Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 11. giornata

2008.11.08. 12:07 _benito

Ha nem lenne egy Inter-Udinese, olyan nyugodt kis fordulónk lenne, amilyen régen volt a Serie A-ban (valamiért a sügér olaszok a Lecce-Milant rakták a vasárnap esti rangadóidőpontra), ennek ellenére határozottan kijelentjük, hogy lesznek meglepetések. Lehetne ezek közül az első mindjárt Leccében, ha a Milan nem minden idegszálával a bajnokságra koncentrálna, viszont a bilin pont fordítva ülő Juventus érzésünk szerint nem nyer Veronában, a Roma viszont meglepetésre (bizony, ide jutottunk) otthonában csapja meg a Bolognát, a hírek szerint ugyanis Spalletti zseniális vezércselre készül. Hiába tartunk csak a 11. fordulónál, akkora jelentősége van az Inter-Udinese meccsnek, hogy a tengerészgyalogos-frizurás Mourinho élesre tárazott AK-val tartotta a héten az edzéseket, így természetesen mi is ezzel a mérkőzéssel foglalkozunk bővebben.

Inter-Udinese 1-1
Az, hogy ugyanannyi ponttal állnak, pont annyira a Zebretti dicsérete, mint amennyire a Nerazzuri kritikája. A megállapítást tovább élezve idézzük fel a hét közben esett európai kupafordulót, ahol az Inter cipruson égett meg nagyon kevés híján, az Udinese pedig (a Tottenham lepofozása után) Moszkvában tudott nyerni, és szinte már tovább is jutott. Quagliarella megbolondult és mániákusan szórja a gólokat, és ugyanez igaz gólpasszok tekintetében Burdissóra is, igaz, ennek sokkal kevésbé örülnek Milánóban.
A két csapat felállása hasonlónak mondható, különbség azonban van, nem is kicsi. Mourinho 4-3-3-ja pont az, aminek látszik, a szélen a két nyáron vásárolt kenyérpusztító hasztalan próbál az ellenfelek védelme mögé kerülni (Maiconnak ez már sokkal többször sikerül), miközben Marino szisztémája inkább 4-3-1-2, melyben a hátrábbról induló Pepe (Sanchez?) tömi labdákkal a Di Natale-Quagliarella kettőst. Mivel előbbi jelenleg sérült, Floro Flores játékára számíthatunk, visszatérhet viszont Pasquale a védelembe.
Az Internél most Chivu dőlt ki (az ő helyét egyébként látványosan nem találja Mourinho, pedig lenne neki), felépült viszont Samuel, aki a hibát hibára halmozó Burdisso helyén némi kockázatot jelent a kiváló támadókkal rendelkező Udinese ellen, de emlékeztetnénk mindenkit, hogy az Inter tavaszi vesszőfutásának kezdete egybeesett El Muro kiesésével.
Mondanánk szívesen, hogy a jó csatárok és a védelmek miatt sokgólos meccs lesz, mivel azonban a középpályát mindkét csapat pusztán szögesdróttal körbevett, krokodiloktól hemzsegő sáncároknak szánja, kérdéses, hányszor tudnak majd helyzetbe kerülni a támadók (sajnos elmarad a sátán két édes gyermekének csatája, Muntari sérült, Asamoah nem fér be). Mancininek 10 forduló kellett, hogy kijátssza magát a kezdőből, Quaresmának a Mourinho mellkasában dobogó patrióta-szív miatt ehhez kicsit több idő kell, de jó hír az Inter szurkolóinak, hogy így pályára léphet a nagyszerű Balotelli, akit 24 18 éves korára sokkal többre taksálunk, mint a fent említett bohócokat.
A két csapat rendszerint döntetlent játszik (tavaly az Udinese egyike volt azon kevés csapatnak, amely veretlen tudott maradni a bajnokkal szemben), érzésünk szerint most sem lesz másként, de az Intert azért esélyesebbnek érezzük egy ibrahimovicsnyival. Ezzel a szép szóval kívánunk jó szórakozást a meccshez.

Bologna-Roma 1-3
Van nekünk egy romanista barátunk, aki elárulta, hogy nagyon komoly vezércselre készül Spalletti, mi meg el is hisszük róla, hogy ő tud olyat. A dolog lényege, hogy az elöl csak a fingot fogó Perrotta visszalép egy sorral De Rossi és Brighi mellé, és Pizzaro megy előre irányítani Totti és Vucsinics mögé. Szerintünk ez tök jó, mindenkit képesnek érzünk rá, hogy megvalósítsa az új feladatkör követelményeit – kivált a Bologna ellen.

Chievo-Juventus 1-1
Edzőt váltottak a veronaiak, ráadásul a 11 sárgában pompázó csacsi mellett lesz egy a pálya mellett is, Ranieri ugyanis szadista élvezettel fingatja szerteszét csapata húzóembereit. Nedved és Del Piero a háta közepére kívánja a vasárnapi légyottot, de a rengeteg sérült miatt kezdeniük kell, pedig itt lenne az ideje, hogy lássuk egyszerre Ekdalt, Giovincót és a visszatérő Camoranesit. Nem fogjuk.

Lecce-Milan 0-1
Az a Bonera-Kaladze kettős ott középen nagyjából annyira zavarba ejtő, mint ez. Egy Leccénél jobb csapat ezt akár ki is használhatná, de a döntetlenekhez igen ragaszkodó hazaiak pechjére a Milan mindent a bajnokságnak rendel alá, és egyelőre mindig volt a csapatban valaki, aki továbblökte a szekeret, még akkor is, ha nem játszott jól a listavezető. Egy fordulónyit vezetni lófütyi, kettőt az élen tölteni, az már valami.

Fiorentina-Atalanta 3-0
Visszatér Gilardino és bűneit szánva-bánva agyon is vágja a donitlanított Atalantát. Valamiért jobban megy Gilának, ha nincs mellette Mutu, aki most sérülése miatt hiányozni fog, mégsem a formáját igencsak keresgélő Pazzini kezd majd mellette, hanem a fiatal montenegrói tehetség, Jovetics.

Lazio-Siena 2-1
Talán még képesnek is éreznénk a Sienát arra, hogy elhozzon egy pontot a gólokkal mostanában fukarkodó Zaratével, de az eltiltott Pandev nélkül kiálló Laziótól, de a rómaiak kettőt nyertek zsinórban, és ezzel újra ott toporognak az élmezőnyben. A vendégek derbit nyertek múlt héten, és befoglalták a táblázat őket megillető helyét.

Napoli-Sampdoria 2-1
Bár a nápolyiak kétszer annyi pontot szereztek eddig, mint vendégeik, az elmúlt öt meccsén hasonlóan teljesített a két csapat, ráadásul a vendégek zsinórban kettőt nyertek, a Napolit pedig kivégezte saját csatára a Milan ellen. Az előjelek a San Paolóban semmit nem jelentenek, itt mindenkit elpusztít a Napoli, és ez vár a Doriára is.

Genoa-Reggina 3-0
A hazaiak suttyomban öt veretlen meccset tudtak le, hazai mérlegük pedig egész egyszerűen parádés, hiszen mindenkit lemészároltak az U campu du Zenában. Pontosan ez vár a Regginára is, mely idegenben eddig az összes meccsét elveszítette, és ezeken egy, azaz 1 gólra volt képes.

Torino-Palermo 2-1
A Toro a héten levelet írt (divat lett, úgy látszik) a játékvezetői testület elnökének, hogy őtet báncsák. Valahol jogos, mert a sokadik újranézés után sem értjük, miért érvénytelenítették múlt héten szerzett góljukat, amivel pontot szereztek volna Genovában. A Palermo a szezon elején látott nekibuzdulást követően kicsit visszaesett, most kicsit még jobban visszaesik.

Catania-Cagliari 2-1

Megfordult a szerencse, vagy mi a szösz. A hazaiak nemrég még dobogósok voltak, a vendégek pedig reménytelenül tökutolsók, mostanra azonban úgy állnak a dolgok, hogy az Elefanti négy fordulóval ezelőtt nyert utoljára, az Isolani ellenben az elmúlt négy meccséből hármat megnyert. Acquafresca beindult, de azért ezt behúzza a Catania otthon.

348 komment

Címkék: olasz üveggömb serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr72757008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.08. 12:28:51

első :)

sportgeza.hu/futball/hirek/2008/11/07/a_juventus_joaquin_leigazolasarol_targyal/

a jó édes anyját seccónak, hogy finom legyek így szombat délelőtt. 12 guriga egy kbszt primadonnáért, aki még a lézengő spanyol bajnokságban sem mutat semmit, mi a büdös francot várnak tőle a serie a-ban.

ráadásul marcitól tudom, hogy 7 éves koráig szoptatta az anyja :D

spanyol játékos NEM ÉL MEG A SERIE A-BAN, ahogy egyébként portugál sem nagyon.

giacomo 2008.11.08. 12:41:46

"Perrotta visszalép egy sorral De Rossi és Brighi mellé"

Nem vagyok egy kimondott Roma szurkoló, de mégis, merő jószándékból: nem lehetne inkább simán kifelejteni a csapatból? Bűngyenge.

Klárensz 2008.11.08. 12:45:50

"spanyol játékos NEM ÉL MEG A SERIE A-BAN, ahogy egyébként portugál sem nagyon."

Jól írod benito, soha nem volt még olyan spanyol aki vitte valamire az olasz bajnokságban, portugál is csak egy volt, mégpedig Rui Costa. (habár Figo se volt rossz, de annyira jó se)

Hispan07 2008.11.08. 12:50:24

a 11. forduló, melyből talán megtudhatjuk, hogy...

...az internek a farka vagy csak a szája nagy?
...az udinese szerencsés csapat vagy sikeres csapat?
...a roma a cselzi elleni egy vagy az összes többi őszi meccsen volt valódi?
...a juve a világ legszürkébb szupercsapatává vált 2 hét leforgása alatt vagy csak nem sikerült (még?) del pierot lehúzni molinaro szintjére?
...a milan tud e ismét a az utolsó 5 percben meccset nyerni és hogy dinnye feltámadt vagy a csütörtöki trükkfelvétel volt?
...a sikeres fiorentina tényleg egyenlő-e idén kezes-lábas albertoval?
...a napoli sikerei most akkor tiszavirág vagy mamutfenyő életűek-e?

meg még sok mást, csak azokat fele ennyire se tartom érdekesnek, bocs :)

(és amúgy az udineseben gyan van, nem asamoah. mert hogy ő asamoah gyan. vagy tévedek? akkor sorry)

giacomo 2008.11.08. 12:53:44

"...a juve a világ legszürkébb szupercsapatává vált 2 hét leforgása alatt vagy csak nem sikerült (még?) del pierot lehúzni molinaro szintjére?" (Hispan07)

Hm, igen helyénvaló megfogalmazás.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.08. 12:56:09

hispán, gyönyörű. :)

gyan, de asamoah néven nyomja, tudjuk, hogy nem ugyanaz a kettő, de zsír arc ő is.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.08. 12:57:02

amúgy most nem bántanám molinarót, magához képest szárnyal az utóbbi hetekben.

Hispan07 2008.11.08. 13:00:33

nem akarom én bántani, csak objetív értékítéletet fogalmaztam :)

asamoah-val meg nem kukacoskodni akartam, csak nekem elsőre a német gerald ugrott be, azért jegyeztem meg

IronRock 2008.11.08. 13:01:27

Izé...Fernando Couto se volt olyan rossz fénykorában. Amíg meg nem öregedett, ezzel párhuzamosan lassult egyre többet szabálytalankodott és még mindig azt hitte magáról hogy jó, pedig dehogy...
Valamint Paolo Sousa se volt olyan rossz azért 12 évvel ezelőtt a Juve-ban...
Juve-nak annyira kellene Joaquín mint halnak a bicikli. Valenciában eddig semmit nem mutat, szerintem ők is örülnek hogy van olyan balfasz aki képes érte pénzt adni. Ranieri-t meg rúgják ki tényleg a francba, ha ez az ő ötlete volt. Rakitic-nek és Affelay-nak több értelme lenne, Diego-t meg nem fogják tudni megszerezni, annyi pénzük nincs.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.11.08. 13:22:38

Hát, Diego már az Inter elleni meccs után is azt mondta, játszik ő még Olaszországban.

Joaquint nem is kommentálom (ilyen erővel Simek Peti is jöhetne), Affelay elmegy, Rakiticről hál istennek sehol sem olvastam, de ha mégis mindenki megbolondult és érkezne, akkor meg sem állok Vinovóig.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.08. 13:46:15

Del Piero 34 lesz, ponty vasárnap. Küldjünk neki plüssmacikat, ezeret!!!!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.08. 14:04:04

"A dolog lényege, hogy az elöl csak a fingot fogó Perrotta visszalép egy sorral De Rossi és Brighi mellé, és Pizzaro megy előre irányítani Totti és Vucsinics mögé." - ez már így volt a Chelsea ellen is, Spal ugyanis átállt a gyémántról, a rombuszos 4-4-2-re. Egyébként Perrotta eddig sem irányított, azt megoldotta a vissza-visszalépkedő Capitano meg hátulról Pizarro vagy Aquilani és valamelyest De Rossi. Simone feladata az volt, hogy föllépjen a hátra lépő Totti helyére - ezért hagyhatott ki annyi ziccert - és utána hátra érjen védekezni Francesco helyett is. Erre posztra szerintem tökéletesen alkalmas lenne Baptista, ha Spal visszatér még a gyémántra.

A rombuszban viszont nem annyi a védekező feladata a legelső középpályásnak, viszont annál több az irányító így mehet előre Pizarro.

Egyébként én sohasem tartottam túl nagyra Perrottát. Az viszont elgondolkodtató, hogy válogatottnál olyan edző gigászok ragaszkodtak hozzá mint Trap vagy Lippi, a Romába pedig Capello hozta és Spal is bízik benne. Kétségtelen erénye a munkabírása, de annyira rombolja saját csapat támadásait is, mint az ellenfélét.

Ennek ellenére , ha Aquilani fölépül, akkor padra kerül.

mickeyknox 2008.11.08. 14:21:09

azért molinaro majdnem adott egy gólpasszt a realnak szerdán....
quaresma a reggina ellen már egészen jó volt, és szerintem most már ilyen is marad.

VO 2008.11.08. 14:23:09

Asamoah Gyan nyár óta a Rennes játékosa, _benito, te focizseni...
Az Udinese keretének Kwadwo Asamoah a tagja.

Hispan07 2008.11.08. 14:25:43

én szúrtam el, nem _benito, VO, te még nagyobb zseni..

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.08. 14:26:22

köszönöm szépen a helyreigazítást, és a dicséretet, ami nagyon jól esett.

Count Adyn 2008.11.08. 14:33:16

A Juve nyer egy 1-0 ra, Molinaro zseniális középreadását Tiago sarokkal teszi be

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.08. 14:35:32

gróf úr, ne igyon reggel, megárthat (ugyanakkor a próféta....)

pibi 2008.11.08. 14:38:25

A "sügér" olaszok azért rakták vasárnap estére a Lecce-Milan meccset,mert csütörtök este a Milan még UEFA kupa meccset játszott.

VO 2008.11.08. 14:40:04

Valóban, Hispan07, te is elszúrtad.

Szívesen, _benito!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.08. 14:46:13

A Romának kell Perrotta! Most gyengébben játszik, de kell. Pontosan az a játékos, aki elől is van, hátul is van, mindenütt van. Vesszőparipám, de megint mondom, mint Delvecchio. Amúgy is komolytalan, hogy Vucsinicsnek kell visszafutnia rendszeresen a tizenhatosig.
Talán tény, hogy most játsza pályája leggyengébb időszakát, de... most is, mikor visszatért, asszem a Reggina ellen gólt, kapufát rúgott 10 perc alatt.
Nehogy mán a világbajnok csapat alapembere gyenge legyen! hrrrrr

horas 2008.11.08. 15:00:15

Azért a Quaresma már jó uton halad,kicsit túlzásnak érzem amit írtatok,Mancini t viszont télleg teljesen felesleges volt leigazolni,jöhetett volna inkább a Lavezzi(sok más ésszerübb megoldás is lett volna pl::G.Dos Santos)de Mourinho nem nagyon volt képben az olasz focival mielött ide jött,bizonyíték Burdisso rendeszeres szerepeletetése is...

Mr.AT 2008.11.08. 15:31:46

Szívesen fogadok bárkivel egy rántott rácpontyba, hogy nyerünk Veronában. A Chievo valahogy mindig pont olyan focit játszik, ami fekszik nekünk, még ha szar formában is vagyunk.
De Ceglie középre ad, Tiago visszafejel, Molinaro meg a léc alá zúdít és meg is van az 1:0, ahogy CA is írja... :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.08. 16:20:05

Azok hajtogatják, hogy az Intert majdnem megalázták akik nem látták a meccset. kApott az Inter 3 potyát, ennyi. De ha Burdisso helyett, egy cocker spániel játszik védőt, simán nyerünk. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.08. 16:28:21

Amennyi pénze van Morattinak akár ki is mehetne egy menhelyre ;-), de Burdisso az Inter tagja és az ő hibája a csapaté. Én is mondhatnám, hogy Loria és Riise ül áldásos tevékenysége nélkül a Roma sem ott tartana ahol.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.08. 16:34:36

Jó de eddig Burdisso jól játszott (meg is jegyeztem régen, hogy tökjó ideén), ezen a meccsen pedig katasztrófa volt.

giacinto 2008.11.08. 16:50:19

"Chivu helyét egyébként látványosan nem találja Mourinho, pedig lenne neki"

és mégis hol? pláne ha a Fal újra a régi fényében tündökölne.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.08. 17:17:19

GC, akkor csak dicsérgesd a tieidet továbbra is ;-).

giacinto, a Fal csak Róma városát védte!

WallyB 2008.11.08. 17:30:02

GC, egyetértek. Szerintem az a nagy dolog, hogy a csapat három gólt ajándékozott a ciprusiaknak, mégsem kapott ki. Emígy meg a Man Utd is kikapott anno egy lenézett kiscsapattól... Mancini gyenge, mint a hajnali gerlefing, Quaresmának már volt 2-3 alkalommal jó 5 perce egy-egy meccsen. Nagyobb gáz, hogy ha Mihajlovics elviszi Crespot meg Cruzt (meg Dacourt-ot) Bolognába, Adriano pedig Csozénél is igazolja, hogy már anno Mancionak volt igaza és a brazil egy igazi pöcsrakéta, akkor ki fog centert játszani, ha Ibra netán megsérül? Még, jó, hogy az ősparaszt megnyilvánulásait (Ibra) minimálisra redukálta az utóbbi időben. Én remélem, hogy megtörik a jég, és megverjük az Udinését. Mondjuk Burdisso fejesgóljával. :D

WallyB 2008.11.08. 17:31:55

Jah Joaquin a FIFA08-ban is elég harmatos volt, :D ellenben beleillene a Juve idei átigazolási taktikájába (vagy akár az Interébe is).

_alerob 2008.11.08. 17:53:58

Del Piero a szülinapját góllal fogja ünnepelni.

giacinto 2008.11.08. 18:01:23

Burdisso nem fog játszani holnap. José mondta.

WallyB 2008.11.08. 18:08:52

Hol mondta? Az Inter honlapja szerint ez a keret holnapra:
Goalkeepers: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 22 Paolo Orlandoni.

Defenders: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 6 Maxwell, 13 Maicon, 16 Nicolas Burdisso, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel.

Midfielders: 4 Javier Zanetti, 5 Dejan Stankovic, 14 Patrick Vieira, 19 Esteban Cambiasso, 33 Amantino Mancini, 77 Ricardo Quaresma.

Strikers: 8 Zlatan Ibrahimovic, 9 Julio Ricardo Cruz, 18 Hernan Crespo, 21 Victor Obinna, 45 Mario Balotelli.

lezsolt 2008.11.08. 18:40:40

A sajtótájékoztatón mondta:

During his press briefing Mourinho explained why Cordoba will return in defence in place of Nicolas Burdisso, and why Adriano hasn't been called up. "My choice doesn't depend on what happened on Tuesday evening," he said. "Nicolas won't play tomorrow because Cordoba was rested in Cyprus and his return was already planned.

drani 2008.11.08. 20:37:45

A Reggina ikszelni fog Genovában. Mindenki fogadjon rá nyugodtan.

giacinto 2008.11.08. 20:52:19

ezt honnan veszed?

mert megraktam a Fio, Napoli, Genoa HAZAIT...

rexford 2008.11.08. 21:03:53

Joaquin a sötét ló.

drani 2008.11.08. 21:04:32

ajaj, remélem nem raktál sok pénzt rá. azért drukkolni fogok a genoának, bár a napoli is necces nekem.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.08. 22:25:28

szép fejes, cicinho, fiam.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.08. 22:30:29

Még ráhúzott a fejmozdulattal!
Fúúúúú, és ha ezt Riise fejeli.............

Count Adyn 2008.11.08. 22:32:37

úristen szegény róma...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.08. 22:42:41

Igazságos döntetlen a bennmaradási rangadón.
Ez megadja a választ a szerdai meccsre is.

Titi120 2008.11.08. 22:47:04

Nem szeretek így veszíteni a gamebookersen ....

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.08. 22:53:16

Ja és benitoék megint buktak a totón. :P

Itáliainagysándor 2008.11.08. 23:01:09

Huhhh a Roma ezzel az öngóllal nem biztos, hogy talpra áll...

Hispan07 2008.11.08. 23:11:38

hagyjátok már, ez most nem Az Igazi roma volt. majd legközelebb

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.11.08. 23:47:26

sajnos nem benitoék buktak :(
;)

horas 2008.11.09. 09:49:27

na az nem is lenne rossz ha Mihajlovic elvinné egy pár játékost.Amúgy meg annyira nem tartok attól h kifog játszni ha Ibra megsérült,úgy se bírják ki,hogy ne igazoljanak valakit télen.Egy belső védőt biztosan vesznek.

horas 2008.11.09. 09:57:07

Amúgy meg nagyon döcög az inter szekere,ha így marad belese merek gondolni mi lesz az egyenes kieséses szakaszban,ha jön valami télleg jó csapat,úgyhogy szerintem lekéne tenni erről a 433 as taktika erőltetéséről és olyasmit elkezdeni amiben jó lehet a csapat.

horas 2008.11.09. 10:11:22

Megmég annyit,az Interről,hogy Mourinho többször említette,hogy fontos ,hogy az ellenfél játékából felkészüljenek.Ebből semmi nem történtik meg,mindenki levanszólva/nézve,tökmind1 ki az ellenfél,ugyanazt csinálják,erőlteti a saját elképzelését, és most már kimondható,hogy Maicon kivételéve szenved az egész csapat.

Gabez 2008.11.09. 11:14:59

Nem tudom, miért gúnyolódtok az Interen, egy ponttal másodikak, továbbra is első számú esélyesei a bajnokságnak, a BLben simán továbbjutnak - az, hogy nem játszanak látványosan, sok góllal nyerve? Ne hülyéskedjetek, nézzétek meg a Milan vagy a Juve játékát, néha sírni lehetne rajta...a Romáról nem is beszélve.

Szóval nem kell ezt túllihegni, lesz ez sokkal jobb is, majd meglátjuk, áprilisban ki bírja jobban. Addig simán beleférnek kisebb-nagyobb döccenések. Mancini első éve se volt olyan hűdejó, ha még emlékszik vki.

"Maicon kivételéve szenved az egész csapat"

Na erre mondom, hogy kivételesen nagy hülyeség...szenved? Mondjuk kicsoda, Julio Cesar, vagy Zanetti, vagy Cordoba? Az, hogy nem csúcsfomában játszik mindenki, az szenvedés? Ember, akkor a serie-a 95 %a szenved.

Azért Cicinho fejese után el kell mondani, h Burdisso sehol nincs a bénázásaival..:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.09. 12:42:32

Gabez, Cicinho legalább nem az ellenféllel rúgatta a gólt, hanem megtette amit egy férfinek meg kell. :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.09. 14:27:52

Giovinco mégsem, De Ceglie igen, de nem Molinaro, hanem Nedved helyén.

Romanista 2008.11.09. 14:49:22

ez már legalább tipikus Roma volt tegnap.

minden bejött amit benito mondott, egésze4n addig a mig Cicinho le nem bukott hogy Riise a legjobb barátja....

BruceWayne 2008.11.09. 14:52:47

basszus kéne nézni ezt a mai meccset de az Internek nem szokása nyerni ha én sztrímelek :-S

Count Adyn 2008.11.09. 15:34:56

Huh Maicon t szépen bebőrözték odavissza:D

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.09. 15:43:00

Ráéreztem, felvettem Alex szabadrúgását...így legyen ötösöm.

daneeka 2008.11.09. 15:43:58

Sanyi már megint bevert 1 szabit

Hispan07 2008.11.09. 15:45:33

na kinek meglepő hogy na ki lőtt gólt a juvéban? :)

Romanista 2008.11.09. 15:45:33

mint valami reklám:
'Del Piero,Szabdrúgás
Mi más?"

kroos 2008.11.09. 15:52:59

Felháboritó megint ami megy.
Kétszer visszafujják az udinese-t helyzetböl les cimén (elöször samuel,majd maxvel ragadt benn)
majd ziccerben lépne ki kvajarella,de cordoba KÉZZEL beleüt a labdába,igy az nem jut el a cimzettig,majd pepe kap KEZEZÉSÉRT sárgát,ugy hogy nem is volt az.
Ha olyan kurva jó az inter akkor miért van rászorulva ezekre?????

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.09. 15:56:05

Na, szóval, a rec gom jó időben történő megnyomása ezt eredményezte:

www.dinovercotti.com/alegol.avi

Mr.AT 2008.11.09. 16:01:21

Grazie, dino. Alex rutinból lövi a szabadrúgásgólokat. Nem bonyolult a taktikánk, valakinek el kell esnie a 16ostól bár méterre, Alex odaáll, s máris vezetünk... :-)

Van vkinek stream linkje a meccshez?

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.09. 16:01:42

Ha ez nem menne, ez majd fog:

dinovercotti.com/alegol.wmv

drani 2008.11.09. 16:38:52

giacinto,

gratulálok a fogadásodhoz, úgy tűnik nagyot kaszálsz!
remélem az atalanta nem egyenlít ki

Romanista 2008.11.09. 16:48:26

az inter-udine kommentátorhoz:
Ferranta a jobbhátvéd, Ferronetti. a Juliocruz és a törökszármazású svájci állandosult szókapcsolatok meg lehet hogy csak a saját kis heppjeim.

Count Adyn 2008.11.09. 16:51:26

lol és az inter a szokásos kilencvennyolcadik percbe lőtt góllal nyer:D

Romanista 2008.11.09. 16:51:35

na már minden tipikus

drani 2008.11.09. 16:52:01

hát ebben handanovic is benne volt

füligjimmy77 2008.11.09. 16:57:10

Ez csak egy szolid magánvélemény, de ölég takony meccs vót. Murinhot meg valami nagy jót tehetett lőző életében, mert a mázli végigkíséri szinte az egész pályafutását.

Hispan07 2008.11.09. 16:58:55

ezer ördög és cruz, hát ezt már nem vártam :)

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.09. 17:00:29

D.P: "Így kell ünnepelni egy születésnapot, győzelemmel és góllal. Nagyon jó formában vagyunk, ezt kell folytatni. Vincenzo lőtte a büntetőt, mert nagyon ki volt már éhezve a gólra és ez így volt jó."

_alerob 2008.11.09. 17:03:24

Handanovics egész évben jól véd, most meg elvileg a gólban is benne van. áá
Szegény Roma, már egy kis időre elhitték tegnap, hogy nyernek. A Juve hozta a kötelezőt, Del Piero megint villant. Remélem tartjuk a formát mostmár :)

_alerob 2008.11.09. 17:04:33

Del Piero átengedte Iaquintának a tizeneggyest?

calcio_di_rigore 2008.11.09. 17:09:37

Mourinho már a saját közönségének mutogat? Kemény.:)

_alerob 2008.11.09. 17:14:49

Murinho kiadhatna egy könyvet ami leírja, hogy kell őt megfejteni.

BruceWayne 2008.11.09. 17:15:54

most akkor marad CRUZ? :-)

horas 2008.11.09. 17:25:11

azért jobb volt az Inter,ez tény,de Gabez mi volt ez ha nem szenvedés kérdem tőled?Ibrahimovic ra meg ráférne egy két meccs pihenő úgy érzem nagyon fásult a srác...

horas 2008.11.09. 17:29:32

Palermo után jön a Juve,addigra nagyot kéne javulni,meghogy télleg csendre intette a szurkolókat Mourinho az vészelyes

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.09. 18:02:56

kroos 2008.11.09. 15:52:59

Valamit kurvára benéztél, Cordoba COMBBAL ért hozzá, Pepe reklamálásért kapott sárgát, és az Udinese nem kapott 16 sárgát mezrángatásért, pl mikor Inler, 20 méteren keresztül rángatta Vieirat, aki emiatt nem tudott normálisan elfutne ellenfelértől és gólpasszt adni.
Nem értem miért szorul rá ilyenekre az Udinese.

A gólnál megcsúsztatott labda ami irányt is váltott, mégis mit kellett volna a kapusnak tenni?

BruceWayne 2008.11.09. 18:08:40

haggyad, az első forduló Ibrahimovic gólja óta várja hogy bele lehessen kötni valami hasonlóba...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.09. 18:10:53

Ja de ott legalább közel volt a labda Ibra kezéhez, de itt?

kroos 2008.11.09. 19:02:52

hihetetlen milyen kevés a kreativitás az inter játékában.a kp-vieira,cambiasso zanetti.....
elöre ibrának majd ö megoldja,vagy valakiröl bepattan egy szöglet a 95. percben.
1 ember lenne aki vihetne életet ebbe az quaresma de neki meg nem megy.
De sajnos az esetlegesség kifizetödö.Nekik legalábbis.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.09. 19:05:29

Ezzel nem is vitatkozom. De ezzel szemben míg queresma fent volt, nem voltunk, jók, utána már legalább nyomtak, a bedobásnál is 9 védővel a 16-on álló udinese ellen.

kroos 2008.11.09. 19:08:55

Még ha az lett volna az utolsó....
Ott volt még az a fantomgól ami nem is volt bent,és esetek tönkelege mint a roma elleni elsö golnál.
Vagyis!!!!
Minden kétes szituácio rendre az Inter javára döl el.Ezt nem azt jelenti hogy ezek mind hibás döntések.
Hanem olyan esetek amiket képtelenség megitélni abban a pillanatban.
Tavaly más volt.Az utolso meccsen dölt el a bajnoki cim,és 5 darab 11-est kapott az Inter ebböl 3 olyan kezezésért amit Cordoba minden meccsen megcsinál a saját kapuja elött.+olyan finomságok mint Cambiasso lesgólja.
Jelzem ezek mind döntetlen állásnál.Ezt figyelembevéve dicséretes hogy a roma még igy is az utolso forduloig versenyben volt.
Idén viszont szarban vagytok mert a milan legalább olyan jó a biroknál mint ti.

giacinto 2008.11.09. 19:23:17

egyszerűen ird azt hogy szar formában van a csapat. ez igaz is. de ne irkálj ilyen ostoba fantomgólokról meg kétes itéletekől idén. a milan pl. lesgóllal nyert ellenünk.

kroos 2008.11.09. 19:26:24

quaresma igy is több veszélyt okoz,már csak a külis beadásaival mint balotelli+mancini öszessen álltalában.csak még idö kell neki.
obina meg vagy nyerö ember vagy semmi.de még ö is elörébb van mint az utobbi kettö.
Sokkal jobb lett volna mindenkinek ha bemegy Zanetti kapufája.

horas 2008.11.09. 19:31:06

nem tudsz veszíteni az bajod,ott volt a tavalyi Inter roma félórán keresztül emberelönyben volt a Roma nem tudták kihasználni ennyi,amúgy meg a BL ben kapta rendesen az ívet az Inter tavaly ugyhogy sztem elégedett lehetsz

horas 2008.11.09. 19:33:15

meg tavaly a Juve ellen is Camoranesi gólja is les volt,

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.09. 19:48:33

Kroos, nyugodj le. A Roma elleni első gólnál tényleg kétes volt a szitu, mégpedig az, hogy 2- vagy 3 méterrel a leshatár mögül indult Ibra, mint azt, a lassításnál látni lehetett. (be is húzták a csíkot), És nem a középső védő ragadt be, hanem a térfél másik oldalán álló, akit a kamera nem tudott venni.
2. fingom sincs milyen fantom gólra gondolsz, de az, hogy rendre nem adnak sárgát, az olyan visszarángatásokért, amiket Vieirán hajtottak végre pl, most, és ezzel nem fékezik meg az ellenfelet, a többi zsabálytalankodásért, az felháborító. Meg a Cruznak adott sárga, mikor még csak meg sem lökte az ellenfelét, és az homorított, azért. sárga, szerintem meg ez a felháborító.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.09. 19:55:59

Kroos.
www.youtube.com/watch?v=f-JITrMPg_8&feature=related

ennél a videonál a 14. és 15. mp-nél merevíts ki a képet, és láthatod hátul a roma védőt, aki visszafele fut, és akkor van egyvonalban iz Induló Ibrával, mikoözbe a labda már kb. 20 métert repült a levegőben.

De te úgysem fogod látni. :)

BruceWayne 2008.11.09. 20:00:17

a bayern véletlenül nem egy lesgóllal egyenlített a fiorentina ellen???

giacinto 2008.11.09. 20:07:20

a catania elleni gól meg biztos hogy bent volt de ezt már kiveséztük párszor. akárcsak Cambiasso gólja kedden cipruson, kárhogy azt nem adta meg a spori, megint fröcsöghetnél összevissza.

Count Adyn 2008.11.09. 20:08:32

Mondjuk én speciel Cordobát leküldtem volna pirossal azért a páros lábba való becsúszásért, de mind1 mostmár. Majd jól megrakjuk az intert, és ott állnuk ahol ők:)

BruceWayne 2008.11.09. 20:19:43

tudod kit rakjál meg.... :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.09. 21:16:56

A milan meg kapott 2 kamutizit, kamukiállítást, győztes lesgólt, tudjuk ki ellen. De róluk valahogy nem esik szó. :) Valóban nem volt szép a becsúszás, viszont a piruett a levegőben amit lenyomott az gyönyörű volt, kár, hogy nem volt testi kontaktus. :)

Azért említsük meg azt a 4-5 hátulról becsúszást, ami mind előszabály volt a Udinének.
Node nézzük a Leccse Milant és tippeljünk mikor kap tizit a Milan.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.09. 22:03:09

Érik a Milan tizije, már csak negyed óra van hátra és még döntetlen.

Klárensz 2008.11.09. 22:07:31

nem lesz szükség tizire :)))

calciomax 2008.11.09. 22:08:28

Kroos te üldözési mániában szenvedsz. Még mindig a tavalyi szitukat sorolod. Persze az Inter ellen soha nem tévedtek mi? Ma is volt egy Ibra lövés ami elé a védő lefeküdt és a lassittásban lahetett látni hogy a kezével assitotta le a lövést. A Napoi ellen a Milánnak kevesebbért is megadták.

Klárensz 2008.11.09. 22:09:24

kroosnak és az Inter-fanoknak 11-es fétisük van

calciomax 2008.11.09. 22:11:20

A 4. győztes gólt lövi Dinhó?

hatoldal 2008.11.09. 22:12:18

Ez olyan béna ez a kinek mit fújtak be mikor...

calciomax 2008.11.09. 22:19:29

Az Inter ma csak szenvedett de a Milan múlt héten hatalmasat játszott a Napolival....

Klárensz 2008.11.09. 22:19:30

na most jöhetne egy tizi

BruceWayne 2008.11.09. 22:21:32

Ronnie hármat nyomott egy hét alatt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.09. 22:21:46

Szenvedett az Inter. Lol 10 emberrel védekező csapat ellen, mást nem nagyon lehet csinálni, csak győztes gólt rúgni a 92. ben.

Klárensz 2008.11.09. 22:22:09

a 92. percet be kell tiltani

BruceWayne 2008.11.09. 22:22:39

vagyis az első (napoli) öngól volt, sorry

calciomax 2008.11.09. 22:23:11

Ezt iróniának gondoltam...

hatoldal 2008.11.09. 22:23:37

korai volt ronaldinho lecserélése :)

calciomax 2008.11.09. 22:28:44

Hegyi Iván majdnem elsirta magát

Klárensz 2008.11.09. 22:31:06

A Milanból ma csak egy normális csatár hiányzott, nekem úgy tűnt Borriello átvette Gilardino örökségét.

drani 2008.11.09. 22:31:45

izgi a bajnokság!

Hispan07 2008.11.09. 23:43:20

ez az eredmény szopás, de hogy pont az inter drukkerek vergődnek itt az ajándék meg egyéb tizenegyesek miatt az még nagyobb szopás :)

kroos 2008.11.10. 07:48:26

Hegyi Iván-t ne bántsátok mert ö Pancho.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.10. 08:26:35

A Chievo-szurkoló(k) is hadd monják el, hogy Moggi még mindig köztünk :((

,,Sissokót ki kellett volna állítani, a tizenegyes nem volt az, viszont nekünk nem adtak meg egyet és Legrottaglie sem kapott pirosat…”

it.youtube.com/watch?v=J79L3z1jIqY&eurl=

Itáliainagysándor 2008.11.10. 08:35:44

Moggi? Na, már megint a csalással jönnek az emberek, persze a Chievo minden bizonnyal jobb volt, meg Alex szenzációs gólja sem volt szabályos, meg a Chievo játékosa nem is kezezett csak a bíró a Juvénak fújt...

Na hagyjuk már, kicsit lejárt lemez ez a levegőbe való vagdalkozás, röhej, ha a Juve nyer az csalásnak minősül mi?

füligjimmy77 2008.11.10. 08:51:23

Az egész Intert nyomják, vagy nem nyomják vitában egyvalami zavar. Az Internek persze kedveznek a bírók. Kedvezneka Milannak , és kedveztek a Juvéna is. Ez Olaszország, nem kell bemutatni. De csak aMilant,és aJuvét baszták meg, a nagyok közül. Moratti hirtelen gerincet növesztett? Kétlem. Ez még borogatással evliselem, de ilyen tenyérbemászó arroganciát nem. A bajnoki címek a legnagyobb riválisok tönkreverésének köszönhetően jöttek. Az Intr úgy áll a tabella élén, hogy 90.+ percben pattanak be gólok. Jó csapatnak van szerencséje, a győzelmet soha nem kell megmagyarázni, de Murinho ebből a keretből többet is kihozhatna. Nem , ő ugyanolyan irritálóan pökhendi, mint mindig. Lehet, hogy szezon közben leváltják, jön Avram Grant, és Bl-t nyer, meg bajnokságot. Most nem lenne olyan nehéz dolga, minta Chelsea-vel.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.10. 09:00:04

Köszönjük füligjimmy az értékes hozzászólást.

Benitonak sikerült megint egy szép cikket írni, a zindexre. :) Sikerült 2 esetet megfogalmazni ami "véleményes" volt. És természetesen emiatt nyert az Inter, és nem amiatt ,hogy végigtámadta a 2. félidőt.
Most jön a bezzeg rész: Mikor a Milan lesgóllal nyert az Inter ellen(meg tavaly a Juve is), simán el lett könyvelve, hogy ilyen is van, meg mit sír a szánk.

füligjimmy77 2008.11.10. 09:05:39

Nem azt mondom, hogy bírók miatt nyer a Inter, de vannak edzők, akik ismerika 4-4-2-tőt, és nem félnek használni. A tegnapi vajúdás helyett semlegesként jobban örültem volna valami színvonalasabb meccsnek. Egyébként nem igaz, amit írtam? Morattit, és az Intert büntették már meg, tévednék? Azóta kinőtte, akárcsak Berlusconi.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.10. 09:06:47

Kedves Itáliainagysándor
Nézd meg a videót!
it.youtube.com/watch?v=J79L3z1jIqY&eurl=

Amúgy, hiszed vagy sem a nagyok közül del pieróéknak szurkolok

rizla 2008.11.10. 09:11:45

"Lehet, hogy szezon közben leváltják, jön Avram Grant, és Bl-t nyer, meg bajnokságot."

mint a chelsea-nél?

mickeyknox 2008.11.10. 09:13:14

nem vagyok inter fan, de most tényleg kár fikázni őket, inkább az udinese-t kéne, mert egy rohadt nagy nulla volt, amit tegnap csináltak. az egy pontot sem érdemelték volna meg. volt egy inler lövés 30 méterről, azt annyi. abban bíztam, hogy esetleg a híres támadójátékukkal majd csinálnak egy jó kis meccset... az 5. hely az pont jó nekik.

Itáliainagysándor 2008.11.10. 09:21:27

Láttam Juve Chievot és valóban lehetett volna adni a Chievonak egy 11-est és? Nem volt szándékos kezezés a Chievo játékosával ellentétben...

Amúgy az Interből többet ki lehetne hozni, szánalmasnak tartom a játékukat, főleg úgy, h az utóbbi meccseken a 90+ percekben lőnek egy mákos gólt.
És az udinese nem szar csapat, sőt, nagyon is statikusan lett kialakítva ez a keret az évek során, nagyon jó játékosokat nevelnek ki... Szóval nem kéne őket leírni...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.10. 09:26:14

JA és Jimmy, te tévedésben élsz, nem a nagycsapatokat büntették meg, hanem a bűnösöket elvileg. Amúgy meg Moratti is bűnös volt, az elmúlt 16 év sikertelensége okán. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.10. 09:27:58

Valaki mondja már meg, hogy mennyivel mákosabb egy szögletvariáció után elért gól a 91. percben az 52. -ben elérttel szemben?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.10. 09:31:29

Sissoko kaszálása, Tiago kezezése?
Legrottaglie kábé 2 méterre volt, a Chievo-védő 20 centire, ennyit a szándékosságról.
Szar ez így:((

giacinto 2008.11.10. 09:32:50

1. mondtam én hogy szimpatikus csapat a lecce :))

2. tényleg tök nagy mák hogy a 92. perces szögletnél 5 inter-játékos van üresen az ötösön (!!!) belül... legalább ők tudnak koncentrálni a meccs végi pontrúgásoknál, nem úgy mint mások.

3. az udinese ezena meccsen semmit nem érdemelt és ne takarózzunk azzaél hogy az inter szar volt.

Hispan07 2008.11.10. 09:37:18

egyik csapattal sincs semmi gond - csak hogy szarok -, csak ez az arrogáns beszólogatás nem kéne a másik csapat ellen. olasz bajnokság, ha csalnak akkor csalnak mindenki javára, kiegyenlíti egymást, és aki elkezdi nézni a meccseket, az pontosan tudja. mi a fenéért kell állandóan beszólogatni? se interes, se juvés, se milanos meg se mukkanhatna a bíróra, erre páran itt folyamatosan ezzel verik a palávert, ahelyett hogy azzal foglalkoznának, a saját csapatuk teljesítménye mitől egy kalap szar - mert mindegyiké az egyenlőre, kivétel nélkül.

a milan pl sztem kétségbeejtő. meccsről meccsre egy-egy gól pottyan, uccsó pillanatokban, megpattanva, öngólként, stb. a csatárok semmit nem csinálnak vagy nem tudnak mit csinálni az elbaszott karácsonyfa erőltetésével. borriellonak úgytűnik két meccse volt, azóta kanyi, pato nem tud játékba lendülni, ha mindig máshogy és máshol kell játszania, pippo már réges rég nyugdíjban kéne hogy legyen, erre ő a leggólerősebb közülük, sevcsenkó meg úristen, zömében egy csatáros rendszerben ki a túrónak kellett? marad a középpálya, fixen 3-vkpval, aztán a dinnye vagy kaká majd csak lő egyet. remek taktika, mert egyet általában lőnek. aztán hátha nem kapunk. de csak hátha, mert egy olyan védelemmel, amiben a 41 éves maldiniért imádkozunk favalli helyett - azért nem életbiztosítás. az, hogy pl a u21-es válogatott darmian a padon rohad(na meg ha egyaltalán odaraknák), kit érdekel? nyomassuk favallit - bár a lecce ellen ez már nem jön be, de oda se neki! ha a játékban semmi elképzelés, keretépítésben annyi se. fabregas istenkirály, de könyörgöm, mi a fasznak? kp-val dunát lehet már most rekeszteni, erre jöjjön még egy, ráadásul kihagyhatatlan, hogy még a maradék rendszer is boruljon - már ha az rendszer, hogy semmiféle rendszer nincs abban, mikor ki kezd és hol játszik. összegezve tehát: zseniális, bassza meg, ez a milan 2008-ban: örüljünk ha összejön egy 1-0, ha meg nem, carlo gyurcsányotti majd úgyis megmagyarázza mitmiért és mitmiértnem. elképzelése szerint még vagy 7 évig. úristen.

Itáliainagysándor 2008.11.10. 09:37:25

Great Cornholio

Az Inter is ugyan úgy bűnös volt, csak ők a költségvetési könyvelést hamisították meg, ha jól tudom Moratti ellen még folynak a vizsgálatok...
Szóval nem kell úgy beállítani az Intert mint egy szent csapat, talán többen szeretnék a ligában is, ha nem csak bevándorlók alkotnák a kezdő 11-et:)

mbemba

És remélem azt is észrevetted, hogy a Chievo játékosai szándékosan provokálták a Juve játékosait, csak hogy egy 11-est kapjanak, mert akcióból esélyük nem volt a 90-perc alatt gólt szerezni akcióból...
A félidőben történt Tiago elleni atrocitás meg szánalmas kategória, veszíteni is tudni kell;)

füligjimmy77 2008.11.10. 09:39:22

Great Cornholio: mindenki ártatlan, mí gbűnössége be nem bizonyosodik. A Juvéról kielemztek nagy szakértelemmel néhány videó felvétele, a Milanról is, az Interról nem. Ha még Berlusconi lett volna az elnök, az egész ügy szerintem ki se pattan. Mint egy évvel később elkezdték rebesgetni, az Inter könyvelése se maga a szeplőtelen fogantatás, trükköztek rendesen aláírási pénzekkel, prémiumokkal. Ezért automatikusan eltiltás jár a nemzetközi porondról, de ezt az olasz foci mát tényleg nem heverte volna ki. Értem én, hogy a másik is csaló, és söpörjön mindenki a saját portája előtt, de ami tény, az tény.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.10. 09:45:09

Itáliainagysándor
Ha ironizálni szeretnék, akkor: ilyenek ezek a chievósok, mindig csak provkálnak.
Kérlek, nézd meg az összefoglalót megint és minden kérdésedre választ kapsz!

Ti, más emberek, ti is nézzétek meg!

it.youtube.com/watch?v=J79L3z1jIqY&eurl=

Itáliainagysándor 2008.11.10. 09:47:25

Láttam a meccset élőben úgyh nem nézem meg;)
Sok minden nincs benne szerintem, a provokálások minden bizonnyal nem, ráadásul mit akarsz, ha a csapatodnak helyzete sem volt:D

horas 2008.11.10. 09:53:11

Amúgy abból a szempontból igaza van Mourinho nak,hogy mondták,hogy nagyon hasonlít ez az Inter a Mancini féle Interre amire ő azt mondta h jó,de ne a tavalyi Interrel hasonlítsák össze,hanem amikor kezdett Mancini.Tény,hogy ennél ezerszer jobban is tudna játszani az Inter,de azt is túlzás lenne mondani,hogynem érdemelték meg a győzelmet.

giacinto 2008.11.10. 09:53:23

Sissoko miért maradt a pályán?

Itáliainagysándor 2008.11.10. 09:55:12

Lecserélték a 2. félidőre, szánalmas volt ahogy a Chievo játékosa rasszista jelzőkkel illette, szánalom a köbön, ha valaki nem tud játszani akkor ne provokáljon;)

giacinto 2008.11.10. 09:56:12

A visszatérő Samuel viszont nagy király volt. Az Inter legnagyobb baja hogy középen nincs támadó szellemű játékos így rá vannak utalva a szélekre, ahol mindenki abszolút formán kívül van. Egyedül kevés Ibra elöl, mert hiába ráz le 2 védőt jön másik 2.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.10. 09:57:56

Hát a Chievos is tizi volt, mert a keze a teste mellett lebegett, szal megadható, viszont a Juve játékosé egyértelműen az volt ,a kiállítás meg nem kérdés csak az hogy hány meccsre tiltják el utána. (persze egyre sem fogják)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.10. 09:58:01

Itáliainagysándor
kérlek, nézd meg it.youtube.com/watch?v=J79L3z1jIqY&eurl= és utána beszélj helyzetekrők és bírókról.

Giacsintu:))
Kerlon nem játszott, sérülésből gyünne vissza. Az előző meccsen felmerült a játéka, de még nem. Most nem volt a kispadon sem

Gabez 2008.11.10. 10:21:55

Hispan07: végre valami, amivel egyet lehet érteni ;)

A Milan mostanában a szerencséjéből élt, annak ellenére, hogy nagyon jó játékosok vannak ott is (persze nem zsoldosok, mint a másik oldalán a városnak, még véletlenül sem :)). Tegnap 1-0-ig néztem a meccset, utána lekapcsoltam a tv-t, mondván, ez behúzva, és mit látok ma reggel...1-1. Kinek a hibája? Mert azt nem hiszem, hogy ennyire jó lenne a Lecce. Ancelottié, vagy a rengeteg sztáré, akik egymást nyomják ki a csapatból, vagy az öreg védőké, vagy kié?

Esetleges a játékuk, vagy bejön, vagy nem.

Pl ha a köv. fordulóban legázolják a Chievo-t, akkor majd mindenki arról beszél, h micsoda nagyszerű formában a Milan...és abban van? Nem, de olyan jó a keret, h ennyi elég. És nincs nekik BL sem.

Érdekes a bajnokság, mindenesetre.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.10. 10:27:07

Annyira fájt ez a Cicinho öngól, hogy csak most ocsúdok belőle, de az némi gyógyír, hogy a Milan is hasonlóképpen vesztett pontokat ;-). Jövőhéten mnindenképp meg kell nyerni a derbyt, különben föllázad a Sud.

Amúgy srácok kikászálódhatnátok már a homokozóból. Mindenki tudja, hogy nyomják a három nagyot, az olyan szimpatikus csapatokkal szemben, mint a Fio, a Napoli, vagy a Roma ;-).

Gabez 2008.11.10. 10:29:47

Amúgy sztem is nyomják a 3 nagyot.

kroos 2008.11.10. 10:30:33

3 nagy? Milan Juve ki a 3.?

Hispan07 2008.11.10. 10:46:05

a Milan nem a szerencséjéből él, hanem egyes játékosok egyéni zsenialitásából. a csapat jelleg hiányzik, ezért nem lövik be a helyzeteket és ezért kapnak ilyen fasz gólt a 92. percben. szerintem ez ancelotti és az elhibázott átigazoláspolitika eredménye. lehet hogy most épp Dinnye rugdalja a gólokat, de a csapat biztosan előbbre lenne, ha nyáron helyette mondjuk Cigarini és Rosina jön, Sevcsenko helyett meg mondjuk maradhat Paloschi. 11 klasszis játékos, 2 aktuális, 2 leendő világklasszis, a kapust nem számítva max 4 30 felett, a padon pedig fiatal, tehetséges, becsvágyó játékosok, lehetőleg mindezt úgy, hogy a fele hazai legyen. sztem ez a követendő csapatmodell, és a milan sajnos ettől nagyon messze jár.

egyébként Gabez, az inter ugyanilyen esetleges szart nyújt, 4 percen múlt, hogy nem az inter x-elt és a milan nyert 1-0-ra, akkor ott lenne válságabb a helyzet. merthogy egyik sem érdemelt többet a másiknál ebben a fordulóban. de ezt meghagyom egy interesnek, hogy leírja.

a nagycsapatokat meg a világ minden táján, minden sportban nyomják. ezért nagycsapatok. és ez az egész dolog egy hosszú évtizedek alatt megtett útból és az általános népszerűségükből következik, merthogy sokkal szimpaikusabbak az emberek nagyobbik részének, mint az olyan szimpaikus csapatok, mint a Fio, a Napoli, meg a Roma ;) nem nagy csoda., h így van.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.10. 10:52:24

Provokálok!
Miután ,,mindenki" leírta, h nyomják a nagyokat, azok után, hogy lehet szurkolni nekik. ?????

Hispan07 2008.11.10. 10:53:40

nem provokálsz.
Azért nyomják őket, mert nekik szurkolunk legtöbben.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.10. 10:56:24

hispan 07,
de ha valakit nyomni, lehet még szurkolni is nekik!
Ha észreveszem, h a Chievónak harmadik-negyedik meccsén is sorozatban fújnak, akkor nekem csak egy szép kis emlék fog maradni a veronai tündibündi csapat

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.10. 11:00:39

Bocs!
+ javítás: de ha valakit nyomnak, lehet még szurkolni is neki?
Feszült vagyok :))

Hispan07 2008.11.10. 11:06:55

az igazi szurkoló nem hiszem, hogy racionálisan dönti el azt, hogy akkor mostantól nem szurkol a csapatának. én fradi drukker vagyok, ezerszer kiábrándultam, nem járok meccsre, nincs fradi sálam - de hogy bárki más magyar csapatnak szurkoljak vagy hogy ne a fradi eredményeit nézzem meg először, az kizárt. és ha feljut végre valahára, egyszer tuti kimegyek.

ugyanez van a milannal. gondolom mások is így vannak vele: pótcselekvésként kialakult, mert nincs magyar foci, márpedig mi focit akarunk, mert az kell. melyik csapat legyen az? kis tökiként nagyon tetszett a juve viallival és ravanellivel, főleg delpieroval, meg az arsenal bergkamppal, meg a 98-as real raullal meg sukerrel, aztán valahogy mégis a milan mellett horgonyoztam le (nyomós oka volt sevcsenkó akit most már rühellek), és mára a részemmé vált - bármilyen röhejes dolog is ez egy magyar embernél.

és ezen már se a szar játék, se a bírói nyomás, se semmi nem változtat, még ha nem is vagyok mindennel elégedett, lásd fent.

kicsit olyan ez mint a szerelem, csak az könnyebben elmúlik.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.10. 11:10:54

"pótcselekvésként kialakult, mert nincs magyar foci"

Baj lenne, ha így alakult volna ki.

daneeka 2008.11.10. 11:12:13

A Milanban túl sok az aranylabdás, az a bajuk.

Gabez 2008.11.10. 11:12:35

"a Milan nem a szerencséjéből él"

Mondod ezt a Napoli elleni gólra pl? Az szerencse volt a Milan szemszögéből.

Én nem látom annyira rossz edzőnek Ancelottit, egy nagy hibája van, hogy nem mer újítani. Ragaszkodik a bevált embereihez, még akkor is, ha már/éppen nem jók.

Mourinho ebben jobb, ő bárkit kivág. Nála más a probléma, csak még nem látom, micsoda :)

Mr.AT 2008.11.10. 11:15:12

Csak a kedélyek lecsillapítása végett pár friss, de örökérvényű igazság: az a gól, amit a bíró megad, az a tizenegyes, amit a bíró befúj, és az ballag le a pályáról, akit a bíró leküld. :-)
Ennyi. Én sem örültem az Inter 113. percben szerzett góljának, de az Udinese tényleg nem sokat tett az 1 pontért.

A Juvét meg lehet szapulni, csak nem érdemes. Alex gyönyörű, fenomenális, szemet gyönyörködtető szabijára kár kritikus szót vesztegetni, Iaquinta tizenegyese meg vitán felül 11es volt. Nyilván kaphatott volna a Chievo 6 db 11est, persze, meg leküldhették volna a fél Juvét, naná, megérdemlik a rohadékok... kicsit unom ezt már. Tessék kicsit visszaemlékezni, tavaly mi volt a Juve meccsein, alapból felbillent szinte a pályán, mi semmit nem kaptunk, ellenünk meg a félpályáról is befújták a 11eseket. A Chievo meg játsszon olyan focit, mint 5 éve, s rúgjon 3 tiszta akciógólt a Juvénak, utána lehet jártatni a szájakat. Ez az "egész meccsen semmit sem teszünk, de mi lett volna ha" mentalitás szimplán szánalmas.

Hispan07 2008.11.10. 11:16:18

ha lenne magyar foci, akárcsak európai közepes erősségű, senki nem a külföldi csapatokra folyatná a nyálát.

Hispan07 2008.11.10. 11:21:22

Gabez, egy darab szerencsés körülmények között született gól alapján mondod, hogy a Milan szerencsés? most emlegessük fel, kinek mikor milyen szerencsélye volt? és mi az hogy szerencse? sztem fizika, hogy hogyan pattog a labda. ha meg szerencse, akkor minden mozdulat szerencse.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.10. 11:22:16

Hispán07, ez a történelmi múltból fakadó kivételező megkülönböztetés büdös egy kissé. Ennek kiküszöbölésére követelem a videóbírót már-már mániákusan. Ha a törvény előtti egyenlőség magasztos elve már smafu ;-).

Egyébként ha focicsapatok népszerűségét ugyanúgy mérnék mint a politikusokét, egy százas skálán, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a Fradi, a Juve vagy a Real lenne a legnépszerűbb saját országába. Akik ugyanis nem nekik drukkolnak, azok jobbára utálják őket.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.10. 11:24:38

Hispán azért szimpatizálnánk akkor is külföldi csapatokkal.

giacinto 2008.11.10. 11:31:22

minden csapatnak több az ellendrukkere mint a normális szurkolója.

Hispan07 2008.11.10. 11:32:59

szimpatizálnánk, de azért tán nem véletlen, hogy nem pl nem Hamburgban van az "I Love Barcelona Klub" székhelye, és hogy nem Párizsban van a legnagyobb radikális Chealse tömörülés. és szándékosan realítve sikertelen kulbbal rendelkező városokat írtam.

a népszerűséget pedig ne keverd össze a tetszés index-el. Az MTK-t is kevesebben utálják mint a Real-t, mégis csak 200 ember megy ki ünnepelni a bajnoki címüket. most akkor melyik a népzserűbb? vagy ha politika: a legnépszerűbb politikus Ibolyka asszony miért 5%-ért kuncsorog, ha annyir közszeretet övezi?

és félre ne értsen senki: nem jó, hogy a nagyoknak kedveznek. csak törvényszerű, és amíg a bíró ember, és a sportot emberek fogják űzni, addig így lesz mindig. kvésbé, de még a videóbíró bevezetése után is. (minden szirszart ott se fognak visszatekerni, apróságokban nem lenne változás, csak kirivó dolgokban. persze azokért is megérné)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.10. 11:36:32

Mr. At
Ma megmondós napom van:))
,,A Chievo meg játsszon olyan focit, mint 5 éve, s rúgjon 3 tiszta akciógólt a Juvénak, utána lehet jártatni a szájakat. Ez az "egész meccsen semmit sem teszünk, de mi lett volna ha" mentalitás szimplán szánalmas. "
Úgy, akkora méretű egyesület soha nem fog játszani (túlzás, egy szikrányit), de ha megnézed az összefoglalót, akkor láthatod, hogy szó sem volt bunkerfociról. Az olasz kommentátor azt mondja, h: tovább támad a Chievo!
Lényeg: a Nápoly elnöke mondta, h szerinte azért kiegyensúlyozott a bajnokság, mert volt egy Moggi-ügy. Ezen kell elgondolkodni és szurkolni csapatoknak:((

Dr Zoidberg 2008.11.10. 11:43:14

Zárate végre megébredt, van még levegő a lufiban. Hú, Rocchi meg húdeérkezett. Nagy volt, bár a harmadik gól az már egy vicc volt, szántam is a Sienát kicsit.
Hétvégén derby, naottmilesz...!? Sajnálom a Rómácskát , és kívánok is oda sok győzelmet, illetve inkább sok jó játékot, de a derbyt azt nemaggyuk! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.10. 11:45:52

Hiispán ok keverem a tetszésindexet a népszerűséggel, te viszont azt mondtad, hogy szimpatikusabbak a nagyok a kicsiknél.

Ennek cáfolására viszont pont jó volna a tetszésindex.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.10. 11:48:19

Oyle, pedig akkor kell derbyt nyerni, mikor már a plafonig ér a szahar! a hét tükrében még Cici borzasztó öngólja ellenére is bízom a felemelkedésben.

Romanista 2008.11.10. 11:51:37

persze hogy a nagyokat tolják a klasszikus nagy pénz-nagy foci összefüggést nem csak klubbon belül lehet ám alkalmazni. és ezalatt korántsem azt értem hogy csepegtetnek valamit a bíróknak vagy sem, csak mint kábé általános pszi viselkedést.
ettől függetlenül - szerintem - a Napoli, Fio vagy Roma (mivel van Lazios hozzászólás - wtf??) Lazio drukkernek egyértelmű hogy hova szurkol még "3" nagy meccsein pölö. hangsúly a szerintemen.

Romanista 2008.11.10. 11:55:06

szerintem az elmúlt évek egyik legjobb derbije lesz a hétvégi. minden szempontból.
és a hétvégén a Roma szerencsétlen volt, nem úgy mint a Juve, Udine ellen ahol szimplán szar, vagy nem balfasz, mint a Genoa és a Palermo ellen. volt felállás meg játék mint a Chelsea ellen és ez jó jel. krva jókor jön a derbi annak ellenére hogy egy nitroglicerinbe áztatott puskaporos hordóként gurul a Roma felé.

Dr Zoidberg 2008.11.10. 11:55:09

Mehhehh, ez mogyuk jogos, sőt gyakorta így is van. Márminthogy plafonigszarban úszva kikaparni a héjábankrumplit a derby parázsából. És mondom, kívánom is azt a felemelkedést, de ezt a derbyt behúzzuk, getsz. (Bájdövéj: épp valamelyik előző éjjel sikerült ismét látnom a Discovery-n azt a futballhuligános részt, amiben a Roma és a Lazio ultráiról van szó, nomeg épp akkor volt ott derby...amit spec szintén mi nyertünk. Láttad már ezt a részt?)

Romanista 2008.11.10. 11:57:37

ja én is láttam azt, nagyon kemény kis műsor. mikor vették fel 1970ben? :D:D

Dr Zoidberg 2008.11.10. 12:00:28

Romanista: Sono d'accordo.

Dr Zoidberg 2008.11.10. 12:01:22

Romanista: márminthogy ezt az "egyetértek"-et ezt a nagycsapatos hozzászólásodra írtam.

Romanista 2008.11.10. 12:05:00

popp, pü ment.

Oyle, ez is ritka mióta a világ a világ: Romás-Lazios egy húron... :D

Dr Zoidberg 2008.11.10. 12:05:09

Az a 2006-os Lazio-Roma (3-0) volt, teee. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.10. 12:06:40

Ja láttam a római derbis részét annak az aszem footbal hooligans című sorozatnak, amely egyébként városi derbiket jár végig. Az egyik legtanuságosabb rész, egyébként lengyel brárainkról és a Crakovia-Wisla Krakkó derbiről szólt.

Dr Zoidberg 2008.11.10. 12:29:11

Bezony, láttam azt a részt is. Folyton eszembe is jutott most, hogy Krakkóban voltunk, és minden alkalommal a Cracovia stadionnál szálltunk le a buszról a belvárosba menet. Épp meccs is volt azon a hétvégén, csupa rohamrendőr volt a környék, nem véletlenül.

Mr.AT 2008.11.10. 12:44:45

mbemba, az "akkora egyesület soha nem fog úgy játszani"-ra annyit, hogy 5 éve a Chievo pontosan ezt játszotta. A tessék-lássék támadgatunk, saját 16osról mindent kivagdosunk, közben meg imádkozunk, hogy a túloldalt valamelyikünk jó helyen essen el, az ezt eredményezi: egyszer fent, egyszer lent. Néha bejön, néha meg nem. Nem lehet egy szezont úgy tervezni, hogy 38x nyerünk 1:0-ra, 38 darab tizenegyessel...

Philipsson 2008.11.10. 13:21:50

Üdv az olaszdrukkereknek!

Valaki tudja miért szerdán lesz a Juve - Genoa?
A hétvégi római derbyre nagyon kíváncsi vagyok. Ott derül ki, hogy idén melyik római csapat végez előrébb. Sztem ha a Lazio nyer, már csomagolhat is Spaletti. (vagy a presidente lány megvárja a januárban pótlandó samp-romát a váltással? :))) Ki jöhet a helyére?
Bár Inter szurkesz vagyok, elismerem mák volt az Udinese meccs. Őszintén nem bíztam már az impotens támadásokban. Én pihentetném Ibrát néhány meccs erejéig, vagy csereként tenném be. Adriano viszont kezdhetne, de nekem még Crespo is jobb megoldásnak tűnne a svéddel váltva egymást úgy a 60-70.-edik percben.Morinnyó meg elgondolkodhatna hogy odapasszolja-e Cruzt a Bolognának télen. A Fal talán megoldás lesz a védősor közepén, de kivel? Mátrix gyenge, mint a fing, Burdisso sztem nem csak Nicosián hibázott, előtte is voltak BLASZ 1es megoldásai, Cordoba meg annyira örült, hogy kezdett, hogy majdnem levágta az Udinei lábát térdtől lefelé. Súlyos. Cambiassot meg pocséklás hátra húzni, Chivu és Rivas sérült. Nem lesz könnyű helyzetben a tengerészgyalogos.

Philipsson 2008.11.10. 13:28:53

lengyelek, sajna a Cracovia tök uccsó jelenleg, sokat járok ki Krakkóba (kéthetente) de még nem merészkedtem be meccset nézni. Pedig szeptemberben a Wislával játszott a Tottenham. Előző nap jártam kint, hihatetlen nagy volt a készülődés. Az EB alatt pedig minden járművön, még a rendőrautókon is lebegett egy kicsi lengyel zászló. Szívesen libegtetném én is a magyart úgy másfél év múlva a VB miatt.......

calcio_di_rigore 2008.11.10. 13:35:36

Gusztutalan csapat ez a Kiévó, de ez nem meglepő. Olyan perc nem volt, hogy valamelyik védőjük ne integetett volna, vagy ne fetrengtek volna a semmire. Ranieri okosan lehozta Sissokót, mert azt a senkiházi Yepest a lelátóra baszta volna fel a második félidőben, tegyük hozzá, teljesen jogosan.
Persze az edzőjüknek még van képe ugatni, amikor a kaput nem találták el egész meccsen, és egy olyan tizenegyest reklamáltak, ahol Tiago kezére kb. 2 centiről bikázták rá a labdát, ráadásul a csapattársa, úgyhogy Tiago megakadályozta, hogy a Juve védő felszabadítson. Mi ez ha nem tizi?:) Tirpákok ezek, Serie B-be való szamarak.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.10. 13:47:13

Mr. At
Őszintén megmondom, akkor sem láttam a Chievo-meccsek többségét, de amit tudok - olasz forrásokból - az nem aról szól, amit te írsz:

,, tessék-lássék támadgatunk, saját 16osról mindent kivagdosunk, közben meg imádkozunk, hogy a túloldalt valamelyikünk jó helyen essen el, az ezt eredményezi: egyszer fent, egyszer lent. Néha bejön, néha meg nem. Nem lehet egy szezont úgy tervezni, hogy 38x nyerünk 1:0-ra, 38 darab tizenegyessel... "

A Chievo, akkor elsősorban a lestaktikájával nyert sorozatban, meg hogy volt egy olyan játékmestere, mint az akkor zseniáis Corini. A két szél pedig megintcsak elég ütös volt: Eriberto és Manfredini úgy vitte szélen a labdákat, hogy azóta is csak ritkán látni olyat. Elől Marazzina, Corradi és egyéb ügyetlenek rúgtak véletlenül 57 gólt.
Tény, a szemét külvárosiak az Intert például nem szorították be a San Siróban. De nyerni ott is tudtak!

Ne bántsd a Chievót! :))

Mr.AT 2008.11.10. 13:53:32

mbemba, pontosan erről írtam én is, ha kicsit figyelmesebben olvasnád a hozzászólásaimat: az akkori Chievo meg a mostani közt óriási a szakadék. Most meg pontosan az van, amit c_d_r írt: egész meccsen nem rúgnak kapura, de tizenegyest persze reklamálnak. Nekem amúgy nincs velük személy szerint bajom, csak nem értem megint a fanyalgó hozzászólásokat. Úgy még a mostani épülőben lévő Juve ellen is nehéz pontot menteni, hogy egy árva kapuralövéssel sem próbálkoznak.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.10. 13:59:34

calcio di rigore
igen, tudom az olyan csapatok, mint a Chievo teszik tönkre az olasz foci hitelességét - folyamatosan.
Én a tegnapi meccsel kapcsolatosan nem mondok többet semmit, de azért azt még a videó mellett: it.youtube.com/watch?v=J79L3z1jIqY&eurl=

leírom, hogy a Gazzetta dello Sport szerint 6-0 volt a meccs szempontjából döntő fontosságú bírói hibák aránya:
www.gazzetta.it/Calcio/Altro_Calcio/Primo_Piano/2008/11/10/moviola.shtml

giacinto 2008.11.10. 14:10:42

"Gusztutalan csapat ez a Kiévó"

miért? mert benn akarnak maradni, pontokat szerezni? és nem téged akarnak szórakoztatni a nagyszerű futballjukkal? :))

akármennyire is gyűlölöma juvét az a 11-es elég egyértelmű volt, mantovani beleütött a labdába, aki egyébként a chievo főbalfasza, 2 hete öngólt lőtt a lazio ellen

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2008.11.10. 14:14:09

Mbemba, a Chievo tegnap nem sokat csinált, szóval ne jöjjünk már azzal, hogy egy összefoglalóban elhangzik, hogy tovább támad a Chivevo. Manninger helyén egy kirakati próbababa is állhatott volna a 90 percen keresztül.

Itáliainagysándor 2008.11.10. 14:48:35

mbemba

Figyi, az egyik dolog az, hogy vagdalózol itt Moggiról, ha folyamatosan a rohadt bundabotrányról tudsz csak beszélni és a meccs összefoglalóját tudod mutatni, akkor legyél tisztában azzal is, hogy a botrányért nem a játékosok hanem a vezetés volt a bűnös és nem csak a juve volt a vétkes, hanem a te szeretett csapatod is, mindenki benne volt, ha közvetve is;)

És, ha azt mondod, h a Chievo tegnap jó volt akkor elmondom neked, hogy az utolsó 10 percben örüljél, hogy nem kaptatok egy 4-est a kettő helyett;)
Szerintem nem lenne gond a reklamációddal, ha a Chievo tényleg jó lett volna, de nem volt az, egész meccsen 11-esre törekedtek meg a kiállításra undorító provokálásokkal...
Csak a bíró szerencsére vette a lapot...

daneeka 2008.11.10. 14:59:22

mbemba
A Chievo igen sokat köszönhetett Mogginak. Konkrétan 2006-ban BL-indulást. Önerőből sosem kerültek volna az első 4-be. Nem tudtak vele élni, mert a bivalyerős Levski Sofia volt az ellenfél a selejtezőn.

Hispan07 2008.11.10. 15:15:46

itt most komolyan a Nagy Juventus hívei osztják ki a chievot, mert az szar? srácok, aquilea non captat muscas, mondta erre a bölcs római, engedjétek már el végre.

különben sem akkora truváj még ez a juve, mint amekkora a mellény.

Mr.AT 2008.11.10. 15:21:31

Hispan07, AQUILA non captat muscas. Ha már nagymellényezünk, akkor legalább legyünk pontosak, pls.

Hispan07 2008.11.10. 15:22:32

kissé cinkes hogy adriano "fester adams" galliani, hős alvezérünk azt mondja, komoly különbség, hogy a leccének nem volt csütörtökön uefa meccse.

azt a kurvamindenségit, azért vagyunk mi a milan, hogy ez ne okozzon már 2 pontnyi problémát! pipa vagyok az ilyenekért, nem kicsit :@

Hispan07 2008.11.10. 15:23:08

elgépeltem korrektor úr, de csak tegye a dolgát ezután is.

Mr.AT 2008.11.10. 15:27:54

Hispan, persze, elgépelted. Szeretem az ilyen látványoskodó, félművelt-álentellektüel megjegyzéseket, pláne, ha pontatlanok. Valaki beesik 2 latinórára az ÁJK-n, de már rögtön orrhangon kell idéznie Senecát és Liviust. :-)

Hispan07 2008.11.10. 15:38:37

én is szeretem az olyan kötözködő alakokat Mr.AT, akik a tartalom helyett az alaki dolgokon kukacoskodnak - főleg a foci kommentek között. kérlek számold már meg, csak ma hány félregépelésem volt, mindegyiknél örülök, h hozzájárulhattam vele határtalan kielégülésedhez :) (és legközelebb majd megkérlek, cenzorként hagy jóvá, h egy magyarul nem használt közmondást használhatok-e, ill. megfelelően teszem-e. nagyon köszi ;))

Hispan07 2008.11.10. 15:40:22

basszus... elgépeltem már megint, a cenzorként után természetesen hagyD akar lenni, kérlek-KÉRLEK ne ítélj el ezért túl szigorúan, már vonulok is a pusztába hamut szórni...

calcio_di_rigore 2008.11.10. 15:42:25

giacinto 2008.11.10. 14:10:42
"Gusztutalan csapat ez a Kiévó"

miért? mert benn akarnak maradni, pontokat szerezni? és nem téged akarnak szórakoztatni a nagyszerű futballjukkal? :))"


:)
Integetni, provokálni, fetrengeni, meccs után ugatni tudnak. A Lecce legalább 0-1 után egyenlíteni próbált, és sikerült is neki (mondjuk nekik gyengébb volt az ellenfelük, ez is igaz).

Itáliainagysándor 2008.11.10. 15:47:40

Hispan07

Az mi, ha nem nagy mellény ahogy te viselkedsz, ajánlom figyelmedbe mások szemében a szálkát a sajátodban meg ott egy marha nagy gerenda, vedd már észre:D:D:D

Mr.AT 2008.11.10. 15:49:31

Hispan07, a "sas nem kapkod legyek után" közmondás felettébb közismert, szerintem alighanem felétek is. És nem a valóban felfedezhető ezer elgépelés zavar (ami amúgy szintén sokatmondó), hanem az, ha valaki látványoskodva próbál dobálózni olyasvalamivel, amihez nem sok köze van.
Tudod, mint mikor Szalacsi beszél az atombunkerről. Vagy ha olyasvalaki dobálózik indokolatlanul, magyarul tökéletesen ismert latin kifejezésekkel, aki négy szót nem képes leírni helyesen latinul.

Hispan07 2008.11.10. 15:54:36

kedves olaszsanyi, te mint elismert roma ellenes kommunikátor, kérlek mondd el, mi nagymellényűt mondtam, írtam? mert gyanítom arra gondolhatsz, hogy magas lóról leszóltam carlo ancelotti, elismert és sok eredményt elért futballedzőt. illetve jeleztem, a sztárcsapat juvénak és becses szurkolóinak tán nem a porbafingó chievot kéne gyaláznia, amikor pár hete még náluk sem állt ilyen csilli-villi szipi-szuperül, mint most.

nos, belátom, hibáztam. meg is bántam mindet. :)

Dr Zoidberg 2008.11.10. 15:57:01

Tényleg elég vicces, hogy a bundabotrányáért erőteljesen seggbekúrt Juve hívei mutogatnak itt hevesen a Chievora a "nem tiszta játék" miatt... Hm.
Még mindig ennyire szokatlan az első osztály, ti kis érzékenyek? :)

Mr.AT 2008.11.10. 16:02:59

Senki nem mutogat itt a Chievora, pusztán páran erőteljesen elkezdtek finnyogni, hogy miért és hogyan nyert a Juve. Erre érkeztek a reakciók, hogy álljunk már meg egy szóra. 2:0, tisztán, ennyi.

Hispan07 2008.11.10. 16:04:25

A malis vituperari laus est.

és ezzel Mr. AT, kérlek zárjuk le a személyeskedést, így is túl hosszúra nyúlt már.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.10. 16:07:25

a chievót szeretjük, akármi van.

Mr.AT 2008.11.10. 16:09:15

Szavazzunk! Szerintetek elmagyarázzam Hispan07-nek, hogy a "kommunikátor" az a Nokia E90, a szó amit ő keresett az "agitátor", vagy az már túl sok információ lenne neki egy napra, s nagyon elszontyolodna? :-)

Dr Zoidberg 2008.11.10. 16:10:04

Favete linguis! ...mostmá', de tényleg...

Mr.AT 2008.11.10. 16:11:32

Errare humanum est, Hispan07. Nem szégyen fejet hajtani, én is megtettem, ha arra került a sor.

Hispan07 2008.11.10. 16:11:40

kedves Mr. AT, te nem bírsz leállni? :) TE azt honnan tudod, hogy én milyen szót kerestem és miért írtam pont ezt? :)

Dr Zoidberg 2008.11.10. 16:12:41

Inter duo litigantes tertius gaudet.
És itt most sokan vagyunk harmadikak...

Hispan07 2008.11.10. 16:14:48

Panem et circenses ;)

Mr.AT 2008.11.10. 16:17:55

Hispan07, az okot nem ismerjük, hogy miért írtad ezt, de hogy így egy értelmetlen sületlenséget sikerült csak kreálnod, az biztos. :-) Kicsit kevesebb idegen eredetű szó, amiről azt sem tudod, mit jelent, kicsit kevesebb rosszul eltanult latin kifejezés, s látod, már megy is, magyarul egész érthetően kommunikálsz. :-)

Itáliainagysándor 2008.11.10. 16:19:05

Hispánka

Senki nem vitatja a magas színvonalad amit képviselsz még az a szerencse, hogy nem hordasz mellényt;) De okos vagy ezt senki nem vitatja;)
Nem vagyok roma gyűlölő csak az év elején amikor levezettem a roma idei várhatóan gyenge szereplését mindenki lehurrogott, hogy az lehetetlen mert ez a csapat erős jellemben és nagyon erős csapatuk van, és akármennyire nagy futballszakértő vagy, de ne haragudjál meg még most is tartom a véleményem, így a 11. forduló után is.

De persze a Roma csapata erős és azért állnak ott a tabellán ahol mert előnyt adtak a többi csapatnak és nemhogy kvalifikálják magukat a bl-de de bajnokok is lesznek... Ez már év elején abszurd volt, nemhogy most...

Amúgy nem szeretem Ancellottit és semmire sem tartom az edzői kvalitásait;)

Hispan07 2008.11.10. 16:19:26

taníts, Mr. AT, taníts kérlek! :) de most már tényleg fejezd be :)

Mr.AT 2008.11.10. 16:21:53

Rád fér, Hispan07, rád fér.
Kicsit kevesebb fölényeskedés és arcoskodás, kicsit több szerénység és odafigyelés, ebbe az irányba haladj pls, mindannyiunk örömére.

kroos 2008.11.10. 16:22:14

posztzárolás van a levegöben...

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.10. 16:24:27

toni jól mondja, ma este kint lesz az összefoglaló, addig is kérném az urakat, hogy viselkedjenek az nst-szellemiségének megfelelően, különben (a túl sok résztvevő miatt) zárolnom kell a kommenteket.

Hispan07 2008.11.10. 16:27:23

Sanyi,

először is, ha muszáj, akkor Hispinek vagy Hispikének becézz, a Hispánkának kellemetlen áthallása van :)

és a roma szerintem is egy kiüresedett, gyengélkedő csapat, mellyel szemben a szurkolói túlzott elvárásokat fogalmaztak meg. ami kellemetlen volt, mint minden más csapat elbizakodott szurkolóinak a megnyilvánulásai. csak ezt kissé kárörvendően fogalmaztad meg minap, de fátylat rá ;)

és pont innen indultunk ki: szerintem az eddigiek alapján nincs olyan csapat olaszországban (jelenlegi forma alapján), amelyik bármelyik másikat "nagymellénnyel" kioszthatna. és ugyanez vonatkozik a szurkolókra is.

kroos 2008.11.10. 16:28:28

Ok.Ott viszont konecentráljunk a futball-ra,és tegyük félre a személyeskedést:)
Hala NST...

Hispan07 2008.11.10. 16:29:37

vettem, befejeztem, bocsesz :)

Mr.AT 2008.11.10. 16:31:07

Leszámítva persze a Regginát... :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.10. 17:21:23

Jön egy erősebb megjegyzés valamelyik nagy csapatra, itt most Juvére, érkeznek az elhivatott szurkolók és szét személyeskedik a tájat.

Itálilai nagyon nagy, ha olyan hangnemben osztanának a Juventusról, mint annak idején te Romáról, te sem hagynád szó nélkül, ha még mai pár megjegyzés is kicsapta a biztosítékot.

Egyébként kábé annyira akart támadni a Chievo a Juve ellen , mint a Juve a Bernabeuban. Nincs ebben semmi elítélendő. A korábbi olasz bajnokságokat és pár év után ezt az ideit újra épp az különbezteti a többi topligától, hogy a kiscsapatok is épp annyira szervezetten fociznak és szállják meg a területet, hogy komoly fejvakarást okoznak a nagyoknak. Láttuk mit szenvedett a Roma Bolognában, a Juve Veronában vagy Juve Leccében.

Uff!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.10. 17:23:41

Természetesen a nagy Juve sem tud egyszerre két helyütt szenvedni, Leccében a Milan szarakodott.

drani 2008.11.10. 17:49:42

Lehet hogy már más is kérdezte és kapott rá választ, de hagy kérdezzem meg, miért késnek mostanában annyit az összefoglalók? Ez így nem jó.

kroos 2008.11.10. 17:54:22

Benito,ha kiesik a Roma akkor sem lesz seria b poszt?
A Juve miatt se nagyin volt...
Szoval?

Itáliainagysándor 2008.11.10. 18:30:37

Popp

Azt kihagytad a hatalmas Rómádból inkább ne is firtassuk és remélem megérted, hogy segítettél megutáltatni velem egy olyan csapatot amit nem utáltam, csak most Te miattad és kérlek ne vedd személyeskedésnek mert nem rólad szólt az előző beszélgetés, _benito megkért, hogy hagyjuk abba, ok.

De neked muszáj a tüzet szítanod? Azt hiszem levezettem a dolgokat és téged nem sértegettelek, szóval ne járasd le jobban magad mert felesleges;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.10. 18:33:46

Benito, Miért kell szítani a népet, az Index főoldalán. léci a csalódottságodnak máshol adj hangot. Pl itt a NST, amit nem olvasnak annyian, csak az a 10 ember aki itt szokott lenni.:)

Itáliainagysándor 2008.11.10. 18:37:31

Ponponlány:

"Itálilai nagyon nagy, ha olyan hangnemben osztanának a Juventusról, mint annak idején te Romáról, te sem hagynád szó nélkül, ha még mai pár megjegyzés is kicsapta a biztosítékot."

Remélem kiesik a Rómád az A ligából, ezt akartad hallani? Nem csak hallani, de tavasszal a könnyes szemeiddel fogod bámulni;)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.10. 18:38:07

Sanyi, az azért mnegtisztelő, hogy miattam megutáltál egy csaptot ;-).

Ja és nyilván nem fog kiesni a Roma! De én is befejeztem.

Itáliainagysándor 2008.11.10. 18:42:01

Sajnos az év eleji nagyratörő vágyaid nem jöttek be, később sem fognak, ezt a nagyok már tavaly tavasszal eldöntötték;) Törődj bele nyugodtan öcskös...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.10. 19:37:27

A Chelsea-t azért megvertük a Bl-ben még van esélyünk. A bajnokságnak kábé negyede futott le, lehet még javítani. De én akkoris a Romának szrukolok, ha épp tizenhetedik a csapat -amelyik persze jobb, mint amilyennek te látni szeretnéd - és amíg lesz új meccs, lesz új remény is bátyja.

Gabez 2008.11.10. 19:53:13

Ez a Zarate gyerek irgalmatlan nagy gólt durrantott, elnézve az összefoglalót. A Siena meg kihagyott 5 ziccert az első félidőben...hogy is van ez? :)

Szal miért játszik csütön a Juve?

Romanista 2008.11.10. 20:04:25

visszaolvastátok amiket irtatok? én elég jót röhögtem. (haladók lentről-felfelé is mehetnek,az még betegebb)

pláne hogy egy teljesen indifferens csapatról (Chievo) - lásd még Atalanta,Genova,Samp,Lecce etc -van szó.
aki szurkol nekik az szurkol aki meg nem annak meg teljesen mindegy, legalábbis szerintem. vagyis eddig ezt gondoltam :D

giacinto 2008.11.10. 20:57:08

benito!

a múltkori jókor-jóhelyen válogatottba szerintem Oddo is beférne, hiszen gondoljunk csak bele a VB-n "hozzátett" kemény 20 percet a címhez, a milanban meg 3 hónapot bohóckodott és BL-t nyert. közben meg olyan beadásai vannak hogy 90 %-t a Curva közönsége mellreveszi

Mr.AT 2008.11.10. 20:59:10

Ha már Alex és olaszfoci, akkor azt elárulja nekem valaki, hogy hogy lehet, hogy a Sportgéza lehozza Alexet mint Aranylabda-esélyest (belső szurkolói szavazáson mint győztest), miközben szegény sajnos fent sincs a hivatalos 30as listán?

Itáliainagysándor 2008.11.10. 21:21:27

Mert blikk kategória a sportgéza, azért... Remélem érted mire gondolok;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.11.10. 22:52:53

Azért mert Alex bizonyos "újságíró(k)" kedvence. :PP

rexford 2008.11.10. 22:56:44

Szombaton az olasz rögbiválogatott játszik az Olimpiai stadionban, azért lesz csütörtökön a Juve-Genoa.

Mr.AT 2008.11.10. 23:18:38

Nekem is a kedvencem, ezzel nincs is semmi baj, csak ettől még kicsit hülyén adja ki magát a cikk...tartok tőle, ha szerepelne a listán, akkor sem nyerne a sok céronaldo mániás miatt, de így aztán pláne nincs értelme "kései hajrá"-ról meg egyéb hülyeségekről beszélni. (Arról nem beszélve, hogy mostanra a szavazatok nagy részét szerintem már le is adták, dec.2-án van az átadás, nov. 19-20ig biztosan zárják a szavazást.)

Romanista 2008.11.10. 23:31:52

az aranylabda komolytalanság. illetve a real bevásárló listája.

BruceWayne 2008.11.10. 23:40:41

szar ez így hogy naptári évre adják. pár éve még oké volt de ma már annyira ki vannak facsarva ezek a játékosok....

calcio_di_rigore 2008.11.11. 00:19:49

popp
"Egyébként kábé annyira akart támadni a Chievo a Juve ellen , mint a Juve a Bernabeuban. Nincs ebben semmi elítélendő."


Nem is ezzel volt senkinek sem baja, remélem azért a szövegértelmezés még nem okoz problémát.

Romanista 2008.11.11. 00:24:23

mi van idén a Juvések lesznek a tavalyi Interesek akik egy győzelem után is mindenkire ráugranak?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 00:58:13

Neránál a pont, egyszerűen képtelenség két-három egymást követő szezonban ugyanazon a szinten játszani. De még durvább, hogy a klubszezonban brillírozó Cé halvány árnyéka volt önmagának az EB-n, vagy Xavi, Iniesta, David Villa halványabb volt a tavasszal és erősebb az EB-n. Ezért adnám Torresnek vagy Ikernek, mert ők klubban és az EB-n is hozták magukat, bár utóbbi meg ősszel kap néhány olyan gólt, amilyet korábban nem.

kroos 2008.11.11. 07:59:45

Popp42 gól önmagáért beszél.Ha torres lött volna enniyt akkor senki sem szólna semmit.Vagy ha ö lenne az aranycipös.Vagy ha Bl-t nyert volna.De egyik sem.

És ha már ilyen K*va fontos az EB akkor sheva hogy kaphatott aranylabdát 2004-ben
1,ott se volt az eb-n
2,nem nyert Bl-t.
????????
Lehet utálni Cé-t de azért ez az ö szezonja volt.

giacinto 2008.11.11. 09:07:06

igy van. mindenki jön itt az EB-vel. nehogy már 4-5 meccs teljesítménye többet érjen mint egy egész szezonbeli parádés teljesítmény tele címekkel. rohadtul nem értem a spanyolmániásokat, pláne akik casillast nyomatják.

giacinto 2008.11.11. 09:07:49

ugy néz ki elmeszelik sissokot 2 meccsre. furcsa mert mostanában mindenért 3 meccs jár.

drosiii 2008.11.11. 09:12:03

popp, kissé elvakult vagy. Cé az EB-n sem játszott rosszul, csupán ott inkább passzolt mint lőtt. Németek elleni meccs meg talány marad az egész portugál részről..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 09:23:13

kroos, giacinto, úgy csináltok, mintha 2004-es eredmény nem a szabályt erősítő kivétel lenne és mintha tudnátok mondani még egy nagy válogatott tornával súlyosbított évet, amikor a nyári dzsemborin nyújtott teljesítmény nem játszott bele fokozottan az végeredménybe. De azért mégis furcsa lett volna Nikopolidisz, Dellasz, Karagunisz, Baszinasz vagy akár Hariszteasz kezében látni a fényes zsugát. De visszakérdeznék, hogy a viharba kapott volna 2006-ban aranylabdát Cannavaro a vébé- vagy '96-ban Sammer az EB teljesítménye híján.

Azt meg én sem vitattam, hogy Cé fanrtasztikus klubszezont futott és én is tudom, hogy az EB ellenére is talán ő a legesélyesebb. Főleg úgy, hogy a spanyol lobbi nem tud kiegyezni a jelöltben, de én -botor módon - mégis Torresra vagy Casillasra szavaznék, ha tehetném.

drosiii 2008.11.11. 09:38:41

mert soha nem az eszedre hallgatsz azért =)

kroos 2008.11.11. 09:42:12

,,tudnátok mondani még egy nagy válogatott tornával súlyosbított évet, amikor a nyári dzsemborin nyújtott teljesítmény nem játszott bele fokozottan az végeredménybe."
í978.
Ha casillas kapja akkor forradalom lesz.nem kapta meg kahn-2001 és buffon -2006.
torres? cé szélsöként több gólt lött mint ö.
BL-T NYERT ÉS ARANYCIPÖT.
aranylabdát elvileg nem szimpátia szerint osztják.

giacinto 2008.11.11. 09:51:43

Torressel tök felesleges az összehasonlítás, mert mindenben többet ért el CR. több gólt lőtt mindenhol, bajnkságbot nyert, BL-t. Torres egyiket sem.

42 gól az 42 gól. továbbmegyek, ha nem nyert volna BL-t vagy bajnokságot CR, akkoris őt illetné a labda.

giacinto 2008.11.11. 09:52:15

mondjuk én 2006-ban is Etoonak adtam volna, bajnokság BL, egy halom gól, csak hát nem járt VB-n.

drani 2008.11.11. 10:00:14

miért nincs összefoglaló? vagy miért csak én reklamálom, valamiről lemaradtam?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 10:44:57

gi acinto, persze van ami a spanyol mellett szól, ő ugyan nem nyert sem Bl-t, sem bajnokságot, de idén tán az EB volt a legjelentősebb esemény. A kontinens torna döntőjének egyetlen gólját meg mintha egy bizonyos Fernando Torres lőtte volna. Mindeközben Cé a szezon számára legfontosabb meccsét majdnem elbukta elhibázott büntetőjével. Pár centin múlott, mert ha Terry tizije csak egy kicsit beljebb megy...

Mr.AT 2008.11.11. 10:44:59

Azt azért kétlem, hogy forradalom lesz, ha Casillas kapja, legfeljebb még tovább devalválódik az Aranylabda értéke mindenki szemében... :-)

Sajnos igaz, hogy céronaldo érdemelné meg leginkább - valszeg ő is kapja majd. A 30as listát viszont továbbra sem értem, most őszintén, mi a túrót keres rajta Pepe vagy Ballack? Többet voltak sérültek, mint amennyit a pályán, s akkor sem mutattak sokat. Alex pedig azért legalább a 30as listára felférhetett volna a gólkirályi címével, ha már Adebayor ugyanennyivel fent lehet.

U.i.: drani kérdése teljesen jogos, mi történt, _benito? :-) Éltessük már a hétvégéért is kicsit a zseniális Alexet! :-)

kroos 2008.11.11. 11:18:37

popp tudjuk hogy gyülölöd Cé-t,mi sem szeretjük még sem beszélünk ostobaságokat....
Mindneki tudja mi bajod van vele.Ne kertelj!!!!!!!
Azt meg te feljted el hogy azon a bizonyos Bl döntön hogy szerzett Gólt a Mu!!!!!!!!!!!!

kroos 2008.11.11. 11:20:12

Popp!!!
Az Eb évében akkor nem nyerhet aranylabdát Argentin vagy Brazil focista????????????????????????????
Mert az elméleted szerint nem.

kroos 2008.11.11. 11:35:59

,,dén tán az EB volt a legjelentősebb esemény. A kontinens torna döntőjének egyetlen gólját meg mintha egy bizonyos Fernando Torres lőtte volna"
ENNEK VAN PÁR FOLYOMÁNYA.
1,az édemli meg az aranylabdát aki Eb/Vb döntöben gólt lö? LOLL
mATRIX. DDDDD
1, Cé csak azért nyert Bl-t mert terry elcsuszott..lehet de az ö goljai nélkül nem döntös a Mu.
és ha már itt járunk...Ha a pool nem kap kamu 11-est és megadják a hleb ellenit?Akkor?????
+A prugál válogatottban nem lett volna torres eb gyöztes.Mig Cé a spanyolban igen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 11:46:44

Kroos, elvileg nyerhet, DE '95 óta - azóta viheti az aranylabdát többi kontinensbeli játékos is - csak európai focista nyert az EB évében ('96: Sammer, 2000: Zidane, 2004: Sevcsenko, 2008: ?). Egyébként idén az egyetlen komolyan szóba kerülő nem európai jelölt Leo Messi, de ő sem fog nyerni, mert a csapata sem nyert semmit.

Egyébkéként az nem az én elméletem, hogy vébék meg az ebék az évükben nagyobb súllyal esnek a latba. Csak nézd végig ezeknek az éveknek a győzteseit az aranylabda szavazás kezdetei óta:
www.fanzone.hu/club/976

A 70-es évektől kezdve az általad említett Sevcsenko 2004-es sikerén kívül csak Kevin Keegan 1978 győzelmekor nem számíthatott az adott évi nagy tornán nyújtott teljesítmény.

mickeyknox 2008.11.11. 11:50:18

önmagában hülyeség 30-as listát megadni short list-nek, mert akkor ilyenek kerülnek fel rá, mint buffon, zsirkov, ballack, aguero, vidic, van der vaart, pepe és még sorolhatnám. max 10, de inkább csak 5 kellene.
nyerni meg cronaldo fogja, teljesen jogosan, ha félretesszük a személyes undorunkat, ő volt a legjobb 2008-ban. (meg xavi :))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 12:16:52

kroos 2008.11.11. 11:35:59 , én is tudom, miért vagyok a bögyödben ;-). . Nyilván mondataimból levonthatóak azok a következtetések amiket levontál, más kérdés, hogy nem jutottam el idáig. Csak giacinto megnyilvánulására reagáltam, ő ugye azt mondta, hogy Torres nem is lehet versenyben, mert Cé a klub szezonban több gólt rúgott - ezt sem vitattam sehol és ez elég is volt neki a jól megérdemelt aranycipőhöz -, erre én bedobtam egy másik szempontot, amely szerint meg versenyben lehet - még ha szerinteded ez ostobaság is. Ha én is hajlamos lennék szavaiból abszurd következtetéseket levonni: azt is gondolhatnám, hogy szerinted meg Torres futott szar szezont a Liverpoolban.

De hol állítottam, hogy Cé nem érdemelné meg az aranyabdát, csak annyit merészeltem -utólagos bocsánatodért esedezve - , ha én is szavazhatnék nem neki adnám a csillogó golyóbist, hanem Torresnek vagy Casillasnak.

Ugye az aranylabdát a France Football nevű tekintélyes szaklap külföldi tudósítóinak szavazatai alapján osztják ki. Tehát a szavazás a szakírók szubjektív(!) -még akkor is ha objektív tényeket is figyelembe vesznek - döntéseinek eredménye lesz és szerintem néhányan nem Cére, hanem Torresre vagy Ikerre szavaznak majd.

Take it easy és Pax!

kroos 2008.11.11. 12:21:33

popp,,2000: Zidane" LOLL

kroos 2008.11.11. 12:25:29

POPP:,,l csak Kevin Keegan 1978 győzelmekor nem számíthatott az adott évi nagy tornán nyújtott teljesítmény. "
Kisbarátom nézd vissza a kommentjeimet én ezt már megirtam neked.
kroos 2008.11.11. 09:42:12

semmi bajom torressel,a világ jelenlegi legjobb csatára.Legyen ez a végszó.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 12:29:54

Csatlakozom a Cé ellen kampányoló(k) mellé.

Neki is CSAK A TAVASZI SZEZONJA volt brilliáns.

Xavi, Iniesta, Casillas vagy Torres tavasszal és az EB-n is kiváló teljesítményt nyújtottak.

Mindezt persze csak azért mondom, mert emberileg összehasonlíthatatlan színvonal Cé és (például) Casillas.

kroos 2008.11.11. 12:31:10

Ok.akkor legyen gandhi , meg a pápa meg martin l. king aranylabdás.

rizla 2008.11.11. 12:34:24

"A prugál válogatottban nem lett volna torres eb gyöztes"

mivel onnan egy jó csatár hiányzik általában, erre ne esküdj meg

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 12:35:39

Toni, jó akkor Figo, de a FIFA szavazását Zidane nyerte abban az évben, azzal kevertem. De a mondandóm lényegén ez ugye nem változtat ;-).

United82 2008.11.11. 12:36:33

Csöncsön:
Tehát csak a tavaszi szezonja volt briliáns...
amit ősszel lőtt 20gól az nyilván nem számít, és az sem ,hogy az azelőtti idényben pedig harmadik lett a PL góllövőlistán és második az assisztlistán és az aranylabda szavazáson dobogós lett, szóval az hogy volt egy jó tavasza erős túlzás.
Kb 2 éve egyfolytába jó, az első évében megoszlottak a gólok és gólpasszok (23-22), a tavalyiban meg inkább gólok voltak (42-8), és ne felejtsük egy bokaműtét után idén is 7gólnál jár 11meccsen, szóval a "csak tavaszi szezon briliáns" kicsit sántít..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 12:40:55

Rooney82, ezt az aranylabdát a 2008-as naptári évben nyújott teljesítményért adják és nem a 2007-08-as klub szezonért. Mert ha csak az utóbbit kéne figyelmbe venni, akkor számomra sem volna kérdés, hogy Cé volt a legjobb.

kroos 2008.11.11. 12:43:15

Amugy meg arról az aranylabdáról beszélünk amit Puskás,pelé, vagy maradona sose nyert meg.:P

United82 2008.11.11. 12:44:26

tehát naptári év, okés, akkor tavaly Kaka mire kapta?
Mert az igaz h tavasszal BL győzelemre vezette a Milant, de ősszel meccset se tudtak nyerni és Kaka kb semnmit nem csinált , mégis megkapta.

rizla 2008.11.11. 12:46:40

az aranylabda egy kibaszott vicc, hiteltelen,nevetséges, hagyjátok már. az elmúlt két évben olyan kimaradók voltak a top 30ból, mint az aranycipős totti, vagy a kupát kupára halmozó dani alves. most meg iniesta. szakmailag szégyen.

"Ugye az aranylabdát a France Football nevű tekintélyes szaklap külföldi tudósítóinak szavazatai alapján osztják ki. Tehát a szavazás a szakírók szubjektív(!) -még akkor is ha objektív tényeket is figyelembe vesznek - döntéseinek eredménye lesz"

egyébként ez röhejes, amikor valaki azzal próbálja támadhatatlanná tenni a véleményét, hogy a szubjektivitással takarózik. ha mondjuk bajzát kapná az aranylabdát, akkor is írhatnánk ezt vajon?

rizla 2008.11.11. 12:48:10

"tehát naptári év, okés, akkor tavaly Kaka mire kapta?"

arra, hogy másnak nem lehetett volna tiszta szívvel odaadni.
(idén egyébként oda lehet - sajnos - ronaldonak)

kroos 2008.11.11. 12:54:01

popp.mostmár kiváncsvá tettél: hogy állsz hozzá 2002-höz? a dagi kapta aki játszott akkor ugy 8 meccset.Mig pl. carlos Bl-t is nyert meg mindent,de az volt az indok hogy a döntöben golt lött a dagi.
ez szerinted rendben van?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 13:44:27

kroos, Pelé és Maradona szabálkyok miatt nem nyerte meg. Hogy Puskás miért nem kapt meg 1960-ban -akkor vágott négyet a glasgowi BEK-döntőn - az viszont egy érdekes történet és a politkát kell mögötte keresni. A szocialista országok szakírói köztük a magyar tollforgató dirket Di Stefanora szavaztak, nehogy egy magyar diszidens vigye a trófeát.

Kroos, talán nem fogalmaztam elég egyértelműen. Mikor azt mondom, hogy a naptári év számít nem a klubszezon, arra célzok, hogy az eb-t és vébé is benne van a pakliban sőt én nagyobb súlyt adok ezeknek és számomra úgy tűnik, hogy általában a szakírók is. A dagi meg 2002-es vébén vágott nyolcat, köztük kettőt a döntőben, ez bármelyik naptári évben elég lenne az Aranylabdához.

Rooney82, azokban az években, mikor nincs EB vagy vébé, cska bajnokságok és nemzetközi kupák számítanak. Mondom akkor úgy, hogy ha nem lett volna idén EB, akkor nem lehetne vitatkozni Cé diaidala fölött, nem mondom.

kroos 2008.11.11. 13:49:45

popp,köszönöm a felvilágositást:)

ha neked 1 meccsen elért 1 gól többet ér mint a szezonbeli 42 akkor tényleg semmit sem ér az aranylabda.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 13:53:14

@kroos:

Azért más az Eb-döntő, és más egy Derby County elleni bajnoki.

kroos 2008.11.11. 13:59:39

meg a Bl döntö is egész más.

kroos 2008.11.11. 14:04:41

Eb döntök gólszerzöi:Wiltord , Trezeguet ,Delvecchio
Charisteas, bierhoff......LOL!!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 14:16:14

Kroos, neked rokonod Cé, hogy kampányolsz mellette? Netán bejön az édi kis sérója? Vagy meggyőzött a nyilatkozata, hogy szerinte ő érdemelné meg leginkább a kitüntetést?

Rendben, hogy ő a legesélyesebb az Aranylabdára (sajnos), de legalább ne örüljünk neki...

kroos 2008.11.11. 14:18:02

csak arra akartam felhivni a figyelmet hogy torres azért nem kathat aranylabdát mer az eb-döntöben gólt lött.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 14:21:30

toni, mint ahogy egy-egy meccset is egy-egy momentum dönt el vagy fordít meg, úgy egy játékos szezonbeli teljesítményének megítélésében is sokat számít egy-egy kulcs momentum. A Cé negyvenakárhány góljából egy átlag szurkoló csak egy párra emlékszik, de egy EB-döntőt eldöntő találat hosszú évekre, talán örök a szurkoló agyába ég. Igaz Csöncsön?

Bár papagáj módra mantrázom, de mondom megint, szerintem a vébé és az EB ennek a szép játéknak a legnagyobb ünnepe. Egy vébén vagy Eb-n játszott kieséses ütközet, sokkal több, mint egy mezei tétmeccs, úgyhogy nyilván sokkal többet számít az ott nyújtott teljesítmény. Nem véletlen, hogy a vébén vagy az Eb-én születnek az igazi sztárok. Nem Pelét vagy Maradonát említenénk, mikor minden idők legnagyobb játékosáról beszélünk, ha nagytonán nem mutatták volna meg igazi tudásokat. És azért Ronaldo vagy Zidane napjaink legjobb focistája, mert vébé gyözelemre vezették csapatukat. Van Bastennek vagy Platininek is kellett egy nagyon jól sikerült EB, hogy ott legyenek a legnagyobbak között.

Egyébként meg szerintem az nem volna jó , ha matematikai alapon döntenének aranylabdáról, arra ott vannak gólkirályi címek, meg az aranycipő.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 14:27:19

"csak arra akartam felhivni a figyelmet hogy torres azért nem kathat aranylabdát mer az eb-döntöben gólt lött" -azért nem, de úgy csinálsz, mintha Torres nem játszott volna jól az egész szezonban, sőt az egész EB-n. A klub szezont, az EB-t és a döntőn szerzett mindent eldöntő gólt összeadva szerintem a teljesítménye igenis fölveszi a versenyt Céjével, ahogy mindent összeadva Casillasé is, de ha az őszt is idevesszük, akkor meg Xavié is. Még egyszer mondom: szerintem.

kroos 2008.11.11. 14:27:43

,,a vébé és az EB ennek a szép játéknak a legnagyobb ünnepe"
Ez igy van.De Eb éve van ezzel automatikusan kizársz minden brazil+argentinit az aranylabdából?
Vb.nél ez rendben is lenne,mert az más.
Pl,a németeken kivül senki sem nyert Vb-t ugy hogy ne kelljen megverni az argentinokat vagy a brazilokat.
(az elsö 3 bohockodás nem számit).
Szoval ennyit az Eb-kröl.

rizla 2008.11.11. 14:30:33

casillas semmiképp sem kaphatja meg az EB alapján. mire fel? a világ egyik legjobb kapusa, tény, de védenie nem kellett sokat.
torres meg 2 gólt lőtt az EB-n, nagyon jól játszott, meg minden, de neki is túlzás lenne odaadni, úgy, hogy emellé nem nyert semmit.

ronaldonak kell odaadni, sajnos. azért sajnos, mert egyáltalán nem illik a neve a történelem aranybevonatú lapjaira. ez van.

rizla 2008.11.11. 14:32:06

kroos az EB magasabb színvonalú torna, mint a VB, illetve eddig az volt, platini faszsága, a 24 csapatos rendszer után már nem lesz az.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 14:38:30

"de egy EB-döntőt eldöntő találat hosszú évekre, talán örök a szurkoló agyába ég. Igaz Csöncsön?" (popp)

Bizony. :-) És abban a gólban minden benne volt, ami ebben a játékban szép, igen, a csatár szemfülessége párosult a tökéletes technikai kivitelezéssel. És azzal a góllal 44 év után nyert nagy tornát a spanyol válogatott. Vagyis Torres ott történelmet írt.

"a világ egyik legjobb kapusa, tény, de védenie nem kellett sokat" (rizla)

Azért az olaszok ellen védett egy akkorát Casillas, mely egészen példátlan volt. Ha az bemegy, Olaszország van a négy között. Bárki más állt volna a kapuban, bekövetkezik a végzet.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 14:40:26

Szerintem egy magas színvonalú EB-t láttunk a nyáron, amely alapján egy pár spanyol játékos el tudta gondolkodtatni az aranylabdára szavazó szakírókat Cé - a klubszezon után egyértelműnek tűnő - elsőségéről.

És szerintem a kontinens torna akkor is az év legnagyobb foci eseménye volt, ha Cé szélsőként egyedülálló módon 42 gólt rúgott a klubszezonban és akkor is, ha brazilok és az argentínok játékát nem élvezhettük rajta.

Ennyit az EB-ről. A magam részéről befejetzem ezt a partalan vitát. (Ha végül mégis -valószínűleg- Cé nyeri az aranylabdát, az is megérdemelt lesz.)

kroos 2008.11.11. 14:43:29

,,a németeken kivül senki sem nyert Vb-t ugy hogy ne kelljen megverni az argentinokat vagy a brazilokat."
az EB-t nem a világ legjobb csapata nyeri hanem europa legjobb csapata.
csöncsön:-1 védésért aranylabdát? ezt te sem gondolod komolyan.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 14:51:33

@kroos:

Nyilván nem egy védésért. Hanem egy végtelenül kiegyensúlyozott teljesítmény MELLETT bemutatott emlékezetes bravúrjaiért. És mert ő sokkal inkább megtestesíti a NAGY focista ideálját, mint Cé.

rizla 2008.11.11. 14:53:06

casillast nem tették próbára igazán az EB-n, egy-két nagy védés ide vagy oda. egyszerűen nem volt rá komolyabb szükség.

rizla 2008.11.11. 14:55:44

ellenpéldának ott van kahn, aki nélkül a németek tényleg nem jutottak volna VB-döntőbe, sorozatban szállította a bravúrokat, meg is kapta az MVP-díjat. ez nem azt jelenti, hogy jobb, mint casillas, de egy bizonyos aktivitás alatt ne járjon az év legjobbja cím. persze a reallal nagyot alkotott, a top 5ben ott is a helye, de tovább nem.

kroos 2008.11.11. 14:56:27

Akkor tisztázzuk...az aranylabda nem képességekröl szól?

rizla 2008.11.11. 15:00:13

de igen. csak általában aki tényleg "NAGY" focista, akinek a személyisége, agya is megvan a játékhoz, az jobban is teljesít.
az nem c.ronaldo, hanem a jelenlegi korszak kritikája, hogy ez jelenleg nem így van.

kroos 2008.11.11. 15:00:48

Csöncsön ajánlom neked a ,,times év embere vagy a béke-nobel dij-at.
Az emberi nagyságokról szól.
Az aranylabda meg gólokról,cselekröl.
Megértem ha azt mondod hogy torres jobb mint Cé,meg fontosabb gólt lött.De a jellemeket hagyuk ki mert annak ehhez semmi köze.

mickeyknox 2008.11.11. 15:02:58

kroos:
ha csak arról szólna, akkor hogy döntenéd el ki kapja az adott évben? mert adva van legalább 20-30 kiváló képességű játékos. valami alapján csak rangsorolni kell, pl az alapján, hogy mit nyertek ők/csapataik.
ezért nehéz igazságosan dönteni, és ezért nem kapott soha pl bergkamp aranylabdát.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 15:04:42

Kroos, tévedsz. A gólokról a gólkirályi cím szól. Az Aranylabda a játékos személyiségéről, (játék)intelligenciájáról IS. Ennek az az oka, hogy az aranylabdás futballistát példaképként állítják a jövő kis focistái elé: íme, ilyen focistákat szeretnénk látni majd!

rizla 2008.11.11. 15:08:08

a teljesítményért kapja valaki bazmeg. az, hogy valaki gólkirály, az nem teljesítmény? tehát gólkirályok már nem nyerhetnek aranylabdát, mert már megkapták a gólkirályi címet? tehát totti kimaradása aranycipősként a top 30ból is jogos volt! minden világos.

kroos 2008.11.11. 15:11:28

Jó kezd átjönni csöncsön.De zidane köp+fejel,ronaldo kövér+nedved csunya.:)
egyébként ha már játék)intelligenciájáról,akkor elsöszámú esélyesem Riquelme.

Dr Zoidberg 2008.11.11. 15:12:04

Az aranylabda (ami amúgy egy vicc szerintem is) megpróbál egyszerre szólni a képességekről ÉS az eredményekről. Sajnos az arrogáns portugál kislány ezek alapján is megérdemli, mert a képességek között nem szerepelnek morális faktorok, ugye.
Egyébként végignézve a listát, jobb is, hogy az isteni Maradona nem kapta meg anno. Legalább nem kell a nevének egy listán szerepelnie ezekkel a bohócokkal. Mert ezek őhozzá képest (Stoicskov, Van Basten, Zidane és Ronaldinho kivételével) csak bohócok.:)

Dr Zoidberg 2008.11.11. 15:13:00

+1 Riquelme mellett, ha már ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 15:14:10

@rizla:

Tudod te értelmezni az "is" szó jelentését?

@kroos:

A testalkat nem számít, ha valaki még úgy is zseni. Zidane pedig pont azért nem érdemelt 2006-ban Aranylabdát, mert lefejelte Materazzit.

rizla 2008.11.11. 15:16:07

igazán a képességekről sem szól az aranylabda. egyszerűen a teljesítményt kell jutalmazni, az év játékosát, aki a legtöbbet tette le az asztalra.
pont, hogy képességek alapján c. ronaldon kívül többen, jobban megérdemelnék. messi például, de akár torres is.

kroos 2008.11.11. 15:16:42

Csöncsön te reál drukker avgy?

kroos 2008.11.11. 15:24:03

bocs csak kérdeztem.

mann 2008.11.11. 15:26:55

Hát ha szimpátia számít akkor adják a mikulásnak a díjat...
Hamár szép gólok, amikben benne van a foci sava-borsa:
www.youtube.com/watch?v=-GJetwg_nGs
A 2-es pl. feltételez némi játékintelligenciát. Egy valami hiányzik a videoból, a Roma elleni fejese, mikor full speeddel érkezett az ívelésre. Olyat sem minden nap lát az ember.
Meg is találtam:
www.youtube.com/watch?v=iT4Ux9_aiJs&feature=related

kroos 2008.11.11. 15:28:12

miért arogáns vagyok?

rizla 2008.11.11. 15:46:54

mann őszintén mondom hogy ezek közül egyik sem olyan, amit ne lehetne megismételni, vagy láthattuk volna sokszor a történelem folyamán. ilyen a 2-es is, ettől még nem lesz kiemelkedő játékintelligenciájú, elég sokan megcsinálták ezt. persze ettől még szép, és emlékezetes gól volt, de egyiket sem tudnám nyugodt szívvel berakni mondjuk az évtized legjobbjai közé.

rizla 2008.11.11. 15:48:41

a szabadrúgásai meg szépek, ha bemennek, de pl del piero most 1 hónap alatt vágott annyit, mint CR egy szezon alatt.

kroos 2008.11.11. 15:53:11

ha ma se lesz bundás poszt akkor lepisálom a lábszáramat...:(

mann 2008.11.11. 16:00:18

C szabadrúgásai idén eddig kivétel nélkül a sorfalban végezték.:)
Azért raktam be a videokat mert egy dolgot jól példáznak. C jobbal-ballal-fejjel gólképes.
Egyébként igazad van, mostanság elég nehéz olyan gólt verni, amihez hasonlót ne láttunk volna már és ez igaz Torres eb döntős góljára is.

rizla 2008.11.11. 16:14:53

persze, kivételesen gólerős. de a játékában akkor sem látok semmi olyat, ami kivételessé, egyénivé tenné. amiket megcsinál, az a harmada kb a brazil ronaldo tudásának, aki amúgy teljesen spontán, improvizálva, és a csapat játékának (vagy a góllövésnek) totálisan alárendelve nyomta a trükköket.
ronaldo ehhez képest olyan, hogy áll mellette mondjuk 5 méterre egy csapattárs, ő meg nem odagurítja, hanem csinál két biciklit, aztán odagurítja. erre a közönség tapsol. varázsolt? nem, mutogatta magát.
nincs több jó (sikeres) csele, mint a nagyon labdaügyes játékosoknak általában, csak kicsit jobban rámegy a látványra. pl ebben a top 10ben van 3 olyan gól, amikor megveri a védőt, aztán belövi, de mindhárom csel kb ugyanaz. lövőcsel, elhúzok középre, bumm (illetve egy variációja, ugyanez, csak sarokkal). ettől nem lesz kevésbé szebb persze, csak nem valami izgalmas. főleg, hogy meccsenként 15ször megcsinálja, néha már csak a nagy számok törvénye alapján is bejön.
ilyen begyakorolt figurákból a "mágiája", valójában pedig csak egy sima robot, kurva gyors, kurva erős (ambíció, dopping), megtanulta hova kell helyezkedni (SAF), és jó átlaggal lövi be a helyzeteket (ambíció, akarat). hangsúlyozom, nagyon jó játékos, megérdemli az aranylabdát, de cruyff-fal, van bastennel, vagy akár az igazi ronaldoval egy lapon nem lehet emlegetni (míg utóbbi az előbbi kettővel simán).

torresben ellenben van valami olyan plusz kecsesség, harmónia, ami egyszerűen érdekesebbé teszi.

rizla 2008.11.11. 16:16:58

*figurákból áll a "mágiája"

*utóbbiT az előbbi kettővel

(pedig most átnéztem háromszor)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.11. 16:29:46

Oyle, azért az igazi Ronaldo is zseni volt, ahogy az öregek szerint Beckenbauer és Cruyff is, hogy Platinit ne is említsük vagy Gianni Riverát.

Count Adyn 2008.11.11. 16:31:06

Basszus egyetértek rizla-val ez már a vég:D

rizla 2008.11.11. 16:38:36

popp: igen, ahogy romario, rivaldo, meg ronaldinho is. c. ronaldo meg nem az.
a személyisége már csak hab a tortán. nem az a baj, hogy arrogáns, hanem az, hogy nincs stílusa. cantona is arrogáns volt, mégsem egy ilyen görcsös, hisztis cigány, aki talán kettőig sem tud elszámolni, miközben egy kurva (az álmom az MU, az álmom a real madrid, az álmom az MU, az álmom a real madrid, nem, mégsem, inkább az MU, vagy a real madrid?). a tavalyi szezon legszánalmasabb jelentei CR cantona-wannabe gólörömei, amikor széttárta a karját, és igyekezett laza pofát vágni, de nagyon gyérre sikerült az előadás.

Hispan07 2008.11.11. 16:39:36

lassan jöhetne egy poszt, ha tovább késik, teljes anarchiába és polgárháborúba süllyed az olasz szakasz és meghívott sztárvendégei :)

fijugg, hát nem vérmindegy, ki kapja az aranylabdát? :)

nálunk van egy srác a kari B ligában, vkinek a külsős haverja. elég szőrös, elég büdös. néha meccs közben is sört iszik, egyszer cigizett is. durván káromkodik. a védekezésről az a véleménye, hogy a hülyék reszortja. a futásról ugyanez. cselezni elvből nem szokott, a fejelés szerinte úri hóbort, nem része a focinak. ja és rúgott 26 meccsen 43.5 gólt. a 0.5-ről még vitáznak. és nem hajlandó az A ligába igazolni, mert szerinte ott kizsákmányolnák.

sztem emberi és sportolói példakép, legyen ő az aranylabdás :) ("egyúttal a miért halott a magyar foci?" témában ügyködőknek is ajánlom a figyelme, asszem Lacinak hívják)

Dr Zoidberg 2008.11.11. 16:39:58

rizla: maximálisan egyetértek
popp: jóvan, lehet, hogy meggyőzhető vagyok :)

kroos 2008.11.11. 17:36:34

popp:,,Beckenbauer és Cruyff is, hogy Platinit ne is említsük vagy Gianni Riverát."
a rivera neve könnyet csal a szemembe személyes kedvencem,és te ezt tudod nagyon jól- amennyit láttam belöle,fantasztikus futbalista volt,nekem a kedvencem platini szinrelépéséig a focitörténelemben.
Ronaldo-rol meg nefeledjük hogy 23 éves....még mindig bármi lehet a srácból.Akár Unicef nagykövet is.
vagy a következö ronadinho,akinek meg a góloröménél mindanyian biztosak vagyunk hogy tol valamit.
Vagy elmegy szinésznek az Usa-ba mint bekem.
Rizla-nak meg nem lehet igaza mert aki ilyen stilusban ir annak nem lehet igaza sosem.

mann 2008.11.11. 18:21:48

Sima robotnak nem titulálnám csak azért mert jól begyakorolta a cseleit. Annál azért kicsit többet tud a labdával...
www.youtube.com/watch?v=ve5114FWdgc&feature=related

rizla 2008.11.11. 18:30:31

a focipályán elég mechanikus a játéka a futball nagy géniuszaihoz képest.
az ilyen labdazsonglőrködések nem érdekelnek, nem ettől lesz valaki jó, vagy rossz játékos, ronaldinhonál többet úgysem nagyon lehet mutatni ezekből a pályán (hangsúlyozom, a pályán, és nem freestyle-ban).
de ha már linkelted, reagálok rá: nekem speciel az sem igazán tetszik benne, ahogy a labdához ér, ahogy a cseleket csinálja, ahogy dekázik. a mozgásában feleannyi természetesség sincs, mint pl zidane-éban, vagy a fent említett ronaldinhoéban. amit ők csináltak, az szinte már tánc volt. nem volt benne ez a rángatózó, görcsös érzés. mondom, robot. ha építenének egy terminatort, aminek a célja az elitfutball, akkor ilyen lenne, mint CR. valahogy nincs meg benne az a fenséges szépség, ami egy nagy (emberi) focista sajátja.

rizla 2008.11.11. 18:36:50

de ezen kívül sem akkora durranás amúgy ez a videó. pl ezt a sarkazós cselt annyira unalmasan sokszor csinálja, és néha annyira feleslegesen, hogy.
a játékstílusában benne van ez a kivagyiság alapból. nem a játék élvezete, hanem ilyen "látod?? én ilyen kurva gyorsan tudom nyomni a biciklicseleket"-vagizás. kibaszott irritáló.
ennek az embernek a játékában nulla költészet van.

mann 2008.11.11. 19:20:22

C mozgása ilyen, soha nem lesz Foginnyóhoz vagy Zizouhoz hasonló könnyedség a mozdulataiban. Szemre. Neki ez a mozgás a természetes, ilyen a stílusa.
Azt nem mondanám, hogy nem élvezi a játékot, a focit, mindene a labda, pont ezért lehet tőle ilyen freestylos dolgokat látni. Az, hogy irritáló amit csinál, már egyéni nézőpont kérdése. Nyílván sok embernek nem jön be, de ezért kapja is a pályán rendesen.

rizla 2008.11.11. 19:27:31

nem azt mondtam, hogy nem élvezi a játékot, de nincs olyan kapcsolata vele, mint az igazán nagyoknak. cruyffnak a futball volt a filozófiája, bestnek a szenvedélye, zidane-nak a tánca, ronaldinhonak a labda az istene, c. ronaldo meg csak egy gyors fickó, aki tud látványos dolgokat.

mann 2008.11.11. 20:22:44

Nem lesz olyan kapcsolata mert nem olyan mint ők. C-nek a rá jellemző kapcsolata van a labdával a játékkal. Imádja zsugát, ezt a videokból is jó lehet látni szerintem. Hogy ezt hogyan nevezzük, majd évek múlva kiderül, mivel még messze nem láttunk a pályafutásából annyit mint az általad felsoroltakéból.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 20:53:48

Rizla tökéletesen megfogalmazta.

Cében különben már az is vérlázító, hogy Ronaldo nevét bitorolja.

mann 2008.11.11. 21:37:32

És arról tehet, hogy az apja Reagan filmjeit imádta? Ha azt írod, hogy dobálja magát, az ok, de a nevét felróni neki????

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.11. 21:45:48

Lemaradt a szmájli, igazad van. :-)

rizla 2008.11.11. 21:54:54

szerintem is irritáló a ronaldo név.
amúgy mann, arról igenis tehet, hogy ragaszkodik a C. RONALDO névhez. pl ronaldinho is ronaldo (de assis moiera, vagy mi), de direkt más nevet választott. ez a kis pöcs meg hozzárak egy CÉT, és kész.
mondjuk ez még igaz is, ő tényleg egy ronaldo c-verzió

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.11.11. 22:45:39

"ő tényleg egy ronaldo c-verzió "

:))) ezen beszartam. még ha nem is értek egyet.

mann 2008.11.11. 22:52:45

Foginnyónak ajánlatos volt más nevet választani, két Ronaldo sok lett volna a brazil válogatottban egyszerre a pályán. Érthető.
C egoja nagyobb annál, hogy az "igazi" Ronaldoval foglalkozzon, ő CR7 pörgésben van, erről beszélt is már eleget. De végül is tökmindegy. Ha már a játékos neve is problémás neked nem sok értelme van az eszmecserének.

kroos 2008.11.12. 07:47:39

Ronald regan-röl kapta a nevét,és nem ö választotta.
Olyanért ne basztassuk amiért nem tehet.

szferi 2008.11.12. 07:58:48

ha a brazilok, portugálok keresztnevükön szeretnek ismertté válni, az szívük joga, de attól még nem lehet levédeni ezeket a neveket - hamar elfogynának.
süti beállítások módosítása