Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Szeretnénk megköszönni... II.

2010.04.30. 12:20 donnelly

Az NST stábja szeretné megragadni az alkalmat, hogy megköszönje Rafa Benítez eddigi munkásságát. A spanyol "sikeredző" ügyködését felölelő, gyümölcsöző hat év során a Liverpool FC kettő darab komoly trófeát szerzett, a 2005-ös Bajnokok Ligája serleget, valamint a 2006-os FA kupát. Ezeken kívül tavaly összejött egy PL ezüst, de a legnagyobb eredmény, amit a szemüveges fanszőrszakáll neve mellé írhatunk, hogy utolsó szezonjára sikerült valódi egyemberes csapattá rendezni a Poolt. Ha Torres nincs, akkor nincs semmi, akkor Stevie G sincs, mert egy N'Goggal nem igazán lehet összejátszani. Ezen problémák mögött nem csak olyan hibák húzódnak meg, mint nem megfelelő játékosok igazolása és azok nem megfelelő módon történő edzése. Itt a helyzetek menedzselésével, és a játékosok egymás iránti bizalmának kiépítésével is komoly gondok vannak.

Ez a szezon a teljes beomlás. Eddig sikerült leplezni a felszín alatt meghúzódó problémákat "big", "biggest" meg "incredible" comeback-ekkel, Fortress Anfielddel, és júnevörvókalónnal, most viszönt kijött a munka eredménye. Illetve amennyiben egyetlen játékos (Xabi Alonso) távozásához köthető ez a visszaesés, akkor az ismét a tréner felelőssége, hiszen mégsem találta meg azt az oly sokáig keresett balanszot.

Az EL-ből való kizúgás önmagában nem tragédia. Itt az a gond, hogy ez volt az egyetlen lehetőség arra, hogy ne a "szégyenteljes" jelző kerüljön a szezon értékelésekor a megfelelő rublikába - más nézőpontból pedig újabb egy évre jótékony homály fedte volna el a rothadást. Rafa mindent feltett az EL-re, és egy Liverpool-szintű csapatnak illett volna megnyernie a sorozatot ebben a mezőnyben, de már erre sem volt képes. A kizúgás mikéntje is érdemel említést, ugyanis én nem emlékszem olyanra, hogy az Anfielden továbbjutást érő pozícióból essen ki a Liverpool egy nemzetközi kupa elődöntőjében. Ez már önmagában ciki, és méltóképp zárja le Rafa anfieldi tevékenységét.

A vasárnapi Chelsea elleni fellépés már csak hab a tortán. Minden bizonnyal csak az EL-indulás lesz meg, de még a bajnoki rekord is elúszhat. Benítezt azért szerződtették, hogy végre bajnokot csináljon a Liverpoolból, mert a Valenciával ez sikerült neki, kétszer. Angliába viszont nem elég egy olyan edző, aki egy darab, nagyon jó tervet ki tud dolgozni az íróasztal mellett. Ide menedzser kell, ha tetszik, portás, ügyvezető, mindenes, aki az egész klubot kézben tartja, aki bármely helyzetre tud megoldást, és rögtönözni is képes. Rafa ehhez kevés volt, és ezt a Beniteziánus-szektán kívül már mindenki látja. Tovább jó munkát kívánunk, de valahol máshol!

254 komment

Címkék: d liverpool benitez pl köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr211963919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poolfanati 2010.04.30. 12:24:39

ha van benne becsület, akkor lemond a szezon végén magától. még a vb előtt jó lenne egy új edző.(vagy egy régi, gondolok itt dalglishra), hogy legyen ideje kitalálni a dolgokat, hogy kiket akar majd igazolni a nyáron és kiket elküldeni.

poolfanati 2010.04.30. 12:27:37

kiváncsi vagyok meg tudjuk-e tartani torrest.
mert nehéz lesz így megtartani. jövőre nem lesz BL, és torresre megint egy rakás sérülés várhat, plusz az EL-be még több meccs van. szóval a köv. szezon tönkre is teheti a karrierjét, egyáltalán nem hibáztatom ha menni szeretne.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.30. 12:29:43

A Poolnak a lehető legrosszabbul alakult ez a szezon, mostanra az összes létező fronton bajban vannak. Nagy adóság, kiszállni vágyó tulajdonosok, sehol sem tartó ingatlanfejlesztés, és a tetejébe a csapat is összeesett. Kívülről úgy tűnik, nem sok kell a Leeds sztori ismétlődéséhez....

rizla 2010.04.30. 12:31:55

"Eddig sikerült leplezni a felszín alatt meghúzódó problémákat "big", "biggest" meg "incredible" comeback-ekkel, Fortress Anfielddel, és júnevörvókalónnal"

remek megfogalmazás. na, pont ezért gyűlöltem a liverpoolt az elmúlt években, MINT A SZART. mindig csak a kibaszott kámbek, meg hősiesség, aztán az ezzel kiharcolt nagyobb rivaldafény, mint amit a valós teljesítményük alapján érdemeltek volna.

"Minden bizonnyal csak az EL-indulás lesz meg"

az is úgy, hogy a portsmouth-t megszopatja a szövetség, nem?

"de még a bajnoki rekord is elúszhat."

hát ha megverik a chelsea-t, akkor elúszhat. ezért fognak kikapni? de akkor is meglesz az EL? vicces.

nordsee 2010.04.30. 12:34:29

Baszki donnelly, rád jár a rúd... Ez a második "köszönjük" és vagy
a) te vagy a "rovatfelelős", vagy
b) mindig a leginkább érintett köszön meg.
Persze a) esetben is a b) eset nyom bélyeget...
Valamint: :-(

Neil Blender 2010.04.30. 12:35:29

Sztem ha Perez nem tudja Mourinhot megszerezni (mondjuk aki lepten nyomon kozli hogy o jovore is talalkozni fog a Barcaval nagyon sejtelmesen), akkor sztem Benitez eselyes egy RM edzoi poziciora.

Ami jol is es rosszul is elsulhet. Ha most kene mondanom vkit Pelle helyre HA kirugjak akkor ot mondanam. A legvaloszinubb forgatokonyv...

De legalabb akkor Torres nem fogja ot kovetni :)

rizla 2010.04.30. 12:37:02

ha jól tudom, benitezt nem rúgják ki, mert túl sok lenne, amit ki kéne neki fizetni a klub jelenlegi gazdasági helyzetében. ez igaz?

nordsee 2010.04.30. 12:39:15

@morphine: Na, jó'néznénk ki!
Az adósságátütemezés, Torres műtéte, Rafa-pletykák sejtetni engednek valami mozgolódás-félét. Most a spanyolok VB-elsőségéért szorítok, hogy Torrest érje már valami pozitív impulzus is, hátha segít a maradásban.

rizla 2010.04.30. 12:41:01

@nordsee: biztos, hogy a spanyol győzelem pozitív impulzus lenne torresnek a liverpoollal kapcsolatban? gondold el, nyersz egy VB-címet, mint a világ legjobb csatára, de tudod, hogy ősztől az EL helyekért harcolhatsz a kluboddal. hát nem tudom.

ih bín ájn bájener 2010.04.30. 12:41:05

@morphine: Szerintem is elég gázos a szitu. És nem tesz jót a pl-nek sem. Mondjuk sztem a chelsean kívül szinte az összes pl csapat szarban van.
Az az igazság, hogy elképzelni se tudom, hogy miként fog lépni a Liverpool, ki lehet az új edző, ki marad, ki megy, kit igazolnak oda, miből, mennyiért?

szferi 2010.04.30. 12:41:52

mióta nem írsz az spl-ről, csak henrys, benitezes, mittudomén milyen szardobálást kapunk tőled, ez szintén nem túl sok.

a "felszín alatt meghúzódó probléma" a 270 milliós adósság, amit évek óta csökkenteni sem tud a klub. ilyen pénzügyi alapokon NEM LEHET felvenni a harcot a chelseavel, de újabban még a cityvel se nagyon - thats a fact. pénz kell a pl-címhez, sok-sok-sok pénz. még ha most jön is egy tulaj, aki hajlandó rendbetenni a pénzügyeket, akkor is évek kellenek, hogy behozzuk a lemaradást. kivéve, ha egyből 100-200 millákért lehet majd vásárolni, de nem lesz ilyen szerencsénk.

szferi 2010.04.30. 12:45:00

@rizla: na, én is ezért utálom a barcelónát. mert a szurkolóik azt hiszik, hogy a csapatuk "több mint egy..." csíkos szarkupac, magas polcon. pedig nem.

rizla 2010.04.30. 12:49:46

@szferi: aha, biztos összehasonlítható.

poolfanati 2010.04.30. 12:51:55

@szferi: vagy egy JÓ edző kéne. aki tud motiválni, és rájön hogy milyen felállás kedvez a keretnek. aki alatt a tehetségekből jó játékosok lesznek és nem tehetségek maradnak. aki nem rontja el a már jó és kreatív játékosokat.

rizla 2010.04.30. 12:53:56

@szferi: ez biztos így van, de az arsenal mennyit költ? igaz, a két klub eredményei a PL-ben szinte tökéletesen ugyanazok, illetve a liverpool legalább nyert két kupát (ami elvitathatatlan beniteztől), de wengerék mégsem csúsznak le még EL pozíció alá is.
egyébként tényleg olyan kurva sok pénz kellett volna igazolásokra a tavalyi ezüst után, hogy bajnokesélyes lehessen a liverpool? miközben idén az MU csak gyengült, az arsenal nem változott, de igazából a chelsea-ről is lehetne vitatkozni, az mindenesetre biztos, hogy nem igazoltak sok pénzért ők sem. tényleg erre kell fogni? vagy a tavalyi ezüst egy véletlenszerű, kifutott eredmény? nekem nem úgy tűnt azzal az 1 darab (2?) vereséggel, és számtalan x-szel nyerhető meccseken.. apropó, ez is jó érv: amikor a liverpool 1 pontot képes összeszedni egy sunderland ellen, miközben simán nyerhetne, az is azért van, mert nincs pénz sztárigazolásokra?

apok 2010.04.30. 12:54:05

Bárhonnan is nézem, Benitez szétcsapta a Liverpoolt. Néztem tegnap a meccset és olyan nevű emberek szaladgáltak a pályán 1 európai kupa elődöntőben, hogy az állam leesett. Nem értem, költött relatíve az évek során sokat de Torresen kívül egy normális focistát nem hozott a klubhoz. Én nem tudom, hogy a Juve mit akar de, hogy ennek a balféknek a kezébe 200 millió euro igazolási pénzt nem adnék az fix. Nyert 1 BL-t ez igaz de nem a "saját" keretével. Lehet h. edzőnek jó de managernek megbukott.

ih bín ájn bájener 2010.04.30. 12:54:07

@poolfanati: Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy ki jöhet szóba?

t.o.d. 2010.04.30. 12:55:52

1. Beníteznek elegánsan távozni kellene, elküldeni nincs pénz.
2. alkalmazni kellene egy nem tipikus sztáredzőt (Dalglish jó ötlet...)
3. Torrest nem mindenáron megtartani, mert az pénzes játék lesz, ha a Torrest fejébe veszi valaki komolyan a komolyak közül.
4. meg kell szabadulni a Lucasoktól, Ngogoktól, Babelektől, akár egy gyengébb szezon árán is az Akadémiáról kellene válogatni. A csapatnak klasszikus Pudli-értékeket valló labdarúgókra van szüksége, nem sztárokra.

Sajnálom a Pudlit, ez tényleg méltatlan. :-(

wil 2010.04.30. 12:56:06

tényleg szarban vannak, nem tudom milyen hírek vannak azóta, hogy kineveztek vmi Chelsea drukkert a Pool élére, hogy keressen befektetőket asszem, mert a két amerikai megfelelő ajánlat esetén lelépne, amit a Pool drukkerek már korábban is szerettek volna...

de sok ajánlatról nem hallottunk, gondolom azért mert, sokba kerülne a dolog
egyrészt van a klubnak "1 ára", ami nem aprópénz
van a 2-300 millás hitel, amit át kell vállalni, van valóban minimum 100 milla, amit a játékoskeretbe bele kell feccölni, hogy egyáltalán a top4-re legyen esélyük jövőre, nemhogy a PL-re
és akkor ilyen új stadionos tervek, ami szintén több 100 milla, mert elvileg már aktuális lenne...

nem biztos hogy jól írtam, de ezek a költségek sztem mind fenn állnak, ha mondjuk jönne 1 milliárdos mágnás, tehát nem 200 millióba kerülne az egész cakkumpakk, hanem akár 1 milliárd pluszba...

Abra a Chelsea-t olyan 3-400 millió fontért szerezte meg, csak a klubot, Mansour a City-t kb. olyan 2-300-ért ha jól emlékszem
a Pool akkor minimum kerülne 500-ba vagy többe

persze ez csak dobálózás a számokkal, de nem csoda, hogy hogy nincs hemzsegés...
az ilyen tulajdonosok, akik meg pénzt akarnak kivenni a klubból, azok jobb ha elkerülik a csapatokat, mint ez a két amerikai, meg a Glazer-ék, de amikor pénzt kell beletenni, akkor nincs okosság

mindettől függetlenül Rafa felelőssége is teljes mértékben meg van, itt az ideje távozni, de én sem látok olyan edzőt, aki hozzá képes biztosan előrelépés lesz és reális (tehát nem Mourinho), vagy ugyanebből a keretből jobbat tudna kihozni, mint Rafa

Deeo 2010.04.30. 12:57:03

Hát igen, teljesen egyetértek a cikkel. És ne mondja senki hogy egy N'Gog jobb mint egy Németh Krisztián!
De ennek a majomnak ez kellett. Az idei liverpool tükörképe a juvénak :)

t.o.d. 2010.04.30. 12:59:10

@apok: a BL-t is "elég komoly nevekkel" (Smicer, Dudek, stb) nyerték, de valahogy abban a csapatban volt tartás, ebben meg nincs semmi.

Everred 2010.04.30. 12:59:18

@ih bín ájn bájener: Roy Hodgson?

(bár én a helyében nem vállalnám :-))

t.o.d. 2010.04.30. 13:00:38

@Deeo: azért Némethet ne keverjük ide! Nagyon jó, hogy ebben nem vett részt, mert leértékelte volna, mint játékost, de azért Némethről még nem nagyon tudjuk, hogy mennyire jó...

t.o.d. 2010.04.30. 13:02:21

@Everred: Hodgson? Ezt a Pudlit szvsz igen sok pénzért vállalná most, hogy elég jól prosperál egy közepes képességű csapattal...

Még Keegan jutott eszembe...

Walmer 2010.04.30. 13:02:27

@rizla:
"na, pont ezért gyűlöltem a liverpoolt az elmúlt években, MINT A SZART. mindig csak a kibaszott kámbek, meg hősiesség, aztán az ezzel kiharcolt nagyobb rivaldafény, mint amit a valós teljesítményük alapján érdemeltek volna."

Na pont ezért gyűlöltem a barcelonát az elmúlt években MINT A SZART. mindig csak a kibaszott zsoga bonito, félezeret passzolunk a felezővonalnál, sírunk, ha tönreteszik a játékunkat, aztán az ezzel kiharcolt nagyobb rivaldafény, mint a valós teljesítményünk alapján érdemeltek volna.

rizla 2010.04.30. 13:04:27

a liverpool mérlege az egyes átigazolási szezonok után, és a játékosokra elköltött zsé az elmúlt 3 évben:

09/10: +6.900.000 € (kiadások: 43.500.000 €)
08/09: -24.875.000 € (kiadások: 71.200.000 €)
07/08: -42.215.000 € (kiadások: 87.700.000 €)

csak összehasonlításképp a többieké, chelsea:
09/10: -24.750.000 € (28.550.000 €)
08/09: +13.550.000 € (30.500.000 €)
07/08: -16.250.000 € (60.900.000 €)

MU:
09/10: +75.700.000 € (27.400.000 €)
08/09: -37.800.000 € (45.250.000 €)
07/08: -62.300.000 € (103.500.000 €)

arsenal (ez vicces rész):
09/10: +37.700.000 € (10.000.000 €)
08/09: -16.350.000 € (40.150.000 €)
07/08: +18.275.000 € (32.450.000 €)

azért annyira nem szegény a liverpool, ha játékosokat kell venni. persze a 3 éves távlat nem teljesen fair, mert a chelsea amikor felépítette a jelenlegi csapata gerincét még régebben, akkor jóval többet költött, akárcsak a city. de a BL-csoportkörből való kiesést, az EL pozíciót már elég nehéz lenne erre kenni.

ih bín ájn bájener 2010.04.30. 13:04:32

@Everred: Hát én se...
Meg egy kicsit kevésnek tünik a feladatra.

szferi 2010.04.30. 13:05:12

@poolfanati: először is pénz kell, anélkül nem megy. pénz nélkül jó edző se lesz, tehetségek se lesznek, meg kész játékosok se. azt is tudni kéne megbecsülni, ami van.

kurvára felbaszott a tegnapi kiesés, de ha megnyerjük a kupát, az is csak sebtapasz lett volna, mondjuk legalább lett volna mire hivatkozni itt :)

szerintem összetettebb a probléma annál, minthogy egy ember elmozdításával minden magoldódna. mikor benitez idejött, semmivel se volt jobb a keret, mint most. ehhez képest arról beszélni, hogy benítez bármit is leépített volna, butaság. maximum nem léptünk előbbre, de azért a két bl-döntőt se felejtsük már el! nem hiszem, hogy most, ebben a helyzetben beniteznél sokkal jobb edzőt tudnánk idehozni - max ha jön egy sejk egys mázsa pénzzel, de nem tudom, hogy őszintén tudnék-e ennek a forgatókönyvnek örülni. az első pl-címvédés után nyilván igen, de merem remélni hogy egy ilyen klubnak nem csak ez jelenthet megoldást.

amúgy nem izgatna tulságosan ha benítez elmenne és jönne helyette egy "sztáredző", de erre most nyáron kevés esélyt látok. ciro ferraránál meg ugye azért jobb rafa.

rizla 2010.04.30. 13:05:53

@Walmer: "mindig csak a kibaszott zsoga bonito, félezeret passzolunk a felezővonalnál, sírunk, ha tönreteszik a játékunkat, aztán az ezzel kiharcolt nagyobb rivaldafény, mint a valós teljesítményünk alapján érdemeltek volna. "

valós teljesítmény: minden trófea megnyerése. más kérdés, hogy a zsoga bonitót akkor is hype-olják mindenhol, ha egy csapat sikertelen, vagy csak azért, mert sikeres ÉS zsogabonito, ezért a média jobban szereti, ezt elismerem. engem hidegen hagy.

rizla 2010.04.30. 13:07:23

@wil: "ugyanebből a keretből jobbat tudna kihozni, mint Rafa "

jobbat az EL-nél? ne viccelj.

t.o.d. 2010.04.30. 13:07:46

@ih bín ájn bájener: Hodgson jó edző, ezzel nem lenne gond, de ha esze van, nem vállalja.

Walmer 2010.04.30. 13:07:56

"nem megfelelő játékosok igazolása"

A teljesség igénye nélkül: Rieira, az a buzi görög, lucasleiva, ngog, babel, insua, fabio aurelio, maxi rodrigez, plessis, arbeloa, dossena and many many more.

England win The Ashes! 2010.04.30. 13:09:57

@szferi: "ilyen pénzügyi alapokon NEM LEHET felvenni a harcot a chelseavel, de újabban még a cityvel se nagyon - thats a fact."

Jogos. Na de az Arsenallal sem? A Villával, Spurssel sem? Lőtávolban az Everton, velük sem?

horas 2010.04.30. 13:11:29

Benítez-t az egyik legjobb edzőnek,taktikusnak tartom a mai napig,de már régóta irogatom,hogy a Benítez-éra egyértleműen véget ért Liverpool-ban,és Rafa,ahogy írod is,egyszerűen nem jó menedzser,nem tud igazolni,és ennek a Liverpool-nak is az egytelen fő skillje a lélegzet elállító feltámadások voltak,meg egy időben mondhatni szervezettel voltak,de ez idővel egyre kevésbé volt tettenérhető.

Mára odáig jutottunk,hogy teljesen lebomlaszotta a keretet,és Benítez-en már nem érezni azt a tűzt amit pár éve,valószinüleg ezért bukik elmindent sokkal könnyebb is a csapat,mert nem tudja már kellően motiválni őket,holott a Liverpool egyik fő erőssége a megszállottság és az aggresszió volt.

Benítez-nek kell egy jó szakmai stábbal és anyagi bázissal rendlekező klub aki mindig tud neki egy versenyképes keretet a keze alá rakni.Sok sikert kivánok neki,nekem az egyik kedvencem.

t.o.d. 2010.04.30. 13:12:17

@Walmer: na azért a bárccsellónát nem tenném a túlhypeolt csapatok közé. Egy edző nélkül is nagyon jó csapat, egy-két korszakos egyéniséggel, akik szarrá nyerték magukat tavaly trófeából, gurítottak egy hatost a realnak a bernabéuban, majd idén is hasonlóan indultak, és rondán beleszaladtak egy murinnyó-pofonba. De ettől még jók, persze egy edző, meg egy kapus még javíthatna rajtuk.

Walmer 2010.04.30. 13:12:58

@rizla: kiemelném kommentemben a VALÓS TELJESÍTMÉNY szókapcsolatot. 6 trófe megnyerése egy évben, előtte bukás a BL-ben, utána bukás a BL-ben nem egyenlő korszakos csapat, űrfoci, "Hogyan lehet a Barcelonát megverni-sehogy és dehogy" cikkek, stb. Rafa ideje alatta Pool pont anyi BL döntőt játszott, mint a barca, elődöntőt talán még többet is.Hogy valaki a spanyol bajnokságot nyeri, az nem egy issue, lévén ott egy ellenfél van, a BL-ben 8-ba nem kerülő Real.

De hagyjuk ezt az agyonhájpolt bandát. Vissza a poolhoz.

t.o.d. 2010.04.30. 13:13:26

@Walmer: Insua kakukktojás. Jó futballista.

szferi 2010.04.30. 13:14:06

@rizla: hahó, chelsea eltapsolt 200 millát, city 250-et, mire ezek a szinten tartásra szánt összegek is elegek lettek egy szezonra. tottenham is simán költ 30tól nyolcvanig egy szezonban, de még a villának is volt -60 milliós éve transfermarkt szerint, persze rájuk ez nem jellemző. ezek a 20 -30 milliós átigazolási pénzek szintentartásra elegendőek, ezért van ott a pool ahol 6 éve. mu annyival áll jobban, hogy eladta nagypénzért ronaldót.
egyedül az arsenal kivétel, de wenger meg ugye azért hülye mert keveset költ és nincs is esélye nyerni semmit. poolnak legalább megvolt eddig, ez rafa érdeme is valahol, nem éltünk vele, ez meg az ő hibája is. tény, ezt a szezont nagyon elbaszta, de itt @szferi: vázolt okok miatt én nem küldeném el most.

szferi 2010.04.30. 13:15:58

@Walmer: az a buzi görög ritka stabil teljesítményt nyújt, az everton elleni mészárláson kívül egy szó nem lehet rá.

clfo 2010.04.30. 13:16:05

“I don’t know if it will make a big difference to Liverpool, Alonso going,” said Ferguson. “He is a good player, but I’m not sure if losing him will affect them. The thrust of the Liverpool team is really all about Gerrard and Torres. If they stay fit, it improves Liverpool’s chances. But Liverpool have just had probably their best season for 20 years, finished up with 86 points, and still finished four adrift. It will be hard for them to match that, let alone improve. Other teams will read Liverpool better.”

Sir Alex 2009 augusztus
therepublikofmancunia.com/fergie-chelsea-are-the-threat-not-liverpool/

szferi 2010.04.30. 13:16:42

@Dr Jozef Vengloš: spurs többet költ, mint mi. transfermarkt szerint.

szferi 2010.04.30. 13:17:51

@clfo: sir alex ne felejtse el, hogy egy kibaszott rangadót nem tudnak behúzni rooney nélkül, akár mennyire kiegyenlített is egyébként a keretük.

Everred 2010.04.30. 13:18:52

@clfo: persze le lett hurrogva mindenütt, a nagyokos angol sajtó jó része képes volt bajnoknak tippelni a Liverpoolt.

Külön szerettem az érveiket, érdemes néhány szezonbeharangozót elolvasni, viccesek.

horas 2010.04.30. 13:19:28

Abból a szempontból problémás sztáredzőt szerződtetni Liverpool-ba,hogy nagyon nincs pénz,nincs BL,a keret sem az igazi.Egy igazán komoly sztáredzőnek perpillanat a Liverpool-nem túl csábitó perspektíva ezt lássuk be.Mourinho-nak pláne nem.Laurent Blanc-nak,Martin O'neill-nek,talán Harry Redknapp-nek igen,magyarán a második vonalnak,utóbbi talán nem is lenne hülyeség.Nem tudom,de én Magath-ot nagyon megnézném egy topklub élén,neki a menedzselési készsége is megvan.

Walmer 2010.04.30. 13:19:47

@rizla:
"gondold el, nyersz egy VB-címet, mint a világ legjobb csatára, de tudod, hogy ősztől az EL helyekért harcolhatsz a kluboddal. hát nem tudom. "

Ez az angol bajnokság. Itt nem két csapat van;-)
Akkor ezek szerint rosszul tudtam, hogy Torres úgy kidőlt, hogy a vébét is kihagyja.

Everred 2010.04.30. 13:20:47

@szferi: a City ellen nélküle húztuk be a győztes gólt :-) Meg mondjuk én a negyedik helyen álló Spurs ellen sem láttam Rooneyt (illetve dehogynem, fenn az executive boxban), aztán mégis nyertünk.

Walmer 2010.04.30. 13:20:58

@szferi: ez gyönyörű volt. mintha hájjal kenegetnének.

szferi 2010.04.30. 13:23:26

@horas: magathra én is gondoltam

@Walmer: torres azért műttette meg magát most, hogy hat hét alatt a vb-re teljesen fitt legyen, egyébként nem lett volna feltétlenül szükséges a beavatkozás, igaz, sokáig halasztani sem lett volna túl szerencsés.

szferi 2010.04.30. 13:25:01

@Everred: ezek rangadók? ;) bayern? chelsea?

@Walmer: :)))

Walmer 2010.04.30. 13:25:07

@t.o.d.: egy atleticoba biztos jó.

rizla 2010.04.30. 13:26:28

@Walmer: "6 trófe megnyerése egy évben, előtte bukás a BL-ben, utána bukás a BL-ben"

azért ez elég gagyi torzítás, mivel kb az összes BL-győztes csapatra igaz, kivéve az MU-t (feltéve, hogy a döntőt elbukni nem bukás, trófea mindenesetre nem jár azért sem). a barcelona 3 évvel ezelőtt is duplázott.

"korszakos csapat, űrfoci, "Hogyan lehet a Barcelonát megverni-sehogy és dehogy" cikkek"

csak magamat tudom ismételni: a szurkolók körében a korszakos csapatozás nem dívik, ezt tudom, mivel több barca fórumot olvasgatok, mint te. az űrfoci szintén a média találmánya, a hogyan lehet megverni őket sehogy cikk pedig heinrich műve, aki legjobb tudomásom szerint juventus-drukkoló, egyébként az a cikk kifejezetten guardiola barcájáról szól. a valós teljesítményük összevethetetlen a liverpooléval.

"Rafa ideje alatta Pool pont anyi BL döntőt játszott, mint a barca, elődöntőt talán még többet is."

a barca meg meg is nyerte mindkét döntőjét, na bumm. most ez mi? és mikor volt az a BL-döntő rafától? 5 éve, uramisten. de már a másodiknak is 3 éve.

"Hogy valaki a spanyol bajnokságot nyeri, az nem egy issue, lévén ott egy ellenfél van, a BL-ben 8-ba nem kerülő Real. "

ebben igazad van, a PL-t nehezebb megnyerni. ugyanakkor viccesnek tartom, hogy a liverpool 5 kupájára a rugdesfusson úgy hivatkoztál, hogy na az a valami, de ha a barca nyer 6ot, akkor kicsit sem érted meg a túlhájpolás okát.

egyébként lehet rosszul fogalmaztam, nekem nem a liverpool médiafelhajtásával van a bajom, inkább azzal, hogy egy ilyen nagy klub folyton abból él, hogy mondjuk elbasz minden meccset a BL-csoportkörben, aztán az utolsó pillanatban valahogy továbbvergődik, és akkor mindenki iszonyú lelkes velük kapcsolatban, mert igen, benitez megint megcsinálta! a sírból hoztuk vissza! mi lett volna, ha nem is kell visszahozni onnan? idén nem sikerült, örültem neki nagyon. de a bajnokságban is kurva idegesítő a liverpool, simán megnyerhették volna tavaly, ha nem adnak le megnyerhető, sőt, megnyert meccseket döntetlenre folyamatosan.

szferi 2010.04.30. 13:26:47

@Walmer: "Ez az angol bajnokság. Itt nem két csapat van" - ezzel mélyen egyetértek, vakok között félszemű a király. lásd real.

rizla 2010.04.30. 13:27:03

@rizla: "a barcelona 3 évvel ezelőtt is duplázott. "

*helyett 4, ezt elég ciki volt elírnom.

t.o.d. 2010.04.30. 13:28:25

@szferi: a Spurs az rangadó? WR10 sehol, eredmény 3-1 az ellen, aki megütötte egymás után a Csúzlit, meg a Cselszkit. Persze Rooney attól fontos láncszem, de nem lóg ki annyira a (teljes) keretből, mint Torres a Pudliból.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 13:29:19

@rizla: "mindig csak a kibaszott kámbek, meg hősiesség, aztán az ezzel kiharcolt nagyobb rivaldafény, mint amit a valós teljesítményük alapján érdemeltek volna."

Azért ezzel vitatkoznék, mert egyrészt az vagy, amit elérsz (és volt itt pár eredmény, amit Walmer is kiemelt), másrészt meg a Liverpool ezeken a meccseken olyan erényeket csillogtatott, ami előtt le lehet borulni. A zsogabonító előtt is, semmi kétség, de ez a megszállott meg nem alkuvás legalább olyan fontos. Igaz, ezt csak néha lehet előhúzni a kalapból, és erre nem lehet hosszú távon építkezni, de abban igazad van, hogy ez a csapat futballtudásbeli hiányosságait pótolta mentális tényezőkkel, viszont ha így nyersz, akkor is te vagy a jobb, vagy te vagy a német:)

t.o.d. 2010.04.30. 13:29:48

@Walmer: az Atletico nem az a csapat, aki miatt a Pool most nem EL-döntős? Csak kérdezem. De egyébként szerintem PL-szintű futballista.

arnautovic 2010.04.30. 13:29:54

a részinfók mozaikjainak összerakásával az rajzolódik ki, hogy Rafa, miután felszólítást kapott a Juvétől a megegyezésre, megegyeztek, hogy jövőre Torinóban folytatja. A Juvénál ő volt az 1. számú célpont. Valszeg így megegyezik a Liverpoollal a lelépési díjról, mindenki jól jár. mivel tavaly amikor a Liv. 2. volt és még volt esély a bajnoki címre, akkor Rafa ügyesen kizsarolta a többéves szerződést az amcsi tulajoktól. ahogy meglett, maradtak 2.ok. marha sokat kellett volna Rafának fizetni a kirúgásért. Sztem Rafa be akarta várni, amikor Madridban kirúgják Pellét, de a Juve nem tudott várni, ők is be akarták biztosítani magukat. A Madridnál valszeg max. 2. helyen állhat a rangsorban Rafa, Mourinho mögött. Amig van esély Jose megszerzésére, addig Madridban nem tárgyalnak mással. Szóval róka fogta csuka helyzet miatt mindenki kivárt, de a Juve lépett. Rafának el kellett fogadnia, nehogy a 2szék közé a a pad alá essen. Főleg, mikor bejelentették az amcsi tulajok, hogy kb 500 milláért eladó a Liverpool. szóval ott most minden bizonytalan.
+Torres sztem megy torinoba rafa után, ha nem kap más jobb ajánlatt spanyolból. Lenyilatkozta, hogy fizikailag nem akar leamortizálódni angliában, tartósan nem bírja az ottlétet. Miután se edző, se tulaj liverpoolban, így nem marad sztem a vörösöknél. Viszont legalább tiszta helyzet lesz az új (arab? thaiföldi?) tulajnak. Sőt Gerrard is leléphet,éppen a bizonytalan szituért. amennyiben mourinho maradna milánóban, jelezte, hogy meg akarja szerezni magának (az Interbe? vagy lehet már Madridba?)

rizla 2010.04.30. 13:30:00

@szferi: ez igaz, ahogy én is hozzátettem a statokhoz, viszont azt hogy magyarázod a pénzhiánnyal, hogy ha egy gárda képes ezüstéremre úgy, hogy gyakorlatilag nem kap ki, és akármikor máskor bajnok lenne annyi ponttal, akkor jövőre ennyire szar? mert a mezőny nem erősödött annyival, az élcsapatok meg inkább gyengültek.

szferi 2010.04.30. 13:31:14

@t.o.d.: mi gerrard és torres nélkül vertük őket 2-0ra, csak a miheztartás végett.

clfo 2010.04.30. 13:31:17

@szferi: a pul letolt 2x-et a city ellen idén

Sztem nézzünk rá a tabellára, a liverpool a tavalyi "csúcsszezonjában" már versenyben se volt a címért a 37. fordulóban

Walmer 2010.04.30. 13:31:43

@szferi: bayernt tudtommal rooney nélkül verték meg. Rooneyval meg kikaptak;-)

Everred 2010.04.30. 13:32:19

@szferi: a Bayern ellen játszott, miről beszélsz? Arról nem is beszélve, hogy megnyertük a meccset :-)

Persze, ha csak a Chelsea elleni meccs minősül rangadónak, akkor kihozhatod belőle, hogy nélküle nem tudunk nyerni, még akkor is, hogy ha más példák nyilvánvalóan bizonyítják, hogy tudunk, komolyabb ellenfél ellen is - lásd Spurs és City, akikre egy Liverpool-drukkernek azt mondani, hogy nem komoly csapatok, hááááát...

Mindenesetre abból indultunk ki, hogy az angol lapok valami teljesen elképesztő és felfoghatatlan érvek alapján kitalálták, hogy idén a Liverpool végre bajnok lesz. A Guardian, a BBC, a Telegraph is ezt tippelte, hihetetlen.

FairyHarry 2010.04.30. 13:32:21

szokásos Pool-gyűlölettől fröcsögő nst-poszt, nagyon nagy gratula hozzá, szépen toljátok ti is ugyanazt a szekeret, amit a brit média indított el évtizedekkel ezelőtt, majd szépen sorban beállt melléjük az nso-szintű szutykok is, és egy jó ideje ti is. persze, semmi gond, lehet rühellni a Liverpoolt is, meg Benitezt is, csak amíg hosszú posztokon keresztül szopogatjátok az egész Barca és Guardiola faszát (amúgy teljes joggal), hogy mennyire szupergigafasza taktikákkal állnak ki, egy darab mondatot talán megért volna, hogy tegnap például rohadtul nem volt bevethető balhátvéd, és bár felállhatott volna a csapat hátul egy Johnson - Carragher - Kirjakosz - Agger négyessel is, ahogy azt az elmúlt hetekben többször is láttuk, de Benitez mégsem ezt választotta, mert valahogyan meg akarta fogni az Atletico technikás és gyors szélsői (Simao, Reyes), ezért inkább a bal oldalra vitte át Johnsont, mert gyorsabb mint Agger, jobbhátra meg berakta Mascheranót - 103 percig működött is a dolog, Reyes-nek és Simaónak momentumai sem voltak (aztán Johnson elbaszta, mint ebben az éveben már annyiszor). de ebben természetesen semmi zsenialitás nincs, csak egy kényszerszülte vészforgatókönyv, ellentétben azzal az eszemfaszommegáll húzással, hogy Alves-t Guardiola egy sorral előrébb játszatta a múltkor valamikor, és ti persze ettől el is élveztetek szépen.

mindegy, felbasztátok az agyam ezzel kettős mércével, elmehetnétek politikai újságírónak is.

Liverpool-szurkolóként pedig elhatárolódom poolfanati nevű akárki hozzászólásaitól, amelyek totális hozzá nem értést, és a klub-játékosok-edző szentháromság (ha ez mond neki valamit) (kétlem) iránti lojalitás teljes hiányát tükrözik.

Rizla számai pedig egyszerűen hamisak, de már ezt is leszarom, előbb-utóbb úgyis előjön valaki megint ezzel a faszsággal.

rizla 2010.04.30. 13:33:47

@donnelly: "másrészt meg a Liverpool ezeken a meccseken olyan erényeket csillogtatott, ami előtt le lehet borulni."

ezzel az a problémám, hogy a kámbek nagy erény, de eleve a kámbekhez az kell, hogy valaki nagyon csúnya szopásra álljon, hogy aztán gyorsan, egy huszáros rohammal kijavíthassa. ez végeredményében kb ugyanaz, mintha eleve jól teljesített volna, csak a közönség számára látványosabb, és ezért ünnepelik, pedig nem értékesebb, sőt. ha egy csapat csak akkor ad bele mindent, amikor már ég a ház, azt én nézőként kevésbé tudom értékelni, hiába szép, ahogy visszajönnek. hozzáteszem ez a BL-döntőre nem feltétlenül vonatkozik, mert egy olyan jó milan ellen 3-0ra szopni esélytelenebb csapatként nem ciki, viszont megnyerni a meccset végül tényleg óriási durranás.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 13:34:01

@szferi: Nem lehet mindent a zsetonra fogni, ennek nincs sok köze ahhoz, hogy Rafa hogyan reagál meccs közben, illetve hogy két egyformán ismeretlen és olcsó játékos közül mért a szarabbat választja ki:S

Walmer 2010.04.30. 13:34:29

@t.o.d.: éppen ezért mondtam. Forlan az Atleticoban isten, a MU-ben egy hulla volt.

A Liverpool története nagy válságát éli meg, az Atletico meg majd' mindig ilyen szar volt. Egy Liverpoolnak egy Atletico 0-1-ről az Anfielden nem kellene hogy gondot okozzon. De okoz. Mert ilyen a csapat. Többek között az Insuáknak, meg Ngogoknak köszönhetően.

szferi 2010.04.30. 13:34:43

@rizla: az a szezon nem tükrözte a valós erőviszonyokat, nagy teljesítmény volt, de nem lehet minden éven 120%ot kifhajtani egy csapatból. valószínűleg a tavalyi szezon csalódás is hozzátesz ahhoz, hogy most csak 80%-ot nyújt a csapat, kiengedtek nagyon, főleg fejben. nem is csodálom. és azért a city tényező lett idénre.

rizla 2010.04.30. 13:35:14

@Walmer: "Ez az angol bajnokság. Itt nem két csapat van;-)"

hanem 4. az idei szereplése a liverpoolnak mindenhogyan kurva nagy égés. az, hogy nem bajnokok, az nem az. de EZ??

t.o.d. 2010.04.30. 13:36:18

@szferi: nem én állítottam, h nem tud a Pool rangadót nyerni Torres nélkül, hanem te, hogy a MU nem tud WR nélkül. De a Pool idén eléggé elvétve nyert rangadót, Torressel és Torres nélkül is.

szferi 2010.04.30. 13:36:18

@Walmer: @Everred: ez igaz, de azért értitek mit akartam mondani :)

rizla 2010.04.30. 13:36:22

@szferi: "de nem lehet minden éven 120%ot kifhajtani egy csapatból."

120%-osan nem sikerült wiganokat megverni?? nemár. mindenhol arról volt szó, hogy a gyenge csapatok ellen elikszelt meccsek miatt nem lett bajnok a liverpool. de amúgy biztos van igazság abban amit mondasz, te ismered jobban a csapatodat, csak tényleg fel kellene menteni benitezt TELJESEN?

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 13:36:25

@rizla: Persze, nyilván drámaibb és látványosabb dolog, mint minden mecset megnyerni egy góllal (ami viszont sokkal nehezebb), de meg is kell tudni csinálni.

fransancisco 2010.04.30. 13:36:53

akinek Dalglish vagy Hodgson a megmentöje az meg is érdemli,

England win The Ashes! 2010.04.30. 13:37:09

@szferi: Lecsekkoltam, igazad van. Bár az idei szezont leszámítva a pudli sem panaszkodhatott.

Akkor summázzuk: Benítez nem költ annyit, mint néhány élcsapat, de azt a kevés(?) pénzt is inkább Vegasban játszhatta volna el. R. Keane sztorija oda-vissza pl. volt igazoláspolitikájának csimborasszója.

clfo 2010.04.30. 13:37:51

@FairyHarry:

A brit média évek óta a pool-t nyomja, lehet hogy te más médiumot követsz figyelemmel, de a BBC sztem eléggé meghatározó (Alan YSB Hansen, Phil McNulty).

Szted a Ferguson nem ugyanezt az osztást kapta volna az nst-től, ha a MU az utolsó két fordulóban az EL helyért küzd + kizúg ősszel a BL-ből?

Majd' két éve le lettem hurrogva a faszba a helyi pulosok által, hogy mennyire jó igazolások a Degen meg az Ngog és az összes többi.

Most is azt mondom amit akkor. Ennyi pénzből sok kis szar helyett lehetett volna értelmes játékosokat venni pl. csatár posztra is Torres helyettesnek. De legalább megtartani a Németh Krisztiánt, több potenciál volt benne mint a Voronin, Ngog párosba összesen.

Ezt Rafa baszta el és megérdemli a fikát. Rafalution, az bazmeg...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.30. 13:40:00

Akkor mennyit ér Wenger kupa nélküli szériája, ha egy BL győztes így fikáztok? :)

Üdv, ymy - nézni és látni

Walmer 2010.04.30. 13:40:01

@rizla: Ugye azért azt te is érzed, hogy a Pool és a barca hájpja között azért van egy hangyányi különbség. A barca jobb csapat a poolnál, de korántsem annyival, amekkorával a hypeja nagyobb.

A pool 5 kupája meg csak egy érv volt egy olyan vitában melyben arról kellett meggyőznöm pár nagyeszűt, hogy miért érdemelte meg Owen 2001-ben az aranylabdát.

t.o.d. 2010.04.30. 13:41:03

@Walmer: "az Atletico meg majd' mindig ilyen szar volt" ezen nagyon röhögtem... :-) Van egy szerencsétlen barátom, Atletico-drukker vagy 15-20 éve megszállottan. :-)

Ettől függetlenül szerintem Insua nem a lucasleivás polc.

@rizla: most azért 6-7 csapat volt a PL-ben, akik ha nem is mind bajnokesélyesként, de a bajnokesélyes csapatok közti mérlegnyelvként viselkedett, és nem volt ellenük fix a 6 pont. Ilyenek a La Ligában nincsenek, még a Valencia és a Sevilla se.

szferi 2010.04.30. 13:42:29

@Dr Jozef Vengloš: keanet nem kellett volna megvenni, de legalább még az érvényesség lejárta előtt visszapasszoltuk 80%-on, hogy aztán az eredeti tulajtól kerüljön kukába.

@rizla: nem, de ott jöttek ki a hibák, nem a nagycsapatok ellen, ez van.

t.o.d. 2010.04.30. 13:43:03

@imici77: várj, mindjárt kezdjük a Wenger szapulását, de Rafa még él, nem osztottuk halálra. :-)

Everred 2010.04.30. 13:43:17

@rizla: érdekes egyébként, mennyire beleivódott a köztudatba, hogy csak a peches hazai ikszek miatt nem lett bajnok tavaly a Liverpool.

Pedig hát 90 pontot szerzett a Manchester United, ennyit korábban összesen négyszer szereztek a Premier League történetében, azaz a Liverpoolnak valami hihetetlen bravúrt kellett volna véghezvinnie egy középszerű kerettel ahhoz, hogy ez sikerüljön. És bizony február után összesen talán két pontot veszített a Liverpool, szóval nem arról van szó, hogy a véghajrában valami hatalmas lehetőséget dobott el magától: egyszerűen a csúcsforma sem volt elég.

Arról meg fölösleges beszélni, hogy mi lett volna, ha ősszel megvernek két gyengébb csapatot, akivel ikszeltek. Mert akkor én meg felteszem az ugyanolyan értelmetlen kérdést, hogy mi lett volna, ha a Middlesbrough ellen Carragher nem egyenlít ki egy megpattanó lövéssel, vagy ha Alonsóról nem állítják ki a fél Premier League-et, vagy ha a City ellen nem rúg gólt Kuyt a 93. percben (vagy ugyanazon a meccsen 2-1-es hazai előnynél SWP nem hagyja ki a kihagyhatatlant)... A Liverpool nem az elikszelt meccsek miatt nem lett bajnok, hanem mert volt egy csapat, amelyik jobb volt nála, amelyik ellen az utolsó 2-3 hónap brillírozása is kevés volt.

t.o.d. 2010.04.30. 13:43:49

@szferi: "legalább még az érvényesség lejárta előtt visszapasszoltuk 80%-on" nem 50 az a 80???

Walmer 2010.04.30. 13:44:31

@rizla: bárki megverhet bárkit.
Ez a ligában nagyon nincs így.

rizla 2010.04.30. 13:46:22

@Walmer: "A barca jobb csapat a poolnál, de korántsem annyival, amekkorával a hypeja nagyobb."

annyival nagyobb, amennyivel több trófeát nyert az elmúlt években. ha arra gondolsz, hogy a 6 kupás barcáé nagyobb, mint az 5 kupás liverpoolé, az is elég világos miért: bajnokság BL önmagában többet ér, mint az uefa, meg a szuperkupák. de azt már készséggel elismertem, hogy a JOGA BONITORA jobban bukik a média, holott én személy szerint egyáltalán nem tartom értéktelenebbnek a más fajta játékkultúrákat sem. szóval ez igaz, a latinos szépség mindig népszerűbb lesz, ez van.

"A pool 5 kupája meg csak egy érv volt egy olyan vitában melyben arról kellett meggyőznöm pár nagyeszűt, hogy miért érdemelte meg Owen 2001-ben az aranylabdát. "

nagyon buzinak kéne lennem ahhoz, hogy előkeressem a kommentedet, de úgy emlékszem, hogy a barca ott is, mint negatív hivatkozási pont szerepelt. egyébként csak azért hoztam szóba, mert ha szerinted az 5 kupa olyan félelmetes, akkor a 6nál (liga, BL included) lehetnél toleránsabb.

szferi 2010.04.30. 13:46:49

@t.o.d.: 19:12, na jó, legyen hatvanöt százalék.

rizla 2010.04.30. 13:47:45

@Walmer: oké, meggyőztetek, inkább nem akarok belepofázni.

England win The Ashes! 2010.04.30. 13:50:25

@imici77: Hát igen, ez nagy dilemma. :)

Nem is tudom, mi a rosszabb: nem költesz és szart sem nyersz, vagy költesz (mint tudjuk, nem annyit, mint a CSZKA London vagy a ManCi, de azért többet, mint a nyanya), de szarabbul szerepelsz.

clfo 2010.04.30. 13:55:56

@rizla: sztem elég lett volna annyit kommentelned hogy az 5 kupás pulos szezont bizonyos körökben egy walt disney figurás jelzővel illetik.

Period end of story.

4-4-2 2010.04.30. 14:01:14

Visszatérve a poszthoz (és nem olvastam el minden hozzászólást, azaz bocs, ha ismétlek): az már kb. 2-3 éve látszik, hogy Benitezzel a Pool soha nem lesz angol bajnok. Egyszerűen azért, mert az angol bajnokság (és a labdarúgás) filozófiája teljesen más, mint mondjuk a spanyolé. Nem jobb (bár nekem jobban tetszik), hanem más.
Közhely, de ettől igaz: a PL-ben nincs megállás és a legkisebb csapat is mindent belead a legnagyobb ellen is, azaz könnyebben bele lehet szaladni egy pofonba, mint Spanyolországban.
Magyarán: ha nem tudod behúzni a kötelező meccseket (és statisztikát most nem tudok mondani, de van egy olyan érzésem, hogy az elmúlt években egyebek mellett ez különböztette meg egymástól a ManUtd-et és a Poolt), akkor nem leszel bajnok.
Ehhez viszont nem elég az, hogy mondod, hogy be kell húzni a Wigan ellen is, érezni is kell a dolgot, márpedig spanyol edző spanyol játékosokkal telezsúfolt csapattal nem érezheti.
Ha megnézzük az elmúlt évtizedet, Mourinho azért tudott bajnokságot nyerni (sok pénzből felépített kerettel, persze), mert olyan alkat, akinek fekszik az angol bajnokság (nem véletlen, hogy vissza akar térni).
Beniteznek nem fekszik, ezért esélye sincs. Hogy ez nem pénzkérdés, az látszik a fentebb emlegetett statisztikából is. Benitezt szerintem már legalább 2-3 éve el kellett volna küldeni, és ha én lennék a döntéshozók helyébe, most biztosan brit edzőt hoznék, pl. O'Neillt, vagy Moyest, bár ő aligha menne át az Evertonból a városi riválishoz. Ráadásul el kellene küldeni a fogalmatlan spanyol és egyéb nemzetiségű játékosok jó részét és Gerrard köré építeni egy brit magot, akik tudják, miről szól történet Angliában. (Lsd. ManUtd, ahol nem véletlenül hosszabbították meg Giggs, Scholes és Neville szerződését, nem azért mert a karrierjük csúcsán lennének, hanem mert Rooneynak kell még 1-2 év, mire teljes jogú vezérré válik az öltözőben + O'Shea, Carrick,etc.)

fransancisco 2010.04.30. 14:06:33

"Ráadásul el kellene küldeni a fogalmatlan spanyol és egyéb nemzetiségű játékosok jó részét és Gerrard köré építeni egy brit magot, akik tudják, miről szól történet Angliában."
aha, majd utána nézd meg a játékot, tényleg rúgd-és-fuss lesz

4-4-2 2010.04.30. 14:07:53

@fransancisco: Tényleg, a ManUtd is olyan tipikus brit futballt játszik, hogy még nézni is tereh...

Neolith 2010.04.30. 14:13:36

Megy a Juvéhoz, ennyi. Amúgy azért nem keveset hozott ki ebből az évek óta szenvedő Liverpoolból, akármit is művel idén a csapat, de emellett nem lehet szó nélkül elmenni. A Pool ugyanis olyan messze volt a BL címtől Benitez előtt, mint.... *közhelyese hasonlatot tessék ide képzelni*

Wagner Úr 2010.04.30. 14:13:52

Sziasztok!

Lehet valahol magyar válogatott focimezeket venni az 50-60-70-es évekből?

Tudtok valamilyen múzeumról, ahol meglehet nézni ilyen válogatott mezeket?

Kösz.

W

fransancisco 2010.04.30. 14:16:08

@4-4-2: a külföldiek nélkül nézhetetlen lenne a PL, az meg hogy a MU milyen futballt játszik, az az ott játszók egyéb nemzetiségek játékának függvénye is

slowmotion 2010.04.30. 14:17:40

@clfo: ezzel csak az a baj, hogy Németh gyakorlatilag törékenyebb, mint Torres.
viszont ettől még igaz az, hogy lehetett volna másik csatárt keresni FT mellé, ha másért nem is, akkor hogy Torres néha pihenhessen.

Mr.AT 2010.04.30. 14:17:45

Nem tudom nem megjegyezni ebben a posztban sem, hogy BEB*SZNA, ha ez a fogalmatlan szerencsétlen lenne a Juve edzöje. Qrvára remélem, h most legalább Agnelli gyújt majd lámpást a fejekben - egy Angliában megbukott SPANYOLRA akarunk bízni 200 Mio EUR-t?

Már csak Rieira meg Lucas Leiva hiányzik Poulsen mellől, b*zdmeg.

FairyHarry 2010.04.30. 14:18:34

@clfo: Degen + Voronyin ingyen jött, és persze kizárólag csak azért, mert akkora zsenik, és Benitez őket és csakis őket akarta.......

N'Gog meg másfél millió fontért a a tarcsiba. A tarcsiba és nem Torres helyettesének. Másfél millióért. Jó példákat hoztál.
Gondolom most jön a Crouch-mantra, hogy mér kellettt elengedni, meg a Bellamy-, Keane-mantra, rágjuk végig ezeket is, cseppet sem lesz unalmas.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 14:18:44

@fransancisco: Ja, biztos a 80-as évek Liverpoolja is fosadék volt. Ajánlom az összefoglalókat az évtized második feléből.

Walmer 2010.04.30. 14:19:37

@t.o.d.: egy kirúgott rendőr, dagadt és izzad mint egy disznó, és Jose Luis Torrente a neve?;-)

slowmotion 2010.04.30. 14:20:34

@N3O: Tokiótól Szanfransziszkó?

fransancisco 2010.04.30. 14:21:00

@donnelly: azt nem tudom, hogy fosadék volt-é, de hogy dögunalmas, az biztos

Walmer 2010.04.30. 14:21:49

@fransancisco: max a magadfajta "5 éve nézek focit mióta kijött a zsogabonitósreklám ronyaldinnyóval" figuráknak.
Külföldiek nélkül lenne igazi az angol bajnokság. Mint volt anno a 70-es, 80-as években.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 14:22:36

@fransancisco: Amit művelsz az 100% futballrasszizmus, semmi más. És ehhez még tájékozatlan is vagy.

FairyHarry 2010.04.30. 14:24:28

@szferi: 19 : 16 - 84 % (lfchistory.net)

Everred 2010.04.30. 14:24:34

@fransancisco: mondjuk a Liverpool játéka most is nézhetetlen az esetek 90 százalékában, nem hiszem, hogy egy brit mag rontani tudna ezen.

fransancisco 2010.04.30. 14:24:41

@Walmer:
húha, de azért írek, velsziek, skótok gyühetnek, nem!!!??? csak hogy az unalmat fölsrófoljuk a lehetö legmagasabbra, crouch versus valamelyik favágó ()

4-4-2 2010.04.30. 14:26:40

@fransancisco: Én egy mondattal sem állítottam, hogy nem kell külföldi. Csak azt állítom, hogy egy vezető brit mag nélkül (és Gerrard, meg Carragher ehhez ketten kevesek) ez a műfaj nem megy. (Lsd, még Arsenal az elmúlt sok évben.)

fransancisco 2010.04.30. 14:26:45

@donnelly: te meg kirekesztö vagy, ha a PL ugyanilyen sikeres gazdasági társulásnak gondolod azidegenek nélkül, mint amilyen jelenleg

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 14:27:10

@fransancisco: Fogalmad sincs ki az a Kenny Dalglish, mi?

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 14:27:46

@fransancisco: Nem gondoltam, egy pillanatig se, hol olvastad ezt?

fransancisco 2010.04.30. 14:30:09

@donnelly: sajnos átéltem fénykorát, meg Rush is megvan,de nem lettem boldogabb

4-4-2 2010.04.30. 14:30:54

@fransancisco: Ja, és még annyit, hogy én szívesen vitatkozok, ha vannak érveid is. Mert az, hogy dögunalmas, meg egyéb különös jelzők, na az nem érv, csak sajátosan megfogalmazott vélemény. Ha a 80-as évek Liverpoolját ócsárlod, akkor az akkori európai focit ócsárlod, lévén az évtized elején a klub szinte egyeduralkodó (plusz a 70-es évek végéről a Nottingham Forest kétszer, Aston Villa, stb.). De hát az már persze nagyon régen volt, ugye? És nem vagyok Liverpool-rajongó, sőt, de a teljesítmény az akkor is az, ha az ellenfélé.

Walmer 2010.04.30. 14:31:03

@rizla: ott Owenről volt szó és egy szó nem volt arról, hogy a barca 6 kupája szarabb, mit a Pool 5-e.
NB. tőletek tudom, hogy a barca 6 kupát nyert, annyira nem kovetem az Ibér-fsz ilyen eseményeit.

Walmer 2010.04.30. 14:32:55

@fransancisco: nekem meg a folyamatos barom kommentjeid az unalmasak.
ha izgalomra vágysz, akkor ott a jobb kezed.

horas 2010.04.30. 14:34:23

@Mr.AT: Benítez képességeit nem lehet elvitatni szerintem.Nem jó menedzser,de a Juve és Benítez párosítása nem csak azért veszélyes,mert nem egy átigazolási guru Rafa,hanem a klub vezetőség még nála is sokkal fogalmatlanabb ebben a téma körben. Csinálni kell egy jó cspatot,egy jó keretet lekell ültetni Benítez-t az igazolásoka emg meghagyni,ahhoz aki ért hozzá.csak sajnos perpillanat ilyen nem nagyon van a Juve-nál.

Ahogy mi észre vesszük,hogy sok pénzt költött nagyon rosszul,nehogy már azok ne akiknek ez a dolguk basszus.

lexx 2010.04.30. 14:35:01

@Everred: baszki te Telegraphot olvasol?
na meg ilyet.
egyebkent aki Dalglisht akarja edzonek, ha jol emlekszem King Kenny annak idejen egeszsegugyi okok miatt vonult vissza az edzosegtol(bar az is igaz,hogy utana meg nyert egy Pl-t a Blackburnnel)

Walmer 2010.04.30. 14:35:09

@4-4-2: olyan jó tudni, hogy vannak ilyen emberek is.

horas 2010.04.30. 14:36:03

Egy Moggi-Benítez páros már brutál lenne ismerd el.Akkor aztán télleg Torres-el jönne Benítez.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.04.30. 14:36:33

@4-4-2: Ez a brit mag nagyon érdekelne: Kikre gondoltál, mert nem hiszem, hogy O'Neill kedvéért egy Torres vagy Alonso a Liverpoolhoz igazolna. Sőt! Nyílván Crouch meg Heskey lenne a megoldás, de azért emlékszem, amikor az Arsenalnak meg a Poolnak is francia edzője volt és elmondásod szerint annak kellett volna nyernie, "akik tudják, miről szól történet Angliában". Hát nem tudom, ha a veretlenül bajnok Arsenal brit magjára gondolok, egy kicsit cáfolnám a dolgot.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.30. 14:36:42

andrea agnelli érkezése nem azt vetíti elő, hgoy benitez lesz a juve edzője.

fransancisco 2010.04.30. 14:37:20

@4-4-2:
igaz. ezek nagy dolgok!!! riszpekt!!!
én csak annyit mondok, hogy ez a korszak lezárult, számomra unalmas volt, és örülök hogy az angol klubok uralma a kitiltásukkal le is zárult,
azt azért elismerd, hogy miután visszatértek, már nem voltak egyeduralkodók?

horas 2010.04.30. 14:37:35

Szerintem azt nem gondolhattuk komolyan,hogy Németh Krisztiánnak van létjogosúltsága a Liverpool első számú csapatánál...

Walmer 2010.04.30. 14:38:50

@lexx: a mai liverpoolba dalglish nem edzőnek kell, hanem a csatársorba. A középpályára vissza Sounnest és ennyit velük is elérne a csapat.

calcio_di_rigore 2010.04.30. 14:39:34

@horas: Ott van már Bettega, jön Marotta, ott van Agnelli. Nem tudom mi a problémád.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 14:40:11

@fransancisco: Ezek szerint neked azért volt unalmas, mert a napbarnított, fürtös macsókra gerjedsz. Ez is egy álláspont, de a Liverpool rusnya britjei és írjei elég jól tolták annak idején.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.30. 14:40:14

@_benito: inkább azt mondd meg, h kiesik-e a másik barca?

lexx 2010.04.30. 14:40:50

@clfo: Alan Hansen,mint ex-liverpool jatekos megis milyen csapatot nyomjon ha kerdezik? az Evertont? Vagy a MU-t?

calcio_di_rigore 2010.04.30. 14:40:59

@_benito: Hanem ki? Benitez lesz ebből...

fransancisco 2010.04.30. 14:44:31

@Walmer:
hú de kultúrált a válasz...
nem tudtam hogy kötelezö szeretni a nyolcvanas évek angol fociját mert különben megsértödsz

Walmer 2010.04.30. 14:44:45

@pancho_sanza: a veretlen Arsenal pontosan az a kivétel, ami erősíti a szabályt. Pillanatnyi hatalmi vákuumot hasznátak ki csupán.

Én spec örültem volna, ha min2 spanyol maradt volna a seggén otthon.

Két csapatot szerettem nagyon. Az Arsenalt, meg a poolt. Az Arsenalból Wenger csinált egy majombandát, a liverpoolt meg lezüllesztette benitez. Az angol magról meg azért nem tudunk semmit, mert a brit fiatalok helyett játszanak Rierák meg Lucas leivák, akik azért kerültek oda, mert beniteznek tetszettek valami szaros spanyol bajnokin.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.30. 14:45:07

@imici77: brühühü... nemtom, de a reményt nem adom fel. a realitás az, hogy nem.

@calcio_di_rigore: andrea baráti körében nézz körül.

fransancisco 2010.04.30. 14:46:08

@donnelly:
azért volt unalmas, mint amiért sok embernek unalmas. pont. nem sugalltam semmi olyat amivel a fenti megállapításodra jutottál

Goyo 2010.04.30. 14:46:10

Remélem donnelly, te egy manyoo szurkoló vagy. Egyébként ugyanis csak arra tudok tippelni, hogy egy tudatlan ember vagy, akinek lövése sincs arról, hogy mi van a Liverpoolnál.

t.o.d. 2010.04.30. 14:47:08

@Walmer: nem, de Torrente a példaképe, legalábbis úgy viselkedik... :-)

Everred 2010.04.30. 14:50:11

@lexx: olvasok én mindent, ami érdekesnek tűnik. Az a cikk pl. felkeltette a figyelmem, mert valami olyasféle felütése volt, hogy "Manchester United do not look like the force Liverpool do", és kíváncsi voltam, hogy ugyan milyen alapon. Hamar kiderült, már a cikkből, hogy semmilyen alapon, csak vágyálom volt :-)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 14:50:21

@Goyo: Ja, a kedvedért is leírom, hogy az anyagi nehézségek, illetve a rossz edzői döntések között nincs összefüggés.

"Nem lehet mindent a zsetonra fogni, ennek nincs sok köze ahhoz, hogy Rafa hogyan reagál meccs közben, illetve hogy két egyformán ismeretlen és olcsó játékos közül mért a szarabbat választja ki."

És ezzel a semmitmondó megállapításoddal nem csak engem hülyézel le, hanem még pár millió másikat is. Csak a Benítez-szekta nyeli be, hogy az anyagi gondok miatt játszik szarul a csapat.

horas 2010.04.30. 14:50:35

@calcio_di_rigore: Bettega nekem csak egy bábnak tünik,aféle szerencsét hozó talizmán,többek között ő is kitartott Ferrara mellett...
Marotta előrelépés,de azért ő sem egy nagy márkanév,Agnelli meg Capello-t akarja,de ő állítólag nemet mondott.
A lényeg,hogy sikerüljön jól az átigazolási szezon és jöjjön egy jó edző.Ha elöbbi megvan akár jöhet Benítez is.

Walmer 2010.04.30. 14:54:48

@rizla: csak azért nem kommentáltam ezt azonnal, mert sokkot kaptam. Remélem csak ironizálsz;-)

4-4-2 2010.04.30. 14:56:50

@pancho_sanza: Hát, az Arsenal inkább csak kivétel volt, az elmúlt jó pár évben nem nyertek se bajnokságot, és Európában sem villogtak. A Liverpool meg két évtizede nem nyert angol bajnokságot.
Az angol/brit magról meg azért nehéz beszélni, mert előbb el kellene küldeni a (lehet, hogy jó, de a PL-ben nem megfelelő) spanyolok, külföldiek jó részét.
Ha már itt tartunk: a ManUtd-ban is voltak az elmúlt 20 évben meghatározó külföldi játékosok (Cantona, van Nistelrooy, C. Ronaldo), de mindig ott volt a saját nevelésű, vagy vásárolt, de brit labdarúgók is, akik vitték tovább a klub szellemiségét. A managerről már nem is beszélve.
@fransancisco: Nehéz lenne nem elismerni, miután 1999-ig nem nyertek BEK-et, BL-t. Az más kérdés, hogy Te örülsz neki, én meg az olaszoknak nem örültem, de ez ízlés kérdése.

jo.e 2010.04.30. 15:00:44

Sziasztok!
Azt írják angol fórumokon, h. Benitez egyértelmű baja, h. "elveszítette az öltözőt". Sosem voltam edző, nemtom vissza lehet-e szerezni, de kétlem.
Az egyjátékosos megjegyzéssel teljesen 1et tudok érteni a posztban. Lehet, h. nem pontosan így van, de Torres nélkül mindig olyan küzdő kis vidéki csapat benyomásom van, még Gerrarddal is.
Beniteznek mennie kell sztem is. A számok azért nem hazudnak, sztem is nagyon sokat költhetett és azt bizony pocsékul csinálta.
+ itt van pl. Aquillani esete. Őt én jó igazolásnak gondolom, de alig játszatta. Jó, lehet, h. nem volt fitt, ez innen nem látszik, de 1 egész szezonon át??? Pedig vele sokkal pörgősebben megy a játék. De biztos én nem értek hozzá. Vagy Lucas Leiva. Sztem ő 1 rossz vicc. Lehet h. B. rokona v. mittudomén milyen érdeke fűződik hozzá. Vagy csak látja benne a fantáziát :)
Ha Murinho-t sikerülne leigazolni és ő bajnokot csinálna a poolból, talán róla neveznék el az új stadiont :) Ezt ő is tudja. Hátha...
Torresről meg úgy hírlik 1 szezont még biztosan marad, hogy sikerül-e az erősítés. Utána viszont már kérdéses.

Goyo 2010.04.30. 15:03:19

@donnelly: Nem kell mindent a zsetonra fogni, csak azt, aminek köze van hozzá.
Glen Johnsont azért igazolta le Rafa, hogy ne bukjuk el a Pompey ~7 millió fontos tartozását.
Aquilani pedig azért jött, mert lehetőség volt részletre megvenni. Leigazolása jelentős kockázattal járt, és sajnos nem jött be.

Az ismeretlen és olcsó játékosok témájában nem vagyok otthon, nem tudom, miről beszélsz.

Az viszont elvitathatatlan, hogy ebben a szezonban üldözte a csapatot a balszerencse. Elég csak arra gondolni, hogy egy teljesen szabályos gólunkat nem adták meg Madridban. De lehetne beszélni a két Arsenal elleni meccsről, a Valencia ellen kiharcolt tiziről vagy a strandlabdáról. A lista még hosszan folytatható. E mellé jöttek Torres sérülései, SG tökéletes fókuszvesztése, Kuijt leggyengébb szezonja, Masche gyenge szezonkezdete, Babel útvesztése (amiből talán visszajön), a védelem folyamatos sérülései... A lista itt is folytatható. Egyetlen játékos nyújtott konzisztens teljesítményt egész szezonban, Reina. Ő pedig nem került be az év PL csapatába, ami röhej.

Az egész kibaszott angol sajtó Benítez ellen van már évek óta, azt viszont szomorúan látom, hogy a szurkolóink sem veszik észre, mekkora koponya.
Kétségtelenül hibázik, mint minden más edző. Nála én kevesebb hibát látok, mint a többieknél, de ez biztos a rózsaszín szemüvegem miatt van.
Persze. Zavarjuk el! Aztán bánjuk meg úgy 2-3 év múlva...

agatsu 2010.04.30. 15:03:37

Értem én hogy mindenki ért a focihoz, de én akkor is szeretem a LFC-t, ha kiesik. Én a 80-as években szerettem meg a csapatot és bárkivel partiban voltak a világon. Nem unalmas bazdelőrefussutána focival ,hanem akkoriban nagyon is jó focival...
Most van egy ilyen korszak sajna,de mivel maradok a Pool-nál, most már halálig :) ,fogok én még örülni!
Én is azt mondom jó lenne még egy két angol a csapatba és esetleg egy holland edző( King Kenny remélem nem vállalja el, mert saját nimbuszát rombolná le vele ...Ja ,és nem teszeik az angol foci? Tessék nézni a kurvaélvezetes olasz meg német bajnokságot...:DDD
Bocs nem értek a focihoz, csak szeretem.....

rizla 2010.04.30. 15:04:38

@Walmer: nem, nincs elég infóm, úgyhogy nem vagyunk egy súlycsoportban a témában, meg aztán szarom én le, hogy benitez vagy a liverpool mit csinál.

mantegna 2010.04.30. 15:05:31

@_benito: Kíváncsi lennék én is, sajnos még nem vagyok járatos Andrea baráti körében.

Goyo 2010.04.30. 15:07:54

@Goyo: Valencia által kiharcolt tizi, nem ellen.

jasszgeri 2010.04.30. 15:09:13

teljesen fogalmatlan vagy donelly. az én szívem a unitedé, de rafa hihetetlen munkát vitt véghez. olyat, amit gh sem tudott. a gond a tulajdonosi körrel van. pénzhajhász, hitelspekuláns parvenü jenki faszkalapok, semmi közük a labdarúgáshoz. mélyen átérzem a klub helyzetét, mert united drukkerként nálunk ugyanez megy. és arcpirító módon hicks és gilett le meri nyilatkozni, h egy szintről egy következőre emelték a klubot és várják azt, aki még tovább emelheti. wtf?! megvesznek egy bl-győztes csapatot és csinálnak belőle egy "intertotó kupásat". benitez nem azért cserél be el zharokat és ngogokat, mert idióta. hanem mert kis pénz kis foci. és nincs még egy klub, amit ennyire szétbarmolt volna a folyamatos sérülés hullám. a juvét hagyjuk, ők anélkül is ott tartanának, ahol idén. ennek a blognak csak múltidéző postokban van értelme, hihetetlen sötét itt mindenki.

Everred 2010.04.30. 15:10:20

@Goyo: annyit mondanék azért, hogy egy közismerten sérülékeny játékost leigazolni úgy, hogy lehetett tudni, hogy még további két hónapig biztosan nem játszhat, nem kockáztatás, hanem baromság. Ott és akkor, Aquilani leigazolásával eldőlt, hogy a Liverpool ambícióinak a csúcsa a 3. hely lehet.

Persze ha ő úgy gondolta, hogy belefér ezt a szezont feláldozni, és AA majd hosszú távon zseniális lesz és a sérülékenysége is megszűnik, akkor oké...

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 15:11:02

@jasszgeri: El kéne gondolkodnod, hiszen mindenki idióta, csak te vagy helikopter.

rizla 2010.04.30. 15:11:44

@jasszgeri: "em azért cserél be el zharokat és ngogokat, mert idióta. hanem mert kis pénz kis foci."

azért annyit el lehet ismerni, hogy okosabban is lehet költeni a pénzt. xabi alonso árából pl sikerült venni egy sérült játékost.

sedre 2010.04.30. 15:12:17

@Goyo: vagy akkor nézzük meg a Lyon elleni csoportmeccseket, ahol az Anfielden a 89. percben egyenlítettekés a 93.ban lőttek még egyet, és Lyonban meg a 91.ben egyenlítettek

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 15:14:23

@Goyo: Habitang kolléga kedvenc példája: a Zenitből a Liverpool, és Rafa, akinek minden játékosról több órányi dvd-je van, hogyhogy nem Skrtelt szúrta ki és vette meg kurva olcsón még az Uefa-kupa sikerük előtt, véletlenül sem Arsavint. Pl. erre gondoltam a fogalmatlan igazolás kapcsán.

De amúgy a legnagyobb probléma Benítez-szel, hogy csak A-terve van, egyszerűen nem tud váltani, valamint képtelen motiválni a játékosait. Csak akkor motivált a Pool, ha a szitu megkívánja, ezért vannak jó rangadók, comebackek és anfieldi kupaéjszakák, és ezért nem megy a Wiganek meg a Sunderlandek ellen.

Mr.AT 2010.04.30. 15:14:49

@jasszgeri: "a juvét hagyjuk, ők anélkül is ott tartanának, ahol idén. ennek a blognak csak múltidéző postokban van értelme, hihetetlen sötét itt mindenki."

Ha komolyan gondolod, hogy a Juve a 67 idei sérülés nélkül is ugyanott tartana, mint most (incl. az ÖSSZES kulcsember többszöri, tartós kiesése), akkor kicsit erősnek érzem, hogy TE sötétezel itt mindenkit. :-)

Goyo 2010.04.30. 15:15:57

@Everred: Mi a tökömet tudsz te az Aquilani transzferről? Sokszor volt sérült korábban Rómában, de egyszer sem hagytak neki időt felépülni. Nem mellesleg pedig komoly szakértő komoly véleménye alapján lett leigazolva, aki szeptember közepére tette a visszatérését.
Az első részlet összegéről van tudomásod? Tisztában vagy vele, hogy kit lehetett volna annyi pénzből megvenni a középpályára?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.30. 15:16:36

rem, soha nem lépünk az ilyen poodli folyóba, rem, Wenger tanul ebből is... bár, az első lépést megtettük, majd most kiderül, hogy merre vezet az út.

Goyo 2010.04.30. 15:18:10

@donnelly: Arsavin eléggé furán mutatna a védelem közepén, nekünk pedig egy középső védő kellett akkor.
A fizetésük, aláírás pénzük és az áruk között tátongó szakadékokról pedig hadd ne én keressek adatokat!

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 15:19:55

@Goyo: Csatár mindig kell, és ha annyira jó szeme van, mint amilyet gondolnak róla, akkor Arsát kiszúrja még akkor, amikor a későbbi árának a töredékét érte.

Asszúrbanapli 2010.04.30. 15:20:12

liverpoolmeccsek helyet én inkább zenét hallgatok egyzene.blog.hu/ meg Fulham-meccsekre járok

bakító 2010.04.30. 15:20:23

@4-4-2: Ezt a brit mag dolgot nem kéne erőltetni olyan költségvetéssel mint a Pool. Egy közepes brit játékos (R. Keane, D. Bent stb.) annyiba kerül mint egy kiváló külföldi.
Az Arsenal pedig azért rossz példa, mert az invicible csapat gerincét is jórészt külföldiek alkották, viszont azok nem ifjoncok voltak, hanem kipróbált rutinos harcosok. Ez hiányzik most az Arsenalból, nem a brit vér. A Poolból pedig úgy hiányzik a kreativitás és most már egyre inkább a minőség, mint mackósajtban a brummogás. Ami maradt az a duplatüdő és a fight, ami egy jó Gerrard és Torres nélkül Birmingham city szint.

Benitez a Valenciával sem a szemkápráztató focit erőltette, úgyhogy nem nagy meglepetés a Pool játéka. Azt nem láthatta senki sem előre, hogy mint menedzser alulteljesít. A poszt megállapítása helyes, oda kell mennie, ahol a menedzseri feladatokat megossza a tulajjal, futballigazgatóval, vagy akárkivel, ami feltétel mind Olaszországban, mind Spanyolországban adott.
Nagyon nehéz egy top angol klubba jó menedzsert találni. (Respect David Dein).

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.30. 15:20:48

@donnelly: Arsha idén nem sokat csinált összességében.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 15:20:58

@Goyo: (Nem vitatom magát a Skrtel igazolást, csak anyira jellemző ez a példa)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 15:22:15

@imici77: Ez nem igazán releváns. Rieránál azért többet tett.

Everred 2010.04.30. 15:23:20

@Goyo: most hadd kérdezzem meg halkan: ahhoz, hogy valaki liverpool-drukker legyen, alapfeltétel a tahóság? Nem lehet tisztességes hangnemben szólni a másikhoz?

Na mindegy. Nem tudom, kit lehetett volna megszerezni (nincsen Európán átívelő játékos-megfigyelői hálózatom), annyit tudok, hogy ha nincs kocsim, akkor nem veszek meg egy működésképtelent pusztán azért, mert olcsón adják.

Meg hát ha ennyire nincs pénz, akkor kár volt eladni Arbeloát, és 11 milliót (ha beleszámítom a 7 milliós tartozást, amiről beszélsz) kiadni Glen Johnsonért, pláne, hogy nem volt éppenséggel titok, hogy Xabi Alonso menni akar és pótolni kell. A komoly szakértő komoly véleménye meg a jelek szerint nem sokat ért...

bakító 2010.04.30. 15:29:00

@imici77: Amíg Wengernél van a karmesteri pálca, addig kizárt az olyan összeomlás mint az idei Pool. Talán a nehezén is túl vagyunk (anyagilag) és elkezdünk masszívan költeni, mondjuk 40-50 millát. Azzal már szép reményeink lehetnek jövőre.
A Poolnak legalább 100 millát kéne elköltenie (no chance), és akkor elkezdhetnék a csapatépítést. Elég cudar kilátások.

váév építők (törölt) 2010.04.30. 15:29:56

szerintem tavaly tavaszra érett össze a csapat, sorozatban nyertek, és ráadásul jól is játszottak.
úgy látszik elérték a csúcsot amiről már nem volt felfelé, pechjükre volt egy mu a bajnokságba, amelyik stabil 1-0-kkal behúzt a a címet.
utólag könnyű okosnak lenni, de komolyabb vérfrissítés kellett volna tavaly nyáron. van egy kezdőre való jó játékos a csapatban,(több nincs) de sajnos az ellenfelek már kiismerték őket, így egyre nehezebb nekik érvénnyesülni.
a játékkal kapcsolatban én leginkább azt nem értettem, hogy miért csak egy csatárral játszottunk egész évben....Riera kurva jó volt tavaly, idén hanyagolva lett a sérülése után. szerintem babel sem rossz(ngog-nál 100x jobb), a bl-ben voltak nála szarabb játékosok is olyan csapatokban, amelyek tovább jutottak. lásd olic..pffffhh
a sérültekre nem érdemes fogni, máshol is előfordulnak.
akikre lehet alapozni az Gerrard, Torres(ha marad), Johnnson, Benayoun, Mascerano, Insua...ezek mellé kell igazolni, másként nem lesz előrelépés.

poolfanati 2010.04.30. 15:30:01

@FairyHarry: határolódj csak, de akkor a világ összes liverpool szurolkolójának a felétől is határolódhatsz, ugyanis rafa nagyon megosztott minket, nem csak én vagyok elégedetlen vele.

egyébként meg szerintem az az igazán jó szurkoló aki a saját csapatával szemben is tud kritikus lenni.

intentional grounding · http://budapest-state.blog.hu 2010.04.30. 15:30:19

(Ha jól emlékszem, jasszgeri játékvezető - így máris összeáll a kép:DDD)

Goyo 2010.04.30. 15:34:49

@donnelly: Lehet, hogy kiszúrta. De nincs külön pénzjegynyomdánk mint a Chelseanek vagy a City-nek. Egyébként Big Sam állítólag próbálta akkor leigazolni, sikertelenül. Nyáron pedig már 22 millió font volt az ára.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.04.30. 15:36:16

@4-4-2: Az elmúlt 10 évben nem lehetett angol bajnok csak olyan csapatokból, ahol Henry, Bergkamp, Nistelrooy, Drogba, Ronaldo, Rooney nyomták a csatársorban. A Liverpoolnak az a problémája, hogy ilyen csatárt nem tud igazolni. S akkor még csak a csatárokról beszéltünk és nem Essienekről, Hargreavesekről és Makelelékről vagy Evráról és Ashley Cole-ról. Az azért elgondolkodtató, hogy önmagában a Liverpool, O'Neillel és mondjuk a jelenlegi pénzügyi kondicióival mit várhat. Ideigazolna most David Villa.Ennek függvényében kellene meghatározni az elvárásokat, úgy mint bajnoki cím, BL győzelem vagy Bl hely.
Lehet itt (és kell is) brit magról beszélni, de egy angol bajnokcsapat általában ott kezdődik, hogy venni kell egy Drogbát, egy Essient/Makelelét, egy Cech-t és egy Ashley Cole-t, vagy mondhatjuk úgy is, hogy venni kell egy Nistelrooyt/Ronaldot/Rooneyt, Ferdinandot, Evrát, van der Saart.
Ilyen igazolásokhoz két dolog kell: pénz és hiteles szakember.

Ferguson, Ancelotti, Mourinho, Benítez (lehúzva), O'Neill. Hát nem tudom, hogy David Villa, mit gondolna arról, hogy a pénztelen Liverpoolba igazoljon, mert Martin O'Neill csapatot épít. Nemhogy csatárt, de még azt sem tudom elképzelni, hogy milyen kapust igazol egy Martin O'Neill, akivel majd bajnokcsapatot csinál.

Goyo 2010.04.30. 15:41:12

@Everred: Sajnálom, ha megbántottalak. Érzékeny a téma.

Valakit meg kellett vennünk a Pompey-től. Johnson pedig még remélem, fejlődni fog. 12-13 millió fontot így is ér most szerintem, tehát nem buktunk rajta pénzt.
Emlékeim szerint csak a nyár végére derült ki, hogy mennyire nincs pénz a kasszában, amikor a játékosok szerződéshosszabbítási jutalékait és miegymást a tulajok levonták a transzferkeretből.
A maradékból Aquilanira futotta.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 15:43:01

@Goyo: Nem egyből került ennyibe, és tuti nem szúrta ki elég korán, mert olyanokat szúr ki, hogy...áááá. Mark Gonzaleztől kezdve lehetne sorolni a bust-okat Degenig.
Degen: ő is egyfolytában sérült volt korábban, mégis leigazolta, mire föl, vagy miért? Akkor már kevésbé fogalmatlan embereket is lehetne szerezni ugyanennyiért.

montipájton 2010.04.30. 15:44:50

@pancho_sanza: David Villa a mai hírek szerint éppen nem a Liverpool mellett döntött.

Strigo 2010.04.30. 15:48:10

2004/05:
Nunez, Pellegrino, Morientes, Luis Garcia, Josemi, Cissé, Xabi Alonso, S. Carson
2005/06:
Kromkamp, Zenden, Reina, Agger, Sissoko, Crouch
2006/07:
Fowler, Aurélio, El Zhar, Pennant, Bellamy, Arbeloa, Leto, Paletta, Kuyt, Durán, Mascherano, Insúa
2007/08:
Voronin, Benayoun, Plessis, Torres, Németh, Babel, Itandje, Mihailov, Lucas, Skrtel
2008/09:
Degen, Gulácsi, Riera, Dossena, Diego, R. Keane, N'Gog
2009/10:
Maxi R., Kyrgiakos, G. Johnson, Aquilani

Benitez igazolásai a Liverpoolnál. Évente egy-két játékos, aki bevált, a legtöbb óriási melléfogás, és általában áron alul továbbálltak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 15:49:30

Én bírom Rafát, mert igazi egyéniség, és soha nem fogom elfelejteni, amit a Valenciánál művelt, de úgy látszik, tényleg nem jött be neki ez a menedzserkedés. Van ilyen. Elmegy egy másik országba, ahol elég lesz edzőnek lenni, és megint nagy csapatot fog építeni.

Everred 2010.04.30. 15:50:03

@pancho_sanza: Fernando Torres egy alattomos és nyávogós kis köcsög lett Liverpoolban, de kvalitásaiban felér az említett úriemberekkel. Állítólag Mascherano meg Gerrard kurva jó, állítólag Reina, Carragher meg Skrtel meg Agger kurva jók (ezt mondjákl a Liverpool-fanok), tehát akkor a gerinc ott van, nem kell Ferdinand meg Makelele meg Rooney meg Drogba.

Evra, Ronaldo, Van der Sar, Vidic meg összesen került annyiba, mint Glen Johnson és Pennant. Vagy mint Riera, Bellamy és Kuyt.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 15:53:13

@Everred: "Fernando Torres egy alattomos és nyávogós kis köcsög lett Liverpoolban"

Hehe, igazán tárgyilagos megállapítás, de minden szurkoló pontosan ilyennek látja az ellenfél csatárát, legyen annak RVN, Drogba, vagy bárki más a neve.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 15:54:30

Ja, én azt láttam a Liverpoolnál a tegnapi meccsen, hogy az alapcsapat (mármint ha van Torres is) gyakorlatilag tökéletes, bárkit meg tud verni a világon. De a cserék... Fölolvasta a riporter a csersort, és nem akartam hinni a fülemnek. Az Atlético beküldte csereként a klasszis Juradot, aki lendületet is adott, és közvetve el is döntötte a továbbjutást. A Pool nem tudott beküldeni senkit, csak El Zhart meg Pachecot...

Everred 2010.04.30. 15:57:08

@donnelly: mégse írhattam csak annyit, hogy Torres kibaszott jó, az milyen lett volna már.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.04.30. 15:57:20

@montipájton: Hallottam róla.
@Everred: Nem kerültek sokba, tehát akár igazolhattak volna az Aston Villához, vagy Celtichez is, miközben valamiért mégis a Manchesterbe mentek. Egy igazolásnál nem feltétlenül csak a pénz számít. A Manchester és Ferguson jó márkanév, mint ahogyan a Chelse is az volt a friss Bl győztes Mourinhoval. A Liverpool O'Neillal viszont nem biztos, hogy jó választás lenne.

horas 2010.04.30. 15:58:54

Már az abszolut nonszensz,hogy erről egyáltalán vita alakulhat ki.

Le van írva mennyiből vásárolhatott a Pool meg az is ott van,hogy kiket.Ezen mi a vita téma????.....

poolfanati 2010.04.30. 16:00:20

@Csöncsön: pachecot tőletek igazoltuk. asszem 19 éves, nálatok 3 év múlva aranylabdát nyerne, olyan nagy tehetség. persze nem egy ilyen fontos meccsen kell megadnunk neki a lehetőséget nem is ezért küldte be rafa. hanem azért mert vagy 5en voltak sérültek az alapemberek közül.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.30. 16:04:20

@Strigo a divatdrukker: így is lehet pénzt kilopni egy cégtől. vedd meg drágán, a megfelelő embertől, aztán add el, ahogy tudod. be kell perelni a felelősöket.

Goyo 2010.04.30. 16:04:37

@donnelly: 2008 januárjában vettük Skrtelt, Arshavinnak 2008 nyarán 22 millió font volt az ára.

Gonzálezt másfél millióért vette, és 5 millióért adta el Rafa.

Degen ingyen jött. Ettől függetlenül bukás. De "ugyanennyiért" mázli kell, hogy valaki komolyat leigazoljunk.

Goyo 2010.04.30. 16:05:37

@Strigo a divatdrukker: "Benitez igazolásai a Liverpoolnál. Évente egy-két játékos, aki bevált, a legtöbb óriási melléfogás, és általában áron alul továbbálltak."

Ez konkrétan nem igaz.

Goyo 2010.04.30. 16:07:52

@Csöncsön: "...de úgy látszik, tényleg nem jött be neki ez a menedzserkedés."
Mióta Parry elhúzott a halál véreres ....ára, csak azóta menedzserkedik Rafa. Pénzünk nem volt tavaly, konkrétan negatív összegű volt a transzferkeret. De az utánpótlást átalakította. Annak az eredményei azonban csak 4-5 év múlva lesznek láthatóak.

Strigo 2010.04.30. 16:11:25

@Goyo: "Ez konkrétan nem igaz."

Miért is nem? Arbeloa és Alonso talán profitot hozott, a többiek semmiképpen sem. A Pacheco vagy González-féle baklövéseket még nem is raktam bele, sem a noname spanyolokat, akik azóta már a segunda divisionban zúzzák.

FairyHarry 2010.04.30. 16:11:50

@poolfanati: nem az a bajom, hogy Rafa ellen vagy, hanem az a minősíthetetlen hangnem, ahogy ezt ezen a blogon teszed. több Liverpool-fórumot is olvasgatok, néhányra írok is néha, és igenis megvannak ott is az arcok, akiknek baromira elegük van Benitezből, de azt azért mégsem engedik meg maguknak, hogy ne adják meg a kellő tiszteletet csapatuk menedzserének.

a magam részéről amíg itt van, minden tiszteletem és támogatásom az övé (sokra megy vele), de a hibáit én is látom: igenis vannak szar igazolásai(mégha azok többsége szerintem kényszerszülte is), plusz makacs és önfejű (bár ezügyben szerintem sokat javult sz elmúlt években).

Goyo 2010.04.30. 16:20:45

@Strigo a divatdrukker: Azért, mert körtét hasonlítasz almával. A nagy összegű igazolások közül csak Keane volt bukta, és belőle is időben kiszálltunk (az más kérdés, hogy a T'ham 39 meccs után kölcsönadta, így vélhetően pár millióval többet bukunk rajta). Sissokón profit volt. Alonsón profit volt. Crouch-on profit volt. Bellamy-n profit volt. Cissét nem ő vette. Mascheranót árában tudnánk eladni most, amikor már csak másfél év van a szerződéséből. Torres megduplázta az árát. Johnson kényszermegoldás volt, csakúgy mint Aquilani, és lehet, hogy bukások. Konkrétan mekkorák, az még a jövő zenéje.

Az olcsón vagy ingyen igazolt játékosokat idekeverni, hogy növeljük a transzferek számát, szerintem nem korrekt. Nyilván való számomra, hogy olcsón venni játékosokat azzal jár, hogy a többségük nem válik be. Ettől függetlenül ezek közül is sok játékos termelt profitot a klubnak. Voronin, Leto, González profittal lett továbbadva. De valószínűleg Németh is kitermelte már az árát, egyszerűen a kölcsönszerződésekből.

Folytassam?

Goyo 2010.04.30. 16:22:10

@FairyHarry: Szerintem egy menedzsernek makacsnak és önfejűnek kell lennie.

Strigo 2010.04.30. 16:35:23

@Goyo: szerintem az általad hozott példák a profitra nem megfelelőek, lehet hogy más számokat ismerünk. De nem is pénzügyi vonalon akartam minősíteni Benitez játékospolitikáját, hanem semmi hosszú távú tervet nem látok benne. Évente rengeteg középszerű játékost igazol, akik aztán mennek a levesbe, vagy egy-két évig ottragadnak a kezdő környékén, aztán kikopnak.
De ajánlom, hogy elemezd egyszer egy meccsen a 10millióért vett (és alapember) Lucas játékát, mennyire segíti a védekezést, a támadást, az összjátékot, vagy bármit. Szerintem ő a leggyengébb láncszem az idei Poolban, konkrétan emberhátrány.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 16:35:57

@Goyo:

Én ezekbe nem látok bele, úgyhogy hiszek neked. Az biztos, hogy van szeme a focihoz, taktikailag hihetetlenül felkészült, és nyerő típus. Ezért vár magyarázatra, hogy hat év alatt mindössze egyszer került a PL-nyerés közelébe, és egy banánhéjon akkor is elcsúszott.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 16:37:55

@Goyo: "2008 januárjában vettük Skrtelt, Arshavinnak 2008 nyarán 22 millió font volt az ára."

Pontosan, csak a hülye nem látja, mit alkotott Arsavin 2008 tavaszán az Uefa-kupában, majd nyáron az EB-n. Előtte bagóért el lehetett volna vinni, és ugyanilyen jó játékos volt már akkor is. De még 1x mondom, ez csak egy példa, nem akartam ezen ennyit lovagolni.

Eastbay1 2010.04.30. 16:41:28

@t.o.d.: Hodgson nem passzol a Poolhoz. Nem az a típus szerintem aki tud és szeret dolgozni ilyen nyomás alatt.
Én Dalglishra szavaznék, mert gyakorlatilag ő az egyetlen aki minden szempontból megfelelő lenne. Csak hát 10 éve volt menedzser utoljára...

FairyHarry 2010.04.30. 16:49:25

@Strigo a divatdrukker: látszik, hogy nem sok Liverpool-meccset néztél idén, Gerrard sokkal inkább volt emberhátrány, mint Lucas. nem a brazil fogja megváltani a Liverpoolt, de három évvel ezelőtt 5millió (hogy a 10milliót honnan vetted, rejtély) fontért nem tűnt rossz vételnek az akkor a dél-amerikai kontinensen játszók legjobbjának választott Lucas. első két évében kifejezetten lassúnak, gyengének, erőtlennek tűnt, de Benitez bízott benne, és az idei szezonban többször is látni lehetett, hogy miért. nagyon sokat fejlődött.

poolfanati 2010.04.30. 16:52:25

@FairyHarry: az a helyzet, hogy rafa ezernyi esélyt kapott tőlem és tiszteltem is őt. arról ő tehet hogy elvesztette a tiszteletem.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 16:54:14

@FairyHarry: Leandro (Fradi, DVSC most Ciprus...) meg Libertadores-kupa döntőt játszott, tehát ott teljesen másról szól az egész...

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 16:55:55

@donnelly: (Szándékosan nem Riquelmét, minden idők legnagyobb játékosát vettem elő;D)

poolfanati 2010.04.30. 16:56:15

egyébként amikor látom a meccseinken dalglisht és rusht a páholyban ülni, azon gondolkozom hogy ők vajon mit gondolnak a mostani poolról?
mit gondolnak amikor nincs helyzetünk egy meccsen vagy amikor egy benajun el zhar cserét látnak? vagy amikor otthon nem bírunk gyengébb csapatokkal?

Goyo 2010.04.30. 16:57:46

@Strigo a divatdrukker: Úgy tűnik, más számokat ismerünk.

Lucas kapcsán is gyökeresen eltérő a véleményünk, én többször őt hagytam volna fenn, és nem Gerrardot.

poolfanati 2010.04.30. 16:58:39

@FairyHarry: Lucas tegnapi gólpasszán csak lestem, most mi van? ez tényleg ő volt? a burnley ellen is volt egy assistja. fejlődik, fejlődik, de neki és aquának is egy xabi alonsót kellett volna pótolni. arról nem ők tehetnek hogy ők nem olyan jók. donnelly már kifejtette hogy rafának kellett volna jó helyettest találnia.

na mindegy majd jövőre!

Goyo 2010.04.30. 16:59:37

@Csöncsön: Vékony a keretünk. A többi élcsapat 20-70%-kal többet költ fizetésekre, mint mi. A bajnoksághoz ennél jóval nagyobb keret kellene. Így a top4-es tagságra és az európai kupákra fókuszált Benítez, hogy bevételt termeljen.

Goyo 2010.04.30. 17:01:24

@donnelly: Nem lehetett volna előtte sem bagóért elvinni. A Newcastle próbálkozott, de nem sikerült.

Szokás innen kicsit lesajnálni az orosz focit, de irgalmatlan pénz van benne. Arshavinnak nagyon-nagyon jó fizetése volt már Szentpéterváron is.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 17:03:24

@Goyo: A 'Castle legalább megpróbálta elvinni, nekik feltűnt...

Strigo 2010.04.30. 17:13:25

@Goyo: Ha nektek jó ez a Benitez- és Lucas-féle Liverpool, akkor örüljetek. United-drukkerként is csak azt mondhatom, még hosszú ideig legyen ő az edzőtök.

FairyHarry 2010.04.30. 17:24:02

@donnelly: persze,lehet mondani Leandrókat is, meg lehet mondani Tevezeket is, attól függ, az ember éppen mi mellett akar érvelni.... szerintem Lucas egyáltalán nem akkora fostalicska, mint ahogy az első két éve alapján sokan már reflexből is beállítjátok.
az meg már megint más kérdés, hogy ha nem ennyire szűkös és szegényes a keretünk (szerintetek Benitez miatt, szerintem javarészt a jenkik miatt), akkor ő sem lett volna ennyiszer kezdő. csakúgy, mint N'Gog vagy Insua. mindhárman a tarcsiba érkeztek, de a dolgok úgy alakultak, hogy folyamatosan a mélyvízbe kellett dobálni őket.

FairyHarry 2010.04.30. 17:26:48

@Strigo a divatdrukker: nem jó, de lesz jobb. és több realitása van ennek Benitezzel, mint nélküle. egy új menedzserrel a reménybeli új tulajnak még durvábban a zsebébe kéne majd nyúlnia, de erre még kisebb esélyt látok, mint az idei bl-helyre.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 17:28:50

@FairyHarry: "beállítjátok", "szerintetek" - mért sorolsz egy táborba azokkal, akik ezeket mondták, illetve mért csak fekete meg fehér létezik?
Szerintem Lucas pl. abszolút nem szar, kiegészítő embernek megteszi, de Beníteznek mennie kell. Lehet keverni is a dolgokat, nem csak "mi" vagyunk meg "ti" vagytok...

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 17:30:31

@donnelly: (És bizakodó voltam Lucasszal kapcsolatban, de lassabban/kevesebbet fejlődik, mint szerettem volna, ezért nem lesz húzóember)

Iustizmord 2010.04.30. 18:03:56

olyan jó olvasni hogy MINDIG van 1-1 arc aki megmodnja a tutkófrankót, és másnak meg jusztse lehet igaza.

neeson 2010.04.30. 18:27:49

@szferi: "torres azért műttette meg magát most"

hirtelen tényleg az ugrott be, hogy nővé operáltatja magát :D

szferi 2010.04.30. 18:32:02

@neeson: az arcplasztikával nem kéne sokat szarakodnia :)

Mr.AT 2010.04.30. 18:34:02

@neeson: Kétlem, nőként már nem jönne be annyira Xavinak.

neeson 2010.04.30. 18:34:41

@Everred: megnyugtatlak, idén nyáron is a poolt fogja mindegyik betippelni az első helyre, valami olyasféle alapon, hogy "semmi sem szól mellettük, épp ezért nem is számol velük senki, ez lehet a fegyverük".

De legjobb esetben is 1. CHE 2. POOL 3. CITY/ARSE 4. MU

Idén lett volna nagy esélye a Poolnak, hiszen gyenge a legszűkebb elit, MU és Chelsea jelenlegi kerete a kiégés jeleit mutatja.

szferi 2010.04.30. 18:37:17

felmerült itt oneill neve, mint edzőjelölt. eleinte én is gondolkoztam rajta, beépítene fiatal briteket, unalmasan játszanánk, de "angolabb" lenne a csapat, ilyesmi...
aztán rádöbbentem, hogy ő az az ember, akinek arra volt elég 100 millió font, hogy egyszer megnézze wenger seggét közelről. ő kell nekünk, persze.

neeson 2010.04.30. 18:41:38

@Everred: Fernando Torres egy alattomos és nyávogós kis köcsög lett Liverpoolban.

Ja, elég durva a kontraszt a viselkedése közt most meg 2-3 éve. Kicsit azért is, mert nincsenek társai, kicsit azért, mert hisz Benitez: fergászon megvette ellenünk a bajnokságot - típusú meséiben.

Kár (ill. dehogy), mert döbbenetesen jó játékos.

neeson 2010.04.30. 18:44:28

@szferi: O'neill jobb lenne, mint Benitez, de azt én is kétlem, hogy bajnokságot tudna nyerni.

szferi 2010.04.30. 18:44:38

@neeson: na, azért torres pont az a játékos, aki nem fetreng és nem reklamál, csak annyit, amivel tudtára adja a bírónak hogy mit gondol, de ezt mindenki megteszi. össze sem lehet hasonlítani azzal, ahogy drogba fetreng, vagy ahogy rooney letámadja a bírókat.

szferi 2010.04.30. 18:45:55

@neeson: miért, könyörgöm, mondj egy érvet! unalmas, szar focit játszik a villa, a legendákkal ellentétben költ ő is rendesen, és a csapata európában egy utolsó törlőrongy.

neeson 2010.04.30. 18:48:43

@szferi: nem erre gondolok, hanem egyszerűen kicsit picsogós lett, mert ordít róla, hogy rohadtul nem tetszik neki a helyzet.

neeson 2010.04.30. 18:51:30

@szferi: Úgy gondoltam, hogy ha most idehoznák, akkor előre tudnának kicsit lépni, mert Benitez kész van.

Benitez jobb edző nála nyilván. Az a baj Rafaval, hogy a jó húzásait mindig ellensúlyozza a baromságaival.

Mr.AT 2010.04.30. 19:08:14

@szferi: Te is picsogós lettél, adott a párhuzam. :-)

rexford 2010.04.30. 20:37:28

A Juve is azért akarja megvenni, amiért anno a Pool, hogy bajnokok legyenek, más nem nagyon szól mellette (alapból még az is ellene szól, hogy spanyol).
Egy dologban lehet bízni: itt biztos, hogy nem ő fogja adni-venni a játékosokat.
A kulcskérdés a man management lesz, de sajnos a Poolnál sem mindig ment ez neki (ld. Crouch, Keane, X. Alonso), ráadásul a Juvénál minden bizonnyal jövőre is maradnak jó páran az öregekből.

Adriano87 2010.04.30. 20:53:04

Liverpoolnak minden évben a bajnokságért kellene küzdeni mint a Manchesternek.20 éve nem nyert bajnokságot a Liverpool.2005ben nyertek egy Bajnokok Ligáját .Benitez előtt Houliernek is volt 6 éve a klubnál de neki sem sikerült bajnokságot nyerni , több szar igazolása volt mint jó.

rexford 2010.04.30. 21:02:33

@Strigo a divatdrukker: Ezek közül senki nem lett jobb azután, hogy elment. Nem tudom, ez jelent-e valamit, csak úgy feltűnt.

szferi 2010.04.30. 21:07:08

@Adriano87: vagy egyáltalán nem olvastad a kommenteket, vagy olyan hülye vagy, amilyen messzire ellátsz.

szferi 2010.04.30. 21:08:26

@rexford: így igaz, benitez kihozza a maximumot a játékosokból, tény, hogy nem mindenkiből van mit kihozni.

Adriano87 2010.04.30. 21:31:05

@szferi:

nem olvastam el minden hozzászólást.szerintem Benitez nem jó manager ,nem tud csapatot építeni.6év alatt elköltött 350 milió eurót tehát nem foghatja a pénzhiányra azt hogy nem nyertek bajnokságot.nagyon sok rossz igazolása volt.Xabi Alonso árából 2 jó játékost tudott volna venni.

mann 2010.04.30. 21:53:02

Ez az állandó hiszti, hogy Rafa nem kapott elég lét.
Valahogy nem ezt olvasni itt:
transferleague.co.uk/

Majd 60 játékost vett mióta a Poolban van, vagy kétszer lecserélte már az egész keretet.

Jó edző, nagy taktikus-egy Bonaparte, menedzsernek azonban kevés.
Warnock példája szerintem elég jól szemlélteti mi is a gond Rafával. A hátvéd saját nevelésként bőven hozzátett volna annyit mint a Josemik, Degenek sokasága, mégsem volt jó Beníteznek. Kellett a hely a spanyoloknak.

Adriano87 2010.04.30. 22:09:00

@mann:

Benítez előtt Houllier volt a manager de az ő igazolásai sem váltak be,hozott egy csomó középszerű játékost pl diao,Diouf,Heskey,Cheyrou stb lehetne sorolni.transfermarkton meg lehet nézni kiket igazolt.pénz mindig volt a Liverpoolban de valahogy a mangerek igazolási politikája nem vált be az utóbbi évtizedekben.

szpecnaz 2010.05.01. 00:16:02

hát ez jó! :)

igaza van a vérmesebb pool drukkereknek, mindenki össszefogott a pool ellen, az egész világ. Azért 7!!!! a csapat mert sok volt a sérült, meg a tulajdonsok vitáztak, meg nem volt pénz igazolásokra. Kár szépíteni, benitez a pl-ben semmit sem nyújtott. Kupákban otthonosan mozgott, mert 1-1 meccsre fel tudta spanolni a fiúkat, de rendszeresen nem. Na meg az igazolásai....szép teljesítmény...de felőlem maradhat a kispadon, aztán lehet jövőre is a világra fogni, hogy miatta nem nyertünk semmit...

FairyHarry 2010.05.01. 00:31:22

@mann: unalmas lenne újrakezdeni, úgyhogy csak azt javaslom, vesd össze a transferleague számait az lfchistory.net számaival (utóbbi a hitelesebb, elhiheted). meg fogsz lepődni.

feed_the_Goat 2010.05.01. 06:25:39

Nem tudom, én bírom Benítez-t, sztem kiváló stratéga, az érem másik oldala pedig tényleg az igazolások minősége adott pénzből, illetve maga a pénz.

Idén teljesen kifulladt a Pool, Alonso-t nem sikerült pótolni, Gerrard elvesztette a formáját, Johnson és Torres asszem elég sokat voltak sérültek.

De nem tudom jó ötlet-e elküldeni Benítez-t, úgy hogy az utódja eleve kérdéses, másrészt lehet , hogy nem is lesz jobb. (O'Neill sztem nem jobb, mint Benítez.)
Aztán a kulcskérdés az erősítések, lesz-e rá hajlandóság és pénz. Ha nem, akkor átveheti bárki a Pool-t, nem lesz lényegi előrelépés...

Itt egy érdekes cikk a Pool utánpótlásáról, ez se túl bíztató, hogy mégis mit csináltak az elmúlt években, mert tényleg nem jött ki használható játékos az ifiktől:

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/l/liverpool/8611991.stm

váév építők (törölt) 2010.05.01. 07:44:10

én jürgen klopp-ot látnám szívesen edzőnek, van fantázia a bvb játékában. középszerű játékosokból lehet, hogy bl-induló csapatot csinált dortmundban-
mondjuk elég furcsa lenne egy német edző angliában, de mindenképp nagy változás kell a nyáron: új edző, csatárok, védők kellenek.

neeson 2010.05.01. 08:03:26

@rexford: Sőt, előtte is szarok voltak. Leigazolt csomó középszerű játékost, akik mindig is gyengék voltak, most is azok, és mindig azok lesznek (kivétel: Bellamy - miért is lett kidobva?!). Nem értem, hogy mire számított egyáltalán, és nem értem, hogy ezt az egészet hogy lehet úgy értelmezni, hogy lám, még ezekből is kihozta a maximumot.

sh4d0w 2010.05.01. 08:05:07

Nem baj, jövőre a Juve edzője lesz, egy ellenféllel kevesebb a BL-helyekért. That's a fact... :D

Goyo 2010.05.01. 08:54:11

@donnelly: "Szerintem Lucas pl. abszolút nem szar, kiegészítő embernek megteszi, de Beníteznek mennie kell."
Szerintem Lucas jó, ha elmegy Benítez, akkor pedig meglehetősen mély szarba kerülünk, mert nincs másik komoly edző, aki elvállalná a csapat menedzselését. Azt pedig csak mellékesen teszem hozzá, hogy szerintem az egyik legjobb menedzser Európában. Ebben nyilván nem értünk egyet.

De, hogy ezeket az "elbukta az öltözőt" híreket miért kell komolyan venni, azt meg már végképp nem értem. Ez nem biztos, hogy neked szól, de lehet, te is hiszel benne.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.05.01. 09:29:21

@Goyo: Arról, hogy elbukta volna az öltözőt, én nem hallottam, de a posztban leírtam, hogy a játékosok nem bíznak egymásban, a keret nem bízik saját magában, és ez baj.

MSammer6 2010.05.01. 10:02:51

Nemcsak ahhoz kell pénz, hogy kifizesd valakiért az átigazolási díjat, hanem utána fizetést is kell adni... Tudtommal a Pool anyagilag finoman szólva nem túl stabil, ehhez képest jól állnak. Benítez jó edző, kicsit drága most a Poolnak, már hónapok óta szabadulni akartak tőle, csak nem tudták kifizetni a lelépési pénzét, szerintem most imádkoznak, hogy vigye el a Juventus... Én bírom őt.

rizla 2010.05.01. 11:58:25

@szferi: és tényleg. nekem folyton a nővérem ugrik be róla.

Iustizmord 2010.05.01. 12:57:56

@Adriano87: lehet h ülyeség, de ezek szerint a pool a premiership interje. 20 év nihil.

( és akkor a pool reménykedhet h egyszer megklódul, mint az internek, és az inter reménykedhet, hogy a nihilből bl-cím lesz)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2010.05.01. 19:45:42

állítólag megegyezett a Liverpool és az AEK, Németh újabb 1 évig Athénban lesz kölcsönben.

rizla 2010.05.01. 19:46:45

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: helyes, az első szezonja minden volt, csak nem normális.

Gazpacho 2010.05.02. 00:52:20

@Goyo: "ha elmegy Benítez, akkor pedig meglehetősen mély szarba kerülünk, mert nincs másik komoly edző, aki elvállalná a csapat menedzselését" - szerintem meg nem sok edző mondana nemet a Liverpoolnak, még akkor sem, ha a klub most éppen nem a legjobb állapotban van.

macca17 2010.05.02. 12:59:58

uk.eurosport.yahoo.com/02052010/58/premier-league-papers-hodgson-liverpool.html hodgsonnal hozták hírbe a csapatot.
benítez meg rinyál: uk.eurosport.yahoo.com/02052010/63/benitez-reveals-contract-frustration.html
mert azért nem kevés pénzt költhetett. de nem ez a lényeg. hanem, ami a posztból is lejött: vmi eltört a csapat számos játékosa és közte. többen beszámoltak arról, h rideg, nem beszél csak a fociról, pennant még azt is mondta: nem érti, mit akar tőle a pályán. és persze riera hülye volt, de ha rafa nem közli világosan, miért nem játszatja, vagy mik a szándékai, akkor nyilván frusztrált lesz a játékos (ez sem menti, de nem tesz jót a csapatnak). és alonso: a kedvenc, ha el akar menni, akkor minden bizonnyal rafa is tett azért, h így alakuljon.
az igazolások. egyesével szinte mindet meg lehet magyarázni, de az összkép azért lehangoló: kuyt-nek (aki a szívem csücske) alapesetben sem kell megharcolnia a csapatba kerülésért. és ez baj, mert ő nem xavi, nem essien, nem makelele. és kivel kellett volna megharcolnia? benayounnal (aki szetem a legjobbak között volt egész évben). ezt így összerakva, azt kell mondjam (és nem is csak a legynilvánvalóbb torres helyett ki? - kérdést vettem elő): unacceptable. de ha nem is csapatba kerülésről van szó, hanem a helyettesítésről: ahhoz is gyenge a keret. és ez részben rafa felelőssége. még egy, ami rohadtul idegesít (és erről is írt már itt vki): nincs (elég) kreatív játékosunk a középpályán, és ide igazolni kellett volna/kellene. ezért bántóan ötlettelen, unalmas, fantáziátlan a játékunk. ettől azért mindig színesebbek voltunk.
(elhangzott már, de én sem tudok napirendre térni fölötte: aquilani sérülten jött, tudtuk, h október középéig nem játszhat - majd nyilván kellett volna vmi formába lendülési szakasz is - helyette jött lucas, aki az előző szezonokban nem nagyon játszott, tök érthetően, nagy volt rá a kabát.)
azt sem láttam, h kit akar beépíteni a csapatba rafa. aki bekerült, csak a kényszer miatt volt. insua is azért lett kezdő, mert aurelio megsérült, lucas ismert, babel is csak azután, h rierával bajai voltak. egyszerűen, mintha nem bízott volna bennük (és a többiekben sem nagyon. spearing pl játszott egyszer-kétszer, majd eltűnt. kyrgiakost megvette, és az atleti ellen inkább játszatta mascht a jobbhátvédben, mint betegye a görögöt középre, és aggert kivigye szélre.)
mellwood-ról sajnos évek óta tudjuk, h nem működik, itt rafát nem lehet hibáztatni, ő éppen szeretné felhozni (dalglish is ott van, meg a barca volt utánpótlásszakija).
ami idegesít még rafában: ha szarban vagyunk is, a 60-70. percig nem cserél, majd az utsó 20-30 percben azt várja a cseréktől, h mentsék meg a meccset, miközben nem kevin phillipset (úgy értem, nem egy rutinos öreg rókát cserél be, hanem többnyire egy kölyköt). hol van az a bátorság, amivel megnyertül a bl-döntőt?

Goyo 2010.05.03. 08:34:54

@donnelly: Az önbizalomhoz győzelmek kellenek. Sajnos nem sikerült eleget összehozni idén.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.05.03. 11:03:09

@Goyo: Azért érdekes, hogy pl. Mourinho játékosai akkor is bíznak magukban, amikor szar formában vannak és nem nyernek.

Goyo 2010.05.03. 23:05:24

@donnelly: Annó a Portóban? Azóta mindig sokkal komolyabb verseny, és sokkal magasabb fizetések voltak ott, ahol Mourinho edzősködött. De emellett is valószínűnek tartom, hogy Mourinho jobban tudja motiválni a csapatát. Azonban egy menedzsernek nem csak ez a feladata. Mourinhonak pedig cheat code-ja van már egy jó ideje, ami az anyagiakat illeti.
süti beállítások módosítása