Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

PL 7.-8. összeharangozó

2009.10.03. 15:48 Alapvonalszippantó Hapci Benő

Sajnos mostanra szinte hagyománnyá váló kései összeharangozónkban - kissé nehéz nehéz fejjel - felidézzük a Premier League lassan a feledés homályába tűnő 7. fordulóját. 

Olvashattok persze az előttünk álló hétvégéről is, amit a hitchcocki suspense jegyében tölthetünk: számos - papíron - nem túl izgalmasnak ígérkező mérkőzés után egy nagy-nagy rangadó és egy rangadócska zárja a következő fordulót.

 

 A Portsmouth-Everton meccsen, két remek kapusteljesítmény mellett, végül Louis Saha klasszisa döntött. A Portsmouth egyáltalán nem játszott olyan reménytelenül, mint ahogy azt a táblázatra nézve gondolnánk, és 1 pontot legalább érdemeltek volna. Őszintén szólva most már egy kicsit szurkolunk a Pompeynak, már csak Paul Hart miatt is, aki egy kimondottan szimpatikus faszinak tűnik, ám valahogy minden csapatával - jórészt önhibáján kívül - lecsúszik a vazelinos deszkán.

Portsmouth – Everton 0-1                 

A mérkőzés nagy részében egy támadóval játszó Kékek egészen Phillips pályára lépéséig képtelenek voltak meddő mezőnyfölényüket veszélyes helyzetekre váltani a Bolton ellen, ám a 84. percben egy remek Phillips-Benitez összjáték után kiegyenlített a cserecsatár. A birminghamiek egy kicsit talán túlörülték (a szezonban mindössze második hazai pályán szerzett) góljukat, ezt kihasználva pedig - a hely szellemének megfelelően - a Bolton megkínálta őket egy booty call-lal: Taylor kapufáról kivágodó szabadrúgását Lee helyezte a hálóba. 

Birmingham City – Bolton Wanderers 1-2        

Martin O'Neill a nyáron jól érzett rá arra, hogy Richard Dunne-nak nem fog problémát jelenti, hogy manchesteri formáját új csapatába is átmentse. A rendkívül agilis írnek az öngól ezúttal nem jött össze, de legalább egy öngólpasszt jegyezhetett, amikor Nelsen hosszú labdáját remekül tálalta Samba elé: a Blackburn gólvágója pedig közelről nem hibázott. Ezzel a góllal Agbonlahor korai, szerencsés találatát egyenlítette ki a Rovers, akik Grella kiállítása után talán maguk sem hitték, hogy többet is kihozhatnak a meccsből. Ám Dunne ismét bizonyította, hogy még mindig lehet rá számítani: az utolsó percekben a változatosság kedvéért ezúttal egy tizenegyest harcolt ki az ellenfélnek, Dunn (tudtok követni?) pedig nem hibázott.     

Blackburn Rovers – Aston Villa 2-1            

A Liverpool szétkapta a papírsúlyú Hullt, mint Floki a lábtörlőt: Torres triplája zseniális volt, Gerrard lecsúszott beadása nemkevésbé, sőt: a karneváli hangulatban még a liga Kreatív Kunta Különdíjára nem túl jó eséllyel pályázó Babel is duplázni tudott. A bekapott gól viszont ismét rávilágított a Skrtel-Carragher belső védőpáros közötti zavarra, igaz, ezúttal legalább nem okoztak komolyabb sérülést egymásnak a labdáért küzdve.

Liverpool – Hull City 6-1      

Az otthon mindig masszív Stoke-ot az első perctől a víz alá szorító MU a meccs nagy részében semmire sem ment az izmozással. Közel egy óra frusztráció után végül az új Ronaldót váltó vénemberérett zseni kellett a győzelemhez. Ha ez így megy tovább, még a végén megint a nyugdíjasotthonba címezhetik a PFA díját.      

Stoke City – Manchester United 0-2        

Nehéz komolyan írni egy olyan meccsről, amelyen Robbie Keane 4 gólt szerez, ezért inkább elmesélünk egy viccet:

 

A csatár sorozatban hagyja ki a jobbnál jobb helyzeteket. Amikor már tizedszer lő az üres kapu fölé két lépésről, szomorúan fordul a játékostársához:

- Úgy látszik, ma nincs szerencsém!

- Dehogy nincs, ez a mi kapunk!

 

Tottenham Hotspur – Burnley 5-0      

A Wigantől nem csak a táblázaton elfoglalt helye, hanem az eddig mutatott játéka alapján sem volt várható ekkora meglepetés. Kimondottan jól, okosan és bátran játszottak: külön örömünk, hogy egyik elsőszámú ikonunk, Titus Bramble is kivette a részét a gólgyártásból. Kiváncsian várjuk, egyszeri kisiklás volt-e ez a Chelseatől, vagy már hegyezhetjük a billentyűzetünket a londoni gödör megírására. 

Wigan Athletic – Chelsea 3-1    

Az Arsenal seggét egyértelműen Vito Mannone (remek név) védte meg a Fulham ellen. A falusiaknak nyerniük kellett volna ezt a meccset, ám végül a fiatal olasz bravúrjai mellett az döntött, hogy az Arsenal egy-egy pillanatra valahogy vsak megtalálta a játékát a retikül mélyén: egy ilyen alkalommal pedig Fabregas és van Persie klasszisa elég volt a győztes gólhoz.             

Fulham – Arsenal 0-1

Sunderlandben volt a hétvégén minden, mint a bucsuban: hajtás, tizik, öngól, keménység és balfaszkodás; egyszóval nem unatkozhattak a nézők. Sok tanulságot viszont nehéz volna levonni ebből az adok-kapokból.

Sunderland – Wolverhampton Wanderers 5-2

A Citeh simán lebuzizta a West Hamet; különösen reményt keltő lehet a szurkolók számára, hogy egy új főszereplő is színre lépett az álmok színházában: ám a kiváló Petrovtól végül Tevez lopta el a show-t: a mesebeli hálás fiú egyaránt vitathatatlan játékosi és emberi klasszisát is bizonyította góljaival és minden szinpadiasságtól mentes gólörömeivel. 

Manchester City – West Ham United 3-1

 

 Sajnos fordulóról fordulóra hullik rám vissza a tavalyi szezonban gúnyosan pöte kollégára lapátolt szar: az ezotéria kudarca után az elmúlt fordulóban a Tudomány pengéje is kicsorbult a kezemben (AHB - nagyon_halott: 5-8; gratulálunk). Lehet, hogy ezt a jósolgatás-cécót nem nekem találták ki?

Ezúttal impresszionista módon megpróbálok a saját fejem után menni , bár tapasztalataim szerint ebből nem sok jó szokott kisülni. Mindenesetre számítok együttérző támogatásotokra. 

A Tottenhamnek beletörik a bicskája a Boltonba; nem utolsósorban azért, mert Niko Kranjcar nem Luka Modric (erre még bővebben kitérünk egyszer. 

Bolton - Tottenham 1-1

A Championship-emléktalálkozón igazságtalan pontosztozkodást várunk (a Burnley jobb lesz, de). 

Burnley - Birmingham 1-1

A Wigannél kitart a lendület, a Hull egyetlen PL-szintű játékosa kevés lesz az x-hez 

Hull - Wigan 1-2

A Pompeynak végre összejön. 

Wolves - Portsmouth 0-1

Manchesterben akár még jó meccset is láthatunk, ám a sunderlandi védekezés komolytalansága és Giggs lendülete nem hagy majd kérdőjeleket.

Manchester United - Sunderland 4-1

Az Arsenal otthon nagyfiú lesz. 

Arsenal - Blackburn 3-0

Az Everton pont az a csapat, amelyik fel tudja őrölni a Stoke-ot. 

Everton - Stoke 2-0

A Fulham most már megérdemelne egy kis szerencsét, ám sajnos ez nem így működik. 

West Ham - Fulham 2-1

A Benítez-Ancelotti párharcok az utóbbi években nem éppen egy maréknyi Melbáért folytak, és bár ezúttal nyilván nem a mostani mérkőzésen múlik minden, az eredmény azért komoly hatással lehet a bajnoki versenyfutásra. Mint az köztudott, kettejük taktikai csatáját 2005-ben az olasz, 2007-ben viszont a spanyol nyerte: az állás e tekintetben döntetlen tehát. Szívesen vennénk valami nagy, meglepő húzást bármelyik oldalon, az utóbbi hét eseményei után erre van is esély. Nem mondok nagy okosságot azzal, hogy nagyon nehéz jósolni erre a meccsre; érzésem szerint az lesz a döntő, Benítezéknek sikerül-e - a szó valamennyi értelmében - helyrepofozniuk Mascheranót. A jósolt eredményből kitalálható, hogy a válaszom: nem.  

A meccsel kapcsolatban feltétlenül meg kell osztanunk veletek egy - számunkra teljesen értelmezhetetlen videót: azok között, aki bármiféle magyarázattal tudnak szolgálni ezzel a zavarbaejtő bő egyl perccel kapcsolatban, Kalán nénis hátizsákot és/vagy a szezon során szabadon felhasználható tippelési lehetőséget sorsolunk ki. 

Chelsea - Liverpool 3-1

Két homlokegyenest eltérő stratégiát követő klub csap össze a forduló zárótalálkozóján: míg a City drágán vásárol jó külföldi és brit játékosokat és ezért általános ellenszenvet vívott ki; addig O'Neill Villája drágán vásárol többnyire brit, középszerű játékosokat, aminek köszönhetően osztatlan népszerűségnek örvend a legtöbb ún. semleges szurkoló (!) körében. Azt gondolnám, hogy ha van csapat, amit mintha arra találtak volna ki, hogy elintézze őket a Man City, akkor az a Villa: sima vendéggyőzelem és Barry-dupla a verdikt. De miért érzem mégis azt, hogy ezzel jól tökönszúrom magam? 

Aston Villa - Manchester City 0-3

 

Ellenfelem ezúttal sAp kolléga lesz, aki az I. NST-kupán kiérdemelt legjobb játékos címhez mellékbüntetésként kapta a tippelés feladatát. Jóslatai:

 

Bolton 0 - 3 Tottenham (incl. Keane-dupla)

Burnley 1 - 1 Birmingham City

Hull City 2 - 2 Wigan

Wolverhampton 1 - 0 Portsmouth

Manchester United 2 - 1 Sunderland (Anderson-dupla nyilván:)

Arsenal 5 - 1 Blackburn (Imi és morphine, remélem látjátok:))

Everton 2 - 0 Stoke

WHU 1 - 2 Fulham

Chelsea 3 - 2 Liverpool

Villa 0 - 2 Manchester City

 

 

 

476 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr491424820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Woland 2009.10.05. 22:31:20

szep gollal egyenlitett a Citeh, Ireland - Adebayor - Bellamy.

Tevez le Santa be.

Carew le Heskey be...

most mar csak maradjon iksz!

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.10.05. 22:31:27

de,hogy SWP miért van még a pályán,mikor mindent elront,nem tudom ...

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.10.05. 22:31:49

Irelandnek ezek a passzai egészen zseniálisak, de utána sem volt csúnya.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.05. 22:35:02

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
ezt mondtam heinrichnek is,
de nem akarja elfogadni
(igaz a bundásban ilyeneket nem szokott látni)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.05. 22:39:06

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: az "egészen zseniális" jelzőt azért különb megoldásokra tartogatnám.

@pote: épp mondtam a meccs elején, hogy ennyi eladott labda még a Bundásban sem szokott lenni.

Amúgy meg bejött Heskey, végetek :)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.10.05. 22:44:09

ez vicc,hogy 4-et nem tudunk passzolni elől

4-et !!!!

SWP annyira,de annyira agyatlan ma

amúgy a két védelem ég és föld(ők mindent ki tudnak fejelni),így az 1-1 még kedvező is,eddig

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.10.05. 22:49:06

@pote: pedig még apám is emlegette múltkor a magyar U20-as válogatottal kapcsolatban Ireland passzait, holott ő szökőévente lát City-meccset. viszont van szeme a focihoz. ;)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.05. 22:53:14

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:
ez már a nagymamádról is kiderült itt nemrég :)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.10.05. 22:53:19

na 5 perc még, ebből megint az lesz ,hogy a 103.-ban kapunk egy gólt

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.10.05. 22:56:10

@pote: igen, úgy látszik ez benne van a családban.

Defmute (törölt) 2009.10.05. 22:56:45

@Ferguson: Nem, nem tudom jobban megállapítani, valószínűleg a MU erőnléti edzője vagy SAF biztos jobban ért mindehhez. Ahogy a futballhoz is, mégsem ezzel foglalkozik egy vesztes, vagy döntetlen mérkőzés után. De biztos többet tud a bírókról ill. bíráskodásról is, ahhoz túl sok pénzébe került eddig... :)

Egész egyszerűen csak nevetségesnek tartom, amit rendszeresen leművel egy meg nem nyert meccs után. Wiley nem bírta szusszal, hát Istenem, lehet,h ha azt nyilatkozza,h a MU játékosok sem, akkor máris nem tűnik olyan idétlen, legyintésre méltó, sokadik ilyen megnyilvánulásnak. SAF min. 10 éve nem tud kibékülni azzal a ténnyel,h bírók is vannak a pályán egy futballmérkőzésen. Igen, azokon is, amelyiken a MU nagy ritkán nem nyer. Szívás, én is tudom, de ott vannak mind a 4en, ez a szabály... :)

Woland 2009.10.05. 22:57:31

hehe "once a blue, always a blue" a City szurkoloktol miutan bejelentettek a stadionban hogy o lett a meccs embere : )

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.10.05. 23:02:53

Santa Cruz ma annyit se ért,mint Torghelle,ő legalább 2-szer meg tudja tartani a labdát 6 esetből

SWP egy kalap szar volt, idén több rossz meccse van,mint jó, nincsen jó megoldása 90 percen át

pontatlanság a köbön

ha a Villa mert volna támadni rendesen, könnyen övék

mondjuk tavaly itt kikaptunk 4-2-re, fejlődés...

Given-nek kellett védenie ? 1-szer öklözött asszem, amúgy csak lábbal ért játékba ,mondjuk Friedel sem izzadt le

7 meccsből 16 pont, végül is nem rossz

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.10.05. 23:04:26

@Ferguson: fitt vagy nem fitt, szerintem jelenleg Wiley a legjobb angol bíró. sokatmondó, hogy ezek szerint a döntéseibe Fergie sem tudott belekötni.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.05. 23:04:43

@crazy_horse:
ellenben Heskey növelte a Villa GDP-jét :)

Woland 2009.10.05. 23:06:58

no, ez a leheto legjobb eredmeny volt nekunk. dobogon meg legalabb 12 napig! : )

nagyon jo meccs volt amugy szerintem, Bellamy meg egymas utan cafol ra mindarra amit gondoltam rola (najo, az idegbetegsegen kivul) - jo kis csatar a srac!

Teveznek meg nagyon rossz meccse volt (meg a vegen meg kell kovetnem a Utd szurkolokat amiert nem bantak hogy elment... : ), SWP-nek sem jott ossze sokminden. Ireland es Bellamy viszont kihagyhatatlanok kellene hogy legyenek szerintem. Robinho es Tevez ide vagy oda.

Dunne meg elete egyik legjobb meccset hozta a kekek ellen - bar az latszott most is hogy egy az egyben keves olyan csatar van aki nem veri at. a levegot viszont uralta vegig, mindket kapu elott.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.05. 23:08:15

@d3vnull: linkeljem be Neked, hogy vki nem tudta belőni a tizit, hanem elcsúszott, mint egy kacsa... ?

nils_h 2009.10.05. 23:08:16

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: azt a gól én is Irelandnak adnám. Ő látta meg :)

Defmute (törölt) 2009.10.05. 23:10:35

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Hát ez az, ezért tréfás az,h akkor utolsó lehetőségként előveszi SAF a fittséget. Komédia.

Darren Gabriel 2009.10.05. 23:12:14

vazz, egy megnyert meccset adtunk ki a kezünkből

nils_h 2009.10.05. 23:13:47

@Ashley Agbonlahor: azért az túlzás. Innen nézve erősen x volt ez a meccs.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.05. 23:13:57

@Viszlat: küldtem levelet... :) köszi a segítséget előre is!

Üdv, ymy

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.06. 00:01:12

@Viszlat: Én ííííssss!! Lehet még...? Küldtem üzit az indanet lapodról..... köszi!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.06. 00:03:56

@undertow: a tarcsink épp most kapott szét titeket... lazán... csak h naprakész legyél! :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.06. 00:05:43

@morphine: majd mi egymás között megosztjuk már, ok? :)

undertow 2009.10.06. 00:07:08

@imici77: megköszönhetitek turnbullnak.
(láttam amíg bírtam idegekkel, hogy 5 percenként ledob a justin.tv. használhatatlan amióta fizetős.)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.06. 00:09:35

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: majdnem olyan gól volt, mintha ágyúsék hozták volna össze, szép volt na. Bellamy nagyon él mostanság, mivel én igazán nem haragszom rá semmiért, ennek tudok örülni :-D

undertow 2009.10.06. 00:17:11

@imici77: majd november végén visszatérünk a kérdésre

Pig_Bodine 2009.10.06. 09:45:13

@vadkutya:
Szerintem Fergie (akárcsak Mourinho) direkt kavarja a málnaszőrt. Látod, most is mindenki az ő nyilatkozatáról kommentelget, az angol források számolgatják Wiley lefutott métereit (yardjait), miközben szinte senki nem beszél a United-játékosok rettenetes teljesítményéről.
Siege mentality FTW

Everred 2009.10.06. 10:20:06

@Woland: fura, én épp azt néztem, hogy Teveznek önmagához képest egész jó meccse volt, én rosszabbhoz szoktam az előző szezonban :-)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.10.06. 10:24:12

@Ferguson:
a mi kapusunknak is elküldtem, és volt egy coming out-ja, h hasonlót ő is csinál kispályán
(behúzza egy picit a kaput a pályára, szünetbe meg hátrább egy picit)

Imicitől nagyobb csibészséget várunk :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.06. 10:54:58

@pote: nekem ahhoz palánkos pályán kell játszanom... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.06. 11:12:28

@pote: amúgy el lehet játszani azt is, hogy szünetben egy picit oldalra teszed a kaput, mert akkor nem középen lesz... persze én ilyet egyszer sem tettem :)

Defmute (törölt) 2009.10.06. 11:43:11

@Pig_Bodine: Borzasztó mértékben tudnak untatni az ilyen nyilatkozatok, jöjjön az SAF-tól, Wengertől, Rafától, vagy akár Mourinho-tól...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.06. 13:34:01

@undertow: Esélyetek sem volt. A legnagyobb helyzeteteknél Chelsea játékos nem is ért labdába :)

Wattot meg kezdem megszeretni, a 2009-es év nagyon jól alakult a számára.

Randall meg monnyon le.

undertow 2009.10.06. 13:43:45

@peter135: a nagyrészt lecserélődött reserve keret, új edzővel, új taktikával még gyengén muzsikál? teúristen, mi lesz velünk :)
a reserve bajnokság egyébként is annyira gyenge és színvonaltalan, hogy talán még a spanyol bajnokság is jobb nála ;)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.06. 13:48:43

@undertow: Ezt nem tudtam, Chelsea tarcsiban annyira nem vagyok otthon. Viszont tény, hogy tavaly tényleg eléggé megszenvedtünk ellenük, nem is sikerült nyeri. Mondjuk az a csapat borzasztó volt. Összesen 14 lőtt gól...
Ebben a szezonban talán már most lőttünk ennyit.

Az utóbbival meg egyetértek, talán ha nem havonta 2 meccs lenne.

ZenZo 2009.10.06. 14:47:02

@peter135: 10 tartalékjátékos került kölcsönbe vagy eladásra az idény előtt. Többek közt olyanok, mint Sinclair, Mancienne vagy Cork (korosztályos angol válogatottak), de rendszeres tarcsi balbekk holland van Aanholt, vagy Stoch, Sahar, Nouble... a tavalyi edző, Clement pedig az első csapat körül kapott munkát, az új edző Steve Holland.

ZenZo 2009.10.06. 14:50:50

@imici77: :) ez már valahol az "de az én apukám erősebb" verzió... mikor már nem lehet mit előhúzni, akkor jöhet, hogy a tarcsi megverte a ti tarcsitokat? Azért ennél komolyabb embernek ismertelek meg itt, de ez, meg 'Terry elcsúszása' sem ez a kategória... kis komolyságot ;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.06. 15:32:29

@ZenZo: írtam vmit, beszélgettem Ágyúsokkal, és jött egy link nekem címezve... semmi más, csak egy link... - s ezt vedd szójátéknak :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.06. 15:38:30

@ZenZo: Hát ehhez képest mi csak fejlődtünk. Eltakarodott a semmirekellő Bischoff, így már csak Randall húzza negatív írányba a csapatot. A duplázó ificsapatból is már egyre több az alapember. Banfield is átvette Wenger új taktikáját a tavalyi 0 csatáros förtelem után. Az egyedüli veszteség JET és Lansbury kölcsönadása, de ők sokkal jobban járnak így. Rendszeresen játszogatnak is a Blackpoolban illetve a Watfordban.
+Visszatért Barazite aki Coquelin mellett tegnap is az egyik legjobb volt.

ZenZo 2009.10.06. 16:35:17

@peter135: Aha.

Mellesleg a reserve-ek összehasonlítása szerintem ilyentén felesleges. Nálatok _tényleg_ utánpótlásként működik ez a részleg, míg nálunk hosszú évekig gyakorlatilag nem is létezett, míg másoknál komoly utánpótlásbázis van, a nagycsapat meg nem is feltétlenül PL résztvevő. Ezt nagyon jól példázza, hogy nálunk Terry-n kívül senki sincs az utóbbi tíz évben, aki a nagycsapatban ragadt volna, a legtöbben a debütig sem jutnak el. Vannak olyan nevek, mint Carlton Cole, Lassana Diarra vagy a nyáron nagy vihart kavart Glen Johnson, akik most már komoly csapatok meghatározó játékosai, de ők nem Chelsea nevelések, számukra mi csak 1 állomás voltunk.

Most érhet be egy olyan nemzedék, akik közül 1-2 ember megragadhat akár a nagycsapatban is, Mancienne, Cork, Hutchinson, Woods, Sinclair, Stoch, Borini, akik közül többen 9 éves koruk óta Chelsea nevelések.

papercut 2009.10.06. 18:39:32

@Viszlat: Engem is nagyon érdekelne a meccs HD-ban, ha lehet kérni...

Woland 2009.10.06. 18:43:10

@imici77: @undertow: @peter135: @ZenZo:

a tarcsi bajnoksag sajnos tenyleg katasztrofa. a Tottenham iden nem is nevezett - az tarcsi edzoje inkabb ugy dontott, hogy kulonbozo ifi-tornakra viszi a fiatal jatekosokat szerte a vilagon, mert igy tobb meccset jatszhatnak es valamifele tet is talan erezheto. persze ez a nem fiatal es nem alapbol kerettag jatekosoknak nem eppen idealis. dehat kolcsonjatekoskent is tobbet tanulnak mint a tarcsiban. na meg szerintem Huttont, dos Santost vagy Bale-t sem nagyon vigasztalna ha a tartalekbajnoksagban nyomnak.

tavaly amugy, ha jol emlekszem idegenben verte a Spurs tarcsi 4-0-ra a Chelsea tarcsit, de mar akkor sem izgatott igazan.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.06. 19:06:01

@Woland: Nekünk, szurkolóknak igazából csak arra jó az egész hogy párszor megnézzük azokat a srácokat akiknek lehet jövőjük az elsőcsapatban.
Az U18-as ligákról ugyebár főleg csak összefoglalókat találni.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.06. 19:08:00

@Viszlat: Engem is érdekelne. Maxxeden még nincs, vagy csak én voltam figyelmetlen.

szabopeter93@hotmail.com-ra egy linket esetleg.

ZenZo 2009.10.06. 20:52:42

Hm, nem tudtam, hova írjam, meglepődtem: rss feed: Az NST elnöke szerint 300 segítene a magyar sport helyzetén

és a valóság:
www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/a-gyogyulashoz-300-milliard-forint-kellene-2002403/

tiszta átverés :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.06. 21:47:24

@papercut: írtam mailt Neked, ha válaszolsz, kapsz infót :)

Viszlat 2009.10.06. 22:20:37

@papercut: @peter135: látom Imici már terjeszti az igét. :) Ha esetleg kérdés lenne, nyugodtan bombázzatok a viszlatovics kukac gmail.com-on. Elvileg 20 csatlakozást enged az ftp server a megadott felhasználónak, de csak 30Mbit az upload sávszélem, szal nem két perces mutatvány. :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.07. 13:43:52

@Viszlat: Én viszont már készen is vagyok, hálás köszi, észbontó a kép- és hangminőség :-) mondjuk videóval dolgozó emberként ez önmagában nem lepett meg, viszont meccseket újabban csak streamen látó szurkerként annál jobban fejbevág....

Nagyon köszi!!! :-)

Viszlat 2009.10.07. 15:02:04

@morphine: nagyon szívesen, máskor is. :)

onenightinmoscow 2009.10.07. 17:30:35

jól látom, hogy Jabba visszatér Angliába? :D

horas 2009.10.07. 19:12:38

Annyira nem vagyok otthon a Premier Ligában mi baj van a Liverpool-al?Ennyire hiányzik Alonso posztjáról egy épkézláb játékos vagy Benítez szürkült bele ennyire,hogy mindig erősebb keretek ellen kell küzdeni?
Ancelotti folytatja a nyári formáját,eddig Pirlo-t és Seedorf-ot hozta volna,most Vieira-val akarja pótolni Essien-t és Mikel-t!!!

undertow 2009.10.07. 20:08:04

@horas: te mindent elhiszel amit az újságok írnak?

horas 2009.10.07. 20:14:01

@undertow: Ancelotti-t ismerve semmi hihetetlen nincs ezekben.Nem azt írtam,hogy elhiszem csak jó téma alap lenne sztem ezen keresztül,sok mindennel kapcsolatban lehetne nézőpontot cserélni.Veled nem nagyon sikerült.

undertow 2009.10.07. 21:02:48

@horas: onnan, hogy vieira a lelátón ült vasárnap, a sportbulvár segítségével eljutottál oda, hogy charlie vele akarja pótolni essient és mikelt. na várj, akkor gordon ramsey az új séfünk a cobhami edzőközpontban?

ZenZo 2009.10.08. 13:23:41

@onenightinmoscow: ha Gruntra gondolsz, ja, vissza a gyökerekhez, irány a pompey.

horas 2009.10.08. 13:24:33

@undertow: Rájöttem te egy ecet vagy...

ZenZo 2009.10.08. 13:37:36

@horas: a Liverpool eredményeinek magyarázatát meghagyom a scousereknek, nem hiszem, hogy a magyarázatom jó lenne nekik :)

Viera ügy: nyilván az egyik legnagyobb balfaszság lenne elhozni, de ez az egész csak azért reppent fel, mert megnézte a helyszínen a meccset a Stamfordon, egy kameraman meg kiszúrta.

Vieira... nem sok nagyobb baklövést tudok elképzelni nála, bár lehet, hogy esetében is inkább a személyes ellenszenv dominál. Ettől függetlenül jópár indokot tudnék felsorolni a leigazolása ellen, és ezek közül csak a szolidabbak: öreg, lassú, körülményes, telített a posztja (s jóval jobbak vannak nála itt) és még meg sem említettem, hogy őságyús...

(mellesleg inkább hallani arról, hogy Wenger akarja vissza, mint hogy hozzánk jön)

Tény, hogy az ANK kitol velünk ezen a poszton, hiszen nem lesz Mikel és Essien sem, de azért 1 hónapot (4-6 meccs) kihúzunk szerintem, hiszen szűrő poszton játszhat Ballack, Belletti, vettünk egy Maticot, dec 31-én visszatér kölcsönből Cork, szóval nem hiszem, hogy bármilyen értelme is lenne a dolognak. Egyébként is, ahogyan a dolgok állnak, s a Fifan múlik, úgysem igazolhatunk, ha télen véletlen mégis, majd visszamenőleg semmissé teszik a dolgot, miközben a ManUról kiderült, hogy ők ártatlanok...

horas 2009.10.08. 13:59:35

@ZenZo: (NA nézd meg te tudsz normálisan reagálni a dolgokra,@undertow nevű kollégának meg már egyből csordogált az epe a szája-széléről ahogy elolvasta a kommetemet.De hát én vok a hülye,hogy egyáltalán foglalkozok vele.)
Amúgy mindent leírtál,sztem is megtudja oldani a Chelsea házon belül,igazolás nélkül.Vieira egy gyengébb és lényegesen lassabb Serie-a ban is kevés már nemhogy a Premier Lígben,de én Ancelotti-ból kinézem,hogy elgondolkodna rajta,símán.

ZenZo 2009.10.08. 14:53:03

@horas: (undertow jó arc, rosszul indítottatok, mindössze annyit akart írni ő, hogy ez arra is felesleges, hogy foglalkozzon vele)

Ancelottit én nagyon elleneztem elsőre, de aztán viszonylag gyorsan megbékéltem vele, utánaolvasás után szimpatikus volt a hozzáállása, önéletrajzi könyvében is jópár oldalt szentelt Abraval való kapcsolatára, stb.

Neki is vannak "szokásos edzői hülyeségei", ilyenek azok a kijelentések, mikor azt mondja, hogy ő nem új taktikát akar, hanem a meglévőt csiszolni, nos, addig-addig csiszolta azt a 4-3-3-at, hogy gyémánt lett belőle :) (idén csak diamondban játszottunk meccset).

Pirlo és Seedorf leigazolását sem tartottam kifejezetten jó ötletnek, lévén a keretünk idősnek mondható így is, de erre csak annyit, hogy anno Belletti ellen is igen hangosan kikeltem, most rendkívül bánnám, ha nem lenne itt. Pirlo is baromi jó játékos végül is, annak ellenére, hogy idős s két éve semmit sem mutatott. Lehet, hogy a Chelseaben elérte volna a virágzás... Vieria is ágyús korában nagyon jó volt, Angliában lehet, hogy újra futna 1-2 jó szezont, de azért mégiscsak ágyús... AC is kezdi már belopni magát a szívembe, de azért még mindig kell egy kis idő, hogy valódi "kékként" tudjam kezelni...

horas 2009.10.08. 18:08:28

@ZenZo: Ancelotti remek edző,de nem az a menedszer típus mint Wenger vagy Ferguson,vagy talán Mourinho.Mert ragaszkodott az öreg arcokhoz a Milan-nál,nem igazán akart igazolni senkit mikor már a vak is látta hogy egy korszak véget ért.Nem szabad engedni igazolni,ő eldolgozik azokkal akik a rendelkezésére állnak,ha ő a vezetőedző akkor a stáb feladata,hogy rendre jól frissitsék a keretet.Ferguson-nál Mourinho-nál ez elképzelhetetlen,náluk mindig az jön akit ők akarnak,sokkal inkább menedzser típusúak ők inkább gondolkodnak hosszútávon is.Részben ezért is tart ott a Milan ahol tart,és ezért naprakész az Manchester United amióta Ferguson van és ezért érződik egyfajta folyamatos építkezés az Inter-nél vagy főleg az Arsenal-nál.Persze fontos tényező,hogy az adott klubnak mennyi pénze van mert hány edző építkezne de nincs miből.

ZenZo 2009.10.08. 20:27:59

@horas: nem tudom, Olaszhonban hogyan történik az igazolások rendezése, de amennyire én sejtem, a Milan esetében is igen erős ráhatása van Berlusconinak arra, ki jöjjön-menjen, amire nagyon jó példa, hogy Leo sem hozhatott bárkit (lényegében senkit). Ez Angliában is eleve más, a Chelsea esetében meg pláne. Ne hidd, hogy JM akarta volna Sevcsenkot például, s bár bizonyítva sosem lesz, de igen nagy valószínűséggel azért került lapátra, mert nem játszatta az ukránt. Abranak ugyanúgy beleszólása van abba, ki jöhet, mint az edzőnek és a vezetőségnek (sőt, még az olyan, klubhoz nem annyira kötődő tanácsadóknak is, mint Hiddink! - ami persze nem feltétlenül rossz).

Ráadásul az utóbbi években mi sem szórjuk a pénzt ész nélkül. És Pirlotól függetlenül szívesen elnéznék már újra egy-két olaszt a Chelseaben, reméltem, hogy CA érkezésével erre mód is lesz.

ZenZo 2009.10.08. 20:30:54

Mellesleg nem reklamálás vagy hasonló, csupán érdeklődés:

az első meccs szombat 12.45 Aston Villa-Chelsea.

megkapjuk az új posztot már holnap, vagy szombat 11 után?

undertow 2009.10.08. 20:56:50

@horas: epe? ember, fülig ért a vigyor. igazi csodabogár volt a kezemben.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.10.08. 21:04:38

@ZenZo: most nem lesz forduló hétvégén, majd csak a válogatott szünet után

ha erre gondoltál...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.08. 21:05:43

@ZenZo: van még bő egy heted :) válogatott meccsek lesznek 7végén...

gezabá (törölt) 2009.10.08. 21:38:19

@horas: azóta se igazolt a Milán, Ancelotti meg ép Londonban készül angol bajnokcsapatot építeni. kár őt híbáztatni, ő csak a felmondási pénzére várt. szerintem.

ZenZo 2009.10.08. 22:01:55

@crazy_horse: @imici77:
..sszameg, ezt benéztem :))))

ZenZo 2009.10.08. 22:04:16

Mea Culpa, kedves PL párti NST, elhamarkodott kijelentésem miatt fejet hajtok, kérelmezem 25 botütés általi megzabolázásom rendbontásért. Ezen kívül legfeljebb fröccselvonással sújthatnók, mert sajnos sünt nem tudok...

ZenZo 2009.10.08. 22:11:10

Ja, és a könyörtelen harkályok és egyebek* sem jöhetnek szóba...

*(gyengébb idegzetűek inkább forduljanak el)

Pulykázás: heréidet a lány orra választja ketté, pulykaarcot imitálva
Filterezés: fel-le mozgatod heréid a lány nyitott szájában, teafilter használatát imitálva
Habcsók: önmagáért beszél.
Holland kemence: befingasz a paplan alá, majd egy határozott mozdulattal alá dugod a hölgy fejét
Mérges sárkány: a lány szájába élvezel, majd míg a cuccot a szájában tartja, erősen tarkónvágod, hogy az orrán jöjjön ki
Tejostor: a teleélvezett kotonnal addig csapkodod a csaj halántékát, amíg szét nem szakad
Rodeózás: Sima pózban dugod a csajt és mielőtt elmennél elkezded kiabálni az ex barátnő stb... nevét. A cél, hogy addig rajta maradj amig el nem mész.
Félszemű kutyakalóz: Rakod a csajt hátulrol és mielőtt elmennél kihúzod a farkad és a csaj hátára köpsz. Ő azt hiszi h elmentél, és kéjesen hátrafordul. Ekkor szembelövöd.
Pókemberezés: Tenyérre helyezett spermának a kar vagy kézfej íves meglendítésével való elhajítása.

ZenZo 2009.10.08. 22:18:48

Mindezek után egy érdekes dolog: (ezt olvastátok?)
www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/szimulalasert-tiz-perc-kiallitas-jarhat-2002587/

- szimulálásért 10 perc kiállítás
- 10-10 játékos csapatonként
- fizetési sapka

Részemről a 10-10 játékos hülyeség, a fizetési sapka lerágott csont, így ezekkel nem is foglalkoznék. Node ez a 10 perc kiállítás?

Nem is lenne hülye gondolat, ha ezzel bármit is meg lehetne oldani. Ezzel kb ugyanott tartanánk, hiszen a 10 percek kábé ugyanoly hatékonysággal működnének, mint a kiállítások: olyan 60%-uk lenne jogos, a többi nem. Szóval véleményem szerint ezzel a szimulálás nem lenne kevesebb, viszont a hőbörgés jóval több, ráadásnak ismét egy olyan dolog, ami húzza a rendes játékidőt, s a hosszabbítás hossza így is elég vitás téma....

horas 2009.10.09. 12:04:21

@ZenZo: Igen ebben van igazság a Seva-s ügy eléggé levágós volt,Pirlo-t nem akard ő mára múlté totálisan kivan égve vagy 5-6 éven keresztül évi 50 meccs körül játszott,volt tavaly egy nagyobb sérülése azt gondoltam jót is tesz neki egy kicsit felfrissült újúlva tér vissza hát nem.Inkább akard D'agostino-t pl.ő az olasz Lampard.
@gezabá: NEm hibáztatom csak azt mondom én úgy látom ő annyira nem lát rá vagy nem foglalkozik úgy a játékos piaccal mint az említett kollégái.Igaz a döntő szó Berlusconié most se vettek senkit pedig Kaká és Gourcuff (atyaég ki engedné el őket!!!)eladásából több mint 80 milliós bevételük volt.Mondjuk azt is roszul csinálják,hogy a komplett pad akik semmi hasznára nincsenek csapatnak keresnek együtt min 20 millát egy évben.Jelen állásban a Milan-on az segítene ha szélnek eresztenék a keret 85%-át!

horas 2009.10.09. 12:16:54

@ZenZo: Amúgy Shevchenko-ra kitérnék egy kicsit,hihetetlen karrier az ővé,szal senkiházi ukrán takonyként mesterhármas a Nou camp-ban (ha jól rémlik).Első szezonjában gólkirály olaszországban.MAjd aranylabda és ünnepelt sztárként példátalan mélyrepülés Chelsea-nél.Mendieta-val és Rivaldo-val lenne miről beszélgetniük.

ZenZo 2009.10.09. 14:07:29

@horas: hm, no igen. Sevcsenkot én rendkívül tisztelem, aranylabdát azért nem adnak bármire. De neki nem kellett volna eljönni a Milanból akkor. Ezt mondtam akkor is, és most is. Most főleg...

undertow 2009.10.09. 19:03:28

@ZenZo: vagy legalább hozhatta volna a lábait is, mert az igazi sevcsenkót nem futotta volna röhögve még titus bramble is.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.09. 20:18:08

Az angol U21 kezdőjében 3 Arsenal játékos.
Gibbs, WILSHERE,Walcott.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.09. 21:40:29

Walcott beadásából szerzett gólt Gibbs :)
Wilshere pedig a másodikban volt benne.

értelmetlen_nevű 2009.10.09. 21:43:04

@peter135: te tényleg az angol meccset nézed?

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.09. 22:12:05

@értelmetlen_nevű: TV-ben megy az U20-as Vb és sztrímen az angol meccs.

nils_h 2009.10.09. 22:14:09

@peter135: jól látom, hogy Gibbs már két gólnál jár? :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.10.09. 22:16:25

@nils_h: A szemed nem csal, de én mondom hogy az első szebb volt! :)

Wilsheret nagyon kivonják a játékból, pedig akárhányszor megkapta eddig a labdát, mindíg lendületesen meg tudott indulni és tudott húzni valami meglepőt. Caroll meg engem a nemzet Sanyijára emlékeztet.

nils_h 2009.10.10. 18:00:15

@nils_h: @peter135: Svájc a 7. percben Senderos duplájával oktatja Lusemburgot...

nils_h 2009.10.10. 18:34:05

Ukrán-Angolon Green elkaszált egy ukrán csatárt, piroslap tizi. Seva meg mellédurrant. Elég szopó...

Woland 2009.10.12. 22:24:20

@ZenZo:

ez fasza : ) ezzel nott a szememben a srac. amugy nem is teljesen suket, legalabb a konturt tudja kovetni - Enrique Iglesiast siman lenyomja. : )

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.13. 15:19:10

Végülis ez angol foci, Eriksson a Notts County edzőjének akarja Mancinit.

kewell 2009.10.17. 13:54:14

Már megint mi van az angol poszttal?! A régi szép időkben az készült el a legkorábban. Most meg kb. 8 francia - 8 spanyol - 8 olasz - 8 skót - 1/2 angol poszt a sorrend. Még a végén a tippelőknek a meccsek után kell kitalálniuk az eredményt:P Ja és lassan egy üzbég poszt is legyakja az angolt. Biztos a többi bajnokágról szóló cikkek is marha jók csak hát maguk a bajnokságok (számomra) ócskák.
süti beállítások módosítása