Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Sexy Football vs. The Mean Machine

2009.11.29. 09:30 Vendégszerző

A ma délutáni két városi derbi közül a londoni az, amelyik nem csak a történelme, de a résztvevők aktuális formája alapján is megérdemli a rangadó nevet, illetve azt, hogy külön is foglalkozzunk vele. Így aztán örömmel tesszük közzé az alábbi, az Arsenal-Chelsea találkozót megéneklő vendégposztot. Halljátok hát vadkutya hangját! 

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt bizonyos Luis ült a Kékek padján, s 8 ponttal vezették a bajnokságot a United előtt. Aztán történetesen jött az Arsenal elleni meccs, s Van Persie igen gyors ütemben lezavart duplája okozott komolyabb identitás-zavart Scolarinál. Ami odáig fajult, hogy nem sokáig melegedhetett már a Bridzzsen, januárban el kellett hagynia a fagyos Angliát. Helyére ideiglenesen Hiddink apa került, aki egy gusztustalan módszerekkel elveszített BL elődöntőt, valamint egy jóval fényesebb FA kupát hagyott maga után, meg némi tudást, valljuk be. Idén Ancelotti-tól láthatjuk azt, amiben igen jó, kellően stabil a védelem, viszont – némiképp meglepően – ebben a szezonban eddig a gólokkal sem adósak rajongóknak. Carlo remek alapanyagokból főzhet, tiszta konyha, tiszta placc, meglátjuk mire lesz jó illetve elég a 09/10-es szezonban.

Az Arsenal padján egy ideje egyazon személy ül, a futball-pedagógia megszállotja, minden tizenéves tehetség Messiása, a modern futball egyik atyja, Wenger. 2004 óta jóval több ránc ékesíti már elegáns gall homlokát, ami érthető, a sikerek rendre elmaradoznak az Ékszerdoboz lakóinak. A tűzhöz mindig, majd minden sorozatban közel kerülnek, de átlépni egy ideje nem sikerült. Arséne fáradhatatlanul próbálkozik, oktat, nevel, fejleszt, képvisel, s hát a mondás is úgy tanítja, hogy nincs lehetetlen, csak kellően akarni kell. Ugyan sportolók jönnek-mennek (nem kis haszonkulccsal, ezáltal pörög az üzlet, stadion részlet kipipálva), de az öreg minden évben előhúz valamit. Nem rest minimális szinten újítani az átigazolási politikáján sem, példa erre Arshavin, aki nem volt rossz vétel, ár-érték arányban sem. Wenger knows it.

A két edző utoljára a San Siro-ban futott össze, efelől Ancelottinak lehetnek kellemetlenebb emlékei, az Ágyúsok győzelemmel távoztak a szentélyből, kiejtve az AC Milan-t a BL-ből.

A játékról / játékosokról

A Chelsea-fal. Öt ember (Mourinho’s Magic Five) alkotja a gerincet, jókötésű fehér és fekete férfiak, Cech, Terry, Essien, Lampard, Drogba.

Didier játéka egyelőre kétséges. London északi részén, ezen a napon a szurkolótáborok mindkét felén könnycsepp képződik a szemekben, függetlenül attól, hogy az afrikai totem pályára lép vagy sem. Persze, nem mindegy, ki milyen okból sír...

Évek óta együtt rúgják a bőrt, kőkemény, stabil futball, iszonyú presszúrával és magabiztossággal. Minőségi társakkal és cserékkel kiegészülve esélyesei/várományosai minden kupának, jó pár éve. Ezen szezonban az Ancelotti által a középpályán bevezetett rombusz konstans módon egyenlíti ki a meccseket: a Chelsea nyer - néhány kivételtől eltekintve.

A Wigantől belefért, ők valami konok módon, egyfajta ízetlen tréfát űznek az éppen futó bajnokságból, szeretik a gólokat, noh. BTW, a Chelsea is, s – hogy itt visszacsatoljak a cikk főszereplőjéhez – Drogbával igazából egy valós és komoly probléma van az esetben, hogy ha nem abban a csapatban játszik, amelyiknek Te is szurkolsz: ha pályán van, akkor általában igencsak formában van. Kevés olyan hozzá hasonló felépítésű csatár rohangál a világ pályáin, aki ilyen szinten potenciális veszélyt rejt, már magában a puszta jelenléte a füvön a mindenkori ellenfél kapujára. (Személy szerint nagy rajongója vagyok a játékának, ezt értelemszerűen nem akkor szoktam fennhangon hirdetni, mikor épp ellenünk…de nem is ide tartozik.)

Az Arsenal képviseli a sexy game-et, melyben jó ideje abszolút jelentőséggel bír a jelenlegi kapitány, az ész és a motor, Cesc Fabregas mindenkori formája (több forrásból megerősített tény, hogy a mostani remek formája egyik legjobb barátjának, Tomás Rosicky visszatérésének köszönhető). Arséne’s Army = gyors játék, rövid, lágy, pontos passzok, folyamatos helyezkedés és alakzatváltás, látványos, okos futball. Nem túlzás kijelenteni, hogy az Arsenal a modern kori futball, mint intézmény, s mint iparág legjelesebb képviselője, az edzővel az élen. Ami az Ágyúsok egyik rákfenéje is. Túljátszott helyzetek, kevés kinti lövés, rossz helyzetkihasználás. Társul mindezek mellé folyamatos adás-vétel, nevelés, felhozatal, beillesztés, rotáció - egyfajta képességekből / tehetségekből / lehetőségekből álló, ámbár kétélű bőség. A történések ellenére – nagymértékben a katalán játékmesternek köszönhetően – minden évben ott vannak a legjobb 4-ben, szinte mindenhol. 2009 második felében eddig nagyon jól teljesít a Gunners alakulat, eltekintve attól, hogy képesek megverni önmagukat is, mint tették azt a MU ellen. Az idei 4-3-3-as felállás mindenképpen jót tett a sexy game eszményének, ennek olykor szemkápráztató játék, rengeteg gól, s főként rengeteg gólszerző az eredménye, nem várt sorból is.

S ha már itt tartunk: a rettegett Didier igencsak szereti ám az Arsenal kapuját. A piros-fehérek elleni utóbbi 8 meccséből 8-szor volt eredményes. S jelenleg az Ágyúsok kezdője olyan, mint a boci-boci tarka, se füle se farka, magyarul vérzik minkét végén. RVP ebben a szezonban már nem valószínű, hogy fellelhető lesz futballstadionokban, s Clichy után Gibbs is lesérült, vélhetően a kölyök Traoré-n van a sor, hogy minőségében pótolja a hiányzókat Thomas „Shoot!” Vermaelen és William Gallas oldalán. A tét miatt azonban könnyen meglehet, hogy Wenger egy öregebb korosztálynak szavaz bizalmat, s jöhet Senderos, vagy Silvestre. (jelenleg egyik sem tűnik túlzottan jó megoldásnak)

A Kékek részéről Ballack mellett Lampard (állítólag – forrás: chelseafc.hu) újra játékra alkalmas, így Essien visszaállhat a helyére, akivel majd Songnak kell felvennie a korántsem könnyű versenyt/harcot. Mindkét úriember a déli államokat képviseli, megtermett, szívós sportemberek, fáradhatatlan elánnal és akarással. Mindkettőjükről elmondható, hogy nélkülük nem létezik a csapatuk. A Chelsea védelme masszív, ezt nem kell tovább ragozni, de nem törhetetlen, s ezt tudják az Arsenal játékosai is.

Szóval a középpálya és a védelem mindkét oldalon erősnek tűnik, ma délután inkább a gólok lesznek a kérdéses pontok, annak ellenére, hogy idáig harminc felett rúgott mindkét csapat. Ha Drogba pályára lép, akkor az elmúlt évek azt mondatják velem: lesz gól a Kékek részéről. Persze, az északiaknak azért nem árt odafigyelni Nicholas „Voyager” Anelkára is, hiszen minőségi Ágyús nevelés, de nem életveszély. Ahogy Terryéknek sem az Arsenal támadószekciójára (jelenleg lehetetlen megjósolni, hogy kit hívhatunk majd csatárnak a meccsen), a Fabregas, Nasri, Rosicky, Arshavin felépítés a látottak alapján eléggé gólerősnek mondható. Ehhez talán még csatlakozik Walcott és Eduardo is, bár előbbi sokáig volt sérült, utóbbi pedig még tovább és azóta nem nagyon találja régi önmagát. Gamekiller Bendtner szintén sérült, holott ezen a meccsen elkélne egy magas ember Terry mellé, bármennyire is képes elesni a saját lábában.

Mindenesetre ma érdekes lesz figyelemmel követni, hogy sikerül-e Arséne fiainak úgymond kikockázni Carlo majdnem tökéletes védelmének gyenge pontjait. Kemény küzdelem lesz, ahogy azt kell, ahogy azt illik.

Abba már nem mennék bele, hogy ki és mit játszott ezelőtt, vagy a rangadókon ésatöbbi. Mindez ma elenyésző jelentőséggel bír. Nagy és fontos mérkőzés lesz, rengeteg kérdést vet fel, igazi londoni derby, az El Clasicót hagyjuk meg a puhányoknak, that’s the name of the game…

Tipp: 2-1, de ezt csak a szívem mondatja velem.

527 komment

Címkék: angol beharangozó premier league

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr671559726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.29. 09:48:21

remek poszt, vadkutya, köszi!

nyerjünk!

GOOOOOOOOOOOOOOO GUNNNNNNNNERS!!!!!!

halihalo 2009.11.29. 10:07:50

@imici77: Én is ezt mondom! Jó írás elsőre, és: Nyerünk! :))

horas 2009.11.29. 10:22:22

Sztem a Chelsea különösebb megeröltetés nélkül behúzza...

vadkutya 2009.11.29. 10:50:47

@imici77: @halihalo: Köszi srácok. :)

Amúgy a "dulakodós" kép beszédes a ma meccs szempontjából: érdemes megfigyelni,h a 4 Chelsea játékosból mind a 4 a mai napig kéken virít, miközben Ágyús oldalról a 4-ből már csak 1.

Sztem ez a kulcsfontosságú kérdés egy Arsenal - Chelsea-n. Noh, meg a Drogba factor... :)

Strigo 2009.11.29. 11:26:30

x lesz ez, ágyús töketlenkedéssel, és beszenvedett cselszki góllal.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.29. 11:42:55

Ha Drogba játszik, végünk. Ha Gallas nem játszik, végünk. Ha Silvestre játszik, végünk.

Szerintem most semmi nem szól mellettünk.

Go Gunners!

Asidotus 2009.11.29. 11:44:26

Ha már tipp:
gyors Arsenal gól, majd a beinduló Chelsea - henger 2:1-re nyer. Lesz kiállítás az Arsenaltól, és lehet, hogy a Chelsea-től is (legalábbis, lesz olyan, akit ki kellene).
Ha X, akkor abban Sir Alex keze is benne lesz a bírók révén.

Viszlat 2009.11.29. 12:05:32

Arsenal fan-hoz képest elég jól sikerült objektívnek maradni. :) "Sajnos" azonban nagy meglepetés lenne az Arsenal győzelem...

(Ha már felemlegetted a BL elődöntőt kék oldalról, illett volna azt is beismerni, hogy a másik ágon az Ágyúsok nagyjából semmilyen focit nem mutattak és zúgtak ki.:) De ezt csak úgy szurkaként... )

dust12 2009.11.29. 12:06:10

Nagyon jó poszt!
Szerintem a Chelsea szerez vezetést, még az első félidőben, a vége pedig valahogy 2-2 lesz :) (bár egy 2-1-nek pl jobban örülnék)

Ágyúsfiú 2009.11.29. 12:07:19

remélem jól elpicsázzuk a kékeket..:)

badblood 2009.11.29. 12:15:32

"az El Clasicót hagyjuk meg a puhányoknak, that’s the name of the game…"

tegnap olvastam valahol egy cikket, miszerint: Egész európa az el classicóra figyel. - Az első gondolatom az volt, hogy hát én k.rvára nem b+!! xD (szerintem simán a barca nyeri)

Viszont a "Main Event" szerintem megjósolhatatlan. Ez tipikusan azon meccsek egyike lesz, ahol nem a jobb csapat fog nyerni (ha egyáltalán!!), hanem a szerencsésebbik...

Ja, jó a szösszenet Vadkutya kollega, gratula, vétó visszavonva :))

vadkutya 2009.11.29. 12:16:25

@Viszlat: Valóban így volt, a tavalyi szezon nem kerül ki a vitrinbe.

Csak úgy szurkaként: rajongói szemszögből vhol még mindig jobb az elődöntőben kiesni, nulla játékkal, mint ugyanezt tenni a döntőben... ;)

vadkutya 2009.11.29. 12:18:12

@badblood: Látom, azért csak sikerült végigolvasnod a "könyvet"... :D

badblood 2009.11.29. 12:20:03

@vadkutya:
Igyekeztem minél többet beleolvasni... xD

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.29. 12:20:21

@vadkutya: a tavalyi év eredményes év volt szerintem, a vitrinben a helye!

a tehenesek elleni bl elődöntő sötét fellegeket rajzolt a év tengerkék egére a bárányfelhők közé...

vadkutya 2009.11.29. 12:26:40

@badblood: Naneee... XD

@imici77: Hátööö... Azért az nem akkora eredmény,h nagy nehezen odaértünk a 4. helyre. Ehhez persze kellett az a győzelmi széria, ami inkább csillogóbb...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.29. 12:30:10

@vadkutya: +BL elődöntő+FA kupa elődöntő+Ade eladása a nyáron... mi kell még? :) +fiatalok...

nem szeretem amikor csak kupáról beszélnek az emberek a sikeres szezont említve...

nah, este találkozunk, szewasztok...

Viszlat 2009.11.29. 12:32:39

@vadkutya: :D

Teljesen igazad van, azóta is elkap az ideg ha arra a meccsre gondolok...

Viszlat 2009.11.29. 12:33:27

@imici77: ez most kicsit olyan Rafásra sikeredett. :)) Jó szurkolást!

Slice 2009.11.29. 13:28:20

Jó kis poszt lett, grat hozzá.
Az idei rangadókat amik a Big4 tagjai között zajlottak ha jól tudom kivétel nélkül a hazai gárda lenne.Ebből kiindulva talán a Chelsea győzelem lenne a meglepetés, viszont a formát nézve már nem egészen.Szerintem nem kell ennyire félteni/leírni az Arsenalt a mai meccsel kapcsolatosan, mert általában odateszik magukat a rangadókon. Az én tippem egy Arsenal által irányított, viszont ezzel a lendülettel el az ágyúsok részéről elbalfaszkodott meccs.(Lásd:MU-Arsenal). 1-1-re számítok vagy egy nagyon szűkös 1-2-re.

halihalo 2009.11.29. 13:59:27

A lehetséges kezdők:
Cech, Ivanovic, Terry, Carvalho, A.Cole, Essien, Lampard, Ballack, J.Cole, Anelka and Drogba.

Almunia, Sagna, Vermaelen, Gallas, Traore, Fabregas, Song, Nasri, Walcott, Eduardo, Arshavin.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.11.29. 14:25:07

Hol is adják a meccset? Nem találom. :(

halihalo 2009.11.29. 14:35:59

A Digin meg most kezdődött az Everton-Pool

Slice 2009.11.29. 14:45:10

@hererál: nm:)
Érdekes meccs lesz ez az Everton-'Pool is így, egy korai vendég vezetéssel.

ZenZo 2009.11.29. 15:07:06

Én is azt mondom, korrekt cikk, bár a tavalyi RvP dupla azóta is nagyon fájó pont, már csak mert ugye kábé méteres lesről született az első... más kérdés, hogy úgy lett 1-2, hogy a Chelsea 1 gólt sem lőtt :)

A Voyager meg külön tetszett :) (megjegyzem Anelka nevében nincs 'h', francia, tehát Nicolas, a ch a franciában 's'-nek felel meg)

vadkutya 2009.11.29. 15:09:10

@Slice: Sztem nem lesz itt semmilyen balfaszkodás ma, a Kékek ellen azért nem olyan rossz a mérlegünk, nem mintha ez ma számítana. Oda fogják tenni magukat a srácok, ahogy a MU ellen is, Diaby már más tészta. Aki remélhetőleg nem lesz ma pályán, a Chelsea védelme ellen nem túl sok esélye lesz a cselezgetéseinek. Ahogy nagyon senki ellen sem szokott...

Gyors játék kell, pont amihez értünk, a Chelsea sztem ezzel fogható meg.

ZenZo 2009.11.29. 15:10:34

Ja, és remélem Wenger knows, s Senderoshoz nyúl, akinek amúgy is rémálmai vannak Drogba miatt, s engedtessék meg nekem, hogy az nst.doc-ból ideidézzem az egyik klasszikust:

"...Philippe Senderos, aki minden bizonnyal évek óta túszként tartja fogva Wenger lányát..."

Slice 2009.11.29. 15:12:47

@vadkutya: A balfaszkodást arra értettem, hogy a helyzeteink meglesznek, és azokat fogjuk rendre elcseszni.

vadkutya 2009.11.29. 15:15:49

@ZenZo: Eszküzé moá. :)

Senderos nem kéne, annak ellenére sem,h vélhetőleg nem ő az egyetlen, aki Drogba láttán inkább bebújna a szobájának legsötétebb sarkába, nézni egy pontot a falon.

Ha ma is úgy alakul,h 2 után rúgunk egyet az ellenfélnek is, ám legyen, de ott álljunk meg... :)

capor_ 2009.11.29. 15:37:56

Nyer a chelsea és wenger nyilatkozata a 90 perc után a szokásos lesz: " a bírók ellenünk fujtak, ellopták a meccset stbstb"

Slice 2009.11.29. 15:40:23

@capor_: Az a helyzet, hogy te Wengert kevered Fergusonnal, de nagyon durván.

capor_ 2009.11.29. 15:44:18

@Slice:

Nem, Wenger annyival jobb, hogy ő csak az ilyen rangadók után jön elő ezzel..

Slice 2009.11.29. 15:48:30

@capor_: Az, hogy szokásos azért nem gyenge ferdítés. A szokásos az lenne, ha majdnem minden meccs után ezt nyilatkozná. Előfordult, hogy a bírót hibáztatta, de az megint hülyeség, hogy minden rangadó után. Viszont, ha igaza van akkor miért ne mondja azt hogy a bíró 1 faszfej? Ok nélkül nem szokott ilyeneket állítani.

flea 2009.11.29. 16:12:56

Szerintem ez remek poszt, én csak azt fájlalom, hogy Wenger mester láthatólag még mindig nem érdemelte ki, hogy helyesen írja a nevét egy állítólagos Arsenal-fan. (Tudom, é van a magyar billentyűzeten, az è-ért meg kicsit küzdeni kell, de belátjuk, hogy ez pont olyan szánalmas mentegetőzés, mint mikor Puskást írják Puskasnak tőlünk nyugatabbra...)

flea 2009.11.29. 16:13:30

@flea: és igen, az, hogy csak ebbe tudok belekötni, az tényleg azt jelzi, hogy a poszt amúgy teljesen rendben van. Vagy ezt már mondtam?

Woland 2009.11.29. 16:24:00

@vadkutya:

jo iras szerintem is, persze a gunarokrol szolo mondatok elegge csopogosre sikeredtek, dehat ez elvarhato volt. ;)

egyebkent Thomas "Shoot!" Vermaelen szerzett mar labbal golt? nekem csak fejesek ugranak be... bar lehet hogy labbal is kotort mar.

a 'sexy football kepviseloje' elol lemaradt egy "atmenetileg" vagy egy "jelenleg" - tradicionalisan a gunarok azt kepviselik ami faj a szemnek. ja, es
hogyhogy nem a gunar-korokben elterjedt kifejezest, a "Cescy football"-t hasznalod az Arse stilusanak leirasahoz? : )

no, mindegy, hajra mindenki. X2 jol jonne, bar vegulis targyilagosan nekunk tok mindegy mi lesz.

Slice 2009.11.29. 16:27:10

@Woland: Vermaelen 2 elég nagy gólt is "kotort" már a szezonban.Pontosan nem emlékszem, hogy ki ellen lőtte, de igen szép gól volt mind a kettő.

Ágyúsfiú 2009.11.29. 16:29:54

@Woland: vert egy akkora gólt ballal a 16os vonaláról kapásból h. öröm volt nézni. :)

Woland 2009.11.29. 16:37:14

@Slice: @Ágyúsfiú:

koszi, kerdes megvalaszolva : )

badblood 2009.11.29. 16:58:14

No.. :))

Drukkoljunk a sporinak is, ne ő legyen a főszereplő... .))

ZenZo 2009.11.29. 17:00:38

Wenger már ki sem mert jönni :)

Matteo_B 2009.11.29. 17:21:33

1 véleményes helyzet már volt is...

toerix_ (törölt) 2009.11.29. 17:22:26

sztem is inkább tizi volt, mint sem :S

montipájton 2009.11.29. 17:29:00

Nagyon jó a beharangozó.
Szerintem is két igen markáns arculatú cspatról van szó, csak röhögök az olyan véleményeken, hogy a Chelsea "semmilyen" vagy "szürke". Az Arsenal meg Arsenal, volt már ilyen is, olyan is, de hogy ne lett volna arca, olyan sose.

Kíváncsi vagyok. A hazai pálya dönthet talán, bár abban is egyetértek a szerzővel, hogy a világ legjobb csatára nem a hazaiaknál játszik. Drogba, mint A csatár = MENŐ. )))

Slice 2009.11.29. 17:37:21

Számomra kissé hihetetlen, hogy Denilson milyen nagy 0 ma is, és még örül is neki.

reader613 2009.11.29. 17:39:39

denilson név nem jó ómen a fociban, hosszú távon.

ZenZo 2009.11.29. 17:39:51

hagyjuk már, f*szom a sok ilyen szar ítéletbe, a tizit nem fújjuk be, de ez meg sárga... elmentek már a f.....

Slice 2009.11.29. 17:41:54

@ZenZo: Ha Traore megmozdulása sárga volt, akkor Drogbáé simán. Sőt labda sehol nem volt amikor Drogba rárontott a belgára.

ZenZo 2009.11.29. 17:44:01

huhhuhúú mi gól vazze. Ez a szezon találata... kapásból, a pipába :)

Slice 2009.11.29. 17:44:39

Ez az Arsenal támadó szekció nem fog ma 2 gólt lőni az hótziher..

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 17:44:41

"Same old story: Arsenal played the game, Chelsea got the goal." Mennyire igaza van.

Mr. Acid 2009.11.29. 17:45:12

@ZenZo: Max. a Chelseanél. Beletette a lábát egy beadásba, ennyi.

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 17:45:32

@ZenZo: térddel belekapott, és oda pattant. Nem szándékosan lőtte arra.

Slice 2009.11.29. 17:45:55

Ez vicc. Ekkora sittes gólt.

danesdzsu2 2009.11.29. 17:46:40

Vermaelen gyorsan tanul:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.29. 17:47:31

ez elment, ahogy a szezon is... picsába

rokamoka33 2009.11.29. 17:47:51

uhh Vermaelen, ez jól esett:)))

Mr. Acid 2009.11.29. 17:48:01

@dickinson: Na, most Vermaelen megmutatta, hogy hogyan lőtte Drogba... :(

Matteo_B 2009.11.29. 17:49:15

Szegény Vermaelen...sajnálom.Szerintem így se lesz rossz második félidő.

Slice 2009.11.29. 17:49:21

Nemhogy a 0-2 nem reális de a 0-1 is nehezen lenne elfogadható egyelőre. Ehhez képest örülhetünk ha a Chelsea nem szed szét minket a 2. félidőben. Ha Denilsonoktól várjuk a kreatív támadójátékot sok más vége nem lehet a dolognak, mint ez.

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 17:49:49

@Mr. Acid: ez volt tavaly az 1-4-es meccsen is. A Chelsea simán kaphatott volna egy ötöst (ma még nem volt ugyan sok helyzetünk), nem szólhattak volna, de szerencséjük volt.

halihalo 2009.11.29. 17:50:29

@Mr. Acid: A foci lényege, hogy lábbal jó helyre kell küldeni a labdát... :))

ZenZo 2009.11.29. 17:50:37

@Slice: az sem volt sárga, ez tény. Ettől a bíró még hülye, sőt.

Slice 2009.11.29. 17:51:50

@ZenZo: Egy bírót mutass angliában aki nem hülye.:)

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 17:51:58

@Slice: még mennyi sztereotíp faszságot várhatunk ma tőled?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.29. 17:52:11

kár volt piszkálni Cole-t a közönség részéről. mérgében rendesen ad be.

ZenZo 2009.11.29. 17:53:27

@dickinson: jajj, savanyú mi? Ne kelljen már egy 4-1-es idegenbeli győzelmet mákra fogni. Jó meccs volt, tény, s volt egy jó 20 perce az Arsenalnak is, de nemá... ;)

d3vnull 2009.11.29. 17:53:46

Tök ugyanaz, tök ugyanoda csak más a gólszerző, kitűnő. Természetesen elmaradt egy tizi is, de nem hiszem, hogy egy kék már ezen meglepődik...

Mr. Acid 2009.11.29. 17:54:03

@halihalo: Csak arra a hsz.-re reagáltam, miszerint Drogba pöckölése a szezon gólja.

danesdzsu2 2009.11.29. 17:54:51

Ja és a poszthoz: Sexy Football??? A pedofíliát büntetik, héé....

;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.29. 17:56:54

@d3vnull: igaz, tizi volt.

amúgy amikor arsha lökését lefújták, akkor visszakaptátok, mert az nem volt lökés...

halihalo 2009.11.29. 17:57:44

@Mr. Acid: Szerintem ilyen talajon ezt így kevesen tudják a világon.

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 17:57:47

@ZenZo: hagyjál már... egy-két szerencsétlen kontragólt bekotort a Chelsea, a labdát csak szagolták (vagy hátul tartogatták a vezetés tudatában).

santinocorleone 2009.11.29. 17:58:05

"egyebkent Thomas "Shoot!" Vermaelen szerzett mar labbal golt? nekem csak fejesek ugranak be... bar lehet hogy labbal is kotort mar."

Most már biztos :) És rögtön ilyen szépet...

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 17:59:36

@santinocorleone: hülyegyerek, te sem nézel a rangadókon kívül PL-t? Két olyan gólt LŐTT, hogy Essien is megirigyelné.

nadivereb 2009.11.29. 18:00:38

@dickinson: Ne szórakozz már. Oké, hogy elfogult vagy, de azért nem kéne ekkora ordenáré baromságokat mondani.

Mr. Acid 2009.11.29. 18:00:55

@halihalo: Akkor két "szezon gólja" van, mert Vermaelen is pont úgy, pont oda rúgta.

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:01:35

@Slice: Denílsont akkor is felhozod példának, ha éppen otthon teát eszik keksszel. Mellesleg két rossz passzon kívül ma mit csinált rosszul?

santinocorleone 2009.11.29. 18:01:46

@dickinson: hülyegyerek, te sem tudsz olvasni? Az idézőjel...

Mourinho már nem a király 2009.11.29. 18:03:35

Nem kell átmenni NSO szintre.
Eredményesebb a Chelsea, hiába van többet a labda az Arsenalnál ha nem tudnak mit csinálni vele.

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:03:43

@santinocorleone: hülyegyerek, tudom, hogy Woland írta azt, csak ha te ezt gúnyosan szépnek nevezed a másik kettő mellett, akkor bajok lehetnek

Slice 2009.11.29. 18:04:06

@dickinson: Denilsont a szezonban most először hoztam fel példának, úgyhogy nem igazán értem mi a gondod.. másrészt meg miért szerinted olyan kreatív a srác? a 2 rossz passzán kívül pedig csinált még 2 rossz passzot minimum, és azért csak 4 a rossz passzok száma nála jelenleg, mert hozzávetőlegesen ennyiszer ért labdába. Elhiszem, hogy bassza a csőröd, hogy 0-2 az állás, én sem örülök neki, de észre is kéne venni a hibákat amiket elkövetünk.

undertow 2009.11.29. 18:06:44

@dickinson:
igen, ha nincs az a 4 gól akkor simán nyertek

ZenZo 2009.11.29. 18:06:52

Mivel Songot lecserélték, már most idecitálom, külön figyeltem, s tényleg, készséggel elismerem, jó kis játékossá fejlődött, már persze amennyit ebből meg lehet állapítani egy félidő alapján. De sok labda megy át rajta, jól tartja a játékszert, szóval részemről ok, nem kutyaütő, mint eddig tartottam róla.

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:07:01

pardon, ezentúl visszafogom magam.

santinocorleone 2009.11.29. 18:07:52

@dickinson: jól van, látom volt időd visszanézni :) Gúnyolódni tudtommal nem tilos :) A másik két gólja nem igazán érdekel, ez viszont igen. Asszem ehhez is jogom van...

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:08:38

@Slice: nem dicsértem, inkább őt kellett volna levinni, de szerintem nem rajta megy el a dolog ma.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.29. 18:09:02

ezek után sztem a bíróra nem lehet szavuk a kékeknek...

ZenZo 2009.11.29. 18:09:08

jujj ez mi volt...

Slice 2009.11.29. 18:09:53

@dickinson: Támadójáték az 1. félidőbe nemvolt, hiába birtkoltuk a labdát, ez elsősorban a kp-k feladata lenne, hogy szervezzen. Songtól ez nem várható el, középen Denilson játszik az ő dolga lenne ez legfőképpen nasri és fabregas mellett, szerintem.

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:09:55

@santinocorleone: nem visszanéztem, másrészt nem szeretem, ha jogtalanul gúnyolódik valaki a jobban játszó csapaton.

Na ez meg gól volt, a védő ütötte ki Cech kezéből a labdát.

santinocorleone 2009.11.29. 18:10:55

@dickinson: ez utóbbit készséggel el kell ismernem.

ZenZo 2009.11.29. 18:11:40

@imici77: miért, tán mert vitatható esetben vitatható ítéletet hozott? Vagy mert ettől már jól vezeti a meccset? :)

danesdzsu2 2009.11.29. 18:12:53

Kikockáztam, a labdát rúgta meg, a kapust nem. Cech pedig _szerintem_ nem birtokolta a labdát. De ezt legfeljebb videobíró ítélheti meg biztosan, szvsz.

ZenZo 2009.11.29. 18:14:39

@danesdzsu2: arról nem is beszélve, hogy ha nem rúg bele a kapusba, akkor is minimum magas láb és veszélyes játék...

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:17:31

Elegem van, hogy az angol kommentátoroknak luxus megtanulni a nevek kiejtését. Calivalio...

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:20:20

Ivanovic akárhányszor elesik, befújják neki...

ZenZo 2009.11.29. 18:21:09

@dickinson: én már észre sem veszem, a magyaroknál sok rosszabb úgy sincs (Ánnnyelká...), de a múltkor volt szerencsém egy cseh vagy szlovák streamet nézni, hát az valami hatalmas :)
Didiérá Drogbu LOL

közben újra idióta bírói ítélet, ezt simán engedhette volna tovább (les)

Leito 2009.11.29. 18:21:09

na most akkor jó ítélet vagy sem?:P

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:22:51

@ZenZo: utóbbi sztem azért lehet, mert néha ragozzák a neveket szlávéknál

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:23:29

Undorító egy ember ez az Anelka. Szögletre játszani nagy dicsőség!

undertow 2009.11.29. 18:23:44

@ZenZo:
szerintem szabályos gól volt. ezzel mindkét oldalnak tévedett kapitálisat, remélem ezzel végzett is mára a jv...

Leito 2009.11.29. 18:24:00

sztem 5 és felesen belül veszélyes játék ergo helyes ítélet...

ZenZo 2009.11.29. 18:24:01

Huh, Almunia mit szedett ki... :)

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:25:12

@Leito: nagyon veszélyesen állt Eduardo! Elképesztő! Egy szimpla állásba mennyi veszélyt visz bele!

közlekedési bűnöző (törölt) 2009.11.29. 18:25:56

Melyik TV adja a meccseket és mikor?

ZenZo 2009.11.29. 18:26:50

Hozzáteszem ha az ágyúsok nem csak és kizárólag 6 méteren belülről akarnának gólt lőni, hanem teszem azt akár 7-10-ről is, már nagy bajban lennénk...

Leito 2009.11.29. 18:27:39

25 perccel a vége előtt csere nélkül? minimum kockázatos... bár az Arse másban nem igen bízhat...

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:28:51

Az viszont tökmindegy, hogy a Chelsea szélsővédői kit löknek fel.

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:29:28

És miért Walcott, miért nem Eboué? Már tavaly is sokszor kérdeztem.

undertow 2009.11.29. 18:29:41

@ZenZo:
na igen, az arse passzolj-passzolj-passzolj-passzolj-passzolj-passzolj-passzolj-veszítsd el a birtoklást játékstílusa jóbarátunk :)

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:30:44

Ez már egyszerűen felháborító. Végre az a majom Mikel is besárgul. (NEM azért majom, mert fekete, hanem mert egy majom, oké?)

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:33:00

Jólvan, Drogba elkezdett ugrálni.

paralelokocka 2009.11.29. 18:33:19

lol mekkorát pattant a védő Drogba-ról, óriási jelenet volt

ZenZo 2009.11.29. 18:33:27

akkor ez megint mi volt? Drogba ilyen lökésért pirosat kap, Traore meg puszit???

Leito 2009.11.29. 18:33:31

na charly ad esélyt... PF???

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:34:22

@ZenZo: fújt valamit a bíró, vagy csak a szád jár?

Lezuzius 2009.11.29. 18:35:52

Ivanocics is reg sargat kellett volna kapjon.

ZenZo 2009.11.29. 18:36:28

@imici77: ez a bíró egy hülye... mikel a szabálytalan, és akkor most a sípszó előtti elrúgásért jár sárga vagy sem?

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:36:31

Na most a másik irányba volt hülye a bíró...

danesdzsu2 2009.11.29. 18:36:36

@dickinson: Nyugi.:)

Elrúgta a labdát, Cech mellmagasságából.

Vela meg feldobta magát. (Talán egy hangyányi kézimunka volt, de ezt Angliában sose fogják lefújni.)

Mr. Acid 2009.11.29. 18:36:37

Szerintem is ki kellett volna állítani Mikelt.

ZenZo 2009.11.29. 18:37:12

@dickinson: te komolyan gondolod ezt? Kemény....

Leito 2009.11.29. 18:38:13

@dickinson:
újranéztem, nálad a pont, ilyet Angliában szinte soha nem fújnak le. szinte... most mégis. jogos a reklamálás ágyús részről. de ahogy undertow is írja egál a pöcs ítéletekben.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.29. 18:38:39

jobb a cselszkij, a bíró minősíthetetlen...

értelmetlen_nevű 2009.11.29. 18:39:48

@dickinson: keményebb vagy mint Bruce Dickinson :)

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:39:59

@ZenZo: Igen. Mikel rendkívül alattomos játékos, a labdát a legritkább esetben nézi. Most passzív játék jogcímén kellett volna megkapnia a második sárgáját.

Lezuzius 2009.11.29. 18:40:30

hulye Chelsea driodok, ezek ellen 8-9 Vieraval kene jatszani, azokaz rugdossak fel es lokdosodjenek.

Viszlat 2009.11.29. 18:41:55

A bíró tökhülye, az Arsenal impotens, a Chelsea meg sajnos különösebb erőlködés nélkül, megérdemelten hozza ezt a meccset is. Ejejj...

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:42:34

@Viszlat: A megérdemelten szót leszámítva egyetértek :)

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:44:16

Beszarok. BÁRMI szabálytalan, ami nem tetszik Cole-nak vagy Ivanovicnak???

Pivoblog · http://pivo.blog.hu/ 2009.11.29. 18:47:14

mákparádé chelsea, mint mindig

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:47:39

Szép volt, sajnos. Persze nekünk nem fújták (volna) be, ennyi a különbség.

badblood 2009.11.29. 18:48:10

Idáig érezni Dickinson kommentjeiből az értelmetlen, elvakult gyűlölettel vegyes elkeseredettséget

Közben három ide... :))

További szép/jó estét :))

danesdzsu2 2009.11.29. 18:48:59

Na, lehet átkapcsolni az igazi meccsre:)

badblood 2009.11.29. 18:49:26

@badblood:
és én balga nagybetűvel írtam ilyen "ember" nicknevét... :((

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:49:38

Ha lenne egy dolog, amit betilthatnék, azok a kamubarátságos-meccsek lennének. Semmire sem jók, csak a csapatösszhang szétzilálására és sérülések összeszedésére. A sérülést okozó játékossal pedig kegyetlen pénzeket fizettetnék.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.29. 18:51:10

ps: vmelyik cselszkis szurker itt írta, h rvp sérülése azért jó, mert így kiegyenlítődik az egész...

köszönjük, kiegyenlítődtek.

d3vnull 2009.11.29. 18:52:08

Dickinson, hogy te mekkora barom vagy, lol :)
3-0 ide, köszöntük, RvP sérülése lehet hogy a szezonotokba került, nem irigyellek titeket.

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:53:13

@d3vnull: Most melyik hozzászólásomra írtad?

Ágyúsfiú 2009.11.29. 18:53:24

nemszeretem ezt mondani...de a bírón sajnos sok múlt. a csatárok gólképtelensége látszik,a középpályásokat pedig lefogták a kilépő védők..persie, clichy hiánya nagyon érezhető, a chelsea pedig teljesen megölte a játékot. drogba pedig eldöntött egy ilyen meccset..ahogy szokott..
messze még a vége.

d3vnull 2009.11.29. 18:54:57

@dickinson: végigolvastam a topicot és ez a kép alakult ki bennem rólad sajnos. Viszont további jó posztolgatást, nekem rohannom kell, 3-0, sziasztok.

paralelokocka 2009.11.29. 18:55:12

jövő héten a City-Chelsea meccsre kíváncsi leszek, olyan érzésem van az szorosabb lesz, City miatt vélhetően döntetlen gyanús:D
van-e annyira erős a Chesea, hogy a City döntetlen szériáját megszakítsa ?:D

na de addig egy jó kis EL Classico...

jó meccs volt ez is, csak mikor látszott, hogy az Arsenal már nem tud visszajönni, elég egysíkú volt

horas 2009.11.29. 18:56:11

Na Spangol,ki a hülye?

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2009.11.29. 18:56:43

@d3vnull: Én is sajnálom. Meccs esetén nem tudom türtőztetni magam, ezen javítanom kéne.

montipájton 2009.11.29. 18:58:22

Férfiak vs Kisfiúk 2 ? ))

Ágyúsfiú 2009.11.29. 18:58:47

@imici77: majd az Afrika kupa alatt talán kijelenthetjük h. kiegyenlítődtek..persze ha addigra mindenki felépül tőlünk..

Hattory Hanzo 2009.11.29. 18:59:52

OFF

FIFA által szervezett versenysorozaton többet inkább ne tegyék ki a "Fair Play" feliratú kis táblákat, mert röhejes innentől fogva:

"Thierry Henrynak nem volt kötelessége, hogy szóljon a bírónak, hogy kezezett az írek elleni világbajnoki pótselejtezőn - nyilatkozta Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke a L'Equipe című lap vasárnapi számának."

ON

ZenZo 2009.11.29. 19:02:31

Na úgy látszik normális bírót nem sikerült találni, ezt nem hiszem el, de mégis ez van.

Az Arsenal jó volt, s ismétlem, ha messzebbről is hajlandók lőni, sokkal szorosabb lett volna, mert talán gólokat is lőnek. Nagyon hiányzott egy befejező ember, de ez van.

Szerintem a meccs egyébként jó volt, a bíráskodás tűrhetetlen. Mind1, a győzelemnek örülök :)

Slice 2009.11.29. 19:02:43

Sok újat szerintem senkinek nem mutatott ez a meccs, a régi tényekben viszont engem megerősítettek. Gondolok itt arra, hogy sajnos még mindig kevesek vagyunk a Chelseahez és úgy általában a bajnoki címhez, a másik pedig, hogy Mikel egy irdatlan nagy paraszt akinek a játékintelligenciája 0, ellenben a pofája hatalmas.

Strigo 2009.11.29. 19:08:21

Ágyús drukkerektől kérdezném, 1-10-es skálán hányasra értékelnék Denilson mai teljesítményét? Valamint, hogy velem ellentétben látták-e már őt jól játszani.

halihalo 2009.11.29. 19:09:30

Nem jogtalanul féltek Drogbától. két gól, és a harmadik is az övé lett volna, ha nem előzi meg Vermaaeen. Egyébként meg tényleg eléggé egysíkú volt. Az Arse jött előre ész és különösebb veszély nélkül. Az az érzésem, ha ha az utolsó 20 percben komolyan veszi a Chelsea, akkor még lehetett volna 5 is.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.11.29. 19:13:25

Gratulálok a Chelseanek, ismét bebizonyították, hogy aki pl-t akar nyerni annak őket kell legyőznie. És nem úgy tűnik, hogy ez bárkinek is sikerülne - bár tény, tavaly ilyenkor majd ugynennyivel vezettek.

Nekünk meg továbbra is a régi nóta. Jó, jó, de még nem elég jó. Mást nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki.

horas 2009.11.29. 19:17:45

@Strigo a divatdrukker: Egész egyszerűen én sem értem,hogy ő vele mit akar Wenger,szerelni nem tud,ütközni az alkatából adódóan ismét nem,cselezni sem,lőni se,5méternél nagyobb távolságra sztem passzolni sem,szal egyszerűen nem értem,hog vele mit akar Wenger.Meg mikor jön rá Wenger,hogy ehhez a sporthoz fizikum is kell.Min 3 ütköző ember kéne.Egy erőcsatár Song úgy ahogy rendben van,meg a középpályára egy Lampard stílusú mindenes...

Ágyúsfiú 2009.11.29. 19:19:26

@horas: Lampard stílusú mindenes: ez Fabregas lenne..

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.29. 19:25:52

@horas: Wengernek azért van néhány eredménye...

horas 2009.11.29. 19:39:59

@imici77: Én tisztában vagyok vele,de egy pár éve koncepciót váltott és nem igazán eredményes...
@Ágyúsfiú: De hát őt is akkor tiporják el amikor akarják...Fabregas Song ők jók,de kellene még mondjuk Barry és Jenas féle fizikumu és játékú arcok mert,hogy mindenki 50 kilós labdazsonglór az erre elég...

vadkutya 2009.11.29. 20:02:14

Nehéz lenne megkerülni: Drogba nemes képviselője a Chelseanek.

Fizikum. Rutin. Technikai és szellemi fölény.

Ennyi hiányzott ma az Ágyús alakulatból. Nem volt szép, pláne nem otthon. Semmi nincs veszve, megyünk tovább, ahogy mindig is.

Grat a Kékeknek. Drogba mondjon le! :)

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2009.11.29. 20:02:47

@undertow: Az Arsenal mindig ilyen volt, aki 2 méternél távolabbról lő, az nem kap csigát ebédre...

Egyébként én teljesen elégedett vagyok, ésszel játszottunk, tökéletes taktikával. Nincs 3 gólnyi különbség a két csapat között, de jelenleg a Chelsea a jobb csapat szerintem.

halihalo 2009.11.29. 20:09:43

@vadkutya: Nekem, mint Chelsea szurkolónak egy bajom van Drogbával (lehet, nem most kéne mondani :) ). Amikor nem megy neki, akkor hamar elveszti a kedvét, és nem áll távol tőle a teátralitás. De a maga posztján (kapunak háttal) a világ legjobbja. Talán azért is egészítik ki Anelkával jól egymást, mert ő meg inkább lendületből,kapuval szemben jobb.

füligjimmy77 2009.11.29. 20:10:59

Mondjuk azért megkérdezném attól a zseni WEngertől, hogy miből gondolta, hogy Robin Vasember Perszivel vág neki a szezonnak, mögötte a PL-ben eddig még csak felvillanó, de nem bizonyító Eduardoval. Brentnerről én azt hittem, hogy vicc, de komolyan gondolja a csávót. Jó poén ez a fiatalitási hacacáré is, hogy ettől ő mekkora zseni. összevásárol minden évben tizet a világ legtehetégesebb játékosaiből, ebből ötévente igazából beérik három, a többi megy középcsapatokba kölcsönbe, vagy vajúdik a csapatban, mint ez a zseniális Denilson, akinek egy szezonban van hat jó meccse. Zseniális. Az edző, és a koncepció is. Zseniális. Majd jövőre. Aha.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.29. 20:25:39

Ez iskolajáték volt. A bajnokságot simán behúzza a Chelsea.

Viszont nem kell kongatni a vészharangokat. A bajnokság előtt sztem sokan aláírtak volna egy 3. helyet. Szerintem meglesz.

danesdzsu2 2009.11.29. 20:27:05

@füligjimmy77: "Majd jövőre."

Azt hiszem, még senkinek sem sikerült ilyen remekül összefoglalni 2 szóban Wenger koncepcióját:)

England win The Ashes! 2009.11.29. 20:59:23

@Strigo a divatdrukker: lásd ezt :@imici77:

@Zsoca87: "Nincs 3 gólnyi különbség a két csapat között, de jelenleg a Chelsea a jobb csapat szerintem.
" Pontosan.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2009.11.29. 21:05:23

Különben komolyan érdekelne Arsenal szurkolók véleménye Wenger koncepcióját illetően. Évek óta, ha eljön november/december/január, akkor kezdődik ez a "majd jövőre" dolog, amin én speciel nagyon jókat röhögök, de gondolom, ha a Chelsea háza táján menne ez a műanyagzsenialitás, akkor én sem lennék boldog.
Szóval a kérdésem: ti nem unjátok még Wengert? Sok mindent elért, de ez a koncepció a pénzszerzésen kívül semmire sem jó.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.29. 21:16:06

@Zsoca87: nem unjuk. nagyon sokat tett és tesz a klubért...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.29. 21:17:02

@Dr Jozef Vengloš: már gartuláltam a cselszkijnek... megérdemelten nyerték meg a mai meccset...

vadkutya 2009.11.29. 21:24:56

@Zsoca87: A "műanyag-zsenialitás" jelző azért kissé erős. Az Arsenal nagy problémája többek közt az,h a keret állandóan változik. S ebben nagy szerepet játszanak a rendszeres sérülések is. Wenger nem hülye ember, csak túlzottan önfejűen követ egy eszmét.

Slice 2009.11.29. 21:27:25

@Zsoca87: Én pl nem unom. Az utóbbi 2 szezon kezdetekor én minden egyes Arsenal meccs elé úgy ültem le, hogy azt gondoltam, hogy bajnokság idén sem lesz meg ha reálisan nézem, de ha már játszunk pár látványos, izgalmas és jó meccset megérte. Persze örülnék a trófeáknak, de én inkább nézek egy csapatot aki látványosan játszik ellenben nem túlzottan eredményesen, mint egy eredményes csapatot aki számomra élvezhetetlenül robotol(itt nem gondolok konkrétan semelyik csapatra).

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2009.11.29. 21:29:03

@vadkutya: Wenger fiatalítására értettem, nem a csapat játékára.

ZenZo 2009.11.29. 21:44:45

Tud valaki linket a meg nem adott arsenal gólról?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.29. 21:51:49

mindjárt jön Woland és a Wenger nyilatkozattal még jobban belénk döfi a kést... :)

horas 2009.11.29. 22:28:24

Sztem Wengert mindképpen lehet,hibáztatni.Talán ezért kéne egy sportigazgató vagy valaki aki szab valamilyen határt neki,hogy az átigazolási szezonokban mikor már az x-ik tizenéves madárcsontú gyerek jön akkor azt mondja,hogy jó oké,ő volt az utolsó,és most szépen veszünk egy klasszis kapust meg rutinos férfias középpályást...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.29. 22:36:33

@horas: ühüm... a világ futballja így működik...

capor_ 2009.11.29. 23:38:21

Sajnos az idei PL első két helye már elkelt, viszont a 3-4. helyért még lesz harc mert ez az arsenal/liverpool semmivel sem jobb mint a Man City/Tottenham/Aston Villa trió...
Kár érte sajnos... "Majd jövőre" :D

Woland 2009.11.30. 02:38:46

@imici77:

miert tennek ilyet? : ) eleg az nekem hogy harmadikok maradtunk! : ) nagy baj mindkettonknek viszont, hogy a Liverpool bemakolt valahogy egy gyozelmet (az Everton 70 percig jobb volt) es igy mar csak harom ponttal vannak a Spurs mogott es kettovel mogottetek. elobb-utobb elkezdik sorozatban szallitani a harom pontokat.

nem lattam a ti meccseteket, sajna. hallom, hogy Cashley hatalmasat jatszott (a ket golpassz mellett is).

most faj csak igazan hogy a Villa valahogy kibekkelte 1-1-re a szombati meccset.

jovo heten megint lesz egy par nagyon erdekes parharc:
Shitty-Cselszki (iksz?)
Everton-Spurs (ellenunk lesz majd pont szerencsejuk...)
Arse-Stoke (mumuscsapat, bar otthon talan sima lesz)
Wet Spam-Manure (mumuscsapat, idegenben)
a Liverpoolnak viszonylag konnyu dolga lesz Blackburn-ben szerintem (sajna...) es a Villa is leveri majd a Hull-t Birminghamben (sajna x2).

Kövi 2009.11.30. 03:29:45

Azt hiszem, hogy a különbséget a következők jelentették ma:
1. Fizikum: másnak is szemet szúrt, hogy a kékek védelme milyen könnyen nyomta el az ágyús támadásokat? Nem szerelni akartak Ivanovicsék, hanem a támadást megakasztani.Azt hiszem, egy ilyen jó adottságokkal (értsd: erő, felkészültség, együttműködés) rendelkező sorért nagyon sok edző adná a fél karját (szerintem még Fergie is). Támadásban pedig a Drogbáról lepattanó védő mindent elmondott.
2. És ami az előzővel együtt járt: a Taktika. Azért Ancelotti sem teljesen hülye, hogy rárontson a köztudottan gyors, rövidpasszos játékot toló Arsenalra; amolyan "fussanak ők a késbe"-taktikát alkalmazott, és be is jött, mert a támadással feljebb mozgó ágyús védelmet könnyebb kijátszani. Mondom ezt úgy, hogy istenigazából nagyot nem hibáztak Wenger védői (szerintem).
3. Lövésvállalás: természetesen ágyús oldalról. Menet közben is azon gondolkodtam, hogy vajon milyen sötét a látómezejük Arsavinéknak, hogy képtelenek 20-ról suhintani egy normálisat. Komolyan azt vártam, hogy a csatárok csak akkor hajlandóak kapura tenni a labdát, amikor már kinyújtott kézzel elérik a kapufát.

Én a bírót nem láttam annyira kanárinak, de ezen nem veszünk össze. Azért azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy egyik csapat sem cáfolta meg a róla kialakult sztereotíppiát: az Arsenal maradt fiatalokból álló, könnyed, szép, gyors focit játszó, de erős védelemmel, és gyors kontrákkal zavarba hozható alakulat, mely valahogyan képtelen felnőni az olyan ritka feladatokhoz, mint pl. hogy hátrányba kerülnek; a Chelsea ezzel szemben rászolgált a droid-csapat címre, mely alatt nagy fizikális fölényét kihasználó, a taktikai utasításokat messzemenően betartó, összeszokott alakulatot értek, melynek egy-egy szubrutinját azért néha elragadja a hév.
Ez viszont azért jó, mert így mindkét szurkolótábor a legjobbnak tarthatja csapatát.

Amúgy United szurkolóként az ágyúsoknak szurkoltam, természetesen merő önérdekből :)

Kövi 2009.11.30. 03:31:16

@Kövi: sztereotípa, egy p-vel persze....x

Woland 2009.11.30. 07:46:24

nu, most lattam egy negyedoras osszefoglalot a meccsrol ( rapidshare.com/files/314100320/Arsenal_v_Chelsea_motd_highlights_29-11-09_capped_by_albiondean.avi ).
nem torforgataskent mondom, de nem tudom Wenger hogy panaszkodhat a birora. ket tizit nem adott meg a Chelsea-nek: Sagna vs Anelka az elso, Vermaelen vs. Terry a masodik felidoben - ugyanaz az atkarolo mozdulat, azazhogy Vermaelen meg ratett egy lapattal mert o mindket kezet hasznalta.

a meg nem adott gol meg ket okbol is szabalytalan volt - Nasri kezzel vette at Arshavin blokkolt loveset, Eduardo meg centik hijan orrbarugta Cech-et az otoson belul (pedig eleg magas a srac), ez melyik palyan nem veszelyes jatek?

egyebkent az Arsenal-bol meg igy is Almunia volt a meccs embere, Cech-tol nem is emlekszem bravurra.

Keown es Lawrence a studioban kiemelte, hogy Drogba masodik goljanal Arshavint (a mezony legalacsonyabb jatekosat) tettek gunarek a sorfal legsebezhetobb helyere, es hogy az elefant persze epp az o feje felett belsozte be a kapufa melle.

Arsenal meg igy is favorit a harmadik helyre, bar RvP nelkul most mar kett meccsen golkeptelenek voltak. ha a Pool magara talal akkor konnyen lecsuszhatnak a gunarok a negyedik helyre. ha a Bolton meccset behuzzak, akkor ot ponttal mennek a Pool elott... nem biztos hogy ennyi eleg lesz.

addig is elvezze minden Spurs-szurker a magaslati levegot! : )

Viszlat 2009.11.30. 09:25:07

@Kövi: sok jót írsz, de hogy tegnap az Arsenal még véletlenül sem mutatott semmit abból amiről állítólag híres, az hétszentség. Izzadságszagú, még csak nem is jelentős mezőnyfölény, impotens támadójáték és nagyon látszott rajtuk, hogy nem igazán tudnak mit kezdeni akkor ha nem hagynak nekik teret a játékra.

Mellesleg a Chelsea sem éppen a játék ölésére helyezte a hangsúlyt, talán 2x vágták ki ész nélkül, egyébként pedig a nagyon szoros, letámadó védekezésből szerzett labdákat igenis megbecsülték és támadást igyekeztek indítani belőlük (ami egyébként többször sikerült nekik).

Viszlat 2009.11.30. 09:29:03

@Viszlat: az kimaradt, hogy nekem szokás szerint Fabregas volt a meccs csalódása, többnyire csak szabálytalanságnál és reklamálásnál lehetett hallani a nevét. Totálisan levették a pályáról.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 09:46:36

a legjobb, hogy egy csodagól, egy öngól, egy kapusgól után megint elkezditek temetni az Arsenalt... egész évben ezt hallgatjuk...

de sebaj, az érem meg lesz. a színe a kérdéses.

Üdv, ymy - nemsokára elkezd nekünk is adni a gép...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 09:47:37

@imici77: és videóbírót, hogy a bírók ne kompenzáljanak, hogy a gólt adja meg, ha az, ahogy a tizit is...

vadkutya 2009.11.30. 11:21:12

@Viszlat: "...az Arsenal még véletlenül sem mutatott semmit abból amiről állítólag híres, az hétszentség. Izzadságszagú, még csak nem is jelentős mezőnyfölény, impotens támadójáték és nagyon látszott rajtuk, hogy nem igazán tudnak mit kezdeni akkor ha nem hagynak nekik teret a játékra."

Totálisan egyetértek. Rendkívül dühítő volt ezt látni, nem véletlen nem reagáltam a meccsre tegnap hosszabb terjedelemben.

Nem értem Wengert. 2002-től 2006-ig Londonban éltem, testközelből láthattam olyan futballisták játékát, mint Wiltord, Pires, Bergkamp, Vieira, Ljungberg, Henry stb. Eltekintve a felsoroltak technikai tudásától, egy dolog rögtön szembetűnik: FIZIKUM.

Nyeszlettek vagyunk. Gyengék. Évek óta nem tudunk mit kezdeni sem a MU, sem a Chelsea védelmével. Szarok a meg nem adott 11-esekre, szarok a bírókra. Pofázhat nekem bárki, bármit, bármikor, ez a koncepció halálra van ítélve, évek óta.

Tudom, ne írjuk le az Arsenalt. Kérdezem én: ki írta fel? Aki egy kicsit is tudja objektíven, reálisan látni az erőviszonyokat, az nem vár kupát olyan csapattól a mai világban, ahol nincs átütő erő. Amíg legelöl olyanok játszanak, mint Eduardo, Bendtner, Vela, Walcott. Tökéletesen látszott tegnap, a Kékek védői úgy pöckölték le magukról az Ágyúsok támadóit, mint debill gyerek a katicabogarat.

Azon már meg sem lepődöm,h nem lövünk kívülről,h nincs egyetlen értelmes beadásunk sem. Az meg,h 2 komoly rangadó - 2 öngól... Illetve 1 gól, az is 20on kívülről, érdekes, nem?

Nagy rajongója vagyok Wengernek, ezt nehéz is lenne megkerülni, de az utóbbi 3 évben egész egyszerűen elképzelésem sincs arról,h mit oktathat az embereknek és miért pont ezeknek az embereknek csinálja mindezt? Lövésem sincs...

De: ott a kép a cikkben, a legutolsó, dulakodós, Ligakupa döntő, februárban lesz 3 éve. A 4 kék közül mind a 4 mai napig kék. A 4 piros közül pedig már csak 1. 3 év alatt, khm.

Ameddig ez nem változik, s nem lesz legalább 1 olyan támadónk elöl, mint Drogba, Rooney, vagy akár Ibrahimovic, Eto'o, de vegyünk csak 1 kibaszott Amaurit, addig mindig csak esélyesei leszünk bármilyen kupának, győztesei sosem. S akkor még nem beszéltem Denilsonról, Diabyról ésatöbbi.

Ezek a száraz tények egy olyan leiskolázó, CSÚFOS vereség után, amilyen a tegnapi volt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 11:44:56

@vadkutya: Évek óta nem tudunk mit kezdeni sem a MU, sem a Chelsea védelmével.

ideáig olvastam...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 12:18:41

@vadkutya: tavaly vertük idegenben a cselszkijt. előtte oda-vissza a mu-t... gondolom ezeket a véletlen számlájára írod, ahogy a BL elődöntőbe jutást is... mindegy... csak sztem az eredmények nem a mondandót igazolják.

vadkutya 2009.11.30. 12:32:30

@imici77: ...aztán Chelsea vágott egy 4est, szintén idegenben. Az utóbbi 3 meccsünkön 8 gólt kaptunk tőlük és 3-at lőttünk. A MU oda-vissza utoljára sztem akkor volt, amikor még Henry is itt játszott. Az pedig nem mostanában volt.

De, valóban, talán akkor úgy kellett volna írnom,h egy komolyabb védelem ellen. Kétségkívül szépek az általad számba vett pillanatnyi sikerek, de a szezon végén ezek annyit érnek, mint az 1 forintos barázdáján a kosz. Nem arról beszéltem,h nincsenek jó meccseink, nem arról,h mindenki hülye és balfasz. Átütő erőről, ami ahhoz kell,h nyerjünk. Bajnokságot, BL-t, bármit.

E szempontból valójában felesleges vitáznunk, mert Te nem kupákban méred a sikereket. Én viszont igen. BL elődöntőbe való jutás pedig ne legyen már túl nagy kérés...

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2009.11.30. 12:53:36

@imici77: Igen, tavaly vertetek minket, a partjelzőnek hála. ;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 13:01:55

@vadkutya: minden meccsen elért győzelem 3 pontot ér... tavaly azért is lettünk 4.-ek, mert a számodra koszként elismert győzelmeket behúztuk...

"BL elődöntőbe való jutás pedig ne legyen már túl nagy kérés... "

Tehát, aki nem jut ide éveken át, az lószart sem ér... ühüm... minden évben elvársz 3 kupát, nah az eredmény lenne...

hát, ilyen nem mostanában lesz... csak, hogy ne várj sokat, gondoltam előre szólok...

vadkutya 2009.11.30. 13:07:40

@imici77: Kiforgatod a szavaimat és abszolút nem érted azt, amiről írok, nem látsz túl a korlátokon az elfogultságod miatt, úgyh sztem hagyjuk is. Remélem, mások értik.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 13:14:57

@vadkutya: Én pontosan értem miről beszélsz, más dimenzióban, de ugyanezek a vitáim megvannak Lazio szurkolókkal, akik bármilyen probléma felemlegetésére csak azt felelik, hogy na igen, de nem is olyan régen 3-0-ra verték a Romat. És? Változtat ez valamin is? Ezek az eredmények pont a problémák pillanatnyi elfedésére jók. A szurkolói elfogultság persze kell ez bizonyos szintin, de aki a tényeket nem veszi figyelembe, az nem elfogult, hanem más. Én csak azt nem értem, hogy az Arsenal esetében lenne pénz erősíteni, akkor miért nem teszi Wenger?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 13:49:16

@vadkutya: korlátokat emlegetsz, mikor a tényeknek ellenkezőjét írod... érdekes egy hozzáállás...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.30. 13:53:17

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Szögezzünk le valamit. NINCS pénz. Az csak duma hogy van, mert NINCS.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 13:53:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: miért tegye? ha gazdaságilag nézed a klubot, akkor eredményes ez most így? Igen/Nem ?

gondolom kicsit jobban értenek hozzá, mint mi... vegyünk és mindjárt jobb lesz.... csomó ilyen van a világban... vesznek játékosokat és jóra fordul minden...

vadkutya 2009.11.30. 13:56:13

@imici77: Nem értelek, de akkor, kérlek szépen, ismertess meg a tényekkel.

De ne úgy,h azt várd,h örüljek a tavalyi 4. helynek, azáltal,h legyűrtük a kis- és középcsapatokat (rangadókon ugye nem sokat mutattunk a szezon második felében).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 14:15:06

@peter135: @imici77: Az persze egy más kérdés, ha mint mondjátok nincs pénz, csak azt gondoltam ha egy új stadiont van miből felépíteni, akkor van pénz minőségi igazolásokra is. Nyilvánvalóan jobban értenek hozzá, én csak azt nem értem, hogy miért nem nem lehet kevés kivétellel olyan játékosokat venni, akik bizonyítottak már. Az a csodálatos, veretlenül bajnok csapat is jó pár kipróbált profiból állt. De ha mint mondjátok nincs pénz, akkor a helyzet nem egyszerű.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 14:25:20

@vadkutya: válaszolni fogok hosszabb terjedelemben, most nincs rá időm...

vadkutya 2009.11.30. 14:28:10

@peter135: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Érdekes kérdés ez a pénz.

1. Mi honnan tudhatnánk innen, láposfaszáról?

2. Évek óta arról cikkeznek,h az Arsenal egy nyereségesen működő vállalkozás.

3. A stadiont tény,h fizetni kell, de kérdem én: mióta megvan, hány játékost adtunk el rendkívüli haszonkulccsal?

4. Az aktuális Sztár Sportban épp 4 Arsenal játékos feszít bagoly, cápa, nyúl és oroszlán jelmezben, a "Be a Gooner, be a giver!"" szellemében.

Brand van, marketing van, befektetők fellelhetők. Ha a pénz lenne a gond, megoldanák. Wenger elméje a kérdés.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2009.11.30. 14:29:40

@imici77: Na ne.... Te se gondolod ezt komolyan. Sagna vs. Anelka épp annyira volt tizi, mint a ti gólotok szabályos. :) Szerintem.

Slice 2009.11.30. 14:52:43

@Zsoca87:
A meg nem adott gólunk szabályos volt.
Velat 16os vonalán eléggé félrerakták.
Vermaelen vs. Terry sehol nem 11es. Angliában rengeteg ilyen van akár 1 meccsen is.
Az Anelkas esemény annál inkább, de arról is lehetne vitatkozni, 1 rangadón nem feltétlen akart belenyúlni a meccsbe a spori ha nem 1értelmű a 11es. Anelka pedig nagyon el akart esni. Ez az én véleményem, ettől még nem feltétlen így van:)
De igazából lényegtelen, ezekre a bírói tévedésekre akkor lehetne hivatkozni ha 0-1 lett volna.

ZenZo 2009.11.30. 15:04:07

@vadkutya: Megjegyzem úgy tudom, hogy a találkozó bevételét az Arsenal a Great Ormond Street-i gyermekkórháznak ajánlotta fel. Megsüvegeltem ezt a tettet nyilvánosan is, de ez az, akkor nem kell itt izélgatni, hogy nincs pénz...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 15:11:46

@ZenZo: nem arról van szó, hogy nincs melegvízre sem pénz, hanem hogy egy torrest leigazoljunk vagy a barcából vkit... szted milyen csatárok jöhetnének szóba, ha most azt akarnánk venni és mennyiért?

ZenZo 2009.11.30. 16:28:04

@imici77: Persze jogos, értelek én. De őszintén: Vermaalent mennyiért hoztátok el? 12-ért vagy ott körül. Anelkat mi sem vettük sokkal drágábbért. Nem feltétlen Agerot kell igazolnotok. Kompromisszumos megoldás kell, Ade árából futotta volna egy minőségi emberre szerintem, de olyan nagyon nem is hallottam, hogy csatárt akartatok volna venni.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 16:39:57

@ZenZo: 50 fölött lőttünk idén gólt... az uccsó két meccsen nem.... sztem nem kell csatár...

most meggondolandó RvP helyett, de nyáron nem kellett volna, az biztos, az eredmények is azt igazolták.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 17:01:45

akkor a juve, bayern, milan, schalke, roma miért nem vesz játékosokat? ők eredményesebbek, mint mi?

shinigami 2009.11.30. 17:04:59

@imici77:
hat a nemet bajnoksagba azert nem konnyu igazolni a spanyol/angol mellett... a roma eleg nagy anyagi gondokkal kuzd ha jol tudom a milannal egyutt ugye (lsd kaka eladasa)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 17:08:00

@shinigami: csak az van, h mindenki abban látja a megoldást, h vegyünk játékosokat... jó sokat, kilóra... a belinkelt tábla alapján a felsorolt kluboknak van pénzük... erre vonatkozott a kérdésem, ők miért nem?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 17:08:45

@imici77: amúgy sztem nem is kell megoldást keresni... nincs mire...

Woland 2009.11.30. 17:13:08

@Slice:

"A meg nem adott gólunk szabályos volt."

Nasri kezezett Arshavin blokkolt lovese utan, utana Eduardo majdnem lerugta Cech fejet. Nalad ezek kozul egyik sem ok a szabra kifele. Oke, de akkor forditott esetben se legyen az! : )

"Velat 16os vonalán eléggé félrerakták."

na az egy igazi 'latin' zuhanas volt, a'la Eduardo. Keown emlitesre erdemesnek sem tartotta a studioban. szerintem is nevetseges ennyire atlatszoan tizire jatszani. mellesleg, az hogy minden Arse-csatar (bar RvP, Bendtner) meterekre pattan az aktualis vedorol, az nem a vedok hibaja, csak fizika.

"Vermaelen vs. Terry sehol nem 11es. Angliában rengeteg ilyen van akár 1 meccsen is."

bocsi, de en nagyon ritkan latok olyat hogy egy vedo KET KEZZEL ATKAROLVA fogjon vissza egy fejelni igyekvo ellenfelet.

"Az Anelkas esemény annál inkább, de arról is lehetne vitatkozni, 1 rangadón nem feltétlen akart belenyúlni a meccsbe a spori ha nem 1értelmű a 11es. Anelka pedig nagyon el akart esni."

El akart esni??? :)) Ezt honnan allapitottad meg? Ha Sagna beledkapaszkodik a derekadnal fogva mikozben futsz, te talpon maradsz? Szerintem nem volt lehetosege merlegelni.

"Ez az én véleményem, ettől még nem feltétlen így van:)"

Hat ebben egyetertunk : )) - csak imici-ehez hasonlithato az elfogultsagod.

"De igazából lényegtelen, ezekre a bírói tévedésekre akkor lehetne hivatkozni ha 0-1 lett volna."

Csak a Chelsea kerhet szamon nagy donteseket a biron. Javaslom nezd meg az osszefoglalot + elemzest (belinkeltem feljebba rapidshare linket). Bar Wenger is azt mondta hogy otszor latta es megsem tunt fel neki sem Nasri kezezese sem Eduardo veszelyes jateka. Ja, Vela mueseset azert o sem tartotta emlitesre erdemesnek, bar lehet hogy csak akkor is mesfele nezett eppen, mint a Chelsea tizenegyeseinel.

ennel simabb, vitathatatlanabb eredmenyt ritkan latni. a Chelsea hagyta labdazni az Arse-ot - a francnak strapaljak magukat ha semmi de semmi veszely nem leselkedik Cech kapujara? az a 6-7 alkalom meg amikor a kekek elertek a kapuhoz mind komoly helyzet volt. az egyetlen gunar helyzet Drogba nyomis hazaadasabol szuletett.

csak meg egyetlen megjegyzes: a ket elso Chelsea-gol Sagna oldalan szuletett, tehat meg Traore-t sem lehet hibaztatni.

shinigami 2009.11.30. 17:14:43

@imici77:
nekem igy tokeletes h rvp serult es igy bendtnernek is jatszania kell neha :D

ZenZo 2009.11.30. 17:16:33

@imici77: 1. te kérdeztél csatárra, én arra adtam a választ 2. azzal, hogy kell-e nektek csatár, még jó néhány arzenalos ismerősöm sem értene egyet veled.

ZenZo 2009.11.30. 17:19:28

Fél Off:
segítség: tudtok mondani olyan oldalakat, ahol PL legek olvashatóak? Nem konkrétan csapat, hanem játékosok statjai is, pölö ki rúgta a legtöbb gólt a ManUnak az utóbbi 3 szezonban, stb.

Előre is kösz

On

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 17:19:54

@ZenZo: én válaszoltam, h miért nem kell, ha nem volt jó a hangsúly, akkor bocs, nem szándékos... sztem nincs.
2.: sebaj, más a véleményünk... van olyan arsenalos, aki szerint nem kellett volna csatárt vennünk a nyáron és most sem biztos h kellene...

Üdv, ymy

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.30. 17:23:50

@imici77: Szerintem sem kell feltétlenül csatárt venni. Meglátjuk formába lendül-e Dudu és hogy Bendtner hozni tudja-e azt amit én a szezon előtt vártam tőle középcsatárként. A szélen való bohóckodást fekehtsük el, bár ott sem volt olyan rossz mint azt sokan látni vélték vagy látni akarták.

Woland 2009.11.30. 17:26:18

@imici77:

az Arse-imazs nagyon sokat szamit a jatekospiacon. peldaul ezert tudtatok ti leigazolni Arshavint 14(?) millaert, nekunk meg 20-ert sem sikerult elhozni. Vermaelen sem volt tularazva - hozzatok menni akarnak a jatekosok, mert 'garantalt' a BL-foci, meg elvileg az is hogy valami kupat nyerni fog az ember az ott toltott ido alatt (ez utobbi azert kezd elkopni). meg a big4 az big4 - akkora presztizs amivel csak a Juve/Milan/Inter/Barca/Real tud konkuralni. ezt nem kihasznalni szerintem balgasag. meg ket 10-millas jatekos kellene es sokkal jobban nezne ki a gunarok.

Hozzatok Huntelaar is szarnyakon repulne, hozzank meg tankkal se lehetne elvonszolni. 10, vagy esetleg tizenkeves milla es annyi. kozepso arfekves. de nem is kell lajka gyereknek lenni annak a plusz egy csatarnak, csak ne legyen madarcsontu ha mar alacsony. Defoe-t eddig a nyarig el lehetett fujni, de ket honapig ki se jott a konditerembol es most mar igazi mokany csavo.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 17:28:35

@Woland: rendben, elfogadom az elfogultságom.

légyszi olvasd vissza a 4-4 utáni "klasszikus" - szóval kezdődő hozzászólásod. ha ott sincs elfogultság a Te hozzászólásodban, akkor lemegyek hídba. :)

ps: a tizit elismertem, többször is...

ps: amúgy pont úgy jön le ez a meccs, mintha 1 csodagól 1 öngól, 1 kapusgól ellenére a cselszkij odaszegezett volna a kapunkhoz, lett volna 100 ziccere, az eredmény ránk nézve hízelgő, stbstbstb...

Tudjátok mit? Ezzel a hozzáállással, ezzel a játékkal sztem nyertünk volna minden PL csapat ellen, kivéve a cselszkijt. Kurva jó volt a cselszkij, szerencséjük is volt...

nah, mindegy. lezártnak tekintem a védőbeszédem. A közeljövő úgyis eldönti kinek volt igaza... :)

Üdv, ymy - tavaly is zúgtak a vészharangok :)

flea 2009.11.30. 17:31:00

@Woland: Huntelaar az Arsenalban? Nem is rossz ötlet. Illene oda. (Mindenképp jobban, mint a Realba vagy a Milanba...)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 17:31:01

@peter135: Sztem belelendül Dudu...

nah, szép estét :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 17:31:34

@flea: nekem tetszett az 5let nyáron, de eddig nem volt rá szükségünk...

Slice 2009.11.30. 17:35:59

@Woland: Hát nem hiszem , hogy Vela büntetőre játszott volna, ha pedig igen akkor szarul tette mivel amúgy is a 16-oson kívül esett el.
Hát a Terry vs. Vermaelenes esetet továbbra is tartom, hogy sok meccsen láttam angliában, csak éppen nem mindig mutatják vissza az ilyen eseteket mert nagyjából leszarják. Terrynek a labdához amugy sem volt semmi köze az esetnél.
A csatároknak pedig szerintem mindig van lehetősége mérlegelni,sőt kell is. Anelka mellesleg ha annyira gólra törekedett volna akkor jó pár ütemmel Sagna érkezése előtt ellőhette volna a labdát. A Chelsea meg hiába kér bármit számon a bírón, teljesen fölösleges. Direkt kiemeltem, hogy tökmind1 mit fújt vagy nem fújt be a bíró a mérkőzés kimenetelén nem változtatott volna.
A Chelsea helyzetekről annyit, hogy 3 kapuralövésük volt, szóval nem haltak bele a támadásba azért. A 2 Drogba gól és amikor Lampardot mellbe rúgták. Azért ez sem sok, de vitathatatlanul jobb volt a Chelsea nem is erről van szó.

Woland 2009.11.30. 17:58:59

@imici77:

egy olyan meccsrol beszelsz ahol az utolso helyezett csapatom negy golt lott idegenben a legnagyobb rivalis masodiknak - ugy hogy a 89. percben meg 4-2 volt oda. : )

a veszharangok szoltak valoban tavaly is, es az Arse megmutatta... hogy a Villa latvanyos oncsonkitasaval be tudja huzni a negyedik helyet es hogy kupaelodontoig el tud jutni. ha ez az ambicio, akkor iden sincs mitol tartani az igaz. de akkor be is lehet olvasztani a veszharangokat mert az elvarasokat mindig lehet lejjebb vinni.

a meccsrol: nem szegezett a kapuhoz a Cselszki, de volt egy par zicceruk, mig az Arsenal-nak egyetlen egy sem akadt. a labdabirtoklas onmagaban smafu te is tudod, amig a kapura veszelytelen a csapat addig hadd jatszadozzanak.

abban egyetertunk viszont, hogy a Chelsea alighanem barkit levert volna tegnap. en semmi mast nem mondok csak azt, hogy a bajnoksag eluszott es meg December sincs. arra hogy az Arse top4-ban marad fogadni mernek, ahogy arra is hogy a Pool is odaer.

ZenZo 2009.11.30. 18:00:48

@Zsoca87: no igen, de nem csaltam ám, nem kérdeztem rá közvetlen. Egyébként már megvan a tippem, de még két ember közt vacillálok. Ha nem lenne a kikötés, hogy 5 év, sima ügy. Így még kell némi infó... ;)

Ágyúsfiú 2009.11.30. 18:02:34

Nem hinném hogy szükség lenne csatárra. Eduardo Walcott túl hamar lett a mély vízbe dobva sérülésük után. Véleményem szerintem az döntötte el a meccset, hogy nekik volt egy Drogba-juk nekünk nem volt Persie. A távoli lövésekre pedig annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy Arshavin amint labdát kapott 2en léptek ki rá..nem a tipikus behátrálunk a kapunkhoz Arsenal védekezéssel éltek..

Nincs elveszve semmi..Innen lehetünk még bajnokok is, és 5.ek ugyanúgy.. mentálisan össze kell rázni a csapatot Wengernek..

flea 2009.11.30. 18:05:46

@Woland: ha már itt tartunk, szerintem az Arsenal idén harmadik lesz (a Chelsea és a MU mögött), viszont a Poolnak a negyedik helyért nagyon meg kell majd küzdenie a Tottenham-Villa-City trojkával. Alonso nélkül nagyon nem találják a játékukat.

Ágyúsfiú 2009.11.30. 18:05:55

@Zsoca87: A Wengeres kérdésedre..ő hozta létre szerintem Európa legszebb fociját..miért utálnám? :)
Minden meccs öröm..

zsakfos 2009.11.30. 18:08:47

@Woland:
Huntelaart 16 millióért vette a Milan, nem adnák el 10-12millióért. Főleg most nem. Inzaghi még jó cserének ha tüzet kell oldani, Boriellot én nem tartom egy nagy talentumnak. Ha a holland belelendül és sztem belefog, meg ehhez jön még esetleg egy jó vb szereplés simán 25-30millát fog érni. A Milan nem csinált rossz üzletet.
Az Arsenal sztem jól járt volna vele a nyáron.
Bendtnertől megoldást várni hát...., Vela még fiatal, Eduardo meg legalább olyan sérülékeny mint RVP.
Tavasszal bajnokság, BL kevés lesz ez a csatársor.
Legjobb lenne sztem kölcsönvenni valakit fél évre. Olcsóbb lenne, meg sztem lesz is kínálat mert az uccsó félévben mindenki játszani mert a vb részvétel a tét és ott mindenki játszani akar.
Hogy kit hát nem tudom....

Woland 2009.11.30. 18:11:52

@Slice:

en viszont nem latom a szabalytalansagot Vela esetenel, a Vermaelen-Terry eset pedig napnal vilagosabb, hogy szabalytalan volt. azt mondod, hogy szogletnel egy vedo barmikor lefoghat ket kezzel egy ellenfel jatekost? nem arrol van szo hogy megmarkolta a mezet, vagy rajta volt a keze a hatan. ket kezzel atolelte.

csak a golaranyon valtoztathatott volna az igaz. csak azert foglalkozok vele mert Wenger szerint elfujta a meccset toluk a biro. es te is azon a velemenyen vagy hogy Arsha golja gol volt, a ket tizibol egyik semmi, a masik max velemenyes, de Vela-t nagyon elrakta Ivanovics.

mindegy, itt a nyakunkon a kovetkezo fordulo, nagyon erdekes meccsekkel. ha a Stoke ugy jatszik mint ellenunk tettek akkor kitomitek oket.

jo delutant/estet!

Slice 2009.11.30. 18:17:20

@Woland: Nem azt mondtam, hogy Vermaelen megoldása teljesen szabályos, hanem ezt hogy egy ilyen elég sokszor előfordul és ezért nem fújták be. Ez olyasmi az én szememben mint a könyöklés. Jön a szar szöveg, hogy szinte mindenki könyökkel ugrik fel fejelni. Oké. Attól még szabálytalanság, piros lap csak a bírók valahogy leszarják. Wenger nyilatkozatát nem olvastam, de ha azt mondta, hogy a bírón ment el a meccs na az tényleg elég vicces.

ZenZo 2009.11.30. 18:39:24

@Slice: www.skysports.com/video/inline/0,26691,16430_5732622,00.html

Nem a bíróra fogta, csak nagyon kiemelte, hogy nem adták meg a szabályos gólt, amit lőttetek.

Ő is úgy kezdte, hogy kicsit meglepő volt, hogy a félidő vége előtt már 0-2 volt, a Chelsea pedig jól védekezett. 0.35-től jön az, hogy senki nem érti még mindig, hogy miért nem adta meg a gólunkat, pedig ő megnézte five time, és nobadi tácsis Csekk... pont ezt néztem, mikor kértem itt, hogy valaki dobjon már egy linket erről a vitatott esetről, mert én azóta sem találtam.

Ágyúsfiú 2009.11.30. 18:39:41

Wenger azt nyilatkozta hogy 2:0 nál ha befújja teljesen más végeredmény születhetett volna..de ettől függetlenül mélyen magukba kell nézniük a játékosoknak.

Szerintem ez korrekt nyilatkozat.

Woland 2009.11.30. 18:48:18

@ZenZo:

fentebb mar belinkeltem a Match of the Day osszefoglalot. de ide is beteszem: rapidshare.com/files/314100320/Arsenal_v_Chelsea_motd_highlights_29-11-09_capped_by_albiondean.avi

elegge hosszu, elemzessel vagy husz perc, ha nincs ilyenekre idod akkor viszont konnyen ki tudod keresni az esetet. masodik felido eleje, vagy csak menj a vegere es nezd meg az elemzest (5 perc) ott is lassitjak tobbszor is (Nasri kezezeset is). na meg a tizis helyzeteket es Vela esetet is.

minden jokat!

Slice 2009.11.30. 18:50:03

@ZenZo: Értem. Én Woland ezen mondatából vettem ki, hogy a bíróra fogta:"csak azert foglalkozok vele mert Wenger szerint elfujta a meccset toluk a biro."
Így viszont, szerintem is korrekt nyilatkozat volt.

ZenZo 2009.11.30. 18:58:24

@Woland: thx, de én free user vagyok, ott meg sorra azt dobálja fel (tegnap is, most is) hogy Error - Currently a lot of users are downloading files. Please try again in 2 minutes or become a Premium member

Én meg nem fizetek ilyenért :) annyit nem ér.

halihalo 2009.11.30. 19:15:04

@Woland: Sajnos ezt mondja a belinkelt összefoglalóra:
This file can only be downloaded by becoming a Premium member
Van más ötleted, hol lehet látni?

Woland 2009.11.30. 19:20:32

@ZenZo: ja, bocs, en is free user vagyok tegnap este meg engedte letolteni.

Woland 2009.11.30. 19:21:25

@halihalo: peter135 mediafire-linkje tuti mukodik, es ugyanaz a klip ugyanattol a feltoltotol.

Woland 2009.11.30. 19:30:06

@Slice:

hallgasd meg magad: news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/a/arsenal/8385487.stm

azt mondja Wenger mester, hogy a golt ervenyteleniteni nevetseges volt, negyszer latta es szerinte nem volt szabalytalansag ES azt, hogy Vela esese teljesen egyertelmu tizenegyes volt. (termeszetesen a Sagna es Vermaelen esete nem erdemel emlitest sem.) mi ez, ha nem a biro hibaztatasa?

ezen felul azt is mondja hogy a Chelsea-nek nem voltak lehetosegei, az Arse-nak ellentetben rengeteg volt.

azt a kifejezest hasznalja hogy "Chelsea were well rewarded" - meg sosem hallottam tole azt hogy az aktualis ellenfel "deserved the win" vagy hogy "they were the better team." : ) pedig ennel vilagosabb talan sosem lesz.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2009.11.30. 19:52:29

@ZenZo: Akkor sem lett volna csalás, ha rákérdezel szvsz, nem azért mondtam. ;)

Más: elég sok angol cikket olvastam el a mai nap során. Az egyik legérdekesebb gondolat, hogy Wenger makacs, nem hajlandó elismerni a hibáit, ezért is van az, hogy sokszor számára a nyilvánvaló sem nyilvánvaló. :) És a makacsságából fakad, hogy nem hajlandó végre erőt is igazolni a csapatba.

Woland 2009.11.30. 19:54:45

@ZenZo: ez meg talan jobb mint a BBC-interju : ) "Chelsea were very fortunate," "I wasn't impressed by what I saw on the pitch today," "from what I saw today, Chelsea will drop points," "everything went Chelsea's way." Ez meg Wengertol is tip-top forma! : ) volt meg egy olyan ember a foldon aki szerint nem volt impressziv a Cselszki magabiztossaga/hatekonysaga/vedekezese?

Slice 2009.11.30. 20:29:08

@Woland: Én egy szóval sem mondtam, hogy nem hibáztatta a bírót, azért kérdeztem mert eddig nem olvastam/hallottam a nyilatkozatát Wengernek. Hát Vela ellen ha volt szabálytalanság, ha nem 11es semmiképp nem lehetett volna, legfeljebb szabadrúgás. Az hülyeség részéről szerintem, hogy a Chelseanak nem voltak lehetőségei, de azért az is túlzás hogy az Arsenal le lett játszva a pályáról. 3 Chelsea kapuralövés nem sok akárhogy is nézzük. Sok mindenbe bele lehetne még kötni, a Chelsea fényezését illetően, de abba nem, hogy ők voltak a jobbak.

halihalo 2009.11.30. 21:02:36

A néhol váltakozó színvonalú vitához mint Chelsea felé elkötelezett csak annyit tennék hozzá, hogy talán amit a BBC összefoglalója is kiírt egy helyen, az írja le a legjobban a történteket: Boys vs. Men.Akármennyit is volt náluk a labda, mint Chelsea szurkoló, nem éreztem az Arsenal játékában az erőt, a veszélyt. A MU meccs alatt sokkal jobban izgultam, és sokkal kétségesebbnek tűnt (ha mindkét meccset 0:0 állásig veszem csak, akkor is). Mondom ezt úgy, hogy az Arsenal játéka egyébként szimpatikus nekem (persze, csak ha nem velünk játszanak, a MU viszont nagyon nem az.)

undertow 2009.11.30. 21:22:51

@Ágyúsfiú: akkor most együtt örülünk? :)

Woland 2009.11.30. 21:30:40

@undertow:

nem rossz : )

a hetvege legnagyobb jelenete szerintem ez volt:

www.youtube.com/watch?v=awZfw4abXng

Bullard unneplese a Citeh-Hull-on szerzett golja utan.

undertow 2009.11.30. 21:32:30

@Woland:
"It does Wenger no favours when he tries to wriggle out of what was painfully clear to everyone else at the Emirates, or at least the 20,000 or so Arsenal fans who hung around until the final whistle. He claimed that his team were denied a goal when referee Andre Marriner penalised Eduardo for kicking the ball out of Petr Cech's hands four minutes after half-time, just before Arshavin volleyed in the loose ball.

Wenger said that decision had changed the course of the match and that Drogba had done little of note. It was wild and whirling stuff from the Arsenal manager. He would find few among his own fans who would agree, especially not the bloke who kept asking Drogba to sign his programmes. The kindest thing we can say about such an intelligent football man is that Wenger was simply traumatised by what he had seen and was temporarily incapable of facing the truth."

www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/drogba-brushes-past-arsenals-feeble-challenge-1831135.html

ZenZo 2009.11.30. 21:34:48

@Slice: "3 Chelsea kapuralövés nem sok akárhogy is nézzük."

Ezt már mantrázod/-átok egy ideje, holott szerintem senki semmilyen szinten sem állította, hogy a Chelsea végigtámadta volna a mérkőzést, csak azt, hogy hatékony volt, magabiztos, jól védekezett s volt egy Drogbája. És valóban, 3 kapuralövés nem sok. De nem mellesleg a nagy támadójátékotokban ti hányszor is lőttetek kapura?

www.skysports.com/football/match_preview/0,19764,11065_3162403,00.html

Arsenal - Chelsea
2 Shots on Target 4
3 Shots off Target 4
7 Blocked Shots 2

A lényeg (ha jobban tetszik, fact :) ), az az, hogy 3 lövés nem sok, 3 gól viszont azért igencsak :)

halihalo 2009.11.30. 21:36:04

@undertow: "Wenger said [...] that Drogba had done little of note."
Ez a "no comment" kategória.

undertow 2009.11.30. 21:38:03

@Slice:
BBC:
Possession Arsenal 51% Chelsea 49%
Attempts on target Arsenal 3 Chelsea 5
Attempts off target Arsenal 2 Chelsea 2
Corners Arsenal 4 Chelsea 3
Fouls Arsenal 17 Chelsea 12

undertow 2009.11.30. 21:39:06

@Woland:
bullardot imádom, de csak távoli második az arse leiskolázása után :)

Ágyúsfiú 2009.11.30. 21:57:21

@undertow: azért az túlzás..de fogunk még, majd a bl döntőbe..de ti csak az ezüstnek.:)

ZenZo 2009.11.30. 22:00:35

@Woland: @undertow:
Bullarad nagy arc, nem sokan merték volna ezt meghúzni szerintem :)

ZenZo 2009.11.30. 22:04:17

Hm, a meccsről már elmondott mindent, mi legyen, valami, ööö valamibe kössünk bele dühből :)

www.skysports.com/story/0,19528,11668_5726942,00.html

A helyében óvatosan beszélnék a francia tinik elszipkázásáról... (mielőtt bárki nekem támad, tuuudom, ő feddhetetlen, meg minden, de mindenesetre vicces)

ZenZo 2009.11.30. 22:05:16

Most vettem észre a dátumot, az a meccs előtt volt, mea culpa ezért az elszólásért.

Viszlat 2009.11.30. 22:08:32

@ZenZo: Az egész nyilatkozat nagyon-nagyon gáz, bár nem meglepő.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 22:10:11

nah, lassan egymásra találnak a tehenesek meg az oroszok Woland irányítása alatt :)

Viszlat 2009.11.30. 22:11:59

@Woland: erre csak idéznék egy a videóhoz tartozó kommentet:

"if i was a mancity player i would've joined in"

:D

Viszlat 2009.11.30. 22:13:27

@imici77: te figy, mire fel gúnyolódsz? Nekem egy rossz szavam nem volt hozzád azt hiszem bőven kultúrált kereteken belül maradt itt mindenki a meccs elemzését illetően, még rosszindulatú megjegyzések sem nagyon voltak. NA mindegy, te tudod.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 22:15:44

@Woland: "egy olyan meccsrol beszelsz"

mindig ez a válasz, ha vmit mondok, akkor az olyan meccs, az akkor volt, csak azt az esetet emlegetem fel, stbstbstb...

amúgy mindig összehasonlítod a csapatunkat, ahol kiderül, h kapus, védelem, középpályás, csatár szinten jobbak vagytok, de rosszabbak semmi esetre sem, majd jön a harmincvalahány pontos különbség, vagy majd húsz pontos különbség a végére...vagy a "sima hármas" - amire jön most majd az curling cup-os válaszod...
persze, elúszott a bajnokság, ahogy Nektek is, már évek óta, pedig jobbak vagytok, ugyebár, idén is.

tudom, az uccsó éveket nézve több kupát nyertetek, nemzetközileg összesítésben jobbak vagytok, és többet adományoztok és az új stadionotok is jobb lesz...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 22:17:40

@Viszlat: ott a :) a végén, s amúgy sem megbántani akartalak, eszembe sem jutott... ha ez jött le, akkor félreértetted, amiért elnézést kérek.

amúgy sem lenne szándékomban, mikor már videót osztottál meg velem... szóval, bocs, félreértés...

ymy

undertow 2009.11.30. 22:19:50

@Ágyúsfiú: nekem legutóbbi bl találkozónk is igen kedves emlék, szerintem most se csalódnék :)

undertow 2009.11.30. 22:24:00

@imici77:
úgy mondanám, hogy együtt röhögünk whinger meccs utáni nyilatkozatain :p

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.30. 22:26:33

@undertow: mindenki tudja, hogy nem a bírón ment el a meccs, de szokásosan ezt nyilatkozza le... következetesen...

visszanézve az összefoglalót, valóban nem volt akkor bírói odafújás, mint azt állítottam a meccs után vagy ma délelőtt...

Everred 2009.11.30. 23:43:36

@halihalo: "az Arsenal játéka egyébként szimpatikus nekem (persze, csak ha nem velünk játszanak, a MU viszont nagyon nem az.)"

Ez azért van, mert mi nyerünk is dolgokat, ők meg nem :-)

By the way, rendkívül kiábrándító meccs volt, de legalább annyit leszűrhettem, hogy az ezüstérmünket csak minimális veszély fenyegeti. Bár mondjuk oly mindegy, hogy második vagy harmadik lesz a csapat... jön még a Chelsea az Old Traffordra, de jelen pillanatban nehéz elképzelni, hogy elég pontot veszítsenek ahhoz, hogy a mi várható balfaszkodásunkat ne röhögjék ki a végén.

undertow 2009.12.01. 08:28:11

@Everred: csak áprilisban, majd sorfalat állhattok a bajnoknak ;)

az utolsó három idegenbeli meccsünk egyébként mu, spuds, pool. gyönyörű lenne egy guard of honour mindegyiken :)

flea 2009.12.01. 13:54:47

@Woland: Bullard egy zseni, a videót meg levették, és így nem látom, mit művelt már megint az állatja :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.12.01. 15:27:23

@flea: keress rá, a google első találatán megnéztem. (egyébként origo cikk az a találat)

Nehéz az eddig elhangzottakhoz mit hozzátenni. Az biztos, hogy így sokkal nehezebb lesz fenntartani a lendületet, az önbizalmat, ha a "rangadókat" 1gy - 3v arányban bukjuk.........

A Chelskinek grat, én nem mondom, hogy ők nyerik, mert valahogy nem az szokott PL-t nyerni, aki ősszel vezet, de tény, nem látszik egyelőre, hogy pontosan min is kéne elbukniuk.....

flea 2009.12.01. 16:06:42

@morphine: na megerőltettem magam és rákerestem, kicsit nehezebben találtam videót, de megérte :)

horas 2009.12.01. 16:51:04

@zsakfos : Mielött belötte Huntelaar ezt a két gólt,főleg az utóbbit,biztos voltam benne,hogy az Arsenal kapcsolatban szóbafog kerülni.
Hát nehéz olyan csatárt találni aki minőségi,megbízható és nem kell sehol,most arra gondolok ha kölcsönbe jönne valaki.Sztem így nem lenne rossz:Pavlyuchenko,Santa Cruz bár rivális mindkét csapat nem hiszem,hogy kölcsön adnák őket.Sanszos Remy...Balotelli,bár vele veszélyes vizekre eveznének nem beszélve arról,hogy elég drága mulatság lenne.
Ha engem kérdeznének én leigazolnám Darren Bent-et vagy Pazzini-t esetleg talán Suárez-t bár róla nemtudom,hogy teljesítene...

zsakfos 2009.12.01. 17:56:26

@horas:
Nem tudom mennyi pénze van az Arsenalnak. Én a helyükbe csak kölcsönvételben gondolkoznék,meg májustól már lesz RVP is.
Remy és Balotelli is fiatal, tehtetséges, de legalább 15 millió euróba kerülnek és egyszer se biztos, hogy egyből beválnának a PL-ben.
Suarez ezerszer lenyilatkozta, hogy nem megy el az Ajaxtól a nyárig, mert nem akarja kockáztatni a vb részvételét. De nem is adnák el, jövő nyártól ő is legalább 18 misi.
Bent szintén inkább a Sunderlandban rúgja a gólokat a vb részvétel miatt.
Pazzini akár jó is lehet.
Bár Imiciék majd biztos megint lehurrognak:) de én Nistelrooyban látom a megoldást. Kölcsön lehet venni fél évre,ergo nem kerül szinte semmiben, ég a bizonyítási vágytól mert ott akar lenni a vb-n, a gólérzékenységét pedig em kell magyarázni...
Bár az is lehet, hogy a téli átigazolási időszakig Eduardo és Bendtner rúg 10-10 gól és nincs miről beszélni.

Woland 2009.12.01. 18:37:05

@zsakfos :

van Nistelrooy-t annyira utaljak az Arse-szurkolok hogy szerintem nem lenne bolcs dontes odavinni.

bar Owen-t is megszerettek Manchesterben. de o talan megsem volt akkora utalat targya mint a holland.

ezen kivul szerintem sincs semmi ami azellen szolna hogy kolcsonbe elvigye az Arse.

zsakfos 2009.12.01. 19:20:46

@Woland:
Majd rúg 15 gólt fél év alatt és megszeretik:)
Mennyivel lenne jobb Balotelli? felére csökkene a világon az Arsenal szimpatizánsok száma ha az olasz odaigazolna:)

vadkutya 2009.12.01. 19:34:25

@Woland: @zsakfos : Lehet,h utálják az Arsenal szurkolók - én mondjuk nem - de egy formában lévő RVN-ért minden edző a fél karját adná. Sztem.

Woland 2009.12.01. 19:49:53

@zsakfos: @vadkutya: szerintem Balotelli-t az isten is Arse-jatekosnak teremtette, mert keves ellenszenvesebb jatekost ismerek... ;)

RvN-t szivesen lattam volna a Spurs-ben is - volt rola szo hogy 'arry elhozza a Real-tol, de (szerintem a BL-hiany miatt) nem jott ossze. az Arse viszont mindent meg tudna adni neki: rengeteg jateklehetoseg, szem elott lenne, es egy-ket kor a BL-ben ;)

de pont ezt mondom, kell hogy legyen tucatnyi kivalo csatar europa-delamerika szerte, akik olni tudnanak azert, hogy az Arse szerzodest ajanljon nekik. elvileg kurva jo szeme van az ilyesmihez Wengernek, hogy a francba nem talal senkit? nem vilagsztarokrol beszelek 5-12 milla kozotti emberekrol. mondjuk Drogba ektarsa:
goal.com/en/news/9/england/2009/12/01/1658762/tottenham-hotspur-plot-10m-swoop-for-seydou-doumbia-report

nem lenne nagyobb lutri mint egy nagyon sokat kihagyo RvN, aki raadasul 120k+ fonton lenne hetente.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.01. 19:56:49

Balotellinek kéne keresni egy M típusú bolygót, lehetőleg olyat, ahol egy marék, még nem definiált kőben tehet csak kárt.

horas 2009.12.01. 20:14:34

@peter135: ? nem értem...
@vadkutya: @zsakfos : @Woland:
Van Nistelrooy nem lenne rossz,csak nem játszhatna a BL-ben,meg nagyon sérülékennyé vált vénségére...
A Nice-nek kölcsön kell adni 3-4 fiatalt aki nem játszik kölcsönbe cserének Remy-ért(kölcsönbe).Annyira sztem nem életveszély a kérdés...és sztem Diaby is tudna csatárt játszani...

horas 2009.12.01. 20:15:48

Szal nem kell feltétlenül igazolni valakit...Wenger úgy is írtozik a gondolattól...

Woland 2009.12.01. 20:42:16

Ligakupa meccsek ma es holnap!

nem tudom melyik cikkhez illik jobban... talan ide, mert a Cselszki es az Arse is versenyben van meg : )

szoval fel ora mulva ManU-Tottenham es 10 perc mulva Pompey-Villa!

a Villa kurva eros tizeneggyel megy a deliek ellen, a Tottenham is viszonylag eros, bar a vedelmunk erosen a cseresorbol valo, de azert Palacios, Jenas, Lennon, Defoe, Keane es egy remelhetoleg valamennyire motivalt Bentley jo meccset sejtet. Huddlestone eloszor nem kezdo az idenyben. a ManU-nal kezd Berbatov, Neville, Park, Vidic, Brown, Anderson a nagyobbak kozul, mellettuk ott lesz Obertan, Welbeck es Gibson is. tulajdonkeppen mindenki BL-rutinnal bir. talan a balhatveden kivul.

hajra Tottenham, hajra Pompey! : )

horas 2009.12.01. 20:48:53

@Woland: hogyhogy T'ham ilyen erős felállással áll ki ennyire komolyan veszik?Azért a bajnokság sztem fontosabb...szal ma valaki esetleg megsérül az elég gáz,sztem fontosabb a Bl-be jutás mind egy angol-kupa...ezért izgulok...
Egyébiránt a pompey-t csipázom én is akár mekkora trágyák manapság...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.01. 20:52:21

@horas: Arra akartam célozni hogy ezek az ötletek még Football Managerben is elég meredekek. :)

horas 2009.12.01. 20:59:15

@peter135: Hát lehet,hogy azok,de Bendtner egyiknél sem jobb,Eduardo mostani formája szintén...hát ezek ahogy szoktam mondani csak találgatás.

Már megint ez a fasz Ménes...

Asidotus 2009.12.01. 21:02:49

Na, ezzel a Spurs csapattal csak meg kéne ütni a MU-t!
Szerintem elég hosszú a Spurs cseresora, igazából én nem érzem azt, hogy olyan különösen nagy különbség lenne az első sora és a cserejátékosok között, bírniuk kell egy ilyen sorozatterhelést. Amin javítaniuk kellene, az az első sor erőssége, mert azért idén még minden nagyobb csapattól kikapott a kedvenc angol csapatom. Nem érzem azt, hogy volna néhány olyan játékos, akiken múlna a siker, mint ahogy azt sem, hogy lenne néhány olyan klasszisuk, aki akkor is tudná hozni a meccset, amikor nem megy vagy ha jobb az ellenfél.
Remélem, Defoe még rám cáfol.

Asidotus 2009.12.01. 21:11:14

Nézegetem a Chelsea keretét, és egy valami nem hagy nyugodni. Kb. 2010. után drasztikusan öregedni fog a keret.a Többségük most 25-30 körüli játékos, de jó páran elérték már a 30-at. Cech még okés, de Drogba, Carvalho és Lampard 31
Anelka 30
Ashley és Joe Cole, Terry 28
Essien 26
Ivanovic 25
Obi Mikel 22 éves, a három cserejátékos (az Arsenal elleni meccsen 32 és 31 évesek).
A 2012-es Eb-re ki fog öregedni a keret, méghozzá hirtelen sokan. És szerintem Ancelotti azt nem fogja tudni megoldani, hogy fiatal tehetségekkel tömje tele addigra a gárdát.

ZenZo 2009.12.01. 21:25:41

@horas: "Egyébiránt a pompey-t csipázom én is akár mekkora trágyák manapság..."

Utoljára akkor volt szerethető banda, míg 'arry irányította őket. Ezért is... a... most a... ááá, nem. Nem visz rá a lélek, hogy kimondjam, valahol kicsit ezért is ... a Spurs is most. Nem tudom leírni, na, kihagy a billentyűzet ;) Főleg most is, hogy a ManU ellen drukkolok, máris gólt kapnak, a bré kivan.

ZenZo 2009.12.01. 21:31:55

@Nűnű: a megfigyelés helytálló, ez bökte már többünk csőrét is az utóbbi időben, sőt, már JM óta, mikor ő csinált még olyan húzásokat, hogy eladta Glen Johnsont és hozta Bellettit (más kérdés, hogy aztán ez bevált), de azóta is jött Anelka meg Deco, csupa fiatal emberek. De Abranak is megjött már az esze, meg a szakértő teamnek is: úgy látja/látják, erős az első keret, s a fiatalokra helyezik a hangsúlyt. Ha kell, az A csapatban betömik a lyukakat, de Di Santo-k, Sturridge-ok, Turnbull-ok, Matic-ok jönnek, talonban ott vannak Rajkovic-ok meg Delac-ok (utóbbi kettő már a Chelsea tulajdona, de még kölcsönben vannak, mint korábban Alex), s egyre inkább fordulunk saját bázisunk felé is: Borini, Mancienne, Kakuta, Hutchinson, Bruma, Cork, Stoch... s pont ma kapott szárnyra a hír - amit persze cáfoltak is azonnal - hogy újabb fiatalt vadászunk:

www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1232177/Chelsea-target-teen-sensation-Lakaku--hailed-new-Didier-Drogba.html (már csak a képek miatt érdemes megnézni :)

Viszlat 2009.12.01. 21:36:12

Vidic fénykorát idézi ma este, öröm nézni. Egyébként meg jó szarok vagyunk :/

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.01. 21:36:51

SOHA NEM AKAROM A LÓFEJŰ HOLLANDOT ARSENAL MEZBEN LÁTNI!!!

már akkor is hányok, amikor silvestret látom...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.01. 21:40:36

jó látni, h a sp?rs idén sem nyer semmit :)

Woland 2009.12.01. 21:41:45

Keane es Defoe az otosrol hagynak ki helyzeteket, a United meg ket szep tavoli lovesbol ket gollal hatradolhet. beszaras.

ZenZo 2009.12.01. 21:49:31

Fél OFF

Még 1 kis adalék a Chelsea utánpótlásról, feltéve, hogy érdekel valakit:
szóval korábban lényegében ugye nem nagyon létezett utánpótlásnevelés a Chelseanél, John Terry az üdítő és egyetlen kivétel. Akik az előző évezred végén még nálunk voltak reserve kerettagok, ma a magyar nb1-ben s ilyen szintű helyenek játszanak. De akkoriban kerültek már hozzánk minőségi játékosok is, elindult valami az utánpótlásnál, abból a generációból egy jó mag maradt meg. Jött Abra, s megindult itt is az ipar, tömegével jöttek új játékosmegfigyelők, s új edzőkomplexum is létesült (Cobham). Az utóbbi években a reserve és youth csapatba rengeteg játékos érkezett és sokan is távoztak, nyaranta gyakran 15-20 fiatal. Elindult egy Football Icon nevű torna is fiataloknak, ahol különböző erőnléti és ügyességi (persze foci) játékokban vannak versenyek, a végső győztes pedig az Akadémián kap ösztöndíjat. Na de a lényeg, hogy a 2000-es garnitúrából most kezd beérni egy ígéretes generáció, akkor többen 9 évesen kerültek a Chelseahez, most 18 évesen végigjárva a ranglétrát az első csapat közelébe kerültek, ilyenek pölö Hutchinson (akinek már JM is nagy jövőt jósolt, csak jött egy csúnya sérülés), Nana Ofori-Twumasi, Cork, Mancienne, stb.

Közben Abra tavaly kicsit lekocogott már az utánpótlás neveléshez, s megkérdezte, adtam már nektek (is) egy rakás pénzt, hogyhogy nem került még fel senki a nagy csapatba a fiatalok közül? Válasz nem lehetett sok elfogadható, így szélnek is eresztette a banda felét, játékosmegfigyelőket, s új menedzsert, menedzsmentet is kapott a reserve. A cél kimondva is az, hogy 2010-től szezononként egy játékost adjon a nagy keretnek a reserve - hát, majd meglátjuk ez mennyire jöhet össze.

Na hát röviden kábé ennyi :)

Woland 2009.12.01. 21:52:05

@horas: nyertes meccs az nyertes meccs, kulonosen az Old Trafford-on segithet(ne) megtartani a lenduletet. es a jatek kepe alapjan hihetetlen hogy 2-0-ra egunk.

mindegy na, lesz meg egy felido. legalabb jol jatszunk, csak a kapu elott valahogy mindig elbaszodik valami.

Asidotus 2009.12.01. 21:53:06

@ZenZo:
igazából én Pato / Kun Agüero tipusú, fiatal, de már bizonyítottan klasszis játékosokra gondoltam a Chelsea-nél (most nem feltétlenül csatárokra, bár a két mostani már 30 éven felüli). Ilyenekből kellene szezononként 2-őt beépíteni az első csapatba, hogy maradjon a mai szintjük.

Viszlat 2009.12.01. 21:53:23

@imici77: legalább lesz közös téma, ha egy kevésbé vérmes arsenal fan összefut egy spurs fannal ;-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.01. 21:58:13

@Viszlat: C csapattal ütjük a cityt holnap :) aztán jöhettek, tehenesek, majd terelünk Benneteket :)

Woland 2009.12.01. 22:03:38

@imici77:

nincs meg vege, nem jatszik jol a ManU, egy golt csak szerzunk es aztan barmi lehet : ) a Citeh ellen idegenben meg lennek lepve ha fiatal Arse-ok tudnanak valamit alkotni.

d3vnull 2009.12.01. 22:12:26

Az előbb mutatták berbatov-ot az új séróval, azt hittem itt is Vennegoor of Hessellink játszik.

ZenZo 2009.12.01. 22:16:55

@Nűnű: ugyan, mutass egy csapatot, aki évente két világklasszis fiatalt épít a csapatába! S őszintén: Drogbát sem féltem addig, legyen akárhány éves, amíg a meccsek alatt a 80. perc után is olyan sprinteket vág ki, amilyeneket Bolt is megirigyel. 2-3 kiváló év még simán benne van, addigra csak beréik legalább 1 fiatal a Kalou-Borini-Sturridge-Di Santo négyesből, meg persze igazolni sem tilos. Aguero-t szívesen elnéztem volna kékben, amíg nem játszottunk két meccset a BL-ben idén, számomra leírta magát, CR és Quaresma szintjén jár.

A kapusposzt és a védelem rendben van szerintem teljesen, a középpálya szűrő posztja úgyszintén, ami nagyon fájó pont, az Lampard lesz. Őt lesz nagyon nehéz pótolni. Nagggyon.

ZenZo 2009.12.01. 22:19:38

Na, a Villa eldöntötte. Woland te meg csinálj valamit ;)

Woland 2009.12.01. 22:22:13

eh, ebben a felidoben mar alig vagyunk jobbak a mezonyben is. ma nem jott ossze semmi.

raadasul a lusta bolgar lement es az ehes olasz srac jott helyette.

Asidotus 2009.12.01. 22:26:36

@imici77:
annyit fog, mint az Arsenal :)

Viszlat 2009.12.01. 22:34:47

Ááá bazzeg, Ferguson alig feltűnően letelefonált a kispadra. :DDD Az a telefon te jó ég... :D

Woland 2009.12.01. 22:36:41

no, innentol mar vert sereg vagyunk, kihunyt tuz. remelem az Everton ellen visszajon.

Ferguson 2009.12.01. 22:42:56

Botrány, ocsmány, okádék ez a meccs és még fokozhatnám. A spurs mezőnyben sokkal jobb, mint a MU. Nálunk vannak olyan periódusok, amikor négyet nem tudunk egymáshoz passzolni. A fiataloktól azért kicsit több hajtást és jobb kombinatív játékot várnék. Gibson két lökete viszont elsőrangú volt...

Woland 2009.12.01. 22:54:17

csak azert imadkozom hogy nehogy ez a szar masodik felido bennunk maradjon a PL-ben is... az elso felidoben legalabb jok voltunk es harcoltunk, a masodikban lesullyedtunk a nagyon rossz napot kifogo ManU-light szintjere.

Asidotus 2009.12.01. 23:00:12

Csalódott vagyok. A Spurs egy jó csapattal állt ki, a MU lényegesen gyengébbel, és mivel szerintem a legjobb 11-ünk nem annyira ász, viszont nagyon sok jó játékosa van a Tottenhamnek, így sok fronton tudnánk helytállni, viszont bajnoki címre nem vagyunk esélyesek, ezért is kellett volna ez a Ligakupa. kár érte.

Viszlat 2009.12.01. 23:10:42

Meggyőződésem, hogy Vidicen múlt a mai meccs. A szezonban az eddigi legjobb meccse volt, hihetetlen miket mentett.

Welbeck meg menjen az Arsenalba, oda való, súlytalan, körülményes, tesze-tosza, engem konkrétan az idegroham kerülget ahogy kocog a labdával...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.01. 23:12:57

@Viszlat: ejnye, no, azért a cinkelés megy :)

ps: majd rúg 4et a pudlinak, ha átjön hozzánk :)

Glory 2009.12.01. 23:15:03

@Ferguson: @Woland: en kocsmaban neztem kb 10 spurs meg 10 mu fannal egyutt a meccset, de en elveztem (es mindenki mas is). volt hajtas voltak helyztek.vidics tanari volt a vedelemben, ando volt az aki jatszott is vmit a kozeppalyan, szerelt adta a labdakat. gibson meg lott 2 golt. park nagyon gyenge volt ahogy obertan is. azert mu fanok buszkek lehetunk arra hogy egy ificsapat vegulis siman legyozte azt a spurst aki 1 hete 9-et vagott a wiganek

Viszlat 2009.12.01. 23:27:40

@imici77: szerintem akkor se tudna négyet rúgni nekik, ha náluk játszana :)

d3vnull 2009.12.01. 23:34:42

Na, azért a mu meg a villa összehozott egy 20-ast nekem ma, hogy én mekkora prosti vagyok, képes vagyok pénzért a mu-nak is drukkolni :)

Woland 2009.12.01. 23:44:15

@Glory:

az elso felido nekem is tetszett (annak ellenere hogy a mutatott jatek es az eredmeny koszonoviszonyban sem voltak egymassal).

az ificsapat-duma hulyeseg ugy ahogy van, tarcsi, ha mar. en simanak sem neveznem a meccset, az elso felidoben fogta a kezeteket valami istenseg. a masodik felidoben alig basztunk el helyzeteket az otoson, ketto-haromra ha emlekszem, de azok is mind a felido elejen voltak. utolso feloraban ugyanugy semmit nem mutattunk mint a hazaiak. nem volt ott hajtas senkitol.

es ez a Spurs sem az a Spurs volt amelyik a Wigant kicsinalta. Hutton tamadasban, Bale meg vedekezesben fajt elegge. szegeny Bentley komanak meg az utobbi ev tukreben is nagyon szar meccse volt. Bassong ossze-vissza passzolta oda a labdat a hazaiaknak.

azok akik jatszottak a Wigan meccsrol tenyleg nyomhattak volna egy becsuletgolt legalabb. ugyhogy a ManU-vedoknek azert jar a kalaplengetes. De Laet kulonosen pozitiv meglepetes volt. nem is nagyon hallottam a sracrol eddig, de teljesen kompetens.

gratulalok az eredmenyhez na meg gibson gyonyoru goljaihoz, de a jatekhoz oszinten nem tudok.

Woland 2009.12.02. 00:02:23

@Nűnű:

hehe, hogy a fenebe nem tudtam rola hogy te is Spurs-szurkolo vagy? : )

szerintem a Ligakupa megnyerese mostanaban kabe pontosan akkora fegyverteny mint az FA-Kupae. figyeld meg, az elodontoben ott lesz egy-egy kutya eros Chelsea, Villa, Citeh es egy kicsit megizmositott ManU.

ket eve amikor megnyertuk a kupat az elodonto Spurs-Arse es Chelsea-Everton volt. az FA-ben pedig Barnsley-Pompey es West Brom-Cardiff, ha jol emlekszem. i.e.: harom masodosztalyu csapat.

szoval szerintem az FA-ben meg kavarhatunk valamit - jol kijott a sorsolas a Peterborough-val jatszunk otthon.

az meg hogy jo keretunk van: Hutton egymas utan bizonyitja hogy nem eleg jo. Bale sokkal inkabb kozeppalyas mint vedo. Bassong ujabban a Newcastle-i formajat idezi. Bentley rossz formaja halistennek nem oszt nem szoroz amig Kranjcar ilyen jol jatszik. Gomesnek jelenleg nincs alternativaja.

no meg Lennon es Defoe sem pihen sokat ezen a heten. harom teljes meccs egy het alatt, es decemberben lesz hat PL-fordulo asszem...

ZenZo 2009.12.02. 01:42:24

Holnap meg "PL" meccs lesz, mindkét csapat a legerősebb keretét küldi:

Chelsea utazókeret: Cech, Hilario, Turnbull, Ivanovic, A Cole, Zhirkov, Carvalho, Terry, Essien, Lampard, Belletti, Mikel, Ballack, Malouda, Kakuta, Deco, J Cole, Kalou, Anelka, Drogba - ez lényegében az első csapatunk, Ancelotti úgy látszik innentől már nem bízza a véletlenre.

vadkutya 2009.12.02. 02:42:11

@horas: Diaby csak ne játsszon csatárt. Sőt, Arsenal mezben semmit se, egyáltalán...

undertow 2009.12.02. 08:40:57

@d3vnull:
ne viccelj, a spuds ellen bármikor :)

sAp 2009.12.02. 08:43:56

@Woland: na,néztem a meccset, és azért az istenséges dolog erős túlzás. persze helyenként nyomott a spurs, meg mezőnyben nem voltak rosszak néhol, de igazán nagy helyzete defoe-nak volt, és előtte is még állt két védő plusz a kapus; keane helyzeténél meg vidic gyakorlatilag kétszer szerelte, sok esélye nem volt lőni - ugyanakkor a unitednél is ott volt a beadás amiről berba épp csak lemaradt. a 2. fi.-ben, amikor a spursnek meg mennie kellett volna előre, nem csináltak szinte semmit (oké,bentley helyzete tényleg nagyjából ziccer volt), ami azért is érdekes, mert gary neville volt a jobbhátvéd, mellette lennon kb akkor vihette volna el amikor akarta, erre hosszú időkre szinte teljesen eltűnt.
bale meg szerintem teljesen rendben volt, az összes nagy helyzetetek az ő ténykedése nyomán jött létre, védekezésben meg nem nagyon emlékszem h pl obertan akármit is tudott volna csinálni ellene.

összességében azért nagyon sokat számított vidics jelenléte, ha ő nincs,legalább iksz a meccs. játékban tényleg nem volt jó a MU, ez mondjuk érthető is, de welbecktől vagy obertantól én is kicsit többet vártam, egy cselt nem csináltak meg, mindig alibipasszok (főleg obertan)...de a spursnek azért illett volna legalább kapura lövésekig eljutni,még ha ez nekik sem a kezdője volt egy az egyben (hutton meg tényleg elég kaki).

undertow 2009.12.02. 08:48:03

@ZenZo:
azért remélhetőleg drogba, lamps, carvalho, essien pihenni fog és inkább a második sor kap lehetőséget. mondjuk én anelkát is pihetetném, de borini és hutch már nem fért be a keretbe :/
alex-szel mi van megint? az idei szezon eddig elég rosszul jön ki neki.

vadkutya 2009.12.02. 10:37:17

@imici77: Hát igen... Aktív vásárló, vagy aktív nézelődő? Ez a Tescoban sem mind1... :)

Amúgy hihetetlen a pali, aki ennyire óvatosan, titokzatosan (ezáltal semmitmondóan) nyilatkozott volna állandó jelleggel az átigazolásokról... :)

vadkutya 2009.12.02. 10:38:12

@vadkutya: Uh, az kimaradt,h "embert nem láttam még". Korán van.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 11:11:29

@drosiii: már visszatért
@vadkutya: sztem most egyik edző sem mondta el, h kiket akar megvenni...személy szerint meg az a véleményem, hogy azért mondta, h mindenki megnyugodjon, minden nap olyan 10x kérdezik meg Tőle...

rem, nem veszünk csatárt.

vadkutya 2009.12.02. 11:15:12

@imici77: Nyilván, sztem Wenger pár éve ezzel a kérdéssel ébred... :)

Asidotus 2009.12.02. 11:20:19

@Woland:
Nem vagyok olyan fanatikus Spurs-drukker, mint te, de erősen szimpatizálok velük. (Annak idején, 2005-ben a Football Managerben ők voltak az angol csapatom, és azóta figyelem megkülönböztetett érdeklődéssel aőket. Többször is játszottam velük a B L-ben, de a nyolcaddöntőkön nem sikerült túl jutnom, meg bajnok sem voltam a Spurssel:)
Első számú fanatizmusom tárgya a Juventus, utána az Atletico Madrid / Barcelona, majd az olasz csapatok, és utána jön a Dortmund /Tottenham.
Szerintem a Spursnek most már az kéne a továbblépéshez, hohgy néhány igazán klasszis játékossal megerősítse a legjobb 11-ét, mert ott van lemaradva legjobbaktól. (Most majdnem a Big4-et írtam, de én úgy látom, hogy a Liverpool csapata igen komoly hiányosságokat mutat, míg Gerrard és Torres jobb, mint bárki más a Spursben, addig a Tottenhamnek nagyon sok poszton jobb játékosai vannak, és a cserék között meg egyértelműen Spurs-fölény van.)
,

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.12.02. 11:36:15

@imici77: hát komolyan, neked semmi sem jó? :-) Amikor RvP megsérült te mondtad, hogy mekkora a baj, erre most hogy wenger azt állítja pótolni szeretné, most meg ez a gond... persze ha már a kasszához fárad a mester, hátra is vehetne még embert, de itt már a reményhal sem mocorog ;-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 11:54:17

@morphine: mondd meg nekem kedves Morp, ki jönne ide? :)
csamak? - lásd a francia posztot mennyire "ász"
ez a 19 éves az interből? - minek még egy 19 éves tapasztalatlan, Vela is olyan, ráadásul másik bajnokságból, mire felveszi a ritmust, augusztust írunk...
RvN? - na neeee
Huntelaar? - 9 meccs 2 gól...
Villa? - ok, jöjjön
:)

semmi nem garancia, hogy egy Huntelaar szintű csatár idejön és megváltja a világot...

Üdv, ymy - Eduardoban bízom, megoldjuk...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.12.02. 13:13:11

@imici77: Én is úgy gondolom, hogy ezt meg kellene tudnunk oldani, azért is bíztam abban, hogy nem lesz gond RvP nélkül, mert a góllövő listára nézve az látszik, hogy minden csapatrész szórja a mannát - és mégis, mióta egy ember nincs, a többiek is hallgatnak.

Eduardoról meg üvölt, hogy önbizalom-problémái vannak, hol van már a tavalyi külsős gólja már nem is tudom ki ellen, folyton olyan megoldásokat választ, mintha be lenne tojva... amíg nem lesz egy jó meccse, ez nem is változik, ha bokszoló lenne, most kéne neki valami jó felhozó hurka :-DDD

Viszlat 2009.12.02. 15:35:09

@imici77: ehhehe :)

Esetleg Rudolf? :) (Mosolygok, de tök komolyan kérdezem, ne tessék megkövezni, szerintem totálisan alkalmas lenne hisz nálatok kiszolgálnák rendesen.)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 15:54:40

@Viszlat: amúgy én komolyan azt mondom, ha velem most elkezdene Wenger foglalkozni, akkor amennyi időt beleöltünk Bendtnerbe, annyi idő alatt én is lennék ilyen hatékony...

Eboué szintjét 2 év alatt érném el...

Üdv, ymy

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.02. 18:11:53

Ma este vigyázó szemeiteket az új Liam Bradyre vessétek...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 18:30:49

@peter135: nem nagyon van benne abban a keretben, amiből Wenger ma válogat

www.arsenal.com/news/news-archive/arsenal-announce-18-man-sqaud-for-city-game

feltéve, ha ebből válogat...

Woland 2009.12.02. 20:51:02

1939: Man City team to face Arsenal: Given, Richards, Toure, Lescott, Bridge, Wright-Phillips, Ireland, Barry, Bellamy, Tevez, Adebayor. Subs: Taylor, Onuoha, Johnson, Robinho, Santa Cruz, Kompany, Weiss

1936: Arsenal team to face Man City: Fabianski, Eboue, Song, Silvestre, Traore, Eastmond, Merida, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Vela. Subs: Mannone, Bartley, Gilbert, Coquelin, Frimpong, Randall, Watt

ebbol meg valami nagyon csunya is kisulhet...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 20:59:31

eddig: kivisszük a szögletzászlóig, és ott kigurítjuk

Hughes taktikája , kétségtelen:D

vadkutya 2009.12.02. 21:14:22

@peter135: Pontosítsunk: kit értünk új Liam Brady alatt?

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 21:17:17

fantasztikusan szerencsétlenek vagyunk támadásban,mondhatni balfaszok

vezet a Blackburn is

ZenZo 2009.12.02. 21:23:24

Ja, vezet a BB, 9 perc kellett a gólhoz :s

de legalább sokkal inkább B csapat, amivel kiálltunk:
Chelsea (4-2-3-1): Hilario; Belletti, Ivanovic, Ferreira, Zsirkov, Ballack (c), Mikel, Malouda, Deco, J.Cole, Kalou

Pad: Turnbull, Bruma, Hutchinson, Matic, Kakuta, Borini, Drogba

vadkutya 2009.12.02. 21:28:25

Háh, ha jól látom, nem kevés hely van üresen a lelátón a két szurkolótábor között... :)

Jóvan, aprítsuk csak ezeket a nyomorultakat.

vadkutya 2009.12.02. 21:34:50

Baszki, vkit hozzunk be a második félidőre, aki tudja tartani Tevezt... :(

Woland 2009.12.02. 21:37:09

remelem Hughes es Wenger nem csak mutogatnak a masodik felidoben hanem egy-ket oklos is gazdat cserel majd : )

eddig idegesito a Shitty, de ket gol lesz kozte szerintem legalabb.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 21:40:52

legnagyobb ellensége a csapatnak önmaga, üres kapura is kihagynánk jelenleg

Hughes becsúszó szereléssel fogja boldogítani Wenger-t:D
bár Sparky tényleg sokat ér labdába ma, bemenne játszani sztem(néha megérné)

tudni azt, hogy ma nem lehet döntetlen, remek dolog:)

vadkutya 2009.12.02. 21:41:21

@Woland: Neked biztos tetszene, Spurs fanatikusként, nyilván... :)

ZenZo 2009.12.02. 21:43:21

Velünk sem tudom, mi lesz, Carlo kiküldte a komplett B-t, fiatalok nélkül, a BB vezet, mi kihagyjuk a ziccereinket, és PF nagyon gyenge belső védő... ahogy hallom

vadkutya 2009.12.02. 21:45:39

@crazy_horse: Majd Arséne jól állcsúcson pattintja Markot, egy elegáns francia mozdulattal... :)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 21:47:59

@vadkutya: nem lesz durvulás, csak Hughes labdával oda-vissza esernyőzi a "professzort":D

ZenZo 2009.12.02. 21:50:15

HT: Blackburn 1 Chelsea 0. Rovers enter the interval with a deserved lead. Kalinic got the goal inside the opening 10 minutes, while Chelsea look a shadow of the side which currently tops the Premier League table.

vadkutya 2009.12.02. 21:58:22

Én szóltam, bazdmeg. Ennyi. Elmehet mindenki a... Ott hagyjuk, hozzá sem érünk, persze,h gólt rúg. Borzasztóan gyengék vagyunk, botrány...

wan2bee 2009.12.02. 21:58:31

Song mogott altalaban egy ilyen elvetett becsuszas utan meg van egy kozepso vedo. Nem tesz jot ez a tili-tolizas a posztokon.. na huzzuk be oket par dugoval..

Woland 2009.12.02. 21:58:32

hat ez elegge konnyu volt, Song mi a fenet csinalt? meg Rosicky is elotte?

nagyon bevagta azert Tevez, szep volt.

wan2bee 2009.12.02. 22:02:04

oobaszdmeg. na ez tenyleg csunya volt..

ZenZo 2009.12.02. 22:06:22

Hm, félidőben hármat cseréltünk, két fiatal, Kakuta és Bruma meg Drogba fel, Deco, JC meg Belletti le.

ZenZo 2009.12.02. 22:06:59

És ennyi, Drogba 1 perc alatt egyenlít :)

Glory 2009.12.02. 22:07:44

azert a chelsea messz messze nem olyan tartalekos (ifi), mint tegnap a mu volt

Woland 2009.12.02. 22:10:18

a Citeh semmit sem jatszik a gol ota, meg a vegen visszahozzak a cseppeket a meccsbe.

ZenZo 2009.12.02. 22:10:52

És máris kettő, Kalou

ZenZo 2009.12.02. 22:12:18

@Glory: nem, de sokkal "bébb" csapat, mint amit tegnap olvastam (s írtam ide, hogy mi várható). A B kezdett, félidőben jöttek a fiatalok és Drogba.

vadkutya 2009.12.02. 22:18:15

Nah, tessék, tud ez a City nyerni, főként az Arsenal ellen. Wenger meg elmehet a faszomba. Most már tényleg.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 22:18:49

SWP célegyenesbe lőtte a City-t, 2-0

ZenZo 2009.12.02. 22:19:33

Hát, csak szövegest olvasok arról a meccsről, de az a csapat, amelyiknek Wrong-Phillips szólógólt vág, meg is érdemli a sorsát :)

Asidotus 2009.12.02. 22:21:45

Na, idén az Arsenalnak sem lesz trófeája :)
(Hiába no, a legszebb öröm a káröröm)

Woland 2009.12.02. 22:22:22

@ZenZo: gyonyoru gol volt, tokeletes helyre tokeletes erovel.

de ez a meccs eldolt a kerethirdeteskor. az elso felidovel el tudta kerulni az Arse a 0-4, 0-5 koruli eredmenyt, de kabe ennyit lehetett elvarn ettol a csapattol. Marad az FA-Kupa mint realis cel - mint nekunk : )

vadkutya 2009.12.02. 22:23:05

@ZenZo: Pontosan. Botrány, ami itt megy. Kiállni egy ilyen sehonnai csapattal az ellen a City ellen, amelyik 4-el küldte haza az A csapatot. Gratulálok, ehhez aztán kell ész.

ZenZo 2009.12.02. 22:24:56

NA, a Blackburn is visszajött a meccsbe, 2-2... :s

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 22:25:19

de pofátlan volt Ireland:D

és a piros se lett volna durva itt sztem

Woland 2009.12.02. 22:25:24

hat ez piros lett volna igazsag szerint Song-nak.

nadivereb 2009.12.02. 22:26:06

Mondom én, hogy a Chelsea-nek nem az Arsenal elleni idegenbeli meccs volt a nagy erőfelmérő.
A Citeh ellemi lesz az.
Ha azt sikerül megnyerni, akkor ki merem mondani, hogy meglehet a bajnoki cím.

Glory 2009.12.02. 22:26:49

@Woland: viszont furcsa hogy par eve egy ilyen nagyon fiatal arsenal menetelt, talan a dontoig (nem emlekszem pontosan). viszont szamomra egy kicsit furcsa, hogy egyes csapatok kiallnak b(ifi) csapattal addig az ellen a legdurvabb, vagy ahhoz nagyon kozelivel jatszik. ld: mu-spurs, b'burn-chelsea, city-arsenal (gondolom nem kell mondani hogy minden parban ki jatszik(ott) a gyengitett(?) csapataval es ki a full izommal

vadkutya 2009.12.02. 22:28:20

Komolyan, Wenger addig csinálja a baromságait, amíg majd nem mennek ki a meccsre az emberek. Akkor aztán majd baszhatjuk a szép "új" stadionunkat. Mert ennek ez lesz a vége. :(

lexx 2009.12.02. 22:28:37

@ZenZo: en radion nezem(nem eliras) nagyon popec golt lott a wright-phillips, bar a faterja megint csak felig lesz buszke ra, de ezt mar kezdik megszokni. egyebkent meg nem tudom az Arsenal szurkolok mi a pukszert anyazzak Wengert allandoan mikor minden evben a Carling kupaban azok toljak akik a tarcsiban vannak.egyebkent meg szerintem ez korrekt tole. csak azert mert eljutnak a legjobb nyolcba nem csereli le oket csak azert hogy nyerjenek egy kupat.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 22:28:41

már tényleg pókerezni lehet lassan a kiosztott lapokból

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 22:30:27

Bellamy is puff, nem kéne, mert eddig a City kapta a legkevesebb sárgát, igaz Pl-ben továbbra is így van

Wenger-nél van némi esélye annak, hogy a bíróra kenje ezt is?:)

ezt a sok sárgát biztos megszólja:)

Glory 2009.12.02. 22:30:32

@lexx: fergi is kijelentette, hogy barkit is kapjanak az elodontoben, o ugyanezt a fiatal csapatot fogja jatszatni.

lexx 2009.12.02. 22:32:44

@Glory: ez azert van mert pl egy blackburnnek vagy citynek minden eselyt meg kell ragadni itt a nemzetkozi szereplesre, mig a MU,chelsea kb pont leszarhatja, hogy nem nyerik meg a ligakupat viszont latjak terheles alatt a tarcsit. meg talan monnyuk nehany elso soros embert pont a halal kaszara kivanja a ligakupat es ezek a kolkok meg megdoglenek a bizonyitasi vagytol.

lexx 2009.12.02. 22:34:06

@Glory: igy van ez igy korrekt. ok idaig eljutottak megerdemlik.
az inkabb a maddognak szolt csak lusta vagyok

Glory 2009.12.02. 22:35:43

amugy crazy ade jatszik??

Glory 2009.12.02. 22:37:08

uh bellamy atslisszolt a vedok kozott na

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 22:37:49

de Weiss megoldja,20 éves, nemrég debütált a szlovák válogatottban, kis mákkal VB-re is kijuthat(talán)

3 picsa nagy bombagól kb.

jöhet a Chelsea szombaton!

ZenZo 2009.12.02. 22:38:09

Mi meg 10 emberrel toljuk, Kalou megsérült, s nem tudott visszajönni - nagy esély a Blackburnnek

undertow 2009.12.02. 22:39:13

@ZenZo:
newcastle revisited...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 22:39:14

@Glory: el van magával a pályán, ma kibírjuk, hogy nem tesz hozzá sokat

közben egy szép löket másik oldalon

Woland 2009.12.02. 22:43:38

Wenger befutott inkabb az oltozobe minthogy kezet fogjon. kire haragszik ez? hughes-ra hogy o jobb csapatot kuldott ki? : )

vicces koma, messze a legrosszabb vesztes akit eddig edzok kozott lattam.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 22:52:20

elmaradt a meglepetés...

kiderült:
-vela egy molylepke
-silvestre a KURVA ANYÁD, könyörgöm, mit keres ez itt?
-nem vettük komolyan ezt a meccset
-azért az első félidő nem volt rossz
-nem bánom, h ade elhúzott
-song pirosa elmaradt
-belamy is megérdemelte volna
-saját térfelünkön annyi labdát vesztettünk, mint a ház...sajnos

@Woland: gondolom az első félidei affér miatt... gondolom most majd ismét jön a nyilatkozatmásolat is Tőled...

Üdv, ymy

vadkutya 2009.12.02. 22:52:21

Az a jó,h nem kell csatárt igazolni, ugye. Futószalagon jönnek gólok RVP sérülése óta...

Glory 2009.12.02. 22:54:35

@imici77: silvestre a mi beepitett ugynokunk :P

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 22:55:54

@Glory: az egyébként, sztem ilyen a fergi bont egy üveg bort és röhög a markában... :) vicc ez a pali... kecskeméten a mozdonyvisszafordító gyorsabb :)

ZenZo 2009.12.02. 22:56:30

Nálunk meg hosszabbítás lesz, a végén nagyon meleg volt a pite

Amióta tízen vagyunk, volt minden, de inkább a hazaiak nyomtak, nem tudom, hogy húzzuk ki a 30 percet 10 emberrel...

Glory 2009.12.02. 22:57:49

@imici77: anno egy szinten agyusrol irta az ns, hogy o mar nem fordul, o mar kanyarodik. az adams volt. silvestre vmi hasonlo :D

Glory 2009.12.02. 22:58:58

@imici77: dwight yorke meg talan jaccik :D. oda elore is kell egy spy

Woland 2009.12.02. 22:59:20

Ligakupa elodontok:

Citeh-ManU

BB/CFC-Villa

Glory 2009.12.02. 22:59:49

vki egy mukodo sopcast streamet tud mondani a chelsea meccshez?? myp2p-n egy darab sincs

lexx 2009.12.02. 22:59:58

azert lehet hog wenger rossz vesztes,de ha valakivel vegig anyazzuk egymast 90 percig akkor utana miert is fognank kezet? mert szokas?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:00:38

@Glory: majd jön RvN, aztán akkor is itt fogunk puffogni :) Eduardo visszatér, nyugalom :)

lexx 2009.12.02. 23:01:10

na tizi van blackburnben a balckburnnek

Glory 2009.12.02. 23:01:23

o ne mert o jooooo

ZenZo 2009.12.02. 23:02:20

Na, hosszabbítás első perce, jogos büntető a Blackburnnek, belövik... 3-2

vadkutya 2009.12.02. 23:07:30

@imici77: 10et biztos nem lőtt volna, ez tény. De Imi, nehogy már egy emberes legyen ez a dolog. Pedig most nagyon úgy néz ki. Valami vagy valaki csak hiányzik elölről, ne mondd,h nem. Nem a mai meccsről beszélek, azt hagyjuk, esélytelen volt ezzel a kerettel, nem is értem, komolyan.

Jah, ha választani lehetne, akkor Torrest. Vagy Villa-t.

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:08:46

Nem Wengerrel van a probléma..az egész meccs képen látszik; ahogyan a gólnál szépen megállt az egész védelem az egyszerűen megye 2 színvonal..és akkor a támadó szekcióról ne is beszéljek. Vela fogja helyettesíteni Persie-t? ez vicc..

Próbálom nem felhúzni magam(bár egy ilyen **** játék után ez nem egyszerű)..és próbálok pozitív lenni..a ligakupát még ha meg is nyertük volna, nem lettünk volna előrébb..most egy sorozattal kevesebb, lehet koncentrálni a maradék 3.ra..

victoria concordia crescit
Go Gunners!!

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 23:10:26

tényleg City-MU

jan 04. és jan 18. a két dátum, azt még nem tudni ki kezd otthon

Woland 2009.12.02. 23:11:08

@crazy_horse: @Glory:

ja, sorsoltak egybol a 90 perc utan. BB/CFC es a Citeh kezdenek otthon.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 23:13:46

City kezd otthon, tehát az Cold Trafford-on dől majd el, hogy kiesik a hazai csapat:)
de a fenti dátumok még nem biztosak, csak az adott hetek

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:14:10

@vadkutya: Villát én is írtam, Torres annyit sérült, mint RvP... minek? egy jó villa elférne, ezzel egyetértek... de ugye nem gondoljuk komolyan, h idejön... :) fel a fejjel :) Jöhet a PL :)

vadkutya 2009.12.02. 23:15:28

@Ágyúsfiú: Wenger küldte pályára ezt a csapatot, így ez az ő számlája. Én kérek elnézést, ettől a City-től 4et kaptunk a bajnokságban.

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:18:52

@imici77: Eboueval nekem semmi bajom, de hogy, a Wenger által agyondicsért Eastmond, Merida, Ramsey, Vela, Wilshere semmit nem mutatott az egyszer biztos..úgy pattantak le a legelső emberről aki eléjük lépett h. botrány volt nézni...:(

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:20:08

@vadkutya: ezen a vereségen nem tudom magam felhúzni, örülök, h a védelem pihent, hátha a PL-ben összeállunk újra...

a góltalanság azért megfordul a fejemben...

most kell nyugodtnak maradni és nem kapkodni...

Üdv, ymy - tavaly is ez a magatartás vezetett eredményre...

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:21:04

@vadkutya: ebből azt akartad levonni hogy, az A csapatunk ennyit sem ér, vagy azt, hogy a city kb. 25%-on játszott ma?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:22:07

@Ágyúsfiú: igazad van, de sztem nem volt botrány... tudtuk mi ezt előre... reálisan kell kezelni a dolgokat.... ezek a Srácok otthon nagyon jók, idegenben még nem annyira...

Üdv, ymy - ez lesz a BL meccsen is, szólok!

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:24:25

@vadkutya: még valami..nem hiszem hogy Wenger adta ki taktikai húzásnak h. a védőink kísérjék a támadóikat és ne lépjenek ki rájuk, és a támadóbb felfogású játékosaink folyamatosan a védők mögé fussanak be..és akkor még meg sem említettem h. mind védelemben mind támadásban a magas labdákhoz közünk sem volt..

Woland 2009.12.02. 23:24:56

@Ágyúsfiú:

szerintem az az 5000 agyusfiu es agyusleany akik jegyet vettek a meccsre es elutaztak Manchesterbe nem azt akarta latni, hogy Wenger egy teljesen eselytelen keretet kuld a meszarszekre.

mellesleg ha egy akkora klub mint az Arse semmit nem nyer 4 eve, sot kupadontobe sem nagyon jut, akkor kicsit jobban kellene ertekelni a Ligakupat. Mostanra iden az FA-kupa marad, ami egyaltalan nem garantalt. West Ham idegenben, ha ott elcsuszik az Arse akkor ennyi volt. A PL-nek vege, a BL-ben meg ott van a CFC, ManU, Barca, Real... es egy par olyan csapat akik az Arse-szal kabe egy szinten allnak. Ot ev trofea nelkul azert elkeserito lesz, nem?

vadkutya 2009.12.02. 23:29:13

@Woland: Dehogynem, 5év az 5 év, gondolkozom is, átpártolok a Csirkékhez... :D

Amúgy teljes mértékben igazat kell adnom. Pont ezen basztam fel magam én is,h ahogy a játékosok úgy Wenger is félvállról vette a mai meccset és a kupát. Ellenben nem ez a csapat játszott volna, bizonyító fiatalok ide vagy oda...

Woland 2009.12.02. 23:29:35

@Woland: (hu, ez meg tolem is szokatlanul sok nyelvtani hiba... elnezest!)

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:31:19

@Woland: Az 5000 ágyúsleány tudta h. széparcú fiatal focistákat fog látni..és nem játszanak olyan jól mint Arsha, Persie vagy Fabi..:)

"A PL-nek vege" - nem tudom melyik bajnokságról beszélsz..:)
Persze nem azt mondom h. bajnokesélyesek vagyunk, de ne írjunk le senkit 13 forduló után..

Végső soron pedig igazad van..öt év már több mint elkeserítő lesz. Nem akarom az ördögöt a falra festeni..de azért kíváncsi lennék a vezetőség hány kupa nélküli évet tűrne el Wengertől..vagy ameddig nyereséges a klub nem érdekli őket? én nem értem ez hogyan működik..

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:31:32

@Woland: ha csak az eredményeket nézzük, akkor Nektek minek új stadion?

Wenger csinált igazán nagy csapatot ebből, egy Advocattal vagy Mészöly Kálmánnal biztos nyernénk kupákat?

Sztem a hosszú távú stabilitás és eredményesség a fontos, nekem megfelel a jelenlegi állapot... Mivel jobb egy citys helyzete? Jövőre egy EL-ben való indulás és most egy ligakupa esetleg? Ott a szurkeszek évente most újratanulják a neveket... az is jó szórakozás lehet... Kíváncsi vagyok milyen Tourét CsK-nak látni, és ilyen volt a 7végi lerántása után, ami miatt ismét csak x-eltek...

Üdv, ymy - zúgjanak a vészharangok...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:34:35

@Ágyúsfiú: @Woland: @vadkutya: akkor ki legyen az új edző?

nem is olyan rég azt mondtam, váltsunk edzőt, de mára teljesen meggondoltam magam. hosszú táv miatt... Most ha nyernénk egy Curling kupát, majd a köv évben beraganánk, akkor elküldhetnénk azt az edzőt is... ahogy a sp?rs... nekik most mennyivel jobb a helyzetük 2 edzőváltás után?

vadkutya 2009.12.02. 23:35:15

@Ágyúsfiú: Jól látod, megkockáztatom: Wenger csak és kizárólag azért van még a posztján, mert neki köszönhetően nagy haszonkulccsal tudunk eladni játékosokat. Ami nem feltétlen szurkolóbarát, de ez van.

undertow 2009.12.02. 23:35:32

büntetők.
infarktus gyanús meccs...

Glory 2009.12.02. 23:37:35

@undertow: huhhh annak meg nncs vege?? en mar elkonyveltem hoz egy 3-2

vadkutya 2009.12.02. 23:38:04

@imici77: :D:D:D Kálmán bácsinál már csak Urbán Flóri lenne nagyobb húzás... :)

ZenZo 2009.12.02. 23:38:42

Ááááááááááá bazdmeg! Utolsó pillanatban Ferreira egyenlít 3-3 :) ahhhhhhhh

tizik

undertow 2009.12.02. 23:38:46

119'30" Ferreira a hosszúnál üresen, bebassza.

Woland 2009.12.02. 23:39:48

@vadkutya: @Ágyúsfiú:

szerintem Wenger addig biztonsagban van amig a jelenlegi tulajdonosoke a klub. akkor is marad a helyen ha Kroenke megveszi a maradek reszvenyt. Viszont ha Usmanov kezebe kerul a klub akkor Wengert az elso komppal kuldi Calais-ba. Elobb-utobb meg csak ossze jon majd egy FA-Kupa. a bajnoksagrol a Chelsea-vel, a ManU-val, egy magara talalo Liverpool-lal, abramovicsizalodo Citeh-vel nem sok eselyt latok meg par evig (hacsak Wenger nem altalanositja az Arshavinok es Vermaelenek leigazolasat minden szunetben).

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:40:18

én a cselszkijnek szorítok, h még egy vasat tartsanak a tűzben... gyerünk terry, ne csússz el!!!! :)

Leito 2009.12.02. 23:41:02

@undertow, @ZenZo:

livebloggin' pls!!!
nincs sztrímem, úgyhogy a livescore maradt...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:41:54

@Woland: ha jól sejtem, akkor Kroenke elérte a bűvös határt a részvényivel, megveheti a Klubot, vagyis ajánlatot tehet érte... vhol ezt olvastam egy hónapja.

vadkutya 2009.12.02. 23:44:44

@imici77: Így-így. De remélem nem tesz ajánlatot.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 23:45:30

minden eldöntő 11-est kihagyta Blackburn

Ballack is hibázott 1-et korábban, durva, bbc livetext:D

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:47:20

@imici77: Bergkamp..:) De arra még ráérünk..

Everred 2009.12.02. 23:47:39

Az est szenzációja kétségtelenül az, hogy Ballack kihagyott egy tizenegyest.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 23:47:44

Penalty taken by Gael Kakuta saved by Henrique Hilario.

ez mi???:D

Leito 2009.12.02. 23:48:37

kakuta hagyta ki az uccsót, kár érte!
grat a BB-nek, nagyot küzdöttek, megérdemlik az elődöntőt!
Blues rulez!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:49:05

@Ágyúsfiú: én is Őt szeretném, de Wengernek még van előtte 4-5 éve :)

vadkutya 2009.12.02. 23:49:17

@imici77: Igazi érvet nem tudok, max személyeset: kissé ódzkodom tőle, mivel amerikai. Nem szeretném, ha a fiatalok kinevelésére alapozva "szétmarketingelnék" az Arsenal. Véleményem szerint már most többet foglalkoznak ezzel, mint azzal, hogyan nyerjünk bajnokságot, vagy bármit...

Woland 2009.12.02. 23:49:18

gratula a Blackburn-nek, szegeny Kakuta.
a Citeh es a Villa nagyon jo dontot is osszehozhat meg ebbol!

ZenZo 2009.12.02. 23:51:00

Lehet nem 18 évesre kellett volna hagyni a mindent eldöntő tizit...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:51:16

@vadkutya: sztem az sem jobb, ha nyerünk vmit, aztán kipukkadunk, nézz körbe Európában, volt már rá példa, nem is 1-2... nah, mindegy, ezen aztán tényleg nem fogunk vitatkozni:)... Go Gunners! :)

vadkutya 2009.12.02. 23:53:02

A Blackburn meg a Wigannal karöltve csinál viccet ebből a futball nevű játékból... :)

gabenito 2009.12.02. 23:54:48

Nagyon respektálom Wenger hozzáértését, de ideje lenne a fiatalítási/eladási politikáját önmagán is alkalmazni.
Az Arsenalnak valószínúleg tök jó ez az állapot, mert pénzügyileg ez jó modell, de ideje lenne őket megint valamelyik trófea várományosaként látni.
más
@ZenZo: Anderson Bl döntő 5. büntetőrugó úgy, hogy még nem lőtt gólt tétmeccsen?

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:55:24

@imici77: teljes mértékben egyetértek, és ilyen költségvetésből, az évenkénti PL és BL teljesítményünk szerintem min. 200%os..egy 3. hellyel a bajnokságba bőven megbékélnék.

vadkutya 2009.12.02. 23:57:56

@imici77: Személy szerint annak jobban tudnék örülni,h nyerünk vmit aztán kipukkadunk. Jobb lenne, mint ami most van.

De sajnos most először eljutottam arra a pontra - ahogy 1x már Te is - h Wengernek mennie kell. Nincs mese, ennek se eleje, se vége nem lesz.

Pedig minden adott lenne számára, de túlzásba vitte a fiatalítást. Értetlenül állok pl Guardiola példája előtt. Ok, tudom, más bajnokság, más játékosállomány, meg ugye a Chelsea elleni "furcsa" elődöntő, de akkor is. A semmiből jött és mindent behúzott. Ez azért elgondolkodtató...

Everred 2009.12.02. 23:58:05

@gabenito: igazából a hatodik rúgó volt, Nani volt az ötödik.

Woland 2009.12.02. 23:58:11

@imici77:

Kroenke nem erte el a buvos hatart. az a hatar egyebkent nem lehetoseget ad, hanem kotelezi arra hogy ajanlatot tegyen a klubert.

Usmanov is ezert hajt. egy harmadik shareholder kezeben van a dontes - egy angol Lady, a nevere nem emlekszem aki osszeveszett az Arse-vezetoseggel. rajta mulik, ha ki akar baszni Wengerrel akkor az orosznak adja el a reszvenyeit, ha nem akkor Kroenkenek.

Kroenke nagy Wenger-fan hireben all, ugyhogy neked az lenne az erdeked hogy a jenki legyen a tulaj. : )

ja, es:

"ha csak az eredményeket nézzük, akkor Nektek minek új stadion?"

nem ertem a logikat emogott. azert kell uj stadion mert tobben akarnak meccsre jarni mint ahanyan befernek. ha tobben vesznek jegyet tobb penz jut a klubkasszaba. minden olyan csapat amelyik meg tud tolteni a jelenleginel nagyobb stadionokat azt tervezi hogy ujat epit.

es igen, Jol-t talan hiba volt elkuldeni, de egyaltalan nem banom hogy Harry most nalunk van. harmadikok vagyunk 14 fordulo utan, egyelore nem panaszkodnek tulsagosan. : )

a Citeh meg plane sokkal jobb helyzetben van mint evtizedek ota barmikor. majd hozzaszoknak a szurkolok Toure-ekhoz a kovetkezo ot ev alatt. nem feltem oket tulsagosan. kulonosen ha egybol kupagyozelem+Europa komboval kezdenek.

annak orulok hogy szerinted Wenger elott nem volt igazi nagycsapat az Arse. : )

ZenZo 2009.12.02. 23:59:10

@gabenito: szabályt erősítő kivétel :)

vadkutya 2009.12.03. 00:05:03

@Woland: "annak orulok hogy szerinted Wenger elott nem volt igazi nagycsapat az Arse."

Én ezzel is vitatkoznék. Mondjuk ma mindennel és mindenkivel, ez van, betelt a pohár... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.03. 00:09:57

@Woland: @vadkutya: de a Wenger előtti Arsenalnak nem vagyok a részese... Tehát igazából nem izgat annyira, h mit nyertünk azelőtt...

"Ot ev trofea nelkul azert elkeserito lesz, nem?" - erre volt a stadionos válaszom... sztem nem elkeserítő, én nem kupában mérem az eredményességet... de másképp gondoljuk ezt, ettől szép :)

nah, szép álmokat :)

Woland 2009.12.03. 00:37:53

@imici77:

meg mindig nem ertem hogy jon az uj stadionunk ahhoz hogy az Arse negy-ot eve semmit sem nyer.

ja es egy tipikus bagoly mondja verebnek, azazhogy egy masik bagolynak (de igy is vicces):

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/league_cup/8392135.stm

ZenZo 2009.12.03. 00:42:48

@vadkutya: :)
A Wigan elleni meccs érdekes volt, na. De arra meg azt mondom, amit nektek mondtam SWP-vel, az ugyanúgy igaz ránk is Bramble pajtással: akinek a jó öreg Titus gólt fejel, az megérdemli a sorsát...

Azon a meccsen a Wigan nagyon jó napot fogott ki, mi nagyon szarul játszottunk, a bíró pedig eldöntötte a meccset azzal, hogy kiállította Cech-et, ami legalábbis kérdéses ítélet volt.

A Blackburnt meg a kupát pedig szerintem picit alulértékelte Carlo. Ilyen kedzővel azért vicc volt kiállni. S most nem arra gondolok, hogy B csapat, mert az rendben van, hanem arra, hogy 1. PF-fel középen? 2. JC és Deco egyszerre pályán? 3. Kalou egyedül elöl? Ez a három jel arra utalt nálam, hogy itt a kezdőnél nem annyira az ész diktált, hanem inkább a próbáljuk meg, azt majd lesz valami. Jó, ez a kisebb kupa, s annyira nem bánt a kiesés, főleg, hogy így egy kicsit tehermentesül a januárunk (ANK), de akkor is. Mindenesetre ez talán ismét egy józanító pofon, és inkább itt, minthogy a Citeh ellen a PL-ben :) Terry, Carvalho, Ashley, Cech, Lampard, Essien, Anelka legalább így pihent, szóval a City kategorikus legyalázását várom szombaton ;)

ZenZo 2009.12.03. 01:07:18

Ja, és még 1: ezt a mezgarnitúrát dobjuk ki a francba. Háromszor vesztettünk, mindháromszor ebben a mezben. Csak háromszor játszottunk ebben a mezben. Remélem már holnap mennek az Adidashoz az illetékesek... :)

rizla 2009.12.03. 03:43:48

@imici77: "én nem kupában mérem az eredményességet..."

te nem. a futball nevű játék igen.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.03. 09:27:36

@rizla: lehet h a játék igen, de a sport biztosan nem...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.03. 09:54:19

pont, h a játék nem, önmagában a sport sem, viszont a profi sport, azon belül is a csúcskategóriás intézmények abban mérik saját sikerüket. ettől is jelentik ők a legfelső kategóriát.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.03. 09:59:42

"To play in the Quarter-Final or Semi-Final or Final of the Champions League is10 times more difficult to win the Carling Cup."

ugye nem mindegy, h mit nyersz...

man city 2009.12.03. 12:53:00

City, City
the best team in the land
and all the world

csak a 2. félidőt láttam, azt is most, kínos volt az Arse-t nézni, 5-0 lett volna a reális, Song feltartásánál simább piros lap kevés van, jaj de meg lett etetve ott 3 ember, all by Superman

még 7 X után is lehet örülni, hogy az Arse kikap a Chelsea-től, kikap tőlünk, de még a Stoke-ot kidrukkoljuk, hátha...

City-Manure csodálatos két meccs

szombaton City-Chelsea

A City sok gólos meccseket játszott az Arsenal ellen is(4-2) is, Pool ellen is (2-2) , MU ellen is(3-4) , Chelsea ellen is lesz 3-4 gól minimum

viszont a Chelsea meg ezektől nem kapott még gólt sem, sőt Rottenham-től se, mindegyiket így verte el

remélem nem lesz olyan gagyi szar meccs,mint a Chelsea-MU, vagy MU-Arsenal, vagy Pool-MU...

Mr.AT 2009.12.03. 13:04:05

@man city: A Kiskunfélegyházát véletlenül kihagytad, az ő szurkolóikba még elfelejtettél belerúgni egyet. :-)

balu11 2009.12.03. 13:06:17

@Mr.AT: sztem ami késik, nem múlik...
(mindannyiszor semmivel össze nem hasonlítható örömmel tölt el, amikor világoskék kolléga feltűnik kommentjével)

man city 2009.12.03. 13:19:41

amúgy ha már nincs PL poszt itt sose, csak francia meg olasz meg skóc, akkor ideírom, hogy elvileg még egy X kell a City-nek, az abszolút rekordhoz, 7-et vmikor régen állítólag a Southampton elérte már
de most megszakad a dolog

már arra is gondoltam, hogy PR-fogás az egész

de még csak 3-4 pont a lemaradás, van 1 meccs még az éterben pluszban, csak Hughes tűnik töketlennek

man city 2009.12.03. 13:22:57

@balu11: nem Te írtál msn-en, hogy ingyen megmutatod a pöcsödet, csak chat-eljek veled?:DDD

balu11 volt a nickje:D

man city 2009.12.03. 13:26:16

@ZenZo: jó lesz az a mez még most 1-szer

Mr.AT 2009.12.03. 13:26:49

@man city: Ezek szerint te a fizetős pöcsmutogatók közt keresgettél?

Hispan07 2009.12.03. 13:30:24

@Mr.AT: nyehehhhhe :) de vigyázz, mert te is kapsz vmit a világ legjobb csapatának legnagyobb szurkolójától :) még a végén rád tör a teljes magya manci tábor, és az már majdnem két fő :)

man city 2009.12.03. 13:31:16

@Mr.AT: nem ő írt rám, zaklatott!!!

más: a MU mégse szerzi meg a szerb csoda "Kaká-t" Lajcsi néven, pedig már 1 éve vagy mikor lerendezték, hogy megveszik, csak várnak vele, míg megerősödik, meg idősebb lesz stb.

állítólag pénzügyi gondok miatt( pedig nem drága:D), persze kiderül, hogy mégse annyira tehetséges a srác(eddig állítólag egyre jobb, nyilván ha azóta, erre készül)

mint a másik zseni Tosics

fizeti Glazer rendesen azt a hitelt ?

vadkutya 2009.12.03. 13:31:25

Kérjük @man city: hozzátartozóit, gondolkozzanak el, meddig nem megalázó életben tartani egy testet, valódi agyi ingerek nélkül...

Hispan07 2009.12.03. 13:33:00

@vadkutya: ne máááár, atom szórakoztató a srác :) persze az ember egy idő után nosztalgiával gondol vele kapcsolatban az eugenikára - de bőven belefér :)

man city 2009.12.03. 13:37:22

nem tudom mi a bajotok, ti is jól szórakoztok, én főleg:D, új posztok úgy sincsenek, max. ez a Sexy football, amit láttunk kétszer zsinórban most a pályán is

Blöki Wild for president

vadkutya 2009.12.03. 13:42:11

@Hispan07: Felfoghatjuk egyfajta társadalmi munkának is, jól láthatóan kölyök még az itteni beszélgetésekhez, így viszont hátha ragad rá vmi. Mondjuk engem nem szórakoztat, picit olyan mintha mindig gödörben állna az arc és onnan kiabálna.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.12.03. 13:42:19

apró Blackburn-komment: fogalmam sincs, hogy sikerült ezt összehoznia a szeretett csapatomnak, gondolatban már elkönyveltem a null-hármat (optimista becslés). Kalinic a „bombaigazolás” meglőtte az első gólját, a féllábbal a csapaton kívül található McCarthy is betalált.
A csapat amúgy kezdi hozni azt, ami várható volt tőle. A Big 3 ellen eddig mindig feltartott kézzel mentek a pályára, amitől nem lesznek éppen népszerűek a semleges szurkolók körében, a Liverpool csak most jön. Azon kívül csupa szutyok, hulladék csapat, ott pedig már működik az elfutok a szélen/beívelem/csak lesz belőle valami taktika. Feltéve persze, ha Big Sam rendesen felépül a szívműtétjéből - jobbulást neki.

balu11 2009.12.03. 13:43:54

@man city: sajnos nem tudok felérni arra a szellemi magaslatra, ahonnan te írod pótolhatatlan hozzászólásaid, így nem áll módomban válaszolni mérhetetlen humorral megfogalmazott "kóstolgatásodra"

vadkutya 2009.12.03. 13:49:50

@balu11: Nah, ez egy férfias, összerakott mondat volt. :)

man city 2009.12.03. 13:58:44

@balu11:ha rendesen rímbe szeded kapsz egy ötöst

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.03. 14:19:29

We play in the Champions League and they don't

4 Arsenal 13 8 1 4 36 18 18 25
7 Manchester City 13 5 7 1 24 17 7 22

ehhez az eredményhez még az is belefért, hogy idén is kikapjunk a citytől, ahogy tavaly is...

Üdv, ymy - a számok nem hazudnak :)

balu11 2009.12.03. 14:23:46

hát, igen fájó szívvel el kell ismerni, hogy a City jobb volt tegnap az Arsenal B-nél otthon

mondjuk számomra a meccs mélypontja(i), mikor megláttam Szilvesztert karszalaggal (btw a mezt is nehéz még szokni rajta)

(legalább vettünk volna olyan MU-st, aki tud focizni!!! vagy legalább fiatal, és van rá esély, hogy megtanul :))

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.03. 14:30:33

@balu11: Silvit Arsenal mezben olyan látni, mint pl Tottit laziósban....

Glory 2009.12.03. 14:35:52

@imici77: olasz valogaott meze is kek, nincs az olyan messze :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.03. 14:48:42

@Glory: Totti ezért mondta le a válogatottságot :) gondolom most meg visszajönne... pedig már van egy meg nem dolgozott aranya onnan... :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.03. 15:06:37

@imici77: Aki nem dolgozott meg a vébé aranyáért az titianry, ha csak nem szájszélről tejfel nyalogatásért osztják a világbajnoki aranyat ;-). Ezzel szemben Totti bevert egy nagyon fontos tizit, és ha még a hosszú kihagyása miatt fényévekkkel el is maradt valós tudásától, így is ő lett a vébé assziszt királya.

szferi 2009.12.03. 15:24:49

@popp: ezt a pofátlanságot, bazmeg!!! ahhoz a tizihez képest henry csalása a kanyarban sincs. amúgy alapítani kéne valami köpködős díjat, hogy az ilyen meg nem értett zseniknek is jusson valami megérdemelt elismerés. Amúgy mér nem vitte el egy rendes csapat, ha annyira jó játékos?

:)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.03. 15:42:12

Szar meccs volt. Nagyon. Győzike egy nulla idén. Még a CC-s villanásai sem jönnek idén. Összesen kb 20 percig játszott jól a WBA ellen. Ez az ő szintje jelenleg. A fiatalok közül én sem vennék elő senkit. A legjobb közülük talán Wilshere volt, Eastmondot viszont így utólag nézve nagy hiba volt betenni. Ő nem klasszikus DM, ez meg is látszott a csapaton. Coquelin sokkal jobb megoldás lett volna.

Silvestre egy vicc. Ez az ember a csapat legnagyobb szégyene, főleg csk szalaggal a kezén... Mit keres itt? Takarodjon.

A Stokeot leverjük, simán.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.03. 15:42:53

@man city: Te figyelj már, neked milyen betegséged van?

Slice 2009.12.03. 15:47:14

Egy idő után nagyon vicces, olvasni a kárörvendő rivális csapatok szurkolóit. Most sokan örülnek, hogy az Arsenal ilyen szar meccseket játszott zsinórban, és körberöhögik a csapatot, szerintem ez elég szar dolog. Nem tagadom én sem sajnálkozok egy T'ham vagy más rivális veresége után, de nem dörgölöm minden kommentben a szurkolók pofájába. Az is poén hogy egy 0-3-as zakó után még van akinek így is az a téma, hogy az Arsenalnak fújtak és még jobban meg akarják alázni a csapatot. A nap csúcspontja számomra, man city magasröptű megnyilvánulásai. A tavalyi keretüket nem tudná elmondani wikipédia nélkül abban is biztos vagyok, ráadásul szánalmas is.

vadkutya 2009.12.03. 16:00:36

@peter135: Vmilyen fertőző betegség lehet, mert barátai nincsenek, ez már lejött... :)
süti beállítások módosítása