Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Egycsapatos bajnokság - Serie A, #21

2010.01.25. 18:26 _benito

Tudta az ember, persze, nem lepődhetett meg, de azért valahol sokkoló volt látni a Serie A 21. fordulójának hentelős horrofilmre emlékeztető végkifejletét, és még ennél is nagyobbat üt a következtetést, amit levonhat. Egy csapat van az országban, meg néhány dublőr, akikre néha-néha rásüt a nap, de az Inter úgy tiporja el a mezőnyt, hogy csak szánakozó pillantásokat érdemelnek a többiek. A Juventus most kivételesen legalább erre a szánakozó pillantásra rászolgált, hiszen nem érdemelt vereséget a puhapöcsű Ranieri Romájától, annál inkább megérdemelte a jussát a Fiorentina, amelyet a BL-helyek közelébe lavírozó Palermo zúzott le metsző kegyetlenséggel. Tovább nyomakodik a Napoli is, győzelmi sorozatot épít a Bologna, a Lazio pedig már csak két pontra van a kiesőhelyektől. Hajtás után persze elsősorban a nagyokra koncentrálunk, szokás szerint gyöngybetűkkel.

Teljesen felesleges bíróval foglalkozni, mi is egy mondatot pazarolnánk csak rá: ha Sneijder azt mondta Rocchinak tapsikolás közben, hogy Anyád fogaz!, akkor sem döntöm el a szezon, sőt, talán az egész bajnokság legfontosabb meccsét a 20. percben egy kiállítással. És nem is döntötte, de ehhez már neki nem volt sok köze, sokkal inkább a két csapat játékerejében mutatkozó markáns különbség miatt történhetett meg, hogy a Milan 60 perc emberelőnyével sem tudott mit kezdeni. Pedig érdekes dolog történt a kiállítás után.

Illetve nem történt: Mourinho nem cserélt. Fent hagyta mindkét csatárát, méghozzá úgy, hogy közben 7 játékosa hágott a falakra a saját kapujuktól 25 méterre. Ez nyilván azt eredményezte, hogy a legelöl levő középpályása, a kiváló passzjátékáról, és átlagon felüli játékintelligenciájáról ismert Muntari, és a két támadója között akkora távolság volt, amekkora egy szénszállító uszály féktávja. Ez egy átlagos földi halandó számára épületes baromságnak tűnik, öngyilkosság, kuki a csalánosba, futballra hangolt szeppuku. Jött is a Milan, Ronaldinho próbálkozott, Borriello is megnyert néhány fejpárbajt, de a gól nem akart összejönni, mert hol Julio Cesar (anyám, mit fogott meg Seedorf fejesénél!) védett, vagy az utolsó passzok Bekcham felé mentek, aki aztán eltemette a labdát.

Bohócnak még jó vagy, Marco.

Persze, az is lehet, hogy Mourinho tudta, az egy az egyben védekező Milanisták egyszer elvétik a lépést (ahogy a vezetőgól előtt is), és akkor lecsapnak. Mert elvétették. És lecsaptak. Előbb még egy csodálatos kontra végén Pandev a kapufát találta el, de aztán Maicon pofátlan műesése után ugyanő már nem kegyelmezett, és a mozizó Dida kapujába tekerte az Inter győztes gólját. Azt már a múlt heti újság megírta, hogy Ronaldinho kihagyja a 11-est, nem is számított semmit, mert talán a Milan-szurkolók sem vitatják: ezt a meccset tíz emberrel is agyonnyerte az Inter. Mourinho meg annyira eszméletlenül tökös, hogy ezt már a sors sem tudja figyelmen kívül hagyni. Más magyarázat nincs, mert nem akarjuk újra elsütni az orkokkal tarokkozós poént. (Inter-Milan 2-0)

Az Inter mással nem is bizonyíthatná dominanciáját, mint a másik Grande Tre-tag leverésével, amire csütörtökön kiváló esélye kínálkozik, ugyanis azt Juventust fogadja hazai pályán a kupában, ahol az eddig egészséges játékosok gyomorfertőzést kaptak, Marchisio pedig kidőlt három hétre. Ez, kérem szépen, a 42. sérülés idén Torinóban. Mondjuk a vámpírszemű Claudio nem a Roma elleni brillírozásba sérült bele, az biztos, de csapattársaihoz hasonlóan legalább már küzdött, és egy egészen elfogadható első félidőt produkáltak. Ebben komoly szerepe volt Ranieri ernyedt hímtagjának, hiszen a jeles alkalomra visszarendezte a csapatát vegytiszta 4-4-2-re, méghozzá úgy, hogy a Roma fedezetsorában egyetlen támadó sem volt (Taddeit az anyai szem sem látja támadónak). Aztán Alex hiába mutatta meg gyengébbik lábával, ki is ő valójában, egyetlen pillanatra sem volt kérdés, hogy a Juventus nem fogja megnyerni a meccset. Csak azt nem tudtuk, kitől jön majd a bődületes hiba, bár az igaz, hogy Grossónak alacsony odsza volt, és erre rá is tromfolt, miután az idei szezonban már sokadszor megette a létező legovodásabb cselt, és lerántotta Taddeit.

A gondok sokasodtak, amikor Sissoko elbambult, és Buffonnak nem maradt más választása, mint elkaszálni Riisét, aki már eltolta mellette a labdát. De Ranierinek még ez sem volt elég, pontosan azt csinálta, amiért kivágták Torinóból: pont elég volt neki az egy pont, esze ágában nem volt a második félidőben már jobbára semmit nem mutató, emberhátrányba kerülő Juventus ellen kockáztatni. Ezt a Juvét viszont nem kell megverni, mert megveri saját magát. Külön szép, hogy az erősítésnek igazolt Candreva késett le Riiséről a 93. percben úgy, amiért az NST-csapatban heinrich leüvöltötte volna habi fejét. Zampát egyszerűen nem lehet megunni.

Ciro továbbra is hisz benne, hogy a csapata kiverekszi magát a gödörből. Csak közben már egyrészt egyedül van ezzel, másrészt a játékosaival sem tudja elhitetni. Röpködnek a nevek, van köztük olyan, amitől a juventinók gyomra liftezni kezd (Rijkaard, van Basten), van, aki nem vállalja (Hiddinknek a pénze, Zoffnak a reputációja, Viallinak a Ferrarához fűződő barátsága az ok), így most úgy néz ki, az Inter ellen kupakiesés után az akadémiát vezető Massimo Carrera veszi át a csapatot, míg Lippi a vb után szénné égve haza nem somfordál Torinóba. Sok mindenért lehet támadni Moggit, de azzal a kiejelentésével nem lehet vitatkozni, hogy Európa egyik legnagyobb csapatából szánalmas hulladék lett. (Juventus-Roma 1-2)

A Palermo a Fiorentina tükörsima legyűrésével (3-0) leelőzte, a Napoli a Corsi állásába kerülő livornói győzelemmel (0-2) le is hagyta a Juventust, de már vészesen közel van a Sienában csak ikszelő (1-1) Cagliari, és az újra nyeregetni kezdő Genoa is, amely ezúttal az Atalantát bombázta le (2-0). A Bologna komoly gondolja a dolgot, és legyőzte a Barit (2-1), amelyben Koman 75 percet kapott, és nem nyújtott különösebben maradandót. A Lazio nem tudta megverni a Chievót (1-1), de legalább nem is kapott ki tőle. Ennek ellenére a rómaiaknál lassan már tényleg a kiesés elkerülése lesz a legnagyobb gond, pedig nem másról beszélünk, mint az olasz Szuperkupa védőjéről. A Catania nagyon simán verte meg a Parmát (3-0), a két nehéz helyzetben levő csapat közül pedig a Sampdoria rugaszkodott el az Udinese hátáról (2-3), és nem fordítva.

Risultati e classifiche

579 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr101701452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronal-d'oh! 2010.01.25. 18:40:49

Ezek után kíváncsian várom mindkét milánói csapat BL meccsét. A tegnapi meccs után azt mondaná minden értelmes ember, hogy Milannak nincs esélye, az Inter meg simán továbbjuthat, de nem fogadnék nagy összegben arra, hogy ez így fog történni.

Papp Sanyi 2010.01.25. 18:47:51

Ezért hihetelenül fontos Pizzarro a Romanak, mert ilyen csupaszív játékos! Ranieri meg elmehet a búsba, nagyon passzív volt a játék, tényleg elégedett volt az 1 ponttal.

Weah_ 2010.01.25. 18:49:25

@nekedX: a bl más tészta lesz, bár tartom magam ahhoz, h talán most kezdenek megfordulni a dolgok: az inter sztem képes lehet egy oda-visszavágóson bárki ellen továbbjutni, a Milan viszont most egy bajnokságban tud hosszútávon (végre) jól szerepelni.
Ahogy egy kolléga írta egy fórumon, az intertől ki lehet kapni kétszer egy szezonban, de az összes többi csapatot meg kell verni és akkor majd meglátjuk...

ravanelli 2010.01.25. 18:52:42

serge cosmi lesz az a corsi

ravanelli 2010.01.25. 18:53:31

és nem a vereség miatt ment, candreva eladása miatti felháborodásában.

ravanelli 2010.01.25. 18:54:11

én pedig candreva megvásárlása miatt vagyok felháborodva

ravanelli 2010.01.25. 19:00:37

Rocchi nem csak a kiállítás miatt volt szánalmas(" majd én megmutatom") hanem azért is mert utána bebizonyította, hogy gyáva is, mérlegelt Maicon kezezésénél, nem merte befújni a tizit (persze nem befolyásolt semmit, de akkor is

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.25. 19:02:16

benito, lécci, süsd el az orkos poént, bemondásra teccik, de nem ismerem még.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.25. 19:06:45

@anonim222 [semleges néző]: vmelyik posztban volt, már én sem emlékszem rá pontosan, a lényege, hogy mourinhónak akkora mákja van, hogy biztos eladta a lelkét a sátánnak.

ravanelli 2010.01.25. 19:08:51

sneijder egyébként szerintem azért volt morcos, mert pár perccel az eset előtt rocchi "feltartotta"

ravanelli 2010.01.25. 19:10:29

@_benito: egyébként mit szólnál a juve padján júliusig a baseball sapis palihoz?

Mr.AT 2010.01.25. 19:14:42

Ez Iustizmord új nickje, vagy mostanában ez lett a komment-divat? :-)

ravanelli 2010.01.25. 19:15:41

@Mr.AT: mármint az én nickem?

Iustizmord 2010.01.25. 19:18:59

@ravanelli: hadd el, MrAT utazik rám amióta szar a juve. rajtam veri le. még jó hogy nem ki.

azt hiszi hogy 128. alkalommal is vicces h szóvá teszi h nem 1db gigakommentet nyomok hanem 10 rövidet.

hiába, kis öröm is öröm.

gyermeteg lélek, mint vmely filmben elhangzott :o))

bocs MrAT :o)

Iustizmord 2010.01.25. 19:19:39

@ravanelli: akit írtam is mindég bball capben nyomta (szvsz az esküvőjén is)

ravanelli 2010.01.25. 19:21:30

@Iustizmord: tudom kiről beszélsz igazad is van, de ez olasz poszt

Iustizmord 2010.01.25. 19:21:48

@Iustizmord: ja, az a film a gyalog galopp volt, várostrom jelenet, fransziák verbálisan ócsárolják Arthur-t és lovagjait

what a flash :o)))))))))))))))))))))

Mala Suerte 2010.01.25. 19:24:21

"...de a gól nem akart összejönni, mert (...) az utolsó passzok Beckham felé mentek, aki aztán eltemette a labdát."

Nem tudom, ilyen nyilvánvaló ostobaságot miért kell leírni, ha csak nem az számít "eltemetésnek", hogy szinte az összes Milan helyzet (Borriello-fejes, az említett Seedorf-próbálkozás, Dinho kapáslövése) az ő beadásából/felíveléséből alakult ki, rossz passzai pedig 1-2 kivételtől eltekintve nemigen akadtak. Nagy szükség lett volna egy Pato-stílusú, gyors ritmusváltásokra képes, kreatív játékosra, ez tény, de ne vicceljünk már, hogy Becksen mentek el a Milan támadásai...

Mr.AT 2010.01.25. 19:25:16

@Iustizmord: Nem utazom senkire, csak ez vicces, szvsz. :-) Ha egyszer csapatot osztunk, leszel te, meg mindenki más. :-)

Amúgy meg ide azt a 10 kommentet! :-) (10=/=500!)

ravanelli 2010.01.25. 19:29:44

@matthe07: azt meg tudod mondani, hogy miért nem inkább Tassotti játszott Favalli helyett?

Mr.AT 2010.01.25. 19:30:14

@matthe07: Pedig ebben van igazsága Mrs. Mourinhonak :-), tekintve, hogy Becks szorgosan kitámolygott szűk fél perc alatt az oldal&alapvonalig, hogy aztán onnan lődözze vissza a labdát. Ívelni még most is nagyon tud, de qrvára lassítja a játékot, ez tény.

Iustizmord 2010.01.25. 19:33:33

@Mr.AT: hát én az életben is egy one man army vagyok :o))))

de ha zavar, akkor MrScroll megoldja a problémádat, én nem vagyok kötelező,olvasmány. :o)))

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.25. 19:33:50

@Mr.AT: kabbe :)

el fogom pusztítani benőt.

BISMARCK 2010.01.25. 19:33:54

A bíró nem mérlegelhet. A kiállítás teljesen jogos volt. Ugyanakkor valóban nem adott meg egy jogos tizenegyest a milánnak, ami akkor sorsdöntő volt.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.25. 19:38:07

@matthe07: valaki beírta a meccs után, hogy 45 beadása volt a milannak. abból 1 (azaz egy) borriello fejes sztem elég sokat elmond a minőségükről (ronnie egy felpörgő labdát suhintott rá, a seedorf-fejes meg szögletből volt, ha jól emlékszem).

egyébként meg azért, mert imádom, ha leostobáznak. nekem ez a herkó.

ravanelli 2010.01.25. 19:39:54

@matthe07: plusz nem Beckham, hanem Pirlo adta be a szögletet Seedorf fejesénél. balról

rizla 2010.01.25. 19:55:45

beckham kibaszottul kiszámítható volt. komolyan, melyik csapat nem készül arra, hogy majd jól beadja a szélről a labdát? mourinhoé biztos. az a baj, hogy kb ennyi ma már a játéka.

Mala Suerte 2010.01.25. 19:57:34

@_benito:
Nem rád mondtam, csak arra, amit írtál. De valóban elszálltam, bocs. (Mondjuk R80 lövése előtt Borriello tudatosan fejelte le neki a lasztit, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás.)

@ravanelli:
Hát akkor Pirlo utána elég hamar ott termett a kapu előtt, még hogy lassú meg öreg... ;-) (A szögletet Beckham adta be.)

Itt egy hosszabb összefoglaló , amiből azért szerintem lejön, hogy DB tevékenyen részt vállalt ebben a kevés helyzetben, bár nem tagadom, abból is kivette a magáét, hogy a támadások nem mentek épp villámgyorsasággal: www.youtube.com/watch?v=BfcgBznFStA

Gabez 2010.01.25. 20:06:31

Ledesma is ilyen jó lesz, mint Pandev? Vagy legalábbis Muntarinál jobb? ;)

Ha Sneijder a pályán marad, akkor most nagyobb lenne itt a vidámság - szomorúság. Kár, hogy tapsikolt annak a sügérnek, remélem, Mou seggberúgja érte.

Remélem, a Cselszki ellen is hasonló pörgés lesz majd...

Budlofsky 2010.01.25. 20:06:59

@Iustizmord: Te vagy az olasz rizla. :)

ravanelli 2010.01.25. 20:10:43

legalább Momo visszatért, Melo végre leült a helyére

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.01.25. 20:12:34

ki ez az interes ezzel a gumiemberrel a képen? marco kicsoda? ez vmi üzenet volt? ekkora agyatlanságot is rég láttam...

ravanelli 2010.01.25. 20:13:50

materazzi, aki a lefújás után ebben a Berlusconi maszkban ünnepelt, hányingert keltve ezzel milánó piros- fekete szívű hölgyeiben

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.25. 20:15:52

az ott Matrix, Berlusconi álarcban, asszem.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.25. 20:16:58

off:
majd kéne az EB után egy futsalos poszt, ahol mndenki jól elmondhatja a véleményét...
on.

Iustizmord 2010.01.25. 20:17:20

@ravanelli: miért, eddig minden milanista lány matterazzira masztizott ? :o)))

ravanelli 2010.01.25. 20:17:36

@imici77: szerintem belefér, kíváncsi lennék, hogy reagálja le Silvio

ravanelli 2010.01.25. 20:18:25

inkább az IGAZI Berlusconira, vagy a hatalmára, meg ami ezzel jár

Budlofsky 2010.01.25. 20:21:16

@Iustizmord: "nem 1db gigakommentet nyomok hanem 10 rövidet. "

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.01.25. 20:59:55

marco miért nem roschnan teszt?
:-)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.25. 21:04:24

To Whom It May Concern

Szeretném megjegyezni, hogy Sissoko alaposan benne volt a kiállításban, nem kétséges, hogy ő hibázott a legnagyobbat.

madbalee 2010.01.25. 21:04:31

A derbin a bíró egy vicc volt. Sajna az Inter legyalult minket. 6 gól válasz nélkül az biza elég kemény:(

ravanelli 2010.01.25. 21:07:57

@heinrich: Még mindig biztatóbb mint úgy luftot rúgni, hogy seggre ül utána ( Melo a Parma ellen)
A legnagyobbat Ferrara hibázta. Amikor elvállalta

Iustizmord 2010.01.25. 21:08:04

picit off, ez a http://www.timesonline.co.uk-ról van, NAGYON érdekes. és keményen odabasz.

és ott fel nem merül hogy Állambácsi mentsd meg a fradit/dózsát etc mert az NEMZETI KINCS. hehe. nem. ott szabályok vannak.

olvassátok, tanulságos, talán el kéne a fordítást uttatni néhány magyar klubvezérnek.

David from Nottingham asks: Notts County will go to court on Wednesday and could possibly be wound up. Why are HM Revenue & Customs suddenly getting tough?

GJ: Notts County are among several clubs that HMRC have taken action against but it has been deliberately timed to coincide with the transfer window. HMRC are effectively trying to force the club to sell players to pay their bill.

There is a separate political issue being fought here, though. HMRC are very unhappy that they are not a priority creditor when it comes to retrieving money owed to them from clubs. Payments to the Football League, staff and players take priority in the hand out. The irony is that HMRC are usually owed the largest share.

Along with Notts County, HRMC have actions against the following clubs: Portsmouth (due in court next month), Crystal Palace (hearing due on January 27), Cardiff (due in court next month), Plymouth (club say their tax debt has been paid) and Southend (paid £2.14 million to settle a claim from HMRC in November. The latest (disputed) petition is for £200,000).

Iustizmord 2010.01.25. 21:09:16

timesonline.typepad.com/thegame/2010/01/ahead-of-thegame-everton-make-approach-for-huntelaar.html

konkrátan.

örülnék 1-2 érdemi kommentnek.

jah, és huntelaar -ról is van benne szó, aka "loan to everton"

Iustizmord 2010.01.25. 21:10:30

@Budlofsky: az asszony is erre panaszkodik. :o)))

de a csapattársaim már örülnek h nem 1 gigaszóló hanem 10 kicsi passz.

ki érti a világot... :o)

Claudio Marchisio 2010.01.25. 21:10:32

basszus, elkezdek szurkolni az internek a bl-ben...
még örültem h megverték a milant, kicsit megnőtt az arcuk az utóbbi pár héten, és hát mire? erre?
na most még ez nagyon kellett ez a marchisio sérülés, nem lehet megunni :S
edzőcsere meg? mikor? kire?
nem tudom mi lesz itt a megoldás, de hogy a sérülteknek fel kéne már épülniük az is biztos...
na hát forza juve!!

Iustizmord 2010.01.25. 21:11:39

@ravanelli: silvio? törvényszigorítás, kivételes törvény, összeesküvés, mellébeszélés. :o)

Rino 2010.01.25. 21:13:45

Nem olvastam el a többszáz kommentet, így is el tudom képzelni a tegnapi reakciókat.
Leonardo fájóan rutintalan még, ez természetes. Mourinho taktikája megfojtotta a játékunkat, senki nem tudott villogni. Remélem nem veti vissza a csapatot a vereség, lélektani előny az interé.

ravanelli 2010.01.25. 21:15:52

@Claudio Marchisio: "edzőcsere meg? mikor? kire?"

Bárkire. Annyira kilátástalan a játék, hogy egy váltás felrázná a csapatot.(Vialli, Conte, Hiddink, Zoff, Cosmi)
Vagy BÁRKI!

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.25. 21:16:24

@ravanelli: ez egy speckó hozzászólás, nem az elsődleges tartalma fontos :)

Ferrarával kapcsolatban mindenesetre igazad van.

ravanelli 2010.01.25. 21:17:15

@Iustizmord: és tovább ezen a csapásvonalon

Iustizmord 2010.01.25. 21:19:37

@ravanelli: joh, de az angol klinkre TÉNYLEG KÉRE VILLANÁST MINDENKITŐL

vagy senki nem beszélni ángol? nehogymá...

horas 2010.01.25. 21:21:38

Mourinho-t továbbra sem tartom,annyira hihetetlenül tökösnek,Mancini ugyanígy nem cserélt a kiállításoknál,emlékezzünk a Liverpool meccsre az Anfield-en.Meg egyébként is kikellett volna behoznia?
Akkora zsenialítás nem kellett,hozzá,hogy az egyetlen esély a két gyors remekül cselező ember fenn hagyása,mikor egyértelmű volt,hogy szét lehet kontrázni a Milan-t...

Iustizmord 2010.01.25. 21:21:44

HM Revenue and Customs kb = magyar APEH.

(a HM Customs and Excise és a HM Inland Revnue összolvadása, de egyes nyomozati jogköreit a UK Border Agency örökölte, just for the sake of pünktlichkeit)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.25. 21:22:14

@Iustizmord: igazából nem tudom, milyen extra dolgot látsz ebben. Anglia jogállam, Anglia kapitalista kb ennyit mond a cikk :)

Jó lenne ilyesmikről fantáziálni itthon is, csak felesleges. Értesz-e, "urambátyám"?

horas 2010.01.25. 21:24:22

Amire azt mondom,hogy tényleg okos volt és látszik,hogy nagyon érti a szakmát az,hogy a Pirlo,Ambrosini,Gattuso fal felett egész egyszerűen átrúgták a labdát,az öszi meccsen volt is gondja az Inter-nek ezzel Gattuso sérüléséig...

ravanelli 2010.01.25. 21:24:42

@Iustizmord: talán az lehet a gond, hogy ezek a klubok nem rendelkeznek elég tőkével, annál inkább tartoznak, a tartozásokat pedig ideje törleszteni, elsősorban a liga, a játékosok, edzők, stb felé.
De úgy látom van itt adótartozás is. Valószínűleg nem rohannak fizetni adósságaikat, ha pénzhez jutnak.

Csak tippelek

ravanelli 2010.01.25. 21:35:12

@Iustizmord:
Gianluigi Buffon is ready to leave Juventus, according to reports. The Bianconeri stopper was quoted as saying that he "cannot take it any more" after the defeat to Roma.
Engem ez jobban aggaszt, bár nagyon bízom Gigiben

horas 2010.01.25. 21:36:35

@BISMARCK: Totálisan egyetértek.Teljesen érthetelen,hogy mehetett ki a pályára két csapat úgy,hogy az eredmény jelzőn nem minimum egy gólos Milan vezetés áll...Sneijder kikellett volna állítani még az elött mielött tapsolt volna mert,egyértelmű volt,hogy ezt fogja csinálni és ezzel az egész mérközést befolyásolja nem beszélve a mérközés a szerepéről a bajnoki cím szempontjából.
Maicon kezezésért pedig két tizenegyest kellett volna itélni illetve a legközelebb álló Inter játékost is kiállítani,hogy miért nem akadályozta meg csapattársát ebben a szemmel láthatóan teljesen tudatos alattomos és gusztustalan szabálytalanságért arról nem beszélve,hogy még így is az Inter oldalára tévedett egész odáig a bíró.

Ha állítasz valamit,fejtsd ki teljesen mert nem lesz egyértelmű és valaki félre fogja érteni.

Mr.AT 2010.01.25. 21:40:46

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/juventus-rafa-benitez-is-jelolt-lehet-a-kispadra-lapertesules-2014943

Muhahahaha. :-) Muhahahaha. :-) MUHÁHÁHÁHÁHÁ! :-) :-)

Keresek vmi nyugtatót, ez egyszerűen qrva jó. :-) Hihihihihahaha.

ravanelli 2010.01.25. 21:40:51

@Claudio Marchisio:
Három napig gyászolni fogunk, de aztán csak a szépre emlékezünk.
Nagyon sokat köszönhetünk Buffonnak, de ez a JUVENTUS!

Roby Baggio után is volt csapat, Buffon után is lesz.
Csak kérdés milyen?
Forza Juve! Forza Gigi!

ravanelli 2010.01.25. 21:42:06

@Mr.AT: Persze, bárki jelölt lehet. De ha megtörténik, és az EL-ben a Liverpool ellen játszunk, még jól jöhet. De csak akkor!

Mr.AT 2010.01.25. 21:43:36

@ravanelli: Max. hisztizett kicsit, és tele van a f*sza azzal, hogy rendszeresen 2 lövésből kapunk két gólt, mert kiszolgáltatott helyzetbe hozzák, és nyomást akar helyezni a védelemre, akikre amúgy qrvára rá is fér.

Teljesen nyilvánvaló, hogy nem akar elmenni, ez csak a szokásos goal.com-os f*szság, hogy meglegyen a napi olvasottság.

szeme közé, laposan! 2010.01.25. 21:44:11

:D:D:D Jó a poszt! Olyan lényegretörős, szerintem.:)

ravanelli 2010.01.25. 21:46:51

@Mr.AT: Amiért van valóságalapja, hogy már nincs Benne annyi év, mint amikor a másodosztályból kellett visszajönni, és szeretne BL-t nyerni.
De remélem Neked lesz igazad

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.25. 21:49:31

@heinrich: áá, hülyeség, sztem azé volt, aki nem jött vissza riisével :)

blasco 2010.01.25. 22:01:33

Sneijder egész hamar beilleszkedett. Még tanul pár fogást Muntaritól, Balotellitől vagy Materazzitól és teljesen beleillik majd a profilba.

Claudio Marchisio 2010.01.25. 22:06:48

@ravanelli: mindenestre csodálkoznék ha lelépne
héten is mik lesznek már! csütörtökön internél kupameccs, hétvégén meg az egyetlen csapat ami talán még nagyobb kútban van... :) ha ott valamelyik nyerni tudna... vicces lesz

ravanelli 2010.01.25. 22:12:18

@Claudio Marchisio: Ha megy is csak nyáron. Idény közben, vb előtt nem vált. Van gerince, nem is akármilyen.
A héten két győzelem lesz!!!

Lojzi_ 2010.01.25. 22:20:31

@Iustizmord: Gyalog galopp. Az a jelenet, mikor a várfal tövében akarnak Arthurék a vár urával beszélni, de a francia várőrök kigúnyolják őket, majd kisállatokkal és egy nagy Leves névre hallgató tehénnel szarrá lövik őket katapult segítségével.

Ott hangzik el.

Lojzi_ 2010.01.25. 22:21:43

@Lojzi_: Az első bejegyzésig olvastam, sorry, látom kettővel lejjebb, hogy Neked is bejött...

giacinto 2010.01.25. 22:29:11

@horas: "Mancini ugyanígy nem cserélt a kiállításoknál,emlékezzünk a Liverpool meccsre az Anfield-en."

ja,csak emlékezz hogy tele volt védővel acsapat (pl. Maxwell mint középpályás) könnyedén átalakitotta a csapatot (Chivu be mátrix helyére, maxwell vissza), ami után a 16-osról nem jöttünk ki. itt egészen más volt a helyzet, pontosan tudtuk mit akarunk. és kiváló kontrákat vezttünk.

Eto'o is back!

Kupában a 2 feketét kezdetném elöl, mögöttük Sneijderrel, ugyis pihent lesz :) hétvéégre meg maradjon együtt a MiliPanda duó, oda viszont Stankovic kéne majd nagyon

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.25. 22:30:34

Azt hiszem eldőlt, hogy nem pénzért fog távozni Ledesma, az Internek csak egy Kolarovot is tartalmazó csomagban kéne, így meg Lotito nem adja. Holnap tárgyalja a liga Ledesma szerződésének felbontását.

Lojzi_ 2010.01.25. 22:30:55

@ravanelli: Buffont pont egy kiváló, de már visszavonult kollégája ajánlotta be Christian Nerlingerenek, mint kész, kiforrott és tapasztalt kapust, akivel komoly célokat lehet kitűzni.
Az Audi meg a minap vett 9%-nyi részvényt 200 milláért.

Szerintem nem volna rossz.

ravanelli 2010.01.25. 22:36:31

@Lojzi_: Bocs Lojzi, de szerintem rossz volna. Mármint a Juvénak. Meg szerintem Giginek is. (Lásd Toni)
Kahn persze érti a dolgát( bármi is legyen az), de megemlítette még Akinfeevet is. Ő reálisabb.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.25. 22:39:33

@Lojzi_: megaláztatásaink csúcspontja lenne.

egyébkén 2006ban csak a b-liga miatt maradt, saját bevallása szerint félig már a milané volt. azóta szerelmes vagyok bele, tőlem már kaphat annyi potyát, amennyit akar, nekem ő az 1.

horas 2010.01.25. 22:40:30

@giacinto: Jó hát egyik edző sem tudod cserélni mert nem volt senki a a padon.
Az,hogy nem jöttünk ki a tizanhatos elől annak meg valószinüleg az volt az oka,hogy nem ez a Milan volt az ellenfél,és,hogy teljesen más strukturájú csapat volt az.Az egyetlen ember aki hagyományos értelemeben tudott focizni az Ibrahimovic volt,ő magával nem tud összejátszani.Meg is értem,hogy elment neki ez egy katasztrófa lehetett zsínorban harmadik kiesés a nyolcaddöntőben...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.25. 22:43:24

@_benito: szerintem nem fog eljönni münchenbe és aligha 32 éves kapust keresnek nerlingerék, de talán pont a történtek után lenne alapja otthagyni a klubot. senki nem szólhatna be neki.

ráadásul az el-be elég manninger is :)

ravanelli 2010.01.25. 22:45:39

@mocsing: "történtek után lenne alapja otthagyni a klubot. senki nem szólhatna be neki."
Nem is szólna be neki senki, személy szerint én csalódott lennék miatta. Mint ahogy az voltam amikor pl: Roby Baggio vagy éppen Zidane feladta

Lojzi_ 2010.01.25. 22:50:22

@_benito: Arra azért kiváncsi lennék, hogy milyen érzelmeket táplálnál egy Bayern mezes Buffon iránt....

@ravanelli: Toninak nem volt rossz Münchenben. Toninak Van Gaal nem jött be igazán, de pechjére (és személyes véleményem szerint a mienkére is) ez kölcsönös volt.
Szerintem Buffon sem járna rosszul a Bayern 1-es mezével.
Abban viszont egyetértünk, hogy a Juve hatalmasat bukna rajta. És fog is, ha nem érik el a BL szerplést...

Iustizmord 2010.01.25. 22:52:32

@heinrich: 10-es erősséggel veszem és agree.

Lojzi_ 2010.01.25. 22:54:41

@mocsing: 32 éves kapusnak egy 4-5 éves szerződéssel semmi baja sincsen. Én inkább hoznék egy 32 éves Buffont, mint egy fiatal Adlert, vagy Neuert.
Azokat ráérünk megvenni, ha már Buffon ideje lejárt.

Iustizmord 2010.01.25. 22:55:05

@blasco: LOL

inter heart, ugyi. :o))))))))))))))))

ravanelli 2010.01.25. 22:55:15

@Lojzi_: Toninak nem volt rossz Münchenben.
Azért a Bayern többet köszönhet Toninak mint fordítva. Nem ezt a bánásmódot érdemelte. Van Gaal pedig a Bayern edzője, aki egyelőre semmit nem ért el Münchenben.
A Juve el fogja érni a BL-t. Igazán jó okom nincs, hogy miért. Talán azért mert muszáj!
"Legalábbis hinni benne!"

Iustizmord 2010.01.25. 22:57:53

@giacinto: nem. eto'o is bLack. hohaha

Iustizmord 2010.01.25. 22:59:34

@giacinto: "a 2 feketét kezdetném elöl" írod

pont mint a gyapotültetvényen, wooooáhhahahhaaa

sorry

:o))))

Iustizmord 2010.01.25. 23:00:09

az inter SZÍNEZI a játékot, bruhhhhhah

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.25. 23:00:31

@ravanelli: mi a problémád a bánásmóddal? ha vmire nem szólhat be toni, az az, ahogy azonnal teljesítették a kérését a kölcsönadással kapcsolatban.

@Lojzi_: mindkettőt olyan klub fogja elvinni, amelyek 8-10 évre terveznek velük. a mu-ból meg nem fogjuk hazahozni adlert. és nem minden kapus véd topszinten 37 éves koráig. ha 30 lenne, még ok, de a 32 nagyon sok ahhoz, hogy euró tízmilliókat átutaljunk

Iustizmord 2010.01.25. 23:00:53

United Colors of Inter, haaaahaha

Lojzi_ 2010.01.25. 23:02:38

@ravanelli: Nem is igazán tetszett, ahogy Van Gaal kezelte őt, de a BuLi posztokban már sokszor leírtam, hogy Makaay és Elber távozásakor sem volt az az elegáns hozzáállás a klub részéről.

Elbert pl. sosem felejtem el, amikor pár héttel az eladása után Lyon játékosként győztes gólt lőtt Münchenben és sírva ment ki a Bayern szurkolók elé a reklámtáblához.
Pedig akkor még nem volt divat a volt klubom ellen nem ünneplem a gólt attitüd.

Hispan07 2010.01.25. 23:04:27

@Iustizmord: ha már Anglia: Folytassa, Iustizmord! :)

Iustizmord 2010.01.25. 23:04:43

@mocsing: you mean, from your personal bak account?

ravanelli 2010.01.25. 23:04:52

@mocsing: Talán az, hogy Gomez de még Olic sem méltó arra, hogy akárcsak a cipőjét tisztítsa. Ennek ellenére előtte álltak a rangsorban egy olyan edző miatt, akit a klub hozott. Tudom, elfogult vagyok, Tonit még a Bresciában szerettem meg, Roby Baggio mellett.

Lojzi_ 2010.01.25. 23:05:07

@mocsing: Nekem nem fáj, akármennyit utalnak érte. Kész játékos és az a lényeg. Honnan tudod, hogy mi lesz 5 év múlva?

Addigra lehet, hogy az ifiből is elő lehet varázsolni egy Rensingnél jobb arcot.

Iustizmord 2010.01.25. 23:05:43

MI átutalunk. szal mocsing is fizet a játékosért, ez olyan kalákaszerű igazolás, nem? :o)))

ravanelli 2010.01.25. 23:06:42

@Lojzi_:
"Makaay és Elber távozásakor sem volt az az elegáns hozzáállás a klub részéről."
Ezért féltem Gigit ugyanettől

Lojzi_ 2010.01.25. 23:08:48

@ravanelli: Olic más karakter, nem ő volt Toni előtt. Gomezzel én sem értettem egyet annak idején, amikor ezeket még egymás közt a BuLi posztban beszéltük meg, és nem az olasz topicot szétoffolva... :o))))

Dehát azt tartják rólunk itt sokan, hogy Európa leginkább egycsapatos bajnokságának a topicjaihoz szeretünk hozzászólni. Az meg most nem a Bundesliga, na. :o)))))

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.25. 23:09:46

@ravanelli: de azért vannak olyanok is, akik megtisztíthatják a cipőjét, ugye? kaphatnánk róluk egy listát?

@Lojzi_: nem hiszem, h buffon még 5 évig a csúcson lesz, szerintem túl van rajta, vagy most van ott éppen.

nekem se fáj a pénz, de az igen, ha ezért marad bommel és timoscsuk a vkp poszton, illetve marad pranjic a 13. játékos a sorban

@Iustizmord: mit szeretnél?

ericcartmen 2010.01.25. 23:09:59

@_benito: Tavaly még Patora akartad cserélni, vagy rosszul emlékszem?

Iustizmord 2010.01.25. 23:10:42

@heinrich: na, komolyan, igazad van de az a gond h ezen már el kell gondolkodni mert itthon ha a fradi (vagy más) élklubb megszorult akor visított h az apeh engedje el az adósságot mert "nemzeti kincs" a klub.

namost a nagybides The UK-ban van kb 50 db nemzeti kincs klub, és a helyi apehet ez nem érdekli. biztos nemzetietlenek, vagy futballiatlanok, oderwas, de ott senkinek szébe nem jt hogy 1 klub a z adótörvény és más klubbok feletti legyen.

ma ez még itthon sikk is lenne (de ügyi a managerem a jó pol kapcsolattal h nekem elengedték)

na ha majd itthon is ilyen vídiakemény lesz az apeh akkor lesz alap az emelkedéshez.

uff

ez egy gigakomment volt, benito remélem sasolt.

Lojzi_ 2010.01.25. 23:10:43

@ravanelli: Ha Gigi jönne, akkor innen menne nyugdíjba, renedesen búcsúmeccsel .

Iustizmord 2010.01.25. 23:11:34

@mocsing: egy scholl mezt. azt nagyon. őt nagyon szerettem.

ravanelli 2010.01.25. 23:13:32

@Lojzi_: Más karakter teljesen, de amúgy sem szeretem, amióta 2002-ben gólt rúgott Olaszországnak
Ha már off és inter fekete csatárai.
Nigéria-Zambia
Tizenegyesek, Martins, Obinna (ex interes csatárok) berúgta, Nigéria továbbment

Lojzi_ 2010.01.25. 23:13:48

@Iustizmord: Ezt a hülyeséget ezzel a mi-ők dologgal még nem hiszem el, hogy nem unod....

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.25. 23:14:51

@Iustizmord: tudod mit, bazdmeg? örülök, hogy nem kommentenként írtad be a schollt, a mezt, meg a többit.

Iustizmord 2010.01.25. 23:14:59

@mocsing: bt annyira rémisztően kegyetlen az avatarod hogy csak akkor szörnyülködöm jobban ha a tükörbe nézek.

effe ist ein berserk.

ravanelli 2010.01.25. 23:15:47

@mocsing: "de azért vannak olyanok is, akik megtisztíthatják a cipőjét, ugye? kaphatnánk róluk egy listát?"
Pl: Louis van Gaal bármikor.

Lojzi_ 2010.01.25. 23:16:29

@mocsing: Szerintem nem csak mi látjuk innen, hogy hol szorít a cipő.
A kapus poszt az egyik ilyen, igen is jó lenne megnyugtatóan rendezni.
Buffonban meg senki sem tudja, hogy hány jó év van. Lehet, hogy több, mint Adlerben....

ravanelli 2010.01.25. 23:16:31

@Lojzi_:
Hasonlókat mondhatok Riberyről

Iustizmord 2010.01.25. 23:16:34

@mocsing: miért fasz bajod van? már azis baj ha van 1db bayern spieler akit kedveltem? annyira germán vagy hogy wotannak fáj.

Iustizmord 2010.01.25. 23:17:37

@Lojzi_: nem vazze, én néha járok kint a bides angoloknál és mindg meglep a ferihgyi érkezés. mint aki elhagyott gyarmatra gyün. az van itt. sok szempontból.. nem csak fociügyileg

Lojzi_ 2010.01.25. 23:18:43

@ravanelli: Még az is lehet, hogy így van. Viszont ezt nem kellett volna feltétlenül a sajtón keresztül megüzenni Van Gaalnak....

ravanelli 2010.01.25. 23:20:23

@Lojzi_: nem ismerem személyesen, de állítólag még saját magával is nehezen áll szóba, úgyhogy maradt ez a csatorna

Lojzi_ 2010.01.25. 23:20:33

@Iustizmord: Ezt én értem, de ezt melyik kommentemre írtad?

ravanelli 2010.01.25. 23:21:27

@Lojzi_: egyébként örülök, hogy Toni visszatért Olaszországba. Remélem soha többé nem hallom, hogy Amauri "olasz" lesz

Lojzi_ 2010.01.25. 23:22:15

@ravanelli: Azért voltak, akik megtalálták a móját, hogy értésére adják az ősz mesternek, hogy a kezdőben a helyük...

A feladat nem lehetetlen, pláne nem volt szerintem az Toninak.

Iustizmord 2010.01.25. 23:23:42

@mocsing: nézd, kedves ellenségem, a faszom tudja miért haragszol rám (jah, a bayer(n) nevetséges játékospolitikája, az baszta fel az agyad, egyen meg néked) , biztos a saját beleimre felakasztva fojtanál meg a saját hugyomban de vegyél visszam mert az ellenszenved átsüti az lcd-met.

a szart se érdekel h ki mit gondol az fc hollywoodról, te rólam, de végy vissza mert agresszív-negítív vagy(ol) és az gyomorfekélyt eredményez. itt nem tudsz megb@szni, a focipályán meg pláne nem menne, tehát vissza az agarakkal, go 1860, de ne támadj.

nyomjon fogasw csókot a seggedre rehagel.

Iustizmord 2010.01.25. 23:26:02

@Lojzi_: Ezt a hülyeséget ezzel a mi-ők dologgal még nem hiszem el, hogy nem unod....

erre

ravanelli 2010.01.25. 23:26:03

@Lojzi_:
Nem volt az, és nyárra az Ősz mester is látni fogja, mekkorát hibázott.

ravanelli 2010.01.25. 23:27:11

@Lojzi_:
nem lehetetlen, az ősz mester is látni fogja, mennyit ér az egyik legjobb olasz csatár

Lojzi_ 2010.01.25. 23:30:49

@Iustizmord: Akkor jól gondoltam.
A kommentem arra vonatkozott, hogy a szurkoló nem beszélhet a csapatáról békében T/1-et használva.

Amire Te gondoltál tévesen, azt viszont nem vitatom.

Lojzi_ 2010.01.25. 23:31:59

@ravanelli: Nem hiszem, hogy fogja érdekelni. Annál makacsabb ő, amennyire ismerem az életútját.

Iustizmord 2010.01.25. 23:34:06

@Lojzi_: eegen, a T1-ről rossz véleményem van, de a msik oldal legalább így védhető

"Amire Te gondoltál tévesen, azt viszont nem vitatom."

ez annyira abszurd hgyha megengeded néha elsütöm művelt körökben :o)))))))))))))))

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.26. 00:07:40

@Iustizmord: Vujity Trvtkot akarod rálőcsölni a Juvére?

"annyira germán vagy hogy wotannak fáj." :-D

Ja és Iusti, szeretnéd, ha megvaszna egy berszerker?

A Juve-Romáról a színtiszta igazság az olaszfórum blogon olvasható ;-). A Milant nem temetném még, mindössze annyi derült ki, hogy Leonardo kisiskolás még Múúúhoz képest. Szerintem visszavág ő még neki, lesz még idén milánói derby - a Bl-döntőben ;-).

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.26. 08:03:38

@Iustizmord: nem gondolom, hogy a töppedt, 5 egymás után lévő kommentből álló agyaddal meg fogod érteni, de azért annyit elmondanék, hogy egyrészt valóban nem érdekes, hogy mit gondolsz a bayernről, vagy annak játékospolitikájáról, különösen, hogy szerinted leraboltuk podolskit egy riválistól (loool, de talán még borowskit is mondtad, te zseni), másrészt nagyon messze vagy attól a szinttől, hogy én haragudhassak rád, egyszerűen kbsztt idegesítő vagy és fogalmam sincs, mivel érdemeltünk meg téged. ahogy benito mondaná: flame off.

Lojzi_ 2010.01.26. 08:13:06

@Iustizmord: Így magában tényleg érdekes.

De a szövegkörnyezettal együtt a jelentése az volt, hogy "Amire [amely témára] Te gondoltál tévesen, azt [az abban a témában kifejtett véleményedet] viszont nem vitatom."

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.26. 08:26:44

Buffon mérgelődéséhez. lehet, a reklámszerződéseit kell újratárgyalnia... ha topcsapatban játszana (bocsika!, nem piszkálódás akar lenni!) nyilván az ázsiója kicsit más lenne, forintosítható mértékben. klubhűségét már bizonyította 1x, alaposan.

ericcartmen 2010.01.26. 10:44:53

@_benito: akkor nem is vagy igazán szerelmes

hakapesz imi 2010.01.26. 10:48:51

@Lojzi_: a tehénnek nincs neve, vagy legalábbis nem hangzik el a Gyaloggaloppban. A francia várvédő egyszerűen franciául mondja, hogy marha - la vache. "Hozzátok la vache!" azaz, hozzátok a tehenet/marhát!

Lojzi_ 2010.01.26. 11:21:27

@hakapesz imi: Ennyire cizellált francia műveltségem azért nincs. (Egész pontosan semmennyire sem cizellált van.)
Viszont szerintem a szinkronos verzióban határozottan Leves-t mondanak, nem azt hogy lavahhe.
És ki ne találd, hogy azt a betűhalmazt franciául levesenek ejtik....

Lojzi_ 2010.01.26. 11:28:34

@Lojzi_: Egyébként a szövegkönyv is a Te téves nézőpontodat támasztja alá....

horas 2010.01.26. 11:30:26

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ledesma önmagában nem kell az Inter-nek azt mondod?

AndrásPéter7 2010.01.26. 11:36:04

Materazzi szánalmas....ha még esetleg egy olyan játékos csinálja,aki kiveszi a részét berlusconi csapata elleni diadalban akkor még azt mondom hogy egye fene(így is tahóság,de enyhébb)
na de hogy az aki évek óta a kispad rabja,az örül így??!!........
matrix is azon jelentéktelen focisták közé tartozik,aki egész életében nem csinált semmit,hanem mindenki úgy beszél róla hogy:"akit lefejelt zidane!

hakapesz imi 2010.01.26. 11:36:29

@Lojzi_: ezt a betűhalmazt kb.: láváss-nak kell ejteni. Ha nincs cizellált francia műveltséged, (no offence) persze nehéz belehallani egy francia szót a magyarul beszélű filmbe. :) E nélkül is vicces persze, ha egy tehénnek az a neve, hogy mondjuk Leves, vagy ha csak hülye francia szavakat kevernek a magyar szinkronba. De ha hozzáveszed a harmadik lehetséges szintjét is a poénnak, hogy igazából semmi vicces nem hangzik el, csak az hogy "hozzátok a marhát!", akkor zseniális igazán. Szerintem.
Amire emlékezzünk hát, la vache [lá váss] - marha

Iustizmord 2010.01.26. 11:39:05

@mocsing: nézd, egy porosz kiképzőörmester stílusa a tiedhez képest pajkos és baráti, de hgy miért személyeskedsz amikor nem adtam rá okot, azt nem értem. monomániára utal hogy még mindig 1 db kijelentésemnél vagy leragadva, s ennél fogva ítélsz meg . az is furcsa hogy egy kritikát személyes (!) sértésnek veszel. ezt nem ártana kezeltetni, sok ám némethonban az aki nem kedveli a bőrgatyásokat. minden nem gyilkolhatod le. (baszki, csak ki ne essen 1x a bayern mert még öngyi leszel). remélem pistikére már nem haragszol azért hogy a homokozóvödrödet elszedte anno.

hogy ökölbe szorult fejjel kínlódsz a kommentjeimen? ugord át bátran. nem neked írom.

mellesleg ha jól nézek körül ez itt nem a bayern vs alles anderen bundástopic, nem értem miért zavarlak.

de tudod mit, lehet hogy az ilyen hitlerjugend hozzáállásod miatt érdemeltél meg. én vagyok a nemezised.

na béke legyen háborgó germán lelkeddel

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.26. 11:39:31

@Lojzi_: szerintem egy tehenet Levesnek keresztelni kifejezetten vicces.

Mr.AT 2010.01.26. 11:43:44

Gigi nemzeti kincs, ennek megfelelően értelemszerűen Olaszország legjobb klubjában a Nr.1. hálóőr. Ennyi.

Ezen az a tény, hogy most pár hónapon át mindenhez (mezhez, múlthoz, játékosokhoz, stb.) méltatlanul szerepel a csapat, mit sem változtat. Emberileg nyilván nehéz feldolgozni, pláne, hogy nem is rajta múlik, ezért most durci kicsit, de ennél egy hajszállal sem több ez az egész.

Majd PONT ennek a bőrgatyás antifocicsürhének fogjuk eladni, meg ő pont oda akarna menni, mikor gyakorlatilag BÁRHOL fix kezdő lenne, ugye? Ne vicceljünk már...ennyi erővel a Fradit is írhattátok volna.

hakapesz imi 2010.01.26. 11:44:09

@Lojzi_: :)
@_benito: ez a zebra is megérett a kihajításra... Ha a Juve így folytatja, soha nem lesz nekik nagy szent kelyhük.

mickeyknox 2010.01.26. 11:47:57

@AndrásPéter7: vagy aki teljes erőből tökön rúgta sevcsenkót... :D

viccet félretéve, materazzit lejelentéktelenezni ölég nagy hülyeség, szerintem sok köze volt az olaszok vb-címéhez, + volt egy-két kifejezetten jó szezonja az interrel is mancini alatt (2006-07 szezonban 10 gólos volt középhátvédként, ha jól emlékszem).

oké, hogy egy tuskó, de nem jelentéktelen (sőt, tuskóként igazi világnagyság :))

Iustizmord 2010.01.26. 11:53:50

@Mr.AT: "PONT ennek a bőrgatyás antifocicsürhének fogjuk eladni, meg ő pont oda akarna menni,"

vigyázz, mert egy sváb (jaj mit mondtam, egy echt' bayrisch) csataüvöltéssel jön mocsing és helyben feláldoz a germán isteneknek, megsüt, megzabál (aka fressen, sieh mal !) , megátkoz és maradványaidra odaszarik. miközben agyi tevékenységet satnyultságáról suttogva üvölt maga elé.

hiába, germán humor.

Mr.AT 2010.01.26. 11:54:01

@Lojzi_: "Az Audi meg a minap vett 9%-nyi részvényt 200 milláért."

Újabb egy ok, amiért szívből rühellek titeket. :-) Mki tudja, hogy az AUTÓ Münchenben készül, nem Ingolstadtban. Mindazonáltal ez a bármi lélek és tűz nélküli technokrata szar tökéletesen illik az imázsotokhoz. :-)

Mr.AT 2010.01.26. 11:55:05

@Iustizmord: Nem fog ezzel fáradni, csak megírja, hogy én röhejes vagyok, mert azt írtam anno, hogy Camo van olyan jó, mint Robben. :-)

Iustizmord 2010.01.26. 11:55:10

@mickeyknox: angliában meg konkrétan minden idők 50 legnagyobb felsülésébe beszavazták (50 greatest flops) . talán a timesonline volt

Mr.AT 2010.01.26. 11:57:33

@mocsing: Ez amúgy vicces volt, de tényleg. Nehogy abbahagyjátok. :-)

Iustizmord 2010.01.26. 11:59:28

@Mr.AT: "Gigi nemzeti kincs, ennek megfelelően értelemszerűen Olaszország legjobb klubjában a Nr.1. hálóőr. Ennyi"

akkor maldini, fachetti, mazzola, baresi, rivera, meazza, totti, nesta, akik mind nemzeti kincsek (voltak) miért nem a juvéban nyomták? :o)))

Iustizmord 2010.01.26. 12:00:56

@Mr.AT: nem érted. egy germán vagy győz, vagy meghal, de meg nem békél. várja a Valhalla, hol Odin asztalánál lakomáznak, míg el nem jön a Ragnarök. hát nem fél a harctól s haláltól.

de humorik, az nincs.

Mr.AT 2010.01.26. 12:08:00

@Iustizmord: Mert annyira azért nem voltak jók, hogy a Juvéban játsszanak. :-)
De ők sem mentek NÉMETORSZÁGBA focizni, könyörgöm, ez olyan, mint Grönlandra menni strandolni.

Lojzi_ 2010.01.26. 12:11:21

@Mr.AT: Az mondjuk tényleg vicces, hogy Camoranesi szerinted van olyan jó, mint Robben....

Az autó fronton indított száladra nem is reagálok annyira gyermeteg.

Viszont Buffon Münchenbe költözésének lehetőségét túl könnyen elrendezted magadban.
Szerinted pusztán véletlen, hogy amikor megemlítik egy másik klubbal összefüggésben a nevét, akkor pár napra rá lenyilatkozza, hogy ezt a feltétlen klubhűség dolgot a másodosztályban még komolyan gondolta, de most már azért finomodott a véleménye....
A motivációit meg nem ismerheted. Lehet, hogy önmagában a pénz is elég, mert rájött, hogy nem tett még félre eleget öreg napjaira, de az is lehet, hogy a Juve jövőjét sötétebben látja, mint pl. Te, mert jobban ismeri a belső infokat és viszonyokat, de nem akar olaszországon belül klubot váltani, mint anno Toni.
Ha pl. ez van a háttérben, akkor olyan sok csapat nem maradt, ahol érdemes lenne próbálkozni. Én konkrétan három olyan helyet tudok elképzelni, ami Buffonnak nem visszalépés a Juvéhoz képest és (adott esetben) kapusra szorulnak: München, Manchester, Barcelona.
Az új kapus szükségességének sorrendjében a három város.
Ebből a Manchester anyagi helyzetéről több, mint elbizonytalanító pletykákat hallani.
Tehát racionálisan - Buffon szemszögéből - München 50% (de legalább 33%), ha el akar jönni Olaszországból.

mickeyknox 2010.01.26. 12:21:33

@Iustizmord: te is érzed, mekkora komoly forrás ez... az angolok meg az 50 greatest/biggest/best kompilációik... :DDD

mickeyknox 2010.01.26. 12:24:12

@Lojzi_: miért is kell a barcelonába új kapus?

Lojzi_ 2010.01.26. 12:34:13

@mickeyknox: Igen ezen lehet vitatkozni. Ezért is tettem a Barcát harmadiknak a sorban.
Szerintem ők is egyértelműen erősödnének Buffonnal, míg teszemazt a Madrid, vagy a Chelsea egyáltalán nem.

Ami persze nem jelenti azt, hogy kapuskérdés van.

Csak azt, hogy ez egyike a Barcánál azokanak a posztoknak, ahol elérhető jobb játékos, mint aki éppen ott játszik, így könnyen lehet, hogy ha végiggondolják, hogy milyen posztra van egyáltalán értelme igazolni és kit, akkor a kapus szóbajöhet... :o)))

mickeyknox 2010.01.26. 12:41:22

@Lojzi_: így valahogy van.

elég nagy felháborodás lenne, ha valdest lecserélnék buffonra. eto'o/ibra csere is kiverte a biztosítékot (nálam), hát még ha egy szent tehenet dobnának ki :D. az utóbbi pár évben már alig lepkézik, szóval indok se nagyon lenne rá.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2010.01.26. 12:41:37

Nem Candreva maradt le Riiséről, hanem elsősorban Szalihamidzsics tolódott be középre fölöslegesen.

Lojzi_ 2010.01.26. 12:45:17

@mickeyknox: Ha ezzel egyetértek, akkor viszont Buffon számára mégegy hely kiesett.

mickeyknox 2010.01.26. 12:46:42

nem megy ő sehova szerintem

Mr.AT 2010.01.26. 12:51:37

@Lojzi_: "Az mondjuk tényleg vicces, hogy Camoranesi szerinted van olyan jó, mint Robben..."

Érdekes, ezt csak és kizárólag ti bőrgatyások találjátok viccesnek. Múltkor tételesen elmagyaráztam az összehasonlítás alapját, ezúttal nem fárasztanám újra magam.

"Az autó fronton indított száladra nem is reagálok annyira gyermeteg."

Ez egy cinkelődő flame volt csupán az aranyosabb fajtából, mindazonáltal tény, hogy nem összehasonlítható a két gyártó. Szimpla és személyes tapasztalat, that's all.

"Én konkrétan három olyan helyet tudok elképzelni, ami Buffonnak nem visszalépés a Juvéhoz képest: München, Manchester, Barcelona."

Már ne is haragudj, de München konkrétan visszalépés, 1:4 ide vagy oda, nem összehasonlítható presztízsében a két klub, és Manchester vagy Barcelona sem jelent egy fikarcnyi előrelépést sem, sőt.

A nyilatkozatai amúgy a napnál is világosabban csak nyomásgyakorlást jelentenek a vezetőség felé/ellen, hogy a kettő közül melyik, az a kérdés. Vagy magának akar jobb pozíciót elérni anyagilag, vagy tovább akarja hergelni a szurkolói hangulatot a jelenlegi vezetők ellen - egyik sem elképzelhetetlen.

Ettől függetlenül ő is tudja, ami megint csak egyértelmű, hogy már a jelenlegi keret is simán alkalmas lenne bármely nagy cél elérésére is egy normális edzővel, normális edzettségi szinten, normális fizikális állapotban, s akkor még nem beszéltünk a nyári igazolásokról.
Az, hogy PER PILLANAT minden erre járó falusi kiscsapat megaláz minket, nem jelenti azt, hogy a csapatban összvissz ennyi van.

rizla 2010.01.26. 12:54:02

@Mr.AT: "és Manchester vagy Barcelona sem jelent egy fikarcnyi előrelépést sem, sőt."

kifejtenéd?

Piiii 2010.01.26. 13:08:28

@Lojzi_: mondjuk vicces h pont a Münchent irod ebbe a 3asba? ez kb úgy jön le minta a bőrgatyások a világ 3 legjobb csapatában lenne bent. na ne...

Mr.AT 2010.01.26. 13:09:03

@rizla: Röviden: egy nemzeti hősről, a válogatott csapatkapitányáról, a világ legjobb kapusáról beszélünk. Neki alighanem már mást jelent a presztízs és a siker.
Lehúzott közel 10 évet nálunk, egy sikerekben gazdag pályafutás keretében, s szép lassan hasonló ikon lesz, mint Del Piero.

Ha itt marad, élete végéig marad a klubhűség mintaképe, legendaként mindig lesz helye a klubnál - vagy most elmegy 3-4 évre légiósnak, ahol aztán vagy nyer valamit, vagy nem (garancia itt sincs), de csak egy lesz a többi légiós, "vásárolt sztár" közül.

Itt szerintem már nem kínál semmit egy váltás lehetősége.

Piiii 2010.01.26. 13:10:25

jah kapus szükségessége szempontjából...nem szóltam. mondjuk egy Arsenalba sztem inkább menne mint a bayernbe

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.26. 13:17:51

@Imiface: bocs, én úgy tudtam, hgoy a balhátvédnek a jobbfutó az embere. szerintem az érintettek is így tudták, mert ott állt mellette, csak nem elég közel hozzá.

hakapesz imi 2010.01.26. 13:31:44

@Mr.AT: lehet, hogy pont a remek, sikerekben gazdag pályafutással van tele a fütyülője, mert ráébredt, ha klubszinten is akar nyerni valamit, nem a jó helyen van épp. Szerintem klubszinten ebben a magasságban 2 bajnoki (+ csatolt szuperkupa) cím egy dekád alatt nem "sikerekben gazdag" pályafutás. Összehasonlításként: VV-nek már (!) van 3 bajnokság meg ez-az a zsákban... És akkor ő, ugye, gyengébb képességű elvileg.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.01.26. 13:39:55

@Mr.AT: ha ottmarad, klubikon lesz, és remekül elszórakozik a serie G-ben a tintoretto alsó elleni kiesési derbin.
ha nem marad ott, akkor egy komoly (a seriénél meg pláne komolyabb :) bajnokságban lesz esélye bajnoki címeket gyűjtögetni,esetleg CL-esélyeket ápolni.
komolyan gondolod, hogy egy legendának a haifa oda-vissza verése a célja?? azt nem mondom, hogy holnap lenne értelme eligazolnia, de ha nem változik semmi, tavasz végén lépnie kell.
(függetlenül, hogy melyik komolyabb csapathoz igazol)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.01.26. 13:43:38

@hakapesz imi: részben igen.
bár a tízből kettő azért nem annyira szar dolog, hogy szégyenkeznie kelljen, pláne a kitérő miatt. de ha a juve nem kapja össze magát sürgősen, akkor az europa-liga azért neki nem perspektíva. (hogy egy hazai nyolcadik helyről ne is beszéljünk)

Piiii 2010.01.26. 13:46:57

@hakapesz imi: Gigi világbajnok is volt...azt nem sokan mondhatják el magukról..

Iustizmord 2010.01.26. 13:48:03

@Mr.AT: na, azért a juve bármikor letérdelt volna egy maldiniért.

szal, nem vedd sértésnek, a juve nem az egyetlen viszonítási pont az olasz futballban.

nemzetközileg meg a milan előrébb van.

és persze a bőrbayern is ... :o)

Iustizmord 2010.01.26. 13:48:47

@mickeyknox: én pontosan tudom mekora lufi az, minden listán (mármint a best/greatest kezdetűeken) 60%-os brit túlsúly van.

Iustizmord 2010.01.26. 13:50:50

@Mr.AT: Az, hogy PER PILLANAT minden erre járó falusi kiscsapat megaláz minket, nem jelenti azt, hogy a csapatban összvissz ennyi van.

lol.

mármint h a milan meg a roma falusi kiscsapat.

ez bájos.

daneeka 2010.01.26. 13:50:55

@AndrásPéter7: Azért valljuk meg, Berlusconi is megéri a pénzét...

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2010.01.26. 13:53:09

nyilván nem rómára,milánra gondolt....
(inkább a bajorokra,hehe)

ha csak azok törölnék a lábukat a juvéba manapság,nem 6.(8.) helyen lenne a csapat!

mickeyknox 2010.01.26. 13:53:38

@Iustizmord: azért, bakker, mert a britek nem néznek más focit, csak a pl-t, materazzit is csak a vb-n látták, meg ha angol csapat ellen játszott az inter :D

Iustizmord 2010.01.26. 13:54:45

@Piiii: pedig a bayern hüvely a VILÁG legjobb cspata, érted? engem nem érdekel mit firkálsz te itten a BAYERN-ről (érted, köcsög, N-nel a végén, nehogymá összecserélj bennünket az bayer aszpirinnel) EZ A LEGJOBB CSAPAT.

NEMBNEVETTSÉGES játékospolitikával, mert borowski, klose, ballack , altintop, deisler, MIND IDE SZÜLETETT , KÉKFEHÉR ROMBISZMINTÁS A VÉRE, csak véletlenül másik klubban lett nagy játékos.

EZ a játékospolitika: ide születik, mert ide való, csak máshol szoptatják, de a mi csapatunkban érzi magát csak jól. ide jön ún spitzen lenni.

aki más mond az szánalmas 5kommentesagyú senki.

értem?

Iustizmord 2010.01.26. 13:56:53

@Radio Free Aberrania: foglalkozási ártalom :o)

MrAT-val szeretek. :o)

Iustizmord 2010.01.26. 14:00:23

@mickeyknox: téves, nyomott egy szezont az evertonban , 27 ligameccsen 4 piros.

tehát minden 6. meccsén kiállították. szép sorozat. ehhez képest stu pearce vagy vinnie jones ministránsfiú.

calcio_di_rigore 2010.01.26. 14:03:44

Miért Buffon még nálunk van? Én úgy hallottam eladtuk már tavaly. Meg tavalyelőtt. Illetve azelőtt is. Csodálkoztam is, hogy minden évben elmegy (írja a goal.com!!!!!), aztán ezzel egy időben meg szerződést is hosszabbít. Precedens.

Komolyra fordítva, Bayen München, Manchester City, ne vicceljün már b+. A Juventus kapusáról beszélünk.

hakapesz imi 2010.01.26. 14:04:55

@Piiii: huhh, erről teljesen lemaradtam. Nem is tudtam, hogy Buffon válogatott, ezért fókuszáltam a klubsikerekre. Vagy most az olaszválogatottból is eligazol!?

Iustizmord 2010.01.26. 14:05:55

@calcio_di_rigore: te is kivívod mocsing haragját. meglásd. reszkess. egy germán nem felejt.

mickeyknox 2010.01.26. 14:08:11

@Iustizmord:

cristiano ronaldo: 12 spanyol ligameccsen 2 piros.

tehát minden 6. meccsén kiállították. szép sorozat. ehhez képest stu pearce vagy vinnie jones ministránsfiú.

:)))

nalazo 2010.01.26. 14:10:18

@AndrásPéter7: Meg aki az olasz gólt szerezte a vb döntőben.
Nyilatkozta volna inkább, hogy a Milan a 6 gólt tömje fel? Az valóban vérlázító lenne.
Azt hiszem, hogy te és más Milan szurkoló is jópofának látta volna, ha Ambrosini egy Moratti maszkban ugrabugrál. A felháborodásotokat inkább a sokk okozta, amit elszenvedtetek a meccs láttán, nem pedig azon, ami utána történt.
Üdvözlettel

hakapesz imi 2010.01.26. 14:12:54

@Iustizmord: a piros utáni eltiltások még lejönnek a 27-6=19 végig játszott meccsből? :)

Iustizmord 2010.01.26. 14:13:03

@nalazo: nem volt a meccs sokk csak csalódás.

ha az öreg matrix erre durran el, hajrá. berlusconi egy majom, ki bánja?

Iustizmord 2010.01.26. 14:14:04

@hakapesz imi: én 27 ligameccsről tudok a wiki alapján, eltiltás ebben biztos nincs benne.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.01.26. 14:16:56

@Iustizmord: most nem azért, de sorolj már olyan csapatot a top 20-ból, ahol érdemi mennyiségben van saját nevelés. meg áruld már el, hisztiánó rinyáldó mencseszterben született, vagy madridban?

andree 2010.01.26. 14:17:45

Buffon klubváltásával az a baj, hogy nem biztos, hogy azonnal alkalmazkodni tud egy új bajnoksághoz(Kapus esetében ez érdekesen hangzik, de pl a PL teljesen más ilyen szempontból, és ott van még a teljesen új környezet problémája is), így megeshet, hogy Cannavarohoz hasonlóan lerombolja a saját legendáját. Teljesen megértem a csalódottságát, a szűk esztendők után, most kéne beindulni a dolgoknak, erre teljesen kilátástalan a klub jövője. Nekem mindig is ő marad a minden idők legnagyobb kapusa, bármit tesz. Sajnos jelenleg a Juve a Buffon-Chiellini-Sissoko-Trez soron kívül semmit nem tud felmutatni, ha bármelyik hiányzik, akkor az adott csapatrész nulla.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.01.26. 14:19:57

@Radio Free Aberrania: megnéztem, a juve keretben 3 torinói van, példának okáért: marchisio, giovinco, meg az alapember marrone. a juve ikon ferrara szintén nápolyi import.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.01.26. 14:29:11

@Radio Free Aberrania: Bayern-nevelés: müller, lahm, Lell, Diego contento. 14 éves koruktól bayernesek: schweini és görlitz.

Vul-Kahn 2010.01.26. 14:33:09

"Már ne is haragudj, de München konkrétan visszalépés, 1:4 ide vagy oda, nem összehasonlítható presztízsében a két klub"

Hát gyerekek... Szóval ez már tényleg visz mindent...
:DDDDDD

Volt már itt:
- "magára valamit adó szurkoló 10 éves korára blablabla"
-"a Bayern nem érdemli meg Riberyt, mert egy tetűszar csapat"
-"Camoranesi=Robben"
-"Lahm>Grosso, bár ebben sem vagyok biztos"
-"Kahnnak soha nem volt köze a világelithez"
-"Tommasi jobb, mint Frings"

meg még egy rakat hasonló okosság, de bazmeg ez, hogy a Bayern visszalépés a Juvéhoz képest... Pláne most ?!?!?! Itt már nincsenek szavak, tényleg.

Asszondja, "nem összehasonlítható presztízsében a két klub." :DDDDD
Áh, hagyjuk... :-)

Amúgy ezt a Iustizmord nevű komát meddig fogjátok még engedni, hogy ontsa magából ezeket a kiváló minőségű kommenteket, ráadásul ilyen számban?

rexford 2010.01.26. 14:52:56

@Vul-Kahn: Pedig ezek tényfaktumok. :)

csabber-18 (törölt) · http://www.csabber.fw.hu 2010.01.26. 14:58:43

Szép dolog a hűség, de ha valamit nyerni akar, akkor már lassacskán tovább kéne állnia egy picivel magasabb szintre. Az olasz bajnokság egy csapatos, kisebb fellángolásokkal. Ez a hozzászokós dolgot meg nem igazán veszem komolyan. Egy kapusnak a Premier League-ben ugyanaz a dolga mint a Seria A-ban, de megkockáztatom még itt az NB1-ben is. A világ egyik, ha nem a legjobb kapusa ő, többet ér annál minthogy minden hétvégén égjen az arca, a csapata bénázása miatt. Én bizony mennék.
De szerintem már csak idő kérdése hogy Chiellini is lelépjen.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.01.26. 15:03:25

@Csabber-18: na, az nb1 azért erős. egy komoly ligában teljesen más a játék sebessége, a támadók képessége, ezt mind olvasnia kell egy jó kapusnak. (némelyik debrecen-által kapott lyoni vagy fio-gól jól mutatja ezt) és ligánként eltérhet, hogy egy kapusnak melyik zónákat kell levédekeznie (pl. föld-levegő), milyen résszerepeket kell ellátnia. de a komoly ligák közti átállást egy jó kapus egy jó edzővel "gond nélkül" meg kell, hogy oldja.

Iustizmord 2010.01.26. 15:08:06

@Radio Free Aberrania:

c rinyáldó mallorcán született, asszem

a milanban viszonylag sok szokott lenni az sk nevelés, most abate, antonini, de itt volt maldini, baresi, tassotti, costacurta, talán evani, albertini, antonioli, hirtelen ennyi.

de a manu-ban is jó volt a felhozatal. barcaban is.

csabber-18 (törölt) · http://www.csabber.fw.hu 2010.01.26. 15:09:34

@Radio Free Aberrania: színvonalban természetes túlzás, én most arra céloztam hogy ugyanazt kéne tudnia egy kapusnak itthon, mint a PL-ben. Az más kérdés hogy ott milyen játékosok vannak, milyen a játék, és mennyire veszélyeztetik a kaput(nyilván itt most nem a Stoke-Liverpool meccsre gondolok..), ebből következik hogy ott jóval több, és nehezebb dolga van a kapusnak mint itthon ebben a posványban. Buffon amúgy meg van annyira jó kapus, hogy alkalmazkodni tudjon. :)

Iustizmord 2010.01.26. 15:09:45

@Vul-Kahn: javasolj szankciót. csak előtte egyeztess mocsinggal hogy biztos halálbüntetés legyen.

ASRM 2010.01.26. 15:23:04

Ma este Roma-Catania kupameccs. Bemelegítésként nyilatkozott Szinisa, a Catania edzője, a Samp TV-nek ebből muszáj szemezgetni:
"For now my objective is keeping Catania in Serie A, but in the future I would like to train Lazio, Inter, Roma, Juve or Sampdoria." A Milánt miért hagyta ki? Vagy csak jó fej akart lenni a Samp TV-vel?
"I won everything with Red Star, but my next desire was that of going to Italy. I wanted to play in Serie A because whoever plays in that championship can make the difference elsewhere while if you come from Spain or England it's not necessarily the case that you will do well in Italy." Akkoriban talán még igaz is lehetett.
És a legszebb, egy igazi coming out:
"One day Sven told me that I had all the qualities to become the best defender in the world, being as I was strong physically, very technical and also quick. For some years his prophecy came true."

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.01.26. 15:25:07

hali Pöte, gondolom inkább ezt a posztot olvasod, de lesz angol beharang? :)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.01.26. 15:48:26

@Iustizmord:
Juve 3
Bayern 4 + 2

MILAN 2 + 0,5
di gennaro és antonioni tűnnek sajátnak.
abbiati milánói születésű, de csak 21 évesen lett milanos.

MANU 3+?
gery neville, wes brown, scholes
plusz egy rakás húszéves ifi, 40-es számozással. gondolom ők valami akadémia-féléből léptek elő a felnőttbe.

Barca 7 + ?
iniesta, xavi, krkic, puyol, gerard piqué, valdes meg Ledesma, mondjuk. plusz egy rakás fiatal.

szóval a bayern nem is összevásárlós, ha úgy nézzük :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.26. 15:52:20

@Radio Free Aberrania: mi számít saját nevelésnek? raul atlético madrid-nevelés? del piero padova? giggs manchester city??

nem az számít inkább, hol lett belőle játékos? mert akkor egy kicsit más lesz az a lista. úgy értem, lahm pl. a stuttgartban egészen jól nyomta, ha jól emlékszem.

Klárensz 2010.01.26. 16:03:49

@Radio Free Aberrania: Abate az akire gondolt Iustizmord, nem Abbiati.

mantegna 2010.01.26. 16:40:58

@Iustizmord: Mallorca Madeira
Budapest Bukarest
sziget sziget
Főváros Főváros

Titi120 2010.01.26. 16:48:19

@_benito:
Pazar, ez esetben pedig Toni Kroos Leverkusen - nevelés lesz, mi ?

Hispan07 2010.01.26. 16:54:54

@Radio Free Aberrania: Milan nevelések az idén pályára lépők közül - Borriello, Oddo, Abate, Antonini, illetve Di Gennaro, Strasser és De Vito. Abbiati és Ambrosini ős idők óta itt van, de nem Milan nevelés.

@Iustizmord: Ronáldó Kriszti Madeirán született. Mallorca Spanyolországhoz tartozik.

daneeka 2010.01.26. 17:30:51

@Radio Free Aberrania: +Paolucci, Ariaudo gondolkodás nélkül. De ha keresgélnék, még biztosan találnék. A 14 éves koruk óta bájernes srácok is mind münchenben születtek, gondolom (mellesleg világsztárok :D).

Mr.AT 2010.01.26. 17:38:02

@Radio Free Aberrania: A Juventus felnőttcsapatában tisztán, csont nélkül saját nevelésű Marchisio, Giovinco, De Ceglie, Marrone, Immobile és a kölcsönből most visszahozott Paolucci is, és hát Chiellini és Del Piero is erőteljesen a mi kutyánk kölyke.

Szóval az a 3 az inkább 6, vagy inkább 8.

zsakfos 2010.01.26. 17:45:10

Sneijdert 2 meccsre, Luciot 1-re tiltották el. Bár más bajnokság,más szövetség C. Ronaldót is 2 meccsre tiltották el orrtörésért.

giacinto 2010.01.26. 18:21:06

@zsakfos : az eduardo lábát eltörő fax meg 3-at, ha jól emlékszem :))

giacinto 2010.01.26. 18:22:19

A Lazio nyerte a Ledesma-pert. Érdekes. tehát további másfél évet ülhet a lelátón miközben az elnök a sokmilliós ajánlatokat is elutasítja majd :)

mantegna 2010.01.26. 18:25:01

Ja Benitez
fasza lenne.
Vele meglenne a Barcelona játék

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.01.26. 19:55:29

@Vul-Kahn: Tommasi tenyleg sokkal-sokkal-sokkal (es sokkalozhatnek meg ot percig) jobb mint Frings Illetve a bayern tenyleg nem erdemelte meg Riberit mert tetuszar csapat (illetve amikor megvette akkor meg az volt azota kisse feljebb jott, de meg igy sem az igazi) a tobbi tenyleg ugy hulyeseg ahogy van :)

Vul-Kahn 2010.01.26. 20:23:01

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!): ok, te így látod, én meg úgy, úgyse fogjuk meggyőzni egymást.
Inkább szurkoljunk együtt, hogy Klinsmann legyen a Juve új edzője. Vagy Matthaus. Vagy Maradona. Vagy maradjon Ferrara. Örökre! :-)

Mr.AT 2010.01.26. 20:52:15

@Vul-Kahn: Német edző akkor lesz a Juventus edzője, mikor a Bayern BL-t nyer, vagy a félnigger-félarab Nationalelf VB-t.
Hogy pontosan mikor lesz, azt nem tudom, de hogy addigra az ükunokáim már túllesznek az aranylakodalmukon, az qrva élet. :-)

Vul-Kahn 2010.01.26. 20:55:50

@Mr.AT: Ismerek két házaspárt is, akiknek idén tavasszal, illetve nyáron lesz az aranylakodalmuk. Ezek szerint a te unokáid. :o))))

Vul-Kahn 2010.01.26. 21:07:13

@Mr.AT: Amúgy komolyan, ha fogadni kéne, hogy Bayern BL-győzelem, német vb-cím, vagy győztes Juve-bajnoki lesz-e leghamarabb, az fix, hogy nem az utóbbira tennék. :-)

Lojzi_ 2010.01.26. 21:18:20

@Mr.AT: "félnigger-félarab Nationalelf" Nyihihi!

Mondod ezt Te, Camoranesik és Amaurik nagy barátja....

Az olaszok futballjában egyetlen dolog tetszett mindig is.
A válogatott meccseik elején amilyen lelkesen éneklik a jókedélyű, friss himnuszukat és látszik az arcukon, hogy mindent megtennének a hazájukért.
És nem érdekli pket, hogy milyen hangjuk van és hogy az egész világ hallja, hogy hamis. Leszarják.
Mindig lenyűgőz.
Kivéve középen azt a kis lóarcút, aki a szöveget sem tudja, meg nem is érti, hogy minek ez az egész egyáltalán. Ő a honosított srác.
Mindig lehangol.

Iustizmord 2010.01.26. 22:07:42

@Klárensz: igen. bár mintha abbiatinak is lett vona köze milanellohoz....csak dereng

@Hispan07: igen, c ronaldo szülhelyét elbasstam, sorry, pedig tiviális h mallorca =/= minorca =/= madeira =/= hawaii

@_benito: hah, NEM NYOMHATTA jól a stuttgartban, ő egy echt bayernes. ha nem akarod a germánok haragját. pláne ha ingyen érkezett.

@Radio Free Aberrania: pontatlan volt a kérdés, vagy én nem értettem: ÁLTALÁBAN hol sok a saját nevelés vagy a idei keretben mennyi a saját? én az előbbire gondoltam, itt mondjuk a jó utánpótlásnevelők mindig előnyben vannak: ajax, milan, barca, biztos mond még néhány ember 1-2-t, ja és persze a bajorkolbászok

@giacinto: na, esti kornél stbmost örül. győzőtt az igazság. de majd megfellebbezik :o))))

@Mr.AT: vagy a félnigger-félarab Nationalelf VB-t.

nem pol.korrekt de találó. ha ezt az NSDAP vezetősége látta volna kollektív öngyilokot követnek el. vagy megadják magukat szatlin eltársnak, még 41-ben.

@Lojzi_: camo nem kamuzik. ő belül átéli. és újrahangszereli. :o)

baszki, összeszedtem, valaki trjesszen fel az nst-vaskereszt lovagkeresztjére. tölgyfalombokkal, kardokkal és brillekkel.

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.01.26. 23:07:42

@Vul-Kahn: Na vegre egy ertelmes ember aki nem vette fel azt a kesztyut amivel voltam olyan hulye hogy pofan vagtam :)
@Iustizmord: Hat... szerintem csak megtalaltad hogy lehet komentett szerkeszteni:)
@Lojzi_: Ha ilyen valogatottat szeretnel latni ajanlom figyelmedbe a torokot

horas 2010.01.27. 00:26:39

@Mr.AT: Camoranesi vs Robben ez azért nehéz sokaknak mert míg az egyik túlvan a zeniten addig most van ott jelenleg.
Én úgy gondolom,hogy adottságokat tekintve Robben jobb,viszont Camoranesi sokoldalúbb és jobban sáfárkodik képességeit illetően.
Szal amíg Robben röhögve a kapus elé cselezi magát 10-ből 8-szor rossz megoldást választ,míg Camoranesi sosem volt olyan vírtuóz mint a holland de,sokkal nagyobb hatásfokkal futballozott.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.27. 00:30:17

Szégyen, egy elképesztő nagy szégyen, amilyen döntést ma a liga hozott, Ledesma menedzsere nem zárja ki, hogy a munkaügyi bírósághoz fordulnak. Az összes lelketlen, a törvény betűjét és nem szellemét követő bürokrata rohadjon meg.

horas 2010.01.27. 00:30:45

@giacinto: PEdig Pandev nagyon megágyazott neki,én várom vmi megoldás csak lesz.Ledesma rábaszott gondolom,nem tanúskodott mellette senki,de majd Kornélt megkérdezzük,hogy volt,ő biztos ott volt! :)

horas 2010.01.27. 00:31:18

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Na pontosan,hogy volt a Ledesma ügy nemtudod?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.27. 00:31:37

@Iustizmord: Miért örülnék én annak, hogy egy remek képességű játékost a mocskos önkény tönkretesz?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.27. 00:35:38

@horas: Röviden annyi, hogy a liga nem találta bizonyítottnak azt, hogy a Lazio akadályozza a játékát, és nem talált megfelelő számú és erősségű érvet amellett, hogy szabadon távozhasson. Vicc az egész, remélem verejtékezve ébred mindenki ma este egy szörnyű rémálomból, akinek ehhez köze volt.

horas 2010.01.27. 00:39:05

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Ugyanaz a szitu,nem értem,miért nem engedték.Ledesma itt baszott rá,hogy nem kötötte annyira az ebet,mert volt a keretben felkészülési meccsen meg ilyenek,ez mennyire játszhat bele?
Nem tudja magát kivásárolni vagy vmi opció csak van?

horas 2010.01.27. 00:43:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hát én konkrétan azt kívánom az ilyeneknek,valaki vágja le a szemhéjukat azt' folyjon ki a szemük...
Most nem lett volna egyszerübb elengedni 8 m-ért:Annál sokkal többet amúgy sem kapnak érte,amúgy ugyanúgy fizetik a juttatásait?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.27. 01:07:40

@horas: Nem hiszem hogy hátrány lehet az, hogy 1 darab barátságos találkozón szezon közben játszott, de ha mégis, akkor tragikusabb a liga döntnökeinek személyi felkészületlensége, mint gondoltam. Ez mindenkinek rossz: Ledesmának, mert nem játszhat, a Laziónak, mert a nem kevés bérét ugyanúgy fizetni kell, és egy tetszőleges harmadik klubnak is, mert potenciálisan kevesebben vannak egy remek focistával. Ez lett volna minden bizonnyal az Inter. Lotito meg dörzsölheti a markát. Undorító ez az egész.

Hispan07 2010.01.27. 09:37:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: hát én nem tartom annyira undorítónak. az adott helyzetben lehet nagy kiszúrás Ledesmával, nem voltam ott a csapatnál hogy tudjam, mi történt az elmúlt félévben. viszont van egy szerződés, ami kötelez. és azt a kötelmi jog legfontosabb alapelve szerint csak végső eshetőlegességként lehet érvényteleníteni. a szerződés értelmében a klub fizet, a futballista rendelkezésre áll, edz, stb. de az nincs benne a szerződésben, hogy játszatni is kell. egyes esetekben lehet kiszúrás a dologban, és tényleg, mi lesz szegény karrierjével. DE ha ebből precedens lesz, hogy akinek nem tetszik, hogy nem játszik valamilyen okból, az már mehet is a bíróságra és heló - ingyen lelécel egy másik klubhoz... azért gondoljatok bele. mert akkor jönnek a kérdések, hogy mennyi idő számít bűnös mellőzésnek? mi számít bűnös mellőzésnek? Ledesma áldozat, Halmosi, Gyepes, Huntelaar és Van der Vaart viszont várjon a sorára?

egyébként meg Kornél, tudom hogy te alapvetően egy virág-gyermek vagy, de a "harmadik klubbot ért kár" miatt csak ne dőlj már késbe...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.27. 09:42:54

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: hahaha, hát ez olaszországban olyan, hogy fel sem kapják rá a fejüket a népek.

moggi üvöltve utasította ibrahimovicsot, hogy kezét lábát tördelve járuljon torinóba, és szégyellje magát, amiért mesterhármast rúgott annak ellenére, hogy megmondták neki, az ajaxban nem rúghat több gólt.

az inter lehallgatja a játékosai telefonját, meg ügyeskedik a korukkal, és az irataikkal, szóval vannak ezeknél százszor durvább dolgok is, hidd el.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.01.27. 10:02:13

@zsakfos :
???
az nem Kosztolányi fiatalon?;)

Hispan07 2010.01.27. 10:07:23

@pote: ne viccelj már, ez Ady :D

horas 2010.01.27. 11:15:01

@Hispan07:Egyszerűen Kornél-nak jól esik látni,az ő klubjai legjobbjai egy nagyobb erősebb csapatban ugyanúgy szerepelni,és ezen játékosok megitélésében nyílván ő avatottabb mint sokan és ez egyfajta önigazolás neki,hogy tudta ő Pandev-ről amit én -és sztem még sokan- nem...

horas 2010.01.27. 11:17:58

@Hispan07: Meg még annyit a Ledesma ügyhöz,hogy okés ez is egy szempont amit te írsz,de egyértelmű,hogy itt nem erről van szó,mintsem párhéttel elötte a kollégának bízonyították ugyan ezt...
Különben is most ha az jobb Lotito-nak,hogy az utolsó évében nem játszott Ledesma,de ugyanúgy utalták a fizetésést akkor egészségére.Most nyáron úgy is lejár a szerződése...(ha jól tudom)

horas 2010.01.27. 11:21:45

Ja meg mi ez a Hulk pletyka?Ne borítsanak már ki!Támadó szekcióban totál megvagyunk egy,kettő ne legyenek már ilyen ostobák,ha össze hasonlítjuk Quaresma-t és Hulk-ot a portugál bajnokságban elöbbi kategóriákkal jobb volt a BL-ről nem beszélve,látjuk mire elég...remélem vmi hülyeség...Ledesma viszont nem lenne az...

Iustizmord 2010.01.27. 12:01:36

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: arra gondoltam h biztos örülsz hogy egy értelmes játékos marad a klubbodban. nem volt ebben rosszindulat.

érdekes az új avatarod. a korábbi olyan... költői volt.

Mr.AT 2010.01.27. 12:08:45

@Hispan07: Ez szerintem inkább David Duchovny naplementében, egy bő 40 éves "napi másfél üveg scotch és 2 doboz cigi" tréning után.

nordsee 2010.01.27. 12:16:27

@Mr.AT: Így már inkább Hank Moody...

Klárensz 2010.01.27. 12:36:49

@Klárensz: Mármint persze, hogy David Duchony, de a szerepe szerint Hank Moody.

daneeka 2010.01.27. 13:19:40

@horas: Azt hiszem a szerződése még 1,5 évig él neki, talán ez is számított valamit. Hispan07-nek van igaza a témában, ha most Ledesma szerződését felbontották volna, akkor ezentúl bárki mehetne a bíróságra csak mert nem játszik.
Pandev-ügyhöz ne hasonlítsuk, mert ott tényleg voltak tanúk, akik állították, hogy Lócitrom megfenyegette őt. És még itt hozzá kell tenni, hogy tudvalévő volt, hogy Pandevnek előszerződése volt az Interrel, akiket nyomni kell a BL-ben. Míg Ledesmának nem volt senkivel megállapodása.
Kornél nyilván azért keseredett el ezen, mert a kedvenc klubjának utált elnöke ezzel csak megerősítette a pozícióját.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.01.27. 14:24:11

akad 1 Roma drukker, aki tudna írni pár sort M. Motta-ról ?

ki ő, mit tud, milyen poszton, miért nem kell a Roma-nak stb.

thx

(csak mert fél lábbal már a Man City-ben van)

Iustizmord 2010.01.27. 14:49:32

@daneeka: és ugye egyes vélemények szerint a bosmann-szabály baszta tönkre az eu fociját.

a sok geci jogász :o))))))))

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: 1szerűen nem hagy nyugodni az avatarváltás, ezt azt jelenti h galamblelkű, költői lazio-szurkerből kihozta az élveteg, szexhajhász magányos farkast lotito maestro ???

ericcartmen 2010.01.27. 14:52:38

@crazy_horse: Fiatal (23 éves) jobb oldali védő, szerintem nagyon jó játékos. Nem fél megcsinálni egy cselt, lőni is tud, hatékonyan segiti a támadésokat, védekésben sem rossz. Én speciel nem értem miért nem ő játszik, miért a fogalmatlan Cassetti, ideges is vagyok, hogy elmegy, remélem nem végleges.
Tavaly elég hirtelen az udinese padjáról az Arsenal elleni bl 8addöntő kezdőjében találta magát, és a csapat egyik legjobbja volt mindkét meccsen, aztán egész tavasszal jól teljesitett.
Idén Ranieri nem nagyon játszatta, amikor játszott se volt akkora formában, de ha belelendül szerintem jó lesz.
Ha Ranieri Guberti után Mottat is végleg elüldözi a csapattól, akkor ezentúl bármit tesz, nagyon fogom utálni.

ericcartmen 2010.01.27. 15:00:06

@crazy_horse: Affene, elveszhetett a kommentem (vagy csak én nem látom?). Akkor leirom újra.

Szóval Motta fiatal (23 éves) jobb oldali védő, hateékonyan segiti a támadásokat, meg mer csinálni egy cselt, tud lőni, és védekezésben sem rossz. Nem is értem miért nem ő játszik, miért a fogalmatlan Cassetti.
Tavaly elég hirtelen találta magát az Udinese padjáról az Arsenal elleni bl 8addöntő kezdőjében, ahol a csapat egyik legjobbja volt mindkét meccsen, majd utána egész tavasszal jól teljesitett.
Idén valamiért nem nagyon játszott, emiatt nem is volt nagy formában, de szerintem ha kap lehetőséget, akkor belejön.
Ha Ranieri Guberti után Mottat is végleg elüldözi a csapattól, akkor ezentúl bármit is tesz, eléggé utálni fogom.

mantegna 2010.01.27. 15:05:06

Kornélkám, mi ez itt hirtelen?

krysal 2010.01.27. 15:16:52

@Iustizmord: ha már mindenképp bele akarsz magyarázni valamit az avatarváltásba Mastro, gondold ezt: ezzel jelképezi csapatának helyzetét, hisz Hank is egy érzékeny lelkületű, ámde bukdácsoló lélek, aki rossz útra tért, ámde keresi a helyes utat... :)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.01.27. 15:42:09

@ericcartmen: kösz

nem tudom Mancini-nak mi célja vele, hisz van 2-3 jobbvédőként bevethető játékos a City-ben is, arra gondoltam, hogy esetleg más poszton is bevethető, és azért...

de csak kölcsönbe jön nyárig, ha jön...

......

Cassano-ról vki vmit ?:))
(még mindig betyárkodik?
csak mert lehet, hogy ő a következő:D)

off

Charlie Runkle a király:D
(meg a főnöke, Collini:D)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.27. 17:00:41

@Hispan07: Igazad van, magam is sajnos/nem sajnos eléggé tisztában vagyok vagyok ezekkel a jogelvekkel, de joggal háborodom fel azon, hogy mindenki számára nyilvánvaló, nem azért nem játszik, mert sérült, nem akar, és a többi, hanem mert nem engedik pályára lépni. Ezzel egyébként éppen a szerződésének alapja veszíti értelmét, mert ami pénzt és juttatást kap, azt azért kapja, hogy játsszon a Lazióban. Erre céloztam akkor is, mikor írtam, a klubnak se jó, mert évi 1 millió euró pénzkidobás, egy olyan helyzetben, ami senkinek sem jó. Tipikusan az, mikor a törvény betűje szent, de a szellemét le se szarja senki. Éppúgy tisztában vannak vele a ligában is, hogy a helyzet kísértetiesen hasonló, mint Pandevnél, sőt még rosszabb, mert Ledesma szerződése 2011 nyaráig szól. Mindenki fél a precedenstől, és ezért nem szolgáltatnak igazságot, hogy a háttérben meghúzódó háttéralkukról már ne is szóljak. Plusz, fél éven keresztül tétmeccsen még a padon sem ült, mindenki tudta mi a helyzet, ő is ezer médiumban elmondta. Nem véletlen fontolgatja a menedzsere a munkaügyi bírósághoz fordulást.(Amúgy off, de hol végeztél? Kétlem hogy egy helyre jártunk volna, pontosabban én még mindig, de érdekel, ha nem titok.)

@_benito: Nem tudom mindig azzal nyugtatni magam, hogy ez Olaszország, még ha igaz is. Ez a rohadt "minden számít, csak egy jó játékos boldogulása nem".

@zsakfos : Már egy ideje azon gondolkodom, hogy ha nem Hank Moody napjaink tökéletes Esti Kornélja, akkor senki más. :)

@horas: Erről van szó, kevesen örülnek nálam jobban Pandev jó szereplésének, kivéve talán a családját. :) Félő volt, hogy fél év kihagyás sok lesz, szerencsére nem.

@Iustizmord: Amúgy nem támadó akart lenni a visszakérdezésem, azért bocs, csak kikértem magamnak, hogy egy ilyen elvtelen döntésnek én örüljek. Neked is azt tudom mondani avatar kérdésben, mint zsakfosnak. :)

@mantegna: Mire célzol?

@crazy_horse: Ha már itt tartunk, a király egyértelműen Lou Ashby. :)

AndrásPéter7 2010.01.27. 18:55:32

@nalazo:
"Azt hiszem, hogy te és más Milan szurkoló is jópofának látta volna, ha Ambrosini egy Moratti maszkban ugrabugrál."

csak moratti egy senki,berlu meg mégiscsak a miniszterelnök....

Matteo_B 2010.01.27. 19:11:33

@crazy_horse: Friss hír,állítólag Ranieri visszahívta Mottát és így maradna.Én ennek örülnék a legjobban.Ha akarjátok, akkor vigyétek el Cicinhot jó drágán!:D

nalazo 2010.01.27. 21:07:55

Nem tudom, a Milannak menni fog ma 11 ember ellen?

madbalee 2010.01.27. 21:10:02

@AndrásPéter7: "Moratti egy senki." Ez azért elég meredek.

madbalee 2010.01.27. 21:12:30

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Remélem azért fogjuk még jó formában látni Ledesmát olaszhonban. Rá szüksége van a Serie A-nak!

nalazo 2010.01.27. 21:14:56

@AndrásPéter7: Halloweenkor amerikaiak ezrei öltöttek magukra Obama maszkot. Egy közszereplő - főleg ha, egy olyan zűrös és korántsem feddhetetlen emberről van szó, mint Berlusconi - ne legyen kényes, ha kigúnyolják.
Dávid kalapja, Medgyessy szókincse, Horn motyogása.

touristique 2010.01.27. 21:16:19

@AndrásPéter7: bizony, és pedig mekkora ember ez a berluszkóni! Sokat köszönhet neki Olaszország, miatta állnak olyan előkelő helyen az világ országainak sajtó - és szólásszabadság-rangsorában.
Attól még, hogy utálod Materazzit, tudomásul kell venni, hogy Berlusconi a stiklijeivel mekkora szégyent hoz mindenre, amihez köze van (az egész ország, vagy esetleg az AC Milan). Materazzi pedig (aki fénykorában, sőt 33-34 éves korában is a csapat egyik alapembere volt, világbajnok ezen kívül) 37 éves korára oda került, ahova normális esetben egy élcsapat veteránjainak kerülni kell: a padra. Ez így való akkor is ha nálatok a 3. számú belső védő Favalli.

Hispan07 2010.01.27. 21:19:49

@Mr.AT: @Klárensz: vicceltek? tényleg nem Ady Endre?

madbalee 2010.01.27. 21:27:47

@touristique: Favalli mégsem az Interrel nyert BL-t ;)

Hispan07 2010.01.27. 21:30:23

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: persze hogy nem titok, én az ELTE-re jártam. és te?

touristique 2010.01.27. 21:35:00

@madbalee: Igen, az ugyanakkora kabaré lett volna. Favalli pedig már nálunk is elég gyenge volt szvsz.

horas 2010.01.27. 21:53:26

@daneeka: 'akiket nyomni kell a BL-ben'?
ezt nem értem...

horas 2010.01.27. 21:56:11

Milan-t megint szopatják,D'agostino geci jól játszik Pirlo-t már kikelltt volna szorítania a válogatottból,ha Abbiati egészséges miért nem ő véd?Símán jobb már mint Dida...

Hispan07 2010.01.27. 23:39:08

@horas: A Milant már megint szopatják? Úgyérted a cserecsapatot? Egy góllal? A kupában, ahonnan a BL és bajnokság mellett ezzel a szűkös kerettel max minél előbb kiesni akarunk? Néha tudsz te is jókat mondani, horas. Csak nehogy titeket meg egy másik zebra szopasson holnap (?), mert akkor már körbeoltás deluxe lesz itt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.27. 23:58:56

@madbalee: A középpályán úgy kéne most Ledesma, mint +10 pont a bajnokságban, sőt, még jobban is. De a csodás döntésnek újabb fél évig biztos, hogy a lelátón fog ülni.

@Hispan07: Akkor nem találkozhattunk, én Pécsen küszködöm.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.28. 00:22:46

Eguren ma már a csapattal edzett, bár nem hiányposztra érkezett, de jó magas és jókat hallani róla. Nyáron végleg a Lazio játékosa lesz. Ez a 2. igazolás.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.28. 08:07:46

Most megint úgy néz ki, hogy sínen vannak a tárgyalások az Interrel, Moratti belemenni látszik a 10 millió euró+Khrin fele alkuba. Biztos tehetséges a szlovén, de felesleges ember lesz, a posztján játszik Brocchi, Firmani, Baronio, a most igazolt Eguren. Kíváncsi vagyok a szappanopera végére.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.28. 08:14:30

a juve ma megpróbálja terrorizálni az intert azzal, hogy pályára küld egy bonipertit.

bár nem az a posztja, mint a nagyapónak :)

horas 2010.01.28. 09:18:52

@Hispan07: Bocs a nemtúl körmönfont megfogalmazásért,de sztem az igazságtól nem állt távól,3-4-et kaphatatok volna símán megint nem tőletek fűgött.Ja,gyenge a keret,pár hete még engem probáltál le figymálni,mert le minősitettem,hogy még ezzel a gyenge kerettel is versenyben vagytok a bajnoki címért...a tyúk vagy a tójás...?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.28. 09:21:49

@horas: Moratti most nagyon akarja őt, legalábbis 10 millió euró+ Khrin fele nem is rossz ajánlat, no de az Internek se olyan rossz, mert ennyit ér is Ledesma. Kívánom neki nagyon, hogy napokon belül váltson klubot.

Mr.AT 2010.01.28. 10:48:25

Na, a torinói mélyrepülés után szép lassan alakul a Milan lejtmenet is, 4 napon belül 2 vereség, 0 rúgott gól. :-) Posztot, posztot! :-)

Mr.AT 2010.01.28. 10:49:31

@_benito: Mképpen jó hír, hogy ilyen csapattal állunk fel, tekintve, hogy ez az egyetlen sorozat, ahol matematikai esélyünk lenne még nyerni vmit. Még Poulsent hiányolom mankóval a középpályáról.

horas 2010.01.28. 11:17:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hát ha Pandev-ből indulunk ki akkor símán.Moratti-bácsiék lassan megtanulnak igazolni...idén egyenlőre Motta tünik többé kevésbe mellé nyúlásnak...
@Hispan07: Jó,hát ne akartam primitív lenni,nem így kellett volna fogalmazni,okés,de a lényeg az ez volt.D'agostino és Pirlo között volt egy kategória tegnap este,ez még a nem túl éleslátású és eszű közvetítőnek is szemet szúrt.

horas 2010.01.28. 11:19:29

Simplicio-t megszerezte jövő nyártól a Roma,nagyon-nagyon okos igazolás,ráadásul ingyé...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.28. 11:31:15

@horas: Én nem tartom sokra őt, örültem, hogy végül nyáron nem jött a Lazióba, de majd meglátjuk.

Hispan07 2010.01.28. 11:34:17

@horas: a tegnapi meccs sokkal szégyenteljesebb volt, mint az Inter elleni, mert míg vasárnap egy erősebb ellenfél ellen annyira tellett, tegnap senki nem is akart többet mutatni - így viszont tegnapi teljesítményt értékelni teljesen felesleges. A keret rövidségét pedig soha nem vitattam, sőt évek óta ez a helyzet: ha a kezdő becsődöl, nincs tovább. (és most azt mondják, a MU ellen nem lesz Pato. na, ez a szopás)

Ami a ma esti meccset illeti ha az Inter csak feleannyira komolyan veszi, mint ellenünk, akkor vérfürdő lesz.

horas 2010.01.28. 11:40:33

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Nem egy rongylábú,többszálon gondolkodó típús,de sokat melózik,kellően képzett technikailag,viszonylag sok gólt és gólpasszot szerez,hasznos,minőségi játékos nem egy sztár igazolás a Roma jó bizniszt csinált vele érzésem szerint.Menéz,Baptista valszeg mehetnek is...
Amúgy Ranieri lesz ott a gond,sztem hosszú távon nem meri majd kiengedni a Roma erejét igazából...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.28. 11:43:22

@horas: Nem kívánok én rosszat Simpliciónak, legyen neked igazad.

horas 2010.01.28. 11:45:20

@Hispan07: NEmtom,hogy fognak hozzáállni,kicsit biztos le lesz becsülve a Juve,kicsit ráérős lesz a tempó,de lesznek meleg pillanatok,a kezdő a sok eltiltás miatt (ugye!!! :) ) elég erős lesz,Lucio,Sneijder, ott lesz Balotelli és valszeg Eto'o is.Középpályán a derby-re felállt emberek lesznek,mondom én,hogy gondok vannak a középpályán,ha nemtudunk senkit tartlékolni és megmondom öszintén nem örülök,hogy Maicon megint kezd,egy kis pihit hagyni kéne neki,ennyit egy ilyen kreatív poszton nem lehet játszani...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.28. 12:02:30

@horas: Kizárnak tartom hogy most elmenjen. Remélem nyáron sem fog, de az még a jövő zenéje.

horas 2010.01.28. 12:07:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hát én nagyon várom,nagyon penge a srác,és hiába mondja mindenki,nincs klasszis balszélsőnk,szal Chelsea-nél Cole meg Zhirkov arra a posztra nekünk van egy mondvacsinált balszélsőnk.Santon ügyes gyerek,de a stibilitás még nem az erőssége...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.28. 12:10:10

@horas: Előbb vagy utóbb úgyis az Interben fog kikötni, ez nem is kétséges, remélem inkább utóbb.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.28. 12:22:36

@horas: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerintem is jó igazolás, lehet alternatíva Pizarro mellett, akii idén nem tud pihenni, minden meccsen játszania kell. Szerintem hasonló típusú, min t Ledesma és nem is sokkal rosszabb, ha egyáltalán.

Leon Osman 2010.01.28. 13:07:20

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: D'Agostinoért pitizik épp Lotito, Rocchit adná... :(
Legalább Foggiát nem engedte.Őt a Bari akarja ellopni...
Ledesma nem kért a Genoából, jött vna érte 2 milla, Bocchetti meg Zapater, de hát ő csak a grande Interbe akar menni haverkodni pandevvel. Most épp 10 millát meg Khrin játékjogának felét ajánlották, ezt el kéne fogadni. Még jó h nem hagyták felbontani a szerződését, így akár még kaphatunk is vmit érte. Most épp Edersonra mozdultunk rá a Lyonból.
Egurent meg jól kivizsgáltatják az orvosokkal, s vajon mi a teljes neve... hát Sebastián Eguren Ledesma...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.28. 13:17:45

@Leon Osman: Ha Rocchiért cserébe jönne D'Agostino, én belemennék, Rocchi hosszú ideje nem az aki volt, és ugyan mitől változna meg, nem fiatalon. Foggia sem hiányozna az utóbbi fél éves teljesítményével, hatalmas ballaszt ha játszik. Az meg borzasztóan sajnálom, és szégyenletesnek tartom, hogy Ledesma szerződését a liga nem bontotta fel, ezt már fentebb kifejtettem, drukkoltam hogy a munkaügyi bíróságra menjenek, de ez elmarad úgy látszik.
Amúgy ha már így alakult, tényleg el kéne fogadni. Az Ederson üzletből nem lesz semmi, Eguren viszont lehet jó igazolás, bár pont a viszonlag legjobb csapatrészbe érkezett.

Leon Osman 2010.01.28. 13:55:58

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nekik csatár kéne azért gondolta Lotito h bedobja csalinak, aztán hátha ráharapnak. Idén kevés Lazio meccset láttam, Intert látok általában uh passzolom Foggiát, na meg nem olvastam az előző kommenteket, de akkor most meglesem.

Iustizmord 2010.01.28. 15:38:33

most olvasom hogy Gentile jöhet ferrara után, és hogy Zaccheronit is pedzegetik.

juventinok?

Iustizmord 2010.01.28. 15:39:32

@Mr.AT: hiába legszebb öröm a káröröm, igaz? :o)

Titi120 2010.01.28. 15:48:27

Mutu ismét megbukott a doppingvizsgálaton. Innen is gratulálok neki !

Mr.AT 2010.01.28. 15:51:35

@Iustizmord: A kérdés két részből áll:

1. A váltás ténye maga. Alapból azt gondolom, hogy a keret egy jelentős része már csalódott Ferrarában, és ha nem is szabotálja, de legkevésbé sem elhivatottan hozza le a meccseket. Így gyakorlatilag bárki jön, már önmagában a váltás maga eredményez majd egy szemmel látható formajavulást - ráadásul az új edzőnek mki bizonyítani akar majd, kimondható, hogy mostantól új korszak indul, stb.

2. A változást hozó személye. Gentile kb. ugyanaz a kategória, mint Ferrara - hasonlóan pályakezdő, hasonlóan tapasztalatlan, ugyanúgy a válogatott utánpótlásnál dolgozott, stb. Itt most kevés.

Zaccheroni pedig egyszerűen nem az a kaliberű edző, aki egy Juventushoz kell. Eddig kétszer kapott esélyt nagycsapatnál (ugyebár Milan & Inter), és igazából alig tudott vmi eredményt elérni - a legelső rossonero évében bajnok lett (többé-kevésbé a magával hozott Bierhoffnak köszönhetően), de onnantól folyamatosan lejtmenet, egyre rosszabb játékkal. Nem az a győztes típus, na.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.28. 15:57:46

@Titi120: Legutóbb kokóval bukott az nem kifejezetten dopping, sokkal inkább élvezeti cikk. Amúgy rohadjak meg, ha nem ezt is Uli intézte ;-).

Iustizmord 2010.01.28. 16:00:46

@Titi120: az igazi alapvonalszippantó. :o)

Mr.AT 2010.01.28. 16:04:51

@Titi120: Mindenesetre most már tudjuk, mire kellett az a fizetésemelés, amiért úgy kardoskodott az elmúlt hetekben az ügynöke. :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.28. 16:09:31

@Titi120: ez most nem igazi dope, hanem étvágycsökkentő szarság, mert hízékony volt a kis tündérbogár, és szerette a pociját.

mindegy is, mert 1-3 évet kap, az meg nagyjából a vége a pályafutásának.

Mr.AT 2010.01.28. 16:21:56

@_benito: Miért? Ha rendszeresen és ügyesen szippant, még 50 évesen is úgy rohangál majd, mint egy ifi. :-)
Bőven van még benne, csak mák kell a doppingvizsgálatnál - háromszor ugyanabba a csalánba csak nem üt a villám. :-)

Titi120 2010.01.28. 16:29:27

Én nem tudom, de ahhoz valami különös képesség kell, hogy egy profi futballistának napjainkban kétszer is sikerüljön elcsúsznia doppingvizsgálaton.

vadkutya 2010.01.28. 16:35:16

@_benito: "étvágycsökkentő szarság" - mármint speed? :)

Mutu tud és szeret is mulatni, ez már biztos.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.28. 16:42:46

@vadkutya: Na az sem igazán ajánlott egy élsportolónak.

vadkutya 2010.01.28. 16:48:18

@vadkutya: Előtte meg kokain volt, ez remek, csökkent a buksza, állítólag a speed a csórók kokainja.

Mellesleg javaslom,h az említett renitenst innentől kezdve hívjuk csak Butu-nak, ha már ennyire preferálja a lebutulást... :)

horas 2010.01.28. 17:55:54

@popp: Más.Ledesma inkább ez a Xabi Alonso vonal,Simplicio meg árnyék-ékszerű,feltolt középső középpályás.Az Én meglátásom szerint...

horas 2010.01.28. 17:57:44

@popp: Simplicio játékterületét valahova Perrotta-fele tenném...

horas 2010.01.28. 18:05:35

Mutu egy román paraszt gyerek,semmi hűha nincs ebben sztem...

horas 2010.01.28. 18:26:16

Valahol tényként közlik Ledesma-t,másutt Mariga és Brighi került a képbe,utóbbi jöhet,bírnám!

Piiii 2010.01.28. 19:06:39

@horas: én annyira nem ismerem, hogy hol játszik de mindenhol azt olvastam, hogy Pizzaro helyére hozták,illetve cseréjének szóval inkább hátrébb van szserintem

horas 2010.01.28. 19:09:37

@Piiii: Rendben nem azt mondom.Palermo-ban rendre a rombusz tetején játszott és jól is megy ott neki.

touristique 2010.01.28. 19:42:31

Zaccheronit páros lábbal rúgták ki a Lazioból, az Interrel csúnyán megbukott, 4. lett... Szinte látom, ahogy átszervezi a Juventust 3-4-3-ra, és leigazolja Helveget...

csirko pasek 2010.01.28. 19:49:57

@touristique: helveg :D:D:D hogy ő mivel zsarolta az edzőit, h játszon? ;)
mondjuk a legviccesebb, h a dán játszott a legendás Milan-Inter 6-0-on

horas 2010.01.28. 20:16:26

Inter: 1 Toldo; 13 Maicon, 6 Lucio, 23 Materazzi, 39 Santon; 4 Zanetti, 19 Cambiasso, 8 Thiago Motta; 10 Sneijder; 45 Balotelli, 27 Pandev.
Subs: 12 Julio Cesar, 2 Cordoba, 7 Quaresma, 11 Muntari, 22 Milito, 25 Samuel, 89 Arnautovic.
Coach: José Mourinho.

Juventus: 1 Buffon; 21 Grygera, 5 Cannavaro, 3 Chiellini, 6 Grosso; 22 Sissoko, 4 Melo, 26 Candreva, 29 De Ceglie; 28 Diego, 11 Amauri.
Subs: 13 Manninger, 15 Zebina, 27 Paolucci, 32 Yago, 33 Legrottaglie, 39 Marrone, 43 Boniperti.
Coach: Ciro Ferrara.

Atom kezdők bízom,hogy nem olasz kupa fordulatszám,és Balotelli-t motíválja mintsem elkedvetleníti,hogy kezd a kezdő környékéről kikerülni.Végre összállhat a Melo-Sissoko szelep!Lássuk!

horas 2010.01.28. 20:18:28

@horas: Mit játszik a Juve 4-4-1-1 vagy mi ez a perverzió? :)
Innen is látszik Ferraram alkalmatlansága,Leonardo legalább kitartott az elképzelése mellett,nem kezdett el szórakázni,ő csak az embereit kereste a posztokra...

Piiii 2010.01.28. 20:43:24

Istenem ezek a fogalmatlan stúdiós emberek. remélem idén nem ők közvetítik a VB.t 4 éve botrányosak voltak...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.28. 20:58:43

Toldot honosítani fogja vmelyik afrikai válogatott

Woland 2010.01.28. 21:00:08

no, egyszer fogadok olasz kupameccsre... pedig azt hittem otthon az Interre fogadni ezellen a Juventus ellen nem riziko.

dzolutan 2010.01.28. 21:00:20

Köszönjük meg neki!

Mr.AT 2010.01.28. 21:01:06

@mocsing: Mondjuk nálatok ezzel együtt is megkérdőjelezhetetlen kezdő lenne. :-)

dzolutan 2010.01.28. 21:02:18

@Piiii: +az eredeti kép fel van húzva teljes képernyőre, sportklubilag.

Mr.AT 2010.01.28. 21:07:36

@mocsing: Mit nem értesz? :-) Egy Rensing-Butt szilveszteri csodamókapárost a csapatában tudó drukkertől viszonylag pikáns afrikai kapusokat idézni. :-)

Mr.AT 2010.01.28. 21:09:37

Motta 23 perc alatt 3x-ra qrja fel izomból Diegot, lassan tán járni neki egy vmilyen lap.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.28. 21:12:13

@Mr.AT: te figyi, gondolom az utóbbi 8 évben elképesztő sokat láttad buttot védeni, mondd már el, hogy mikor hibázott utoljára, mert én, aki nyilván kevesebbet látja, mivel a csapatában véd jó ideje, nem emlékszem. btw, amikor utoljára láttad őt (mármint az alázásos történet előtt), akkor kurvajól védett a bl-szereplő 'kusenben.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.28. 21:14:18

@horas: Én eltudom őt képzelni mélységi irányító poszton.

Mr.AT 2010.01.28. 21:20:39

@mocsing: Fene se tudja, pár éve, mikor kikopott a Leverkusenből, láttam róla egy vagy 5 perces összeállítást, amiben Piplica-szerű "bravúrokkal" tündökölt, ennek köszönhetően el is igazolt vhova a világ végére, meg nem mondom most fejből, hogy hova.

Amióta hozzátok került, hogy a szezononként úgy 20 lepkét vételező Rensinget felbruttósítsa, valóban nem látom sokat, mert mikor Bayern meccset néztem, mindig Rensing védett - ami pedig egyben felettébb erős kritika szegény jó Hans-Jörg irányában.

Mourinho már nem a király 2010.01.28. 21:28:46

baszki, hány Juve-s hord ilyen szado maszkot?
bár végülis jobb mint a szopóálarc :D

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.28. 21:31:05

@Mr.AT: helyedben még kicsit átgondoltam volna ezt a kommentet :)

buttot kevered szerintem valakivel, kétlem, hogy van róla 5perces összefoglaló piplica-szerű bravúrokkal? egyáltalán mikorról? amikor az egyik legfontosabb embere volt a bl-döntős leverkusennek? kicsit a levegőbe lóg ez így.

egy vicces jelenete volt, amikor a belőtt tizenegyes után visszafutva átemelte felette hanke középkezdésből.

a világ vége a benfica volt. az nem tudom, hol van, asszem a feröer-szigeteken.

"mikor Bayern meccset néztem, mindig Rensing védett - ami pedig egyben felettébb erős kritika szegény jó Hans-Jörg irányában"

:DDDD ez tényleg nagy kritika neki, sosem tudja úgy időzíteni, hogy mrAt épp nézze a meccset. igazi balfasz :DD
(rensing régóta nem véd, hétvégén be kellett hozni, mert szünetben rosszul lett butt.)

ez meg közben sima tizi volt.

Mourinho már nem a király 2010.01.28. 21:33:16

de ezt hogy az anyjába nem látta a bíró?

ezt még mátrix is látta kb. 50 méterről..beszarás

rexford 2010.01.28. 21:37:01

Melo és Sissoko elképesztőek, minden értelemben. Amíg nálunk lesznek és játszanak, nem lesz egy percig se nyugtunk, az tuti.

Mr.AT 2010.01.28. 21:38:48

@mocsing: helyedben még kicsit átgondoltam volna ezt a kommentet :)

"egyáltalán mikorról? amikor az egyik legfontosabb embere volt a bl-döntős leverkusennek?"

Mikor is volt ez a BL-döntő? 2002ben. Mikor is lépett le Butt a 'kusenből? 2005ben. Hello.

"a világ vége a benfica volt. az nem tudom, hol van, asszem a feröer-szigeteken."

Igen, valóban ott. Megnéztem most én is. Pályára is sikerült lépnie, miután beverekedte magát a csapatba - írd és mondd, EGYSZER. (1, eins, one, uno, you know.) Muháháhá. Alighanem valóban világverő formában lehetett, pláne, hogy ezután máris a Bayern II-ben találta magát. :-)

Egy dologban van igazad: valóban ritkán látom. Valami értelmes csapatban kellene szerepelnie, akkor jobban szem előtt lenne. :-)

touristique 2010.01.28. 21:39:17

@Anthony - awkward silence: Lehet, hogy ez a bíró majd rúg is egy gólt az Internek. Aztán azt meg is adja. :)

Mr.AT 2010.01.28. 21:39:34

@Mr.AT: 2007ben, elütöttem, sorry

dzolutan 2010.01.28. 21:42:00

Gusztustalanul húzzuk az időt, a spori feltűnően velünk van, Sissoko nagyon jó lenne, ha pontosan és előbb passzolna, Butt pedig első számú kapus egész szezonban és klasszisokkal jobb mint egy rensing és jobb mint mondjuk Menninger.

Mr.AT 2010.01.28. 21:45:09

Sissokot egyfolytában amiatt b*sztatja mki, hogy nem pontosan passzol. Tény, elad pár labdát, de kezdjük már el számolni, hogy mennyit szerez, pls. Kb. az egyik leghatékonyabb vkp per pillanat az egész világon. Vmi elképesztő futómennyiséget tesz az asztalra, vmi qrva hasznosan.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.28. 21:48:10

@Mr.AT: kiafasz beszélt arról, hogy hányszor lépett pályára? azt mondtad, a világ végére igazolt. ez faszság, méghozzá a combosabb fajtából. pláne ki beszélt az akkori formájáról????

tehát szerinted 2002 és 2007 között kapott annyi potyát, amiből összevágható egy 5perces videó? én egy nagyobb butt potyára sem emlékszem, pedig nem tegnap óta nézek bundesligát. esetleg ha belinkelnéd, vagy valami. viszont kurvasok bravúrjára emlékszem idén.

de hozzáteszem, az is baromság, hogy rensing "szilveszteri csodamókapáros"-ba illő lenne. ő egy közepes kapus ahhoz a szinthez, ahol van, ennyi.

brodi 2010.01.28. 21:48:58

@Mr.AT: a kedvedért gyorsan végigfutottam Butt kicker osztályzatain, hát ha mi emlékszünk rosszul, nem pedig te, aki nyilván hétről hétre ott csücsülsz bundesliga meccsekért remegve. ez után két dolog lehetséges, vagy nagyon kevered valakivel, vagy csak muszáj volt valamit mondanod, így próbálván megtorolni a Torinóban esett sebeket. Butt, ha nem is a legjobb volt, de egy nagyon jó átlagot mindig lehozott, az utolsó 'kuseni félszezonja kivételével, amikor Adler már amúgy is kiszorította. ebben a szezonban pedig kifejezetten ihletett formában véd. Soha nem volt egy szuperklasszis, de egy kifejezetten megbízható kis kapus, az mellett, hogy szimpatikus egyéniség is.

Mr.AT 2010.01.28. 21:50:22

@mocsing: Rendben, ez esetben tiszta szívből kívánom neked, hogy ez a két verhetetlen, fantasztikus kapusisten boldogítson kedvenc klubod kapujában életed végéig! :-)

rexford 2010.01.28. 21:50:24

@Mr.AT: Nemcsak basztatjuk, tiszteljük és szeretjük is. :)

krysal 2010.01.28. 21:53:29

Csozé mai kérdése ez volt: tudok olyan gyenge kezdőt kiállítani, hogy ne verje meg a Juvét? Egyelőre bejönnek az elképzelései:)

Ennyire megsajnálta volna Ferrarát?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.28. 21:56:28

@Mr.AT: egy időben még meg akartam érteni, mit érezhet, aki ilyennel zár le egy vitát

Mr.AT 2010.01.28. 21:58:38

@mocsing: Nincs köztünk vita. Én azt gondolom, a nevezett két csávó közül az egyik egy tehetségtelen, lepkekirály nímand, a másik meg egy kiöregedett szimpla középszerű vénség, aki aktív korában is max. azzal tudott kiemelkedni, hogy kapusként elvégzett pár tizit.
Te meg nem így gondolod, én meg erről nem foglak győzködni.

Ha szerinted rendben van, hogy ez a két kapus most a Bayern München két kapusa, tőlem is rendben van.

rexford 2010.01.28. 21:58:39

@krysal: Gyenge kezdő?? Én meglepődtem, hogy ennyire erős kezdővel játszik.
Mi közben lelkes középcsapatként igyekszünk meglepetést okozni.

Törteli Tivadar 2010.01.28. 21:59:07

Legyen csak Butt jó formában, addig se akarják elvinni Gigit.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.28. 22:01:08

Nem lennék boldogtalan, ha ma nyerne a Juve, és még hétvégéig maradna Ferrara. Annyiszor elmondtam már miért, és így is mennyi az esély, és a többi, de mégis.

Mr.AT 2010.01.28. 22:02:30

Motta negyedszerre qrja fel Diegot, ezúttal lendületből és hátulról.

rexford 2010.01.28. 22:02:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Eddig is értettük, felesleges volt elmondanod még egyszer. Tényleg kurva sokszor elmondtad amúgy. :D

krysal 2010.01.28. 22:04:00

@rexford: hát, van abban valami, amit mondasz. Mátrixot szerintem vagy azért engedte kezdő közelbe, mert a, ennyire bejött a derby utáni tréfája (jutalomjáték) b, a nyilatkozata ellenére max lelkes középcsapatnak nézi a Juvét. (btw a Juve aktuális formája sajna érthetővé teszi, miért teheti ezt meg...)

Törteli Tivadar 2010.01.28. 22:04:06

és Grosso sokadjára szerel szépen:)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.28. 22:04:13

Amilyen passzban van a Juve ez is megfordul. Ne legyeb igazam!

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.28. 22:04:35

@Mr.AT: sosem mondtam, hogy rendben van. de nem ezt írtad. arra kaptam fel a fejem, hogy butt szilveszteri potyaválogatásokba való lenne, vagy hogy ez a toldo kiszorítaná, amikor előbbi másodvirágzását éli kb tökéletes szezonnal eddig, utóbbi meg kevésbé.

szerintem ez vita, félig biztosan, mivel én érveltem.hogy te nem, arról nem tehetek, de akkor sem értem, mi értelme így lezárni két felnőtt ember közt akár csak egy beszélgetést is.

(rensing nem lepkekirály, csak a hannoverben kéne védenie. ez a két dolog nem ugyanaz.)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.28. 22:04:51

@krysal: ??? Egyedül Materazzit tudod felhozni, Toldo teljesen vállalható, egy potya bármikor benne van.

krysal 2010.01.28. 22:06:45

@heinrich: + Motta + Balloteli, de én finnyás vagyok:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.28. 22:07:03

@Mr.AT: nem arról van szó, imádom Momót, de teljesen értelmetlenül szerzi a labdák nagy részét. Az első félidőben túlzás nélkül eladott/elvesztett vagy tízet.

Mourinho már nem a király 2010.01.28. 22:07:40

Ez a bíró ez no comment kategória. Ha most odamennék én is jobban fújnám a meccset...

rexford 2010.01.28. 22:08:03

Hosszú távon ilyen impotens támadójátékot esköszöm, életemben nem láttam egyetlen valamirevaló csapattól sem.
Mindegy, le van szarva, próbálok közönyös lenni. :)

Piiii 2010.01.28. 22:11:01

na várom már, hogy a kis feketének mikor gurul el a gyógyszer:)

Mr.AT 2010.01.28. 22:12:13

@mocsing: Toldo azért nem éli másodvirágzását, mert a Buffon és Cech után a világ harmadik legjobb kapusa van előtte, idén is qrva yo szezonnal. Emellett Toldo egy abszolút első osztályú, kiemelkedő képességű kapus, akinek kiemelkedő szerepe volt az olaszok EB-ezüstjében, stb. Aktív korában a világ abszolút legjobb kapusai közé tartozott, aki nem tizenegyesekkel bohóckodott, hanem úgy védett, ahogy kell.

Nem összehasonlítható se Buttal, se Rensinggel, ennyi idősen sem. Én ezt írtam a "vita" legelején, te meg erre reagáltál.

Én amióta Kahn visszavonult, mást sem hallok bőrgatyás körökből, mintsem azt a sopánkodást, hogy "jajjdekénemáregykapus". Ehhez képest kicsit furcsállom a mostani álláspontod, de neked legyen mondva.

Mr.AT 2010.01.28. 22:14:48

Ez a szerencsétlen f*sz még egyszer elmondja, hogy FELIPI MELU, nem tudom mit teszek, de nem lesz szép.

Mr.AT 2010.01.28. 22:15:48

NYILVÁN balf*sz gólt kapunk, csak hogy még gáz is legyen. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.28. 22:16:07

Jó van hosszabbítást nekik, hadd fáradjanak a hétvégére!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.28. 22:17:21

@Mr.AT: Szóval azt mondod, hogy most Buffon jobb mint JC?

Mr.AT 2010.01.28. 22:17:33

Na, Blanc-ék helyett a bíró végre elküldte Ferrarát a kispadról. :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.28. 22:17:46

@Mr.AT: elképesztő, mintha el se olvasnád a kommentem, amire elvileg reagálsz

Mr.AT 2010.01.28. 22:18:46

@Great Cornholio: Buffon ALAPBÓL, mindig mindenben jobb, mint JC - egyszerűen azért, mert ő a világ legjobb kapusa. Ettől még a brazil is qrva yo kapus, tényleg nagyszerű idei szezonnal.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.28. 22:20:03

@Mr.AT: Szerintem meg Buffon már csak a nevéből él. Köze sincs már a világelithez. De ne vitatkozzunk róla.

rexford 2010.01.28. 22:20:16

Van arra jelző, hogy hogy játszik a Juve a 2. félidőben?

Mr.AT 2010.01.28. 22:20:30

@mocsing: Nem, te qrvára szeretnél kötözködni ezen, nekem meg semmi kedvem ehhez, nagyrészt azért, mert magasról lesz*rom. De ha neked ettől jobb, folytathatjuk a semmin csámcsogást, a konszenzus leghalványabb reménye nélkül.

Mr.AT 2010.01.28. 22:21:40

@rexford: Mint akik magabiztosan vezetnek, pedig nem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.28. 22:23:24

@Mr.AT: pajtás, a kötözködést te kezdted, ne beszélj már mellé. aztán beírtad, ha én ezeket a "fantasztikus kapusisteneket" akarom életem végéig, akkor neked jó. good job.

Mr.AT 2010.01.28. 22:24:12

@Great Cornholio: Hát ha ezt komolyan gondolod, akkor tényleg ne vitatkozzunk róla.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.28. 22:26:25

Nagyon úgy tűnik, hogy több szabadot nem fogunk kapni ami 30 méternél közelebb lesz a kaputól. Láttuk az elsőből mi lett. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.28. 22:26:28

@Mr.AT: @Great Cornholio: Egy fasza kis tizipárbajban eljönne a lovaitok ideje!

Mr.AT 2010.01.28. 22:27:09

@mocsing: Hogy egy klasszikust idézzek: nem vagyok a pajtásod, bunkó.
A kötözködést konkrétan TE kezdted, Toldo gyalázásával.Ezekután hevesen kivont karddal rohantál hősszerelmed, Hans Jörg védelmére, én meg rádlegyintve hagyom, hogy egymáséi legyetek. Ennyi.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.28. 22:27:42

@popp: Szeretem a tizipárbajokat. :) Bár mondjuk ez alapján a Milannak kéne drukkolnom. :DD

Mr.AT 2010.01.28. 22:28:20

@Great Cornholio: Dehogynem kaptok, itt is volt. :-)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.28. 22:33:39

@Mr.AT: Nem fricskaként de a világ legjobb kapuse gyönyörűen középre Balo elé tenyerelte. :)

Piiii 2010.01.28. 22:34:37

@Great Cornholio: akkora les volt mint a ház...

rexford 2010.01.28. 22:35:09

Az a megalázó, hogy nem is örülnek igazán a gecik.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.28. 22:35:12

@Mr.AT: hozzád senki nem szólt, és mivel a fórumba nem lehet belekötni, senkivel nem kötözködtem. inkább te rohantál "hősszerelmed", toldo védelmére és estél nekem, illetve buttnak és rensingnek. (látod, az gyalázás volt, ráadásul ember nem érti, honnan jött toldo potyájához butt. esetleg belém akartál kötni.)

daneeka 2010.01.28. 22:35:25

Komolyan most már valaki mondja meg, hogy miéért nem lehet a 85. perc után is megtartani azt a kibaszott labdát!

Mr.AT 2010.01.28. 22:35:57

@Great Cornholio: Nem középre tenyerelte, hanem szélre, miután fogott egy qrva erős lövést 15ről. Ez nem az övé volt, hanem a békésen fotózkodó védőinké, akik épp összeálltak egy csoportképre, miközben zajlottak az események.

Mr.AT 2010.01.28. 22:39:30

@mocsing: Én humorosnak találtam, hogy egy olyan ember, akinek a csapatában Rensing és Butt a két kapus, cinkelődő megjegyzést tegyen más csapatok kapusaira, pláne ilyen szintű kapusra - és ezt továbbra is humorosnak találom.

Most viszont, ha nem bánnád, szívesen lezárnám a beszélgetés ezen fonalát.

Titi120 2010.01.28. 22:40:19

@mocsing:
Vul - Kahnnak is akartam írni a múltkor, hogy mostanában nem kéne leállni vitatkozni a juventinokkal, van elég bajuk. Hagyjuk őket kibontakozni és hadd kompenzáljanak, ha egyszer van mit ! :)

Márpedig, ahogy a tévére pillantok, van mit ...

Mr.AT 2010.01.28. 22:41:33

Meg vagyok elégedve amúgy, hogy sikeresen lealibiztük ezt a meccset is. Kicsit túl sok támadó játékossal játszottunk ma is, hétvégén érdemesebb lenne kipróbálni a 6-4-0át, mert hát ma is kaptunk még 2 gólt.

G_P_T 2010.01.28. 22:46:47

Közben mercato-update:
Az Interhez Manuel Fernandes érkezik a Valenciából a kettes vágányon. Már túl van az orvosi vizsgálatokon.

Hispan07 2010.01.28. 22:46:59

Jó csapat ez az Inter. Tényleg. Sajnos.

A Juventus meg egyenesen fasza.

Hispan07 2010.01.28. 22:51:13

@G_P_T: nem láttam még játszani, de aszondják, jó játékos.

Ezt mondjuk baromira nem értem. A listavezető Inter igazol, a Milan a rövidecske öregecske keretével nem. MIÉRT? Oké, nem költünk. De se kölcsön, se csere - senkit nem lehet megszerezni, hogy legyen pár épkézláb csere?

Ez az Aliadiyah vagy hogy hívják is jó hogy elmenet Afrika Kupázni. Játszani ugyan nem játszott, de legalább megnézte Angolát. Ahelyett hogy mi néztük volna meg, mit tud egy olasz kupa meccsen. Pff.

Liom 2010.01.28. 22:52:45

@Titi120: Nem kéne általánosítani.
Amaurinak meg egy nagy eres lóf*szt a p*csájába. Melo és Grosso az utóbbi időkhöz képest kimagaslót nyújtott,Diego sem volt szar, csak nem tudott most sem senkivel játszani.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.28. 22:53:29

ismét volt egy vállalható félideje a juvénak, a másodikhoz köze nem volt, mondjuk ebben benne van az is, hogy az inter meg akkor kezdett el focizni valamicskét.

na, nem sokat. botrányos színvonalú meccs volt, sneijder játszott jól, chiellini hozta, amit szokott, ennyi.

@Mr.AT: én sem bánnám, ha lezárnátok ezt a picsogást, köszi.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.28. 22:55:00

@G_P_T: Kicsit kifejtenéd, a témát, mert személy szerint semmit sem hallottam erről a focistáról.

daneeka 2010.01.28. 23:00:01

@horas: A szövegkörnyezetből kiragadva nem is csodálom. Gondolj csak bele, hogy megérné-e a szövetségnek, hogy Ledesma ingyen és bérmentve eligazoljon mondjuk külföldre, teszemazt a cselszkibe vagy akárhova. Pandevnél nem állt fenn ugyanez a kockázat. Így is az Interbe fog igazolni, csak sok pénzért és nem ingyen. Szerintem a Lazio jól járt a döntéssel.

G_P_T 2010.01.28. 23:14:26

@daneeka: Manuel Fernandes érkezésével sztem a Ledesma téma megy vissza a fiókba.

@Great Cornholio: Sokat én sem láttam játszani, 24 éves, vmi 6-7-szeres portugál válogatott. Tavaly a sérüléséig alapember volt a Valenciában (legalábbis ezt írják...)

calcio_di_rigore 2010.01.28. 23:15:47

Na mielőtt valaki hiányolna, itt vagyok, és nem láttam a meccset.

De hogy a bayernes genyók mit pörögnek itt állandóan, azt még mindig nem értem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.28. 23:19:03

@Great Cornholio:

Manuel Fernandesről, azt hiszem, horas tudna sokat mondani, őt kérdezd. :-)

Egyébként szerintem is elég jó játékos, az utóbbi időkben csak kupameccseken játszott a Valenciában, de ott zseniális megmozdulásai voltak. Erős, jól cselez, jól lő, jól lát a pályán. Portugál létére nekem szimpatikus is.

Titi120 2010.01.28. 23:23:00

@calcio_di_rigore:
Én meg azt nem tudom megérteni, hogy a magadfajták miért nem kerültek még mindig ban-ra.

Mr.AT 2010.01.28. 23:30:24

@Titi120: Mert itt nincs nácizmus, az ellenzéket nem lehet csak úgy simán kivégezni. :-) Szokjátok a gondolatot, bár nyilván nehéz.

Titi120 2010.01.29. 00:13:35

@Mr.AT:
Nem hiszem, hogy itt a genyózok ellenzéket alkotnának, az ezt szóvátevők meg nácik lennének, mégha ezt valószínűleg és egyben remélhetőleg tréfás megjegyzésnek is szántad.

Il Capitano 2010.01.29. 00:19:59

@Mr.AT: "a békésen fotózkodó védőink épp összeálltak egy csoportképre", ez jóóó! :D De jót röhögtem. Nevetséges az egész csapat is, egyszerűen nem hiszem el, hogy BÁRHOGYAN játszunk, kikapunk. Kész, ennyi. Ma egészen elviselhető volt a játékunk, bár tény, hogy alibiztünk, eszembe is jutott _benito "gyáva, szar Ranierije", mert 0-1-től világos volt, hogy megpróbáljuk kivédekezni, de amikor a riporter bemondta, hogy 1 perc van hátra, már sejtettem, hogy mi fog következni. Amauri tényleg mehet a pi**@ba, még Torghelle is több gólt lő, mint ez a rakás szerencsétlenség, Candrevában viszont kellemeset csalódtam, Diegóval egyszer úgy eldugták a lasztit egy percre, hogy elaléltam. Nem baj, majd jön Benítez, és szar helyett fossal gurigázunk, tiszta élvezet lesz. Forza Juve akkor is!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.29. 03:41:19

Mindenkitől elbúcsúznék egy hét erejéig, hiányozni fog virtuális társaságotok, a vizsgaidőszakból való teljes felépülés miatt síelni megyünk, addig is minden jót mindenkinek, és vasárnap biztató Lazio szereplést, amit remélhetőleg Franciaországból is követni tudok majd. :)
ArrivederLa!

Kreff Úr 2010.01.29. 07:39:18

Télleg az az elkeserítő a juvéval szemben, hogy:

- Az Olasz Kupára magasról szarva,
- Több tartalékjátélkossal a pályán,
- Ellenünk fújó bíró melett,
- Gyengén játszva, fél gőzön pörögve,
- 1 órányi Juventus vezetés mellett

...sem aggódtam egy pillanatig sem afelől h továbbjutunk.

Ami egyébként (számomra) feltűnő volt h Juve védekezéséből gyakorlatilag hiányzik a letámadás. Motta, Zanetti és Cambiasso vígan elpasszolgattak középen, aztán a nézelődő juvésok (kiv. SIssoko, aki viszont minden második megszerzett labdát vissza is adott nekünk) között előrepasszolták (általában) Sneijder-nek, aki aztán már Maiconzól Pandevig bárkit megjátszhatott.

Nagyon rossz látni h egy IGAZI ellenfélből puhapöcsű, fogalmatlan középcsapat lett. :SS Remélem legkésőbb hétévégn kirúgják Ferrarát.

FORZA INTER!

Hispan07 2010.01.29. 08:37:25

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: jó utat, kéz és lábtörést! :) (a fene a pofádba, hogy én nem mehetek..)

Mourinho már nem a király 2010.01.29. 08:54:00

1. A kisköcsög megint annyit fetrengett, hogy az már valami szánalmas.
2. A bíró az totál fogalmatlan volt.
3. Úgy néz ki Ferrarának annyi.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 08:56:49

az megvan, hogy a 2. félidőben materazzi (!) háromszor vette el úgy a labdát diegótól, mint egy taknyos ifistától? :)

Ipa 2010.01.29. 09:11:58

@_benito: Pár szurkolótársad árnyalhatja a Mátrixról kialalkított egyoldalú véleményét.
Az viszont roppant bájos, hogy világszerte hány juve fan hálás kék-fekete csapatunknak, hogy miattunk végre megy Ciro.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.29. 09:25:02

Mátrix játszott? ó, bakker, én meg nem néztem... pontosabban, nem láttam (a végére ránéztem a meccsnek). ja, amúgy szerintem lezsirozott 1:2 volt. ezt a meccset bárkinek odaadták volna a fijjuk. (mer hogy Cio távozását belengették vereség esetére). nem tudom, min akaszkodtak össze ennyire vele. jön az új edző, mndenki megtáltosodik a Juvében, figyeljétek meg. még Rafánál is. :)

czudarpesta 2010.01.29. 10:01:47

Friss hír, nem tudom kit hogyan érint:"Az RCS & RDS távközlési cég, a Digi Sport csatorna tulajdonosa pénteken arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy az MP & Silva nemzetközi média- és marketingtársaságtól megvásárolta a Serie A exkluzív közvetítési jogait Magyarország, Románia és Szlovákia területére a 2010–2011-es és a 2011–2012-es szezonokra."

horas 2010.01.29. 10:17:39

@Great Cornholio: Hát én már nagyon rég kinéztem az Inter-be többek között azért ő van az avataromon,én benne a jövő egyik nagy alakját látom benne.Makekele-Seedorf keverék csak még mozgékonyabb,technikásabb bár nem olyan offenzív mint a holland,Sztem Muntari röhögve kiszórítja,ha nem 20 perceket kap majd,hasonlít Muntari-ra ugyanaz a verekdős küzdős,kicsit arrogáns futballista sokkal magasabb technikai képzettséggel és játékintelligenciával.

Remélem igazolja majd az észrevételeimet a csávó!

A tegnapi meccsen a Juve-ról:
Nagyon jól tömörültek,több játékos magához képest egész jót alakított Gorsso,De Ceglie,Candreva,Diego ők mind mind jól játszottak.Ellenben Sissoko,nemtudom mi ez a nagy hype körülötte,Muntari sokkal kevesebb hibával játszik,de mindenki utálja-jogosan-.Most hiába szerez 100 labdát ha 98-at elad,ez ugyan az mintha szerezne kettőt egy meccsen,hát nemtudom...Amauri Quaresma szint,katasztrófa az ember.Nem játszott rosszul a Juve,de igazából a talált gólt adott egy kisebb élt a meccsnek amúgy sztem esély nem volt.

Nagyon nem értettem Mourinho-t sem Cambiasso csere miatt,hogy miért hagyta a pályán Motta-t sem Pandev-et miért hozta le a nagyon gyenge kedvetlen,pontatlan Balotelli helyett,kik hozták össze a győztes gólt?
Mostanában minden összejön neki...

zsakfos 2010.01.29. 10:22:20

@_benito:
Még a végén Lady Gaga átírja a Paparazzit..
Mate-Materazzi
baby there's no other superstar
you know that I'll be your
Mate-Materazzi...

horas 2010.01.29. 10:36:00

@czudarpesta: Na nemá,hogy át kell menni digi-re jövőre?Ez komoly?

mickeyknox 2010.01.29. 10:43:16

@czudarpesta: f.sza. az invitel digitális csomagjaiban sincs benne.

a sportcsatornán már csak a spanyol bajnokság marad, semmi más nézhető?

czudarpesta 2010.01.29. 10:46:27

@horas: Attól tartok komoly. Nekem spec. van Digim kábelen, de a közvetítés meg az egész körítés botrányos (Csisztu, Csiszár). azt nem tudom mihez kezd a Sport1-2, lassan mindenhonnan kiszorulnak.

szferi 2010.01.29. 10:49:18

@czudarpesta: közvetíthetnék a serie a helyett rendszeresen a championshipet, az minőségi váltás lenne.

horas 2010.01.29. 10:52:27

@mickeyknox: Ne viccelj,skót és az angol másodosztály!Az neked semmi!

Amúgy hiába az óriási mörcsöndájzing,valószínüleg a Serie A-t nagyobb érdeklődés övezi mint a Primera Division-t,legalább is a mellékelt ábra ezt mutatja...

horas 2010.01.29. 11:00:21

@czudarpesta: Vágom láttam Digi-n, az Inter-Barca-t Csiszárral,ilyeneket beszélt,mikor védett vmit Julio Cesar,azt mondta,"ez nem volt olyan nagy védés,sztem még én is megfogtam volna" !!! :)

Hát annyira nem sajnálom a Sport tv-t mert szakmailag ők sem vmi nagy wasistdas,ebben a sajnálatra méltó inkább az,hogy a rengetegen megint lemaradnak vmi olyamiről amit szeretnének nézni...hadd ne menjek bele,hogy látom a dolgot...

Magyarország (gazdasági erkölcsi enyészet európai gócpontja) én így szeretlek!

szferi 2010.01.29. 11:00:43

@horas: ezt maximum a te saját preferenciáid támasztják alá ;)

A serie a-t magyarországon nyilván többen nézik, de csak mert sokkal-sokkal több emberhez jut el. egyelőre.

horas 2010.01.29. 11:07:13

@szferi: Nem támasztja alá semmi,csak elöször rátették a kezüket, az angol bajnokságra(ha jól tudom),aztán a BL-re és most az olasz bajnokikra,az én egyszerű logikám arra enged következtetni,hogy itt üzletről van szó és valószínüleg a biztosra mennek és a Sport tv nem ellenfél szal ezekkel szemben nehéz lenne megmagyarázni,hogy a spanyol bajnokságot többen nézik.

Mónika só is eljut mindenkihez mégsem mézik többen mint a Private Gold-ot... :)

horas 2010.01.29. 11:08:47

@szferi: A példa nem a legszemléletesebb okés.Aztán lehet,hogy tévedek...

szferi 2010.01.29. 11:26:40

@horas: ELNÉZÉST, felületesen olvastam, premier league-ra gondoltam, aztán visszanézve látom, hogy primera divisiónt irtál /elsőre kb. a pr...-ig fogtam fel :)

így egyetértek én is, bár én egyiket sem nézem, csak az angolt. (félig OFF: az inter-milanba belenéztem, hát, mit mondjak. a WBA-nottingham premiership rangadó jobb volt)

Leon Osman 2010.01.29. 11:27:04

@horas: Mert olaszban nem csak két csapat létezik :)

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Jó utat s jósolok egy 4-1-t nekünk a változatosság kedvéért.

@G_P_T: Játszott nálunk(Everton) kölcsönben , kicsit sokat kért érte anno a Benfica(12M), azért nem vittük el akkor.Később meg a premier league nem engedélyezte, hogy idejöjjön, mert a játék jogának fele egy ügynökségé volt, ami azért fura, mert Tevezéknek meg engedélyezte. Utána ment a Valenciához 18 millióért, onnan megint volt kölcsönben. Szó volt róla, h érkezik újra kölcsönben, de ezek szerint az Interben lesz, bár azért nem várom a kezdőbe, inkább csak hogy legyen vki, ha kiállítják Cambit meg Sneijdert. Egyébként nagyon szimpatikus játékos, jól cselez és még passzolni is tud.

szferi 2010.01.29. 11:28:36

@szferi: championship rangadó, természetesen.

szferi 2010.01.29. 11:33:51

@Leon Osman: tényleg nem kettő. csak egy :)

mickeyknox 2010.01.29. 11:44:16

@szferi: nem is tudom, miért nem rosenborg-tromsö-t írtál :)

Juan de Keserű, a keselyű 2010.01.29. 11:45:13

@horas: Hát, ez épp fordítva van. A mellékelt ábra inkább azt mutatja, hogy a Serie A kapcsán lejárt a határozott időtartamra szóló szerződés, így meg lehetett venni.
Amúgy érdekes szitu, hosszútávon ennyi pénzt nem feltétlenül tud a Digi kitermelni, mint gondolják, kíváncsi vagyok, belefutnak-e majdan egy jó kis csődhelyzetbe.

Mondjuk én azok közé tartozom, akik igencsak örülnek a csatornaváltásnak bizonyos feltételek megvalósulása mellett.

szferi 2010.01.29. 11:48:15

@mickeyknox: ugye te láttad mindkettőt, és tudod, miről beszélsz?

egyes, leülhetsz.

mickeyknox 2010.01.29. 11:54:45

@szferi: ízlések és pofonok, pajtás

szferi 2010.01.29. 12:03:53

@mickeyknox: ez az előző bejegyzésemre lett volna elfogadható válasz, erre nem ;-)

jó hétvégét, jó szurkolást mindenkinek!

Leon Osman 2010.01.29. 12:06:56

@szferi: Arra gondoltam, hogy ha tartasz egy közvéleménykutatást az utcán mondjuk, akkor több olasz csapatot fognak neked felsorolni, mint spanyolt.

touristique 2010.01.29. 12:16:19

@_benito: "Bohócnak még jó vagy, Marco"

nalazo 2010.01.29. 12:29:57

A DigiTV pusztuljon el! Remélem, hogy senki sem vált rájuk, és minél hamarabb csődbe megy az egész szemét népség!

montipájton 2010.01.29. 12:51:00

Azt nem egészen értem, miért a Digti kell szidni, amiért megszerez egy megszerezhető közvetítési jogot - miért nem szidjátok a Sport Tv-t, amelyiknek a magyar bajnokikra kifizetett 8 milliárd miatt nem marad pénze semmi másra. A Digi azt teszi, amit a piaci érdeke diktál. (Mellesleg a Sport Tv is ugyanezt tette a magyar jogokkal kapcsolatban, máig nagyobb a nézettsége akármelyik hazai bajnokinak akármelyik külföldinél. Ergo: senkinek nincs oka nyafogni.)) )

Az meg, hogy a szolgáltatók ezután sem veszik fel a kínálatba esetleg a Digit, szintén az ő saruk, nem a Digié - ha valakinek jobb a "dögöljön meg a szomszéd tehene" elv is, az meg ne sírjon, amiért nem náluk láthatják a meccseket ezentúl.

Piiii 2010.01.29. 12:56:46

@montipájton: jah de ott botrányosak a műsorvezetők meg akommentátorok, bár én nem sokat láttam őket. sztem ebből az lesz, hogy muszáj felvenniük a műsorkínálatba mert nagy népfelháborodás lesz:)
még mindig jobb nézni, vaacak kommentátorokkal mint sehogy...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.29. 12:58:19

@montipájton: 700 milla az a 8 milliárd, asszem. de amúgy igazságod van.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.29. 13:00:37

@anonim222 [semleges néző]: sokkal több, mint 700 milla, tudtommal évente átlag 1 milliárdot fizetnek 3 éven át (800m, 1mrd, 1,2mrd ütemben)

nyilván baromság a digit szidni ezért, ebben már hárman egyetértünk.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.29. 13:07:14

a jelen helyzetben amúgy vicces, de az új SportM sincs benn a chello drótján, miközben a Port.hu műsorújság szerint már megy. az új chellos műsorfüzet szerint nem is lesz, asszem (februártól változik a dróton a program).

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 13:13:21

én szerettem fülöp lacit, és nem csak azért, mert a nagyapámat is így hívták.

búús panda vagyok, mert jóval kevesebb olasz meccs lesz látható az angol atlétikabajnokság miatt, de majd megszokjuk ezt is.

@szferi: az biztos.

montipájton 2010.01.29. 13:18:31

@anonim222 [semleges néző]: Igen, a nyócmilliárdot amúgy képletesen értettem.)))

rizla 2010.01.29. 13:19:04

én már csak azt nem értem, hogy a digi hogyan fogja élőben adni a legfontosabb meccseket, ha azok egymást ütik. ennyire nem lehetnek kapzsi fasz köcsögök. vagy csinálnak digisport 2-t?

montipájton 2010.01.29. 13:20:21

@_benito: Hát szerintem meg nem lesz kevesebb az olasz foci ott se, nyilván nem azért fizettek érte jó sokat, hogy aztán ne adják.

Az a jó a sporttévékben, hogy kurva sok adásidejük van a sportra, tudod. )))

montipájton 2010.01.29. 13:21:34

@rizla: Miért ne, akár azt is.

Miért lennének kapzsi köcsögök? Egy sporttelevízió azért van, hogy adjon sportot, nem? Mit kellett volna csinálniuk? Ez egy harc a piacért, a nézőért, teljesen normális.

rizla 2010.01.29. 13:21:59

@montipájton: ja, csak tudod van náluk német bajnokság, meg angol bajnokság is, és a durva, hogy ők is hétvégenként rendeznek mérkőzést. ezzel pl mi lesz?

Juan de Keserű, a keselyű 2010.01.29. 13:22:27

@rizla: Nyilván nálunk is elindítanak egy Digisport +-t.

montipájton 2010.01.29. 13:22:51

A spanyolfanok különösen örüljenek, a La Liga még két évig a Sport TV-é, mostantól annyi adásidejük lesz, hogy még a Valladoid összes is lemehet hetente többször. )))

rizla 2010.01.29. 13:26:01

@montipájton: akkor talán terjeszkedjenek, mert nonszensz, hogy alig lehet őket fogni. nem gondolod, hogy ez ilyen "sokat akar a szarka, de nem bírja a farka" helyzet? hogy nem normális, hogy egy olyan adó nyerheti sorra ezeket a pályázatokat (vagy nem tudom miket), amelyiknek a lefedettsége (nem tudom, hogy pontosan használom-e a szakszót) igen alacsony? hogy lehet ez? nem veszteséges ez így nekik? túllicitálnak mindenkit, közben meg nehéz elképzelni, hogy többet fizetnének nekik a reklámokért, mint mondjuk az eurosportnak.
valami mutyizás van itt, ennyi.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 13:26:23

@montipájton: egen, csak a buzi angolok is fociznak vasárnap délután, és kevesen vagyunk, akik szívesebben csumcsikáznak ebéd után egy bologna-catanián, mint egy hull-blackburnön.

@rizla: ez jár az én fejemben is.

montipájton 2010.01.29. 13:26:29

@rizla: Pár éve ugyanez volt a helyzet a Sport Tv-vel is, plusz ugye mindenféle kézilabda meg egyebek is ott voltak, valahogy megoldották. Hoztak létre egy 2-es csatornát.

Valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy nemzetközileg már terjeszkedő televízió nem tudatos műsorpolitikából, hanem csak úgy ad hoc alapon vesz újabb jogokat. De kérdezd meg őket.

A Sport Klub nemrég mindenféle sportágak magyar bajnokságaira rámozdult, mert az volt a szabad vegyérték a piacon (képzavar))) ). Nem tudom, mi jobb, szörfölni a sok sportcsatorna közt és bosszankodni, hogy miért nem ez közvetít, hanem az - vagy ülni a fotelben és nézni azt az egyet, ami van. Ilyen is volt nemrég.))

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 13:27:08

@montipájton: ez meg a másik, amitől tartok. már így is zsong a fejem narkas forbitól.

montipájton 2010.01.29. 13:27:45

@_benito: Na hallod, ezt a bolognacatania kontra hullizé dolgot a legkevésbé sem tudom átélni problémaként, legyen a te bajod.)))

rizla 2010.01.29. 13:30:32

@montipájton: "Valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy nemzetközileg már terjeszkedő televízió nem tudatos műsorpolitikából, hanem csak úgy ad hoc alapon vesz újabb jogokat."

ha egy éven belül a digisportot lehet majd fogni annyi helyen, mint a sport tv-t, akkor megkövetem őket. de elég szegényes a fantáziád ahhoz képest, hogy ebben az országban élsz.

"Nem tudom, mi jobb, szörfölni a sok sportcsatorna közt és bosszankodni, hogy miért nem ez közvetít, hanem az - vagy ülni a fotelben és nézni azt az egyet, ami van."

de még mindig nincs digije egy rakás embernek. eza probléma.

montipájton 2010.01.29. 13:31:24

@rizla: Pedig egyszerű ez, éppen a műsorkínálat durva bővítésével akarják elérni, hogy a szolgáltatók ne tudják megkerülni őket. Nem értek túlságosan a piaci dolgokhoz, de ha egyre több előfizető hagyja ott a UPC-t a Digi jobb sportkínálatáért, akkor a UPC, mint szolgáltató előbb utóbb érdekeltebb lesz a Digisport felvételére a csomagjába (mondjuk a Spoprt klub vagy Eurosport helyett), mint hogy inkább csúnyákat mondjon rá csak úgy a vakvilágba, nem?

Előremenekülés, vagy minek mondják. Egy majdnem telített versenypiacon érthető taktika, ha kockázatos is.

(HA a foci vb-t ők nyernék, te inkább kihagynád és szidnád jólesően a Digit, vagy előfizetnél, hogy lásd a meccseket?)

montipájton 2010.01.29. 13:35:20

@rizla: Nem érted, mi a dolog lényege szerintem: piaci verseny van, és ezt szar dolog semmibe venni kényelmi szempontokból. Persze, a Sport TV-nek nyilván érdeke lenne, hogy egyáltalán ne legyen semmilyen más sportcsatorna, pampoghat is miatta és mutogathat a "felelőtlen pénzes konkurrenciára", de ha egyszer nem tud versenyezni vele (vagy nem akar), akkor milyen alapon?

A Digi kockázata nyilván a Digi dolga - ők kifizették a lóvét a jogokért, mostantól lobbizhatnak, hogy mindenki rájuk kattintson. És hogy a nagyobb szolgáltatók vegyék fel őket a csomagjukba, saját érdekből is - mondjuk, mert nagyobb nézettséget hoz az olasz foci, mint a skót.

Mr.AT 2010.01.29. 13:35:28

Nem az a baj az adóváltással, hogy kevesen tudják fogni a Digit, mert nyilván pont ezzel akarnak piacot szerezni - ez egy teljesen jó, és logikus üzleti stratégia. Mást ne mondjak, én is köttettem a T-kábel mellé Digit is, csak és kizárólag a sportcsatornájuk miatt.

A para az, amit rizla is ír - hogy jelenleg egyetlen adójuk van, ugyanakkor viszont már rengeteg bajnokság jogai vannak náluk, ergo a jelenlegi fasza helyzetből (párhuzamosan akár 5 csatornán is nézhetsz egyazon időben élő bajnokikat) egy lényegesen szűkebb kínálat lesz. Melegen ajánlom, hogy legyen DigiSport2 is jövőre.

Nekünk olasz fanoknak meg ez különösen fáj, szvsz mki be van rendezkedve már a szombat 18:00 & 20:30, vasárnap 15:00 & 20:30 bontásra, párhuzamos meccsekkel.

rizla 2010.01.29. 13:35:40

@montipájton: ja, hát reméljük beválik.

"HA a foci vb-t ők nyernék, te inkább kihagynád és szidnád jólesően a Digit, vagy előfizetnél, hogy lásd a meccseket?"

nem tudom, ne legyen ilyen helyzet, lehessen fogni a digisportot más szolgáltatóval is.

Mr.AT 2010.01.29. 13:37:13

Ugyanakkor meg Zaccheroni b*zmeg, meg Benítez... :-( Lassan választok magamnak egy csapatot a Bundesligából, b*zmeg.

rizla 2010.01.29. 13:37:24

@montipájton: értem én a lényeget, csak ez verseny a nézőn csattan, ahelyett, hogy a nézőt szolgálná ki. szerintem egy egészségesen működő közegben nem így kellene lennie, de persze lehet, hogy naív vagyok.

Phuturo 2010.01.29. 13:38:43

digisport.hu/live

én nem fizetek elő, kapják be! itt megnézek mindent ingyé'

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 13:41:44

@Mr.AT: úgy hallom, örömmel fogadnának maguk között a kommuna bayer-fanjai.

Neil Blender 2010.01.29. 13:43:02

Digivel csak az a gond hogy iszonyatosan keves helyen lehet fogni. En Zugloban lakom, nem a halal balherejen, de az utcankban nincs behuzva a Digi. Tanyeros tevet pedig csak ugy lehet bekottetni, ha a azkozosseg 100%-ban megszavazza.

Igy maradt a UPC...

Mr.AT 2010.01.29. 13:46:32

@_benito: Kussolsz, kulturáltan szórakozol. :-)

Mr.AT 2010.01.29. 13:49:53

@Neil Blender: Ez nagyon bullshit, ne hagyd hogy ilyesmivel etessenek. A tányért kirakják az ablakod alá a külfalra, senkinek semmi köze hozzá. Nálam ugyanez van.

montipájton 2010.01.29. 13:50:11

@Neil Blender: Hm, nekem a minap volt egy igen erősen krrvanyátok jellegű kommunikációs fordulóm a UPC-vel, na, akkor pl. megfordult a fejemben, hogy szolgáltatót váltok. Szerencsére ma az ilyesmi nem elképzelhetetlen. A Digi Tv állítólag olcsóbb is, nyilván megvannak a másik szolgáltató előnyei, ez az, amit mindenki lerendezhet magában.

Hozzáteszem, egyelőre nálam is UPC van, de a dolog lényege, hogy ha nagyon akarnám, lehetne Digi is. Mondjuk, mert nem bírom ki olasz foci nélkül.)))

rexford 2010.01.29. 13:51:01

Az utóbbi 20 évben nem sok igényes és viszonylag korszerű dolgot hoztak létre Magyarországon - és nemcsak a médiáról beszélek -, de a Sport TV szerintem köztük volt valamikor. Mára sajnos nagyon legatyásodott.

montipájton 2010.01.29. 13:53:47

@rizla: Nincs igazad, a Digi szempontjából pontosan hogy a nézőért megy a harc. A Digisport meg egy csatorna, amit akár fel is vehetne a kínálatába a UPC is. Hogy nem teszi, na az nem nézőbarát fogás, más kérdés, hogy az ő szempontjukból nézve meg érthető.

Azt nem tudom, ki tiltja meg, hogy a Digit, mint szolgáltatót válassza valaki.

Mr.AT 2010.01.29. 13:54:29

@rexford: Jaja. Hibái vannak, mint mindennek, de ahhoz képest, hogy honnan nőtt fel, teljesen vállalható kis brand lett.
Én ezt a magyar NB1 közvetítési mániát nem értem - még úgy sem, hogy állítólag igazolják a nézettségi adatok. Egyszerűen el nem tudom képzelni, ki a búbánatos büdös franc néz ennyi magyar meccset - s ezzel most nem a sok lokálpatrióta szívébe akarok gázolni, csak szimplán annyira gáznak találom, hogy nem értem, ki szánja erre az idejét hétről hétre. Néhanapján én is belenézek egy-egy meccsbe, de semmi nincs benne, ami megragadna, különösen egy PL vagy Serie A meccset követően.

Neil Blender 2010.01.29. 13:56:13

@Mr.AT: Hat nekem ezt a Digiben mondtak, gondolom ha csak annyi lenne gond akkor javasoltak volna a dolgot hiszen nem a penzuk ellensegei.

@montipájton: En eleve a Digit akartam, olcsobb is, jobb a musorkiosztas, a net is gyorsabb lenne otthon veluk de nem tudtam megcsinalni. Mondjuk nekem anno a BL miatt lett volna fontos, olasz focit csak akkor nezek ha epp elkapok egy meccset kulon nem keszulok ra.

Phuturo 2010.01.29. 14:00:25

@Neil Blender: "olasz focit csak akkor nezek ha epp elkapok egy meccset kulon nem keszulok ra"

akkor mit keresel itt?;)

Mr.AT 2010.01.29. 14:00:57

@Neil Blender: Akkor vmi inkompetens emberrel beszéltél, ezt komolyan mondom. Kijön a kiváló úriember, fúr négy százas csavart a falba, rögzíti a tartószerkezetet, kirakja rá a tányért, behúzza az ablakkereten a kábelt, beköti a dekóderbe, s ennyi. Ki se kell menni a lakásodból, nem zavarsz senkit, nem érintesz közösségi helységeket, az egész bruttó 25 perc.

Nem reklámot akarok csinálni nekik, mert én sem voltam oda tőle, hogy csak és kizárólag egy qrva sportcsatorna miatt legyen még egy tányér, meg egy dekóder, még egy távirányító, még egy havi előfizetés, stb., meg qrvára nem örülök ennek a Serie A kavarásnak sem, de az konkrétan hülyeség, hogy társasházi engedély kellene hozzá.

Mr.AT 2010.01.29. 14:06:25

www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/meghoztak-a-dontest-zaccheroni-valtja-ferrarat-2015453/

"a klubvezetők leváltották Ciro Ferrarát, akinek a helyét az idény végéig Alberto Ferrara veszi át."

Ferrara helyére Ferrara? NSO, b*zdmeg.

Phuturo 2010.01.29. 14:08:44

@Mr.AT: tipikus hír torinóból: nem tudja az ember h örüljön-e v sírjon

JokerZ 2010.01.29. 14:08:59

goal.com/en/news/11/transfer-zone/2010/01/29/1766770/breaking-news-official-alberto-zaccheroni-joins-juventus

így van, megérkezett Zaccheroni. nem várok csodákat, de szervezettebb támadójátékot, több megnyert meccset és jobb formában levő játékosokat igen. ha összejön a 3. hely év végére, akkor elégedettek lehetünk.

Mr.AT 2010.01.29. 14:10:33

@Phuturo: Sírjunk, konkrétan. Egyik lúzer helyére a másik, tipikus minden karakánságot, tökösséget nélkülöző mismásoló, tilitoli, befosott, időhúzó lépés kiváló elnökségünktől. Tényleg fejétől bűzlik a hal.

Phuturo 2010.01.29. 14:11:47

@Mr.AT: de most egy olyan ember jön aki már valaha edzősködött!:DDD mindenképp előrelépés...(ezt is megértük)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.29. 14:14:05

Zaccheroni - sikerült egy olyan csákót megfogni magunknak, akit eddig az összes klubjától kivágtak.

Mondjuk nem a bajnokságért megyünk, 3-4-helyre tán be tudja tuszkolni a szekeret, de nem lett sokkal szélesebb a mosolyom.

Mr.AT 2010.01.29. 14:15:01

@heinrich: Majd ha hazaér Mrs.Mourinho... ;-)

calcio_di_rigore 2010.01.29. 14:18:36

Maradjunk annyiban, hogy az Udineset behozta dobogóra, aztán egy leírt Milannal rögtön bajnok is lett. A többit felejtsük el.:))

JokerZ 2010.01.29. 14:20:07

@Mr.AT: @Phuturo: Srácok, komolyan azt hiszitek, hogy a jelenlegi anyagi és "morális" helyzetben bárki a világon szívesen vállalta volna el a csapat vezetését? Egyszerűen ez a vezetőség olyan mélyre süllyesztette a klub nemzetközi megítélését és pénzügyi helyzetét, hogy valószínűleg Zacc-nál csak még szarabb jöhetett volna. Legalább van most már egy csődgondnokunk, akivel ki lehet sajtolni a BL-indulást. És akkor nyáron vezetőség-váltás, és lehet kezdeni a Juventus újjáépítését!

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 14:20:54

@Mr.AT: ez nagyon rossz omen :)

@calcio_di_rigore: ja, ja, ronda is, meg fogaz, de isteni a töltött káposztája

Phuturo 2010.01.29. 14:24:39

@Zlatan: hát ez az! abban sem hiszünk h leváltják e vezetőséget, nemhogy a többiben, de ismered a mondást a reményről meg a halálról...

calcio_di_rigore 2010.01.29. 14:28:11

@_benito: meg hát ugye, 2002. május 5-ét sem felejtjük el neki soha (meg Poborskynak).

Neil Blender 2010.01.29. 14:43:30

@Phuturo: A Digitvhez szoltam hozza. Erzekenyen erint ? ;)

touristique 2010.01.29. 14:53:59

Mikor jelentik be Helveget?

Giannichedda 2010.01.29. 14:55:25

@calcio_di_rigore: Meg Gresko-nak! ;)

Tényleg, vele mi lett azóta?

Phuturo 2010.01.29. 14:56:47

@Neil Blender: megértem, megértem:) digistream segít majd áthidalni ezt a problémát;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.29. 15:04:07

@Leon Osman:

És valószínűleg több magyart, mint olaszt... A te logikád szerint ez azt jelenti, hogy az NB1 nézhetőbb, mint a Serie A.

Én főleg spanyol bajnokikat nézek, de nagyon nem örülök a váltásnak, még akkor sem, ha így feltehetően több PD-meccset ad majd a SportTV (azaz nem négyet, hanem ötöt fordulónként). Azért nem örülök, mert összehasonlítás végett valamennyire a többi bajnokság is érdekel(ne), ám így esélyem sem lesz nézni őket. (Legfeljebb neten, de az perverzitás.)

A másik meg ugye, amit rizla pedz, hogy ugye ütik egymást a meccsek. Vagyis ha mégis gusztusom támadna egy Stuttgart-Bremenre, adnak helyette egy Bologna-Juvét.

Az ideális az lenne, ha minden nagy bajnokság más-más csatornán lenne, és mindegyik fogható lenne. Mondjuk:

SportTV: PD
Eurosport: PL
SportKlub: BuLi
Digi (de foghatón): Serie A

daneeka 2010.01.29. 15:26:47

Zaccheroni? Jézusom, ennyi erővel Várhidi Petya is jöhetett volna...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.29. 15:30:56

jön a pay-per-view, osztán majd leshetünk. kiváncsi vagyok, mibe fog fájni egy meccs. (a chello-n szerintem, ha akarnának, már tudnának valami ilyesmit. nem élőben már van, fizetős filmek. csak Budapesten, asszem).

Leon Osman 2010.01.29. 15:34:21

@Giannichedda: A Leverkusenben volt utoljára most elvileg nincs csapata.

@Csöncsön: Mikor is mondtam, hogy nézhetőbb? Olyat ne akarjál már mások szájába adni, amit nem mondtak. Itt az ismertségről volt szó és az érdeklődési körről, az átlagember akkor ül le spanyol meccset nézni, ha a real vagy a barca játszik, vajon miért adja a sport tv is az összes meccsüket kiemelten a gijon-malagák helyett? Mert a kutyát nem érdekel. Angliában és Olaszban nem két csapatnak van esélye a rajtnál az esetek többségében. Az olaszoknál meg sok a kelet-európai játékos is, amellett, h oda jut el a legtöbb magyar nézőként.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.29. 16:44:39

@Leon Osman:

Felőlem összehasonlíthatjuk, mondjuk tíz éves távlatban, hogy hány klub nyerte meg az angol, olasz, spanyol bajnokságokat.

Angol: 3 (MU, Chelsea, Arsenal)
Spanyol: 4 (Real, Barca, Depor, Valencia)
Olasz: 5 (Roma, Lazio, Milan, Juve, Inter)

Ebből nem az derül ki, hogy a PD lenne a leglefutottabb az esélyesek számát illetően. Hozzáteszem, Olaszországban a nagy hármason kívül utoljára 2001-ben (!) nyert klub bajnokságot.

Az meg, hogy a Gijón-Málaga helyett a Real-Barcát adja a tv... miért, Olaszországban inkább a Catania-Livornót adják, ha Juventus-Milan van?... Az "átlagember" inkább az előbbire ül le szerinted?...

Azt, hogy a spanyol kiscsapatok gyengék (aminek egyébként minden nemzetközi összehasonlítás ellentmond), tavaly terjesztették el néhányan (pl. Pancho, sporttárs, Titi20), amiért a Barcelona kitömte őket. Csak hát ugye a Barca olyan csapatokat is kitömött, mint a Bayern vagy a Lyon. Kiderült, hogy nem a Málaga volt gyenge, hanem a Barca rohadt erős.

Persze lehet olyan olvasata a hozzászólásodnak, hogy az olasz/angol kiscsapatok Magyarországon nem jobbak, hanem ismertebbek. Ezzel egyetértek. A témáról (a jelenség okairól) többször beszélgettünk már itt az NST-n. Szerintem a fő okok: 1, olasz, angol meccsek szerepeltek a magyar totóban, 2, az angoloknál segít a nyelv, 3, Olaszország közel(ebb) van.

rexford 2010.01.29. 17:31:30

www.goal.com/en/news/10/italy/2010/01/29/1766818/inter-president-massimo-moratti-i-feel-sorry-for-juventus

Csak egy komment miatt linkeltem be:

"one day we will be back moratti! and we wont feel sorry for u when inter are losing! forza juve forever!" (valszeg egy magyar juventinótól)

Ehhez tartsuk magunkat, bajtársak!

horas 2010.01.29. 17:41:34

@Leon Osman: @szferi: @Juan de Keserű, a keselyű:

Hát én nemtudom,melyiket hányan nézik,de azért az olaszbajnokság még mindig kiegyensúlyozottabb.Arról nem beszélve,hogy az olasz csapatok népszerübbek mint a spanyolok,szal nem nagyon tudok nagy Villarreal,Sevilla,Valencia, és Atletico kemény magokról.Ellenben Roma-sok,Juve-sok Milan-osok,Inter-esek vannak dögivel,már csak ha ebbe belegondolok,de aztán nem biztos,hogy ez a mérvadó.

Sztem sem nagyon kerül a kezdő közelébe Fernadnes,ha nem lesz sérült vki,kár mert Muntari-t Motta-t símán kiszorítaná,de talán még Zanetti-t is!Meglátjuk én szurkolok neki.

Juan de Keserű, a keselyű 2010.01.29. 18:41:24

@anonim222 [semleges néző]:

Leginkább ez várható. Megjelenik a DigiSport +, s az eddigi regisztrációs megtekintés PPV-alapúvá válik. Nem hinném, hogy olyan marha drága lesz, 4-6 €/hó körül várható. Ráadásul korábban tervbe volt véve VOD-szolgáltatás is, s mivel a futballmérkőzések értékesítése jellemzően ilyen értékesítéssel megy a lehetőségszférát tekintve, ezt sem tartom kizártnak. A szervert pedig nyilván meg fogják erősíteni. A képminőségre eddig sem lehetett panasz, úgyhogy aki TV-ről szeretné nézni a tartalmat, s perverzitásként éli meg a monitoros követést, az vásárol egy pc-tv átjátszó kábelt, vagy egy újgenerációs HDMI-t, és kész.

Asidotus 2010.01.29. 19:47:48

Nekem itthon Digi és UPC is van, a Digi a Bl miatt maradt meg. Attól tartok, hogy egy kissé elszaladt a ló a sporttévékkel, mert a Digin van: Sport 1-2, Eurosport 1-2, Digisport és Sportklub, ez hat sportcsatorna. Tartok tőle, hogy ennyit nem bír el a piac, és lesz, amelyik kihullik. (Most mondhatjuk, hogy az Eurosport európai, nem fog csődbe menni, de ha kicsi a nézettségük, akkor lehet, hogy a műsorszolgáltatók kiveszik a kínálatból.)
Én úgy tudom, hogy a műsorszolgáltatók előfizetőnként fizetnek egy összeget a tévétársaságoknak, sok csatorna ebből él, nem csak a reklámokból.
Attól tartok, hogy az UPC-on nem lesz Digisport, mert az a Diginek nem érné meg, nekem sem lenne Digim, ha UPC-n lenne Digisport. Ezt ők tudják jól, ezért olyan horror árakat kérhetnek érte, ami már nem fér bele az UPC keretébe.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.29. 19:48:28

@Juan de Keserű, a keselyű: bezony, ES például már így is tolja, havi 5 ajero... de használható a dolog. mondjuk, normál TV minőség max.

BruceWayne 2010.01.29. 21:14:48

most nézem csak digin lesz a Serie A akurvaéletbe abba..... upc-vel mikor akarnak megállapodni?

Shikaka 2010.01.29. 21:19:19

Én sajnálom kicsit ezt a Serie A - Digi váltást, mert jobb a gárda a sport tv-n.
Az csak hab a tortán, hogy ahol lakom (XIII, Tátra utca) nem lehet semmilyen digit behúzni.
Egyébként sem kötöttem volna be, egyszerűen meguntam ezt a b.szakodást a foci miatt, nem fogok félévente szolgáltatót váltani, marad a meccsnézés kocsmában.

sportTV: amíg NFL, NHL, NBA, spanyol foci, magyar foci van, addig nem lesz gondjuk. Az NFL mostanában hoz annyi nézőt, mint a Serie A, ráadásul ez egy másik réteg. (nincs nagy átfedés a foci és nfl rajongók között)
Az már más kérdés, hogy ha nincs valami mentőötletük, akkor a SportM feleslegesnek tűnik, ami maradt, az simán felférne két adóra.
Persze lehet hogy a mentőötlet az 'erős ember' vetélkedőt meg a horgászmagazint jelenti :)

Árpádka 2010.01.29. 21:48:53

Mutunak annyi a Lazio elleni meccs után is pozitiv mintát produkált. Sajnálom jó csatár volt cs sik hülye szegény.
www.sport.ro/stranieri/mutua-a-fost-gasit-dopat-si-dupa-lazio-fiorentina-din-20-ianuarie.html?autoplay=true

madbalee 2010.01.29. 21:54:20

@Shikaka: Hát azért az NFL és Serie A nézettsége itthon nem egy kategória. Vagy csak így első ránézésre tünik meredek összehasonlításnak?

Shikaka 2010.01.29. 22:10:00

@madbalee: Nemtom hogy készülnek ezek a statisztikák.
Két-három hete volt, hogy Faragó azzal büszkélkedett, hogy az Inter szombat (vagy vasárnap) esti meccsénél többen nézték az NFL-t.

rizla 2010.01.29. 22:11:34

@montipájton: mint a felsorolt véleményekből is láthatod, azért nem két kattintás szolgáltatót váltani.

madbalee 2010.01.29. 22:21:47

@rizla: Meg van ahol nem is lehet. Pl nálunk:(
Remélem a két szolgáltató versenyéből előbb-utóbb mi profitálunk majd.

sporttárs 2010.01.29. 22:22:54

@rizla: Már ne haragudj, te azért fújsz a Digire, mert nem fogható sok helyen, hát ez legkevésbé rajtuk múlik, ennyire lehetnél tájékozott, egyébként is vicces a dulifulid, minden egyéb témában sokkal előbb átlátod, mennyire nem az számít, mit szeretne valaki kényelemből.

A Digi, mint a médiapiac egyik cápája megszerzi, amire pénze van, nahát, mekkora újdonság. Te meg, ha nézni akarod, majd előfizetsz rá (hja, nem egy kattintás, hanem mondjuk két telefon, fáradság, szó se róla), vagy persze a másik lehetőség, hogy füstölögsz, csak ahhoz nem kell ilyen álindokokat teregetni.

Elhiheted, én azt szeretném, ha MINDEN sport egy csatornán lenne, találd ki, melyiken. :)

Juan de Keserű, a keselyű 2010.01.29. 22:33:01

@madbalee: Első ránézésre sem. Amúgy ezt sosem értettem, rengeteg vonatkozó slp-t meg lehet nézni, itt van pl. ez:
www.r-time.hu/hu/kutatas

és akkor máris nem szájhagyomány útján meg "én és a barátaim" vonalon kell beszélgetni nézettségi adatokról.

nalazo 2010.01.29. 22:39:21

Legyünk már annyira gyarlók, hogy ne a DigiTV szemszögéből nézzük a dolgokat! A magam esetében sem arról van szó, hogy lusta vagyok azért tenni, hogy szolgáltatót váltsak, hanem arról, hogy nem is tudnék, mert nincs Digi a közelben, pedig fővárosban lakom.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.29. 23:01:21

A digi témához, nem tudom, ki hogy van vele, de nekem már nem egy ember próbált digi dekódert eladni, ami a kamionról leesik, persze "utángyártott" csak egy parabola kell hozzá és máris mindenkinek van ingyen. Szerencse nekem kábeles van. Szal sztem megoldható lenne. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.29. 23:04:21

@Shikaka: NFL, baseball nem sport. NBA mag ezóta szar mióta megölték a centerjátékot. Megérdemli aki nézni. :)

rizla 2010.01.30. 01:12:59

@sporttárs: mivan, mégis írsz ide?

nem fújok a digire, csak megy a kavarás a közvetítési jogokkal, miközben folyamatosan azt olvasom, hogy hányan szopnak a digire való átváltással. én tudnék váltani, ha akarnék.

én ugyan nem füstölgök, az összes barca meccset élőben adja évekig a sport tv, szóval hidd el, megvagyok digi nélkül. bár szeretném nézni a többi bajnokságot is, csak annyira talán mégsem, hogy emiatt váltsak szolgáltatót..

váév építők (törölt) 2010.01.30. 07:31:44

a spanyol-olasz vitához annyit fűznék, hogy attól, hogy az olasz élcsapatok nem verik annyira a kicsiket, mint spanyolországban, még nem jelenti azt, hogy kiegyenlítettebb lenne a serie-a-b. mindannyian tudjuk, hogy az olaszok, hajlamosabbak beállni védekezni egy gólos vezetésnél,illetve bennük van az idegenben jó az iksz fék. emiatt is ritkább a 3-4 gólos győzelmek száma.

sh4d0w 2010.01.30. 09:25:52

@heinrich: Ha jól emléxem, Zaccheronival nyert scudettót a Milan '99-ben. De ha a juventínóknak ez sem fexik, tartsák meg Cirót... :)

Ronal-d'oh! 2010.01.30. 10:20:02

@nordsee: ez hülye... Ezerszer inkább az Ajax, mint a taljánok. Suarez legkésőbb nyáron lelép onnan, Európa ligában minimum játszik a csapat, ráadásul többnyire támadófocit, meg a hollandokra figyelnek a nagyobb klubok is, adott a felfelé lépés. Genoa rohadt nagy bukta lesz szerintem.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.30. 10:36:21

@Great Cornholio: ezt annyira utálom. mi az, hogy nem sport?? ne nyilatkoztassunk már ki ilyeneket, ha fogalmunk nincs egyikről sem.

és főleg mi az, hogy megölték a centerjátékot? a magicet szerinted ki vitte döntőbe tavaly? gasol és odom nélkül hol lenne a lakers? a boston meg kizárólag azért nem nyerte meg az egész lófaszt, mert garnett megsérült.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.30. 11:10:59

@_benito: Volt benne egy kis irónia, de: NFL szép mikor 12 mp akció után 20 perc taktikai állás van, sport de kurva unalmas, szvsz. baseball ne röhögtess már, az usan és azok gyarmatain kívül mindenki leszarja.
NBA 90'es években a sat1en is megnéztem az összefoglalót éjfél után csakhogy láthassam. Sorolj már fel Ewing Olajuwon, Mutombo, Mourning, Robinson Duncan, O'neal, Jabbar, szintű centereket most? Ott a jó centernek min 20 felett volt az átlaga, ha jól tudom ezt tavaly a kínai ming volt a legjobb vmi 18al. Addig volt jó míg nem volt zónázás. Most legideálisabb játékos 190en magas. Bocs de nekem fos.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.30. 11:13:54

@_benito: Megnéztem a New Yorkot, ha belegondolok, hogy ez az a csapat ahol Ewing játszott, a sírógörcs tör rám.

AndrásPéter7 2010.01.30. 11:23:57

@Great Cornholio: Te sztem még nem láttál NFL meccset....
unalmas....na ne viccelj nézz már meg egy meccset mondjuk az idei rájátszásból!sok minden lehet,na de hogy unalmas,na az nem!
"szép mikor 12 mp akció után 20 perc taktikai állás van"
na ezt hol láttad??

spangol 2010.01.30. 11:37:36

@_benito: a baseball tényleg komikus, olyan kurva unalmas. Sokszor még játszani is, nemhogy nézni - úgy a harmadik óra kezdetén.

@Great Cornholio: a többivel egyetértek, de az NFL nagyon zsír, a 12msp akció - 20 perc szünetet összekeverted a dögunalmas NBA-vel :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.30. 11:42:16

@spangol: Nem tudom de mikor elkaszálják a labdásat oké, utána szépen felsorakoznak, ütköznek dob sikerül vagy nem. NEKEM kurva vontatott nincs folyamatos játék.

mantegna 2010.01.30. 11:48:35

Mivel ez SerieAfórum:
@_benito:
Avanti Boston
Ecco il campione

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.30. 11:49:13

Ha már "amerikai sport" inkább nézek Lacrosset, az jó kis durva sport, folyamatos és látványos és durva. :)

Leon Osman 2010.01.30. 11:54:04

@Csöncsön: Én nem az elmúlt pár évről beszélek, itthon nagyobb az érdeklődés a premier league, a seria a és tán a bundás iránt is, a spanyolok távol vannak tőlünk, s 2 csapatot látunk tőlük állandóan, a többi 2-3 évre feltűnik, hogy aztán visszasüllyedjen, nincs olyan, h vki tartósan meg tudná szorongatni a Barcát meg a Realt. S pont ez tetszik az olaszoknál h beállnak bekkelni, mert simán rászophatnak, s láthatjuk mind a két csapatot játszani a saját játékát, nekem ez élvezetesebb, minthogy megnézem h ver be a Real hatot a Zaragozának mjuk... Komolyabb szurkolótáborról is csak a Valenciánál tudok.

@horas: s akkor ott vannak még a Lazio(én), Samp, Viola meg Napoli fanok is. Én legalábbis sokról tudok. Sok tradicionális csapat. Izgalmasabb, ha van történelme is a csapatoknak.

@Great Cornholio: tavaly Howard és Jefferson is jobb volt Yaonál, lepattanót már kevesen szednek 10 felett egy meccsen tartósan sajna. A kínai most meg sérült, uh nem idén vág vissza :) A New York a felelőtlen költekezés áldozata, de nyárra annyi helyük lesz a fizetési sapka alatt, hogy akár Lebront is el tudják hozni. Ő jót tenni a Knicksnek

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.30. 11:56:41

@Leon Osman: Lehet, nálam az évek már összefolynak. :) Te is Amerikai vagy? "Ő jót tenni a Knicksnek " :DDDD

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.30. 12:05:12

@Great Cornholio: 10 évig baseballoztam, ember. a ny tényleg iszonyú, bár criptoNATE óriási király. :)

a baseballt tényleg nagyon kell akarni, hogy megszeresd, de megvan a maga szépsége, hidd el. a lacrosse-ból a kinti unalmas, a box viszont tényleg zseniális.

Leon Osman 2010.01.30. 12:36:03

@Great Cornholio: Jó, hogy mondod fel sem tűnt :D így tényleg vicces.

@spangol: @AndrásPéter7: Azért a 2 és 3 óra közötti játékidő 2-3 gólért nagyon soknak tűnik. S jó, jó várjuk hátha beviszik, de ha nem, akkor nincs minek örülni...

@_benito: hát criptonate sem sokáig húzza már magára a knicks mezét...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.30. 12:46:08

@Leon Osman:

???

Szerinted egy Zaragozának vagy Athletic Bilbaonak nincsen történelme? Amit kritizálsz, hogy a nagyokat tartósan nem tudja megszorítani más, az MINDEN topligára jellemző; pont azért topklubok a topklubok, mert -- más, nagy hagyományú klubokkal ellentétben -- MINDIG a tűz közelében vannak. Ettől még időről időre minden országban fölnőnek jó csapatok, amelyek akár bajnokesélyesek, sőt bajnokok is lehetnek, de a topklub az, amelyik mindig, minden körülmények között bajnokesélyes. Ezek száma pedig minden nagy ligában 2-3.

"láthatjuk mind a két csapatot játszani a saját játékát"

Ezt is pont fordítva látom. Olaszországban a kiscsapatok eleve csak védekezni mennek a nagyokhoz; Spanyolországban még egy Getafe is keményen letámad mondjuk a Camp Nouban. Sokkal nyíltabb a játék.

Az amerikai sportokat illetően majdnem tökéletesen egyetértek @Great Cornholio: -val. Egy kivétel: szerintem az NBA mindig is undorító volt. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.30. 12:48:22

Ja, és nekem a Genoa jelenleg a legszimpatikusabb olasz klub; nagyon örülök, ha Rudolf oda megy, és főleg, ha tényleg kap bizalmat is.

Shikaka 2010.01.30. 13:17:40

@Great Cornholio: A kommentem lényege nem az volt, hogy mennyire szeretem az NFL-t, hanem az, hogy _a sportTV statisztikája szerint annyi nézőt hoz egy meccs, mint egy SerieA rangadó_

Amúgy én speciel megszerettem. Tény, hogy nekem a legkevésbé 'igazi amerikai foci' csapat, a Miami Dolphins jön be a folyamatosabb játékuk miatt (magasan ők csinálják a legtöbb lateral-t meg wildcat-et).

Shikaka 2010.01.30. 13:18:46

@nordsee: Ha tényleg a Genoa játékosa lesz, akkor gratula neki!
Szerintem jobb, mint az Ajax.
Jobb ellenfelek, valszeg több pénz, ha játszani fog, megéri.

Leon Osman 2010.01.30. 13:42:52

@Csöncsön: Szerintem nincs történelmük :D mellesleg nézd már meg, hogy a spanyol bajnokságot két harmadát ez a két klub nyerte meg, s rengeteg a második helyük is. Összesen 9 győztes van, olaszban 17 , angolban 23 bajnok volt eddig s ha azt nézzük, ahol még domináns csapatok vannak, pl. Skóciában, ott is volt 11 bajnok... bár portugálban nem lehet sok meglepire számítani. Azért nyíltabb a játék, mert nincsenek védőik így muszáj támadni :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.30. 18:34:48

@Leon Osman:

Olaszországban eddig 14 bajnok volt, abból 5 még az "ősidőkben" utoljára. Vagyis ez majdnem ugyanannyi, mint a spanyol 9.

Angliában azért van (szignifikánsan) több, mert ott még a 19. század közepétől számolják a bajnokokat.

Egyébként tény, hogy a spanyol bajnokságot a két gigaklub miatt sokkal nehezebb más csapatnak megnyernie; ám pont ezért szerintem bravúrosabb is, ha egy-egy csapatnak sikerül. (És ezért is van különben pl. a Copa del Reynek nagyobb presztízse, mint a Coppa Italiának.)

Ha a nemzetközi szereplést nézzük, legalább annyi spanyol klub nyert nemzetközi kupát, mint angol vagy olasz. Szóval nem a középcsapatok gyengébbek, hanem a két nagy nagyon erős.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.30. 19:04:42

@Csöncsön: "Ezt is pont fordítva látom. Olaszországban a kiscsapatok eleve csak védekezni mennek a nagyokhoz; Spanyolországban még egy Getafe is keményen letámad mondjuk a Camp Nouban."

remélem, így visszaolvasva magad is kikacagod, amit írtál. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.30. 19:06:07

@Csöncsön: elvesztettem a fonalat ott, hogy a 9 az majdnem 14

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.30. 19:25:56

@_benito:

Az US Pro Vercelli Calcio például utoljára 1923/24-ben volt bajnok. Most akkor őt Leon Osman a bajnokesélyesek közé számolja, vagy sem?

A getafés mondatom meg tapasztalat eredménye. Miért kellene kikacagnom? :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.30. 20:25:53

@Csöncsön: a betis meg 1935-ben, és csak egy osztállyal vannak feljebb, mint a vercelli. :)

Leon Osman 2010.01.30. 22:33:01

@Csöncsön: Te már megint belemagyaráztál valamit, hogy neked megfelelő legyen a végeredmény. Nem baj, egyébként Angliában 1888-tól volt ennyi bajnok, mióta létezik az első osztály maga. Sok város sok csapata nyert, mindenki büszke lehet valamire, nem csak hatodik helyekre egyszer-kétszer.

England win The Ashes! 2010.01.31. 00:02:05

@Csöncsön:

"Ha a nemzetközi szereplést nézzük, legalább annyi spanyol klub nyert nemzetközi kupát, mint angol vagy olasz."

Lássuk csak:

Spanyolország: Madrid, Barcelona, Atletico, Valencia, Zaragoza, Sevilla.

Olaszország: Milan, Inter, Juventus, Sampdoria, Parma, Lazio, Roma, Napoli.

Anglia: Man U, Liverpool, Nottingham, Aston Villa, Tottenham, West Ham, Man C, Chelsea, Everton, Arsenal, Leeds, Newcastle, Ipswich.

Ez, akárhogy is matekozunk, 6 spanyol, 8 olasz és 13 angol csapat. (Beszámítottam a két megszűnt kupasorozatot, a KEK-et és a VVK-t is.)

Csak a tények kedvéért írtam.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.31. 12:04:26

@Dr Jozef Vengloš:

Köszönöm, látod, tényekkel nem tudok vitatkozni. Nagyon sok spanyol csapat volt "a tűz közelében" (pl. Espanyol, Mallorca, Bilbao, Tenerife, Villarreal stb.), de trófeáig nem jutottak el.

Azzal viszont, amit @Leon Osman: ír, ennek ellenére is vitatkoznom kell. Éppen itt az NST-n volt egyszer szó arról, hogy pl. egy gijóni szurkolónak milyen sokat jelent az, hogy egyszer másodikok voltak a bajnokságban. Spanyolországban is igaz, hogy "mindenki büszke lehet valamire". Nekem kicsit kultúrrasszistának tűnik az álláspontod, ha ezt elvitatod.

@_benito:

Igen, de a Betis pár éve még Mourinho Chelsea-jét verte a BL-ben. A Vercelli is?...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.31. 12:16:31

@Csöncsön: elég nehéz érvek nélkül vitatkozni, belátom, de azért egy szint alá ne menjünk le. hülyeségeket én is tudok mondani: a lazio európai szuperkupát nyert EBBEN AZ ÉVTIZEDBEN, most meg kiesik a vérbe

csak mondom, hogy a torino is másodosztályú jelenleg, bár tény, hogy soha nem verték mourinho chelsea-jét. csak épphogy a világ legjobb csapata voltak néhány évig.

flame off, majd gyere vissza, ha lesz lőszered.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.31. 12:24:23

@_benito:

Hát ha szerinted a Betis és a Pro Vercelli utóbbi évtizedbeli teljesítménye közé egyenlőségjelet lehet tenni, akkor szégyellném is, ha leállnék veled vitatkozni. ;-)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.31. 12:29:56

@Csöncsön: nem kövek, LŐSZER! te is érzed, hogy a két klub jelene sokkal közelebb áll egymáshoz, mint a múltja, ugye?

a múltjuk (lévén jelenük nem igazán van) közötti relációt egy idézettel tudnám érzékeltetni: 14-9 :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.31. 12:37:08

@_benito: Én már hozzászoktam, hogy Csöncsön rögvest kivonja a kardját, ha a "szent" Ligája negatív relációban jelenik meg a Serie A-val vagy a PL-lel összehasonlítva ;-).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.31. 12:52:30

@_benito:

Hát nem éppen. A Vercelliről, a Vercelli utóbbi évtizedbéli teljesítményéről én például még soha nem is hallottam. Azt se tudom, hol van. Most megnéztem a Wikin: van egy 6.500-es stadionjuk; csodás.

A Betis Spanyolország egyik legnépszerűbb klubja, a másodosztályban is harmincezer közeli a nézőszámuk, nemrég BL-indulást jelentő helyet harcoltak ki, Copa del Reyt nyertek, és máig nem tettek le róla, hogy pár éven belül célba veszik a Barca/Real duót. (Hogy ehhez mennyire alkalmas klubvezetés társul, az más kérdés; itt most az ambíciókról, a Leon Osman által emlegetett és hiányolt büszkeségről van szó.)

Hogy a múltjuk milyen? 1929 óta van jelen formájában spanyol bajnokság. Azóta a Vercelli egyszer sem nyerte meg hazája bajnokságát.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.31. 13:28:37

@Csöncsön: amikor azt mondtad, 14 és 9, nem sejtettem, hogy az utóbbi évtizedről lesz szó, ezt belátom.

ugyanakkor ha szerinted érdemes összehasonlítani egy hétszeres olasz bajnokot egy egyszeres spanyollal, akkor értelmetlennek látom a vitát. bár már az elején is értelmetlen volt.

vercelli amúgy egy vác méretű kisváros, bocs, hogy nem épít a harmadik ligához 50 ezres stadiont. kapizsgálod, mire próbálok célozni a két klub és város összehasonlításával?

a betist talán érdemesebb a napolihoz hasonlítani (ha már valamihez), ott meg újra csúnya bukóba nézel bele, úgyhogy szerintem itt és most fejezzük be.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.31. 13:36:11

@popp: hamarosan úgyis lesz poszt a vercelliről, zseniális sztori az övék. csöncsön is jó ellenfelet nézett ki magának bennük, akik az összes első osztályú idényükben bajnokok lettek.

igazából a calcio jobbára velük kezdődött, mert előttük szint csak angolok játszottak olaszországban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.31. 13:49:58

@_benito: "ha szerinted érdemes összehasonlítani egy hétszeres olasz bajnokot egy egyszeres spanyollal"

Még egyszer: a Vercelli utoljára akkor volt bajnok, amikor spanyol bajnokság (a jelenlegi formájában!) még nem is létezett. Ez nem azt jelenti, hogy a húszas években nem léteztek kiváló spanyol klubok, akár a Vercellinél sokkal jobbak is (pl. a Betis, soha nem fogjuk megtudni), hanem hogy nem szerveződött úgy meg a liga, ahogyan Olaszországban például már igen.

Ha összehasonlítható adatokat (időszakot) vetünk egybe, akkor elég egyértelmű, hogy a Betis eredménysora sokkal kiválóbb, mint a Vercellié.

Egyébként a vita sarokpontja az, hogy van-e történelmük a Ligában játszó csapatoknak, mondjuk Serie A-val való összevetésben. Szerintem nagyon is. Bizonyos értelemben még sokkal jelentősebb is ez az aspektus Spanyolországban, mert ott egy időben konkrétan fegyverrel, nem bőrlabdával támadtak egymásra népcsoportok. Egy Bilbao-Real Madrid tétje sokkal mélyebben gyökerezik, mint egy Livorno-Milané.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.31. 13:53:48

@Csöncsön: a vercellinek igen jelentős része volt az olasz futball formálásában, csak azért elvenni az érdemeiket, mert akkor még spanyolországban nem volt szervezett bajnokság, igazi csöncsön-érvnek tűnik. vajon a betis tett le annyit a spanyol futball asztalára, mint a vercelli az olaszéra?

egyébként a 16 is majdnem 9? (én is benéztem)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.31. 13:58:23

@_benito:

Aki itt valakinek az érdemeit el akarja venni, az nem én vagyok, hanem Leon Osman, és te csatlakoztál hozzá.

Természetesen maximális tisztelet a Vercellinek, drukkolok nekik, hogy régi fényükben tündököljenek. A vita arról szólt, hogy van-e történelmük a spanyol kluboknak. Leon Osman szerint nincs. Szerintem igen. Ezen nem változtat az, hogy a Vercelli hétszeres bajnok Olaszországban.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.31. 14:03:32

@Csöncsön: ebben a kérdésben veled értek egyet, ezt nem is vitattam. csak mondtál egy ilyet:

"Olaszországban eddig 14 bajnok volt, abból 5 még az "ősidőkben" utoljára. Vagyis ez majdnem ugyanannyi, mint a spanyol 9."

és szemet szúrt, hogy 1927 ősidőnek számít, 1935 meg nem, közben meg ugye kiderült, hogy 16 az a 14, és hogy mindkettő majdnem 9 :)

horas 2010.01.31. 14:07:45

@Shikaka: Faragó ne örüljön semminek mert egy majom.Szombat esti Inter meccseket még én sem szoktam nézni pedig,szoros figyelemmel követem a csapat dolgait.Ha az ismerőseimben gondolkodok,nehezen hiszem,hogy többe néznék az NFL-t,minimum duplája a Serie-A nézők sztem...aztán franc tudja...NFL-t inkább fiatalok nézik idősebbek biztos,hogy nem azért ez is belejátszik...

horas 2010.01.31. 14:14:56

@Csöncsön: IStenem de szép is volt mikor Betis a BL-ben volt.Tavaly,hogy estek ki egy relatíve bikább kerettel az szinte hihetetlen,de Zaragoza még nagyobb bravúvrt hajtott végre tavaly elött.A keretük min,dobogós volt amikor kiestek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.31. 17:44:45

@_benito:

A 14-et innen vettem: transfermarkt.de/de/basic/13/2009/erfolge/uebersicht.html

De rendben, elfogadom, hogy valamivel több olasz bajnok klub van, mint spanyol, és hogy elég erős a PD-ben a két nagy dominanciája, talán erősebb, mint Olaszországban a három nagyé. Jelenleg tényleg nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben más is bajnok legyen, mint a Real/Barca kettős, ám ez pár éven belül könnyedén megváltozhat. Most csúcsra van járatva a Barca, a Real meg mindent bevet, hogy tartsa a lépést; iszonyú nehéz az üldözők dolga. De lesznek másféle időszakok is, semmi nincs előre lefutva.

@horas:

Most látszik csak igazán, micsoda kerete volt annak a Zaragozának. Aimar, Milito (2x), R. Oliveira, S. Garcia... És tavaly a Betisé is szerintem minimum EL-helyre jó lett volna.
süti beállítások módosítása