Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Mocskos Oranje!

2010.07.09. 12:20 _benito

Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nem nyeri meg a VB-döntőt.

Nincs kedvünk kiszámolni, hány év múlva önti el a tenger teljesen Hollandiát, de túl sokára lesz, az biztos. Ezt a döntőt például egészen biztosan nem ússzuk meg, Görögország után újabb hasonlóan arctalan, csak Rehakleséknél egy fokkal még undorítóbb banda vergődött be teljesen érdemtelenül a döntőbe. Csak itt a végeredmény lesz más, mert a tornán szembejövő második nehéz ellenfél már várhatóan érdemeinek megfelelőn komposzttá aprítja ezt a nézhetetlen, unalmas bandát. Ha érdekel, miért ne drukkolj semmiképpen egy ordenáré mázlival, arctalanul piszmogva döntőbe jutott csapatnak, hajtás után megtalálod a részleteket is.

Most elemeznünk kellene, hogy mik ennek a csapatnak az erősségei, de hirtelen egy jut csak eszünkbe: Sneijder a parkolóba, az ajándékbolt irányába, vagy a hotdogos stand felé igyekvő lövéseit jelentős ráhatással a kapuba juttatják az ellenfelek. A japán kapus, a brazil középpályás és az uruguayi védő viszont nem lesz ott a döntőben, úgyhogy az erősségek tárgyalását ezzel befejezettnek is tekinthetjük.

Lenne még itt egy Robben, aki viszont képtelen nem szarul játszani olyan csapatokban, ahol nem ő a góré, a fővezér, az aranymaszatos tündérmackó. Mindenhonnan úgy jött el, hogy elismerték, gyors, ügyes a labdával, jól érkezik a kapu elé, de hozzátették, hogy egyrészt a futball csapatjáték, másrészt egy jó futballistának két lába van. A Bayernhez végül hazatalált, a bajorok teljes egészében rá épülő játékában nagyon jól érezte magát, még szezonrekordot is állított fel azzal, hogy összesen 14 passzt kiosztott a társainak (kilencet a bemelegítésnél). Ez a csapat viszont nem rá épül, ha meg mégis, akkor annál rosszabb, mert az azt jelenti, hogy Sneijdert leszedte a pályáról Busquets.

Az a kép jelenik meg előttem, amikor a meccs előtt cicáznak, Robben felé gurul a labda, ráront a két védő. Felnéz, és látja, hogy mindenki mást takarnak, csak van Persie-nek tudná gurítani a labdát. Rágja a szája szélét, van Bommel és Heitinga közelednek. Gyöngyözik a homloka, a két vadparaszt már a becsúszáshoz veszi a lendületet. Robben végül dönt: megpróbálja egyszerre bőrbe húzni a két támadót, miközben okosan ügyel rá, hogy a cipője orra találkozzon egy lábbal, és feldobhassa magát, ha a kötő mégsem menne át.



Ezzel persze nem azt akartuk mondani, hogy van Persie ne lenne még nála is undorítóbban önző, így a holland támadósor – feltételezve, hogy a legjobbnak tűnő Kuyt, Sneijder, Robben – van Persie összeállításban kezdenek – passzhatékonyságának felmérésékor meg kell állapítanunk: a négy támadóból egy nem tud, kettő nem akar passzolni, úgyhogy hacsak Sneijder nem kezd el csúcsformát mutatni, a hollandoknak nem lesz értelmes támadása a meccsen. Márpedig az Inter irányítója eddig – ne szépítsük – hitványul játszott a világbajnokságon. A bemákolt gólokon kívül hiányoznak a rágyorsítások, a ritmusváltások, és leginkább a smartbomb-szerűen pontos, tért ölelő labdák. Még így is a hollandok legjobbja, ami azért erős kritika a társakra nézve, mert még nincs két hónapja, hogy láttuk Sneijdert jól is játszani.

Kuyt legalább vicces. Ahogy rástartol egy szabad labdára, és bárki ellen képes öt méter előnyből 10 alatt alatt négy hátrányt csinálni, az valami utánozhatatlan. Ráadásul külön vicces, hogy a spanyolok ellen kontrázni kellene, ahhoz meg nem árt a sebesség. Az ő feladata egyébként valószínűleg inkább Sergio Ramos megállítása lesz, a spanyol jobbhátvéd gyakorlatilag középpályást játszik, és egyáltalán nem lassan, úgyhogy viel glück, Dirk. 


A vízhordó

És akkor elérkeztünk van Bommelhez, aki tulajdonképpen egy 80-as évekbeli olasz beállós, csak valamilyen véletlen folytán Hollandiában született. Ő az a fajta undorító állat, aki az első belépőjénél minden ellenféllel szemben szándékosan késik el. A 15. percre általában már túl van néhány kiosztott lila folton, és tekintélyében dagonyázva, egy szovjet önjáró gyalogsági löveg könnyedségével folytathatja az ámokfutást. A legjellemzőbb képek azok, amikor a haláltusát vívó, szétrúgott ellenfél arcába üvöltve vádolja meg szimulálással, miközben a vonal mellett már bemosakodva várja szerencsétlent az életmentő stáb. Esetleg amikor egy labdáért küzdve úgy gázolja el az ellenfelet, hogy ő is elesik, ilyenkor pedig különösen figyel rá, hogy minimum rátaposson, de inkább ráessen az áldozat egy lágy részére. Van Bommelnél egyébként annyira megszokott a bokára taposás, hogy a lagziján a felesége már meg sem lepődött, hogy tánc közben állandóan ütemtelenül odalép neki is. Valószínűleg a vb köcsögválogatottjának kapitányáról beszélünk.

A védelem egyébként is röhej, de a legviccesebb a csapatkapitány, van Bronckhorst, akire egy véletlenül elkapott holland összefoglalóban azokkal a szavakkal csodálkoztam rá májusban, hogy „ez még játszik?”. A Barcából a múlt század derekán kiebrudalt balhátvéd akár jelképe is lehetne ennek a holland válogatottnak, hiszen ilyen képességekkel csak úgy lehetett idáig eljutni, ha néha úgy igazából elsül a kapanyél. A 125 éves van Bronckhorst a vb egyik legnagyobb gólját ragasztotta az álmélkodó Muslera kapujába.



Túl nagy volt a szerencse része a hollandok döntőig tartó menetelésben, és ez nem járja. Egy fokkal jobb ugyan, mint a dél-koreaiak 2002-es menetelése, de nézni inkább azt volt jó, mert legalább volt miről beszélni. De ezzel a holland válogatottal kapcsolatban miről lehet beszélni? Hogy van Bronckhorst a legvalószínűtlenebb gólszerző volt Uruguay ellen? Hogy Sneijder gólt fejelt Brazíliának, pedig két fejjel alacsonyabb bárkinél a brazil csapatban? Hogy a dánok ellen fociztak egy félidőnyit? Hogy mázlis, megpattanó, vagy éppen ön-gólokkal jutottak el idáig?

Egyről biztosan fogunk: minden idők legsimább döntőjében a legnagyobb verést kapták Spanyolországtól. Érdemeik szerint.

105 komment

Címkék: hollandia beharangozó mocskos vb 2010 beharang vb döntő

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr902140544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Everred 2010.07.09. 12:26:38

Sansztalanok a hollandok, Paul is a spanyolokat tippelte ismét. Ezek után még mocskolni sincs szívem őket, hiszen a polip jóslata miatt teljesen reménytelenül állnak ki a döntőre.

England win The Ashes! 2010.07.09. 12:31:41

:)))

Hup Holland!

@Everred: A polip két éve is elbaszta a döntőt. :)

rajaram 2010.07.09. 13:04:13

Azt azért tudni kell, hogy a polip csak a német meccseket dönzi el 100%-osan. Ma először jósolt nem német meccset.
Az EB-n is csak 80%-os volt a találatarány.

Orvenyhivo 2010.07.09. 13:05:34

Pfff... A védelemnél lejárt az idő, vagy mi? Khalid, a Technikás? Heitzinga, a világhírű Atleti-védelem egykori oszlopa?

De amúgy nem rossz. :)

balu11 2010.07.09. 13:06:23

asszem beszállok Paul mellé, annyira éreztem, hogy lesz ilyen "a mostani holland = 2004-es görög + 2002-es D-Korea"...

bevallom, örülök, hogy a "mocskos..." posztban

viszont kíváncsi vagyok, hogy a szerző mennyit vágna a cikkből, ha komoly beharangot kellene írni (tartok tőle, hogy csak a sítlust venné kevésbé viccesre...)

egyébként tetszik, jó, főleg a Bommel-rész

nincsbasten 2010.07.09. 13:14:38

félig offtopic, de szerintem érdemes, focivébé a labda szemszögéből és némi irodalom: litera.hu/hirek/az-egyetlen

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.07.09. 13:20:38

@Everred:

Ráadásul állítólag egy pillanatig sem habozott a döntés előtt. Mondjuk állítólag a spanyol partoknál fogták, szóval egyszerűen csak helyén a szíve, azt hiszem.

@balu11:

Miért kéne változtatni? Minden sora igaz. Talán azt beletettem volna, hogy ez a holland válogatott lényegében nem más, mint a La Liga selejtje. Aki megbukott Spanyolországban, az a holland válogatottba még belefér
[nem komolyan venni]

balu11 2010.07.09. 13:28:28

@Csöncsön: nem terveztem komolyan venni, ennyire még nem vagyok elvakult azért

egyébként, ha őszinte akarok lenni a Robben-RvP-v.Bommel triót nem lenne nehéz utálnom, ha nem lennék holland drukker (néha még így is sikerül, különös tekintettel a középső úriemberre)

viszont azt ki merem jelenteni, hogy aki Kuyt játékát nem szereti (v. minimum nem értékeli nagyra), az nem ért a focihoz - és ez az idei Sneijderre is igaz, más okból: ő idén klasszis játékos lett a nagy ígéretből (ez jó sok hollandról nem mondható el az utóbbi évtizedekből)

nem hiszek benne igazán, hogy a hollandok nyerhetnek (csak mint drukker), de ha igen, akkor remélem, hogy egy Kuyt-góllal teszik

(bár az igazi egy v. Bommel - RvP gólparádé lenne, akkor asszem 1-2 hétig nem is mernék NST-t olvasni, nem hogy kommentelni :))

HeroZs 2010.07.09. 13:41:04

rég olvastam ennyire valóság közeli 'mocskos' írást :D

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.07.09. 13:45:29

@balu11: RvP-t miert utaljuk annyira? azt ertem, h csatarnak gyenge, de mitol lett fokocsog? (nem ellenkezem, csak valoszinuleg lemaradtam vmirol)

Frigo 2010.07.09. 13:47:17

Holland drukker vagyok, de az egész post egy nagy igazság. Az utolsó bekezdést kivéve. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.07.09. 13:51:12

@Pályaelhagyó autóversenyző: a bajnokság miatt. egy igazi tuskó. odalép a kapusnak, hisztizik, ha felvágják, kamuzik ezerrel. és alattomosan szerel, sok sárgát kap. ez az általános vélemény Róla. az előző idényben pl a kapus fogta a lasztit, odalépett és vállal leütközte, okosan :) ilyenekért. meg h önzőzik, ami sztem nem igaz.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.07.09. 14:05:52

Én azt nem értem, hogy miért égett bele annyira az emberek agyába, hogy van Persie nem passzol.

(csak egy adat: 08/09-ben ő adta a legtöbb gólpasszt a PL-ben)

Fekete Pákó 2010.07.09. 14:07:18

teljesen rendben van a cikk

RoFä 2010.07.09. 14:07:55

Ez a van Bommel - Heitinga - Boulahrouz hármas egyenesen a húsipari szakszervezetből, ebben azért van valami őszinte, punkos stich :)

Asidotus 2010.07.09. 14:08:06

@Pályaelhagyó autóversenyző:
Van Persie az Arsenalban játszik, legyen elég ennyi.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.07.09. 14:10:48

@peter135: teljesen egyetértek. Pötének jeleztem is. ps:újságot már fel is adtam a héten :)

jasztreb 2010.07.09. 14:13:20

szerintem meg egészen egyszerűen ez volt az útjuk a döntőig:
hatékonyság vs. hidegfejű tökölőművészek 2:0
hatékonyság vs. gyorsan de feleslegesen rohangáló kamikázék 1:0
hatékonyság vs. reményvesztett fogatlanok 2:1
hatékonyság vs. egymeccses mázlihuszárok 2:1
hatékonyság vs. paralízises szambatanoncok 2:1
hatékonyság vs. szimpatikus lúzerek 3:2

amúgy a vanbommeles jellemzés tökéletes.

2010.07.09. 14:14:59

höhö ismét....
de lennék Amszterdamban egy megnyert döntő után :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.07.09. 14:17:30

@imici77:
A VB kiadást? Mert az már meg is jött. Hétfőn megy a pénz.

Mert ahogy néztem júliusban még megjelenik egy rendes kiadás is.

1kutya 2010.07.09. 14:27:50

@RoFä: szerintem vB inkább a holland maffia bérgyilkosa lehet!

pofázmányra legalábbis úgy néz ki:-DDD

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.09. 14:33:32

Azért olyan válogatottról könnyű mocskos posztot írni, melynek két kulcsembere a mindenség legundorítóbb klubcsapatát a Bayernt erősíti. Majdnem olyan könnyű, mint a németekről - bocs, ezt nem hagyhattam ki.

balu11 2010.07.09. 14:35:16

@Frigo: hmmm... érdekes holland-drukker, aki szerint igaz, hogy:

"az Inter irányítója eddig – ne szépítsük – hitványul játszott a világbajnokságon"

"négy támadóból egy nem tud, kettő nem akar passzolni"

RvP-ről én sem gondolnám, hogy kirívóan önző lenne (főleg egy támadóhoz képest), igazából a pályán való viselkedése (ld.: @imici77: ) miatt nem bírom, meg amiatt, hogy nem egyszer dönthetett volna már el a kedvenc csapataim javára meccset, de nem tette

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.07.09. 14:39:03

@balu11: de s p?rs elleni góljai után üvöltesz, ahogy a torkodon kifér, ugye? :) meg a pudli elleni góljaaaaaaaaaaaaa bimmmmmm :)

balu11 2010.07.09. 14:44:33

@imici77: persze-persze! de azért - valljuk be - üvölthetnénk gyakrabban is...

(mind1, majd a jó SupaNick :))

O(ra)N(je)

Tika_ 2010.07.09. 15:04:13

@Pályaelhagyó autóversenyző: személy szerint: 1, mert kibaszott köcsög feje van. Számomra a világ legellenszenvesebb futballistája. Úgy néz ki, mint Freddie Prinze Jr., vagyis egy igazi nyálasképű köcsög. 2, mert egy elviselhetetlen fasz. Ezt egyébként valamelyik válogatottbeli csapattársa mondta róla az eb-n.
A passzolásáról fogalmam sincs, köcsögöket nem nézek :)), és hál Istennek a Barca ellen nem játszott.

nb · http://fersml.blog.hu 2010.07.09. 15:17:52

Nekem nem szimpatikus a hollandok játéka a nagy tornákon, de a szimulációk a papagáj mellett szólnak: fersml.blog.hu/2010/07/08/hollandia_spanyolorszag_avagy_ne_kerdd_tovabb_a_titkot

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.07.09. 15:21:50

@Tika_: @imici77: @Nűnű: koszonom mindenkinek a melyenszanto kocsogelemzest

Everred 2010.07.09. 15:33:03

@Csöncsön: nem, Paul Angliában született.

Dani Kalifornia 2010.07.09. 15:48:53

@Pályaelhagyó autóversenyző: Amúgy valóban, RVP egy ősköcsög, minden szempontból.

szcsongor 2010.07.09. 16:29:31

egyszer megnéznék egy Gattuso-van Bommel összecsapàst :)

flea 2010.07.09. 16:59:20

Kilencet a bemelegítésnél... wááááááá, hatalmas!!!!! :D

vargasanyigól 2010.07.09. 16:59:22

Ha Robben, van Persie, Kuyt és van Bommel felemelhetik a VB kupát, akkor azt ki kell dobni és újat kell venni.

Még leírni is szörnyű volt ezeket a neveket.

balu11 2010.07.09. 17:01:52

@vargasanyigól: csak a kirívó igazságtalanság miatt védeném (ill védem) meg RvP-t, Robbent vagy v. Bommelt, de Kuyt hogyan jött ebbe a brancsba, könyörgöm?!! Pont az ellentéte ennek a valóban "nehezen szerethető" triónak.

samur 2010.07.09. 17:02:15

Remek cikk, orulok neki. A hulye, GORENJET:D dicsero nyilatkozat utan mar kezdtem azt hinni, h. valamit elnezhettem. Igaz, ennyire es ennyiszer?! Szoval megnyugtattatok. KOSZI!

jasztreb 2010.07.09. 17:02:47

@heinrich: valaki megírhatná a spanyolok útját is, félek, hogy picit elfogult lennék.

Domingo 2010.07.09. 17:26:52

Mocskos, nem mocskos, nincs az az ember, aki a van Bommelre vonatkozó résszel ne értene egyet, talán csak a saját nője krákogna bele egyet, hogy "hé". Ő is csak félelemből.

Domingo 2010.07.09. 17:28:38

@vargasanyigól: A 2006-os olasz győzelem után ezt így kár volt mondani.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.09. 17:44:01

@Domingo: Az egy nagyon jó olasz csapattal, agyetlen undorító játékossal, Materazzival.

Tika_ 2010.07.09. 17:51:44

OFF
@popp: nana, a yenki fickót nem ő könyökölte úgy le, hogy dőlt a fasziból a vér, a vétkes meg megkapta a jogos piros lapját. meg mintha lett volna egy nyurga hátvéd, aki nagyon akarta a 11-est

Rendeket! 2010.07.09. 17:56:20

@vargasanyigól: Remélem, hogy eljön az a pillanat, amikor hollandok felemelik, és utána újat kell csinálni. De az még legalább 16 év, ha jól sejtem.
Ha van Bommelről van szó: Én a spanyolok helyében 3 csrejátékossal kezdenék a középpályán, és 15 perc után jöhetnének a helyükre a kezdőcsapatból. Ez a győzelem kulcsa.

01020304 2010.07.09. 18:38:17

"újabb hasonlóan arctalan, csak Rehakleséknél egy fokkal még undorítóbb banda vergődött be teljesen érdemtelenül a döntőbe. "

Talán az arcokat kéne újragondolni, akik vergődve estek ki, hogy megérdemlik-e, hogy ők legyenek az arcok.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.07.09. 18:38:55

@popp: hüjnye de szép mondat.

@Tika_: Mindenki aki lekönyökölt valakit pályafutása során és homorított egyet a tizenhatoson belül, undorító? bravó!

www.youtube.com/watch?v=LhpW_VxJBp0 - róla beszélsz?

Most kezdjem én is Busquetset basztatni?
Ah, minek is foglalkozom veled! on.

Iustizmord 2010.07.09. 18:39:36

@szcsongor: gattuso erőlködés nélkül nyerne. keménységben. nem patkányságban. :o)

Oknyomozó 2010.07.09. 18:59:52

Gondolkodtam kire hasonlít Robben (ez a Messi paródia). Két nap után beugrott, hogy a Justin Heninre (más nevén Herpeszes Dezsőke), csak haj nélkül.

Remélem a favágó Van Bommelt kiállítják fél óra után.

A holland nyelv olyan, mint amikor részeg német tengerészek, megpróbálnak angolul beszélni.

Most megyek, mert a Van Dolgom nevű holland úriemberrel lesz találkozóm.

MAti 2010.07.09. 19:03:25

Van Bommel tényleg ritka szimpi srác... :)

Viszont Kuyt tényleg nem az a játékos, akinek a viselkedésével bármi gond lenne, nála nagyobb alázattal kevesen dolgoznak a pályán.
Nem egy csillogó labdazsonglőr, de rém hasznos.
Nem szeretem a hollandokat, de őt nem rúgnám ki a csapatomból...

szeme közé, laposan! 2010.07.09. 19:07:11

ezt a gorenjés képet nem értem... hosszú volt a hét, lehet...

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.07.09. 19:08:53

@szeme közé, laposan!:
semmi extra, Oranje - Gorenje
(én követeltem a poszt végére :)

zsakfos 2010.07.09. 19:14:38

@szeme közé, laposan!:
A GO ORANJE rövidítése,összevonása. És azért került a mocskos Oranje poszt végére, hogy mindenki láthassa, a blog szerzői ha néha titkolják is, mind a hollandoknak szurkolnak:)

szeme közé, laposan! 2010.07.09. 19:33:26

@pote: a hétvégém is hosszú lesz...

amúgy :)

Domingo 2010.07.09. 20:00:58

@popp: Olyan nagyon jó volt az a köcsögválogatott, hogy a kengurukon is úgy kellett átcsalni őket. Aztán jöttek az ukránok, majd a harmatos németek a döntőig, ahol megint semmit nem mutattak fel és büntetőpárbajban nyertek. Aztán egy ilyen után még valaki felemlegeti az idei holland és spanyol fináléba jutást...

tuono 2010.07.09. 20:07:24

A van Bommel-es rész büntet! Hatalmas! :):)

halalosiram 2010.07.09. 20:26:03

A Robbenes és van Bommeles részt el kell menteni valahova, mert beszarás!

thinker_ 2010.07.09. 20:46:29

a spanyolok vajon a jó játékuk miatt jutottak a döntőbe? a németek ellen mutattak valamait, de előtte nagy nullák voltak.
hollandia lesz a világbajnok!!!!!

sporttárs 2010.07.09. 21:05:31

Jó lett ez is, szerintem Benito már a nyolcaddöntő óta gyúr a holland köcsögökre. :))

Lojzi_ 2010.07.09. 21:14:22

Értem én, hogy ez egy fikázó poszt, meg van, aki szerint ez humoros, de a van Bommeles rész az azért túlmegy a határon.

Az ő posztján egyáltalán nem árt, ha valaki határozott, nehogy már ezért így le kelljen fikázni.
Vele kapcsolatban több tiszteletet várnék el, mégis csak a Bayern München csapatkapitányáról van szó.

Szégyeljétek magatokat!

SamS 2010.07.09. 21:31:07

@Lojzi_: "a van Bommeles rész az azért túlmegy a határon"

Az az egyetlen rész, aminek minden szava igaz :D

szeme közé, laposan! 2010.07.09. 21:57:13

@pote: hát, kell idő megemészteni az ilyen gorenjés poénokat...

Babooino 2010.07.09. 22:02:08

Azért alapvetően vicces fikázó cikket írni egy VB döntőbe jutó csapat játékosairól 2010-ben Magyarországról, a feltehetően erős tespedés alatt felszedett zsírpárnákon ücsörögve egy légkondis szobában... :-)))) Ez kb. olyan, mintha felkúsznék egy szénbányából, és megmondanám az egyébként ritka választékosan megfogalmazott cikk szerzőjének, hogy szarul fogalmaz.
Mondjuk nem lep meg semmi, itthon az megy, hogy fikázunk. Az nagyon megy, kár, hogy más meg egyáltalán nem.
Ettől még persze a spanyoloknak drukkolok, mert sokkal szebb, szórakoztatóbb focit játszanak, mint a hollandok. Sőt abban is egyet értek, hogy mint ember roppant antipatikus van Persie, és Robben is. Ahogy mondjuk C. Ronaldo is. Mégis bármelyikük keményebben edz, többet dolgozik, mint a szerkesztőségben ülők összesen.
Végül is mindegy. A cikk írója legalább biztos remekül szórakozott a cikk írása közben, és jókat röhög azokon, akik őt fikázzák, azért mert másokat fikázott.
(Pedig nem is szeretem a "fika" szót.)

Babooino 2010.07.09. 22:09:32

Igen, annyira, hogy kb. fél évvel ezelőtt éreztem, hogy most szükség lesz rá, és az elmúlt hat hónapban arra vártam, hogy végre leírhassam ezt...

Babooino 2010.07.09. 22:12:06

Ja, egyébként bocs, ha megbántottam valakit. Azt hittem - ha már fikázó cikk van -, senki nem sértődik meg a véleményemen. Ha zavar, szedjétek le. Semmi rosszindulat nincs benne, egyszerűen csak így gondolom...

Arrogancia 2010.07.09. 22:12:15

Helyenként jókat derültem :))

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.07.09. 22:14:10

@Babooino:
Világos, ezzel semmi gond. Én is minden jóindulat mellett mondom: várj két napot és nézz vissza, rendben?

Babooino 2010.07.09. 22:16:07

@OJ: Nem értelek, hogy mire várjak két napot, de ha két nap múlva megvilágosodok, nem fogok eltitkolni, hogy igazad volt...

szeme közé, laposan! 2010.07.09. 22:29:16

@Babooino: hát, a két posztból az egyik biztosan igaz lesz vasárnap este, szóval tényleg hallgass a nagyokra.:)

Kövi 2010.07.09. 22:43:23

Hát ez krvanagy! :D
De csakazértis hajrá Hollandia!

This is Anfield (törölt) 2010.07.10. 00:09:06

Ha nagy leszek, VANBOMMEL leszek!!! \m/

Shikaka 2010.07.10. 00:14:36

@Lojzi_:
Megkérdeztem egy hollandot van Bommelről. A válasz:

"he's our "German" so to say, similar to Lothar Matthaus, and he's more German than any player in the German national team
In 2008 he even won the title of most annoying player in the Bundesliga And that was when Kahn was still playing, and van Bommel got over 25% of all votes "

bugika 2010.07.10. 00:19:15

nem tudom melyik faszkalap irta ezt a cikket az oranjerol de ez a válogatott 25 meccsen nem kapott ki az aranylabda esélyesei játszanak náluk arrol nem tehettek hogy az ellenfelek balfaszok voltak néha ök kihasználták érdekes 2006 ban amikor az olaszok NAGY BIROI SEGÉDLETTEL NYERTEK AKKOR ENNEK A MOCSKOSSZÁLYU CIKKSZERZÖNEK MIÉRT NEM SIRT A SZÁLYA?? a spanyoloknak is voltak itt mázlijaik még paragay ellen is és szenvedtek több meccsen. azért mert utálok egy csapatot attol még elkéne ismerni annak játékerejét, még ha esetleg nem is lesz világbajnok de ez a cikk után kettözött erövel szurkolok majd a hollandoknak hajrá oranje!!!!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.07.10. 00:25:01

@heinrich: ajanlom figyelmedbe ezt az irast,sztem Neked bejon - igaz,goal.com,de a jobbak koze tartozik:

www.goal.com/en/news/1863/world-cup-2010/2010/07/09/2017841/from-ajax-to-barcelona-netherlands-v-spain-world-cup-2010

kb. ugy vagyok ezzel a dontovel,h 1 alom valt valora. meg soha,soha nem fordult elo,h ket kedvenc csapatom vt (mindig hollandianak drukkoltam),az meg,h mind2 a dontoben,meg most is hihetetlen.

a mult miatt hollandia,a barca miatt spanyolorszag. egyik szemem sirni,a masik nevetni fog. kiv. vtam cruijff mit gondol,es orommel nyugtaztam,h kb. o is ezen az allasponton van.

papercut 2010.07.10. 00:28:39

@bugika: Úgy látom, nem sikerült megérteni a cikk igazi értelmét... már egy ideje szokás itt az NST-n, hogy a döntők elött 2-2 cikk jelenik meg, hogy miért nem, iletve hogy miért kellen egyik vagy másik csapatnak nyernie, jellemzően mindkét esetben erősen eltúlozva a jó, illetve rossz tulajdonságokat. Legközelebb anyázás helyett legalább a cikk elejét olvasd el, de a józan paraszti ész is segít...

CTamás · http://www.joegeszseget.hu/ 2010.07.10. 01:50:37

mondjuk hollandia nemzeti bajnoksága nem a legerősebb, de húzzák ezt be!

vigvik 2010.07.10. 05:28:57

Nagyon nagy, a Goranje a végén szerintem olyan, mint egy batár nagy szmájli. Azt nem értem mondjuk, hogy Heitinga miként maradt ki, de ez legyen a legnagyobb bajom:)

@ferenck: ezt mintha én írtam volna. Kellemes dilemma:)

Zete · http://sikeresmagyarok.blog.hu 2010.07.10. 09:06:31

Ezen jókat mosolyogtam. :-)
A baj az, hogy a van Bommelről írtak sajnos nagyon igazak (Materazzi-, Dragóner-vonulat...).
Azért van Bommel ellenére remélem, hogy az Oranje nyer!

_X_ 2010.07.10. 09:22:41

@papercut: +1, én is vlmi hasonlót akartam írni.

Keelhaul 2010.07.10. 15:47:35

Ezzel a cikkel az a baj, hogy teljesen tárgyilagosra sikerült.

jpmjpm 2010.07.10. 18:55:41

Érdekes írás, hemzseg az utálattól. A brazilokat 2-1-re az urukat 3-2 győzték le, azért csak nem olyan bénák. Az, hogy Robben és Kuyt ilyen-olyan béna az pedig különösen érdekes.

Van Bommel tényleg egy pokróc, ez igaz. De minden válogatottban van ilyen védő, ha mondjuk egy 10 éves periódust nézünk.

Minden válogatottról lehet jót és rosszat írni, attól függ melyik megmozdulásukat emeljük ki.

"A japán kapus, a brazil középpályás és az uruguayi védő viszont nem lesz ott a döntőben"

Az még nem tünt fel, hogy gól az ellenfél hibájából szokott születni? Ez a lényeg, hogy hibázásra kényszerítsük az ellenfelet. Lehet, hogy a Japán kapus nem lesz ott, de a Jabulnai ott lesz és az tud érdekes dolgokat művelni.

Nem favorizálom a hollandokat, csak ez a cikk eléggé furcsára/fröcsögősre sikerült.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.07.10. 19:03:01

@jpmjpm: fyi: nézz körül, a posztnak van egy párja is a másik csapatról, és ez évek óta így megy.

papercut 2010.07.10. 19:10:29

@jpmjpm: bitte scrollolj feljebb pár bejegyzést és olvasd el amit bugikának írtam...

Jó lenne ha az emberek olvasnák a kommenteket is, így elég sok a félreértés...

jpmjpm 2010.07.10. 19:25:51

@heinrich: @papercut: OK, láttam, irónia ON volt a poszt elején csak én nem észleltem. Sorry.

rexter 2010.07.10. 20:12:52

óriasi ez a cikk :D:D:D:D:

danesdzsu2 2010.07.10. 22:00:16

@Lojzi_: Van Bommelt kérlek ne sértegesd. Igaz, hogy csak Bayern München csapatkapitányáról van szó, de ezt nem kell mindig felemlegetni neki, többet érdemelne ennél.

Szégyeld magad.

Minarik Ede bácsi 2010.07.11. 02:02:24

Percre pontosan egy időben jelent meg a két "Mocskos..", ráadásul mindkettő előtt ott van a piros betűs rész, mégis milyen sokan félreértik! Bezzeg én hogy örültem volna egy Mocskos seleccaonak meg egy Mocskos Albionnak! Remélem az előbbi 4 év múlva hazai pályán megkapja a jól megérdemelt posztot, az utóbbi viszont csak akkor, ha a fhansziákhoz meg a dajcsokhoz hasonlóan elkezdenek honosítani. Mondjuk a hajdani gyarmatokon van nyersanyag, például Kanada, India...

pimpalini 2010.07.11. 13:07:59

Ez teljesen jó, végre van a döntősöket fikázó poszt is...:)
Lehet vitázni a sok hollandmagyarázóval, meg spanyolpubival...:)

pimpalini 2010.07.11. 13:11:19

@Minarik Ede bácsi:

Hmmm...
Rio Ferdinand és Cole ugye olyan tiszta angol vérrel rendelkezik, hogy még VIII. Henrik is büszkeségtől elcsukló hangon nyerítene velük kapcsolatban, miközben a szájában eltűntet egy fél fajdkakast...

pimpalini 2010.07.11. 13:20:21

@Minarik Ede bácsi:

Hmmm...
Hát igen, Rio Ferdinand és Cole valóban olyan szép angol, hogy a velük kapcsolatban még VIII. Henrik is elcsukló hangon nyerített volna gyönyörében, miközben eltűntet a szájában egy fél fajdkakast...

Minarik Ede bácsi 2010.07.11. 13:36:19

@pimpalini: Heskey, Defoe, James stb. nem igazi angolszászok. Ők a vikingekkel (normannokkal) úsztak át a brit szigetekre Skandináviából. Úgy tudom, a svéd Martin Dahlin leszármazottjai.

pimpalini 2010.07.11. 13:50:03

@Minarik Ede bácsi:

Hallottam már erről, tán a 7-es busz híradóban. Az a Dahlin, aki vendégkatonaként állítólag együtt szalonnázott és kergette a csajokat Seedorf-fal és Davids-al a Roland ének németalföldi átiratában?

Minarik Ede bácsi 2010.07.11. 17:55:23

@pimpalini: Igen, igen. Kivétel a pénteki nap. Olyankor a csajok helyett Balotellit kergették.

danesdzsu2 2010.07.11. 18:11:26

@Minarik Ede bácsi: aztán jött Thierry Henry, és kezelte a bevándorlók kérdését.
süti beállítások módosítása