Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

BL - második játéknap, szerdai meccsek

2009.10.01. 20:13 Garcia bőrmester

A Bajnokok Ligája csoportkör második fordulójának szerdai játéknapja egy meglepetést szolgáltatott, de az annál vaskosabbra sikeredett. A Milan veresége a Zürich ellen még akkor is szenzáció számba megy, ha valaki látta a Bari elleni hétvégi siralmas játékukat, amikor még megúszták vereség nélkül. A nap rangadójának tekintett Bayern-Juventus összecsapáson mozgalmas első félidő után, belátták a csapatok, hogy jobb, ha stabilizálják állásaikat és a második félidőben már jóval kevesebb helyzet és ígéretes akció volt. A Real Madrideól már majdnem kiderült, hogy mi az a szint, ami komoly ellenállást jelent a számukra, de aztán egy kiállítás-tizenegyes kombó eldöntötte a meccs sorsát. A Manchester és a Chelsea saját stílusában hozta a kötelezőt, a többi pályán pedig az aktuális formáknak és a hazai pálya előnyének megfelelő papírforma nyert igazolást.
Tovább után elhordjuk mindennek a Milan háza táját, és természetesen kitérünk a többi összecsapás, általunk lényegesnek vélt momentumaira is.

Kénytelenek vagyunk azzal kezdeni, hogy a C csoportban, Európa történetének egyik legsikeresebb klubja a nemzetközi porondon tegnap bevállalta a bohóc szerepét. A Milan egy technikás finn középhátvéd artistamutatványának következtében vált közröhej tárgyává, amit nagyon sajnálunk, mert egy jó Milan az igazán kellene a BL-be. Ehhez hasonló esetekben minduntalan felmerül a kérdés, hogy az edző mennyiben tehető felelőssé egy ilyen kudarcért, illetve a Milan esetében sorozatos kudarcokért. Leonardo láthatóan semmi újat nem tud hozzátenni a Milan bevett játékához, de esetében az a fajta plusz is hiányzik, amely a meglévő játéknak, és a játékosoknak új lendületet adna. A Milan jelenleg a vén Európa löttyedt fasza, ami egy újonc megbüntetéséhez is puhának bizonyult. Reméljük a legjobbakat, mert ahogyan korábban már szó volt róla egy jó Milanra szükség van, de az ilyen meccseket a szurkolók sem felejtik el egy könnyen, úgyhogy most már tényleg változásokért kiált a közönség. Természetesen a svájciaknak kinyílt a csipájuk és nyilvánosan a csoportból való továbbjutást emlegetik, mint célt. Érthető az örömük, de nem ők lettek jobbak, hanem a Milan fogott ki a vártnál is rosszabb napot, amit Pippo újfent megmenthetett volna, több lehetősége is kínálkozott erre, de kihasználatlanul maradtak. Ettől a győzelemtől még nem fog továbbjutni a Zürich, inkább a Marseillenek segített csak.
A C csoport másik meccsén a Real fogadta a francia ezüstérmest, és az eredmény mondhatni papírforma, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a spanyol csapat csak a mérkőzés utolsó félórájában biztosította be a sikert. A szimpatikus Pepe-C. Ronaldo páros hozta össze az első gólt, melynél Mandanda úgy jött ki, ahogy az a színes bőrű kapusok nagykönyvében meg van írva. Kaká tizenegyes és egy újabb C. Ronaldo gól (itt akárcsak a jégkorongban szokás, két gólpasszos említendő: Benzema és Kaká) pecsételte meg a franciák sorsát, miután Souleymane Diawara egy jól megérdemelt piros lapot követően beballagott az öltözőbe. A köcsögválogatott edzésén is lehetnének külön csapatban C-vel. Ronaldo a második BL meccsén is duplázott, míg a csereként beálló Raúl a 709. meccsén lépett pályára, ami összesített klubrekord, minden versenysorozatot figyelembe véve. Deschamps együttese javíthat a soron következő két meccsén, otthon és idegenben a Zürich ellen.

Az A csoportban rendezték a forduló második olyan rangadóját, amelyen két korábbi BEK, illetve BL-győztes csapott össze. A Bayern Van Gaal irányításával szombat óta, míg a Juventus 13 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatot produkált Ferrara ténykedése alatt. Egyik sorozat sem szakadt meg tegnap este, mint ahogyan a második félidőben a csapatok sem szakadtak meg a 3 pont begyűjtése érdekében. Az első játékrész változatos és lendületes játékot hozott, sok helyzettel. A Ribéry-Robben szélső kettős életveszélyesnek tűnt egészen Robben kényszerű kiválásáig, míg Trezeguet - itt lehet szidni Domenech kapitányt - hihetetlen képességű csatár, aki a Diego és Camoranesi által mozgatott középpályával sokra viheti utolsó szezonjában. Robben kiválásával, és a másik oldalon a Diego-Poulsen cserével lényegében búcsút mondhattunk a szórakozásnak. Van Gaal és segítője szárazföldi szinkronúszó mozdulatokkal ösztökélte támadásra övéit, mindhiába. Egyik csapatnak sem igazán rossz az x, de a Juvénak most már van két előírt kötelező győzelme, Bordeauxban és lehetőleg otthon a bajorok ellen.
A csoport másik meccsén a 21 mérkőzés óta veretlen francia bajnok Bordeaux 1-0-ra legyőzte a Maccabi Haifa csapatát egy kései góllal, amit Ciani szerzett Sertic beadásából. Az izraeliek meglepően masszív ellenállást tanúsítottak, de nem sikerült meglepetést okozniuk. Szegény Laurent Blanc ezzel a sikerrel sem tudja valószínűleg feledni a ’94-es Vb-selejtezőn Izraeltől elszenvedett vereséget, de világbajnok csapattársával (D.D) ellentétben az ő csapata több mint biztatóan áll a csoportjában.

A B csoportban mindkét hazai alakulat 2-1-re nyert, azonban gyökeresen más körülmények között. A legutóbbi BL szereplését hazai győzelem nélkül záró CSZKA Moszkva Dzagoev és Krasic góljaival 2-0-ra is vezetett már, és a törökök csak a hosszabbításban tudtak szépíteni. A 19 éves Dzagoev az orosz futball következő nagy tehetsége, míg Krasic immáron zsebében a Milan szerződésével kezdi megalapozni európai szintű jövőjét. Lendületes, jól cselező játékos, amilyenre a Milannak égető szüksége van, már csak 2-3 hasonló igazolásra lenne szükségük, ahhoz, hogy felfrissítsék az állóvíz jellegű jelenlegi keretüket. A Besiktas két vereséggel kezdett így lassan az Európai Liga marad számukra az elérhető cél.
A Manchester United 0-1-es hátrányból fordítva nyerte az újoncok közül legígéretesebb Wolfsburg ellen. A kibontakozóban lévő nagy bosnyák generáció egyik tagja, Edin Dzeko szerzett vezetést, melyet Ryan Giggs egyenlített ki, megszerezve 150. gólját csapatában. A németek tavaszi formájukat hozták és elég nagy küzdelemre késztették Rooneyékat. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Owen, aki 5 év után játszott újra BL-meccset, 20 perc után megsérült és le is kellett cserélni. A Wolfsburgnak abszolút van sansza bejutni a következő körbe, de ehhez a két másik rivális otthoni legyőzése mellett, amit alapnak tekintünk, idegenben is kell majd valamit fakítani. A manchesteri vendégjáték jó alap lehet a továbbiakhoz. A United igyekszik majd minél előbb bebiztosítani a továbbjutást és ennek a törekvésnek az oroszok láthatják kárát a következő körben.

A D jelű kvartettben a Chelsea, Anelka góljával verte az Apoel csapatát, és magabiztos 2-0-s gólkülönbséggel vezeti a csoportot. A világjáró francia vállalta ismét a győztes gólt, Drogba ugyanis még mindig strandpapucsos kirohanása okán töltötte eltiltását. Az 1-0-s győzelmek kellemes ízét nem felejtő Ancelottin még mindig furcsán áll a kék nyakkendő. Ahhoz, hogy valódi eséllyel induljanak a BL-címért nem ártan elhozni a Milanból Pirlót és Ambrosinit akiket bármikor be lehetne vetni, ha a mesternek 5 belső középpályással támadna kedve rohamozni.
Az Atlético Madrid beígért feltámadása ismételten elmaradt, annak ellenére, hogy legalább annyi helyzetet dolgoztak ki, mint a hazai Porto. Tényleg nagyon érik az edzőváltás, aminek következtében, reményeink szerint elindulnak fölfelé. A Porto a lehető legjobb pillanatban találkozott a matracosokkal, és ki is használta a lehetőséget, Falcao és Rolando góljaival fektette két vállra a spanyolokat.
 

49 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr381421452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.10.01. 20:40:06

A "BL 2. forduló - Három dolog a szerdai játéknap elé"-ben írt pontok nagyon szépen jöttek. Különösen Owen sérülése tetszett:)

poolfanati 2009.10.01. 20:52:57

"melynél Mandanda úgy jött ki, ahogy az a színes bőrű kapusok nagykönyvében meg van írva"

ezen kurva jót röhögtem:D

_alerob 2009.10.01. 21:10:20

Del Piero kidőlt 30-40 napra.. (nagyon nagyon ideges smiley) Domenec egy fasz. Del Piero és Trezeguet iszonyat mit művelne együtt most, ezzel a középpályával. De hát....

A Bayern egy óriási dicséretet megérdemel. Lenéztem őket, erre sokkal inkább partyban voltak.

poolfanati 2009.10.01. 21:12:51

mi lesz a bayernnel ribéry és robben nélkül?

Mr.AT 2009.10.01. 21:16:28

@_alerob: "Del Piero kidőlt 30-40 napra..."

Tökönszúrom magam, b*zmeg. Épp, hogy visszatért, játszhatott 10 percet, erre megint megsérül, ráadásul edzésen.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.01. 21:30:15

@poolfanati: remélem, a Köln ellen az erő lesz velük. a Bordeaux ellen már játszhat Ribéry.

_alerob 2009.10.01. 21:39:14

@Mr.AT: Gondolj bele Alexnak milyen érzés lehet most. Kivan éhezve a meccsre, gólt akar lőni, játszani akar...

sporttárs 2009.10.02. 00:01:42

@poolfanati: Én meg esküszöm, nem értem.

váév építők (törölt) 2009.10.02. 07:48:57

ez meg milyen duma: " egy jó milan igazán kellene a bl-be" ??? miért is? nekem nem hiányzik egy jó milan, de szerintem a milan drukkereken kívül senkinek...
ez kb olyan mint amit a 90-es évek elején írt a népsport, hogy " egy jó fradira szüksége lenne a magyar focinak" ...miért is???

DoktorHáz 2009.10.02. 07:52:07

A Group: Hajrá Bordeaux. A második helyért meg megküzd a Bayern+Juve.
Az olasz kontingens azon képviselői akik reálisan esélyesek a végére azt hiszem ebben a fordulóban is megmutatták hogy kevesek mint Tiger Woodsban a fehér pigment. Az Inter 7 meccse nem nyert, a Juve szenved, a Milant meg hagyjuk:D
B Group: A Manu félgőzzel hozta a meccset, 0-1 után kezdtek el játszani. Vezetik a bajnokságot, hasítanak a BL-ben is. Ilyen az élet Ronaldo nélkül. A második helyen a farkasok viszik a német zászlót.
C Group: Ilyen az élet Ronaldoval. Mindig nyersz. Ezen az úton halad a Real is. a 9es meg fossa a gólokat. A második helyért ádáz küzdelem lesz. A milanról nem érdemes szót vesztegetni, Berlusconi is inkább a nőket tömte , mintsem pénzel a szeretett klubját.
D Group: Ancelotti ugyanazt csinálja mint a Milannal, fos játékkal hozzák az 1-0át. Ennyi és nem több. A Porto második lesz, simán előzve a "rendkívül erős" Atletico Madridot.
(újabb La Liga fikázás: két "erős" csapat az Atletico és a Villareal szinte meccset sem nyertek idén, és ők a két elit erős vetélytársai, MUHAHA)
E Group: Lyon továbbmegy elsőként. És ha a Fio nem szórakozza el a 2 Loki meccsét, akkor a Benitez már télen repül. A Loki remélem egy gólt majd összehoz.
F Group: A Katalán istencsapat szilárdan áll a trónon, simán megy a 16-ba. Az Inter szenvedni fog de továbbjut, aztán majd megint jön a Manu és kulloghatnak a Serie A posványába.
G Group: A Sevilla már továbbjutott ebből az EL csoportból, a második helyért gigászi küzdelem folyik majd és a sorsolásnál pedig hasztalan imádság a nagyoktól hogy ebből a csoportból kapjanak ellenfelet.
H Group: Az Arsenal "tinijeinek" (MUHAHA. Almunia,Gallas,Rosicky,VAn Persie,Arshavin,Eduardo,Eboue,Silvestre) a csoportelsőség nem okoz gondot, de az első nagycsapatnál bedobják a türcsit. A második helyezettre szót sem érdemes vesztegetni a 16között úgyis mennek a piritósba.

Bár még csak október van, de már most látszik hogyha nem lesznek összesorsolva akkor a két spanyol gigamegahiperszupercsapat és a szokásos Chelski,Manu páros lesz a négyben. Punktum.

szferi 2009.10.02. 08:22:29

@DoktorHáz: oly simán megy majd tovább a pool, hogy csak nézel ki a fejedből. ja, és persze az elődöntő a minimun, mint általában.

DoktorHáz 2009.10.02. 08:40:37

@szferi:
Ez a Pool?
Ne viccelj velem.
Lehet hogy a nagynevű PL csapatoknak mint a Hull,Stoke,Burnley lőnek négyet,ötöt de ennyi és nem több. A védelem lassú, a középpálya erőtlen, és hamarosan Torres is sérült lesz, Szent "Sztividzsí" meg már megcsömörlött. Tavaly nyerhetett volna a Pool, idén a PL-ben esélye nem lesz, a BL-ben meg örülhetnek hogy kétszer megverik a Lokit.

reader613 2009.10.02. 08:55:34

pool-t leírni nem szabad, emlékezzünk, amikor legutóbbi BL körben (vagy tán 2 éve) 3 meccs után volt 1 pontjuk.... a hátralevő 3 meccsen aztán hoztak 9-et, valami 16-1-es gólkülönbséggel (incl. 8-0 vs Besiktas)

el sastre 2009.10.02. 09:09:33

"A szimpatikus Pepe-C. Ronaldo páros ....."
ez qrva jó :D

Juan de Keserű, a keselyű 2009.10.02. 09:26:47

@DoktorHáz: Le vagyok maradva...ez a menő mostanság, a muhaházással támogatott érvelési technika?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.02. 09:30:28

Remélem Owen sérülése nem súlyos, egy horror amin az utolsó 4-5 évben átmegy szegény srác. Lehet, hogy a Madridba igazolása miatt haragudtak meg rá az istenek.

@váév építők: Én például nem vagyok Milan szurkoló ,de nekem nagyon hiányzik egy olyan Milan, amelyien két és fél éve bohócot csinált az MU-ból az San Siroban.

@DoktorHáz: Ne menj már át Hajdú B.-be, még az is lehet, hogy a Lyon tovább sem jut a csoportból. Eddig nem tettek semmi rendkívülit: szűken megverték otthon a tíz emberrel játszó Fiot és hozták a papírformát a Loki ellen. Ebben a csoportban nagyon éles harc lesz a továbbjutásért, amiben a Loki lehetne a mérleg nyelve, hiszen kiejthetne valakit egy örvendetes pontszerzéssel. Ez a sommás tippelgetés is bator a csoportok végeredményére a jelenlegi formák alapján. A három hét múlva esedékes következő fordulóig is óriásit fordulhat a világ.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.10.02. 09:31:14

@DoktorHáz: nick és érvelés technika egysége ötös :-)

Egyébként én simán el tudom képzelni, hogy így lesz, ahogy írod, de ugyanilyen simán el tudom képzelni, hogy nem így lesz. Kár is jósolgatni....

drosiii 2009.10.02. 09:55:45

@popp: abból a sérült védelemből nem volt nehéz. ha a mu lenne most ilyen szar, akkor őket hiányolnád a roma elleni meccseik miatt?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.02. 10:07:24

@drosiii: A kérdésed nyilván költői. Ahogy mások is én is állást foglaltam a hiányzik-e egy jó Milan vagy sem témakörben. Nos elnézésedet kérve, nekem hiányzik.

drosiii 2009.10.02. 10:09:19

@popp: csak vicces ez a MU fóbiád...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.02. 10:20:24

@drosiii: Most a Milanról volt szó. Csak azért az Mu elleni meccset említettem meg, mert szerintem az volt a Kaka-féle gárda klasszikus produkciója. Akkor olyan okos és szép focit játszottak, amit vehetünk etelonnak. Ha a 'Pool elleni fölülmúlta volna azt a produkciót, akkor azt említettem volna.

drosiii 2009.10.02. 10:22:15

@popp: kicsit unalmas, hogy mindenki a mu elleni meccset veszi etalonnak (galacticos), te és a milanod. következő remélem nem a villarrealosok lesznek :D

nordsee 2009.10.02. 10:33:35

@drosiii: kicsit vicces az üldözési mániád. ;-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.02. 10:37:46

@drosiii: Azért az a Real-MU párharc tényleg nagyon ott volt. Egyébként ez azért a United elismerése is. Amúgy mondjuk Hispan Milanja, nem az enyém. Nem is értelek, ha csak teheted emlékeztetsz a 7-1-re, most meg nyígsz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.02. 10:41:59

@drosiii: Azért az a Real-MU párharc tényleg nagyon ott volt. Ez a United elismerése is. Amúgy mondjuk Hispan Milanja, nem az enyém. Nem is értelek, ha csak teheted emlékeztetsz a 7-1-re, most meg nyígsz

drosiii 2009.10.02. 10:48:55

@popp: ha csak tehetem? azért ez nagyon nem így van. csak akkor ha szóba hozod a MU-t olyan szinten hogy mikor focizták le nagyon.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.02. 10:52:38

Ha nem te voltál, aki Carrick 7-1-es cipőjét emlegette szerdán, akkor bocs. Na mindenesetre a hozzászólásomat nem a United piszkálása miatt írtam, hanem a kínosan vergődő Milan közelmúltbeli nagyszerűségét idéztem.

drosiii 2009.10.02. 10:53:33

@popp: azért az elég más. csak carrickről volt szó, meg hogy végre megint lőtt egy hasonlót.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.02. 11:06:42

@popp: 7et rúgott a MU is? meg az Arsenal is:) csak mi az otthonotokban :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.02. 11:09:15

@drosiii: Kábé ugyanaz, mert itt meg a Milasnról volt szó, hogy két és fél éve még milyen nagyszerűek voltak. Mondjuk nem is reagáltam volna arra a megjegyzésre, ha nem érzékenykedsz itt. Téma lezárva.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.02. 11:13:10

@imici77: Ha nincsenek a tizenegyesek öt évig sem találtok a kapunkba se Romában, se Londonban, de ezt te is vágod :).

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.02. 11:16:56

@popp: :) ha én rúgom ballal a tiziket, akkor is továbbjutunk :) a köv nst cup-ra jöhetnél, iszunk egy sört :)

marvin__42 2009.10.02. 11:21:16

"A Milan jelenleg a vén Európa löttyedt..."
"A szimpatikus Pepe-C. Ronaldo páros"
:-)

balu11 2009.10.02. 11:21:18

@drani: pedig adja magát: A Milan Európa lógó csöcse.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.02. 11:24:33

@drani: Úgy is értheted, hogy a most már löttyedt fasz, amelyik két éve még keményen vaszta szét Európáját és Brittaniát fölváltva.

jazs 2009.10.02. 12:17:25

"A szimpatikus Pepe-C. Ronaldo páros hozta össze az első gólt"
Ne emlegessük már őket egy lapon!
Pepe egy dühöngő őrült, míg CR maximum egy idióta. Azért más kategória a kettő, még akkor is, ha egyik sem szimpatikus a posztírónak.

Iustizmord 2009.10.02. 14:31:32

eddig csak néhány új játékos kellett volna (kb 6-8 db, als minimum), de most már érthető h miért kell VÉRT pumpálni a milanba.

Iustizmord 2009.10.02. 14:32:28

érdekes, de évek óta nem találok olyan emilcímet amin írni lehetne a Milan vezetőségének. most már azt is értem miért nincs ilyen.

Walmer 2009.10.02. 14:38:05

A Milan nekem egyáltalán nem hiányzik, de leszarom a realt, meg a barcát is.

Egy dolog viszont qrvára bánt. Az a bivalyerős Atletico, azzal a fantasztikus középpályával... és ennyire nem megy nekik. Ej, ej, ej.

Neil Blender 2009.10.02. 14:52:32

@Walmer: Az Atletico Europa es spanyolhon vicce minden evben es ez igy lesz iden is.

Rengeteg a remek jatekos a keretben, de szerintem ami igazan hianyzik nekik az egy nyero mentalitasu ember. Aguero ajnarozva van evek ota de stabil jo teljesitmenyre nem igazan kepes. Ugyanez igaz Forlanra is, aki bukottkent jott Manchesterbol, itt megtalalta a szamitasat, de sokszor meccsekre eltunik (hogy aztan hintsen egy mesterharmast). Simao anno farkat behuzva tavozott Barcelonabol, stabil jo jatekos lett belole de nem egy vilagvero nyero mentalitasu jatekos. Jurado nagyon tehetseges iranyito, de azert nem veletlenul nem tartott ra idenyt anno a masik madridi csapat.

A vedelem pedig szinte egyontetuen egy kalap szhar. En mint Realos abszolut nem sajnalom oket nyilvan, de egy olyan csapat ne is legyen top3as aki szinte elbol lefekszik a Barcanak, a Realnak meg az osszes rivalisnak a piciket meg jol kitomik. Kb annyi eselyuk van a bajnoki cimre minden evben mint Zenganak scudettot nyerni a Napolival.

Neil Blender 2009.10.02. 14:55:51

* termeszetesen a Palermoval, bar Donadoni Napolija is erdekes

Walmer 2009.10.02. 15:12:05

@Neil Blender: Remélem azt vágod, hogy fenti kommentednek komoly következményei lesznek.

Csöncsön ugyanis nem az az hombre, aki könnyen felejt.

Neil Blender 2009.10.02. 16:02:03

@Walmer: Annyira nem szoktam belemerulni itt a kommentelesbe de ha jol tudom akkor Csoncson Barcas...

Mi a kutyat erdekli ot a matracosok sorsa. Hiszen neki tobb van mint egy klub... =)

TheSt!g 2009.10.02. 17:06:01

@Neil Blender: Csöncsön a spanyol foci Walmere. Vagy Walmer az angol foci Csöncsöne. Vagy valami ilyesmi. :)

Tika_ 2009.10.02. 17:13:35

"A Milan jelenleg a vén Európa löttyedt fasza, ami egy újonc megbüntetéséhez is puhának bizonyult."
Ember, respect, ez q nagy volt!! (B)(B)(B)

@TheSt!g: vagy sokkal inkább valaki egész más.. ;)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.02. 17:51:14

@popp: majd jön egy klasszika szakos, azt megfenyít, hogy a vén Európa nőnemű volt... a bika alatta, az oks. az persze minden volt, csak nem vén...

CaBeL 2009.10.02. 18:37:46

Sok mindenen szakadtam a nevetéstől de ezen főleg: "A D jelű kvartettben a Chelsea, Anelka góljával verte az Apoel csapatát, és magabiztos 2-0-s gólkülönbséggel vezeti a csoportot. "

^^

nordsee 2009.10.02. 19:18:36

@Tika_: Max egy cápázásra lett volna alkalmas. De a "helvét" ribanc nem tartotta oda amásik orcáját. Sem. :)
süti beállítások módosítása