Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Serie A, 12. giornata

2009.11.06. 22:18 _benito

Két komolynak látszó Milánó-Róma rangadóval, újoncderbivel és újabb Koman-gyanús Bari-meccsel köszön be a Serie A 12. fordulója, amelyben tovább nyúlik a táblázat. Az Inter-Roma lehetne ennél sokkal izgalmasabb is, bár a bordók akkor is tudnak itt jó meccset játszani, ha csak egy rohadt nagy taslira esélyesek. A Lazio-Milan már érdekesebb, hiszen a nagyon jól kezdő, de már hetek óta dögszagot árasztó strandkorlátosok a borzalmasan rajtoló, de mostanra néhol egészen pofás dolgokat csináló (a BL-ben már szinte továbbjutva, a bajnokságban szinte dogobósan) Milant fogadják. A Juve Conte Atalantája ellen megy, a Samp újabb pontot veszít – ezúttal Szardínián -, az Udinese-Fiorentinán pedig a sorozatterhelés dönt.

Inter-Roma 3-2
A hideg futkos az ember hátán, ha eszébe jut az elmúlt években lejátszott meccseken felszabaduló indulatmennyiség. A bírózás már most garantálható, Balotellit tutira újra a keblére öleli a római tábor, De Rossi pedig már most gyűjti a csulát a meccs utáni nyilatkozathoz.

Lazio-Milan 0-1
Még Ballardini az edző, vagy a Roma után a Lazio edzőközpontját is megtámadó szurkolók már lefejezték? A jelenlegi formák alapján egyértelműen a Milan tűnik esélyesnek, és a hétközi dádázásból sem biztos, hogy feleszmél a Lazio. Mert más ám egy Real Madrid elleni iksz után készülni egy ilyenre, mint egy Villarreal elleni henger alól kikecmeregni.

Atalanta-Juventus 1-3

Antonio Conte 13 (tizenhárom) éven át viselte a zebrabőrt, az ő pasztától gömbölyödő bendőjén még a naracsbőr-csíkok is fekete-fehérek. Egyébként most az a helyzet, hogy Trezeguet akármit csinálhat, nem fogják lecserélni: Del Piero és Iaquinta lábadoznak, Amauri eltiltott. (Csináljon valaki egy Facebook csoportot: „Imádom Treze-mamát a díszpáholyban pogózni látni”)

Udinese-Fiorentina 3-1
Nem a Loki két gólján felbuzdulva, hanem azért, mert az utóbbi időben nem kápráztatnak el senkit a lilák, az Udinese pedig hiába 13., igazából alig van lemaradva vendégétől. Felröppent újra a hír, hogy a maffiás csávót megléptetik a nyáron Udinéből.

Cagliari-Sampdoria 2-2

A szárdok nem kevesebb, mint három meccset nyertek zsinórban (kettőt idegenben), végleg maguk mögött tudták a hitvány rajtot. A Samp még mindig megy, ha a legutóbbi 2 fordulóban csak 1 pontot szereztek is. Ez már az összeesés első jele?

Parma-Chievo 1-0
A Paloschi-Bozsinov kettős gólversenyének kellene útjába állnia a veronaiaknak, akikben annyit feltétlenül érzünk, hogy ne kapjanak ki a Tardiniben. De aztán a hajrában Yepes nem bírja elviselni a múlt heti pontos gól súlyát, és egy sormintát csinál Galloppa meniszkuszán a stoplijával.

Genoa-Siena 2-1
Eddig tartott Baroni veretlensége a Siena padján (egy meccs). A Grifone a héten komoly arccal tért vissza az Európa Ligába, és ameddig ereje viszi, menni fog mindkét helyen. A Siena ellen a pontvesztés is kínos csendet generál az öltözőben.

Catania-Napoli 1-3
A Catania védelme valószínűleg nem fog annyi gólt rúgatni Hamsikékkal, mint a Juventusé, úgyhogy most meg kell majd harcolni azokért a találatokért. Lavezzi eddigi idei teljesítményét szórványos taps kíséri a hátsó sorokból, talán most…

Bari-Livorno 3-0

Hát mikor, ha nem most? Márpedig az olasz sajtó nem tippeli a kezdőbe Komant, hiába is szeretnénk nagyon, hogy úgy jöjjön haza, hogy mondjuk kezdőként 60 perc Serie A-meccsrutint pakolt a lábaiba. De kiegyezhetünk 30 perc csereként, és gól, az sem baj, ha büntetőből.

Bologna-Palermo 1-1

A Palermo kicsit belassult, a Bologna meg lassú volt már eddig is, úgyhogy ez nálunk döntetlen.

355 komment · 1 trackback

Címkék: olasz beharangozó üveggömb serie a beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr301505817

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cheap unlimited web Hosting 2018.11.25. 23:53:53

Lemez gyorstár - 2015. 14. hét: Ryley Walker, Noel Gallagher, Zs, Screaming Females, Say Lou Lou - Recorder

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 10:38:37

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:Nem véletlenül mondtam ezt. Két éve egy Bl-csoportban voltunk a Kijevvel itthon 2-1-re nyertünk, Totti gólt is lőtt. Kijevben viszont Totti nélkül nyertünk 4-1-re egy sorsdöntő ki-ki meccsen, ahol Vucsinics hármat vágott.

A Kolozsvár elleni hazaira durván tartalékosan álltunk ki, nem véletlen, hogy legjobb csapatunkkal a kinti meccset simán hoztuk. Jelzem azt a Bordeux-t vertük tavaly oda-vissza amelyik most szárnyal. A Bl-ben kifejezetten jól ment nekünk a Spalletti-éra alatt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.09. 11:01:41

@popp: Ebben igazad van, de két éve jóval jobb formában volt a Roma, én a mostani Kijev és mostani Roma erősségét mondtam, persze hipotetikus különbségtétel ez, inkább szubjektív mint objektív, meglehet hogy igazad van.

@giacinto: Jó, nyilván Inter szurkolóként másként látod, arra kívántam csak rávilágítani, hogy ilyen viselkedéssel csak megnehezíti a saját dolgát mind a pályán, mint a saját csapatában, lásd Mourinho és Zanetti nyilatkozata, nyilván elég kezelhetetlen a helyzet, ha már a sajtónak beszéltek erről.

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.11.09. 11:30:50

amiota par eve jobban ramennek a birok a konyokles utani pirosra, mindenki azt probalja eljatszani, hogy ot marpedig eppen halalosan orrbacsaptak, es ha a foldon fetrengve nem tartana az orrat, akkor bizony leesne. raadasul olaszfoldon ugye nemzeti hagyomany a szimulalas...

a tegnapi meccs nem volt kulonosebben durva, pedig volt a palyan nehany idegbeteg vieiratol mexesig.

szerintem a jelenlegi inter eredmenyessegenek legfontosabb eleme elsosorban balotelli, az esetek 80%-ban teljesen mashogy jatszunk, ha o bent van a palyan. csak tegnap a taplosaga mellett a teljesitmenye is visszafogott volt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.09. 11:40:04

@Pályaelhagyó autóversenyző: De Rossi olyan ügyesen és odaadóan szimulálta a könyöklést, hogy el is törte a saját arccsontját...De komolyan, nem is az a lényeg hogy durva meccs vagy sem, hanem hogy a biztosan vezető, címvédő, jóval erősebb Inter hazai pályán majdnem kétszer annyit szabálytalankodik mint az ellenfele?
Balotelli meg tényleg az egyik legfontosabb játékos, de amit fentebb is írtam, komoly problémák lehetnek vele ha az edző és a csapatkapitány is a sajtónak is mondja már.

Mr.AT 2009.11.09. 11:46:44

Nem lesz spanyolviasz-szerűen új amit mondani fogok, de az egyetlen szerethető védekező középpályása az Internek szerintem Cambiasso. Hihetetlenül tisztán és jól játszik, pontosan érkezik, nem hagyja ott a lábát, s emellett szinte hiba nélkül megoldja a feladatait.

A két alternatívája, Muntari és Vieira egyrészt maximum 60%át tudja annak, amit ő (Vieirá-ra ez most jelen időben igaz, fénykorában nem volt rosszabb), másrészt (alighanem technikai és sebességbeli lemaradásuk folytán is) sokkal durvább és nem ritkán alattomosabb, amit nyújtanak.

Stankovic-csal meg az a baj, hogy szerb, s mint az ő focistáik túlnyomó része, hihetetlenül indulatos, rátarti és agresszív, az a tipikus "beszóótáá', köcsög?" attitűdű arc. Pontosan ilyen volt nálunk anno Jugovic, vagy pl. a Lazioban Mihajlovic, ez nem eseti jelenség - mellette pedig azért érvként szól, hogy ő legalább jó, hajtós játékos, fut, küzd, szerel, lő, nem is rosszul.
Az viszont tény, hogy ha a fent méltatott kettőssel (Muntari&Vieira) egyszerre vannak fent, külső szemlélőnek (pláne ellendrukkernek, including myself) elég visszataszító látni azt a hentelést, amit képesek művelni.

Ami a játék minőségét illeti, napnál is tisztább, hogy mit jelent Sneijder és Cambiasso az Internek. Ha ők nincsenek fent, a labdák fele sem jut el előre. Hentesék megölni simán megölik a játékot, különösen ezzel a védősorral megtámogatva, de a kombinatív játéknak ezzel egyben be is fellegzett.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 11:52:21

@Pályaelhagyó autóversenyző: Azértvicces, hogy pont most osztod ezt, mikor De Rossinak arccsontja törött. Amúgy ha De Rossi fetrengeni kezd, ott lehet tudni, hogy nagy a baj, mert egy átlagos összefejelést kihord lábon.

zsakfos 2009.11.09. 12:06:39

@Pályaelhagyó autóversenyző:
Az idei meccseket látva sztem meg inkább Sneijder a kulcs.
Ezt a meccset tegnap az Internek Mourinho baszta el.
Világosan látszott, hogy a holland és Cambiasso nélkül ez a kp. nem tud igazán előre játszani. Nem tudom mennyi volt köze hozzá, hogy sérülésből épültek fel,de hiba volt nélkülük kezdeni.
A másik, nem tudom minek vették meg Mancinit és Quaresmát ha nem játszatják őket.
Sokoldalúbb lenne az Inter játéka ha őket is használnák. A félidő után behozta a portugál Balotellit és 3 középcsatárral támadtak. Etooval és a fiatal olasszal a szélen. Láthatóan nagyon idegenül mozogtak mindketten az oldalvonal mellett. A kameruninak 10ből 8passza rossz volt, beadni nem tud, mondjuk nem is ezért tartották soha. Balotelli meg hát no comment annyira rossz volt. Ráadásul mindketten igyekeztek behúzódni, amivel csak tömörítették a Roma védelmét. Egy igazi szélsővel szerintem többre mentek volna.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.11.09. 12:07:39

@popp: Azt a 8as dumát azért írtam, mert kijevben tudtak hajtani és akartak is, itt meg fosok voltunk sok tekintetben, és ez nem csupán a Roma hanem saját magunk érdeme is.
@freiwald: A példa nem feltétlen suta mert ha ddr magasabb mint vieira és ő találja el Vieira fejét akkor is itt hadonászna mindenki hogy pirosat ddr-nek?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.11.09. 12:08:42

Amúgy meg a szándékos könyöklésért jár piros. Ez meg nem volt az, amúgy meg ugrott már fel valaki kézi lendület segítség nélkül és azzal. Akkor tudja mi a különbség.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 12:11:47

@Great Cornholio: Pedig nem mindegy ki az ellenfél. Iyen erővel mondhatnám, hogy Tottival és De Rossival gólokkal nyertünk volna, csak semmi értelme. Mindenesetre, ha Sztankovics mindazt megengedi magának Kijevben is, mint tegnap, az első félidőt nem játsza végig. Menez az első reklamálásért sárgát kapott, míg ő faultjai mellé még folyamatosan ugázott is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.11.09. 12:12:38

@zsakfos : Sneijder is szar volt tegnap, hátrafut a kapusig labdával, cselezni nem cselez vele előre passzolni csak szélre passzol. tegnap nem volt kiugratás ill. egy vak is útját állta volna. Tökéletesen látszik, hogy nem tudnak mit csinálni letámadás esetén, ezért fogunk egy orbitálisat szopni barcelonaban, ha nem a 0-0t célozzuk meg focigyilkos taktikával.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.11.09. 12:14:12

@popp: De kijevben Balotelli is akart, olyan szélső beadások záporoztak hogy ihaj. It meg 2-t ha be tudtak adni, mert v nem tudták kipaszolni szélre v nem indult senki a labdáért. Azért max 50% a romanak a jó védekezésért.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 12:23:36

@Great Cornholio: Nem lehet, hogy a Roma jobban levédekezte őket. Szerintem a két szélső hátvédünk, Riise és Motta a mezőny legjobbjai között voltak.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.09. 12:45:18

pedig mit ekézték itt szegény Riisé-t a fanok korábban...

ericcartmen 2009.11.09. 12:46:47

@Great Cornholio: Azért ez a "ha mindenki hajt egy 8ast simán lövünk" duma eléggé az én apukám erősebb szindróma, hagyjuk ezeket az óvodás érveket.
Nem játszott jobban tegnap az inter, viszont sokkal durvább volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 12:53:18

@anonim222 [semleges néző]: Ez jogos. Élen jártam ebben, de szarul is játszott tavaly ősszel. Tavasz óta az egyik legjobbunk és ezt sem mulasztom el hangsúlyozbi.

Piiii 2009.11.09. 12:55:17

@popp: hát persze, hogy nem lehet....itt csak az inter lehet szar, a roma semmiképp se jó...

Piiii 2009.11.09. 12:57:45

@Great Cornholio: amúgy meg az elképesztő, hogy tudsz ennyire elfogult lenni saját csapatoddal.még a végén DDR a hibás, hogy nem nőtt magasabbra mert akkor nem csapták volna arcon és nem törik el a csontja..

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.09. 13:02:50

@popp: csak arra akartam a dolgot kihegyezni, hogy csapatsportban nehéz egyszemélyi felelőst találni :) a rossz eredményekért, pláne, ha sorozatban jönnek, bár egyedi esetek azért akadnak...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 13:18:14

@Mr.AT: Tényleg, Marco Motta játéka hogy tetszett?

Mr.AT 2009.11.09. 13:57:11

@popp: Nem figyeltem különösebben a srácot, nagy egyéni hibára nem emlékszem tőle. Az viszont feltűnt, hogy a beadásai elég gyengék, gyakorlatilag nem volt pontos ívelése középre. Nekünk meg ugye ez az egyik gyengénk, a szélsők közül egyik sem tudja jól támogatni a csatárokat.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 14:07:12

@Mr.AT: Ezek szerint arra sem emlékszel ki varázsolta a lasztit Vucsinics fejére.

rexford 2009.11.09. 14:12:32

@Mr.AT: Jugovics egyáltalán nem volt ilyen.

horas 2009.11.09. 14:26:34

@Mr.AT: Azért Motta is nagyon jó az ilyen csiki-csukikban,lát a pályán,jól passzol,jó a rúgó technikája,csak hullámzó a teljesítménye eléggé,a Roma ellen nem volt normális passza,és hajlamos a széteső játékra de képességeit nézve az egyik legsokoldalúbb középpályás az Inter-ben,ha jól játszik az nagyon látszik a csapaton.

Vieira és De Rossi ütközésénél sztem semmiféle tudatosságról és szándékos sérülés okozásról nem beszélhetünk.Meg ha már annyira férgezünk nemtudom ki mennyire emlékszik a VB-n olaszország-usa meccsre,mostani áldozati bárány milyen iskola könyököst engedett el...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.11.09. 14:27:01

@Piiii: Azért olvasd el még egyszer. Nem akarok más babérjaira törni a szövegértelmezésre utaló kioktató válasszal.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.11.09. 14:27:59

@ericcartmen: Olvasd tovább a kommenteket.

@popp: Valószínű, de ez nem menti fel a csapatom, hogy jobban és többet támadjanak. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 14:29:34

@horas: Mi a Romás Mottáról beszéltünk.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.11.09. 14:29:54

@popp: Lucio. Még meg is kérdezte, hogy jó lesz a fejedre vagy emeljelek meg még 1 kicsit. :D

horas 2009.11.09. 14:31:07

@Mr.AT: A hozzászólás 2.ik része nem neked hanem kommentekhez általánosságban...

horas 2009.11.09. 14:35:07

@popp: Én arra reagáltam,hogy Cambiasso és Sneijder nincs a pályán a kombínatív része lebénül az Inter-nek erre írtam,hogy sztem Motta is jó az ilyesmiben.

A Roma-s Motta sztem már rég standard-be nyomatni kéne a Zambrotta,Oddo vonal helyett a válogatottban...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 14:35:26

@horas: Azért meg is bűnhödött DDR, piros lap, plusz és három mecses eltiltás, a döntőben játszott legközelebb. Amúgy sem érv ez Vieira védelmében, aki ellen még csak szabadot se fújtak a szándékos (!) könyökösért, hogy a lapról ne is beszéljek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 14:38:01

@horas: Ja úgy. Marconak szerintem is a válogatottban volna a helye, ezt ő is így gondolja. Volt is ezzel kapcsolatban egy szerencsétlen nyilatkozata, amióta Lippi nem hívja be.

Piiii 2009.11.09. 14:38:51

@Great Cornholio: A példa nem feltétlen suta mert ha ddr magasabb mint vieira és ő találja el Vieira fejét akkor is itt hadonászna mindenki hogy pirosat ddr-nek

elolvastam és erre a kommentedre reagáltam...
amúgy meg elnézve ezt az összefoglalót, amit olasz tvben nyomtak le, én nem látom azt a hatalmas fölényt és helyzeteket ami az intert jellemezte..

horas 2009.11.09. 14:42:38

Meg még annyit,hogy Muntari egy igazi bennszülött,de az ő posztjára kell is a tulokság,de viszont egyre több labdájának van szeme,helyenként télleg kifejezetten jó labdái vannak példának okáért amivel Milito-t kiugratta, azért az indításért Pirlo-t régi fényében látnák itt egy páran...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.11.09. 14:47:27

@Piiii: Sztem az írásomból, az jön le ha azonosoan értelmezzük, hogy sokan inkább azért kiabáltak pirosért Vieiranak mert Inter játékos és nem az eset miatt. Mire én megfordítotam a helyzetet egy példával, és megkérdeztem, hogy ha ddr könyökölné le véletlen akkor is kiabálnának le. Amennyiben te is így értelmezed, nem értem a kirohanásodat.

horas 2009.11.09. 14:49:40

Számomra nagy kérdés Vucinic meddig játszik még a Roma-ban.Egy-másfél éve azt mondtam az egyik Roma-s haveromnak,hogy sztem 2-3 évenbelül az Drogba-szintű név lesz.Kár,hogy sérülékeny,ez az egy akadályozhatja meg a karrierje kiteljesedését.Én nagyon csípem az ő játékát.

horas 2009.11.09. 15:05:19

@popp: Lippi nek meg egyre több a megkérdőjelezhető és inkább számomra érthetetlen döntése,tudom,ohgy őt nem érheti kritika olaszhonban de azért mégis csak...

Mota már most jobb mint Zambrotta v Oddo,és ők nem lesznek jobbak a VB-ig,addig Motta igen is fejlődhet még addig is.

És ami nekem elég fals a válogatottal kapcsolatban még az Totti volt.Ahogy kijutott a válogatott egyből elkezdte lenyilatkozni,hogy ő is ott akar lenni.Sztem ez a többiekre nézve elég megalázó,lenéző dolog.

Szal, amíg a többiek időt,energiát nem sajnálva az istenhátamögött játszottak grúzia meg ciprus ellen a vakondtúrásos pályákon addig Totti,otthon heverészet.Ez nem fair azokkal akik végig járták a selejtezőket és esetleg Totti miatt fognak kimaradni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.09. 15:26:48

@horas: Nem hiszem hogy Tottit magával viszi Lippi a VB-re, legalábbis nagyon remélem hogy nem. Az a viselkedés, amit tanúsított a válogatott irányába, nagyon elítélendő volt.

ericcartmen 2009.11.09. 15:40:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerintem se megy, pedig beférne.
Amúgy remélem is, hogy nem megy, csak újabb alkalom egy hosszabb sérülés összeszedésére, pihenjen inkább abban az egy hónapban.
Egyébként szerintem nem elitélendő, hogy lemondta anno a válogatottságot (már a vb előtt bejelentette, hogy utána visszavonul), teljesen érthető volt, ahogy Nestáé is. Vagy ezek szerint Nestát is elitéled?

horas 2009.11.09. 15:54:02

@ericcartmen: A különbség,hogy Totti már nyilatkozott ilyeneket,Netsa-t pedig fűzik de eddig hajthatalan és nem is nyílvánította ki ilyen írányú szándékát eddig.

ericcartmen 2009.11.09. 15:59:07

@horas: Ja igen, azt elfelejtettem hozzátenni, hogy ez a kacérkodás a visszatéréssel nem túl szép dolog, de szerintem úgyse lesz belőle semmi.
Viszont Kornél szerintem még a lemondásra értette, hogy elitélendő

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.09. 16:07:04

@ericcartmen: Maga a lemondás önmagában nem elítélendő, csak én túl romantikus vagyok, ezért nem értem, hogy aki erőssége egy válogatottnak, és még éveket focizik a csúcson a klubjában, az miért mondja le, de ez más kérdés. Arra céloztam, hogy lemondta, majd pedzegette, hogy a fontos meccsekre azért csak-csak visszatérne, ez már nem valami szép, majd most ez, hogy na jó, ti Grúziában és Cipruson szenvedtetek, akkor most már én is jönnék a tutiba. Ez inkorrekt hozzáállás, de ezt Lippi is tudja.

ericcartmen 2009.11.09. 16:12:52

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Totti kb 3 éve nem tud 5 egymás utáni meccsen játszani, mert folyton lesérül, Nesta pedig most tért vissza nagyjából másfél év kihagyás után. Ennek tükrében szerintem semmi gond nincs azzal, ha valaki nem akarja kockáztatni a fölösleges sérüléseket, inkább csak a klubjában játszik (végülis onnan kapja a fizetést).
A visszatérésben meg egyetértünk.

freiwald 2009.11.09. 16:13:10

@Great Cornholio: Azt, hogy mindenki ezt tenné nem tudom. Én megszólnám, mert akkor is ezt teszem, ha a saját csapatomnál látok ilyet. Az viszont biztos, hogy nem tartok gálaestet a teljesítményükről és nem kezdem el őket ajnározni, hogy de fasza kis böllérek vagytok gyerekek. És tetszik, vagy nem tetszik, az Inter nagy ívben televan olyan arcokkal, akivel sokan nem nagyon szimpatizálnak. Ez ott mostanság, amolyan generációs jelenség. Szóval, ha majd szökőévente lesz ilyen a játékosok hozzáállása kék.feketében, akkor szerintem a fikázók száma is megcsappan. Erre viszont jelenleg kevés esélyt látok, hiszen mint montam, van pár delikvens az Interben, akinek alapból, az ilyen alattomos, nemtörődöm durva játék a sajátja. Hát ez van.

horas 2009.11.09. 16:17:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: A lemondás abból szempotból érthető,hogy Nesta és Totti is elég komoly sérülésen vannnak túl és nem érzik már magukat képesnek és leginkább nem akarják ki tenni magukat egy esetleges újabb sérülésnek,és azért nyílván szép a búcsú a válogatottságtól egy VB-címmel,és tudták,hogy azért már benne lesznek a korban mire jön a következő.

Ettől függetlenül,nem szép sztem sem Totti-tól ez a dolog.Mert ha nem lenne olyan sérülékeny mint amilyen és télleg lehetne rá számítani és télleg mindenki könyörögne neki mint mondjuk Nesta-nak és a végén beadja a derekát az megint más mint hogy,frissibe kijutott csapathoz egyből bejelentkezik,hogy jövök!Azán az első csoport meccsen meghúzodna vagy mitudomén mire szokott állandóan rásérülni.

_KingJack_ 2009.11.09. 16:20:45

@freiwald: teljesen egyetértek. Sajnos a sikerek magukkal hozták a gerinctelen viselkedést is a kék feketéknél. Ráadásul szerintem Mourinho stílusa is csak táptalajt ad a Balotelli, mUNTARI-féle taplóknak...

_KingJack_ 2009.11.09. 16:23:41

@horas: Tottitól két dolog miatt nem szép, hogy saját magát könyörgi vissza a válogatottba:

-egyrészt így az egésznek olyan színezete van mintha csak a selejtezők fáradalmaitól akart volna megszabadulni, a 10-es mezt viszont továbbra is szívesen viselné a VB-n. Viszont csak a VB-n, Grúziában nem.

-másrészt jelenleg már nem jobb játékos, mint a posztján számításba vehetők. És ezt ő is tudja. Cassano-nak például sokkal több helye lenne a squadra azzurrában, ő mégsem hepciáskodik, hozzáteszem kivételesen.

horas 2009.11.09. 16:26:07

@freiwald: Hiba lenne,letagadni a favágókat és télleg jellemzik az Inter-t az arrogáns/balhéra hajlamos arcok már évek óta(Matrix,Mihajlovic,Veron,Vieira,Ibrahimovic,Muntari)ez tény.

De a mostani kommentekben nagyon benne van a bundabotrány keltette milliő,és az Inter arról tehet a legkevésbé,hogy a Juve meg a Milan ilyen gyanúba keveredett és az történt ami...Szal ezt hiba lenne ide kevereni.

Meg még anyit az Inter-hez,hogy azért ha nem is lófuttában de azért kezd eltávolodni,ettől a favágós,antifutballtól a játék stílusa ami az utóbbi időben jellemezte főleg a Mancini-érában a csapatot.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.09. 16:28:29

@ericcartmen: @horas: Ez igaz, mondjuk érthető, hogy megsérülni nem akarnak, ettől még tartom amit mondtam fentebb, hogy nem értem valaki miért mondja le csak úgy a válogatottságot, de részükről a sérülések miatt ez érthető. A visszatérés mikéntjére mondtam, hogy nem lenne szép, de abban is egyetértünk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 16:30:05

Az persze nem igaz, hogy a vébé kijutás óta nyilatkozgat a visszatérésről Totti. Már a 2008-as EB előtt mondott olyasmit, miszerint nem tartja kizártnak ,hogy a vébén ismét játszik. Aztán Lippi visszatérésekor is jelezte, hogy jönne, ha szükség van rá. Azóta fél évente, sőt még sűrűbben jelennek meg Totti nyilatkozatok a válogatottsággal kapcsolatban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.09. 16:31:12

@horas: Azért a Mancini-éra legelején nagyon élvezetes futballt játszottak, bár az még elég más felépítésű csapat volt.

_KingJack_ 2009.11.09. 16:32:26

@popp: pont ez a gond. A VB-n szívesen játszom, de Grúziába nehogy elmenjek má' leizzadni....

horas 2009.11.09. 16:34:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Hát ez több dologból adódik össze.Van aki félti a karrierjét fél a sérüléstől és ezért mondja vissza.Valaki nincs jóban az aktuális szövetséggel (Frey,Riquelme,stb).
És én azt is eltudom képzelni,hogy valakinek meg már egyszerűen nem hiányzik az a plusz igénybe vétel amit a válogatottság jelent,ami amúgy is mindig azt a kevés szabadidejét veszi el,és azért 7-8 ilyen szezon után valamilyen szinten érthető,hogyha valaki vissza mondja a válogatottságot.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 16:34:18

@_KingJack_: Ment volna ő Grúziába is, ha Lippi hívja, más kérdés, hogy épp akkor sérült volt.

_KingJack_ 2009.11.09. 16:37:05

@popp: nem tudtam h ment volna, hiszen eddig itt az hangzott el, hogy a VB-re szívesen kimegy ha hívják. De ha ez igaz, amit írtál, akkor természetesen visszaszívom az előbbieket. Ettől függetlenül azonban Tottinak már nem szabad hogy helye legyen ebben az olasz csapatban.

_KingJack_ 2009.11.09. 16:42:00

@horas: Frey például szerintem a világtörténelem legnagyobb rejtélye. Barthez és Coupet szintű lepkevadászok mellett jutott el mindössze 2 válogatottságig.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.09. 16:45:09

@_KingJack_: Frey esetét én sem értettem soha, nagyon-nagyon rosszban lehet valami fontos emberrel.

_KingJack_ 2009.11.09. 16:49:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: csak néhány név aki válogatott lett közben: Brthez,Coupet, Landreau, Mandanda.... MUHAHA

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 16:51:13

@_KingJack_: Pedig a keretben még simán elférne, szerintem még mindig az egyik legjobb olasz játékos.

A Totti hogy térne vissza meg mikor a visszavonulása óta téma. Elleve úgy mondta le a válogatottságot, annakidején, hogy nem zárta ki a visszatérés lehetőségét.

giacinto 2009.11.09. 17:38:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

"a biztosan vezető, címvédő, jóval erősebb Inter hazai pályán majdnem kétszer annyit szabálytalankodik mint az ellenfele? "

Ennek nyilván taktikai okai voltak. egyrészt a Róma alapból kontrákra játszott, erre még a vezető gól rá is tett egy lapáttal. A félidei cserék után 4-2-1-3-ban támadtunk, teljesen fellazultunk a középpályán, ahol Stankovic és Motta volt az ütköző emberünk. Egyiksem az a kimondott VKP.

nos, innentől 2 dolgot lehetett tenni:

a, végignézni öregurasan :) ahogy a Roma kontrák szépen végigmennek és egyszer csak bevernek egy győztes gólt

b, szabálytalanságokkal tördelni a játékot.

A Romának meg a nagy tömörülés miatt nem kellett sokat szabálytalankodni mivel gyakorlatilag 9-10 emberrel visszahúzódtak 40 méteren belülre.

Az meg már a bíró dolga hogy kinek ad és milyen színű lapot.

Hispan07 2009.11.09. 17:40:21

Én meg most szép csöndben megjegyzem - minden idők majdhogynem legszarabb Milanja szép csöndben felkúszott a 3. helyre...

Nem, nem lett csodacsapat. Igen, még mindig óriás bajok vannak. Nem, nem vagyok elájulva. És nem, baromira nem beszélek még se bajnoki címről, se egyébről.

de azért... ez már több, mint véletlen. a pancser Leo TÉNYLEG kezdi végre megárezni, miről szól a Milan biznisz. szóval csak nehogy a végén nagyot csattanjanak vkik, akik már szeptemberben meg októberben le akarta fújni a bajnokságot. azaz dehogynem, csattanjanak nyugodtan :)

ericcartmen 2009.11.09. 17:51:22

@giacinto: "Az meg már a bíró dolga hogy kinek ad és milyen színű lapot."
Valóban, de ettől még nem biztos, hogy a birónak van igaza. Tatkiai faultokért, ami emberre megy (vagyis a közelben sincs a labda) sárga jár.
Amúgy kiváncsi vagyok, hogy akkor is ilyen könnyedén nyilatkoznál-e a biróról, ha mondjuk Militot és Cambiassot viszik le hordágyon, illetve még vagy 2-3 inter játékost kell hosszan ápolni a vonal mellett.

Matteo_B 2009.11.09. 18:02:13

Totti egy sportember,a rómától kapja a pénzét.Válogatott színekben elérte a legnagyobb dolgot.Ezután rájött hogy az erejét a rómára kell fordítania,nem oszthatja meg.(Sérülések miatt)
De most ,ha látja hogy segítségére lehet az olasz válogatottnak,akkor nehogy ő legyen már a hibás,ha segít.
Reálisan nézve ,jobb ha nem megy bele,mert nagyon kell a sárgabordóknak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.09. 18:02:20

@ericcartmen: Jogos.

@giacinto: Ebben is van igazság, csak azért a sokszoros címvédőtől ennél elegánsabb és meggyőzőbb játékot várna az ember, szerintem joggal.

@Hispan07: Igazad van, de hozzáteszem, a vasárnapi meccsnél csak nehezebb dolguk lesz. De mindemellett tényleg megtáltosodott a Milan, kíváncsi vagyok meddig fog tartani és hogy a későbbiekben esetleg Dinho mennyire húzza le a csapatot. ;)

Hispan07 2009.11.09. 18:04:40

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: amíg tízből négy gólpasszt dinnye-maki ad, addig még őt is elviselem

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.09. 18:05:01

@Matteo_B: Akkor segítene, ha azt mondja, Lippi mester, hol a repülőjegyem Tbiliszibe? De így, hogy a tutira mondja hogy oké, jövök, ez nem szép. Bár popp ugye azt mondta, hogy jött volna az izzadós meccsekre is, csak sérült volt, vagy nem kellett a játéka, ha ez igaz, akkor persze más a leányzó fekvése, de szerintem most már az a legkorrektebb, hogy akik kiharcolták, azoknak legyen a jutalma a VB szereplés.

ForzaBianconero 2009.11.09. 18:05:43

@Hispan07: Mindig ezzel a pofára eséssel jösz, csak azt felejted el hogy ez a Milan jónéhány meccset elég nagy mákkal nyert(Roma,Chievo), tehát a 3. hely nem feltétlen Leo meg a többiek hirtelen megtáltosodását jelenti.
Azonkívül az hogy ez a Milan 3. az sajnos a Seria A kritikája.
Ez a minden idők legszarabb Milanja meg baromság, és a bajnokság elején vizionált 9.helyet még szerintem benito se gondolta komolyan.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.09. 18:08:46

@Hispan07: De azt jól sejtem, hogy a Fifa Managerben már túladtál rajta? :)

ForzaBianconero 2009.11.09. 18:09:10

De mit foglalkozok én a Milannal mikor a Capitano ma ünnepli 35.-ik születésnapját!
Boldog születésnapot Alex!!!

Hispan07 2009.11.09. 18:12:21

@ForzaBianconero: amíg a helyi juvés és interes erők hangadói helyenként pofátlanul nagyképűek és arrogánsak, addig én mindig csudálatos pofára eséseket fogok vizionálni.

aztán: mint fentebb is írtam - a csapat NEM táltosodott meg, de ma sokkal jobban működik, mint egy hónapja. ez tény, és szerintem Leo is jobban érzi, mithogyan. amúgy amióta az eszem tudom (vmivel több mint 10 éve futball téren), ez a leggyengébb Milan, ez is tény, ha meg visszaemlékszel/keresel, olvashatod, ki miket osztott róla - _beniton kívül is.

végül - a bajnokságokban azok szerepelnek jól, akik mákkal vagy egyébbel sok pontot gyűjtenek a gyenge csapatoktól (is). egyébként ha a Roma elleni meccs mák volt, akkor a Juve Hapoel elleni meccse malac, az Inter Kijev elleni meccse meg mázli. vagy mondhatjuk úgyis: a nagy csapatok szenvedve is behúzzák a meccseket.

Hispan07 2009.11.09. 18:14:43

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: elvből nem nyúlok máshoz, csak a Football Managerhez :) amúgy meg a meló és egyebek miatt sajna nincs már annyi idő edzősködni mint régen, de persze, Dinnyét azonnal megmogyoróztam :) - az lett az eredménye, hogy a kis hülye imád, mert szigorú és egyenes vagyok, Seedorf papa meg berágott, hogy miért bántom azt a szegény gyereket, és azonnali eladását követeli :)

ForzaBianconero 2009.11.09. 18:21:17

@Hispan07: "a nagy csapatok szenvedve is behúzzák a meccseket."
Mondjuk az tény hogy ez mindig is jellemző volt a 3 nagy olasz csapatra(a Roma valamennyire kivétel).

"amíg a helyi juvés és interes erők hangadói helyenként pofátlanul nagyképűek és arrogánsak"
Ez meg annak tudható be hogy a bajnokság elején mindenki ezt a két csapatot tartotta a legnagyobb esélyesnek,ez valamennyire normális is,de hidd el én is lettem már "rosszul" 1-2 Juve drukkoló nagyképű és "szakértő" hozzászólásaitól.
De azért a Milan szurkereket sem kell félteni ilyen téren(nem rád gondolok)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.09. 18:22:44

@Hispan07: Pardon, Football Manager. :) Na igen, eszközök arra, hogy egy olyan dimenziót hozzak létre, ahol a Lazio világverő csapat. :)
Sajnos már nekem sincs annyi időm, de emlékszem még, mikor a Fifa 07-ben mindennek a kulcsa Azaouagh megvétele volt a Mainztól, kb. 3 millió euróért, majd 2 évre rá a Bayern vette vissza 20 millióért. Azt a csapatot fénykorában a saját nevelésű tehetségek mellett a csúcsformában lévő Nasri, Ronaldinho, Beckham és Walcott fémjelezte, bajnoki címek, kupák és BL serlegek övezték útjukat. :)

Mr.AT 2009.11.09. 18:27:04

@Hispan07: Öööö... mikor is játszott a Juve a Hapoel-lel? Az utóbbi 20 évben pl. biztosan nem... :-)

Hispan07 2009.11.09. 18:29:21

@Mr.AT: de az marha nagy malac volt!!! :) (jól van, elszúrtam, Maccabi lesz az ...ugye?)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 18:49:07

@giacinto: Hogyne a bíró dolga, persze vannak bizonyos előírások és azokon túl szokások arra nézvést mire adunk lapot. Aztán a taktikai szabálytalanságon túl Szatankovics Menezzel szembeni gesztusaiból számomra lejött egy "én majd megmutatom nekekd kisköcsög, hol fickándozzál" attitűd.

_alerob 2009.11.09. 19:54:53

"Azonkívül az hogy ez a Milan 3. az sajnos a Seria A kritikája. " Nem feltétlen. A Realt elverte utána X. Persze, a milan háza táján is vannak gondok bőven. De ez a Milan még mindig erős, ezerszer több van bennük is de még az Interben és a Juvéban is.(ez már más tészta). Amúgy az olyan csapatok mint a Genoa, Samp, Udinese vagy akár Palermo csak nehezítik a nagyok dolgát. Túl van sztárolva a többi bajnokság, és az Olasz meg alul lett értékelve.

Boldog születésnapot CAPITANO!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 19:57:27

@_alerob: Kedves tőled. de Tottinak nem most van a szülinapja ;-).

_alerob 2009.11.09. 20:47:49

@popp: ki az a Totti, valami operaénekes?:O .....:D:D:D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 22:00:18

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szeretnétek ti egy 184 Serie A gólos vicchőst magatoknak ;-).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.09. 23:18:14

@popp: Ebben nincs vita köztünk. Felteszem, tudod, hogy az ő főszereplésével megjelent viccgyűjteményre céloztam, amelynek azt hiszem előszavát is ő írta. Mondjuk van önkritikája. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.09. 23:27:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Tudok erről, de szerintem jó fejség, hogy fölvállalja dolgot. Ráadásul nem is az eszéért szeretjük.

calcio_di_rigore 2009.11.09. 23:35:49

Egy Totti-vicc, ADP-vel adják elő: www.youtube.com/watch?v=c31oO8GjZH0

-Alessa, hogy sikerült a dolgozat?
-Rosszul, teljesen üres lapot adtam be.
-Én is. A tanár azt fogja hinni, hogy rólad másoltam.

Faszák ezek a videók.:)

freiwald 2009.11.10. 00:56:56

@calcio_di_rigore: Ez még jobb. Itt Giginek nem esik le a tantusz miért is vesz rögtön két példányt a könyvből:)))

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.10. 01:33:02

@popp: Abszolút jó fej e tekintetben, ezt a javára kell írni tényleg.

giacinto 2009.11.10. 09:57:46

"az hogy ez a Milan 3. az sajnos a Seria A kritikája. "

Ott a pont.

@popp: "Szatankovics Menezzel szembeni gesztusaiból számomra lejött egy "én majd megmutatom nekekd kisköcsög, hol fickándozzál" attitűd."

Úgy beszélsz mintha most láttál volna először oalsz bajnokit, ahol sohasem szerették az ilyen bicikliző, ide oda húzogató flegma "kisköcsögöket"

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.10. 10:26:11

@giacinto: Ez persze menti Sztanko indolens játékát.

Zici 2009.11.10. 13:53:09

@freiwald: Azért te is írhatnál fordítást a magamfajta olasz tudás nélkülieknek, mert nem értem milyen könyvből vesz kettőt.
:-)

giacinto 2009.11.10. 15:34:07

Francesco Totti az Inter-Roma meccset a lelátóról nézte végig a sérülése miatt és arra felvetésre mely szerint az Inter durván játszott-e érdekes módon másképpen vélekedett mint az edzője Claudio Ranieri. ˝Azt mondta hogy az Inter durván játszott? A meccset nézve valóban volt pár kemény szabálytalanság de hát a foci már csak ilyen. Az Internek amúgy is a fizikum a fő ereje még szép hogy ezt kihasználják egy fontos meccsen."

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.10. 15:42:13

@giacinto: Lehet hogy kevés Inter meccset nézek ;-). Nálunk mióta az eszemet tudom játszanak ilyen gyerkek, egy Giannini, egy Totti, egy Cassano, egy Mancini és újabban egy Menez.

ericcartmen 2009.11.10. 18:11:37

@giacinto: ezt a kommentet azért elmentem, kiváncsi vagyok változik-e a véleményed, ha az interből rúgja le valaki az egyik "kisköcsögöt"

touristique 2009.11.10. 21:03:06

@ericcartmen: Mint tavaly Tiago Balotellit, tavalyelőtt Camoranesi Pelét? Kösz azért, de mi sem múlt hét óta nézünk focit.

freiwald 2009.11.10. 22:37:03

@Zici:a "Miként oldjuk meg problémáink 50%-át" c. könyvből :)

calcio_di_rigore 2009.11.10. 23:08:18

@touristique: akkor sírtatok mint a kislányok, most meg "nem történt semmi, ilyen van egy meccsen 20".

touristique 2009.11.11. 08:16:32

@calcio_di_rigore: Nekem úgy rémlik, hogy itt a kommenteknél a Juventus-drukkerek (meg egyéb hivatásos Inter-ellendrukkerek) sírtak, hogy hogy lehet ilyen köcsög Balotelli, hogy felidegesítette az ellenfelet. Camoranesitől meg nem is vártam mást, azon a kupameccsen meg már úgyis mindegy volt.
süti beállítások módosítása