Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Dél-Afrika 2010 - B csoport

2010.04.25. 18:35 Garcia bőrmester

16 évvel ezelőtt az egyik legerősebb csoportot alkotta az idei világbajnokságra is összesorsolt Argentína, Nigéria és Görögország, kiegészülve a legnagyobb bolgár generáció csapatával. Idén a Koreai Köztársaság teszi teljessé a B jelű csoportot, amely így korántsem annyira erős, mint a fent említett kvartett. Argentína mellett a másik továbbjutó személyét nagyon nehéz megtippelni, reméljük Nigéria lesz az, de nem tudjuk kizárni Korea továbblépését sem. A görögök nem olyan erősek, hogy innen továbbmenjenek. Kíváncsian várjuk, hogy Maradona mit fog teljesíteni valódi edzők ellen, mint Otto Rehhagel, Lars Lagerback és a koreaikat 3 éve irányító Huh Jung Moo (még szerencse, hogy nem Hiddink került a névsorba. Valószínűleg ő maga egyébként semmi jóval nem fog szolgálni, de a játékosai a csoportakadályon még át fogják segíteni.

Argentína (FIFA világranglista 8. helyezett)

Diego Maradona egyelőre Argentína történelmének legnagyobb futballistája, és mint ilyen minden jogot fenntart magának, hogy mindig és mindenhol a saját elvei alapján nyilatkozzon és tevékenykedjen. Nem kellene hozzá nagy csoda, hogy az első argentin legyen, aki játékosként és edzőként is tud világbajnoki címet szerezni, ám szövetségi kapitányi kinevezése ez idáig jelentős hibának tűnik. Argentína pontosan az az ország, amelyben született annyi zseniális futballista, hogy nagyon sok jó közül lehessen válogatni. Diego meg is tette, hiszen 2009 folyamán 72 játékost próbált ki a válogatottban. A legutóbbi, németek elleni barátságos meccsen már egy olyan keret állt össze, amely 2-3 evidens cserével körülbelül az lenne, amit mi magunk is összeállítanánk argentin válogatott címszó alatt. A kulcs az, hogy Maradona megtalálja-e a megfelelő kezdőcsapatot és a megfelelő taktikát. Az utóbbi pár barátságos mérkőzésen 4-4-2-t játszatott a csapattal, annyi változástatással, hogy míg a németek ellen egy védekező típusú és egy irányító középpályás szerepelt középen, addig a spanyolok ellen két védekező, labdaszerző típusú játékos. Úgy tűnik, Diego ragaszkodik a két ékhez, amivel nem lenne semmi baj, ha a csatárok ilyen rendszerben játszanának a klubjukban, de nem.

Számunkra egyértelműnek tűnik, hogy a Barcelona vagy az Inter játékához hasonló rendszerrel kellene próbálkozni, ami annyiban közös, hogy egy center mögött három másik támadó kap helyet és két szűrő középpályás munkálkodik a pálya közepén. Ehhez lenne megfelelő emberanyag, főleg, ha Maradona nem követné el azt az orbitális baklövést, hogy Esteban Cambiassot nem veszi számításba a keret összeállításánál. A taktika, ismerve a keret erejét, a fentiek ellenére még akár jól is elsülhet. Nem is ezzel van a legfőbb probléma, hanem Maradona csapatra gyakorolt hatásával. A világbajnoki selejtezők alatt kimutatta a foga fehérjét és pár vereség után igyekezett a játékosokra – és köztük Messire – hárítani a felelősséget.

A kulcsenberek számba vételekor elsősorban persze Lionel Messiről kell szót ejtenünk, aki lehet, hogy Maradona okoskodása miatt nem lesz most világbajnok. Nem mintha az argentinok nem tudnák bárhogy elszúrni maguktól is a világbajnokságot, de legalább az esélyt jó lenne megadni, hogy kihasználják a nagyon durva játékosállományukat. Messi a Barcelonában mind a jobbszélső, mind pedig a hátravont center posztján bizonyította már, hogy a világ első számú játékosa. Az, hogy Maradona megpróbál egy harmadik posztot kitalálni neki, ami érezhetően kevésbé megy, egyszerűen ostobaság. Messi képességeit úgy lehet a legjobban kihasználni, ha van helye rágyorsítani a védőkre, ellenben ha a közvetlen védővonalban kell labdát kapnia, akkor ez az előny lényegében elveszik. Nem lenne butaság Messi játékára építeni az argentin válogatott játékát, mégpedig oly módon, hogy a Barcában betöltött szerepkörben játszatni és a többieket a katalán csapathoz hasonlóan köré szervezni. Nem túlzás kijelenteni, hogy Diego Milito a világ egyik legjobb csatára. Gyors, erőszakos, érti az összjátékot is és szinte minden meccsen lő egy gólt. Igazi húzóember volt a Zaragozában, a Genoában és most az Interben is. Ennek elégnek kellene lenni, hogy ő legyen az első számú csatár az albicelestében, de Maradona Higuaínt favorizálja és lehet, hogy még Martín Palermót is elé helyezi a rangsorban. Az előbbi rugdossa ugyan a gólokat, de százszor inkább Militóra bíznánk a fontos meccsek eldöntésének feladatát, Palermót meg inkább hagyjuk. Javier Zanetti kellene, hogy viselje a csapatkapitányi karszalagot nem pedig Javier Mascherano. Maradona azt is kitalálta, hogy nem is viszi ki a világbajnokságra a válogatottsági rekordert, de a legutóbbi hírek már arról szólnak, hogy mégis. Bízunk benne, hogy így lesz, mert Zanetti az egyértelmű vezéregyéniség, aki megalkuvást nem tűrően képes a hátán vinni a csapatot és bár nem a legtechnikásabb játékosok egyike, de a védőmunkája szinte hibátlan és nem is szabálytalankodik feltűnően sokat, ellentétben Mascheranóval.

A selejtezőkön 18 meccsükből mindössze 8-at nyertek meg az argentínok és közben becsúszott egy hatalmas zakó Bolívia ellenében, amit próbáltak a magaslati viszonyokra fogni, de hát 6-1-re akkor is szégyen kikapni az egyik leggyengébb csapattól, nem beszélve arról, hogy korábban is magasan volt az a pálya és mégsem kaptak hatot az argentínok. A végén azután Palermo előbb Peru ellen hazai pályán, Mario Bolatti pedig az utolsó meccsen Uruguay ellen szerzett kései győztes gólt, így sikerült elkerülni azt a szégyent, hogy a világ egyik legerősebb keretével ne jussanak ki a világbajnokságra.

Ha a csoportból továbbjutnak, elkaphatják annyira a fonalat, hogy akár a döntőig meneteljenek és a közvélekedés és a Maradona-hendikepp ellenére ezt is várjuk tőlük.

Nigéria (FIFA világranglista 22. helyezett.)

Nigériának volt egy olyan generációja, amely a maga idejében a világ egyik legerősebb támadószekciójával rendelkezett. Az 1994-es világbajnokságon és még négy évvel később is megvolt az a játékerő, amivel bárkinek gondot okozhattak. Okocha, Amokachi, Yekini, Amunike szintű játékosai most nincsenek az afrikai csapatnak. Sajnálatos módon stabilitásra épülő, visszafogott játékot produkálnak mostanában, ami az Afrikai Nemzetek Tornáján is kész szenvedés volt. Shaibu Amodu kinevezése a szövetségi kapitányi posztra hibának bizonyult, mert a közvélemény és a szövetség elvárásaival szemben nem támadófocit játszatott a csapatával és még az eredmények sem jöttek. Lars Lagerback váltotta a „padon”, aki egy tapasztalt kapitány és, ha valamire alkalmas a keret, akkor az az, hogy egy inkább kemény, mint okos középpályával, masszív védekezéssel próbálja feltartóztatni az ellenfelet és bízni abban, hogy a nemzetközi mércével mérten, középszerű csatáraik betalálnak a megfelelő mérkőzéseken.

A Szuper Sasok szárnyalása már a múlté, a jelen helyzet az, hogy a keret nagy többsége ugyan Európában játszik, de főleg középcsapatokban és ott is ritkán töltenek be vezető szerepet. John Obi Mikel, aki pályája kezdetén még csatár volt, de a Chelseaben már évek óta belső középpályást játszik az egyik legnagyobb név a nigériai válogatottban. Az Afrikai Nemzetek Kupáján előrébb játszott és irányítói feladatai voltak, amiket csak hellyel-közzel tudott megoldani. Nem kellene erőltetni az ő támadásépítését, mert ahhoz nem elég jó a szervezőkészsége, hazája csapatában is inkább a középpályás védekezést tudná hatékonyan végezni. Joseph Yobo az Everton középhátvédje, akit a szezon elején sérülés hátráltatott, vezére lehet az afrikai csapatnak, amennyiben megfelelő formában játszik a világbajnokságon. A csatárok közül eddig Yakubu Aiyegbeni szerezte a legtöbb válogatott gólt, aki szintén az Evertonban szerepel. Klasszikus erőcsatár, aki ráadásul nem is lassú, de azért nem világszínvonal, amit bemutat, a két szélről főleg Martins és Odemwingie támogatására számíthat.

Az Afrikai Nemzetek Tornáján ugyan harmadik helyezést értek el, de ezt csak annak köszönhették, hogy Benint és Mozambikot kellett legyűrniük a csoportban, míg Egyiptomtól simán kikaptak. A kvalifikáció során Tunézia előtt nyerték meg csoportjukat, akikkel szemben két döntetlenre futotta. Végül Mozambik kaparta ki Nigéria számára a gesztenyét, azzal, hogy az utolsó selejtezőn otthon legyőzte Tunéziát.

Unalmas, gyenge játékot fognak hozni a világbajnokságon, mert nincs elég kreatív játékosuk. Mivel van két hasonló ellenfelük a csoportban, ez akár elég is lehet a továbbjutáshoz.

Koreai Köztársaság (FIFA világranglista 49. helyezett)

Az ázsiai ország 1986 óta folyamatosan résztvevője a világbajnokságoknak, de a rossz emlékű 2002-es „menetelésüket” leszámítva egyszer sem jutottak tovább a csoportból. 2002-ig akár szimpatikusak is lehettek volna, ha a robotolás és gyors futás mellett bármi futballra emlékeztetőt fel tudtak volna mutatni. A vicc az, hogy Guus Hiddink keze alatt egészen jól játszottak, viszont az erős bírói támogatás miatt az egyik közutálatnak örvendő csapattá váltak a hazai rendezésű Vb-t követően. Azóta visszakerültek a helyükre a világ futballtérképén, de az benne maradt az emberek tudatában, hogy a gyors, sokat futó koreaiak ellen nem lehet biztosra menni. Míg régebben pofozógépnek számítottak, mostanra legalább azt a státuszt elérték, hogy egy gyengébb csoportból továbbjutásra is esélyesek lehetnek.

Taktikájuk a szélen vezetett gyors akciókra épül, amikhez gyakran csatlakoznak a szélső bekkek is. Gyorsaságban nem lehet felvenni velük a versenyt és az egyéni képességek helyett szokás szerint a csapategységre és a küzdőszellemre fogják alapozni a játékukat, ami egy háborúban nyilván előny, de mi a futballpályán nem ezt szeretjük nézni. Szövetségi kapitányuk Huh Jung Moo immár harmadik éve tölti be a posztot és harmadszor kapitánya a koreai válogatottnak. Hiddinkhez mérten nyilván egy senki, de a selejtezők során azt bizonyította, hogy az alapvetően elvárt taktikai fegyelmet és lelkes játékot ki tudja hozni a csapatból

Jelenlegi keretük legnagyobb sztárja Park Ji Sung, a Manchester több poszton is bevethető támadója, aki szintén inkább munkabírásával és lendületével tűnik ki, mint eszes játékával. Parkot egy ideig az ázsiai piac marketingarcának tartottuk, mostanra egy megbízható, jó futballista lett, aki helyet tud követelni magának a MU-ban, de klasszisnak azért nem neveznénk. A selejtezőkön szerzett 5 góljával nagyban hozzájárult a világbajnoki kvalifikációhoz. A csatárok közül Park Chu Young a Monaco játékosa és ebben a szezonban rendesen termeli a gólokat, 8 gólnál jár és az első félév legjobb játékosa volt a szurkolók szavazatai alapján. Ázsia egyik legnagyobb tehetségének tartják, a nemrég a skót Celtichez igazolt Ki Sung Yongot, aki elég ügyesnek, technikásnak tűnik, és 21 éves kora ellenére stabil helye van a válogatottban. A Bolton játékosa Lee Chung Young lehet a garancia arra, hogy mindkét szélen épüljenek a támadásaik. Szintén fiatal, 21 éves ő is és természetesen a gyors, lelkes vonalat képviseli, mint a többi csapattársa.

A selejtezők során veretlenül nyerték csoportjukat és északi szomszédjukkal karöltve létek tovább a Vb-re. Az a baj, hogy ebből a csoportból lehet, hogy továbbjutnak, mert mind Nigéria mind Görögország felülmúlható azzal, amit ők tudnak.

Görögország (FIFA világranglista 11. helyezett)

Kevésbé megérdemelten, de a görögöket is nagyon sokan utálják. Sokak szerint elrontották a 2004-es Eb-t azzal, hogy a hulladék védekező taktikájukkal és 1-0-s győzelmeikkel végigverték Európát. Eb-győzelmük a futball történelem leghihetetlenebb sikere, amire azóta sem találunk magyarázatot. Az viszont tény, hogy őket senki nem okolhatja azért mert a keretükhöz képest legmegfelelőbb taktikával, az azóta istenként tisztelt Otto Rehhagel utasításainak maradéktalan betartásával vették fel a küzdelmet az akkori világelit (Franciaország, Csehország és Portugália) ellen.

Mára leáldozott a görögök csillaga, az Eb-győztes csapatból már nem sokan maradtak a keretben, a kulcsemberek közül Charisteas, Karagounis és Katsouranis. Az edző személye, ami a görögöknél mindenképpen kiemelendő. Rehaklész 2001 óta irányítja folyamatosan a görög válogatottat. Az eltelt 10 év során az 57. helyről jöttek fel az első tíz közelébe. Játékuk rettentő unalmas és egysíkú tud lenni és a korábban az Interben is megfordult, mostanság a Panathinaikosszal duplázó Karagounis az egyetlen kreatívnak nevezhető játékosuk. Azt a csapatot viszont nehéz szeretni, ahol csak jómunkásemberek vannak. Rehhagel némiképp változtatott a régebbi sikeres taktikán és két csatárral küldi pályára általában csapatát. Már csak viccből is érdemes lenne a koreaiak ellen a Charisteas-Samaras duóval felállni, hogy az alacsony ázsiaiak vehessék a nyakukba egymást a szögleteknél.

A fent említett Jorgos Karagounis a csapatkapitány és az együttes motorja is egyben, jobbal-ballal jól lő és a végsőkig képes küzdeni a siker érdekében. Hajlamos a színészkedésre, ilyenkor a homlokát fogva szokott a hátán pörögni a gyepen. Közelít a 100. válogatottságához, reméljük barátságos meccsen éri el. Teofanis Gekas volt az európai selejtezők gólkirálya 10 góljával, ami azért nem kis bravúr ilyen csapatban, bár az ellenfelek teljesen kutyák voltak, így azt nem tudjuk megítélni, hogy „komolyabb” meccseken mire lesz képes. Az biztos, hogy egy klasszikus lesipuskás, lepattanóvadász csatár, aki a leshatáron tölti ideje nagy részét, jól érkezik a kapu elé és jól is fejel. Volt már görög és német gólkirály is, de klubszinten kevésbé megy neki mostanában, a Leverkusen előbb kölcsönadta a Portsmouthnak majd idén januárban eladta a Herthának, amivel kiesésre áll az idei Bundesligában. A legnevesebb csapatban az a Sotiriou Kyrgiakos játszik, aki a védelem irányításáért felelős és gyakran húzódik előre pontrúgásoknál fejelni is. 193 centis magasságával a Liverpool keretének legmagasabb embere. A Rangers- Eintracht Frankfurt-AEK Athén vonal után 2 millió euróért vette Benitez. Frankfurti színekben több fontos gólt is szerzett.

A selejtezőkre az első kalapból sorsolták a görögöket, így a harmatgyenge Svájc, Izrael, Lettország, Moldova, Luxemburg csoportba kerültek, hogy szakadna rájuk az ég. Itt az acélos Svájc mögött másodikok lettek, de úgy, hogy mindössze három meccset úsztak meg kapott gól nélkül. Az Ukrajna elleni pótselejtezőkre azután visszataláltak a régi ösvényre és az Ukrajnában szerzett egyetlen góllal kijutottak a világbajnokságra.


Egymás ellen

A világbajnokságok története során összesen 5 alkalommal találkoztak egymással a csoport résztvevői. Érdekesség, hogy az argentinok szövetségi kapitánya, Diego Maradona játékosként már mindhárom ellenfél szembetalálta magát. Először 1986-ban Korea 2-0 arányú legyőzésekor majd a már említett 1994-es Vb csoportmeccsein Nigéria és Görögország ellen is. Abban a csoportban természetesen Nigéria és Görögország is összefutott egymással. A görögöknek ott sem sok babér termett.

A mérkőzések közül egyértelműen az 1994-es Argentína-Nigéria találkozó volt, amely Diego Maradona vb-búcsúját jelentette játékosként, hogy aztán 16 évvel később ismét Nigéria legyen az ellenfél, amikor szövetségi kapitányként debütál.

A mérkőzés a kiváló világbajnokság egyik legjobb első félidejét hozta. Minden idők legerősebb argentin kezdőcsapata, minden idők legerősebb nigériai alakulatával csapott össze. A világbajnokság egyik legemlékezetesebb gólját, ezen a mérkőzésen szerezte Claudio Caniggia, Maradona gyorsan elvégzett szabadrúgásából.

46 komment · 1 trackback

Címkék: foci vb messi maradona dél afrika válogatott történetek fwc tort

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr741950643

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az évtized csapata: Görögország 2010.05.30. 19:01:46

Megismétlődhet-e a 2004-es görög csoda? Ez számunkra nem kérdés. Mert ugye kik jöhenek szóba? Kiöregedett macskazabálók, elbizakodott spanyolok, műbrazilok, tehetségtelen lúzer angolok, egy kreténnel megáldott fránciák, meg a fritzek? Ez valami vicc? A...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.25. 19:12:30

Remélem Argentina (aki többre érdemes, mint ilyen "edzővel játszani" ) kizúg mint állat, csak nincs aki érdemben továbbjuthatna helyette.

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.04.25. 19:30:59

A mérkőzések közül egyértelműen az 1994-es Argentína-Nigéria találkozó volt, amely Diego Maradona vb-búcsúját jelentette játékosként, hogy aztán 16 évvel később ismét Nigéria legyen az ellenfél, amikor szövetségi kapitányként debütál.
Mi van?!

lószerafin 2010.04.25. 20:27:23

Mekkora csapat volt az argentín. Kár hogy 7 évesen nem igazán értékelhettem.

balu11 2010.04.25. 20:34:28

jó poszt, szar csoport

egyetértek az argentinokkal kapcsolatos megjegyzésekkel - különösen Cambiasso! Az egyik kedvenc játékosom pedig sem interes, sem "argetinos" nem vagyok. Viszont sztem ő az, aki az utóbbi 2-3 évben (és lehet, h keveset mondok...) talán legstabilabban hozza folyamatosan a világklasszis szintet. Igazi ostoba egománnak kell lenni ahhoz, hogy egy ilyen játékost (Zanetti dettó) otthon hagyjon.

giacinto 2010.04.25. 20:36:06

Meglátjátok, megnyerik a VB-t. nyilván nem a görögökről beszélek.

giacinto 2010.04.25. 20:38:11

kapuban ki fog állni, sztem az egy nagy lyuk. a többi nagyjából elég jó.

--------------?????---------------
-Zabaleta--Samuel--Burdisso-Zanetti--
------Mascherano--Cambiasso-------
--Agüero----Messi-----Di Maria-----
-----------Milito------------------

ForzaBianconero 2010.04.25. 20:48:19

@giacinto: Néha elgondolkozom hogy egy Inter szurkoló melyik vállogatottnak szurkol, általában Braziliára vagy Argentinára gondolok. Látom neked a gauchok jönnek be. :D

nadivereb 2010.04.25. 21:23:01

Tényleg nem kötözködni szeretnék, de bántja a szememet, ha angolul kell olvasnom a neveket. A Γιώργος Καραγκούνης nevet magyarul úgy írjuk le, hogy Jorgosz Karagunisz, a Jorgos Karagounis pont ugyanannyira csak egy átírás. (és ugyanez igaz 박주영-ra, vagyis Park Csujungra is, aki nem Park Chu Young.)

Egyébként szerintem rémrossz meccsek lesznek, argentína két döntetlennel és a koreaiak legyőzésével továbbmagy, mellette meg sajnos szerintem Görögország, három null-nullal.

Titi120 2010.04.25. 21:50:51

@giacinto:
Valami Romero nevezetű. Rám ne nézzetek kérdően ! :)

Endoscope 2010.04.25. 21:58:24

@giacinto: Gondolom Pato. Bár Maradonát "ismerve" bárki állhat majd ott. :)

A poszt remek és nagyon szorítok az argentín-spanyol döntőért.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2010.04.25. 22:04:32

@giacinto:
--------------Ustari---------------
-Ansaldi--G Rodriguez--Milito--Insua--
------Lucho--Cambiasso-------
--Maxi---------D' Alessandro-----
-------Tevez---Higuain------

én legalábbis többnyire így nyertem vébét footballmanagerben : D (Messit sérülten vittem, a döntőre felépült, de oda nem kellett épp - és most nem a Realizmusom miatt)

nasteey 2010.04.25. 23:06:53

Remélem kiviszi Gaby Milito-t is, nem igazán látszik rajta a másfél éves kihagyás. És megkockáztatom, hogy a kezdőbe is beférne.
Mondjuk a kapus személye tényleg homály, jobbhátvédnek kölcsönözhetnék Dani Alvest, cserébe adhatnának egy csatárt. :)
Felállásnak tényleg egy 4-2-3-1 lenne jó, Milito mögött egy Higuaín - Messi - Tevez hármas (mondjuk kérdéses, hogy Higuaín és Tevez segít-e annyit hátra, mint Eto'o és Pandev), a két deffenzívebb középpályás pedig Masche és Cambiasso.
Egyébként nem tudom, Lucho miért nem fér be, az OM-mel nagyon jó szezont fut, lőtt 4 gólt, és adott 12 gólpasszt a bajnokságban.

argentin#21 2010.04.25. 23:32:11

Sorín fog nagyon hiányozni. Ő kellene viselje mai napig a csapatkapitanyi karszalagot ... sajnos már felakasztotta cipőit (klubszinten is).

arkhimedesz 2010.04.25. 23:50:55

Argentína innen habkönnyen továbbjut, hacsak a játéosok nem betliznek. NIG-KOR-GRE ellen úgy kéne 2-3 góllal nyerniük, hogy Maradonát bezárják a hotelszobába. Görögök érdekesek lehetnek, a csoport "sötét lova" de szigorúan második helyre. Ennek ellenére Nigériát várom a 16 közé. Az én vb szimulációmban a gauchók amúgy beértek a 4 közé, igaz ott elvitték a Mexikó elleni rangadót és a németek elleni negyeddöntőt. Jó kis vb lesz:)

Mourinho már nem a király 2010.04.26. 08:43:46

Igazán brutális kerete van (lehetne) az argentínoknak, a szélső védőkön kívül minden posztra minimum két igencsak jó játékossal. Van még másoknak is erős kezdő 11-e, de a cserepaddal együtt nem tudom kinek van még ilyen erős kerete. Maradona, ehh :)

mickeyknox 2010.04.26. 09:48:46

a nigériai válogatott akkora fos lett, hogy a (szerintem) teljesen homály, bamba mikel a legismertebb játékosuk. sic transit gloria mundi

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2010.04.26. 11:50:05

@nadivereb: Pont ezt akartam írni, örülök, hogy nem egyedül vagyok.:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.26. 11:56:49

Nagyon jó volt látni ezt a videót. Az az argentin válogatott is olyan volt, hogy minden játékosa mindent tudott a fociról. Élmény volt nézni minden megmozdulásukat. Kár, hogy a bundabotrány aztán lenullázta őket.

A mostani is tele lehet fantasztikus képességű játékosokkal. Az argentin-spanyol döntővel én is kiegyeznék, mint @Endoscope: . Mi az, hogy kiegyeznék...

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.04.26. 12:01:55

1978 óta magyar ember nem szurkol az argentinoknak!

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.04.26. 12:07:55

Elég hamar jött a válasz.
Hehehe!
Akár én is beírhattam volna.
Természetesen az vagy.
Kolompár Orbán is az.

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.04.26. 12:11:13

@Csöncsön:
Szerintem aki látta 78'-ban az Argentina-Magyarország meccset az biztos, hogy nem szurkol az argentinoknak.
Szurkoljon nekik Zana Zoli. meg egyszerre a Rivernek és a Bocanak is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.26. 12:11:28

'54 óta meg ugye a braziloknak se szurkolhat magyar ember.

Viccesek ezek a babonák.

szeme közé, laposan! 2010.04.26. 15:08:55

"Azt a csapatot viszont nehéz szeretni, ahol csak jómunkásemberek vannak." Ezt majd a németek kapcsán is írjátok le, kérem.

szeme közé, laposan! 2010.04.26. 15:13:17

@Csöncsön: meg az uruguayoknak sem és a németeknek sem.:) Bár én ez utóbbihoz tartom magam, igaz, nem 54 miatt.

r_magpie 2010.04.26. 15:22:00

Ez a csoport csak az argentínok produkciója és Maradona hülyeségei miatt lesz érdekes, amúgy első ránézésre tök színtelen, szagtalan, unalmas négyes. És még van vagy 3-4 ilyen csoport. És én hülye akkor is meg fogom nézni az összes meccset.

Tika_ 2010.04.26. 15:29:57

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: ja, tényleg jókat lehet rajta röhögni, de egyébként egy baromság: akárkinek szurkolsz, hülye vagy.

montipájton 2010.04.26. 17:20:16

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: Ez parádés. Különösen az olaszdrukkerek bochkori jellemzése tetszik. ))))

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.04.26. 17:53:02

Szerintem Argentína, Nigéria a két továbbjutó. Legalábbis görögök húzzanak haza az antipatikus játékukkal, Dél-Koreát pedig itt dícsérni öngyilkosság, mert nekik (állítólag) elcsalták a 2002-es vb-t :)

Csörszike 2010.04.26. 18:49:53

remélem a gauchok hülyére verik mind a három másikat, köcsög antifutball-csapatok. korea és görögo. egyértelműen undorító minden futballszerető számára szvsz, nigéria meg az utóbbi időben vált azzá. a legutóbbi ank-n olyan gyalázatos játékot mutattak (mondjuk az egész tornán nem volt jó meccs), ami nagyon messze van a szerethető feka támadófocitól. az, h mikel a 10esük, mindent elmond...
maradona szarnak tűnik, de remélem ezt tudja ellensúlyozni a kiváló keret, amelyben ráadásul nekem egytől egyig szimpatikus és kiváló focistál vannak (vagy lehetnének, ha maradona nem kokózta volna szét az agyát:))
cambiasso, zanetti rulez! messi meg mindenkinél jobb. milito mellett nemcsak higany jöhet szóba centerként nálam, hanem lisandro is. luchot énis vinném, de a kezdő nálam is a giacinto-féle lenne kb. di maria posztján a jó maxi rodriguez sem jelentene gyengébb csapatot. az a brutál, h két közel hasonló támadónégyest is fel lehetne rajzolni...messi, milito, agüero, di maria, higany, tevez, maxi r., lisandro. és akkor még az öreg veronról, ortegáról, aimarról nem is beszéltünk...
mondjuk a caniggia, balbo, maradona, batistuta négyesnél nem nagyon tudok erősebbet a közel húszéves meccsnézős praxisomból...
ja, a poszt természetesen kiváló, a meccsösszefoglalónak különösen örültem:)

argentin#21 2010.04.26. 19:16:26

hol van még Riquelme?

touristique 2010.04.26. 21:56:43

Az alapján, hogy eddig mind a 8 csapat elemzése arról szólt jogosan, hogy milyen könnyen elvérezhetnek így vagy úgy, nem biztos, hogy ez lesz akár az évezred eddigi legjobb vb-je.

Amúgy Hajrá Argentína!

Egy Magyar ember

popp · http://koncertblog.com/ 2010.04.26. 22:20:39

Argentína akár a vébét is megnyerheti Maradona ellenére is. A brazilok a 2002-es vébé előtt játszottak el hasonlóan gyönge selejtező-sorozatot három kapiitánnyal és több tucat kipróbált játékossal, aztán veretlenül nyertek vébét. A selejtezők alapján pedig Scolari sem tűnt edző fejedelemnek.

Aztán a spanyolok hányszor voltak a selejtezők királyai, hogy elkönyveljék az újabb bukásukat. Hülyeség a selejtezőkből kiindulni szerintem.

Ha jönnek a győzelemek, akkor kialakul a kohézió a csapaton belül és Maradona meg a csapat között.
Azt se felejetsük, hogy Bilardo ott van Maradona mögött.

drani 2010.04.26. 22:21:13

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz:
magyar ember senkinek sem szurkol, mert egy sértődött f@sz
(pláne nem magának)

montipájton 2010.04.27. 08:22:49

@popp: Ezzel teljesen egyetértek.
Brutál a keretük, egyszerűen Maradonának lángszóróval kellene közéjük lőni, hogy tényleg ne legyen bármire alkalmas ez a keret. Azt meg már csak nem engedik neki.))))

tb 2010.04.27. 10:32:18

@nadivereb: Argentína nagy betűvel kezdődik, okoska! Legalábbis a magyar helyesírási szabályok szerint

szferi 2010.04.27. 12:11:17

Argentína továbbmegy, korea nem, görögország és nigéria között én inkább az előbbi felé hajlok, masszívak lesznek hátul, itt-ott fejelnek egy gólt, ez elég kell, hogy legyen. az egyetlen bizonytalansági tényező Lagerback, lehet hogy össze tudja kapni szerencsétlen nigériát, mindenesetre nincs sok ideje

szferi 2010.04.27. 12:17:01

argentína számára a nyolc közé jutás a maximum, az A csoportból bárki ellen tovább kéne menniük, de ott vége (hacsak nem futnak össze egy ukrajna-svájc kaliberű párharc győztesével).

kataflammable 2010.04.30. 10:38:50

a fiam mindenesetre az argentin csapat játékosait gyűjti kártyákon. a többit könyörtelenül elcseréli. :)

horas 2010.04.30. 10:49:16

Amúgy azzal a garnitúrával,amit az argentín válogatott kitud rakni és egy komoly edzővel argentína toronymagas esélyesként érkezne a VB-re,így most meg ilyeneken kell izgulni,hogy Maradona nehogy ittohn hagyja Milito-t és kivegye helyette Ortega-t vagy Palermo-t és hasonló égbe kiáltó baromségok miatt.Nevetséges.

Zanetti Samuel Milito X
Cambiasso Lucho Mascherano
Messi Milito Tevez/Agüero

Ennek a csapatnak a kispadjára képzeljünk el egy Capello-t,Mourinho-t,Guardiola-t....bődület...

zsakfos 2010.04.30. 11:39:06

@horas:
Hát igen...
Csak megint oda jutunk, hogy hiába vannak jó játékosok, az még nem egy csapat...
Lsd. 2002 Franciaország: Barthez-Thuram, Desailly, Leboeuf, Lizarazu-Wiltord, Zidane, Petit, Vieira-Henry, Trezeguet
padon: Sagnol, Djorkaeff, Cissé, Micoud, Makelele...

horas 2010.04.30. 13:24:20

@zsakfos : Ez a válogatott elötte közvetlenül nyert VB-t EB-t.Túlzás lenne azt mondani,hogy nem voltak soha jó csapat,hogy bennük maradtak a címek.Egyértelmű volt,hogy EB és VB címvédőként nemtudtak kellően felpörögni.Magyarán,konkrétan leszarták az egészet.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 16:45:49

úgy nagyjából lehet látni, hogy mit akarnak a nigériaiaiak, szélen létszámfölényben háromszögelni, aztán oldalt váltani.

ennek eddig nagyjából betesz az, amilyen gyorsan visszalépnek az argentin szélsők, meg az is, hogy a nigériaiak nem tűnnek túl labdabiztosnak, de ha gutierrez időben kiállítatja magát, vagy a nigériai balszélső gyerek egyszer eltalálja a kaput, akkor még lehet keresnivalójuk.

snmarton (törölt) 2010.06.12. 16:50:01

@snmarton: ennek a másik oldala az, hogy azt is lehet látni, hogy az argentínok miért nem akkora atyaúristenek, mármint verón miatt,

a jóembernek beletelik vagy fél évébe, amíg a pálya egyik végéből eljut a másikig, ott meg eladja a labdát. hiába lép vissza egy-egy csatár a négyből a labdákért, ha nincsen mögöttük támogató kreatív támadó középpályás, akkor kétemberes összjátékokon kívül túl sokat nem tudnak bemutatni.

ez utóbbira ugye láttunk már példákat, de a srácok annyira nagyon azért nem érzik egymást. rátesz a gondra, hogy egy támadás helyből bukta, ha higuain van a végén, illetve, ha di maria egyáltalán részt vesz benne.
süti beállítások módosítása