Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A szuperválogatott

2009.08.20. 08:00 _benito

Pár napon belül kedződik a 2010-es idény, a héten viszont még az előző szezonnal foglalkozunk két poszt erejéig. A szezonválogatott mellett az év köcsögei is jönnek, mielőtt útjára indul a világ legélvezetesebb bajnoksága, de az első körben úgy illik, hogy a legjobbakkal foglalkozzunk. Többen megvédték helyüket az év csapatában, de vannak meglepetések is. Ilyeneket úgysem lehet objektív mérce alapján felállítani, úgyhogy mindenkitől azt várjuk, a saját szubjektív listáját a kommentek között tegye közkinccsé, mert csak az ilyenektől fogadjuk el a hüjevagy-típusú hozzászólásokat. Hajtás után sok videóval szuperválogatunk.

Julio Cesar
Az olasz szezonválogatottba kerüléshez Buffont kell megverni, ez idén nem volt olyan nehéz feladat, Julio Cesar a legkisebb megerőltetés nélkül oldotta meg. A brazil kapusgenerációk első olyan szülöttje, aki nem úgy lett portás, hogy a legügyetlenebbet bezavarták a kapuba, és ez látszik is: minden játékhelyzetben tökéletesen tudja, mit kell tennie. Nagyon sokat köszönhet neki az Inter, számolatlanul hozta azokat a védéseket, amikkel pontokat hozott csapatának, az ő helye egyetlen másodpercre sem kérdés most, hogy Jimmy Fontana szögre akasztotta a bohócsapkát. Itten van egy nagyon durva, de ez sem pitiáner.

Douglas Maicon
A jobbhátvéd az egyetlen játékos, aki zsinórban három éven át meg tudta őrizni a helyét szuperválogatottunkban. Mourinho alatt még több támadófeladatot kapott (többet, mint amennyit az előtte kerregő-csattogó középpálya), így védekezésben már néhol robertocarloszos mutatványai is akadtak, de az ő győzelme akkor is sima lenne, ha európai-, vagy világválogatottat csinálnánk. Dani Alves mellett (és nem mögött) a világ legjobb jobbhátvédjéről beszélünk, kész csoda, hogy valamelyik pénzeszsák nem pattintotta le az Interről. Sok van még benne, 28 éves, és emlékezhetünk a 35 évesen a vonal mellett rágózva száguldozó Cafúra. Ezt ajánljuk, meg viccből ezt is.

Giorgio Chiellini
Hiányposzt az olaszoknál a középhátvéd, az ígéretes külföldiek nem játszottak eleget, az olaszok meg sérültek, padoznak, vagy szarok. Chiellininek egy nem túlságosan erős mezőnyből kellett kiemelkednie, és ezt meg is tette – de ennél egy lepkefingnyivel sem többet. A Juve belső védője az Eb egyetlen épkézláb olasza volt, és a szezont is emberül nyomta végig, és bár még mindig nagyon sokat hibázik ahhoz, hogy egyértelműen klasszisnak tartsuk, vitán felül a legjobb olasz középhátvéd lett. Szárad a lelkén ez-az, sokat kell még tanulnia, de talán nem véletlen, hogy Lippi ennyire tolta Cannavarót a Juvéba: Chiellini országos érdek. Idén övé a böllérmesterek térdszalagrendje.

Paolo Maldini
Van még valami, amit nem mondtunk el róla? (azon kívül, hogy mit keres a szezonválogatottban?) Tavaly nem, idén viszont életműdíjnak szánjuk Maldini szerepeltetését, de tényleg nem voltak sokan, akik egyértelműen megelőzték volna. A világ legelegánsabb védőjét idén sokszor hozta kellemetlen helyzetbe középszerű csapata, de így is megállta a helyét: 40 évesen, tökéletes erőnléttel, hihetetlen futballaggyal tette a dolgát, és még arra is jutott energiája, hogy torkon ragadja a vero derby d’Italián Chiellinit. A milánóiakat elnézve egyetlen percre sem lógna ki még a következő szezonban sem, de megértjük, hogy ebből már nem kér. Aki nem Milan-szurkoló, az se felejtse el: a csajod miatta ült le kussban meccset nézni.

Davide Santon
Egyszer csak előugrott a kalapból ez a fiatalember, és tátott szájjal bámultunk, hogy jobbhátvédként úgy szorítja ki Maxwellt és Chivut az Interből, hogy a harmadik meccse után már nem is volt kérdés a helye. Kicsit még bátortalan előrefele, de már fel-feltűnik a másik tizenhatosnál is, védekezésben viszont egészen kiváló. Az idei lehet az ő éve, olyan multifunkcionális játékossá fejlődhet, mint Zambrotta volt, ehhez már csak neki is kétlábassá kellene válnia, mert a sebességével a világon semmi gond nincs. Egy olasz az Interben, akit ráadásul nem is csilliárdokért vettek: valamit tudhat, ha ezt így le lehet írni róla.

Daniele De Rossi
Ő is címvédő, és tavaly sokkal jobban meg is érdemelte helyét a szezonválogatottban, de a satnyuló Serie A-ban az idei, némileg visszafogottabb teljesítmény is elég volt a bekerüléshez. De Rossi már egyértelműen a Roma legnagyobb értéke, nem véletlen, hogy a tönk szélén egyensúlyozó klub röhögve dobálta vissza a 40-50 millió eurós ajánlatokat. A hullámzó teljesítményt mutató Romát még nem tudta a hátára venni, de ez részben a posztjából is adódik, rá viszont ritkán lehetett panasz, abban komoly része van, hogy a farkasok végül kiléphettek Európába. Jövőre csak akkor kerülhet be, ha megfelezi sárgái számát, és megduplázza góljait. És megtanul büntető rúgni.
 
Esteban Cambiasso
Még mindig ő az Inter legfontosabb játékosa, így a zsinórban négyszeres bajnoktól pedig szinte kötelező bekerülnie. A tökéletes védekező középpályás meglövöldözi a maga góljait is, tehát nem egy kacskalábú böllér, aki habozás nélkül eltöri a lábát annak, aki átlépi a félpályát. Idén nem egyszer láthattuk a védelem közepén is, de azért középhátvédként még nem válogatnánk be, szűrőként viszont vitán felül ott van a helye idén is. Mourinho várhatóan idén sem fogja támadókkal telezúdítani a kezdőcsapatát, így a Mancio utolsó évében látott parádézásának töredéke is elég lehet a jövő évi tagsághoz, de már legalább látszik, kik lehetnek a kihívói.

Mommo Sissoko
Ott ért véget a Juventus szezonja, amikor a Torino ellen 40 másodpercre beszállva eltörte a lábát a marhája. Sissoko az angol bajnokságból érkezett, úgyhogy az olasz meccseken nem tudja rendesen kifutni magát, ezért a szigetekről hazaúszik, a szárazföldi meccsekről hazafelé meg a busz mellett kocog. Hasonlóan fontos tulajdonsága, hogy az angolspárgája az egyik oldalvonaltól a másikig ér, így lehetetlen elvinni mellette a labdát, már csak azt kellene valakinek megmagyaráznia neki, hogy ne próbáljon cselezni, mert azt nem tud. Sissoko hazatalált, tökéletesen illik a Juventusba, és még nagyon sok van benne, ha kicsit fegyelmezettebb lesz, Liverpoolban a küszöböt fogják rágni, hogy elengedték.

Mauro Zarate
A szezon kellemes meglepetése volt a vadlábú argentin, akiről nem sokat tudtunk a szezon előtt. Aztán elég gyorsan megtanultuk a nevét, miután a Lazio wasserstartot vett, és az első fordulókban szerteszéjjel gyakott mindenkit, aki szembejött. Csapatához hasonlóan Zaraténak is voltak rosszabb időszakai, főleg télen, amikor megrészegítették az ajánlatok, de a gyalázatos periódusok ellenére a rómaiaknak jó évük volt: kupa és olasz szuperkupa, nem rossz. Zarate azért nagyon jó csatár, mert nem a tökét vakarva várja, hogy jöjjenek a passzok, igazi szélsőerényekkel rengetegnet, és szemmel alig követhető sebességgel fut, saját maga is képes bármikor helyzetbe kerülni, amit adott esetben (a szezon meccsén) így fejez be. És a Serie A még nem is a megfelelő közeg neki, Spanyolországban leborulnának előtte.

Marco Di Vaio
Részben a mardosó bűntudat szavára hallgatva válogattuk be a bolognai veteránt, aki nagyon kevés híján gólkirály lett egy olyan csapatból, amely az utolsó fordulóban biztosította be bennmaradását. 24 góljából hatot szerzett büntetőből (az ugyanennyivel végző Milito eggyel több 11-est lőtt), leginkább a tizenhatoson belüli járőrözések eredményeként talált be, nagy hatékonysággal termett a kipattanók, lecsorgók környékén. A kiesés és a bennmaradás között egy jó csatár dönt, aki az egy meccsre jutó fél helyzetből gólt szerez, ez volt Di Vaio, aki a három kieső mindegyikét pont ugyanígy bent tartotta volna a Serie A-ban. És még egyszer, bocsánat, Marco.

Zlatan Ibrahimovic
Korábban is leírtuk róla: a világ legjobb csatára lett, és ebben komoly szerepe van Mourinhónak, aki mellett lehiggadt, pontosabb és sokkal hatékonyabb lett. Már csak akkor üt, amikor muszáj, a szája sem jár annyit (még így is sokat azért), piros nélkül hozta le az évet. Játékán nem hagyott nyomot, hogy többféle felállásban kellett ontania a gólokat, a 9-1-es Mourinho-reteszben pont úgy tette a dolgát, mint a szerencsétlen háromcsatáros, vagy az árnyékékes rendszerben. Centerként és második csatárként is tökéletesen használható, és sokkal inkább csapatember, mint korábban. Az Inter óriásit bukott az elveszítésével, gyakorlatilag egyszemélyes támadójátékának intett búcsút.

 

43 komment

Címkék: videó szakértelem válogatott vegyes izé szuperválogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr801321578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krysal 2009.08.20. 08:03:00

Naneee, hát elkészült? És Del Piero...?

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2009.08.20. 09:16:53

Szerintem Eto'o + Milito páros bőven tudja majd pótolni Ibrahimovicsot. Aki ráadásul BL kieséses körben még soha nem rúgott gólt... Így azért kicsit túlzás hogy a világ legjobb csatára.

krysal 2009.08.20. 09:19:49

@Zsoca87: azért ez majd kiderül még.

Jól írja :_benito: "elveszítésével, gyakorlatilag egyszemélyes támadójátékának intett búcsút."

Ezzel szemben mondjuk nyertek egy komplettebnek tűnő csatársort. Ki tudja, még be is jöhet.

Feech 2009.08.20. 09:23:32

Nem lett valami kreatív a középpálya. :D

sporttárs 2009.08.20. 09:42:55

"a világ legélvezetesebb bajnoksága" - megbocsátható, elfogultságból eredő túlzáska.

Maicon "Dani Alves mellett (és nem mögött) a világ legjobb jobbhátvédje" - dícséretes objektivitás!

:))

drani 2009.08.20. 09:44:09

a Maldinis videóban azt nem értem, hogy miért élete összes gólját kellett bevagdosni. Tudom hogy nem a szerző csinálta.

krysal 2009.08.20. 10:17:00

@Feech: Most mégis mit vártál? Serie A:P

poolfanati 2009.08.20. 10:50:43

"Sissoko az angol bajnokságból érkezett, úgyhogy az olasz meccseken nem tudja rendesen kifutni magát, ezért a szigetekről hazaúszik, a szárazföldi meccsekről hazafelé meg a busz mellett kocog."

hát ez kurvajó:D

"Liverpoolban a küszöböt fogják rágni, hogy elengedték."
hát a küszöböt nem rágjuk, de megbánni, megbántuk hogy elengedtük.

Hispan07 2009.08.20. 12:05:57

szuperzsír hogy végre elkészült, köszi _benito

és egyébként teljesen egyet is értek, egyúttal szégyenteljesnek tartom, hogy a Milanból egyedül a 40 éves Paolo férhetett be - remélem (és bakker, kb tényleg csak remélhetem) hogy jövő nyáron máshogy lesz

Tika_ 2009.08.20. 12:19:52

basszus, benito, ez q nehéz szülés volt (ilyet többet ne) - de jó lett. Királyak a videók. A Maiconosnál tudja valaki milyen zene megy? (mondjuk Cesar szerintem csak a közeli (asszem Di Vaio) fejesénél véd igazán nagyot, és Santont egyszer nem tudta lefutni P Ronaldo?..)
olasz focit kevésbé ismerőként nem teljesen értem, hogy miért van 2 jobbhátvéd és 3 védekező középpályás.. :| de végül is mindegy
Azért az milyen, hogy 2 brazil van: 1 kapus és 1 hátvéd... :)

Maldininek pedig ismét: :leborul:

horas 2009.08.20. 12:20:23

hát igen Sissoko távozása Pool-ból most vált igazán kellemetlenné...amúgymeg hihetetlen,hogy az Inter nemtud igazolni magának egy támadóközéppályást vagy csak nemakarják elkapkodni...de elég cinka helyzet sztem...meg otte léggé az jön le nekem h amit Mourinho mond úgy ugrál Branca és Oriali,nem úgy mint a Juve-nál hogy ki volt találva h milyenposztra akarnak igazolni azokat nyélbe ütötték minél elöbb aztán jónapot...az Internél érzek egy fajta szerencsétlenkedést...

Alamio 2009.08.20. 12:32:01

Buffon-Maicon, Chiellini, Maldini, Santon- Gattuso, Sissoko, Cambiasso- Kaka- Ibrahimovic, Milito

Egészen a támadószekcióig sokban egyetértünk. Annyit még: a Milan meg akkor szállt ki a szezonból (így utólag), miután elvesztette egyszerre Gattusot, és a visszatérni igyekvő Nestát. Gattuso helyén lehetne De Rossi is, de ezen a falon senki nem menne át, támadásban meg a trió mindent tud.

Kispad: J. Cesar, Gamberini, De Rossi, Montolivo, Pato, Di Vaio, Del Piero.

Mourinho már nem a király 2009.08.20. 12:32:02

@horas: megvették Sznájdert, lesz ott kreativitás :S

danesdzsu2 2009.08.20. 12:47:25

Gratula, én tényleg azt hittem, hogy már csak a Duke Nukem Forever-el együtt fog megjelenni...:)

Gabez 2009.08.20. 14:01:43

Sissoko és Santon kilóg a sorból, előbbi inkább csak rombol, tör és zúz, utóbbi alig játszott pár meccset, Kaká sérülten is a legeslegjobb, Milito rutinosabb, érettebb, mint Zarate. De még Cassano is jobb volt, mint Zarate.

Orvenyhivo 2009.08.20. 15:26:28

A pár meccs azért túlzás, 16 ligameccs (+ 2 kupa, 2 BL). Ha azt vesszük, hogy január 21-én játszott először, a 16 meccs azt jelenti, hogy az idény második felében gyakorlatilag végig ő volt a balhátvéd az Interben (jobbhátvédként, Maxwellt kiszorítva).

Rino 2009.08.20. 16:50:42

A legnagyobb hiba, hogy nem maradt elég inter játékos a köcsögválogatottba.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.08.20. 18:07:52

@Rino: Van választék bőven más csapatokból is.
@Alamio: Buffont ne csak a neve miatt tegyük már be.

Törteli Tivadar 2009.08.20. 18:12:20

A lazio-s Radu is elég szép idényt futott, és a kispadra még Marco Motta és Mascara mester is odaférne szvsz:)

Gabez 2009.08.20. 19:51:50

@Orvenyhivo: Na jó, de volt biztos olyan is, aki végignyomta az szezont.

Amúgy a kezdődő idényben remélem, ugyanígy játszik végig + be is talál 1-2x.

calciomax 2009.08.20. 21:47:56

Zsoca87: Az hogy Ibra még nem lőtt gólt a BL kieséses szakaszban az elsősorban az Inter hibája és persze pech is. A Barcában fog ebben biztos vagyok és igen jelenleg ő a világ legjobb csatára!

Hispan07 2009.08.20. 23:41:37

azért kicsit jobban aludnék, ha megtörténne végre a kaladze/oddo - de silvestri csere...

váév építők (törölt) 2009.08.21. 08:06:21

liverpoolban ezt éneklik(legalábbis idén nyárig):
we have the best midfield in the world: xabi alonso, NO MORE SISSOKO, gerrard and Mascerano!!

www.youtube.com/watch?v=QBYyKegNWBk

kutyának nem hiányzik merseysideon, egyszerűen nem illet bele a csapatba...ha a juvéba belepasszol, az csak jó nekik.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2009.08.21. 08:19:47

@calciomax: Azért 2002 óta ez nehogy márcsak véletlen meg balszerencse legyen. :)

calcio_di_rigore 2009.08.21. 11:48:21

@váév építők: Persze hogy ezt éneklik, mivel elment tőlük, amikor Gerrard el akart igazolni elégették a mezét, de persze azóta is ő ott az Isten, van ott ész, nemhiába.

Szezonválogatottat inkább nem írnék, mert egyrészt nem láttam elégszer játszani mondjuk Kjaert, Bochettit, Criscitót, vagy D'Agostinót etc.
De az biztos, hogy (Maldini), De Rossi, Zarate és Di Vaio nálam nem került volna be.
Másrészt nem érdekel ez már senkit, hétvégén bajnoki, új szezon, új remények, és továbbra is FORZA JUVE, idén mindent viszünk.:)

Rino 2009.08.21. 12:06:13

@calcio_di_rigore: egy kis elgépelést javítanék:
"idén mindent veszünk"
:DDD

horas 2009.08.21. 12:10:30

@calciomax: Igen az Inter hibája volt az is,hogy két full ziccert elbaszott az MU ellen...

horas 2009.08.21. 12:15:42

De viszont egy dolgot leszögezhetünk,bármennyire flegmának és ridegnek tűnik Ibra nagyon is lelkis tipusú játékos...

calcio_di_rigore 2009.08.21. 12:19:50

@Rino: Bájos ez a megjegyzés egy Milan-szurkolótól.:))

daneeka 2009.08.21. 13:02:17

Tudja valaki, hogy Grosso játszott-e a Lyonban a BL-meccsen?
Most ismét felröppent a hír, hogy a Juventusba igazol, de ha nem játszhat a bl-ben akkor fabatkát sem ér...

_alerob 2009.08.21. 14:11:38

Hát De Rossi vicc, hogy bekerült, már ne legyen harag Benito :) Egyébként passzol az egész. Buffon még a kispadra sem ülhet le amit ez évben letett, pedig mikor visszatért nagyon jó védései voltak. Manninger és Handanovics lenne még nálam aki beférne kapusposztra. Santon lehet picit túlzás, de csak azért mert nem játszott sokat. Sissoko - Cambiasso meg szerintem a világ egyik legjobb, ha nem a legjobb szűrőpárosa lenne.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.21. 14:15:35

"A Juve belső védője az Eb egyetlen épkézláb olasza volt..." - Panucci mellett.

De Rossinak tényleg lehiggadhatna már és kevesebb lapot összeszedni. Lapjainak a fele dumáért megy. Még akkor is, ha egyszer Morganti egy reklamálásért adott neki két lapot, úgy hogy ott volt a kapitányi karszalag a kezén.

Abban is igazad, hogy mára Daniele a csapat legnagyobb értéke. Meggyőződésem viszont, hogyha Totti nem félszezonokat játszana akkor még harmincas évei közepe felé közeledve is bérelt helye lenne a szezonválogatottban, remélem idén bizonyítja is az állításomat.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.21. 14:19:49

"De Rossinak tényleg lehiggadhatna már és kevesebb lapot összeszedni." - uh be szép mondat, de azért csak megértitek mit akartam vele.

@_alerob: Neked meg idén adja meg a csattanós választ DDR, remélem már a jövőheti második fordulóban.

Forza Roma!

horas 2009.08.21. 16:01:37

@popp: Ahelyett hogy Sensi eladta volna annak az orosz milliárdosnak a csapatot 80 milliót szánt volna most az igazolásokra,top csapat lenne a Roma nem kölcsönbe kell kunyerálni mindenkit annyira nincs pénz meg nem Burdisso félékre futná csak...de hát a nőkkel nehéz a focit összehozni...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.21. 16:34:46

@horas: Azért nem kell bedőlni minden nso/goal.com hírnek. Kábé két nappal azután miután fölröppent a pletyka, az orosz tag jelezte is, hogy kacsáról van szó, esze ágában sincs megvenni a Romát.

Gnyoka 2009.08.21. 16:37:52

@horas: én mint rómadrukker és mint NŐ mondom neked, hogy tökre igazad van! Sensi egy nagy nulla az édesapjához képest, viszont úgy tűnik ezt képtelen belátni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.21. 17:31:08

@Gnyoka: Szerintem meg igazságtalan vagy Rosella Sensivel. Az apja egy csődszélén tántorgó klubot hagyott rá, amelyet több-kevesebb sikerel egyensúlyban tart, ráadásul emellett és ehhezképest elág jót teljesít a csapat. A most kiesett Bl- pénz miatt nem tud erősíteni a csapat. ezt például Aquilani eladásából próbálja pótolni. Egyébként az egész évben sérült és még két hónapig harcképtelen Albertot eladni 20 millió euró körül, ölég nagy bravúr.

Ami meg a vevő-jelöltekről fölröppenő pletykákat illeti elég nehéz kiigazodni közöttük. Mindenesetre gazdasági válság idején nem olyan könnyű eladni egy fociklubot.

Pampito 2009.08.21. 18:09:24

@popp: @Gnyoka: Bizony 1 erős Roma nagyon jót tenne a bajnokságnak.Nem értem,h Sensi miért nem akarja eladni a csapatot.
Igy évről/évre csak a leépülés megy,3 évente 1 épkézláb igazolással... Ha Francesco lesérül,még a BL indulás sem lessz meg :( de Akkor is FORZA ROMA!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.21. 19:18:18

@Pampito: Szerintem Sensinek ezek a nem adom apuci Romáját típusú nyilatkozatai, csak azért jelennek meg, hogy ne romoljon tovább a tárgyalási pozíciója. Valószínűleg a klub eladásának kérdése nem csupán akarat kérdése.

Az eddig a sajtóban fölmerülő vevő-jelöltek vagy nem is akarták megveni a klubot, mint az orosz, vagy nem elég megbízható a mögöttük sejlő pénzügyi háttér, vagy pedig elriasztja őket a klub anyagi helyzete.

A csapat maga meg már azzal erősödhet a tavalyihoz képest, ha elkerüli a sérüléshullám. Az sem igaz ám, hogy Totti megsérül, akkor nem képes a csapat teljesíteni. Hiszen 2007-2008-ban is majdnem annyit hiányzott, mint tavaly, mégis megkergettük az Intert. Szerintem az elsősorunk még mindig fölveheti bárkivel a versenyt, de a pad továbbra is rövid. Szóval a gondok ellenére bízom egy tavalyinál jobb idényben.

giacinto 2009.08.21. 21:45:22

@calciomax: "Az hogy Ibra még nem lőtt gólt a BL kieséses szakaszban az elsősorban az Inter hibája"

ja, meg az ajaxé és a juvé-é is?
süti beállítások módosítása