Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Skócia virágai, III. fejezet

2008.08.25. 09:00 donnelly

Száz százalékos csapat már nincs a mezőnyben, de az első két helyet tekintve helyreállt a világ rendje. A Kilmarnocknál nagyon érzik, hogy lassan eljő a kiesést hozó szezon, és mindent megtesznek azért, hogy ez ne most legyen, a Falkirknek viszont nem egyszerű a sorsolása, így már el is foglalták a nekik szánt kieső helyet. Nagy meglepetésünkre három 1-1-es döntetlen született, és a Celtic jóvoltából igazi focit is láthattunk az első Old Firm ütközetet megelőző, egyébként harmadik fordulóban. A góllövéssel küszködő Hibernian csatára vezeti a góllövőlistát, az Invernessbe is kell ugandai játékos, Edinburghba meg még egy magyar, részletek lapozás után.

A Rangers kedvenc skót védőnk, a veterán David Weir gyönyörű fejesgóljával szerzett vezetést Aberdeenben, majd a mérkőzés ezt követően is a várakozásoknak megfelelően alakult, egy apróságtól eltekintve. Az első félidő vége előtt Derek Young kihasználta azt, hogy McGregor  kapus és Weir nem végezték teljes összhangban a védőmunkát, és a piros-kékek középpályása bekotort egy lecsorgó beadást. Nem is csodálkozunk a Gers hátsó alakulatának bénázásán, hiszen ezt megelőzően nem nagyon volt munkájuk, McGregor nyilván lemerevedett, Weir meg a másik kapu előtt jeleskedett, nem is igazán tudta hol is van. Az Tanarak tehát hatalmas mákkal jó helyzetkihasználással ikszre hozták az első félidőt, és ezzel együtt az egész mérkőzést is - Darcheville becserélésekor már tudtuk, hogy nem fog változni az eredmény. A második félidőben Langfield kapus cselezgetése - amiből végül nem lett baj, de lehetett volna - illetve a szintén csereként beállt DaMarcus Beasley lesgólja volt még kihatással a pulzusszámunkra. A Thomson bíró (és asszisztense) által az utolsó percekben megítélt offszájd védhető abból a szempontból, hogy Kris Boyd valóban lesen állt, és zavarta, valamint lekötötte a védőket, de mi az ilyen gólokat inkább megadnánk. A mezőny legjobbja az előző hétvége hőse, a turbános Charlie Mulgrew volt - a ballábas játékos szerdán az U21-es válogatott mérkőzésén szenvedett fejsérülést. A Glasgow-i alakulat így gyengébb gólkülönbséggel a második helyen áll, az aberdoniak meg benne vannak a sűrűjében. ABERDEEN-RANGERS 1-1.

BRÉKING: Edu megkapta munkavállalási engedélyét, így a Celtic ellen akár be is mutatkozhat.


Prof. László
tanítványai behúzták a több mint egy órán át emberhátrányban küzdő St Mirren ellen. A nyáron a Love Streetre érkező spanyol Tonet Gilerao három perc alatt gyűjtött össze két sárgát, ehhez gratulálunk. A 45. percben a tavaly Livingstonban és a Queen of the Southban is kölcsönjátékosként szerepelt húszéves Jamie Mole szerzett labdát 22 méterre a Haverek kapujától, majd be is bombázta Howard kapujába. A második félidő elején Kingston majdnem megszerezte a Szívek második gólját, de éles szögből csak a kapufát találta el. A vendégek trénere, Gus MacPherson 25 perccel a vége előtt a középpályás Brady helyett csatárt hozott be Jim Hamilton személyében, és ez a húzás hamarosan gólt is eredményezett, hiszen az ír U21-es válogatott Billy Mehmet a 70. percben megszerezte az egyenlítő gólt, és az akcióban Hamilton is benne volt. Az orrbanyomott Hearts egyből visszacsapott: négy perc elteltével Miranda követett el buta szabálytalanságot Driverrel szemben, és az ezért megítélt büntetőt Michael Stewart laposan be is helyezte a kapuba. A hosszabbításban még egy tizenegyest végezhetett el Stewart, de ezt Howard hárította, HEARTS-ST MIRREN 2-1.

BRÉKING: Balogh János fél évre Edinburghba került kölcsönbe.


A Rugby Parkban bő fél óra után szerezte meg a vezetést közelről John Sutton, aki első mérkőzését játszotta a hazai csapatban - a korábban a St Mirrenben szerepelt támadó a Wycombe Wandererstől érkezett a héten. A Dundee FC-ben  nevelt, majd a Unitedhez igazolt csapatkapitány, Lee Wilkie hat perccel később szöglet után egyenlített. A második játékrészben sikerült Lukasz Zaluskát, a Terroristák lengyel kapusát nyomás alá helyezni,  Porter és Clarckson eresztett meg néhány lövést, sőt az előbbi tizenkét yardról is próbálkozhatott, de a balra tartó lövést Zaluska kiütötte, és így a valamivel később Portert lesen megállító partjelzővel együttműködve sikerült az egy pont elrablása Nyugat-Skóciából. MOTHERWELL-DUNDEE UTD 1-1.

A hagyományosan szuper meccseket játszó Kilmarnock fogadta az eddigi éllovas Hamiltont, és a kemény csávónak kinevezett Manuel Pascali - két meccsen két sárga - 45. percben szerzett fejesgóljával le is gyűrte egy kemény, küzdelmes meccsen. Grahamet mellesleg ki is állították tízzel a vége előtt miután hátulról lemészárolta a gólszerzőt. A Killie ezzel felkapaszkodott a dobogó legalsó fokára és továbbra is veretlen (még a végén megtréfálnak bennünket!), míg az Accies negyedik. KILMARNOCK-HAMILTON 1-0.

A Felföldre látogató Hibbantak a tavalyi Caley-házigólkirály, Don Cowie gólt érő megpattanó lövésével kerültek hátrányba húsz perc elteltével. Rögtön a szünet után Colin Nish ért bele Dean Shiels lövésébe, ezzel megszerezve a Hibernian első gólját Invernessben és elfoglalva a góllövőlista első helyét idei harmadik dugójával - Clarckson (Well), Higdon (Kirk), Samaras (Celtic), Stewart (Hearts) állnak kettővel. Craig Brewster a második félidő flegma passzaiban látta a vereség döntetlen okát - egyébként még a héten eldönti, hogy szerződteti-e a próbajátékon lévő ugandai szélsőt, Dan Wagalukát. INVERNESS-HIBERNIAN 1-1.

A Parkhead stadionban nagyon intenzív volt Jackie McNamara Dasein-ja, ugyanis a korábbi kelta kapitánnyal szemben felálló Celtic-fullbekkek összekapták magukat és értelmesen viselkedtek 90 percen keresztül. Ennek ellenére sokáig nem történt semmi. Fél óra elteltével, amikor már majdnem elaludtunk, Stephen McManus könyökölt Olejnik kapujának bal felső sarkába, ezzel szerzett vezetést a Celtic - szegény spori nem tehet róla, csak többszöri lassítás után derült ki, hogy Brown csapattársa könyökére fejelte a labdát, és az onnan vágódott a hálóba. Ezt megelőzően a legkomolyabb esemény Jan Vennegoor of Hesselink sérülése volt (ezzel mindkét kezdő támadó harcképtelen) - így be kellett állnia a héten visszatérő Shaun Maloneynak, aki élt is a lehetőséggel: két gólpasszt adott Jorgosz Szamarasznak és a mezőny legjobbja volt. Az Aston Villától érkezett mélynövésű csatár bármelyik támadópozícióban bevethető és még Aiden McGeadynél is gyorsabb és hasznosabb, nem tekeredik úgy rá a labdára és legalább annyira technikás. A 35. percben még a Hibbies ellen duplázó Higdon  próbált túljárni Boruc eszén, de a lengyel kapus vetődve védte a 11-es fiú (© Bognár György) jobb alsóba tartó lövését. Kilenc perccel később viszont Maloney ugratta ki görög éktársát, aki elvitte a bőrt az elfekvő Olejnik mellett, és az üres kapuba gurított. A második játékrészben az igen kreatívnak bizonyuló Nakamura-Maloney-McGeady hármas villámgyors, szemet gyönyörködtető támadásokkal, a jobbára láthatatlanul tevékenykedő Scott Brown pedig durvaságokkal vétette észre magát - utóbbi helyére mindenki szerencséjére érkezett Marc Crosas, az új Xavi. A hét közben Cardiffból Glasgow-ba költöző holland védő, Loovens, aki Caldwell válogatott mérkőzésen elszenvedett sérülése miatt kezdett, szilárdan állt a lábán még akkor is, amikor Maloney sarokkal adta vissza a kényszerítőt Szamarasznak, aki egy elégséges lapos lövéssel beállította a végeredményt. A kezdéskor 23 évesen is ötvennek kinéző Falkirk-középpályás John Stewartnak meccsek után hazafelé átadják a helyet a buszon. Maloney elhomályosítja McGeadyt, mint egykor Dave Mustaine James Hetfieldet a színpadon, csak nehogy ugyanaz legyen a vége (előbbi behúzott az utóbbinak, majd az utóbbi kirúgta az előbbit a Metallicából). Ketten szinte bármelyik védelmet meg tudják keverni, izgatottan várjuk a BL-sorsolást. CELTIC-FALKIRK 3-0.


A következő fordulóban Celtic-Rangers, tehát ténylegesen elkezdődik az idei skót bajnokság.

1 komment

Címkék: d skót spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr73631274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.08.25. 13:44:10

az utolsó - petting a melegpornóban - kép tuti!
süti beállítások módosítása