Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Méghogy olasz válság?!

2009.03.12. 13:37 _benito

Háromból semmi, sőt, négyből, mert a Fiorentina még a BL-csoportjából sem tudta továbbverekedni magát, és azóta az UEFA-kupából is kiesett. Az olasz csapatok közül egyedül az Udinese áll még Európában - ami lehetne akár egyből cáfolat is, hiszen az udineieket hülyére pofozza a silány olasz mezőny – a többiek az egyenes kieséses szakasz első körét sem élték túl, és mivel a Serie A, bátran mondhatjuk, gyakorlatilag eldőlt, óriási olasz válságról kellene beszélnünk. Be kéne állnunk a magyar és a nemzetközi sportsajtó (sőt, az NST nagyobb része) által alkotott emésztőgödörásó láncba, és hordanunk az olasz futballra a cementet. Ha azonban valaki veszi a fáradtságot, és nem csak az alapján ítél, hogy nincs olasz a legjobb 8 között, az pontosan tudja, hogy az olasz futball jelenlegi válsága kimerül annyiban, hogy az angoltól valóban lemaradva, de még mindig a képzeletbeli ranglista második helyén áll.

Két hete az ment, hogy gólt sem tudtak lőni az olaszok - nem is nagyon akartak, de ez már tényleg az ő hülyeségük, mert elsősorban emiatt esett ki mindegyik. Most az megy, hogy mindegyik kiesett, és ebből már mindenki levonta a tévedhetetlen következtetést: óriási válságban van az olasz futball. Húzzuk ki egy pillanatra a fejünket onnan, ahonnan nem látunk tovább a triviális ostobaságot szajkózásánál, és nézzük, mi történt.

Az angol klubfutball erősebb, mint az olasz. Faktum. A Manchester United meg a világ legjobb csapata, kizárólag a Barcelona ellen nem egyértelmű esélyes, mindenki mást, így az Intert is könnyedén takarít el az útjából. Az Inter – legalábbis Manchesterben – állva halt meg, megtették, amit megtehettek, mert ha ennél is jobban kinyílnak (igen, ez már kinyílás volt Mourinhótól), legázolják őket. Így is lőttek két kapufát, és bár valóban nem voltak igazából meccsben percekig sem, vegyük észre azt is, hogy ki ellen. Az olasz futballválság következő állomása a Juventus, mely idegenben 70 percig jobban játszott ellenfelénél (az első 20 perc valóban válságosra sikeredett), hazai pályán pedig 3 kulcsembere nélkül is hatalmasat küzdött, kétszer vezetést szerzett a Chelsea ellen, másodjára 10 emberrel. Hogy értsük, miről beszélünk: vegyük ki a Chelsea-ből Lampardot (Nedved), Essient (Sissoko), és Ballackot (Camoranesi), aztán nézzük meg, válságban van-e az angol futball. A Roma egy olaszos odavágó után megverte hazai pályán az Arsenalt, és büntetőkkel esett csak ki. Ha az válság, hogy Tonetto (aki egyébként balhátvéd, de a rengeteg sérült miatt jobbhátvédet kellett játszania) fölé rúgta a büntetőjét, akkor nincs mese, tényleg nagy bajban van az olasz futball.

Még egyszer hangsúlyozzuk, nem vitatéma, hogy az angol klubok a világ legjobbjai, de legalábbis a legeredményesebbjei. Az olaszokkal szembeni összevetést nagyon sok szempontból nyerik (többek közt a pályán is), de Johnny Weismüllert idéző karcsapásokkal kell szembeúsznunk donnelly kolléga véleményével, miszerint a 6+5 sem javítana semmit a helyzeten. Az Internazionale – igen, szándékosan így írva – beszopja, nem vitás, az egész keretben alig van olasz, de náluk bátran nevezhetjük a klub alappillérének a nemzetköziséget, viszont számszerű tény, hogy az olasz bajnokságon sebezne a legkisebbet az új szabály. A Juventusnak kizárólag a jobbhátvéd posztjára nincs olasz játékosa, de a legerősebb összeállítású Juvéban is minimum 7 macskazabáló van, a Romában meg mindjárt a fél olasz válogatott középpályáját találjuk (De Rossi, Aquilani, Perrotta, Brighi), de Motta és Tonetto a jövő, Totti és Montella a közelmúlt meghatározó játékosai közé sorolható, azaz itt sem okozna gondot, ha a csapat felét olaszokból kellene összerakni.

Az Arsenal az Inter nyomvonalán haladva ismét angol játékos nélkül állt ki Rómában, a Manchesterben viszont négy angolt is találunk, a Chelsea-ben három volt a Juve ellen, a Liverpool pedig megelégedett kettővel. Ennyit arról, hogy mit jelente a 6+5, ha egyszer tényleg bevezetnék ezt az elképesztő idiótaságot.

Van olyan bajnokság, amely válságban van, de az nem az olasz. Hanem a spanyol. Kevésbé látványos, hiszen ott van a csodálatos játékot nyújtó Barcelona, amely magasra tartja a spanyol zászlót, és nemcsak a legjobb nyolc között van ott idén is, de ha nem sorsolják össze addig a Manchesterrel,, akkor a döntőig menetel majd. Meg lehet, hogy akkor is, de ez egy másik téma, a lényeg, hogy a Barcelona remeklése eltereli a figyelmet arról, amit pancho már tavaly is szajkózott: a spanyol futball sokkal nagyobb bajban van, mint az olasz.

A bajnoki második helyezett, címvédő Real Madridot idén a csoportban a Juventus verte oda-vissza olyan könnyedén, hogy a spanyol szurkolók vastapssal kísérték az öltözőbe Del Pierót, majd az egyenes kieséses szakaszban a Liverpool alázta bele a gyepbe őket. Az a Liverpool, melyre a gyepbe alázás a legkevésbé sem jellemző, Benitez általában patikamérleggel méri ki a győzelemhez szükséges Joule-okat. És már tavaly sem volt jobb a helyzet, akkor szintén egy olasz, a Roma alázta meg oda-vissza a már akkor is címvédőként beégő Realt. Azt a Realt, amely most is második a fent méltatott Barcelona mögött, és még jobban veri az üldözőit, mint a katalánok őket. De kik az üldözők? A szóra sem érdemes Sevilla, és a BL-ben a tényezőnek is alig számító Panán át a legjobb nyolcba jutó Villarreal. A következők még viccesebbek: Malaga, Deportivo, a Valencia pedig már most szoktatja magát a középmezőnyhöz, a nyári fecnikre szedést elkerülni képtelen csapat szinte megszűnik nemzetközi erőként.

A Barcelona utáni második spanyol csapat a Villarreal, nem a Real Madrid. De ha ez a Valenciához közeli kiscsapat (házi gólkirálya egyébként Giuseppe Rossi, a nevéből biztosan sokan kitalálták, hogy nem eszkimó) a második legerősebb, akkor fejezzük már be az olasz foci lesajnálását. Sajnáljuk inkább a Real Madridot, mely nem csak az 50-es évek nagy Madridjához képest nincs sehol, de a nemzetközi mezőnyben is habkönnyű már évek óta, lassan odáig jutunk, hogy a sorsolásnál tüzes csűrdöngölésbe fog, aki megkapja őket. Az olaszokhoz hasonlóan nekik is nagyon jól jönne a 6+5, mert közben a spanyol válogatott ellenfél nélkül a világ legjobbja, csak a klubok kitörölhetik vele, amíg a Liverpool-Real Madrid meccsen több a spanyol az angoloknál.

Nem vitás, válságban van az olasz futball, csak ennek semmi köze nincs a fent említett három kieséshez, de még csak a tavalyihoz sincs. A Lega Calcio válsága annak köszönhető, hogy tisztátalan, korrupt, velejéig rohadt, és az olaszok kihagyták az évtized legnagyobb ziccerét azzal, hogy a calciopolit nem változtatták igazi tisztítótűzzé. Helyette az ég világon semmi nem történt, elverték a port a Juventuson (félreértés ne essék, a torinóiak nyakig benne voltak, a büntetés mértéke inkább enyhe, mint szigorú volt), pedig az olaszoknak a kezükben volt a lehetőség, hogy hosszú távon megmentsék a Serie A-t. A Mani Pulite (tiszta kezek) azonban nem értek el a futballig, a calciopoli legnagyobb ludasa, a Milan például megúszta az egész ügyet öt miatyánkkal és három üdvözléggyel, az Inter meg erkölcsi és anyagi győztesként azóta is uralkodik.

Míg az angolok legalább a zátonyon meg tudták regulázni a szurkolóikat, a Serie A-ban lehetetlen rangadót rendezni anélkül, hogy ne kellene emberéletekért aggódni. Minden évre jut legalább egy haláleset, az olaszok nagyon távol állnak tőle, hogy családi esemény legyen a meccsre járás (a spanyoloknál ez azért nem gond, mert a szurkolók egyszerűen nem utaznak idegenbeli meccsekre), a stadionjaik pedig kevés kivételtől eltekintve romhalmazok. Ebben, és a fent részletezett gondokban áll az olasz válság, nem abban, hogy a BL-ben a csapataik kikapnak az angoloktól. A Serie A változatlanul tele van világsztárokkal, és nem csak a nagyoknál, hanem a középmezőnyben is akadnak többen, az pedig, hogy az olasz válogatott pillanatnyilag hiába világbajnoki címvédő, csak közepes erősségűnek mondható, nem lehet értékmérője egy válságnak. Mert ha az, akkor az angolok vannak a legnagyobb bajban, ha tiszta angol elődöntőket látunk, akkor is.

422 komment

Címkék: olasz spanyol angol bl szakértelem több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr64997852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daneeka 2009.03.13. 12:37:33

@Deak Tamas: Egy Liverpool-Chelsea elődöntő, vagy egy MU-Chelsea döntő sokkal izgalmasabb és nézhetőbb ugye?

Tetszik a poszt, ezt nagyon jól leírta _benito. Valamicskét árnyalja a képet, hogy az utánpótlás-nevelés terén az angolok nagyon el vannak maradva a spanyol-olasz kettőstől.

Itáliainagysándor 2009.03.13. 12:38:20

@f.fredericks: A jót nyugodtan tedd idézőjelbe...;)

raoul_duke 2009.03.13. 12:48:09

@Everred: Igen, abban teljesen igazad van, hogy a meccsnek része a jó hangulat, a szurkolók, a zászlók, a normális stadion, stb. Normális körülmények nélkül élvezhetetlen az egész.

Az "igazi szurkoló" threadhez:
- Eleve értelmetlen a fogalom. Mitől jobb/nagyobb/igazibb A mint B? Valakinek szurkolni egy saját élmény, azt pedig nem lehet összehasonlítani máséval.
- Szimpla demagógia, hogy "szegény munkásember nem tudja megvenni a jegyet". Ha akarja megveszi, ha nem akarja, nem veszi. Ha 10 euró lenne egy jegy, akkor lehet, hogy bejutna a kocsmában kesergő wannabe-néző, a klubnak viszont nem lenne pénze kifizetni a jelenlegi játékosait.

tevez 2009.03.13. 12:50:52

@f.fredericks: Csak az irigység beszél belőled! Mindenre van pénz,ha van munkád és mindent megtehetsz. A mai MU jobb a 99-es csapatnál, hidd el nekem. De ha nekem nem hiszed, akkor higgyél Sir Alexnek.

f.fredericks 2009.03.13. 13:03:19

@tevez: jah igazad van én egy g*ci,irígy ember vagyok. Lehet hogy jobb a mai ManU mint a 99-es, de az egy számomra szimpatikusabb, szerethetőbb csapat volt. Lehet hogy az velem a baj, hogy nem vagyok egy tizenéves, aki élből kicsapja ha Cé elkezd flikflakkozni.

tevez 2009.03.13. 13:09:11

@f.fredericks: Én csak két dolgot állitottam:
1.Ha valaki tisztességesen dolgozik,akkor mindenre futja.
2.Jobb a mai csapat.
A szimpátia az nem racionális indok.

montipájton 2009.03.13. 13:09:31

@popp: Neked meg az a fóbiád, hogy aki az olasz bajnokikat/olasz focit kritizálja, az nem néz meccset és/vagy fóbiája van. ))

Hidd el, igenis lehet antipatikus valakinek az olasz foci (vagy mondjuk így, szimpatikusabb az angol/spanyol/német), nem feltétlenül azért, mert vak vagy köcsög. Egyszerűen más stílus jön be neki.

És a mostani eredmények alapján talán nem mondhatni, hogy méltatlan az olasz klubok kritikája. A mérce ugyanis nem a magyar foci, hanem a pár évvel ezelőtti dominanciájuk.

f.fredericks 2009.03.13. 13:14:40

@tevez: látszik, hogy kint élsz, mert itt nálunk ennek a Magyarnak nevezett országban, páran másképpen vélekednének.
Én eddig úgy tudtam az ember szimpátia alapján választ csapatot, vagy te anno nézted 5-6 évesen a statisztikákat, olvastad a szaklapokat, és abból leszűrted melyik a legjobb csapat, és elkezdtél annak szurkolni?

montipájton 2009.03.13. 13:15:22

@raoul_duke: A bOchum-Stuttgart engem se köt le, de mondjuk a Reggina-atalanta se, viszont ha nem fotelből nlézzük, mégse mindegy, hogy középcsapatok gyömöyzkölése legalább kultúrált kuliszák közt zajlik-e.))

(Persze ez a kulissza dolog olyasmi, amire magyar "futballvezetők" szoktak hivatkozni (amikor pénzért köll ríni), hogy ugye azért tartunk itt, mert nincsenek normális stadionok. Höhö. Ha a Sóstót holnap visszaalakítanák a 80-as évek betonteknőjévé, ugyanúgy kimenne 35 ezer ember egy Uefa-Kupa döntőre, asszem. kulissza ide vagy oda. ))) De ez csak zárójel, a normális európai futballüzletben valóban tragikomikus, hogy milliókat érő csapatok olykor romos stadionban játszanak.)

tevez 2009.03.13. 13:23:00

@f.fredericks: Nem így történt, ahogy te írod,hanem úgy, hogy a szüleim kereskedelmi attaséként dolgoztak a szigetországban a 60-as 70-es években. Én kint jártam iskolába és beleszerettem abba a Manchesterbe, amelyben Bobby Charlton, George Best és Denis Law játszott. Most pedig én dolgozom Manchesterben és már nem szeretnék más csapatnak szurkolni. Hát ennyit a szimpátiáról.

f.fredericks 2009.03.13. 13:28:27

@tevez: nalátod akkor te is szimpátia miatt választottad magadnak a csapatot;).

tevez 2009.03.13. 13:35:24

@f.fredericks: Mind 1. Hagyjuk az egészet. Jó hétvégét kívánok neked. By.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.13. 13:37:02

@_benito:

Ez így már korrektebb és igazabb. A spanyol bajnokság színvonala sajnos visszaesett, ám az olaszét még mindig előzi.

De a posztban nem ezt írtad.

Nem is tudok elképzelni olyan szempontot, amely alapján az olasz bajnokság jobb volna, mint a spanyol.

Egyébiránt én is örülnék, ha följavulnának az olaszok (minden téren, azaz pl. a stadionok állapotát illetően is), mert abban viszont alighanem egyetértünk, hogy ez az angol-dominancia egyikünknek sincs éppen ínyére.

raoul_duke 2009.03.13. 13:38:15

@montipájton: Igen, a Reggina-Atalanta sem érdekel igazán, a Bochum-Stuttgart csak egy példa volt, abban sem vagyok biztos, hogy mindkettő a BL1-ben játszik. Csak azért vettem elő a Bundesligát, mert a Bayernt szeretem, de legutóbb asszem akkor láttam bajnokijukat, amikor Kahnt búcsúztatták, előtte meg nem emlékszem, hogy mikor.
És egy Inter-Udinese sem érdekel annyira, hogy elkúrjak rá 2 órát, pedig biztos jó meccs. Én nem "jó fodballt" akarok látni, hanem azt, ahogy nyer a Milan :).

f.fredericks 2009.03.13. 13:39:34

@tevez: köszi szépen, Neked is jó hétvégét, és sok sikert a Pool ellen.

neeskens 2009.03.13. 13:40:54

Énszerintem egyébként ez a Manchester erősebb, mint a 10 évvel ezelőtti, bár ez nyilván teoretikus dolog.

Nem is a kezdő tizenegyre gondolok elsősorban, hanem most a keret összességében jobb.

tevez 2009.03.13. 13:51:15

@f.fredericks: Köszönöm, azt hiszem ha nyerünk, akkor meg van a bajnokság!

ZenZo 2009.03.13. 14:01:49

@avenger13: "az olasz foci egyáltalán nem nézhetetlen, te nem szereted. nézted az angolok egymás elleni bl meccseit. hát azok épp ugyanolyanok. és idén is ugyanaz lesz. nem fognak 2nél több gólt rúgni idén sem egymásnak, ahogy eddig se tették soha. "

Mert a legutóbbi olasz döntőn csak úgy záporoztak a gólok... Milan-Juve mennyi is lett? 8-8? Az egyetlen BL döntő, amin sikerült elaludnom vazze... tavaly legalább a rendes játékidőben esett 1-1 gól.

kroos 2009.03.13. 14:05:45

@neeskens: Szerintem a legerösebb a 82-es brazil válogatott volt.

neeskens 2009.03.13. 14:15:44

@kroos: Nem. a legerősebb az 1950-es uruguay-i csapat volt. :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.03.13. 14:18:58

@kroos:

Azt nem láttam. Amit láttam, azok közül a tavalyi spanyol válogatott volt a legerősebb. (Hihetetlen egy olyan válogatott, ahol 22 játékos szinte teljesen egyforma, és finoman szólva sem alacsony szinten űzi a labdarúgást...)

Vébéken pedig a 2002-es brazil, Ronaldóval, Rivaldóval és Ronaldinhóval.

neeskens 2009.03.13. 14:25:37

A viccet félretéve, tök igaza volt Murinnyónak abban szerintem, hogy Fergusonnak iszonyú sok variálási lehetősége van.

Gyakorlatilag a 4 védő fix, az összes többit úgy keveri, ahogy akarja.

avenger13 2009.03.13. 14:27:28

@sporttárs: ebben egyetértek veled. akkora üzlet lett már a foci (és nem csak angliában, máshol is kezd kialakulni ez) hogy az ilyeneket elintézik háttérben kis megegyezésekkel, és az üzleti szempontok előbbre vannak sok mindennél ennek én speciel egyáltalán nem örülök.

@ZenZo: senki sem mondta, hogy záporoznak a gólok, csak nem szeretem, ha valaki általánosít egy teljes bajnokságra, és a véleményét nem kritikaként fogalmazza meg, hanem kijelentésként. ha elolvasod annyit írtam, benn van az általad idézett részben is, hogy ugyanolyan a kettő. egyik sem jobb a másiknál, nekem egyik sem igazán nyomta meg az adrenalin szintemet, neked a chelsea meccs nyilván jobban, de nem sok minden történt sehol. ezen nincs mit vitatkozni így volt, és idén is valszeg így lesz, ha csak valaki megint bele nem szalad egy nagy pofonba, ahogy ez már előfordult párszor, de nem lehet mindig rá számítani.

kroos 2009.03.13. 14:28:35

@Csöncsön: sokmindent nem láttál akkor te még....

giacinto 2009.03.13. 15:54:56

az olasz rangadók az utóbbi időben SOKKAL jobbak mint az angolok. gyakorlatilag már ateljesen unalmassá és érdektelenné vált egy chelsea-pool, chelsea-MU, stb párositás. még talán a MU-arseanl ér vmit, ott látni néha focit.

Ehhez képest egy Juve-Milan, Inter-Roma, Roma-Inter, a derbyk kib-ott jó meccsek voltak, hangulattal, igazi szurkolókkal, transzparensekkel, érzelmekkel. angliában ezek közül semmi nincs.

daneeka 2009.03.13. 16:38:49

@ZenZo: Ha csak a gólok száma határozza meg, hogy milyen jó egy meccs, akkor a MU idegenbeli meccsei is nézhetetlenek és unalmasak általában.

raoul_duke 2009.03.13. 16:50:55

@daneeka: Óvakodj azoktól, akik abban mérnek egy meccset, hogy hány gólt láttak. Ők azok, akik a "jó focinak" meg a sok gólnak "szurkolnak", és nem értik, hogy miért nem a dekázás világcsúcstartóját akarja minden csapat leigazolni.

calciomax 2009.03.13. 17:38:15

Kiváncsi lettem volna a verhetetlen megközelithetetlen MU-ra ha 1:0 -nál bemegy Ibrhahimovics fejese és nekik kell futni az eredmény után...

kroos 2009.03.13. 18:41:06

@giacinto: ,,az olasz rangadók az utóbbi időben SOKKAL jobbak mint az angolok. "
"Az ég kék, a fű zöld, a víz nedves...

nem raktad magasra a lécet,az angol rangadóknál,a Petrocelli ismétlések is jobbak.

giacinto 2009.03.13. 21:25:43

de ha ilyenek a rangadóik, akkor milyen többi... gyakorlatilag ugyanazt látom egy Fulham-Bolton, Sunderland-Wigan, Stoke-Everton, stb. meccsen.

nincsenek egyéniségek, csak rohannak és gyömöszölik egymást.

Samaranch 2009.03.13. 23:50:10

Nekem sincs bajom a bajnoksággal, a rangadók kifejezetten magas színvonalúak, ettől még mindent összevetve elmondható, hogy az olasz foci válságban van. Szerintem.

Tonetto meg mint jövő? :D

Viszlat 2009.03.14. 00:59:53

Ezt a képet jóideig nem fogom elfelejteni. :)))

kepfeltolto.hu/i/?376622&t=img

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 01:05:03

ROME (AFP) - Juventus coach Claudio Ranieri blasted French international striker David Trezeguet as a 'spoilt brat' on Friday after the former Monaco striker hit out after being substituted in Tuesday's Champions League exit.

Ez csak nekem új?

kroos 2009.03.14. 08:17:01

@giacinto: Pontosan igy van.Beállnak a saját térfelükre és ivelgetnek,vagy várnak egy pontrugásra amiböl esetleg gól lehet.Sok meccsen egyszerüen nem történi semmi.Ez szerintem a pool BL gyözelme óta van igy kb.Elötte azért Ginola,Zola,Letissier,Merson...stb..volt ott futball.

Mr.AT 2009.03.14. 15:08:36

@heinrich: Nem ez a gond, hanem az, hogy Trezeguet is megint megsérült.

Szerdán elvesztettük Nedvedet, csütörtökön, mint kiderült Trezeguet-t és Manningert is, majd a pénteki edzésen Amaurit is - ez utóbbi min. 1 hónapra kidőlt. Vicc, teljesen.

Ha végignézzük, sérült Manninger, De Ceglie, Knezevic, Legrottaglie, Andrade, Camoranesi, C.Zanetti, Marchionni, Nedved, Trezeguet és Amauri - ami egész pontosan egy teljes kezdőcsapat, még az 1-4-4-2 formáció is stimmel. Azaz 11 ember az első csapat keretéből. Vicc.

losonczielvtárs 2009.03.14. 18:16:54

Tetszik a cikk, és végigrágtam a háromszázvalahány hozzászólást is. Pár dolgot nem értek.
1.: Miért pont a Milan lenne a Calciopoli főszereplője? (Moggiopoli volt inkább). Igaza van mindenkinek, aki szerint az olasz csapatok baromi olcsón megúszták - mondom ezt milanosként -, de mégis kinek állt volna érdekében szinte az összes élcsapatot a Serie B-be küldeni? Pont ezzel csinálták volna ki évekre az olasz focit. (még ha jót is akarknak) Nem hiszem, hogy a Samp és a Palermo szívta volna fel a kizárt csapatok játékosait. Igaz: kellett volna egy igazán komoly büntetés, de ezt senki sem vállalta fel. Ha bármelyikőtök lett volna döntési helyzetben, kizárta volna a fél első osztályt, úgy, hogy ebből él? (Bár biztos lett volna, aki igen! Ez becsülendő.) Sztem a Milan akkor menekült, meg, amikor Albertini Rossi jobbkeze lett. Na, mindegy...
2.: Igaza van Benitónak. Miért mindenki az olasz foci válságáról beszél. A BL 3 fő esélyese közül 2-vel kerültek össze, a Roma pedig tisztességesen helytállt, és pechesen esett ki. 2 éve 3 angol klub mellett a Milan győzött, elég simán.
Ha bevezetnék a 6+5-ös szabályt, igaz hazavágnák az Intert, de a Juve-Milan-Roma-Fior-Napoli-Lazio baráti társaság nagyon jól járna. Viszont az angol topcsapatok kerülnének nehéz helyzetbe. Vki azt írta (ha jól emlékszem), nehéz lenne 60 igazán jó olaszt összeszedni. Ha 60at nem is, de 40et tudnék azért mondani. Inkább talán 60 igazán jó angolt lenne nehezebb találni. Benne van, hogy min. keresztre feszítenek érte, de sebaj:) az olasz utánpótlás van olyan jó, sőt szerintem jobb is, mint az angol. A válogatott utánpótlás csapataik 10 évre visszanézve bőven jobbak az angoloknál. Ettől még az ő - angol - bajknokságuk a legjobb, szó se róla.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 19:41:22

Nagyon komoly a Cagliari meccs :)

LevyASR 2009.03.14. 20:32:54

...és hol a heti beharangozó...?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 20:56:16

Sikerült beszedni egy dupla-bőrös gólt, sajnos Di Vaio bazi nagy labdát tolt.

Gabez 2009.03.14. 20:59:52

Nem hiszem, hogy a 6+5 szabály hazavágná az Intert. Moratti sem hülye teljesen...még ha annak is akarják sokan beállítani.

benito, tényleg várjuk a beharangozót...csak nem borba foljtod bánatod?! meglásd, 1-2 év múlva szanaszét verjük a nagyképű angol sügéreket ;)

Hitchiker 2009.03.14. 21:16:38

@heinrich: a középpálya már ránézésre is kicsit súlytalannak tűnt és sajnos eddig nem csalódtam

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.14. 21:59:04

Micsoda gólt lőtt dzsovinkó, csak hova akarta eredetileg rúgni? :P

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 22:00:24

Elképesztő gólt rúgott a kis szaros, remélem jót fog tenni az önbizalmának is. A mai játékán nincs sok fogás.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.14. 22:05:47

@Hitchiker: Jobb külső sípcsonttal. :)) Ilyet utoljára Legrotól láttam, ős kapufára rúgta anno. :D

Hitchiker 2009.03.14. 22:10:21

@Great Cornholio: asszem erre mondják tán h ösztönös zseni (gyak.: nem így akarta de így sikerült, lásd még: Pippo :) )

azóta meg eldőlt asszem

Hitchiker 2009.03.14. 22:16:28

szegény antonioli mekkorát védett

(kik ezek az arcok? immobile meg a szomáliai srác)

daneeka 2009.03.14. 22:22:24

@Great Cornholio: Attól tartok, ezt már sose fogjuk megtudni. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.03.14. 22:27:36

@Great Cornholio: Szerintem így akarta, csak azt nem gondolta, hogy ennyire :)

Il Capitano 2009.03.14. 22:32:52

Giovinco első igazán klasszis teljesítménye, ma tényleg ő vitte a zászlót. Alex nagyon feszült volt, kellettek neki azok a gólok, remélem (minimum) 14-ig meg sem áll. A második félidő nagyon rendben volt, erre lehet építeni akár egy championship challenge-et is, de az Intert mindenképpen el kéne kapni Torióban.

Forza Juve, forza Atomic Ant! Bár nem fog tudni mindig így játszani, és szerintem Nedved továbbra is elsőbbséget fog élvezni, azért remélem Ranieri a kiscsapatok ellen többször a kezdőbe jelöli, hogy rutint és önbizalmat szerezzen. És nem kell ide David Silva, Gióban is megvan a tehetség, csak hagyni kell kiteljesedni. Ha veszünk valakit helyette, csak hátráltatjuk a beérését, ezt kéne belátni a fogalmatlan Seccóéknak...

daneeka 2009.03.14. 22:34:49

@Il Capitano: Szerintem lassan Camoranesi helyettesét kellene megtalálni, mert üvegcsont már nem nagyon fog teljes szezonokat lehúzni.

_alerob 2009.03.15. 13:56:38

Nagyon örülök Giovinconak, iszonyat jó a kis tökmag, így tovább! De még egy dolog, egyre jobban körvonalazódik az, hogy Marchisio már nem csak egy tehetség, hanem egy félig meddig kiforrott játékos. Sőt... Iszonyat ez a srác is.

A két srác a primaverából jött. Elvileg nem rosszak ők se. Még Fausto Rossit próbálnám ki.

madbalee 2009.03.15. 15:28:02

Pazzini hihetetlen. Amióta a Sampnál ontja a gólokat!

Mr.AT 2009.03.15. 15:41:49

Nem akarok nekiesni a Milannak, s a mai tizenegyes amúgy (meg kell hagyni) abszolút jogos volt, ennél idiótább módon a Siena védője nem is léphetett volna be, de ettől még tényleg qrva idegesítő, hogy minden második meccsen kap a Milan egy tizenegyest.

Itt a negyvenedik perc, s a tizenegyesen kívül még nem lőttek kapura - nemhogy kapura nem, de mellé sem, de persze vezetnek, a tizinek köszönhetően.

Count Adyn 2009.03.15. 15:43:24

Azért is leírom hogy
"menetrendszerűen"
:D

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.15. 15:53:52

Más csapat csatára ezért, sárgát, fél lábtörést és pénzbüntetést kapna. :)

nakamura · http://mozimocsok.blog.hu/ 2009.03.15. 16:57:04

várhidi ismeri ancelottit, zseniális

Mr.AT 2009.03.15. 17:06:01

Megnéztem volna ezt a Siena-Milan meccset úgy, hogy a Milan nem kapja meg a tizit a 7. percben, s a betömörülő Siena ellen kellett volna valamit mutatni, nem a kinyíló hazaiak ellen immár kényelmesen kontrázgatni.

Az 1:5 finoman szólva is durva túlzás, a 4. góljuk volt a 4. kapuralövésük.

Klárensz 2009.03.15. 17:07:24

Inzaghi 300 :))))

Félelmetesen szar a Siena, semmit se csinált a Milan mégis öt gólt rúgott nekik. A büntető pedig ajándék volt, na nem a bírótól, hanem a Sienától, ennyire balfasz nem lehet egy védő. Néhány edzőbábu+Pato+Pippo ötöt rúgott a Sienának.

A sok gól ellenére ez egy nagyon unalmas meccs volt.

Eddig ebben az idényben, ha a Milan fekete-fehér ellenféllel játszott, akkor azon a meccsen mindig pontosan 6 gól esett.

Klárensz 2009.03.15. 18:50:46

Előbb hülyeséget írtam, nem is esett minden "fekete-fehér csapat"-Milan meccsen hat gól, csak 3-ra igaz a 4-ből.

Hispan07 2009.03.15. 18:52:50

alapvetően: mióta kell megmagyarázni egy idegenbeli 4 gólos sikert?

amúgy: nem értem az egészet, a Milan kőszar volt... de a 11-es teljesen jogos volt, Inzaghi 300szoros zseni, Pato már majdnem az, és még mekkora lesz..., Kaká :(. kb ennyi

rexford 2009.03.15. 22:27:56

Lali meddig égeti magát az Interben?

giacinto 2009.03.15. 22:31:30

mekkora gólt lőtt a szimpatikus svéd játékos :)

GRANDE SANTON

gabenito 2009.03.15. 23:32:45

teljesen elfogult vagyok de max 1 pontot érdemelt az inter, stanton meg örülhet a sárgájának, pláne hogy előtte is voltak necces belépői. azért comottonak kb majdnem kilógtak a belei. ibra nélkül ez az inter szerintem bl helyezésért kűzdene

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.16. 07:41:29

@gaben_: Vagy sokkal jobb összjátéka lenne, lásd a Roma ellen. Még mindig nem csalózott senki. :))

kroos 2009.03.16. 08:37:40

off

megvan alegujabb update a managerhez.+talátok petch-eket,uj taktikákat...

www.champman0102.co.uk/forum/showthread.php?p=14428#post14428
tapasztalatokat aki meg akarja osztani,jelezze
elöre is köszi

on

kroos 2009.03.16. 08:51:02

@Great Cornholio:
Lehet hogy van..söt biztos...de én azzal nem foglalkozomm...űelkezdtem vele játszani annak idején de amikor a deportivo megvette Gerrardot 15 millioért hagytam a picsába.

giacinto 2009.03.16. 09:33:59

valóban szar volt a játék, már szinte sirva könnyörögtem hogy fújják le, de az a gól meg Santon szólói kárpótolt mindenért :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.16. 09:58:21

Javasolnék, egy Montero díj felállítást.

1. Jelöltem lenne: _benito javallata alapján(sztem szabályos volt) Felipe Melo, Ajax-Fiorentina meccsen nyújtott alakításáért.

2. jelöltem lenne: Davide Santon, az Internazionale- Fiorentina meccsen nyújtott pazar belépőjéért. :

További javasalatokat várnék. .)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.16. 13:05:32

@kroos: Már megint ugyanaz az 5 szabálytalanság, a 15 éves karrierjéből, 16x megismételve, 5 különböző kameraállásból kissé unalmas.

Amúgy meg az IDEI szezonból kérném a jelölteket. Nem darabszámra, hanem minőségre mennék. :)

kroos 2009.03.16. 15:33:52

Mascara okosan rákérdezett megin benitora...

sh4d0w 2009.03.16. 15:36:29

Montero-díj járna még az Inter új csillagocskájának is...

kroos 2009.03.16. 15:37:15

@sh4d0w: hát igen....ez visszafele sült el...

sh4d0w 2009.03.16. 15:38:23

@Great Cornholio: azért Matrixnak nem csak 5 - finoman fogalmazva - vitatható megmozdulása volt karrierje során...

giacinto 2009.03.16. 15:55:56

@sh4d0w: az egy félresikerült belépő volt. egyáltalán nem durva vagy alattomos játékos. eddig még szinte szabálytalansága sem volt.

Zici 2009.03.16. 16:04:40

Valaki mondja meg hol van _benito! Hol van az olasz poszt?

Csak nem lefogták tegnap rendbontásért?

:))

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.16. 16:12:17

@Zici:
meg nem erősített hírek szerint, estére már lesz olasz poszt

Mr.AT 2009.03.16. 16:15:02

@pote: Qrva yol játszunk a hétvégén, sziporkázik a csapat, kialakítunk vagy 20 gólhelyzetet, rúgunk 4 szebbnél szebb gólt, erre benito alszik, 'ázze... :-)

Bezzeg mikor csak 1:0ra nyerünk, akkor jön a kétoldalnyi vödör fos, hosszasan megcsámcsogva... :-)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.16. 16:16:52

@pote: @bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

ááá, annyira elvesztettem az eszemet a hétvégén, hogy teljesen elfelejtkeztem róla, hogy ma még van egy rangadó.

bocs, pöte, visszaszívtam.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.16. 16:22:11

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
nem ugráltam volna, nyugi :)
ha eldőlt volna a tippverseny, akkor már ma lenne poszt, de így sajna várni/izgulni kell.

feladatok:
lemenni a boltba, venni sört, 9kor felpattantani, és szurkolni a háromgólos veszthem sikernek :)

drosiii 2009.03.16. 16:30:12

@pote: csak az egy-nulla játszik :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.03.16. 17:49:02

@sh4d0w: Benne van. Nem is annak adnánk a voksot, aki a legköcsögebb az adott idényben, hanem aki akarva akaratlan, a legrondább szabálytalanságot, v durvaságot követi el.

Santont bele vettem, bár eddig sportszerűnek tűnik a gyerek, csak egy kicsit határozatlan volt, eddig. :P

sh4d0w 2009.03.16. 20:36:27

@Great Cornholio: Ez elég ronda volt, függetlenül attól, hogy _esetleg_ nem volt szándékos a dolog (amiben kicsit kételkedem, látván, hogy lett volna ideje visszahúzni a lábát).

giacinto 2009.03.16. 21:29:04

ez akkor lett volna durva, ha gyomron találja. igy meg csak a mezt nyújtotta meg rajta. :)

giacinto 2009.03.17. 10:01:01

benitot tuti lecsukták hétvégén. :)

Gabenkutya 2009.03.17. 12:30:54

Ez az első hozzászólásom, de a néma tömegek nevében követelem az olasz poszt leközlését, és a hétvégi jóslatok elmaradásának indoklását. Ellenkező esetben tüntetést szervezek az NST-székház elé (ha létezik vmi ilyesmi egyáltalán:)) ma este, pl. 7re!!!

Lorinc 2009.04.08. 10:18:06

No hogy is van azzal a faktummal?
A "vilag legerosebb csapata" tegnap orulhetett hogy csak kettot kapott hazai palyan a 100-ad akkora koltsegvetesbol dolgozo Portotol, raadasul az elso goljukat a Portonak koszonhetik, amikor Alves golpasszt adott a kis tarackgyereknek.
De nemreg Gera Zoli is oriasi golt akasztott nekik 2-0-val kuldve haza oket a Fulham otthonabol...
süti beállítások módosítása