Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Szeretnénk megköszönni... II.

2010.04.30. 12:20 donnelly

Az NST stábja szeretné megragadni az alkalmat, hogy megköszönje Rafa Benítez eddigi munkásságát. A spanyol "sikeredző" ügyködését felölelő, gyümölcsöző hat év során a Liverpool FC kettő darab komoly trófeát szerzett, a 2005-ös Bajnokok Ligája serleget, valamint a 2006-os FA kupát. Ezeken kívül tavaly összejött egy PL ezüst, de a legnagyobb eredmény, amit a szemüveges fanszőrszakáll neve mellé írhatunk, hogy utolsó szezonjára sikerült valódi egyemberes csapattá rendezni a Poolt. Ha Torres nincs, akkor nincs semmi, akkor Stevie G sincs, mert egy N'Goggal nem igazán lehet összejátszani. Ezen problémák mögött nem csak olyan hibák húzódnak meg, mint nem megfelelő játékosok igazolása és azok nem megfelelő módon történő edzése. Itt a helyzetek menedzselésével, és a játékosok egymás iránti bizalmának kiépítésével is komoly gondok vannak.

Ez a szezon a teljes beomlás. Eddig sikerült leplezni a felszín alatt meghúzódó problémákat "big", "biggest" meg "incredible" comeback-ekkel, Fortress Anfielddel, és júnevörvókalónnal, most viszönt kijött a munka eredménye. Illetve amennyiben egyetlen játékos (Xabi Alonso) távozásához köthető ez a visszaesés, akkor az ismét a tréner felelőssége, hiszen mégsem találta meg azt az oly sokáig keresett balanszot.

Az EL-ből való kizúgás önmagában nem tragédia. Itt az a gond, hogy ez volt az egyetlen lehetőség arra, hogy ne a "szégyenteljes" jelző kerüljön a szezon értékelésekor a megfelelő rublikába - más nézőpontból pedig újabb egy évre jótékony homály fedte volna el a rothadást. Rafa mindent feltett az EL-re, és egy Liverpool-szintű csapatnak illett volna megnyernie a sorozatot ebben a mezőnyben, de már erre sem volt képes. A kizúgás mikéntje is érdemel említést, ugyanis én nem emlékszem olyanra, hogy az Anfielden továbbjutást érő pozícióból essen ki a Liverpool egy nemzetközi kupa elődöntőjében. Ez már önmagában ciki, és méltóképp zárja le Rafa anfieldi tevékenységét.

A vasárnapi Chelsea elleni fellépés már csak hab a tortán. Minden bizonnyal csak az EL-indulás lesz meg, de még a bajnoki rekord is elúszhat. Benítezt azért szerződtették, hogy végre bajnokot csináljon a Liverpoolból, mert a Valenciával ez sikerült neki, kétszer. Angliába viszont nem elég egy olyan edző, aki egy darab, nagyon jó tervet ki tud dolgozni az íróasztal mellett. Ide menedzser kell, ha tetszik, portás, ügyvezető, mindenes, aki az egész klubot kézben tartja, aki bármely helyzetre tud megoldást, és rögtönözni is képes. Rafa ehhez kevés volt, és ezt a Beniteziánus-szektán kívül már mindenki látja. Tovább jó munkát kívánunk, de valahol máshol!

254 komment

Címkék: d liverpool benitez pl köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr731963919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.AT 2010.04.30. 15:14:49

@jasszgeri: "a juvét hagyjuk, ők anélkül is ott tartanának, ahol idén. ennek a blognak csak múltidéző postokban van értelme, hihetetlen sötét itt mindenki."

Ha komolyan gondolod, hogy a Juve a 67 idei sérülés nélkül is ugyanott tartana, mint most (incl. az ÖSSZES kulcsember többszöri, tartós kiesése), akkor kicsit erősnek érzem, hogy TE sötétezel itt mindenkit. :-)

Goyo 2010.04.30. 15:15:57

@Everred: Mi a tökömet tudsz te az Aquilani transzferről? Sokszor volt sérült korábban Rómában, de egyszer sem hagytak neki időt felépülni. Nem mellesleg pedig komoly szakértő komoly véleménye alapján lett leigazolva, aki szeptember közepére tette a visszatérését.
Az első részlet összegéről van tudomásod? Tisztában vagy vele, hogy kit lehetett volna annyi pénzből megvenni a középpályára?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.30. 15:16:36

rem, soha nem lépünk az ilyen poodli folyóba, rem, Wenger tanul ebből is... bár, az első lépést megtettük, majd most kiderül, hogy merre vezet az út.

Goyo 2010.04.30. 15:18:10

@donnelly: Arsavin eléggé furán mutatna a védelem közepén, nekünk pedig egy középső védő kellett akkor.
A fizetésük, aláírás pénzük és az áruk között tátongó szakadékokról pedig hadd ne én keressek adatokat!

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 15:19:55

@Goyo: Csatár mindig kell, és ha annyira jó szeme van, mint amilyet gondolnak róla, akkor Arsát kiszúrja még akkor, amikor a későbbi árának a töredékét érte.

Asszúrbanapli 2010.04.30. 15:20:12

liverpoolmeccsek helyet én inkább zenét hallgatok egyzene.blog.hu/ meg Fulham-meccsekre járok

bakító 2010.04.30. 15:20:23

@4-4-2: Ezt a brit mag dolgot nem kéne erőltetni olyan költségvetéssel mint a Pool. Egy közepes brit játékos (R. Keane, D. Bent stb.) annyiba kerül mint egy kiváló külföldi.
Az Arsenal pedig azért rossz példa, mert az invicible csapat gerincét is jórészt külföldiek alkották, viszont azok nem ifjoncok voltak, hanem kipróbált rutinos harcosok. Ez hiányzik most az Arsenalból, nem a brit vér. A Poolból pedig úgy hiányzik a kreativitás és most már egyre inkább a minőség, mint mackósajtban a brummogás. Ami maradt az a duplatüdő és a fight, ami egy jó Gerrard és Torres nélkül Birmingham city szint.

Benitez a Valenciával sem a szemkápráztató focit erőltette, úgyhogy nem nagy meglepetés a Pool játéka. Azt nem láthatta senki sem előre, hogy mint menedzser alulteljesít. A poszt megállapítása helyes, oda kell mennie, ahol a menedzseri feladatokat megossza a tulajjal, futballigazgatóval, vagy akárkivel, ami feltétel mind Olaszországban, mind Spanyolországban adott.
Nagyon nehéz egy top angol klubba jó menedzsert találni. (Respect David Dein).

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.30. 15:20:48

@donnelly: Arsha idén nem sokat csinált összességében.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 15:20:58

@Goyo: (Nem vitatom magát a Skrtel igazolást, csak anyira jellemző ez a példa)

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 15:22:15

@imici77: Ez nem igazán releváns. Rieránál azért többet tett.

Everred 2010.04.30. 15:23:20

@Goyo: most hadd kérdezzem meg halkan: ahhoz, hogy valaki liverpool-drukker legyen, alapfeltétel a tahóság? Nem lehet tisztességes hangnemben szólni a másikhoz?

Na mindegy. Nem tudom, kit lehetett volna megszerezni (nincsen Európán átívelő játékos-megfigyelői hálózatom), annyit tudok, hogy ha nincs kocsim, akkor nem veszek meg egy működésképtelent pusztán azért, mert olcsón adják.

Meg hát ha ennyire nincs pénz, akkor kár volt eladni Arbeloát, és 11 milliót (ha beleszámítom a 7 milliós tartozást, amiről beszélsz) kiadni Glen Johnsonért, pláne, hogy nem volt éppenséggel titok, hogy Xabi Alonso menni akar és pótolni kell. A komoly szakértő komoly véleménye meg a jelek szerint nem sokat ért...

bakító 2010.04.30. 15:29:00

@imici77: Amíg Wengernél van a karmesteri pálca, addig kizárt az olyan összeomlás mint az idei Pool. Talán a nehezén is túl vagyunk (anyagilag) és elkezdünk masszívan költeni, mondjuk 40-50 millát. Azzal már szép reményeink lehetnek jövőre.
A Poolnak legalább 100 millát kéne elköltenie (no chance), és akkor elkezdhetnék a csapatépítést. Elég cudar kilátások.

váév építők (törölt) 2010.04.30. 15:29:56

szerintem tavaly tavaszra érett össze a csapat, sorozatban nyertek, és ráadásul jól is játszottak.
úgy látszik elérték a csúcsot amiről már nem volt felfelé, pechjükre volt egy mu a bajnokságba, amelyik stabil 1-0-kkal behúzt a a címet.
utólag könnyű okosnak lenni, de komolyabb vérfrissítés kellett volna tavaly nyáron. van egy kezdőre való jó játékos a csapatban,(több nincs) de sajnos az ellenfelek már kiismerték őket, így egyre nehezebb nekik érvénnyesülni.
a játékkal kapcsolatban én leginkább azt nem értettem, hogy miért csak egy csatárral játszottunk egész évben....Riera kurva jó volt tavaly, idén hanyagolva lett a sérülése után. szerintem babel sem rossz(ngog-nál 100x jobb), a bl-ben voltak nála szarabb játékosok is olyan csapatokban, amelyek tovább jutottak. lásd olic..pffffhh
a sérültekre nem érdemes fogni, máshol is előfordulnak.
akikre lehet alapozni az Gerrard, Torres(ha marad), Johnnson, Benayoun, Mascerano, Insua...ezek mellé kell igazolni, másként nem lesz előrelépés.

poolfanati 2010.04.30. 15:30:01

@FairyHarry: határolódj csak, de akkor a világ összes liverpool szurolkolójának a felétől is határolódhatsz, ugyanis rafa nagyon megosztott minket, nem csak én vagyok elégedetlen vele.

egyébként meg szerintem az az igazán jó szurkoló aki a saját csapatával szemben is tud kritikus lenni.

intentional grounding · http://budapest-state.blog.hu 2010.04.30. 15:30:19

(Ha jól emlékszem, jasszgeri játékvezető - így máris összeáll a kép:DDD)

Goyo 2010.04.30. 15:34:49

@donnelly: Lehet, hogy kiszúrta. De nincs külön pénzjegynyomdánk mint a Chelseanek vagy a City-nek. Egyébként Big Sam állítólag próbálta akkor leigazolni, sikertelenül. Nyáron pedig már 22 millió font volt az ára.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.04.30. 15:36:16

@4-4-2: Az elmúlt 10 évben nem lehetett angol bajnok csak olyan csapatokból, ahol Henry, Bergkamp, Nistelrooy, Drogba, Ronaldo, Rooney nyomták a csatársorban. A Liverpoolnak az a problémája, hogy ilyen csatárt nem tud igazolni. S akkor még csak a csatárokról beszéltünk és nem Essienekről, Hargreavesekről és Makelelékről vagy Evráról és Ashley Cole-ról. Az azért elgondolkodtató, hogy önmagában a Liverpool, O'Neillel és mondjuk a jelenlegi pénzügyi kondicióival mit várhat. Ideigazolna most David Villa.Ennek függvényében kellene meghatározni az elvárásokat, úgy mint bajnoki cím, BL győzelem vagy Bl hely.
Lehet itt (és kell is) brit magról beszélni, de egy angol bajnokcsapat általában ott kezdődik, hogy venni kell egy Drogbát, egy Essient/Makelelét, egy Cech-t és egy Ashley Cole-t, vagy mondhatjuk úgy is, hogy venni kell egy Nistelrooyt/Ronaldot/Rooneyt, Ferdinandot, Evrát, van der Saart.
Ilyen igazolásokhoz két dolog kell: pénz és hiteles szakember.

Ferguson, Ancelotti, Mourinho, Benítez (lehúzva), O'Neill. Hát nem tudom, hogy David Villa, mit gondolna arról, hogy a pénztelen Liverpoolba igazoljon, mert Martin O'Neill csapatot épít. Nemhogy csatárt, de még azt sem tudom elképzelni, hogy milyen kapust igazol egy Martin O'Neill, akivel majd bajnokcsapatot csinál.

Goyo 2010.04.30. 15:41:12

@Everred: Sajnálom, ha megbántottalak. Érzékeny a téma.

Valakit meg kellett vennünk a Pompey-től. Johnson pedig még remélem, fejlődni fog. 12-13 millió fontot így is ér most szerintem, tehát nem buktunk rajta pénzt.
Emlékeim szerint csak a nyár végére derült ki, hogy mennyire nincs pénz a kasszában, amikor a játékosok szerződéshosszabbítási jutalékait és miegymást a tulajok levonták a transzferkeretből.
A maradékból Aquilanira futotta.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 15:43:01

@Goyo: Nem egyből került ennyibe, és tuti nem szúrta ki elég korán, mert olyanokat szúr ki, hogy...áááá. Mark Gonzaleztől kezdve lehetne sorolni a bust-okat Degenig.
Degen: ő is egyfolytában sérült volt korábban, mégis leigazolta, mire föl, vagy miért? Akkor már kevésbé fogalmatlan embereket is lehetne szerezni ugyanennyiért.

montipájton 2010.04.30. 15:44:50

@pancho_sanza: David Villa a mai hírek szerint éppen nem a Liverpool mellett döntött.

Strigo 2010.04.30. 15:48:10

2004/05:
Nunez, Pellegrino, Morientes, Luis Garcia, Josemi, Cissé, Xabi Alonso, S. Carson
2005/06:
Kromkamp, Zenden, Reina, Agger, Sissoko, Crouch
2006/07:
Fowler, Aurélio, El Zhar, Pennant, Bellamy, Arbeloa, Leto, Paletta, Kuyt, Durán, Mascherano, Insúa
2007/08:
Voronin, Benayoun, Plessis, Torres, Németh, Babel, Itandje, Mihailov, Lucas, Skrtel
2008/09:
Degen, Gulácsi, Riera, Dossena, Diego, R. Keane, N'Gog
2009/10:
Maxi R., Kyrgiakos, G. Johnson, Aquilani

Benitez igazolásai a Liverpoolnál. Évente egy-két játékos, aki bevált, a legtöbb óriási melléfogás, és általában áron alul továbbálltak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 15:49:30

Én bírom Rafát, mert igazi egyéniség, és soha nem fogom elfelejteni, amit a Valenciánál művelt, de úgy látszik, tényleg nem jött be neki ez a menedzserkedés. Van ilyen. Elmegy egy másik országba, ahol elég lesz edzőnek lenni, és megint nagy csapatot fog építeni.

Everred 2010.04.30. 15:50:03

@pancho_sanza: Fernando Torres egy alattomos és nyávogós kis köcsög lett Liverpoolban, de kvalitásaiban felér az említett úriemberekkel. Állítólag Mascherano meg Gerrard kurva jó, állítólag Reina, Carragher meg Skrtel meg Agger kurva jók (ezt mondjákl a Liverpool-fanok), tehát akkor a gerinc ott van, nem kell Ferdinand meg Makelele meg Rooney meg Drogba.

Evra, Ronaldo, Van der Sar, Vidic meg összesen került annyiba, mint Glen Johnson és Pennant. Vagy mint Riera, Bellamy és Kuyt.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 15:53:13

@Everred: "Fernando Torres egy alattomos és nyávogós kis köcsög lett Liverpoolban"

Hehe, igazán tárgyilagos megállapítás, de minden szurkoló pontosan ilyennek látja az ellenfél csatárát, legyen annak RVN, Drogba, vagy bárki más a neve.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 15:54:30

Ja, én azt láttam a Liverpoolnál a tegnapi meccsen, hogy az alapcsapat (mármint ha van Torres is) gyakorlatilag tökéletes, bárkit meg tud verni a világon. De a cserék... Fölolvasta a riporter a csersort, és nem akartam hinni a fülemnek. Az Atlético beküldte csereként a klasszis Juradot, aki lendületet is adott, és közvetve el is döntötte a továbbjutást. A Pool nem tudott beküldeni senkit, csak El Zhart meg Pachecot...

Everred 2010.04.30. 15:57:08

@donnelly: mégse írhattam csak annyit, hogy Torres kibaszott jó, az milyen lett volna már.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.04.30. 15:57:20

@montipájton: Hallottam róla.
@Everred: Nem kerültek sokba, tehát akár igazolhattak volna az Aston Villához, vagy Celtichez is, miközben valamiért mégis a Manchesterbe mentek. Egy igazolásnál nem feltétlenül csak a pénz számít. A Manchester és Ferguson jó márkanév, mint ahogyan a Chelse is az volt a friss Bl győztes Mourinhoval. A Liverpool O'Neillal viszont nem biztos, hogy jó választás lenne.

horas 2010.04.30. 15:58:54

Már az abszolut nonszensz,hogy erről egyáltalán vita alakulhat ki.

Le van írva mennyiből vásárolhatott a Pool meg az is ott van,hogy kiket.Ezen mi a vita téma????.....

poolfanati 2010.04.30. 16:00:20

@Csöncsön: pachecot tőletek igazoltuk. asszem 19 éves, nálatok 3 év múlva aranylabdát nyerne, olyan nagy tehetség. persze nem egy ilyen fontos meccsen kell megadnunk neki a lehetőséget nem is ezért küldte be rafa. hanem azért mert vagy 5en voltak sérültek az alapemberek közül.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.30. 16:04:20

@Strigo a divatdrukker: így is lehet pénzt kilopni egy cégtől. vedd meg drágán, a megfelelő embertől, aztán add el, ahogy tudod. be kell perelni a felelősöket.

Goyo 2010.04.30. 16:04:37

@donnelly: 2008 januárjában vettük Skrtelt, Arshavinnak 2008 nyarán 22 millió font volt az ára.

Gonzálezt másfél millióért vette, és 5 millióért adta el Rafa.

Degen ingyen jött. Ettől függetlenül bukás. De "ugyanennyiért" mázli kell, hogy valaki komolyat leigazoljunk.

Goyo 2010.04.30. 16:05:37

@Strigo a divatdrukker: "Benitez igazolásai a Liverpoolnál. Évente egy-két játékos, aki bevált, a legtöbb óriási melléfogás, és általában áron alul továbbálltak."

Ez konkrétan nem igaz.

Goyo 2010.04.30. 16:07:52

@Csöncsön: "...de úgy látszik, tényleg nem jött be neki ez a menedzserkedés."
Mióta Parry elhúzott a halál véreres ....ára, csak azóta menedzserkedik Rafa. Pénzünk nem volt tavaly, konkrétan negatív összegű volt a transzferkeret. De az utánpótlást átalakította. Annak az eredményei azonban csak 4-5 év múlva lesznek láthatóak.

Strigo 2010.04.30. 16:11:25

@Goyo: "Ez konkrétan nem igaz."

Miért is nem? Arbeloa és Alonso talán profitot hozott, a többiek semmiképpen sem. A Pacheco vagy González-féle baklövéseket még nem is raktam bele, sem a noname spanyolokat, akik azóta már a segunda divisionban zúzzák.

FairyHarry 2010.04.30. 16:11:50

@poolfanati: nem az a bajom, hogy Rafa ellen vagy, hanem az a minősíthetetlen hangnem, ahogy ezt ezen a blogon teszed. több Liverpool-fórumot is olvasgatok, néhányra írok is néha, és igenis megvannak ott is az arcok, akiknek baromira elegük van Benitezből, de azt azért mégsem engedik meg maguknak, hogy ne adják meg a kellő tiszteletet csapatuk menedzserének.

a magam részéről amíg itt van, minden tiszteletem és támogatásom az övé (sokra megy vele), de a hibáit én is látom: igenis vannak szar igazolásai(mégha azok többsége szerintem kényszerszülte is), plusz makacs és önfejű (bár ezügyben szerintem sokat javult sz elmúlt években).

Goyo 2010.04.30. 16:20:45

@Strigo a divatdrukker: Azért, mert körtét hasonlítasz almával. A nagy összegű igazolások közül csak Keane volt bukta, és belőle is időben kiszálltunk (az más kérdés, hogy a T'ham 39 meccs után kölcsönadta, így vélhetően pár millióval többet bukunk rajta). Sissokón profit volt. Alonsón profit volt. Crouch-on profit volt. Bellamy-n profit volt. Cissét nem ő vette. Mascheranót árában tudnánk eladni most, amikor már csak másfél év van a szerződéséből. Torres megduplázta az árát. Johnson kényszermegoldás volt, csakúgy mint Aquilani, és lehet, hogy bukások. Konkrétan mekkorák, az még a jövő zenéje.

Az olcsón vagy ingyen igazolt játékosokat idekeverni, hogy növeljük a transzferek számát, szerintem nem korrekt. Nyilván való számomra, hogy olcsón venni játékosokat azzal jár, hogy a többségük nem válik be. Ettől függetlenül ezek közül is sok játékos termelt profitot a klubnak. Voronin, Leto, González profittal lett továbbadva. De valószínűleg Németh is kitermelte már az árát, egyszerűen a kölcsönszerződésekből.

Folytassam?

Goyo 2010.04.30. 16:22:10

@FairyHarry: Szerintem egy menedzsernek makacsnak és önfejűnek kell lennie.

Strigo 2010.04.30. 16:35:23

@Goyo: szerintem az általad hozott példák a profitra nem megfelelőek, lehet hogy más számokat ismerünk. De nem is pénzügyi vonalon akartam minősíteni Benitez játékospolitikáját, hanem semmi hosszú távú tervet nem látok benne. Évente rengeteg középszerű játékost igazol, akik aztán mennek a levesbe, vagy egy-két évig ottragadnak a kezdő környékén, aztán kikopnak.
De ajánlom, hogy elemezd egyszer egy meccsen a 10millióért vett (és alapember) Lucas játékát, mennyire segíti a védekezést, a támadást, az összjátékot, vagy bármit. Szerintem ő a leggyengébb láncszem az idei Poolban, konkrétan emberhátrány.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 16:35:57

@Goyo:

Én ezekbe nem látok bele, úgyhogy hiszek neked. Az biztos, hogy van szeme a focihoz, taktikailag hihetetlenül felkészült, és nyerő típus. Ezért vár magyarázatra, hogy hat év alatt mindössze egyszer került a PL-nyerés közelébe, és egy banánhéjon akkor is elcsúszott.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 16:37:55

@Goyo: "2008 januárjában vettük Skrtelt, Arshavinnak 2008 nyarán 22 millió font volt az ára."

Pontosan, csak a hülye nem látja, mit alkotott Arsavin 2008 tavaszán az Uefa-kupában, majd nyáron az EB-n. Előtte bagóért el lehetett volna vinni, és ugyanilyen jó játékos volt már akkor is. De még 1x mondom, ez csak egy példa, nem akartam ezen ennyit lovagolni.

Eastbay1 2010.04.30. 16:41:28

@t.o.d.: Hodgson nem passzol a Poolhoz. Nem az a típus szerintem aki tud és szeret dolgozni ilyen nyomás alatt.
Én Dalglishra szavaznék, mert gyakorlatilag ő az egyetlen aki minden szempontból megfelelő lenne. Csak hát 10 éve volt menedzser utoljára...

FairyHarry 2010.04.30. 16:49:25

@Strigo a divatdrukker: látszik, hogy nem sok Liverpool-meccset néztél idén, Gerrard sokkal inkább volt emberhátrány, mint Lucas. nem a brazil fogja megváltani a Liverpoolt, de három évvel ezelőtt 5millió (hogy a 10milliót honnan vetted, rejtély) fontért nem tűnt rossz vételnek az akkor a dél-amerikai kontinensen játszók legjobbjának választott Lucas. első két évében kifejezetten lassúnak, gyengének, erőtlennek tűnt, de Benitez bízott benne, és az idei szezonban többször is látni lehetett, hogy miért. nagyon sokat fejlődött.

poolfanati 2010.04.30. 16:52:25

@FairyHarry: az a helyzet, hogy rafa ezernyi esélyt kapott tőlem és tiszteltem is őt. arról ő tehet hogy elvesztette a tiszteletem.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 16:54:14

@FairyHarry: Leandro (Fradi, DVSC most Ciprus...) meg Libertadores-kupa döntőt játszott, tehát ott teljesen másról szól az egész...

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 16:55:55

@donnelly: (Szándékosan nem Riquelmét, minden idők legnagyobb játékosát vettem elő;D)

poolfanati 2010.04.30. 16:56:15

egyébként amikor látom a meccseinken dalglisht és rusht a páholyban ülni, azon gondolkozom hogy ők vajon mit gondolnak a mostani poolról?
mit gondolnak amikor nincs helyzetünk egy meccsen vagy amikor egy benajun el zhar cserét látnak? vagy amikor otthon nem bírunk gyengébb csapatokkal?

Goyo 2010.04.30. 16:57:46

@Strigo a divatdrukker: Úgy tűnik, más számokat ismerünk.

Lucas kapcsán is gyökeresen eltérő a véleményünk, én többször őt hagytam volna fenn, és nem Gerrardot.

poolfanati 2010.04.30. 16:58:39

@FairyHarry: Lucas tegnapi gólpasszán csak lestem, most mi van? ez tényleg ő volt? a burnley ellen is volt egy assistja. fejlődik, fejlődik, de neki és aquának is egy xabi alonsót kellett volna pótolni. arról nem ők tehetnek hogy ők nem olyan jók. donnelly már kifejtette hogy rafának kellett volna jó helyettest találnia.

na mindegy majd jövőre!

Goyo 2010.04.30. 16:59:37

@Csöncsön: Vékony a keretünk. A többi élcsapat 20-70%-kal többet költ fizetésekre, mint mi. A bajnoksághoz ennél jóval nagyobb keret kellene. Így a top4-es tagságra és az európai kupákra fókuszált Benítez, hogy bevételt termeljen.

Goyo 2010.04.30. 17:01:24

@donnelly: Nem lehetett volna előtte sem bagóért elvinni. A Newcastle próbálkozott, de nem sikerült.

Szokás innen kicsit lesajnálni az orosz focit, de irgalmatlan pénz van benne. Arshavinnak nagyon-nagyon jó fizetése volt már Szentpéterváron is.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 17:03:24

@Goyo: A 'Castle legalább megpróbálta elvinni, nekik feltűnt...

Strigo 2010.04.30. 17:13:25

@Goyo: Ha nektek jó ez a Benitez- és Lucas-féle Liverpool, akkor örüljetek. United-drukkerként is csak azt mondhatom, még hosszú ideig legyen ő az edzőtök.

FairyHarry 2010.04.30. 17:24:02

@donnelly: persze,lehet mondani Leandrókat is, meg lehet mondani Tevezeket is, attól függ, az ember éppen mi mellett akar érvelni.... szerintem Lucas egyáltalán nem akkora fostalicska, mint ahogy az első két éve alapján sokan már reflexből is beállítjátok.
az meg már megint más kérdés, hogy ha nem ennyire szűkös és szegényes a keretünk (szerintetek Benitez miatt, szerintem javarészt a jenkik miatt), akkor ő sem lett volna ennyiszer kezdő. csakúgy, mint N'Gog vagy Insua. mindhárman a tarcsiba érkeztek, de a dolgok úgy alakultak, hogy folyamatosan a mélyvízbe kellett dobálni őket.

FairyHarry 2010.04.30. 17:26:48

@Strigo a divatdrukker: nem jó, de lesz jobb. és több realitása van ennek Benitezzel, mint nélküle. egy új menedzserrel a reménybeli új tulajnak még durvábban a zsebébe kéne majd nyúlnia, de erre még kisebb esélyt látok, mint az idei bl-helyre.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 17:28:50

@FairyHarry: "beállítjátok", "szerintetek" - mért sorolsz egy táborba azokkal, akik ezeket mondták, illetve mért csak fekete meg fehér létezik?
Szerintem Lucas pl. abszolút nem szar, kiegészítő embernek megteszi, de Beníteznek mennie kell. Lehet keverni is a dolgokat, nem csak "mi" vagyunk meg "ti" vagytok...

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.04.30. 17:30:31

@donnelly: (És bizakodó voltam Lucasszal kapcsolatban, de lassabban/kevesebbet fejlődik, mint szerettem volna, ezért nem lesz húzóember)

Iustizmord 2010.04.30. 18:03:56

olyan jó olvasni hogy MINDIG van 1-1 arc aki megmodnja a tutkófrankót, és másnak meg jusztse lehet igaza.

neeson 2010.04.30. 18:27:49

@szferi: "torres azért műttette meg magát most"

hirtelen tényleg az ugrott be, hogy nővé operáltatja magát :D

szferi 2010.04.30. 18:32:02

@neeson: az arcplasztikával nem kéne sokat szarakodnia :)

Mr.AT 2010.04.30. 18:34:02

@neeson: Kétlem, nőként már nem jönne be annyira Xavinak.

neeson 2010.04.30. 18:34:41

@Everred: megnyugtatlak, idén nyáron is a poolt fogja mindegyik betippelni az első helyre, valami olyasféle alapon, hogy "semmi sem szól mellettük, épp ezért nem is számol velük senki, ez lehet a fegyverük".

De legjobb esetben is 1. CHE 2. POOL 3. CITY/ARSE 4. MU

Idén lett volna nagy esélye a Poolnak, hiszen gyenge a legszűkebb elit, MU és Chelsea jelenlegi kerete a kiégés jeleit mutatja.

szferi 2010.04.30. 18:37:17

felmerült itt oneill neve, mint edzőjelölt. eleinte én is gondolkoztam rajta, beépítene fiatal briteket, unalmasan játszanánk, de "angolabb" lenne a csapat, ilyesmi...
aztán rádöbbentem, hogy ő az az ember, akinek arra volt elég 100 millió font, hogy egyszer megnézze wenger seggét közelről. ő kell nekünk, persze.

neeson 2010.04.30. 18:41:38

@Everred: Fernando Torres egy alattomos és nyávogós kis köcsög lett Liverpoolban.

Ja, elég durva a kontraszt a viselkedése közt most meg 2-3 éve. Kicsit azért is, mert nincsenek társai, kicsit azért, mert hisz Benitez: fergászon megvette ellenünk a bajnokságot - típusú meséiben.

Kár (ill. dehogy), mert döbbenetesen jó játékos.

neeson 2010.04.30. 18:44:28

@szferi: O'neill jobb lenne, mint Benitez, de azt én is kétlem, hogy bajnokságot tudna nyerni.

szferi 2010.04.30. 18:44:38

@neeson: na, azért torres pont az a játékos, aki nem fetreng és nem reklamál, csak annyit, amivel tudtára adja a bírónak hogy mit gondol, de ezt mindenki megteszi. össze sem lehet hasonlítani azzal, ahogy drogba fetreng, vagy ahogy rooney letámadja a bírókat.

szferi 2010.04.30. 18:45:55

@neeson: miért, könyörgöm, mondj egy érvet! unalmas, szar focit játszik a villa, a legendákkal ellentétben költ ő is rendesen, és a csapata európában egy utolsó törlőrongy.

neeson 2010.04.30. 18:48:43

@szferi: nem erre gondolok, hanem egyszerűen kicsit picsogós lett, mert ordít róla, hogy rohadtul nem tetszik neki a helyzet.

neeson 2010.04.30. 18:51:30

@szferi: Úgy gondoltam, hogy ha most idehoznák, akkor előre tudnának kicsit lépni, mert Benitez kész van.

Benitez jobb edző nála nyilván. Az a baj Rafaval, hogy a jó húzásait mindig ellensúlyozza a baromságaival.

Mr.AT 2010.04.30. 19:08:14

@szferi: Te is picsogós lettél, adott a párhuzam. :-)

rexford 2010.04.30. 20:37:28

A Juve is azért akarja megvenni, amiért anno a Pool, hogy bajnokok legyenek, más nem nagyon szól mellette (alapból még az is ellene szól, hogy spanyol).
Egy dologban lehet bízni: itt biztos, hogy nem ő fogja adni-venni a játékosokat.
A kulcskérdés a man management lesz, de sajnos a Poolnál sem mindig ment ez neki (ld. Crouch, Keane, X. Alonso), ráadásul a Juvénál minden bizonnyal jövőre is maradnak jó páran az öregekből.

Adriano87 2010.04.30. 20:53:04

Liverpoolnak minden évben a bajnokságért kellene küzdeni mint a Manchesternek.20 éve nem nyert bajnokságot a Liverpool.2005ben nyertek egy Bajnokok Ligáját .Benitez előtt Houliernek is volt 6 éve a klubnál de neki sem sikerült bajnokságot nyerni , több szar igazolása volt mint jó.

rexford 2010.04.30. 21:02:33

@Strigo a divatdrukker: Ezek közül senki nem lett jobb azután, hogy elment. Nem tudom, ez jelent-e valamit, csak úgy feltűnt.

szferi 2010.04.30. 21:07:08

@Adriano87: vagy egyáltalán nem olvastad a kommenteket, vagy olyan hülye vagy, amilyen messzire ellátsz.

szferi 2010.04.30. 21:08:26

@rexford: így igaz, benitez kihozza a maximumot a játékosokból, tény, hogy nem mindenkiből van mit kihozni.

Adriano87 2010.04.30. 21:31:05

@szferi:

nem olvastam el minden hozzászólást.szerintem Benitez nem jó manager ,nem tud csapatot építeni.6év alatt elköltött 350 milió eurót tehát nem foghatja a pénzhiányra azt hogy nem nyertek bajnokságot.nagyon sok rossz igazolása volt.Xabi Alonso árából 2 jó játékost tudott volna venni.

mann 2010.04.30. 21:53:02

Ez az állandó hiszti, hogy Rafa nem kapott elég lét.
Valahogy nem ezt olvasni itt:
transferleague.co.uk/

Majd 60 játékost vett mióta a Poolban van, vagy kétszer lecserélte már az egész keretet.

Jó edző, nagy taktikus-egy Bonaparte, menedzsernek azonban kevés.
Warnock példája szerintem elég jól szemlélteti mi is a gond Rafával. A hátvéd saját nevelésként bőven hozzátett volna annyit mint a Josemik, Degenek sokasága, mégsem volt jó Beníteznek. Kellett a hely a spanyoloknak.

Adriano87 2010.04.30. 22:09:00

@mann:

Benítez előtt Houllier volt a manager de az ő igazolásai sem váltak be,hozott egy csomó középszerű játékost pl diao,Diouf,Heskey,Cheyrou stb lehetne sorolni.transfermarkton meg lehet nézni kiket igazolt.pénz mindig volt a Liverpoolban de valahogy a mangerek igazolási politikája nem vált be az utóbbi évtizedekben.

szpecnaz 2010.05.01. 00:16:02

hát ez jó! :)

igaza van a vérmesebb pool drukkereknek, mindenki össszefogott a pool ellen, az egész világ. Azért 7!!!! a csapat mert sok volt a sérült, meg a tulajdonsok vitáztak, meg nem volt pénz igazolásokra. Kár szépíteni, benitez a pl-ben semmit sem nyújtott. Kupákban otthonosan mozgott, mert 1-1 meccsre fel tudta spanolni a fiúkat, de rendszeresen nem. Na meg az igazolásai....szép teljesítmény...de felőlem maradhat a kispadon, aztán lehet jövőre is a világra fogni, hogy miatta nem nyertünk semmit...

FairyHarry 2010.05.01. 00:31:22

@mann: unalmas lenne újrakezdeni, úgyhogy csak azt javaslom, vesd össze a transferleague számait az lfchistory.net számaival (utóbbi a hitelesebb, elhiheted). meg fogsz lepődni.

feed_the_Goat 2010.05.01. 06:25:39

Nem tudom, én bírom Benítez-t, sztem kiváló stratéga, az érem másik oldala pedig tényleg az igazolások minősége adott pénzből, illetve maga a pénz.

Idén teljesen kifulladt a Pool, Alonso-t nem sikerült pótolni, Gerrard elvesztette a formáját, Johnson és Torres asszem elég sokat voltak sérültek.

De nem tudom jó ötlet-e elküldeni Benítez-t, úgy hogy az utódja eleve kérdéses, másrészt lehet , hogy nem is lesz jobb. (O'Neill sztem nem jobb, mint Benítez.)
Aztán a kulcskérdés az erősítések, lesz-e rá hajlandóság és pénz. Ha nem, akkor átveheti bárki a Pool-t, nem lesz lényegi előrelépés...

Itt egy érdekes cikk a Pool utánpótlásáról, ez se túl bíztató, hogy mégis mit csináltak az elmúlt években, mert tényleg nem jött ki használható játékos az ifiktől:

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/l/liverpool/8611991.stm

váév építők (törölt) 2010.05.01. 07:44:10

én jürgen klopp-ot látnám szívesen edzőnek, van fantázia a bvb játékában. középszerű játékosokból lehet, hogy bl-induló csapatot csinált dortmundban-
mondjuk elég furcsa lenne egy német edző angliában, de mindenképp nagy változás kell a nyáron: új edző, csatárok, védők kellenek.

neeson 2010.05.01. 08:03:26

@rexford: Sőt, előtte is szarok voltak. Leigazolt csomó középszerű játékost, akik mindig is gyengék voltak, most is azok, és mindig azok lesznek (kivétel: Bellamy - miért is lett kidobva?!). Nem értem, hogy mire számított egyáltalán, és nem értem, hogy ezt az egészet hogy lehet úgy értelmezni, hogy lám, még ezekből is kihozta a maximumot.

sh4d0w 2010.05.01. 08:05:07

Nem baj, jövőre a Juve edzője lesz, egy ellenféllel kevesebb a BL-helyekért. That's a fact... :D

Goyo 2010.05.01. 08:54:11

@donnelly: "Szerintem Lucas pl. abszolút nem szar, kiegészítő embernek megteszi, de Beníteznek mennie kell."
Szerintem Lucas jó, ha elmegy Benítez, akkor pedig meglehetősen mély szarba kerülünk, mert nincs másik komoly edző, aki elvállalná a csapat menedzselését. Azt pedig csak mellékesen teszem hozzá, hogy szerintem az egyik legjobb menedzser Európában. Ebben nyilván nem értünk egyet.

De, hogy ezeket az "elbukta az öltözőt" híreket miért kell komolyan venni, azt meg már végképp nem értem. Ez nem biztos, hogy neked szól, de lehet, te is hiszel benne.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.05.01. 09:29:21

@Goyo: Arról, hogy elbukta volna az öltözőt, én nem hallottam, de a posztban leírtam, hogy a játékosok nem bíznak egymásban, a keret nem bízik saját magában, és ez baj.

MSammer6 2010.05.01. 10:02:51

Nemcsak ahhoz kell pénz, hogy kifizesd valakiért az átigazolási díjat, hanem utána fizetést is kell adni... Tudtommal a Pool anyagilag finoman szólva nem túl stabil, ehhez képest jól állnak. Benítez jó edző, kicsit drága most a Poolnak, már hónapok óta szabadulni akartak tőle, csak nem tudták kifizetni a lelépési pénzét, szerintem most imádkoznak, hogy vigye el a Juventus... Én bírom őt.

rizla 2010.05.01. 11:58:25

@szferi: és tényleg. nekem folyton a nővérem ugrik be róla.

Iustizmord 2010.05.01. 12:57:56

@Adriano87: lehet h ülyeség, de ezek szerint a pool a premiership interje. 20 év nihil.

( és akkor a pool reménykedhet h egyszer megklódul, mint az internek, és az inter reménykedhet, hogy a nihilből bl-cím lesz)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2010.05.01. 19:45:42

állítólag megegyezett a Liverpool és az AEK, Németh újabb 1 évig Athénban lesz kölcsönben.

rizla 2010.05.01. 19:46:45

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: helyes, az első szezonja minden volt, csak nem normális.

Gazpacho 2010.05.02. 00:52:20

@Goyo: "ha elmegy Benítez, akkor pedig meglehetősen mély szarba kerülünk, mert nincs másik komoly edző, aki elvállalná a csapat menedzselését" - szerintem meg nem sok edző mondana nemet a Liverpoolnak, még akkor sem, ha a klub most éppen nem a legjobb állapotban van.

macca17 2010.05.02. 12:59:58

uk.eurosport.yahoo.com/02052010/58/premier-league-papers-hodgson-liverpool.html hodgsonnal hozták hírbe a csapatot.
benítez meg rinyál: uk.eurosport.yahoo.com/02052010/63/benitez-reveals-contract-frustration.html
mert azért nem kevés pénzt költhetett. de nem ez a lényeg. hanem, ami a posztból is lejött: vmi eltört a csapat számos játékosa és közte. többen beszámoltak arról, h rideg, nem beszél csak a fociról, pennant még azt is mondta: nem érti, mit akar tőle a pályán. és persze riera hülye volt, de ha rafa nem közli világosan, miért nem játszatja, vagy mik a szándékai, akkor nyilván frusztrált lesz a játékos (ez sem menti, de nem tesz jót a csapatnak). és alonso: a kedvenc, ha el akar menni, akkor minden bizonnyal rafa is tett azért, h így alakuljon.
az igazolások. egyesével szinte mindet meg lehet magyarázni, de az összkép azért lehangoló: kuyt-nek (aki a szívem csücske) alapesetben sem kell megharcolnia a csapatba kerülésért. és ez baj, mert ő nem xavi, nem essien, nem makelele. és kivel kellett volna megharcolnia? benayounnal (aki szetem a legjobbak között volt egész évben). ezt így összerakva, azt kell mondjam (és nem is csak a legynilvánvalóbb torres helyett ki? - kérdést vettem elő): unacceptable. de ha nem is csapatba kerülésről van szó, hanem a helyettesítésről: ahhoz is gyenge a keret. és ez részben rafa felelőssége. még egy, ami rohadtul idegesít (és erről is írt már itt vki): nincs (elég) kreatív játékosunk a középpályán, és ide igazolni kellett volna/kellene. ezért bántóan ötlettelen, unalmas, fantáziátlan a játékunk. ettől azért mindig színesebbek voltunk.
(elhangzott már, de én sem tudok napirendre térni fölötte: aquilani sérülten jött, tudtuk, h október középéig nem játszhat - majd nyilván kellett volna vmi formába lendülési szakasz is - helyette jött lucas, aki az előző szezonokban nem nagyon játszott, tök érthetően, nagy volt rá a kabát.)
azt sem láttam, h kit akar beépíteni a csapatba rafa. aki bekerült, csak a kényszer miatt volt. insua is azért lett kezdő, mert aurelio megsérült, lucas ismert, babel is csak azután, h rierával bajai voltak. egyszerűen, mintha nem bízott volna bennük (és a többiekben sem nagyon. spearing pl játszott egyszer-kétszer, majd eltűnt. kyrgiakost megvette, és az atleti ellen inkább játszatta mascht a jobbhátvédben, mint betegye a görögöt középre, és aggert kivigye szélre.)
mellwood-ról sajnos évek óta tudjuk, h nem működik, itt rafát nem lehet hibáztatni, ő éppen szeretné felhozni (dalglish is ott van, meg a barca volt utánpótlásszakija).
ami idegesít még rafában: ha szarban vagyunk is, a 60-70. percig nem cserél, majd az utsó 20-30 percben azt várja a cseréktől, h mentsék meg a meccset, miközben nem kevin phillipset (úgy értem, nem egy rutinos öreg rókát cserél be, hanem többnyire egy kölyköt). hol van az a bátorság, amivel megnyertül a bl-döntőt?

Goyo 2010.05.03. 08:34:54

@donnelly: Az önbizalomhoz győzelmek kellenek. Sajnos nem sikerült eleget összehozni idén.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.05.03. 11:03:09

@Goyo: Azért érdekes, hogy pl. Mourinho játékosai akkor is bíznak magukban, amikor szar formában vannak és nem nyernek.

Goyo 2010.05.03. 23:05:24

@donnelly: Annó a Portóban? Azóta mindig sokkal komolyabb verseny, és sokkal magasabb fizetések voltak ott, ahol Mourinho edzősködött. De emellett is valószínűnek tartom, hogy Mourinho jobban tudja motiválni a csapatát. Azonban egy menedzsernek nem csak ez a feladata. Mourinhonak pedig cheat code-ja van már egy jó ideje, ami az anyagiakat illeti.
süti beállítások módosítása