Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 11. giornata

2008.11.08. 12:07 _benito

Ha nem lenne egy Inter-Udinese, olyan nyugodt kis fordulónk lenne, amilyen régen volt a Serie A-ban (valamiért a sügér olaszok a Lecce-Milant rakták a vasárnap esti rangadóidőpontra), ennek ellenére határozottan kijelentjük, hogy lesznek meglepetések. Lehetne ezek közül az első mindjárt Leccében, ha a Milan nem minden idegszálával a bajnokságra koncentrálna, viszont a bilin pont fordítva ülő Juventus érzésünk szerint nem nyer Veronában, a Roma viszont meglepetésre (bizony, ide jutottunk) otthonában csapja meg a Bolognát, a hírek szerint ugyanis Spalletti zseniális vezércselre készül. Hiába tartunk csak a 11. fordulónál, akkora jelentősége van az Inter-Udinese meccsnek, hogy a tengerészgyalogos-frizurás Mourinho élesre tárazott AK-val tartotta a héten az edzéseket, így természetesen mi is ezzel a mérkőzéssel foglalkozunk bővebben.

Inter-Udinese 1-1
Az, hogy ugyanannyi ponttal állnak, pont annyira a Zebretti dicsérete, mint amennyire a Nerazzuri kritikája. A megállapítást tovább élezve idézzük fel a hét közben esett európai kupafordulót, ahol az Inter cipruson égett meg nagyon kevés híján, az Udinese pedig (a Tottenham lepofozása után) Moszkvában tudott nyerni, és szinte már tovább is jutott. Quagliarella megbolondult és mániákusan szórja a gólokat, és ugyanez igaz gólpasszok tekintetében Burdissóra is, igaz, ennek sokkal kevésbé örülnek Milánóban.
A két csapat felállása hasonlónak mondható, különbség azonban van, nem is kicsi. Mourinho 4-3-3-ja pont az, aminek látszik, a szélen a két nyáron vásárolt kenyérpusztító hasztalan próbál az ellenfelek védelme mögé kerülni (Maiconnak ez már sokkal többször sikerül), miközben Marino szisztémája inkább 4-3-1-2, melyben a hátrábbról induló Pepe (Sanchez?) tömi labdákkal a Di Natale-Quagliarella kettőst. Mivel előbbi jelenleg sérült, Floro Flores játékára számíthatunk, visszatérhet viszont Pasquale a védelembe.
Az Internél most Chivu dőlt ki (az ő helyét egyébként látványosan nem találja Mourinho, pedig lenne neki), felépült viszont Samuel, aki a hibát hibára halmozó Burdisso helyén némi kockázatot jelent a kiváló támadókkal rendelkező Udinese ellen, de emlékeztetnénk mindenkit, hogy az Inter tavaszi vesszőfutásának kezdete egybeesett El Muro kiesésével.
Mondanánk szívesen, hogy a jó csatárok és a védelmek miatt sokgólos meccs lesz, mivel azonban a középpályát mindkét csapat pusztán szögesdróttal körbevett, krokodiloktól hemzsegő sáncároknak szánja, kérdéses, hányszor tudnak majd helyzetbe kerülni a támadók (sajnos elmarad a sátán két édes gyermekének csatája, Muntari sérült, Asamoah nem fér be). Mancininek 10 forduló kellett, hogy kijátssza magát a kezdőből, Quaresmának a Mourinho mellkasában dobogó patrióta-szív miatt ehhez kicsit több idő kell, de jó hír az Inter szurkolóinak, hogy így pályára léphet a nagyszerű Balotelli, akit 24 18 éves korára sokkal többre taksálunk, mint a fent említett bohócokat.
A két csapat rendszerint döntetlent játszik (tavaly az Udinese egyike volt azon kevés csapatnak, amely veretlen tudott maradni a bajnokkal szemben), érzésünk szerint most sem lesz másként, de az Intert azért esélyesebbnek érezzük egy ibrahimovicsnyival. Ezzel a szép szóval kívánunk jó szórakozást a meccshez.

Bologna-Roma 1-3
Van nekünk egy romanista barátunk, aki elárulta, hogy nagyon komoly vezércselre készül Spalletti, mi meg el is hisszük róla, hogy ő tud olyat. A dolog lényege, hogy az elöl csak a fingot fogó Perrotta visszalép egy sorral De Rossi és Brighi mellé, és Pizzaro megy előre irányítani Totti és Vucsinics mögé. Szerintünk ez tök jó, mindenkit képesnek érzünk rá, hogy megvalósítsa az új feladatkör követelményeit – kivált a Bologna ellen.

Chievo-Juventus 1-1
Edzőt váltottak a veronaiak, ráadásul a 11 sárgában pompázó csacsi mellett lesz egy a pálya mellett is, Ranieri ugyanis szadista élvezettel fingatja szerteszét csapata húzóembereit. Nedved és Del Piero a háta közepére kívánja a vasárnapi légyottot, de a rengeteg sérült miatt kezdeniük kell, pedig itt lenne az ideje, hogy lássuk egyszerre Ekdalt, Giovincót és a visszatérő Camoranesit. Nem fogjuk.

Lecce-Milan 0-1
Az a Bonera-Kaladze kettős ott középen nagyjából annyira zavarba ejtő, mint ez. Egy Leccénél jobb csapat ezt akár ki is használhatná, de a döntetlenekhez igen ragaszkodó hazaiak pechjére a Milan mindent a bajnokságnak rendel alá, és egyelőre mindig volt a csapatban valaki, aki továbblökte a szekeret, még akkor is, ha nem játszott jól a listavezető. Egy fordulónyit vezetni lófütyi, kettőt az élen tölteni, az már valami.

Fiorentina-Atalanta 3-0
Visszatér Gilardino és bűneit szánva-bánva agyon is vágja a donitlanított Atalantát. Valamiért jobban megy Gilának, ha nincs mellette Mutu, aki most sérülése miatt hiányozni fog, mégsem a formáját igencsak keresgélő Pazzini kezd majd mellette, hanem a fiatal montenegrói tehetség, Jovetics.

Lazio-Siena 2-1
Talán még képesnek is éreznénk a Sienát arra, hogy elhozzon egy pontot a gólokkal mostanában fukarkodó Zaratével, de az eltiltott Pandev nélkül kiálló Laziótól, de a rómaiak kettőt nyertek zsinórban, és ezzel újra ott toporognak az élmezőnyben. A vendégek derbit nyertek múlt héten, és befoglalták a táblázat őket megillető helyét.

Napoli-Sampdoria 2-1
Bár a nápolyiak kétszer annyi pontot szereztek eddig, mint vendégeik, az elmúlt öt meccsén hasonlóan teljesített a két csapat, ráadásul a vendégek zsinórban kettőt nyertek, a Napolit pedig kivégezte saját csatára a Milan ellen. Az előjelek a San Paolóban semmit nem jelentenek, itt mindenkit elpusztít a Napoli, és ez vár a Doriára is.

Genoa-Reggina 3-0
A hazaiak suttyomban öt veretlen meccset tudtak le, hazai mérlegük pedig egész egyszerűen parádés, hiszen mindenkit lemészároltak az U campu du Zenában. Pontosan ez vár a Regginára is, mely idegenben eddig az összes meccsét elveszítette, és ezeken egy, azaz 1 gólra volt képes.

Torino-Palermo 2-1
A Toro a héten levelet írt (divat lett, úgy látszik) a játékvezetői testület elnökének, hogy őtet báncsák. Valahol jogos, mert a sokadik újranézés után sem értjük, miért érvénytelenítették múlt héten szerzett góljukat, amivel pontot szereztek volna Genovában. A Palermo a szezon elején látott nekibuzdulást követően kicsit visszaesett, most kicsit még jobban visszaesik.

Catania-Cagliari 2-1

Megfordult a szerencse, vagy mi a szösz. A hazaiak nemrég még dobogósok voltak, a vendégek pedig reménytelenül tökutolsók, mostanra azonban úgy állnak a dolgok, hogy az Elefanti négy fordulóval ezelőtt nyert utoljára, az Isolani ellenben az elmúlt négy meccséből hármat megnyert. Acquafresca beindult, de azért ezt behúzza a Catania otthon.

348 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr17757008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.AT 2008.11.10. 23:18:38

Nekem is a kedvencem, ezzel nincs is semmi baj, csak ettől még kicsit hülyén adja ki magát a cikk...tartok tőle, ha szerepelne a listán, akkor sem nyerne a sok céronaldo mániás miatt, de így aztán pláne nincs értelme "kései hajrá"-ról meg egyéb hülyeségekről beszélni. (Arról nem beszélve, hogy mostanra a szavazatok nagy részét szerintem már le is adták, dec.2-án van az átadás, nov. 19-20ig biztosan zárják a szavazást.)

Romanista 2008.11.10. 23:31:52

az aranylabda komolytalanság. illetve a real bevásárló listája.

BruceWayne 2008.11.10. 23:40:41

szar ez így hogy naptári évre adják. pár éve még oké volt de ma már annyira ki vannak facsarva ezek a játékosok....

calcio_di_rigore 2008.11.11. 00:19:49

popp
"Egyébként kábé annyira akart támadni a Chievo a Juve ellen , mint a Juve a Bernabeuban. Nincs ebben semmi elítélendő."


Nem is ezzel volt senkinek sem baja, remélem azért a szövegértelmezés még nem okoz problémát.

Romanista 2008.11.11. 00:24:23

mi van idén a Juvések lesznek a tavalyi Interesek akik egy győzelem után is mindenkire ráugranak?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 00:58:13

Neránál a pont, egyszerűen képtelenség két-három egymást követő szezonban ugyanazon a szinten játszani. De még durvább, hogy a klubszezonban brillírozó Cé halvány árnyéka volt önmagának az EB-n, vagy Xavi, Iniesta, David Villa halványabb volt a tavasszal és erősebb az EB-n. Ezért adnám Torresnek vagy Ikernek, mert ők klubban és az EB-n is hozták magukat, bár utóbbi meg ősszel kap néhány olyan gólt, amilyet korábban nem.

kroos 2008.11.11. 07:59:45

Popp42 gól önmagáért beszél.Ha torres lött volna enniyt akkor senki sem szólna semmit.Vagy ha ö lenne az aranycipös.Vagy ha Bl-t nyert volna.De egyik sem.

És ha már ilyen K*va fontos az EB akkor sheva hogy kaphatott aranylabdát 2004-ben
1,ott se volt az eb-n
2,nem nyert Bl-t.
????????
Lehet utálni Cé-t de azért ez az ö szezonja volt.

giacinto 2008.11.11. 09:07:06

igy van. mindenki jön itt az EB-vel. nehogy már 4-5 meccs teljesítménye többet érjen mint egy egész szezonbeli parádés teljesítmény tele címekkel. rohadtul nem értem a spanyolmániásokat, pláne akik casillast nyomatják.

giacinto 2008.11.11. 09:07:49

ugy néz ki elmeszelik sissokot 2 meccsre. furcsa mert mostanában mindenért 3 meccs jár.

drosiii 2008.11.11. 09:12:03

popp, kissé elvakult vagy. Cé az EB-n sem játszott rosszul, csupán ott inkább passzolt mint lőtt. Németek elleni meccs meg talány marad az egész portugál részről..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 09:23:13

kroos, giacinto, úgy csináltok, mintha 2004-es eredmény nem a szabályt erősítő kivétel lenne és mintha tudnátok mondani még egy nagy válogatott tornával súlyosbított évet, amikor a nyári dzsemborin nyújtott teljesítmény nem játszott bele fokozottan az végeredménybe. De azért mégis furcsa lett volna Nikopolidisz, Dellasz, Karagunisz, Baszinasz vagy akár Hariszteasz kezében látni a fényes zsugát. De visszakérdeznék, hogy a viharba kapott volna 2006-ban aranylabdát Cannavaro a vébé- vagy '96-ban Sammer az EB teljesítménye híján.

Azt meg én sem vitattam, hogy Cé fanrtasztikus klubszezont futott és én is tudom, hogy az EB ellenére is talán ő a legesélyesebb. Főleg úgy, hogy a spanyol lobbi nem tud kiegyezni a jelöltben, de én -botor módon - mégis Torresra vagy Casillasra szavaznék, ha tehetném.

drosiii 2008.11.11. 09:38:41

mert soha nem az eszedre hallgatsz azért =)

kroos 2008.11.11. 09:42:12

,,tudnátok mondani még egy nagy válogatott tornával súlyosbított évet, amikor a nyári dzsemborin nyújtott teljesítmény nem játszott bele fokozottan az végeredménybe."
í978.
Ha casillas kapja akkor forradalom lesz.nem kapta meg kahn-2001 és buffon -2006.
torres? cé szélsöként több gólt lött mint ö.
BL-T NYERT ÉS ARANYCIPÖT.
aranylabdát elvileg nem szimpátia szerint osztják.

giacinto 2008.11.11. 09:51:43

Torressel tök felesleges az összehasonlítás, mert mindenben többet ért el CR. több gólt lőtt mindenhol, bajnkságbot nyert, BL-t. Torres egyiket sem.

42 gól az 42 gól. továbbmegyek, ha nem nyert volna BL-t vagy bajnokságot CR, akkoris őt illetné a labda.

giacinto 2008.11.11. 09:52:15

mondjuk én 2006-ban is Etoonak adtam volna, bajnokság BL, egy halom gól, csak hát nem járt VB-n.

drani 2008.11.11. 10:00:14

miért nincs összefoglaló? vagy miért csak én reklamálom, valamiről lemaradtam?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 10:44:57

gi acinto, persze van ami a spanyol mellett szól, ő ugyan nem nyert sem Bl-t, sem bajnokságot, de idén tán az EB volt a legjelentősebb esemény. A kontinens torna döntőjének egyetlen gólját meg mintha egy bizonyos Fernando Torres lőtte volna. Mindeközben Cé a szezon számára legfontosabb meccsét majdnem elbukta elhibázott büntetőjével. Pár centin múlott, mert ha Terry tizije csak egy kicsit beljebb megy...

Mr.AT 2008.11.11. 10:44:59

Azt azért kétlem, hogy forradalom lesz, ha Casillas kapja, legfeljebb még tovább devalválódik az Aranylabda értéke mindenki szemében... :-)

Sajnos igaz, hogy céronaldo érdemelné meg leginkább - valszeg ő is kapja majd. A 30as listát viszont továbbra sem értem, most őszintén, mi a túrót keres rajta Pepe vagy Ballack? Többet voltak sérültek, mint amennyit a pályán, s akkor sem mutattak sokat. Alex pedig azért legalább a 30as listára felférhetett volna a gólkirályi címével, ha már Adebayor ugyanennyivel fent lehet.

U.i.: drani kérdése teljesen jogos, mi történt, _benito? :-) Éltessük már a hétvégéért is kicsit a zseniális Alexet! :-)

kroos 2008.11.11. 11:18:37

popp tudjuk hogy gyülölöd Cé-t,mi sem szeretjük még sem beszélünk ostobaságokat....
Mindneki tudja mi bajod van vele.Ne kertelj!!!!!!!
Azt meg te feljted el hogy azon a bizonyos Bl döntön hogy szerzett Gólt a Mu!!!!!!!!!!!!

kroos 2008.11.11. 11:20:12

Popp!!!
Az Eb évében akkor nem nyerhet aranylabdát Argentin vagy Brazil focista????????????????????????????
Mert az elméleted szerint nem.

kroos 2008.11.11. 11:35:59

,,dén tán az EB volt a legjelentősebb esemény. A kontinens torna döntőjének egyetlen gólját meg mintha egy bizonyos Fernando Torres lőtte volna"
ENNEK VAN PÁR FOLYOMÁNYA.
1,az édemli meg az aranylabdát aki Eb/Vb döntöben gólt lö? LOLL
mATRIX. DDDDD
1, Cé csak azért nyert Bl-t mert terry elcsuszott..lehet de az ö goljai nélkül nem döntös a Mu.
és ha már itt járunk...Ha a pool nem kap kamu 11-est és megadják a hleb ellenit?Akkor?????
+A prugál válogatottban nem lett volna torres eb gyöztes.Mig Cé a spanyolban igen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 11:46:44

Kroos, elvileg nyerhet, DE '95 óta - azóta viheti az aranylabdát többi kontinensbeli játékos is - csak európai focista nyert az EB évében ('96: Sammer, 2000: Zidane, 2004: Sevcsenko, 2008: ?). Egyébként idén az egyetlen komolyan szóba kerülő nem európai jelölt Leo Messi, de ő sem fog nyerni, mert a csapata sem nyert semmit.

Egyébkéként az nem az én elméletem, hogy vébék meg az ebék az évükben nagyobb súllyal esnek a latba. Csak nézd végig ezeknek az éveknek a győzteseit az aranylabda szavazás kezdetei óta:
www.fanzone.hu/club/976

A 70-es évektől kezdve az általad említett Sevcsenko 2004-es sikerén kívül csak Kevin Keegan 1978 győzelmekor nem számíthatott az adott évi nagy tornán nyújtott teljesítmény.

mickeyknox 2008.11.11. 11:50:18

önmagában hülyeség 30-as listát megadni short list-nek, mert akkor ilyenek kerülnek fel rá, mint buffon, zsirkov, ballack, aguero, vidic, van der vaart, pepe és még sorolhatnám. max 10, de inkább csak 5 kellene.
nyerni meg cronaldo fogja, teljesen jogosan, ha félretesszük a személyes undorunkat, ő volt a legjobb 2008-ban. (meg xavi :))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 12:16:52

kroos 2008.11.11. 11:35:59 , én is tudom, miért vagyok a bögyödben ;-). . Nyilván mondataimból levonthatóak azok a következtetések amiket levontál, más kérdés, hogy nem jutottam el idáig. Csak giacinto megnyilvánulására reagáltam, ő ugye azt mondta, hogy Torres nem is lehet versenyben, mert Cé a klub szezonban több gólt rúgott - ezt sem vitattam sehol és ez elég is volt neki a jól megérdemelt aranycipőhöz -, erre én bedobtam egy másik szempontot, amely szerint meg versenyben lehet - még ha szerinteded ez ostobaság is. Ha én is hajlamos lennék szavaiból abszurd következtetéseket levonni: azt is gondolhatnám, hogy szerinted meg Torres futott szar szezont a Liverpoolban.

De hol állítottam, hogy Cé nem érdemelné meg az aranyabdát, csak annyit merészeltem -utólagos bocsánatodért esedezve - , ha én is szavazhatnék nem neki adnám a csillogó golyóbist, hanem Torresnek vagy Casillasnak.

Ugye az aranylabdát a France Football nevű tekintélyes szaklap külföldi tudósítóinak szavazatai alapján osztják ki. Tehát a szavazás a szakírók szubjektív(!) -még akkor is ha objektív tényeket is figyelembe vesznek - döntéseinek eredménye lesz és szerintem néhányan nem Cére, hanem Torresre vagy Ikerre szavaznak majd.

Take it easy és Pax!

kroos 2008.11.11. 12:21:33

popp,,2000: Zidane" LOLL

kroos 2008.11.11. 12:25:29

POPP:,,l csak Kevin Keegan 1978 győzelmekor nem számíthatott az adott évi nagy tornán nyújtott teljesítmény. "
Kisbarátom nézd vissza a kommentjeimet én ezt már megirtam neked.
kroos 2008.11.11. 09:42:12

semmi bajom torressel,a világ jelenlegi legjobb csatára.Legyen ez a végszó.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 12:29:54

Csatlakozom a Cé ellen kampányoló(k) mellé.

Neki is CSAK A TAVASZI SZEZONJA volt brilliáns.

Xavi, Iniesta, Casillas vagy Torres tavasszal és az EB-n is kiváló teljesítményt nyújtottak.

Mindezt persze csak azért mondom, mert emberileg összehasonlíthatatlan színvonal Cé és (például) Casillas.

kroos 2008.11.11. 12:31:10

Ok.akkor legyen gandhi , meg a pápa meg martin l. king aranylabdás.

rizla 2008.11.11. 12:34:24

"A prugál válogatottban nem lett volna torres eb gyöztes"

mivel onnan egy jó csatár hiányzik általában, erre ne esküdj meg

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 12:35:39

Toni, jó akkor Figo, de a FIFA szavazását Zidane nyerte abban az évben, azzal kevertem. De a mondandóm lényegén ez ugye nem változtat ;-).

United82 2008.11.11. 12:36:33

Csöncsön:
Tehát csak a tavaszi szezonja volt briliáns...
amit ősszel lőtt 20gól az nyilván nem számít, és az sem ,hogy az azelőtti idényben pedig harmadik lett a PL góllövőlistán és második az assisztlistán és az aranylabda szavazáson dobogós lett, szóval az hogy volt egy jó tavasza erős túlzás.
Kb 2 éve egyfolytába jó, az első évében megoszlottak a gólok és gólpasszok (23-22), a tavalyiban meg inkább gólok voltak (42-8), és ne felejtsük egy bokaműtét után idén is 7gólnál jár 11meccsen, szóval a "csak tavaszi szezon briliáns" kicsit sántít..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 12:40:55

Rooney82, ezt az aranylabdát a 2008-as naptári évben nyújott teljesítményért adják és nem a 2007-08-as klub szezonért. Mert ha csak az utóbbit kéne figyelmbe venni, akkor számomra sem volna kérdés, hogy Cé volt a legjobb.

kroos 2008.11.11. 12:43:15

Amugy meg arról az aranylabdáról beszélünk amit Puskás,pelé, vagy maradona sose nyert meg.:P

United82 2008.11.11. 12:44:26

tehát naptári év, okés, akkor tavaly Kaka mire kapta?
Mert az igaz h tavasszal BL győzelemre vezette a Milant, de ősszel meccset se tudtak nyerni és Kaka kb semnmit nem csinált , mégis megkapta.

rizla 2008.11.11. 12:46:40

az aranylabda egy kibaszott vicc, hiteltelen,nevetséges, hagyjátok már. az elmúlt két évben olyan kimaradók voltak a top 30ból, mint az aranycipős totti, vagy a kupát kupára halmozó dani alves. most meg iniesta. szakmailag szégyen.

"Ugye az aranylabdát a France Football nevű tekintélyes szaklap külföldi tudósítóinak szavazatai alapján osztják ki. Tehát a szavazás a szakírók szubjektív(!) -még akkor is ha objektív tényeket is figyelembe vesznek - döntéseinek eredménye lesz"

egyébként ez röhejes, amikor valaki azzal próbálja támadhatatlanná tenni a véleményét, hogy a szubjektivitással takarózik. ha mondjuk bajzát kapná az aranylabdát, akkor is írhatnánk ezt vajon?

rizla 2008.11.11. 12:48:10

"tehát naptári év, okés, akkor tavaly Kaka mire kapta?"

arra, hogy másnak nem lehetett volna tiszta szívvel odaadni.
(idén egyébként oda lehet - sajnos - ronaldonak)

kroos 2008.11.11. 12:54:01

popp.mostmár kiváncsvá tettél: hogy állsz hozzá 2002-höz? a dagi kapta aki játszott akkor ugy 8 meccset.Mig pl. carlos Bl-t is nyert meg mindent,de az volt az indok hogy a döntöben golt lött a dagi.
ez szerinted rendben van?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 13:44:27

kroos, Pelé és Maradona szabálkyok miatt nem nyerte meg. Hogy Puskás miért nem kapt meg 1960-ban -akkor vágott négyet a glasgowi BEK-döntőn - az viszont egy érdekes történet és a politkát kell mögötte keresni. A szocialista országok szakírói köztük a magyar tollforgató dirket Di Stefanora szavaztak, nehogy egy magyar diszidens vigye a trófeát.

Kroos, talán nem fogalmaztam elég egyértelműen. Mikor azt mondom, hogy a naptári év számít nem a klubszezon, arra célzok, hogy az eb-t és vébé is benne van a pakliban sőt én nagyobb súlyt adok ezeknek és számomra úgy tűnik, hogy általában a szakírók is. A dagi meg 2002-es vébén vágott nyolcat, köztük kettőt a döntőben, ez bármelyik naptári évben elég lenne az Aranylabdához.

Rooney82, azokban az években, mikor nincs EB vagy vébé, cska bajnokságok és nemzetközi kupák számítanak. Mondom akkor úgy, hogy ha nem lett volna idén EB, akkor nem lehetne vitatkozni Cé diaidala fölött, nem mondom.

kroos 2008.11.11. 13:49:45

popp,köszönöm a felvilágositást:)

ha neked 1 meccsen elért 1 gól többet ér mint a szezonbeli 42 akkor tényleg semmit sem ér az aranylabda.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 13:53:14

@kroos:

Azért más az Eb-döntő, és más egy Derby County elleni bajnoki.

kroos 2008.11.11. 13:59:39

meg a Bl döntö is egész más.

kroos 2008.11.11. 14:04:41

Eb döntök gólszerzöi:Wiltord , Trezeguet ,Delvecchio
Charisteas, bierhoff......LOL!!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 14:16:14

Kroos, neked rokonod Cé, hogy kampányolsz mellette? Netán bejön az édi kis sérója? Vagy meggyőzött a nyilatkozata, hogy szerinte ő érdemelné meg leginkább a kitüntetést?

Rendben, hogy ő a legesélyesebb az Aranylabdára (sajnos), de legalább ne örüljünk neki...

kroos 2008.11.11. 14:18:02

csak arra akartam felhivni a figyelmet hogy torres azért nem kathat aranylabdát mer az eb-döntöben gólt lött.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 14:21:30

toni, mint ahogy egy-egy meccset is egy-egy momentum dönt el vagy fordít meg, úgy egy játékos szezonbeli teljesítményének megítélésében is sokat számít egy-egy kulcs momentum. A Cé negyvenakárhány góljából egy átlag szurkoló csak egy párra emlékszik, de egy EB-döntőt eldöntő találat hosszú évekre, talán örök a szurkoló agyába ég. Igaz Csöncsön?

Bár papagáj módra mantrázom, de mondom megint, szerintem a vébé és az EB ennek a szép játéknak a legnagyobb ünnepe. Egy vébén vagy Eb-n játszott kieséses ütközet, sokkal több, mint egy mezei tétmeccs, úgyhogy nyilván sokkal többet számít az ott nyújtott teljesítmény. Nem véletlen, hogy a vébén vagy az Eb-én születnek az igazi sztárok. Nem Pelét vagy Maradonát említenénk, mikor minden idők legnagyobb játékosáról beszélünk, ha nagytonán nem mutatták volna meg igazi tudásokat. És azért Ronaldo vagy Zidane napjaink legjobb focistája, mert vébé gyözelemre vezették csapatukat. Van Bastennek vagy Platininek is kellett egy nagyon jól sikerült EB, hogy ott legyenek a legnagyobbak között.

Egyébként meg szerintem az nem volna jó , ha matematikai alapon döntenének aranylabdáról, arra ott vannak gólkirályi címek, meg az aranycipő.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 14:27:19

"csak arra akartam felhivni a figyelmet hogy torres azért nem kathat aranylabdát mer az eb-döntöben gólt lött" -azért nem, de úgy csinálsz, mintha Torres nem játszott volna jól az egész szezonban, sőt az egész EB-n. A klub szezont, az EB-t és a döntőn szerzett mindent eldöntő gólt összeadva szerintem a teljesítménye igenis fölveszi a versenyt Céjével, ahogy mindent összeadva Casillasé is, de ha az őszt is idevesszük, akkor meg Xavié is. Még egyszer mondom: szerintem.

kroos 2008.11.11. 14:27:43

,,a vébé és az EB ennek a szép játéknak a legnagyobb ünnepe"
Ez igy van.De Eb éve van ezzel automatikusan kizársz minden brazil+argentinit az aranylabdából?
Vb.nél ez rendben is lenne,mert az más.
Pl,a németeken kivül senki sem nyert Vb-t ugy hogy ne kelljen megverni az argentinokat vagy a brazilokat.
(az elsö 3 bohockodás nem számit).
Szoval ennyit az Eb-kröl.

rizla 2008.11.11. 14:30:33

casillas semmiképp sem kaphatja meg az EB alapján. mire fel? a világ egyik legjobb kapusa, tény, de védenie nem kellett sokat.
torres meg 2 gólt lőtt az EB-n, nagyon jól játszott, meg minden, de neki is túlzás lenne odaadni, úgy, hogy emellé nem nyert semmit.

ronaldonak kell odaadni, sajnos. azért sajnos, mert egyáltalán nem illik a neve a történelem aranybevonatú lapjaira. ez van.

rizla 2008.11.11. 14:32:06

kroos az EB magasabb színvonalú torna, mint a VB, illetve eddig az volt, platini faszsága, a 24 csapatos rendszer után már nem lesz az.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 14:38:30

"de egy EB-döntőt eldöntő találat hosszú évekre, talán örök a szurkoló agyába ég. Igaz Csöncsön?" (popp)

Bizony. :-) És abban a gólban minden benne volt, ami ebben a játékban szép, igen, a csatár szemfülessége párosult a tökéletes technikai kivitelezéssel. És azzal a góllal 44 év után nyert nagy tornát a spanyol válogatott. Vagyis Torres ott történelmet írt.

"a világ egyik legjobb kapusa, tény, de védenie nem kellett sokat" (rizla)

Azért az olaszok ellen védett egy akkorát Casillas, mely egészen példátlan volt. Ha az bemegy, Olaszország van a négy között. Bárki más állt volna a kapuban, bekövetkezik a végzet.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 14:40:26

Szerintem egy magas színvonalú EB-t láttunk a nyáron, amely alapján egy pár spanyol játékos el tudta gondolkodtatni az aranylabdára szavazó szakírókat Cé - a klubszezon után egyértelműnek tűnő - elsőségéről.

És szerintem a kontinens torna akkor is az év legnagyobb foci eseménye volt, ha Cé szélsőként egyedülálló módon 42 gólt rúgott a klubszezonban és akkor is, ha brazilok és az argentínok játékát nem élvezhettük rajta.

Ennyit az EB-ről. A magam részéről befejetzem ezt a partalan vitát. (Ha végül mégis -valószínűleg- Cé nyeri az aranylabdát, az is megérdemelt lesz.)

kroos 2008.11.11. 14:43:29

,,a németeken kivül senki sem nyert Vb-t ugy hogy ne kelljen megverni az argentinokat vagy a brazilokat."
az EB-t nem a világ legjobb csapata nyeri hanem europa legjobb csapata.
csöncsön:-1 védésért aranylabdát? ezt te sem gondolod komolyan.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 14:51:33

@kroos:

Nyilván nem egy védésért. Hanem egy végtelenül kiegyensúlyozott teljesítmény MELLETT bemutatott emlékezetes bravúrjaiért. És mert ő sokkal inkább megtestesíti a NAGY focista ideálját, mint Cé.

rizla 2008.11.11. 14:53:06

casillast nem tették próbára igazán az EB-n, egy-két nagy védés ide vagy oda. egyszerűen nem volt rá komolyabb szükség.

rizla 2008.11.11. 14:55:44

ellenpéldának ott van kahn, aki nélkül a németek tényleg nem jutottak volna VB-döntőbe, sorozatban szállította a bravúrokat, meg is kapta az MVP-díjat. ez nem azt jelenti, hogy jobb, mint casillas, de egy bizonyos aktivitás alatt ne járjon az év legjobbja cím. persze a reallal nagyot alkotott, a top 5ben ott is a helye, de tovább nem.

kroos 2008.11.11. 14:56:27

Akkor tisztázzuk...az aranylabda nem képességekröl szól?

rizla 2008.11.11. 15:00:13

de igen. csak általában aki tényleg "NAGY" focista, akinek a személyisége, agya is megvan a játékhoz, az jobban is teljesít.
az nem c.ronaldo, hanem a jelenlegi korszak kritikája, hogy ez jelenleg nem így van.

kroos 2008.11.11. 15:00:48

Csöncsön ajánlom neked a ,,times év embere vagy a béke-nobel dij-at.
Az emberi nagyságokról szól.
Az aranylabda meg gólokról,cselekröl.
Megértem ha azt mondod hogy torres jobb mint Cé,meg fontosabb gólt lött.De a jellemeket hagyuk ki mert annak ehhez semmi köze.

mickeyknox 2008.11.11. 15:02:58

kroos:
ha csak arról szólna, akkor hogy döntenéd el ki kapja az adott évben? mert adva van legalább 20-30 kiváló képességű játékos. valami alapján csak rangsorolni kell, pl az alapján, hogy mit nyertek ők/csapataik.
ezért nehéz igazságosan dönteni, és ezért nem kapott soha pl bergkamp aranylabdát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 15:04:42

Kroos, tévedsz. A gólokról a gólkirályi cím szól. Az Aranylabda a játékos személyiségéről, (játék)intelligenciájáról IS. Ennek az az oka, hogy az aranylabdás futballistát példaképként állítják a jövő kis focistái elé: íme, ilyen focistákat szeretnénk látni majd!

rizla 2008.11.11. 15:08:08

a teljesítményért kapja valaki bazmeg. az, hogy valaki gólkirály, az nem teljesítmény? tehát gólkirályok már nem nyerhetnek aranylabdát, mert már megkapták a gólkirályi címet? tehát totti kimaradása aranycipősként a top 30ból is jogos volt! minden világos.

kroos 2008.11.11. 15:11:28

Jó kezd átjönni csöncsön.De zidane köp+fejel,ronaldo kövér+nedved csunya.:)
egyébként ha már játék)intelligenciájáról,akkor elsöszámú esélyesem Riquelme.

Dr Zoidberg 2008.11.11. 15:12:04

Az aranylabda (ami amúgy egy vicc szerintem is) megpróbál egyszerre szólni a képességekről ÉS az eredményekről. Sajnos az arrogáns portugál kislány ezek alapján is megérdemli, mert a képességek között nem szerepelnek morális faktorok, ugye.
Egyébként végignézve a listát, jobb is, hogy az isteni Maradona nem kapta meg anno. Legalább nem kell a nevének egy listán szerepelnie ezekkel a bohócokkal. Mert ezek őhozzá képest (Stoicskov, Van Basten, Zidane és Ronaldinho kivételével) csak bohócok.:)

Dr Zoidberg 2008.11.11. 15:13:00

+1 Riquelme mellett, ha már ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 15:14:10

@rizla:

Tudod te értelmezni az "is" szó jelentését?

@kroos:

A testalkat nem számít, ha valaki még úgy is zseni. Zidane pedig pont azért nem érdemelt 2006-ban Aranylabdát, mert lefejelte Materazzit.

rizla 2008.11.11. 15:16:07

igazán a képességekről sem szól az aranylabda. egyszerűen a teljesítményt kell jutalmazni, az év játékosát, aki a legtöbbet tette le az asztalra.
pont, hogy képességek alapján c. ronaldon kívül többen, jobban megérdemelnék. messi például, de akár torres is.

kroos 2008.11.11. 15:16:42

Csöncsön te reál drukker avgy?

kroos 2008.11.11. 15:24:03

bocs csak kérdeztem.

mann 2008.11.11. 15:26:55

Hát ha szimpátia számít akkor adják a mikulásnak a díjat...
Hamár szép gólok, amikben benne van a foci sava-borsa:
www.youtube.com/watch?v=-GJetwg_nGs
A 2-es pl. feltételez némi játékintelligenciát. Egy valami hiányzik a videoból, a Roma elleni fejese, mikor full speeddel érkezett az ívelésre. Olyat sem minden nap lát az ember.
Meg is találtam:
www.youtube.com/watch?v=iT4Ux9_aiJs&feature=related

kroos 2008.11.11. 15:28:12

miért arogáns vagyok?

rizla 2008.11.11. 15:46:54

mann őszintén mondom hogy ezek közül egyik sem olyan, amit ne lehetne megismételni, vagy láthattuk volna sokszor a történelem folyamán. ilyen a 2-es is, ettől még nem lesz kiemelkedő játékintelligenciájú, elég sokan megcsinálták ezt. persze ettől még szép, és emlékezetes gól volt, de egyiket sem tudnám nyugodt szívvel berakni mondjuk az évtized legjobbjai közé.

rizla 2008.11.11. 15:48:41

a szabadrúgásai meg szépek, ha bemennek, de pl del piero most 1 hónap alatt vágott annyit, mint CR egy szezon alatt.

kroos 2008.11.11. 15:53:11

ha ma se lesz bundás poszt akkor lepisálom a lábszáramat...:(

mann 2008.11.11. 16:00:18

C szabadrúgásai idén eddig kivétel nélkül a sorfalban végezték.:)
Azért raktam be a videokat mert egy dolgot jól példáznak. C jobbal-ballal-fejjel gólképes.
Egyébként igazad van, mostanság elég nehéz olyan gólt verni, amihez hasonlót ne láttunk volna már és ez igaz Torres eb döntős góljára is.

rizla 2008.11.11. 16:14:53

persze, kivételesen gólerős. de a játékában akkor sem látok semmi olyat, ami kivételessé, egyénivé tenné. amiket megcsinál, az a harmada kb a brazil ronaldo tudásának, aki amúgy teljesen spontán, improvizálva, és a csapat játékának (vagy a góllövésnek) totálisan alárendelve nyomta a trükköket.
ronaldo ehhez képest olyan, hogy áll mellette mondjuk 5 méterre egy csapattárs, ő meg nem odagurítja, hanem csinál két biciklit, aztán odagurítja. erre a közönség tapsol. varázsolt? nem, mutogatta magát.
nincs több jó (sikeres) csele, mint a nagyon labdaügyes játékosoknak általában, csak kicsit jobban rámegy a látványra. pl ebben a top 10ben van 3 olyan gól, amikor megveri a védőt, aztán belövi, de mindhárom csel kb ugyanaz. lövőcsel, elhúzok középre, bumm (illetve egy variációja, ugyanez, csak sarokkal). ettől nem lesz kevésbé szebb persze, csak nem valami izgalmas. főleg, hogy meccsenként 15ször megcsinálja, néha már csak a nagy számok törvénye alapján is bejön.
ilyen begyakorolt figurákból a "mágiája", valójában pedig csak egy sima robot, kurva gyors, kurva erős (ambíció, dopping), megtanulta hova kell helyezkedni (SAF), és jó átlaggal lövi be a helyzeteket (ambíció, akarat). hangsúlyozom, nagyon jó játékos, megérdemli az aranylabdát, de cruyff-fal, van bastennel, vagy akár az igazi ronaldoval egy lapon nem lehet emlegetni (míg utóbbi az előbbi kettővel simán).

torresben ellenben van valami olyan plusz kecsesség, harmónia, ami egyszerűen érdekesebbé teszi.

rizla 2008.11.11. 16:16:58

*figurákból áll a "mágiája"

*utóbbiT az előbbi kettővel

(pedig most átnéztem háromszor)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 16:29:46

Oyle, azért az igazi Ronaldo is zseni volt, ahogy az öregek szerint Beckenbauer és Cruyff is, hogy Platinit ne is említsük vagy Gianni Riverát.

Count Adyn 2008.11.11. 16:31:06

Basszus egyetértek rizla-val ez már a vég:D

rizla 2008.11.11. 16:38:36

popp: igen, ahogy romario, rivaldo, meg ronaldinho is. c. ronaldo meg nem az.
a személyisége már csak hab a tortán. nem az a baj, hogy arrogáns, hanem az, hogy nincs stílusa. cantona is arrogáns volt, mégsem egy ilyen görcsös, hisztis cigány, aki talán kettőig sem tud elszámolni, miközben egy kurva (az álmom az MU, az álmom a real madrid, az álmom az MU, az álmom a real madrid, nem, mégsem, inkább az MU, vagy a real madrid?). a tavalyi szezon legszánalmasabb jelentei CR cantona-wannabe gólörömei, amikor széttárta a karját, és igyekezett laza pofát vágni, de nagyon gyérre sikerült az előadás.

Hispan07 2008.11.11. 16:39:36

lassan jöhetne egy poszt, ha tovább késik, teljes anarchiába és polgárháborúba süllyed az olasz szakasz és meghívott sztárvendégei :)

fijugg, hát nem vérmindegy, ki kapja az aranylabdát? :)

nálunk van egy srác a kari B ligában, vkinek a külsős haverja. elég szőrös, elég büdös. néha meccs közben is sört iszik, egyszer cigizett is. durván káromkodik. a védekezésről az a véleménye, hogy a hülyék reszortja. a futásról ugyanez. cselezni elvből nem szokott, a fejelés szerinte úri hóbort, nem része a focinak. ja és rúgott 26 meccsen 43.5 gólt. a 0.5-ről még vitáznak. és nem hajlandó az A ligába igazolni, mert szerinte ott kizsákmányolnák.

sztem emberi és sportolói példakép, legyen ő az aranylabdás :) ("egyúttal a miért halott a magyar foci?" témában ügyködőknek is ajánlom a figyelme, asszem Lacinak hívják)

Dr Zoidberg 2008.11.11. 16:39:58

rizla: maximálisan egyetértek
popp: jóvan, lehet, hogy meggyőzhető vagyok :)

kroos 2008.11.11. 17:36:34

popp:,,Beckenbauer és Cruyff is, hogy Platinit ne is említsük vagy Gianni Riverát."
a rivera neve könnyet csal a szemembe személyes kedvencem,és te ezt tudod nagyon jól- amennyit láttam belöle,fantasztikus futbalista volt,nekem a kedvencem platini szinrelépéséig a focitörténelemben.
Ronaldo-rol meg nefeledjük hogy 23 éves....még mindig bármi lehet a srácból.Akár Unicef nagykövet is.
vagy a következö ronadinho,akinek meg a góloröménél mindanyian biztosak vagyunk hogy tol valamit.
Vagy elmegy szinésznek az Usa-ba mint bekem.
Rizla-nak meg nem lehet igaza mert aki ilyen stilusban ir annak nem lehet igaza sosem.

mann 2008.11.11. 18:21:48

Sima robotnak nem titulálnám csak azért mert jól begyakorolta a cseleit. Annál azért kicsit többet tud a labdával...
www.youtube.com/watch?v=ve5114FWdgc&feature=related

rizla 2008.11.11. 18:30:31

a focipályán elég mechanikus a játéka a futball nagy géniuszaihoz képest.
az ilyen labdazsonglőrködések nem érdekelnek, nem ettől lesz valaki jó, vagy rossz játékos, ronaldinhonál többet úgysem nagyon lehet mutatni ezekből a pályán (hangsúlyozom, a pályán, és nem freestyle-ban).
de ha már linkelted, reagálok rá: nekem speciel az sem igazán tetszik benne, ahogy a labdához ér, ahogy a cseleket csinálja, ahogy dekázik. a mozgásában feleannyi természetesség sincs, mint pl zidane-éban, vagy a fent említett ronaldinhoéban. amit ők csináltak, az szinte már tánc volt. nem volt benne ez a rángatózó, görcsös érzés. mondom, robot. ha építenének egy terminatort, aminek a célja az elitfutball, akkor ilyen lenne, mint CR. valahogy nincs meg benne az a fenséges szépség, ami egy nagy (emberi) focista sajátja.

rizla 2008.11.11. 18:36:50

de ezen kívül sem akkora durranás amúgy ez a videó. pl ezt a sarkazós cselt annyira unalmasan sokszor csinálja, és néha annyira feleslegesen, hogy.
a játékstílusában benne van ez a kivagyiság alapból. nem a játék élvezete, hanem ilyen "látod?? én ilyen kurva gyorsan tudom nyomni a biciklicseleket"-vagizás. kibaszott irritáló.
ennek az embernek a játékában nulla költészet van.

mann 2008.11.11. 19:20:22

C mozgása ilyen, soha nem lesz Foginnyóhoz vagy Zizouhoz hasonló könnyedség a mozdulataiban. Szemre. Neki ez a mozgás a természetes, ilyen a stílusa.
Azt nem mondanám, hogy nem élvezi a játékot, a focit, mindene a labda, pont ezért lehet tőle ilyen freestylos dolgokat látni. Az, hogy irritáló amit csinál, már egyéni nézőpont kérdése. Nyílván sok embernek nem jön be, de ezért kapja is a pályán rendesen.

rizla 2008.11.11. 19:27:31

nem azt mondtam, hogy nem élvezi a játékot, de nincs olyan kapcsolata vele, mint az igazán nagyoknak. cruyffnak a futball volt a filozófiája, bestnek a szenvedélye, zidane-nak a tánca, ronaldinhonak a labda az istene, c. ronaldo meg csak egy gyors fickó, aki tud látványos dolgokat.

mann 2008.11.11. 20:22:44

Nem lesz olyan kapcsolata mert nem olyan mint ők. C-nek a rá jellemző kapcsolata van a labdával a játékkal. Imádja zsugát, ezt a videokból is jó lehet látni szerintem. Hogy ezt hogyan nevezzük, majd évek múlva kiderül, mivel még messze nem láttunk a pályafutásából annyit mint az általad felsoroltakéból.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 20:53:48

Rizla tökéletesen megfogalmazta.

Cében különben már az is vérlázító, hogy Ronaldo nevét bitorolja.

mann 2008.11.11. 21:37:32

És arról tehet, hogy az apja Reagan filmjeit imádta? Ha azt írod, hogy dobálja magát, az ok, de a nevét felróni neki????

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 21:45:48

Lemaradt a szmájli, igazad van. :-)

rizla 2008.11.11. 21:54:54

szerintem is irritáló a ronaldo név.
amúgy mann, arról igenis tehet, hogy ragaszkodik a C. RONALDO névhez. pl ronaldinho is ronaldo (de assis moiera, vagy mi), de direkt más nevet választott. ez a kis pöcs meg hozzárak egy CÉT, és kész.
mondjuk ez még igaz is, ő tényleg egy ronaldo c-verzió

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.11.11. 22:45:39

"ő tényleg egy ronaldo c-verzió "

:))) ezen beszartam. még ha nem is értek egyet.

mann 2008.11.11. 22:52:45

Foginnyónak ajánlatos volt más nevet választani, két Ronaldo sok lett volna a brazil válogatottban egyszerre a pályán. Érthető.
C egoja nagyobb annál, hogy az "igazi" Ronaldoval foglalkozzon, ő CR7 pörgésben van, erről beszélt is már eleget. De végül is tökmindegy. Ha már a játékos neve is problémás neked nem sok értelme van az eszmecserének.

kroos 2008.11.12. 07:47:39

Ronald regan-röl kapta a nevét,és nem ö választotta.
Olyanért ne basztassuk amiért nem tehet.

szferi 2008.11.12. 07:58:48

ha a brazilok, portugálok keresztnevükön szeretnek ismertté válni, az szívük joga, de attól még nem lehet levédeni ezeket a neveket - hamar elfogynának.
süti beállítások módosítása