Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La via dell'Inter alla finale

2010.05.18. 13:30 _benito

Aki kételkedve fogadja azt a megállapítást, hogy az Internazionale jelen pillanatban a világ legjobb klubcsapata, az méltóztasson megnevezni azt a csapatot, amely szerinte egyértelmű esélyese lenne egy olasz bajnok elleni meccsnek. Senki? Oké. Amikor szeptember 16-án az Inter nekifutott az első idei BL-meccsének, még fogalmunk sem volt róla, Mourinho mire lesz képes a csapattal, csak azt tudtuk, hogy a második évében posztra igazolt, ráadásul nem is rosszul, és hogy az elvárások szokás szerint az egeket verdestek. Azt még nem tudtuk, hogy iszonyatosan durva ág vezet majd a döntőig, arra pedig csak nagyon kis összeget tettünk volna, hogy ennek lesz bármiféle jelentősége. Hát lett, az Inter úgy döntős, hogy szemben ellenfelével senki egy mukkot nem szólhat azok közül, akiket lemészárolt a Madrid felé vezető úton.

Első ránézésre minden jól alakult, a csoportban a Barcelona mellett a Rubin Kazany és a Dinamo Kijev szerepelt. Ez olaszra fordítva azt jelentette, hogy a Barcelona mögött második helyen fog továbbjutni az Inter, idegenben egyszer kikap, és lesz legalább egy olyan meccse, amikor pofátlanul csalja a játékot. A gond csak ott volt, hogy a Rubin és a Dinamo sokkal erősebbek voltak, mint arra számítani lehetett, az Inter pedig egy fél csapatnyi új játékost próbált minél gyorsabban összecsiszolni. Ez pedig ugyebár hiába hívják az embert Jose Mourinhónak, azért nem úgy megy, hogy Wesley, tedd be üresbe, aztán Samu vagy Diego majd befutja.



Három meccs után, azaz a csoportkör felénél az Inter még győzelem nélkül állt (halkan teszem hozzá, ekkortájt még a bajnokságban sem vezettek), így a negyedik körben már nagyon meleg volt a pite. Aztán már égette is a milánói szájakat, Sevcsenko (muhaha) góljával a 85. perben még vezettek az ukránok, a vereség pedig egyet jelentett volna a kieséssel. A Bayernhez hasonlóan tehát az Inter is került ilyen helyzetbe, ráadásul jóval korábban, mint a németek, de nem kevésbé látványos módon vágta ki magát belőle: Milito és Sneijder góljaival négy perc alatt fordított. Mourinho feladta a barcelonai meccset, a katalánok nagyon simán lépték le az Intert, de ez nem okozott komoly gondot, hiszen a továbbjutást a Kazany hazai legyűrésével pont megfelelően ki lehetett harcolni. Eto’o és Balotelli (ebben az időszakban volt olyan haja, mintha egy raj seregély fosta volna telibe a fejét) szállították az eredményt, de már ekkor bőven beindult a legyintgetés, hogy megint második hely, ki lesz pofozva az Inter.

Mert hát eddig olyan marha sok változást nem hozott az év, pedig 2009 utolsó napjait éltük. Nem sokkal ezelőtt az Intert legyőzte az a Juventus (ezt azóta sem tudom megmagyarázni), amelyet a milánóiak BL-döntős ellenfele megkínzott, megölt, megbecstelenített, majd ami megmaradt belőle, azt egy véres Ferrara-mezbe csomagolva egy dögkútba hajította. Látszott, mit akar csinálni Mourinho, de valahogy nem tűnt úgy, hogy ezt Olaszországon kívül bárki bekajálja. Vagyis nem tűnt ennyire jónak az Inter. És talán akkor még nem is volt.



Jött a Chelsea, és nem úgy nézett ki, hogy az Internek most fordulna meg a szerencséje a csoportelső angolokkal szemben. Az érdekes odavágó 2-1-es hazai győzelmet hozott, a világ egyik legjobb kapusává váló Julio Cesar sorsszerűen benyalta ritka potyáinak egyikét, és az ember már vette a levegőt, hogy bemondja: a szokásos Inter-lúzerség szemtanúi vagyunk. A Chelsea meglőtte az idegenbeli gólját, és tulajdonképpen gyengén játszva is jó eredménnyel várhatta a visszavágót, finoman fogalmazva nem az Internek állt a zászló. Londonban azonban kitavaszodott, és nem csak az Internek, de az olasz futballnak alles zusammen: amit Mourinhóék elővezettek a Stamford Bridge-en, azt a tévék előtt pont olyan tátott szájjal néztük, mint Ancelotti a padja előtt. Tökéletesre feszített védekezés, harctéri fegyelem, és gyilkos kontrák, azaz a XXI. századi catenaccio robbant bele hangos dörrenéssel a jó Carlo képébe, az Inter pedig egy csapásra az esélyesek közé került.



Annál is inkább, mert a CSZKA Moszkva következett, és bár a muszkák az első meccset lehozták egy szolidnak mondható 0-1-gyel, fogalmuk nem volt róla, mihez akarnak kezdeni az eredménnyel a második meccsen. Végül néhány ványadt távoli lövéssel letudták a viziteket az ellenfél térfelén, kettős vereséggel este ki, de ez akkor már inkább dicséret volt, mint elmarasztalás, hiszen ez – ahogy a következő kör előtt Mourinho is fogalmazott – már egy teljesen más Inter volt, mint az őszi.

A Barcelona elleni párharcról már nem nagyon fogunk tudni újat mondani, mintegy kétezer komment gyűlt össze az elképedt katalánok, és a boldogságtól félőrült Interisták szófosásából. Ekkor nyert értelmet minden, amit Mourinho a korábbi másfél évben csinált: a három csatáros szerencsétlenkedés tavaly (Quaresmával és Mancinivel), a labdával is jól bánó középhátvédek cserkészése (Lucio), és az utolsó láncszem helyére illesztése: Wesley Sneijder leigazolása. Mourinho elérte, hogy a csapata ugyanabban a felállásban képes áttelepedni az ellenfél térfelére, és addig szorongatni az ádámcsutkáját, míg fenn nem akad a szeme, de tud olyan szűken védekezni, hogy a saját térfelén egy katicának is engedélyt kell kérnie az áthaladásra. Mindezt azzal, hogy megnézte, akiket igazol, képesek-e arra, amire neki kellettek. Ki tudta Sneijderről, hogy nem egy öncélú labdafényező, és képes a saját térfeléről hajszálpontos passzokat osztogatni? Sejtette valaki Pandevről, hogy használható lesz balszélsőként is? Várta bárki, hogy Eto’o lesz jobbszélső, és balhátvéd is a Barcelona elleni párharc során? Gondolta még élő ember, hogy Luciót le lehet szoktatni az önveszélyes kamikazeakciókról? Igen, egy valaki: Jose Mourinho.



A Barcelona kiejtése nem 180 perc, hanem másfél év kőkemény munkája volt a kispadról nézve. Az Inter teljesen megváltozott ez alatt az idő alatt, Mourinho erős keretéből nagyon erős csapatot csinált, mindehhez pedig hozzátette saját zsenialitását, amivel minden ellenfeléről pontosan tudta, mit fog csinálni. Ő mindenkit meglepett, őt egyszer sem lepték meg. A maga részéről mindig mindent megtett, így jogosan követelte ugyanezt a játékosaitól, akik vakon mentek utána, mert ők is tudták: ő tudja!



Hasonló, de azért messze nem azonos kvalitású edzővel néz majd szembe Mourinho a döntőben, de egyszerűen jobb csapata van, így ha az edzők közti különbség nem is dönthet, a pályán rohangáló 22 játékos miatt az Inter nyeri a Bajnokok Ligáját. Ez azonban már sajnos nem azt jelenti, hogy a Serie A és a Bundesliga között is megvan ugyanez a különbség, merthogy azt ne felejtsük el, hogy a két ország egyeduralkodói csapnak össze: a bajnok, és kupagyőztes.

316 komment

Címkék: bl inter beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr612011054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Weah_ 2010.05.18. 13:37:58

ilyen sorozat után fogja az inter elveszteni a döntőt.

gasbert 2010.05.18. 13:42:42

Jó kis poszt .

Sevcsenko = Shevchenko

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.18. 13:49:04

@gasbert: csak nem a magyar helyesiras szabalyai szerint (a nem-latin szavakat kiejtés szerint irjuk)

Quentin Montargis-ból 2010.05.18. 13:53:46

"Gondolta még élő ember, hogy Luciót le lehet szoktatni az önveszélyes kamikazeakciókról? "

Hát azért nem teljesen sikerült. Valamelyik kiscsapat elleni kalandja után elveszett labdából kaptak gólt és az őszi derbin is egy ilyen akciója végén esett el a Milan térfelén és kapott sárgát műesésért (más kérdés, jogtalanul), amit megtapsolt Sneijder pirosat érően.

váév építők (törölt) 2010.05.18. 14:01:58

A barca a világ jelenlegi legjobb csapata, még ha nem is jutott be a döntőbe. az inter megérdemelten verte ki, mert egyel több gólt rúgott. de csak ezért. 10-bő 7x a barca jutna tovább,(és lenne közte 3-4 gólos alázás is) mégha nem is lehet bizonyítani....és nem vagyok barca drukker....
a két rossz közül azért az internek szurkolni a düntőben vállalhatóbb egy semlegesnek...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 14:05:04

@váév építők: A jelenlegi legjobb csapat valószínűleg az Inter. A Barcának maximum két címe lehet, az Internek akár 6 is. Egy éve a Barca volt a legjobb, most már nem. Az a jó a fociban, hogy mindig le lehet mérni ki mennyire jó éppen. A Barca joggal és okkal maradt alul az Interrel szemben, azért, mert jobbak voltak a milánóiak.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.05.18. 14:09:33

@váév építők: "10-bő 7x a barca jutna tovább,(és lenne közte 3-4 gólos alázás is)" Na szerintem ez az, ami nem igaz. Szerintem 50-50. Alázás meg lehetne, de mindkét oldalon...

thomasmore 2010.05.18. 14:10:41

@váév építők: De a barca kiesett a bl-ből így egyszerű a képlet: nem a világ legjobb csapata. és az totál mellékes hogy hányból hányszor verné meg az Intert akárhol is...

grizligeza 2010.05.18. 14:14:16

jó poszt, de remélem ez nem azt jelenti, hogy elmaradnak a "mocskos ..." posztok! ez: nst.blog.hu/2008/05/20/mocskos_chelsea epic

balu11 2010.05.18. 14:16:35

@váév építők: nem szép dolog megelőzni Csöncsönt... igazán adhattunk volna neki még 1-2 órát, hogy jöjjön ez a komment... addig lehetett volna az Interről és a BL-döntőről is beszélgetni...

a világ legjobb csapatának igenis az Inter tűnk jelenleg, de szombaton tehet érte a Bayern, hogy egy évig őket emlegessük így (ugyanis erre megy ki ez az egész európai kupa-izé, hogy meglássuk, hogy a nem azonos bajnokságok csapati hogyan viszonyulnak egymáshoz - azaz, h ki a jobb, és végül a legjobb - idén a Barcának már ebben a kérdésben nem osztanak lapot...)

balu11 2010.05.18. 14:19:15

@grizligeza: az tényleg klasszik volt... azóta azért van olyan gondolata, amelyen átlépett az idő:

"Mi a hasonlóság Mourinho és háromfogú konnektordugó között? Mindkettő használhatatlan Európában"

:)

Salvatore Bonanno 2010.05.18. 14:19:23

Remek írás, nagyon jó összefoglaló. Ahogy az Inter is nagyon össze van rakva, bármi is lesz az eredmény szombaton, bár őket kicsivel esélyesebbnek érzem, mint a Bayernt.

@Weah_: A Fulham is ebben bízott egy hete...

váév építők (törölt) 2010.05.18. 14:39:21

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: igazad van: okkal maradt alul, de tartom magam ahhoz, hogy többszöri párharcokból a barca többször jutna tovább, és azért valljuk be: aki nem megrögzött olasz foci rajongó, az azért inkább nézné a barcát(még ha unalmas is néha), mint az inter tökéletes (sic!) fociját.

Neil Blender 2010.05.18. 14:48:52

Azert jo dolog, hogy a Barca nem Madridban vedi meg a vilagon eloszor a BL cimet...

Mourinho meg nyerjen aztan maradjon madridban egy szigno erejeig amit Pereznek kanyarit oda...

kicsit OFF de amugy felelmetes hogy olasz ujsagirok azt is kideritettek hogy Mou kivette a gyerkocoket a sulibol szeptembertol... + Moratti sem nagyon remenykedik mar uhogy meglehet a nyar legnagyobb igazolasa a BL donto utan...

balu11 2010.05.18. 14:49:39

((@váév építők: mi sem áll távolabb tőlem, mint hogy olasz (vagy Inter) drukker legyek, mégis sztem a 2009/2010-es idény két legnagyobb meccse a két egyenes kieséses Barca-Inter volt - és nem a Barca balerina focija miatt))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 14:54:08

"ebben az időszakban volt olyan haja, mintha egy raj seregély fosta volna telibe a fejét" :-D, hülye.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az objektív dolog ki a legeredményesebb, de hogy ki a legjobb az szubjektív.

calciomax 2010.05.18. 14:56:54

@Neil Blender: "Mou kivette a gyerkocoket a sulibol" Sztem is megy Madridba de ez akkor is hülyeség.

szferi 2010.05.18. 14:56:57

@váév építők: valljuk be, lófasz sem kíváncsi a barcára. pláne miután kiszúrták a lufit.

Azazello007 2010.05.18. 15:03:15

Ha megnyerik, Mou szobrot kap Milánóban, róla pedig simán el tudom képzelni, hogy a csúcson fejezi be az Internél. A Real élete legnehezebb feladata lesz, ez kétségtelen.

Már a londoni korszakában is említette, hogy legfőbb célja a három topbajnokság megnyerése, ugyanis ez edzőként még senkinek nem jött össze (játékosként igen?).

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 15:03:20

@szferi: Inkább az angol lufi pukkant ki - épp ideje volt ;-).

szferi 2010.05.18. 15:03:57

@popp: muhaha. jövőre ugyanekkor ugyanitt...

esef 2010.05.18. 15:04:15

Vajon a digók a BL-t is megbundázzák? (Ha már eljutottak a döntőig, éljenek a lehetőséggel, mert ki tudja mit hoz a jövő...)

szferi 2010.05.18. 15:04:54

... átbeszéljük ezt az angol házidöntő előtt.

értelmetlen_nevű 2010.05.18. 15:07:38

@Azazello007:
Hát ha tényleg ez a célja, akkor nem tudom, hogy mi a f@szt keres Olaszországban.
:)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 15:08:47

@szferi: Mit beszélünk át az FA-kupa döntő előtt?

t.o.d. 2010.05.18. 15:10:06

@Weah_: én is pont ettől félek. Nem szeretem a macskazbáló focit, de ez az Inter megérdemelné a BL-t, meg a BM véletlenül se nyerjen már semmit nemzetközi szinten, annál nem zavarna semmi jobban...

Forza Inter!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 15:12:10

@értelmetlen_nevű: Mert a portugált mát megnyerte, a Soproni meg tele van a külföldieknél, így nála semmivel sem rosszabb edzőkkel, akik ráadásul jobban eligazodnak a hazai közegben.

Neil Blender 2010.05.18. 15:15:08

@calciomax: ezt mondom, most lesz vege az evnek evidens hogy meg nem iratta be oket jovo evre... :)

Mar azt is olvastam hogy Pellet kirugtak es a holnapi elnoksegi ules mar csak formalitas. Ha Mou nem jon akkor johet Benitez vagy Capello (hehehehahahhaheheheh). Esetleg Michel. De en annyit mondok nyerjen Mourinho szombaton es maradjon Madridban utana :)

Asidotus 2010.05.18. 15:15:36

@váév építők:
Nem, nem a Barcelona a világ legjobb csapata. Az Internek több poszton van jobb játékosa jelenleg.
A Barcelona tavaly azzal verte meg a mezőnyt, hogy volt egy gyilkos taktikája, amihez nagyon jól passzoló (átvitt értelemben is) játékosai vannak. Taktikailag voltak a legjobbak. Csakhogy Mourinho tud olyan taktikát, amivel az ő jobb csapata tud győzni.
Tavaly Hiddink is majdnem tudott, csak ő elfelejtett közben támadni, legalábbis a Barca -Chelsea meccsen.
Taktikailag nőtt a Barca a többiek fölé, de azt utol lehet érni.

értelmetlen_nevű 2010.05.18. 15:19:08

@Nűnű:
"Nem, nem a Barcelona a világ legjobb csapata. Az Internek több poszton van jobb játékosa jelenleg."

Szerintem ez óriási hülyeség. Éppen hogy taktikailag múlta felül a portugál Guardiolát, a Barcelona kezdő 11-e sokkal erősebb.

Asidotus 2010.05.18. 15:19:40

@popp:
Igen, a hatalmas adósságokkal felpumpált angol lufi valóban kipukkadni látszik. Lásd MU, Liverpool.
Csak az a modell tűnik működőképesnek, amikor egyesek viszonzás nélkül tömik a pénzt a csapatba, lásd Chelsea, de néha még az sem, lásd Man. City. Kíváncsi vagyok, hogy Spurs, aki "titokban" ugyanezt teszi, mire jut majd.
A normális féle működés, amit az Arsenal csinál, az meg látjuk, hogy mire elég.

szferi 2010.05.18. 15:22:22

@Nűnű: a szegény arsenal, mindjárt elsírom magam.

szferi 2010.05.18. 15:23:17

@popp: erre nem is gondoltam, nagy lenne, ha ugyanazt a posztot az fa cup és a bl-döntő előtt is ki lehetne lőni ;)

szferi 2010.05.18. 15:25:53

@Neil Blender: "Esetleg Michel." na mi az, már platinit kénemegvenni egy nyolc közé jutásért?!

Asidotus 2010.05.18. 15:27:14

@értelmetlen_nevű:
Julio Cesar > Valdes
Maicon > Alves
Zanetti > (ki játszik alap balhátvédet a Barcelonában?)
Lucio > Puyol
Cambiasso> Toure/Busquets/Keita
Milito > Ibrahimovic (az idei formájuk alapján)
Eto'o > Pedro
Ez kapásból hét Inter-játékos, aki jobb, mint a Barcás megfelelője.
Xavi és Messi az a 2 játékos, akiket én betennék a Barcából az Interbe.
A fenti hét ellenében.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 15:27:40

@popp: Mivel a profi futballban általában azok nyerik a címeket, akik a legjobbak, ezért 90%-ban a legsikeresebb a legjobb. Ezért van okkal mindkét csapat a BL-döntőben.

t.o.d. 2010.05.18. 15:31:42

@popp: azért az "angol lufi" az talán egy kicsit erős, hm? talán inkább a terhelés (illetve leterheltség) az, amiben az angolok egy kicsit szarabbul állnak...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.18. 15:31:53

@Nűnű: Pont azt a két lúzert akiket az Inter leradírozott a brilliáns futballjával a gyöpről???

neeskens 2010.05.18. 15:32:34

A Chelsea elleni párharc előtt ideírtam, hogy komoly esélye van az Internek.

Kaptam is a fejemre rendesen. Holott akik figyelték a Seria A-t, azoknak ez nem volt meglepetés. Érzek némi elégtételt.

A Chelsea elleni párharc előtt intézték el a Milant, úgy, hogy Sneijder az első félidő közepén kinyomták. A vége így is 4-5 gólos Inter siker is lehetett volna. Gyilkos csapat az Inter, nálam - a Bayern minden erényét elismerve - ők a favoritok.

t.o.d. 2010.05.18. 15:36:33

@Nűnű:
Lucio > Puyol
Eto'o > Pedro
ezek számomra nem egyértelműek, a többi ül, és a végkövetkeztetés is szintúgy.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 15:39:20

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "Mivel a profi futballban általában azok nyerik a címeket, akik a legjobbak, ezért 90%-ban a legsikeresebb a legjobb." - úszásban nyer kilenven százalékban a legjobb. Fociban, főleg egyenes kiesésben, akár odavisszavágós alapon, de még inkább ahol egy meccs dönt, nem feltétlenül a jobb csapat nyer/jut tovább.

Elismerve persze Bayern idei szezonját nem hinném, hogy jobbak volnának a Manchester Unitednél, a gólok számában nem is mutatkozott különbség, ahogy a Fio ellen sem.

Persze ismerem a kiírást, jogosan jutott tovább mindkét párharcból, de hogy bármelyikben is jobb lett volna, azt nem mondanám. Mondom, szubjektív, szerinted az a legjobb, aki viszi a trófeát, szerintem meg nem feltétlenül.

értelmetlen_nevű 2010.05.18. 15:41:17

@Nűnű:

Julio Cesar > Valdes
Maicon > Alves
Cambiasso> Toure/Busquets/Keita

Messi >>> akárki
Ibramihovic > Eto'o, Milito (nem idei forma, hanem játéktudás alapján)
Xavi > Snejder
Iniesta > Pandev, Balotteli
Zanetti, Lúcio, Samuel nálam kb. egál az Abidal, Puyol, Piqué sorral
Toure/Keita > Motta/Stankovic/Muntari
Pedro/Krkic > Quaresma/Balotteli

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Szerintem ez nem igaz. Ha megnyerné a Bayern a BL-t, nem lenne a világ legjobb csapata. Persze ki a faszt érdekelne :). A kieséses rendszerben az a legszebb, hogy nem mindig az erősebb/jobb csapat győz.

_KingJack_ 2010.05.18. 15:43:08

Oks off egy picit, de szerettek várom Csöncsön hozzászólásait a témában:
sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2010/05/18/szazbol_szazszor_ronaldot_messi_helyett/

Ha valaki már linkelte bocs érte, nem olvastam végig a kommenteket.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 15:43:40

@t.o.d.: Persze, hogy túlzás, csak szferit csipkedtem, aki pedig a Barcát lufizta le.

értelmetlen_nevű 2010.05.18. 15:47:06

@_KingJack_:
Kb. fél órán belül elszabadul a pokol.

_KingJack_ 2010.05.18. 15:50:34

@értelmetlen_nevű: Előre is bocs, de nem bírtam ki:)

t.o.d. 2010.05.18. 15:51:53

@neeskens: a Próféta növessze hosszúra a szakálladat, és ezáltal szóljon belőled!!! :-)

t.o.d. 2010.05.18. 15:53:08

@popp: oké, nem láttam a hangodban a szarkazmust. ;-)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 15:56:46

@_KingJack_: Azt hiszem az nem kérdés, hogy a '96-'98 közötti Ronaldót választaná a többség. Még egy ilyen komplett focista, aki ennyire megtestesíti a posztját, nem hiszem hogy születik. Mondom ezt úgy, hogy tisztelem és elismerem Messit. Talán kicsit a szokásos múltba révedős dolog mindig felhozni a régebbi nagyokat, de Ronaldo csak egy lehet.

Asidotus 2010.05.18. 15:58:37

@_KingJack_:
határeset, de nagy marhaságot nem állított a cikk szerzője. Lehet vele vitatkozni, de nem irreális állítás.

_KingJack_ 2010.05.18. 15:59:33

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én minden szavaddal egyetértek, pláne, hogy szinte azon a 96-98 közötti Ronaldon szocializálódtam... Akkor szerettem meg a focit egy egész életre.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 16:01:37

@popp: Azt szeretem a veled való vitákban, hogy végül azért csak találunk mindig egy olyan fegyverszüneti pontot, amin legalábbis nyugvóra tudjuk adni a témát. :)

@értelmetlen_nevű: Én ezt úgy fogom fel, hogy aki igazán jó, azt szerencsével sem lehet legyőzni, aki pedig elvileg kevésbé jó, de nyer az elvileg jobb felett, az jogosan tarthatja magát erősebbnek. Ökölharcban Dávid sem ütötte volna ki Góliátot, aztán mégis mi lett belőle. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 16:03:33

@_KingJack_: Dettó. Imádtam anno Ronaldót. Nem is nagyon érdekelt milyen csapatban játszik, de minden meccsét látni akartam, nálánál nagyobb hatást csak 2 focista váltott ki belőlem, de már mindkettő "érettebb" koromban. Őt tudtam mindig a legszebb gyermeki naivitással és örömmel nézni.

t.o.d. 2010.05.18. 16:05:21

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @Nűnű: @_KingJack_: azért nem teljesen hasonlítható össze a játékuk, mivel egy más taktikai rendben, és kicsit más poszton is játszanak. Viszont az, hogy Ronaldo pályafutását sok részre törték a sérülések, egyrészt mutatja az ő nagyságár, hogy mindig felállt ezekből, másrészt ki tudja, hogy ha Roni nem sérül meg kritikus pillanatokban, beszélnénk-e egyáltalán Messiről úgym ahogy beszélünk. Valószínűleg 23 évesen senki se hasonlítaná a Dagadthoz...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 16:09:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Épp ezért nem is szeretem, hogy annak a portugál Cristiano gyereknek volt pofája felvenni egy Ronaldo feliratú 9-es mezt.

_KingJack_ 2010.05.18. 16:14:33

@popp: Igen, az szerintem is nagy pofátlanság volt, hogy nem íratta elé a C betűt. Bár szerintem ennyi jó érzés még a Rel vezetőségében is lehetett volna, hogy azt mondja: állj fiam, nálunk már voolt egy ilyen 9-es Ronaldo, te már csak a Cé lehetsz.

t.o.d. 2010.05.18. 16:14:54

@popp: erről volt egyszer egy vita már vagy egy éve. Nem értem, miért, hiszen ez a neve, és a Real nem vonultatta vissza a 9-es mezt. Meg a Dagadt nem is a Blanco 9-esben volt pályája csúcsán.

Asidotus 2010.05.18. 16:15:26

@t.o.d.:
igazából valóban nem összehasonlítható a játékuk, ez tény. Együtt lennének ütősek, nem egymás helyén.
Nekem a Fenomén játékában az tetszett, hogy nem számított számára vannak előtte védők. Kicselezte őket, és ahogy belépett a 16-on belülre, lőtte is a gólt. Nem kellett neki az 5 és felesen belülre mennie, de a 16-on kívülről is ritkán lőtt gólt.
Mivel Roni mindig ki tudta cselezni a védőket, kicsit hátrébb állt, így könnyű volt neki passzolni, nem kellett hozzá egy Xavi jellegű zseni (habár a Realban Figo és Zidane osztotta neki a labdát, szerintem ehhez az ő klasszisuk fölösleges volt).

mickeyknox 2010.05.18. 16:17:47

hú de nem szeretném, hogy mourinho nyerjen még egy bl-t. az interrel egyébként semmi bajom, megérdemelnék a trófeát.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 16:18:18

@t.o.d.: Ha egyszer sem sérül meg, ma ő lenne kétségbevonhatatlanul "A" csatár.

@popp: Hogy arca volt hozzá, az nem meglepő. Inkább az, hogy tényleg megtehette.

t.o.d. 2010.05.18. 16:19:17

@t.o.d.: Meg ha Raúl nem fogná, biztos a 7-est kérte volna. Ha egy klub a világ összes 7-es zsenijét összevásárolja (Figo, Becks, CR), akkor ez lesz. :-)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.18. 16:19:29

Csak érdeklődnék, ki és hol írta/mondta hogy Messi jobb mint Ronaldo volt?
(mert én még a Barca felé nonstop imazsámolyként működő fórumokon sem találtam ilyet)

Garcia bőrmester 2010.05.18. 16:21:12

@_KingJack_: az nem derül ki, hogy milyen posztra választaná valaki Ronaldót Messi helyett, mivel nem azonos poszton játszanak, ez nem igényel választást, egy all-star csapatban mindketten elférhetnek

t.o.d. 2010.05.18. 16:22:38

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ki az a két futballista, aki "érett korodban" nagyobb hatással volt Rád, mint Ő? Amúgy nagyon nevettem... :-)

_KingJack_ 2010.05.18. 16:22:54

@Garcia bőrmester: szerintem nem posztra vonatkozik a cikk, hanem arra, hogy melyikük volt a jobb. Pelét is összehasolítjuk Maradonával meg Puskást is mondjuk mindkettejükkel. Ezt tette meg most a cikkíró.

t.o.d. 2010.05.18. 16:23:50

@csizsikpizsik: a gólcsúcs beállítása kapcsán voltak óvatos összevetések. De szerintem nem volt ez olyan komoly... :-)

de niro 2010.05.18. 16:28:59

@_KingJack_: Nem hiszem, hogy ebben a kérdésben kitörne a háború, hiszen egyszerűen nincs miről vitatkozni.

Ronaldo a legnagyobb, utánozhatatlan, valóban földönkívüli. Megmagyarázhatatlan, szavakkal nem leírható, amit ő tudott, csak hálásak lehetünk a sorsnak, hogy láthattuk játszani.

Messi tényleg ügyes, tud mindent a labdával, de másik kocsma.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.18. 16:29:09

@t.o.d.: Az ilyen felesleges farokveréseknek nincs sok értelme, de hajrá, bizonyítsuk be két óra alatt hogy Messi kalapszar...

de niro 2010.05.18. 16:31:00

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Zidane egyértelmű, teljesen más poszt, mint Ronaldo, de egy szint.

Di Canio???bruhahhahahahha, ezt nem kellett volna, még fenn vannak a gyerekek...anyám az úrban...

Garcia bőrmester 2010.05.18. 16:32:26

@_KingJack_: ja jó, akkor én nem választanék, mert amennyire emlékszem, mindkettő betörése hasonló hatással volt rám, figyeltem, hogy mi az amitől egyértelműen jobbak, mint szinte bármely ellenfelük és mindkettő gyorsaság és lendület terén (volt) keimelkedő csak más mozdulatokkal

tavmunkas 2010.05.18. 16:34:25

Nem is tudom mit várok jobban:

ezt:

www.youtube.com/watch?v=raHZw7wPMeg

vagy ezt

www.youtube.com/watch?v=C2XleTZ31NM

szerintem mindkettőt :D

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 16:34:28

@de niro: Hagyjad már, azzal veri a sors, hogy Lazio drukker ;-).

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.05.18. 16:38:27

@értelmetlen_nevű: Igazad van, tényleg nem lenne a világ legjobb csapat a Bayern. Az Internek viszont lenne rá esélye.
Bár az IFFHS szerint a Barca a világ legjobb klubcsapata, 29 ponttal az Inter előtt, de idén nem játszik döntőt.
Ha az Inter nyer, akkor is csak 1 pontra jön fel, szóval az előzéshez meg kell várni a Világkupát.

t.o.d. 2010.05.18. 16:38:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Zidane, tiszta sor. Di Canio mivel vívta ki a tiszteletedet? Két komolyabb esetre emléxem vele kapcsolatban:
-a West Ham-időkben, amikor lent maradt a kapus, és megfogta a labdát
-a Klasszik karlendítés már újra a Lazióban

t.o.d. 2010.05.18. 16:39:35

@csizsikpizsik: ne bomolj, nem akarja senki Messit degradálni. Vagy legalábbis én nem.

_KingJack_ 2010.05.18. 16:41:49

@de niro: Várj csak még azzal a háborúval, míg megérkezik Csöncsön:) Bár remélem azért ezekkel a megállapításokkal még ő sem vitatkozik.@Garcia bőrmester: szerintem ez az amiért különböző posztjuk ellenére jól összehasonlíthatók, sőt egyenesen emlékeztet Messi játéka a Dagadtéra.

de niro 2010.05.18. 16:42:05

@popp: igazad van, halmozottan hátrányos helyzetű

de niro 2010.05.18. 16:43:12

@t.o.d.: Érdekes, nekem is pont ennyi ugrik be róla.

t.o.d. 2010.05.18. 16:46:17

@popp: @de niro:
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ja, elfelejtettem, hogy nehézsorsú Lazio-szurkesz vagy... ;-)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.05.18. 16:46:37

"Ő mindenkit meglepett, őt egyszer sem lepték meg"
pont mint a bajor sörök

EMU 2010.05.18. 16:51:41

Messi és a Barcelona azoknál okoz orgazmus közeli élményt, akik legfeljebb 5 éve néznek focit, és a Barcelonán meg Messin kívül gyakorlatilag semmi mást nem láttak, ami mondjuk az utóbbi 15-20 évebn történt. Messi tagadhatatlan zseni, de nem húzóember, nála a csapatuk eredményeire sokkal nagyobb hatású játékosokat ismerünk. Nem Zidane-t, mert ő is csak akkor táncolt, ha az egész csapat táncolt, de például Ronaldo (akármelyik) ebben a tekintetben jóval nagyobb játékos. Messi látványos csődöt mond eddig a válogatottban is, és a komoly hátvédsorok ellen. Chelsea tavaly, Inter idén, 4 meccs, ahol fogalmatlan volt. Jellemzően azok ellen mindig, akiknek van elképzelésük a játékának semlegesítésére. Túl pici, és csak "tiszta erőből" képes megcsinálni bármit is. erőben meg mindig vannak nála erősebbek egy-egy komoly csapatban. Az Interrel összevetve a Barcát, egyetértek azokkal, akik teljesen tárgyilagosan azt mondják, jobb játékosokból áll az előbbi. Együtt pedig, csapatként összehasonlíthatatlanul több taktikai variációban képesek játszani, a Barca legnagyobb hiányossága viszont éppen az, hogy variálhatatlan a játékrendszere. Ennek a Barcának így ebben a formában vége. Kiismerhető balerina foci, posztonként sok helyen középszerű labdarúgókkal, akik a tudásbeli (főként tatikai) határukhoz értek. Az Inter játékosai jóval sokoldalúbbak, ezáltal magabiztosabbak és "használhatóbbak". Messi egyelőre nem korszakos zseni, hanem az utóbbi 2 év egyik legjobb formáját futott labdarúgója, aki még igazán nem bizonyított semmit.

_KingJack_ 2010.05.18. 16:51:53

Candrevát viszont szerintem elvihette volna. A Juvéból kiemelkedett a srác szerintem.

_KingJack_ 2010.05.18. 16:54:51

@EMU: Én mondjuk szívesen megnézném mit kezdene egy Mourinho (vagy bármelyik Pepnél nagyobb taktikus) a Barcával. Lehetne ott variálni, csak Pep nem tud vagy nem mer. Mondjuk ez nála érthető, hisz ő ebben a taktikai hadrendben nevelkedett, játszott a Barcában. Edzőként is ezt favorizálja.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 16:55:19

Mivel jó napom van és hamarosan megyek a Real Madrid-Frankfurt BEK-döntő hazai ősbemutatójára, amelyen díszvendég Grosics lesz, a két kommentátor pedig Szepesi és Hajdú B., valamint itthon először adják le a csorbítatlan 90 percet Puskás 4 góljával, ezért nem reagálok semmit. de niro amúgy is rég leírta magát kreténségeivel, és nulla hozzáértésével a futballhoz, nem beszélve agyatlan hozzászólásairól, popp mestert és t. o. d. kollégát pedig kedvelem, így nem akarok nekik sem rosszat mondani ezúttal.

Legyen elég annyi, hogy Di Canio a valaha volt legnagyobb olasz focista, aki soha nem volt válogatott, káprázatos, briliáns tehetség volt, elképesztő lelkierőt és kevesek által birtokolt közösségkovácsoló szellemet mondhatott magáénak, akiről még így is nagyon visszafogottan beszéltem. A legnagyobbak közé való focista.
Sőt, még ilyet is tudott: www.youtube.com/watch?v=a07g-i3KTuY&feature=related

giacinto 2010.05.18. 16:56:43

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

kinek fogsz szurkolni a döntőben? mert tudok az érthetetlen Bayern-szimpátiádról :)

giacinto 2010.05.18. 16:58:15

ha meg előjött eza játékosösszehasonlítgatási dolog, akkor jegyezük meg hogy a Bayernből talán 2-en, ha beférnének az Interbe (Robben és Scwwein). a többi 9 poszton egyértelműen jobb az Inter.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 16:59:15

@giacinto: Nyilvánvalóan nektek. Csak örültem volna, ha nem egy szimpatikus gárda lesz a legyőzendő. Mindegy, így alakult, persze forza Inter, hisz egy győzelemmel lesz teljes a 10 évvel ezelőtti párhuzam. :)

értelmetlen_nevű 2010.05.18. 17:00:48

@EMU: azért nagyon vicces, hogy egy 3:1-es vereség után elkezdik temetni a Barcelonát. Szerintem is túl volt értékelve a csapat az utóbbi 1 évben, de a "posztonként sok helyen középszerű labdarúgókkal" jellegű vélemények enyhe mosolygásra késztetnek.

Messivel kapcsolatban viszont egyet értek, bár nagyon fiatal, akármit elérhet még. Ronaldoval szemben a legnagyobb skillje, hogy nem igazán sérülékeny.

avenger13 2010.05.18. 17:02:46

@giacinto: kornél az internek, valahol már nyilatkozta. volt is egy vita, hogy hogy lehet képes szimpatizálni az interrel. a bayern szimpátiája szóba se került, még többet kapott volna... :D bocs, hogy fogadatlan prókátor voltam.

a cikkhez: lúciót hitzfeld szoktatta le erről, ha beszélhetünk leszoktatásról. ottmar megmondta neki, hogy a félpályáig és ne tovább, és onnantól lúció látványosan nekilendült és a félpályánál passzolt, és visszafordult. egyébként lúciót nem kell szoktatni semmihez. olyan szinten profi, hogy az edző megmondja neki mit csináljon, ő meg csinálja. kegyetlen nagy játékos, máig nem értem, miért nem kellett nekünk.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 17:05:42

@avenger13: Na, ha abban a vitában még a Bayern is szóba került volna, akkor képernyőn átnyúlva próbáltak volna megruházni. :)

avenger13 2010.05.18. 17:05:51

@giacinto: sztem ribery is elég simán, csak az idei szezonja a sérülések miatt szar volt. lahm szintén nagyon jó, csak nincs szükségetek rá amíg van maicon meg zanetti, ha zanetti visszavonul, akkor azért elkelhet majd. tehát nem rosszabb, csak van ugyanolyan jó játékosotok a posztra.

egyébként lellt kifelejtetted. :)

_KingJack_ 2010.05.18. 17:06:01

@értelmetlen_nevű: Igen ez valóban érdekes, hogy Messi az alkata ellenére mennyire nem sérülékeny. Mondjuk mai napig nem értem hogy irtották ezt ki belőle, hiszen pályafutása első két évében február-márciusban rendszeresen lesérült pár hónapra. Akkor még azt hittem róla, hogy a sérülések miatt sosem lesz legenda. De ő valahogy túllendült ezen. Valahol ebben bízom Németh Krisztián esetében is. Megerősödik tán, vagy mifene:)

avenger13 2010.05.18. 17:07:05

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: jaja. lazio, inter, bayern te sem valami népszerűségi verseny döntőjére gyúrsz. :D

EMU 2010.05.18. 17:07:12

@_KingJack_: A Barcelona nagyon régen ezt játssza és játszatja a fiatalabb korosztályaival is, ezért beépíthetők szinte azonnal a fiatalok. Azonban ennek megvan a hátulütője. Igazán jó teljesítményt nem tudnak nyújtani a sztárigazolásaik már évek óta ebben a rendszerben (legalábbis a kreatív típusú futballisták, labdaszerzők, hátvédek nyilván tudják hozni magukat), ráadásul jónéhány saját nevelésű kulcsemberükről derül ki, hogy ledadognak komoly ellenállással szemben, igen, még egy Xavi is, bármennyi jó passzt is mutat részéről a statisztika (tőle 4-5 méterre álló embernek hátrafelé a nagyrészük az Inter ellen például). Az erőnlétük sem meggyőző, és hát tény, hogy ha a saját játék nem megy, képtelenek újítani, vagy mást elővenni.

értelmetlen_nevű 2010.05.18. 17:07:33

@avenger13:
Azért ez túlzás. Én nagyon sok kamikáze akciójára emlékszem, tavalyról, tavaly előttről is. Többen írták, hogy az Interben is volt egy két necces megmozdulása, szerintem őt már senki nem fogja leszoktatni erről.
Btw. érdekes, hogy most mekkora klasszis lett hirtelen, azért már bőven túl van a csúcson. Szerintem jó hogy eladtuk, bár Demichelist még jobb lett volna.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.18. 17:07:45

@avenger13: neki nem kellett már a bayern, megunta, hagyni kellett elmenni, ahogy szalihamidzsicset is. ha idén menne, semmit nem kapna érte hoeness, nem hogy 8 millát

de niro 2010.05.18. 17:08:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "de niro amúgy is rég leírta magát kreténségeivel, és nulla hozzáértésével a futballhoz, nem beszélve agyatlan hozzászólásairól"

ez számomra dicséret, szomorú lennék, ha te jót mondanál rólam...aki ilyeneket képzel be di canioról, annak elég necces az értékítélete, hogy finoman fogalmazzak

_KingJack_ 2010.05.18. 17:10:53

@EMU: Körülbelül erre céloztam én is, a barca ezen gyengéje egy klubpolitikai stratégia miatt van, illetve ennek egyik hátulütőjeként keletkezett.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2010.05.18. 17:17:59

Biztos forrásból tudom, hogy Murinnyó a legnagyobb meglepetést a döntőre tervezi! Nevezetesen, hogy simán leszopnak a hullagyenge Bayerntől...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 17:18:38

@avenger13: Főleg szívem klubjával lennék előkelő pozícióban egy népszerűségi versenyen. :) Nem baj, sőt, ide is csak Kosztolányi általam már idézett mondatait tudnám írni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 17:19:37

@"the dragon": Sárkány kartárs! Végre itt üdvözölhetlek? Mi szél hozott ide? Öröm é' bodottág téged itt látni!

BillyMack 2010.05.18. 17:20:30

@szferi: Neked elég szar lehet most hogy ilyen szezont futott a csapatod, de akkor minek fröcsögsz össze-vissza a Barcáról?

EMU 2010.05.18. 17:21:16

@értelmetlen_nevű: Végigmehetünk a Barca kezdőjén, egyből ott van Valdes, ez az első éve, hogy tisztességes, értékelhető, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, eddig bizonytalan, bravúrkapus volt inkább. Puyol. Sokan fognak támadni ezért, de sportmberi nagysága nem párosul a BL-hez, a Barcához illő és szükségszerű tálentummal, belső védőként nem ez a szint, a középszerű vele szemben hízelgő jelző is, lelkesedéssel nem lehet mindent pótolni. Egy vitathatatlanul top csapatban nem volna helyük, csak a padon. És az egész hátvédsorukból igazán Piquet állja meg a helyét ezen a szinten. Középpályán a gurigázók közül legalább két helyen atletikusabb játékosra volna szükség, itt is lehetne mondani olyan neveket, akik tehetségesek, de nem kiemelkedőek ilyen szinten (nem Iniestára gondolok, nem is Xavira, viszont Xavi azért túl van lihegve sztem). Nincs dinamikus erőcsatáruk, Ibra nem vált be, nem is fog, ha nem rá játszanak, nem érvényesül, márpedig a Barcában nem fognak ráhegyezni. Szóval igaza van sztem is azoknak, akik az Interrel való összevetésben akár papírformáról is beszélnek, mert az Interben legalább 7-8 poszton, de lehet ez több is, jobb labdarúgók szerepelnek. És ez csak az Inter. A Real is többnyire posztonként jobb játékosokból áll, csak ott jelenleg csapatszerkezeti gondok vannak (még). A nyár nagy kérdése, hogy a Barca mit fog kezdeni a kerettel, mert ez a játékrendszer és stílus jelenleg kiüresedett, bármennyire is közkedvelt, bár nem értem, miért, ez kisasszonyfoci.

giacinto 2010.05.18. 17:22:37

"Ki tudta Sneijderről, hogy nem egy öncélú labdafényező, és képes a saját térfeléről hajszálpontos passzokat osztogatni? Sejtette valaki Pandevről, hogy használható lesz balszélsőként is? Várta bárki, hogy Eto’o lesz jobbszélső, és balhátvéd is a Barcelona elleni párharc során?"

Sneijder:

nálam pl. sosem volt egy labdafényező cselkirály 10-es, sokkal inkább a hasznos osztogató, távolról jól lövő zseni. És gyakorlatilag ezt csinálja.
Tavaly nyáron nagyon sok interista akarata Diegot, aki ugyanezen a poszton mozog. Nos, a brazil sztem technikásabb, kreativabb, a youtube-on is sokkal jobban eladható (a la Quaresma) de hasznot tekintve ég és föld. És akkor még nem beszéltünk a mentalitásról, a hihetetlen győzni akarásról, a sprintekről, védekezésről, pressingről.

Pandev:

játszott többször is visszavontan a Lazioban, csak a fegyelmezettségén és védekezésen kellett hangolni.

Etoo:
alapvetően ő is egy alázatos zseni, csak ezt a Barca-gépezet elején nemigen kellett megmutatni, ellentétben a válogatottal ahol rendszeresen nagyokat harcolt saját és csapata sikeréért.
Benne is óriási győzniakarás munkálkodik, ami párosulva brutális atletikai képességeivel gyilkos támadóvá teszik.

Az alázat, fegyelem miatt nincs sok esélye pl. Balotellinek (biztos vagyok benne hogy pl. BL-döntőben sem fog játszani, max 10-20 percet) rendszeres kezdővé válni, ami Josénál alapkövetelmény, és éppen eszerint válogatta össze a nyári igazolásokat. (Motta és Lucio egy picit kilóg fegyelmi téren, de ők más szempontból voltak fontosak: a technikai tudás, több labdatartás, passzolni tudás miatt.)

Összességében védekezni tudó támadókat és támadni tudó "védőket" igazolt ezért lett sokkal kompaktabb az Inter, mint az elöl nagyarccal tébláboló svéddel felálló csapat.

smartdrive 2010.05.18. 17:25:06

nekem semmi bajom az Interrel, de egyszerűen nem értem, miért kéne nézni őket

nyilván egy BL-döntő más, azt mindenképpen megnézi az ember

IronRock 2010.05.18. 17:28:13

"Hasonló, de azért messze nem azonos kvalitású edzővel néz majd szembe Mourinho a döntőben"
_benito, ezt azért gondold át újra. Lehet Mourinho a világ egyik legjobb edzője, de a Bayern kispadján se Tornyi Barna ül! (Ha ő lenne ott, az összes fogadásokat letiltanák mindenhol a meccsre, mert az Internek 1%-nyi oddszot nem merne adni senki!:-))
José van Gaal keze alatt tanulta a szakmát a Barcánál tizenvalahány éve, és ő maga is a világ egyik legjobb edzőjének nevezte a hollandot. Ha van olyan ellenfél aki meglepheti Mourinho-t, az éppen van Gaal lehet.
A két csapat közti különbség viszont dönthet. Ha van Gaal is legalább 3 éve lenne a Bayern kispadján és úgy találkoznak a döntőben, még kevésbé lehetne biztosra venni az Inter győzelmét. Van Gaal Bayern-je még csak formálódik, de az eredményei már látszanak. Ugyanaz a kőkemény fegyelem, koncentráció jellemzi mint az Intert, és játékosanyagban se rosszabb sokkal. Itt az fog dönteni, hogy míg Mourinho legtöbb játékosa 2-3 poszton is tud elsőosztályú teljesítményt nyújtani, addig a Bayern-nél viszonylag leosztottak a posztok, ha valaki kiesik, nehéz pótolni. Ha van Gaal marad a Bayern-nél, 1-2 év és ő is megcsinálja ugyanezt.

avenger13 2010.05.18. 17:28:33

@értelmetlen_nevű: klinsmann éra alatt, mindenki arra futott amerre akart. tavaly előtt is hitzfeld megmondta lúciónak, hogy nincs futkározás, kb. a szezon közepén, és vissza is fordult. egy-két kivétel lehet akad ott is és az interben is. josé is megmondta neki, hogy nem középcsatár hanem hátvéd azt kész.

@mocsing: igaz lehet, csak nagyon úgy nézett ki a dolog, hogy nagytakarítás, és mehet lúció meg zé mert már nincs szükség rájuk, aztán a kezdés nem ezt erősítette meg az emberekben.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 17:29:45

@EMU: Szerintem kicsit sárga megnyilvánulás ez, a tavalyi szezonban mindent nyerő idén pedig csúcspontszámmal spanyol bajnok csapat és legjobb játékosával szemben.

Amióta BL-nek hívják a sorzatot azóta nem volt címvédés, szóval nem kéne ezt számon kérni a Barcán. Szerintem még távolról sincs vége Guardiola sikereinek a klubnál.

smartdrive 2010.05.18. 17:31:57

ez a Messi-Ronaldo cikk...

szerintem is jobb volt Ronaldo, de erről így cikket írni Messi Aranylabdája után két nappal... nagyon kilóg a savanyú szőlő lába

avenger13 2010.05.18. 17:32:12

@IronRock: másrészt a CAS nevetséges döntése nyomán, végleges, hogy ribery nem játszik. így robbenre sokkal nagyobb hangsúlyt lehet tolni. egyébként arra kell figyelni robben esetében, hogy az elején, a werder is ráküldött 3-4 embert, aztán a végén már nem ért oda kettő, néha csak egy, és akkor az baromi kevés volt. robbent az inter is csak több emberrel tudja levédekezni, ahogy messit is tették mert egy szélső védő, lehet az zanetti is valszeg az egész meccsen kevés lesz. az meg kiderül, hogy hamit csak lyon játékosokat tud szívatni, vagy egyszer ad egy esernyőt maiconnak is. :D :D :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 17:34:06

@EMU:

Én húsz-huszonegy éve nézek focit, és legfeljebb ha 4-5 olyan csapatot és (nagyon engedékenyen számolva) 2-3 olyan futballistát láttam, amilyen a mostani Barcelona és Messi.

Pont.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.18. 17:35:23

Titeket olvasva döbbenek, ez a Barca, amiek nulla taktikája és halom szar játékosa van mit keres egyáltalán bármilyen élvonalban? Ezeknek kb. a soproni liga is hízelgés lenne...

EMU 2010.05.18. 17:36:00

@smartdrive: Én sem vagyok Inter rajongó, de remek futballisták játszanak ott, sztem a világ legerősebb kerete jelenleg, másrészt úgy áll, hogy jelenleg a legtöbbet tudják napjaink futballjáról. Ez tesz korszakossá egy csapatot. Ha pedig ennek tanúja lehet az ember, és szereti a sportágat, akkor éppen ezért nézi őket az ember. Már aki nem kocsmaszinten szereti a futballt. Hogy képben legyen, azért nézi. Nem a 865. Xavi hátrapassz érdemel figyelmet, hanem annak a szépsége, ahogy egy csapat hatékonnyá teszi a saját játékát. De ettől még nem kell nézni, ha csak a színes szaladgáló, gurigázó játékosok kötnek le, akkor ott a Barca. Ha férfiak küzdelmére is kíváncsi vagy, akkor angol és olasz futballt kell nézni, és ebben az Inter most a legjobb. A gurigázást meg részemről hagyom a játszóterekre.

Mazsa- 2010.05.18. 17:36:25

Vicces ahogy egyesek egy Inter cikk kapcsán egymást győzködik, hogy a Barca igenis egy középszerű, szar csapat. EMU hozzászólásait elmentettem egy txt-be, hogy bármikor elővehessem, ha egy kis vidámságra vágyom.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 17:38:35

@EMU:

Te voltál az, nem, aki múltkor Denílsonhoz hasonlította Xavit? Kb. ugyanazon a szinten vagy.

[Ilyenkor értem meg Tika_ kollégát, aki az ilyen elmebetegeket ignorálja; már pár EMU-mondat egészségtelenül fölvitte a vérnyomásomat. :-)]

zsakfos 2010.05.18. 17:42:42

@IronRock:
Pontosabban A LEGJOBB edzőnek nevezte van Gaalt Mourinho.
@smartdrive:
Aranycipő lesz az, nem aranylabda.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.05.18. 17:43:31

@EMU: ha mindaz megtortenne a barcaval,amit felvazolsz,a csapat elveszitene azt,ami barcava teszi. cruijff ota ugyanaz a foci megy,es ezen senki nem is akar valtoztatni. a szurkolok leginkabb ezert szeretik a barcat,es pl. cruijff is ezert javasolta anno pepet frank utodjanak,es ellenezte mourinhot. erdekes modon,a kiesesig senkinek nem tunt ugy,h kozepszeru jatekosok jatszanak jopar poszton. es ez a (kiismert,lejart stb.) stilus az utobbi 5 evben 2 bl-gyozelmet,2 elodontot,3 spanyol bajnoki cimet hozott. inter taktikusabban jatszott,tobb szerencseje vt,nem vtak komoly serultjei (ellenben a barcanal se iniesta,se abidal nem allt rendelkezesre),es kb. ezen okok miatt ment tovabb. jovore meglatjuk,mire viszi a barca,de a temetessel azert meg varnek egy ideig.

EMU 2010.05.18. 17:46:26

@Csöncsön: Én csak a Barcelonából tudnék mondani 3 felállást, ami ez alatt a 20-25 év alatt komolyabb figyelmet és elismerést érdemelt, és csak a Barcából 4-5 játékost, akikkel egyelőre Messi egy lapon sem említhető. Igaz, akkor még nem szerették talán ennyire a focit, vagy kevesebbet beszélt róla a bulvármédia, mert mostanra ez a Barcelona kultusz a csapat valós értékéhez, teljesítményéhez, jelen erejéhez, a futballjához mérten már inkább ellenszenves, mint érthető és elfogadható. Nagyon túl van ez lihegve. Messivel együtt. De ő még abszolút kinőheti magát, bár én nem hiszek benne, túl pici, ezért túlságosan erőből kell csinálnia mindent, el fog forgácsolódni, tartok tőle, de ne legyen igazam persze. Viszont a Barca ebben formában, ezzel a játékrendszerrel nem tart sehova. Atletikusabb, erősebb, dinamikusabb keretre volna szüksége a továbblépéshez sztem, a kezdőt tekintve legalább 2-3 helyen. Az meg ezen a szinten sok, 2-3 meghatározó, kész játékost beépíteni ebbe a tilitoli szisztémába nem fog menni, új edző kellene ide, új fazon a csapatnak.

EMU 2010.05.18. 17:48:32

@Csöncsön: Denilsont nem említettem soha. De ha felment a pumpa, akkor sem segíthetek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.18. 17:48:43

Na, az Inter mostantól a korszakos.
Végre leszáll mindenki a hátunkról :)))))))

értelmetlen_nevű 2010.05.18. 17:51:36

@EMU:
"új edző kellene ide, új fazon a csapatnak" - de könyörgöm miért? Mert nem sikerült zsinórban kétszer megnyerni a BL-t? Eddig maximálisan pozitív Guardiola mérlege. Majd ha Mourinho féle Real oda-vissza alázza Barcelonát, akkor érdemes elgondolkozni a váltáson.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 17:54:20

@EMU:

A Cruyff-féle Barcát aláírom, hogy jobb volt, főleg a kultusz miatt, meg azért, mert az volt az első élmény. Azóta viszont egyértelműen ez a Barcelona a legjobb, a legösszeszedettebb és legstílusosabb, nem mellesleg a legeredményesebb is.

Messi 22 éves korára már mindent elért, amit futballista elérhet egyéni és klubszinten, bajnok, kupagyőztes, BL_győztes (kétszer!), aranylabdás, aranycipős, U20-as világbajnok, olimpiai bajnok. Ilyen karrierje ennyi idősen még SOHA SENKINEK nem volt; és ezek tények, bármennyire fáj is neked.

Ez egyértelműen a játékstílusnak és az egyéni képességeknek köszönhető. Nevetséges azt gondolni, hogy azért, mert az Inter elképesztő mázlival és bírói segítséggel (két szabálytalan gól ott, egy meg nem adott szabályos gól itt) egyszer nagy nehezen túljutott rajtuk, összességében jobb csapat lenne. Ők játsszák a döntőt, és sok sikert nekik, de a Barcelona nagyságát ez nem befolyásolja.

EMU 2010.05.18. 17:55:40

A Barcát senki nem ócsárolta, én végképp, úgy emlékszem. A Barcát nem a soproni ligához és nem is a Malagához meg Teneriféhez mérten kell nézni, hanem úgy, mint egy futball nagyhatalmat. És így pedig ki lehet jelenteni, hogy kezd egyre kevesebbet érni az a szisztéma a nemzetközi mezőnyben, amihez ragaszkodnak. Sztem idén már nem csak az Inter verte volna ki őket a BL-ből, ahogy tavaly is érdemtelenül játszották ők a döntőt. Egy jól összerakott, felkészített, tökösebb csapat kiheréli ezt a játékot, nem a Barcát, ezt a játékot! Mást meg nem tud a Barca jelenleg, úgyhogy mindig is csak az a kérdés, mikor futnak össze egy komoly, jó periódusban lévő, motivált csapattal. Erre leginkább nyilván a BL-ben van esély, ott láttuk tavaly is, idén is, mire jó ez a játék. A BL döntőt szépen behúzták, le a kalappal, de eleve ott sem lehettek volna.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 18:01:01

EMU azok közé tartozik, akiknek van egy elméletük a világról, amely köszönőviszonyban sincs a valósággal, ez azonban nem zavarja őket.

Például azt hiszi, hogy egy futballcsapat akkor lehet eredményes, ha csupa vadbaromból áll (nyilván önmagából indul ki), és ha egy csapat annak ellenére eredményes, hogy nem ilyen, akkor megpróbálja bebizonyítani, hogy valójában nem is eredményes. Kérdés, hogy ennek mi értelme van.

avenger13 2010.05.18. 18:02:25

@Csöncsön: két dolog elismerve messit meg a barcelonat.

1. messi jó játékos de a foci csapatjáték, ergo szép az eredmény lista, de egyiket sem egyedül érte el, ami azért jelentősen árnyalja a képet, ez nem úszás, ahol mindenki ugyanabban a vízben erőből nyomja, aztán a legjobb nyer.

2. az inter továbbjutását ennyire vitatni azért érdekes.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.05.18. 18:02:52

@EMU: ha a barca stilust valt,elvesziti azt,ami barcava teszi. ezert nem kellene soha 1 mourinho a barcaba,es ezert kell 1 guardiola. en nem akarok erotol duzzado bunkerfocit nezni egy olyan csapattol,ami a 70es evek holland totalis labdarugasanak legjobb mai kepviseloje. ezt a jatekot szeretem,es sokan vagyunk igy. hanyok a 0-0ra vegzodo "hatalmas taktikai csatak"-tol,attol,amikor 1 rooney,1 eto'o balbekket jatszik,a cel szentesiti az eszkozt alapon. lehet,h igy 4 evenkent "csak" ket bl-t nyerunk,de nekem az is eleg.

avenger13 2010.05.18. 18:05:04

@ferenck: szép ez a stat is, de 2006 előtt mikor is nyert utoljára a barca???

jó a barca, néha jó nézni a játékukat, elhiszem, hogyha valakinek más a véleménye idegesítő, de azért túlzásokba ne essünk.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.18. 18:05:39

@EMU: Most tényleg emlegetni kellene milyen bírói tévedéseknek köszönheti az Inter a szombati BL-döntőt? Vagy hogy bíróságon sorsolnak nekik bajnoki címeket? A Chelsea ellen dobott a gép a Barcának, most elvette, de jön még kutyára úthenger ottan is...

értelmetlen_nevű 2010.05.18. 18:05:40

Csöncsön azok közé tartozik, akiknek van egy elméletük a világról, amely köszönőviszonyban sincs a valósággal, ez azonban nem zavarja őket.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 18:06:29

@avenger13:

1. Most akkor mégsem csupa NB2-es amatőr van körülötte? Kezdem elveszteni a fonalat...

2. Pont annyira volt vitatható, mint a Barca Chelsea elleni továbbjutása. Mindkettőhöz kellett egy jó adag szerencse és egy nagyon-nagyon jó csapat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 18:07:39

@értelmetlen_nevű:

Én mindig a tényekből kiindulva alkotok elméletet, és nem megfordítva.

avenger13 2010.05.18. 18:09:14

@Csöncsön: ne keverj kérlek másokkal, bele se szóltam eddig ebbe a vitába, nem írtam semmit se xaviról se senkiről. lehet vitatni, de kár. ahogy a chelsea ellenit is az volt.

EMU 2010.05.18. 18:09:26

@Csöncsön: Nem értelek, a lelátóról írsz? Csak hogy személyeskedni kezdesz. Nincs elméletem, viszont nem is 3 éve szeretem a focit, meg nem is divatból. Nem próbáltam én bizonyítani semmit, elmondtam a véleményem, amit a Barca játéka alakított, nem az anyatejjel szívtam magamba. Amúgy a vadbarmozást sem értem, Messihez egy ujjal nem nyúltak, csak éppen elvették előle a területet, sőt talán a napot is. Ehhez éppenhogy nem vadbarmok kellenek, hanem alázatos, nagy munkabírású játékosok. És ez történt Xavival is. Egyikükkel sem először. Az ellenszer megvan, csak az a kérdés, ki tudja hozni, mert nyilván erre messze nem képes mindenki ellenük, ezért is baromi erős a Barcelona. De minél tovább marad kizárólag ez a szisztéma a saját játékuk, annál többen fogják tudni hozni ellenük az odavágó játékot. Attól még lehet szeretni, nekem unalmas és hiányzik már belőle a progresszivitás.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.05.18. 18:13:59

@avenger13: hadd kerdezzek vissza: az inter mikor is nyert utoljara bl-t? 2006 elott 1992-ben nyert a barca. de reszemrol most a laporta-era barcajaval foglalkozom,es nem teszek nagy kulonbseget frank es pep csapatai kozott. inter tovabbjutasat vitatni? tavaly mindenki orjongott,h ovrebo,most a barca-drukkerek - kevesebb hevvel es gyulolkodessel - ugy latjak,h a biroi tenykedes milanoban (egy lesgol,egy oan gol,amit szabalytalansag elozott meg,1 meg nem adott 11es) enyhen fogalmazva is az internek kedvezett. es en emlekszem meg olyan esetre is,amikor collina (!) benezte paulo ferreira valdes elleni szabalytalankodasat,es az azt koveto gol miatt esett ki a barca a bl-bol mourinho ruszkijaival szemben...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 18:17:36

@EMU:

"Nincs elméletem,"

De van. Azt állítod (a valósággal föltűnően szembehelyezkedve), hogy a Barcelona játékstílusa nem lehet eredményes jó csapatok ellen.

"nem is 3 éve szeretem a focit, meg nem is divatból."

Én sem. És?

"Messihez egy ujjal nem nyúltak, csak éppen elvették előle a területet, sőt talán a napot is"

Van olyan meccs, amelyiken Messi nem lő mesterhármast. Ehhez nem kell semmiféle különleges védekezés, csak az, hogy éppen ne jó napot fogjon ki, mondjuk azért, mert két napot buszozott előtte. Képzeld, a Xerez ellen sem lőtt gólt Messi. Tehát a Xerez megoldotta a Messi elleni védekezés feladatát. Ez olyan fájóan nagy butaság, hogy nem is értem, te hogyan tudsz együtt élni vele. (Az ebből fakadó csodálkozás miatt kezdtem személyeskedni.)

"annál többen fogják tudni hozni ellenük az odavágó játékot"

A tények ennek is ellentmondanak. Soha nem volt még olyan erős a Barca, mint az utóbbi két évben.

"nekem unalmas és hiányzik már belőle a progresszivitás."

Mert egysíkú a képed a fociról. Azt hiszed, hogy minden 4-3-3-as felállás ugyanazt a játékot jelenti, holott nagyon nem. Ha nem veszed észre a Barca játékában a progresszivitást, nagyon sajnállak. Tényleg, őszintén.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 18:19:37

@avenger13:

Elnézést kérek Tőled. Megértem, hogy bánt, hogy összemostalak EMU-val. Egyetértek azzal, amit írsz.

értelmetlen_nevű 2010.05.18. 18:21:33

@Csöncsön:
(most erre frappáns válasz lenne, hogy a lóf.szt?)

Maradjunk inkább annyiban, hogy ezt valószínűleg te érzed így. Ez rendben van, csak illene fenntartanod a lehetőségét annak, hogy nincs igazad.
Én sem értek egyet EMU-val, csak kissé zavar, hogy megint te kezded a személyeskedést. SZERINTEM borzasztó demagóg szöveget nyomsz, nagyon szívesen változtatod meg a véleményed 5 perc alatt (persze közben sosem írod le, bocsi srácok, igazatok volt), állandóan önellentmondásokba keveredsz. Feltételezem hogy IRL sokkal normálisabb vagy, de az nst-s pályafutásod alapján nem szívesen lennék a szomszédod. Kicsit vegyél vissza, please.

Most majdnem írtam csúnyábbakat is, de kitöröltem :)

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.05.18. 18:24:27

Kezd egy kicsit eldurvulni srácok. Nosza gyorsan én is beszálok a tömegverekedésbe.

@Csöncsön
A Barca igenis szépen szerepelt a BL-ben az elmúlt időszakban, ez vitathatatlan. Egyszer viszont minden elmúlik. Volt egy bizonyos Real Madrid, akik 2 évente nyertek BL-t, aztán önmaguk árnyéka lettek. Vagy vegyük az utóbbi időszakban több BL döntőt játszó Milant vagy a Liverpoolt. Ugye nem kell mondanom, hogy most hol vannak?

A Barcának a taktikája a varázsszere, ami tökéletesen működik, amíg meg nem lesz az ellenszere. Először csak a nagyobb csapatok tudják sikerrel alkalmazni, később viszont a kínai piacon is megvehető lesz. Így fog elmúlni a világ dicsősége. Hozzá kell szokni, hogy a Katalán gárda le fog csúszni a csúcsról. Mint ahogy jövőre az Inter is.Így múlik el a világ dicsősége.

Nem értem, hogy milyen vadbarmokról beszélsz? Az Inter a Barca ellen a második meccsen nem ölte a játékot, hanem hősiesen védekezett. A kettő között van különbség.

Amit meg szintén nem értek, hogy mi ez a vitatkozás, hogy melyik a jó csapat? Tisztára, mint az ovis homokozóban, csak most Batman és Superman helyett Inter és Barca van terítéken. Mind a kettő nagyon jó csapat. Mindkettő egységes. Az egyik technikailag kimagasló, a másik pedig taktikailag.
Uff.

Az meg szintén hülyeség, hogy a Barca középszerű játékosokból áll. Tavaly mindenki csúcsformában volt (még Valdes is, csak neki akkor az volt a csúcs), idén viszont nem. Henri, Alves visszaesett, Ibra meg nem passzol a játékrendszerbe.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 18:25:27

@értelmetlen_nevű: "sosem írod le, bocsi srácok, igazatok volt"

Mondj példát, mit kellene visszavonnom. Elhiheted, nem csinálok presztízskérdést abból, hogy igazam van-e, és magam örülök a legjobban, ha valami új dologra jöhetek rá.

Árpádka 2010.05.18. 18:28:24

1.Jelenleg még mindig Messi a legjobb játékos és szépen lassan Maradonna szintjére emlekedik ( bár szerintem az ilyen hasonlítások baromságok)
2 az Inter megérdemelten jutott tovább 180 percig nem engedte a Barcát játszani.
3 Meg kell várni a következő szezont, hogy megtudjuk ítélni Guardiolát, mivel szerintem egy két poszton erősítésre van szüksége a csapatban Pl nem tudták pótolni Iniestát, Henrynak annyi és Zlatan sem vált be igazán ( mondjuk úgy is lőtt 16-ott)
4 Az meg, hogy a Barcelona úgy szar ahogy van szimpla baromság, akkor mit mondjunk a Poolról vagy a Juvéről?

balu11 2010.05.18. 18:29:52

@Csöncsön: "Nevetséges azt gondolni, hogy azért, mert az Inter elképesztő mázlival és bírói segítséggel (két szabálytalan gól ott, egy meg nem adott szabályos gól itt) egyszer nagy nehezen túljutott rajtuk, összességében jobb csapat lenne."

kevés antipatikusabb szurkolói magatartás van, mint az olyan, akinek ha legyőzik a csapatát, azt a bíróra, mázlira, ... fogja

igazából nem is szurkoló, hanem hívő az, aki szerint az ő csapata legyőzhetetlen - ha mégis megtörténik ilyesmi, az csak a sors és a szerencse szörnyű játéka, vagy ellenséges erők összefogása lehet

a sportnak a lényegét kérdőjelezi meg, aki szerint az ő csapata mindig is a legjobb, és ezért mondom, hogy ez már nem szurkolás, mert az csak a sporton belül értelmezhető

(az már csak hab a tortán, hogy igazad sincs, de az egyoldalúság elfogadható szurkolói attitűd)

nem akartam személyeskedni, mert alapvetően bírom a kommentjeidet, de az ilyesmi nagyon felb_ssza az agyamat

(és ne gyere azzal, hogy te ilyet nem mondtál, hogy legyőzhetetlen, mert igenis ezt állítod a kommentjeiddel, akár összességükben, akár olykor külön-külön is)

EMU 2010.05.18. 18:30:27

@Csöncsön: Nincs miről beszélnem veled, látom, te prímán vágod, én mit gondolok és hogyan. Nekem semmi bajom a Barcával, véleményem van róla, neked viszont mindenki ellenség, aki nem imádja áhítattal a csapatodat, ahogy te. Amit te képviselsz, az nem a sportághoz meg a játékhoz tartozik, szurkolói bunkóskodásba meg nem tudok a partnered lenni. Idén bajnok a Barca, Messi isten, nekem tök mindegy, de a véleményemet a mocskolódással sem fogod tudni elvitatni.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.18. 18:30:29

Ibrához csak annyit, hogy vasárnap bajnok lett a csapat, kedd reggel már piacra is lett dobva a hírek szerint...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 18:31:36

@Bajnok: "Egyszer viszont minden elmúlik."

Egyetértek. Pontosan ezért kellene helyén kezelni a nagyságot, amíg még nem múlt el.

"Nem értem, hogy milyen vadbarmokról beszélsz?"

EMU érvelt azzal, hogy a Barcelona játékosai _alkatilag_ nem alkalmasak a jó eredmény elérésére egy erős csapat ellen. Tehát Messinek és Xavinak legalább 190 centinek és 110 kilónak kellene lennie, hogy jók legyenek meg erősek. Ergo: a legjobb futballista az, aki legalábbis viszonylag sok szempontból az ökörhöz hasonlít. Ezzel nem értettem egyet.

A többi állításoddal egyetértek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 18:36:33

@balu11:

Azt a kommented EMU-nak írtam, és az ő felvetésére reagáltam az ő színvonalán.

@EMU:

Miért lennél ellenség? Kifejeztem, hogy milyen mélységekig nem értek egyet veled; ezekre nem volt válaszod.

EMU 2010.05.18. 18:36:35

"EMU érvelt azzal, hogy a Barcelona játékosai _alkatilag_ nem alkalmasak a jó eredmény elérésére egy erős csapat ellen. "- én ilyennel nem érveltem. Ellenben vannak játékosaik, akiknél a fizikumuk igenis hátrány. Ha pedig anyázni is van kedved, csak bátran, leszarom.

EMU 2010.05.18. 18:39:53

@Csöncsön: "Kifejeztem, hogy milyen mélységekig nem értek egyet veled; ezekre nem volt válaszod." Nem is gondolom, hogy kellene lenni veled szemben. Színvonalról beszélsz Balu11-nek, közben meg elég elolvasni milyen stílusban és miket írsz. Mosolygok rajtad.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 18:42:07

@EMU:

Mindenkivel olyan stílusban beszélek, amilyen szinten az illető áll. Általában barátságos vagyok a barátságos emberekkel, és bunkó a bunkókkal.

értelmetlen_nevű 2010.05.18. 18:44:51

@Csöncsön: idézd már EMU "bunkó" megjegyzését, légy oly kedves! köszi.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.05.18. 18:45:15

@Csöncsön: Van erre két példám is

Vaskó Torony. Hiába nagy és erős, egy "pici" lendületes simán meg tudja szívatni.

Robinho: Kicsi, és gyenge. Hiába istenadta tehetség, angol bajnokságban simán elnyomták.

A Barca kicsijeivel azért nem történik meg, mert vagy túl gyorsak (Messi, Pedro) vagy nincsenek közvetlen "életveszélnyek" kitéve (Xavi, Iniesta)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 18:47:14

@értelmetlen_nevű:

A számtalan példából csak egyetlen egy:

"Ha férfiak küzdelmére is kíváncsi vagy, akkor angol és olasz futballt kell nézni"

Nálam ez már simán az a kategória , amely után az illetővel szemben semmilyen bunkóság nem eltúlzott. És EMU-nál sok ilyen volt, csak ebben a topikban, szóval nem egy "kicsúszott" bunkóság.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 18:49:50

@Bajnok:

Na ez az. Van, akinél tényleg hátrány lehet adott körülmények közt a (bizonyos szempontból) nem megfelelő fizikum, de a Barca "törpjeinél" pont nem ez a helyzet. Ahogy @ferenck: is írja, ott pont a "túl jó" fizikum jelentett hátrányt meglepő módon.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 18:50:54

@csizsikpizsik: Na ehhez Piquenek is lesz még egy-két szava.

értelmetlen_nevű 2010.05.18. 18:52:55

@Csöncsön:
'legyintős ikon'

további kellemes szórakozást.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 18:58:45

@értelmetlen_nevű:

Ez is egy bunkó reakció ám, csak hogy tudd.

További szép napot!

EMU 2010.05.18. 19:05:31

@Csöncsön: Bunkó vagy a bunkókkal? És csak velük? Mert ugyan egy árva szóval nem találtalak meg, a Barcikádról ugyan kritikával, de tisztelettel írtam, ennek ellenére egy dühödt tenyerestalpas tahó módjára reagáltál. Úgyhogy nagyon gány ez a mismásoló szöveg, de tényleg leszarom, csak próbálok rávilágítani, hogy még a vádjaid is hazugak és légből kapottak, csak bunkóskodni tudsz te alaphangon is, nem kell neked ahhoz partner.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 19:08:09

@EMU:

Idéztem egy mondatodat a sok közül, csak világossá téve, hogy ki kezdte a Mariana-árok közelébe süllyeszteni a topik színvonalát.

raja ram 2010.05.18. 19:09:53

@Csöncsön:
Messi 22 éves korára már mindent elért, amit futballista elérhet egyéni és klubszinten, bajnok, kupagyőztes, BL_győztes (kétszer!), aranylabdás, aranycipős, U20-as világbajnok, olimpiai bajnok. Ilyen karrierje ennyi idősen még SOHA SENKINEK nem volt

Pelé ennyi idős korában kétszeres világbajnok volt

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 19:12:58

@raja ram:

Így van, ez az a terület (a válogatott), amelyen még van adóssága a kis argentinnak. Reméljük, már nem (nagyon) sokáig.

Árpádka 2010.05.18. 19:14:07

@raja ram: 17 évesen Vb-t nyert kis túlzással Braziliának:)
@popp: =))

EMU 2010.05.18. 19:14:27

@Csöncsön: Ugyan már, ne kacagtass, fejezd be, mert tényleg hülyét csinálsz magadból, ez a hajó már elment, napnál világosabb, hogy zsigerből kezdtél egy bunkóskodni, csak mert ez a stílusod, semmi okod nem volt a személyeskedésre, részemről ténylek teszek rá, de legalább hagyd már abba az önfényezésed, próbálkozol pitiáner mondvacsinált baromságokkal, hogy mi okod volt erre, röhejes vagy már.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 19:16:15

@EMU:

Akkor idézem még egy mondatodat.

Mindenki eldöntheti, hogy civilizált megnyilvánulás volt-e, vagy sem. Én is eldöntöttem.

"Messi és a Barcelona azoknál okoz orgazmus közeli élményt, akik legfeljebb 5 éve néznek focit, és a Barcelonán meg Messin kívül gyakorlatilag semmi mást nem láttak, ami mondjuk az utóbbi 15-20 évebn történt."

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 19:17:14

@Árpádka:

Tegyük hozzá, erre Messinek is lett volna esélye, ha Pekerman a negyeddöntőben nem a nagyobb feladatokra tartalékolja őt...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 19:21:05

@Csöncsön: @EMU: Srácok, ez egy Interről szóló topic ;-).

Tika_ 2010.05.18. 19:21:30

benito, politikai szerepet kaptál a nagy változások közepette? :) Mert ez most egy nagy semmi; tele hangzatos lózungokkal. Pedig marhára megörültem neki, mert igazán kíváncsi lennék, ha valaki leírná, hogy mitől jobb ez az Inter, mint 1 éve vagy év elején. Túllépve a 30-35 év közötti játékosok fejlődésével, a Bunkó zsenialitásával, stb. magyarázó pinceszinten.
Szerintem heinrich munkái a Barcáról nagyon jók (persze lehet, hogy mondjuk a Bayernről még jobbakat írt, csak azokat nem olvastam), valahogy úgy kéne nekifogni.
Egyébként szerintem a Barca még mindig jobb csapat (csak az a kérdés, hogy sokkal jobb-e). Az egymás elleni meccseken is az Internek megadtak 2 szabálytalan gólt, a Barcának meg nem adtak meg egy szabályosat, de hát ilyen a mai topfoci.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 19:23:14

@popp:

... volt, amíg meg nem érkezett EMU.

De értek én a szóból, és leállok. :-)

Árpádka 2010.05.18. 19:23:24

@Csöncsön: Az az olasz válogatott ami verte a németeket verte volna a 2006 os argentin csapatott is szerintem.
Meg asztán Crespoéknak Mexikó ellen is hosszabításra volt szükségük.:) Ami fizikailag a németek ellen nagyon is kijött.

Boodler 2010.05.18. 19:23:24

@balu11: Minden szóval egyetértek.
Ilyenkor lehet +1-ezni? :)

esef 2010.05.18. 19:24:04

@_KingJack_:
Sógorom nagy C.Ronaldo fan, hozzáteszem 16 éves. Neki ő Ronaldo. Egyszer mondom neki, hogy az "igazi" Ronaldonak a cipőjét sem pucolhatná ez a piperkőc bohóc. Kis túlzással fogalma nem volt, hogy ki az igazi...

EMU 2010.05.18. 19:26:20

@Csöncsön: És ebben mi a személyeskedő bunkóság, ami neked szól, te gyökér? Neked ezek szerint orgazmus közeli élményed van, ha a Barcikádat nézed? Felejts már el, nem vagy vitapartner, nulla stílusod van, amit dühödt parasztsággal tetézel, bepróbálkozol olyanoknál, akik másik kávézóba járnak. Aztán meg előállsz a hülyeségeddel, hogy neked le kell vadbarmozni azt, aki általánosságban ír a tök valós Barca mizériáról, a túlligéhegésről egy személyes magánvéleményt, ha tudod egyáltalán, hogy mi az. Ugyan már, hahaha, fociszurkoló vagy te, nem vélemény, amire figyelni érdemes...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 19:26:36

@Árpádka:

Sajnos ezt már soha nem tudjuk meg. Azt a meccset Pekerman eltaktikázta azzal, hogy visszaállította csapatát vezetésnél, és jegelte Messit és Tevezt.

raja ram 2010.05.18. 19:26:41

@Csöncsön:

Messi még egy nyomorult Copa Americát sem tudott nyerni

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 19:28:40

[Mindenkinek javaslom, hogy kattintson rá EMU nickjére, és olvasson bele más blogokban megejtett hozzászólásaiba. A magam részéről ez volt róla, illetve hozzá az utolsó szavam. Elnézést a topik olvasóitól, hogy lementem az ő szintjére.]

esef 2010.05.18. 19:29:18

@raja ram:
Te nyertél már Copa Americát, hogy ilyen lazán nyomorultnak nevezed?

Árpádka 2010.05.18. 19:30:19

Super Mário végül is játszik majd a döntőben, vagy örihari-ban vannak José kihaénnem faszagyerek bemutatóésbebeszélő barcagyilkos Murinhoval? ?)

EMU 2010.05.18. 19:35:09

@popp: Hajrá Inter! Jövőre meg majd más. Aki éppen aktuálisan a legjobb futballt mutatja. Amúgy Bilbao és Benfica szurkoló vagyok, hangsúlyosan nem a Fehér Miklós okán, a PSG-t is szeretem, így nekem általában tök mindegy, ki nyeri a BL-t, de véleményem hagy legyen már róla, ne ugasson már le valaki azért, mert beállt a barca oldalán mostanában feltűnően fellángolt divatszurkoló tömegbe, és azt hiszi a tucatbarikád mellé a bölcsek kövét is megkapta, mindenki másnak kuss legyen. 10 meg 15 éve miért nem emlékszem ennyi megveszekedett Barca szurkolóra? Miért csak nekem volt Laudrup Barca mezem annak idején? Akkor hol volt ez a sok hűséges és kitartó Barca rajongó?

Árpádka 2010.05.18. 19:38:24

@EMU: Todd 10-15 éve még nem volt pepsi reklám meg FIFA1x ja pes-sem. SZVSZ az hogy sok a divatdrukker az ennek köszönhető. De itt az NST-én azért általában nem fordulnak elő
PEACE

EMU 2010.05.18. 19:39:03

@Csöncsön: Ember, te nem lementél, hanem nem sikerült még felegyenesedned. :)))

Tika_ 2010.05.18. 19:43:41

(EMU, te azért nagyon hülye vagy ám... A szárnyaló fejtegetéseidet inkább hagyjuk, mert egyrészt láthatóan reménytelen vagy, másrészt itt offtopic.)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 19:44:38

@EMU: Én úgy emlékszem, hogy a Romario-Sztojcskov-Koeman-féle Barca körül is óriási hype volt.

Amúgy az internet miatt sokkal jobban látszanak az efféle hype-ok, ráadásul mikor Laudrup a Barcában játszott itthon nem is láthattuk hétről-hétre őket esetleg egy-egy Bl meccsen.

Facchettis mezed nem volt?.

EMU 2010.05.18. 19:47:18

@Árpádka: Nyilván, és ezzel sem volna baj, ha nem lennének korlátoltak. Mert arra a felvetésre például, hogy posztonként többségében jobb az Inter játékosállománya, úgyhogy semmi meglepő nincs a továbbjutásukban és abban, hogy most tényleg kicsivel talán kiemelkednek az élmezőnyből, abból nem lett polémia és értelmes beszélgetés, de vadbarmozás, mert Messit picinek tartom például a stabil frontvonalas harchoz komoly védelmek ellen, az lett egyből. Meg agyalágyult szerelemféltés, hogy mi az, hogy a barcikáról valaki kritikát mond, az azonnal megjelent. Igaz, mindez nem a többségtől, úgy van.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 19:48:13

@popp:

Így van, legalább akkora felhajtás volt a Sztojcskov-féle csapat körül is, csak éppen nem volt még internet. Egyébként az a csapat ugyanazt a stílust játszotta, amelyet a mostani. Nem véletlen, hogy Cruyff közvetlen tanítványa Pep, és maga Cruyff javasolta őt a Barca vezetőedzőjének. Persze vannak, akiket ilyesféle tények nem zavarnak.

EMU 2010.05.18. 19:48:57

@popp: Az sajnos nem, pedig ugye az lenne mindennek az alapja :)

balu11 2010.05.18. 19:55:43

@Csöncsön: akkor részben bocs, de olykor tényleg közelebb tűnsz a hívőhöz, mégpedig gyakrabban, mint innen a többség... ez persze nem feltétlen baj, egyébként

de nem akarom szítani a hangulatot, úgyhogy maradjunk ON

bitang erős ez az Inter, és ami miatt a leginkább megérdemelné a trófeát, az az, hogy kiverte az előzetesen (és januárban, és tavasz elején) két legnagyobb favoritnak tartott csapatot (legalábbis én őket tartottam annak...)

montipájton 2010.05.18. 19:56:16

@Csöncsön: Mi is a baj azzal, ha valaki nincs elájulva Messitől? Kötelező? Bocs, nem tudtam.

raja ram 2010.05.18. 19:56:21

@esef: Te nyertél már Copa Americát, hogy ilyen lazán nyomorultnak nevezed?

Persze. Többet is. Ott állnak sorban a konyhaszekrény tetején.

EMU 2010.05.18. 19:57:14

@popp: És ugye volt itt is olyan, aki nem tud a mai Barcához hasonló komoly csapatot mondani az elmúlt 20 évből, én kapásból Barcát is mondanék vagy hármat, de Romarioval az az egyik nagy kedvencem volt, meg Sztocskovval, Bakero, Zubbizareta, stb. Az korszakos volt. Ez a mai most kezd az útra lépni, de az a véleményem, hogy most megtorpantak, és szívesen megosztottam, hogy sztem mitől is. Valaki ennek a jogát elvitatja tőlem. Tegye, de attól még nem fog változni a véleményem, és annyira azért tartom a meglátásaimat, hogy ne tartsam fenn a véleményem, mert egy ökör vadbarmozni kezd.

Árpádka 2010.05.18. 19:58:26

Vonuljunk át a spanyol topikba kár benito munkáját szétcseszni a sok OFFal. :)

Cuore 2010.05.18. 19:59:32

"Ulak, ulak, ti welsz-ebek, hát ne éljen Euáld?". Valaki írta itt, hogy Superman-Batman, Barca-Inter, homokozó. Mennyire igaz. Azt hittem, itt a jónép el tudja különíteni egy csapat fikázását a piti személyeskedéstől. Ha azt írom, hogy szerintem - remélem, nem sértek meg senkit - Övrebö egy barom, azt nem a norvég játékvezetők drukkerhadának üzenem, hanem leírom a véleményem. Egy ilyen után talán elvárhatom, hogy az Övrebö-fanok max kiokítanak arról, hogy szeme mint a sasé, ítélőképessége pedig egy cenzoré, de nem hülyéznek le. A Barca-fanoknak kissé hamar ugrál a kezük a pisztolytáska felé, pedig semmi extra nem történt. Az elődöntőben az AKKOR jobb csapat jutott tovább. Ettől a Barca nem lett vacak, tavaly, sőt nemrég ünnepelt játékosai sem kutyaütők.

montipájton 2010.05.18. 19:59:48

@Csöncsön: A harmadik (második) bekezdésed szánalmas, nincs mit ragozni. Érdekes, még Rizla is elismerte, hogy megérdemelten ment tovább az Inter (tény), mára nálad ez bírói csalás és mák.

Na, ez a gáz, nem a Denilson. Tudod, veszíteni méltósággal, sportszerűen...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 20:01:04

@montipájton:

Én voltam a legelső, aki leírta itt, hogy az Inter megérdemelten jutott tovább. Nem egyszer írtam le, hanem többször.

montipájton 2010.05.18. 20:07:35

(Eh, valaki elkövette a hibát, hogy az alapjában az Interről szóló jó kis poszt kommentjeiben leírta Messi nevét. Innentől idő kérdése volt, Csöncsön mikor baszkurálja át ezt is egy Messi-komment áradattá. Kéne neki egy külön honlap, de tényleg.)

Ami már most az Intert illeti: akármekkora zseni Mourinho, a BL-győzelmet nem adják ingyen. Van Gaal sem kisebb egyéniség és én úgy érzem, még mindig a Bayernen kisebb a nyomás (nem kicsi részben a Mourinho-kultusz miatt, pláne most, Madridban...) - nem lesz itt atomfoci és kérdés, mi van, ha a németek lövik az első gólt...

Meg aztán ott van a futballsors, amit valaki már az első kommentek közt írt: amikor egy csapat ilyen brutál ágon, majd' az öszes favoritot elgázolva jut a fináléba, a legtöbbször azt már nem tudja megnyerni.

Érdekes lesz, mindenesetre.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 20:07:49

Míg ellenben amikor a Chelsea hasonló módon esett ki, mint idén a Barcelona, a Chelsea szurkolók _egyáltalán nem_ gratuláltak a győztesnek, ellenben a legalpáribb személyeskedések össztüzét zúdították mindenre, aminek a Barcelonához köze van.

[Hozzáteszem, én megértem az indulatokat ott frissiben egy-egy meccs után. Az a lényeg, hogy aludva az eseményekre és az idő távlatában képesek legyünk fölülemelkedni a vélt vagy valós sérelmeken.]

balu11 2010.05.18. 20:13:23

@Csöncsön: és jobb csapat (ma, most), mint a Barca?

Csak mert az ilyen sorozatok (mint a bajnokságok, kupák, ...) arra vannak alapból, hogy eldöntsék ki a jobb...

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.05.18. 20:14:07

Miert van az hogy a Bayern Monacos topic minden hozzaszolasara kb 4.5777 vegtelen szakaszos tizedes tortnyi Interes hozzaszolas esik?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 20:14:49

@montipájton:

A véleményem jottányit sem változott azóta. Egyértelműen megérdemelte az Inter a továbbjutást. Nem azért, mert jobb csapat, hanem mert azon a meccsen, amikor esélye volt nyerni, könyörtelenül kihasználta az alkalmat.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 20:15:46

@balu11:

Szerinted az Atlético jobb csapat, mint a Liverpool?

madbalee 2010.05.18. 20:17:51

@gasbert:
"Jó kis poszt .
Sevcsenko = Shevchenko "

Vagy éppen: Шевченко :)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.05.18. 20:18:03

@Csöncsön: te Csoncson,te nem a blanko feri vagy? :D

bag 2010.05.18. 20:20:15

@Csöncsön: szerintem nost sokkal jobb, amíg szét nem szedik.
A Pool a kiesés elkerüléséért fog harcbaszállni, a VB után megmaradt másodvonalbeli garnitúrjával és Benitezzel az élen :(

Mr.AT 2010.05.18. 20:20:34

Csöncsön · pontilyen.blog.hu 2010.05.18. 17:54:20

"Nevetséges azt gondolni, hogy azért, mert az Inter elképesztő mázlival és bírói segítséggel (két szabálytalan gól ott, egy meg nem adott szabályos gól itt) egyszer nagy nehezen túljutott rajtuk, összességében jobb csapat lenne."

vs.

Csöncsön · pontilyen.blog.hu 2010.05.18. 20:01:04

"Én voltam a legelső, aki leírta itt, hogy az Inter megérdemelten jutott tovább. Nem egyszer írtam le, hanem többször."

Csak én érzek ellentmondást a két hozzászólás közt? Mondjuk az igaz, hogy közben eltelt több, mint 2 óra... :-)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.05.18. 20:20:46

@Csöncsön: mert kb. neki akkora kedvence Messi,mint Neked

balu11 2010.05.18. 20:24:48

@Csöncsön: @madbalee: így van, ma, most jobb csapat

(mi értelme van egyébként a bajnokságoknak, kupáknak, ... alapvetően, ha nem az, hogy megtudjuk ki a jobb, illetve a legjobb???)

de befejezem, mert tényleg beszéljünk az Interről

jut eszembe, ha javasolhatnék valamit Zanettinek vagy Cambiassonak, akkor az az lenne, hogy küldjenek egy jegyet Maradonának a döntőre... elegáns lenne

értelmetlen_nevű 2010.05.18. 20:25:20

@Mr.AT:

a) hirtelen eltűnik 2 napra (=valami nagyon fontos dolga akad) (70 % esély)

b) valamilyen béna nyakatekert magyarázat, természetesen nem fog elismerni semmit (30% esély)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 20:26:14

@Mr.AT:

Semmiféle ellentmondás nincs. A futballban nem mindig a jobb csapat nyer/jut tovább. Mint ahogy a megérdemelt továbbjutáshoz is kell(het) szerencse meg bíró. Például szerintem a Barca tavaly megérdemelten verte ki a Chelsea-t, de kellett hozzá óriási szerencse is.

@ferenck:

Nagyon szeretem az olyan játékosokat, akik mindig meg tudják lepni az embert, és akik nagyon technikásak. Ha még a Barcában is játszanak, akkor meg aztán ők az istenek. :-)

Mr.AT 2010.05.18. 20:32:03

@Csöncsön: Ettől függetlenül nekem nagyon úgy tűnik, hogy te voltál az, aki elkezdted vadbarmozni meg nevetségessé tenni a srácot, aki amúgy teljesen korrektül leírta a véleményét, és még a kezdeti provokációdra sem reagált.

Tessék szépen elfogadni, hogy nem mindenki alszik hozzád hasonlóan Messi formájú kismackóval éjszaka. Attól, hogy ő nincs elájulva, és úgy látja, megfogható az isteni formátumú csapat, még nem automatikusan hülye.

De másokhoz hasonlóan én sem bánnám, ha nem Lionel Messiről szólna ez a poszt is, mert már valami elképesztően unalmas ez.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.18. 20:36:21

@Mr.AT:

Nem hiszem, hogy te higgadtabb tudtál volna maradni, ha valakinek minden, de minden mondata pontosan az ellenkezőjét mondaná, mint amit te hosszú évek, ill. évtizedek alatt kialakítottál magadban egy klubról, egy sportágról, egy csapatról.

madbalee 2010.05.18. 20:37:01

Mourinho nyilatkozat:

www.youtube.com/watch?v=EljY5_9jsp0&playnext_from=TL&videos=BehxD0RgKtk&feature=sub

Sok érdekesség között egy nemrég emlegetett szófordulatát upgradelte:) (kb 14:40-től):

".. people like to speak about the second game in Barcelona where people say we parked the bus. But is not true we parked the plane. Not the bus, the plane. And we parked the plane for two reasons. The first reason: because we had 10 men and the second reason because we beat them 3-1. And to beat them 3-1, we didn't beat them with the bus, with the boat, or with the plane, we beat them by smash them at San Siro with an incredible attacking football."

Érdemes megnézni ;)

vadkutya 2010.05.18. 20:37:25

@Mr.AT: "De másokhoz hasonlóan én sem bánnám, ha nem Lionel Messiről szólna ez a poszt is, mert már valami elképesztően unalmas ez."

+1 Fasz kivan már Messivel.

madbalee 2010.05.18. 20:42:35

@madbalee: esetleges hibákért sorry kb. szinkronszerűen írtam le.

Mr.AT 2010.05.18. 20:43:54

@Csöncsön: Ő a zárt, taktikus, rakkolós focit szereti, te a huzogatós-fényezőst. Én meg mindkettőt. És nagy valószínűséggel egyikünk sem hülye.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.05.18. 20:52:13

@Tika_: Mitől jobb az idei Inter, mint a tavalyi? Nem olyan bonyolult, igazából visszavezethető egy dologra:

Elment Ibra.

- Már nem csak abból állt a játék, hogy rápasszolta a csapat, azt majd megoldja.
- Ibra helyett jött Eto'o, aki képes küzdeni, ha kell, akkor a saját tizenhatosa előtt.
- A pénzből jött Milito, akinek hihetetlen helyzetkihasználása van
- A maradékból jött Sneijder, aki a hiányzó láncszem volt a gépezetben. Valaki, aki összeköti a tavaly is masszív védelmet és középpályát a támadószekcióval (Stankovic erre nem volt alkalmas, Ő egy vonallal hátrébb jobban érzi magát)
- Borravalóból jött még Lucuio, aki nagyon jól irányítja a védelmet

- És a legfontosabb, ami szintén Ibrának köszönhető: Összeszokott a csapat, és csapatként küzdenek.

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2010.05.18. 20:53:23

Amúgy mi a f*szért kellett szombatra rakni a BL döntőt? Asszony most morcos, hogy nem a szülinapját ünnepeljük, hanem BL döntőt nézünk.

vadkutya 2010.05.18. 20:53:34

@Bajnok: + jött egy José is, ezt azért ne felejtsük el...

vadkutya 2010.05.18. 20:55:00

@vadkutya: Mármint egy picit előbb, ez lemaradt. :)

calciomax 2010.05.18. 20:59:46

Egyébként a Cruyff-os barca(már amikor edző volt) valami elképesztő mekkora hulladék volt! Gyakorlatilak faszt se nyertek csak a Depor veszitett el két bajnokságot. A BL-ben is totál fogalmatlan volt a 92 döntőbeli győtzelmével együtt is.

madbalee 2010.05.18. 21:05:54

@Bajnok: Meki nem kell nézni;) Vagy nálatok kötelező?

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.05.18. 21:08:06

@calciomax: 4 bajnoksag zsinorban,1 bl,1 kek. spanyol kupakra nem emlekszem,de valszeg oanbol is vt.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.05.18. 21:12:44

kozben meg vt 1 elveszitett bl- es kek-donto is (milan,ill. manu ellen).

Boodler 2010.05.18. 21:14:45

@madbalee: 20:55
"I did an incredible run at Old Trafford with Porto in front of the biggest coach you can have in the world of football".

Ennyi. :)

Érdekes egyébként az a rész (~18:30-tól) ott a "homokdobásról".
"Sand from Catalonia. Special soil. Special sand."

deki1 2010.05.18. 21:15:52

URAK!
Amíg veszekedtek és levegőt vesztek,elmesélek egy történetet, amely idén áprilisban esett velem.
Történt, hogy a barátom, ( madridista ) születésnapjára, Lyon-Real Madid BL jegyet kapott tőlünk.A meccs nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, ( sikerült a gyengébbik formánkat hozni " 1-0 a Lyonnak ) esett az eső és még csak a repteret ismertük a városból, indultunk a központba vacsorázni. A főtéren, az óriáskerék mellett volt nyitva éjfélkor az egyetlen étterem ( 1 nagy hodály ), nosza a már majdnem telt ház előtt kaptunk még 1 szabad asztalt.
Mellettem üvegfal, kisebb ( 4 asztal ) helyiség, ahol 2 méterre tőlem két sapkában megbújó, emberke ült, félig az ételt meghagyva beszélgetett. Mikor fizettek, a pincér ordítani kezdett, jegyzettömbért rohant, nagy lett a nyüzsi, hát Zinedine Zidane volt az egyik vendég.Amint felismerték, felismertük, nagyon kedves volt mindenkivel, fotó, aláírés stb.
Amikor elment, kicsit körülnéztünk ( nem lehetünk még egyszer ilyen bénák-:))) ), láttunk egy hosszú asztalt, amint a Lyon focistái, jó étvággyal, pia nélkül, drukkerhad molesztálása nélkül örvendezett a győzelem után.
Ez azért jutott eszembe, mert Londonban a Chelsea-Monaco BL-elődöntő visszavágó előtt fél órával a stadionnál Mourinho-t
( előző nap a Portóval már döntőbe jutott ) rajtam kívül a kutya nem ismerte fel.Másnap Abramovics már magához láncolta pár millával...Gondolom 2 nap múlva már csak testőrökkel mert kimozdulni a városba. A Real-Juve ikont én is elbaltáztam, de Madridban éber leszek, lehet hogy 23.-án már a Real edzője lesz a Special One???

madbalee 2010.05.18. 21:22:41

@Boodler: van pár komoly mondata a "Special One"-nak:)

madbalee 2010.05.18. 21:23:41

@madbalee: Vagy ahogy Van Gaal-ról beszél:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 21:29:11

Megszakítva kissé a vitát, ideírnám mai remek élményemet: mint azt fentebb írtam, részt vettem a pécsi Uránia moziban a Real-Frankfurt BEK-döntő "ősbemutatóján", a teljes 90 percet levetítették Hajdú B. és Szepesi tolmácsolásában, és uraim... elképesztően jó volt! Mai szemmel nézve is. Nagy iram, remek cselek, ami szembetűnő volt, hogy sokkal kevésbé vannak keményebb szabálytalanságok és a védekezés kissé levegős, de ezeket kivéve...

Puskás mozdulatain nem lehet nem ámulni, de a másik ami valami elképesztő volt az Gento. Már a labdát is csak trükkel vette át, ráadásul nem tudom mikor láttam ennyire gyors játékost. Összességében egészen fantasztikus élmény volt, csakúgy, mint utána a kis állófogadás, a pécsi futball arcaival, Nagy Tamás, Márton Gábor, mind kedves ismerősök, de ott volt Várhidi vagy Rátgéber is, a díszvendég pedig Grosics Gyula. Mindenkinek ajánlom, hogy vegye meg a meccsről készült DVD-t, párját ritkítja!

calciomax 2010.05.18. 21:31:41

@ferenck: Igen de nekem nem jött be ennyi...:)

madbalee 2010.05.18. 21:33:11

És utoljára még 1 amivel a VB-nek is ad 1 ütést:

“This game is the most important in the world,” “It is even bigger than the World Cup because the teams in it are at a higher level than national teams, who can’t buy the best players."

madbalee 2010.05.18. 21:35:05

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Érdemes megnézni azt a mecset. Vagy 12-13 éve láttam egyben utoljára. Az MTV adta le. Gento hihetetlen milyen sebességgel szántotta fel az oldalvonalat.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.18. 21:38:33

@madbalee: Én Gento játékát ma láttam először pár percnél hosszabban és valami kurva jó volt!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 21:53:12

@Bajnok: Miért az asszony születésnapja mindig szombatra esik?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 21:54:51

@calciomax: huhú, szerintem inkább térjünk vissza az Interhez.

vadkutya 2010.05.18. 21:57:37

LEO

Van ez a csöpp argentín,
Ritka fasza gyerek,
Született valami út mentín
De a világ ettől kerek.

Be ne dőlj gyermeki arcának,
A gólokat csak úgy ontja,
Lett is ezáltal a Barcának,
Rengeteg három pontja.

Megnyert ő már sok címet,
Serleget, kupát, cípőt,
Pedig anno - nem szígyen,
Hitelre vett egy fritőzt.

Egy ideje azt mondják,
A világ legjobbja lehet,
Picit az Inter közbenjárt,
Mert ez itt a kőkemény kelet.

S ez a poszt most róluk szól,
Semmi szükség Messire,
Ő folyik már az orrunkból,
Szal' lehet húzni messzire.

De nemsoká jön egy VB,
Hogy tiszta vizet öntsön,
S ha Dundival nem égnek szénné,
Lesz itt egy boldog Csöncsön...

raja ram 2010.05.18. 21:59:10

@madbalee: “This game is the most important in the world,” “It is even bigger than the World Cup because the teams in it are at a higher level than national teams, who can’t buy the best players."

Köszönjük meg ezt is a gobalizációnak.Néhány év múlva Ázsiában nagyobb üzlet lesz a foci és akkor minden sztár odavonul. Nézhetjük a Red Star Shanghai-Blue Dragon Beijing küzdelmét a bajnoki címért a DigiTV-n

horas 2010.05.18. 22:05:56

@váév építők: Istenem állandóan a Barcelona.
Az Inter idény bebizonyitotta amit tavaly a Chelsea már majdnem,hogy a Barcelona egy jól védekező csapat ellen lófasz.
Ez a Barcelona,ha normális játékvezetés van tavaly sem jut be a döntőbe.10-ból 7-szer megvernék az Inter-t,köztük lenne alázás is?
Ember,hazai pályán több mint egy óra ember előnyben nem tudták őket kiejteni,miről beszélsz?
Vicc.

Amúgy óriás élmény,igy olvasni az ember csapatáról,és,hogy végre most róluk szól minden Európába,illetve félig.Szerintem teljesen megérdemelten és jogosan.És ebben talán a legeslegnagyobb szerepe Mourinho-nak van.
Felismerte,hogy a védekező felállású foci halott,a mai játék ennél sokkal gyorsabb és kombinativabb és nincs mese játékügyes futballistákkal kell feltölteni a kezdőt és nekik kell megoldani a védekezést is.És müködik,nem ez a Mancini-féle agyatlan se ize se büze,koncepció élképzelés nélküli bunker foci,ne kapjunk gólt azt lesz valami,aztán megszerezte a labdát az Inter aztán elvesztette fél percen belül televolt a csapat cölöplábú védekező emberekkel akik se futni nem tudtak a labdával,se cselezni,se passzolni...

giacinto 2010.05.18. 22:14:39

Látom 1-2 barcásnak elgurult a gyógyszere.

Visszanézve a milánói mérkőzést majd észhez térnek.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.05.18. 22:25:18

@horas: a csapatodnak meg osszehoztak 1 calciopolit,h egyeduralkodo legyen,a barca elleni elodontot meg elcsalta nektek milanoban a portugal biro. csak azert irom ezt,mert mindig a cselzivel jossz. ahanyszor azzal jossz,emlekeztetni foglak milito lesgoljara,messi elleni szabalytalansagra a 2. gol elott,es az alves elleni szabalytalansag utan elmaradt 11esre. szal lodd le magad a cselzi-temarol.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.05.18. 22:27:32

@horas: es orulj a csapatod sikerenek,h 38 ev utan bl-dontot jatszik,aztan meg varj a kovetkezore ujabb 38 evig. remelhetoleg van gaal a valagara ver a mourinho bagazsnak.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 22:28:59

@raja ram: Ebben szerintem nincs igaza Mourinhonak, mármint hogy szakmailag lehet.

Először is a szükösség törvénye miatt nincs igaza Special Onenak, míg bl-döntő van minden évben, míg vébé csak négy évente

De a világbajnokság kicsit többről is szól, mint a legjobb játékosok vagy csapatok küzdelméről, ott szó van nemzeti büszkeségről és a lenépszerűbb sportág legnagyobb ünnepéről.

A vébére az is odafigyel, aki nem igen nézi focit. Ilyenkor a csajok, lányok, hölgyek aszonyok is vágják az eredményeknek és ők is fociról - na jó a focista faszikról -, beszélnek. Egy egy hónapos versengést könnyebb követni, mint mondjuk ötöt tíz hónapon át.

Aztán ugye a játékosok sem nagy duzzogva mennek a vébére, hanem adott esetben félsérülten a következő klubszezonjukat kockáztatva. Épp ezért hiába a nagy klubok pénze és paripája, nem tudják eljelentékteleníteni a vébét. Jobban teszik, ha egy maratoni workshopként fogják föl, ahol szerencsés esetben játékosuk értéke akár tíz millió euróval is növekedhet.

Amúgy szakmailag is érdekes a vébé - még ha nem is komplett világválogatottak lépnek ott föl -, egyrészt a különböző futballkultúrák találkozása miatt, másrészt meg azért, mert egy-egy ilyen torna jól összegzi az utolsó négy évben megfigyelhető taktikai trendeket.

raja ram 2010.05.18. 22:38:21

@popp:

Nekem inkább az az érzésem, hogy a játékosok az utóbbi években fontosabbnak látják a klubjukat, mint a válogatottat. Legalábbis a sztárok. Ez volt az érzésem 2002-ben és 2006-ban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 22:41:42

@raja ram: A barátságos meccseket szívesen mondogatják le az tény. Azt viszont nem hiszem, hogy egy vébén gond volna a motivációval, inkább a klubszezon megterhelése üt vissza.

raja ram 2010.05.18. 22:45:39

@popp: 66 óta láttam az összes VB-t, de az utolsó kettőt találtam a legunalmasabbnak. A 2002-es brazil-német döntő utolsó 20 percét végigaludtam. Ez még soha nem fordult elő velem.

horas 2010.05.18. 22:52:01

@ferenck: Istenem.
Mit akarsz még egy órán keresztül ember előnyben játszott a Barca hazai pályán nem elég?
Milito gólja hajszál les volt, Messi-től kb 75 méterre a Barca kapujából jobb oldalt az alap vonalnál szerelték,olyan ordas nagy szabálytalanság nem volt,azért nem két lehetősége lett volna a Barca-nak azt az akciót emgakadályozni.Jó,hogy nem a 3.ik percben egy rosszul emgitélt bedobásra fogod ameccset,hogy amiatt alakúlt így a meccs.
Két olyan dolgot említesz amikből abszolút elnézhetőek a Barca-sokon kívül senki nem említette meg ezeket a szitukat.

Motta kiállítása sokkal inkább csalás és meccset befolyásoló tévedés volt,ahogy az egész Chelsea meccs az volt tavaly.Az igazság tud fájni legjobban,én elhiszem.

38 év?És?
Mikor nyerte a Barca az első BL-t vagy BEK-et?92?Hol volt a Barca 60-70 évig?
Istenem....

horas 2010.05.18. 22:55:04

@ferenck: Calcopoli?
De gyenge..istenem.
Nem zavar,hogy a Milan a calcopoli után nyert BL-t közvetlenül?
Ki tehet arról,hogy a Milan nem akar,a Juve meg nem tud normális csapatot építeni?
Hát persze,hogy az Inter....
Istenem...

raja ram 2010.05.18. 22:56:33

@horas:

1986: Steaua - Barcelona 0-0 (11-esekkel 2-0)

Itt azért nem sok hiányzott! Főleg egy ilyen erős csapattal szemben.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 22:57:02

@raja ram: Öregszel ;-). Szerintem egy vébé nem lehet rossz, mert még egy szar vébé is jó. Én '86 óta nézem és szerintem az utolsó kettő sem volt rossz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.18. 22:59:17

@raja ram: Helmuth Dukadam!

Aztán Czibor Zoliék is játszottak egy döntőt még a hatvanasok elején, ahol 2-0-ról kaptak ki 3-2-re. Szegény Bolond - éppen Bernben!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.05.18. 22:59:27

@horas: abidal kiallitasa tavaly? figy,te amugy ruszki vagy? mert ugy vinnyogsz meg mindig a tavalyi cselszki-meccs miatt,mintha nem is inter-drukker lennel. megertem,h interes szemuvegen nezve kicsinyited a milanoi biroi tevedeseket,de hadd emlekjeztesselek arra a tenyre,h a barcelonai meccsen mottanak vt mar 1 sargaja,es yaya toure "kezezeset" sem latta a biro (errol az indexen is vt cikk),megis lefujta. amugy nem erdekel,gyere csak a ruszkikkal meg ezerszer,en ezeregyedszer is emlekeztetni foglak mourinho puszipajtasanak tenykedesere meg arra is,h meik csapat lett a calciopoli igazi nyertese.

horas 2010.05.18. 23:00:48

@ferenck: Jaaa,BEK csak 1955-től van akkor nem 60-70év hanem 1955-1992=37 év...eggyel kevesebb mint 38...
Gratulálok....

horas 2010.05.18. 23:02:33

@ferenck: Idén nemtudták becsalni a Barcelona-t a döntőbe,jobb lesz ha beletörődsz.

raja ram 2010.05.18. 23:02:45

@popp:

32 csapat már sok, a meccsek egy része teljesen érdektelen.

horas 2010.05.18. 23:04:45

@ferenck: Aki vinnyog kettőnk közül az te vagy,jössz a bagatel szabálytalanságaiddal mikor Motta kiállítása sokkal súlyosabb tévedés volt.
Téma lezárva.Ne vagyok ruszki,de ha Barcelona-s lennék ki nem merném ejteni a számon a játékvezetést...

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.05.18. 23:05:05

@horas: emlekeztetnelek ra,h 38 eve nem nyertetek meg a bek-et,mert talan minden idok legnagyobb klubcsapata,a barcelona tiszteletbeli elnoke vezerelte ajax 2-0ra leverte az intert. szal,1965 azert tobb 38 evnel,es ezt a mostanit sem nyertetek meg. inkabb orulj a csapatodnak,meg h tenyleg nem vt ilyen eros es szervezetten focizo inter talan helenio herrera ota,viszont az orokos cselszki-siratasod uncsi es ha targyilagos lennel,a milanoi elso meccs utan biro-kerdesben lapulnal,mint szar a fuben.

raja ram 2010.05.18. 23:05:13

@horas: 1992-ben nem nyert volna a mai Barca, mert nem rúgnak kapura 30 méterről.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.05.18. 23:09:46

@horas: te vinnyogsz 1 eve a cselzi-meccs miatt,es ha interes lennek nem ejtenem ki a szamon a jatekvezetest. serie a-ban melyik csapatnak fujjak be leggyakrabban meccset eldonto esetekben a kamu 11eseket? persze most mar ertem is,miert akadsz ki - hozza vagy szokva,h barmi tortenik az ellenfel 16osan belul,amikor az inter rosszul all,az 11es.

btw,lattad a 2005 marciusi cselzi-barcat a bridge-en? tudod,arra gondolok,h mi tortent a 4. cselzi-gol elott. emlekszel? vagy szelektiv a memoriad?

reszemrol - amig nem jossz elo a cselzi-barcaval - tema lezarva.

horas 2010.05.18. 23:12:33

@ferenck: Abidal kiállítása egyenértékű 3-4 nem megadott jogos tizegyessel.
Motta kiállítása nem egy bagatel szabálytalanságra amiből nem is közvetlenül lett a gól és Milito párcentis lesgóljára.

Kaptatok több mint egy órányi ember előnyt hazai páylán és pofád bírózni?

Althedokan 2010.05.18. 23:12:39

@ferenck: @horas: srácok semmi értelme ennek, amit itt nyomtok már nem is tudom mióta... Átvettétek EMU és Csöncsön szerepét. Nincs értelme arról vitatkozni, hogy melyik csapatnak kellett volna továbbjutni. Az inter ment tovább és kész.

Egyébként személyes véleményem szerint az Inter (utálom őket mint a szart) akármilyen bírói döntések is születtek nagyon szépen focizott a Barca (szeretem őket) ellen, olyan szépen, hogy meg is lepődtem, és felmerült bennem a kérdés, hogy "hjah, ha így is tudtok, akkor minek a kutyaütés???? ". Szóval le a kalappal előttük, megérdemelten továbbmentek, innentől nincs értelme bírózni. A Barcának akkor is kellett volna tudnia 2 gólt lőni a 10 emberrel CSAK védekező Internek, ha a bírók is beálltak volna a kapuba. Ezt nem tudták megtenni, ez van. Nagyon sajnáltam. De hagyjátok már abba egymás cseszegetését, mert rohadt idegesítő, hogy egy posztnál nem a témáról kell kommenteket olvasni, hanem arról, hogy ki szerint ki a hülye és miért. köszönöm, hoyg meghallgattak

horas 2010.05.18. 23:13:46

@ferenck: Hagyjuk.Ennek már semmi értelme.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.18. 23:40:55

@ferenck: fejezd be. biroi csalasrol szo se volt, a tevedes meg benne van a jatekban.

(az indexes cikkhez meg csak annyit: perspektiva. ha tudod mi az, akkor azt is, hogy miert hulyeseg, amit irtak. rossz itelet volt, de a jv lathatta touret meg a labdat)

---

mourinhohoz: azert eleg rohejes, hogy itt mindenfele taktikai zseninek van kikialtva, es egyetlen interes sem mondta, hogy ez netto hulyeseg. hat en mondom. az egesz tavalyi evet vegigalibizte, szinte egy jo csereje sem volt, ki is estunk a mu ellen, momentum nelkul.

iden meg szinten loturo sem volt, egeszen addig, amig KENYSZERUSEGBOL nem valtoztatott a taktikan. azutan pandev erkezeset kovetoen alakult ki a sikerre vezeto (2) taktika.

ehhez kellett, hogy serulesek miatt zanettibol balbunko lett, es o a hihetetlen rutinjanak koszonhetoen kabe fel ev alatt fel is nott a feladathoz. ezzel viszont felszabadult egy hely a kozeppalyan. es a nyero huzas (ez abszolut nem mou erdeme), hogy sneijder is elmegy kozeppalyasnak, es elotte 3 valodi csatar (milito, eto'o es pandev/balo)

ha valaki egy igazan jo csapatot szeretne latni, a jovo evi intert nezze meg. mert (egy normalis edzovel) az idei meg csak a bemelegites, a taktika megvan, az emberek zome is (bar pl. pandev, sneijder vagy balo elol helyettesithetetlen jelenleg)

a bl-dontoben meg gyozzon a jobb. en nem becsulnem le a monaco di bavierat sem, a semleges nezo szamara a chelsea es a barca is jobbnak tunt az internel.

mou szamara csak egy kihivas lehetne jovore: duplazni. ahhoz eloszor nyerni kell, de utana a sok melo mellett szerencse is. nem veletlen, hogy meg nem volt ilyen...

avenger13 2010.05.19. 00:13:11

@ferenck: engem baromira nem érdekel az inter legutóbbi bl győzelmének időpontja hidd el. ez többen tudják tanúsítani is. :D:D:D:D

a problémám csak az volt, hogy azért mert 4 éven belül kétszer nyert a barca, az nem azt jelenti, hogy minden második évben a barca nyer. ilyen statot bárki tud mondani. a manu meg akkor elvben minden évben döntős, ha az utóbbi két évet nézzük. értem, hogy mire gondolsz, de óriási túlzás ilyet állítani.

horas 2010.05.19. 01:51:35

@Pályaelhagyó autóversenyző: Azért ez angyon erős túlzás,hogy Mourinho semmi nem csinált.
Ezt a 4-2-3-1 szinte a semmiből vette elő.
Azt én is túlzásnak érzem,hogy így igazoltak volna,mert látszott,hogyez menet közben kezd kialakúlgatni.
Amúgy tavaly egyértelműen job volt az MU de a momentum nélküliség az ismét nem helytálló 1-0 kb 3 ziccere volt az Inter-nek,az,hogy kimaradtak az még a tipikus lúzer beidegzódésnek köszönhető,mindegyik szitunál már vereve volt az MU.Mourinho le is nyilatkozta,hogy ennél sokkal gyengébb játékkal ejtették ki az MU-tanno a Porto-val.

Mourinho az első évben is probálkozott,nem jött össze.Ami nekem egyedül nagy tévedésnek tűnik részéről az az,hogy nem ismerte fel,hogy az Inter-ből zsigeri szinten hiányzik a kreativitás bármilyen csirája is.Azért a Mancini-Ibrahimovic-Quaresma támadótrió nagyon nem hangzott rosszul,erre azért emlékezzünk,más kérdés,hogy nem jött be,van ilyen.

Papp Sanyi 2010.05.19. 07:59:32

Motta kiállítása teljesen jogos bírói döntés volt. Hátraütött? Igen! Akkor miről beszélünk? Minek ütött hátra? Az más kérdés, hogy nem találta el az ellenfelet.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.19. 08:03:34

borzalmas, ami a kommentek közt megy. mintha egy ki tud nagyon kreténséggel készülni a bl-döntőre kontesztet hirdetett volna meg valaki.

de vajon miért?

montipájton 2010.05.19. 08:08:06

@_benito: Mert az Inter elkövette azt a megbocsáthatatlan hibát, hogy a Barcelonát ütötte ki a négy között.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.19. 08:14:11

@montipájton: na, jó, de az már tök rég volt, miért most bolondultunk meg?

zsakfos 2010.05.19. 08:25:14

@montipájton: @_benito:
Nem tudom, de azt igen, hogy bár szeretem a Barca játékát, mondhatni szimpatizáns vagyok ( kedvenc csapatom csak egy van az Ajax ), agyfaszt kapok már attól, hogy ha bármiféle vélemény, bírálat megfogalmazódik az "isteni" Barcelonával szemben ( EMU-é pl. tök érdekes volt, attól függetlenül, hogy egyetértek e vele vagy sem), hót sicher, hogy jön egy nincs igazad bazmeg kommentáradat. Kurva idegesítő.

pietro10 2010.05.19. 08:36:48

Mourinho érdemei elvitathatlanok. Ha valaha a real madridhoz kerül (szztem már jövőre) akkor ott könnyen megszülethet az elmúlt pár évtized legsikeresebb csapata.

sporttárs 2010.05.19. 08:42:32

@zsakfos : Erre szokta rizla azt írni, hogy de ki szopkodja a Barcát? És Csöncsön neve neki nem elég. :))

Én se értem, hogy kerül Messi ebbe a posztba, de hiába, úgy tűnik, ő tényleg minden poszton otthon van.

Ellenben az Inter meg a Bayern idén már több trófeát nyert a Barcelonánál, egyikük még többet fog (akár hatot,muhaha), gondolom, majd jön Csöncsön és elismeri, hogy akkor az a világ legjobb csapata.

vadkutya 2010.05.19. 08:48:56

@sporttárs: Sztem hirdessük meg a Korszakos Csöncsönt...

vadkutya 2010.05.19. 08:52:32

@vadkutya: meg elkélne egy olyan poszt is,h zéró tolerancia Messi, ha lehetne választani, én Benito-t jelölném ennek megírására... :)

szangye puncog 2010.05.19. 08:53:48

Kíváncsi vagyok hány bl trófeával fogja Mourinho befejezni a pályafutását. Az európai topcsapatok közé emelte a Chelseat, és az Inter is visszakerült a nagyon szűk elitbe 2 év alatt. A Portóval mindent megnyert.
Soha nem láttam még edzőt aki ilyen hatással van bármilyen csapatra, bármilyen futbalkultúrában.
És még szórakoztató is....

vadkutya 2010.05.19. 08:57:36

@szangye puncog: José egy MANIPULÁTOR. Ezt teszi a futballal és a környezetével egyaránt.

montipájton 2010.05.19. 09:00:03

@szangye puncog: Nem tudom, valahol azzal az alapelvvel értek egyet (bármilyen sportágban), hogy a nagy edzőt a csapat csinálja. Hívják Lobanovszkijnak, Phil Jacksonnak, Rátgébernek, Tyihonovnak, Mourinhónak, mindegy.
Szóval el-vi-tat-ha-tat-lan a szerepük és a hatásuk, az egyéniségről nem beszélve - de olyan, hogy egy edző mindenhol sikeres legyen, nincsen. Ahhoz sokkal kiszámíthatatlanabb játék a sport. Épp ezért marad örökre vitatéma, mekkora az edző szerepe az adott sikerekben, lám, Mourinhóval és az Interrel kapcsolatban is.

(Van Gaal meg speciel a holland válogatottal, tehát elvileg a klasszisok garantált gyülekezetével bukta a legnagyobbat pályafutása során, csak hogy a másik zsenit is megemlítsük.)

szangye puncog 2010.05.19. 09:17:52

@montipájton: Igazad van, nyilván nem mindegy milyen csapatot irányítanak az edzők, nagy játékosok nélkül nem megy.
Pontosan ezért Mourinho nem válalná el mondjuk a Malaga felkészítését, mert nincs benne perspektíva. Ellenben elválalja az Interét, a Realét nagy múltú, igazából kicsit megrekedt csapatokét, és ezekkel a csapatokkal Ő jobb eredményeket ér el valszeg, mint pl Capello, vagy Mancini stb.
egy szó mint száz kegyetlen jól menedzseli magát, talán a Barca és Mu az a két csapat ahonnan nem küldenék el az edzőt, ha megpendítené, hogy szívesen kipróbálná magát a klubnál.

Iustizmord 2010.05.19. 09:21:43

viszont a mai mcsel kapcs. az jutott eszembe, hogy

"ne rezgyivaszja. tu bugyes szaszaty"

szangye puncog 2010.05.19. 09:26:20

@montipájton:Mondjuk simán bukhatja most a bl döntőt az interrel akkor meg lejtőre kerülhet, alkoholista lesz, majd Kínában halálra ítélik egy homoszexuális perben, miután a Sanghajjal bukja a kupadöntőt. ki tudhatja....

Iustizmord 2010.05.19. 09:34:10

@szangye puncog: ugyan, a reallal meg az interrel könnyű, de menne ez a malagával? méghogy pont perspekítva nincs benne? onnan szép nyerni :o)

Endoscope 2010.05.19. 09:41:23

@madbalee: Köszönöm a linket. :)

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Köszönöm a beszámolót. :)

zsakfos 2010.05.19. 09:57:20

@montipájton:
A szövetségi kapitányi és a klubedzői munka azért más tészta kicsit. Az elmúlt 20év edzőfejedelmei ( Lippi, Capello, Ferguson, Hiddink, van Gaal, Hitzfeld, Wenger,del Bosque,Mourinho) közül csak Lippi tudott klubedzőként és kapitányként is igazán sikerese lenni EDDIG. Persze többekben benne van még a lehetőség. Mourinhora kíváncsi lennék majd kapitányként. Van Gaal nemrég azt nyilatkozta, hogy a Bayern után, pályafutása lezárásaként ( jövőre lesz 60éves) szívesen lenne német kapitány, és 4 múlva elég jó korosztálya is lesz a németeknek, na arra is kíváncsi lennék:)
Egyébként holland kapitányként talán pont az is volt a baj, hogy túl sok volt a sztár és nem tudott igazán csapatot csinálni belőlük, pedig egy elbukott vb és eb elődöntő után azt várták tőle, hogy vb címet nyerjen. A játékosanyag meg volt hozzá ( van der Sar, Reiziger, Stam, F.de Boer, van Bronkhorst, Numan, Davids, van Bommel, Cocu, Seedorf, R.de Boer, Overmars, Zenden, Kluivert, van Nistelrooy, Makaay, van Hooijdonk, Hasselbaink).

Endoscope 2010.05.19. 10:09:01

@madbalee: Na igen. Az ilyen "az egyetlen amitől tartok az Gudjohnsen" típusú mondatok miatt (is) lehet imádni (vagy utálni) ezt a figurát. :)

Kicsit OFF, de láttam már 1-2 Pellegrini interjút is. Maradjunk annyiban, hogy szegény jó Manuel mester Joséhoz viszonyítva olyan, mint az az asszony, aki a házastársi "kötelezettség" közben az "...és most Ferenc kérem tegye be!" mondattal tüzeli a férjet. És ez a különbség sajnos nem csak a nyilatkozatok között mutatkozik meg.

raja ram 2010.05.19. 10:27:44

@szangye puncog: .....Pontosan ezért Mourinho nem válalná el mondjuk a Malaga felkészítését, mert nincs benne perspektíva.

Ezért tartom Maradonát a legnagyobbnak, mert ő "névtelen" Nápollyal nyert Scudettókat és UEFA kupát

horas 2010.05.19. 11:34:48

@Iustizmord: Mourinho sem top csapattal kezdte,kisebb portugál csapatokat kezdett irányitani,az egyiket szokatlanúl magas pozicióba hozott fel,majd meg kapta a Benfica-t,ott valamin összebalhézott valami vezetővel,majd a Porto.
Azzal a Porto-val nem sokan nyertek volna BL-t,annak ellenére,hogy a Monaco jelenléte is mutatja,hogy az egy kifutott szezon volt.

krystian · http://detektorok.blog.hu/ 2010.05.19. 11:47:10

Szerintetek Messi nyert volna a Porto-val BL-t?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.19. 12:12:34

@Mr.AT:

Nem azzal volt bajom, hogy ő másfajta focit szeret (én is sokra tartom például az Intert, és tetszik is a játéka, pedig ők inkább egy masszív erőfutballt képviselnek), hanem hogy a Barcelonától, amely hagyományosan soha nem az erőre épített, várja el, hogy erőfocit nyomjon. És ezt még tetézte azzal az állítással, hogy _csak így_ lehetne jó csapatok ellen eredményes. Ezen nagyon fölkaptam vizet, amiért még egyszer is elnézést a blogközönségtől.

Papp Sanyi 2010.05.19. 12:42:00

@raja ram: És miért is ment Maradona a Nápolyba?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.19. 13:03:25

@Papp Sanyi: Mert összebalhézott Nunezzel, az akkori Barca elnökkel.

zsakfos 2010.05.19. 13:58:19

@Papp Sanyi: @popp: Meg ingyen kapta a kokót a nápolyi maffiától:)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.19. 14:29:54

@popp: Ja és Camorra Imre bácsi személyesen hívta.

zsakfos 2010.05.19. 14:39:19

@popp: Ő nem Détárit akarta Nápolyba vinni?:)

Papp Sanyi 2010.05.19. 15:03:01

Erre gondolok én is, hogy nem szívbaráti jóságból ment Nápolyba, megmenteni a "kiscsapatot". Hanem sok pénzért. meg mert kib@szták a Barcából.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.19. 15:06:37

@zsakfos : Volt arról is szó.
@Papp Sanyi: Az igaz, de az is, hogy sem Maradona előtt, sem Maradona után nem járt olyan magasságokban a Nápoly, mint az ő ideje alatt.

Tika_ 2010.05.19. 15:17:58

@_benito: arról is szívesen olvasnék egy posztot, hogy milyen metamorfózison mentek át az Inter-szukolók: 2 hónapja még teljesen reálisan látták a csapatukat, most meg akkora lett az arcuk, mint a csapatuk edzőjéé :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.19. 15:26:22

@Tika_: Hát igen már a Barca fanokéhoz lehetne mérni. Így megy ez amúgy, ha egy kedvezőtlennek tűnő sorolásból döntőbe jut a csapatod. Akkora változás egyébként nincs csak olasz posztot nem olvasol eleget.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.19. 22:16:41

@Endoscope: Szívesen! :) Nem vagyok a fizetett embere a FourFourTwo-nak, de tényleg érdemes megvenni a dvd-t.

sporttárs 2010.05.19. 23:18:15

@Tika_: Ez különösen ismerős jelenség. :)

smartdrive 2010.05.19. 23:39:27

@balu11: Maradona nem ér rá, a válogatottal van

ha az Inter nem jutott volna be a döntőbe, ezek ketten is ott lennének

c'est la vie :)

touristique 2010.05.20. 00:17:02

@krystian: Igen. Messi a futball Chuck Norrisa. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.22. 18:44:40

@t.o.d.: Amúgy a pár nappal ezelőtt témában ajánlom még ezt a posztot: a srácok ott a blogon igencsak ismerik a brit labdarúgást és többek között ki figyel a top ötben, mint a brit futballra legnagyobb hatást gyakorló külföldiek egyike? rugdesfuss.blog.hu/2009/07/28/the_magnificent_five#comment-form

Ilyen egyszerű ez és igen, bocsánatkérés akceptálva pár fentebbi kollégának. :)
süti beállítások módosítása