Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Egycsapatos bajnokság - Serie A, #21

2010.01.25. 18:26 _benito

Tudta az ember, persze, nem lepődhetett meg, de azért valahol sokkoló volt látni a Serie A 21. fordulójának hentelős horrofilmre emlékeztető végkifejletét, és még ennél is nagyobbat üt a következtetést, amit levonhat. Egy csapat van az országban, meg néhány dublőr, akikre néha-néha rásüt a nap, de az Inter úgy tiporja el a mezőnyt, hogy csak szánakozó pillantásokat érdemelnek a többiek. A Juventus most kivételesen legalább erre a szánakozó pillantásra rászolgált, hiszen nem érdemelt vereséget a puhapöcsű Ranieri Romájától, annál inkább megérdemelte a jussát a Fiorentina, amelyet a BL-helyek közelébe lavírozó Palermo zúzott le metsző kegyetlenséggel. Tovább nyomakodik a Napoli is, győzelmi sorozatot épít a Bologna, a Lazio pedig már csak két pontra van a kiesőhelyektől. Hajtás után persze elsősorban a nagyokra koncentrálunk, szokás szerint gyöngybetűkkel.

Teljesen felesleges bíróval foglalkozni, mi is egy mondatot pazarolnánk csak rá: ha Sneijder azt mondta Rocchinak tapsikolás közben, hogy Anyád fogaz!, akkor sem döntöm el a szezon, sőt, talán az egész bajnokság legfontosabb meccsét a 20. percben egy kiállítással. És nem is döntötte, de ehhez már neki nem volt sok köze, sokkal inkább a két csapat játékerejében mutatkozó markáns különbség miatt történhetett meg, hogy a Milan 60 perc emberelőnyével sem tudott mit kezdeni. Pedig érdekes dolog történt a kiállítás után.

Illetve nem történt: Mourinho nem cserélt. Fent hagyta mindkét csatárát, méghozzá úgy, hogy közben 7 játékosa hágott a falakra a saját kapujuktól 25 méterre. Ez nyilván azt eredményezte, hogy a legelöl levő középpályása, a kiváló passzjátékáról, és átlagon felüli játékintelligenciájáról ismert Muntari, és a két támadója között akkora távolság volt, amekkora egy szénszállító uszály féktávja. Ez egy átlagos földi halandó számára épületes baromságnak tűnik, öngyilkosság, kuki a csalánosba, futballra hangolt szeppuku. Jött is a Milan, Ronaldinho próbálkozott, Borriello is megnyert néhány fejpárbajt, de a gól nem akart összejönni, mert hol Julio Cesar (anyám, mit fogott meg Seedorf fejesénél!) védett, vagy az utolsó passzok Bekcham felé mentek, aki aztán eltemette a labdát.

Bohócnak még jó vagy, Marco.

Persze, az is lehet, hogy Mourinho tudta, az egy az egyben védekező Milanisták egyszer elvétik a lépést (ahogy a vezetőgól előtt is), és akkor lecsapnak. Mert elvétették. És lecsaptak. Előbb még egy csodálatos kontra végén Pandev a kapufát találta el, de aztán Maicon pofátlan műesése után ugyanő már nem kegyelmezett, és a mozizó Dida kapujába tekerte az Inter győztes gólját. Azt már a múlt heti újság megírta, hogy Ronaldinho kihagyja a 11-est, nem is számított semmit, mert talán a Milan-szurkolók sem vitatják: ezt a meccset tíz emberrel is agyonnyerte az Inter. Mourinho meg annyira eszméletlenül tökös, hogy ezt már a sors sem tudja figyelmen kívül hagyni. Más magyarázat nincs, mert nem akarjuk újra elsütni az orkokkal tarokkozós poént. (Inter-Milan 2-0)

Az Inter mással nem is bizonyíthatná dominanciáját, mint a másik Grande Tre-tag leverésével, amire csütörtökön kiváló esélye kínálkozik, ugyanis azt Juventust fogadja hazai pályán a kupában, ahol az eddig egészséges játékosok gyomorfertőzést kaptak, Marchisio pedig kidőlt három hétre. Ez, kérem szépen, a 42. sérülés idén Torinóban. Mondjuk a vámpírszemű Claudio nem a Roma elleni brillírozásba sérült bele, az biztos, de csapattársaihoz hasonlóan legalább már küzdött, és egy egészen elfogadható első félidőt produkáltak. Ebben komoly szerepe volt Ranieri ernyedt hímtagjának, hiszen a jeles alkalomra visszarendezte a csapatát vegytiszta 4-4-2-re, méghozzá úgy, hogy a Roma fedezetsorában egyetlen támadó sem volt (Taddeit az anyai szem sem látja támadónak). Aztán Alex hiába mutatta meg gyengébbik lábával, ki is ő valójában, egyetlen pillanatra sem volt kérdés, hogy a Juventus nem fogja megnyerni a meccset. Csak azt nem tudtuk, kitől jön majd a bődületes hiba, bár az igaz, hogy Grossónak alacsony odsza volt, és erre rá is tromfolt, miután az idei szezonban már sokadszor megette a létező legovodásabb cselt, és lerántotta Taddeit.

A gondok sokasodtak, amikor Sissoko elbambult, és Buffonnak nem maradt más választása, mint elkaszálni Riisét, aki már eltolta mellette a labdát. De Ranierinek még ez sem volt elég, pontosan azt csinálta, amiért kivágták Torinóból: pont elég volt neki az egy pont, esze ágában nem volt a második félidőben már jobbára semmit nem mutató, emberhátrányba kerülő Juventus ellen kockáztatni. Ezt a Juvét viszont nem kell megverni, mert megveri saját magát. Külön szép, hogy az erősítésnek igazolt Candreva késett le Riiséről a 93. percben úgy, amiért az NST-csapatban heinrich leüvöltötte volna habi fejét. Zampát egyszerűen nem lehet megunni.

Ciro továbbra is hisz benne, hogy a csapata kiverekszi magát a gödörből. Csak közben már egyrészt egyedül van ezzel, másrészt a játékosaival sem tudja elhitetni. Röpködnek a nevek, van köztük olyan, amitől a juventinók gyomra liftezni kezd (Rijkaard, van Basten), van, aki nem vállalja (Hiddinknek a pénze, Zoffnak a reputációja, Viallinak a Ferrarához fűződő barátsága az ok), így most úgy néz ki, az Inter ellen kupakiesés után az akadémiát vezető Massimo Carrera veszi át a csapatot, míg Lippi a vb után szénné égve haza nem somfordál Torinóba. Sok mindenért lehet támadni Moggit, de azzal a kiejelentésével nem lehet vitatkozni, hogy Európa egyik legnagyobb csapatából szánalmas hulladék lett. (Juventus-Roma 1-2)

A Palermo a Fiorentina tükörsima legyűrésével (3-0) leelőzte, a Napoli a Corsi állásába kerülő livornói győzelemmel (0-2) le is hagyta a Juventust, de már vészesen közel van a Sienában csak ikszelő (1-1) Cagliari, és az újra nyeregetni kezdő Genoa is, amely ezúttal az Atalantát bombázta le (2-0). A Bologna komoly gondolja a dolgot, és legyőzte a Barit (2-1), amelyben Koman 75 percet kapott, és nem nyújtott különösebben maradandót. A Lazio nem tudta megverni a Chievót (1-1), de legalább nem is kapott ki tőle. Ennek ellenére a rómaiaknál lassan már tényleg a kiesés elkerülése lesz a legnagyobb gond, pedig nem másról beszélünk, mint az olasz Szuperkupa védőjéről. A Catania nagyon simán verte meg a Parmát (3-0), a két nehéz helyzetben levő csapat közül pedig a Sampdoria rugaszkodott el az Udinese hátáról (2-3), és nem fordítva.

Risultati e classifiche

579 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr521701452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

montipájton 2010.01.29. 13:35:20

@rizla: Nem érted, mi a dolog lényege szerintem: piaci verseny van, és ezt szar dolog semmibe venni kényelmi szempontokból. Persze, a Sport TV-nek nyilván érdeke lenne, hogy egyáltalán ne legyen semmilyen más sportcsatorna, pampoghat is miatta és mutogathat a "felelőtlen pénzes konkurrenciára", de ha egyszer nem tud versenyezni vele (vagy nem akar), akkor milyen alapon?

A Digi kockázata nyilván a Digi dolga - ők kifizették a lóvét a jogokért, mostantól lobbizhatnak, hogy mindenki rájuk kattintson. És hogy a nagyobb szolgáltatók vegyék fel őket a csomagjukba, saját érdekből is - mondjuk, mert nagyobb nézettséget hoz az olasz foci, mint a skót.

Mr.AT 2010.01.29. 13:35:28

Nem az a baj az adóváltással, hogy kevesen tudják fogni a Digit, mert nyilván pont ezzel akarnak piacot szerezni - ez egy teljesen jó, és logikus üzleti stratégia. Mást ne mondjak, én is köttettem a T-kábel mellé Digit is, csak és kizárólag a sportcsatornájuk miatt.

A para az, amit rizla is ír - hogy jelenleg egyetlen adójuk van, ugyanakkor viszont már rengeteg bajnokság jogai vannak náluk, ergo a jelenlegi fasza helyzetből (párhuzamosan akár 5 csatornán is nézhetsz egyazon időben élő bajnokikat) egy lényegesen szűkebb kínálat lesz. Melegen ajánlom, hogy legyen DigiSport2 is jövőre.

Nekünk olasz fanoknak meg ez különösen fáj, szvsz mki be van rendezkedve már a szombat 18:00 & 20:30, vasárnap 15:00 & 20:30 bontásra, párhuzamos meccsekkel.

rizla 2010.01.29. 13:35:40

@montipájton: ja, hát reméljük beválik.

"HA a foci vb-t ők nyernék, te inkább kihagynád és szidnád jólesően a Digit, vagy előfizetnél, hogy lásd a meccseket?"

nem tudom, ne legyen ilyen helyzet, lehessen fogni a digisportot más szolgáltatóval is.

Mr.AT 2010.01.29. 13:37:13

Ugyanakkor meg Zaccheroni b*zmeg, meg Benítez... :-( Lassan választok magamnak egy csapatot a Bundesligából, b*zmeg.

rizla 2010.01.29. 13:37:24

@montipájton: értem én a lényeget, csak ez verseny a nézőn csattan, ahelyett, hogy a nézőt szolgálná ki. szerintem egy egészségesen működő közegben nem így kellene lennie, de persze lehet, hogy naív vagyok.

Phuturo 2010.01.29. 13:38:43

digisport.hu/live

én nem fizetek elő, kapják be! itt megnézek mindent ingyé'

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 13:41:44

@Mr.AT: úgy hallom, örömmel fogadnának maguk között a kommuna bayer-fanjai.

Neil Blender 2010.01.29. 13:43:02

Digivel csak az a gond hogy iszonyatosan keves helyen lehet fogni. En Zugloban lakom, nem a halal balherejen, de az utcankban nincs behuzva a Digi. Tanyeros tevet pedig csak ugy lehet bekottetni, ha a azkozosseg 100%-ban megszavazza.

Igy maradt a UPC...

Mr.AT 2010.01.29. 13:46:32

@_benito: Kussolsz, kulturáltan szórakozol. :-)

Mr.AT 2010.01.29. 13:49:53

@Neil Blender: Ez nagyon bullshit, ne hagyd hogy ilyesmivel etessenek. A tányért kirakják az ablakod alá a külfalra, senkinek semmi köze hozzá. Nálam ugyanez van.

montipájton 2010.01.29. 13:50:11

@Neil Blender: Hm, nekem a minap volt egy igen erősen krrvanyátok jellegű kommunikációs fordulóm a UPC-vel, na, akkor pl. megfordult a fejemben, hogy szolgáltatót váltok. Szerencsére ma az ilyesmi nem elképzelhetetlen. A Digi Tv állítólag olcsóbb is, nyilván megvannak a másik szolgáltató előnyei, ez az, amit mindenki lerendezhet magában.

Hozzáteszem, egyelőre nálam is UPC van, de a dolog lényege, hogy ha nagyon akarnám, lehetne Digi is. Mondjuk, mert nem bírom ki olasz foci nélkül.)))

rexford 2010.01.29. 13:51:01

Az utóbbi 20 évben nem sok igényes és viszonylag korszerű dolgot hoztak létre Magyarországon - és nemcsak a médiáról beszélek -, de a Sport TV szerintem köztük volt valamikor. Mára sajnos nagyon legatyásodott.

montipájton 2010.01.29. 13:53:47

@rizla: Nincs igazad, a Digi szempontjából pontosan hogy a nézőért megy a harc. A Digisport meg egy csatorna, amit akár fel is vehetne a kínálatába a UPC is. Hogy nem teszi, na az nem nézőbarát fogás, más kérdés, hogy az ő szempontjukból nézve meg érthető.

Azt nem tudom, ki tiltja meg, hogy a Digit, mint szolgáltatót válassza valaki.

Mr.AT 2010.01.29. 13:54:29

@rexford: Jaja. Hibái vannak, mint mindennek, de ahhoz képest, hogy honnan nőtt fel, teljesen vállalható kis brand lett.
Én ezt a magyar NB1 közvetítési mániát nem értem - még úgy sem, hogy állítólag igazolják a nézettségi adatok. Egyszerűen el nem tudom képzelni, ki a búbánatos büdös franc néz ennyi magyar meccset - s ezzel most nem a sok lokálpatrióta szívébe akarok gázolni, csak szimplán annyira gáznak találom, hogy nem értem, ki szánja erre az idejét hétről hétre. Néhanapján én is belenézek egy-egy meccsbe, de semmi nincs benne, ami megragadna, különösen egy PL vagy Serie A meccset követően.

Neil Blender 2010.01.29. 13:56:13

@Mr.AT: Hat nekem ezt a Digiben mondtak, gondolom ha csak annyi lenne gond akkor javasoltak volna a dolgot hiszen nem a penzuk ellensegei.

@montipájton: En eleve a Digit akartam, olcsobb is, jobb a musorkiosztas, a net is gyorsabb lenne otthon veluk de nem tudtam megcsinalni. Mondjuk nekem anno a BL miatt lett volna fontos, olasz focit csak akkor nezek ha epp elkapok egy meccset kulon nem keszulok ra.

Phuturo 2010.01.29. 14:00:25

@Neil Blender: "olasz focit csak akkor nezek ha epp elkapok egy meccset kulon nem keszulok ra"

akkor mit keresel itt?;)

Mr.AT 2010.01.29. 14:00:57

@Neil Blender: Akkor vmi inkompetens emberrel beszéltél, ezt komolyan mondom. Kijön a kiváló úriember, fúr négy százas csavart a falba, rögzíti a tartószerkezetet, kirakja rá a tányért, behúzza az ablakkereten a kábelt, beköti a dekóderbe, s ennyi. Ki se kell menni a lakásodból, nem zavarsz senkit, nem érintesz közösségi helységeket, az egész bruttó 25 perc.

Nem reklámot akarok csinálni nekik, mert én sem voltam oda tőle, hogy csak és kizárólag egy qrva sportcsatorna miatt legyen még egy tányér, meg egy dekóder, még egy távirányító, még egy havi előfizetés, stb., meg qrvára nem örülök ennek a Serie A kavarásnak sem, de az konkrétan hülyeség, hogy társasházi engedély kellene hozzá.

Mr.AT 2010.01.29. 14:06:25

www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/meghoztak-a-dontest-zaccheroni-valtja-ferrarat-2015453/

"a klubvezetők leváltották Ciro Ferrarát, akinek a helyét az idény végéig Alberto Ferrara veszi át."

Ferrara helyére Ferrara? NSO, b*zdmeg.

Phuturo 2010.01.29. 14:08:44

@Mr.AT: tipikus hír torinóból: nem tudja az ember h örüljön-e v sírjon

JokerZ 2010.01.29. 14:08:59

goal.com/en/news/11/transfer-zone/2010/01/29/1766770/breaking-news-official-alberto-zaccheroni-joins-juventus

így van, megérkezett Zaccheroni. nem várok csodákat, de szervezettebb támadójátékot, több megnyert meccset és jobb formában levő játékosokat igen. ha összejön a 3. hely év végére, akkor elégedettek lehetünk.

Mr.AT 2010.01.29. 14:10:33

@Phuturo: Sírjunk, konkrétan. Egyik lúzer helyére a másik, tipikus minden karakánságot, tökösséget nélkülöző mismásoló, tilitoli, befosott, időhúzó lépés kiváló elnökségünktől. Tényleg fejétől bűzlik a hal.

Phuturo 2010.01.29. 14:11:47

@Mr.AT: de most egy olyan ember jön aki már valaha edzősködött!:DDD mindenképp előrelépés...(ezt is megértük)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.29. 14:14:05

Zaccheroni - sikerült egy olyan csákót megfogni magunknak, akit eddig az összes klubjától kivágtak.

Mondjuk nem a bajnokságért megyünk, 3-4-helyre tán be tudja tuszkolni a szekeret, de nem lett sokkal szélesebb a mosolyom.

Mr.AT 2010.01.29. 14:15:01

@heinrich: Majd ha hazaér Mrs.Mourinho... ;-)

calcio_di_rigore 2010.01.29. 14:18:36

Maradjunk annyiban, hogy az Udineset behozta dobogóra, aztán egy leírt Milannal rögtön bajnok is lett. A többit felejtsük el.:))

JokerZ 2010.01.29. 14:20:07

@Mr.AT: @Phuturo: Srácok, komolyan azt hiszitek, hogy a jelenlegi anyagi és "morális" helyzetben bárki a világon szívesen vállalta volna el a csapat vezetését? Egyszerűen ez a vezetőség olyan mélyre süllyesztette a klub nemzetközi megítélését és pénzügyi helyzetét, hogy valószínűleg Zacc-nál csak még szarabb jöhetett volna. Legalább van most már egy csődgondnokunk, akivel ki lehet sajtolni a BL-indulást. És akkor nyáron vezetőség-váltás, és lehet kezdeni a Juventus újjáépítését!

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.29. 14:20:54

@Mr.AT: ez nagyon rossz omen :)

@calcio_di_rigore: ja, ja, ronda is, meg fogaz, de isteni a töltött káposztája

Phuturo 2010.01.29. 14:24:39

@Zlatan: hát ez az! abban sem hiszünk h leváltják e vezetőséget, nemhogy a többiben, de ismered a mondást a reményről meg a halálról...

calcio_di_rigore 2010.01.29. 14:28:11

@_benito: meg hát ugye, 2002. május 5-ét sem felejtjük el neki soha (meg Poborskynak).

Neil Blender 2010.01.29. 14:43:30

@Phuturo: A Digitvhez szoltam hozza. Erzekenyen erint ? ;)

touristique 2010.01.29. 14:53:59

Mikor jelentik be Helveget?

Giannichedda 2010.01.29. 14:55:25

@calcio_di_rigore: Meg Gresko-nak! ;)

Tényleg, vele mi lett azóta?

Phuturo 2010.01.29. 14:56:47

@Neil Blender: megértem, megértem:) digistream segít majd áthidalni ezt a problémát;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.29. 15:04:07

@Leon Osman:

És valószínűleg több magyart, mint olaszt... A te logikád szerint ez azt jelenti, hogy az NB1 nézhetőbb, mint a Serie A.

Én főleg spanyol bajnokikat nézek, de nagyon nem örülök a váltásnak, még akkor sem, ha így feltehetően több PD-meccset ad majd a SportTV (azaz nem négyet, hanem ötöt fordulónként). Azért nem örülök, mert összehasonlítás végett valamennyire a többi bajnokság is érdekel(ne), ám így esélyem sem lesz nézni őket. (Legfeljebb neten, de az perverzitás.)

A másik meg ugye, amit rizla pedz, hogy ugye ütik egymást a meccsek. Vagyis ha mégis gusztusom támadna egy Stuttgart-Bremenre, adnak helyette egy Bologna-Juvét.

Az ideális az lenne, ha minden nagy bajnokság más-más csatornán lenne, és mindegyik fogható lenne. Mondjuk:

SportTV: PD
Eurosport: PL
SportKlub: BuLi
Digi (de foghatón): Serie A

daneeka 2010.01.29. 15:26:47

Zaccheroni? Jézusom, ennyi erővel Várhidi Petya is jöhetett volna...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.29. 15:30:56

jön a pay-per-view, osztán majd leshetünk. kiváncsi vagyok, mibe fog fájni egy meccs. (a chello-n szerintem, ha akarnának, már tudnának valami ilyesmit. nem élőben már van, fizetős filmek. csak Budapesten, asszem).

Leon Osman 2010.01.29. 15:34:21

@Giannichedda: A Leverkusenben volt utoljára most elvileg nincs csapata.

@Csöncsön: Mikor is mondtam, hogy nézhetőbb? Olyat ne akarjál már mások szájába adni, amit nem mondtak. Itt az ismertségről volt szó és az érdeklődési körről, az átlagember akkor ül le spanyol meccset nézni, ha a real vagy a barca játszik, vajon miért adja a sport tv is az összes meccsüket kiemelten a gijon-malagák helyett? Mert a kutyát nem érdekel. Angliában és Olaszban nem két csapatnak van esélye a rajtnál az esetek többségében. Az olaszoknál meg sok a kelet-európai játékos is, amellett, h oda jut el a legtöbb magyar nézőként.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.29. 16:44:39

@Leon Osman:

Felőlem összehasonlíthatjuk, mondjuk tíz éves távlatban, hogy hány klub nyerte meg az angol, olasz, spanyol bajnokságokat.

Angol: 3 (MU, Chelsea, Arsenal)
Spanyol: 4 (Real, Barca, Depor, Valencia)
Olasz: 5 (Roma, Lazio, Milan, Juve, Inter)

Ebből nem az derül ki, hogy a PD lenne a leglefutottabb az esélyesek számát illetően. Hozzáteszem, Olaszországban a nagy hármason kívül utoljára 2001-ben (!) nyert klub bajnokságot.

Az meg, hogy a Gijón-Málaga helyett a Real-Barcát adja a tv... miért, Olaszországban inkább a Catania-Livornót adják, ha Juventus-Milan van?... Az "átlagember" inkább az előbbire ül le szerinted?...

Azt, hogy a spanyol kiscsapatok gyengék (aminek egyébként minden nemzetközi összehasonlítás ellentmond), tavaly terjesztették el néhányan (pl. Pancho, sporttárs, Titi20), amiért a Barcelona kitömte őket. Csak hát ugye a Barca olyan csapatokat is kitömött, mint a Bayern vagy a Lyon. Kiderült, hogy nem a Málaga volt gyenge, hanem a Barca rohadt erős.

Persze lehet olyan olvasata a hozzászólásodnak, hogy az olasz/angol kiscsapatok Magyarországon nem jobbak, hanem ismertebbek. Ezzel egyetértek. A témáról (a jelenség okairól) többször beszélgettünk már itt az NST-n. Szerintem a fő okok: 1, olasz, angol meccsek szerepeltek a magyar totóban, 2, az angoloknál segít a nyelv, 3, Olaszország közel(ebb) van.

rexford 2010.01.29. 17:31:30

www.goal.com/en/news/10/italy/2010/01/29/1766818/inter-president-massimo-moratti-i-feel-sorry-for-juventus

Csak egy komment miatt linkeltem be:

"one day we will be back moratti! and we wont feel sorry for u when inter are losing! forza juve forever!" (valszeg egy magyar juventinótól)

Ehhez tartsuk magunkat, bajtársak!

horas 2010.01.29. 17:41:34

@Leon Osman: @szferi: @Juan de Keserű, a keselyű:

Hát én nemtudom,melyiket hányan nézik,de azért az olaszbajnokság még mindig kiegyensúlyozottabb.Arról nem beszélve,hogy az olasz csapatok népszerübbek mint a spanyolok,szal nem nagyon tudok nagy Villarreal,Sevilla,Valencia, és Atletico kemény magokról.Ellenben Roma-sok,Juve-sok Milan-osok,Inter-esek vannak dögivel,már csak ha ebbe belegondolok,de aztán nem biztos,hogy ez a mérvadó.

Sztem sem nagyon kerül a kezdő közelébe Fernadnes,ha nem lesz sérült vki,kár mert Muntari-t Motta-t símán kiszorítaná,de talán még Zanetti-t is!Meglátjuk én szurkolok neki.

Juan de Keserű, a keselyű 2010.01.29. 18:41:24

@anonim222 [semleges néző]:

Leginkább ez várható. Megjelenik a DigiSport +, s az eddigi regisztrációs megtekintés PPV-alapúvá válik. Nem hinném, hogy olyan marha drága lesz, 4-6 €/hó körül várható. Ráadásul korábban tervbe volt véve VOD-szolgáltatás is, s mivel a futballmérkőzések értékesítése jellemzően ilyen értékesítéssel megy a lehetőségszférát tekintve, ezt sem tartom kizártnak. A szervert pedig nyilván meg fogják erősíteni. A képminőségre eddig sem lehetett panasz, úgyhogy aki TV-ről szeretné nézni a tartalmat, s perverzitásként éli meg a monitoros követést, az vásárol egy pc-tv átjátszó kábelt, vagy egy újgenerációs HDMI-t, és kész.

Asidotus 2010.01.29. 19:47:48

Nekem itthon Digi és UPC is van, a Digi a Bl miatt maradt meg. Attól tartok, hogy egy kissé elszaladt a ló a sporttévékkel, mert a Digin van: Sport 1-2, Eurosport 1-2, Digisport és Sportklub, ez hat sportcsatorna. Tartok tőle, hogy ennyit nem bír el a piac, és lesz, amelyik kihullik. (Most mondhatjuk, hogy az Eurosport európai, nem fog csődbe menni, de ha kicsi a nézettségük, akkor lehet, hogy a műsorszolgáltatók kiveszik a kínálatból.)
Én úgy tudom, hogy a műsorszolgáltatók előfizetőnként fizetnek egy összeget a tévétársaságoknak, sok csatorna ebből él, nem csak a reklámokból.
Attól tartok, hogy az UPC-on nem lesz Digisport, mert az a Diginek nem érné meg, nekem sem lenne Digim, ha UPC-n lenne Digisport. Ezt ők tudják jól, ezért olyan horror árakat kérhetnek érte, ami már nem fér bele az UPC keretébe.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.29. 19:48:28

@Juan de Keserű, a keselyű: bezony, ES például már így is tolja, havi 5 ajero... de használható a dolog. mondjuk, normál TV minőség max.

BruceWayne 2010.01.29. 21:14:48

most nézem csak digin lesz a Serie A akurvaéletbe abba..... upc-vel mikor akarnak megállapodni?

Shikaka 2010.01.29. 21:19:19

Én sajnálom kicsit ezt a Serie A - Digi váltást, mert jobb a gárda a sport tv-n.
Az csak hab a tortán, hogy ahol lakom (XIII, Tátra utca) nem lehet semmilyen digit behúzni.
Egyébként sem kötöttem volna be, egyszerűen meguntam ezt a b.szakodást a foci miatt, nem fogok félévente szolgáltatót váltani, marad a meccsnézés kocsmában.

sportTV: amíg NFL, NHL, NBA, spanyol foci, magyar foci van, addig nem lesz gondjuk. Az NFL mostanában hoz annyi nézőt, mint a Serie A, ráadásul ez egy másik réteg. (nincs nagy átfedés a foci és nfl rajongók között)
Az már más kérdés, hogy ha nincs valami mentőötletük, akkor a SportM feleslegesnek tűnik, ami maradt, az simán felférne két adóra.
Persze lehet hogy a mentőötlet az 'erős ember' vetélkedőt meg a horgászmagazint jelenti :)

Árpádka 2010.01.29. 21:48:53

Mutunak annyi a Lazio elleni meccs után is pozitiv mintát produkált. Sajnálom jó csatár volt cs sik hülye szegény.
www.sport.ro/stranieri/mutua-a-fost-gasit-dopat-si-dupa-lazio-fiorentina-din-20-ianuarie.html?autoplay=true

madbalee 2010.01.29. 21:54:20

@Shikaka: Hát azért az NFL és Serie A nézettsége itthon nem egy kategória. Vagy csak így első ránézésre tünik meredek összehasonlításnak?

Shikaka 2010.01.29. 22:10:00

@madbalee: Nemtom hogy készülnek ezek a statisztikák.
Két-három hete volt, hogy Faragó azzal büszkélkedett, hogy az Inter szombat (vagy vasárnap) esti meccsénél többen nézték az NFL-t.

rizla 2010.01.29. 22:11:34

@montipájton: mint a felsorolt véleményekből is láthatod, azért nem két kattintás szolgáltatót váltani.

madbalee 2010.01.29. 22:21:47

@rizla: Meg van ahol nem is lehet. Pl nálunk:(
Remélem a két szolgáltató versenyéből előbb-utóbb mi profitálunk majd.

sporttárs 2010.01.29. 22:22:54

@rizla: Már ne haragudj, te azért fújsz a Digire, mert nem fogható sok helyen, hát ez legkevésbé rajtuk múlik, ennyire lehetnél tájékozott, egyébként is vicces a dulifulid, minden egyéb témában sokkal előbb átlátod, mennyire nem az számít, mit szeretne valaki kényelemből.

A Digi, mint a médiapiac egyik cápája megszerzi, amire pénze van, nahát, mekkora újdonság. Te meg, ha nézni akarod, majd előfizetsz rá (hja, nem egy kattintás, hanem mondjuk két telefon, fáradság, szó se róla), vagy persze a másik lehetőség, hogy füstölögsz, csak ahhoz nem kell ilyen álindokokat teregetni.

Elhiheted, én azt szeretném, ha MINDEN sport egy csatornán lenne, találd ki, melyiken. :)

Juan de Keserű, a keselyű 2010.01.29. 22:33:01

@madbalee: Első ránézésre sem. Amúgy ezt sosem értettem, rengeteg vonatkozó slp-t meg lehet nézni, itt van pl. ez:
www.r-time.hu/hu/kutatas

és akkor máris nem szájhagyomány útján meg "én és a barátaim" vonalon kell beszélgetni nézettségi adatokról.

nalazo 2010.01.29. 22:39:21

Legyünk már annyira gyarlók, hogy ne a DigiTV szemszögéből nézzük a dolgokat! A magam esetében sem arról van szó, hogy lusta vagyok azért tenni, hogy szolgáltatót váltsak, hanem arról, hogy nem is tudnék, mert nincs Digi a közelben, pedig fővárosban lakom.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.29. 23:01:21

A digi témához, nem tudom, ki hogy van vele, de nekem már nem egy ember próbált digi dekódert eladni, ami a kamionról leesik, persze "utángyártott" csak egy parabola kell hozzá és máris mindenkinek van ingyen. Szerencse nekem kábeles van. Szal sztem megoldható lenne. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.29. 23:04:21

@Shikaka: NFL, baseball nem sport. NBA mag ezóta szar mióta megölték a centerjátékot. Megérdemli aki nézni. :)

rizla 2010.01.30. 01:12:59

@sporttárs: mivan, mégis írsz ide?

nem fújok a digire, csak megy a kavarás a közvetítési jogokkal, miközben folyamatosan azt olvasom, hogy hányan szopnak a digire való átváltással. én tudnék váltani, ha akarnék.

én ugyan nem füstölgök, az összes barca meccset élőben adja évekig a sport tv, szóval hidd el, megvagyok digi nélkül. bár szeretném nézni a többi bajnokságot is, csak annyira talán mégsem, hogy emiatt váltsak szolgáltatót..

váév építők (törölt) 2010.01.30. 07:31:44

a spanyol-olasz vitához annyit fűznék, hogy attól, hogy az olasz élcsapatok nem verik annyira a kicsiket, mint spanyolországban, még nem jelenti azt, hogy kiegyenlítettebb lenne a serie-a-b. mindannyian tudjuk, hogy az olaszok, hajlamosabbak beállni védekezni egy gólos vezetésnél,illetve bennük van az idegenben jó az iksz fék. emiatt is ritkább a 3-4 gólos győzelmek száma.

sh4d0w 2010.01.30. 09:25:52

@heinrich: Ha jól emléxem, Zaccheronival nyert scudettót a Milan '99-ben. De ha a juventínóknak ez sem fexik, tartsák meg Cirót... :)

Ronal-d'oh! 2010.01.30. 10:20:02

@nordsee: ez hülye... Ezerszer inkább az Ajax, mint a taljánok. Suarez legkésőbb nyáron lelép onnan, Európa ligában minimum játszik a csapat, ráadásul többnyire támadófocit, meg a hollandokra figyelnek a nagyobb klubok is, adott a felfelé lépés. Genoa rohadt nagy bukta lesz szerintem.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.30. 10:36:21

@Great Cornholio: ezt annyira utálom. mi az, hogy nem sport?? ne nyilatkoztassunk már ki ilyeneket, ha fogalmunk nincs egyikről sem.

és főleg mi az, hogy megölték a centerjátékot? a magicet szerinted ki vitte döntőbe tavaly? gasol és odom nélkül hol lenne a lakers? a boston meg kizárólag azért nem nyerte meg az egész lófaszt, mert garnett megsérült.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.30. 11:10:59

@_benito: Volt benne egy kis irónia, de: NFL szép mikor 12 mp akció után 20 perc taktikai állás van, sport de kurva unalmas, szvsz. baseball ne röhögtess már, az usan és azok gyarmatain kívül mindenki leszarja.
NBA 90'es években a sat1en is megnéztem az összefoglalót éjfél után csakhogy láthassam. Sorolj már fel Ewing Olajuwon, Mutombo, Mourning, Robinson Duncan, O'neal, Jabbar, szintű centereket most? Ott a jó centernek min 20 felett volt az átlaga, ha jól tudom ezt tavaly a kínai ming volt a legjobb vmi 18al. Addig volt jó míg nem volt zónázás. Most legideálisabb játékos 190en magas. Bocs de nekem fos.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.30. 11:13:54

@_benito: Megnéztem a New Yorkot, ha belegondolok, hogy ez az a csapat ahol Ewing játszott, a sírógörcs tör rám.

AndrásPéter7 2010.01.30. 11:23:57

@Great Cornholio: Te sztem még nem láttál NFL meccset....
unalmas....na ne viccelj nézz már meg egy meccset mondjuk az idei rájátszásból!sok minden lehet,na de hogy unalmas,na az nem!
"szép mikor 12 mp akció után 20 perc taktikai állás van"
na ezt hol láttad??

spangol 2010.01.30. 11:37:36

@_benito: a baseball tényleg komikus, olyan kurva unalmas. Sokszor még játszani is, nemhogy nézni - úgy a harmadik óra kezdetén.

@Great Cornholio: a többivel egyetértek, de az NFL nagyon zsír, a 12msp akció - 20 perc szünetet összekeverted a dögunalmas NBA-vel :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.30. 11:42:16

@spangol: Nem tudom de mikor elkaszálják a labdásat oké, utána szépen felsorakoznak, ütköznek dob sikerül vagy nem. NEKEM kurva vontatott nincs folyamatos játék.

mantegna 2010.01.30. 11:48:35

Mivel ez SerieAfórum:
@_benito:
Avanti Boston
Ecco il campione

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.30. 11:49:13

Ha már "amerikai sport" inkább nézek Lacrosset, az jó kis durva sport, folyamatos és látványos és durva. :)

Leon Osman 2010.01.30. 11:54:04

@Csöncsön: Én nem az elmúlt pár évről beszélek, itthon nagyobb az érdeklődés a premier league, a seria a és tán a bundás iránt is, a spanyolok távol vannak tőlünk, s 2 csapatot látunk tőlük állandóan, a többi 2-3 évre feltűnik, hogy aztán visszasüllyedjen, nincs olyan, h vki tartósan meg tudná szorongatni a Barcát meg a Realt. S pont ez tetszik az olaszoknál h beállnak bekkelni, mert simán rászophatnak, s láthatjuk mind a két csapatot játszani a saját játékát, nekem ez élvezetesebb, minthogy megnézem h ver be a Real hatot a Zaragozának mjuk... Komolyabb szurkolótáborról is csak a Valenciánál tudok.

@horas: s akkor ott vannak még a Lazio(én), Samp, Viola meg Napoli fanok is. Én legalábbis sokról tudok. Sok tradicionális csapat. Izgalmasabb, ha van történelme is a csapatoknak.

@Great Cornholio: tavaly Howard és Jefferson is jobb volt Yaonál, lepattanót már kevesen szednek 10 felett egy meccsen tartósan sajna. A kínai most meg sérült, uh nem idén vág vissza :) A New York a felelőtlen költekezés áldozata, de nyárra annyi helyük lesz a fizetési sapka alatt, hogy akár Lebront is el tudják hozni. Ő jót tenni a Knicksnek

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.01.30. 11:56:41

@Leon Osman: Lehet, nálam az évek már összefolynak. :) Te is Amerikai vagy? "Ő jót tenni a Knicksnek " :DDDD

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.30. 12:05:12

@Great Cornholio: 10 évig baseballoztam, ember. a ny tényleg iszonyú, bár criptoNATE óriási király. :)

a baseballt tényleg nagyon kell akarni, hogy megszeresd, de megvan a maga szépsége, hidd el. a lacrosse-ból a kinti unalmas, a box viszont tényleg zseniális.

Leon Osman 2010.01.30. 12:36:03

@Great Cornholio: Jó, hogy mondod fel sem tűnt :D így tényleg vicces.

@spangol: @AndrásPéter7: Azért a 2 és 3 óra közötti játékidő 2-3 gólért nagyon soknak tűnik. S jó, jó várjuk hátha beviszik, de ha nem, akkor nincs minek örülni...

@_benito: hát criptonate sem sokáig húzza már magára a knicks mezét...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.30. 12:46:08

@Leon Osman:

???

Szerinted egy Zaragozának vagy Athletic Bilbaonak nincsen történelme? Amit kritizálsz, hogy a nagyokat tartósan nem tudja megszorítani más, az MINDEN topligára jellemző; pont azért topklubok a topklubok, mert -- más, nagy hagyományú klubokkal ellentétben -- MINDIG a tűz közelében vannak. Ettől még időről időre minden országban fölnőnek jó csapatok, amelyek akár bajnokesélyesek, sőt bajnokok is lehetnek, de a topklub az, amelyik mindig, minden körülmények között bajnokesélyes. Ezek száma pedig minden nagy ligában 2-3.

"láthatjuk mind a két csapatot játszani a saját játékát"

Ezt is pont fordítva látom. Olaszországban a kiscsapatok eleve csak védekezni mennek a nagyokhoz; Spanyolországban még egy Getafe is keményen letámad mondjuk a Camp Nouban. Sokkal nyíltabb a játék.

Az amerikai sportokat illetően majdnem tökéletesen egyetértek @Great Cornholio: -val. Egy kivétel: szerintem az NBA mindig is undorító volt. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.30. 12:48:22

Ja, és nekem a Genoa jelenleg a legszimpatikusabb olasz klub; nagyon örülök, ha Rudolf oda megy, és főleg, ha tényleg kap bizalmat is.

Shikaka 2010.01.30. 13:17:40

@Great Cornholio: A kommentem lényege nem az volt, hogy mennyire szeretem az NFL-t, hanem az, hogy _a sportTV statisztikája szerint annyi nézőt hoz egy meccs, mint egy SerieA rangadó_

Amúgy én speciel megszerettem. Tény, hogy nekem a legkevésbé 'igazi amerikai foci' csapat, a Miami Dolphins jön be a folyamatosabb játékuk miatt (magasan ők csinálják a legtöbb lateral-t meg wildcat-et).

Shikaka 2010.01.30. 13:18:46

@nordsee: Ha tényleg a Genoa játékosa lesz, akkor gratula neki!
Szerintem jobb, mint az Ajax.
Jobb ellenfelek, valszeg több pénz, ha játszani fog, megéri.

Leon Osman 2010.01.30. 13:42:52

@Csöncsön: Szerintem nincs történelmük :D mellesleg nézd már meg, hogy a spanyol bajnokságot két harmadát ez a két klub nyerte meg, s rengeteg a második helyük is. Összesen 9 győztes van, olaszban 17 , angolban 23 bajnok volt eddig s ha azt nézzük, ahol még domináns csapatok vannak, pl. Skóciában, ott is volt 11 bajnok... bár portugálban nem lehet sok meglepire számítani. Azért nyíltabb a játék, mert nincsenek védőik így muszáj támadni :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.30. 18:34:48

@Leon Osman:

Olaszországban eddig 14 bajnok volt, abból 5 még az "ősidőkben" utoljára. Vagyis ez majdnem ugyanannyi, mint a spanyol 9.

Angliában azért van (szignifikánsan) több, mert ott még a 19. század közepétől számolják a bajnokokat.

Egyébként tény, hogy a spanyol bajnokságot a két gigaklub miatt sokkal nehezebb más csapatnak megnyernie; ám pont ezért szerintem bravúrosabb is, ha egy-egy csapatnak sikerül. (És ezért is van különben pl. a Copa del Reynek nagyobb presztízse, mint a Coppa Italiának.)

Ha a nemzetközi szereplést nézzük, legalább annyi spanyol klub nyert nemzetközi kupát, mint angol vagy olasz. Szóval nem a középcsapatok gyengébbek, hanem a két nagy nagyon erős.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.30. 19:04:42

@Csöncsön: "Ezt is pont fordítva látom. Olaszországban a kiscsapatok eleve csak védekezni mennek a nagyokhoz; Spanyolországban még egy Getafe is keményen letámad mondjuk a Camp Nouban."

remélem, így visszaolvasva magad is kikacagod, amit írtál. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.30. 19:06:07

@Csöncsön: elvesztettem a fonalat ott, hogy a 9 az majdnem 14

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.30. 19:25:56

@_benito:

Az US Pro Vercelli Calcio például utoljára 1923/24-ben volt bajnok. Most akkor őt Leon Osman a bajnokesélyesek közé számolja, vagy sem?

A getafés mondatom meg tapasztalat eredménye. Miért kellene kikacagnom? :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.30. 20:25:53

@Csöncsön: a betis meg 1935-ben, és csak egy osztállyal vannak feljebb, mint a vercelli. :)

Leon Osman 2010.01.30. 22:33:01

@Csöncsön: Te már megint belemagyaráztál valamit, hogy neked megfelelő legyen a végeredmény. Nem baj, egyébként Angliában 1888-tól volt ennyi bajnok, mióta létezik az első osztály maga. Sok város sok csapata nyert, mindenki büszke lehet valamire, nem csak hatodik helyekre egyszer-kétszer.

England win The Ashes! 2010.01.31. 00:02:05

@Csöncsön:

"Ha a nemzetközi szereplést nézzük, legalább annyi spanyol klub nyert nemzetközi kupát, mint angol vagy olasz."

Lássuk csak:

Spanyolország: Madrid, Barcelona, Atletico, Valencia, Zaragoza, Sevilla.

Olaszország: Milan, Inter, Juventus, Sampdoria, Parma, Lazio, Roma, Napoli.

Anglia: Man U, Liverpool, Nottingham, Aston Villa, Tottenham, West Ham, Man C, Chelsea, Everton, Arsenal, Leeds, Newcastle, Ipswich.

Ez, akárhogy is matekozunk, 6 spanyol, 8 olasz és 13 angol csapat. (Beszámítottam a két megszűnt kupasorozatot, a KEK-et és a VVK-t is.)

Csak a tények kedvéért írtam.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.31. 12:04:26

@Dr Jozef Vengloš:

Köszönöm, látod, tényekkel nem tudok vitatkozni. Nagyon sok spanyol csapat volt "a tűz közelében" (pl. Espanyol, Mallorca, Bilbao, Tenerife, Villarreal stb.), de trófeáig nem jutottak el.

Azzal viszont, amit @Leon Osman: ír, ennek ellenére is vitatkoznom kell. Éppen itt az NST-n volt egyszer szó arról, hogy pl. egy gijóni szurkolónak milyen sokat jelent az, hogy egyszer másodikok voltak a bajnokságban. Spanyolországban is igaz, hogy "mindenki büszke lehet valamire". Nekem kicsit kultúrrasszistának tűnik az álláspontod, ha ezt elvitatod.

@_benito:

Igen, de a Betis pár éve még Mourinho Chelsea-jét verte a BL-ben. A Vercelli is?...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.31. 12:16:31

@Csöncsön: elég nehéz érvek nélkül vitatkozni, belátom, de azért egy szint alá ne menjünk le. hülyeségeket én is tudok mondani: a lazio európai szuperkupát nyert EBBEN AZ ÉVTIZEDBEN, most meg kiesik a vérbe

csak mondom, hogy a torino is másodosztályú jelenleg, bár tény, hogy soha nem verték mourinho chelsea-jét. csak épphogy a világ legjobb csapata voltak néhány évig.

flame off, majd gyere vissza, ha lesz lőszered.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.31. 12:24:23

@_benito:

Hát ha szerinted a Betis és a Pro Vercelli utóbbi évtizedbeli teljesítménye közé egyenlőségjelet lehet tenni, akkor szégyellném is, ha leállnék veled vitatkozni. ;-)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.31. 12:29:56

@Csöncsön: nem kövek, LŐSZER! te is érzed, hogy a két klub jelene sokkal közelebb áll egymáshoz, mint a múltja, ugye?

a múltjuk (lévén jelenük nem igazán van) közötti relációt egy idézettel tudnám érzékeltetni: 14-9 :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.31. 12:37:08

@_benito: Én már hozzászoktam, hogy Csöncsön rögvest kivonja a kardját, ha a "szent" Ligája negatív relációban jelenik meg a Serie A-val vagy a PL-lel összehasonlítva ;-).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.31. 12:52:30

@_benito:

Hát nem éppen. A Vercelliről, a Vercelli utóbbi évtizedbéli teljesítményéről én például még soha nem is hallottam. Azt se tudom, hol van. Most megnéztem a Wikin: van egy 6.500-es stadionjuk; csodás.

A Betis Spanyolország egyik legnépszerűbb klubja, a másodosztályban is harmincezer közeli a nézőszámuk, nemrég BL-indulást jelentő helyet harcoltak ki, Copa del Reyt nyertek, és máig nem tettek le róla, hogy pár éven belül célba veszik a Barca/Real duót. (Hogy ehhez mennyire alkalmas klubvezetés társul, az más kérdés; itt most az ambíciókról, a Leon Osman által emlegetett és hiányolt büszkeségről van szó.)

Hogy a múltjuk milyen? 1929 óta van jelen formájában spanyol bajnokság. Azóta a Vercelli egyszer sem nyerte meg hazája bajnokságát.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.31. 13:28:37

@Csöncsön: amikor azt mondtad, 14 és 9, nem sejtettem, hogy az utóbbi évtizedről lesz szó, ezt belátom.

ugyanakkor ha szerinted érdemes összehasonlítani egy hétszeres olasz bajnokot egy egyszeres spanyollal, akkor értelmetlennek látom a vitát. bár már az elején is értelmetlen volt.

vercelli amúgy egy vác méretű kisváros, bocs, hogy nem épít a harmadik ligához 50 ezres stadiont. kapizsgálod, mire próbálok célozni a két klub és város összehasonlításával?

a betist talán érdemesebb a napolihoz hasonlítani (ha már valamihez), ott meg újra csúnya bukóba nézel bele, úgyhogy szerintem itt és most fejezzük be.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.31. 13:36:11

@popp: hamarosan úgyis lesz poszt a vercelliről, zseniális sztori az övék. csöncsön is jó ellenfelet nézett ki magának bennük, akik az összes első osztályú idényükben bajnokok lettek.

igazából a calcio jobbára velük kezdődött, mert előttük szint csak angolok játszottak olaszországban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.31. 13:49:58

@_benito: "ha szerinted érdemes összehasonlítani egy hétszeres olasz bajnokot egy egyszeres spanyollal"

Még egyszer: a Vercelli utoljára akkor volt bajnok, amikor spanyol bajnokság (a jelenlegi formájában!) még nem is létezett. Ez nem azt jelenti, hogy a húszas években nem léteztek kiváló spanyol klubok, akár a Vercellinél sokkal jobbak is (pl. a Betis, soha nem fogjuk megtudni), hanem hogy nem szerveződött úgy meg a liga, ahogyan Olaszországban például már igen.

Ha összehasonlítható adatokat (időszakot) vetünk egybe, akkor elég egyértelmű, hogy a Betis eredménysora sokkal kiválóbb, mint a Vercellié.

Egyébként a vita sarokpontja az, hogy van-e történelmük a Ligában játszó csapatoknak, mondjuk Serie A-val való összevetésben. Szerintem nagyon is. Bizonyos értelemben még sokkal jelentősebb is ez az aspektus Spanyolországban, mert ott egy időben konkrétan fegyverrel, nem bőrlabdával támadtak egymásra népcsoportok. Egy Bilbao-Real Madrid tétje sokkal mélyebben gyökerezik, mint egy Livorno-Milané.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.31. 13:53:48

@Csöncsön: a vercellinek igen jelentős része volt az olasz futball formálásában, csak azért elvenni az érdemeiket, mert akkor még spanyolországban nem volt szervezett bajnokság, igazi csöncsön-érvnek tűnik. vajon a betis tett le annyit a spanyol futball asztalára, mint a vercelli az olaszéra?

egyébként a 16 is majdnem 9? (én is benéztem)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.31. 13:58:23

@_benito:

Aki itt valakinek az érdemeit el akarja venni, az nem én vagyok, hanem Leon Osman, és te csatlakoztál hozzá.

Természetesen maximális tisztelet a Vercellinek, drukkolok nekik, hogy régi fényükben tündököljenek. A vita arról szólt, hogy van-e történelmük a spanyol kluboknak. Leon Osman szerint nincs. Szerintem igen. Ezen nem változtat az, hogy a Vercelli hétszeres bajnok Olaszországban.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.31. 14:03:32

@Csöncsön: ebben a kérdésben veled értek egyet, ezt nem is vitattam. csak mondtál egy ilyet:

"Olaszországban eddig 14 bajnok volt, abból 5 még az "ősidőkben" utoljára. Vagyis ez majdnem ugyanannyi, mint a spanyol 9."

és szemet szúrt, hogy 1927 ősidőnek számít, 1935 meg nem, közben meg ugye kiderült, hogy 16 az a 14, és hogy mindkettő majdnem 9 :)

horas 2010.01.31. 14:07:45

@Shikaka: Faragó ne örüljön semminek mert egy majom.Szombat esti Inter meccseket még én sem szoktam nézni pedig,szoros figyelemmel követem a csapat dolgait.Ha az ismerőseimben gondolkodok,nehezen hiszem,hogy többe néznék az NFL-t,minimum duplája a Serie-A nézők sztem...aztán franc tudja...NFL-t inkább fiatalok nézik idősebbek biztos,hogy nem azért ez is belejátszik...

horas 2010.01.31. 14:14:56

@Csöncsön: IStenem de szép is volt mikor Betis a BL-ben volt.Tavaly,hogy estek ki egy relatíve bikább kerettel az szinte hihetetlen,de Zaragoza még nagyobb bravúvrt hajtott végre tavaly elött.A keretük min,dobogós volt amikor kiestek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.31. 17:44:45

@_benito:

A 14-et innen vettem: transfermarkt.de/de/basic/13/2009/erfolge/uebersicht.html

De rendben, elfogadom, hogy valamivel több olasz bajnok klub van, mint spanyol, és hogy elég erős a PD-ben a két nagy dominanciája, talán erősebb, mint Olaszországban a három nagyé. Jelenleg tényleg nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben más is bajnok legyen, mint a Real/Barca kettős, ám ez pár éven belül könnyedén megváltozhat. Most csúcsra van járatva a Barca, a Real meg mindent bevet, hogy tartsa a lépést; iszonyú nehéz az üldözők dolga. De lesznek másféle időszakok is, semmi nincs előre lefutva.

@horas:

Most látszik csak igazán, micsoda kerete volt annak a Zaragozának. Aimar, Milito (2x), R. Oliveira, S. Garcia... És tavaly a Betisé is szerintem minimum EL-helyre jó lett volna.
süti beállítások módosítása