Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Galaktikus útikalauz

2009.02.23. 16:00 pancho_sanza

Kakával kezdődött. Egész Európa tátott szájjal várta a fejleményeket, hogy a kiemelkedően magas fizetési ajánlat hatására jelentkező szülői szigor kényszerítheti-e a brazil szupersztárt szeretett klubjának elhagyására. A jó és a rossz küzdelmeként aposztrofálhatjuk a játékos körüli hercehurcát. Ráadásul az európai klubfutball jövője forgott veszélyben. Hiszen egy újgazdag klub mégsem igazolhatja le az egyik legpatinásabb csapat, legtöbbre taksált játékosát. Az üzlet harcolt a sporttal, a pénz a szeretettel. Allah pénze, Jézus szeretetével. Végül mindenki megnyugodott, hiszen Kaká maradt, ismét kiderült, hogy a pénz nem korlátlan úr és az egész sztori nem érdemelne két mondatnál többet, ha nem hangzik el az átigazolással kapcsán, hogy mindez a klubszeretet és hűség nem is jelentkezett volna, ha mondjuk nem a Manchester City lenne a vevő. Gondoljunk bele, hogy egy brazilnak milyen érzés lenne egy olyan városba költöznie, amelynek élhetetlen miliőjére még egy portugál is folyamatosan panaszkodik. Persze előfordulhat, hogy ez is belefért volna, ha a bigott katolicizmusnak halovány nyomát fel lehet fedezni Anglia észak-nyugati részén. Azonban egy igazán vallásos futballista számára az ideális hely sokkal délebbre fekszik. Úgy nevezik Spanyolország.  Ráadásul egy aranylabdás miért adná lejjebb a fővárosánál?

Természetesen mindez csupán fikció, hiszen Madridban  manapság képtelenek igazolni. Pontosabban az Atlético szakmai stábja perverz módon csak a hendikepes (buta, csúnya vagy inkább mindkettő) szélsővédőkre mozdul rá, miközben a Real Madrid nevetséges vezetőségével érdemben már csak a hamburgi kikötőmesterek tárgyalnak. Igaz, ők sem átigazolásról. Jobban belegondolva nem lehet véletlen, hogy Lorenzo Sanz és Florentino Perez pénz nélkül is képesek voltak  játékosokat szerződtetni, míg a mostani döntéshozók még anyagiakban dúskálva sem találtak épkézláb focistát. A megítélésükön az se nagyon változtat, hogy a legális üzletek kudarcba fulladása után, - valami érthetetlen okból kifolyólag - elég tökösnek érezték magukat egy csalás kivitelezéséhez. Pedig a váratlanul felbukkanó bátorság volt az a felemelő momentum, amitől a bukás elkerülhetetlenné vált. Calderon elnök úr dicstelenül távozott, bár a búcsú előtt a saját szakmai igazgatóját szemetét igazán eltakaríthatta volna. Tevékenységét a kettősség jellemzi, hiszen az általa képviselt politika eredményektől függetlenül zsákutcába vezetett. Ideig-óráig lehetett bajnoki címekkel és pontkülönbségekkel dobálózni, de már elég régóta látszott, hogy a csapat igencsak korlátolt előrelépési lehetőségekkel rendelkezik. Ami elfogadható lenne egy világverő alakulat esetében, de kevésbé, ha a bármilyen (legyen az európai vagy spanyol) kupaellenfél ellen esélytelen Real Madridról beszélünk. Az apátia mélységére mi sem jellemzőbb, minthogy a klub történetének legmegosztóbb klubelnöke már-már megváltószerepben tetszeleghet.

Florentino Perez nevének hallatán Európa mosolya kelletlen vigyorrá változik. Az újabb galaktikus korszak víziója egységes hadrendbe állítja a futballbarátokat világszerte. Ismét előkerülnek a kedvenc sportunk haláláról szóló gondolatok, mert mindenki emlékezhet rá, hogy milyen ocsmány dolgok történtek akkoriban. A pénz felülírta a racionalitást, az üzleti kilátások fontosabbá váltak a szakmai indokoknál, a tradíció és klubhűség feláldoztatott a mezeladások oltárán. Ami elítélhető a profi sportban, az hatványozottan megjelent a Real Madridnál. Nem számítottak többé a csapatért hozott áldozatok, a  fehér mezben  lejátszott mérkőzések száma, ha jött egy jobbnak gondolt játékos, akkor távozni kellett. Az igazságtalanság érzésével búcsúzó Hierro, a kölcsönadott Morientes vagy a pályája csúcsán kirúgott Vicente del Bosque esete arról tanúskodik, hogy a klub környékén már nem fenékig tejföl az élet. Na nem mintha előtte olyan sok búcsúmeccset rendeztek volna a Bernabeuban. A galaktikus korszakot megelőző öt évhez képest Florentino Perez uralkodása sem hozott változást az öltözői mozgásokban. Simán mondhatjuk, hogy a játékosok és edzők irányában tanúsított korrektség nem a gonosz elnök érkezésével tűnt el. Természetesen ettől még jól kiegészíti az utálat fő vonalát, amit a mozdíthatatlannak gondolt világsztárok igazolása váltott ki a szurkolókból.

Luis Figoval kampányolni nem nevezhető elegáns cselekedetnek. A bántóan rövid időn belül Redondotól és Seedorftól is megszabaduló csapatnak kétségtelenül szüksége volt középpályásra, azonban a Barcelona csapatkapitányának megkörnyékezése mégis merész húzásnak számított. Persze kampány és kormányzás között adódhat némi eltérés. De ezúttal az ígéret teljesült, és a katalánok számára különösen letaglózó érzés lehetett Figot az  oly nagyon utált  fehér mezben látni. A lágyékrészen jelentkező éles fájdalmat jellemzően disznótorokkal enyhítő szurkolók aztán valamiért mégsem Florentino Perezt dobálták meg a leölt állat fejével. Inkább egykori kedvencük ellen fordultak. Az elnök abban volt bűnös, hogy megteremtette a lehetőségét, hogy egy érinthetetlennek gondolt játékos szembeköphesse csapatát és egyúttal annak szurkolótáborát. Figo lépése sok szempontból vállalhatatlan. Lehet azt mondani, hogy a pénzért lett árulóvá. Lehet az nem tetszett neki, hogy még a Valencia is megalázta csapatát a BL elődöntőjében, de a Real Madrid elnökét kizsákmányoló futballgyilkosként beállítani nem túl szerencsés. Különösen nem egy gránátvörös-kékben parádézó Ajax Amszterdamnak szurkolva. Mindössze egy sima igazolás történt. Gépfegyverek, zsarolások és körömletépések nélkül. A szerződést aláírta mindkét klub és a játékos is, labdarúgócsapat még soha nem kapott annyi pénzt játékosért. Mi ez, ha nem happy end? Happy kezdet.

Zinedine Zidane. A labdarúgósport koronázott királya. Élő szerződés köti a világ egyik legeredményesebb klubjához. Szinte mindent elért már, amit játékos elérhet, valamiért mégis érezhető, hogy az utolsó évét kezdi Torinóban. Perez elnök úr ismét beveti magát és gépfegyver helyett egy akkora összeget tesz az asztalra, amelyből jó sok olasz bajnoki címet lehet venni. Már ha a valóságban lehetne ilyen ocsmányságot művelni. A francia képességeit ismerve nem is az az érdekes, hogy valaki ekkora összeget áldozott érte, hanem inkább az, hogy miért nem álltak sorban a kérői. A Real Madridon kívül talán nem volt olyan csapat, amelyiknek szüksége lett volna a játékára? Senkinek nem volt nyamvadt hetven millió eurója? A holland-belga Európa-bajnokság után a Juventus szurkolói elfordultak kedvencüktől. Ő később újságírói kérdésre határozottan kizárta, hogy kitöltené 2003-ban lejáró szerződését, majd már idény közben megállapodott a vezetőséggel, hogy kedvező ajánlat esetén távozhat. Azt sem titkolta, hogy egyértelműen Spanyolország a célja. Mi lehetne annál dicséretesebb, mint egy nagy játékos álmát valóra váltani. Vagy ez gonoszság lett volna? Beszélhetünk egyáltalán gonoszságról egy olyan országban, ahol előszeretettel lakmározik mindenki a megroggyanó csapatokból. Pedig egy ereje teljében lévő Juventusból (Parmából, Lazioból) sokkal elegánsabb vásárolni, mint a másodosztályba száműzöttől.

Vagy éppen az Intertől. 2002-ben nem lehetett jobb játékost igazolni a Ronaldónál. A presztízs sem volt éppen utolsó, hiszen ha Lorenzo Sanz világbajnoki gólkirályt igazolt, akkor Pereznek is szüksége volt egyre. Egyébként is rendbe kellett tenni a csatársort, mert a Mijatovics és Suker által hagyott űrbe érkező Anelka súlytalannak bizonyult. Morientes és Raúl meg túl kevésnek. Mármint a kitűzött célokhoz képest. A Real Madrid utolsó húsz éve egyszerűen nem a duplázásokról és triplázásokról szólt. Meg kellett becsülniük azt is, ha nyertek valamit. Nemhogy európai és spanyol kupát, valamint bajnokságot egyszerre. Ennek ellenére nemcsak bemondták az all-int, de meg is akarták szerezni az összes nyerhető trófeát. Ehhez meg nem elég két csatár és Portillo. Ehhez minimum Ronaldo szükséges. Kapóra is jött, hogy edzőjével csak a brazil-argentin barátság keretein belül érintkeznek, így a Mikulás ezúttal Milánóban hagyott egy komolyabb pénzeszsákot. A galaktikusok száma meg ötre emelkedett, miután Raúlt és Roberto Carlost alanyi jogon közéjük emelték. A futball igazi halálához az vezetett volna, ha végrehajtják az ambiciózus tervet. Bár nem sokon múlott, végül nem sikerült. A feszültség törvényszerűen egyre komolyabbá vált a klub megbecsült tagjai és az elnök között. David Beckham igazolása még bele is fért volna, de az edzőváltás helyrehozhatatlan tévedésnek bizonyult. Makelele elküldése is komoly érvágásnak számított, bár korántsem akkorának, mint del Bosque kirúgása. A lejtőn már nem volt megállás. Carlos Queiroz Manchesterben szerzett tudásával csak Vanderlei Luxemburgoé vetekedhet. Bár tény, hogy mindketten alázatosan szolgálták a klubot és az elnököt, a csapat mégis mélyen a várakozások alatt teljesített. Talán nem teljesen véletlen, hogy két szezon múlva szinte mindenki szedhette a sátorfáját és a választást már Arjen Robben leigazolásának tervével meg lehetett nyerni.

A korszak, amit galaktikus jelzővel illetünk dicstelenül ért véget. De az utóbbi idők szerencsétlenkedéseit látva, kénytelenek vagyunk nosztalgiával gondolni rá. A csapat nem volt annyira szerethető, mint a Toshack által meggyalázott és a Bayern talpa alól kimászó del Bosque csapata. Nem is volt annyira aprólékosan összeválogatva, mint Capello első madridi kezdőtizenegye, de végül sikerült produkálnia ugyanazt az eredményt, mint az előzőeknek. Csak az utódok lényegesen többet passzoltak az ellenfél térfelén. Hibás igazolások, megalapozatlan döntések, ázsiai haknik, inkorrekt bánásmód ugyanúgy hozzátartozott az időszakhoz, mint a pénzügyi siker, ami a klubot hihetetlen gazdaggá tette. A Bernabéu stadion a futball színházává vált. Eleinte a hazai szurkolók nevethettek, később a vendégek. Viszont ha megkérdeznénk, vajon melyik csapatot tekinthetjük Puskásék utódjának, akkor nem sokat kellene vitatkoznunk a válaszon. A galaktikusok elnöke állítólag készül a visszatérésre. A múltjából kiindulva nem sok jóra számíthatunk. A futball elég nyomasztó tud lenni nevetés nélkül. Pedig míg a Mijatovics, Calderon páros álmok köré szőtt igazolási politikáján remekül lehetett szórakozni, addig Florentino Perez esetleges milánói, manchesteri vagy londoni kiruccanása már kevésbé tűnik ennyire viccesnek az ott élők szemszögéből. Sőt!
 

49 komment

Címkék: spanyol la liga több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr26922368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walmer 2009.02.23. 16:06:53

Úristen, mi ez a postözön?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 16:35:45

A jó a cikk és persze nem maradt a dehonesztáló jelző nélkül a mostani real sem, pedig Ramos keze alatt mintha csapat formálódna.

Szerintem egy orrmotoros világválogatott nem hozhatja az All In-t, az nem megy zongorcipelők nélkül. Ha ezt a leckét megtanulta Florentio Perez, akkor szép évek elé nézhetne vele a Real.

dann (törölt) 2009.02.23. 16:52:27

Az egész post legtöbbet érő mondata ez: "a pályája csúcsán kirúgott Vicente del Bosque esete arról tanúskodik, hogy a klub környékén már nem fenékig tejföl az élet. " Hozzátenném még azt, hogy a háttér nem volt más, mint Perez sértettsége, amiért Bosque padra tette volna 1-2 kedvencét és ráadásul nem fogadta el, hogy egy elnök nem egyenlő a szakvezetővel.

Ha Perez lesz újra az elnök, akkor Barca-szurkolóként ismét nyugodt leszek, viszont nem irigylem azt az edzőt, aki az öreg Florentino keze alatt fog dolgozni.

Persze azokat a marhákat, akik megválasztják még egyszer ezt az embert, nem tudok mást mondani, mint: L'Oreal - mert megérdemled.

Hitchiker 2009.02.23. 16:55:23

@Walmer: ne kérdezd, inkább olvasd és élvezd :D

krysal 2009.02.23. 17:01:05

@popp: "Szerintem egy orrmotoros világválogatott nem hozhatja az All In-t, az nem megy zongorcipelők nélkül. Ha ezt a leckét megtanulta Florentio Perez, akkor szép évek elé nézhetne vele a Real."

Ott a pont. De én ennél azért továbbmennék. Ha annó Del Bosquénak elhozza Vieirát, ahogy az kérte, vagy épp azt, akit az aktuális edző kért, szépek (?) is maradhattak volna. (Persze, a postban leírt okádmányok mellett.) Pereznek meg kell tanulnia, mikor kell bedobnia magát, és elfogadni a sportérdeket. AKKOR ESETLEG szép évek jöhetnek. Persze, ez csak nézőpont kérdése.

Még valami. Haknizni csak a Real járt? Én nem így tudom. Az viszont már más dolog, hogy többet kaptak egy-egy hakniért, mint más csapat.

A jelenlegi Milan hasonlít leginkább a szememben az akkori Madridra. Középpályája (papíron) világverő, csatársor dettó - és még a védelem lehetetlen gyengesége is erre hajaz. Csak kevesebb a csinnadratta.

Hitchiker 2009.02.23. 17:01:42

ha már zongoracipelőknél tartunk Makelele az utóbbi évek talán leginkább alul értékelt játékosa volt a szememben, a Madrid után Londonban is a siker egyik fő alappillére volt szóval nem értek azzal egyet hogy del Bosque elküldése sokkal fontosabb lett volna nála

krysal 2009.02.23. 17:06:00

@Hitchiker: Azért tegyük hozzá, hogy a Madrid a portugállal egy már-már megnyertnek tűnő bajnokságot vesztett el, mert kifulladt a csapat, és az aranyérem a stabilabban teljesítő Valencia ölébe pottyant. NAGYON hiányzott Makelele, de ezzel nem kissebbíteném Del Bosque fontosságát.

Hitchiker 2009.02.23. 17:20:55

@krysal: nem is akarom lekisebbíteni csak azzal nem értek egyet hogy del Bosque (amellett hogy azóta is a legjobb edzője volt a Madridnak a 2000es években) ezzel együtt az akkori sikereknek ő volt az egyedüli, legfőbb letéteményese.

ha mondjuk Makelele és közte kellene dönteni melyik elvesztése (elküldése) a nagyobb érvágás így vissza nézve akkor 50-50re adnám a dolgot
természetesen csak szerintem

krysal 2009.02.23. 17:24:08

@Hitchiker: kb egyetértek. Mondjuk inkább adnám 60-40re Del Bosquénak, de lehet, csak szépültek az emlékeim:)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 17:26:22

@Hitchiker: Del Bosque nem engedte volna el Makelelét, ha csak nem viszik neki oda Vieirát.

danesdzsu2 2009.02.23. 17:45:40

"Morientes és Raúl meg túl kevésnek. Mármint a kitűzött célokhoz képest."

Az ilyen modatok olvasásakor jóleső mosollyal gondolok vissza arra a bizonyos Real Madrid-Monaco párharcra 2004 tavaszán, amelyben Morientes két gólt szerzett a Real ellen, így jelentősen hozzájárult a Real kieséséhez a BL-ből.

:D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.02.23. 19:52:17

"Figo lépése sok szempontból vállalhatatlan. Lehet azt mondani, hogy a pénzért lett árulóvá."
Nem lehet. Biztos. Ha megdöglött sem fogok megbocsátani neki...:)))

amc 2009.02.23. 20:47:29

"Zinedine Zidane. A labdarúgósport koronázott királya. "
Egy koronázott király nem ökleli fel az ellenfelét, bármit is mond neki.
Az a korona szvsz Diego Maradona fején van...

Mazsa- 2009.02.23. 22:12:41

"Egy koronázott király nem ökleli fel az ellenfelét, bármit is mond neki.
Az a korona szvsz Diego Maradona fején van..."
Ha ilyenek alapján ítéljük meg a dolgot, akkor azt hiszem Maradona is lemondhat a trónról. :)

Vaader 2009.02.23. 22:18:19

@amc: Az utolsó mondat kicsit erős azok után amit Zidane-ról írsz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 22:21:18

@Mazsa-, @Vaader: Na azért más, ha minden módon akár kézzel is a kapuba akarjuk segíteni a zsugát, meg más ha erőszakoskodunk pályán, alakalmasint letapossuk vagy tüdőn fejeljük az ellenfelet.

Tika_ 2009.02.23. 22:21:26

@amc: lemaradt a smiley, igaz? A kézzel gólt fejelő kis fickó fején? mivan??? :|
Pancho, ez kezd szánalmas lenni :(. Negyedénél abbahagytam...

GOJOO 2009.02.23. 22:42:33

Azért hihetetlen dolgokat tudtak csinálni ezek a galaktikusok. Figo, Zidane, Ronaldo, Raul, R. Carlos...

Beckham érkezéséig minden meccsüket megnéztem, de az az igazolás már sok volt. Az előbbiek tényleg a világ legjobbjai voltak, és öröm volt nézni a játékukat, nagyon megértették egymást a pályán. (Szóval lehet szidni Perezt meg a sok pénzt, de Piripócson soha nem jöttek volna össze így ezek a zsenik) Beckham játéka viszont soha nem volt fogható az övékéhez. Az ő értéke a meze volt. És nem mellesleg a leigazolásától kezdve nem jöttek az eredmények sem.
Hát nem vagyok egy Beckham fan...
Elrontották vele az egyik kedvenc szórakozásomat. Azért a Brazil válogatott játéka (szinte) mindig egy élmény!

Mazsa- 2009.02.23. 22:54:15

@popp: valóban más, ott vannak még ugyebár a nápolyi maffiózó cimborák, drogok, kurvák hegyén-hátán, de lehetne említeni az Atletico elleni tömegverekedést is, ahol - igaz nem fejjel, így ez nem számít gondolom - tüdőn rúg egy játékost. :)

halareaal 2009.02.23. 23:15:27

sztem kicsit zavaros a cikk, először lehúzza a sárga földig a Realt, aztán meg tulkép Perez védelmére kel? persze lehet túl fáradt vok hozzá.
a mostani, ill a tavalyi csapatot ne tüntessük már fel gyengébbnek, v bármilyen szempontból is rosszabbnak a Capello-csapatnál. attól függetlenül, h mit köszönhetünk az olasznak v mit nem, mind Schuszter tavalyi, mind Ramos idei csapata jóval erősebb csapat annál, még úgyis h ott még vlt Beckham és R. Carlos.
Abban viszont egyetértek, h a mostani csapatot nem lehet Puskásék utódjána tekinteni, míg a galaktikus csapatot a viszonylagos eredménytelenség ellenére is annak lehetett.

halareaal 2009.02.23. 23:18:05

"Egy koronázott király nem ökleli fel az ellenfelét, bármit is mond neki."

most attól függetlenül, h Zidane más zsenikhez képest h viselkedett; ez a mondat szimplán faszság. a kettőnek nincs köze egymáshoz. Zidane egy méltán koronázott király, aki mellesleg egy kemény fejessel rendreutasított vmi olaszt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 23:19:03

Maradona szerintem légynek sem akart ártani soha. Szörnyű nyomorban nőtt föl és nem tudott a megbírkózni a rászakadó pénzzel, népszerűséggel és ellenállni a földi gyönyörök csábításaival. Ha te vezetetted volna bajnoki címre először és utoljára is a nápolyi csapatot, neked is akadtak volna Camora-beli cimboráid.

Zidanenál viszont nem egyszer a pályán gurult el gyógyszer, ami emberileg érthető ha valakit annyit rúgdalnak, mint őt, vagy nővére iránt érdeklődnek, de én nem törnék pálcát az ő feje fölött sem. Zidane nagyszerű volt, Maradona még nagyszerűbb, de tőlem mind a kettő lehet koronázott király.

halareaal 2009.02.23. 23:24:27

@krysal:

azért más a kettő. a galaktikusok ha nemis pont a pályájuk csúcsán, de erejük teljében érkeztek Madridba. annak ellenére, hogy csapatként nem ment nekik, Zidane valszeg madridi éveinek többsége alatt is a világ legjobb játékosa volt (persze ez szubjektív, de posztján mindenképp a legjobb), míg Ronaldo talán a világ legjobb csatára érkezésekor. Raul, R Carlos és Figo sőt talán még Beckham és Owen is szintén posztjuk legeslegjobb játékosai közé tartoztak. míg a mai Milanban talán csak egy ilyen van, Kaká. Ronaldinho és Sevcsenko érkezésükkor már nem voltak a legszűkebb elit tagjai, a többiek meg nemis nagyon voltak aranylabdaközelben se:) persze az igaz, h még mindig ők hasonlítanak legjobban a mai mezőnyből.

Asidotus 2009.02.24. 01:38:38

Szerény véleményem szerint a Zidane, Figo és Kaka-ért ajánlott pénzeken nem szabad sokat gondolkodni, polemizálni. El kell fogadni, ha a játékos is menni szeretne.
Ezek borzalmas nagy összegek. ÉN emlékszem rá, hogy Zidane ára több volt, mint a (vele együtt) a teljes madridi játékoskeret fizetése, legalábbis úgy rémlik, hogy Robi Carlos követelte, hogy kapja meg ő is azt a 6 millát, amit Raul, Zidane, Figo és Ronaldo kap.

Asidotus 2009.02.24. 01:40:32

el kell fogadni a nagy klubok horror pénzeit, é akkor legalább kialakul az a jó szokás, hogy pl ha vkiért a Real érdeklődik, az helyből dupla ár lesz, mintha mondjuk a Sevilla tenné azt. És a kisebb csapatoknak ez igenis komoly bevételi forrás

krysal 2009.02.24. 05:21:02

@halareaal: Ez lehet igaz is, de tegyük hozzá, hogy a potenciál pl. 'Dinhóban mindmáig ott van, csak elő kell(ene) tudni hívni azt a talentumot. Seva a Chealse-s kitérője miatt esett ki a Top10-es csatárlistából, Pirlo mindörökké Pirlo marad, mégha szürkébb is az utóbbi 2idényben (sőt, nála a hasonlóság méginkább áll, ő olyan, mint Raul, elszürkült, mert elnyomja a többi sztár). Pato is egy csiszolatlan gyémánt, Pipponak is max respect, ő a segge balfelével is rúg gólt, Beckhamet se kell bemutatni senkinek, amit a jobbszélen tud, kevesen csinálják meg etc. (Hopp, a végén még rámsütik, Milan fan vagyok, pedig ez hűdenagyon messze van az igazságtól.:P)

Persze, sántít kicsit, de nem egy menthetetlen összegasonlítás...

Walmer 2009.02.24. 08:58:32

@GOJOO: Nono.
Beckham annak idején a posztja legjobbja volt. Ami nem mondható el például Carlosról, vagy Raulról. nyilván nem volt Zidane kaliberű, de hát a franciánál csak egy ember volt jobb az utóbbi 30 évben.

kroos 2009.02.24. 09:04:16

@Walmer: platini maradona.ez kettö.

Walmer 2009.02.24. 09:13:27

@kroos: tudom, hogy az kettő, de Platininél én Zidane-t jobbnak tartom sajnos.

Mourinho már nem a király 2009.02.24. 09:34:11

Queiroz azért jött Manchesterből, hogy szétverje a csapatot. Nem mintha tudna valami mást is. Majd nézzétek meg, hogy megszivja vele a portugál válogatott...

Zidanetól lehet nem volt szép dolog, hogy lefejelte Mátrixot, de nézzétek csak meg kiről beszélünk. Megérdemelte azt kell mondjam. Nézzetek meg egy Mátrix top 10-et, mindenki tudja miről van szó.

Lencse. 2009.02.24. 10:41:48

popp, amc: Kulturált, európai szórakozást kívánok. :)
www.youtube.com/watch?v=nEeMSBy8EW0

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.24. 12:18:24

És te vágod ennek az előzményét, amikor a bilbaói (később barcelonai) hentes Andoni Goycoetchea likvidálta majd egy évre az isteni Diegót? www.youtube.com/watch?v=N8_JYHtvTS8

Ez verekedés egy kupadöntőn tört ki, ahol újra megtalálták Maradonát bilbaóiak. Zidane hasonló esetben azt hiszem fejet szedett volna le.

Lencse. 2009.02.24. 13:26:25

Természetesen volt előzménye, csak elég vicces Maradonát valami erkölcsi trónra emelni Zidane-nal szemben. Amit ezen a videón látok, az semmiképp sem kulturáltabb és intelligensebb ZZ vébédöntős fejesénél. Ráadásul furcsa, hogy az angoloknak ütött gólt emelted ki, ezzel azt sugallva, mintha az lenne Maradona pályafutásának legnagyobb sportszerűtlensége. (ezt amúgy nem értem, hogy miért baszogatják ennyit azzal a góllal, az egy tök jó húzás volt. :) )

GOJOO 2009.02.24. 14:50:40

@Walmer:

Az végülis elég relatív, hogy ki a legjobb, de ha Beckham jobb oldali középpályás (mer szerintem az) és Figo is az (és szintén a világ egyik legjobbja volt) akkor látszik hogy felesleges volt Madridba vinni. Beckham tud lőni meg beadni. A többieknek meg volt érzékük a finomságokhoz.

Szerintem Raúl is a világ egyik legjobbja volt (meg mostanában megint elég jól megy neki), de kiváncsi lennék hogy az akkori Roberto Carlosnál tudnál e mondani jobb szélsőhátvédet!

Ja és ki volt jobb Zidane-nál az utóbbi 30 évben?

realm 2009.02.24. 20:41:02

Beckham és Owen leigazolása már túlzás volt szerintem, Perez sikeresen elcseszte a Figo-Zidane-Ronaldo-(Roberto Carlos) fémjelezte művészcsapatot, amit személy szerint soha nem bocsátottam meg neki. Hogy örülhettek volna a madridisták akár egy Gagonak a középpályán vagy egy Cannavaronak a védelemben is...

Roberto Carlos óriási személyes kedvencem volt.
Emlékszem néha azon ment a vita az ellenfél játékosai között, hogy akkor most ki is álljon a sorfalba, ha Roby 20-ról készült éppen szabadot lőni...

Perez vérbeli üzletember volt, és elkapta a hév az utolsó pár évében, ettől függetlenül biztos tanult a hibáiból, mint utólag kiderült (Ramos, Robinho szerződtetése), ám én mégsem örülnék a visszatérésének, ugyanis újra felerősödnének az antimadridista hangok, amik azért csillapodtak az elmúlt években.

Abban is kételkedem, hogy a megváltozott erőviszonyok (oroszok, arabok hobbicsapatai) és a megváltozott gazdasági viszonyok mellett sikeres lenne-e Perez igazoláspolitikája, mégha a Real Madrid márkanév azért különb a fent említett csapatoktól.

Sajnos Calderon eléggé leamortizálta a klub anyagi helyzetét, szóval gazdasági szempontból mindenképpen jót tenne a perezi marketing-, és gazdaságpolitika

shinigami 2009.02.25. 12:41:53

azert emberileg ne emeljuk mar zidane fole maradonat aki raadasul 1 utolso narkos
.

GOJOO 2009.02.25. 20:43:01

@Walmer: Maldini támadásban sehol nincs Carloshoz képest, mondjuk védekezésben valószínűleg Maldini jobb. (Volt) De kinek hogy, ezen nem veszünk össze!

Walmer 2009.02.26. 08:19:45

@GOJOO: Egy balhátvédnél legyen már a védekezés a legfontosabb. Támadni majd támad a Zidane:-)

kroos 2009.02.26. 11:58:40

elmult 30 évbe még Cruyff is beletartozik.

GOJOO 2009.02.26. 12:11:29

@Walmer: Igen valószínűleg fontosabb, de támadásban is nagyon fontos szerepe van a szélső hátvédeknek. Carlos nekem nagy kedvencem volt, meg alapból elfogult vagyok a támadó fociban szemben!!!

Amúgy Zidane-t meg Maradonát egy csapatban néztem volna meg szívesen...

szabika 2009.02.26. 12:51:04

Junior Roberto Carlos ellen?

kroos 2009.02.26. 12:52:04

vagy Nelinho esetleg Francisko Marinho....
süti beállítások módosítása