Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hol a falanx? - BL, negyeddöntők, II.

2010.03.31. 19:03 nou san trafford

Két olyan párharc jutott mára, amit sokan lefutottnak tekintenek, pedig hát szó sincs ilyesmiről. A Barcelona az európai topfutball egyetlen olyan csapatához látogat, amely anélkül szállhat szembe vele némi eséllyel, hogy spártai falanxot vonna a kapujától 35 méterre, az Inter pedig végképp nem teheti meg, hogy lekezelje a CSZKA-t ilyen közel a célhoz. Az esélyesek megnevezése nem bonyolult feladat, de ebben a BL-sorozatban egymást érik a vaskos meglepetések. Az például megvan, hogy az eddigi 18 meccsen csak három döntetlen született? És a brutális gólátlag? Remek BL-szezon ez, nem vitás, hasonlókat kívánunk a negyeddöntők második játéknapjához is.

Hajrá, Arsenal!
Négy évvel ezelőtt az ostoba kraut miatt a fényesre nyálazott Barcelona megúszta, amit most nem fog. Aki emlékszik, Henry milyen bűn rosszul játszott a 2006-os döntőben, annak biztosan eszébe jut az is, hogy a meccset egy olyan játékos döntötte el – a 10 emberrel is veszélyesebb Arsenal ellen –, akinél ügyetlenebb soha nem szerzett még gólt BL-döntőben. Voltak évek, amikor esélyesebbnek tartottak minket a végső győzelemre minden sorozatban, de ez nem azt jelenti, hogy nem pont idén húzzuk be mindkettőt. Lehet, hogy csatárposzton nem mi vagyunk a jobbak (elnézve Ibrahimovicot újabban, erre sem esküdnénk), de a középpályás sornak egyetlen tagja sincs, akitől meglepetés lenne a gól, ráadásul a meccs előtti legnagyobb félelmünk is elmúlt. Nem a Barcelonáról van szó, attól tartottunk, hogy Cesc nem játszhat. Nem most kell dönteni, Barcelonában készülünk bevinni a döntő csapást, mert addigra kisárgítunk mindenkit a Vasas védelméből, aki potenciális fenyegetést jelent. Visszatérnek a sérültek, köztük Gallas, akinek a bal golyójáról meredező egyetlen szőrszálban több tesztoszteron van, mint a komplett katalán keretben. Nem veszthetünk.

Hajrá, Barcelona!
Komolyan vehető ellenféllel találja magát szemben ma a Barca. Legalábbis, az előzmények és az angol bajnokságban elért helyezés erre enged következtetni, a londoni csapattal kapcsolatban, kiknek élén réges-rég Arsene áll.
Tüzetesebben megvizsgálva azonban egy BL-elődöntőért vívott csatánál figyelembe veendő fontos tényezőket, már egyértelműnek tűnik a párharc kimenetele. Posztonkénti összehasonlítást érdemes végezni, mert nagyjából hasonló a két gárda játékrendje. Ebben arra jutunk, hogy Arshavin az egyetlen, akit kezdőként szívesebben látnánk a Barcában, mint az ágyúsoknál, de ez is csak a Henry és Pedro közötti átmeneti időszakra vonatkozik. Fabregas sokat dobna a kereten, de jelenleg még Xavit és Iniestát kéne kiszorítania a keretből.Az angoloknak Bergkamp és Henry kiválása óta nincs olyan embere, aki döntő hatással lehetne egy ilyen szintű párharcra. (A Barcelonának van több is.) Az összeszokottság és a rutin kérdésében is inkább a katalánok felé billen a mérleg, akik egy-két változást leszámítva ugyanazzal a kerettel tolják végig immáron a második szezont.Az edző ráhatása? Na ez jó kérdés. Akár elképzelhetőnek tartjuk, hogy Wenger rendelkezik akkora tudással, hogy a felsorolt hátrányokat ellensúlyozni tudja, de nemzetközi szinten ezt még soha nem bizonyította, nem az az egy meccsen nagyot húzó ember, inkább a lassan várat építő fajta, ez pedig most még nem lesz elég a Barcelona ellen. A leggyengébb láncszem pedig, türelmének egyik túlérett gyümölcse Sol Campbell, aki a védelem közepén negatív Hófehérkeként fogja végigrettegni a törpék, számára nem éppen meseszerű rohamait.

Hajrá, CSZKA!
Moszkva anyácskát megpróbálták már néhányan bevenni, de ha jól emlékszem dél-amerikaiak most próbálkoznak vele először. Valamiért a csapból is az folyik, hogy mennyivel esélyesebbek, mint mi, pedig nincs három hete, hogy tiszteletre neveltük a mediterrán népséget. Mark Gonzalez gólját hesszelte mindenki, egyébként? És Hondáét Sevillában? Nem szeretnénk szerénytelennek tűnni, de az volt 2010-ben az első meccsünk, tehát még nem voltunk formában sem. Nekünk van a legjobb kapusunk, a legfiatalabb csehünk, és a legrondább szerbünk (utóbbi kettő összesen hatszor kormolta ki az ellenfeleket), de azt sem sok mindenki mondhatja el magáról, hogy ha nagyon akar, négy kontinensről is bevethet sztárjátékosokat. Azon kívül ott van az az apróság is, hogy az Inter idén percekre volt a klinikai haláltól Oroszországban, most végleg kiegyenesedik az EKG. Mellesleg zuhog a hó nálunk, meg olyan rohadt meleg sincs. Sapka, sál, tovarisi!

Hajrá, Inter!
Jose Mourinho három országban volt már bajnok, de egyelőre hiába calciózta a padlóba Ancelottit, még mindig vérben forgó szemmel üldözi az egyetlen komoly trófeát, ami valahogy mindig kicsúszott a keze közül, a portói meg már olyan régen volt, hogy alig emlékszünk rá. A portugál zseni pedig nem szereti az ilyet, ha kellene, valóban feláldozna mindent a BL-győzelemért, de szerencsére még erre sincs szükség: ebben az Interben minden megvan, amire Mourinhónak szüksége van, és valószínűleg nincs senki, aki komolyan gondolja, hogy egy CSZKA Moszkva útját állhatja. A védelem gyakorlatilag hibátlan, talán nem is lenne baj, ha gyorsan összeszednénk néhány sárgát, a visszavágón úgyis pihenhet majd néhány kulcsjátékos. Eto’o visszatért, és elszántabb, mint valaha, és ha még Dulifulit is játékra tudjuk bírni, csúnya náspáng néz ki szegény szegény muszkáknak. Nem is erre a körre kell felkészülni igazán, hanem majd a következőre, valószínűleg az öltözőben annyi lesz az összes taktikai utasítás, hogy „Gyerekek, a műfű lehúzza a blazúrt a seggetekről, próbáljatok állva szerelni”. Ennyi pont elég is lesz.

540 komment

Címkék: bl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr881884856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avenger13 2010.03.31. 23:26:23

@halihalo: pl övrebö aki nem fúj le semmit, és ha fúj akkor is rosszul.

én is úgy láttam, hogy nem látványosan, de kicsit részre hajló volt a bíró a barca felé, tényleg marha sok mindent befújt ami nem volt abszolút semmi. a 11est meg meg lehetett adni, és akkor a pirosat is, bár szerintem senki nem szólt volna semmit, ha sárgát kap csak puyol. legalább akkora marhaság volt mint amit tegnap neville művelt.

rizla 2010.03.31. 23:26:32

ennyire koncentráltan és élesen amúgy a 6-2 óta nem láttam focizni a barcát csapatszinten, mint most az első 60-70 percben. egyszerűen hibátlan produkció. valdes is beletette a magáét, amikor kellett.
aztán sajnos walcottnál is :(

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.31. 23:27:06

@halihalo:

Jó, hát én sose titkoltam azt a véleményemet, hogy a brit futballt úgy ahogy van be kéne szüntetni. ;-)

Szerintem inkább az angol bíróknak kellene alkalmazkodni a kontinentális játékvezetéshez, nem fordítva. Talán kevesebb láb törne el arrafelé...

bakító 2010.03.31. 23:28:02

@nasteey: Arshavin a mai és az elmúlt néhány heti produkciója alapján nem fog hiányozni. A sérült Fabregas sem sok vizet zavar, ezt ma bebizonyította. A legnagyobb veszteség Gallas. A második gólt biztos hogy nem laptuk volna ha ő még pályán van. Ibra okosan kavarta meg Songot, aki nem tudta hogyan állítsa őt lesre, aztán már késő volt. Lehet, hogy még az öreg Sol is jobban megoldotta volna.

halihalo 2010.03.31. 23:28:04

@avenger13: Írtam, hogy PÁR... :) Ő viszont páratlan. :)

rizla 2010.03.31. 23:30:12

@bakító: azért ironikusnak gondolom gallas sérülését. arról beszéltünk a sorsolás után az arsenal-drukkerekkel (talán veled is), hogy az arsenal védőkettőse jobb. mondtam, hogy szerintem ugyan nem, de a lényeg, hogy két használható emberük van a posztra, és ez kevés. ti meg mondtátok, hogy á, nem, nem..

2010.03.31. 23:30:15

@nils_h: Szerintem se a Puyol-Pique páros hiánya lesz a legnagyobb gond, hanem pl. Busquets újbóli 90 perc játéka. 60-70percig nincs gond vele, de aztán rendszerint túlmelegedik és beüt nála a kékhalál, olyankor meg szórja a gólpasszokat az ellenfélnek.
Az Alves-Marquez-Milito-Abidal négyes tökéletes, főleg Yaya-val előttük(erre sajnos kicsi az esély).
Henry semmiképpen ne játszon a visszavágón és a mai játékának tükrében Pedro se, ennyit kisujjból hoz Bojan és Jeffren is.

BruceWayne 2010.03.31. 23:30:28

@halihalo: "mert angol bíró nem vezethet angol csapatnak, a többiek meg minden nevetséges dolgot lefújnak a mezőnyben. Talán pár északi bíró a kivétel. "

pl Övrebö?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.31. 23:30:29

@rizla: "ennyire koncentráltan és élesen amúgy a 6-2 óta nem láttam focizni a barcát csapatszinten, mint most az első 60-70 percben. egyszerűen hibátlan produkció."

Egyetértek. Ezért is hihetetlenül bosszantó, hogy ez nem 2-6 lett.

halihalo 2010.03.31. 23:30:41

@Csöncsön: Mégiscsak onnan indult el a foci, miért ők változzanak? Amúgy alapvetően a foci a szegények, az egyszerű emberek sportja volt a kezdetektől (a gazdagok rögbiztek/nek). Ez pedig a játék minden részére rányomta a bélyegét. Mellesleg ma sem a magas intellektusukról híresek a játékosok. Ellentétben pl. a vízilabdával vagy vívással, ahol doktorok sora játszik/játszott.
De ettől még szeretjük a focit, nem? :)

rizla 2010.03.31. 23:31:22

@bakító: arshavin nem is kapott labdát, aztán meg is sérült a szerencsétlen. mondjuk borítékolható volt, hogy ő nem lehet megváltó, tipikusan az az arc, akinek minden kedve elmegy a játéktól, ha keveset van nála a labda, és akkor annál a kevésnél is használhatatlan. lásd még spanyol-orosz, EB

rizla 2010.03.31. 23:33:16

@Blaugrana: busquets-cel nemhogy gond nem volt 60-70 percig, de tökéletes volt.
pedro is jól játszott, az ő passzait is élmény volt nézni, engem meglepett, hogy most ennyire benne volt az összjátékokban, nagyon felpörgött a meccsre ő is. bojant inkább ne erőltessük..

bakító 2010.03.31. 23:34:50

@rizla: Most azért a Barca cseresor is ki lesz próbálva:)

Ferguson 2010.03.31. 23:35:03

A barca a bl toronymagas favoritja, ez egyértelmű. Gratula a nekik a ma esti fociért, bár majdnem úgy elqúrták, mint tegnap a MU, sőt, valójában pique és puyol eltiltásával el is qúrták vmennyire. Érthetetlen, h nem tudtak már az első félidőben betalálni. Az arsenak első félidei produkciója ihletheti evra "férfiak vs. fiúk" vol. 2. verzióját...

Everred 2010.03.31. 23:36:12

Milyen már, hogy nem lesz angol csapat a négy között.

bakító 2010.03.31. 23:36:47

@rizla: Viszont Walcott milyen kellemes meglepi volt. Vele csak az a baj, hogy olyan mint egy lovasroham, a fáradó ellenfél ellen jó.
És mint mondtam volt a fáradtság is kiütközött a Barcán a végére, ez nem csak flegmaság volt.

mediumnasty 2010.03.31. 23:36:49

@rizla:

Sajnos igazad van ami a mostani csapatot illeti, de a 2003-04-es Arsenalnál jobban kontrázó csapatot én nem nagyon láttam. Ennek ersze semmi jelentősége, de 10 éven belül volt :)

rowi 2010.03.31. 23:36:58

az nso cikkcím mindenkinek megvan? az Rasenal leleplezte a Barca varázslatot?

"vajh' mire gondolhatott a költő?"

rizla 2010.03.31. 23:37:25

@bakító: szerintem nem ezen a meccsen fog múlni ennek a megítélése. milito azért.. khm.. kicsit jobb mint csőrike meg gyuru együttvéve. mondjuk campbell fater érhet valamit.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.31. 23:37:50

@halihalo:

Nekem a brit futball túl durva, és ezért sem engedi kibontakozni a szellemességet. De nyilván csak vicceltem. Borítékolható, hogy konfliktus lesz a játékvezetés kapcsán, ha brit csapat játszik európaival. Tavaly például mezőnyben abszolút Barca-ellenesnek éreztem Övreböt a Chelsea-meccsen, holott hát ő is nyilván csak az északi stílust tolta. Akkor ezt a cselszisek nem értették, és csak a 11-esekről beszéltek. Most már talán jobban értik az angol-szurkeszek, hogy mire gondoltam akkor...

Eastbay1 2010.03.31. 23:37:56

@halihalo: Na jó, azért ne az angol bírókból induljunk ki. Az elmúlt 20 évből nem tudok mondani egy jó angol bírót sem. Szóval a PL rohadtul nem mérvadó.

halihalo 2010.03.31. 23:38:35

@Ferguson: Igaz, esélyesek, de azért ha Murinho kicsit tanulmányozná őket, akkor okozhat kellemetlen perceket nekik (csak előbb túl kell jutni a CSZKA-n)

rizla 2010.03.31. 23:39:45

@rowi: ű: DDDDDDDDDDDDDDD nemár. inkább meg sem nézem, mert ezt nem hiszem el.

@bakító: walcottal kapcsolatban hadd írjam le az sms-váltásomat haverommal.
én: "fogadjunk hanyszor er labdaba walcott.tippem:1"
ő: "Szerintem gólt lő. Veszel egy sört ha igen."

:(

maxwellnek túl gyors volt a gyerek, abidal majd leépíti, ne félj.

gorszky tivadar 2010.03.31. 23:40:30

@rizla: remelemhetoleg wenger nem beszel majd hiddink-kel, hogyan lehetne jatekot olni...messi-ek kepesek megint naggya tenni almuniat - nem lebecsulve a kapus zsenialitasat - csak azert, hogy valdes kimaradjon a spanyol vb keretbol. megint.. :)

Es akkor 0:0-nak, a 78. percben marquez lazan hazaguritja a labdat, roviden, es azt meg bendtner sem tudja kihagyni....

Tassadar 2010.03.31. 23:40:31

Jobb helyeken ezért kifelé jár szabadrúgás, Fabregas rúgott bele Puyolba...

halihalo 2010.03.31. 23:40:53

@bakító: Egyébként nekem is az volt az érzésem, hogy ha az Arsenal a 11-es után még nyomott volna erősebben, lett volna keresnivalója. Mintha zavarodott lett volna a Barca. Persze, lehet, már ők is elfáradtak, és Fab miatt emberelőny sem igazán volt.

halihalo 2010.03.31. 23:43:02

@Eastbay1: Webb pl elég korrekt.
Amúgy ez a mai Szuvlaki, vagy mi, a digis riporter szerint a világ legjobb bírója címet kapta tavaly.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.03.31. 23:44:21

Furcsa volt a visszajátszásban látni ahogy Balotelli inkább megsértődött csapata góljánál. Csak azért tapsolt, mert a mellette ülő ember már ütlegelni kezdte örömében.

vadkutya 2010.03.31. 23:45:38

Én nem tudom,h ki és mit látott, sztem igazán élvezetes volt ez a West Ham - Arsenal...

Hogyan is mondják arzenálékra, belehal a szépségbe? Vmi ilyet láttunk ma is, csak így lehet leadni egy 2 gólos előnyt. A "West Ham" tudja ezt, mint általában. Kb jól védekezett, meg kb próbálkoztak, sőt: szerencséjük is volt. A kapusuk meg olyan, amilyen, kicsit bohóc. Mondjuk ilyen van a túloldalon is, vmi svéd benga. Ennek ellenére - ne vitassuk el az érdemeket - jót meccseltek ma ők ketten, az biztos.

Az edzők kaptak némi leckét, ide is, oda is. Jó volt, nah...

rizla 2010.03.31. 23:45:52

@halihalo: digis riporter megint nagy volt. hasonlóan a kristófhoz, ez is már lecserélt játékosokat lát a pályán. 80. percben egyszercsak benyögte, hogy "NASRI!"

bakító 2010.03.31. 23:46:20

Na Pace emberek.
Így normál pulzussal, és egy nyugtató pálinkával már azt kell hogy mondjam, hogy jó kis derbi volt ez.

A visszavágón is hasonló izgalmakat várok.

Szép éjszakát.

rizla 2010.03.31. 23:46:38

@rizla: és közben eszembejutott, hogy mégsem nasrit cserélték le, tehát TÉNYLEG nasri ért a labdába, elnézést kérek.
; DDDDDDDD

Eastbay1 2010.03.31. 23:47:39

@halihalo: Nagyon nem számít, hogy tőlük indult el a foci (mellesleg ezt egy csomóan vitatják), mert ők hozták és hozzák meg a mai napig a szabályokat. Olyan szabályokat hoztak amiket lehet így is, meg úgy is értelmezni. Ha nem tetszik nekik, hogy a déli bírók minden szart lefújnak, akkor írják bele a szabálykönyvbe, hogy "úgy fújjatok csórikáim, ahogy a brit bírók, mert csak az a helyes felfogás".

Everred 2010.03.31. 23:47:46

@rizla: Nasri végigjátszotta a meccset...

rizla 2010.03.31. 23:47:57

@vadkutya: szerintem nem volt arsenalos a barca. akkor már inkább a stamford bridge-en tavaly. csak az arsenalnak nem lett volna szerencséje, hanem hazakullog egy sima vereséggel. karakter-függő.

2010.03.31. 23:48:28

@rizla: Pedig 2k játékperc után nem 10 gólnál és 2 gólpassznál járna már a kicsi, erre mérget vehetsz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.31. 23:48:40

@halihalo:

Még jó, hogy zavarodott volt.

FIGYELEM, ARSENAL SZURKOLÓK NE NÉZZENEK IDE!

Ha te lemennél a haveroddal 12 éves gyerekek közé játszani, és fél perc után nyilvánvalóvá válna, hogy nem vagytok egy súlycsoportban, akkor kerülnétek helyzetbe, amikor akartok, mennétek 2-0-ra, aztán a semmiből egyenlítenének a gyerekek, nem lennél egy kicsit megzavarodva?

rizla 2010.03.31. 23:48:51

@Everred: igen, közben rájöttem. de igazából már akkor rájöttem, csak azóta elfelejtettem. ezt teszi a futball az emberrel.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.31. 23:49:17

1.: első 20 perc focisuli... jah, nem... FOCISULI... ilyet legutóbb a magyar-jugón láttam.
2.: tizi volt és piros.
3.: almunia jobb kapus mint reina (cech)?
4.: nem kaptunk ki
5.: jobb csapat a barcselóna
6.: messi nem ezért fog aranylabdát kapni
7.: azért ez jó kis meccs volt
8.: soha ne írd le az arsenalt!
9: élmény volt nst kupán megismert srácokkal (főleg tehenes szurkerrel) nézni a meccset, köszi Nekik
10.: ez a barca néha 4D volt, öröm látni ezt a játékot

Üdv, ymy

Everred 2010.03.31. 23:49:22

Na, bele is gondoltam: 2003-ban volt utoljára, hogy nem volt angol klubcsapat a BL elődöntőjében.

Szép kis sorozat volt, kár érte, hogy megszakad.

rizla 2010.03.31. 23:49:38

@Blaugrana: nem veszek rá mérget inkább. bojan még ott sem tart, mint pedro. szélsőnek pedig tragikus, bizonyította már sokszor.

Woland 2010.03.31. 23:50:11

labdabirtoklas: 38 % - 62 %
kaput eltalalo loves: 2 - 14
kapu melle: 3 - 7
szogi: 0 - 4

es ez mind hizelgo ahhoz kepest ami latni lehetett a palyan : ) persze orulnek en is ha a sajat csapatom szerzett volna pontot egy ennyire egyoldalu meccsen.

ha csak fele ekkora mazlija lesz az Arse-nak a visszavagon meg a vegen nyernek 2-1-re ket megpattano Denilson lovessel.

az se biztos hogy baj lesz hogy Ferike ekkora idiota es kisargittatta magat. a mai meccsen sem tunt volna fel ha nincs ott.

Wenger viszont elegge felelotlen volt, hogy a nem 100-as Gallast es Feriket is kezdette. a PL-ben sokat jelenthet ha par meccset ki kell hagyniuk.

Eastbay1 2010.03.31. 23:50:28

@halihalo: Webb? Hát lelked rajta, de azért nézd meg párszor a kopaszt a PL-ben. Szerintem ő még az angol átlagból is kirí, és nem felfelé.

rizla 2010.03.31. 23:50:38

@Everred: szerintem meg az MU túljut a bayernen. vagy mi most rooney diagnózisa?

vadkutya 2010.03.31. 23:51:06

@rizla: Tudom, Apám, tudom. A Barca csak Barcás lehet, Isten látja lelkem, tudom. Ne vedd a szívedre, de nekem akkor is, ez ma egy West Ham - Arsenal volt, s marad... ;)))

halihalo 2010.03.31. 23:51:46

@rizla: Ezt jogosan mondta, de ennek ellenére a legjobb az volt, amikor hanghiba miatt nem hallottuk. Igaz, akkor a kép harmadát eltakarták a felirattal. :)

gorszky tivadar 2010.03.31. 23:52:20

tartok tole, hogy a visszavagon sem a toure fiu fog kezdeni...marad a kezdoben a kapus haver ugyes, amde engem bosszanto hibakat veto fiacskaja (nyilvan, ha csak sejtene velemenyemet guardiola, valtoztatna :))

Eastbay1 2010.03.31. 23:52:52

@rizla: 2-4 hét jogerősen. De ahogy ismerem őket, tuti, hogy harmadolnak.

halihalo 2010.03.31. 23:52:56

@Everred: Bármennyire is fájdalmas leírni, de a MU-t nem írnám le. Meg nem nyerik, de szerintem egy kört még mennek.

rizla 2010.03.31. 23:53:11

@halihalo: az a felirat engem is a halálba idegesített. amúgy ezt a faszit jobban bírom, mint a múltkorit, kedves hangja van, nem irritál.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.31. 23:53:12

@Ferguson: messi fejese meg van, amikor evrázol és (kis)fiú vs férfiakról beszélsz? vagy a tegnapi gól?

Ferguson 2010.03.31. 23:53:43

"elnézve Ibrahimovicot újabban, erre sem esküdnénk" - LooL :D Ehhez képest lőtt két nem is akármilyen gólt! Sose írd le a svéd zsenit. Ingen kickar footbal som han... :)

vadkutya 2010.03.31. 23:53:49

@imici77: De most mondd meg, Imi: ez nem egy WHU - Arsenal meccs volt? :D

2010.03.31. 23:54:08

@rizla: baromság, 100x jobban ad be szélről, mint a Pedro gyerek, 1/4 annyi játékperccel is több assistja van
Pedro gyilkos módon tud befejezni az ötösről, minden másban jobb a félszerb

Ferguson 2010.03.31. 23:54:58

@imici77: tudtommal te néztél a legnagyobbat, h mi történik a pályán az első félidőben, egész közelről láttam :) Itt még férfiak vs fiúk sem volt, mert a fiúk köddé váltak a labdakeresésben... :D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.31. 23:55:56

@Woland: egyik sorozatban sincs esélyünk, hova tartalékoljunk? - ez a realitás. amúgy ha aug-ban vki ezt mondja, hogy most így állunk, akkor vagy kinevetitek, vagy mi aláírjuk... Ahogy a Ti szerepléseteket is.

Everred 2010.03.31. 23:56:42

@rizla: a klub még kussol, hivatalos diagnózis nincs. Amit itt sokan emlegetnek, az a Sky meg nem erősített értesülése, 2-4 hét. De ez nem hivatalos, ez egy meg nem nevezett forrásból származó értesülés.

@halihalo: hát ha túljutunk a Bayernen, akkor csak bejutunk már a döntőbe. Meg nem nyerjük, az biztos, mert a Barcelona kifiléz újfent, de legalább kapnánk még egy adag ezüstérmet.

De szerintem már a Bayernen sem jutunk túl, legalábbis most már nagyon nagy meglepetés lenne.

rizla 2010.03.31. 23:57:02

@Blaugrana: bojan túlértékelt, már a legelfogultabb szurkolóknak is leesett. úgy tűnik te vagy a kivétel.

"Pedro gyilkos módon tud befejezni az ötösről, minden másban jobb a félszerb "

majd lőjön egy olyan gólt 20ról azért bojan is, mint pedro múltkor.

vadkutya 2010.03.31. 23:57:33

@imici77: "múgy ha aug-ban vki ezt mondja, hogy most így állunk, akkor vagy kinevetitek"

Szó szerint, no comment.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.31. 23:57:33

@Ferguson: lásd tavalyi BL döntőt... ott ugyanezt láthattad.... csak most 2-2 lett. a tavalyi meccshez képest a barca most 150%ot adott ki. vedd fel dvd-re ilyet nem sokat látsz. ez nem az arsenalon múlott, mindenki tudja. ez nagyon durva foci volt...

halihalo 2010.03.31. 23:57:54

@rizla: Tudod mi lenne az igazi? Ha a visszavágót a Csisztu közvetítené... :)))

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.31. 23:59:30

@vadkutya: de, csak a végén a barcának nem volt egy rvp-je, aki kihagyja azt a kihagyhatatlan fejest. :)

ps: innentől kezdve a bajnokságban és a bl-ben is minden perc ajándék.

Ferguson 2010.04.01. 00:00:26

A BL-t a lyon nyeri, a döntőben lisandro első perces góljával 1-0-ra veri a moszkvát, a kupát pedig pote-től veszi át lloris... :D

Woland 2010.04.01. 00:01:01

@vadkutya:

nehany embernek semmi vizualis elmeny nem eleg ahhoz hogy abbahagyja a Barca-Arse analogia mantrazasat : )

a West Ham - Arse 2-2-re gondolsz?

labdabirtoklas: 50 - 50
kaput eltalalo lovesek: 9 - 10
kapu melle: 6 - 5
szogletek: 6 - 8

de igazad van, ugyanaz a meccs volt : )

(forras: news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_prem/8322561.stm)

Woland 2010.04.01. 00:03:50

@imici77:

figyelj szerintem a PL-ben siman ott az esely. kulonosen ha a Manure - Chelski iksz lesz.

es igen, rohogtem volna azon (sot, szerintem rohogtem is;) aki azt talalta volna mondani nyaron hogy az Arse es a Tottenham igy szerepelnek iden.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 00:03:52

@Woland: ha láttad azt a meccset, az 0-4 is lehetett volna, ugyanaz volt, mint az 1 évvel ezelőtti 2-2 a villa ellen. Statisztikákkal dobálózni nem mindig éri meg. lásd sp?rs x-eket, amikor kb 20 szögletet rúgtok...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 00:05:49

@Woland: sztem csak akkor van esély, és továbbra is csak matematikai, ha a mu-cselszkij x lesz. Hiszünk és bízunk benne, de azért van egy realitás is. Persze nagy ívben lesz?rnám, ha így is pl-t nyernénk. :)

nasteey 2010.04.01. 00:06:59

@rizla: Azért annak ellenére, hogy sárgában csak egy színesbőrű gyerek játszott, szépen le-keitázta Busquets-et.

Ferguson 2010.04.01. 00:07:01

@imici77: holnap jorky-n duplikálom zlatan mai góljait... :P

vadkutya 2010.04.01. 00:07:13

@imici77: Van szíve ennek a csapatnak, s ezt senki sem vitathatja. S valóban, elnézve a sérülteket, vhol ajándék ez a szezon. Talán még némi bizakodással is eltölt.

A FC Barcelona mindamellett zseniális futballt játszik, s mindezt remek játékosok kivitelezik.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.04.01. 00:07:27

@Ferguson: yó ez nick ?
Nem bántásiból, de csak kérdem ?

faxom a Zintrbe, szedett-vedett suta társulat
ennyi, hogy összeszedik az apraját :DDD

www.youtube.com/watch?v=9oE1m54JusM

BruceWayne 2010.04.01. 00:07:40

azért néha az nso-nak is összejön 1-2 vidám mondat:

"Az első percekben a CSZKA játékosai megmutatták, hogy itt bizony nem lesz kímélet: többet aprítottak, mint egy sztahanovista szibériai favágó élmunkás. A vidám rugdosódásba az Inter is beszállt (Materazzi kapott is egy sárgát),"

Ferguson 2010.04.01. 00:09:08

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: mindenhol ezt használom, így ismernek más fórumokon is, miért változtatnék? Üdv!

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.01. 00:09:50

@Ferguson: valaki nagyon tökön lesz rúgva, attól tartok :)

vadkutya 2010.04.01. 00:12:43

@Woland: Pontosan. Ugyanaz a meccs volt, hagyjuk a statisztikát, ott is büntető volt a végén (asszem), s előtte még "bemákolt" a gyengébb csapat. Ilyet mellesleg már számtalanszor játszottunk a WHU-val, sőt: ellenünk a Bolton gyakran folytat hasonló mérkőzéseket. Esély nélkül, de mégis x. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 00:16:47

@Ferguson: Neked fogok gólt fejelni, aztán fizetek egy sört, hoyg jobb kedved legyen :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.01. 00:18:50

amúgy rizla kommentjei voltak visszaolvasva a legviccesebbek. Rem, a tizit már visszanézte, mert a végén még kihozza, h kifele szabadnak kelletett vón következnie... :)

Ferguson 2010.04.01. 00:19:27

@imici77: amúgy ma meglepően jól bírtam a két sört, igaz, hazafelé kicsit dülöngéltem a megállóban, miközben vártam a vilire... :D

két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.01. 00:20:34

@Woland: "persze orulnek en is ha a sajat csapatom szerzett volna pontot egy ennyire egyoldalu meccsen."

Nem egészen értem ezt a gondolatmenetet- persze, a Sp*rs szurkolók esetében ez elő-előfordul.:-)

Az általad citált statisztika pont arra utal, hogy a Barca nem volt jobb. Nem tudta kihasználni a mezőnyfölényt (lsd. még meddő szócikk, stb.), Pep észjárását sem értettem.
Lehetett volna 2-6 is, de nem lett, mert a vendégek nem éltek a lehetőségekkel, hibáztak.

Mondjuk a bővebb interakció felesleges, mert a NC-ban vélhetően abszolválja a továbbjutást a Barca, csak vicces, hogy az Arsenalnál minden egyes alkalommal felhozzák a helyzetkihasználási problematikát, de amikor mondjuk az Arsenal ellenében a Barca mutat ebből iskolapéldát, akkor persze jön a "lefocizták őket" meg, a "0-10 is lehetett volna" klisé - pl. a helyett, hogy a világ legjobb csapata mennyire gyatrán élt a kínálkozó lehetőségekkel- ami nem igazán lényeges szerintem (persze nem mindenki ismeri a sztorit a nagymamáról, a kerekekről...)

Wenger viszont megint nulla volt taktikailag, megöregedett rendesen.

Woland 2010.04.01. 00:23:38

@vadkutya:

haha, hagyjuk, ja. en azon a meccsen messze nem lattam ekkora kulonbseget, ennyi : )

Walcott golja szerintem nem mak volt, az hogy Busquets legalabb egy-ketto ekkora hibat elkovet meccsenkent az egy allando, es nem mak. Walcott meg szepen betette a rovidbe. (ennek ellenere remelem nem viszik a vebere, hacsak Lennon es Milner komolyan le nem serulnek.)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.04.01. 00:24:23

@Ferguson: csak meglepő, de semmi több ...
üdv Néked is & minden yót

rizla 2010.04.01. 00:25:21

@két duda( . ) ( . )egy csárdában: "Az általad citált statisztika pont arra utal, hogy a Barca nem volt jobb. Nem tudta kihasználni a mezőnyfölényt (lsd. még meddő szócikk, stb.)"

a meddő mezőnyfölény azt jelenti, hogy többet van valakinél a labda, de nem jut el helyzetekig. a barcelonának csak az első negyed órában volt kb 3 ziccere. ez minden, csak nem meddő. aztán bevert kettőt, majd visszavett a sebességből.

"a helyett, hogy a világ legjobb csapata mennyire gyatrán élt a kínálkozó lehetőségekkel- ami nem igazán lényeges szerintem"

pont a két ziccergól miatt nem volt az gyatra. már én is ott tartottam, hogy annak nevezzem lassan, de akkor jött zoltán.

Messi88 2010.04.01. 00:33:56

az első 20 perc alatt mutatott játékunkra nem találok szavakat, én még ilyet nem láttam, kár hogy a befejezéseknél nem koncentráltunk.
Otthon nagy mészárlás lehet ebből...

wan2bee 2010.04.01. 00:33:57

Azert en meg ide vennek sok meccset,ahol az agyusok meddo folenye dontetlent eredmenyezett.
Kivancsian varjuk a viszavagot es az nst serultvalogatottjat szilveszterkor. Komolyan,pavlik doktort az arsenalba! (Meg mindig az a vic ackers es csapata az eu hatter,aki Adams es viera koraban volt.

Messi88 2010.04.01. 00:43:24

Wengert meg komolyan nem értem, ilyen idétlenül felállni ellenünk nem sok csapatot láttam. Xavit hagyták szervezni, nem ütköztek, nagyon feltolták a védekezésüket...tehát úgy próbáltak játszani, ahogy mondjuk egy Stoke ellen játszanának, ezt persze meg lehet próbálni, de kb. a 10.perc után érezniük kellett volna, hogy ez nem fog menni, a tudásuk kevés ehhez.
Ha van esze W.nek akkor a NC-ban sokkal visszább zárnak, keresnek még 2 olyan favágót mint Song előre meg felteszik Walcottot meg Arshavint. Ha nem ezt teszik, annak csúnya vége lesz-otthon még több helyünk is lesz+hazai pálya+még egyszer ennyit nem fogunk hibázni befejezéseknél.

Woland 2010.04.01. 00:45:22

@két duda( . ) ( . )egy csárdában:

nem ertem mit nem ertesz... ha lefociznak a palyarol olyan 80 percen at, akkor nyilvan nagy megkonnyebbules ha iksz a vege. tenyleg tul bonyolult? vagy szerinted nem volt egyoldalu a meccs?

"Az általad citált statisztika pont arra utal, hogy a Barca nem volt jobb." - ezt azert te sem gondolod komolyan ; )

a meddo mezonyfoleny cucc meg azt jeloli amikor a kozeppalyan fenyezi a labdat egy csapat anelkul hogy nagy helyzeteket ki tudna alakitani az ellenfel kapuja elott. nagyon nem applikalhato a mai meccsre.

szerintem osztalykulonbseg volt a ket csapat kozott ma - amit nem vartam a meccs elott. szerintem a tizi+piros is biroi tevedes volt, de az biztos hogy konnyen be lehetett nezni. (az egyebkent elegge elfogult angol kommentator is azt mondta hogy szerinte Ferike csak belerugott Puyolba.)

két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.01. 00:46:13

@rizla: Minden tiszteletem mellett, de teljesen másképp értelmezem a meddő mezőnyfölényt. Értem persze, hogy mire utalsz, de a meddő mint jelző ebben a kontextusban számomra mint az irreleváns szinonim kifejezése értelmezendő.

"a meddő mezőnyfölény azt jelenti, hogy többet van valakinél a labda, de nem jut el helyzetekig."
Számomra páldául nem ezt jelenti. Az, hogy valami meddő-e vagy sem, csak és kizárólag az eredmény tekintetében mérlegelhető szvsz.
Látok egy 38 % - 62 %-es adatot, s egy 2-2s végeredményt, számomra ez kimeríti a vonatkozó jelentéstartalmat. Nem tartom lényegesneka ziccerek számát, sőt, az esetleges hatékonysági rátát sem, ha ez azzal jár, hogy az ellenfél visszavesz, s leadja a megszerzett előnyt, s nem használja ki, hogy a másik együttes a padlón van.

Mindenesetre a Barcelona nagy alkalamat szalasztott el arra vonatkozóan, hogy porig alázza a Wenger-fiókákat, igaz, a Nou Campban még megtehetik (bár én jellegében teljesen más mérkőzést várok a visszavágón).

rizla 2010.04.01. 00:46:15

@Messi88: az arsenal nem tud ütközni. wenger pedig makacs. pontosan erre számítottam, bár azért ekkora fölényre nem.

"keresnek még 2 olyan favágót mint Song előre"

de nincs még 2 olyan favágó, mint song. ő az egyetlen épkézláb védekező középpályásuk.

egyébként nem zárhatnak sokkal visszább, mert gólt kell rúgniuk, sőt, gólokat. és már most is csúnya vége kellett volna, hogy legyen. tudtam, hogy benne van a pakliban az arsenal szarrá pofozása, de hogy ennyire, azt tényleg nem vártam. erre 2-2, gafgopujbvjlbxj

rizla 2010.04.01. 00:47:52

@két duda( . ) ( . )egy csárdában: "Mindenesetre a Barcelona nagy alkalamat szalasztott el arra vonatkozóan, hogy porig alázza a Wenger-fiókákat, igaz, a Nou Campban még megtehetik (bár én jellegében teljesen más mérkőzést várok a visszavágón"

ugyanígy érzek. az arsenalt az utolsó pillanatban hozták vissza 60 perces újjáélesztés után, és még az agyhalált is megúszta. a halálközeli élmények után pedig az ember újraértékeli az addigi életét ugyebár..

Woland 2010.04.01. 00:49:09

@vadkutya:

haha, ha a Nou Camp-ban negy akciogolt lottok es 4-4 lesz ugy, hogy a Barca elso ket golja fantom-szogletbol es ajandek szabibol jon akkor siman megerdemlitek a tovabbjutast : )

két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.04.01. 00:53:47

@Woland: már leírtam rizlának a véleményemet, nem ismételném magam, ha nem haragszol.
Azt nem tudom, hol olvastad, hogy szerintem nem volt egyoldalú a mérkőzés, stb.

"szerintem osztalykulonbseg volt a ket csapat kozott ma - amit nem vartam a meccs elott."

Ebben is egyetértünk, azzal a kiegészítéssel, hogy én valami hasonlót vártam, 0-2-ig abszolút az történt, amire számítottam.

Még nem néztem vissza elégszer a kérdéses szituációt, hogy világos álláspontom legyen, de abszolút benne van, hogy tévedett a sípmester.

Az Arsenal bűngyenge volt, ezt egy pillanatig sem vontam kétségbe. A felvetésem reflexióként inkább arra irányult, hogy a 2-2-t nem "égbekiáltó szerecseként", stb. aposztrofálom, hanem a Barca kritikájaként értelmezem (ezért nem tudok mit kezdeni ezekkel a 2-6 is lehetett volna-féle eszmefuttatásokkal).

Nyugovóra térek, jó éjt mindenkinek, azért kétségtelenül érdekes meccs volt!

vadkutya 2010.04.01. 00:56:14

@Woland: Nem így értettem a Tot - Ars kérdést, de jó volt emlékezni, télleg... :D

Woland 2010.04.01. 00:58:45

@vadkutya: ja! bocs, oke! reg ellenoriztem azt az e-mail-cimet! irok majd nemsokara ; )

sporttárs 2010.04.01. 08:28:04

Jó kis meccs volt a londoni, kicsit sajnálom, hogy a Barcelonának idén végképp úgy fog összejönni a címvédés, hogy nem találkozik komoly ellenféllel. :)

(De most komolyan, ki lenne az. A rajongók nyilván élvezik, bizonyára én is élvezném, de még jobban, ha lenne valami versenyjellege egy BL-sorozatnak.)

Könnyűlovasság ez az Arsenal, törékeny, de becsülettel harcolt. Összességében kb. ennyire volt sansza előzetesen is, vak, aki többet gondolt.

A másik meccset nem tudom, de nagy élmény nem lehetett. Természetesen az Internek kell drukkolni, hátha az elődöntőben láthatunk valami Mourinho-performanszt, meg az azon kiakadó spanyol-híveket. De nem írnám le a Moszkvát, otthon elmehetnek hosszabbításig.

sporttárs 2010.04.01. 08:29:33

@rizla: Nálad lekezelőbben azért kevesen írnak egy ellenfélről, szerencséd, hogy a csapatod nem ilyen pökhendi.
süti beállítások módosítása