Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Feltűntnek nyilvánítva 1.

2009.12.24. 10:00 Garcia bőrmester

Sokszor szóba került az év folyamán, hogy mennyire erős a spanyol bajnokság. Rengeteg szempontot figyelembe lehet venni ennek mérlegelésekor és mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szereti vagy nem szereti a spanyol futballt és a spanyol klubcsapatok játékát. Jelen írásunkban egy általunk fontosnak tartott tényezőt emelünk ki, mégpedig az ősz folyamán újonnan feltűnt játékosokat, akik teljesítményükkel már első néhány spanyol bajnokijukon felhívták magukra a figyelmet. Meghatározó lehet egy ország labdarúgása szempontjából, hogy tehetséges fiataljaik miként válhatnak a hazai bajnokság részévé és milyen színvonalat képviselnek a megvásárolható külföldi srácokhoz képest.
A teljesség igénye nélkül emelünk ki 4 fiatalt, akik csapataikban rögtön a szurkolók egyik kedvencévé váltak és még egy játékost, aki más miatt érdemel megkülönböztetett figyelmet. Két részes sorozatunk első felében egy katalán és egy baszk tehetséget (új Messit) mutatunk be, bízva benne, hogy a spanyol focit kedvelők számára néhány új információt, gondolatébresztő ötletet tudunk produkálni karácsonyi ajándékként.

Senki ne lepődjön meg nagyon, de első körben a Barcelona idén feltűnt 22 éves támadója Pedro Rodriguez Ledesma kerül a középpontba. Amint az előző mondatból kiderül, és nyilván sokan tudják is, nem egy kirívóan fiatal tehetségről van szó Pedro esetében, aki 2004 augusztusában került a Barcelona utánpótlás rendszerébe a CD San Isidro csapatától. Három évet töltött a Barca különböző utánpótlás csapataiban, ahol természetesen Guardiola szeme láttára vált az első keretben is számba vehető játékossá. Első bajnokiját a 2007/08-as szezon 19. játéknapján a Murcia ellen, hazai pályán játszotta, de ezt a szezont még a Barca B csapatánál töltötte állandó jelleggel. Felnőtt szerződést 2009. augusztus 20-án kapott, miután az előszezon meccsein többször is eredményes volt. 2014-ig szóló kontraktusából az is kiderül, hogy 75 millió euróért lehet kivásárolni a Barcától.

 Posztját tekintve mindkét szélen bevethető, de több esetben volt arra is példa, hogy az egy szem középső csatár helyén szerepelt. Fizikálisan semmi igazán különös tulajdonsága nincsen (169cm/64 kg), viszont az az eddigi meccsein is látszik, hogy nagyon jól találja meg a réseket, az üres területeket, ahol egy passzal meg lehet őt játszani. Befejező készségéről pedig góljai tanúskodnak, melyből idén 11-et szállított 22 mérkőzésen. Sokan már most az alap kezdőcsapatba követelik Thierry Henry helyén, aki idén kevésbé találja a formáját és manapság már kizárólag a balszélen tud érdemlegeset felmutatni, de azt is kevesebbszer, mint fénykorában. Pedro technikailag tökéletesen képzettnek tűnik és nagy előnye, hogy mindkét lábbal jól lő, ami még Barcelona szinten is ritkaság.
Bízunk benne, hogy a hat különböző versenysorozatban szerzett góljával elért rekordjával, nem lőtte el az összes puskaporát és a híres rekorderek közül nem Oleg Szalenko sorsára jut. Idén felállított rekordjával egyébként Giovanni 1997/98-as rekordját döntötte meg, aki öt különböző sorozatban szerzett összesen 18 gólt abban az idényben. Valószínűleg Pedro hatalmas szerencséje, hogy éppen ebben a Barcelonában kezdte meg felnőtt karrierjét, ahol egy-két olyan poszt van csak, ahol nem a világ legjobbjai közé tartozó játékosok játszanak és ezzel egy időben remek cipőt is választott, ami szinte magától termeli a gólokat. A Real Madrid szurkolói is minden bizonnyal irigykedve figyelik a Barcelona játékosnevelő és megtartó rendszerét, melyből csak támadókat tekintve is jó pár ígéretes tehetség került elő, akik persze különböző utat járnak be Messitől Bojan Krkicen át a valahol Angliában (Tottenham/Ipswich) kallódó Giovanni dos Santosig, aki történetesen majdnem két évvel fiatalabb, mint Pedro. Az őszi teljesítménye alapján, a hírek szerint Vicente del Bosque fontolgatja a válogatottkeretbe történő behívását is.

 

Mai másik újoncunk az Athletic Bilbao 17 éves játékosa Iker Muniain, aki Pedrohoz hasonlóan csúcsdöntésben jeleskedett az idén, amikor 16 éves 7 hónapos és 11 napos korában a valaha volt legfiatalabb Bilbao játékosként pályára lépett a Young Boys elleni EL-selejtezőn. Szintén legfiatalabb, aki a spanyol bajnokságban pályára lépett és szintén legfiatalabbá vált a gólszerzők között, amikor betalált a baszk csapat színeiben a Valladolid ellen.
Muniain Pamplonában született és 2009. december 1-jén írta alá 2015-ig szóló szerződését a Bilbaoval, amiből 45 millió euró ellenében szabadulhat. Természetesen több külföldi klub érdeklődését is felkeltette Muniain, akit legelőször a baszk Rooneyként aposztrofálva, a Liverpoollal hoztak hírbe, majd amikor kiderült, hogy nem csak tehetséges, de sok pénzbe is kerül akkor a Manchester City is szemet vetett rá.

A fiatal támadó az U17-es korosztályban játszott a különböző világversenyeken, de az U21-es csapatnál is felmerült már a neve. 12 éves korában került jelenlegi klubjához, ahol folyamatosan lépegetett felfelé a ranglétrán, csak mindent átlag öt évvel korábban, mint ahogy mások szoktak. Első blikkre is feltűnik hihetetlen gyorsasága és kezdősebessége, amivel rutinos védőket is megoldhatatlan helyzet elé állít. Gyorsasága mellett feltűnő, hogy hatalmas energiával veti magát a küzdelembe és egy percre sem hagyja pihenni aktuális ellenfeleit. Az idei szezonban eddig 4 gólt szerzett 11 mérkőzésen és hamar a szurkolók kedvencévé vált, valóban feltűnő tehetségének köszönhetően.
Természetesen a Real Madrid és a Barcelona is jelezte érdeklődését a támadó iránt és hosszú szerződése nem is jelenti automatikusan, hogy ki is fogja azt tölteni, a Bilbao válaszút elé fog kerülni abban a pillanatban, amikor komoly ajánlatot kap a wonderkidért, akinek kora alapján akár 20 év is hátra lehet még pályafutásából. A baszk gárda rendszerében szinte megengedhetetlen lenne, hogy egy ilyen kiemelkedő tehetséget átengedjenek egy másik, főleg spanyol csapatnak, de lehet, hogy végül az üzlet lesz az első és elengedik Muniaint. Llorentével már most kiválóan kiegészítenék egymást és Caparrós nyilván meg is látja a potenciált a magas, erős, jól fejelő és az alacsony súlypontú, gyors, ügyes támadók kettősében.


Joseba Etxeberria szerint Muniain a legnagyobb tehetség, akit ő látott kiemelkedni a Bilbao utánpótlásrendszeréből és ez igazán figyelemreméltó vélemény, ha ismerjük Etxeberria múltját  a baszk klubnál. Azért is érdemes talán párhuzamot vonni a 32 éves jobbszélső és írásunk hőse között, mert 1995-ös berobbanásakor Etxeberria is a leginkább kelendő baszk tehetségnek számított, miután a junior világbajnokság gólkirálya lett. Ő 12 éve szolgálja a Bilbaot, kíváncsian várjuk a Muniainnal kapcsolatos fejleményeket, ami karrierje alakulását illeti. A Bilbao a nyáron egyébként visszautasította a Bayern ajánlatát Llorente és a Liverpool ajánlatát Javi Martinezért, így mutatkozik esély arra is, hogy a legifjabb csodagyereket is megtartsák.
Iker Muniain esetében komolyabb fórumon még nem került szóba a spanyol válogatottság, de a nyár egyik szenzációja lenne, ha esetleg a világbajnokságon látnánk viszont.
 

63 komment

Címkék: barcelona foci spanyol bilbao pedro muniain

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr391618681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krysal 2009.12.24. 11:28:19

Korrekt cikk, öröm az ilyen fiatalokról olvasni. Ők lehetnek a jövő Zidane-jai, és Rauljai.

...azért nem feltétlenül irigyeljük a Barca utánpótlását, a különbség annyi, hogy míg Madridban a "leg" mánia miatt rendre elkótyavetyélik azokat, a katalánok ügyesen csiszolgatják. Bár ellenpélda épp Giovanni, vagy épp Bojan, aki szintén nem kap elég játékidőt.

...és persze Boldog Karácsonyt az NST gárdájának, és az olvasóknak is!

www.kraftiz.co.uk/images/Football%20christmas.JPG

nagyon halott 2009.12.24. 11:35:40

elég érdekes, h ki csinálta a pedro-s videót. naon fair!

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.24. 12:33:27

@krysal: jut eszembe, mi van mostanság portillo-val?ő volt talán a legtöbbször az "új raul"

mondjuk, rágugliztam és nagyon nem aggódok érte az első kidobott kép alapján

realmadrid200708.files.wordpress.com/2009/01/javier-portillo-2.jpg

Cadaver!! 2009.12.24. 13:15:07

@mocsing: Szegény ahelyett, hogy igazi labdákat kergetne van neki műanyag. :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.24. 13:15:30

Köszönet a posztért, és boldog karácsonyt a szerkesztőségnek és a kommentelőknek egyaránt!

ZenZo 2009.12.24. 13:19:15

Ha már ide, akkor ide, én is békés, boldog karácsonyt kívánok a stábnak és a kommentelőtábornak egyaránt.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.24. 13:20:51

kivalo poszt,egy apro korrekcioval: pedro tudtommal nem katalan. tenerife szulotte,ami ugyan nem zarja ki,h katalan legyen,viszont altalaban kanari szigetekikent szoktak irni rola.

csatlakozom Csoncson kollegahoz es kivanok nagyon boldog karacsonyt az nst szerkesztoinek es kommenteloinek!

krysal 2009.12.24. 13:29:24

@mocsing: jelenleg Osasuna, idén ha jól láttam a statjait, 1 gólnál jár. Kölyökkorában szimpatikus srác volt, sajnálom őt is, ahogy Soldadot. (bár azért Soldado nem döntögette meg Raul ifis gólrekordjait, mint Portillo - innen a nagy összehasonlítgatás...)

spangol 2009.12.24. 13:59:45

Kellemes ünnepeket, Garcia, kellemes ünnepeket NST!

halareaal 2009.12.24. 14:03:33

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Mourinho már nem a király 2009.12.24. 14:57:40

@krysal: ja, de most Soldado valami 10 gólnál tart a ligába, nem mondanám hogy rossz szezont fut.

mickeyknox 2009.12.24. 15:30:37

ha már ez a poszt a karácsonyi, akkor Boldog Karácsonyt az NST-nek és a kommentelő sporttársaknak!

Tika_ 2009.12.24. 16:10:40

Akkor Boldog Karácsonyt, Mindenkinek!
Még a Real-drukkereknek is ;). Sőt még azoknak is, akiknek nem olvasom a kommentjeit :D.

krysal 2009.12.24. 17:27:36

@Tika_: pedig olyan van bőven:)

Boldogat mindenkinek, bármennyire ellenkezik is a vélemény:)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.12.24. 19:07:23

Boldog Karácsonyt minden NST-s társnak! Köszönet érte, hogy a világ túlsó, focit nem értékelő részén sem kellett egyedül néznem a meccseket:))

shinigami 2009.12.25. 13:56:13

ujabb barca sztarneveles (17 evesen vettek)
eheh

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.25. 15:29:14

barca nevelés, az olyan, mint a korrupciómentes politikus.

ellenben muniain télleg zseniális, kb. 2hónapja emlegetem a realos haveromnak, erre a valladolid ellen akkorákat sprintelt, asszisztja is van már bőven, és ha etxeberria mond vmit, akkor az úgy van!

bordeaux kalácsot!

Henke 2009.12.25. 18:35:51

@shinigami: "A klub saját nevelésű játékosának akkor számít egy labdarúgó, ha származására és korára való tekintet nélkül, 15 és 21 éves kora között az adott klub igazolt játékosa volt három szezonon vagy 36 hónapon keresztül – megszakításokkal vagy anélkül."

Barca nevelés :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.12.25. 18:49:53

@Henke: Ja, akkor ezalapján Fabregas is Arsenal nevelés, amivel szemben itt páran nagyon hangosan tiltakoztak emlékeim szerint.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.25. 19:01:43

@Henke: ez csak a béna FIFA/UEFA definíció a 6+5 szabályhoz.

montipájton 2009.12.26. 09:39:28

Pedró ezek szerint annyira se Barca-nevelés, amennyire Raúl Real-nevelés. Ja, meg Fabregas az Arsenalé.))

Ded ez csak kötözködés, a lényeg a tehetség.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.26. 11:10:17

@montipájton: Mondjuk én a Raúl vitát sem értettem. Miért ne tekinthetnénk egy játékost két klub nevelésének egyszerre, ha focistává érésének szempontjából legfontosabb éveit két egyesületnél töltötte?

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2009.12.26. 12:09:24

Akármilyen nevelés, a lényeg, hogy hatalmas jövő előtt áll Pedro. Ennyi idősen, bedobva a mélyvízbe, hatalmas és fontos gólokat szerez! (Európai Szuperkupa-, klub vb döntő) Ha ő és Krkics a padról beszállva is folyamatosan lövik a gólokat, egyá
ltalán nincs szüksége a Barcának se Riberyire, se Robinhora, se senkire. A Real meg vegyen, akit akar.

shinigami 2009.12.26. 13:38:06

@Henke:
btw bajom nincs a dologgal de szvsz ennyi erovel Pike' meg MU neveles....
bar par Barcas szerint o is barca neveles ugye..

sundin 2009.12.26. 15:46:20

@shinigami:
Jogos. Az biztos, hogy jó hatással voltak rá az Angliában töltött évek, mint ahogy Fabregasra is. (de rengeteg az ellenpélda Reyes, Borja Valero, Borja Oubina...).
Ha lesz 6+5, akkor ezt valahogy definiálni kell, márpedig a mostani definíció egy fasság. Azt hiszem ez nehezebb lesz, mint bevezetni magát a szabályt.

Henke 2009.12.26. 18:48:38

@heinrich: a szabály ez, érzelmi alapon lehet vitázni ettől függetlenül... -szoktunk is :D
@peter135: ez alapján Arsenal nevelés :/
@montipájton: Pedro hogy nem Barca nevelés ez alapján? :D Raúlról meg sztem az emberek 99,5%ának a Madrid jut az eszébe ennyi idő után -hehe:P
@shinigami: nos igen... ha matekozni akar az ember, akkor 21-15=6, azaz 2*3 év is belefér a dologba :D

Szerintem a játékos minek tartja magát, és a klubok szurkolói mennyire tudták elfogadni, mind a kettő számít. a szabályt meg azért hozták, hogy lehessen valamire hivatkozni

rizla 2009.12.26. 18:55:57

@Henke: barca nevelés=la masia növendék.

@shinigami: piqué 100%-osan barca-nevelés. megvette pár szezonra az MU, amikoris nem játszott semmit, illetve kölcsönbe ment a zaragozához.

Henke 2009.12.26. 21:50:22

@rizla: Kiváncsi lennék, hogy mi Fabregas esetéről a véleményed.

montipájton 2009.12.28. 09:46:44

@rizla: Oké, de ha azt nézzük, hol lesz valakiből igazi futbalista, akkor Fabregas kinek köszönheti a legtöbbet?

shinigami 2009.12.28. 11:19:18

@rizla:
"A klub saját nevelésű játékosának akkor számít egy labdarúgó, ha származására és korára való tekintet nélkül, 15 és 21 éves kora között az adott klub igazolt játékosa volt három szezonon vagy 36 hónapon keresztül – megszakításokkal vagy anélkül."

mindenkepp.

halareaal 2009.12.28. 18:12:24

eszerint a szabály szerint am ha jól számolom kb egy fél hónap választja el Higuaint attól h Real nevelés legyen:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.30. 12:44:30

@krysal: portillo update, már az osasunának se kell, irány a másodosztály (hercules) ezt se gondolta volna senki anno...

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/osasuna-a-real-madrid-korabbi-csatara-a-masodosztalyba-igazolt-2011630

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.30. 12:45:58

@mocsing: Ha meg már nem tud pénzt keresni a fociból beáll a fater kocsmájába.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.30. 12:57:25

@popp: vagy kirakja a korábban linkelt csaját a helyi 2/A-ra, lenne kereslet asszem :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.31. 00:43:21

Guti tényleg távozik a Realtól? Bolton, Besiktas vagy Galatasaray lehet a cél.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.02. 21:40:23

Henrynak gyakorlatilag nem volt jó megmozdulása, és Xavi is halvány. Bazi messze játszik a Barca az ellenfél kapujától, furcsa.

sporttárs 2010.01.03. 13:32:14

Tényleg ennyire hidegen hagyta a Barca-fanokat a tegnapi félkudarc, vagy csak nem találják, hova panaszkodjanak? :)
Jó kis meccs volt, érdemelt egy pontot a Villareal.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.03. 13:47:13

@sporttárs:

Én személy szerint nem találtam a spanyol posztot. :-)

A VillaRReal viszont továbbra is két R, kedves sporttárs. Mindazonáltal szerintem is pontot érdemeltek.

@heinrich:

Henryt nagyon régen láttam ilyen kiváló formában játszani, gyakorlatilag két gólpasszt adott, és alig bírták tartani. A kaputól meg azért volt messze a Barca, mert 1. nagyon okosan játszott a Villarreal; 2. hiányzott Messi és a meccs nagy részében Iniesta is; 3. Ibrának sem ment igazán.

A Rijkaard korszak végefelé tipikusan ezeket a meccseket bukta el a Barca.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.03. 13:53:15

@Csöncsön: alig bírták tartani?

Nem hazudok, ha van módod megnézni újra a meccset, számold meg, hány jó megmozdulása volt. Nem olyan, hogy _jó elképzelés volt, csak..._, meg nem is olyan, hogy _majdnem jó volt_, hanem ami tényleg. Szerintem nem volt öt mindösszesen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.03. 14:02:21

@heinrich:

Henry az utóbbi hónapokban igen halvány volt, és én ahhoz hasonlítom a mostanit. A gólban elévülhetetlen érdemei voltak, aztán volt az a jelenet, amit lökés miatt lefújtak, de Puhl szerint semmi nem volt, plusz amikor buktatták, és talpra ugrott (már önmagában ez is jelzi, hogy kedvvel játszott), és a beadásáról alig maradt le Pedro. Ennyi jó megmozdulással meccset lehetett volna nyerni.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.01.03. 14:09:02

@Csöncsön: nem a kedvét vitattam, hanem a játékát :)

annyit hozzá kell tennem, hogy az első kb 20-25 percet nem láttam.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.01.03. 14:15:14

@sporttárs: tán még a három sem lett volna túlzás.

sporttárs 2010.01.03. 14:18:22

@Csöncsön: Hát, nem tudom, a Galaxis valaha volt legnagyobb csapatától ennyi érv kevés a mérsékelt játékra.
:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.03. 14:21:17

@heinrich:

Így már értem. Pont az első 20-25 (30?) percben volt nagyon jó Henry (mindhárom általam idézett jelenet arra az időszakra esik), utána valóban elszürkült, és csak azt hozta, amit az utóbbi hónapokban mindig.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.03. 14:23:12

@sporttárs:

Nem lehet évi 60 meccset csúcsformában lejátszani. Ez még a Galaxis valaha volt legnagyobb csapatának sem sikerülhet. De hidd el, Guardiola dolgozik az ügyön (vö. "nem annyit kell dolgoznunk, amennyit tavaly, hanem még sokkal többet"). :-)

Tika_ 2010.01.03. 15:26:23

A meccsről kb. annyit érdemes, hogy Henry meglepően jó volt, és hogy sajnos elmaradt a várakozásaimtól - főleg, hogy már két hete vártam.
Pozitívumként annyit lehet elmondani, hogy kedden köv. meccs.

luqe 2010.01.03. 19:06:08

@Csöncsön: igazság szerint ez már a sokadik meccsük, ahol nem játszanak csúcsformában, csak amíg tartott a pénz, addig azokat a meccseket bírói nyomással még megnyeregették. Szóval számomra örömteli dolog, hogy "már" döntetlent is játszhatnak, méghozzá otthon is! (igaz, pár hete, az espanyol ellen még nem teljesen ezt gondoltam, de hát változnak az idők - remélem!)

rizla 2010.01.03. 19:09:42

@luqe: kínosan ostobának láttatod magad

chevyfan 2010.01.03. 19:43:45

@luqe: ugye direkt hagytad le a szmájlit a végéről? Más ötletem nincs...

sporttárs 2010.01.04. 06:53:16

Na, a Real meggyőzött róla, hogy még a visszaesett Barcelonának sem kell tartania tőle, egyszerűen bűnrossz volt.
Szerintem veretlenül lesz bajnoka Barca, ami persze a mezőny kritikája is lenne, ezt a Madridot elnézve (amely tovbábbra isa legfőbb rivális...) teljesen megalapozott kritikája.

rizla 2010.01.04. 07:55:15

@sporttárs: ne értékeljük alul a madridot (ahogy a barcelonát is felesleges a villarreal elleni vérszegény játék miatt). pamplonában csak egy döntetlenre volt elég a barca is (igaz, rettenetesen peches döntetlenre, de nem számít). dehogynem kell tőlük tartani, ez csak átmeneti visszaesés, rosszkor jött nekik a szünet, de fel fognak pörögni újra (sajnos).

a veretlen bajnokságról én eddig titokban álmodoztam, de mivel te kimondtad/leírtad, innentől kezdve borítékolható, hogy nem fog megtörténni.
még a szezon első fele sem ment le amúgy..

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.01.04. 09:05:30

tegnap Higany vagy 3 ziccert elkapált, köztük volt olyan is, ami már egyenesen nevetséges volt. biztos honvágya volt.

rizla 2010.01.04. 09:15:34

@montipájton: de nem ezt nézzük. fabregasból a barcelonából is lett volna ilyen futballista előbb-utóbb, ha kap lehetőséget (amit nem tudni, de valószínűleg kapott volna, akárcsak messi), viszont nem lett volna ilyen futballista, ha az arsenal akadémiája neveli ki.

rizla 2010.01.04. 09:16:25

@shinigami: szerintem ez nonszensz. eszerint németh liverpool nevelés.

sporttárs 2010.01.04. 09:36:51

@rizla: Vajh, ha szavaimnak ennyire garantálható következménye lenne. Azonnal kijelenteném, melyek nem lesznek a lottó nyerőszámai. :)

Nem látom a Bracelona ellenfelét, ha az Arsenal egy erősebb Premier League-et meg tudott nyerni veretlenül, ez a Barca is meg tudja ezt a szezont. Ráadásul kell is még valami Csöncsönnek, hisz a csúcsok már meghódítva, az önmagában nem kunszt. :)

rizla 2010.01.04. 09:42:12

@sporttárs: meg tudja, de igazából kizárt dolognak tartom, hogy összejöjjön. bár ha a januárt, és az ANK-t sikerül átvészelni (két fontos középpályást is elenged rá a barcelona), és még a kupából is összejön a kiesés a sevilla ellen (ez lényegesen könnyebb feladat), akkor bármi lehet. de annyi a meccs, és ahhoz képest szűkös a keret, hogy valaki előbb-utóbb meg fogja verni a barcát, már csak a nagy számok törvénye alapján is. a villarreal is megmutatta, hogy meg lehet.
mondjuk nekem van egy olyan érzésem, hogy előbb-utóbb fel fog pörögni a csapat ennél magasabb szintre. hülye a madrid, hogy ezt a lehetőséget most nem használta ki.

montipájton 2010.01.04. 11:17:03

Rossz volt nézni a tegnapi Real-meccset (nem is bírtam végig), annál már csak Hegyi Ivánt volt rosszabb hallgatni, szakértés helyett szó szerint egy sértődött hollót játszott, aki kikéri magának, hogy a Madrid ilyen, majdnem küldtem neki pénzt, hogy szegény ott kell üljön a stúdióban ezért a fociért.))) Di Stefano-féle Real Madrid, na ez a kifejezés vagy tízszer elhangzott.

Mellesleg nem értem, mi az igazi problémája, merthogy szerinte a "régi nagy Real Madrid" mindig a világ legjobbjait vásárolta meg - közben meg morog, hogy Kaká milyen szar Madridban. De hát őt is a világ legjobbjaként vették, nem? C. Ronaldóval együtt, az akkori két utolsó aranylabdást megvették, akkor meg mi a baj a "legendás" igazolásokhoz képest? Arról nem a vezetőség tehet, ha Kaká nem játszik úgy, mint 2007-ben.

Mindegy.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 11:24:54

@montipájton: A régi nagy Madrid huszonötszöri megéneklése különböző felsőfokú jelzőkkel Hegyi Iván védjegye, ahogy a görcsbe ránduló arc is egy gyengélkedp Real láttán. Olyan legendás igazolásokat pedig már hiába vár, amikor szerződés aláírás után csakliznak el a legnagyobb rivális elől, hatalmi szóra.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.01.04. 12:22:04

@sporttárs:

Az a PL (a 2004-es) sokkal gyengébb volt, mint a mostani PD. Szerintem is szinte kizárt, hogy valaki veretlenül nyerje meg ezt a sorozatot. De a próféta szóljon belőled.

@montipájton:

Hegyi Iván és a hozzá hasonló madridisták problémája, azt hiszem, az, hogy ezúttal tényleg nem tudja megvenni a Madrid a világ legjobbjait, hiszen azok Barcelonában játszanak, a Franco-idők pedig már elmúltak. Be kell érniük ilyen másodkategóriás játékosokkal, mint Kaká vagy Cé. Tényleg szörnyű lehet.

(Nota bene: én megmondtam, hogy Pamplonában a Realnak is nehéz dolga lesz. Az Osasuna egy igen-igen masszív csapat.)

Mourinho már nem a király 2010.01.04. 13:28:39

@Csöncsön: most hallottam egy jót: Messi eltörpül Ronaldo mellett (és nem csak szó szerint), bruahaha :D

Amugy ahogy a hétvégi eredményeket nézem szinte az összes nagycsapatnak megártott a téli pihenő (bár az angoloknál nem is volt igazán idő a bejgli zabálásra), szóval nem vagyok annyira elkeseredve.

halareaal 2010.01.04. 14:22:34

@sporttárs: mekkora lol már ez, egy 0-0 után kijelenteni, hogy a Real gyenge, a Barca simán bajnok lesz? hol voltál az elmúlt hónapokban? ezen a meccsen gyenge volt a Real, az Osasuna jól védekezett (igaz mást nem is akartak csinálni), de ha a hétvége alapján ítélünk, akkor ugyanez áll a Barcára v a MUra is.
maradhat veretlen a Barca, ha közben sokat döntetleneznek, lehetünk bajnokok:) amúgy sztem a Bernabeuban simán benne van nekik a vereség, mármint akkor is, ha fel lesznek épp pörögve. persze az még odébb van.

Xabi Alonso meg igazán összeszedhetné magát, eddig nem hoz sokkal többet még Gagonál sem, max h kevesebb látványos hibája van. lőni nem lő, vagy rosszul sok labdát elpasszol, nincsenek nagy indításai, szerelés közben gyakran szabályalan. a clasico volt sztem viszonylag jó meccse, de kb ennyi. ráadásul tegnap Lass is gyenge volt, ami elég ritka, Higuain 1 nagy ziccert és egy kisebbet kihagyott, ez is ritka (bár ő legalább veszélyes volt, egyedüliként a mezőnyben), és Kaká sem volt. tulképp csoda h nem kaptunk ki, szerencsére ahhoz azért már kevés volt az Osasuna.

rizla 2010.01.04. 17:22:43

@montipájton: ezaz, megvan már, kire emlékeztet folyton pancho..
süti beállítások módosítása