Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

3000 mókuscsalád nevében

2010.02.07. 18:49 heinrich

Túl a sorsoláson elégedettek lehetünk, akár realistán, akár álmodozva közelítünk a válogatottunkhoz. A realitások talaján állva azt láthatjuk, hogy ebben a csoportban adottak a feltételek, hogy megtegyük a következő bébi-lépést, és beküzdjük magunkat a harmadik kalapba, miközben tovább erősítjük újszerű skillünket, ami a kibrusztolt győzelmeket illeti. Mivel ezek a szemétláda uefások már megint húztak nekünk az első kalapból is, a továbbjutás kérdését nem célszerű feszegetni, de legalább egy-egy meglepetésre szeretném, ha jók lennénk. Este 9-től a Rádió Q-n meghallgathatod, mi köze van ennek az egésznek a közösen indított vb-történeti sorozathoz.

A 2012-es Európa-bajnoki selejtezők csoportbeosztása
A csoport: Németország, Törökország, Ausztria, Belgium, Kazahsztán, Azerbajdzsán
B csoport: Oroszország, Szlovákia, Írország, Macedónia, Örményország, Andorra
C csoport: Olaszország, Szerbia, Észak-Írország, Szlovénia, Észtország, Feröer-szigetek
D csoport: Franciaország, Románia, Fehéroroszország, Albánia, Luxemburg
E csoport: Hollandia, Svédország, Finnország, Magyarország, Moldova, San Marino
F csoport: Horvátország, Görögország, Izrael, Lettország, Grúzia, Málta
G csoport: Anglia, Svájc, Bulgária, Wales, Montenegró,
H csoport: Portugália, Dánia, Norvégia, Ciprus, Izland,
I csoport: Spanyolország, Csehország, Skócia, Litvánia, Liechtenstein

Az első kalapból kicsíptük a hollandokat; Szántó Öcsi bácsi aggódó szavai jutnak eszünkbe: ajjaj, ezt nem kéne hagyni. Az egyik legcudarabb ellenfelet sodorta elénk a végzet, technikai tudásuk, labdabirtoklásra épülő játékuk a spanyol válogatotthoz teszi őket hasonlatossá, a hollandok biztos vezetés mellett sem szeretnek ráülni az előnyre. Szó mi szó, benne lehet egy komolyabb saller, de reméljük nem akkora, mint legutóbb, Verebes mester keze alatt (7-1).

A svédeknek már csak azért sem örülök, mert már unom a randa pofájukat, a legutóbbi kilenc selejtező közül ötször játszottunk ellenük. Halmai, Lisztes Krisztián, Kenő góljai jutnak eszünkbe, meg az a reményt keltő idegenbeli meccs tavalyról. És persze Ibrahimovics kifulladásig, meg Tímár, szőrös szívűeknek Gera. Két reménysugarunk lehet. Az egyik az, hogy a sikertelenül vívott vb-selejtezők után a svédek is egy átalakuló, még kiforratlan csapattal jönnek, a másik pedig – bár nem túl acélos – a nagy számok törvénye, nem igaz már, hogy egyszer sem tudjuk lebunkózni a szakadár vikingeket, a tülkösúristenit neki! Egyébként a svéd sífutók erdőirtása miatt évente 3000 mókuscsalád válik hontalanná. Nemzet az ilyen? 

A finnek ugye a barátaink, a finn lányokat szeretjük, ezek gólokat rúgnak nekünk, járhattunk volna sokkal rosszabbul is ebből a kalapból. Jöjjenek csak bőszen szurkolni, hozzák a valutát az országnak, szépen kigurigázzuk őket, legrosszabb esetben közösen feláldozunk egy koszlott rénszarvast az abcúg svédek kárára. Értékmérő párharc lesz, ha valóban fejlődtünk az utóbbi időben, akkor menjünk rá a hat egységre, de valószínűleg a négy közelebb lesz az igazsághoz. Biztosan sokan megharagudnátok, ha ez kimaradna:

Moldova személyében a csökkentett energiatartalmú albánokat köszönthetjük. Ronda meccsek lesznek, nem kell a tiráda, meg a cifrang, ezúttal a The Departed Jack Nicholsonjának szavai jutnak eszünkbe: no one gives it to you. You have to take it. (Belesusoghatta volna Várhidi Petya fülébe is, mielőtt a csapata 3-0-ra pofára esett volna Kisinyaúúban)

Eddigi eredményeink
1999. augusztus 18., Üllői út: Magyarország-Moldova 1-1 (1-0)
2002. március 27., Chisinau: Moldova-Magyarország 0-2 (0-1)
2002. november 20., Üllői út: Magyarország-Moldova 1-1 (0-1)
2007. március 28., Szusza Ferenc Stadion: Magyarország-Moldova 2-0 (1-0)
2007. november 17., Chisinau: Moldova-Magyarország 3-0 (2-0)

San Marino valószínűleg az egész mezőny leggyengébb csapata, nincs túl messze, jó az idő, nem lőnek, ideális választás.

Magyarország
Lássuk, mi változhat az előző ciklushoz képest.

Elsősorban a kapitány személye, ami ugye sok mindent befolyásol. Ennyire sajnos nem vagyunk járatosak az MLSZ belügyeiben, de aktuális összeesküvés-elméletünk szerint, Kisteleki a korai szerződéshosszabbítással próbálta bebetonozni pirospozsgás Koeman apónkat, még mielőtt maga is az elkerülhetetlennek látszó távozás mellett döntött.

Nem szokásunk politizálni, de ez most megkerülhetetlen. Söprés előtt áll az MLSZ, a teljes magyar labdarúgás vezetése, a szövetségi kapitány posztjára pedig minden bizonnyal magyar jelölt fog letelepedni, Egervári Sándort csak egészen kis oddsszal tudjuk adni játékos kedvű olvasóinknak (Varga Zoltánra már érdemes fogadni, de az ő osztalékából is csak egy gombóc fagyi jön ki, ha nem megy rá a lakás/kocsi/nyaraló).

A nagy pedagógus egyrészt tájfun méretű hátszélen utazik, másrészt ugye ő volt az U20-as sikercsapatunk beugró mestere, márpedig az istenadta nép fiatalítást követel. Hogy pontosan ki és hol jöhet szóba, az majd választott hadrendünktől függ, de azért találgatunk kicsit.

Kapusposzton nagyot nem tudunk majd lépni, Gulácsi egyelőre nem kerülhet szóba, de a kerettagság indokolt lehet. (Sáfár Szabi nagyon eltűnt, vele vajon mi van? Azon kívül, hogy félig labanccá lett, persze)

A védelemben Kádár Tamás kecsegtet minőségi javulással, középen és balbunkóban is használható. Mellette több fiatal is jöhet a bő keretbe, nevüket kár lenne tippelgetni, hiszen ez elsősorban Egervári a szövetségi kapitány preferenciáján múlik majd.

A középpályában rejlik a legnagyobb nyereségpotenciál. Koman Volira mindenképp számítunk, Buzsáky okés, Hajnal néha kaphat egy utolsó lehetőséget. Szűrőben Varga Józsi kihagyhatatlannak tűnik, nagy reményeink vannak vele kapcsolatban, és felmerülhet Korcsmár vagy Vass Ádám neve. Pajának rendezzünk egy szép búcsúmeccset San Marino ellen, megérdemli, Tóth Balázsnak köszönjük, már így is túl sokszor láttuk, Vadócz pipogya, nem kérjük.

Koeman távozásával lesz majd egy nagy visszatérőnk, legalábbis tutira annak lesz kikiáltva Gera Zoli. Égető is, hiszen a jobb oldalunk a legnagyobb hiányposzt, a fiatalok közül Gosztonyi töltheti be az űrt – vele kapcsolatban nagyon ellentétesek még az elsőkezes infóink is, szóval csak épp ésszel terheljük.

És akkor még mindig nincs csatárunk. Sanyiiikámmal kapcsolatban maradjunk annyiban, hogy talán a svédek és a moldávok ellen a hajrában bevethetjük, de nagyobb szerepe, lécci, ne legyen.

Németh sérülései kezdenek mélyebb barázdákat szántani arcunkra, de képességeit továbbra sem vitathatjuk; gyorsnak nem gyors, viszont a többi csatárerényt bírja. Rudolf olasz kalandtúrája kétélű fegyver, nagyon jól, de nagyon rosszul is kijöhetünk belőle, mellettük Szalaira gondolunk, akinek viszont kutya kötelessége megkapaszkodni egy Mainz kezdőjében, a Bundesliga-közeg jó választás, de itt az idő a bizonyításra. Futács nem játszik, Simon is csak keveset, Balajti még náluk is fiatalabb, Priskin fél éven belül nem érzi visszalépésnek a bajnokesélyes Győrbe való visszatérését, a többiek nem véletlenül nem jutnak eszünkbe.

Jó lenne a harmadik helyet magabiztosan, játékban is fejlődve behúzni, miközben legalább egyszer satuba fogjuk a svédek tökét, és kiosztunk egy-két méretesebb zakót is (három-négy gól), hadd legyen egy kis önbizalmunk. Lehetőleg ne kapjunk ostoba gólokat, a holland meccsek kivételével ne kerüljünk teljesen alárendelt szerepbe, viszont építsünk be két-három fiatalt a kezdőbe, négyet-ötöt a keretbe.

Ennél vérmesebb reményekkel kár lenni ámítani magunkat, de ha ezt elérjük, azt majd illik megtapsolni. Egyetlen pillanatra sem szabad elfelejtenünk, hogy honnan indultunk, mert minden szlovéniázás tévútra visz. Valami lassan felfortyant a tengermély fos legalján, de nekünk nem szabad azt gondolnunk, hogy majd egyből olaj bugyog fel. Más szóval meg kell tanulnunk örülni a kis sikereknek is, mert egyelőre ilyenekben érdemes reménykedni. De azt muszáj.

130 komment

Címkék: h magyar válogatott sorsolás

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr621737154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2010.02.07. 21:21:14

@lazacketto: "a larssonról meg nehezen tudom elképzelni h hirtelen géniusz lett"

ez meg nem érv.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2010.02.07. 21:21:40

@balinhosa: az igazán vicces az, hogy a felesége amerikai. bár lehet, hogy ez a boldog házasság titka :D

nyiszala 2010.02.07. 21:23:09

László Csaba legyen a kapitány!

jardel 2010.02.07. 21:42:14

Azért Henk ten Cate és László nem szar edző úgy tűnik, de nálunk nem sokáig húzták (OK, László nem volt rossz), szóval nem tudom, hogy egy jó kapitány mennyit számít ezzel az anyaggal. Egyelőre nem az a helyzet, hogy külföldön kapkodnak a magyar játékosok után, örülünk, ha van 4-5, aki egyáltalán játszik. Ilyen feltételek mellett szerintem arra lenne szükség, hogy legyenm legalább egy közepes, de stabil magyar bajnokság, 3-.4 közepesen erős csapattal és olyan játékosokkal , akik nem zsenik, nem a Real madridba tartanak, de legalább a saját pozíciójukon képesek egy normál iparosmunkára, szóval nem basszák el a leggyermetegebb szitukat. Ha ez lenne, akkor sztem simán működne egy második hely mindig, addig meg tök lutri az egész. Legyen Mezey a miniszterelnök, Viktor meg üljön le a válogatott kispadjára.

Hefe 2010.02.07. 21:48:23

Nem vilagos szamomra miben is leptunk (lepnenk) elore. Masodosztalyu bajnoksagok masodosztalyaban cserepadon uldogelo jatekosok, hozza nem erto kapitany, mi kell meg ennel tobb?

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.02.07. 21:50:07

Sajnos nekem úgy tűnik, hogy a sorsolás után a magyar fociközvélemény átesett abba a hírhedt párhuzamos univerzumba.

Sportgéza: "Megint a svédekkel megyünk a második helyért"
Kisteleki: „Osztom azok véleményét, akik szerint ez egy kiegyenlített csoport. A hollandok kiemelkednek a riválisaink közül, de a mögöttük következő három válogatott közül bármelyik lehet második."
Pepsifoci: "Az Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak kisorsolását követően Hollandiában több helyen nem elsősorban a svéd válogatottat tartják a legnagyobb riválisnak, hanem a negyedik kalapból előhúzott magyar nemzeti tizenegyet."
Dzsudzsák: A svédek már nem fociznak le minket
Koeman (! ez a szomorú igazán): Nagyszerű! Csodálatos! Előre aláírtam volna! - a hollandokról

Nem tudom, hány pofonra van még szüksége a magyar focinak ahhoz, hogy ezt a teljesen alaptalan (most éppen Koman-Németh mítoszra építő) önelégültséget leverjék a focisták, az újságírók és az edzők képéről.

gkktm 2010.02.07. 21:50:25

@rizla: nézd, Kádár idén eddig a bajnokságban 3, azaz háromszor kezdett a Newcastle-ben, 3-szor becserélték, (65.,82.,89. perc), valamint 1 ligakupa meccsen (a 3. ligás huddersfield ellen, 3 kapott gól) és 2 FA-kupa meccsen játszott, a legutóbbin pl. a west brom gurított egy négyest az acélos nufc védelem mellett, ha ez szerinted válogatott szint akkor elég alacsonyan van a léc, ennél a Juhász-Vanczák kettős mérföldekkel jobb. Amikor legutóbb láttam játszani a pályára lépése után két perccel tisztára játszotta róla magát az embere, pár perccel később meg a 16-os vonalán aláfutott a labdának és hatalmas luftot fejelt, abból is csak Coloccini miatt nem lett nagy gáz.
Remélem, hogy még sokat fejlődik idén és a jövőben is és több játéklehetőséghez jut majd, de jelenleg még messze nem válogatott színvonal amit nyújt.

#2: ez valóban nem érv, én csak arra alapoztam ezt a dolgot h a józan paraszti észre hagyatkozva elég irreálisnak tűnik az, hogy Larsson gondol egyet és lehúz 5 millió $-ra valakit, akit a pókervilág egyik legnagyobb zsenijének tartanak és előtte jó pár száz elég sikeres próbálkozót fosztott ki, (mindezt úgy teszi, hogy ragaszkodik legalább 6 asztalhoz, ami elképesztő koncentrációt és felkészültséget igényel, amit a hétvégi hobbipókerrel nem lehet megszerezni) persze nem mondom, hogy elképzelhetetlenek, mer ugye csodák vannak meg ilyesmi, de azt hiszem h a fentiek alapján van pár tucat Larssonnál valószínűbb jelölt is .

dean23 2010.02.07. 21:53:05

Bezavarni az U20-asokat a kondi terembe, rátápolni fejenként 10kg izmot és kijutunk simán! :P

gkktm 2010.02.07. 21:54:15

jah és ugyebár isildur igen csak hadilábon áll az angol nyelvvel, amit pl. Larssonról nehezen tudnék elképzelni tekintve a Celticben eltöltött éveinek számát /off

England win The Ashes! 2010.02.07. 21:55:52

@lazacketto:

OFF:
"van pár tucat Larssonnál valószínűbb jelölt is"

Pl. Rooney, Effenberg, Joey Barton, Torghelle, Erőss K.

ON:

Végre valaki, aki szerint nem a csoportelsőség és -másodikság kellene célnak, hanem kibrusztolni a 3. kalapot. Jó meglátás, jó írás.

jardel 2010.02.07. 21:59:08

@Csabber-18: hát , mondjuk inkább, mint mlsz szóvivő:-)

Hefe 2010.02.07. 22:01:14

Az utanpotlas valogatott "sikere" optikai csalodas. 20-21 evesen a jobbak mar klubcsapatuk meghatarozoi, nem engedik el oket holmi nem hivatalos fifa jateknapra. Ezert juthattak el outsiderek mint Costa-Rica meg mi az elodontoig. Ha az utanpotlas csapatok minden tuti jatekosukkal kialltak volna, akkor ott vegeztunk volna, mint a nagyvalogatottunk.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.07. 22:13:30

@Hefe: te már az U20-as vb alatt is bizonyítottál a kommentjeiddel, meg is jegeztem a nicked, mert ekkora ostobaságokat ritkán olvasok.

Hidd el, itt senki nem lesz vevő a félinformációkon alapuló, rosszindulatú vagdalkozásra, szerintem vegyünk könnyes búcsút egymástól.

Csak neked: a fullos olasz válogatottat a vb-t követő selejtezőn letoltuk Győrben, mint a szaros gatyát.

Juvegrande 2010.02.07. 22:14:38

@jardel: Csak nehogy a kassza közelébe engedjék mert a szemei helyén egyből elkezdene biluxolni a két dollárjel és akkor még benzinre se marad pénz a meccsekre való utazáshoz, nemhogy repülő jegyre. :D

jardel 2010.02.07. 22:15:24

@Hefe: ez igaz. Ha Ghánában lenne anyakönyvvezetés, akkor meg döntőt játszottunk volna.

Shikaka 2010.02.07. 22:22:48

@Hefe: "Ha az utanpotlas csapatok minden tuti jatekosukkal kialltak volna, akkor ott vegeztunk volna, mint a nagyvalogatottunk. "

Találgatás.

Shikaka 2010.02.07. 22:24:47

Selejtezők kapcsán:

- ne játsszunk beszari módon
- küzdjék végig a meccset
- Koman legyen kipróbálva (nem csak azért, hogy eltűnjön a horizontról a ukrán válogatottság réme)

Örülnék ha maradna Koeman, bár én is valami ilyesmitől tartok, mint a bejegyzés irója...

giacinto 2010.02.07. 22:30:06

@Hefe: minden foci siker valahol optikai csalódás.

ugye nem gondoltad komolyan hogy 2004-ben a görögök Európa legjobb focicsapata? vagy a Porto a legjobb klubcsapat stb... egyszerűen megnyertek vmit/elértek vmit. pont. ettől még nem lettek világ legjobbjai. a magyar utánpótlás sem lett egyik pillanatról a másikra avilág 3. legjobb utánpótlása, de AZT az EREDMÉNYT igenis elérték.

jasztreb 2010.02.07. 22:38:03

teljesen jó ez a hiperrealista megközelítés, de egy dologban még ez a meglepő racionalitásotok is bicsaklik. a svéd és a finn válogatottal kapcsolatban örökké beleesünk abba a hibába, hogy verhetőnek ítéljük őket, mert éppen nem játszik valamelyik nagyágyú, neadjisten éppen nincs is nekik. nekünk a tisztességes iparosok ellen a legnehezebb. ahol nincs semmi pengézés, "csak" rengeteg futás, vasfegyelem, fizikai erőfölény, ott nekünk kicsöngettek.
ez nem tudom, mikor fog megváltozni, de amíg nem tanulunk meg ilyen csapatok ellen NYERNI, addig még a 3. hely elérése is csak álom marad.

rizla 2010.02.07. 22:56:54

@lazacketto: "ha ez szerinted válogatott szint akkor elég alacsonyan van a léc"

pontosan. elég alacsonyan van.

"ennél a Juhász-Vanczák kettős mérföldekkel jobb."

nem is feltétlenül középső védőnek kell kádár, a juhász-vili kettőst én sem bontanám meg.

ha láttad játszani, és szerinted gyenge, azt nem fogadom valami nagy örömmel, de ettől még beválogatnám a keretbe, egyszerűen azért, mert nincsenek védőink, és pont. iszonyú alacsonyan van a léc, sajnos.

amúgy az igaz, hogy ez a larssonos sztori elég irreális, de nekem inkább azért, mert nehogymár ennyi ideje legyen.. ahhoz, hogy valaki ilyen szinten játsszon, kell, hogy mögötte legyen sokszázezer lejátszott hand (lehet keveset mondtam).

rizla 2010.02.07. 23:00:24

@jasztreb: miért, azok ellen hogy megy, akik meg kurva kreatívan fociznak?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.07. 23:05:17

Szép is lenne ha Koeman távozna, túl szép. Mindenesetre ez a csoport nem rossz.

Ebcsont 2010.02.07. 23:09:16

@jasztreb:
Gondolom akkor a dánok a kreatív, latinos stílust képviselik. A vb-selejtezőkön aratott győzelmeink mindegyike kibrúsztolt győzelem volt, tehát ezt már meg tudjuk csinálni. A cél inkább az kéne hogy legyen, hogy minél több csapat ellen sikerüljön ezt megcsinálni.

zsakfos 2010.02.07. 23:29:28

@lazacketto:
Azt, hogy van Aanholt-ot kölcsönvették nem egy jó hír Kádár számára,mert ő is ballábas védő, az első félévben a Coventry Cityben játszott kölcsönben ( 20 meccset).

jasztreb 2010.02.08. 00:22:30

@rizla: azt gondoltam, ezen a fórumon ezt nem kell kiemelnem. kurvára nem megy azok ellen sem.
@Ebcsont: nem a brusztolásról beszélek. hanem a "semmit sem" (de azt hiba nélkül) csináló csapatok elleni NYERÉSRŐL. ezek közé tartoznak jellemzően a skandinávok. és igen a dánok elleni meccs valóban kivétel, bár ugye mindannyian érezzük, hogy ott mennyire volt elszánt a már kijutott dán csapat.

Leon Osman 2010.02.08. 08:34:37

Hiddinket kell idehozni :D na nem mintha olyan hülye lenne, hogy aláírna. Csaba fiunknak örülnénk, legalább a sajtó megint elővehetné a törd el a lábát storyt...de legalább tudott xarból várat építeni már pár helyen, így tán a harmadik helyet össze tudná hozni, én teljesen elégedett lennék azzal. a megoldás egyszerű, nem kell csatár, 4-6-0-t játszunk aztán hátha lesz 1 pont... a kicsik ellen elég is lehet...

Zigi 2010.02.08. 08:45:16

@Árpádka: Szerintem is László jön Koeman helyére, de nem Csaba, hanem Bölöni.

dontotti 2010.02.08. 09:04:46

Heinrich, Dzsudzsinkat nem említed, bár szerintem ő annyira evidens a bal oldalon, mint Vona Gábor a jobbon. :)

rattenfanger 2010.02.08. 09:32:25

Jó a cikk.
Egervárit nem kellene erőltetni még is csak a Tésztás embere. László Csaba jó választás lenne, de ő valszeg megy a VB után a házigazda kispadjára. Meg kellene várni a VB-t, hátha nagyot buknak a svájciak vagy a görögök és akkor lecsaphatnánk Rehhagelre vagy Hitzfeldre :) Csak egy láda lóvé kellene :)
A spílerekről: Kapusok közül Megyeriben látok nagy jövőt, Gera kell, Varga, Koman koma szintén kell, Kádár nagy húzás lesz. Stíbert, meg azt az ügyes fiatal paksi bekket kihagytátok, Szalaitól egyre jobban félek, hogy vaktöltény, Németh porcelán. Véleményem szerint a fiatal degeneráció legjobb csatára Balajti lesz. (Amúgy az ex-kaposvári Nikolics nem magyar félig? Látok benne fantázia morzsákat)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.08. 10:01:10

@rizla: én a saját szememnek hiszek, és a győri u20-as meccsen kádár balbunkóban a mezőny egyik legjobbja volt, leradírozta balotellit, akit át is toltak a másik szélre a szünet után.

de hát fordítsuk meg a kérdést: ki legye a balhátvéd, ha nem ő? bodor boldi? halmosi? leandro? vanczák? szerintem ezek közül bármelyiknél jobb csapatban játszik, és jobb is.

vercotti 2010.02.08. 10:02:33

Egervári nem lesz kapitány, senki nem fog Koemanhoz nyúlni. Azt meg kifejezetten csodálni tudom, hogy az állandóan pesszimista magyar nép hogy tudja megint reális elvárásként emlegetni a 3. helyet, miközben a csapatok játékosanyagát tekintve sokkal közelebb vannak hozzánk a moldávok (lentről), mint a finnek (fentről).

Papp Sanyi 2010.02.08. 10:03:34

MIndenképp ki kell próbálni Kádárt és esélyt kell adni Gaálnak is. Nincs egy normális balbekkünk (Bodort volt szerencsénk látni, sz@r).
Koemannak mennie kell, többször bebizonyította, hogy nem ért (még) hozzá. A svédek elleni itthoni "szárnyalás" (csatárok nélkül, amikor kellett a 3 pont), olyan barátságos meccsek, ahol ki lehetett volna próbálni a fiatalokat, de ő ua-zal a szokásos csapattal kezdett stb.
Szerintem ennyi bőven elég volt belőle.

don brada · http://www.sajatwebsite.hu/ 2010.02.08. 10:25:42

Húúú nálam megvan a tuti taktika...
Minden csapat ellen lesz nyerő szöv.kapi az elmult 20 évből. Orbán Viktor, az MLSZ következő elnöke forradalmasítva a világfutballt minden meccsre más kapitányt rak a kispadra.
Hollandok ellen Mezeyvel, mint '84-ben,
Svédek ellen Mészöly Kálmi bá (szigorúan Halmaival a kezdőben), Finnek ellen Csank Jancheeval és Orosz Ferivel, Moldávok ellen Várhidit a kispadra Gerával.

Na mit szóltok?

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.02.08. 10:27:38

Azt a 4 (esetleg 6) pontot a finnek ellen megnézném. Az ugyanis nagy siker lenne, nem papírforma. A helyzet az, hogy ők '97 óta előreléptek, mi meg egyáltalán nem. Stabil, kicsit rakkolós és fantáziátlan, de az akkorinál sokkal megbízhatóbb csapatuk van. Pont az ilyeneket szokták simán elverni, mint mi vagyunk, ezért is vannak a harmadik kalapban.

giacinto 2010.02.08. 10:32:57

@vercotti: "csapatok játékosanyagát tekintve sokkal közelebb vannak hozzánk a moldávok (lentről), mint a finnek (fentről). "

kereteket azért ide lökhettél volna.

hány moldáv játékos játszik top-bajnokságban, gyanítom egy sem. de még a b kategóriásnak titulált hollandban sem nagyon. finneket sem tudok hirtelen mondani. sztem a finnekkel kb egy szinten vagyunk keret ügyileg, esetleg jobbak is vagyunk.

giacinto 2010.02.08. 10:34:56

@giacinto: na megnéztem, a moldávok közül kb az összes otthon játszik, van két orosz és svájci. egy cseh, egy svéd, egy azeri légiósuk. ennyi. egyik sem komoly csapatok.

giacinto 2010.02.08. 10:37:35

@giacinto: finneknél az ezeréves niemi, hyppia, litmanen vonal van, meg mellettük Forssel, Tainio, pasanen neve mond vmit, többi no-name.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.08. 10:41:06

@vercotti: megtennéd, hogy összeállított gallérból a finn kezdőt, megjelölve, ki melyik klubban játszik? előre is köszi.

giacinto 2010.02.08. 10:44:11

Erwin:

A kapitány legalább tizennyolc-húsz pontot vár csapatától, amelybe az eb-selejtezőkig be szeretne tenni néhány fiatalt (!!!) – igaz, az oroszok ellen még nem próbálhatja ki az U20-as válogatott játékosait.
„Sajnos, amikor az oroszokkal játszunk, nem próbálhatok ki fiatalokat az U21-es csapatból, mert ők akkor az olaszok elleni roppant fontos Európa-bajnoki selejtezőre készülnek, de természetesen tervezem, hogy nekik is lehetőséget adok néhány poszton, hiszen hosszú távon feltétlenül számítok rájuk."

Koeman a hollandokkal a selejtezősorozat elején szeretne játszani.

ez baromság, pont a legvégén kéne velük játszani.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.08. 10:44:21

@giacinto: litmanen már nem válogatott, a németek elleni selejtező volt a búcsúja. hyppia-ban nem vagyok biztos, de rajta se lepődnék meg, ha már lemondta volna így, 293 évesen. niemi 294, ő se fog már játszani 2012-ben.

zsakfos 2010.02.08. 10:47:06

@_benito:
Azért azt tegyük hozzá, hogy Balotelli rohadtul nem akart megszakadni azon a meccsen. Ettől persze még Kádár kiválóan játszott.
A Newcastle elég jó eséllyel feljut a PL-be, nem gondolnám, hogy Kádár ott stabil kezdő lesz ( bár nagyon örülnék neki). Annak nagyobb realitását látom, hogy kölcsönadják valamelyik Championship csapatnak, ahol rendszeresen tud játszani. Ezzel mi jobban járnánk mint, hogy a szarkák padján üldögél.

drani 2010.02.08. 10:52:21

szerintem a reális cél a küzdés a harmadik helyért. Komant és Némethet én is kipróbálnám, bár megváltóként nem tekintenék rájuk. Szerintem hajlamosak az emberek többet beléjük látni, mint ahol tartanak.
László csaba a Neónak azt nyilatkozta, hogy megkereste egy afrikai és egy európai ország, szerintem az európai azok mi voltunk. Hát nem tudom... mondjuk tökösebb, mint Koeman

szangye puncog 2010.02.08. 10:57:10

Azt a fajta mentalitást kéne magunkévá tenni a sikerhez, ami pl a svédek, dánok sajátja, hogy szenvtelenül, fegyelmezetten végig tudjunk küzdeni 90 percet + ötöt esetleg és nem kapni gólt a hosszabításban. Ezek sajnos nem magyar erények.
Ja, és amit a magyar szurkolóknak kell magukévá tenni: minden meccsen pokollá, katlanná varázsolni a Puskást. (már amennyire erre alkalmas a stadion) Akkor is, ha a média nem hiteti el velünk, hogy van esélyünk.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.08. 11:01:03

@giacinto: Szerintem meg nem baromság, mert a nagycsapatok az aktuális nagytorna után a selejtezősorozat elején kaphatók el leginkább. A sorozat közepe felé kevesebb a meglepetés, a végén megint akadnak, ha az esélyes csapat már biztosan kijut.

ZenZo 2010.02.08. 11:11:54

@zsakfos : Kádárt nem ismerem annyira, mint PvA (Aanholt)-t, de a kis, izé, fiatal holland nagy reménység a Chelseaben. Ha nem jött volna Zsirkov, valószínűleg már végigpadozta volna PF-fel felváltva AC mögött a szezont. Így most még a nagycsapatban nem mutatkozott be nálunk, de ha a 'castleben fut egy jó fél szezont, akkor az is el fog jönni.

zsakfos 2010.02.08. 11:22:32

@popp:
Van ráció abban a Koeman mondott.
Azzal mi jól járnánk, ha jól szerepelnének a vb-n( mondjuk érem), hátha nagyképűre vennék a figurát, ami azért nem áll távol tőlük. Meg szeptemberben még sanszosabb, hogy Koeman marad a kapitány:) ő biztos tudja mit kell ellenük játszani -Hiddink is tudta:)
Hátrány, hogy nem nagyon kell új csapatot építeniük, a kulcsemberek továbbra is lesznek + jön még a sok bizonyítani akaró fiatal.
Amúgy se az a lazsálós csapat, ha már továbbjutottak akkor se ( lsd. vb selejtezők, EB románok elleni uccsó csoportmeccs), mindig nagy a közvélemény nyomása. Ebből jól is kijöhetünk, minket 2x vernek, de valszeg a finneket is.
A stílusukat meg szerintem nagyon nem nekünk találták ki, úgyhogy igazán lényegében tök mindegy mikor játszunk velük, nem sok esélyt látok a pontszerzésre.

Gazuzem 2010.02.08. 11:39:43

Moldova szerintem inkább csökkentett energiatartalmú Románia, ami nem túl bíztató.

boci29 2010.02.08. 11:42:44

és Dzsudzsák hol maradna?

tapia 2010.02.08. 11:53:14

@dontotti: És senki nem értékelte ezt a zseniális poént? Hát pedig jó volt! Egyébiránt a cikk jó. Ha gyíkjaink nem játszanak csapataikban, csak pom-pom lányok, akkor ebből megen nem lesz szar se, és a fortyogó fos kihül.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.02.08. 11:56:08

@_benito:
Finneknél fiatalok közül kevesen vannak előtérben, az ideális tizenegy az elmúlt 4-5 évben alig változott, saccra átlag 28-30-as csapat.

szbszig 2010.02.08. 12:15:24

San Marinónál talán csak az lett volna jobb, ha nem kapunk senkit a hatodik kalapból. Bár fogjuk fel úgy, hogy ellenük lehet javítani a koefficienseken.

A moldávok érdekes szerzemények. A válogatottjuk katasztrofális. 3 pontot szereztek az legutóbbi vébéselejtezőkön egy olyan harmat gyenge csoportban, ahol még Luxemburg is 5-öt, Lettország és Izrael pedig 16-ot és 17-et. Viszont a Sheriff első moldáv klubcsapatként bejutott az EL-csoportkörébe, és ott sem vallottak egy pillanatig szégyent, majdnem a továbbjutásért küzdöttek.

A finnek elleni történet elég kétesélyes, de valamiért félek tőle, hogy északi rokonaink '97-et meg fogják bosszulni ezúttal. Legalábbis ők is elég hamar előszedték az akkori felvételeket, és szemmel láthatólag nem nagyon felejtettek...

A másik két csapattal szerintem felesleges foglalkozni. A svédek bebizonyították, hogy akkor is megvernek minket, ha komolyan sem veszik a találkozót. Mi lesz majd, ha jön egy kissé átalakított svéd csapat, amely még bizonyítani is akar...

A hollandok meg a hollandok, róluk tényleg felesleges beszélni. Ha megússzuk három gólnál nem többel meccsenként, akkor már elégedett leszek.

zsakfos 2010.02.08. 12:17:42

@OJ:
Kiváncsi vagyok mennyire változik a csapatuk a finneknek. Ha kijutnának akkor azért nem mehetnek neki az EB-nek egy +35-ös csapattal. Litmanen már végleg lemondta.
Jaaskelainen (35), Hyypia( 37), Tihinen ( 34), Kolkka ( 36), J. Johansson ( 35) Kuqi ( 34) sem mai gyerek már.
Tainio ( 31) ,Pasanen ( 30), Forsell ( 29), Vayrynen ( 29) A.Eremenko ( 27), Moisander ( 25), R.Eremenko(23). Sparv (23)lehet a mag, az öregek közül is valszeg egy-kettő. Azért annyira nem tűnik keménynek ez a keret.

szbszig 2010.02.08. 12:29:51

@zsakfos : Azért ezek még mindig nevek. Nálunk ilyen játékosok gyakorlatilag egyáltalán nincsenek. De ha valóban elkezdjük beépíteni az U20-asokat szépen lassan, akkor egye fene, azt mondom, majdnem egyenrangú a keret. Papíron egy kicsivel erősebbnek tartom a finneket, de őket még el lehet kapni.

A moldávokról nincs értelme beszélni. Egyértelműen gyengébb a keretük, még az albánokénál is. Talán van két orosz meg egy cseh légiósuk középcsapatokban, és kész, mindenki más otthon játszik.

giacinto 2010.02.08. 12:46:19

@szbszig: "Nálunk ilyen játékosok gyakorlatilag egyáltalán nincsenek."

naneeee, mé ki a halálok ezek? semmivel sem jobbak mint ami Dzsudzsák, Gera, Hajnal, Koman, Juhász-féle vonulatunk. sőt.

Iustizmord 2010.02.08. 13:00:37

és _heinrich a rádió hullámain is megmondta VIVÁT !

korlat 2010.02.08. 13:09:21

Az a baj már megint, hogy a jónép 80%-a le akarja váltani a szöv.kapitányt, mert nem adta ki az előző menet... Azt aláírom, hogy Koeman nem egy Lippi, de legalább neki adjuk meg az esélyt, hogy építsen egy BÁRMILYEN csapatot. Mert arra fél év/ 1 év nem elég!
(Ha menne, akkor én csakis Fatih "betegállat" Terim-et látnám szívesen a padon, gondoljatok csak bele,mekkora spíl lenne, még akkor is, ha szopnánk egy meccsen:)
Viszont nem értem továbbra sem ezt a Gerzson mizériát. A keretet elnézve nem sok játékost látok, aki egy PL csapatban meghatározó kezdő lenne, márpedig Gerzson nagyonis fontos eleme a Fulhamnek...
Szaltó Zolit vissza a válogatottba!

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.02.08. 13:12:05

@giacinto: Igazából az a baj, hogy a mi "vonalunk" a klubjában még csak-csak jól muzsikál, de a válogatottban általában csalódást keltenek. A finnek viszont ott is nagyjából hozzák azt, amit tudnak a klubjukban. Amivel nem azt akarom mondani, hogy verhetetlenek, de szerintem 0 és 6 pont között bármi kijöhet a párharcból, a papírforma meg legfeljebb 3 pont.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.02.08. 13:20:40

Ja igen. és a finn reakció (angolul): www.hs.fi/english/article/Finland+draw+Holland+and+Sweden+in+European+Championship+2012+qualifiers/1135252716026

A hollandokat és a svédeket tartják nehéz ellenfélnek, ránk '97 miatt fenik a fogukat...

Stefan Derrick 2010.02.08. 13:42:01

Köteles a kapuban esetleg? Mostanában kezdő a Genkben.
Csak V. Zolitól mentsen meg minket az ég...

aakipal 2010.02.08. 14:02:08

ez nagyon nagy vót heinrich

GeoThrasher 2010.02.08. 14:26:32

@giacinto:
lehet h nem jobbak, de legutóbb mikor is játszott közepesnél jobban pl. Dzsudzsák művész úr vagy a tökmag Hajnal Tomi?

capor_ 2010.02.08. 14:27:43

@szbszig:

A Sheriff Tiraspolnak van ám egy háttértörténete, ami az orosz(barát) kisebbséggel kezdődik - elkszakadásért küzdéssel folytatódik és egy dúsgazdag mecénással zárul. Tehát nem a legreprezentatívabb kép a moldáv fociról.

carlodicanio 2010.02.08. 14:29:44

kötelest emlegettétek itt többen, az ő neve felmerült a bundabotrány során, elég csúnyákat mondtak róla... ha játszana, félnék, hogy ezek a pletykák igazak, és nem tudnék királygabisan elnéző lenni az esetleges potyáival szemben

GeoThrasher 2010.02.08. 14:31:50

@korlat:
Ez most pont olyan gondolatmenet, aminek a mentén másodszor is megválasztották a Gyurcsányékat (bocs a politikai párhuzamért) aztán annak is mi lett a vége. Ami nem működik, az nem fog megjavulni attól, hogy adunk neki időt, sőt rosszabb lesz.

Shikaka 2010.02.08. 14:34:48

@GeoThrasher:
"Ami nem működik, az nem fog megjavulni attól, hogy adunk neki időt, sőt rosszabb lesz."

Szerintem jelenleg nem tudunk megfizetni jobb edzőt, mint Koeman.

GeoThrasher 2010.02.08. 14:39:05

@Shikaka:
Nem kell feltétlenül külföldiben gondolkodni. Én sokáig igen keményen Egervári-ellenes voltam, de most azért szerintem attraktívabb focit játsszatna a "primadonákkal", meg talán nem csak barátságos meccseken venne számításba fiatalokat.

christvhu 2010.02.08. 14:39:39

@Titi120: amúgy elég gyorsan visszahúzták tőle)))))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.02.08. 14:39:45

@GeoThrasher: Azért egyedül Koeman nyakába varrni, hogy kikaptunk az esélyesebb ellenfeleinktől, az kicsit vicces. Nem edzőkérdés elsősorban a csapat szereplése.

Bírom ezt a Gera-hype-ot is, de be kell látni, hogy Zoli legtöbbször szarul játszott Koemannál.

rizla 2010.02.08. 14:41:45

@_benito: ugyanígy gondolom én is.

rizla 2010.02.08. 14:49:07

@korlat: zoli olyan szar volt koeman keze alatt, hogy ha akarna sem nagy baj, ha nem jön vissza.

GeoThrasher 2010.02.08. 14:53:15

@popp:
Nyilván nem csak az ő sara, de én semmiféle taktikát nem láttam pl. a Svédek vagy mindkét Portugál meccsen csak 11 játékost teli gatyával, ami megengedhetetlen és egyértelműen a fanatizmus és/vagy motiváció hiányára vezethető vissza

r_magpie 2010.02.08. 15:06:04

Kádárhoz egy-két gondolat:
- szerintem is előrelépést jelenthet, de nyilván nem rögtön mélyvízvbe dobva
- amikor lehetőséget kapott Newcastle-ben, többnyire megbízhatóan játszott, valóban volt egy-két bakija, de nem ez jellemezte a játékát
- biztató a fejlődése, nem feltétlenül baj, hogy nem stabil kezdő
- Hughton többször is elismerően nyilatkozott róla
- ő általában középre rakja, míg van Aanholt (aki elvileg egyelőre 1 hónapra érkezett) José Enrique sérülése miatt lett igazolva a balbekk posztra
- a Championshipben 3 középső védő nagyon vékony, ráadásul STaylor hosszú időre kidőlt, ezért kellett Hall és Williamson - ez nem bizalomvesztés Kádárral szemben, csak szükségszerűség

korlat 2010.02.08. 15:27:01

@GeoThrasher: igazad van, nem teljesen fejtettem ki, mire gondolok, vagy rosszul. Nem tartom annyira rossz kapitánynak kúmant, DE mindenképp változtatnia kéne pár dolgon. Gondolok itt olyan dolgokra, hogy Gerát normálisan beépíteni, csatárfront stb...
Tehát én úgy látom, hogy a legjobb elérhető megoldás a válogatott számára az, ha Koeman változtat a stratégiáján és marad. Nyilván nem kutyaütő a srác, puszira senki nem kerül egy európai ország szövetségi kapitányi posztjára (még ha az az ország Magyarország is:), tehát az alap megvan, fel lehet építeni ebből valamit, de muszáj egy bizonyos szintű állandóság.
A politikai párhuzam abszolút jogos, ha csak az előző kommentemből indulunk ki, így viszont remélem már más a helyzet.
Vagy ugye ott a B-terv: Fatih Terim:]

korlat 2010.02.08. 15:28:36

Ja, meg se dicsértem a postot.
Jó post!:)

neutrinoo 2010.02.08. 15:42:56

Hollandokon kívűl mindegyiket elcsíphetjük,de az ellenkezője is lehet,hogy Moldovával se fogunk bírni nemhogy a Skandinávokkal. Maradjon Koeman,de ha az első pár meccsen nem nyújt támadóbb focit a csapat ki kell rúgni. Már elég ideje építkezik.

rizla 2010.02.08. 16:08:02

@r_magpie: én amúgy nem is értem, hogy miért kell ennyit magyarázni, hogy miért luxus kihagyni egy fiatal, ambíciózus, tehetséges védőt, aki egy newcastle-szintű klubban játszik (még akkor is, ha a castle nem épp történelme legfényesebb napjait éli). a keretben van a helye.
és ez a "fiatalítás" duma is kicsit fals nekem. ez már nem a várhidi-féle fiatalítás, egyszerűen csak felnőtt pár játékosunk. komant berakni nem fiatalítás, hanem kötelező lépés, ugyanis a serie A-ban játszik rendszeresen, hány ilyen középpályásunk van még? németh is ha nem lenne sérült, a legmagasabban jegyzett csatárunk lenne, szalai detto, bár ő még csak 1-2 meccset játszott.
úgyhogy koeman ne jöjjön azzal, hogy kipróbálná őket, nem kipróbálni kell őket, hanem - kis túlzással - rájuk építeni a csapatot.

rizla 2010.02.08. 16:09:23

@neutrinoo: "ha az első pár meccsen nem nyújt támadóbb focit a csapat ki kell rúgni"

ezzel nem értek egyet, ha elkezdi az újabb szezont, akkor csinálja is végig. felesleges lenne hazavágni a csapatot egy cserével a felkészülés közepén.

Shikaka 2010.02.08. 17:00:25

@GeoThrasher:
A dánok ellen, amikor aki nézte a meccset csodálkozott hogy milyen dolgokat csinálnak meg (Torghelle sarkaz, Buzsáky cselez stb.).

A terv a svédek ellen is ez volt. Tuti, hogy Koeman nem mondta azt Gerának, hogy öreg, nehogy cselezni merjél, vagy betörni, mindenképp értelmetlen beadásokkal próbálkozz!

A játékosok IS tehetnek arról, hogy nem csinálják meg amit kér.
Ő is hülye volt néhány dologban, de arról, hogy az ivelgetés ment, a játékosok jobban tehetnek.

montipájton 2010.02.08. 17:10:26

Hogy Koemannak mennie kell, valahol (vajon hol? ))) ) már eldöntött tény, szerintem az első meccset sem éri meg a kispadon, nyugi, lesz pénz a kifizetésére. ))

Ugye, az ciki helyzet lenne, ha hagyni akarnák megégni, aztán véletlenül megütnénk az első meccsen a svédeket, mondjuk. ))

Érdekesebb kérdés, ki jönne helyette, Egervári nyilván ambicionálná, de nem úgy tudom, hogy túl jó a viszonya a nemsokára (megint) legfontosabb hazai futballpotentáttal. persze, lehet, hogy rosszul tudom.

Hogy az U 20-ból a legjobbakat be kell építeni, azt én is adom, de nem azért, mert akkora etvasznak gondolom a felnőtt mezőny felől nézve az egyiptomi bronzot (merts ajnos nem az), hanem mert, ahogy többen írták, nincsenek mások, akikre építeni lehetne. És minden elvesztegetett évért kár.

Más kérdés, hogy velük sincs garancia semmire, jól emlékszem a 84-es hősökre, milyen jellegtelen és jelentéktelen magyar válogatottakban játszottak később, akik játszottak...

zsakfos 2010.02.08. 17:21:17

Én arra leszek inkább kiváncsi ki lesz az új MLSZ elnök. ..

balu11 2010.02.08. 17:25:42

@zsakfos : nem hiszem, hogy különleges ember lenne, inkább valami mezey fazon...

Romanes eunt domus 2010.02.08. 17:27:45

Az új, alakuló válogatott legfontosabb követelménye az, hogy az alibiző Hajnal Tamás és a hisztis, sértődött Gera Zoltán ne kerüljön a közelébe. Előbbit még nem láttam jól játszani válogatott meccsen, utóbbi pedig a viselkedése miatt húzza le magát a WC-n. De ha visszajön, legalább csinálja ugyanazt, mint Huszti (aki adott 5 gólpasszt a selejtezőkön, Juhász mellett az egyik legjobb emberünk volt). De inkább ne is jöjjön vissza.
Az alapkezdő meg legyen a Fülöp - Bodnár, Juhász, Vanczák, Kádár - Buzsáky, Varga, Koman, Huszti - Németh, Rudolf csapat, esetleg még a kapuba Gulácsi, a középpályára Korcsmár, Dzsudzsák, Vass Ádám, előre Balajti, Szalai és az isteni AirSándor. A többiről Koeman gondoskodhat :DD

Romanes eunt domus 2010.02.08. 17:29:14

Koemant meg ki ne rúgják. A fickó nem hülye, tuti belátta már, hogy hol mit hibázott, a selejtezőkön sokkal nyíltabb játékot fogunk játszani, ebben biztos vagyok.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.08. 17:31:19

@zsakfos : tésztás gyuri. aztán kinevezi saját magát szövkapnak. mert hogy ő lesz erwin utódja szerintem. ha bajnok lesz a vidi, akkor teljesen biztos vagyok benne.

giacinto 2010.02.08. 17:39:40

az egyébként már biztos, hogy 2016-ban 24 csapatos lesz az EB, ugye?

na oda viszont mindenképp oda-kéne érni.
egy jelenlegi selejtezős-rendszer szerint az azt jelenti kb. hogy első 2 kijut, az 18 csapat+rendezők (19-20) és még marad 4-5 hely.
tehát a 3.-ok fele is durván kijut.

zsakfos 2010.02.08. 18:01:54

@balu11: @mocsing:
70 éves: a felcsúti akadémia vezetője, a Videoton szakmai igazgatója és vezetőedzője.
Mindkét helyen megfelelő háttér áll rendelkezésre ahol tud nyugodtan építkezni,dolgozni.
Ehelyett bevállalja,hogy MLSZ elnökként (esetleg szöv. kapitányként ) sokan támadják és csomó olyan dologgal kelljen foglalkoznia ami kicsit sem kellemes?
Biztos, hogy lesz befolyása a vezetésre ( esetleg szakmai munkáért felelős alelnök lesz), de sztem nem érdeke már, hogy az "első sorban üljön", elég ha tudja mozgatni háttérből a szálakat.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.08. 18:08:44

@zsakfos : az mlsz-elnökséget inkább viccből írtam, azt biztos nem csinálná, a szövkapos dolgot viszont komolyan. szerintem az még nagyon érdekelheti, és ha vmikor, akkor most minden hátszele meglesz hozzá.

GeoThrasher 2010.02.08. 18:48:22

@mocsing:
úristen, csak azt ne. Gyuri bá már volt kapitány eleget...

GeoThrasher 2010.02.08. 19:10:01

@Shikaka:
igen, mert a dánok azon a meccsen b@sztak ütközni, meg keménykedni, hagytak területet. Dzsudzsi viszont ott sem alkotott maradandót, pedig állítólag ő a legjobb magyar futtbalista (jó persze a NS mindenkit magasztal, aki a hétvégén rúgott egy egyeneset a pettyesbe)...

gkktm 2010.02.08. 19:30:21

@_benito: nézd én nem láttam az olaszok elleni u21es meccset, de elhiszem nektek h jól játszott, én csak arra próbáltam rávilágítani, h (1) a klubjában nem játszik (2) ha nagy ritkán igen, akkor is középen és (3) előfordul ám, hogy elkövet gyermeteg hibákat.
az általad felsoroltaknak annyiban mindenképpen jobbak Kádárnál, hogy legalább rendszeresen játszanak és van már jó pár évnyi rutinjuk, még akkor is, ha emellett falábúak.

@r_magpie:
"a Championshipben 3 középső védő nagyon vékony, ráadásul STaylor hosszú időre kidőlt, ezért kellett Hall és Williamson - ez nem bizalomvesztés Kádárral szemben, csak szükségszerűség"

ez igaz, az viszont nem túl bíztató, hogy pénteken Kádár úgy is csak a padon ült h Coloccini, Taylor és Enrique is sérült. kíváncsi leszek a holnapi felállásra, ha Colo nem tér vissza és Kádár továbbra is pados lesz az azért jelzésértékű.

"- szerintem is előrelépést jelenthet, de nyilván nem rögtön mélyvízvbe dobva"

ezzel egyet tudok érteni, be kell hívni a keretbe, meg kell nézni h mit produkál a válogatott edzésein, esetleg San Marino ellen játsszon is, de sztem semmi értelme egy ilyen fiatal és rutintalan védőt betenni mondjuk a hollandok ellen h aztán a Robben kicsontozza.

@zsakfos : "Annak nagyobb realitását látom, hogy kölcsönadják valamelyik Championship csapatnak, ahol rendszeresen tud játszani"

hát jó lenne, de figyelembe véve a nufc pénzügyi helyzetét nem hiszem h sok érkező lesz nyáron így valszeg Kádárra is szükség lesz a keretben, viszont a Coloccini-Taylor-Enrique hármas mögött nem valószínű h gyakran játéklehetőséghez jut majd

rizla 2010.02.08. 22:10:49

@lazacketto: a pepsifocit csak mértékkel szabad komolyan venni, de azért ezt iktatom www.pepsifoci.hu/node/53381

"ezzel egyet tudok érteni, be kell hívni a keretbe, meg kell nézni h mit produkál a válogatott edzésein, esetleg San Marino ellen játsszon is, de sztem semmi értelme egy ilyen fiatal és rutintalan védőt betenni mondjuk a hollandok ellen h aztán a Robben kicsontozza."

ez így korrekt, bár ha jobban játszik mondjuk szélesinél, akkor játsszon csak sokat. miért ne lehetne rá esély, vass ádi is sokunk szívét töltötte el reménykedéssel anno várhidi alatt, pedig kevesebb rutinja volt, mint kádárnak (stoke city reserves).

balu11 2010.02.10. 10:11:43

találós kérdés: ki nyilatkozta?

– Más magyar vonatkozású téma: válogatott. Négy év mellőzés után számít még meghívóra?
– Miért ne számítanék? Huszonnyolc esztendős vagyok, tizenegy légiósév tapasztalatával, ami magyar szinten meglehetősen ritka. Vagyis ha teljesen felépülök, és formába lendülök, nem látom okát annak, hogy ne reménykedjek.

zsakfos 2010.02.10. 10:20:08

@balu11: Csak nem a nagy Szabics? Őré kábé illenek a paraméterek.
Sajnálom, hogy nem sikerült magából kihoznia ami benne volt. A tragikus sorsú Fehér Mikivel jó csatárpárost alkothattak volna sokáig a válogatottban.

balu11 2010.02.10. 10:21:56

@zsakfos : ott a pont

Hát, nemtom, én sosem voltam elájulva a tehetségétől. Ne mondom voltak jó hónapjai, de nem tartottam csiszolatlan gyémántnak...

Viszont az, hogy most, az Augsburg kispadjáról válogatott meghívót remél... kicsit erős.

zsakfos 2010.02.10. 10:43:47

@balu11: Főleg, hogy a góllövőlistát 19 góllal vezető Thurk és az utóbbi meccseken gólokat lövő ( 7gólos) Air Sanyi is előtte van a sorban, ráadásul mintha azt olvastam volna valahol, hogy szoktak 1 csatárral is játszani.
Én is csak reménykedtem, hogy nagy focista lesz belőle:mikor 19 évesen már a Sturm Ráczban ( akarom mondani Grazban:) a BL-ben rúgta a gólokat, vagy a stuttgarti első szezonja ( bemutatkozó meccsén csereként beállva 2 gól, 2 gól a Bayenrnnek, 1+1 és győzelem a MU ellen a BL-ben). Akkor nem gondoltam volna, hogy Torghelle cseréje lesz 28 évesen a bundi 2-ben...

Lezuzius 2010.02.10. 17:45:10

Most mar mindket edzo Laszlo szabad.

don brada · http://www.sajatwebsite.hu/ 2010.02.11. 13:07:38

Lehet off de van kezdőm a selejtezőkre.

Koszta-Puglits, Plókai, Mracskó, Urbán - Keresztúri, Illés, Pisont, Kozma - Klausz, Torma
süti beállítások módosítása