Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Új (h)arcok - magyar válogatott

2010.08.10. 17:55 Garcia bőrmester

Mindig az az érzésünk a magyar válogatottal kapcsolatban, hogy újra és újra van valamiféle nekibuzdulás, de valahogyan inkább tartunk a következő megmérettetésektől, mintsem, hogy egészséges drukkal, esetleg önbizalommal vágjunk neki szurkolóként a következő válogatott-korszaknak. Nincs ez másképp most sem. Inkább temérdek kérdés motoszkál a fejünkben, ahelyett, hogy tisztábban látnánk. Az első mérkőzés előtt, sőt valószínűleg utána sem fogjuk pellengérre állítani az új edzői stábot. Egervári Sándortól – első körben - semmi egyebet nem várunk, mint, hogy világos elvek és valós teljesítmények alapján rakja össze a csapatot. Természetesen ezzel egy időben, valamilyen sportszakmai, élettani vagy bármilyen józanésszel felfogható, és szintén világossá tett elmélet alapján építse be lehetőleg a fiatal, tehetséges játékosokat a kimustrált, tehetségtelen elődök helyére. Ebbe az UEFA rendszere most beleszól azzal, hogy a hivatalos játéknapon kell megrendezni a számunkra rendkívül fontos U-21-es Eb-selejtezőt is. Hajtás után csak úgy passzióból, meg azért mert mindenki körülbelül két évente megteszi Magyarországon, eljátszunk a gondolattal, de csak pont olyan felhőtlenül, mint kiscica a gombolyaggal, hogy kik alkotnák a leendő magyar válogatottat, milyen rendszerben játszatnánk őket és mik lennének a mi elveink a válogatás során. Mielőtt bárki ránk sütné a bélyeget, hogy könnyű a karosszékből, felelősség nélkül, a játékosok személyes ismerete nélkül döntögetni karrierekről, elismerjük, hogy igen, ez így van, de ez most mindegy.

A holnapi válogatott meccsek előtt az a legfontosabb kérdés, hogy a szakvezetés miért nem tud egyértelműen állást foglalni a tekintetben, hogy melyik találkozó a fontosabb. Konkrétan Koman beválogatása a keretbe bassza kissé a csőrünket, mert egy felemás megoldásnak tűnik. Nyilván az ő és Németh játéka járult hozzá nagyrészt a fiatal csapat eddigi sikereihez, így ő pótolhatatlannak tűnik Boszniában. Amit nyerhetünk vele az angolok ellen, hogy életében először együtt játszik majd valószínűleg egy félidőt a felnőtt válogatott többi tagjával, ami a hangsúlyozott csapatépítés szempontjából vajmi kevésnek tűnik. Ráadásul az ő posztján van pár más játékos a keretben, míg Németh posztján nincs, ellenben őt már sikerült ideig-óráig pótolni az U-csapatokban. Anélkül, hogy kárognánk, mint a varjak, csak leszögezzük, hogy nem értjük. Összességében az a rossz a jelenlegi keretekkel kapcsolatban, hogy nem derülhet ki Egervári valós szándéka, hogy mely fiatal játékosokra építene a felnőtt válogatott selejtezői során. Ez botrány, és nagyon messzire, konkrétan a válogatottak és a klubok érdekkülönbségeinek régóta feszegetett kérdéséhez vezet.

A fentiek ellenére, a bevezetőben említettek szerint az alábbiakban megpróbálunk egy olyan keretet összedobni, ami véleményünk szerint a jelenlegi legjobb játékosokból áll  azzal, hogy miért ne lehetne a 20-21 éves játékosainkra ugyanúgy alapozni, mint ahogy ezt erősebb válogatottaknál is megteszik. Azt érezzük, hogy a fiatalok még sok tekintetben nem erősebbek az általunk kezdőként számba vett „nagycsapat” tagjainál, de, hogy utóbbiak kiesése esetén, miért ne lehetne a hiányposztokon a legjobb fiatalt bevetni, azt nem látjuk be.

Az a pozitív meglepetés ért saját válogatott keretünk összeállítása során, hogy igenis találtunk 30 játékost, akiknek a neve felkerülne a meghívhatók közé. Mindezt úgy, hogy legelőször kénytelenek voltunk lesújtó ítéletet mondani néhány játékos eddigi válogatottbeli teljesítményéről és elméleti kapitányságunk idejére száműzni a keretből. Azzal kezdődne, hogy Szélesi, Vanczák, Bodor, Tímár, Gyepes, Tőzsér, Hajnal, Torghelle és Priskin csodát kellene, hogy tegyen klubjában az újabb meghívóért. Egyenként nem is érdemes hosszan fejtegetni, hogy melyikük miért nem kapna tőlünk mezt és, hogy őszinték legyünk, leginkább még Sanyit sajnálnánk, mert a többiekkel ellentétben ő legalább magához képest jó volt néha. Ez a csapat most már nem róluk szólna. Az alapvető válogatási elv, egy válogatottról lévén szó, az lenne, hogy minél többféle játékos legyen a keretben, hogy az adott ellenfélhez és meccsszituációhoz a legmesszebbmenőkig alkalmazkodni tudjunk. Következő lépésként kellene azért egy alapvető taktika, azokra a játékosokra építve, akiket kulcsembereknek vélünk, de mégis oly módon, hogy az elvileg lyukas posztokat is inkább a legjobbnak vélt futballistákkal töltsük fel, mint a közepes vagy gyenge képességű, de a hiányposzton játszó játékosokkal. Nézzük akkor az általunk megálmodott 30-as keretet, amely 4-2-3-1- es rendszerhez volna kitalálva, amelyen az alábbiakban vázolt átalakítások is elvégezhetők lennének.

Rögtön a kapus poszton megakadnánk, hiszen érdekes módon a Király, Babos, Szűcs, Végh, Sáfár generációt egészen erősnek mondanánk, ha a pár évvel ezelőtti önmagukat vesszük és azt, hogy mögöttük konkrétan senki nincs. Fülöp 27 éves, de még mindig csak ígéretnek tűnik, hogy normális csapatban stabil kezdő lesz. Ahogyan azt már több posztban illetve kommentben is körüljártuk a fiatal generáció tagjai, Gulácsi, Megyeri, Bogdán általában a kispadon hesszelnek ezért nehéz szívvel bíznánk rájuk is az 1-es mezt, de: 1-es mezben mégis: Gulácsi Péter. Bízunk benne, hogy talál állandó játéklehetőséget a szezonban, mert akkor egyértelmű, emellett eddig szinte minden sorozatban találtunk olyan kapushibákat, amelyeken fontos meccsek mentek el – ha voltak egyáltalán fontos meccsek - vagy csak jobb híján maradhatott az addigi portás, így igazából nincs félnivalónk attól, hogy Gulácsin megy majd el a kijutás. Közvetlen helyettese: legyen Fülöp, de csak addig, amíg egy másik fiatal nem kerül előtérbe a klubjánál.

A védősorban a Bodnár, Juhász, Horváth, Leandro négyest látnánk a legszívesebben. Juhász bizonyította, hogy ott a helye, míg Horváth lehetne a megszokott párja, aki eddigi kevés meccsé még nem hibázgatott olyanokat, amik miatt a fent felsorolt középső védőket nagyon messzire zavartuk volna. Bodnár valószínűleg nem egyszerű ember, de amit sokan hibaként rónak fel neki, hogy túl sokat megy előre, majd nem ér vissza az ostobaság. A gyakran tapasztalt tesze-tosza alapjátékunkon pont a felfutó szélsővédő segíthet. Ugyanez vonatkozik Leandrora is, ha kell tud lőni, cselezni, kényszerítőzni, nem lassú, nem ostoba és talán fegyelmezettebb is, mint Bodnár. Közvetlen helyetteseik: Lázár Pál, Debreceni András, Kádár Tamás, Elek Ákos.

Két szűrővel próbáljuk meg alapvetően, ami kulcsposzt és erre találtunk is két olyan játékost, akik a válogatottban nem szoktak lefelé kilógni, fegyelmezettségre bírhatók és a támadásokat is tudják segíteni. Vadócz Krisztián, Huszti Szabolcs. Vadócz számunkra egyértelmű, míg Husztival kapcsolatban felmerülhet, hogy miért ezen a poszton. Mert többször láttuk tőle, hogy akaratos, kemény és jó a kondija is, ezen kívül pedig nagyon sokat használhat neki, ha érzi a kapitány bizalmát és fontos láncszem, aki nem Dzsudzsák helyettese, vagy kényszercsatár. Husztinak játszania kell. Helyetteseik: Vass Ádám, Varga József. Előbbit régen láttuk, akkor egy-egy hiba becsúszott nála, de az elmúlt időszak szűrői közül (Dárdai kivételével) senkiben nem láttunk semmi olyat, ami miatt válogatott szinten megkaphatná ezt a posztot. Varga esete nehezebb, mert ő olyan erényeket csillogtatott tavaly kb. 3 hónapig, amelyek önbizalmon múlnak nem tehetségen, ez pedig helyreállítható. Az, hogy valaki gürcöl, rengeteget fut alap elvárás 20 éves kor körül, de az, hogy felérjen a kapuhoz is, lövésekre vállalkozzon, és úgy nézzen közben, mint akit szétvet az akarat, azt az edző feladata kihozni belőle. Mindenesetre töretlen a bizalmunk a két fiatal iránt.

A két szélen Dzsudzsák és Rudolf kap helyet nálunk. Mégpedig azért, mert itt azokra az emberekre van szükség, akikben a legtöbb egyénieskedésre való hajlam lakozik, és most kifejezetten nem rossz értelemben. Mindketten szoktak olyan helyzetben játszani, hogy szinte a félpályától rájuk van bízva a megoldás megtalálása. Mi is rájuk bíznánk ezt, bízva abban, hogy alapvetően jó játékot, cseleket, hosszú felsőbe tekert gólokat is várunk. Helyetteseik: Farkas II Balázs, Laczkó Zsolt. Bennük látunk akaratot is tehetséget is és mindkettőt kipróbálnánk a rosszabbik lába felőli szélen is, mint a kezdőket, mert a megtolom-ellépek alapeleme a játékuknak és hátha tudnak kapura is lőni. És most jön a szentségtörés: lehet hőzöngeni, hogy végre megvan Gera posztja: az árnyékék. Ekkor már csak az a kérdés, hogy kinek lenne az árnyéka. Torghellét és Priskint kihúztuk, Szalai vagy Futács fasza lehet, de az a baj, hogy Gera jelenleg jobb centernek is náluk. Németh Krisztián természetesen kap lehetőséget, de az érzésünk az, hogy mellé kell még egy csatár. Szóval 10-es poszton Buzsáky, helyettese Koman, centerben pedig Gera, helyettese Szalai. Gera centerjátéka nem jelentené azt, hogy nem léphet vissza, sőt, ebben az esetben, akár a szélről Rudolf, akár a középpályáról, leginkább Vadócz beléphetne mögé a helyére és így nyerne értelmet az, hogy egy csatárral állunk fel. Abban az esetben viszont, ha a szélen sikerülne levinni a labdát, akkor is egy olyan centerünk lenne, aki fejjel is jó középen. Persze, ha bármely tetszőleges csatár olyan formát mutat, ami alapján joggal bízhatunk benne, hogy fel lehet rá tenni a labdákat és nem is tűnik el egész meccsre a tizenhatos környékén, akkor jöhet Gera visszább, de addig ezt nyugodtan meg lehetne próbálni. Amikor egy ékkel játszottunk, akkor is mindig az volt, hogy Sanyi visszakerült a félpályára és a hasán táncoltatta a labdát, amíg az meg nem juhászodott, erre is alkalmasabb Gera. Buzsáky vagy Koman jó formája, játéka esetén pedig nem veszítenénk annyit Gera előrébb helyezésével, mint amennyit akkor, ha Gera szervezne és egy balfasz csatárra kellene kihegyezni a befejezést.

Elgondolkodtató, de korántsem elvetendő ugyanakkor a gondolat, hogy amennyiben mégis ragaszkodnánk Gera árnyékékként való szerepeltetéséhez, akkor névtől és múlttól függetlenül, az adott válogatott meccs előtti két hétben legjobb formában játszó csatárt hívnánk be még a keretbe, legalább cserének. Az egycsatáros játékban ugyanis, a befejező ember veszi ki a legkevesebb részt a támadásépítésből. Az marad a feladata, hogy azt a pár beadást, elé pattanó labdát megtalálja és beverje. Ehhez leginkább jó passzban kell lenni, ami egy csatárnál a rúgott gólok számában mérhető. Így kerülhet képbe, akár Tököli vagy Kenesei, akik egy-egy meccsre igenis jók lehetnek, talán jobbak, mint Torghelle vagy Priskin. Ebből a megfontolásból, minden keretben helyett kapna az adott rövid időszakban sok gólt szerző csatár is.

A 30-as keretet a felsoroltakon kívül az alábbiakkal „töltenénk fel”: a fiatalabb korosztályból: Korcsmár, Gosztonyi, Simon, Lázok, Tóth Bence míg a kipróbált játékosok közül: Halmosi, Tóth Balázs.

Ez a poszt kifejezetten vitaindító szándékkal készült, ugyanakkor mi magunk szívesen látnánk a felvázolt kezdőt, keretet és taktikai megoldásokat megvalósulni. Amit elkövettünk, lehet, hogy sokak számára gondolatbűnözés, de nem megmondóember jelleggel, hanem egy életképes variáció nagyérdemű elé tárásával próbálkoztunk.
A holnapi meccseken újra odaülünk a képernyő elé és szorítunk mindkét csapatnak, mert a kicsikben bízunk, a nagyoktól meg ismét várunk valami új lendületet.
 

504 komment · 1 trackback

Címkék: magyar foci válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr842212818

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az emberek hülyék - Gera és a Pool 2010.08.11. 16:46:52

Jaj, de megnevettetett a Sportgéza! Párszor már írtam bakijaikról, de ez most csupán a véletlenek nevettető összejátszása. Adott ugyebár ez a cikk, miszerint lehetséges, hogy Gera a Liverpoolba kerül. Szép álom, ő talán még játszana is a csapatban (mek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.10. 18:21:09

Ej de megnéznék egy, a posztban vázolt felállást, jó vitaindító bár én nagyjából egyetértek minden szavával.

Csörszike 2010.08.10. 18:27:58

pont erről írtam terjedelmes e-mailt a barátaimnak:)
kábé egyetértek a t. szerzővel, és ha minden poszton nem is ez a kezdő nálam, alapvetően a válogatási és csapatösszeállítási elvekkel egyetértek, főleg azzal, hogy a posztok nincsenek kőbe vésve, egy futballista képességei és tehetsége annál inkább, ezért még husztit is el tudom fogadni vkp-ként. bár alapvetően a jövő magyar essienjének vass ádámot gondolom (azt mondjuk nemtom, h tud-e úgy lőni...). varga józsi meg engem ddr-re emlékeztet.
gera valóban lehet center, hiszen a képessége és az adottságainak jó része adott hozzá, de az inkább kényszermegoldás. én koman balszellőként való játszatásában is gondolkodnék, lásd bari (nemtom, h a sampnál most milyen poszton számítanak rá...).

Hispan07 2010.08.10. 18:36:48

Rögtön egy gond: Gera már vagy százszor elmondta, nem szeret centert játszani. (mellesleg: szerintem nem is nagyon tud ezen a szinten...)

Aztán nem értem Husztit se hátul, szerintem ugyanaz lenne a vége, mint mikor Halmosit próbálta Kúman labdaszerzőnek elsütni.

Farkas II teljesen sötét ló nálam, ő hol bizonyított azon kívül, hogy elvitte anno a Kiev?

Kapus: Gulácsi még nem védett felnőtt csapatban nem hogy egymás után kettő, de egy meccsen se nagyon. Minap volt cikk Indexen, h retek a kapus helyzet is mára, de ez sztem akkor is több mint rizikós, nálam jobb híján maradna Fülöp.

Horváth pedig minden, csak nem megbízható védő, oda nagyon kéne keresni még vkit, de azzal maxi egyet értek, hogy a Szélesi & Vanczák & Co. (pl. Komlósi, könyörgöm Komlósi!!!) - nál még mindig jobb, velük a pokol mélyére le.

halareaal 2010.08.10. 18:39:54

jó poszt lett, és sztem abszolút igazad van a csatárposztot illetően. a hollandok is úgy játszák ezt a felállást, h egy mozgékonyabb, kevésbée center típusú játékos van elöl, ráadásul náluk nem Torghellét kell kiszorítani arról a posztról. árnyékékben viszont sztem Buzsáky nem a legjobb megoldás, én Rudolfot tenném oda, balszélre Komant, jobbra pedig Dzsudzsákot. ők aztán 3an nyugodtan variálhatják a posztokat, kb csak az lenne egyértelmű h Dzsudzsák nem jön be középre, ő mindig szélső lenne.
mindenesetre kis szerencsével Szalai sikeresen beépül a Mainzba, akkor pedig vissza lehet hozni Gerát árnyékéknek.

montipájton 2010.08.10. 18:39:58

Az egyik elgelső gondolathoz: de igenis. Igenis károgni kell Koman U-válogatottból való kiemelése miatt. A legalapabb alapembert kiveszik a sorsdöntő meccs előtt, mert a nagyok szövkapja kia karja próbálni. Jó. Koemant gyak. minden szellentéséért kínpadra vonták itthon, most egervári ezzel az értelmetlen baromsággal kezd és senki nem szól egy szót sem. prekoncepció nélkül, de úgy érzem, megfelelően szervilis lesz az új futballvezetéssel a honi sajtó. Találjuk ki, miért. )))

Ami a szakmai részt illeti: szerintem gera nem center, de jó magyar center nincs. Én szívem szerint a vidis Vujovicsot honosítanám (meg Alvest is, ha úgy játszana újra, mint ősszel), Futács meg Szalai még sehol nem játszott szinte komoly meccset, egyelőre csak az életkoruk alapján hajtogatja mindenki, hogy övék a jövő.

Vass Ádám nálam abszolút alap, ha tényleg játszani fog rendszeresen a Serie A-ban, nem is kérdés. A védelem nagyon nagy kérdés, azt ugye elfelejthetjük, hogy a magyar válogatott majd a támadófocijával fog kijutni bármilyen világversenyre. szégyentelenül, kíméletlenül és profin rombolni tudó védekező emberek kellenek, opersze nem egyszerre nyolc, de 4-5 mindenképpen. Ha Bodor, Szélesi, Vanczák nincs, már beljebb vagyunk - na d eki van? Ez a milliós kérdés most szerintem, nem az, hogy Dzsudzsák melyik szélen játszik.

montipájton 2010.08.10. 18:43:58

@Hispan07: Igen, Sanyi bá bitang nagy feketeponttal kezd nálam, ha Komlósit komolyan gondolja. (Ja, a játékosa volt valaha, akkor készüljünk Salamon, Éger meg Lengyel Feri beválogatására is?)

És Tököli, könyörgöm, Tököli - aki becsukott szemmel nézte az elmúlt 10 évben a magyar bajnokságot, az se gondolhatja komolyan. Induljunk ki abból az ideából, hogy a válogatottsághoz valami hübrisz vagy mi a rosseb is kell: alázat, profizmus, ilyesmi - túl azon, hogy valaki jól lő. Vagy nevezzük üdvhadseregnek a válogatottat és vegyük elő az elfekvőből Sebőköt és Dragónert is.

Árpádka 2010.08.10. 18:47:33

No kezdjük:
1.Gera centerben semmire nem jó, nem tud labdát megtartani nem erős és már nem is gyors annyira.Amikor a Fulhamban jól játszott akkor mindig Zamora v.Nevland mögött vagy egy picit szélre kitolva játszott . Szvsz: ő a tipikus árnyékék.
2.Kapus: megértem,hogy az NSO-on a nyolcadikosok meg az aki kb egy meccset lát kéthetente az őt követeli a kapuba. De a srác felnőtt tét meccsen az angol 3.osztályban védett csak, akkor már inkább Király vagy Megyeri.ha Fülöp nem kell( akinek csak azóta vannak tragikus meccsei a válogatottban mióta Bruce lemondott róla. Meg persze Bogdán meg Kurucz.
3.Nálam Kádár Leandro és Horváth ellőt van mindenképpen ha más nincs akkor Korcsmár is játszhat középsővédőt.
4.Középpálya nagyjából rendben egyet értek kivéve Hajnalt még egy esély járna neki ( amíg Huszti vagy Koman vagy más azon a poszton nem kezdő vagy legalábbis biztos kerettag.)

dzzzzz 2010.08.10. 18:56:19

Gerát beküldeni centernek úgy, hogy Rudolf szélső remek ötlet. De azon viszont csodálkozok, hogy Horváthtal szokjon össze Juhász, én szívesebben látnám Kádárt mellette, aki igaz, hogy jóval kevesebb meccset játszott, de akkor erősebb ellenfelek ellen, mint Horváth. Ha idén kapna Kádár 30 körüli meccset szerintem ő lehetne a második legjobb középső védőnk, még akkor is ha esetleg a klubjában balhátvédet játszik.

halareaal 2010.08.10. 18:59:58

@kulibáli-a-sötét-sanyi:

nyilván jobb árnyékéknek Gera, de ezzel együtt jobb megoldás centernek, mint pl Torghelle. Torghelle erősebb, és kész, ez az egyetlen tulajdonsága, amiben felülmúlja Gerát. ráadásul sok hasznát ennek se vesszük, mert szinte mindig ellene fújnak a birkózásai során. Gera márcsak a technikájából fakadóan igenis jobban meg tudja tartani a labdát, mint a többiek, jobban is fejel és jobban fejezi be az akciókat. és mivel a többi támadó posztra van még jó játékos (ha nem is olyan mint ő), bőven oda kell tenni centerbe.

abban egyetértek veled, h Hajnal kapjon még egy esélyt, meg abban is, h Korcsmárt meg lehetne próbálni a védelemben, sztem bejátszaná magát.

favicc 2010.08.10. 19:06:44

tótbalázs? tótbalázs? tótbalázs? wtf?

horas 2010.08.10. 19:16:06

Számomra túl hosszú,a cikk a téma érdekességével szemben.

Nem lepődök meg,ha kapunk egy újabb 3-4-5 gólos zakót,az angolok megint nulláraól indulnak minden meccs kell az önbizalmuknak mint egyí falat kenyér,és a közönséget is engesztelni kell.

Én Csányiéktól azt várom,hogy menjenek el a Sporting Lisabon-hoz,az Olympique Lyon-hoz meg az Ajax-hoz,még azt is nézzék meg,hogy hány fűszál van a pályákon,mindegyik korosztályban mit hogy csinálnak.

Valamennyire lelkesedem,meg "majd hátha most",de túl sokat csalódtam már,hogy komolyan tudjam venni a jelenlegi magyar focit,és nagyjából egy kutya az összes tisztelet a kivételnek,aki kb 20 éve a magyar labdarugással jelent egyet.

favicc 2010.08.10. 19:17:48

Király - Bodnár, Juhász, Korcsmár, Leandro - Vadócz, Huszti - Rudolf, Gera, Dzsudzsák - Kovács P.

Királynál, Bocinál nincs jobb a saját posztján, Huszti a hollandok ellen is vkpt játszott, rajta nem múlt semmi, Rudolf helyett Koman vagy Buzsáky is lehet a csapatban, Kovács meg a klubjában egész szépen termel+játszik is mellette.
Cserék:
Fülöp, Gulácsi, Szélesi, Vanczák, Horváth, Kádár, Bodor, Varga, Vass, Koman, Buzsáky, Priskin, Torghelle, Szalai, Németh

Árpádka 2010.08.10. 19:18:43

@halareaal: lehet bár szerintem inkább Szalai ha játszik.
Abban úgy75%-ig biztos vagyok hogy Gera valószínűleg csatárt fog játszani ( mivel nincs a keretben más:)

takilaci 2010.08.10. 19:25:41

Gulácsival egyáltalán nem értek egyet, vannak jó kapusaink, szerintem akár Köteles is kaphatna esélyt
Gera ne játszon csatárt! Ehhez a felálláshoz középcsatárra lenne szükségünk, ez jelenleg megoldhatatlan, egyszerűen nincs ütőképes csatárunk, ezért tulajdonképpen nem is tudok egyetérteni ezzel a rendszerrel, kénytelenek vagyunk két csatárral játszani, szerintem két középszar csatár mindenképpen jobb mint csak egy
szerintem vagy 433 (mindenképpen 3 csatárral) vagy a klaszikus 442, esetleg ki lehetne próbálni egy 3 védős rendszert...

montipájton 2010.08.10. 19:35:32

@favicc: Kovács P.? Kovács P.? Kovács P.? wtf? Még viccnek is szörnyű lenne.

dzzzzz 2010.08.10. 19:39:20

@takilaci: nem értem ezt a 433 (mindenképpen 3 csatárral) dolgot hogy érted, felküldjük egyszerre Priskint, Szalait meg Rudolfot és mindhárman a 16-osnál tömörülnek?

Árpádka 2010.08.10. 19:45:43

Szerintem valami olyasmit kéne játszani mint a németek legalábbis felállásban.

Árpádka 2010.08.10. 19:47:57

@kulibáli-a-sötét-sanyi: 442-höz kellene egy vagy két rendes csatár plusz jó széljáték ami ugye csatárok meg szélső nélkül nehéz ( ugye ott van Dzsudzsák

Titi120 2010.08.10. 19:48:44

Sok minden eszembejutott a poszt olvasása közben, de két dolgot azonnal kiemelnék:

1) Vadócz (esetleg Vass Ádám) mellé a deep lying playmaker szerepköre nagyon passzolna Buzsákyhoz, sokkal jobban mint Husztihoz.
Nincs semmi problémám utóbbival sem, sőt, volt olyan időszak amikor a válogatottunk legjobbja volt rendszeresen, de jelenleg nem megy neki, lehetőséget se sokat kap a Zenitben, van Dzsudzsákunk a balszélre, csatárnak alkalmatlan, szóval én nem erőltetném be sehova.

2) Ezt a tökölis elgondolást én is díjazom, tudjuk, hogy Gerával jól megértették egymást a Fradiban is, a pali még mindig nem relevánsabban lassabb, mint Torghelle (sőt) és 100 más olyan csatárerénnyel rendelkezik mint, amivel a AirSándor nem.
Nem övé a jövő, de amíg a Szalai - Németh páros nem ér be 100 % -osan, addig én legalább megpróbálnám.

Titi120 2010.08.10. 19:55:15

Ja, és Tóth Balázsot felejtsük már el egy életre ! Fennállásom legnagyobb rejtélye, hogy miképpen kerülhet minden szöv.kapnál a képbe. Megfejthetetlen.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.10. 20:07:34

@Titi120: tóth balázs a középpálya torghelléje, csak arányaiban jobb nála :)

halareaal 2010.08.10. 20:25:22

@takilaci: pont azért kell ez a felállás, mert nincs igazán jó csatárunk. így a támadó kpályásokon van a hangsúly, amiből egész jól állunk. a 2 csatáros játékhoz egyébként ugyanúgy kell egy center típusú befejező. a 4-4-2es felállással sztem leginkább csak azt érjük el, h egy hiányposztból 2-t csinálunk.

Bauxit 2010.08.10. 20:30:46

mind a sved, mind a holland csapatban talalhato olyan jatekos, aki egymaga annyit er, mint a magyar valogatott.

innentol kezdve nincs mirol beszelni, illetve van:
megcelozzuk a harmadik helyet, es ne kapjunk ki egynel tobbszor hazai palyan. ez mar nekunk bravur lenne a javabol.

dr. Dolan 2010.08.10. 20:31:08

Sztem egy 4-4-2 diamond lenne a legjobb

Micimedwe 2010.08.10. 20:31:57

Én őszintén leszarom ezt a meccset. Bár az előzőeket is leszartam, de ezt pláne.

balu11 2010.08.10. 20:46:53

fúúú, nagyon fasza kis poszt, az elvekkel, válogatási módszerekkel egyet is értek, sőt a kerettel is 80-90%ban (ahogy írtam is nemrég: nst.blog.hu/2010/07/22/breaking_news_szinten_az_abyss_legaljarol/fullcommentlist/1#c10537399)

néhány gondolat így hirtelen, aztán majd agyalok részletesebben is:

Vanczák: én hagynám, mégpedig a kezdő és a tartalék között félúton. Látszik rajta a fejlődés, komoly klubcsapatban meghatározó ember régóta. Igen, nem ő az, aki megváltja a világot. Viszont a legnagyobb hiány hátul van, és ezen a poszton célszerűbb talán a lassabb ember-csere. Szóval nézzük meg mit tud HG vagy Lipták, de egy Vanczák sztem maradhat a keretben bőven.

Hajnal: adnék neki még egy esélyt, hagynám a keretben (annak a környékén), pedig én is láttam pontosan, hogy mit alkotott a válogatottban - nemtom miért, nem liblingem, de olyan focista formája van, na

Leandro: örülök, hogy felmerült a neve, nagyon támogatom!

kapus: egyszerűen egyelőre nem lehet beállítani egy 0 felnőttmeccses srácot, sztem. Fülöpben nagyon nem látok fantáziát, szóval maradjon Király, amíg a felsorolt talentumok nem védenek min. 10 meccset zsinórban felnőtt bajnokságot

Sanyi: ha Szalai, Németh egészséges és nem folyamatosan padozik, akkor nem kell. Más esetben igen. (A "tökölis" megoldás valóban érdekes, vannak előnyei és hátrányai, erről még agyalnom kell...)

felállás: én egy olyan 4-4-1-1et találok jónak, ahol a két belső középpályás nem védekező vagy támadó, hanem univerzálisabb. Erre sztem Buzsáky, Vadócz hibátlan, Koman, Vass is jók, Halmosi, Tóth Bence bevethető. Árnyékéknél én maradnék Geránál, egyszerűen ő a legjobbunk, és látványosan jobban tolja itt, mint bárhol máshol (akár szélen, akár centerben). Pazarlás centereztetni. Persze nagy kérdés, hogy akkor ki, Szalai-Németh elsősorban, ha ők sérültek/nincsenek formában/..., akkor nálam Sanyi (esetleg a "tökölis" forgatókönyv - aminek azért lehetnek hátulütői, pl. az összeszokottság hiánya - bár ez egy válogatott, úgyse, edzenek naponta együtt)

Varga Józsi: sztem kipukkant lufi, egy nyári sláger volt - én is nagyon lelkesedtem érte, de látványosabban tűnt el, mint fel... Bárcsak tévednék!

ja, és még valami: Stieber (nemtom mi van vele, de amikor legutóbb láttam, tetszett)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.10. 21:02:03

szvsz kádár horváth helyett, bár ha holnap nem is, később mindenképp, persze ez az idei évtől fog függni, nagyon szurkolok, hogy stabil kezdő legyen newcastle-ben.

tóth balázs, farkas kettő, komlósi lapát.

kapus poszton fingom sincs ki lehet egy kicsit is ideális, az egyik lepkézik, a másik nem játszik, a harmadik túl fiatal, a negyedik túl öreg, talán fülöp, gulácsi, király, de akkor inkább jöjjön vissza babos...

tököli visszatérésével pedig nem feltétlen kell az éger, salamon, lengyel etc mondatokat elkezdeni. láttam mindkét meccsét idén (nem elégséges alap), de küzd, hajt, labdaérzéke még megvan, ha ez állandó értékkel bír 6-8 meccsen keresztül, igenis megérdemelne egy-két meccsen pár 10-20percet, de csakis gera előtt! valóban focistább sanyinál.

tippem alapján félidőben 4-2re megyünk...rá-rá-hajrá!

Árpádka 2010.08.10. 21:05:14

Ne már Tököli és Kenesei akkor inkább Bajzát vagy Kabát több gólt lőnek az NB1-ben is.
Egyébként nem lenen hülyeség egy szerbet honosítani. Csatárnak

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.10. 21:25:36

@kulibáli-a-sötét-sanyi: bajzátnak és kabátnak egy d&g dressz többet ér, mint a magyar válogatott mez.

sporttárs 2010.08.10. 21:42:40

Isten ments, hogy Vanczákban a klasszist lássam, de azért érdekes, hogy őt páros lábbal rúgnák ki a keretből azok is, akik a normális klubban rendszeres játéklehetőséghez jutók beválogatásáról mantráznak. Baszki, Vanczák a kevesek egyike, aki megfelel ennek... A svájci foci erejét nevetséges lenne nekünk lebecsülni, főleg egy Bázel után.

Szóval, Vili nem egy nagy vasziszdasz, de itthon ki a tuti jobb? Bár lenne sok.

A másik érdekes eset, aki azért cáfol sok sztereotípiát, az a paksi Szabó János. Ő ugye azon egyiptomi hősök közé tartozik, akik ott a legjobbak voltak, azóta állandóan játszik felnőtt csapatban, itthon, de az is jobb, mint sehol - és nem fejlődik... Sőt, most éppen eszébe se jut senkinek.
Most akkor mégis ki kell menni külföldre minél előbb kispadokon ücsörögni, vagy mi?

dzzzzz 2010.08.10. 21:47:24

Amúgy tényleg, Babost nem lehetne megpróbálni visszatapsolni? Királynál alig öregebb.

favicc 2010.08.10. 21:59:51

@favicc: Hajnalt kihagytam, most esett le

sh4d0w 2010.08.10. 22:13:33

@Garcia: amennyire fasza lett a vb-s posztod, legalább annyira vitatkoznék Leandro beválogatásával. Mi a fenét keres az összeálltásodban az a műbrazil? Még a cserepadra elférne, de kezdőnek...?!

Értem én a viccet, csak nem szeretem...

értelmetlen_nevű 2010.08.10. 22:24:34

@sh4d0w:

mondj valakit, aki egyértelműen jobb a posztján.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.08.10. 22:24:40

Nem lesz túl konstruktív, elnézést.

Megint egy olyan csapatot sikerült összerakni, amelynek a kulcsemberei egyáltalán sehol se játszanak, vagy csak percekre.
Gulácsi? Nemhogy nem bizonyított, de nem is védett még sehol. Kölcsönadatás, kezdőbe kerülés esetén fél év múlva _talán_ el lehetne gondolkodni a _kerettagságán_. Egy név, amit még nem láttam: Balogh János? Bár úgy rémlik, kikopott a Hearts kezdőjéből. Fülöp, Király kényszermegoldás, jobb híján viszont...
Bodnárnak most nincs klubja (bár helyettese még kevésbé), Vargának komoly problémái vannak, Huszti nem képes bejátszani magát a csapatba. Utólag még viccesebbnek tűnik, mennyien tartották képességeihez képest méltatlanul aluldimenzionált csapatnak a Zenitet. Rudolf sorsdöntő szezon előtt áll a válogatottban és Genoában is, Farkas II Balázs egyáltalán semmit sem bizonyított. Priskin alul-, Szalai pedig ebben a pillanatban felülértékelt. Németh Krisztiánnak illene végre bárhol sérülések nélkül lejátszania egy teljes szezont, hogy lehessen látni, mire képes. Stiebert én is hiányolom kissé, emlékeim szerint a tavalyi szezonja meglehetősen biztató volt. Tököliék megemlítése rossz vicc - de érdekes, hogy míg a csatársorban a pillanatnyi forma az első rangú kritérium, a kapusok terén nem.

jörgömös 2010.08.10. 22:32:44

Én ilyennel próbálkoznék:
Gulácsi
Bodnár-Juhász-Kádár-Laczkó
Vadócz-Vass
Buzsáky-Gera-Dzsuzsák
Szalai

zsakfos 2010.08.10. 23:07:13

A 30-as keret adott azon sokat nem lehet variálni. Ami nekem necces: Gulácsi ( az indokokat már többen leírták előttem: életében még nem védett felnőtt bajnokin...)Gera legelső emberként játszatása nekem is necces kicsit.
Amúgy meg a klubszezon majd eldönti, hogy ki mennyit és hogy játszik a csapatában, ki lesz sérült stb. a szóba jöhető emberekből. Addig bárminemű kezdőcsapatot összepakolgatni fölösleges.

Mérgező Hulladék 2010.08.10. 23:27:43

Ezt írtam két hónapja ebben a témában. Taktikát illetően nagyjából egyezik az elképzelésünk, a játékosokat tekintve nem feltétlenül, @Hispan07: kiegészítéseivel sokkal inkább (eltekintve attól, hogy nála Vanczák Horváth után jön).

"Kapus: tényleg csak az jöjjön szóba, aki rendszeresen véd. Ugyanakkor nem ártana, ha ez egy fix ember lenne egy sorozaton belül. Nincs ötletem.

Védők: Juhász mellé Vanczák, esetleg Kádár vagy Debreceni. Horváth esetén nem értettem, mitől tűnik úgy, hogy talán ő is jó Juhásszal párban.
Bal oldalon Leandro/Laczkó/Halmosi, ha már támadóbb szellemű csapatot akarunk. Emiatt a másik szélen Bodnár, bár itt is vannak erős fenntartásaim.

Védekező középpálya: talán Vass vagy Varga (ő miért nem lett alapember a Debrecenben?), vagy átmenetileg Dárdai; és valaki, aki tud védekezni és építkezni is: Vadócz, Tőzsér? Én inkább 4-2-3-1-ből indulnék ki, olyan játékosokkal, akikkel könnyen váltani lehet 4-1-3-2-re.

Középpálya szélei: Dzsudzsák alap, jobbszél maradjon Huszti. Gosztonyi fiatal még, tapasztalat nélkül, de lehet jövője. Buzsáky meg nem szeret szélsőt játszani, kár érte.

Támadók: Gera az egyik, 4-2-3-1-ben alapvetően középpályásként. 4-1-3-2-ben Koman/Buzsáky játszhatna "irányítót". A másik ember meg Németh, Rudolf, vagy bárki, aki játékban és jó formában van (de ha egy mód van rá, akkor ne az NB1-ből). "

Szóval ősszel nagyjából így: Fülöp - Bodnár, Juhász, Vanczák (Kádár), Leandro (Laczkó) - Vass (Dárdai), Vadócz (Buzsáky) - Huszti, Gera, Dzsudzsák - Németh (Rudolf)

vizsla_barat 2010.08.11. 00:01:10

mennyi penzbe kerul(t) az adofizetoknek 1986 ota a magyar valogatott es sleppjenek utaztatasa,fizetese,stb?
Azota a Fradi fellangolasa es a Debrecen picike sikeren kivul emlekezetem szerint csakis a vizespalackot hordhattuk volna az ellenfel cserelabdaszedojenek.
Miert nem lehet a foci penzet odaadni mondjuk a kajakozoknak vagy a vizilabdazoknak?

gyore 2010.08.11. 00:34:02

Leandrot rég be kellett volna már hívni. Mocsok egy hiányposzt, és neki megy is a felfutó hátvéd szerep. Nincs nagyon jobb nála a jelenlegi felhozatalból. (de van: Kádár - mivel gondolom ezen a poszton számol vele Egervári.)
Dzsudzsákot szívesen látnám többet a jobb oldalon, de akkor sajnos lemaradnánk a tempóból cipőhegyre mért beadásairól, mert az csak ballal megy neki. Rudolffal egész pofás szélső párt alkotnának, de őt meg inkább jobbra tenném, oldja meg, oszt lőjön. Ki köll próbálni, na.
(Ha Gosztonyi hasonló ütemben fejlődik, akkor kezd egy kicsit túlcsordulni ez két poszt)
Huszti, mint szűrő akár még jól is elsülhet, Komannal is ki lehetne próbáltatni, ha már stabilan játéklehetőséget kap, addig is cserének bal szélre, hogy tudjon osztogatni inkább egy kicsit mélyebben középpályáról, vagy 10-be. (akár jobb szélre is)
Mire eljutunk oda, hogy kezdő legyen a válogatottban, talán már a legerősebb posztja is kiderül. Buzsáky 10-esként okker, de vele is meg lehet kóstoltatni a mélységi irányítást, mondjuk egy defenzívre hangolt Vadóczcal.
Gulácsit be a kapuba, csak tudja kezelni, ha kap egy véletlen potyát, mert csak ez lehet törés.
Jelen pillanatban, hogy csak U meccseken láttam, lényegesen erősebbnek érzem az aláfutómester Fülöpnél. Király jöhet, de csak azért, mert az a melegítő, az nagyon király. Szerintem a régi formáját sajnos már nem fogja hozni.
Futács tipikus ék alkat, szerencsére elment kölcsönbe, kiderül. Addig Gerával élni tudok a center poszton. Szalait keveset láttam, talán amíg Bancé sérült lesz, benyomja magát a Mainz kezdőbe. A poszt "miért Gera az ék" okfejtése szintén helytálló.
@takilaci: 3 védő??? Mondj 3 stabil belső védőt és 2 embert a középpályára, akik egy 3 védős játékban működnének a széleken. Leandro, meg Bodnár mehetne akár wing back poszton, de akkor az egyszeri szakkomment sikítozna, hogy "5 védőőőő, jajj de bekkelünk". Három jó belső védőt viszont akkor sem tudunk összeszedni, ha fejre állunk, az előttük nyomuló gyilkos fedezetekről (kb. 2 db) nem is beszélve. Továbbá: 3-5-2-ben Dzsudzsákot nem igazán tudnánk hova rakni (mert ott a két wing back), 3-4-3-ban meg meghalunk, hirtelen. (Az utóbbira formációra térjünk vissza akkor, ha Debreceni és Kádár beválik és éppen lesz 2 darab védekezni tudó szélsőnk, mert Juhászt, mint söprögetőt megnézném, csak a hecc kedvéért :) )

mizie 2010.08.11. 01:14:15

---------Fülöp----------
-----Juhász--Kádár------
Bodnár-----------Leandro
-------Vadócz----------
Dzsudzsák---------Huszti
--------Gera-----------
----Németh--Szalai------

A mostani fociban a szélső védők feljebb vannak tolva, hogy elfutásokkal és jó keresztlabdákkal segítsék a támadást.
Fölösleges két szűrő, én csak Vadóczot játszatnám - igaz ezzel nagy felelősséget raknék rá -.

Azért 2(3) csatár mert Szalai és Németh kiegészítenék egymást. Németh gyors és ha kell akkor passzolni is tud. Szalai pedig fejjel szinte verhetetlen.

A széljátékunk ezzel sokat gyorsulna. kreatív játékosok lennének a középpályán - ami nélkül nincs támadás - és tehetséges csatárok elöl.

mizie 2010.08.11. 01:18:16

Ja és kihagytam Komant, aki ha rendszeresen játszani fog akkor egyértelműen szélsőt játszatnék vele. Huszti helyén.

(és természetesen Zsuzsi bal oldalon játszana, Koman meg a jobbon csak rosszul rajzoltam fel a felállást)

njoy87 2010.08.11. 01:39:36

Nagyjából egyetértek! Az én kezdő tizenegyem:

Gulácsi---Bodnár-Juhász-Kádár-Elek---Vadócz-Vass---Koman-Dzsudzsák---Gera---Szalai v. Németh v. Futács ( formától függően )

Iustizmord 2010.08.11. 02:38:37

srácok, itt vagyk éppen londonban, és aztat kell mondanomhogy MINDEN a hétvégén rajtoló bajnoksággal és capello vergődésével a sztárok szarzásával van tele, az angol- magyar meccsről még érintőlegesen se van szó.

TUDJÁK? DE A MAGYAR CSAPATRÓL 1 DB BIDES FINGOT SE ÍRNAK.

ha a bra, arg, fra, ita, ger csapat jönne, 3 napja erre hangolnának az újságok. de itt és most LÓFASZ VAN.

a bbc.co.uk-n ez egy minuszos hír, a klubfoci kérdései után kb a 28. helyen
www.bbc.co.uk/blogs/jonathanstevenson/2010/08/when_the_magical_magyars_illum.html

www.guardian.co.uk/football/blog/2010/aug/11/england-fabio-capello-wembley

na itt se rólunk szól.

www.dailymail.co.uk : lófasz se

www.independent.co.uk/sport/football/ itt se semmi

gyerkekek, szóltunk ezeknek h megyünk??? az angolok is csak onnan tudják h robinson meg brown lemondták a válogatottságot...

ennyi nekik a magyar válogatott, ez vagyon

flimo13 2010.08.11. 04:40:45

Torghellét kihagyni? Szentségtörés!

Papp Sanyi 2010.08.11. 06:17:07

Gaált miért nem hívja be Egervári? Kell még 1 balhátvéd. Vagy megint sérült?

Duga 2010.08.11. 06:20:00

@sporttárs: Amióta hazajöt Egyiptomból csak keresi magát a Szabó gyerek. Látva a teljesítményét nem csoda, hogy senkinek sem jut eszébe. Kevés...

Hefe 2010.08.11. 08:41:03

Egervari mar most bukott ember. Barki az lenne a helyeben aki magyar szovetsegi kapitany volna.

sirsteve 2010.08.11. 09:08:54

Ha én lennék a kapitány, akkor az alábbi válogatási szisztémát követném:
1. Az egyes posztokon legjobbnak vélt játékosokból kialakítanék egy adatbázist, ami akár 100 nevet is tartalmazhatna.
2. Majd a kerethirdetésnél elsősorban azokra számítanék, akik rendszeresen játszanak a klubjukban, és elfogadható teljesítményt nyújtanak (bár ez utóbbi megjegyzés inkább csak a honi baj nokságból képbe kerülő játékosokra áll).
3. A válogatottban többször leszereplő játékosok (leginkább pl. Hajnal, Gyepes) simán kikerülnének a látókörből.
4. Természetesen figyelemmel követve a fiatal, vagy koravén tehetségeket rendszeresen kerülnének be új nevek akár a keretbe is.

A mostani mérkőzés kicsit kilóg a sorból, mivel sok helyen még nem kezdődött el a pontvadászat, ezért mindenképpen a legjobbnak vélt játékosokból hirdettem volna keretet.
Mondjuk Komant most biztos az U21-es csapathoz irányítottam volna inkább, mint hogy egy várható sima londoni zakóban legyen része.

Kapus: Babost megpróbálnám visszaimádkozni a válogatottba, amíg Gulácsi nem jut rendszeres lehetőséghez klubcsapatban. Ha Babos nem vállalja, akkor Fülöp Marcin, és esetleg Királyon túl én még Balogh Janival és Kötelessel is számolnék.
Belső védő: Juhász helye megkérdőjelezhetetlen. A párja meg leginkább a Kádár, Debreceni, Korcsmár, Pintér Ádám sorból kerülne ki. Aki a válogatási elveknek megfelel: rendszeresn játszik, és jól.
Jobhátvéd: Igazi hiányposzt. Ha Bodnár nem talál magának rendszeres játéklehetőséget, akkor gond van, ugyanis nincs ezen a poszton igazán más. Talán az NB-1-ből valaki: Vermes, Takács, Szabó János.
Balhátvéd: Leandrot és Kádárt próbálgatnám ellenféltől függően. Tartaléknak meg Laczkó, Halmosi és Gaál Miklós.
Védekező középpályás: Nálam Vass Ádám a befutó, amennyiben játszik a Bresciában. Esetleg Varga Jani, Vadócz, vagy Elek.
Mélységi irányító: Buzsáky, vagy Varga Jani (ha visszatatlána a tavaly augusztusi formájához). Huszti bevetése sem elvetendő, és lehet, hogy Kanta is képbe kerülne.
Szélsők: Talán az egyetlen a poszt, ahol a bőség zavarával kell küzdeni: Dzsudzsák, Koman, Huszti, Gosztonyi, Czvitkovics (különösen a tavaszi formája alapján), Rudolf, Farkas II, esetleg Gera.
Árnyékék: Mindenképpen Gera, helyettesek meg Koman, Rudolf, Huszti, Lencse.
Középcsatár: súlyos hiányposzt, el kellene gondolkozni egy szerb légiós honosításán. Esetleg Szalai, ha rendszeresen játszik, vagy Németh ha nem sérül meg. Más nincs.

És bocs, ha kicsit hosszú lett.

jörgömös 2010.08.11. 09:11:08

@Papp Sanyi: van kettő: Laczkó, Vanczák. Elek egy évig tolta balhátvédként a Vidiben, kényszerből, simán megjátsza azt amit Vanczák.

Füles 60 2010.08.11. 09:11:36

Több ember honosítana, a VB alatt persze sírtak hogy nem tisztán árják játszanak a német válogatottba.
A selejtezőkön az esély megint kevés, az én elvem az lenne hogy a rendszeresen játszók legyenek válogatott tagok. Így persze kimaradna vsz. Huszti, Rudolf Gulácsi Kádár Koman Hajnal. Nekik el kellene gondolkodni a pénzes kispadon vagy a gyengébb csapatoknál a rendszeres játék között. A legtöbben beférnének a német középcsapatokba helyette ülnek valahol a padon, ha ez nekik megéri ne legyenek válogatottak.

horas 2010.08.11. 09:51:16

@Iustizmord: Ennék sokkal jobban minket se kellene,hogy verjen a víz,bárhogy is alakúl a meccs ha jól ha rosszul,nem rajtunk múlik majd igazából.

Everred 2010.08.11. 10:00:42

@Iustizmord:

www.guardian.co.uk/football/blog/2010/aug/10/hungary-england-wembley

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/8884726.stm

Egyébként meg nem tudom, mit vársz. Nálunk mennyit írnak az andorrai vagy a san marinói válogatott felállásáról, sérültjeiről, amikor idejönnek?

Garcia bőrmester 2010.08.11. 10:19:34

Gulácsi kezdőként való szerepeltetéséhez még annyit hozzágondoltam a posztban leírtakon túl, hogy emlékeim szerint az U20-as vébé előtt sem védett maximum az ifiben és persze más a felnőtt mezőny, de a tétet nemhogy elbírta és minimálisakat hibázott, hanem olyanokat védett - rendszeres játéklehetőség nélkül - amiket megtapsoltunk.
Persze azt is lehet, hogy várunk még pár évet, amíg egyik kapusunk sem véd és csak utána rakjuk be Fülöp vagy Király helyett, de ehelyett én megadnám neki a bizalmat, hátha felfigyel rá valami értelmes csapat és kölcsönveszi.

Dean 2010.08.11. 10:27:20

Néhány gondolat...

Ha egyszerre megy egy TÉTmeccs és egy tét NÉLKÜLI akkor szerintem nem kéne hogy kérdés legyen hogy melyik a fontosabb, vagyis hogy hova küldjük a kulcsjátékosokat.

El kéne dönteni, hogy mit is akarunk ezzel az EB-vel. Ha komolyan gondoljuk a kijutást, akkor oké hogy a "legerősebb" csapattal állunk fel, de mivel erre azért elég kicsi az esély, lehet hogy inkább el kéne felejteni a nagy öregeket (bocs Gera), és jobban építeni a fiatalokra. Ha az EB-t úgyis bebukjuk akkor legalább szerezzenek tapasztalatot a fiatal srácok, semminthogy az öregek alibizzenek ugyanolyan eredménnyel.
Ebből mintegy folytatólagosan következik a gondolat, hogy ha Várhidi maradt volna a kapitány, akkor az ő fiatal csapatával most már tartanánk valahol, és a koncepciónak lett volna ideje kiforrni magát. Így most megint csak kérdések vannak, válaszok nem. Koemanon elment 2 évünk szinte teljesen feleslegesen.

Bauxit 2010.08.11. 10:32:49

@sporttárs: jogos a Szabo kerdese,

viszont altalanossagban a menni vagy maradni kerdeshez:

1. fiatalon gyorsabban elsajatitja a nyelvet
2. megtanulja a profi szemleletet

es szerintem nekunk ez kell, be kell hozni a
know-how-t

És??? 2010.08.11. 10:40:21

Hát akkor má Sowummi thomas . remélem jol ítram

És??? 2010.08.11. 10:47:48

Iustizmord Persze,hogy nem írnak.mert érzik,az újabb 6-3 at.

zyndar 2010.08.11. 10:59:05

"felküldjük egyszerre Priskint, Szalait meg Rudolfot és mindhárman a 16-osnál tömörülnek? "
Szerintem elég, ha csak egy csatár tömörül és az NE Gera legyen. Nem hülyeség a támadószekciót így felküldeni: Dzsudzsák-Gera-Koman és elöl Rudolf.

Iustizmord 2010.08.11. 11:12:51

@Everred: látod ez az, hogy ami nekünk san marino, az nekik magyaro.

nem baj, már megjött viktor, és asszem a 2014-es vb nagy esélyesévé lépünk elő. bele lesz írva az Alkotmányba is ám !

(sőt, ha diplomácialiagjól toljuk, akkor az angol íratlan alkotmányba ios beleírják: hungary deserves win)

HosCincer 2010.08.11. 11:15:18

jó írás!
egy-két gondolat a kommentek végig olvasása nélkül:
- Husztit nem érzem jó vkp-nak helyette inkább Vasst játszatnám Husztit meg talán Rudolf helyett
- vagy Buzsáky aki elsősorban inkább mélységi irányítót és másodsorban vkp-t játszana, igazából a termete, fizikuma lövőereje és a szeme is megvan hozzá. és akkor elötte játszathatna Koman vagy Gera a széleken Dzsudzsi + Huszti/Rudolf csatárként Szalai v Németh

no, és akkor most neki állok olvsgatni...

quaso0926 2010.08.11. 12:13:26

Nekem tetszik ez az okfejtés, és Gera legjobb szezonjai ténylegakkor voltak, amikor a Fradiban, meg a Fuhamben játszott; árnyékéket. Ezzel együtt ez center-dolog működhetne. Engem a Roma-példára emlékeztet, amikor Totti v. Vucinic a center, és az alábbi dolgot műveli, amikor labdát kap:
a, indítják -> befejezi az akciót;
b, megtartja -> lövés;
c, megtartja -> felrúgják -> szabad/tizi;
d, megtartja -> szélsőket indítja;
e, megtartja -> kényszerítő a középről érkezőkkel
f, megtartja -> lekészíti lövésre középről érkezőnek, vagy a szélről belépőnek.

Mezőnyben meg:
a, szétszedi a középső védőket -> középről lehet érkezni
b, leköti a középső védőket -> szélen lehet indulni, beadni.

Szerintem ezekre mind alkalmas Gera, és mondjuk a szélen DzsuDzsival, Rudival, középen Komannal, Buzsyval ez tényleg működhetne, mert ők tudnak beadni, passzolni és lőni is...

A kezdővel is nagyjából egyet értek, apróbb módosításokkal...

Én Vadóczot langyosnak érzem... Jó ütemű a srác, jól helyezkedik, de ha 'izmozni' kell, hát, az nem neki való. Ironn Ádám csak a derekáig ér, de valahogy mégis keményebbnek hat. Valaki itt Essienhez hasonlította... Az talán túlzás, de Makelele jó lehet. Ő kevesebbet izmozott, de ugyanolyan agilis. És Vargában nagyon bízok!!!

A szélső középpályásoknál viszont tényleg bőven vagyunk, ott a bőség zavara okoz gondot. Dzs, Rudi, Huszti, Gosztonyi,

A védelem: jaj. Juhász ugye alap. Horváth sztem most elég jó formát mutat, lehetne erőltetni. Ráadásul sztem neki is ez az uccsó szezonja az enbéegyben... Remélem! A fiataloknál egész jónak mutatkozik a felhozatal: Debreczeni, Kádár, Korcsmár, Szabó... A széle még meredekebb... Boci után légüres tér... Baloldal: nincs egy igazán jó, viszont túl sok a 'nem rossz', nehéz dönteni a sok L-betős között: Leo, Laczkó, Löw, HaLmosi, ELek, PoLLák. Bodort el kéne felejteni, és nem az L hiánya miatt...

Én az 'öregektől' egy meleg kézfogással, és egy köszivel elbúcsúznék. (Dárdai, Tököli, Király, Tóth B., stb.)

Na, nézzük a kezdőket.... Jelenleg:

- Gera -
Dzsu - Koman - Rudolf
- Buzsy - Vass
Leo - Horváth - Juhász - Bodnár
- Fülöp -

Pár év múlva

Szalai(Futács) - Németh(Rudi)
Dzsu - Koman
Varga - Vass
Laczkó(Elek) - Kádár(Korcsmár) - Juhász(Debr.) - ???

quaso0926 2010.08.11. 12:14:28

Kapus lemaradt: Gula(Megyeri)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.11. 12:21:27

Ó, Istenem!

Ez gyönyörű!

Komolyan, minden irónia vagy pláne gúny nélkül mondom, gyönyörű, ahogyan előbújik Magyarországon a tízmillió szövetségi kapitány.

Én most nem is fűznék hozzá többet. Hajrá, magyarok!

Garcia bőrmester 2010.08.11. 12:29:22

@Csöncsön: nincs már annyi, kb. 1 millióan Barca-edzők lettek szerintem :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.11. 12:37:54

@quaso0926: buzsáky buzsynak becézését egyeztetni kéne vele is, ő nem biztos, hogy rajong az ötletért :)

Stoney Hill Billy 2010.08.11. 12:41:42

Jó alapvetések, szívesem megnézném a csapatod, de mivel 1 vagyok a 10 millióból: én Buzsákyt raknám ki a jobbszélre, Koman pedig alapember lenne, középső védőnek meg Horváth helyett vmeik fiatalt.

sporttárs 2010.08.11. 12:41:49

Még annyit akartam kérdezni Garcia, hogy a klub-válogatott ellentéthez hogyan vezet el Koman behívása, mert ez nem világos. Amúgy valóban semmire se jó döntés, hogy őt kivették most az utánpótlásból, Némethet meg benthagyták.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.08.11. 12:42:06

Örömmel konstatálom, hogy a válogatott formában futballozó Lázok a keretben van :DDD

vadkutya 2010.08.11. 12:59:51

Hátööö... Pina. Én eddig jutottam.

Garcia bőrmester 2010.08.11. 13:00:55

@sporttárs: nem konkrétan Koman beválogatására értettem, hanem arra, hogy az UEFA kedvezendő a kluboknak, nem jelöl ki két különböző időpontot, tudván-tudva, hogy vannak átfedések a két keret között és nyilván nem csak nálunk, Koman esetében meg konkrétan ez vezet oda, hogy nem játszhat a fontosabb meccsen

Garcia bőrmester 2010.08.11. 13:03:04

@donnelly: amíg ilyen formában van, nem lehet kihagyni természetesen :)

díszbohóc 2010.08.11. 13:10:18

@vadkutya: plágium
@donnelly: off ott dögöljön meg, az, aki kitalálta a szeszt. on

caralho voador 2010.08.11. 13:15:51

Azért azt vágjátok, hogy a Vadócz-Huszti "szűrő"pároson úgy rohanna át minden ellenfél, mint az ázott sütőpapíron? Ezek a srácok nem ütköznek.Valamelyikük helyett mindenképpen Vass Ádám kell, és ha olyan a formája, Varga Józsi (vagy Maróti Béla :D).
Gula oké, viszont nálam Kádár lenne Juhász mellett. Azt az össze-vissza szaladgálást, amit Horváth a barátságos meccseken bemutatott, azt az amatőr, óvodában is megmosolyognivaló helyezkedést lesreállításnál nem szeretném még egyszer a válogatottban látni. A balbekk pedig inkább Laczkó buksi, mint Leo. Egy valami dönt az ő javára: a sebesség.
Középpályáról Buzsákyt elfelejteném, Gera lenne az árnyékék, előtte Németh játszana vagy Szalai, a szélen pedig a Dzsudzsák/Huszti/Rudolf/Koman négyest rotálnám, formától függően.
Abcúg Komlósi, Tóth Balázs! Koman kivételét az U21-ből én sem értem. Faszrajz Sanyi nálam elég rossz szájízzel kezd.

Garcia bőrmester 2010.08.11. 13:23:33

@caralho voador: jó lenne látni Vass Ádámot játszani, akkor én is adnám a cserét, ha jól játszana

vadkutya 2010.08.11. 13:25:34

@díszbohóc: :) Való igaz, szánt szándékkal, de minden pinát nem sajátíthatsz ki, 1-1 kóbor pinához mindenkinek joga van...

caralho voador 2010.08.11. 13:29:46

@Garcia bőrmester: nekem elég annyi, hogy egy Serie A-ba jutó csapat alapembere volt. Olaszországban nem viccelnek a posztján.

Garcia bőrmester 2010.08.11. 13:32:20

@caralho voador: nekem is elég, a keretbe kerüléshez bőven, csak úgy rémlik, hogy kb. minden válogatott meccsén hibázott egy-egy ilyen labdára rálépőset, felgmán hátrapasszolósat, de ha kiderül, hogy ezeket már nem tolja, akkor jöjjön

dzzzzz 2010.08.11. 13:56:57

Egyszer azt is megnézném, hogy a 10 leggyorsabb magyar játékos+egy jó kapus. Nem hiszem hogy eredménytelenebb lenne, de legalább viccesebb.

HosCincer 2010.08.11. 14:08:06

@originalBalintos: Dombi Tibi!!!! :)
akit anno a Frankfurtból azért küldtek el mert zavarta az edzéseket ....

Papp Sanyi 2010.08.11. 14:12:13

@jörgömös: Ők tudjuk mire képesek (nem sokra...) Egy esélyt kéne adni Gaálnak is.

Vaader 2010.08.11. 14:19:06

A kommenteket nem olvastam végig, de néhány megjegyzés a cikkhez. Gulácsiban nem bízok 1-es számú kapusként, viszont sajnos jobbat nem tudok.
Tökölit remélem csak viccből / provkációként írtad.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.08.11. 14:23:41

@díszbohóc: Én tudatosan fogyasztottam, nekem semmi bajom nincs vele :D

Garcia bőrmester 2010.08.11. 14:23:49

@Vaader: szerintem Tököli valóban jó játékos, nyilván lehet, hogy egy tróger, de, hogy nagyon sok olyan csatárerénnyel rendelkezik, amivel Torghelle és Priskin (akik mostanában számításba jöttek) nem, az számomra nyilvánvaló

Vaader 2010.08.11. 14:30:00

@Garcia bőrmester: A képességeit valószínűleg jobban ismered, mint én, tehát igazad lehet. Magyar bajnokik közül elég régen csak a kedvenc csapatom meccseit nézem, azt sem mindig.
A válogatottsághoz viszont - szerintem - legalább egy kevés alázat is szükséges. Tököli vagy kiállítattná magát a hőbörgésével, vagy simán megsértődne valamin (pl. nem ő kapja a bedobást :) ) és eltűnne a mezőnyben egész meccsre.

díszbohóc 2010.08.11. 14:32:44

@donnelly: felvágós... attól az alkohol még közellenség marad. Ahol érjük pusztítjuk

Garcia bőrmester 2010.08.11. 14:37:48

@Vaader: Tököli a válogatottban hulladék volt, még azokban az években is, amikor a Dunaferrben jó volt, főleg a lengyelek elleni idegenbeli 0-0-ás meccsen elkövetett "hazagurítása" jut eszembe, DE szerintem az alapján, amivel a magyar mezőnyből igenis kiemelkedik, hogy egyedül képes helyzeteket megoldani úgy, mint egy csatár, meg eleve helyzetbe kerülni, az alapján kaphatna még egy esélyt, ha az elmúlt években kapott Sanyi, Kabát, Rajczi, Sowunmi, Kovács, Ferenczi és még sorolhatnánk

Garcia bőrmester 2010.08.11. 14:43:34

@Vaader: ja és az alázatról, ami a lényege volt a kommentednek: szerintem ezt az aktuális kapitány dolga elérni, ha történetesen beválogatja, könnyebb lenne nyilván, ha magától is szorgalmas, alázatos lenne, de ha már nem az, akkor a kapitánynak kell rá hatni, ez a dolga, talán Egervári pont tud rá hatni, mert ismeri
félreértés ne essék, kedvelem Tökölit, de nem mellette akartam kardoskodni a posztban, inkább csak arra volt példa, hogy beválogatnék egy olyan csatárt a keretbe, aki jó formában lévőnek tűnik és beraknám 0-1-nél a 60. percben, hogy hátha ő talál egy gólt

Vaader 2010.08.11. 14:49:23

@Garcia bőrmester: "beválogatnék egy olyan csatárt a keretbe, aki jó formában lévőnek tűnik és beraknám 0-1-nél a 60. percben, hogy hátha ő talál egy gólt"
Ezzel teljesen egyetértek.

Garcia bőrmester 2010.08.11. 14:55:11

@Vaader: na, király, láttam Tökölit két teljes meccsen is és nyilván az MTK meg a Fradi ellen, de egész jó volt

És??? 2010.08.11. 15:01:20

Én Dzsuzsákot szivesen látnám Robbenes stílussal(hollandok elleni gólja)lője körbe a kaput,hátha...ja és Rudolf esetleg(Ferenczi láthatalan Pista)hátha ott hagyják egyedül.

wil 2010.08.11. 15:04:15

5 órakor az u21-es selejtező meccs lesz, sport adja ezt is!

Garcia bőrmester 2010.08.11. 15:10:46

@És???: én is így képzeltem a kezdőt, hogy Dzsudzsák jobb, Rudolf bal szélen

És??? 2010.08.11. 15:18:47

Ami a kapus posztot illeti,oda a fiatalítás nem szükséges,ha csak tényleg nem jobb a kapus...de szívesen látnám most Végh Zolit is akár

És??? 2010.08.11. 15:26:02

caralho voador,: Maróti:O tudja valaki hány csapatban játszott már az nb 1 ben?
szerintem világrekord

sporttárs 2010.08.11. 15:49:03

Azért Vas Ádámnak elég furcsa lesz, hogy most az utánpótlás-válogatottban, meg félő, hogy hamarosan a felnőttek között is együtt kell játszania azokkal, akik miatt földhöz baszta a mezét egy bundameccs után. Miközben ugye kéne az egység...

Tökölihez: életében nem játszott külföldön, egy bizonyos tehetségből itthon a remekül elvagyok kategória volt. De még csak nemzetközi kupameccsen se bizonyított sose. A tehetsége megkérdőjelezhetetlen, de egyszerűen az ilyen alkatú játékos motiválhatatlan, nem abból kell kiindulni, amit mi képzelünk a címeres mezről, meg ha rajtunk lenne. Hogy akkor majd ájulásig és megmutatjuk. Lószart. Illés Béla remek képzettségű játékos volt, akinek megfelelt a hazai közeg - még csak jobb válogatott meccsére is nehéz emlékezni, pedig legalább ötvenszeres válogatott volt (bocs, most nem néztem utána).

zsakfos 2010.08.11. 16:00:58

@sporttárs:
Tököli játszott külföldön.
A Fradiból igazolt az 1.FC Kölnhöz ott aztán kb. 5 meccsen játszott, majd lehúzott egy szezont Cipruson, nem túl sok sikerrel.
Én azért emlékszem jó Illés Béla meccsekre a válogatottban. A 2002-es vb selejtezőkön volt egy pár jó meccse: az olaszok elleni itthoni 2-2, a litvánok vertük 5 v. 6-1re, vagy 98-ban nyertünk Bécsben a vb résztvevő osztrákok ellen: 2 gólt vágott.

És??? 2010.08.11. 16:01:33

Illés Béla egy örök kérdöjel marad.Én is azt gondolom ,hogy messze a legtehetségesebb játékos volt abban az iőben .vitték volna mint a cukrot,de igen lustaságból maradt,igy is megélt ittthon annyival jobb játékos volt.ha jól emlékszem a vége felé csak heti hármat edzett de igy is kellett..

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.11. 16:15:01

@És???: Azért az túlzás, hogy kapkodták volna, mint a cukrot. Egy Ijó pár évvel ezelőtti interjúban mondta el a 'nemzet Bélája', hogy ő egy egyszerű vidéki gyerek, akinek Szombathelyről Pestre költözni is traumát okozott. Azt mondta, hogy az MTK-ban jól érezte magát, Várszegi megbecsüölte és megfizette. Hívták ugyan külföldre, de ő csak a spanyol vagy az olasz első osztályba focizott volna szívesen, oda viszont sose hívták.

Érdekes amúgy, hogy Hajnalt lazán ekézzük azért, amit Gera Zolinak simán elnézünk. Gerzson sem njátszott jól a válogatottban már évek óta. Ráadásul mikor Koeman leültette a padra, akkor Fulhamba sem nagyon játszott. Akkor találta mega fonalat most tavasszal, mikor már lemondta a válogatottságot.

neeskens 2010.08.11. 16:55:00

KOmolyan Gulácsi? 0 felnőtt tapasztalattal, ne már.

Gera centerben? Ez kizárólag Tottinak jött be a Románál (hogy a kreatív támadókp-t feltolják éknek), kipróbáltuk, nem ment. Gera akkor él, ha egy mozgékony, gyors, Zamora szerű csatár játszik előtte. Ennek Rudolf felel jelenleg leginkább meg.

Nálam Huszti simán balbekk, minden adottsága megvan hozzá.

A fiatalokról annyit, hogy lassan lehet elkezdeni megírni, miért csúszott el a vb bronzérmes generáció. PÉnzéhes menedzsrek meghülyítették ezeket a gyerekeket a Liverpoollal, a Real Madriddal, az Interrel. Így aztán karrierjük legfontosabb éveiben nem játszanak felnőtt tétmeccseket.

capor_ 2010.08.11. 17:10:03

tud valaki működő streamet az U21es meccshez?

Köszönöm!

dzzzzz 2010.08.11. 17:23:05

@capor_: myp2p.eu/broadcast.php?matchid=83084&part=sports itt vannak linkek, de ahogy néztem egyik sem működik, azért még sztem próbáld meg őket

capor_ 2010.08.11. 17:33:27

@originalBalintos:

Köszi!

Az első 5 percig ment (az összes egy helyre mutat egyébként) aztán már nem... Na mindegy akkor inkább lemegyek én is focizni :)

zsakfos 2010.08.11. 18:11:33

Hú,de fos gyenge volt ez az első félidő.
Vass Ádámot ez alapján nemhogy a felnőtt, de még az U21 keretébe se raknám be.
Valamit változtatni kell mert ebből így biztos nem lesz győzelem.

seamus gonzalez 2010.08.11. 18:13:19

Részben off:
Azért ritka zseniális dolog volt Komant, a karmester, cséká, vezérürü stb.-t kivenni az U 21-ből, ha kicsit belegondolunk.

zsakfos 2010.08.11. 18:17:59

@seamus gonzalez:
Főleg, hogy ahogy nézem, nem lesz kezdő az angolok ellen.
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/valogatott-gera-es-rudolf-elol-ujoncot-avatunk-megvan-egervari-kezdoje-2040600
Gondolom majd játszik negyed órát egy tét nélküli meccsen...

dzzzzz 2010.08.11. 18:19:24

@zsakfos : az a védelem az angolok ellen szép lesz...

Domingo 2010.08.11. 18:26:54

Cseh Lacit a bal szélre!

dzzzzz 2010.08.11. 18:40:03

Góóól! Egyáltalán nem megérdemelten, de az :D

dzzzzz 2010.08.11. 18:42:59

2-0 egy szarul játszó magyar csapat, ami tétmeccsen nyer. Ilyet nem sokat láttam.

horas 2010.08.11. 18:44:50

Amúgy Gosztonyi attól függetlenl,hogy jól jött ki a szituból,rendesen eltökölte,baszta minden nemű helyzeti előnyét...

horas 2010.08.11. 18:56:09

Várhidi melyik U-s válogatottnak volt a szövetségi kapitánya,ahol egy 0-8 al nyitott?

HosCincer 2010.08.11. 18:58:32

győztünk és ez a lényeg, a játék képe meg utólag senkit sem fog érdekelni (kifejezetten szar játékkal nyertünk 2-0ra és ez igazából csak a jó/nagy csapatokra jellemző vonás).

Domingo 2010.08.11. 18:59:26

@horas: U-21, EB selejtező, szerbek ellen.

seamus gonzalez 2010.08.11. 19:01:42

Uff, ez sikerült. Csak a Wembley legyen tolerálható...

Mérgező Hulladék 2010.08.11. 19:17:08

Azért még be kellene húzni a maradék kettőt is, 16 ponttal egyáltalán nem biztos sem a csoportelsőség, sem a legjobb másodikok közé kerülés.
Amúgy nagyon nem tetszik, hogy egy olimpiai kvalifikációs EB-n a házigazdának nem kell selejtezőt játszania. Óriási előnyt kapnak ezzel.

b.viktorio 2010.08.11. 19:47:49

Király - Szélesi, Juhász, Lipták, Vanczák - Dzsudzsák, Vadócz, Elek, Huszti - Gera, Rudolf.

ez jó így??

Liptákban nem vagyok biztos, meg Elekben... o.O

b.viktorio 2010.08.11. 19:48:26

@b.viktorio: már h bennük nem bízom:) de ez lesz a kezdő... :)

b.viktorio 2010.08.11. 19:50:08

@b.viktorio: már h bennük nem bízom:) de ez lesz a kezdő... :)

Shikaka 2010.08.11. 19:59:29

U21en meccsen Várhidi egy nézői 'egy csatárral nem lehet nyerni e-mailre':

'Az, hogy egy csapat egy vezetőékkel (!) játszik, még nem jelenti azt, hogy a két szélső és az árnyékék nem segítheti a támadásokat'

Mintha Koeman alatt a felnőtt válogatott egy _vezetőéke_ kapcsán nem ilyeneket mondtak volna a magyar edzőpápák...

Árpádka 2010.08.11. 20:06:39

OFF: a Finnek 1-0-ra verték a belgákat. Egy öngólt szereztek Kompany révén

horas 2010.08.11. 20:07:40

Puskás Hungary című filmben,Öcsi bácsi mondta,hogy nemtudja miért olyan legendás ez a 6-3 as meccs,itthon ugyan azt a csapatot verték 7-1-re és arról senki nem beszél...
:)

zsakfos 2010.08.11. 20:11:46

@Mérgező Hulladék:
Ja ja, a dánok kurva nagy előnyben vannak. Megpályázhatnánk mi is igazán egy rendezést.
Közben a német fiatalok nem gyengén bukóztak. 1-4 Izland ellen. 2 fordulóval a vége előtt, már nincs esélyük kijutni az EB-re.

horas 2010.08.11. 20:14:40

Most öszintén,ettől a meccstől bármit is lehet várni szakmai szinten?
Nemá
Bognár Gyuri...

England win The Ashes! 2010.08.11. 20:16:42

Érdekesség: két kollégám (mindkettő angol, és egyik sem tudja, hogy magyar vagyok) is magyar győzelmet vár. Az egyik 2-1-est (poénból tegnap még 6-1-et mondott, szintén a falábúaknak), a másik 2-1-et, jó esetben 0-0-t. Mondom nekik, hogy a magyar válogatott három értelmes ÉS tapasztalt focistát tud pályára küldeni (JR, DB, GZ), erre ők: az hárommal több, mint amennyi Capello csapatában van. Durva...

értelmetlen_nevű 2010.08.11. 20:19:51

@zsakfos :

A kezdő 11 alapján már borítékolható volt a gyenge szereplés, de azért ez így is nagyon durva. Azt hiszem, most újragondolják a válogatási elveiket a friccek.
Nem baj, legalább egyel kevesebb ellenfelünk lesz az EB-n.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.11. 20:20:41

Új kezdet - ó, hányszor de hányszor...

rizla 2010.08.11. 20:20:57

na bognár már kiosztotta az észt. HÁT HUSZTIVAL KÉT ÉVIG JOBBSZÉLSŐT JÁTSZATNI? HATALMAS BUTASÁG VOLT. EGERVÁRI SÁNDOR NEM FOG ILYEN HIBÁKAT ELKÖVETNI. persze azt is hozzátette, hogy dzsudzsáknak még úgyahogy jól állt, de neki sem szabad ott játszania (és persze gerának sem, felháborító). hát köszönjük szépen.

annyira zsibonganak a nagy szakik, mert végre elhúzott a mocsok külföldi, hogy hihetetlen. persze sanyi mindent jól fog csinálni, majd ő megmutatja jól. a játékosok érdekében kívánom, hogy ez a nagy lelkesedéslufi ne úgy pukkanjon ki, mint bozsikéknál.

Domingo 2010.08.11. 20:21:32

Buzánszky Jenő bácsi is elkísérte a csapatot. Szegény ember kínjában szörnyethal majd a lelátón, ha meglátja ezt a fost.

rizla 2010.08.11. 20:22:44

@popp: még szegény buzánszky is ezt mondta, hogy új korszak kezdődik. vajon ő tudja, hogy ez mit jelent? már azon kívül, hogy mostantól mások fogják a saját pecsenyéjüket sütögetni a színfalak mögött. mi fog történni?

dzzzzz 2010.08.11. 20:23:56

"Próbáljunk többet mozogni, futni..." xD
Az állóképességünk hol van az angolokéhoz képest? Sehol.

England win The Ashes! 2010.08.11. 20:24:11

@horas: Az első dugásra mindenki emlékszik, a másodikra kurva kevesen.

Domingo 2010.08.11. 20:25:32

Walcott játszik, gondolom valahogy összefos egy gólt és megint sztárt csinálnak belőle a liverpool elleni produkciójáig, ahol megint értékelhető momentuma nem lesz.

rizla 2010.08.11. 20:25:45

@originalBalintos: vissza kell térnünk a régi magyaros stílushoz! latinos futball!

horas 2010.08.11. 20:26:17

@rizla: Amúgy Várhidi és bántóan egyszerűnek tűnik.
Az angolok ellen tömörűlni kell,az ellen szenvedtek az USA és az Algírok ellen is...
kontrákra kell játszani láttuk,hogy egyéni hibákra hajlamosak...
Várhidi:"Ne probáljunk meg verekedni velük,én inkább azt várom,hogy tartsuk a labdát."
"Szorítsuk át a játékot az ellenfél térfelére.."
Istenem ekkora alibi szövegeket....

zsakfos 2010.08.11. 20:26:33

@horas:
Akkor kapott ki Anglia először 80 éves történelme során a Wembley-ben.

horas 2010.08.11. 20:27:08

@Dr Jozef Vengloš: Hát én nem...;)
De jó a hasonlat...:)

dzzzzz 2010.08.11. 20:28:58

Hajnal sokkal jobban nyilatkozik mint Egervári :D

rizla 2010.08.11. 20:32:56

"olyan játékosok lettek a hangadók, akik hogy úgy mondjam nem az intelligenciájukról híresek, kúman melléjük állt, ezért ment el gera"

ja. ok.

Árpádka 2010.08.11. 20:34:06

Én egy 3-0-ra tippelek esetleg Gera ( csak azér mert visszatért rúg egyet úgye bár al átszat számít aztán a svédek ellen jöhet az alibi).
Meccs után Várhidi kijelenti hogy derekasan küzdött a csapat és rengeteget fejlődött ( Capello a 60.percben bányászni fog)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.11. 20:36:00

@rizla: Nagyon gusztustalanul méltánytalanok az tuti. Ez is milyen, ahogy Bognár most klikkesedésről hablatyolva, hogy unfair módon pletykálkodik. De oké Várhidi és Bognár elfogult, én Faragótól várnám, hogy kötöszködjön azért velük.

Azt is, hogy elfelejtik, hogy a valóban kiváló Gerzsonnak egy jó meccse sem volt a válogatottban a Koeman-érában.alatt.

Árpádka 2010.08.11. 20:36:16

@rizla: Egy hülye kérdés: Ki találkozott inteligens focistával ?

dzzzzz 2010.08.11. 20:37:13

@kulibáli-a-sötét-sanyi: ők azok akikből legendás edző lesz

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.11. 20:38:49

@rizla: na ez az, és faragu nem hogy nem húzza föl a szemöldökét, de szolgalelkűen mosolyogva bólogat.

dzzzzz 2010.08.11. 20:38:51

Még szerencse, hogy ilyen az angol középpálya, így talán lesz valaki akit valamelyik magyar játékos le tud sprintelni. Talán.

dzzzzz 2010.08.11. 20:39:42

Ha esetleg Huszti jobboldalt lesz Bognárnak mekkora szopás lesz xD

rizla 2010.08.11. 20:39:45

@kulibáli-a-sötét-sanyi: szerintem hajnal pl abszolút intelligens, persze kérdés, hogy kihez-mihez viszonyítunk.

amúgy lampard állítólag zseni, mármint tényleg.

@popp: "Azt is, hogy elfelejtik, hogy a valóban kiváló Gerzsonnak egy jó meccse sem volt a válogatottban a Koeman-érában.alatt. "

dehogy felejtik, ennek az volt az oka, hogy a jobb oldalon játszott, mert az ostoba holland oda rakta.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.11. 20:39:59

Erről a Huszti jobbszélsőségéről nem tud leakadni.

Domingo 2010.08.11. 20:40:04

@popp: Ezért fizetik. Én se kurvaanyáznék.

England win The Ashes! 2010.08.11. 20:41:12

Most látom az angolok kezdőjét: Jagielka kezd középen (Terry mellett). A PL egyik leginkább alábecsült (és alulértékelt) belső védője.

Domingo 2010.08.11. 20:42:16

@Dr Jozef Vengloš: Jöhetne Fermélen mellé, megnézném őket szívesen.

rizla 2010.08.11. 20:42:31

azért az kurva ciki, hogy játékosok lemondják a válogatottságot, amikor capello behívja őket, pedig nem öregek, carrick meg elsumákolta. fabio helyében elgondolkodnék, ha nem bíznak benne az angol játékosok, akkor szépen le kell mondani, mert az ilyesmit baromi nehéz helyrehozni.

dzzzzz 2010.08.11. 20:43:17

Bognárnak valaki ragassza le a száját, kötözze le, és rejtse el valahova ahol soha nem találják meg.

Domingo 2010.08.11. 20:44:03

@rizla: Vagy csak szimplán soha többé az életbe nem hívja fel Carricket.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.08.11. 20:44:51

@Dr Jozef Vengloš: rögtön az első után, már miért ne lehetne emlékezni??? ;) a tizedik már elmosódik, asszem...

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.08.11. 20:44:53

@értelmetlen_nevű: A mai Népsportban is erről a klikkdologról elmélkedik, kicsit Frei-dosszié jelleggel.

Árpádka 2010.08.11. 20:45:30

@rizla: Szerintem Capello elveszítette az öltözőt, egy játékos se kedveli vagy áll ki mellé. Koeman-t azért kedvelték a játékosok.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.11. 20:46:34

@rizla: Ja úgy. Azért szórakoztató, hogy milyen gátlástalanul arcoskodik a Bognár, mondjuk Várhidi sem sokkal marad el mögötte.

@originalBalintos: Elképzelhetetlen, hogy odarakja a Sanyi, a legnagyobb butaság lenne.

rizla 2010.08.11. 20:49:59

@popp: várhiditől a kedvenc momentumom ma az volt, amikor elmondta, hogy "erwin koeman egy nagyon jól összeért, jó szellemiségű társaságot kaphatott kézhez...", aztán pár tizedmásodpercre elmerengett az idő múlásán..
persze lehet, hogy az egészet csak hallucináltam.

Domingo 2010.08.11. 20:50:43

@kulibáli-a-sötét-sanyi: Nos, elnézve azt, amit Psychoval művelt a vébén, érdekesen bánhat a játékosokkal is. Én speciel kurva irritálónak tartom, ahogy a bronzáriumozott, olajos fejével, buzis szemüvegeivel, artikulálatlan módon hápog mindenkire.
Persze aztán az angol játékosok helyében inkább befognám a pofámat, fülem-farkam behúznám és edzőbuktatás helyett inkább megpróbálnék futballozni.

Árpádka 2010.08.11. 20:53:01

@Domingo: A VB az angol keret se volt az a kurva nagy egység, kíváncsi vagyok mi volt a valós szándéka hogy Beckham-t is vitte a stábban.

ddrum77 2010.08.11. 20:54:18

Xabi Alonso megborotválkozott.

ddrum77 2010.08.11. 20:55:55

@Domingo: Defense, defense, go, go, shot, shot!

dzzzzz 2010.08.11. 20:56:56

Ezek katonákat is hoztak! Csoda hogy ezek után nyernek?

dzzzzz 2010.08.11. 20:57:46

Az a fejtetőn magyar zászló is csodás

Domingo 2010.08.11. 20:58:13

Rudolf Geri, hogy lehet ilyen anyátlan paraszt módon kinézni? Büntetésből minimum 2 gólt lősz, értem?

zsakfos 2010.08.11. 20:58:15

@rizla:
Na mit szólsz De Gea, Javi Martinez, Jeffren, Bojan, Capel ide vagy oda a spanyol U21 nem nyert Finnországban és elbúcsúzott a csoportelsőségtől.
Mondjunk nekünk magyaroknak ez nem jött rosszul ha esetleg csoportmásodikok leszünk.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.11. 20:59:37

@Domingo: Egy műsorvezetőnek/moderátornak pedig nem az volna dolga, hogy mindennel egyetértsen.

Árpádka 2010.08.11. 21:00:33

Remélem 2018-ban Anglia rendezi a VB-t, félházzal is nagy a hangulat.

ddrum77 2010.08.11. 21:01:24

Na, Rooneyt ki állítja meg??? Tudunk-e eggyel többet rúgni, mint kapni?

dzzzzz 2010.08.11. 21:01:40

@popp: még mindig jobb, mint az MTV-s nők, akik nem csak egyetértettek, de el is ismételték az előttük beszélő véleményét

Árpádka 2010.08.11. 21:02:43

Olyan erőnlétet láttunk a magyaroknál, amilyet nálunk sohasem követelnek meg...A tragédia az volt, hogy az angol csapat meg tudott volna verni bármely más csapatot a világon - csak a magyart nem...Ez a mérkőzés történelmi fordulatot jelent a labdarúgásban.- régi szép idők

horas 2010.08.11. 21:02:45

Az emgvan,hogy Bognár tűzbe ment volna,hogy Huszti nem lesz Egervárinál jobb szélső.
Huszti kérem szépen jobb szélsőként kezd.
muhahaha
ezt a kretén faszt..
BUTASÁG,ugye.

Lacóka 2010.08.11. 21:02:48

mindig elsírom magam, ha 1-11-ig van a számozás, és középpályás kapja a 9-est

England win The Ashes! 2010.08.11. 21:02:52

@Domingo: Én is el tudnám képzelni piros-fehérben.

Domingo 2010.08.11. 21:03:08

@kulibáli-a-sötét-sanyi: A közös ellenség egységbe kovácsolja a népet.
@popp: Ez igaz, de nem lennék meglepve, ha rendezői utasításra nem kötne bele minden egyes faszságba, ami kijön a szakik száján. Persze levegővel se bírná szegényem.

Árpádka 2010.08.11. 21:03:36

53-ban ilyenkor már vezetünk

England win The Ashes! 2010.08.11. 21:05:25

Magyarországon még mindig nem divat a mezre kiírni a neveket?

rizla 2010.08.11. 21:05:27

na fasza, csak 10 mp-t késik a kép a hanghoz képest, így még pont van egy minimális izgalom.

Domingo 2010.08.11. 21:05:35

Uramisten. A képen még be se rúgták a szögletet, ez meg már mondja, hogy "ésmellé..."

Lacóka 2010.08.11. 21:05:43

@originalBalintos: akkor nem csak nálam, de vagy 5 másodpercet

ddrum77 2010.08.11. 21:06:15

kemény lesz
6-1-et tippelek, nemide

dzzzzz 2010.08.11. 21:06:18

Király mit csinált?!

Árpádka 2010.08.11. 21:06:26

@kulibáli-a-sötét-sanyi: vezetnek az angolok á mégse szép volt fiúk

horas 2010.08.11. 21:06:30

NAgyin csúszik a kép a hanghoz képestá

rizla 2010.08.11. 21:06:31

@Dr Jozef Vengloš: felkészülési meccseken a brazilok sem nagyon szokták kiírni pl. nem kell mindenre magyarozni, bár ilyen bognáros felvezetés után nehéz volt megállni.

Árpádka 2010.08.11. 21:07:22

az meg van hogy Gerard 10 méteren 21-t vert az egyik magyarra

Titi120 2010.08.11. 21:08:08

Ez de szar, ennyi év tapasztalata után is képesek így elbaszni a Sport tévénél a közvetítést...

Árpádka 2010.08.11. 21:09:13

bazd meg Szélesi LOL

Domingo 2010.08.11. 21:09:16

@kulibáli-a-sötét-sanyi: A Gerrardot pedig ki kell hangsúlyozni, mert ő aztán tényleg nem az a Speedy Gonzales.

dzzzzz 2010.08.11. 21:09:26

A legjobb lenne ezt a meccset most lefújni.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.08.11. 21:11:17

Király szerintem egy komoly röplabdakarriert vesztegetett el.

dzzzzz 2010.08.11. 21:11:30

Glen Johnson lőni fog ma még egyet

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.11. 21:11:55

Igazán én azt sajnálom, hogy az eddigiek alapján ugyanaz a felállás, mint a legutóbbi két meccsen: egy élvonalbeli csapat felkészülési meccset játszik egy több osztállyal alatta lévő együttessel, ami látszik a sebességen, a képességeken, mindenen. Ez az ami engem nagyon zavar, a nyilvánvaló minőségbeli különbség.
Ezzel együtt nem hiszem hogy nagy gólkülönbséggel nyernek az angolok, nem jellemző rájuk.

Domingo 2010.08.11. 21:12:38

Ashley Cole-t fitymálják a legjobban, pedig ő azon kevés emberek közé tartozott, akik épkézláb teljesítményt nyújtottak a vébén. Persze ha csak azért fütyülnek, mert szimplán csak ő Ashley Cole, akkor nem szóltam. Az épp elég ok.

Lacóka 2010.08.11. 21:13:20

rezesbanda? "feel it, england is here"

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.11. 21:14:37

@Domingo: Igen, azért. :) Angliában őt nagyon, de nagyon nem kedvelik, nyilván a magánélete miatt, mikor kint voltam Londonban nem volt pletykalap, amiben ne szerepelt volna. Na meg aki egy ilyen feleséget megcsal, az jó szót nem is érdemel ugye.

horas 2010.08.11. 21:16:03

Ezt a 4-4-2-őt elkellene már elejteni,ezt már nagyon régóta nem játsza senki,ha átállnák a rombuszra akkor kb csak 2-3 évvel lennénk lemaradva...

Domingo 2010.08.11. 21:16:36

Adam Johnson kérjen cserét. A magyar válogatott pedig azon kevés csapatok egyike, amely képes jó színben feltüntetni Theo Walcottot.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Akkor érthető. :)

Domingo 2010.08.11. 21:17:54

@Lacóka: Szerintem egy ilyen nő akár a segglyukával is játszhatna pánsípon, akkor sem lenne megbocsátható az, amit Cole tett.

dzzzzz 2010.08.11. 21:19:08

Barry befutotta Gerát

Lacóka 2010.08.11. 21:19:27

@Domingo: oké, tény, nem tudna olyan szart csinálni, hogy... tessék mondani, nst-n szokás a sunázás?

horas 2010.08.11. 21:19:40

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Biztos sok az Arsenal-os a lelátón.
Miért Terry menyivel,jobb,hogy válogatottbeli partner nőjét kúrja csapatkapítányként ráadásúl ő még szar is volt tavaly...
mondom sok az Arsenal-os...

Dzsudzsák-ra egyre jobban büszkék lehetünk,szerintem....

Domingo 2010.08.11. 21:20:31

@originalBalintos: A nem túl gyors Özil pedig öt méteren tizenkettőt vert Barryre. Wunderbar.

@Lacóka: Na ugye. :)

England win The Ashes! 2010.08.11. 21:20:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: úgy en bloc én is úgy vélném, hogy nem nyernek nagy különbséggel az ángliusok, DE: ugye itt van egy halom bizonyítani vágyó arc, mint Johnson, Jagielka, Walcott, Hart, valamint a cserék közt is pár ember, akik nem biztos, hogy így gondolják a témát.

Domingo 2010.08.11. 21:21:42

@horas: Még szép. Tudtommal Adát dugja.

horas 2010.08.11. 21:22:14

Rudolf-nak milyen haja van,
Ez mi?
Persze,hogy elesik ziccerpasszban...
istenem..

Árpádka 2010.08.11. 21:22:53

@Domingo: énmeg úgy hogy Bodi Szilvit

Domingo 2010.08.11. 21:23:47

@kulibáli-a-sötét-sanyi: Aztán még a Dukai Regina is megvolt neki, nem? Egy ikon ez a fiú.

England win The Ashes! 2010.08.11. 21:24:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: úgy en bloc én is úgy vélném, hogy nem nyernek nagy különbséggel az ángliusok, DE: ugye itt van egy halom bizonyítani vágyó arc, mint Johnson, Jagielka, Walcott, Hart, valamint a cserék közt is pár ember, akik nem biztos, hogy így gondolják a témát.

horas 2010.08.11. 21:24:30

@Domingo: Nem Adá-nak már van valami palija,de azzal a csajjal se lehet valami teljesn ok,ha már egyszer elvált ennyi idősen,ahogy valszeg Cole nője is egy böszme lehet,meg ha csak ilyen nők vesznek körül,úgy símán meglehet érteni,hogy félrekúrsz...

Árpádka 2010.08.11. 21:25:25

@Domingo: Tisztára példakép bár szókincse annyi van neki mint Matisz Papának

horas 2010.08.11. 21:26:28

@kulibáli-a-sötét-sanyi: @Müller? Az meg ki?: @Domingo:
Ha Sebeők keresne annyit mint Dzsudzsák ő is levarta volna ezeket...

Jó a téma meg a meccs is,egyik jön a másikból..:)
muhahaha

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.11. 21:27:13

@Domingo: Így van, teljesen. Bár @Lacóka:, nyilván nem a hölgy zenéjére, hanem kinézetére értettem.

@horas: Egyébként el se hiszem ami ott történik, meg vannak bolondulva az angol válogatottak? Most ugye Crouch alkalmi partnere borította a bilit, ott ez nem tudom hányadik eset, teszem azt a németek háza tájáról soha, semmi ilyet nem hallani.

@Dr Jozef Vengloš: Meglátjuk, én azt hiszem hogy itt megszégyenítés nem lesz, mármint gólokban. A játékról nem szóltam.

horas 2010.08.11. 21:27:49

Amúgy ki a jobb szélső védőnk?
Nem volt még akció mikor ne índítottak be mögé,Vanczák-ot legalább csak lefutja Wallcott azért az védhetőbb.

Árpádka 2010.08.11. 21:29:19

JUj szegény Vanczák
@horas: Mond egy szép és ismert nőt aki nem kurva?

nsz! 2010.08.11. 21:29:29

nyaralok, neten nézem, valaki írja majd meg, mit mondanaz az okosok a szünetben

Árpádka 2010.08.11. 21:30:27

Gera még mindig Hit Gyülis?

Domingo 2010.08.11. 21:30:32

@horas: Amikor már a ki-kit kúrt puncográfia is érdekesebb a meccsnél, az sokat elmond.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Most komolyan. Ha csaj lennék, akkor egy Özil-féle alultáplált ork uruk-hai szerelemgyereknek esélye sem lenne nálam, még akkor sem ha egy héten keres 30 millió forintnyi ojrót.
@kulibáli-a-sötét-sanyi:
Aztán még Fidesz kampányarc akart lenni. Édes. Vityáék el is vesztették volna, ha úgy alakul.

Domingo 2010.08.11. 21:32:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Azt tudom, de Dzsudzsikának is megvolt.

pctrs.network.hu/clubpicture/6/2/2/_/dukai_regina_es_dzsudzsak_balazs_622729_63468.jpg

A búcsúszentlászlói fodrászatnál nincs ilyen pletykálás.

Árpádka 2010.08.11. 21:32:15

@Domingo: 2002-ben nem Egérrel nyomult 1.Viktor csak aztán beszívta, most ott van Czene kiváncsi vagyok Cseh Lacit mikor veszik be.

horas 2010.08.11. 21:32:27

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Beckham megágyazott a médiában a futballisták magánéletének,amúgy a kis ribancok akik amúgy sem a pénzük miatt járnak a játékosokkal,jó kis kvótákat akasztanak le ezekért....
tiszta sor,semmivel nem különbek az angolok sem,ott is érdekesebb ez a fajta bulvár bárminél...

dzzzzz 2010.08.11. 21:33:11

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ezért nincsenek ilyen hírek a németekről xD

Árpádka 2010.08.11. 21:33:12

Szegény Bozóki IMi-vel mi lehet?

Árpádka 2010.08.11. 21:34:55

Valyon ki lehet buzi a magyar csapatból? lásd: spanyol.német holland milyen jól megy

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.11. 21:35:17

@Domingo: Jó, ez csak egy bulifotó, ez semmire sem bizonyíték, ha ez bizonyíték, akkor nekem megvolt a Palotás Petra, pedig nem.
Kurva jó téma az nst-n, legyenek már ilyen posztok is! :D

Árpádka 2010.08.11. 21:35:44

Asszem Vadócznak is modell csaja van

Domingo 2010.08.11. 21:37:11

@kulibáli-a-sötét-sanyi: Hollandoknál ki buzi?@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Grat. Jóbőr az a Petra. :)

Amúgy tényleg megvolt neki, jártak ezek, mondom. Azt ne akard már, hogy Story Online-okat bújjak bizonyítékért. :D

horas 2010.08.11. 21:37:24

@Domingo: Fábry képzeletbeli cimborája Dölfringer Dodi mondta erre reagálva:
Dzsudzsákot akarja a Fidesz kampányarcának...
Mire Dodi:
-Egy balszélsőt!?!?!?!
Huhahaha,bocs....

Pont ezt akartam mondani,istenem milyenek ezek a nők,ha Dzsudzsák egy Debreceni festő gyerek lenne,szóba nem állnának vele,arról nem beszélve,hogy az én fejemet kb 6-szor kéne képlékeny állagúra verni,hogy ilyen csúnya fejem legyen mint Dzsudzsi-nak....már nem azért...

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.08.11. 21:37:49

Ez a Vanczák-Walcott páros igen durva mismatch...

rizla 2010.08.11. 21:38:21

nem vagyunk szarok. persze bognár következtetése az lesz, hogy na ugye, hasonló erősségű ellenféltől hatot kaptunk,a mikor koeman volt. most látszik a különbség!

Árpádka 2010.08.11. 21:38:35

@Domingo: vagy metroszexuális egyre megy úgy is ott volt először legális az egynemőek házassága. Elia és Van persie gyanús

Árpádka 2010.08.11. 21:39:28

@horas: mikor keresel te évi milliós összeget ajróból?

Árpádka 2010.08.11. 21:40:19

@rizla: Ezeknek az angoloknak a németek hatott rúgnának

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.11. 21:41:25

@Domingo: Hogy lásd kivel van dolgod, utánanéztem, de ez a fotó a bizonyítéka minden pletykaportálnak, lehet ez csak a marketing miatt volt. :)

@kulibáli-a-sötét-sanyi: Van Persie nem az, akinek volt valami erőszaktevős botránya Hollandiában még régen?

Domingo 2010.08.11. 21:41:26

@horas: Ez az. Látszik, hogy annak idején az apja a kis Balázsak allergiáját cipósra veréssel kezelte. Pénz, pénz, pina. Így van ez ezeknél.

Fábry meg jó. Mint mindig.

Árpádka 2010.08.11. 21:42:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: azt tudom hogy Evansnak volt kérdezd imicot vagy vadkutyát

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.11. 21:43:15

Kéretik az NST szerzőinek figyelmébe ajánlani, hogy a meccs értékelésekor emlékezzenek meg a kollégák meccs közbeni eszmecseréjéről! :D

Árpádka 2010.08.11. 21:44:26

Szerintetek Dzsudzsák fejével mit lehet eladni?

Domingo 2010.08.11. 21:45:04

@kulibáli-a-sötét-sanyi: RvP-nek tényleg elég buzis a mozgása, Elia meg a mai csöcs-pina-fasz központú magazinvilágon nőtt fel, szóval nem csoda, ha ilyen elitista torz buzi válik belőle. Bár szerintem nem meleg az, csak majmolja a jenki gettónégereket, mint a pajtása, Babel.

horas 2010.08.11. 21:45:44

Azért saját magunk fikázása a magyar celebek sexuális élete között,tegyük hozzá,ez az angol válogatott továbbra is bűngyenge,Capello-nak lépnie kellene,it emgint a veleéjétől kezdve rohad,ezekről a rejtélyes válogatott lemondogatáskról meg ne is beszéljünk...

dzzzzz 2010.08.11. 21:46:03

ha már Dzsudzsák, a reklámot amiben fülhallgatóval kocog és arról beszél, hogy még mindig ugyanaz, aki volt, és a kemény munka meghozza gyümölcsét láttátok? Szinkronizálták Dzsudzsákot xD

Árpádka 2010.08.11. 21:46:04

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ja 2x is csak aztán meguszta szokásos születésnapi buli bár az egyiknél asszem CÉÉ is ott volt

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.08.11. 21:46:10

Belegondoltatok, mennyire kétértelmű is lehet válogatott játékosok szájából azt hallani, hogy "Találkozunk a Keletinél"? :)

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.08.11. 21:46:14

Ez az a fajta kiscsapatos bunkerfoci, amit elvártok? =P

Domingo 2010.08.11. 21:46:37

@kulibáli-a-sötét-sanyi: Papírzacskót maximum. Esetleg diszperzites vödröt.
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: A szende értelmiségi pofája mögött egy igazi pszichopata lapul, ahogy a Valami Amerikában mondták. :D

dzzzzz 2010.08.11. 21:47:05

@Domingo: Babel nem majmolja, ő tényleg nagyon kemény xD www.youtube.com/watch?v=HgxSlpAHNrU

Árpádka 2010.08.11. 21:48:07

Az megt van hogy az egyik interjúban dicskedett hogy akedvenc Vouge ( aszem így Írják ) táskája nélkül nem megy sehova

Árpádka 2010.08.11. 21:49:20

@OJ: nem vagyok otthon Pesten nálunk a Segesvári Útra járnak :D

Domingo 2010.08.11. 21:49:29

@horas: Melyik edzőben látsz olyat, hogy talál itt jó támadót, jó kapust, összerakja a védelmet, meg megoldja Lampard és Gerrard szerepeltetését? Lefogadom, hogy 85%-ban ugyanaz a keret szerepelne a következő edzőnél is, mint a dél-afrikai vébén.

Árpádka 2010.08.11. 21:50:01

@hererál: nem az angolok kurva szarok, bár végülis igen

Titi120 2010.08.11. 21:52:11

Azért amikor Egervári meglátta, hogy Walcott kezd vajon mire gondolhatott, amikor pont Vanczákot bízta meg a semlegesítésével ?
Laczkó vagy Leandro se futná le, de legalább 5 méteren csak kettőt kapnának tőle, nem négyet, ami azért nem mindegy.

Lipták és Elek viszont kimondottan jók eddig.

Domingo 2010.08.11. 21:52:45

@originalBalintos: Én szeretem Hollandiát, meg minden, de ez a nyelv Babel szájából úgy hangzik, mint egy torkon lőtt cerkófmajom utolsó krákogása.

Domingo 2010.08.11. 21:54:10

@Titi120: Arra gondolt, hogy az a szerencsétlen úgysem okoz különösebb problémát, még a Vili is elbír vele.

Azért akármilyen béna ez az angol válogatott, nekünk magyaroknak ez a félidei 0-0 még így is derék.

dzzzzz 2010.08.11. 21:57:16

aki még mindig nem hiszi el, hogy Babel nagyon kemény www.youtube.com/watch?v=MNQk3hyLwkg#t=16

Árpádka 2010.08.11. 21:58:39

reszkes Vanczák jön Bobby Zamora

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.08.11. 21:58:43

@Titi120: "Lipták és Elek viszont kimondottan jók eddig."

Osztom, főleg Lipták.

Árpádka 2010.08.11. 22:00:10

@hererál: Tőlem csak aztán ne legyen egy hármas svédországban?

Myke 2010.08.11. 22:02:01

Gaál Miki kéne balbekknek, mér régóta mondom.

Domingo 2010.08.11. 22:05:56

Gibbsről: "nem egy Gipsz Jakab, annál is inkább, mert Kieran".

Tarkólövés, kötél, felnégyelés, máglya.

Árpádka 2010.08.11. 22:07:24

@Domingo: na az ilyen idióta viccekat utálom de nagyon mindenhol annyira izzadság szaguak hogy szinte érzem.

nsz! 2010.08.11. 22:09:42

Rudolf a lapot a kezezésért vagy ezért a durva luftért kapta?

dzzzzz 2010.08.11. 22:12:00

megvolt a 4-nél több passz az ellenfél térfelén->elégedett vagyok a meccsel

Árpádka 2010.08.11. 22:12:50

@Müller? Az meg ki?: @nsz!: há mán olaszba tolja ott az a sukár

Domingo 2010.08.11. 22:14:22

Liptáknak azért jár a taps.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.11. 22:14:27

Most már tuti: Egervári fogadott az angol gólra, ez a csere nem jelenthet mást.

ddrum77 2010.08.11. 22:14:52

@kulibáli-a-sötét-sanyi: tud-e már összekulcsolt kezeket rázva reklamálni? ha nem, majd Toni megtanítja

zsakfos 2010.08.11. 22:16:18

Komlósi Lipták helyett? ne már...

Árpádka 2010.08.11. 22:18:07

Az angolok remélem belekezdennek nincs kedvem szölőt olvasni holnap. a végén az NSO-t se

montipájton 2010.08.11. 22:18:31

Szarok az angolok az újakkal együtt is.Nem rossz edzőpartnerek az újjáalakuló magyar válogatottnak. )))

Árpádka 2010.08.11. 22:18:46

Elek is felül teljesített a várakozásokon

Everred 2010.08.11. 22:19:42

"League Fourban szereplő csapatuk van"

Uhh, ez azért fájt.

dzzzzz 2010.08.11. 22:20:38

LOL, ekkora szar játékkal xD

Árpádka 2010.08.11. 22:21:06

Én megmondtam hogy Gera gólt lő

ddrum77 2010.08.11. 22:21:27

pff, ráfáztak a kocogásra kanos Morganék

Domingo 2010.08.11. 22:21:36

Jézusom. Fel fogják gyújtani a Wembleyt! Már megint szopatják őket! :DDDD

Árpádka 2010.08.11. 22:21:37

De ez kurvára ne volt ben ám

Szaffi B. 2010.08.11. 22:21:54

Hehhe, na ki mennyi pénzt bukott? AMúgy meg: jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

montipájton 2010.08.11. 22:21:59

Hehe, az angoloknak agyukra megy idén a videóbíró...)))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.11. 22:22:01

Volóóó! Mekkora gólpasszt Jagielkának!

rizla 2010.08.11. 22:22:02

iszonyú ahogy elpöcsöltük ezt a helyzetet amúgy, meg lehet, hogy be sem ment. mókás lenne ezzel nyerni pont a gólvonalfóbiás angolok ellen.

England win The Ashes! 2010.08.11. 22:22:20

Beszarás! Lampard "gólját" nem adják meg, ezt meg igen. Rájár a rúd az angolokra.

Árpádka 2010.08.11. 22:22:29

@Müller? Az meg ki?: ők welsaziek vazze láccik nem láttad a filmet
az a baj hogy mindenki elhiszi hogy kijuthatunk

rizla 2010.08.11. 22:23:06

rudolf-németh csere?

ddrum77 2010.08.11. 22:23:08

Gera meg miért nem rúgtam rá 16-ról? Mikor lőjön, ja nem most?

Domingo 2010.08.11. 22:23:16

Jagielkát az Arsenalba!

Árpádka 2010.08.11. 22:23:27

szerintem meg sima tippmix vagy Calciopolli Capello othon van benne

Szaffi B. 2010.08.11. 22:23:51

Nm tudnátok örülni kicsit? Szarok az angolok...pff ki nem szarja le, mi nem égünk ronggyá, pedig mindenki azt várta hogy felmossák velünk a padlót, mert húú de megmutatják most! Hajrá magyarok!!!

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.08.11. 22:24:48

Ha nem is volt benn, éjfélre úgyis befotosoppolja valaki. :)

ddrum77 2010.08.11. 22:25:00

@rizla: kéne hozzá egy gyors repcsi

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.11. 22:25:36

Én X-re raktam, még meglehet. :)

Az az én gondom, hogy itt most mindenki eltelve hátradől, aztán Svédországban meg lesz nemulass. Kicsit elvesztettem a bizodalmam a magyar válogatott iránt, pedig sokáig tartott.

England win The Ashes! 2010.08.11. 22:25:37

@Domingo: Ennek ellenére is. (Dawson baszta el amúgy.)

dzzzzz 2010.08.11. 22:26:08

nem lennék Fabio Capello mostanában :D

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.11. 22:26:39

Koman beállása egybül labdabiztosság tette a csapatot. Lehet, hogy Buzánszky jenő bácsi jelenlétében tényleg nem tudunk veszíteni a Wembelyben?

Árpádka 2010.08.11. 22:27:44

@popp: Az meg van hogy Koman nem magyar

ddrum77 2010.08.11. 22:27:56

@originalBalintos: szar ügy annyi lóvét hazavinni a semmiért - meg egyébként is, ha kirúgják, mi lesz? nem teheti be többet a lábát Angliába? ki az akit ez megtörne? =)

danesdzsu2 2010.08.11. 22:28:09

@Dr Jozef Vengloš: Klönben is Dawson felszabadított, a bíróról nem tehet.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.11. 22:28:25

@rizla: Németh Szarajevóban csekkol.

Na Gerrardnak csak elsült a lába.

Árpádka 2010.08.11. 22:28:41

@birsalmamag: anyu kezdődik Gerrard másra fogadott mint Fabio

Szaffi B. 2010.08.11. 22:29:03

Hülye fasz Gerrard,
Viszont Mulder, most X! :))))

Domingo 2010.08.11. 22:29:07

Sack Egervári.

Hogy helyezkedhetett ilyen balfaszul a védelem? 5 ember Királytól jobbra, Gerrard közelében meg senki.

England win The Ashes! 2010.08.11. 22:29:50

@danesdzsu2: Ja, francban van ilyenkor az uruguay-i partjelző?

horas 2010.08.11. 22:30:16

A balszélső magyar védő nemtudom a nevét,eddig a legjobb akit az elmúlt potom 5 évben láttam.
Nagyon fos ez az angol csapt,velük szemben nem tününk rossznak...

Árpádka 2010.08.11. 22:30:36

@popp: Koszos félvér rosszabb mint a sárvérüek:D
( amint bejött rögtön jobbak lettek a magyar probálkozások)

montipájton 2010.08.11. 22:30:57

@rizla: Ez így van, komoly játékos ilyen helyzetben nem tököl annyit, mint Gera. Vagy csak végigpörgette a lehetőségeket és kiválasztotta a "véleményes öngól" opciót, az meg időbe telik. )))

dzzzzz 2010.08.11. 22:31:42

Valahogy jobban örültem volna ha az Arsenal ellen lendül formába Gerrard...

Árpádka 2010.08.11. 22:31:59

Laczkó aki 60. percben állt be vagy Vanczák. Közben ilyen amikor Anglia focizik és Király véd

Szaffi B. 2010.08.11. 22:32:01

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Elbaszta nked.
Amúgy, mától utálom Gerrardot.

Domingo 2010.08.11. 22:32:04

Bazmeg, még Gerrardot is jó színben tüntetjük fel. Most az komoly, hogy Gerrard cselez ki egy védelmet?Holnap meg magical comebackről lesz szó.

ddrum77 2010.08.11. 22:32:12

Macinaci nem fog sarkot

montipájton 2010.08.11. 22:32:37

Gerrard, ez szép volt.

Tóth meg Komlósi pedig remek csere...(((

Lacóka 2010.08.11. 22:32:38

jól látom, h lampard nincs fent, és gerrard úgy játszik, mint öt éve nem a válogatottban?

horas 2010.08.11. 22:32:49

Gerrard szerintem pályafutása során nem lőtt ilyen gólt...

istenhátmögött 2010.08.11. 22:33:15

bazze onnan rovidrol golt kapni....

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.11. 22:33:20

onnan a rövidbe, anyááám

danesdzsu2 2010.08.11. 22:33:22

@montipájton: Komoly játékos ilyenkor krlnéz, és, hát, szerintem Gerrard, Schneijder, vagy épp Iniesta se lett volna kevésbé tanácstalan...:)

Domingo 2010.08.11. 22:33:41

Ennél már csak az lenne lejjebb, ha gólt lövetnének Zamorával.

dzzzzz 2010.08.11. 22:33:51

@Dr Jozef Vengloš: szóval te annak örülsz hogy a magyarok ellen lendült formába! Szégyelld magad!

Árpádka 2010.08.11. 22:33:51

közben megtanuljuk hogy hol a helyünk 19.percet fociztak legalább?

England win The Ashes! 2010.08.11. 22:34:48

Amúgy már nem azért, de ha a fiatal Koman nem bírja tartani Gibbst, akkor ott komoly a gond.

England win The Ashes! 2010.08.11. 22:36:21

@originalBalintos: Tőlem az ellen lendül formába, aki ellen akar, kivéve Arsenal, Everton (mert csak) és Coventry City. ;-)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.11. 22:37:10

@birsalmamag: Azért az tényleg komoly, hogy az ilyen formában lévő Gerrard ilyeneket csinálhat a védelmünkkel. Azt kurva szomorú észrevenni, hogy csak egy icipicit kellett megráznia magát az angol válogatottnak és azonnal fordított.

England win The Ashes! 2010.08.11. 22:40:13

@nsz!: Nem Vologyát cikizem, de ha ő sem bírja a sebességét, akkor hogy várhatjuk el Vanczáktól vahy Szélesitől? És ez a magyar edzői kar sara. Közben jön Jack!

Domingo 2010.08.11. 22:40:37

Wilshere-t be, má!

dzzzzz 2010.08.11. 22:41:58

@Domingo: te irányítód Capellot?

Árpádka 2010.08.11. 22:43:19

A meccs után kit küldhetünk el a nanóba?

istenhátmögött 2010.08.11. 22:44:25

akkor a harom dolog:

-rudolffal nem lehet egy csatarost jatszatni, ha o a csatar (amugy ha az angol buflakokrol nem tud lefordukni, akkor a seri a ban senki sem lesz)
- kirallyal nem szabad nekimenni a selejtezoknek
- gerard es lampard nem fer el a palyan egyszerre

(de igazabol ezt mar mind tudtuk)

szal semmi ertelme nem volt ennek a 90 percnek

England win The Ashes! 2010.08.11. 22:46:03

@istenhátmögött: Dehogyis nem volt értelme: három Arsenal-játékos is pályára lépett az angoloknál. Nem sűrűn történik ilyesmi.

Árpádka 2010.08.11. 22:47:14

Csak nekem tünt fel az hogy egy épkézláb befejezett támadása egy csapatnak se volt?

dzzzzz 2010.08.11. 22:47:49

A Gera centernek ötlet most megbukott :(

Árpádka 2010.08.11. 22:47:51

@Dr Jozef Vengloš: csak ennyi angol is van az egész klubnál?

Domingo 2010.08.11. 22:48:08

Zolikám bazmeg...

Ennél az is jobb lett volna, ha megállsz.

Árpádka 2010.08.11. 22:48:21

lehet hogy az angol kapus gond is megoldódik

Szaffi B. 2010.08.11. 22:48:41

Hé, hol a válaszom? ???

Árpádka 2010.08.11. 22:49:14

@kulibáli-a-sötét-sanyi: bár ahogy nézem gera bárhova lőhette volna ez van

England win The Ashes! 2010.08.11. 22:49:38

@kulibáli-a-sötét-sanyi: Gondolom tippeltél. :) Talált, süllyedt (már ha az első keretet nézzük).
Gera meg azt hiszi, minden angol kapus Rob Green és Calamity James skilljeivel van felvértezve?

Domingo 2010.08.11. 22:49:57

Gabit az Arsenalba!

Szaffi B. 2010.08.11. 22:50:05

Legyen már vége.
Pozitívum: nem lett 6:1

rizla 2010.08.11. 22:50:28

a kommentátor meg szétszopkodja királyt, ami oké, tényleg szépeket véd megint. csak megint ott volt egy hülye szar gól is, arról persze nem esik szó. ugyanott tartunk.

Árpádka 2010.08.11. 22:50:57

@Dr Jozef Vengloš: Az abszolút bestoff azért még mindig Carson potyája azt soha nem felejtem el.

dzzzzz 2010.08.11. 22:51:56

Gerrard-Magyarország 2-1

England win The Ashes! 2010.08.11. 22:52:36

@Domingo: Nem tudom, szóba került-e már, de Angliában az a pletyka járja, hogy az Arsenal Mark Schwarzerre pályázik. Két éve nagyon jó lett volna, bár a keret hálóőreit elnézve ma sem lenne olyan rossz húzás.

Árpádka 2010.08.11. 22:52:50

Na ez ennyi volt,azért kár volt Londonba menni hogy 10 perc focival megverjenek és elveszítsük a veretlenséget.

Szaffi B. 2010.08.11. 22:52:57

@rizla: Én hálisten némán nézem (elaludt a kölök mellettem)

dzzzzz 2010.08.11. 22:53:19

Fölösleges cserék? Akiket amúgy is ismer? Bognár, miért?????!?!!?!?!??!?!?!

Árpádka 2010.08.11. 22:54:15

@originalBalintos: javítok és Király 2-1magyarország .
Rájöttem Király tippmixel.

Szaffi B. 2010.08.11. 22:54:57

Királnyak amúgy tök jó a szerkója (király :P) pont ilyen gatyám van, amiben ablakot szoktam pucolni. De komolyan. :PPP

Domingo 2010.08.11. 22:55:07

@Dr Jozef Vengloš: Volt egy olyan hír, hogy átigazolási kérelmet nyújtott be a germán kenguru, de erről szó sincs. A Fulham egyáltalán nem akarja elengedni.

sporttárs 2010.08.11. 22:55:15

Nem tudom, nekem Koman a klasszikus régi irányítókra hajaz, sajna futómennyiségben is. Az egy dolog, hogy jól passzol.
Na, majd remélem tényleg sokat játszik SzériÁban.

Lipták lecserélése értelmezhetetlen volt, középső védőben variálunk meccs közben?? Biztos megígérte Sanyi bácsi Gyuri ácsinak, hogy nem koptatja el, szombaton MTK. (Vagy sérülés még esetleg.)

montipájton 2010.08.11. 22:55:20

"Láttunk biztató jeleket." Na, vajon hányan fogják ezt elmondani?

Amúgy Várhidinek igaza van: a komoly gond az, hogy a védekezésünk kevés.
Azt remélhetőleg egyetlen "szakértő" se gondolja, hogy a magyar válogatott Helsinkitől Stockholmig bárhol komoly csapatok ellen a támadójátékával fog dominálni. Úgyhogy VÉDEKEZÉST kell alkotni, kitalálni, összerakni stb., aztán kezdhetünk álmodozni, hogy mi leszünk az új szlovákok vagy szlovénok stb. Addig tök felesleges, tőlem Dzsudzsák is lehet center, nem ezen fog múlni.

És??? 2010.08.11. 22:55:39

Zolival mi a baj miert akarja agyonrugni a kapusokat-uefa donto..komolyan nem lehet elpaszolni vagy kulsovel elporgetni vagy a feje fole vagy valami,,????????

SimiTomi 2010.08.11. 22:57:10

Segítsen valaki, milyen forradalom lett volna, ha nyerünk?

montipájton 2010.08.11. 22:57:42

@rizla: Gerával öt órát beszélgetett Egervári, olvashattuk. Baszki, azt meg elfelejtette megmondani neki, mit csináljon szemben a kapussal. )))

dzzzzz 2010.08.11. 22:57:59

Ha Egervári többet ne mpróbálkozik olyanokkal, mint a Walcott-Vanczák párhard, akár még a világranglista 45-40. helyét is elérhetjük!

Szaffi B. 2010.08.11. 22:58:01

Nem baj, Cseh Laci nyert, volt magyar himnusz meg minden.

rizla 2010.08.11. 22:59:19

@montipájton: "Amúgy Várhidinek igaza van: a komoly gond az, hogy a védekezésünk kevés."

és a támadásunk mi? amúgy koeman pontosan erre tapintott rá, és a selejtezőkön rekordkevés gólt is kaptunk egy magyar válogatotthoz képest. de ő persze hülye fasz bognárék szerint.

Árpádka 2010.08.11. 22:59:42

Legalább ott van Cseh Laci Gyurta Dani És Hosszú Katinka. meg az U20

dzzzzz 2010.08.11. 23:00:21

@rizla: Husztit jobboldalt játszatta, ennél nagyobb bűn nincs!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.11. 23:00:25

@sporttárs: Egyiptomban rengetgeget szaladt a Voló, meg a két Bari meccsen is amelyen láttam.

horas 2010.08.11. 23:00:38

Az a baj tipikus magyar tesze-toszaság,hogy nem kihasználja a helyzetet,hanem kisodródik belőle,a gól elött is sokáig cipelte és a ziccernél is elöbb elkellet volna lőni,mert befele nem tudott menni a védőtől....kisodródott

Domingo 2010.08.11. 23:00:41

@Leon Trout: Angol
@montipájton: pluszegy.
@sporttárs: Koman inkább a klasszikus felfújt lufira hajaz.

Árpádka 2010.08.11. 23:01:49

Ako küldjuk Sanyi bát a nanóba?

Árpádka 2010.08.11. 23:02:26

@Domingo: mindentől függetlenül a gólban volt érdeme

Domingo 2010.08.11. 23:02:43

Néhány perccel az angol-magyar lefújása után Egervári Sándor lemondott.

És??? 2010.08.11. 23:02:55

igen igen vissza sirjuk a Sanyinkat.Ez a nyegle foci amit rudolf veghez vitt ,hat ennyi erövel akkor má Tököli is lehetne vagy Kenő.Bár ha jobban bele gondolunk végül is a Juhász,meg a mai Lipták mellé még 8középályást.Ah a kapuba is egyet..

rizla 2010.08.11. 23:03:01

@popp: nem volt rossz szerintem voli, csak ő sem való a jobb oldalra (persze ha ott fog játszani, ezt tuti nem fogják szétsavazni bognárék, bezzeg gera a jobboldalon...)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.11. 23:03:23

@rizla: legalábbis a fodballhoz nem ért egy kukkot sem.

rizla 2010.08.11. 23:03:45

@Domingo: "Koman inkább a klasszikus felfújt lufira hajaz. "

most láttad először, igaz?

montipájton 2010.08.11. 23:04:37

@rizla: Világos, de arra utaltam, hogy ez a "magyaros stílus támadóstílus" duma felesleges baromság, mi sosem fogunk azzal komoly meccset nyerni, hogy elöl úgyis megoldja valaki, egyszerűen meg kell tanulni olyan komolyan és szégyenérzet nélkül rombolni, ahogy pl. a szlovénok tudtak, már ha az a cél, hogy kijussunk valahova és nem az, hogy Puskásék zsenijéről értekezzünk még 120 évig.

na, közben Eegervári elégedett a védekezéssel, már Lipták lecseréléséig, ezek szerint az kényszer volt.

horas 2010.08.11. 23:05:27

@horas: Illetve túl egy lábas ezt Cambiasso beverte volna pedig nem támadó,Gera a mai meccsen bebízonyította,h ő inkább magyar sztár mint Premier League.

Domingo 2010.08.11. 23:06:24

@rizla: Nem, csak arra gondoltam, hogy mindenki Komanozik, de a fickó még nem játszott 5 meccset Olaszországban, meg a válogatottban együttvéve.

Szaffi B. 2010.08.11. 23:07:24

@montipájton: "na, közben Eegervári elégedett a védekezéssel,"

:D :DDDDD

rizla 2010.08.11. 23:07:39

"a hosszút is próbáltam védeni, a közepét is, és pont a fülem mellett"

safkopvxkcvpoxcibkopdfbkpogpősdfogpőospőgopőcolvbpőgbosdpőgospőgl

SimiTomi 2010.08.11. 23:07:41

@Domingo: Na, akkor pont jókor gagyarászott a gyerek, mert úgy értettem, hogy nálunk lesz. Meg is ijedtem, hogy idén véletlenül kettő is lesz, mi lesz velünk...

Szaffi B. 2010.08.11. 23:08:15

@horas: ez egy kicsit erős volt azért :-/

montipájton 2010.08.11. 23:09:20

Egyébként a mai nap fontosabb meccsét megnyerte a magyar U-válogatott, tehát semmi pánik. Van esély az Eb-re!

Domingo 2010.08.11. 23:09:32

Gabikám, ezt az egész kellemetlenséget el lehetett volna intézni úgy, hogy "bocsánat, nem nyilatkozom".

"Először van együtt a keret." Három újonc?

SimiTomi 2010.08.11. 23:11:55

A holland meccs után az volt, hogy nálunk már vége az idénynek, lefelé szállóban a fiúk.

Aztán az volt, hogy ez a meccs más lesz. Most meg Király azzal jön, hogy van akinek már elkezdődött a bajnokság, van akinek még nem.

Na, úgy látom, a gólvonal sincs kolbászból.

halareaal 2010.08.11. 23:11:59

Koman sztem nagyon jól mozgott, nem volt kb eladott labdája, mindig azt választotta, amit kell. a védekezésünk egyébként sztem meglepően jó volt, főleg amíg Lipták is játszott, ennél többet abszolút nem lehet várni egy angol válogatott ellen idegenben. a támadások voltak gyengék volt egy csomó kontralehetőségünk, de lófaszt se tudtunk vele kezdeni, kb egyedül Dzsudzsák tudott eredményesen egy-egyezni.

horas 2010.08.11. 23:14:27

@birsalmamag: Cambiasso azért írtam mert ő sokkal kétlábasabb mint Gera pedig Gera-nak talán nagyobb szüksége lenne rá...

Gera pedig inkább egy magyar sztárocska mint sem a PL-é.

montipájton 2010.08.11. 23:15:29

Amúgy a védekezés sulykolása témában érdemes elolvasni az origo Pinyő-interjúját, sosem gondoltam volna, hogy valaha ennyire tetszeni fog bármilyen nyilatkozat tőle. A "túl deffenzív játék" meg a "külföldi zsoldosok" témában is nagyon frankón beszél!

pytho 2010.08.11. 23:16:24

Engem főként a cserék gondolkodtattak el.

1. A szerintem remekül játszó Lipták helyére Komlósit behozni érthetetlen döntés.
2. Tóth Balázst behozni egyenesen bűn.
3. Hajnal mit csinált (a sorfalba lőtt szabadrúgáson kívül)?

Amúgy nem volt rossz.

És??? 2010.08.11. 23:17:56

Na jóvan nem lépünk előbbre, vagy vak vagyok.ja jó volt védelem,meg bátrak voltunk ,és mit akart Egervári? Mi az elképzelése: ah igen mondta az EBre nem jutunk ki de 2014..talán.
Mire és kinek volt jó ez a meccs?(Gerrardon kívűl)
igaza van HORASNAK megint láttunk egy tesze-tosza csapatot

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.11. 23:21:34

@Domingo: Tizenhat meccset játszott tavaly a Serie A-ban, többet kezdőként és legtöbbször nem is rosszul. rúgott két gólt és adott pár gólpasszt.

És??? 2010.08.11. 23:22:40

RIZLA ezt a GABI mondta most??? azt a kurva..

dzzzzz 2010.08.11. 23:23:18

@És???: a "fül mellett" szöveget igen

wil 2010.08.11. 23:23:38

az u21-es siker a fontosabb (ma), szeptemberben bejuthatnak a playoff-ba...

Freeezer 2010.08.11. 23:25:16

off
No characteristics available at the moment.
If you are Vladimir Koman and would like to publish characteristics on Transfermarkt please send an email to info@transfermarkt.de (For further questions, please send also your phone-number in the email).
meg akartam nézni, h vajon mit ir róla a Transfermarkt.... :D
VOLI HIVD FEL OKET!!!! :P
vagy ami meg jobb, mutass vlmit amiért megjegyzik a neved!
on

És??? 2010.08.11. 23:26:25

aha kösz. igazi gyöngyszem lesz ez is

rizla 2010.08.11. 23:31:43

@Freeezer: ez messinél is ki van írva, szóval bocs, de te vagy a hülye, nem koman a szar.

"No characteristics available at the moment.
If you are Lionel Andrés Messi and would like to publish characteristics on Transfermarkt please send an email to info@transfermarkt.de"

gondoltam is rá, hogy felhívom őket, hogy hello, lionel messi vagyok :(

horas 2010.08.11. 23:32:33

@És???:
Ha valakinek a hozzászólására akarsz reagálni, a válasz erre zöld nyílacskára nyomj és akkor kiemeli ilyen szép sárgával,ahogy neked van most,és nem kell a nagy betűs megszólításokkal kínlódnod.

Freeezer 2010.08.11. 23:35:34

@rizla: ma ne is haragudj de en nem illetelek semmilyen negativ jelzovel se teged, se Komant...
de ha ennyire csipi a szemed, akkor sorry :P

rizla 2010.08.11. 23:37:36

@Freeezer: "vagy ami meg jobb, mutass vlmit amiért megjegyzik a neved!"

azért ebben volt némi gúny, nemde?

amúgy ezt kell nézni: transfermarkt.de/en/vladimir-koman/leistungsdaten/spieler_49719.html

Freeezer 2010.08.11. 23:43:45

@rizla: hmm te engem tenyleg hulyenek nezel...
nembaj majd meggyozlek :P
a charakteristikajara voltam kivancsi nem a details-re! :P
nem guny volt benne! csak annyit szeretnek,ha nemcsak mi magyar foci kedvelok suttognánk a nevét,h: "figyu, ott jon Koman,... uh de szep csel...." stb stb, hanem mashol is jobban felfigyelnenek ra.
erted mire probalok ramutatni?

zsakfos 2010.08.11. 23:46:33

@montipájton:
Ezt bekereteztetem:
"Ami meg a támadófocit illeti: alig várom, hogy visszatérjenek a magyar fociba azok, akik folyton erről papolnak, és megmutassák, hogy mit tudnak. Én ugyanis nem emlékszem arra, hogy az ő csapataik meccsenként öt-hat gólt rúgtak volna. Olyanra viszont emlékszem, amikor ennyit kaptak. "

horas 2010.08.11. 23:51:16

Amúgy,én is ebben gondolkodom,itt nem 4-4-2 meg ki hol játszik támadó szélsőt faszom problémákkal kell foglalkozni amik amúgy sem osztanak-szorzanak,bekell állni brutálból bekkelni megkell tanulni védekezni minden számunkra amúgy sem létező elvet feladni,Nyilasitól,Puhlon át Várhidin keresztül,Bognárig mindenki támadó focit meg valamiylen említésre méltó és kinézetre valamillyennek tűnő játékot vár.

NEM

Az Inter példája tökéletes,ennél fényévekkel magasabb szinten is egy járható út vagy a görög válogatott mi a tökömet csinált?
Kontrákra bekell állni Dzsudzsák-ot kell legelől hagyni mint Robben a VB-döntőn ő megtudja verni az emberét meg van annyi töke meg technikája,hogy bevarja az egyszem helyzetét.

Árpádka 2010.08.12. 00:00:27

Tetszik a Pintér interju ő is mond egy-két meredek dolgot, de amit @zsakfos : is kiemelt abban 100% egyet értek

És??? 2010.08.12. 00:00:40

Hát igen jó lenne valami irányt látni már,30 db játékosból nem lehetne nehéz...pláne ilyenekböl(tisztelet a kiv.)elég behatároltak a képességek...rendszerbe játszatni őket.Nem pedig kisérletezés címén ua.köröket megfutni

danesdzsu2 2010.08.12. 00:12:58

@Freeezer: rizla sokkal világosabban rámutatott, hogy milyen vagy.

"i'm a high paid manager, give me a link":

transfermarkt.de/en/lionel-messi/steckbrief/spieler_28003.html

horas 2010.08.12. 00:33:37

Elolvastam az Origo-s Pintér interjút.

Pedig Magyarországnak zéró toleranciát kellene hírdetnie a külföldi játékosokkal szemben.
A magyar bajnokság színvonala van olyan alacsony,hogyha külföldre akarunk játékosokat importálni ezen a szinten minél elöbb játékba kellene dobni a fiatalokat.

A magyar bajnokság színvonala kb francia másodosztály,bundesliga harmad osztály szint,most egy ilyen szinten játszó fiatalt(!) az eggyel magasabb szinten figyelik.

Ha szerb,szlovák,horvát 30 körüli maradékok játszanak azzal mi magyarok nem vagyunk beljebb.Lehet,hogy ha az ilyen játékosok kiszorúlnak és tömegével jönnek a fiatalok,tovább esne az NB1 színvonala?
Lehetséges,de amíg kategóriákkal jobb külföldi játékosok nem mozognak a ligában addig teljességel feleslegesek és csak a lehetőséget veszik el.

Egyáltalán nem követem a magyar focit most a Honvéd-MTK meccsbe szerettem volna belenézni valamelyik nap,de az istenért nem akart elkezdődni,valami csúszás volt otthagytam,de stúdió beszélgetésbenm a mi egyetlen Bognárunk által elhangzott ilyen,hogy ez egy nagyon fiatal csapat,18-19 éves futballisták is pályára lépnek.

Mondom csak?
16 évesen egy játékosnak készen kell állnia technikailag, ha addigra nincs kész soha nem lesz belőle focista,fizikailag és taktikailag persze nem lehet kész de azt meccs közben tudja megszerezni,ezt egyszer Wenger-től hallottam és régen volt nem mostanában.

A Barca és az összes nagy csapat utánpótlásai a 2-3ad osztályban játszanak.Csak az a baj,hogy nálunk húzni kéne egy vonalat,hogy idáig profi futball innentől nem,mindenki mehet dolgozni és ez a vonal pontosan az NB1 utolsó csapata mögött lenne.

Ha egy játékos 18 éves kora körül nem üti meg azt a szintet,hogy a jelenlegi NB1ben ne férjen be hellyel közzel és ne legyen benne minimális perspektíva,keressen magának másik szakmát mert belőle nem lesz futballista sosem,jelenlegi NB1 szinten lehet,hogy lenne de ilyen szint nemzetközelig nincs-nem létezik,ilyen szintet nem dokumentálnak sehol,így mi se pénzeljük,többek között ezért élnek meg ilyen szépen ilyen sokan magyar futballból.

horas 2010.08.12. 00:48:47

@horas:
Az angol és az olasz bajnokság rákfenéje ugyanez csak pepitában.
Ahol a nemzeti bajnokságban sok a hazai játékos,ott jó a válogatott.
brazil,argentín,spanyol,francia,német,portugál
Ha a Barca-Real duót levesszük a spanyol bajnokság sem valami marha erős,hiába jön majd Csöncsön mindjárt,meglehet nézni a válogatottjukat,szinte 2 és fél egyforma erősségű csapatra van játékosuk,mert basszott sok spanyol játszik és adnak az utánpótlásra.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.12. 00:59:58

1. Nem volt ez rossz. A védelem meglepően jól helytállt. Részben Királyt is megkövetem, úgy látszik, földobta a nagy stadion, és koncentrált végre. (Attól függetlenül, hogy a második gólban azért benne volt.)

2. Várható volt, hogy a Koeman-ellenes magyar edzői brancs ma tort ül a tetem fölött, ezzel együtt vannak nekik igazságaik is. A védekezés és kreativitás _egységét_ kéne megtalálni, mert az sem vezet sehová, amit a Koeman-csapat (pl.) Portugália ellen 0-1-nél (!!) 80 percen át (!!!) előadott.

3. A nap szövege mindenképp Várhidié: "Három kreatív futball van a világon: a brazil, a francia és a magyar." :-DDDDDDDDDDD

4. Remélem, csak az idény előtti formának tudható be Gera két totojázó csatármegoldása. Előfordult már azért az ő karrierjében olyan is, hogy föltalálta magát a kapu előtt (hirtelen a magyar-olasz 3-1 jut eszembe, de a MU-nak se lőtt csúnya gólt tavasszal).

5. @horas: A spanyol bajnokság bivalyerős és meglehetősen alulértékelt.

horas 2010.08.12. 01:07:37

@Csöncsön:
Hogyne.
Hagyjuk,te túlságosan elfogult vagy ehhez a témához.

rizla 2010.08.12. 01:10:59

@horas: "Ahol a nemzeti bajnokságban sok a hazai játékos,ott jó a válogatott."

ja, a spanyoloknál most jó. és mi volt évtizedekig? pedig akkor sem volt kevesebb hazai. az argentin meg a brazil válogatottról meg ki ne találd már, hogy a hazai bajnokság miatt sikeresek.
az ég világon SEMMI nem bizonyítja egyértelműen ezt az állítást. ha az angol vagy az olasz bajnokságban kevés a hazai, akkor a hazai nevelés legyen jobb, például. egyébként a championshipben sem olyan állati ciki szerepelni a PL előszobájaként (mint ahogy a brazil és az argentin játékosok 99%-a és bejáratódik otthon, aztán utazik át európába).
légiósokra kenni egy ország futballjának a gondjait tipikus alibi lófasz. itthon meg aztán pláne. ha minden faszán működne, akkor utópikusan felvázolva úgy nézne ki a dolog, hogy az nb1-ből kb minden magyart kiszorítanának a külföldiek, az nb1 hirtelen kurva jó lenne, erre pedig reagálna az utánpótlásnevelés fejlődéssel. a versenyhelyzet általában fellendíti a dolgokat az élet minden területén, hogy lehet az, hogy valaki mégis annak a pusztításával akarna fejlődést? kurva nagy ellentmondás. majd attól lesz jobb egy walcott mondjuk, hogy garantáltan helye lesz az arsenal kezdőjében? ez lenne a világmegváltó elképzelés?

"szinte 2 és fél egyforma erősségű csapatra van játékosuk,mert basszott sok spanyol játszik és adnak az utánpótlásra. "

nem ezért kurva jó a válogatott vagy a barca. hanem az utánpótlás MINŐSÉGE miatt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.12. 01:11:49

@horas:

Meg kell nézni az eredményeket, és letisztul a kép. (Az utóbbi tíz évben kimagaslóan a legtöbb nemzetközi kupát ennek a bajnokságnak a csapatai nyerték.)

Közben elolvastam a Pintér-interjút. Nagyon nagy szüksége van a magyar focinak ilyen edzőkre.

rizla 2010.08.12. 01:15:13

amúgy az is tipikus, amikor valaki felcseréli az okokat és az okozatokat. tehát hogy a légiósok számának a növekedése miatt gyengébbek a hazaiak, vagy a hazai nevelés. vicces, igazából pont azért van valahol egyre több légiós, mert nem elég jó az ottani állomány. hogy az nb1 mitől lenne jobb attól, hogy mondjuk a győrnél csakazértis erőltetik a saját karrierjét elbaszó dudás szerepeltetését, miközben egy nemzetközi szinten nulla csapatba sem képes beverekedni magát, azt nem tudom.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.12. 01:30:19

@horas: @rizla:

Számomra amúgy nem az a téma fő kérdése, hogy jó-e a magyar focinak, ha külföldiek játszanak, hanem az, hogy milyen alapon szól ebbe bele egy kívülálló. A magyar focinak az rossz, ha rossz csapatok játszanak az NB1-ben, teljesen mindegy, hogy külföldiekkel vagy magyarokkal-e.

A Fradinak például kifejezetten jót tett, hogy megszabadult harmadik-negyedik ligás angoljaitól és ki tudja honnan kiselejtezett spanyoljaitól. A Győrnek meg az tett jót, hogy elkényeztetett magyar sztárjaitól szabadult meg. Nincs általános recept.

Egyébként a nemzetközi fociban sincs. Idén a BL-t a csupa külföldivel fölálló Inter nyerte; tavaly meg a szinte színkatalán Barcelona 7 saját neveléssel. A jelek azt mutatják, hogy mindkét út lehet üdvözítő.

Sajnos a magyarok szeretnek végletekben gondolkodni, de ami ennél nagyobb baj: nem tisztelik egymás munkáját. Tisztelet a kivételnek.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.12. 01:36:04

@rizla: "igazából pont azért van valahol egyre több légiós, mert nem elég jó az ottani állomány" - nem ilyen egyszerű ez, ott van például az a tény is, hogy egy angol, de akár magyar csapat is olcsóbban meg tud szerezni egy külföldit, mint egy hasonló kaliberű hazai játékost.

horas 2010.08.12. 01:44:00

@rizla:
Spanyoloknak mindig mély és minőségi válogatottojuk volt.

Az argentín és a brazil bajnokságban pont a kizsákmányolás és a pénz hiány miatt kap rengeteg fiatal lehetőséget.

Mindegyik bajnokség szar mégis jönnek a Kaká-k,Agüero-k befele.

Nem a külföldiekre kenem,de van értelme,hogy itt vannak?
Na ugye.

És az utánpótlás mitől lesz jó,hol mérettedet meg a spanyol negyed osztályban?

Hogy reagál az utánpótlás,hogy fejlődik,ha a fiatal nem játszik?

Írtam,hogy fenn áll a lehetőség,hogy eltünne a konkurencia és tovább csökkene a színvonal.De ez sem állapot ahol most tartunk.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.12. 01:52:43

@horas: Szerintem nem volna szerencsés adminisztratív úton beleszólni, hogy mondjuk az ETO vagy a Honvéd tulaja milyen nemzetiségű játékosokat vehet. Például ha a győrieket kérdezed most biztosan azt mondanák, hogy van értelme, mert olcsóbb külföldiekkel többre mennek, mint drágább magyarokkal egy pár éve.

rizla 2010.08.12. 01:52:52

@popp: persze, vannak mélyebb okok, de egy bajnokság nem működhet úgy, hogy na, mi a jó a válogatottnak.

@horas: "Spanyoloknak mindig mély és minőségi válogatottojuk volt." amelyik sosem nyert semmit. az angolokkal ugyanez a helyzet, csak ők már nyertek egy vb-t. amúgy apropó, angolok, az hogy lehet, hogy csak most jön elő ez a légióstéma indoknak? a 80as, vagy a 90es években sem nyertek semmit, pedig akkor nem volt tele légiósokkal a bajnokság. most akkor mivan?

"Nem a külföldiekre kenem,de van értelme,hogy itt vannak?"

csöncsönnel értek egyet, nincs általános recept, szóval nem lehet ilyen általánosító demagóg cuccokat sem kijelenteni, hogy a külföldieknek nincs értelme itt lenniük. mi ez? verebes mágus szövege, aki úgy is lefikázta a győrt, hogy nem is látta a meccset, de ugat, hogy túl sok a külföldi. és ha nem lennének, mi lenne jobb?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.12. 01:57:50

@rizla: Ezt adom, ahogy föntebb írom szerencsétlen volna adminisztratív úton beleszólni ebbe.

Mondjuk az érdekes, ahogy a Verebes meg a Pintér üzengetnek egymásnak. Pár éve még a legnagyobb puszipajtások voltak.

horas 2010.08.12. 02:02:42

@popp: @rizla:
Az MTK mikor nyert bajnokságot,tavaly vagy tavaly elött ifistákkal?
A külföldiekről meg a témáról mára részemről ennyit.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.12. 02:15:48

@horas: A 2008-ast nyerték. Az persze enyhe túlzás, hogy ifistákkal, de tény hogy többségében fiatal saját nevelésű játékosokkal. bár az egyik rutinos meghatározó emberük épp a szerb Lambulics volt. Az MTK azóta is fiataljaira épít és az utóbbi két évben már sanszuk nem volt nyerni..

kzgy 2010.08.12. 08:15:56

Hajnal - haza.
Komlósi - Komlóra.
Rudolf - retekbe.

Shikaka 2010.08.12. 08:31:08

@Csöncsön:

"A nap szövege mindenképp Várhidié: "Három kreatív futball van a világon: a brazil, a francia és a magyar."

"Nekem másik kedvencem van.
Kontrajátéknál nem tudjuk kihasználni a támadójátékosaink gyorsaságát.
Ott van Dzsudzsák, Rudolf (!), Gera (!) akik mind fürge játékosok."

O_o

Jó, hozzám képest gyorsak,de nemzetközi szinten nem nagyon.

montipájton 2010.08.12. 08:55:34

@rizla: Erről van szó, Pintér is kimondja: nincs olyan klub, amelyik ne adna szívesen lehetőséget nagy magyar tehetségnek, de mit csináljanak, ha nem jönnek ilyenek? A légiósigazolás nem ok, hanem okozat. (Legalábbis részben, mert persze tényleg összetett a kérdés. De a foci egyszerű dolog: aki jól teljesít, az játszik.)

bz249 2010.08.12. 09:06:04

@Shikaka: "Kontrajátéknál nem tudjuk kihasználni a támadójátékosaink gyorsaságát."

Lehet en vagyok hulye, de amennyire tudom a kontrajatek eppen a tamadok gyorsasagara epit. Bar felallt vedelem ellen biztos meg jobban kijon Gera furgesege.

bz249 2010.08.12. 09:14:36

Masreszrol meg ezt a tamado vedekezo szellemu valogatott dolgot nem is ertem.

Jelenleg negyedik kalaposak vagyunk, ami azt jelenti, hogy egy tipikus selejtezocsoportban lesz 3 erosebb, 1 gyengebb es 1 amator csapat ellenunk.

Az amator csapat ellen nem kell taktika, a gyengebbre illik rakenyszeriteni az elkepzelesunket, a maradek 6 meccsbol viszont minimum 4-es, de inkabb 5-on igyis-ugyis az lesz a jatek, amit az ellenfel akar. Merthogy ok az erosebb csapat, naluk lesz a tok, mi meg vedekezhetunk. Akkor meg nem lenne jobb, ha ertene is hozza a csapat?

Jo pelda elle a Loki BL-kalandja, ahol Herceg Bandi egy tamado felfogasu csapatot kuldott fol a palyara, de mindez talan 3 felidoben, ha latszott, mert az erosebb ellenfelek tamadtak inkabb.

sporttárs 2010.08.12. 09:45:21

@pytho: Azért nekem erősen úgy tűnt, hogy a gólunk elpőtt Hajnaltól indult az akció. Csak a rend kedvéért, de lehet, hogy nem jól láttam. Szerintem ha jó formában van, ő se rosszabb Komannál, de persze utóbbi fiatal, övéa jövő.

danesdzsu2 2010.08.12. 10:12:48

@rizla: A nyolcvanas-kilencvenes évek angol válogatottjának teljesítményére azért talán a klubcsapataik nemzetközi kupáktól való eltiltása is hatással bírt.

Egyébként az olasz válogatott legutóbbi megerősödését egy "1 csapatban max. 3 külföldi lehet" szabályozás előzte meg. Ha jól emlékszem.

Messze nem olyan tökéletes a tehetségkutatás, válogatás, mint azt sokan gondolják, erős tévedés azt gondolni, hogy amennyiben 10 tizenhét éves magyar kap lehetőséget NB1-ben focizni, akkor tiz év múlva a legjobb 10 magyar lesz. 100 magyar esetében már jobbak az esélyek arra. hogy a legjobb 10 benne lesz, 1000-nél még jobbak.

Mindezzel együtt nem hiszem, hogy pusztán a légiósok kiszorítása valódi, nagy fejlődést jelentene a magyar játékosoknak, válogatottnak.

sporttárs 2010.08.12. 10:18:39

Nagyon jó a Pointér-interjú, ez az ember megtanult beszélni és gondolkozni. :)) Na jó, rosszindulatú vagyok, nekem szimpoatikus, amit edzőként csinál.

A külföldi-magyar kérdésről meg annyit, bár ezt roppant udvriasan kerüli minden sportágbeli, hogy a tróger hozzáállás, ami a legnagyobb magyar sztárokat itthon szinte mindig jellemezte és sajna sokszor ma is jellemzi, a lipcseiség, dragónerség, szurkolók mögé bújás. alibizés, akaratgyengeség, edzők megfúrása, mindez együtt az indokolatlan magas fizetésekkel, évtizedeken át mérgezte és tette reménytelenné a hazai focit. Hát akkor már inkább külföldiek, akiknek esetleg még céljuk is van a fociban.

Ezt a védekezős dumát meg tényleg teljes joggal kéri ki Pinyő, Bognár Gyuri marha támadóbarát kritikus, de edzőként hova is jutott vele?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.12. 10:43:31

@sporttárs: Az tuti, hogy Pintér nem az a barátságos arc, akivel szívesen meginna egy sört az ember. Meg nekem nem volt szimpatikus soha és edzőként sem tartottam nagyra. Ami viszont Győrben művel figyelemre méltó és az is, ahogy szembe megy a hazai ternddel. Persze ezt a 'külföldit elismerik edzőt elismerik eredmény nélkült, a magyart meg eredménnyel sem' duma, azért kicsit fals.

kelta 2010.08.12. 11:20:03

@Csöncsön: "az sem vezet sehová, amit a Koeman-csapat (pl.) Portugália ellen 0-1-nél (!!) 80 percen át (!!!) előadott"

A Portugáloknak a vébén a brazil, elefántcsontparti, spanyol 3 - as egy lesgólt tudott lőni, szvsz ha jobban ki támadunk se lett volna esélyünk, de arra igen, hogy úgy megszórjanak mint É. - Koreát.

@popp:
"Ami viszont Győrben művel figyelemre méltó és az is, ahogy szembe megy a hazai ternddel. Persze ezt a 'külföldit elismerik edzőt elismerik eredmény nélkült, a magyart meg eredménnyel sem' duma, azért kicsit fals. "
+1:D

Szaffi B. 2010.08.12. 11:39:47

"gondoltam is rá, hogy felhívom őket, hogy hello, lionel messi vagyok :( "

:DDDD

Kurva viccs ez a characteristics box, mindenkinél ezt írja ki (illetve kettőt lapoztam vissza, Ibra, aztán David Villa, mindet megkéri hogy írjon már pár sort magáról, muhaha)

Szaffi B. 2010.08.12. 11:44:46

Legalapvetőbb gond sztem, hogy Mo-on nem menő focizni.
Ezt (két fiú) anyjaként mondom, a szülők sokkal szívesebben viszik kosarazni, vízilabdázni, úszni, akármi a gyerekeket. Ezt köszönhetjük pontosan a fent említett tróger hozzáálláshoz és a foci rossz hírnevéhez itthon :(((
(Én is fenntartásokkal vagyok, ha a munka nem-tiszteletét fogja eltanulni focizás közben + káromkodni és lógni, akkor nem megy focizni)

exeaxe 2010.08.12. 12:55:32

"„A fegyelmezettséggel, a csapat egységes védekezésével elégedett vagyok – tette hozzá a találkozó utáni sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány. – Ez mindenképpen előrelépés az előző évi teljesítményhez képest."

Lefordítva: amíg nem találunk egy, de inkább két épkézláb szélső védőt, addig 8 játékosunknak a védekezés lesz a szinte kizárólagos feladata.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.12. 13:44:40

@popp:

Pintér tényleg az igazi kemény, ellentmondást nem tűrő, vasfegyelmet tartó, prosztó edző prototípusa lehet, szóval mint karakter a lehető legtávolabb áll az én szende liberális szemléletemtől; de nagyon valószínűnek tartom, hogy a magyar focinak (ahol évtizedek óta a semmit sem mutató játékosok diktálnak...) jelenleg pontosan ilyen emberekre van szüksége.

Játékosként én egyébként bírtam, örök emlék a '89-es magyar-spanyol meccs, amely 2-2-re végződött, és mindkét magyar gólt Pintér lőtte. 2-0-ra vezettek a spanyolok, és nagyon szimpatikus volt, ahogy küzdöttek a magyarok, Pintérrel az élükön, hátrányban.

Edzőként pedig már az ETO előtti időszakig figyelemreméltó eredményeket ért el. Bajnok lett a Fradival, ahonnan aztán eltávolította őt a játékosuralom, éppen, amikor nemzetközi szinten is kipróbálhatta volna magát (nemes bosszúként jött egy évre rá a Sopron-FTC 5-1-es kupadöntő Fehérváron, amelyik ugye másról is emlékezetes volt). Kupát nyert a Sopronnal, kupadöntőbe juttatta a Vasast. Ezek mindenképpen megsüvegelendő eredmények.

Az ETO tavaly 30 meccsen 18 gólt kapott, ami egészen egyedülállóan szervezett védekezésre utal. Edző nélkül ilyen nem lehetséges.

HosCincer 2010.08.12. 14:07:47

Pintér az egyik legjobb (ha nem a legjobb) klubedző ma MO-n. Az eredményei meg azért magukért beszélnek mint azt @Csöncsön: is írta. Az, hogy szigorú és néha paraszt (az állítólagos "Buzi Brazil" beszólás Leándrónak meg van?) hát istenem, mert ugye azt sokszor sokan hajlamosak elfelejteni, hogy az edző nem haver hanem főnök. Egyébként hasonló habitusu edző külföldön is akad pl LvG, Maggath, vagy SAF aki szintén nem egy "könnyű" ember (Beckham - csuka affér).

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.12. 15:26:43

@Csöncsön: Azért abban a Fradi bajnoki címben benne volt Garami is. Az ősszel még az öreggel megszerzett előnyt majdnem elherdálta Atti. Az például egetverő prosztóság volt, hogy az általa csak múmiának becézett Garami nevét meg sem említette a bajnoki cím ünneplésekor. A soproni eredmény viszont már egyértelműen az övé és győri munkája is önmagáért beszél.

A spanyolok elleni két gólt meg két nem akármilyen szabadrúgásból somta.

exeaxe 2010.08.12. 16:59:30

@popp: "A spanyolok elleni két gólt meg két nem akármilyen szabadrúgásból somta. "

annyira különlegesek voltak, hogy még a nevük is akciógól lett ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.12. 17:38:18

@exeaxe: ögen? - molyosodik az agyam. Szabi volt az, na.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.12. 18:00:16

@popp: @exeaxe:

Barátunk a gugli.

www.magyarfutball.hu/hu/video/1212
www.magyarfutball.hu/hu/video/1213

Az elsőnél Bognár Gyuri adta a gólpasszt neki. :-)

Talán az téveszthetett meg, hogy valóban jó szabadrúgáslövő volt Pintér, és volt is nemzetközi kupameccs, amelyen nagy gólt lőtt szabiból.

Azzal mindazonáltal egyetértek, hogy az a Fradi-bajnoki cím legalább 60%-ban Garami érdeme is volt, és hogy erről illett volna nem elfeledkeznie.

don brada · http://www.sajatwebsite.hu/ 2010.08.16. 11:28:27

Hajnalt nem is említettétek. Ennyire pikkeltek rá?

Amugy lerágott csont, hogy Gera nem való centerposztra.
Hogy miért NEM, arra ő maga adta a csattanós választ a Webley gyepén a 87. percben. Képtelen a kapussal szemben jól dönteni egy az egyben.
Ő nem ebben jó, csatárnak nem való!
süti beállítások módosítása