Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Pótselejtezés 2010 - Visszavágók

2009.11.18. 17:00 nou san trafford

Elérkezett a playoff visszavágó fordulója, ami a nemzetek közti futballversengésben talán a legizgalmasabb fázis a VB-k és EB-k egyenes kieséses szakaszai után. Eléggé ánlájkli, hogy további vébéújoncok jussanak ki a tornára, de mi minden tőlünk telhetőt megtettünk, minden varázskört felrajzoltunk, minden főzetet elkészítettünk, és minden litániát elénekeltünk azért, hogy balkáni barátaink megakadályozzák Parafaországot a harminckettők elérésében. Tovább után néhány gondolat a mai mérkőzések elé.

Franciaország-Írország /donnelly/

A franciák Hiberniában az egyetlen lehetséges forgatókönyvvel (egy mákos góllal - most nem soroljuk a statisztikákat) érték el maximális céljukat. A konyha hátuljában kavargató Amálka vezette fekete kelta csapatnál volt a labda, míg az írek nem mutattak semmit- Ennek ellenére nem zárjuk ki a 92. percben elvégzett nevetséges Gourcuff-beadást követő kontra végén McGeady által a rövid felsőbe bombázott ír győztes gólt, mely idegenben lőtt gólokkal a fehér kelták továbbjutását eredményezi. Nem hogy nem zárjuk ki, egyenesen ezt szeretnénk.

Három (meg még egy) dolog a három másikról: /OJ/

1. Pecnik nevét aranyozott betűkkel vésik bele minden szlovén talponálló pultjába, ha sikerülne megint megtrükközni a szbornaját ruszkikat. Az értékes idegenbeli gól ellenére természetesen a vendégsansz a masszívabb, Hiddink óvatoskodását csak diplomácia szintjén értjük meg. A kijutás apropóján holnap az összes, telefonon elérhető orosz suliban tanár-diák focimeccsekkel ünnepelnek majd, valamint előterjesztik, hogy Akinfejevről nevezzenek el egy hidat, de minimum egy víztározót.

2. Zenicában kicsit konstruktívabb az alumínium, így aztán ne csodálkozzunk, ha a megbomlott portugálokon keresztülkígyózó Dzeko enyhén vánszorgó lövését is beljebb segíti a kapufa töve. Előtte azért rúgnak két rendeset is, nehogy a Nemzetközi Kapufa- és Keresztléc Szövetség panasszal éljen a kapukeretek részrehajló tevékenysége miatt.

3. Ahogy már a múltkor megbeszéltük Seva kapcsán, ami jár, az jár. Kimeneteltől függően Radiohead Rebrov reaktiválása is a leendő csapatépítési opciók közé emelkedhet, ebbe az irányba dolgoznak majd az események, mivel a mérkőzés szünetében előbb balhé, majd az öltöző ablaka tör ki a görögöknél, lévén Gekasz és Szamarasz összeugranak egy fésűn.

4. Szudánból pedig az utazhat a vébére, aki túlélte.

682 komment

Címkék: görögország beharangozó portugália írország francia válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr271533238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szferi 2009.11.19. 16:17:34

@ASRM: annyi, hogy náluk időszakonként jönnek sikerek, nem csak egyszeri eset a mostani. annak ellenére, hogy nem egy nagy ország, nyilván valamit jól csinálnak, ha időről időre felbukkan annyi erős közepes játékos, akikből össze lehet rakni egy meglepetésekre is képes válogatottat. nálunk ennek jele sincs már évek óta, még egy pótselejtező is elérhetetlen álom. de persze még így is jobbak vagyunk a szlovéneknél, sokkal sokkal jobbak. mindig is jobbak voltunk. ne fáraszd tovább az agyad.

ASRM 2009.11.19. 16:33:44

@szferi: már bocs, de én egy szóval se mondtam, hogy jobbak vagyunk a szlovéneknél, azt gondolom hogy rosszabbak se; te viszont egyértelműen jobbaknak tartod őket, csak hogy a kiinduló helyzetet tisztázzuk; az ilyen, kis csúsztatásokkal teli érveléseid miatt most már tényleg "nem fárasztom tovább az agyam" ebben a témában, te is kíméld a tiédet

zsakfos 2009.11.19. 16:34:02

Ha valóban úgy van,ahogy a Marca írta a múlt héten akkor a kalapok:
1. kalap:
RSA, BRA, ESP, ITA, GER, ARG, ENG, FRA
2. kalap:
HOL, POR, GRE, DEN, SLK, SLV, SUI, SRB
3. kalap:
URU, PRG, CHI, CMR, ELF, NGR, ALG, GHA
4. kalap
USA, MEX, HON, AUS, NZL, KOR, KNDK, JPN

Hogy a hollandok miért kerültek a 2. kalapba FIfa ranglista 3.ként...
Egy Dél-Afrika, Görögország, Algéria, Új-Zéland csoport nézhetőnek tűnik:)
Na meg egy spanyol, holland, elefántcsontparti, mexikó is.

szferi 2009.11.19. 16:40:01

@ASRM: milyen csúsztatás? az hogy 96 óta, mióta indul a selejtezősorozatokon, 8 alkalomból négyszer végeztek pótselejtezős helyen, és ebből háromszor be is jutottak? mi mit mutattunk fel ez alatt az idő alatt? milyen válogatottakat vertünk meg mi? mire alapozod, hogy nem vagyunk rosszabbak, ezt írd le, ne beszélj mellé.

szferi 2009.11.19. 16:44:38

@zsakfos : minnél többet nézem, annál jobban tetszik :)

az első kalap nyilván nagyon erős, de a második és a harmadik nagyon homogén, külön-külön és együtt is. persze hollandia nagyon kilóg felfelé, algéria meg picit lefelé. negyedik kalapból, ausztrália, japán, mexikó, talán usa sem gyenge ellenfél, izgalmas lesz ez, csak a mutatott játék színvonalától tartok kissé.

Ronal-d'oh! 2009.11.19. 16:50:16

Igazából nem Henryt kéne elítélni, hanem a rendszert, ami még mindig nem alkalmazza a videóbíráskodást. Ekkora sportban, ahol ennyi pénz, és főleg ennyi ÉLET, SORS forog kockán, ott igazán lehetne visszajátszást alkalmazni. Amúgy se nyertek volna az írek, csak lett volna szétlövés.

SamS 2009.11.19. 17:03:11

Imi, véded a védhetetlent.

Henry már nem először viselkedett csaló takony módon, és nem érdekel, hogy a csatárösztön vagy a győzni akarás diktálja ezt belé. Az viszot már a nevetséges kategória, hogy nem ismeri el a SZÁNDÉKOS kezezést.

Örömteli viszont, hogy te ebben látod a klasszisát.

Goyo 2009.11.19. 17:03:13

@zsakfos : Mellé meg egy BRA, POR, GHA, USA?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.19. 17:09:53

@SamS: most nem leszek gép előtt, de írj néhány olyan játékost, aki szerinted szent és védhetetlen, találunk rajta fogást... azt elismerem, h volt már csúnya szabálytalansága, de hogy ilyen takony módon kezeld, azt visszautasítom, mert alapjáraton normális játékos.

Azazello007 2009.11.19. 17:12:01

@zsakfos : az angolok miért kerülnének az első kalapba? Vagy ezt névre osztják...?

szferi 2009.11.19. 17:12:24

Afrika-kupáról lesz valami írás?
holnap sorsolás!

zsakfos 2009.11.19. 17:14:38

@szferi:
Az 1.kalapból mindenki Dél-Afrikát akarja majd kapni, mert bár házigazdák és ki tudja mennyire segítik majd őket, de nagyon gyengék most. ( Pedig a 90es évek 2. felében nem volt rossz csapatuk,nyertek asszem 96ban Afrika kupát. Arendse, Fish, Radebe, Tinkler, Buckley, Bartlett, McCarthy. Pech, hogy most a rendezők:)
Én azért csak odasorsolnám a hollandokat melléjük, hamár kibasztak velük, meg a történelmi okok miatt is:)
A spanyolok és a brazilok a topfavioritok, őket senki sem akarja majd, a többi nagycsapat meg hát franc se tudja milyenek lesznek.
A 2. kalapból a holland, portugál, szerb, dán 4est ilyen sorrendben mindenki elkerülné, a többiek azért gyengébbek. A 3. kalap tényleg nagyon homogén, mondjuk én a dél-amerikai csapatokat nem nagyon láttam játszani mostanában, de a fekete-afrikaiak nagyon erősek. Az elefántok és Kamerun nálam simán esélyesek a 8ba is. A 4. kalapból a mexikói, amerikai, ausztál, japán, dél-koerai csapat jó, az új-zélandi a házigazdákkal együtt a vb leggyengébb csapata. Észak-Koera és Honduras nálam sötét ló, főleg a KNDK: nem véletlenül jutottak ki ( nincs Kína, Szaud-Arábia, Irán ...), a világ legelzártabb országa, meg fene tudja mit hoznak ki belőlük, a vlehet megnyerik a vb-t:)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.19. 17:21:19

@nekedX: 11esek lettek volna

de minden másban igazad van
én is ezt írtam 300 kommenttel ezelőtt :)

England win The Ashes! 2009.11.19. 17:21:42

Ami az én csőrömet piszkálja, az a FIFA/UEFA kiemelési szisztémája. Előre jelzem, nem a franciák ellen pofázok, mert amőgy csípem őket (bár tegnap éppenséggel az íreknek szurkoltam, mélyen sajnálom is szegényeket, 1996 óta minimum negyedszer buknak a pótselejtezőn). Ráadásul mindez igaz a portugálokra is, vagy pár éve a spanyolok is hasonló utat jártak be.

Mi a fene az, hogy milliószor kiemelik ugyanazt a csapatot?

1. A selejtezőcsoportok kialakításánál. Nem éltek vele, nem jutottak ki csont nélkül.
2. A pótselejtezők során. Neccesen, de bejött nekik.
3. A vb-csoportok sorsolásánál megint kiemeltek.

Röhej az egész! Javaslom a FIFÁ-nak, hogy törölje el azt, hogy az egyenes kieséses rendszer egy meghatározott ágrajz szerint folyjon. A 16 továbbjutót kiemelés szerint sorsolja össze, majd ugyanígy a 8, illetve 4 csapatot a negyed- és az elődöntőben. Csak hogy véletlenül se legyen esély olyanra, hogy a 8 közé pl. Ausztrália vagy az USA kerüljön, hogy a többiekről már ne is essék szó! Mocskok!

ASRM 2009.11.19. 17:27:57

@szferi: utoljára: nem a 8-10 évvel ezelőtti szlovén sikerekról volt szó, hanem a mostani válogatottjukról és a mi mostani válogatottunkról; a 8-10 évvel ezelőtti válogatottjuk sikere semmit nem mond arról, hogy a mostani válogatottjuk jobb-e vagy sem, mint a miénk most, játékosállományban nincs kontinuitás; volt egy sorsolásuk, könnyebb, mint a miénk, ez alapján nem gondolom, hogy jobbak; világranglistás hely alapján ott vagyunk, ahol ők; játékosállományt felfedezve sem vélek felfedezni nagy különbséget;
pont a szlovének oroszok elleni sikerük mutatja, hogy adott pillanatban szart se ér a közelmúltbeli teljesítmény, abból nem lehet megmondani, hogy melyik csapat a jobb a jelen helyzetben.
Na én mára tényleg befejeztem.

zsakfos 2009.11.19. 17:35:49

@Azazello007:
Valószínűleg a az elmúlt 2 vb eredményeit nézték az első kalapba kerülésnél, az angolok mind2x negyeddöntőztek. Mondjuk szerintem faszság 8évvel ezelőtti eredményeket figyelembe venni...
A hollandok 2002-ben nem jutottak ki, Néméto.ban a 16 között estek ki, valszeg ezért lehetnek 2. kalaposok más ötletem nem nagyon van.
A többinél meg a kontinentális szisztémát követték( ezt sem értem miért) talán vegyítve a FIfa ranglistával is.
Egyébként ha már kitaláltak alkalmazhatnák, lehet hogy akár jobban is tükrözné az erőviszonyokat.
A fifa ranglista alapján így néznének ki a kalapok:
(okt. 16.-i lista alapján, bár holnap lesz frissítés)
1. kalap:
RSA ( a rendezőt ugye kötelező) ESP, BRA, HOL, ITA, GER, ARG, ENG
2. kalap
FRA, POR, USA, SUI, CMR, GRE, CHI, MEX
3. kalap
ELF, SRB, PRG, AUS, URG, DEN, ALG, NGR
4. kalap
SLK, HON, GHA, JPN, SLO,KOR, KNDK, NZL

Azért az nem gyenge, hogy Új-Zéland 83., Dél-Afrika 85., Észak-Korea 91. és kint vannak a vb-n:)))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.19. 17:44:38

@Walmer: Minden tiszteletem a tiéd. Velem előfordult piros más is. A minősítésedet viszont visszautasítom. Szerintem jobban járunk, ha nem ítélünk meg valakit egy mozdulat vagy egy gondolat után.

@mocsing: Direkt sarkítottam, ami tőled sem áll távol. Te fölötted és senki fölött sem akartam ítélkezni, csak arra akartam kilyukadni, hogy az ember esendő. Azt viszont nem értem milyen szabadidőről beszélsz.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.19. 17:50:14

@popp: hát, rendszerint a szabadidőmben megyek át piroson, ha egyáltalán átmegyek. felteszem, ezt kevesen űzik hivatásszerűen.

az ember egyébként esendő, ami nem egyenlő azzal, h esendőségének puszta ténye indokolja annak bagatellizálását, avagy bármilyen morális alapon történő megmagyarázását. sőt.

zsakfos 2009.11.19. 18:00:37

@Dr Jozef Vengloš:
Tényleg elképesztő pofátlanság, ahogy védik a nagyokat, de hát ez már nem sport, hanem üzlet.
A nagyokra, a sztárokra kiváncsi mindenki.
Egyébként meg ott ülsz Mezey Gyurkával az UEFában nem? igazán szólhattál volna korábban is:))))

Tika_ 2009.11.19. 18:04:37

@imici77: azért próbáljuk meg érezni a két helyzet közti különbséget…

Henry meg majd 1 év múlva elmondja, hogy a kislánya felhívta, hogy ez nem volt szép, ad némi pénzt egy kórháznak Afrikában, és az angol posztban elcsöpögnek, hogy milyen jó fiú :))))

Vicces, hogy a videóbírót többen úgy képzelik el, hogy az edzőnek van lehetősége kérni az alkalmazását. Értelmezésemben arra volna jó, hogy javítsa a bíró hibáit. Nem x-szer, hanem mindig, amikor tudja.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.11.19. 18:42:14

@imici77: @popp:
A kezezés még rendben is volna, hiszen mondhatjuk, hogy csatár erény, meg piros lámpa és különben is a bíró dolga lefújni az ilyet, na de az érdekes, hogy milyen gyorsan túltette magát az eseten és itt a kurva nagy különbség például Petit elindult ösztönből, aztán amint észbe kapott kirúgta a labdát, Di Canio is biztos bevágta volna kapásból, de "akkor" volt pár másodperce felfogni mi is történik éppen. Fowlert is a sípszó józanította ki
Henrynek most nem volt sok ideje, megcsinálta megették, aztán meg fülig érő mosollyal, széttárt kézzel rohant ünnepelni. Maradona kezezésével sem a megtörténte a baj, hanem hogy a Isten keze meg ilyen faszságokat mondott indoklásként. Legalább szégyellte volna el magát egy kicsit.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.19. 18:44:30

@pancho_sanza:

Ez francia tulajdonság lehet. Zidane még hetekkel később is büszke volt arra, hogy lefejelte Materazzit.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.11.19. 18:48:14

@Csöncsön: Azért Petit esete annyira szűkíti a kört, hogy a francia kisebbségi etnikumokra jellemző ez a dolog.

rizla 2009.11.19. 18:49:21

túl van spirázva az henry-s dolog. amíg nem láttam, csak hallottam róla, azt hittem, hogy valami égbekiáltó, mocskos dolgot művelt, pl kézzel ütött gólt, vagy kézzel adott gólpasszt.
ehhez képest én egy reflexmozdulatot látok, ami szabálytalan bár, de ilyenkor nincs játékos, aki megáll, ha tényleg nyerni akar. a bíró nem fújt, ez mák, játszott tovább.
ha valaki csalt, az a bíró, és a partjelző (les is volt ugye), nem henry. ő nem volt sportszerű, de ennyi.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.19. 18:49:30

@pancho_sanza:

De, gondolom, ő is fölvállalta utána azt a döntését.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.11.19. 18:55:38

@Csöncsön: azért az egy mozdulatért megkapta a fair play díjat, Ráadásul kieséses meccsen, hajrában és talán döntetlennél csinálta: Meglepő volt.

rizla 2009.11.19. 18:56:23

az meg kurva ciki, hogy az oroszok nem jutottak ki. pedig úgy nézett ki, hogy most tényleg a legjobb csapatok lesznek ott, kivétel nélkül. erre pont hiddink sül fel..

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.19. 19:00:23

@pancho_sanza: Oké, Henry gólöröme nem volt szép. Azt viszont én nem várnám, hogy ilyen szituban jelezze, hogy bocs spori vissza az egész. Di Canio, De Rossi és Petit egészen más tétnél jelzett a bírónak.

@mocsing: oké, te moralizálsz az eset fölött én nem.

Woland 2009.11.19. 19:01:05

@imici77:

mivel ez az egyetlen gol a vesszoparipad amikor sportszerutlensegrol beszelunk es a Tottenham-et akarod besarozni, tessek itt van amit gondolok rola. a meccsen golt szerzo bizonyos Thierry Henry-val egyetemben en is hiszek Carrick-nek es Davids-nak:

Carrick: "To be honest I thought he just fell over. It's happened now and we can't change it. We're not cheats, that's for sure. If I'd known he was injured I would have put it out."

de tovabbmegyek:
hogy kerult Eboue a foldre? osszeszaladtak Gilbertoval, mi a francert nezett volna Carrick hatra mikozben tamadast epit, hogy ez a ket idiota mit csinal eppen egymassal? ja, es megserult Eboue? nem, dehogy! lattunk mar olyat hogy Eboue szinlel? szinte minden meccsen! bevett szokas azt a kijefezetten sportszerutlen 'taktikat' hasznalni, hogy serulest szinlelek es igy probalom megakadalyozni az ellenfel tamadasat? sajnos igen.

egyebirant Lineker sem szeplotelen. en peldaul meg mindig haragszom ra az Anglia-Kamerun negyeddonto miatt, mert szerintem a masodik tizi kamu volt. nalam az is csalas kategoria, kepzeld el. (bar Gary bacsit nem lehet 100%-ig elmeszelni mivel nincs szuperkozeli lassitas illetve tul sok kameraallas sem. na meg vele kapcsolatban csak ezt tudom felhozni, bar nem lattam olyan nagyon sokszor jatszani.)

azon teljesen meg vagyok botrankozva hogy Chiellini szabalyos szerelese es Henry kezezese koze kepes vagy egyenlosegjelet tenni. (ezt tetted, ha magad sem hiszed keress ra.) Diaby-t megis hany honapra tiltatnad el mert edzesen racsuszott Rosicky-re? nevetseges. ez a teljesen oszinte velemenyem.
azt is te irtad hogy Henry azert kezezett mert vilagklasszis. csak te a "kezzel visszakanalazta" helyett azt irtad hogy "megoldotta."

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.11.19. 19:04:45

@popp: Petit hasonló helyzetben cselekedte: világesemény, (azt hiszem) egyenes kieséses szakasz, döntetlen állás, hajrá.
Fowler egy Arsenal Liverpoolon csinálta.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.19. 19:06:09

@pancho_sanza:

Ez elgondolkodtató. Ha gólt lőnek abból a támadásból, akkor kampány indul ellenük, hogy lehetnek ekkora csalók. Ha kigurítja a labdát támadás közben, övé a Fair-Play díj. Pedig egyetlen mozdulat az egész, a másodperc tizedrésze alatt dől el, és egy egész pályafutást ennek alapján ítél meg a közönség. Ki tudja, kirúgta volna-e Petit a labdát, ha csatár lett volna? Ki tudja, mit csinál Henry a kezezése után, ha előzőleg nem támadja a francia válogatottat úton-útfélen a sajtó, és nem érez plusz haragot, amiért nekik is igazolnia kell, hogy tudnak gólt lőni? Ki tudja, mit dönt Petit, ha Domenech a kapitánya?

Szerintem a világ továbbra sem fekete-fehér.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.19. 19:07:45

@popp: tévedés, én pont, h nem moralizálok, hanem arról, ami szar dolog, azt mondom, h szar. te viszont véded mindenféle kitekert magyarázatokkal (pl, h _esendő_ mindenki).

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.19. 19:08:56

@pancho_sanza: Tiszteletem nekik, de lássuk be ők a kivételek.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.11.19. 19:12:57

@Csöncsön: Éppen ezért mondom, hogy Petit először elindult, aztán leesett neki a szituáció és döntött. Henrynak nem nagyon volt ideje, megcsinálta, a bíró megette. ilyen a foci. Na de amikor Gallas belőtte, akkor sok mindent csinálhatott volna. Az egyik végletben szólhatott volna a bírónak és akkor a világ életében ő lenne a legnagyobb király. A másik végletben széttárt karral, mosolyogva rohanhat gólt ünnepelni...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.19. 19:17:30

@pancho_sanza:

Ezzel egyetértek. Ünnepelhetett volna visszafogottabban is. (Hozzáteszem: csak fél szemmel láttam a bejövő képet, így hiszek azoknak, akik azt mondják, széttárt karral, önmagából kikelve ünnepelt.)

A mai nyilatkozata mindazonáltal szerintem korrekt volt. (Fölösleges lett volna azzal hergelnie akár a franciákat, akár az íreket, akár a FIFÁ-t, hogy azt mondja: "igen, szándékosan, teljesen tudatosan kezeztem, és azt szeretném, hogy visszavonják a gólt." Ez egyébként álszentség is lett volna.)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.19. 19:21:23

@Csöncsön: annyit azért hozzátehetett volna, h bocsánatot kér a tettéért, tudja, h nem volt szép, de ott nem gondolkozott és a játék hevében megtette. ha az ír szurkolókat le is szarja, legalább az ellenfél és a saját ünneplése miatt kinyöghette volna ezt. persze csak ha fent maradna az aranygyűrű ezek után is.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.11.19. 19:22:31

Nem szeretném végigolvasni a kommenteket, bocs!

Mekkora gesztus lenne, ha holnap - vagy még ma - bejeletené a francia szövetség, hogy döntöttek:

Újrajátszák a meccset!!

Ismét elsők lennének a világon valamiben!

Woland 2009.11.19. 19:25:56

Henry:

"The ball hit my hand, I will be honest. It was a handball, you can clearly see it. (Sebastien) Squillaci went to jump with two Irish players, I was behind him and the next thing I know the ball hit my hand. It was a handball, but I'm not the ref. I told (the referee) but he said to me the same: 'You are not the ref.'"

az elso mondatbol megtudsz mindent. vetlen kezezesnek allitja be 'oszinten' - szoval szegyenerzet megis van benne, de inkabb letagadja az igazat mintsem bevallja mi tortent.

azt sem emliti hogy mikor mondta a refnek hogy kezezett, ami elegge fontos info lenne.

mindegy, megtortent megtortent.
sokunk szerint gorenyseg volt, sokatok szerint klasszikus csatarereny.

videobirot leeeeeeeccci!!!!

rizla 2009.11.19. 19:36:41

@Woland: "azt sem emliti hogy mikor mondta a refnek hogy kezezett, ami elegge fontos info lenne."

csak nem hazudik ekkorát. ha mondta neki, és a bíró elküldte, mit kellett volna tennie? reklamálnia, hogy de igenis érvénytelen a kijutást érő gólunk? sokmillió ember álma, hogy egy fentebbi nézőpontot idézzek..

Titi120 2009.11.19. 19:44:08

Nem tudom volt -e már róla szó (túl sok ennyi kommentet átolvasni), de Henry kezezését szerintem le kellett volna fújnia a bírónak. Szerintem.

;)

Woland 2009.11.19. 19:55:14

@rizla:

nem mondom egy szoval sem hogy nem mondta a bironak! csak nem mindegy hogy egybol az incidensnel szol oda, esetleg a kovetkezo szogletnel vagy a meccs utan.

na meg ha azt mondja a sporinak hogy csak rapattant a kezere (amit nekunk is mond) akkor:
a. ugyanugy hazudik mintha azt mondta volna hogy nem ert hozza
b. ha csak rapattant akkor o vetlen, az nem szabalytalan es a biro persze hogy nem ervenyteleniti.

nalam a legfontosabb resze a nyilatkozatnak az, hogy nem vallalja fel amit tett. ezentul felelosseget harit es onmagat fenyezi hogy pedig o meg a sporinak is szolt.

arra kivancsi lennek mit mondott Dunne-nak amikor odament vigasztalni : )

basszus remalmaimban sem gondoltam volna hogy valaha ennyit beszelek Henry-rol. ugyhogy lehuzom a rolot, ujat ugysem tudok mondani.

jo estet es videobirot mindenkinek!

rizla 2009.11.19. 20:13:27

www.nemzetisport.hu/labdarugo_vb_2010/vb-2010-az-irek-panaszt-nyujtottak-be-a-fifa-hoz-2007349/

"Danny Jordaan, a 2010-es labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságának dél-afrikai tagja szerint a videovisszajátszásokkal sem tudnák elejét venni a játékvezetői hibáknak, ettől függetlenül együttérzéséről biztosította az íreket."

nem is elejét kell venni, hanem jó döntést hozni kétséges szituációban. nem igaz, hogy tovább tartana 30 másodpercnél..

"Jordaan szerint a játékvezetők segítségére azért nem ajánlatos videovisszajátszásokat igénybe venni, mert azok véleményezése ugyanúgy emberi döntést igényel, mint a mérkőzéseken az adott helyzetek mérlegelése."

ez mekkora handabanda azért. hogy olyan tized akkora hibaszázalék lenne, mint a videobíró nélkül, azt persze kifelejti.

zsakfos 2009.11.19. 20:57:17

Ami lenyűgöző ebben az egészben a rekciók és a következmények.
Az hogy maga elé tette a labdát bennevan. De utána 2 választása volt Henrynak:
1. amit csinált: most ő a csaló, a patkány emberek milliói számára. És 20 év múlva azt fogják mondani mekkora focista volt ( és igazuk van) de hozzáteszik majd, hogy ja meg csaló. Zidane-nak se felejtik el soha a Materazzis esetét, Maradona isteni kezéről nem is beszélve.
Fújjolni fogják egy jó ideig az biztos.
A riporterek azt fogják mondani, hogy Henry belehandült a játékba ( bocs...)
Az oly önérzetes franciáknak emberek sokasága fogja a pofjájába vágni, hogy mit kerestek a vb-n csalók?
És elképesztően rossz üzenet a világnak: csak a győzelem, csak az eredmény számít..
2. amit csinálhatott volna: szól a játékvezetőnek és beismeri. Utána még lőhettek volna gólt meg nyerhettek volna tizikkel is, ha meg nem eléri hogy végre kirúgják Domenech-t :)
Ma ő lenne fair play bajnoka, mindenki csodálná emberi nagyságát, kapná a kitüntetéseket, emberek millióinak szeretetét. Gyerekek számára igazi példakép lehetne ebben a mai vad világban, hogy így is lehet, sőt így kell.
A kérdés megérte?

És ez az egész nem csak rá hat majd ki, hanem az egész francia válogatottra, sőt megkockáztatom a francia nemzetre is.
Figyelemre méltó a francia tornatanárok elítélő nyilatkozata.
Eléggé utópisztikus,de a francia szövetség ha igazán tökös lenne, akkor újrajátszást kérne.
Még 100év múlva is ódákat zengenének a franciák becsületéről, nagylelkűségéről.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.19. 21:09:30

@Woland: tényleg nem túlspilázva a dolgokat. egyetlenegyszer sem mondtam h szabálytalan volt RvP elleni szerelés. Azt mondom, h szabályosan is lehet sérülést okozni, ezt aki focizott, tudja, bmilyen szinten is játszott... Nekem nagyon nem tetszett az a szabályos becsúszás, ami sztem szerencsén múlott, hogy szabályossá vált, ha nem az, akkor is ez a sérülés. És ez a fontos nekem. a becsúszásnak mindenképp sérülés lett a vége.

Igen azt szoktam emlegetni Neked, mert nem nézek általában sp?rs meccseket. de nekem nehogy kitaláld, h nálatok nincs műesés, nincs kamu tizi, kamu kiállítás, sok perc hosszabbítás, kiállítást érő becsúszások (ebből most a 3-0-nál is akadt), taktikai faultok, stb... AZ én véleményem, ha már a SPORTSZERŰSÉGRŐL beszéltek, hogy ebben a kategóriában ÁLTALÁBAN mekkora gyökér henry, akkor az a gólotok is ide sorolható, mert ha Eboué megsérült volna (a gól pillanatában nem lehetett tudni), akkor könyörögtök, h ne legyen gól? Én azért védem most henryt, mert sztem amiket írtok, h összességében egy paraszt, nem igaz. hangsúlyozom, szerintem. ezért próbálom védeni.

Amúgy mocsokoztam is diabyt, főleg úgy, h előtte a madridistát tette tacsra pár hónappal azelőtt, ha jól sejtem a dolgokat. elítélem, nem kicsit.

csomó szabálytalan gól esik, most ez azért fontos, mert nagy volt a tét. De az írek nem jutottak volna tovább 100%osan, jöhettek volna a büntetők, ezt ne feledjék el. Állítólag megbeszélték, h mi a különbség egy taktikai faultnak, ami megakadályoz egy gólt és e között, nekem egyenlőnek tűnik, mert a végeredménye ugyanaz, a csaló csapat továbbjut. Ez a végeredmény.

Sztem óriási bírói hiba történt. Henry csalt. nem kicsit. Sportszerűtlen volt. Ettől a szememben nem lett szarabb alak, ahogy Neked sem, hogy az árulótok a mostani csékátok - egy példa... megtette, a bíró benyalta... Előtte Anelka műesését nem ette meg... hány és hány ilyen van fontos meccseken...

Üdv, ymy - többet nem fogok ebben a témában írni, a véleményem leírtam.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2009.11.19. 21:20:08

@imici77: Olyan fölösleges fárasztottad magad egy olyan vitában, ahol egységes döntésre sosem fognak jutni az emberek. Szinte mindenkinek a mondanivalójában van igazság.

Én nem igazán akarok belefolyni, de ezzel együtt számomra akkor is Henry a legnagyobb isten.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.19. 21:23:28

@peter135: befejezettnek tekintem, s gondoltam kiállok Henry mellett, mert a vádak, h általában sportszerűtlen, az nem igaz.

England win The Ashes! 2009.11.19. 21:37:19

@zsakfos : "Egyébként meg ott ülsz Mezey Gyurkával az UEFában nem? igazán szólhattál volna korábban is:))))"

Korábban nem állt érdekemben, csak mióta a szlovákok is hasonló szituban (mármint kiemelt vs. kiemeletlen) megkapták a spanyolokat. ;-)

SamS 2009.11.19. 21:41:59

@Csöncsön: Abban nem is volt semmi szégyellnivaló. Nem volt sunyi, nem volt alattomos, szemtől szemben volt azzal a senkivel. Az eset miatt leginkább materazzinak kellene szégyenkeznie, Zidane maximum sajnálkozhat azon, hogy milyen butaságot csinált.

Egyébként büszke nem volt rá. Annyit mondott, hogy ő elsősorban férfi, és legközelebb is megfejelné hasonló esetben.

Woland 2009.11.19. 22:20:51

@imici77:

szoval szerinted meg kell tiltani a becsuszast baratsagos meccseken? vagy mit akarsz ezzel? nem allitottam hogy azt mondtad hogy szabalytalan volt Chiellini hanem hogy parhuzamot vontal a ket eset kozott. amit meg mindig nem ertek hogy hoztal ossze.

annal a bizonyos Arse-Tott golnal pedig Carrick nem latta hogy a ket gunar egymasnak szaladt mogotte. es en vagyok olyan cinikus hogy a nem eppen patyolatlelku Eboue-rol feltetelezem csak azert fetrengett mert mar nem erhette utol a tamadast.

nem latom a relevanciat abban sem hogy megemlited hogy a Tottenhamben is vannak csalok/szineszek. tudom hogy vannak, es ha ilyet csinalnak akkor meg is mondom. Bale nalunk jelenleg az elsoszamu primadonna (bar iden meg nem lattam hogy dobalta volna magat, nem is sokszor jatszott, na meg o 20 eves, nem 32). tavaly Bent is probalta dobni magat parszor tiziert (a Sunderlandben sem szegyelli megtenni ugyanezt). BAE is sokszor megcsinalja a vedokre olyan jellemzo borulast amikor fedezne a labdat.

Bentley-t is emlited a legutobbi derbirol, keress ra, en magam mondtam hogy az elso tiz percben teljesen jogosan ki lehetett volna allitani. nem latom hogy mit akarsz mondani ezzel.

ja, es az en szememben igenis szarabb alak lett Keane azzal hogy elment a Pool-ba, es nagyon is zavar hogy most o a csk. nem ismerek egyetlen Spurs-szurkolot sem egyebkent aki nem ugyanezt mondana.

Henry-t a focitudasaert tisztelem, de itt vege. most mar te is leirod hogy csalt eddig meg ertetlenkedtel hogy kit csalozok es miert. lattam Henry-t elegszer csalni, a szememben sosem volt oszinte jatekos. hagy legyen meg ez a velemenyem, az alapjan irom amit lattam tole.

www.youtube.com/watch?v=LJbEIQDF0kM
www.youtube.com/watch?v=yrBL_zAqlbo
www.youtube.com/watch?v=BhMZivitYHQ
www.youtube.com/watch?v=rArpZ-wvtTU

petyace 2009.11.19. 22:43:34

lenne egy,szerintem, érdekes észrevételem a tegnapi henrys esettel kapcsolatban!mi lenne akkor, ha megadnák a bíróknak a jogot(természetesen a megfelelő következményekkel), h ilyen és ehhez hasonló esetekben megkérdezzék a vétkest arról, h elkövette-e a dolgot, vagy sem? ha elismeri, akkor szabadrúgás kifelé, ha nem akkor a meccs után teljes joggal elmeszélhetnék pl. 10 meccsre. ebben az esetben teljes joggal ki lehetne jelenteni, h egy csaló, senkiházi. még a fifa sem nagyon tudna belekötni, hiszen ez nem videóbíró és a fair play-t erősíti. mellesleg én nem okolom henryt, megpróbálta, bejött neki, sokkal inkább a játékvezető/asszisztens sara az egész. a fifás konteoról azt gondolom, h baromság, hiszen anelka műesésénél gond és botrány nélkül befújhatta volna a bíró a tizit, ha ez a fifa kívánsága.

Woland 2009.11.19. 23:05:49

@imici77: no shit! : )))

remelem a videokat azert legalabb megnezted ha mar kikerestem oket.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.11.19. 23:11:21

@Woland: az utolsó gusztustalan. ezt arsenal fórumra is írtam már. ahogy azt is, h bergkamp is taposott, zidane is.

az archoz kapást, elesést még én is megcsinálom, nem csak az nst elleni meccsen :)

de most komolyan, kiről nem találnál 1-3 videót?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.20. 07:34:34

@petyace: végre egy értelmes gondolat. legjobb tudomásom szerint ilyen nincs hivatalosan... ki ért hozzá? mármint mennyiben képezi ez a bírói gyakorlat részét nem hivatalosan... mert ilyesmiről már olvastam, hallottam konkrét meccs kapcsán. (ehhez ugye technika sem kell).

szferi 2009.11.20. 07:58:09

@zsakfos : amerikaiak megítélésével kicsit bajban vagyok, a konföderációs kupán jól nyomták, viszont most szlovákiában is kikaptak egy tizenegyessel (igaz ők voltak a jobb csapat), a dánok meg nagyon simán elverték őket. Viszont ugyanez a két csapat semmit sem tudott kezdeni chilével, ugyhogy szerintem a dél-amerikaiak sem lesznek gyengék. bár ezek csak barátságos meccsek.

szferi 2009.11.20. 08:56:49

@zsakfos : több helyen is azt találtam, hogy a kiemelés a viágranglista alapján történik majd, ugyhogy a hollandok kerülnek az első kalapba a franciák helyett. többi kalapba régiók alapján kerülnek a csapatok úgy, ahogy írtad.

Tika_ 2009.11.20. 10:18:38

@zsakfos : szerintetek a Konföderáció Kupa győztes yenkik mit keresnek a 4. kalapban?? Szvsz tiszta hülyeség. Bár ennél sokkal nagyobb baromság, hogy a rendező ország az 1. kalapba kerül :grr:

@mbemba: (Y)

@petyace: ez is kiváló ötlet. Az mondjuk baj vele, hogy néha tényleg tévedhet a játékos, vagyis jóhiszeműen állít valamit, aztán videóról kiderül, hogy nincs igaza.

szferi 2009.11.20. 10:23:02

@Tika_:

1. Usa elvesztette azt a döntőt

2. csak az első kalap kiemeléses, a többi regionális alapon van beosztva, egyikbe európa, másikba afrika és dél-amerika, harmadikba ázsia és észak/közép - amerika került, a kalapok számozása tetszés szerint felcserélhető.

szferi 2009.11.20. 10:24:19

@Tika_: ja, és ez még nem hivatalos.

Tika_ 2009.11.20. 10:27:23

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @szferi: bocsánt, "győztes" helyett "döntős", sorry :)
(számomra a spanyolok kiesésével vége lett ;))
Értem. Szerintem szívatás..

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.20. 10:35:55

@Tika_: Én bocs, nem akartam hogy úgy tűnjön, oktatni akarok, csak első gondolatom volt hogy leírom. Mellesleg az a spanyol bronzmeccs mekkora volt már...
Amúgy ha ez lesz a hivatalos, elég fura kalapok lesznek.

BruceWayne 2009.11.20. 17:18:33

közben minket meg a 4. kalapba raktak:
www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/a-negyedik-kalapba-kerul-a-koeman-csapat-2007356/

azért egy ilyen csoport tűrhető lenne:

Oroszo.(v. Horváto.)
szlovákia(v. Cseho, románia)
izrael(v. Ausztri)
Magyarország
Liechtenstein
Luxemburg

danesdzsu2 2009.11.21. 21:49:51

@imici77: Az a baj ezzel a kezezéssel, hogy teljesen a játékon kivüli dolog volt, mint ahogy Maradona kézzel ütött gúlja is. Mint amikor a labdaszedő gyerek berohant a pályára bekotorni a labdát.

A taktikai fault a játék része. Hogy ez helyes, vagy helytelen, azt lehet vitatni, így alakult. Ha nem akarjuk, hogy úgy alakuljon, hogy a csatárok kézzel történő labdalevétele a játék része legyen, akkor most kéne lépni.

Egyébként meg fura, hogy azt mondod, hogy a taktikai fault meg ez a gól ugyanolyan, mert a végeredménye ugyanaz. A lesre is igaz ez?

balu11 2009.11.24. 09:49:11

más

eljátszottam a gondolattal, hogy hogyan nézhetne ki a VB-ről lemaradottak válogatottja (európai)...

ez jött ki hirtelen:

Akinfejev - Altintop, Vermaalen, Mellberg, Zsirkov - Timoscsuk, Misimovic, Duff - Dzeko, Ibra, Arsavin (cs.: Given, Modric, Giggs, Biljaletgyinov, Seva)

Vul-Kahn 2009.11.24. 10:12:26

@balu11: Nem rossz, nem rossz, és nem tudom, hogy csak a selejtezőkön mutatott teljesítményt vetted-e figyelembe, vagy a klubbélit is, de Bayernesként mondom, hogy Hamitnak és Tyimonak sztem semmi keresnivalója ebben a csapatban. Nálam előbbi helyett Srna, utóbbi helyett Fletcher. Giggs simán jobb, mint Duff, Sevánál meg meg se tudom számolni, hány jobb csatár jöhet itt szóba (Mutu, Ibisevic, Vucinic, Pandev, Berbatov, etc etc).
Középső védelemben is Mellberg helyett talán inkább Chivu, Hyypia vagy van Buyten.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.24. 10:20:34

@Vul-Kahn: Fogadd személyes jó kívánságaim Pandev megemlítése miatt, ebben az illusztris felsorolásban, elképesztő, hogy sokan mennyire alábecsülik a macedónt.

balu11 2009.11.24. 10:28:41

@Vul-Kahn: Seva inkább egyfajta életműdíjasként szerepel nálam :)

Srna abszolút jogos, nem is értem, hogyan hagyhattam ki, és Fletcher is valóban jobbnak tűnik

van Buytenre gondoltam, Chivu határeset, nálam inkább Mellberg (főként mert ő "klasszikusabb" középhátvéd, a román meg amolyan defenzív jolly joker)

(egyébként vitaindítónak gondoltam, játék gyanánt, szóval nem gondolkodtam "szabályokon", de alapvetően a válogatott produkció számított)

Vul-Kahn 2009.11.24. 10:29:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én viszont nagyra tartom. Volt néhány éve egy angol-macedón eb v vb-selejtező (0-0 lett), ott tűnt fel nekem, hogy mennyire jó játékos. Ő volt maga a csapat egyszemélyben, nem túlzok. Lazioban is látom néha, ott is meggyőző. Felmerült vagy 2 éve, hogy Münchenbe költözik, nem bántam volna.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.30. 15:53:23

Az írek hartmincharmadikként résztvennének a vébén, legalábbis ilyen értelmű kéréssel fordultak Blatterhez. sportgeza.hu/futball/hirek/2009/11/30/az_irek_33._csapatkent_indulnanak_a_futball-vb-n/

Szerintem ez így baromság, harminckét csapatos a vébé. Nagyon rossz precedens lenne. Aztán majd a tizenhat között rossz ítélettel kieső csapat majd kilencedikként játszani akar a nyolc között. Az újrajátszás volna igazságos. Ha elfogadják az íreket harminharmadik részvevőnek kell egy öt tagú csoport, ezzel hátrányos helyzetbe hoznak további öt csapatot.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.30. 16:17:55

@popp: Ennek csak úgy van értelme, ha a vb nyitómeccse egy ír-francia meccs és a vesztes hazamehet :)
Amúgy érdekes kérés, ha ebbe beleegyezik a Fifa úgy, hogy az újrajátszást elutasították, totál hülyék.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 16:19:05

@Vul-Kahn: Nagyon sajnálatos, hogy se te, se én nem fogjuk többet látni a Lazio színeiben pályára lépni. A Münchennek éppen egy ilyen fajta támadóra lenne szüksége szerintem, de 90% hogy az Interben fog kikötni.

shinigami 2009.11.30. 16:21:37

@Artsuhtaraz:
sztem majd ha kirohogtek magukat a keresen elkuldik oket a busba
a csoport tobbi tagjaval szemben igyis kicseszes lenne amit te irsz hiszen 1 csapattal tobbol kene keszulni

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.30. 16:57:08

@shinigami: Egyetértek abban, hogy életképtelen ötlet, bár én szimplán azért, mert aki nem jutott ki a vb-re, az ne játszon vb-n.

shinigami 2009.11.30. 17:00:01

@Artsuhtaraz:
jo ez annyira alap h meg sem erdemes emliteni
bar valoban szar lehet igy kiesni...

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.30. 17:05:28

@shinigami: Nem kiestek, hanem nem jutottak ki :) de ez lehet csak szőrszálhasogatás.
A megoldás az újrajátszás, úgy csak önmagukkal vagy a franciákkal tudnának kiszúrni, így meg másik 32 csapattal és a szervezőkkel is kitolnának.

shinigami 2009.11.30. 17:10:11

@Artsuhtaraz:
az ujrajatszas sem az, hiszen akkor ennyi erovel (nagy tulzassal) minden 3-4. meccset ujra kene jatszani mind a bajnoksagokban mind a bl-ben es a selejtezokon is..nem beszelve mondjuk az eb-vb parosrol..

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.30. 17:37:05

@shinigami: Na de, ha csak két opciónk volna az újrajátszás vagy 33. csapat, akkor az újrajátszás jobb megoldás. Persze sem újrajátszás sem 33. csapat nem lesz.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.30. 18:22:46

ez a 33. csapatos dolog talán a legnagyobb baromság a futball világában az óta, h hevesi tamás lett az elsőosztályú reac vezetőedzője

zsakfos 2009.11.30. 18:25:39

@mocsing:
Szegény Blatter nem tudom mit ivott, lehidatltam ettől a hírtől. Reklamálhatnánk mi is ,hogy 56.ként legyünk ott mert nálunk élnek a legszebb csajok, meg vízilabdában mi vagyunk a császárok...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 18:40:18

@mocsing: Most miért, vele aztán nem futottak rosszabbat a rákospalotaiak, mint annak előtte, és szimpatikus ember, sok éves edzői tapasztalattal, még ha az női foci is. Szegény Tamást ne vegyük egy kalap alá ezzel a hírrel.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.30. 18:41:08

@mocsing: jogos. Nem is értem az íreket, hogy gondolták ezt. Az újrajátszás gondolata élvezné is a közvélemény támogatását, de ez az ötlet tuti, hogy nem. Ráadásul az újrajátszás érintene egy darab helyszínt meg egy darab időpontot. Míg a másik esetben amelett, hogy négy ártatlan csapat szívna, az egész vébé menetrendjét át kéne szervezni. Gondolom, ha a csoportok résztvevői nincsenek is meg, de a menetrend (időpontok, helyszínek) már igen. (Tényleg, mikor lesz a sorsolás?)

Mondjuk szerintem az ír szövetségnek (IFA, hehe) újabb kézmosó akciója ez. Legalább elmondhatják a játékosoknak meg a közvéleménynek, hogy mindent megtettünk.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 18:44:55

@popp: Összeszedett, összetett mondatokban képes beszélni, nincsenek antipatikus megnyilvánulásai, és a magyar, teljesen belterjes, egymásnak kilincset adó edzői karban egyszerűen jó volt látni egy ilyen új, a fentiek miatt szimpatikus arcot. Ráléptek a lábadra egy koncertjén, vagy mi az oka hogy nem tartod annak? :)

zsakfos 2009.11.30. 18:47:53

@popp:
Dec. 4.-én azaz most pénteken lesz sorsolás.
Nagyon kiváncsi vagyok már.
Viszont lehet, hogy én vagyok a hülye,de hivatalosan még kalapokat se láttam még.
Tud valaki valamit?

zsakfos 2009.11.30. 18:48:45

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Szerintem csak a a pöttyös napernyőt szereti nem a csíkosat:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.30. 18:49:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nincs nekem bajom hevesivel, de a mikulást se szeretném mnb-elnöknek, még akkor se, ha az alelnökök tanácsaival korrekt fiskális politikát képviselne és nem menne csődbe az ország.

@popp: szerintem az újrajátszás is komolytalan és én nem is támogatnám. a hiba hibával történő - látszólagos megoldása, valójában - fokozása lenne.

az ír szövetség meg bohócot csinál magából. nem várja tőlük senki, h forradalmat csináljanak. ez van, ezt a békát le kell nyelni - ha ez úgyis egyértelmű mindenkinek, nem tudom, mi értelme fesztiválozni ilyen baromságokkal. esetleg egy külön csoportjuk lenne 33. csapatként?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.30. 18:55:25

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: A zenéjét sem szeretem, de attól függetlenül antipatikus. Régen ő volt a válogatott meccseken az mc. Meccs előtt és a szünetben tüzelte a közönséget. Például amikor a román-szlovén pótselejtező idején az Újpest pályán játszottunk barátságost, kéjes örömmel jelentette be, hogy nem jutottak ki a románok. Baromira nem értettem, hogy az amúgy is "ki nem ugrál büdös románozó" hülye gyerekeket miért kell uszítani ilyesmikkel.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 18:55:31

@zsakfos : :)))

@mocsing: Én értem, hogy neked ezzel mi ezzel a gondod, de szerintem ha valaki a szórakoztatóiparból jött, attól még lehet az új, jóval felelősségteljesebb pozíciójában is rátermett. Nem a legjobb példa, nagyon nem, de most csak Reagan jut eszembe.

zsakfos 2009.11.30. 18:57:53

@mocsing:
Állítólag ők csak kihívnák a győztest a végén, és ha nyernek ők lennének a világbajnokok:)
Egyébként nem feltétlenül az íreket hibáztatom, ők a hazai közvélemény felé politizálnak, hogy ők mindent megtettek...Blatter az idióta ( mondjuk ez nem lep meg..), hogy csuklóból nem utasítja el.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.30. 18:58:40

@mocsing: Nyilván irreális az újrajátszás is, de sokkal reálisabb, mint a legújabb javaslat.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 19:00:50

@popp: Hát, én ismerem e tevékenységét is, és ettől nem válik feltétlenül antipatikussá, nekem sem okozna álmatlan éjszakát, ha ezt kéjesen kéne bejelentenem. Persze azt értem, hogy neked ebben mi nem tetszik, meg amúgy az okodat is.

zsakfos 2009.11.30. 20:05:42

Az amúgy megvan, hogy írországban átnevezik a Henry márkajelzésű porszívókat. Nem gyenge:)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.12.02. 17:28:17

aki még nem látta volna, kalapok

Első kalap: Dél-afrikai Köztársaság (rendező), Argentína, Brazília, Anglia, Németország, Olaszország (címvédő), Hollandia, Spanyolország

Második kalap: Ausztrália, Japán, Koreai NDK, Koreai Köztársaság, Honduras, Mexikó, Egyesült Államok, Új-Zéland

Harmadik kalap: Algéria, Kamerun, Ghána, Elefántcsontpart, Nigéria, Chile, Paraguay, Uruguay

Negyedik kalap: Dánia, Franciaország, Görögország, Portugália, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Svájc
süti beállítások módosítása