Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Méghogy olasz válság?!

2009.03.12. 13:37 _benito

Háromból semmi, sőt, négyből, mert a Fiorentina még a BL-csoportjából sem tudta továbbverekedni magát, és azóta az UEFA-kupából is kiesett. Az olasz csapatok közül egyedül az Udinese áll még Európában - ami lehetne akár egyből cáfolat is, hiszen az udineieket hülyére pofozza a silány olasz mezőny – a többiek az egyenes kieséses szakasz első körét sem élték túl, és mivel a Serie A, bátran mondhatjuk, gyakorlatilag eldőlt, óriási olasz válságról kellene beszélnünk. Be kéne állnunk a magyar és a nemzetközi sportsajtó (sőt, az NST nagyobb része) által alkotott emésztőgödörásó láncba, és hordanunk az olasz futballra a cementet. Ha azonban valaki veszi a fáradtságot, és nem csak az alapján ítél, hogy nincs olasz a legjobb 8 között, az pontosan tudja, hogy az olasz futball jelenlegi válsága kimerül annyiban, hogy az angoltól valóban lemaradva, de még mindig a képzeletbeli ranglista második helyén áll.

Két hete az ment, hogy gólt sem tudtak lőni az olaszok - nem is nagyon akartak, de ez már tényleg az ő hülyeségük, mert elsősorban emiatt esett ki mindegyik. Most az megy, hogy mindegyik kiesett, és ebből már mindenki levonta a tévedhetetlen következtetést: óriási válságban van az olasz futball. Húzzuk ki egy pillanatra a fejünket onnan, ahonnan nem látunk tovább a triviális ostobaságot szajkózásánál, és nézzük, mi történt.

Az angol klubfutball erősebb, mint az olasz. Faktum. A Manchester United meg a világ legjobb csapata, kizárólag a Barcelona ellen nem egyértelmű esélyes, mindenki mást, így az Intert is könnyedén takarít el az útjából. Az Inter – legalábbis Manchesterben – állva halt meg, megtették, amit megtehettek, mert ha ennél is jobban kinyílnak (igen, ez már kinyílás volt Mourinhótól), legázolják őket. Így is lőttek két kapufát, és bár valóban nem voltak igazából meccsben percekig sem, vegyük észre azt is, hogy ki ellen. Az olasz futballválság következő állomása a Juventus, mely idegenben 70 percig jobban játszott ellenfelénél (az első 20 perc valóban válságosra sikeredett), hazai pályán pedig 3 kulcsembere nélkül is hatalmasat küzdött, kétszer vezetést szerzett a Chelsea ellen, másodjára 10 emberrel. Hogy értsük, miről beszélünk: vegyük ki a Chelsea-ből Lampardot (Nedved), Essient (Sissoko), és Ballackot (Camoranesi), aztán nézzük meg, válságban van-e az angol futball. A Roma egy olaszos odavágó után megverte hazai pályán az Arsenalt, és büntetőkkel esett csak ki. Ha az válság, hogy Tonetto (aki egyébként balhátvéd, de a rengeteg sérült miatt jobbhátvédet kellett játszania) fölé rúgta a büntetőjét, akkor nincs mese, tényleg nagy bajban van az olasz futball.

Még egyszer hangsúlyozzuk, nem vitatéma, hogy az angol klubok a világ legjobbjai, de legalábbis a legeredményesebbjei. Az olaszokkal szembeni összevetést nagyon sok szempontból nyerik (többek közt a pályán is), de Johnny Weismüllert idéző karcsapásokkal kell szembeúsznunk donnelly kolléga véleményével, miszerint a 6+5 sem javítana semmit a helyzeten. Az Internazionale – igen, szándékosan így írva – beszopja, nem vitás, az egész keretben alig van olasz, de náluk bátran nevezhetjük a klub alappillérének a nemzetköziséget, viszont számszerű tény, hogy az olasz bajnokságon sebezne a legkisebbet az új szabály. A Juventusnak kizárólag a jobbhátvéd posztjára nincs olasz játékosa, de a legerősebb összeállítású Juvéban is minimum 7 macskazabáló van, a Romában meg mindjárt a fél olasz válogatott középpályáját találjuk (De Rossi, Aquilani, Perrotta, Brighi), de Motta és Tonetto a jövő, Totti és Montella a közelmúlt meghatározó játékosai közé sorolható, azaz itt sem okozna gondot, ha a csapat felét olaszokból kellene összerakni.

Az Arsenal az Inter nyomvonalán haladva ismét angol játékos nélkül állt ki Rómában, a Manchesterben viszont négy angolt is találunk, a Chelsea-ben három volt a Juve ellen, a Liverpool pedig megelégedett kettővel. Ennyit arról, hogy mit jelente a 6+5, ha egyszer tényleg bevezetnék ezt az elképesztő idiótaságot.

Van olyan bajnokság, amely válságban van, de az nem az olasz. Hanem a spanyol. Kevésbé látványos, hiszen ott van a csodálatos játékot nyújtó Barcelona, amely magasra tartja a spanyol zászlót, és nemcsak a legjobb nyolc között van ott idén is, de ha nem sorsolják össze addig a Manchesterrel,, akkor a döntőig menetel majd. Meg lehet, hogy akkor is, de ez egy másik téma, a lényeg, hogy a Barcelona remeklése eltereli a figyelmet arról, amit pancho már tavaly is szajkózott: a spanyol futball sokkal nagyobb bajban van, mint az olasz.

A bajnoki második helyezett, címvédő Real Madridot idén a csoportban a Juventus verte oda-vissza olyan könnyedén, hogy a spanyol szurkolók vastapssal kísérték az öltözőbe Del Pierót, majd az egyenes kieséses szakaszban a Liverpool alázta bele a gyepbe őket. Az a Liverpool, melyre a gyepbe alázás a legkevésbé sem jellemző, Benitez általában patikamérleggel méri ki a győzelemhez szükséges Joule-okat. És már tavaly sem volt jobb a helyzet, akkor szintén egy olasz, a Roma alázta meg oda-vissza a már akkor is címvédőként beégő Realt. Azt a Realt, amely most is második a fent méltatott Barcelona mögött, és még jobban veri az üldözőit, mint a katalánok őket. De kik az üldözők? A szóra sem érdemes Sevilla, és a BL-ben a tényezőnek is alig számító Panán át a legjobb nyolcba jutó Villarreal. A következők még viccesebbek: Malaga, Deportivo, a Valencia pedig már most szoktatja magát a középmezőnyhöz, a nyári fecnikre szedést elkerülni képtelen csapat szinte megszűnik nemzetközi erőként.

A Barcelona utáni második spanyol csapat a Villarreal, nem a Real Madrid. De ha ez a Valenciához közeli kiscsapat (házi gólkirálya egyébként Giuseppe Rossi, a nevéből biztosan sokan kitalálták, hogy nem eszkimó) a második legerősebb, akkor fejezzük már be az olasz foci lesajnálását. Sajnáljuk inkább a Real Madridot, mely nem csak az 50-es évek nagy Madridjához képest nincs sehol, de a nemzetközi mezőnyben is habkönnyű már évek óta, lassan odáig jutunk, hogy a sorsolásnál tüzes csűrdöngölésbe fog, aki megkapja őket. Az olaszokhoz hasonlóan nekik is nagyon jól jönne a 6+5, mert közben a spanyol válogatott ellenfél nélkül a világ legjobbja, csak a klubok kitörölhetik vele, amíg a Liverpool-Real Madrid meccsen több a spanyol az angoloknál.

Nem vitás, válságban van az olasz futball, csak ennek semmi köze nincs a fent említett három kieséshez, de még csak a tavalyihoz sincs. A Lega Calcio válsága annak köszönhető, hogy tisztátalan, korrupt, velejéig rohadt, és az olaszok kihagyták az évtized legnagyobb ziccerét azzal, hogy a calciopolit nem változtatták igazi tisztítótűzzé. Helyette az ég világon semmi nem történt, elverték a port a Juventuson (félreértés ne essék, a torinóiak nyakig benne voltak, a büntetés mértéke inkább enyhe, mint szigorú volt), pedig az olaszoknak a kezükben volt a lehetőség, hogy hosszú távon megmentsék a Serie A-t. A Mani Pulite (tiszta kezek) azonban nem értek el a futballig, a calciopoli legnagyobb ludasa, a Milan például megúszta az egész ügyet öt miatyánkkal és három üdvözléggyel, az Inter meg erkölcsi és anyagi győztesként azóta is uralkodik.

Míg az angolok legalább a zátonyon meg tudták regulázni a szurkolóikat, a Serie A-ban lehetetlen rangadót rendezni anélkül, hogy ne kellene emberéletekért aggódni. Minden évre jut legalább egy haláleset, az olaszok nagyon távol állnak tőle, hogy családi esemény legyen a meccsre járás (a spanyoloknál ez azért nem gond, mert a szurkolók egyszerűen nem utaznak idegenbeli meccsekre), a stadionjaik pedig kevés kivételtől eltekintve romhalmazok. Ebben, és a fent részletezett gondokban áll az olasz válság, nem abban, hogy a BL-ben a csapataik kikapnak az angoloktól. A Serie A változatlanul tele van világsztárokkal, és nem csak a nagyoknál, hanem a középmezőnyben is akadnak többen, az pedig, hogy az olasz válogatott pillanatnyilag hiába világbajnoki címvédő, csak közepes erősségűnek mondható, nem lehet értékmérője egy válságnak. Mert ha az, akkor az angolok vannak a legnagyobb bajban, ha tiszta angol elődöntőket látunk, akkor is.

422 komment

Címkék: olasz spanyol angol bl szakértelem több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr20997852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neeson 2009.03.12. 13:52:24

Közhely, de tényleg nem lehet belekötni egyik szavába sem az írásnak.

montipájton 2009.03.12. 13:53:50

Szép, elfogult írás, részigazságokkal.

De a kép mégiscsak úgy fest, hogy a legerősebb európai upában nyolc csapat állva maradt, egyik sem olasz. Akkor azért meg lehet ereszteni egy-két hümmögést, nem? (Főleg, hogy már tavaly sem jutott be a négybe senki közülük...)

Hogy a spanyol bajnokság szarabb, az meg érzésem szerint csak idecitált tény: de vajh mi köze ennek a Bl olasztalan mezőnyéhez...?

kroos 2009.03.12. 13:54:08

a bajnokságok erejét nem az élcsapatokon lehet lemérni hanem a középcsapatokon és a kiesökön.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 13:58:43

Azért a mondat mást is rejt magában, ha végigolvassuk;)

"a 6+5-ös szabály nem az olasz klubokon fog segíteni - hacsak abban nem, hogy legyengíti a többieket az ő szintjükre"

Amúgy egy PL/SPL/LaLiga/Bundesliga néző szemszögéből ugyanúgy nézhetetlen marad az olasz foci 6+5-el is;)))

montipájton 2009.03.12. 13:58:51

Hozzáteszem, hogy az olasz válogatottat én továbbra is a legerősebbek egyikének tartom, és a hazai tehetségek bajnokságban betöltött szerepe valóban előnyére válik az olasz focinak. Hacsak el nem viszik őket Angliába hamarosan. ))

Amúgy egyetlen tendencia sem tart örökké, lesz még olasz-rajzás a BL-ben is. Mondjuk, Benito alaptételét elfogadva, nem tudom, momentán hány olasz drukkert vigasztal Torinótól Internazionáléig, hogy még mindig az övék a második legerősebb bajnokság Európában.

neeson 2009.03.12. 13:59:18

Nem jutottak be olaszok, de mindkét évben angolok miatt. De az olaszok se valami jók, hiányzik egy jó Milan, nagyon, meg egy jó Juve, utóbbi lehet hogy már jövőre összejön. Viszont a spanyol bajnokságban kevéssé látom az előrelépés lehetőségét. Ők mostanában fújnak ki, pedig 2000-2006 között rettegett ellenfelek voltak.

Mourinho már nem a király 2009.03.12. 13:59:19

Ezek szerint neked jobban fáj. Ezért kell rugdosni a Realt. Sebaj, majd jövőre.
Muhaha.

volankombi 2009.03.12. 14:01:09

Tehát nincs válságban az olasz foci, csak topszinten gyengébb most az angolnál - és ezt nem tekintjük válságnak... egy kicsit vagdalkozásnak tűnik a gondolatmenetedben, ahogy a spanyolokra mutogatsz (oké, én elloptam ezt a libát, de amit a Jocó, az két kilóval nagyobb). Mondhatjuk, hogy olasz bajnokság csapatainak gerince erősebb, mint akár a spanyolé, ad absurdum az angolé de 1. ezt nem tudjuk lemérni 2. ettől még megmarad a szomorú tény, hogy az élvonal nincs versenyben nemzetközi szinten, pedig ők arra volnának - ezen nem segített Dzsozé sem (őszintén szólva nem is számítottam rá), Ancelotti, Ranieri, Spalletti és a többiek meg pláne nem tudnak újat kitalálni. Az sem világos, hogy hogy kerül ide a korrupció meg a lövöldözés; az mégiscsak egy másik szinten válság, nem?

Weah_ 2009.03.12. 14:01:27

@neeson: tökéletesen egyetértek. :)

a béel posztban ugye ment a vita, h a pl középcsapatai az erősebbek, vagy a serie középcsapatai. nehéz összehasonlítani, de sztem még a pl egekbe magasztalt erőssége sem okozna gondot ennek az internek, h behúzza azt.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 14:02:31

@volankombi: oké, én elloptam ezt a libát, de amit a Jocó, az két kilóval nagyobb :D

csirko pasek 2009.03.12. 14:03:42

az olasz foci szinvonalat a serie a es a squadra azzurra egyutt mutatja. a valogatott meg mindig vilagbajnok es az is marad minimum masfel evig.
a serie a mas teszta. az olasz-angol-spanyol bajnoksag kb ugyanolyan szinvonalu evtizedek ota. az angolok tovabbjutasabol az latszik h az elmult 1-2 evben jobbak az angol top csapatok, mint az olaszok. ez nagyon szomoru, de egyaltalan nem akkora a kulonbseg, h azt ne lehetne behozni akar mar a kovetkezo vagy az utana levo szezonban, es egy jo bl szezonnal bizonyitani, h italia rulez

horas 2009.03.12. 14:05:43

Hát nemtudom,tegnap mondta a tag a tv-ben,itt az Old Trafford-on 2003-ban két olasz csapat döntőt jászott,most Rómában lehet ,hogy két angol csapat játssza majd a döntőt!!?Az tény,hogy jelen állásban az angol klub csapatok erősebbek...

kroos 2009.03.12. 14:10:52

@csirko pasek: ha egyálltalán van külömbség.2001 és 2002-ben se volt olasz a 8-ban,(az uefa kupában se talán), aztán jött a 2003-as év.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.12. 14:12:21

Szerintem az olasz futball bajban van, de nem globálisan. Egyszerűen csak elvesztettek két szupercsapatot. Az Inter mindig is hozta ezeket az eredményeket (bár többet lehetne tőle várni), a Roma is megbízható európai top16 csapat. Viszont.

A Milan elhibázott játékospolitikája és rettentő menedzselése miatt iszonyúan visszaesett, radikális változásra van szükség ahhoz, hogy megint európai tényező legyen.

A Juventus a visszasorolással együtt épített magának új csapatot, ami hozzá sem fogható a régi világverő (és egyébként a számomra nagyon unszimpatikus focit játszó :)) alakulathoz. Bennük van fantázia egy-két éven belül is, de idő kell nekik.

Az olasz foci jelenleg a Milan és a Juventus nélkül, de nagyjából úgy teljesít, ahogy elvárható lenne tőle. Szerintem.

neeskens 2009.03.12. 14:19:11

Vitatkoznék, hogy az olasz és spanyol bajnokság közül melyik van válságban.

A válogatottat hagyjuk, tök parttalan vita.

Mivel 3 angol-olasz párharc volt, 3 angol továbbjutóval érdemes a két bajnokságot összehasonlítani.

A Premier League az amerikai major bajnokságokhoz hasonló szuperligává fejlődött. Óriási tévés bevételek, tőzsdére vitt klubok, infrastrukturális beruházások, középosztályos közönség, huligánmentesített stadionok, nemzetközi pénzügyi befektetések stb.

Olaszországban 90 óta gyakorlatilag áll az idő stadionfronton, csökken a nézőszám, erős a futballhuliganizmus. A ligába egyre inkább a zeniten túl lévő klasszisok érkeznek. Ezt súlyosbítják a bunda- , és korrupciósbotrányok. Igazából, az, hogy még mindig ilyen erős az olasz foci az elsősorban a rendkívül magas szakmai színvonalnak köszönhető. Nem véletlen, hogy az angol szöv.kap. olasz.

csirko pasek 2009.03.12. 14:19:17

@kroos: a profeta szoljon beloled es 2009 legyen az olaszoke!

BK 2009.03.12. 14:20:51

Hát ha az olaszokon sebezne a legkevesebbet a 6+5, akkor tényleg Isten óvjon minket tőle! Csak az olasz élcsapatoknak össze kellene kaparniuk cirka 60 minőségi olasz játékost. Nem hiszem, hogy van ennyi, akikkel fenn lehetne tartani egy elfogadható színvonalú olasz nagy négyest-ötöst. Ha ez lesz a legkisebb rombols, akkor itt nagy felfordulás lesz.

De abban sok a ráció, hogy a spanyoloknál valamit tenni kell. Nem olyan nagy azért a baj, de a középmezőnyön lehetne húzni kicsit felfele. Egy kis minőségi dél-amerikai légiós-oldat vénásan /szerintem ha ez kicsit versenyezteti, meg ösztönzi a spanyol játékosok jobbik hányadát, az csak az előnyére válhat a válogatottnak is/, meg mindent megtenni, hogy behypeoltassák a La Liga-t a golyóbis nem kevés spanyolajkújával: tévéközvetítések, brand stb. Az USA-ban is él nem kevés latin, lehet ők fogékonyak lennének erre.

lacikacs 2009.03.12. 14:21:01

@_benito:
Mióta is a Milan a calciopoli legnagyobb ludasa?

És igenis válságban van az olasz foci: PL-Serie A 4-0, egyéb csak mese, saját magunk vigasztalása

kroos 2009.03.12. 14:21:16

@JClayton: az olaz foci az nem csak az inter meg a milan.
Az olasz foci az floccari,mascara,rosina,dinatale,pellisier,tiribocci,galoppa,d"agostino
corini,cigarini,bentivoglio,volpi,divaio,cassano,dessena,pazzini,miccoli,cozza....
senki nincs aki értene?????????

horas 2009.03.12. 14:33:53

Amúgy JClayton nagyon beletrafált a lényegbe.Az Inter a mindig balúl elsülő nagybevásárlások miatt,nem probálkozik egy újabbal és ez egyenlőre kevés.a Juve esete ugye adott(bár én amondó vagyok,hogy azokkal az emberekkel akik leléptek(Cannavaro,Zambrotta,Emerson,Vieira.stb.) nem lennének előrébb-kivétel Ibra.-...szal a csapat építés elkerülhetetlen)a Roma-tól ilyen költség vetéssel nemvárható el,hogy döntő tényező legyen Európában.A Milan pedig totál...

szferi 2009.03.12. 14:34:44

Hülyeségeket írsz, benito. Egész éven nedvedet szidod, szerinted semmi helye már a csapatodban, most meg, hogy kiesik, egyből olyan fontos résza a juvénak, mint lampard a chelseanak.

Lesajnálod a spanyol második vonalat, a villarrealt és a sevillát, de mondd csak, mennyivel jobb eredményekkel dicsekedhet a fiorentina, vagy akár a roma?

A real madrid ténylegszarban van, akárcsak a milan, akik nemhogy a liverpoollal nem bírnának, de még egy német középcsapat is leküzdhetetlen akadály.

A roma alázta volna tavaly a madridot? szerintem ez durva csúsztatás, bár már évek óta nem bír a madrid az olaszokkal, ez tény.

Amit a botrányokról, gyilkosságokról, szar stadionokról írtál, az stimmel.

Az évek meg a rutin 2009.03.12. 14:42:27

Európai topligák: 1. angol, 2. spanyol, 3. német, 4. olasz. Hogy mitől jobb a Bundesliga a Serie A-nál? Egyszerűen élvezhetőbb az egész, iszonyú a hangulat (globalice az NFL után a Bundesliga produkálja a legnagyobb nézőszámot egy csapatsportágban egy szezonban), nem félig üres kopott betonteknőkben (kivétel a nagy rangadók) hanem ultramodern stadionokban telt ház előtt mennek a derbik. Nincs bunda, azaz egy Hoffenheim is lehet bajnok.
Hogy a játékról nem szóltam? Nos, az lehet hogy az olaszban jobb, dehát istenem: Amerikában az NBA-ben van a legmagasabb szintű kosárlabda, mégis többen nézik az NCAA egyetemi bajnokságot. Jobb a hangulat és az egész nézőcsalogatóbb.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.12. 14:46:37

@Az évek meg a rutin: küldöm a krigli sört, amit megbeszéltünk :)

giacinto 2009.03.12. 14:46:53

Benito!

Tonetto a jövő???????????? 35 évesen? milan-drukker lettél, ez vitathatatlan elszólás a részedről

mujure 2009.03.12. 14:46:59

JClaytonnal én is egyetértek. olaszországnak két valódi sztárcsapata volt, a juve és a milan. ez tény. hiába van itt inter és roma dominancia, pont ez a válság lényege. az inter egyszerűen amióta világ a világ könnyűnek találtatik. persze, lehet jönni, hogy a világ legjobb klubjától kapott ki, meg hogy emelt fővel, és egyéb közhelyekkel, de a tény, tény. a juvéban én is érzek lehetőséget most(lehet, hogy csak a szívem mondja:) ), de a milan... amíg nem szedik össze a védelmet, el se induljanak a bl-ben, mert véletlenül összekerülnek a bayernnel, és ők nem állnak le 2 rúgott gól után.
spanyolország. ott is lehet válságról beszélni, hogyne lehetne. ahol egy ilyen real madrid ennyivel lehet második, ott nagy a gáz. a villarealt én nagyon szeretem, de tény, hogy ők ki fognak esni. a barca persze más tészta, és itt értünk el a lényeghez: a két válság más. oké, a roma, a juve és talán a fio is kiverné ezt a realt, de a barcát már nem. amúgy meg a a pl-t nem is érdemes behozni a vitába, mert bár 4 angol van a 8-ban, de ebből a 4-ből az egyik kegyetlenül meg fog izzadni a bl-helyért. ha így marad és kicsit javul a villa vagy az everton(talán a tott'ham), akkor még durvább lehet a helyzet.
a dominancia is olyan dolog szerintem, ami változik: 2000-ben színtiszta spanyol döntőt láttunk, és utána is a valencia-real-barca-depor négyessel senki sem akart összekerülni, de 2003-ban már inter-milan-juve volt a négy között. istenem, ki kell bírni, amíg feljebb kúszik a primera és a serie a, aztán lehet izgulni megint:) csak jöjjenek...

horas 2009.03.12. 14:49:04

sztem az h egy Hoffenheim si leht bajnok nem bunda kérdés hanem színvonal.Annak idején a Klautern már ezt meg játszotta egyszer...amúgy a Bundesligáról szó nem volt..és vajon miért...

takibacsi 2009.03.12. 14:49:38

"Tonetto a jövő"... gondolom a Milanban van még jó 5 éve :)))

Spanyol-ügy: nehogymár a madrid nemzetközi meccsein mérjük le az ország futballjának erősséget, pont a nemzetközi meccseken látszik h igazából semmi keresnivalója nincs a BL-ben a jelenlegi madridnak, jópár jobb spanyol csapat van, csak őket nem tolják annyira a bajnokságban h aztán leégjenek minden évben ugyanúgy a nemzetközi porondon

Fejlődő Szervezet 2009.03.12. 14:55:00

Ja értem, innen fúj a szél. Olaszországból... Hát, ha a Real-t két csapat is "alázta" a BL-ben az utóbbi két évben, akkor tényleg nincs baj digó barátainkkal. Pláne a nagy olasz válogatottal! Ó barátom, ha tudom, hogy kék válogatott mezt hordasz, szép, zsíros pajesszal és olajos, fekete fürtjeiddel pajkosan játszik a mediterrán szellő, dehogy bántalak én meg téged. Menj tedd meg a következő bajnokit tippmixen, de előtte tárgyalj a kollegákkal, mi lesz a vége!
Olasz foci bruhahahaha!

f.fredericks 2009.03.12. 14:56:27

Amíg a Milannál Silvio mondja meg a frankót és Ancelotti az edző nem lesz előrelépés. Én már a Pool ellen elveszített BL döntő után azt mondtam, hogy egy olyan edzőnek, akinek a csapata 3-0-ás vezetésről elbuk egy BL döntőt mennie kell, és ezen nem segített az utánna bekövetkezett győzelem, mert az a meccs akkora blama volt amit szerintem egy igazi Milan drukker sosem bocsájt meg neki.
Silviot pedig nem értem, a Realnak se jött be a galaktikusok összevásárlása hosszútávon, nekünk miért sikerülne? A mai futballban futni kell,ütközni, nem elég a rutin. Szegény Paolonak már vagy 2 éve vissza kellett volna vonulnia, az hogy még most is a Milan védelem legjobbjai közé tartozik, az a többieket minősíti. A másik postban már leírtam, hogy minek kellett eladni Gourcuffot vagy Paloschit, és minek veszünk kivénhedt dinoszauruszokat. Menjenek el haknizni USA-ba vagy az arabokhoz, nem tudnak huzamosabb ideig kiemelkedőt nyújtani.
Sajnos amig ilyen emberek vezetik az olasz futballt addig sajnos az angolok elérhetetlenek lesznek számunkra sajnos:S

horas 2009.03.12. 14:59:38

Mujure és JClayton igazából össze is foglalta a jelen állást.

ShanklyGates 2009.03.12. 15:01:50

'Benitez általában patikamérleggel méri ki a győzelemhez szükséges Joule-okat.'

: )))) Jót derültem, Rafa valóban smucig kissé, ha flair-rel kell fizetni.

tb 2009.03.12. 15:02:59

szerintem is túlzás válságról beszélni, úgy tűnik a MU külön kategória, valószínűleg ők jobbak az olasz csapatoknál, a másik 3 angol BL csapatról ez nem biztos, hogy elmondható. szerintem az inter verte volna az arsenalt és a chelsea is a liverpool ellen is 50% vagy inkább annál több esélye lett volna ebből a fordulóból annyi derült ki, hogy a jelenleg legjobb angol csapat jobb, mint a jelenleg legjobb olasz

horas 2009.03.12. 15:12:18

Az angol - olasz párharcban a bajnokságban ugyanabban a pozícióban szerepeltek a felek,és mindenhol angol jutott tovább.Inkább az derült ki hogy a jelenleg x.ik angol jobb mint a jelenleg x.ik olasz.

giacinto 2009.03.12. 15:14:05

@horas: "sztem az h egy Hoffenheim is lehet bajnok nem bunda kérdés, hanem színvonal"

pontosan. hol lenne a Hoffenheim Angliában vagy Olaszo-ban? kb Napoli szintű csapat.

hogy ne lenne már 60 minőségi olasz játékos? ugyanmár. a 6+5 nem fogja kinyírni az Intert, sem az Arsenalt (max politikát váltanak) aki ezt várja nagyot fog koppanni.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2009.03.12. 15:14:34

Tonetto 34 éves egészen pontosan.

Frigo 2009.03.12. 15:16:26

Én már alig várom a 6+5-öt. A futballszeretők mit akarnak? Magas szintű futballt látni. A szurkolók mit akarnak? Patriotizmust. Mégha a 6+5 az első ellen is van az NST szerint, a második nekem személy szerint fontosabb. A hányinger rámjön az Arsenal-tól és az Inter-től. Mit érezhetnek a szurkolóik? Én Debrecen drukkerként is csalódásként érem meg, ha nem magyar játékost igazolnak. És sajnálom az elszerbesedett, elszlávosodott csapatokat. Vagyis a szurkolóikat. Vukmiroknak és Stanisiceknek szurkoljunk? Ezek jönnek, mennek. De mennyire lehet szeretni egy Lipcseit, Dvérit, Sándor Tomit... Akármilyen légiósok is jönnek melléjük, azért a szurkolóknak mindig is ők lesznek a bálványok. Úgy ahogy a Liverpoool szurkolónak Gerrard és a Real szurkolóknak Raul.

Pseudo 2009.03.12. 15:16:31

Nem 4:0 lenne a PL vs Serie A arány a bl-ben, ha más lett volna a sorsolás. Valószínű, h minden olasz túllépett volna a a 16-ból legalább 5 csapaton(Villareal, Panathinaikos, Lyon, Porto, Sporting, de talán még a Bayernen is). Abban meg szintén biztos vagyok, hogy az Inter a MU-n és Barcán kívül bárkit kivert volna. Más kérdés, hogy a sorsolás ezt hozta, így most nincs olasz, hanem van egy "jó" német meg egy portugál

Azt pedig marhaságnak tartom, hogy a középmezőnnyel akarjuk bizonygatni, mennyire erős egy bajnokság, mivel azt nem lehet összehasonlítani, hiszen a középmezőny csapatai nemzetközi fronton nem ütköznek meg egymással, így pro és kontra is el lehet mondani bármit akár még a svéd középcsapatokról is.

Az évek meg a rutin 2009.03.12. 15:18:40

@heinrich: Kösz a kirgli sört (?) én meg legurítom a Bundesliga tiszteletére.
@horas: A Hoffenheim meg azért lehet bajnok, mert Németföldön nem zárják be az öltözőbe és nem fenyegetik meg a bírót, mint valamelyik olasz élcsapat tulaja. És az Inter kapusnak több, mint egy éve nem kellett tizenegyest védenie? Cattani felügyelőt ide!
Igen, jobbak az olasz játékosok, de az olasz bajnokság... Nos, ez két különböző dolog.

rizla 2009.03.12. 15:21:32

@Frigo: "A szurkolók mit akarnak? Patriotizmust. "

szerinted te magyarként megfelelően meg tudod ítélni, hogy mit akarnak mondjuk az IGAZI MU-drukkerek?

"A hányinger rámjön az Arsenal-tól és az Inter-től. Mit érezhetnek a szurkolóik?"

olvasgassad nick hornby blogját.
mellesleg az inter neve nem véletlenül inter, nem most lettek tele légióssal

Hispan07 2009.03.12. 15:21:42

Amint visszatér a Juve és a Milan régi fényes páncéljában, visszatér az olasz klubfoci is a csúcsra. Röviden és tömören ennyi, egyet értek _benitoval.

(DE: a Milan volt a főgonosz bundázó?! Tonetto a jövő reménysége?! ejnye :))

rizla 2009.03.12. 15:23:50

@giacinto: "a 6+5 nem fogja kinyírni az Intert, sem az Arsenalt (max politikát váltanak) aki ezt várja nagyot fog koppanni. "

csak gyengébb lesz a játék színvonala, a tempója pedig lassabb, mert nem minőség alapján oszlanak majd meg a játékosok, hanem nemzetiség alapján.
aki meg a bunkerfoci miatt sír, az ugyanúgy meg fogja kapni, annak ugyanis semmi köze a nemzetiségekhez.

horas 2009.03.12. 15:32:06

A lényeg,hogy az Inter a nem tudta megszorítani sem a címvédőt.és teljesen mind1 kivert volna 16ból 12őt,mert a legjobb négy közé érve elvérzett volna-Pool,Barca,MU tól messze van kb a Chelsea-t tudta volna megszorítani,talán kiejteni....De viszont nem tom elképzelni,hogy Mourinho jövőre is itt kiessen!A Mancini-féle keret bebizonyosodott,hogy Mourinho-val is ugyanannyit ér.Nincs mese zsebbe kell nyúlni vagy szépen felépíteni egy csapatot mint a mostani MU,csak sztem Mourinho-nak arra nem lesz ideje...

mickeyknox 2009.03.12. 15:32:43

lehet, hogy az olasz foci nincs válságban, de az olasz élcsapatok nem jók európai szinten. ez van.

@kroos: igazságod vagyon. de most senki sem erről beszél, hanem a topcsapatokról, és nekik a mu, cselzi az angol foci, az inter,milan meg az olasz. :)

Pseudo 2009.03.12. 15:35:07

@mickeyknox: a logikád alapján viszont a német meg a portugál élcsapatok jók európai szinten, csak mert ők ott vannak a 8-ban?

giacinto 2009.03.12. 15:35:15

@Az évek meg a rutin: "jobbak az olasz játékosok, de az olasz bajnokság... Nos, ez két különböző dolog."

tehát az oalsz bajnokság a légiósok miatt gyenge???

neeson 2009.03.12. 15:36:13

@horas: hát ez a MU min. 4-5 év alatt épült ki, ennyi ideje nem az hogy nem lesz Maurennak, egyszerűen ennyi ideig maradni se akar ott - mint senki más. Ha megüresedne a MU kispadja, csapot-papot otthagyna ebben a pillanatban, nem érdekli az Inter.

giacinto 2009.03.12. 15:38:54

A Juve kiverte volna Scolari Chelsea-jét, az Inter pedig lehet hogy a jelenlegit is. Az Arsenalt pedig mind2. A MU viszont kiverte volna mind3 olaszt, de valszeg a Liverpool is.

Ennyi.

A közép és kiscsapatokat nem lehet összehasonlítani. vagy szted hogy lehet, kroos? de tényleg?

neeskens 2009.03.12. 15:39:04

"szerinted te magyarként megfelelően meg tudod ítélni, hogy mit akarnak mondjuk az IGAZI MU-drukkerek?"

ugyanmár, az MU-nak lassan már semmi köze a városhoz, kőgazdagok, meg a világ minden tájáról érkezett arcok ülnek a lelátón.

Én tudom, hogy ez a jövő útja, meg a foci már nem a munkásosztályé és a lokálpatriotizmus feloldódik a globális masszában.
De attól még lehet sajnálkozni.

nils_h 2009.03.12. 15:39:05

Ha az Inter kapja az Chelsea-t, a Juve az Arsenalt, a Roma meg valami súlytalan csapatot (pl Sporting, Real), akkor most elképzelhető, hogy 3 olasz és 2 angol csapat van a 8-ban. Azt mondanánk, hogy az olaszok az európai klubfoci királyai? Nanemá...

neeson 2009.03.12. 15:39:42

Az Inter amúgy 4-5. lehetne az angol bajnokságban, furán hangzik, de a Pool-MU-Chelsea triót nem tudná megelőzni.
Az a tény (?), hogy előbb-utóbb magára talál a Milan és a Juve pedig nem tudom mirét egyenlő sok embernél azzal, hogy egyeduralkodók lesznek, szerintem simán csak egyenlő félként tudják felvenni a versenyt az angolokkal. Erre elég lehet 1-2 év is akár. Viszont urakodni nem fognak, a jelenlegi angol előny szilárdabb és nagyobb, mint a milleniumi spanyol. Így is képlékeny és el fog múlni, de az sokat elmond, hogy idén mélyponton vannak az elmúlt 2 évhez képest az angolok, mégis masíroznak.

neeson 2009.03.12. 15:41:27

@nils_h: hé, 2 év alatt 6 angol-olasz párharcból 6 angol továbbjutó, miről beszélsz? Ha minden angol kiesik és minden olasz továbbmegy, akkor ők a királyok, igen.

Az évek meg a rutin 2009.03.12. 15:42:51

@giacinto: Az Olaszországban játszó játékosokra gondoltam, így pontos a fogalmazás. A bajnokságban játszó kivételes tehetségek bekerülnek a Serie A névre hallgató maffiavilágba, ami abszolút károsan hat a teljesítményre, amint kikerülnek nemzetközi porondra.
Csak egy hazai párhuzam: amikor a 60-as években Albert és Mészöly a kocsmaasztalnál lebundázták a Fradi-Vasast és kényelmesen, nagyon magas szinten elfocizgattak, az itthon működött. Nos, nemzetközi szinten (az FTC VVK-győzelme ellenére) már nem. Ennek a zsákutcának a végén jött a marseille-i K.O.

Fejlődő Szervezet 2009.03.12. 15:42:56

@calcio_di_rigore:
Jupiiii!
Ott a kis középső védőnk a kupac tetején. Egy kapott gól/meccs az átlaga, ezt folyamatosan hozza, meg lehet benne bízni. De a többi bundáskenyér is boldog, ez szemmel látható. Az angol-magyar 6-3-ról nics egy jó képed?

mediumnasty 2009.03.12. 15:43:03

Tonetto korát többen szóvátették. És a jobbhátvéd Motta volt, nem ő.

Az Arsenalban pedig játszott Walcott, aki ugye angol válogatott.

Ha az olaszos odavágó alatt defenzív játékot ért a cikkíró, akkor téved, nem volt semmi bunkerfoci. Csak Bendtneren múlt, hogy nem kaptak hármat-négyet.

szferi 2009.03.12. 15:44:30

@Pseudo: hát, nem hiszem, hogy annál az internél, akit az elmúlt években fél európa megvert a bl-ben, csak a mu és a barca lenne jobb. emlékeim szerint, a mostaninál nem gyengébb kerettel két éve még a sporting is komoly gondot okozott nekik ( tudod ez abban a szezonban volt, amikor a bayern a saját közönségük előtt alázta őket). Ennyit az interről.

sh4d0w 2009.03.12. 15:47:36

Többen is szóvá tették, de én is: Tonetto egészen biztosan nem a jövő, Google-ben első találat:

soccernet.espn.go.com/players/stats?id=11992&&cc=3888

2009.03.12. 15:48:04

@rizla: "szerinted te magyarként megfelelően meg tudod ítélni, hogy mit akarnak mondjuk az IGAZI MU-drukkerek? "
Ezzel kapcsolatban csak egy megjegyzés, az igazi MU drukkerek már Glazer teljes hatalomátvételekor szedték a sátorfájukat, és szinte teljes egészében meghagyták az Old traffordot annak a szépszámú csoportnak melynek a mérkőzéseken mutatott aktivitása kimerül a zabálásban és ivásban.-mint arra maga Roy keane is korábban nem egyszer rávilágított.

sh4d0w 2009.03.12. 15:50:24

Még annyit hozzátennék: a Milan a calciopoliban annyira volt érintett, mint az Inter, de míg a piros-feketéktől elvették a bajnoki címet (a Juve után) és mínusz 8-cal kezdték a következő szezont, addig az Inter kapott egy ajándék címet és egy kiherélt bajnokságot. Lehet, hogy ennek köze van ahhoz is, hogy az Inter vezetősége akkoriban (lehet, hogy most is) érintett volt a FIGC irányításában...

rizla 2009.03.12. 15:51:04

@neeskens: "De attól még lehet sajnálkozni."

hát sajnálkozzon aki akar, de eléggé szar lenne a világ, ha a sajnálkozók miatt elkezdenénk visszafele forgatni..

rizla 2009.03.12. 15:51:52

@Isarsturm: kik az "igazi MU drukkerek"?

f.fredericks 2009.03.12. 15:54:49

@rizla: gondolom azokra gondolt, akik nem divatból járnak meccsre;)

effberg 2009.03.12. 15:55:41

Kedves Angol szurkolók:

Namármost a PL 20 csapatból áll... 6+5 nél ezekszerint kellene 100 Pl szintű angol játékos hogy megmaradjon aliga szintje... jelenleg 50 et nem tudnék sorolni.
4 BL csapathoz pedig kellene 20 európai/világ szinvonalú... a válogatottat látva viszont abból 11 sincs... szóval hol is van/lesz most a válság?! nem a PL ilyen erős, hanem a csapattulajdonosok anyagi helyzete... kíváncsi lennék SeriaA költségvetésből az okosok mit hoznának ki...

effberg 2009.03.12. 15:57:12

sorry 6+5 nél 120/24 kell

mickeyknox 2009.03.12. 15:58:28

@Pseudo: ne hasogass szőrszálakat! :) a porto nekem meglepetés kategória, a bayern meg.... a fene tudja mi. de semmi esetre sem mondanám, hogy az olasz foci (akármilyen szinten) sokkal jobb lenne a németnél manapság (csak példa, bár tudom, ez alapján nem lehet sokat mondni, de mégis. az inter meccsei a fogalmatlan bréma ellen: 1-1, 1-2?)

Pseudo 2009.03.12. 15:58:55

@szferi: távolálljon tőlem az inter piedesztálra emelése, meg nyilván semmi értelme a "volna"-s mondatoknak, csak arra akartam rámutatni, hogy a sorsolás sok mindent befolyásol és nem lehet összehasonlítani a bajnokságokat ennek alapján.

Walmer 2009.03.12. 16:03:48

@effberg: definiálnád nekem kedves effberg mi az a PL szintű játékos?

f.fredericks 2009.03.12. 16:05:09

na jó csak ha az Arsenalt nézzük:)

drosiii 2009.03.12. 16:06:37

@effberg: Na és te tudsz ennyit olaszból vagy spanyolból? Legfeljebb kevesebb élklub lesz. Majd alapból kiosztják a negyeddöntő párosításait: Aston MU, Chelsea, Barcelona, Valencia, Roma, Juventus, Bayern, Lyon.

angel_21 2009.03.12. 16:07:37

a mi lett volna kezdetű dolgoknak igen kevés értelme van...biztos vigasztaló h az Inter tuti kiverte volna a Chelsea-t meg hasonlók, de ez semmit nem változtat a tényeken

Sztem az egyik ok amiért ilyen jók az angol csapatok, hogy sokkal jobban tudnak alkalmazkodni az ellenfél stílusához, pont azért mert annyira sokszínű a PL.

Ezenkívül sztem kijön az is h az angolok mennyivel komolyabban veszik a hazai kupáikat, jobban hozzá vannak szokva a koncentrációhoz egyenes kieséses rendszerben.

és csak rá kell nézni, h kik ülnek az angol BL-csapatok kispadjain: négy világklasszis edző... máshol nincs ilyen.

Calogero 2009.03.12. 16:07:44

Grat, ez tényleg nagyon jó lett! A baj csak az, hogy egy sikerekhez szokott olasz fan nem ahhoz méri a válság fokát, hogy az angolokhoz mérve Európában tényleg mindenki fos és milyen jó, hogy mi ehhez képest még egész jól tartottuk magunkat, hanem azt nézi, hogy basszus már megint hülyét csináltak belőlünk a brittek, amikor mi váltig hisszük, vagy legalábbis reméljük, hogy még mindig a legjobbak vagyunk és ehhez mérten hatalmas a baj, ergo itt a VÁLSÁG. Ha reálisan nézzük, persze teljesen igazad van, csak ez feltételezi a beletörődést, hogy már pedig nincs mese a Premier League egyeduralkodó, ez ellen pedig egészen idáig még rengetegen próbáltak kardoskodni (feltételezve azt, hogy a tavalyi év csak egy kivétel volt), nekik hatalmas pofára esés ez az idei esztendő.

quaso0926 2009.03.12. 16:08:34

Kedves Frigo!

Nem szeretném elhinni, hogy te tiszta szívvel örülnél neki, hogyha Dzsudzsák még mindig nálatok lenne! Ha igen, akkor egy önző állat vagy.

Szerintem a 6+5 szabály pont az ilyen országok játékosainak húzza le rolót, mint Mo. A nagy (értsd. NyEu-i) klubok majd kétszer is meggondolják, hogy egy közepes hazait, vagy egy tehetséges magyart(szlovákot, ukránt, románt stb.) vegyenek meg... Képzeld el azt a magyar válogatott csapatot, ahol a 10 éve a Fradiban sínylődő Hajnal-Huszti-Gera tengely lenne. És lehet mondani, hogy Gerzson már már nem csikóként került ki, tehát valszeg technikailag már nem fejlődőtt, de fizikálisan még itt sem tartana az angliai évek nélkül. Nyilván a magyar bajnokság színvonalát emelni fogja, hogy Dzs.B., v. Hajnal, v. Babos v. Filkor stb. itthon fog játszani, de a fiatalok fejlódése aztán biztosítva nem lesz, az 100000000%.

Apropó fiatalok.... Blatterék másik állatsága, a 18 év alattiak ügye... Ugyan Németh Krisztiánék már 18-on túl kerültek ki, de most már tényleg elindulni látszik a klubok együttműködése a külföldiekkel, (pl. UTE), és az igazán tehetségeseknek tényleg jobb, ha nem az NBIII-ban rúgják szét őket a favágók, hanem a reserve-ben erősödnek... Ennek is annyi lesz.

Mondjuk ez inkább a csoró afrikaiakat, meg dél-amerikaiakat érinti jobban. Abban mondjuk benne lennék, hogy ezek tinik ne lehessenek ottani válogatottak, és akkor pl. Suriname-nak világverő csapata lehetne.

halihalo 2009.03.12. 16:09:56

Tudom, hogy nem elsősorban ez a téma, de többen is említettétek. A 6+5 szabály egy nagy baromság lesz/lenne, Még azt is el tudom képzelni, hogy a bevezetik, tényleg összeáll az a "szuperbajnokság", amit már korábban a top klubok pedzegettek. Mi értelme van egy meglévő jó színvonalat a nemzetiségi eloszlás alapján lerontani?
Azt meg tudja mondani valaki, mitől lesz most ez elfogadhatóbb, mint korábban volt az EU számára? Mert mintha azt már egyszer kimondták volna, hogy nem lehet nemzetiség alapján megkülönböztetni az embereket.

szferi 2009.03.12. 16:10:31

@effberg: lehet, hogy az angol válogatott nem játszott eb döntőt, de a legutóbbi tétmeccsükön ötöt gurítottak a németeknek :)

azon kívül, mondj 11 világszínvonalú német játékost, aztán mondd meg, melyikük jobb hátvéd mint ferdinand vagy terry, jobb középpályás, mint lampard vagy gerrard, és egy csatárt, aki jobb mint rooney.

neeskens 2009.03.12. 16:11:17

@rizla: ja, de ettől függetlenül szar dolog, hogy a szemed előtt tűnik el, valami, ami fasza volt.

Tényleg nem azért,mintha bajom lenne velük, de az Old Trafford lelátóján turbános pakik tömik a fejüket, meg vidám japánok fényképeznek. Tudom, hogy milyen fasza, hogy nincsenek huligánok, de szerintem ott már - egy-két kivételtől eltekintve - átestek a ló túlsó oldalára.

Ott üldögélnek, fényképeznek, esetleg udvariasan tapsolnak néha. Semmi őrület, nincsenek, vagy alig vannak zászlók transzparensek. Néha tényleg olyan, mint a színház.

Az évek meg a rutin 2009.03.12. 16:12:27

A 6+5-höz: a 6+5 megfelelő utánpótlás-képzés nélkül iszonyatosan vissza fogja vetni a elitfoci színvonalát, tehát először az U-nevelést kell felturbózni és nem afrikai és kelet-európai gyarmatokról teletömni játékosokkal még a leggyengébb nyugati csapatokat is. És még utána sem a 6+5 lenne a megoldás sztem, hanem a salary cap. Az európai foci továbbfejlődésének komoly gátja az Abramovics-Berlusconi és még sorolhatnám-féle pénzmosás és a fizetési sapka nélkül a nagycsapatok és elitbajnokságok közti szakadék csak tovább fog nőni. Tanulhatnánk az NFL-től...

horas 2009.03.12. 16:14:15

Neeson lehet,hogy igazad van Mourinhoval kapcsolatban.Egy szezont már elkúrt maradt kettő jövőre se lesz sztem BL-esélyes az Inter,és ha jövőre megint elöbb kiesnek akkor,biztos elküldik és megint jön valaki új,új elképzelések,játékosok,és kezdődik az egész előről...hát nemtudom...Jövőre sokat kell erősítenie az Inter-en ha valamit elakar érni abban az időszakban amíg itt van.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 16:15:21

Simán van hatvan minőségi olasz játékos, ezt elhiheted kedves BK. Az angolok jobbak, ez nem vitás, de azt azért nem lehet mondani, hogy akármelyikük is fölényes magabiztossággal jutott volna tovább. Ha a 3-0 mögé nézünk, akkor már nem is tűnik olyan nagynak a fölény (persze lehet jönni, hogy 3 ide, 0 oda, de ez brutális leegyszerűsítés). Az Arsenal például ruletten nyerte a továbbjutást, amelyben Mejuto Gonzalez sportárs hathatós segítsége is rendelkezésükre állt - nemcsak rajta múlott és nem akarom ráfogni. (és itt nemcsak a tizenegyes gynús esetre gondolok, de arra is, hogy az Arsenal játékosai nagyon sunyi módon és időnként brutálisan osztották mineinket. Amikor az egyik ágyús nyújtott lábbal szállt bele Diamutenébe - amiért én kéthetes elzárást sem tartottam volna súlyos szankciónak -, még csak szabadrúgást sem kaptunk és nem ez volt az egyetlen ilyen eset).

Aki meg azt mondja, hogy az olasz bajnokság nézhetetlen, az zsigeri előitéletét adja elő és évek óta nem látott egy olasz bajnokikat. Nem hiszem, hogy a Juve-Milan, vagy az Inter-Roma rangadóknál sok jobbat játszottak idén Európa szerén-tova. De az utóbbi évek gólátlagait is érdemes megnézni.

Walmer 2009.03.12. 16:15:55

@quaso0926: Akkor képzeld el azt az angol srácot, aki azért ücsörög a padon, mert lehetősége sincs megmutatni mit tud, ugyanis a manager, meg a tulajdonosok vettek a posztjára 1 magyart, 1 bosnyákot, 1 francianégert meg egy kínait, mert miért ne, meg leírhatják az adóból, meg hátha beválik, meg a zsebbe is csurran cseppen.

Walmer 2009.03.12. 16:16:51

@popp: előkerültél popp? Szurkoltam ám nektek, hogy verjétek ki Wengeréket, de úgy néz ki nem eléggé.

poolfanati 2009.03.12. 16:18:31

@Pseudo: "Nem 4:0 lenne a PL vs Serie A arány a bl-ben,"
na jó ennyire azért nem rossz a helyzet, csak 3-0 az arány:D a real nem lesz spanyol csapat cannavaro miatt.

amúgy nagyon egyszerű az egész, a PL csak a pénz miatt a legerősebb, hihetetlen mennyi pénzből tudnak igazolni az élcsapatok. és még a nem élcsapatok(spurs) is hihetetlen pénzeket költ. +mancity. de már a kisebb csapatok is nagyon jó játékosokat igazolnak.
a 6+5 szabály szerintem nagyon rosszat tenne a PL-nek, amolyan SPL válna belőle...

2009.03.12. 16:20:33

@rizla: Azok, akik számára a klub többet jelent egy üzleti vállalkozásnál, a futball pedig egy iparágnál.

Walmer 2009.03.12. 16:21:15

@poolfanati: Miért nem mindjárt Borsodi Liga?

rizla 2009.03.12. 16:21:33

@neeskens: "ja, de ettől függetlenül szar dolog, hogy a szemed előtt tűnik el, valami, ami fasza volt."

az állóhelyek is eltűntek, mert néha meghalt 30-40 ember. pedig milyen hangulatos is volt! csináljuk vissza?

"Tényleg nem azért,mintha bajom lenne velük, de az Old Trafford lelátóján turbános pakik tömik a fejüket, meg vidám japánok fényképeznek."

gyakran jársz az old traffordon? azért páran énekelnek is. szerintem ez ilyen tipikus demagóg antiglob duma, jaj ne, jönnek a mocskos turisták, hát már a futball is iparág lett, stb, stb. persze biztos igaz, de csak részben. ez így alakul, ez van. egyébként a fényképező japánok nem lehetnek szurkolók?

"Tudom, hogy milyen fasza, hogy nincsenek huligánok, de szerintem ott már - egy-két kivételtől eltekintve - átestek a ló túlsó oldalára."

nem tudom, valahányszor PL-közvetítést nézek, a szurkolókkal nincs gond. mondjuk nem tudjuk innen megítélni. és ennek egyébként sincs sok köze a légiósokhoz.

"Ott üldögélnek, fényképeznek, esetleg udvariasan tapsolnak néha. Semmi őrület, nincsenek, vagy alig vannak zászlók transzparensek. Néha tényleg olyan, mint a színház."

a kop meg őrjöng végig, pedig az ő csapatuk is külföldiek kezében van, az edzőjük spanyol, a csapatuk pedig tele van légiósokkal. szóval nekem ez két probléma összemosása, a változó szurkolói kultúráé, és a futball változásáé. persze vannak átfedések, meg összefüggések azért, de.

tevez 2009.03.12. 16:23:53

@neeskens: Olyan baromságokat írsz. Milyen kőgazdagok? Mi az, hogy a világ minden tájáról érkezett arcok?
Hányszor jártál az Old Traffordon?

rizla 2009.03.12. 16:24:41

@Isarsturm: a szurkolásod maga az iparág. minél jobban kötődsz egy klubhoz, annál jobb fogyasztó vagy. minél "igazibb" a szurkolásod, annál inkább te vagy a célcsoport.

BK 2009.03.12. 16:24:58

@f.fredericks: divatdrukkerek? jó ég, hány évesek vagyunk? 13? ezt így, hogy divatdrukker, meg igazi drukker én legutoljára szerintem nyolcadikban hallottam csütörtökön a tesiöltözőben BL-meccs msnapján. :-)

@popp: olyan hatvan biztos nincsen, akikkel a nagyok fenn tudnák tartani a mostani színvonalát a keretüknek.

Strigo 2009.03.12. 16:26:52


A Juventusnak a botrány után nem is szabadna BL-ben lennie még, ez a keretén is látszik. Az Inter hiába nyeri évek óta a bajnokságot, nemzetközi kupákban az első komolyabb ellenféllel szemben kiesnek. A Rómát régen szerettem, de manapság tele van tehetségtelen játékosokkal, az idei Milan pedig a Kiégett Kabalák Szigetére emlékeztet. Nem hiszem, hogy bármelyik csapat egy-két éven belül BL-esélyessé válhat. Ha az UEFA-kupát meg ezentúl is ilyen komolyan fogják venni, akkor hamarosan csak 3 BL-induló lesz az olaszoktól.

rizla 2009.03.12. 16:30:49

egyébként álljunk meg itt egy szóra:
baromira ironikusnak tartom, hogy innen magyarországról bárki azzal vádolja az ázsiaiakat, hogy nekik a futball csak iparág, meg termék. vannak olyanok itt dögivel (szerintem kb 90%-ban), akik soha nem jártak a "csapatuk" meccsén, mégis úgy beszélnek róluk, hogy "mi nyertünk", "kikapTUNK", mi, mi, mi, mi. bezzeg a mocskos vágottszeműek, nekik ez csak üzlet!
nézzetek már magatokba, akik ezt gondoljátok légyszíves. ez nem más, mint irigy európai fasizmus, semmi több.
európában ugyanannyira termék, és üzletág a futball, mint máshol, ahogy bekapcsolod a tévét a meccs miatt, és megnézed a reklámokat, már fogyasztó vagy. és semmivel sem felsőbbrendű bazmeg attól, hogy te 4000 km-rel közelebb vagy az események középpontjához, de még így is többezernyire távol.

neeskens 2009.03.12. 16:31:31

@rizla: Ja a liverpool kivétel.

Elég sokat mutatják azért a nézőteret, hogy ezt meg lehessen állapítani.

Már többször felmerült Angliában , hogy visszaállítják az állóhelyeket a hangulat miatt, mert Németországban van jópár helyen, mégsincs baleset.

Semmi bajom a japán szurkolókkal, de úgy gondolom, hogy a nagyon magas jegyárakat a sok helyi drukker nem tudja kifizetni, és igenis azt gondolom, hogy ez a hangulat rovására megy.

Nem értek egyet teljesen a 6+5 szabállyal, de nekem nem szimpatikus, ha egy csapatban alig van saját nevelésű játékos.

Összefoglalva: én úgy látom, hogy igenis fontos,de nem kizárólagos mind a pályán, mind a nézőtéren a lokális identitás. Hiszen végül is erről szól a foci, mióta foci.

rizla 2009.03.12. 16:32:36

ha egy magyar imádja a manchestert, és vesz egy c.ronaldo, meg egy giggs mezt, az mivel "igazibb", minthogy "japán fényképező turisták" rákattannak a sportágra? miért, mitől? mire fel? mert mi fehérek vagyunk? mert lövésünk sincs a saját kultúránkon kívül semmiről? vagy miért?

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.12. 16:33:18

Az Arsenal felállása a 6-5-ös szabály után:

Almunia (spanyol), Sagna (francia), Toure (angol), Gallas (francia), Clichy (angol), Eboue (angol), Denilson (angol), Diaby (angol), Nasri (francia), Van Persie (holland), Walcott (angol)

ShanklyGates 2009.03.12. 16:33:34

A 6+5 rossz megoldás bármire, sztem a kispadon lévőket is beleszámítva kiosztott kvóta kevésbé fociellenes. Ugye mindenki emlékszik még a 8+3 alatt elcserélés miatt megóvott meccsekre (Karlsruhe-Bayer Leverkusen, FTC-Veszprém). Persze ezek kivételes estek voltak, de arra kéne törekedni h MINDEN mérkőzés a pályán és ne tárgyaláson dőljön el.

Az igazi megoldás pedig az erőkiegyenlítésre, igen, a salary cap. Tulajdonképpen évek óta ennek a részleteinek kidolgozásával és támogatók gyűjtésével kéne Blatteréknek foglalkozniuk, ötletelés helyett.

neeskens 2009.03.12. 16:34:23

Én egy csapatra mondtam, hogy "mi" anno és az egy magyar csapat.

Én nem írtam soha, hogy "mocskos vágottszeműek" stb, úgyhogy ezt a fasisztázást kikérem magamnak

tevez 2009.03.12. 16:35:23

Az Old Traffordon mindig telt ház van, a hangulat attól függ,hogy ki az ellenfél. Novemberben amikor 5-0-ra nyert a United a Stoke ellen az természetes volt, akkor talán halkabban szólt a két "rövid oldal". Tegnap pedig még a nyugdíjas is ugrált örömében. Aki soha nem járt ott az ne mondjon véleményt. Maradjunk a személyes élményeknél.

rizla 2009.03.12. 16:35:42

@neeskens: "Semmi bajom a japán szurkolókkal, de úgy gondolom, hogy a nagyon magas jegyárakat a sok helyi drukker nem tudja kifizetni, és igenis azt gondolom, hogy ez a hangulat rovására megy."

oké, a jegyárak. ez már más tészta, és nem kapcsolódik a 6+5 témához.

"Nem értek egyet teljesen a 6+5 szabállyal, de nekem nem szimpatikus, ha egy csapatban alig van saját nevelésű játékos."

egy csomó csapatban meg van. eldöntheted kinek szurkolsz, senkinek sem kötelező.
lehet inspirálni játékosnevelésre a csapatokat, de ne ilyen módszerekkel tegyék. ha a real madrid elszór 100 milliót évente, az egyrészt az ő bajuk, másrészt máshogy is meg lehet fékezni ezt az őrült költekezést.
a barca utánpótlásakadémiája tele van külföldiekkel, mégis ízig-vérig saját nevelések. messi gyakorlatilag félig katalán. most akkor ők se kaphassanak helyet a csapatban? (persze, tudom, messinek lesz helye, de nem ez a lényeg).
nem a nemzetköziséggel van a baj, nem a nemzetköziség a fő probléma, ha van probléma egyáltalán.
régen is voltak gazdag és szegény klubok.

rizla 2009.03.12. 16:37:20

@neeskens: "Én nem írtam soha, hogy "mocskos vágottszeműek" stb, úgyhogy ezt a fasisztázást kikérem magamnak "

akinek nem inge... egyébként nem azt mondtam, hogy fasiszták, akik ezt gondolják, hanem azt, hogy ez bizony fasizmus.
és tetszik, nem tetszik, az európaiak magasabbrendűnek gondolják magukat az ázsiaiaknál. pedig egy magyarnak lassan nincs több köze a futballhoz, mint nekik. egy rendszeres PL-nézőtől még elfogadom ezt a japózást, de egy magyartól nem.

neeskens 2009.03.12. 16:37:31

Te tök félreértesz, a világon semmi bajom a japókkal. se senki mással.

De én úgy gondolom, hogy az MU, elsősorban a manchesterieké kellene, hogy legyen, mind a pályán, mind a lelátón. Egész egyszerűen a hagyományok, meg annak a sajátos hangulata miatt.

rizla 2009.03.12. 16:38:44

PL-néző alatt a meccsrejárót értem természetesen

neeskens 2009.03.12. 16:38:59

és az én szememben Ryan Giggs, Maldini vagy DelPiero emberileg értékesebb, mint az, aki 15 klubban játszik élete során

rizla 2009.03.12. 16:39:55

@neeskens: nem értelek félre, nem feltétlenül neked mondtam, amit mondtam. mondom, akinek nem inge. de te is vigyázhatnál rá mit mondasz.

"De én úgy gondolom, hogy az MU, elsősorban a manchesterieké kellene, hogy legyen, mind a pályán, mind a lelátón."

az MU elsősorban a manchesterieké. majd ha mutatsz nekem elfogadható statisztikát arról, hogy több idegen jár ki, mint manchesteri, akkor megértem a lázadozást. addig nem.

neeskens 2009.03.12. 16:40:41

ezért nem egy rossz ötlet a 6+5, igenis lehet többet fordítanak az utánpótlás nevelésre és több ilyen játékos lesz.

rizla 2009.03.12. 16:40:44

@neeskens: ja, mert egy milant, vagy juventust aztán baromira nehéz nem otthagyni, mi? a világ mindenkori legjobb csapatai.

f.fredericks 2009.03.12. 16:40:51

@BK: jó lehet nem ezt a szót kellett volna használnom, de ez jutott eszembe. Akkor a pontosság kedvéért körülírom (mondjuk Neeskens már leírta nagyjából): azokra az emberekre gondolok akik azért járnak ki meccsre, mert az olyan menő és a 500 fontos öltönyeikben eldiskurálnak az éppen aktuális gazdasági helyzetről. Az igazi drukker meg a kedvenc pubjában nézi a kedvenceit, mert nincs pénze a belépőre:S (ez sztem elszomorító)

rizla 2009.03.12. 16:41:53

@neeskens: nézz át a másik topicba, ott ez került most szóba.

rizla 2009.03.12. 16:42:28

@f.fredericks: ez elszomorító, de ez most a légiósok hibája?

Gabez 2009.03.12. 16:43:47

Ez ügyes és jó cikk volt, gratula, benito.

donelly kolega viszont...hát hogy is mondjam, nincs a helyzet magaslatán, ami a tisztánlátást illeti.

Jobb volt a MU, de ha Mourinho marad Milanoban, akkor 1-2 év és nagyot fordul a világ.

neeskens 2009.03.12. 16:44:22

OFF:Amúgy rizla, nem értem miért kell ilyen arrogánsnak lenni, mintha egyedül a te véleményed lenne a helyes.

Én sosem személyeskedek, de ennek a vitának itt elég kioktató jellege van.

f.fredericks 2009.03.12. 16:44:24

@neeskens: a manchesterieké a city, bár az arabok ezt másképp gondolják a ManU meg marad a rest of the worldnek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 16:44:37

@rizla: "nem tudom, valahányszor PL-közvetítést nézek, a szurkolókkal nincs gond. mondjuk nem tudjuk innen megítélni. és ennek egyébként sincs sok köze a légiósokhoz." - de ha megnézed Football Hooligans vagy Football Factory című filmeket és utána olvasol, akkor tudod, hogy ma már a stadionokon kívül intézik a balhéikat a Hooligan bandák és mai napig hoznak halálos áldozatokat az ilyen balhék nem is keveset.

Aztán ha idegenbe játszanak az angolok ismét áll a balhé (európa bármely nagyvárosát képesek szétkapni két nap alatt), mert ez jó alkalom az olyanoknak is , akiket a hazai stadionokból kitiltották.

Tehát közel sem szünetették meg a problémát az angolok csak stadionokon kívülre helyezték, illetve exportálták. Nem véletlen ám, hogy az osztrákok és svájciak kifejezetten örültek, hogy az angolok nem jutottak ki, az így kieső tetemes bevétel ellenére is.

Fölmerült itt maffiaban üstjében bűzlő olasz bajnokság. Van ebben valami, de azért Roman Abramovicsra is rásüthetjük a maffiózó bélyeget.

Újra emlékeztetnem kell a vébé előtti német sportfogadási botrányra, amit közelgő vébé miatt villámgyorsan szőnyeg alá söpörtek. Ha végig nézzük a Bundás tavaszi eredményeit kellő rosszindulattal feltételezhetünk némi fogadási kusmust. Legalább annyira megalapozottan, mintha azt vizsgálva mondunk itéletet, mikor rúgtak utoljára tizenegyest az Inter ellen.

Valaki az amerikai major ligákhoz hasonlította a PL-t. Khm, Amerikában azért olvashatni, nézhetni ezt-azt a profi ligák korrupt világáról.

ASRM 2009.03.12. 16:45:10

benito_, válság szerintem sincs, de - és ezt a te Seria A heti posztjaid is igazolják - ne tagadjuk, mostanában nem túl nagy a színvonal: van egy kiemalkedő játékosállományú Inter és ezt próbálja üldözni a kétségtelenül vagány, de teljesen fantáziátlan Juve, illetve a néha fantáziadúsabb, de alapvetően klimaxos Milan, és a Roma is csak vergődik idén. Viszont, most kizárólag az angol-olasz párharcot nézve: az Arsenal és a Chelsea minimális különbséggel - igen, mákkal - jutott tovább, egyáltalán nem voltak meggyőzőek (MU-t nem láttam, de állítólag becsülettel küzdött az Inter). Ha tehát a top csapatok és a BL a mérce, akkor én inkább azt a következtetést vonnám le, hogy az angol bajnoksgág színvonala se ver oda jelenleg, ha egy ilyen valóban visszafogott olasz mezőny ellen ennyire voltak képesek.

f.fredericks 2009.03.12. 16:46:10

@rizla: ezt én nem a játékosokra írtam, hanem a divatszurkolóval volt baja BK-nak, mert szte ilyenek nincsennek.

tevez 2009.03.12. 16:47:27

Milyen magas jegyárak? Milyen japánok? Ennyi zöldséget! A 76098 ülőhelyből 70000 bérletes. Az hogy valaki nem tud kimenni egy mérkőzésre és eladja egy hétvégére a bérletét, az bevált módszer. A Jegyárak 18 és 55 font között van. Egy jegy a déli 21-es szektorba szoló jegy tegnap estére 60 font volt. Ez közvetlenül a MU kispad fölött van. Sima bajnokin vagy kupameccsen az átlagos jegyár, átlagos helyre 35 font. Azt hozzátenném, hogy az Álmok Színházában nincs rossz hely.

rizla 2009.03.12. 16:47:50

@neeskens: nem érzem magam arrogánsnak, ez a véleményem, és eléggé magabiztos vagyok ezzel kapcsolatban. vitatkozunk, de ha te nem vagy az a tiéddel, akkor az nem az én bajom.

rizla 2009.03.12. 16:49:19

@tevez: hát azért heti 35 font magyar fejjel kifejezetten baromi soknak tűnik, de nem tudom ez ott mennyire sok vagy kevés.

f.fredericks 2009.03.12. 16:49:44

@tevez: hát én nem tudom de ha egy sima bajnokira a legrosszabb jegy 6 ropiba kerülne kik járnának ki nálunk meccsre, és azért ott se keresnek milliókat a munkásosztály tagjai.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 16:50:29

@BK: Az olasz csapatok (az Intert kivéve) már most is megtudnának felelni kritériumoknak, komolyabb színvonal visszaesés nélkül, mert már most is sok jó olasz játékosuk van. Szóval nem még hatvan kéne nekik, hanem még húsz és azt a huszat föl is sorolom neked itt, ha akarod. Az angolok viszont nagy szaharba lennének.

tevez 2009.03.12. 16:50:50

@rizla: Átlag 400 fontot keresünk hetente.

rattenfanger 2009.03.12. 16:52:16

Gáz ez a cikk.
A 6+5 pedig az utolsó 20 év egyetlen jó húzása lenne az európai szövetségtől.
Csak azért is Hajrá Villarreal!

rizla 2009.03.12. 16:53:45

@popp: az angolok így is nagy szarban vannak, mert bénáznak a világversenyek kapcsán folyton. de majd megoldják, most pl 100%os teljesítménnyel vezetik a selejtezőcsoportjukat. érdekes, akkor most mivan? a PL szétbarmolása egyébként miért csinálna jó angol válogatottat? és egyébként kit érdekel az angol válogatott?

(azt amúgy kár, hogy mindenki elfelejti, hogy a szövetségi kapitányaik általában bénák, és a papíron jó keret még nem elég, le is kell játszani a meccseket. a spanyolokat is folyton egy idióta vezette, camacho lol)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.12. 16:53:50

egyébként nem gondolom, hogy nem lehet ilyeneken gondolkozni, de a 6+5 annyira futballellenes és álszent, illetve annyira kilóg a lóláb a valódi motivációt tekintve, hogy könnyen kinyílik a bicska az ember zsebében.

érdekes módon viszont az UEFA 4+4es szabálya, illetve a "B-lista' kitalálása kifejezetten okos és szimpatikus lépés volt. enélkül például nem nagyon énekelhette volna a Kop a meccs vége felé, hogy "There's only one Jay Spearing". ebbe az irányba kellene inkább gondolkozni (tehát klub- illetve liganevelés és nem pedig nemzetiség szerinti megkülönböztetés, valamint nem a pályán lévők arányát kellene megszabni)

rizla 2009.03.12. 16:55:14

@tevez: hát így sem tűnik annyira olcsónak azért. gondolom a számlákat is ki kell fizetni..

f.fredericks 2009.03.12. 16:56:07

@tevez: kb én is itthon forintba és ha a Fradi-BKV-ra 18 fontnak megfelelő lenne a legolcsóbb jegy akkor nem biztos hogy kimennék. Te lehet kimész, mert megveszed a sörödet meg a kajádat kifizeted a lakbért, és vígan marad még pénzed ManU meccsre. De egy 2 gyerekes angol családapa már lehet ezt nem teheti meg, erre nem gondolsz?;)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.12. 16:57:28

@tevez: ez a 70ezres bérletes nekem nagyon soknak tűnik, tényleg ennyi lenne?

rizla 2009.03.12. 16:58:06

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: örülök, hogy mást is felbasz ez.
platini egy náci baszki. az afrikai légiósoknak kötelező lesz a karszalag viselése a meccsen!

rizla 2009.03.12. 17:03:47

szerintem is sokkal többet érne a salary cap. a klubok így elkezdhetnék azt a kurva sok pénzt ami így felszabadul, beleölni mondjuk az... utánpótlásba! nahát.

2009.03.12. 17:04:55

@rizla: "a szurkolásod maga az iparág. minél jobban kötődsz egy klubhoz, annál jobb fogyasztó vagy. minél "igazibb" a szurkolásod, annál inkább te vagy a célcsoport."
Amit leírtál, létező jelenség, én azonban amennyire csak lehet inkább kimaradok belőle..
Szurkolásom a futball szeretetéből ered, illetve a klubhoz való erős érzelmi kötődésből. A klubhoz való ragaszkodás igazi erejét számomra a klub hagyományainak tisztelete jelenti. Amikor azt tapasztalom, hogy a futballt megöli a tét, a hagyományokra pedig magasról tesznek a klubot irányító vezetők, akkor bizony nagyon morcos vagyok, és sokféleképp viselkedem csak úgy nem mint ahogy egy ideális fogyasztótól elvárnák. A klubszeretet nálam nem abban nyilvánul meg hogy halomra vásárolok mindenféle mezeket és ajándéktárgyat, 'majd beülök a stadionba hot dogot burkolni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 17:05:53

@rizla: (Hát Camacho megítélésén jelentőset lendíthetett volna, ha cspata négy közé jutását nem akadályozzák meg az égbekiáltó csalással. Hogy mást ne mondjak, a hortelézai bölcs a mai napig egy kontárnak számítana, ha nem a javukra dől el tizenegyes párbaj az olaszok ellen a negyeddöntőben.).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 17:06:44

@rizla: Vagy inkább a klónozásba ;-).

tevez 2009.03.12. 17:07:26

A mérkőzésekre a jeggyel és bérlettel nem rendelkezők megpróbálnak belépőt szerezni. Az Old Trafford észak-nyugati pldalán van a H.Inn szálloda, ahol ha időben mész midig van egy meccsre szoló eladó bérlet. Ez úgy néz ki, hogy megkapod a bérletet mondjuk 40 fontért, és amikor beérsz és leülsz a helyedre, akkor a melletted ülőnek átadod a bérletet.
A 400 font az tiszta pénz, úgy gondoltam.

rizla 2009.03.12. 17:08:55

@Isarsturm: nem érted. egy "igazi szurkoló" egyszerűen nagyobb eséllyel vesz magának mezt, belépőt, szezonbérletet, stb.

"A klubszeretet nálam nem abban nyilvánul meg hogy halomra vásárolok mindenféle mezeket és ajándéktárgyat, 'majd beülök a stadionba hot dogot burkolni."

ja, hanem megnézed 3000 km távolságból a meccset a tv-n keresztül, miközben leadnak neked 2 heineken, 3 playstation, és egyéb reklámokat. true vagy.

BK 2009.03.12. 17:09:27

@neeskens: Hú, tényleg, a villányi pinceéttermekből is rugdossuk ki a sok rohadék külföldit, nehogy már itt belepofátlankodjanak a mi kultúránkba... Amennyire tudom azért a legtöbb európai nagycsapat igen sok otthoni bérletessel rendelkezik. Ha ezen felül meg Kamcsatkától Tokióig imádják amit láthatnak, néha elugranak turistáskodni Európába, elmennek a meccsre, televásárolják magukat merchandis-zal, az meg csak pont a sok tízezer helyi őrültnek lesz jó, mert olyan stadionba mehet ki, mint az Emirates, vagy a Trafford, nem olyanba, mint a BKV Előre pálya. Ezt kéne csinálnia minden európai élcsapatnak és élbajnokságnak.

f.fredericks 2009.03.12. 17:10:10

@Isarsturm: Ember Te szívemből szóltál. Maximális Tisztelet.

rizla 2009.03.12. 17:10:12

egyébként aki vesz magának mezt, meg hotdogot, az ettől már nem lehet igazi szurkoló? NE KÖLTS PÉNT? ez a kulcs?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 17:11:05

@rizla: Azért Beckham mezeket nem azért vesznek mindeféle színekben, mert annyira kötődnének a Spiceboy aktuális klubjához.

nils_h 2009.03.12. 17:11:28

Ha vannak olyan csudajófej csapatok, akik utánpótlásban gondolkoznak, de a szemét nagycsapatok lerabolják őket, mert ők hihhetetlen összegeket elköltenegy egy-egy átigazolási időszakban, akkor ezek a hatalmas összegek nem azokhoz a csapatokhoz vándorolnak át, akik saját játékosokat neveltek ki? Hova lesz?

brassmonkey24 2009.03.12. 17:11:49

Fradi egy vicc szánalmas a kerete,olyan idegenlégiós kell hozni aki nagyobb szintet képes a magyarnál,különben játszón inkább egy magyar akiért jobban szorítanák,Real Madrid tragédia hogy amikor jó spanyol focisták vannak nem náluk vannak,rengeteg ifit engedtek majd vásárolták vissza sok dodoért,angolok azért hányok mert a lehet premier league a világ legjobb bajnoksága de az nem az angol futballisták érdeme,internek is egy világklasszisa van ibra,komolyan gondolták?,szánalmas mourinhoutól,középpályája kb egy icipicivel erösebb a madridnál,és ez a csapat uralkodik olaszban akkor számomra egyértelmü hogy az olasz foci sincs a toppon,5 évvel ezelött ez az inter kb 5.-dik lett volna a bajnokságba

rizla 2009.03.12. 17:11:59

@f.fredericks: ti egy gyermekfantáziában éltek. a fogyasztó az nem minőségi jelző. ha nézed a meccset, fogyasztó vagy, kész, tény. akkor is, ha nem veszel havonta ajándéktárgyakat.
persze mindenben léteznek felszínes emberek. és akkor mivan?

rizla 2009.03.12. 17:14:13

@popp: és? ő egy popsztár. tiltsuk be a popsztárokat? ez öli meg a focit? amíg nem fog valaki csak azért a gyepen szaladgálni, mert reklámhordozó, addig ilyesmiről beszélni is felesleges.
márpedig a sport nagyon megbüntetni az ilyen csapatokat.. ha SAF minden meccsen parkot játszatná, csak mert ő kell az ázsiai közönségnek, akkor nem nyernének állandóan.
a milan megvette bekemet, főleg azért, hogy pénzt csináljon belőle. hajt is az angol, de lássuk be, nem ő az év igazolása. és? mit nyer a milan? nagy semmit, a presztizsük csökken, égnek mint a szar, a szurkolók egyre kevesebben fognak kimenni a meccsekre.

f.fredericks 2009.03.12. 17:14:44

@rizla: te most arra vered magad, hogy van egy Cé Ronaldos mezed egy ManU-s kulcstartód meg egy bögréd? Ezért vagy igazi szurkoló? Afrikában szerinted hány gyereknek van Drogba meze, vagy Essien vagy anno Kanu, Weah stb? És azok a gyerekek istenként tekintettek ezekre a játékosokra, és igen 3000 km-ről nézték a meccseiket, mivel az egész falujuk éves összbevétele nem volt 18 font. Szóval ők nem igazi szurkolók? A szemembe meg éppen azok nem azok akik hot dogot zabálnak meccsközben és sz*art se néznek belőle, de van bérletük ezért kimennek. Félreértés ne essék, nem vagyok kommunista meg a prolik védőszentje sem, de nehogymár azért mert többet fogyaszt a másik ő nagyobb szurkoló legyen:S

tevez 2009.03.12. 17:14:49

40 pénztár van az Old Trafford ajándékboltjában. Ez azért talán mindent elmond.
12 font egy másfél órás stadionlátogatás, idegenvezetővel.

f.fredericks 2009.03.12. 17:17:29

Rizla: az előzőt erre a kommentedre írtam

@Isarsturm: nem érted. egy "igazi szurkoló" egyszerűen nagyobb eséllyel vesz magának mezt, belépőt, szezonbérletet, stb.

rizla 2009.03.12. 17:17:54

@f.fredericks: "Szóval ők nem igazi szurkolók? "

és akinek van kulcstartóra, meg mezre pénze, az nem lehet igazi szurkoló? TE akarod megmondani ki az igazi, nem én!!! és ezek után te jössz ezzel, hogy ne akarjam megmondani.... uhhh, asszem most untam el az nst-t.

"A szemembe meg éppen azok nem azok akik hot dogot zabálnak meccsközben és sz*art se néznek belőle, de van bérletük ezért kimennek."

jaj persze, mert az összes bérletes, és "hotdogos" ilyen.

15 évesen voltam ilyen. aki nem ismerte fel, hogy a metálzene AZ IGAZSÁG, az nem volt velem egyenértékű ember. az felszínes volt, sekélyes divatarc, ostoba fogyasztó.

majd a 18. születésnapod után újrabeszélhetjük.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 17:18:34

@rizla: Ezt arra megállapításodra mondtam, hogy valaki minél jobban kötődik egy klubhoz, annál nagyobb fogyasztó. Mer az úgy nem teljesen igaz, a legnagyobb fogyasztó aki, képes megvenni egy-egy popsztár mezét, akármilyen szinű is az, sőt aki legtöbb popsztár gárda (Real, Barca, Milan, Man Utd.) mezeit összevásárolja.

rizla 2009.03.12. 17:18:56

hány meccsen voltál már amúgy a PL-ben?

BK 2009.03.12. 17:19:08

@f.fredericks: hú, te valamit nagyon nem értesz.

rizla 2009.03.12. 17:20:29

@popp: oké, nem következik automatikusan, hogy aki hűségesebb szurkoló, az "nagyobb" fogyasztó is. de a fordítottja sem igaz ám, értsétek már meg bazmeg. van akinek van pénze költeni, akkor ő nem lehet "igazi"? miféle baromság ez?

VANNAK "divatszurkolók", ki vitatja? MINDIG is voltak, és MINDIG IS lesznek.
kurvára nem jön ez ide sehogy. na végeztem.

badblood 2009.03.12. 17:20:30

@rizla: "...akik soha nem jártak a "csapatuk" meccsén, mégis úgy beszélnek róluk, hogy "mi nyertünk", "kikapTUNK", mi, mi, mi, mi..."

Igen, ez nekem is szúrja általában a szememet, de szóvá nem teszem, mert úgy gondolom, hogy nincs beleszólásom abba, nem kérdőjelezhetem meg, hogy ki mennyire érzi magáénak kedvenc külföldi klubcsapatát. De én nem tudnék így fogalmazni, mivel pont azon oknál fogva, hogy nem vagyok ott min. havonta egyszer a Stamford Bridge-en, nem érzem "magaménak" a kedvenc csapatom, de ettől függetlenül szimpatizálok velük, drukkolok nekik. Azt meg, hogy sokan savazzák, (kirakat csapat, Dinamo cselszkij) el kell tudni viselni. Ez van. Nem vagyunk egyformák, de ez így kerek :))
Teszem hozzá, hogy nem utálom "kötelezően" sem az Arsenalt, sem a Fulhamet, sem a Tottenhamet... :))

tevez 2009.03.12. 17:20:57

Ne vitatkozzatok, mert aki nem él ebben a miliőben, annak fogalma sincs az egészről. Mellettem egy olyan nyugdíjas űl, akinek 1968 óta van bérlete. Látjátok Ő tudna mesélni.

quaso0926 2009.03.12. 17:21:17

@Walmer: Félre ne érts, én nem azt mondom, hogy örülök az angol srác sorsának!

Én csak azt próbáltam a Debrecen szurkernek megemlíteni, hogy mi innen, Magyarországról ne feltétlenül örvendjük a 6+5 szabálynak. Már ha nem csak a saját klubcsapatunk érdekel, hanem a válogatott is.

Én sem örülök a Diósgyőr, Nyíregyháza, Loki, vagy bármelyik más magyar csapat töménytelen szerb-afriakai játokosainak. Tehát ha az MLSZ hozná a 6+5 szabályt, akkor az OK! Egy győri fiatal srác ne menjen el osztrák II-be, mert nem fér be a szerbek miatt! Tehát ha MLSZ csinálja OK, de UEFA ne!!!

Nem ugyanazt jelenti az angol-spanyol-német-olasz labdarúgásnak a 6+5 szabály, mint pl. nekünk.

Újpest szurkolóként jobban örülnék Bozsics helyett Vass Ádámnak, de magyarként Ádám inkább fejlődjön külföldön!

BK 2009.03.12. 17:22:04

@rizla: az mindeeeeeegy... :-) nem volt egyen sem, vizont a szíve zakatol minden labdaérintésre és minden keresztlabdánál megakad a lélegzete az igazi szurkoló vére folyik benne. viszont látta a szöglet előtt, amikor a kamera a közönséget mutatta, hogy az a r*hadt japó a fényképezővel és új mezben, na az biztos nem is szereti ezt igazán, csak divatkatona. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 17:22:17

@rizla: Ja én nem akarok belemenni ebbe a ki az igazi szurkoló vitába, csak jeleztem, hogy a heves érvelés közben te is írsz néhány óriási baromságot.

fof 2009.03.12. 17:23:23

Szerintem is a spanyol klubfoci a ciki nem az olasz.
ahogy a depor leégett, meg a madrid stb.
Liverpool fele meg spanyol játékos .orosz, arab stb pénzek.Persze
hogy a legjobbak.Az angol válogatott meg ég állandóan.ezek szerint még mindig a magyarok a
legjobbak.se néző, se játék, se foci, se pénz....
nincs válság.

f.fredericks 2009.03.12. 17:24:38

@BK: magyarázd meg légyszíves, hogy mit nem értek? (és este válaszolok rá, mert most vége a melónak és lépnem kell) (tudod Rizla diákmunka, mert 18 alatt csak azt lehet;)

BK 2009.03.12. 17:28:25

@f.fredericks: azt, hogy hiába szakad meg a szíve az óriási igazszurkoló-érzéstől a lakótelepi srácnak, ettől még a jól szituált csóka, aki televásárolja magát Manchesterben, na az működteti az egész dolgot és honnan a pitlakból tudhatod, hogy ő nem imádja ezt az egész játékot ugyanannyira? :-)

2009.03.12. 17:30:05

@rizla: A fogyasztó egy állapot, attól függetlenül hogy akarom e vagy sem, magam is az vagyok DE nem mindegy hogy milyen mértékben, illetve mennyire ez az ami meghatározó..manapság a szurkolói identitás egyre inkább kimerül a fogyasztásban, ez az ami engem taszít. Miért? Mert nem tudom ki a körülöttem lévők közül aki tényleg a klubot szereti, és ki az akit a klub körül támadt rivaldafény, koncentrált médiafigyelem, felhajtás, csalt csak ebbe a közegbe.

"ja, hanem megnézed 3000 km távolságból a meccset a tv-n keresztül, miközben leadnak neked 2 heineken, 3 playstation, és egyéb reklámokat. true vagy."

A Szusza Ferenc stadionban? :)
Ami pedig a kedvenc külföldi csapatomat illeti, a lehetőségeim természetesen korlátozottak, csak évente egyszer adódik lehetőségem hogy helyszínen szurkoljak nekik, így valóban a tv-re vagy streamre vagyok szorulva, a reklámok megtekintése azonban önmagában még nem tesz fogyasztóvá főleg hogy nincs ps-em és Heinekent is csak akkor iszom ha nincs más. ;)

BK 2009.03.12. 17:34:54

@Isarsturm: Megnézed a tévében, amiért fizetz a kábelzolgáltatónak, aki fizet a jogtulajnak, aki csorgatja a pénzt a kluboknak. És ez tök jó, mert ilyenekből lesz Emirates-stadion meg Arshavin fizetése. Ez a fogyasztói mértékes meg szurkolói identitásos szójáratás meg elég gyenge.

lostparadise 2009.03.12. 17:38:18

Annak idején ( 80-as évek vége, 90-es évek eleje ), amikor még érvényben volt a 3 idegenégiós szabály, az olasz csapatok uralták a BL (BEK), KEK, UEFA sorozatokat. A nagy sztárok közül ugyan ki ment volna Angliába ? El voltak tiltva évekig az európa kupáktól, utána évekig csak vegetáltak.
De aztán szépen megváltozott minden és az angol csapatok idén minden gond nélkül jutottak túl az olaszokon. ( sajnos, de hát ez van )

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 17:45:51

@lostparadise: "De aztán szépen megváltozott minden és az angol csapatok idén minden gond nélkül jutottak túl az olaszokon." - minden gond nélkül :-D, te csak livescore-on követed a focit? Az Arsenalnak például egy habkönnyű tizenegyes párbaj sem jelentett gondot, vagy a Chelseanek, hogy hazai pályán verte a hátával a hálót. Mit nevezel te gondnak?

tevez 2009.03.12. 17:46:54

A MegaStore mérkőzésnapi bevétele meghaladja CR7 heti bérét. Az azért nem kevés pénz. A Matt Busby utca minden épülete, kocsmája, büféje, sálárusa fish & chips árusa,pakisztáni és indiai taxisofőre a 90 perc idejére átalakúl egy kicsit. Amikor a Manu játszik, még a metrolink / manchesteri villamos/ vezetője is nagyobbat tülkől amikor az Old Trafford megállóhoz ér.
Ezt a feelinget nem lehet a tévén keresztűl érezni.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.03.12. 17:50:37

hát a klasszikus modellt (helyi csapat, helyi srácok, helyi szurkolók és a stadion melletti kocsmákban döngetett helyi sör, persze, csak az otthoni meccseken :)) legyűrte, de inkább megváltoztatta a modernizáció. valami elveszett, van helyette más: mi se tudnánk vitatkozni itt, ha a mostani rendszerben nem nézhetnénk az új titánokat a tv-ben rendszeresen. ez van.

halihalo 2009.03.12. 17:55:33

@fof: "Az angol válogatott meg ég állandóan"
Team Pld W D L GF GA GD Pts
England 4 4 0 0 14 3 +11 12
Croatia 4 2 1 1 8 4 +4 7
Ukraine 3 2 1 0 4 1 +3 7
Belarus 3 1 0 2 4 5 −1 3
Kazakhstan 4 1 0 3 5 11 −6 3
Andorra 4 0 0 4 1 12 −11 0

Azért szívesen vennék a magyar válogatottnak egy ilyen "égéssorozatot"

IronRock 2009.03.12. 17:57:50

Bocs mindenkitől, nem fogom végigolvasni a 160 kommentet (és a szám addig is nő amíg a sajátomat írom). _benito kiborította a kakit rendesen, de legnagyobbrészt egyet kell értenem vele. Amiben nem értek egyet, az a következő: nincs olasz csapat a BL-ben a legjobb 8-ban, és hol még itt a válság. Válság mint olyan valóban nincs. Azonban egy percre gondolkozzunk el: Ha mondjuk a Roma jutott volna tovább 11-esekkel az Arsenal ellen, ha az Inter egy jogtalan 11-essel kiejti a MU-t (Inter győzelem vagy döntetlen, mind1), ha a Juve esetleg lesgóllal kiejti a Chelsea-t, akkor most azt olvashatnánk az olasz sajtóban, hogy az olasz klubok diadalmenetben masíroznak és kiejtettek Anglia négy legjobb klubja közül hármat. És ez a forgatókönyv is könnyen előfordulhatott volna. Amiért ebben _benito-nak én nem adok igazat, az pont a rideg, objektív és tárgyilagos eredmény, hogy 3 angol jutott tovább 3 olasz klub ellenében. És olaszoknál az eredmény a lényeg, a hogyan és miként másodlagos. Senkit nem fog érdekelni vagy nem fog emlékezni rá - a hű szurkolókon kívül-, hogy mekkorát küzdött a Juve, vagy hogy a Roma csak 11-esekkel esett ki. Ha ez jövőre is megismétlődik, vagy csak egy olasz klub jut el a legjobb nyolcba a BL-ben mint tavaly, már kongatni fogják a vészharangokat. Akkor majd beszélhetünk válságról. Most a legnagyobb klubok vezetői lehet hogy leülnek és elgondolkoznak hogy ez így sehogy nem jó, kellene a nemzetközi siker és az olasz foci presztízsének a visszaállítása, és két forgatókönyv van: 1. vagy ész nélkül (lásd: Milan, Inter) nekiállnak leigazolni minél nagyobb neveket és tőlük várni a csodát - rövid távon eredményes, közép és hosszú távon csőd. Főleg ebben a világgazdasági helyzetben.
2. Vagy tudatosan építenek csapatot a fiatalokból, de ehhez kell pár év. Az egyetlen út, de ehhez idő kell.
És emellett az olasz bajnokság sajnos a velejéig korrupt és rohadt, és valószínűleg csak azért ezt a pár élcsapatot büntették meg, mert ha mélyebbre ásnak, sáros lett volna mindenki és az beláthatatlan következményekkel járt volna az olasz futballra nézve..

calcio_di_rigore 2009.03.12. 17:59:27

Mellberg: “Chelsea tried to influence the referee's decisions throughout the game. Six or seven of their players surrounded him and was something of a personal attack."

Akkor ezért tehetett meg mindent büntetlenül a Dinamo a meccs alatt.

kroos 2009.03.12. 18:01:07

@halihalo: az utobbi 60 évröl beszéltünk.

halihalo 2009.03.12. 18:03:15

@kroos: Hát, ha ő arról beszél, akkor az más, bár azért égésnek nem nevezném azt sem.

halihalo 2009.03.12. 18:04:06

@calcio_di_rigore: Gondolom, ennek az ellenkezőjét is meg lehet találni a neten. Ez a szép benne. :)

kroos 2009.03.12. 18:07:27

@halihalo: nem égés csak tul van misztifikálva.

halihalo 2009.03.12. 18:12:04

@kroos: Persze... a foci bölcsője, meg hasonlók... De minden(ki) elhagyja egyszer a szülői házat, és önálló életet kezd. Ettől függetlenül az angol mentalitás nekem sokkal szimpatikusabb a fociban, mint a latinok színészkedősebb játéka. Persze, az utóbbi néha szebb... :))

tevez 2009.03.12. 18:12:22

@IronRock: Sir Alex 23 éve építi csapatát. Látszik is az elért eredményeken.
Nem lehet egymás mellé tenni a két kultúrát. az olasz bajnokság egy kupleráj, a premier liga pedig maga a rend és tisztaság.

halihalo 2009.03.12. 18:18:35

Senki nem reagált rá, de ha van válasz, továbbra is érdekelne, hogy mi változott, mitől lesz most ez elfogadhatóbb, mint korábban volt az EU számára a 6+5-ös szabály? Mert mintha azt már egyszer kimondták volna, hogy nem lehet nemzetiség alapján megkülönböztetni az embereket. Vagy elmaradta valami fontosról? :(

halihalo 2009.03.12. 18:21:02

@tevez: "a premier liga pedig maga a rend és tisztaság" Ez azért túlzás... :) Nem?
Ez csak egy vélemény, de szerintem SAF már kissé túlzottan rátelepedett az angol focira. Szerintem jót tenne a PL-nek egy kis frissítés, és hogy ne ő mozgathassa a szálakat mindig.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.03.12. 18:21:24

@halihalo: ha belegondolsz, akkor a munkavállalást (=szerződéskötést) nem korlátozzák. Sőt akármennyi idegenlégióst lehet foglalkoztatni ezután is majd, szóval akár még EU-konform is lehet.

halihalo 2009.03.12. 18:26:22

@tevez: Arra gondolok, hogy sokkal több mindent megengedhet magának, mint mások, olyan beszólásokat és kritikákat úszott mg, amiért másokat büntettek, és ha kétes ügyekről van szó, akkor valahogy mindig felé hajlik a döntnökök keze.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.12. 18:27:44

@halihalo: az a FIFA érve, hogy magát a "munkavállalást" (a külföldi EU-s játékosok szerződtetését) nem korlátozná.
közvetetten viszont egyértelműen hátrányosabb helyzetbe hozná a külföldieket, ezért az EU el fogja hajtani őket a vérbe.

mint ahogy a pékszakszervezetek is kevés eséllyel lobbiznának egy olyan szabályozásért, miszerint a pékségekben _egyszerre_ (egy műszakban) nem dolgozhat 40%-nál több külföldi (de EU-s) pék. hiába érvelnének azzal, hogy _egyébként_ akármennyi külföldi péket lehetne alkalmazni.

halihalo 2009.03.12. 18:28:03

@pancho_sanza: Hát, nem vagyok jogász, de szerintem ez így is sántít. Mert ugyan szerződést köthetsz, de mit érsz vele, ha a "munkavállalód" nem tudod foglalkoztatni, mert származása szerint megkülönböztetik. Nem egyezik törvény szellemével.

lostparadise 2009.03.12. 18:30:15

Nem konkrétan a Roma és az Arsenal csatájáról írogattam, ha egyáltalán eljutott a tudatodig a dolog lényege. A 3-ból 3 az végtelenül egyszerű, a következő körben nem lesz olasz csapat !

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 18:31:42

Ennek az írásnak mindenféle tény ellentmond.

A Premier League után minden szempontból (anyagi, pénzügyi, nézőszám, nemzetközi kupaszereplés) a spanyol bajnokság számít a legerősebbnek Európában.

Sőt sok tekintetben a Serie A csak a negyedik.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.03.12. 18:32:03

@halihalo: járhat edzésre, pályára léphet, szóval a diszkrimináció abszolút nem teljeskörű.

tevez 2009.03.12. 18:35:46

@Csöncsön: Például a Bundesliga átlagnézőszáma, magasan veri az Olasz bajnokságot.

IronRock 2009.03.12. 18:36:53

@halihalo: "de szerintem SAF már kissé túlzottan rátelepedett az angol focira. Szerintem jót tenne a PL-nek egy kis frissítés, és hogy ne ő mozgathassa a szálakat mindig."
Magyarázd már el, SAF mikor mozgatott szálakat. Mikor volt egyeduralkodó egyetlen csapat is a PL-ben. 2004-ben az Arsenal veretlenül lett bajnok. 2005, 2006-ban a Chelsea lett bajnok. 2007, 2008-ban a MU. Ha Sir Alex mozgatta volna a szálakat, aligha lehetett volna hogy 4 évig ne nyerjen bajnokságot a csapata. Ő még mindig az egyik legzseniálisabb edző és a _benito által írt tegnapi beharangozó: "Igaz, az Inter legalább nem hátrányból kezd (illetve dehogynem), és a Sötét Oldal erejét egyetlen percre sem szabad lebecsülnie Fergusonnak, főleg azért nem, mert a másik kispadon sunyító portugálnak közel kétszer annyi esze van a játékhoz, mint neki." se fedi a valóságot. Sir Alex-nek legalább annyi agya van a futballhoz mint Mourinho-nak, és mellé még +20 év tapasztalat.
José sokkal inkább hajlandó és képes lett volna a háttérben a szálakat mozgatni, de ennyire se bíztak már benne....

halihalo 2009.03.12. 18:40:10

@pancho_sanza: De továbbra is a dolog "szelleme" a lényeg, szerintem. Vagyis nem nehéz belátni, hogy ha nem játszhat, akkor nem fogják leigazolni, és azért nem, mert létezik az a megkülönböztetés. Szerintem máshol (nyugatabbra tőlünk) nem csak a törvények betűje számít. Maradva pl. Angliánál, még írott alkotmány sincs. Mégis működik az ország, és alapvető dolgokat mégsem kérdőjeleznek meg. Szerintem Mo-on az lenne az első kérdés, hogy hol van ez leírva. Mert ha nincs, akkor szabad. Én ebben a felfogásban reménykedem. Hogy emiatt nem tudják majd átvinni.

Hefe 2009.03.12. 18:40:15

Nincs itt igazabol olasz valsag, inkabb az angolok huztak el egy kicsit. Egyszeru oknal fogva: tobb penzuk van a focira, mint az olaszoknak.
Ott van pl. a Milan. Evek ota alig kolt, bagoert szerzi meg a focistakat. Eppen most jelentettek be, hogy valoszinuleg csokkenteni fogjak a fizeteseket.
Ennyire egyszeru ez.
Az angolok mar regota nem igazan komoly tenyezok a vilag focijaban (mondjuk ugy otven eve), ezt a valogatottjuk lepten-nyomon bizonyitja. Azt az ervenytelen gollal nyert VB-cimet nem sorolnam az igazan nagy sikerek koze.
Csak meg kell nezni, miert jok a klubcsapataik, kik a kulcsjatekosok benne.

kroos 2009.03.12. 18:41:39

ajaj..beszóltak a nagy és hibátlan Saf-nak....

tevez 2009.03.12. 18:45:19

@Hefe: A MU angol kulcsjátékosai a következők: Rooney, Ferdinand, Scholes, Carrick, Brown, G.Neville, Hargreaves.....

halihalo 2009.03.12. 18:45:48

@IronRock: Nem vonom kétségbe a zsenialitását, sem az eredményeit, ebben félreértettetek. Talán az egyik legnagyobb edző jelenleg. De nem kedvelem semmilyen téren, ha valaki vezető pozícióban ugyanott túl sokat eltölt.

tevez 2009.03.12. 18:46:47

@kroos: Nem hibátlan, csak jelenleg a legsikeresebb.

Hefe 2009.03.12. 18:50:02

@tevez:
Ja, ezek a jo kis zakatolos angol focit jatszo gyerekek, akik vegigfutjak a meccset.
Ha kivennek azt a par spilert (a nem angolokat) a csapatbol, akkor jo kis kozepcsapat lennenek.

tevez 2009.03.12. 18:51:11

@halihalo: Huuuuuu vezető pozició, meg évek....nem mész még lefeküdni?

halihalo 2009.03.12. 18:51:59

@tevez: inkább vacsorázni... :)

tevez 2009.03.12. 18:53:22

@Hefe: Rooney a zakatolós, meg Ferdinand.....nagyon vágod az biztos!

tevez 2009.03.12. 18:54:31

@halihalo: Mi a vacsora, attól függ.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 18:55:41

@lostparadise: Ezek tények, de nem ez az első ilyen év, a legutóbbi ilyen után, három olasz játszott az elődöntőben, úgyhogy várjunk még sommás ítéletekkel. Azért hárman továbbjutottak a csoportkörből, ketten csoportelsőként, úgyhogy kaphattak volna kedvezőbb sorosolást is. Annyi derült ki a párharcokból, hogy az angol csapatok most valamivel jobbak, de egyáltalán nem annyival, mint amennyit a tábla mutat.

tevez 2009.03.12. 18:59:10

@popp: De nem kaptak könnyű ellenfeleket, az angol csapatok sem és mégis mind a négyen továbbjutottak.

Hefe 2009.03.12. 18:59:50

@tevez:
Ne viccelj mar.
Ezek az emberek az alap az angol valogatottban. Legy oly szives, sorolj mar fel nehany nagyobb eredemenyt toluk az utobbi husz evbol, vilagversenyrol.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 19:01:17

@tevez: :-D, ezt így ugye te sem gondolod komolyan? Tudod mit nyernének az általad felsorolt külföldi "kiegésztő emberek" nélkül?

tevez 2009.03.12. 19:06:44

@Hefe: Most az angol klubfutball a téma és nem az angol válogatott. Én csak azt akartam érzékeltetni, hogy a MU keretében vannak ragyogó képességű szigetországi játékosok. Az Arsenalnál mennyit tudnál emliteni? Vagy ott a Liverpool vagy a Chelsea. Ott igazából csak a Lampard-Gerrard kettőst lehet említeni.
És ha már szigetország, akkor ott van még Giggs is aki aztán nem nevezhető "zongoracipelőnek".

Hefe 2009.03.12. 19:14:55

@tevez:
A klubfoci meg a valogatott nem valaszthato el egymastol, ez nyilvanvalo. Ha valaki briliansan jatszik a klubjaban, miert nem jatszik ilyen szinten a valogatottban? Foleg ha a valogatott 80%-a szinten a klubjabol jon?
Nyilvan azert mert annyira azert talan megsem zsenialis.

tevez 2009.03.12. 19:16:29

Lehet ezt a témát még sokáig ragozni, de akkor is az lesz a végeredmény, hogy idén égtek az olasz csapatok.
Én a szívemre hallgatok és továbbra is Man.Utd.szurkoló maradok. Remélem mindent megnyerünk idén.
További szép estét mindenkinek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 19:19:29

@tevez: 1. :-D, ezt így ugye te sem gondolod komolyan? Tudod mit nyernének az általad felsoroltak külföldi "kiegésztő emberek" nélkül.

2. Még mindig teveznek. Annyi derült ki a párharcokból, hogy az angol csapatok most valamivel jobbak, de egyáltalán nem annyival, mint amennyit a tábla mutat. - ezt mondtam én.

Csöncsöntől meg azt kérdezném halkan, hogy kik jöttek ki jobban a spanyol-olasz párharcokból az utóbbi időben? Ez azt hiszem objektívebb mutató, mint a nézőszám.

Az angolokkal szemben viszont nem büszkélkedhetünk. Bár ami a Romát illeti az utóbbi két évben három angol csapatot vert meg az Olimpicoban a United ellen háromból egyet. Idegenben is csak a 7-1 csúfos, a többi négy alkalommal egyaránt 1-0-ra vesztettünk.

A Chelsea meg az Arsenal egyáltalán nem volt jobb nálunk, sőt lehet, hogy elfogultan, de azt mondom, megérdemeltük volna továbbjutást az Arsenal ellen.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.12. 19:24:18

hihetetlenül ostoba ez a vita, de nem bírom megállni:
Mondjuk, hogy az angol válogatott az utóbbi 20 évben kábé annyit (igazából jóval többet) ért el, mint - tavalyig - a spanyol. Ezt a vitát halasszuk el másfél évig, hátha kicsúszik nekik valami a vébén, és akkor a favágó Rooney, Lampard, Walcott hirtelen zseniális játékosok lesznek.

éppen úgy, ahogy az addig favágóként tevénykedő Xavi, Ramos, Villa és Torres tavaly júniusban, szinte egyik pillanatról a másikra remek focistává váltak.

iizi 2009.03.12. 19:31:21

@tevez, @rizla, angol szimpatizánsok:
Mindegyikőtök vagdalkozik, hogy így a szurkolók meg úgy a szurkolók. Voltatok ti már kint meccsen, vagy csak a karosszékből mondjátok az okosságot?
Nekem már volt szerencsém többször is az Olimpicoban meccset végigszurkolni és ott hatalmas volt mindig a hangulat. Amikor az ősszel Angliában voltam ki szerettem volna menni megnézni a Chelsea-Pool-t, de sajnos nem jutottam be. Viszont ami mellbevágó volt, hogy a stadion bejáratánál (kb. 20-30 méterre a fűtől) teljes csend volt (néha taps), én nem hittem el! Jött egy kukásautó és elnyomta a stadion hangjait. Ennyit a gigantikus angol meccshangulatról. Ehhez képest nagyon kontrasztos a tévéből tapasztalható hatalmas szurkolás.

tevez 2009.03.12. 19:37:12

@iizi: Én Manchesterben élek évek óta. A többit nem kommentálom, mert laikusokkal nem vitatkozom.

Viszlat 2009.03.12. 19:44:17

Micsoda cikk, végig se olvasom a kommenteket, gondolom a BL-es folytatása... :)

A 6+5-höz szólnék annyit hozzá, hogy lehet csak nekem új, de a Sir támogatja a bevezetését. A minap olvastam az interjút vele erről és úgy tűnik megint egy lépéssel jár a többi angol klubedző előtt. Nekem hirtelen egész másként rajzolódik a kép, hogy mi idén ez a sok fiatal angol (és/vagy brit) játékos. No majd meglátjuk.

halareaal 2009.03.12. 19:44:37

bentio, ez a poszt egy komplett baromság.

"A Barcelona utáni második spanyol csapat a Villarreal, nem a Real Madrid. "

mondj egy, azaz egy értelmes indokot, amivel ezt az egyébként vitára sem érdemes baromságot alá tudnád támasztani. (nem fog sikerülni)

*Fata* 2009.03.12. 19:47:08

"a calciopoli legnagyobb ludasa, a Milan például megúszta az egész ügyet öt miatyánkkal és három üdvözléggyel"

Sztereotípiára alapozva állítasz valótlant, mindennemű bizonyíték hiányában. Kár, mert értékes poszt.

Strigo 2009.03.12. 19:52:07

Ezt az értelmetlen vitát. Azon meg nem is csodálkozom, hogy egy olasz fociról szóló poszt kapcsán ismét a gonosz PL a fő téma.
Egyszer azt hiszem már kérdeztem, de valaki elmagyarázná, mi a különbség DIVATDRUKKER és IGAZI DRUKKER között? Csak mert semmi értelme egyik kifejezésnek sem.
Aki meg azt szajkózza, hogy a csapatoknak csak a helyi szurkolóknak kéne lenniük, az nézze meg a Real Madrid c. filmet, vagy menjen le egy kelet-londoni (afrikai negyed-beli) pubba Arsenal meccs idején.

jasszgeri 2009.03.12. 19:54:02

sztem nem szerencsés a 2009-es nedvedet a 2009-es lampardhoz hasonlítani. a róma valóban foghíjas volt, de azt senki sem említi, h fabregas, rosicky, adebayor szintén nem játszott. és ha az arsenal olasz csapat lenne még azért arshavint is megemlítenéd sztem. :D

iizi 2009.03.12. 19:56:13

@tevez: attól hogy ott élsz, még nem biztos, hogy voltál a stadion közelében... :) Egyébként valóban laikus vagyok, már amennyiben nem a fociból élek. :) Viszont én ezt tapasztaltam és mint írtam nekem megdöbbentő volt. A tévében olyan, mintha felrobbanna a stadion a hangulattól, élőben pedig ennek az ellentéte (de persze ez nem az Old Traffordon volt) .

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.12. 19:58:27

@Strigo: pontosan az a különbség s kettő között, mint az IGAZI EMÓS és a DIVATEMÓS között. szörnyű, hogy ezeket a fontos különbségeket egyesek képtelenek észlelni. :D

tevez 2009.03.12. 20:01:25

@iizi: Mind 1. Azért nem szeretnék vitát nyitni, mert nem az a cél, hogy olyan dolgokról vitázzak,ami a szakmám. Egyébként bérletem van. Jó éjt mindenkinek.

BruceWayne 2009.03.12. 20:05:13

Sport2 vasárnap:
17:15: MTK-DVTK, Soproni Liga, 19. forduló (élő)

inkább nézze mindenki a BL után ezt a válságos magyar focit mint hogy 500 kommenten keresztül szenvedjetek minden nap, ezen tuti nem lenne akkor egyetnemértés :-D

Count Adyn 2009.03.12. 20:06:49

Egyébként goal.com-on is van egy érdekes cikk ebben a témában:)

iizi 2009.03.12. 20:15:23

@tevez: mert mi a szakmád? Szurkoló? Hangmérnök? Focista? Ne nevettesd ki magad. Leírtam mit tapasztaltam, te pedig még semmit nem szóltál hozzá érdemben.

Itáliainagysándor 2009.03.12. 20:18:39

@jasszgeri: Angolt mondjál már a hiányzókból.

@Nerazzurri: A múltkor megnéztem a Győr - Kecskemét meccset, inkább nem kommentálnám azt a gyatra színvonalat ilyen meccsekre ne is csodálkozzon senki, ha nem kíváncsi a nép és inkább külföldi csapatoknak szurkol.
Pedig régen, de szerettem kijárni ma már szinte égő.

Amúgy az utcán egyre feltűnőbb az Mu dominancia, kb minden 2.emberen Mu sál van vagy sapka, akit érdekel 3 rongyé lehet kapni, az a teteje a sapkának, van minden féle minden sportboltban szinte. :D
Ma már ennyi, ha valaki be akar állni a sorba:D

El Argentino 2009.03.12. 20:19:22

@rizla: ÖÖÖ a Metál zene nem az igazság? Nem tudtam, akkor letörlöm őket és szaladok valami teknóért:D Viccet félretéve az olaszok a viselkedésük miatt (bundabotrány, szurkolói atrocitások) eléggé lerombolták a futballt. Egy Juve meccsen, ha otthon játszik mennyien vannak? Nincs vajon kiesésük emiatt? Az angolok elhúztak, mert van lé. Ez az igazság. Se a spanyol, se olasz v német liga nem képes a top 4 csapattal lépést tartani, bár az Arsenal elég gyengus. Reformok kellenek, vagy hatékonyabb utánpótlás nevelés.

Viszlat 2009.03.12. 20:23:24

@Itáliainagysándor: akkor most kéne eladnom a jó tíz éve gyűjtögetett mezeket? :)

halareaal 2009.03.12. 20:23:46

amúgy benito, te arra alapozod, h az olasz bajnokság erősebb, mint a spanyol, h a Roma és a Juve sündisznótaktikájával sem tudott mit kezdeni a Madrid? ilyen alapon nemrégiben a Villarreal és a Valencia is kiütötte az Intert, amelynek pedig szinte nincs is ellenfele a serie aban. vicc. csakmert másra nem nagyon tudod felépíteni ezt az érvelést sztem. 2003ban 3 olasz volt a 4 között, olasz döntővel, azóta csak a Milan tudott eljutni addig (igaz ők többször is) akik viszont most kb olyan mélyen vannak, mint a Valencia (igaz jobb anyagi kilátásokkal) tavaly 1 olasz volt a 8 között, idén 0. sztem ez nevezhető válságnak, tekintetbe véve az olasz foci rég- és közelmúltbeli hagyományait. és ezzel most nem az olasz focit akarom mocskolni, de sztem ők 1xüen többre hivatottak ennél, többet kéne elérniük.
ez persze nem menti a spanyolokat, de te vagy az, aki a problémát más válságával akarod elkendőzni (la liga). ha a brazil csapat 3x simán nem jutna a vbn a legjobb 4be, ott is már rég válságról beszélnének.még akkoris, ha mindig a spanyolok vernék ki őket, miközben a gyengébb csapatokat továbbra is kitömhetnék 8-10 góllal, ha úgy tartja kedvük

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.12. 20:32:30

wazz, ennyi kommentet nem lehet végigolvasni... :)

BruceWayne 2009.03.12. 20:32:41

a Serie A-ban is lehetne a saját szögletzászlónál becsúszó kuytokat és rooneykat képezni, csak kérdés hogy ennek örülne-e bárki is??????

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.12. 20:35:06

kérdés: miért van kevés olasz idegenlégiós a PL-ben, és miért van kevés angol idegenlégiós a Seria A-ban?

Itáliainagysándor 2009.03.12. 20:36:10

@iizi: Cáfolnám.
Októberben voltam kint a Sunderland - Arsenal meccsen és baromi komoly hangulat volt, a góloknál meg igazi dobhártya szakadás.

Itáliainagysándor 2009.03.12. 20:39:46

@imici77: Olasz idegenlégióst világszerte is csak elvétve találsz, és angolt is.
Teljesen más a focikultúra a 2 országban.
Az olaszok nem szeretik a fussunkfussunkcsakleszgól taktikát, az angolok meg nem ismerik a taktika fogalmát. De ez az én szubjektív meglátásom.

iizi 2009.03.12. 20:58:26

@Itáliainagysándor: Elfogadom, bár azt nem cáfolja, hogy a nagycsapatok meccsein milyen hangulat van. Gondolom a Sunderland meccsein arányaiban sokkal több helyi szurkoló van, mint a nagycsapatokén.

Itáliainagysándor 2009.03.12. 21:10:11

@iizi: Így van, az Arsenal szurkolók hegyesen ültek a seggükön...:D Amúgy a meccsekre a középosztálytól felfelé járnak a PL-ben, szóval nem a csóró emberkék, a nagy csapatoknak meg főleg nem.
A Seria a-ban meg ennek pont a fordítottja van ezért is vannak kevesebben a meccseken ezért is tud 5-ezer ember olyan hangulatot csinálni mint angliában néha 60-ezer.

Amúgy a Sunderlend inkább a munkásosztály csapata, pusztán 9 metróállomásra van a Newcastle stadion, ott merőben más a szurkolói morál és a szurkolók.:)

shearer86 2009.03.12. 21:24:53

A St. James's Park Anglia (és a világ) egyik legjobb hangulatú stadionja. Akármilyen retek is a csapat (mint az idén is sajna), iszonyat a hangulat. Volt szerencsém élőben megtapasztalni már kétszer is: ajánlom azoknak, akik hiányolják a meccshangulatot a PL meccseiről.

Toon rlz

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.12. 21:27:29

@iizi: baze, hozd ki az összes hozzászólást és listázd ki tevez szövegét. az elejétől kezdve. nem a manchesteri kollégán van ebben a vitában a bohócsipka.

iizi 2009.03.12. 21:30:58

@Itáliainagysándor: nem csodálom, hiszen ahogy néztem 30-35 fonttól kezdődnek a jegyek (a bérletárak nem tudom hol vannak). Az sem véletlen, hogy Olaszországban csökkennek a nézőszámok, hiszen ott is belekerül már minimum 25-30 euróba egy jegy!

rattenfanger 2009.03.12. 21:42:36

@Itáliainagysándor: Tök igaz. Bár a digó agyontaktikázást sem csipázom, de az angol edzők iszonyat sótlanok. Megálltak a 4-4-2 nél, azt néha "megbolondítják" a 2 szélső kp fel/hátra tolásával és kalapkabát. Egy Messi stílusú játékost el sem tudnának helyezni a pályán.

giacinto 2009.03.12. 21:56:36

@rattenfanger: Egy Joe Cole-lal sem nagyon tudnak mit kezdeni, ak iegy igazi 10-es lehetne.

rattenfanger 2009.03.12. 22:12:45

@giacinto: Erre gondoltam én is.
Nem véletlen, hogy angol edző max. közepesen szar PL csapatokhoz mehet csak.
Na meg a látványos másodosztályba :)

giacinto 2009.03.12. 22:19:49

Nemcsak a felnőtt válogaott balfaszkodását kellene nézni. az utánpótlás válogatott tornákat is érdemes lenne: mit értek el az utóbbi pár évben az olasz, spanyol csapatok ellentétben az angolokkal...

na ezért is végezne a 6+5 az angolokkal

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 22:39:51

@popp:

A spanyol csapatoknak nem fekszik az olasz stílus.

Ennek ellenére az utóbbi öt évben három UEFA-kupa és egy BL-győzelem cseppent a spanyoloknak, számtalan döntős és elődöntős csapattal, az olaszoknak pedig csak egy BL-győzelem, kevés elődöntővel, még kevesebb döntővel.

Magáért beszél a különbség.

És akkor arról nem beszélek, hogy egy spanyol bajnoki általában gólgazdagabb és élvezetesebb, mint egy olasz, hiszen ez már teljesen az én szubjektív ítéletem. ;-)

Amit viszont komolyan kell venni: a spanyol foci tényleg visszaesett, hiszen pár éve még első volt Európában a spanyol bajnokság, ehhez képest sokkoló a mostani UEFA-kupás szerencsétlenkedés, illetve sokkolóak a Madrid BL-kiesései (nem is elsősorban az eredmény, de a játék miatt).

Vagyis nem szabad elkendőzni, hogy a spanyol bajnokság színvonala visszaesett, még ha objektíve még mindig magasabb is, mint az olaszé.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 22:47:34

@popp:

Vagyis az elért eredmények alapján. Más objektív mérce nincs a futballban.
:-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 22:55:06

Persze, de az már önkényes, hogy hány évre számolunk visszafelé :-). Amúgy én most már a spanyol és portugál csapatokért szorítok bl-ben, remélem közülük az egyik lesz a befutó, tudnék röhögni, ha a Porto öt év után ismét megfricskázná a topligákat, bár haragszom rájuk, hogy az Atletit búcsúztatták. A másik öt meg hulljon mihelyt lehet.

giacinto 2009.03.12. 23:00:40

Az Atletico vereség nélkül esett ki a BL-ből. Milyen igazságois a futball ugye?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 23:04:32

@giacinto: A Roma meg kapott akciógól nélkül, de ez van, hogy basz ná meg az emberiség!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 23:09:31

@giacinto:

Az Atlético még SOHA nem kapott ki a BL-ben idegenben. Elég megdöbbentő adat... Én is sajnálom őket, dehát az ő kiesésük mindig benne van a pakliban.

@popp:

Persze, és minden eredmény ezer tényező függvénye. Ezért is utálom azt a lekezelő modort, ahogyan a PL-szurkeszek, illetve _benito a spanyolokról értekeznek.

(Panchonál kedvelem, mert ő szeretetből teszi...)

drosiii 2009.03.12. 23:25:23

@Csöncsön: Az sem jobb, ha valaki folyamatosan csak a saját hülyeségeit szajkózza és elsiklik a tények felett.

drosiii 2009.03.12. 23:31:06

@Csöncsön:
1. pl bigfour többet költ egyesével mint a Barca vagy Real, emiatt jobbak.
2. angolok néha jutnak csak ki, spanyolok pedig mindig (ugyanannyiszor jutottak ki) és sokkal eredményesebbek is
3. váltig állítod hogy a villareal ugyanazon a szinten van mint a MU és társaik...

Most így kapásból ez a 3 ami eszembe jutott, de bőven van még.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 23:37:59

@drosiii:

1. Ezt nem állítottam sehol.
2. Ez nyilvánvaló túlzás volt.
3. Az a kérdés, mit nevezünk "ugyanazon szintnek". Hogy méltó ellenfél volna, az nyilvánvaló, ez egyébként a csoportkörben is kiderült. Esélyesebb nyilvánvalóan a MU volna. Dehát a MU az Inter ellen is esélyesebb volt.

Ezek az állítások (vagy képzelt állítások) semmiképpen sem adnak okot arra a lekezelő, nagyképű hangnemre, mely a MU szurkolóinak túlnyomó többségét (nagy tisztelet a kivételnek!) jellemzi itt.

drosiii 2009.03.12. 23:46:25

@Csöncsön:
2. Nyilvánvaló túlzásokat állítani be tényként az persze menő.
3. Ezért nem értettem, hogy akkor a Numancia, Shaktar miért nem méltó ellenfele a Barcának.

Nagyképű hangnemre eddig csak akkor váltottam, ha a vitapartnerem nyilvánvaló ostobaságokkal dobálózott, nem volt hajlandó érvelni, vagy szubjektív érzéseit tényként adta elő. Ezen is el kéne gondolkozni, és előbb saját tájékon keresni a hibát. De sajnos sokszor egyszerűbb azt előhozni, hogy "ellenfélnek/angoloknak szurkol, tehát felsőbbrendűbb vagyok nála".

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.12. 23:47:31

@drosiii: sztem most nem érdemes vitatkozni velük, mert most legalább 2 posztban megy az "angolok" fikázása.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 23:50:43

@drosiii:

2. A nyilvánvaló túlzás pont azért nyilvánvaló, hogy senki se tényként kezelje.

3. Soha nem beszéltem lekezelően se a Sahtarról, se a Numanciáról. Ha bármi hasonlót találsz nálam, azonnal linkeld ide légyszíves.

Az meg, hogy szubjektív érzéseim vannak, egyet jelez csupán: ember vagyok. Illenék figyelembe venni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.12. 23:52:17

@imici77:

Ez az "angolok fikázása" egy gyönyörű szerkezeti homonímia! :-))

vargamma 2009.03.12. 23:55:31

sztem az volt a döntő, hogy az angol csapatorvosok jobbak mint az olaszok! :-D

Count Adyn 2009.03.13. 00:15:20

Jó poszt:) Nem 3 csapat bl-kiesésétől lesz válság Itáliában, ha lesz egyáltalán, az biztos. Az Inter mostanában eddig jutott el mindig, a Roma peches volt, a Juve meg eddig jutott a B ből indulva. Ha más lett volna a sorsolás akkor most lehet hogy más nemzet mondvacsinált válságán csámcsognának a ráérő emberkék. Ahhoz képest Olaszországban nem tudott győzni egyik überbrutál angliai telephelyű légió sem. Összességében igen jó küzdelmeket hoztak a meccsek, most így jött ki a lépés, az ezúttal a szerencsével is hadilábon álló olasz csapatok búcsúztak, de emelt fejjel tehetik ezt. Lehet gratulálni a továbbjutóknak, készülni a jövőre a kiesőknek.

Bolcs_es_szexi 2009.03.13. 04:54:38

Én voltam Milan-Inter meccsen tavaly, és hát az valami geciszar. A szurkolók kurvajók, iszonyú jó a hangulat, az olasz focinál meg jobbat köpök. Persze az is tud idegesítő lenni, hogy Kaka túrja az orrát, ahelyett hogy focizna, a sok macskazabáló egysejtű meg tombol hogy már mennyire kurvajó! Száni

kroos 2009.03.13. 06:27:18

@Nerazzurri: ,,17:15: MTK-DVTK"
én szedán a Bl elött is néztem az Ute-Mtk-t.
Ennyi rossz labdát egy meccsen még sosem láttam.
Kb ami egy europia középcsapat védöje,pl udinese-böl Domizzi ballal jobb pontosabb labdákat ad mint a legjobb itthoni irányitó, Kanta.De nekem nem ezzel van bajom,nem itt vagyunk lemarava a legjobban az élvonaltol.
Hanem biráskodássban,futbalvezetésben,edzökben, és amiben a legjobban a szurkoloi közegben.

On

f.fredericks 2009.03.13. 08:19:36

Húú látom gyűlnek a kommentek. Örülök hogy vannak olyanok akik rajtam kívül is elismerik, hogy vannak DIVATSZURKOLÓK, ez olyan mint azafajta bűnözés ami elméletileg nincs, de mégis van;)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.03.13. 08:20:47

www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/03/12/1151842/calcio-debate-italian-football-is-not-in-crisis

öt órát vertem a goal.com-ra. :)

és én még bele sem kezdtem a bírózásba, mert semmi szükség nincs rá.

a spanyolok válsága nem az olaszkéhoz képest válság, hanem önmagában, és ezt őszintén sajnálom, mert sokkal szívesebben nézek spanyolokat, mint angolokat.

montipájton 2009.03.13. 08:30:40

@rizla: ha egy magyar imádja a manchestert, és vesz egy c.ronaldo, meg egy giggs mezt, az mivel "igazibb", minthogy "japán fényképező turisták" rákattannak a sportágra? miért, mitől? mire fel? mert mi fehérek vagyunk? mert lövésünk sincs a saját kultúránkon kívül semmiről? vagy miért?

Régen értettem annyira egyet hozzászólással, mint ezzel. Gratula.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2009.03.13. 08:41:57

A rideg valóság az, hogy az olasz futball általában szar és nézhetetlen, csak a fanoknak jó. Én nagyon örülök, hogy a BL-ben nem fog megismétlődni sem a catenaccio, sem az antifutball, sem a Milan-Juve antifutballBLdöntő.

tigris 2009.03.13. 08:56:27

"bolcs es szexi" ha annyira szar szerinted akkor miért mentél el? N.zhettél volna itthon egy Ferencváros-Karakószörcsök meccset is.
Más sztem a Juvét ne vegyük még az Interhez, nekik jutott egy év a Seria B-ből. És akkor 5-6 világsztár elment akikből talán az egyik legjobb az Intert erősíti. Elment az edző és kaptunk helyette egy edzőfélét. De már a Seria A-ban van és végig harcban volt a bajnokságért, nem úgy mint a Milán, pedig ott elég sok pénzt költöttek igazolásra, és mégis semmi. A Juvéhoz sajnos szinte senki nem jött, vagy aki jött az minek, gondolok itt (Poulsen, Salihamidzic, Mellberg), ők azért nem olyan szintű játékosok, mint a távozok voltak. De nem baj, mert van elég sok fiatal akik lassan beérnek, remélem lesz pár vásárlás is nyáron és akkor jövőre már megint első lehet a Juve a calcio-ban. A másik pedig elég sok olasz meccsen voltam már, de én nem tapasztaltam, hogy ott annyira nagy gondok lennének a szurkolókkal, nyugodtan ki lehet menni egy meccsre családostul, és sokan ezt meg is teszik. Nálunk nem hiszem, hogy ezt megtehetném, bár nincs is miért. Forza Juve.

tigris 2009.03.13. 09:01:10

Deak Tamas légy erős nem sokat kell várnod és nézned kell még Juve-Inter esetleg Milán, Róma döntőt. De hála az égnek én nem emlékszem, hogy 4-5 évvel ezelőtt annyi angol csapat lett volna a nyolcban. Most jók voltak, ennyi. Majd jövőre megnézzük.

kroos 2009.03.13. 09:09:09

régebben az azonos nemzetbeliket összesorsolták nem?

raoul_duke 2009.03.13. 09:51:42

(nem a flame kedvéért, de:) Az angol klubcsapatoknál csak az öntudatos (de nem angol) szurkolóik idegesítenek jobban.

Ettől függetlenül azt el kell ismerni, hogy jelenleg az angol klubok egy része (!) jobb helyzetben van, mint az olasz klubok többsége. Ennek szerintem gazdasági okai vannak, egyszerűen tisztábbak és áttekinthetőbbek a körülmények és a nagy angol klubok cégként most jobban működnek, mint a nagy olaszok. De igaza van _benitonak a cikkben, ettől nem kell leírni a következő 15 évre az "olasz focit", ha megnézitek az utóbbi 20 évet, hullámokban változik az "aktuális uralkodó".

2-3 év múlva a most károgók temetni fogják az angolokat (mert bár ugyanúgy gazdagabbak lesznek, mint az olaszok), mert a megújult Juve és erejét megtartó Inter fogja felkészíteni a Milant a BL megnyerésére ;)).
A kétkedőknek ajánlom azt az NST cikket, amit akkor szoktam elolvasni, amikor el van kenve a szám: nst.blog.hu/2007/05/03/az_olasz_lecke

f.fredericks 2009.03.13. 09:53:53

@tigris: igazad van abban,hogy a Milan tényleg sokat költött igazolásokra, de milyenekre?:S Nem játékosokat, hanem neveket vettek, amíg nem történik radikális változás az igazoláspolitikánkban, addig az Inter hátát fogjuk nézni 1-2 évig. A Juve pedig 1-2 év múlva a régi fényében fog tündökölni, és akkor tényleg visszaáll a világ egyensúlya a PL csapatok nem fogják legyakni a talján vitézeket.:)

neeskens 2009.03.13. 09:56:35

Tegnap el kellett mennem, de ehhez a globalizáció témához még egy-két dolgot.

Mégegyszer: attól, hogy pont odaírtam a japókat, meg a pakikat, nem jelenti azt , hogy rasszista vagyok. A világon semmi gondom nincs velük, háromszor aláhúzva.

Hogy ki az igazibb drukker, annyira engem nem érdekel. Az pedig, hogy én a globalizációval szemben a lokalizációt találom szimpatikusabbnak a pályán , a nézőtéren is az hagyjátok már, hogy én döntsem el.

Én tudom, hogy a nagy klubok globalizált pénzgyárak lettek és ez a fejlődés útja. De ha ez nekem nem annyira tetszik, akkor ne legyek már sudribunkó. Az, hogy nekem tetszenek a transzparensek, a görögtűz, minden , ami eltűnt a legtöbb angol stadionból, nem azt jelenti, hogy én a focihuliganizmust pártolom.

Rizla te is pontosan úgy viselkedsz, mint egy 15 éves, csak most a saját szemléleted tekinted "IGAZSÁGNAK".

szferi 2009.03.13. 10:07:26

@kroos: össze, azt hiszem a két 24 csapatos szezonnál indulhatott egy először 2 csapat egy országból, és azonnal elő is jött a probléma, mindkét szezonban pont a németeknél.

szferi 2009.03.13. 10:14:13

@kroos: folytatás, bocsi: aztán amikor bevezették a harminckettes két csoportkörös rendszert, a 16 között a második körre sem sorsoltak össze azonos országból csapatokat, ez maradt így akkor is, mikor a második csoportkört megszüntették, legalábbis én így tudom

kroos 2009.03.13. 10:21:09

@szferi: 2 csoportkör volt 99-töl 2003-ig.

giacinto 2009.03.13. 10:22:03

@popp: Az Atletico az egész sorozatban nem kapott ki, a Roma csak itt nem kapott akciógólt.

kroos 2009.03.13. 10:23:26

és 99-ben nem volt összesorsolás...

kroos 2009.03.13. 10:25:43

98/99-ben viszont ment az összesorsolás.elötte meg 97-ben 8 külömbözö országból jutottak be a csapatpok....régi szép idök....

szferi 2009.03.13. 10:28:05

@kroos: ezt irtam én is, mióta a két csoportkörös rendszer van, azóta nincs összesorsolás a 16 között. előtte, a 24-es rendszerből ugye egyből 8 közé jutottak a csapatok, és ott összesorsolhatták őket, ami meg is történt a bayernnel, biztos emlékszel :)

ZenZo 2009.03.13. 10:28:36

Még valahol a kommentek felénél járok kb, s lehet, hogy más is írta már, de beírom: valahol nagyon szánalmas, hogy amikor nem tudjátok meggyőzni egymást saját érveitekkel (észérvek csak elvétve szerepelnek), mert vitázni nem tudtok, csak saját vélt vagy valós érveiteket folyamatosan mantrázni, akkor átcsaptok abba - jó magyar mentalitás szerint -, hogy ki a nagyobb szurkoló, meg divatszurkoló, meg ilyenek. Egyrészt valaha mindenki divatszurkolóként kezdte. Nyilván ha valaki fiatalabb, és nem 20 hanem csak 4 éve szurkol adott csapatnak, akkor az miért "kisebb" szurkoló?! Sőt, jelen helyzetben (akinek nem inge...) itt mindenki divatszurkoló, attól függetlenül, hogy 0x, 2x vagy már 10x is látta kedvenceit élőben. Anyagi lehetőségeim miatt 25 évesen adatott meg először, hogy a Chelseat élőben lássan BL meccsen. Sosem leszek akkora szurkoló, mint az, akinek season ticketje van a Stamfordon, de nem tartom magam semmivel kisebb szurkernek azoknál, akik már vagy ötször voltak a Bridge-en.

giacinto 2009.03.13. 10:32:54

A 8-ban csak a német, angol és portugál bajnok van ott....

kroos 2009.03.13. 10:35:01

@szferi: a dortmundi meccsre célzol?

,,mióta a két csoportkörös rendszer van, azóta nincs összesorsolás " --------elötte se volt már 1 évvel.

szferi 2009.03.13. 10:43:50

@kroos: volt. a k'lauternnel játszottatok.

kroos 2009.03.13. 10:48:30

tévedés mert abban az évben nem volt összesorsolás .ha lett volna akkor a juve meg az inter miért nem egymással játszottak?
98-ban a dortmundal viszon tényleg össze lettünk sorsolva.

rizla 2009.03.13. 10:56:31

@neeskens: "
Rizla te is pontosan úgy viselkedsz, mint egy 15 éves, csak most a saját szemléleted tekinted "IGAZSÁGNAK"."

tehát 15 év felett tilos baromságnak tartani bizonyos véleményeket? hmm, nem hiszem.

szferi 2009.03.13. 10:58:00

@kroos: kötelezően sohasem sorsolták össze a csapatokat, de akkor még közvetlenül a csoportkör után is játszhattak egymással azonos országbeliek, nem volt ilyen megkötés mint most. nem tévedés, első éven a dortmunddal játszottatok közvetlen a csoportkör után, második évben a kaiserslauternnel. ez akkora kuriózum volt, hogy még bennem is megragadt, de itt a bizonyíték is:

www.uefa.com/competitions/ucl/history/season=1998/round=1212/index.html

szferi 2009.03.13. 10:59:10

jah, és félreértettem a kérdésedet, bocs: az azonos nemzetbelieket nem sorsolták össze, de össze sorsolhatták, nem volt a csoportkör után megkötés, mint ma.

sporttárs 2009.03.13. 11:01:49

Én ott voltam szerdán az Old Traffordon. Ott volt rajtam kívül sok magyar, többen úgy jöttek, hogy előző este Liverpoolban is megnézték a meccset.
Láttam rengeteg ázsiait, japán-koreai meg nem mondom, kurva sok indiait (azok már mind angolok szerintem) és persze angolt meg európait ki tudja hány helyről. (Ja, igen Milánóból pár ezer. :) ) Ezek kivétel nélkül boldog emberek voltak, hogy ott lehettek. Hogy azért boldogok, mert szívük-lelkük a focié és/vagy a Manchesteré vgy azért, mert végre megfelelnek egy irigyelt társadalmi szerepnek(ott lenni egy meccsen), az nem látszik kívülről, de nem hiszem, hogy bárkinek joga lenne ezt megítélni. És egyiket vagy másikat "kevésbé szurkolónak" tekiteni.
Ezekért az emberekért, meg persze az összes többiért, aki nem tud ott lenni, de nézi, van a foci. A hangulattal pedig semmi baj nem volt.

Ennyit a poszt kapcsán kialakult polémiához, melyben rizla-párti vagyok így utólag olvasva. :) De mindjárt magához a poszthoz is.

kroos 2009.03.13. 11:08:26

@szferi: jobban tudom hogy mikor kivel játszott a Bayern,nem ez a kérdés.

sporttárs 2009.03.13. 11:10:59

Az olasz foci válságáról azért elég ironikus innen Magyarországról beszélni. Röviden ennyi.

Van egy olyan szintű foci, ami a legszűkebb elitet jelenti a világon. Ezen az eliten belül olykor tolódnak az erőviszonyok, most elég erősen Anglia irányába - ettől még magában az elit többi részében lehet minden rendben. Nincs, nyilván, de nem az angolok nagysága miatt.

Valszeg az a gond az olaszoknál, amikről Benito ír, ő ért hozzá. :) Az tévén kersztül is látszik, hogy egészen más szinten vannak a stadionok Németországban, hogy teltházas meccs is több van, és az is látszik, hogy a Barcelona annyival van a többi spanyol csapat fölött, hogy rá hivatkozni szinte nem is szabad, ha a spanyol focit akarja védeni valaki.
Az olaszok velejéig rohadt futballjáról pedig két dolog jut eszembe: egyrészt hogy valóban aligha sokkal másabb most is a helyzet, másrészt, hogy vajon Angliának nincs-e hasonló "Calciopoli"-ja, amit vagy még nem tudunk vagy sosem fogunk megtudni...?

Nagyon halvány és persze csupán megérzésre támaszkodó gyanúm szerint ez lehetne a dopping. Én egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt a mennyiséget ilyen, kiemelt szinten bírni lehet normálisan.
De azért a sportfogadásokat se vessük el, nagy kultúrája van arrafelé. :))

szferi 2009.03.13. 11:18:16

@kroos: azért ne légy ideges, mert jobban tudsz valamit :)

f.fredericks 2009.03.13. 11:19:44

@rizla: figyelj, itt alapvetően nézetbeli különbségek vannak, próbáltam érvelni lehet, hogy páran félreértették. Ezért nekifutok még1x. Az egész vita abból indult ki, hogy megkérdezted Isarsturmtól kik az igazi ManU drukkerek, és ő leírta a véleményét, amivel én maximálisan egyetértek, jó lehet nem minden ember az Old Traffordon olyan mint akiket ő leírt, de nem hiszem, hogy a 80-90-es években ők akár egyetlen ManU meccsen kint lettek volna (nem a 20 éves fiatalokról beszélek). De manapság sikk kijárni meccsre és hétfőn az irodába a meeting előtt el lehet dumálni a haverokkal hogy milyen biciklicselt nyomott a Cé, meg mekkora kapufát rugott Rooney. Szerencsétlen melós akinek igazából vörös a vére meg szürcsölgeti a sörét a pubban és nézi a meccset, mert kiszorul az Álmok Színházából és visszamereng arra az időre amikor még minden hétvégén ki tudott menni a fiával és buzdítani tudta kedvenceit. Szerintem nem egy ilyen van. Lehet hogy nincs igazam, de a mai elüzletiesedett futballban ez jelen van.

kroos 2009.03.13. 11:21:42

@szferi: Összesorsoltalak rizla-val.

avenger13 2009.03.13. 11:23:26

1. túlzás olyanokat állítani, hogy mekkorát szívtak szegény olaszok. erős ellenfelet kaptak, de nehogy más ilyeneket állítsunk, hogy az inter mindenki mást alázott volna. a pana mögött csoportmásodikként végeztek. LOL

2. az olaszoknak kell kezdeni valamit, milannak elsősorban tulajdonos váltásra lenne szüksége. a Juve kezd szépen visszajönni örülök is neki.

3. @sporttárs: teljesen igazad van. az h az olaszoknál durva bukások voltak, az egyáltalán nem azt jelenti, hogy máshol La Liga, PL, BuLi nincsenek hasonló bundák. csak nem kerültek felszínre. innen messziről elég erős ilyeneket állítani.

4. @Deak Tamas: az olasz foci egyáltalán nem nézhetetlen, te nem szereted. nézted az angolok egymás elleni bl meccseit. hát azok épp ugyanolyanok. és idén is ugyanaz lesz. nem fognak 2nél több gólt rúgni idén sem egymásnak, ahogy eddig se tették soha.

neeskens 2009.03.13. 11:23:30

@rizla: nem. Nem tilos. De az, hogy a saját véleményedet tartod kizárólagosan igaznak és ahelyett, hogy elfogadnád, hogy létezik eltérő álláspont, ahelyett azt képviseled, hogy a másik baromságokat beszél, nem ért hozzá, és urambocsá rasszista.

Ezen vita során, én soha egyszer sem írtam le, hogy te, vagy bármelyik vitapartnerem baromságokat írna össze-vissza.

Soha egy percig nem vitatkoztam veled azzal, sőt magam is azt gondolom, hogy ezek a folyamatok teszik ilyen erőssé az angol klubokat, meg a Premier League-t. De általánosságban ez az összes nagy klubra igaz a világon.

Az, hogy nekem ez másik típusú, lokalitáshoz, patriotizmushoz köthető hagyomány szimpatikus. És netán szeretem - mint már írtam - a transzparenseket, zászlókat, görögtüzeket a stadionban.

A "ki a nagyobb drukker" vitába tudatosan nem mentem bele, mert pont emiatt a gondolkodásmódom olyan, hogy én csak egy magyar csapattal tudtam anno 100%-ig azonosulni.

És mielőtt újra elkezdesz osztani, gondolkodj el ezeken a dolgokon.

neeskens 2009.03.13. 11:24:53

Én részemről ezt a vitát ezzel lezártnak tekintem.

szferi 2009.03.13. 11:27:58

@kroos: miért? mert akkora hülyeséget kérdeztél, hogy elsőre meg sem értettem?! na üdv, jó hétvégét.

kroos 2009.03.13. 11:35:22

@szferi: a lautern elleni meccs nem lehet összesorsolás eredménye mert abban a körben a juve meg az inter elkerülte egymást.

,,a 24-es rendszerből ugye egyből 8 közé jutottak a csapatok, és ott összesorsolhatták őket, ami meg is történt a bayernnel"
,a k'lauternnel játszottatok."
az egy évvel azelötti dortmund meccs lehetett max. összesorsolás eredménye maximum.de azt sem hiszem.

szferi 2009.03.13. 11:42:10

@kroos: erről van szó, nem volt szándékos összesorsolás. akkor három német csapat volt a 8 között, ezért jó esély volt a német párharcra, be is jött. másodzsorra már nagyobb pechje volt a két németnek, hogy egymáshoz kerültek

kroos 2009.03.13. 11:43:38

@szferi: Akkor volt egyálltalán valaha szándékos összesorsolás?

raoul_duke 2009.03.13. 11:45:51

Nem lehet kiemelni a focit egy-egy ország egészéből, pedig néhányan megpróbáljátok.
Nyilván egy első osztályú német stadion "modern" és "rendben van", mert egy átlag német nagyvárosban az épületek többsége is "rendben van". Az olasz ledobja a robogót a lelátóról, mert nála előfordul, hogy dühében kivágja a tányért az ablakon. (Az angol meg részegen óbégat, ha kell, ha nem.) Persze ennek egy része sztereotípia, de van alapja.

És pl. engem rohadtul nem köt le egy Bochum-Stuttgart csak azért, mert a stadion és a hangulat klappol. (Mondom ezt úgy, hogy nagyon szeretem egyébként Németországot, sőt a Bayernt is :)).

tevez 2009.03.13. 11:52:35

Az elmúlt négy év tapasztalatait nem tudom itt és most megosztani veletek, de mint már tegnap is leírtam más drukkolni valamely csapatnak Magyarországról és más season tickettel rendelkezni. Minden alkalommal besétálni a München Tunnelen a 21-es szektorba, Budwaisert inni szünetben, öt méterre ülni a hazai kispadtól, ismerni az egész szektort,hazafelé pedig inni egy barna Harpot a Trafford pubban az olajos padlón állva. Majd metrolinkkel visszamenni a belvárosba /hét megálló/ és folytatni az ivást és az ünneplést. Majd másnap reggel munkába menet meghallgatni a rádióban az interjúkat. Legjobban utálni a Liverpoolt / mi lesz szombaton/, és büszkének lenni,hogy itt élhetünk és egy ilyen csapatnak a szurkolói lehetünk.

Everred 2009.03.13. 12:01:37

Hmm, elolvastam a goal.com-os cikket, de benitóé szerintem sokkal jobb, mondjuk valószínűleg azért, mert ő nem olasz :-)

@raoul_duke: engem sem köt le a Bochum-Stuttgart, de a dolog fordítva is ül: hiába jó a meccs, ha kongó lelátók előtt rendezik, nem tudom megnézni, egyszerűen ellenállhatatlanul elfog a vágy hamar, hogy elkapcsoljak, mert nem tudom igazán komolyan venni.

@f.fredericks: te ismersz olyan meccsrejárót az Old Traffordon, akinek igazából nem vörös a vére? :-) Egyébként egyetértek azzal, hogy sokan kiszorulnak a stadionból, illetve, hogy pontosak legyünk, a rendszeres meccsrejárásból. havonta-kéthavonta egyszer a legtöbb helyi megengedheti magának azért... ne feledjük, Manchester már messze nem a gyári munkásság városa.

kroos 2009.03.13. 12:03:14

@Everred: pontosan.Ezért teszem fel a kérdést hogy lehet magas szinten futbalozni ha 300 nézö elött?
Mert az Nb1-el ez is baj.

Glory 2009.03.13. 12:08:35

@f.fredericks: szerintem nem igaz hogy olyan kurta nehez kijutni pl MU meccsre. szezon elejen 28 fontert lehetett megvenni a ONE UNITED tagsagit amely egy szezonra ervenyes. igy a megkapott tagsagival kapsz egy: manchesteres -tollat, -sornyitot, -poharmelegitot, egy kisebb evkonyvet, vmint egy plasztikkartyat rajta a neveddel ami gondolom egy szurkesznak eleg jo kis emlek. namarmost ezzel a tagsagival lehet jelentkezni meccsekre. ennyi. jegyet mar lehet venni 35 fonntol ami kb mai arfolyamon olyan 40 euro. na en kurta messze lakom manchestertol (kb 400 km), de igy is mar 4-szer eljutottam oda koztuk egy mu-celtic bl meccsre. en jelenleg az angol minimalberert dolgozom igy a napi fizetesem kijon kb 40 fontra. tehat egy tagsagiert kell megdolgoznom kb 5 orat. egy meccsert kb 8-at. nekem ne mondja senki hogy a joravalo angol munkasemberek is minimalberert dolgoznak mint en. egy egyszeru munkasember (legyen segedmunkas) 10 font/ora alatt nem megy el dolgozni. szerintem nem igaz hogy kiszorultak. ott vannak es drukkolnak es enekelnek. lehet hgy van 10ezer oltonyos jol fesult manager is demeg akkor is marad 65ezer szurkesz. en igaz mu szurkesznek hiszem magam. mikor ott voltam enekeltem boooztam mindent amit a tobbiek. nem ertek egyet azzal hogy kiszorul az igazi szurkesz egyszeruen nem igaz!!!

Itáliainagysándor 2009.03.13. 12:12:05

@kroos: Félre ne érts, mert nagy közönség előtt nyilván jobb meg élvezetesebb játszani.

De az egy kicsit túlzás, hogy itthon nem futnak szinte semennyit, nem alázatosak a pályán ezek a beképzelt agyonzselézett hajú kis lurkók.

A legdurvább az, hogy mi is szoktunk cimborákkal focizni és mi meghalunk és küzdünk a pályán ráadásul mi még pénzt sem kapunk érte, pusztán élvezetből.

Manapság a tehetős családok engedhetik meg maguknak, hogy a gyerekeiket beíratják egy focisuliba, mert jócskán anyagi vonzata van.

Régen, hogy volt? Nem így és nem is ilyen volt a focink mint most.

Everred 2009.03.13. 12:14:02

@glorymanunited: ezzel együtt tényleg tény, hogy a '80-as években nagyobb volt a hangulat (sok oka van ennek), meg az is tény, hogy RENDSZERESEN, minden meccsre kijárni, az már nagyon komoly anyagi befektetés, szóval meg lehet érteni azokat az angolokat, akik azon keseregnek, hogy pl. saját csemetéjükkel minden második hétvégén meccsre menni, az egyszerűen nem fér bele a családi költségvetésbe.

Az igazi szurkoló persze, hogy nem szorul ki, egyetlen 76000-es stadiont sem lehet kizárólag VIP vendégekkel megtölteni :-)

Everred 2009.03.13. 12:14:33

@Everred: tényleg tény - ezdeszép

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.13. 12:15:07

@Deak Tamas: Egy hat évvel ezelőtti meccsről beszélsz szakikám, melleseleg a tavalyi Chelsea-United is egy marék fos volt, két még fostosabb csapattal.

De én is mondhatnám, hogy az olaszfóbok az előítéleteik miatt nem néznek olasz bajnokit és a meccsek nivójának értékelése helyett az előítéleteiket köpködik föl. Ráadásul olyan sztereotípiákat szajkóznak, amelyek már nem is igazak az olasz bajnokságra.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.13. 12:18:15

@Deak Tamas: Ja annyira jellemző az is, hogy egy özönvíz előtti meccset hozol föl mondandód igazolására.

Glory 2009.03.13. 12:18:57

@Everred: persze minden meccsre kijarni huzos hogyne lenne az de azert havi 1 siman belefer. es nekem ne mondja senki (meg pote se), hogy manchesterben csak mondjuk 75ezer igazhitu MU szurker van. ez jelentene azt hogy ok nem tudnak mindig menni es vmi nyakkendos csondbenulosok meg japan turistak toltik fel a stadiont.

Itáliainagysándor 2009.03.13. 12:20:46

@glorymanunited: 35font egy jegy? A St. James Parkban a Newcasle - Mu meccsre 60 font volt a legótvarabb jegy.
A Sunderland - Arsenal-ra 50font volt a jegy, az Mu meccsekre olcsóbb volna, ez nekem nagyon karcsúnak tűnik.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.13. 12:22:40

@popp: "Ráadásul olyan sztereotípiákat szajkóznak, amelyek már nem is igazak az olasz bajnokságra."

Végig ugyanezt csináljátok az angolokkal. Csak nézd meg a válaszokat arra a kérdésemre, h az olaszok és angolok miért nem játszanak egymás országaiban idegenlégiósként.

Lassan odáig jut ez a "beszélgetés" a posztokban, h az angoloknak kellene kiesniük, s nem a többieknek megverni ezeket a csapatokat...

sporttárs 2009.03.13. 12:25:14

@avenger13: A németeknél kibukott, hogy egyetlen bíró meccseket döntött el, komoly maffia (csak nem olasz) hatása alatt. Az angoloknál is borzolta azért az idegeket már Yard-nyomozás menedzserek ténykedése kapcsán. Szóval, balhék mindenhol vannak, de az egész rendszert alapjaiban megrázó-leleplező még csak az olaszoknál volt, nem is egyszer. Én arra vagyok kiváncsi, lesz-e máshol, valaha.
Vagy ahhoz már túl nagy a biznisz. Erre gyanakszom az angolok kapcsán. (Amivel semmiképpen nem a vezető szerepüket vagy a focijuk színvonalát kérdőjelezem eg. Ez társadalmi-gazdasági kérdés.)

tevez 2009.03.13. 12:26:43

Egy PL mérkőzésre az East Stand E 32 ez a rövid oldal egyik legjobb szektora, 35 font egy jegy.

Everred 2009.03.13. 12:27:08

@Itáliainagysándor: pedig így van.

www.manutd.com/default.sps?pagegid={9B60BA99-3E87-4FBC-8CD8-010E3CA3A129}

A legolcsóbb felnőttjegy 25,45 font, a legdrágább az 46,98 - szóval 47.

Próbaképpen felmentem a Newcastle oldalára, és pl. az Arsenal elleni meccsre 39 fontért már adnának nekem jegyet. Szóval vagy téged basztak át, vagy nagyon nagyot akartak kaszálni a BL-címvédő látogatásából.

Itáliainagysándor 2009.03.13. 12:30:15

@Everred: Mondjuk én nem ma voltam, meg szarban sem volt az ország, úgyh elképzelhető, hogy ma már ennyi, de lefotózhatom a jegyet ha gondolod. :)

f.fredericks 2009.03.13. 12:31:18

@Itáliainagysándor: basszus öcsém akkor téged átkúrtak:DDDDD

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.03.13. 12:31:26

@popp: Én emlékszem még tavaly milyen felháborodás követte, amikor megemlítettem, hogy a Roma olyan gyenge, hogy mindössze kétszer lépte át a Real Madrid félpályáját.
A színvonal megítélése nagyon nehéz, de azért könnyen kalkulálható. A nemzetközi mérkőzések (BL) ilyen szempontból fontos értékmérő funkciót töltenek be.
Tavaly is az volt a probléma, hogy nagyon sok embert becsapott a Roma-Real, mert attól, hogy a Roma nagyon faszán játszott az otthoni bajnokságban, azt lehetett gondolni, hogy a Madrid feletti diadal csak az erősség bizonyítéka. Pedig a spanyolok gyengesége volt.
Sokan meg voltak sértődve azért, amiért a Romát a Mallorca és az Espanyol szintjén emlegettem. Azért mert egy komoly csapat tavaly is kitömte volna a Madridot.
Lehet, hogy van bennem előítélet az olasz focival szemben, de ezt nem nagyon cáfolják meg azok a mérkőzések, amiket én látok.
S nem csak klubszinten, mert például az olasz válogatottat is jól jelzi, hogy ellenük Sneijder világsztárnak tűnt, miközben az elmúlt két évben nem emlékszem másik mérkőzésre, amelyiken 5-ösnél jobb osztályzatot adtam volna neki. Természetesen 10-es skálán.

Itáliainagysándor 2009.03.13. 12:31:54

@f.fredericks: Neten rendeltük te gyöktörzs...:D

f.fredericks 2009.03.13. 12:33:51

@Itáliainagysándor: inkább költötted volna azt a pénzt azokra a jó angol sörökre;)

kroos 2009.03.13. 12:35:20

,,Chelsea-United is egy marék fos volt, két még fostosabb csapattal."
Ezt szerintem te se hiszed el.

f.fredericks 2009.03.13. 12:36:56

@glorymanunited: okés, ez tök szép és jó, és örülök neki, hogy ki tudsz menni, de mint már korábban leírtam, az angol melósnak nem csak a kaját,piát,albit,meccsjegyet kell fizetni, amúgy meg erre a Manchesterre tuti ki nem mennék. Az igazi ManU még a 99-es BL győztes csapat volt, na ott voltak egyéniségek, őket lehetett szeretni.

daneeka 2009.03.13. 12:37:33

@Deak Tamas: Egy Liverpool-Chelsea elődöntő, vagy egy MU-Chelsea döntő sokkal izgalmasabb és nézhetőbb ugye?

Tetszik a poszt, ezt nagyon jól leírta _benito. Valamicskét árnyalja a képet, hogy az utánpótlás-nevelés terén az angolok nagyon el vannak maradva a spanyol-olasz kettőstől.

Itáliainagysándor 2009.03.13. 12:38:20

@f.fredericks: A jót nyugodtan tedd idézőjelbe...;)

raoul_duke 2009.03.13. 12:48:09

@Everred: Igen, abban teljesen igazad van, hogy a meccsnek része a jó hangulat, a szurkolók, a zászlók, a normális stadion, stb. Normális körülmények nélkül élvezhetetlen az egész.

Az "igazi szurkoló" threadhez:
- Eleve értelmetlen a fogalom. Mitől jobb/nagyobb/igazibb A mint B? Valakinek szurkolni egy saját élmény, azt pedig nem lehet összehasonlítani máséval.
- Szimpla demagógia, hogy "szegény munkásember nem tudja megvenni a jegyet". Ha akarja megveszi, ha nem akarja, nem veszi. Ha 10 euró lenne egy jegy, akkor lehet, hogy bejutna a kocsmában kesergő wannabe-néző, a klubnak viszont nem lenne pénze kifizetni a jelenlegi játékosait.

tevez 2009.03.13. 12:50:52

@f.fredericks: Csak az irigység beszél belőled! Mindenre van pénz,ha van munkád és mindent megtehetsz. A mai MU jobb a 99-es csapatnál, hidd el nekem. De ha nekem nem hiszed, akkor higgyél Sir Alexnek.

f.fredericks 2009.03.13. 13:03:19

@tevez: jah igazad van én egy g*ci,irígy ember vagyok. Lehet hogy jobb a mai ManU mint a 99-es, de az egy számomra szimpatikusabb, szerethetőbb csapat volt. Lehet hogy az velem a baj, hogy nem vagyok egy tizenéves, aki élből kicsapja ha Cé elkezd flikflakkozni.

tevez 2009.03.13. 13:09:11

@f.fredericks: Én csak két dolgot állitottam:
1.Ha valaki tisztességesen dolgozik,akkor mindenre futja.
2.Jobb a mai csapat.
A szimpátia az nem racionális indok.

montipájton 2009.03.13. 13:09:31

@popp: Neked meg az a fóbiád, hogy aki az olasz bajnokikat/olasz focit kritizálja, az nem néz meccset és/vagy fóbiája van. ))

Hidd el, igenis lehet antipatikus valakinek az olasz foci (vagy mondjuk így, szimpatikusabb az angol/spanyol/német), nem feltétlenül azért, mert vak vagy köcsög. Egyszerűen más stílus jön be neki.

És a mostani eredmények alapján talán nem mondhatni, hogy méltatlan az olasz klubok kritikája. A mérce ugyanis nem a magyar foci, hanem a pár évvel ezelőtti dominanciájuk.

f.fredericks 2009.03.13. 13:14:40

@tevez: látszik, hogy kint élsz, mert itt nálunk ennek a Magyarnak nevezett országban, páran másképpen vélekednének.
Én eddig úgy tudtam az ember szimpátia alapján választ csapatot, vagy te anno nézted 5-6 évesen a statisztikákat, olvastad a szaklapokat, és abból leszűrted melyik a legjobb csapat, és elkezdtél annak szurkolni?

montipájton 2009.03.13. 13:15:22

@raoul_duke: A bOchum-Stuttgart engem se köt le, de mondjuk a Reggina-atalanta se, viszont ha nem fotelből nlézzük, mégse mindegy, hogy középcsapatok gyömöyzkölése legalább kultúrált kuliszák közt zajlik-e.))

(Persze ez a kulissza dolog olyasmi, amire magyar "futballvezetők" szoktak hivatkozni (amikor pénzért köll ríni), hogy ugye azért tartunk itt, mert nincsenek normális stadionok. Höhö. Ha a Sóstót holnap visszaalakítanák a 80-as évek betonteknőjévé, ugyanúgy kimenne 35 ezer ember egy Uefa-Kupa döntőre, asszem. kulissza ide vagy oda. ))) De ez csak zárójel, a normális európai futballüzletben valóban tragikomikus, hogy milliókat érő csapatok olykor romos stadionban játszanak.)

tevez 2009.03.13. 13:23:00

@f.fredericks: Nem így történt, ahogy te írod,hanem úgy, hogy a szüleim kereskedelmi attaséként dolgoztak a szigetországban a 60-as 70-es években. Én kint jártam iskolába és beleszerettem abba a Manchesterbe, amelyben Bobby Charlton, George Best és Denis Law játszott. Most pedig én dolgozom Manchesterben és már nem szeretnék más csapatnak szurkolni. Hát ennyit a szimpátiáról.

f.fredericks 2009.03.13. 13:28:27

@tevez: nalátod akkor te is szimpátia miatt választottad magadnak a csapatot;).

tevez 2009.03.13. 13:35:24

@f.fredericks: Mind 1. Hagyjuk az egészet. Jó hétvégét kívánok neked. By.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.13. 13:37:02

@_benito:

Ez így már korrektebb és igazabb. A spanyol bajnokság színvonala sajnos visszaesett, ám az olaszét még mindig előzi.

De a posztban nem ezt írtad.

Nem is tudok elképzelni olyan szempontot, amely alapján az olasz bajnokság jobb volna, mint a spanyol.

Egyébiránt én is örülnék, ha följavulnának az olaszok (minden téren, azaz pl. a stadionok állapotát illetően is), mert abban viszont alighanem egyetértünk, hogy ez az angol-dominancia egyikünknek sincs éppen ínyére.

raoul_duke 2009.03.13. 13:38:15

@montipájton: Igen, a Reggina-Atalanta sem érdekel igazán, a Bochum-Stuttgart csak egy példa volt, abban sem vagyok biztos, hogy mindkettő a BL1-ben játszik. Csak azért vettem elő a Bundesligát, mert a Bayernt szeretem, de legutóbb asszem akkor láttam bajnokijukat, amikor Kahnt búcsúztatták, előtte meg nem emlékszem, hogy mikor.
És egy Inter-Udinese sem érdekel annyira, hogy elkúrjak rá 2 órát, pedig biztos jó meccs. Én nem "jó fodballt" akarok látni, hanem azt, ahogy nyer a Milan :).

f.fredericks 2009.03.13. 13:39:34

@tevez: köszi szépen, Neked is jó hétvégét, és sok sikert a Pool ellen.

neeskens 2009.03.13. 13:40:54

Énszerintem egyébként ez a Manchester erősebb, mint a 10 évvel ezelőtti, bár ez nyilván teoretikus dolog.

Nem is a kezdő tizenegyre gondolok elsősorban, hanem most a keret összességében jobb.

tevez 2009.03.13. 13:51:15

@f.fredericks: Köszönöm, azt hiszem ha nyerünk, akkor meg van a bajnokság!

ZenZo 2009.03.13. 14:01:49

@avenger13: "az olasz foci egyáltalán nem nézhetetlen, te nem szereted. nézted az angolok egymás elleni bl meccseit. hát azok épp ugyanolyanok. és idén is ugyanaz lesz. nem fognak 2nél több gólt rúgni idén sem egymásnak, ahogy eddig se tették soha. "

Mert a legutóbbi olasz döntőn csak úgy záporoztak a gólok... Milan-Juve mennyi is lett? 8-8? Az egyetlen BL döntő, amin sikerült elaludnom vazze... tavaly legalább a rendes játékidőben esett 1-1 gól.

kroos 2009.03.13. 14:05:45

@neeskens: Szerintem a legerösebb a 82-es brazil válogatott volt.

neeskens 2009.03.13. 14:15:44

@kroos: Nem. a legerősebb az 1950-es uruguay-i csapat volt. :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.13. 14:18:58

@kroos:

Azt nem láttam. Amit láttam, azok közül a tavalyi spanyol válogatott volt a legerősebb. (Hihetetlen egy olyan válogatott, ahol 22 játékos szinte teljesen egyforma, és finoman szólva sem alacsony szinten űzi a labdarúgást...)

Vébéken pedig a 2002-es brazil, Ronaldóval, Rivaldóval és Ronaldinhóval.

neeskens 2009.03.13. 14:25:37

A viccet félretéve, tök igaza volt Murinnyónak abban szerintem, hogy Fergusonnak iszonyú sok variálási lehetősége van.

Gyakorlatilag a 4 védő fix, az összes többit úgy keveri, ahogy akarja.

avenger13 2009.03.13. 14:27:28

@sporttárs: ebben egyetértek veled. akkora üzlet lett már a foci (és nem csak angliában, máshol is kezd kialakulni ez) hogy az ilyeneket elintézik háttérben kis megegyezésekkel, és az üzleti szempontok előbbre vannak sok mindennél ennek én speciel egyáltalán nem örülök.

@ZenZo: senki sem mondta, hogy záporoznak a gólok, csak nem szeretem, ha valaki általánosít egy teljes bajnokságra, és a véleményét nem kritikaként fogalmazza meg, hanem kijelentésként. ha elolvasod annyit írtam, benn van az általad idézett részben is, hogy ugyanolyan a kettő. egyik sem jobb a másiknál, nekem egyik sem igazán nyomta meg az adrenalin szintemet, neked a chelsea meccs nyilván jobban, de nem sok minden történt sehol. ezen nincs mit vitatkozni így volt, és idén is valszeg így lesz, ha csak valaki megint bele nem szalad egy nagy pofonba, ahogy ez már előfordult párszor, de nem lehet mindig rá számítani.

kroos 2009.03.13. 14:28:35

@Csöncsön: sokmindent nem láttál akkor te még....

giacinto 2009.03.13. 15:54:56

az olasz rangadók az utóbbi időben SOKKAL jobbak mint az angolok. gyakorlatilag már ateljesen unalmassá és érdektelenné vált egy chelsea-pool, chelsea-MU, stb párositás. még talán a MU-arseanl ér vmit, ott látni néha focit.

Ehhez képest egy Juve-Milan, Inter-Roma, Roma-Inter, a derbyk kib-ott jó meccsek voltak, hangulattal, igazi szurkolókkal, transzparensekkel, érzelmekkel. angliában ezek közül semmi nincs.

daneeka 2009.03.13. 16:38:49

@ZenZo: Ha csak a gólok száma határozza meg, hogy milyen jó egy meccs, akkor a MU idegenbeli meccsei is nézhetetlenek és unalmasak általában.

raoul_duke 2009.03.13. 16:50:55

@daneeka: Óvakodj azoktól, akik abban mérnek egy meccset, hogy hány gólt láttak. Ők azok, akik a "jó focinak" meg a sok gólnak "szurkolnak", és nem értik, hogy miért nem a dekázás világcsúcstartóját akarja minden csapat leigazolni.

calciomax 2009.03.13. 17:38:15

Kiváncsi lettem volna a verhetetlen megközelithetetlen MU-ra ha 1:0 -nál bemegy Ibrhahimovics fejese és nekik kell futni az eredmény után...

kroos 2009.03.13. 18:41:06

@giacinto: ,,az olasz rangadók az utóbbi időben SOKKAL jobbak mint az angolok. "
"Az ég kék, a fű zöld, a víz nedves...

nem raktad magasra a lécet,az angol rangadóknál,a Petrocelli ismétlések is jobbak.

giacinto 2009.03.13. 21:25:43

de ha ilyenek a rangadóik, akkor milyen többi... gyakorlatilag ugyanazt látom egy Fulham-Bolton, Sunderland-Wigan, Stoke-Everton, stb. meccsen.

nincsenek egyéniségek, csak rohannak és gyömöszölik egymást.

Samaranch 2009.03.13. 23:50:10

Nekem sincs bajom a bajnoksággal, a rangadók kifejezetten magas színvonalúak, ettől még mindent összevetve elmondható, hogy az olasz foci válságban van. Szerintem.

Tonetto meg mint jövő? :D

Viszlat 2009.03.14. 00:59:53

Ezt a képet jóideig nem fogom elfelejteni. :)))

kepfeltolto.hu/i/?376622&t=img

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 01:05:03

ROME (AFP) - Juventus coach Claudio Ranieri blasted French international striker David Trezeguet as a 'spoilt brat' on Friday after the former Monaco striker hit out after being substituted in Tuesday's Champions League exit.

Ez csak nekem új?

kroos 2009.03.14. 08:17:01

@giacinto: Pontosan igy van.Beállnak a saját térfelükre és ivelgetnek,vagy várnak egy pontrugásra amiböl esetleg gól lehet.Sok meccsen egyszerüen nem történi semmi.Ez szerintem a pool BL gyözelme óta van igy kb.Elötte azért Ginola,Zola,Letissier,Merson...stb..volt ott futball.

Mr.AT 2009.03.14. 15:08:36

@heinrich: Nem ez a gond, hanem az, hogy Trezeguet is megint megsérült.

Szerdán elvesztettük Nedvedet, csütörtökön, mint kiderült Trezeguet-t és Manningert is, majd a pénteki edzésen Amaurit is - ez utóbbi min. 1 hónapra kidőlt. Vicc, teljesen.

Ha végignézzük, sérült Manninger, De Ceglie, Knezevic, Legrottaglie, Andrade, Camoranesi, C.Zanetti, Marchionni, Nedved, Trezeguet és Amauri - ami egész pontosan egy teljes kezdőcsapat, még az 1-4-4-2 formáció is stimmel. Azaz 11 ember az első csapat keretéből. Vicc.

losonczielvtárs 2009.03.14. 18:16:54

Tetszik a cikk, és végigrágtam a háromszázvalahány hozzászólást is. Pár dolgot nem értek.
1.: Miért pont a Milan lenne a Calciopoli főszereplője? (Moggiopoli volt inkább). Igaza van mindenkinek, aki szerint az olasz csapatok baromi olcsón megúszták - mondom ezt milanosként -, de mégis kinek állt volna érdekében szinte az összes élcsapatot a Serie B-be küldeni? Pont ezzel csinálták volna ki évekre az olasz focit. (még ha jót is akarknak) Nem hiszem, hogy a Samp és a Palermo szívta volna fel a kizárt csapatok játékosait. Igaz: kellett volna egy igazán komoly büntetés, de ezt senki sem vállalta fel. Ha bármelyikőtök lett volna döntési helyzetben, kizárta volna a fél első osztályt, úgy, hogy ebből él? (Bár biztos lett volna, aki igen! Ez becsülendő.) Sztem a Milan akkor menekült, meg, amikor Albertini Rossi jobbkeze lett. Na, mindegy...
2.: Igaza van Benitónak. Miért mindenki az olasz foci válságáról beszél. A BL 3 fő esélyese közül 2-vel kerültek össze, a Roma pedig tisztességesen helytállt, és pechesen esett ki. 2 éve 3 angol klub mellett a Milan győzött, elég simán.
Ha bevezetnék a 6+5-ös szabályt, igaz hazavágnák az Intert, de a Juve-Milan-Roma-Fior-Napoli-Lazio baráti társaság nagyon jól járna. Viszont az angol topcsapatok kerülnének nehéz helyzetbe. Vki azt írta (ha jól emlékszem), nehéz lenne 60 igazán jó olaszt összeszedni. Ha 60at nem is, de 40et tudnék azért mondani. Inkább talán 60 igazán jó angolt lenne nehezebb találni. Benne van, hogy min. keresztre feszítenek érte, de sebaj:) az olasz utánpótlás van olyan jó, sőt szerintem jobb is, mint az angol. A válogatott utánpótlás csapataik 10 évre visszanézve bőven jobbak az angoloknál. Ettől még az ő - angol - bajknokságuk a legjobb, szó se róla.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 19:41:22

Nagyon komoly a Cagliari meccs :)

LevyASR 2009.03.14. 20:32:54

...és hol a heti beharangozó...?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 20:56:16

Sikerült beszedni egy dupla-bőrös gólt, sajnos Di Vaio bazi nagy labdát tolt.

Gabez 2009.03.14. 20:59:52

Nem hiszem, hogy a 6+5 szabály hazavágná az Intert. Moratti sem hülye teljesen...még ha annak is akarják sokan beállítani.

benito, tényleg várjuk a beharangozót...csak nem borba foljtod bánatod?! meglásd, 1-2 év múlva szanaszét verjük a nagyképű angol sügéreket ;)

Hitchiker 2009.03.14. 21:16:38

@heinrich: a középpálya már ránézésre is kicsit súlytalannak tűnt és sajnos eddig nem csalódtam

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.14. 21:59:04

Micsoda gólt lőtt dzsovinkó, csak hova akarta eredetileg rúgni? :P

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 22:00:24

Elképesztő gólt rúgott a kis szaros, remélem jót fog tenni az önbizalmának is. A mai játékán nincs sok fogás.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.14. 22:05:47

@Hitchiker: Jobb külső sípcsonttal. :)) Ilyet utoljára Legrotól láttam, ős kapufára rúgta anno. :D

Hitchiker 2009.03.14. 22:10:21

@Great Cornholio: asszem erre mondják tán h ösztönös zseni (gyak.: nem így akarta de így sikerült, lásd még: Pippo :) )

azóta meg eldőlt asszem

Hitchiker 2009.03.14. 22:16:28

szegény antonioli mekkorát védett

(kik ezek az arcok? immobile meg a szomáliai srác)

daneeka 2009.03.14. 22:22:24

@Great Cornholio: Attól tartok, ezt már sose fogjuk megtudni. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 22:27:36

@Great Cornholio: Szerintem így akarta, csak azt nem gondolta, hogy ennyire :)

Il Capitano 2009.03.14. 22:32:52

Giovinco első igazán klasszis teljesítménye, ma tényleg ő vitte a zászlót. Alex nagyon feszült volt, kellettek neki azok a gólok, remélem (minimum) 14-ig meg sem áll. A második félidő nagyon rendben volt, erre lehet építeni akár egy championship challenge-et is, de az Intert mindenképpen el kéne kapni Torióban.

Forza Juve, forza Atomic Ant! Bár nem fog tudni mindig így játszani, és szerintem Nedved továbbra is elsőbbséget fog élvezni, azért remélem Ranieri a kiscsapatok ellen többször a kezdőbe jelöli, hogy rutint és önbizalmat szerezzen. És nem kell ide David Silva, Gióban is megvan a tehetség, csak hagyni kell kiteljesedni. Ha veszünk valakit helyette, csak hátráltatjuk a beérését, ezt kéne belátni a fogalmatlan Seccóéknak...

daneeka 2009.03.14. 22:34:49

@Il Capitano: Szerintem lassan Camoranesi helyettesét kellene megtalálni, mert üvegcsont már nem nagyon fog teljes szezonokat lehúzni.

_alerob 2009.03.15. 13:56:38

Nagyon örülök Giovinconak, iszonyat jó a kis tökmag, így tovább! De még egy dolog, egyre jobban körvonalazódik az, hogy Marchisio már nem csak egy tehetség, hanem egy félig meddig kiforrott játékos. Sőt... Iszonyat ez a srác is.

A két srác a primaverából jött. Elvileg nem rosszak ők se. Még Fausto Rossit próbálnám ki.

madbalee 2009.03.15. 15:28:02

Pazzini hihetetlen. Amióta a Sampnál ontja a gólokat!

Mr.AT 2009.03.15. 15:41:49

Nem akarok nekiesni a Milannak, s a mai tizenegyes amúgy (meg kell hagyni) abszolút jogos volt, ennél idiótább módon a Siena védője nem is léphetett volna be, de ettől még tényleg qrva idegesítő, hogy minden második meccsen kap a Milan egy tizenegyest.

Itt a negyvenedik perc, s a tizenegyesen kívül még nem lőttek kapura - nemhogy kapura nem, de mellé sem, de persze vezetnek, a tizinek köszönhetően.

Count Adyn 2009.03.15. 15:43:24

Azért is leírom hogy
"menetrendszerűen"
:D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.15. 15:53:52

Más csapat csatára ezért, sárgát, fél lábtörést és pénzbüntetést kapna. :)

nakamura · http://mozimocsok.blog.hu/ 2009.03.15. 16:57:04

várhidi ismeri ancelottit, zseniális

Mr.AT 2009.03.15. 17:06:01

Megnéztem volna ezt a Siena-Milan meccset úgy, hogy a Milan nem kapja meg a tizit a 7. percben, s a betömörülő Siena ellen kellett volna valamit mutatni, nem a kinyíló hazaiak ellen immár kényelmesen kontrázgatni.

Az 1:5 finoman szólva is durva túlzás, a 4. góljuk volt a 4. kapuralövésük.

Klárensz 2009.03.15. 17:07:24

Inzaghi 300 :))))

Félelmetesen szar a Siena, semmit se csinált a Milan mégis öt gólt rúgott nekik. A büntető pedig ajándék volt, na nem a bírótól, hanem a Sienától, ennyire balfasz nem lehet egy védő. Néhány edzőbábu+Pato+Pippo ötöt rúgott a Sienának.

A sok gól ellenére ez egy nagyon unalmas meccs volt.

Eddig ebben az idényben, ha a Milan fekete-fehér ellenféllel játszott, akkor azon a meccsen mindig pontosan 6 gól esett.

Klárensz 2009.03.15. 18:50:46

Előbb hülyeséget írtam, nem is esett minden "fekete-fehér csapat"-Milan meccsen hat gól, csak 3-ra igaz a 4-ből.

Hispan07 2009.03.15. 18:52:50

alapvetően: mióta kell megmagyarázni egy idegenbeli 4 gólos sikert?

amúgy: nem értem az egészet, a Milan kőszar volt... de a 11-es teljesen jogos volt, Inzaghi 300szoros zseni, Pato már majdnem az, és még mekkora lesz..., Kaká :(. kb ennyi

rexford 2009.03.15. 22:27:56

Lali meddig égeti magát az Interben?

giacinto 2009.03.15. 22:31:30

mekkora gólt lőtt a szimpatikus svéd játékos :)

GRANDE SANTON

gabenito 2009.03.15. 23:32:45

teljesen elfogult vagyok de max 1 pontot érdemelt az inter, stanton meg örülhet a sárgájának, pláne hogy előtte is voltak necces belépői. azért comottonak kb majdnem kilógtak a belei. ibra nélkül ez az inter szerintem bl helyezésért kűzdene

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.16. 07:41:29

@gaben_: Vagy sokkal jobb összjátéka lenne, lásd a Roma ellen. Még mindig nem csalózott senki. :))

kroos 2009.03.16. 08:37:40

off

megvan alegujabb update a managerhez.+talátok petch-eket,uj taktikákat...

www.champman0102.co.uk/forum/showthread.php?p=14428#post14428
tapasztalatokat aki meg akarja osztani,jelezze
elöre is köszi

on

kroos 2009.03.16. 08:51:02

@Great Cornholio:
Lehet hogy van..söt biztos...de én azzal nem foglalkozomm...űelkezdtem vele játszani annak idején de amikor a deportivo megvette Gerrardot 15 millioért hagytam a picsába.

giacinto 2009.03.16. 09:33:59

valóban szar volt a játék, már szinte sirva könnyörögtem hogy fújják le, de az a gól meg Santon szólói kárpótolt mindenért :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.16. 09:58:21

Javasolnék, egy Montero díj felállítást.

1. Jelöltem lenne: _benito javallata alapján(sztem szabályos volt) Felipe Melo, Ajax-Fiorentina meccsen nyújtott alakításáért.

2. jelöltem lenne: Davide Santon, az Internazionale- Fiorentina meccsen nyújtott pazar belépőjéért. :

További javasalatokat várnék. .)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.16. 13:05:32

@kroos: Már megint ugyanaz az 5 szabálytalanság, a 15 éves karrierjéből, 16x megismételve, 5 különböző kameraállásból kissé unalmas.

Amúgy meg az IDEI szezonból kérném a jelölteket. Nem darabszámra, hanem minőségre mennék. :)

kroos 2009.03.16. 15:33:52

Mascara okosan rákérdezett megin benitora...

sh4d0w 2009.03.16. 15:36:29

Montero-díj járna még az Inter új csillagocskájának is...

kroos 2009.03.16. 15:37:15

@sh4d0w: hát igen....ez visszafele sült el...

sh4d0w 2009.03.16. 15:38:23

@Great Cornholio: azért Matrixnak nem csak 5 - finoman fogalmazva - vitatható megmozdulása volt karrierje során...

giacinto 2009.03.16. 15:55:56

@sh4d0w: az egy félresikerült belépő volt. egyáltalán nem durva vagy alattomos játékos. eddig még szinte szabálytalansága sem volt.

Zici 2009.03.16. 16:04:40

Valaki mondja meg hol van _benito! Hol van az olasz poszt?

Csak nem lefogták tegnap rendbontásért?

:))

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.16. 16:12:17

@Zici:
meg nem erősített hírek szerint, estére már lesz olasz poszt

Mr.AT 2009.03.16. 16:15:02

@pote: Qrva yol játszunk a hétvégén, sziporkázik a csapat, kialakítunk vagy 20 gólhelyzetet, rúgunk 4 szebbnél szebb gólt, erre benito alszik, 'ázze... :-)

Bezzeg mikor csak 1:0ra nyerünk, akkor jön a kétoldalnyi vödör fos, hosszasan megcsámcsogva... :-)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.16. 16:16:52

@pote: @bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

ááá, annyira elvesztettem az eszemet a hétvégén, hogy teljesen elfelejtkeztem róla, hogy ma még van egy rangadó.

bocs, pöte, visszaszívtam.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.16. 16:22:11

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
nem ugráltam volna, nyugi :)
ha eldőlt volna a tippverseny, akkor már ma lenne poszt, de így sajna várni/izgulni kell.

feladatok:
lemenni a boltba, venni sört, 9kor felpattantani, és szurkolni a háromgólos veszthem sikernek :)

drosiii 2009.03.16. 16:30:12

@pote: csak az egy-nulla játszik :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.16. 17:49:02

@sh4d0w: Benne van. Nem is annak adnánk a voksot, aki a legköcsögebb az adott idényben, hanem aki akarva akaratlan, a legrondább szabálytalanságot, v durvaságot követi el.

Santont bele vettem, bár eddig sportszerűnek tűnik a gyerek, csak egy kicsit határozatlan volt, eddig. :P

sh4d0w 2009.03.16. 20:36:27

@Great Cornholio: Ez elég ronda volt, függetlenül attól, hogy _esetleg_ nem volt szándékos a dolog (amiben kicsit kételkedem, látván, hogy lett volna ideje visszahúzni a lábát).

giacinto 2009.03.16. 21:29:04

ez akkor lett volna durva, ha gyomron találja. igy meg csak a mezt nyújtotta meg rajta. :)

giacinto 2009.03.17. 10:01:01

benitot tuti lecsukták hétvégén. :)

Gabenkutya 2009.03.17. 12:30:54

Ez az első hozzászólásom, de a néma tömegek nevében követelem az olasz poszt leközlését, és a hétvégi jóslatok elmaradásának indoklását. Ellenkező esetben tüntetést szervezek az NST-székház elé (ha létezik vmi ilyesmi egyáltalán:)) ma este, pl. 7re!!!

Lorinc 2009.04.08. 10:18:06

No hogy is van azzal a faktummal?
A "vilag legerosebb csapata" tegnap orulhetett hogy csak kettot kapott hazai palyan a 100-ad akkora koltsegvetesbol dolgozo Portotol, raadasul az elso goljukat a Portonak koszonhetik, amikor Alves golpasszt adott a kis tarackgyereknek.
De nemreg Gera Zoli is oriasi golt akasztott nekik 2-0-val kuldve haza oket a Fulham otthonabol...
süti beállítások módosítása