Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 16 - A forduló összefoglalója

2010.01.04. 18:43 Garcia bőrmester

2010-et írunk. A múlt század utolsó negyedében irodalmi művek és filmek, ezt az évszámot már a távoli jövőben képzelték el, hát most megérkeztünk, de mielőtt súlyosabb dolgokba gondolnánk bele, nézzük, mit hozott a La Liga első idei fordulója. Aki gondolja, képzelje azt, hogy az Afrikai Nemzetek Kupája miatti hiányzások majd felborítják a rendet, aki meg úgy gondolja, hogy legalább onnan is látunk majd pár jó meccset, az örüljön ennek. A spanyol bajnokságból egyébként csak 11 játékos lép(ett) le Angolába, csak a Barcelona és a Sevilla veszít két-két játékost, és talán a Sevilla elnöke az egyetlen, aki pótolhatatlan embereit nézi majd TV-n keresztül. Szurkolóként bírni fogjuk a kettős terhelést, sőt hogy januárban több és komolyabb kupameccset is láthatunk, az sem baj végül is. A két éllovas döntetlennel és visszafogott teljesítménnyel kezdte az évet, a többi eredmény pedig igazolta a papírformát valamint több helyen azt a tételt, hogy minden játékperc ugyanolyan perc, még az utolsó is.

A mindent vivő Barcelona esetében nagy örömmel boncolgathatják mindenféle orgánumok, hogy meglesz-e a kellő motiváció ahhoz, hogy ebben az évben is hasonló teljesítményt nyújtsanak, mint tavaly. Ebbe a marhaságba mi most nem mennénk bele, mert az bizonyos, hogy amint esetleg kiesnek a BL-ből vagy a Real előz a bajnokságban a sajtó ki fogja kezdeni Guardiolát, jóllakott sztárokról fognak cikkezni és véget ért egy korszak jellegű siránkozásokat fogunk hallgatni. Az idei első bukkanót a bajnokságban szépen emelkedő Villarreal jelentette a számukra. A sárgák az egyetlen csapat a ligában, aki immáron három egymást követő szezonban nem kapott ki a Nou Campban, ami figyelembe véve a Barcelona hazai teljesítményét, nem rossz statisztika. Messi, Iniesta és az afrikaiak távollétében az összeérett Villarreal teljesen egyenrangúnak bizonyult és megérdemelten hozta el ismét az egyik pontot. Az, hogy Henry volt a legígéretesebb támadásban lehet jó is meg rossz is, de azért másra számítunk a továbbiakban. Sűrű lesz a Barca hónapja és éppen ezért felmerült, hogy igazolnak a középpályára, Afellay és Miguel Veloso neve került elő, de szerintünk ennek semmi értelme, mert egyrészt a szezon elején is lehetett tudni, hogy Keita és Touré afrikaiak, másrészt meg nincs akkora gáz, ha Iniesta tud újra játszani és Busquets vagy Márquez összeszedi magát egy hónapra. (Barcelona-Villarreal 1-1, Pedro illetve Fuster (azért azt a labdát nagyon nehéz így eltalálni))

A Real Madrid háza táján a szokásos méhkas ismét felbolydult, remek menedzserjáték-érzést kölcsönözve egész Európának. Mindenki nyilatkozik a jövőről, az évtizedről, az évszázadról, mindenki, aki legalább egy éve itt van az eladó, mindenkinek a neve felmerül, mint potenciális vétel. Pellegrinit nem irigyeljük, de úgy tűnik nem is kell annyira félteni. A hollandok ismét távozni akarnak és a kétségbeesetten kapálózó Liverpool lehet, el is viszi van Nistelrooyt és van der Vaartot, ebben az esetben fognak igazolni egy csatárt vagy ismét Faubert érkezik, aki több poszton is bevethető. Gutiról egy korábbi írásban már volt szó, azóta újabb pletyka, hogy a Juventusban is szorítanának neki helyet, ha nagyon muszáj. Igazság szerint Gutit semmilyen másik csapatban nem tudnánk elképzelni, mert semmilyen más csapatba nem kell egy ilyen játékos, mint újonnan érkező, aki majd hamar beilleszkedik, felpörgeti a csapatot és hasonlók. Jobb lesz neki, ha marad a Real kispadján, neki ez az Ördög-szigete. Idei első meccsükön ezek ellenére is esélyesként léptek pályára a Reyno de Navarrában, amit egyáltalán nem igazoltak. A Barca pontvesztéséhez hasonlóan ez sem hatalmas égés, mert az Osasuna össze tudja szedni magát hazai pályán. Az már inkább elgondolkodtató, hogy akkor most az a jó, ha van Kaká és Guti vagy az, ha nincsenek. Játék megint nem volt és megint az a furcsa érzése támadt az embernek, hogy az Osasuna bármelyik játékosa cserélhetne mezt a madridiak azonos poszton játszó emberével, egyáltalán nem lógna ki. Higuaín ismét dönthetett volna, de a hazai kapus hatalmas bravúrral hárított a helyzeténél. (Osasuna-Real Madrid 0-0)

A Valencia megszerezte a kötelezőnek vélt három pontot az ellen az Espanyol ellen, akik összesen kevesebb gólt rúgtak, mint David Villa egymaga, akinek szerepét a Schalke kiszemeltje Zigic vette most át a góllövés tekintetében. A gólörömnél viszont feltűnő volt Villa őszinte öröme. Természetes persze, hogy egy utolsó percben szerzett győztes gólnál örülnek a csapattársak, de azért ezt nem mindig tapasztaljuk. A Valencia, főleg hazai mérlegének köszönhetően most már tisztes távolból figyeli a bajnoki aranyért folyó harcot,  de azért még nem adták fel és egy-egy ilyen győzelem plusz motivációt jelenthet. Az átigazolási hírekről szóló rovatokban ismét a donor szerepét húzza rájuk a sajtó, Villa, Silva, Mata és szinte az összes értékelhető játékos neve fel-felbukkan a napi hírek között, mi azonban bízunk benne, hogy az elnök előhúz egy-két aranyrudat a párnája alól vagy köt néhány gyanús kölcsönügyletet, és marad az erős Valencia. A vereséget követően lehet, hogy Pochettino sem ússza majd meg a száműzetést, bár ilyen kerettel edző legyen a talpán, aki többre viszi. Ebben segítségére lehet az is, hogy Kameni távozik az öreg kontinensről egy időre. (Valencia-Espanyol 1-0, Zigic)

Nem tudjuk eldönteni, hogy melyik fontosabb hír az Atletico Madrid háza táján, az, hogy végre egyszer legalább a szerencse melléjük állt, vagy az, hogy kölcsönvették Molinarót a Juvétól, Antonio Lopez és Pernía posztjára. Ehhez innen is gratulálunk, és ha valóban megszerzik Tiagót és Rod Fannit a Rennes csapatától, akkor aztán igazán el fognak indulni felfelé a dombon. A nyakánál elmetszett és hasba szúrt Sevilla még így sem volt esélytelen a Vicente Calderonban. Kanouté, Luis Fabiano és Zokora sem lesz még egy ideig, úgyhogy ez az a csapat, aki a legnagyobbat szívhatja januárban, ha nem vigyáznak magukra. Akár szólhatna ez a bekezdés a Forlán és Negredo szolgáltatta gólpárbajról is, de hát nem így lett, aki látta a meccset, az leginkább a kihagyott helyzeteikre emlékezhet. Dragutinovic klasszikus öngólt szerzett és itt is egy „buzzbeater” döntött. Várjuk Molinaro bemutatkozását (jó, hogy nem Szamosi b…meg), amit kedd-szerda magasságára ígérnek. A békesség kedvéért a nézők előtti dekázást mellőznénk a vezetőség helyében. (Atlético Madrid-Sevilla 2-1, Dragutinovics öngól, Antonio Lopez illetve Renato)

A Mallorca-Bilbao összecsapásra azért volt érdemes odafigyelni vasárnap, mert elvileg ezek a csapatok képezik azt a rétegét a spanyol első osztálynak, amely értékmérő lehet mindenféle európai összehasonlításoknál. A kis értékű igazolásokkal és hazai játékosokkal operáló csapatok felsőházi szereplése újra és újra értelmet ad az edzők szerepét vagy éppen a csapategységet előtérbe helyező elméleteknek. Gregorio Manzano tényleg kiokoskodhatott valamit, mert frenetikus nézőtéri bíztatásról nem tudunk beszámolni és a nyári kiárusítás ellenére mégis szárnyal a csapat hazai pályán. Hasonló, azonnali visszatámadással próbálkoznak Adurizék, mint a Barca és megvan az az előnyük, ami most talán veszni látszik, hogy a vendégeik bátrabbak ellenük, mint a katalánok otthonában. Ezt az agresszivitást a második félidő első felében láthattuk, utána kontrázgattak a hazaiak. A másik amit kitaláltak és be is jön, az a védőn megpattanó lövés, ami egy időben Deco védjegye volt. Zsinórban nyolc hazai győzelmüktől függetlenül, nem lesz egész évben kolbászból a kerítés a Mallorca számára és lassan elkezdenek majd süllyedni. (Mallorca-Bilbao 2-0, Julio Alvarez, Aduriz)

A Bilbao meg kénytelen lesz visszatérni azon régi jó szokásához, hogy hazai pályán csúnyán elbánik az arra tévedőkkel.

A Zaragoza nyilván többre hivatott gárdája, kezdi átvenni a csörgősipkás bohóc szerepét az Atleticótól. Hol kiesnek úgy, hogy van egy tucatnyi gyengébb csapat, hol edzőt rúgnak ki, hol a vezetőség távolítja el magát, hol pedig kapnak egy hatost szerencsével. Az egyetlen pozitívum, hogy ismét Victor Munoz lesz az edző, aki 2004 és 2006 között már viszonylag sikeresen irányította a csapatot. A futballpályán kívüli teljesítmény alapján eleve döntetlenszagú volt párharc, mert a Depornál meg nem fizették ki a játékosok fizetését, hátha kicsit visszább vesznek a hatodik helyig vezető lendületből. Aztán az történt, hogy a Zaragoza megúszta kapott gól nélkül, mert a Depor nem lőtt kapura és ennyi. (Zaragoza-Depor 0-0)

Vasárnap rendezték az alsó,- és középosztály mérkőzéseit, melyeken várható volt a Racing Santander hazai győzelme az idegenben nulla Tenerife ellen, (Racing-Tenerife 2-0, Colsa, Xisco) és a Getafe is illő módon odavert a Diego Costa és Manucho nélkül félkarú törpe Valladolidnak (Getafe-Valladolid 1-0, Casquero). Szintén alap volt, hogy a Sporting Gijón sikere elmarad a Malaga ellen, annak ellenére, hogy a szezon első negyedében még nem így lett volna. A Malaga ugyan kieső helyen áll, de nehezen lehet átgázolni rajta, míg a hazaiak három vereség után csak egy pontért tudtak javítani (Sporting Gijón-Málaga 2-2, Gregory, Canella illetve Duda, Weligton). Az Almeria-Xerez meccset már most kiesési rangadóként kezelték sokan, ami abból a szempontból érthető is, hogy három pont, az mindkét csapatnak jelentős szelet lett volna az egész évi tortából, a Xereznek nem adatott meg sem a góllövés, sem a pontszerzés öröme, mert itt is betalált a hazai alakulat az utolsó percek egyikében. (Almería-Xerez 1-0, Ortiz Bernal).

Tabella

Góllövőlista
 

77 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr471645886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.01.04. 19:14:55

Annyi tuti, hogy kár volt igyekeznem kijózanodni a Barca szombati meccsére.
(Ibrahimovics mások szerint sem hozza negyed azt ami gondolva volt róla, vagy megint én vagyok a negatív?)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.04. 19:22:45

@csizsikpizsik:

Zsinórban négy meccsen gólt lőtt, most az ötödiken nem. Azt, gondolom, talán te sem vártad tőle, hogy minden egyes meccsén betalál, vagy igen? :-)

A poszthoz: Villa a képernyőn látottak és az edzői nyilatkozatok alapján abszolút csapatember, teljesen idegen lett volna tőle, ha nem örül Zsigics góljának. Ráadásul nélküle nem is lett volna gól az a gól.

Mourinho már nem a király 2010.01.04. 19:27:04

szerencsére ismét Cé műesése a téma és nem Ibra piroslapos megmozdulása.

Amugy mind a 2 csapat szar volt, szünet utáni forma rulz.

zsakfos 2010.01.04. 19:27:05

És még jól járt a Sevilla mert Romaricot és Aruna Konét nem is nevezték az elefántcsontparti keretbe.

Garcia bőrmester 2010.01.04. 19:27:21

@Csöncsön: persze, nem is szoktam kételkedni Villa kötődéséhez, csak mégis jó volt látni, ez így fasza

rizla 2010.01.04. 19:27:34

@csizsikpizsik: te vagy a negatív. nem is értem igazából, hogy miről beszélsz. ibra még nem tökéletes, de könyörgöm, nézd már meg hány gólt rúgott, és hány gólpasszt adott. teljesen fasza a mérlege, és mezőnyben is gyakran kiemelkedő.
most volt egy gyenge meccse, na és?

Garcia bőrmester 2010.01.04. 19:29:33

@zsakfos : Romaricnak a legutóbbi ANK-n volt egy meccse, amin 22-szer lőtt kapura, azóta összesen ennyiszer kb., Koné meg ígéretes volt a PSV-ben és a Sevilla nem is szokta benézni az igazolásokat, de ez most tényleg nem jött be

moltisanti 2010.01.04. 19:55:02

A Barça nem fog senkit igazolni, de ezt már kb. nyár végén lehetett tudni. Erre az egy hónapra teljesen felesleges, mire beilleszkedne egy új játékos addgra már visszatér Keita és Toure.

Az Atlèticből addig lehetőséget kap majd Jonathan dos Santos, Thiago Alcántara és talán Víctor Vázquez is a középpályán.

Ez az év egyébként érdekes lesz abból a szempontból, hogy mi lesz azzal az öt játékossal, akik az első csapat közelében vannak és év végén lejár a szerződésük. (A fent említett három játékoson kívül még Jeffrén Suárez és Gai Assulin jövője kérdéses.)
A keselyűk mindenesetre már köröznek a Miniestadi felett.

zsakfos 2010.01.04. 20:12:53

@Garcia bőrmester:
Romaricról Drogba mondta, hogy ő vitte volna. A középpályáról Zokorát, Yaya Tourét meg a Twentés Tiotét ismerem( az utóbbi nem biztos, hogy jobb Romaricnál) van még 2 játékos a francia ligáról meg egy a románból, őket nem.
Végignézve a keretet, A. Koné tényleg nem férbe a csatársorba. Drogba, S. Kalou, B. Koné, Dindane, K. Keita, Gervinho huh nem gyenge névsor...
Summa summarum: nem valószínű, hogy rajtik múlik majd az elefánt arany:)

szeme közé, laposan! 2010.01.04. 20:29:30

"...a szezon elején is lehetett tudni, hogy Keita és Touré afrikaiak..." Mármint ránézésre, vagy hogy?:):)

Törteli Tivadar 2010.01.04. 20:36:09

Fasza poszt, jó vagy Sargento García!
Most, hogy imádott Molinaróm már a Ligában tolja, többet fogom olvasni a spanyol posztokat:)

omegaman 2010.01.04. 21:20:50

A Real Madrid meccséről csak annyit, hogy azért nagyon nem mindegy, hogy Kaká vagy mondjuk Van der Vaart irányít. Kakát sokan kritizálták eddig, hogy nem lő sok gólt meg ilyenek, persze eddig nem volt olyan formában mint a Milanban, de mondjuk tegnap nem játszott meg is lehetett nézni a madrid játékát pedig cr9 is ott volt.

Én személy szerint a Barcát sokkal komplettebb csapatnak tartom.

shinigami 2010.01.04. 22:26:06

@omegaman:
'Én személy szerint a Barcát sokkal komplettebb csapatnak tartom.'

ezzel sztem egyedul vagy nem mellekesen tevedsz is

Der Beste 2010.01.04. 22:41:12

@omegaman: Nem tudom, mitől függ a a Real eredményessége, vagy eredménytelensége, de biztos nem Kaka-tól.
Egy olyan Real meccsre nem emlékszem az idényben, amelyiken Kaka játéka jelentette volna a győzelemhez szükséges pluszt.

rizla 2010.01.04. 22:42:16

@shinigami: érvek? a barcelona egyelőre jóval érettebb csapatként. a madrid viszont frissebb, és élesebb, bár ez az osasuna elleni meccsen nem derült ki.

korxi 2010.01.04. 22:47:26

Ibrahimovic szerintem is OK, nem vele van a baj, hanem Eto'o elküldésével. Erős összefüggést látok a tavalyinál több mint 1-el kisebb meccsenkénti gólátlag, az ebből következő sok döntetlen, és Eto'o, a (Barca játékához) optimális befejező csatár távozása között.
Ennek fényében különösen bosszant, hogy a mai napig nem tudjuk, valójában mi volt a gond Guardiola és Eto között.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.04. 22:59:14

@korxi:

Tavaly 16 forduló után 41 pontja volt a Barcának (most 40 van), és 48 rúgott gólja (most 37). Én ezt minimális különbségnek tartom, mely a valamivel kisebb motivációnak simán betudható. (A motiváción Ibra érkezése pedig mindenképpen lendített; nem tudjuk, Eto'o-val hol tartanánk idén.)

Tény, valamivel kevesebb idén az 5-ös meg a 6-os. (Elképzelhető, hogy az ellenfelek is még alaposabban készülnek.)

rizla 2010.01.04. 23:12:15

@korxi: ebben igazad van, az az eto'o volt a legjobb csatár a barca számára. de hangsúlyozom: AZ az eto'o. nem tudjuk, hogy az idei barcás eto'o olyan lenne-e. szóval én nem bánom a váltást.

korxi 2010.01.04. 23:21:47

@Csöncsön: Most 4 döntetlen meccs van, ami a negyede az eddigieknek, és ez valahogy jellemzi az egész eddigi szezont. Nem nagyon lehet összehasonlítani a tavalyival, mert bár a számok szerint tényleg nem vészes a különbség, tavaly az első 16 foruló 3 nem nyertes meccséből kettőt mindjárt az első két fordulóban "letudtak", onnantól végig egyenes volt az emelkedés.

korxi 2010.01.04. 23:39:51

@rizla: Jah, hát azt valszeg nem tudjuk meg, hogy a mostani eto'o önmagában más mint a tavalyi, vagy ebbe mennyire játszik be az, hogy az Inter nem a Barca.
Ibra mezőnyben sokkal jobb, de pont ezen a téren nem volt gond előtte sem. Most viszont tényleg qrva sok az utolsó pillanatban kihagyott helyzet, és pont ezekben jönne jól eto' (tavalyi) gyilkos pengesége.
Nem Ibra helyett sírom vissza Eto'ot, a tökély az lenne ha mindkettő itt lenne. Ennek anyagi akadálya nem lett volna, pont ezért zavar, hogy nem tudjuk ,miért nem ez lett. Lehet hogy nagyon is valós oka van, de azt titokban tartják.

nasteey 2010.01.04. 23:59:34

@korxi: Nem lett volna anyagi akadálya? Szerintem bőven, hogy volt. Emellett ugye (talán) Pep "gazdagok vagyunk, de nem ennyire" nyilatkozata. Plusz megnéztem volna egy jó formában lévő Eto'o-t/Ibrát minden második meccsen a padon. :)
Viszont elméletben tényleg jó megoldás.

A kihagyott helyzeteket sem értem, tavaly pont Eto'o volt, akinek sok helyzet kellett a gólhoz (igaz, hogy sokszor oda is került), de Ibrára sem lehet ráfogni, hogy nem élne a lehetőséggel. A Madrid ellen is egyszer tudott odakerülni, be is verte.

halareaal 2010.01.05. 00:22:15

nagyon jó kis összefoglaló lett.

az az igazság, h bár játéktudásban nyilván nem nagyon lehet hasonlítgatni őket, az elmúlt pár meccsen vdVaart legalább azt az átlagot hozta, amit addig Kaká. szal felesleges egyből az ő nyakába varrni a vereséget. ugyanakkor azis igaz, h a hollandnak nagyon jó, vagy Kakának nagyon szar formában kell lennie ahhoz, h ne tűnjön fel Kaká hiánya. bármennyire nem azt hozza, amit a Milanban, és nem dönt el meccseket, mindent egybe vetve (ha nem nézzük h ki ő) azért nem nyújt rossz teljesítményt egyáltalán. csak tőle több kéne, én pl azt vártam h (talán főleg a posztja miatt) még Cénél is többet dobhat a játékon/hatékonyságon.

valóban nem kell túldimenzionálni a vereségeket egyik oldalon sem, a Realnél pont mindeki szar napot fogott ki a védőkön kívül, bízom benne ilyen nem sok lesz, a Barca meg amellett h voltak hiányzói, jó erős ellenféllel játszott.

amúgy lehet h csak én látom így, és vki mindjárt rámcáfol egy statisztikával, de sztem egyre többen, lassan minden 2. v legalább 3. ellenfél nagyjából ki tudja kapcsolni Xavit.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.05. 00:27:34

ha a mami sárga lenne, lehet, ő lenne a villamos (ez olyan tavalyi-idei Eto'o-s szitu). a barca leszálló ágban van, ezt csak a vakok nem látják. a real is. most meg ráülök a kezemre, és 1 hónap múlva megnézem a PD tabellát... (addig inkább az ANK nézem). valaki csak rámászik a két nagyra, hogy egy kicsit izgibb legyen. :)
(remélem, eltaláltam a bajnokság röv...)

rizla 2010.01.05. 00:31:21

@korxi: "Most viszont tényleg qrva sok az utolsó pillanatban kihagyott helyzet, és pont ezekben jönne jól eto' (tavalyi) gyilkos pengesége."

téves következtetés. EZEN a meccsen ibra kihagyta a helyzeteket, de amúgy eddig szinte az összes ziccerét belőtte, vagy jól oldotta meg. nem ez a baj vele eto'o-hoz képest (samu is számtalan helyzetet rontott el), hanem az, hogy messze nem kerül helyzetbe annyiszor. ez persze nem is biztos, hogy az ő hibája, de én úgy érzem, hogy kicsit azért de. egyszerűen nincs annyira kiélezve a góllövésre, mint eto'o.

rizla 2010.01.05. 00:33:00

@anonim222 [semleges néző]: "a barca leszálló ágban van, ezt csak a vakok nem látják. a real is."

hülyeség. a madrid pont, hogy egyre jobb. a barcelona még nem is pörgött fel, de így is veretlen.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.05. 00:47:25

@rizla: volt a madridnak egy jobb szakasza, de most lekonyultak. a két dudásnak együtt kéne muzsikálni... ha hagyják, és más nem szól közbe. a tegnapi 0:0-án mit kotorászott Raul a pályán (mondom én)?
fentebb írták, a Barca tavalyi teljesítményből hiányzik 11 gól, és egy pont. jobb a védelem, ha így hozzák ezt (bár lehet egy-két kiugró meccs miatt is). a stat igazán nem érdekel, látszik, hogy nem pörögnek még... mikor fognak? valamikor el kéne kezdeni. a báli belépőt is gyakorolni kell. :) szemre van egy-két harapós csapat a PD-ben.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.05. 01:49:33

@golazzo: ez eldőlt már? erősen mondogatták a stuttgartot is

caralho voador 2010.01.05. 09:14:59

Ami a Madridot illeti, kivételesen mélyen egyetértettem Hegyi Iván barátunkkal :), amikor a meccs szünetében valami olyasmit talált mondani, hogy: nyáron 250 millió eurót költöttek játékosokra, és most egy közepes jobbhátvéd az első számú balbekk.
Rossz volt nézni. Ez mégiscsak az Osasuna volt. A Barca-drukkereknek semmi okuk az elkeseredettségre. Igencsak tartalékosan ikszeltek egy kurva jó Villareal ellen. Max. amiatt aggódhatnak, amilyen könnyedséggel Nilmar bohócot csinált időnként a belső védőikből, különösen, ahogy Puyolt lefutotta nem egyszer (volt is az egyiknél egy gyanús jelenet, khöm-khöm).

Tika_ 2010.01.05. 10:05:35

@csizsikpizsik: peace :), de te vagy negatív. Ibra 0,5 éve még nem is ismerte a mostani csapattársait, Samu meg már évek óta velük játszott - ne várjuk, hogy ugyanúgy tudják őket helyzetbe hozni. Eddig számomra meglepően jó, sok gólt lő, benne van az összjátékban. Mondjuk szombaton a szilveszteri buli nyomait láttam rajta :).

@Anthony - awkward silence: ki beszél itt Cé műeséséről??
@caralho voador: és hol vannak az elkeseredett Barca-drukkerek??
Boázz, ti már a választásokra készültök, és elkezdtétek a demagóg hangulatkeltést? :)

caralho voador 2010.01.05. 10:12:43

@Tika_: ne kötekedj, gecc. Akkor úgy írom, hogy a Barcának nem rossz eredmény (ahogy azt Pep nyilatkozta is).
Ettől még persze a madrid nyeri a bajnokságot :P

Neil Blender 2010.01.05. 10:14:51

@caralho voador: Termeszetesen azzal egyetertek hogy iszonyatosan szarul jatszott a madrid (Higu lababan volt es maradt a meccs) de azt Csoncson ota tudjuk hogy az IRANI (!!) valogatottal felallo Osasuna otthon meleg pite :)

@anonim222 [semleges néző]: Rault Pellegrini az utobbi idoben rendre nem csatarkent jatszatja a meccsen valami tamadokozeppalyas feleseget osztottak ra, az meg tudjuk hogy nem megy neki. De szerintem nem volt az a csere aki felrazta volna a madridot.

Azt azert halkan megjegyzem hogy CR esete ugyanolyan szituacio volt mint Xavi esete. Aki akkor boszen azt bizonygatta hogy marpedig Xavi mezet fogtak es 11es, akkor annak kovetkezetesnek kell lennie es el kell ismerni hogy ez is az volt...

Der Beste 2010.01.05. 10:30:21

@anonim222 [semleges néző]: Raul pont azt kotorászta a pályán, amit Benzema, VDV, CR, vagy Higany.

Mr.AT 2010.01.05. 10:36:52

@mocsing: El. Takarítás van nálunk, amúgy legfőbb ideje volt. Ha még tényleg sikerül rásózni valakire Tiagót is, máris kb. 10 ponttal többet remélhetünk a szezontól.

A Tiago-Molinaro-Poulsen hármas miatt kapok rendszeresen infarktust, közülük ha muszáj egyet választani, hogy ki maradjon, én is a dánt választanám. Ártani talán ő árt a legkevesebbet.

halareaal 2010.01.05. 10:39:42

@Der Beste: azért Higuain legalább helyzetbe tudott kerülni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.05. 10:43:34

@Mr.AT: ok, engem az érdekelt volna, h az atléticoba távozás eldőlt-e már. mégis csak spanyol poszt, még ha engem a stuttgart miatt érdekel is :)

danesdzsu2 2010.01.05. 10:49:06

@danesdzsu2: Rossz hírem van, mégsem biztos....

Mr.AT 2010.01.05. 10:49:10

@mocsing: juventuz.freeblog.hu/.../Molinaro_az_Atletico_Madridhoz_kerlt_klcsnbe/

Neil Blender 2010.01.05. 10:49:25

@danesdzsu2: Az egeszben azt nem ertem hogy Antonio Lopez nem jatszik rosszul mi a raknak visznek egy teljesen kozepszer jatekost kolcsonbe. Ott van meg Pernia is vagy o serult? O nem volt rossz kis jatekos de iszonyatosan beleszurkult az ATMA-ba. Remek bal laba volt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.05. 11:20:42

@danesdzsu2: @Mr.AT: köszi, de más források szerint meg közel a megegyezés a stuttgartiakkal

Mr.AT 2010.01.05. 11:37:50

@Neil Blender: A spanyoloknak szvsz mániája az olasz szélsőhátvéd, alighanem Carboni óta. Anno pl. a nálunk hullagyenge (mostanában Genoában játszó) Moretti is kikerült anno Valenciába, ahol simán alapember lett - ez alapján Molinarora is szép jövő vár, aki tisztes rendet vághat a kényeskedő primadonnák közt. :-)

Neil Blender 2010.01.05. 11:47:09

@Mr.AT: Moretti (amennyi Valencia meccset lattam) nem volt rossz kis jatekos szerintem akkor mikor ott jatszott.

Mondjuk logikusan vegiggondolva ahol Perea es Ujfalusi alapember a vedelemben ott Molinaro meg erosites is lehet.

Nem hiszem el hogy evek ota nem jott ra a matracosok vezetoseg hogy oriasi hibak vannak a vedelemben. Az Atletico elorejatekban nagyjabol megvan, de hatul katasztrofalisak. De legalabb szereztek most egy jo kapust...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.05. 11:56:37

@Neil Blender:

Egészen pontosan: KÉT iráni válogatottal. Volt a második félidő végefelé egy jelenet a kezdőkörben, amikor talán Masoud zsebkendőnyi területen csinált bolondot (talán) Lassból és Xabiból. Na akkor eszembe jutott az NST-s vitánk anno. :-)

hakapesz imi 2010.01.05. 11:59:25

@caralho voador: @rizla: @Tika_: nem tudom, azt is néztétek e, kik vágták a tavalyi gólokat a Barcában... Messi kb hozza a tavalyi átlagot az első 16 fordulót nézve (08ban 11 gól, 09ben 9 gól), Eto'o helyén Ibra (08ban 15 gól vs 09ben 11 gól) kicsit valóban gyengébb, de Eto'onak fantasztikus szezonja volt, meg 4 éve ugyan az a csapata, és hát a tridente 3. tagja, Henry (08ban 7 gól, 09ben lófasz) nem igazán találja magát idén... Szóval szerintem nem a svéden kell elverni a port, hanem inkább elővenni Anrit és addig rúgni, míg össze nem kapja magát, mert szép a szöglet, szép a sok helyzet, de a gól kicsit hiányzik a játékából idén...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.05. 12:02:32

@hakapesz imi:

Ez jogos. Hosszú-hosszú hetek óta Henry most a hétvégén játszott először jól (igaz, most is csak kb. 30 percig).

sundin 2010.01.05. 12:09:57

@Csöncsön:
Futsalos múlttal könnyű. Bárkiből hülyét csinál.

@Neil Blender:
Autóbalesete volt, abból lábadozik.

sundin 2010.01.05. 12:12:38

@Mr.AT:
2 ember már mániának számít? Carboni valóban nagy király volt, miatta is került Valenciába Moretti, de látva őt egy ideig nem vesznek olasz balbekket, azt hiszem.

Orvenyhivo 2010.01.05. 12:19:29

@Neil Blender: És ráadásul távozott az egyetlen igazán épkézláb védő, Heitzinga. Mindenképp középre kellene főként valami erősítés, habár persze egyik szél sem valami acélos... (Jól jelzi, hol gyenge leginkább a spanyol foci, védelelemben, ott is főként balhátvédben, hogy Antonio López, Pernia meg középütt Juanito is be-bekerül a nemzeti keretbe, olykor még kezdőnként is...)

sundin 2010.01.05. 12:28:23

@Orvenyhivo:
Ezek szerint nem láttad a jó öreg Johhny-t az Atléticoban. Gólerős védő, az a baj, hogy hátul is. Nem véletlen, hogy eladták, vele sem voltak beljebb (érdekes, hogy mki őt "sírja vissza", kicsit nagyobb a füstje, mint a lángja).
Antonio Lopez és Pernia nagyon rég volt válogatott, még akkoriban, amikor Pablo is. Talán a legfogalmatlanabb spanyol válogatott védő, ever.
Azért a mostani Ramos, Puyol, Pique elég masszív.

Garcia bőrmester 2010.01.05. 12:31:28

@sundin: és Capdevila is megállja a helyét, sőt szerintem a Valenciában mellőzött Del Horno is jobb, mint Moretti vagy az említett többi spanyol
tudom a Chelseaben nem volt jó, de azért nem kéne őt sem elfelejteni

Neil Blender 2010.01.05. 12:50:53

@Csöncsön: @sundin: futsalos mult ide vagy oda ahogy Lass es Xabi jatszott azon a meccsen meg en is hulyet csinaltam volna beloluk. Lassnak a legrosszabb meccse volt ez habfeherben, iszonyatos volt. Ezt erezte o is mert o sem az a reklamalos tipus, most meg veszekedett a biroval is meg mindenkivel.

@Orvenyhivo: Heitinga egy kozepszeru vedo, az Ajaxban pont jo helyen volt, az Eredevisieben ugyis 4-5 golos atlagok vannak abbol o tevekenyen kivette a reszet. sundinnal egyetertek jo goleros vedo, csak epp rossz kapura veszelyes. Pernia annak idejen azert nem volt rossz, de Capdevila jobb nala az evodens.

@Garcia bőrmester: Del Hornonak volt 1-2 kifutott szezonja azota semmi. Meglepodnek ha megegyszer "be tudna futni"

Orvenyhivo 2010.01.05. 13:05:03

@sundin: Mégis, melyik Atleti-védő nem gólerős hátul? :) Vele se lennénk sokkal beljebb, tény s való, de inkább őt tartottam volna meg, mint bármelyik másikat. Meg hát - Juanitó?

A nemzeti: Persze, van Puyol, Piqué, Ramos, Albiol, vagy még baloldalt is Arbeola meg Capdevila, de azért ez a védelem, gondolva a cserékre elsősorban, a bővebb keretre, messze nem az, mint középütt vagy elöl... - hol van hátul a másod/harmadvonal, a Granerók, Maták, Jesus Navasok?

sundin 2010.01.05. 13:28:05

@Garcia bőrmester:
Azért ő nem, nagyon rég óta nem játszott jól (egyáltalán, nem is játszik), de pl. Garrido vagy Monreal jobb.

@Orvenyhivo:
Vannak, csak te nem ismered őket ezek szerint :) A már felsorolt Garrido vagy Monreal, Azpilcueta vagy Iraola, középre Lopo vagy Marchena. Egy kicsit tényleg vékonyabb, mint pl. a középpálya, de nem hiszem, hogy aggasztó a helyzet.

Orvenyhivo 2010.01.05. 13:44:15

@sundin: Azpilicuetában nekem is nagyok a reményeim.
Aggasztónak persze nem aggasztó a helyzet, de a "kicsit vékonyabb" is erőst understatement.

Garcia bőrmester 2010.01.05. 13:44:30

@sundin: abban igazad van, hogy rég nem láttuk, aminek biztosan oka is van, csak Morettiről jutott eszembe, hogy azért pár meccsen már csak próbaként be lehetett volna tenni helyette, mert legalább olyannak indult, mint Iraola a másik szélen és soha nem örülök, ha csak gy eltűnik egy ember, lehet, hogy vissza kéne mennie Bilbaoba

sundin 2010.01.05. 13:52:03

Közben eszembe jutott a Getafe-s különítmény: a Cortés, Rafa, Mané hármas sem rossz.

@Garcia bőrmester:
Visszatért, kölcsön adta a Valencia, de csak az éjszakában volt legény Yestével. És mint tudjuk, aki éjszaka legény, az legyen nappal is legény... ő meg nem volt az.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.05. 14:06:32

Azpilicueta és Monreal (az Osasuna két szélső védője) iszonyú jók! Nem véletlen, hogy gyakorlatilag sem a Barca, sem a Real szinte épkézláb akciót nem tudott vezetni ellenük. Céről csak azért tudtuk, hogy pályán van, mert dobott egy hátast egyszer a 16-oson belül.

Neil Blender 2010.01.05. 14:50:43

@Csöncsön: Most akkor megsem a 2 irani az Osasuna gyongyszeme akik miatt a Barca (es a Real) megrokkant Pamplonaban ?!

Ce meg olyan hatast dobott mint Xavi, ott veresszajuan vedted ot, nos Ce esete netto ugyanolyan.

Papp Sanyi 2010.01.05. 15:01:20

Az viszont hatalmas kib@szás,hogy a mai Barca-Sevilla meccset nem adja a sporttv! De ha skót bajnoki lenne, azt nyomnák orrba-szájba!

Neil Blender 2010.01.05. 15:04:20

@Papp Sanyi: mivel a Spanyol kupa kozvetitesi jogai nem a Spor Tvnel hanem a Sportklubnal vannak...

A sportklub sztem adja.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.05. 15:18:27

@Neil Blender: weboldaluk szerint igen. :) majd pont kihagyják... de pl a port.hu szerint nem. gondolom, az újságokban is más van.

páduaiszentantal84 2010.01.05. 15:39:27

hegyi kb úgy szidta a madridot, mintha személyes sértésként neki címzetten játszottak volna ilyen fosul...
pandianit arcra be lehetne tenni bármelyik gépállat s.c.-be az is sicher..
ui. arbeoláról se hittem volna h valaha ekkorát bűvészkedik valaha is tétmeccsen

Papp Sanyi 2010.01.05. 15:41:14

@Neil Blender: Akkor meg a port.hu menjen a 'csába! Be is szart az oldaluk! Köszönöm az infót egyébként!

Tika_ 2010.01.05. 15:41:52

@Papp Sanyi: Sport Klub adja.
port.hu-n valóban nincs, de itt igen:
www.sportklub.tv/article/football_es/1001/hu_32961/
A hsz többi részéből adódó sértettséget indokoltnak érzem :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.05. 16:50:33

@Neil Blender:

Az Osasuna erőssége (és ez a spanyol csapatok között szokatlan) a védekezés, a védelem. Ezért nehéz legyőzni őket, különösen Pamplonában, ahol igen vérmes közönségük eléggé pokoli hangulatot is teremt. Elöl viszont gyengék, tavaly is emiatt kellett végig kiesés ellen küzdeniük. De nem az irániak ebben a fő ludasak.

luqe 2010.01.05. 21:26:13

a hétvégéről (sajnos) nekem is csak ibrahimovics megmozdulása maradt meg. azmiaz volt? néha szoktam nézni skót bajnoki meccseket is (ave sporttv), de még ott se látni, csak hasonlót se... még a végén beérik a két "kezes-lábas" csatártársa, henry meg messi mellé...

Keelhaul 2010.01.06. 00:46:37

@páduaiszentantal84: arbeloa nem arbeola. Értem én, hogy mindenkinek a rubeola jut eszébe róla, de az nem focista, hanem betegség.

rizla 2010.01.06. 00:53:14

luqe te amúgy hogy keveredtél ide az nso kommentelői közül? az való az ilyen arcoknak, itt azért van egy minimális színvonal, amit megüt mindenki. a madridista.hu is tárt karokkal vár.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.06. 01:24:53

Kolarovért a Real Madrid 18-20 milliót is adna akár, ennyiért biztos hogy költözhetne is.

páduaiszentantal84 2010.01.06. 14:12:27

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
off:Lazio se viszi túlzásba ahogy felületesen látom a téli "erősítést"..cribari, kolarov, pandev el. jön vk?

páduaiszentantal84 2010.01.06. 14:17:22

@luqe: olyat amit ibrahimovic szokott meccseken csinálni tényleg nem látni skót bajnokin:)
@Keelhaul: jogos mea culpa

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.06. 14:21:44

@páduaiszentantal84: Cribari távozása inkább erősítés, Kolarovot persze csábítják sokan, de azért meg lennék lepve ha már most eligazolna, persze van az a pénz. Jött Floccari, aki erős igazolás lehet, ha megtalálja a formáját, nagy sansz van Maxi Lopez leigazolására, bár most elakadtak a tárgyalások, és Rever neve is hónapok óta a köztudatban van, aki a védelembe jönne. Szóval eddig csak Floccari érkezett, ő komoly erősítés is, de nincsenek túl szép kilátások igazolási fronton. Most sem.
süti beállítások módosítása