Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga, 9. forduló

2007.10.26. 13:27 pancho_sanza

A hétközi kupaforduló után újra bajnoki mérkőzéseken szólal meg a bírók sípja Spanyolországban, s bár a hét spanyol kupainduló közül egyedül a legkisebb dicsérhető meg teljes mértékben, azért a csapatok nagy része nem vallott szégyent. A három győzelem és három döntetlen melletti egy vereség egyáltalán nem rossz mérleg, de azért volt már és lesz is még ennél jobb Hispánia büszkeségeinek európai teljesítménye. Az egyedüli vesztes Valencia Sevillába látogat és nincs semmi jó hírünk szurkolóiknak, mert ezen a rangadószerű szeánszon nem sok babér terem csapatuk számukra. Ha valaki az ősz elején azt mondja, hogy a forduló legjobban várt mérkőzése nem ez az összecsapás, hanem az Espanyol mallorcai vendégjátéka lesz, akkor biztos furcsán mosolyogtak volna rá a hozzáértők. Pedig a sors úgy hozta, hogy valóban ez lesz a hétvége futballeseménye. A két óriásklub pont megfelelő ellenfelet kapott ahhoz, hogy egy kicsit nyugodtabban éledezhessen az előző fordulóbeli fiaskó okozta sokkból. Madrid második számú focicsapata a Levante szurkolóit ejti kétségbe, mialatt a szárnyaló Villarreal a zaragozai szurkolóknak adhatja vissza a reményt, ami – mint tudjuk - utoljára hal meg. Nézzük mit mondott nagy generálon átesett üveggömbünk:

Levante – Atlético 0-3

A hazai gárdának egyszerűen nincs semmi esélye azon a mérkőzésen, amely után nem lesz olyan Atlético szurkoló, akiben ne vetődne fel, hogy ez a mostani az a dicsőséges szezon, ami után újra valami remek dolog történik a Vicente Calderonban (BL-mérkőzés). Az előző fordulóbeli kivégzés és a bravúros moszkvai pontszerzés után mindenképpen a legideálisabb ellenfélhez látogat a madridi piros-fehér társaság. Két nyomós érv is a győzelmük mellett szól. Egyrészt a Levante védelme annyira fogalmatlan, hogy a valenciai labdaszedő kissrácok is jobban olvassák az ellenfél támadójátékát. Másrészt hazai pontszerzés esetén valószínűleg az Atléticon röhög majd egész Spanyolország, de ha nem is mindenki, Madrid királyi része biztosan. Szerintünk háromszor fogják csóválni a fejüket a hazai nézők, de nem kizárt egy nagyobb gólarányú vendégsiker sem, mert Agüero és Forlán formája enyhén szólva is remeknek mondható, míg Luis Garcia és Maxi Rodriguez - bár csak az utolsó félórára szálltak be - Moszkvában is bizonyították, hogy azért a nehéz pillanatokban játékukra és jelenlétükre szükség van. De vajon kinek is hiányzik Reyes?

Barcelona – Almería 2-1

A múlt heti kellemetlen események után (vereség a bajnokságban, gólnélküli döntetlen Glasgowban) a Barcelona is megkapta a maga könnyű ellenfelét, aki kizárólag azért lesz ott a pályán, mert egy futballmérkőzésen mindig szükség van 11 másfajta színű mezben szaladgáló emberre is. Persze a sérültek mellett nem mehetünk el, ugyanis nagy valószínűség szerint Gudjohnsen ismét megpróbálja valószínűleg nem próbálja meg a védekező középpályást imitálni, ami pedig nem is ment neki rosszul a Rangers ellen. De a mostani vendégek mást játszanak, mint a skótok és mi szeretnénk, ha megnehezítenék a hazai csapat dolgát. Ez mindenképpen becsülendő volna. Ha viszont pontot is szereznek, akkor pár - a katalánokért szorító - olvasónk nem mer majd mutatkozni a jövő hét első felében. Ha nem csak egy pontot szereznek… Ennek következményeit le sem merjük írni, mert mezeladás ide, mezeladás oda, az öreg Franket biztos kizökkentik nyugalmából a klubelnöki irodában. Pedig ott aztán nem tudja még Sylvinhot sem becserélni maga helyett…

R Madrid – Deportivo 3-1

Nagyon érdekes, hogy a Real Madrid is pont azt az ellenfelet kapta, amelyikre szüksége lehet. Igazából eléggé ciki helyzetben volt a királyi gárda, mert bár az Espanyoltól most nem szégyen kikapni, de azért a 10 emberrel játszó Olympiakoszt majdnem nem sikerült elverniük.  Tudjuk, hogy sérülések, meg soha nem látott védelem, de azért az athéniakat emberelőnyben illett volna jóval magabiztosabban elintézni. Ráadásul a bajnokságban annyira besűrűsödött mögöttük a mezőny, hogy egy pontvesztés esetén legalább három másik meccs kedvező eredményéért kellene sikeresen imádkozniuk. Ennél meg azért jóval egyszerűbb lenyomni ezt az idei - szupernek már abszolút nem nevezhető – Deportivot. Főleg, hogy minden statisztikai adaton és észérven túl még a szerdán félelmetes teljesítményt nyújtó Robinho is velük van. A Diarrával még nem kiegészülő középpálya és támadó részleg talán képes lesz háromszor betalálni. Mivel Cannavaro is visszatérése még várat magára, így a vendégek mindenképpen nagy szerencsével jók lehetnek egy gólra.

Sevilla – Valencia 2-1

A tavalyi bronzérmes a tavalyi negyedik helyezettel találkozik. Egyszerűen ez lehetett volna a forduló meccse. Ha nem unjuk zombivá magunkat a Valencia múlt heti vendégjátékán. Ha a látogatók nem fáztak volna meg a norvég őszben. Ha a Sevilla legalább a felét megőrzi tavalyi átütőerejének és egy kicsit jobban kitömi a Levantét és a Steauát. Vagy legalább az egyiküket. Szóval lehet, hogy izgalmas meccs lesz, de abban teljes joggal kételkedünk, hogy magas színvonalú is. Különösen annak tudatában, hogy vendégoldalról hiányozni fog a legjobb befejező láncszem David Villa személyében. S hogy mi dönthet? Talán a hazai pálya. Miután a Valencia furcsa vonzódást mutat a két kapott gól irányában, amit most Luis Fabiano és Kanouté el is helyez Hildebrand kapujában, Morientes meg nagyon tud fejelni, így ki is alakul a végeredmény. Persze Flores mester mindezt nagyon könnyen semmisé teheti, ha továbbra is erőlteti Canizares szerepeltetését. Mert akkor kinyílhat a pofonláda.

Osasuna – Valladolid 3-1

Ricardo lesz a hazai csapat kapuvédője. Miután múlt héten kiállították Elia kapust és cseréje, Andrés rajtunk kívül a pamplonai edzőt sem győzte meg kihagyhatatlanságáról, ez mindenképpen pozitív hír az értük szurkolók számára. Meg aztán a legjobban focizó kamionos is készen áll a játékra, bár vele kapcsolatban biztosat soha nem tudhatunk, mert a mérkőzések előtt mindig az van, hogy talán játszik, aztán végül vagy nem is jut szóhoz, vagy csak csereként. Pedig egy Pandianira azért lehetne építeni. Na mindegy, mert ezen a mérkőzésen élénk érdeklődést fogunk mutatni idei kedvencünk Butelle kapus irányában, aki múlt heti szégyenletes produkciója után most valamivel jobb teljesítménnyel rukkol elő. (A múlt heti nullszöges gól előzményét megtaláltuk.)

Zaragoza – Villarreal 2-1

A hazaiak egy jó nagy és váratlan pofon után próbálják megtalálni a helyes utat. A vendégek meg két heroikus küzdelem fáradalmait próbálják kiheverni. A Barcelona legyőzése – ugyan nem annyira, de - nagy fegyvertény. Ezt nem vitatjuk. A Fiorentinával sem szégyen ikszelni, főleg annak ismeretében, hogy Vieri Spanyolországban egyszerűen nem tud eredménytelen lenni. Azt is mondhatnánk, hogy a szárnyaló vendégek talán valamivel esélyesebbek a találkozón, de valami oknál fogva mi továbbra is bízunk a Zaragozában, holott néha elég viccesnek találjuk a hazaiak szájából a sokatmondó kifejezést hallani: BL. Ehhez azért egy kicsivel komolyabb támadóteljesítmény és sokkal meggyőzőbb védelem kellene. Talán van is némi esély az előrelépésre, mert a hazai keret nagyon erős és a füttyszó, valamint a zsebkendők képe hihetetlen erőtartalékokat tud mozgósítani.

Athletic – Betis 1-1
Tavaly heroikus küzdelmet folytattak a biztos bennmaradásért. Azt a feladatot sikerült megoldani, hiszen a történelem ismételheti önmagát és idén  megkezdhetik a maguk harcát a hasonlóan minimális célokért. Természetesen tudjuk, hogy a Levante és Deportivo minden követ megmozgat, hogy még véletlenül se kelljen sokat izgulnia ennek a két csapatnak, de azért nem lenne rossz, ha teljesítményükkel is rászolgálnának a La Liga klubtagságira. Del Horno eltiltássa lejárt, míg a vendégek csapatkapitánya Juanito a múlt heti –piros lapot eredményező – turpisság miatt most nem játszhat, ezért talán kockázatos a tippünk, de a döntetlenkirály Betis védelme valamivel szilárdabb lábakon áll, mint a múlt heti ellenfélé, meg bízunk benne, hogy ha egyszer nem emlegetjük egy mondatban a következő három szót: Bilbao, otthon, biztos. Akkor nyerni fognak és lekerül a teher a baszk vállakról. Meg a mi üveggömbünkről is.

Racing – Getafe 2-1

Ezt se gondoltuk volna: a Getafe killing spree-n van. Az még benne volt a pakliban, hogy a Murciát elkapják, de hogy Madridtól távol vetik papírra Martin Jol elbocsátó szép üzenetét, arra szerintünk ők maguk sem gondoltak. Persze tudjuk, hogy egy Laudruptól mindig számíthatunk valami váratlanra, de ekkora meglepetésre nem mertünk mi sem tippelni. Mindenesetre a Santander vendégeként nem gondoljuk, hogy tovább tudják folytatni a két győzelemből álló sorozatot és most ki fognak kapni, de köszönjük nekik, hogy a spanyol kiscsapat mítoszát feldolgozó írásunk létjogosultságát ezzel a londoni fordítással megtámogatták. Igazából a találkozó kérdése csupán annyi, vajon a vendégek képesek lesznek feldolgozni az kupasikerrel járó örömöt és fáradtságot, vagy fél méterrel a föld fölött próbálják meg átvészelni a santanderi rohamokat.

Murcia – Recreativo 1-1

Az előző fordulóban mindkét csapat vereséget szenvedett és most ezt mindketten legszívesebben elkerülnék, s erre nincs alkalmasabb eredmény a döntetlennél. Megmondjuk őszintén, hogy mindkét csapat győzelme és veresége mellett találtunk érveket. Vitába is keveredtünk legelfogulatlanabb szakértőnkkel a meccs várható kimenetelén tanakodva. Így számunkra is optimálisnak tűnik az az eredmény, amit odaírtunk. Vendégoldalról Martins szeretné góllal ünnepelni visszatérését, míg Fernando Baiano csukájának tisztításába az ifjúsági csapat tagjai mellett a serdülők is besegítettek a héten, így azon nem fog múlni a hazai találat.

Mallorca – Espanyol 2-2

RANGADÓ! Nem viccelünk! Mert mi komoly emberek vagyunk. Meg állítólag értünk is a focihoz, bár ezt néha nehéz elhinni. De legalább szeretjük. Különösen a spanyol focit és különösen az ilyen meccsek miatt. Itt aztán tényleg megtörténhet bármi, mert mind a két gárda nagyon oda tudja tenni magát. A szigetlakók 3 győzelemből jönnek, melynek keretében megmutatták, hogy miként kell kétgólos hátrányból kétgólos előnyt kovácsolni. Kétszer! Aztán még egy 2-0 idegenben és már mi is beismerjük, hogy valami jó dolog történik Mallorcán. A katalánok négy győzelemmel melegítettek erre a mérkőzésre, ami talán akkor is nagy szám lenne, ha a Levantéval és a Deportivo La Corunával meccseltek volna két-két alkalommal. De ők inkább a Real Madridot, a Sevillát és a Valenciát intézték el, így a Deporral elég volt csak egyszer találkozniuk. Ráadásul mindkét csapat ereje elől van: hazai oldalon a középpályára és Güizára nagyon büszkék, a vendégeknél meg a Riera, Tamudo, Luis Garcia triumvirátus kergeti őrületbe az ellenfél védelmét. Játékra készen áll Ivan De la Pena is, így mindenképpen parádés mérkőzésre van kilátás. Ráadásul Mallorcán minden egyes pontért meg kell küzdeniük a vendégcsapatoknak. Szóval küzdelem lesz és bízunk benne, hogy sok gólt is látunk és ha mindehhez még gyönyörű és gyors játék is párosulna, akkor nem kizárható egy hatgólós döntetlen sem.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr58208790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karma Police 2007.10.26. 18:04:58

Diarra és Cannavaro sincs a hétvégi keretben, így lehet még 3-0 is.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.10.26. 18:17:49

köszönjük a nagyon fontos információt...

nasteey 2007.10.26. 18:52:55

Edzőmeccs alapján Yaya Touré a kezdőbe várható, Gudjohnsen kilőve. Iniesta tkp, Messinek lesz területe, Ronaldinhonak nem árt vírítani, Henrytól meg várják a gólokat... ezen a meccsen teljesen jogosan. Szintén edzőmeccs alapján Puyol - Thuram - Milito- Abidal védősor várható.

Sztem gondoljátok újra a tippet, és javítsatok. ;)

Karma Police 2007.10.26. 18:54:29

elég érdekes, hogy úgy tippeltek, hogy a kerettel sem vagytok tisztában, de ki vagyok én, hogy kötekedjek? ;]

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.10.26. 20:06:27

Picasso sem tudta, milyen kerete lesz,
aztan megis miket alkotott...
:)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.10.26. 20:14:08

Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat. Megtettem mindent, amit lehetett. Remélem tetszik. nasteey egy gránátvörös-kék Levante mezt nyert. Míg Karma Police csukáját 2 hónapon keresztül a Murcia serdülő kettes csapata fogja takarítani. Jelentkezni a 0690.... telefonszámon lehet.

P.S.: Tippen nem változtatunk.
P.S.2:Kivéve ha Laudrup beáll a Getafébe.

Romanes eunt domus 2007.10.26. 21:27:50

"Egyszerűen ez lehetett volna a forduló meccse. Ha nem unjuk zombivá magunkat a Valencia múlt heti vendégjátékán."

Nektek mi a bajotok a Valenciával? Akárhányszor róluk írtok, fikázzátok őket. Vazze, egy négyest gurítottak a múltkor, hol unatkoztatok...haragszotok valakire onnan, vagy mi van? :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.10.26. 22:07:02

Én konkrétan tényleg néztem azt a meccset és szerintem rohadt unalmas volt. A 15. percben már mentek két fogalmatlan góllal, aztán szerencsére Canizares összehozta a szépítést, ezért kábé 5 percig megint komolyan vették a találkozót. Morientes befejelte egyetlen helyzetét, így a 40. perctől gyakorlatilag láblógatás folyt a pályán.
www.dailymotion.com/video/x39i3w_deportivo-24-valencia_sport
Nem utáljuk a Valenciát, de nézd meg mit csináltak a Chelsea ellen. Gyakorlatilag semmit, aztán mikor égett a ház, mentek előre mint Messi a góllövőlistán, de csak az utolsó 10 percben. Ha úgy mennének minden meccsen csak egy félóráig, a rangadókon meg 60 percig, akkor nem lenne semmi baj velük. S ne mondja senki, hogy ezt nem lehet bírni, mert a Kily Gonzalez, Mendieta, Claudio Lopez fémjelezte csapatuk két egymást követő évben is simán kibírták a BL döntőig. Pedig példul Djukics meg Carboni már nem éppen tinik voltak.
Ha meg nem akarnak semmit csinálni, akkor azt legalább szépen tegyék.
Nagy elvárás ez?
(Egyébként szoktam szurkolni is nekik, de ha szar focit játszanak meg unalmas meccseket azt lazán meg fogom mondani.)

Karma Police 2007.10.26. 23:07:04

az ajándékomat felajánlanám az nst-nek egész évi fáradozásukért, biztos jól jön majd a csapat az üveggömb fényesítésénél is, már csak a tisztánlátás végett is.;]

nasteey 2007.10.27. 00:12:59

Én viszont igényt tartok rá. :D

Keelhaul 2007.10.27. 11:00:26

Juande Ramos szerződést bontott, ez kicsit árnyalja a Sevilla - Valencia rangadót. Szegény embert az ág is húzza...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.10.27. 11:23:43

Pedig eddig örültem a Getafe sikerének. Most viszont szomorú vagyok, mert szegényebb lesz a La Liga nélküle.

mickeyknox 2007.10.27. 12:31:54

nem értem meg ezt a ramost. pontosabban megértem, nyilván több pénzt kap... vagy a szakmai kihívás?!?!! :-)

gabenito 2007.10.27. 19:01:24

azt hiszem ebben a döntésben inkább a két liga közti presztizs (nyugodtan ne értsetek egyet) és menedzserkép számíthatott. Nekem úgytűnik h angliában ez egy értékesebb meg több dologra kiterjedő dolog mint a divíziókban vagy a szériákban.

VGL 2007.10.27. 20:14:21

Kíváncsian várom, hogy az elkövetkező átigazolási időszakban/szakokban lesz-e játékosmozgás a két klub között. Természetesen a Sevilla-London irányra gondolok.
Jesus Navast és Kanoutét szívesen látnám (utóbbit újra) fekete-fehérben. Palop is mehetne, legalább Ronisonnak lenne ideje meditálnia a kispadon az előző hónapok, számára cseppet sem pozítív történésein.

VGL 2007.10.27. 20:32:26

Természetesen Robinsonnak, csak, hogy korrekt legyen az előző írásom.

Karma Police 2007.10.28. 00:37:14

Mallorca-Espanyol tipp elég jól sikeredett.

Aradebil 2007.10.28. 08:42:08

heh,eddig 2-ből 2 telibe:)
süti beállítások módosítása