég volt ehhez 30 másodperc a pályán.

Tika_ 2010.01.26. 17:48:44

@rizla: Huh, az tényleg durva lehetett, akkor már értem :) (én mindig csak a cikkeket+híreket olvasom)
@Endoscope: Szép és nemes, de ha nem írsz neveket, senki nem fogja magára venni :). Ha meg írsz, konkrét hozzászólások kellenek, ha meg azt is, akkor tételesen meg lesz magyarázva :))))
@Csöncsön: Azért ne lássunk bele túl sokat, mert gondolta a fene :). Messi a szó elejében, ás->ász a végén – dupla gyönyör számodra :)
(egyébként nekem msn-en a 2. leggyakoribb üzenetem: „messizmus görbiczizmus” :))))
süti beállítások módosítása