Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Felébredt a Serie A Menekülő Embere

2009.04.21. 16:41 _benito

Derbi volt, és látjuk a kommentek között, hogy ezzel sokan nem fognak egyetérteni, de mi valahogy egyetlen pillanatra sem éreztük, hogy ez a derby d’Italia a Juventusnak állna. Még az első félidőben sem, amikor kiegyenlített volt a meccs, még néhány helyzet is összejött. Persze ez könnyen lehet a megfogalmazott prekoncepciók eredménye is, mert a Nedved, Poulsen, Tiago, Marchionni középpályától nem vártunk semmit. Ehhez képest valóban nem volt rossz a Juventus, de az Interből folyamatosan áradt az a fajta önbizalom, ami csak nagyon ritkán hiányzik Mourinho csapataiból, a hazai próbálkozások pedig inkább izzadtságszagúak voltak. Az Inter még meglepetéssel is készült, Mourinho visszatért az Angliából hozott 4-3-2-1-re (ami a vezetés után jobban hajazott egy 4-5-1-re), az Ibrahimovic mögötti két szélső pedig hozta, amit kellett: Figónak is voltak pillanatai, Balotelli meg mindjárt győztesnek látszó gólt vágott, kiharcolt egy kiállítást, és bezáratta egy hétre a téli Olimpicót. Nem szar.

Chivu ellen lett volna esély (ott, csakis ott és egyedül ott), de aki még bízott Marchionniban, az nem látott idén sok Juve-meccset, és mivel a másik oldalon Nedved játszott, el is dőlt, hogy a torinóiak rúgott gól nélkül zárják a meccset. Nem azért, a deriyn mi is a Furiával kezdtünk volna, de abban a szentséges pillanatban, ahogy elhagyta Balotelli lábát a jobb alsóba süvítő labda ('sztakurva, milyen kontra volt már...!), azonnal jött volna giovinco - az már szinte mindegy is, Nedved, vagy Machionni helyett. Így viszont nem tudhattuk meg azt sem, mennyire érdekelte ez a meccs az Intert. Mert azt láttuk, hogy félgőzzel is tök simán tartják a vergődve próbálkozó Juventust, de szívesen megnéztük volna, ahogy küzdenek - ehhez viszont ellenfél kell. Olyan, akit muszáj komolyan venni, mert különben megbüntet. Az egész szezon tükörképe volt a derbi, sőt, a meccs még jobban is sikerült, mert az Inter szinte egyetlen hibáját kihasználta a Juventus, nem úgy, mint a bajnokság közben. Igaz, sokkal több akkor sem volt. Apróbetűs Balotelliről: lehet szurkolni egy csapatnak, lehet elfogultnak lenni, de aki nem ítéli el az ilyen viselkedést a pályán, az magáról is ítéletet mond. (Juventus-Inter 2-1)

Grygera fejese arra volt jó, hogy csak jobb gólarányával előzzön a Milan, amely igen megruházta a Torinót. A vendégekről sütött, hogy csak túl akarták élni a meccset, eszükben nem volt méltó helytálással melegíteni a bennmaradásért megvívandó komoly csatákra. Ehelyett a pofozógépek mottóját (Nekünk Nem Itt Kell Nyernünk) hímezték a zászlóra, és valóban: Pippo berámolt nekik egy mesterhármast, Ambrosini lábbal ért el gólt, és Kaká is tisztességesen végezte el a büntetőjét, aminek a vége méltó alázás lett. Most már illik megemlítenünk, hogy a Milan sorsolása nehezebbnek tűnik, mint a Juventusé - még akkor is, ha Milánóban még összecsap a két klub - de ez a hat fordulón át tartó párharc gyanúnk szerint inkább olyan lesz, mint az elmúlt három spanyol bajnokság, amit a legkevésbé szar csapat nyert meg a nála kicsivel szarabbak előtt. (Milan-Torino 5-1)

Úgy lett, ahogy akartuk, a Roma felslattyogott a két közte és a 4. hely között tornyosuló csapat alá, miután mindketten kikaptak, de nem volt sok híja, hogy elcsessze az utolsó lehetőségként megkapott meccset. A Lecce a mocsár mélyéről felbukkanva - a Toróval ellentétben - nem volt hajlandó eljátszani a citrommal a szájában felszolgált malacot, és 0-2-ről is visszakapszkodott. Érett az óriási meglepetés, amikor Baptista egy hasznos megmozdulásra ragadtatta magát (volt neki korábban is egy, az ő szabadrúgása utáni kipattanót segítette vissza Totti), és feldobta magát a büntetőterületen belül. Mazzoleni játékvezető három méterre állt az esettől, így már eleve kalapot kell emelnünk a brazil előtt, hogy ilyen iszonyú pofátlanságra vetemedett egy jogos lapot kockáztatva, de a bíró annyira értékelte a brazil bátorságát, hogy befújta a büntetőt. Ezzel nyert a Roma, és életben tartotta halvány reményeit, melyek jövő héten a Fiorentina otthonában válhatnak végleg köddé. (Roma-Lecce 3-2)

A Genoa is érezte, hogy sok lesz már a szarvasgombás kaviárból, és - bár játékban nem maradt el igazán a tőlük megszokottól - kifektette magát a Lazio ellen. A rómaiak ugye szerdán játsszák az évad utolsó (?) fontos meccsét, úgyhogy talán még elcserélnék az idegenbeli sikert is a két sérültjükre, Diakhité kiesése annyira nem vészes, Pandev viszont hetekre kidőlt. Meg kell még jegyeznünk, hogy Muslera hihetetlen figura, az általunk többször is erős szavakkal oltott kapus megint végletes teljesítményt nyújtott, voltak mérkőzést eldöntő bravúrjai, de most is majdnem rúgatott egyet az ellenféllel. Ha ezeket kiküszöböli, visszanyalhat az NST-nek a fagyi. (Genoa-Lazio 0-1) Az Udinese a szezon végére visszatalálni látszik a közben nagyon messze elkerült ösvényre, ráadásul a nagy feltámadás pont akkor kezdődött, amikor Di Natale kidőlt. Az UEFA-kupából még kiesést, az Inter ellen vereséget ért a kiváló helytállás, a harmatos Fiorentinát viszont legázolták, a liláknak esélyük sem volt, pedig Gilardino még ollózni is megpróbált. A meccs végi lökdösődésből nem lett komolyabb pofozkodás, így csak azért említettük meg, hogy leírhassuk Vargas nevét (ő kezdte), akiről ugye tavaly azt gondoltuk, a Serie A legjobb balhátvédje. Most már nem gondoljuk. (Udinese-Fiorentina 3-1)

A Lecce szépen, a Torino csúnyán kapott sokat, a legrosszabbul mégis egy harmadik kiesőjelölt, a Bologna járt. Papadopulo egyből ízelítőt kapott a rá váró feladat nehézségét illetően, a Bologna egy újabb röhejes öngóllal adott lökést a Palermónak, a szicíliaiak pedig éltek is a lehetőséggel. A négy rúgott gól a vendégekre nézve hízelgő, simán kaphattak volna még néhányat ezek mellé, ráadásul Volpit megint kiállították. A Bologna mindezek ellenére bennmaradhat, csupa alsóházas ellenféllel találkoznak a hátralévő fordulókban. (Palermo-Bologna 4-1) A Chievo erősen ráközelített az általunk a Serie A-tagság megőrzését jelentő vonalnak gondolt 35 pontra, mindezt egy újabb idegenbeli parádénak köszönhetően. A Siena legyőzése toszkánában igazi kis mini-hőstett, így már 8 ponttal vezetnek a legjobb kieső Bologna előtt. Jelezzük, hogy a Chievo 34 pontjából 19-et szerzett idegenben, öt győzelmüknél csak az első 6 helyezett szerzett többet otthonától távol. (Siena-Chievo 0-2)

Mascara gólt lőtt, de sajnos csak büntetőből, így ezúttal elmarad a heti tömjén. A Catania simán verte a Sampdoriát, és már mindketten 40 ponttal unatkoznak a táblázat legjellegtelenebb részében, ahonnan nem is megy már egyik sem sehova. A beharangozóban említett öt jó csatárból azért kettő gólt lőtt, és Cassano is adott néhány gólpasszt Pazzininek, de utóbbi ezúttal egyet sem tudott benyomni közülük. (Catania-Sampdoria 2-0) Ha Donadonit jól lecseszte De Laurentis a múlt heti Atalanta-döntetlen miatt, akkor vajon mit mond a Napoli elnöke a Cagliari otthonában benyelt gyufát követően? Donadoni edzői képességeiről nem vagyunk nagy véleménnyel, a Cagliariról annál inkább, és ha az utolsó percekben be is szorultak a Napoli ellen, a végső csapást ők vitték be. A nápolyiak közel legerősebb összeállításukban is képtelenek már idén bármit kipréselni magukból, ami nem rossz szagú. (Cagliari-Napoli 2-0)

Nono! Csak nem?! Vagy már nagyon későn van bármi ilyesmihez? Mindenesetre a Menekülő Ember feleszmélt, és november óta először meccset nyert. Hamarosan kiderült, hogy valaki szólt-e a Regginának, hogy nem elég a bennmaradáshoz csak az Atalantát megverni (őket verték utoljára, közben sok iksz és még több gyufa), vagy csak egy fellángolásról beszélhetünk. Rögzítsük az állást: a calabriaiak 23 ponttal utolsók, de két győzelemmel a bennmaradók közé verekedhetik magukat. Sok múlik majd a Bologna elleni idegenbelin, egyébként jobbára középcsapatok következnek, akiknek már nem nagyon lesz miért kapálózniuk. Mindenesetre forza Reggina! (Atalanta-Reggina 0-1)

215 komment · 1 trackback

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr591078346

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: reloj piscina decathlon 2018.03.08. 01:34:46

Az 5 legfontosabb találmány a setét középkorból - Szabadalmi blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krumplee 2009.04.22. 21:57:39

Nem értek egyet. Féregként itt leginkább a pályán, ill a pályán kívüli viselkedés alapján határoz meg valakit az egyszeri olvasó. Gattusonak nem egy megnyilvánulása volt már főleg a sajtóban, ami igen-igen csekély szürkeállományra utal. Legutóbbi bölcs megnyilvánulása az volt, hogy rendkívüli örömet okoz neki az Inter bl kiesése. Ilyenből volt már neki nem egy, ez bőven túlmegy a városi rivalizáláson. A pályán nyújtott játékát max a Milan szurkolók neveznék alázatosnak, meg akik kajálják a napilap dumáját. Durva, ész nélküli szabálytalanságok, elborult elme, erre alapozom a véleményem. Lehet őt védeni, főleg azzal az indokkal, hogy alázatos, fanatikus, stb., de főleg a megnyilvánulásai visszataszítóak.

rexford 2009.04.22. 22:02:52

Mamma mia, ezek a cserék! Alakul a dolog.

rexford 2009.04.22. 22:04:35

Kezdem azt hinni, hogy most már Ranieri is azt akarja, hogy rúgják ki. Egyszerűen kész van, végleg beszart a faszi.

antiabstinens 2009.04.22. 22:07:38

Nem Trezegol-t kell szidni és lecserélni, hanem Ranierit, aki ha sokáig fejti ki "áldásos" tevékenységét, akkor pl. elüldözi a csapattól az egyik legnagyobb játékosunkat, gólgyárosunkat, aki még a B-ben is maradt!
Ez a Lazio elleni kupapárharc is "szépen" mutatja, hogy mennyire jó edzőnk van...

Rossz leírni, de essünk ki, ha ez kell, ahhoz, hogy végre egy nyerő típusú edzőt -, aki mer és tud is csapatot építeni, a fiatalokat is beépítve - keressenek a vezetők a csapat élére, az öreg Ranieri-nek pedig megköszönjék az eddigi teljesítményét és nyugdíjazzák nyáron.

Mert az utóbbi hetek teljesítményét elnézve még a bajnoki bronz is veszélyben lehet...

daneeka 2009.04.22. 22:13:44

Ranieri legfőbb hibája, hogy könyörtelenül ragaszkodik a 4-4-2-höz úgy, hogy nincs értékelhető szélsővédője.

rexford 2009.04.22. 22:13:45

Tippeljünk: most fogják kirúgják, a szezon végén, vagy nem rúgják ki?

rexford 2009.04.22. 22:14:20

fogják kirúgni, akarom mondani

rexford 2009.04.22. 22:23:57

Megvan az obligát piros is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.22. 22:24:17

Köcsögválogatott újabb oszlopos tagja. :) Nem működik a spirito Juve. :)

daneeka 2009.04.22. 22:25:53

Hábazz Camoranesi lol.

daneeka 2009.04.22. 22:26:32

@Great Cornholio: Fú, tényleg mekkora fault volt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.22. 22:29:44

@daneeka: 1 egészes átlag a lejátszott meccs / kiállítás.

giacinto 2009.04.22. 22:32:21

ez a kávé is lefőtt, pedig a szezon legfontosabb meccse volt...

MUST-WIN.

Balotelli viselkedése valóban pokoli, ezt még én is elismerhetem de túlragozni nem kell, meg fog változni, ebben biztos vagyok.

Klárensz 2009.04.22. 22:33:55

@krumplee:
"Legutóbbi bölcs megnyilvánulása az volt, hogy rendkívüli örömet okoz neki az Inter bl kiesése."
Forrás?

"A pályán nyújtott játékát max a Milan szurkolók neveznék alázatosnak, meg akik kajálják a napilap dumáját."
Ha a fenti kérdésre valamelyik napilapot (online napilap is beleszámít) adod meg válaszként, akkor minden további vita teljesen értelmetlen.

daneeka 2009.04.22. 22:34:57

@Great Cornholio: Nem akarok bírózni, de ez utóbbi kiállítás még sárgát sem ért volna. A Genoa elleni meg max egy sárgát.

Mr.AT 2009.04.22. 22:40:17

Szégyen. Ez az egy szó leír mindent most.

Szívből remélem, hogy ezek után minél lejjebb végzünk a tabellán, hogy a szurkolók fellázadjanak, és a büdös francba elzavarják az egész tehetségtelen semmirekellő beszari alkalmatlan bagázst, Secco-val, Ranieri-val, s a többi B kategóriás naplopóval, akik egy arconköpés nem sok, annyit se érdemelnek. Szégyellem magam, hogy Juve-drukker vagyok.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.22. 22:42:34

"Szégyellem magam, hogy Juve-drukker vagyok." - azt a kurva, azért ne ragadtasd ennyire el magad!

calcio_di_rigore 2009.04.22. 22:54:39

@Mr.AT: "Szégyellem magam, hogy Juve-drukker vagyok."

Van egy rossz hírem, ha ezt komolyan írtad, valószínűleg soha nem is voltál az. De ne sértődj meg, inkább aludj rá egyet.:)

A meccsről annyit, hogy sajnos fejben szétesett a társaság, Tiago és Trezeguet egy vicc, és amúgy meg teljesen megérdemelt a Lazio siker.
Ez van, lehet még erőlködni a második helyért, de inkább a következő szezonra kell már készülni. Lehet játszatni pl. Ariaudót és még néhány primaverás srácot a hátralévő meccseken. Iago-t is megnézném balfutóba.

Alexxxx 2009.04.22. 22:56:14

@popp: még ha nem is pont így fogalmaznám meg,de én is ezt érzem,legszívesebben elsüllyednék pedig nem nekünk drukkereknek van szégyelni valónk...:(
Cornholio: te meg verd a nyálad nyugodtan.ez nyilván gusztustalan szabálytalanság volt,5 meccs eltiltást neki.na jó,valljuk be csak jól esik belerugni a Juvéba:) ennyit erről (rólad?).
végül pedig: Ranieri vattene...

calciomax 2009.04.22. 22:57:38

Láttuk a Juve Spirito-t holnap megnézzük a lélektelen milánói zsoldosokat........

calcio_di_rigore 2009.04.22. 22:58:20

Játszott a Juve, megjöttek az interisták.:)
Mit nem tudnak feldolgozni?

giacinto 2009.04.22. 23:08:10

Egy Juve vereség mindig felér egy Inter győzelemmel :)

de hogy a fociról is legyen szó: ez must-win volt?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.22. 23:20:56

@Alexxxx: Ezért is én vagyok a hibás lol. Biztos ezt a bírót is az Inter vette meg. :DDD

_alerob 2009.04.22. 23:25:37

@Mr.AT: no comment ..

Örülök, hogy a borozást választottam ma este.

calcio_di_rigore 2009.04.22. 23:27:02

Must-win a Chelsea visszavágó volt.
Mondjuk bizonyos értelemben minden meccs az.
Jó lett volna a kupa, inséges időkben az sem rossz (erről mondjuk ti többet tudtok), meg az ezüstcsillag sem mutatott volna rosszul a mezen (csak nehogy a Roma beelőzzön), dehát nem véletlenül 95-ben nyertük meg utoljára. Ez van. A legkisebb cél volt, a legkevésbé fájt.

_alerob 2009.04.22. 23:28:41

A poén az egészben, hogy Ranieri szerint megesik az ilyen. ---> ???????????????????????

rexford 2009.04.22. 23:34:38

@Mr.AT: Nyugi, Mr.AT, a szenvedés, nélkülözés nemesíti a lelket, lásd interes kollégáinkat. Sajnos, mi soha nem fogjuk elérni az ő szintjüket nemeslelkűségben.

krumplee 2009.04.23. 07:14:13

@Klárensz: Konkrétan az egyetlen nyomtatott sportnapilapról beszéltem. Így tehát valóban, a vita értelmetlen.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.23. 07:44:44

@rexford: Csak a bénáknak van szüksége mankóra a járáshoz.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.23. 08:35:41

@Great Cornholio: szedd már össze magát, pajtásom, szánalmas, amit művelsz, vedd észre.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.23. 09:58:50

@_benito: Teljesen igazad van Benito, lesüllyedni arra a szintre ahol egyesek vannak, majd ott replikázni tényleg az, megpróbálok túllépni rajta.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.23. 10:00:13

@_benito: lennél oly kedves, hogy az Inter fikázókat is lesajnálod, nagyot nőnél a szememben.

antiabstinens 2009.04.23. 10:33:13

@Great Cornholio: Nem szeretnélek megbántani, de az utóbbi hetekben tőled olvasható hsz-ek alapján Juve( és Diósgyőr, vagy fordítva, teljesen mindegy) drukkerként kicsit már zavar néha, hogy ilyen drukkereink is vannak(, ha nem tévedek szintén DVTK...), mint Te. Persze elfogadom, szerencsére ebben sem vagyunk egyformák. ;-)
Sok sikert a "túllépéshez", de komolyan.
(Tudod, rossz útra visz, ha mások "marhaságaival" próbálom igazolni a sajátjaimat.) pace!

Tika_ 2009.04.23. 10:35:38

@krumplee: pedig jól írtad a nevét. Javaslom, pötyögd be gugliba is + nézd meg pár meccsét, mert az alapján amit írsz, tuti, hogy összekevered valakivel! ;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.23. 10:35:58

@antiabstinens: Most a lefikázzák a csapatomat én visszafikázokban miért egyedül én vagyok a hibás és köcsög? (azon kívül, hogy ez egy Juve fórum) elnézést kérek a gyenge idegzetűektől, de én nem fogom szó nélkül, hagyni a benito és mások által jó szórakozásnak ítélt, basztassuk az Inetrt beszólásokat. sry

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.23. 10:38:46

@antiabstinens: Másrészről ezt az előbb lehagytam, vagy nem olvastál tavaly, vagy mert tavaly a romaval voltunk versenyben, és az őszurkolóikba itt a fórumon, a csapat szeretetén kívül némi intelligencia is volt, ezért is volt a fórum más. míg idén tényező lett a Juve, ezért elszaporodtak a szurkolóik is, ezért sikerült belőlem és a fórum hangvételéből is kihozni azt ami. Persze tudom, hogy ez csak demagóg duma, hisz én vagyok a felelő mindezért az olasz topikban, sőt milyen tejjel mézzel folyó kánaán lenne, ha nem lennének Inter szurkolók. :))

Ipa 2009.04.23. 10:59:57

@Great Cornholio: Szerintem nem látod a fától az erdőt. Nincs itt a blogon semelyik csapat ellen különös fikázós hangulat. Vannak ismert és mások által is elismert drukkerek, és páran, akik a legkisebb beszólásra, ami éri a csapatukra ugranak és a másikat fikázzák régi ostoba sérelmekkel és unalmas szlogenekkel. Szerencsére ez a törpe minoritás. Utolsó pár hozzászólásoddal a második csoport felé kacsintgatsz, de remélem ez nem lest tartós. Tudod néha "hallgatni arany".
Egyébként FORZA INTER és remélem elkenjük este a Sampot. És ugye nincs harag?

Ipa 2009.04.23. 11:01:33

gépelni még én sem tudok :)
bocs:
lest = lesz
csapatukra = csapatukat,

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.23. 11:09:57

@Ipa: Miért lenne sértődés? Ez így van. Az esti meg legyen így. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.23. 11:26:22

@Great Cornholio: Ó, te fordítva ítélt bedobások nagy krónikása ;-)!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.23. 11:38:17

@popp: donnelly is megmondta(külön posztban), hogy mennyire fontosak azok az ítéletek nem? :DD

rexford 2009.04.23. 11:44:14

Semmi gond nincs, vagyunk néhányan, akik folyamatosan a "nomen est omen" tételt próbáljuk igazolni.

Alexxxx 2009.04.23. 11:47:07

@Great Cornholio: dehogy vagy te a hibás.a bíróra meg egy szót se szóltam.
"Köcsögválogatott újabb oszlopos tagja. :) Nem működik a spirito Juve. :)"
Csak erre reagáltam, hogy mennyire nyálverésnek,arrogánsnak,lenézőnek,és nem helyén valónak tartom ezt a 2 sort.Főleg úgy hogy Camoranesi most nem csinált semmit.
De nyilván igazad van, nem baj hogy már elég sokan írták feljebb hogy nem, mindenki hülye,csak te vagy helikopter,ahogy a mondás szól:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.23. 12:02:42

@Alexxxx: Azok után hogy 100 kommenten keresztül Balotelli köcsögsége lett kitárgyalva, gondoltam megemlítem Camot, aki ha pályára lép azt el is hagyja rögtön. :))

Amúgy ha a bénázik az Inter pl, Cagliari, atalanta Palermo, és az ellen szurkolói kiröhögik, akkor bár nem tetszik nem szólok érte, csak ha (ugyanúgy, mint a Juve szurkolók) az elmúlt pl 20 év eseményeit fikázzák. Ellenben én is gúnyolódok a spirito Juven, ha az idénye legfontosabb meccsét elkaszálják. :)

nalazo 2009.04.23. 12:05:20

Foglakozzunk az esti meccsel! Lesz-e 5-1, mint annak idején a Verona ellen, ahol szintén 0-3 volt az első márkőzés?

antiabstinens 2009.04.23. 13:31:09

@Great Cornholio: "olvastalak" és éppen ezért meglepő az idei fordulat, még az indokaid ellenére is..., mert ezekből a magyarázatokból szokott kialakulni az "az egész úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött" - típusú fölösleges, alacsony színvonalú szájtépés.
És ilyen szempontból total mindegy, hogy kik harcolnak, időpazarlás olvasni és ez az nst -re nem volt jellemző, reméljük nem is lesz!

Klárensz 2009.04.23. 14:18:17

@krumplee:
nehéz ám téged komolyan venni, ha előbb azt írod, hogy: "Gattusonak nem egy megnyilvánulása volt már ____főleg a sajtóban____, ami igen-igen csekély szürkeállományra utal"

utána ezt megfejeled azzal, hogy: "A pályán nyújtott játékát max a Milan szurkolók neveznék alázatosnak, meg ____akik kajálják a napilap dumáját____"

de ennyi nem elég még a szarnak is kell egy pofont adni, és nyíltan bevallod, hogy az egyetlen konkrét érvet, amit felhoztál ellene, azt is abból a napilapból olvastad, amelyik szerint Gattuso tavaly nyáron aláírt a Bayernbe

Mr.AT 2009.04.23. 14:35:40

Rövid értékelés, immár kicsit higgadtabban a tegnapi meccsről, ami a BL-ből való kiesésünk után az egyetlen szalmaszál volt ahhoz, hogy valamit kozmetikázzunk ezen az elcseszett szezonon, tehát igenis fontos meccs volt. (Függetlenül attól, hogy Secco-ék arcoskodva kezdték a szezont, BL-címről meg scudetto-ról beszélve, legkésőbb kb. másfél hónapja már talán ők is visszatértek a földre.)

A mérkőzés végkimenetele 80%-ban Ranieri tehetségtelenségének és sorozatos taktikai-stratégiai hibáinak, 20%-ban pedig (szegény embert az ág is húzza) a balszerencsének köszönhető.
Ez utóbbiról csak annyit, hogy
a.) Zarate nem holnap rúg megint ekkora gólt (ha lassítva az ő szögéből visszanézitek, elképesztően nagy és pontos lövés volt, pont a felső sarokba, kb. 2 centire mindkét fától - meg kell jegyezzem, Buffon így is csak kb. 5-10 centire maradt le, pedig gyakorlatilag azt a pontot lehetetlen védeni, hacsak nem ott állsz),
b.) Koralov Grygera vádliján felpattanó távoli lövése, ami végül a kapufáról pattant be, színtiszta mák volt, ami a lehető legrosszabbkor érkezve teljesen demoralizálta a csapatot,
c.) Nedved fejese, amit Camo beadása után közelről a kapufára fejelt, az egyik legszebb akciónk volt a meccsen, ha bemegy, 2:2 és van még 20 perc (s akkor még 11en voltunk).

De térjünk rá a lényegi 80%-ra.
Csak kivonatosan, a tényszerűségekre szorítkozva, mielőtt megint elkezdene habzani a szám, és kivágnám ezt a monitort is az ablakon:

1. Ennyire tartalékos összeállításban pályára küldeni a csapatot a szezon (most már) legfontosabb meccsén, mikor kb. tökmindegy, a hátralévő bajnokikon mi lesz, gyakorlatilag színtiszta dilettantizmus.

2. Úgy pályára küldeni a csapatot, hogy egyetlen olyan mezőnyjátékos se legyen a pályán, aki pszichés-mentális tartást adhatna a csapatnak, taktikai analfabetizmus. (Se ADP, se Nedved, se Camo, se Chiellini nem kezdett, a sérülteket most hagyjuk is.)

3. Azzal a taktikai felállással játszatni 45 percen keresztül a csapatot, hogy két magas centerünk gyakorlatilag az ellenfél 16osán belül alszik (és együttesen egyszámjegyű labdakontaktot teljesít), mögéjük rendelni (a védővonal elé szenvedni) a 160 centis Giovincot Matuzalemmel és Brocchival a nyakán (akinek így amúgy helye sem volt megindulni és cselezni, ami a legnagyobb erénye), miközben a beadásokat Marchionninak (és a másik oldalról emiatt rendszeresen 60 méteres sprintekből felloholó De Ceglie-nek) kellene megoldania, nem tudom mi, de hogy nem nevezhető komplex elképzelésnek, pláne taktikának, az biztos.

4. A két középpályás közül a szemmel láthatólag feljebb rendelt Marchisio mögött kvázi egyetlen védekező középpályásként egyedül hagyni Tiagot (aki az egész meccsen 3, azaz 3 párharcot nyert meg, és 1, azaz egy(!!) labdát szerzett) a teljesen tapasztalatlan Ariaudo-val (aki amúgy hiba nélkül lehozta a meccset, leszámítva pár kisebb idegeskedést), miközben Foggia-val együtt három dinamikus és jól cselező támadó érkezik percről percre a hátsó alakzatra, kb. a hozzáértés teljes hiánya.

5. A félidei cseréknél behozni a gyorsaságát régen elvesztett Nedvedet Giovinco helyére (!!), majd kiküldeni a szélre (!!), ahol egész addig Gio-nak kellett volna játszani - na itt volt az a pont, ahol kezdtem azt gondolni, Ranieri direkt hergeli maga ellen a labdarúgáshoz kicsit is konyító drukkereket. Ahelyett, hogy lehozta volna a végig alibiző Tiago-t, s a helyére rakta volna a még mindig sokat és bátran ütköző Nedvedet, aki hátulról nyugodtan osztogathatta volna a zsugákat a kilépő két szélsőnek (Gio és Camo), folytattuk ugyanazt a statikus szart, mint addig.

És sorolhatnám tovább, míg le nem megy a nap. Ez az ember totálisan megbukott, egy fiatal tehetségekből és még nagyot alakítani képes idősödő világklasszisokból álló társaságból egy cselekvésképtelen bohócbandát csinált, akik immár otthon is rendszeresen kikapnak papíron alacsonyabb kvalitású csapatoktól, szégyent hozva mindarra, amit a Juventus név Olaszországban képvisel(t). Kódolva van a személyiségébe a kudarc és a vereség - legkésőbb nyáron mennie kell, ennél az embernél bárki nagyságrendekkel jobb megoldás lenne. (Akár a régi nagy öregek, Pessotto, Conte vagy épp Deschamps közül valaki, akár egy nevesebb olasz szakember.)

Ami a csapatot és a tegnapi teljesítményeket illeti:
Buffon - Hiba nélkül hozta megint a meccset, amit lehetett, védett, az első gólról nem tehetett, a másodiknál meg tehetetlen volt - bárki más is az lett volna.
De Ceglie - Voltak jó felfutásai, de Gio középre rendelésével nagyon egyedül maradt a szélen, 3 vagy 4 alkalom is volt, mikor 2-3 védő volt már rajta, mire a 16os vonaláig ért a labdával. Érződik még rajt, hogy nemrég jött a sérülésből, és kvázi a teljes tavaszi szezont kihagyta. A védőfeladatait megoldotta, pedig általában neki jutott egy az egyben Foggia, aki (jeleztem már párszor) megint qrva yol játszott.
Ariaudo - Ő nekem kellemes meglepetés volt, ahhoz képest, hogy mekkora teher volt rajta, különösen a 70. perctől erőteljesen kitámadó csapatnál, gyakorlatilag felróható hiba nélkül lehozta azt. A végén már rá is átragadt a kapkodás (alighanem mkinek megvan, mikor zavarodottságában taccsra vágott ki egy sima labdát), de rajta nem múlt semmi.
Mellberg - Az első gól nálam az övé, ennyi rutinnal tudhatta volna, hogy a 16os előtt ki kell lépni Zarate-ra.
Grygera - Megint, újból értékelhetetlen teljesítmény - Ledesmával és Brocchival sem nagyon tudott mit kezdeni, többször is bejátszották mögé a labdát. Ahhoz képest, hogy középső védőként milyen megbízható volt anno az Ajaxban, szélsőként már önmaga paródiájává vált nálunk. Egyszerűen nincs használható beadása a szélen - kedvencem az, mikor Marchionni-val ketten próbálnak oda-vissza passzal kreatívkodni, hazáig hallom, ahogy az Inter tábor elcsöppen ilyenkor a gyönyörtől.
Giovinco - Nem volt helye játszani a saját játékát Ranieri ostobaságának köszönhetően. Háttal a kapunak statikusan kapni a labdát, majd megpróbálni lefordulni nem az ő műfaja, egy kicsit is rutinos és normális testalkatú védő egyszerűen kiszorítja. Neki hely kell, ahol megtolhatja és húzhatja a labdát - erre találták ki a széleket, kedves Claudio, te f*sz.
Tiago - No comment. Régebben a Lyonban legalább távolról lövöldözött, nálunk már ilyen téren is teljesen impotens volt. Nem tudom, feltűnt volna-e a teljesítményünkön, ha félidőben bealszik és bentmarad az öltözőben.
Marchisio - Ő megint hozta magát, egy neccesebb labdavesztést (Lichtsteinerrel szemben) leszámítva nála nem láttam hibát. Nem tudom más hogy látja ezt, de egyre keményebb, megalkuvást egyre kevésbé tűrőbb a srác, a korábbi megilletődöttség eltűnt nála, s bátran otthagyja mindenhol a lábát. Az egyik legnagyobb erősségünk lehet szvsz a jövőben.
Marchionni - No comment 2., ezúttal szó szerint.
Iaquinta - Harcolt, küzdött, de szinte egyáltalán nem kapott labdát, se földön, se levegőben. Mire bejöttek azok, akikkel játszhatott volna, ahogy tud, lecserélték.
Trezeguet - Nekem a visszatérte óta a legnagyobb csalódás a francia, s (ahogy már sokszor elmondtam) Amauri ittléte óta látszik igazán, hogy mennyivel többet ki lehet hozni ebből a posztból egy szimplán jobb játékossal. Trez jelenleg egy csapatban, a mai Barcelonában lehetne oly sikeres, mint régen, méghozzá Eto'o helyén - kap 10 ziccerpasszt egy meccsen, párat már csak a nagy számok törvénye alapján is belő. Nálunk a teljes teljesítménye kimerül abban, hogy a kaputól 25-30 méterre visszalép, majd a rápasszolt labdát (ha az egyáltalán eljut hozzá) érintésből visszapasszolja a feladónak - a tegnapi meccsen átlagban 5ből 3x rosszul. Se megtartani a labdát, se magától megindulni nem tud, gyakorlatilag észrevehetetlen már meccsek óta - a tegnap egyetlen ajtó-ablak ziccerét pedig elrontotta.

nalazo 2009.04.23. 15:10:07

@Klárensz: Ő volt az, aki a 2007-es BL győzelem után azt üzente az Inter játékosoknak, hogy dugják fel maguknak a scudetto-t. Berlusconi személyesen kért elnézést utána.

Hispan07 2009.04.23. 15:16:13

én meg kaptam ma egy jó kis 3-ast Büntijogból, úgyhogy örülés van tízezerrel, még ha emiatt le is maradtam a pacsizásról Kakával :)

egyéb témához (foci:)), csak annyit, hogy az összefoglaló alapján azért sztem nem kell 'túlbántani' a Juvét, Lazio sem játszott rosszul, mostanában amúgy is elkapták a fonalat (2 hét alatt Roma, Fio, Juve - nem rossz)

Klárensz 2009.04.23. 15:35:57

@nalazo:
sok hozzáfűznivalóm nincs, Gattuso jól beszél :D

daneeka 2009.04.23. 16:16:50

@Klárensz: Kabát Peti pályafutásának csúcsa ez a nyilatkozat. :D

Gabez 2009.04.23. 16:43:35

Tényleg bazi nagy gólt vágott Zarate, le a kalappal. Buffont és ADP-t kicsit sajnáltam ebben a csapatban így égni.

Ma este, remélem, nagy köcsög Balotelli és irtó köcsög Ibrahimovics vágnak 2-2 gólt.

Mr.AT 2009.04.23. 18:28:45

@Hispan07: ZH, előrehozott vizsga, államvizsga vagy szakvizsga? Ehhez mérten fogok gratulálni, ugyanis. :-)

Mr.AT 2009.04.23. 18:29:59

@Klárensz: A cikk végén vicces az Ancelotti nyilatkozat. :-) Tököli korban lassan beérik a Milan szintjére, annyit meg amúgyis játszana, mint pl. idén Borriello. :-)

nalazo 2009.04.23. 18:36:55

@Klárensz: Akkor jegyezd meg és ismételgesd az iskolában.

ktn 2009.04.23. 18:44:17

@touristique:

megnéznélek, hogy reagálnál, ha 20 ezer ember huhogna rád azért, mert fekete vagy. zoro nem "parádézott", hanem tett egy ritka őszinte gesztust, ami miatt szerintem nem lehet elítélni.

aki meg nem érti, hogy mi a baj balotellivel, az sztem (egyetértve a szerzővel) nem érti, mit jelent a fair play. alattomos a hozzáállása, lebecsüli az ellenfelét meccs közben, ezt nem lehet nem észrevenni.

touristique 2009.04.23. 18:56:59

ktn: Én megértem, hogy bassza a csőrét, főnök, igenis csinálta a cirkuszt(emlegették fentebb Davidsot, ő inkább csak focizott tovább), de nem ítélem el... :) De ha egy felnőtt emberből ezt hozza ki, milyen hatással lehet egy 17-18 éves srácra? A másik meg: Alattomos, meg lebecsüli az ellenfelét? :D Van valami erre utaló nyilatkozat, vagy ezt a szeméből olvastad ki? Mindegy, nem is akarlak meggyőzni... Eljön majd az idő, mikor rájön, hogy a képességeivel is középső ujjat tud mutatni az őt gyalázóknak.

Klárensz 2009.04.23. 19:06:56

@nalazo: nem tudom mit vagy úgy oda, nekem azt mondta Gennaro, hogy gyerekkora óta az Inter a kedvenc csapata, és az összes BL-győzelmét odadná ha az Inter mezében játszhatna egy meccset

Hispan07 2009.04.23. 19:17:22

@Mr.AT: államvizsga :) és már csak kettő van hátra... :)

calciomax 2009.04.23. 21:41:32

Ez az utcsó támadás ott vot nagyon kár hogy Cruz mellé fejelt.

giacomo 2009.04.23. 21:46:50

OFF (merthogy Sport Klub)

Hetéssy (vagy hogy) hallgatása ma is komoly kihívás. Beszédhiba, artikuláció és hangszín még hagyján, de ez a fazon rendkívül buta is.

Mr.AT 2009.04.23. 22:25:47

Nah, úgy tűnik, Trez tényleg távozik a nyáron, és Quagliarella lesz a helyettese.

www.nemzetisport.hu/olaszfoci/udinese-a-juventus-nyerte-a-quagliarellaert-zajlo-versenyfutast-232666.html?

Nem járunk rosszul, ha így lesz, az biztos.

nalazo 2009.04.23. 22:45:06

A Sampdoria megérdemelte a továbbjutást, de legalább megnyertük a meccset. Materazzi menjen el az Alpokba remetének!
A döntőben hajrá Lazio!

calciomax 2009.04.23. 22:50:56

Semmi sem sikerült ma. Mindegy ez van. Hiába a 3 csatár ha mögöttük 3 védekező középpályás van...30 m-re

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.23. 23:29:32

@nalazo: Éppen ellenkezőleg: Forza Samp. Ami a legantipatikusabb az interistákba, hogy szimpatizálnak a Lazioval ;-).

nalazo 2009.04.24. 07:07:59

@popp: Sajnálom, de nálam a Lazio - politikai nyelvezetben - másodlagos pártpreferencia. Lehetne akár Roma is, vagy bármelyik más csapat (egy-két kivétellel), mert nincs köze semmiféle tömegszimpátiához. Így alakult az idők folyamán.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.24. 08:10:30

Megfontoltan kommentelek, Orsato kollega amit tegnap művelt, az paródia, hogy finoman szóljak.

nalazo 2009.04.24. 08:53:33

Nem láttam olyan szörnyűnek tegnap a bíró ténykedést. A csapat nem volt rossz, de több kellett volna, hogy valóban megfogjuk a Sampdoriát. Materazzi meg jobban tenné, ha visszavonulna, mert csak kiröhögteti magát.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.24. 09:16:30

Interista feleim, olvastátok Mourinho nyilatkozatát. Nevezhetném szánalmas vagdalkozásnak. Ez az ember nem tud veszíteni!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.24. 09:43:35

@popp: mármint hogy az első mondat végére kérdőjel való.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.24. 09:45:59

@nalazo: Szóval nem tűnt fel, ahogy asszisztált a Samp játék tördelő játékához, a második félidőben nem volt tovább játékban a labda, 10 percnél többet. Minden létező piszlicsáré esést lefújt. Persze ettől még játszhattunk volna egész pályás letámadást, de kurva idegesítő volt, hogy ha minden lélegzetvételnél a sípba fúj. Még mikor ellenünk szabálytalankodtak is visszafúja előnyszabály helyett.

Másrészről Matrix még elég jól játszott. Csak a meccs úgy kezdődött hogy orrba verték, hogy a vére is eleredt, előnyszabály, mellbe ollózták előnyszabály, delvecchio szándékosan bordán könyökölta a végén sima szabi. Vieira bokatörése sima szabi, reklamálás Ibra sárga Matrix piros.

De ez csak a nagyja, hogy egy gyors szabit sem tudtunk elvégezni mert ott áltt a Samp játékos, kb 5x szóltak a bírónak egy sárga sem volt. De ez nem a Samp hibája, a bíró szerette a sípja hangját.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.24. 09:47:40

@popp: Amúgy nem vesztett hanem nyert, csak nem jutottak tovább. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.24. 09:59:00

@Great Cornholio: Tehát elvesztette a párharcot, kákán csomót hajszoló barátom.

De mondd, hogy a bíró miatt estetek ki és menten kiröhöglek. Visszaböfögöd Mourinho nyilatkozatát. Ugyan a Sampnak mit kellett volna játszania a legjobb olasz csapat otthonában három gólos előny birtokában?

Mondjuk szurkolói szemmel tényleg, idegesítő látni, ha a bíró következetesen szarul fúj. Ugyanakkor te vagy az , aki folyamatosan kardoskodsz, hogy ne bírózzanak Inter nyerésnél, most meg teleszájjal nyomod.

kroos 2009.04.24. 10:01:27

Puhl szerint Capello nem ismeri a 60-as évek fociját.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.24. 10:08:35

@kroos: :-D. Mintha akkortájt focizott volna a Romában.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.24. 10:20:23

@popp: Mondom nem a Samp hibája, hanem a bíró fújt le minden szarságot, igazából akkor derült volna ki, hogy mi a helyzet, ha egy angol bíró vezeti, akkor fetrenghetett volna az egész Samp, de ezt nem tudjuk meg.

kroos 2009.04.24. 10:22:56

@popp:
off.
teljesen elszurja a reputácioját az ilyen hülyeségekkel....
Capello nem Puskás képességeire értette hogy nem férne be a reálba,hanem arra hogy nem szabad korokat összehasonlitani.

on

Mr.AT 2009.04.24. 10:29:07

@Great Cornholio: Nem láttam a tegnapi meccset, eltört Vieira bokája?

kroos 2009.04.24. 10:36:57

ahogy cassano felbörözte az nem volt szar.
oldalról egy laza kis bokamozdulat...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.24. 10:38:31

@kroos: Én már régóta külön választom a dolgokat, szakértői ámokfutásától az érdemei még megmaradnak. Puhl játékvezetőként határozott volt, tekintélyes, inteligens és empatikus, tehát klasszis. Szakértőként szemellenzős, egyszerű és hülye, tehát szar. Van ilyen, valaki jó ebben, de szar abban. On.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.24. 10:39:45

@kroos: Cassanot a válogatottba! Amúgy óriási volt a Samp szurkolótábora!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.24. 11:12:53

@Mr.AT: Szerintem nem, de szépen meghajlott, de a játéka miatt cserélték le, remélem.

kroos 2009.04.24. 11:25:17

a szavazás téámája és egyik opcioja miatt kinekk kell utalnom a 100 ezer dollárt?

daneeka 2009.04.24. 12:03:35

Azért én nem ugatnám le rögtön Mourinho-t a bírózás miatt. Nem láttam a tegnapi meccset, nem tudom, hogy igaza van-e, de emlékezzünk arra, amikor a Siena ellen lesgóllal nyertek, és akkor is elismerte hogy a bíró hibázott.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.24. 12:35:12

@daneeka: A bírózás még hagyján, de az ellenfelet is fikázta, bizony méltánytalanul.

kroos 2009.04.24. 12:36:21

@daneeka: hi-hi-hi
nehéz lett volna nem elismerni......5-en voltak 2 méteres lesen.
muhaha...

touristique 2009.04.24. 15:32:43

Nem teljesen értem ezeket a szavazásokat, mindig jön valami komolytalan opció, ami rendre meg is nyeri. "Mit tippelsz a meccs végére, -nemtudom mert a győzike só is jobban érdekel muhaha...". :S Bár ennél egyértelmű, hogy az Inter-hívek bosszantása a cél, mert senkit nem érdekel egy focis blogon, hogy az antipatikus és az unszimpatikus közül melyik elterjedtebb.

Kupameccsről: talán a bírón múlt, de inkább azon, hogy nem ment be semmi. Ilyen meccs egyszer-kétszer van egy idényben, ez van. Kupát nyertünk eleget Mancinivel, Scudettoból sosem elég! :)

BruceWayne 2009.04.24. 16:27:00

ejjj de cigány szavazás ez itt LOLLL

a köcsög mér nincs benne, vagy a buzi? vagy hogy juvemerda!

WallyB 2009.04.24. 16:43:06

Vicces a szavazás Benito... meddig gondolkodtál rajta? Egyébként Interesként valahol jó ezt látni, mert az ellenfeleket - ezek szerint - meglehetősen bosszantja a kék-feketék (bajnoki) sikerszériája. :)
Egyébként a goal-dot-com-on olvastam ma, hogy Csozé benne lenne egy Küli-Deco cserében... háááát, nem tudom, nem késő-e már Deco bátyónak. Bár, ha a zebrák Cannavaroval fiatalítanak...
Tényleg, beharangozó nem lesz, majd csak hétfőn?

kroos 2009.04.24. 18:38:56

nem tudom...amikor a riberys volt,akkor a ,,bundásban ugyis csak ö tud focizni " nyert,
meg a labásnál is valami ilyesmi jött ki.
persze akkor nekem se esett jól-buta benito
de hogy nem vagyok érintett könnyül méltóságteljesen nyugalomra inteni.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.24. 21:57:43

@Nerazzurri: A Juvet a szádra ne vedd mert ez a válasz rá!!

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.23. 08:35:41
@Great Cornholio: szedd már össze magát, pajtásom, szánalmas, amit művelsz, vedd észre.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.04.24. 21:58:27

@Nerazzurri: A Juvet a szádra ne vedd mert ez a válasz rá!!

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.23. 08:35:41
@Great Cornholio: szedd már össze magát, pajtásom, szánalmas, amit művelsz, vedd észre.
süti beállítások módosítása