Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Olaj és gyémánt - ANK Angolából II.

2010.01.10. 13:00 OJ

Szerettünk volna az afrikakupák hagyományosan elbűvölő miliőjét meglovagolva diskurálni, de a togói küldöttség néhány tagjának életét és a "tiszta" torna esélyét is elvette a péntek esti merénylet. A beharangozó posztban vázolt feszültségekből kiindulva azért érezni lehetett, hogy ez a január se múlik el baj nélkül. Talán a tornatörténet legsziporkázóbb darabja se lenne elég korrekció, a bravúros mozdulatok, a lelátói taktusok mögött három héten át ott lesz az árnyék és a keserűség, nekünk pedig le kell nyelnünk, hogy a sportot megint hazavágták. Kétrészes felvezetés következik, először az A- és B-csoportban tartunk helyzetelemzést.

A-csoport

Az A-B-ág súlyosabbnak látszik, nagy eséllyel kerülhet ki innen mindkét finalista. Csakhogy a házigazda Angola nem tartozik a közvetlen esélyesek közé - és ez amúgy legközelebb is így lesz, amikor Gabon és Egyenlítői-Guinea rendez -, még úgy sem, hogy a kiegyensúlyozott erőviszonyok ellenére is viszonylag jó hármast kapott maga mellé. A fekete antilopok játékereje egy kicsivel gyengébb az Algéria-Mali párosénál, legutóbbi eredményei se keltik épp egy energiától feszülő társaság benyomását - kikaptak az észtektől -, ráadásul az otthon előnyét is törölhetjük, mert a visszafogott szurkolói érdeklődés mellett a pályaviszonyok is legalább annyira ismeretlenek, mint a tizenöt másiknak - a létesítményekben kis túlzással egy hete verték be az utolsó szöget. Manuel José alapemberei a vébéről ismert arcok (Zé Kalanga, Kali, Flávio, plusz az elveszett tehetségek toplistáján toptízes Mantorras), hozzáértők mégis sokat emlegetik a torna előtt tiszteletlenkedő Manucho (naná) és a nála is ifjabb Djalma Campos nevét.

Rögtön a masszív Malival kezdenek, ők számomra a sztereotipikus afrikai válogatott. Merthogy az milyen is? Diallo - Koné, Coulibaly, Touré, Traoré - Keita, Sissoko, Diarra, Ndiaye - Sidibe, Bagayoko. Félretéve a viccet, Maliban megint a bennragadt lehetőségek csapatát látjuk: miután a vébésorozatban nem rúg labdába, a kontinenstornákon alkothatna, de rendszerint csak a statikus fociig jut. Klasszis játékosai vannak - csak épp egy (Kanouté) kivételével hasonló szerepkörben - és kiemelt figyelemre számíthatnak a reálos-juvés oldalról is.

Algéria szokatlan eufóriából érkezik, hiszen idén tért vissza a világfutballba, de sajnos túl sok időt töltött távol ahhoz, hogy érmes reményeket táplálhasson. De legalább bátran ráijeszthet a világra így a vébé előszobájában, erre dél-franciaországi edzőtáborban készült, még Zidane is látogatást tett földijeinél. A vébét érő gól szerzőjét, Antar Yahiát egy szavazáson a legjobb arab játékosnak választották (csapattársa Saifi harmadik lett), meghatározó játékosa a zöldeknek, akárcsak a széleken Bouguerra és Belhadj, vagy a csapat mozgatására kijelölt Meghni és Ziani. Érdekes, avagy pikáns adomány lenne rövid idő alatt harmadjára is arab derbit látni, erre leghamarabb az elődöntőben kerülhet sor.

A csoport leggyengébbje mindössze második részvételére készül. A FIFA-rangsor alapján pofonosztásra ítélt Malawi ikszelt a már a vb biztos tudatában játszó elefántokkal - ezzel előzték meg az azóta szétrobbantott guineaiakat és garantálták az angolai túrát -, valamint nemrég az egyiptomiakkal és a ghánaiakkal (!), talán maradt tartalékban egy ilyen bravúr a szimpatikus bajkeverés jegyében. Legismertebb játékosuk, Kanyenda az oroszoknál légióskodik, sokan Dél-Afrikában próbálkoznak, a legjobbnak mondottat (Kondowe) meg fegyelmi vétségen értek és kizárták a buliból. Biztos forrásból tudjuk, az első nyaszaföldi gól szerzőjét a torna végeztével Madonna fogadja örökbe.

Tipp (pontokkal): 1. Angola (7), 2. Algéria (5), 3. Mali (4), 4. Malawi (0).

B-csoport

Szombaton még csonkának nézett ki a legnehezebb négyes: Adebayorék teljesen jogos visszalépésével Burkina Faso játszhatta volna el a mérleg nyelvét, de Togo maradt és egy veszteségekből merítő ellenféltől bizony az ég óvjon mindenkit. Togo legénységét végtelenül tiszteljük, amiért végül nem hátráltak be, a tragédia közösségformáló ereje még erősebbé is teheti a válogatottat, mint amilyennek a torna előtt tűnt. Főként a középpályán keresendő a társaság motorja (Romao, Salifou, Dossevi, Senaya), nélkülük Adebayort csak a magányos ketrecharcos szerepében láthatjuk.

Fiatal szakember viszi Burkina Fasot a frontra: Duarte a felkészülés utolsó fázisát már klubbéli munkájától megszabadítva kezdhette el, szerencséjére az összes kártya a pakliban van, csak a bohóc Bancé nem, már akinek hiányzik : készen áll az afrikai vb-kvalifikáció legjobb góllövője, Moumouni Dagano, de akad itt játékos a Marseille-ből (Kaboré), a Bundásból (Pitroipa, Sanou) és a Kolozsvárból (Yssouf Koné) is. Az afrofoci második vonalába tartoznak Togóval, Beninnel, Gabonnal, Zambiával együtt, de nagy dolgokat nem várhatunk tőlük, továbbjutással számolni dőreség.

Többek közt azért, mert a csoport másik két résztvevője bárhol, bármikor, bármilyen összetételen esélyes a tornagyőzelemre. Ghánában az U20-as világbajnok válogatott gerince (Inkoom, Afful, Osei, Agyemang-Badu, Ayew, Adiyiah) kapásból teleportált a keretbe, kicsit a kezükre játszott persze a klubokkal való egyezkedés és a sérüléshullám, ami egészen a nevezési határidőig kérdőjeleket tartott a keretben. Senkinek sem kell bemutatni a fekete csillagok erényeit, de a szintén sérüléssel bajlódó Essien személyében óriási szükség is lesz a vezéregyéniségre, mivel - bár Mensah vállalta - Appiah, Paintsil, Kingston és Muntari sincs a keretben, utóbbi kicsit tengelyt akasztott a kapitánnyal.  Úgy érezzük, most is lesz egy ghánai csatársztárja a tornának, ahogy két éve az óriás Agogo - de nem a betonagyú Balotelli lesz az, a sorsnak hála.

2010-nél jobb alkalom tán sose lesz arra, hogy Afrika a számtalan utánpótlásban szerzett dicsőség után a felnőtteknél is robbantson, a potenciál pedig Ghána és a másik ágon érkező Nigéria mellett Elefántcsontpart csapatában rejtőzik: ez igaz az ANK-n várt hatalomátvételre is. Ghána '82, az elefántok '92 (épp a szomszédok voltak az ellenfelek) óta várnak arra, hogy a kontinens focijának trónjára ülhessenek, a fogadóirodák is kettejükre ajánlják a legkevesebb pénzt. A mag változatlan és rendkívül erős, a félelmetes névsorral operáló társak közt a honvédos Benjamin kaphat pár percet csereként, néhányan biztosan kíváncsiak rá, hogyan illeszkedik a válogatott játékába egy hazai szinten jónak, de kissé még éretlennek tartott spíler. Pofátlanság lenne a döntőnél alább becsülni azt a csapatot, amelyik Afrika legjobb formában lévő két játékosával (Drogba et Gervinho) rohamozhat. Másrészt meg lezongoráztam és finálé lett a vége.

Tipp (pontokkal): 1. Elefántcsontpart (7), 2. Ghána (6), 3. Togo (4), Burkina Faso (0).

Az A-csoport a függetlenség napjáról elnevezett vadonatúj, nemrég - a vártnál jóval később - átadott fővárosi stadionban játssza majd a meccseit, a B jelű négyes pedig a forrongó Cabindában kényszerül döntésre vinni a dolgokat - nem sokkal messzebb attól a ponttól, ahol szitává lőtték a togói csapatbuszt. A luandai létesítményt, akárcsak a másik három helyszínt, kínai cég építette és formájában az antilop szarvát idézi. Mivel a helyi népstadionnak megfelelő Cidadela már lehasznált, legalább ennek a pályának a hasznosítása megoldott a válogatott meccseken kívül is, a liga legjobb klubjainak így nem feltétlenül kell osztozkodni februártól.

Program (A):

Január 10. 20.00 Angola−Mali
Január 11. 14.45 Malawi−Algéria
Január 14. 17.00 Mali−Algéria
Január 14. 19.30 Angola−Malawi
Január 18. 17.00 Angola−Algéria
Január 18. 17.00 Mali−Malawi
 

Program (B):

Január 11. 17.00 Elefántcsontpart−Burkina Faso
Január 11. 19.30 Ghána−Togo
Január 15. 17.00 Burkina Faso−Togo
Január 15. 19.30 Elefántcsontpart−Ghána
Január 19. 17.00 Burkina Faso−Ghána
Január 19. 17.00 Elefántcsontpart−Togo
 
Negyeddöntők: A1-B2, A2-B1

80 komment

Címkék: afrika beharangozó válogatott afrika kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr701660911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeme közé, laposan! 2010.01.10. 13:08:49

Próbálom a hírekből követni, de most akkor lesz Togó, vagy sem?

Lezuzius 2010.01.10. 14:03:44

Eleg nagy a kavarodas, a togoi focistak maradnanak, a kormany hazarendelte oket.
Most ez a legfrissebb hir: BREAKING NEWS: Emmanuel Adebayor tells French radio Togo will come home from Angola today - report
Skipper claims squad are following government advice...

nadivereb 2010.01.10. 14:23:30

Chelsea-szurkerként furcsa az egyébként iszonyú szimpatikus Elefántcsontpart ellen szorítanom, de Drogba és Kalou nagyon kell...

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.01.10. 14:27:02

erről az ágról, ha csak az algériaiak nem kavarnak be, elefántok és fekete csillagok elég könnyen mennek tovább.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.01.10. 15:13:45

@Lezuzius:
Az elnök különgéppel akarja hazahozni a csapatot, de azért a kezdőrúgásig még fenntartanám a posztban említetteket.

Titi120 2010.01.10. 15:23:57

@Radio Free Aberrania:
Togo or not to go - ez itt a kérdés.

zsakfos 2010.01.10. 15:26:43

@Titi120: :)))) ez nagyon jó volt:)

Mr. Acid 2010.01.10. 15:37:42

Én azt olvastam tegnap este, hogy a togói cserekapus is meghalt. Erről tud valaki valamit? (Csak mert a sportgéza konzekvensen 3 áldozatot emleget a mai cikkekben.)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.01.10. 15:51:51

@Mr. Acid:
Megoperálták, de nem halt meg, pedig már szétkürtölték a halálhírét.

Ricsman - HóStrucc 2010.01.10. 15:59:23

@Mr. Acid: ő nem szerencsére. A kapusedző, a sajtófőnök és a buszsofőrről szólnak a hírek.

kelta 2010.01.10. 16:12:55

@Titi120: basszameg:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

badblood 2010.01.10. 16:27:06

@Great Cornholio:
ha jól tévedek, az ajrosport1

badblood 2010.01.10. 17:49:17

a mobiltelefonos sporthonlap szerint (is) hazautazott/hazautazik a togói válogatott, hozzámég a togói miniszterelnök kérésére. Nem vesznek részt a kupán...

Mourinho már nem a király 2010.01.10. 19:13:54

Togót visszarendelte az államelnök, nem vesznek részt a tornán.

Aradebil 2010.01.10. 21:30:53

Mali elég nehéz helyzetbe hozta saját magát

Lojzi_ 2010.01.10. 21:34:32

Oooopsz. Malit úgy látom kis nüansz érte....

Aradebil 2010.01.10. 21:53:38

ha nincs kamutizi már 3-3...am sztem nem valami színvonalas meccs,de legalább sok gól van

Aradebil 2010.01.10. 21:54:54

pffff....kezd grundfoci jelleget ölteni a meccs:S

Lojzi_ 2010.01.10. 21:55:10

@Aradebil: 4:0-nál nem gondoltam volna, hogy itt még van jelentőssége annak, hogy a második tizit könnyű szívvel fújták be.

Appropos 4:4!!!

Beszarás.

Lojzi_ 2010.01.10. 21:55:45

Mondjuk ha a 8-as gólátlagot tartják, akkor nem lesz ez egy rossz torna...

nadivereb 2010.01.10. 22:01:43

Ilyen meccset is csak Afrikában lát az ember. Imádom.

Lojzi_ 2010.01.10. 22:04:41

Nem emlékszem, hogy láttam volna világversenyen 4:0-ról egyenlítést.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.10. 22:06:44

10 perc alatt pláne, basszus, ez de nagy lehetett:)

Woland 2010.01.10. 22:11:10

a kommentatort el kell zavarni a picsaba, 4-3, hosszabbitas utolso perce, tamad Mali es nem a tamadast kommentalja hanem arrol beszel hogy milyen szar meccs volt, meg mik a kovetkezo parositasok... a nagy felnott vilagversenyek tortenetenek legnagyobb feltamadasa es ezt a komat nem kototte le.

nadivereb 2010.01.10. 22:19:51

@Woland: Én angol kommentárral néztem, az se volt jobb. Sajnos hajlamos vagyok a hajamat tépni, ha egy nevet konzekvensen rosszul ejtenek ki, és az angolok ezt hajlamosak leszarni.:)

BruceWayne 2010.01.10. 22:23:50

a bochumi ügyészség nem ér el Angoláig XD

aki eleve ezt nézte (a rémfos juve-milan vagy a Barca helyett) attól kérdezném: ki nem kapcsolt el 4-0-nál?

nadivereb 2010.01.10. 22:26:36

@Nerazzurri: Én nem. Valahogy sejtettem, hogy Angola kienged, mint halrudacskák a júniusi napon, és reméltem, hogy Mali rúg egy-két gólt gólkülönbség-finomítás végett. Erre én sem számítottam.:)

Aradebil 2010.01.10. 22:27:56

Én nem kapcsoltam mert olaszfoci szar,barca meccs meg most nem érdekelt,de már azt nézem:D
am meg egyetértek a kommentátorral,eléggé élvezhetetlen volt a meccs,2 jó perc volt az egész meccsen,ebbe fért bele 8 gól :S

badblood 2010.01.10. 22:28:14

Szerintem az ennek a kupának a sajátossága, hogy "őszintén" játszanak, itt nincs catenaccio, nincs joga bonito (brrrr...) "csak" fociznak. És szerintem nézhető, szerethető, miden hibájával együtt -és itt nem togoi csapat megtámadására gondolok. Ellnepéldának itt a juve-milan. Konkrétan f*s meccs...

Lojzi_ 2010.01.10. 22:29:01

@Nerazzurri: Én például. Egyrészt azért, mert nem volt olyan rossz az a meccs, mint amilyennek mondják, másrészt meg mert nem tájékozódtam róla a lefújás előtt, hogy a többi adón mi van.

A gólokon kívül is voltak látványos és ügyes megmozdulások.

Szerintem szakmailag nem volt meg egy BL meccs, vagy egy topligás meccs színvonala, de nézőként a karosszékből baromi izgalmas, hogy bármelyik bármikor csinálhat zseniális cselt, vagy gyermeteg hibát is. Én végig kiválóan szórakoztam.

BruceWayne 2010.01.10. 22:30:17

na akkor jól jártatok :-)

fasza ez a kupa amúgy, bírtam mindig is.

papercut 2010.01.10. 22:31:38

Azért ehhez kell egy mentális állapot 4:0-ról nem megnyerni a meccset.. mit mondhatott az edző? "Srácok, Bwinen döntetlenre tettem, nemá, hogy itten beszivattok?"

Lojzi_ 2010.01.10. 22:32:47

@badblood: Igen, én is a Juve-Milannal folytattam az estét, de valahogy inkább a következő Afrika-kupa csata kezdősípszavát várom. Ez a meccs négy kategóriával rosszabb, mint az afrikaiaké, holott az értelmes fele az agyamnak tudja, hogy ez a középszar szintet sem megütő Juve is darabokra cincálná bármelyik (talán 1-2 kivétellel) afrikai válogatottat.

badblood 2010.01.10. 22:38:11

@Lojzi_:
Nyilván néhány csapatot elkenne ez a juve ELVILEG, és PAPÍRON. Aztán lehet kiderülne, hogy annyira mégse. xD De ha mégis, akkor is kurva unalmasan xD

Lojzi_ 2010.01.10. 22:47:33

@badblood: Nekem nincsenek kételyeim.
Sem afelől, hogy az Afriaki válogatottakban olyan lyukak vannak, amik lehetetlenné teszik, hogy komoly esélyük legyen egy európai sztárklub ellen, sem afelől, hogy emiatt a lyukak és hiányposztok miatt akár az agyonszidott Juve középpáya is brillírozna.

Szerintem egyébként a nagy klubbok erősebbek, mint bármelyik válogatott. Egyrészt összeszokottabbak, másrészt ha valamelyik posztra éppen nincs alkalmas ember, akkor a következő félévi átigazolási időszakban egyszerűen vesznek egyet (attól most tekintsünk el, hogy sajnos ez a trend lassan válogatott szinten is).

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.01.10. 23:06:18

Jó lesz ez a torna, de ha a legnagyobb bravúrral nyitnak, a legunalmasabb vagy legbotrányosabb meccsel kell, hogy zárjanak. :)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.01.10. 23:26:03

Hatalmas meccs volt. Én nagyon élveztem, de nem mondanám azt hogy egy bl meccs színvonalasabb, csak más amit a pályán művelnek. Úgy érzem idén is meglesz a 3as meccsenkénti gólátlag.

Már annak örültem, hogy nem mali-i válogatottnak ejtette ki a magyar kommentár, mint tette azt két éve :)

Togó nem lépett vissza, csak haza kell utaznia a játékosoknak a 3 napos nemzeti gyászra és a togói sportminiszter megkérte a torna szervezőit, hogy ezért csak az ő kedvükért szervezzék át a menetrendet.

badblood 2010.01.11. 00:36:41

@Lojzi_:
Jajjmááá!! Ők (az afrikaiak) is kifoghatnak egy jó napot, nem?? xD

Lojzi_ 2010.01.11. 09:38:42

@badblood: Jó napot bárki kifoghat.

r_magpie 2010.01.11. 10:21:24

3-0-tól kapcsolódtam be a meccsbe, remekül szórakoztam:) Hasamat fogtam az angolai lazázástól 4-0 után, 4-5 ember próbált még szaladgálni, a többiek nem is tudom, hol voltak. Az utolsó 5 percben ketten lézengtek hátul öt vérszomjas mali támadó ellen, lol. Egyébként a kapusok színvonala garantálja a magas gólátlagot, az angolai kapust máris előterjeszteném Piplica-díjra.

Hartog 2010.01.11. 10:40:51

azért ha Ferguson lenne az angolai kapitány, tutira anyázott volna egy sort a meccs után, hogy miért csak ennyit hosszabbítottak :D

Woland 2010.01.11. 11:11:47

No, ez azert erdekes:

But Togolese officials have also been criticised for arranging to drive through areas where rebels were known to be active.

Africa Nations Cup official Virgilio Santos said all teams had been told explicitly not to travel to the tournament by road.

Alex Vines from the Chatham House think-tank told Reuters news agency that Togo had failed to assess the dangers.

"The signs were all there - the problem with the Togolese was they didn't do a proper risk-assessment," he said.

"It's the one part of Angola that's still dangerous."

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 11:16:41

@Woland: Tényleg az, de akkor vajon miért csinálták, ha tudták, hogy ilyen előfordulhat, legalábbis esély van rá, mert veszélyes környék?

Woland 2010.01.11. 12:11:57

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

az info azt sugallja, hogy a togoiak utazasanak szervezoi nem tajekozodtak vagy nem vettek komolyan a figyelmeztetest. szerintem mindenkepp van rajtuk is felelosseg, ha szoltak az angolaiaknak a tervukrol akkor a ok is kuldhettek volna egy szazadot a buszt kiserni, de fene tudja hogy szoltak-e a nyugat-afrikaiak arrol hogy buszozni fognak. szerintem nem valoszinu hogy szoltak mert akkor az angolaiak szerintem lebeszelik oket rola... az oserdonek az a szelete az orszag utolso veszelyes szeglete, kurva rossz PR Angolanak, szerintem tuti hogy nem engedtek volna Adebayorekat ott buszozni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.11. 15:32:07

Na talán most el tudom küldeni a kommentet.

Szóval én a 92. percre kapcsoltam át a Tenerife-Barcáról, hogy megnézzem a végeredményt. Láttam, hogy 4-2, és hogy ez már lefőtt, úgyhogy mentem is vissza a Kanári-szigetekre.

Nem kis megdöbbenésemre olvastam ma a hírekben, hogy 4-4 lett a végeredmény...

Ez az ANK különben kicsit olyan, mint a portugál bajnokság. Ott is mindenki baromi technikás, meg esik egy csomó gól, meg önfeledt a játék, meg minden, csak valahogy nagyon-nagyon nehéz komolyan venni...

r_magpie 2010.01.11. 15:57:25

malawiék helyében nem lőném be a negyediket, nehogy vérszemet kapjon Algéria

Iustizmord 2010.01.11. 17:09:44

@badblood: úgy is mondhatnánk jóelőre lelőtték a poént.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 17:57:00

Mikor láttam Diakitet a kapuban a burkianiaknál, kicsit meglepődtem. :) Meghni amúgy játszott a délutáni meccsen, és ha ilyen hogy?

progvog 2010.01.11. 18:26:01

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
ő azt hiszem, nem az a diakite, akire te gondolsz
egyébként elképesztően színvonaltalan eddig az elefántcsontpart-burkina meccs

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 18:26:06

@progvog: Persze, nyilvánvalóan nem az, én a francia hátvédre gondoltam, csak mikor meghallottam a nevét, elmosolyodtam. Tényleg nagyon rossz meccs.

progvog 2010.01.11. 18:35:24

a bíró pedig nem normális, azt hiszem, mostmár kijelenthetem

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 18:52:21

Nem gondoltam hogy ez ennyire rossz meccs lesz. Hihetetlen amit művel Elefántcsontpart.

progvog 2010.01.11. 18:59:00

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
ehhez mondjuk kellett egy burkina faso is, jellemző kép; eboué vezeti a labdát, és két védő egy pillanatnyi gondolkodás után elviszi mindkét lábát
de tényleg basszus, 70-30%-os labdabirtoklással, és valami 10-0 körüli kapura lövési átlaggal jöttek le a félidő végén, és utána úgy mentek vissza, mint akinek tökmindegy, mi jön ezután

progvog 2010.01.11. 19:00:36

mondom kapura lövési arány :)

ZenZo 2010.01.11. 19:05:36

Eddig 1 meccset sem láttam sajnos, pedig nagyon nézném. Ellenben eddig számomra csak meglepetés eredmények születtek. 4-4, Alegéria sima veresége és ez a 0-0... ennyire töketlenek voltak az elefántok??

progvog 2010.01.11. 19:10:23

@ZenZo: a második félidőben semmit, de tényleg semmit nem csináltak, a leggyakoribb esemény körülbelül a félpályánál "taktikai" szabálytalanságot elkövető burkina fasoi játékosok, és az elképzelés nélküli 60 méteres elefántcsontparti indítások voltak, amiknek közük nem volt a tudatos passzhoz :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.11. 19:14:53

@progvog: Ez is igaz, annyira nem látszott az elefántokon hogy megfeszülnek.

ZenZo 2010.01.11. 19:24:08

@progvog: no igen, az elefántoknál nagyon hiányzik egy playmaker szerű játékos, vagy legalább valaki, aki összefogja a középpályát és irányít. Ha manapság fel lehetne állni 5 csatárral, végigvernék egész Afrikát oda-vissza.

Asidotus 2010.01.11. 19:54:00

@ZenZo:
5 csatárral tán Európát is végigvernék, nem csak Európát.
Szerintem nem voltak rosszak az elefántcsontpartiak, csak ez volt az a meccs, amikor semmi sem jött össze. Volt mindjárt az elején két, meg nem adott, amúgy teljesen jogos 11-es, ha azok közül csak egyet értékesítenek, más a burkina fasoi leányzó fekvése. Meg, ami helyzetet Bakari Koné kihagyott, az valami hihetetlen. Ennyi ziccerből, még a Nemzet Sanyija is lőtt volna gólt.
Most már retteghetnek az ellenfelek, mert az Elefántok a tornára való összes szerencsétlenkedésüket elsütötték ezen a meccsen.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.01.11. 19:54:33

A második félidőn elálmosodtam, annyira rossz volt.
Az tűnt a legkreatívabb megmozdulásnak, hogy Drogba kihúzódott a szélre és onnan próbált osztogatni, ami mind szép és jó, csak akkor ki fog befejezni?
Többet vártam volna mindkét csapattól, utálom amikor elaltat egy meccs.

progvog 2010.01.11. 20:02:59

@Nűnű: ez mondjuk igaz, ha az elsőt még el is lehetett nézni, a másodiknál nem tudom, mit gondolt a spori

badblood 2010.01.11. 20:40:13

@Artsuhtaraz:
volt köztük pár jó beadás, csak hát igen... Magának Drogbának kellett volna érkeznie a saját beadásaira :))
@Iustizmord: lol állat!! xD

értelmetlen_nevű 2010.01.12. 00:50:49

@Woland: kemény.
egyébként kíváncsi lennék, hogy kivizsgálják-e ezt a meccset is, gondolom jó kis szorzó volt 4-0 után a döntetlenre.

r_magpie 2010.01.12. 10:25:41

a burkinaiaknál a játékosok 80%-ának elképesztő technikai és taktikai hiányosságai vannak. komolyan, ilyen labdakezelést megye I-ben látni

Woland 2010.01.12. 10:51:54

@r_magpie:

az fasza, mert a portugal, francia, nemet, roman, belga, orosz elso es masodosztalyban jatszik a keret nagy resze. a megye I bajnokat kellene inditanunk a BL-ben.

r_magpie 2010.01.12. 11:12:29

@Woland: tudom, én is hitetlenkedtem, de valami elképesztő dolgokat műveltek néha. Nyilván túloztam a megye I-gyel, de ritkán látni olyat, amikor a jobbhátvéd gyerek sípcsontján egymás követő három alkalommal pörgött ki az oldalvonalon túlra a lekezelni kívánt pattogós labda. A fizikumuk viszont elég sok mindent pótolt, az a Dagano gyerek még afrikai viszonylatban is félelmetesen nézet ki.

Bár a jurosport kommentátora minden második játékost Daganónak hívott.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.12. 11:22:37

@r_magpie: Tényleg egészen elképesztő fizikuma volt pár embernek! Egyébiránt én többet nem fogadok ANK-ra, elég volt ez a 3 meccs nekem okulásképpen. :)

zsakfos 2010.01.12. 11:37:16

@r_magpie:
Asszem talán az egyetlen kapuralövésük volt ott a végén, azt is jól eltalálta a srác:)
Biztos másképp alakul a meccs, ha a kettő tiziből legalább az egyiket megkapják és Koné a három ziccerből egyet belő,de nagyon feltűnő volt, hogy az elefántok nem tudtak mit kezdeni egy betömörülő védelemmel. Megint előjött a tipikus afrikai betegség a taktikai érettség hiánya.
Észak-Koreával nagyon meg fognak szenvedni a vb-n, mert ők is ezt a bunker focit fogják játszani, csak sokkal jobban.Az ázsiaiak elleni győzelemre pedig nagy szükségük lesz, ha tovább akarnak jutni. Bár velük játszanak utoljára, lehet addigra a portugálok és a brazilok elleni győzelem után már mindegy lesz nekik:)

BruceWayne 2010.01.13. 21:59:44

@Woland:
forum.fm-view.com/topic/10912-i-admit-it/page__pid__261587__st__0&#entry26158

itt most mi a helyzet pontosan? és nem fake?

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.17. 01:57:33

@Nerazzurri: de, a csákó elnézést kér, csak egy haverjának szánta a viccet, a végén meg az ostoba Sun is megkereste a sztoriért, páran meg gyűjtést akartak neki szervezni.
süti beállítások módosítása