Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga, 6. forduló

2007.09.29. 14:14 _benito

Szép, nyugodt fordulóra számítunk a La Liga 6. játéknapján, akad ugyan néhány olyan összecsapás, melyen születhet meglepetés, de a legtöbbje tükörsimának tűnik első blikkre. Ennek ellenére azért sok mindenre kíváncsiak vagyunk, többek között például arra, hogy magához tér –e a Sevilla, tartósnak mutatkozik –e az Atléti javulása és kiesőhelyre csúszik –e a Depor a fordulót követően. Válaszaink dióhéjban: igen, igen, igen. Akit bővebben is érdekel, az mit sem törődve a közvetítések színvonalával, bátran huppanjon a kanapéra és kövesse az eseményeket velünk – persze, csak ha már készen van az NST kvízzel.

Recreativo Huelva – Valencia 1-2
Nem valami bátor tipp, tudjuk mi is, de annyira kínálja magát, hogy muszáj. A szezon során eddig egyetlen normális félidőt produkáló vendégek talán most meg is érdemlik majd a győzelmet, mert egy dobogós csapatnak azért illene mutatnia is valamit. A Recrének pedig tökéletesen megfelel a szezon végén is az a hely, ahova a vereséggel visszacsúszik.

Villarreal – Athletic Bilbao 3-1
A kis olasz és a kis spanyol gólváltása után a lényegesen erősebb hazaiak begyűrik a baszkokat, tovább nyújtva a kettőjük között már amúgy is meglévő tíz helynyi differenciát. Susaeta nagyon meg lennénk lepve, ha a következő szezont is az évről évre reménytelenebb Bilbaóban kezdené, hogy a másik kicsit is nevesítsük, Rossi pedig azon kevés olasz számát gyarapíthatja, akiknek megy külföldön is.

Espanyol – Deportivo La Coruna 3-0
A három találatnál járó Luis García mellé visszatért (győztes góllal!) múlt héten Tamudo is és annak ellenére, hogy a hazaiak eddig idegenben eggyel több pontot gyűjtöttek, mint otthon, most szemrevaló ellenfelet fogadnak az Estadi Olimpicsban a megdöbbentően szar Depor személyében. Lotina csapata eddig három gólt volt képes összeszerencsétlenkedni és ha a szintén harmatos Betist nem verték volna meg vért izzadva 1-0-ra, akkor már most nyakig érne a guanó északon. Na, majd a meccs után…

Atlético Madrid – Osasuna 3-0
Mert ha nyernek a hazaiak, akkor nagyon szoktak. A pamplonaiak pechjére ezt pont két legutóbbi meccsükön tették meg először idén, melyek összesített gólkülönbsége 6-0 volt, más szóval felfele ível az Atléti pályája – mondjuk volt honnan ívelnie. Az Osasuna is sikerélményből táplálkozva lép pályára a Vicente Calderonban, de a Levante legázolása azért még nem teszi őket esélyessé. Még a pontszerzésre sem.

Zaragoza – Sevilla 2-3
Ne abból induljunk ki, hogy a Sevilla otthon kapott ki az Espanyoltól. Sőt, ne is abból, ahogy a Barca komplett hülyét csinált a Zaragoza védelméből egy félidőn keresztül, ezek alapján ugyanis lehetetlen volna megjósolnunk, hogy melyik csapattól mi várható. Szerintünk a vendégek megrázzák magukat az elmúlt másfél hét kiadós ruhái után és visszatérnek arra az ösvényre, melyet az Arsenal ellen valamilyen furcsa okból elhagytak, míg vendéglátójuk most sirathatja igazán a Murcia, Bilbao és a Racing ellen elszórt pontokat, mert az igazán nagyok előtt nem áll meg, úgy tűnik.

Betis – Mallorca 1-0
A vendégek a szürreálisnak mondható 6. helyről pislognak lefelé a kiesőhelyek legjobbikán (már ha van ilyen) trónoló Betisre, amiből kiindulva roppant bátor tipp a hazai győzelem. Tegyük még hozzá, hogy a szigetlakók idegenben veretlenek és máris komplett hülyeségnek tűnhet, hogy a győzelem nélkül álló, négy szerzett gólja mellé pont kétszer ennyit kapó Betis három pontot szerez. Pedig de.

Almería – Racing Santander 2-0
A héten a hazaiak Murciából is elhozták mindhárom pontot, vendégük pedig az elmúlt három fordulóban pont annyi pontot szerzett, ahány gólt rúgott: egyet sem. Kaptak viszont hét gólt, amit most megfejelnek kettővel a masszív kiscsapat otthonában és csak akkor nem ők lesznek a harmadik kiesők, ha a Deport tönkreverik közben. Ebben mondjuk lehet bízni, de nem fest valami szép jövőképet a zöldek elé, ha már ezt kell figyelniük.

Valladolid – Murcia 2-1
A vendégek egymás után feszülnek neki a tavaly még a másodosztályban megismert ellenfeleiknek és a kifejezetten gyengére sikerült első felvonást igyekeznek feledtetni egy sikeresebb másodikkal. Ellenük szól, hogy a Valladolid egyrészt jobb csapat náluk, másrészt tavaly is megelőzte őket, harmadrészt az NST támogatását is élvezik, ebből pedig könnyen kikövetkeztethető, hogy lila győzelem születik. Ezzel pedig helycsere is.

Getafe – Real Madrid 0-1
A Betis ellen nagyon megszenvedett a madridi sztárklub, de a kisderbit mindenképpen le kell hozniuk, mert egy esetleges pontvesztéssel a közvetlen üldözőboly minden tagja lehagyhatja őket. Nincs azért ennek komoly realitása, bár a Getafe mindkét pontját otthon szerezte, de sem a Recre, sem a Depor nem mérhető madridi mércével. Ha nem az általunk előre látott könnyű győzelem reményében lép pályára a Real, hanem hajlandó lesz megfeszülni a győzelemért, akkor galoppban meg is lesz. De ha nem, akkor viszont kínkeserves, vértizzadós küzdelemre számíthat a Die Hard sorozatot betéve fújó kistesó ellen.

Levante – Barcelona 0-3
A Reallal kapcsolatban elmondottak igazak a Barcára is, csak annyi a különbség, hogy a fesztelen könnyedséggel lubickoló Messi-Iniesta duó csodálatos játékával könnyebben elbírja, hogy Henryt egyelőre jobban érdeklik a kapufák, mint a háló. A hazaiaknak további rossz híreink is vannak, hiszen következő ellenfeleik sorrendben: Zaragoza, Sevilla, Atléti, Villarreal – innen pedig már bajos lesz visszakapaszkodni.


 

25 komment · 1 trackback

Címkék: barcelona spanyol üveggömb real madrid la liga valencia sevilla

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr70180594

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: eye gel for dry eyes at night 2018.01.11. 20:55:33

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

luqe 2007.09.29. 15:01:51

:) Messi meg (főleg) Iniesta is csak azért lubickol, mert nem keveredtek eddig össze egy olyan középcsapattal vagy még inkább a hátsó traktusban küzdő alakulattal, akik szanaszét rúgják őket. Sevilla, Zaragoza az utolsó két meccs (Bilbaot azért nem minősíteném, különc csapat, bár ha ott 2-1 után nem alszik a partjelző, azért bármi lehetett volna) és ezekről a csapatokról minden eszembejut, csak a bunkerfutball nem. Tudjátok, az ellen a legnehezebb focizni, aki "nem tud". No meg mindegyik meccs rendre hazai pályán volt. Viszont emlékszem egy idegenbeli Racing elleni meccsre...

Amúgy ezzel nem tiporni akarom a barcát, csak az nst-n sokszor kislányos mód elveszik a józan ítélőképesség :) Bár abban egyetértünk, hogy a Levantét simán elpáholják.

Oarbeaskoa 2007.09.29. 15:35:37

A Bilbao ellen a 11-es sem volt szabályos. Még jó hogy Roni bombagólt lőtt akkor. A Bilbao sajnos nem hozza formáját, ugymond, amit évek óta nem hoz. Még volt Champions leage résztvevő is. De talán abból a csapatból Etxeberria, Orbaiz és Tiko van meg még, és ők szinte kölykök voltak még akkor. Na mindegy, valamiért a Barca-nak nehezen ment a Bilbao legyűrése és nem tudom miért. Talán lehet hogy igazad van és azért.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.29. 15:40:30

"nst-n sokszor kislányos mód elveszik a józan ítélőképesség :)"

kizárólag barca és juventus fronton érezzük találva magunkat, ám ott soha nem tagadtuk. igyekszünk minden máshoz a körülményekhez képest objektíven hozzáállni, még ha úgy is tűnik, hogy az intert kizárólag oltani tudjuk. de hát ha egyszer ezt érdemlik? :)

na, komolyra fordítva, a racing mellett az osasuna elleni meccsre is emlékezhetsz, de sztem nem vita tárgya, hogy melyik a barca igazi arca.

rizla 2007.09.29. 15:52:23

luqe: a zaragoza pont a kőkemény középcsapat, diogo már a tavalyi kupameccsen is folyamatosan rúgdosta messit, csak ott sem ért vele semmit.

VGL 2007.09.29. 16:11:38

Ennek a Levanténak maximum a magyar elsőosztályban nem lennének kiesési gondjai (az más, hogy nálunk akár bajnok is lehetne), úgyhogy ezen a meccsen Barca serdülőnek is kötelező lenne a győzelem, nemhogy a Messiéknek.
Nagyon várom már, hogy a Sevilla is visszatérjen az egy hónappal ezelőtti formájához, mert jó lenne a tavalyihoz hasonló, végig kiélezett bajnokság. Persze tudom, hosszú még az évad.

kuttor kutya 2007.09.29. 17:55:28

A keszeg Valenciát remélem sorsára a hagyja a jó szerencséje és ők eszik a 2-1et

nasteey 2007.09.30. 00:17:30

Okés, hogy 1-4 lett, de ekkora egy amatőr partjelzőt... Ha nem ekkora gyopár és/vagy kedden nincs BL, lehet, hogy földbe lett volna döngölve a Levante. :)

luqe 2007.09.30. 09:03:10

Melyik a barca igazi arca? Az, amelyiket az adott 90 percben látni.

rizla: azért kőkemény középcsapat a Zaragoza a szememben aligha lehet, ilyen tisztán támadó felfogású középpályával :) Diogo meg mindig paraszt volt, nem csoda hogy elküldték Madridból. Ilyen koordinálatlan mozgású focistát egy évtizede nem láttam...

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.30. 09:13:55

luqe, minden bizonnyal nem figyeltél jól kiprich józsi idejében...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2007.09.30. 09:18:13

a Sevilla is tartja idei formáját, bár azt, hogy hogy veszitették el ezt a meccset... ez a Kone gyerek lenyügöző mennyiségű reklámtáblát rongált meg... pedig a Zaragoza is harmatos maradt. nem tudtam eldönteni, ki játszik otthon (hüle sportklub nem irja ki a csapatokat, csak valami emblémát rak ki, amit a rossz szememmel alig látok :)) meg amúgy se ismerem...

kuttor kutya 2007.09.30. 11:42:50

El a kezekkel Jozef Kipricstől, te szégyentelen :)

Dean 2007.09.30. 12:01:57

Ja, ez az emblémázás engem is idegesít. Az asszony mindig elállítja a TV-n a kontrasztot és így kifolyik a szemem mire meglátom a csapatok logóit, amiknek felét se ismerem :)

Sevilla szívott, Henry klasszikus mesterhármas. Ezek a tükörsima jóslatok nem váltak be...
(Henry a góljait ismételten akkor szerezte, mikor nem balszélső, hanem középcsatár poszton ólálkodott, csak úgy megjegyzem...)

nasteey 2007.09.30. 12:32:18

Ez igancsak érdekes. Sztem mindhárom góljánál bal oldalon volt. Nem igazán balszélső, de nem is középcsatár poszton...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2007.09.30. 14:16:39

régebben, amikor még láttam játszani az Arsenal-ban, sokszor indult balról, val visszacsele miatt... :) az a bizonyos balról jobbal a jobb alsóba, ahogy fennt megirták már... :) lehet, helyére került végre szegény, nem kell közepet játszania (bár abba is jó, Henry-Trezeguet páros, ugye...) ha nem jól irom, kérem, javitsanak!

luqe 2007.09.30. 16:24:01

kiprich józsi? nekem utolsó élményem vele kapcsolatban az, amikor a tatabánya trénereként olykor bajba csúszott csapatát azzal akarta kimenteni, hogy beállította saját magát :D régi szép idők...

egyébként ezt azért írtam, mert nem tudom mire céloztál...

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.30. 17:04:39

dean, a sevilla ugyan szívott, de a barcát szinte telibe találtuk, úgyhogy nincs miért szégyenkeznünk. :)

luqe, hát a világ legkordinálatlanabb játékosára célzok, természetesen. :)

kuttor kutya 2007.09.30. 18:37:23

_Benito, egyszer már írásban figyelmeztettelek, a következőnél kénytelen leszek kimoderálni :)

nasteey 2007.09.30. 23:22:41

A Real meccset is eltaláltátok. De dögöljön meg a lovam, ha megérdemelték a 3 pontot. Fordulók óta...

Dean 2007.10.01. 09:28:59

Nasteey, nem akarok fölöslegesen "veszekedni", szeretem a Barcát és Henryt is kedvelem (már akkor is mikor Arsenalos volt), de speciel az első gólnál az 5ésfelesen ácsorgott, a másodiknál szemből ment a kapura, és csak a harmadiknál ment balról.
www.metacafe.com/watch/847497/laventa_and_barcelona_superb_goal/
Több helyzetnél látszik viszont, hogy középen nincs senki, "főleg" Henry nem, aki mégiscsak a leginkább csatárnak nevezhető a keretben.

Ezzel mindössze annyit akarok mondani, hogy Rijkaard szedje már össze a bátorságát, iratkozzon be valami agyturkászhoz aki lelket önt a pucájába (némi képzavarral :), és merészeljen már a világ legjobb csapatába betenni legalább 1 embert, akinek más dolga sincs, mint gólokat rúgni. Ha a Milanba befér Inzaghi, akkor nem tudom a Barcában miért nincs középcsatár.

krysal 2007.10.01. 13:20:43

...évek óta? Évezredek óta? Röhög a vakbelem... Egyébként meg lehetne Barca meccseket is emlegetni, ahol kikaphattak volna, évek, évtizedek óta, sőt, még a DreamTeam-es (a TÉNYLEGES dreamteam-es) időkből bajnoki címeket is, (egészen pontosan 2 trófeát), amit a Madrid bukott el Tenerifén... Ne kezdjetek már bele ebbe az orrturkálásba. Mert akkor lehetne emlegetni a Milant, az Intert, a Chelseat, blablabla...
Uncsiuncsiuncsi. Az igazán nagy csapat rossz játékkal is nyer, ha kell. Várjuk még azért meg, mi lesz, ha összeszoknak. Persze, nem játszottak igazán jól, ez tény, de az igazi lényeg a 3 pont. A Barca sem érdemelte meg az Arsenal elleni BL győzelmet, emberelőnyben is csak lesgóllal ment az egyenlítés, a híres Dinnyót meg úgy leszedte a szinte ifista Eboué, hogy a híres Rijkard a 2 félidőben már nem is merte azon az oldalon játszatni. Stb.
Ne menjünk már bele a hülye szövegelésbe, jó?

nasteey 2007.10.01. 14:28:56

Oké Dean, ezen tényleg felesleges vitatkozni. (de Henrynek mindig kellett a nagy terület, hogy meginduljon...:) ) Egyébként Rijkaardot sem nagyon csípem, sőt eleinte Henry helyett is jobban örültem volna pl. Makaaynak. :) Ez van, ezt kel szeretni, úgy látszik, lassan mégiscsak beindul az a szekér.

krysal! az emberelőny jogos volt, mint ahogy a gól sem volt lesgól. Sőt a bíró alkalmazhatott volna előnyszabályt is, és akkor máris 1-0...

(nem kötekedésből, de mióta nem úgy megy a Realnak, mint az első fordulóban, olyan ingerültek a madridisták :P)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2007.10.02. 08:45:32

Henry-nek valóban kell a terülelet, a sebessége miatt határozott előnybe kerül. a kapu előtt, zártan már nem olyan jó, mint Toni pl... de hát nem is azt játssza. a Barca pedig ezzel a rövidpasszos játékkal egyszerűen átjátssza a középpályát, sőt, a hátsó harmadot is (ha megy nekik, és a zsenik hajlandóak focizni :) ) nincs értelme csatárt tartani a pályán, egyszerűen nincs rá szükség. látszik, hogy odaérnek a középpályások a ziccerbe, vagy átmennek a védőfalon, mint Messi... kevés ilyen csapat van, ahol az utolsó harmadban is igy fociznak. ennek egy problémája van, sokkal többet kell futni, még ezen a magas szinvonalon is. szvsz akkor nem fog menni a Barcának, ha olyan csapattal kerül össze, ami fizikálisan birja ezt a tempót, most ötletem sincs példára... pláne a Ligából. Roni is azért lóg ki,mert nem hajlandó ezt játszani (pironkodás... én, persze, hogy véleményt nyilvánítottam erről...).

krysal 2007.10.02. 15:46:23

Nasteey, nem vagyok ingerült, csak unalmas az antimadrid-duma. Egy a lényeg: pontelőnnyel vezetjük a táblázatot. Más pedig jelenleg nem számít.
süti beállítások módosítása