Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #3 A forduló elé

2009.08.21. 22:00 OJ

Miközben mi digiskocsmákban és szakadozó streameken ugrándozva idegeskedtünk, Roliékat betegmód szanálta a Lyon. Míg nálunk a tűzijáték, a Lille és a Toulouse táborában az idegenbeli kupagyőzelem hozta meg a hétközi közösségi élményt. Utóbbi kettő épp egymással randevúzik vasárnap - nem lesz szép meccs -, szombatra pedig gólzáport várunk a Rennes, szaggatást az Auxerre és a St.-Étienne pályáján. Régi magazinok lapozgatásakor jött az ötlet, hogy mostantól minden beharangozót enyhe múltbarévedő bekezdéssel nyissunk, így '99 augusztusába ugrunk vissza kicsit. Továbbá tippjáték is az asztalra kerül, mert ugye, velem lehet beszélni.

Ki látható az alábbi képeken?

Nos, a képeken látható fiatalembernek köszönhető, hogy a szófiai Levszki még versenyben van a BL főtáblájáért. Az egyenlítő gólt szerző Cedric Bardont girbegurba karrierje során sok nagy formátumú játékossal hozta össze az ég - Nonda, Diouf, Drogba, Topuzakov -, de akkora gólt, amekkorát az enyhén lenézett magyar bajnok szerényen 10-es jobbhátvédje akasztott, talán sehol se látott még. A betyárhuszármindenit, mekkora volt! 1999 augusztusában épp a Rennes csatársorában találjuk: előtte cirka 80 meccsen a Lyont erősítette, ahol 1993-ban debütált. A szépen hulló pályaív - Guingamp, majd Le Havre, utóbbi már második vonal - végül a szófiai kalanddal tört meg, a több mint kétszáz bajnokija ellenére noname focistából pedig isten lett a Balkánon. Nem véletlen, hogy pár hónap Izraelt és egy év BL-lel színezett ciprusi kalandot (Anorthoszisz) követően is Szófiába tért vissza. Kedves Bardon, le az illúziókkal! Az Európa-liga is klassz dolog ám.

További érdekességek tíz évvel ezelőttről:

*Angliából figyelik a Metz csatárát, Tóth Misit bizonyos Louis Sahát, aki nemsokára Newcastle-be költözik.

*Az Auxerre edzője, Fernández összetenné a két kezét, ha az akkori csatárok - Marlet és Guivarc'h - egyikét újra a csapatnál tudhatná. Arról a srácról nem is beszélve, aki ekkortájt még ácsingózó tartalék - ma meg a görögöknél praktizál.

*A Nancy jelenlegi mesterének. Correának még Bölöni osztogat tanácsokat.

*Kanouté barátunktól még a Lyon-kezdő is messze, nemhogy külföld vagy az akkor még francia válogatott.

*Az OM felettébb sok reménnyel fogadja 17 éves argentin támadóját, bizonyos Pablo Ignacio Calandriát. Eközben a Monaco egy Rafa Márquez nevű mexikóit szerződtet.

*Négy forduló után a PSG áll a tabella élén, mögötte sorakozik a Bordeaux, a Monaco és a Lyon. A párizsiak kapuját a potyakirály Lama védi, előtte talán minden idők leghosszabb nevű védője szerepel (na ki lehet az?), Okocha mellett pedig Benarbia és Laurent Robert szervezgeti a támadásokat.

Lássuk a kupameccseket zanzásítva!

Küldetés teljesítve - állt a klubhonlapon. A Lyon először játszott jól idén és meg is lett az eredménye. A nyolcvanikszmilliós inveszt nyakig benne volt az öt gólban, amit Juhászéknak végig kellett szenvednie.  A belgák egy békés ikszért jöttek, de hazafelé a repülőn szédelegve keresték az üléseket. Bastos jobbszélre vezénylésével (ne felejtsük, ez Govou helye) Puel gyakorlatilag megnyerte a meccset, de legalábbis hatalmas előnyt szerzett, Ederson helyett pedig ezúttal Pjanic került a kezdőbe, ami szintén príma húzásnak bizonyult. A három-, helyenként négytámadós játék, amiről a szakember is szólt,  talán gördülékenyebben ment, mint várta. Előre sajnáljuk az Auxerre-t. [Lyon-Anderlecht 5-1]

Látva a felforgatott és árnyalatnyit védekezőbb jellegű kezdőt, a Lille-től óvatos focit vártunk, de hát a Genknek annyira nem ment a támadásépítés, így Dumont és Vittek góljaival értékes sikert arattak Balu és Danika csapata fölött. Mavuba csele az első gólnál bizony ritka szép. [Genk-Lille 1-2] A hétvégi ellenfél TFC látszatra magabiztos, amúgy izzadós partit nyomott a törököknél. Gignac hamar megtalálta a fonalat és hozta ezt a meccset (is), Sissoko szintén vállalhatott volna még egyet, de elcsúszott és a dicsőség Mansaréé lett. Intő jel védekezés szempontjából a török gól - kis morzsa a Lille-nek, még sokat érhet. [Trabzonspor-Toulouse 1-3] A kupagyőzelem jogán induló Guingamp ugyan másodosztályú, de, mint lelkes regionalligás társaságot, fektette meg őket a Hamburg. Egyetlen helyzetüket Mathis jegyzi 0-4-nél, a gól a németek ajándéka. [Guingamp-HSV 1-5]

 

Végezetül lássuk a vélhetően fals tipposzlopot!

Auxerre-Lyon 0-3 A meccs végére úgy megszánja Puel a hazaiakat, hogy kölcsönadja Mounier-t.

Le Mans-Nancy 1-1 A Nancy még sosem nyert a Le Mans-nál, gólt is csak egyszer lőtt.

Monaco-Lorient 1-1 Korrekciót akarunk, de egy jóféle csatár se jönne rosszul.

Montpellier-Sochaux 1-2 Sverkos a soros.

St-Étienne-Boulogne 3-1 Sanogo rögvest beköszön, kétségünk se legyen.

Valenciennes-PSG 0-1 Amikor az edző személye teszi érdekessé a meccset, általában nem történik semmi.

Rennes-OM 3-3 Tavaly 4-4 volt, válságban a hatgólos döntetlent is illik becsülni.

Bordeaux-Nice 3-1 Marad a zsiráf.

Grenoble-Lens 1-1 Ez a két elvesztett pont még fájni fog úgy bordatájon.

Lille-Toulouse 1-0 Hosszú az út Trabzonból, az a helyzet.
 

6 komment

Címkék: francia videó beharangozó bl tippverseny ligue 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr111328857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.08.21. 22:29:47

eric rabessandratana? egy pajtásom azt mondta róla, hogy az anyakönyvvezető rátenyerelt véletlenül a klavira, amikor felvitte a nevét.

Magnetico 2009.08.21. 23:00:59

Anicet Andrianantenaina:D

ő meg az Auxerre csatára az ifiből,mert a 3 jobbik sérült,meg Oliech is sérült,maradt Niculae+Birsa,akiknem nem szokásuk a gól(lövés)

ha Horváth "Blanco" Ferinek kéne egy bombagólnál beüvöltenie ezt a nevet, mi lenne abból..
Andrinaninaonanonaonanananemnemdede

amúgy legutóbb már írtam, ha most nem nyer a Lyon ,akkor megbundázzák magukat, mert simán nyerni kéne ,főleg az Anderlecht elleni játék után
,ami miatt nem kell aggódni a visszavágó miatt,meg a játék képe is végre nagyon jó volt

és ma még 2 -es odds(hét elején 2.3 is volt)

Lille kicsit tényleg lazábbra vette, de a Toulouse meg 100%-ra eldöntötte legalább,az amúgy is nehezebb ellenfél ellen,bár a Lille se fog kiesni
tán a Giungamp se :D

jó kis X-et várok min. 1 Gignac gól


a tippekkel is egyetértek, kivéve,hogy nyer a Monaco(ők ilyen hektikusak)
de a Marseille is bedarál(hat)ja a meccset(és max 1 gólt ha kapnak,abból is az egyik 11-es,vagy öngól:D)
a Bordeaux-tól pedig nagyon vékony győzelmet várok,nehogy x legyen
asszem ez lenne zsinórban a 14. bajnoki győzelmük,ha sikerül

Lens ha meg úgy játszik,ahogy a Bordeux ellen 2 hete idegenben sztem lesz 3 pontjuk a meccsből

St.-Etienne vett egy csatárt, mily logikus ötlet, remélem behajtják a meccset

így 5 csapat ott van a nemzetközi porondon, 3 a BL-ben 2 az EL-ben, sztem 2 francia ott lesz tavasszal is a BL-ben, a másik 3 meg remélem az EL-ben

francia házidöntő mindkét sorozatban külön jót tenne a koefficienseknek:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.22. 01:52:18

Az ősz előbb fog beköszönni, mint a Bundi-reject Sanogo :)

Amúgy a Boulogne ellen tippelni komoly szakmai kérdéseket vet fel OJ ;-)

Magnetico 2009.08.23. 06:37:24

Lyon&PSG együtt @4.3-as odds, a bukik nem tudom mit gondoltak

St-Etienne áhh, nem igaz ,ami ott megy, Marseille meccset meg nem láttam, kellett volna hozniuk elvileg,de ahogy látom nyomott rendesen a Rennes is

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.08.23. 11:31:23

@Magnetico:
Mindketten megnyerhették volna, de egyik oldalon se volt épkézláb befejező játékos. A zöldek vekengéséről amúgy hétfőn bővebben.
@heinrich:
Úgy tűnik. :)
süti beállítások módosítása