Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 10 - spanyol bajnoki összefoglaló

2009.11.10. 18:20 Garcia bőrmester

A spanyol bajnokság 10. fordulójában, az eredmények tekintetében nagyrészt a papírforma érvényesült. Az első öt helyezett győzött, míg az utolsó hat helyezett egyike sem szerzett egynél több pontot. A madridi városi rangadó remek szórakozással szolgált, persze főként a királyiak szurkolóinak, az Atlético híveinek a két szépítő, szoros eredményt biztosító gól pedig ugyan nem több mint egy olcsó vigasz, de a csapat idei teljesítményében nem is annyira megbúvó megaláztatás ezennel elmaradt. Hosszú idő után újra nyert a Bilbao, és a Villarreal szimpatizánsok is reménykedhetnek a szebb jövőben annak ellenére, hogy vereséget szenvedtek a Sevillától.
Tovább után részletesebb értékelés és gólösszefoglalók következnek.

A listavezető Barcelona környezetéből senki sem gondolta volna, hogy a Rubin Kazany csapata lesz az a híres-neves együttes, amely képes lesz igazán borsot törni a katalánok orra alá. Az oroszok ellen begyűjtött egyetlen pont egyrészt neccessé tette a BL-továbbjutást. (Hátralévő meccsek: Inter otthon, Dinamo Kijev idegenben) másrészt pedig kíváncsivá a szurkolókat, ellenszurkolókat, érdeklődőket, hogy Guardioláék mivel rukkolnak elő a bajnokságban. Kell-e változtatni valamin vagy az eddig jól működő szervezet majd önállóan kilöki magából a kórokozókat. Ezen kérdésre adott válaszra még biztosan várni kell, mert nem magáért való rotációs stratégiaként, hanem pihentetési szándékkal kimaradt a kezdőből Messi, Xavi, Iniesta és Alves is. Busquets, Yaya Touré, Pedro és Henry kaptak lehetőséget helyettük. Lehet, hogy ez csak magyar betegség, de a gyengébbnek vélt csapat háza táján, ilyen esetben először hurrá hangulat lesz úrrá, majd eszükbe jut, hogy a cserepadról előlépőkben duplán munkál majd a bizonyítási vágy és az lehet, hogy rosszabb lesz, mintha a stabil kezdők, hoznának le egy átlagos meccset. Véleményünk szerint Guardiola nem állt elő semmiféle „B tervvel”, amit a sajtó is gyakran kér számon rajta. A játékrendszer nem változott, viszont a pályára küldött „kiegészítő emberek” eldöntötték a meccset. A jól helytálló Mallorcát megfogta a szünet előtt bekapott két gyors gól és ott lényegében el is dőlt a mérkőzés. Az ezúttal Messi helyén szereplő 22 éves Pedro duplázni tudott, így a szezon során már 6 gólnál és 9 gólpassznál jár, az összes hivatalos sorozatot figyelembe véve. A Barcelona csapata pedig minden idők legjobb bajnoki rajtját produkálta, megelőzve Bobby Robson 1994-95-ös csapatát, akik ugyanígy 8 győzelem 2 döntetlennel kezdtek, de „csak” plusz 20 volt a gólkülönbségük. A Barcelona szereplését a bajnokságban csak minimálisan zavarja, hogy a valaha volt hatodik legdrágább játékosukat kifütyülik a nézők, de ha azt vesszük, hogy az 5., 7. és 8. legdrágább igazolásokkal (Ronaldinho, Rivaldo és Eto’o) is akadtak gondjai a nézőknek, akkor Dmytro Csigrinszkij esete is normális. Öröm az ürömben, hogy a két sérült, Ibrahimovic és Keita körülbelül egy-egy hetet kényszerül kihagyni, így a következő bajnokin, két hét múlva akár már pályára is léphetnek.

Kizárólag a listavezetőnek kijáró elsőség okán szorult a második bekezdésbe a madridi rangadó, melyet ezúttal a Vicente Calderónban rendeztek, ahol immáron 11 éve nem kapott ki a Real Madrid. A hazai kezdőt argentinmentesítő Quique foghatta a fejét a védelem produkcióját látván. Az még hagyján, hogy Kaká és Marcelo góljainál csak asszisztáltak a védők, hozzátéve, hogy mindketten tökéletes megoldást választottak, hiszen gól lett, de, amit Perea művelt, az alapvetően kabaré, csak kolumbiai hátvédként nem mindig vicces. Szünet után aligha fordult volna a kocka, ha Ramos nem unja meg a folyamatos játéklehetőséget, és Pepe nem bizonyítja, hogy Agüeróról bárki lepattanhat, még az is, aki nagyobb, jobb helyzetben van, és nem kell megjátszania a labdát csak szerelnie. Így aztán Casillas védése kellett a győzelem megtartásához. A meccs nagy részében jobb volt a Real és Kaká is végre akciógólt szerzett, nem is akármilyet, de benne volt, hogy az Atlético az átvett lendülettel kiegyenlít a hajrában. Este újra nagy fába vágja fejszéjét a királyi gárda, hiszen a Copa del Rey visszavágóján a mértékadó mezszponzor szerint nagyjából egyenlő eséllyel indulnak a továbbjutásért a harmadosztályú Alcorcón ellen. A másik oldalon Kun Agüero két legutóbbi meccsén 3 gólt jegyez, úgyhogy a matracosoknál is látszódik valamiféle fény, bár a forduló után a kisebb madridi gárda a vonal alatt szerepel, más színnel jelölve.

A dobogós Sevilla a feltörekvő Villarreal ellen fordított hazai pályán úgy, hogy a valódi gólfelelősök találtak be az andalúziai csapat játékosai közül. Luis Fabiano duplázott míg Kanouté győztes gólt szerzett. A masszív Sevilla azzal kerülhet tartósan a többi csapat fölé, ha ez a két ember Negredoval kiegészülve egész szezonban megőrzi góllövő formáját és meccset eldöntő képességét. A Villarreal minden dicséretet megérdemel, hiszen az a csapat, amelyből egyszerre hiányzik Cazorla, Senna, Ibagaza, Llorente és Nilmar még akkor sem hivatott jelentős ellenállásra, ha egy Robert Pires a szellemi és gyakorlati vezére. Pires 5 gólnál jár a szezonban és akárcsak Agüero, ő is 3 gólt szerzett a héten. Szeretjük, ha legendák levezetés közben feltámadnak egy-egy szezonra vagy csak pár hétre is akár. A Neuchatelben gólkirály Détári és a malajziai gólkirály Répási poszterei mellett fenntarthatunk egy helyet az Al Pacino-barázdás francia világbajnoknak is.

A negyedik nagy csapat, a Valencia megérdemelt sikert aratott a néha nyeretlen kétévesként futó Zaragoza ellen. Külön vállveregetés jár a szakmai stábnak, amiért azt sütötték ki, hogy megpróbálják lesre állítani a villámgyors támadókkal rendelkező Valenciát, akiktől még soha nem láttunk olyat, hogy mélységből beinduló társukat ugratják ki. Most sem tettek így sokszor egy edzőmeccshez képest, csak amikor volt hozzá kedvük. A mérkőzés pikantériáját a Villa-Ayala páros játékosmúltja adta. A válogatott csatár a Zaragozában tűnt fel 2003-ban és 73 mérkőzésén 32 gólt szerzett, míg a rutinos argentin „Egér”, aki a legtöbbször volt az argentin válogatott kapitánya, 7 évig volt a fehér-feketék játékosa, amíg a szereptévesztő Amedeo Carboni ki nem ebrudalta. A mérkőzésen a Valencia akarata érvényesült és nem lett volna túlzás a még nagyobb gólarányú siker sem. Ha hagyják őket játszani, akkor Villa, Mata, Silva és Pablo kiegészülve az idén több meccsen is jól játszó Banegával életveszélyes támadósort alkotnak.

A Depor értékes és egyben önbizalom-növelő győzelmet ért el a Getafe otthonában, annak ellenére, hogy kilencen fejezték be a meccset Sergio és Riki kiállítása miatt. A brazil balbekk Luis Filipe góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez, így ismét szóba kerülhet a nagyobb csapatba igazolása. Balhátvédből általában hiány van a piacon, ami mindenképpen növeli az esélyeit. Lotina együttese tartja az előkelő 5. helyet, míg a Getafe három hazai győzelem után adta meg magát, egy az adott körülményeket figyelembe véve mindenképpen verhető rivális ellen.

A szezon előtt kissé lesajnált Sporting Gijónról elmondható, hogy használt nekik a tavalyi tapasztalat. Lényegesen stabilabbá váltak hátul és 5 mérkőzés óta tartó veretlenségükkel a várakozások fölött teljesítő csapatok közé sorolhatók. Az Espanyol ingadozik, Tamudo pedig valószínűleg távozik a csapattól, mert nem kap elég játéklehetőséget.

A Bilbao idegenben tudott nyerni így felkapaszkodott a táblázat első felébe. A baszkok elleni vereséget követően Mandía távozott a Racing kispadjáról, bebizonyosodott, hogy 10 meccsen aratott 1 győzelem nem elég ahhoz, hogy valaki egy esős városban működő gyenge csapat edzője maradhasson, hátha az új szakvezető kicsit felpörgeti majd a zöld-fehér szentendreieket.

Az Almeria hazai pályán magabiztosan verte az Osasunát, míg a Valladolid-Xerez meccsen meglepő módon gól nélküli döntetlen született, bár a hazaiak előtt több lehetőség is adódott a győzelem megszerzésére. A Tenerife pedig jó hazai mérlege ellenére kétgólos előnyt engedett ki a kezéből az utolsó helyen álló Málaga ellen és végül csak egy pontot szerzett.

A 10. forduló eredményei:

Barcelona - Mallorca 4-2 (Pedro 2, Henry, Messi illetve: Nunes, A.Keita)
Atlético Madrid – Real Madrid 2-3 (Forlán, Agüero illetve: Kaká, Marcelo, Higuain)
Sevilla – Villarreal 3-2 (Luis Fabiano 2, Kanouté illetve: Pires, Fuster)
Valencia – Zaragoza 3-1 (Mata, Villa, Pablo Hernandez illetve Abel Aguilar)
Getafe – Deportivo 0-2 (Mista, Luis Filipe)
Sporting Gijón – Espanyol 1-0 (Bilic)
Racing Santander – Athletic Bilbao 0-2 (Gurpegui, Iraola)
Almería – Osasuna 2-0 (Josetxo öngól, Uche)
Valladolid – Xerez 0-0
Tenerife- Málaga 2-2 (Román Martinez, Alfaro illetve Edinho, Javi López)

Tabella

Góllövőlista

 


 

83 komment

Címkék: barcelona madrid la real liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr301516038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chevyfan 2009.11.10. 18:41:23

Üdv!

Általában nem vagyok optimista, de szerintem este behúzzuk a kupameccset... Casillas kezd, meg RvN...

chevyfan 2009.11.10. 18:44:08

...lelki szemeimmel 6-1-et látok...

Bocs, Casillast benéztem:-(

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.10. 18:45:56

Este még RvN-t is kezdőbe állítjuk, bár valamiért a két védekező középpályáshoz most is ragaszkodunk, amikor az ellenfél nyilván nem igen akar majd támadni.

Amellett, hogy szart sem érdemlünk, nemhogy továbbjutást az előző meccsen, kíváncsi vagyok mi fog történni. Nehezen tudom elképzelni, hogy ne kapjunk gólt valami ipari szerencsétlenkedés folyományaként egy kontrából, de összességében nem kizárt a fordítás. Pláne, hogy a 4-0 akkora pofon volt, hogy a csapat azóta is teper, így összességében még jó is lehet a szezonra nézve az a kétségbeejtő, szánalmas, de legalább kijózanító produkció!

Mindentől függetlenül persze az egész keret szégyellje magát amiatt a meccs miatt, és megérdemli az Alcoron a továbbjutást bármi is lesz ma!

gotanfun 2009.11.10. 20:02:33

"...hiányzik Cazorla, Senna, Ibagaza, Llorente és Nilmar..."

Lesz még itt csinadratta ha visszatérnek az biztos. Főleg január elején/közepén. ;-)

img.skysports.com/09/10/295x160/Valencia-David-Villa_2367890.jpg

Piiii 2009.11.10. 20:03:17

tudtok jól működő linket a real meccshez?köszii

Piiii 2009.11.10. 20:07:58

csak ne állna meg mindig.köszi azért!

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.10. 20:08:00

Ruudot stabil kezdőbe!! Hihetetlen ez az ember!

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.10. 20:08:59

@Piiii: Ó akkor ez csak itt amcsi földön megy stabilan:S

Piiii 2009.11.10. 20:10:59

puttó németföldön megáll sajna:)

Piiii 2009.11.10. 20:21:40

@gotanfun: na itt még sportklubbos közvetítés is van evvel a gyökér kommentátorral...

chevyfan 2009.11.10. 20:25:24

A madrid szar, vagy megint ilyen jó az Alcorcon? (csak a livescore-t nézem...)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.10. 20:35:41

LE a kalappal az ALcorcon előtt! Nem fetrengenek, nem húzzák az időt, egyetlen kemény faltjuk sem volt, nem rúgnak le senkit, mindig ott vannak, mindenhova odaérnek, bátran mennek előre is! A kapus meg aligha itt kezdi a jövő idényt:)

psychocska 2009.11.10. 20:45:51

@chevyfan:
első 10percet leszámítva helyzetük sincs

krysal 2009.11.10. 20:54:05

@chevyfan: Nem hogy a továbbjutás, de még a győzelem is nagy dolog lenne a mai Madridtól...

Csak dícsérni lehet az Alcoront, remekül szűkítik a teret. Az első félidő végén már nem ment más, próbáltuk Ruud fejére varázsolni a labdát - ez azért sokatmondó, nemde?

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.10. 20:55:28

@krysal: Ezekkel a beadásokkal tényleg varázslat lenne, ha el is találná egy...

Tényleg az tetszik a legjobban, hogy mennyire tisztán csinálja mindezt az Alcorcon.

Gago-Granero cserét kérnék szünetre...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.10. 21:00:30

Az Alcorcon edzője amúgy óriási fazon!:)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.10. 21:29:53

elég kellemetlen lehet ma madridistának lenni.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.10. 21:31:24

Akarat, küzdés: jeles
Görcsösség: 10-es skálán 12
Fantázia: elégtelen
Foci: évismétlésre ajánlva...:(

És még mindig Lassana magasan a legjobb játékos a csapatban... Nem is értem minek pazaroltam erre 2 órát.

Remélem az Alcorcon tovább menetel, mert nagyon szimpatikusak!!

Messi88 2009.11.10. 21:41:43

@_Maverick: valszeg legközelebb a Barcát kéne kiverniük...:)

Piiii 2009.11.10. 21:45:09

mondjuk azért a kaput durván körbelövik...

CaBeL 2009.11.10. 21:45:31

Nem ért a focihoz aki Van der Vaartot nem teszi hétről-hétre a csapatba. Ezért kellett elhozni anno Hamburgból? Miatta van Hamburg mezem... csak ő csinál valamit a "csapat"ból. Vicc ez a real madrid amugy.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.10. 21:48:42

Mondjuk ha nem Pepe lőne 70-ről és nem lenne olyan síkideg a banda mint egy csapat középiskolás a suliliga negyeddöntőjében, akkor talán össze is jöhetett volna...

Elképesztően görcsösen tepernek a srácok... :(

értelmetlen_nevű 2009.11.10. 21:53:01

@CaBeL: mit fogsz te kapni ezért...

egyébként lett volna ideje bizonyítani

hakapesz imi 2009.11.10. 21:59:23

"Nem szeretnék senkit kiemelni a csapatból, igazi csapatmunka volt. A fiúk egy emberként b@szták el a Király Kupa idei kiírását (is). Az biztos, hogy triplázni már nem fogunk idén, ha bárki is balgán remélte volna. Kielemezzük a meccset és tanulunk a hibáinkból. Keményen dolgozunk tovább, hátha a BL-ből is kieshetünk még ősszel, és akkor végre a bajnokságra koncentrálhatunk!"

Ronal-d'oh! 2009.11.10. 22:00:15

Nem ide tartozik, de Robert Enke meghalt... Ő volt a Hannover kapusa. :'(

hakapesz imi 2009.11.10. 22:02:55

"A Real egy igazi óriás! Nagy megtiszteltetés volt a Bernabeuban játszani. A 4-1-es összesítés ránk nézve hízelgő. Ez a meccs már a múlt, nem törődünk vele; keményen dolgozunk és várjuk a következő fordulót. 1-0-ra kikaptunk; a csapat mindent elkövet majd, hogy ennél a az eredménynél csak jobbat érjen el legközelebb..."

sundin 2009.11.10. 22:13:18

@nekedX:
De ide is, mert a Tenerifében és a Barcában is védett. Nyugodjon békében!

Mr.AT 2009.11.10. 22:15:29

Nekem külső szemlélőként (függetlenül az eredménytől, pláne az összesített eredménytől) kifejezetten tetszett ma a Real. Hajtottak, küzdöttek, végre csúsztak-másztak - csak ma meg nem jött be semmi.

Ha feleennyire lelkesen játszottak volna az első meccsen is, simán tovább jutnak. Az viszont nagy tanulság, hogy 4 gólos hátrányt manapság már egy megye II-es csapat ellen sem könnyű, ha egyáltalán lehetséges ledolgozni.

Nekem a rejtély továbbra is Gago a csapatban, vagy 3 szinttel lógott ki lefelé. Egyszerűen nem Real szintű játékos, ha itt egy épkézláb ember játszott volna, aki nem adja el minden második passzát, a maradékot meg alibizve 3 méterre, akkor lehet, nem ez a végeredmény.

Hispan07 2009.11.10. 22:24:15

Mindent összegezve, savazási szándék nélkül: ez egy nem kicsit cinkes kiesés. És a tapasztalatok alapján rohamosan halad a dolog a "na majd jövőre új Real épül" felé.

krysal 2009.11.10. 22:24:39

@Mr.AT: azért nem feltétlenül Gagon múlott, az egész csapaton látszott a görcsösség.

"Hajtottak, küzdöttek, végre csúsztak-másztak - csak ma meg nem jött be semmi."

Egyrészt egy ilyen történelmi égés után ez valami hihetetlenül alap dolog (nem mintha a közvetítés közben mutatott madridi szurkeszek ettől boldogabbnak tűntek volna...), másrészt ím egy újabb bizonyíték Csöncsönnek a tegnapi eszmecserénk tárgyában.

Remélem a csüggedő arckifejezés nem marad meg a köv bajnokira. Tanuljanak ebből az égésből, és ezt a küzdő mentalitást kéretik továbbvinni.

CaBeL 2009.11.10. 23:10:10

amúgy miért mindig a spanyol posztok késnek? :S

Strigo 2009.11.10. 23:13:12

A Barca-meccsen miért ordibál úgy a kommentátor, mintha legalább BL-elődöntőt közvetítene?

CaBeL 2009.11.10. 23:20:22

Én meg azt nem értem miért nem Horti közvetít minden meccset a sport klubon. Imádom :)

sundin 2009.11.10. 23:28:32

@CaBeL:
Te elég sok mindent nem érthetsz, ha szerinted az nem ért a focihoz, aki nem tartja nagy játékosnak Van der Vaartot.

CaBeL 2009.11.10. 23:30:27

Hát egy olyan csapatban ahol Raul, RvN, Guti, Metzelder stb játszat, ott elfér ő is szeritem kedves barátom!

értelmetlen_nevű 2009.11.10. 23:33:09

@CaBeL: de most, komolyan. Metzelder vagy RvN helyett játszatnád? A posztján játszik Kaká, plusz Guti, aki ősidők óta realos. Tavaly semmit nem tudott hozzátenni a játékhoz. Nem rossz játékos, de nagyon nem "galaktikus" szint.

CaBeL 2009.11.10. 23:34:15

Egyébként nem azt mondtam h tartsd nagy játékosnak. De messze a legjobban hajtott és játszott ma a madridban.

CaBeL 2009.11.10. 23:35:41

Igen Metzelder helyén játszatnám... Jézusom. Ősidők óta realos? És? Ősidők óta nem játszott jól. Amikor kikerült volna végre a csapatból, akkor meg eltalálják egy labdával és újabb 4-5 meccsre bennragad. Pont, mint Raul.

sundin 2009.11.10. 23:38:20

@CaBeL:
Persze, hogy hajt, télen kell neki egy új hely. Mondjuk legyen Valencia :)
bundesliga.theoffside.com/files/2007/08/vandervaart.jpg

Azazello007 2009.11.11. 00:55:39

Nyugodtan nézzetek hülyének, de a spanyol bajnokságot nem figyelem annyira; miért fütyülték ki az ukránt a barca-szurkeszek?

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.11. 01:03:23

@Azazello007: Ez engem is érdekelne. Meg az is, hogy mit kell tudni erről a srácról?

CaBeL 2009.11.11. 02:36:33

Én nem értem miért igazoltuk, és mit láttunk benne. Ennyi erővel a kazany is kibekkelt minket, onnan is hozhatnánk egy védőt... :)

sporttárs 2009.11.11. 06:44:33

Bármennyire is szeretnék a spanyol-fanok, ezt a párharcot sem vagyok hajlandó az ibériai kiegyensúlyozottság és színvonal bizonyítékaként elfogadni. :))
Iszonyat kínos ez a Realnak, 300 millió meg betervezett BL-döntő függvényében is, de szimplán a mutatott játék miatt is. Baszki, egy Madridnál azt kelljen értlékelni, hogy kaparnak, meg kúsznak-másznak?
Ja, ha már játszani nem tudnak. Aki fantáziát, ötletet, elképzelést látott, az jelentkezzen.

Persze, 0-4 után nem könnyű, jogosabb is az első meccs miatt szívlapáttal verni őket, és baromi igazságtalan lett volna a kiscsapattal szemben, ha azt a szégyenteljes meccset mondjuk egyórányi csilivilivel feledteti a Real.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.11. 07:05:26

@Azazello007: nem tudom, csak tippelem, hogy valamelyik imádott saját nevelés helyére kerül(ne) be a csapatba... az egyszeri szurkoló csak ilyen, pláne a katalán.

Papp Sanyi 2009.11.11. 09:02:42

@sporttárs: Ha tovább is mennek a BL csoportból, az első arra járó csapat küldi is haza őket. Ilyen játékkal esélyük sincs a legjobb 8ra. A bajnokságban sem sok reményük lehet. 300 millió, ha legalább lehetne látni vmi fényt az alagút végén, de nem pislákol kicsit sem.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.11. 09:29:42

@Azazello007: Mert a mutatott játéka a reménytelen és a katasztrófa között ingadozik egyelőre.

hakapesz imi 2009.11.11. 09:59:04

@csizsikpizsik: szerintem annyira azért nem gáz. Tény, hogy jelenlegi teljesítménye alapján indokolatlanul drága volt, de egy Piqué vagy Puyol helyén nehezebb bizonyítani. Remélem, nem Cacareshez hasonló ívű pályát fut be a Barcában.
@sporttárs: jogos az összesített eredmény, nagyon bátor csapat az Alcorón. Maxi respect!
@CaBeL: egyáltalán nem az a kérdés, ki játszik a Realban! Nyilván a Real is kitudna állítani hasonló szintű csapatot a Castillából szemezgetve, mint a Barca a saját tarcsijából. Sokkal inkább az a kérdés, ki játszatja őket. Na és itt van a Barca jelenleg behozhatatlannak tűnő előnyben! Guardiola lehet, hogy nem edző zseni, sekélyes a taktikai arzenálja, stb., de valamit nagyon tud, mert ugyan azokkal az alapemberekkel triplázott tavaly, mint akik szoptak Riykaarddal...

Neil Blender 2009.11.11. 10:43:59

Tegnap a Real lelkiallapotat legjobban az peldazta mikor az amugy higgadt Raul a 30. perc tajan befenyitette az Alcorconi jatekost miutan tisztan lefaultolta.

Ha az elso 15 percben talalunk egy golt akkor sztem meglett volna a meccs, de valljuk be ez volt a papriforma a 0-4 utan. Azt hiszem ezt a kiesest meg meg lehetne magyarazni, de IGY kiesni... na azt nem nagyon. Erre is csak mi vagyunk kepesek =)
@CaBeL: dilettanizmus magasiskolaja VdV-t a csapatba tenni. Mondjuk nem artana ha a jo holland mondjuk 60 percig tudna futni. Mert altalaban mikor mondjuk Lass fuj egyet, akkor mar Rafael a seggen veszi a levegot. HSV-be, vagy mondjuk egy Getafebe tokeletes jatekos, es huzoember is lehetne.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.11. 11:14:14

"egyáltalán nem az a kérdés, ki játszik a Realban! Sokkal inkább az a kérdés, ki játszatja őket"
Nos, az AS címlapja elég sokatmondó. Szerintem Manu már faxolgatja bőszen az önéletrajzát, Perez pedig a bejövő ajánlatokat nyálazza át...

Tika_ 2009.11.11. 11:14:18

Hatalmas GRATULÁCIÓ az Alcorcónnak!!!!!!
Szerintem a sportszerű megoldás az lenne, ha most odaadnák nekik a kupát! Azért is jó lenne, mert barátságos jelleggel lehetne lejátszani a hátralévő kupameccseket, nem lenne stressz, durvulás :)))).

Viszont jó nagy tasli a Barca vezetőségének! Most hatalmasat csalódtam a klubban! Hát baszki, minimális sportszerűség lett volna, hogy kifizetik az ellenfélnek a repülőjegyeket – nekik jelentéktelen tétel, az ellenfélnek viszont nem kell 800 km-t (!) buszoznia.
Büntetésként előírnék nekik 1 egész napos, pancho és donnelly vezette workshopot, ahol a Real Madrid játékában kell pozitívumokat keresniük az Alcorcón elleni meccseken, majd ezekkel kiállni a szurkolók és média elé :))))).

A Barca meccs számomra kifejezetten szórakoztató volt, köszi érte a srácoknak. Alves megérdemelte volna, hogy bemenjen a lövése.

Papp Sanyi 2009.11.11. 11:14:34

@Neil Blender: Ez esetben akkor miért is kellett megvenni? Illetve nem eladni a nyáron, amikor több csapat is vitte volna. Mert ott tartani és várni, hogy még lentebb megy az árfolyama, az elég nagy baromság.

Tika_ 2009.11.11. 11:19:21

@Azazello007: 23 éves, frissen vásárolt (5 évre) középső védő. Egyelőre nem játszik olyan jól, mint amit várni lehetett egy friss UEFA-kupa győztestől. Viszont 25 millióba került (és BL-ben nem játszhat az idén). Mentségére szóljon, hogy nagyon igyekszik (már spanyolul próbált interjút adni), és át kell szoknia (a Sahtar emberfogással védekezik, a Barca meg zónázással). Egyébként az év elején az Európai Szuperkupa-döntőben (utolsó meccse Sahtar színekben) jó volt, a Barca támadók nem nagyon tudták átvinni rajta a labdát.
Szerintem a legnagyobb baj vele, hogy egyelőre feltűnően lassú, úgy értem, lassan fut – és ez azért már nem nagyon fog változni.
A szurkolóknak valsz. felrémlik az előző szezonból Cáceres, aki valami 17 milláért jött, aztán kaptunk róla néhány gólt, nagyon bizonytalan volt, és kb. harmadannyiért sikerült rásózni a Juvéra.

@anonim222 [semleges néző]: ne keltsünk feszkót

Messi88 2009.11.11. 11:31:26

@Tika_: ha kifizetik az ellenfél repülőjegyét, akkor az elvi szinten bundagyanús lehet ( tudom, hogy ebben az esetben hülyeség, de akkor is), talán ezért is nem tették meg.
Caceres meg csak kölcsönben van, ha jól tudom (vásárlási opcióval)

Neil Blender 2009.11.11. 11:40:10

@Papp Sanyi: VdV bundas szinten jo jatekosnak szamitott, nem mellesleg a valogatottban is jo teljesitmeny nyujtott. Nem mellesleg "bagoert" vettuk. Termeszetesen utolag k. konnyu okosnak lenni hogy miert vettuk meg, nyilvan senki nem az elmult evi teljesitmenyet varta tole. Hozzateszem az idei meccsein sem nyujt lofalloszt sem. Ennyi erovel 100 masik jatekosra is ra lehetne sutni hogy miert kellett megvenni...

Eladni el kellett volna a nyaron de ha jol tudom csak komolytalan ajanlatokat kapott a klub erte, ugyanis a jatekaval nem tette valami vonzova sajat magat olyan klubok szemeben akik megengedhettek volna a vetelarat.

Boodler 2009.11.11. 11:40:53

@sporttárs:
"Bármennyire is szeretnék a spanyol-fanok, ezt a párharcot sem vagyok hajlandó az ibériai kiegyensúlyozottság és színvonal bizonyítékaként elfogadni. :))"

:))))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.11. 12:31:45

@_Maverick: "Remélem az Alcorcon tovább menetel, mert nagyon szimpatikusak!!"

A következő fordulóban a Barcelona lesz az ellenfelük...

(Ha a Real továbbjut, létrejött volna egy Clásico a kupában is. De a legviccesebb az, hogy ezt a Real-játékosok már az alcorconi meccs előtt is tudták. Talán megijedtek?)

sundin 2009.11.11. 12:38:15

@Csöncsön:
Volt már sorsolás? Nem tudok róla, még a mostani fordulónak sincs vége.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.11. 12:40:07

@sundin:

Előre kisorsolták a következő kört is. (Legalábbis a SportKlubon ezt mondták.) Lesz egy Atlético-Sevilla is...

sundin 2009.11.11. 12:47:56

@Csöncsön:
Sajnos nem találok autentikus forrást, csak a wikipediat, ott az angol verzió szerint az lesz, amit te írsz, a spanyol szerint viszont nem... érdekes.

hakapesz imi 2009.11.11. 13:14:48

@Messi88: én is úgy tudom, egyelőre csak kölcsönben van Cáceres a Juvénél. Persze, közben jött Csigirinszkij, meg talán Milito is felépül jövőre (hehe) és még ott van az a brazil védő, akit tavaly Németországba küldtek izmosodni; szóval csoda lenne, ha Cáceres visszatérne a Barcába...

@csizsikpizsik: hát, nem csodálnám, ha Pellegrini regisztrálna a valami állásközvetítőnél. :) Persze, majd az EL-indulásjog "kiharcolása" lesz a végső lökés december elején. Hehe.

nasteey 2009.11.11. 14:11:25

@hakapesz imi: A Juvében jobbhátvédként (nem) játszik, szóval akár vissza is jöhetne Alves mögé, hogy Puyol biztos pont maradhasson középen.

shinigami 2009.11.11. 14:51:47

@Csöncsön:
ketlem h megijedtek volna...

az elso meccsen kivittek az arcukat, amibe az alcoron igen nagyot rugott, tegnap meg semmi nem jott ossze
megerdemelten ment tovabb az alcoron a madridra meg nem szeretnek karaktert pazarolni

SamS 2009.11.11. 16:00:40

@Mr.AT: Szóról szóra egyetértek.

hakapesz imi 2009.11.12. 12:09:03

@nasteey: akár vissza is jöhetne. Mondjuk Puyol szerintem faján bejátsza a jobb oldalt is, ha épp odatolja őt Pep, és van kit játszatni akkor is a helyén középen. Persze, jobb volna, ha lenne fix cseréje Alvesnek is, mint a baloldalon van minőségi alternatívája Abidalnak, illetve nem is tudom már, ki kinek a cseréje a balhátvéd poszton...

moltisanti 2009.11.12. 18:32:28

Látom ide is beírta valaki azt a - gondolkodni tudók számára - nyilvánvaló baromságot, hogy Atlético Madrid - Sevilla és Barcelona - Alcorcón lesz a Copa del Rey következő fordulójában.

Nem, nem lesz. Sőt, Valencia - Villarreal se lesz.

Ugyanúgy ahogy tavaly, idén is lesz még egy sorsolás.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.12. 19:11:21

@moltisanti:

Úgy tudom, tudok gondolkodni. :-)

Elvileg nem kizárható, hogy kisorsolják előre az ágakat egy kupasorozatban. Az mindenesetre valóban gyanút kelt, hogy 1, ennek nyoma egyedül a Wikipédia angol nyelvű oldalán lelhető föl, 2, gyanúsan aránytalan az ott feltételezett ágak ereje, 3, eddig soha nem (legalábbis az utóbbi időben nem) volt a Copa del Reyben előre kisorsolva, hogy ki melyik ágra kerül.

Szóval valószínű, hogy neked van igazad.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.12. 19:14:50

nemzeti kupában még sosem hallottam, h ágak előre lennének sorsolva. jó nagy ostobaság is lenne.

gotanfun 2009.11.14. 15:12:34

Srácok! Ma Spanyolország vs. Argentína barátságos. ;-)

Tika_ 2009.11.15. 10:47:22

A tétnek és a játékosok terheltségének megfelelő meccs volt, de azért voltak szép dolgok, a spanyolokhoz néha gyönyörűen ragadt a labda.
Mondjuk a bombaerős spanyol válogatott tagjai Fabregas (aki tegnap is csere volt) és Torres (aki tegnap ugye nem játszott) kivételével a lesajnált spanyol ligában játszanak.. :) (kezdő 5 Barca, 3 RM, 2 Valencia, 1 Rreal, aztán jöttek a sevillaiak is)
Tudja valaki, hogy Xavi miért 8-as a válogatottban és Iniesta miért 6-os? (Barcában ugye fordítva van)

Kun miért nem játszott?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.15. 11:38:27

@Tika_: "Mondjuk a bombaerős spanyol válogatott tagjai Fabregas (aki tegnap is csere volt) és Torres (aki tegnap ugye nem játszott) kivételével a lesajnált spanyol ligában játszanak.. :)"

Ehhez még hozzávehetjük azt is, hogy a spanyolokkal jelenleg világszinten csak egy válogatott tartja a lépést, a brazil, és az ő kulcsjátékosaik többsége (Kaká, Nilmar, Fabiano) is La Liga játékos. Hogy franciákról, portugálokról, argentinokról ne is beszéljünk.

Dehát sokaknak ez kevés érv az ellen, hogy a spanyol liga színvonalát még a magyar NB1 is simán veri...
:-)

gotanfun 2009.11.15. 14:04:31

@Csöncsön: @Tika_: 100% egyetértek veletek. Ehhez még jön, hogy ugye a Kupából kiesett és meglehetősen gyenge Bilbao is tartja magát a második számú kupasorozatban. Nem tudom, hogy mikor lesz megint egy olyan angol csapat mint a Middlesbrough, aki a négy nagyon kívül letesz végre valamit az asztalra nemezetközi szinten is. Pl. ebben a sorozatban az Everton rendszeresen ég. A Spursban, a Villaban és Cityben sem érzem a kellő erőt, de azért az angol bajnokság az über. A válogatott ugyan kimászott a szarból és nagyon bízom abban, hogy Argentína is megköveti a példájukat. Gyökeres változásokra lenne szükség, mert az argentín foci kedvelőit a tegnap látottak mélységesen elkeseríthették. Többek közt engem is. Tevez kb. eljutott Crespo szintjére. Védelem nincs. Gago a válogatottban is nulla. Messi és Pipita sem találja itt a régi jó formáját. Nem véletlenül olézott a közönség, amit az argentínok meglehetősen sok szabálytalansággal honoráltak. Reina beállítása végén meg slusszpoén volt. Meg kellene nyitni a "Mi lesz az argentín focival?" blogot...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.15. 14:22:20

@gotanfun:

Na az argentinoknál szerintem tipikusan "edzőkérdés" van. A képességek minden poszton megvannak, a merítés óriási, a játékosoknak bőven van nemzetközi rutinjuk (csapatszinten is! ne feledjük az U20-as vébéket, olimpiákat!), egyszerűen egy Capello-féle kapitány kellene, aki csapatot gyúr belőlük.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.21. 17:40:12

Spanyol poszt ma se lesz? Jövő héten El Clásico, ma beelőzhet a Real, mert Bilbaoban baszk-katalán derbi. (Hogy is szokták mondani? Egy meccs, ahol két ország mérkőzik egymással.)
süti beállítások módosítása