Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Sexy Football vs. The Mean Machine

2009.11.29. 09:30 Vendégszerző

A ma délutáni két városi derbi közül a londoni az, amelyik nem csak a történelme, de a résztvevők aktuális formája alapján is megérdemli a rangadó nevet, illetve azt, hogy külön is foglalkozzunk vele. Így aztán örömmel tesszük közzé az alábbi, az Arsenal-Chelsea találkozót megéneklő vendégposztot. Halljátok hát vadkutya hangját! 

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt bizonyos Luis ült a Kékek padján, s 8 ponttal vezették a bajnokságot a United előtt. Aztán történetesen jött az Arsenal elleni meccs, s Van Persie igen gyors ütemben lezavart duplája okozott komolyabb identitás-zavart Scolarinál. Ami odáig fajult, hogy nem sokáig melegedhetett már a Bridzzsen, januárban el kellett hagynia a fagyos Angliát. Helyére ideiglenesen Hiddink apa került, aki egy gusztustalan módszerekkel elveszített BL elődöntőt, valamint egy jóval fényesebb FA kupát hagyott maga után, meg némi tudást, valljuk be. Idén Ancelotti-tól láthatjuk azt, amiben igen jó, kellően stabil a védelem, viszont – némiképp meglepően – ebben a szezonban eddig a gólokkal sem adósak rajongóknak. Carlo remek alapanyagokból főzhet, tiszta konyha, tiszta placc, meglátjuk mire lesz jó illetve elég a 09/10-es szezonban.

Az Arsenal padján egy ideje egyazon személy ül, a futball-pedagógia megszállotja, minden tizenéves tehetség Messiása, a modern futball egyik atyja, Wenger. 2004 óta jóval több ránc ékesíti már elegáns gall homlokát, ami érthető, a sikerek rendre elmaradoznak az Ékszerdoboz lakóinak. A tűzhöz mindig, majd minden sorozatban közel kerülnek, de átlépni egy ideje nem sikerült. Arséne fáradhatatlanul próbálkozik, oktat, nevel, fejleszt, képvisel, s hát a mondás is úgy tanítja, hogy nincs lehetetlen, csak kellően akarni kell. Ugyan sportolók jönnek-mennek (nem kis haszonkulccsal, ezáltal pörög az üzlet, stadion részlet kipipálva), de az öreg minden évben előhúz valamit. Nem rest minimális szinten újítani az átigazolási politikáján sem, példa erre Arshavin, aki nem volt rossz vétel, ár-érték arányban sem. Wenger knows it.

A két edző utoljára a San Siro-ban futott össze, efelől Ancelottinak lehetnek kellemetlenebb emlékei, az Ágyúsok győzelemmel távoztak a szentélyből, kiejtve az AC Milan-t a BL-ből.

A játékról / játékosokról

A Chelsea-fal. Öt ember (Mourinho’s Magic Five) alkotja a gerincet, jókötésű fehér és fekete férfiak, Cech, Terry, Essien, Lampard, Drogba.

Didier játéka egyelőre kétséges. London északi részén, ezen a napon a szurkolótáborok mindkét felén könnycsepp képződik a szemekben, függetlenül attól, hogy az afrikai totem pályára lép vagy sem. Persze, nem mindegy, ki milyen okból sír...

Évek óta együtt rúgják a bőrt, kőkemény, stabil futball, iszonyú presszúrával és magabiztossággal. Minőségi társakkal és cserékkel kiegészülve esélyesei/várományosai minden kupának, jó pár éve. Ezen szezonban az Ancelotti által a középpályán bevezetett rombusz konstans módon egyenlíti ki a meccseket: a Chelsea nyer - néhány kivételtől eltekintve.

A Wigantől belefért, ők valami konok módon, egyfajta ízetlen tréfát űznek az éppen futó bajnokságból, szeretik a gólokat, noh. BTW, a Chelsea is, s – hogy itt visszacsatoljak a cikk főszereplőjéhez – Drogbával igazából egy valós és komoly probléma van az esetben, hogy ha nem abban a csapatban játszik, amelyiknek Te is szurkolsz: ha pályán van, akkor általában igencsak formában van. Kevés olyan hozzá hasonló felépítésű csatár rohangál a világ pályáin, aki ilyen szinten potenciális veszélyt rejt, már magában a puszta jelenléte a füvön a mindenkori ellenfél kapujára. (Személy szerint nagy rajongója vagyok a játékának, ezt értelemszerűen nem akkor szoktam fennhangon hirdetni, mikor épp ellenünk…de nem is ide tartozik.)

Az Arsenal képviseli a sexy game-et, melyben jó ideje abszolút jelentőséggel bír a jelenlegi kapitány, az ész és a motor, Cesc Fabregas mindenkori formája (több forrásból megerősített tény, hogy a mostani remek formája egyik legjobb barátjának, Tomás Rosicky visszatérésének köszönhető). Arséne’s Army = gyors játék, rövid, lágy, pontos passzok, folyamatos helyezkedés és alakzatváltás, látványos, okos futball. Nem túlzás kijelenteni, hogy az Arsenal a modern kori futball, mint intézmény, s mint iparág legjelesebb képviselője, az edzővel az élen. Ami az Ágyúsok egyik rákfenéje is. Túljátszott helyzetek, kevés kinti lövés, rossz helyzetkihasználás. Társul mindezek mellé folyamatos adás-vétel, nevelés, felhozatal, beillesztés, rotáció - egyfajta képességekből / tehetségekből / lehetőségekből álló, ámbár kétélű bőség. A történések ellenére – nagymértékben a katalán játékmesternek köszönhetően – minden évben ott vannak a legjobb 4-ben, szinte mindenhol. 2009 második felében eddig nagyon jól teljesít a Gunners alakulat, eltekintve attól, hogy képesek megverni önmagukat is, mint tették azt a MU ellen. Az idei 4-3-3-as felállás mindenképpen jót tett a sexy game eszményének, ennek olykor szemkápráztató játék, rengeteg gól, s főként rengeteg gólszerző az eredménye, nem várt sorból is.

S ha már itt tartunk: a rettegett Didier igencsak szereti ám az Arsenal kapuját. A piros-fehérek elleni utóbbi 8 meccséből 8-szor volt eredményes. S jelenleg az Ágyúsok kezdője olyan, mint a boci-boci tarka, se füle se farka, magyarul vérzik minkét végén. RVP ebben a szezonban már nem valószínű, hogy fellelhető lesz futballstadionokban, s Clichy után Gibbs is lesérült, vélhetően a kölyök Traoré-n van a sor, hogy minőségében pótolja a hiányzókat Thomas „Shoot!” Vermaelen és William Gallas oldalán. A tét miatt azonban könnyen meglehet, hogy Wenger egy öregebb korosztálynak szavaz bizalmat, s jöhet Senderos, vagy Silvestre. (jelenleg egyik sem tűnik túlzottan jó megoldásnak)

A Kékek részéről Ballack mellett Lampard (állítólag – forrás: chelseafc.hu) újra játékra alkalmas, így Essien visszaállhat a helyére, akivel majd Songnak kell felvennie a korántsem könnyű versenyt/harcot. Mindkét úriember a déli államokat képviseli, megtermett, szívós sportemberek, fáradhatatlan elánnal és akarással. Mindkettőjükről elmondható, hogy nélkülük nem létezik a csapatuk. A Chelsea védelme masszív, ezt nem kell tovább ragozni, de nem törhetetlen, s ezt tudják az Arsenal játékosai is.

Szóval a középpálya és a védelem mindkét oldalon erősnek tűnik, ma délután inkább a gólok lesznek a kérdéses pontok, annak ellenére, hogy idáig harminc felett rúgott mindkét csapat. Ha Drogba pályára lép, akkor az elmúlt évek azt mondatják velem: lesz gól a Kékek részéről. Persze, az északiaknak azért nem árt odafigyelni Nicholas „Voyager” Anelkára is, hiszen minőségi Ágyús nevelés, de nem életveszély. Ahogy Terryéknek sem az Arsenal támadószekciójára (jelenleg lehetetlen megjósolni, hogy kit hívhatunk majd csatárnak a meccsen), a Fabregas, Nasri, Rosicky, Arshavin felépítés a látottak alapján eléggé gólerősnek mondható. Ehhez talán még csatlakozik Walcott és Eduardo is, bár előbbi sokáig volt sérült, utóbbi pedig még tovább és azóta nem nagyon találja régi önmagát. Gamekiller Bendtner szintén sérült, holott ezen a meccsen elkélne egy magas ember Terry mellé, bármennyire is képes elesni a saját lábában.

Mindenesetre ma érdekes lesz figyelemmel követni, hogy sikerül-e Arséne fiainak úgymond kikockázni Carlo majdnem tökéletes védelmének gyenge pontjait. Kemény küzdelem lesz, ahogy azt kell, ahogy azt illik.

Abba már nem mennék bele, hogy ki és mit játszott ezelőtt, vagy a rangadókon ésatöbbi. Mindez ma elenyésző jelentőséggel bír. Nagy és fontos mérkőzés lesz, rengeteg kérdést vet fel, igazi londoni derby, az El Clasicót hagyjuk meg a puhányoknak, that’s the name of the game…

Tipp: 2-1, de ezt csak a szívem mondatja velem.

527 komment

Címkék: angol beharangozó premier league

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr381559726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Glory 2009.12.02. 22:57:49

@imici77: anno egy szinten agyusrol irta az ns, hogy o mar nem fordul, o mar kanyarodik. az adams volt. silvestre vmi hasonlo :D

Glory 2009.12.02. 22:58:58

@imici77: dwight yorke meg talan jaccik :D. oda elore is kell egy spy

Woland 2009.12.02. 22:59:20

Ligakupa elodontok:

Citeh-ManU

BB/CFC-Villa

Glory 2009.12.02. 22:59:49

vki egy mukodo sopcast streamet tud mondani a chelsea meccshez?? myp2p-n egy darab sincs

lexx 2009.12.02. 22:59:58

azert lehet hog wenger rossz vesztes,de ha valakivel vegig anyazzuk egymast 90 percig akkor utana miert is fognank kezet? mert szokas?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:00:38

@Glory: majd jön RvN, aztán akkor is itt fogunk puffogni :) Eduardo visszatér, nyugalom :)

lexx 2009.12.02. 23:01:10

na tizi van blackburnben a balckburnnek

Glory 2009.12.02. 23:01:23

o ne mert o jooooo

ZenZo 2009.12.02. 23:02:20

Na, hosszabbítás első perce, jogos büntető a Blackburnnek, belövik... 3-2

vadkutya 2009.12.02. 23:07:30

@imici77: 10et biztos nem lőtt volna, ez tény. De Imi, nehogy már egy emberes legyen ez a dolog. Pedig most nagyon úgy néz ki. Valami vagy valaki csak hiányzik elölről, ne mondd,h nem. Nem a mai meccsről beszélek, azt hagyjuk, esélytelen volt ezzel a kerettel, nem is értem, komolyan.

Jah, ha választani lehetne, akkor Torrest. Vagy Villa-t.

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:08:46

Nem Wengerrel van a probléma..az egész meccs képen látszik; ahogyan a gólnál szépen megállt az egész védelem az egyszerűen megye 2 színvonal..és akkor a támadó szekcióról ne is beszéljek. Vela fogja helyettesíteni Persie-t? ez vicc..

Próbálom nem felhúzni magam(bár egy ilyen **** játék után ez nem egyszerű)..és próbálok pozitív lenni..a ligakupát még ha meg is nyertük volna, nem lettünk volna előrébb..most egy sorozattal kevesebb, lehet koncentrálni a maradék 3.ra..

victoria concordia crescit
Go Gunners!!

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 23:10:26

tényleg City-MU

jan 04. és jan 18. a két dátum, azt még nem tudni ki kezd otthon

Woland 2009.12.02. 23:11:08

@crazy_horse: @Glory:

ja, sorsoltak egybol a 90 perc utan. BB/CFC es a Citeh kezdenek otthon.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 23:13:46

City kezd otthon, tehát az Cold Trafford-on dől majd el, hogy kiesik a hazai csapat:)
de a fenti dátumok még nem biztosak, csak az adott hetek

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:14:10

@vadkutya: Villát én is írtam, Torres annyit sérült, mint RvP... minek? egy jó villa elférne, ezzel egyetértek... de ugye nem gondoljuk komolyan, h idejön... :) fel a fejjel :) Jöhet a PL :)

vadkutya 2009.12.02. 23:15:28

@Ágyúsfiú: Wenger küldte pályára ezt a csapatot, így ez az ő számlája. Én kérek elnézést, ettől a City-től 4et kaptunk a bajnokságban.

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:18:52

@imici77: Eboueval nekem semmi bajom, de hogy, a Wenger által agyondicsért Eastmond, Merida, Ramsey, Vela, Wilshere semmit nem mutatott az egyszer biztos..úgy pattantak le a legelső emberről aki eléjük lépett h. botrány volt nézni...:(

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:20:08

@vadkutya: ezen a vereségen nem tudom magam felhúzni, örülök, h a védelem pihent, hátha a PL-ben összeállunk újra...

a góltalanság azért megfordul a fejemben...

most kell nyugodtnak maradni és nem kapkodni...

Üdv, ymy - tavaly is ez a magatartás vezetett eredményre...

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:21:04

@vadkutya: ebből azt akartad levonni hogy, az A csapatunk ennyit sem ér, vagy azt, hogy a city kb. 25%-on játszott ma?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:22:07

@Ágyúsfiú: igazad van, de sztem nem volt botrány... tudtuk mi ezt előre... reálisan kell kezelni a dolgokat.... ezek a Srácok otthon nagyon jók, idegenben még nem annyira...

Üdv, ymy - ez lesz a BL meccsen is, szólok!

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:24:25

@vadkutya: még valami..nem hiszem hogy Wenger adta ki taktikai húzásnak h. a védőink kísérjék a támadóikat és ne lépjenek ki rájuk, és a támadóbb felfogású játékosaink folyamatosan a védők mögé fussanak be..és akkor még meg sem említettem h. mind védelemben mind támadásban a magas labdákhoz közünk sem volt..

Woland 2009.12.02. 23:24:56

@Ágyúsfiú:

szerintem az az 5000 agyusfiu es agyusleany akik jegyet vettek a meccsre es elutaztak Manchesterbe nem azt akarta latni, hogy Wenger egy teljesen eselytelen keretet kuld a meszarszekre.

mellesleg ha egy akkora klub mint az Arse semmit nem nyer 4 eve, sot kupadontobe sem nagyon jut, akkor kicsit jobban kellene ertekelni a Ligakupat. Mostanra iden az FA-kupa marad, ami egyaltalan nem garantalt. West Ham idegenben, ha ott elcsuszik az Arse akkor ennyi volt. A PL-nek vege, a BL-ben meg ott van a CFC, ManU, Barca, Real... es egy par olyan csapat akik az Arse-szal kabe egy szinten allnak. Ot ev trofea nelkul azert elkeserito lesz, nem?

vadkutya 2009.12.02. 23:29:13

@Woland: Dehogynem, 5év az 5 év, gondolkozom is, átpártolok a Csirkékhez... :D

Amúgy teljes mértékben igazat kell adnom. Pont ezen basztam fel magam én is,h ahogy a játékosok úgy Wenger is félvállról vette a mai meccset és a kupát. Ellenben nem ez a csapat játszott volna, bizonyító fiatalok ide vagy oda...

Woland 2009.12.02. 23:29:35

@Woland: (hu, ez meg tolem is szokatlanul sok nyelvtani hiba... elnezest!)

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:31:19

@Woland: Az 5000 ágyúsleány tudta h. széparcú fiatal focistákat fog látni..és nem játszanak olyan jól mint Arsha, Persie vagy Fabi..:)

"A PL-nek vege" - nem tudom melyik bajnokságról beszélsz..:)
Persze nem azt mondom h. bajnokesélyesek vagyunk, de ne írjunk le senkit 13 forduló után..

Végső soron pedig igazad van..öt év már több mint elkeserítő lesz. Nem akarom az ördögöt a falra festeni..de azért kíváncsi lennék a vezetőség hány kupa nélküli évet tűrne el Wengertől..vagy ameddig nyereséges a klub nem érdekli őket? én nem értem ez hogyan működik..

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:31:32

@Woland: ha csak az eredményeket nézzük, akkor Nektek minek új stadion?

Wenger csinált igazán nagy csapatot ebből, egy Advocattal vagy Mészöly Kálmánnal biztos nyernénk kupákat?

Sztem a hosszú távú stabilitás és eredményesség a fontos, nekem megfelel a jelenlegi állapot... Mivel jobb egy citys helyzete? Jövőre egy EL-ben való indulás és most egy ligakupa esetleg? Ott a szurkeszek évente most újratanulják a neveket... az is jó szórakozás lehet... Kíváncsi vagyok milyen Tourét CsK-nak látni, és ilyen volt a 7végi lerántása után, ami miatt ismét csak x-eltek...

Üdv, ymy - zúgjanak a vészharangok...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:34:35

@Ágyúsfiú: @Woland: @vadkutya: akkor ki legyen az új edző?

nem is olyan rég azt mondtam, váltsunk edzőt, de mára teljesen meggondoltam magam. hosszú táv miatt... Most ha nyernénk egy Curling kupát, majd a köv évben beraganánk, akkor elküldhetnénk azt az edzőt is... ahogy a sp?rs... nekik most mennyivel jobb a helyzetük 2 edzőváltás után?

vadkutya 2009.12.02. 23:35:15

@Ágyúsfiú: Jól látod, megkockáztatom: Wenger csak és kizárólag azért van még a posztján, mert neki köszönhetően nagy haszonkulccsal tudunk eladni játékosokat. Ami nem feltétlen szurkolóbarát, de ez van.

undertow 2009.12.02. 23:35:32

büntetők.
infarktus gyanús meccs...

Glory 2009.12.02. 23:37:35

@undertow: huhhh annak meg nncs vege?? en mar elkonyveltem hoz egy 3-2

vadkutya 2009.12.02. 23:38:04

@imici77: :D:D:D Kálmán bácsinál már csak Urbán Flóri lenne nagyobb húzás... :)

ZenZo 2009.12.02. 23:38:42

Ááááááááááá bazdmeg! Utolsó pillanatban Ferreira egyenlít 3-3 :) ahhhhhhhh

tizik

undertow 2009.12.02. 23:38:46

119'30" Ferreira a hosszúnál üresen, bebassza.

Woland 2009.12.02. 23:39:48

@vadkutya: @Ágyúsfiú:

szerintem Wenger addig biztonsagban van amig a jelenlegi tulajdonosoke a klub. akkor is marad a helyen ha Kroenke megveszi a maradek reszvenyt. Viszont ha Usmanov kezebe kerul a klub akkor Wengert az elso komppal kuldi Calais-ba. Elobb-utobb meg csak ossze jon majd egy FA-Kupa. a bajnoksagrol a Chelsea-vel, a ManU-val, egy magara talalo Liverpool-lal, abramovicsizalodo Citeh-vel nem sok eselyt latok meg par evig (hacsak Wenger nem altalanositja az Arshavinok es Vermaelenek leigazolasat minden szunetben).

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:40:18

én a cselszkijnek szorítok, h még egy vasat tartsanak a tűzben... gyerünk terry, ne csússz el!!!! :)

Leito 2009.12.02. 23:41:02

@undertow, @ZenZo:

livebloggin' pls!!!
nincs sztrímem, úgyhogy a livescore maradt...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:41:54

@Woland: ha jól sejtem, akkor Kroenke elérte a bűvös határt a részvényivel, megveheti a Klubot, vagyis ajánlatot tehet érte... vhol ezt olvastam egy hónapja.

vadkutya 2009.12.02. 23:44:44

@imici77: Így-így. De remélem nem tesz ajánlatot.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 23:45:30

minden eldöntő 11-est kihagyta Blackburn

Ballack is hibázott 1-et korábban, durva, bbc livetext:D

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:47:20

@imici77: Bergkamp..:) De arra még ráérünk..

Everred 2009.12.02. 23:47:39

Az est szenzációja kétségtelenül az, hogy Ballack kihagyott egy tizenegyest.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.02. 23:47:44

Penalty taken by Gael Kakuta saved by Henrique Hilario.

ez mi???:D

Leito 2009.12.02. 23:48:37

kakuta hagyta ki az uccsót, kár érte!
grat a BB-nek, nagyot küzdöttek, megérdemlik az elődöntőt!
Blues rulez!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:49:05

@Ágyúsfiú: én is Őt szeretném, de Wengernek még van előtte 4-5 éve :)

vadkutya 2009.12.02. 23:49:17

@imici77: Igazi érvet nem tudok, max személyeset: kissé ódzkodom tőle, mivel amerikai. Nem szeretném, ha a fiatalok kinevelésére alapozva "szétmarketingelnék" az Arsenal. Véleményem szerint már most többet foglalkoznak ezzel, mint azzal, hogyan nyerjünk bajnokságot, vagy bármit...

Woland 2009.12.02. 23:49:18

gratula a Blackburn-nek, szegeny Kakuta.
a Citeh es a Villa nagyon jo dontot is osszehozhat meg ebbol!

ZenZo 2009.12.02. 23:51:00

Lehet nem 18 évesre kellett volna hagyni a mindent eldöntő tizit...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.02. 23:51:16

@vadkutya: sztem az sem jobb, ha nyerünk vmit, aztán kipukkadunk, nézz körbe Európában, volt már rá példa, nem is 1-2... nah, mindegy, ezen aztán tényleg nem fogunk vitatkozni:)... Go Gunners! :)

vadkutya 2009.12.02. 23:53:02

A Blackburn meg a Wigannal karöltve csinál viccet ebből a futball nevű játékból... :)

gabenito 2009.12.02. 23:54:48

Nagyon respektálom Wenger hozzáértését, de ideje lenne a fiatalítási/eladási politikáját önmagán is alkalmazni.
Az Arsenalnak valószínúleg tök jó ez az állapot, mert pénzügyileg ez jó modell, de ideje lenne őket megint valamelyik trófea várományosaként látni.
más
@ZenZo: Anderson Bl döntő 5. büntetőrugó úgy, hogy még nem lőtt gólt tétmeccsen?

Ágyúsfiú 2009.12.02. 23:55:24

@imici77: teljes mértékben egyetértek, és ilyen költségvetésből, az évenkénti PL és BL teljesítményünk szerintem min. 200%os..egy 3. hellyel a bajnokságba bőven megbékélnék.

vadkutya 2009.12.02. 23:57:56

@imici77: Személy szerint annak jobban tudnék örülni,h nyerünk vmit aztán kipukkadunk. Jobb lenne, mint ami most van.

De sajnos most először eljutottam arra a pontra - ahogy 1x már Te is - h Wengernek mennie kell. Nincs mese, ennek se eleje, se vége nem lesz.

Pedig minden adott lenne számára, de túlzásba vitte a fiatalítást. Értetlenül állok pl Guardiola példája előtt. Ok, tudom, más bajnokság, más játékosállomány, meg ugye a Chelsea elleni "furcsa" elődöntő, de akkor is. A semmiből jött és mindent behúzott. Ez azért elgondolkodtató...

Everred 2009.12.02. 23:58:05

@gabenito: igazából a hatodik rúgó volt, Nani volt az ötödik.

Woland 2009.12.02. 23:58:11

@imici77:

Kroenke nem erte el a buvos hatart. az a hatar egyebkent nem lehetoseget ad, hanem kotelezi arra hogy ajanlatot tegyen a klubert.

Usmanov is ezert hajt. egy harmadik shareholder kezeben van a dontes - egy angol Lady, a nevere nem emlekszem aki osszeveszett az Arse-vezetoseggel. rajta mulik, ha ki akar baszni Wengerrel akkor az orosznak adja el a reszvenyeit, ha nem akkor Kroenkenek.

Kroenke nagy Wenger-fan hireben all, ugyhogy neked az lenne az erdeked hogy a jenki legyen a tulaj. : )

ja, es:

"ha csak az eredményeket nézzük, akkor Nektek minek új stadion?"

nem ertem a logikat emogott. azert kell uj stadion mert tobben akarnak meccsre jarni mint ahanyan befernek. ha tobben vesznek jegyet tobb penz jut a klubkasszaba. minden olyan csapat amelyik meg tud tolteni a jelenleginel nagyobb stadionokat azt tervezi hogy ujat epit.

es igen, Jol-t talan hiba volt elkuldeni, de egyaltalan nem banom hogy Harry most nalunk van. harmadikok vagyunk 14 fordulo utan, egyelore nem panaszkodnek tulsagosan. : )

a Citeh meg plane sokkal jobb helyzetben van mint evtizedek ota barmikor. majd hozzaszoknak a szurkolok Toure-ekhoz a kovetkezo ot ev alatt. nem feltem oket tulsagosan. kulonosen ha egybol kupagyozelem+Europa komboval kezdenek.

annak orulok hogy szerinted Wenger elott nem volt igazi nagycsapat az Arse. : )

ZenZo 2009.12.02. 23:59:10

@gabenito: szabályt erősítő kivétel :)

vadkutya 2009.12.03. 00:05:03

@Woland: "annak orulok hogy szerinted Wenger elott nem volt igazi nagycsapat az Arse."

Én ezzel is vitatkoznék. Mondjuk ma mindennel és mindenkivel, ez van, betelt a pohár... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.03. 00:09:57

@Woland: @vadkutya: de a Wenger előtti Arsenalnak nem vagyok a részese... Tehát igazából nem izgat annyira, h mit nyertünk azelőtt...

"Ot ev trofea nelkul azert elkeserito lesz, nem?" - erre volt a stadionos válaszom... sztem nem elkeserítő, én nem kupában mérem az eredményességet... de másképp gondoljuk ezt, ettől szép :)

nah, szép álmokat :)

Woland 2009.12.03. 00:37:53

@imici77:

meg mindig nem ertem hogy jon az uj stadionunk ahhoz hogy az Arse negy-ot eve semmit sem nyer.

ja es egy tipikus bagoly mondja verebnek, azazhogy egy masik bagolynak (de igy is vicces):

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/league_cup/8392135.stm

ZenZo 2009.12.03. 00:42:48

@vadkutya: :)
A Wigan elleni meccs érdekes volt, na. De arra meg azt mondom, amit nektek mondtam SWP-vel, az ugyanúgy igaz ránk is Bramble pajtással: akinek a jó öreg Titus gólt fejel, az megérdemli a sorsát...

Azon a meccsen a Wigan nagyon jó napot fogott ki, mi nagyon szarul játszottunk, a bíró pedig eldöntötte a meccset azzal, hogy kiállította Cech-et, ami legalábbis kérdéses ítélet volt.

A Blackburnt meg a kupát pedig szerintem picit alulértékelte Carlo. Ilyen kedzővel azért vicc volt kiállni. S most nem arra gondolok, hogy B csapat, mert az rendben van, hanem arra, hogy 1. PF-fel középen? 2. JC és Deco egyszerre pályán? 3. Kalou egyedül elöl? Ez a három jel arra utalt nálam, hogy itt a kezdőnél nem annyira az ész diktált, hanem inkább a próbáljuk meg, azt majd lesz valami. Jó, ez a kisebb kupa, s annyira nem bánt a kiesés, főleg, hogy így egy kicsit tehermentesül a januárunk (ANK), de akkor is. Mindenesetre ez talán ismét egy józanító pofon, és inkább itt, minthogy a Citeh ellen a PL-ben :) Terry, Carvalho, Ashley, Cech, Lampard, Essien, Anelka legalább így pihent, szóval a City kategorikus legyalázását várom szombaton ;)

ZenZo 2009.12.03. 01:07:18

Ja, és még 1: ezt a mezgarnitúrát dobjuk ki a francba. Háromszor vesztettünk, mindháromszor ebben a mezben. Csak háromszor játszottunk ebben a mezben. Remélem már holnap mennek az Adidashoz az illetékesek... :)

rizla 2009.12.03. 03:43:48

@imici77: "én nem kupában mérem az eredményességet..."

te nem. a futball nevű játék igen.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.03. 09:27:36

@rizla: lehet h a játék igen, de a sport biztosan nem...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.03. 09:54:19

pont, h a játék nem, önmagában a sport sem, viszont a profi sport, azon belül is a csúcskategóriás intézmények abban mérik saját sikerüket. ettől is jelentik ők a legfelső kategóriát.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.03. 09:59:42

"To play in the Quarter-Final or Semi-Final or Final of the Champions League is10 times more difficult to win the Carling Cup."

ugye nem mindegy, h mit nyersz...

man city 2009.12.03. 12:53:00

City, City
the best team in the land
and all the world

csak a 2. félidőt láttam, azt is most, kínos volt az Arse-t nézni, 5-0 lett volna a reális, Song feltartásánál simább piros lap kevés van, jaj de meg lett etetve ott 3 ember, all by Superman

még 7 X után is lehet örülni, hogy az Arse kikap a Chelsea-től, kikap tőlünk, de még a Stoke-ot kidrukkoljuk, hátha...

City-Manure csodálatos két meccs

szombaton City-Chelsea

A City sok gólos meccseket játszott az Arsenal ellen is(4-2) is, Pool ellen is (2-2) , MU ellen is(3-4) , Chelsea ellen is lesz 3-4 gól minimum

viszont a Chelsea meg ezektől nem kapott még gólt sem, sőt Rottenham-től se, mindegyiket így verte el

remélem nem lesz olyan gagyi szar meccs,mint a Chelsea-MU, vagy MU-Arsenal, vagy Pool-MU...

Mr.AT 2009.12.03. 13:04:05

@man city: A Kiskunfélegyházát véletlenül kihagytad, az ő szurkolóikba még elfelejtettél belerúgni egyet. :-)

balu11 2009.12.03. 13:06:17

@Mr.AT: sztem ami késik, nem múlik...
(mindannyiszor semmivel össze nem hasonlítható örömmel tölt el, amikor világoskék kolléga feltűnik kommentjével)

man city 2009.12.03. 13:19:41

amúgy ha már nincs PL poszt itt sose, csak francia meg olasz meg skóc, akkor ideírom, hogy elvileg még egy X kell a City-nek, az abszolút rekordhoz, 7-et vmikor régen állítólag a Southampton elérte már
de most megszakad a dolog

már arra is gondoltam, hogy PR-fogás az egész

de még csak 3-4 pont a lemaradás, van 1 meccs még az éterben pluszban, csak Hughes tűnik töketlennek

man city 2009.12.03. 13:22:57

@balu11: nem Te írtál msn-en, hogy ingyen megmutatod a pöcsödet, csak chat-eljek veled?:DDD

balu11 volt a nickje:D

man city 2009.12.03. 13:26:16

@ZenZo: jó lesz az a mez még most 1-szer

Mr.AT 2009.12.03. 13:26:49

@man city: Ezek szerint te a fizetős pöcsmutogatók közt keresgettél?

Hispan07 2009.12.03. 13:30:24

@Mr.AT: nyehehhhhe :) de vigyázz, mert te is kapsz vmit a világ legjobb csapatának legnagyobb szurkolójától :) még a végén rád tör a teljes magya manci tábor, és az már majdnem két fő :)

man city 2009.12.03. 13:31:16

@Mr.AT: nem ő írt rám, zaklatott!!!

más: a MU mégse szerzi meg a szerb csoda "Kaká-t" Lajcsi néven, pedig már 1 éve vagy mikor lerendezték, hogy megveszik, csak várnak vele, míg megerősödik, meg idősebb lesz stb.

állítólag pénzügyi gondok miatt( pedig nem drága:D), persze kiderül, hogy mégse annyira tehetséges a srác(eddig állítólag egyre jobb, nyilván ha azóta, erre készül)

mint a másik zseni Tosics

fizeti Glazer rendesen azt a hitelt ?

vadkutya 2009.12.03. 13:31:25

Kérjük @man city: hozzátartozóit, gondolkozzanak el, meddig nem megalázó életben tartani egy testet, valódi agyi ingerek nélkül...

Hispan07 2009.12.03. 13:33:00

@vadkutya: ne máááár, atom szórakoztató a srác :) persze az ember egy idő után nosztalgiával gondol vele kapcsolatban az eugenikára - de bőven belefér :)

man city 2009.12.03. 13:37:22

nem tudom mi a bajotok, ti is jól szórakoztok, én főleg:D, új posztok úgy sincsenek, max. ez a Sexy football, amit láttunk kétszer zsinórban most a pályán is

Blöki Wild for president

vadkutya 2009.12.03. 13:42:11

@Hispan07: Felfoghatjuk egyfajta társadalmi munkának is, jól láthatóan kölyök még az itteni beszélgetésekhez, így viszont hátha ragad rá vmi. Mondjuk engem nem szórakoztat, picit olyan mintha mindig gödörben állna az arc és onnan kiabálna.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.12.03. 13:42:19

apró Blackburn-komment: fogalmam sincs, hogy sikerült ezt összehoznia a szeretett csapatomnak, gondolatban már elkönyveltem a null-hármat (optimista becslés). Kalinic a „bombaigazolás” meglőtte az első gólját, a féllábbal a csapaton kívül található McCarthy is betalált.
A csapat amúgy kezdi hozni azt, ami várható volt tőle. A Big 3 ellen eddig mindig feltartott kézzel mentek a pályára, amitől nem lesznek éppen népszerűek a semleges szurkolók körében, a Liverpool csak most jön. Azon kívül csupa szutyok, hulladék csapat, ott pedig már működik az elfutok a szélen/beívelem/csak lesz belőle valami taktika. Feltéve persze, ha Big Sam rendesen felépül a szívműtétjéből - jobbulást neki.

balu11 2009.12.03. 13:43:54

@man city: sajnos nem tudok felérni arra a szellemi magaslatra, ahonnan te írod pótolhatatlan hozzászólásaid, így nem áll módomban válaszolni mérhetetlen humorral megfogalmazott "kóstolgatásodra"

vadkutya 2009.12.03. 13:49:50

@balu11: Nah, ez egy férfias, összerakott mondat volt. :)

man city 2009.12.03. 13:58:44

@balu11:ha rendesen rímbe szeded kapsz egy ötöst

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.03. 14:19:29

We play in the Champions League and they don't

4 Arsenal 13 8 1 4 36 18 18 25
7 Manchester City 13 5 7 1 24 17 7 22

ehhez az eredményhez még az is belefért, hogy idén is kikapjunk a citytől, ahogy tavaly is...

Üdv, ymy - a számok nem hazudnak :)

balu11 2009.12.03. 14:23:46

hát, igen fájó szívvel el kell ismerni, hogy a City jobb volt tegnap az Arsenal B-nél otthon

mondjuk számomra a meccs mélypontja(i), mikor megláttam Szilvesztert karszalaggal (btw a mezt is nehéz még szokni rajta)

(legalább vettünk volna olyan MU-st, aki tud focizni!!! vagy legalább fiatal, és van rá esély, hogy megtanul :))

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.03. 14:30:33

@balu11: Silvit Arsenal mezben olyan látni, mint pl Tottit laziósban....

Glory 2009.12.03. 14:35:52

@imici77: olasz valogaott meze is kek, nincs az olyan messze :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.03. 14:48:42

@Glory: Totti ezért mondta le a válogatottságot :) gondolom most meg visszajönne... pedig már van egy meg nem dolgozott aranya onnan... :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.03. 15:06:37

@imici77: Aki nem dolgozott meg a vébé aranyáért az titianry, ha csak nem szájszélről tejfel nyalogatásért osztják a világbajnoki aranyat ;-). Ezzel szemben Totti bevert egy nagyon fontos tizit, és ha még a hosszú kihagyása miatt fényévekkkel el is maradt valós tudásától, így is ő lett a vébé assziszt királya.

szferi 2009.12.03. 15:24:49

@popp: ezt a pofátlanságot, bazmeg!!! ahhoz a tizihez képest henry csalása a kanyarban sincs. amúgy alapítani kéne valami köpködős díjat, hogy az ilyen meg nem értett zseniknek is jusson valami megérdemelt elismerés. Amúgy mér nem vitte el egy rendes csapat, ha annyira jó játékos?

:)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.03. 15:42:12

Szar meccs volt. Nagyon. Győzike egy nulla idén. Még a CC-s villanásai sem jönnek idén. Összesen kb 20 percig játszott jól a WBA ellen. Ez az ő szintje jelenleg. A fiatalok közül én sem vennék elő senkit. A legjobb közülük talán Wilshere volt, Eastmondot viszont így utólag nézve nagy hiba volt betenni. Ő nem klasszikus DM, ez meg is látszott a csapaton. Coquelin sokkal jobb megoldás lett volna.

Silvestre egy vicc. Ez az ember a csapat legnagyobb szégyene, főleg csk szalaggal a kezén... Mit keres itt? Takarodjon.

A Stokeot leverjük, simán.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.03. 15:42:53

@man city: Te figyelj már, neked milyen betegséged van?

Slice 2009.12.03. 15:47:14

Egy idő után nagyon vicces, olvasni a kárörvendő rivális csapatok szurkolóit. Most sokan örülnek, hogy az Arsenal ilyen szar meccseket játszott zsinórban, és körberöhögik a csapatot, szerintem ez elég szar dolog. Nem tagadom én sem sajnálkozok egy T'ham vagy más rivális veresége után, de nem dörgölöm minden kommentben a szurkolók pofájába. Az is poén hogy egy 0-3-as zakó után még van akinek így is az a téma, hogy az Arsenalnak fújtak és még jobban meg akarják alázni a csapatot. A nap csúcspontja számomra, man city magasröptű megnyilvánulásai. A tavalyi keretüket nem tudná elmondani wikipédia nélkül abban is biztos vagyok, ráadásul szánalmas is.

vadkutya 2009.12.03. 16:00:36

@peter135: Vmilyen fertőző betegség lehet, mert barátai nincsenek, ez már lejött... :)
süti beállítások módosítása