Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 26. giornata

2010.02.27. 08:00 _benito

Nagyon fontos fordulók következnek a Serie A-ban, nem is igazán a meccsek rangja, mint inkább a tabella élének kiegyensúlyozottsága miatt. A Milan szinte, a Roma teljesen kiesett, az Inter viszont életben maradhat Európában, így a négy, illetve öt pont távolságból érkező üldözők másért sem imádkoznak, mint a Chelsea elleni továbbjutásért. A Milannak és az Internek papíron könnyű feladat jut, a Roma a Juventuson segíthet nagyot Nápolyban, a torinóiak pedig Zaccheroni első komoly Serie A-statementjére készülnek a Palermo ellen. Úgy néz ki, Koman megint nem kezd a Bariban, pedig a helyén játszó Rivasnál az egyik kezét a seggébe dugva is jobb játékos. Két nagyon szomorú csapat találkozik Rómában.  

Napoli-Roma 2-2
A nápolyiak lendülete már néhány hete megtörőben van, a nagy kérdés az, hogy a váratlan EL-kiesés megtöri-e a rómaiak pusztító svungját. Az európai kötelezettség letudása lehet jó hatással is Ranieriékre, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ez nem sokszor van így. Ráadásul Nápolyban nem könnyű az élet.

Juventus-Palermo 1-0
Élet-halál a győzelem Torinóban, a döntetlen annyit sem ér, mint egy múlt heti Tuttosportba gyöngyölt De Ceglie. A Napoli nem veri a Romát, így a Juve egy győzelemmel levegőhöz jutna a déliek előtt, és most pontosan erre van szüksége. Az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha két hónap után újra méltóztatna jól játszani a Juventus.

Udinese-Inter 1-2

Ezt erőből húzza be az Inter. Sehova nem kívánják ezt a meccset, nem is valószínű, hogy parádézna a csapat, és ha az Udinese legalább egy kicsit kevésbé futna a tavalyihoz hasonlóbb szezont (oda-vissza pontszerzés), akár el is kaphatná az Intert, így viszont csak megszorítani tudja.

Milan-Atalanta 2-0
Hogy a francba’ csinálja a Milan, fogalmunk sincs. Már akkor is nyernek, amikor nemcsak nem érdemlik meg, de nem is akarnak, ennek pedig egy Atalanta-szerű bokszzsák nem tud ellenállni. A Milanra is áll, hogy jól kell visszarugóznia a BL-kiesésből – ami azért még mindig nem 100 százalék. Csak 99.

Lazio-Fiorentina 0-0
Az előző öt meccséből négyet elveszítő Fiorentina a még nála is sokkal nagyobb bajban levő Lazióhoz megy, ez pedig vagy 5-5, vagy 0-0, de senki nem nyer, mert az azt jelentené, hogy valamelyiknek jó lesz. Ez pedig nem illik a képbe.

Livorno-Siena 1-1
A kis toszkán derbin a vendégeknek már reszeltek, és a komcsik utolsó védőfala is erősen omladozik. A legjobb kiesőhely még nem is akkora baj, a 16 szerzett gól már annál inkább. A Siena egy rubrikával arrébb van bajban: 46 gombócuknál senki nem falt be többet a Serie A-ban.

Catania-Bari 2-1

Csak reménykedni tudunk benne, hogy Voli nem kapott össze senkivel, de ha Rivas múlt heti teljesítménye után megint kezd, akkor valami baj biztosan van. A Bari már egyébként is búcsút intett a szép ősz részegítő eredményeinek, és lassan elkezdett visszafelé pillogatni.

Parma-Sampdoria 1-0

A genovaiak kiválóak lesznek arra, hogy a Parma megállítsa zuhanását (még a Barinál is meredekebben csinálják, legutóbbi öt meccsükön egy pontot szereztek), a Doria ugyanis csatár nélkül érkezik, támadói eltiltottak, sérültek, vagy hisztiznek.

Genoa-Bologna 2-1

A tavaszt mindketten jobban kezdték, bár volt honnan elindul a botrányos első félidő után. A Bologna még nincs biztonságban, a Genoának még a BL-helyek is látótávolságon belül vannak, ez nálunk hazai.

Chievo-Cagliari 3-2
Ha Pellissier rendben van, a Chievo is rendben van.

568 komment

Címkék: olasz serie a beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr151792181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giacinto 2010.02.27. 08:37:21

a hétközi eredmény miatt a roma megérdemelné hogy lecsússzon az 5. helyig.... szóval ott hajrá Napoli, még ha bunkó az elnök is meg az edző is :)

A Lazio-Fion nem is tudom kinek szorítsak, mindkettőnek nagyon kéne a pont.

Az Inter összeállítása meglehetősen zavaros lesz, hiszen biztosan hiányzik: Chivu, Santon, Cordoba, Samuel, Cambiasso, Muntari, és Mátrix sem 100-as. mármint fizikálisan, sérülten.

"Hogy a francba’ csinálja a Milan, fogalmunk sincs"
Rosetti és társai tudják a választ.

ja és Forza Palermo! :)

horas 2010.02.27. 08:54:29

Azért az télleg,gáz,hogy olaszország zabi gyereke,torzszülötte,tarja a zálszlót európában...de ők csak ütik,verik tovább...

Jó a szó tesó,valószinüleg erőből huzzák be az udine-i meccset és röhögök is majd teli pofával az egész olasz bajnokságon....

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.02.27. 08:58:01

Nem hiszek a Chievo győzelmében: Verona otthon gyenge-gyenge - hatékonyan elkezdem a névhasználati jog kisajátítását (jól ráhatok a kinti még el nem indult folyamatokra:) -, a Cagliari idegenben jó!

Camoranesi visszatért, így újabb tizednyi egységgel jobb lesz a Juve! (Ferrarával is ugyanennyit javulna, szerintem)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.02.27. 09:00:32

@horas: néha jobb visszafeküdni, nyújtózkodni, kiegyensúlyozotabban ébredni! :))

horas 2010.02.27. 09:23:19

@mbemba:
Igazad lehet,bár sztem semmi valótlant nem írtam...

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.02.27. 09:32:22

@horas: Értelek én, csak olyan rossz súlyos szavakkal kezdeni a reggelt! :))

Gondolj bele, ha azt mondod valaki kedvencére, hogy zabi, torz, akkor az hogy fog válaszolni. Te is tudod!

Meg szerintem tényleg jó ez az idei bajnokság! (te meg csak röhögsz rajta, vaze:))

horas 2010.02.27. 10:21:59

@mbemba: Pont ez a lényeg,hogy nem én mondom, egyébként a saját kedvencemre...;)

horas 2010.02.27. 10:27:23

Meg még annyit a mai reggelhez,hogy Mourinho bilincsbe tett kezeire adott 3 meccs egyben a nyomaték is a gesztusnak...

giacinto 2010.02.27. 11:18:13

néhány éve Di Canio a karlendítésre kapott 1 meccses eltiltást, na most akkor ez alapján értékeljük José 3 meccsét.

giacinto 2010.02.27. 11:20:30

ja és utólag kiderült, hogy tettlegesség nem történt Cambiasso esetében, de azért jó móka eltiltatni vkit igy is.

Huntelaar és PatoPál meg "bekaphatjátok" karlendítéssel üdvözli Firenze népét. arra sem jár eltiltás.

Calogero 2010.02.27. 12:03:42

Nagyon meglepődnék, ha nem kapnánk ki Nápolyban. És bár ezzel nem leszek túl népszerű, de pillanatnyilag szerintem Rivas szintekkel jobb Komannál, a posztján legalábbis..

vargamma 2010.02.27. 12:15:14

@giacinto: murinnyó visszaeső, azér kapott ennyit.

Hispan07 2010.02.27. 12:18:17

Látom az inter-menzán megint epében pácolt tigrisszar volt reggelire, hajrá srácok, csak így tovább.

A fociról: a Milannak simán nyernie kell, a Roma meg fog dolgozni a Nápolyban, de nyer, az Inter nem fog nyerni a sok hiányzó miatt, a Juventus kiszenvedi. Szerintem.

Piiii 2010.02.27. 13:01:57

@Hispan07: a Roma meg fog dolgozni a Nápolyban

sztem olyannyira meg fog dolgozni, h a sajnálatos el-búcsú miatt sztem ki is kap. de aztán nehogy így legyen...

giacinto 2010.02.27. 13:11:24

@Hispan07: miben nincs igazam? jah megcáfolni nem tudtál, igy inkább belementél egy poénosnak szánt szar személyeskedésbe.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.27. 13:16:30

A mai meccsről: Muslera eltiltott, Bizzarri pedig Argentínában gyógykezelteti magát, ki tudja mióta, így Berni lesz a kapuban. Nem rossz kapus ő, nem is értem miért nem futott be nagyobb karriert, én szívesebben látnám most is 2. számú kapusként. Erős, remekül jön ki a beadásokra, ebben jobb is mint Muslera, bár az uruguayi vonalon igazi klasszis, de nem Bernin fog múlni a mai meccs. Azok közül, akik számítanak, felépült Matuzalem és Cruz is, előbbi nagy eséllyel kezdeni is fog, Radu játéka még kétséges sajnos. No és végre tv-s meccs! Én jó másfél órára számítok, összehangoltan meglehet a győzelem, ősszel, mikor a firenzeiek bőven jobbak voltak, a Lazio pedig csak egyre mélyebbre került, akkor Firenzében 0-0 lett. Sovány győzelmet látok az üveggömbben.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.27. 15:35:29

Se Gilardino, se Vargas nem játszik ma! Ennél nagyobb esély nem igen fog adódni.

andree 2010.02.27. 15:40:16

Bazze! Még mindig ez a téma. :) Nem ti röhögtetek teli pofával, mikor a Juve drukkerek jöttek sírni 1-2 ítélet után, hogy a szokásos csalózó júvésok?

Claudio Marchisio 2010.02.27. 16:16:40

@giacinto: az a helyzet h ez már szerintem is szánalmas, pedig hát nem a szívem csücske az ürge, se a csapata... persze, fogja vissza magát kicsit, ne cirkuszoljon ilyen szinten, de 3 meccs? vicc

Iustizmord 2010.02.27. 16:29:22

@giacinto: szvsz netto rinyálás ez a részedről. rülj annak hogy jó esélyetek van a bl-ben és a bajnokságban isvezettek, a dögöljön meg a szomszéd tehene is c. sirámok tök feleslegesek.

murinyó egy kínai váza, már angliában is az volt, az arroganciája leginkább egy szívlapáttal való sokkterápiát érdemelne.

lassan már van mire szerénynek lennie, és nála nagyobb edzők is visszafogottabbak volta.

szóval nagyon helyes h eltiltják köcsögösködésért, más sportban nem 3 meccsről szólna a dolog.

nalazo 2010.02.27. 16:45:42

@Iustizmord: A köcsögösködés milyen kategória és főleg kinél?
Melyik más sportban?
Gerendás is köcsög vagy csak a zsigerből gyűlölt Mourinho?

Hispan07 2010.02.27. 16:49:04

@giacinto: pont, hogy személyeskedni nem akartam, de akkor tessék - a világon semmi megcáfolni való nincs a "mondanivalódban", mert az kizárólag bírózásból, csalózásból és az ellenfelek sértegetéséből áll - rosszindulatú fröcsögés, semmi más. Persze tudom, ez a divat - ha valakinek nem tetszik BÁRMILYEN (jogos vagy jogtalan? tök mindegy!) csapata elleni vagy az ellenfél javára megítélt döntés, jöhet a hőbörgés, csalózás.

Neked isn ennyit sikerült - beszólsz a hónapok óta jól teljesítő Romának, csalózod a végre magát újra összeszedő Milant, hergeled egy kicsit a Juve drukkereket - közben a védhetetlen, visszaeső provokátor Mourinho eltiltásán kaffogsz, utána meg előkavarod Di Canio évekkel ezelőtti teljesen különböző hátterű ügyét. Meg persze gyorsan előveszed a valóban vállalhatatlanul mutogató Huntelaart, de utána nyilván hozzá levered Patót is, aki NEM mutogatott, azt meg elfelejted megemlíteni, hogy a mutogatást Gilardino kezdet, és a firenzeiek végig hergelték melegítés közben Huntelaart - ennyi az "igazságról", amit leírtál.

Ja és sokallod a példaképed 3 meccsét, mi? Hát szerintem sem kéne eltiltani - sokkal inkább becsületsértésért beperelni és elítélni, mert amit ez a pasas művel, az már rég túl van a sportszerűség-sportszerűtlenség-pszichologiai taktikázás határán. Aztán utána pofázzon, ha van még kedve.

Remélem, sikerült érdemben válaszolnom a "szar személyeskedés" után. szevasz

Hispan07 2010.02.27. 16:51:02

@nalazo: tökéletes példa - Gerendás pont ugyan olyan magától elszállt seggfej, mint Mourinho, csak még mellé egy orbitálisan nagy paraszt is.

Mondom ezt úgy, hogy hangsúlyozom, mindkettő sportemberi értékeit maximálisan elismerem.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.02.27. 17:33:16

gerendas SPORTEMBERI ertekeit? na ne viccelj, max az eredmenyeit. pont annyira el kellene tuntetni a palya szelerol, mint gunnar prokoppot vagy hogy a francba hivjak azt az idiotat.

mou is tud pokroc lenni, de egy keresztbe tett kezert kisse sok a 3 meccs. amugy a bilit legjobban cambiasso eltiltasa boritotta ki, az gyak. megalapozatlan (es samuelnek meg 2 meccs jart volna)

javasolnam minden ellenerdekelt szurkolonak, hogy gondoljanak bele, mi lenne ellenkezo itelet eseten. mou mutat egy ikszet, es nem kap semmit. naes? es igy tovabb...

Kövi 2010.02.27. 17:42:27

Nem tudom, hogy egyedül vagyok-e ezzel a véleménnyel, de hosszú távon Mourinho sokkal többet árt szerintem adott csapatának, mint használ. Lehet, hogy bajnokságot, kupát, BL-t nyer, de (ahogy Ancelotti mondta vagy nem mondta) a klubot megutáltatja a legtöbb semleges vagy kvázi semleges szurkolóval. Csak saját példámból kiindulva: akkor még nem is vérmes MU szurkeszként úgy utáltam az akkori Chelsea-t, mint előtte-azóta senkit (és remélem, nem is fogok). Pedig Zola idejében (semleges focikedvelőként) szimpatikus csapat volt, és most is már "csak" kemény ellenfélként gondolok rájuk.
Bár tudom, hogy Milan, Juve, Lazio, Roma-szurkolók akkor fogják szimpatikusnak tartani az Intert, amikor Budapest olimpiát rendez (télit), de mostanra azt érte el Mourihno, hogy mindenki szívből utálja a kék-feketéket.

Hispan07 2010.02.27. 17:48:29

@Pályaelhagyó autóversenyző: azért egy olimpiai bajnoknak szerintem vannak sportemberi értékei.

Kövi 2010.02.27. 18:04:39

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: oké, mondtam, hogy lehet, csak én vagyok így vele :)

MrT 2010.02.27. 18:20:34

Koman nem kezdett. F*szom...

ulver 2010.02.27. 18:49:40

Serie B rangadón nyert a Brescia idegenben. Az első gólt Vass rúgta.

A Bari meg eddig jobb, mégis ki fog kapni, már 2-0 a Cataniának, Koman játszik.

MrT 2010.02.27. 18:59:12

Ezt de benéztem. Scusami.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.27. 19:10:38

46. perc: rivas-koman csere :)

horas 2010.02.27. 19:18:01

@Kövi: Ebben lehet valami a Mourinho féle Chelsea-t nem lehetett nem utálni,de ettől függetlenül Cambiasso-t ne tiltsuk már el 2 meccsre mert megkérdezett valami az öltöző folyosón és történetesen azért mert egy az olasz foci aktuális közellenségeként funkciánáló ember csapatában játszik.Meg azért az így úgy is túlzás,hogy Mourinho télleg egy féreg,hogy pl MAtrix a maszkért figyelmeztetést kappott pontpont azért ez nem ugyanaz...de hát csinálják csak,perpillanat a többi csapatot nullázzak ezzel csak,pl Sneijder-nél a Milan-t,most legutóbb a Samp-ot és általánosságban az egész olasz bajnokságot.,hogy még így az Inter vezeti és valószinüleg nyeri a bajnokságot,nekem így jön le...

gasbert 2010.02.27. 19:22:48

@horas: Honnan tudod h Cambiasso hogyan tette fel a teljesen felesleges és valószinű számonkérő kérdését az öltözőfolyosón , ott voltál ? Valószinű hogy az akinek a szavai alapján eltiltották az ott volt , nevezetesen a biróra gondolok .

slyagency 2010.02.27. 19:28:14

@_benito: még mindig nem tudják, hogy kivel kell rúgatni a büntetőket

horas 2010.02.27. 19:29:18

@gasbert: Jogos.De azért nekem sok,hogy az Inter-esek dumáért kapnak 2-3 meccses eltiltásokatMaicon,Sneijder,Cambiasso ja és perem emberekről beszélünk...
Mert ezzel a felfogással Gattuso-t 6 meccsre elkellett volna tiltani az első derbí után mert a megadott piros lapja mellé utólag hozzá írni,hogy elötte is kikellett volna állítani,meg nehogy má ne..mert ez az egyik főérv áll perpillanat az Inter eltiltások nagy hányadának hátterében...

horas 2010.02.27. 19:32:37

Nyílván objektíve,nehéz erről vitatkozni,de az talán megállapítható,hogy vastagabba fg a ceruza,ha Inter focista eltiltásról van szó kár lenne tagadni...
és ha ebben bármilyen szinten és részt vállal Mourinho megitétlése illetve ez bármilyen szinten reakció Mourinho-ra,akkor az elég szomorú az olasz focira nézve...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.27. 19:33:16

Sajnos a Nord bojkottálja mai meccset, nem kétséges hogy elegük van, ráadásul jogosan, de pont a ma esti meccs előtt...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.27. 19:33:26

@slyagency: barreto zsinórban a másodikat hagyja ki

gasbert 2010.02.27. 19:36:26

@horas: Ismétlem nem tudhatot h mi történt ott , valószinű hogy hogyha ilyen mértékü a büntetés akkor a szavak vagy durvák voltak , vagy párosult egyéb is melléjük , amire azért elég nagy sansz van a meccs képe alapján .
Az eltiltások , reklamálások , birótapsolás egyértelmű hogy Mourinho hadviselésének következményei , a játékosok túlzottan átvették az "én vagyok az atyaúristen" stilust tőle és ezt rendre mutatják is , amit persze nem tolerálnak odafennt , szerintem teljesen jogosan .
Manapság Olaszországban csakis az Internél vannak ilyen jellegű eltiltások , ez nem lehet szándékos , az túl feltűnő lenne .
Valószinű h vannak túlzások de ezeket a csapatod mind magának köszönheti , mert nem tudják tartani a szájukat és indulatokat , ezeket pedig fékezni kell .

slyagency 2010.02.27. 19:36:32

@_benito: az előzőt Abbiati védte ki :) (Milanos vagyok, bocs) :D

numerakirály 2010.02.27. 19:47:28

A lazio, a Roma és az Inter is kikap, nyer a Milan és a Juve-- nekem ezt hozta ki az itthoni üveggömb.

horas 2010.02.27. 19:49:30

@gasbert: Fél úton lesz az igazság,jókat írsz,de ezek is csak feltételezések,Cambiasso-ra ez nehezen illik,illetve Sneijder jött legutoljára a csapatba mégis ő a legaggresszívebb e téren,szal ennek sincs semmi köze Mourinho-hoz ismételten...

Fél út...azért sok az is amit az Inter-esek csinálnának,de egy szádnékos bármilyen testrész el és összetörésésért nem kapnak 3 meccseket játékosok,nemhogy egy beszolásért legyen az bármilyen személyes vagy vulgáris vagy mindkettő egyszerre...

sh4d0w 2010.02.27. 20:14:04

@horas: kétlem, hogy Speciálvan ne lenne hatással akár ilyen rövid idő alatt is pl. Sneijderre. Az ő regnálása alatt lett nagypofájú Ballack (noha őt sem kellett félteni soha e téren) és Drogba is, de említhetném akár Essient, a Hentest is.

Egyértelműnek tűnik számomra, hogy Speciálvan rossz hatással van a játékosaira, előbb-utóbb azért a klubvezetésnek is fel fog tűnni a dolog.

gasbert 2010.02.27. 20:25:22

@horas: Egyetértek hogy Cambiasso és Sneijder nem az a fajta emberek , Cambiasso pl. számomra az egyetlen szimpatikus ember , akire soha nem mondtam a szokásos Interes jelzőket , elismerem .
De rajta is észrevehető Mourinho hatása , a pályán is és ezek szerint azon kivül is , meccs közben mostmár több időt tölt a biró szekálásával mint a játékkal , kis túlzással persze .
Sneijder pedig már messze van attól a szerény sráctól aki annyi holland napjait megkeseritette Ajaxos időszakában , de még a Realban sem volt benne ennyire ez az inger .

Mourinho stilusa és taktikája kétségkivül egyedi és legtöbbször hasznos is , ami a terhet ill. a játékosokat illeti , de ez a mentalitás amit beléjük tuszkolt érzésem szerint visszaütött már , amit nem tud vagy nem akar kezelni .

G_P_T 2010.02.27. 20:34:25

Mourinho jelölte a keretbe az eltiltottakat is. :D
inter.it/aas/news/reader?N=33365&L=en

Iustizmord 2010.02.27. 20:36:12

@nalazo:

1. köcsögösködés: sportszerűtlen magatartás bármely formája: ellenfél leköpése, lekicsinylése, értelmetlen baszogatása, stb. murinyó annyira arrogáns, h szvsz a tükörbe se mer nézni ment skizofrén rohamot kapna attól a faszitól aki visszanéz rá. tisztellni kell az ellent, ez neki nehezn megy.

2. más sport: pl rugby, krikett (!!!) , ilyen helyeken nem divat a köcsögösködés. on- és off-field, egyaránt.

3. murinyó edzői kvalitásait meg egy pillanatra nem vitatom, de ahhoz h ekkora arca legyen, háááát.... van még európában 10-20 edző aki semmivel sem kisebb mint ő, aktív és egykori egyaránt.

numerakirály 2010.02.27. 20:39:55

Statisztika a góllövők hatékonyságáról. Az acmilan.hu-ról másolva

1 – Huntelaar (Milan) 6 gól 631 perc alatt: átlag 105,17 perc/gól
2 - Di Natale (Udinese) 18 gól 1989 perc alatt: átlag 110,50 perc/gól
3 – Trezeguet (Juventus) 7 gól 852 perc alatt: átlag 121,71 perc/gól
4 – Totti (Roma) 10 gól 1300 perc alatt: átlag 130 perc/gól
5 – Milito (Inter) 14 gól 1968 perc alatt: átlag 140,57 perc/gól
6 – Nenè (Cagliari) 7 gól 1010 perc alatt: átlag 144,29 perc/gól
7 – Crespo (Parma) 5 gól 731 perc alatt: átlag 146,20 perc/gól
8 – Barreto (Bari) 11 gól 1625 perc alatt: átlag 147,73 perc/gól
9 – Matri (Cagliari) 11 gól 1676 perc alatt: átlag 152,36 perc/gól
10 – Balotelli (Inter) 6 gól 940 perc alatt: átlag 156,67 perc/gól

Iustizmord 2010.02.27. 20:41:25

@horas: De azért nekem sok,hogy az Inter-esek dumáért kapnak 2-3 meccses eltiltásokatMaicon,Sneijder,Cambiasso ja és perem emberekről beszélünk...
Mert ezzel a felfogással Gattuso-t 6 meccsre elkellett volna tiltani az első derbí után

szerintem meg nem kéne pofázni a pályán. soha. senkinek. 1000x leírtam, de még 1x: ha a rugbysek nem dumálnak, ha a kézisek kussolnak, ha a vízisek nem szállnak ki a medencéből megmondani a tutkófrankót, akkor a focisták is bátran befoghatják a szájukat, reklamálás NEM MENŐ.

és igen, gattusot is bátran eltilhatták volna. a nagy szív =/= nagy pofa.

giacinto 2010.02.27. 20:42:26

@gasbert: ha a bíró ott lett volna a Cambiasso-esetnél, valszeg ott helyben sárgát ad neki vagy kiállítja, de semmi ilyesmi nem történt. A Sampnál is elismerték hogy nem történt tettlegesség. na most akkor mi történhetett? a huga állapota felől érdeklődött? esetleg elküldte az anyjába Pozzit?

oké igy már jogos a 2 meccs eltiltás.

Iustizmord 2010.02.27. 20:43:59

@horas: astagabba fg a ceruza,ha Inter focista eltiltásról van szó kár lenne tagadni...
és ha ebben bármilyen szinten és részt vállal Mourinho megitétlése illetve ez bármilyen szinten reakció Mourinho-ra,akkor az elég szomorú az olasz focira nézve...

hm objektívnek lenni igen nehéz még a valódi bíráknak is (büntetősökre gondolok) , elvileg nem lehet, gyakorlatilag meg nagyon is van jelentőssége ha vki öltönyben megy a tárgyalásra és uvarias a bíróval, vagy ha rövidnadrágban, papucsban, atlétában megy és beszól hogy ki vagy te köcsög.

gasbert 2010.02.27. 20:44:05

@numerakirály: Ideje lenne Leo is rájöjjön h ki is valójában a Milan elsőszámú csatára , ha már a kapus megvan . :D

giacinto 2010.02.27. 20:44:38

@Iustizmord: alapvetően igazad van hogy nem kéne pofázni. DE más csapatok játékosai nem pofáznak, tapsolnak? vhogy nem rémlik hogy máshol is szórnák a 2-3 meccses eltiltásokat. ez a durva.

gasbert 2010.02.27. 20:45:08

@giacinto: Végre egyetértünk . :D

gasbert 2010.02.27. 20:48:28

@giacinto: Más csapatok játékosai nem tapsolnak és de pofáznak , csak különbség van pofázás és pofázás között .

De nem is tudom miért magyarázzuk itt nektek , megbüntették őket ? Meg . Ott voltál ? Nem . Akkor KUSS!

giacinto 2010.02.27. 20:48:32

@Hispan07: szerencse hogy a romáról és a juvéról egy szót nem szóltam.

Pato is mutogatott: img269.imageshack.us/img269/5544/milhi.jpg

Iustizmord 2010.02.27. 20:48:56

@giacinto: btw a, az új avatar egy protest 4 mourinho? :o)))

giacinto 2010.02.27. 20:50:53

na megyek scoutolni, lefigyelem Kolarov védőmunkáját :)

@gasbert: te ott voltál? mutass vmi bizonyitékot hogy történt vmi. :)

Iustizmord 2010.02.27. 20:53:54

@giacinto: SENKI se pofázzon, és ezért írtam hogyha gattuso dumál (szokott...) akkor neki is repülhetne a 2 meccses ban.
nézd, vhol el kell kezdeni, ha tenceciózusan minden fordulóban eltiltanak 8akár utólag) 4-5 embert "köcsögösködésér", meg ha rendszeresen repülne a sárga (meg utóbb a piros) a dumáért, 2-3 év alatt olyan rend lenne itt mind ahogy illene.

az argentínok focisták indulatosak a pályán? mint állat... és az argentín rugbysek? a szart. ők is úgy nyomják mint az angolok, kiwik, springboks, stb.

szal lehet itt változtatni, csak ki kéne adni a fifa-nak hogy duma = lap.

mondjuk be lehetne vezetni egy szabályt, 1 duma = kék (lila, pöttyös, fehér) lap, oszt 2 fehér =1 sárga. akár kisebb szabálytalanságokra is. csak ötlet.

gasbert 2010.02.27. 20:58:08

@giacinto: Nem tudok mivel nem voltam ott , de te se és te is csak annyira tudod bizonyitani igazad mint én , vagy nem is , mellettem áll a FIGC döntése .
Akinek bizonyitani kellene bármit is az nem én vagyok ;)

Iustizmord 2010.02.27. 20:58:50

@giacinto: mutogattak? igen. eltiltsák őket? el. de akkor mostantól ilyenért mindenkit.

komolyan.

(bár megjegyzem nekem szokásomban vlt nagy gól lövése után azt üvölteni h "az már ott van bazze, az már ott van. ottmarad!" és közben néztem a kapust. volt kapus aki nem díjazta... :o))) )

Iustizmord 2010.02.27. 21:01:46

@Rino: húbazzz ez mi? ez ugye nem eduardo este???

gasbert 2010.02.27. 21:02:19

@Iustizmord: Az . Nem én tereltem a vitát ide .

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.27. 21:06:57

Ki gondolta volna, hogy az öreg, sokszor szidott Siviglia szerzi a gólt... :)
Eddig minden szép és jó, csak De Silvestrit szomorú lilában látni.

Iustizmord 2010.02.27. 21:09:36

@giacinto: az viszont érdekel h miként került a kígyó az inter (ha jól értem) nemhivatalos címeébe. nalazzo avatarja, pl. tényleg kérlek h világosíts fel.

giacinto 2010.02.27. 21:19:10

valszeg a milánói cimerből, ott is bent van a kígyó.

giacinto 2010.02.27. 21:21:54

inter.theoffside.com/files/2009/08/interovertheothers1.jpg

közben rájöttem hogy a Lazionak kell jobban a pont. A Fio már nem érhet oda, nem engednék :) muszály lesz cimvédőként indulnuk jövőre BL-ben.

@Iustizmord: "nézd, vhol el kell kezdeni, ha tenceciózusan minden fordulóban eltiltanak 8akár utólag) 4-5 embert "

te tényleg elhiszed hogy ez mostantól rendszer lesz? a szart.

"mutogattak? igen. eltiltsák őket? el. de akkor mostantól ilyenért mindenkit."

ez is korrekt. de eltiltották őket? nem. akkor jöggal követelem az egyenlő mércét? igen.

Rino 2010.02.27. 21:28:44

@Iustizmord: nem-nem ez mai termés.
Jobbulást Ramsey!

giacinto 2010.02.27. 21:30:38

ööööö, Mauri mégis mit gondolt? csak el kellett volna húzni a pufi mellett :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.27. 21:31:45

@giacinto: Ez Mauri ebben a szezonban. Ilyeneket ront, és 0 a munkája. 2014-ig akarnak vele szerződést hosszabbítani...

gasbert 2010.02.27. 21:41:14

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Amúgy neki mi a posztja , mert az első félidő alapján nem tudtam rájönni :-?
Szélső v középpályás ? Esetleg csatár ....

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.27. 21:44:34

@giacinto: Kétség nélkül. Ráadásul Ledesmán is látszik sajnos a Palermo meg a mai meccsen is eddig, hogy annyira nem feszül meg a csapatért. Lotito sara persze, meg is értem, csak ez így senkinek nem jó. Pláne, hogy megint komoly ellentétek vannak a hosszabbítása körül.

@gasbert: Alapvetően támadó középpályás, de ezt évek óta jól titkolja. Úgy összességében semmiben sem jó hosszú ideje. Régen legalább nagyon hajtott.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.27. 21:50:12

Remélem nem hiába mutatta a kamera Hitzlspergert, érthetetlen, hogy játszhatna Mauri helyén a középpályán, de Reja egyszerűen nem számol vele, neki nagyon nem jött jól az edzőváltás. Pedig a mostani Maurinál klasszisokkal jobb lenne, ezt az egyet nem értem Rejánál, miért favorizálja Maurit.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.27. 22:09:39

Mondtam én, hogy Bernivel nem lesz gond, csak kicsit koncentráltabb játék kellene.

gasbert 2010.02.27. 22:13:12

Prandelli megint kisérti a szerencséjét , elfogyasztotta mindhárom cseréjét már a 60adik percben .

Közben egy újabb Berni védés , jó kis kapus . Zarateval mi baja Rejanak , nagyon hiányzik onnan előlről még ha önző is néha.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.27. 22:17:46

@gasbert: Most már nem fog jönni Zarate, jól jön neki ez a kis lecke, szüksége van rá, de kétségtelen, hiányzik a kreativitása. Bernit én mindig is 2. számú kapusnak akartam látni. Végre ott van Firmani is!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.27. 22:21:22

Komolyan, ha ez most meglesz, kibontok egy üveg finom bort, katasztrófa a többség.

gasbert 2010.02.27. 22:37:04

@Phuturo: Ezt most úgy érzem megérdemelte a Lazio , hazai közönség előtt ennyire feladni minden támadást az eredménytartás róvására , Mauri elbaltázott lehetőségén kivül nem nagyon jut eszembe Lazio helyzet .

A Fio pedig nagyon örülhet ennek az 1 pontnak mert ők is pont annyira impotensek voltak a húzóembereik nélkül mint a Lazio . Igazságos a döntetlen úgy érzem.

gasbert 2010.02.27. 22:37:44

Edit : Az eredménytartás érdekében természetesen :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.27. 22:38:03

@Phuturo: Kurvára szánalmas ez az egész, kaptak volna ki, már megint egy semmit sem érő döntetlen. Holnap a Livorno megveri a Sienát, és újra a 18. helyen lesznek... Szánalom volt az egész második félidő. Jobban idegesít ez, mint amennyire szomorúvá tesz.

numerakirály 2010.02.27. 22:56:55

@gasbert:

Egyetértek, de ez is elég sokáig tartott, és sajnos sokba is került

Iustizmord 2010.02.28. 00:05:52

@giacinto: valszeg a milánói cimerből, ott is bent van a kígyó.

tudatlan vagyok, kérek egy linket.
.

"@Iustizmord: "nézd, vhol el kell kezdeni, ha tenceciózusan minden fordulóban eltiltanak 8akár utólag) 4-5 embert "

te tényleg elhiszed hogy ez mostantól rendszer lesz? a szart."

kellene, kellene, de ehhez egy min. uefa szintű összefogás kllene. de nagyon kellene, engem nagyon idegesít aí dumlás, stb, elmegy vele meccsenként 10 perc. fmin.

" "mutogattak? igen. eltiltsák őket? el. de akkor mostantól ilyenért mindenkit."

ez is korrekt. de eltiltották őket? nem. akkor jöggal követelem az egyenlő mércét? igen. "

szvsz nem basztatja senki az intert, ill nem a csapat miatt az biztos. hagyományosan a címvédőnek hátszele van, ha mégse, annak oka van. itt pl murinyó. de még 1x: ne rinyáljál, most nálatok az előny, kibírjátok ha nm nyalják is a seggeteket. :o)

Iustizmord 2010.02.28. 00:11:58

@giacinto: a kép vicces, arra emlékeztet amiko egy vörös ördög az iskolai táblán mUatja hogy milyen a BL-serleg, egy zebra meg egy kígyó az iskolapadban meg értetlenül néz h az meg micsoda.. :o)))

JPG-BEN MEGVAN, HOGY TUDOM BELINKELNI / BEILLESZTENI ??? :O)))

touristique 2010.02.28. 00:40:31

Kicsit visszaadott a sors a Fiorentinának a hétköziért. Sajnálom mind a Laziot, mind a Fiorentinát, hogy nem tud megindulni feljebb, borzasztó, hogy a keretük alapján mennyivel többre lennének hivatva.

Iustizmord 2010.02.28. 00:42:34

@giacinto: UTÁNANÉZTAM, MILANO CÍMERE EZÜST MEZŐBEN VÖRÖS KERESZT, KÉLGYÓ NEM VAN.

Iustizmord 2010.02.28. 00:44:37

A SFORZA CÍMERBEN VOLT KÍGYÓ. KÉK.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.02.28. 00:45:38

elnezest, ha ismetles, de amennyiben a biro a helyszinen nem allitotta ki cambiassot, akkor teljesen erthetetlen az egesz. foleg, mivel nem visszaeso.

mar sneijder kiallitasanal mondtam, hogy egeszen erthetetlen ez a brit eredetu hozzaallas a dolgokhoz, ebben az amcsiknak abszolut igaza van, en, mint nezo azert fizetek, hogy lassam a sztarokat. amig valaki nem akar masvalakit szandekosan(sulyosan gondatlanul) kettetorni, addig anyagilag kellene fegyelmezni.

ez fuggetlen a felhozott esetektol (bar nalam cambiasso eltiltasa surolja a sportszerutlenseg hatarat, barmit is mondott), mi lett volna, ha tottit valami hulyesegert eltiltjak az inter ellen, es nem emeli be toldonak a vilag vegerol, ha djorkaeff valami hulye x.ik sarga miatt nem jatszik, es nem lovi be a romanak a vilagtortenelem egyik legakrobatikusabb goljat , mely utan meg a biro is adott egy pacsit neki, vagy ha ronaldo eltiltott a compostela ellen. (mindharom gol kotelezo barmilyen szurkolonak)

vagy ezt megforditva,mirol maradtunk le, amikor valamelyik igazi sztar nem lephetett palyara harmadik sarga miatt (ja, csak bl meg vb mulhatott rajta)

.urva rossz lovon ulunk a fociban, es az irany sem stimmel (lasd elektronikus biraskodas megakadalyozasa)

Iustizmord 2010.02.28. 00:52:05

@Pályaelhagyó autóversenyző: MINDEN SZTÁR MENJEN A PICSÁBA HA SPORTSZERŰTLEN, PL POFÁZIK.

JORDAN NEM DUMÁLT, GRETZKY SEM, MEG MÉG LEHETNE SOOLNI PÁR ISTENCSÁSZÁRT.

SZAL DJOARKAEFF, TOTTI, CAMBIASSO, RONALD(INH)O , KAKA, HUNTELAAR, TONI, ZLATAN, DELPIRO, STB FOGJA BE ÉS JÁTSZON.

AHGY AZ INTERISTÁK ÜZENTÉK 1X PAULO SOSÁNAK.

Mr.AT 2010.02.28. 02:42:56

Néha igazán felemelhetnéd a hangod is, nem kell mindig ez a megszeppent suttogás.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.02.28. 07:51:09

@Iustizmord: És Ali sem!! Muhámmmád Áááááááááááliiii!!!

(dörgedelmes szmájli)

:))

www.youtube.com/watch?v=LFidzk5MWwE&feature=related

(nézzétek a szemeit!!!!!!)

www.youtube.com/watch?v=ANciqN3lydI&feature=related

www.youtube.com/watch?v=ixvucbi1Vnw&feature=related

Hüje foci, csak Ali van!!

(nem így gondolom, de jól hangzik!)

nalazo 2010.02.28. 10:14:41

@Iustizmord: Az egyik kereszteshadjáratban az első Visconti megölt egy árulót és ezért nemességet, címert kapott. A címer egy koronás kék kígyót ábrázolt, ahogy elnyel, vagyis elpusztít egy barna bőrű, tehát pogány mór szeméylt. Ez az árulót szimbolizálja, aki az árulásával ellenséggé, vagyis pogány mórrá vált.
A Viscontiaknak ez lett a címermotívumuk A család a XV. sz.-ban érte el fénypontját, amikor elnyerték a milánói hercegi címet. Amikor a Sforzák beházasodtak hozzájuk és örökölték a tőlük a milánói hercegséget, akkor a címerük motívumát is átvették, ugynis ennek legitimáló hatása volt.
Az Inter szimbólumává akkor válhatott, amikor valaki vagy valakik valamilyen indokból használni kezdte/kezdték.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.28. 11:03:13

szerintem a kígyó kiváló választás milánó címeréhez. még lehetne úgy, hogy egy patkányt eszik éppen, és teljesen elégedett lennék vele.

BruceWayne 2010.02.28. 11:55:31

@_benito: mondjuk egy fekete-fehér patkányt? :)

horas 2010.02.28. 13:02:38

@nalazo: thanks...
A Mór és Olasz párkapcsolatról a Tiszta Románc cimű filmben Dennis Hopper monológja ugrik be,tipikus Tarantino agymenés..állat...:) off vége

horas 2010.02.28. 13:05:06

@_benito: Köszönjük,egyértelmű,hogy elég negatív asszociációs bázisa van a kígyónak a történet tudatában más fény törése van a dolognak,de hát a zebra az mennyei és zseniális címer állat,a maga uralkodó és domináns jellemével az állat világban...

Iustizmord 2010.02.28. 13:22:49

@giacinto: nem, nem, változatlanul ezüst mezőben vöröskereszt, ahogy a Milan címerének a része is. az meg ugye az András-kereszt után.

tényleg visconti-címer a kígyó, most h nalazo így mondja, utánanéztem

en.wikipedia.org/wiki/Biscione

de már csak a kérdés: miért kezdte ela visconti kígyót használni az inter?

horas 2010.02.28. 13:26:06

Az,hogy lehetmhogy Mourinho nevezte Córdoba,Samuel,Cambiasso,Muntari kvartettet is a meccsre?

Iustizmord 2010.02.28. 13:26:28

@Mr.AT: képzeld el ha még mutogatnék is. mondjuk egy összebilincselt kezet...

Iustizmord 2010.02.28. 13:51:03

@nalazo: a reggényes kezdethez a tényszerű(bb) story:

"Visconti of Milan
Coat of Arms of the Visconti of Milan depicting the biscione, a serpent who appears to be swallowing a human.
Coat of arms of the House of Sforza

The effectual founder of the Visconti of Milan, Ottone, wrested control of the city from the rival Della Torre family in 1277.

The family, once risen to power, loved to claim legendary versions about its origins. Fancy genealogies were en vogue at the time, while established facts reflect quite sober and almost humble beginnings in the lesser nobility. The branch of the Visconti family that came to rule Milan was originally entrusted with the lordship of Massino (nowadays Massino Visconti), a hamlet in lovely position over Lago Maggiore, where they were in charge since the twelfth century as archiepiscopal vassals.

It is thought that the Milanese Visconti had their origins in a family of capitanei (cfr. the modern surname Cattaneo) whom archbishop Landulf of Milan (978-998) had granted certain feudal holdings known as caput plebis (at the head, likely in geographical and not hierarchical sense, of the pieve, an ecclesiastical lesser subdivision). A document from the year 1157 says the Visconti were holders of the captaincy of Marliano (today Mariano Comense); late chronicler Galvano Fiamma confirms this version. Decades before that, surely before 1070, they had gained the public office of viscount, to be later inherited down the male line (Biscaro, ASL, "I maggiori dei Visconti di Milano"). Soon the family dispersed into several branches, some of which were entrusted fiefs far off from the Lombard metropolis; the one which gave the Medieval lords of Milan is said to be descended from Umberto (d. in the first half of the 12th century).

The Visconti ruled Milan until the early Renaissance, first as Lords, then, from 1395, with the mighty Gian Galeazzo who almost managed to unify Northern Italy and Tuscany, as Dukes. Visconti rule in Milan ended with the death of Filippo Maria Visconti in 1447. He was succeeded, after a short-lived republic, by his son-in-law Francesco I Sforza, who established the reign of the House of Sforza."

en.wikipedia.org/wiki/House_of_Visconti

szal az inter megint lesgóllal megy :o))))

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.28. 14:10:03

zebra az kiscsopiban.
a középsősök már ránéznek a város (és a klub) címerére is. :)

horas 2010.02.28. 14:41:13

Az mennyire meleg,hogy Thiago Motta lesz Lucio mellett a másik középhátvéd...
ha minden igaz...

gasbert 2010.02.28. 14:47:27

@horas: És igaz . Mondjuk ez a Sneijder - Millito , Pandev , Balo négyes elég félelmetesnek tűnik elől .

A Milan kezdője is tetszetős csak egyedül Borriello zavar ismét be , mit kell még tegyen Huntelaar hogy kezdő legyen , nem értem Leot .

horas 2010.02.28. 14:49:58

Mourinho nem szarozik Balotelli,Sneijder,Pandev,Milito kezd...
Eto'o a padon találta magát,pedig szerintem pont a bajnokságban éne vaéahogy formába hozni a Chelsea elleni visszavágóra,mert ha akkor is ő kezd akkor ennek így nem sok értelme van...

Motta érdekes menet lesz,az egyik leggyengébben szerelő játékos,plus beugrik a Nou Camp-ban Piqué fejes gólja is amit konkrétan róla fejeltek...

horas 2010.02.28. 14:51:53

@gasbert: Ilyenek mindig is lesznek,azért Borriello sem nagy tévedés,de a holland most télleg jó formában és a statisztika sem nagyon szokott hazduni,Mourinho-nál Muntari a kis kedvenc...

gasbert 2010.02.28. 14:56:50

@horas: Felfoghatatlan . Leo nem azt mutatja hogy annyira ragaszkodna a játékosaira , mindeddig a jó teljesitmények szerint rakta a kezdőt és ez most is igy van Borit kivéve .
Kikerült a mostanába gyengécske Abate , helyén Bonera , balszélen Jankulovski , a kapuba újra elfoglalta helyét Abbiati , egyedül a center poszt nem jó.

gasbert 2010.02.28. 14:57:31

Edit : játékosaihoz . :D

dzolutan 2010.02.28. 15:02:36

55. másodperc, Balo fekszik. Az interisták ezt tényleg nem találják visszataszítónak?
S közben egy null. :D

horas 2010.02.28. 15:06:26

@dzolutan: De én annak,találom,de van mivel kompenzálnia.
S közben egy egy :D

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.28. 15:08:30

Napoli - Romához tud valaki működő, NEM sopcast linket?

köszi

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.02.28. 15:12:23

@dzolutan: szerintem is gusztustalan, biztos drogbatol tanulta, mert neki kb 40 mp eleg volt szerdan ehhez. aztan meg dobott ket hatast az elso felidoben, de ezekert ugy latszik neki nem jar sarga, csak militonak, az egyebkent egesz okosan kivitelezett (am a jelek szerint benara sikerult) muesesert

horas 2010.02.28. 15:19:35

Ebben a felállásabn nem tud szűrni a középpálya ez már többször bebizonyosodott.Pandev elég dekoncentrált és pontatlan.Balotelli nagyon szorgosan jön vissza,jó látni jól,játszik egyelőre.
Ha vezetést megszerzi a csapat egy támadót mindnképp lekéne hozni egy középpályásra.
Meg sem állnak a tizenhatosig az Udineiek...az esetek többségében.

horas 2010.02.28. 15:21:19

Maicon,köszönöm.Kiálltunk egymásért!
Na a FIGC töri a fejét,hogy lehetne belenyúlni ebbe a meccsbe is...

Mr.AT 2010.02.28. 15:21:55

Mekkora kapushiba Handanovictól... :-)

Piiii 2010.02.28. 15:22:04

@heinrich: bwin, ha van ott egy kis pénzed és regisztrálva vagy. amúgy rohadt jó meccs, eddig a legjobb meccsek között van az idényben, rengeteg helyzettel

WallyB 2010.02.28. 15:22:50

Ez szép gól volt... a végén még nyerünk.

horas 2010.02.28. 15:26:40

Egy kontrát be kéne verni,nem vagyok nyugodt...

horas 2010.02.28. 15:32:43

Nem tudom mi van Pandev-vel...

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2010.02.28. 15:41:57

nyugodt,kulturált a meccs,szokásosan.

horas 2010.02.28. 15:47:14

Ez sehogy sem fog összejönni...
Kiváncsian várom a fejleményeket a meccs után...
Ki lesz eltiltva,vagy esetleg most jön majd a pont levonás...ki tudja...

WallyB 2010.02.28. 15:47:59

Ahogy azt az általam nagyra becsült Tiziano Crudeli mondotta volt: goLLLLL, goLLLLL! Ez a meccs meg kell, hogy legyen most már.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.02.28. 15:52:34

@horas: pl. kovetkezo meccsen jatszhatnank egy balotelli-motta-muntari vedosorral, akkor nem kellene szegeny jatekvezetonek annyit ugyeskednie egy lapert .. :)

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2010.02.28. 15:58:06

most miért?balotelli tök szabályosan állítja meg az embereket!

gasbert 2010.02.28. 15:58:12

@horas: @Pályaelhagyó autóversenyző: Inkább örüljetek hogy végre nyer a csapatotok .

horas 2010.02.28. 15:59:02

@Pályaelhagyó autóversenyző: Azaz..:)
Jobban tartottam,ettől a meccstől,de nagyon jól játszik az Inter.Azért tökéletesen nem vagyok nyugodt,egyet még verni kéne.Aztán kicsit hadd játszon Khrin.

Castelazzi?Remek,én is benne gondolkodtam,száradjak meg ha nem...

horas 2010.02.28. 16:00:16

@gasbert: Jogos,az Inter még megy is valamire ezzel a győzelemmel...;)

horas 2010.02.28. 16:04:41

Lucio,nagyon magas szinten játszik az utóbbi időben.Pandev továbbra is gyengusz sajnos...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.02.28. 16:06:01

nézzenek oda, csak nem lekönyökölték militot és voilá előnyszabály.
@dzolutan: Én is szvesen bokán rúgnálak talppal, majd leüvöltenélek, hogy te undorító fetrengő állat. Csak úgy tudod. :)

horas 2010.02.28. 16:06:03

Erről pofázok a tizenhatoson belül 4-5 passz...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.02.28. 16:09:35

Na végre, az utóbb ihónapokban soha nem adtak 11est vétlen kezezésért, végre megtört a jég.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.02.28. 16:11:02

Ja és a rúgás pillanatában a vonalra előrelépett a sorfal, szóval érdekelne, hogy lett tizenegyes. :)

horas 2010.02.28. 16:11:17

Faszkivan,egy veszélytelen szabadrúgás lett volna...
Na ébresztő van fiúk,ez még nincs ám meg...

horas 2010.02.28. 16:15:11

MEglehetett volna adni a Stankovic esetet is...

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.02.28. 16:19:55

Közben Parmában befújt egy 11-est a Sampnak a bíró, de a partjelzővel egyeztetve visszavonta azt, úgyhogy most ott áll a bál.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2010.02.28. 16:20:42

...és megvan a hét legnagyobb bírói tévedése: ezúttal Nápolyban.

toerix_ (törölt) 2010.02.28. 16:21:04

Nápolyban meg kapott egy tizit a Róma (nem láttam, hogy mi volt), viszont Napolinak nem adtak meg egyet. Bár úgy láttam, hogy hát elég necces volt. Nem volt műesés, de alig ért hozzá. Nemtom.

horas 2010.02.28. 16:22:46

Érik egy Eto'o-Pandev csere

toerix_ (törölt) 2010.02.28. 16:23:46

a 2. gól viszont egyértelmű :D 0-2

horas 2010.02.28. 16:25:59

Ahogy Balotelli felpattant,látni lehetett,hogy nem áll meg míg valakit felnem rúg...
A játékra kéne figyelni..mert bajok lesznek...

horas 2010.02.28. 16:30:14

Pandev nagyon gyenge ma,Balotelli meg kezdi a szokásos faszságait...

Matteo_B 2010.02.28. 16:40:08

De szép sérója van Materrazzinak:D

Hispan07 2010.02.28. 16:40:49

@gasbert: nem tudom, miért van annyira a bögyödben Borriello, de szerintem bőven jobb, mint Huntelaar - utóbbi kezdőként eddig össz-vissz egyszer hozta magát. Dinnyének pedig nem kéne erőltetnie a 11-eseket, maradhatna a gólpasszoknál, az jobban megy neki

horas 2010.02.28. 16:42:21

Ezt most már ki kéne húzni...

dzolutan 2010.02.28. 16:46:10

Kissé gólzáporos a forduló.
@Great Cornholio: Igazad van, pedig szegény Balo mindent megtesz, hogy elfogadják, szeressék és ne bántsák, sőt olyan, hogy fetrengés nem is volt soha a kedvencei közt a taktikai elemek repertoárjából.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.02.28. 16:47:05

@dzolutan: De amikor felrúgják, ugye megengeded hogy elessen.

toerix_ (törölt) 2010.02.28. 16:49:24

na megkapták a tizijüket, bár sztem ez pont nem volt az :( 2-2

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2010.02.28. 16:50:02

nem egy unalmas hétvége szerencsére!

Piiii 2010.02.28. 16:50:50

na amire be kellett volna fújni, azt nem fújták be ,ami meg egy óriási kamu volt, az befújják. nagyon visszaadta nekik az esélyt. kompenzált. monjduk ez a bwines fickó mekkora napoli fan, ilyet még nem láttam közvetítőtöl..

toerix_ (törölt) 2010.02.28. 16:51:44

@Piiii: igen, én is ott nézem, eléggé örült a gólnak.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.02.28. 16:53:40

96. percben megpattanó labda a kapufán. :DD

toerix_ (törölt) 2010.02.28. 16:54:48

elég egy őrült meccs volt, de most tényleg nem érdemeltünk volna 3 pontot. Ahogy már idén sztem nem egy meccsen. Sebaj, azt sajnálom csak, hogy a Milan és az Inter is nyert és szerintem a Juvénak se lesz gond az esti meccs.

horas 2010.02.28. 16:56:15

Hát a végére csúszni,mászni kellett,de összejött,azért az megint érdekes volt,hogy a 4perc lejárta után az Udinese még fél percig nyomhatot...
X-elt Roma remek...
Voltak érdekes dolgok...Balotelli tizenegyesnél kezezésért lap pl,és Stankovic kezezése megint tizenegyes...
Mindegy legyen elég,hogy a félcsapat a lelátón volt...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.02.28. 16:58:10

@horas: Stankovic kezezése köszönőviszonyban sincs a 11essel.

Piiii 2010.02.28. 16:59:26

@toerix_: kb örjöngött és kurjongatott a góloknál..

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.28. 17:01:46

Nyert az Inter, legalább ez a kis öröm megvan a hétvégén, más nemigen. Ha még a Chelsea ellen is domborítana...
Viszont az meglepett, hogy végül a Livorno nem tudta kihúzni, és kikapott a Sienától, ez most nagyon nem jó a Laziónak, kár, hogy nem maradt az 1-1, a fene vigye el.

Althedokan 2010.02.28. 17:01:59

hm, a Milan nyert, hozta a kötelezőt, Pato már megint lesérült, fene...

horas 2010.02.28. 17:03:21

@Great Cornholio: Szerintem meg meglehetett volna adni...
Fordított szituációban,elsők között magyarázbád meg,hogy ez mennyire tizenegyes...

Althedokan 2010.02.28. 17:04:46

4 pont különbség, Nem is olyan rossz, az inter még befogható!

calciomax 2010.02.28. 17:09:20

Ronnie már megint elkúrt egy tizit? Sportot csinál belőle?
A Bologna lehet nem akar kiesni.

touristique 2010.02.28. 17:16:53

@horas: Ja, de akkor kijárt volna nekünk is egy tizi a Napoli ellen nem?

Matteo_B 2010.02.28. 17:18:19

Benito:Eddigi 9 meccsből 7 meccs végkimenetelét eltaláltad,2-t meg telibe.Grat.

gasbert 2010.02.28. 17:21:57

@Hispan07: Azért van a bögyömben mert egyszerűen nem jobb mint Huntelaar , ma is mákja volt , rúgott egy gólt de semmi egyéb .
Huntelaar se domboritott de mire ő bejött már lejárt a samba , mindenki a végét várta.

horas 2010.02.28. 17:23:36

@touristique: A Napoli-Inter meccsre gondolsz?
MErt ha igen akkor nem nagyon vágom a szitut...

horas 2010.02.28. 17:25:07

Mindegy megvan a három pont,főjőn a feje a riválisoknak meg a FIGC-nek,hogy most hogyan tovább...

gasbert 2010.02.28. 17:29:05

@horas: Szerencsére még sok meccs van hátra . Sikerült összehozzatok egy győzelmet erre az arc megint visszakerült a helyére . Szánalom

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.02.28. 17:30:54

@horas: Pedig pont én vagyok az aki kezezésért nem adna tizit, csak a szándékosért. Valakivel biztos összekeversz.

horas 2010.02.28. 17:33:54

@gasbert: Egy győzelemmel,nem lenne 4 pont előny már bocs... ;)

Az a szánalom,ahogy az Inter-t probálják fogni,édesapa...

horas 2010.02.28. 17:35:39

@Great Cornholio: Lehet,de az Udinei- tizit is sikerült kifogásolnod,pedig igazából esély adott az Inter-nek mert gól lett az akcióból...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.02.28. 17:39:40

@horas: Pl. azért mert
1. Háttal állt, így nem üthetett bele szándékosan, de mivel magasra emelte a kezért ám legyen,
2. a lassításnál látszott hogy a 16 vonaláról ugrott fel, tehát ha szabálytalan akkor sem tizi.
3. Sima gólként kellett volna megadni.

Miért ne kifogásolnám ha egyszerűen téves ítélet volt.
1 lett volna gól, ha nem az, akkor szabad, de nem tizi.

horas 2010.02.28. 17:43:42

@Great Cornholio: Kifogásolhatod,én nem azt mondtam,de szerintem Stankovic kezezése is az lett volna,illetve Balotelli-nek sárga a lapért,háttal állt fej magasságban behajlított kéz azért nem egy természetes állapot,mindegy hagyjuk...
Ettől függetelenül,szerintem megérdemelt a siker.Szóval ez részlet kérdés...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.28. 17:44:03

@gasbert: Mi a szánalom? Hogy örül a csapata jó teljesítményének? Ez a természetes, semmi sértő nem volt.

Hispan07 2010.02.28. 17:46:11

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: mondjuk az állandó FIGC-ezés kicsit azért száni

gasbert 2010.02.28. 17:47:41

Nem irtam h bármi sértő lett volna bárkinek a szavaiban , csupán kifejeztem nemtetszésem az Interesek "örömködésére" , tudtommal szabad . Bocs ha megsértettem bárki lelkét .
@calciomax: Gratulálok , érdemben szóltál .

horas 2010.02.28. 17:52:24

@Hispan07: Annyit FIGC-ezünk amennyit Inter-ezik a FIGC... ennyi ;)
@gasbert: "Nem irtam h bármi sértő lett volna bárkinek a szavaiban , csupán kifejeztem nemtetszésem az Interesek "örömködésére" , tudtommal szabad."
És te írod,hogy szánalom...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.28. 17:54:38

@Matteo_B: köszi, hetek óta fut a szekér. múlt héten hét, előtte nyolc, lehet, hogy megjavult az üveggömb?

gasbert 2010.02.28. 17:58:04

@horas: Most meg a commentem melyik része bántja a lelked ? Kulturáltan leakartam zárni ezt az egész értelmetlen szart de látom te még akarod osztani . Hajrá!

Állitólag Pato sérülése komolyabb mint amilyennek tűnt , több hét kihagyás is várhat rá . Sajnálom , oroszlánrésze volt a jó formánkban .

Althedokan 2010.02.28. 18:00:55

@gasbert: franc, ez nem jön jól, jó lett volna, ha akaszt párat Manchesterben... Egyébként az arcán sem az tükröződött, hogy jajj begörcsöltem...:D :( Sajnos... Ez nagy szívás, pláne, hogy egy ilyen meccsen...

Althedokan 2010.02.28. 18:01:59

@gasbert: én ugyan nem vagyok Huntelaar rajongója, de amíg Pato felépül, megteszi. Őszintén szólva Boriellot sokkal jobban bírom a pályán, de hát persze a nagyon okos statisztikák mindig megmondják az igazat...

ulver 2010.02.28. 18:04:40

A Roma első gólja tényleg minimum véleményes, de 0-2-nél is annyira éreztem, hogy em lesz meg. Mióta Doni áll a kapuban spallettis számban kapjuk a gólokat. Az utóbbi négy meccsen négyszer vezettünk, kettő bukta, egy döntetlen, 9 kapott gól.
Szép ez a harmadik hely, de így nem lehet majd megtartani, a Juve kb. 8 pontra lesz és egyre jobban belejönnek.

horas 2010.02.28. 18:09:48

@gasbert: Nem csak azt hittem valami áll amögött amit írtál,de kiderült,hogy nem,ha te beszólhatsz,enged már meg nekem is...Részemről ennyi...

calciomax 2010.02.28. 18:27:22

@gasbert: Ez a: "Sikerült összehozzatok egy győzelmet erre az arc megint visszakerült a helyére . Szánalom " -ennyit ért.Egy Milanos idén az Interről jót vagy semmit.0-4, 0-2
Az állandó FIGC-ezés az tényleg faszság.

gasbert 2010.02.28. 18:31:33

@horas: Áll mögötte , csak nem láttam értelmét tovább feszegetni ezt .
@Althedokan: Pato nélkül még lehetetlenebbnek látszik ez az angliai kirándulás , ha Leo újra Beckset teszi a helyére akkor vége , nem hiszem h sok esélyünk lesz úgy .
Ennél fontosabb h hétvégén Romából jó eredménnyel jöjjünk haza , ehhez pedig kellett volna Pato .

gasbert 2010.02.28. 18:32:34

@calciomax: Nem az Interre irtam , hanem a szurkolóira ;)

horas 2010.02.28. 18:42:30

@gasbert: Ebből már nem jössz ki...;)

WallyB 2010.02.28. 19:10:51

Nagyot játszott ma az Udinese, volt para a szépítő gól után, de kibekkelték a fiúk. José megint rinyálni fog a 11-es miatt, pedig megint nincs igaza. Stanko ellen is befújhatták volna, örüljünk, hogy nem. A védelem így átszervezve nem volt az igazi, talán a szerdai győzelem után kicsit lazábbra vették a fiúk a bajnokit. Maicon gólja nagy játék után volt, hasonló akciót az Udinese is vezetett, csak a befejezés nem stimmelt. Érdekes az is, hogy a "hazai" kapufa, amiről Maicon gólja BEpattant, Sanches lövése a 95. percben KI... mondjuk DiNatale 11-ese is kapufás volt. Mindegy, a gáz az, hogy most mindenki az Interre feni a fogát, erről mondjuk sokat tehet Csozé barátunk is, és minden ellenfél nagyon felszívja magát ellenünk, kíváncsi vagyok, hogy az Udinese a következő 5 meccsén hány pontot fog szerezni a mai - egyébként tényleg - megsüvegelendő játéka és hozzáállása után.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.02.28. 19:29:47

@WallyB: Komolyan bakker, ha rárúgják az ember kezére, v odapattan az nem tizenegyes.
Nekünk sem ítéltek rengeteg ilyet mikor rábikáztuk a védő kezére. Még én sem reklamáltam, tehát nem az. :D

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2010.02.28. 20:14:45

a szomorú az lenne,ha most meg a Juve nem nyerne..

nalazo 2010.02.28. 20:17:47

Ez az a kétes, nem tiszta szituáció, amikor abszolút a bírótól, és nem a szabálykönyvtől függ, hogy ítél-e büntetőt vagy sem. Ha befújja dünnyöghetünk, hogy ez azért nem volt egy egyértelmű kezezés, ha nem, dünnyöghetünk, hogy de, jó, pedig akár be is fújhatta volna. De az ilyen kétes helyzetek szülik mindig a legtöbb vitát. Utólag egyébként teljesen mindegy már, hogy mit ítélt a bíró.

Hispan07 2010.02.28. 20:18:17

@vargacsabi: a szomorú az, hogy az az idióta Lippi továbbra is beválogatja Gattusot, Ambrosinit meg pl csakazért sem

nalazo 2010.02.28. 20:22:12

Annál meg nem látok feleslegesebb dolgot, hogy más estekelle hasonlítsuk össze, illetve statisztikát építsünk abból, hogy melyik csapat mennyi tizenegyest kapott, nem kapott, illetve abból mennyi volt vagy lett volna igazságtalan. Mindegyik eset önállóan értelmezendő.

Egyébként érdemes megnézni az NSO-n az aktuális meccsekhez készült posztokat és az odaérkező kommenteket, és fellélegezni, hogy az egy alsóbb minőségi kategória.

giacinto 2010.02.28. 20:22:45

Stankovic testén/mellkasán megpattant a labda úgy ért bele kézzel (nem ütött). egyértelműen nem 11-es.

Forza Inter, kijöttünk a gödörből!

kiváncsi leszek jövő heti Roma-Milant hogy hozzák ki vendégre...

dzolutan 2010.02.28. 21:09:49

Egész sok gólhelyzet lehetne, ha Trez néha lyukrafutna, vagy kérné a labdát, vagy nem csak egy helyben toporogna.
Candreva okosan csinálta.

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2010.02.28. 21:35:29

ha a Juve úgy tolná,mint délután az Udinése...

dzolutan 2010.02.28. 21:36:47

Lekopogom, jól, sokat és pontosan passzolva játszik a csapat, csak Trez még nincs formában(mitől lenne?) és kevesebb a Juve egy decegliével és egy kispaddal.

WallyB 2010.02.28. 21:46:53

@Great Cornholio: okés, csak ne feledjük a Parmát két éve, meg Couto óriási mentését... meg ami utána volt. Van, hogy befújják, van, hogy nem. Nehezen nyer a Milan Rómában jövő héten. Az utóbbi hetek meccsei alapján szerintem óriási érvágás Pato újabb sérülése... ezzel a BL-ből is végleg kiszállnak - szerintem.

WallyB 2010.02.28. 21:47:37

@WallyB: "nehezen nyer"-en azt értettem, hogy nem nyer csak ilyenkor már beszélni kicsi madzsar...

WallyB 2010.02.28. 22:09:45

Hű, de nagy dugó volt ez... negyedik a Palermo, ha nyer? Csak nem beszélt túl nagy baromságokat Zenga év elején... mire leírom egyenlít a Juve. Vagy nem is?

dzolutan 2010.02.28. 22:19:50

F@szaom, Imobilét már negyed órája be kellett volna hozni Trez helyett, a félidőben labdához sem ért. Hihetetlen.

touristique 2010.02.28. 22:22:26

@WallyB: Pato nagy formában volt, de Ronaldinhoban még mindig bízhatnak a rossonerok. Fura focista, a passzai élményszámba mennek, de ahány tizenegyest elront... és szerintem ő vele történik meg a legtöbbször, hogy tátott szájjal várja, hogy guruljon hozzá a labda, míg egy mögüle érkező védő röhögve elhozza.

andree 2010.02.28. 22:23:40

Szánalmas fos amit a Juve művel. De jön Grosso, meg vagyunk mentve.

dzolutan 2010.02.28. 22:24:20

Ez igen szép csere. Zacc is olyan töketlen barom mint ferrara vagy ranieri.

Piiii 2010.02.28. 22:26:52

@vargacsabi: már akinek szomorú...

WallyB 2010.02.28. 22:27:08

Ez milyen gól volt már...

touristique 2010.02.28. 22:28:04

@dzolutan: Ez egy percig sem volt kérdés...

Törteli Tivadar 2010.02.28. 22:28:38

na vajon ezután mit fog nyilatkozni zaccheroni...
ennél a szerencsétlen marha grygeránál meg zebina mérföldekkel jobb

Mr.AT 2010.02.28. 22:29:11

Istenem, bazmeg, mióta mondom, hogy ezt a fogalmatlan vadbarom Grygerát üldözzük el a büdös francba...

Tiago2, a "zseniális" gólpasszaival.

giacinto 2010.02.28. 22:30:53

@Mr.AT: nem olyan régen még egész jó védőnek tartottad, aki mellett alig mennek el...

Törteli Tivadar 2010.02.28. 22:31:08

úgy sajnálom chiellinit, látszik rajta, hogy szenved és próbálkozik és kb ő a legveszélyesebb játékosunk a második félidőben...

Mr.AT 2010.02.28. 22:31:17

Az Amaurin hosszasan heherésző itteni klubtól kérdezném egyben tisztelettel, hogy a David Trezeguet nevű állítólagos középcsatárunk HÁNYSZOR ÉRT LABDÁBA egyáltalán a mai meccsen? Qrvára meglepődnék, ha kétszámjegyű lenne a megfejtés.

Mr.AT 2010.02.28. 22:32:03

@giacinto: Én? Miről beszélsz, ember? Szezon eleje óta a Tiago-Poulsen-Grygera hármasról beszélek.

Törteli Tivadar 2010.02.28. 22:33:53

na ez mi bmeg? diego-zebina? könyörgöm, mit várt diegótól, mikor de ceglie meg sissoko szaladgál mellette...

Mr.AT 2010.02.28. 22:34:08

@giacinto: Te meg keversz valakivel. Olvass inkább, mielőtt írsz.

giacinto 2010.02.28. 22:34:16

ez a pastore egy atomfos, kb 3 fillért nem adnék érte, nem hogy 50 milliót.

tökéletesen haszontalan a játéka. passzolni egyáltalán nem tud, a cselekben kimerül a tudása.

Mr.AT 2010.02.28. 22:34:51

@golazzo: Elfáradt Alex meg Diego is, az utóbbi 20 percben már alig bírtak lépni.

touristique 2010.02.28. 22:35:40

most akkor Zaccheroni tartja a 0-2-t? komolyan nem értem...

dzolutan 2010.02.28. 22:35:48

@Mr.AT: Legalább meghagyja a támadás lehetőségét a többieknek azzal, hogy nem döntögeti a védőket. Ne rontsd már el más örömét, hogy egy hónapig nem kell a csapatban látni.
Diego Zebina csere. Taps.

giacinto 2010.02.28. 22:35:51

@Mr.AT: még akkor irtad, amikor Santonról vitáztunk.
Molinaro és Grygera skilljeiről irtad hogy a védekezést jól megoldják és én vmi olyasmit válaszoltam, hogy még a végén kiderül, hogy a világ 2 legjobb szélsőhátvédjét rejtegetitek torinóban. :)

olvass vissza.

Mr.AT 2010.02.28. 22:39:45

@dzolutan: Trezeguet tökéletesen értéktelen bő egy éve, amióta korábbi gyorsaságát is elvesztette a korral. Képtelen megtartani bármilyen labdát, a visszafejelései/csúsztatásai kritikán aluliak, az összjátékból meg egyáltalán nem veszi ki a részét. Olyan szinten észrevétlen egész meccseken keresztül, hogy úgy tűnik, mintha emberhátrányban játszanánk.

Még a formán kívüli Amauri is két klasszissal jobb nála, minden értelemben.

giacinto 2010.02.28. 22:40:42

@Mr.AT: nem fogom visszakeresni, de tisztán emlékszem rá 2-3-4 hete volt. ilyenekt nem találok ki.

rexford 2010.02.28. 22:41:02

A legrosszabb az egészben ennek a disznófejű köcsög miccolinak az örömködése.

giacinto 2010.02.28. 22:41:49

az biztos, hogy egy Santon-Grosso-féle szélsőhátvéd vita kapcsán jutottunk el erre a megállapításra.

touristique 2010.02.28. 22:42:10

@giacinto: Hát elképzelhetetlen, hogy Molinaroról valaki ilyet mondjon. :D

Mr.AT 2010.02.28. 22:42:13

@giacinto: Szerintem szimplán összekeversz dolgokat. Grygerát szívből rühellem, amióta nálunk van, igen kétlem, hogy valaha is védtem volna bármilyen vitában. A védekezésről szólókra én is emlékszem, azt meg Molinarora írtam, s azt továbbra is tartom - Molinaro a védekezést tűrhetően megoldja, de támadásban kritikán aluli.

rexford 2010.02.28. 22:42:20

@giacinto: Mr. AT mindig is fikázta (jogosan) Grygerát, ne erőlködj.

giacinto 2010.02.28. 22:43:45

Várhidi: "nekik kijár ez a 4. hely!" (mármint a juvénak) LOL

néhány hete vki irogatott ilyesmiket itt, sztem ő volt :))

dzolutan 2010.02.28. 22:43:56

@Mr.AT: Még szerencse, hogy nem volt sérült, hanem önhibájából játszik formán kívül. Ide volt asszem beírva gól/perc arány, nyilván azért volt legmagasabban torinóból, mert öreg és lassú. Nem mérvadó, de ne hasonlítsuk már a félvért egy világ és európabajnok (serieb) gólkirályhoz.

giacinto 2010.02.28. 22:44:20

@rexford: nem tudsz motiválni, nem fogom visszakeresni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.28. 22:48:20

Azért döbbenet, mennyire kilátástalanul játszott a Juventus, mint a legsötétebb Ferrara-érában. Radikális változtatás kell Torinóban. Az eddigiek alapján nekem nem nagyon derült ki, hogy Zac jó edző lenne, a mai meccs...rejtély.

gabyjuve 2010.02.28. 22:48:59

@Mr.AT: sajnálom de igaza van giacinto-nak.
Megérdemeltük.Csak ennyi és pont.

Mr.AT 2010.02.28. 22:49:48

@dzolutan: Trez 12 éve volt világ-, és 10 éve EB-bajnok. Ez itt a baj. Én imádtam, mert a bal heréjével is képes volt mesterhármast szerezni a tizenhatoson kívülről két védővel a hátán, de ami az ő igazi erénye volt, a pontosság és a hajszálpontos érkezés, annak előfeltétele, hogy legyél gyors és előzd meg a védőt. Ő mostanában már a kapusedzőt sem nagyon előzi meg.

Kiváló játékos volt, egy rossz szót sem lehet szólni rá, és köszi neki mindent, de az unokái aranylakodalmát azért már ne fekete-fehérben ünnepelje, ha lehet.

Mr.AT 2010.02.28. 22:50:57

@gabyjuve: Miben van igaza?

Mindösszesen annyit írt, hogy nekem korábban nagy kedvencem volt Grygera, ami meg nettó baromság.

Mr.AT 2010.02.28. 22:52:40

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: 10 játékos hiányzott ma a felnőttkeretből, a kispad fele ifi volt, a maradék meg védő. Ettől még szarul játszottunk, de azért ha a keret közel fele hiányzik, az azért nem kis baj.

dzolutan 2010.02.28. 22:53:14

Akkor úgy mondom, Amauriból sosem lesz ilyen játékos.

gabyjuve 2010.02.28. 22:56:12

@Mr.AT: Sajnos igaza van giacinto-nak. A Molinaro Grygera kettősről értekeztél így.

A mai vereséget pedig megérdemeltük.Töketlen vén emberek módjára játszottunk.Mondjuk volt is csapatban egy-kettő.

giacinto 2010.02.28. 22:59:36

@Mr.AT: egy szóval nem mondtam hogy kedvenced.... (szövegértelmezés)

csak azt mondtam hogy egy vitánkban elsütöttél egy olyan mondatot a szélsőhátvédek elemzésekor hogy tavaly nálatok sem volt sok gond a grygera-molinaro kettőssel védekezésben, nem sokan mennek el mellettüky de támadásban kevesek ezért nem klasszisok.

erre irtam én azt amit az előbb már irtam.

tuti hogy más is emlékszik rá, gabyjuve már egy bizonyíték arra, hogy nem most találom ki vazze.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.28. 22:59:48

@Mr.AT: Oké, komoly hiányzókkal nehéz, de a cseréket egyszerűen nem értem, egyiket sem. Én még mindig elég biztos vagyok benne, hogy a Juve a 4 között lesz, de ezek a 90 percek kilátástalanok, pedig én aztán látok elég szar teljesítményt. Az öltözőben, a fejekben, nem tudom, de nagy baj van.

rexford 2010.02.28. 23:00:21

Az a súlyos, hogy a Grygeráén kívül alig volt komolyabb hiba, egész masszívak voltunk hátul, labdaeladás alig volt.

giacinto 2010.02.28. 23:00:38

@Mr.AT: "ha a keret közel fele hiányzik, az azért nem kis baj"

ezt én is adom :)

Mr.AT 2010.02.28. 23:00:53

@giacinto: Hát akkor kéretik idézni, én ugyanis tartom, hogy Grygeráról ilyesmit nem írtam. Posztnév, pontos idő, meg maga a hozzászólás, vagy vmi ilyesmi.

Ha találsz ilyesmit, megkövetlek.

rexford 2010.02.28. 23:04:08

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: A mai meccs ellenére azt mondom, hogy egyértelműen javul a helyzet, a mélyponton túl vagyunk.

Mr.AT 2010.02.28. 23:04:29

@rexford: Rúgtak egy qrvára szerencsés gólt (megjegyzem, már ezt is Grygera mellől), bár Miccolinak tényleg átlagon felüli a rúgótechnikája, de azért ő sem rúg meccsenként három ilyet, közvetlenül utána Cannavaro gólját nem adták meg, majd a vadbarom Grygera felhozta a meccset 0:2re. Ezentúl mi daráltunk meg próbáltunk támadgatni, ők meg kontráztak, az utóbbi nyilván látványosabb, és több helyzettel jár, ennyi a meccs.

Ha nem Trezeguet játszik elöl, meg Grygera a szélen, s van érdemi cserénk (Camo, Gio, Iaqi és a többiek nem egyszerre sérültek), nem lett volna olyan bűnrossz meccs.

giacinto 2010.02.28. 23:06:32

@Mr.AT: ha tegnap lett volna uti beidézném, de mondom már jó pár hete volt, nem fogok átnyálazni többszáz, sőt inkább 1000-en felüli kommentet.

dzolutan 2010.02.28. 23:11:25

Grygerás dologra én is emlékszem, az első gól pedig sztem Cannáról jött.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.28. 23:11:52

@Mr.AT: Szerintem erre gondolt giacinto, de no offense, please, csak beütöttem Googleba.

Mr.AT 2010.02.08. 17:33:55
@giacinto: Senki nem mondta, hogy Grosso jó szélsőhátvéd, sőt, jellemzően én vagyok az elsők közt, aki fogom a fejem a megoldásai láttán.

De ettől még ilyet leírni, hogy "Santon 19. és nincs is róla vita. klasszis játékos már most is. olyan szélsőhátvéd, amilyen nem sok szaladgál olasz pályákon", az azért kicsit erős.

Ügyes gyerek, meg tehetséges is, ez eddig rendben van. Csak épp idén nem nagyon játszik felnőtt meccseket.

És a jó szélsőhátvéd az pont ott kezdődik, hogy hozzátesz valami pluszt a csapathoz támadásban is. Grygera és Molinaro is qrva yol lezárta mindig is a széleket, egy légy nem jött át rajtuk, mégsem hinném, hogy "klasszis szélsőhátvédnek" hívnád őket, akikből "nem sok szaladgál olasz pályákon".

Mr.AT 2010.02.28. 23:12:52

@giacinto: Na akkor hogy világos legyen az álláspontom a keretünkkel kapcsolatban, rögzíteném itt és most az utókornak, az esetleges félreértések eloszlatása érdekében.

Grygerát és Molinarot IS qrva szar játékosnak, ezen belül bűnrossz szélsőhátvédnek tartom, akik össztudása abban merül ki, hogy néha egy qrva nagyot belerúgnak vagy a labdába, vagy az ellenfél arra járó játékosába, s mindkettejük tökéletesen hasznavehetetlen arra a célra, ami a dolguk lenne: nevezetesen a támadások segítésére.

A szezon eleje óta így gondolom: a Tiago-Poulsen-Grygera-Molinaro négyes nemhogy nem Juve, de nem Serie A szintű, és minél hamarabb szabadulunk meg tőlük, annál jobb. (Esetleges fellélegzésen átment klubtársaknak: Tiago és Molinaro is kölcsönben vannak csak, a másik kettő meg konkrétan még mindig minket boldogít.)

giacinto 2010.02.28. 23:13:00

@Mr.AT: 23. forduló beharangozója

február 8-i komment 17.33-kor

"Grygera és Molinaro is qrva yol lezárta mindig is a széleket, egy légy nem jött át rajtuk"

Mr.AT 2010.02.28. 23:14:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: OK, köszi. Ez szerintem egy az egyben rímel arra, amit eggyel fentebb írtam. :-)

rexford 2010.02.28. 23:17:06

Mindenkinek igaza van, még a szar is le van szarva. :)

Hispan07 2010.02.28. 23:21:21

lesz még itt szép nagy tülekedés a 4. helyért

giacinto 2010.02.28. 23:26:06

köv. forduló:

Inter-Genoa
Fio-Juve
Roma-Milan

finom.

Palermo meg legyalulja a Livornot otthon.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.01. 01:01:31

@giacinto: Bár tenné azt a Livorno, nagy szükség lenne egy újabb livornói vereségre, így jócskán lemaradnának. Azt se felejtsük el, hogy Sampdoria-Lazio, ha a Doria komolyan gondolja még egy kicsit is a BL-t, akkor nem kaphat ki újra, izgalmas meccs lesz az is. Milyen meglepő, ősszel 1-1 lett a végeredmény, elégedett lennék azzal most, bár az megint csak egy fos, semmit sem érő döntetlen.

gabyjuve 2010.03.01. 07:50:34

@Mr.AT: Megkövetlek.Ezt írtad.

danesdzsu2 2010.03.01. 08:22:33

@Great Cornholio: "Én is szvesen bokán rúgnálak talppal, majd leüvöltenélek, hogy te undorító fetrengő állat. Csak úgy tudod. :)"

Ne drukkolj olyan csapatnak, amelyben Materazzi játszik, csak rosszat tanulhatsz tőle.
;)

JokerZ 2010.03.01. 08:51:47

én csak annyit szólnék hozzá a meccshez, hogy ERŐNLÉT, és szerintem a második félidő teljesítményt ezzel az egy szóval meg is lehet magyarázni, életemben először megkövetem Várhidi Petit (magyar bajnok edző), aki már november közepén megkongatta a vészharangot a Juve keretének fizikai felkészültségével kapcsolatban.

ezek a srácok, kiemelten Diego, ADP (mondjuk nála érthetőbb a kora miatt), de Felipe Melo, De Ceglie és mindenki más is képtelen két félidőnyi elfogadható tempójú focira. így viszont úgy gondolom, hogy vagy kiesünk gyorsan az EL-ből, vagy megbarátkozhatunk a 10. hellyel. Persze ha kizuhanunk a Fulham ellen, még akkor sincs semmire garancia, szerintem vészesen nem fogjuk bírni a szezon végét, ha felépülnek a sérültek, ha nem.

Ja igen, és az orvosi stábot mikor fogja valaki elszámoltatni, ha szabad kérdenem? Iaquinta mióta lábadozik egy hónaposnak mondott sérüléséből? Camoranesi? többiek?

horas 2010.03.01. 08:57:26

@giacinto: Ezekből ha három hazai,igazából el is dől...

daneeka 2010.03.01. 10:02:43

@Zlatan: Camoranesi nemrég épült fel, de sikeresen megsérült újból. Vicc...

Mr.AT 2010.03.01. 10:26:31

Az alábbiakat küldeném mkinek, aki csak egy legyintéssel lép át a szezonbeli közel 50 sérülésünkön.

Zaccheroni: "Egy légynek sem tudtunk volna ártani"
2010-03-01 09:01:16

Alberto Zaccheroni elmondása szerint a Juventus problémái "pusztán fizikálisak", de azt elismerte, hogy tegnap "egy légynek sem tudtak volna ártani".

A Ciro Ferrarat leváltotó Zac első vereségét szenvedte el a Juventusnál kinevezése óta tegnap este, amikor a Palermo 2-0-ás sikert aratott Torinóban. A szicíliaiak ezzel már a tabella negyedik helyén állnak.

"Azt hiszem kezdem megérteni a Juvét. Mostanában azért sikerült pontokat gyűjtenünk, mert egységes volt csapat és az egészséges játékosok rengeteget dolgoztak. Mindezek mellett szükség lenne több lehetőségre a kezdőcsapat összeállítása során, főleg, hogy az Európa-ligában is érdekeltek vagyunk. Az erőnlétünk a Bologna elleni meccs után kicsit visszaesett, de ezt a középpályán történt változtatásoknak köszönhetően javítani tudtuk. Tegnap egyértelműen látszott, hogy a második félidőre elfogyott az energia. A középpályán, ami az egész csapat motorja, szinte egyáltalán nem volt változtatási lehetőségem." - panaszkodott Zaccheroni.

Annak ellenére, hogy az első félidőben jól játszott a Juve, nem tudták nagyon megdolgoztatni Salvatore Sirigu kapust.

"A Palermo okosan hagyta, hogy kifárasszuk magunkat az első félidőben. Szépen játszottunk, de lassúak és hatástalanok voltunk. Egy légynek sem tudtunk volna áratani."

Diego ismét csalódást okozott az edző pedig a mérkőzés utolsó perceiben Zebinára cserélte le, amely csere sokak számára érthetetlennek tűnt.

"Nyilvánvalóan látszott, hogy mennyire fáradt. Ha tehetném pihentetném Diegot néhány mérkőzés erejéig, mivel ő, Giorgio Chiellini és Felipe Melo a szezon kezdete óta folyamatosan játszanak. Ennyi mérkőzéssel a naptárban könnyen előfordul, hogy a játékosok elveszítik koncentráltságukat és pengésségüket. Diegonak pihenésre van szüksége, de meg kell várnom, hogy valaki felépüljön, aki helyettesíteni tudja."

calciomax 2010.03.01. 13:54:56

Két éve sérülések tizedelik a Juvét......lasan már értékelhetetlen a egész társaság. Már csak mi itt az olasz poszton beszélünk róluk, jelenleg nem európai topklub. Samp, Fio, Juve egyre megy....Szegény Diego fáradt ja és Chiellini és Melo is folyamatosan játszik és szegények ezt már neeeeeem bííííírják pihenésre vágynak....beszarok. Középcsapatok verik hétról hétre a Juvét, a kiscsapatok ellen valahogy kivédekezik olyan fizetésekért amiről egy Palermóban álmodni sem mernek.

calcio_di_rigore 2010.03.01. 14:40:24

Nincs időm most visszaolvasni. Tegnap sajnos megint katasztrófa volt a játék, ez a csapat nem bírja már ezt fizikailag. Lassú reakciók, pontatlanság, elvesztett párharcok... Ami a legnagyobb baj, hogy idén ezen már nem lehet segíteni. Most kellene 1 hónap pihi mindenkinek, aztán 1,5 hónap alapozás, természetesen nem a Ferrara féle módszerekkel. Csakhát erre most nincs lehetőség, ráadásul a bajnokságban olyan sorozat jön, amitől előre félek, pedig én nem szoktam. Most viszont látom a csapaton, hogy akarnának ők, de nem bírják. És ki kell esni a Fulham ellen, különben nem lesz jövőre BL.

horas 2010.03.01. 16:09:07

@calciomax: Kicsit aggresszív amit írsz,de nagy részben jogos.Zanetti,Lucio miért nem fáradt vagy Thiago Silva.
Milyen jól hangzik,hogy Zaccheroni-val elvesztették a veretlenségüket,ha jobban belegondolunk a bajnokságban a Bologna elleni győzelmet az egyedüli érdembeli győzelmük.

A sérülés hullámról meg nyílván mindenki tehet csak a Juve nem...immáron évek óta...

giacinto 2010.03.01. 17:12:22

@horas: Javier Zanetti az ÖSSZES idei meccset végigjátszotta az elejétől az utolsóig, 37 évesen. (3447 perc)

De Lucio, JC és Maicon is kihagyhatatlan, ők is 3100 perc fölött járnak.

horas 2010.03.01. 17:30:36

@giacinto: Akin ez látszik is az Maicon,és ahogy már mondtam rajta is csaka zért mert,az ő stílusa elég kreatív és azt nem lehet szalagon hozni.
De télleg elég vicces,hogy Diego-t sajnálni kéne huszon párévesen,huszon pár meccs miatt egy szezonban mert játszania kell,válogatott meccsei sincsenek,ugyhogy mondhatom,hogy ez nevetséges.

Zanetti-t sokat piszkáltam,de most elnézést kérek és egy kicsit le is dorgálom magam,most már az elmúlt jó néhány fordulóban remekül játszik,a csapat egyik legjobbja rendre.

giacinto 2010.03.01. 18:08:07

@calcio_di_rigore: én a normális edzőstáb + edzőpálya kombóra szavaznék :))

_alerob 2010.03.01. 18:08:34

@horas: Senki sem sajnálja Diegot és senki nem mondta, hogy nem gáz, hogy ennyi a sérült, meg itt van a fizikális állapot.

horas 2010.03.01. 18:23:59

@_alerob: Most mit kellene erre reagálnom,hogy a Juve elszúrta a saját felkészülését?
Ha egyáltalán...
(Most jó,hogy nem nyilatkozza le Malesani,hogy szegény mi,mindenki jobb nálunk...)

calciomax 2010.03.01. 18:55:45

@horas: én tovább megyek az egész keret képességeit firtatom. Mondom középcsapatok ellen kapnak ki sőt....a Palermo is csak olasz mércével középcsapat. Europai mércével a legjobbjaik is csak jóindulattal nevezhetők közepesnek a többi mind alatta. Ez a realitás és ezt én is nagyon sajnálom tök őszintén mondom ezt....és valójában szerintem senkivel sem nyúltak mellé. Én már augusztusban is azt irtam(utánna lehet nézni), hogy Diego egy ügyes srác egy "bundesligás" középcsapatban ennyi. A többiekről(Canna, Grosso,Thiago, Amauri, Jakinta ....az összes értékelhetetle) Ezt eurőpai mércével mondom természetesen.

horas 2010.03.01. 19:08:33

Meg én hozzátenném,azt is amit már mondtam,nem érzem én olyan marha erősnek sem a Juve keretét,szal nálam van egy kisebb fals gellerje is ennek a felkészülés mizériának is...

Grygera,De Ceglie,Zebina,Legro,Amauri,Poulsen,Salihamidzic,Grosso olasz középcsapat szintű játékosok.
Caceres,Melo,Sissoko,Marchisio,Trezeguet,Cannavaro,Camoranesi,Candreva
minőségi de nem klasszis játékosok
marad Buffon,Chiellini,Del Piero,Diego akiket egy bizonyos szűk elithez lehet kapcsolni...

horas 2010.03.01. 19:09:31

@calciomax: Na egyre jár az agyunk...

horas 2010.03.01. 19:12:22

Iaquinta (kifelejtettem)második kategória Camoranesi lóg egy kicsit felfele a besorolásból...

calciomax 2010.03.01. 19:14:55

@horas: Egyet értünk de Te olasz szinten mondod én európain. Az európai szük elit közelében sincsenek ezek a játékosok.Természetesen Buffont leszámitva.

calciomax 2010.03.01. 19:19:22

Eto,Milito, Cabiasso,Snejder,Maicon,Lucio, JC (talán Pandev) szintü játékos a Juvéban nincs egy sem jelenleg. Ez 7 hét játékos nagyon sok...

horas 2010.03.01. 19:20:12

@calciomax: Meg azért,annyit hozzá tennék,hogy Zaccheroni sokkal nem nagyobb kutya mint Ferrara...
Mert az utált Ranieri Juve-val ami még ennél szürkébb volt játékos állományra igen csak megküzdött a Chelsea....

calciomax 2010.03.01. 19:21:42

Azért a Milanban Pato, Ronadinho világklasszisok mindenképp.

calciomax 2010.03.01. 19:22:49

@horas: Ja igen és Mourinho is a szük elit tagja.

horas 2010.03.01. 19:30:23

@calciomax: Az biztos,hogy az idei mercato-k nagyot dobtak a csapaton.És az is nagyon egyértelmű,hogy hova kell erősíteni a jövőre,elég bizakadó vagyok...

calciomax 2010.03.01. 19:31:59

@horas: Hát ne is tudom. Egy ével fiatalabb ADP, Camo stb..nagyon sokat számitott. Az a Chelsea-s megküzdés kb. mint a MU az Interrel vagy a Portoval.....nem igazán.

horas 2010.03.01. 19:35:14

@calciomax: Igen,de a Milan-nak sincs nagyon sok oka a reménykedésre,az öregek közül már nagyon kevés az aki még jó, és jövőre ők is még öregebb lesz,gondolok Ambrosini-re Nesta-ra.És egész egyszerűen nincsen pad...ÉS Dinnye sem lesz jobb...

horas 2010.03.01. 19:37:20

@calciomax: Én se úgy mondom,hogy döfi csak,hogy egy gyengébb Juve azért a pályán volt a Chelsea-vel szemben míg egy jóval erősebb sehol nem csak a Bayern,de már a Bordeaux ellen sem...

horas 2010.03.01. 19:38:44

@calciomax: Igen de Del Piero tavaly játszott...Ferrara egyik halálos ballépése volt ez..

calciomax 2010.03.01. 19:48:04

Nekünk Stankovics és Motta helyére kell mielőbb frissittés előbbi kezd olyan lenni mint Gattuso (tehát szánalmas) Motta egyszerüen nem elég jó. És hát Lucio sem az örökkéalóságnak játszik már.(akárcsak Samuel,Cordoba, Materazzi) Ha ezek teljesülnek tényleg európai élcsapat lehet

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.01. 19:48:52

ugyanmá, nem így megy ez. keveritek össze-vissza. szerintem van kb 4 paraméter, amit nézni kell, ezek egymással is kapcsolatban vannak. ebből gyön ki a csapat teljesítménye, tudományosan (höhö, szerintem). játékosok képességei, edzői koncepció-taktika, erőnlét, egyéb (ki-ki azt gondol ide, amit akar, szerencse, játékos-edző viszony, játékos-játékos viszony, stb.). mindig ugráltok a kategóriák között... meg hogy épp miért utálták meg Ferrarát a mostani játékosok, hogy nem voltak nála hajlandók focizni... az első három egy meccset nézve általában látszik, megsaccolható, és a szurkesz kb sejti a szitut. a negyediket csak találgatni tudják azok, akik nem járnak az öltözőkben, legalább takarítani. nem akartam okoskodni.

calciomax 2010.03.01. 19:53:01

@anonim222 [semleges néző]: lehet én épp az elsőt a "játékosok képességei"-t firtatom.

horas 2010.03.01. 19:59:15

@calciomax: Stankovic még elfér,de nem kezdőbe Motta,Muntari,Quaresma helyére kell minőségi ember meg egy fiatalabb középhátvéd és egy igazi balszélső...
Touré,Fernandes,Jenas,Skrtel,Filipe

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.01. 20:02:15

Ilyen is rég volt, zsinórban 2 hétvégén adja a tv a Lazio meccsét, mondtam én hogy érdekes lesz a Sampdoria elleni mérkőzés. Igaz, az őszit is adták. Csak ez a közvetítés ne lenne rossz ómen, ahogy eddig sajnos az.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.01. 20:04:47

@calciomax: a mostani juve-ben néhányan kilógnak lefele, néhányan gyengébben teljesítenek, beolvadnak a tömegbe, úgymond. rendes edzővel ők húznának, és nem az idősebb játékosokra gondolok. DP még most is szétgurizi magát. szégyen, hogy Diego-t le kell cserélni a 60. percben. tavaly a bundásban végig bírta, pedig az se lassabb bajnokság.

horas 2010.03.01. 20:11:17

@calciomax: Mondjuk Motta nálam változó valamikor megtartanám valamikor nem.Amikor megy neki akkor vannak olyan megmozdulásai amiket kimerem jelenteni csak ő tud a csapatban,csak hát tudod mennyi...

calciomax 2010.03.01. 20:33:07

@horas: épp ezzel a van amikor megtartanám vanamikor nem-el van a baj. Zanetti még 37 évesen is egyenleteset nyújt akárcsak Cambiasso. Egy jó középpályás nem hulámozhat. Iniesta,Xavi, Lampard,Gerrard, CR, mindig kva jók...

calciomax 2010.03.01. 20:39:03

@anonim222 [semleges néző]: ez egy közepes keret ennyi....Az hogy egyesek kifognak jó napokat és kijön nekik a lépés a lényegen mit sem változtat. Oriási volt Marchisio megmozdulása ellenünk de tényleg és aztán....semmi. Vannak jó meccsei Sissoko-nak is de ez kevés olyanok kelenek akik hétről hétre vilognak.

ForzaBianconero 2010.03.01. 21:01:14

@calciomax: Én nem akarom Militot bántani de ha Juvének nem lenne hozzá hasonló szintű játékosa akkor a kiesés ellen küzdene.(és írhatnám más felsoroltakra is de nincs kedvem vitázni, viszont Milito nagyon csípte a szemem)

ForzaBianconero 2010.03.01. 21:08:26

Ja és Miccoli egy köcs*g akit eddig szerettem, de most megutáltam. A Palermo meg eddig se volt a szívem csücske de most a legellenszenvesebb csapat lett a szememben(nem csináltak semmit csak, utálom hogy mindig kibasznak velünk :D )

Ja és Kanna gólját miért nem adták meg, oké hogy ott volt a kapus közelébe valaki, de szerintem egyáltalán nem zavarta a kapust.(előtte meg eleve nem állhatott mert kötény gól volt) de mindegy a Juvét úgyis tolják a bírók a 4. helyre :D

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.01. 21:15:59

@calciomax: lehet, de pl Amaurinak volt tavaly talán pár hónapja, amikor olyan dolgokat művelt, hogy a brazil válogatott után kiabáltak... és tényleg szép dolgok voltak. aztán kipukkadt, pontosabban visszaszürkült a csapathoz. most sokan szidják, pedig nekem úgy tünt, van benne talentum. a csapat nem állt alá.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.01. 21:16:58

@ForzaBianconero: Miért utálod? Mert nagyon örült a góljának, meg annak, hogy egy neves ellenfelet idegenben legyőztek, és ezért sokat vigyorgott? Cannavaro gólját meg azért nem adta meg a játékvezető, teljesen jogosan, mert lesen állt egy játékos, takarta a kilátás, és még rúgó mozdulatot is tett a lábával, ami meg is tévesztette vagy megtéveszthette volna a kapust.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.03.01. 21:20:26

@gasbert: ez aztán mindennek a legalja lenne, leégne a pofámról a bőr.

ForzaBianconero 2010.03.01. 21:22:30

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem ezt várnám attól aki évekig volt egy klub játékosa (még akkor is ha alig játszott) majd később ellenük gólt szerezve vigyorog mint egy hülyegyerek, persze örüljön a góljának meg a győzelemnek csak kúltúráltan (és ez az utálat is valószínűleg korlátozódik addig míg legközelebb gólt lő az internek vagy Milannak :D )

ForzaBianconero 2010.03.01. 21:24:47

@heinrich: goal.com=kamu
de ha megtörténne nem néznék több Juve meccset, Secco hulláját meg a Pó-ba dobnák.

touristique 2010.03.01. 21:29:30

@ForzaBianconero: Mármint a csatársorban Milito kaliberű játékosa a Juventusnak? Hát Del Piero jobb volt nála pár éve.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.01. 21:29:33

@ForzaBianconero: Jó, erre nem is gondoltam, tényleg a klub alkalmazásában állt, ez jogos. De hidd el, a következő csapatnak lőtt gólját is ilyen vigyorok fogják követni. :)

giacinto 2010.03.01. 21:42:05

@ForzaBianconero: és ki az a juve-csatár aki jelenleg Milito-szintjén mozog. csak mert böngészgetem a góllövőlistát....

Kanna góljára rámozdult a lesen álló csávó, aki kb 2 méterre állt a kapus előtt, igy durván bezavart nála, ezért ment be érdekes módon a labda a kapuba.

Miccolinak nem igen jött be a juvés kaland, úgy emlékszem, biztos maradt benn egy kis sértődöttség is, én megértem hogy örült :)

giacinto 2010.03.01. 21:43:39

Kuranyira nem tudom mit fintorogtok, ingyen van, kb Amauri szinten mozog, akit meg el lehet adni vmi Livornonak 2-3 millióért :)

a goal.com nem a kisujjából szopta, hanem a Sky Italia-ra hivatkozik.

_alerob 2010.03.01. 21:48:13

A Juvénál alapjában két óriási probléma van. A Játékosok nem mutatnak semmit, vagy csak ritkán ahhoz képest, amit tudnak. A másik, meg az, hogy nem lenne szabad, hogy például Grygera vagy Grosso szint adja akár a kezdőt. Mondhatnám, hogy ez Palermo szint, de ott Balzaretti is sokkal jobb mint az általam említettek.

Az is baj, hogy miért kell erőltetni egy játékost mert állítólag van egy kis neve. Gondolok itt Diegora, Melora, Amaurira, Trezre. Ott van Giovinco, akinek már rég kezdőnek kéne lennie, vagy ott van Immobile akivel szárnyal a primavera. Helyette ha már csere van beáll Paolucci.

A Palermo ellen Sissoko, Del Piero, Chiellini és Cannavaro volt az, aki elfogadhatót nyújtott. Nyáron adni kell és venni, ésszerűen. Ezt a szezont már menteni nem lehet.

Egyébként, grat a Palermonak, európai porondon jópár topcsapatot megfognak fingatni.

ForzaBianconero 2010.03.01. 21:52:45

@giacinto: "és ki az a juve-csatár aki jelenleg Milito-szintjén mozog"
JELENLEG, jelenleg NINCS de akkor meg Etoo se szerepel joggal a listán mert ő se valami nagy szám idén. Én úgy általában értettem, nem pillanatnyi forma alapján.
"Miccolinak nem igen jött be a juvés kaland"
Lehet de ez nem változtat a mondandómon.

ForzaBianconero 2010.03.01. 21:58:08

"Kuranyira nem tudom mit fintorogtok, ingyen van, kb AMAURI SZINTEN MOZOG"
pont azért:D

két duda( . ) ( . )egy csárdában 2010.03.01. 22:04:41

@ForzaBianconero: Ingyen bőven ajándék kategória. Gomez 30 millióért botladozik, Keffin meg semmivel sem rosszabb szvsz.

horas 2010.03.01. 22:07:01

@ForzaBianconero: Milito világ életében középcsapatokban játszott,most bekerült az Inter-be és bebizonyította,hogy nem egy a tipikus kiscsapat ember,szerintem perpillanat az egyik legjobb csatár a ligában.Nincsenek ördöngős cselei,nem egy virtuóz rongylábú csávó,ellenben egy az egyben állva,futna megver bárkit és eszméletlen jó a helyzet kihasználása.Elég érdekes,hogy pont őt szúrtad ki,de megnézheted a stat-ját is,eddig,hogy termelte a gólokat.Trezeguet és Del Piero fénykorában nyílván jobbak voltak,de most a jelenről volt szó és úgy meg végképp elég nagy blődség amit beszélsz mert Milito pályafutása során több gólt lőtt mint Iaquinta és Amauri együtt...

calciomax 2010.03.01. 22:14:13

@ForzaBianconero: Militoval túloztam OK. A Juveval és a kieséssel jönni már nem olyan poénos....

calciomax 2010.03.01. 22:15:55

@ForzaBianconero: a többieket tényleg ne hozd mert nekem sincs kedvem vitázni.

horas 2010.03.01. 22:20:49

Meg még Milito-ról annyit,hogy képességeit tekintve sokkal korlátoltabb mint mondjuk Ibrahimovic,de sokkal nagyobb az önbizalma mint a nagy flegma svédnek akit egyértelműen agyon nyomott a BL-nyomás...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.01. 22:23:00

már nso-címlapon is ott van :)

giacinto 2010.03.01. 22:29:02

@horas: az alázat és az elvégzett munka sem elhanyagolható faktor az argentin és a svéd összehasonlításában....

egyébként Militonak brutális stat-ja van Itáliában, ha jól emlékszem, nagyjából 65 % a gól/meccs aránya. ilyen számmal nem igen büszkélkedik senki, pedig nem Barca-szintű kiszolgálásban részesült soha az életben.

dzolutan 2010.03.01. 22:32:29

Csatároknál elsősorban Alex utódját kell megtalálni(Suarez vagy Agüero), toronynak ott lehet Iaquinta(ha felépül ~2 évig), Amauri, Kurányi. Középpályánk szerintem az egyik legjobb LENNE a ligában normális edző és fizikai felkészítés után, a védelmet gyakorlatilag le kell cserélni Giorgót és Cácerest leszámítva.

calciomax 2010.03.01. 22:33:51

A Juvenak -úgy tünik- az EL az igényszinje. A jövőre nézve is....Legalább is ha Kuranyikban gondolkodnak nem lehet más.

calciomax 2010.03.01. 22:40:07

@dzolutan: tehát kell egy csatár, a középpálya elvben a legjobb a ligában és a védelembe még két ember és ennyi? Ugyan már! Szar az egész középpálya a védelem is középszerü, támadó meg nem csak Iaquinta mellé hanem helyére is kell. Ahogy Te mondod úgy a 3.-4. helyre odaérhet "normális edző és fizikai felkészítés után"...

dzolutan 2010.03.01. 22:46:21

Diego, Sissoko, Melo, Marchisio, Giovinco, Camoranesi, Candreva, ez hol szar középpálya, még cserének is marad. Csak eddig úgy néz ki, hogy fejenkét kb. 5 meccset játszottak, ha átlagolunk.
Plusz mr. AT-val egyetértésben: Grosso, Grygera, Tiago, Poulsen(átlag kb. 10 meccs a szezonban) ~ 20 kapott gólban van benne. Akkor nagy hülyeséget mondtam?

giacinto 2010.03.01. 22:52:37

Az biztos hogy a védelemre egy teljes ráncfelvarrás kellene. az meg nem fog menni 1 nyár alatt. kellene 3 kezdőember oda. egyszerr ekifogni mind3 helyre jó megoldást, akik ráadásul azonnal összecsiszolódnak.... szinte lehetetlen, pláne Seccoéknak.

dzolutan 2010.03.01. 23:00:02

Szerintem két kezdő kéne csak(balszél+közép) és Cácerest megnevelni, a többiekből, Canna + Legro cserének, + csere szélső, akár primaverából is.

calciomax 2010.03.01. 23:07:18

@dzolutan: Persze nem szar középpálya ez attól függ mi a célja a Juvénak? A Palermót elvben vernie kéne.....de lehet jönnek erősebbek is a BL-ben.

horas 2010.03.01. 23:21:59

@dzolutan:@calciomax:
Mutatós névsor,de egy kicsit csalóka is szerintem...nézzük,hogy mire lehet ez elég a nagy világban...
Sissoko----Cambiasso-Essien-Touré-Diarra
Melo------Stankovic-Lampard-Keita-Alonso
Marchisio--Zanetti-Ballack-Xavi-Marcelo
Diego-----Sneijder-Deco,Cole-Iniesta-Kaká

horas 2010.03.01. 23:25:19

Elnézést a többi csapat szurkeszektől,de a hazai legerősebb és szerintem a perpillanat legerősebb középpályákat probáltam beszúrni..nyílván vita téma...

horas 2010.03.01. 23:31:58

@horas: Kb a Real padja ilyen erős,de az is lehet,hogy erősebb:
Sissoko-M.Diarra
Melo-Gago
Marchisio-Granero
Diego-VDV

calciomax 2010.03.01. 23:35:31

@horas: Sztanko ebben a sorban? Azért ennyire én sem vagyok elfogult. A középpályánk a gyengénk ez tény.

giacinto 2010.03.02. 00:10:37

Stankoval mi a baj? a középpálya összes posztján eljátszik egy nagyon jó átlagon, fanatikus, nem alibiző zsoldos, mai világban ez órisái szó. nyilván BL-döntőt nem dönt el meg Aranylabda 50-es listán sem lesz soha, de kit érdekel. hasznos ember nekem elég ez is.

Ilyen univerzális embere a juvénak nincs, d emásnak sem nagyon. (talán a római perrotta iylen még) a sokoldalúsága miatt lehetne rotálni többet, pihentetni és meg lennének oldva a fizikális gondok. ráadásul ha azt vesszük sokkal olcsóbb megoldás mintha minden posztnak lenne külön-külön cseréje.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.02. 00:43:26

@giacinto: szerintem a fejekben meg a trequartista stanko el, hat iranyitokent tenyleg felejtos. de szerencsere az elmult par evben (azert volt legalabb 1 ev, amikor nagyon nem talalta onmagat) megtanult vedekezni, es most egy igazi mindenes lett. emlekszem, par eve meg azon ment a vita, hogy sztankovics vagy kaka jobb tamado-e, most ennel joval hatrebb jatszik.

@calciomax: ha oszloponkent nezed, rajossz, mit keres ott.

Mr.AT 2010.03.02. 00:48:27

@horas: "Az biztos,hogy az idei mercato-k nagyot dobtak a csapaton."

LOL. :-) A "mercato" szó piacot jelent, you know, és foci kapcsán magára az átigazolási piacra szokták használni. Just FYKI.

Piiii 2010.03.02. 00:54:45

most nem azért de ha Baptista egy hulladék, akkor Kurányi mi???:)
na h vele semmire se megy a juve, az is 100%. látom nem volt elég nekik egy nyári bundás- igazolás, amivel nagyon befürüdtek, kell még több is. szomorú...

Mr.AT 2010.03.02. 00:57:31

@Piiii: Kuranyi a klasszikus Klose2, csak még gyengébb is a helyzetkihasználása. Hogy egy klasszikust idézzek: van már swatchunk, b*zmeg.

Iustizmord 2010.03.02. 06:38:26

@Mr.AT: "Látom a fiatalok nagyon felbátorodtak a tegnapi újabb égésünk után, s rögtön ki vagyunk kiáltva kiesőjelöltnek. :-)

Értem én, hogy az elmúlt 20 év kisebbségi érzése nem könnyen múlik el még évek múltán sem, de azért ilyen arcpirító baromságokkal nem kellene égetnetek magatokat egy mki által szabadon látogatható website-on...

Ha az ovis részleg ki fifa managerezte magát a fantáziája keretében orrot túrva, akkor röviden a lényeg: NÉGY játékost kell igazolnia a Juventusnak jövőre."

1. élvezetes olvasni hogy szerinted mindednki hülye
2 ez a 20 éves komplexus, megalol.

de rájöttem hogy mi kell a juvénak:

MrAT -t a juve padjára !!!!!!!!!!

de azért taníts minket is, kérlek :o))))

giacinto 2010.03.02. 10:00:40

@Mr.AT: a mercato szó valóban piacot jelent, de átigazoási szezonokra is használják, ugyhogy semmi kivetnivaló nem volt horas mondatában, csak kötözködni akartál.

biztos vagyok benne hogy mindenki értette a mondatot.

giacinto 2010.03.02. 10:03:39

@Mr.AT: egyébként mi lenne az alapvető taktikai felállás ebből a kiváló masszából?
4312
4231
442
?

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.02. 11:43:57

@Mr.AT: azert nagy batorsag kell ahhoz, hogy egy olyan ember ossza az eszt az olasz nyelvrol, aki egy nem rendhagyo iget sem tud elragozni...talan meglep teged, de a szavaknak rengeteg jelentesuk van, tobbek kozott a magyar piac szo is jelent egyszerre egy csomo mindent, tobbek kozott azt is, amire a kollega hasznalta az olasz megfelelojet (amugy teljesen helyesen)

tudod, egy ontelt holyagot az kulonboztet meg a tobbiektol, hogy soha nem ketelkedik az igazaban es muszaj alazva kozolnie mindent. ha mar fingod sincs valamirol, es lusta vagy utananezni, legalabb a lol es tarsait hanyagolhatnad. miert fajt volna odairni, hogy "szerintem"?

Mr.AT 2010.03.02. 11:44:02

@giacinto: Teljesen mindegy, hogy mit rajzolgatunk fel. A Juve mindig is négy védővel játszott klasszikus vonalvédekezést, ezért kell két épkézláb szélső, aki tud támadni, kell még egy támadó középpályás, aki támogatja és tehermentesíti az irányítót (jelen esetben Diegot), megosztva a védők figyelmét, és egy csatár, aki képes kombinatív játékra és a labdák önálló megjátszására, nem csak a hajszálpontos gólpasszokra vár, mint Trez és Iaqi. Ennyi a titok nyitja.

Idén sem lett volna különösebben nagy para, ha Camoranesi és Del Piero nem csak 8-9 bajnokin tudott volna eddig pályára lépni a 26 forduló során, ha mondjuk Candreva a szezon eleje óta rendelkezésre állt volna Tiago helyett, ha Brazza és Caceres, akik a szélsők közül eddig tűrhetően teljesítettek, nem hagynának ki három meccset minden lejátszott meccsük után, és ha baloldalon lenne egy elfogadható megoldásunk (Grosso nem az).

Meg nyilván az sem használt, hogy az összesen kb. 50 sérülés miatt folyamatosan át kellett variálni a csapatot, néha szerkezetileg is (és akkor ebben az eltiltások még benne sincsenek).

Mr.AT 2010.03.02. 11:47:05

@Pályaelhagyó autóversenyző: Jól van, leülhetsz, egyes. Egyben meg is buktál, magyar irodalom és nyelvtan tantárgyakból évismétlés kötelező.

Nyáron addig is olvasgasd újra a következő szövegrészletet: "LOL. :-) A "mercato" szó piacot jelent, you know, és foci kapcsán magára az átigazolási piacra szokták használni. Just FYKI."

Mr.AT 2010.03.02. 12:02:30

A régóta boncolgatott szélsőhátvéd-kálváriánkon túl amúgy az egész játékunk titka (és ez nyilván nem lesz spanyolviasz-szerű újdonság) a középpálya. A jelenlegi keret középpályás részlege egyáltalán nincs egyensúlyban, ami a szerepeket illeti.

Valamennyi olasz sikercsapatot végignézve (apróbb taktikai különbségektől most tekintsünk el) elmondható, hogy a négy középpályással játszó csapatok struktúrája hasonló: adott egy igazi vkp, akinek fő feladata a rombolás, és a labdák gyors, rövid passzos és biztos előrébb játszása, elosztogatása hátul (pl. a 90es évek arany Juvéjában ez volt Deschamps), egy másik inkább védekezőbb középpályás, aki visszazár ez előző és a védelem elé, de játékügyesebb, a támadásokat már végigviszi, és képes 1 az 1ben megverni ellenfeleket labdával (pl. Davids), egy támadó középpályás, vagy szélső, aki valamelyik oldal lezárásában segít, de a fő feladata a támadásépítés (pl. Conte, vagy akár Di Livio), és egy irányító (pl. Zidane).

A keret problémája az, hogy a jelenlegi középpálya feloszlása a következő a fenti bontás alapján: 1. Sissoko, Poulsen 2. Felipe Melo, Marchisio, Candreva 3. Camoranesi 4. Diego, Giovinco.

Ha Camo nincs, vége a dalnak, márpedig ő gyakran nincs. Ezért játszik általában vonalban 3 kp az irányító mögött, azt a szerencsétlenkedő, fantáziátlan, hátrapasszos tilitolit bemutatva, amit egész szezonban van szerencsénk látni.

Iustizmord 2010.03.02. 12:04:31

@Mr.AT: érdekelne h ilyenkor mit érzel? mármint amikor a virtuális vitapartnereiddel személyeskedsz? dühöt? fensőbbrendűséget? kielégülést? nagyon epésen írsz, nagyon személyeskedsz és nagyon kioktató stílusban.

:o(

még mielőtt nagyon bepipulnál és kitalálnd hogy én is komplexusos vagyok, stb, csak egy számpár:

7 vs 2

:o)))

Mr.AT 2010.03.02. 12:13:27

@Iustizmord: Nyilván meg fogsz lepődni, de a magam részéről szórakozni, olvasgatni, adott esetben infot gyűjteni járok ide, mint alighanem az itteni kommentelők 99,9%-a. Nekem nem ez az életem, és hát igazán nem is érinti azt, így aztán a kedélyállapotomra vajmi kevés kihatással van - legtöbbször csak jóízű vigyorgással olvasgatom az itteni dolgokat, akár csak könnyed heccelődésről, akár rosszindulatú epeköpésről legyen szó.

Szórakoztató látni, hogy nyilván teljesen különböző életkorú, tapasztalatú, társadalmi státuszú emberkék hogy s mint reagálnak ugyanazon téma kapcsán.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.02. 14:04:00

@Mr.AT: erdekes modon rajtad kivul mindenki erti az eredeti mondatot, talan azert, mert kepesek ertelmezni egy szo masodlagos, harmadlagos jelenteseit es az atvitt ertelmu kifejezeseket.

a retorikai kepessegeid tovabbra is gyengek, egyreszt attol, hogy megismetelsz dolgokat, meg nem lesznek igazak, masreszt a "nagy emberre" = sajat magadra hivatkozas sem erinti a mondatok igazsagtartalmat.

keresedre elolvastam ujra, amit irtal. tobbszor. a mercato nem csak piacot jelent, te pedig ezt nyilatkoztattad ki. pl. a mercare ige, participio passato-ja, (igy forditasa: megvett illetve vetel), a garzanti szotarban az elso harom jelentese kapcsolodik a piachoz, mint hely, mint cserefolyamat, mint altalanos gazdasagi fogalom, a negyedik jelentes: aruba bocsatas, bizniszeles (szavazat, szent dolgok), az otodik pedig: zajos, zsufolt hely. Ezutan jon kabe 20 szoosszetetel, az elso forditasa magyarra: jo vetel.

Az , hogy te es a hangok mire hasznaljatok a mercato szot, a tobbiek szempontjabol irrelevans. Mindenki masnak sikerult dekodolnia, hogy mirol szol az eredeti mondat, raadasul a fentiek alapjan meg csak az sem lenne oltari hulyeseg, ahogy szerintem te ertetted. (pandev es mariga, mint ket megvett jatekos)

Mr.AT 2010.03.02. 14:28:59

Visszatérve akkor az ontopic témákhoz:

www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/labdarugas-a-real-madrid-a-legnagyobb-bevetellel-rendelkezo-klub-2019710/

Ez finoman szólva is érdekes. Legutóbb hosszas közösségi vigyorgás kísérte a nézőszámok alakulását Torinóban, páran még el is merengtek a piaci érték/marketingérték fogalmi különbségeken, aztán lám-lám, calciopoli és megtépázott szponzori szerződések ide, botrányosan alacsony helyszíni nézőszámok oda, mégiscsak a Juventus produkálja Olaszországban a legnagyobb bevételt. Most akkor hogy is van ez?

Bevétel a 2008-2009es szezonban
8. Juventus 203,2 Mio EUR
9. Internazionale 196,5 Mio EUR
10. Milan 196,5 Mio EUR
12. Roma 146,4 Mio EUR

Iustizmord 2010.03.02. 14:29:36

@Mr.AT: nem akarok kötözködni vagy sértegetni, de übergáz ahogy másokat oktatsz.

valamit nagyon tudnod kell h ezt megengeded magadnak, bár biztos ismerős hogy akinek van mire szerénynek lenni, az nem vagdalkozik. még ha igazad is volna (bár egy juventinonak nem lehet), azt akkor is illene kevásbé agresszívan meg személyeskedve (a másikat lehülyézve) előadni.

serény véleményem szerint

amúgy én nem beszélek olaszul sehogy, nyelvérzkem van, én "átigazolási időszak"-nak értelmeztem (következtetéssel) horas mercatoját.

Mr.AT 2010.03.02. 14:32:01

@Iustizmord: Amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten, you know. Ennyi a titok.

Neil Blender 2010.03.02. 14:38:41

gyerekek kurvajok vagytok.

Lszi ne hagyjatok abba mert sajna a KV-m megivasa elott vegigolvastam a remek commenteket es riposztokat. :)

@Mr.AT: "Értem én, hogy magyarázkodással menteni kell a mundér becsületét, meg nyilván a kispolgári sikertelenséged kompenzációjaként is jól jön a félművelt álentellektüel mivoltod csillogtatása, de ettől ez még önmagában, de facto gáz. "

Ez a mondat pedig szobrot ér =))

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.03.02. 14:51:49

@Mr.AT: bazi idegesítő századszorra is a fellengzős halandzsád, vedd már észre, hogy ezt a stílust - hál istennek - igen kevesen erőltetik itt a fórumon, neked meg különösen nem áll jól, mint ahogy az álszent magyarázkodásaid sem, ahogy örökké másokra mutogatsz. Legalább felvállalnád az egyéniséged.

Hispan07 2010.03.02. 14:54:59

@Mr.AT: az Inter gyanúsan kevésnek tűnik, de a pl Milan nem szerepelt a BL-ben. Majd néz meg az idei számokat, ott már nem lesz első 10-ben a Juventus.

Phuturo 2010.03.02. 14:59:19

Én sem vagyok híve az arctalan, parttalan szájkaraténak de sztem nincs olyan fórum ahol ez a dolog ne ütné föl a fejét időröl-időre. Szal sztem ne idegeskedjen ezen senki ahogy a mónika shown se:)

Mr.AT 2010.03.02. 14:59:22

@heinrich: Bazi idegesítő az érdemi hozzáadott érték nélküli fellengzős és személyeskedő oltogatásod, vedd már észre, hogy nem véletlenül nem reagáltam az előbb se rá.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.03.02. 15:05:02

@Mr.AT:
"vedd már észre, hogy ezt a stílust - hál istennek - igen kevesen erőltetik itt a fórumon"

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.02. 15:07:02

inkabb rohogjunk azon, hogy lippi is atall a 3 vedore :)

bonucci-canna-chiellini

Mr.AT 2010.03.02. 15:07:05

@pote: Előbb is láttam, köszi. Már akkor is érdekes volt a vízről papolni hallani tisztelendő urat, miközben épp tele volt a szája borral.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.03.02. 15:18:35

@Mr.AT:
úgy érted, h heinrich is úgy fröcsög itt, ahogy te szoktál???
akkor itt még önértékelési problémák is lesznek :)

tényleg csak annyi a kérés, h ne magas paciról, és ne ezt a stílust használva kommentelj.
a szájkarate nem mulattat...

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.02. 15:21:59

@Hispan07: persze, csak a jegybevetel, a polopenz meg a kozvetitesi jogok szerepelnek itt. letoltottem az eredeti beszamolot, a juve csak az orbitalis mediaset penz miatt tart itt, a top 20 klubbol nyilvan nekik van a legkisebb jegybeveteluk (ez most nem ...gatas, kicsi a stadion)

de az olaszoknal eleve kicsi az egy meccsre eso jegybevetel, szerintem ebben az is ludas, hogy a kupara a kutya sem kivancsi, ingyen / allati olcson lehet bemenni. (en inter-juvera mentem volna be, csak akkor volt kitiltva szinte mindenki, pedig neztem elotte 5-10 euro lett volna a jegy. az inter-bari bajnoki meg 45-be fajt, es az kozepszarnak szamitott) szerintem ebben a vonatkozasban anglia mar tulzas, az epkezlab ember szamara azok a jegyarak alig megfizethetoek.

Mr.AT 2010.03.02. 15:23:22

@pote: Nem, nem úgy értem. Úgy értem, hogy moderátor úr ezen hozzászólása ( @heinrich: ) igazi példamutató, úriemberhez méltó példája annak, hogy milyen stílust is szeretnétek. Ezt már nehezményeztem párszor, igencsak kérdőjeles nála az egyenlő bánásmód elve.

De mindegy, a magam részéről lezártam a témát.

Hispan07 2010.03.02. 15:29:56

@Pályaelhagyó autóversenyző: Teljesen igaz, különösen az angol rész. Másodosztályú meccsen, Brightonban fizettem majdnem annyit, mint Rómában a Lazio-Valencia BL meccsen. Mondjuk egyik sem ma volt, teszem hozzá.

@Mr.AT: Érdekes, hogy mindig renitensek akarnak egyenlő bánásmódot.

Mr.AT 2010.03.02. 15:32:09

@Pályaelhagyó autóversenyző: Pont ebben lenne fontos a brand szerepe. A korábbi családias szemléletmódú "olaszos" meccsnézés (ami a huliganizmus miatt ott is korrektül felhígult) helyett a high-brand pozicionálás, és ennek a learatása. Vmi olyasmi, amit a Chelsea csinált: a londoni jóléti társadalomban "sikk" Chelsea meccsre járni, amit nem elsősorban a klubhovatartozás, hanem a társadalmi presztízse, s az ezzel járó magas költség határoz meg.

A Juve is ezt kezdte el egy elég tudatos üzleti tervvel, nem véletlen az új stadion, a Real mintájára a távol-keleti túrák, vagy épp a Juventus Member tagság kiépítése sem.
Kell egy faszályos, hangulatos, exkluzív stadion, ahol pénzes emberek sok pénzért jól érezhetik magukat, és ezáltal egyfajta társadalmi nívót generálnak, ahova addiktív érzés tartozni.
Nyilván nem hátrány, ha közben sportsikerek is vannak, mert egy harmadosztályú kiesési rangadóra mindez nem áll - nálunk most pont itt a gond. (Volt erre elkülönített pénz, volt bevásárlás, és mégsem jönnek az eredmények.)

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.02. 15:35:59

@Pályaelhagyó autóversenyző: szoval se afa, se egyeb ado, se bevetel a jatekoseladasbol.

igy meg keveset er a dolog, a juve tavaly 20 millioval tobbet kapott a kozvetitesi jogokert, mint az inter, de jovore mar nekik is csak az inter idei szintje jar (az internek meg valamivel kevesebb) azutan meg egy ev, es az egesz serie a egy pakkban lesz ertekesitve, es a 3 nagy klub velhetoen joval kevesebb penzhez jut

a milannak meg ugy lett nagyobb a bevetele a meccsekbol, mint az internek, hogy kb. 6 misi baratsagos meccsekbol jott, katar meg rangers. meg neiki vaolt a legnagyobb nezoszamuk :) iden minden mas lesz.

szoval hulye egy lista ez, tokeletesen alkalmas arra, hogy mindenki kihozza a sajat csapatat erkolcsi, anyagi meg mittudomenmilyen gyoztesnek.

Hispan07 2010.03.02. 15:37:01

@Mr.AT: ez mind jól hangzik - már annak, akinek tetszik a modern futball biznisz, nekem pl nem -, de amit meg lehet csinálni Londonban, azt nem lehet megcsinálni Torinóban.

Egyébként pedig az alapfelvetésed az volt, hogy íme, mégiscsak a Juventus az üzletileg legsikeresebb foci-vállalkozás - ami mint leírtuk, ilyen nem igaz.

shinigami 2010.03.02. 15:37:05

@Mr.AT:
nem ertem miert vagy azon kiakadva ha vki a sajat stilusodban szol hozzad
banto?!

Hispan07 2010.03.02. 15:38:24

@Hispan07: ilyen formában nem igaz - a formában kimaradt, bocs.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.02. 15:44:47

@Mr.AT: a juve megy a jovo fele, de a jelenlegi elsosege meg nem errol szol.

szerintem siman tobbtizmillio euroval fel lehetne dobni barmelyik elcsapatot, ha egy kicsit azsiara is koncentralnanak. (tudom, kupa, meg kinai krikszkraksz az inter mezeken, de ez meg keves)

meg nehany millioval, ha olaszorszagra es a kornyezo orszagokra, egy rendes klubrendszerrel es alkalmankent kedvezmenyes, elore valtott jegyekkel siman telt hazat lehetne csinalni meg a livorno ellen is. ehhez osszesen egy manager kellene kabe 5 alkalmazottal, nem nagy dolog.

Mr.AT 2010.03.02. 15:45:26

@Hispan07: Az üzleti bevétel nem egyenlő az üzleti eredménnyel (és így a "sikerrel), fentebb is csak annyit írtam, hogy "a Juventus produkálja Olaszországban a legnagyobb bevételt".

Meglátjuk, hogy meg lehet-e csinálni. Pénz van bőven az észak-olaszországi területeken is, csak meg kell találni az utat hozzá.
Ami az általad említett "modern futball bizniszt" illeti, az egyértelmű, hogy ez a jövő. Durván leegyszerűsítve a kérdés, ha az a kérdés, hogy engedjünk-e be 5 embert fejenként 20 euróért, vagy engedjünk-e be 1 ember fejenként 100 euróért, akkor egyértelmű, hogy az utóbbi a jó válasz - mert ő aztán majd vesz mezt 80 euróért, megebédel a stadion éttermében 40ért, vesz világítós kulcstartót meg plüssmacit a vele lévő szőkének újabb 40ért, stb., stb.

És mindezzel ráadásul egy prémium életérzést kap, amivel megkülönbözteti magát az "átlagtól". Ma ez az egyik legfontosabb termékismérv: a csoportképző erő.

Hispan07 2010.03.02. 15:51:54

@Mr.AT: mivel Európában és azon belül Olaszországban is 2010 továbbra is a gazdasági lejmenetről szól, én nem vagyok olyan biztos a jövőt illetően, mint te. Londonban, a világ egyik legnagyobb pénzügyi és gazdasági központjában meg lehet csinálni 1-2 helyen a sok száz eurós prémium életérzést. Máshol minimum kérdéses.

Mr.AT 2010.03.02. 15:52:49

@Pályaelhagyó autóversenyző: Az ázsiaiaknak sztárok kellenek. CéRonaldo Armani alsógatyában egy poszteren. Ott a sportérték elhanyagolható (bár nyilván legitimál egy szinten), a lényeg, hogy legyen meg a rajongás tárgya. Az ázsiai társadalmakra különösen jellemző a fanatikusan hierarchikus, idolizáló attitűd, ezt kell kielégíteni.

A baj az, hogy kevés igazi klasszikus "sztár" van a mai modern európai labdarúgásban, ezek nagy része pedig már épp most kiöregedő nagy öreg, Beckhamtől Del Pieroig.
Akik sportérték szempontjából sztárok, azok meg nem feltétlenül könnyen eladhatók. (Pl. Xavi sportértékét alighanem senki nem kérdőjelezi meg, mégsem akar vele pl. parfümöt eladni senki, mert szegényem nem az a tipikus alfahím kategória.)

S mivel kevés van, nehéz is belőlük csapatot építeni, így pedig nehéz több csapatra elegendő vásárlói figyelmet generálni.

Mr.AT 2010.03.02. 15:57:38

@Hispan07: Durva dolog lesz, amit mondani fogok, és tudom, hogy a legtöbbeknek nem is fog tetszeni, de ettől még üzleti szempontból feltétlen igaz: MINDENHOL ebben az irányba haladnak a trendek, csak hol lassabban, hol gyorsabban.

A több száz eurós életérzés pedig egyáltalán nem olyan elérhetetlen, mint gondolod, széles tömegek számára is. Az, hogy egy 40 ezres stadion megtöltésére egy 2 milliós réteget célzol-e meg, vagy egy 5 milliósat, gyakorlatilag indifferens - mert a célcsoport nagysága bőven elegendő az eredmény elérésére. Innentől csak az a kérdés, a célcsoport AKAR-E pénzt fektetni a "termékedbe" - akarni pedig akkor fog, ha ezzel többnek érezheti magát, ha ezzel életérzést, exkluzivitást vásárol.

A futópályás, romos, hajléktalanok által éjszakánként körbehugyozott Delle Alpi minden volt, csak nem csalogató, hiába voltak a sportsikerek és a világ akkori egyik legerősebb csapata.

Iustizmord 2010.03.02. 16:04:00

@Mr.AT: P"ont ebben lenne fontos a brand szerepe. A korábbi családias szemléletmódú "olaszos" meccsnézés (ami a huliganizmus miatt ott is korrektül felhígult) helyett a high-brand pozicionálás, és ennek a learatása. Vmi olyasmi, amit a Chelsea csinált: a londoni jóléti társadalomban "sikk" Chelsea meccsre járni, amit nem elsősorban a klubhovatartozás, hanem a társadalmi presztízse, s az ezzel járó magas költség határoz meg."

hát a chelsea is a munkásosztály klubbja volt, őszintén verték egymást a westham meg milwall szurkerekkel, daliás idők. most meg a seggfej celebeké, ez aztán a magasra pozicionálás.

"A Juve is ezt kezdte el egy elég tudatos üzleti tervvel, nem véletlen az új stadion, a Real mintájára a távol-keleti túrák, vagy épp a Juventus Member tagság kiépítése sem."

mindenki hányingert kap a real távolkeleti túráitól , talán maguk a real fanok is. visongó 12 éves koreai meg japó csajok, becham mezben, háááát...

másrészt a stadiont meg is kellene tölteni, ezzel ha jól tudom vannak gondok szerte olaszországban, torino nemlétező zebramezes felén pláne. de basszá' le ám ha tévedek.

a membership rendszer meg nettó lenyúlás, a valahová tartozás hamis illúzióját kelti (pl benned, aki ha jól emlékszem a cseremez sportszáráig minden évben megveszed a pakkot, én ennyi milan-mezt már unnék), de keveset ad. jah, membership zone, lehet inszájder info hogy diego fitymáján hogy gyógyulnak a fognyomok, és ettől biztos vág egy mesterkettest a livornonak.

"Kell egy faszályos, hangulatos, exkluzív stadion, ahol pénzes emberek sok pénzért jól érezhetik magukat, és ezáltal egyfajta társadalmi nívót generálnak, ahova addiktív érzés tartozni."

bassz, ülve meccset nézni, ltványosan unatkozni egy öreg, kopasz dagadt autógyáros mellett, néha megnézi a rolex órát hogy mennyi van még ebből a szenvedésből, ránézni a színarany vertu telcsire hogy hívott-e már a barátnő, mennének bevásárolni a dolce-gabbanába, csek nehogy a prada ruhát kiszakíccsa a beléptetőkapu. zsír. szerintem is.

"Nyilván nem hátrány, ha közben sportsikerek is vannak, mert egy harmadosztályú kiesési rangadóra mindez nem áll - nálunk most pont itt a gond. (Volt erre elkülönített pénz, volt bevásárlás, és mégsem jönnek az eredmények.)"

sebaj, az új stadionban majd szárnyalni fog a zebra, grygera bejátsza magát a szívebe, poulsen szűr, diego osztogat, amauri meg nem töri el a pöttyös. sweet dreams. de akkor mesekönyv becsuk :o)))

Iustizmord 2010.03.02. 16:10:26

@Mr.AT: "És mindezzel ráadásul egy prémium életérzést kap, amivel megkülönbözteti magát az "átlagtól". Ma ez az egyik legfontosabb termékismérv: a csoportképző erő."

anno ugye a szurkerek város, kerület, azonos etmikai háttér, stb mellett szerveződtek, azonosak voltak a szurkolók (s jó esetben a csapat játékosai) gyökerei. ez volt a csoportképző kritérium : ferencvárosi kispolgár, rotterdami dokkmunkás, stb, ezek vállvetve szurkoltak, itt a csapatok a közösséget KÉPVISELTÉK, a meccsek tényleg quasi törzsi összecsapások manifesztációi voltak. real-barca, fradi-újpest, a buenos aires-i derby, milwall-wast ham, stb.

ha most ezt felváltja az hogy csak évi 50e eurós jövedelem felett lehet valaki "igazi" szurkoló, akiket csak a vagyoni helyzet köt össze és celebkedni meg magamutogatni mennek ki a meccsre, az egész stadion egy nagy VIP-páholy (persze lesz ultra-vip páholy is, ugye, +500 eur-ért) hát az nem egy fényes elképzelés. sportügyileg.

Mr.AT 2010.03.02. 16:12:26

@Iustizmord: Értem én, hogy neked, mint klasszikus focidrukker-szemléletmódú embernek ez nem tetszik, de ÜZLETI szempontból a klubodnak egyértelmű, hogy melyik a jobb.

Te nyilván félmeztelen-részeg ultrákkal együtt szardíniázva hullámoznál szívesen, rekedtre üvöltve magad már a 20.percre, mondjuk a La Bombonerában, petárdák meg tüzijátékok közt - been there, done that.
Csak ebből a klubodnak nemhogy pluszbevétele nem lesz, hanem még kap is egy fasza bírságot a hőzöngések meg a nem engedélyezett pirotechnika miatt.

Abramovics megmondta anno - 6 éven belül profitábilis klubot akar, és igaza is van. Ennek meg ez az útja - az általad érzékletesen leírt üzletembert és a szőke barátnőjét kell becsalogatni a stadionba, nem a kopasz fogatlant.

A Real távolkeleti túráitól meg amúgy senki nem kap hányingert. Nem tudom, jártál-e mostanában Pekinben vagy Sanghajban - mellettük Manhattan vagy épp Frankfurt am Main elbújhat a szőnyeg szélén. S olyan bevételt generálnak, mint amúgy egy komplett fél szezon, BL-estől, kupástól.

Hispan07 2010.03.02. 16:18:24

@Mr.AT: A trendek a gazdasági válság óta nem erre tartanak. Néhány kivételezett szerencsét leszámítva még a prémium gyártók is mind az olcsóbb, gazdaságosabb áruk irányába mozdulnak, mert érezhetően kisebb a fizetőképes kereslet - nézd meg az autópiacot, az építőipart, vagy akár azt, mennyit költöttek idén télen az angol klubbok játékosra.

Uh nagyon lazán hangzik, hogy szerinted széles tömegek számára megengedhető, hogy meccsenként 2-300 eurót költsenek el, és mindegy, de mivel a családi vállalkozás kereteiben történetesen több országban is vannak üzleti partnereink, például Olaszországban, saját tapasztalatok alapján mondhatom - nem, nem engedhető meg. Mindenki és minden téren fogja a pénzt, ahol és amennyire csak lehet.

Az pedig hogy hova halad a világ? Megint csak a válság mutatta meg - baromira nem biztos, hogy a mai nyugati típusú, "10% gazdag, a többi meg dögöljön éhen" mottójú gazdasági világ szereposztása tartós lesz.

Mr.AT 2010.03.02. 16:18:42

@Iustizmord: Pedig a cél és a jövő ez, hidd el nekem. Gyakorlatilag pontosan úgy, ahogy itt leírtad. Nem összehasonlítható ugyanis a két "szurkolói formából" gyűjthető bevétel nagysága.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.02. 16:18:51

@Mr.AT: azt ne felejtsd el, hogy egy azsiainak beckham nem azert volt sztar, mert jol nezett ki, hanem azert, mert ot toltak neki izombol. a szepsegideal teljesen mas nekik, nyaron volt szerencsem megismerni egy koreai divattervezo sracot milanoban, o azon nyavalygott, hogy nehez neki csajoznia. az is volt, mivel europai szemmel igencsak meleg kinezete volt, es akkor visszafogtam magam...

a mai vilagban mindenkinek lady gaga kell, nyomni kell izombol valami okorseget, elobb-utobb majd meno lesz, es senkit se erdekel, hogy ronda, mint a bun, vagy vackok a szamai. a vicc, hogy gaga "kisasszony" tud enekelni, csak az nem hoz penzt.

balotellibol pl. oriasi sztart lehetne faragni, csak kicsit ra kellene gyurni a menedzsereknek (nehany elore egyeztetett interju meg egy felvillantott "gyogyulj meg xieng yu!" felirat (aki egy 8 eves rakos kislany es termeszetesen irt balonak, hogy o a kedvence) es kesz is. ) ja, fetrengeni is kevesebbet kellene,de a rugdosas siman belefer (az ferfias)

kemeny ez a vilag.

Neil Blender 2010.03.02. 16:23:02

@Mr.AT: te MLM-et nyomsz fogadni mernek :)

amugy kivulallokent az elmeleted meg meg helyes is lehetne de ott dol meg hogy a jelen olcso vilagaban sem tud a Delle Alpiba nagy nezoszamot generalni a klub, nem hiszem hogy van egy akkora megcelozhato reteg amit csak brandinggel el lehet erni. Torino azert nem egy London, ergo azert ketseges hogy mennyi az a fizetokepes kereslet akit te felvazolsz.

En nem gondolom hogy rovid tavon a te viziod bejohet, de persze nem mentem bele a temaba melyebben.

Mr.AT 2010.03.02. 16:33:13

@Hispan07: Nem lehet hosszú távú üzleti tervezésnél rövid távú trendekből kiindulni. Az, hogy másfél éve gazdasági válság van, és még egy darabig az is lesz, nem lehet alapja egy több évtizedes jövőbeli stratégia kialakításának.

Ha személyes tapasztalatokról beszélünk, az én cégem kb. 4.000 olyan céget finanszíroz, amelynek évi 1 Mio EUR-t meghaladó árbevétele van, és folyamatosan, napi szinten monitoráljuk a bevételi/kiadási trendjeiket. Itt, Magyarországon, ezen a gazdasági értelemben elhanyagolható kis porfészekben is igaz az, hogy az igazi nagyok tartalékolnak és kivárnak. Szinte mindenhol komoly sight depo állományok vannak, rövid távra kötögetve, csak a tranzakció pillanatára várva.

Igaz ez pénzintézetekre, refinanszírozókra, beruházókra és kereskedőkre is. A válság letisztítja a piacot: aki kicsi és nincs tartaléka, az éhenhal, vagy bagóért felvásárolja egy nagy.

A nagyok meg kivárnak. Nem a beruházás lehetősége a kérdés, hanem a kockázata. De idő kérdése már csak, mikor indul újra a növekedés trendje.

"baromira nem biztos, hogy a mai nyugati típusú, "10% gazdag, a többi meg dögöljön éhen" mottójú gazdasági világ szereposztása tartós lesz"

Pedig de, hidd el nekem, csak épp sokkal durvább lett a választóvonal, mint korábban. Nem az lesz a különbség, mint eddig, hogy te hitelre vett Suzukival jársz, én meg 7es BMW-ben, s nézzük egymást a pirosnál, hanem ugyanaz lesz, mint Rio de Janeiroban: nem csak portaszolgálat lesz, hanem fegyveres őrök a lakóparknál, nem csak sofőrök lesznek, hanem testőrök, stb.

Szinte minden fejlett európai országban van egy nagyon széles társadalmi réteg, amelyik gyakorlatilag semmit nem tesz hozzá a társadalom produktivitásához (franciáknál az algériaiak, németeknél a másodgenerációs törökök, nálunk pl. a romák), de a fogyasztási igényszintjük ugyanaz a sok reklám és információ miatt, mint a releváns jövedelemmel rendelkezőknek. Időzített bomba az egész, egész meredek szintű elszaporodása várható a társadalmi devianciáknak.

A társadalmi elit pedig erre csak úgy tud reagálni, ha drasztikusan, erővel lezár és leválaszt, és nem hagy érintkezési pontot.

Mr.AT 2010.03.02. 16:43:18

@Neil Blender: A Delle Alpit még a Juve törzsszurkolói is utálták, nagy volt, hideg, a futópálya miatt ezer méterre voltak a pályától, kint volt a külvárosban, és egy nagy igénytelen romhalmaz volt már az utóbbi években. Mikor utoljára ott jártam, már több kéregető cigó volt arra, mint drukker. Ezért még a 20 EUR is sok, nem is csoda, hogy alig járt oda valaki.

Pont ez van a logika mögött, amit fentebb írtam: nem arra kell várni, hogy gyertek be, pls, egy euróért is akár (2001 körül volt ilyen kampány, ha jól emlékszem, hogy hazai bajnoki szezonbérlet 180 euróért!), hanem vonzóvá kell tenni magát a terméket, s akkor bejönnek meccsenként százért is. Mert trendi lesz.

Ez ma a mozgatórugója szinte mindennek. Valamennyi termelő ágazat valamennyi prémium szegmensének terméke (pénzügyi szolgáltatástól az öltönyig) a hozzáadott életérzés miatt adható el a normál termék árának többszöröséért.

Hispan07 2010.03.02. 16:46:07

@Mr.AT: Hosszú távú üzleti tervekről beszélsz akkor, amikor Görögországnak hála épp az egész euró-zóna létjogosultsága kérdőjeleződött meg?

Az egész nyugati típusú gazdaság-modell jövője kétséges, jóreggelt.

A társadalmi elit pedig lezár és leválaszt, mi? A 7es BMW-ből akkor nézel majd igazán ijedten, ha a feldühödött tömeg felborítja, opcionálisan fel is gyújtja - a testőröd meg azt mondja, köszi, ahhoz azért kevés a fizetése, hogy meghaljon érted. Kérdezd meg II. Miklóst, hogy megy ez.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.02. 16:49:07

mondjuk ezekben torino lehetosegei ossze sem hasonlithatok milanoeival, utobbi annyira multikulti, hogy a nekunk klasszikus , egyebkent kozep- es delolasz alig el ott, viszont ezen kivul minden nacio megtalalhato. ott siman meg lehetne csinalni az elit / plebs szetvalasztast (klasszikusan: inter / milan), de nyilvan egyik sem ohajtja felvallalni, hogy o a tomegklub.

amugy tenyleg kellene talalni valami turheto kinai csatart meg koreai vedot az internek, dolne a penz a kozvetitesekbol, polokbol meg logos bogrekbol (meg akkor is, ha hamisitjak, mint allat)

Mr.AT 2010.03.02. 17:07:04

@Hispan07: "Az egész nyugati típusú gazdaság-modell jövője kétséges, jóreggelt."

A gazdasági modellek tipikusan saját logikák mentén szerveződnek, s erejüknél fogva egyben legitimálják is a politikai-társadalmi modelleket (vagy nem, ilyenkor mondjuk véletlenül lelövik Kennedyt, vagy megbuktatják Umbulu miniszterelnököt valamelyik banánföldön). Money talks.

A jóléti társadalmakban (s bátran ide sorolhatjuk már kis országunkat is) olyan mértékben megváltoztak egy átlagember életkörülményei a forradalmak korának idejéhez képest, hogy ez drasztikusan megváltoztatta a társadalom mobilizációs lehetőségeit.
Egy magyar-brazil focimeccsre, vagy egy klassz MSZP-FIDESZ-MDF nagygyűlésre szépen összegyűlik pár tízezer ember, de ha a program az lenne, hogy akkor most kaszát kézbe, és rohanjunk neki a félautomata fegyverekkel ellátott katonai sorfalnak, rögtön hézagos lenne a regisztráció.

A csoportos hőzöngések is addig tartanak, amíg a politikai elit meg nem szerzi a társadalmi elégedetlenség legitimációját a valóban hatékony beavatkozáshoz.
Emlékezz csak: mikor az algériaiak tüntetni, kirakatokat gyújtogatni meg kocsikat borogatni kezdtek valami lelőtt tolvaj algéria kölyök miatt, a sok idióta francia még szimpátiatüntetett is. Aztán két hét múlva kiderült, hogy már 4000 autó égett ki Párizsban, köztük az éppen szimpátiatüntető lúzeré is, és akkor azt mondták, köszi, akkor ezt nem kéne. Aztán kivonult pár lánctalpas és gyorsan kuss is lett.

A gazdasági modellnek ma már rendelkezésére (értsd: anyagi költségszint soron) állnak olyan haditechnikai eszközök, amelyekkel két perc alatt rendet tud rakni, ha meleg a pite. Ma már nem az elöltöltős puska meg az Aurora szimbolizálja a dominanciát, hanem a kémműhold, meg a lézervezérelt Tomahawk.

Hispan07 2010.03.02. 17:17:29

@Mr.AT: Az ember maga nem változik meg. És tudjuk jól: a történelem ÖSSZES nagy birodalma, társadalma elbukott. Az ókori Róma vagy Kína hatalma nagyobb volt, mint amit ma el tudunk képzelni - semmivé lettek.

Te egy olyan rendszerről beszélsz, ami még a 100. születésnapját se ünnepelte meg - és már a szétesés szélén tántorog. Elöregedő társadalom, bevándorlók, erkölcsi szétesés, a központi bürokrácia túlburjánzása és ellehetetlenülése - csupa olyan jel, amit csak hanyatló társadalmak mutatnak.

És nem tudhatod, milyenek lesznek a hőzöngők, ha már nem babra, hanem mondjuk ivóvízre megy a játék.

Azt pedig láthatjuk, mennyit ér a kémműhold meg a tomahawk rakéta: Irak, Afganisztán, Vietnam, Korea, vagy akár World Trade Center. Hiába bombáznak porig mindent, ha győzni akarnak, oda kell mennie az embereknek és harcolni szemtől szemben - és ott már hiábavaló a csúcsfelszerelés jelentette fölény, legyőzik. Csak a bolond ember hiszi azt, hogy a modern technikának köszönhetően biztonságban van.

Mr.AT 2010.03.02. 17:27:44

@Hispan07: Hát, Irak meg Afganisztán már messzire vezet - erről röviden az a véleményem, hogy gondolj bele, vajon jó-e az számos nagy fegyvergyártónak, hogy nap mint nap használnak el gigantikus mennyiséget a termékeiből ezeken a frontokon, amit a költségvetésből folyamatosan utánrendelnek tőle?
Ha valóban cél lenne, hogy elkapjanak 1, 2, vagy akár több száz embert, technikai szempontból ennek semmilyen gátja nem lenne, olyan szintű katonai-technikai túlerőről beszélünk.
Csak mindez persze nincs bent a köztudatban, az átlagamerikainak meg be lehet tömni a száját már évek óta, hogy azért kell ennyi pénz, mert hát nincs meg szegény Bin Laden, az istennek nincs meg, hát vajon hol lehet.

Ne legyen kérdés számodra, hogy ha ez nem egy távoli földön játszott legitimációs színjáték lenne, hanem a saját létéért, egzisztenciájáért a saját földjén folyó harc, máshogy nézne-e ki a hatékonysági ráta.

Amúgy pedig nem politikai rendszerről beszélünk - számomra a politika soha nem volt más, mint egy könnyedén megvásárolható, velejéig korrupt színjáték, tele másodvonalas, gazdasági életben életképtelen töltelékemberekkel, akik tetszőlegesen manipulálhatók.

Az, hogy épp diktatúra, vagy épp demokrácia uralja-e az adott országot, a gazdasági erőnek indifferens - amíg az ő érdekeit szolgálja. Ha meg nem szolgálja, akkor megvásárolja a riválisát és megbuktatja.

Hispan07 2010.03.02. 17:32:35

@Mr.AT: hát, itt már tényleg túl sok minden vezet túl messzire, uh zárszónak azt mondanám: szerintem túlbecsülöd a pénz és alábecsülöd az emberi tényező szerepét. (és milyen érdekes, ez a Juventus idei szezonjára is abszolút igaz :))

Iustizmord 2010.03.02. 17:37:19

@Pályaelhagyó autóversenyző: "ott siman meg lehetne csinalni az elit / plebs szetvalasztast (klasszikusan: inter / milan)"

most képzelj ide egy olyan személyeskedően sértő, vulgaritásokban tobzódó kommentet amit még a részeg kocsis is kimoderálna :o))))

mellesleg a milan és az inter induláskori gyökerei meg jelenlegi szurkolói nem esnek ám egybe. trendforduló volt, érdekes.

Mr.AT 2010.03.02. 17:52:03

@Hispan07: "szerintem túlbecsülöd a pénz és alábecsülöd az emberi tényező szerepét"

Nem becsülöm túl, csak épp elég régóta látom a gyakorlatban, hogy s mint működik a világ. Még mielőtt félreértés lenne amúgy belőle, se egyet nem értek vele, se nem idealizálom - csak épp megtanultam elfogadni a logikáját.

Hogy egy extrém példát hozzak (s egyben visszakanyarodjunk a foci területére): gondolj bele, ha történetesen KORLÁTLAN anyagi lehetőségekkel vághatnál bele mondjuk a saját klubod újjáépítésébe, valószínűsíthetnéd-e a sikert?

Think big, ne ilyen Real féle 200 Mio EUR-ról gondolkodjunk, hanem legyen mondjuk 1-2 Mrd EUR, amit elkölthetsz. (Ez egy valamirevaló orosz olajmágnás vagyonának még mindig csak elhanyagolható része, tehát nem feltétlen irreális.)

Megvehetnéd mondjuk egyszerre Messit, C.Ronaldot, Xavit, Gerrardot, Vidicset, Chiellinit, Maicont, Rooneyt, Riberyt, Torrest, vagy bárkit, akiket csak akarsz. De nem csak 1-2 sztárigazolást, hanem 15-20 ilyen játékost egyszerre, hogy még a kispadon kívül is világklasszisok üljenek (sérülések, eltiltások, ki tudja, ugyebár).
A padra meg mondjuk kivásárolnád a szerződéséből és egyszerre szerződtetnéd mondjuk Hiddinket, Capellot és Lippit, dugják össze a fejüket, és találjanak ki valamit ebből.

Valószínűsíthető lenne-e, hogy ez a csapat nyer majd valamit?

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.02. 18:05:14

@Iustizmord: erre vonatkozott a klasszikusan kifejezes :) amugy a bevandorlok tobbsegukben milan drukkerek, tehat meg mindig van valami alapja, de nyilvan ez mar nem a regi gyari munkas vs. diplomas megosztottsag. amugy elsosorban arra gondoltam,hogy az egyik klub milanon BELUL el tudna jatszani az elitszerepet, de a nagyvilag fele ugyanolyan sal- es bogrearus uzemmodban kell nyomni az ipart, mint eddig. sot, meg jobban.

bar erdekes lenne egy inter armani kollekcio (tervezte ivan cordoba) vagy egy nara ingkollekcio santon kedvenceibol. mondjuk materazzinak tuti csak a legujabb velencei maszkbemutato maradna :) balotellivel epilepszias gyogyszert lellene reklamozni, annyit fetreng szegeny. vagy nyugtato hatasu gyogyteat... JC meg jelenleg valami military marka arca lehetne

Iustizmord 2010.03.02. 18:06:28

@Mr.AT: "Értem én, hogy neked, mint klasszikus focidrukker-szemléletmódú embernek ez nem tetszik, de ÜZLETI szempontból a klubodnak egyértelmű, hogy melyik a jobb."

nem tudtam hogy konzi lennék, de mind1. szvsz ne a klubnak legyen jó, mert a legtöbb klub =/= a tulajjal, aki sokszor valami arab olajmágnás herceg vagy újorosz oligarcha. ebből a szempontból a klub érdeke (pénzügyileg) totál elválik a szurkolók szompátiájától. ld pool és MU tulajai vs szurkesz

"Te nyilván félmeztelen-részeg ultrákkal együtt szardíniázva hullámoznál szívesen, rekedtre üvöltve magad már a 20.percre, mondjuk a La Bombonerában, petárdák meg tüzijátékok közt - been there, done that."

sőt még basszanak is seggbe, igen, erre vágyom nyilván. de ettől van hangulat a lelátón, ettől indul be a csapat, nem attól hogy abramovicné ott pózol az új nercbundában. majd még nyakkendőben megy meccsre a szurker, nem?

"A Real távolkeleti túráitól meg amúgy senki nem kap hányingert. Nem tudom, jártál-e mostanában Pekinben vagy Sanghajban - mellettük Manhattan vagy épp Frankfurt am Main elbújhat a szőnyeg szélén. S olyan bevételt generálnak, mint amúgy egy komplett fél szezon, BL-estől, kupástól."

kédezzük meg spangolt vagy valaki hasonlót.

nagyon az üzlet elé szorítod te ezt, pedig ez egy játék.

Mr.AT 2010.03.02. 18:44:11

@Iustizmord: Ez már rég nem csak egy játék. Ez a világ egyik legprofesszionálisabb szórakoztatóipari üzletága, ahol egy klub negyedmilliárd euró blankó hitelt kap egy banktól, puszira, arra hivatkozással, hogy majd eladunk pár pólót. És el is adnak, mint a mellékelt ábra mutatja.

A te érdeked szurkolóként nyilván az, hogy a klubod sikeres legyen. Ebben a közegben az a klub sikeres, amelyik tőkeerősebb, ugyanis az tud több és jobb játékost, szakmai segítőt, személyzetet, gyakorlópályát és hot-dog sütőt venni. A klub tőkeerősségét pedig az szolgálja, ha a felettébb limitált (legnagyobbaknál is max. 70-80 ezer fő) kapacitású helyekre szóló belépőt minél drágábban tudja értékesíteni.

Innentől kezdve pedig igenis az a klub érdeke (és így a játékosok, és így a te érdeked is), hogy igenis Abramovicné pózoljon ott 200 euróért a nercbundában, ne te egy pohár sörrel 10 euróért. Nem olyan bonyolult ez.

horas 2010.03.02. 19:29:03

@giacinto: Nem szorúltam rá,de azért THX.
Mr.AT-ot komolyan lehet venni...
Nekem szól be a mercato miatt a kis nyelvész prof...közben a Grosso-s,Grygera -s hegyi beszéde után megesküdne,meg mindenkit hülyének néz,hogy ő ne mondott ilyet...
Ahogy felettem már mondták taníts MR.AT,taníts...

horas 2010.03.02. 19:34:38

@Mr.AT: Amúgy annak idején még te montad ezt:
Nagy vonalú és stílusos apró helyes irás hibák vagy rosszul foglamaztott de egyértelmű dolgok,cincálása,kritizálása...

Istenem...

Mr.AT 2010.03.02. 20:22:09

@horas: Kérésed parancs. A "szorultam" pl. rövid U. :-)

Iustizmord 2010.03.02. 21:47:55

@Mr.AT: de cimbi, értsed már meg hogy én NEM z elüzletiesedést akarom látni. akarom vagy sem megy az magától is. de tetszenie nem kell.

már a 90-es évek elején úgy értekeztek a milanról hogy berlusconi összevásárolt csapata, volt ott akkor a 3 holland. aztán 92-93-tól papin, savicevic, boban. miközben 3 küldföldi lehetett a pályán egyszerre. nem értette senki, amikor belusconi azt mondta h neki 2 teljes értékű kezdőcsapat kll a keretbe. és ott játszott a komplett válogatott védősora, evani, donadoni, massaro, albertini, a 94-es olasz válogatott harmada. (+ancelotti, meg de napoli a "luxustartalék" (olvastam ezt a jelzőt vhol, vö maradonapoli), meg az exinteres serena, ilyesvalakik)

közben saját nevelés volt evani, maldini, baresi, albertini, részben tán tassotti.

szerethető csapat volt

ne érts félre, bár nem vagyok közgazdász nem kell az általános üzleti összefüggésekre felhívnod a figyelmemet, amit írsz az pánzügyileg érthető, logikus, stb, csak nem szerethető.

ahogy nehéz szeretni egy összevásárolt (és tényleg az) realt, chelseat, de tán könnyebb szeretni egy organikusan fejlődő csapatot, ld barca, MU, most már akár inter (!) ahol vannak hazai értékek. mondjuk ebből a szempontbl a bilbao a topfavorit, de ezthagyjuk, local lours, local flavors. a bayernt meg csakazértse nem lehet szeretni, mert nevetséges a játékospolitkája (remélem mocsing olvassa és gutaütést kap. csak neki, csak most.)

ez a blog meg a SZERETHETŐ futballról szól.

PS: kezdem úgy érezni h te vmi bankban dolgozol, vagy ilyesmi.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.02. 21:53:15

rövid leszek. ott a nagy bukta az angol modellben, hogy csak ott működik. pl Olaszhonban sose lesz belőle üzlet, aki erre teszi fel a pénzét, az ennyi erővel el is áshatná, oszt öntözhetné, hogy majd pénzfa lesz belőle. szvsz a Juve se erre kapar, de majd 5 év múlva okosabbak leszünk. van pár dolog, amiben Anglia, és Italy eltér. a multikulturális közeg se müxik mindenütt, pl van, ahova a coca-cola be se jut. a chelsea modelljéhez kel egy 10 milliós nagyváros, a hozzátartozó (világ)elittel. ilyen nincs Olaszhonban. addig meg marad a póló, meg sálkereskedelem. az se rossz, csak ésszel kell csinálni. ja, meg a drukkerek, meg a sör-virsli-business. azok az alap, bármily kellemetlen is. :) Amerókában is az egyszerű szurkoló az alapja a gazdasági modellnek.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.02. 21:57:51

@Iustizmord: hülyeségeket illendő nem ismételni, ha egyszer már belebuktál az indoklásába. ezt minimális bölcsességnek hívják.

de majd számolgasd össze a bayernben játszó saját neveléseket, aztán közöld a számot, ha ráérsz

Iustizmord 2010.03.02. 22:12:40

@mocsing: látom figyelsz. helyes, egy germán őrszem ne aludjék soha, a vaterland bármikor hívhat. und angegangen ist, wie adolf gesagt hat.

csak ne vennél oly véresen komolyan 1-2 kijelentést. véleményt közöltem nem tényt te meg úgy ráindultál mint szabadulás után öreg fegyenc a friss pinára.

az eredeti kijelentésem nem vnatkozott arra h tagadom h a bayernnek jó focisulija van, kizárólag az csípte a szemem h más germán klubbok legjobbjai menetrendszerűen a bayernhez krülnek, mint a bundás csúcsragadozójához (ingyen vagy pénzért, scheiss egal). merthogy angol fatfour =4, olasz topcsapat =3, spnyol =2, a germánoknál meg egyedül a bayern spitze. ennyi, nem több. na, greetings.

ps: wotan megijedt az avatarodtól, kérte h ne bántsad.

Iustizmord 2010.03.02. 22:18:50

@anonim222 [semleges néző]: bezony, ámerikában a középnyugati redneck is kimegy a meccsre nem csak a newyorki yuppie vagy a LA-beli junkie celeb. é ott 300 millió nézőre alapozzák a 4 topliga (NFL, NBA, MLB, NHL) összesen kb 120 csapatát. 2.5 millió potencilis fazonra jut 1 topcsapat, de más a gazdasági környezet. másrészt ott többes kötés van, pl egy chickagoi beindulhat a bears, whitesocks, blackhawks, bulls quartettre is

mondjuk go beras, de ez más észta.

szal ott úgy adnak el neked 4 topligát hogy nem zavarjk egymás köreit, ehát ha úgy vesszük 300 millió HONI arcra van leosztva 30 csapat.

Iustizmord 2010.03.02. 22:21:27

@mocsing: yah és az külön szám volt hogy behergelted magad amikor az öreg schollról írtam h a kedvencem volt pedig tényleg.

honi soit qui mal y pense, asze,m így pontos.

ne guglizz, vágd kapásból :o)

Iustizmord 2010.03.02. 22:28:38

@Iustizmord: várnék egy kommentet h az amcsi major league-k ben ÖSSZESEN hány játékos érintett, pl az NBA-ben 12-14 ember egy csapat, az nhl-ben, nfl-ben jóval több (nfl-ben talán 40 is(???)), baseballra no idea.

mert tfh hogy 30 franchise / sport =120 franchise, legyen 25 fasz / csapat, az 120x25 =300 faszi. ami 300 milla emberre = 1 mila per faszi, 1 milla ember tart el 1 átlagos franchiseplayer embert

na add össze európában, meg ossz-szorozz...

Iustizmord 2010.03.02. 22:31:03

@Iustizmord: bcs, 3000 player 300 milla nézőre, 100e spectator / játékos

Mr.AT 2010.03.02. 22:33:12

@Iustizmord: Érdekes eszmefuttatás, bár a 120x25 az nem 300 hanem 3.000.

Mr.AT 2010.03.02. 22:35:58

@Iustizmord: A szerethető foci meg a sikeres foci ez esetben nem fognak kéz a kézben járni. De ez a "szerethető" kategória is csak viszonyulás kérdése, nekem személy szerint kifejezetten tetszik pl. a rövid lejáratú hitelre bevásárolt Real stratégiája. Grandiózus, nagyszabású és merész. Van benne egy egészséges agresszivitás és karakánság. Ahhoz a hülye is ért, hogy 2 év alatt jegybevételből összespórolgat egy jó játékosra valót.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.02. 22:39:40

@Iustizmord: hogy nem tényt közöltél, abban egyetértünk, több mint bájos, hogy ezt leszögezted, amolyan szívet melengető.

továbbá az, hogy neked mi csípi a szemedet, egy dolog, az meg egy másik, hogy mit írsz és egy harmadik, hogy utána azt miképpen szeretnéd megindokolni (ugye nem szükséges idéznem a kincsből?). jó, de legalábbis hasznos lenne, ha megpróbálnád ezeket szétválasztani

a menetrendszerű útvonalat, úgy látszik, sem van der vaartnak, sem diegonak, sem neuernek nem mondták el, pedig a spitzenragadozó szerette volna, ha bejárják. nembaj, masszírozd bátran a sztereotípiát, csak legalább ne akard megmagyarázni.

és szeretném utoljára közölni veled, hogy rettentően kevés vagy ahhoz, hogy a) behergelj bármilyen hülyeségeddel, b) gutaütést okozz. vélhetően ez kölcsönös. persze azt megint nem értem, mi a fasz értelme volt a beszólásodnak. mondjuk kreatív volt, azt meg kell hagyni.

Iustizmord 2010.03.02. 22:41:29

@Mr.AT: aztán ha bukta van mert megadtak egy lesgólt a bl-negyeddöntőben, akkor krach?

nézd mg a chelseat, kevés csapatra költöttek az elmúlt 5-6 évben annyit mint ott, s eredmény? 1-2-3 nemzeti bajnokság (nagy szó!) de ott pl a bl-re gyúrnak, majdnem meg is volt de mégsem.

megérte? vgy sem? bankárilag?

(oszt kérdezz gy chelsea fant, egy 40-est, aki 25 éve az...)

Mr.AT 2010.03.02. 22:44:35

@anonim222 [semleges néző]: Meglátjuk, ahogy a vak is megmondta. Torinó a maga másfél millió lakosával nyilván nem hasonlítható Londonhoz, de ettől még a logika lehet hasonló, tekintve, hogy éppúgy pénzügyi és ipari központja a régiónak, mint az angol főváros. Van tehát megszólítható réteg valós pénzügyi lehetőségekkel.

Nyilván nem lehet egyik végletből a másikba eljutni egy év alatt, a filléres jegyekből is nehezen megtöltött stadiontól a high class premium brandig, de a trend egyértelműen erre irányul. Nem véletlenül szűkítik a stadiont, nem véletlenül költenek rá ennyit, stb.
A Juve jól eladható és jól csengő brand, mint az üzleti eredményei is igazolják, függetlenül attól, hogy a calciopoli óta semmilyen sportsikert nem tud felmutatni. A cél szvsz egyértelműen a jó nevű brand transzformálása pénzügyi eredményekbe - itt pedig kell a váltás a célcsoport terén is.
Van egy fogadásom bárkivel, aki tartja, hogy mennyivel lesznek drágábbak az új stadion hasonló szektoros jegyei a korábbiakhoz képest.

Iustizmord 2010.03.02. 22:50:27

@mocsing: igazad van, szeretlek. csak ezt nem akartam ilyen nyílatan (nyaltan?) elmondani. köszönöm hogy rejtett rajongásomat így helyre tetted, most megyek is zárdába vonulni bánatomban.

de:

és szeretném utoljára közölni veled,

sajnálom hogy így elvéunk... azt hittem maradsz még.

hogy rettentően kevés vagy ahhoz,

és még sok mindenhez, igen, de figyelem, oh meister, jawohl,

hogy a) behergelj bármilyen hülyeségeddel,

na már meg is nyugodtam, hiszen flame off, ugyi

b) gutaütést okozz.

megkönnyebbültem mint hányás után.

vélhetően ez kölcsönös.

nem, nem, én alapvetően nem vagyok ellenséges csak kicsit szívemre vettem hogy egy nagyobbrészt irreleváns félmondatomér rámtámadtál mint gy berszerker egy ngol kolostorra

persze azt megint nem értem, mi a fasz értelme volt a beszólásodnak. mondjuk kreatív volt, azt meg kell hagyni.

a beszólás értelme selbstverstandlich, (bazze lyenek szakdnak ki belőlem 15 év nemhasznált germánja után, unmöglich)

de hogy dícsérsz, az ... most könnyezem és printscreenshot s cédruskeretbe tesz, ki afalra.

szerelmem.

Mr.AT 2010.03.02. 22:51:16

@Iustizmord: Miért lenne krach? Szerinted kevesebb kínai fog CéRonaldo mezt venni akkor, ha már most kiesnek a Lyon ellen? Szerintem nem.

Pont ez a modell lényege: a gazdasági siker és a pénzügyi siker nem egymásra alapoz. Nem abból akar pénzt szerezni, hogy egyszer az életben bejut a BL-be (mint egy kiscsapat), vagy egyszer az életben véletlenül megnyeri azt (mint egy középcsapat), hanem abból, hogy olyan focistákból állítja össze a csapatot, akikért a fél világ rajong, és mki akar velük egy vigyorgós közös képet, adott esetben akár pár euróért is.

Nem az a fő szempont, hogy CéRonaldo nyerjen BL-t, s legyen gólkirály, hanem az, hogy jól nézzen ki a csapatfotókon és az Armani/Gilette/DomPerignon/Mercedes reklámokon. Persze ha nyer, az nem hátrány, de ez csak kellemes mellékes plusz, nem target.

Mr.AT 2010.03.02. 22:56:05

@Iustizmord: Szerintem kevés olyan Chelsea fan van, aki nem örül a mostani csapatának. Kb. a világ egyik legjobb csapata játszik most ott, kb. két klasszissal jobb színvonalú, mint mondjuk 15 éve.

Emellett pedig az utóbbi időben egyre jobban egyensúlyba kerül a bevétel/kiadás oldal ott is, a folyamatosan növekvő bevételeikkel. Még nincs egál, pláne nincs nyereség, de a trendet nehéz nem észrevenni. Néha vesznek egy-egy neves játékost, de már szó nincs szezononként 120-150 Mio EUR elköltéséről, mint az első két Abramovics szezonban.
Okos az az ember, nem véletlenül tart ott, ahol.

Iustizmord 2010.03.02. 23:01:56

@mocsing:btw:

"sem van der vaartnak, sem diegonak, sem neuernek nem mondták el,"

nem vagyok otthon a bundásban (amióta nem az elber-scholl-nagykopaszbunkóbénadebetaláló-zickler -basler atéma- baszki az szerethető volt a maga weisswursti ízével, btw weiswurst und weizenbier rulez) a BM, de vDv és Diego jelenlegi formja is megtenn a BM-ben?

csak kérdem.

Iustizmord 2010.03.02. 23:02:55

@Mr.AT: gazdasági siker és a pénzügyi siker nem egymásra alapoz.

WHATTAFUCK?

a kettő nem = ??

Mr.AT 2010.03.02. 23:04:28

@Iustizmord: Jah, sorry, ezt elírtam. Természetesen "a sportsiker és a pénzügyi siker nem egymásra alapoz".

Iustizmord 2010.03.02. 23:06:08

@Mr.AT:
Nem az a fő szempont, hogy CéRonaldo nyerjen BL-t, s legyen gólkirály, hanem az, hogy jól nézzen ki a csapatfotókon és az Armani/Gilette/DomPerignon/Mercedes reklámokon. Persze ha nyer, az nem hátrány, de ez csak kellemes mellékes plusz, nem target.

ne vedd személyesnek de ezt keményen basszad meg.

nem értem elállatiasultan szenvedélyes juventino vagy oszt előadod ezt a pénzügyi faszságot

basszál VAGY maradj szűznek, a kettő 1szerre nem megy.

vagy fan vagy, vagy üzletember, a 2 soha nem jön össze.

Mr.AT 2010.03.02. 23:13:15

@Iustizmord: Miért ne jönne össze? Teljesen egyértelmű, hogy a jövő a tőkeerős, gazdaságilag megalapozott kluboké.

Lehet vadromantikázni az ötven évvel ezelőtti klubok logikáján, csak nem érdemes. Az a klub, aki ezt a mintát követi, s kinevelgeti a saját kis helyi sztárját, egyszercsak észreveszi majd, hogy jön egy Real/Chelsea/Juve és kínál neki egy 20x akkora fizetéssel járó szerződést, a kis helyi sztár pedig 10ből 9x alá is írja, mert hát ő is szeretne Maserati Quattroportét, azzal ugyanis jól lehet csajozni.

shinigami 2010.03.02. 23:15:00

@Mr.AT:
persze ez meg veletlenul sem attol van ahogyan jatszik es amit megnyert

Mr.AT 2010.03.02. 23:22:54

@shinigami: Dehogynem attól van. Nyilván ha kettőt sem tudna dekázni, akkor nem ott lenne, ahol. Mki ismeri a sztorit: HA nem kerül be a Sportingba, HA nem fűz be mkit a ManU elleni barátságos meccsen, HA aztán nem úgy teljesít a ManUban, millió gólt lőve, stb. - akkor a mostani CR9 hype sehol nem lenne.

DE a Real Madrid már elsősorban a marketingértéke miatt vette meg, és csak másodrendű szempont volt, hogy amúgy a sportértéke is kiemelkedő.

Iustizmord 2010.03.02. 23:32:01

@Mr.AT: ahhh, kössünk kompromisszumot:

mocsing bssza meg a bayern nevetséges játékosplotikájával, végül is csak egy bosch. :o)

nos mentem hajcsizni honap hajnali műszak van a bányában

üdv

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.02. 23:46:42

@Mr.AT: hat torino messze nem akkora, mint amekkoranak beallitod (az 1,7 millio a regio lakossaga, es bar valoban tekintheto egyfajta kozpontnak, megis messze elnyomja milano)

a luxust olaszorszagban milanohoz es a kornyekehez kotik, ott a tozsde, a divatvilag, a design, ha mar valaki a rohadtgazdagokra akar racuppanni, akkor nem torinot fogja valasztani.

amugy messze nem biztos, hogy a tularazas annyira bejon, a chelsea-nek pl. uj stadion kellene, mert a meglevo kicsi - viszont az eleg ciki lenne, ha az meg nem telne meg. az arsenal tobb meccspenzt hoz (nagyobb stadion jo kihasznaltsaggal, dragan), de a kozvetitesekert egyaltalan nem kapnak annyit, mint a 3 olasz.

marpedig a stadionba be nem fero szurkolok, szimpatizansok messze tobben vannak, mint akik a helyszinen ucsorognek, a berletesek meg nem fognak meccsenkent uj mezt venni. ellenben a kongo olasz stadionokba ha valahogy elrangatnad a videki es kulfoldi rajongokat, ok vennenek ezt-azt. finoman szolva sem az olasz stadionok modernizalasa ellen vagyok, de ketlem, hogy ez hozna a nagy penzt.

Mr.AT 2010.03.03. 00:00:54

@Pályaelhagyó autóversenyző: Nem Torinó itt a lényeg - amúgy a wikipedia szerint nem a régió, hanem a város és a közvetlen agglomeráció lakossága 1,7 millió, de ezen nem veszünk össze.

Ez egy nagyváros, komoly gazdasági háttérrel. Kényelmesen el tud tartani egy 40 ezres stadionú fociklubot, különösen az olasz focifanatikus környezetben. (Meredek példát mondok: gazdasági erő alapján Budapest is simán eltartana egy 40 ezres stadiont, ha lenne releváns sportérték az országban, erős vidéki klubokkal, erős és színvonalas bajnoksággal - hiába a statisztikailag lényegesen gyengébb gazdasági környezet.)

Az a kérdés, hogy milyen célcsoportot akar behozni a klub a stadionba - azaz ki és milyen (elsősorban) anyagi lehetőségekkel rendelkező ember legyen az a 40.000, aki hétről hétre bejut. Én erre mondom azt, hogy nekem az utóbbi évek trendjei azt mutatják, itt a Juventusnál elmozdulás tapasztalható felfelé. Egyelőre még csak célkitűzés szintjén, de ha átadják az új stadiont jövőre, várhatóan a valóságban is.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.03. 01:42:27

@Mr.AT: ok, irhattam volna agglomeraciot is (vallalkozasfejlesztes szakiranyos voltam valaha, nekem a kisterseg meg a megye is regio, csak egy kisebb szinten), de akkor irjuk melle, hogy milano 4 millios metropolisz ugyanilyen szamitas alapjan (mondjuk ez csak a magyaroknak furcsa, hogy egy metropolisz eseten majdnem mindegy, hanyan laknak a hivatalos varosfalakon belul, az egesz agglomeracio szamit)

az meg, hogy a nep klubja (egesz pontosan a deliek* klubja) probalna elitklubba valni, meg finoman szolva is megfontolando. mondjuk egy atlagos pugliai narancsszedo gyereknek tenyleg tokmindegy, hogy 40 vagy 70 euro az atlagos meccsbelepo. persze csak egyszer kell elveszteni az "egesz italia minket nez" imazst, azutan a tisztelt oltonyos kozonseg azt latja, hogy a meccs szuneteben eladjatok chiellinit, mert a tv kevesebb penzt fog utalni, es a 10 euros szendvicsekbol bizony nem lehet kifizetni giorgiot.

(*) en ilyen szelsojobb kocsog vagyok, nekem firenze mar del. eszak=padania, del a tobbi

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.03.03. 10:04:53

Nem szeretnék belefolyni a ki érdemli meg jobban a közgáz Nobel-díjat versenybe, de kerüljön ide egy kis bulvár is, miszerint a mai Metró újság állítása szerint a Juventus gazdagabb klub az Internél. :))

giacinto 2010.03.03. 11:29:46

@Mr.AT: A nagyon gazdag klub bárkit megvehet teória az utóbbi 10 évben legalább 2-szer megbukott. Abramovic kőgazdag? igen? az arab sejk kőgazdag? igen. bármennyit költhetnek? igen.

Messi, CR, Buffon stb. ott játszik? nem.

Phuturo 2010.03.03. 11:31:00

@Great Cornholio: Én akár el is hiszem. Végül is nem tudhatjuk h mi lenne ha a juvénál értenének a focihoz a vezetők, vagy ha az inter is építkezne v normálisan könyvelnének...

giacinto 2010.03.03. 12:05:59

@Great Cornholio:

nyilván a bevételi listára gondoltak. a 2008-09-es szezon alapján a juvénak 6-7 millióval több volt a bevétele mint az Internek. ennyi.

béna volt a megfogalmazás.

Mr.AT 2010.03.03. 12:40:49

@giacinto: Ez egy ennél összetettebb kérdés azért. A ManCity se tradícióban és presztízsben, se jelenlegi potenciálban (értem ezelőtt a 2009es nyári helyzetet) MÉG nem tartozik szorosan a világelithez.
Világklasszis labdarúgó akkor fog hozzájuk igazolni, ha adott lesz egy olyan játékosállomány bázisként, amire ő rá tud épülni, ráadásul nem csak egyedül - és így van esélye trófeákat nyerni, folyamatosan reflektorfénybe kerülni. (Mást ne mondjak: ha a ManCity idén indulhatott volna a BL-ben, könnyen lehet, hogy nagyobb neveket is igazolhattak volna.)

Egyik részről tehát igaz az, hogy önmagában a pénz nem elég. Másik részről viszont ha az a pénz kellően nagy, s ugyanakkor stratégikusan felépítve kerül befektetésre, akkor mégis elég lehet.

A Chelsea pedig már más tészta. (Én amúgy nem emlékszem rá, hogy az elmúlt 1-2 évben a Chelsea tett-e ajánlatot Messiért vagy CR9ért, de ettől még lehet, hogy tett.) Jelenleg két okot tudok elképzelni, amiért játékos nem igazolna hozzájuk: az egyik, ha kvázi érinthetetlen (a jelenlegi szerződése vagy irreális kivásárlási árat tartalmaz, mint pl. Messinek, vagy a klubja szimplán nem hajlandó tárgyalni róla senkivel), a másik pedig, ha sportszakmai szempontból irreleváns személyes okok vannak a háttérben (pl. a felesége szívesebben élne meleg és mediterrán környezetben, semmint a ködös-esős Londonban, stb.).

Ezen két okot leszámítva kétlem, hogy bármely világklasszis is nemet mondana a Chelsea-re, ami a világ jelenlegi 5 legerősebb klubjából az egyik, s évről évre esélyes mindenhol, ahol csak elindul.

Mr.AT 2010.03.03. 12:51:22

@Pályaelhagyó autóversenyző: Az "egész Itália minket néz" feeling szerintem egyáltalán nem mond ellent annak, hogy önmagában a stadion és a stadionba járás presztízsét felfejlesszék. A Juventus közismerten Olaszország kimagaslóan legkedveltebb klubja, volt az a statisztika még pár éve, hogy pont Torinót leszámítva nincs olyan olasz város (Milánót és Rómát is beleértve), ahol ne drukkolnának TÖBBEN a Juventusnak, mind a helyi klub(ok)nak.

Ez a tv-közvetítések nézettségén, és az általános népszerűségen mit sem változtat. De mást mondok: ha a Juventus a mostani popular brandből high class popular brand lesz, az az általános népszerűségét az általad jelzett "pórnép" köreiben csak tovább növeli, nemhogy csökkentené. Ez általános tendencia szinte minden FMCG-like értékesítési területen. Ahogy a nyolckeres cigó sem engedhet meg magának eredeti Armani pólót 40E HUF-ért, de SZERETNE magának olyat, ezért vesz kínai hamisítványt 2 ezerért. Az Armani ugyanis vonzó, trendi, és mindenki szeretne vonzó és trendi lenni, még az is, aki nem engedheti meg magának. Ez pedig önmagában nem hogy nem rombolja a márka imázsát, hanem egyenesen építi.

Ipa 2010.03.03. 13:22:57

OFF:

Mit kell tennem, hogy kapjak egy emailt, ha új poszt jelenik meg az NST-n?
Esetleg csak az olaszokról?

ON:

Mr.AT 2010.03.03. 14:09:31

@Ipa: Nézz ide gyakran, és ha látod, hogy van új olasz poszt, küldj magadnak egy mailt. :-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.03. 14:14:33

@Ipa: Írj benítónak egy levelet, hogy a juve az olasz bajnokság liverpoolja, a német bajnokság dortmundja, a spanyol bajnokság valenciája, a francia bajnokság psg-je és akkor minden jóra fordul :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.03. 15:13:11

@Mr.AT: Hol láttad ezt az általad említett statisztikát? Komolyan érdekelne, a számok és arányok miatt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.03. 15:56:14

@Mr.AT: Azért kösz.

Csak érdekességképpen, ha már késik az összefoglaló, van itt minden, Di Canio, Moggi, Lucarelli: polkom.blog.hu/2009/12/18/foci_95

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.03. 15:59:45

@Ipa: csiripen fenn vannak. ha ez érdekel. ha nincs twittered, csak ezé minek. gondolom én.

giacinto 2010.03.03. 17:46:20

Olaszország:

Mannone – De Silvestri, Ariaudo, Bellusci, Ogbonna – Schelotto, Poli, Bolzoni, Borini – Balotelli, Okaka Chuka.

Magyarország:

Gulácsi – Lázár, Korcsmár, Debreceni, Kádár – Gosztonyi, Varga J., Elek Á., Koman – Lencse, Futács.

r_magpie 2010.03.03. 18:10:18

Balotelli ezt a mérkőzést is feltűnően higgadt idegállapotban kezdte. Ugyanakkor félünk tőle, mint a tűztől.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.03. 18:10:25

@giacinto:
Van az a Markos-Nádas-kabaré (Katonadolog), amiben elhangzik ez:
"Mi van az én vállapomon?... Mi az a három csillag?"
"Jó konyak!"

Az olaszokról ez jut eszembe:
"Mi lelte az olaszokat?...Mi ez a három barna gyerek?"
"Rossz vicc."
:)

Árpádka 2010.03.03. 18:12:42

A Balotelli gyerek csak ki reklamál egy sárgát :D

r_magpie 2010.03.03. 18:25:07

sajnos 1 az 1ben Balotelli meg Okaka is szinte mindent megnyernek

janek91 2010.03.03. 18:25:24

Debreceni te jó ég!!!! Már-már Bánfit idézte a srác.... Nehéz lesz innen 0-1

giacinto 2010.03.03. 18:25:37

köcsög okaka. ki a magyar 5-ös? szépen végignézte.

b.viktorio 2010.03.03. 18:27:08

hát erre kell hazaérnem? :S:S:S

b.viktorio 2010.03.03. 18:32:10

debreceniről majdnem kaptunk megint egyet, mert csúszkál... mi van ezzel a gyerekkel?

dzolutan 2010.03.03. 18:37:25

Erőltetjük az ívelgetést meg Gosztonyit(egyik sem megy), Koman addig beszélget a túloldalon. :(

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.03. 18:41:20

@giacinto: koszi a linket, megvan a napi olaszgyakorlatom...

fel szemmel nezem is, hat a foci nem az, amit ez a ket csapat muvel. a 2 olasz csatar kilometerekkel kilog a mezonybol

r_magpie 2010.03.03. 18:43:23

Gosztonyin minden támadásféleségünk elhal. Úgyhogy ő lövi az egyenlítő gólt:) Az olasz védők meg akkor és úgy veszik el tőlünk a labdát a térfelükön, ahogy akarják.

giacinto 2010.03.03. 18:52:41

Debreceni még mindig itthon játszik? akkor ez a magyarázat? a 4 hónapos téli szünet, totális mevvshiány.

b.viktorio 2010.03.03. 19:22:36

nah most kinyomta a 4-est, hátha tudnánk egyenlíteni...

el sastre 2010.03.03. 19:23:54

de ilyen " beadást " ........

r_magpie 2010.03.03. 19:28:41

ha végre nálunk a laszti, az ellenfélnek adjuk, ha mégis valamit emberhez passzolunk, az is méterekre pattan, de ha le is tudjuk kezelni, az olaszok pillanatok alatt elszedik a labdát

el sastre 2010.03.03. 19:29:21

sokáig nem tartott az emberelőny

r_magpie 2010.03.03. 19:29:23

már kompenzált is a spori, bravó

b.viktorio 2010.03.03. 19:29:24

fasza, kádár piros, buktuk a meccset! Bravóóóó!

egyébként kezdődik a nagymeccs, hova lehet küldeni a sanyiszitkos kommenteket? :D

drdugo 2010.03.03. 19:51:53

kezd szánalmas lenni az olasz futball is, 3 afrikai bevandorlo a kezdoben, kikben egy deka olasz ver nem csordogal.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.03. 20:09:06

@drdugo: nem ugy, mint benned, akit ez olyan rohadtul zavar, kis szalonrasszista. ha balo egy percet nem elt italian kivul, akkor miert kellene masnak tekinteni, mint olasznak?

amugy elarulhatnad, milyen az igazi olasz ver, tenyleg kivancsi vagyok ra. a deliek szinenek magyarazatat megtalalhatod a true romance cimu filmben denis hopper tolmacsolasaban. az eszakiak meg igencsak feherkek, ugy nagy altalanossagban. tulnyomo tobbseguknek eleve nincs osszolasz identitastudata, abszolut egy varoshoz, regiohoz kotodnek. milanoban a neked olasznak tetszok teljesen kisebbsegben vannak, es megis koszonik szepen, de egesz jol elvannak egymassal. (nem rosszabb a helyzet, mint itthon)

egyebkent meg ebreszto, ez mar a xxi. szazad!

drdugo 2010.03.03. 20:26:10

ennek semmi koze a rasszizmushoz.

Mr.AT 2010.03.03. 20:54:09

Halkan és tisztelettel kérdezném: a magyar válogatott kapujában álló mackónadrágos fiatalembernek vajon mi volt az elképzelése, miközben gondfeledten bámészkodva végignézte, ahogy az orosz beívelés szép kényelmesen megérkezik az ötösön belülre, úgy max. 2 méterre a kaputól?

rizla 2010.03.03. 21:28:00

@Mr.AT: épp arra gondolt, hogy "profi vagyok, mindig előre tekintek"

Romanes eunt domus 2010.03.03. 21:47:35

@rizla: hátra meg nyúlok, a kapuba a labdáért

giacinto 2010.03.03. 22:17:06

mezőnyben nem voltunk rosszak, az eredmény sem rossz, rosszabbra számitottam, mondjuk az oroszok óvatosan játszottak.

calciomax 2010.03.03. 22:43:18

@Pályaelhagyó autóversenyző: akkor a Balotelli most déli vagy milánói?

giacinto 2010.03.03. 22:54:11

ezek legalább Olaszországban születtek, éltek egész életükben, nem úgy mint a Camoranesi meg Amauri-félék.

calcio_di_rigore 2010.03.04. 02:21:52

@Pályaelhagyó autóversenyző: "egyebkent meg ebreszto, ez mar a xxi. szazad!"

Azért ezt a liberális szart mantrázni ilyenkor is, amikor a világ lassan ráeszmél, hogy mire jutott a XXI. századdal. Gratulálok, öreg.:)

@giacinto: megint megmondtad 2 juventinonak, nem vagy te interes? Azok szoktak ilyen körültekintően érvelni.:)

:)) Forza JUVE!

rizla 2010.03.04. 04:27:01

@calcio_di_rigore: elítélni a rasszizmust liberális szar, amivel nem jut semmire a XXI. század? mondjuk biztos igazad van, a legjobb az lenne, ha még mindig lehetne óccsón niggert venni a piacon, nem kéne saját magunknak bevásárolni.

és mi az, hogy ILYENKOR IS? milyenkor?
és a világ kezd ráeszmélni? más nevében ne nyilatkozz inkább.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.04. 09:59:07

felkelek, erre liberalis lettem..csucs. megjegyzem, ugy altalaban allatira messze al tolem,

a xxi. szazad tobbek kozott arra is vonatkozott, hogy amennyiben nem orvos-genetikus vagy, oltari hulyeseg az emberek genallomanyat nezegetni, foleg, ha azt akarod megallapitani, hogy ki mennyire pirez.

sokkal fontosabb az a kozeg, az a kultura, ahol felnott. balotelli ez alapjan brescia-i, soha nem elt a ganai szuleivel, igy meg csak masodlagos identitasa sincs. ha egy atlagos kisgyerekkel vagy felnottel kellene dumalnia a neten, a gyerek (felnott) siman olasznak azonositana, mig a ket felnottkent importalt juve jatekos percek alatt lebukna, hiszen hianyzik naluk a kulturalis hatter (mesek, gyerekkori tortenetek, stb.)

hozzateszem, nekem azzal sincs bajom, ha a valogatottakba felnottkent kerul idegen, szerintem ez termeszetes dolog.

a veralgebrasok meg elgondolkozhatnanak azon, hogy amikor arrol osztjak az eszt, hogy milyen jok a magyar nok, akkor pont azt a genetikai keveredest dicserik, amit egyebkent szidnak. az emberi szemnek ugyanis tetszetos a kevert genallomany, gyakorlatilag az osszes hires szepseg 1/4 kinai, 1/4 olasz 1/4 ir 1/4 kongoi jellegu verkeveredes eredmenye. a genetikailag egyebkent alig meghatarozhato magyar genallomany pedig ezerfele idevandorolt nep + az aktualis hoditok kufircolasabol jott letre.

az eredeti hozzaszolas kifejezetten az afrikai bevandorlokat pocskondiazta, ezert irtam, hogy rasszista. ha az uriembernek mindenfele bevandorloval baja van, akkor csak xenofob, ami egy sokkal enyhebb kategoria. (persze vannak fokozatok attol kezdve, hogy a falu hataraban agyonverik az idegent egy kapaval egeszen a multikulti metropoliszok lakosaiig)

maguk az olaszok is azok, es annyira nincs egyseges olasz identitasuk, hogy az osszes olaszorszagi ismerosomrol tudtam, hogy honnan szarmazik az anyjuk es az apjuk, ha ezek kulonbozo tartomanybeliek voltak.

csak egy erdekesseg: az elso negy olasz teves csaj, aki eszembe jut: michelle hunziker (svajci), giorgia surina (felig horvat) (mindketten a helyi szeret-nem szeret sorozatban a csajt jatszottak), belen rodriguez (argentin) meg valami adriana, aki brazil. de az otodik henger eva lehetne, aki korabban pornosztar volt :) oket nem sok olasz akarja hazatoloncolni :)

giacinto 2010.03.04. 10:13:11

@calcio_di_rigore: megmondtam, de ettől még igaz. vagy ezt a tényt is tagadod? nem vagy te juventino, véletlenül?

drdugo 2010.03.04. 10:18:46

ki pocskondiazta az afrikaiakat? az olaszokat szoltam le, ha nem ertetted volna tisztan. rasszistazni a legkonyebb ha errol a kerdesrol van szo... nem a feketekkel van a baj. a gullit, etoo, drogba, seedorf (es hosszasan sorolhatnank) fele jatekosok jot tettek a klubfutballnak, es a futballnak ugy egyaltalan.
de az nonszensz hogy lassan ott tartunk, hogy a nagyobb europai nemzeti válogatottak aktualis kereteinek igen nagy szazaleka afro, arab stb, bevandorlo. ha leulok pl egy német - olasz meccset nezni, akkor nem ghanai, török, lengyel, stb jatekosokat szeretnek latni. mi lesz 10-15 év mulva? nem lesz semmi ertelme a nemzeti valogatottaknak, ugyanazt fogjuk latni az europa bajnoksagokon, mintha megneznenk akarmilyen klubcsapatok kozotti merkozest. egy igazi futballrajongo sztem erre a tendenciára sztem nem mondhatja azt hogy normális. nemzeti valogatottakrol beszelunk, nem klubcsapatokrol. a "21ik szazadban vagyunk" dumanak ebben a kerdesben nincs helye. nem veletlenul beszelnek platiniek is egyre tobbet h tenni kell azert hogy a nemzeti jelleget megorizzek a futballban.

Németország: Adler – Boateng, Mertesacker, Tasci, Lahm – Ballack, Schweinsteiger (Khedira, 76.) – T. Müller (Kroos, 67.), Özil (Cacau 67.), Podolski – Klose (Gomez, a szünetben).

akarki akarmit mond, ez VICC. nem hiszem el, hogy egy verbeli nemet futballrajongo jo erzessel tekint ra egy ilyen osszeállitásra.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.04. 10:37:34

@drdugo: "mi lesz 10-15 év mulva? nem lesz semmi ertelme a nemzeti valogatottaknak, ugyanazt fogjuk latni az europa bajnoksagokon, mintha megneznenk akarmilyen klubcsapatok kozotti merkozest."

sztem ez lesz. azon lehet vitatkozni, hogy jó-e ez vagy sem, de sztem ebbe az irányba haladunk.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.04. 10:55:27

@drdugo: nem vagyok tul naprakesz a nemet fociban, de ezekbol a jatekosokbol hany szuletett nemetorszagon kivul es hany kesz jatekoskent igazolt van? mert platininak tuti nem az a baja, hogy valaki bevandorlo kolyke, hanem az, hogy amauri megelhetesi olasz lesz. (bocs a juvesoktol, de teljesen aktualis kerdes)

en pl. szeretem a focit, azon belul is az olaszt, es nekem pl. az inter olasz focit jatszik, hiaba van tele kulfoldivel a keret. amit csinalnak, az egyertelmuen olasz.

es elore is bocsanatot kerek, de nekem a 3. hozzaszolasodbol is az tunik ki, hogy az europa a fehereke vonalat kepviseled, es tiszta arja ketmeteres szoke kekszemu nemet valogatottat szeretnel latni. amugy mindegy, mert ha majd az szamit nemetnek, akinek volt egy nemet nagyanyja, akkor ket genereacioval eltolod az egesz folyamatot, es egy arnyalattal vilagosabb valogatottat kapsz. a foci atletikus jellege egyre inkabb erosodik, es a muntarik elonyt fognak elvezni a penges palcikaemberekkel szemben, ugyhogy ez meg nem az olasz nep benasaga.

a bevandorlasi hullamot meg nem a fociban kell megallitani (de a torokoket pl. szerintem se kellene egy darabig az eu-ba engedni, mint orszagot; es a vallasi-kulturalis kulonbozoseg (muzulman-kereszteny, muzulman-zsido) egy olyan problema, amire nagyon oda kell figyelni. csak a helyzet sokkal rosszabb a franciaknal, mint az olaszoknal)

Shikaka 2010.03.04. 11:02:10

@Pályaelhagyó autóversenyző:

"nem vagyok tul naprakesz a nemet fociban, de ezekbol a jatekosokbol hany szuletett nemetorszagon kivul es hany kesz jatekoskent igazolt van?"

Cacau full brazil, meg régebben volt Oliver Neuville, Paolo Rink (vagy Paulo?) és Sean Dundee.

A jelenlegi felnőtt és ifi focisták túlnyomó többsége Németországban szüleletett és azelőtt lett német, hogy tényező lett volna fociban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.04. 11:04:31

@Pályaelhagyó autóversenyző: "ezekbol a jatekosokbol hany szuletett nemetorszagon kivul"

cacau, podolski és klose. utóbbi 9, podolski 2 éves kora óta él németországban

@Shikaka: neuville is előbb lett német, mint ismert labdarúgó

Shikaka 2010.03.04. 11:11:22

@drdugo:

"Adler – Boateng, Mertesacker, Tasci, Lahm – Ballack, Schweinsteiger (Khedira, 76.) – T. Müller (Kroos, 67.), Özil (Cacau 67.), Podolski – Klose (Gomez, a szünetben).

akarki akarmit mond, ez VICC. nem hiszem el, hogy egy verbeli nemet futballrajongo jo erzessel tekint ra egy ilyen osszeállitásra."

Pedig elhiheted.
Engem sem érdekel, hogy a jégkorongozó Galanisz Nikandrosz vagy a kézilabdázó Schuch Timuzsin, esetleg Koman Voli neve nem magyar hangzású.
Itt születtek, magyarnak érzik magukat, szerepelnek a válogatottban, nem érdekel hogy a szüleik hova valók.

Az se fog érdekelni, hogy ha mittomén a Budapest vietnámi közösség egyik tagja egy válogatottat, és az illető véletlenül a Vo Nguyen Giap* névre fog hallgatni.

*bocs, az egyetlen vietnámi akinek beugrott a neve...

Shikaka 2010.03.04. 11:15:13

@Pályaelhagyó autóversenyző:

"de a torokoket pl. szerintem se kellene egy darabig az eu-ba engedni, mint orszagot; es a vallasi-kulturalis kulonbozoseg (muzulman-kereszteny, muzulman-zsido) egy olyan problema, amire nagyon oda kell figyelni."

Csak hogy tisztázzuk, Törökországnak az iszlám az államvallása, és minden vallást szabadon lehet gyakorolni.

en.wikipedia.org/wiki/Secular_state
(az európa részen van)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.04. 11:15:47

@Mr.AT:

Szó szerint ez az én kérdésem is. Simán meg lehetett volna nyerni a meccset, ha van kapusunk.

daneeka 2010.03.04. 11:16:13

@horas: helyesírás.

bocsi :)

Hispan07 2010.03.04. 11:24:09

El kell menni Párizsba vagy Marseille-be. Ott már jól látszik a lerohadó külvárosokban, milyen lesz a XXI. századi Franciaországa-Európája. Az ember színes és szeretni kell a másságot, meg minden - de azért az jól látszik, mit építettek a fehér franciák pár száz év alatt, és mivé lesz mindez, amikor nem fehér franciák telepednek rá pár évtizedre. Más kultúra, ez a kulcsszó. És a bevándorlók nem asszimilálódnak ma már a többségbe, hanem megőrzik a saját kultúrájukat - és szaporodnak. Persze a sokféle kultúra örömteli dolog. De nézzük meg: az egyik felépítette a ma ismert világunkat, a másik pedig nem elfogadja és átveszi azt, hanem mondjuk úgy, "átalakítja" - lásd a hazai színes bőrűeket is. Ez sajnos tény - aki nem hiszi, sétáljon egyet a St. Denis negyedben, esetleg a Józsefvárosban vagy Hétesen. Lehetőleg ne éjjel. És aki ezt nem látja be, az szimplán hülye.

Mindez a focira kivetítve közel sem eredményez ilyen drámai helyzetet egyenlőre. A foci nem rohad szét mint egy épület, csak azért, mert germán (Istenem, az állandó árjázásba burkolt nácizás de unalmas már) már nincs a német válogatottban, mert az olasz válogatott csatárpárosa fekete. Ugyanakkor kérdés az, mekkora gond, ha valaki úgy szerepel egy válogatottban, hogy nem énekli a nemzeti himnuszt (Camoranesi), hogy nyíltan más nemzethez tartozónak vallja magát (Podolski), esetleg még a szerelése színét is csak szokni próbálja (azeri futsal csapat). Ezek igenis már komolyan problémásak, mert szétverik mindazt a kötzösségi érzést, amiről a nemzet, és a nemzet csapata szól. Végső soron pedig ott vagyunk, mint az előző bekezdésben: szétesik a világ, amit eleink felépítettek, amiben élünk, és amit vélhetően szeretünk.

És mindkét esetben oda jutunk: jön majd valami más, valami új, Okaka nevű olaszokkal, Mohamed nevű franciákkal. Én szkeptikus vagyok a tekintetben, hogy jó lesz-e ez nekünk, a tekintetben pedig még inkább, hogy vajon majd ők is elnézően toleránsak és liberálisak lesznek e velünk szemben, amikor már ők lesznek többségen. A Korán pl e téren sok jót nem ígér, de a tót atyafiak sem túl megértőek a hajdani többségi kultúra maradékával szemben.

Uh lobogtassuk azt a szivárványszín zászlót, amíg még lehet.

Shikaka 2010.03.04. 11:30:22

@Hispan07:

"A Korán pl e téren sok jót nem ígér, "

Gondolom olvastad...

"de a tót atyafiak sem túl megértőek a hajdani többségi kultúra maradékával szemben. "

Hm. Nem gondolod, hogy egy kalap alá venni az összes szlovákot nem egészen fair?

Camoranesi/Podolski/azeri futsal:

Ezt a saját szövetségnek kell felmérnie, hogy megéri-e neki.
Engem nem zavar, ha egy igazi klasszissal bővül a csapat, aki beilleszkedett (ilyenek pl.: Radulovics Bojana vagy Carlos Perez kézilabdázók).
Ugyanakkor ha nem egyértelmű erősítés, vagy nem kellően motivált (khm. Puljezevics...) akkor feleslegesnek érzem.

A 'felépítette a fehér ember' részre nem reagálnék...

Hispan07 2010.03.04. 11:36:38

@Shikaka: Korán - jól gondolod, olvastam. Te?

Gondolom hallottad, hogy Szlovákiában hazafiassági és államnyelv törvényeket fogadtak el - nyíltan a magyar kisebbséggel szemben. Hm. Nem gondolod, hogy ezek utána az "egy kalap alá venni minden szlovákot" szöveggel nem igazán fair?

A válogatottakra és a játékosokra vonatkozó résznél pedig úgy látom, nem jött át a lényeg, uh ez alapján talán jobb is, ha a fehér emberes részre nem reagálsz.

Shikaka 2010.03.04. 11:43:58

@Hispan07:

1.
Olvastam, ugyanaz, mint a Biblia. Legalábbis abban a tekintetben, hogy úgy értelmezed ahogy akarod.

2.
Az elfogadott törvényektől függetlenül nem fair mindenkit egy kalap alá venni.

3.
Megértettem, hogy _szerinted_ szétverik a közösségi érzést a nemzeti csapattall kapcsolatban.
Szerintem meg nem.

Mr.AT 2010.03.04. 12:03:46

@Hispan07: Ezzel a hozzászólással 100%ig egyetértek.

A modernkori európai kultúra nem saját maga miatt fog hanyatlásnak indulni, hanem amiatt, hogy az egyik alapelvének számító liberalizmust abszolút értelemben értelmezi. S olyanokat is magába fogad, jogokkal és lehetőségekkel ruház fel, akik az égvilágon semmit nem tesznek hozzá a társadalomhoz, sőt, drasztikusan eltérő életvezetési elveikkel folyamatosan és exponenciálisan növekedve megkérdőjelezik a létjogosultságát.

A franciák is addig-addig fogadták be a sok algériait meg marokkóit, amíg ma már több mecset van náluk, mint templom. Ja, és a mélyen tisztelt barna bőrszínű friss polgártársak 90%a ugyan nem fizet se adót, se járulékokat, de a markát azt qrvára tudja tartani, ha EÜ-szolgáltatásról, segélyekről meg támogatásokról van szó. Ha pedig nem kapnak megfelelő mértékben (mert lassan valamennyi klasszikus jóléti európai társadalom ott tart, hogy nem nagyon van miből), akkor gyorsan felgyújt pár ezer autót és kirakatot, tör-zúz az utcákon, esetleg felrobbant pár áruházat, mert hogy őt itt "üldözik".

Mi itt Magyarországon sem vagyunk már messze ettől, tessék csak megnézni kiváló barna bőrű polgártársaink rohamos ütemben elpofátlanodó nyíltszíni bűncselekményeit, arcátlan követelődzését és a rendszeresen kisebbségi álca mögé bújó arcpirító kifogásait.

Bad times are coming, my friends, I'm afraid.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.04. 12:17:45

@Mr.AT: @Hispan07:

Ez egy visszahatás volt a második világháború utáni években a nácizmusra. Nagyjából az utóbbi másfél évtizedben már tudatosan dolgoznak/gondolkodnak Nyugat-Európában a migrációs probléma megoldásán.

Shikaka 2010.03.04. 12:18:29

Modiktól elnézést hogy elvittük ebbe az irányba német válogatott témát.

rexford 2010.03.04. 13:38:49

@Mr.AT: Anno a háború utáni újjáépítéshez és manapság a szar pucolásához jók a többségében éhbérért, feketén foglalkoztatott "barna bőrű polgártársak", mi? Amikor aztán a jóléti társadalom eredményeiből részt kérnek, akkor egyből büdösek lesznek, takarodjanak haza.
Ez a franciaországi 90%-os mutató honnan van, vagy csak úgy eleresztetted a hatás kedvéért? Arra vonatkozó adatod van esetleg, hogy a "fehér bőrű polgártársak" hány százaléka nem fizet adót?

giacinto 2010.03.04. 14:20:30

@Mr.AT: sokszor nem értünk egyet, de most nagyon is.

giacinto 2010.03.04. 14:26:06

@rexford: nyilván nincs tökéletes adata a fehérek meg a barnák pénzéről, de ne csukjuk már be a szemünket és próbáljunk meg nem létező statisztikák mögé bújni...

Phuturo 2010.03.04. 14:35:35

vannak semmirekellő szar emberek meg szorgos emberkék. rassz alapú arányokon lehet vitatkozni de azon sem érdemes. ugyanannyian bújnak kissebbségi jogok mögé indokolatlanul ahányan egyformának látnak mindenkit akik más rasszba tartoznak. hagyjuk ezt a vitát sztem mert nagyon bonyolult kérdés ami magában kitöltené az egész blogot, de ha így jobb akkor írja le mindenki gyorsan az álláspontját h kik miatt szar a világ, aztán skip:)

rexford 2010.03.04. 14:38:28

@giacinto: Nem csukom be a szemem, épp ezért akadt meg ezen a 90%-os blődségen. Két dolgot utálok, de nagyon: a valótlanságot és a relativizálást.

gabyjuve 2010.03.04. 15:02:37

Szerintem a rasszizmus az amikor kimegyek az utcára és gondolkodás nélkül leütöm az első négert vagy zsidót vagy arabot csak azért mert nem olyan mint én és az én hazámban él.Amiről itt szó van az nem más-szerintem-mint a globalizáció el nem fogadása.Ez a folyamat mindenben és mindenütt zajlik.Akár akarjuk, akár nem.A sportban éppúgy mint a gazdaságban.Lassan eltűnnek a nemzeti érdekek és lesz egy szép nagy világ közösség.Ami olyan lesz amivé csináljuk.Hogy ez jó vagy sem az majd kiderül.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.04. 15:29:14

@rexford: Ezt nem gondolhatod komolyan. Hogy részt kérnek, rendben van, joggal teszik. Ám itt arról van szó, hogy olyan milliók által alkotott szigetek vannak Európában, amelyek de facto kivonják magukat az adott ország joghatósága alól, és állam az államban módon úgy élnek, mintha valami messzi kis muszlim országban tevékenykednének. Ezer és ezer ilyen eset van. Az igazán félelmetes azonban az, hogy a legdurvábban ezt a másod-, és harmadgenerációs nemzedék teszi. Ha egy egészséges önvédelmet nem alakít ki Európa, elveszik ebben.

Althedokan 2010.03.04. 15:46:48

a Milanra most nem semmi meccsek várnak...

Roma, MU, Napoli... ilyesmik. Remélem megfogják az Isten lábát

Althedokan 2010.03.04. 15:48:45

@Althedokan: habár az Atalanta ellen sem volt annyira meggyőző a dolog... Elég szánalmas gólok voltak, amiket rúgtak, meg amit kaptak az is... Nem baj, itt a lehetőség Boriellonak, hogy bebizonyítsa: Pato Pál mellett vele is számolni kell...

Mr.AT 2010.03.04. 15:52:31

@rexford: Egyáltalán nem azokkal van a baj, akik munkát (bármilyen presztízsű munkát) végeznek. Ez (legalábbis szerény, személyes felfogásom szerint) egy teljesen egészséges folyamat: ahogy a magyar orvos is átmegy ügyelni Grazba és Salzburgba, úgy kínai, vietnami és román vendégmunkás is jöhet ide. Amíg dolgozik, és az ezzel járó törvényi kötelezettségeit adók és járulékok megfizetése formájában teljesíti, addig én egy rossz szót nem fogok szólni rájuk - és nem ezt tettem most sem.

Nekem a problémám azon népcsoportokkal van (számomra mindegy, hogy egy rasszhoz, vagy származási országhoz tartoznak-e vagy nem), amelyek gombaként próbálnak megtelepedni egy társadalmon, s önkényesen próbálnak hasznot húzni annak támogatási/segélyezési kiskapuin. Eszük ágában sincs dolgozni, csak épp azt hallják, hogy vannak önkormányzatok vagy akár országok (mindegy, hogy a saját mikro, vagy az európai makrokörnyezetet vesszük alapul), ahol csak úgy puszira megy az ilyen-olyan segélyek osztogatása. Nosza hát, menjünk oda, és vegyük el, ha ilyen idióták, hogy csak úgy adják.
És hirtelen azon szociális hálóban, amit te meg én, szorgos adófizetők, magunknak építettünk fel, előrelátásból, a későbbi esetleges szükség esetére, hirtelen 50en lettünk, s ebből 48 csak kivenni akar, s csak te meg én teszünk bele, évről évre egyre többet. Na nekem ezzel van qrva nagy problémám.

És ennek köze nincs rasszizmushoz, vagy nacionalizmushoz, vagy bármilyen turbóliberálisok által előszeretettel akasztgatni szokott politikai irányzathoz. Ez csupán színtiszta, gazdasági logika, ami bőven túlmegy a tűrhető határon.

Bocsátassék meg nekem, de én, aki ÁFA, SZJA, helyi adók, TB és még ezer adó- és járulék formájában évi több tízmillió forintot fizetek be már hosszú évek óta az államkasszába, úgy, hogy ennek a bevételi oldaláért igen keményen megdolgozom, igen rossz szemmel nézem, hogy ez a rengeteg pénz nem valamely társadalmilag hasznos célt szolgál, nem utak, kórházak vagy iskolák épülnek belőle, hanem egy rakat ember fenntartására megy el, akinek esze ágában sincs bármit is dolgozni, nemhogy a közösségi érdekeket velem együtt építeni. Ezek az emberek azt gondolják, ez az egész csak úgy van, valami nagy fiktív közös jótétemény eredményeként, és hát szabad a gazda, szabad a rablás, mki annyit visz, amennyit lát. Nem. Ez azért van, mert amíg a tisztelt láblógató úr a bal heréjét vakargatja angyali nyugalommal, s az össztevékenysége kimerül abban, hogy feltöri a kocsimat meg a lakásomat, addig én heti 60-70 órát melózom. That's why.

Ezt kell viharos gyorsasággal megváltoztatni, a központi társadalmi redisztribúció alapvető, gyökeres átformálásával. Nincs olyan, hogy ingyen ebéd, senkinek sem. Teljesen függetlenül attól, hogy fehér, arab, cigány, zsidó, vagy eszkimó.

Sorry az offért én is.

calcio_di_rigore 2010.03.04. 16:17:36

@rizla: A jó öreg ütőkártyátok, a rasszizmus. Ha egyre többen jönnek rá (USA, Németország is pl.), hogy protekcionista gazdaságpolitikát kell folytatni, az rasszizmus? Ha egyre többen kezdenek el a bevándorlás-politikájukkal komolyabban foglalkozni (Olaszország, USA!!), az rasszizmus? Ha a szabad tőkeáramlás és szabad kereskedelem Európájában a franciák csak azért is a francia parasztnak kedveznek, az rasszizmus? Ha Írország visszadobja a Lisszaboni szerződést, az rasszizmus? A svájciak sem sokat szaroztak, amikor túl sok lett a minaret. Putyinékról ne is beszéljünk. Ezek válaszok, amit a XXI. század problémáira kell adni, mert Európát már annyira veszik komolyan, hogy egy EU-USA csúcstalálkozóra nem jelentkezik be az amerikai elnök. Szóval ilyenkor, ha ez volt a kérdés.
A mai liberális mire képes? Rasszizmust kiáltani és védeni a védhetetlent. Persze semmi baj nincs a Kossuth-féle jobbágyfelszabadító liberalizmussal. Vagy a kiegyezés-kori liberális politikával, ami nem a deviánsok tolerálásában látta meg a fő programpontját, hanem a gazdasági fejlődésben, de emellett nem adott általános választójogot, és a nemzetiségeknek is megszabta a korlátokat. Csak hogy lássuk, a nyelvpolitika következtében honnan-hová jutott a liberális kifejezés.

calcio_di_rigore 2010.03.04. 16:36:55

"Ugyanakkor kérdés az, mekkora gond, ha valaki úgy szerepel egy válogatottban, hogy nem énekli a nemzeti himnuszt (Camoranesi)"

Legyen gond, és akkor talán a magyar válogatott tagjai is hajlandóak lennének kinyitni a szájukat.

Egyébként Camoranesinél azért ne tegyünk úgy mintha semmi köze nem lenne az olaszokhoz, ő egy olasz argentin ha jól tudom.

drdugo 2010.03.04. 16:51:07

maskepp nem kaphatott volna olasz utlevele. csak olyan argentinok kaphatnak, akiknek a csaladfajaban bizonyitottan vannak olasz osok. marpedig argentinaban ez igencsak eselyes, mivel a spanyol mellett az orszag lakossaganak nagy resze olasz szarmazasu oriundo. a 20as-30as evek argentin vagy uruguayi valogatottjaiban szinte csupa masodgeneracios oriundo jatszott, akik kozul sokan meg olaszul beszeltek. a mostaniak kozul is, akiknek olasz hangzasu neve van, a nagyszulei, vagy attol 'felfele' a csaladfan, csupa olaszok voltak. tehat ha innen nezzuk, akkor camoranesi bizony valamilyen szinten olasz. balotellinel sokkal inkabb, az biztos.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.04. 17:37:21

@drdugo: "balotellinel sokkal inkabb, az biztos"

na ez az, ami netto hulyeseg. indoklasat lasd fenn. balonak semmi koze ganahoz, az egyetlen kapocs, hogy a ver szerinti apja, anyja ott szuletett, onnan jott. nem ok neveltek, ott hagytak egy korhazban. a balotelli csalad nevelte fel a sajat gyermekei mellett. szocializaciojat tekintve 100% olasz.

meg csak masodgeneracios bevandorlonak se mondhatod, hiszen semmilyen ganai hatas nem erte azon kivul, hogy most b...tatjak vele.

miutan te nem fogsz abbol engedni, hogy a ver szamit, en meg abbol, hogy a szocializacio, ezt a reszt le is zarhatjuk :)

off

@c_d_r: a rasszistazast en kezdtem, es az a mondat, ami kiutotte a biztositekot szerintem az is, ebben a formaban. az iroja szerint nem ez volt a cel, akkor rosszul fogalmazott. a bevandorlas (ami egyebkent nepvandorlas cimmel mindig is futott, max. neha eroszakosan, ki es betelepites formajaban) okoz konfliktusokat, amit kezelni kell. ezt itt senki sem tagadta. tudod, a megelhetesi antirasszistakkal az a baj, hogy az allando kantalasuk olyannyira immunissa teszi a tarsadalmat, hogy akkor is tojnak az egeszre, amikor nem kellene. illetve olyan allergias reakciokat okoznak, mint a tied, amikor meglatod a rasszista szot, egybol ugrasz ellenkezni.

on.

miutan a temank van kapcsolodasa a focihoz, szerintem nem sok embert zavar, ha targyalnak rola. max. megerne egy kulon posztot, de ez a poszt egyebkent is szanaszet lett offolva.

rizla 2010.03.04. 21:52:06

@calcio_di_rigore: "A jó öreg ütőkártyátok, a rasszizmus."

ütőkártyÁNK? kiknek? mi a büdös faszról beszélsz, ember, világítsd már meg..

"A mai liberális mire képes? Rasszizmust kiáltani és védeni a védhetetlent"

ki a tököm beszélt politikáról? egyszerű ideológiáról van szó, ami szerint a másik embert pusztán a bőrszíne miatt elítélni ostobaság. balotelli - mint már elhangzott - nem bevándorló, hanem született olasz, tehát ellene tüntetni nem más, mint szimpla niggerezés. és ha már nálunk fejlettebb társadalmakkal jössz, akkor ugyan nézd már meg, hogy hol életképes még ez a fajta vélekedés, és hogy miért vérciki nyugati szemmel, hogy szlovákiában, vagy nálunk ennek az egész baromságnak még lehet létjogosultsága.

Woland 2010.03.04. 22:09:27

@rizla: @Pályaelhagyó autóversenyző:

veszett fejsze nyele. aki nem akarja megerteni, az nem is fogja, akarmilyen tisztan is magyarazza el az ember. (plane nem blogkommenteken keresztul es ilyen terjedelemben.)
de, dicserendo az igyekezet es a szandek : )

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.04. 23:48:48

@Woland: ezt nem gondolom, szerintem jo ha beszelunk ezekrol a dolgokrol. egyreszt ra lehet vilagitani olyan dolgokra, amik korabban nem voltak ismertek (nem kell mindenkinek fejbol fujni balo eletrajzat), masreszt, ha a masik fel ervelesre van kesztetve, akkor jobban raebredhet arra, hogy miben nincs igaza. vagy akar en is :)

annak viszont orulnek, ha itthon nem lenne kovetoje es szerecsenmosdatoja (szerencses szofordulat ez ide, az tuti) a "non esiste un negro italiano" korusnak (nagyjabol: nincs n*gger olasz) ami a juve ultrak (egy kis reszenek) visszatero rigmusa, es emiatt en, mint inter drukker nem nezhettem meg eloben az inter-juve kupameccset eloben. (mert emiatt valami idiota rendorkapitany kitiltotta a vendegszurkolokat, belepes csak interes szurkoloi kartyaval...pedig 5-10 euroert nezhettem volna a meccset a hugommal, akinek ez lett volna az elso kulfoldi meccse, raadasul juve szimpatizans)
balo valoban nagy paraszt a palyan, de ez a rigmus nem errol szol. ahogyan sajnos az "indul a vonat" sem. van a szurkoloknak egy torpe kisebbsege, akik a tobbiek szorakozasat is kepesek tonkretenni, a sajat klubjuknak erkolcsi es anyagi kart okozni, es meg ok verik legjobban a melluket, hogy ok az igazi szurkolok.
off
van meg egy ok, amiert idegesiteni szokott a tema: finoman szolva sem biztos, hogy a kolykeim anyja magyar lesz, vagy az, hogy ebben az orszagban lesznek felnevelve (es bizony italia az eselyes), es orulnek neki, ha az alapjan itelnek majd meg oket, ahogyan (es amilyen korulmenyek kozott) felnottek, nem pedig kemcsovel vizsgalva a genallomanyukat. szerintem en mas megiteles ala kell, hogy essek a tobbseg szemeben, mint a kolkok (adott esetben).

on

amugy nem torkollott szemelyeskedo anyazasba a dolog, szoval szerintem hasznos volt.

calcio_di_rigore 2010.03.05. 01:01:23

@rizla: Neked meg a hozzád hasonlóknak, erről beszélek. Nem tudom miért nekem intézted a mondandódat amiben rasszizmust emlegettél, inkább keresd vissza és magyarázd meg. Balotelli engem nem érdekel.

"akkor ugyan nézd már meg, hogy hol életképes még ez a fajta vélekedés, és hogy miért vérciki nyugati szemmel, hogy szlovákiában, vagy nálunk ennek az egész baromságnak még lehet létjogosultsága."

Akkor most én kérdezem hogy te mégis miről beszélsz? A szlovákok identitást próbálnak maguknak keresni, de nálunk?? Nálunk mi az a vérciki dolog, nyugati szemmel?

Phuturo 2010.03.05. 12:41:53

hú de kéne már egy új poszt....

horas 2010.03.05. 15:57:10

Fiorentina - Juventus 1
Roma - AC Milan 1
Cagliari - Catania 1
Bari - Chievo x
Sampdoria - Lazio x
Palermo - Livorno 1
Bologna - Napoli 2
Siena - Parma x
Atalanta - Udinese 2
Inter - Genoa 1

Ha nyer a Roma,vége van.Juve-nak nagyon figyelni kéne mert h a a Palermo nyer komoly lépéshátrányba kerülnének,és ez annak a tudatában elég komoly,hogy semmivel sem jobbak mint a rózsák,és a másik rivális Napoli-nak is könnyebbnek igérkezik a műszakja.

(Az Inter leüti a Genoa-t szerintem,ahogy a Roma és a Fiorentina is a soros ellenfeleiket.Újabb zakó néz ki a Lazio-nak is,de az X is benne van,és a Cagliari joban feljön a kupás helyeken állókra,szerintem.)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.05. 16:04:35

@horas: Szerintem a Roma nem fog nyerni, ahogy sanszos a Lazio veresége is. Tökéletesen fog ez alakulni az Internek, és nyugodt szívvel készülhetnek Londonba.

giacinto 2010.03.05. 17:37:06

Chelsea-Inter csak március 16-án lesz, nem jövő héten, addig még Mihajlovic papát is meglátogatjuk a szigeten.

Fiorentina - Juventus x
Roma - AC Milan 1
Cagliari - Catania x (bármit el tudok képzelni)
Bari - Chievo 1
Sampdoria - Lazio x
Palermo - Livorno 1
Bologna - Napoli x
Siena - Parma 2
Atalanta - Udinese x
Inter - Genoa 1

Althedokan 2010.03.05. 18:31:58

@giacinto: jól van fiúk reménykedjetek csak, de szerintem nem fog nyerni a Róma, sőt az Intert is megelőzzük az idény végére....

Boriello kettőt akaszt a Rómának, és ez ég csak ő... Ronaldinho is tuti lő nekik egyet kettőt. Szerintem nem fognak nyerni, az Inter Genoa sem lesz annyira egyszerű, de azért az Inter szokta hozni az ilyesmiket...

Althedokan 2010.03.05. 18:44:07

@Phuturo: igaz, igaz...
Írj egyet!

én is írnék, de nem értek ehhez ennyire... De bízzuk rá Benito bácsira, majd megoldja

Althedokan 2010.03.05. 18:57:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem játszik Totti sem, Pato sem, de hát őt pótolhatja Boriello és Huntelaar, ha épp jó napot fog ki. Ronaldinho nagyon pozitív, ezt szeretem, akkor lehet jól fogja nyomni... A Romát nem igazán ismerem, de totti biztosan hiányozni fog nekik...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.05. 19:03:18

@Althedokan: Totti már egy ideje hiányzik, de ettől függetlenül kicsit megtörni látszik a menetelés. Pato azért nagyon hiányozhat, szerintem a legvalószínűbb egy döntetlen, meglepődnék, ha bárki is biztosan nyerne.

Althedokan 2010.03.05. 19:20:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: valóban a legvalószerűbb a döntetlen, de a Milan idegenben mindig erős. Én bízom egy huntelaar meglepetésben:) mindig pozitív vagyok, maximum megjárom, mint az ominozus Inter-Milan rangadókon... De aszerintem a MUt is lenyomjuk...:) Még az is lehetséges, hogy Pato addigra fel is épül. Tényleg hiányozhat a Roma ellen, az a baj, hogy ha ő pályán van, az helyből mínusz két védő a túloldalon, míg Huntelaar nem biztos hogy ki tud váltani ilyesmit belőlük...

Iustizmord 2010.03.05. 20:42:53

nabassz, @giacionto @Hispan07 @Mr.AT:

egy interes, egy milanos és egy juvés egyetért a migrációs és a a szociokulturális kérdésekben,
ITT AZ OLASZ EGYSÉG, embörök !!!

:o)))))))))))))))

Iustizmord 2010.03.05. 20:52:52

@Mr.AT: látom te virilista vagyol. de a közgazdasági dumáddal max egyetértek.

meg azt is látom hogy T Olvtrsaim nagy része inkább konzervatív, vagy tán liberális konzervatív . érdekes.

amúgy engem is zavar h özil meg cacau nevű német válogatott van, klse még emlegy mert ugye a poroszok is elgermánosodott szlávok, németo és a polákok szomszédosak, ilyesmi, , de özil? ha még 1-1 darab, akkor OK, lásd henke larsson a svédeklnél (amúhy dahlin-larsson duó a svéd válogatottban, ezen már 94 körül is röhögtem) , de a németek intézményesen válogatnak be bevándorlókat. a franciák (portugálok, angolok) esetében annyiban más hogy ott voltak gyarmatok amiről jöttek a fekusz srácok, ha már az aranyat, tikfát, stb lvitték, miért ne jöjjön a feusz srác is, de a németek????? TÖRÖKORSZÁG, HORVÁTORSZÁG SOHA NEM VOLT német gyarmat, ez megélhetési bevándorlás volt.

szal én is a vegytiszta nemzeti válogatott mellett állok ki, bár szimpi de radulovics bojana a mi özilünk, legyen azonos mérce.

persze kevert népek mint a brazilok itt előnyben.. :o)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.03.05. 21:55:53

Most olvasom, hogy Ronaldinho nem megy a VB-re:((( Pedig még reménykedtem, hátha, de sejtettem, hogy Dunga már csak büszkeségből is passzolja:( Kár:( Kicsit úgy érzem magam, mint amikor megtudtam, hogy 98-ban nem lesz ott Romario, persze ahhpz azért nem fogható...

giacinto 2010.03.05. 22:37:15

@_Maverick: bánatát majd a piálásba fojtja.

Messi88 2010.03.05. 23:04:21

@giacinto: de ha kerettag lenne, akkor azt meg meg kellene ünnepelni :)

Gabez 2010.03.06. 10:43:41

Ma este újra a Romanak fogok szurkolni. Remélem Vucsinics bácsi bever 2-t legalább! ;)

ericcartmen 2010.03.06. 12:36:24

@Althedokan: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Totti kevésbé fog hiányozni, mint a túloldalon Pato.
Emellett visszatér Julio Sergio, Toni és ha mnden jól megy Pizzaro is. Ha mindhárman kezdenek nem félek annyir a meccstől. A megtört lendületben nagy szerepe volt az ő hiányuknak is.

Althedokan 2010.03.06. 12:54:28

@ericcartmen: hát én meg épphogy félek a meccstől. Leo nagyon készül, de az a Luca Toni nagyon veszélyes gyerek... mindig bemegy a labda róla... bakker

ericcartmen 2010.03.06. 13:29:38

@Althedokan: Toni veszélyes, plusz Vucinicnek a Milan ellen rendszeresen jól megy, szerintem ő is beköszön.
Szóval féljél csak :)

Althedokan 2010.03.06. 13:33:51

@ericcartmen: azért te se nyugodj békében még estig... a Milanban is akadnak jó rátermett futbalisták:) Szerintem jó meccs lesz sok góllal, és a végén a Milan nyer mondjuk 5-4re:)

Althedokan 2010.03.06. 13:35:53

@Althedokan: és ezen felbuzdulva ledarálják a MUt is az old treffordon...:)

ericcartmen 2010.03.06. 13:37:39

@Althedokan: egy x-el is elégedett lennék

Althedokan 2010.03.06. 13:40:50

@ericcartmen: hát egyébként ez néz ki legvalószínűbbnek... Leonardo szerint csak a 3 pont megfelelő eredmény...

slyagency 2010.03.06. 13:42:28

BENITOOOOOO!!! OLASZ POSZTOTT AKARUNK!! :D:D

Althedokan 2010.03.06. 13:43:52

@slyagency: minden reggel ezzel kezdem, és már három napja csalódok, hogy hol marad a jó kis Lega Calcio-s embléma....:S

slyagency 2010.03.06. 14:49:08

Nem is lesz olasz poszt?

Althedokan 2010.03.06. 15:15:27

kellene már egy olasz poszt...

Shikaka 2010.03.06. 15:15:45

@Iustizmord: Boki nem Magyarországon született, Özil meg Gelsenkirchenben.

Jégkorongban ott van pl. Galanisz, aki itt született (dunaújvárosi), itt nőtt fel, magyarnak érzi magát, akkor meg kik vagyunk mi hogy megkérdőjelezzük az érzéseit?

A honosítás az már véleményes...

Althedokan 2010.03.06. 15:16:18

bár benito ugyis azt fogja jósolni hogy a Roma nyer...:D
Szóval előbb lássuk a meccset

Althedokan 2010.03.06. 15:18:29

@Shikaka: hát ha belegondolunk, ennyi erővel az egész válogatott dolog csak egy újabb BL. Ez is egyfajta játék, csak eddig nem erről szólt. Akkor a világbajnokság egy újabb "klubcsapat", nemzeti válogatottak nincsenek. pl az azeri futsalválogatott egy röhej volt... igazából nem támogatandó ez a honosítósdi, mert így a nemzeti érzést ezzel is romboljuk, ami amúgy is a béka feneke alatt van...

Althedokan 2010.03.06. 15:19:38

javítás: a válogatott egy újabb klubcsapat, és a VB egy újabb BL

Hispan07 2010.03.06. 15:46:30

szerintem megverjük ma a Romát, szerdán (kedden?) pedig kemény csatában kiesünk.

és _benito, szegény szombaton is dolgozó nép tényleg nagyon várja már az összeharangozót...

Piiii 2010.03.06. 16:08:06

@ericcartmen: én nem lennék elégedett. és nem nagyképűségből írom, de Pato nélkül és hazai pályán, úgy hogy a legfontosabb játékosok most térnek vissza (J. Sergio+Pizza) én mindenképp győzelmet várok. persze mindig az a legfontosabb aki hiányzik. kivéve Taddeit :) persze ettől függetlenül ki is kaphatunk...jó kis meccs lesz.

forum.asroma.hu/download/file.php?id=205&mode=view

az Internek április 25.ig igencsak kemény sorsolása lesz. (Genoa, Catania, Palermo, Roma, Fio, Juve) a Milannak meg az idény vége. uccsó 7 meccse nem sétagalopp (Cagliari, Sampdoria Palermo,Fio, Genoa, Juve) Romáé magasan a legkönnyebb. bármi megtörténhet.

freiwald 2010.03.06. 16:25:05

@_benito: Ne kukacoskodom, nem sürgetek (biztosan akad jobb dolgod is), de mikorra várható a giling-galang, beharangozó?

Iustizmord 2010.03.06. 16:47:34

@Shikaka: özil von der gelsenkirchen.

kb nagy károly korában volt ilyen utoljára.

Shikaka 2010.03.06. 18:42:40

@Althedokan: Személy szerint rosszul vagyok attól, ami mondjuk a kézilabdában/jégkorongban folyik honosítás címén.

Ami viszont nem ugyanaz, nem honosítás, azt teljesen el tudom fogadni.
Özil, Marin, Galanisz, Koman nem honosított játékos, hanem a szüleik nem német/magyar származásúak, de ők ott születtek. Születési helyük és származásuk miatt választhatnak hogy melyik válogatottban akarnak pályára lépni és annyi.
Abban a kultúrában szocializálódtak, oda kötik őket a haverjaik, és mikor választani kellett (németországban aszem 18) akkor döntöttek a válogatottjuk mellett.

Ugyanolyan állampolgárok, mint mindenki, ebben semmi rosszat nem látok.

Szvsz nem rombolja a nemzeti érzést, nézd meg az angolok/hollandok mennyire szeretik a válogatottjukat.
Engem sem érdekelt egy percig sem, hogy Charlie vagy Boki ott volt a magyar kézicsapatban.
Galanisz a jégkorongcsapatban meg pláne nem zavar.
süti beállítások módosítása