Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Karácsony utáni összeharangozó - Premier League 19-20.

2009.12.28. 12:25 pote

Ha nem tizenkilenc, akkor egy híján húsz óra telik csak el a tizenkilencedik forduló zárómérkőzésének lefújása és huszadik nyitómeccsének kezdősípszava között. Ez az idő sokmindenre elég. Nekünk annyira, hogy megigyunk egy forralt bort a városban, megnézzünk egy szerethető filmet a Művészben, aludjunk egy kicsit, megmelegítsük az ünnepekről maradt kaját harmadszor is, és írjunk pár sort a karácsonyi meccsekről, majd ugyanezt tegyük meg az elkövetkező tízről is.
Lapozás után az utóbbi kettő.

Karácsony a családnál. Ezzel csak egy bibi van, hogy még véletlenül sem olyan kábelszolgáltató található a településen, amelyik csomagjában valamely PL-kompatibilis adó megtalálható lenne. Így csak három mérkőzéshez volt laptop-szintű hozzáférésem.

A forduló nyitómeccse - a néha szaggató patak ellenére is - nagyon jó játékkal ajándékozott meg minket. A Birmingham igazolta, hogy nem volt véletlen a kilencmeccses szárnyalása, és pontot/pontokat akartak szerezni a listavezető ellen is. Mezőnyben jobb volt a Chelsea, de ziccerek itt is, ott is voltak dögivel. Hogy mégis gólnélküli meccset láthattunk, azt két parádés kapusteljesítménynek köszönhetjük. Cech hihetetlen bravúrral védte Larsson szabadrúgását, míg Hartnak három-négy parádéja is volt. Birmingham - Chelsea 0-0

Szombaton este még büntettük magunkat, mert kilencven percet görnyedtünk a monitor előtt, lesve ahogy a Pool szenved. Nehéz már szavakat találni arra a játékra, amit Benitezék bemutatnak az utóbbi időben. Ennél még egy Rábagyarmat-Csörötnek rangadó is nézhetőbb lett volna. Nulla elképzelés, semmi kreativitás, és már a szurkolók sem tudják, mit kellene csinálniuk. Az olasz messiást például felállva tapsolták meg, amikor lecserélték. Eddig nem tűnt fel, hogy az Anfielden az alibipasszokra gerjed a nép. Nagy mázlijuk volt, hogy a sporit többen már meg tudták győzni, hogy Wardnak kell adni a sárgát, és az már a második, mert különben sima nullnull maradt volna. Liverpool - Wolverhampton 2-0

A bajnok továbbra sem játszik jól, de mégis közeledik a listavezetőhöz. A forduló zárómeccsén is sikeresen kiizzadták a győzelmet a Hull otthonában. A helyzetek és a játék képe alapján sem lett volna meglepő a pontosztozkodás, de Rooney a hajrára megtalálta újra az ellenfél kapuját is. Ritka, amikor egy 3-1-es meccsen egy csatár minden gólban benne van.
Wayne különben nagyon figyelmes volt, hiszen felfigyelt bolgár csatártársa pocsék formájára, ezért először egy hazai játékossal mutatta meg neki, hogyan kell gólt szerezni. Közben az a furcsa helyzet állt elő, hogy a Manchester Unitedben egyetlen posztján klasszisnak tekinthető futballista teljesít szolgálatot (talán Fletcher idevehető még, kis túlzással), a többiek ettől nagyon messze állnak. A Giggs-hype egyszerűen röhej, nem is értem, Valencia pedig még a liga színvonalát sem üti meg.  Hull - Man Utd 1-3

Olasz kollégánknak is sikerült angol focival mulatnia az időt az ünnepek alatt. Pár mérkőzésről _benito kendőzetlen véleményét olvashatjátok a továbbiakban.

Nagy érdeklődéssel, és vendéggyőzelem reményében ültem le az Arsenal-Villa elé, aminek nem heinrich évszázados villa-rajongása az oka, hanem az, hogy meglátásom szerint aki nem elkötelezett a Fat Four valamelyik tagja felé, az most a birminghamieknek szurkol. Keserves csalódás volt a meccs, hiába borult le a kommentátor az iram, meg a csodálatos játék előtt, én csak előbbit láttam, játékot semennyit. Először is, az Arsenalnak kell egy szőrös szívű, lábú és tökű csatár, mert Eduardo gyenge, Arsavin meg nem csatár (a PL-ben semmiképpen nem, Eduardóval előtte meg végképp nem). Azon kívül furcsálltam, hogy felborult a pálya, de nem valamelyik térfél felé, hanem a hazaiak jobb oldala felé: egész meccsen 70 méteres folyosó tátongott az Arsenal bal szélén, a labda csak elvétve jutott oda, tiszta szégyen, hogy ezt nem tudta kihasználni a Villa. A vendégek is csalódást okoztak, Dunne volt a legnagyobb király az egész mezőnyben, egészen addig, míg Fabregas be nem állt. A spanyol viszont zseniális, ezt meg kell adni, 30 százalékot javult tőle a félgőzzel pöfögő Arsenal, és 25 perce alatt el is döntötte a meccset. Nélküle valószínűleg a Villa szándékaival egybevágó 0-0 maradt volna. Az Arsenalnak két játékos kell a télen: vissza kell szipkázni Vieirát, és le kell csapni Van Nistelrooyra. Igaz, hogy egyiküket sem a bölcsőből kell elrabolnia Wengernek, annyiból viszont illik a francia stratégiájába, hogy olcsók, és kölcsönbe is elhozhatók. A Villa meg soha nem fog tudni mást játszani, csak a széleken fel-le rohangáló bohócfocit, amíg ez a kőgyenge Petrov osztja a zsugát középen. Egyébként másnak még nem tűnt fel, hogy Agbonlahor a legrondábban futó ember a világon? Arsenal-Aston Villa 3-0

Kíváncsi voltam a Citeh-re is, de csak újra megállapítottam, hogy Ireland egy klasszissal jobb játékos, mint Robinho és Petrov. A brazil konkrétan kerékkötő volt, egyetlen értékelhető megoldás nélkül hozta le a meccset, de valahol elfogadható volt, hogy játékba akarja lendíteni Mancini, akinél azért valószínűleg ritkán játszik majd három olyan játékossal a csapat, akiknek nincs védőfeladata. Rettenetesen gyenge meccs volt, néha ottfelejtkeztem a felvételről adott belga bajnokin a másik sportcsatornán. Lehet ebből a Cityből tényleg nagy csapat, már sok minden nem is kell nekik hozzá, de már most szólok a szurkolóknak, hogy Mancio nem az a fenomenális, innovatív zseni, akitől szárnyalni kezd majd a csapat. Manchester City-Stoke 2-0

Redknapp miatt figyelem a Tottenhamet, de egyelőre a forduló nyitómeccséből nem derült ki számomra, hogy a Fulham ennyire jó csapat, vagy a Spurs ilyen gyalázatosan szar. Abból kiindulva, hogy Zolikáék lesimázták a MU-t, az utóbbinak kellene lennie, de az is igaz, hogy sok nem várható attól a csapattól, amiben Krajncarnak kellene osztania az utolsó passzokat. Láttam 22 unatkozó futballistát, és egy Gera Zolit, akinek a nevéhez a meccs legszebb jelenete fűződik. A két kapus dicsérhető maradéktalanul, közülük is Gomes volt a MOM, mert volt néhány akkora védése, hogy az ember el sem hitte. Gera nem brillírozott ugyan, de úgy játszott középen, ahogy Hajnal Tamás az elmúlt évben egyszer sem. Csak mondom, mert tavasszal a narancsosok úgyis kirúgják Koemant, és Egervári biztosan behívja majd. Fulham-Spurs 0-0

A többi mérkőzésen két-két gól esett, de ennek csak Zoláék örültek igazán.
Burnley - Bolton 1-1
Sunderland - Everton 1-1
West Ham - Portsmouth 2-0
Wigan - Blackburn 1-1



És akkor lássuk, hogy mi vár ránk az elkövetkezendő három napban.

Blackburn - Sunderland 0-0
Mindkét csapat csak keresi önmagát manapság. Ez egy békés döntetlenre pont jó lesz.

Chelsea - Fulham 2-0
Csupa jóhír a Kékeknek. Nem elég, hogy Drogba, Kalou és Mikel afrikakupás indulását pár nappal sikeresen elhalasztották, és a városi rivális ellen még pályára léphetnek hétfőn, de még Maloudát is eltiltották a szombati két sárgája miatt. Így nagyon úgy néz ki, hogy pár hétig csak gyengébb kezdője lesz Lampardknak, mint a december 28-i.
Geráéknak sok esélyt nem adunk, hiszen az elmúlt huszonhat randevújuk során csak egyszer nyert a Fulham. Ráadásul idén sem arról híresek, hogy a Craven Cottege-tól távol ész nélkül gyűjtögetnék a három pontokat. Egészen pontosan a nyitófordulóban nyertek a Pompey otthonában, azóta semmi. Azért Andy Johnson felépülése bizakodással töltheti el a kisebb klub fanatikusait is.

Everton - Burnley 2-0
Phil Neville visszatérhet a pályára három hónapos kihagyás után. Ez a Burnley-t fogja jobban megzavarni.

Stoke - Birmingham 1-1
Sok a sérült mindkét oldalon, nem volt elegendő egy nap a regenerálódásra. Szurkolni mi a vendégeknek fogunk, és el is hoznak egy pontot a Britanniából.

Tottenham - West Ham 3-2
Még egy londoni derbi. Érzésünk szerint meg lesz a böjtje annak, hogy Defoe pihenhetett a Fulham ellen. Legalább két gólt várunk a pöttön támadótól.
Igaz a fogadóirodáknál már nem fizetnek azért, hogy Diamanti értékesít egy büntetőt, de mi azért leírjuk.

Wolverhampton - Man City 1-4
Két napja még csak védőproblémákkal szembesült Roberto, most már csatárgondok is vannak. Santa Cruz, Adebayor sérült (Benjani is már hónapok óta), SWP játéka kétséges, Robinho meg megpróbálja olcsóbbá tenni magát a januári időszakra, mert nagyon nincs formában. A brazil tökfelesleges biciklicseleit Bellamy pótolja, nagy valószínűséggel.
Annak ellenére sima vendéggyőzelmet tippelünk, hogy tudjuk, nem a Citeh a legtökösebb csapat idegenben. Idén kilencből kettőt, az utolsó negyvenhat idegenbeli PL-meccséből pedig csak hetet nyert meg a kisebbik manchesteri csapat. Azonban a Wolves az a kiscsapat, amelyik rögtön lefekszik a nagyobbak előtt, és csak a saját fajtájának megy neki bulldog módjára, és McCarthy tudja, hogy Tevezék sokkal jabbak idén.

Aston Villa - Liverpool 2-1
Tegye fel a kezét, aki szerint ez egy bátor tipp. Még így is a hazaiaknak áll a zászló, hogy Ashley Young eltiltott. Nem is azért, mert a Villát olyan bivaly csapatnak tartjuk, hanem mert fáj nézni a Liverpool játékát.
Tegnap különben is rémálmunk volt. A Juve és a Pool is ment két kört az Európa Ligában, és összesorsolták őket. Na, mi azt a meccset mutogattuk volna Alexnek a Mechanikus Narancsban...
AHB! Leteheted!

Bolton - Hull 0-1
Csak megérzés. Általában nem szokott bejönni.

Man Utd - Wigan 3-1
Újabb könnyű ujjgyakorlat a bajnoknak. A Wigan is olyan, mint a Hull, nem annyira jó csapat, hogy a MU jelenlegi hibáit, hiányosságait kihasználja. Azonban gólt fognak rúgni nekik.

Portsmouth - Arsenal 0-2
Hajlanánk a meglepetésre, de Arshavinnal nem fognak tudni mit kezdeni a Pompey védői.

A karácsonyi tippverseny óriási, magas színvonalú csatát hozott. Csak nagy nehézségek árán tudtuk legyőzni magic kefírt (ez szerintünk a kaukázusi kefír angolosított megfelelője), 12-11. Most is várunk egy bátor jelentkezőt. Köszönjük Strigónak a gyors reagálást, és sok sikert neki is a tisztes vereséghez.

Blackburn-Sunderland 1-2
Chelsea-Fulham 1-1
Everton-Burnley 2-0
Stoke-Birmingham 0-1
Tottenham-West Ham 4-1
Wolves-Man City 1-2
Villa-Liverpool 3-1
Bolton-Hull 2-0
Man United-Wigan 5-1
Pompei-Arsenal 1-3

 

434 komment

Címkék: összefoglaló premier league pl tippverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr571627964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadkutya 2009.12.30. 21:55:29

@toerix_: Diaby-val történik vmi, kétségkívül. Ahogy sztem szép lassan Denilson-nál is. Ha olyan hirtelen fejlődésnek állnak, mint Song, akkor az már igen jó, előjelnek mindenképp.

Baski Sándor · http://filmvilag.blog.hu 2009.12.30. 21:56:30

@Strigo a divatdrukker: Berba most jó volt: nélküle nem lett volna meg az első gól.

Viszlat 2009.12.30. 22:01:12

@[bs]: plusz Carricknek is elég komolyan odapörgette, sajna nem tudta rendesen lekezelni.

Glory 2009.12.30. 22:01:41

@[bs]: csak lehet hogy lenne 3 masik

vadkutya 2009.12.30. 22:03:46

Song egy állat, igazi ragadozó, néha nagyon tudja gyötörni az ellenfelet. :)

vadkutya 2009.12.30. 22:18:36

Nem kis gólt lőtt ez az Áron. Lesz itt 4 gól.

toerix_ (törölt) 2009.12.30. 22:18:40

aztamindenségit Ramsey mi gólt vágott...

Mr. Acid 2009.12.30. 22:18:52

Ramsey mekkorát vágott! :-)

papercut 2009.12.30. 22:20:18

Tomas a pályán! Hurrá!

Ferguson 2009.12.30. 22:23:48

Hehh :) Emléxem, amikor a wigan megverte a villa-t az első fordulóban, jött csöncsön és fennhangon hirdette, h milyen jó kis edző ez a martinez, meg ab ovo spanyol és majd megtanítja angliában, h mi az a foci. Nos, martinez "munkájának" és csöncsön "megérzésének" gyümölcsét láthatjuk... LoooL :D

vadkutya 2009.12.30. 22:29:43

Megérdemelte. Nagyon is. 4

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.30. 22:29:43

@Ferguson:

(No, fölnézek az NST-re, és rögtön említve vagyok. Ez igazán na szép.)

(A Wigané azóta a szívem egy pirinyó darabja, amióta megtudtam Strigotól, hogy egy klubhű spanyol a menedzserük. Azóta figyelem az eredményeiket. Vannak föllángolásaik, megverték a Villát, a Cselszkijt (igazán lehetnél hálásabb is nekik...), néha meg iszonyatos pofonokba szaladnak bele. Nem igazán tudom, hogy mi az oka ennek az instabilitásnak. Passz. Azért remélem, bentmaradnak.)

Strigo 2009.12.30. 22:35:55

Ha ez a töketlen Wigan egy gólt begyötörne, még a tippversenyt is nyerném, de előbb lesz ez 6-0, mint 5-1.

mann 2009.12.30. 22:36:52

Mi lenne, ha Valencia megütné a liga színvonalát? :)

toerix_ (törölt) 2009.12.30. 22:43:29

szép győzelem volt, 2.ok vagyunk úgy kb még 5 percig :)

mann 2009.12.30. 22:44:02

Régen lehetett ilyen jól játszó MU-t látni, persze ehhez kell a Wigan gyenge produkciója is.
Három brazil a Unitedben... ezt is megértük.

papercut 2009.12.30. 22:45:26

Szép volt srácok! Már csak 2 dolog aggaszt: 1 nagy a kuss Fabregas körül(pár nap vagy tényleg 3 hét?) és hogy miért nem volt ma Walcott még a keretben sem? Összebalházott Wengerrel, megsérült, vagy csak tartalékolt a West Ham elleni kupameccsre?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.30. 22:49:23

3 pont. boldog új évet!

@papercut: cescet én sem értem, walcottot sem...

psychocska 2009.12.30. 22:49:34

Valaki nem tudna nekem dobni egy linket ahol Giggs gólpasszairól van valami statisztika? Emlékszem régen a wiki oldalon számolták, de úgy látszik kiakadt a számláló :D

Ferguson 2009.12.30. 22:49:48

@papercut: anderson pincsije kidült január végéig, ha jól tudom... :D

vadkutya 2009.12.30. 22:50:11

Alapjaiban könnyed játék a futball, ha hagyják. :)

Megint 4 gól, 4 különböző embertől, akkor most kell csatár, nem tom...
Dudu még mindig egy kicsit frusztrált.
Diaby helyett pedig sztem Song az, aki egyre inkább hasonlít Vieira-ra. Igazi "terrorista", küzdeni akar, nyomja teljes erőbedobással az év utolsó előtti napján is, no comment.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.30. 22:51:04

Végül nagyon sima meccs lett. Song ismét zseniális volt, nagyon megérdemelte a gólt. Az eddig sikeres szezonunk nagyon nagyrészt neki köszönhető. Nálam ő a MOTM. Az utóbbi két produkcióhoz ugyan nem érhet fel, de Diaby is jó volt. Eduardo is javuló tendenciát mutat szerencsére. Nasri gól+gólpassz, de mezőnyben nem igazán emelkedett ki. Ramsey hatalmas gólt lőtt. Addig elég közepes meccse volt, de utána megjött az önbizalma.

vadkutya 2009.12.30. 22:52:56

@peter135: Song nélkül nem létezünk. A gólok átlagéletkora megint alig több, mint 22 év.

SamS 2009.12.30. 23:01:35

@_benito: Hogy tetszett Valencia gól + 3 gólpassz kombója?

vadkutya 2009.12.30. 23:02:17

A Bolton elleni meccset mikor pótoljuk?

Viszlat 2009.12.30. 23:02:53

@Ferguson: ááá, így már sokkal jobban érthető a Wigan-rejtély. :))

5 gól 5 különböző játékostól, igazán szép évvégi ajándék és kezdődhet egy jó kis CS sorozat. ;-)

Rooney überkirály, de hát ez nem újdonság, ámbátor én mindig elámulok mennyire lát a pályán, az utolsó gólnál ismét az a passz, ínnnnye...

És bár tudom, hogy Valencia két gólpasszt adott, meg lőtt is egy gólt én valahogy nem vagyok kibékülve vele. Az első félidőben köbö 10 beadást meg 5 szögletet cseszett el, mondjuk úgy, nem túl hatékony.

Ferguson 2009.12.30. 23:07:32

@vadkutya: tedd vissza az előző avatarod, ez a kutya nem tetszik... :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.30. 23:07:46

@Viszlat: alakul a bajnokság :) élesítsd a dvd felvevőt :) buék :)

Kövi 2009.12.30. 23:08:11

Lehet, hogy Berbának egy gyémánt csúcsán lenne az igazi posztja? Mondjuk kipróbálni egy
...............Fletcher
Valencia................valaki (pl Obertan)
...............Berbatov

középpályát.
Vélemény?

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.12.30. 23:14:16

@Kövi: épp ez a visszavont szerepkör az, ami tavaly annyira nem jött be nála.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.12.30. 23:15:25

@SamS: kettő az a három, de ettől függetlenül: na ja :))

Kövi 2009.12.30. 23:19:40

@gio: Lehet, hogy rosszul emlékszem, de akkor a 4-4-2-ben csatárként volt ő a visszavont (tehát 4-4-1-1)? Én úgy gondoltam, hogy előtt két oldalt Rooney meg Welbeck/Owen, aztán csak osztaná a zsugát oldalra, ha meg nem, akkor lőne, mint az ágyú.

Strigo 2009.12.30. 23:20:10

@Kövi: Valencia szélső, eleve nem tudna mit kezdeni egy gyémánt alakzatban. Obertant meg hagyjuk, benne nem tudom, mit látott meg Ferguson.
Ez a gyémánt-izé talán Carrick-Fletcher-Anderson-Berbatov négyessel működne, de akkor meg ki lenne a két csatár? Jobb ez a 442, ha a szélső hátvédek is bekapcsolódnak a támadásokba.

Strigo 2009.12.30. 23:21:39

Amúgy én inkább Scholest tudnám elképzelni ebben a szerepkörben, legalább nem kéne védekeznie, és még mindig több pontos labdát oszt, mint Tibi bácsi fénykorában.

clfo 2009.12.30. 23:28:06

Berbatovnak a totojázása, szarakodása a labdával most már engem is egyre jobban idegesít.
Rossz nézni, hogy bármikor, amikor egy lendületes támadás indulna és a bolgárhoz kerül a labda, az egész támadás lelassul úgy ahogy van.

Lehet, hogy az öregnek 68 éves korára kicsit követhetetlen lett a tempó és ezért csípi annyira, de nem tudom mit kellene letennie az asztalra, hogy ne verjen ki a víz, amikor Ő viszi a labdát... :p

papercut 2009.12.30. 23:35:30

@Ferguson: Ezt a commentet sajna nem értem..

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.30. 23:36:56

Wenger had confirmed before kick-off he expected injured captain Cesc Fabregas to be out for around 10 days with a hamstring problem - meaning the influential Spaniard would miss the FA Cup third-round tie at West Ham this weekend.

Kövi 2009.12.30. 23:37:22

@Strigo a divatdrukker: @psychocska:
Én sem hamarkodnám el a fiatalok leírását, mert keveset láttunk belőlük, lehet, hogy ha egymáshoz csiszolódnak, akkor más lesz a helyzet.
Plusz ha Naninak is adtam két évet, mielőtt meírtam, akkor Obertan meg Valencia is megérdemli az esélyt (legalábbis tőlem).

Kövi 2009.12.30. 23:38:22

@Kövi: Nanit leírtam, nem meírtam... bocsesz.

psychocska 2009.12.30. 23:39:28

@Kövi:
Ezt nem tudom miért nekem címezted, tökéletesen egyetértek veled. Szerintem Obertan lesz valami.

papercut 2009.12.30. 23:39:56

@imici77: Ezt hol találtad? 10 nap nem olyan vészes. Csak aztán tényleg annyi legyen mert a januárunk második fele elég durva lesz..

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.30. 23:41:28

@papercut: sky.

bendner is már 3+3+3 hétnél jár, mindig így kezdődik.. de hátha...

Kövi 2009.12.30. 23:41:53

@psychocska: nem ellentmondtam, hanem csak csatlakoztam a beszélgetéshez (na jó, beleugattam n).

mann 2009.12.30. 23:54:54

Kicsit beleugatva :)
Obertannak én is adnék esélyt, nem lesz ő rossz, önbizalom kell neki és némi izom.
Berba jól passzol, de a középpályán nem tudnám elképzelni.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.12.31. 00:11:45

@papercut: A bbc is ezt írja, remélem így is lesz. Bendtnert meg (nem gondoltam, hogy valaha ilyet írok) tényleg jó lenne már ismét látni.....

viszont amit ma nyomtak a srácok, azt öröm volt nézni, még sok ilyet :-)

vadkutya 2009.12.31. 00:18:04

@imici77: Akkor most kell-e csatár? ;)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.31. 00:21:46

@vadkutya: csatár vagy RvN? :) középre kell és hátra ember, meg egy kapus és egy csatár... :)

papercut 2009.12.31. 00:27:59

Kell csatár, mert hiába az 1pont hátrány ha megint megcsap a drogbás Chelsea, a Bl ben meg valami másik nagycsapat mert töketlenkedünk a kapu előtt(igaz azt világklasszis szinten), és nincs sem fizikai, sem átütő erő, "csak" a puszta kreativitás, akkor itt fogunk mind egymás nyakába borulva sírni.. nem kéne.

papercut 2009.12.31. 00:31:41

@morphine: ha tényleg cska 10 nap és az Everton ellen már visszatér akkor jó. A boltont meg kell csapni nélküle a kupa meg(szerintem) most egy kicsit másodlagos. A west ham amúgy is mumusunk, a kicsiket játszatnám hogy szusszanhassunk egyet(Senderos búcsúmeccse?) hétközben Bolton és már csak 1 pont a hátrány. Utána meg talán kiegészülünk a a kapitánnyal és az új csatárral és jóvilág lesz....

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.12.31. 00:32:01

On injuries to Cesc Fabregas and Theo Walcott…

"Cesc is 10 days. It can be 12. Let's say the only question mark we have is does he make Everton or not. Walcott has a ripped muscle [in his side] and is about the same, 10 to 12 days.

papercut 2009.12.31. 00:33:53

@imici77: Azt amúgy is be kéne....
OFF: a téli szezonban nem lehetne valamelyik focizó társaságba betársulni egy 22 éves villámléptű(....) szélsőnek? Sajna téli szünet van az egyetemi bajnokságban, és meccshiányom van, edzés meg cak heti kettő de akkor nem játszunk. Valaki?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.12.31. 00:39:21

@papercut: hear hear.

...meg egy középső védő, mert nincs csapat, aki ellen nyugodt lennék silvestre és / vagy senderos jelenlétével......

vadkutya 2009.12.31. 01:16:30

@imici77: RvN nekem sem kell annyira, én Balotelli-s vagyok, tudod... :)

Everred 2009.12.31. 01:24:19

"Valencia még a liga szintjét sem üti meg"

Amúgy ilyen egy tisztességes Premier League-csapat: megveri a Chelsea-t és két meccsen 10 gólt kap a Unitedtől.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.31. 11:35:31

@papercut: Senderos nálunk már soha az életben nem fog meccset játszani. Bartley is megelőzi a sorban.

zsakfos 2009.12.31. 13:14:45

@Everred:
Pedig ugye negyedik helyen áll a bajnokságban:)))

papercut 2009.12.31. 15:10:29

@Glory: Anderson....LOL... de tetszett, szeretem a szurkolói rigmusokat. Cserébe egy másik "jellemző" pillanat, bár dalt nem találtam hozzá:
www.youtube.com/watch?v=dPH9n1TgXEk

macca17 2009.12.31. 19:19:11

azt láttátok, h lapátra kerül babel és voronin. mondjuk utóbbit nem értem, minek hozta vissza benítez, ha egyszer nem játszatja. helyükre carlton cole és egy victor moses nevű cpalace szélső jönne...
utóbbiról tudtok vmit?

halihalo 2010.01.01. 12:00:25

Azért a szemét franciák elég érdekesen válogatnak a meccsek közül. Januárban 5 Arsenal, 3 MU, 2 Pool, 4 Spurs, 3 Man City meccset adnak, de egyetlen Chelsea-t sem. Eddig sem voltam nagy véleménnyel róluk, hogy rohadjanak meg.

halihalo 2010.01.01. 12:09:43

JA, igen: BÚÉK mindenkinek!
Csak kissé felbosszantott, amikor láttam, mit tettek ki az új évre.

man city 2010.01.01. 15:14:51

Puszmusz-Arse meccsen 0 angol játékos a pályán cirka 85 percig ? really?

nice

@halihalo: MC meccsekre nagyon szépen rákattantak ES2-nél, ráadásul ezek nem is aaz igazi nagy meccsek

FA-kupát a ratyi Sportklub adja, Csonka Pici jelentkezik majd a pálya széléről...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.01.01. 15:21:27

@man city: Tényleg ekkora kutyaütő az utánpótlás és annak nevelése, vagy csak egyszerűen mindenki angliában akar játszani, ezért megtehetik? Erről mi a véleménye a nálam sokkal avatottabb PL szurkereknek? Főleg erős a kontraszt a heti Bundesliga ifis post után...

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.01.01. 15:28:23

@_Maverick: drágák az angol játékosok (Carrick, Ferdinand, Rooney, csak hogy három United-játékost említsek, de a liverpooliak is mesélhetnek Johnson áráról például). külföldre meg nem mennek, olcsóbb tehát franciákat, afrikaiakat venni.

drosiii 2010.01.02. 12:35:07

@karajjj: Szerintem se. Csak annyira szánalmas ilyen 'híreket' lehozni, hogy majd nyáron... ha most érkezett volna egy ajánlat az más, de így..

ez jobban tetszik: www.youtube.com/watch?v=hrrjOd95xv8

Viszlat 2010.01.02. 12:52:48

www.bbc.co.uk/blogs/chrischarles/2009/12/quotes_of_the_year_2009.html

Van pár igen jó idézet. :)

"It's just the two of us. We'll probably ride out in the sunset together." Sir Alex Ferguson on his relationship with Wenger.

"Does it surprise you he opened his mouth? You go to a restaurant sometimes, you know why the fish is on the table? Because it opened its mouth." Avram Grant puts Jose Mourinho in his plaice.

man city 2010.01.02. 13:31:59

@_Maverick: az is közrejátszik, hogy van 1-2 csapat,amely totálisan leszarja, hogy ez Anglia

bár tökéletesen rossz hasonlat, de milyen lenne egy Debrecen magyar nélkül a kezdőbe ? olyan, amilyen...
vagy egy spanyol nélküli Real vagy Barca...

jó mondjuk Angliában brutálisan nagy az idengenlégiósok aránya, ettől is jobb ez a bajnokság, mint a többi(na meg, hogy ezeknek jó része minőségi idegenlégiós, nem holmi sose bizonyító dél-amerikai "tehetségek"...)

utánpótlás abszolút nem rossz, csak az is átalakult, nem britek vannak többségben, hanem a csodagyerekek innen-onnan a világból
Man City-nél elmúlt pár évben jó kis játékosok jöttek ki az akadémia által, most is van jó pár tehetség, de ők is főleg külföldiek már, többi nagy csapatnál is ez a tendencia
(az u20-as jól leégő angol csapatba kül. okok miatt befért tavaly 4-5 Man City-s is, de még nem lehet tudni róluk mire képesek...)

(ManYoo reserve-ben pl. sztem több a külföldi, mint a "hazai", és ilyen Tosic-ok rohadtul nem ütik meg a szintet, hát még Nani:D, persze a City-nél is belenyúlt a "Jó" nagy szarba párszor Sparky tavaly pl.)

jövőre életbe lép egy új szabály, asszem 8 "hazai" nevelésű játékosnak kell lennie a 25 fős keretben, de ez minimális korlátozás, az is lehet egyik klubnak sem fog gondot okozni, mert külföldiekre is vonatkozik a hazai nevelés, ha 3 évet töltöttek el a klubnál fiatalabb korukban(pl. asszem Fabregas-ra is, és akkor így az összes Arse játékosra kb:D)

remélem a MCity-nél azért mostanában nem lesz ilyen, hogy angol(vagy legalább brit) játékos nélkül toljuk, kivéve ha éppen lesérül az összes ilyen játékos, Arsenal-nál más oka van ennek pl:D
igaz nem is nyertek sok mindent, amióta ennyire a külföldi ifiket tolják...
igaz 2005 körül sem hemzsegtek az angolok, csak a forró Campbell:D

pénzügyi okai is alapvetőek persze drágábbak az angolok, de erre nem lehet fogni kizárólag

ha angol lennék, lehet kurvára zavarna 1-1 ilyen csapat, pláne, ha a sajátom lenne, hogy 1 saját nemzetiségű sincs a csapatban, szélsőséges esetben egyik sem beszél angolul:D
így meg csak röhögök rajtuk, és drukkolok, hogy ne nyerjenek semmit
(bár a Puszmusznak csak befigyelt az Fa-kupa tavalyelőtt, de akkor még volt 1-2 angoljuk is, most már alig van, ki is esnek talán:DD)
mondjuk a kékeknél legalább David James angol és kezdő, remélem tényleg elviszi a Spuds:D

de amúgy már a sajtó fel sem kapja annyira fejét ilyenre, pár éve még nagy visszhangja volt, hogy Sol Campbell az egyetlen angol az Arse-ban, most már ha a padon sincs, az se érdekel sokakat
mindent meg lehet szokni...

ZenZo 2010.01.02. 15:48:13

@man city: no igen, de az alapvető dolgot kihagytad az elejéről, hogy miért is van mindez így, ahogyan. Angliában 18 év alatt is lehet szerződést ajánlani s kötni játékosokkal, míg a többi európai országban nem - erről is szól többek közt a balhé a Lens és a Chelsea közt Kakuta ügyében. Így persze a szerződés és persze a pénz miatt sok külföldi fiatal választja Angliát, amivel sokkal nagyobb a konkurrencia a csapatba kerülésre. Még az olyan csapatokban, mint az Arsenal sem egyszerű a dolog, hiszen szezononként 1-2 játékosnál több még náluk sem kerül stabilan a kezdőbe. A másik három nagy, Pool, ManU és Chelsea pedig nem, vagy alig tud felmutatni olyat, aki saját nevelés, s a nagy csapatba került. A Chelseanél például az utolsó ilyen John Terry, az meg 11 éve volt... Abra tavaly szélnek is eresztette a fél játékosfigyelő gárdát s átszervezte az utánpótlásképzést. 2012-től elméletileg nálunk is évi 1 játékost kellene az A keretbe juttatni a tarcsinak...

papercut 2010.01.02. 16:08:24

@man city: Megint a régi nóta 3254x is! Azért van egyre kevesebb angol a csapatokban mert....dobpergés...SZAROK. Igen ez a helyzet vacak az utánpótlás-nevelés. De hogy ha ez a téma előkerül mindig az Arsenal-t vegyék elő, abból kurvára elegem van. A fél ligába adtunk saját nevelésű játékost, angolt és külföldit egyaránt. A gond az, hogy az akadémiáról kikerült angolok nagy százaléka nem éri el a topcsapatok színvonalát(lásd eklatáns példának pl Sidwell, Upson, Pennant, vagy Glen Johnson karrierjét.)
Így is jön át néhány remek játékos évről évre(Wilshere, Gibbs, Eastmond).Most is csak azért nem volt angol a kezdőben mert mind lesérült(Walcott, Gibbs) Amúgy meg annak a csapatnak a szurkolója ne jöjjön a saját nevelésű meg angol témával, aki a remek saját nevelésű angol kapusát kölcsönadja, mert nem az imázsa nem elég jó egy sztárcsapathoz LOL. Nekünk legalább még vannak angol tulajaink, ha már a hagyományok ennyit számítnak nektek. Vagy mégiscsak fölösleges kötözködés az egész?

mann 2010.01.02. 17:41:26

@ZenZo: A MU pont nem jó példa, a nagyok közül messze ők mutatják fel a legtöbb saját nevelést.

@papercut: Kötözködés hát. Talán csak a Bolton és a Luton Town nem kapta meg a magáét :)

ZenZo 2010.01.02. 18:17:55

@mann: az utóbbi években azonban ti sem az angolokkal léptek elő ;)

Egyébként meg persze, hogy fölösleges szócséplés, de ha kicsit feljebb néztek (papercut), akkor látjátok, hogy idegen ligás érdeklődés volt. Erre érkeztek a válaszok.

Az ágyúsok kis lelkét meg bármennyire is sérti az, hogy ha a csapat/angol játékosok mutató jön elő, mindig ők vannak először említve, hát, nehéz mellette elmenni, hogy csak akkor kerül a keretbe angol, ha az az 1 nem sérült épp, idén meg Rosicky is többet játszott(!), mint Walcott. Nem sok mindenkit érdekel, hogy hány Arsenal játékos rohangász a megye2-ben. És ezzel semmi sértőt nem akarok mondani. Csak ez van. Mi pláne nem verhetjük magunkat asszem ebben a témában - mármint az utánpótlással kapcsolatban.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.01.02. 18:30:02

@papercut: Ahogy említetted is, nekünk most pont van egy olyan angol generációnk akik kis szerencsével hosszútávon is megragadhatnak a csapatban.

Wilshere, Bartley, Cruise, Eastmond, Watt akik a tavalyi FA kupa győztes csapatból angolok, és idén pályára léptek már a nagyok között. Lansbury idén a Watfordnál van kölcsön, U21-es válogatott, jövőre már az első csapattal fog készülni. JET is kölcsönben volt, de mióta visszajött már ott volt a padon PL mérkőzéseken is például.

Saját nevelésű angolok közül játszott még Randall és Gilbert is, de ők már csak azért hogy találjanak másik csapatot maguknak.

ZenZo 2010.01.02. 19:00:00

Mellesleg az tény, amit @papercut: is ír, hogy az angol fiatalok valahol elvesztek. Csak hogy a mieinket említsem (mert őket ismerem valamennyire), korosztályos stabil válogatott Sinclair, Cork, Mancienne, aztán igazából mind lehet, hogy megragad az ígéret szintjén. JM alatt még Sinclair volt a legközelebb a nagy csapathoz, azóta alig hallani róla (a Wiganben tolja, most az FA kupabán csapata negyedik gólját lőtte, saját másodikját), Cork még oda sem került, a nagy Terry utódnak tavaly beharangozott Mancienne végre kölcsönbe ment PL csapathoz, s a Wolvesban sem állandó kezdő, s nem véletlenül, volt már nagggyon rossz meccse, nem egy.

lexx 2010.01.02. 20:29:58

az angol utanpotlas neveles problemajat az itteni szaksajto is eloszerettel emlegeti. igazabol ez egy sokretu problema. a kepzes teljesen mas rendszeru,pl eleg fiatal kortol nagypalyan jatszanak a kolkok,teljes jatekidot tehat a fizikalisan erosebb csapatok altalaban sokaig eljutnak,es ugye eleg furcsa venne ki magat hanem onnan valogatnanak a jatekos megfigyelok,aztan egyik kollegam meselte,hogy fiatalabb koraban a fiat tesztelte balbunkoban a miserablesborough,(jobblabas,csak ez pl senkinek nem tunt fel,mert ballal is ugyanugy gyakorolt a sraccal es akkor eppen balbunkot kerestek), de nem kellett nekik,mert tul finomkodo volt a jateka(ertsd nem baszkodott elore minden labdat,nem konyokolt arcba csatarokat)
valaki itt mar biztosan emlitette az arukat(ez ugye a szokasos gyarmataosito gondolkodasmodbol is fakad,meg vannak rola gyozodve,hogy ami angol az a vilagon a legjobb,tehat minden hazai termek ara sokszorosa a hasonlo minosegu kulfoldi arunak) na de sportszaknai dolgokhoz(sem) ertek
ja a szokasos anti arsenal okoskodashoz egy trivia:
Nevezze meg a mostani premier leaugeben jatszo csapatok kozul melyik volt az elso amelyik egy db angol jatekossal allt fel az elso hivatalos merkozesen? van ra ket oratok hajra gugli

Lacóka 2010.01.02. 20:35:09

@lexx: gugli nélkül, emlékből: a chelsea, még vmikor a vialli, wise, zola időszakban. pontosat nem tudok, 2000 körül

ZenZo 2010.01.02. 21:02:34

@Lacóka: első hivatalos mérkőzésről volt szó, azért annyira ne durvuljunk már el, hogy 2000-re tesszük a Chelsea első hivatalos mérkőzését :DDD

A Chelsea az első csapat volt, amely egyetlen angol játékos nélkül állt ki hivatalos mérkőzésen, s asszem szintén az első csapat, amely 11 különböző nemzetiségű futballistát küldött ki a zöld gyepre.

ZenZo 2010.01.02. 21:11:53

@ZenZo: @Lacóka: @lexx:
on 14 February 2005 Arsenal were the first to name a completely foreign 16-man squad for a match. (a pontos kérdésre még nem találtam semmit)

lexx 2010.01.02. 21:27:45

@lexx: na aszem kicsit felrertheto volt a megfogalmazas olyan cspatot keresunk akik az idei pl-ben is szerepel, de a kerdeses ev joval a premiership elott keresendo.
tehat 20-bol kell kiloni egyet. es pontosan 1 db angol uriemeber volt a kezdoben.nem tobb, nem kevesebb.

zsakfos 2010.01.02. 21:39:24

@lexx:
Biztos a Hull felállt 58-ban 10 skóttal meg egy angollal:)

Lacóka 2010.01.02. 22:09:13

@ZenZo: bassza meg, kidobom a gyorsolvasós könyvemet :D

lexx 2010.01.02. 22:35:32

@ZenZo: @Lacóka: @zsakfos :
Liverpool Fc 1892 a kapus es neki Mc-vel kezdodott a neve :)
süti beállítások módosítása