Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Breaking news - szintén az Abyss legaljáról

2010.07.22. 21:05 heinrich

Kerülném itt a politikailag áthallásos megfogalmazásokat, így nem mondom, hogy az szövetségi kapitányt is utolérte az elszámoltatás, mert hát nem nagy dolog belátni, aki a prímást fizeti, az rendeli a zenét is. Új elnökség, új kapitány, gondolom új program is lesz majd. Valószínűleg már mindenki belefáradt abba, hogy nemzetidalszerűen megpróbálja pontokba szedni, mit és hogyan kellene csinálni. Mindenesetre, amíg a magyar labdarúgó közegen fürtökben csüngnek a kontárok és a futball-parazitákat, addig nagy reményeim nincsenek. 

Hogy egy korábbi posztunkból idézzek: körbe kellene kicsit nézni, észrevenni, hogy egy füstölgő romhalmaz tetején ülünk, aztán elgondolkodni, hogy a szanaszét heverő téglákat egymás pofájába akarjuk vagdalni, vagy inkább építünk belőle valamit.

Ha már itt tartunk, Erwin Koemant is meg kell követnem, hiszen kinevezésekor én durrogtam egy sort, és bár sokszor hibázott, a válogatottat körülvevő közegre nagy hatással volt (az érintettek elmondása alapján is), és legalább megpróbált önös érdekek és hátsó szándék nélkül némi profizmust vinni – menedzsment szinten is – a magyar válogatottba.

Az MLSZ új programjától csak néhány alapvető dolgot várok: legyen koncepciózus, kiszámított és fenntartható. Ehhez gerinc kell, szakmai tudás és elkötelezettség, az urambátyámozást meg felejtsük már a búsba el.

A reménykedést meg az optimizmust – ezredszerre is – majd mi hozzátesszük. Jobbat, mást úgysem tudunk.   

406 komment · 2 trackback

Címkék: h magyar válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr612169462

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Végre magyar kapitány 2010.07.23. 19:03:04

Remek hírt olvastam minap. Állítólag péntek reggel kirúgják K.O.emant, a magyar válogatott kapitányát. Miért jó is ez a hír? Mert egy olyan vezetőedzőt menesztenek, akitől talán csak a Bozsik-Détári tandem volt rosszabb. Igen. Dícsérik a hollandot, mer...

Trackback: A koemani magyarázat 2010.07.23. 09:14:26

A hétvégi zakó után már itt is a van a bizonyítvány magyarázata. Nos, ha valamiben, akkor ebben van logikai hiba. Figyeljétek: „Óriási volt a különbség a két csapat között, ez főleg a kondicionális állapotnak volt köszönhető, ugyanis nálunk most ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzzzzz 2010.07.22. 21:23:00

Gerinc? :D Akkor lesz a magyar futball körül dolgozók jellemzője a gerincesség, ha már képes lesz az orvostudomány gerincbeültetést.

rizla 2010.07.22. 21:24:03

csak azt ne hozza fel senki, hogy "most már legalább nem csak 1 csatárral fogunk játszani!!", könyörgöm

zsakfos 2010.07.22. 21:26:41

Nekem már mondjuk lassan elvész az optimizmusom, vagy inkább lassan érdektelen már ez az egész számomra. És sajnos nem nagyon tudok 3 hiteles embert mondani a magyar labdarúgás területéről akiben még lenne hitem. ( Nyilván olyanokra gondolok akiknek valami befolyása a magyar futball alakítására)
És igen sikerült kinevezni egy olyan embert, aki tevékeny részese volt és sajnos lesz is annak a gané magyar edzői karnak( ahogy ők mondják szakma, az bazmeg szakma...) amelyet talán legjobban utálok ebben a szarkupacban amit magyar labdarúgásnak hívnak.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.22. 21:27:12

Fölmerülnek bennem kérdések: 1. érdemes-e selejtező előtt egy hónappal új kapitányt kinevezni?
2. Kijutást még nem várhatunk, de van egy reményteljes generációnk. Az egyiptomi hősökre építve eséllyel hajt egy csapatunk az U21-es EB-re, illetve az olimpiáért. Miért kell ezt a koncepciót felrúgni és a szakveztőt kapitánynak kinevezni?
3. Ha Csányi tiszta lapot ígér, miért a brancsból nevez ki kapitányt?
+1, Miért nem lehetett hagyni, Koemant, majd mikor elúszik a selejtező körültekintően keresni egy új ember hosszútávra?

Mala Suerte 2010.07.22. 21:29:45

@rizla: hát, össze lehetne gyűjteni 9-10 közhelyet simán, ami ezalatt a poszt alatt el fog hangzani, az biztos...

horas 2010.07.22. 21:31:41

Nem ehhez,kapcsolódik -amúgy már leírtam valahol erről a véleményem valamelyik talán VB-s posztban vagy valahol feljöhetett offtopic jellegel-

A Videoton sokkal képzettebb csapatnak hat számomra mint a Loki és még sincs esélyük bejutni az EL-be.Valószinüleg szerencsétlenebb a sorsolásuk.

IronRock 2010.07.22. 21:33:24

Na most, én is szeretném kerülni a politikai áthallásokat, de hadd vonjak már némi párhuzamot. Most voltak választások, új kormány, új MLSZ-elnök, új vezetőség, szövkap, lecserélve. Legalább abban szeretnék bízni, hogy ha már Egervárit rakták oda, HAGYJÁK DOLGOZNI 4 ÉVIG ÉS NEM KÜLDIK EL, HACSAK TOTÁLISAN ÉS ELŐDJEINÉL IS SOKKAL JOBBAN MEG NEM ALÁZZA, LE NEM ÉGETI A MAGYAR VÁLOGATOTTAT!! Ha építkezni akar, fiatalokat beépíteni, ahhoz bizony idő kell. 4 év minimum, de több se ártana, és bizony az eredmények se fognak jönni első blikkre. Ahogy az MLSZ-t és a teljes magyar belterjes, rohadó futballközeget ki kéne takarítani a francba és szakmai alapokon építkezni, ami megint nem megy máról holnapra. Kapjon meg Egervári minden segítséget, de leginkább, kiemelt figyelmet és még több támogatást az utánpótlásra!!
Akkor talán 4 év múlva ha megint fordul odafent a vitorla, nem kell elküldeni a szövkap-ot és lecserélni a teljes vezetőséget, mert már addigra el tudtak érni, fel tudtak mutatni valamit....talán...

Árpádka 2010.07.22. 21:38:33

@popp:
1.Nem ha Egervári új taktikát akar bevezetni, vagy embereket kipróbálni egy szem angliai meccse lenne rá ott a tisztes helytállás( siker) 3 körül megúszni
2.Azért mert idióták. Most 2011-ben megint megtöltik a Puskást kétszer mert hátha és megint hátha. de aztán megint marad az semmi. Még legalább egy ilyen korosztályra szükség van a sikerhez. És sajnos a U21-es keret is lyukas. Sok egyiptomi hős nem is játszik még az NB1-ben sem
3.Nem akarok politizálni csak meg kell nézni a mostani MLSz veztést és a magyar sajtót úgy 6 hónappal ezelőttről.
4.a)mert áprilisban voltak a p.választások és Csányi csak most lett elnök. És kisteleki is akkor mondott le amikor tiszta volt hogy.OV.leváltatja.
b).Az MLSZ-ben balfaszok ülnek és nem választották meg Csányit még májusban a német és holland meccs előtt.

Árpádka 2010.07.22. 21:40:09

@horas:A Maribort nem tudják elverni miről beszélünk. a magyar klubbok 90-óta súlytalanok pedig csak egy kis tőke kellene lásd Románia

horas 2010.07.22. 21:49:52

@popp: Lokinál rendesen a labda vezette az embert emg nem volt két értelmes passz,a Videoton-nál hangsúlyozom a Lokihoz képest van tempója a passzoknak és sokkal pontosabbak is,illetve a legfőbb különbség,hogy egyáltalában vannak passzok.

@Árpádka: Ez nem ilyen egyszerű a CFR Cluj is volt egyszer a BL-ben aztán csoki.Vagy a Sahtar Doneck tulajdonosa a leggazdagabb ember európában volt egy UEFA-kupájuk,hasonló szerepet játszanak a BL-ben mint a Loki,és most sincsenek igazából,sehol,ahogy az UEFA kupa után sem voltak.Pedig grandiózusan több pénz van.

A klubfutball elkell felejtemi,egy-két futballistát elkell adni külföldön a szó minden értelmében legyen egy jó felvevő piac a magyar bajnokság mint a horvát vagy a szerb,ők még ott sincsenek klub szinten mint mi,nézd me hol játszanak meg hányan a horvát-szerb mostmár bosnyák-macedón-montenegrói focisták...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.22. 21:52:35

@horas: A Cluj bajnok lett , így ősszel megint Bl résztvevő lesz. Van egy állandó bl helyük.

rizla 2010.07.22. 21:52:42

@popp: "Miért kell ezt a koncepciót felrúgni és a szakveztőt kapitánynak kinevezni?"

magamat ismétlem, de leírom ide is, szóval szerintem ez a koncepció eleve hibás. a fiatalok ne legyenek fontosabbak, mint a felnőttválogatott, mellesleg a selejtezőkön ugyanúgy megmutathatják magukat, akik beférnek a nagyokhoz. koman vagy németh már nem taknyos kölykök, felnőttbajnokságban játszanak, sokat, kötelező őket behívni a nagyokhoz, vass detto. az olimpiai koncepciónak az lenne az ára, hogy a felnőttválogatottban nem a legjobban játszanak. szerintem ez elég drága, mégha az eb-re úgysem jutunk ki.

a többivel egyetértek, nem jó ez az időzítés.

zsakfos 2010.07.22. 21:52:44

@popp:
Azt a kérdést még nyugodtan hozzáteheted, hogy a nagytudású MLSZ vezetőség mikor tárgyalta az EB selejtezők meccseinek időpontjait annak tudatában, hogy az U21 a walesiek elleni sorsdöntő meccsét szept. 4-én vívja, vajon miért a felnőttek számára is fontos svédek elleni meccset rakta kezdőmeccsnek szept. 3.-ára...Játszhattunk volna a hollandokkal ( az úgy is mindegy) vagy San Marinóval esetleg Moldovával, de nem mi a svédekkel játszunk. Kurva kíváncsi leszek Komanék hol játszanak majd...

dzzzzz 2010.07.22. 21:57:33

@rizla: valószínűleg igazad van abban, hogy a felnőtt válogatott legyen fontosabb mint az ifi. De ha az ifi sikert ér el az olimpián, akkor az nem lehet, hogy a magyar utánpótlásra olyan figyelmet vonna, ami évekre jó hatással lenne az utánpótlás nevelésre?
Ellentétben azzal, hogy az ifik egy paraszthajszálnyit javítanak a felnőtt válogatotton, de semmilyen hosszabb távú hatást nem érnek el?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.22. 21:57:55

@rizla: Lehet, hogy rossz koncepció, de egyszer végigtolhatnánk egy ötletet, ha már elhatároztuk.

értelmetlen_nevű 2010.07.22. 21:58:31

@Csongongor:

lol, ez a lista egyszerűen hihetetlen.

értelmetlen_nevű 2010.07.22. 22:01:53

@originalBalintos:

azért a sikeres olimpiai szereplésnek kb. annyi a realitása, mint annak, hogy a válogatott kijut valamilyen világversenyre. Persze nem tudom, te mit értesz sikeres szereplés alatt (legjobb 8 közé jutás?).

Csongongor 2010.07.22. 22:02:30

@értelmetlen_nevű: Mindenesetre elég érdekes... Minősíteni inkább nem szeretném.

rizla 2010.07.22. 22:03:47

@originalBalintos: "De ha az ifi sikert ér el az olimpián, akkor az nem lehet, hogy a magyar utánpótlásra olyan figyelmet vonna, ami évekre jó hatással lenne az utánpótlás nevelésre?"

ez nem ezen múlik. bicskei 84-ben eb-t nyert az ifikkel, aztán mégsem javulást hozott, sőt. az eredmények azok sokkal inkább okozatok, mint okok, ezt sokszor elfelejtik az emberek. a válogatottak (az ifjúságiak is) csak kirakatok.

"Ellentétben azzal, hogy az ifik egy paraszthajszálnyit javítanak a felnőtt válogatotton, de semmilyen hosszabb távú hatást nem érnek el? "

az utánpótlásnál sem érnének el hosszabb távú hatást ugyanezen logika mentén, érted.

@popp: ja, hát persze, ez jogos kritika, dehát ez ilyen igazi magyaros dolog, ide-oda forog a kibaszott szélkakas, attól függ, hogy ki fingja a szelet épp.

dzzzzz 2010.07.22. 22:04:19

@értelmetlen_nevű: valami ami képes felkelteni a jó játékosnevelő klubok érdeklődését, konkrétan fogalmam sincs :D

rizla 2010.07.22. 22:07:21

@originalBalintos: az ő érdeklődésüket egy selejtezősorozat is felkelti azért. meg hát most voltunk harmadikak u20-as vb-n, annál nívósabb, vagy jelentősebb eredményt egy olimpiára való kijutás sem nagyon jelentene. komanéknak már a felnőtteknél van a helyük, ez egyértelmű. van egy serie A-s középpályásunk, nehogymár a kiscsoportosokkal bohóckodjon, nem vagyunk eleresztve azért az ilyenekből..

IronRock 2010.07.22. 22:13:04

@rizla: "a fiatalok ne legyenek fontosabbak, mint a felnőttválogatott"
Hát tudod, az elmúlt évek függvényében (és itt nem feltétlenül csak a tavalyi U20-as VB bronzra gondolok), én igenis azt mondom, hogy sokkal, de sokkal fontosabb az utánpótlás és igenis hogy ők legyenek az első helyen! És legfőképpen az, hogy már 20 éves koruk előtt elkerüljenek itthonról, lehetőleg olyan helyekre (holland, spanyol bajnokság, de akár portugál is lehet), ahol a fiatal tehetségek képzése és beépítése kiemelten fontos. De felőlem mehetnek Ausztriába is, csak ne itthon kelljen játszaniuk ebben a szar pocsolyában, mert akkor pár év és ugyanoda süllyednek mint a többiek...
Én simán elcserélnék egy olimpiai érmet, utánpótlás EB-érmet jelen pillanatban egy (vagy több, lehet alkudni) felnőtt válogatott selejtező győzelemért. Aztán persze nagyon kell egy hozzáértő és felelős szövkap, egy ugyanilyen MLSZ-vezetés, akik mellett ezek a fiatal játékosok jó 5 év múlva már a felnőtt válogatottban bizonyíthatnak. A példa adott, ahogy a ghánaiak csinálták, vagy korábban Nigéria, stb. Sarkítás, tudom, de a folyamat a lényeg.

England win The Ashes! 2010.07.22. 22:16:29

Heinrich kerüli a "politikailag áthallásos megfogalmazásokat".

Sebaj, majd én linkelek egy ilyet:

www.fourfourtwo.hu/fft-blog/486

bz249 2010.07.22. 22:19:41

@horas: azért ez így ebben a formában túlzás. Rendszeres résztvevői a csoportköröknek az európai kupákban. Ha már mindenképpen Lokit és egy európai kiscsapatot szeretnél belevonni a Donyeckhez, akkor mondjuk a soros ellenfél a Basel.

De még jobb, ha a Bundesliga nembayern csapatait említed. Kb. az az ukránok szintje.

rizla 2010.07.22. 22:19:58

@IronRock: "én igenis azt mondom, hogy sokkal, de sokkal fontosabb az utánpótlás és igenis hogy ők legyenek az első helyen! "

az utánpótlás a felnőttválogatottért van. azért, mert szeretjük az u20-as meg stb csapatainkat, még nem kell elvetni a sulykot. ők is felnőtt szinten akarnak sikeresek lenni. és hogy nézne az már ki, hogy van kettő darab serie A-ban rendszeresen játszó emberünk, és ebből mindkettő az ifiknél játszik? az lenne csak igazán magyar feeling. ne nevettessük ki magunkat.

"Én simán elcserélnék egy olimpiai érmet, utánpótlás EB-érmet jelen pillanatban egy (vagy több, lehet alkudni) felnőtt válogatott selejtező győzelemért."

viccelsz??? erről azért kérdezd meg magukat a srácokat is, szerintem nem veled értenének egyet.

"Aztán persze nagyon kell egy hozzáértő és felelős szövkap, egy ugyanilyen MLSZ-vezetés, akik mellett ezek a fiatal játékosok jó 5 év múlva már a felnőtt válogatottban bizonyíthatnak."

5 év múlva??? 5 év múlva már 26-27 évesek lesznek. most jöjjek a németekkel? teljesen elszállt az ország a fiatalok sikerétől, az az igazság, ennek az eredménye volt ez az olimpiai koncepció.

England win The Ashes! 2010.07.22. 22:20:44

Ja, egyébként 24 év alatt ez lesz a 20., azaz a XX., azaz a huszadik kapitányváltás. Ezért már járna valamilyen oklevél vagy vándorzászló.

értelmetlen_nevű 2010.07.22. 22:21:19

@rizla:

Koman eddig kemény 16 serie A meccset tud a háta mögött, ezek közül kettőt játszott végig. Persze így is erősítés lehet a válogatottnak.

(Huszti meg sikeresen tönkre vágta a pályafutását, gyakorlatilag nem fér be a Zenit kezdőjébe)

IronRock 2010.07.22. 22:21:24

@rizla: Koman a Bari-ban is csak kiegészítő ember volt, nem valószínű hogy a Sampdoria-ban többet szánnak neki, bár ne legyen igazam. Németh meg az AEK-ben nem tolta rosszul, de sokat volt sérült, és többek közt ezért is húzódott annyi ideig hogy maradjon-e ott. A görög bajnokság meg persze hogy erősebb mint a mienk, de azért az európai középmezőnyben így is csak jóindulattal van benne.
Ők az U20-as csapat két legfontosabb és legjobb játékosai...a többiek még itt se tartanak...mégis mit lehetne várni tőlük?

rizla 2010.07.22. 22:22:36

@Dr Jozef Vengloš: "Két éve a foci Eb-n kezdtem el blogolni, akkor még az NSO-n, és a „Kis pénz, kis foci” kisvártatva a legolvasottabb magyar futballblog lett. "

ahhhhhhhhhh

England win The Ashes! 2010.07.22. 22:25:55

@rizla: mondjuk ezen én is röhögtem egy tízpercest. :) Na de ami magában az írásban van, az maga a magyar foci kvintesszenciája.

rizla 2010.07.22. 22:26:29

@IronRock: németh amikor csak ép volt, azonnal játszatták, ami azért kirívó magyar szinten. koman viszonylag kevés meccsét meg nagyon is értékelni kell, a sampdoria nem véletlenül ragaszkodik hozzá, lépeget azért szép lassan a ranglétrán szerintem.

"Ők az U20-as csapat két legfontosabb és legjobb játékosai...a többiek még itt se tartanak...mégis mit lehetne várni tőlük?"

a felnőtt válogatottból sem tartanak sokan ott, hogy rendszeres görög kezdő, meg sok csere olasz 1-ben... nem vagyunk úgy eleresztve, hogy ilyen arcokat mellőzhessünk. gosztonyi meg korcsmár tőlem nyomhatja az olimpiai csapatban, de aki befér a felnőttekhez, annak ott a helye.

Shikaka 2010.07.22. 22:27:56

@Dr Jozef Vengloš:

Borzasztó amúgy, hogy milyen a magyar FourFourTwo...

Az angolnak is vannak hibái (idétlen TOP50 listák pl.), de hogy a full terjedelem 3/4ét ötvenezerszer hallott sztorik töltik ki, múltidézés ezerrel (kettős rangadók, makukázás, Joli néni szendvicse, satöbbi) a jelenről meg semmi.

Kapitány kérdésben csalódott vagyok, de nem lepődtem meg.
Nézzük a jó oldalát, legalább nem fogja az egész magyar edzői kar fúrni az első meccs előttől...

England win The Ashes! 2010.07.22. 22:33:56

@Shikaka: "Nézzük a jó oldalát, legalább nem fogja az egész magyar edzői kar fúrni az első meccs előttől..."

Persze, mert bezárul a kör: asszem Sanyibácsi volt az utolsó a "korosztályából"l, aki még nem volt kapitány. Én már csak azt a korszakot várom, amikor a "Next Generation" tagjai, mint Lipcsei, Urbán, Kismészöly, Csertői, Csató stb. fognak egymásnak üzengetni, hogy ki lenne alkalmasabb. Szerintem két év és kezdődik. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.22. 22:37:49

@Dr Jozef Vengloš: Szerintem szóra sem érdemes a csávó.

bz249 2010.07.22. 22:38:34

@Dr Jozef Vengloš: ez a Szőllősi mit tud azon kívül, hogy egyre nagyobbra hízik? Mi az a képessége, amivel képes a befolyásos emberek társaságában maradni?

dzzzzz 2010.07.22. 22:41:05

@bz249: például, hogy mindenkit képes ócsárolni. Vannak emberek akik olyan intenzitással képesek szidni (ált. hát mögött), hogy a hallgatóságuk bizonytalanabb egyedei úgy érzik, hogy muszáj vele egyetérteniük.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.22. 22:41:18

@Shikaka: Én mondjuk szívesen olvasok a régi dolgokról.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.22. 22:42:51

@bz249: elég ehhez egy fix valag és egy vécépapírkéb üzemelő nyelv.

Árpádka 2010.07.22. 22:44:14

@horas: @popp: Kolozsvár cseszétek meg még mindig 50000ezer magyar él ott.:( Egyébként a KVSC Bközépe eredetileg többségében magyar volt ( Kvsc és a U Kolozsvár ellentéte nem véletlen -mi lesz vásárhelyen).
Koeman meg mondta nincs elég rendszeresen játszó magyar játékos külföldön és a hazaiak szarok. Egy erős válogatotthoz meg kell egy jó hazai bajnokság.
A Köln nem régibben 2,5millkát pengetett ki a Bukaresti vasutasoknak egy tehetségért Dzsudzsákot mennyiért vitték?
Eygébként kit lehet felvinni az U20-ból:
Megyerei ha véd HA!
Kádár, Koman Németh Ha játszik ( Kádár és Koman szerintem megragad)
Oszt jó napot Futács idén talán kölcsönbe megy, Varga Roland-SerieC, győriek elékalódva. Gosztonyi Vidi.
Ja Vass Ádám jó lenne ha behívnákés talán Varga Józsi de is csak csere a lokiba .

IronRock 2010.07.22. 22:44:26

@rizla: De ez megint csak arra utal vissza, hogy addig felesleges álmokat szőni, de még célokat kitűzni se nagyon érdemes, amíg az első számú utánpótlás csapatokból mindenki nem játszik legalább egy holland vagy egy görög első osztályban rendszeresen! Ha ez legalább megvan, akkor lehet építeni a rájuk a nagyválogatottat. Lehet Komanban vagy Némethben hinni, hátha majd ők, de - sajnos - ők ehhez még ne elég jók/nem elég érettek.
És bár én nem ismerem a focisták lelkivilágát meg mentalitását, azért nem lehet túl felemelő hogy amíg az utánpótlás csapatban jöttek a sikerek, a felnőtt válogatottban meg a fontos meccseken jöttek a vereségek...ha csak Komanékban bízunk, annak csúnya vége lesz, és pont azért, mert nem áll mögöttük egy olyan úgy-ahogy masszív védelem és középpálya, akik segítenék őket.
Nem lehet ma összerakni egy olyan magyar válogatottat, ahol legalább a kezdő 11-ben minden poszton egy többé-kevésbé megbízható játékos lenne...

rizla 2010.07.22. 22:45:07

@bz249: "Mi az a képessége, amivel képes a befolyásos emberek társaságában maradni?"

el kell, hogy keserítselek, nem kell képesség ahhoz, hogy "befolyásos emberek" társaságában maradj. oda kell kerülni, aztán mereszteni a segged. valahogy így képzelem.

Árpádka 2010.07.22. 22:45:58

Egy kis adalék Paszkány Árpád kb 60 millió eurót ölt a KVSC-be akadémiástól stadionostól az mennyi forintba?

Árpádka 2010.07.22. 22:46:53

@bz249: a kis pogácsa vadász mostanába enem bloggol pedig elküldeném a nanoba:D

Shikaka 2010.07.22. 22:47:17

@popp: Nekem a terjedelemmel van bajom. Az újság több mint fele múltba révedés, és a rosszabb hegyiivános fajtából...

@Árpádka: "Kolozsvár cseszétek meg"

A CFR Cluj mi magyarul?

Shikaka 2010.07.22. 22:48:58

@Árpádka:

Hivatalos euro devizaárfolyam
2010. július 22.
EUR 284,46

mnb.hu/Engine.aspx

Minarik Ede bácsi 2010.07.22. 22:49:32

@rizla: Különben is milyen szemétség lenne már megnyerni a 4. olimpiai aranyat, mikor a többieknek alig jutott valami. Tényleg, a brazilok nyertek már Olimpiát?

bz249 2010.07.22. 22:50:24

@Árpádka: le lehetne írni, hogy 15-18 milliárd forint, de ez csak egy szám. Úgyse tudja egyetlen halandó se elképzelni, hogy az mennyi.

(lásd: Rejtő Jenő: A megkerült cirkáló)

Árpádka 2010.07.22. 22:51:00

@Shikaka: Kolozsvári Vasutas Sport Klub 1907 alapították akkor Kolozsvár 90% magyar volt .
Romániában amúgy is ez a magyar klub a szurkolók meg Paszkány miatt

rizla 2010.07.22. 22:51:23

@IronRock: "amíg az első számú utánpótlás csapatokból mindenki nem játszik legalább egy holland vagy egy görög első osztályban rendszeresen! Ha ez legalább megvan, akkor lehet építeni a rájuk a nagyválogatottat."

ez álomszerű elképzelés. addig mi legyen a nagyválogatottal? miért jó ez a nagyválogatottnak?

"Lehet Komanban vagy Némethben hinni, hátha majd ők, de - sajnos - ők ehhez még ne elég jók/nem elég érettek."

ugyanmár. abból kell főzni, ami van. például németh és szalai jelenleg a két legmagasabban jegyzett csatárunk. akár fáj, akár nem, ez a helyzet.

"ha csak Komanékban bízunk, annak csúnya vége lesz"

ki mondta, hogy csak komanékban? természetesen a felnőttválogatott gerince marad az eddigi, de volit és kriszt már nem lehet kihagyni.

"Nem lehet ma összerakni egy olyan magyar válogatottat, ahol legalább a kezdő 11-ben minden poszton egy többé-kevésbé megbízható játékos lenne... "

akkor meg se próbáljuk? 22 éves embereket küldjünk olimpiáért vitézkedni eb helyett? nem látom érdemesnek megosztani a haderőnket, mivel egyesítve is baromi kevés. koncentráljunk egy dologra. az utánpótlás maradjon csak utánpótlás, az nem attól lesz jobb úgysem, hogy már felnőttekhez való emberek játszanak ott. nyernének megint egy bronzot, és? nem mennénk vele többre, mint egy selejtezőcsoportban elért 3. hellyel.

Árpádka 2010.07.22. 22:55:37

@bz249: Ennyiból van egy Bl-kompatibilis aréna. Románia egyik legjobb akadémiája, ja és egy csapat ami az olimpicóban veri az As Romát és X-el a Chelsea-vel hát igen kis pénz kis foci nagy pénz nagy foci

horas 2010.07.22. 22:56:09

@bz249: Én csak arra akartam utalni,hogy grandiózusan több pénz van a CFR és SD nél is mint itt igazából még sem számottevőek.Itt sosem lesz ennyi pénz,nem európai kuparészvételen kell gondolkodni,hanem minőségi és mennyiségi játékos képzésről ez a legfontosabb,ez még a magyar bajnokság színvonalánál is fontosabb és erre csak a horvát szerb bajnokságot tudom felhozni szemben állítva a válogatottjaik garníturájával.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.07.22. 22:57:13

Ha a fiataljaink kinn játszanak neves bajnokságokban, akkor azért kurva nagy kontraszt van a kinti és a magyar szövetség szakmai minőségében.

Egervári rajzol egy faszt neki, vagy Várhidi felteszi a mágnestáblát, kinn meg megmondják neki, hogy melyik lábára cselez az embere, melyik néggyzetméterről hová fogja lőni a labdát, meg még csomó mindent és arról nem is érdemes beszélni, hogy egy Zanitnél vagy egy Fulhamnél mennyivel másabb a táplálkozási a rehabilitációs tréning.

Az az igazság, hogy optimális esetben a válogatott játékosaink profi szakmai stábbal készülnek a hétköznapokon és amikor hazajönnek immáron azonnal kénytelenek szembesülni a magyar valósággal az éppen menő hazai szakvezetővel.

Adjuk el a fiataljainkat, vegyünk példát az afrikaikaról és nézzük meg, hogy a ghána játékosok menniyt tapasztalnak a ghánai körülményekből. Azt mondja játékosk majdnem mindegyike Európában játszik, Vb felkészülés Európában, majd egyből repülnek Dél Afrikába, az edzőjük külföldi, a stáb is külföldi a hazai szövetségükkel annyit tárgyaltak, hogy a fejenkénti 20 ezer dollárt készpénzben kell hozniuk a mérkőzés előtt. Itt akövetendő példa. Elfelejteni az összes félnótást itthon, külföldi stáb, minél kevesebb itthon töltött idő és Csányinak csak az a feladata, hogy a lóvét adja. Én azt se bánom, ha Mezey és Co. pénzszámoló tanfolymokat indít, hogy részese lehessen az egésznek és Bicskei lesz az előszámoló, Mezei a főszámoló, míg Egervári az utószámoló, miközben Várhidi mágnestáblán számolja a részüsszegeket, de az a legfontosabb, hogy minél kevesebb magyarral kelljen dolgoznia egy válogatott játékosnak. Dolgoznia? Érintkeznie.

Árpádka 2010.07.22. 22:57:23

@rizla: Jó de akkor mit lehet játszani amikor nincs védelem Juhászon kivül+Kádár. Kapus poszt szintén homály. Némot meg szétrúgnák a svédek. Egyedül a középpálya van úgy ahogy rendben

horas 2010.07.22. 22:58:23

@Árpádka: Említsél már egy jó szlovák,szerb,horvát,szlovén klub csapatot.
Ezzel szemben nézd meg a válogatottjaikat.
De még látványosabb példa a portugál bajnokság.

Shikaka 2010.07.22. 22:59:45

@Árpádka:

Kösz! A Cluj-t tudtam, a CFR-t nem.

@IronRock:

Nem nagyon értek egyet :)

"még célokat kitűzni se nagyon érdemes, amíg az első számú utánpótlás csapatokból mindenki nem játszik legalább egy holland vagy egy görög első osztályban rendszeresen!"

A szlovákok kijutottak úgy, hogy nem játszanak jobb csapatokban a játékosaik. OK, Skrtel igen, de ő meg nem jobb,mint Juhász.
A szlovénok sem arról híresek, hogy a válogatottjaik Fenerbahce-Olimpiakosz szinten húzóemberek...

Célokat lehet kitűzni ezzel a csapattal is.
(persze ne legyen elvárás a kijutás egyelőre)

"Ha ez legalább megvan, akkor lehet építeni a rájuk a nagyválogatottat. Lehet Komanban vagy Némethben hinni, hátha majd ők, de - sajnos - ők ehhez még ne elég jók/nem elég érettek."

Ezzel az a bajom, hogy Németh (és Szalai) tavaly a legnívósabb bajnokságban játszó csatárunk volt. Ha egészséges volt, játszott.

A többiek vagy magyarországon játszottak (és nem ontották a gólokat) vagy rosszabb bajnokságban.
Ki lett volna jobb? Torghelle az Augsburg padjáról? Szabics ugyanonnan? Honosítsuk Coulibaly-t?
(Sanyi azért maradjon...)

Úgyhogy Németh alap (lehet hogy sajnos).

Koman meg mindenképp legyen kerettag, sok középpályásunk válogatottbeli szuperprodukciójától felfordul a gyomrom (Hajnal, Gera, stb.), szerintem nem is érdekli őket a dolog. Kizárt, hogy bajnokikon nem rosszak, válogatottban meg egy passzt nem bírnak megcsinálni.

bz249 2010.07.22. 22:59:49

@IronRock: itt volt a 2006-os vb (kicsivel korábban kezdték, de a cél a vb volt), a németek beépítették a felnőtt csapatukba a 23 éves Lahmot, a 22 éves Schweinsteiger, akik azóta nemzetközi klasszisok (meg a 21 éves Podolskit, akiből semmi sem lett)

a 2010-es vb-n beépítették a 20 éves Müllert, a 22 éves Özilt és a 23 éves Khedirát

Mindeközben 2 vb bronzot és egy eb ezüstöt értek el. Természetesen nekünk közel sincs olyan utánpótlás-rendszerünk, mint nekik (ugyanakkor a felnőtt csapatunk is lópisztoly). De ott a dolog láthatóan működött.

Árpádka 2010.07.22. 23:04:18

@horas: Hajduk, dinamo-horvát.EL csoport köt tavaly
Partizan Cverna Zvezda-szerb Bl-csoport kör melyiket verné a Loki vagy a VIDI?
Az a gond például Győr hogy nem mernek a 19 20 éves játékosokhoz nyúlni. Ne gondold, hogy nálunk a KVSC. ragdós példa- Ráadaásul ott is már megveszik a fiatal 19-20 éves román tehetségeket, hogy jól játszva ( EL anno UEFA és BL és inenn adnak el.
Eyg olasz kit vesz meg egy horvátot aki 2-3 körön át jól játszott az EL-körökben vagy egy magyart akit kiszorít egy nigger

Árpádka 2010.07.22. 23:06:05

@horasBocs a helyesírásért

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.22. 23:08:13

@pancho_sanza: muhaha, zseniális.

A baj az, hogy a külföldre kikerülő gyerekeket itthon, magyar edzőknek kell felnevelni, a válogatott csak kirakat.

Utópisztikusnak tűnik a gondolat, hogy utánpótlás szinten átfogó, külföldi szakértők által felügyelt rendszer működjön + őszintén szólva ez már egy sokkal összetettebb kérdés, kezdve a _magyaros viszonyokkal_ és viszonyrendszerekkel.

Árpádka 2010.07.22. 23:08:44

@all bocs a Rasszista megjegyzésért légióst értettem de benem van Coulibally tegnapi produkciója

Árpádka 2010.07.22. 23:10:01

@heinrich: Szöllő és Trsai akkor kitől kapnának pogácsát? Ez a gond még mindig meg van az urambátyám rendszer

bz249 2010.07.22. 23:12:30

@Árpádka: amúgy Coulibaly tényleg durva (bár a tegnapi meccset nem láttam)... azzal, hogy nagy és erős a magyar nb1 legjobb csatárai közé tudott kerülni. Az előző afrodebreceniek legalább ügyesek voltak (és végülis belga szinten is megállják a helyüket).

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.22. 23:14:54

@Árpádka: Jó, jogos.
@pancho_sanza: Úgy.

Na de mit látunk most. Az ambíciózus focibuzi miniszterelnök szemrebbenés nélkül nyilatkozza a kötszolgálatin, hogy igazából már most is ott kéllett volna lennünk a vébén, mert mi sem vagyunk rosszabbak, mint a szlovákok meg a szlovénok - egy lófaszt mama. Ő fűzte meg Csányit és Mezey C Co. a súgóik. Azok akik tavaly november óta fúrják Koemant és jóval régebben minden külföldit, aki idevetődik. Most beveszik magukat Csányi köré, Mészöly azzal büszkélkedik, hogy ő beszélte le a fiát Koeman segítségéről és a magyar foci társadalom összefogását sürgeti, azokét, akik húsz éve folyamatosan bizonyítanak, Egervári kinevezése nagyon nem jó üzenet.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.07.22. 23:16:19

mindennel egyetértek! :)

@horas: vidi? télleg sok tésztát ettél te is! ha nagyon szarkasztikusak akarunk lenni, akkor szar mind a két csapat, csak a vidiben több a senkiházi külföldi! bár én tennap tudtam 0-1nél is hogy a loki behúzza a meccset, míg ez a vidi egy rakás ratyi gyülekezete. ritmus, pontos passz? azt se tudták mit akarnak? mezey takarodjon! gólokat kellett volna rúgni, eltaláltuk a kaput? a horváth gereknek voltak szép mentései és ennyi! nikolics és alves a két bohócligás csodacsatár! ennyi! de a mol ott van a mezükön, potkivánok, felháborító!

bocs! de nem lesz itt semmi, sok a tészta, rá a sör, így nem lehet focizni!

Árpádka 2010.07.22. 23:16:25

@heinrich: Egy kérdés szerinted Várhidi karácsony fája ( sírok vazze) Nem lenne e jobb egy a németekhez hasonló felállás? ( Jó tom baromság de már játszunk szövetségi kapitányosdit) :)

rizla 2010.07.22. 23:17:29

most látom csak, hogy mi a magyar fourfourtwo szlogenje: "a futball szellemi csúcsterméke"

bazmeg.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.07.22. 23:17:38

Mondjuk azt a nagyvonalúságot is szeretem, hogy nem baj, mennyibe kerül kifizetni Koemant, csakazértis kirúgjuk, mert nekünk új ember kell.

Végülis gazdag az MLSZ, van itt pénz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.22. 23:21:46

@Bastille: Azért ez a Maribor lényegesen jobb csapat, mint a Levadia.

Titi120 2010.07.22. 23:25:05

@pancho_sanza:
Ha ezt így egyszer előadhatnád a Zuhanyhíradóban, még fizetnék is érte, esküszöm ! :)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.07.22. 23:30:53

@popp: azért a vidi lényegesen szarabb, mint a loki!

amúgy lehet! sebaj, köv. hétvégén kezdődik! ez a lényeg! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.22. 23:40:11

@Bastille: Szerintem egyébként nem lényegesen, annyival semmiképpen sem amennyivel a Maribor jobb, mint a Levadia. A Basel ellen óriási bravúr lenne egyébként továbbjutnia a Lokinak, ha rajtuk túljutnak a play offban körben sem jöhet sokkal erősebb ellenfél.

bz249 2010.07.22. 23:43:39

@popp: a Basel rendszeres csoportkörös csapat (BL, EL). Egy Lokinak szinte lehetetlen kiütnie. De ugye a Jabulani gömbölyű.

bz249 2010.07.22. 23:46:31

@popp: kapásból a svájciaknak átlag 23.000 nézője van és nyilván svájci jegyárak mellett. Ez mérhetetlenül több pénzt jelent.

Micimedwe 2010.07.22. 23:54:57

Az utolsó előtti bekezdésen harsányan kacagtam.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.22. 23:56:54

@bz249: Én aztán tudom, hogy jók. Tavaly az EL csoportkörben megverték otthon a kedvenc Romámat is és az utolsó körig volt esélyük továbbjutni a Roma és Fulham közül. Ehhez képest mit hallok Zomboritól a Zuhanyhiradóban. Aszondja, hogy a Lokinak ki KELL vernie a Baselt. Szerintem a Loki tavalyi csoportkörbe jutása sokáig megismételhetetlen bravúr volt.

Azért persze ugye reményhaL...

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.23. 00:00:39

@Micimedwe: nyilván, kurva nagy naivitás azt hinni, hogy holnapra alapvető változások lesznek, egyetlen reményem, h Csányi nem akar pitiáner, csaló, szélhámos, ócska tolvajokkal egy társaságba keveredni.

IronRock 2010.07.23. 00:00:56

@rizla: sajnos jelen pillanatban a nagyválogatott az a része a magyar nemzetközi futballnak, ami miatt a legtöbbet éghet a fejünk. Németh meg Szalai meg lehet a nemzetközileg legmagasabban jegyzett csatárunk, de vagy nem alapemberek a klubcsapataikban (Szalai), vagy többször sérültek (Owen-szindróma?), mint nem - Németh.
A felnőtt válogatott gerince meg már eddig is rogyadozott erősen: most már nincs Babos, Dárdai, Gera...na nem mintha ők világklasszisok lettek volna, de az elmúlt években (amikor az aktuális szövetségi kapitány éppen nem hagyta ki őket), ők tettek a legtöbbet a válogatott meccseken a csapatért. Rajtuk kívül ki az a gerinc??? Fülöp, aki csak tartalék a csapatában? Rajtuk kívül Juhász és Dzsudzsák az egyetlen aki alapember a klubcsapatában. Tehát gerincről aligha beszélhetünk....
Megint sarkított, de a ghánai példát tudom felhozni...ők is az utánpótlásból építkeztek, nekik is abból lett egy erős válogatottjuk, hogy együtt tartották őket, és az utánpótlás csapat gerince szinte együtt épült be a válogatottba.
Selejtezőcsoportban elért 3. hely kudarc, akárhonnan nézzük a felnőtt válogatott szintjén. Persze lehet jönni majd később, hogy balszerencsések voltunk meg stb, ha netán úgy alakulnak az eredmények, de akkor is a tény, hogy kudarc, nem jutott ki a nagyválogatott megint sehova. Ezzel szemben egy olimpiai érem vagy utánpótlás EB-n elért érem mégiscsak egy mérhető és látható teljesítmény.
@Shikaka: Na pont a szlovákok és szlovénok példája bizonyítja, hova juthat el egy csapat, ha nem balfasz idióta a szövetség és a vezetőség. Ezért is rohadtul éghet a pofánk, mert amellett hogy mindkét válogatott simán verne minket, futballszakmai tervezési koncepcióban is előttünk járnak, pedig együtt se ér fel a lakosságuk száma Magyarországgal. Koman-t meg attól féltem, ami Hajnallal is történt, és részben Gerával is. Az, hogy a válogatottba nyújtott játékukban nem volt az az egymásért és a közös sikerért küzdeni mentalitás. Gerában még megvolt, csak neki alig akadt olyan társa, akihez passzolni tudott volna. Hajnal meg tényleg mintha szart volna bele az egészbe.
@bz249: A német és magyar utánpótlást összehasonlítani is egy vicc, sajnos...Ahhoz ennél is komolyabb szakmai anyagi program kellene, több évre előre tervezve...de míg a Bundesliga képes felszívni és beépíteni a fiatalokat és a négy legmagasabban jegyzett európai bajnokságban benne van, addig a magyar bajnokság legfeljebb a futottak-még kategóriát ha eléri.

bz249 2010.07.23. 00:04:25

@IronRock: de nem is a német válogatott tagjait kell kiszorítani a kezdőből, hanem Air Sanyit, Priskint, Szélesit vagy Bodnárt.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.23. 00:06:01

@heinrich: ez alatt persze nem a magyar politikai elitet értem, még mielőtt valaki a leírás alapján összekeverné :)

rizla 2010.07.23. 00:07:39

@IronRock: de most akkor te mit akarsz tulajdonképpen? attól lesz jobb a nagyválogatott, hogy a fiatalok az olimpiáért küzdenek? nem győztél meg.

"Selejtezőcsoportban elért 3. hely kudarc, akárhonnan nézzük a felnőtt válogatott szintjén. "

miért lenne kudarc? egyértelműen előrelépés lenne. a fiatalokat meg nem biztos, hogy be lehet építeni egyszerre, némethen és komanon kívül a többiek egyelőre kallódnak itthon, többnyire. vagy jusztis cseréljük le az osasunás vadóczot az újpestes korcsmárra, csak mert utóbbi már összeszokott komanékkal?

IronRock 2010.07.23. 00:10:47

@bz249: Oké, Sanyi és Priskin talán oké, helyettük esetleg jöhet Német és Szalai (megjegyzem, Sanyi akármennyire is ellentmondásos figura, még mindig hasznos lehet). Szélesi és Bodnár helyére mégis ki?? Alig van valaki akár utánpótlás szintjén, aki alkalmas lenne jobb és baloldali védőnek, pláne nem wingback-nek. Enélkül meg egyetlen csapat sem érhet el normális eredményeket.

rizla 2010.07.23. 00:14:34

@IronRock: szélesi, bodnár maradnak. vanczákhoz sem nyúlnék, amúgy kádárt nyugodtan el lehetne kezdeni próbálgatni.

IronRock 2010.07.23. 00:20:57

@rizla: Hát bocs, de inkább küzdjenek az olimpiai éremért, mint a nagyválogatottban a selejtezőcsoportbeli 3. helyért.
Selejtezőben elért 3. hely meg akkor érne valamit, ha az előző sorozatban egy előttünk jegyzett válogatottat előznénk meg: Pl. svédek, portugálok, stb. De a finneket megelőzni nem akkora szó. És persze nem kéne mindenkit lecserélni, de Vadócz se játszik többet mint Korcsmár. A védelemben meg Kádár lehetne kezdő a többi lúzer helyett, de amúgy nincs senki a többi posztra...tehát innentől mindegy ki rakja össze a csapatot.

IronRock 2010.07.23. 00:24:55

@rizla: kár hogy Szélesi és Bodnár is jobbhátvéd alapvetően. Nem olyan univerzális játékosok mint Lahm, és az egyik szélső hátvéd poszt attól még nagyon lyukas marad...pláne ha valamelyikük majd Robben-el vagy Ibra-val találja szembe magát.

értelmetlen_nevű 2010.07.23. 00:36:04

@IronRock:

De hogy jön ide az olimpiai érem? Ennek kb. annyi realitása van, mint a selejtező csoport megnyerésének.

progvog 2010.07.23. 01:10:39

'Szöllősi:

-Ki van a képen?

Random hozzászóló:

-Én megmondom, ki van a képen: egy túlsúlyos, szemüveges, gusztustalan k.csög, aki felettébb hasonlít a szőlősire. Ja, hogy nem az avatart kell nézni? :)'

ezen sírtam :)

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.23. 01:19:47

A felszólalókkal ellentétben én nem értek a focihoz. Egyáltalán. És semennyit.

Azt viszont érteni vélem, hogy Koemant (illetve gyaníthatóan mindenki mást) konkrétan „megjutalmazzák” azért, mert nem jól dolgozott (most ne menjünk bele, miért nem akart, vagy tudott rendesen dolgozni, hisz elvállalta, tehát elvileg ismernie kellett a buktatókat).

Tehát, ha kirúgok valakit, mert nem hozza az elvárt eredményt, akkor nem adok neki százmillás lelépési pénzt, mert pont le fogja szarni a fejemet már jóelőre.

Ha hozza a kívánt, előre egyeztetett eredményt - bármi is legyen az, amit előre lefixálunk -, de közben rájövök, hogy nem tetszik a feje, vagy egyéb bajom van vele, akkor sajna jár neki a lé.

Amennyiben mégis hozta a megkívántat, és a fejformájával sincs bajom, akkor nem rúgom ki csak azért, hogy felvegyek egy másik olyat, akit aztán ugyanígy „megjutalmazhatok” a nagyjából előre borítékolhatóan eredménytelen munkájáért.

Abban az esetben, ha átveszem egy cég vezetését, és olyan szerződéssel találkozom, ahol így fizetnek meg valakit, akkor elsőre nem a madarat, hanem azokat rúgom ki végkielégítés nélkül, akik döntéshozóként bármilyen formában részt vettek egy ilyen szerződés megkötésében, és még igen jól járnak, ha nem baktatok el a rendőrségre valami sikkasztásféle gyanúval.

A profitorientált, eredménycentrikus, állami megrendelésektől és multiktól nem különösebben függő, egyre kisebb arányú magánvilág jelentős része így működik külső emberek alkalmazásánál.

A foci ugye nem ilyen?

Vinyl 2010.07.23. 02:06:56

gyerekek én azokat se értem akik képesek végignézni egy magyar meccset főleg klub szinten pfffffffff. hát az valami hihetetlen. De egyébként egy barátommal pont azon röhögtünk leginkább kínunkban hogy egy teljes bajnoki idényben az ország összes első osztályú meccsén nincs annyi ember kint mint mondjuk egyetlen darab spanyol első osztályú meccsen legyen ez egy camp nou vagy a bernabeu... LOL. lenne min gondolkozni szerintem hogy is van ez?

progvog 2010.07.23. 02:20:40

@Vinyl: daaaad, can i feed him this one time? :)

Arzén Vendel (törölt) 2010.07.23. 06:01:13

Koeman nagyon kilátástalan volt, jó hogy ment, de a pénzért nagy kár amit kiszórtunk rá. Kíváncsi vagyok, hogy legközelebb hol fogja kibontakoztatni a mérhetetlen szakértelmét... Jó eséllyel a magyar válogatott rozoga kispadja volt a szakmai csúcsa a mi jó hollandunknak.

Nem tudom Egervári mennyit kap majd, de remélem jó olcsó lesz, mert kapitányra költeni amikor nincs egy csapatnyi játékos nagy luxus lenne...

A magyar kapitányi posztot egyébként hetente sorsolhatnák a lottó-jokeren is, így spórolnánk egy csomó pénzt, meg talán még valami érdeklődést is ki lehetne váltani a magyar foci kapcsán... Csányi kreatív üzletember, lehet hogy meghúzza...

CaBeL 2010.07.23. 06:02:26

@pancho_sanza: brutális. én vissza is fekszem aludni még egy kicsit, mert ez kikészített :DDD

<3 pancho

CaBeL 2010.07.23. 06:08:06

@rizla: én megvettem az első számot, ahogy megjelent, valahogy azóta eszembe se jutott, hogy van. pedig nagy reményekkel indultam neki olvasni, de valami top100-s magyarfocista szavazással kezdődött, és nekem ezzel a puskás-schlosser-albert tengellyel be is tette a kaput. egy nagy rakás szar. inkább megveszem az elle férfi magazint bazmeg.

daneeka 2010.07.23. 06:47:33

A vicc az, hogy Torghelle!

Mala Suerte 2010.07.23. 07:23:02

@rizla: @Shikaka: @Dr Jozef Vengloš: @progvog:

Ez a komment sem rossz: "Hát ez aztán baszott fontos egy sportoldalon." Erre Szöllő: "Miért? Tán egy sütő-főző honlapon a helye? :-)"

Egyébként nem értek egyet azzal, amit a magyar FourFourTwo-ról többen gondolnak itt, szerintem teljesen rendben vannak a cikkek és a kinézet is, az pedig valamiféle íratlan (?) szabály az összes (nem angol) FourFourTwo-nál, hogy 50-50% legyen benne a külföldi és hazai foci. Az, hogy Mo.-n csak a múltról lehet írni érdekes sztorikat... talán nem a szerkesztők hibája.

Mala Suerte 2010.07.23. 07:28:15

@matthe07:

Persze az angol kiadás sokkal viccesebb (a hazaiban nem sok poént lehet találni) és az egyértelmű PÁRTatlanság is kivillan néha a sorok közül, de mondom, nálam összességében pozitív a lap megítélése.

Shikaka 2010.07.23. 07:49:39

@matthe07:

Érdekes sztorikat? Te nem hallottad már ötvenszer, hogy mekkora volt a braziloknak lőtt szólógól, meg hogy Puskás mekkora földre szállt angyal volt, mert mindenkinek adott kölcsön?
Lehetne érdekes múltidézős cikkeket írni, _de nem teszik_, ugyanaz ötvenedszer...

Azzal nem értek egyet, hogy a magyar focival kapcsolatban csak a múltról lehet írni.

Van egy sportújságíró-gárda, akiknek az a vesszóparipája és javarészt ők írnak a magyar FFT-be.
Nincs szó a magyar NB1ről, NB2ről meg NB3 ról pláne nincs.
Pedig érdekesség van. Egy-egy szakember tervei, egy esetlegesen gazdaságilag biztos lábon álló klub, taktikai elemzések, hogyan kéne jobban, ellenfélnéző, stb.

Baromira elkeserítő és nívótlan, hogy megint ugyazat kell hallgatni.
Milyen jó is volt, mikor Farkas Jancsi megindult.
Bazmeg :(

Pedig bíztam a magyar FFT-ben.

TroppauerHümér 2010.07.23. 08:33:54

Egy-egy magyar beleférhet még egy jobb külföldi csapatba is, leginkább a kreativitása miatt. A másik 10 elég erős ahhoz, hogy bejátssza a pályát. Gera, Hajnal ezért tud kihez passzolni.

De 11 magyar együtt reménytelen a fizikai adottságok miatt. Azt magyarázza már el valaki, hogy miért vagyunk ennyire lassabbak még az európai középmezőnynél, sőt a Maribornál, Lavidia-nál is. A román, szerb, horvát átlagember ennyivel erősebb, robbanékonyabb a magyarnál? Vagy hülyén válogatjuk a kisgyerekeket?

RobinGood 2010.07.23. 08:42:24

Tök mindegy ki a kapitány ilyen bajnoksággal és ilyen csapatokkal lásd. Vidi tegnap, de a Debrecen sem lehet nagyon büszke a teljesítményre.

Az NBI-es meccsek dögunalmasak tele szláv, afrikai meg brazil nullákkal.

Egervári kinevezése meg azt mutatja, hogy csak duma a foci körül lebzselők eltakarítása.

zsakfos 2010.07.23. 08:54:18

Egy újabb gyöngyszem a magyar edzőpápától, az év edzőjétől:
"A nagyobb tapasztalat döntött a szlovénok javára. Nekünk még nem volt meg a kellő rutinunk ehhez a szinthez, az ellenfél viszont ugye korábban már a Bajnokok Ligájában is játszott"
A Maribor az 1999/2000-es szezonban játszott a BL-ben,abból a csapatból már senki nem játszik.
A legidősebb játékosuk 27 éves...

Minarik Ede bácsi 2010.07.23. 08:58:11

@Vérnűsző Barom: Nem, a foci az nem ilyen. A foci az egy sport, amit labdával játszik 22 ember, és a végén majdnem mindig a németek nyernek. Viszont Magyarország az sajnos ilyen.

bz249 2010.07.23. 08:58:36

@IronRock: mondtam negy nevet a valogatottbol, akik nem utik meg a nemzetkozi kozepmezonyt. (Nagyjabol barmelyik negyet mondhattam volt)

Pékszakállú Henceg 2010.07.23. 08:58:55

@RobinGood: Ha elzavarják, majd rajzol egy faszt Csányinak, osz' jónapot! :)
@Árpádka: A Hajdukot pár éve alaposan elpicsázta a Loki, úgyhogy nagyon rossz a példád!

balu11 2010.07.23. 08:59:16

@rizla: többször megfogalmaztuk a társaságban, hogy az új szövetségi kapitány szerződésébe mindenképpen bele kellene foglalni, hogy Szélesit, és Bodort nem játszathatja! semmiképp'

Most komolyan Szélesi a Debrecenben többször volt csere tavaly, mint kezdő!

Egyébként nem újpestes Korcsmár, hanem Brann-os.

És igenis vannak Némethen-Komanon kívül tehetséges, lőport már szagolt játékosaink: Kádár, Vass (hopp, nem is egy seriea-kp-nk van!), Vadócz, Szalai, rövid időn belül Korcsmár

megvan sztem a játékosanyag az előrelépéshez (a 3. hely nagyon is az lenne!!)

Király, Fülöp (Bogdán, Köteles, Gula, ... - sosem kapusokban volt hiány)

Bodnár, Juhász, Vanczák, Kádár, Leandro (igen, ő), Laczkó, Horváth Gábor, Elek Á.

Gera, Buzsáky, Vadócz, Vass, Koman, Dzsudzsák, Huszti (de hova tűnt Vargajózsi...), Cvitkovics, Korcsmár, Tóth B., Hajnal, Tőzsér

Torghelle (OK, miatta sem sírnék...), Szalai, Németh

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2010.07.23. 09:00:52

A Mészölyéket meg a Tornyit elzavarták már utcát seperni? Nem? akkor nem változott semmi!

Árpádka 2010.07.23. 09:03:37

Közben megnéztem, hogy ideális estben kik játszanak és hol egy magyar válogatottban a jobbjaik közül.
Kapus:
1.Fülöp: Sunderland padozik vagy még azt sem, most Gordon sérült kb 3 hónapot hagyna ki. Fülöp menne és engednék de nincs egyelőre jó ajánlata vagy húzza az időt
2.Megyeri Balázs: Olympiakosz kapusa, helye lenne hiszen Nikopolidisz 39éves de még hoztak egy fiatal kapust Pireuszba
3.Bogdán és Kurucz úgy tőnik mind2 második számu kapus lesz Bolton és West Ham
4.Köteles és Balogh Genk illetve Hearts egyik se véd túl sokat.
5Kovácsik a Reggina második számu kapusa.
6.Gulácsi3.számú kapus a Poolban idén talán kölcsön adják egész évre
Ezek jöhetnek számításba szerintem hát nem tól nagy a választék

Árpádka 2010.07.23. 09:11:47

@Pékszakállú Henceg: attól még kineveltek egy Nico Kranjcart
@Árpádka:
Védelem:
1.Juhász: belgium egyik legjobb védője idén mehet de egyelőre homály
2.Vanczák: Jelenleg a második legjobb magyar védő egy svájci középcsapatban alap ember
3.Kádár Kiegészítő ember a Newcastleben néhány meccsét láttam elég jól tolta talán marad csere ember
4Szélesi és Bodnár hááát nem tom mind2 valószinű hogy megy ( szélesi görögo. ez tuti) Tipikusan 1 meccs jó 3 szar játékosok.
5.Maradt az NB1 : Horváth, Debreceni, Szabó János,Korcsmár, kapásból ennyi nem tom hogy játszanak.

nehiddel 2010.07.23. 09:11:59

Sok jót nem várok, de talán, majd egyszer...Csak ahhoz előbb el kéne felejteni puskásöcsiék majdnem megnyert meccseit.

Árpádka 2010.07.23. 09:20:30

@Árpádka: Plussz még amit más felsorolt de sajna csak NB1 és ez nem elég
Középpálya: Itt sok mindenkivel felvehetjük a versenyt:
Alap: 1Gera Fulham alapember
2. Dzsudzsák simán elférne egy Everton Villa szintű csapatba, csak ne menjen a Fenerhez jelenleg a legjobb magyar játékos.
3.Koman csereember lehet a Samp-ban talán több is.
4.Vadócz megragadhat az Osasuna kezdőjében
5.Vass Ádám alapember a Bresciában.
6.Gosztonyi még csak 19 elvileg jól tolja a Vidiben.
7.Hajnal Huszti kitűnő játékosok a válogatottban is kéne játszani
8.Tőzsér és valami kopac talán Tóth Balázs belga középcsapat
9NB1 és U20 dehát többsége még ezen a szinten is kis csapatban tolja talán varga Józsi de ő is eltűnt

FYM13 2010.07.23. 09:21:00

@zsakfos : erre mondják, h akkor is hazudik, ha kérdez. Mezey dr. ugyanmár...
ezek a focihoz nem , csak a fúráshoz értenek, biztos azért is támogatja őket a MOL, csak a MOLnál olajat fúrnak

csehmatyi 2010.07.23. 09:26:15

@bz249: elképzelni nem tudjuk, hogy a németek mennyi pénzt öltek a mai utánpótlásuk kiépítésébe. Törvényszerűen jöttek az eredmények, az elmúlt évek U-világversenyein általában jó eredményeket értek el.
Ha elindítanak valamit, akkor nem fogja a következő elnökség csakazértis megfúrni. Ja, és az elnökök sem váltakoznak kétévente.
Ráadásul a németeknél cool dolog, ha focizik a gyerek (a betelepülőknek a mai napig az érvényesülés egyik lehetősége), nálunk a foci népszerűsége nem a kicsiknél nem ugyanaz, mint mondjuk 20 éve volt...

Árpádka 2010.07.23. 09:27:52

@Árpádka: Csatárok nincs akkora homály mint a védelemben.
10.Hopp Közben eszembe jutott még Stieber az Achenből is
1.Németh legnagyobb tehetség SerieA. s csapat vinné és talán Bundás is a Poolban nem számitanak rá
2. Szalai Mainz elsőszamú csatárként számitanak rá
3. Sanyi Düsseldorf ha kell egy erő csatár bár szalai is jó annak
4.Kovács Péter norvég középcsapat életemben nem láttam játszana
5.Futács idén kölcsönbe megy szerintem valahova
6.Rudolf nem az a tipikus csatár Genovában kezdő lehet
7.Simon András kölcsönbe megy valahova
8.Szabics és Waltner ha nincs más akkor és csak akkor ők
9 Balajti vinné a Villareal ott nem kalodnak el a tehetségek
10NB1 Senki

Árpádka 2010.07.23. 09:28:52

@Árpádka: na ezekből kellene építkezni hát egy siker edző kellene

csehmatyi 2010.07.23. 09:33:14

@csehmatyi: pontosítva: nálunk a foci népszerűsége a kicsiknél nem ugyanaz, mint mondjuk 20 éve volt...

balu11 2010.07.23. 09:34:37

@Árpádka: jók az összeállításaid, 3 rövid kiegészítés:

Király Gábor! OK, öreg, meg sokan lepke-kapusnak tartják (ami sztem k_rvára nem igaz, nem potyázik gyakrabban egy ő szintjén lévő kapusnál, viszont olyan bravúrjai vannak még most is mint pl. a német meccs első félidejében - de róla, ha kérhetem, ne nagyon vitázzunk, mert akkor könnyen átmegyek nagyonszubjektav-kevésbéúriemberbe... mindenkinek van liblingje...) Egyébként Budás2 erős középcsapatban egyértelmű kezdő kapus - azt sehol nem adják ingyen...

Korcsmárt elvitte a Brann - nagyon örömteli (kölcsön+opció év végén), remélem hamar bekerül a kezdőbe, mert kevés olyan játékosunk van, aki védőt és vkőp is tud játszani, van esze a focihoz, és még lőni is tud - iszonyú értékes tagja lehet egy következő válogatottnak

Elek Ákos - keretben volt már legutóbb, kb. rá is igaz, ami Korcsmárra (ő balbekk és vkp), kivéve, hogy sajna egyelőre a Videotonban "edződik", de U21-ben is alapember (hazai olasz győzelemnél igen jól kente)

csatár poszt a rákfene - sztem jelenleg a válogatott legértékesebb embere egy olyan orvos lenne, aki megacélozza Németh porcelántérdét...

Árpádka 2010.07.23. 09:35:06

Közben hivatalos Róthé az u21

balu11 2010.07.23. 09:39:35

@Árpádka: Rudolf, tényleg, őt kifelejtettem a saját felsorolásomból (@balu11: )

Balajti még messze van, de jó úton

Futács most már nekem sajna lufinak tűnik (a Werder tarcsiban sem volt állandó kezdő! pedig ballábas, magas, és még esze is lenne a játékhoz - remélem a menedzsere kitalál valamit, mert kezd erősen elkallódás szaga lenni...)

Kovács P. nem rossz, de nekem is csak régi, korai-lotharos emlékeim vannak, nem fiatal már, helyette már inkább Sanyi (két ilyen meg ne legyen a keretben)

Szabics - sokadvirágzás régi-új otthonában? lehetéges... Waltner: ne már!

Árpádka 2010.07.23. 09:40:45

@balu11: Király inkább ne vitatkozunk:) Enyhén szólva a mackó nadrágja szimboluma az elmúlt 25 évnek
Korcsmár hát a Brann az egy középcsapat és Korcsmár se egy észkombájn szvsz egy favágó de hát az is kell( norvégoktól szívesen vissznek egy két fanyűvőt a PL-be):)
Elek Ákos nem sokat tudok róla és hát az Nb1 nem jó ajánló levél
Németh ez igaz de egy északi csapat ellen egy csoda doktor sem segít szétrúgnák, oda kelle gy erő csatár Szalai vagy Futács

Árpádka 2010.07.23. 09:45:01

@balu11: Futács is csak 20 és most már Schaaf a barátságosakon játszatja Bundás2-be simán elférne

Commandante Jayasuriya 2010.07.23. 09:46:46

A főnök szereti a focit, költ is rá majd sokat a mi pénzünkből. Az eredmény szokás szerint a nagy ráfizetés, kis haszon elv szerint fog működni.

Ellenben még mindig jobb, mintha a háborúskodás lenne a hobbija, mert a tankok és a harci repülők kicsit többe kerülnek...

Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu] 2010.07.23. 09:57:30

Na, lesz új Széchenyink?
alkibiadesz.blog.hu/2010/07/23/szechenyi_naploja_1

Ő legalább a lóversenyt meg a Kaszinót megcsinálta (egyéb érdemei mellett)

szeme közé, laposan! 2010.07.23. 09:57:34

Tök jó, hogy megint egy olyan edzője lett a válogatottnak, aki a magyar mutyi világában fejlődött ki, itt tanult, dolgozott, soha komoly eredményt nem ért el, pedig ideje volt rá, és nem veszi észre, hogy ez nem neki való munka egy olyan időszakban, amikor már nagyon nincs lejjebb. Majd ő meg fogja mutatni: dehogynem...!

szeme közé, laposan! 2010.07.23. 09:59:02

@zsakfos : igen, ez durva mondat volt!:) Kíváncsi vagyok, utánanéz-e valaki a Vidiből, hogy mikor is volt a tegnapi ellenfelük BL-szereplő!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 09:59:34

@balu11: Futács rugdossa a gólokat az edzőmeccseken, Balajti a Villarrealnál tolja próbajátékon, Kovács Péter viszont ügyetlenebb, mint a Sanyi, Norvégiában lő gólokat, de szerintem nem válogatott szint.

herbert 2010.07.23. 10:02:32

Nem lesz itt így semmi, csak tészta :/

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.07.23. 10:02:33

Mivel AHB még nem írta be, így helyette is:

Greenaway most újraforgathatja egyik korai filmjét, A faszrajzoló szerződése címmel

Árpádka 2010.07.23. 10:04:08

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/valogatott-egervari-sandor-meg-ma-beszel-gera-zoltannal-2038140
Kezdődik a szokásos nyalizás ( csak azt nem tom mi köze van a hit.gyülnek OV-hoz

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.23. 10:04:37

@popp: kovács pétert én se nagyon tudom hova tenni, de a norvég futballt se, pl akkor most örüljek-e, hogy korcsmár is csak kölcsönbe kellett egy enyhén szólva nem élcsapat norvég egyesületnek

balu11 2010.07.23. 10:04:56

@popp:

Futács - tavaly is rugdosta. Aztán élesben a tarcsiban is többször volt csere, mint kezdő. A nagycsapat közelében sem nagyon járt. Sajnálom, mert én benne bíztam. Meglátjuk, ne legyen igazam az elkallódással!

Balajti - azért azt ne feledjük, hogy a Villareal _B_ tervezi (!) szerződtetni! Nagyon jó kis hely a tanulásra, fejlődésre, de neki még min. 2(-3) év a válogatott - ha folyamatosan fejlődik.

Kovács P.-ben egyet értünk - nagy már a baj, ha ő válogatott szint (értsd: ha nincs nála 3-4 jobb magyar csatár)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.23. 10:08:05

@balu11: futács eddig nem is szerepelhetett volna a werder felnőtt csapatában. most nem fogom megmondani neked pontosan a szabályt, ami miatt ez a szitu, de azt tudom, hogy így van. talán most, idéntől vesztette érvényét. sőt, a tarcsiban is csak egy féléve játszhat tudtommal

RobinGood 2010.07.23. 10:08:43

@popp: hát azért Sanyit nem múlja alul senki :-) Kovács norvégiában elég jól termeli a gólokat. Egyszer talán játszott a válogatottban is, mondjuk az nem volt nagy produkció.

Ez az Egervári tulajdonképpen mitől is sikeredző? Mert emlékeim szerint a VB előtt kb egy hónappal tolták alá a kész csapatot. Úgy emlékszem hogy az NBI-ben sem alakított nagyot jó ideje.

balu11 2010.07.23. 10:09:27

@mocsing: ahelyett, hogy a "jövőremárbiztosanbajnok" Újpestben brillírozna? Sztem örülj! Ha mást nem, nyelvet, keménységet, profizmust tanul és könnyebben mehet tovább "nyugatra".

(kölcsön + opció az év végén - azért az eggyel komolyabb)

Árpádka 2010.07.23. 10:09:29

@RobinGood: Hát nem tudtad? mer szép faszt tud rajzolni :D

Commandante Jayasuriya 2010.07.23. 10:10:59

@szeme közé, laposan!:

Mi bajod van vele!?
Jó pénzért én is elvállalnám, merthogy a semmit én is fel tudom mutatni eredményként.
Egyébként edzői erényeim közé tartozik, hogy kiválóan tudok szotyit rágcsálni, és hegyeseket köpni kifelé, valamint a zacsimat is tudom vakargatni jobbal, ballal egyaránt.

Árpádka 2010.07.23. 10:11:13

@balu11: Ez Gosztonyinál is megvolt csak a Barinak "nem volt pénze" élni a jogával. Ha akkora spíler lenne vitte volna az Everton is így nem kell senkinek. Ja a Vidinek

Brukk 2010.07.23. 10:11:34

Szerintem amíg nem érjük el azt, hogy 5-6 játékos egy csapatból kerüljön a válogatottba, addig nem lesz változás. Ehhez a hazai kluboknak kéne óriásit fejlődni, amire jelenleg nem sok esély van.
Koeman jó volt a válogatott élén, ha másra nem arra igen, hogy kapcsolatai révén európai topválogatottakkal tudtunk játszani, ugyanúgy, ahogy Matheusnál. Most ez megint megváltozik, ami nem túl jó.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 10:12:29

@zsakfos : Azért Herczeg sem semmi, ő a Baselt nevezi a Zürich-kel keverve Milan verőnek. A Romát viszont valóban verte a Basel. Ott játszik Inkoom az U20-as és a felnőtt vébén egyaránt megcsodált jobbhátvéd.

@Árpádka: Úgy látom mindenki visszajön akit Kisteleki kirugdosott. Az megy, mint mindenütt. Róth egyébként jól dolgozott annak idején az U21-gyel.

Csányinak volt egy érdekes nyilatkozata, azt mondta elkergeti a léhűtőket, akik szerinte a közeg felét teszik ki, úgy látom azt a felét, amelyik hajlandó volt együtt működni Kistelekivel, bár Kálmán bá'-nak jut hely mindig.

@pote: Pöcspingáló - ez legalább alliterál.

Ringlósztár 2010.07.23. 10:13:27

Jó lesz nekünk.
Újra lehet majd évente 40-50 új tehetséget kipróbálni a válogatottban, mert így a nem zetközi 3-4-ed osztályú piacokon 20-50.000 €-val többért lehet kínálgatni. lásd Mathaus, aki bár nem magyar volt, de balkánibb volt a szerb futball maffiánál.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 10:13:57

@Árpádka: Gosztonyi jó játékos, fog ő még külföldön játszani.

Árpádka 2010.07.23. 10:18:32

@Árpádka: Buzsáky -más már tényleg nem jut az eszembe, ja persze 80 év után újra van Ac Milan-ban játékosunk: Filkor Attila
@popp: lehet vagy nem, vagy igen a SerieB-ben (mondjuk még mindig erősebb mint az NB1)

váév építők (törölt) 2010.07.23. 10:18:48

a holland kiváló szakember volt, egervári pedig csak egy fodbal-kapitány a 10 millióból. ennyi erővel kinevezhették volna mészölyt, mezeit, verebest, vagy tornyit is, csak valószínűleg orbán egervárit akarta...ennyi: politikai döntés született.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 10:19:25

@RobinGood: Aki egyszer is látta Kovácsot az tudja, hogy lehet. Nagy batár gyerek a norvég fölívelős bajnokságban jól megél, fejelget gólokat. de lábbal siralmas, taszítja a zsugát.

Amúgy szimpatikus srác, tudja ő magáról, hogy nem egy labda zsonglőr, büszke is lehet rá, hogy Norvégiában megtalálta a számítását. De tényleg nem válogatott szint, akkor már inkább Waltner vagy Kabát.

wpet 2010.07.23. 10:20:00

Maradva a posztnál: én nem sajnálom Koemant, kapott időt, türelmet a szurkolóktól, megpróbálta, voltak kisebb sikerei, de ennyit tudott. (kb. mint Lothar)
Jó, hogy Egervári lehetőséget kap, de a kisMészöly talán jobb lett volna. Én már azt sem értettem, hogy Várhidivel mi volt a baj. Tényleg, mi volt a baj?

Árpádka 2010.07.23. 10:21:59

@wpet: mágnestábla, moldáv-magyar 2-0, szakmaiatlanság

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 10:23:12

@Árpádka: "moldáv-magyar 2-0" - három volt az a kettő.

balu11 2010.07.23. 10:27:07

@wpet: túl elegáns volt a megjelenése, a játékosok fellázadtak, hogy elveszi előlük a rivaldafényt

@popp: Másodszor látom leírva Waltner nevét ezen a blogon, amit kb a legszínvonalasabb magyar fociblognak tartok --- tényleg ekkora a baj??? (vagy vicceltek, esetleg egerszegiek vagytok - előbbi nem gond... :))

@váév építők: én is nagyon jó szakembernek tartom Koemant, de ez egy olyan szakma, ahol az eredmények minősítenek - mi 4. lettünk selejtezőkörben, a játékunk az ég világon semmit nem fejlődött, és nem is nagyon látni az irányt. Sokat kihozott a keretből (többet, mint Tornyiék tudtak volna valószínűleg), de nem járt _sikerrel_, nyugodtan meg lehet adni másnak is a lehetőséget - ráadásul olyan valakinek, aki nemzetközi viszonylatban az utóbbi rengeteg év legkomolyabb sikerét érte el edzőként, magyar csapattal.

ja, és:

RIA-RIA-HUNGÁRIA!

RobinGood 2010.07.23. 10:28:31

@popp: Ami Kovácsot illeti igazad lehet, de a helyzet ugyanez Sanyival is. Kúzd meg lelkes, de a labda csak problémát jelent neki. A lesszabályt meg még mindig nem érti szerintem :-)

Ami meg Kabátot és Waltnert illeti, szerintem ők sem jelentenek megoldást. Persze akkor ki?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 10:29:36

@balu11: Én csak extrém példaként hoztam föl, hogy Kovács Pétert mennyire ne.

Mérgező Hulladék 2010.07.23. 10:32:37

@rizla: az egyik - számomra első és valószínűleg utolsó - számukban szóba került valahogy a World Soccer, melyet úgy jellemeztek röviden, hogy "1994-ig, a FFT megjelenéséig a világ legjelentősebb futballmagazinja".
Ez az indokolatlan fennhéjázás, az unos-untalan beleszőtt politika az, ami miatt nekem feleannyit sem érne meg, mint amennyibe kerül. A pontatlanságokat, felületes fordításokat (ugyanakkor durván leszólták a Fociláz magyar szövegét, amin eléggé felhúztam magam, bár akár igazuk is lehet, nem vagyok annyira képben angol irodalomból) még el is tudtam volna viselni.

@Bastille: "de a mol ott van a mezükön, potkivánok, felháborító". A magyarázkodásuk nem kevésbé:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=326777&referer_id=friss

Árpádka 2010.07.23. 10:32:40

@popp: upsz
Sanyihoz meg Kovácshoz: egyiket se láttam sokat játszani (Kovácsot max youtubon), de rejtuk kivül nincs igazán erőcsatárra a csapatnak, ha Némoval lesz valami akkor inkább kezdjen Sanyi aki meg tud tartani(talán) egy labdát mint mondjuk Kabáttal

balu11 2010.07.23. 10:38:51

@popp: igazából értettem, csak szúrta a szemem

Mérgező Hulladék 2010.07.23. 10:39:21

@balu11: a World Soccer szerint az osztrák bajnokság előző szezonjának felfedezettje volt Waltner :)

Der Beste 2010.07.23. 10:40:50

@Árpádka: Schmitt Pali bácsi majd megszervezi, hogy Gerát ágyútalpon hozzák be a gyepre az Orbán-éra első hazai válogatott meccsére.

Tom Average 2010.07.23. 10:41:34

Róthnak örülök, Both Józsefnek még inkább, csak azon röhögök, hogy a Hali már ki is rúgta Róthot, merthogy az U21-es munka nem összeegyeztethető a Haladással. Biztos nem szóltak Hiddinknek, hogy nem lehet egyszerre a Chelseavel meg az oroszokkal, vagy a PSV-vel és az ausztrálokkal sikereket elérni. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 10:45:16

@Tom Average: És a tökön rugós Csertői visszatér.

szeme közé, laposan! 2010.07.23. 10:45:17

@Commandante Jayasuriya: edzői erényeket nagyon nem soroltál fel, és pont ez a gond(om) a magyar edzőkkel is - pont ennyi van nekik.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.07.23. 10:45:40

@heinrich: Na most itt említették, hogy Nigéria meg Ghána milyen fasza utánpótlástornákat nyert, ezeken a tornákon és mindezt ugyanolyan névtelen edzőkkel, mint Egervári, viszont az utánpótlás szinten eredményes edzőt úgy szarták le, amikor a nagyfiúknak kellett szövetségi kapitány, hogy csak na. És ilyen szempontból mindegy, hogy Egervári vagy Yaw Oduro, mert mindkettő egy kibaszott nagy senki a nemzetközi fociban és ez így is lesz még jó sokáig. Az utánpótlás az egy olyan dolog, hogy nagyon sok sikeres korosztály kell hozzá, míg értelmes felnőtt csapat lesz belőle. Lásd Ghána, ahol Essien és Ayew között mondjuk négy korosztály van és ezek nem Szerbiában nyolcat kapó senkik, hanem Muntarik és Asamoah Gyanok. Magyarország foci szempontjából, olyan mint egy átlagos afrikai ország, a hazai szakma és bajnokság gyakorlatilag irreleváns válogatott szempontból.

Tökéletes faszság, hogy ide egy Egervárit leültetnek, mert egyszerűen halvány elképzelése sincsen nemzetközi szintű fociról, ráadásul akár egy Osasunából érkező Vadócz számára is érdekes lehet a kontraszt mondjuk Camacho után és azért nem biztos, hogy ez Egervárira nézve hízelgő.

Persze az edzőkérdés másodlagos, hiszen nincsenek játékosaink és a szurkolói realitás is az utópia szintjén mozog. Például, hogy játsszunk a portugálokkal egy 4-3-at. Bár ez ilyen tipikus magyaros dolog, hogy mi elképzeljük, oszt majd úgy lesz. Ezt akkor sem tudunk megtenni, ha 15-mezőnyjátékossal nyomjuk, mert a köcsög portugálok a brazil, elefántcsontparti és spanyol válogatottól is csak egy lesgólt kaptak összesen, Pedig aztán nem igazán van olyan magyar játékos aki ezen csapatok kispadjának, akár a közelében mozogna minőségileg. Én kurva büszke vagyok rá, hogy csak egy gólt kaptunk a portugáloktól, mert ez azt jelenti, hogy csak egy gólnyira vagyunk a braziloktól, elefántcsontpartiaktól és a spanyoloktól és mivel a játékosaink sokkal rosszabbak ezen csapatok játékosainál (Észak-korea szintjén mozognak), így ezt az egyetlen gólocskát a szakmai munka csúcsaként is értékelhetem, miközben a németek és a hollandok elleni mérkőzések eredménye a keserű valóságot tükrözi.

Bocsi, de aajnos tegnap láttam a tv-ben, amint Várhidi azt mondja, hogy ki kell jutni a 2012-es Eb-re, és amikor a riporter visszakérdez, de hát a hollandokat nem (én azt mondanám a hollandokat sem) fogjuk megelőzni, aztán meg lutri az egész, még erre is osztotta az eszet. A faszom ki van ezzel évtizedek óta. Csankot legalább becsültem, mert utólag bevallotta, hogy tudta ő, hogy esélyünk sincsen a jugók ellen, de itt olyan várakozás volt, hogy nem lehetett racionalitásról beszélni. Ezek a Várhidi félék viszont komolyan is gondolják a sok faszságot.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.07.23. 10:50:30

@pancho_sanza: én tökre becsülöm az ilyen pozitív embereket, akik igyekeznek a pozitívumokat keresni mindenben, megadják az esélyt, és sosem kárognak előre.

Mr.AT 2010.07.23. 10:50:51

@pancho_sanza: +1
Vagy inkább +10. Vagy inkább +100.

Qrvára, teljes mértékben, egy az egyben egyetértek.

szeme közé, laposan! 2010.07.23. 10:50:59

@pancho_sanza: "Ezek a Várhidi félék viszont komolyan is gondolják a sok faszságot." Igen, az ilyenekre mondják, hogy veszélyes...

Mr.AT 2010.07.23. 10:53:29

@_benito: A magyar futballközegben az a gond, hogy mi nem a pozitívumokat keressük, mint pl. San Marino, ahol pozitívum, hogy a meccs egyik 15 perces szakaszában nem kapnak gólt, hanem légvárakat, fantazmagóriákat építgetünk.

Van egy Dzsudzsákunk, aki egy gyenge közepes bajnokság egyik csapatában többé-kevésbé jól játszik, s rögtön azt gondoljuk, akkor nekünk ki kell jutnunk EB-kre meg VB-kre.

Akkora szakadék van köztünk, meg az EB-kre, VB-kre kijutó riválisaink közt, hogy zongorázni tudnám a különbséget, pedig nem vagyok egy virtuóz műértő zenész.

davidmoyes 2010.07.23. 11:00:11

@Dr Jozef Vengloš: Teljesen igazad van. Ez a kép egy ikon. Meg a bejegyzés is, szóról szóra. Hihetetlen..

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2010.07.23. 11:00:22

Csodára lenne szükség!
Ahhoz viszont nem új szövetségi, hanem újszövetségi kapitány kellene!
Lenne itt csoda bőven! A lassúak felgyorsulnának, a kövérek lefogynának, a labdák a lábakhoz ragadnának, a passzok pontosak lennének, a lövések a kapufáról nem kifelé, hanem befelé pattannának (sőt, ott is maradnának a füvön, hogy a partjelző is észrevegye a gólt), a lőtt gólok megsokszorozódnának, a közönség a pályaszétverés helyett örömódákat zsoltárénekelne és végre-valahára feltámadna a magyar foci! Harmadnapra...
Talán meglenne a világbajnoki cím is és a Fradika a visszafiatalodott Lipcsei Peti vezetésével 77:0-ra verné a BL döntőben a Barcelonát!
Halleluja és Ámen!!! :)))

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.07.23. 11:06:32

@_benito: azt hiszem egy kicsit kifordult, hiszen az egész magyar közeg a német és a holland meccsen károgott és azért a vb után nem sokan írták le, hogy azért a vb döntősétől és az übermannschafttól kikapni nem is akkora gáz egy nekünk érdektelen, nekik fontos felkészülési mérkőzésen. Pozitívumként, azt is mondhatnánk, hogy jobbak vagyunk az argentinoknál egy góllal.

Ráadásul pozitívumként élem meg a portugáliai 0-1-et, és meg is értem Koeman kiakadását amikor azzal baszlatták, hogy miért nem támadott a magyar válogatott. Meg lehet nézni a portugálok vb meccseit, hogy milyen eredményesen támadtak ellenük és el lehet gondolkodni "utólag", hogy mi az a taktika, a szerkezet és a hozzáállás,a melyben mi gólt lőttünk volna egy számukra élet-halál tétmérkőzésen. Talán, ha elnéznek egy 22 méteres (direkt nem centiméteres) lest? Bár azt hiszem Sanyira minden portugál védő ver 22 métert egy térfélen.

balu11 2010.07.23. 11:06:52

@Tom Average: kirúgta???

MLSZ:
"Az ő helyét szintén határozatlan időre az U21-es csapat mellett Róth Antal, a Szombathelyi Haladás eddigi vezetőedzője veszi át. A Magyar Labdarúgó Szövetség köszöni Szombathely városának és a Szombathelyi Haladás vezetőinek a rugalmasságot és az áldozatkészséget, amiért nem gördítettek akadályt a szakember távozása elé."

Haladás:
"ezért a mester és a csapat útjai _közös megegyezéssel_ elvállnak."

"Róth Antal, aki a holnapi Lombard elleni találkozón irányítja utoljára a csapatot, megköszönte a vezetőknek, a játékosainak és a Haladás szurkolóinak is a korrekt együttműködést.

Czeglédy Csaba, a többségi tulajdonos képviselője elmondta, az MLSZ vezetői megkeresték a klubot, a Haladás pedig úgy döntött, azzal segíti a megkezdett úton a szövetséget, hogy nem gördít akadályt edzője távozása felé."

tájékozódjunk előbb, mielőtt elkezdünk gúnyolódni, ha kérhetem...

úgy látszik, ebben az országban tényleg nem éri meg a konstruktív együttműködés (amit mindig, mindenki hiányol, különösen a klubok részéről a fociban is), úgyis megkapja egyből vmi "hozzáértőtől", h höhö-kirúgták a barmok-höhö...

gyurma6 2010.07.23. 11:07:41

Egervárival egy ujjabb vesszőfutás kezdödik a magyar labdarugásban. magyar focival elboldogult, de nemzetközi szinten Ö is csak bukott. Koeman nem tünt ki, de ebből az anyagbol jobbat nem könnyü összehozni. Lehet neveket változtatni, de sok változás akkor sem várhato.
Egy elönye lesz, remélhetöleg kevesebbe kerül.
Az u20 csapat pedig még jo rész Sisa Tibor munkájának eredménye, de felnöttcsapatba kevés játékos fér be, és jopáran nemsokára el is tünnek.

jazs 2010.07.23. 11:08:09

Új napra ébredt a magyar foci!
Minden megváltozott, és mégsem változott semmi...
Az egyetlen állandóság továbbra is, hogy nincs állandóság.

EK jól kezdett, aztán szerintem nagyrészt a sok támadás miatt leromlott a teljesítménye. Nem az az ember , aki képes egy ennyire belterjes és utálkozó közegben a legjobbját nyújtani.
Ha innen nézem, talán nem is baj, hogy leváltották, mert ebből következik, hogy nem Ő a megfelelő ember a posztra.

Én azért mindenképpen külföldi szakembert hoztam volna, olyat, akinek minimum rinocéroszbőre van.

Árpádka 2010.07.23. 11:09:17

@Mr.AT: Hát azért a szlovák a szlovén és a görög válogatott sem egy eget rengető szint :)
Az állomány meg van csak egy edző kéne

davidmoyes 2010.07.23. 11:09:20

@pancho_sanza: Viszont az tökjó volt, amikor azt mondta: Leixeltünk a szlovákokkal és azért majdnem leszedték a fejem.. :)
Egyébként kőkemény az is, amikor az ilyen műsorokban Zombori, meg a Bognár ezerrel megmond, hogy miért nem játszunk 3 csatárral és Koeman egy hülye. A kedvenc pillanatom az volt, amikor a belga meccs után "szakértettek" és hisztiztek, hogy "mármegintnégyötegy" és hogy "miértnemjátszunknégyháromhármat" Faragó "azévsportújságírója" Ricsivel az élen satöbbi. Erre Felhívták szegény Aczélt, hogy lealázzák, aki az elhangzó obligát "miértnemjátszunknégyháromhármat" kérdésre hallhatóan értetlenül azt felelte: De hát azt játszottunk...
A három okos meg bambán nézett a stúdióban..

mréveiller 2010.07.23. 11:13:56

Koeman mehet a sunyiba: 1. egycsatáros játék (Sanyival elől).2 Gerával való affér.3 fiatalok be nem építése. megbukott

NGL 2010.07.23. 11:14:22

Én csak azt várom a szövetségi kapitánytól, hogy:

1. A sok alibi válogatottat ne hívja be többet
2. Csak olyan játékos legyen a válogatottban aki játékban van, kispadosok nem kellenek (aki csak a nagy pénzre utazik és inkább elücsörög a kispadon mint hogy játszon és fejlődjön az ne is akarjon válogatott lenni)
3. A válogatottságnak legyen rangja és gondolja úgy a focista hogy megtisztetetés hogy játszhat a magyar csapatban és haljon meg a pályán!
4.Inkább egy ilyen csapattal ne jussunk ki vagy jussunk ki, mint 1 alibi bagázzsal hiú reményeket keltsünk!

jazs 2010.07.23. 11:17:10

@pancho_sanza:
Teljesen igazad van, egyetértek.
De Koeman szerintem addig volt jó, amíg nem kezdett el a kritikusaira hallgatni.

Várhiditól meg nem is vártam mást.
Röhejes, amikor olyan csapatokkal tesznek minket egy kalapba, akiknek van 10-20 állandó kezdő bundesliga középcsapat játékosuk. Pedig nagyon nem tartunk ott, nem vagyunk középcsapat nemzetközi szinten.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 11:19:15

@pancho_sanza: jól mondja, ide vehetjük, amikor egyesek arról fantáziálnak, hogy a Lokinak most már alap a Bl-csoportkörbe jutni. Hát hogy?

@_benito: Az előre károgás és a realitás teljes ignorálása között azért van néhány fokozat. Az például nem előre károgás, ha bevalljuk, hogy egy selejtező csoport harmadik hely siker és előrelépés lenne, Vagy az eredmény, hogy a Koeman csapat legalább a kötelezőket hozta, meg hogy a dán meccsekről négy pontot és a svéd meccseken is volt sansza pontszerzésre. Csak a portugál meccseken tűntünk teljesen sansztalannak.

Ezek után hajmeresztő, hog yVárhidinek van pofája azt nyilatkozni, hogy Koeman szétverte a válogatottamat.

Kicknick 2010.07.23. 11:19:51

Nekem csak annyi kell hogy ne a Torgelle Sannyi legyen elől, akkor már megérte...hajtós csupaszív gyerek, de hogy a picsába lett újra válogatott az sosem értettem.

Tom Average 2010.07.23. 11:20:35

@balu11: én kérek elnézést, természetesen közös megegyezéssel váltak el. nem ez volt a lényeg.

jazs 2010.07.23. 11:22:03

@Bence87:
"Koeman mehet a sunyiba: 1. egycsatáros játék (Sanyival elől).2 Gerával való affér.3 fiatalok be nem építése. megbukott "

jól betanultad a nemzetisport naponta leírt versikéit, mehetnél oda újságírónak is akár, szerintem a tesztjüket is 5-ösre írnád :)

Lehet ma már meg se veszem, szerintem az első oldalon benne lesz valahol ugyanez a pár mondat :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.07.23. 11:25:36

@Frady Endre:
újszövetségi kapitány!!!
ÓRIÁSI :)))

jazs 2010.07.23. 11:25:47

@popp:
"Ezek után hajmeresztő, hog yVárhidinek van pofája azt nyilatkozni, hogy Koeman szétverte a válogatottamat. "

Vele nem a svédektől kaptunk ki 4:0-ra anno?

Mala Suerte 2010.07.23. 11:26:16

@Shikaka: A legutóbbi számban, Fischer Mórról írottak neked már a könyöködön jönnek ki? Vagy a focis könyveket, amiket ismertetnek, te már mind olvastad? A magyar bajnokságban most épp uborkaszezon van/volt, de a következő számban biztos lesz róla jó pár oldal, a hazai stadionok is górcső alá kerülnek, még megyei (!) szintű csapatot is megnéztek egyszer, ha már az NB3-at hiányolod... (Amúgy a dalnokis sztori szerintem pl. hatalmas.) Nem vagyok az FFT védőügyvédje és értem azt is, hogy mire gondolsz, csak nem értem, mire megy itt ez a nyamnyogás. Persze, MINDENT lehetne jobban csinálni (legalábbis úgy, hogy neked/nekem/xy-nak jobban tetsszen [valaki épp a magyar focit sokallja az újságban]), de mondjuk amikor taktikai elemzéseket követelsz, akkor azt is figyelembe kell venned, hogy ennek a lapnak el is kell azért adni magát és nem csak az nst "ínyenceinek", illetve a mindent megélt +50-es korosztálynak íródott.

Amúgy nem tudom, volt-e, mert nem olvastam végig a kommenteket, de Kovács Péterről annyit, hogy mikor a Képes Sportban pár hónapja a válogatottságról kérdezték, meglehetősen lekezelően közölte - idézem - "nem sokat számít számomra, hogy 10-szeres vagy 15-szörös válogatottként vonulok vissza". Hát, az ilyen embereket inkább kösz, nem.

papitoto 2010.07.23. 11:26:19

csak egyetérteni tudok.
Torghelle miatt senki nem vett minket komolyan.
Nekem a Várhidi a kedvencem,amíg nem volt az a tragikus törökök elleni meccs,amit a biró csúnyán elfújt,a magyar válogatott állati jól játszott,talán a világ első 20ba is bekerültünk volna.Kár,hogy leeresztettünk.vagyis ők.Én még biztam,de nekem a Koeman-Kissteleki-Torghelle tengely gyanus volt egy kicsit.Talán mintha lenne valami rokonság....

dz02 2010.07.23. 11:28:06

nekem k..ra nem fog hiányozni.

horas 2010.07.23. 11:28:10

@pancho_sanza:
Afrikában az történik amire utaltam,amit nálunk is elkéne érni:a felveő piac.
Mivel a bajnokságokban egyszerűen képtelenség annyi pénzt beleőlni,hogy legyen valahol,akadémiákat futatnak ott nagyobb klubbok többek között az Inter példáúl,teles-tele vannak megfigyelőkkel,szakemberekkel afrika-szakértőkkel.Ugyan ez zajlik csak kicsiben a volt jugoszkál államok területén,hozzánk képest ott is hemzsegnek a európai szinten minőségi labdarúgók.
@_benito: Várhidi tipikus naiv,egyszerű,szentimentális emberke,akinek ebből a nyilatkozatából tökéletesen tükröződik a szakmai profílja is,ezt mindig is tudtuk róla,nem hiszem,hogy probléma ez a nyialtkzat, ő hisz ebben a dologban,lehet,hogy Koeman helyett ő símábban kikapott volna a portugál svéd mecsen,de lehetséges,hogyő valamennyit kockáztatott volna.
@Mr.AT: Ez a szakadék vezetőségbéli,megmerem kockáztatni valamennyivel jobb a játékos állományunk mint a szlovákoké és a szlovéneké.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 11:28:22

@Árpádka: Azért szlovákoknál ott Skrtel, egy Hamsik, a görögök élcsapatai rendszeres bl résztvevők és jegyzett bajnokságban is több görög játszik, mint magyar. A szlovén válogatott az érdekes ebből a szempontból.

Mala Suerte 2010.07.23. 11:30:15

@Shikaka: Szerintem ahogy beindul a bajnokság, biztos több mostani NB1-es cikk lesz [eddig ugye nyár volt, meg vébé], de azt se felejtsd el, hogy havilapról van szó, tehát az általad említett "ellenfélnéző" és hasonló dolgok azért ilyenkor elég hamar elvesztik aktualitásukat...

papitoto 2010.07.23. 11:32:30

emlékeztek,hogy a Várhidi a meccseit csúnyán elvesztette,aztán nem is szólt semmit,csak lapátra rakták,aztán mostanában jöttek külfödli szakértők megvizsgálni,mert bunda volt.
lol
Koeman azért keresett ilyen jól,mert berakta a Torghellét.nem volt mit megbundázni.egy Sanyival kb 3emberrel vagyunk kevesebben.
Air Sanyinho.nagyon jó :)

davidmoyes 2010.07.23. 11:32:55

@pote: én is tíz perce ezen röhögök...

zsakfos 2010.07.23. 11:33:11

@Mr.AT:
A fantazmagóriaépítéssel abszolút egyetértek, de azért a holland bajnokságot ne degradáljuk már egy gyenge-közepes bajnokságnak, főleg ne Mo-ról nézve. A holland egy közepesen erős bajnokság, a top 5 után közvetlenül( kb egy szinten az orosszal, a portugállal, törökkel), a PSV meg az egyik vezetőklub, nem egy a sok közül, attól persze még, hogy Dzsudszák ott játszik nem következik, hogy ki kellene jutnunk egy világversenyre.

jazs 2010.07.23. 11:36:10

@popp: a lényegen nem változtat :)
Koeman úgy kapott ki a Svédektől az első meccsen 1:0-ra, hogy mezőnyben végig jobbak voltunk és akár simán nyerhettünk volna is. De azt hiszem ott felismerte hogy ez a válogatott még nem tart ott, hogy az ilyen meccseket meg tudja nyerni. Talán ezért is lettünk defenzívebbek a későbbiekben.

Először szerintem egy olyan kapitány kellene nekünk, akivel az adott meccsen legalább azt az eredményt tudja hozni a válogatott, ami benne van a játék képe alapján. Tanuljunk meg ha nem is nyerni, de legalább ne mindig drámaian veszíteni, legalább tudjunk megőrizni döntetlen, esetleg néha nyerhetnénk szűken, szerencsével "nagycsapat" ellen is.

mickeyknox 2010.07.23. 11:37:31

egervári: „Még ma beszélek Gera Zoltánnal, ha kell ki is utazom hozzá”
no comment, b+.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 11:37:57

@jazs: Na ibra góljáról azért nem Koeman tehetett. Szerintem ő a selejtezőkön hozta, ami a csapatban van.

Árpádka 2010.07.23. 11:38:18

@popp: Skertel jobb mint a magyar védők ez tény viszont szerintem Dzsudzsák=Hamsik
A görög csapatokban pedig nincs túl sok a görög:) Bár tény hogy a válogatott gerince onnan jön

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 11:40:23

@Árpádka: Annak a Napolinak az egyik húzóembere és egyik legnagyobb értéke Hamsik, amelyik jó úton halad, hogy a Serie A élcsapata legyen. Egyelőre jobb, mint Dzsudzsi.

mickeyknox 2010.07.23. 11:42:35

@popp: egy oda-visszavágós psv-napoli meccsre azért kíváncsi lennék.

Slejmi bá 2010.07.23. 11:44:01

a Zervinnek mennie kellett. a válogatott kritikán aluli teljesítményt nyújtott meccsek óta, és én még olyan alap dolgoknak mint "megalkuvás nélküli küzdőszellem" (lehet röhögni!), "megdöglök a pályán" (dettó), "saját játék" (dettó) a nyomát se láttam. egy csomó játékost már rég ki kellett volna hagyni (Huszti,Vanczák,TŐZSÉR! pl.), egy csomót meg rég behívni (Vass,Németh,Tóth Beni,Gosztonyi), legalább a keretbe. De a lényeg : amíg nem lesz olyan kapitány aki a BESZARI KISHITŰSÉGET ÉS ALAMUSZI HOZZÁÁLLÁST nem tudja kiverni belőlük, addig itt nem lesz semmi. Dzsudzsákon kívül egy (1,eins,one,uno) játékos nem volt a csapatban (ja de, a Gera!!, :D ) aki 1-1-ben meg meri próbálni átdobni az ellenfelét, pedig manapság ez az alap,enélkül marad a teljesen esetleges passzolgatás/ívelgetés.Tulajdonképp akár egy madárijesztő is lehetne a szövkap,csak a beszariságot valahogy irtsa ki.EGYÉNISÉGEK kellenének,TÖKÖS SRÁCOK,nem droidok,a magyar foci mindig is erről szólt,nekünk nem áll jól a robotolás... Szóval a kiirtás nem ment a Zervinnek,sőt olyannyira nem hogy még inkább zombikat csinált az amúgy is tetszhalott játékosokból.Meggyőződésem hogy a válogatottat két szempontból kéne "helyretenni" : koncentráció, bátorság.Nem tudom az Agárvárinak menni fog-e,de hogy a Zervinnek ez nem ment az tuti,úgyhogy én üdvözlöm a menesztését.

jazs 2010.07.23. 11:49:50

@popp: egyértelműen nem, szerintem sem.
A legidegesítőbb az volt az egészben, hogy azok, akikkel anno játékoskorukban ezek a mentális összeomlások elkezdődtek állították be úgy, hogy az egy sima, a taktikánkból egyenesen következő vereség volt. Pedig nem, és nem is nemzeti átok hanem az egy rohadt nagy balszerencse volt, ami ugyanúgy megesik akár a németekkel is, csak azok nem törnek össze. Esetleg még az utolsó utáni másodpercekben is hajtanak az egyenlítésért, vagy ha az nem jön össze, a következő meccsen még jobban hajtanak, eszükbe se jut, hogy még egyszer olyan megtörténhet velük.
Erről a mentalitásról szerintem a játékosaink tehetnek a legkevésbé. Gyerekkoruk óta hallják az ilyen önbeteljesítő jóslatokat, hogy "le vagyunk átkozva", stb... Ez már társadalmi szinten be van ágyazódva, és fogalmam sincs ezt hogyan lehetne megfordítani.

horas 2010.07.23. 11:51:20

@popp: Nem Várhidi-t védem,de őt ismerjük,tudjuk milyen,aki felveszi és elhiszi magáról mert a sport1seggbuta riporterei,azt, mondják hogy az olasz foci szakrétője azért,mert feltudja rakni az aktuális csapatok kezdő tizenegyét és elmondja,hogy ki mit szokott csinálni a posztján,attól az embertől nyugodtan elnézhetjük,hogy vagy számára reális vagy teljesen valótlan élképzelések alapján ő eltudja képzelni a magyar csapatot egy világtornán a közeljövőben.

pimpalini 2010.07.23. 11:55:27

Mármost sajnos vártam ezt. Az igazság az, hogy akárki akármit is mond - főleg így utólag a VB tükrében - EK jó szövetségi kapitány volt. Bár a számok azt mutatják, hogy eredményességben elődeihez volt hasonlatos, ám ha mindezt csak a tétmeccseken vizslatjuk, kiderül, hogy a teljesítménye (5-1-4) magyar szinten jónak volt mondható. A nálunk gyengébbeket megvertük, az erősebbektől kikaptunk.

Még mindig nem értek egyet azzal, hogy egy szövetségi kapitánynak az első kudarcok után fel is út, le is út. Ez az a módszer, amely az utóbbi 30 évben sosem vált be. A kibaszott magyar futballhiénák vagy nem képesek ezt megérteni, vagy egyszerűen nem áll érdekükben ezt megérteni.

A falat püföltem mérgemben, mikor a VB előtt egy országos méretű felháborodás kerekedett a VB-n a legjobb 4-be jutó válogatottaktól elszenvedett (mellesleg brazil-, argentin-, angolverő tizenegyekről beszélünk) vereségek nyomán. Még a bulvár is EK-t szidalmazta, mindenki azt szajkózta, hogy ez szégyen, neki (ezért!!!!!!) mennie kell.
Aki esetleg ezzel kapcsolatos véleményemről mélyebben szeretne olvasni: keselyu.blog.hu/2010/06/09/nekunk_mindig_mohacs_kell

Félreértés ne essék.Nem Egervári ellen van kifogásom - bár az önmagáért beszél, hogy fentebb valaki épp azt írta, hogy Sándorunk rögtön rohan keblére ölelni renitens Zolikát - hanem a 86 óta bevett gyakorlatot nem tartom célravezetőnek.
Bár azt is hozzá kell tennem, hogy ma Magyarországon egyszerűen nincs jó edző. Ugyanis aki eredményt ér el, előbb-utóbb leváltásra kerül (ezek szerint nem jó edző:)), mások meg eredmények nélkül utazgatnak városról-városra. Továbbá hőbörgő "szakértők" hadából is Dunát lehetne rekeszteni az Árpád-hídnál...

Ettől még szorítok a sikerekért.
De a magyar foci holdudvarából elegem van (Kistelekikkel, MLSZ-szel, Mészölyökkel, Mezeikkel, senkiházi pénzemberekkel, a 25 éve MLSZ-tag ingyenélőkkel, stb...)

Micimedwe 2010.07.23. 11:55:58

Egyébként az U20-as bronz az nem inkább a Pisont Pistinek köszönhető?

balu11 2010.07.23. 11:56:29

@Tom Average: OK, bocs a kicsti heves reagálásért, csak előtört belőlem a lokálpatrióta (főleg, hogy korábban már Király Gabit is cinkelte vki... :))

@Árpádka: nem is oly' rég vitáztam eléggé hozzáértőkkel (értsd: lelkes focibuzikkal) arról, hogy Juhász tényleg nincs-e Skrtel szintjén. Engem nem győztek meg róla, hogy Skrtelnek a komolyabb meccseken szerzett valamivel komolyabb rutinon kívül van előnye Juhásszal szemben. Nem azt modnom, hogy egyértelműen egy szint, de klasszis különbségről semmiképpen nincs szó sztem.

Irapuatótól Szuezig 2010.07.23. 11:58:12

hát, az index által, csányitól idézett mondatoktól egyenként is égnek áll a hajam, de együtt még elkeserítőbb. nézzük csak:

miért is kell koemannak mennie?
"Kiértékeltük és értékeltük a holland szakember teljesítményét, és megváltunk tőle."= nem mondjuk meg (spórolni nem fognak, mert a koemannak kifizetett bánatpénzzel együtt kb. ugyanannyiba fog kerülni egervári is).

miért épp egervárira esett a választás?
"10 vagy 12 éve eldöntöttem már, hogy ha egyszer futballcsapatom lesz, akkor Egervári lesz az edzője"= a szakmai szempontokat teljesen nélkülözi a döntésem.

milyen eredményességi mutatókat kell teljesítenie az új szövkapnak?
"Határozatlan idejű szerződése lesz a szakembernek... Ez is jelzi, van türelem Egervári úr irányába, nincs eredménykényszer, nem elvárható cél a 2012-es Eb-részvétel."=nem mondjuk meg (de koemannal azért már a mostani vb-n is kint kellett volna lennünk).

ugyanaz történik mint az államigazgatásban. ahova csak lehet lojális embereket ültetünk, mert őket lehet kézivezérelni. a tudás másodlagos. folytatódhat a kontraszelekció.

bz249 2010.07.23. 11:59:25

@horas: elkepzelni ingyen van. Meg vilagbajnoknak is lehet kepzelni a magyar valogatottat. Ugyanakkor persze aki egy ilyen elkepzelest komolyan vesz arra vizhordofiunal komolyabb szakmai feladatot bizni minimum doreseg.

Slejmi bá 2010.07.23. 12:00:35

@horas: "elméletben" én is el tudom. szerintem mondjuk a szlovén vagy a szlovák vagy a lengyel vagy a norvég válogatott alapképességeket tekintve semmivel nem jobb mint a magyar,csak éppen ők hisznek magukban,és időnként ki is jutnak ahová kell. Én jazs-hoz hasonlóan (lehet hogy hülyén hangzik,de tartom) mentális síkon látom a legnagyobb problémát.Nem azt mondom hogy "akár világbajnokok is lehetnénk", de ha a ez a dolog "helyretevődne", akkor a csapat sokkal-sokkal jobb lenne.

bz249 2010.07.23. 12:04:44

@pimpalini: azert a tisztesseg kedveert erdemes megemliteni, hogy a minket legyozo nemet csapatban nem jatszott Lahm, Schweinsteiger es Muller.

Az nagyon nem a vb-bronzermes valogatott volt. Ugyanakkor persze igy is sokkal jobbak tolunk es a csoportbol az a nemet valogatott is tovabb ment volna.

Amugy annak a ket meccsnek a kapcsan en azt nem ertettem, hogy milyen szakmai cel huzodott meg, hogy ket eros csapattal szarraverettuk magunkat. Mit tanultak ebbol a fiuk es a stab? Mennyit segitett a foci nepszerusiteseben ez a ket talalkozo? Szoval miert nem a mi szintunkon (vagy ahhoz kozel) allo szlovak-szloven kettossel jatszottunk?

Árpádka 2010.07.23. 12:09:53

DigiSporté az angol bajnokság mig az ES2-höz került a Bundás hivatalos

Leon Osman 2010.07.23. 12:11:28

Igazából nem érdekel ki irányítja a válogatottat, amíg ilyen tré játékosaink vannak. Az sokkal inkább zavar, h a digisport elkobozta az angol és az olasz bajnokságot...gerinctelen módszer volt, ahogy ezt az ügyletet lezavarták...

balu11 2010.07.23. 12:11:56

((@pimpalini: csak zárójeles megjegyzés - érdekes, hogy az eddig "mázlistának", "érdemtelenül döntőzőnek",... titulált holland válogatott egyből "brazilverővé" lépett elő, ahogy egy másik vitában arra van szükség... ))

Slejmi bá 2010.07.23. 12:13:40

@pimpalini: szerintem a magyar vláogatott senkitől,semmilyen körülmények közt ne kapjon ki/nem kaphat ki 6-1-re,ez elég egyszerű. a németek ha jobban koncentrálnak szintén SIMÁN guríthattak volna egy hatost,az orosz meg a román meccset ne is említsük,és persze volt a teljesen indifferens dán meccs,megspékelve egy kis kilátástalan portugáliai vergődéssel.egy "jó" szövkap teljesítményét nem így képzelem el.Szóval oké, értem, szarból nem lehet várat,kutyából nem lesz szalonna satöbbi, de azért ne kelljen már megköszönni hogy szart szolgálnak fel ebédre.. az alapkövetelmény (tudom hogy közhely de akkor is igaz) a VÁLLALHATÓ JÁTÉK. Ervin ideje alatt ilyen csak elvétve fordult elő ( mértékegység : perc...)

Leeroy of SMV Design 2010.07.23. 12:15:15

@RobinGood: Ez így van. Én ezt régebben így fogalmaztam meg: amíg a magyar társadalom ennyire mentálisan instabil (és az ebből alkotott bármelyik csoport a társadalom letükröződése), addig nem fogunk tudni egy mentálisan stabil csapatot kiküldeni válogatottként (de klubcsapatokat is mondhatnám) a pályára. Ugyanis ez már régóta tudott dolog, hogy a meccsek a fejben dőlnek el, hiába van meg az állóképesség és a technika. Úgyhogy innentől tökmindegy a kapitány személye, mert senki sem tud csodát tenni.

szferi 2010.07.23. 12:15:46

@Slejmi bá: ez egy nagyon nagy tévedés. ha a "nagy" neveket nézzük skrtel-juhász, hamsik-gera stb. akkor talán még igaz, csak a két három kiemelkedő játékos köré a szlovákok meg a norvégok oda tudnak tenni a töltelékeken kívül még 4-5 közepes játékost is,mi meg nem. hajnallal, husztival, németh krisztiánnal együtt kurva gyenge a magyar keret, gyenge közepes európában.
Puszta önámítás, hogy a mi kutyán kölyke is van olyan mint a másé. A szlovén vagy a szlovák válogatott 5ből négyszer verne minket, nem mentalitás miatt, hanem mert egyszerűen jobb a keretük. mondom ezt úgy, hogy nem tartom sokra egyiket sem.

horas 2010.07.23. 12:16:06

@bz249: @Slejmi bá:
Ahogy írtam,nem védem Várhidi-t,de nem lepődök meg ha Herpeszes Ödönke azt mondja az óvodában,hogy a Micimackó márpedig létezik...
úgy néz ki ennyire kell sarkítanom a példát,hogy leessen,hogy mit mondok.

pimpalini 2010.07.23. 12:16:28

@Irapuatótól Szuezig:

A nyilatkozatok önmagukért beszélnek, de én nem politikai mozgatórugót vélek felfedezni a dolgok mögött. Ezért szerintem sántít az államigazgatással hozott párhuzam.

A véleményem Csányiról (a nyilatkozatok fényében is) az, hogy egy a fociért rajongó, ám hozzá nem értő ember. Aki rendelkezik olyan tőkeerővel, hatalommal, hogy ne kelljen a fociból megélnie. Ez utóbbi pozitív, bár ha a "hatalmas" emberek egoját nézzük, negatívba is fordulhat. Kérdés, hagyja-e dolgozni a szakembert, mennyire szól bele a munkájába - az egyik citátumod engem arról enged meggyőzni, hogy hagyni fogja dolgozni, mert évek óta bízik benne. Továbbá Csányi gazdasági társaságként (is) tekintheti a focit (első idézet), amit menedzselni kell, s aminek valamilyen eredményt kell elérnie. Tulajdonképpen ilyen alapon EK nem ért el eredményt, mert nem voltunk ott a VB-n. Az más kérdés persze, hogy a hozzáértő azt is látja, hogy van fejlődés, EK munkája mérhető, s ez a nem kijutás egy elég erős csoportból történt. Vagyis kudarc, de mégsem, mert a nálunk gyengébbeket vertük oda-vissza (nem tudok mikor volt ilyen), az erősebbeket is megszorítottuk, s a rutintalanság miatt szenvedtünk többször is vereséget.

A barátságos meccseket meg felejtse el mindenki.

Az pedig egy más kérdés, tudunk-e versenyezni komoly csapatokkal a Torghelle-Priskin-Szalai támadószekcióval. Vagy kénytelenek vagyunk védekezni és a talált gólra játszani (mint Portugália ellen itthon, no meg számtalan csapat a VB-n).

horas 2010.07.23. 12:17:58

@szferi:
Ez nem igaz.
Mondj egy szlovák középpályást?
Vagy védőt Skrtel kívül?
Koren a legjobb szlovén játékosnak nem volt klubja a VB ideje alatt,nemá..semmivel nem jobbak,sőt.

pimpalini 2010.07.23. 12:18:13

@Slejmi bá:

Bizony. Ez a kulcsmondat. Mentális síkon még mindig nagyon gyengék vagyunk, önbizalom, döntés, stb...
Van már fejlődés, de még mindig baromira nem elég.

dzzzzz 2010.07.23. 12:18:41

@balu11: Skrtel azt hiszem elég formafüggő játékos. A tavalyi szezonban az volt rá a jellemző, hogy 4-5 bizonytalan meccs, hibákkal, aztán 2-3 olyan meccs amire végre formába jött és képtelen volt hibázni, fantasztikusan jól játszott, aztán megsérült. Ezt a sorozatot eljátszotta kétszer is.
Általánosságban talán nem jobb játékos, mint Juhász, de szerintem Skrtel legjobbja határozottan jobb mint Juhászé, és még fejlődni fog.

Slejmi bá 2010.07.23. 12:19:27

@szferi: szerintem meg nem ;-) lehet hogy 5-ből 4-szer vernének (bár szerintem normális hozzáállással és taktikával nem) de nem azért mert sokkal jobban tudnak focizni egyénileg.

pimpalini 2010.07.23. 12:19:37

@bz249:

Mert az MLSZ-nek ez jelentős bevételt hozott. Nem akarok összeget mondani, mert elfelejtettem, de 100 milliós tétel.

horas 2010.07.23. 12:23:41

@Árpádka:
2005 Hajduk Split-Debrecen 0-5
Most nézzük meg,hogy utána mi történt a horvát és a magyar válogatottal az elmúlt 5 évben...
Ennyit a klubfoci jelentősségéről ezen a szinten...

pimpalini 2010.07.23. 12:25:20

@balu11:

Más a világbajnokság mércéje és más ez a fajta összehasonlítás. Mellesleg a VB előtt is ez volt a véleményem a két vereségről, lásd július 9-i írásom. S a két csapat és a magyar válogatott közötti tudás- és (akkori) felkészülésbeli különbséget jól lehet érzékelni, s mindezt csak bizonyították a VB eseményei.

Még egyszer mondom. A VB csak megerősítette, mintegy alátámasztotta az akkori véleményem.

Egészen más, hogy a holland gárda VB-teljesítménye számomra továbbra is gyászos volt játékban (tudásukhoz, hagyományaikhoz méltatlan), más kérdés, hogy eredményességben önmagáért beszél. Ez a mai foci. Valahol ezt akarta megtanítani a csapatunknak Koeman is, a játék nélküli eredményt. Erről is pingáltam kb. 16. körül, de mindegy... csak azért írom, nehogy megint magas labdát láss, aztán mire leütnéd, kiderüljön róla, hogy délibáb...:)

Irapuatótól Szuezig 2010.07.23. 12:26:49

@pimpalini: "hagyni fogja dolgozni, mert évek óta bízik benne"
ez akár pozitívum is lehetne persze, ha nem egerváriról lenne szó. domenech-et is milyen szépen hagyták dolgozni 6 évig.
nekem az a bajom, hogy nincs világosan elmagyarázva itt nekünk, hogy miért egervárit hagyják, miért nem koemant, vagy még inkább egy olyan edzőt, aki már bizonyított?

szferi 2010.07.23. 12:27:55

@horas: szerinted egy magyar vagy szlovén szurkoló fel tudja sorolni a magyar kezdőtizenegyet? gondolod fülöp marcitól hangos európa, mert egyszer védhetett a cityben? vagy hozzánk hasonlóan arról áradoznak a szlovén drukkerek, hogy huszti milyen faszául padozik a zenitben? ugyanmár, nincs köztük három játékosnál több, akit nemzetközi szinten egyáltalán értékelni lehetne.

@Slejmi bá:
mondom, önámítás.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 12:32:30

@Slejmi bá: A felsoroltak közül a lengyelek és norvégok semmivel sem szerepeltek jobban Koeman csapatánál a selejtező csoportjukban. Azt is igazságtalan a holland orra alá dörgölni, hogy a nálunk nem jobb szlovénok és szlovákok bezzeg kijutottak. Egyrészt jobbak, másrészt gyengébb selejtezőcsoportból jutottak ki. Igaz, az oroszok kiverése méretes bravúr volt a szlovénoktól.

szferi 2010.07.23. 12:34:52

@szferi: ...szlovák vagy szlovén...

pimpalini 2010.07.23. 12:35:54

@Irapuatótól Szuezig:

Végső soron Egervári többszörös bajnok a magyar mezőnyben (nem védem, tényeket írok), tehát vannak eredményei. Persze más kérdés, ez mire lehet jó válogatott szinten, mert egy nemzeti tizenegy edzése merőben más, mint egy klubcsapat irányítása. Ráadásul az utánpótlás csapatunkkal is sikert ért el, persze azt is lehetne firtatni, hogy csapatsportban az eredmény mennyiben tükrözi annak az edzőnek a munkáját, akinek a verseny előtt van kb. 3 hét munkája a gárdával.

Igazából nem tudom kit neveztem volna ki Koeman helyett, Egervárin kívül nem nagyon jutnak eszembe nevek. Tán Mészöly, de neki még tapasztalnia kell, meg mint fentebb már írtam, más a klub meg más a válogatott. De inkább hagytam volna EK-t.

ES amúgy nagyon jó pedagógiai érzékkel rendelkezik, tud beszélni a játékosok nyelvén, állítólag a csapatai elfogadják és szeretik. Ez nem kis dolog. Máig is emlékszem arra, mikor kiénekelte a sajtot a szánkból (UTE-MTK: 1:1), s a Fradi lett a bajnok, miközben a csapatának mindegy volt.

Amúgy a Gera-kérdéskört tartom a legproblematikusabbnak. Azt kell jól kezelnie. A magam részéről nem kedvelem a lázadó játékosokat, még akkor sem, ha máshol bizonyítanak. Nálam Zoli nem lenne többet válogatott.

balu11 2010.07.23. 12:36:13

@pimpalini: igazán köszönöm a figyelmeztetést, de nem fogod tudni kimagyarázni akárhány bekezdésen keresztül sem, hogy hogyan lett az érdemtelen döntősből brazilverő

persze, ha ráérsz, próbálgathatod még...

Slejmi bá 2010.07.23. 12:37:04

@szferi: jó, hát ha te mondod akkor biztos úgy van. esetleg legyél te a szövkap. szerinted egy szlovénon kívül milyen szurkoló tudja felsorolni a szlovén 11-et? Nastja Ceh meg Zahovic óta egyetlen "normális" spílerük nem volt. vagy a szlovákot? mondjuk jövő évben? segítek : senki. ugyanolyan senkik mint a magyarok, csak ők akarnak valakik lenni, itt a különbség, nem ott hogy Skrtel két tizeddel gyorsabban futja a százat mint Juhász.

Slejmi bá 2010.07.23. 12:39:08

@popp: PONT EZ AZ!!! fején találtad a szöget! MOST nem szerepeltek jobban, mégis, ezek közül ki az aki legutóbb '86-ban volt világversenyen, miközben a többi TÖBBSZÖR is? Igen, jól tudod, a magyarok...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 12:40:54

@Slejmi bá: Legalább ugyanannyira volt indeifferens a holland meg a német meccs, mint a dán.

szferi 2010.07.23. 12:42:56

@Slejmi bá: elég végignézni, hogy a szlovák és a magyar (kiegészítő) játékosok MENNYIT játszanak a klubjaikban, és megkapod a választ, melyik csapatban vannak jobb játékosok.

Slejmi bá 2010.07.23. 12:44:46

@popp: valóban? akkor miért játszottunk olyan KIBASZOTT SZARUL? mellesleg,max a meccs ELŐTT volt az, mert egy 6-1-es zakó SOHASEM idifferens

Slejmi bá 2010.07.23. 12:47:11

@szferi: mit értesz kiegészítő alatt?

pimpalini 2010.07.23. 12:48:40

@balu11:

Látom neked baromira magas a világ legjobb 8 csapatának szintje, meg a következő 60 csapat szintje közötti különbség érzékelése...
Leragadtál egy szónál, abba kötöttél bele, szőrszálhasogatás közben eszedbe sem jutott a lényeggel vitába szállni.

Annak idején nem volt kedvem részletezni, miért is nyílt ki a bicska a zsebemben, mikor megláttam Mártha Bencét a televízióban, mert épp más volt a fő téma. De arról a pöffeszkedő, ökleit Döbrögi uraság-szerűen csípőre tevő, ki ha én nem stílusban nyomuló, ellentmondást, s véleménykülönbséget nem tűrő, futballban megöregedő embereket oltó, a másik szavába vágó egyedről kb. Te jutsz eszembe...:)

De hogy megvigasztaljalak, nálam a "brazilverő" nem azt jelenti, mint Nálad, így kötözködésed lényegében lyukas vitorlába terelt széllel egyenértékű...

IronRock 2010.07.23. 12:49:57

@popp: A norvégok másodikak lettek a selejtezőcsoportjukban. De mivel ők voltak a legrosszabb másodikak, és a kilenc csoportmásodikból csak a nyolc legjobb játszhatott pótselejtezőt, ezért estek ki. A lengyelek valóban elég szarok voltak, viszont az előző két VB-re kijutottak, és a 2008-as EB-re is.
A szlovákok meg a szlovénok selejtezőcsoportja meg csak látszólag volt nekik könnyebb, mert arra senki nem fogadott volna, hogy a szlovák-szlovén kettős végez az első két helyen. Mindenki a csehektől várta hogy megnyeri a csoportot, meg a lengyelek másodiknak.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 12:50:36

@Slejmi bá: A norvégok kijutásai a kilencvenesekre tehetőek, akkora amikor a Rosenborg évről-évre meghatározó bl csapat volt és a PL hemzsegett a norvég játékosoktól, elég ha csak 1999-es BL győztes csapat két játékosát Ronnie Johnsent és Solksjeart említjük, vagy mondjuk Flo-t. Tehát akkoriban klasszisokkal jobb játékosanyaguk volt, mint a mienk. 2000 óta azonban ők se jutottak ki sehova (jehova). A lengyelek csapata is bundesliga spílerekre épült. A csapatukban rendszresen játszó focistákra.

bz249 2010.07.23. 12:50:36

@Slejmi bá: raneztem a szlovak es a magyar keretre. Siman jobb csapatokban es tobbet jatszanak a szlovak jatekosok.

A nagyja persze ott is iparos. A mieink legnagyobb resze viszont ipari tanulo szinten van.

pimpalini 2010.07.23. 12:55:10

@Slejmi bá:

Miért játszottunk nagyon szarul?
Mert 3 hete nem voltunk játékban, az ellenfél meg épp kihegyezte magát az aktuális tornára. Nem véletlen, hogy egyes vélemények szerint pl. a német meccs szünetében 3-4 játékos fáradtságra panaszkodott, a hollandok ellen meg 55 percig bírtuk.

S azért azt sem szabad elfeledni, hogy a hollandok Ghána csapatát 4:1-re zakózták, a spanyolok meg a lengyeleket mészárolták le 6:0-ra. A két válogatott VB-s gólátlaga, vagy mutatott játéka kapcsán ezek a barátságos meccsek kb. annyiban voltak mérvadóak, mint nekünk a további tétmeccsek szempontjából... vagyis semennyire.

szferi 2010.07.23. 12:56:13

@Slejmi bá: azt hogy ne hamsikot, gerát, skrtelt meg juhászt, a nemzetközileg is jól ismert játékosokat nézd (ebből kb. ugyanannyi van), hanem a többieket. keveset jétszanak ezek a srácok a külföldi klubjaikban. a tótok közül valamivel többnek sikerül megkapaszkodnia a kezdőben. és többen is játszanak a 4 topligában. ez azért elmond valamit.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 12:56:41

@IronRock: A norvégok nyolc meccsből 10 (!) pontot szereztek, míg mi tízből 16-ot. Melyik a jobb?

A generáció váltással küzködő csehek és a lengyelek káváháza más, mint a portugál, svéd, dán hármasé.

szferi 2010.07.23. 12:57:49

@bz249: így van. jó iparosok kellenek a 2-3 kiemelkedő játékos köré. nekünk ilyenek nincsenek.

pimpalini 2010.07.23. 12:58:58

@bz249:

Abban igazad van szerintem is, hogy egy válogatott erejét nagyban befolyásolja az, mennyire vannak játékban (klubszinten) a tagjai. Egy év közben 30-40 tétmeccsen szereplő spílerekből álló gárda nagyobb játékerőt képviselhet egy olyannál, ahol alapvetően egyéni képességekben erősebb, ám cserepadot koptató egyedek alkotják a csapatot.

Márpedig nem látok még egyéni képességekben sem erősebb játékosanyagot nálunk sem a szlovénokénál, sem a szlovákokénál. Talán az utánpótlás.
Bár Németh-tel kapcsolatban sem osztom a messiásvárók túlzott reményeit.

slowmotion 2010.07.23. 13:01:38

@Commandante Jayasuriya: oszt' ánglius nyelven mennyit tudol?

@pancho_sanza: Eisenhower mondta anno, hogy iszonyat módon parázott a II.vh-ban egy-egy döntés miatt, de ennek a katonák felé nem volt szabad átmennie. a katonáknak mindig azt kell látniuk, hogy a vezérük hisz az eredményben. na ennyiből meg is lehet érteni Csankot.

pimpalini 2010.07.23. 13:05:35

@popp:

Igazad van, de azért a svédektől sem szabad elájulni. Szerintem ők is egy ideje lejtőn vannak, s taktikával vernek meg minket, no meg egy Ibrahimovic-cal már évek óta. Érdemes megnézni idén a klubcsapataik teljesítményét. Kiizzadt továbbjutások nevetséges játékerejű ellenfelekkel szemben. Ráadásul a klubcsapataik gyengesége mellett azt sem lehet mondani, hogy külföldre szórják a tehetségeiket, mert már rég nincs nekik annyi, mint régebben.

A norvégok tényleg rosszak, bár annak idején azon azért meglepődtem, hogyan tudtak kétszer is négyet rúgni nekünk, mert már akkor sem voltak világverők.

pimpalini 2010.07.23. 13:09:11

Egyébként a Vidi tegnapi, s múltkori teljesítményéről mi a véleménye a Tisztel Uraknak?:)

Szerintem megérne egy kisebb misét...:)

Iustizmord 2010.07.23. 13:09:43

azért én kíváncsi vagyok hogy a Stadion bejárata mellett a szöv.kap (bocsánat: a Nemzeti Együttműködés Szövetségi Kapitánya) melegítőjének a hátára is ki kell-e tenni a NER -t, méltó módon 50x70-es méretben.

Q-in-Law 2010.07.23. 13:09:46

@pimpalini: Németh-re, ha szigorúbban ránéz egy védő már attól megsérül, gyenge felépítésű.

slowmotion 2010.07.23. 13:09:54

@Mérgező Hulladék: ez a nő több szempontból is nyitogatja a bicskát a zsebemben.
egyrészt tök szép, amit anno a Videoton elért, de kezicsókolom, az akkor volt, amikor jó eséllyel még a szóvivő hölgy is két kézzel szórta a homokot a bugyijába. huszonöt év, az kb pont egy emberemlékezetnyi idő.
a másik, hogy ha megvonják a támogatást, akkor ne Talmázzon. akkor neki TG nem Talma, hanem Talmácsi, a szerződéssel a bizalmaskodás is megszűnik.
MOL amúgy is mehet a sunyiba, főleg amióta a horvét válogatott mezszponzora lett a MAGYAR olajvállalat... ami kb akkor volt, amikor a magyar utánpótlásprogramból kivonultak.

Slejmi bá 2010.07.23. 13:10:26

@bz249: @popp: olvassatok vissza ha gondoljátok, az én alapvetésem az hogy a magyar játékosok "fejben" vannak a béka segge alatt.Levenni a labdát meg belerúgni rüszttel ők is tudnak. Vágom hogy Szolsjár (mondjuk több olyat mint ő a felsorolt csapatokból nem tudsz,tehát ő külön kategória,azt jegyezzük meg a korrektség kedvéért) meg Jonszen meg faszom,viszont szerintem voltak még itt is, ebben a "kurvaországaban" is olyan spílerek akikből "lehetett volna valami" (légyszi tekintsetek el a személyes szimpátiától : Illés,Vincze Ottó,Lipcsei,Szabics Imre például) akik simán ejjuthattak volna olyan szintre mint a szlovén vagy szlovák "sztárok", de aztán valami elbaszódott bennük, és ez a valami az agyuk volt. Tehát most már végképp lecsupaszítva a dolgot és természetesen közhelyesítve : mind tudjuk hogy ahhoz hogy valaki "jó" játékos legyen, kell X "százalék" tehtség, és Y "százalék" HOZZÁÁLLÁS,MENTALITÁS. az arányokba ne menjünk bele. a tehetség adott dolog, viszont a hozzáállást mindenki hozza magával,kapja az edzőjétől. Szerintem nálunk itt a baj, ez az én véleményem. az pedig természetes hogy a szlovén/szlovák/mittoménmilyen spílerek jobb csapatokban játszanak, egyrészt mert a kijutások miatt sokkal jobban ismerik őket,másrészt meg mert agyban sokkal jobbak, és ebben az értelemben valóban jobb játékosok is.

pimpalini 2010.07.23. 13:10:32

Főleg ha már előkerült a szlovén-magyar összehasonlítás.

Slejmi bá 2010.07.23. 13:13:17

@pimpalini: de nem érzed hogy ez nem lehet kifogás???? ha ilyen kifogásokat elfogadunk akkor SOHA, de soha nem fogunk előrelépni egy centit se... az ilyenek miatt is tartunk ott ahol tartunk

pimpalini 2010.07.23. 13:15:29

@Q-in-Law:

Szerintem is. Meg lehet nézni, mennyire volt eredményes Görögországban. Kedvelem, s nincs kedvem szapulni, de tény az, hogy merőben más az utánpótlás, meg a felnőtt foci.

Viszont Szalai pl. jó felépítésű remek center lehetne, le kellene szerződnie egy olyan csapatba, ahol rendszeresen szem előtt lenne, játszana.

Shikaka 2010.07.23. 13:17:19

@pimpalini:

Szerintem elég szánalmas volt. amitől konkrétan rosszul lettem az az, hogy Mezey szerint azért jutott tovább a Maribor, mert tapasztaltabb, a Bl-ben is játszott.

A Bl-ben vagy 10 év játszottak (hány játékos van még a keretben? 1? 2?), illetve leginkább gyáva volt a Vidi...

A legrosszabb az egészben, hogy elméletileg a második legerősebb magyar csapat...

Slejmi bá 2010.07.23. 13:17:51

@szferi: nem fogom végignézni, úgyhogy maradjunk annyiban hogy bizonyára igazad van. én éppen ennek a miértjét próbálom kitalálni. és mivel nem hiszem hogy a szlovák vagy szlovén vagy norvég fiatalok genetikailag tehetségesebbek (SŐT!!) mint a magyarok,vagy hogy 10x100m helyett 20x100 métert futtatnak velük, ezért marad az hogy fejben jobbak/mentálisan jobban készítik fel őket

Iustizmord 2010.07.23. 13:19:08

@Slejmi bá: ahogy az lgt is énekelte:

lehettem volna valaki más
de a más az valaki más lett

Q-in-Law 2010.07.23. 13:22:27

@pimpalini: És a selejtezősorozatban szembe kell majd nézni a holland mészárszékkel...

Szalainak szerintem jó lehet a bundás, csak kapja össze magát és játszon :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.07.23. 13:25:38

@Iustizmord: ne csináld, lécci, nem vezet semmi jóra

rizla 2010.07.23. 13:28:57

@pimpalini: "le kellene szerződnie egy olyan csapatba, ahol rendszeresen szem előtt lenne, játszana. "

le van szerződve. illetve nem tudom, hogy akkor most megvette-e a mainz, de ott rendszeresen játszott tavasszal.

pimpalini 2010.07.23. 13:30:00

@Slejmi bá:

Egyrészt a hosszú kommentedben fejtegetett dolgokban igazat adok Neked. A mentalitás sokat számít. Szerintem sok fiatal tehetség "elkurvulása", annak okai valahol ott kezdődnek, hogy tehetség-gondozás, játékosnevelés (erről pl. Végh Antal már írt a Gyógyít6atlan c. könyvében).
A fiatalok mindig is a közeghez idomulnak. Ha a közeg lehetővé teszi a magas szintű megélhetést nulla teljesítménnyel, mindenki megáll a fejlődésben. Mert egyszerűen minek hajtana? Azért, hogy valamelyik idősebb klubtársa lerúgja edzésen, mert egy hajtós fiatal mellett már kirívó lenne az ő gyenge teljesítménye? A lóvét egyébként is mindenképp megkapja.
Vagy a másik "magyar betegség": kevés NB1-es klub nyúl a fiatalokhoz. Mivel eredménykényszer van, kész játékosokat vásárolnak, sokszor külföldről. A fiataloknak meg kevés lehetőség jut. Ezért aztán sokan olyan klubhoz szerződnek, ahol meg vagy nem képesek kihozni magukból a maximumot (fejlődés nincs), vagy a cserepadon keresnek némi lóvét, az meg elég... Évek múlva meg visszajönnek levezetni, s a nevükből megélni Magyarországra, s ennyi.

Visszatérve a német/holland meccsekre: akarhatsz Te, mint egy szorulással küzdő házmester, ha egyszerűen egy szezon végén a szervezeted már "lejött" a heti rendszerességű meccsdömpingről, s a lábaid nem bírják az iramot.
Akarhatsz Te futni, de nem visz a lábad, lassú vagy, stb...
A barátságos meccseken ez volt. Szereztünk egy szép gólt, védekeztünk 50 percig, utána meg nem bírtuk tovább. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy a védelem is máshogy szerepelt, mint előtte megszokott volt. Persze ha a megszokott védelem játszik, akkor is kapunk négyet legalább.

Az pedig nem az edző hibája, hogy a védőnkre kétszer is 3 méter hátrányból vernek rá pár métert labdával...

Más:
Magyar válogatottól sajnos felesleges látványos játékot elvárni. Nincsenek meg hozzá a játékosaink. Egyszerűen évek óta nincs támadójátékunk, esetleg védekezni tudunk, ha nagyon kell. emlékszik ugye mindenki arra, mikor még Sebők volt a középhátvédünk? Na abban a válogatottban is inkább a védők szerezték a gólokat, mintsem a csatárok...

pimpalini 2010.07.23. 13:32:21

@rizla:

Az kiváló lesz neki. Ha ott nem csinál karriert, akkor sehol sem.:)

Iustizmord 2010.07.23. 13:35:33

@mocsing: ezt már mondták vityának is... :o)))

de ok, nem politizálunk.

pimpalini 2010.07.23. 13:36:43

@Shikaka:

Mezey már az itthoni meccset is megmagyarázta, bár tény, hogy egy 11-est nem kaptunk meg.

Ettől függetlenül nem értettem a Vidi játékát. Volt neki?
A visszavágón egy normális akciónk volt, egy lövésünk az egész meccsen.

Mármost ha jól informált vagyok, a Vidi Ausztriában edzőtáborozott. Tehát felkészült a keret. Akkor mi volt a gond?

Tudom, nem volt összeszokott a csapat, sok volt az új ember. De ettől még lehetett volna hajtani, nem?
Más hogy látta? Nekem az jött át, hogy még csak nem is tették oda magukat rendesen. A végén meg 2:0 után mintha feladták volna.

Most vagy ennyire képesek a játékosok, vagy Mezey megint nagyon elcseszett valamit. Mondjuk a formaidőzítést, mint 86-ban...

exeaxe 2010.07.23. 13:37:02

@matthe07:
"Az, hogy Mo.-n csak a múltról lehet írni érdekes sztorikat... talán nem a szerkesztők hibája. "

Nem a hibájuk, inkább a hiányosságuk :) A magyar fociról naponta tele lehetne írni egy magazint, jó mélyre nyomva az ekét. Kis bátorság, felkészültség, hozzáértés kellene. A múlt nézegetéséhez meg csak olló kell

exeaxe 2010.07.23. 13:42:28

@pimpalini:
"Most vagy ennyire képesek a játékosok, vagy Mezey megint nagyon elcseszett valamit. Mondjuk a formaidőzítést, mint 86-ban... "

Szerintem is-is. A visszavágót nem láttam, a hazai meccsből az jött le, hogy
- Dr. M-nek lövése nincs, mit kell kezdeni egy öntöttvas húsdaráló merevségű 4-4-2 ellen (pedig az orra előtt volt a megoldás)
- a Vidinek kb. 3 ziccerszerű sansza volt szöglet vagy szabadrúgás után, ezekből (tiszta fejelő helyzetekből) a kaput sem sikerült eltalálni.

A hazai meccs alapján egy mozgékony, böcsülettel felkészített csapat túljuthatott volna a Mariboron - ehhez képest esélyünk sem volt

Slejmi bá 2010.07.23. 13:42:49

@pimpalini: német/holland -> a gond az, hogy ha még véletlenül tartott volna a szezon akkor azért "kaptunk volna ki 6-1-re" mert "fáradtak a szezon végén a játékosok". Lehet hogy nevetségesen hangzik, de igaz : a válogatott az országot,hogy ne mondjam, a "nemzetet" képviseli, szerintem semmilyen kifogás nem fogadható el. A hollandok és németek szezonja rövidebb volt? ugye nem... az edzőjük mégis ki tudta őket "hegyezni", sőt az is lehet hogy olyan nagyon nem is kellett őket hegyezni. szerintem azért 2 meccsre éppen eléggé felpörgethet az a puszta tény hogy a hazámat képviselem. engem leaglábbis felpörgetne... vagy ez már tényleg annyira divatjamúlt dolog?
Látványos játék : azért kicsit látványosabb lehetne... Nem brazil szinten persze, de Koman alkalmas rá, Dzsudzsi is, Gera is, Hajnal is (ha egyszer hajlandó lesz HAJTANI a válogatottban a büdös kis kurvája), Németh is, Gosztonyi is és majd ha valaha bekerül Tóth is. De ez megintcsak visszavezet a beszariság kérdéséhez.

pimpalini 2010.07.23. 13:43:07

@Iustizmord:

Annyiból már mindenképp örülök Csányi MLSZ-elnökségének, hogy egy biztos: megélhetése miatt nem fog panamázni szövkap-szerződésekkel, fizetésekkel, s egyéb fura ügyletekkel. Vagyis teljes egészében koncentrálhat a fő célra, a foci fejlesztésére.

Remélem jól fogja csinálni.

davidmoyes 2010.07.23. 13:44:46

@pimpalini: Szerintem a Vidi papíron jobb, mint ez a Maribor. De ezt képtelen volt érvényre juttatni. Nálunk a pénz nem tud focizni..

Borzalmas volt látni mindezt egy hónappal (se) a vébé után. Azt, hogy lassúak vagyunk (futásban, labdakezelésben, gondolkodásban egyaránt) technikailag rosszak, fizikálisan nullák, már megszoktam. DE az, hogy hogy olyan alapvető problémáink vannak, hogy egy Gosztonyi (a csapat alighanem legjobbjaként) többször egymásután, méteres, egyértelmű lesen állva kéregeti el a labdákat, vagy az hogy egy bedobásszituációban a labdát a senki földjére csúsztatjuk, az halál. Mintha az alapvető fogalmaink hiányoznának, hogy kinek, mikor, hová kell helyezkednie..
Nem tudom mit akartunk. FUTNI, ÜTKÖZNI, KÜZDENI azt NEM. Azzal vertek meg bennünket (2010-ben) hogy ők futottak (még:)). Hihetetlen! Ez már nem is magyar mentalitás, hiszen tele vagyunk igazi zsoldosokkal (ami nem feltétlenül baj..). EZÉRT nem kellett volna kiutazni. Mivel motiválható egy csapat, ha nem ezzel a szituációval. Kint vagyunk Európában, egy hasonló képességű csapat ellen. Egy, majd két gólra a lehetőségtől.. Nem, nem és nem.
25 éve vagyok Vidi szurkoló, de a tegnap estét borzalmasan nehezen emésztem meg.. (mindenkitől bocsánat az iszonyú OFF-ért)
Egyébként ez a válogatottra is jellemző mentalitás. Kiviszem a mezt és majd csak lesz valami.. MIÉRT?

Slejmi bá 2010.07.23. 13:45:25

@pimpalini: "Mármost ha jól informált vagyok, a Vidi Ausztriában edzőtáborozott. Tehát felkészült a keret. Akkor mi volt a gond?"

ez ugyanaz mint a "3 hete nem játszottunk"... :))
ebben az esetben a "szezon elején vagyunk,nem pörgött fel még a csapat" című LP-t szokták felrakni. Kifogások gyártásában világbajnokok vagyunk

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 13:46:00

@Slejmi bá: Igen? akkor szerintem egy magasabban jegyzett csapat elleni idegenbeli győzelem sem inddifferens soha.

@Shikaka: A szlovén foci előbb jár, mint a magyar papírforma eredmény született, slussz-passz.

Slejmi bá 2010.07.23. 13:50:24

@popp: "akkor szerintem egy magasabban jegyzett csapat elleni idegenbeli győzelem sem inddifferens soha"

a továbbjutás szempontjából az volt, de legyen igazad. hány ilyet is követett el a Kúman csapat a dán meccsen kívül?

pimpalini 2010.07.23. 13:50:37

@mocsing:

Kösz az infót, nem tudtam róla konkrétumot.

@exeaxe:

Hát a visszavágón - ahol ugye az 1:1 miatt a Vidinek kellett volna irányítani, támadni, stb - a Maribor volt az a csapat, amelyik hajtott, küzdött, támadott, helyzeteket alakított ki. Sajnos ki kell mondani, minden szempontból jobbak voltak nálunk.

Egyébként nem tisztem a magyar "edzőképzés atyaúristenét" kritizálni, de segítsen már valaki: Dr. Mezey György 86 óta milyen sikereket ért el? Jómagam csak arra emlékszem, hogy megbukott az UTE-nál, s a Vasasnál is.
Rendben, csapatot csinált a Vidiből tavaly. De akkor ez a játék mi a franc volt?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 13:55:30

@Slejmi bá: Ilyen szempontból a hollandiai még inkább az volt. Ez ajaj ez csak barátságos meccs volt, meg jaj ennek nem volt tétje duma, csak akkor jön elő ha nyerünk. ha a lélekben már tengerparton lévő játékosaink szopnak egy méreteset egy már a vébére pörgő ellenféltől, akkor meg költjük a tragédiákat. Ez egy kicsit unfair, vagy nem?

Shikaka 2010.07.23. 13:55:34

@popp:

A szlovén foci magasabban jegyzett, de a Maribor azért nem világverő csapat.

Ami megdöbbentő volt nekem, az a Vidi 'labdakihozatala' volt.
Valami lövés levágódik, vagy lehúzza a kapus a labdát, kidobja a védekező középpályásnak.
Passzolni kéne.
Ehhez képest vonalban mögötte a négy védő, mellette egy középpályás társ, a lehetséges passzok útjában 1-1 szlovén.
Mozgás senkitől semmi.
Labdavesztés.

Ugyanezt vagy nyolcszor biztos láttam....

Slejmi bá 2010.07.23. 14:00:17

@popp: hátő, ezt kicsit sarkítottad... a tragédia NEM a vereség Hollandiától meg Németországtól, hanem a mutatott játék és a gólarány. de mégegyszer megkérdem : a dánokon kívül hány magasabban jegyzett mancsaftot kentünk el?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 14:00:51

@Shikaka: Nem világverő a Maribor, de a Vidi még annyira sem az. A magyar foci helyzetében egy kissé arrogáns hozzáállás, hogy nekünk egy Maribort ki kell vernünk, Az is igaz, hogy az élsporthoz nem árt egy kis arrogancia, de mi szurkolók lehetünl reálisak.

pimpalini 2010.07.23. 14:03:39

@Slejmi bá:

A hajtás számonkérésében és a kifogások gyártásában igazad van, de azért pontosítanék. Visszautalva a vereségekre.

1. A fiúk a VB előtt már "lejöttek a szerről", nem volt kondijuk, nem voltak játékban.
2. Az ellenfelek a VB-re pörgették fel magukat. Más volt a 2 fél formája, kondija, stb...

Pl. adott ugye a Debrecen teljesítménye, ahol annak idején kutatták miért is szerepelt le csúnyán a csapat a Rabotnicki ellen. Ha jól emlékszem arra jutottak, hogy egy évvel korábban (a Hajduk ellen) más volt az erőnléti felkészítés. Itt nem volt - tudtommal - ilyesmi. Itt megjöttek szezon után a játékosok, pihengettek kicsit, volt némi összetartás, aztán kész. Míg az ellenfeleket meg a VB-re edzették.

Ráadásul a barátságos meccsek kb. a mindegy kategóriájába tartoznak (tudom, a címerese mez...), pl. a német csapatot sem nagyon érdekelte anno az olaszok elleni 4:1...

pimpalini 2010.07.23. 14:05:36

@Slejmi bá:

Nem akarok mindenképp vitázni, de Dánia előtt kinek sikerült utoljára a magyar válogatottat - tétmeccsen - élcsapat ellen (mivel a dánok csoportelsőként lettek VB-résztvevők, használható a jelző) győzelemre vezetnie?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 14:06:20

@Slejmi bá: Oké, mondj egy kapitányt az utolsó húsz évből, aki a tétmeccseket pozitív mérleggel zárta! Azt meg én nem is vártam, hogy az erősebb csapatokat idegenben verjük halomra.

Oké, égés kikapni ilyen csúnyán, meg persze tudom, hogy címeres mez becsülete meg blablabla. De ezeknek a meccseknek a mi szempontunkból semmi tétje nem volt, semmi. Azt már akkor is lehetett tudni, hogy Koeman repül, ha megússzuk olcsóbban akkoris mehetett volna.

rizla 2010.07.23. 14:13:29

@Slejmi bá: semmi értelme nem volt a németeket és a hollandokat leszervezni, ezek az eredmények várhatóak voltak számtalan körülmény miatt (azon túl, hogy mennyivel jobb csapatok ezek nálunk, a németek pedig angliát és argentinát is kitömték azóta). úgy meg pláne nem volt értelmük, hogy semmiféle felkészülési célt nem szolgáltak, mert azóta kapitánycsere volt.
csak arra voltak jók, hogy koeman egyébként nem rossz mérlegét nagyon elkúrják. semmi másra.

exeaxe 2010.07.23. 14:14:25

@pancho_sanza:
"Ezek a Várhidi félék viszont komolyan is gondolják a sok faszságot."
+6000

Erwin volt a nagy büdös magyar realitás arcunkba fröcskölője, csak sokkal könnyebb hülyeségeket beszélni, mint a tükörbe nézni. Aprópénzzel és virágszirmokkal teledobált lószarkupacról hiába mondunk akármit, az lószar.
Egész konkrétan: a svédországi meccsen elbuktuk a selejtezőket. Azt, hogy sikerült megetetni sokakkal, hogy az utolsók ellen begyűjtött 12 pont akármire is elég lehet, a mellébeszélés csimborasszója volt.
És most a kapitányváltás a megoldás - hát ez rémisztő

Q-in-Law 2010.07.23. 14:18:02

@popp: Azért Egervári mester is beleszaladt egy 3-0-ba Honduras ellen az U20-as VB nyitányán.

Nekem nincs bajom Koeman-nal, mögöttünk végzőket oda-vissza vertük, csoportelső ellen x2 (még akkor is, ha az utolsónak nem volt tétje) Portugálok ellen benéztük, de Észak Korea is megpróbált támadólag fellépni ellenük. (láttuk az eredményjelzőt a végén) Ibrát meg sosem tudjuk tartani...

pimpalini 2010.07.23. 14:19:18

@exeaxe:

No igen, EK nem rúghatta be Huszti helyett 0:0-nál a ziccert... A svédek ellen meg egyszerűen könnyebb idegenben játszani, mint itthon, mivel nem tudnak támadni, védekezni és kontrázni viszont igen. Ebből élnek évek óta.
Svédországban ott volt a lehetőség, de a játékosok - nem az edző - nem éltek vele.

Kérdem én, ha Murinnyó van Delboszke a kapitány, Huszti berúgta volna a ziccert?:)

balu11 2010.07.23. 14:26:13

@pimpalini: nem tudtam, hogy (nyilván a magyar) futballban megöregedett ember vagy... bocsánat, így már minden sokkal-sokkal világosabb

ps1: mindig mulattat, amikor valaki a másiknak tulajdonított jellemhibákat tökéletesen hozza a saját szavaiban (ha nem érted, szívesen elmagyarázom - de tudod, mit, inkább nem, már így is túl sokat "beszélgettünk")

ps2: nem az a legrosszabb, hogy a VB alatt erre járt 1-2 troll, hanem, hogy néhány ide is szokott

ps3: örülök, hogy ilyen jól ismersz 3-4 komment alapján - neked vmi profilkészítőként kellene dolgoznod a yardnál

ON

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.07.23. 14:36:26

@Slejmi bá: Erre a német meccsre mondta azt Hegyi Iván, hogy teljesen mindegy, hogy most befejeződött a szezon, meg idényvégi a forma, hiszen Vanczák Vili a büdös életbe soha nem fogja lefutni Cacaut. Még vissza is kérdezett a nagyokos Mészölynek, hogy szeptemberben lefutotta volna?

Ez innen meg nem annyira szakmai kérdés. Az az igazság, hogy a játékoskeretből csodát nem lehet kihozni, majdnem mindegy, hogy ki az edző és az is, hogy milyen játékosokból, milyen felállást és taktikát hoz ki. Viszont, ha választanunk kell egy edzőt, akkor az lehetne Joachim Löw vagy Luis Aragones is. Ha elérhetetlenek, akkor legyen mondjuk Otto Rehagel vagy Cristoph Daum, ha ők is elérhetetlenek, akkor legyen Bernd Schuster vagy Jupp Heynckes.

Tudom irracionális, de kevésbé az, minthogy kijutunk az EB-re, viszont ha valaki szereti a válogatottat, a játékosokat, akkor miért elégszik meg egy Egervárival, miközben nem is törekszik rá, hogy Guus Hiddink legyen az edző. Van ez a mi fiaink effektus. Ez a "magyar" szövetségi kapitány választás olyan, mint amikor Budáról levinnéd a gyerekedet a bivalyröcsögei általános iskolába taníttatni. Szóval egy új MLSZ elnöknek úgy kell hozzálátni, hogy Guus Hiddinket akarja és csak kényszerből ad le az igényekből. De itt Egervári Sanyiból indultunk el azonnal, mint az elérhető maximum, még törekvés sem volt rá, hogy egy jobb edzőnk legyen.

Én azt mondom, hogy egy Olaszországból jövő Koman, egy angliai Gera, egy spanyol Vadócz, egy német Hajnal, egy holland Dzsudzsák, vagy egy orosz Huszti érdemelne egy olyan edzőt, aki konyít valamit ezekhez a futballkulturákhoz és el tudja képzelni a legtöbbről, hogy mi a klub és a focikultúra náluk. Utáltam azt, amikor a szövetségi kapitányok lenyilatkozták, hogy beszéltem az XY menedzserével és azt mondta, hogy jó formában van és az edzője a hibás, mert nem játszik. Ugyanis XY menedzserének az az érdeke, hogy XY pályára lépjen a válogatottban, így előre borítékolható, hogy nem fog negatívumot mondani. Ja, hogy majd Egervári kapcsolatba lép Camachoval. Rajzol neki egy faszt, vagy mi?

rizla 2010.07.23. 14:46:11

csányi kikre gondolt "rosszízű celebek" alatt amúgy?

Iustizmord 2010.07.23. 14:49:43

@pimpalini: igen, abban egyetértünk hogy visszapofázás meg kufárkodás nem lesz. valszeg. hacsaknem (és ez most nem politiuzálás, hanem emlékszübnk torgyánék alatt hogy ment) szal hacsaknem felülről megmondják mit akar csányi

(vö hodorovszkij: nagyon sok pénze volt, de az állam leamortizálta ügyészség-bíróság útján)

pimpalini 2010.07.23. 14:54:36

@balu11:

Nem vagyok a fociban megöregedett ember, csupán focikedvelő lény immár 30 éve. Az említett úriember tévés megnyilvánulásait tituláltam antipatikusnak, nem azt, hogy Te itt engem leoltottál (nemcsak most, volt már egy korábbi igen durva is, ha akarod bemásolom; a holland Uru meccs után, mikor kissé bosszantott az Uruk érdemtelen kiesése - nem csak engem). Nekem az illetővel kapcsolatban nem jött be már az sem, ahogy ott, a stúdióban ült (persze lehet, hogy hátfájós, vagy a szék volt kényelmetlen), s ahogy beszélt (testbeszéd, gesztusok). Bár gondolom az sem számít, hogy a véleményemmel nem vagyok egyedül.

A párhuzamot abban véltem felfedezni kettőtök között, hogy egyikőtöknek sem teszik az olyan vélemény, mely másképp képzeli el a focit, mást tart benne értékesnek és szimpatikusnak, mint ti.

Persze nyilván elővehető ilyenkor a szokásos gondolat, miszerint mindenki annyit lát bele a másikba, mint amennyi önmagában van, de akkor most hadd ne idézzem azt az egyetlen mondatot, melybe belekötve reagáltál le egy gondolatsort, melynek az egy kis részét képezte csupán.

Amennyiben számodra azért vagyok troll, mert nem egyezik a véleményem veled, vállalom, sőt, még a nickemhez is hozzáírom.:) (Ezek szerint mindenki troll, ha védi a véleményét.:))

Egyébként nem fogok sírni, ha esetleg a továbbiakban nem beszélgetünk egymással...;)

pimpalini 2010.07.23. 15:00:36

@Iustizmord:

Azt én sem szeretném, mivel mondjuk két év múlva nem leszünk ott az EB-n, ha felsőbb utasításra Egervárinak mennie kellene. Remélem Egervári kinevezése nem 1-2-3 évre szól, mert ez az idő fociban rém kevés.
Tudom, hogy a "Főnök" szerint már a mostani VB-n is helyünk lett volna - ezzel nem értek egyet - ezért valahol el tudom képzelni mik az elvárások ES felé...

balu11 2010.07.23. 15:01:42

@pancho_sanza: azért ebben van valami

annyi kiegészítéssel, hogy nem vagyok benne biztos, hogy Egervári volt az első opció - OK, hogy Csányi azt nyilatkozta, hogy már 10-12 éve őt szeretné, de azért egy ilyen komoly üzletemberről simán el tudom képzelni, hogy szétnézett a nevesebb, sikerekkel már rendelkező külföldi edzők piacán

csak persze, ha végül Egervári lett a megoldás (hogy valójában miért azt nyilván Csányi + 2-3 ember tudja max.) nem lehet azzal kezdeni, hogy "hát először Hiddinkre gondoltunk, ő drága volt, Schuster nem akart Magyarországra jöni, ... így végül maradt a Sanyibá, de mi ennek örülünk, jó lesz, hajrá Sanyibá!"

azzal viszont nem értek egyet, hogy kerek perec kijelentsük: tökmind1, hogy ki az edző - sztem aki ezt így komolyan állítja, az már teljesen letett arról, hogy itt _valaha_ lesz normális foci (persze ez sem megvetendő, de még csak nagyon nem is cáfolható vélemény - egyszerűen én még hiszek benne, de lassan már csak azért, mert azt gondolom, viszonylag sok időm van még az életben, úgyhogy egyszer csak lesz valami...) no offense

nem csodát, meg kijutást kell kihozni a keretből sztem, hanem egyértelmű, jól látható fejlődést - ha vesszük azt, hogy most hol állunk (a benini válogatott és a jemeni bajnokság magasabbra taksált a mienknél) és milyen játékosok alkotják a válogatott bő keretét, akkor én azt állítom, hogy reális elvárás az, hogy lépjünk előbbre

mit jelenthet az előrelépés? az alábbiakból minél többet:

- világranglistán javítani a helyezésen
- 3. hely a selejtezőcsoportban
- fiatalok beépítése
- eséllyel pályára lépni legalább az x-re minden csapat ellen
- nem kapni 2-3-nál több gólt senkitől
- minden meccsen betalálni
- látni meghatározó játékosokat legalább olyan szinten játszani a válogatottban, mint a klubjukban (egy mecsen több ilyen teljesítményt nem mostanában láttunk...)

balu11 2010.07.23. 15:08:44

@pimpalini: pontosan értettem, hogy nem te vagy a "futballban megöregedett ember", illetve, hogy az a megjegyzés nem nekem ment, csak miután engem összekötöttél Bencével, gondoltam visszafordítom magamra, és ez esetben pedig te lettél a f.m.e. - cinkelésnek szántam, amiből valszeg többet nyomtam, ill. személyeskedőbbet, mint kellett volna

maradjunk annyiban, hogy sorry, visszaolvasva talán kicsit túlzásba vittem a kötekedést, és beszólogatást - nem jellemző rám (remélem...)

(most már tényleg) ON

Shikaka 2010.07.23. 15:11:27

@popp:
Na várjál!
Én nem azt mondtam, hogy 'egy maribort ki kell vernünk', hanem azt, hogy amit Mezey mondott (nagyobb a Maribor nemzetközi rutinja) kamu, illetve, hogy a produkció gáz volt.

pimpalini 2010.07.23. 15:15:45

Egervári mellett a fiatalítás koncepciója is szólhatott, mivel jó eredményt ért el az U20-as világbajnokságon, talán jobban be tudja emelni a felnőttek közé a tehetségeinket.

Persze amellett, hogy Csányi részéről a szimpátia a 2000-es évek elejétől adott (ha ő mondja), az akkori teljesítménye okán.

A "magyar égre magyar ufót" gondolat meg minden bizonnyal jelenleg politikai töltetű, ezért nem hinném, hogy gondolkodtak volna külföldi szakemberben.

Slejmi bá 2010.07.23. 15:27:35

@pimpalini: @popp: @rizla: én ezt mind értem - csak nem fogadom el.És amíg ilyen simán belenyugszik mindenki - nos szerintem előrelépni nem fogunk... tökéletesen tisztában vagyok a realitásokkal, meg hogy hol a helyünk meg minden, meg hogy "a szakma", de az akaratgyenge, ötlettelen, minden elképzelést nélkülöző játékot a válogatottól nekem senki nem fogja megmagyarázni, mert nem lehet. (Vanczákot hagyjuk,én nemhogy nem hívnám be a válogatottba SOHA,de egyenesen bíróságilag eltiltanám a focitól mert meggyalázza ezt a gyönyörű játékot) Ha nem kellett volna lekötni a meccseket akkor miért kötötték le? Mikor akarnak feljebb lépni a Vanczákok? mikor akar jobb csapatba szerződni a Szélesi? Ha normális szintű csapatok ellen nem tudnak villantani akkor soha. De hogy nem is AKARNAK - na, nekem ezzel van a bajom. Puhapöcsű fostaligák fejben, de hogy még a BECSVÁGY (tudjátok, ami például Butch-ot a Ponyvaregényben még "buzerálta") sincs meg bennük, na az a botrányos. (kivéve mondjuk Gerát és Dzsudzsit) Komolyan mondom, sírnom kell mikor a Hajnalt meg a Husztit kell néznem ahogy alibiznek a válogatottban,és közben elücsörögnek a klubjuk padján, pfúj. (egyébként a Dán meccs előtt is voltak kicsúszott eredmények [természetesen csak "indifferens" meccseken], itthon olaszok ellen a Bajusz,idegenben németek ellen a Loddar féle csapatok)

pimpalini 2010.07.23. 15:32:40

@balu11:

Bevallom helyenként nyers voltam Nálatok, de ha hülyeséget írtam, próbáltam visszakozni, s elismerni tévedésem. Kissé temperamentumos vagyok, s inkább szeretek írni, mint olvasni, de ez gondolom látszik...:)
Ha bántó voltam, bocsánat, néha feleslegesen húzom fel magam a focin (is).:)

Miután túljutottunk az OFF-on, beszélhetnénk a várható felállásról, s a 11 kezdőjátékosról, akik majd szeptemberben hadjáratot kezdenek...:)

Slejmi bá 2010.07.23. 15:35:47

ami az edzőkérdést illeti, szerintem felesleges középszerű külföldi edzőt hozni mert nincs elég tekintélye és belefullad az itthoni közegbe. Szóval vagy legyen középszerű magyar edző aki legalább a nyelvet beszéli és ismeri ezt a szemétdombot,vagy csak igazán nagy nevű külföldi kell (sztem pl. Daum vagy Heynckes már ilyen,Loddar edzőként még nem volt az) aki rendet mer vágni a parasztok közt. Utóbbira nyilván semmi esély mert nem tudjuk megfizetni, marad az első opció, most is ez következett be.

IronRock 2010.07.23. 15:41:04

@Slejmi bá: a baj csak az az edzőkérdéssel, hogy egy Daum vagy Heynckes se lenne képes itt rendet vágni. Mellesleg ha esetleg meg is tudnánk fizetni őket (Csányi révén), a magyar válogatottnak van már olyan rossz hírű a kispadja az elmúlt évek után, hogy előbb nyilván felhívnák Lothar-t és Erwin-t, meghallgatnák mi van itt, és Krőzus összes kincséért se lennének hajlandók idejönni...A játékosként ismertebb, de szakvezetőként még csak bizonyításra és hírnévre vágyó jelöltek, mint amilyen Matthaus és Koeman is volt, meg egyszerűen nem lennének képesek kezelni azt a közeget és helyzetet amibe belecsöppennének.

IronRock 2010.07.23. 15:44:05

@IronRock: A hazai "szakembergárdát" meg már éppen eléggé kiveséztük itt és meg is kapta a magáét mindenki...tehát túl sok alternatíva nincs. Azt el tudom képzelni, hogy a korábbi szövetségi kapitányok (Bicskei, Mészöly, Csank, Mezey) hogy imádkozhatnak most hogy Egervári ne bukjon, mert ha a generációjukból az utolsó is megég a válogatott kispadján (reális esély, sajnos), akkor soha többé ebben a büdös életben nem fogja őket senki sehol komolyan venni...

pimpalini 2010.07.23. 15:45:58

@Slejmi bá:

Tökéletesen megértem a dühöd. Értem én, hogy Téged bánt a mutatott játék.

De!

Azt kell mondanom, ha Téged elküldelek 3 hét szabira, utána fel tudod venni azzal az emberrel a tempót, akit 3 hétig a munkakörödre tréningeztek? Ezzel csak azt akarom mondani, hogy sokszor nem elég az akarat, vannak fizikai korlátok.
A 6:1 nem az akarat hiányát jelöli. Láttam a meccset, a németet is. Szerintem a nem tudás jött elő ezeknél a meccseknél, s nem a nem akarás.

Ez utóbbi inkább tűnt fel nekem a Maribor elleni idegenbeli meccsen. Nos én ott nem láttam túl nagy akarást, de mindegy.

Vanczák szegény lassú. De tőle nem vitatom el azt, hogy akar. Ő mentálisan még pont rendben van, de lehet, hogy rosszul látom. Szerintem Juhász is. Viszont pont Gerát nem érzem válogatott szintű labdarúgónak, ha ezeket vesszük számításba. Korábban az volt, de nálam megbukott. Mert azért milyen hozzáállás az, hogyha a kapitány nem a posztomon játszat, akkor besértődök? Ha csak a padon ülök, besértődök? Olyan, mint Huszti Várhidinál. Lehet jó játékos mindkettő, de lázadókból nem kérek. Az meg a magyar közegre jellemző, hogy inkább Koeman-t/Várhidit vonták felelősségre, s a játékosok mellett álltak ki.

Fentebb írtam, hogy pénzért...:)
No meg Koeman elvileg azt akarta, hogy a VB előtt tapasztalatszerzés gyanánt játszunk topcsapatok ellen is, s ezekből a meccsekből tanulva vágjunk neki a selejtezőknek. Ugye még hátra van egy Anglia elleni felkészülési meccs is, s a VB előtt még ők is topcsapat benyomását keltették...:)
Más kérdés, hogy azt is hallottam (nem biztos, hogy igaz), hogy Koeman edzőtábort kért, de nem kapott.

Ha már Dzsudzsák szóba került: magyarázza már el nekem valaki, miért van az, hogy Bali minden meccsen ugyanazokat a cseleket, s ugyanazt a leviszem egy csel után a vonalig játékot nyomja?:)
Azt hiszem Popovics Sándor említette (Hollandiában sokat edzősködött), hogy Bali csak szeretne nagy labdarúgóvá válni, s ha visszavesz az arcából, kellő alázatot tanúsít, talán van esélye rá...:)

Hajnal amúgy meghatározó volt a Dortmundban a sérüléséig. Azt elismerem, hogy az utóbbi szezonban nem nagyon jutott szerephez, ennek nyomán nem is volt válogatott.

rizla 2010.07.23. 15:51:40

@Slejmi bá: "És amíg ilyen simán belenyugszik mindenki - nos szerintem előrelépni nem fogunk..."

az előrelépés nem ezen múlik. értsétek meg, hogy a válogatott LENYOMAT, kirakat, stb. a háttérben zajló folyamatok számítanak, és elsősorban az utánpótlás, meg az azt körülvevő futballkultúra. a válogatott csak a jéghegy csúcsa, ami kikandikál a legtetején. a válogatottat csiszolgatni csupán tüneti kezelés, gyökeres változtatások kellenek alulról, hogy egyszer majd felül is érzékelhetőek legyenek. úgyhogy őszintén szólva pont telibeszarom a német és a holland meccset, így legalábbis biztosan, hogy koemant lecserélték. nem volt semmi értelmük.

"az akaratgyenge, ötlettelen, minden elképzelést nélkülöző játékot a válogatottól nekem senki nem fogja megmagyarázni, mert nem lehet. "

hogyne lehetne. koeman régóta tudja, hogy ki fogják baszni, tudta már akkor is. a játékosai is sejthették, a semmiért jöttek haza a válogatotthoz. nem veszi körbe egészségesen professzionális környezet a mindenkori magyar csapatot, ennek az eredménye az a játék, amin joggal szörnyülködhettél (hozzáteszem, a belgák elleni produkció engem százszor jobban elkeserített mindennél).

pimpalini 2010.07.23. 15:52:33

@pimpalini:

Persze ha kicsit képzettársítunk, ez a fajta hozzáállás jól illik a nemzeti értékekkel, nemzettudatunk megélésével kapcsolatos politikai, társadalmi tendenciák táborába.
Majd miért pont a focista legyen büszke a hazájára, a válogatott mezre (szemben ugye a klubpénzzel, s általában a pénzzel - lásd. eladott válogatott meccs Várhidi idején, s persze a gyönyörű nyomozás, mely ugye "eredménnyel" járt...), miközben politikusok, véleményformálók sem azok, sőt...

Amíg az élet más területein is eladható a haza, nem lesz ez másképp a sportban sem.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 15:53:15

@Slejmi bá: "És amíg ilyen simán belenyugszik mindenki - nos szerintem előrelépni nem fogunk" - nagyon nem ezen a két meccsen múlik az előrelépésünk. Ha meg a barátságosokon aratott váratlan győzelmeket kifutott győzelmeknek tartod, akkor az ilyen nagyarányú vereségek is becsúszhatnak.

"(Vanczákot hagyjuk,én nemhogy nem hívnám be a válogatottba SOHA,de egyenesen bíróságilag eltiltanám a focitól mert meggyalázza ezt a gyönyörű játékot)" - ha viszont Vanczáknál nincs jobb a posztján (márpedig nincs), akkor mégse csak mentális problémák vannak.

pancho kérdésére meg nem válaszoltál, hogy tart kapcsolatot a külföldi klubok edzőivel? Rajzol nekik egy faszt?

rizla 2010.07.23. 15:53:47

@popp: tipikus propaganda mondat szerintem. hangzatos, valódi tartalom nélkül. egy rossz blöff, mert ha az ember belegondol, akkor pontosan tudja, hogy nem gondolhatott vele senkire (legalábbis nehéz elképzelni, hogy dzsudzsák vagy huszti kimarad, mert ők úgyahogy celebek, németh meg egész biztos ott lesz - és legyenek is ott mind).

pimpalini 2010.07.23. 15:54:33

@rizla:

Jaja. A belgák elleni klasszisokkal kiábrándítóbb volt...

S nem mindegy, hogy Fellaini-t, vagy Robben-t, Özil-t kell fogni...

davidmoyes 2010.07.23. 15:55:36

@pimpalini: "Az meg a magyar közegre jellemző, hogy inkább Koeman-t/Várhidit vonták felelősségre, s a játékosok mellett álltak ki. " Ettől én is agyfaszt kaptam, mindkét esetben..

rizla 2010.07.23. 15:55:37

@Slejmi bá: egyértelműen egy olyan magyar szakember kell, aki tehetséges, és nem része ennek a posványnak. na, ilyen nincs (lászló csaba?). pancho dumája jól hangzik, de mellőz minden realitást.

rizla 2010.07.23. 15:58:18

amúgy kisteleki pont ezt csinálta: mindenképpen külföldit akart. hát nem sokan nyújtózkodtak a melóért, kb csak erwin. döntse el mindenki maga, hogy szerinte ez jelentett-e komoly fejlődést (egy minimálisat szerintem igen, nem is rossz irányba, de ennyi).

balu11 2010.07.23. 15:59:32

@pimpalini: a felállás nagyon jó kérdés!

Fontos felismerni, hogy nincs sok minőségi játékosunk, és elhibázott az a taktika, hogy ha nem a saját helyükön játszatjuk őket (Gera-szélső, Huszti-center, ...).

Sztem a magyar válogatottnak egyszerűen "nem ízlik" a mindenhol erőltetett 4-2-3-1. Többek között azért, mert nincs 2 (nemhogy 3-4!) olyan védekező középpályásunk, aki nagyon masszív, de nem lassú, és meg tudja játszani a lasztit. Dárda kb. ilyen volt, de ő sem jó. Most van egy Vadócz nagyjából... [mégeccer kérdem: hová tűnt vargajózsi???] Márpedig ez a rendszer halálra van ítélve nélkülük.

Szóva sztem felejtős - maradjunk inkább a jó öreg 4-42-nél, de mivel klasszis csatárunk jelenleg nincs egy sem, nem hogy 2 (Némo fiatal, Szalai is, Sanyi meg Sanyi), viszont árnyékékünk meg pont van [most a Gera-ügy morális, és egyéb részét hagyjuk], ezért sztem az ideális:

4-4-1-1

A: Király - Kádár, Juhász, Horváth G., Bodnár - Dzsudzsák, Buzsáky, Vadócz, Rudolf - Gera - Németh

B: Fülöp - Leandro, Vanczák, Debreceni, Laczkó - Huszti, Koman, Vass, Cvitkovics - Torghelle

és még a bő keretbe: Korcsmár, Tóth B., Hajnal, Tőzsér, Stieber, Elek Á., Szalai

rizla 2010.07.23. 15:59:46

@IronRock: "ha a generációjukból az utolsó is megég a válogatott kispadján (reális esély, sajnos), akkor soha többé ebben a büdös életben nem fogja őket senki sehol komolyan venni... "

HAHAHAHA. mit jelent a senki? mit jelent a sehol? a világon eddig sem vette komolyan senki a magyar edzőket. a magyar fostengerben meg ugyanúgy búvárkodhatnak majd tovább, ne aggódj.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.07.23. 16:00:00

@balu11: Ez egy ilyen ellentmondás. Ugyanis Te szakmai előrelépést (legyünk jobbak, stabilabbak, erősebbbek) vársz el, miközben sokan csak a sikert tartják elfogadhatónak (jussunk ki az EB-re) és legtöbben még mindig azok vannak, akik fejlődést és sikert egyszerre várnak el.

Szerintem kijuthatunk az EB-re, ahogyan a lettek és a szlovénok is kiverekedték magukat a pótselejtezőből, viszont ehhez nem kellett fejlődniük, meg harmadik kalaposnak lenniük, csak bekkeltek és azt is szégyentelenül. A szakma csúcsa, amikor egy ilyen kiscsapattal kijutsz egy világeseményre, de azért nálunk ezt kevésbé értékelnék, hiszen bátor támadójátékot követelnek (a játék képe milyen lenne már?) még az úgynevezett szakemberek is, akiknek pontosan tudniuk kéne, hogy mekkora játékerőt képviselünk Európában és ilyen játékerővel egyáltalán hogyan juthatunk sikerre.

Nézzük meg, hogy miben gondolkodnak itt is a kommentelők. Ugye azon, hogy ki legyen a csatár, Mi a sarokpont Nyilasi Tibi bácsiék szerint? Németh Krisztián és Gera Zoli, pedig azért nem nehéz belátni, hogy számunkra az lenne az ildomos, ha azzal foglalkoznánk, hol lesz meg az a nyolc, de inkább kilenc védekező szellemű játékos, aki szégyentelenül lehoz 4 gólnélküli döntetlent a svédek és a hollandok ellen, meg begyűjt 15-18 pontot a többiektől. Utóbbira már a Koeman csapat is jó volt.

Ide kellhet egy Hiddink, aki nem azt mondja, hogy játszuk a 4-3-3-at, hanem kitalálja, hogy miként fogják meg Robbent, vagy a Ibrát, mert azért ilyen jellegű referenciája nincsen magyar szakembernek. És akkor ez a szakmai kérdés: A magyar keretben van-e lehetőség megfogni Robbent vagy nincs? Ha nincs, akkor mindegy ki a kapitány siker szempontjából. (És tényleg.)

Ha viszont van a csapatban minimális lehetőség, akkor azt ki képes szakmailag kitalálni? Hiddink vagy Egervári inkább? Ugye a cél az lenne, hogy olyan szövetségi kapitányunk legyen, aki életében már kettőnél többször meccselt Robben vagy Ibra szintű játékosokból álló csapat ellen. Ez egy nagyon minimális különbség, de a saját gyerekednek azért illik megadni a minimális esélyt is.

Legyen keretrendszer és legyenek elvárások, de gondolom az tiszta, hogy mekkora szakmai szakadék van Hiddink és Egervári között és kétlem, hogy ebben a szakadékban ne lennének megfizethető és elérhető szakemberek.

CaBeL 2010.07.23. 16:00:45

najó, de ha csányival nem leszünk ott a vb-n, meg az eb-n, meg 3.-4. helyünk lesz a selejtezőcsoportban, majd visszaolvasok, hányan fikázzák. 10-12 éve őt akarom, már eldöntöttem, ha lesz egy focicsapatOM. Hát LOL. focicsapatom! ember ez nem a te focicsapatod, ez a nép válogatottja! LOL!

balu11 2010.07.23. 16:01:37

(@balu11: B-be persze Hajnalt árnyékéknek)

Slejmi bá 2010.07.23. 16:07:11

@pimpalini: megálló! nem ENGEM kell összehasonlítani, hanem a PROFI futballistákat akik 7 éves koruk óta (elméletileg) erre készülnek, ez a szakmájuk. Természetesen : a hollandok meg a németek is sokkal jobb játékosok, de kérdem én, mivel lehet egyáltalán MEGPRÓBÁLNI ezt a tudásbéli különbséget csökkenteni ha nem azzal hogy vért izzadok és lefosom a bokámat? szerintem mással nem. Ami a Gerát illeti,szerintem nem tudjuk a teljes igazságot hogy mi történt, Zotya egy egyszerű de normális gyerek, én nem hiszem hogy csak arról volt szó ami kiderült. Mindenestre a legjobb magyar támadó jelenleg,Dzsudzsival egyetemben. Róla pedig annyit, hogy szerintem mindenkinek arra kell játszania amiben a legjobb,és ő ezt teszi, és úgy látszik jól teszi. Ha "csak" annyit csinál a válogatottban mint a PSV-ben - teljesen jó. Szélső a gyerek - verje meg az emberét, adja be a labdát, lőjön gólokat,és ezt meg is teszi. Nem tudom Popovics mit hiányol még. Arcát nem tudom, nem ismerem.

pimpalini 2010.07.23. 16:07:21

@Slejmi bá:

Egyébként meg a mentális, akaratbeli, klub vs. válogatottal kapcsolatos problémakörbe még valamit:

Nagy László nyilatkozta annak idején, hogy ha ő hazatér Magyarországra, körbe rajongják, körül ugrálják, celebként kezelik, míg Barcelona-ban nyugodtan kimehet az utcára, néhányan tudják, hogy kézilabdázó, oszt ennyi. Teszi a dolgát.

Tudom, hogy a példa abban sántít, hogy Messi ott is sztár, vagyis a két sportág megítélésében különbségek vannak.

De valahol igaz az, hogy ha valaki két egyeneset belerúg a labdába, nálunk már sztár (Koplárovics, Terjék, Tokody, Gosztonyi, Túlió (kivétel), Egressy Szabics, stb). Utaznak rá az egzisztenciavadász csajok, a fotósok, a bulvárlapok, stb...
Ez sem jó feltétlenül egy tehetséges játékos reális értékítéletének, egészséges mentális fejlődésének...

balu11 2010.07.23. 16:07:45

@pancho_sanza: OK, ezért is kezdtem azzal, hogy van abban valami, amit írsz - azaz ismertem el alapvetően a sikeres, "valamit látott" szakember elsőbbségét Egervárival szemben

lehet, h volt külföldi opció, ezt nem feltétlenül tudhatjuk

azt tudom, h én maradéktalanul boldog lennék lennék, ha a világ legundorítóbb bekkelésével is csak esélyünk lenne az utsó meccsen a kijutásra

amiket pedig leírtam, azokat tartom, és nagy része nem mond ellent egymásnak (mármint, h mit tartanék sikernek a következő 2 évben)

jó 7végét mindenkinek!

bz249 2010.07.23. 16:09:18

@balu11: nem tudom... a vb-n azert az derult ki, hogy Spanyolorszagot, Hollandiat vagy Nemetorszagot is egy golon tud tartani egy jol szervezett ellenfel. Messit, C.Ronit vagy Rooney-t is el tud tuntetni egy taktikus vedekezo kozeppalya/vedelem (oke szarok voltak, de mind?).

Marpedig ezeknek a csapatok (es jatekosok) a magyarnal nagysagrenddel nagyobb tamadoerot kepviselnek. Szoval nem igazan latom, hogy tamadassal milyen messze juthatunk.

Ha tippelnem kellene azt mondanam, hogy semennyire. Ha Uj-Zeland, Szlovakia, Szlovenia vagy Algeria kepes volt megtanulni vedekezni, akkor nekunk sem lehet lehetetlen.

Slejmi bá 2010.07.23. 16:11:14

@rizla: majdhogynem ugyanarról beszélünk - egymás mellett el. a válogatott valóban a jéghegy csúcsa, és amíg a fiatalabb generációkat nem tanítják meg KÜZDENI, TÖKÖSNEK LENNI, BÍZNI MAGUKBAN,PROFINAK LENNI (amibe a válogatott frendlik is beleszámítanak), BÜSZKÉNEK LENNI,NEM BESZARNI,addig az egész a baszható kategóriában marad.

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.07.23. 16:14:56

@popp: miért is jár előrébb a szlovén (klub-)futball, mint a magyar? Papíron legalábbis ez nem biztos: a klubcsapatok teljesítménye alapján készült UEFA-koefficiens listán pl megelőzzük őket, az elmúlt öt évből 3x (tehát nem csak a loki tavalyi bl-szereplése miatt), igaz nem nagy különbséggel, de legalábbis nincs fordítva.
Szerintem a vidi tegnap kritikán aluli teljesítményt nyújtott, az őket néha-néha megalázó szlovén csapatot a következő körben jó eséllyel úgy üti ki a Hibernian, hogy csak úgy repülnek, ezért is volt fájó látni a tegnapi értékelhetetlen produkciót a "második legjobb magyar csapattól".

bz249 2010.07.23. 16:16:54

@balu11: ja es a masik: minel tobb pontot szereznek egy adott sportban, annal biztosabb, hogy a jobb csapat nyer (amelyik tobbet birtokolja a labdat, tobbet lo, jobban lepattanozik, tobb labdalopasa van...stb). Mivel nalunk szinte mindenki jobb, ezert nekunk a veletlen szerepenek erositesere kell gyurni.

Az meg annal nagyobb, minel unalmasabb a meccs. Akkor van eselyunk, ha egy talalt gol dont a gyozelemrol. Mert nyilt jatekban az ellenfelnek tobb kidolgozott helyzete lesz.

Slejmi bá 2010.07.23. 16:17:05

@rizla: egyértelműen egy olyan magyar szakember kell, aki tehetséges, és nem része ennek a posványnak. na, ilyen nincs (lászló csaba?).

Csabesz jó gyerek, természetesen ki is utálták innen, annak rendje s módja szerint. Szerintem a Kismészöly se ügyetlen. Más nekem se jut eszembe... Pinyó? :D

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.07.23. 16:22:36

ja, és hogy a témához is hozzászóljak:

- Koeman menesztése: +1
- Egervári kinevezése: -1

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 16:25:57

@bz249: na de itt jön be a hazai közeg Mohács előtti időkre alapozott óriási arccal, Puhl 'még két csatárt föl kéne tolni' Sanyi, Bognár 'játszó csapatot kell fölküldeni" Gyuri, Mészöly 'semmivel nem rosszabbak a magyar edzők' Kálmán bá, meg az obligát duma, hogy a magyar foci hagyományaiból támadó foci következik, mi nem is tudunk és nem is akarunk védekezni.

Csak azt felejtik el az urak, hogy a minőségi magyar foci hagyománya valamikor a nyolcvanas évek végén megszakadt és 0-ról kell újra építeni, ráadásul vágyálmaikhoz nincs is megfelelő játékosanyag. Ezért ahogy a foci hőskorában nem szégyeltünk tanulni külföldi mesterektől, edzőktől mielőtt kialakult a saját sílusunk, most sem elzavarni meg degradálni kéne külföldieket, hanem esetleg tanulni tőlük.

pimpalini 2010.07.23. 16:26:28

@balu11:

Egyetértek abban, hogy középpályán nem nagyon van olyan labdaszerző emberünk aki megfelelően tudna osztogatni is, támadni is.
Ezért valahol a védekezés a kulcsa a sikernek a gyors szélsőkkel, s magabiztos befejező csatárokkal.

Az árnyékékes rendszer jónak tűnik, de tartok tőle, hogy nem ez lesz, mivel itt jön a képbe

@pancho_sanza:

aki szerint a nép, meg a szakma itt szép játékot és támadófocit akar. A "Főnökök" meg eredményességet, s a kettő nem fog menni.

Emlékszem még Gellei csapatára, mely unalmas, nézhetetlen meccseken hozta a 0:0-kat, meg esetleg a győzelmeket, de mindenki szörnyülködött, hogy nem is az a baj, hogy nem jutottunk tovább ,hanem a mutatott játék.

Én azt gondolom, hogy az A-tervet jól tudja teljesíteni a magyar csapat: vagyis védekezés, kevés gólt kapni, s néha ellencsapást mérni az ellenfélre. A B-terv hiányzik évek óta. Vagyis a támadójáték. Pl. a németek ellen, ha jól emlékszem, a csapat feltolta a védekezését a félpályára a második félidőben, ám 3 perc múlva meg is kapta a gólt. Ezért sem tudunk mi támadni. Maradnak a pontrúgások, a szögletek, ahol egy erőteljes és labdabiztos center, vagy Juhász-típusú támadó védő bemákolhat egy gólt, egy Bali, vagy Hajnal, Gera lőhet szabigólokat. Erős csapatok ellen ebben bízhatunk tétmeccsen. Sajnos.
Ami még maradhat, a sok futás. Amolyan ázsiai módszer. Egyszerűen szét kell futni az ellenfeleket. Gyorsaság és erő. Elöl is vagyunk, de vissza is érünk. Kár, hogy ehhez nincsenek játékosaink...:)

A 4-4-1-1 végülis azért is jó, mert szükség esetén átalakítható 4-2-3-1-é is, elvégre Rudolf és Dzsudzsi alapvetően támadók.:)

Slejmi bá 2010.07.23. 16:27:13

@pimpalini: "Egyébként meg a mentális, akaratbeli, klub vs. válogatottal kapcsolatos problémakörbe még valamit: (...)"

egyetértek. annyit tennék hozzá, hogy -nagyon sok más dolog mellett - ez is a nevlőklub, nevelőedző pedagógiai feladata, hogy lenyesegessék az ilyeneket. Talán apróságnak tűnik, de annyira jellemző manapság, sok kis fasz televarrt alkarú játékos, a hülye buziknak az a fontosabb hogy jól nézzenek ki a tévében, ez is hűen tükrüzi mennyire "koncentrálnak a munkájukra".

pimpalini 2010.07.23. 16:34:13

@popp:

:D
Hát igen. Egyetértek. A VB és a selejtezők bemutatta, hogyan tanult meg a korábban szépen játszó portugál válogatott védekezni, s ezzel eredményt elérni. A brazilok elleni 6:2 után, ha jól emlékszem a riporter szavaira, Eduardo 17 meccsen mindössze 3 gólt kapott.
A spanyolok ellen meg ki lehet kapni 1:0-ra.

Akkor lenne érdemes támadnunk, ha lenne 2-3 jó csatárunk, dehát én valahogy egyet sem látok...

rizla 2010.07.23. 16:36:12

@popp: azért azt tegyük hozzá, hogy bár én is baromságnak tartom ezt a rinyát az egycsatáros játék miatt, koeman csapata tényleg kiábrándító volt támadásban. nem az volt a baj, hogy védekező felfogásban játszatta őket, az nagyon is helyénvaló volt, és örvendetes volt végre egy olyan magyar csapatot látni, amelyiknek kurva nehéz gólt lőni. a kapott góljaink száma kiemelkedő volt az európai mezőnyben is. viszont úgy tényleg nem lehet reménykedni semmiben, hogy egyszerűen helyzetre sincs esélyünk. egy kontrát nem bírtunk végigvinni általában, még málta és albánia ellen is talált gólokból éltünk, ami azért borzalmas. aztán amikor jött svédország, meg portugália, akkor a védekező felfogásunk mégsem ért sokkal többet, kész csoda, hogy a svédektől csak kettőt kaptunk, és a vesztes gólt csak a legvégén, lehetett volna az 4-5 is, ha nem akkora balfaszok. szóval összetetten a kép eléggé, az irány jó volt koemannal, de a kivitelezés csak félig sikerült.

pimpalini 2010.07.23. 16:38:43

@davidmoyes:

Kb. az a szint, mikor majdnem kiutálták Vass-t, mert vallott a bundáról...:)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.23. 16:40:32

@rizla: a selejtezők kezdetén igen biztatóan játszottak a fiúk, amikor Huszti is, Hajnal is jóformában volt A svéd és a portugál meccsre meg tele voltunk sérülttel és nem tudta a szokásos védelmet játszatni Koeman.

pimpalini 2010.07.23. 16:41:25

@rizla:

Ez igaz, de hozzá kell tenni, hogy a portugálok és a svédek ellen is mi kaptuk az első gólt.
Mivel támadni nem tudunk, az eredményes játék alapvető feltétele, hogy ne kapjunk gólt, s mi rúgjuk/találjuk/Pepemákoljuk az elsőt.

Ez van. Nem muszáj szeretni, de nincs más.

pimpalini 2010.07.23. 16:42:05

@pimpalini:

S persze azt is meg kell nézni, hogy a VB-n hány csapat volt képes fordításra...

rizla 2010.07.23. 16:45:41

@popp: @pimpalini: de mákolni meg találni sem lehet gólt, ha egyszerűen annyi a támadásépítés 100ból 97-szer, hogy hátulról előrebasszuk torghellének. ez egyszerűen kevés, egy védekező kiscsapattól is kevés. volt három támadónk általában, sanyival együtt a két szélsőnk, és ez a három ember a támadások alkalmával csak ritkán állt bármiféle értékelhető kapcsolatban a hátsó részekkel. a védelmünk össze volt rakva, de nem a támadójátékunk kárára, szerintem ez téves meglátás. egyszerűen csak koeman a védelemhez értett, a támadójátékhoz meg szart sem. megszereztük a labdát, és aztán? totális tanácstalanság, előrerugdosás. a taktika és a felfogás miatt nem kell ekézni koemant, meg az egy csatár miatt, de ennyire fogalmatlanok ilyen játékosokkal nem lehetünk előrefele.

dzzzzz 2010.07.23. 16:46:35

@Slejmi bá: ja, hát a tetoválófesték súlyától nem tudnak rendesen futni
Már miért koncentrálna kevésbé a munkájára az aki ilyen nárcisztikus?
A focistáknál ez mindig előfordult, valószínűleg Puskás is gondolom jó hosszú időt töltött vele, hogy minden hajszála hátrafelé álljon.

Slejmi bá 2010.07.23. 16:54:38

@originalBalintos: te most télleg Puskást hasonlítod a mostaniakhoz? jól olvasom? mellesleg, Puskás idejében még tévé is csak minden 10. lakásban volt, és igen, szerintem őt ez kevésbé érdekelte, de az is lehet hogy nem. de igazad van, felőlem a makkjuk belső oldalára is tetoválhatnának egy halálfejet,csak mutassanak a tetkókon kívül is valamit a focipályán. Próbáld úgy felfognia tetkós háeszemet mint egy "költői képet".

pimpalini 2010.07.23. 16:57:14

@rizla:

Igazából az eredményes kontrajátékban látom az esélyeinket.
Ehhez kellene egy stabil védekezés - erre azért jó esély van.
Kellenek sokat futó, ütköző, labdaszerző emberek.
Kellene egy ember, aki a középpályán jól és pontosan tud passzolni, lát a pályán, s esze van a játékhoz.
Kell két gyors szélső, akik jól adnak be.
S kell egy befejező csatár.

Mivel nem tudjuk jól játszani az egyérintőt, nem vagyunk elég labdabiztosak, a középpályát gyorsan át kell játszanunk.

Természetesen hátrányban ez nem működik, ezért minden alfája és omegája a védekezés.

Titi120 2010.07.23. 17:04:17

@rizla:
Nézd, ha nem tudunk hozni egy értékelhető külföldi nevet, akkor én már egy Mészöly Gézával is elégedett lettem volna.

Fiatal, ambiciózus, itthon még nem égett le sehol (sőt), nyelveket beszél, még azt is kinézem belőle, hogy nem retten meg akár külföldi szakmai anyagok beszerzésétől, tanulmányozásától sem.

De Egervári egy az egyben annak a hazai edzőposványnak a mintapéldánya, amelyik tartalommal akarja megtölteni a játékot már 20 - 25 éve, amelyik 3 csatárral küldené fel a válogatottat még Spanyolország ellen is (mert az kell), amelyik faszokat rajzol, amelyik lófaszt se mer kérdezni Alex Fergussontól (mert minek), amelyiknek az agyzsibbasztó közhelyeit évek óta hallgathatod a sportcsatornákon szakértés címszó alatt, amelyik görcsösen zár össze, ha külföldi friss vér kerül a hazai futball erezetébe, s amelyiknek oroszlánszerepe volt abban, hogy odajutott a focink, ahová, az elmúlt évtizedekben.

Egyik szaros gatyát cseréljük a másikra (Csank, Gellei, Verebes, Bicskei, Mezey, Mészöly, Egervári), s noha az ismeretlen eredetű külföldi termékekben (Matthaus, Koeman) is benne van a kockázat, de még mindig több értelme van valami újat bevállalni, mint megint valami összefosottat felhúzni magunkra. Nem baj, ha csak a hazai marad, de legalább új lenne ...

Csak remélni tudom, hogy pár év múlva majd megkövethetem a Pöcspingálót, csak lenne úgy !

dzzzzz 2010.07.23. 17:12:11

Nem igazán látok bele, úgyhogy titeket kérdezlek, hátha. A következő edzőgenerációnak is sikerült átadniuk a szarok bele mentalitást, és ha igen mennyire?

pimpalini 2010.07.23. 17:15:24

@originalBalintos:

Szerintem László Csabán (bár őt sosem fogom szeretni a "törd el a lábát"-jellegű benyögése miatt), Pintér Attilán, Mészöly Gézán, Prukner Lóránton, Herczeg Andráson azért látszik, hogy akarnak és tudnak dolgozni.
A többieket nem ismerem annyira, talán csak Reszeli-Sós, s Tornyi merítik ki a drága celebedző kategóriát, akik sokat tanulhattak a "mesterektől"...:)

pimpalini 2010.07.23. 17:16:00

S persze ott van Véber Gyuri is...:)

pimpalini 2010.07.23. 17:16:44

@pimpalini:

Lóránt helyett László.

Mala Suerte 2010.07.23. 17:18:36

@popp: Azért az jelent valamit, ha igaz a nyilatkozat és a játékosok tényleg egy emberként sajnálják Koeman távozását, valamiben talán mégis más volt, mint elődei. (És itt nyilván nem csak arról van szó, hogy néhány általa favorizált spíler a következő években biztos távolmarad a válogatottól...)

Ganz 2010.07.23. 17:23:01

Bocs, de nem olvastam vissza az összeset, dobta már valaki, hogy miért nem kopi-pésztteljük a környező országok elképzelését, ami mondjuk kiviszi őket a vébékre?

Bocs, ha már kitárgyaltátok, van egy jókora elmaradásom...
:)

pimpalini 2010.07.23. 17:41:47

@Ganz:

Nem tudom, hogy erről pontosan volt-e szó, de szerintem azért nem tanulunk, mert az a játék "vállalhatatlanul csúnya" lenne...:)
Pl. ugye Koeman ekézése, miért nem támadtunk Portugália ellen itthon.

dzzzzz 2010.07.23. 17:45:54

@Ganz: az agyátültetést/mentalitás átültetését még nem találták fel az orvosok, más megvalósítható mód nem hiszem hogy van a pésztre.

Ganz 2010.07.23. 17:52:08

@pimpalini: megmondom őszintén, ahogy itt sokan említették a vébé alatt, hogy ez, vagy az a csapat milyen szarul jutott tovább, vagy "csak" győzött, boldogok lennénk, ha a magyar válogatott lett volna a helyükben.

Ganz 2010.07.23. 17:54:02

@originalBalintos: a mentalitást nem értem, most el kéne akkor dönteni, hogy akarjuk-e, vagy nem akarjuk.

Ennek nincs köze a mentalitáshoz.

Ha a válasz az, hogy : "akarjuk", akkor tenni kéne valamit, na innentől már mentalitás.

Márpersze csak szerintem.

lexx 2010.07.23. 19:01:22

www.youtube.com/watch?v=B99OIheLvlc
egyebet mondani felesleges szofosas lenne reszemrol
ui.: mar varom mikor vezetik be a www helyett a vvv-t magyarhonban

Blandings 2010.07.23. 20:16:07

@pancho_sanza:
"...de gondolom az tiszta, hogy mekkora szakmai szakadék van Hiddink és Egervári között ..."

De gondolom, az is tiszta, hogy Egervári (& a hazai edzői kar) és Sir Alex között nincs szakmai szakadék, hiszen nem volt mit kérdezniük tőle:)))

exeaxe 2010.07.23. 22:07:09

@pimpalini:
"Igazából az eredményes kontrajátékban látom az esélyeinket.
Ehhez kellene egy stabil védekezés - erre azért jó esély van."

Hol az az esély? A svédeknek 4-5 komoly helyzetük volt nagy bedobás után, profi labdarúgók nem voltak képesek érdemi reakcióra ez ellen... Pár nappal később a portugálok egy kapu elé emelt labdával 10 perc alatt megvertek bennünket...
Amíg két sablonnal ki lehet csinálni minket, addig ne beszéljünk esélyről

England win The Ashes! 2010.07.23. 22:21:09

@Blandings: Sőt, ha a skót kérdezett volna, még tanácsokat is adtak volna arról, hogy hogy kell megtölteni tartalommal a MU játékát.

Táposvödör 2010.07.23. 23:59:04

Hejhó!!
Nyers leszek mint szoktam de ez van!

Nem értek egyet azzal hogy a magyar edzőket soha nem vették komolyan! Kubala László, Csernai Pál, Lóránt Gyula hirtelenjében csak ez a három név jött ki az agyamból.

Hogy is fejezzem ki magam, Sok ország rájött arra, hogyha nem tud rendes szakmai stábot kiállítani akkor importálni kell. Elsőnek rögtön mondhatnám Angliát is, de az ázsiai és afrikai futball fejlődéséért is kizárólag külföldi szakemberek tehetők felelőssé. Ez olyan min mikor a középkorban a legény lófaszhozsem értett akkor mit csinálta bugyuta, hát nem kiment a külföldi céhekhez szakmát tanulni, és itthon is meghonosította azt.
Szóval én csak külföldi neves szakemberrel tudom elképzelni a jövőt, és nehogymár anyagi okok miatt hátráljunk meg.

A másik nagy hiba szerintem ( és ez a különbség a szomszédos válogatott szinten eredményesebb országok és MO. között) az hogy itthon a játékos mozgás akkora szarság hogy az már kimarja a ganéban született parasztgyerek orrát is. Gondoljunk csak bele hogy 90's években mekkora karriert futottak be a román focisták olaszba.
És nálunk mit tanultak meg belőle: hát izé a tévé sokat beszél Angliáról oda kéne küldeni pár fiatalt focizni, meg ugye ott erősebb a valuta és ha csak szaré-hugyé is adod el a gyereket még akkor is jól jársz. É a sok kis csíra mind ment a süllyesztőbe. Míg ellenben a külföldi akár szlovák akár szerb játékos meg ugye befutott külföldön!!!

És akkor pl a magyar utánpótlás válogatott játékosai többet tudnak a fociról mit a teljes magyar élvonal, akkor meg hogy várjuk el azt hogy itthon még fejlődjenek. Szart!!!!!! Az egész úgy szar ahogy van. Gyökeres változás kell!!!

Mos attól hogy odaültetünk egy pénzembert a trónszékbe attól nem fog változni semmi!!!!!!

Egervári meg a sikereit egy eleve összerakott kinevelt csapattal érte el.

Shikaka 2010.07.24. 10:16:49

www.pepsifoci.hu/node/68589

"A jövőben nagyobb szerepet kapnak nálam az NB I-es játékosok, mint eddig, legalábbis azokon a posztokon, ahol a légiósok terén nincs megfelelő alternatíva. Természetesen nem kell kiönteni a gyereket a fürdővízzel együtt, ez nem jelenti azt, hogy aki külföldön játszik, az nem kap behívót, sőt rájuk továbbra is alapemberként számítok. Ugyanakkor, aki légiós, de kevesebb játéklehetőséghez jut, vagy egyáltalán nem játszik, idehaza viszont a posztján akad olyan, aki kulcsember a csapatában, akkor ésszerűbb lehet meghívni azt, aki az NB I egy-egy jobb csapatában futballozik és remek teljesítményt nyújt hétről hétre."

Ha ebből az lesz, hogy a Videoton eladásra szánt embereit fogja játszatni, felgyújtom az MLSZ-székházat...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.24. 10:26:16

Verebes is megmondja: verebes.blogzona.hu/archives/2010/07/23/Legyen_versenyhelyzet_a_valogatottnal/

"Nem lehet hazudni, nem lehet spakulálni", "szakmai böcsület", "Egervár Sanyi szerződtetése jó a szakmának, jó a szurkolóknak", "egy az, hogy tud magyarul" - összeszarom magam.

pimpalini 2010.07.24. 12:53:10

@Shikaka:

Az utolsó két sor nagyszerű lett...:)

"Ha ebből az lesz, hogy a Videoton eladásra szánt embereit fogja játszatni, felgyújtom az MLSZ-székházat... "

A baj az, hogy ma már a szurkolónak kötelező lett gyanakodva olvasni a sorok között...:)

pimpalini 2010.07.24. 12:54:56

@popp:

Nem tudom miért, de Mesterről mindig 2 dolog jut eszembe:
az egyik az a szánalmas videoklip és kornyikálás, amit a játékosokkal adattak elő "Meglátja Mester menni fog..." refrénnel, a másik a bermudanadrág és strandpapucsos öltözék...:D

seamus gonzalez 2010.07.24. 13:23:30

A mai NS címlapja kissé utopisztikus: " Egervári Sándor csapata célba veszi a 2014-es vb-t"
Ja, ha csak ennyi...
Az meg kész röhej, hogy Verebes lett a megmondóemberük. Mit is produkált az utóbbi 20 évben a 94-es "nagy tavaszi hadjáraton" kívül?
Egyébként nem igaz, hogy Koeman-nal nem lehetett volna európaibb módon elintézni ezt a dolgot.
Hónapok óta rebesgették hogy ez lesz. Mi lett volna ha Csányi úr áprilisban szakít egy kis időt, hogy elfoglalja a másodállását? Vagy ennyire ráérünk?
(Az meg csak hab a tortán, hogy nagyeszű minelnökünk már tavaly ősszel osztotta Koeman-t, nyilván szakmai kompetenciájára alapozva. Kár, hogy nem jut eszembe egy jó latin mondás erre az elkúrt szemétdombra, ami a magyar fociból lett)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.24. 13:30:17

@seamus gonzalez: Nekem legjobban az tetszik ahogy magyar edzők magukra vonatkoztatva különös nyomatékkal tudják mondani, hogy SZAKMA.

Juhász Roli viszont diplomatikus profi: juhaszroland.blogzona.hu/archives/2010/07/24/Vegre_tetmeccsek/

davidmoyes 2010.07.24. 14:45:06

@popp: ..és a magyar edzői kar ujjong: ez az, végre elzavartuk ezt a fapapucsos barmot! Gyanítom, az angol meccs után beugrik a timsó a szájukba...
áá, hihetetlen.
"Nagyobb szerepet kapnak az NB1-es játékosok." Jézus, megint a tökkelütött Vaskó lesz a megoldás?

davidmoyes 2010.07.24. 14:48:55

@popp: ...ez a világon mindenütt így működik" Hát egy nagy LÓFASZT! Ezzel húsz éve ideologizáljuk meg azt, hogy félévente kirúgunk egy szövetségi kapitányt.
Télleg hihetetlen ez a fajta agyatlanság...

pimpalini 2010.07.24. 21:40:41

@davidmoyes:

Nekem sem tetszik ez a gyakorlat, dehát már nem is mondom...
Teljesen felesleges... amikor kiskölök voltam, meg volt már ez a jó magyar mentalitás:
1. Ha a balfasz csatár kihagyta a ziccert, hülye az edző, mert betette, s nem a Kovács 34. Józsit, aki milyen fasza volt a múlt héten Mucsajröcsöge ellen...
2. Ha a védő mellérúg a labdának, szintén az edző a hibás, mert milyen taktika már az, hogy a védő egyáltalán mellérúghat (!) a labdának?
3. Ha unalmas meccsen döntetlenezünk, szintén az edző a hibás, mert hát ez nézhetetlen játék. Ezzel nem lehet nyerni, s mi az, hogy nem támadunk? Mi az, hogy a liba nem repül??
4. Ha kitámadunk, s kapunk egy ötöst, megint az edző a ludas, mert miért nem tud a csapat védekezni?
5. Ha nem jutunk ki egy erős csoportból, ki kell rúgni a szövkapot, mert skandallum, hogy a világranglista 65. helyünkkel nem tudunk nálunk 30-40 hellyel előrébb tanyázó csapatok előtt végezni...
6. A szakértők hada jobban tudja mit kellene tennie a kapitánynak. Hogy mégis miért nem ők dolgoznak a helyén? Mert már vagy megbuktak abban a pozícióban, vagy a közelébe sem jutottak, mert még klubszinten sem értek el sikert soha...
7. Ha a kapitány az idegenlégiósokra épít, az a baj, ha a hazaiakra, az sem jó...

Ez azóta sincs másképp. Nálunk nem csapatépítés zajlik, hanem szerencsejáték...

Iustizmord 2010.07.24. 21:46:37

@Táposvödör: hm, gyökeres változás.... vona gábor für bundestrainer?

Iustizmord 2010.07.24. 21:47:36

@pimpalini: zseniális összefoglaló, epic

Iustizmord 2010.07.24. 21:49:27

apropos, ez itten a VILÁG LEGJOBB FOCIJÁNAK blogja, mit keres itt az ungarische nazionalmanschaft???

pimpalini 2010.07.24. 21:55:57

@Iustizmord:

Az "radikális változás"...:)

pimpalini 2010.07.24. 22:01:08

@Iustizmord:

Köszi!:) Nem akarlak terhelni, de ha van kedved nézd meg ezt: keselyu.blog.hu/2010/06/09/nekunk_mindig_mohacs_kell

Valahol ez is - kissé bővebben ugyan - de kifejezi az érzéseim a magyar foci problémáival kapcsolatban.:)

davidmoyes 2010.07.25. 09:54:48

@pimpalini: 1. Emlékszem, amikor Athénban kikaptunk 2-0-ra és leszedték a Várhidi fejét.
Jó ég, tényleg elhitték, hogy megverjük tétmeccsen a regnáló Európa bajnokot, annak otthonában?
Igen, tudom szarul játszottunk, de hát akkor is...
2. Emlékszem amikor Csongit azért rúgták ki a Viditől mert nem volt elég közönségszórakoztató a játék.
3. Jut eszembe, milyen volt már, amikor az NSO Kabát "harcos" Pétert követelte a válogatottba (és ott állt a címlapfotón, olyan felsőtesttel, hogy látszott, az ütközéseknél annyi esélye van, mint Szálasinak a főtárgyaláson..)

pimpalini 2010.07.25. 13:52:05

@davidmoyes:

:D

No igen. Ezek megint olyan dolgok, melyek a magyar futballközeg "komolyságát" bizonyítják...:)

Még annyit:
1. Szeitaridisz előtt a 2. gólnál akkora terület volt, mint a gaugamela-i csatamező, átvette a labdát a félpályán, megindult, s 40 méteren át senki nem lépett ki rá...
2. Dr. Mezey György... aki 86 óta semmilyen sikert nem ért el, a magyar edzőképzés "Főistene". Lehet, hogy jó elméleti szakember, de miért bukott meg az UTE-nál, a Vasas-nál? Hány bajnoki címet szerzett a klubcsapataival?
3. Németh "Megváltó" Krisztiánnál sajnos ugyanezt érzem. Bár David Villa sem egy díjbirkózó, de Kriánunkat fizikálisan még egy szertárosokból és gyúrókból verbuvált védelem is elnyomja majd...

montipájton 2010.07.25. 14:28:27

@pancho_sanza: Hát persze. De felesleges bármilyen levezetés, mert éppen abból indul ki a mostantól egyedül üdvös Új Modell (mindegy, hogy Orbán, Mezey vagy akár Szöllősi az eszmei atyja), hogy minden jó, amit itthon csinálunk, az edzőképzéstől a kiválasztásig, az utánpótlásnevelésig. csak eddig a mocskos komcsik nem engedték kibontakozni, de mostantól aztán bezzeg. Mindegy, ez politika - az, hogy szerintük teljesen felesleges a külföldi segítség, nem politika, hanem meggyőződés.
(Orbán amúgy halál komolyan gondolja, hogy a magyar foci jó, a bajnokságunk jó, mindenben ott a helyünk kb. közvetlenül a világelit mögött. A tények kevésbé zavarják, mert víziója van. Pont mint a politikájában, zárójel bezárva.)

Ez van, most ebből kell kifőzni valamit.

horas 2010.07.25. 14:41:19

Most,hogyha megnézzük a szlovén és a szlovák válogatott sikertörténetét,azt mindenképp felkell ismernünk és kijelenthetjük,hogy a mi válogatottunknál semmivel sem erősebb csapattal -anyagra gondolok- érték el ezt.
Élméletileg és nagy valószinűsíthetőleg erre képesek vagyunk mi is.
Akkor mi lehet a gond?

Ami egyértelmű és kézzel fogható a szakmai szinten való állandóság hiánya.5 éven belül Mattheus,Várhidi,Koeman mindenki egy selejtezőt végig csinált,közelítöleg kihozta a csapatból amit lehet -mert az történt- ennyi van a csapatban.Látjuk,hogy ez az átjáróház szituáció sokkal komolyabb szinten is behúzott kézi fék,lásd Real Madrid.

Mivel rövd távon más fejlődési lehetőség nincs,állandóságot kellene teremteni a szakmai berkekben,egy bizonyos gerincet felépíteni létrehozni mind a nyakkenödősk között mind a pályán és a pálya mellett.Egervári nem feltétlen a legjobb választás egy ilyen "mindennek feletti bizalom" küldetés végig viteléhez,nem hiszem,hogy nemtudunk egy európai szinten relatíve bízonyított szakértő embert szerződtetni akit ez valamilyen szinten motivál,ahogy az afriaki csapatok tudnak komoly edzőket szerezni,most egy Dél-Afrikai válogatott egy-szem Pienaar-al mivel hízelgőbb mint mi vagyunk,egy Carlos Alberto Parriera-nak,jó nyílván a hazai rendezési VB bele játszott ebbe,de közelítőleg ezen a vonalon tudnánk mocorogni.

Rehhagel sem karriert akart csinálni a görögnél akiknek az ominózus EB elötti megitélése semmivel nem volt jobb a miénknél jelenleg,klub szinten léteznek valamennyire,de őket is inkább az európában kiégett megbukott félsztárok viszik valamennyire nem a görög tehetségek.

A jelenkor járható útja és egyetlen előrelépési lehetősége egy adott szintet megütő külföldi szövetségi kapitány kitölött (!!!) szerződéssel.Most Koeman és Mattheus magasabb színvonal már a külföldi közegből való érkezés és abban a közegben való létezés miatt is bármilyen magyar "szakembernél",de ők is európai szinten a legalacsonyabb nívójú színvonal.

Konkrét példa nincs most a fejemben,de egy Rajevac szintű embert illene tudnia lekakasztani a Magyar Labdarúgó Szövetségben dolgozó embereknek.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.25. 14:46:16

@horas: Hej, milyen jól jött volna a koncepció szószólóinak, ha Vidéjük kiveri a Maribort. Döngethetnék a mellüket: na ugye megmondtuk, hogy nem vagyunk semmivel sem rosszabbak a szlovénokkal.

horas 2010.07.25. 14:59:05

@popp:
Amúgy ami látványosan szembeötlő volt,hogy a Maribor nak még ez a színvonal ellenére is voltak individuális futballistái.Tavares illetve Mezga példáúl de a csávó aki két gólt szerzett is ide sorolható nem vgom a nevét.Ez volt a döntő.
Viszont.ahogy már írtam a Vidi sokkal sokkal szervezetebb és képzettebb csapatnak hatott a Lokinál,fura.

A Loki-nak szerintem esélye sincs a Basel ellen ha valami csoda folytán bejutnának,kurvára örülnék,ha az Inter-el egy csoportba kerülnének.Igazából ezért szurkolok a Loki-nak más reális pozitív hozománya sajnos nincs perpillanat egy magyar részvételnek egy világszínvonalú rendezvényem mint az adott legmagasabb színvonal elérhető közelségbe hozása.

davidmoyes 2010.07.26. 10:33:28

A "látványosan szembeötlő" az olyan, mint az "állandó rendszerességgel" ? :)

pimpalini 2010.07.27. 00:00:02

@horas:

A Basel után nincs még egy kör? Rögtön jönne a csoportkör?

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.07.27. 09:08:40

@pimpalini:
Természetesen még van egy kör (playoff) a főtábláig. Kiesés esetén meg (min.) egy kör az EL-ben.

montipájton 2010.07.27. 14:17:03

Érdekes lesz megfigyelni, most majd mily toleráns és optimista lesz az egész magyar (többnyire kőjobboldali) sportsajtó az MLSz-szel meg a válogatottal. Elmaradnak a jó kis szerkesztőségi keretesek, epés glosszák, pl. ahogy a MOL otthagyta Talmácsit és átsétált az orbáni futballklubhoz, az más vezetés esetében égbekiáltó publicisztikákat vont volna maga után, a Nemzeti Sportnál ellenben egy jegyzetet sem ért meg.

De ugyanez az U 21-es válogatott 3 sorsdöntő meccse előtt a keretből kivett kulcsemberek kapcsán: ha Kistelekiék csinálják, hogy egy barátságos felnőtt meccs kedvéért felrúgják az utánpótlás keretet, hatalmas botrányt csapott volna pár publicista. Most ellenben mindenki csendben van, optimista, derűs és pozitív. Akárhogy nézzük, mostantól a futballvezérkar bírálata Orbán bírálata is, ez pedig nem komilfó a sportsajtó jó részénél. (Kivéve értelemszerűen a Népszabi, meg is adták a Vidinek rendesen Maribor után.))) )

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.27. 14:29:04

@montipájton: Nem olyan nagy meglepetés ez. Tavaly még nyektették Mezeyt a Mattheus-ügy miatt. Akkor meg is mondta nekik Gyuri bá, hogy vigyázzanak, mert más világ (lehet egybe is) jön. És lőn, a múlthéten egy inkább balos beállítottságú, de semmiképp sem kőfideszes publicista nyalt csontig Csányiéknak, Nyilasi kapcsán.

Én sok jóra nem számítok.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.27. 14:31:37

@montipájton: Ja fordult a kocka a nyolcvanasokhoz képest, most már kedvenc Vidikéd a szövetség - mit a szövetség -, a kormány csapata.

davidmoyes 2010.07.27. 15:58:51

"kedvenc Vidikéd"? @montipájton, te vagy az én emberem!!!

_benito · www.nst.blog.hu 2010.07.27. 16:57:52

@montipájton: ha úgy lesz, arról az indexen is lesz dörgedelem, ezt megígérhetem. (a kicsikre gondolok)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.27. 19:13:15

@davidmoyes: Több itt a Vidista, mint gondolnád.

pimpalini 2010.07.28. 00:41:19

@_benito:

Szerintem azért az olimpiai részvétel hangyányit fontosabb, mint az A válogatott pöcsölése. Ráadásul nem nagyon tudom elképzelni, hogy a fiatalok beépítése egy angolok elleni meccsen múlna, mint ahogy azt sem, hogy 3:0-ra verjük a svédeket akkor, ha Koman, Németh, s még páran Anglia ellen is pályára lépnek...

montipájton 2010.07.28. 06:14:54

@popp: Abban azért megegyezhetünk, hogy nem ugyanaz a kontextus, amikor a demokratikus miniszterelnök kedvence egy csapat, meg amikor a diktatúra belügyminisztériumának a kirakatcsapata, mást ne mondjak, az igazolásokat az egyik (némileg államilag megsegített) pénzzel, a másik hatalmi szóval (bevonultatással) intézi, ugye?

Nekem aztán nem csipásom Orbán és a Vidi körüli slepp, de mégsem említeném ezt egy lapon az egykori Honvéd-hatalom viszonylattal, gondolom, te sem. ))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.28. 10:05:39

@montipájton: Megyezhetünk abban, hogy van különbség a két szitu között, de egy diktatúrának a logikájából kovetkezik egy vagy több kirakat csapat (évtizedről-évtizedre változott, hogy a Honvédot a Vasast vagy a Dózsát nyomták), egy demokráciában viszont elég furcsán hat. Ráadásul az előző rendszerben nemhogy szponzort és vele pénzeket vontak el más sportágból a kirakat csapat javára, hanem ellenkezőleg, például a Hajógyári-szigeti kajak-kenu telepet a Détári pénzből építette a Honvéd (ezen persze jogosan háborogtak a focisták).

Mindenestre az büdös volt, de ez sem éppen jószagú. Másrészt meg, ugye milyen jól esik, hogy kedvenc csapatod eredményeinek elemzése helyett a mögötte álló slepp osszetételét elemzik? Ne csodálkozz, ha majd a csapatod javára tévednek a bírók, akkor sokan csalást fognak emlegetni, ahogy te a '85-ös VIdi-Honvéd kapcsán.

seamus gonzalez 2010.07.28. 10:55:55

@montipájton:
Nem pont ugyanaz a kontextus, csak kínosan hasonló. Nagyon keveredik a szezon a fazonnal minden területen, és ebben főleg az a kínos, hogy a demokrácia egykori bajnokai kavarják.

montipájton 2010.07.28. 11:38:41

@popp: Mindenestre az büdös volt, de ez sem éppen jószagú.

Ez teljesen jogos, meg is egyezhetünk benne. Ne aggódj amúgy, a Vidi-szurkerséget és a rendszerkritikát teljesen ketté tudom választani, nem leszek O.V.-hívő a Vidi miatt, ahogy alighanem fordítva se működne a dolog, ha győri fideszes lennék. ))))

(Tudathasadásos állapot mostanában egy inkább liberális Videoton-szurkolóé? Igen, kétségtelenül. Szegény balos Milan-hívek vajon hogy kezelik az ilyesmit évek óta? Meg kéne kérdezni őket. )) )

montipájton 2010.07.28. 11:40:26

@popp: A 85-ös Vidi-Honvéd tényleg csalás volt, de nem azért, mert a Honvéd a rendszer, hanem mert a szövetség csapata volt. ))) Persze valóban lehet hasonló még a helyzet fordított előjellel idén is, remélem, egyetlen vitatható tizit sem fújnak a javunkra a síposok. )))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.28. 11:52:57

@montipájton: Nemzetközi színpadon én is szurkolok majd a Vidinek, ha lesz miért.

davidmoyes 2010.07.28. 13:02:55

"(Tudathasadásos állapot mostanában egy inkább liberális Videoton-szurkolóé? Igen, kétségtelenül. Szegény balos Milan-hívek vajon hogy kezelik az ilyesmit évek óta? Meg kéne kérdezni őket. )) )"
:D Óriási...
Emellett, az is tény és való, ennyi év után kicsit furcsa megélnem, hogy szeretett (általában közép)csapatomra mondják, hogy "szövetség csapata!" meg "kirakat" stb..

seamus gonzalez 2010.07.28. 14:37:37

Minden hazai csapat drukkerei rengeteg furcsaságot értek már meg a szabad világban.
Jómagam annak a bizonyos egykori kirakatcsapatnak drukkolok nagyjából Mexikó óta.
Időközben már kijelentették magas helyen, hogy nincs szükség a klubra - szó szerint: "túl sok a budapesti csapat", majd egy amerikás magyar húzta ki őket a csávából, aki többek között elegyengette a legendássá vált hepehupás gyepet meg rendes székeket kerített.
A nyár folyamán leginkább nevesincs külföldiek jöttek a hasonló kategóriás távozók helyett. Izgatottan várom a folytatást.

BruceWayne 2010.07.29. 16:06:38

Gera is back. mondjuk csak ezért kiutazni kár volt Londonba Egervárinak :)

zsakfos 2010.08.09. 09:18:07

www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/egervari-sandor-otoras-beszelgetese-gera-zoltannal-2040267/

Azon már meg sem lepődök, hogy Egervárinak semmi taktikai újdonságot nem hozott a vb, a magyar edzői szakma már csak ilyen, ők mindenkinél mindent jobban tudnak.
Nem tűnt föl Sanyi bának, hogy az olaszok, franciák, angolok nem azért voltak szarok mert kifacsartak voltak a sztárok? a spanyolok, hollandok nem voltak azok?
Tököli előtt nyitva áll a válogatott kapuja. Anyám borogass...

bz249 2010.08.09. 09:50:48

@zsakfos : "A másik érdekesség pedig az volt, hogy a dél-amerikaiak és az afrikaiak mennyivel kreatívabbak és mennyivel játékosabbak az európaiaknál."

Ez se rossz, valaki azert kuldhetne egy eremtablazatot is a mostani foci vb-rol a Mesternek. Hatha eszreveszi, hogy mind a harmat europai csapat nyerte. (Afrikabol meg az a Ghana jutott egyedul tovabb a csoportbol, amelyik nagyonis csapatjatekra epitett, de ez mar olyan mellekszal, hogy csak na).

chrisred 2010.08.09. 10:56:47

@zsakfos : Annak nem nézett utána, hogy Forlán hány mérkőzést játszott az előző szezonban?
süti beállítások módosítása