Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

BL, nyolcaddöntők - A portás mindig kétszer csenget

2010.02.18. 12:10 heinrich

A keddi játéknap után fékezett habzású BL-este következett, sokkal inkább a kapitális hibákról, mintsem a parádés játékról marad emlékezetes. Egyik párharc sem dőlt el, ugyanakkor mindkét párból kirajzolódni látszik a továbbjutó személye, már csak össze kell kötniük a pontokat. Münchenben a meccs összképét tekintve megérdemelten nyert egy góllal a Bayern, mindenki azt hozta, amire a sors predesztinálta. A Fio jól küzdött, de továbbra is képtelen eredményt felmutatni, a Bayern meg azért Bayern, hogy az utolsó percben megnyerje a meccset, illetve mostanság azért is, hogy tátongó lyuk ékeskedjen a lecsupaszított védelem közepén. Portóban az angol csapatok ellen rendszerint életlen latinos pengeséget láthattuk, még egy kicsontozott Arsenal is simán elhozta volna, amiért utazott, ha Łukasz Fabiański nem kondítja meg kétszer is önnön vészharangjukat.   

A Fiorentina, mint egy mozdíthatatlan, szent alpesi tehén, úgy terült el kapuja előterében, eszükbe nem jutott, hogy ennél komolyabb tettekre is ragadtassák magukat. Az agy, vagyis Mutu kiválása alapjaiban pecsételi meg ennek a csapatnak a sorsát, a jelenléte önmagában többet ér, mint Montolivo és Jovetic szereplése, akik ugyan ügyes, tehetséges fiatalok, de az X-faktort nem látja bennük az ember. A helyzetük azzal válik végleg reménytelenné, hogy Gilardino teljesen formán kívül senyved, duplán lefejezték a csapatot.

Prandelli 2005-ben érkezett, hétéves tervet lobogtatva, mely a Serie A meghódítását tűzte ki célul, és annak ellenére szépen haladt az irreális cél felé, hogy csapatát rendszeresen lerabolják. Alig két hónappal ezelőtt csúcsra jutott a keret, csoportelsőként végeztek a BL-ben, és a bajnokságban is ott tobzódtak a táblázat elején, azóta viszont csak egy pontot szereztek a lehetséges tizenötből, hajszálra ugyanott állnak a BL-hez, mint a kieséshez képest – nyolc pontra. Ami egyébként még így sem veszedelmes, csak be kell látni, hogy eddig erőn felül teljesített a csapat, jön a törvényszerű savasodás.

Megfejelve azzal, hogy Prandelli körül sem tiszta minden. Többen úgy vélik, hogy ő lehet Zaccheroni utódja a Juvénél, de még akár Lippi helyére is befuthat a válogatott élén. Még ha egyikből sem lesz valóság, az ilyen találgatások könnyen eltéríthetik Prandelli gondolatait a feladatról. Főleg, mikor vad csatában áll a vezetéssel, amiért Mario Bolatti, Felipe, Adem Ljajics, Keirrison és Harris Seferovics-féle arcokkal töltötték fel a keretet januárban, köllöttek a kutyának.

A Bayern számára szolgálhatott volna igazi fokmérőként a meccs, de a lövészárkok mélyén lapuló Fiorentina ellen csak alapkészségeiket tudták hasznosítani; uralták a meccset, megnyerték a fontos párharcokat, és a megfelelő pillanatokban kijátszották a Ribéry-Robben adukat is.

Robben a Bundásban újra bizonyítja, hogy egyike Európa legjobb szélsőinek, az önmagával küzdő Ribéryt egyelőre teljesen háttérbe szorítja. A francia folyamatos sérülései, és lánykás hisztijei nyomán fellépő meccshiány komolyan leverte Scarface árát, igazából a vb az utolsó lehetősége a bizonyításra. Nem tudásáról kell számot adni, hanem arról, hogy megéri azt a negyven-ötven millió eurót, amennyiért a Bayern elengedi, de ez előjelek tükrében sokkal inkább arra lehet számítani, hogy kettőjük köré épül majd az új, nemzetközileg is ütőképes Bayern München. Persze a Real marka sokszor átírta már a racionalitásokat.

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül az Øvrebø névre hallgató gólem ténykedése mellett sem. Nem gond, lehet hibázni, élete legrosszabb estéjét kifogni, miegymás, egy Chelsea-Barca meccsen. Ettől még nem kell sós kútba törni, és a végvárakra tűzni feldarabolt tetemét, de mégis jobb érzés lenne, ha a Heerenven-Hertha meccsekre specializálódna a továbbiakban; kisebb felhajtás, kisebb teher, kisebb kockázat, adott esetben kisebb égés.

Nem szokás a dupla-Nelsont beadni, de ha a szabályokat nézzük, a tizenegyes mellé kiállítást is kellett volna csatolni, de még inkább megadni Gomez gólját.

Gobbi kiállítása is véleményes, de egyrészt nem kell ártatlan helyzetben könyökkel csapkodni, másrészt a méterekre álló partjelző jelzését illik elfogadnia a sporinak, szóval ezért kevésbé tehető felelőssé. Nem úgy Klose kapcsán; a bizonyítás vágyától felturbózott Miro kénköves odatiprása megért volna egy pirosat, azt meg már csak ő tudja, hogy a viharban lehet elnézni egy olyan játékhelyzetet, melynek láttán még egy alsó-középkategóriás futballkoca is unottan mondja be a giga-lest első blikkre.

A párharc egyértelmű esélyese innentől a Bayern, vígan kontrázhatnak egy Olic, Ribéry, Robben, Schweini, Lahm felépítménnyel, ami a Fio szempontjából azért aggályos, mert ezt a párharcot idegenben kellett volna eldönteniük, legalább egy iksz behúzásával, hogy mentesüljenek az otthoni támadáskényszer alól. Saját erényeikben túlságosan bízva, meg sem próbálták kihasználni a Bayern gyengeségeit, minimális kockázatvállalás nélkül pedig nem lehet a végtelenségig nyújtani az egy-nullás bravúrok sorozatát.
Bayern München – Fiorentina 2-1

A Porto – Arsenal nem mozgatta meg a fantáziánkat különösebben, a szűk vereség valószínűleg még úgy is belefér az angoloknak, hogy Senderos a kapusszerkót megkaparintva szivárgott vissza a csapatba.

A gerinctelen Arsenaltól nem számíthattunk egetverő játékra, hiányzott van Persie, Arsavin, Eduardo, Gallas, Song és Almunia, a kótyagos Don Quijote, melynek eredményeként elsősorban az angolok hibái, és nem erényei ütköztek felszínre. Gyenge kapusteljesítmény, katasztrofális védekezés a széleken, tiszta mázli, hogy az öreg Campbell egy pillanatra megszemélyesítette az ellenállhatatlan befejezőcsatárt, ami szintén COCOM-listán van Wengernél. 

Fabianski pocskondiázásába – melynek során alantas dolgokhoz hasonlítjuk – nem mennénk bele, gyermeteg hibái eldöntötték a meccset, de a továbbjutás aranyvesszeje még így is az Arsenal felé hajlik. Főleg, hogy a Porto a BL egyik legnyomorúságosabb utazója, Angliába meg különösen medvézni járnak, két iksz mellett tizennégyszer ragadták meg az oboa rossz végét.

Két hasonló stílusú, technikás, folyékony futballt játszó csapatról van szó, megspékelve a portugálok lelki szegénységével, és azzal, hogy az Arsenalt saját fegyverével próbálják majd legyőzni, ~ túljátszani (aka outplay) az Emiratesben, amihez viszont égető szükség van az egyéni klasszisra is – ez viszont szintén inkább Fabregasék sajátja.
Porto – Arsenal 2-1

192 komment

Címkék: h összefoglaló bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr341768646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lojzi_ 2010.02.18. 20:05:56

Kár ezen a tegnapi meccsen annyit pörögni.
Van egy idióta, akit néha valamelyik rokona a Szövetségnél benyom egy jó zsíros játékvezetés erejéig, és ott elszabadul a pokol.

Azt sosem tudjuk meg, hogy mi történt volna normális játékvezetés mellett.
_Szerintem_ ez lett volna:
Vélhetőleg (a rengeteg taktikai fault miatt) már korábban emberhátrányba kerülnek az olaszok sárga-pirosal, vagy kénytelen kelletlen a sárgalapos védők óvatosabb játéka miatt jobban fickándozni kezdenek a bajor szélsők.

Ettől függetlenül a Bayernből többen rossz teljesítményt nyújtottak, elsősorban Ribéry.
A Fiorentina nem akart sokat, de kis szerencsével összejöhetett volna nekik.
De nem, mert egy lest elnéztek. Ilyen van.

Erre írta valaki, hogy ezek hosszú távon kiegyenlítődnek. Volt már olyan olasz csapat Münchenben, amelyik lesgólt szerzett.
Vagy ott volt a Bordeaux ellen elmaradt piros-büntető kombó ami tekintve, hogy az első félidőben volt sokat segített volna a csapaton.

Az egészből csak annyit akarok kihozni, hogy felesleges ezen pörögni, meg pláne egymással tusakodni itt fasisztázásig, meg "miért nem vagytok a B ligában"-ig. Vagy megoldja ezt a kérdést a FIFA, vagy marad az emberi hiba (gyakori) lehetősége.
Ez kb. mindkét csapatnak és minden szurkolónak szar, ami történt.

_alerob 2010.02.18. 20:08:10

@rexford: Sérülés után jöttek vissza valamennyivel, tehát még a csoda várhat. Egyébként Sissoko a hétvégén sem brillírozott.

Vul-Kahn 2010.02.18. 20:13:47

@mbemba:
Az ilyen komment mindig minden helyzetben fasza ütőkártya, én elhiszem...
Főleg azután, hogy ezzel nyitottál: "Mi köze volt a Bayernnek a 2-1-hez?" :DDDDDD

Hagyjuk inkább... Fárasztasz, meg mennem is kell...

_alerob 2010.02.18. 20:15:19

látszik ki adott be most :)

Piiii 2010.02.18. 20:16:47

na már többet csinált a hórihorgas ezen a meccsen mint egész évben eddig...hirtelen jók lettek a beadások a fejére? :)

Phuturo 2010.02.18. 20:16:59

ha a régi juvéból nem rázza meg magát vmelyik öreg akkor teljesen sansztalanok

rexford 2010.02.18. 20:18:36

Elöl jó, ha nagydarab parasztok vannak. :)

@Nerazzurri: Megvolt a 3. beadás is.

BruceWayne 2010.02.18. 20:18:59

na Suarezt jól kilőtték a visszavágóról

_alerob 2010.02.18. 20:19:13

@Phuturo: most rázta meg magát kétszer az egyik..

Phuturo 2010.02.18. 20:21:28

@_alerob: ő rázza én élvezek:D

BruceWayne 2010.02.18. 20:21:56

@rexford: ez az Amauri egy 100%-os helyzetkihasználású csatár

Phuturo 2010.02.18. 20:23:05

jó kis meccs lett:)

Phuturo 2010.02.18. 20:34:57

de ceglie-t összekeverni legroval.....wow

Lojzi_ 2010.02.18. 20:49:57

Brazzzoooo! Nyihihi.

rexford 2010.02.18. 21:04:11

@Nerazzurri: Féltem is, hogy addig ekézzük, míg feltámad és majd bocsánatért kell esedezni pl. Mr. AT-nál

agentagent 2010.02.18. 21:04:53

Bravo Cs. ZSuzsi!

....Sahtarnak hátrány hogy még nem kezdődött el az orosz bajnokság.....
Mint oly sokszor megint fingod nincs semmiről. Vajon most melyik média mogul cerkáját nyálazod lsd. tv2/Árpa apu, hogy abban a székben ücsöröghetsz?

ehhhh....
Bánki Dodó is mondjon le.....

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.18. 21:14:09

Gera góljával vezet a Fulham

zsakfos 2010.02.18. 21:16:35

Azért szeretem a holland focit mert szépen tudnak játszani és azért utálom az olaszt mert ilyen fostalicska anti-focival is képesek meccset nyerni.
Sajnos hiányzik három rutinos klasszis játékos ( egy középső védő, egy tizes, és egy igazi középcsatár), hogy igazán jók és eredményesek legyünk.
Reménykedem a visszavágóban, bár Suarez nélkül nagyon nehéz lesz.
Del Pieronak meg max respect:az egyetlen játékos a Juventusban aki igazán 'játsza' ezt a játékot.
Ps. egy Ajax-Juve ( meg egy izgalmasnak tűnő EL forduló) azért megért volna egy posztot...

vadkutya 2010.02.18. 21:34:36

Amauri-t az Arsenal-ba! Már akkor kedveltem a játékát, mikor még a Palermo-ban rúgta a bőrt, a "kis" gólok mestere, ahogy ma is láthattuk...

ulver 2010.02.18. 21:37:26

Vucsinics szép gólja, 0-1.
A stream szaggat, de a vezetés megvan.

Piiii 2010.02.18. 21:37:46

Mirko mekkora alázós laza gólt vágott, az igen!!!

giacinto 2010.02.18. 21:43:14

Roma-Juve döntőt akarok, természetesen Ranieri kaján vigyorával a végén! :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.02.18. 21:44:56

@vadkutya:
brazil-olasz. Milyen remek párosítás egy játékosnál. Szimpatikus.

ulver 2010.02.18. 21:46:06

Kapuscsere, remélem Doni a jobbik arcát mutatja ma.

vadkutya 2010.02.18. 21:50:58

@peter135: :DD Picsába, elnéztem az órát, még ébren vagy... :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.02.18. 22:00:13

A tegnapi meccshez még egy kis adalék:

A skysports stúdiójában David Platték Fabianski tapasztalatlanságát emelték ki fő problémaként, és megemlítették, hogy egy ilyen szituációban Lehmann a stadionból is kirúgta volna a labdát, és beszed legalább 1 sárgát. Lehet nem szeretni az öreg Jenst, de ő legalább tökös volt. Nem ilyen puhapöcs mint a lengyel.

Neki és Denilsonnak küldöm szeretettel:

www.youtube.com/watch?v=3rpZDWTNevM

Mr.AT 2010.02.18. 22:05:37

A mai két gólunkat az "Amaurit adjuk el / cseréljük el egy zacskó szotyira / áldozzuk fel rituálisan" szekciónak ajánlanám. :) Cupp, cupp!

BruceWayne 2010.02.18. 22:09:52

hát a következő 3 gólját remélem megint fél év múlva szerzi :)

vadkutya 2010.02.18. 22:13:12

@Mr.AT: Pedig nyugodtan feljebb tolhatnátok. Mármint észak felé, hadd fázzon egy picit... ;)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.18. 22:21:32

@Mr.AT: alex egészen zseniális volt

Titi120 2010.02.18. 22:24:46

Volt ma NB II is ? :o)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.18. 22:27:12

az annyira werderes, hogy kiszopnak egy twentétől. a bréma a bundás atletico madridja.

nagyon durva, jansen már a büntetőket is lövi hamburgban.

a fos hertha viszont egyelőre otthon tart egy pontot.

@Titi120: :))

ulver 2010.02.18. 22:34:25

Örülök, hogy cserélt a Pana, de tényleg. Egyből gólt fejelt.
Kiegyenlített meccs, volt pár helyzete a görögöknek is, az 1-1 még mindig jó, idegnben lőtt gól van.

fran7 2010.02.18. 22:39:33

Nézi valaki a Pool meccset, ki az a kék ruhás csávó a 16-osnál? Mint a bíró van öltözve, de nem a partjelző.

BruceWayne 2010.02.18. 22:39:37

@Titi120: ja, nem ismerős? ahol nemrég ti is egy 4-est cumiztatok a tajgab@szóktól :)

ulver 2010.02.18. 22:46:17

Cerci bejött, futott egy touchdown-t a 16-oson belülre, Pizarro meg belőtte. nem lehet itt gond.

ulver 2010.02.18. 22:49:38

nem vagyok hozzászokva ehhez az utóbbi időben, mi az hogy KÉT gólt is kapunk?
Amatőr védekezés volt + Doni.

Titi120 2010.02.18. 22:58:18

@Nerazzurri:
Ööö, az ezt megelőző évben poroltuk el az Intert a saját pályáján ? Kicsit összemosódnak már az évek, olyan régen voltak ezek, nem ? ;)

Piiii 2010.02.18. 22:59:39

@ulver: hála doni barátunknak. nincs sergio egyből 3at kapunk és kikapunk... minden sorozat végeszakad egyszer. grat a görögöknek. bár ezt mi szúrtuk el, de nagyon

Everred 2010.02.18. 23:00:45

Végigszenvedtem ezt a Liverpool-meccset, hát, 90 perc az életemből, amit soha nem kapok vissza. Ha csak a forma döntene, Gerrard jelen állás szerint szépen kihagyná a világbajnokságot.

A négy spanyol klub összesen nem tudott egy győzelmet összehozni, azér az bravúr.

ulver 2010.02.18. 23:02:44

A feladat adott: Rómában nyerni kell.
Két gólt kapni az utolsó tíz percben egyszerűen nem lehet.
Baptista ismét csodálatosan játszott, mindenképpen a brazil válogatottban a helye. Szerintem nem is ért labdába az utolsó fél órában.
Nyilván nem csak Doni tehet róla, de mégiscsak három gólt kapott egy félidő alatt és volt még két meredek megoldása, minden labda kijön róla. Akkor már Lobont inkább.

Látom a Liverpool is magabiztos volt, teljesítették Benitez maximális elvárását.

rizla 2010.02.18. 23:22:15

kár, hogy gera parádézásának nem lehet felhőtlenül örülni a válogatott miatt

BruceWayne 2010.02.18. 23:23:12

@Titi120: ehhh :) ha de nagy elporolás volt az 10 ember ellen (az is milyen kiállítás volt).....

Piiii 2010.02.18. 23:49:02

@értelmetlen_nevű: hát ez szánalmas, már bocsánat...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.19. 00:26:32

@vadkutya: "Almunia and Song set for Sunderland return Diaby joins injury list, Gallas, Arshavin and Eduardo still out"

ahogy megmondtam... most Diaby... Bendtnert a kapuba és 2 problémát oldunk meg! :)

horas 2010.02.19. 01:48:18

@_benito: A jó öreg thrash hullám,persze a grave digger a germán heavy vonal...ne csak mindig az az hülye foci ugye...;)

rizla 2010.02.19. 01:49:41

hú, zene téma.
énekest keresünk!

Woland 2010.02.19. 07:07:25

@vadkutya: @imici77:

Waczak Manuel vagy Lukaszkezu Fabian...

nem semmi valasztek!

de most oszinten, szerintem Almunia siman oke (nem klasszis, de oke) - nem nagyon emlekszem ra hogy rajta ment volna el meccsetek. a ManU ellen az elso golban volt ugyahogy benne (nelkule is gol lett volna), a Chelsea ellen egyikben sem.

Fabianskihoz viszonyitva pedig maga Pat Jennings a spanyol! ezt a lengyel sracot egyetlen egyszer sem lattam ugy vedeni hogy ne hitetlenkedtem volna annak kapcsan Wenger mennyire kiall mellette.

a Guardian live kozvetiteseben jol fogalmaztak. "Fabianski is a complete eejit!" (csak ok mindent nagybetuvel szedtek.) az "eejit" idiota jelentesu ir karomkodas. azert keves jatekost illetett eddig brit broadsheet ezzel a nevvel.

szoval szerintem Fabianskit ki kell vagni mint macskat. Almunia marad szepen elso szamu kapus, Mannone meg majd melegiti a padot nyarig. (akkor meg csak hoz majd valakit a mesteretek, nehogyma ne...) a lengyel anyamasszonykatonaja tavaly es iden is kipottyantott benneteket az FA-Kupabol. iden is szep eselyetek mutatkozott a dontore legalabbis (tavaly meg ugye elodonto volt ha jol emlekszem). es ha nincs az a judasfajzat Cuntbell akkor most lehet hogy a BL-bol is sajatkezuleg ejti ki az Arse-ot. (0-2 azert elegge veszelyes eredmeny lett volna.) igy meg valszeg tovabbjutas lesz a vege, kulonosen hogy Almunia felepult.

de lenyeg a lenyeg, szerintem abba kell hagyni gyamoltalan lengyel tesverunk lelkenek patyolgatasat.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.19. 08:01:41

@értelmetlen_nevű: a chelsea-barca után én is kaptam egy ilyet, aranyos volt, jól felhúzta magát. :)

sportgeza.hu/futball/2009/05/06/egy_kapura_lovessel_bl-dontoben_a_barcelona/

drdugo 2010.02.19. 09:15:10

nem ertem miert a bayern lenne az eselyese annak a parharcnak. a fio azt csinalta amit idegenben kell egy ilyen csapat ellen, a feladatot meg is oldottak tokeletesen, kár hogy az a norvég majom másképp gondolta.
viszont firenzében már fel is lehet írni előre egy megadott 11-est a fionak vagy egy bayern játékosnak kiosztott pirosat kompenzácio gyanánt...
a muncheniek szerintem már lejátszották a szezon meccsét a juve ellen idegenben. ott bejött nekik minden, de tulzás volt bl esélyesnek kikiáltani őket. ha olyan istenkirályok lennének, mint ahogy fel voltak sztárolva, akkor ezt a tartalékos, betömörülő fiót is 3-4 góllal simán ütötték volna. kemeny meccs lesz firenzében, de nem a drukk szól belőlem, ha azt mondom hogy mostmár esélyesebb a fio. nem azért mert olyan hű de jók lennének, hanem mert ez a bayern egy nagyképü, abszolút overhyped brigád, jó hogy egyáltalán belefér a tv képernyőjébe egynéhány müncheni játékos arca...

balu11 2010.02.19. 09:21:22

(az egyre öregebb Hölgy, is csak akkor tud nyerni, amikor ezzel kihúz a zsebemből egy csomó pénzt, h b....nák meg)

avenger13 2010.02.19. 09:35:13

@drdugo: konkrétan kire gondolsz? a juven és a fion kívül láttad őket játszani? mondjuk idén? az utóbbi 13 tétmeccsüket megnyerték. a fiorentina meg kb. elvesztette. beálltak védekezni, a bayernnek meg most nem ment annyira. a lesgól az tényleg les volt, ezt mindenki elismerte. szerintem sem esélyesek a bl megnyerésére, de jelentősen javultak tavaly óta. a probléma csak az, hogy a fionak a visszavágón nem lesz elég védekeznie. akkor meg jönnek majd a ribery robben kontrák, amiket most lerántásokkal és szabálytalanságokkal sikerült "megoldani". lehet ott ezért majd osztanak lapot is.

TickTickTickBoom 2010.02.19. 09:39:07

nem sokkal, de a német csapatok ismét hoztak egy kicsit a hátrányon az olaszokkal szemben a héten (BL+EL) coefficient szempontból

pláne ha vehetjük úgy, hogy a Milan +Fiorentina ki fog esni, amire nagyobb az esély, minthogy nem
Inter sem esélyese a párharcának, de ott még bármi lehet

EL-ben Juve veszi az első akadályt, de a Hamburg és Wolsburg is valszeg, a Werder/Hertha/Roma még kérdéses

na jó, bármelyik alakulhat teljesen máshogy még:D, de ez a hét most a németeknek kedvezett egy kicsit

( a tét ugye az, hogy honnan indulhat majd 4 BL csapat Serie A vagy Bundesliga)

Republik of Mancunia 2010.02.19. 09:40:56

Bayern-Fio
Szép ábránd Van Gaaltól és tökösség hogy 442őt játszat , de ha van egy kis esze akkor a nagy meccseken 433ra áll, Rooben-Ribery szélekkel és a középpályát megerősíti, mert ott VB és Schweinsteiger kevés lesz a későbbiekben, és ezen a meccsen is a Fio a kpálya közepén megfogta a Bayernt. Idegenben gondolom 433 lesz, és akkor Robbennek is nagyobb területe lesz és vagy 2-3gól benne lesz a Bayern kontráiban. (ha addig Robben nem sérül meg) Lehet VG kicsit lebecsülte a Fio erejét, szerintem a BL-ben idén utoljára láttuk a Bayernt 442ben.

Republik of Mancunia 2010.02.19. 09:47:03

Porto-Arsét nem láttam, de ha otthon nem jut tovább (akár kapus nélkül is) az arsenal akkor Wenger monnyon le.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.19. 09:53:00

@Woland: én nagyon sokszor megvédtem már itt Almuniát...

ez a hülye meg elmehet a picsába... de nem veszünk kapust, mert a tarcsiban is van egy kimondhatatlan nevű lengyelünk, most kölcsönben van, majd jön peter135 és mindent elmond Róla:)

kapusra nem költünk, ebben biztos vagyok.

Republik of Mancunia 2010.02.19. 09:54:36

@imici77:
Sol után Semant is fel kéne hívnia Wengernek:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.19. 09:56:32

@Republik of Mancunia: :) Supermann szerintem még beférne, max kifutna néha pissantani a kapu mögé :) egy igazi tuskó kapus, de még elpadozhatna nálunk...

chrisred 2010.02.19. 10:03:04

@TickTickTickBoom: A jövő évet nézve. A 2012/13-as idény szempontjából egyre nagyobb a németek előnye, persze abba a következő kupaszezon is bele fog számítani.

vadkutya 2010.02.19. 10:47:52

@Woland: "ezt a lengyel srácot egyetlen egyszer sem láttam úgy védeni hogy ne hitetlenkedtem volna annak kapcsán Wenger mennyire kiáll mellette"

Egyetértek, ugyanezt érzem én is, szinte mindig. Egyebet nem tudok, kérem kapcsolja ki...

@imici77: Diaby-nak érthetően nem örülök, Song-nak viszont annál inkább. Tegnap megérkezett az ő nevével fémjelzett mez is, megy a falra... :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.19. 10:47:55

@avenger13: azért készülj fel arra, hogy ez nem így lesz. az olasz sportdiplomácia teljes lendülettel megindult, el fogják tiltatni övrebót is.

már most készítheted az érszorítót, mert tolni fogják a fiót a visszavágón, még talán durvábban is, mint a bayernt az első meccsen.

nekem egyébként még mindig fogalmam nincs, mire ez a nagy önbizalom, a fio nagyon simán pariban volt a kiállításig. és csak jelzem, hogy a lyon és a liverpool is elég simán kikapott firenzében. (+ most még jön a jutifali a bíróktól is)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.19. 10:51:53

@_benito: no, ez igen érdekes lesz, én meg vagyok győződve, hogy sima lesz a Bayern továbbjutás, a kettős győzelmet sem tartom kizártnak. Együtt nézzük, vesztes fizet :)

vadkutya 2010.02.19. 10:53:44

@imici77: Én mellesleg úgy gondolom, egy kapus igenis legyen tuskó, keltsen némi félelmet és ellenszenvet.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.19. 11:01:56

@vadkutya: casillas, buffon, vds, given, stb... nem tuskók.

balu11 2010.02.19. 11:07:18

@vadkutya: sztem a "keltsen félelmet és némi ellenszenvet" kitétel Fabianskival kapcsolatban maradéktalanul érvényesül

apró szépséghiba, hogy nem az ellenfél játékosaira, hanem saját szurkolóira vonatkoztatva

avenger13 2010.02.19. 11:08:36

@_benito: soha nem gondoltam, hogy sima lesz a visszavágó. a bírók a lesgóllal tolták a bayernt. ez igen erős. de egyébként nem. a fio 26 szabálytalanságából alig toroltak meg párat. szerintem övrebö szimplán hülye a bíráskodáshoz, nem a bayernt akarta tolni. ha 1-1 a vége, akkor nem tudom ki, hogy gondolná. másrészt mint említettem a bayern nem játszott jól. az előző hetekhez képest alul teljesítettek. a visszavágón bármi megtörténhet, még az is, hogy a bíró tényleg pártatlan lesz. azt továbbra is fenntartom, hogy a fiorentina így nem állhat be védekezni, ezért az a mérkőzés teljesen másról fog szólni.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.19. 11:10:01

@heinrich: nem mondtam, hogy a fio tovább fog jutni, és azt sem vitatom, hogy a bayern sokkal jobb csapat.

csak ennek a meccsnek a megítélésében nem értek egyet. és persze nem tagadhatom azt sem, hogy a fiónak drukkoltam, és sajnáltam, hogy egy SIMA IKSZES MECCSEN így elbántak velük :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.19. 11:11:09

@avenger13: lehetséges, hogy a bayern játékának volt köze ahhoz, hogy a fio nem egy bundesliga-középcsapat?

Titi120 2010.02.19. 11:12:29

@Republik of Mancunia:
Ez egy jó kérdésfelvetés, de LVG-nak szerintem esze ágában sincs védekező felfogásban kiküldeni a csapatot Firenzében sem.
Ribery addig elkapja a fonalat és Robbennel párban pusztitó kontrákat vezetve már az első félidőben eldöntik a továbbjutás kérdését, ez az én tippem. :)

@_benito:
Vesszen el házam, lovam, marhám, ha a jó Hoeness nem vezetne megelőző támadásokat a meccs előtti napokon, s nem kántálná világgá, hogy a spori kompenzálni fog, nem kis nyomást helyezve a mi oldalunkról se a sípmesterre. ;)

giacinto 2010.02.19. 11:14:44

@chrisred:

sajnos már 2011 őszétől a németeké lehet a 4. BL-hely, mert ha a 2006 utáni eredményeket nézzük, 2,813 ponttal vezetnek. ennyit kéne ledolgozni az oalszoknak a köv. másfél évben.

de azt is el tudom képzelni, hogy kb 1 évig lesz a németeknél a 4. BL-hely, aztán amikor a német 4.-et kipofozzák a BL-selejtezőben, az olasz 4. meg hasít 1-2 kört az EL-ben, simán visszafordul az egész.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.19. 11:16:23

egyrészt, ha a bayern nem tud kihozni egy ikszet ez a fio ellen előnyről, akkor essen is ki és húzza be a kupa-bajnokságot otthon, mert nincs sok keresnivalója a bl-ben

másrészt a gond az lesz, hogy a bayernnek viszont jó a döntetlen, ami probléma gyanánt el fogja nyomni a fio támadáskényszeréből adódó előnyöket

giacinto 2010.02.19. 11:19:16

@avenger13: "szerintem övrebö szimplán hülye a bíráskodáshoz, nem a bayernt akarta tolni."

1. tagmondat: lehet (én mást is el tudok képzelni, ismerve akorábbi munkásságát)

2. tagmondat: mégis megtette. akárhogy szépítgeted.

de remélem hogy nem lesz tétje ennek a "kis turpisságnak" és a Fio lemossa a BM-et mondjuk 3-0-ra (Gila 2, Jovetic)

avenger13 2010.02.19. 11:29:36

@_benito: semmi köze egymáshoz a kettőnek. a dortmund ellen is megszenvedtünk, az utolsó két meccsünk ilyen volt. pontatlan volt a játék. sok az eladott labda. ez nem a fionak köszönhető, persze jobban védekeznek, de két 3 méterre ettől még szabad pontosan passzolni. ennyi.

@Titi120:@Republik of Mancunia: védekező felfogás? :) lehet így lenne jobb, ahogy republik javasolta, de titivel értek egyet. nem lesz védekező felfogás, nem csak azért mert robben ribery jó, hanem mert ki a titkos 3 ember schweini és mvb mellett? timo? egyszerűen nincs oda játékosunk. ha van buyten felépül, akkor lesz legalább egy hátvéd cserénk.

Mourinho már nem a király 2010.02.19. 11:30:00

Annyira nem kell rohamoznia a Fiorentinának. Begyötörnek egy gólt, aztán mehet a bekkelés (bár talán ők az az olasz csapat aki nem teszi ezt meg, de ki tudja)

Komolyan, a Pool meccsen mi a francot csinált a sapkás ember a pályán az utolsó 10 percben??

vadkutya 2010.02.19. 11:33:12

@imici77: Valóban, őket számba vettem én is, rosszul írtam: nekem az szimpatikus, ha egy kapus köcsög a pályán. Nem tudom miért... :)

@balu11: Igen, főleg a félelem... :)

Titi120 2010.02.19. 11:41:59

@avenger13:
A csapatjáték fő problémája az utóbbi időben, hogy meglátásom szerint az ebben a rendszerben óriási meló elvégzésére kényszerülő Van Bommel - Schweinsteiger páros óhatatlanul is el kezdett fáradni, ezért akadozik a gépezet.
Jó lenne kicsit többet pihentetni őket, bár sajnos ahogy írtad nekik sincs minőségi váltótársuk a padon, de muszáj lenne szerintem Tymo és Altintop fokozott métékű bevetése, főleg a Köln / Mainz / Frankfurt elleni meccseken.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.19. 11:48:52

@Titi120: senki nem tud úgy rinyálni, mint az olaszok, ezt senki nem veheti el tőlük. én egyébként a meccs előtt jeleztem a komoly önbizalommal készülő fehérkolbászos kommunának, hogy a fiorentina nem az, aminek sokan gondolják itten.

@avenger13: :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.19. 12:36:10

Manchester City: három mérkőzésről eltiltották Patrick Vieirát

Három mérkőzésre szóló eltiltással sújtották Patrick Vieirát, aki a Stoke City ellen lágyékon rúgta ellenfelét, Glenn Whelant.

A Manchester City francia középpályásának tettét a játékvezető nem vette észre, így a világ- és Európa-bajnok labdarúgó „vesztét” a televíziós felvételek okozták, azok alapján hoztak döntést az ügyében.

Vieira a Liverpool, a Stoke és a Chelsea elleni meccseke kényszerül az eltiltás miatt kihagyni.

vadkutya 2010.02.19. 12:37:47

@imici77: Nekem ebből a szempontból az etalon - ugyan vízilabdáról van szó - Szécsi Zoli. Ő csinálta főként a pályája elején,h amikor 1 az 1ben vitték a kapuja felé a labdát, lövés előtt rendszeresen kiordított az ellenfél játékosának olyanokat,h úgyis kifogom, esélyed sincs, mindenképp elbaszod és hasonlók. Sztem zseniális... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.19. 12:39:08

‘Van Persie could be back in late April’

chrisred 2010.02.19. 12:45:56

@giacinto: A 2006-11 közti időszak eredményeit a 2012-13-as kupaszezonnál veszik figyelembe.

vadkutya 2010.02.19. 12:46:31

@imici77: :D Patrick jelezte, ő azért még a régi harcos... :)

GO ROBIN!!!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.19. 13:21:55

@Everred:

Nem láttam az EL-fordulót, csak az eredményeket: szégyen és gyalázat a spanyol csapatok tegnapi teljesítménye. Különösen a Valencia veresége ütött szíven (a Sárga Tengelattjáró és az Atlético idén bárki ellen esélyes a kudarcra, a Bilbao meg már eddig is erőn felül teljesít). Látom, hogy voltak kiállítások, de mivel nem láttam a meccseket, ezek taglalásába nem mennék bele.

A végleges ítélkezéssel várnék a visszavágókig, mindegyik párharc kétesélyes még.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.19. 13:44:34

@vadkutya: szécsiről jó sok sztori van, nem is nagyon szeretik az ellenfelek. mondjuk még így is két klasszissal jobban, mint kiss gergőt. :)

sh4d0w 2010.02.19. 13:59:13

Noh, megnéztem az Arsenal-meccs összefoglalóját és nem értem, Wenger mit kifogásolt a szabadrúgásnál.

(Nem mellesleg, amikor Anri rúgott hasonlót a PL-ben, az rendben volt, még meg is magyarázták, hogy ők nem kérték a 9 métert.)

vadkutya 2010.02.19. 14:02:54

@_benito: Háromszoros olimpiai bajnokok mindketten, több kommentárt ez nem igényel... :)

rexford 2010.02.19. 14:53:01

@_benito: Kiss Gergőt miért utálják? Olyan jóravaló gyereknek tűnik.
Az ellenfél hergelésének legnagyobb mestere Jesus Rollan volt, nyugodjék békében.

rexford 2010.02.19. 14:59:12

@Everred: Ha csak a forma döntene, Gerrard jelen állás szerint szépen kihagyná a világbajnokságot.

Soha nem volt és soha nem is lesz nagy király. 5 meccsből 2-szer, vagy inkább többször, irtó szar.

balu11 2010.02.19. 16:06:09

(mivel nincs EL poszt, ezért ide)

már többször említettem, hogy nálam Zamora kerettag lenni (akár Heskey kárára) - elég csak megnézni gólokat a Fulham-Sakhtarról:

1. olyan ütempasszt adott Gerának, hogy még a technikásnak nevezett irányítóknak is böcsületére vállna

2. no comment

és ezek mellett igazi center, aki leköt 2 védőt, bírja erővel, és nem is lassú

mi kell, még? :)

giacinto 2010.02.19. 17:05:03

@chrisred: bocs, ezt nem tudtam, és kicsit logikátlan is.

tegyük fel, hogy 06-11-es időszakban a németke álnak jobban, ezért a 11-12-es bajnokságokat úgy irják ki hogy 1-3. olasz és 1-4. német indul.

de mi van ha ebben a (11-12-es) szezonban fordítanak az olaszok? csúszásban van az egész. és ez butaság.

ericcartmen 2010.02.19. 17:29:24

@giacinto: Annyiból logikus, hogy ha egész évben küzd egy csapat a bl indulásért, akkor ne 3 héttel a bajnokság vége előtt derüljön ki, hogy 4ikként nem is indulhat

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.02.19. 17:29:51

@imici77:

Szczesny kurvajó kapus. Simán a keret legjobb képességű hálóőre. Az előző szezonban eltörte mindkét kezét, ezért nem lehetett tevékeny részese a YC győzelemnek. Nyáron ugye Fabianski sérülése miatt ott volt az edzőtáborban is. Baromi jól védett. A WBA elleni bemutatkozó meccsén szeptemberben megosztva lett a meccs embere (egyes források Wilsheret választották), ezzel az egy felnőtt tétmeccsel a háta mögött behívót kapott a Lengyel válogatottba és ott be is mutatkozott. A Brentford már harmadjára hosszabbította meg a kölcsönszerződését, mert már nem egy meccset hozott nekik.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.02.19. 17:31:05

@imici77:

Tegnap megjött az újság, ma pedig ment a pénz.

giacinto 2010.02.19. 18:01:06

@ericcartmen: persze nagyon durva esetben az is előfordulhat hogy az év végéig kell számolgatni az 5 éves (!) pontokat, de sztem előbb kiderülne, mert év közben jó pár csapat elhullik és azok már nem csinálnak pontokat.

mindegy, igy az olaszok biztosan nyertek egy + évet, de remélem nem kell aggódni és a köv. másfél évben brutális menetelésbe kezdenek az olasz csapatok, kezdve már szerdán :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.19. 23:23:20

@peter135: hiszek Neked, én nem láttam még...

akkor jó olvasást... figyi, szted kapusgól volt az első? :DDD

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.02.20. 11:47:54

@imici77:

Ugyan, erre 100-ból 100 kapus kimozdul. Fabianski csak a körülmények áldozata.
süti beállítások módosítása