Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Bundesliga, 33. Spieltag

2010.05.01. 07:00 mocsing

Szinte bizonyos, hogy az utolsó forduló előtt nem tudjuk rövidre zárni az egy héten belül két edzőváltáson is áteső német bajnokságot. Igaz, ha a Schalke nem képes nyerni otthon a Werder ellen, gyakorlatilag elbukta a salátást, ha kikap, elméletileg is. De ez az egyetlen egyismeretlenes egyenlet egyelőre, hogy új értelmet adjak az alliteráció fogalmának. A forduló meccsét a Werder játssza – éppen a gelsenkircheniek ellen, – de hatalmas küzdelemre számítunk a Wolfsburg vesztfáliai vendégjátékán is, az itt megtáltosodó farkasfalka segítségével akár előzhetne is a Stuttgart. Pláne, hogy Misimovic visszatér.
Ne feledjük, az utolsó két játéknap már nem hazudtolja meg saját elnevezését és valamennyi meccs egy napon lesz, mi több, egy időpontban kezdődik – szombaton 15.30-kor csücsüljünk le tehát a készülékek elé!

Dortmund – Wolfsburg 2-3
Hiába Barrios formája, és tudom, rohadtul tüzeli a BVB-t a BL lehetősége, míg a túloldalt legfeljebb a Passatok eladási adatait tükröző grafikon íve tüzelheti – de se Bender, se Kehl, Se Zidan. Egyébként nálam ezen múlik minden Kloppékkal kapcsolatban: ha behúzzák, ha így is behúzzák ezt a meccset, rábólintok, megérdemlik a Bajnokok Ligája-selejtezőt. Mindez függetlenül attól, hogy érdekel-e bárkit is a bólintásom. A farkasok idén egyetlen idegenbeli rangadójukat tudták megnyerni, szerintem most jöhet a második. Dzeko pályára lépése egyébként kérdéses, ha ő nem játszhat, akkor inkább 2-1.

Leverkusen – Hertha 3-1
Mi az örömjáték ellentéte? Mert az van most a Herthánál. Egy hete csak meglehetett volna a matematikailag is megdönthetetlen kiesés, most szombaton meg is lesz. Kiessling serényen küzd a gólkirályi címért, Kroos meg a szezonválogatottba való bekerülésért. Kacar meg azért, hogy végre leigazolja egy normális csapat. Pechjére egyelőre a Hamburg tűnik befutónak, amelyik az év poénját elsütve állítólag Klinsmannal tárgyal. Labbadia utódjának Klinsmannt, felfogtátok?

Frankfurt – Hoffenheim 1-0
Nem tudom, nem érdekel.

Schalke – Werder 2-1
Képességekben, meg ilyesmi, az égvilágon semmit nem számító dolgokban biztosan nem jobbak a bányászok, de nekik ez – ha nem is az év meccse, mert azt már kétszer is lejátszották a Bayernnel – iszonyú fontos és Felix nagyon is ért a tét nagyságának érzékeltetéséhez. A lapokra figyelni kell, mert ha a veszélyeztetett halmazból Kuranyi, Farfan, vagy Höwedes besárgul, nem játszhat a talán mindenről döntő zárófordulóban. Amennyiben együtt marad a Schalke-védelem, kíváncsian fogjuk megnézni jövőre más nagycsapatok ellen is, erre való ráhangolódásnak tökéletes lesz a Werder támadónégyese. Valószínűleg ezt az akadályt venni tudják.

Bayern – Bochum 3-0
Szívesen kezdeném ugyanazzal a mondattal a Bayern-meccsre való hangolódást, mint az előző fordulóban, de majd visszaolvassátok, az is pár kattintás, hehe. A másik oldalon Herrlich ment, Wosz jött, minden mindegy alapon – aligha a jó Dariusz diadaláról fog szólni ez a találkozó, persze az ő helyében el kellett vállalni. Egyébként négy hetük van négy meccsre a bajoroknak, ilyen ki tudja, mióta nem volt már. Viszont mind a négy meccs iszonyú teherrel bír, gyakorlatilag négy döntő, muszáj lenne pár embert pihentetni, de van Gaal megmutatta már, hogy innen háromból kettőt mindenképp vinni akar. Akkor is, ha egy BL-elődöntős gála után felpörögni a Bochum ellen olyan, mint egy jessica albás análmenet után belső combbal önkielégíteni Bácsfi Diána aktjára. Nem itt fogják elbukni. Pontosabban: itt nem fogják elbukni.



Hannover – Mönchengladbach 2-2
Ezzel életben marad(ná)nak a hannoveri remények, különösen, hogy a Bochumot garantáltan elfenekeli a Bayern, de mivel Herrlichék Woszék gólaránya jobb, ezzel se lennének nagyon beljebb. Ha a Gladbach a felét megismétli annak, amit a múlt héten alkotott, akkor semmi keresnivalója nem lesz Slomka csapatának, amit sajnálnánk, de ez megint nem túl releváns.

Köln – Freiburg 1-1
Ezzel fog bennmaradni a Freiburg, mivel az egy megszerzett ponttal már nem érheti utol őket az osztályozóért harcoló duó, feltéve, hogy mindent jól becsültem meg. Riszpekt a freiburgiaknak, meg minden, de akkor se bundásegyes a keretük – duzzogott tovább mocsing és beleszürcsölt napon felmelegedett limonádéjába.

Stuttgart – Mainz 3-1

A Bundesliga egyik legprecízebben működő gépezete lett a VfB, a tavaszi tabellát olyan simán vezetik, hogy ihaj. Ezen a tabellán már csak a Bayern érheti utol őket, de egyrészt nem fogja, másrészt előzni csak gólaránnyal tudnának. Félelmetes félévet hoznak le Khediráék. Az a rettentő merész érzésem támadt, hogy innen már nem is hibáznak majd a végéig, aminek az üldöző Wolfsburg-HSV duó a legkevésbé sem örül. Gross lesz az új Klopp, sálálá.

Hamburg – Nürnberg 1-1
Egyetlen reménye van Hamburgnak, méghozzá a Bancé-Szalai páros, és az, hogy a VfB elhitte, már megvan az EL-hely. A reménykedésen túl a padlón lévő HSV számára papíron kötelező megverni a Nürnberget, de ez nehezebb feladatnak bizonyul majd, mint elsőre gondolná a nyájas olvasó. Illetve, ha tetszett látni a Fulham elleni gyalázatot (ami ugye bő másfél napja ért véget), akkor ugye tetszik érteni a tippet.

Tabella, góllövőlista

Tippjáték

Az elmúlt héten ostoba módon megfelejtkeztem az ügyről, így a hétvégén akár el is dőlhet a verseny sorsa. Az állás 11:12 nemide, eheti tippelőnk pedig az a villámkezű olvasónk lesz, aki megmondja, hogy melyik csapat a tavasz leggyalázatosabb gárdája. Tippek és megfejtések: heinrich.nst@gmail.com

Legyorsabb megfejtőnek CABJ bizonyult (Hannover), akár el is döntheti a párviadal sorsát.

Eintracht – Hoff 1-0
Köln – Freiburg 1-0
Hannover – Gladbach 3-2
Schalke – Werder 2-1
Dortmund – Wolfsburg 1-2
Bayern  - Bochum 4-0
Leverkusen – Hertha 2-2
Hamburg – Nürnberg 3-1
Stuttgart – Mainz 0-1
 

150 komment

Címkék: bundesliga beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr51963353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.05.01. 17:16:16

Ugye jól tudom, hogy az utolsó fordulóban Bochum - Hannover?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.01. 17:17:16

@Radio Free Aberrania: az biztos

Csak nem ugyanabban a dimenzióban gondolkodunk. :)

Na, de nem akarok ünneprontó lenni, a címet mindenképpen megérdemelte a Bayern.

HosCincer 2010.05.01. 17:17:20

most hivatalosan is bajnok lesz a Bayern, vagy csak jövő héten?

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.01. 17:19:02

@Rekordvizemeister: egyébként nektek is grat, ha ma nem is voltatok túl jók, de nagyszerű szezonon vagytok túl. remélem a bl-ben is messze juttok, esetleg várunk titeket a döntőben :)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.01. 17:19:58

@Rekordvizemeister: egyébként nektek is grat, ha ma nem is voltatok túl jók, de nagyszerű szezonon vagytok túl. remélem a bl-ben is messze juttok, esetleg várunk titeket a döntőben :)

Titi120 2010.05.01. 17:21:50

Kiesett a Hertha, most már officsálé.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.01. 17:22:13

@Radio Free Aberrania: hüje blogmotor, nem akartam ennyit dicsérni a S04-t :)

így legalább lehet pihenni a döntők előtt.

értelmetlen_nevű 2010.05.01. 17:22:17

A Hertha megint kismillió helyzetet hagyott ki. Pedig nem lenne ennyire rossz csapat.

bög 2010.05.01. 17:22:31

a drukkerek méár ilyen szomoruak? máshzol berontanak a pályára bajknokavatáskor

Titi120 2010.05.01. 17:24:57

180 percre a triplázástól. :)

elber 2010.05.01. 17:26:29

azért nem irigylem a berlini drukkereket. az union sem brillírozik és most a hertha is bucsúzik.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.01. 17:28:29

@Titi120: szerintem az intert csak hosszabbításban nyomjuk le. megint beparkolnak a busszal, vazze, mire azt átlőjük...

dzolutan 2010.05.01. 17:29:20

Nincs még hivatalos bajnokavatás, 16 rúgott góllal még előzhet a Schalke. Ezért a visszafogottság.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.01. 17:33:32

azt kéne kideríteni, hogy a 78. percben becserélt szalait miért hozták le a 83.-ban

bög 2010.05.01. 17:39:05

@dzolutan: ok, így már érthető. teljesen jogos a bajorok visszafogottsága.

Lag_Operator 2010.05.01. 17:39:39

@mocsing: Elvileg lesérült Cacau becsúszása után...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.01. 17:46:05

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: @Lag_Operator: igen, köszi

a digi stúdiójában elképesztő a beszélgetés

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.01. 17:47:08

sky: és akkor most kapcsolunk Münchenbe, hogy belehallgassunk a bajnoki hangulatba...
Sammer nyilatkozik az üres lelátók előtt...

közben liga-tolal: az Arenában Magath tiszteletkört fut, könnyekkel a szemében

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.01. 18:02:36

@Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien: valami újat kéne kitalálni, mert ez már elkopott

Sosem vágytam Barcelona, Manchester, Bayern szintű csapatra. Az elmúlt 15 év egyetlen pillanatát sem sajnálom. Külön dimenziókban gondolkozunk, mondom. A büszkeségem más forrásból ered, nem "megvertünk a szemét mencseszterieket", "huhh, megvan a bajnoki cím" dolgokból.

Jövő vasárnap ott leszek a szezonzáró bulin GE-ben, pedig megint nem nyertünk semmit. Hát nem is tudom, mit kezdek most magammal. :))))

Ha sosem nyerünk semmit, sem fogok semmit megbánni, most ezt helyettesítsd be a Bayernnel. Még a 2x. bajnoki cím sem érdekli őket, hazamentek. Mi lenne, ha csak 10-15 évig nem nyernének semmit. Én nem mondom, hogy nem örülnek, de olyan mintha tízeuróst találtak volna a földön.

értelmetlen_nevű 2010.05.01. 18:09:23

@Rekordvizemeister:
Kicsit hülyén jött ez ki, hivatalosan nem vagyunk még bajnokok. Mondjuk tényleg elég rosszul nézett ki az üres lelátó a nyilatkozó Rummenigge mögött.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.05.01. 18:14:43

@Rekordvizemeister: Csak Magath könnyeire reagáltam.
Más.
CSak akkor nyersz valamit, ha akarod és ez főleg akkor igaz, ha kevesebb pénzből kell ezt megvalosítanod, mint a másik csapatnak. Nem azt mondom, hogy a Schalke nem lehet elégedett az idei eredményével, de figyeld meg a következő szezonban a saját drukkerek se lesznek megelédeve egy 4-5. hellyel, pedig idén biztos sokan alárírták volna a szezon elején. Sőt talán még egy 3. hely esetén is sokan a csapat ellen fordulnának, főleg ha pont a szezon végén fogy el szufla, mint idén is.

_X_ 2010.05.01. 18:18:23

@Rekordvizemeister: jó de erről nem a Bayern tehet...

A többi csapat hibás, hogy nem akar többet invesztálni játékosokba (itt nem feltétlen Schalket emelném ki, mert ők voltak az egyetlenek akik úgy ahogy megprobáltak közel maradni pontokban)...

Jó lenne ha Werder nem eladni akarná Özilt, hanem mondjuk a hátsó alakzatba még invesztálni... akkor ők is csatlakozhatnának a kövi évi bajnok cím harcba.

De ha eladják Özilt, akkor nem a Bayern tehet róla, hanem Werder...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.01. 18:20:16

@értelmetlen_nevű: nem jött ez ki hülyén, ez ilyen.
Titeket megértelek, hogy Mo-ról (esetleg No-ból) lelkesedtek, de egy átlag FCB drukkernek ezek mindennapok.

Nálunk még mindig megy a buli.

Mentalitásbeli kérdés ez (Ruhrgebiet <=> Bayern), kiegészítve azzal, hogy nálatok a siker tényleg ötperces eksztázis, érthető, hogy egy újabb győzelem nem nagy dolog. A bajor keménymag megint más eset, de ebből kevés van, százalékosan meg pláne.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.01. 18:28:05

Nem akarok mindenkinek reagálni, mindannyiótoknak igaza van, csak azt akartam érzékeltetni, hogy az olajfoltos kockásingben saját Fiatját javítgató arcok büszkébbek a kocsira, mint az A8-asban utazók.

És ez akkor is így van, ha az audis arc azt mondja, hogy nem igaz, az én kocsim a király, vagy ha az autópályán lerohadt a Punto. :))

Egyébként meg mindenki megtalálja a saját helyét, és én SEMMIKÉPPEN sem azt akarom ezzel kifejezni, hogy a Bayern sikere nem nagy dolog, vagy mindenki beleszarik, mert nem igaz. Csak más szinten élik meg az emberek.

Najó, most veszek még egy (fos) Coelho könyvet. :))))))

_X_ 2010.05.01. 18:43:10

@Rekordvizemeister: reméljük idővel majd a Fiatról Ferrarira váltanak, ha már kocsikról beszélünk :).

Magath hosszabb ott tartozkodása esetén van rá esély sztem. Metzelderről te mit tudsz? Magath bízik a "madridi csodában" (alias akit onnan veszel, az utána élete szezonját fogja játszani)?

Olyasmit is olvastam, h "elvileg" Kurányi Moszkvába menne...

értelmetlen_nevű 2010.05.01. 19:03:28

@_X_: Állítólag 20 m körül fizetnének az oroszok Kevinért, annyiért megérné eladni, pláne így hogy nincs a Schalke eleresztve pénzzel. Mondjuk Kurányi rosszul járna, az tény. Még Rafinha-ból tudnának fájdalommentesen pénzt csinálni, és ennyi pénzből már faszipántos csapatot rakhatna össze Magath.

Egyébként a mai meccsen Schweinsteigernek 92/90 volt a passz mutatója, nem egy Denilson, de azért korrekt.

Az új mez viszont nem tetszik, nem szeretem a csíkosat.

Lag_Operator 2010.05.01. 19:26:33

@értelmetlen_nevű: Kuranyinak véletlenül nem köv hónap 30.-án jár le a szerződése?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.01. 19:28:07

@Lag_Operator: de, kuranyi ingyen vihető, nem kell érte fizetni

értelmetlen_nevű 2010.05.01. 19:36:51

@Lag_Operator:
De, igazad van. Akkor nem tudom, honnan vettem ezt a 20 m eurót, valakivel összekevertem. Szerintem hülye lenne Moszkvába menni, azért nagyon nagy visszalépés lenne, nem hiszem annyival több pénzt kapna.

Huszti is hogy eltűnt...

Lag_Operator 2010.05.01. 19:46:08

@értelmetlen_nevű: Talán valami 6m/évet olvastam valahol nettóban és euroban, meg gondolom valami signing fee, hát a fene tudja...:) A huszas még bejöhet Neuer értékesítéséből is végülis...:) Még egy pletyka amit a sport1-en olvastam: Dzsudzsákat vinné a VfB.

Lag_Operator 2010.05.01. 19:47:04

@Lag_Operator: Dzsudzsákat=Dzsudzsákot...:S

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.01. 19:54:17

@Lag_Operator: igen, és ők sem tudták leírni a nevét helyesen :)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.01. 19:55:40

engedjétek meg, hogy azért bízva abban, hogy a S04 nem nyer 10-0-ra, mi meg nem kapunk ki 6-0-nál jobban, örömködjek:

jippijé, bajnokok vagyunk.

de mit számít ez egy bl-győzelemhez képest? :)

értelmetlen_nevű 2010.05.01. 19:57:20

@Lag_Operator:
Ha elmegy Kurányi, akkor el tudnék képzelni egy Gomez+pénz (vagy kiegészítő ember) <-> Neuer cserét.
Az biztos, hogy nagy fájdalom lesz a Schalke szurkolóknak ha nem tudják megtartani Manuelt, de előbb-utóbb tovább fog lépni (kivéve, ha Magath tényleg komoly csapatot csinál Gelsenkirchenben). Mondjuk valószínűbb, hogy inkább külföldre igazol, úgyis nagy hiány van mostanában normális kapusokból.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.01. 20:07:51

@értelmetlen_nevű: magath okos ember, szerintem nem kell neki gomez

_X_ 2010.05.01. 20:14:43

@mocsing: azért annyira nem kell sztem Gomezt lealacsonyítani. Mostani szezonja eléggé gyenge lett az tény, de több van benne, mint ennyi.

Magath meg szerintem képes játékosokból azt kihozni, ami bennük van... (lásd Wolfsburg, Schalke előző szezon + idei szereplése)

értelmetlen_nevű 2010.05.01. 20:15:32

@mocsing:
a +pénzen volt a hangsúly :DDD

Azért az gyönyörű, hogy mostanában előbb hozza be Klose-t a holland, mint Gomezt. De nem kell csatár, Beckenbauer megmondta. Majd Ekici vagy Yilmaz. Meg van még Sene is, első meccsén gólt lőtt a Milannak, azóta viszont nem került az első csapat közelébe. Én azért Berbatovot vagy Benzemát el tudnám képzelni.

Titi120 2010.05.01. 20:31:20

@értelmetlen_nevű:
Benzemát én is, bagóért el lehetne majd hozni Madridból. Eleve a Perez által leértékelt árukat elszipkázni a világ legjobb üzlete, ezt idénre megtanultuk. :)

ih bín ájn bájener 2010.05.02. 08:47:28

Király! Megvan a bajnoki cím! Rápihenhetünk a kupára és a BL-re. Szép volt BAYERN!
Ha idemernek hozni még egy 30+ milliós csatárt akkor orrba rúgok valakit, nem kell csatár! De ha már annyira akarnak venni valakit az legyen Luis Suárez az Ajaxtól.
Védő kell szélre és középre, meg esetleg a középpályára valaki ha sokan távoznak.
Ennyi!
Tippeket kérek, Ribéry megy vagy marad? :D

dzolutan 2010.05.02. 11:23:13

Szerintem/remélem marad. Amiért el akart igazolni, azt elértük ebben a szezonban, szerintem az "akarás" is látszik rajta az elmúlt pár meccsen, de ez még görcsös, még kilóg a csapatból, de ez nem csoda, hisz míg LvG összeérlelte ezt a keretet triplázásra készülő csapattá, addig ő a felépülésével volt elfoglalva.

dzolutan 2010.05.02. 11:42:00

Játékosforgalomhoz: Tymo-Akinfeev, Klose-Mertesacker, Toni-Mexes barterek, még mehet Braafheid, Lell, Ottl, Görlitz. Szeretném Kolarovot(de ha nem akkor Contento beépítése Holger középrehúzásával, így elég egy klasszis középhátvéd, viszont kell csereszélső). Ha Klose-Toni megy, akkor tényleg jó lehetne Benzema, középpályára nincsenek ötleteim, azon kívül, hogy Pranjic maradjon, ha már ilyen jól átképezte LvG.

ih bín ájn bájener 2010.05.02. 11:56:26

Ezzel a benzemával már látom, hogy a sírba fogtok kergetni...
Tymo maradhatna. Mexes, Mertesacker jöhetne, Contento jó csere (nagy mákunk volt, hogy nem a szélső védőink sérültek le idén), egy jó szélső védő minimum kell. Részemről Micho is mehet, Braafheid, Görlitz. Lell, Ottl maradjon kölcsönbe, ki tudja miből lesz a cserebogár. Arról se feledkezzünk el hogy jön vissza Kroos.

dzolutan 2010.05.02. 12:24:22

Contento jó kezdő lesz, Ribéry jobban össze tud vele játszani, mint eddig bárki mással. Tymo úgy tudom menni akar mindenképp, Breno is még kölcsönben van, bár most sérült. van Gaal szerintem tudja, miből lesz a cserebogár, ha a fentiek mentek kölcsönbe és a helyükre a tartalékból hozott embert.

elber 2010.05.02. 12:30:45

Benzema melett az is szól, hogy Riberyvel elég jóban vannak. Bár tényleg nem a gólokkal vannak a problémáink. Ha Klose távozik akkor esetleg lenne értelme venni valakit, de amúgy nincs szükség támadóra szerintem. Jön Kroos is előre, Olic meg pihenhet nyáron, Gomez meg ennél csak jobb lehet. Pranjic meg Altintop szerintem maradjanak, Tymo ha akar menjen, de más komoly csapatban sem nagyon lenne kezdő. Rensing, Ottl, Görlitz, BRaafheid menjen és még Brenonak kéne egy év, hogy bizonyítson valahol kölcsönben. MIcho távozásának is örülnék, de az már túl jó lenne.

Jövőre akkor a Bundes lesz az egyetlen komoly bajnokság fővárosi csapat nélkül?

dzolutan 2010.05.02. 12:42:10

Ha Klose és Toni távozik akkor 3 darab csatár marad, egy mindenképp kellene.

Lag_Operator 2010.05.02. 13:12:50

@Rekordvizemeister: Majd jövő héten a Marienplatz-on, ahol a Rathaus-Balkon sem egy Magath interjú kapcsán lesz emlékezetes ebben az évben...:)

elber 2010.05.02. 13:24:58

@dzolutan: Teljesen igazad van. Csak ki az aki tényleg erősítés lenne, de a nem garantált kezdőként idejön? Olic megérdemli, hogy kezdjen, Müllernek meg egyébként is kell neki még idő, mert fejlődhet még bőven. Egy Benzema vagy egy Suárez tuti kezdeni akarna. Természetesen mindkettő van olyan jó, de minek idehozni őket Müller vagy Olic nyakára.

dzolutan 2010.05.02. 13:29:05

Suarezt én a Juvéban látnám szívesen, Alex méltó utóda lehetne, Benzema pedig már madridban sem kezdő rég, és az idei teljesítmény alapján(+ha marad Franck, esetleg még jön franszia) vonzóbb lehet egy müncheni kispad.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.02. 13:35:15

@Lag_Operator: nem a jövő héten lesz a bl-döntő.

meg aztán kell még tartalékolni, mert nem lesz erő a vb-győzelmet ünnepelni.

mbm 2010.05.02. 14:20:57

@Rekordvizemeister: Jó jó, de azt is vedd figyelembe, hogy nektek ez a szezon lezárása volt, elbúcsúztatok
a csapattól, míg nekünk lesz még két döntő is, a szurkolók még inkább izgatottak, mint felszabadultak. Ha már nem lett volna több (fontos) meccsünk, akkor az Alianzban is ünnepeltek volna, sőt.

@dzolutan:"... vonzóbb lehet egy münheni kispad."
:D
És ezt Bayern szurkolóként mondom.

dzolutan 2010.05.02. 14:24:51

Ellenérv? Hogy nem Cé kakás seggét bámulhatja a zuhanyzóban?

ih bín ájn bájener 2010.05.02. 17:59:07

Tök mind1, akkor se csatárt kéne venni idén, hanem hátvédeket. Amúgy személyes megfigyelésem, hogy mi Bayern fanok előbb-utóbb minden posztban az átigazolásokról kezdünk beszélni... :D

avenger13 2010.05.02. 22:48:52

@Rekordvizemeister: először is gratulálok a szezonhoz, elég sok mindent kihoztatok belőle, amire reálisan nem sokan számítottak.

az ünneplésről: münchenben ennek mások a hagyományai. ünneplés a fő utcán és a marienplatz-on van, nem a stadionban. stadionban a söröntözés meg hasonlók, csak akkor mennek, ha már senki másnak nincs matematikai esélye sem nyerni. ha ebbe csaptak volna, akkor jönnének az arroganciás kommentek. szerintem ez így sportszerű.

@ih bín ájn bájener: nem kell csatár??? szerintem meg nagyon is. attól még, hogy ilyen váratlanul messzire jutottunk idén minden téren, a lehető legnagyobb hiba lenne megnyugodni, hogy akkor minden rendben van. ez egy épülő csapat, és kell hátvéd is szélre is meg középre is, lehet azon vitatkozni, hogy contento elé/mögé, (szerintem kolarovval jók lennének). középre nem kell senki, pláne ha tymot megtartjuk (nem lenne rossz), ha megy, akkor el lehet gondolkodni mvb helyettesén megint. előre meg kell csatár, mert toni valszeg nem tér vissza, arra nem lehet számítani, hogy klose hirtelen megtáltosodi, és régi fényében tündököl, gomez esete ugyanez. müller nagy tehetség játsszon sokat, de minden meccset ő sem bír fiatal ehhez, olic meg sokszor kéri is a cserét, kihajtja magát, de hosszútávon nem jó megoldás. botorság lenne, az, hogyha ülnénk a seggünkön, és majd amikor olic meg klose egyszerre visszavonul, és gomezt meg kirógják csodálkoznánk, hogy ja kéne csatár, és gyorsan az elérhetőek között vadászunk valakit, aki egyáltalán nem érzi még a csapat játékát, és fél szezonon keresztül használhatatlan. ugyanez mvb esete is. 1-2 évn belül visszavonul, addigra meg kéne lennie az utódnak, aki fokozatosan veszi át a szerepkört, nem akkor találgatunk, aztán ha nem jön be, akkor újabb bukta év a vége. ezért vergődik a bayern már lassan egy évtizede mert uliék ezen hozzáállása teljesen tönkretesz mindent. végre legyen valaki 2 évnél tovább edző, hagyjuk dolgozni, és fejlesszük a csapatot. ez nem azt jelenti, hogy meg kell venni cét, kakát és ronaldinhot, lehet padra tehetséget igazolni, aki majd itt lesz naggyá, velük lehet kísérletezni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.02. 22:54:59

az átigazolósdihoz annyit tennék hozzá, h kibaszott ideges leszek, ha vesznek valakit contento elé

Woland 2010.05.02. 23:07:49

kivancsi vagyok mennyi az eselye, hogy Ribery-t lecsukjak a fiatalkoru prostitualt miatt?

most olvastam, hogy ezert a franciaknal elvileg 3 ev borton jar.

bar Polanski nem nagyon forgatta fel a gyomrukat.

www.soccerway.com/news/2010/May/02/ribery-reveals-sex-scandal-hurt-family/

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.05.02. 23:30:53

@Woland: már felmentették, mert a lány beismerte, hogy félrevezette az életkorával. amúgy hány embert kéne becsukni? :)

Woland 2010.05.02. 23:54:50

@anonim222 [semleges néző]:

ja, hogy szegeny johiszemu Ribery-t felrevezette az a dorzsolt 17(?) eves prosti... bar a tobbszaz luxuskurva koze biztos vegyul ohatatlanul is egy-egy gyerek.

pedig mindig az egyik legszimpatikusabb focistanak tartottam ezt a franciat.

a felesegetol azert remelem kapott Frankie boy egy szep kis lebaszast. : )

(azt, hogy amugy mennyi embert kene lecsukni, komolyan fogalmam sincs, nem ismerem a piacot. bar en oszinten, tiszta szivvel sittre basznek barmely faszit aki gyerekkoru kurvakat vesz maganak. mar csak a supply-demand vonzat miatt is.)

avenger13 2010.05.03. 00:01:21

@mocsing: nem kell elé, de két szélső hátvéd az nem megoldás, mert badstuber nem az. a hátvédsorunk gyenge, mivel lell, görlitz nem alternatíva, és rajtuk kívül 5 hátvédünk van. ez akkor sem elég, ha a világ legjobb 5 hátvédje áll rendelkezésedre.

ugye jöhet még hozzájuk breno, akiről nem tudjuk mire képes. nem is örülnék, ha mindenhova "sztárok" jönnének, és kroos, müller olic a padról nézné őket. de ha baj van (sérülés/hátrány), akkor most nem nagyon tudunk változtatni.

avenger13 2010.05.03. 00:04:45

@Woland: igen, és rajta kívül az egész francia válogatottat. nem kéne elfelejteni, hogy nem ő az egyetlen gyanúsított. a franciák kb. ismeretlen csapattal állhatnának ki a vb-n.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.05.03. 00:05:57

@Woland: ribéryn kivül volt még pár100 félrevezetett vásárló. nincs elég hely.

ih bín ájn bájener 2010.05.03. 06:57:37

@avenger13: Akkor keress egy csatárt, aki idejön 2 évre padozni. Gomezt egy év után kár temetni, adok neki még egy fél évet. Csatár csak akkor kell ha megy valamelyik a mostaniak közül, mert a mostani a 4 közül senki nem fogja tűrni, hogy végigpadozza a szezont. Középpálya detto, a csapat leggyengébb szekciója egyértelműen a védelem. Egy középső védő biztos, hogy kell. Szerintem a szélre is kell, legalább egy biztonsági ember. Kloplin is akár, ha készen áll már a nagycsapatbeli szereplésre, de inkább vegyünk valakit.

ih bín ájn bájener 2010.05.03. 07:03:51

@Woland: Láttad a csajt? Meg nem mondod, hogy 17 éves... :D

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.03. 07:39:50

@Isarsturm: elvileg már én is tudok moderálni :))

egyébként azt szögezzük le, nem feltétlenül azért leszek ideges, mert contento feltétlenül világklasszis lesz, hanem mert vegyük már észre, hogy 19 évesen egy hibával hozott le egy bl-elődöntőt és egyszerűen kurvajó a bal szélen. lelkesedjünk már érte, mert ok, hogy müller kitömi a bochumot, de nekem ez feleannyit ér, mint amit contento lehozott a lyon ellen (is). és akkor is, ha ez a lyon szar volt, nagyon szar.

amúgy teljesen jogos az idézet, köszi, jó ezeken mosolyogni :) abszolút megkövetem van gaalt.

@avenger13: görlitzről nem nagyon tudunk semmit, csupán annyit, hogy a karlsruhéban jó volt, és vmiért klinsmann visszahozta. persze ha ő, akkor biztos baromság volt, tőlem el is adhatjuk, de egyébként csak erre reagáltam félig ("kell hátvéd is szélre is meg középre is, lehet azon vitatkozni, hogy contento elé/mögé"), félig meg arra, hogy mindenki kolarovot akarja, közben meg baszik rá, hogy valaki, akit kinevelt a klub, így nyomja. nem érdekel, ha nem tud most annyit, mint a szerb, de MOST inkább őt. legalább addig ne akarjunk elé valakit 10 millióért, amíg kurvajó.

avenger13 2010.05.03. 09:36:47

@mocsing: érthető, én is jobban örülök, ha saját nevelés játszik.

@ih bín ájn bájener: ezért münchenben embereket fizetnek, hadd ne az én feladatom legyen. nem az a lényeg, hogy idehozod dzekot a padra. hanem egy olyan játékost, aki alternatíva lehet, és ha gólokat kell rúgni, és gomez marad ilyen töketlen, akkor be lehet cserélni. és szép lassan beépül a csapatba. adjunk még esélyt gomeznek persze, nem kell elküldeni a fenébe, de ahogy klose se, úgy ő sem vált be nálunk, legalábbis eddig úgy néz ki. szó sincs arról, hogy a jelenlegi 4 közül egy sem hajlandó végigpadozni a szezont. jelenleg a klose gomez párosnak nagyon ez néz ki. a védelem is gyenge, de főleg a létszám miatt.

Micimedwe 2010.05.03. 09:56:44

Kurányi a következő szezonban biztos az FC Ausland játékosa lesz.

avenger13 2010.05.03. 10:00:33

egyébként rumenigge utazik riberyvel szerdán. azért odateszik magukat rendesen. +1 a csapatnak. :D

Titi120 2010.05.03. 11:28:45

Én elsősorban arra leszek kiváncsi, hogy Kroost hogyan építi majd be ebbe a szerkezetbe Van Gaal.

Ha Ribery marad, akkor valószínűleg marad a jelenlegi formáció is, viszont ez esetben nekem ötletem sincs, hogy hova fog beférni, vagy, hogy egyáltalán kinek az alternatívája lehet (ami már régen rossz, mert én a kezdőben szeretném majd látni). Jelenleg egyszerűen nincs poszt neki, csinálni meg lehet nem éri meg.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.03. 11:44:37

eldőlt, kuranyi nem megy dél-afrikába

"Taktisch und personell passe Kuranyi nicht ins Konzept. Der disziplinarische Vorfall habe bei der Entscheidung keine Rolle gespielt. "

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.03. 11:53:37

@Titi120: vannak azért opciók. leginkább az egycsatáros játék, mögötte középen kroos-szal

Titi120 2010.05.03. 12:11:07

@mocsing:
Ezt az Olic - Müller párost majd bolond lesz megbontani LVG (esetleg ha az egyiknél drasztikus formahanyatlás áll majd be), ráadásul egyikőjük sem az a tipikus előretolt ék, amilyet egy ilyen egycsatáros rendszer megkövetel.

elber 2010.05.03. 12:11:42

@Titi120: @mocsing: Ezen én is elég sokat gondolkoztam, de mindig odajutok, hogy ki lesz az egy szem csatár? Vagy ha amolyan 4-3-3-as egy csatáros megoldás, akkor meg ki a középső három?
Kroos-MVB-Schweini lehet kb. De Schweini végre megtalálta a helyét nem kéne mozgatni. Kroos is jobban érzi magát középen, mint a szélen, vagyis inkább ott villog, mint a vonal mellett, Mvb meg szintén katasztrófa lenne a szélen. Altintop meg azért kevés lenne ehhez tartósan. Vagy ha 4-2-3-1-et veszünk akkor megint ott vagyok, hogy ki legyen a csatár? Az ilyen egy csatáros dolgok a Gomez féle stílusú csatárra kéne, hogy épüljenek, de hát sem ő sem Klose nem alkalmas per pillant, utóbbi már nem is lesz, erre. Egy Müllertől meg nem fog tudni 90 percig viaskodni teszem azt egy Samuel, Rio vagy Terry kaliberű védővel eredményesen. Nem lebecsülve őt, de fizikailag még nincs ott ahol a fent említett védők. Olic, meg szerintem akkor hatásos ha kicsit hátrébb helyezkedik el a társánál és ki tudja használni, hogy csak és kizárólag sprintben tud közlekedni és végig hajt.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.03. 12:17:06

@ih bín ájn bájener: ne szórakozzunk már. 100-ból legalább 95 U18-as csajt ki lehet úgy sminkelni, hogy nem mondod meg róla, hogy nincs 20. Menjetek be egy gimibe, mondjuk harmadikba, oszt nézzetek szét. Pedig az hétköznap, nem pedig olyan, aki ebből él.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.03. 12:21:01

@avenger13: gomezzel ki kell fizettetni a 30 misi egy évre jutó kamatát (~1 milla :), aztán kap hat hónap jóindulatot, az eddigi 12 mellé.
én csak abban tudok reménykedni, hogy ennyire nem lehet szar a srác. persze vannak játékosok, akik egy gyenge csapatban szuperül érzik magukat, de egy nagycsapatban katasztrófák (gera, dárdai, gomez? :).

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.05.03. 12:28:42

@Titi120: szerintem kroos beillesztése lófütty ahhoz képest, hogy ezzel a kerettel komoly tripla-esélyes legyen valaki :)
lehet, hogy csak pár edző tudja ezt a helyzetet kezelni a világon, de lajos köztük van. ha ezek után se bíztok benne, akkor soha nem fogtok.

Titi120 2010.05.03. 12:31:53

@elber:
Kb mindent elmondtál a problémáról, nincs is itt több dolgom. :)

dzolutan 2010.05.03. 12:34:14

Akkor legyen 4-1-3-2, és mindenki ott lehet, MvB Svájni cseréjeként a védők előtt. :)))))

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.03. 12:35:12

@Titi120: nem tudom, én nem vagyok elájulva a müller-olic duótól. müllertől és olictól el vagyok ájulva, előbbitől azért, mert ennyi évesen hozza ezt, utóbbinak meg félelmetes a mentalitása és emellett mindkettő okos is a játékhoz, de mint páros szerintem megbonthatóak. nem egymás miatt jók. ivica egyébként jövőre 32 lesz, már nem fog végigsprintelni meccseket sokáig, hiába imádom én is.

két felállást kell begyakorolni, amikor egy csatár van, ez olic, vagy gomez (utódja), illetve egy kétékest, amiben az egyik mindig müller.

az meg szerintem nagy tévhit, hogy csak Toni/Nistelrooy/Gomez tud egycsatáros játékban érvényesülni. minden attól függ, hogy a fejére akarunk-e ívelgetni. ne akarjunk.

ih bín ájn bájener 2010.05.03. 12:59:37

@Radio Free Aberrania: Én a melleire gondoltam, de igazad van... :D

acdcisti 2010.05.03. 13:01:48

Érdekes ez a Kuranyis dolog. Éreztem, hogy ez lesz a vége. Kiessling lesz helyette a befutó + a kvalit végignyomó de jelenleg nagyon rossz formában lévő társaság. Valamilyen szinten érthető, hogy nem mond le Kloseról és Podolskiról, fontos szerepük volt a kijutásban. De remélem a tesztmeccsek (esetleg egy első csoportmeccses beégés) elég lesz arra, hogy kipattintsa őket a kezdőből.
Szerintem Frings hiányát jobban meg fogjuk érezni mint Kurányiét. Ezt a Kurányis döntést még elfogadom, de ha a kalapács kiutazik a vbre akkor nagyon begurulok. Többet amúgy sem akarom Löwtől hallani a "csak a teljesítmény számít" hazugságot.

Kurányi nagyot nőtt az idén a szememben, nemcsak a teljesítménye hanem a nyilatkozatai miatt is. Nem adta fel a reményt és most a döntés után sem háborog (nem szép kimondani, de talán titkon sérülésben bízik, s akkor még kerettag lehet). Nagyon remélem nem megy el bohóckodni az oroszokhoz...

ih bín ájn bájener 2010.05.03. 13:07:36

Annyira nem értek hozzá, de én lazán beraknám Bommel helyére. Ha meg előrébb jobban érzi magát, akkor valami 4-5-1, vagy 4-3-3 (csatár mellett 2 szélső..) szisztémát ki lehet hozni a keretből és akkor tényleg nem kell csatárt venni. :D

Titi120 2010.05.03. 14:20:11

@mocsing:
Szerintem ez a szisztéma váltogatás (egycsatáros vs mostani) nem egy működőképes dolog hosszú távon, a gyakorlatban nem is igen találkozunk olyan csapatokkal, amelyek rendszeresen variálják a felállásukat.
Akárhogyis, de ha valakinél nem üt be egy hosszantartó sérülés, akkor itt valaki szívni fog.

Persze lehet már túlságosan is előreszaladtunk, a keret még változhat eleget, Ribery távozása máris okafogyottá teheti eszmefuttatásunkat.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.05.04. 11:45:38

ohne adler fahren wir zum wm

(und rolfes)

Titi120 2010.05.04. 12:27:08

@mocsing:
Remélem Neuer kapja meg majd a lehetőséget, akármilyen potyákat is csinált mostanában.

elber 2010.05.04. 12:51:17

Ha nem Neuer hanem Wiese nevével indul az összeállítás akkor megőrülök. Viszont így Butt beférhetne a keretbe. Rolfes sincs, szóval közelít a kalapács. Remélem nem lesz igazam, és Löw mégis leül beszélni Fringsel. Bár erre kicsi az esély.

Mailand oder Madrid - Hauptsache Italien 2010.05.04. 14:23:30

Löw nem viszi Kurányit, talán jobb is így, mert alapesetben csak padra tenné és az senkinek nem lenne jó, csak sajtó/drukkerek pofáját fogta volna be egy időre, de Kurányi nem járt volna jól. Talán neki is jobb így, mert apadon csak a fogát szívná, hogy Klose, Gomez és Prinz Poldi előtte vannak a rangsorban.
Ha a fenti analógia fenáll, akkor Fringset se viszi, bár Hitze-től, azért az Isten mentsen minket( izé..a németeket).

Harald hardrode 2010.05.04. 15:06:21

NSO: Butt vagy Weidenfeller lehet a harmadik számú kapus. Ez most komoly? Hogy jut valakinek eszébe Weidenfeller, amikor Butt idén egész jó formát futott (Bordeaux ellen hazai meccs, meg egy-két Bl meccsen nem volt az igazi). De Weidenfeller? Nála még Rost is jobb, sőt, megkockáztatom, hogy Timo is. De nekem van egy nagyon jó tanácsom Löwnek. Vigye Rensinget, úgyis pihent és friss. :-D

Micimedwe 2010.05.04. 18:06:54

André Lenz a legjobb választás.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.04. 19:19:41

Ha Kahn nem vállalja, én Buttot jelölném első számú kapusnak. Tapasztalt, tele önbizalommal, nem kell más. Vagy Lehmann. De semmiképpen sem a macsó Wiese, vagy a tejfelesszájú Neuer.
Manu egyébként 2 potyát tolt a szezonban, mindkettőt a Hannover ellen. Én legalábbis nem emlékszem kimondott hibára más meccsről. Az azért nem sok.

Rost nem illik be a Nivea men elképzeléseibe, mert ő kinyitja a száját, ha valami nem tetszik, ezért repült Frings, Hildebrand, tulajdonképpen Kurányi is. Ballackot azért a Sálas sem teheti csak úgy ki. Podolski szimpi, mert a nem szimpi Michit felpofozta, bölcs ez a Löw.

Egyébként megjegyzem, kurvára nincsen szerencséje Bundesschalnak a szezonnal (Frings gegen Rolfes, Adler gegen Manu, Klose/Podolski gegen Kurányi/Kießling, Hitze fos játéka, Hoppenheim fos szezonja (pedig micsoda játékosok vannak ott: Beck, Compper, Weis, Jaissle ) ), na de a fasz fogja majd sajnálni.

Végezetül :) szerintem is jobb, hogy Kurányit nem vitték, bár a teljesítménye alapján megérdemelte volna, de ő se váltaná meg a világot, ahol egy Gomez, Kießling nem tudja. Kispadoztatni meg cumi lenne. Ez persze nem menti fel a Nivea ment, hogy Klose és Podolski hogy a francba lehet tagja nem az utazónak, egyáltalán a bő 40-es keretnek...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.04. 19:20:21

És boldog 106. szülinapot a Schalkénak :))

Titi120 2010.05.04. 20:53:27

@Rekordvizemeister:
Nivea mAn lesz az inkább, de egyébként tetszik az elnevezés. :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.05.04. 23:20:05

@Titi120: ráadásul kéccer is elbasztam :)

(nem saját ötlet mellesleg)
süti beállítások módosítása