Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga, 7. forduló

2007.10.05. 13:53 _benito

Megmérettetik a Barcelona formajavulása a hétvégén, hiszen az igencsak felszálló ágban lévő Atlétit fogadják, ráadásul ellenük rendszeresen megszenvednek a katalánok (a diadalmenetes Barca szezonban oda-vissza sikerült kikapni a rapszodikus madridiaktól), ezért szenteljünk kiemelt figyelmet ennek az összecsapásnak. Annál is inkább, mert a forduló többi mérkőzése nélkülöz szinte minden pikantériát, hacsak nem hisszük el, hogy az Espanyol idegenben többre lehet képes a Valencia ellen, mint a nekik rendelt szűk vereség, vagy hogy az egykori nagycsapat-státuszát kézzel-lábbal romboló Depor pont a szintén nehéz időszakát élő Sevilla ellen talál magára. Párosul végre eredménnyel is a Bilbao javuló játéka? Átment valamit a Betis a múlt héten látottakból a Murcia elleni meccsére? Mi lesz veletek, madridi és valenciai kiscsapatok?

Valencia – Espanyol 2-1
Ígérjük, amint ők abbahagyják a 2-1-ek gyártását, mi is leszokunk róla, hogy mindig ezt mondjuk a Valenciára. Múlt héten mutattak némi javulást, de abból nem engedtek, hogy a létező legkisebb különbséggel hozzák el a pontokat Huelvából, majd a BL-ben ezúttal a rossz oldalára kerültek a szúrós borostának, a Chelsea távozott minimális különbségű győzelemmel a Mestellából. A katalánok az ilyen meccseikre egyébként is tesznek magasról, tudják ők maguktól is, hogy hol a helyük, bár a földön fekvőbe bármikor szívesen belerúgnak egyet (Sevilla – 2-3). Na, ki szerzi az Espanyol gólját?

Real Mallorca – Getafe 1-1
Muszáj legalább egy ponttal jutalmaznunk a madridi kiscsapatot a múlt heti derekas helytállásáért, reméljük, ebben nincs vita. Annál is inkább, mert a Mallorca pont az, amit a 2-2-2-es mérlege mutat, bár a kiesőjelölt ellen nyilván csipkedik majd magukat erősen, hogy ott is maradjanak, ahol most vannak, ám a Getafe a héten a Twente ellen kiharcolt UEFA kupás továbbjutásának lendületétől hajtva elhoz egy pontot a szigetlakóktól.

Racing – Valladolid 1-1
Az előjelek mindenképpen a hazaiaknak kedveznek, hiszen idegenben győzték le az Almeríát, a lilák pedig kettős emberhátrányban ugyan, de otthon maradtak alul egy másik újonc, a Murcia ellen. A Valladolid a sokat lövünk-sokat kapunk taktikájának köszönhetően várhatóan elég hullámzóan teljesít majd az egész szezonban, de ha elkapja őket a gépszíj, méltó ellenfelei lehetnek akár a Racing-féle középcsapatoknak is, akik ugyan nem kapnak vészesen sokat, viszont szinte egyáltalán nem lőnek (csak a Levante lőtt náluk kevesebbet).

Osasuna – Villarreal 1-1
Pamplonában nincsenek nagy tervek idén, ha lehet, szeretnének bennmaradni (lehet), esetleg a középmezőnyig felkapaszkodni (nem lehet). Vendégeik ezzel szemben a kontinentális megbecsülés mellett hazai nimbuszukat is serényen építgetik, a táblázat második helyéről csókoltatnak mindenkit. Az Osasuna kiszámítható, mint egy svájci postás, kikap, akitől kell, megveri, akit lehet és fog egy pontot attól, aki nem veszi kellően komolyan.

Real Zaragoza – Levante 4-0
Kétségtelenül komoly erődemonstráció a Sevilla legyőzése, ezek után könnyed ujjgyakorlatnak tűnik a Levante elnadrágolása a roppant erős kerettel rendelkező Zaragoza számára, ám annyit itt is meg kell jegyeznünk, hogy a feladatot illik nem elintézettnek tekinteni előre – úgy, ahogy az Aris elleni UEFA kupa meccset, ugyebár. Akkor ugyanis könnyen úgy lehet járni, mint a Real múlt héten a Getafe ellen, bár szegény valenciaiak amíg nem lőnek gólokat, nem nagyon reménykedhetnek semmi jóban. A sorsolásuk ráadásul borzasztóan nehéz, mi már be is készítettük a zsebkendőket…

Athletic Bilbao – Almería 2-0
A baszkok a múlt héten már végre mutattak valamit, mégis vereség lett a túra vége, ám még így is jobban jártak, mint a hazai pályán bukó vendégük. A javításra természetesen a hazaiaknak van nagyobb esélyük, amit ildomos lenne megragadniuk, hiszen most jön néhány olyan meccsük, melyeket be kellene húzni, hogy ne kelljen megint zabszemmel a seggükben végigszenvedniük a tavaszt. Az Almería még keresi a pontos helyét a táblázaton, melyet valahol ott talál meg, ahol most van.

Real Murcia – Real Betis 2-1
Az újoncok legjobbika saját vállát veregeti a középmezőny élén, teszi ezt teljes joggal, hiszen ilyen parádés szezonkezdetre talán ők maguk sem számítottak. Ellenfelük a múlt héten szép győzelemmel ajándékozta meg szurkolóit, de ott még azért nem tart, hogy idegenben is domborítson valamit, így könnyen előfordulhat, hogy roppant szomorú helyről futhatnak majd neki két hét múlva a Racing elleni meccsnek. A Murcia lubickolása nem véletlen, bár ezzel a győzelemmel azért valószínűtlenül nagyot lépnek majd előre.

Sevilla – Deportivo La Coruna 4-0
Nem tud akkora válság kialakulni Sevillában, hogy azt a Depor meglovagolja. Ráadásul a hazaiak kidugták a fejüket a gödörből szerdán, nehéz szériájuk után ezen a héten olyan ellenfelek ellen kell bizonyítaniuk, akik nincsenek velük egy szinten és ahogy a BL-ben láttuk, az ilyen feladatok megoldása nem okoz komoly gondot. A Depor viszont pont szívóágra kerül, jövő héten Valencia, utána Real Madrid… fejet le, nagy lendület, indulhat a minden mindegy akció!

Real Madrid – Recreativo Huelva 2-0
Fabio Capello a Lazio elleni meccs helyszínén azt találta mondani volt csapata játékáról, hogy unconvincing, ami madridi szemszögből utalhat akár a szőlő ízére is, ám annyi igaza minimum van a mesternek, hogy a Real egyáltalán nem lehengerlő. Persze, nem is most kell annak lennie, össze kell még érnie a csapatnak (Kakával???), ehhez pedig pont a Recre-típusú csapatok ellen kínálkozik a legjobb lehetőség – akár visszatér Sinama-Pongolle, akár nem. A Real egyébként meg is teheti, hogy magasról tesz a bírálatokra, hiszen veretlenül, parádés gólkülönbséggel vezeti a La Liga tabelláját, ráadásul a védelem tengelyébe visszatérhet Metzelder is. Szükség lehet rá, hiszen a Decano nem játszott rosszul a Valencia ellen, ráadásul tavaly emlékezetes meccs kerekedett ugyanebből a párosításból.

Barcelona – Atletico Madrid 3-2
Mindkét csapat szüttyögve feszült neki a szezonnak, ám mostanra mindketten nevüknek, keretüknek és magukkal szemben támasztott elvárásaiknak megfelelő helyen állnak – vagy attól nem nagyon messze. Ráadásul menet közben mindkét csapat remek európai főpróbát is tartott a héten, úgyhogy jó kis meccsnek ígérkezik, annál is inkább, mert a káprázatos támadókkal rendelkező Barca védelmi vonala igencsak sebezhetőnek tűnik, Marquez és Zambrotta sérült, Touréról nem tudni, vállalja –e a játékot, így a még nem teljesen egészséges Puyolnak és Militónak pályára kell lépnie a félelmetes Kun Agüero megfékezésének érdekében. Nincs híján a Barca sem félelmetes argentinoknak, Messi jelenlegi formájáról már minden okosat elmondtak előttünk, így mi csak annyit teszünk hozzá, hogy aki ezt a meccset kihagyja, az vessen magára.

12 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr96186983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drani 2007.10.05. 14:52:25

igen, tavaly is a real-huelván buktam el egy rakás lóvét. juhé

ShanklyGates 2007.10.05. 15:15:57

'a mérkôzés pikantériája...'
Álljunk meg egy pillanatra, Tanár úr! És a 'lövésszerû beadás', a 'sérülésnek köszönhetôen', a 'bôrgolyó' meg az 'egalizált' mikor jön? Alig várom már a skót beszámolókat, ahol 'a játék küzdô jellege domborodott ki'...

nasteey 2007.10.05. 15:54:47

FCB - ATMA -> elég merész tipp volt. A védelmünk elég komoly, nem látok én ebben az Agüero gyerekben 2 gólt (még ha le is nyilatkozta a napokban, h van olyan jó mint Messi). Barca 3 gól... éppen lehet, de vkp nélkül nagyon szenvedünk... esetleg R10 szabijaira, Messi zsenialitására lehet építeni. Kicsit félek a meccstől... vagyis az összestől, amin nincs Touré., esetleg Márkó. :/

Off: miért szar az rss cuccotok? Azt írja ki, hogy üres.

Karma Police 2007.10.05. 15:56:24

aki tavaly reál meccsre fogadott, sikeres ember nem lehet, mondja ezt egy realista madridista.;]

Keelhaul 2007.10.05. 18:04:19

A Barca védelme most szar lesz, nincsenek a kulcsemberek.

nasteey 2007.10.05. 19:00:47

omg... Oleguer-Puyol-Milito-Abidal. Kik is hiányoznak? Zambrotta, előlük meg Touré. Szal' nem lesz (annyira, amennyire te gondolod) szar. ;)

krysal 2007.10.05. 19:49:13

Azért a szőlő íze Capellónak is beugorhat, ha a dicstelen (?) távozására emlékszik. A győzelmet nem kell megmagyarázni, de nekem sem a leg-meggyőzőbb még (hangsúlyozom:MÉG) a madrid. De az elvehetetlen, hogy hatalmas (barca-szintű, ha nem nagyobb) potenciál van ebben a keretben. De azért az ekkora rotációt már túlzásnak tartom én is...

A Barca-védelemben meg igazából csak Oleguer a bakipont (bár Ő jókora, nevezhetném egyszerűen emberhátránynak is...), a többiek renben vannak teljesen. Bár éééérdekes lesz szűrőközéppályás nélkül... Gyanús, hogy Xavi lesz kijelölve a feladattal...

Amúgy meg hajrá Depor! Már sajnálom őket... Fijúk! Emlékezzetek a Depor-Milanra! De szép is volt=)

szmrmszrzt 2007.10.05. 19:52:20

ha a kengyelfutó gyalogkatalán kezd a jobbhátsóban az már oké.

nasteey 2007.10.05. 20:53:06

Nem csipázom Oleguert, de asszem az utóbbi idők teljesítménye alapján nem kell csesztetni. :) Szűrő meg valszeg Iniesta lesz, tavaly és a legutóbbi meccsen is ő játszott ott. Hogy miért nem Xavi, azt nem értem. Vmiért jobban szereti Rijkaard, ha muszályból kell védekezni, akkor azt ő tegye. (tavaly pl. játszott vagy 20 percet bal-bekként is).

salamon 2007.10.05. 23:12:42

a kommentekhez,
1., muszáj
2., agüero még fiatal, várjuk meg, mi lesz. az biztos hogy zseniális a fickó.

hala depor!

nasteey 2007.10.06. 22:30:56

ÁÁÁÁ, sorry, bakker mekkora láma vagyok. MuszáJ 4eva'. 8)

nasteey 2007.10.07. 22:11:32

Szegény Sevillát kezdem sajnálni...

(Agüero, who? :P)
süti beállítások módosítása