Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga - A szűz lábak fordulója

2009.12.11. 12:30 heinrich

A tizenötödik forduló laposabbra sikerült, mint Keira Knightley – ami egyébként mindkét érintett fél esetében roppant sajnálkozásra ad okot. Kilenc csapat gólt sem rúgott, az idegenben játszóknak nem osztottak lapot, egyetlen győzelmet sem tudtak inkasszálni, és az egész masszából megint a Bayern szakította a legnagyobbat. Bosszúból a csapatokra egy karaktert sem áldozunk, megemlékezésünk Holger Badstuberre, Kevin Großkreutzra, Fabian Johnsonra és a Schalke-Hertha párosra korlátozódik. Mellettük a 2010-es vb hivatalos labdája, a leggömbölyűbb Jabulani is bemutatkozott a fordulóban – reméljük Dél-Afrikára felszívja magát.

A bevezetőben említett urakban nemcsak az a közös, hogy első Bundesliga évüket nyomják, de az is, hogy mindannyian életük első gólját akasztották a múlt héten. Badstuber hosszú sarkos tekerése három pontot ért a Bayernnek – egyébként azóta sem értjük, hogy engedték oda a szabadhoz; ez valami Hrutka Rudi-effekt? Badstuber játékát elnézve biztos nem, a felkészülés óta a Bayern egyik legkiegyensúlyozottabb játékosa. Aki látta már nyilatkozni, azt is tudja, igazából nem lehet nem kedvelni ezt a fiatal, kölyökképű suhancot.

Kevin Großkreutz tette a kezdeti lendületet a BVB-hengerbe, a szintén elsőéves Bender passzát belsőzte a hosszúba, majd elborult tekintettel egyszerre három irányba kezdett rohanni – így kell megünnepelni egy vezető találatot.

Fabian Johnsonnak már kevesebb oka volt ricsajozni, mert bár az utolsó pillanatokban gólt szerezni mindig faja, de ha ez csak arra elég, hogy az ember pontot mentsen a Freiburg ellen, az összességében nem túl lélekemelő.

Egy meccsre mégis kitérnénk a téma kapcsán. Kevin Kurányi megszerezte pályafutása századik Bundesliga találatát, melyhez gratulálunk, ugyanakkor nem tudjuk magunkban tartani, hogy a mérföldkövet jelentő találat bezony igen szimbolikusra sikeredett, már ami egész pályafutását, adottságait illeti. Szólunk még von Bergenről, aki gyermekien ártatlan tekintettel volt képes reklamálni tizenegyest érő belépője után, mely egyébként hiánytalanul elégítette ki a felütötte, mint a tököt kifejezés minden kritériumát.

Flash-kupa
A héten a kommentek között megbújva (mocsing törzsvendég felvetése kapcsán) életre hívott kupa első díjazottja Christian Fuchs, aki az utolsó előtt percben csavart felsősarkos bombát Babbel állásába – és őrjöngő ünneplése nagy szimpátiát ébresztett olykor kérgesnek mutatkozó, de érző szívünkben.

A meccsek összefoglalója kiváló minőségben tekinthető meg a Bundesliga videó szekciójában (a Speiltag fül alatt). Az oldal egyébként utcahosszal előzi meg a többi liga hivatalos honlapját, súrolja a tökéletest.

Bundesliga, 16. forduló

Hertha – Bayer Leverkusen
A héten minden berlini elöljáró kötelességének érezte, hogy valami marhaságot kipréseljen magából a szinte történelmi világégést hozó őszi szezon végén.

Legyőzhetjük-e a Leverkusent? Miért ne? Nincs akkora különbség a táblázatot vezető, és a kiesés ellen küzdő csapatok között – állítja Michael Preetz sportigazgató. Funkel sem akart elmaradni, ő emígy vélekedett: a múltheti kilencven perc láttán senki nem mondta volna meg, hogy melyik csapat áll a dobogón, és melyik az utolsó helyen.

Az meglehet, de ez csak annyit bizonyít, hogy harmatgyenge meccset játszottak egymással, miközben tudván tudjuk, bizony a Hertha a csőutolsó, és kivétel nélkül minden meccsükön a pénteki siralomházat hozták.

Hoffenheim – Eintracht
A Hoff az összes kis- és középcsapatot módszeresen elrakta idén (kivéve Mainz), és a hullámvasút sormintájukban is győzelem következik – elméletileg.

Bochum – Bayern
Kilinccsel előre fordult a Bayern a szezon végi hajrára, miközben a többiek a lassú defektjeiket szerelgetik, a széles mozdulatokkal közlekedő Bayern balról harapja a sort. Ráadásul ez most nem egy agyelszívó BL-forduló volt, hanem egy valószínűleg klasszikussá váló, totális győzelmet hozó hőseposz, melynek lendülete már végigviszi a csapatot a szezon hátralévő meccsein.

Gladbach – Hannover
Itt az idő, hogy ez első meglepetést megszimatoljuk. A Gladbach a szebb időket hozó, magasba törő meleg áramlat tetején ül, azonban tudni való, hogy felemelkedésük jó részt az un. fingturbónak köszönhető; ereje végesnek tűnik, és az egész bűzlik kicsit. Jiri Stájner, veled vagyunk!

Freiburg – Köln
Minden idők egyik legidegesítőbb kommentárjával tudunk bejelentkezni: no komment.

Nürnberg – HSV

A Hamburg már mocskosul várja, hogy beköszöntsön a téli szezon, lassan harcképtelenre gatyásodik az egész keret, hét meccse nem sikerült nyerni sem. Náluk jobban már csak A klubnak van szüksége három pontra, mert észrevétlenül az utolsó előtt helyre süllyedtek. Kiderül, hogy a kétségbeesés vagy a sikeréhség jelenti a nagyobb hajtóerőt.

Werder – Schalke
Meg kell húzni a határt bajnokesélyes és remekül formálódó, erőn felül teljesítő keret között, ez a meccs pont alkalmas is rá. Meg aztán az sem mindegy, hogy Özil vagy Rakitic mozgat egy csapatot.

Mainz – Stuttgart

Anyag és antianyag keveredéséből baszomnagy robbanással kell számolni a fizika törvényei szerint, és ebben az esetben is az az előzetes feltevésünk, hogy a mák-antimák is reakcióba lép egymással, ha egy csepp Christian Grosst is hozzáadunk katalizátornak. Új edző ellen nem fogadhatunk. 

Wolfsburg - Dortmund
Egyelőre az a helyzet, hogy Veh olyan edző maradt, amilyen játékos volt. A Gladbachban óriási tehetségként indult, sokan Matthausnál is nagyobb tehetségnek tartották, de sosem tudta kihozni magából, ami benne volt – a későbbi fővezér árnyékában nem jutott elég fényhez, szép lassan elsorvadt. Készre főzött, egységes, komplett csapatot kapott, de sem eredményekben, sem játékban nem tudott hozzátenni semmit a klubhoz, sőt inkább elvett belőle. Hiába rúgtak legalább két gólt az utolsó öt meccsükön, csak egy győzelemre futotta belőle, a BL-kiesés is valószínűleg hervasztólag hat majd a keretre. A tudás hazai oldalon áll, viszont a motivációs gépezet az ellenfél padján pulzál.

Tippverseny

A múlt heti csörtében izzadtságszagú győzelmet arattunk montipájton felett, 2,5 : 2,5-re alakítva a küzdelmet, csúcstámadásunk töretlen motollaként hatol előre.

Eheti feladványunk

Németország a tévékrimik paradicsoma, a német tévénézők pedig fáradhatatlan karosszéknyomozók. A Tetthely c. sorozat egyik epizódjában Horst Schimanski nyomozót péppé verik, majd meztelenre vetkőztetve egy stadion középkörébe hurcolják. A stadion még a század első harmadában épült, és korának második legnagyobbja volt. 2004-ig egy – most éppen a másodosztályban küzdő – Bundesliga csapatnak adott otthont. Melyik stadionra gondolunk?

A megfejtéseket és a tippeket a heinrich.nst@gmail.com címre várjuk. Kövér könnycseppek közepette rimánkodom: ne csak a megfejtéseket küldjétek, hanem egyúttal a tipposzlopotokat is mellékeljétek.

Üveggömbünk mondja

 Lusta disznóknak tabella itt.

UPDATE: acdcisti-nek ismét villám nőtt a keze helyére, a mocsing-vándordíjra pedig köszönettel nem tart igényt, ismét alázni készül a beste. A helyes megfejtés a Duisburg egykori stadionja, a Wedaustadion volt. Megérdemelt tipposzlopa alant:

 

88 komment

Címkék: német bundesliga h összefoglaló beharangozó üveggömb

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr771590178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.11. 13:08:38

volt már mocsing-vándordíj, most egy általam felesben alapított kupa, alakul ez :) ha holnap elbasz a busz, lesz mi maradjon itt tőlem :) sőt, még a lusta disznók képviselője is én vagyok, aki miatt tabella kell :)

acdcisti 2009.12.11. 14:17:04

@mocsing: sajnálom mocsing, tényleg nem lebecsülni akartam a díjadat, de úgy érzem itt az ideje hogy ismét a kommentelők diadalmaskodjanak a pontversenyben:)) Múltkori tippelésem után akarattal nem küldtem újabb mailt mostanig, de már nembírtam a kommentelők vergődését nézni, cselekednem kellett :))

@heinrich: sok sikert és egy sokgólos fordulót! (csak be ne égjek a pofázásom utám:)) )

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.11. 14:19:15

Fuchs tényleg nagyon nagy gólt ragasztott, Lehmanntól mindig jó látni egy ilyen gigantikus kamuvetődést, amikor legalább egy méterrel marad le egy rögzített labdáról 23 m-ről.

amúgy érdekes volt még Wagner, amikor lezavarta Klimowiczot. sárga nélkül becsúszott és keményen felrúgta Tascit, de talán túlzás volt a piros, angliában ha ezért leküldi, helyben meglincselik.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.11. 19:57:34

@mocsing: én is gondolkodtam rajta, a csákó ráadásul nem is volt brutális, de tkp hátulról repült, kb két méterre volt a labdától, meg lehetett adni, ő sem vitatkozott, borzalmasan elkésett.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.11. 20:46:02

8. perc, ég a Kusen Berlinben :)

értelmetlen_nevű 2009.12.11. 21:23:05

kikapni a reménytelen tökutolsótól kifejezetten passzol a leverkuseni hagyományokba. Bár most borzasztóan szarok, általában jó játékkal szoktak szopni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.11. 21:44:08

amikor adlert követelik a bayern kapujába, mindig ezek a gólok jutnak az eszembe. nem kapushiba volt, de annyira úgy jött ki, mintha tojásokon lépkedne. nem úgy, h ez a labda akkor is az enyém lesz, bazmeg, ha beledöglök.

közben meg érvényes gólt vettek el a herthától...

na majd helmes

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.11. 22:05:42

ki egyenlítene, ha nem Kroos...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.11. 22:25:34

@értelmetlen_nevű: hm, most elbizonytalanítottál. mivel ugye a lesszabály kb úgy szól, h a támadó előtt két ellenfél-játékosnak kell lennie és ha a kapus után állt a berlini, egyedül van a védő, aki a gólvonalon állt. visszanézem majd. de sztem les volt, akkor ott biztos voltam benne.

rászolgált a hertha az egy pontra, én drukkoltam nekik a végén. pláne ez a Kaplan-gól...

kroos 2009.12.11. 22:28:58

azt kellene feltenni kérdésnek hogy,
milyen jelzővel lehetne illetni azt a csapatot ami egy ,,tetüszar" csapattól is képes otthon kikapni, ráadásul osztály különbséggel.

értelmetlen_nevű 2009.12.11. 22:31:55

@mocsing: úgy emlékszem, hogy Adler után állt Raffael, először én sem értettem, hogy miért nem adták meg.

Mindenképpen megérdemelte az 1 pontot a Hertha, az első 60 percben egyértelműen jobbak voltak. Én nem tudom , hogy mi lett a Leverkusennel, nagyon tré volt az egész csapat.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.11. 22:35:56

@értelmetlen_nevű: ha utána állt, akkor ok. a kusennel nincs semmi extra, kijött, h ez a védelem így elég vicces.

@kroos: emlegettünk ám másik posztban :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.11. 22:36:44

@Mr.AT: akkor balotelli is csak ingerlékeny :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.12.11. 23:09:21

faxom a hertába......
de a léverkúzen isch elbújhat a gec*be....
de konkkkrétan
meglex a bréma holnap... ???
vagy xoppattok a schalkéval ???

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.11. 23:48:36

@kroos: nem hiszem, h van olyan jelző, amit még nem használtam/tunk a blogon a Juve kapcsán. Egyébként ez egy azaz egy meccs volt, a Bayern sem fog tőle sokkal meredekebben hugyozni. Azt sem vitatta senki, hogy minden tiszteletet megérdemelnek azért meccsért. Akkor?

Siegessäule 2009.12.12. 12:17:30

Kinn voltam tegnap a meccsen, nagyon sajnálom, hogy nem nyertünk, megérdemeltük volna. (Mármint a Hertha). Főleg a második Kusen gól fájt nagyon...
Adler amúgy élőben nem volt szemet szúróan béna, nekem inkább Kiessling tűnt fel, hogy mennyire nem csinált semmit. Játszott egyáltalán? :)

HA HO HE HERTHA BSC!! :D

_X_ 2009.12.12. 13:03:38

Jó lett a post :)

Hertha most nem volt olyan kilátástalan, mint eddig, de a döntetlen a táblázatban nem ér olyan sokat...

Bayernt még szerintem nem érdemes annyira tulhypeolni, mert Juve szar napot fogott ki azon a meccsen... Mondjuk Bayern meg egy jó napot az is tény és kérdés ezt mennyire tudja majd általánosítani.
Blben még annyi előnyük van, hogy a Ribery fegyverüket még nem használták fel, vele még erősebbek lesznek.

Leverkusen most alakul megint Lúzerkusenné?:)

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2009.12.12. 13:49:20

@_X_: FCB: plusz jön még erősítés hátra a pletyik szerint, plusz ballaszt elölről ki. szóval épül a csapat, bár van is honnan fejlődni....

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2009.12.12. 13:50:13

@Radio Free Aberrania: mármint remélem, hogy erősítés lesz, mostanában az igazolásaink enyhén szólva sem sültek el jól :)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.12. 15:48:14

Gladbach-Hanno meccsen megszületett a hét potyája. :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 16:20:42

jó nagy gátak szabadulhattak fel torinóban, bár ez a bochum se egy nagy akadály.

schweinsteiger kezdi amúgy felfogni, mit várna tőle mindenki úgy 3-4 éve.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.12.12. 16:24:25

nem hiszem el h még több gól utáns is megdöglenek h elérjenek egy labdát. Mindenhol ott vannak a bajorok. Stílusosna kérdém: WAS IST LOS? (és miért csak most)

/Ez a Mülller egy ki#tt nagy zseni /

értelmetlen_nevű 2009.12.12. 16:24:41

@mocsing: még Pranjic is egész tűrhető, majdnem gólt is lőtt. Azért a legjobb Badstuber arca volt, amikor a sorfalba lőtte a szabadrúgást. Valaki szóljon már neki, hogy nem elvárás egyenlőre az 1 gól/szabadrúgás arányt hozni, türelmesek vagyunk a fiatalokkal.

értelmetlen_nevű 2009.12.12. 16:51:14

érik a telitalálat acdcistinek

közben Schweinsteiger/Robben csere, wtf

acdcisti 2009.12.12. 17:00:02

@értelmetlen_nevű: hát arra nagyon büszke lennék:))
Amúgy ebben a Schweinsteiger-Robben cserében én sem láttam a rációt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 17:04:12

kibaszott fáradt lehet schweinsteiger, nem keveset melózott kedden, gyakorlatilag minden meccset végigjátszik, sosem cserélik le. robbennek meg kell a meccsrutin

acdcisti 2009.12.12. 17:05:33

Na, Fuchs megismételte a múlthetit....

értelmetlen_nevű 2009.12.12. 17:05:52

@acdcisti: már nem lesz meg, ez nagyon amatőr volt. azért szépen csinálta.

értelmetlen_nevű 2009.12.12. 17:07:02

MvB b@zmeg, már kezdtem hiányolni a sárgát.

acdcisti 2009.12.12. 17:08:06

@mocsing: lehet megérdemelte, de lecserélése óta látványosan szétesett a játékunk.
+van Bommel szerencsésen megkapta ötödik sárgáját, pihen a Hertha ellen.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.12.12. 17:24:42

@acdcisti: ja-ja. pontosan. akkor nemcsak nekem tűnt fel. A srácot mindig csesztetik/tték h nem játszik jól, közben már x ideje az ő szabja csapat fazonját.

Amúgy gratula a 0:6-os megérzéshez, majdnem bejött. Mosd le heinrichet a pályáról!! :)

acdcisti 2009.12.12. 17:28:38

Hannover: 3 öngól. Ilyent sem láttam még. Ennél demoralizálóbb dolgot nehéz elképzelni.
A Hamburg meg ismét nyert (okt. 4 óta először).

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 17:28:44

nem lehet panasz a fordulóra, itt 6 gól, gladbachban 8, nürnbergben 4...

0-5-nél hozta le schweinit, nem volt baj ezzel a döntéssel. még a gól benyeléséhez se volt köze... demicheli megint nem érezte khm.. a játék ritmusát, h finom legyek.

a csatárokra nem lehet egy szabunk se, olic két gól + egy gólpassz, gomez gól+gólpassz (a védőnek).

az a baj, h pranjic megint nem lett jobb játékos.

értelmetlen_nevű 2009.12.12. 17:30:20

@Basti: Schweinsteiger tényleg borzasztó rossz volt, jogosan anyáztunk. Úgy látszik, megtette a hatását, az utóbbi két meccsen elkezdett focizni.

Robben elég gyenge, nem az a csapatjátékos típus.

Siegessäule 2009.12.12. 17:33:33

Nem értem, mit látnak az emberek Müllerben, szerintem egy nulla. Badstuber az igazi tehetség.

értelmetlen_nevű 2009.12.12. 17:35:01

@mocsing: Demichelist szerintem lassan el kellene felejteni. Minden (!) meccsen van egy két meredek megmozdulása, bár ezt a gólt én Butt számlájára írom.

Hummels elengedése hiba volt.

értelmetlen_nevű 2009.12.12. 17:36:51

@Siegessäule: nagyon igazad van. Én Messivel vagyok így. Félévek telnek el, hogy nincs egy jó labdaérintése. Tiszta vicc az aranylabda.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 17:38:15

@Siegessäule: a kettő nem zárja azért ki egymást :) müller tőle idegen poszton játszik, már szajkózom egy ideje, h itt el fog kallódni, de máshova nem fér be. nem kerékkötője itt sem a csapatnak, meglássuk mi lesz belőle később, de a tehetségét vitatni nem érdemes.

@értelmetlen_nevű: schweinivel türelmesebb voltál.

hummels kevés lenne ide sztem, bár kroos már párszor meg akart enni emiatt

értelmetlen_nevű 2009.12.12. 17:44:57

@mocsing: Szerintem Ribery/Robben felépülésével ő lesz Olic cseréje. Azért egy 19 éves játékos esetében korai elkallódásról beszélni.

Lehet hogy most kevés lenne, de megvan benne a potenciál szerintem. Mindenképpen kell egy belső védő, ha Subotic tényleg akkora spíler, nekem úgy is jó.
Demichelis két éve folyamatosan a frászt hozza rám, nem lehet a végtelenségig takarózni a 07/08-as szezonnal.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.12. 17:50:10

Valami elképesztő milyen meccsek lehettek Németországban!

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 18:00:08

@Siegessäule: @értelmetlen_nevű: látom, hosszú volt az év, nektek is jól jön majd a pihenő, srácok ;-)

Müllernél maradva: a játékintelligenciája és a labda nélküli mozgás teszi igazán jó játékossá, abban mocsingnak igaza van, hogy kurvára zavarja a vonal, nem szélre való. van Bommel mellett, és a csatárok mögött is tud játszani, a sokoldalúság is nagy érték, ráadásul szíve is van. Jó, tehetséges, szimpatikus játékos, a Bayern nagy értéke.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 18:02:16

Hummels törékeny belső védőnek, kajla is, földön verhető, szerintem a Bayern terhét nem bírná el. Biztos fog még fejlődni, de nálam kérdőjeles.

Vul-Kahn 2009.12.12. 18:09:43

@értelmetlen_nevű: teljesen egyetértek (schon wieder:).

Demichelist sürgősen el kellene takarítani a kezdőből, de akár a keretből is, botrány amit a tavalyi és az idei szezonban is csinál.
És igen, Hummels elengedése óriási hiba volt. Szerintem kurvajó játékos már most, a 21. születésnapja környékén is, és még jobb lesz. Sokkal több tehetséget látok benne, mint a mellette játszó Suboticban, pedig a szerbet sokkal jobban hype-olják (és nem is rossz ő sem, nem arról van szó).

No mind1, én azt mondom, Hummels für Deutschland, Badstuber für Deutschland, Höwedes für Deutschland! Schaefer, Tasci, Beck, ti se vagytok rosszak, de a fent említett 3 srác jobb (Jogi, vedd észre bazmeg te is!).

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 18:10:25

@értelmetlen_nevű: ok, az elkallódás még erős, schweini se kallódott el a vonal mellett (bár sose tudjuk meg, mi lett volna, ha nem ott baszakszik annyi ideig), de neki nem volt igazi vetélytársa éveken át, müllernek meg most akad.

suboticot nagyon támogatnám, évek múlva a legjobbak közt lehet európában.

@heinrich: sztem figyelj oda, a múltkor már leszimpatikusoztad a komplett csapatot, most egy müncheni srácot, mi lesz így a 10 éves korod óta meglévő elveiddel? :) ;)

amúgy a bochumi gólt be lehet írni nyugodtan butt-nak, ha ezt 0-1-nél kapja, minkdenki belerúgott volna, h mégis kell klasszis a kapuba. mindemellett óriási kellemes csalódás ő a szezonban.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.12.12. 18:13:11

@Siegessäule: ehh, na jó! ezen nem fogunk összeveszni (úgyis nekem van igazam :D )

én sem láttam benne semmit x ideig, de amióta remek megfigyelőképességem nem MvB cseszegetésére pocsékolom ;)) , látom h ennek a gyereknek olyan agya van a játékhoz h ihaj, és ráadásul ma is dekázva szopatott be két védőt a jobbszélen (ajánlom mindeki figyelmébe a jelenetet). Okos és pofátlanul merész - akárcsak jómagam xD! Nagy focista lesz a gyerek, meglássátok!

(((egyébként nálam egyelőre értékesebb mint Kroos - de ez kroosnak el ne mondjátok :)))

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 18:13:31

@mocsing: ez csak egy játékossal kapcsolatos _vélemény_, súlyban messze van a klubot illető _elveim_-től ;-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 18:23:14

@heinrich: nem felejtjük el, h a múltkor badstuberről is leírtad, h nem lehet nem szeretni. a juve ellen meg szimpatikusan játszott a bayern (istenem, hova jutottál :) fejlődsz, pubi :)

értelmetlen_nevű 2009.12.12. 18:26:25

@mocsing: kifejezetten szürreális volt olvasni a juvegyalázás után, hogy a sok "gyerekkorom óta rühellem őket, de el kell ismerni, hogy szimpatikusan játszottak" jellegű hozzászólást. Azért remélem, hogy nem leszünk divatcsapat, nehezen emészteném meg.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 18:31:21

@értelmetlen_nevű: muhaha, az év Bundesliga hozzászólása :) A BL-győzelemnek is nagyobb esélye van, mint ennek.

Nem mintha Németországban nem lenne divat a Bayernnek drukkolni.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.12. 18:34:42

Egy meccs kellett, hogy a ligát végig vezető, minden objektív szempontból első Leverkusenből a 90. percben kapott gól miatt Lúzerkusen legyen? Ez azért gyors.

A Bayernnek meg 180 perc, hogy megint isterkirálykurvajók vagyunkká váljon.

Naja.

@Vul-Kahn: szerintem Schäfernél egyik sem jobb a posztján. Schäfer kurva jó, Lahm jobb nála egy kicsit, egy egészséges Pandernél meg ő jobb egy hangyányit.

Na, nézzük a Brämen mecset...

értelmetlen_nevű 2009.12.12. 18:34:59

@heinrich: nyilván nem Németországra gondoltam.
Azért elképzelem az utcán szaladgáló 9-10 éves srácokat MvB/Altintop/Sosa/Lell mezben... Lehet hogy mégsem lenne olyan rossz :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 18:36:18

@mocsing: egyébként nem én fejlődök, hanem a Bayern. Lell helyett Badstuber a védelemben, Sosa helyett Müller, hogy a klasszik pöcsfejekkel most ne is jöjjek elő.

Egyébként intézményeket utál/szeret az ember, nem játékosokat, szóval minden aggódás felesleges, pláne ilyen egy-négyek után :)

értelmetlen_nevű 2009.12.12. 18:42:21

@Rekordvizemeister: Láttad bármelyik a meccset? Leszámítva, hogy most tényleg nagyon rosszul játszott a Bayer, azért hatalmas gyökérség kell egy óriási mákkal megszerzett vezetést a hosszabításban elbukni. Ráadásul nem ez az első eset idén, gondolom emlékszel a Schalke egyenlítő góljára. Egyszerűn az a helyzet, hogy akármennyire is jó a Leverkusen ("objektív szempontok alapján"), mindig bennük van egy óriási égés esélye, lásd a tegnapi meccs. Ezért nevezik őket Luserkusennek, attól függetlenül, hogy tényleg ők voltak a legmeggyőzőbbek ősszel.

A Bayern pedi igeneis "istenkirályul" játszott az utóbbi 180 percben. Ha mindig így játszana a csapat, egy szavunk sem lenne.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.12. 18:49:06

@értelmetlen_nevű: én csak azt mondtam, hogy gyorsak a reakciók. A Leverkusennél meg tényleg vannak objektív mutatók: pont, győzelmek száma, kapott gólok száma, rúgott gólok száma, vereségek száma.
A Bayerntől igazából elvárás lenne az ilyen dominancia. Szóval én nem estem hanyatt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.12. 19:40:31

@Rekordvizemeister: azért a leverkusen nem azért kapta a luserkusen gúnynevet, mert _minden_ meccset elbuknak balfasz módon. ahogy a bayernnél is fc hollywoodoznak minden hisztinél (most toninál), pedig ő csak _egy_ játékos. mégis valahol jogos mindkettő.

viszont a bayern túlbecsülésében egyetértünk, kicsit várni még.

Titi120 2009.12.12. 19:55:37

@értelmetlen_nevű:
Itt a legfőbb ideje Brenot erőltetni Van Buyten mellett, mikor ha most sem ?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.12. 20:01:28

Moravek eddig 3 percet volt a pályán, 2 gól.

És a Werder még örülhet, hogy nem 10-en játszanak.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.12. 20:19:10

Ez a Kurányi elképesztően szar futballista...

elber 2009.12.12. 23:02:33

hali Sajnos nem láttam a bochum elleni meccsünket, (helyette arab streamen werder-s04 volt) de örülök, hogy végre úgy tűnik, alakul valami. Csak a védelem miatt félek nagyon. Az az igazság, hogy egy ideje nézegetek a transfermarkton, meg kb minden meccset úgy ülök le megnézni, hogy akkor kit kéne megszerezni középső védőnek. mert micho meg van buyten miatt minden meccsen szívrohamot kapok. Kb alig van valaki aki tényleg mozdítható és jó is lenne. Olyanokban gondolkodom akik lehetőleg nem a BL-ben játszanak Eddig Mexes volt a legjobb tippem, de gyanítom ő nem akar ide jönni. Ha meg visszatesszük Badstubert középre akkor valami szélső ember kell. Pranjic nem rossz. Azt hozza amit kell. Jó csere ember a szélen. Ő egy ilyen csapatnál erre jó, többet nem szabad várni tőle 28 éves már nem nagyon fog fejlődni, de valaki a padra is kell, mert a védelemben ez (is) a bajunk.

Lojzi_ 2009.12.12. 23:30:45

@Rekordvizemeister: Ez még nem is lenne baj, ha mellette legelább jó arc lenne.

@Titi120: Úgy látom, hogy elérkezettnek láttad frissíteteni a profilodat... :o))

_X_ 2009.12.12. 23:34:33

@Rekordvizemeister: azért örülnek sokan, mert eddig enyhén szólva xarok voltak... gladbach elleni 2:1 is eléggé izadtságszagú, elötte lévő meccsekről nem is beszélve.
Amúgy Schalke-nak sem lenne rossz, ha Bayern most jól tudna szerepelni a BLben, ezzel hozzásegítve a BuLit +1 BL helyhez...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.13. 11:52:11

@Lojzi_: jaja, elképesztő egy bunkó tahó

@_X_: a következő már lezárt, de utána bizony lehetséges az, amit írsz. Egyébként mi magunk is tettünk érte anno, úgyhogy nem jár köszönet, pláne nem az osztrákoknak.

dzolutan 2009.12.13. 13:23:08

S ami még fontos: Olic mióta felépült, amellett, hogy meccseket dönt el, húzza magával fölfelé Gomezt.

Vul-Kahn 2009.12.13. 17:23:12

Aki nem nézi a Mainz-Stuttgart meccset, annak nagyon érdemes lesz megnézni az összefoglalót, mert egészen döbbenetesen undorító dolog történt itt a hajrában. Jens Lehmann, Aristide Bancé és Wolfgang Stark közös erővel lejáratták a Bundesligát. Gyalázat...

Titi120 2009.12.13. 20:22:10

@Vul-Kahn
Láttam a szitut, de nem igazán tudok vele mit kezdeni.
11-es semmiféleképpen nem jár, de ha Stark megszakítja a játékot és ad mindkét delikvensnek egy - egy sárgát (ahogy azt kellett volna), akkor meg jv.-i labda ?
A tizenhatoson belül, ráadásul a paprikás hangulatban nem biztos, hogy megegyeztek volna a felek, hogy ki adja oda kinek a labdát, szóval ... Necces, akárhogyis.

Vul-Kahn 2009.12.13. 20:50:38

@Titi120:
1. Lehmann egy idióta tirpák.
2. Bancé színészkedése egészen gyomorforgatóan undorító (és nem, én nem csináltam volna ugyanezt a helyében, annak ellenére, hogy én is szívesen kiállíttattam volna Lehmannt).
3. Közvetett szabadrúgást kellett volna adni a Mainznak, és ahogy írod, 1-1 sárgát a két játékosnak. Az, hogy itt 11est ítélt Stark, szerintem olyan elemi hiba, amiért a bíróképzőn az első vizsgáról kibasznák.
Bár kíváncsi lennék más véleményére is, lehet, hogy nekem nincs igazam.

acdcisti 2009.12.13. 21:02:01

Nem láttam a Stuttgart meccset, de, az olavsottak alapján: Lehmann ismét sikeresen bebizonyította hogy köcsög. A Stuttgartnak nagyon fontos lett volna az önbizalom miatt egy újabb győzelem.
Bance sem a legszimpatikusabb alak, az tény. Múlt fordulóban is sikerült a figyelem középpontjéba kerülnie a Franz-al történt incidense miatt.

@heinrich: eléggé gyalázatosan tippeltünk mindketten, ha jól nézem nekem picit több szerencsém volt, 5-4 ide. Jobban belegondolva a gyalázatos tippelés akár tipikus bundesliga fordulónak is nevezhető. A forduló nagy nyertese a Bayern és a Schalke.

Azért megnyugtató hogy a tabellán az a két csapat van előttünk aki úgysem lehet bajnok (max. 4 percig...)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.12.13. 21:22:28

Megsértenénk a fogyatékkal élőket azzal, ha Lehmannt is annak neveznénk. A marketing tartja Stuttgartban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.13. 23:00:58

@Vul-Kahn: miért kellett a 22. percig kettőt cserélnie veh-nek és a 44.-ben a harmadikat is? szerintem még sose hallottam ilyet. három sérülés volt egy félidőben?

Vul-Kahn 2009.12.13. 23:26:44

@mocsing: azt a meccset már sajna nem láttam. :) hiába divat, azért a liverpool-arsenalt, persze szigorúan csak a stuttgart-meccs lefújása után, muszáj volt megsasolnom :).

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.13. 23:38:50

@Vul-Kahn: kár. valaki majd megírja, mert vannak helyzetek, amikor utánanéznék, de ez nem az

Lojzi_ 2009.12.14. 08:42:32

@mocsing: A 22. percben a 0:2-re reagált az Isteni Armin, aminke hála a továbbiakban 1:1-el sikerült lehozni a mérkőzés hátralévő részét, ez tehát zseniális edzői húzás volt.
Gentner viszont megsérült, azért kellett lehozni.
A Mester ezúttal sem tévedett, hiszen a korábbi cserékkel megfogott mérkőzés innentől egyértelműen a Wolfsburg javára billent, hiszen a 3. csere után már csak ők szereztek gólt, míg a dortmundiak kénytelenek voltak megelégedni az addigi 3 találatukkal.

ycool 2009.12.15. 18:01:57

Allitolag a telen jön Senderos a Bayernhez! Alig több mint 1 Mio €-ert.
Erröl hallottatok vmit?

avenger13 2009.12.15. 22:43:13

@Vul-Kahn: Lehmann egy idióta tirpák. de ha neki piros járt ezért akkor bancé, hogy a fenébe úszhatta meg??? Nekem ez a legfőbb problémám. Az egy dolog, hogy lehmann paraszt (Kahn javasolta neki, hogy vonuljon inkább vissza :D ) de bancé-t rég le kellett volna küldeni szándékos durvaságért.

@ycool: hát nem tudom, hogy rá van-e épp szükségünk. sokat nem figyeltem direkt az ő játékát, de nem nagyon tűnt fel eddig.

értelmetlen_nevű 2009.12.15. 22:55:37

@ycool: a második csapatunkra rá is fér az erősítés, nagyon a kiesőhelyek közelében vagyunk, bár én inkább a fiatalokat favorizálnám. egyébként pedig rossz vicc.

A Lehman threadhez: én így öregkorára kifejezetten megkedveltem a fickót. Számomra ebben a szituációban sem ő a hunyó, nyilván nagy butaságot csinált. De azért rossz látni, hogy már ~10 éves labdaszedők is szopatják, tisztelem, hogy még mindig próbálkozik.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 22:59:56

@ycool: megjelent több helyen is, ennél többet nem tudok. Vicc lenne amúgy.

@értelmetlen_nevű: Lehmann nem tizenéves suttyó már, ezek nem olyan dolgok, amik beleférnek. Cipődobálás, hugyozás meccs közben, most meg ez, nevetséges, szarrá büntetném az ostoba fejét klubvezetőként, megint elment rajta két pont.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 23:02:43

lehmann-ban nem az a legviccesebb, h ugyanakkora farok maradt, mint volt, sőt, folyamatosan egyéni rekordokat dönt, hanem hogy mint egy teljesítményt nyújtó valaki sem tudta, mikor kéne visszavonulnia. ettől is igazi sportnagyság valaki.

értelmetlen_nevű 2009.12.15. 23:05:34

@heinrich: objektíve biztosan nektek van igazatok, csak én valahogy nem tudom nem sajnálni.

off:
A kedvenc átigazolási pletykám egyébként Kurányi-->AS Roma féle tranzakció. Nagyon megnézném popp arcát, amikor aláírják a 3 éves szerződést :D

Futács pedig igazán lehetőséget kaphatna a Werdernél, fel nem tudom fogni, hogy mit keres Almeida egy Werder szintű csapatnál. Egyébként is száműzném a portugálokat Bundesligából.

_X_ 2009.12.16. 19:01:45

@értelmetlen_nevű: akkor popp hirtelen más megvilágításban látná Kurányit és azt mondaná, hogy végülis egy jó+korrekt játékos :))

Piiii 2009.12.16. 21:10:49

@értelmetlen_nevű: Kurányinál mindenki jobb. na ő aztán neeee

_X_ 2009.12.17. 00:01:44

Amúgy a mai Hertha szereplés minden gratulációt megér, nem gondoltam volna, hogy képesek lesznek továbbjutni a csoportkörből.
Elvárásaimat már felülmúlták. Nem érdemlik azt a helyet a BuLiban, ahol most vannak... egy olyan közép alul lenne helyük szerintem.
süti beállítások módosítása