Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Karácsony utáni összeharangozó - Premier League 19-20.

2009.12.28. 12:25 pote

Ha nem tizenkilenc, akkor egy híján húsz óra telik csak el a tizenkilencedik forduló zárómérkőzésének lefújása és huszadik nyitómeccsének kezdősípszava között. Ez az idő sokmindenre elég. Nekünk annyira, hogy megigyunk egy forralt bort a városban, megnézzünk egy szerethető filmet a Művészben, aludjunk egy kicsit, megmelegítsük az ünnepekről maradt kaját harmadszor is, és írjunk pár sort a karácsonyi meccsekről, majd ugyanezt tegyük meg az elkövetkező tízről is.
Lapozás után az utóbbi kettő.

Karácsony a családnál. Ezzel csak egy bibi van, hogy még véletlenül sem olyan kábelszolgáltató található a településen, amelyik csomagjában valamely PL-kompatibilis adó megtalálható lenne. Így csak három mérkőzéshez volt laptop-szintű hozzáférésem.

A forduló nyitómeccse - a néha szaggató patak ellenére is - nagyon jó játékkal ajándékozott meg minket. A Birmingham igazolta, hogy nem volt véletlen a kilencmeccses szárnyalása, és pontot/pontokat akartak szerezni a listavezető ellen is. Mezőnyben jobb volt a Chelsea, de ziccerek itt is, ott is voltak dögivel. Hogy mégis gólnélküli meccset láthattunk, azt két parádés kapusteljesítménynek köszönhetjük. Cech hihetetlen bravúrral védte Larsson szabadrúgását, míg Hartnak három-négy parádéja is volt. Birmingham - Chelsea 0-0

Szombaton este még büntettük magunkat, mert kilencven percet görnyedtünk a monitor előtt, lesve ahogy a Pool szenved. Nehéz már szavakat találni arra a játékra, amit Benitezék bemutatnak az utóbbi időben. Ennél még egy Rábagyarmat-Csörötnek rangadó is nézhetőbb lett volna. Nulla elképzelés, semmi kreativitás, és már a szurkolók sem tudják, mit kellene csinálniuk. Az olasz messiást például felállva tapsolták meg, amikor lecserélték. Eddig nem tűnt fel, hogy az Anfielden az alibipasszokra gerjed a nép. Nagy mázlijuk volt, hogy a sporit többen már meg tudták győzni, hogy Wardnak kell adni a sárgát, és az már a második, mert különben sima nullnull maradt volna. Liverpool - Wolverhampton 2-0

A bajnok továbbra sem játszik jól, de mégis közeledik a listavezetőhöz. A forduló zárómeccsén is sikeresen kiizzadták a győzelmet a Hull otthonában. A helyzetek és a játék képe alapján sem lett volna meglepő a pontosztozkodás, de Rooney a hajrára megtalálta újra az ellenfél kapuját is. Ritka, amikor egy 3-1-es meccsen egy csatár minden gólban benne van.
Wayne különben nagyon figyelmes volt, hiszen felfigyelt bolgár csatártársa pocsék formájára, ezért először egy hazai játékossal mutatta meg neki, hogyan kell gólt szerezni. Közben az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Manchester Unitedben egyetlen posztján klasszisnak tekinthető futballista teljesít szolgálatot (talán Fletcher idevehető még, kis túlzással), a többiek ettől nagyon messze állnak. A Giggs-hype egyszerűen röhej, nem is értem, Valencia pedig még a liga színvonalát sem üti meg.  Hull - Man Utd 1-3

Olasz kollégánknak is sikerült angol focival mulatnia az időt az ünnepek alatt. Pár mérkőzésről _benito kendőzetlen véleményét olvashatjátok a továbbiakban.

Nagy érdeklődéssel, és vendéggyőzelem reményében ültem le az Arsenal-Villa elé, aminek nem heinrich évszázados villa-rajongása az oka, hanem az, hogy meglátásom szerint aki nem elkötelezett a Fat Four valamelyik tagja felé, az most a birminghamieknek szurkol. Keserves csalódás volt a meccs, hiába borult le a kommentátor az iram, meg a csodálatos játék előtt, én csak előbbit láttam, játékot semennyit. Először is, az Arsenalnak kell egy szőrös szívű, lábú és tökű csatár, mert Eduardo gyenge, Arsavin meg nem csatár (a PL-ben semmiképpen nem, Eduardóval előtte meg végképp nem). Azon kívül furcsálltam, hogy felborult a pálya, de nem valamelyik térfél felé, hanem a hazaiak jobb oldala felé: egész meccsen 70 méteres folyosó tátongott az Arsenal bal szélén, a labda csak elvétve jutott oda, tiszta szégyen, hogy ezt nem tudta kihasználni a Villa. A vendégek is csalódást okoztak, Dunne volt a legnagyobb király az egész mezőnyben, egészen addig, míg Fabregas be nem állt. A spanyol viszont zseniális, ezt meg kell adni, 30 százalékot javult tőle a félgőzzel pöfögő Arsenal, és 25 perce alatt el is döntötte a meccset. Nélküle valószínűleg a Villa szándékaival egybevágó 0-0 maradt volna. Az Arsenalnak két játékos kell a télen: vissza kell szipkázni Vieirát, és le kell csapni Van Nistelrooyra. Igaz, hogy egyiküket sem a bölcsőből kell elrabolnia Wengernek, annyiból viszont illik a francia stratégiájába, hogy olcsók, és kölcsönbe is elhozhatók. A Villa meg soha nem fog tudni mást játszani, csak a széleken fel-le rohangáló bohócfocit, amíg ez a kőgyenge Petrov osztja a zsugát középen. Egyébként másnak még nem tűnt fel, hogy Agbonlahor a legrondábban futó ember a világon? Arsenal-Aston Villa 3-0

Kíváncsi voltam a Citeh-re is, de csak újra megállapítottam, hogy Ireland egy klasszissal jobb játékos, mint Robinho és Petrov. A brazil konkrétan kerékkötő volt, egyetlen értékelhető megoldás nélkül hozta le a meccset, de valahol elfogadható volt, hogy játékba akarja lendíteni Mancini, akinél azért valószínűleg ritkán játszik majd három olyan játékossal a csapat, akiknek nincs védőfeladata. Rettenetesen gyenge meccs volt, néha ottfelejtkeztem a felvételről adott belga bajnokin a másik sportcsatornán. Lehet ebből a Cityből tényleg nagy csapat, már sok minden nem is kell nekik hozzá, de már most szólok a szurkolóknak, hogy Mancio nem az a fenomenális, innovatív zseni, akitől szárnyalni kezd majd a csapat. Manchester City-Stoke 2-0

Redknapp miatt figyelem a Tottenhamet, de egyelőre a forduló nyitómeccséből nem derült ki számomra, hogy a Fulham ennyire jó csapat, vagy a Spurs ilyen gyalázatosan szar. Abból kiindulva, hogy Zolikáék lesimázták a MU-t, az utóbbinak kellene lennie, de az is igaz, hogy sok nem várható attól a csapattól, amiben Krajncarnak kellene osztania az utolsó passzokat. Láttam 22 unatkozó futballistát, és egy Gera Zolit, akinek a nevéhez a meccs legszebb jelenete fűződik. A két kapus dicsérhető maradéktalanul, közülük is Gomes volt a MOM, mert volt néhány akkora védése, hogy az ember el sem hitte. Gera nem brillírozott ugyan, de úgy játszott középen, ahogy Hajnal Tamás az elmúlt évben egyszer sem. Csak mondom, mert tavasszal a narancsosok úgyis kirúgják Koemant, és Egervári biztosan behívja majd. Fulham-Spurs 0-0

A többi mérkőzésen két-két gól esett, de ennek csak Zoláék örültek igazán.
Burnley - Bolton 1-1
Sunderland - Everton 1-1
West Ham - Portsmouth 2-0
Wigan - Blackburn 1-1



És akkor lássuk, hogy mi vár ránk az elkövetkezendő három napban.

Blackburn - Sunderland 0-0
Mindkét csapat csak keresi önmagát manapság. Ez egy békés döntetlenre pont jó lesz.

Chelsea - Fulham 2-0
Csupa jóhír a Kékeknek. Nem elég, hogy Drogba, Kalou és Mikel afrikakupás indulását pár nappal sikeresen elhalasztották, és a városi rivális ellen még pályára léphetnek hétfőn, de még Maloudát is eltiltották a szombati két sárgája miatt. Így nagyon úgy néz ki, hogy pár hétig csak gyengébb kezdője lesz Lampardknak, mint a december 28-i.
Geráéknak sok esélyt nem adunk, hiszen az elmúlt huszonhat randevújuk során csak egyszer nyert a Fulham. Ráadásul idén sem arról híresek, hogy a Craven Cottege-tól távol ész nélkül gyűjtögetnék a három pontokat. Egészen pontosan a nyitófordulóban nyertek a Pompey otthonában, azóta semmi. Azért Andy Johnson felépülése bizakodással töltheti el a kisebb klub fanatikusait is.

Everton - Burnley 2-0
Phil Neville visszatérhet a pályára három hónapos kihagyás után. Ez a Burnley-t fogja jobban megzavarni.

Stoke - Birmingham 1-1
Sok a sérült mindkét oldalon, nem volt elegendő egy nap a regenerálódásra. Szurkolni mi a vendégeknek fogunk, és el is hoznak egy pontot a Britanniából.

Tottenham - West Ham 3-2
Még egy londoni derbi. Érzésünk szerint meg lesz a böjtje annak, hogy Defoe pihenhetett a Fulham ellen. Legalább két gólt várunk a pöttön támadótól.
Igaz a fogadóirodáknál már nem fizetnek azért, hogy Diamanti értékesít egy büntetőt, de mi azért leírjuk.

Wolverhampton - Man City 1-4
Két napja még csak védőproblémákkal szembesült Roberto, most már csatárgondok is vannak. Santa Cruz, Adebayor sérült (Benjani is már hónapok óta), SWP játéka kétséges, Robinho meg megpróbálja olcsóbbá tenni magát a januári időszakra, mert nagyon nincs formában. A brazil tökfelesleges biciklicseleit Bellamy pótolja, nagy valószínűséggel.
Annak ellenére sima vendéggyőzelmet tippelünk, hogy tudjuk, nem a Citeh a legtökösebb csapat idegenben. Idén kilencből kettőt, az utolsó negyvenhat idegenbeli PL-meccséből pedig csak hetet nyert meg a kisebbik manchesteri csapat. Azonban a Wolves az a kiscsapat, amelyik rögtön lefekszik a nagyobbak előtt, és csak a saját fajtájának megy neki bulldog módjára, és McCarthy tudja, hogy Tevezék sokkal jabbak idén.

Aston Villa - Liverpool 2-1
Tegye fel a kezét, aki szerint ez egy bátor tipp. Még így is a hazaiaknak áll a zászló, hogy Ashley Young eltiltott. Nem is azért, mert a Villát olyan bivaly csapatnak tartjuk, hanem mert fáj nézni a Liverpool játékát.
Tegnap különben is rémálmunk volt. A Juve és a Pool is ment két kört az Európa Ligában, és összesorsolták őket. Na, mi azt a meccset mutogattuk volna Alexnek a Mechanikus Narancsban...
AHB! Leteheted!

Bolton - Hull 0-1
Csak megérzés. Általában nem szokott bejönni.

Man Utd - Wigan 3-1
Újabb könnyű ujjgyakorlat a bajnoknak. A Wigan is olyan, mint a Hull, nem annyira jó csapat, hogy a MU jelenlegi hibáit, hiányosságait kihasználja. Azonban gólt fognak rúgni nekik.

Portsmouth - Arsenal 0-2
Hajlanánk a meglepetésre, de Arshavinnal nem fognak tudni mit kezdeni a Pompey védői.

A karácsonyi tippverseny óriási, magas színvonalú csatát hozott. Csak nagy nehézségek árán tudtuk legyőzni magic kefírt (ez szerintünk a kaukázusi kefír angolosított megfelelője), 12-11. Most is várunk egy bátor jelentkezőt. Köszönjük Strigónak a gyors reagálást, és sok sikert neki is a tisztes vereséghez.

Blackburn-Sunderland 1-2
Chelsea-Fulham 1-1
Everton-Burnley 2-0
Stoke-Birmingham 0-1
Tottenham-West Ham 4-1
Wolves-Man City 1-2
Villa-Liverpool 3-1
Bolton-Hull 2-0
Man United-Wigan 5-1
Pompei-Arsenal 1-3

 

434 komment

Címkék: összefoglaló premier league pl tippverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr121627964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Strigo 2009.12.28. 12:26:55

Blackburn-Sunderland 1-2
Chelsea-Fulham 1-1
Everton-Burnley 2-0
Stoke-Birmingham 0-1
Tottenham-West Ham 4-1
Wolves-Man City 1-2
Villa-Liverpool 3-1
Bolton-Hull 2-0
Man United-Wigan 5-1
Pompei-Arsenal 1-3

Mourinho már nem a király 2009.12.28. 12:34:57

Muha, hát a Pool-Juve az tényleg manapság minden focidrukker álma lehet :D

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.28. 12:41:34

"A Juve és a Pool is ment két kört az Európa Ligában, és összesorsolták őket. Na, mi azt a meccset mutogattuk volna Alexnek a Mechanikus Narancsban..."

egyrészt ki van zárva, másrészt kubriknak lófaszt a seggébe.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.28. 12:50:33

"a Manchester Unitedben egyetlen posztján klasszisnak tekinthető futballista teljesít szolgálatot"

azért ez röhej. nézel Te egyáltalán manchester utd meccseket?
ferdinand és vidic a világ egyik legerősebb belső védő páros. evránál gyorsabb és technikásabb balfutó nem sok van a sárgolyón. anderson olyan labdákat dobál a csapattársaknak amiket veron fénykorában. ugyanez igaz giggsre is. carrick a liga legalulértékeltebb játékosa.
berbatov több mint 50 gólt szerzett 3 év alatt a premiere leagueben , a válogatottban ugyanez a mérlege 67/41 (wiki)

tény, hogy a utd erelye a csapategységben van, de azt állítani, hogy nincsenek klasszisai szentségtörés...

még giggsre visszatérve az az ember 800 meccset játszott a világ egyik legerősebb csapatában, ebből 600at a világ legerősebb bajnokságában. 2x-es bl győztes és 11x-es bajnok és 36évesen még mindig kihagyhatatlan a unitedből...

Ronal-d'oh! 2009.12.28. 12:51:40

Giggs mostanában tényleg elég gyenge, és a társak se túl szívderítőek. Ugye Valencia olyan, amilyen, jobb napjain azért viszonylag jó, Obertan még nagyon nincs formában, de benne lehet valami ígéret, Nani már nem játszik, Tosic meg soha se játszott úgy igazán.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.28. 12:53:35

"Ireland egy klasszissal jobb játékos, mint Robinho és Petrov"

e is mimár? pote mit szívtál a karácsonykor?:D

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 12:54:58

@eric:
na azt a bekezdést még _benito írta :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 12:56:04

@eric:
azt meg végképp ő írta :)

petrov zsír, sosem szidtam
ireland meg a legnagyobb király, nem is értem miért nem raktam be a szavazódobozba...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.28. 12:56:22

emlékeztek mikor sir alex meghozta vidicet és evrát 5 éve? azt se tudtuk kicsodák, aztánszépen kinevelte őket. ugyanez igaz egy fletchere , carrickre is pl. kell egy év mindenkinek, hogy felvegye ezt a ritmust. fegusonnál a 21éves játékos még nagyon fiatalnak számít.

obertan hatalmas tehetség, nagy hasznára lesz a gárdának. ugyanez igaz valenciára is, annak ellenére, hogy ezen a meccsen szar volt. nani elszállt és el is lesz adva a faszba...

Ronal-d'oh! 2009.12.28. 12:59:43

@eric: azért így visszagondolva durva, hogy BL döntőben Nani és Anderson is lőtt tizit... Most szerintem idegbajt kapnék. :D

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.28. 13:03:18

@eric: ferdinand játszott? vidic nélküle gyenge, tegnap is az volt, evrát viszont adom.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.28. 13:03:34

nem kell....gépek ezek a fiúk mind abban a csapatban:D ha a barca BL sorsolása és bajnoki útja nem olyan könnyű, vagyis ha nem sokkal frissebben érkezett volna a bl döntőbe a mu-verte volna őket...de fociban nincs ha...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.28. 13:04:22

oké tény, hogy a barca azon a meccsen szétfozta őket

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.28. 13:07:20

vidic nélküle is megüti a szintet, csúnyán. tegnapi teljesítményénél azért ne felejtsük, hogy félig sértülten több hét kihagyás után tért vissza.

ne feledjük, hogy tavaly liga legjobbja díjra is jelölték...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.28. 13:19:07

mu szar volt, de lehozták. ki a sztár ebben a csapatban? nincs benne szerintem, meg ha lenne is, szépen be kéne állnia a helyére csúszkálni... tegnap megvilágosodtam, Sir Alex a legnagyobb lufi a focitöriben.. . szvsz. viszont Manchesterben van egy csapat. azok bezzeg gázolnak, amíg hisznek magukban. (Valencia? értékelhető momentum nélkül gyött le, a kesztyűjét huzigálta lefelé jövet, hogy pacsizzon a cserével. biztos hideg volt). Rony fiú nem adja föl, az tuti. angol foci.

United82 2009.12.28. 13:23:45

@anonim222 [semleges néző]:
azért sztár nélkülinek nevezni egy Unitedet...
Sir Alexet a legnagyobb lufinak...
na ez a no comment kategória...

Ami a meccset illeti, meglepődtek a fiúk, főleg Carrick+Fletch h mögöttük nem Kuszcsak áll hanem védők vannak, de túléltük ezt is mert van egy Rooneynk:)

badblood 2009.12.28. 13:25:05

"az Arsenalnak kell egy szőrös szívű, lábú és tökű csatár, " xD

"Agbonlahor a legrondábban futó ember a világon"
-én Kanu "mozgását" kísérem kitüntetett figyelemmel, azt várván, hátha egyszer nem öntött ólom cipőt vesz fel/adnak rá. Merthogy úgy fut, mint aki nem bírja el a saját lábfejeit. Sajátos mozgása van (neki is) :))

Woland 2009.12.28. 13:27:07

@eric:

Carrick-et kabe mindenki le akarta akkor igazolni, csak a United meg is adta erte azt a 20 millio fontot amiert mar sajnos el kellett engednunk.

Evra tenyleg nem rossz, de gyakran (top4)szerencsevel ussza meg a ket sargat - Vidics is hasonlo. Ferdinand meg tenyleg klasszis volt, de iden eddig riziko palyara kuldeni.

Rooney, Berba, Evra, VDS, Fletcher es meg Carrick is nalam siman klasszis.

zsakfos 2009.12.28. 13:28:06

@pote:
Ireland-et én is csípázom, bár utoljára ilyen gúnárnyakú ember akit láttam a Polster Peti volt a Zete palánkok alatt:)
Ps. Rip Horváth Zoli :(

zsakfos 2009.12.28. 13:29:24

@_benito:
Na kapsz a MU drukkerektől:) de azt várd meg mit kapsz Nistelrooy-ért Imicitől:)

United82 2009.12.28. 13:36:34

Kiváncsi leszek erre a fordulóra.
A Chelseanek most már "nyernie kell", különben az arse meg a United szerdán nem hagyja ki a lehetőséget.
Ez a bajnokság ugyanakkor nagyon nyitott lesz, de nem azért mert mindenki annyira jó, hanem minden élcsapatnak vannak jó meg rossz periódusai és nincs olyan csapat amelyik kiemelkedne. A 2004es Arsenal, a 2005ös Chelsea a 2007-es United simán nyerné ezt az évet.
De így....nem tudom megmondani és a játék alapján se tudnék tippelni, mert pl mi szarok vagyunk egész évben az arse+chelsea meg össze-vissza ingadozik...kérdés ki találja meg előbb a formát..és tudja-e tartani...

vadkutya 2009.12.28. 13:37:32

"az Arsenalnak kell egy szőrös szívű, lábú és tökű csatár, mert Eduardo gyenge, Arsavin meg nem csatár (a PL-ben semmiképpen nem, Eduardóval előtte meg végképp nem)."

Hajaj, de még mennyire h kell. De Wenger nem fog igazolni, ebben biztos vagyok. Sajnos. Én még mindig tartom a Balotelli-s vonalat, ezzel mondjuk egyedül vagyok, sakkomivan.

Eduardo-t meg - talán nem szép,h ezt írom - már eladnám. Komolyan, rossz nézni a játékát, sosem lesz már a régi. Hihetetlen,h nem tud idén 1 egyeneset rúgni a labdába... :(

Woland 2009.12.28. 13:40:17

Kezdok a Spurs-Vasas meccsre:

Tottenham: Gomes, Corluka, Dawson, King, Assou-Ekotto, Lennon, Palacios, Huddlestone, Modric, Crouch, Defoe. Subs: Alnwick, Hutton, Bale, Jenas, Keane, Bassong, Kranjcar.
West Ham: Green, Faubert, Tomkins, Upson, Ilunga, Collison, Behrami, Kovac, Parker, Diamanti, Franco. Subs: Stech, Jimenez, Spector, Da Costa, Nouble, Payne, Stanislas.

isten hozott ujra a kezdoben Moddle!

(amugy csak engem idegesit ennyire kurvara nagyon, hogy Hajdube "dauszon"-nak ejti Dawson nevet? na meg hogy nala Defoe is "düfó", honnan szedi ezeket?) (valoszinuleg csak engem idegesit, koltoi kerdes volt : )

YID ARMEH!!!!!

United82 2009.12.28. 13:47:29

Amúgy Giggsre visszatérve, az utolsó 2meccsén valóban nem volt acélos, de előtte 12 bajnoki meccsen 2gól 9 gólpassz...ez azért nem rossz:) (pláne nem egy 36évestől:))

vadkutya 2009.12.28. 13:47:48

@peter135: Tudom, tudom, csak semmi pozitív fejlődést nem látok azóta, mióta mindenki ezt írja,h jó lesz. Sőt. Még jó,h vannak más emberek, akik gólokat rúgnak. Én már többször hangot adtam annak,h kurvára unalmas,h nincs egy normális csatárunk Henry óta. Ez sztem megengedhetetlen egy Arsenal-nál...

zsakfos 2009.12.28. 13:52:37

@peter135:
Tényleg csak kiváncsiskodásból kérdezem,de miért bíznak az Arsenal drukkerek ennyire Eduardo-ban? Szinte mindenkitől ezt hallotam, olvastam.
Sztem legjobb formájában ( amitől azért hú de messze van most) sem sorolható a világklasszisok közé, nem van Persie, Drogba, Torres szint.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.28. 13:52:39

@vadkutya: Mindenesetre ha évente 1 gólt rúgna, én akkor sem cserélném el ilyen Balotellikre.

Csatár meg sztem biztos jön.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.28. 13:55:05

@zsakfos : Mikor anno csúcsformában volt, meccseket döntött el a góljaival. A 07/08-as bajnokság azon ment el, hogy a lábtörése miatt akkor nem állt rendelkezésre. Mikor visszatért, 4 meccsen lőtt 3 gólt. A szezon elején is jó volt. Ez most egy ilyen periódus. Szerintem már a Hull ellen nem volt olyan rossz és tegnap is voltak szép dolgai.

vadkutya 2009.12.28. 14:23:56

@peter135: Csak jelzem,h annak ellenére,h fegyelmezetlen, Balotelli jóval tehetségesebb, mint Eduardo valaha volt. A visszatérése pedig kb addig a meccsig tartott, tudom, utána is lőtt gólt, de azóta max csak levélnehezéknek jó. Minden tiszteletem azért az erőfeszítésért, amit az irányba tett,h visszatérjen, de pont az ilyen játékosokra nincs szükségünk ahhoz,h végre valahára nyerjünk vmi kupát/címet...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.28. 14:26:25

@vadkutya: Akkor inkább ne nyerjünk semmit, de egy olyan embert mint Eduardo, nem cserélek el egy köcsögra. Felőlem lehet az új Pelé is.

vadkutya 2009.12.28. 14:31:10

@peter135: :)

Kedvelem a hozzászólásaidat és a meglátásaidat, de Eduardo ügyben olyan szinten elfogult vagy,h netovább. Dudu több, mint fél éve hasznavehetetlen, előtte meg másfél évig nem játszott. Tény,h a sérülése előtt egy igazán jó játékos volt, de az már ELMÚLT! Sajnos, teszem hozzá.

Azt pedig Te sem gondolhatod komolyan,h azért ne nyerjünk semmit, mert Eduardo-ban tiszteljük az embert, ezért őt játszatjuk...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.28. 14:31:26

@Rooney82: számold őket végig, oszt mondj egy nevet, aki eséllyel indul valamilyen személyes listán... aktuálison, nem pedig valami all star gala-n. emiatt mondtam, hogy jó csapat. egységes. edzőkérdést meg hagyjuk, nekem is új gondolat.

agi0525 2009.12.28. 14:34:57

Ha lehetne kívánni tuti,hogy Torrest kérném az Arsenalba,szerintem ő nagyon jó lenne. Eduardo maradhat felőlem is, ha látja,hogy bíznak benne szerintem ő is jobban teljesít majd...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.28. 14:37:24

@vadkutya: nem tagadom, tényleg elfogult vagyok az irányába. Nagyon megkedveltem a játékát mióta hozzánk igazolt, valamint nem is láttam még ilyen visszafogott és csendes futballistát. Az Ausztriai edzőtáborban is ő volt az egyik legszimpatikusabb játékos. Valamint Angliában is a szurkolók kedvence. (Van egy Ausztriai felvételem amikor a buszról leszállnak a játékosok, Dudu kapja a leghangosabb köszöntést.)

Amit idén nyújt, az tényleg kevés, de hiszek benne hogy ennél jobb lesz. Az előző hozzászólásomban kicsit tényleg átestem a ló túloldalára, de részben továbbra is ezt gondolom. Szóval nem örülnék kevésbé, ha Balotellivel nyernénk valamit, csak...

vadkutya 2009.12.28. 14:39:36

@agi0525: Torres-t én is szívesen üdvözölném.

Félre ne értsetek, én úgy sírtam, amikor Eduardo visszatért, mint egy kislány, az Ő meze üvegkeretben van a falamon, ez nem vicc, eleve a 9es a szerencseszámom. De...

A profi futball ennél sokkal keményebb...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.28. 14:40:54

@vadkutya: :)
Én idén egy Wilshere mezre ruháztam be, de a következő évi hazai mezemen biztos ott lesz egy Eduardo 9-es felirat...

vadkutya 2009.12.28. 14:44:11

@peter135: Emberileg (főként sportemberileg) minden tiszteletet megérdemel, abszolút. Nem biztos, de én talán még Nálad is boldogabb lennék, ha újra a régi Dudu-t látnánk a pályán, mert talán Ő az egyetlen a keretben, aki meccseket tudott eldönteni, ahogy Te is írtad...

horas 2009.12.28. 15:01:06

Chelsea mikor jéátszik?

Jo_Jo 2009.12.28. 15:01:25

Néha elképedek mekkora baromságokat írnak egyesek.
Ferguson lufi?
Torres az Arsenalban? mivan???

Am tényleg érdemes lehúzni a Manchestert egy meccs alapján, a Chelsea bezzeg a 0-0-s döntetlent is szép játékkal hozta, tele klasszissal.
Tavaly ilyenkor ha jól emlékszem az MU rakat számra győzött 1-0-ra, nem voltak nagy formában, mégis meg lehet nézni ki lett a bajnok. Tény, hogy az Arsenal mostanában ott van a szeren, és izgatottak a szurkolók mert vagy 3 éve várják reális bajnokaspiránsnak a csapatot. De azt kell mondjam náluk is lesz hullámvölgy és akkor mutatkozik meg igazán egy csapat erőssége, milyen gyorsan tudnak kikecmeregni, illetve ha szarul is játszanak még akkor is szállítják a pontokat.

Jo_Jo 2009.12.28. 15:02:28

@horas: digi 15:45-től adja

vadkutya 2009.12.28. 15:03:02

@Jo_Jo: Áruld már el,h Torres az Arsenal-ban miért akkora baromság, azon túl,h elképzelhetetlen???

horas 2009.12.28. 15:06:15

Jímenez amilyen iegéretes utolsó szezonja volt az Inter-rel annyira jelentéktelennek tűnik itt a WestHam-ban.Hát annak idején azt hittem,hogy az Inter megtalálta a karmesterét és,hogy lesz egy támadó szellemű klasszis középpályásuk,ki tudja ha Mourinho nem jön hol tartana most a srác...

wil 2009.12.28. 15:08:44

a Villa megérdemelte a zakót, meg se próbált igazán villogni, nem is szokta persze, de amikor már behozták Carew-t , hogy mikor szinte labdát sem voltak képesek osztani előre rendesen...
Fabregas meg ennyit számít..., RvP nagyon kéne, mert sztem Arshavin nem mindig tudja hozni magát, Eduardo pedig kevés már, de RvP sem a tipikus center, azért Bendtner-t sem írnám le, ő belőle lehet még faragni egy gólvágót, bár tény eddig néha hajmeresztő bénaságai is voltak
viszont a BL-hez (is)kéne egy jó csatár oda, ha RVP nem épül fel gyorsan

Chelsea meccset láttam még, Hart nagyon keményen védett, de igazán jó Chelsea begyűrte volna őket, csak hát most forma sincs, sérültek is vannak, ANK is a nyakukon van, Anelka is kidőlt, Sturridge ha kicsit tökösebb, talán lőhetett volna1 gólt
nagyon magukra húzták a MU-t és az Arsenal-t, nem lesz nagy meccsük januárban, de hát a hiányzók miatt azokat sem könnyű behúzni, meg ma a Fulham-et otthon elverni..., simán benne van egy X a meccsben
Zhirkov-val mi van amúgy, hogy ilyen keveset játszik ? sérült ? és Joe Cole ?

még a MCity meccsét néztem a hétvégén, ott azért nagy fejlődés volt Mancini-vel egyből, kaotikus védekezés és totál ötlettelen játék helyett a City védekezett, középen remekül szűrtek, Barry valami fantasztikusat játszott, és simán elbírta a csapat Robinho bénaságait, de még Given is felment a levegőbe 1-2 labdáért, nála az ritka, mint a fehér holló

ha ma este is így tudják folytatni, akkor az elég jó váltásnak bizonyulhat, mármint a Hughes-Mancini, még ha nem is szárnyalnak majd, de egy stabil védekezéssel, és némi ötlettel középen bárkinek tudnak 1-2 gólt rúgni

Irelandet tényleg használhatnák többet, tán kicsit előrébb is, mert forintos labdákat osztogat, meg hát tavaly is ott volt a szeren eléggé, de mégis Barry, ha így tudná hozni magát és fazont szabna középre, könnyen meg lehetne a top 4 nekik
Robinho meg elképesztően balfasz, nem tudom Mancini mit tervez vele, eleve be se fér a kezdőbe már kb., de akkor még alig hajtja magát, mintha lassan járna az agya a PL-hez

Jo_Jo 2009.12.28. 15:12:09

@vadkutya:bocs, nem nagyon szoktam az elképzelhetetlenen túl gondolkodni. Ennyi erővel én Öcsi bácsit látnám Rooney partnereként, nagyot alkotnának ott elől (kb ugyanakkora az esélye, h Torres az Arsenalban játszik valaha is)

horas 2009.12.28. 15:13:46

@Jo_Jo: Kösz.Amúgy én sem gondolom,hogy az Arsenal-nak nagyobb esélye lenne a bajnoki címre mint az elmúlt pár évben bármikor.
Hasonló mitn amikor a Juve-sok is a Samp elleni 5-1 után már a Barca-hoz hasonlítgatták magukat.

vadkutya 2009.12.28. 15:18:23

@Jo_Jo: Egyrészt minden relatív, a PL-ben meg főleg, mellesleg ha a Pool sokáig folytatja ezt a szerencsétlenkedést, akkor sztem nem fogják tudni megtartani Torres-t, így akár még az Arsenal-ban is kiköthet. Max 2 hétig lenne szenzáció, számtalan elképzelhetetlennek tartott igazolás született már az angol bajnokságban.

Másrészt csak annyit írtam,h szívesen üdvözölném, de meggyőződésem,h nehezedre esett volna efölött átsiklani...

Slice 2009.12.28. 15:19:34

@horas: "Hasonló mitn amikor a Juve-sok is a Samp elleni 5-1 után már a Barca-hoz hasonlítgatták magukat."
Ezt most ugye viccnek szántad?:D Nem tudom hány Arsenalos hasonlította a csapatot a Barcához ..valószínűleg 1 sem. Az meg hogy ezt az Arsenalt a Juvéhoz hasonlítod,hát finoman szólva nem az ágyúsoknak kedvező jelen esetben. Mellesleg miért is ne lenne esély a bajnoki címre? Esélye sok mindenkinek lehet a bajnoki címre, de azért egy olyan csapatot aki 3. a PL-ben nem bajnokesélyesnek nevezni komoly.(Ha az elmaradt meccsünket megnyerjük amire elég nagy az esély akkor 2. az Arsenal 1 pontal a Chelsea mögött.)

vadkutya 2009.12.28. 15:22:11

@Slice: Ne menj bele, felesleges, a pályán majd minden eldől...

Slice 2009.12.28. 15:22:23

@Slice: Ezzel az erővel kijelenthetem, hogy a MU-nak nincs esélye megnyerni a PL-t idén. Miért is lenne? Vesztett pontok tekintetében csak 3.ak. A szezon nagy részében egy 0 a játékok még ha nyernek is. A Chelsea,Arsenal duó legalább ha nyer akkor többnyire meggyőzően teszik. Ugyanakkora baromság azt mondani h az Arsenalnak nincs esélye nyerni,mintha azt mondanánk h a MU-nak sincs.

Slice 2009.12.28. 15:24:32

@vadkutya: Alapvetően zavaró, hogy egy tükörsima meccs után mindenki odaszúr, beleköt az Arsenalba. Ráadásul ha a játékba nem köthetnek bele akkor jönnek az ilyen szarok hogy, pókfociztak, Song egy favágó, Wengeren milyen szar öltöny volt már és hasonló színvonalas megnyilvánulások..Viszont van 1 szint ami már nem zavaró hanem baromság. Ez a Juve-Arsenal párhuzam durván üti ezt a határt.

Viszlat 2009.12.28. 15:26:11

OFF

Gúnárok! Nagyon oda voltatok a tegnapi Villa meccstől, szokás szerint meg tudom szerezni 720p-ben, ha valakit érdekel, itt vagy emailben jelezze nekem és megoldjuk.

ON

Ami helyzetet kihagyott eddig a Tottenham, azzal Dunát lehetne rekeszteni...

papercut 2009.12.28. 15:28:23

@Viszlat: Ja nekem is megvan HD-ben ha valakit érdekel..

horas 2009.12.28. 15:28:29

@Slice: Jólvan látom érted a párhuzamokat.Igen a Juve-t összehasonlítottam az Arsenal-al...(fejcsóválás)
Csak annyit írtam,hogy hajlamosak a szurkolók kicsit elszállni egy-egy magabiztosabb győzelem után.Egy kicsit ezt vettem észre egy-két helyen,'akinek inge...'

Slice 2009.12.28. 15:31:25

@horas: Igen hajlamosak. Sokan már azt írták, hogy bajnokok lehetünk. Ez talán nem akkor abszurdum, mintha azt mondanánk, hogy a Juve bizony Barca szintű csapat.

vadkutya 2009.12.28. 15:32:22

@Slice: Az ilyen hozzászólások a szerzőjüket teszik nevetségessé, nem a csapatot...

shinigami 2009.12.28. 15:44:42

jellemzo mondjuk a spurs 'szerencsejere' h a vege elott 2-3 perccel serul meg Lennon...
btw 2-0 helyett siman lehetett volna akar 4 is :/

robill760 2009.12.28. 15:50:00

most szólok, hogy a Wolves-City iksz lesz, mindkét tippelő bukja a vendégsikert

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 15:52:29

@robill760:
most szólok, h általában bukom a tippjeim :)

chrisred 2009.12.28. 15:52:31

@vadkutya: Mit takar a szerencsétlenkedés? Tavaly az Arsenal ugyanolyan szar volt, mint most a Liverpool. Márciusban nyolc pontra voltak a BL selejtezőt jelentő negyedik helytől, és ha a Villa nem csuklik össze a bajnokság végén, gondolkodniuk kellett volna, hogy kinek az eladásából pótolják a kieső bevételt.

Ennél a két csapatnál igazolási pénzhegyek hiányában teljesen azon múlik a szezon, hogy a menedzser mennyi idő alatt és hogyan tudja összerakni a csapatot a rendelkezésre álló játékosokból.

horas 2009.12.28. 15:53:42

@Slice: Persze,hogy nem csak hozni akartam egy példát szurkolói túlkapásokra ahasonló helyzetben...

vadkutya 2009.12.28. 16:06:18

@chrisred: El is ment 2 meghatározó ember, csak erre próbáltam célozni, ez ugyanúgy benne van a pakliban a Pool esetében is.

De akkor ezennel kijelentem:

Az idei Premier League ÉRVÉNYTELEN, mert mindenki szar. Ebben a szezonban nem avatunk bajnokot. Illetve ha mégis, akkor az csak a véletlen műve lehet, vagy esetleg úgy hívják őket,h Manchester City, akiket lehet közös erővel utálni, ahogy eddig is... :)

badblood 2009.12.28. 16:06:34

Baszd+ Gera :(( :@!!!

Viszlat 2009.12.28. 16:06:43

Hoppá, Gera Zoli, szépen csinálta.

vadkutya 2009.12.28. 16:14:24

The Magic Hungarian XD

badblood 2009.12.28. 16:27:11

Gyakorlatilag színtelen, szagtalan, súlytalan a Chelsea (támadó)játéka. A fulham meg elvan így...

halihalo 2009.12.28. 16:32:36

Ferreirát el kellene adni...Minél előbb...
Meg tudja valaki mondani, miért ívelgetünk középre állandóan rendes támadások helyett??

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.28. 16:32:50

zsirkov takarít. terry is minek néz bele egy orosz lábába... nagyon szenvedős meccs.

Viszlat 2009.12.28. 16:44:14

Pantsil meg Drogba nem nagyon lesznek ivócimborák asszem...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.28. 16:48:13

@Viszlat: kupán találkoznak? ott még alkothat Pantsil valamit, bár ha igy folytatja ezen a meccsen, Drogba nem biztos, hogy utazik (oda)...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.28. 16:49:43

valamint ballack végre megtanulhatna futbalozni, az ő korában azé már illene... szögletet nem tud beadni. az aztán nem művészet pedig.

toerix_ (törölt) 2009.12.28. 16:51:49

mourinho elégedett lehet.
elég erőtlen a Chelsea játéka, én max. egy gólt váruk tőlük. (meg lehet kövezni)

d3vnull 2009.12.28. 16:52:39

Jézusom, lófaszt érdemlünk mi, nem bajnoki címet, sorozatos ilyen pocsék játékkal.
Ferreira szar. Hol volt a gól előtt? Egy beadása nem volt pontos, és különben is minek ívelgeti fel állandóan?
Ballack 10 méteren túl nem bír passzolni, szögleteket szarul belőni már művészet
Kalou no komment, ő csak simán nincs a pályán, nem szarul játszik :(

Pantsil meg kapja már be, kíváncsi vagyok sikerül-e Drogba lábát eltörnie a meccs végére...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.28. 16:54:20

@anonim222 [semleges néző]: német játékosok hagyományosan nem tudnak szögletet rúgni, ez saját megfigyelésem. az utolsó, aki tudott, Bernd Schneider volt. most van remény, h feltűnt egy követője Badstuber személyében.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.28. 16:54:23

@d3vnull: az biztos, hogy most kéne megvillantani valamit.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.28. 16:56:12

@mocsing: na, de azért vannak fokozatok. az ötösig elrúghatná, az nem nagy kunszt. Badstuber jó. :) sőt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.28. 16:58:56

@anonim222 [semleges néző]: némettel tizenegyest kell rúgatni, szögletet nem szabad. persze ha félig török, akár bl-döntőben is kihagyja. (szeretünk, mehmet!)

btw elég fura lehet, ahogy ballack adja be a szögletet

d3vnull 2009.12.28. 17:03:36

Azért elég meleg Drogbánál ezt "színészi teljesítmény"-nek hívni a tanult digisportos kollegától... Szokott, ezt senki nem tagadja, de ezek talán azért mégsem ebbe a kategóriába tartoznak...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.28. 17:05:02

@mocsing: azért voltak utána is, asszem. Hessler rémlik, a válogatottba ő rúgta egy időben, asszem, de volt még azért más is, aki szépen tekerte.

váév építők (törölt) 2009.12.28. 17:09:56

@Woland: spurs-vasas? nem inkább mtk-vasas? ;)

lexx 2009.12.28. 17:24:23

@váév építők: amit erre irnek azt inkabb nem teszem :) pedig de szivesen leutnem a magas labdat :P
es anyam nagyanyja is az szarmazastanilag,mielott barki is lebunkozna

lexx 2009.12.28. 17:27:21

@Woland: egyebkent a Dawson siman ejheto Dausonnak is akar ugye a w az egy dableju,nameg ottan eszak-londonban sem igazan angolul beszelnek,hanem valami arra emlekezeto nyelvre.
De ha mar magyaritasz irhattal volna:
Doglott sonka vs nyugati sonkat is :)

Everred 2009.12.28. 17:28:51

Aki esetleg aggódik a Chelsea miatt, annak mondom, hogy a 92. percben Lampard megpattanó lövésével egyenlítenek, majd a Drogba sorozatos fetrengései miatti 7 perc hosszabbítás végén Ferreira 40 méterről beadni próbál, a labda lecsúszik a lábáról és az éppen ábrándozó Anelka seggéről bepattan. Szóval semmi extra nem lesz ma, csak szokvány Chelsea-meccs.

badblood 2009.12.28. 17:29:21

Megkockáztatom, hogy még az ANK előtt elkopik a négy pont előny. (ami már MOST csak kettő)

badblood 2009.12.28. 17:30:51

@Everred:
xD
sem Anelka, sem Ferreira nincs a pályán

Melyik meccset nézed?
xD

ForzaBianconero 2009.12.28. 17:33:36

@Everred: Egyrészt gyakran igaz amit elmondasz, másrészt vicces hogy ezt egy mu drukker írta le.

Everred 2009.12.28. 17:33:37

@badblood: bevallom, csak írtam két nevet, mert nem látom a meccset, nincs Digim és nincs kedvem patakolni :-)

De mindegy is, legyen akkor Terry és Sturridge, a BBC szerint ő most állt be.

badblood 2009.12.28. 17:34:05

@Everred:
Abban viszont "igazad van", hogy Ivanovicnak "lecsúszott" a beadása, Drogba meg befejelte :))

Everred 2009.12.28. 17:34:45

Na, korábban jött az 1-1, mint hittem.

toerix_ (törölt) 2009.12.28. 17:35:21

hát ha nem is, elég szánalmas gólok :D

Titi120 2009.12.28. 17:35:23

Na, lehozták Gerát, gólt is kapott a Fulham ... :)

Ballack fejelőtudományával az ötösön kellene boggieznia korneleknél, nem a szögletzászlónál.

Közben kettő. Gera nélkül szart sem érnek. :)

badblood 2009.12.28. 17:38:53

@Everred:
és Sturridge adott egy gólpasszt, igaz az ellenek :))

Lacóka 2009.12.28. 17:39:04

Belealudhattam, kiállították a fulham jobbhátvédjét? Két percen belül kétszer ugyanúgy üres ember...

lexx 2009.12.28. 17:40:04

@Everred: hallgathatod radion is a bibicen.

Everred 2009.12.28. 17:42:30

@Lacóka: nem, Pantsil lejött sérülés miatt és Baird ment ki jobbhátvédbe, és ez a kis zavar elég is volt. A köcsög Zamora a hibás amúgy, 1-0-nál be kellett volna lőnie az állítólag hatalmas helyzetét. Sajna a Fulham nem fog olyan ajándékot kapni, mint amilyet Wiley nyújtott át tegnap a Hullnak...

crouchy 2009.12.28. 17:43:03

na ha bajnok lesz a Chelsea, akkor ezért lesz bajnok.

Viszlat 2009.12.28. 17:45:40

Azért azt valszeg a Fulhamnél sem gondolta senki komolyan, hogy 86 percig képesek lesznek ilyen játékkal megőrizni az előnyt...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.28. 17:50:18

csúnya lett volna a 0:1. a mezőnyben Iva ad be egyedül normálisan. valamint Sturridge veri meg 1:1-ben az emberét... még a végén Ancelotti lesz a nagy király.

lexx 2009.12.28. 17:53:33

off: peterborough-cardiff 4-4 a felido 0-4 volt.

Lacóka 2009.12.28. 17:57:38

@Everred: sérülést nem láttam, tényleg belealudhattam :) Zamora meg ballaszt.

De rohadt bosszantó, aszittem fasza kis szilveszter lesz, élen kezdjük az évet, erre két ilyen hülye gól, ehh...

d3vnull 2009.12.28. 17:57:53

Everred, annyira ari amikor egy vörös szurker ír mákos gólokról, fetrengés miatt megadott bármiről, 7 perces hosszabbításról :)

halihalo 2009.12.28. 17:58:17

@Viszlat: A második félidőben a második gólig a Fulham szinte át sem ment a felezővonalon. Érdekes módon utána tudtak újra támadni.
Eléggé izzadtságszagú volt, de ezért is 3 pont jár. :)
Viszont Drogba fog hiányozni...

halihalo 2009.12.28. 17:59:05

@d3vnull: A hosszabbítás ebben az esetben a Fulhamnek volt jó... Azért volt 4 perc... :)))

halihalo 2009.12.28. 17:59:57

@Lacóka: Azért az első gólra nem mondható, hogy hülye volt.. Szép beadás és szép fejes...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.28. 18:04:16

azért Carvalho hazaadását beveri Zamorra egy esernyő után, kicsit nagyobb a gáz. Czeh is nagyot puffant volna a gyepen. így meg nagyot mentett. :)

Ferguson 2009.12.28. 18:04:41

Bexarás bakker :S Nem láttam a meccset, de szeretném azt hinni, h a chelsea nem érdemelt győzelmet. Ezt a pechet, sajnálom a fulham-et :( Go MU! Holnap javítani kell kicsit a gólkülönbségen...

halihalo 2009.12.28. 18:05:12

@anonim222 [semleges néző]: Az mázli volt, mint ahogy Kalou kapufája is mázli volt, hogy nem 10 cm-rel lejjebb ment.

clfo 2009.12.28. 18:05:28

@eric: azt hiszem eddig még nem mondtam ellent szurkesz társnak, de én úgy gondolom pote-nak igaza van.

Giggs egy legenda, nem lehet rá semmi rosszat mondani, de azt se, hogy folyamatosan (!), meccseket eldöntő klasszis legyen.

Az olyan felsorolásba, mint Kaka, CRonaldo, Messi, Torres, Gerrard, Fabregas stb., a mostani United keretből sztem csak Rooney és Vidic/Ferdinand fér bele.

És ez a legnagyobb baj az idei Uniteddel...

Ugyanis Rooney teljesítménye még mindig ciklikus, nagyon jó meccsei vannak, egy pár hétig aztán pár hétig semmi.

Az utóbbi években a bl győztes csapatokban mindig volt egy extra klasszis.
09 - messi
08 - CR
07 - kaka
06 - ronaldinho
05 - gerrard?
04 - ide nem merek irni semmit:)
03 - sevcsenko
02 - zidane/makalele
01 - kahn
és még lehetne folytatni...

Ebből nekem az jött ki, hogy amelyik csapatban nincs ilyen játékos az a csapat nem fog bl-t nyerni.
Rooney lehetne ilyen idén, de akkor a kiváló periódusa idén február középétől május végéig tartson, különben (bánatomra) idén nem lesz trophy az ördög vitrinben...

Lacóka 2009.12.28. 18:06:37

@halihalo: oké, ne nevezzük hülyének, nevezzük töketlennek. Azért a világ egyik top3-as csatárát 5 méternék közelebbről kéne nézni a kapu előtt...

@Ferguson: MU csak szerdán lesz.

halihalo 2009.12.28. 18:06:58

@Ferguson: Már írtam fentebb, a Fulham a második félidőben nem ment át a félpályán amzg nem kapott két gólt. végül is, ezt is lehet nem megérdemeltnek nevezni. Kicsit objektívebben: nem a szezon meccsét játszottuk, de a MU-ról szokták mondani, hogy a nagy csapatot arról ismerni meg, hogy szar formában is nyeri a meccseit. Ez akkor most áll? :)

halihalo 2009.12.28. 18:08:20

@Lacóka: Hát ha ezt jelentette a hülye, akkor igazad van. Lehet, féltek tőle, aki meg nem félt (Pantsil), ő meg már nem volt ott...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.12.28. 18:09:14

@pote:
@Strigo a divatdrukker:

riszpekt az everton 2:0-s győzelem tippjéhez ...
azt jáccottam meg, mert nem volt kedvem parázni a chelsea miatt, bár ez az evertoni meccs sem volt egy diadalmenet, piroslap meg minden kellett hozzá ...
cserébe a tippért, esetleg egy stirlitz viccel kedveskedhetem néktek ? :DDD

clfo 2009.12.28. 18:09:16

Ja és Berbatov eddig baromira nem azt hozza, amit kellene 31 millió fontért. Nagyon szép flick-flackokat nyom, szépen egyérintőzik, jól tartja a labdát, de sztem a csatár azért van, hogy gólt lőjjön.

Szóval k*rvára megvillogtathatná már azt a Spurs-ös teljesítményét...

Kövi 2009.12.28. 18:25:41

@clfo: én kritikusabban fogalmaznék: nem az a baj, hogy nem lő elég gólt. A nagy baj az, hogy minden jó ütemű kiugratására 10 rossz jut, és inkább lassítja a támadójátékot, mintsem gyorsítaná (ezért kínkeserves minden visszazáró védelmű csapat elleni győzelem). Az meg már csak hab a tortán, hogy ha elpattan a labda vagy hosszan kapja vagy a védő odaér, akkor egyszerűen leáll, és nem rohan vissza (főleg Rooney-t nézve szúrja ki az ember szemét).
A semmittevésből néha villan egyet-egyet, de hogy nem érte meg a 30 misit, az meg tuti...

halihalo 2009.12.28. 18:26:24

@anonim222 [semleges néző]: Nem csodálkoznék, ha tényleg így lett volna, csak úgy csendben, amikor senki nem látja. Nem keveset kapott tőle, főleg az első félidőben.
És Drogba még arra is gondolt, hogy kapjon eg sárgát, és ne olyan meccset kelljen kihagynia, amin itt is lehetne. :)

Lacóka 2009.12.28. 18:28:06

@clfo: tegnap én is hasonlón gondolkoztam. Pár éve a MU a világ (egyik, hanema) legjobban kontrázó csapata volt, ma már nem (akkor is, ha tegnap másfél gólt lőttünk így), és ebben szerepe lehet annak, h ha berbatov labdát kap, nem megindul vele, hanem megáll. (és vár, h mire, nem mindig sejtem)

Lacóka 2009.12.28. 18:29:53

@Kövi: asszem nyilatkozott is egy olyat, még mikor jött, h ő nem fog futni. Akkor még nem anyáztam, csak most, h látom, h komolyan gondolta. Ezt a szintet harmadennyibe kerülő csatár képes hozni.

Kövi 2009.12.28. 18:32:42

@Kövi: mindemellett baromira sejnálom, mert nagyon tehetséges játékos. Lehet, hogy a Sarkantyúsoknál más feladata volt, azért ilyen szembeötlő a teljesítménybeli különbség (megvan a két éve előtti Chelsea-Spurs 4-4 zajkamerás összefoglalója, időnként megnézem, és ilyenkor szomorú vagyok)...

@Lacóka: nem tudtam, hogy ilyet mndott, mindenesetre a szavát megtartja :) Szerintem is jobb lenne egy ambíciózus fiatal játszatása helyette. Vagy bárki, aki futni akar és tud, valamint tudja mikor kell passzolni és lőni.

horas 2009.12.28. 18:35:11

@clfo: Érdekes felvetés de sztem nincs köze a valósághoz.Egyből ellenpéldának ott a Porto ahol tényleg korszakos zseni nem játszott.Ellenben az Inter-ben ott volt Ronaldo és Ibrahimovic is sokáig még sem sikerült.
Ronaldo-nak valószinüleg ezért nincs BL-címe.

Woland 2009.12.28. 18:40:44

hat ezt a nagy zseni Hodzsszon mester baszta el a Fulham-nek. Pantsilt ez Zolit is hulyeseg volt lecserelni. a ghanai ugyis hianyzik majd februarig, minek ovni? Zoli meg sokkal tobbet es eredmenyesebben segitett hatul mint Andy Johnson. ket felesleges csere, mindketto komolyan befolyasolta a golok megerkezeset.

no mindegy... Hajra Wolves!

Woland 2009.12.28. 18:44:45

@váév építők: benne vagyok az mtk-vasasban, ha annyi trofeat nyerunk a kovetkezo 20 evben mint ok 1990 ota kurva boldog leszek : )

mazeltov!

Woland 2009.12.28. 18:54:24

@lexx: a Dawson az "dószon" oszt kesz, ha nagyon angolkodunk akkor az ó es á kozott feluton is lehet. de semmikeppen dauszon. amugy Hajdube valtogatja, kabe minden negyedik alkalommal jol ejti. Defoe-t viszont nagyon kovetkezetesen düfózza. annyi penzert igazan utananezhetne.

azt meg nem is emlitettem hogy Hajdube szerint a Tottenham-West Ham eszak-londoni derbi. sajnalatos hogy olyan emberekre bizzak a PL-t akiket nem erdekel az angol bajnoksag.

vadkutya 2009.12.28. 19:01:16

@Woland: Hajdúbé valszeg Arsenal drukker... ;)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.28. 19:04:21

@horas: játszott ott szerintem, csak nem volt sztárolva, mert kis csapat volt a Porto. attól még, mert nincs "hírbe hozva", még lehet klasszis. de meg kéne néznem a játékosokat.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.28. 19:04:29

@vadkutya: Ki nem állhatja az Arsenalt. Mondjuk csinálhatná kevésbé feltűnően is.

halihalo 2009.12.28. 19:06:26

@Woland: A Fulhames Smalling sem "szmelling", ahogy a mai szpíker mondta folyamatosan. :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.28. 19:19:30

@halihalo: Ahogy Vermaelen sem fermélen, ahogy a tegnapi okos mondta.

Woland 2009.12.28. 19:28:18

@halihalo: ja, az is kikeszitett, hogy az istenbe hozta ki azt hogy "szmelling"? raadasul lebudosozte szegeny sracot az ongoljan felul : )

@peter135: azt se kerulne semmibe kideriteni, hogy az a v siman v es nem f. csak azt mutatja hogy semmi extra felkeszules nincs a kommentatorok reszerol a meccsekre.

plane mikor ilyenek vannak a neten:

www.forvo.com/word/thomas_vermaelen/

: )

halihalo 2009.12.28. 19:39:06

@Woland: Tök jó ez a link! :)
A mai legjobb beszólás amúgy az volt, amikor megjegyezte, hogy a gólok a védelem miatt születtek...

Titi120 2009.12.28. 19:57:15

@Woland:
Kiváló, hogy ennyire képben vagy a Spurs játékosok nevének helyes kiejtésének témájában, de mielőtt lefelkészületlenezel minden hazai kommentátort, felhívnám becses figyelmedet, hogy a riportereknek nem egy csapatból kell felkészülniük hibátlanul a hozzád hasonló érzékeny lelkű fanok miatt, hanem kb 50 - 100 csapat, cirka 2 - 3000 játékosából (és nem csak neveik helyes kiejtéséből) kéne ugyanezt megtenniük.

Nem mindegy.

nils_h 2009.12.28. 20:11:04

@Woland: @halihalo: ez tényleg nagyon zsír! De Illés Bélát nem ismeri :)

halihalo 2009.12.28. 20:12:07

@Titi120: A nevek kiejtése csak a hab a tortán, és inkább mulatságos sokszor (lásd szegény "szmelling"-et. A sok hülyeség inkább idegesítő, amit összehordanak.

Woland 2009.12.28. 20:15:15

@Titi120:

hat, ja kurvara latszik rajtuk a felkeszules minden szinten. kabe semmi hasznos dolgot nem mondtak a legutobbi 5 PL-meccsen amit magyar adokon neztem. egy-ket statisztika amit 2 perc alatt megtalalni a neten es kesz. azon felul csak kozhelyek mennek, meg az, hogy amikor elneznek egy lest vagy szabalytalansagot akkor azzal foglalkoznak hogy magukat igazoljak (tisztelet a keves kivetelnek!), mintha miattuk nezne az ember meccset.

hogyha az a munkam hogy jatekosok neveit mondom 90 percen at meg esetleg egy-ket extra eszrevetel, akkor az a legkevesebb, hogy meccs elott megnezem hogyan is kell azt a 22 nevet kimondani. arrol nem is beszelve hogy csapatonkent keves olyan jatekos van akinek a neve necces. egyebkent nem vagyok tulerzekeny, a brazil kiejtest nem varom el senkitol, sot a Cockney-t sem. de a Smalling, a Dawson vagy a Defoe nem eppen egzotikus nevek basszus.

az meg hogy Hajdube nem tudja hogy a Spurs-WHU nem a north london derby az kurvara vedhetetlen egy profi sportkommentatortol.

amugy ha felkernek hogy minden nap ket uj csapatrol beszeljek emberek elott havi parszazezerert akkor en vallalom hogy minden nevet helyesen ejtek. de biztos bennem van a hiba. szerintem ez nem tulzott elvaras, sot, az abszolut minimum, zero Kelvin.

nordsee 2009.12.28. 20:18:34

@Woland: Kösz a linket, a hét kommentje. :)

Woland 2009.12.28. 20:22:21

ja azt ki is hagytam, hogy a Chelsea-Fulham-et is sikerult del-londoni derby-nek neveznie a kommentatornak.

ez kettobol ketto egy nap. szokoevente nezek olasz bajnokit, meg kozom sincs a sportkommentatorkodashoz, de tudom melyik a derby della modonnina vagy a derby della lanterna.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.28. 20:23:58

Wolves-Man City, 20.45-től , ES2

Wolverhampton: Hahnemann, Zubar, Craddock, Berra, Elokobi, Foley, Henry, Mancienne, Surman, Iwelumo, Doyle.

Subs: Hennessey, Stearman, Ebanks-Blake, Jarvis, Milijas, Maierhofer, Castillo.

Man City: Given, Zabaleta, Toure, Kompany, Richards, Petrov, Ireland, De Jong, Barry, Bellamy, Tevez.

Subs: Taylor, Robinho, Garrido, Sylvinho, Vidal, Boyata, Weiss.

Stoke meccshez képest 2 változás, Robinho helyett Bellers a kezdőben, Sylvinho helyén pedig a jobbhátvéd Zabaleta, akinek a helyén így Richards lesz

mivel a Chelsea nyert, nem szabad túlságosan lemaradni...

:)

Woland 2009.12.28. 20:26:04

@nils_h: @nordsee:

Boldog Karajcsont : ) most talaltam a "thomas vermaelen pronunciation"-t keresve. 5 masodpercbe kerul megtudni hogy mikent is kell ejteni.

vadkutya 2009.12.28. 20:26:24

@peter135: Ebből is látszik,h nem ért hozzá... :)

halihalo 2009.12.28. 20:39:13

@crazy_horse: Tényleg, a Wolves egy győzelemmel akár 3 helyet is feljöhet... Az már látótávolság! :)))

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 20:49:37

csak nálam sz.rakodik az ES2?

Woland 2009.12.28. 20:53:07

a Wolves kezdojebol osszesen ket ember lott golt iden a PL-ben... Craddock es Doyle... nem tul jo elojel mara a farkasoknak...

nordsee 2009.12.28. 20:53:18

@pote: Nem, trágya, el is kapcsoltam, remélem holnap ilyenkorra rendbe teszik.

zsakfos 2009.12.28. 20:57:16

@Woland: Tényleg kurva jó a link.
Hajdú Bét csípem, de már benne sincs meg igazán az alázat a munkája iránt, hogy utánanézzen akár csak az alapvető dolgoknak, pedig régen pl. egy Knézynek messze nem volt ennyi lehetősége az információszerzésre.
Egyébként nem tudom miért csodálkozunk az M1 Híradójában pl. nem ismerik a néma h-t, náluk a méhnyakrák kiejtve is méhnyakrák, nem pedig ményakrák...
Egyébként asszem a 94es vb-n ment a Romáriu, Bebétu, Mazinnyu:)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.28. 21:06:19

nyer a city én is nyerek tízezret, szurkoljatok

vadkutya 2009.12.28. 21:14:40

@zsakfos : Jaaaj, erre emlékszem, Romáriu, Bebétu... :D:D

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.28. 21:20:34

@zsakfos :
HBI a tömegesített sportközvetítések áldozata valahol, Miután mindent ugyanazzal a kevés (egy kezeden meg tudod számolni hány) minőségi emberrel próbálnak eladni v promotálni, egyszerűen besavasodik az egész. Az elmúlt években a sportközvetítések felosztása csatorna és riporter szerint sem volt arányos, és amennyire alkalmas volt a feladatra, ugyanannyira esett is vissza benne. Mondjuk a leggyengébb, legrosszkedvűbb HBI is jobb, mint a felhozatal kétharmada, tele ripacsokkal,

sepsta75 2009.12.28. 21:21:15

közben megjavuit az es2, tevez ennek örömére be is köszönt.

Woland 2009.12.28. 21:21:52

makos gol Teveztol, inkabb ongol akkorat pattat a vedon, konnyu vedes lett volna Hahnemann-nak.

eddig siman a Wolves jatszott jobban. de ki ellen legyen balszerencsejuk ha nem epp egy rivalisunk ellen... gyerunk farkasfalka!

sepsta75 2009.12.28. 21:22:20

sztem Faragó a legfaszább,de Horti mindenkit lő.

vadkutya 2009.12.28. 21:25:57

@Woland: :)) Zseniális az, ahogy szurkolni tudsz a Spurs riválisainak bukása érdekében. Engem mindig megmosolyogtat... :)

Woland 2009.12.28. 21:41:46

@vadkutya: nekem ez termeszetes. szerintem te is szurkoltal a Fulham-nek. : )

amugy meg ha nezed a meccset akkor te is egyetertesz velem hogy a gol a jatek kepe alapjan rossz oldalon szuletett. amig 0-1 addig minden esely megvan az ikszre, jol kuzd a Wolves.

egyebkent az a csapat amelyiknel George Elokobi a balbunko mindig igenyt tarthat a szeretetem egy szeletere. : ) Tøfting hozza kepest Moricka. (a nyolcadosztalyban(!!!!) kezdte az angliai karrierjet a kameruni amugy.)

Titi120 2009.12.28. 21:43:00

@Woland:
Szerintem meg pusztán arról van szó, hogy ráállítottad a füledet a hibakeresésre, és emiatt felnagyítod a dolgokat.

Messze nem hibátlanok, de szerintem a többség teljesítménye korántsem olyan lehangoló, mint sokan beállítjátok, és ez a totál felkészületlenek dolog se állja meg a helyét. Szoktál nézni Forma - 1 -et ? Na, ott találsz teljesen felkészületlen kommentátort ! Ne mossuk össze Hajdu B.-t Palik Lacikával például, mert, amiről írsz, abból gyakorlatilag az következik. Ez pedig így mégiscsak skandallum. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 21:43:37

@Woland:
elokobiról külön meg fogok emlékezni az összefoglalóban :)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.28. 21:43:52

gyenge félidő után 1-0 a City-nek

legalább a védekezés stabilabb vmivel, de mivel Barry, NDJ és ma Ireland sem lép be sokszor a támadásokba, így rohadtul nehezen alakul ki helyzet

nagy ritkán Tevez helyezkedik benn beadásnál, 3 védő között

Robinho helyett inkább Weiss-t kéne behozni, villámgyors, fiatal szélső, sok gondot okozhatna a Wolves-nak

a gól nem mákos volt, hanem Tevez akarta így :D

Woland 2009.12.28. 21:45:41

@OJ: ezzel mondjuk egyetertek. pont azert zavar kulonosen hogy Hajdube alapveto dolgoknak nem nez utana mert o azon kevesek egyike akik nekem is bejonnek. persze igy is jobb mint a ripacsok ahogy te nevezed oket (nagyon talalo itt ez a szo!).

Woland 2009.12.28. 21:46:37

@pote: kiraly! nagyon varom, elore is koszi! : )

Woland 2009.12.28. 21:51:23

@Titi120: no, a Palikkal valo osszehasonlitast en kernem ki Hajdube neveben! : )

a tobbit tartom: szerintem tokeletesen fair dolog egy profi kommentatortol elvarni legalabb az angol nevek megkozelitoen helyes kiejteset.

nem egy, a nuklearis proliferacioval egyenertekuen komoly problemarol beszelunk. de a sportkommentalas mikrokozmoszaban elegge fontos a kiejtes.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.28. 21:53:40

@Woland: "nuklearis proliferacio, sportkommentalas mikrokozmoszaban"
Jót tett az ünnep a kombinációs skillednek. :)

Woland 2009.12.28. 21:56:25

basszus mit hagyott ki Iwelumo... brazil tamadast nyomott a Wolves... es meg azt se latta a spori hogy megpattant igy kirugas.

Viszlat 2009.12.28. 21:56:34

HBI az utóbbi időben valami olyan undorító nagyképű stílusban közvetít, ami szerintem semmiképpen nem megbocsájtható. Folyamatosan azt érezteti, hogy hát ilyen gyengus meccs nem is érdemli meg az ő hangját és kapják össze magukat a fiúk, merthátna. Pedig hosszú évekig messze a legszimpatikusabb kommentátor volt. És egyébként az utolsó betűig aláírom Woland minden szavát a témában.

Titi120 2009.12.28. 21:57:40

@Woland:
Nem érzem, hogy ezek a kiejtési hibák tendenciává nőtték volna ki magukat nála, de lehet, hogy csak én nézek mindig jókor angol / BL - meccseket.

vadkutya 2009.12.28. 22:00:43

@Viszlat: Ezt egyébként már én is észrevettem, mármint,h nagyképűen közvetít. Kb azóta nyomja ezt, mióta a Fifa magyarosításánál húztak vele (meg Faragóval) egy nagyot...

zsakfos 2009.12.28. 22:14:22

És most jórészt csak az angol kiejtésről beszélünk, a többi még siralmasabb.
A holland az valami kegyetlen:) Dzsudzsák 2 éve játszik a PSV-ben, de még mindig nem tudják kimondani az Eindhoven-t normálisan.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.28. 22:16:56

jújjjjj Garrido

mekkora flash

először kezdő idén

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.28. 22:17:21

Alig várom a holnapi brit sajtót, "CSEREKIRÁLY", muhaha

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.28. 22:17:45

mekkora csere Mancini-től, ugye-ugye:D

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.28. 22:18:01

@crazy_horse: nem kezdett, most jött be csereként.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.28. 22:18:09

Látjátok, Mancini érkezése máris hozott egy komoly pozitívumot: Garrido újra felfedezésével szépet húzott most.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.28. 22:19:17

@heinrich: yep

másodszor csere viszont idén a PL-ben, megkavarodtam:D

Woland 2009.12.28. 22:21:04

bazdmeg Hahnemann. eddig neztem, ha egyszer gyozelmet vagy minimum pontot erdemelt a Wolves akkor az a mai meccs volt.

a szabadrugas is fiktiv volt mert mar regen le kellett volna fujni a Bellamy-lest, de elfejelte a vedo es inkabb elonyszabalyt adott a biro 5 masodperc mulva meg mar Bellamynal a labda.

a City eddig ugy jatszik mint Hughes-zal, bar ket meccs alatt nem is lehetett valtozast varni Mancinitol. a vedekezes most is kusza, bar a rogzitett szitukban meglepoen jol reagaltak a veszelyre.

most harapta a farkasokat seggbe a malac ami a Tottenham ellen meg boldogan rofogott a fulukbe.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.28. 22:33:35

na azért Tevez again...

Robinho micsoda csere megint:DD

Titi120 2009.12.28. 22:35:51

Kíváncsi vagyok, hogy Mancini majd hogyan oldja meg a támadó - szekció összepakolását, ha majd Santa Cruz és Adebayor is egészséges lesz. SWP -ről nem is beszélve ...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.28. 22:37:37

Persze, ez csak két meccs, meg nem lehet konzekvenciákat levonni, és a többi, és a többi, de nagyon boldogtalanok nem lehetnek a City drukkerek Mancini érkezése miatt.

Titi120 2009.12.28. 22:39:43

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Rosszabb nem lett a City ettől az edzőcserétől, az fix. Hogy jobb lesz -e, arra válasz még odébb van.

robill760 2009.12.28. 22:41:45

@clfo: szerintem Deco-t beírhatod, mert abban az idényben az volt

robill760 2009.12.28. 22:44:34

@pote: tökéletesen igazad volt a felvezetőben, ez a Wolves nem is akart igazán nyerni...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.28. 22:46:44

"Az Arsenalnak két játékos kell a télen: vissza kell szipkázni Vieirát, és le kell csapni Van Nistelrooyra"

Az első fele oké, de a másodiktól meg elkap a hányinger. Akkor már inkább legyen Mannone a csatár. Annyi csatár van, de miért mindenki a lófejűre gondol mint gondjaink megoldására?

zsakfos 2009.12.28. 23:08:22

@peter135:
Mert szóba jöhető reális alternatívának tűnik. Nem véletlenül nem írja senki Ibrát, Villát, Torrest vagy Drogbát.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.28. 23:15:40

@zsakfos : Nyilván én sem ezekre a játékosokra gondoltam. De pont egy közellenséget az Arsenalba? Tudom hogy párszor már átrágtuk magunkat ezen, de meg mindíg elkap a hányinger ha arra gondolok hogy nistelhorse a nagy lófejével Arsenal mezben szaladgál.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.28. 23:19:54

@peter135:
tevez, adebayor, bellamy, robinho
az elmúlt másfél év alatt ezeket a játékosokat nagyon nem szerettem volna a city-be

csak azért írom, h k-ra le lesz sz.rva a véleményed :)))

badblood 2009.12.28. 23:21:23

@halihalo:
...és van az ES2-n egy szpíker, aki szerint Chelsea-ben játszik egy hölgy is, (ill férfi, de női neve van) konkrétan Teri...

Amúgy meg Horti rulz! Vagy Horti feat Ganxsta! :))

értelmetlen_nevű 2009.12.28. 23:23:17

@peter135: de most tényleg, nem mindegy hogy néz ki? nehogy már az számítson, hogy milyen fejszerkezettel született. Egyébként pedig korrekt játékos, nem értem, miért lenne ő közellenség. Bár nem tudom, hogy mennyi maradt belőle a sérülések után, elég rizikós igazolás lenne.

Vieria pedig egy született paraszt, pont rá lenne szüksége az Arsenalnak. Igazán megrugdoshatná a nyomi favágó csapatokat. Bár Nasri már tett egy gyengébb kísérletet a pótlására.

horas 2009.12.28. 23:28:18

Augusztusabn volt utoljára,hogy nem kapott gólt a City?
Most két meccs egymás után...
Nem akarom isteníteni Mancini-t de az őt nem edzőnek tartó emberkék nem nagyon pötyögnek mostanság...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.28. 23:30:08

szarul indult, több mint 15 percbe tellett, mire észbe kapott ma a City, akkor kicsit irányítottuk a játékot, kimaradt egy Bellers ziccer, majd Tevez gólja is beakadt, utána szépen elhúztuk a félidőig

2. félidőben rákapcsolt a Wolves, volt pár kisebb helyzetük, de itt is tudtunk váltani, a csere is jó volt, hisz Ireland nagyon suta volt ma, Zabaleta pedig a csapatra volt veszélyes sárga lappal balhátvédként...

beálltunk kontrára inkább, amúgy se volt nagy veszély a Wolves-ban ma, Petrov-Bellamy és Tevez pedig jól megoldották, ez már majdnem hasonlított amúgy a MU játékára néhol:D

Garrido gólja pedig eldöntötte a meccset, utána volt még egy Tevez ziccer, majd a végén még egy Tevez gól, Robinho passzából

idegenben nyerni + clean sheet zsinórban másodszor+ 3-0, ami a legnagyobb arányú győzelmünk idén PL-ben+ kettő ziccer még ki is maradt+ van 4 sérült kezdőjátékosunk

szóval bőven jó a helyzet most, és
összességében némi fejlődés azért látható már most a csapaton

ma is 1-0-nál a olves jött, hughes alatt ezt jó eséllyel elkúrtuk volna és visszajönnek 1-1-re, most pedig kihúztuk majd elmentünk 3-0-ra, Stoke ellen is rendesen öltük a játékot 5-10 perces periódusokban, ilyen Hughes alatt nem nagyon volt idén, azért is volt annyi gubanc a meccseken + a túl sok X

Mancini előtt 3 meccsen 9 gólt kaptunk, azóta 2 meccsen egyet sem, jó tényleg két nem erős ellenfél volt, de eddig az ilyenek ellen is becsúsztak az X-ek többnyire

én egyre optimistább vagyok a top4-et illetően is, főleg azért mert Mancini be tud nyúlni a meccsbe, akár cserékkel, akár csere nélkül, most is volt váltás 4-3-3-ról 4-4-2-re, épp a 20. perc körül, mikor elfogyott a Wolves lendülete kicsit
amit lehetett javulni, fejlődni 2 ilyen "könnyebb" meccsen(nyilván nem túl sokat), az sikerült sztem, a neheze csak most kezdődik persze

rögtön FA+Liga-kupa meccs január elején, remélhetőleg a kupaspecialista tudományát hozni fogja Mancini mindkettőben:D
január PL szempontból nem ígérkezik nehéznek, Blackburn-t fogadjuk, majd idegenben Everton és Stoke, végül fogadjuk a Portsmouh-ot
jósolni nem akarok már, mert 4 X lesz akkor, de azért a 9 pont-10 pont nem lenne rossz:)

amúgy ha 4-0-ra nyerünk ma, talán meg is előztük volna a Villa-t, vesztett pontokban meg jobban állunk, mint a Spurs
és a Chelsea is látótávolságon belül abszolút, a még optimistábbak kedvéért:D

horas 2009.12.28. 23:39:28

@crazy_horse: Jó azért szerencse is benne volt a két gól nélküli meccsbe,de azért annyira nem is a véletlen műve,hogy augusztus óta mindig kapott gólt a csapat most meg nem.
Idővel és az alapemberek felépülésével marha masszív csapat lesz a City én biztos vagyok benne és ezt írogattam már ezelött is.
Ha Mancini nem is egy edzőfejedelem,de ezzel a kerettel símán odafog érni a negyedik helyre...
az utána következő nyári átigazolási szezont annyira nem várom....

horas 2009.12.28. 23:42:09

@badblood: Horti és Ganxsta???
Vadállatok,mindig nézem amikor kötvetítenek valamit,és ráadásba minden beolvasnak...Ajánlom mindenkinek
Én nagyon bírom őket....

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.28. 23:45:36

jézusom, milyen összefoglaló... nem találok szavakat... viera és a ló... az... bebaszna... mindkét játékost a villának, s akkor végre kipukkadna ez a mákos villa lufi, mert ez minden volt, csak nem focira értelmezhető... álljunk be védekezni, ha a kapusunk jól véd, és találunk egy mákos öngólt, akkor meglesz a pl 6. helye... nagy taktika, bravó...8 emberrel a női csapatunk ellen esetleg bejönne. 3-0.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.28. 23:54:21

Eduardo iszonyú sokat futott, Arsha sem volt jobb... csak miután bejött Cesc... Sztem Dudu az egyik legjobb, maradjon csak, meccseket fog eldönteni...

és a juvéval hasonlítgatnak össze minket... nájsz :)

villa tavaly az uefában is kipukkadt, mi meg bl elődöntőt játszottunk, és szerencsénk volt, ugye? nem is tudom mennyit vertünk rájuk, ne fogjuk már a mákra... kérem...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.28. 23:58:12

hozzánk miért férne be a holland ló? a tegnapi iramot meddig bírta volna? 2 percig? heszki kutya a legjobb példa a sokat futó villában, momentuma sincs, csak hátul fejelgeti ki a labdákat...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.28. 23:58:35

@horas: olyan nagy kereterősítésre nincs ám szükség, végül is ha Mancini ki tudná kupálni a védelmet a jelenlegi emberekből, akkor még védő sem kéne, nem hiszem el, hogy Lescott nem tud bakik nélkül focizni, hasonlóan Touré-hoz

most persze szarul jön ki, hogy éppen ilyenkor nem lehet rájuk számítani+még Onuoha is kidőlt, + még Bridge is
de kb. nyárig ilyen kényszermegoldás bőven elég lenne, mint az Inter-ből Cordoba, de mondjuk csak kölcsönbe fél évre nyilván, legalábbis róla cikkeznek legtöbbet
addig sztem észhez tér Lescott is, Touré is

elől sem kéne semmi több, csak annyi, hogy Robinho feljavuljon + Ade is a legjobbját nyújtsa, és akkor majdnem a legerősebb, de a legbővebb támadószekciónk lenne a ligában
az mondjuk szerencse, hogy ezt elbírja a csapat még, mert Bellamy és Tevez éppen kiemelkedő formában vannak

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.28. 23:59:08

@pote: "tevez, adebayor, bellamy, robinho
az elmúlt másfél év alatt ezeket a játékosokat nagyon nem szerettem volna a city-be"

ők viszik a szekeret...

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.29. 00:07:57

@imici77:
tudom
egyet-kettőt meg is kedveltem közülük.

de rudi is lődözné a gólokat nálatuk, hidd el...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.29. 00:12:10

@pote: nem hiszem... egyszerűen nem fér bele a stílusunkba... a mi berbatovunk lenne... nem akarom.

Lacóka 2009.12.29. 00:39:41

@imici77: hááát, hogy én ezt a berbatovot hogy odaadnám egy öt évvel ezelőtti ruudért.....

undertow 2009.12.29. 00:55:07

@Woland:
angol streamen néztem, tony gale(eleve bazz, ex-fullum és hamsters) olyan szinten volt elfogult, hogy egy talicska aprómajom postázását fontolgattam.
ez se jobb, mint a magyarok hülyeségei.

Viszlat 2009.12.29. 07:47:06

Nem nagyon értem miért beszél mindenki úgy, mintha teljesen egyértelmű volna, hogy Nistelrooy elfogadná az Arsenal invitálását. Én azért reménykedem, hogy összegyűjtött már annyit, hogy a pénz ne számítson és van benne annyi tartás, hogy köpjön egyet az ajánlat hallatán...

nepáli 2009.12.29. 07:50:51

én a mai napig úgy tudom, hogy a portugál nevek végén az "o" betűt "u"-nak kell ejteni...
csak szerintem nálunk ez valamiért nem divatos...

undertow 2009.12.29. 08:57:45

@_Daytona:
jól tudod, az eredeti és a brazil verzióban is, és nem csak a neveknél, szó végén mindig.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.29. 10:18:50

@Viszlat: remélem, nem lesz ajánlat, de ha lesz, akkor tényleg kö egyet, amit én még körül is táncolok...

@Lacóka: 5 évvel ezelőtti ok, de nehogymáramostanijobblegyenegy18évesébenfeketefiataljátékosunknál!!!! :)

Viszlat 2009.12.29. 10:41:55

@imici77: példás egyetértés esete áll fent úgy látom. ;-)

horas 2009.12.29. 12:06:36

@crazy_horse: Sztem sem kellenének óriási igazolások,csak arra utaltam,hogy ha a City bejut a BL-be akkor fog minden határ megszűnni átigazolások terén,szal látok esélyt Maiconért egy 50 m ajánlatra és így tovább...
Córdoba papíron jó lenne,de 33 évesen egy teljesen úgy csapatba,közegbe,országba,ligába,probléma mentesen flottul beilleszkedjen arra azért nem feltétlenül vennék mérget.Kölcsön szerződésben nem hiszek az Inter nem fogja köcslön adni a legmegbízhatóbb csere hátvédjét,aki ráadásul jövre már lehet,hogy nem is játszik,szal ha ebből lesz is valami akkor ahhoz majd pénz kell...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.29. 12:17:08

@Viszlat: akkor egyezzünk meg az esti pudlis meccs végeredményében is! :) Szted mi legyen a vége? :)

Viszlat 2009.12.29. 12:21:36

@imici77: Nos. Nagyon tetszetős számomra a Birmingham-et a Pool fölött látni. Ugyanez igaz a Tottenham és a Villa esetén is. Hogy minden így maradjon, egy döntetlenre volna szükség, de egy fordulatos meccs is jól esne estére, úgyhogy legyen 4-4. :-)

nadivereb 2009.12.29. 13:06:30

az Afrikai Nemzetek Kupáját adja az ojrosport?

nadivereb 2009.12.29. 13:27:17

@halihalo: Szuper. Január 19-én király lesz a Togo-Elefántcsontpart meccs. Adebayor vagy a Drogba-Kalou tengely jön-e vissza hamarabb?

badblood 2009.12.29. 13:27:39

Szerintem rudi érkezése az ágyúsokhoz telejsen ellentmondana Wenger (eddigi) átigazolás- politikájának. Ha tíz évvel fiatalabb lenne, már akkor is "öreg" lenne (Wengernek), de legalább is már súrolná a felső korhatárt :))

bag 2009.12.29. 13:38:04

@badblood: nembaj, hozzánk még be fog férni...
bár a mai várható zakó utáni immár Benitez nélküli Pool ki tudja kit venne meg.

halihalo 2009.12.29. 14:12:17

@nadivereb: Hát, ez a melyik ujjamat harapjam esete. Jó lenne, ha Drogba minél kevesebbet lenne távol, de egy kupagyőzelem, lehet, még jobb teljesítményre ösztönözné. Vagy csak úgy jönne magától... )

bög 2009.12.29. 14:21:35

egyik tv sem adja az esti meccset?

bag 2009.12.29. 14:25:21

@bög: az ES honlapján csak az van hogy élő közvetítés. dehogy miről?

nordsee 2009.12.29. 15:11:21

UPC digital műsorújságjában a Pool van

toerix_ (törölt) 2009.12.29. 15:27:52

@bag: NS-ban ES2: Villa-Pool, eredmenyek.com szerint sehol semmi, port.hu szerint is, ES.hu szerint meg valami olyan élő dolog lesz, amit leírni se merek... :)

crouchy 2009.12.29. 15:46:03

@bög: Aston Villa-Pool lesz élőben, aztán egy középhosszú összefoglaló Hull-Boltonról.

bag 2009.12.29. 15:46:08

@toerix_: Pedig sokan megnéznénk Benitez utolsó meccsét a Poolnál.
Ha zakó, repül még ma szerintem.
nemtudom lehet-e erre tippelni vhol...

bag 2009.12.29. 15:50:53

@crouchy: Persze legjobb lenne nyerni, de ez elég irreális mai állapotunkban
Mi van az egy meccses olasszal? vállalja?

toerix_ (törölt) 2009.12.29. 15:52:09

@bag: angliában gondolom lehet tippelni arra is. viszont én megtettem, hogy kikapnak. és nem tűnik olyan nagyon elvetemült tippnek. bár young eltiltott, kuyt meg megint ott lesz, ha minden igaz. legyen mondjuk a tippem: 2-0 (igaz, elég szar vagyok a tippelésben)

halihalo 2009.12.29. 15:53:01

@bag: @crouchy: De ha a Villa-Pool-t adják, miért 21:00-kor kezdődik??? A meccs maga ugyanis 20:45-kor fog. 21:00-kor a Bolton meccse kezdődik.

crouchy 2009.12.29. 16:00:45

@halihalo: mer valami hülye valahol elrontott valamit ezért az van kiírva hogy 21:00kor kezdődik. Mondjuk nekem tökmindegy mert úgyse látom, de hidd el hogy azt adják.

nordsee 2009.12.29. 16:10:48

20.45-kor adja a UPc szerint, nyomtam is rá egy REC-et

bag 2009.12.29. 16:19:43

Lemaradtunk :(

"Olasz lapértesülések szerint eldőlt, hogy Ciro Ferrara januárban távozik a torinói klubtól, utódja a holland Guus Hiddink lesz."

halihalo 2009.12.29. 16:24:41

@bag: Hát, nem lett volna szabad elengedni Hiddinket tavasszal. Abramovics lehetett volna kicsit "meggyőzőbb"...

bög 2009.12.29. 16:28:39

@bag: wtf? hiddink a juve kispadján? hát ez nagyon nagyon rossz hír.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.12.29. 16:36:20

nemtudjátok, az ES2-nek nincs olyan szuper patakja mint a digisportnak? megköszönném :)

zsakfos 2009.12.29. 16:38:50

@bag:
Remélem csak kamu. Tavaly az Eb-n kibaszott a válogatottal az oroszok padján, most ő vezetné a Juvét az Ajax ellen. Maradjon csak febr.-ig Ferrara, majd az EL kiesés után kirúghatják.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.29. 16:49:23

@crazy_horse: mancini már a bajnokságot célozza. mondjuk, a védelem nagyon összerúghatta a port Hughes-al, ha most meg rutinból hozzák a klin shiteket. :) kissé gyanús volt az a sok döntetlen.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.29. 18:08:01

@horas: sztem még akkor már nem lesz olyan nagy vásárlás, főleg ha sikeres a szezon
mondjuk a két szélső hátvéd pozíció kissé hiányos minőségileg, mert sem Bridge nem tud beadni, de Richards sem, védőmunkájuk pedig átlagos kb.
Sylvinho/Zabaleta pedig éppen hogy normális alternatíva cserének
illetve egy kreatív belső kp.-re lesz szükség, ha Ireland nem válna be, amit nem szeretnék, mert brutálisan jó érzéke van a játékhoz, de sztem fejben nincs rendben teljesen idén(meg hát fiatal is még, kicsit több önbizalom kéne neki, pl. leszokott a kapuralövésről is már...)
de erre jövő télen érdemes legkorábban visszatérni, addig még feljavulhat bőven...

többi poszton rendben van a keret, esetleges BL szerepléshez is, bár igazából nem tudom, lehet 4. kalapból indulnánk:D, elég vicces lenne, hogy kb. Loki, Unirea, Man City lenne 1 kalapon belül, nagyjából a 3. és 4. kalap határán lehet a koeff. értékünk

bár talán még kicsit korai ezt számolgatnom:D

@anonim222 [semleges néző]:

azért csak mellékes célként említette, a lényeg a top 4-en van

engem is baromira érdekelne, milyen utasításokat adott Hughes a védelemnek és milyeneket Mancini, mert már 2 meccs után komoly kontraszt van
és vhogy motiváltságban is jobbnak tűnik a csapat, nyilván bizonyítani is akarnak az új edzőnek, remélem nem hagyja őket Mancini lesüllyedni...

ráadásul most 6 olyan PL meccsünk jön, akik közül az Everton áll a legjobb helyen idén , a 6-ból 3 otthoni meccs a Blackburn, Portsmouth, Bolton trió, akik idegenben nem nagyon villogtak eddig

3-4 kupameccs is jut januárra, nagyban meghatározhatja a szezont ez a hónap majd

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.29. 18:28:09

ma este sztem pont nyerni fog a Pool, de legalábbis nem kap ki, ezt érzem...

mondjuk egy ilyet raktam csak poénból 2.5€-ért:D

Cuellar kap legalább 1 sárga vagy piros lapot @4
+
Bolton-Hull 1.félidő legalább 2 gól születik @2.85

2.5€--> 28€

Dunne vagy Cuellar be fog sárgulni, remélem jól választottam:D

Strigo 2009.12.29. 19:12:16

Ha már szó esett itt tévéműsorról, a Eurosport most adja minden BL-döntő összefoglalóját, ajánlom mindenkinek az esti meccs előtt.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.12.29. 20:12:54

mai kezdő: Reina, Johnson, Carragher, Agger, Insua, Benayoun, Lucas, Aquilani, Kuyt, Gerrard, Torres.
Subs: Cavalieri, Skrtel, Aurelio, Kyrgiakos, Babel, Ngog, Spearing.

gyakorlatilag a "legjobb" csapatunk (Masch nincs), kíváncsi leszek...

Pachecot megnéztem volna mondjuk, ő nagyon reménykeltőnek tűnt a Wolves ellen

poolfanati 2009.12.29. 20:13:44

hm, nekem deja vu-m van. az odavágón otthont 3-1-re kaptunk ki. a visszavágó itt is 4-4 lesz?:D

@crouchy: örülök hogy itt vagy, rég láttalak itt:D
@bag: aquilani megint kezd:P:D

poolfanati 2009.12.29. 20:15:14

@YNWA: szerintem kurva jó hogy nincs mascha, nagyon elborult az agya mostanában, folyton szabálytalankodik.
pachecoval kapcsolatban egyet értünk.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.12.29. 20:47:48

jaja, nemis a mostani Maschra értettem, hanem aki az előző 2 évben volt :) bár Lucas-szal szemben még mindig nemvagyok bizalommal, egyszer megnéznék egy Mascherano-AA középpályát :)

na go Pool! :)

nils_h 2009.12.29. 21:28:04

ez a Milner gyerek keményen oktatja a 18 millás Johnsont a szélen...
@crazy_horse: Dunne már megkapta a sárgáját :)
elég durva a meccs

undertow 2009.12.29. 21:38:28

@nadivereb:
úgy nem lehetne, hogy drogba jön és kalou marad? :)

undertow 2009.12.29. 21:41:21

Some people wear Superman pyjamas. Superman wears Ivanovic pyjamas.

Strigo 2009.12.29. 21:46:55

Beni bácsit ismerve a Pool második félidei taktikája ki fog merülni abban, hogy Dunne-t kiállíttassák.
Kár az időjárásért, így elég fos meccs.

undertow 2009.12.29. 21:53:06

@Strigo a divatdrukker:
alonso nélkül ez nem nagyon megy ;)

a havazás egyébként fika, egy rendes havas meccs ilyen:
www.youtube.com/watch?v=uyQNKTJDVs4

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.29. 22:08:44

@undertow: azt a k... vicces. és ezek szerint lejátszották. :) jegesmedvék előnyben.

Viszlat 2009.12.29. 22:15:14

Gáz, bár érthető, hogy a Pool-nak megfelel a döntetlen...

undertow 2009.12.29. 22:17:01

@anonim222 [semleges néző]:
le, gyanítom az uefa képviselői nem akartak visszamenni az északi sarkkörre a következő héten, mert a szabályok szerint félbe kellett volna szakítani.

mindkét gólunkat vialli szerezte, jegesmedve lenne? :)

a legszebb jelenet az volt, amikor wisey megdobta a tromso cskját egy hógolyóval :)

Glory 2009.12.29. 22:19:12

hmmmm villla kb 3-at lohetett volna az elmult 10 percben, lehet hogy a pool nyer 1-0-ra???

nils_h 2009.12.29. 22:22:53

@Glory: rohadt nagy mákja volt a poolnak, az biztos. Meg persze ott volt a bíró is :S

nils_h 2009.12.29. 22:38:02

bazeeeeeeg! szegény Villa! hogy küzdöttek...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.29. 22:38:08

Nnnnna, alamizsna.:)

O' Neill továbbra is fostosmacska.

Pool Sándor 2009.12.29. 22:38:22

Hát ritka szarok voltunk ma is. De van egy Torresünk...

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.12.29. 22:43:30

aztageci, legalja :D

sztm ez tuti Guiness rekord, a "hogyan győzzünk labdarúgó mérkőzésen értékelhetetlen játékkal" kategóriában

amúgy a Villa ha csak egy kicsit is megerőlteti magát és érthetetlen módon nem csak védekezni akar, kb 5 góllal verhetett volna minket ma

poolfanati 2009.12.29. 22:45:28

hú, de kurva nagy mákunk volt.
uccsó 4 meccsből 3 győzelem, kurva szar játékkal.
néhány 3 pont végre megvolt, még néhány meccsig lehet ez, aztán talán belejövünk.

poolfanati 2009.12.29. 22:47:12

amúgy más pool drukkereknél is lassított felvételben játszódott le a gól?:D nekem vagy egy órának tűnt ahogy torrestől elpattan a labda, utána szalad és kilövi a hosszút valami nagyon éles szögből:D

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.12.29. 22:48:05

egyedül Insua volt, aki jól játszott, nagyon tetszett ma!

na meg Babel kb 5 percig, de a luft fejes után őis belehasonult a mezőnybe

Torres az Torres, rá nem írok semmit, a többiekről meg inkább nem, nincskedvem káromkodni, főleg, hogy győztünk, amit még most sem hiszek el... :D

poolfanati 2009.12.29. 22:49:30

@YNWA: reina? végig magabiztos volt és volt bravúrja is.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.12.29. 22:51:32

a bírózást nemnagyon értem, Dunne ahogy eltarolta Kuyt-öt az első féidőben, az nemtudom mi volt ha nem 11-es.

Insua meg kezezett ez tény, de:

"Közvetlen szabadrúgás jár az ellenfél javára akkor is, ha egy játékos [...] szándékosan kézzel érinti a labdát"

de lehet én értem félre, a véletlen kezezés is 11-es?

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.12.29. 22:52:47

@poolfanati: valóban, őt kifelejtettem, meg főleg a mezőnyjátékosokra gondoltam :)

jó volt ma nagyon, és az első félidőben ott a szögletnél megidézte Dudek isztambuli szellemét :D

nils_h 2009.12.29. 22:53:40

@YNWA: és, volt szabadrúgás?
Meg amint Skrtel beállt, rúgott egy hatalmasat az ellenfél sípcsontjára. Az legalább egy sárgát megérdemelt volna...

halihalo 2009.12.29. 22:54:09

@nils_h: Hát, az azért túlzás, hogy küzdöttek. Nagyrészt maguknak köszönhetik. Nagyon keveset mutattak, és mintha elégedettek lettek volna egy ponttal. Ja, és Aquilani nagyon szar...Alig volt jó passza...

poolfanati 2009.12.29. 22:56:41

@YNWA: ja az nagyon nagy védés volt! insua tényleg nagyon jó, főleg az előre játéka tetszik, hátul is jó, igaz amikor fejelnie kell akkor szívinfarktusom van:D
egyébként meg kell dicsérnünk rafát, csinált ma valami jót is: nem cserélte le torrest:D mondjuk ez nem is számít csinálásnak:D

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.12.29. 23:00:21

@nils_h: nemtudom melykre kérdezed, bár egyiknél se volt :)

Skrtel-ben meg egyetértünk, az nekem fájt.

@halihalo: Aquilani lesz jobb! (ha túléli sérülés nélkül addig...)

Ezt a Reo-Cockert nemlehetne a Poolba amúgy? :)

halihalo 2009.12.29. 23:02:45

@YNWA: Kíváncsian várom... :) A szabadrúgása volt az egyetlen értékelhető...

poolfanati 2009.12.29. 23:05:41

xabit nem eladni kellett volna a realnak hanem elcserélni lass-ra.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.12.29. 23:10:02

Azért az dúrva, hogy az elvileg "szőröstökű kemény legény" aston villa hogy beleszaladt a késbe az elmúlt napokban. Oké, mi átszellemülten nyomtuk, de a pool meg kellett volna verniük. Megint összesenek mint a nagyi szufléja.....?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.29. 23:12:07

@heinrich: egyetértek, láttam az arse ellen is, telefosta a gatyáját, meg is érdemelte.

Strigo 2009.12.29. 23:58:44

Szerintem egyik csapat sem lesz top4 a szezon végén, a Spurs és a City meggyőzőbbek.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.12.30. 00:11:34

@Strigo a divatdrukker: A City lehet, de a Spurs? bár lehet csak én láttam rossz meccseiket (vs Fulham pl), de nemtűntek sokkal meggyőzőbbnek.

mondjuk tény nálunk nem nehéz meggyőzőbbnek lenni... :) pl a Birmingham sokkal inkább az, ha már ittartunk :)

Woland 2009.12.30. 00:31:40

@morphine: a Villa nem top4-anyag, szerintem csak errol van szo. jomunkasemberek serege, de nagyon sok tamado jatekosuk tunik el meccsek sorara, tulajdonkeppen minden csataruknak tul gyakran jon egy-egy hullamvolgy. az Arse ellen Fabregas szabadrugasa dontott - a Villa kontrakbol el, nem szamit hogy a Stamford Bridge-en jatszanak vagy otthon fogadjak a Stoke-ot. (na jo: alig szamit.) ahogy hatranyba kerultek az Arse ellen nem tudtak mit csinalni (mondjuk addig se nagyon, de az elso felidoben azert nem volt akkora ordito kulonbseg a ket csapat kozott).

a Liverpool ellen meg az baszott be, hogy nem volt Ashley Young, aki kimagaslik a Villabol. Milner es A. Young klasszisok, barmelyik csapatban a tuz kozeleben lennenek, de nincs klasszis csatar egy sem. Petrov kozepen eleg hig, Barry hianyzik, a vedelem viszont eleg fasza, most is nagy mak kellett ahhoz, hogy eppen Torres ele pattanjon a labda a gol elott. Friedel meg Given mellett a liga legjobb kapusa. (Bar isten csak egy van, ot pedig Gomes-nek hivjak:)

szerintem a Villa-nak az 5-7. hely a realitas nem pedig a 4. a negy jelentkezo kozul nekik adom a legkisebb eselyt - kisebbet mint a Tottenham-nek, pedig abban sem bizom sajna. (jovore viszont tuti:)

Woland 2009.12.30. 00:47:55

@YNWA:

a Tottenham eddig iden a Liverpool, a Hull, a West Ham (2X), a Burnley, a Wigan, az Aston Villa es a Man City ellen volt meggyozo. ez nyolc meccs, ebbol csak egyszer nem tudtunk nyerni (a Villa ellen).

a Blackburnt es a Sunderlandet eleg gyengen jatszva vertuk. mondjuk a Blackburn otthonaban bravur a harom pont.

az Evertont 70 percig lefociztuk, utana meg siman kaphattunk volna harmat. a Stoke es a Wolves kiscsapatoktol elvarhato modon jatszva szopattak meg a White Hart Lane-en.

a Fulham ellen idegenben meg kurva szep eredmeny az iksz. az egy megszerzett pont es nem ketto elvesztett, kulonosen hogy a hazaiaknak allt a zaszlo, de a Craven Cottage-en nehez meggyozonek latszani. asszem United-et es a Pool-t is vertek ott, ja meg az Arse is oltari makkal+Mannone paradeival tudta csak elhozni a pontokat.

szoval szerintem a Pool a legeselyesebb a 4. helyre, az egyarant kevesse meggyozo Citeh es Tottenham kabe egyforma esellyel indul, picivel a strandkorlatkekek elobb tartanak. aztan a Villa, de nekik tenyleg alig adok valamit.

ja es abban egyetertunk hogy a Birmingham a legnagyobb... vezetik az utolso hat fordulo tabellajat. respekt! (pedig de utaltam oket mikor legutobb felkerultek... ja meg most is, hiszen eltortek Modric labat...)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.12.30. 01:14:06

@Woland: hát igen, figyelve mit nyom a fulham a többiek ellen is, az a nehezen (de lássuk be, az egyszem gól legalább szép volt) megszerzett győzelem még annál is többet ér, mint akkor gondoltam :-)

B'ham meg nekem nem lesz a szíven csücske még attól, hogy megy nekik, viszont az elvitathatatlan sikerük jól jelzi, hogy idén nincs lefutott meccs vagy előre odaadott helyezés a PL-ben, mindenkinek osztottak kanalat a fazékhoz, és most megy a lökdösődés :-D

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.30. 06:27:39

no csak nyert a Pool és persze Dunne kapott lapot, nem Cuellar, de mind1 is :)

Villa ezzel gondban lehet, mert köv. 6 meccsük a PL-ben elég durva lesz, és még a Liga-kupában is ott vannak
most megnézve ezek a meccsek lesznek sorban a Villa-nak jan. 02. és feb 10. között:

Blackburn o (FA)
Blackburn i (Carling)
Wigan i (PL)
WHU o (PL)
Blackburn o (Carling)
Arsenal o (PL)
Fulham i (PL)
Tottenham i (PL)
MU o (PL)

FA-naptár szerint a köv. forduló szintén még januárban lesz, így még 1 meccsre lehet számítani még az Arsenal meccs előtt a Villa-nak(ha továbbjutnak)
sztem itt el fog vérezni a Villa, kegyetlen kemény menet lesz, ha viszont mégsem, akkor nagyon oda érhetnek a végére

City pont most kerülhet előnybe, mert 6 nem túl necces PL meccs jön, igaz van 2 MU elleni derbi is köztük
amúgy Pool-nak és a City-nek is van egy ilyen hasonló húzós szériája majd kicsit később még, de a Tottenham áprilisi tréfája sem lesz rossz:D
a Pool viszont az EL-el elvághatja maga alatt a fát...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2009.12.30. 06:30:08

www.indavideo.hu/video/Man_City_golkontra

itt meg egy szép Garrido tekerés még hétfőről, és az utolsó 30 másodpercben 1 nem gyenge 1érintős kontra pillanatok alatt ziccerig játszva De Jong-Petrov-Bellers-Tevez által, de a i-re a pont nem került fel...

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.30. 08:33:25

@crazy_horse:
nem bizony, mert carlito eltörte a lasztit...

Viszlat 2009.12.30. 09:46:11

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/m/man_utd/8433442.stm

Hát azt hiszem ezzel tényleg eljött VdS karrierjének vége. :( Szegény felesége is, 36 évesen agyvérzés... jobbulást!

SamS 2009.12.30. 12:07:47

Pöte, nem szégyen havi egy United meccsnél többet megnézni.

A leírásaid alapján azon csodálkoznék, ha az utóbbi 2-3 hónapban 3-nál több MU meccset néztél volna meg.

nils_h 2009.12.30. 12:44:08

@Woland: szerintem a Villa egyáltalán nem rossz anyag! Friedel fasza kapus, a védelem évek óta jó, Dunne-nal csak jobb lett. Nagyon sajnáltam, hogy Barry lelépett, mert egy Young-Barry-Downing-Milner középpálya is elég faszipántosan nézne ki. Tényleg a csatárok a leginkább hullámzóak, de Agbonlahor tavaly azért elég jól nyomta. A keret igen vékony, de sztem minőségi.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.12.30. 12:45:41

@SamS:
nem én írtam a united-os rész második részét, mint már jeleztem...
csak a bl-meccseit nem láttam a mu-nak

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.30. 13:09:11

@SamS: cirka annyit láttam. pont ölég is vót.

Viszlat 2009.12.30. 13:25:44

@_benito: kötekvő szándék nélkül kérdezem, ha neked egy meccs alapján írkálnak a Juvéről, mit mondasz rá?:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.30. 14:55:00

@Viszlat: a bayern elleni katanaccsóról kérdezd :)

man city 2009.12.30. 15:22:40

kirúgták Megson-t a Bolton-tól

várom, hogy mindenki megszólaljon az ügyben, mint Sparky-nál

Bruce: " I'm scared"
Wenger: "So sad"
Fergie: "Feck u Tevez, Berba is better"
O'Neill: "It's crazy, 7 other teams lost more matches than Megson"
Megson: "Finish the relegation guys"
...

igazán átvehetné Hughes őket, most komolyan..

@crazy_horse: bezony itt ebben a periódusban el lehet tenni a Villa-t az útból

@Woland: semmivel nincs több esélye a Pool-nak, mondjuk a Villa-t én is hátrébb sorolom 2-3 lépcsőfokkal

wan2bee 2009.12.30. 15:42:09

imci kivancsi vagyok a velemenyedre. Darren Bent a dobozba?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.30. 16:16:06

@wan2bee: mivel villákról torresekről drogbákról nem nagyon álmodozhatunk, így nekem szinte mindegy ki jön előre... csak jöjjenek már az igazolások, mert most kb így állunk: nincs csatárunk (Dudu nem az igazi, Arsha meg félkezű óriás Cesc nélkül), középen Song elmegy, Cesc 3 hét pihi (?), Rosicky az örök visszatérő, Denilson háta fáj, bár Diaby előtt le a kalappal...hátul meg a 2 középső védőnk közül ha vki nem játszik, akkor game over, kapusunk meg soha sem volt :)

Nem lennék meglepve, ha hamarosan nem jönnének az eredmények. De most ha ma nyerünk, akkor wenger: "Hölyeim, Uraim, Barátaim, és city szurkerek! nézzenek a táblára..." s nem lesz itt igazolás, csak január 31én 2 17éves ébenfekete srác...

De aztán az is előfordulhat, h vagy jön 2 igazolás (1 csatár, 1 középpályás, Senderos meg elcseréljük), kisüt a nap Arsenáliában és tavasszal a hátunk nézik a Többiek... :) Azért az milyen durwa lenne, ha RvP nélkül behúznánk a PL-t... :)

ps: az otthoni mérlegünkre érdemes pár szót elvesztegetni :)

Üdv, ymy

crouchy 2009.12.30. 17:55:39

Johnson szezonjának lőttek. kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurvvvvvvvvvvvvvvvvvvvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa élllllllllllllllllletbe most már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

papercut 2009.12.30. 18:55:20

Úgy tűnik rosicky visszatér Fabregas helyén, pont a legjobbkor. Sima 3 pontnak ígérkezik ez a ami, reméljük a Wigan kitesz magáért és akkor jó meccsekre van kilátás. Mellesleg ez a Rodallega gyerek nem rossz, nagyon nem az.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.30. 19:01:12

@papercut: Rosicky szerintem nem kezd, én Ramseyt várom Diaby mellé. Nehéz meccsre számítok, de elvileg ez egy kötelező győzelem lenne.

papercut 2009.12.30. 19:16:20

@peter135: Én nem. A Pompey stílusa fekszik nekünk, nem elég fifzikálisak, technikailag meg nem vehetik fel velünk a versenyt. Egyedül az esélyesség terhe az emi ellenünk szól. De ha gáz lenne még mindig ottvan Walcott akinek a sebessége a meccs vége felé döntő lehet, ha nem álnnánk nyerésre,de szerintem ez most simán meglesz. Aztán meg jön a január, új csatárral és reméljük középpályással és védővel is és pá-pá Senderos!! Go Gunners és Go Eduardo!

poolfanati 2009.12.30. 20:02:30

@crouchy: azt olvastam min. 3 hét, max. 3 hónapig dőlt ki. szerintem degen helyettesíteni tudja majd.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.30. 20:28:01

Arsenal

* 01 Almunia
* 03 Sagna
* 05 Vermaelen
* 10 Gallas
* 30 Traore
* 02 Diaby
* 08 Nasri
* 16 Ramsey
* 17 Song Billong
* 23 Arshavin
* 09 Eduardo

Substitutes

* 21 Fabianski,
* 18 Silvestre,
* 37 Eastmond,
* 07 Rosicky,
* 19 Wilshere,
* 32 Merida,
* 12 Vela

Walcott keretben sincs.

toerix_ (törölt) 2009.12.30. 21:08:11

Diaby megint villog... mi folyik itt? :)

vadkutya 2009.12.30. 21:10:43

Várok 4 gólt ma. Remélem, hasonlóan zárjuk a szezon első felét, ahogy kezdtük...

@peter135: Diaby dupla? :)

toerix_ (törölt) 2009.12.30. 21:16:55

"""""szép""""" gól :) 0-1 de legalább vezetünk

vadkutya 2009.12.30. 21:17:14

:) Megint szabadból. A 9-es. ;)

Viszlat 2009.12.30. 21:20:40

Tyűű ez a Rooney kapufa. Remélem nem kapja el a szokásos fusztráltság pár kimaradt helyzet után...

Glory 2009.12.30. 21:22:40

@Viszlat: edddig amugy eleg jo a meccs. nyomunk mint allat.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.30. 21:27:56

@crouchy: nyugi, gondolj Torresra, aki megmentette Benitez állását. más: mi van amúgy a MU meccsen? nem látom sehol elérhető helyen.

Viszlat 2009.12.30. 21:29:28

28 perc alatt 14 GA és 1 gól eddig. :-)

toerix_ (törölt) 2009.12.30. 21:31:09

0-2 Nasri... nagyon szép volt :)
Arshavin viszont elég haszontalan ma, alig van jó passza

vadkutya 2009.12.30. 21:31:14

Wenger Football School :)

Viszlat 2009.12.30. 21:32:56

@Glory: a második is. Felszabadult örömfocit várok mostmár a srácoktól. :)

vadkutya 2009.12.30. 21:33:24

@toerix_: Hiányzik a társa. Cesc. Viszont helyette még olykor Song is jó labdákat osztogat. Persze, nehezebb lenne, ha a Pompey védelme nem csak nézné a mai meccset. :)

clfo 2009.12.30. 21:34:06

vki tudna adni a united meccshez linket? thnx

vadkutya 2009.12.30. 21:36:10

@Glory: ... & Nursery, Total Treatment :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.30. 21:41:01

Eduardo eddig kulcsszereplő, akárhogy is nézzük.

toerix_ (törölt) 2009.12.30. 21:41:10

@vadkutya: tény, hogy elég bamba a hazai védelem.
elég sima meccsnek tűnik, remélem másnak is feltűnt Diaby teljesítmény (még a kommentátor is méltatta)
nem mondom, hogy mindig szükség lenne ezekre a forgásokra, pörgésekre, de eddig teljesen jól teljesít

Viszlat 2009.12.30. 21:44:12

Valencia - Obertan cserét kérnék a szünetben.

Viszlat 2009.12.30. 21:46:47

@psychocska: Kedves jelenet volt a gól utáni. :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.30. 21:47:01

tököm a tv-újságba, es2-n van a mu meccs. :)

psychocska 2009.12.30. 21:48:01

Amúgy csak én vettem észre, hogy rafael milyen izmos lett korábbi önmagához képest? Lassan kis robikarloszként lehet emlegetni.

Strigo 2009.12.30. 21:48:34

Eddig ez tökéletes, talán csak Berba és Park teljesít gyengébben, de szerintem helyettük jönni is fog Owen és Obertan.

vadkutya 2009.12.30. 21:55:29

@toerix_: Diaby-val történik vmi, kétségkívül. Ahogy sztem szép lassan Denilson-nál is. Ha olyan hirtelen fejlődésnek állnak, mint Song, akkor az már igen jó, előjelnek mindenképp.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2009.12.30. 21:56:30

@Strigo a divatdrukker: Berba most jó volt: nélküle nem lett volna meg az első gól.

Viszlat 2009.12.30. 22:01:12

@[bs]: plusz Carricknek is elég komolyan odapörgette, sajna nem tudta rendesen lekezelni.

Glory 2009.12.30. 22:01:41

@[bs]: csak lehet hogy lenne 3 masik

vadkutya 2009.12.30. 22:03:46

Song egy állat, igazi ragadozó, néha nagyon tudja gyötörni az ellenfelet. :)

vadkutya 2009.12.30. 22:18:36

Nem kis gólt lőtt ez az Áron. Lesz itt 4 gól.

toerix_ (törölt) 2009.12.30. 22:18:40

aztamindenségit Ramsey mi gólt vágott...

Mr. Acid 2009.12.30. 22:18:52

Ramsey mekkorát vágott! :-)

papercut 2009.12.30. 22:20:18

Tomas a pályán! Hurrá!

Ferguson 2009.12.30. 22:23:48

Hehh :) Emléxem, amikor a wigan megverte a villa-t az első fordulóban, jött csöncsön és fennhangon hirdette, h milyen jó kis edző ez a martinez, meg ab ovo spanyol és majd megtanítja angliában, h mi az a foci. Nos, martinez "munkájának" és csöncsön "megérzésének" gyümölcsét láthatjuk... LoooL :D

vadkutya 2009.12.30. 22:29:43

Megérdemelte. Nagyon is. 4

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.30. 22:29:43

@Ferguson:

(No, fölnézek az NST-re, és rögtön említve vagyok. Ez igazán na szép.)

(A Wigané azóta a szívem egy pirinyó darabja, amióta megtudtam Strigotól, hogy egy klubhű spanyol a menedzserük. Azóta figyelem az eredményeiket. Vannak föllángolásaik, megverték a Villát, a Cselszkijt (igazán lehetnél hálásabb is nekik...), néha meg iszonyatos pofonokba szaladnak bele. Nem igazán tudom, hogy mi az oka ennek az instabilitásnak. Passz. Azért remélem, bentmaradnak.)

Strigo 2009.12.30. 22:35:55

Ha ez a töketlen Wigan egy gólt begyötörne, még a tippversenyt is nyerném, de előbb lesz ez 6-0, mint 5-1.

mann 2009.12.30. 22:36:52

Mi lenne, ha Valencia megütné a liga színvonalát? :)

toerix_ (törölt) 2009.12.30. 22:43:29

szép győzelem volt, 2.ok vagyunk úgy kb még 5 percig :)

mann 2009.12.30. 22:44:02

Régen lehetett ilyen jól játszó MU-t látni, persze ehhez kell a Wigan gyenge produkciója is.
Három brazil a Unitedben... ezt is megértük.

papercut 2009.12.30. 22:45:26

Szép volt srácok! Már csak 2 dolog aggaszt: 1 nagy a kuss Fabregas körül(pár nap vagy tényleg 3 hét?) és hogy miért nem volt ma Walcott még a keretben sem? Összebalházott Wengerrel, megsérült, vagy csak tartalékolt a West Ham elleni kupameccsre?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.30. 22:49:23

3 pont. boldog új évet!

@papercut: cescet én sem értem, walcottot sem...

psychocska 2009.12.30. 22:49:34

Valaki nem tudna nekem dobni egy linket ahol Giggs gólpasszairól van valami statisztika? Emlékszem régen a wiki oldalon számolták, de úgy látszik kiakadt a számláló :D

Ferguson 2009.12.30. 22:49:48

@papercut: anderson pincsije kidült január végéig, ha jól tudom... :D

vadkutya 2009.12.30. 22:50:11

Alapjaiban könnyed játék a futball, ha hagyják. :)

Megint 4 gól, 4 különböző embertől, akkor most kell csatár, nem tom...
Dudu még mindig egy kicsit frusztrált.
Diaby helyett pedig sztem Song az, aki egyre inkább hasonlít Vieira-ra. Igazi "terrorista", küzdeni akar, nyomja teljes erőbedobással az év utolsó előtti napján is, no comment.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.30. 22:51:04

Végül nagyon sima meccs lett. Song ismét zseniális volt, nagyon megérdemelte a gólt. Az eddig sikeres szezonunk nagyon nagyrészt neki köszönhető. Nálam ő a MOTM. Az utóbbi két produkcióhoz ugyan nem érhet fel, de Diaby is jó volt. Eduardo is javuló tendenciát mutat szerencsére. Nasri gól+gólpassz, de mezőnyben nem igazán emelkedett ki. Ramsey hatalmas gólt lőtt. Addig elég közepes meccse volt, de utána megjött az önbizalma.

vadkutya 2009.12.30. 22:52:56

@peter135: Song nélkül nem létezünk. A gólok átlagéletkora megint alig több, mint 22 év.

SamS 2009.12.30. 23:01:35

@_benito: Hogy tetszett Valencia gól + 3 gólpassz kombója?

vadkutya 2009.12.30. 23:02:17

A Bolton elleni meccset mikor pótoljuk?

Viszlat 2009.12.30. 23:02:53

@Ferguson: ááá, így már sokkal jobban érthető a Wigan-rejtély. :))

5 gól 5 különböző játékostól, igazán szép évvégi ajándék és kezdődhet egy jó kis CS sorozat. ;-)

Rooney überkirály, de hát ez nem újdonság, ámbátor én mindig elámulok mennyire lát a pályán, az utolsó gólnál ismét az a passz, ínnnnye...

És bár tudom, hogy Valencia két gólpasszt adott, meg lőtt is egy gólt én valahogy nem vagyok kibékülve vele. Az első félidőben köbö 10 beadást meg 5 szögletet cseszett el, mondjuk úgy, nem túl hatékony.

Ferguson 2009.12.30. 23:07:32

@vadkutya: tedd vissza az előző avatarod, ez a kutya nem tetszik... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.30. 23:07:46

@Viszlat: alakul a bajnokság :) élesítsd a dvd felvevőt :) buék :)

Kövi 2009.12.30. 23:08:11

Lehet, hogy Berbának egy gyémánt csúcsán lenne az igazi posztja? Mondjuk kipróbálni egy
...............Fletcher
Valencia................valaki (pl Obertan)
...............Berbatov

középpályát.
Vélemény?

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.12.30. 23:14:16

@Kövi: épp ez a visszavont szerepkör az, ami tavaly annyira nem jött be nála.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.12.30. 23:15:25

@SamS: kettő az a három, de ettől függetlenül: na ja :))

Kövi 2009.12.30. 23:19:40

@gio: Lehet, hogy rosszul emlékszem, de akkor a 4-4-2-ben csatárként volt ő a visszavont (tehát 4-4-1-1)? Én úgy gondoltam, hogy előtt két oldalt Rooney meg Welbeck/Owen, aztán csak osztaná a zsugát oldalra, ha meg nem, akkor lőne, mint az ágyú.

Strigo 2009.12.30. 23:20:10

@Kövi: Valencia szélső, eleve nem tudna mit kezdeni egy gyémánt alakzatban. Obertant meg hagyjuk, benne nem tudom, mit látott meg Ferguson.
Ez a gyémánt-izé talán Carrick-Fletcher-Anderson-Berbatov négyessel működne, de akkor meg ki lenne a két csatár? Jobb ez a 442, ha a szélső hátvédek is bekapcsolódnak a támadásokba.

Strigo 2009.12.30. 23:21:39

Amúgy én inkább Scholest tudnám elképzelni ebben a szerepkörben, legalább nem kéne védekeznie, és még mindig több pontos labdát oszt, mint Tibi bácsi fénykorában.

clfo 2009.12.30. 23:28:06

Berbatovnak a totojázása, szarakodása a labdával most már engem is egyre jobban idegesít.
Rossz nézni, hogy bármikor, amikor egy lendületes támadás indulna és a bolgárhoz kerül a labda, az egész támadás lelassul úgy ahogy van.

Lehet, hogy az öregnek 68 éves korára kicsit követhetetlen lett a tempó és ezért csípi annyira, de nem tudom mit kellene letennie az asztalra, hogy ne verjen ki a víz, amikor Ő viszi a labdát... :p

papercut 2009.12.30. 23:35:30

@Ferguson: Ezt a commentet sajna nem értem..

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.30. 23:36:56

Wenger had confirmed before kick-off he expected injured captain Cesc Fabregas to be out for around 10 days with a hamstring problem - meaning the influential Spaniard would miss the FA Cup third-round tie at West Ham this weekend.

Kövi 2009.12.30. 23:37:22

@Strigo a divatdrukker: @psychocska:
Én sem hamarkodnám el a fiatalok leírását, mert keveset láttunk belőlük, lehet, hogy ha egymáshoz csiszolódnak, akkor más lesz a helyzet.
Plusz ha Naninak is adtam két évet, mielőtt meírtam, akkor Obertan meg Valencia is megérdemli az esélyt (legalábbis tőlem).

Kövi 2009.12.30. 23:38:22

@Kövi: Nanit leírtam, nem meírtam... bocsesz.

psychocska 2009.12.30. 23:39:28

@Kövi:
Ezt nem tudom miért nekem címezted, tökéletesen egyetértek veled. Szerintem Obertan lesz valami.

papercut 2009.12.30. 23:39:56

@imici77: Ezt hol találtad? 10 nap nem olyan vészes. Csak aztán tényleg annyi legyen mert a januárunk második fele elég durva lesz..

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.30. 23:41:28

@papercut: sky.

bendner is már 3+3+3 hétnél jár, mindig így kezdődik.. de hátha...

Kövi 2009.12.30. 23:41:53

@psychocska: nem ellentmondtam, hanem csak csatlakoztam a beszélgetéshez (na jó, beleugattam n).

mann 2009.12.30. 23:54:54

Kicsit beleugatva :)
Obertannak én is adnék esélyt, nem lesz ő rossz, önbizalom kell neki és némi izom.
Berba jól passzol, de a középpályán nem tudnám elképzelni.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.12.31. 00:11:45

@papercut: A bbc is ezt írja, remélem így is lesz. Bendtnert meg (nem gondoltam, hogy valaha ilyet írok) tényleg jó lenne már ismét látni.....

viszont amit ma nyomtak a srácok, azt öröm volt nézni, még sok ilyet :-)

vadkutya 2009.12.31. 00:18:04

@imici77: Akkor most kell-e csatár? ;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.31. 00:21:46

@vadkutya: csatár vagy RvN? :) középre kell és hátra ember, meg egy kapus és egy csatár... :)

papercut 2009.12.31. 00:27:59

Kell csatár, mert hiába az 1pont hátrány ha megint megcsap a drogbás Chelsea, a Bl ben meg valami másik nagycsapat mert töketlenkedünk a kapu előtt(igaz azt világklasszis szinten), és nincs sem fizikai, sem átütő erő, "csak" a puszta kreativitás, akkor itt fogunk mind egymás nyakába borulva sírni.. nem kéne.

papercut 2009.12.31. 00:31:41

@morphine: ha tényleg cska 10 nap és az Everton ellen már visszatér akkor jó. A boltont meg kell csapni nélküle a kupa meg(szerintem) most egy kicsit másodlagos. A west ham amúgy is mumusunk, a kicsiket játszatnám hogy szusszanhassunk egyet(Senderos búcsúmeccse?) hétközben Bolton és már csak 1 pont a hátrány. Utána meg talán kiegészülünk a a kapitánnyal és az új csatárral és jóvilág lesz....

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.31. 00:32:01

On injuries to Cesc Fabregas and Theo Walcott…

"Cesc is 10 days. It can be 12. Let's say the only question mark we have is does he make Everton or not. Walcott has a ripped muscle [in his side] and is about the same, 10 to 12 days.

papercut 2009.12.31. 00:33:53

@imici77: Azt amúgy is be kéne....
OFF: a téli szezonban nem lehetne valamelyik focizó társaságba betársulni egy 22 éves villámléptű(....) szélsőnek? Sajna téli szünet van az egyetemi bajnokságban, és meccshiányom van, edzés meg cak heti kettő de akkor nem játszunk. Valaki?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.12.31. 00:39:21

@papercut: hear hear.

...meg egy középső védő, mert nincs csapat, aki ellen nyugodt lennék silvestre és / vagy senderos jelenlétével......

vadkutya 2009.12.31. 01:16:30

@imici77: RvN nekem sem kell annyira, én Balotelli-s vagyok, tudod... :)

Everred 2009.12.31. 01:24:19

"Valencia még a liga szintjét sem üti meg"

Amúgy ilyen egy tisztességes Premier League-csapat: megveri a Chelsea-t és két meccsen 10 gólt kap a Unitedtől.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.31. 11:35:31

@papercut: Senderos nálunk már soha az életben nem fog meccset játszani. Bartley is megelőzi a sorban.

zsakfos 2009.12.31. 13:14:45

@Everred:
Pedig ugye negyedik helyen áll a bajnokságban:)))

papercut 2009.12.31. 15:10:29

@Glory: Anderson....LOL... de tetszett, szeretem a szurkolói rigmusokat. Cserébe egy másik "jellemző" pillanat, bár dalt nem találtam hozzá:
www.youtube.com/watch?v=dPH9n1TgXEk

macca17 2009.12.31. 19:19:11

azt láttátok, h lapátra kerül babel és voronin. mondjuk utóbbit nem értem, minek hozta vissza benítez, ha egyszer nem játszatja. helyükre carlton cole és egy victor moses nevű cpalace szélső jönne...
utóbbiról tudtok vmit?

halihalo 2010.01.01. 12:00:25

Azért a szemét franciák elég érdekesen válogatnak a meccsek közül. Januárban 5 Arsenal, 3 MU, 2 Pool, 4 Spurs, 3 Man City meccset adnak, de egyetlen Chelsea-t sem. Eddig sem voltam nagy véleménnyel róluk, hogy rohadjanak meg.

halihalo 2010.01.01. 12:09:43

JA, igen: BÚÉK mindenkinek!
Csak kissé felbosszantott, amikor láttam, mit tettek ki az új évre.

man city 2010.01.01. 15:14:51

Puszmusz-Arse meccsen 0 angol játékos a pályán cirka 85 percig ? really?

nice

@halihalo: MC meccsekre nagyon szépen rákattantak ES2-nél, ráadásul ezek nem is aaz igazi nagy meccsek

FA-kupát a ratyi Sportklub adja, Csonka Pici jelentkezik majd a pálya széléről...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.01. 15:21:27

@man city: Tényleg ekkora kutyaütő az utánpótlás és annak nevelése, vagy csak egyszerűen mindenki angliában akar játszani, ezért megtehetik? Erről mi a véleménye a nálam sokkal avatottabb PL szurkereknek? Főleg erős a kontraszt a heti Bundesliga ifis post után...

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.01.01. 15:28:23

@_Maverick: drágák az angol játékosok (Carrick, Ferdinand, Rooney, csak hogy három United-játékost említsek, de a liverpooliak is mesélhetnek Johnson áráról például). külföldre meg nem mennek, olcsóbb tehát franciákat, afrikaiakat venni.

drosiii 2010.01.02. 12:35:07

@karajjj: Szerintem se. Csak annyira szánalmas ilyen 'híreket' lehozni, hogy majd nyáron... ha most érkezett volna egy ajánlat az más, de így..

ez jobban tetszik: www.youtube.com/watch?v=hrrjOd95xv8

Viszlat 2010.01.02. 12:52:48

www.bbc.co.uk/blogs/chrischarles/2009/12/quotes_of_the_year_2009.html

Van pár igen jó idézet. :)

"It's just the two of us. We'll probably ride out in the sunset together." Sir Alex Ferguson on his relationship with Wenger.

"Does it surprise you he opened his mouth? You go to a restaurant sometimes, you know why the fish is on the table? Because it opened its mouth." Avram Grant puts Jose Mourinho in his plaice.

man city 2010.01.02. 13:31:59

@_Maverick: az is közrejátszik, hogy van 1-2 csapat,amely totálisan leszarja, hogy ez Anglia

bár tökéletesen rossz hasonlat, de milyen lenne egy Debrecen magyar nélkül a kezdőbe ? olyan, amilyen...
vagy egy spanyol nélküli Real vagy Barca...

jó mondjuk Angliában brutálisan nagy az idengenlégiósok aránya, ettől is jobb ez a bajnokság, mint a többi(na meg, hogy ezeknek jó része minőségi idegenlégiós, nem holmi sose bizonyító dél-amerikai "tehetségek"...)

utánpótlás abszolút nem rossz, csak az is átalakult, nem britek vannak többségben, hanem a csodagyerekek innen-onnan a világból
Man City-nél elmúlt pár évben jó kis játékosok jöttek ki az akadémia által, most is van jó pár tehetség, de ők is főleg külföldiek már, többi nagy csapatnál is ez a tendencia
(az u20-as jól leégő angol csapatba kül. okok miatt befért tavaly 4-5 Man City-s is, de még nem lehet tudni róluk mire képesek...)

(ManYoo reserve-ben pl. sztem több a külföldi, mint a "hazai", és ilyen Tosic-ok rohadtul nem ütik meg a szintet, hát még Nani:D, persze a City-nél is belenyúlt a "Jó" nagy szarba párszor Sparky tavaly pl.)

jövőre életbe lép egy új szabály, asszem 8 "hazai" nevelésű játékosnak kell lennie a 25 fős keretben, de ez minimális korlátozás, az is lehet egyik klubnak sem fog gondot okozni, mert külföldiekre is vonatkozik a hazai nevelés, ha 3 évet töltöttek el a klubnál fiatalabb korukban(pl. asszem Fabregas-ra is, és akkor így az összes Arse játékosra kb:D)

remélem a MCity-nél azért mostanában nem lesz ilyen, hogy angol(vagy legalább brit) játékos nélkül toljuk, kivéve ha éppen lesérül az összes ilyen játékos, Arsenal-nál más oka van ennek pl:D
igaz nem is nyertek sok mindent, amióta ennyire a külföldi ifiket tolják...
igaz 2005 körül sem hemzsegtek az angolok, csak a forró Campbell:D

pénzügyi okai is alapvetőek persze drágábbak az angolok, de erre nem lehet fogni kizárólag

ha angol lennék, lehet kurvára zavarna 1-1 ilyen csapat, pláne, ha a sajátom lenne, hogy 1 saját nemzetiségű sincs a csapatban, szélsőséges esetben egyik sem beszél angolul:D
így meg csak röhögök rajtuk, és drukkolok, hogy ne nyerjenek semmit
(bár a Puszmusznak csak befigyelt az Fa-kupa tavalyelőtt, de akkor még volt 1-2 angoljuk is, most már alig van, ki is esnek talán:DD)
mondjuk a kékeknél legalább David James angol és kezdő, remélem tényleg elviszi a Spuds:D

de amúgy már a sajtó fel sem kapja annyira fejét ilyenre, pár éve még nagy visszhangja volt, hogy Sol Campbell az egyetlen angol az Arse-ban, most már ha a padon sincs, az se érdekel sokakat
mindent meg lehet szokni...

ZenZo 2010.01.02. 15:48:13

@man city: no igen, de az alapvető dolgot kihagytad az elejéről, hogy miért is van mindez így, ahogyan. Angliában 18 év alatt is lehet szerződést ajánlani s kötni játékosokkal, míg a többi európai országban nem - erről is szól többek közt a balhé a Lens és a Chelsea közt Kakuta ügyében. Így persze a szerződés és persze a pénz miatt sok külföldi fiatal választja Angliát, amivel sokkal nagyobb a konkurrencia a csapatba kerülésre. Még az olyan csapatokban, mint az Arsenal sem egyszerű a dolog, hiszen szezononként 1-2 játékosnál több még náluk sem kerül stabilan a kezdőbe. A másik három nagy, Pool, ManU és Chelsea pedig nem, vagy alig tud felmutatni olyat, aki saját nevelés, s a nagy csapatba került. A Chelseanél például az utolsó ilyen John Terry, az meg 11 éve volt... Abra tavaly szélnek is eresztette a fél játékosfigyelő gárdát s átszervezte az utánpótlásképzést. 2012-től elméletileg nálunk is évi 1 játékost kellene az A keretbe juttatni a tarcsinak...

papercut 2010.01.02. 16:08:24

@man city: Megint a régi nóta 3254x is! Azért van egyre kevesebb angol a csapatokban mert....dobpergés...SZAROK. Igen ez a helyzet vacak az utánpótlás-nevelés. De hogy ha ez a téma előkerül mindig az Arsenal-t vegyék elő, abból kurvára elegem van. A fél ligába adtunk saját nevelésű játékost, angolt és külföldit egyaránt. A gond az, hogy az akadémiáról kikerült angolok nagy százaléka nem éri el a topcsapatok színvonalát(lásd eklatáns példának pl Sidwell, Upson, Pennant, vagy Glen Johnson karrierjét.)
Így is jön át néhány remek játékos évről évre(Wilshere, Gibbs, Eastmond).Most is csak azért nem volt angol a kezdőben mert mind lesérült(Walcott, Gibbs) Amúgy meg annak a csapatnak a szurkolója ne jöjjön a saját nevelésű meg angol témával, aki a remek saját nevelésű angol kapusát kölcsönadja, mert nem az imázsa nem elég jó egy sztárcsapathoz LOL. Nekünk legalább még vannak angol tulajaink, ha már a hagyományok ennyit számítnak nektek. Vagy mégiscsak fölösleges kötözködés az egész?

mann 2010.01.02. 17:41:26

@ZenZo: A MU pont nem jó példa, a nagyok közül messze ők mutatják fel a legtöbb saját nevelést.

@papercut: Kötözködés hát. Talán csak a Bolton és a Luton Town nem kapta meg a magáét :)

ZenZo 2010.01.02. 18:17:55

@mann: az utóbbi években azonban ti sem az angolokkal léptek elő ;)

Egyébként meg persze, hogy fölösleges szócséplés, de ha kicsit feljebb néztek (papercut), akkor látjátok, hogy idegen ligás érdeklődés volt. Erre érkeztek a válaszok.

Az ágyúsok kis lelkét meg bármennyire is sérti az, hogy ha a csapat/angol játékosok mutató jön elő, mindig ők vannak először említve, hát, nehéz mellette elmenni, hogy csak akkor kerül a keretbe angol, ha az az 1 nem sérült épp, idén meg Rosicky is többet játszott(!), mint Walcott. Nem sok mindenkit érdekel, hogy hány Arsenal játékos rohangász a megye2-ben. És ezzel semmi sértőt nem akarok mondani. Csak ez van. Mi pláne nem verhetjük magunkat asszem ebben a témában - mármint az utánpótlással kapcsolatban.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.01.02. 18:30:02

@papercut: Ahogy említetted is, nekünk most pont van egy olyan angol generációnk akik kis szerencsével hosszútávon is megragadhatnak a csapatban.

Wilshere, Bartley, Cruise, Eastmond, Watt akik a tavalyi FA kupa győztes csapatból angolok, és idén pályára léptek már a nagyok között. Lansbury idén a Watfordnál van kölcsön, U21-es válogatott, jövőre már az első csapattal fog készülni. JET is kölcsönben volt, de mióta visszajött már ott volt a padon PL mérkőzéseken is például.

Saját nevelésű angolok közül játszott még Randall és Gilbert is, de ők már csak azért hogy találjanak másik csapatot maguknak.

ZenZo 2010.01.02. 19:00:00

Mellesleg az tény, amit @papercut: is ír, hogy az angol fiatalok valahol elvesztek. Csak hogy a mieinket említsem (mert őket ismerem valamennyire), korosztályos stabil válogatott Sinclair, Cork, Mancienne, aztán igazából mind lehet, hogy megragad az ígéret szintjén. JM alatt még Sinclair volt a legközelebb a nagy csapathoz, azóta alig hallani róla (a Wiganben tolja, most az FA kupabán csapata negyedik gólját lőtte, saját másodikját), Cork még oda sem került, a nagy Terry utódnak tavaly beharangozott Mancienne végre kölcsönbe ment PL csapathoz, s a Wolvesban sem állandó kezdő, s nem véletlenül, volt már nagggyon rossz meccse, nem egy.

lexx 2010.01.02. 20:29:58

az angol utanpotlas neveles problemajat az itteni szaksajto is eloszerettel emlegeti. igazabol ez egy sokretu problema. a kepzes teljesen mas rendszeru,pl eleg fiatal kortol nagypalyan jatszanak a kolkok,teljes jatekidot tehat a fizikalisan erosebb csapatok altalaban sokaig eljutnak,es ugye eleg furcsa venne ki magat hanem onnan valogatnanak a jatekos megfigyelok,aztan egyik kollegam meselte,hogy fiatalabb koraban a fiat tesztelte balbunkoban a miserablesborough,(jobblabas,csak ez pl senkinek nem tunt fel,mert ballal is ugyanugy gyakorolt a sraccal es akkor eppen balbunkot kerestek), de nem kellett nekik,mert tul finomkodo volt a jateka(ertsd nem baszkodott elore minden labdat,nem konyokolt arcba csatarokat)
valaki itt mar biztosan emlitette az arukat(ez ugye a szokasos gyarmataosito gondolkodasmodbol is fakad,meg vannak rola gyozodve,hogy ami angol az a vilagon a legjobb,tehat minden hazai termek ara sokszorosa a hasonlo minosegu kulfoldi arunak) na de sportszaknai dolgokhoz(sem) ertek
ja a szokasos anti arsenal okoskodashoz egy trivia:
Nevezze meg a mostani premier leaugeben jatszo csapatok kozul melyik volt az elso amelyik egy db angol jatekossal allt fel az elso hivatalos merkozesen? van ra ket oratok hajra gugli

Lacóka 2010.01.02. 20:35:09

@lexx: gugli nélkül, emlékből: a chelsea, még vmikor a vialli, wise, zola időszakban. pontosat nem tudok, 2000 körül

ZenZo 2010.01.02. 21:02:34

@Lacóka: első hivatalos mérkőzésről volt szó, azért annyira ne durvuljunk már el, hogy 2000-re tesszük a Chelsea első hivatalos mérkőzését :DDD

A Chelsea az első csapat volt, amely egyetlen angol játékos nélkül állt ki hivatalos mérkőzésen, s asszem szintén az első csapat, amely 11 különböző nemzetiségű futballistát küldött ki a zöld gyepre.

ZenZo 2010.01.02. 21:11:53

@ZenZo: @Lacóka: @lexx:
on 14 February 2005 Arsenal were the first to name a completely foreign 16-man squad for a match. (a pontos kérdésre még nem találtam semmit)

lexx 2010.01.02. 21:27:45

@lexx: na aszem kicsit felrertheto volt a megfogalmazas olyan cspatot keresunk akik az idei pl-ben is szerepel, de a kerdeses ev joval a premiership elott keresendo.
tehat 20-bol kell kiloni egyet. es pontosan 1 db angol uriemeber volt a kezdoben.nem tobb, nem kevesebb.

zsakfos 2010.01.02. 21:39:24

@lexx:
Biztos a Hull felállt 58-ban 10 skóttal meg egy angollal:)

Lacóka 2010.01.02. 22:09:13

@ZenZo: bassza meg, kidobom a gyorsolvasós könyvemet :D

lexx 2010.01.02. 22:35:32

@ZenZo: @Lacóka: @zsakfos :
Liverpool Fc 1892 a kapus es neki Mc-vel kezdodott a neve :)
süti beállítások módosítása