Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 18 - a forduló összefoglalója

2010.01.18. 20:41 Garcia bőrmester

Kiváló fordulón vagyunk túl, ami már csak eggyel előzi meg a matematikai félévzárást. Az eddigi legnagyobb különbség alakult ki az élen lévők között, de sem érzésben sem pontszámban nincs akkora, mint tavaly ilyenkor. Európa legjobb hazai csapata ismét nyert, míg a kiesők teljesen megérdemelten a helyükre kerültek. A Sevillának jó hír, hogy Kanouté jöhet haza, míg az Atléticónak rossz, hogy Forlán váltja Agüerót a sérültek listáján.

Most úgy jött ki, hogy a Sevilla egy szinte teljesen lebutított kezdővel állt ki a Barcelona ellen. Az egyetlen, akár katalán szinten is focistának tekinthető mezőnyjátékosuk Jesus Navas is eredeti posztja helyett középen tűnt (f)el. Most már kimondva is a negyedik hely megszerzése a Sevilla célja, emellett persze a Copa del Rey és a BL, lehetőleg minél tovább. Manolo nyilván az állását veszti, ha ezek sem jönnek össze, de talán tényleg az maradt az egyetlen járható út, hogy a bajnokságot egy kicsit hanyagolta. A Barca-Sevilla a hazaiak magabiztos sikerét hozta és az ellenfél hiánya miatt nem is értékelendő többre, mint az elvárt három pont megszerzése. Ami a Barca szurkolóit örömmel töltheti el, hogy, Sergio Busquets kivételével újra együtt láthatták a legerősebbnek vélt kezdőcsapatot, és bár olyan sosem lesz, de csak elképzelni tudjuk, hogy mi történik, ha mindenki egyszerre játszik kimagaslóan ugyanazon a meccsen. Messi újabb rekordot állított fel, azzal, hogy legfiatalabb játékosként elérte és hirtelen túl is lépte a Barcelona-mezben szerzett 100 gólos határt. Ezt a teljesítményt 188 meccsen érte el, úgy, hogy az Európai Szuperkupát leszámítva minden tornán szerzett gólt, a legtöbbet természetesen a bajnokságban, 68-at. Korántsem zárójelben, akadnak még magyar rekordok is, amiket célul tűzhet ki. Egy tétmeccsen szerzett legtöbb gól: 7, Kubala 1952-ben a Gijón ellen (9-0) és egy európai kupameccsen szerzett legtöbb gól: 4, Kocsis 1960-ban a Wolves ellen. (Barcelona-Sevilla 4-0)

A Real csak a helyzetek száma alapján nem érdemelt vereséget a Bilbao ellen, viszont nagyon jó meccs volt. A Bilbaonál fasza, hogy a csapatban vérbeli játékosok, a padon pedig jó edző van. Ha az első gólig tart a meccs pont annyi esélye lett volna a Realnak, mint nekik itt. Aztán változott a játék képe és a vendégek kerültek fölénybe, úgy, hogy Benzema kifejezetten jó volt az első félidőben, három-négy jó helyre menő lövését is kiszedte a nap hőse, Gorka Iraizoz, aki a legvégén C.Ronaldo balosának hárításával koronázta meg teljesítményét. Máskor is volt már szó róla, hogy Caparrós ki tudja találni a dolgokat, jelen esetben tényleg mintha meg lett volna komponálva a darab. Az elején egy gyors gól, utána tegyük fel Llorentének vagy Toquerónak, akik tartogatják, és megpróbálnak ketten valamit, a várhatóan elől felejtkező egyik szélsőhátvéd oldalán. Caparrós nemcsak a játékosokat igazítja el megfelelően, de a viselkedése hatással van a közönségre, a bíróra és az ellenfélre is, megpróbálja kihozni a maximumot a meccsből, és végtére is ezért van ott. Ez most pont bejött, de ami igazán bosszanthatja a madridistákat, hogy egy Lyon hazai pályán többre képes, mint a Bilbao és, hogy jogos elvárás lenne azzal bizonyítani a Real erősödését, hogy egy nehéz meccset, magabiztos játékkal behúz a csapat. Még mindig van idő, hogy ez ebben a szezonban is meglegyen, a bajnoki hátrány pedig nem rémisztő, de egyelőre erre még várunk, mint ahogyan arra is, hogy az ikertesója helyett Kaká játsszon. (Bilbao-Real Madrid 1-0)

Közelít a Valencia a Realhoz, miután egy rettentő sima meccsen verte a Villarrealt. Látszott az elejétől, hogy a vendégek védelme, úgy lyukas óvszer, hogy ők is tudják, ezért nagyon nem is erőltették a védekezést. Csak, hogy az edzőknél és a játékosok taktikát megvalósító képességénél maradjunk, hamar megvolt a gyenge pont, a később kiállított Kikó személyében, a baloldalon, ahol Capdevila kisegítésére Cazorla kevésbé alkalmas, mint a másik szélen Cani. Villa, és Silva, akik a meccsek nagy részén inkább balra mozognak ki, most többször próbálták a jobb szélen már magában is erős Joaqínt támogatni. Ebből született is két gól meg egy kiállítás, aztán kalap-kabát. Villa még a végén utolérte Messit, Alexis pedig egy oroszferis góllal ajándékozta meg Nilmart. A Valenciának sajnos kutya a védelme, de azért bízunk benne, hogy legalább egy darabig tartják újra a lépést. (Valencia-Villarreal 4-1)

A Mallorca végre odaért ahová a szezon előtt képzeltük csak a táblázat másik végén. BL-indulást érő pozícióban vannak miután ugyanolyan módon verték 2-0-ra a Deport, mint két hete a Bilbaót, szünet után két gyors gól, és az ellenfél helyzet nélkül tartása a hátralévő fél órában. A forduló előtt egy ponttal és egy hellyel álltak a táblázaton a Depor mögött, amit most eldolgoztak és ezzel előztek is természetesen. A Mallorca az összes bajnoki meccse mellett, mindkét hazai kupameccsét is megnyerte, úgy, hogy ezeken összesen négy gólt kapott és a bajnokikon a harmadik legtöbbet rúgta. Nagyjából véget értek az európai bajnokságok őszi szezonjai és egy dologban tutira vezet a spanyol. Itt található a leginkább a várakozások felett teljesítő csapat, talán még a Videoton. (Mallorca-Deportivo 2-0)

Az Atlético Madrid sorozatban a harmadik bajnoki győzelmét aratta, kiegészítve a kupában való továbbjutással, és ami az eredményeket valamint a gólok számát illeti meg is lehetnek elégedve végre-valahára. A játék, azonban továbbra is halvány, Agüero megmutatta, hogy jobb futballista, mint a többi pályán lévő és Reyes is, hogy manapság néha van értelme újra pályára küldeni, de összességében a vendég Sporting Gijón jobban játszott és megérdemelte volna legalább a döntetlent. A hazaiak második gólját megelőzően burleszkjelenetek zajlottak saját kapujuk előtt, majd egy már kétszer is elrontott kontra végén az az Assuncao talált be, akihez képest Tiago tényleg erősítés. Forlán – egyelőre bizonytalan időre - kidőlt, ezzel a Baldéval pedig nem lesznek kisegítve. Diego Castro a vendégek egyik gólszerzője és legjobbja is sérülést szenvedett, szintén további vizsgálatok kellenek a pontos diagnózishoz. (Atlético Madrid-Sporting Gijón 3-2)

Az Osasuna végül magának is meglepetést okozva két perc alatt eldöntötte az Espanyol elleni meccset, véget vetve öt meccsből álló nyeretlenségi sorozatának. A vendégek pedig kezdhetnek beletörődni, hogy ez a bajnoki szezon nem a pontrabló portyáikról lesz emlékezetes. (Osasuna-Espanyol 2-0)

A Racingban ismét remek gólt szerzett Sergio Canalés, de ez is csak egy döntetlenhez volt elég a Valladolid ellen. Az ifjú titánt góljain kívül jelenleg a kora miatt emlegetik a napi sajtóban. Del Bosque szerint a válogatottsághoz nem túl fiatal, míg Cruyff szerint a Realba igazoláshoz igen. A kettő nyilván nem függ össze, és hát létezik több olyan gimnazista is a világon, akikről nem nyilatkoznak a fent nevezettek a spanyol lapokban, úgyhogy egyelőre Canalés jó úton halad, és aki ilyen (lásd lejjebb) gólokat lő, az nem fiatal a focihoz. (Racing-Valladolid 1-1)

A Málaga végre megérdemelten ellépett a kiesőzónából, köszönhetően annak, hogy elverte a Getafét (Málaga-Getafe 1-0), míg a minden bizonnyal parádés Almería-Tenerife meccsen döntetlen (1-1) született.

A bizakodó nyilatkozatok ellenére a Zaragoza nem tudta legyőzni a Xerezt, és így most pont az a három csapat áll a kieső helyeken, amelyek tavaly feljutottak. (Zaragoza-Xerez 0-0) Kellett ez, srácok?

A forduló összes meccsének összefoglalója itt egy helyen.

Táblázat és góllövőlista

201 komment

Címkék: foci spanyol la ronaldo messi villa liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr361683073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Der Beste 2010.01.19. 22:18:31

OFF

Látszik, hogy Csoknyai Mocsai mellett dolgozik Veszprémben. Megtanulta a főnökétől, hogy kell a végén leadni a többgólos előnyt :(((

ON

lexx 2010.01.19. 22:43:52

@Der Beste: ezt most mi a faszert kellett?
de oszinten vazzeg,mert ezert kar volt bekapcslnod a gepet@krysal:
en sajnos nem biztos.mert suru a heti program,holnap ugyintezes,csutortok kirandulas Londonba,pentek szuletesnapi buli(nem az enyem),szombat Burns night,vasarnap ceges karacsony, de remelem meg jobvo heten is lesz mit neznem :)

rizla 2010.01.19. 23:00:33

@krysal: "Nem akarok gúnyolódni, de ez megint milyen? Láttad a faszin? "

milyen? szubjektív. lehet véleményem, ugye?

"RETORIKAILAG azt feltételezi, hogy bármennyivel is jobb az adott csapat, meglehetősen ritkán jön ki két ilyen kaliberű csapat között egy 2-6."

nem ezt írtad. azt írtad: minden bejött. ami hülyeség.

"Ezért lett történelmi győzelem Barca szempontból."

azért lett történelmi győzelem, mert ritka? persze, dehát ez evidencia. a történelmi győzelmek ritkák. de a barca így játszott majdnem az egész szezonban, a játék minden volt, csak ritka nem. ha azt mondod, hogy a madridnak semmi sem jött be, arra még azt mondom, hogy oké. bár ez sem igaz.

"én csak azt mondom, az egyik csapatnak minden bejött. A másik mindent beszopott. "

ezt mondod, csak hiányoznak mögüle az érvek.

"Ergo a csereemberek előkelőbb helyre kerülnek, mert végigpadoztak egy EB-t vagy egy VB-t "

totti és del piero kicsit tevékenyebb részt vállaltak a koruk olasz válogatottjából..

halareaal 2010.01.19. 23:29:50

érdekes, sztem Raul pont a mentalitásának is nagyban köszönheti, h 17 éves kora óta ott van a Realban (és nem úgy, mint Guti).

egyébként egyetértek Der Bestével, Raul nagyjából kihozta magából a maximumot, kb egy évtizeden keresztül. amit 3-4 éve csinál az sajnálatos, de erről már elmondtam a véleményem, h 17 éves kora óta alegmagasabb szinten van, mentálisan és fizikailag sem biztos h ezt lehet bírni. meglátjuk Messi hogy használja majd a robbanékonyságát 8-10 év múlva. vagy akár Cé, bár belőle kinézem h még akkor is terminátor lesz.

rizla, gondolom te tisztában vagy Raul pályafutásával, érdemeivel. és így is azt mondod, h benne (jóval?) több volt még ennél is. nem akarok túl nagyot mondani, de ha ez is kijön belőle, mondjuk válogatott sikerek, egy v két igazán kiemelkedő szezon formájában (mellesleg sztem Raul ezért nem kapott aranylabdát, nem volt olyan szezonja amikor télleg ő volt a legjobb, sőt olyan h vitathatatlanul a legjobb volt egy évben, azt még a Madridon belül sem mondhatjuk el talán. márpedig aranylabdát ált ilyenekre osztanak), szal he ezek még hozzájönnek a karrierjéhez, akkor nem akarok túl nagyot mondani, de nincs mese ott tartunk h a futballtörténelem legnagyobbjai közt lenne a helye. persze így is lehet gondolni, de én bármennyire is szeretem, bármennyire pazar, már-már egyedi pályafutást hozott össze 30 éves korára, ENNYIRE soha nem tartottam jónak. nem hiszem, hogy képességekben lenne olyan jó, mint egy Ronaldo, vagy egy Zidane. talán ezért is nem vezette győzelemre a spanyolokat, nem feltétlen a mentalitása miatt.

halareaal 2010.01.19. 23:44:30

amúgy nem értem ezeket a "Cérinya folyamatosan alulmúlja önmagát" dolgokat, az egész szezont tekintve ő a legjobb játékosunk idén. Higuain is mellette van, de a BL miatt, ami fontosabb mint a liga, inkább Cé. mellesleg a Bilbao ellen sem volt rossz, veszélyes meg minden, többnyire csak szabálytalanul tudták megállítani és még passzolt is.

jó a játék összességében, a helyzetkihasználással van probléma, meg a karácsonyi szünet rosszkor jött, bár azért a Mallorca elleni hazai meccs nagyon rendben volt azt leszámítva, h csak 2t rúgtunk be.

még annyi, h Casillastól nem lehet elvárni h mindig mindent kifogjon, volt már olyan meccse idén is, pl a Sevilla ellen, amire kevesen képesek (bár nem volt elég így se). nincs élete formájában, de ha eltekintünk attól h kicsoda, most is csak egy-két kapus van aki olyan szinten véd mint ő.
Lass pedig a kiváló szezonkezdet óta valóban gyengébb, az Osasuna elleni meccsen is hangzott el olyan, h leggyengébb itt játszott meccse. más kérdés h ha nem kéne mozgatnia a csapatot neki is rendesen, szal ha Xabi és Kaká nem bénáznának ott mellette/előtte, akkor biztos h sokkal jobb lenne. minden esetre így is több párharcot nyert, mint vesztett, igaz ez tőle alap.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.20. 09:16:33

@krysal: Szerintem írtam is, Raul aligha akarta hogy minden róla szóljon és mindig ő legyen előrángatva, majd megoldja. Néhány helyzetben sokat raktkak rá, bukott a csapat és minden kamera őt vette, minden újság az ő logó orrát rakta a címlapra. (de tényleg volt benne valami beletörődés minden pofáraesésnél, mintha előre tudta volna, itt nem nyerhetek)

Der Beste 2010.01.20. 10:51:20

@halareaal: Én úgy gondolom, h. C maximálisan megérte az árát.
A többi nyári szerzemény még nem sokat "törlesztett".

chevyfan 2010.01.20. 13:45:06

Üdv!

Kövezzetek meg, de én majdnem teljesen meg vagyok elégedve a madriddal. Igaz, hogy a góllövés még nem tökéletes (tudom, hogy azért adják a pontokat), de a játék nem rossz. Én Benzemában csalódtam egy kicsit, ilyen termettel mindenkin át kéne gázolnia, de olyan félszeg, rendes srác...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.20. 16:39:46

A FIFA nem bünteti Henryt a kezezésért amit a vb pótselejtezőn követett el, mert szerintük ez nem kirívó sportszerűtlenség. A FIFA most már hosszú évek óta, minden döntésével rászolgál arra, hogy eltűnjön a Föld színéről.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.20. 17:52:01

Na, micsoda hírek!
Tegnap az volt Pepet kiválasztotta maga utáninak a sir, ma az, isteni Steve a Realba tarthat. Várom a holnapot...

krysal 2010.01.20. 18:12:59

@csizsikpizsik: az újságírókból az alábbiakat nézem ki, a fentiekből kiindulva: "Messi a Fradiban akarja befejezni a pályafutását, Diego Maradonát e-mailben értesítette Isten, hogy TÉNYLEG az ő keze volt a dologban, Mourinhot sportszerű viselkedéséért lovaggá ütik..."

krysal 2010.01.20. 18:20:07

@rizla: ""én csak azt mondom, az egyik csapatnak minden bejött. A másik mindent beszopott. "
ezt mondod, csak hiányoznak mögüle az érvek."

Mondok pár példát. A Madrid megszerzi a vezetést, otthon játszanak, last chance, amit akarsz. Illett volna megnyugodni a vezető gól után, taktikussá válni, e helyett pár pillanaton belül egyenlít a Barca. Lass érkezése után bárki ellen megállta a helyét, erre az idény egyik legfontosabb meccsén hibát hibára halmoz. Ramos nevetségessé teszi magát, az egyébként jól védő Casillas hatot szipkáz... mondjam még?

Jó, nyilván illett volna azt írnom, szinte minden bejött,de reméltem, érted majd a költői túlzást a nélkül, hogy azt szűrnéd le, kisebbíteni akarom csapatod érdemeit.

...hja, és üzenem a Reallal elégedetteknek, a Gramozinak 4 perc kellett a vezető gól megszerzéséhez. Kísérteties...

rizla 2010.01.20. 18:27:42

@krysal: "és üzenem a Reallal elégedetteknek, a Gramozinak 4 perc kellett a vezető gól megszerzéséhez."

ja, komoly meccs..
mondjuk nevetséges, hogy hét közepén kiáll a madrid egy barátságos meccsre majdnem fullos csapattal. a pénz mindenekelőtt. remélem jól rábasznak.

krysal 2010.01.20. 18:39:22

@rizla: nem a komolysága a kérdés, hanem az, hogy nevetség, hogy itt is futunk a meccs után.

amúgy: A Real Madridot Albániába invitáló Rezart Taci bejelentette, hogy a mérkőzés teljes bevételét az elmúlt hetek szélsőséges időjárásától sújtott emberek támogatására ajánlják fel. Az ország több területét katasztrófazónának nyilvánították, 5000 embert evakuáltak, több mint 2400 ház vált lakhatatlanná. Valahol meg azt olvastam, a fellépési díjat Perez postafordultával küldi Haitira. Mekkora szar arcok, valóban...

rizla 2010.01.20. 18:49:03

@krysal: nem a komolyság a kérdés? kiálltok két bajnoki között, a szezon közepén egy csomó alapból kezdő játékossal (nulla ifi) egy teljesen felesleges meccsen?
én idegbajt kapnék, ha a barca csinálna ekkora ostobaságot, de te tudod.

"Valahol meg azt olvastam, a fellépési díjat Perez postafordultával küldi Haitira. Mekkora szar arcok, valóban... "

ja, mert csak így lehet támogatni haitit. és amikor perez szervezte a meccset, akkor tudta előre, hogy haitinek majd segítség kell, ugye? óriási baromság ez a meccs a madridnak, teljesen feleslegesen fárasztja a játékosokat, és teszi ki őket a sérülés veszélyének.

krysal 2010.01.20. 18:56:14

@rizla: a német bajnokság téli szünetének vége előtt 2nappal még sorozatban játszottál a barátságos meccseket. Te amúgy is sok mindenért kapsz idegbaj, a madridiak meg hülyék, ezt rég elmondtad. Lekocogják a meccset, Pereznek meg lelke rajta, bár szerintem is felesleges. Az elnök nyilván pénzszerzés miatt kötötte le az időpontot (a fáma arról szól, gyakorlatilag kikönyörögte Taci a meccset perezből, horribilis pénzért), má kérdés, hogy ezzel IS lehet támogatni Haitit. Nem mindegy? Az egymás közti játékban egy edzésen ugyanakkora esély van a sérülésre, mint egy ilyen barátságos meccsen.

rizla 2010.01.20. 19:01:34

@krysal: az a német bajnokság. ott szünet volt, ahogy te is írod. ott a barátságos meccs lényegében alapozás.

"Te amúgy is sok mindenért kapsz idegbaj, a madridiak meg hülyék, ezt rég elmondtad. "

de figyelj, nem kell lemenned neked is oviba, nem az a lényeg, hogy ki a hülye, én vagy te, hanem hogy a madrid az-e. szerinted nem??

"Pereznek meg lelke rajta, bár szerintem is felesleges."

de. szerinted is. akkor minek vitatkozol?

hogy haitinek adják a pénzt, az szép dolog (mondjuk pénz helyett PR), sportszakmailag attól még nagy baromság.

"Az egymás közti játékban egy edzésen ugyanakkora esély van a sérülésre, mint egy ilyen barátságos meccsen."

ja. csak egy meccstől lefáradnak a játékosok, edzés viszont minden nap van.

krysal 2010.01.20. 19:12:25

@rizla: Egyrészt két nappal a bajnokság kezdete előtt (vagyis a tétmeccs előtt) játszották ezeket, az ugyanúgy lefárasztotta a játékosokat. Azon nincs vita, hogy fölösleges fáradtság lehet a csapatnak, de pl. önbizalom növelés szempontjából még jó is lehet ez a meccs (bucira verni xy-t jót tehet, felszakadnak az utóbbi három fordulóban emelkedett gátak - bár jelenleg nem úgy néz ki, 1-1. Egye meg a fene a kapust, Raul emelését lekapta:S).

Mivel tudjuk, hogy van egy _jókora_ bankkölcsönünk, nyilván benne van, hogy Perez ott fogja meg a dellát, ahol lehet. Az elnöknek nyilván lehetne több esze, de egyszerre tartja szem előtt az anyagi oldalt is. Valamiből ki kell fizetni a Cére költött milliókat.

Der Beste 2010.01.20. 19:26:40

@rizla: Jézus Mária, elfáradnak a játékosok a meccsen, skandallum, világvége!
Hát hova tart ez a világ? Mi lesz még itt? Jó, hogy azt nem várják el egy focistától, hogy megizzadjon!

krysal 2010.01.20. 19:28:36

@Der Beste: nyugi, tönkrement a világítás a stadionban. A világ megmenekült. (amúgy nyilván van igaza rizlának is, de aki egy ilyenen felkapja a fejét a madriddal kapcsolatban... hát, nem is tudom:)

rizla 2010.01.20. 19:28:37

@Der Beste: ...

ritka dedós mód reagáltok. csakazértisvitatkoznikell. mindegy, szarok rá.

rizla 2010.01.20. 19:33:12

@krysal: a barcának is volt barátságos meccse pénzért, de a téli szünet előtt/alatt, és fiatalok játszottak.

der beste nem érti, hogy nem cristiano ronaldo lábacskáját féltem, hanem hogy a többi csapat a bajnokságban (és a BL-ben) hülye lenne ilyenkor barátságos meccset játszani, pihentetik a kulcsjátékosokat, amikor csak lehet, hogy a maximumot hozzák ki belőlük, amikor kell. ehhez képest a madrid felküldi a fél kezdőcsapatot, de a többiek sem ifisták. ezen csak nevetni lehet szerintem.

krysal 2010.01.20. 19:34:39

@rizla: megnyugtatásodra, a madrid nem először csinál ilyet. Mindenesetre le kellett írni, hogy hülyeség az egész. Pláne így: "remélem jól rábasznak."

...és csodálkozol a cinikus megnyilvánulásokon?

rizla 2010.01.20. 19:36:25

@krysal: jézusom. jó, befejeztem. még épphogy a madrid-szurkolókkal érzek együtt, ha nem vennéd észre. ha az én csapatom csinálna ilyet, kibaszottul idegesítene.
de látom ez túl magas.

krysal 2010.01.20. 19:38:31

@rizla: "a többi csapat a bajnokságban"

Az a többi csapat, akinek az elnöke nem kezeli az anyagi helyzetet ugyanolyan szinten, mint a sportszakmait. Perez (sajnos) nem ilyen. Görgetni nem akarja az adósságállományt. (Mondjuk így meg érdekes a gavallérkodás. Mindegy, ezen ne vesszünk össze szerintem...)

krysal 2010.01.20. 19:43:03

@rizla: furcsán érzel együtt velünk ("remélem jól rábasznak".). A Te csapatod kb soha nem csinált ilyet, ez tiszta. Madridistaként már megszoktam ezeket a PR mutyizásokat, TUDOM, hogy nagyrészt hülyeség, de van ok, amiért személy szerint per pill látok benne rációt (lásd fent.), ami miatt akár jól is jöhet. Meg lehet, hogy végül neked lesz igazad (vagyis rábaszunk), akkor meg majd szentségelek.

rizla 2010.01.20. 19:53:53

@krysal: hogy pont erre basz rá a madrid, az úgysem fog kiderülni, max ha lesérül valaki. egyszerűen csak plusz egy meccs.

"furcsán érzel együtt velünk ("remélem jól rábasznak".)"

attól, hogy átérzem egy (intelligens) madrid-szurkoló helyzetét, még nem kívánok jót a csapatának

krysal 2010.01.20. 20:05:34

@rizla: "még nem kívánok jót a csapatának"

Látod, ebben én pl. "csöncsön-közeli" vagyok, a legjobbakat a Barcának mindenütt, ahol nem kerülünk miattuk hátrányba:) Pl. tudtam szurkolni nekik a BL döntőben, mert úgy éreztem, megérdemelnék. A zsigeri utálkozás és a szurkolás között is vannak azért lépcsőfokok.

"hogy pont erre basz rá a madrid, az úgysem fog kiderülni, max ha lesérül valaki. egyszerűen csak plusz egy meccs. "
azért érzem ezt egy picit fölös feszültségnek, mert Perez elmondta (elnézést, nem fogom pontosan idézni) az idény elején, extra kihívás törleszteni ezt az adósságot, és csak azért vágott bele, mert létszükségesnek érezte a hibák alapvető javítását. Most mondjuk azt, hiszünk neki, de akkor már ekkor várhatóak voltak az ilyen haknik, ergo fölösleges mérgelni magunkat rajta. Perezből kitelik, én annyiban reménykedtem, jól elverjük ezt a nevenincs csapatot, valós tét nélkül csiszolhatjuk a helyzetkihasználást. Tudom, attól függ, honnan nézzük, a pohár most is félig üres, félig teli.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.20. 20:16:04

Ide minden követ, én most spec. örülök a Real hakni-meccsnek, péntektől számított négy hét és egy bajnokit sem fogok látni, még ezeket is öröm látnom ha a jövendő nyomoromra gondolok...

krysal 2010.01.20. 20:17:49

@csizsikpizsik: akkor neked főleg jó az elsötétítés. Pótszerként ajánlom a magyar-spanyolt. Jó, nem ugyanaz, de legalább Ria-Ria..

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.20. 20:21:06

@krysal: Figyi, négy hét tv, sport, net, stb. nélkül nagyon kömény lesz.
A magyaroknak meg drukkolni, ez egyértelmű (vajon Nagy mire gondolhat közben?)

krysal 2010.01.20. 20:23:51

@csizsikpizsik: együtt érzek nagyon:( Azt nem ígérem, hogy helyetted szorítok a Barcának, de gondolok majd rád a meccsük közben...

"(vajon Nagy mire gondolhat közben?) "
A tegnapi meccs után szerintem erősen szentségelt...

rizla 2010.01.20. 20:24:24

@krysal: de miért nem áll ki a madrid ifikkel? sikerült belefoglalni a szerződésbe, hogy játszania kell a sztároknak, gondolom..
hát, minden elismerésem.

krysal 2010.01.20. 20:26:03

@rizla: sok millióról van szó, érthető, hogy a megrendelő "minőségi csomagot" vár. Amúgy valszeg 45, és off, elment az egész városban a világítás...

VadKelet Rulez:D

rizla 2010.01.20. 20:29:22

@krysal: még szarul is járhat az áramszünettel a madrid, ha esetleg emiatt nem tud hazamenni, vagy jóval később a tervezettnél.

krysal 2010.01.20. 20:30:56

@rizla: a tervek szerint ott éjszakáznak, és reggel indulnak haza.

rizla 2010.01.20. 20:32:12

@krysal: hát bocs, de akkor ez tényleg állati ciki mindenhogyan.

krysal 2010.01.20. 20:35:51

@rizla: jó, nyilván. Albániából amúgy nem 1-2 óra az út, egyértelmű volt, hogy ott éjszakáznak.

...ééés van fény. Folytatódik a meccs...

(Itt meg anyázok közben, 3-8 a spanyoloknak...)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.20. 20:40:17

@krysal: Sokat fizetnék azért hogy láthassam Albánia kellős közepén Sergio Ramost talpig Gucciban és brillben :D

krysal 2010.01.20. 20:43:04

@csizsikpizsik: xD

...nekem az elsötétítés közben az jutott eszembe, hogy hányan rettegnek most Guti tapogatózó kezeitől? :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.20. 20:48:11

@krysal: :D
A crackovia csapata eleget foglalkozik ezzel :))))

krysal 2010.01.20. 20:57:37

@csizsikpizsik: ...közben ne csak egymást nevettessük, mert épp nagy a cumi kézifronton. Hihetetlen pontatlanok vagyunk, ez a tegnapi talán túl sok volt. Így lesz még nagyobb szerepe, hogy +4ről pontot mentettek a gallok:S

Nem mellesleg még mindig nem vezetünk...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.20. 21:01:46

@krysal: Hát baszottul nem tetszik amit ott látok, káromkodok is rendesen

krysal 2010.01.20. 21:05:00

@csizsikpizsik: nem vagy egyedül ezzel...

krysal 2010.01.20. 21:08:20

Benzema. a spanyol kommentátorok még mindig meg tudnak döbbenteni. Úgy sikít, mintha legalább BL döntő lenne:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.20. 21:11:27

@krysal: Az olaszok még durvábban nyomják. Ott nincs kegyelem :)

krysal 2010.01.20. 21:12:18

@csizsikpizsik: az argentinok a világelsők azét ebben. az már valószínűtlen, amit levágnak:P

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.20. 21:14:30

@krysal: Na jó, hát a ripacs és a dél-amerikai között egyenlőségjel van.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.20. 21:15:50

Nagyon csúnya amit a spanyolok (magunk) ellen művelünk...:(

krysal 2010.01.20. 21:21:33

@csizsikpizsik: az a csúnya ebben, hogy a tegnapi teljesítményben nyoma sem volt ilyesminek. Pontatlanság, kapkodás, heteseket hagyunk ki, mi ez?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.20. 21:28:02

@krysal: Ja, mintha tök más csapatot látnánk magyar mezben.

gotanfun 2010.01.20. 23:33:09

Úgy látszik, hogy komolyan vesszük a Kupát. :-)

gotanfun 2010.01.20. 23:54:59

@csizsikpizsik: a 85. percben tetszett amit láttam. Érdekes lenne egy Sevilla vs. Atleti döntő. Persze messze van még, de már most eljátszom a gondolattal. :-)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.21. 00:00:25

@gotanfun: Símán benne van a csapatban a döntő, sőt a nyertes döntő (azért mit művelt a Depor, 2 gól 2 perc alatt?)

gotanfun 2010.01.21. 00:06:33

@csizsikpizsik: Igen, meg a tilitoli a 85. perc környékén (ezt szeretném én látni a bajnokságban is!:-)) Félek viszont, hogy Perotti lesz a legközelebbi súlyos milliókért eladott játékosunk. 2 perc, 1 gólpassz. Az Atleti meg? Uhh. A döntőben egyúttal Spanyolország két leghírhedtebb szurkolótábora is előtérbe kerülne. Ebben biztos vagyok. :-D

páduaiszentantal84 2010.01.21. 09:48:33

tirana a balkán bukarestje, ez megint beigazolódott...:)sportszakmailag tényleg több szempont szól amellett nálam, hogy ez a haknimeccs egy faszság volt, de a "cé ronaldo mezt vegyenek, itt a cé ronaldo mez.." tempó ennyire valamelyest sajnos mindig is felülírja a madrid szakmai szempotnjait..(de szerintem nincs értelme felfújnunk ezt a cirkuszi fellépést, lényeg h mindenki sérülés mentesen jöjjön haza)
ami sokkal gázabb, h de la red-et le akarják százalékolni a szíve miatt és elküldeni a pitylibe..(ennyit a játékosok megbecsüléséről, segítéséről)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.21. 11:02:19

@páduaiszentantal84: Ez a de la Red-művelet undorító (előre mondom nem a Real ellenesség szól belőlem, a saját csapatomat is leokádnám egy ilyen fullparasztságért). Nem hiszem hogy nem lehetne ezt máshogy megoldani, nem hiszem hogy az ő pénze miatt inogna meg a kassza...

rizla 2010.01.21. 11:17:28

erről a de la red dologról sok biztosat nem tudok, de ha már nem áll a klub alkalmazásában, mint játékos (mert mondjuk leszázalékolták), akkor miért is kéne megkapnia a fizetését?

rizla 2010.01.21. 11:18:29

A Real Madrid 2-1 arányban legyőzte a Gramozi Erseke csapatát, ezzel pedig megnyerte a III. Taci Oil Kupát.

gratulálok a real madrid legdicsőségesebb idei trófeájához!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.21. 11:26:27

@rizla: Nem kell, de (ha le lett százalékolva, mert a végén még kinyiffan a meccs közben nekem) erre van a kirakatállás a székházban/ifiközpontban, hogy lássa a paraszt, ez a klub egy nagy család, itt mindenki fontos (pláne egy EB-t nyert játékos), mindenhogy számítunk rád, stb. Az én legutóbbi hírolvasásomnál ott tartott a dolog hogy leszázalékolás és tipli amerre látsz, legyél pl. könyvelő vagy autószerelő (ha azóta jobb a helyzet elnézést)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.21. 11:29:04

@rizla: :D

És köszönet a sorsnak (és egy Real Madrid rajongói oldalnak), láttam Sergio Ramost talpig Gucci helyett Bossban és brillben Albániában. Így teljesüljön minden kívánságom :)

Tika_ 2010.01.21. 11:51:12

@Csöncsön: én is bírom a Valenciát, örülök is, hogy vannak itt szurkolóik + nagyon örülnék, ha ők lennének a 2.-ok a Barca mögött a bajnokságban :D
@Garcia bőrmester: pedig pont a napokban volt nagyon erős pancho-feelingem!! Az olasz topic R10-től zeng (bár láttam, hogy Csöncsönnek már egy pofont is kilátásba helyeztek :)), némileg persze jogosan*, de hol van ő már a régi formájától.
Illetve kicsit Tigris és sárkány feelingem volt, mert szóval megértettem panchot :).

Ez a Raúl flame meg már tényleg nagyon gáz :(. Már az eb-n is nevetséges volt, hogy ment a nagy pampogás, hogy de hülye ez az Aragónes, meg de kellett volna vinni Raúlt – nem lepődnék meg, ha krysal abban is döntő részt vállalt volna –, aztán azt, hogy bocs, valahogy senki nem mondta.. :) Szegény Raúl, ha tudná, hogy itt miatta locsolnak ki ennyi benzint :)))))

*: nem írtam el, direkt nem itt van a zárójel vége :)))) Vagy a mondat végi pont elé kellett volna? :))

páduaiszentantal84 2010.01.21. 12:08:58

@rizla: még a klub alkalmazásában áll, élő szerződése van még 2évig, de a szívproblémái miatt (még mindig nem tudni mi a baj pontosan a ketyegőjével konkrétan) ugye nem tud játszani és a vezetőség fel akarja bontani a szerződését, és leszázalékolt roki nyugdíjat/fizetést adni (a.k.a. kiszúrni a szemét havi 1500 eur-ral). ennyit a bizalomról meg türelemről...
@csizsikpizsik: most azon irigykedsz divat/ruha témában h cr lett az armani reklámarca és nem csigrinszkij?:) tényleg neccer, bár nem láttam a képet, h sergio r. a csuklóján hordja az albán költségvetés felét kitevő ékszereit még tiranában is felvágózva, -ennyi a disztingválásról- de nem hiszem h az effajta show off-fal egyes egyedül volna focista berkekben...(kedvenc: walcott most nemrég vett egy 40milliós ferrarit csak úgy az asszonynak, akinek mégsem tetszett és visszaült a régi beetle-be:P)

krysal 2010.01.21. 12:18:02

@Tika_: Jézuska, Őszentsége végigolvasta a soraim? Pedig ez egy egyszerű beszélgetés volt rizlával. De tényleg, miért is kommentelget az ember bármiről egy foci blogon, hisz _valakinek_ biztos "uncsi". Elnézést kérek sokunk nevében.

Hja, igen, felvetésedre: azok közé tartoztam, akik örültek volna Rault a cserepadon látni, mert nem gyengült volna szinte semmi a pad, hogy ő ül a végén. Nyilván kezdőbeli szerepeltetésre szinte 0-hoz konvergált az esélye.

rizla 2010.01.21. 12:23:49

@csizsikpizsik: @páduaiszentantal84: és honnan veszitek, hogy nem ajánlanak fel neki semmilyen állást?

páduaiszentantal84 2010.01.21. 12:26:47

@Tika_: én meg nem örülnék, carmen electránank viszont örülnék:) mi a gáz ebben a raúl flame-ben? és miért kellett volna azt mondani h bocs eb után? ne haragudj, de nem értelek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.21. 12:28:33

@rizla: Az eddigi hírekben csak a leszázalékolás volt és a nyugdíj. Azért írtam, ha kap mást rendben, ha nem az g..i undorító. (ha nem keverem talán még Casillas is bemormogott vmit az üggyel kapcsolatban, de ez már tényleg nem biztos, sőt!)

páduaiszentantal84 2010.01.21. 12:33:59

@rizla: a rövidhír amit elkaptam/tunk, ennyi információt tartalmazott, h szerződésbontás és halihallo. gondolom ha vmilyen posztot fel akartak volna mégis kínálni kárpótlásul, humánus bánásmódként, erről is szólt volna az ún. híradás, de nem sajnos...mindazonáltal persze tényleg nincs kizárva a lehetősége a későbbiekben

krysal 2010.01.21. 12:35:04

@csizsikpizsik: korábban volt róla szó, hogy valamilyen segédedzői állást kínáltak fel neki a Castillánál, melyet visszautasított, mert még bízik a visszatérésben.

1 éve játékképtelen, kapja a fizetését rendesen. A klub 13 külsős orvossal vizsgáltatta meg, hogy kapjon végre egy valódi elemzést, mert eddig még csak pontos diagnózisa sem volt. A probléma jelen esetben nem azon van, hogy ki akarják penderíteni (lásd fent a felajánlást), hanem azon, hogy a játékos nem akarja elfogadni, hogy életveszélyes számára a versenysport, és továbbra is bízik a felépülésben. Ez egyrészt érthető, másrészt felveti annak a kérdését, mi lesz vele a szerződése lejárta után, másrészt azt is, ha mégis játszani kezdene, kin lesz ez a felelősség? Ha megint összeesik a pályán, és ezúttal nem jön időben a segítség? Ki vállalja fel ezt szerinted?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.21. 12:37:00

@páduaiszentantal84: Igen, kurva irigy vagyok, Puyolt talpig brillben, Csirivirit alsógatyában a házfalon, Iniestát szőkítve, és Messit aranyszínű forrónadrágban egy bárban akarom látni. Lehetőleg most azonnal.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.21. 12:39:33

@krysal: Senki és ez így van jól. De fentebb írtam és szentanti is írta, mi a legrosszabbat hallottuk/olvastuk. Ha ettől ti jobbat tudtok ámen, örülök, mert de la Red még ha sokat nem is töltött a Realnál a szar bánásmódot nem érdemli.

krysal 2010.01.21. 12:45:58

@csizsikpizsik: egyrészt saját nevelés, szóval nem lehet azt mondani, nem töltött ott sokat.

Másrészt a sajnálatos esemény után (tehát már egy éve, és azóta legalább kétszer olvastam) felajánlották az állást. A mostani cikkben ez nincs benne, de a médiának a rossz hír a hír. Ezzel növelik az olvasottságot.

halareaal 2010.01.21. 14:21:07

@csizsikpizsik: de milyen szar bánásmódról beszélsz? De la Redet egy éve a legjobb orvosok, specialisták vizsgálják folyamatosan, és egyelőre úgy tűnik egybehangzó vélemény, h soha többé nem focizhat. ehhez képest egy éve kapja a fizetését, ami nemtom pontosan mennyi, de azért abban ne kételkedjünk, hogy sok-sokszorosa mint egy korabeli átlagembernek, és ezt úgy h gyakorlatilag nem dolgozik (még ha erről nem is ő tehet). miért kéne fizetnie a Madridnak ilyen magas fizetést, úgy hogy nem kap semmit cserébe? nem látom hogy itt ilyen etikai alapon lehetne elítélni a klubot, eddig is mindent megtettek De la Redért, dehát nem megy. fel kell neki ajánlani vmilyen állást a klubnál, ha nem fogadja el, az ő baja, mert már ez sem alap a klubtól, ez is kb csak méltányosság.

itt valóban az van, h De la Red nem akarja elfogadni, h nem játszhat többet, ami nem csoda, fiatal, tehetséges és a Real Madridban nyomhatná. ezért kapaszkodik a szerződésébe, hátha előbb-utóbb vmelyik orvos megunja, és rábólint. hozzáteszem ez a jóhiszemű feltételezés, másrészről az is lehet, h De la Red egyszerűen csak pénzt akar kicsikarni a klubból a semmire, dehát csak nem így van.

páduaiszentantal84 2010.01.21. 14:25:24

@csizsikpizsik: az utolsó kép kicsit erős volt így emésztés közben dél körül, de ízlések és pofonok virágozzék 100 virág:)
@krysal: erről az állásfelajánló részéről sajnos lemaradtam korábban, csak a hetekben előkerült ilyen fényben hangulatkeltő nso-s cikk miatt vertem a nyálam, de a dolgok ilyetén állása esetén abszolút korrekt az eljárás.
off: ha megint lesz nst-s kupa vmkor, egy el classicot mindenképpen le kéne szervezni függetlenül a sorsolástól, nem tudom ki hogy áll hozzá..maverick tengerentúlról támogat:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.21. 15:13:17

@halareaal: Könyörgöm, milyen nyelven írjam még le, hogy mindenkinek leessen én csak vmi piti összegről és utilapuról hallottam? Ha de la Red makacskodik is, ám van ezer orvosi konzílium, edzői vagy kirakatállás, tisztes nyugdíj, megbecsülés akkor hála istennek szart olvastam.

halareaal 2010.01.21. 18:54:39

@csizsikpizsik: leesett. de nem értem, miért lenne alap, hogy kap egy csomó pénzt a semmiért? eddig kapta a fizetését, mindent megtettek érte. azért sem kéne elítélni ha klubot, ha nem kínálna neki állást, nyilván egyrészt azt sem ingyen kapná, másrészt így a 20as évei elején nem hiszem h nagyon képzett lenne. ettől függetlenül persze kapjon valamit nyilván, úgy szép, de ami elvárható a klubtól, azt már rég megtették. sőt, az is elvárható, hogy ne fizessenek egy olyan játékost, aki nem léphet pályára, ergo nem képes teljesíteni a szerződésben foglaltakat.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.21. 19:31:35

@halareaal: Most már patakokban folynak a könnyeim, írtam én olyat hogy de la Red élete végéig semmiért nagy lóvét kaszáljon? Nem, hiányoltam a tisztes bánásmódot, de ha megkapja úgy a jó.

halareaal 2010.01.21. 21:36:47

@csizsikpizsik: jó, akkor nem kell túlreagálnunk a dolgot, a tisztes bánásmódot nem kell hiányolni, már megkapta. reméljük a legjobbakat innentől.

krysal 2010.01.21. 23:04:00

@csizsikpizsik: azért épp a semmibe ne...:)

krysal 2010.01.21. 23:21:35

@csizsikpizsik: ugyan, senki nem lehet tökéletes, ezzel a hibával még csak-csak lehet élni:P

lószerafin 2010.01.22. 00:41:26

Lassan eposzi jelzővé növi ki magát a "Vadócz Krisztián nélkül felalló" Osasuna.

krysal 2010.01.22. 09:41:53

@rizla: nyugodjék békében...

gotanfun 2010.01.22. 13:31:42

Mikor nyert utoljára kupát másodosztályú spanyol csapat? (nem kvíz kérdés, tényleg érdekel)

krysal 2010.01.22. 15:56:51

@gotanfun: najó, ez az 50 milliós kérdés. Még rá is gugliztam, de nem akadt fent semmi a hálómon.

sundin 2010.01.22. 17:15:02

@gotanfun:
Siófok.
Egyébként nincs ilyen, már ha az 1929-es bajnoki rajtot vesszük alapul (kupa már előtte is volt, ugye).

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.22. 17:35:18

@páduaiszentantal84: @csizsikpizsik:

Szerintem is jó ötlet. Én vállalnám Guardiola szerepét. Sőt még inkább: Laportáét. :-)

gotanfun 2010.01.22. 17:44:39

@sundin: akartam írni "már ha van ilyen", de ezek szerint nincs. Vagy '29 előtt. Goolizni nem van kedvem. Olaszoknál nyert másodosztályú csapat? Ott ha jól emléxem igen.

krysal 2010.01.22. 19:39:26

@gotanfun: ott jobban el tudom hinni, spanyolban jelentem körbenyaltam, amit lehetett, nincs ilyen. Ha mégis lenne, akkor mea culpa, spanyol tudásom nagyon minimális (finomabban: nincs), ergo az ilyen oldalakat kihagytam.

krysal 2010.01.22. 19:40:33

@Csöncsön: ha már ilyen mélységig belementek, én vállalom Franco szerepét, ha ezen múlik a győzelmünk (viccelek).

Tika_ 2010.01.23. 10:48:52

@páduaiszentantal84: az eb-n ment a nagy nyálverés, hogy a francia és a spanyol szövkap versenyt hülyék, meg, hogy Raúlnak ott lenne a helye. Aztán mikor a spanyolok tulképp simán megnyerték, és Raúlra q nem volt szükségük, valahogy mindenki elhalkult, senki nem írta, hogy hoppá bazmeg, Aragónesnek igaza volt. Vagy legalább, hogy neki is.
Mindegy, ha nem olvastad akkor a kommenteket, akkor lehet, hogy most nem fogom tudni elmagyarázni.

@Csöncsön: szintén támogatom! Én mindig Barca stílusban próbálok focizni, csak minimális technikai képzettségem sincs hozzá :)))
Mondjuk vicces lenne amint 3 Xavi, és 2 Iniesta mezes játszik 5 Raúl mezessel :)))

luqe 2010.01.24. 15:52:14

@Tika_: 2002-ben még a Morientes-Raúl féle spanyol válogatott menetelt, és elég jól nyomták (Hierroval is a fedélzeten). Mindenki tudja hogyan estek ki, gyakorlatilag a meccs előtt továbbjutott korea (és több szabályos gólt lőttek a spanyolok, tehát nem csak a "játék képéről" van szó). Ki tudja, meddig jutnak.

2000-ben lehetett talán érezni a legjobban az EB-n, hogy a spanyolok kicsit a "lúzerválogatott" szerepét húzták magukra, az valóban egy elég lelketlen csapat volt. De szerintem ha csak a Jugoszlávokat nézzük akkor, többet beleadtak és szívvel lélekkel játszottak, úgy, hogy szerintem a 2008-as eb-n a spanyolokkal összekerült csapatok összesen nem hagytak annyit a 90 perc után a pályán...

A 2008-as eb győzelem meg szép és jó, és rá lehet húzni a Raúl-analógiát, de azért a teljesen szubjektív képhez nem árt hozzárakni, hogy elég gyönge csapatok vonultak fel arra a seregszemlére. A franciák se legszebb fényükben ragyogtak... Lehet ez belemagyarázás, de a 2000-es eb szerintem sokkal magasabb színvonalú volt, mint a 08-as, a 2004-esről meg ne beszéljünk, az a futball halála volt.

Ilyen szempontból a vb-re sincsenek komoly reményeim, a francia válogatottra csak komoly gyomorgörcsök mellett tudok gondolni (még munkáscsapatnak is rossz, Ribery az egyetlen valamit érő játékos ott jelenleg), az olasz is talán az elmúlt 30 év legerőtlenebbje, az argentinok is egy talicska langyos fossal egyenértékűek, de a legnagyobb szívdájdalmam brazília. Régen rossz, ahol egy fabiano a brazil válogatott csatára. Tőlük nagyon-nagy buktára számítok.

Szóval nem kizárt, hogy "minden eddiginél" továbbra jutnak a spanyolok a vb-n, de azért olyan komoly válogatottakkal nem is kerülhetnek szembe, mint 7-8-9 éve. Persze ugyanakkor az mindenképp az ő érdemük, hogy náluk mostanra alakult ki egy komoly csapat.

Csak hát az ember szépségérzete... egy Cafú, Carlos, Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho fémjelezte csapat ellen csak reálisabb lenne a mérce.
süti beállítások módosítása