Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #4 A forduló elé

2009.08.29. 12:15 OJ

Az első, vízparttól selejtezőkig nyújtózó ciklust egyszerűen nem is zárhatja más, mint egy igen kiváló találka a tavalyi éllovasok részvételével. Minden erőlködés nélkül mondjuk, a vasárnap esti Marseille-Bordeaux-t nagy ökörség lenne elmulasztani, úgyhogy ne szúrjunk ki magunkkal, jóbarátaim. A latolgatás mellett a hétközi kupakörben született alkotások és tutinak tűnő tippek is az asztalon, lépjünk hát beljebb izibe'.

A Lyon góljait mindenki láthatta kedden az Öcsiben, de biztonság kedvéért itt a video arról, hogy a védőmunka terén kihívásokkal küszködő Anderlechtet hogyan nullázza le Lisandro. A Lyon góljai remélhetőleg elmaradnak az Öcsiben az ősszel, de maradjunk a talajon: örülünk, hogy ott lehetünk. Így van ezzel a másik kupasorozatban érdekelt Toulouse és Lille is, akik tudtak élni a távolban szerzett előnnyel: a TFC-nél belefért a törökök győzelme - kapusuk, a francia ligából ismert Sylva mindent hatástalanított, a Trabzon gólja meg egy ritka szarul pattanó lövésből esett -, az ezúttal Gervinhóval és De Melóval felálló Lille ellenben magabiztosabb volt és nem engedett a belgáknak. A Guingamp pontosan úgy fejezte be az EL-t, mint Juhászék a BL-t: 2-8. Csak az íze más.

 

Francia klubok a kupák csoportkörében:

A Lyon ellenfelei a BL-ben: Debrecen, Liverpool, Fiorentina (E-csoport)

A Bordeaux ellenfelei a BL-ben: Bayern, Juventus, Haifa (A-csoport)

A Marseille ellenfelei a BL-ben: Milan, Real, Zürich (C-csoport)

A Lille ellenfelei az EL-ben: Valencia, Slavia, Genoa (B-csoport)

A Toulouse ellenfelei az EL-ben: Sahtar, Bruges, Partizan (J-csoport)

*****

Térjünk a hétvége lényegi részére. Nem mintha magyarázni kéne, de az a kényes egyensúlyi helyzet, ahol a Vélodrome-ba való bevackolás próbálja kiegyenlíteni a vendégek eddigi felszabadult, egyéni teljesítményeket és csapatot tekintve is kiemelkedő fociját, kizárólag élvezetes programot ígérhet, főképp, hogy stratégiailag fontos időpontban, a válogatott szünet előtt kerül rá sor. Szikrázó gólpárbajt ugyan már évek óta nem jelez a rendszer, de utóbb "megszaporodtak" a vendéggyőzelmek, pedig a párosítás első ötven évében ez csak egyszer fordult elő. Most is a bajnok tűnik esélyesebbnek.

Kombinatív dolgokkal ugyanis simán tűbe lehet fűzni ezt a marseille-i védelmet, amit túl lehetne élni, ha mondjuk Brandao nem barmolná el rendszeresen a támadások végét, vagy ha legalább kicsit formában lendült volna a Ben Arfa-Valbuena tandem. Így aztán könnyű feladatra vállalkozik, aki megszámolja a szezonban vezetett lendületes, összefogott marseille-i támadásokat. Blanc-ék viszont némi vizsgadrukk után (lásd  első forduló) kisimultak és zsinórban 15. győztes bajnokijukra készülnek. A februári meccsen Chamakh-nál bizarr öngólt, az akkor még Blanc-nál szereplő Diawaránál pirosat jegyeztek fel, a júliusi barátságos találkozó sem nélkülözte a látványosságot, ahogy a tavaly szeptemberi rangadó - akkor épp Bordeaux-ban - sem, a marokkói ordas nagy gólját mindenféle évgólja-zanzába beválogatották. Összességében a bajnokra dobjuk a kosztpénzt, a nyereményből pedig rendelünk egy stíl Gourcuff-mezt.

Tippek:

Első tippelőnk legyen Juan de Keserű, a keselyű, aki rögtön hat gólt vállalt a rangadóra, hát ezt majd utólag azért számonkérjük...

Boulogne - Auxerre 2-1
Lens - Rennes 2-2
Lorient - Le Mans 1-1
Lyon - Nancy 3-1
Marseille - Bordeaux 2-4
Nice - Montpellier 0-0
PSG - Lille 2-1
St.Etienne - Grenoble 5-0
Sochaux - Monaco 1-3
Toulouse - Valenciennes 3-1

 

Boulogne-Auxerre 2-1  Ha most se rúg gólt a vendég AJA, én magam kérvényezem a klubnál, hogy reaktiválják Kovács Kálmánt.

St-Étienne-Grenoble 3-2  Felszakad minden görcs, az idegből még scheissézó barnamedve rágyújt és a frissiben igazolt Bergessio is besodor egyet.

Sochaux-Monaco 2-1  Pokrivac már nem lehet ennek részese. Na de ki a tököm az a Pokrivac?

Nice-Montpellier 2-0  Az újonc még nem kapott ki idén bajnokin, ezt a keserűséget pedig a további egészséges fejlődés érdekében el kell viselnie.

Lorient-Le Mans 1-1  Ez a párosítás ikszért kiált.

Lens-Rennes 0-0  Az év első nullázása jó darabolósra sikerül.

Lyon-Nancy 3-1 A BL-be eddig csak römizni jártak a lyoniak, mondjuk ez a Nancy helyzetén nem segít.

PSG-Lille 1-1 Senkinek se jó, az a lényeg.

Toulouse-Valenciennes 2-0  Akkor is nyer a TFC, ha Gignac egész nap csak a krumplikat hámozza labda helyett.

OM-Bordeaux 1-2  Okait ld. fentebb.

*****

Némi játék a végére: az első, helyes válasszal operáló cimborát meginvitáljuk a következő beharangba egy rövid tippelés erejéig. A megoldást a megadott postafiókcímen kommentekben várjuk.

A vasárnapi rangadó potenciális résztvevői  közül ki az, aki a Bordeaux fiataljai közt kezdte fényes karrierjét, de az OM-ben lett élvonalbeli játékos? 

5 komment

Címkék: francia videó összefoglaló tippverseny ligue 1 beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr791345942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balasnyikov 2009.08.29. 12:55:14

A megoldás: Mathieu Valbuena

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.08.29. 13:32:53

egyre inkább azt gondolom, hogy a Lyon kurva jól jött ki az átigazolási szezonból.

Fejlődő Szervezet 2009.08.29. 13:50:50

MIndenki a Sport1 elé 20.00-kor!
Hajrá Real!

Magnetico 2009.08.29. 13:59:36

Marseille dehogy kap ki:)

tavaly is megverték a Bordeux-t otthon (Chamakh öngóllal:D)

Lyon annyira adja magát, hogy lehet emiatt lesz meglepetés,pedig a hendikeppes odds elég csábító

Lyon kölcsönbe adta Mensah-t a Sunderland-nek, Grosso kb. 50%,hogy megy vagy marad, nem tudom,azért 2 védővel kevesebb nem túl jó ötlet,ha nem jön senki (abban a maradék 2 napban:D)

PSG nyer remélem, ahogy most már a St.Etienne is ,azért az 5-0 és a 3-2 elég merész tippek,nem lesz ez több egy 2-0-nal kb. sztem:)


Marseille-Bordeux vasárnap 21.00-től a Sport2-n élőben

jó kedvemben felajánlok 1.000 Ft-ot (sportingbeten lefogadható pénzmagot vagy valahogy máshogy rendezve )

OJ-nek ha a Lens-Rennes tényleg 0-0 lesz, nem pedig bármi más:)

Juan de Keserű, a Keselyűnek pedig ha a St.Etienne-Grenoble 5-0 lesz,nem pedig bármi más :)

óriási kockázatot vállalva hajrá !:D

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.08.29. 18:34:09

@pancho_sanza:
Monduk azzal a néggyel nem is lehetett melléfogni, egyedül Gomis-ról volt szerintem enyhén kérdéses, hogy bejön-e. A Marseille-jel kapcsolatban átigazolási értékelést csak Lucho első tíz bajnokija után vagyok hajlandó megfogalmazni. :)
süti beállítások módosítása