Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ne csak nézz, láss is! - Bundesliga 2010-'11, ráhangolódás I.

2010.08.02. 14:02 mocsing

Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy a lehetetlen csak egy szó, ráadásul Coelho is megmondta, isten keze mindig azt vezeti, aki hittel halad előtte az úton, továbbá nem is a cél a fontos, hanem az út, amíg azzá válsz, ami lehettél volna, mivel kurvából lesz a legjobb feleség, vagy hogy a tökömbe’ van ez a rengeteg baromság. Mindenesetre inni és élni hagyni.
Alábbi posztunkban a Bundesliga azon arcait, jelenségeit gyűjtöttük össze, akik valamiért előre is rászolgáltak arra, hogy akár a kancsalságot is vállalva, de mindenképp őket kövessük egyik szemgolyónkkal. Helyenként még arról is esik pár szó, hogy miért ne vegyük le tekintetünket róluk, ami nagyban növeli a poszt értékét.

Michael Ballack - Leverkusen

Az NST stábja, holdudvara, kommentelőgárdája és szinte valamennyi élő, elhunyt, illetve fogantatás előtti státuszban lévő emberi lény által futballszempontból légüres térnek tartott Ballackot igenis jó érzékkel igazolták le a gyógyszeresek. Ballack-ban kettő jó év lehet még, és ugyan továbbra is üvöltöm a szerkesztőségben felállított máglyára kötözve, hogy eppur si muove, Ballack igenis kellett volna a Nationalelfbe a vb-n, azonban az Európa-bajnokságra kivinni már aligha kéne. Ez utóbbiban persze az a jó, hogy most irreleváns, mivel egyetlen dolog számít: alkalmas-e Michael a szerepre, amit szánnak neki? Ez a szerep leginkább a vezérürüé, amit egyértelműen neki találtak ki, és ha megnézzük a középpálya többi tagját, mind-mind olyan játékost találunk, akik futómennyiségükkel kisujjból fogják kompenzálni a jó Michael hirdetőoszlopszerű mozgékonyságát. (Barnetta például egyedül vállalná ezt). Induljunk ki a tökéletes felépülésből, és ez alapján nyugodtan jelentsük ki: a Ballack-Vidal duón átmenni akkor sem lesz egy szláv karnevál, ha tankkal vágunk neki. Rolfes-szel párban elképesztően statikusak lennének, amit csodálkoznék, ha nem hasonlóképpen gondolna Heynckes mester, úgyhogy ennek fényében akár komoly harc is várható középen.
Vele a mennyiségi pótlás megtörtént a kezdőben, de Kroos játékát Ballack biztosan nem fogja reprodukálni, nem is lehet feladata. Ugyanakkor Barnettával és Renato Augusto-val kiegészülve a Bundás egyik legpofásabb fedezetsora lesz/lehet az övék, ahonnan kis odafigyeléssel és szerencsével nem fog hiányozni Kroos. (Azért szerintünk inkább fog.)

Toni Kroos - Bayern

Nem véletlenül következik ő, elvégre Ballack leigazolása elsősorban miatta volt lényeges, bár, mint fentebb említettük, ez inkább egy bizonyos szint feletti játékosok tekintetében lezajlott mennyiségi pótlás. Kroos távozása alighanem eléggé idegesíti a ’Kusen szurkereit, tekintve, hogy Toni volt tavaly az agy. Igazságtalanság lenne elhallgatni (csapatbéli, arányos) szerepét a pocsék tavaszt illetően, ugyanakkor feltétlenül meg kell említeni, mekkora súlya volt parádés játékának az őszi menetelésben.

Kis túlzással mindenki, aki szereti és követi a Bundást, azt várja, mit fog kezdeni van Gaal Kroos-szal, mivel egyértelműen ő jön ki a sakkozás végén a padra. Ribéry és Robben kihagyhatatlan, Schweinsteiger és a cséká dettó – középre, a csatár mögé be lehetne tenni az állítólag klasszikus irányítónak született Tonit, de ez esetben a Gomez-Klose-Olic-Müller kvartettből pontosan egy tudna pályára lépni. Ráadásul ez a vb-n is bizonyított Müller posztja. Nem lesz egyszerű, az biztos, és őszintén reméljük, nem a szélre cserének hozták vissza, mert az a lehető legrosszabb megoldás lenne.

Diego Contento - Bayern

Contento félelmetes lehetőséget kapott a sorstól, ami egyben óriási teher is lesz. Aligha egyszerű feladat húsz évesen feldolgozni, miszerint végül mégse költötte el a klubod azt a harminc millió eurót a kontinens egyik legkeresettebb balbekkjére, nem vették meg a vb-döntős válogatott jobb bekkjét, hogy Európa egyik legjobb és leguniverzálisabb szélsőhátvédje játsszon a helyeden, hanem akkor te hozd le a szezont, amely során megpróbáljuk a tavalyi majdnemtriplázást überelni.
Contento egy félelmetes tehetség és annak ellenére, hogy félig olasz származású, a nyugodtság legfőbb erényei közé tartozik, azonban a többi felsorolását hanyagolnám, legyen elég annyi, elizgulni nem fogja. Sok múlik majd az előtte játszó Ribéry védőmunkáján is, de az elfogulatlanság (haha) mondatja velem, az utóbbi évek egyik legjobb Bayern-nevelését van szerencsétek ámulni-bámulni idén. Eddig minden feladatát maradéktalanul teljesítette, ezek közül a csúcs természetesen a 19 évesen, hiba nélkül lehozott BL-elődöntő volt.

Joël Matip - Schalke

A fiatal kameruni válogatott Matip a „rokonszenves Schalke-játékosok” elnevezésű, igen nagyra duzzadt emberhalmaz második, és egyben utolsó, eddig ismert tagja (szeretünk, Olaf Thon!). Egyébként bochumi születésű és posztunk egyetlen másik olyan szereplője, akinél elképzelhető, hogy többet fog a padon csücsülni, mint a pályán rohangálni. Ennek legfőbb oka, hogy a kevésbé szerethető, de kétségkívül kiváló romboló Jermaine Jones felépült sérüléséből és ott bent középen még Rakiticsnek is helyet kell szorítani. Megoldható lenne mindhármuk játszatása, Magathon múlik, milyen formációt választ.
Nem szeretnénk végignézni, ahogy összesen ötmeccsnyi időt kap a szezonban, úgyhogy kezdjük el fogalmazni a petíciót, amelyben követeljük mainzi kölcsönadását, hadd szokjon össze Holtbyval. Mivel ez garantáltan nem történik már meg, egyszerűen izzítsuk ujjainkat a billentyűzeten és Jones legkisebb hibájánál üvöltsük bele az éterbe, hogy bezzeg Matip ezt jobban csinálta volna. Nem korrekt hozzáállás, de kit érdekel. Ám ha mégis pályára lép, figyeljünk oda, mert nagy spíler válhat belőle. (Hatalmas belső vívódás volt, hogy Höwedes, vagy Matip, és fogalmam sincs, miért őt választottam.)

Eljero Elia - Hamburg

A vb egyik felfedezettjeként tartják számon a pimasz képű hollandot, akivel kapcsolatban még akár fájdalmas, önkritikus beismerésre is kényszerülhetek, ha heinrich megérzése válik be és Elia nemzetközi klasszissá cseperedik. Mivel első az ego, remélhetőleg ez nem történik meg.
Elia általában a bal szélen játszott és manapság azt kell mondanunk a mondat folytatásaképpen: annak ellenére, hogy ballábas. Egyelőre nyilván csak Veh tudhatja, mit szeretne játszatni ezzel a kerettel, az ellentétes lábú szélsőkről se tudjuk, mit gondol, de általánosságban nem gondolnánk elvetendő ötletnek Petricset középre húzni és a Trochowski-Elia szélsőpárossal nekivágni az idénynek. És akkor mehet a ki tudja többször Nistelrooy elé rúgni a labdát című játék, amely már több klub életében is eredményezett bozitív hangvételű időszakot.

Raúl - Schalke

Raúllal és jövőbeni szerepével kapcsolatban már leírtam legfőbb gondolataimat, és ugyan a hétvégi felkészülési minitorna döntőjét legfeljebb Léderer „úristen, emberek, bedobáááás!” Ákos közvetítése mellett érezhettük volna tétmeccsnek, a lényeg azért lejött: Raúl jól érzi magát, Raúlt nagyon szereti a gelsenkircheni közönség, Raúl bizonyítani szeretne, mert noha nem úgy, mint másnak, de neki is van mit. Sok szeretettel várjuk hasonló góljait bajnokikon is, de könyörgöm, vegyenek elé valakit, aki arra született, hogy befejezze az akciókat.


(Remélem, egyetlen kolléga lelkében sem okozott gyógyíthatatlan sebet, hogy nem Raúllal, a madridi ikonnal kezdődött a felsorolás. Mindezt természetesen annak a nyilvánvaló ténynek a fényében említem meg, hogy szóban forgó játékos visszavonult.)

Gojko Kacsar - Hamburg

A szerb válogatottba rosseb se tudja, miért nem fért be a vb-n, de a még mindig nagyon fiatal Kacsar előtt itt a kiugrási lehetőség, a teljesen reménytelen Herthából végre ez olyan csapatba került, ahol lesz kivel összejátszani. Ő egyébként nagyjából ugyanazt a gyártmányú szopóálarcot vette fel, mielőtt elment forgatásra, mint Timoscsuk, ugyanis a klub csapatkapitányának posztján játszik, aki ugyan öregszik, de még mindig hatékony és respektje is megkérdőjelezhetetlen. Errefelé Jarolim tölti be ezt a csudálatos pozíciót, Kacsarnak őt kellene leültetni a padra, vagy ha ez sikertelen kísérlet lesz, elkezdheti ostromolni Zé Roberto helyét. Ez egy év múlva feleslegessé válhat, mivel a brazil akkor már vélhetően hazatér, de legalábbis felhagy a profi futballal. Kacsar játéka egyébiránt jobban hasonlít Zéére, mivel képes okos passzokra, ami Jarolimra mosoly nélkül nem mondható el, de ha rajtunk múlna, azon koncepció mentén indulnánk neki a hamburgi idénynek, hogy vagy Jarolim, vagy Zé helyett, de Kacsarnak játszania kell. Ő lehet a jövő, ráadásul már nem rosszabb egyiküknél se. Azért jó eséllyel ez megmarad az én elméletemnek, mégohzzá mérsékelt kiterjedésű rajongótáborral.

Szalai Ádám - Mainz

Nyilvánvaló hazabeszélés Szalaival zárni a posztot, mert ugyan senki nem vár 10+ gólt tőle, de végre van esélye magyar csatárnak egy topliga első felében végző és ott megragadni készülő csapatban a kezdőbeli tagságra. Ötletem sincs, ilyen mikor történt utoljára, mindenesetre sajnálattal vettem tudomásul Bancé maradását, már csak azért is, mert jelenleg egyértelműen többre taksált és többet is érő futballista, mint Szalai. Ebből és a középcsapatok által imádott egycsatáros játékból együttesen következhetne a kispad elkoptatása, de valami azt súgja, ebben az évben többre számíthatunk. Nem mellékesen azért, mert egyelőre bizonytalan, hogy a térdproblémákkal küzdő burkina fasoi konkurens pályára léphet-e az idénynyitón.
Semmilyen különösebb illúzióm nincs, kik lesznek a válogatott legfontosabb csatárai (mégis, kinek vannak illúziói az Egervári-válogatottal kapcsolatban?), de személy szerint örülni fogok, hogy ha a Mainz másfeledik számú csatárának legalább esélye lesz a düsseldorfi futballgyalázó kiszorítására. Hajrá!

327 komment

Címkék: bundesliga szalai beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr702193188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.08.02. 14:24:56

mocsing bekezdett (grat), a példa adott angolok:)

Mr.AT 2010.08.02. 14:55:32

Van Bommelt hiányolom a cikkből, mint a lábtörlők legjobb reklámarcát.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.02. 14:57:32

Torghelle már kiszorítva, de Szalai nem kerettag.

Der Beste 2010.08.02. 14:59:41

Azon csodálkozom, hogy egyáltalán bekerült Raul ezek közé az aranylábúak közé.

Neil Blender 2010.08.02. 15:02:40

mocsing a szurkapiszkát kifejezetten vártam a Raulos résznél, először azt hittem túlléptél a dolgokon de láttam hogy nem...

csak tényleg a kiváncsiság kedvéért, ha mondjuk (gondolkozz Neil.... bayern ikon, bayern ikon... áhh megvan) Kahn mint Bayern ikon elmegy mondjuk a Red Bull Salzburgba a Bayern után akkor neked mi lett volna a véleményed? (hangsúlyozva hogy Raul szerintem NEM vonult vissza épp ez fáj nekem).

No offense! tényleg érdekel.

szemeteske 2010.08.02. 15:07:39

"de könyörgöm, vegyenek elé valakit, aki arra született, hogy befejezze az akciókat."

Ööööö... , hát Őt pont azért vették. Nem is volt olcsó.

BruceWayne 2010.08.02. 15:08:54

A poszt olvasását az első tagmondatig bírtam, de a képeket azért megnéztem :)

Amúgy Hajrá Dortmund!
leverkusenre, schalkéra idén sem fogadok az tuti.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.02. 15:09:46

@Der Beste: Miért ne, szerintem ő sem rosszabb a felsoroltak többségénél.

BruceWayne 2010.08.02. 15:10:12

Mellesleg az Interhez hasonlóan a bundesligában is egész jó ex-real team alakul, csak itt liga szinten. VvD még visszavihetné mondjuk a Werder

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.02. 15:14:42

@Neil Blender: ha kahn elmegy a red bull salzburgba és valaki megírja a véleményét a transzferről, nem fogom beböfögni tízszer, hogy mit KELLETT volna írni. pláne nem azt, hogy miért nem írták meg az életrajzát. WTF? (nagyrészt nem neked mondom, csak általánosságban)

pont kahnt aláznám azzal, hogy visszavonultnak nyilvánítom, mint a szenilis nagyapát, aki memoritereket tanul, hogy ne sorvadjon ilyen ütemben az agya, küzd, de én megrendelem a sírkövét

akkora arcom meg soha nem lenne, hogy bármilyen topligás klubhoz igazol a csapatom ikonja, bemondjam, hogy visszavonult

Henke 2010.08.02. 15:15:10

basszus ilyen nevek, lehet elkezdek bundást nézni...? :D:D

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.02. 15:22:48

Nem vagyok benne biztos, hogy Magath nem teszi Matipot Jonesy elé. Nem annyira dinamikus, de olyan nyugodtságot áraszt a gyerek 18 (,9) évesen, mint más tíz évvel több tapasztalattal a háta mögött.

És ne félj, jönni fog a csatár, kb egy hónapja hangoztatja, legvalószínűbb, hogy Hoarau lesz az. Raúl szerepe hasonló lesz, mint a RM-nál.

Plusz jött Escudero LV-nek és jönni fog még egy (L)OM. Magath nem szarral gurigázik és csak bízni tudok benne, hogy jól spekulál (olyan 20-25 millcsit fog kidobni, ami Schalke szinten olyan 5 éves szaldó).

Ennyit a Schalkéról.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.08.02. 15:23:37

"aki arra született, hogy befejezze az akciókat"

Hehe. :-DDD

Raúlnál par excellence-ebb (van ilyen szó?) csatárt még nem láttam. Ő az, aki tényleg mindig minden helyzetből képes (volt) gólt lőni. Ahhoz képest, hogy rendre második-harmadik támadó volt klubban és válogatottban, kb. minden gólrekordot megdöntött, amit megdönthetett.

Amúgy meg az megvan, hogy Van Gaal mekkora szakember?

A világbajnokság előtt megmondta, hogy Bayern-játékos nem lesz világbajnok. Vagyis sem Brazília, sem Argentína, sem Németország, sem Hollandia, sem Franciaország.

Valahogy mindig bírtam azt az arrogáns pofáját a hollandusnak.

:-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.02. 15:29:32

@Csöncsön: nem azt mondtam, h vegyenek csatárt, mert raúl nem az, hanem hogy vegyenek befejező csatárt. mert raúl nem az.

@Rekordvizemeister: én szeretném, de nem fogja leültetni jonest a padra

pantelicses vonal elhalt amúgy?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.02. 15:31:42

A BuLiról meg:

Bayern: megint toronymagas favorit, a középpálya BS, Hentes - Rib, Kroos, Rob - TM erőteljesen CL esélyes. Cserepadon figyel majd Gomez, Olic, vagy Müller? Azért elég súlyos.

Pár megjegyzés: Ribéryt nem lehet kihagyni, ez oké, de szerintem (nagyon?) gyenge szezonja lesz, kb egy éve nincs már képben és a mostani ügyek sem segítenek abban, hogy összeszedje magát. Mentálisan nem penge a srác.

Contento: nem tudom, ügyes gyereknek néz ki, de nem látok benne semmi kiválót, persze lehet, hogy az én szemem rossz, de talán kicsit sokat próbálsz bele látni. Egy Mainz ellen bőven elég, de már Farfán is kedvére játszott vele.

Müller és Badstuber esetében már az is nagy szó lesz, ha a teljesítményük nem esik vissza, 30 Buli meccs van bennük, eddig csak a sikert érezték, mindkettő túlhype-olt, de csak Müllernél érzem, hogy jogosan, hogy van még luft fejlődni, belőle kurva nagy focista lesz.
Mindent összevetve 75%-ot adok nekik a végső győzelemre.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.02. 15:37:22

@mocsing: elhalt, asszem 3 éves szerződést akart, meg sokat keresni, másrészről Magath szereti diktálni a szerződéstervezetet, hogy már csak alá kelljen írnia.

Jones kihagyott egy teljes évet, ő abból él, hogy 90 percen keresztül két tüdővel rohangál, ehhez még kell neki több hónap. Ugyanakkor van esélye, mert taktikailag nagyon jól lehet játszani egy Rakitic, Matip vagy Rakitic, Jones párral.

Micimedwe 2010.08.02. 16:19:41

A Sanyi-baszogatás a végén sokat rontott a poszt egyébként meglehetősen közepes összképén.

BruceWayne 2010.08.02. 16:37:16

@Micimedwe: kellett valami ilyesmi a végére, pont jó az oda :)

Pukker 2010.08.02. 16:53:32

A videon Raul második gólja van, az elsőt is ő rúgta ugyanis.
Ahova Raul mehetett az csak a németek, olaszországban szétrúgnák, angliában földbedöngölnék. Egyedül a németeknél van esélye villogni szerintem a topligákból (a francia, osztrák és magyar ligákat hagyjuk talán). Spanyolokhoz meg nyilván nem mehet és Madridban tényleg nem nagyon van már helye (atletico jó vicc lett volna egyébként). De azért szép lesz, ha a BL meccsen jövőre amolyan morientes féle revansot vesz.
Én szurkolok neki, ritka módon birom a srácot, annak ellenére, hogy mesterhármast vágott a fradinak annó.

Neil Blender 2010.08.02. 16:58:12

@mocsing: OK, túl sokat nem akarok már lovagolni a témán... kiveséztük elégszer.

Juan de Keserű, a keselyű 2010.08.02. 17:20:31

@Pukker: "(a francia, osztrák és magyar ligákat hagyjuk talán)."

Úristen....OJ, hol vagy?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.02. 17:24:14

@mocsing: Arra azért kiváncsi lennék, hogy az a barbár Kahn hány memoritert vágott be életében, vagy, hogy hova sorvadhat az agya ;-).

Neil Blender 2010.08.02. 17:37:48

@Pukker: "Én szurkolok neki, ritka módon birom a srácot, annak ellenére, hogy mesterhármast vágott a fradinak annó. "

Hogy örültem neki :)

acdcisti 2010.08.02. 17:47:10

@popp: látom hangolsz az új bundásszezonra:))

Ha jól emlékszem idéntől horas is "színesíteni" fogja a buli posztokat, ugyanis feljutott az K'lautern. S amúgyis borítékolható az eddiginél picit nagyobb figyelem a német válogatott jó szereplése miatt, meg a karrierjük őszén levő újonnan érkezett sztárok miatt. Na meg természetesen mocsing jó és rendszeres posztjai miatt is. Szóval bulis BuLi posztok lesznek :))

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.08.02. 17:48:29

@Juan de Keserű, a keselyű:
Láttam, szegény fogalmatlan usertársunk nem értékeli kellőképp a francia bajnokságot. De legalább a következő hétvégéje szabad. :)

horas 2010.08.02. 18:00:14

@acdcisti:
Köszönöm a betalálást.Mi a kapcsolat köztem és a K'Lautern között?
Én néztem volna eddig is a BuLi meccseket,de UPC-nél erre nincs módom.

horas 2010.08.02. 18:01:02

@acdcisti:
Egyébiránt nekem a Magath-féle Wolfsburg gecire bejött.

rajaram 2010.08.02. 18:06:33

Még nincs vége az átigazolási szezonnak és a Bayernnak rengeteg pénze van. 1-2 játékost biztos fognak venni. Én egy Dzeko/Timostyuk+Gomez+valami cash cserére gondolok elsősorban.

acdcisti 2010.08.02. 18:14:16

@horas: nagyon úgy rémlik, hogy amikor lejárt a szezon, s kiderült, hogy a Kaiserslautern feljutott, akkor jelentkeztél mint rendszeres BuLis a jövő szezontól. Merthogy ez a kedvenc német csapatod.
De bocs, ha összetévesztettelek valakivel.

Lojzi_ 2010.08.02. 18:21:31

@acdcisti: Great Cornholio (vagy micsoda) commentelőtársunkkal keverted horast.
Az, hogy ez jó, vagy nem, azt majd eldöntik az érintettek.

Shikaka 2010.08.02. 18:21:37

@mocsing:

"a lehetetlen csak egy szó, ráadásul Coelho is megmondta, isten keze mindig azt vezeti, aki hittel halad előtte az úton, továbbá nem is a cél a fontos, hanem az út, amíg azzá válsz, ami lehettél volna, mivel kurvából lesz a legjobb feleség "

Zseniális! :D

Lojzi_ 2010.08.02. 18:22:32

@Lojzi_: Akinek az Anelka nevű végtelenül szimpatikus gyerek az avatarja.

horas 2010.08.02. 18:31:24

@acdcisti:
Ő is Inter-es valszeg azért kevertél minket össze.
@Lojzi_: Nincs vele gond,van mindig 5 sornyi kommentje aztán csoki.

acdcisti 2010.08.02. 18:31:38

@Lojzi_: hm, tényleg. Nos, @horas: akkor mégegyszer elnézést az összetévesztésért.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.02. 18:39:03

@acdcisti: magas labda volt ez a memoriteres.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.08.02. 18:44:54

Rock n Raul...Vicces hogy pont egy ex-realos miatt kezdem majd ujra nezegetni a Bundesligat :)

Lojzi_ 2010.08.02. 18:45:43

@popp: Attól, hogy Kahnnak viszonylag masszív testfelépítése van és határozott kijkövetele volt, valamint attól, hogy elvárta társaitól is a teljes odaadást, attól már mindjárt barbár?
Kicsit gondolkodhatnál összetettebben is.

sporttárs 2010.08.02. 18:50:36

@mocsing: Nagyrész általánosságban mondom, ha a neked nem tetsző kommentek beböfögések, akkor gratula. Érzékeny szerző úr.

KURVA NAGY POSZT lett, asszem ez most megfelel, ugye? Marha jókat írsz ám, és a lényegről.

Lojzi_ 2010.08.02. 18:51:08

Friss hírek:
Magath igazolt valami spanyol, tehetséges szélsőhátvédet a Murciából. Kezdi kiaknázni a múltheti Raúl igazolás előnyeit.
Már akkor mondtam, hogy így kell egy csapatot felrajzolni Európa térképére ott is, ahol eddig nem, vagy csak alig szerepelt.

A másik hír, hogy Huszti visszatérhet Hannoverbe adott esetben. Sport1.de címlapos.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.02. 19:04:29

@Lojzi_: Jaj már, csak vicceltem, oltás volt. Amúgy nyilván köpködi emberünk a Heine és Novalis verseket ;-).

petrov144 2010.08.02. 19:20:06

"végre van esélye magyar csatárnak egy topliga első felében végző és ott megragadni készülő csapatban a kezdőbeli tagságra" Huszti 2007-08-ban a hannoverrel 8. lett, ami még az első fele :-)

és 10 gól 33 meccsen, ez már csatárteljesítmény

ilyen idényt kívánok szívem szerint Szalainak is de sok pénzt nem tennék rá

Mala Suerte 2010.08.02. 19:51:56

Sok minden szól ellene (azon kívül, hogy várták, mint a messiást: www.youtube.com/watch?v=2fljW0MtlgM) meg drukkolok is neki, de szerintem Ballacknak nagy szezonja lesz idén.

A Bundesliga pedig nálam tényleg a világ legfaszipántosabb bajnokságává avanzsált, a német multikulti ifjak meg a nagy öregek (Raúl, Balle, RvN) kellemes elegye [plusz Szalai, Hajnal és talán Dzsudzsi], remélhetőleg idén is kiegyenlített csatározással és olykor még tévén keresztül is levehető, egyedi atmoszférával. [Az első fordulóban egyébként mindjárt egy Raúl-Ruud párharc, hohó: http://tv.eurosport.hu/football/story_sto2042466.shtml]

gyore 2010.08.02. 20:46:13

Contento ügyes gyerek, van neki még szeme is, szeret támadni, beszarni pedig senkitől sem fog. Badstuber után felüdülés lesz látni, hogy nem csak a Lahm-Robben tengely tud tempóból támadást vezetni. Hétvégi kupán az egyik gól
az ő sara (túlzottan középen helyezkedett), tavaly hasonló botlásért Pranjic kb 2 hónapra elbúcsúzott a csapattól, a balbekk szereptől meg végérvényesen.
Azt mondjuk nem szabad elfeledni, hogy ez egy
Bayern "C" csapat volt, a sztenderd felállással már
bizonyított.
Mellesleg elvileg edzői döntés volt, hogy
nem igazolnak, Nerlinger azt nyilatkozta, hogy két játékossal is megegyezés küszöbén álltak, ergo talán még arra is hajlandóak lettek volna, hogy egy zsák pénzért leigazolják Coentrãot.
(Van Gaal pedig azt mondta, hogy talán ez lesz az első év, amikor a Bayern nem igazol. Jelenleg az a
legnagyobb baja, hogy egyik csatára sem akar eligazolni )

Ribery nem kihagyhatatlan, van Gaal kifejezetten
szeret feltűnést kelteni azzal, hogy padra csapja
az aktuális sztárt, ha látványosan nem megy neki.
(mondjuk Gomeznek nem volt 10 misis fizetése)
Müller meg szélen is működik, ha kell.

A Schalke védelem viszont csapnivaló volt élén a két
új igazolással. (Papadopoulos, Metzelder) Tudjuk be kezdeti bizonytalanságnak,
illetve hogy Magath kipróbálta hogy vajon mennyire lehet mókás Alaba, Olic kaliberű/sebességű játékosok ellen, úgy 30 méterrel feltolni a védekezést.
Ha nincs Neuer, akkor akár csúnya bemutatkozás is lehetett volna.
Hétvégén showdown: Bayern - Schalke, Supercup.
Talán már egy komolyabb erőpróbát láthatunk majd. (má' amennyire komolyan lehet venni egy ilyet...)

Elia kifejezetten tetszett a hollandoknál, érthetetlen volt számomra, hogy miért csak végső esetben jött szóba a vb-n, mint Kuyt csere.

Érdekes lehet még egy bizonyos Felix Kroos, Brémából, akiről annyit tudunk (én legalábbis), hogy
van neki bátyja.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.02. 21:11:27

@sporttárs: nem nagyon értem, miért mondod ezt. nemtom, sztem sosem volt problémám azzal, ha valaki kritizál, erről szól végső soron ez az egész. neil, aki szintén korrekt kommentelő, rákérdezett, hát elmondtam, de nélküle maradt volna csak a szurka a posztban, az meg hadd férjen már bele :) nem a te kommented apropóján írtam msot azt, amit

@rajaram: erre a cserére sokan gondoltak már, de idén 99%, h nem fog összejönni

Vul-Kahn 2010.08.02. 21:57:18

Kösz a posztot mocsing, nagyon kellett már! :) Néhány gondolat a részemről:

Matip kurvasokat fog játszani, ebben biztos vagyok.

Kacart (és Jansent) féltem, h padozni fognak a Hamburgban, pedig mind2 nagy kedvencem. (Kibaszott erős kerete van amúgy a Hamburgnak, csakhát egyik bohócot a másik követi a padon...)

Raúl: 6-8 gól a BuLiban, én azt mondom, mehr aber nicht. Mondjuk az fasza lenne, ha a BL-ben is vágna ugyanennyit :)

Szalai: Nem tudom, szerintem nem fog annyit játszani, mint amire számítasz (ne legyen igazam).
5 gól a szezonban max, inkább alatta. Sokkal erősebbnek látom a konkurenciát, mintsemhogy csak az egyszem Bancét említsem meg, és "másfeledik" számú csatárnak nevezzem. Meglátjuk...

Végezetül pedig a Bayern: Szerintem Contenton nem fog múlni semmi, egy elég jó szezont le fog tudni hozni. Én viszont - kövezzetek meg - Badstubertől tartok. Igen, még középen is. Nem érzem ANNYIRA tehetségesnek. Vettem volna egy középső védőt (már korábban is írtam, Ivanovic a favoritom, jobbhátvédet is tud, meg egyáltalán, kurvajó). Cáfolj rám, drága Holger!!!
Elöl Kroosnak JÁTSZANIA KELL, lehetőség szerint 10erben, de akár balszélen is, Ribery kárára (csak jobbszélen ne, de oda gondolom Robben/Müller/Altintop van betervezve)
Csatárposzton "In der Manöken I weiterhin trust!" a jelmondatom (Itt is csúnya buktának nézek elébe asszem :))) Kedvelem őt, na! Mondjuk Klosét is, az ő távozását is sajnálnám. Áh, faszért csak 11 emberből áll egy focicsapat...:)
Ja, az Alaba nevű futballistenséget meg kölcsön kell adni!

Na és végül, így augusztus 3-án betippelem bajnoknak a Wolfsburgot (Arne tanár úr-Kjaer-Benaglio aranyháromszög, szűrőben Josué-Hasebe kettős, Dzeko marad, Misimovic marad, nincs nemzetközi kupa, és talán a legfontosabb, hogy újra van edző, szerintem minden adott).

Csak kezdődne már!

bz249 2010.08.02. 22:15:06

@Lojzi_: @popp: nagyon furcsa volt Kahn oltonyben latni es szakkomentatorkodni. Majdnemhogy embernek nezett ki.

www.ksta.de/ks/images/mdsBild/1277143269921l.jpg

Ami meg durvabb volt, hogy egyaltalan nem olyan a hangja, mint amit egy ilyen osgerman allattol (aki meg Hermannal apritotta az olasz bevandorlokat Kr.u. 13-ban) vartam volna.

gyore 2010.08.02. 23:59:39

@Vul-Kahn:
-Wolfsburg védelem valóban elég acélos. Én a legkevesebb kapott gólt be merem mondani, Benaglio az egyik legjobb kapus a bundásban.
However, Misimovic szenvedni fog idén, mit der Meisterschaale wird's wohl nix.
-Kroosnak valóban játszani kell ÉS, mint 10-es (a gyorsaságánál azért valamivel jobb a jobb lába, meg a bal is)
Ha nem lenne az az idióta Bommel, vG simán visszaejtené Schweinsteiger mellé középre szvsz
igazából Müller-Kroos, Müller-Ribery pozícióharcra számítok, mert Robben helye tuti, cserének/backupnak ott van Altintop
-Badstuberről idén, belső védőként fog kiderülni, hogy ér-e valamit (necces szerintem is)
-Jansen szerintem játszani fog, ha kell Aogo marad ki. Kacart se féltem, Zé idén inkább csere

Mala Suerte 2010.08.03. 00:22:02

@gyore:

Egyébként elég szar helyzet ez a Müller vs. Ribéry meg Müller vs. Kroos dolog, tök más játékstílus, tudás alapján viszont egyértelműen helye van mindegyiknek a kezdőben. Így viszont valaki meg fogja szívni, Ribérynek ideje lenne kicsit visszavenni az @rcból meg amúgy is szar formában van, szóval valószínűleg ő. Robben helye meg addig tuti, amíg meg nem sérül majd, amire van egy ezresem, hogy nem kell sokat várni...

@Vul-Kahn:

Egyszerűen nem hiszem el, hogy van Gaal ENNYIRE bízik a Demichelis-van Buyten duóban, elképesztően kilógnak lefelé, utóbbit simán haza lehetne küldeni egy csereüzlet keretein belül, mondjuk az Anderlechtbe. :))

Iustizmord 2010.08.03. 01:03:54

ezen a poston jót mosolyogtam, hiába, germán humor, nah :o)

clfo 2010.08.03. 03:50:18

Jó a post!

van Gaal szarjon sünt a félrenyalt pedo frizuval együtt :>

Utálom a Bundást, de az első fordulóra minden évben ráfanyalodok, nincs más még ilyenkor :P

Lojzi_ 2010.08.03. 06:44:36

@clfo: Köszönjük, hogy minderről tájékoztattál minket.

Lojzi_ 2010.08.03. 06:52:45

@matthe07: Van Buyten még nem is annyira gáz.
Szerintem egy gyorsabb párral jó lenne. Demichelis, aki egyértelműen cserére szorul.

Viszont sem Breno sem Badstuber nem lesz jó arra, hogy Van Buytent felfelé húzzák. Oda egy tapasztalt, kiforrott játékos kellene.

Lojzi_ 2010.08.03. 06:57:02

@Lojzi_: Természetesen NEM Juhász. Még a gondolattól is kiráz a hideg.
Egyszerűen nem Bayern szintű játékos.
Ne itt tanulja meg a szakmát.

Én szívem szerint az olaszoktól hoznék hátvédet, akinek a vérében van a védekezés.
Egy időben szó volt Chiellini megszerzéséről például. Azt el tudnám képzelni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.03. 07:13:56

@Lojzi_: Szó volt Radu megszerzéséről a bajorok háza táján, jó üzlet is lett volna ha összejön nekik, jövő ilyenkor tripla annyit fog érni a derék román mint ma.

Juhásszal amúgy mi bajod? Mármint nem kekeckedésből kérdem, őszintén érdekel.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.08.03. 07:43:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: elvtárs, mennyé sörözni a blogerekkel, szerveződik a találkozó. nézed még a listát?

Lojzi_ 2010.08.03. 08:06:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nincs vele semmi bajom.
Csak nem vagyok benne biztos, hogy a Bayernben a helye.
Másképp fogalmazok: biztos vagyok benne, hogy nem a Bayernben van a helye.
Az Anderlechtből a következő lépcső lehetne a Gladbach, vagy a Frankfurt. Ha az működik és ott is kicsi neki a csapat, akkor lehet gondolkodni egy élcsapatban.
Kicsit úgy érzem, hogy sokan nem a Bayern miatt látnák szívesen Münchenben, hanem a válogatott miatt. Ez meg számomra nem érv.
Azért legyen valaki a Bayernnél, hogy a Bayern nyerjen a játékával, ne valamilyen válogatott.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.03. 08:32:20

@_benito: Nézem igen, csöndben figyelemmel követem, a legjobb az lenne vidékiként, ha pont akkor lenne, mikor megalakul a szurkolói klub és Olgát örökbe fogadjuk. :) Igyekszem ott lenni.
A valaha volt leglenyűgözőbb római játékosról már/még jöhet poszt, a vb lecsengése után és a bajnokságokra való komoly rákészülés előtt?

HosCincer 2010.08.03. 09:00:40

@bz249: és ami a legdurvább, hogy sokkal jobban ért a focihoz mint a magyar "szakértők".

a poszthoz:
én is csatlakozom a "Kroosnak játszania kell" táborhoz. Én a Butt - Lahm - Badstuber - vBuyten - Contento - MvB - Schweinstteiger -Robben - Kroos - Ribery - Olic v. Müller összeállítást favorizálm.
A négy csatár sok egyet el kéne adni pl Gomezt.

Raulnak meg nagyon drukkolok, hogy legyen min még egy jó szezonja.
A BuLinak meg nagy szüksége van egy jó és erős Schalkéra.

Ballackra meg szimplán kiváncsi leszek, mit tud kezdeni régi/új csapatában, biztos nagy benne a bizonyítási vágy pláne a egy ilyen vb után (Lahm beszólása).

HosCincer 2010.08.03. 09:04:04

@Lojzi_: és Demichelist sem cserélnéd le Juhászra? :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.03. 09:05:04

@HosCincer: demichelis óriási istenkirály lenne beligumban

Lojzi_ 2010.08.03. 09:12:50

@HosCincer: Nem lennénk vele sem beljebb.
Demichelist inkább egy biztosan ezen a szinten is jó védőre kellene cserélni.

bz249 2010.08.03. 09:32:24

@HosCincer: ebben azert eleve elonnyel indul, merthat nem csak a tv-ben latott igazi focimeccset. Mondjuk a kapu nem eppen a legjobb pozicio a taktikai elemzesekhez... ah megiscsak a mi szakertoinknek kellene okosabbnak lennie.

HosCincer 2010.08.03. 09:34:46

@mocsing: @Lojzi_: no ezt megkaptam...
egyébként én nem érzem ennyire egyértelműnek a dolgot (bár valószínűleg tévedek).

acdcisti 2010.08.03. 10:04:41

Elég szomorúnak tartom, hogy mindenki Kroos játékát követeli, de közben Müllert simán pakolgatjátok jobbszéllre, balra, középre, csatárnak, padra. Ez a sokoldaluság átka.
Azt ne felejtsük, hogy Müller igenis lerakott valamit az asztalra. Lehet, hogy Kross körül 3évvel hamarabb kezdődött a felhajtás, de kettőjük közül igenis Müller az aki mutatott is valamit a tehetségéből a Bayernben. Ez Kroosnak még hátravan. Tudom, Kroos másfél éve kevesebb lehetőséget kapott nálunk, de nehogy már Müller kárára kapjon az idén lehetőséget.
Ne értsetek félre, szeretném és is mindkettőt a kezdőben látni, de ha stabil kezdőt kell választani a kettő közül akkor az (jelenleg) Müller.
De van egy olyan érzésem, hogy a rib-rob páros egyik fele szinte mindig sérült lesz, szóval mindketten kapnak lehetőséget bőven.
S akkor még ottvan Olic, aki bizony hatalmasat játszott a tavasszal. A sokaknak újra kedvenc Klose s a legtöbbünk(?) bizalmát még élvező Gomez is ott van még. Nem lesz könnyű dolga sajtfejnek.

Badstuber:belső védőként csak a szezon elején jutott szerephez, az meg nem elég következtetések levonásához. Hogy aztán baloldalt lefutták, erről nem tehet. Az edző a barom amiért ott kínozta. Elszabadult egy hatalmas anti Badstuber hullám a német-szerb után, s ez nekem eléggé érthetetlen. Egyenesen zavar. Nehogy már edzői hiba miatt legyen vétkes... kellett volna szólnia Joginak, hogy "bocsi, de vagy középen vagy sehol"? Megengedhette volna magának az asztalra csapni, hisz óriási válogatottbeli tapasztalata miatt nem mertek volna neki visszaszólni... ehh....
Eszeveszettül hamar felejtünk néha. S egy játékos megitélése is többször változik pár hónap alatt. Ne csináljuk.

dzolutan 2010.08.03. 10:06:38

Remek poszt! Pár meglátás:
-Demi helyett akár Gyepest is, csak ne játszhasson többet münchenben, hétvégén is bizonyította
-Jansen érdekében(és persze főleg a sajátoméban)remélem, hogy a juve viszi Aogo-t és Eliát mondjuk egy Diegoért és némi ojróért
-Contento jó lesz, ha nem kalamdozik el középre ész nélkül
-LvG remélem kitalál valami okosat(mint pl. Svájninál), hogy egyszerre fent lehessen Müller, Kroos, Robbery.

És??? 2010.08.03. 10:08:13

De szép is lenne ha Raul példáját követve a többi nagy öreg is hanyagolná nsl-t,és a bundás lenne gyüjtő helyük.Szép álom...
Ami Rault illeti tökéletesebb bajnokságot nem is találhatott volna magának,már persze ha elhiszük hogy nem fért volna be a Realba,amit megkérdőjeleztem jó pár meccsen az előző szezonba,főleg a Bl-t illetően.

Lojzi_ 2010.08.03. 10:35:53

@bz249: Azért jópár unalmas meccse volt neki Bayern kapujában, ahol volt ideje figyelni a taktikát....

Lojzi_ 2010.08.03. 10:41:26

@acdcisti: Badstuber szélen is megoldás a legtöbb csapat ellen. Csak az igazi nagyok ellen nem tudta megoldani. Cserébe még javulhat. Müllernek is voltak rosszabb meccsei, de ott elől azért könnyebben viseli a csapat a hibákat.

Középen meg nem igazán tudjuk, hogy mit tud Badstuber. Demichelis helyett mindenesetre gyakrabban nézném.
Ha középen csak fele annyi szar meccse lesz, mint a szélen volt, akkor a legjobb középhátvéd jelenleg a keretben.

bz249 2010.08.03. 10:42:01

@Lojzi_: najo, de a fotribunrol jobban at lehet latni a palyan torteno esemenyeket. Szoval a magyar guruk elonyosebb poziciobol vizsgalhattak a kulonbozo elkepzeleseket es azok megvalositasat.

Lojzi_ 2010.08.03. 13:14:03

@bz249: Viszont lehet, hogy Kahn meg az öltözőben is figyelt, hogy miket magyaráz Schäfer, Trappatoni, Rehhagel, Beckenbauer, Hitzfeld, Magath, Vogts, Völler, Klinsmann, stb.
Ott lehet, hogy több volt a szakmai információ, mint a főtribünön....

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.03. 13:45:54

Semmi baj nincsen itt Badstuberrel, csak 32 harmadikligás és 33 elsőligás meccs után (utánanéztem) sokan úgy gondolták, hogy akkor ő innentől a német válogatott oszlopos belső védője, de kisegít simán baloldalt is egy fos Szerbia ellen. Olyan emberkéket követ ezen a poszton, mint Sammer, Kohler, Brehme, Beckenbauer, Matthäus, Heinrich, Thon, Reuter...

Hát nem. Kell neki még rengeteg tapasztalat, amit majd a jövőben fog megszerezni. Ha van poszt, ahol a tapasztalat marha sokat számít, akkor az az övé.

Mellesleg szigorúan nálam még bő kerettag sem lenne, előtte van Höwedes, Hummels, Tasci, a tapasztaltak közül pedig Friedrich, Westermann, Mertesacker.

Szóval nem feltétlenül a megítélés változott meg hirtelen, hanem kiindulásnak kapott óriási nagy hype-ot a srác. Legalább két fasza szezont kellett volna játszania (mint H&H), de őt már beválogatták 20 meccs után. Tény, elfogult vagyok ellene, mert kizárólag a Bayern-lobbi vitte idáig.

Müller más, látszik, hogy ő nem tanulta a focit, hanem érzi minden porcikájával. Nem gondolkozik, hanem cselekszik (a kis pálcika lábaival). Míg ő minden tornán ahol részt vett, hozta a maxot, ez Badstuberre nagyon messze nem igaz, az ősze egész jó volt a bajnokságban, aztán ennyi. De nem is várható el még tőle, tegyük hozzá.

gyore 2010.08.03. 14:16:05

@acdcisti:
Nyilván sérült lesz majd a Flügelzange egyik tagja, Müllert viszont tökmindegy hova rakod, hatékony. Ez a sokoldalúság átka, de szépsége is. Viszont nem tipikus irányító, defenzív kvalitásait pedig
inkább szélzárásban látom. Kroos viszont alkatából
adódóan hatékonyabb lehet védekezésben, ha 10-esből a kezdőkörbe megy vissza. Alkalmassá teszi még a 10-es pozícióra, hogy gondolkodás nélkül tüzel 20-25 méterről bármelyik lábbal, szerintem lényegesen jobban, mint Müller.
Ha Bommel nem lenne akkor betenném Schweini mellé/elé. (Menj már nyugdíjba!)
Bommel után is gond lesz, mert Alabából Sechser lesz, fejemet rá, feltéve hogy Schweinsteiger marad, és átveszi Bommel helyét a Doppelsechsben. Ahhoz túl jól védekezik, hogy szélső legyen (legalábbis vG rendszerben), ahhoz túl tehetséges, hogy balbekk. (@Vul-Kahn: Alabát tényleg kölycsön kellene adni, de szerintem leider-leider balbekk back-up lesz idén, talán télen észhez térnek, ha Breno is egészséges lesz, és Badstuber sérülés esetén átveheti Contento posztját)
Megint vG nyilatkozat, hogy a center pozícióra négy játékosa van, (Gomez, Klose, Olic, Müller(!) )
Így még az sem lehetetlen, hogy 10-es, 9-es pozícióban látjuk őket viszont.
Akkor van gond, ha Robbery egészséges
és Gomez beindul. Messze ő a legtehetségesebb befejező csatár a keretben, csak gond van a fejében, na. (Talán majd idén.) Akkor csak a 10-es marad két játékosra. Viszont szerintem átgondolták a helyzetet, a Leverkusen nagyon vitte volna Kroost.
Én úgy látom/hiszem/szeretném, hogy amennyiben a sztárok egészségesek, akkor taktikai cseréi lesznek egymásnak. Ha Kroos, akkor 4-3-3 (leginkább 4-2-1-3 és itt lenne kifejezetten erős Müller, akár Ribery, akár Robben helyén, akár sérülés esetén, akár csereként, de ebben a szisztémában wingerként/centerként Olic is bármikor játszhat), ha Müller, akkor az eddigi sztenderd 4-4-2-nek csomagolt 4-2-3-1/4-2-4.
Amúgy meg 20 éves játékosokról beszélünk, van még idejük. :)

van Gaal "filozófia", hogy a baloldali belső védő balos legyen, így élek a gyanúperrel, hogy Badstubert, miután megfuttatta szélen, stabilan berakja belsőbe kezdőnek. (szvsz játéklehetőséget kapott tavaly,
idén kell bizonyítania)
Oszt ha szerencsétlenkedik, akkor meg jön a kellemes fejmosás, sírás-rívás, volt ilyen tavaly is. Pár meccset padozik majd, aztán kezdhet megint. Bízik benne, és a morcos hollandus azért általában
elég jól lövi be a játékosok potenciálját. Mondjuk miután láttam Contentot, érthetetlen volt hogy miért a "Liebling" játszik balbekket. Én már tavaly kiszórtam volna Demichelist (aki 10-ből 8x klasszis, a maradék 2 esetben viszont hulladék) és Badstuberre, Contentora bíztam volna a baloldalt.
Azért tartok tőle, mert láttam bizonytalankodni a Bayernben, az pedig egy védőnél nem előny. Bár nem tanult posztja, így talán tényleg elhamarkodott. (Főleg olyan szituációkban teljesített rosszul, amilyenbe egy belső védő ritkán kerül.)

acdcisti 2010.08.03. 14:56:51

@gyore: Nagyon remélem, hogy az előttünk álló szezon alatt rendszeresen olvashatom majd kommentjeidet. Kerek, összeszedett, van mondanivalója. Danke:)
Alaba dologhoz: nekem (jelenleg) túl törékenynek tűnik hatosnak. Inkább kipakolják majd oldalra futkározni a vonal mellett.

Nekem lényegében csak egy nagyon aggasztó kérdésem van a jelenlegi kerettel kapcsolatban: mi a túrót csinálunk, ha Lahm megsérül? Nincsen megfelelő cseréje... már Sagnol óta nem vettünk ide senki minőségi embert. Elhiszem, hogy Lahm tökéletes ide, de egy minőségi csere nem ártana. Szerintem ide mindenképp leigazol valakit a sajtfej.

Minarik Ede bácsi 2010.08.03. 15:26:55

@Lojzi_: "valamilyen válogatott" - ez nagyon aranyos. Bőrgatya fontosabb, mint a magyar válogatott. Egyébként igazad van, ne menjen a Bayernbe, játsszon olyan csapatban, amelynek kapuját folyamatosan nyomás alatt tartják, akkor tud fejlődni. Különben is hogy nézne ki, hogy kénytelen lennék a bajoroknak drukkolni, mert egy MAGYAR játékos futballozik ott? Na ne már!

acdcisti 2010.08.03. 15:59:10

Éééés lőn... a franc hogy megegye a Bayernes szekció (jómagamat is beleértve) jóslási képességeit: Robben 2 hónapot pihen.
Állítólag a vb előtti sérüléséről van szó, amit nem kezeltek ki rendesen, csak gyorsen összefoldozták Robbent a fontos meccsekre. Rummenigge enyhén mérges.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.03. 15:59:18

Na, lehet már azon gondolkozni, hogy ki fog Robben helyén játszani...

Nem is értem, szinte tudta mki, hogy sérült, erre végigjátszattak vele egy teljes vb-t.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.03. 16:17:25

milyen jó dolog is a válogatott orvosi stábja, ahogy gondolkodnak szépen előre, nem az számít, hogy most hirtelen eredmény legyen, figyeljünk a játékosra is, elvégre mi fizetjük őket, meg hát nem gépek.

de a hülye én voltam, amikor a magyar meccs után előre rinyáltam emiatt.

nembaj, mamutklub, majd megoldják-kigazdálkodják, különben is vesszen a tőke

acdcisti 2010.08.03. 16:40:10

@mocsing: a baj csak az, hogy a vb döntő óta lógatta a lábát 3 hetet, abban a tudatban, hogy minden okés. Na, ebben a legnagyobb hibások a holland orvosok. Ha már pofátlanul egészségesnek nyilvánították a vbre, akkor legalább utánna megnézhették volna, hogy minden rendben van-e a játékossal. Emiatt elveszett 3 hét. Hálásak vagyunk...

avenger13 2010.08.03. 16:57:46

müller gondolom megy ki robben helyére, ez eddig ok. kroos ettől még nem fog játszani, igazából nem tudom hol lesz helye, mert csatárként nem, de rib-mvb-bs-müller kpályán nem ma valami 4-2-3-1-ben lehetne használni de ott mondjuk nagyon jól. hát meglátjuk, örülnék ha játszana kroos-contento-badstuber is. a legnagyobb baj igazából a védelemben van, mivel szélső védő sérülés esetén nagyot zuhan a csapat teljesítménye. a badstuber-micho-daniel trojkával is necces nekivágni a szezonnak. dvb sérült de nem sokáig.

az augusztus 11-én a válogatott meccsnek semmi értelme nincs. őrültség.

HosCincer 2010.08.03. 16:58:23

no látom Robben újra a "régi".
Amúgy a Bayern lehet hogy perelni fog.

Titi120 2010.08.03. 17:15:44

@HosCincer:

Lesz itt játékidő bőven mindenkinek a támaórészlegben, ezért kár volt aggódani ...

avenger13 2010.08.03. 17:56:51

@HosCincer: hát nem hiszem, h ezzel bármit el lehetne érni sajnos. de igazat tudok adni nekik, ha igaz amit Müller-Wohlfahrt nyilatkozott.

gyore 2010.08.03. 21:51:00

Na most Robben kiesése ciki, de így legalább lehetőség nyílik tesztelésre. Ribery szerintem felépül (90 percre bevethetően) a szezonkezdetre.
Így nézne ki a spox szerint (nagyjából szerintem is, habár Müller, mint center elég véleményes, pláne Robben nélkül) vG első számú csapata, ahol lényegében egy bekiabálás elég, hogy az általam írt 4-2-1-3 kialakuljon:
www.spox.com/de/sport/diashows/2010-2011so-spielt-der-fc-bayern/400/variante-2_400x230.jpg

Robben kiesésével a következőket lehet meghúzni:
Kroos így már fix 10-er, nem hiszem, hogy kivinné bal szélre. Jobb szélen meg ugye eleve értelmetlen.
Azt ugye továbbra is tartom, hogy Kroos mélyebb 10-est játszik majd Müllernél, hogy a két szélső inkább a támadásra koncentráljon.
Ha Olic center (valószínűbb):
RW: Müller, LW: Ribery (ha nem épül fel: Altintop)
Ha Müller center:
RW: Altipntop, LW: Ribery (ha nem épül fel: Olic)

A baj az, hogy akkora variációs lehetőség van ebben a támadósorban, hogy edző legyen a talpán,
aki a legalkalmasabbat megtalálja.
Van Gaal szerette volna már tavaly kipróbálni a 4-3-3-at, csak arra panaszkodott, hogy nincsenek meg a játékosai hozzá. Szerintem ez Kroos érkezésével alaposan megváltozott. Így ez a 4-2-3-1 sem biztos. Mind a 4-2-1-3, mind a 4-1-2-3 játszhatóvá vált.
(Remélem az is állandósul majd, hogy Ribery egy fia szögletet sem rúg.)
Hovatovább Robben-Ribery-Müller-Olic kvartett (mint a szélek várományosai) egyike sem csillog védőmunkában, ami megint egy strigula a egy 4-3-3 szerűbb felállásnak, ami védekezésben egy mély, lapos 4-5-1 lesz, az eddigi 4-4-2 helyett, amikor Olic és Müller inkább fent ragadtak.

@avenger13:
"rib-mvb-bs-müller"
Ez szemfényvesztés, csak védekezni álltak így fel.
A tavalyi sztenderd, ahol szélsők tetszés szerint mozoghattak (leginkább előre), Lahmmal kiegészülve ők voltak a támadások motorjai, BS (sikeresen) vagy Bommel (kevésbé sikeresen) mélységi irányítót játszott, klasszikus irányító nélkül, Müllerrel, mint hátravont ék:
-------ol-------
------mü-------
-ri-----------ro-
-----bs--vb-----

Ebben a verzióban Kroos maximum Ribery helyén működik.

Az idei, várható sztenderd, ami lényegében marad 4-2-3-1, ha akarom 4-3-3, ahol Kroos osztogat,
támadásban BS fellép mellé, Bommel pedig azt csinálja, amihez ért, mögöttük fedez és aprít. Mindkét szélsőbekk feljöhet, mert stabilabb a középpálya. (Contento szeret is az ellenfél 16-osa környékén bohóckodni):
------mü-------
-ri----------ro-
------kr-------
--bs------vb---

@acdcisti:
Lahm nem sérül meg, az nem olyan családból származik :), Altintop simán viszi a jobbekket, ha mégis. Van der Wielnek ugyan örültem volna, de back-upnak csúnyán drága, bal oldalra meg "hülyeség", tekintettel arra, hogy majdnem biztos, hogy jobblábas viszi majd a szezon nagy részében az RW posztot. Minőségi igazolás szélső védő poszton nemigen lesz. Védekező középpályást meg csak akkor, ha valamelyik el akar majd igazolni.
Alaba nem most lesz 6-os, habár törékenynek nem mondanám. Neki is fejben van a baja, méghozzá az, hogy éretlen, de legalábbis tapasztalatlan.
Akkárhogy sakkozom ki a felállítást, Alaba egyelőre mindenhogy kimarad, a Contento back-up lehetőségnél meg elfeledtem, hogy Braafheid is visszatért, plusz tavaly a támadójátékáról messze földön híres Nürnberg ellen égett, mint balbekk. Menjen kölcsönbe, szélre, Osztrákiába, vagy másodosztályba. (Bundás stabil kezdő lehet, hogy erős kívánság lenne, az ő javát is nézve)
Egy év múlva, Bommel nélkül akár működhet a dolog. Az is lehet, hogy a Dopplesechs helyett akkor már Schweinsteigerről (6), meg az egy sorral előttük játszó Kroosról (10), meg Alabáról (8) beszélünk majd, á la Busquets-Xavi-Iniesta.

Lojzi_ 2010.08.03. 22:05:04

@Minarik Ede bácsi:
Ezt írtam:
"Azért legyen valaki a Bayernnél, hogy a Bayern nyerjen a játékával, ne valamilyen válogatott."
Tehát az általad citált mondat már általánosítás volt, nem csak Juhászra és a magyar válogatottra vonatkozott, hanem a klubfutballt helyezte egyértelműen a válogatott futball elé.

Tehát nem azt írtam, hogy csak a magyar válogatottnál fontosabb a bőrgatya, hanem a komoly tétmeccseket játszó (értsd: tornákon résztvevő) válogatottaknál is, mint amilyen a német és a holland.

És sajnos a Robben-ügy is erről szól.
Egy ilyen kincset, mint Robben nem lenne szabad a szövetség által bérelt gyenge-közepes orvosok kezébe adni, mert látjuk mi van belőle.
Ugyanez volt Ribéryvel is.

Én elhiszem, hogy egy nemzeti szövetségnek semmi sem túl nagy ár egy negyeddöntős búcsú helyett az ezüstérem, de ezt hadd ne finanszírozza már egy müncheni székhelyű gazdasági vállalkozás.

Remélem a Bayern a gatyáját is leperli a holland szövetségnek.

Az igazi persze az lenne, ha a Bosman-ügyhöz hasonlóan megvakargatná a Bayern az uniós bíróságon, hogy köteles-e a saját munkavállalóit térítés nélkül mások rendelkezésére bocsájtani, avagy sem, és kit, milyen költségek terhelnek akkor, ha a munkavállaló nem a munkáltató érdekében végzett tevékenység közben válik munkaképtelenné.
Meg kellene határozni azt is, hogy ha a szövetség elviszi a játékost, akkor milyen vizsgálatokat kell rajta elvégezni, milyen képzettségű orvosi stábbal, mielőtt pályára léptetik.

Robben 25 millás vételárából és 4 éves szerződéséből következik, hogy kb. 1,04 millió Euro, valamint kéthavi bér teljesen jogos igény lenne a Bayern részéről ez esetben és akkor még nem is vettük azt a hónapot, amit a VB-n töltött a regenerálódás és a következő szezonra készülés helyett.

A jelenlegi helyzet sem kicsit idegesítő, hogy a válogatott játékosok alapozás nélkül fáradtan mennek neki a következő idénynek két hét múlva, ráadásul még a minimális két hét kellős közepére is beiktatott a FIFA egy teljesen felesleges játéknapot.
Mi a halálnak kell a selejtezők előtt barátságos mérkőzéseket vívni?
Nem elég a végtelen hosszú selejtezősorozat a sok noname csapat ellen, hogy majd ott beépítik a szövetségi kapitányok az új játékosokat az EB-re utazó keretükbe?

Minarik Ede bácsi 2010.08.03. 22:05:04

@Neil Blender: Én meg hogy örültem a Fekete Laci góljának a Köln ellen, vagy Pisont góljának a Sampdoria ellen. Aztán hogy sajnáltam, hogy Genovában Negrau fejese nem ment be, pedig sohse bírtam a fegyveres erőket. Itthon mind a kettő játszhatna tőlem akár a Blasz3-ban is. De a nemzetközi kupa az más! Tavaly még a Debrecennek is drukkoltam a Liverpool ellen, pedig amikor a Pool az első számú kf kedvencemmé vált, akkor még Dalglish osztotta ott az észt meg a labdákat, Ian Rush meg a (német) ellenfelek hálóit tömte ki. De hát van, aki magyar, meg van, aki annak hiszi magát.

Lojzi_ 2010.08.03. 22:15:26

@Minarik Ede bácsi: Gyakran van magyarság-definiciós rohamod?
Mit szedsz ellene?

Minarik Ede bácsi 2010.08.03. 22:16:15

@Lojzi_: Majd ha lesz egy kis szabad időm, akkor sajnálni fogom a bajorokat.

Minarik Ede bácsi 2010.08.03. 22:21:11

@Minarik Ede bácsi: Meg azokat is, akiknek magyarság-definiciós problémáik vannak.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.04. 01:07:01

@mocsing: A Bayern szempontján kívül itt fölmerülhetnek Robben szemszögéből fontosabbak is.

Legelőször nem az orvosi stábot kéne elővenni (amúgy még jó, hogy a saját érdeküket nézték a hollandok, ezért talán nem kéne rájuk követ vetni), hanem magát Robbent. Szerintem önként vállalta a kockázatot és nem KNVB elnöke fenyegette négy nagy darab keményen bepipázott niggerrel vagy tökön lövéssel. Én meg is értem a spíleretek döntését.

Vébé ugye csak négy évente van, ki tudja milyen állapotban találja a legközelebbi Robbent. Aztán amikor már a brazilok ellen negyeddöntőről, elődöntőről vagy döntőről van szó akkor ugrik a halott is. Hány és hány játékos vállalta már a nagy meccset a foci történelem során a beinjekciózva félsérülten kockáztatva akár az egész pályafutását.

Ehhez képest nem is fizet túl nagy árat Robben. Aztán én se cserélnék egy vébé döntőt nyolc darab Bundesliga meccsre, Ráadásul olyan nagy kára Bayernnek sem lesz belőle, mert az első két hónapban semmi nem dől el.

Mala Suerte 2010.08.04. 08:37:48

@Lojzi_:

"Az igazi persze az lenne, ha a Bosman-ügyhöz hasonlóan megvakargatná a Bayern az uniós bíróságon, hogy köteles-e a saját munkavállalóit térítés nélkül mások rendelkezésére bocsájtani, avagy sem, és kit, milyen költségek terhelnek akkor, ha a munkavállaló nem a munkáltató érdekében végzett tevékenység közben válik munkaképtelenné."

Hát ha ezt a vonalat továbbviszi az ember magában, rájön, hogy azért elég durva lenne (már ha anyagi térítésre gondolsz), ha rendszert csinálnának belőle, mikor lenne pl. lóvéja az MLSZ-nek, hogy kicsengesse a Zenitnek vagy a PSV-nek az ilyesmi pénzeket... Mellesleg szerintem az, hogy megsérül valaki, nem feltétlenül jelent (jogi értelemben) munkaképtelenséget, mert addig nem otthon veri a f*szt, hanem rehabilitációs edzésmunkát végez (plusz nyilván a meccseken is kötelező ott lennie), szóval ezt a dolgot én kicsit túlzásnak érzem.

Egyébként, hogy valaki, aki magyar, szereti a focit (és 100 felett van az iq-ja), a '95-ös Fradi vereségén örömködött, az nekem is kicsit émelyítő.

mickeyknox 2010.08.04. 09:20:17

@popp: +1
komolyan nem hiszem el, hogy bárki képes azért elővenni egy válogatott orvosi stábját, mert a VB-ről sérülten jön vissza.

@Lojzi_: "És sajnos a Robben-ügy is erről szól.
Egy ilyen kincset, mint Robben nem lenne szabad a szövetség által bérelt gyenge-közepes orvosok kezébe adni, mert látjuk mi van belőle.
Ugyanez volt Ribéryvel is.

Én elhiszem, hogy egy nemzeti szövetségnek semmi sem túl nagy ár egy negyeddöntős búcsú helyett az ezüstérem, de ezt hadd ne finanszírozza már egy müncheni székhelyű gazdasági vállalkozás.

Remélem a Bayern a gatyáját is leperli a holland szövetségnek."

ezen meg csak röhögni lehet, komolyan. haver, ha neked ez az egész üzleti vállalkozás, akkor ne egy a fociról, mint a legszebb sportról szóló blogon komentelgessél... az, aki szereti a sportot, ekkora hülyeséget nem írkál.
magyarázd el mondjuk robbennek, de akár az egész holland válogatottnak, hogy most a jó arjen ne játsszon már a vb-döntőn, mert akkor hogy fog futkározni majd a hoffenheim ellen 2 hónap múlva :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.04. 09:27:23

@matthe07: az a nagy gond, h a bayern nem nézőt, vagy szobabicikliző embert vett 25 millió euróért, hanem futballistát

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.04. 09:30:13

@popp: Ezzel én egyet rudok érteni, de Robben sérülése egy rutin ellenőrzésen derült ki és ő is úgy tudta nem serült, tehát vagy hülyék a "holland" orvosok vagy tudtak mindent(Robben is) csak hallgattak(hazudtak) a sérülésről. A bajorok két dolog miatt dühösek: 1. MW(orvos) felajánlotta a hollandoknak a segítségét, de nem akarták, bár ez érthető, de ő ténylega világ egyik legjobbja, tehát nyugodtan oda engedhették volna 2. 3hétig Robben úgy járkált össze-vissza, hogy nem sérült.
Így azért már más a leányzó fekvése.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.04. 10:02:26

@mocsing: Persze, hogy nem, de nem is zsákbamacskát vettek. Nagyon jól tudták, hogy a holland válogatott fontos emberéről van szó, akit kötelesek elengedni vébé és eb selejtezőre és azt is tudták, hogy lesz némi nyári elfoglaltságba, meg azt is, hogy Robben még a szabadsága közben is képes megsérülni. Lehet, hogy most köpködsz, majd rám meg elzavarsz a posztodból, de azt kell mondonom, hogy ez a hiszti és perrel fenyegetőzés újabb ékes pédája a Bayern München arroganciájának. Egy vébéről van szó könyörgöm, nem valami baráti játszadozásról.

Ugyanakkor jogos volna ha válogatottakat köteleznék a játékosaik biztosítására,ahogy kosárlabdában, de lehet hogy ilyen kötelezettségük már most is van a nemzeti cspatoknak.

@Lojzi_: "És sajnos a Robben-ügy is erről szól.
Egy ilyen kincset, mint Robben nem lenne szabad a szövetség által bérelt gyenge-közepes orvosok kezébe adni, mert látjuk mi van belőle.
Ugyanez volt Ribéryvel is." - nyilván képzetlen stábbal megy a holland válogatott a vébere! Ne hülyéskedj már! Gondolom nem hülyék dolgoztak a stábban, nyilván tisztában voltak a sérülés veszélyével, ahogy Robben is, Na de világ legfontosabb foci eseményén magától értetődő módon fostak a Bayern érdekeibe (igen, Robben is). A Bayern ugyanezt csinálta volna, ha nekik fontos meccsről van szó.

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: Szerintem tudták, hogy nem százszázalékos, tudta Robben is és sejtette a Bayern is. De az is lehet, hogy haveri strandfoci közben sérült tovább.(Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem ismerjük a részleteket, a Bayern mond valamit, nyilván fognak a holandok és Robben is.)

MW-t meg én sem engedtem volna a hollandok helyében szerintem Bayern sem engedi magához a holland válogatott orvosát fordított esetben.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.04. 10:37:24

@popp: "hiszti és perrel fenyegetőzés újabb ékes pédája a Bayern München arroganciájának."
ők dühösek, ami emberi szerintem(pl: amikor a Cl-ben müller a 3.-at gurítja a Romának, akkor lehet, hogy te is átérzed;))
Hivatalosan pedig a perrel fenyegetőzés, úgy hangzik, hogy a Fifat felkérik közvetítőnek.
Ha a hollandok helyében te is így jártál volna el, akkor arrogánsabb vagy a bajoroknál:). Ha jól emlékszem MW még Chelsea orvosát is beárazta, amikor Ballack sérüléséről volt szó. Nem véletlen, hogy az ő szava szent a bajoroknál.
Egyébként a hollandok is bebiztosíthatták volna magukat, h a úgy vélik minden rendben, mert ha MW a VB azt mondja minden rendben, akkor most nem pampoghatnának a bajorok, ha viszont tényleg tudatosan sérülten játszott, akkor bajorok részéről jogos lesz "gatya leperlés".

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.04. 10:41:37

@popp: hogy a picsába zavarnálak el? :))

"A Bayern ugyanezt csinálta volna, ha nekik fontos meccsről van szó."

a bayern nem játszatta a félig sérült robbent a mu elleni odavágón, ami talán még a vb feletti mámorunkban is (az enyémben is) minősíthető fontos meccsnek.

pont ez a kibaszott lényeg, hogy nekik hosszú távon kell a futballista, nem éri meg kockáztatni, a válogatottnak meg egy hónapra, aztán két év múlva megint egy hónapra.
de mindegy, ebben úgyse fogjuk meggyőzni egymást. a rendszer szar és ebben nem csak a válogatottak felelősek.

a bayern-arroganciával kapcsolatban meg nem köpködök, hanem bocs, brada, de kiröhöglek.

Neil Blender 2010.08.04. 10:50:59

@Minarik Ede bácsi: Ez miért lenne magyarság tudat? Ez egy álszent baromság és nem más.

Válogatottnak bárhol bárki ellen, de egy Fradi nekem lófaszt nem jelent, sőt továbbmegyek a Debrecen sem. Én dunaujvárosi vagyok, gyerekkorom óta jártam Dunaferr meccsekre, NB2-be stb, bajnok is lett a csapat az évek alatt az NB1-ben is. az összes hazai meccsünkön kint voltam, voltam Splitben, Győrben az összes kupameccsen. _Nekik_ szurkolnék egy Real Madrid ellen.

De mind1 tudom hogy én kevesebb vagyok mint te, hiszen te nyomod a kumiszt, szőrén ülöd a lovat, és éjszaka dicsőséges turullá változol :)

gyore 2010.08.04. 11:00:32

Namármost:
pro:
-MW segítségét illik elfogadni, ha nem vagyunk menthetetlen hülyék.
-Ööö... ennyi.

kontra:
-Robben mindenáron játszani akart, ő kereste fel Dick van Toornt, hogy segítsen, de hirtelen.
-Dick van Toorn köztudottan "sarlatán", "agresszív" elektrosokkal, masszírozással, akupunktúrával kezel. Páciensei a műszereit játékosan "Frankenstein berendezésnek" hívják.
-nem 100%-osan játszotta VB-t, ezt ő is tudta, a Bayern is. ("Ich habe auch während der WM mit Schmerzen gespielt." - ha nem is végig, de fájdalmakkal küszködve játszott. Máshol azt olvastam, hogy a döntőt már fájdalmak nélkül hozta le.)
-Miután összefoltozva végignyomta, nem ment el vizsgálatra, biztos, ami tuti, hanem elhúzott nyaralni. (WTF?)
-Miután összefoltozva végignyomta, a Bayern(!) nem kötelezte a játékosát, hogy menjen el vizsgálatra, hanem hagyta nyaralni. (100xWTF?)

Közben eltelt 3 hét.
Na, akkor most ki a hibás?
A hollandok csak akkor, ha tisztában voltak a problémával, és éppen ezért nem engedték az orvost, ami akár valószínűsíthető, de bizonyítani nem lehet.
Én azt mondanám, hogy Robben volt a főf..., izé, a hunyó.

Neil Blender 2010.08.04. 11:03:33

@mocsing: @Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien:
az egyetlen dolog amivel a hollandok vádolhatóak az az, hogy ha _tényleg_ tudták hogy Robben sérült akkor miért nem kezelték.Azt hogy egy VB elődöntőre, döntőre összefércelik az teljesen általános a mai profitorientált célfociban

De itt megint inkább a játékos hibáztatható, mert azért egy szakadás nem egy kis sérülés. Olyan nincs hogy robben lófaszt nem érez és közben kidől 2 hónapra. Akinek volt már ilyesmi sérülése az tudja.

Lojzi_ 2010.08.04. 11:14:22

@matthe07:
"Hát ha ezt a vonalat továbbviszi az ember magában, rájön, hogy azért elég durva lenne (már ha anyagi térítésre gondolsz), ha rendszert csinálnának belőle, mikor lenne pl. lóvéja az MLSZ-nek, hogy kicsengesse a Zenitnek vagy a PSV-nek az ilyesmi pénzeket..."
Ilyenkor legyen nagyfiú a FIFA és működtesse a rendezvényeit úgy, hogy azokon minden nemzeti szövetség részt tudjon venni. Könnyű úgy verni a mellünket, hogy milyen übernyereséges a VB, hogy közben a cehh nagy részét Európa 20 legnagyobb klubja állja és a kockázatot is ők viselik.

"Egyébként, hogy valaki, aki magyar, szereti a focit (és 100 felett van az iq-ja), a '95-ös Fradi vereségén örömködött, az nekem is kicsit émelyítő."
Én ugyan nem tartozom az általad említett körbe (nem a 100 felletti IQ-s bandáról beszélek, hanem azokon, akik örömködtek a Fradi veréseken, mielőtt valaki lecsapná a magas labdát), de simán meg tudom érteni, hogyha egy újpesti akkor sem tud szurkolni a Fradinak, ha komolyan megpróbálja.
Pláne nem a kedvenc külföldi csapata ellen.
A Fradi és tavaly a Debrecen nálam btw a hidegen hagy kategória volt, de ha a Bayern ellen játszanának, akkor nyilván a Bayernnek szurkolnék. Nem tudok ugyanis másnak egy olyan meccsen ahol a kedvencem játszik. Pláne nem akarnám itt hosszú évekig hallgatni, hogy de jó is volt, mikor a Bayern kiszopott a Lokitól/Viditől/Fraditól/stb. Valszeg emiatt kettőzött erővel szurkolnék nekik egy magyar klub ellen.
Ha már kinyilatkoztatunk, akkor én sem matradok ki a sorból:
Aki ezt nem érti meg, vagy nem fogadja el, az még életében nem volt komoly szurkolója semmilyen csapatnak.

@mickeyknox:
"haver, ha neked ez az egész üzleti vállalkozás, akkor ne egy a fociról, mint a legszebb sportról szóló blogon komentelgessél... az, aki szereti a sportot, ekkora hülyeséget nem írkál."
Te melyik században élsz? A futballt már régóta nem lehet elkülöníteni az üzlettől. A kedvenc csapatod sikeressége gyakorlatilag azon múlik, hogy meg tudja-e szerezni/tartani azokat a játékosokat, akik a céljaik megvalósításához elegendőek lehetnek. Minden más csak ezután jön.
Nézd csak meg, hogy a világ legszebb sportjáról szóló blogban a poszok és a kommentek mekkora százaléka szól átigazolásról, üzletről, anyagi helyzetről, adósságról, fizetésről, ár-érték arányról stb. Ha kinyitod a szemed, akkor látni fogod, hogy nem én vagyok eltévedve.
Csak maximum nem vagyok álszent és ki mondom, hogy miről szól 2010-ben a "legszebb sport". Legalábbis az NST által tárgyalt része.

"magyarázd el mondjuk robbennek, de akár az egész holland válogatottnak, hogy most a jó arjen ne játsszon már a vb-döntőn, mert akkor hogy fog futkározni majd a hoffenheim ellen 2 hónap múlva :) "
Rosszul emlékszem rá, hogy azért kapja a fizetését, hogy a Hoffenheim ellen futkározzon?
Félreértés ne essék: játsszon nyugodtan VB döntőt, de legyen a Bayern és a holland válogatott között korrekt szerződés, hogy mi van abban az esetben, ha a játékos két hónapra, fél évre, stb. kidől.
Érdekes módon Van Gaal tudta Robbent kisebb sérülés miatt két meccsre pihentetni a szezon akkor legfontosabbnak tűnő meccsein a Schalke és a MU ellen is, hogy ne kapjon komolyabb sérülést. Ezt hívják tulajdonosi szemléletnek. Ezt elő lehetne segíteni a válogatottaknál is, ha nekik is lenne anyagi kockázatuk.
A Bayern is nyilván könnyebben nyelné le, hogy Robben nincs két hónapig, ha megfelelő kártalanítást kapna.
Remélem, hogy peres úton ez meg is fog történni.

@popp:
"Na de világ legfontosabb foci eseményén magától értetődő módon fostak a Bayern érdekeibe (igen, Robben is). A Bayern ugyanezt csinálta volna, ha nekik fontos meccsről van szó."
A különbség annyi, hogy ezért a bohóckodásért a Bayern fizet.
Teljesen igazat adtam pl. Fergusonnak, amikor a BL-ben felküldte Rooneyt, és leszarta, hogy a VB-n mi lesz Angliával.
Fordítva viszontr csak akkor működne, ha a közös ló költségei is közösek lennének.

Lojzi_ 2010.08.04. 11:17:10

@Neil Blender: :o)))
Ezt én sem írhattam volna szebben.

Lojzi_ 2010.08.04. 11:24:52

@gyore: @Neil Blender: Ez megint egy olyan aspektusa a focinak, ahol az idő túlhaladta a jelenlegi gyakorlatot.
Itt egy világos, átlátható szabályozásra lenne szükség, ahol a klub és a válogatott érdekei nagyjából közös nevezőre hozhatóak.

Az egész ügy kizárható lenne egy közös orvosi vizsgálattal, amin a két stáb orvosai jelen vannak.
Ha kötelezően lenne közös vizsgálat, akkor nem arról szólna a dolog, hogy MW segít-e vagy nem a hollandoknak, meg arról, hogy visszautasítják a segítségét, vagy sem és ha igen, akkor vajon miért.

Neil Blender 2010.08.04. 12:14:15

@Lojzi_: OK, de én nem a holland orvosok hanem Robben felelősségét emeltem ki.

Az tuti volt hogy Robben játszik a VB döntőben ezen nem lehetett meglepődni, de azt azért kicsit üldözési mániának tartom hogy a holland orvosok kussoltak arról, hogy Robben sérült. Szerintem Robben nem mondta el, vagy nem megfelelően vagy ilyesmi.

Mondom akinek volt már hasonló sérülése tudja hogy ez nem olyan hogy reggel fáj de rányomok egy fél tubus Bengayt aztán jó. Szóval az szerintem elképzelhető forgatókönyv hogy Robben egy nagy meneteléssel záruló klub-, és egy szintén az utolsó percig vitt válogatott szezon után, mondta hogy nyasgem, fáj-fáj de akkor is elmegyek a szabimra.

Szóval az én véleményem az az hogy leginkább a játékos hibáztatható, legalábbis az én logikám szerint és abból amennyit az ügyről tudunk.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.04. 12:23:29

@mocsing: "a bayern nem játszatta a félig sérült robbent a mu elleni odavágón, ami talán még a vb feletti mámorunkban is (az enyémben is) minősíthető fontos meccsnek." - csak azért nem, hogy visszavágón tutira játszathassa. Ha a müncheni meccs dönt a továbbjutásról nyilván játszatja. Ahogy az argentin doki szavát leszarva Demichelist is játszatta lelkiismeret furdalás nélkül.

"pont ez a kibaszott lényeg, hogy nekik hosszú távon kell a futballista, nem éri meg kockáztatni, a válogatottnak meg egy hónapra, aztán két év múlva megint egy hónapra." - feltételezésem szerint azokért az egy hónapokért nem csak pillanatnyi klubja érdekét, de akár az egész pályafutását képes kockára tenni egy-egy játékos. Egy komoly üzleti vállalkozás minden eshetőséggel számol egy-egy járékos szerződtetésekor, szerintem ezzel is muszáj. Ha ez nekik nem tetszik igazoljanak olyan játékosokat, akiknek sanszuk nincs a válogatottban játszani. Vagy még így is jobban megéri válogatott spílerekkel dolgozni?

"a bayern-arroganciával kapcsolatban meg nem , köpködök, hanem bocs, brada, de kiröhöglek." - ékesen bizonyítva, hogy nemcsak a klub, de a szurkolói is arrogánsak ;-).

"A különbség annyi, hogy ezért a bohóckodásért a Bayern fizet.
Teljesen igazat adtam pl. Fergusonnak, amikor a BL-ben felküldte Rooneyt, és leszarta, hogy a VB-n mi lesz Angliával.
Fordítva viszont csak akkor működne, ha a közös ló költségei is közösek lennének." - erre is csak azt tudom írni, amit föntebb, a Bayern számolt Robben sérülékenységével is, amikor leperkálta a 25 millert és megegyezett vele fizetéséről és azt is tudta, hogy a válogatottban is játszik a srác. Ismerte tehát a kockáztokat. Nem mellesleg nyilván a holland szövetség is fizetett neki.

Neked meg akárhogy jojózik a Bayern címer a szemgolyód helyén, tudomásul kell venned, hogy legtöbb játékosnak fontosabb a vébé szereplés a nemzeti csapattal, mint a klubja - legyen az akár a szentséges Bayern - pillanatnyi érdeke.

mickeyknox 2010.08.04. 12:27:58

@Lojzi_: szerintem nem álszentség, amit mondtam, és nem hiszem, hogy a múlt században élnék. persze hogy k.rva sok pénz van a fociban, de a ló másik oldalára sem kell átesni. mert azért még mindig sport ez. ha csak a pénzen múlna az egész, nem lenne játékos, akit elengednének a világbajnokságokra, copa americákra, az afrika kupára meg pláne nem, mert az szezon közben van. elhiszem, hogy te ezt szeretnéd, de nincs így.

az lehet, hogy a bayern pihentette 2 meccsre robbent, mert ez a "helyes tulajdonosi szemlélet" (bazzeg, még leírni is rossz :))), de a vb az kicsit más, mint a bl, meg a bundás. a vb-n van max. 7 meccs, a 3. után nincs tévesztés, mert akkor mész haza, nem beszélve hogy ez 4 évente fordul elő.
valószínűleg robben bármelyik trófeáját becserélné egy vb-címre, még az egész treble-t is, ha meg lett volna a bajor uraknak.

és ha még be is perelhetné a holland stábot a bayern, nem hiszem, hogy nyerne, hiszen itt főleg robben a sáros. 1 hónappal a vb után veszik észre rajta a szakadást... ugyanmár... 1 hónapig nem állt lábra, vagy mi? ha annyira súlyos a sérülés, hogy 2 hónapot ki kell hagynia, akkor azt nem a vb-n szerezte, hanem azóta lenn a strandon sörözgetve-focizgatva a haverokkal :)))

amúgy is üvegből van a lába, nem? az lenne a legjobb, ha a bajorok kötnének rá balesetbiztosítást, mint a suliban. és ha hazafelé rosszul lép ki az autójából, és ezért elszakad az achillesze, vagy lábközépcsonttörése lesz, mert rálép a gyerek legójára, akkor jár a bm-nek nyóccázezer euró. és mindeki boldog lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.04. 12:31:36

@Lojzi_: Ezt meg hogy gondolod? Csak a klub orvos engedélyével játszhatna egy játékos a vébén?

@Neil Blender: Ugyanakkor kevesen tettek volna máshogy, mint Robben.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.04. 12:39:24

@mickeyknox: Niylván van is ilyen biztosítás, de még költséghatékonyabb, ha KNVB-ről is leakasztanak némi dellát. Talán azért hisztiznek ilyen hevesen, hogy lehessen majd mire hivetkozni, ha majd nem engedik el évközben a selejtezőre és a következőmeccsen lazáz játszatják.

Lojzi_ 2010.08.04. 12:52:32

@popp: Nem feltétlenül.
Viszont ha a kluborvos szerint sérült a játékos és pihennie kell abban az 1 hónapban, és a szövetség mégis játszatja, akkor a klub kárigénye hangsúlyosabb és nem kell sokat hajcihőzni a VB-t követően a bíróságon.
Ez elegendő kellene, hogy legyen, hogy az esetek többségében kialakuljon valamiféle gentlemen's agreement.
A mainál mindenképpen jobb lenne.

Az a helyzet, hogy én alapvetően klubfoci párti vagyok. (Lehet, hogy ebben nagyobb szerepe van a magyar identitásomnak, mint Minarik Ede bácsi gondolná.)
Sőt azok közé tartozom, akik szerint a válogatott futball mai formában történő fenntartását igenis alaposan át kellene gondolni.

A mai helyzetben pont az a legvisszásabb, hogy a klub érdekeire köp a szövetség és az alkalmazott is, holott a focihoz a lóvét a klub, illetve a klubfocit hétről hétre fogyasztók, azaz mi adjuk hozzá.
Ha a válogatottaknak kellene kigazdálkodni az időarányos béreket és költségeket, akkor a VB és az EB csúnyán veszteséges lenne minden szövetségnek. A noname országokkal folytatott selejtezőkről nem is beszélve.

Lojzi_ 2010.08.04. 12:59:30

@mickeyknox:
"ha csak a pénzen múlna az egész, nem lenne játékos, akit elengednének a világbajnokságokra, copa americákra, az afrika kupára meg pláne nem, mert az szezon közben van. elhiszem, hogy te ezt szeretnéd, de nincs így."
Nos nem azért engedik el őket, mert a klubnak ez valamilyen formában érdeke, hanem azért mert a FIFA _kötelezi_ erre a klubokat és pontlevonásokkal, meg kizárással súlytanák azt a klubot, aki nem engedi a játékost.

Itt van ez a mostani faszság is, hogy semmire sem jó barátságos meccseket kell játszani a VB-t követő abszolút szűk felkészülési időszak alatt.
Ha a klubok azt mondanák, hogy erre most nem adják a játékosokat, akkor persze ők lennének a legrosszabbak a világon, meg egyből ők ölnék meg az amúgy virágzó nemzeti futballt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.04. 13:08:43

@popp: azt kéne eldönteni, hogy akkor a futballista egy termék, amiből egységnyi idő alatt kipréselhetünk bármit, vagy egy ember, akinek az érzelmei is fontosak.

ha termék, akkor oké, de akkor talán a TULAJDONOSÁNAK kellene lényeges kérdésekben döntenie. vagy ez nagyon elvadult meglátás? enyém, megvettem, csinálok vele, amit akarok a józan ész és a jog határain belül.

ha meg ember és nincs tulajdonos, meg pityeregne, ha nem játszhat, akkor vegyük figyelembe az érzelmein kívül a hosszú távú egészségi kockázatokat is, ahogy anyukám szintén mérlegelte ezt, amikor 10 évesen a törésből gyógyuló kezemmel el akartam menni biciklis táborba. de nagyon akartam ám! nem mentem.

demichelisnek semmi baja nem volt azon a meccsen szerintem, nem értem, mire gondolsz.

"csak azért nem, hogy visszavágón tutira játszathassa"
a torkánál ragadta meg a kérdést, pelikán elvtárs! a következő meccsen, meg a döntőn, meg hogy egészséges maradjon a szezon hátralévő részére. vagy ez nálad ellenérv volt? hidd el, össze lehetett volna drótozni az odavágóra is. ha beleszartak volna, mi lesz két hét múlva, de nem tették. nekik végülis értéket képvisel, érthető.

Neil Blender 2010.08.04. 13:12:56

@popp: persze, adom.

CSak nagyon ráment a vita a holland orvosokra, akik lehet hogy most ugyanolyan bután és értetlenül néznek mint a Bayern orvosi stáb

Neil Blender 2010.08.04. 13:14:55

Egyébként eleve vicces hogy Robbennél ilyen témák előjönnek.

A srác a pályafutása alatt kis túlzással többet volt sérült mint egészséges és dolgozott vele többek közt a Chelsea, a Real és a Bayern orvosi stábja is.

Porcelánlábú, ez van.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.04. 13:19:01

@Neil Blender: Nos, Robben úgy kezdte az FCB-nél, hogy tele van energiával és nagyon várja a kezdést(nyilatkozat), ezután orvosi ellenőrzés(rutin, mint a többieknél) erre kiderül a sérülés. Nem vagyok orvos, de biztos lehet látni(nyilván sérlüsétől függ) mikori a sérülés(friss, egy hónapos vagy több). Tehát vagy az orvosok bénák voltak vagy Robben és az orvosok hazudtak vagy a kettő kombinációja, tehát tudták , hogy sérült, de nem gondolták, hogy ennyire.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.04. 13:29:39

@Lojzi_: "A mai helyzetben pont az a legvisszásabb, hogy a klub érdekeire köp a szövetség és az alkalmazott is, holott a focihoz a lóvét a klub, illetve a klubfocit hétről hétre fogyasztók, azaz mi adjuk hozzá." - ez persze így nem igaz, az EB és a vébé sokkal nézetebb, mint a klubfoci. Üzleti szempontból is baromi jövedelmezőek ezek. Sokkal kevesebb is lenne a sportág a nagytornák nélkül. Én nagyon bírom, hogy két évenként egy hónapig komoly dózisban kapom a focit, sőt szerintem a válogatott foci nélküli nyár nem is igazi.

A válogatottak már most is megfizetik a játékosokat az egy hónapok alatt és iszonyat prémiumokat kapnak a jó szereplésért. A nemzeti szövetségeknek is megvannak a maguk szponzorai.

Ráadásul, ha szövetségeknek kéne állniuk játékos időarányos fizetését, biztos tucatjával találnának szponzorokat a célra. Ráadásul feltételezem, hogy a legtöbb játékos jóval kevesebbért is játszana a válogatottjában, mint a klubjában. Mondom még egyszer és most már utoljára a klubok bevállaják a rizikót, ha egy neves válogatott játékost igazolnak.

Szóval szerintem akármennyire erőlködnek a nagyklubok még egy ideig nem fúrják meg a válogatott focit.

@mocsing: Mondom még egyszer drága Virág elvtárs, ha az a müncheni meccs döntött volna, tuti, hogy játszott volna Robben, tehát más szituról beszéls, mint egy egy meccses vébénegyeddöntő esetében, ahol a nemzetközi helyzet fokozotabb.

A TULAJDONOS úgy veszi meg a játékost, hogy tisztában van a körülményekkel, tehát, hogy vannak válogatott kötelezettségei, meg hogy mennyire sérülékeny. Akkor vegyen olyan játékost, aki lemondta a válogatottat és még életében nem sérült, máris kisebb a kockázat.

A te kéztörés miatt elmaradt biciklis táborod meg nagyon rossz analógia, mert felnőtt emberként már nem az anyukád dönt helyetted és megint ismételve magam, kevés olyan játékos van, aki egy vébé miatt ne kockáztatná jószántából az egészségét és az egész pályafutását. .

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.04. 13:34:39

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: +1:MW nyiltakozataiból kiderül, hogy a sérülés szerinte a Vb-n történt és tényleg lehet a bajorokat utálni:), de MW szaktudását nem érdemes megkérdőjelezni, még a holland szövetség orvosainak sem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.04. 13:38:05

@popp: az, hogy robbent milyen állapotban, mikor küldenék a pályára müller-wohlfahrt tanácsai alapján, elég képlékeny téma. mindenesetre a te állításod feltételezés, abból is az átlátszó fajta.

robbennek is van/lehet felelőssége egy ilyenben, de a sztori úgy néz ki, hogy akár szeretne játszani a vbn, akár nem, ezt a válogatott orvosa és edzője dönti el. innentől pedig valódi, "politikai" felelőssége csak nekik van, robbenre legfeljebb mutogatni lehet, hogy bíró úr, de ő is akarta.

mindegy, én befejeztem, a lényeg még mindig az, h a rendszer szar és igazságtalan.

Neil Blender 2010.08.04. 13:40:26

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: Robben az nyilatkozta hogy blablabla bla bla blalalalalablala

Kb.

Nyilatkozni teljesen más dolog, érdekes módon mindenkinek a gyerekkori álma hogy a Barcelonában, Real Madridban, Bayernben, Felcsútban focizzon, nagyon sokat akar dolgozni, címeket akar nyerni, stb stb stb.

Robben azt mégse mondhatta, hogy ha' éreztem hogy fáj vazze, de úgy voltam vele hogy LESZAROM, akkor is elmegyek a picsába nyaralni ahogy kell mert a fizumat akkor is megkapom, gecc.

Nos szerintem az igazság bármilyen fájdalmas is, inkább ezutóbbi okfejtésben van mint abban, hogy tökéletes fizikumban várja az előszezont. Egy 2 hónapra szóló sérülés NEM olyan hogy azt a játékos nem TUDJA vagy nem ÉRZI.

Robben átbaszott mindenkit kellemetlen helyzetbe hozva a válagotott orvosait, saját magát és a Bayernt is.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.04. 13:43:03

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: És azt sem érdemes megkérdőjelezni, hogy MW kihez lojális és kinek az érdekeit tartja szem előtt.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.04. 13:46:32

@Neil Blender: Ez rendben van, de bajorok első rutin ellenőrzésén "lebukott", tehát lehet, hogy Robben végig azt mondta , hogy nem fáj, de MW enélkül is rájött, hogy mi baja és szerinte ez "súlyos" sérülés (értsd: észre kellett volna venni az orvosoknak), attól függtelenül, hogy Robben azt mondja , hogy neki/nekik blablabla nem fáj blalblabla.

Minarik Ede bácsi 2010.08.04. 13:48:39

@Neil Blender: ...és hogy örültem Lengyel góljának a Hajduk Split ellen! Sajnos lovagolni nem tudok, azt a k-betüst leírni sem merem, mert félek Tas vezértől, magyarságtudatról csak Te írtál. Én csupán jobban érzem magam, ha egy bármilyen magyar csapat legyőz egy külföldit, mint fordítva, de ez nyilván születési rendellenesség.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.04. 13:53:06

@popp: Kinek?(ez tényleg jó kérdés)
Tudod, hogy honnan nézte MW a vb-t?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.04. 13:57:52

@mocsing: És a helyükben te mit tettél volna, ha van egy világklasszisod, aki képes játszani ennek a garnitúrának talán legfontosabb meccsein, még a további sérülést is kockáztatva?

"Szar és igazságtalan." - szerintem meg a klubok nyugodjanak bele, hogy két évente nem az ő színeikért játszanak a playák egy hónapot, ráadásul megvadult állapotban, akár félsérülten is. Főleg, hogy ez 1930 óta így van.

Amúgy van egy fogadásom arra, hogy két hónapnál hamarabb visszatér Robben. Na mindegy az álláspontok megmerevedtek, a vélemény úgyis, mint a segglyuk, úgyhogy lezárhatjuk.

Neil Blender 2010.08.04. 14:04:32

@Minarik Ede bácsi: "magyarságtudatról csak Te írtál"

mivan? :)

ezt irtad az első kommentedben:

"De hát van, aki magyar, meg van, aki annak hiszi magát."

Ha azt irtad volna hogy te jobban érzed magad ha egy magyar csapat nyer hidd el fel sem veszem a témát. De sajna az idézett mondatod egy kicsit kibaszta a biztosítékot nálam ezért reagáltam. Szerintem fejezzük be inteligensen annyival hogy mások vagyunk aztán ennyi.

Neil Blender 2010.08.04. 14:08:03

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: Van abban valami amit mondasz, nyilván a holland orvosoknak is kellett volna látniuk azt amit, de kérdés hogy ha azt mondja Robben hogy "hagyjááááá máááá, nincs semmi bajom akkor a válogatott orvos megvizsgálja-e egyáltalán.

Lényeg a lényeg, és ezzel le is zárom részemről, szerintem Robben azigazi ludas mert nincs az az isten hogy ne érezze hogy sérült. Ha akart volna akkor tehetett volna az ügy ellen, de nyilván akkor szabadság mint olyan bukta. És ha hangoztatjuk, hogy ő csak egy ember akit kihasznál a gaz válogatott, akkor azt is el kell mondanunk hogy ő csak egy ember aki végre pihenni akart egy kicst.

@popp: bazz neked a segglyukad merevedik? nem irigylem a csajod... :)

gyore 2010.08.04. 14:14:29

@Lojzi_:
"a klub és a válogatott érdekei nagyjából közös nevezőre hozhatóak."

:D - Ilyen pedig nincsen. Örök probléma.

@Neil Blender:
"Robben azt mégse mondhatta, hogy ha' éreztem hogy fáj vazze, de úgy voltam vele hogy LESZAROM, akkor is elmegyek a picsába nyaralni ahogy kell mert a fizumat akkor is megkapom, gecc."

Adom, pedig ős Bayern+Robben fan vagyok. Ő a vb-n akart játszani, és pihenni egy picit. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy szándékosan csinálta. Azt is gondolhatta, hogy végül is összedrótoztak (Dick van Toorn azt modnta neki, hogy az életben nem fog azon a helyen újra lesérülni az ő különleges módszerének hála :D), volt 3 hét pihi, nem lesz gond. Ez viszont nem menti fel a felelősség alól, hogy nem vizsgáltatta ki magát, ill. hogy a Bayern, mint munkaadó, az előzmények, valamint Robben felépítésének ismeretében nem küldte el MW-hoz.
Ettől az okfejtéstől eltekintve, ismerve az általános emberi gyarlóságot, sajnos simán el tudom képzelni a Te verziódat is. Ez van.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.04. 14:19:59

@Neil Blender: Piszkos Harry ominózus mondatára hivatkoztam: "a vélemény olyan, mint segglyuk, mindenkinek van belőle."

Lojzi_ 2010.08.04. 14:35:01

@Minarik Ede bácsi: Az a születési rendellenesség, ha ezt másoktól is elvárod és mindezekmellett az alapján ítéled meg valakinek a nemzeti hovatartozását, hogy szereti-e a túróscsuszát, a csárdást tartja-e a világ legjobb táncának, vagy leül-e a Fradinak szurkolni külföldi csapat ellenében.

Lojzi_ 2010.08.04. 14:38:35

@gyore: Nevezzük legkisebb közös többszörösnek, vagy legnagyobb közös osztónak.
Ezek a fogalmak gyakorlatilag közelebb állnak a helyzethez, mint a közös nevező.

Iustizmord 2010.08.04. 15:51:57

azon gondolkodom hogy ő kiszoríthatná-e a névrokonál, kifejezetten a stürmer szekcióban ?

en.wikipedia.org/wiki/Thomas_M%C3%BCller_%28officer%29

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.04. 16:16:03

@Iustizmord: tudok olyat kérni, hogy _örökre_ befejezd a német-náci analógiára épülő, elképesztően kacagtató poénokat?

Iustizmord 2010.08.04. 16:39:58

@Lojzi_: Viszont ha a kluborvos szerint sérült a játékos és pihennie kell abban az 1 hónapban, és a szövetség mégis játszatja, akkor a klub kárigénye hangsúlyosabb és nem kell sokat hajcihőzni a VB-t követően a bíróságon.

alapvetően egyetértek azzal hogyha a klub fizeti az átigazolási díjat, fizetést, stb, elvárhatja hogy a játékos ne sérüljön le a klub szempontjából irreleváns meccseken (vb-döntő, pl), de hamégis kapjon kártalanítást.

ördög a részletekben, pl:

- a szélső comja sérült, kluborvos pihenést javasol, szövkap beteszi, majd a meccsen szétrúgják a másik lábán a bokáját. vagy arconkönyöklik. itt a korábbi és a későbbi sérülés nem függ össze

- vagy legyen objektív í felelősség? lesérült a válogatottban oszt fizet a válogatott?

- és mennyit? amia kiesett fizuja? alap vag bónuszok is számítanak? és a kezelési költség? ki ellenőrzi h mennyi az annyi?

- mi van ha a szövetség orvosa szerunt MÁR játszhat, a kluborvos meg még 1 hót pihentetné; ez egy rooney-nál , kakánál úgy 600.000.- GBP / hó. de ezt monjuk az angol szövetség kipengeti. és a nigériai, meg a kameruni, meg pl a magyar mondjuk gera vagy dzsuzsák után?

- mi van ha vki úgy megsérül hogy soha többé nem játszhat profi szinten, vö wéber györgy lábtörése? mondjuk robben esetén fizet a KNVB úgy 25 misit a bayernnek? céronaldo eseténa portugál szövetség 75m eurot a realnak? és a játékosnak ki fizet, pl cé biztos keres egy év alatt 5 m euro-t, a reklámbevételről (nike, armani, stb) nem is szólva?

nehéz lesz ilyenkor nem jogászkodni.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.04. 16:43:42

@mocsing: Inkább ne, mert akkor jön a német válogatott nem is német példálozás.
Németek mások szemében vagy nácik vagy bevándorolt nem németek(ami talán még rosszab, mint a náci)Ez állandó visszatérő eleme lesz az elvileg kritikát megfogalmazni akaró és a németeket annyira nem kedvelő embereknek(nem csak a fociban).
Iustizmord esetében, pedig szerintem nagyon szereti a történelmet főleg az újkori németet, úgyhogy nehéz lesz visszatartania;)

bz249 2010.08.04. 16:58:34

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: es a ketto egyutt? Lattam mar olyat, hogy masodik generacios bevandorlo (lathatoan alacsony, gondor haju es sotetebb boru) fiatalembert rohadt naciztak le, mivelhogy nemet allampolgar volt. :)

Iustizmord 2010.08.04. 17:49:11

@mocsing: _őszintén_ nem értem mi bajod van.

ha ui zsidó poénokat nyomnék akkor teljességgel érteném hogy az kiveri a biztosítékot.

de hogy mennyiben nem comme il faut az egyébként tucatnév thomas müllert érintő dolgokat, max akkor lenne érthető ha vmely férfi felmenőd hithű náci lett volna. minthgy a poén nem a német-náci ideológia dicsőítésére irányult, ill az általuk leigázott, elnyomott, elgázosított emberek hozzátartozóinak érzékenységét nemsérthette, totál érthetetlen a _felvont szemöldök_ meg az alsóvonalazás.

Iustizmord 2010.08.04. 17:51:53

@Iustizmord: de hogy mennyiben nem comme il faut az egyébként tucatnév thomas müllert érintő dolgokat

mármint kifigurázni.

Minarik Ede bácsi 2010.08.04. 18:23:25

@Lojzi_: A túrós csusza meg a csárdás még a lovaglásnál is távolabb áll tőlem. De nem haragszom azokra, akiknek ezek a kedvencei.

Lojzi_ 2010.08.04. 19:25:20

@Iustizmord: Nehéz nem jogászkodni, de azért valamilyen szinten mindenképpen reagálni kellene a világ és a labdarúgás változásaira a FIFÁ-nál.
Nyilván nem az én kétsorosom alapján kell 1500 különböző esetet megítélni, de alapvetően nem zárnám ki a lehetőséget, hogy a jelenlegi igazságtalan rendszert javítsák.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.04. 19:36:55

@Lojzi_: Szerintem egy válogaottak által kötendő biztosítás jó megoldás lenne. De kicsit túlreagáljátok ti ezt, olyannyira, hogy mindjárt elsírom magam és megsajnálom szegény Bayernt, Ha igaz, ahogy írva október elején visszatérhet Robben, akkor még a bl-csoportkör nagyrésze is hátra lesz.

Lojzi_ 2010.08.04. 20:10:08

@Minarik Ede bácsi: Akkor Te európai értelemben vett jófej lehetsz, hogy csak azokat nem tartod magyarnak kizárólag, akik nem szurkolnak az ország másik végében lévő kluboknak.

Iustizmord 2010.08.04. 20:42:20

@popp: többe volna a biztiosítás mint a kieső pénz, gyanítom.

a biztosítók se hülyék, vö. ártérre épülő házra se kötnek biztosítást, majd pont robben térdére fognak... akkor már inkább kötnek biztosítást az amazonas deltájába épülő homokvárra

Minarik Ede bácsi 2010.08.04. 21:04:13

@Iustizmord: Ez nagyon nagy hiba a futballban! Azt hinném az NST-n kommentelőkről, hogy mind focirajongók, de ez a csodálatos játék úgy elüzletiesedett, hogy jogászok meg gazdasági szakértők között találom magam. Robben vagy Németh Krisztián egyaránt megsérülhet a klubjában vagy a válogatottban, ez mindenkinek rossz – de ezért megszüntetnétek a válogatott futballt? Ha a Bayern igazán profi „gazdasági vállalkozás” (ahogy Lojzi írja), akkor minden játékosa úgy van biztosítva, hogy a klub anyagilag jobban jár, ha az „alkalmazottjai” sérültek. S bár én nem szeretem Robbent, de úgy gondolom, minden futballistának jogában áll eldönteni, hogy akar-e VB-n szerepelni, és megpróbálja-e elhódítani a legnagyobb trófeát ebben a sportban.
UI: ezt két órával ezelőtt írtam, csak blogmotornéni bekavart - a biztosítók nyilván nem hülyék, de nemcsak Robben térdét lehet biztosítani, hanem a csapat minden játékosának minden porcikáját, de nem vagyok bizt ügynök, úgyhogy ne menjünk bele.
@Lojzi_: szókifordításból jeles.

gyore 2010.08.04. 21:52:12

Robbent nem lehet biztosítani. Benne van az ÁSZF-ben. (ahogy ártérre épült házat sem lehet)

sepsta75 2010.08.04. 22:48:36

srácok idén melyik magyar tv fogja adni a bundesligát? nekem nem sikerült kinyomozni...

dzolutan 2010.08.04. 23:05:54

Úgy tudom, hogy idén a euro2 kapja meg digiéktől(mint tavaly a PL-t).

Lojzi_ 2010.08.05. 09:20:20

Azért csak van némi eredménye a kapálódzásnak.
Löw csak Gomezt és Kroost hívta be a dánok ellen.
Klose és Butt gondolom amúgy sem szerepel a jövő csapatában, míg Badstubernek szerintem meg kell dolgoznia még azért, hogy ismét bizonyíthasson a válogatottban, remélem akkor már a saját posztján, ahonnan Demichelist kiszorította a Bayernből.
Lahm, Schweini és Müller viszont egyértelműen stabil Nationalelf kezdők lesznek a későbbiekben is, így az ő be nem hívásuk egy értelmetlen meccsre egyértelmű gesztus a Bayern felé Löw-től.

Egyébként kiváncsi lennék arra, hogy kiket hív majd meg a Bayern játéksok helyett.
Gondolom ezek után nem tegheti meg azt sem, hogy a többi VB sztárt (Mertesacher, Khedira, Friedrich, Özil, Boateng, stb.) behívja, mert a többi klubbal sem cseszhet ki.

bz249 2010.08.05. 09:39:45

@Lojzi_: eleve ez lenne a felkeszulesi meccsek ertelme, hogy megnezze ki alkalmas a valogatottbeli szereplesre. Nyilvan nem Schweinek, Lahmnak vagy Mullernek kell bizonyitania.

gyore 2010.08.05. 09:58:01

@Lojzi_:
A felkészülést épp most kezdték meg.
Ha Löw behívta volna a Bayern játékosokat, hát király egy felkészülés lenne.
A Werder számíthat még arra, hogy kedveznek neki, mint a második legtöbb játékost adó klub. Pl. egy Boateng, Friedrich sorral, Pert kihagyva.
Ez vagy Hoeneß műve, vagy az általad említett közös többszörös, mivel azt mindenki érzi, hogy egy pettyet felesleges ez a játéknap.
Nem tetszik, hogy Kroost viszont behívták. Ezek szerint egyelőre pad. (ill. nem kezdő)
@dzolutan:
Az Eurosport2 birtokolja a jogokat, csak tavaly átadta a Diginek, hogy jómaga PL-et adjon. Idén a Diginek nem kellett volna PL-re licitálni, amit nem tartott be, így az Eu2 egy picit megharagudott és az összes Bundást (heti 5 meccs élőben, hétfőn BL2) megtartotta magának.

Lojzi_ 2010.08.05. 10:20:55

@bz249: Ez így van, ebben nincs köztünk vita, de ennek ellenére mindig utaztak.
Most először nem.

@gyore: Kroos és Gomez esetében azt érzem, hogy ők kezdeni fognak a dánok ellen és most kell megmutatniuk, hogy érdemes velük számolni.
Mondjuk Kroosnak nem ez lesz a vízválasztó, de Gomez egy halovány teljesítménnyel a keretből is kijátszhatja magát, pláne akkor, ha egycsatáros marad a Nationalelf.
Gomezen az sem segít, hogy a Bayernnél is élet-halál harcot vív Kloséval a 3. számú csatár szerepéért.
Bár Robben kidőlésével ez már a cserecsatár pozíció, mert Müller visszamegy középpályára.

Lojzi_ 2010.08.05. 10:22:48

@gyore: Leadja a Eu2 mind az ötöt élőben?
Mert tavaly az zavart a legjobban, hogy a hülye angol meccsek miatt a Digi egy csomószor csak 2-3 élő BuLi meccset adott, ami valjuk be meglehetősen kevéske.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.05. 10:26:19

@Lojzi_: friedrichnek fasza vbje volt, de nagyon sokan vannak arra a posztra fiatalok és korban simán beleférne még ő is az ebre, de szerintem a kezdő ennyi volt neki, már a westermann, höwedes, hummels, badstuber stb. bandából választják ki a párját a vadkeletre

dzolutan 2010.08.05. 10:36:02

@gyore: Legalább a játékosokat és a passzolgatást eltaláltam. :D

Lojzi_ 2010.08.05. 10:36:31

@mocsing: Azért a rutin még mellette szól. Azon a poszton az sem árt legalább az egyik játékosnak. Bár Mertesacher is látot már ezt-azt.

Nem tudom.
Ha Löwből indulok ki, akkor elmondhatjuk, hogy nemsokára meghozza a legrosszabb döntést, végig ragaszkodni fog hozzá és a legjobb pillanatban bejön neki....

Lojzi_ 2010.08.05. 13:30:18

@Micimedwe:
Ez jó!!!
Sokkal jobb, mint tavaly, de megkockáztatom, hogy az eddigi legjobb!
Ugyanis 2 évvel ezelőtt, amikor a sportklubbon volt a BuLi, akkor még nem volt széthúzva a szombat. Talán a vasárnap igen, de ebben nem vagyok biztos.
Így max. 4 meccs ment le élőben egy fordulóból.
Tavaly a digin meg jó, ha 2 élő volt, meg 1-2 felvételről.
Ez itt 5 teljes élő meccs és egy 1 órás összefoglaló.
Az azt jelenti, hogy mindössze 3 szombat kora délutáni meccs megy a levesbe, a többit meg lehet majd nézni.
Ami biztosnak tűnik még az az, hogy a Bayern nem tud olyan csapattal játszani, hogy ne legyen legalább 1 órában felvételről TV-s meccs. Ennek szintén örülök.

gyore 2010.08.05. 15:44:54

@Micimedwe:
Ez meg a háttér hozzá:
sportgeza.hu/futball/2010/07/23/a_topfoci_mostantol_a_digisportnal/

@Lojzi_:
Gomez kidobását a keretből kétlem, de nem lehetetlen.
A vb Nationalelf csatárainál alig rosszabbak a mutatói, pedig Kießling a maximumát hozta tavaly.
Mindehhez tudjuk, hogy látványosan szenvedett az elmúlt idényben, mint egyszeri Shevchenko a PL-ben.
Ha csak egy kicsit kapja össze magát az idén, akkor már nincs kérdés.
Ki fogja leszorítani a padról? A szvsz használhatatlan Kuranyi, vagy a sérülés miatt alig játszó Helmes?
Az egyetlen bukása akkor lehet, ha Gebhart, Gentner, vagy Beck javára gyengíteni akarná Löw a centerszekciót. (Becknek mondjuk elég komoly esélyei vannak, hogy kerettag legyen, posztjából adódóan.)

Lojzi_ 2010.08.05. 15:54:39

Nem tom megnyitni a linket, mert a komment csak a főoldalon jelent meg, itt még nem.
Király.

gyore 2010.08.05. 15:56:54

@Lojzi_:
Szerintem az összes Bayern meccset élőben adják majd. Az 5 időpontra a DFB is szét szokta osztani a rangadókat, így szinte lehetetlen, hogy olyan leosztás alakuljon ki, ahol az Eu2 nem adja élőben.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.05. 18:10:17

Hát igen, ezt gondoltam, hogy tetszik a Bayerneseknek, meg "ez a minimum".

Minek megnézni, hogy ki alkalmas a posztra, amikor úgyis a Stuttgart-Bayernből lesz összeállítva a keret, szemezgetve még a Werder-Hamburgból? Miért lesz behívva egy Hummels-Höwedes, megnézni, mit tud, alkalmas-e? Mégis mire? Hogy jobb-e mint Badstuber. Igen, jobb, mindkettő, magasan. Ja, Badstubernek miért nem kellett végigmenni az alkalmas-e vagy soron? Őneki járt a 0 válogatottsággal visszuk a vébére felkészülő keretbe?

Vicces, hogy egyik oldalon megy a sajnáltatás, hogy Robben megsérül, ki fizeti, a másikon meg nem gondolkozik senki sem azon, hogy rendben van-e a mostani behívásos rendszer?

Unalmas, kurva unalmas, hogy a tornákra csak a bajorokat, svábokat viszik, a közte levő meccsekre, mint tavaly az ázsiai túra, meg bedobják a többi lúzert, meg a használhatatlan Kurányit, aki annyira használhatatlan, hogy csak 8-9-szer annyi gólt szerzett, mint Podolski és Klose. Igen, többek között ezért bukott ki anno Kurányi.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.05. 18:22:39

@Rekordvizemeister: "Vicces, hogy egyik oldalon megy a sajnáltatás, hogy Robben megsérül, ki fizeti, a másikon meg nem gondolkozik senki sem azon, hogy rendben van-e a mostani behívásos rendszer?"

sok köze nincs a kettőnek egymáshoz. amúgy meg nem sajnáltatás van, hanem max felháborodás

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.05. 18:31:56

@mocsing: nyilván, ha nem akarsz belelátni kapcsolatot, akkor nem lesz

Ha Robben/Müller/etc (vagy akárki más, aki német) olyan kurva nagy focista, hogy végigjátszik egy szezont, megnyer nektek két kiírást, a végén simán indul egy vb-t, akkor menjen el a dánok elleni meccsre is. Ha jó játékosokat akartok, akkor azok bizony válogatottak és akkor legyenek azok a kispicsa meccseken is. Segítek, itt a kapcsolat.

VAGY akkor töröljék el a meccset, VAGY rúgják seggbe Löwöt, hogy a faszért foglalt le meccset ilyenkor. Mondjuk Ázsiába. Oda nem akart menni egy bajor se, mind megsérült előtte, emlékszel?

Ugyanez a téma: van Gaal sír, ööö, fel van háborodva, hogy nem tud kiállítani játékost a SAJÁT szponzoruk tornájára. Sajnálom. Meg, hogy lesz majd meccs a Real Madrid ellen, előtte meg szuperkupa. Szintén roppantul sajnálom.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.05. 18:45:02

Nézzük csak, a történelem ismétli önmagát: Dánia, Löw, Bayern, csak ez 2007.

Ezért unalmas. Hogy mindig ez van.

www.fussball-berichte.de/fussball_nachrichten_details2797.htm

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.05. 18:55:15

@mocsing: Mondjuk egy Robben sérülésan háborogni olyan, mint a téli hidegen.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.05. 18:59:21

@Rekordvizemeister: én még mindig nem látom a kapcsolatot, illetve szerintem itt kezdődik az összeesküvés-elmélet gyártása :)

van gaal nem azért sírt, mert nem tud kiállítani elég játékost a t-home cup-ra, oda nyilván nem is akart, hanem azért sírt, mert visszajönnek a vbről a holtfáradt játékosok, elkezdené a felkészülést, erre elmegy/elmenne a fele egy TOTÁLISAN ÉRTELMETLEN válogatott-meccsre. robbennél meg egészen más miatt háborodott fel.

"VAGY akkor töröljék el a meccset, VAGY rúgják seggbe Löwöt, hogy a faszért foglalt le meccset ilyenkor."

nekem mindkét verzió megfelel, de ettől még van gaalnak igaza van. és abban sem értek egyet, hogy mindenki menjen el a felkészülési(nek sem nevezhető), kispicsa meccsekre. csak azért, h fáradjon, mert bayernes. szerintem pl mertesackert sem kell egy ilyenre elvinni, mi a faszt bizonyítson, hogy jól fejel? és lahm? hogy ügyesen mozog a vonal mellett?

avenger13 2010.08.05. 19:01:21

Rafinha közben Genovába igazolt.

@Rekordvizemeister: ha jól emlékszem nem volt itt tömkelegével bayern szimpatizáns, aki badstubert vitte volna ki vbre westermann, höwedes és hummels helyett. badstubert meg egyébként nem is középső védőnek vitték (ez már hiba volt).

akkor meg talán te is háborognál, ha elvinnék 11 játékost a csapatodból vbre és utána a 2 hetes felkészülésből 3 napot nem lennének otthon. játszanak ők a felkészülésin is, de ez a meccsnap teljesen felesleges, szerintem ne vigyék neuert se, ő is megérdemli, hogy végre otthon maradhasson.

ezenkívül semmi köze nincs ennek ahhoz, hogy miért nem jelezték a hollandok (persze köztük robben is, de elsősorban az orvosai), hogy sérült.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.05. 19:11:25

@Rekordvizemeister: Na, de Kuranyi csak azért került be a válogatottba, mert a Stuttgartban játszott és nem azért mert jó lett volna, tehát logikus, ha eligazol kirúgják;)
Nem kell félni, Magath hoz még egy-két játékost, hogy versenyképesek legyetek és basszus ti dupla annyi játékost igazoltatok a Madridból, mint a bajorok tavaly.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.05. 19:13:17

Mondjuk ez az augusztus eleji kötelező válogatott időpont totál fasság, de azért baromi jókat mulatok ezeken az 'Igazságot a Bayernnek' hisztiken.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.05. 19:14:04

@mocsing: "én még mindig nem látom a kapcsolatot, illetve szerintem itt kezdődik az összeesküvés-elmélet gyártása :)"

Na, akkor máshogy.
A válogatottság ugye növeli a játékos értékét. Hol növeli jobban? Egy vébén, mint egy dánok elleni barátságoson, igaz? Tehát Müller értéke már a magasban, egy dánok elleni gólpasszal nem fog nőni. Höwedes értéke talán megduplázódott volna egy friedrichi teljesítménnyel (ez nem lett volna nehéz neki), de tudod, mit: ezt tegyük el a sci-fi kategóriába, nem számít, csak spekuláció. Ez is kőkemény biznisz, mint ahogy Lojzinak igaza volt, a klubok egyre inkább gazdasági társaságok. Badstubernek már megvan a Lebenslauf, benne minden szép és jó, majd jön Contento (Nerlinger külön kérése), ha nem lesz annyira nyomorék, mint Rensing (Hoeness külön kérése) anno.

Másrészt, írod: miért fáradjon a bayernes... hát ja, miért fáradjon egy dortmundi, schalkés, hoffenheimi RÖGTÖN a bajnokság előtt? Miért ne a bayernes fáradjon, miért kell vele kivételezni? Azért, mert Rummenigge leordította a DFB fejét.

"pl mertesackert sem kell egy ilyenre elvinni, mi a faszt bizonyítson, hogy jól fejel? és lahm? hogy ügyesen mozog a vonal mellett? "

Ne csessz már fel, 34 bajnoki nem elég ennek felmérésére? Akkor mi a fasznak van ott Löw, minek megy el minden bajnoki fordulóban, ha nem képes ennke felmérésére? Nem magyar játékosokról van szó, hogy a válogatotbeli összetartáson tanítsák meg nekik a focit, meg a taktikát.

"van gaal nem azért sírt, mert nem tud kiállítani elég játékost a t-home cup-ra, oda nyilván nem is akart, hanem azért sírt,"
Ja, meg egészen pontosan AZÉRT is, mert lesz egy felkészülési Real Madrid elleni meccs (minden bizonnyal üres lelátók előtt, deficites lesz, előre megmondom), alig pár nappal a kupameccsük után, alig párral az első bajnoki előtt.
Én, van Gaal helyébe a B csapatot vinném, pofátlanság, ilyen időpontra meccset lekötni.

Érzed a kettősséget? Ja, hogy a Real meccs marketing, meg biznisz, akkor nem fáradnak annyira a játékosok, mi? :)

---------------------------------
Egyeszünk ki abban, hogy Löw egy fasz, és nem kellene a DFB-nek mindig a bajorok kívánságát lesni.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.05. 19:21:13

@popp: Nem válaszoltál a tegnapi kérdésemre, ha nem tudod a választ, akkor adok egy tippet:

team.dfb.de/de/team-hinter-dem-team/Aerzte/dr.-hans-wilhelm-mueller-wohlfahrt/page/78.html?1276157554

Egyébként szerintem nem Robben sérülése miatt háborodtak fel bajor főmuftik, hanem amaitt ahogyan megtudták és ahogyan kezelték Robbent.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.05. 19:21:19

@Rekordvizemeister: bocsánat, a Real elleni meccs a kupa meccs előtt lesz

De akkor ez még jobban alátámasztja, amit írtam, nyilván nem mennek el 11-én a válogatott meccsre, ha 13-án jön a Real!!!
Hetedikén meg szuperkupa, minek amikor a FCB nyert meg mindent. Vagy az is bevétel?

avenger13 2010.08.05. 19:22:37

@popp: nem a sérülés a probléma. hanem az, hogy 3 héten keresztül hiába volt sérült, nem tudtak róla. volt itt minden, bayern a hibás, robben, a hollandok/senki kicsit sem... szerintem a leginkább a holland válogatott a hibás. Egyrészt MW-t oda kellett volna engedni, aztán egymás között lejátszani, hogy mi lesz valszeg játszhatott volna, de akkor mindenképp ismeri a bayern oldal is, hogy mi van, és robben kiáll, és mondja, hogy játszani akarok... de utána lehetett volna kezelni. így is lesz neki szabadsága bőven, de nincs az a futballista, aki el akarná nyújtani a sérülését, hogy cserébe kötelezően nézzen mindent amit a többiek csinálnak. legalább kapott volna valami instrukciót, hogy kenje be mittoménmivel.

hibás az a feltételezésed, hogy van gaal ha mindent eldöntő a meccs akkor beküldte volna a félegészséges robbent. ha kicsit követnéd a bayern meccseit st.b akkor látnád, hogy klinsmannal ellentétben, aki midnenkit pályára küldött, ha le tudott nyomni már 4 perc alatt egy 400as kört. van gaal minden sérültet fokozatosan épít vissza a csapatba, és csak akkor játszik valaki ha tényleg képes rá.

zsakfos 2010.08.05. 19:26:09

@mocsing: @Rekordvizemeister:
Bemásolom amit írtam a másik poszthoz.
A hollandok szerintem elég jól megoldották a dolgot. A 2.számú kapus ( Vorm) kivételével, csak azok vannak a keretben akik nem voltak a vb-n, mondván a többiek együtt készültek 2 hónapot. Aki meg akarja mutatni és be akar kerülni azoknak meg itt az alkalom.
www.vi.nl/Nieuws-item/184606/Veel-nieuwe-gezichten-in-18koppige-Oranjeselectie.htm
Ezt Blanc is meglépte mondjuk más indokkal:)
Nem igazán tudom a többiek-köztük Löw is-miért nem gondolkozott hasonlóan.
De legalább Bommel ott maradt van Gaalnak:)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.05. 19:30:09

@avenger13: @Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: Háborgás helyett talán kivizsgálhatták volna vébé után. Nem volt titok a sérülése. Na, de kiszállok, pon' leszarom ezt az ügyet, nem húzlak tovább titeket.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.05. 19:31:41

@zsakfos : és Robben is ;-) -bocs, ezt nem hagyhattam ki.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.05. 19:35:25

@popp: Ne már, én csak tájékoztatni akartalak a kedvenc bundás csapatod vezetőinek nyilatkozatainak motivációjáról:)

avenger13 2010.08.05. 19:52:29

@popp: az olaszoknál ez nyilván nem baj, pihentek eleget. :D nem volt nyilvánvaló. megmondták a hollandok hogy egészséges. nyilván mw a hülye a világ top 3as sportorvosa.

@zsakfos : tök igazuk van, pont ezt kéne tennie minden normális szöv. kapnak.

@Rekordvizemeister: baromira kevered itt a dolgokat, nem muszáj fóbiásnak lenni. nem azért kellenek haza a játékosok mert marketing. hanem mert minden szaros meccset, igen még a real elleni majomkodást, szuperkupát is fel lehet használni felkészülésként a válogatott játékosokkal együtt. baromira nem mindegy, hogy az a 11 aki a 2 hét múlva kifut a pályára immár tétmeccsen a wolfsburg ellen az tud-e együtt legalább egy meccsen játszani előtte vagy nem. ugyanúgy neuert sem vitetném ki, elég volt neki a vb készüljön a csapatával. kivinném az u21et kb. nagy részük nem volt vb-n, sikeréhesek megmutathatják mit tudnak. nem a bayernen van a hangsúly, csak érthetően ők ordítanak legjobban mert őket érinti legjobban. aki meg nem volt vb-n (pihent eleget, már 3 hete együtt készül a köv szezonra esetleg nem akkora fáradtság neki egy barátságos meccs a nemzeti színekben) és még egyszer ez baromira nem marketing, mert a real ellen ugyanúgy telt ház lesz a kaiser miatt, ha az fcb II fut ki akkor is. nem a bayern fóbián keresztül kéne ezt tekinteni, mert csak a média állítja ezt így be, mert hoeness szólt be, hogy vb után egy két hetes felkészülésbe ne szarjanak már bele.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.05. 20:07:10

@Rekordvizemeister: rensing sosem volt válogatott. (lehet, h félreértettelek)

"miért fáradjon a bayernes... hát ja, miért fáradjon egy dortmundi, schalkés, hoffenheimi"

otthon hagy másokat is, nem? özil, merte, podolski (ezen pl teljesen kivagyok), ahogy el is visz bajorokat. ja, hogy több a bayernes válogatott, ezért több is lesz az otthon hagyott? arányos volt ez szerintem, abszolút értékben meg több a bajor.

34 bajnoki alatt megnézed, hogy mit csinál vele klubedzője, aztán te beteszed boatenget balhátvédnek. ezt ki lehet próbálni pl dánia ellen.

én sehol nem olvastam olyat, h van gaalnak a real elleni meccs fájna. az a bayern dolga, beépítették a felkészülésbe, az a csapat ugyanis készül valamire. totyorgás lesz a pályán odalépés nélkül, mindenki a végét várja, össze sem hasonlítható a dán barátságos meccsel reinartz-cal az oldaladon

de konkretizáld már, most tényleg, ki fáj a keretből? mert azt értem, hogy müller kihagyása fáj, de kit kellett volna még otthon hagyni, akihez (gondolom hasonlóan nyilvánosan) ragaszkodott löw?
(aki amúgy fasz, ebben einverstanden :)

Iustizmord 2010.08.05. 20:34:46

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: @mocsing:

ha elárulom nektek, hogy (családalapításelőtti, és foci melletti) fő hobbi a makettezés, ezen belül II.VH-s NÉMET harcjárművekből és repgépekből áll a gyűjtemény nagyja (éppen egy sturmtigeren dolgozom, mellette jochen peiper 120mm-es másával) , ill hogy az (akkori) barátnőm, egy verlinden által öntött German Tanker c. 120mm-es figurát kapott ajándékba, ill életem (makettezős) főműve az SS Gefreiter mit MG42 szintén 120mm-ben, akkor ugye leszáltok arról hpgy "nácizom"

és kapjátok be tövig, by the way, mocsing főleg azért h nem méltatott válaszra.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.05. 20:38:51

@avenger13: kábé annyira vagyok fóbiás, amint amennyire te elfogult, amit írtál, az alapján

Mindent fel lehet fogni úgy, ahogy te gondolod és akkor a másiknak nincs igaza. Bocs, de számomra egyértelmű a dolog, amit fent írtam, nem írom le még egyszer.

@mocsing: Rensing esetében tudod, miről beszélek: www.focus.de/sport/fussball/bundesliga1/fussball-bundesliga-hoeness-fordert-rensing-als-neuen-nationaltorhueter_aid_287919.html

"Lehmanns Nachfolger in der Nationalelf wird auf jeden Fall Rensing und sonst keiner. Da können sich alle anderen auf den Kopf stellen"
Szerintem ez kirakatba illő, tipikus Bayern arrogancia.
DE nem ez a téma.

Mondom: tudod, hogy mi fáj, az fáj, hogy a vébére megy a teljes Bayern (irónia!), a fingi meccsre meg megy Höwedes. És igen, a ti felfogásotok sem jogos, mert az meg Bayern-szemüvegen keresztül történik.

Szerinted, ha egy Höwedest összeengedsz 1, azaz EGY meccsre Tascival, akkor azzal kipróbáltad?

A Bayernnek fontosabb egy Real elleni felkészülési meccs, mint a válogatott. Mondjuk ki. Én ennyit akarok hallani, aztán meg melléteszem a robben sirámokat.

Iustizmord 2010.08.05. 20:45:34

@Iustizmord: bazze most olyan voltam mint egy 12 éves gyerek de mind1

gyore 2010.08.05. 20:52:12

@Rekordvizemeister:
Badstuber játszott belső védőt? Nem játszott.
Balbekk pozícióra vitte ki Löw, mert Aogotól valamiért vonakodott, Jansen "elvileg" középpályás, és azért el kell ismerni, nem volt olyan rossz szezonja. A Hummels-Höwedes párosból melyik ballábas, és melyik mögött van több tapasztalat, mint a Friedrich-Mertesacker páros mögött. Arról már nem is beszélve, hogy ők már egy pár válogatott meccset lehoztak együtt.
Tascinak (VfB egyik) szintén van már egy pár válogatott meccse, de pályára sem lépett, Boateng pedig azért került be, mert egy univerzális játékos. (mind a 4 posztot be tudja tölteni, ha muszáj)
Cacaut (VfB másik) nem tudom miért akarta, talán azért mert nem tipikus ék, Mirohoz hasonlóan visszamegy középpályáig.
A "kényszersvábot" meg most vitte a Real. Hát ez a Löw, csak a dél, ejnye, no.
Ezt a Gomez gyereket meg csípem, van benne még szerintem.
A többi pozícióról nem nyitnék vitát, mert oda azért nagyjából azok kerültek, akiket nem is ártott elvinni.

Kurányit viszont nem szeretem, ahogy Poldit sem, meg a másik lengyelt sem igazán.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.05. 21:01:51

@Rekordvizemeister: de mi a baj azzal, h hoeness a saját - kétségkívül egyedi - modorában elmondta, amit el akart? amikor az a téma, h a bayern presszionálja és igazságtalan döntések irányába tereli a dfb-t, akkor nem jó példa rensing, mert hoeness nyomta, méghozzá nyilvánosan, aztán sose hívták be. "kabbe, hoeness, a teljesítmény számít"-szitu nálam.

figy, én voltam itt a legjobban kiakadva azon, hogy höwedes nem ment, ez visszakereshető, még a vbjóslatos posztban is.

ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy lahmot, schweinit és müllert nulla értelme van most kivinni dániába. semmi.

egyikünk se tudja, hány meccsre fogja még összeengedni tascival. ha csak ezekre hívja be két éven keresztül, a tétmeccsre meg nem, mindezt úgy, hogy egyértelműen badstuber, meg aogo előtt jár, akkor ok. (azaz akkor ugyanígy el fogom mondani, h sztem höwedesnek helye lenne ott)

"A Bayernnek fontosabb egy Real elleni felkészülési meccs, mint a válogatott."

ez egy elképesztő csúsztatás. a bayernnek fontosabb a saját felkészülése, mint a válogatott tét nélküli fassága. szerintem ez vállalható és a világ valamennyi klubja számára vállalható felfogás.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.05. 21:12:57

@Iustizmord: nem válaszoltam, mert reménytelen vagy. szerinted mehetnek a nácis poénok, mert nem dicsőíted őket, és mert az én felmenőim nem haltak meg akkor, szerintem meg ne menjenek, többek között azért sem, mert egy FOCIBLOGON az esélyét sem szeretném megadni, hogy valakit egy mp-ig is megbánthass, még akkor se, ha te tele vagy amúgy jószándékkal és viccelni szeretnél. (tudom, hogy azt szeretnél)

és mert kurvára nem illik ide semmi ilyen. az a baj, h ezt nem érted.

Iustizmord 2010.08.05. 21:24:45

@Rekordvizemeister: még mond el mocsingnak h a bayern játékospolitikája egy vicc, és garantáltan egy wintergewittert indít ellened.

(@mocsing, igen bazze, egy egy német hadművelet volt a 2. vh-ban

aztat nem értem hogy jókat írsz, látszik hogy értesz is hozzá kicsit, másokkal normélis vagy de valahogy.... valamiért személyeskedsz külön velem. na mind1. sieg heil)

Iustizmord 2010.08.05. 21:34:50

@mocsing: már elnézést, de szerintem nemigen írok olyat ami másokat bánthatna EBBEN a vonatkozásban.

NINCSENEK nácis poénok, az meg tény h a sekélyes közvélekedés szerint a németek nemzetkarakterológiailag = poroszos humortalan katonanemzet ahol a fing is elvágólag halad, szerintem te túl PC vagy, de megértette, a te blogodon/ posztodban megpróbálom visszafogom magam.

Lojzi_ 2010.08.05. 21:38:25

@Iustizmord:
Nem lehet, hogy azért van ez, mert azok a mások, akikkel a posztíró normális, azok naponta 3-nál ritkábban dobják be a
német=náci
képzettársítást, mint csevegési felütést?

Csak tipp.

avenger13 2010.08.05. 21:43:44

@Rekordvizemeister: még egyszer, én is vittem volna höwedest, sőt westermannt is. nem tettem eléjük badstubert középen. és nálam is előbb van jelenleg hummels mint középső védő. ezeket senki sem vitatja jelenleg. mutass valakit. kiessling nálam több lehetőséget kapott volna, és még valszeg helmesen is elgondolkodom.

igen elfogult vagyok, de nem vagyok paranoiás. itt mindenki, hangsúlyozom mindenki azt mondja, hogy ne vigyenek senkit a válogatottból, nem bayernest senkit. aki eddig fel tudott készülni a csapattal és nincs felkészülési meccse, akkor esetleg menjen ő. örülnék ha más lenne löw válogatási módszere én is, az eredmények ellenére is, de ez talán nem a bayern hibája. a példa meg pont rossz volt. melyik bayern játékos helyére vittél volna schalkest? badstuber balhátvédnek volt ott, tehát arra a posztra kérném a helyettest. müller, schweini, lahm vitathatatlan. kuranyi az egyetlen lap a kezedben, akit elraktak a válogatottból. nem hoeness, löw. de még a te elveid alapján is előtte van kiessling, ergo neki se jutott volna így se sok játékideje.

mocsingnak van igaza, kár hogy nem látod be. a bayernnek a felkészülés a fontos nem a marketing. voltam münchenben fél évet, és tudom mit jelent ott egy bayern meccs. hidd el tudom. a real ellen meg pláne. beckenbauer búcsúztatásán meg megint csak. telt ház lesz akárki megy ki ellenük. de két hét van felkészülni. höwedesnek meg volt baromi sok. ez esély höwedesnek, friedrichnek nem.

Iustizmord 2010.08.05. 21:50:18

@mocsing: btw, minden MINDENNEL összefügg, ezt baudelaire óta tuggyuk.

és a feleségem szerint is reménytelen vagyok, remélem nem ő írogat mocsing álnéven, mert tököszúrom magam

Lojzi_ 2010.08.05. 21:58:43

Stuttgart meccshez tud valaki stream-et?

Iustizmord 2010.08.05. 21:59:16

@Lojzi_: napi3? melyik meccset nézed?

egyebekben meg bántó szándék nincs bennem, kivéve internazionale esetén :o)

de jó, MOST kijelentem h német =/= náci, de azért a németeken igenis poenkodni fogok ha úgy látom.

amúgy vazzátok meg, túlérzékenyek vagytok mint 1 szűzkurva, ha a németek sérelmére el van sütve efy 2.vh-s és/vagy katonapoén AZ NEM NÁCIZÁS

wehrmacht is volt a világon, meg porosz gyalogezredek Nagy Frigyes meg Frigyes Vilmos alatt ( apropos figyeltétek: a porosz király frigyes, vilmos vagy frigyes-vilmos)

Lojzi_ 2010.08.05. 22:14:39

@Iustizmord: A Stuttgart-Moldét, ha küldesz linket.

Visszatérve az alaptémához.
Nem hinném, hogy ha az olaszblogban naponta közölnék macskarecepteket, akkor én lennék a most popular. Sőt a nyolcadik után biztos páran udvariasan megkérnének, hogy hagyjam már abba.

Biztosíthatlak afelől, hogy rengeteg jó humorú ember is megfordul errefelé (De durva mi? Német humor. Ehe-ehe.), így inkább arra tippelnék, hogy alapvetően nem viccesek sem a német katonákkal kapcsolatos, sem a világháborúkkal kapcsolatos, sem a nácikkal kapcsolatos ún. poénjaid.
Még a humorukról híres angolok focijának kedvelői és a könnyed mediterrán stílusok rajongói sem járnak ide térd-verdeső, földön-fetrengő szmájlikat dobálni minden hsz-od után.
Ez azért okot adhatna némi gyanakvásra, hogy lehet nem a német szurkolókkal van a baj, hogy nem röhögik magukat tikkadtra minden Hitleres, vagy poroszos beszólás után.

Viszont nem áll szándékomban távolról sem megbántani téged. Amennyiben német futballal kapcsolatos észrevételeid, meglátásaid esetleg kérdéseid vannak, akkor nézz be közénk bátran.
Csak az ajtóban vedd le kérlek a sáros cipőt.
Köszönöm.

Micimedwe 2010.08.05. 22:24:52

A németeket nácizni parasztság, mondjuk ki.

Másrészt a Stuttgart az utolsó pillanatban egyenlített, így továbbjutott. (Dzsudzsák biztos izgult. Vagy nem. )

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.05. 22:25:59

Srácok, nem a vb-kereten akarok vitatkozni és én azt is elhiszem, hogy mindannyian vinni akartátok Höwedest, emlékszem, olvastam.
De Löw nem vitte el és én itt most őt baszogatom (meg a Bayern hatalmát a szövetség felett), nem titeket.

@gyore: hát ezaz, minek vitte ki balbekknek? Ott volt Castro, ott volt Schäfer, egy gyenge idény volt mögötte, de ő legalább színtiszta balbekk és a teljesítmény sosem volt olyan fontos Löwnél. Ennyi erővel vihette volna Schmitzet is, vagy Schmelzert.
Ugyanakkor annyira konzervatív vagyok, hogy tartom azt, a válogatott egy kiváltság, ki kell érdemelni, mégpedig azzal, hogy két évig a posztodon a legjobb vagy a bajnokságban/kupában. Ha nem, akkor más kerül be.

Azt meg hipotetikusan teszem hozzá, sosem tudhatjuk meg, mire vitték volna egy más csatárral, más védővel, mivel azok esélyt sem kaptak.

Az elemzéseddel egyébként egyetértek és azzal is, hogy Löw a saját embereinek adott esélyt. Csak ezek között feltünően sokan jöttek Stuttgartból és/vagy Münchenből ;-)

@mocsing: oké, akkor fogalmazzuk át, a Bayernnek annyira fontos a saját felkészülése, hogy nem engedi el a játékosait a válogatotthoz és ezt simán keresztül is tudja vinni a DFB-nél, többször is, bármikor, nehézségek nélkül, vagy azért mert vb volt, vagy azért, mert még érdekeltek a nemzetközi kupában, vagy mert csak. A DFB pedig rögtön bólint. A többi klub nem akar magának felkészülési meccset, vagy együtt edzeni a teljes csapattal? Mindenki tudta, mikor lesz a meccs, mikor jönnek vissza az arcok.

Azt próbáljátok megérteni, hogy most igazából nem a Bayern ellen vagyok, hanem, hogy tétmeccsen, ahol igazán megmutathatod magad több meccsen, más esélyt sem kap, míg az ilyen "bemutató" meg felkészülési meccsen megy a maradék. Akik néha jobbak, mint az A.

És most pillanatra gondolkozzatok el, ha Robbennél védtétek a klubérdekeket (teszem hozzá, jogosan), akkor most próbáljátok ezt más oldalról tekinteni, milyen az, amikor a jó képességű játékosaitok (Rost, Neuer (igen ő is), Höwedes, Kurányi, Jones) csak tölteléknek vannak, amikor "a nagyok nem érnek rá".

@avenger13:
A Real meccs meg marketing, erről nem nyitok vitát. :)
Nyilván szolgálja a felkészülést is, de arra a szuperkupa is jó lenne egy kiváló ellenfél ellen ;-)
Két hét, lehet hülyén hangzik, de bele kell kalkulálni, ennyi marha jó játékosotok van, örüljetek neki. Minden klubnak van vmi aduja, nálunk például a béna Metzeldert kell beépíteni, ezért Neuernek és Höwedesnek rengeteget kell együtt edzeniük vele.

"voltam münchenben fél évet, és tudom mit jelent ott egy bayern meccs."
Nana, Münchenben, vagy M. környékén? ;-))

Na, addig írtam, hogy vége lett a Stuttgartnak.

Lojzi_ 2010.08.05. 22:27:49

@Lojzi_: Már nem kell.

@Micimedwe: Anélkül is továbbmentek volna idegenben lőtt góllal.

Lojzi_ 2010.08.05. 22:36:47

@Rekordvizemeister: Te inkább Löw-vel vitatkozol mintsem velünk, az az érzésem.

Az meg, hogy Münchenből sok a válogatott játékos az nem Löw függő. Inkább a Bayern játékosállománya miatt lehet, hogy többen vannak, mint teszemazt Frankfurtból.

Egyébiránt most is visz Bayern játékost, csak történetesen nem 8-at. Höwedesről írtad, hogy össze kellene szoknia a többiekkel, nos Kroosnak sem ártana. De nekik menni kell. Azoknak, akik már bizonyítottak, azoknak most nem kell.
Neuernek sem kellene pl. csak neki van némi konkurenciaharc a láthatáron, így sietve nyilatkozta, hogy ő igenis szeretne.
Tudtommal Lahm is akart menni, mert ő meg a csk szalagot akarja. Csak Rummenigge mondta neki, hogy mi újság van, azóta kevésbé akar menni.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.05. 22:37:33

Témaváltás.

Tudom, hogy máskor kezdődtek a felkészülések (khm.) meg ilyen meccsek semmit sem jelentenek a szezonra, de akkor is összehoztam egy ilyen, nem teljes listát, szerintem érdekes:

Gladbach-Liverpool 1:0
HSV-Chelsea 2:1
Frankfurt-Racing 2:1
BxB-Man City 3:1
Frankfurt-Palermo 2:1
Bochum-Getafe 4:2
Bochum-Palermo 2:2
Frankfurt-Chelsea 2:1

Iustizmord 2010.08.05. 22:37:47

@Lojzi_:először aztat gondoltam h válaszolok, de hagyjuk. és írj csak macskarecepteket, nem fognak érte megbaszni. de azér nehogymá kisajáttíccsad a németblogot, kis purista censorom.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.05. 22:38:18

@Rekordvizemeister: azt elfogadom, hogy a bayern el tudja érni, egy ilyen meccsre 5 emberből a három fontosabbat ne vigyék el. egyébként szerintem ez minden mamutklubnál így van más országokban is.

hogy badstuber hoeness nyomta volna be, nálam kicsit ilyen nagyon magaskarikás bulvár szagú. nyilván máshogy indul egy bayernes, mert bl-négyben van általában, de nekem ez erős.

nekem elég szélsőséges eset kell, h a válogatott érdekét védjem klubbal szemben, kb bárkit megérettem volna, aki dániába nem akarja elengedni alapemberét. még assauert is, istenem, hiányzik az öreg :)

mondom, löw válogatási elveivel nekem is bajom van, csak szerintem most pont nem jó részébe akarsz szerintem belekötni.

az a kulcsmomentum, hogy a fél bayern-kezdőt (vagy mondjuk az első 15 játékosból ötöt) elvinni egész más, mint két játékost. ez van, most sok a bajor válogatott, volt és lesz ez még máshogy. ha özil és merte maradtak, a minimum volt három bajort is mellőzni.

avenger13 2010.08.05. 22:47:56

@Rekordvizemeister: löwöt nyugodtan szidhatod itt, talán legtöbb esetben csak pártfogóra lelsz. igazság szerint míg lahm, schweini müller mondjuk nem kell izguljon és küzdjön jelenleg a helyéért, mert a klub és válogatott teljesítményükkel kiérdemelték, gondolom nálad is. höwedes és neuer meg a válogatottságért teper. ezt is meg lehet érteni, ezért vállalják az ilyen meccseket.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.05. 22:48:37

@mocsing: nem olvastad el, ahol azt írtam, mi a bajom. :)
Elbeszélünk egymás mellett.

Megoldódik viszont minden, mert Hummels is és Höwedes is kapott behívót.

Az U21-be :)

avenger13 2010.08.05. 22:50:24

@Rekordvizemeister: 4 km-re laktam az arenatól. elég münchen? :D

gyore 2010.08.05. 22:52:25

@Micimedwe:
Elvileg Bobic a kickernek nyilatkozta már, hogy nem foglalkoznak vele.

Lojzi_ 2010.08.05. 22:52:40

@Rekordvizemeister: Az angolok BuLi csapatok elleni "teljesítménye" nekem is feltűnt.
A "Vadász, vadász, te szopni jársz ide" végű klasszikus jutott eszembe hirtelen.

Egy felkészülési meccsből mondjuk semmit nem lehet kiolvasni, de 5 azért már tendencia.
Az angol csapatok ezeken a meccseken már nem is tartalékosan álltak fel.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.05. 22:57:37

@avenger13: tudod, mire gondoltam, München ist blau ;-)

Lojzi_ 2010.08.05. 23:03:22

@Iustizmord:
Látom, hogy hiába segítek, hogy jófej lehess, te leszarod.

Purizmus vagy nem purizmus, ide a srácok nagyjából a foci miatt járnak.
De ne keseredj el!
Biztos van világháborúval viccelődős blog is a neten, ott te leszel a király.

avenger13 2010.08.05. 23:03:35

@Rekordvizemeister: én már fertőzöttként kerültem oda. és ezt csak a müncheniek egy része gondolja így magáról. :D

dzolutan 2010.08.05. 23:13:31

@Iustizmord: És amúgy a német fociról van véleményed. Vagy kisajátítod ezt a részt, hogy a töritudásod villogtasd, annak ellenére, hogy pont 0 darab olvasót érdekel.

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2010.08.06. 09:17:59

@Rekordvizemeister: valamikor kék volt, de azét az elmúlt pár évtizedben ez nagyon sokat változott és már legalább annyira piros is...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.06. 12:18:42

Na Werder-Samp - lesz még itt szájkarate ;-). Remélem Özilt addig eladják a brémaiak.

bz249 2010.08.06. 12:30:16

@popp: Szerintem inkabb Mertesackert adjak el. :)

Lojzi_ 2010.08.06. 12:35:15

Megvan Löw kerete.
Ebből több dolog is látszik:
1. Christian Schulz inkább válogatott szint védő Löw szerint, mint akár Hummels, akár Höwedes. No komment.
2. Azért Beck és Hitzlsperger sincsenek ám elfelejtve!
3. Gomez és Helmes kapnak egy-egy félidőt bizonyítani. Gondolom elől továbbra is Klose lesz a favorit. Pedig hát...

Vul-Kahn 2010.08.06. 13:06:03

@Lojzi_: Hummels és Höwedes most az U21-ben fog játszani, mert nekik fontos EB-selejtezőjük lesz.
Én inkább Castro mellőzését nem értem, az, hogy Beck, és most már Riether is behívót kap, ő pedig nem, egészen elképesztő.

zsakfos 2010.08.06. 14:16:29

@Vul-Kahn:
Rá is fér az U21-re az erősítés mert nem gyenge blama ahogy most állnak.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.06. 14:21:37

@zsakfos : Főleg az utóbbi évek német utánpótlás menetelése és fanjaik arcoskodása után.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.06. 15:16:27

@popp: aláírom, volt egy kis (megalapozott!!!) jókedv az utánpótlás és vb szereplés miatt.

De azért arcoskodás nem hiszem, az az angol, olasz drukkerek sajátsága.

Az U21-es csapat viszont (maga a csapat) tényleg elarcoskodta az eddigi meccseket.

(Viszont végignéztem az U17-től levő kereteket, meg bevallom egyik gyengém az utánpótlásnevelés (U19, vagy II-es csapatok, főleg a Ruhr-vidék környékén), Fritz-Walter Medaille stb, nem kell félnünk, jön a minőségi utánpótlás rendesen.)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.06. 15:32:54

Fene a jó dolgát Müllernek, fél év alatt másodszor dobják meg új szerződéssel, meg durva fizuemeléssel.

Lehet én is szólok a cégnél, csak nehogy engem kib@sszanak. :)

Lojzi_ 2010.08.06. 20:40:00

@popp: Az U21-es korosztály egész komoly veszteségeket szenvedett, mivel az ottani srácok már felnőtt szinten bizonyítanak.
És a mostaniak közül is továbbiaknak ott lenne a helye. (Pl. Höwedes, Hummels)

Ennek fényében talán nem gáz, hogy nem nyernek meg ismét mindent.

A következő generációnak már nehezebb dolga lesz, mert a Müller-Kroos-Özil-stb. vonal kiszorítása nehezebb lesz, mint az említetteknek a korábbi több helyen lyukas keret réseit betömködni.

Így a következő U17-es és U19-es évfolyamok nem gyengülnek meg ilyen mértékben, mint a maiak, hanem gyakorlatilag együtt tudnak maradni és ismét minden ifjúsági trófeát besöpörhetnek adott esetben.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.06. 20:53:53

@Rekordvizemeister: Tudod a szurkoló márcsak olyan állatfajta, hogy a másik arcoskodását könnyen kiszúrja és a sajátjaitól kevésébé veszi észre. Itt van például Lojzi alábbi kommentje, amely persze bőven belefér, de cseppet sem szerény.

@Lojzi_: Az U17-es EB máris az angolok nyerték az idén, míg az U19-est a franciák, mindkettő döntőben Spanyolország volt a másik fél .Volt egy-két nagyon jó szezonja német U válogatottaknak, de közel sem ugy néz ki , hogy innentől mindenhol a német ifjoncok fognak tarolni. Ott vannak a hagyományosan komoly utánpótlással bíró spanyolok és franciák, de újabban az angolok is. És a korábban sikeres olaszok és portugálok is fognak még kopogtatni, hogy a Bozsik program újjaélesztését már ne is említsem. Mindenesetre jól esne ha a Németh-féle brigád. ott lenne a következő U21-es EB-n és aztán az Olimpián, a németek meg nem.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.06. 21:25:39

@popp: Csak szólok, hogy most arcoskodsz vagy mi, de úgy, hogy azt mondod a németek nem nyernek semmit, hanem majd valaki más, te tényleg elmehetnél jósnak, azok is valami hasonlót mondhatnak, ha meg kérdezemném ki nyeri a leközelebbi világversenyt. Szerintem egyébként csak örömködés volt az elért eredmények okán és egy kis optimizmus. Már előre látom, akárhogyan jutna tovább a Werder a Sampon, te az olaszok fölényét magyarázod bele, még akkor is ha 10-0 összesítéssel történne, na ez lesz az arcoskodás

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.06. 21:48:58

@Iustizmord: A hsz-em utolsó két sora szólt rólad, ha az nem igaz, akkor visszavonom.
"Iustizmord esetében pedig, szerintem nagyon szereti a történelmet főleg az újkori németet, úgyhogy nehéz lesz visszatartania;) ",
A hsz első részét, meg nem kell magadra venni, ha mégis így teszel, akkor szerintem jogos mocsing kritikája.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.06. 22:06:34

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: Nem írtam, hogy nem nyerhetnek a németek csak azt, hogy közelről sem egyeduralkodók. Örömötöket megértem, csak jelzem, nem minden papsajt. A Samp veresége miatt meg remélem nem kell majd magyarázkodnom.

"Már előre látom, akárhogyan jutna tovább a Werder a Sampon, te az olaszok fölényét magyarázod bele, még akkor is ha 10-0 összesítéssel történne, na ez lesz az arcoskodás" - oktondi és rosszindulatú feltételezés, ráadásul alapnélküli.

zsakfos 2010.08.06. 22:16:29

@Lojzi_:
Az eddigi 5 selejtezőn Hummels, Badstuber 4, Kroos, Höwedess 3 meccset játszott, Müller és Boateng is kettőn ( az észak-írek és a csehek ellen az egyiket, a másikat mindketten San Marino ellen). Hozzáadva, hogy azért a többi német játékos is jó, ez szimplán blama, nem elszipkázás,főleg annak fényében, hogy azért a csehek mellett Izlandot és Észak-Írországot sem sikerült megverni ( egyik sem a világverő utánpótlásáról híres).
És igen, jó a német utánpótlás,de azért, hogy mindent besöpörhetnek nekem erősnek tűnik.
@popp:
Én veled ellentétben úgy látom, hogy jelenleg a spanyol, a holland, a német és a francia utánpótlás emelkedik ki Európában. A többieknek igazán meg kijöhet egy-egy jobb eredmény. Ha csak mondjuk az U 19-es, U21-es korosztályt nézzük: nem véletlen, hogy ezen 4 ország fiataljai tudnak játszani rendszeresen felnőtt szinten is klubcsapataikban, jó bajnokságokban. És ki is jutottunk oda miért van bajban az olasz és az angol utánpótlás...

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.06. 23:04:26

@Rekordvizemeister: Te annyira utálod Löwöt, hogy még végén azt hiszem, hogy homofóbiás vagy;)
A lényegre térve, szerinted a Hummels, Höwedes, Kuranyi hármas segítségével megverték volna a spanyolokat, ezt nem gondolhatod komolyan. Ha, arra gondolsz, hogy az igazságosság nevében ki kellett volna vinni őket, az talán igaz, de ez nem erről szól, hanem az eredményességről és azért Löw felel. Nem véletelnül látod mindig ugyanazokat az arcokat a válogatottban, mert ezek értik már Löwöt és a filozofiáját. A csapat láthatóan fejlődik, de még nem elég stabil, hogy a legeslegjobbak ellen dominálni tudjon.Például Badstuber szerintem nem utolsó sorban azért került be, mert egy olyan csapatban játszott, amihez hasonló stílust akar Löw is a válogatottban. De vehetjük Khedirát, akit most elvitt a Madrid, őket is átverte Löw?
Csak úgy mellékesen Magath Metzet hozta kvázi Weste helyébe, hát ez se igazán érthető (pénzügyileg biztos, amúgy nem), aztán csak lenyelitek, ha jönnek az eredmények és ő is a legszívesebben vinné az összes aktuális csapatába a kedvenc embereit(StuttgartbólWolfbaWolfból Schalkéba) Arra akartam kilyukadni, hogy bárki lenne Löw helyett a válogatott vezetője hasonló kifogásaid lennének, talán egy külföldi nemzetiségű esetében lenne kiegyensúlyozottabb a válogatás, aki csak akkor ismerkedne a bundással , de az is abból eredne, hogy nem ismeri a játékosokat és csak a statisztikákra hagyatkozhatna.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.08.06. 23:34:24

@popp: Meglátjuk, de nem alapnélküli a feltételezésem, mégha sarkítottam is. Egyébként szerintem 50-50 hogy ki jut tovább és szerintem a napi forma dönt.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.08.07. 08:47:51

azt kérdezném tisztelettel, hogy van-e valakinek tippje, azzal kapcsolatoschan, hogy mely csapat lesz a mai szuper-kupa győztese? :))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.07. 11:29:21

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: Szerintem a nemzetközi rutinja milyet a Werder valamivel esélyesebb.

Arra viszont kiváncsi volnék mire alapján feltételezed amit?. Abból ugye sohasem csináltam titkot, hogy nem szimpatizálok a német csapatokkal, de nagy duzzogva azért mindig elismerem ha jobbak.

Lojzi_ 2010.08.07. 12:55:31

@popp: Tavaly a Fiorentina ellen sem ismerted el.
De még lehetne példákat találni.

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: Ha teljes keretek lesznek, akkor a Bayorokra voksolnék.
Még Robben nélkül is.
Látni kéne majd a kezdőket.

A Bayern B-nek viszont nincs esélye a Schalke ellen, ahogy egy hete sem volt.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.07. 17:39:25

Kraft - Lahm , Demichelis , Badstuber , Contento - Schweinsteiger , Pranjic - Hamit Altintop , T. Müller , Olic - Klose

vs

Neuer - Uchida , Höwedes , Metzelder , Schmitz - Kluge , Rakitic , Matip - Raul - Farfan , Edu

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.07. 17:48:11

Contentót nem hatotta meg nagyon a német himnusz, ő asszem már a Squadra Azzurrára gyúr :)

Titi120 2010.08.07. 18:28:53

@Rekordvizemeister:

Nekem a Schalke taktikája 4-4-2 -nek tűnik, Raullal és Farfannal a frontvonalban.

Van Gaal meghagyta Müllert árnyékéknek és Olic mozgott ki a szélre Robben oldalára, a horvát helyén meg Klose gomezkedik ahogy azt tőle megszokhattuk Bayern mezben.

Elég gyengusz meccs egyébként ...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.07. 18:41:45

@Titi120: hát ja, bár tudatos, taktikai elemet még nem nagyon láttam támadásban tőlünk :)

A Bayern már eingespielt, nálunk ez most még fényévekre van, nem hinném, hogy ezt fogjuk játszani, Rakitic nagyon súlytalan és a 4-2-3-1 ellen pont nem vmi fényes. Ha a széleken akarunk támadásokat vezetni, akkor az Edu/Raúl kettős középen így nem lesz túl fajsúlyos. Na, majd alakul vmit, hátha :)

Egyébként meg ja, nagyon gyengusz.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.08.07. 19:45:31

Na, brühühü (Bayern sajtója az elmúlt 10 napban) megvolt, oszt mégis még így is jobbak vagytok.

Most egy időre game overt hirdetek magamnak.

Lojzi_ 2010.08.07. 20:30:06

Szerintem a korai időpont és a felkészülés hiánya ellenére nem volt olyan rossz mérkőzés.
A VB döntőnél pl. jobb és sportszerűbb volt, de annál azért lesz remélem magasabban is a léc.

Az NSO szerint nem hiányzott senki a Bayernből.
Ilyenekről, mint Butt, van Buyten, van Bommel, esetleg Ribéry, vagy Robben még nyilván nem hallottak.

Az ebből a meccsből is látszott, hogy a Schalke mostani formájában még nem versenyképes a Bayernnel, de Magath csapatai egyébként sem ősszel szoktak villogni, hanem tavasszal, mikor a többiekből már fogy a szufla.

Ami még feltűnt, az Müller játéka. A gólt mondjuk abból a helyzetből ezen a szinten illik belőni, így azt ne számoljuk a különlegesen jó megoldások közé.
Ha így teszünk, akkor viszont elég kevés volt a jó megoldása.
Küzdött, jól is mozgott, kapott is labdákat, gyors is volt, de a végén valahogy mindig belekeveredett a saját akcióiba.
Őszintén remélem, hogy ez csak valami szezon eleji fásultság, nem pedig most csapódik le az elmúlt pár hónap felkapottsága, vagy ha igen, akkor LvG kiosztja neki az ilyenkor szükséges atyai pofont.

_X_ 2010.08.07. 22:53:25

érdekességképpen: werder-fullhalm 1:5 (teszt mérközés) Gera mesterhármasával

Lojzi_ 2010.08.08. 07:40:45

@_X_: Nem a Werder kapott ki a Haladástól is múlt héten?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.08.08. 07:49:21

@Lojzi_: De igen, bár nem tudom Szombathelyre milyen csapattal mentek, 2 éve az Arsenallal is döntetlent játszottak.

Lojzi_ 2010.08.08. 08:58:14

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hiába a sorcserés barátságos meccseken a magyarok szinte verhetetlenek... :o)))

_X_ 2010.08.08. 13:34:56

@Lojzi_: jah, mondjuk ott nem tudom mennyire tartalékosan játszottak akkor. Ezen a meccsen már Özil, Mertesacker stb is játszott.
Mondjuk teszt játék azért teszt játék, hogy tesztelhessenek szal hosszútávú következtetés nem kell levonni. Csak megjegyeztem, h Gera nincs olyan rossz formában.

Azért Gera az ELben is tudott villogni (pl HSV ellen) ezt kár lenne tőle elvitatni.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.08. 15:59:23

@Lojzi_: Mondjuk az továbbjutás nem is volt egyértelmű, de főleg 10-0, idegenben lőtt góllal mentek tovább kedvenceid vazzer. Arról nem is beszélve, hogy Klose hazai győztes gólja méretes lesről esett. ha oda-vissza nyert volna a Bayern egy szavam sem lenne, hidd el!

Lojzi_ 2010.08.08. 22:19:01

@popp: Erről beszélek.
Látványosan elfeledkezel arról, hogy a végeredmény 30 perccel a visszavágó vége előtt alakult ki és ezalatt meg sem próbáltak továbbjutni az olaszok. Ugyanezt vica versa el nem tudnám képzelni.

A bírói tévedésről meg nem a Bayern tehetett, hanem a FIFA és az UEFA. A FIFA azért mert nem hajlandóak lépni a szabályok betartatásában a modern technika felé, az UEFA meg azért, mert a hülye bírókat nem ássa el a kert végében, hanem fontos meccseket ad neki, mintha nem is lennének hülyék.
Ráadásul volt olyan, hogy 1-1-ben megállították a szabályos bajor akciót lesen.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.08.09. 10:30:09

@Lojzi_: na maradjunk annyiban, hogy nem volt egy ellentmondást nem tűrő magabiztos továbbjutás, ezt azért talán a legelfogultabb Bayern fan sem mondhatja. Azt meg talán elismertem, hogy továbbjutott a Bayern.

A bírói tévedésről meg Fio sem tehet, mégsem kérdés, hogy ők jöttek ki a spori tevékenységéből jobban.

Lojzi_ 2010.08.09. 11:49:11

Jót mosolyogtam a Bayern tegnapi jótékonysági meccsén, amikor az utolsó percben 11:0-nál a télisportosok felmentek 30 emberrel a pályára, de már egymást zavarták és az istennek nem akart összejönni a szépítő gól.
Pedig a Bayern és a bíró is türelmesen várta, hogy mikor találják el végre a kaput a srácok....

Lojzi_ 2010.08.09. 11:50:53

@popp: Ez így van. Régen viszont azt állítottad, hogy a Bayern jött ki jobban.

Lojzi_ 2010.08.09. 13:57:54

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/franciaorszag-a-bayern-nem-engedi-el-riberyt-fegyelmi-targyalasara-2040315

A Bayern kontra nemzeti válogatottak saga további epizódokkal folytatódik.

Ezúttal is a bajoroknak van igaza szerintem.
Nehogymár a francia labdarúgó szövetség egyet füttyent, Ribéry meg otthagyja a Bayernt egy olyan hét keddjén, ahol hétfőn és pénteken is tétmeccsek vannak.
Szerintem a franciák meg sem nézték a Bayern meccsnaptárát, amikor ezt az időpontot kitűzték.

Lesz ősszel is válogatott mérkőzése a francia válogatottnak, akkor úgyis együtt lesz a banda, meg a kluboknak is el kell engeni a játékosokat, akkorra tessék időzíteni a tereferét lehetőleg.

Lojzi_ 2010.08.13. 09:03:17

Adja valami a Bayern-Realt este?

hellmutth 2010.08.13. 10:14:14

a zdf nemet ado adja a mecset 21 oratol

Lojzi_ 2010.08.13. 10:32:28

@hellmutth: Kiváló.
Olyanom nincsen.
Az melyik szolgáltatónál lehet benne a csomagban?

hellmutth 2010.08.13. 12:08:11

a zdf az allami nemet tv 2 programja nekem parabola antennam van

Roeder 2010.08.13. 18:21:39

@Lojzi_:@hellmutth: nekünk régebben a upc directen volt vagy 15 német csatorna,közte ard és zdf,de néhány hónapja ezek a faszok átálltak valami másik műholdra,és most nézhetem a szlovák,román és szerb csatornákat...kurvára boldoggá tettek

Lojzi_ 2010.08.13. 20:59:30

rojadirekta.com-on van böngészőből nézhető stream is nem kevés.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:00:06

rojadirecta.com C-vel, bocsi.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:04:07

4-4-2
Butt
Badstuber, Van Buyten, Jüllich, Contento
Sosa, MVB, Pranjic, Ribéry
Müller, Klose

Hát mit mondjak. Ennél is van erősebb összeállításunk.
Badstuber a másik oldalon Lahm helyén, erre befizetek.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:11:10

Jüllich van szélen és Badstuber bent. Így hihetőbb, mint az előzetes kiírásban.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:13:06

Azért 11-esből illett volna...

Titi120 2010.08.13. 21:13:49

@Lojzi_:
Jól láttam h Badstuber rúgta ? :o)

Lojzi_ 2010.08.13. 21:15:18

Van már új nst oldal más címen, hogy csak egyedül írogatok itt?
Vagy mindenki elköltözött a szigetre és/vagy valamelyik tengerpartra?

Titi120 2010.08.13. 21:17:24

@Lojzi_:
Egy Bayern - Real már senkit nem hoz lázba, amikor a Duna tévén a ZTE - Pápa megy. :)

Lojzi_ 2010.08.13. 21:17:39

Nem tudom milyen nyelven nézem.
Ha a Jüllich az "Hülics" az akkor spanyol lehet?

Lojzi_ 2010.08.13. 21:20:29

@Titi120: Hát ha azt vesszük, hogy az elvileg élfutballal foglalkozó nst blogon az utolsó két poszt magyar barátságos meccsel foglalkozott, akkor már semmin sem lepődök meg.

Titi120 2010.08.13. 21:22:05

@Lojzi_:
Valószínűleg ugyanazon ahol én a Bayern Municsot és Van Bomot hallom.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:23:01

Nem is "Hülics". Csak szimplán "Hulics".
Érdekes, hogy a Müller az már megy.
Egy VB gólkirályság sokat segít.

értelmetlen_nevű 2010.08.13. 21:26:24

ronesz szépen átvette Raul mezét.

azért illene nem (nagyon) kikapni, ha már egyszer ilyen búcsúmeccsnek kiáltották ki.

rizla 2010.08.13. 21:29:27

félelmetesen ocsmány a betűtípus, amivel a madridi mezszámokat kiírták a hátukra.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:29:44

@értelmetlen_nevű: Egyelőre nem tűnik jobbnak a Real.
Ez a Marcelo lövés, meg egy Higuain fejes volt veszélyes, inkább a Bayern támad.

Titi120 2010.08.13. 21:35:52

Ribery egyelőre nagyon pörög, nem tudom mennyire szól ez a Realnak, s mennyire annak, hogy érzi a tavalyi év után van törlesztenivalója.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:41:02

@Titi120: A tavalyi szezonhoz képest csak jobb lehet.
Szinte folyamatosan a kvalításai alatt játszott, amit szerintem nem fog megismételni.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:43:56

Miért van olyan érzésem, hogy Sosa nem ezen a meccsen válik alapemberré Robben felépüléséig?

Lojzi_ 2010.08.13. 21:47:31

Na most ment el a stream.. :o((

értelmetlen_nevű 2010.08.13. 21:48:00

@Lojzi_: nem is azért mondtam, csak nem értem, hogy miért kellett a 11est elbohóckodni.

Ahogy nézem Jüllich a tarcsiban is összesen 3 meccset abszolvált, sajnos úgy tűnik, hogy beadni Oddo tanította meg.

Casillas kemény.

halareaal 2010.08.13. 21:50:35

@Lojzi_: www.sportslyrics3.blogspot.com/

nekem ezen végig jött, még akadozások sem voltak.

Lojzi_ 2010.08.13. 21:51:57

@értelmetlen_nevű: Szerintem azért csak 3-at, mert a többi meccs helyett leckét kellett írnia. Legalábbis az arca alapján nem 30 év körüli a srác.

Amúgy mit jelent az elbohóckodás?
Másnak kellett volna lőnie?

Lojzi_ 2010.08.13. 21:53:24

@értelmetlen_nevű: Amúgy Casillas tényleg az.
Nélküle már rég vezetne a Bayern.
De pont ezért tartják.
(Amíg el nem igazol Brémába.)

gibson 2010.08.13. 21:53:31

Hát nem ez életem legizgalmasabb meccse idáig...
21-essel ki játszik a Realnál? Pedro Leon elvileg, de neki rövidebb haja van úgy emlékeztem. Geci szar minőségű a stream úgyhogy arcokat nem látok :)

dzolutan 2010.08.13. 21:54:35

Ribéry észhez térni látszik, már az előző szezon végén sem úgy lépett fel a pályára, mint előző este a Moulin Rouge-ban, és most van két hónapja visszaszerezni a "trónt" Robbentől.
Azt viszont nem értem, hogyan lehet fent Pranjic, Klose, Sosa míg Kroos pihenget.

értelmetlen_nevű 2010.08.13. 21:59:54

@dzolutan: Kroos a válogatott meccs miatt hiányzik. Sosa tényleg gecirossz, állítólag a Napoli érdeklődik iránta, jó lenne túlesni a dolgon (akkor már csak Demichelis marad).

@Lojzi_: igen, szerintem Holgernek ez volt az első büntetője. Ribery-nek vagy Klose-nak pont jó önbizalomnövelő lehetett volna.

Pranjic egyébként most egész tűrhető. Ribery meg itt az ideje, hogy villantson valamit.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.08.13. 22:06:08

Ma már komoly meccseket is játszottak Európában: német kupanap volt.

halareaal 2010.08.13. 22:08:16

@gibson: Pedro Leon az, ő volt talán a legjobb mezőnyjátékos a Realból az első félidőben.

gibson 2010.08.13. 22:10:54

@halareaal: igen, azért tűnt fel nekem is. Mondjuk ebben a mezőnyben/ezen a meccsen nem nehéz legjobbnak lenni, valljuk be őszintén...

Lojzi_ 2010.08.13. 22:11:24

Kik jöttek? Kraft, Braafheid itt. Legalábbis eddig ennyi tűnt fel.

gibson 2010.08.13. 22:21:53

Hát ez az egész még nagyon előszezon-szagú. Mire végigmegy mind a hat csere el is alszom kb...

Lojzi_ 2010.08.13. 22:29:16

A cserék óta mondjuk megint vannak helyzetek és némi rohangálás.

gibson 2010.08.13. 22:52:06

Tizenegyesek lesznek?

dzolutan 2010.08.13. 22:52:17

Kraftban van power, már most jobb mint Rensing, és remélem, hogy meccs után bejelentenek egy Xabi Gomez cserét. :D

drogosmacska 2010.08.13. 22:55:18

@gibson: az egy dolog, de drenthe és albiol is a lövők között? :)

gibson 2010.08.13. 23:00:33

@drogosmacska: Drenthe hogy elhízott már? :)

drogosmacska 2010.08.13. 23:01:13

@drogosmacska: ezek szerint csak ott ette őket a fene a kezdőkörben.

elég unalmas egy előszezoni meccs volt, sok mindent nem lehet belőle levonni azon kívül, hogy Casillas továbbra is kurva jó, de ez meg nem nagy újdonság

drogosmacska 2010.08.13. 23:02:26

@gibson: ezt mondjuk a nem túl jó minőségű streamen nem nagyon láttam, de azért mindig is elég sűrű srác volt

gibson 2010.08.13. 23:03:51

Szóval ezek a tizenegyesek kicsit feldobták a végét /érdekes, hogy még a legrosszabb meccset is mennyire fel tudja dobni/, de mindent összevetve nekem elég arctalan volt ez a Real Madrid ma este. A szó szoros értelmében is, a gyenge minőségű kínai streamnek köszönhetően, de átvitt értelemben is sajnos - Guti és Raúl nagyon hiányoznak... :(

értelmetlen_nevű 2010.08.13. 23:05:47

azért elég snassz egy ilyen "gálameccsen" 0:0-t játszani.

@dzolutan: én meg azt hittem, ha szétteszik a lábukat Beckenbauer búcsúmeccsén (látványos potyák, CR luftot rúg stb.), akkor megkapják Gomezt ajándékba. Úgy látszik nem kellett nekik :(

Lojzi_ 2010.08.13. 23:05:52

@gibson: Ha nem kérdezel rá, akkor én a tizenegyesek előtt lekapcsoltam volna a gépet és elhúztam volna aludni... :o)))

Lojzi_ 2010.08.13. 23:08:25

@Titi120: Most látom csak az nso-n, hogy miért váltott át mindenki ide a ZTE-Pápa rangadóról...

gibson 2010.08.13. 23:13:33

@Lojzi_: ha lett volna még egy-két perc hosszabbítás, én sem írtam volna semmit, mert már így is félig aludtam... :)

Domingo 2010.08.13. 23:22:04

@Lojzi_: Én már csak azt nem értem, hogy minek kezdték el a második félidőt. Az az igazi szívás, hogy Pavicsevics hiába lőtt két gólt, mert ugye ebből újrajátszás lesz. Én pedig életemben nem áztam meg még ennyire.

Lag_Operator 2010.08.15. 15:49:03

Bancé végül eligazolt valahova Dubaiba...

gyore 2010.08.15. 18:06:46

@Lag_Operator: Hálával tartozunk neki. A bunkóválogatottban ő lenne Balotelli ékpárja.

Lojzi_ 2010.08.16. 11:15:57

Uli szerint nem ért még véget az átigazolási ablak, lehet, hogy lesz még új játékos.

Gondolom, ha egy játékost akarnak venni, akkor arra nem fél millát szánnak, hanem komoly összegért jön valami nagy név.

Arra is kiváncsi leszek, hogy idén is lesz-e valami fiatal, akit LvG beépít a csapatba.
Kraft nem tűnik rossznak, hátha nem a következő Rensing lesz belőle. Alabát és Contentót már tavaly is láttuk, de ott van a keretben Nicolas Jüllich és Maximillian Haas is. Előbbi papíron támadó középpályás, de a Madrid ellen Lahmot helyettesítette és van Gaal a meccs után komolyan megdícsérte, utóbbi pedig középhátvéd.

Azért kíváncsiságból megnéztem, hogy a jelenlegi keretből összerakható-e egy saját nevelésű (érstd.: első osztályú meccsen először nálunk pályára lépő) csapat. Íme:

Kraft
Lahm, Haas, Badstuber, Contento
Ottl, Schweinsteiger
Jüllich, Kroos, Alaba
Müller

Nem mondom, hogy BL esélyes gárda, de a Bundesligában komolyan nemzetközi kupás helyért menne ez az összeállítás.
Szerintem a St. Pauli és társaik ellen, meg a kupában a negyed-ötödosztályú ellenfelek ellen ki is lehetne próbálni.

Lojzi_ 2010.08.16. 11:20:03

Uli szerint nem ért még véget az átigazolási ablak, lehet, hogy lesz még új játékos.

Gondolom, ha egy játékost akarnak venni, akkor arra nem fél millát szánnak, hanem komoly összegért jön valami nagy név.

Arra is kiváncsi leszek, hogy idén is lesz-e valami fiatal, akit LvG beépít a csapatba.
Kraft nem tűnik rossznak, hátha nem a következő Rensing lesz belőle. Alabát és Contentót már tavaly is láttuk, de ott van a keretben Nicolas Jüllich és Maximillian Haas is. Előbbi papíron támadó középpályás, de a Madrid ellen Lahmot helyettesítette és van Gaal a meccs után komolyan megdícsérte, utóbbi pedig középhátvéd.

Azért kíváncsiságból megnéztem, hogy a jelenlegi keretből összerakható-e egy saját nevelésű (érstd.: első osztályú meccsen először nálunk pályára lépő) csapat. Íme:

Kraft
Lahm, Haas, Badstuber, Contento
Ottl, Schweinsteiger
Jüllich, Kroos, Alaba
Müller

Nem mondom, hogy BL esélyes gárda, de a Bundesligában komolyan nemzetközi kupás helyért menne ez az összeállítás.
Szerintem a St. Pauli és társaik ellen, meg a kupában a negyed-ötödosztályú ellenfelek ellen ki is lehetne próbálni.

Lojzi_ 2010.08.16. 11:20:41

Ezek szerint előszörre is elment....
Bocs a dupláért.

dzolutan 2010.08.16. 15:31:44

Uli balhátvédet nyilatkozott, remélem kispadra valami vén ravaszdit. Este kupameccs, ne feledjük.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.16. 15:32:58

@dzolutan: ne feledjük, hogy nem este, hanem hattól. este a bányászok játszanak, de azt is adja a sporttv

dzolutan 2010.08.16. 15:47:12

Ha valaki fent van a kezdés időpontjában 15 órája, akkor az veheti estének. :D
No de ezt majd folytatjuk az újabb posztban, ami elég jó lett.

értelmetlen_nevű 2010.08.16. 15:49:03

@Lojzi_: azért a saját nevelés nagyon mást jelent, bár gondolom te is tudod.

Én egy kicsit fázom Contento-tól, tényleg tehetséges, tényleg nem lehet rá eddig semmi panasz, de azért 20 évesen gyakorlatilag 0 rutinnal kicsit túlzás alapemberként számítani rá. Persze az sem lenne jó, ha végleg a padra szorítaná valaki.

Én azért nem lepődnék meg, ha mégsem jönne senki.

dzolutan 2010.08.16. 15:57:39

@értelmetlen_nevű: "20 évesen gyakorlatilag 0 rutinnal kicsit túlzás alapemberként számítani rá"
Tudom, el van már csépelve, de Müller, Holger. Véleményem szerint Ribéryvel ketten csodát fognak művelni, jön a kispadra egy nyugger, hogy a tini tanulhasson és pihenhessen néha. Vagy Evra, és akkor Diego figyel, tanul, játszik ha az öreg pihen. Mondjuk LvG-t ismerve az előbbi megfejtés a valószínűbb.

Lojzi_ 2010.08.16. 19:48:58

Azért annak örülök, hogy a 3 pechvogel mindegyike betalált, míg Müller és Kroos gyümölcsöző együttműködéséből láthattuk az első epizódot.
Amúgy maga a meccs felejtős.

Micimedwe 2010.08.16. 19:51:13

Nem érdemelt vereséget a Windeck.

Lojzi_ 2010.08.16. 19:55:35

@Micimedwe: De. Aki négy gólt kap és nem lő az nálam vereséget érdemel.

Micimedwe 2010.08.16. 19:57:59

@Lojzi_: A futballt gólra játsszák, valóban.

értelmetlen_nevű 2010.08.16. 20:04:12

@Lojzi_: Ne már, az ötödik ligában játszanak, még szép, hogy kikaptak. Ezzel együtt nagyon jól tolták, az első félidőben szerintem jobbak voltak mint a Real :D

Ribery megint nagyon gyenge volt. MvB emberhátrány, Müller is rossz volt. Kroos viszont jól játszott, mondjuk neki tényleg most kell bizonyítania. A Wolfsburg ellen ennél sokkal több kell.

LvG megmondta, nem lesz több igazolás.

Lojzi_ 2010.08.16. 20:32:17

@értelmetlen_nevű: Nem mondtam, hogy nem küzdöttek erőn felül és azt sem állítottam, hogy a bajorok közül mindenki élete meccsét játszotta ma.
Mindazonáltal megérdemelten jutott tovább a Bayern.
Nem nagy dicsőség viszonylag rossz játékkal mindössze 4:0-ra verni egy lelkes ötödosztályú csapatot, de a tény az ettől még tény: a Bayern érdemelte a győzelmet és a továbbjutást.

Nem maguknál kellett jobbnak lenni, hanem a Windecknél, az megvolt.
Nem hinném, hogy a Wolfsburg ellen ugyanez lesz a meccs képe.
A St. Pauli ellen inkább el tudom képzelni.

Megjegyzem a Wolfsburg méginkább szenvedett a hétvégén...
Nézzük mit mutat a Schalke most!

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.16. 20:34:58

@Lojzi_: raúl kispados, vagy még oda se fért el? :)

Roeder 2010.08.16. 20:56:15

@értelmetlen_nevű: szerintem Müller nem volt rossz az első félidőben,volt pár jó elfutása a szélen,csak sajnos mindig azzal értek véget hogy valamelyik védő felrúgta/lerántotta.legalább 4-5 ilyen volt mikor megverte a védőt,csak aztán visszahúzták.
a második félidőre aztán látványosan visszaesett mindenki.nem erőltették.

Lojzi_ 2010.08.16. 20:56:48

Az első gólnál így már mindenképpen lefőtt a kávé.
Mindezt Raúl és Robinnyó nélkül. :o))

Lojzi_ 2010.08.16. 20:58:26

@mocsing: Hasizomgyulladása van, mert életében nem ült fel annyit medicinladával, mint az elmúlt két hétben. :o))

dzolutan 2010.08.16. 21:05:24

@értelmetlen_nevű: nemár, Kroosnak pontos labdája alig volt, a megkapott labdával mindig a saját kapuja felé fordult, akkor is megjátszhatatlan volt, amikor már csak 4en védekeztek az ellentől. 2 jó lövés és sok szar szöglet, ennyi a mai mérleg.

értelmetlen_nevű 2010.08.16. 22:05:42

@dzolutan:

szerintem nem ugyan azt a meccset néztük. A szögletei tényleg gyengék voltak, és tényleg nem volt túl agresszív, de nálam talán ő volt most a legjobb a csapatból, főleg a 2. félidőben (ami persze nem túl nagy dicsőség az egyéni teljesítmények ismeretében). Szerintem pontosan passzolt, talán csak a 16-oson belül volt egy két pontatlan utolsó passza.

@Roeder:

Tényleg agilis volt, de sokszor passzolt ellenfélhez, néha nagyon nem érezte az összjátékot. Kicsit szigorú voltam vele, de ennél sokkal többet vártam. Viszont volt egy két jó beadása, ez örvendetes :D Egyébként Kroost és talán Klose-t leszámítva tényleg ő volt az, akivel elégedettek lehetünk.

Ribery viszont aggasztó, remélem, hogy csak a gyenge ellenfél miatt volt ennyire tompa (bár az ő helyzetében ezt nem szabadna megengednie magának).

LvG lenyilatkozta, hogy Robben felépülésével Müller, Olic és Kroos egy helyen osztozkodnak, persze ez nem túl meglepő.
süti beállítások módosítása