Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hülye angolok, angol hülyék

2009.07.23. 13:35 Vendégszerző

Mondd meg a csapatod, megmondom, ki vagy. Strigo kommentelőt (mellékállásban divatdrukker, vagy fordítva), hatalmába kerítette a - nevezzük így - kreativitás, majd a komplett Premier League mezőnyét a boncasztalra fektette, és az epidurális érzéstelenítéstől nagyvonalúan eltekintve, radikális feltáró műtétet hajtott végre. Később tettének súlya alatt megroppanva eret vágott saját magán, de téziseit nem vonta vissza. A napszámba kialkudott egyéves NST-előfizetés, és az első körös tippelési lehetőség azért természetesen jár. Nem érdekes, kinek szurkolsz, kit magasztalsz Angliában, hol sok ronda nő, rossz kaja és naphiány van. Lúzer vagy, ezt te is tudod, mindegy mi a csapatod, nézz magadba, gondolkodj el, tovább után megkapod.

Arsenal
Francia szakos egyetemista vagy? Vagy látens fekafób? Azért szurkolsz nekik, mert Nick Hornby jó arc, vagy a veretlen bajnokcsapatot isteníted? Teljesen mindegy, mert a következő szezonokban nem sok örömöd lesz. Lassan már téged is aggaszt, hogy Monsieur Wenger fodballpedofil afrikai napközis táborokban keresi a jövő tehetségeit, nem a játékospiacon. Hiába, a szép új stadionnak meg kell fizetni az árát. Ahhoz rendszeres BL-indulás kell a közeljövőben is, de ha a fő igazolások két saját játékos, akik két éve voltak utoljára csúcsformában, nem túl bíztató a helyzet. Kicsit azért tartasz attól, hogy a selejtezőkben a Lyont vagy a Fiorót kapjátok.

Aston Villa
Vicces a nevük, azért kezdtél drukkolni nekik, közben meg azt sem tudod, milyen város csapata. Hát elmondom, Anglia egyik legveszélyesebb gettóvárosának, Birminghamnek. Idén ismét lesz városi derbi, kellemetlen lesz kikapni a kiesőjelölt City ellen. BL-indulás, persze! A keret szertárosokkal meg csapatorvossal együtt 20 fő, idén is pihentetni kell az Európa Ligában, hogy az első tíz hely egyike meglegyen a PL-ben. Na de akkor meg minek bejutni oda?

Birmingham
Értem én, hogy a gyengébbnek szurkolni, na de pont ezeknek a kutyaütőknek? Próbálkoztak már párszor megbarátkozni a Premier League légkörével, rájöhetnének már, hogy nem ide valók. Ki fogja megmenteni a csapatot a biztos kieséstől? Kevin Phillips? Ember, te átaludtál 10 évet, akkor volt ő gólkirály. Szurkolj nekik, és tedd fel a kocsidat, házadat arra, hogy nem esnek ki.

Blackburn
Végre összeállhat egész szezonban a kőkemény Blackburn és a kíméletlen Sam Allardyce. Épül is a csapat, elsőként a nemidevaló Santa Cruz távozott, most pedig a nagy reménység Vieri érkezett próbajátékra. Utoljára a Shearer-féle bandát szeretted, mindannyian tudjuk, és csak nosztalgiából szurkolsz nekik. Hacsak nem szereted a küzdősportokat, mert abban tényleg ők a legjobbak a mezőnyben.

Bolton
Azt hitted, Real-mez, mert rá volt írva, hogy Iván Campo, mi? Tudom, becsapós, mert Hierro-mez is volt mellette. Mindenesetre a spanyol zámbódzsimi már nem varázsol a Reebok stadionban, mint ahogyan Okocha és Anelka sem, így minden adott egy kieséssel fenyegetett szezonhoz. Aminek végén közmegelégedésre kipottyantok a másodosztályba, mert odavaló a semmitmondó csapatotok.

Burnley
Két éve még azt sem tudtad, hogy van ilyen. Kimondani meg még most sem tudod rendesen.

Chelsea
Kezded kinőni a négy éve vett Lampard-mezt? Hiába, ilyen a serdülőkor. Majd veszel barszelónássat. Ha született kékvérűként a Zola-Gullit-Vialli-féle csapattal nosztalgiázol, akkor egyébként sem tudsz mostanában szimpatizálni a Drogba-Anelka megnyerő csatárduóval. Változnak az idők, akárcsak Abramovics vagyona a kreditkrancs után. A százmillió fontos nyári költekezésekből mostanára hátsó ajtón igazolt másodvonalasok az új arcok. Reméled, hogy Zsirkov nevéhez méltóan zsír játékos, és nem a Szmertyin-Sevcsenkó féle szovjet vonal. Az utóbbi években Tornyi Barnabás kivételével szinte minden sztáredzővel próbálkoztatok, pedig te már AKKOR megmondtad, hogy hiba volt Mourinhót kirúgni.

Everton
Szurkolásod tökéletesen fedi az ellendrukker fogalmát. Valld be, hogy hétvégénként körkapcsolásban nézed az Espanyol-Torino-1860 München meccseit a különböző sportadókon. Órákat tudsz beszélni egy-egy meglepetés eredménnyel zárult derbiről, de éveket vársz rá. Azok a boldog nyolcvanasok! Knight Rider, Bíró Ica, Everton bajnoki cím. Egy letűnt kor emlékei.

 

Fulham
Ezeknek szurkolsz? Hetedik hely, na és? Európa Liga, hova szarjak? Ezek az anyaszomorítók tavaly 39 gólt rúgtak, így lettek kupaindulók. Hetente egy, néha kettő, de akkor utána két hétig gólszünet. Még Gerazolit is képesek voltak elrontani az ősangol rúgd-és-fuss butafocijukkal. Majd Helsinkiben megtudják, milyen a skandináv zsuga bonito, aztán pár évtizedre le lesz tudva az európai kalandozás.

Hull
Nekik már itt sem kéne lenniük. Ha egy fordulóval tovább tart a bajnokság, a zuhanás a 17. hely alatt állt volna meg. Hajszálon múlt, de sajnos megúszták. Idén azért nem ártana más csapat után nézned, mert ha tovább tart a jó forma, komoly veszélybe kerül a Derby negatív rekordja. Phil "headset" Brown biztos tartogat még pár olyan meglepetést, mint a tavalyi motivációs beszéde félidőben a pályán, ami után három hónapig nem nyert a csapat. Halmosi még télen lelép, utána te is érdeklődésedet veszted, csak öt év múlva figyelsz fel rá, hogy ismét harmadosztályúak.

Liverpool
Az megvan, hogy mi a közös a pornósztárokban és a Liverpool bajnoki címeiben? Mindegyik legalább 18 éves. Tudom, régi vicc, már tavalyi, azóta eltelt még egy év. Közben a legnagyobb rivális nyert 11-et. Komolyan azt gondolod, hogy ez a spanyol pincér fogja megtörni a húszéves átkot a robotfocijával? Kuyttel, Ngoggal, meg a tényeivel? Owen győztes anfieldi gólja után a saját futballhuligánjaitok fogják egészen Spanyolországig üldözni, aztán ha már ott vannak, átruccannak Ibizára DJ-t verni az isteni Sztividzsível.

 

Manchester City
Máris vannak City-drukkerek? Azt hittem, ez csak egy-két év múlva lesz divat. Mikor már rajta lesz a címeren a görbe kard is. Vagy te igazi drukker vagy, aki tíz éve a harmadosztályban is nekik szurkolt? Te is tudod, hogy az arabok egyszer rá fognak jönni, hogy elkúrták, és nem a Unitedet vették meg. Ezért a tévedésért valaki biztosan megkapja majd büntetését, de az olajmilliók még folynak, sőt a sejk már a taktikába is beleszólt. 3-2-5-ös felállást kér Mark Hughestól, és ehhez már meg is kezdték a posztra igazolást. Idén sem lesz BL-helyezés, kupa sem, ahogyan már évek óta megszokhattad, csak most elmegy fizetésekre meg igazolásra sokzsillió pénz.

Manchester United
Kiknek szurkolsz? Kik a klubod ikonjai? Cantona, Keane, Beckham, Rooney, Céronaldó? Csupa idegbeteg, öntörvényű játékos, akiknek fejébe szállt a dicsőség. Ha objektívan vizsgálnád a dolgot, Effenberg emberi nagyságban kitűnne közülük. Szép három év volt, jó lesz erre emlékezni, sokáig nem lesz ilyen. Ha az aranylabdás főköcsögért kapott rekordlóvét a törlesztőrészletekre kell fordítani, akkor nagyon sokáig. Magadat próbálod győzködni, hogy hiszel a Ferguson utáni életben, és reménykedsz, hogy az öreg nem lép le Giggsékkel a szezon végén. Mert utána nincs az az őrült arab, aki átvenné a milliárdos hitelt a kamu amerikai nagybácsiktól.

Portsmouth
Ha Crouch is elmegy, végképp nem marad számottevő játékos a szeretett csapatodnál. Vajon a James-Campbell-Distin-Kanu-Diop öregfiúk-tengely képes lesz idén is kiharcolni a bennmaradást? És ha igen, mi lesz jövőre? És ki lesz az edző? És kinek fogsz szurkolni?

Stoke
Te vagy mindegyikünk közül a megvilágosodott, aki beleszeretett az igazi futballba. Bunkerfociból bedobások kiharcolása, aztán pár perc időhúzás után Delap behajítja a tömegbe. Zseniális! Hogy erre még senki nem gondolt, ez a baseballsapkás fazon tudhat valamit! Biztosan erre a szezonra is kitalál valami új dolgot, például veszélyes fegyverük lehet a saját térfélről elvégzett szabadrúgások utáni kavarodás. Ha Stoke-meccsekkel bünteted magadat minden hétvégén, biztosan nagyon egyedi vagy, de sikeres ember nem lehetsz.

Sunderland
Csakafülöpmarci! Óriási drukker vagy, te még láttad itt Matt Le Tissiert játszani. Ja, hogy az Southampton volt? Mindegy, jó ez a csapat is! Tele van jó játékosokkal, mint Cissé, meg Fülöp, meg ilyenek. Csak az edzőt nem tudod, kicsoda, amióta Keane itthagyta ezt a szerencsétlent bagázst. A kiesés csak akkor elkerülhető, ha lesz még három ennél is gyengébb csapat.

Tottenham
Mára már komolytalannak tűnik a Tottenham/Spurs és a BL kifejezések egy mondatba kerülése, pedig minden szezon elején abban bíztál, hogy most betörtök a big four tagjai közé. Aztán szép lassan ebből big five, big six lett, sőt a tavalyi nyolcadik hely sem rossz annyira. Egy ponton múlt, hogy nem a Spurs lett London leggyengébb csapata. Na de majd ebben a szezonban Robbie Keane vezényletével megtáltosodtok, és az első nyolc fordulóban akár még győzni is fogtok egyszer, így nem lesznek kiesési gondok.

West Ham United
Vesztes csapat ez, tudod te ott legbelül. Ferdinanddal, Lamparddal a csapatban is sikerült kiesni, ezek a mai kutyaütők is csak vergődnek. London nem bír el több nagycsapatot, ez itt a gond. Lóvé nincsen, még mezsszponzort sem találtatok, nem érdekli ez a csapat már a kutyát sem. Legyél inkább Millwallos, az legalább kemény.

Wolverhampton
Ez itt nem a bundásliga, ahol egy szedett-vedett vidéki farkasfalka mehet valamire (na, azért az önként vállalt dilettantizmusnak is megvannak a határai – h., a szerk). Jobban teszed, ha el sem kezdesz nekik szurkolni. Mire megszeretnéd őket, már úgyis ki fognak esni. Sokan hitték azt, hogy ami a championshipben elég, az itt is az lesz. Vonyítva vonultok vissza a másodosztályba.

Feltűnt valakinek, hogy hiányzik a Wigan? Ugye, hogy nem.

147 komment

Címkék: angol vegyes izé premier league

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr631262884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IronRock 2009.07.23. 18:13:49

Gratula a poszthoz Strigo-nak, tényleg jó lett! :-)
Erről eszembe jutott, hogy szerintem kellene egy olyat bevezetni itt az NST-n mint a BL-döntők előtt, úgy a topligák bajnokságai előtt is, hogy "Hajrá ($random csapat)!" és "Mocskos ($random csapat)!" :-) Mindegyik topligára levetítve, az összes bennük indulóval. Tudom, rengeteg felkészülést , kutatómunkát és utánaolvasást követelne a szerzőktől/vendégszerzőktől, ráadásul nem is lehetne teljesen objektív, de hogy az ilyen írásokból egy jó kis diskurzus/vita kerekedne ki, az biztos. :-)

poolfanati 2009.07.23. 18:15:54

@ZenZo: "Lustábbaknak a lényeg: "
a nagyon lustáknak nem foglalnád össze a lényeg lényegét? :D
(amúgy elolvastam amit írtál)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.23. 18:21:37

(Mondjuk ha Strigo írná az NST-t, én biztosan nem járnék ide, de most gratulálok neki, mert a Wigan kivételével az összes sótlannál sótlanabb PL-csapatról eszébe jutott valami, és ez nem kis teljesítmény! Respect.)
:-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.23. 18:24:55

(Wiganről lehetett volna esetleg valamit a rögbihez kapcsolva, elvégre jól tudjuk, hogy a brit szigetek egyik legjöbb rögbiklubját is bírja ez a szépséges angol kisváros.)

badblood 2009.07.23. 18:32:45

ZenZo:
Én úgy tudom, hogy idén Ancelottin még nem lesz nyomás, még nincsen követelések, elvárások az irányába. Ami persze nem azt jelenti, hogy üres kézzel "kell" maradinuk a Kékeknek a szezon végén ;)

Vul-Kahn 2009.07.23. 18:37:40

Nagyon nagy respekt a szerzőnek, remek poszt!
Az amúgy a nagy bajom most az angol bajnoksággal, h túl sok a kifejezetten szürke kiscsapat. Hol van már egy Leeds, egy Nottingham Forest, vagy egy régi kedvencem, a Leicester? A Newcastlet meg a Borot kifejezetten rühellem, de talán pont ezért még őket is szívesebben nézném, mint az ilyen Wigan, Stoke-féle semmitmondó társaságokat.
Kedvenc PL-csapatom, az Aston Villa azért még így is ott van, és remélem, idén inkább a bajnokságot adják fel, és a kupákban próbálnak majd nyomulni. Kiesni úgyse fognak, de tavaly láttuk, h a 4-be kerülés elérhetetlen, az EL-es hely is épphogy meglett a végén. Szóval legyen egy jó kis AVFC-Hamburg döntő az EL-ben, meg az FA-kupában is kerüljenek legalább 4-be.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.23. 18:51:58

@Vul-Kahn: Az EL döntőt a Roma játsza a Honvéddal ;-).

tjunior 2009.07.23. 19:51:37

hát ez jó volt
az olasz foci csipom, remélem arról is lesz egy ilyen poszt :D, na ott vannak aztán magas labdák dögivel.

Strigo 2009.07.23. 20:33:28

@Csöncsön: Pár alázó sort azért a Wiganről is tudtam volna írni. Vannak nekik időnként diszidáló egyiptomi focistáik, csődbe ment sportáruházlánccal büszkélkedő tulajdonosuk, fél szezononként távoznak legjobbjaik (Heskey, Palacios, Valencia), és nem maradt volna ki az aduász Tájtusz Bramble sem.
Egyébként szimpatikus kis csapat, a te figyelmedet meg külön felhívnám a fiatal spanyol edzőjükre, mert tudom, hogy erre gerjedsz :)

ZenZo 2009.07.23. 20:45:23

@badblood: ez csak duma, bárki tudhatja. Igen, volt ilyen nyilatkozat, hogy a bajnokságban a cél a BL indulás, BL-ben a "tisztes" helytállás, de azért még Ancelotti önéletrajzi könyvében is benne van, hogy mikor Abraval tárgyalt, az orosz elég egyértelmű kijelentést tett: "azt akarom, hogy az én csapatom nyerjen meg mindent, ahol elindul". Ez elég egyértelmű.

Scolari esetében ugye volt egy olyan verzió, ami utólag egyre valószínűbb, hogy bizonyos játékosok miatt kellett távoznia, de a legenda szerint el akarta adni a Citehnek Drogbát. Az tény, hogy ők ketten nem tudtak együtt dolgozni. Abra választhatott: Drogba v. Scolari. Scolari ment. Nem véletlenül... ez bármikor benne van Ancelottinál is. Abra ragaszkodik az embereihez. Seva miatt ment Jose, Drogba miatt Scolari. Grunt csak ballaszt volt, ezt tudta mindenki. Attól, hogy valaki egy templomba jár Abraval, még nem lesz jó edző.

@poolfanati: hehe, hosszú lett, sorry :)

raoul_duke 2009.07.23. 21:48:06

@t.o.d.: a cikkben sehol, csak eszembe jutott az angolokról. Éreztem, hogy kéne oda valami a két mondatom közé, de aztán hagytam így :).

en.wikipedia.org/wiki/File:Wolverhampton_Wanderers.svg

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.23. 23:22:20

@Strigo a divatdrukker:

(Tényleg, most látom, Roberto Martínez, 1973-as születésű edző, most nevezték ki, értelemszerűen az első megbízatása "menedzserként". Egy picit Wigan-drukker leszek a következő PL-szezonban.)
:-)

Strigo 2009.07.23. 23:34:46

@Csöncsön: Nem ez az első megbízatása, a Swanseat hozta fel a másodosztályba tavaly, és látványos támadófocit játszottak, újoncként a feljutástól sem voltak messze. Egyébként ő egyike a három amigónak, akik a kilencvenes években a Wiganben nyomták még a harmadosztályban.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.23. 23:35:05

@Csöncsön: (nem arról volt szó, hogy hagyod a francba a zárójelet? Attól, hogy bezárod, még ott lesz a kommented :-D)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.23. 23:38:05

@Strigo a divatdrukker:

(Valóban, sorry, csak PL-menedzserként újonc. És ezek szerint igazi klubhű arc.)

@morphine:

(Az angol posztokat továbbra is megtisztelem a zárójelekkel, jelezvén, hogy én ehhez nem értek, csak kotnyeleskedem.)
;-)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.07.24. 01:02:07

kib.szott jó post, lehetne végig menni a királyligákon, de ami még fontosabb...
MI A FASZ VAN TORNYI BARNABÁSSAL?

Micro_fine 2009.07.24. 07:46:38

A téma érdekes, de a felkomm az prima-primirív. Régóta M.City rajongó vagyok, most kezdek félni, nehogy a millió fontok tönkretegyék ezt a kis csapatot is, nekem nem hiányoztak a sztárok, akik egy fontért is képesek kiborulni.

pao13 2009.07.24. 08:36:35

Cissé mar a PANATHINAIKOS jatekosa! amugy fun :)

PAO OLEEEE

váév építők (törölt) 2009.07.24. 09:24:08

le a sika-mika zenékkel, éljen a rock!!

raoul_duke 2009.07.24. 09:40:06

@Micro_fine: mindenki a Unitednek szurkolt, te meg így akartál különbözni? ;)

sh4d0w 2009.07.24. 09:48:47

@ZenZo: én Arsenal-drukker kollégámat szoktam vigasztalni, miszerint a következő szezonban legalább bronzérmesek lesznek, mert a Chelskij leigazolta Ancelottit. Az "Európát bejárt kísérlet" - rombusz a középpályán - ellen már van megfelelő ellenszer, a karácsonyfa meg igen idejétmúlt, de azon se lepődj meg, ha a kékek keretében meglévő csatárok száma ellenére meccsről-meccsre csak egy lesz egyszerre a pályán.

mickeyknox 2009.07.24. 09:51:52

ez állat jó lett, strigo, csak így tovább!

Mérgező Hulladék 2009.07.24. 10:07:42

Nekem is nagyon tetszett.
Csak egy friss infó: a Fulham a várakozásokkal ellentétben a balti joga bonitóval ismerkedhet. De legalább első hazai PL-meccsükön kérhetnek tanácsot a Blackburntől, hogy hogyan kell elintézni a Vetrát.

t.o.d. 2009.07.24. 10:43:34

@popp: "Az EL döntőt a Roma játsza a Honvéddal" Jaja, szerintem is, de ki nyer?

t.o.d. 2009.07.24. 10:49:03

@raoul_duke: ja, azt tudom, h mien a Wolves címere, játszottam velük a Championship Managerben, nyertünk három PL-t, meg egy BL-t. :-)

Zigi 2009.07.24. 11:16:21

Ez k... jó! Az Evertonhoz írt bekezdésben konkrétan magamra ismertem. De ez ugye nem olyan nagy gáz? Vagy igen?:))

nils_h 2009.07.24. 13:29:49

Gery Neville lesérült:
"A rutinos szélsőhátvéd a klub közlése szerint „kisebb ágyéksérülés” miatt kényszerül pihenőre"
A távol keleten biztos könnyű összeszedni egy "kisebb ágyéksérülést" :)
Jó buli lehetett!

ZenZo 2009.07.24. 14:51:25

@sh4d0w: "én Arsenal-drukker kollégámat szoktam vigasztalni, miszerint a következő szezonban legalább bronzérmesek lesznek, mert a Chelskij leigazolta Ancelottit. Az "Európát bejárt kísérlet" - rombusz a középpályán - ellen már van megfelelő ellenszer, a karácsonyfa meg igen idejétmúlt, de azon se lepődj meg, ha a kékek keretében meglévő csatárok száma ellenére meccsről-meccsre csak egy lesz egyszerre a pályán."

Hát, rombusz ide vagy oda, amíg Bendtnerek helyett Drogbák, Diabyk helyett Essienek, Almuniak helyett Cechek játszanak Kékben, azért annyira nem félek :) Két edzőmeccs alapján a rombusz nem tűnik rossznak, a 4-3-3 meg úgyis adott, de ha végre legalább 2 taktikánk lesz, az sosem baj, az utóbbi időben úgyis egyre több gond volt azzal, hogy jól tömörülő csapatok ellen nem tudtunk mit játszani, hátha ez a megoldás.

Az egy csatáros játék eddig is ment, Carlo meg próbálkozik a kétcsatárossal is, meglátjuk. Én most legalább annyira pozitívan látom a dolgokat, mint amennyire negatív voltam Ancelotti érkezésekor. Egyre szimpatikusabb az olasz, aztán majd meglátjuk, mi jön ki ebből. Hosszú a szezon, én pedig bizakodó. És ismétlem: ha az olasz nem akar mindenáron 4 trófeát gyűjteni, hanem 1 v. 2-re koncentrál, (simán) meglehet. Számomra elsődleges a PL visszahódítása, aztán jöhet a BL. Helyi kupákban futhatnának a fiatalok, úgy látszik egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek nálunk is erre. Eddig csak a reserveből távoztak játékosok, s főleg fiatalok érkeztek.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.24. 15:02:41

@ZenZo: Almunia jobb kapus, mint a cseh.

ha Bendtner nem, akkor majd RvP eldönti :) Wengernek megy az olaszok ellen, idén sem lesz másképp. :)

Üdv, ymy - Maluda melyik játékosunknál jobb? :)

ZenZo 2009.07.24. 15:18:52

@imici77: weheheh, kedves imi, azért ne röhögtessük ki magunkat :) de mind1, szurkolói érzelemkitörésnek veszem, számodra Almunia jobb, én semmi pénzért nem cserélném el Cechet senkire jelenleg a világ labdarúgásában.

Azért az előző szezonban egyszer nyertetek ellenünk ősszel, úgy lett 2-1, hogy vágtatok hármat, köztük egy méteres lesgólt, de talán a tavaszi 4-1 beszédesebb, és azon a meccsen talán választ kaptál arra nézvést is, hogy milyen játékos is Malouda. Scolari alatt nagyon halovány volt (na jó, mondjuk ki, egy szardarab), tény, én is elzavartam volna még a lelátóról is, de Hiddink alatt azért nem semmi, amit letett. Nem bánom, hogy ő is kapott szerződéshosszabbítást, és ezzel talán el is mondtam mindent. Ez persze nem garancia arra, hogy CA alatt képes lesz jól teljesíteni, de ez bárki másnál is fennáll... :)

Nem mellesleg egy tökösebb Arsenalra nagy szüksége lenne a PL-nek, így kicsit szurkolok nektek, de így első blikkre nem hiszem, hogy ti lennétek az első számú kihívók a bajnoki címet illetően, ami persze a startig változhat, de mostanában nem a híresen jó érkezőitekről vagytok nevezetesek (ahogyan persze mi sem).

nils_h 2009.07.24. 15:31:40

@ZenZo: sajnos egyet kell értenem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.24. 15:50:55

@t.o.d.: A Honvéd, Tichy és Döme góljaival.

shinigami 2009.07.24. 15:55:42

@imici77:
almunia jobb mint ceh
ahahaha napvicce.

nils_h 2009.07.24. 16:07:52

@shinigami: Almunia azért nem olyan rossz kapus. És Cech nem tavaly mutatta a legjobb formáját. Azt nem merem leírni, hogy leszállóágban van, de volt már jobb is...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.24. 16:13:02

@ZenZo: Nem teljesen értek egyet két ponton. Egyrészt Cech szerintem utóbbi időben nem volt olyan jó, mint a híre, hogy nem mondjam, mint sérülése előtt, miközben Almunia egész jól beállt, hoz mindig egy szintet (és volt egy rakás nulla bekapott gólos meccsünk is).

Másrészt szerintem a Chelskinek ugyanúgy elkélne a vérfrissítés mint nekünk. Sőt. Mivel számos meghatározó játékosotok már inkább 30 mint 25, és igen sokan nyertek is már ezt-azt, nehezebb őket folyamatos tűzben tartani mint a mi fiatal csapatunkat. Igen, ha van egy nagy stratéga, mint Hiddink a hídon, aki megmondja e vitathatatlanul komoly képességgel rendelkező profiknak, hogy mit tegyenek, jól működik a cselszki. De mondjuk a liverpoolban, sőt, a manuban égő tűz nyomába se értek, és szerintem ezzel a csapattal nem is fogtok - bajnokságot nyerni meg így nehéz. Szerintem a kékek lefelé, az Ágyusok meg felefelé tartanak, és ez iszonytatóan fontos lehet a bajnoki végelszámolásnál.

Persze ha Carlo kézbe veszi a jó megfizetett profikat és csatába tudja vezérelni őket, a cselszki simán esélyes a Pl-re, a BL-re egyaránt. De ilyen "ha" az Aresnalnál is van, ebből még nem lesz trófea.

Szerintem.

Szóval ha véletlenül úgy alakul, hogy akár a Citeh, akár a T'ham tényleg a négybe tör, én nem tudom, ki lesz nagyobb veszélyben - és a pudlikat meg a manure-t féltem legkevésbé.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.24. 16:15:15

@shinigami: @ZenZo: ebben az évben be fog bizonyosodni. majd kiderül. én szóltam, ennyit tudok mondani.

@ZenZo: komolyan gondolod, h Ti vagytok az első számú kihívója a MU-nak a bajnoki címért? Illetve ha nem, akkor ki?

Üdv, ymy - Ade távozásával 1 féket már kivettünk a csapatból, most jön még 2 :)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.24. 16:17:30

@ZenZo: @shinigami: még egy fontos dolog. a big four közül (és mostmár a Citeh is ide tartozik) az ágyusok az egyetlen, ahol nem nevek vannak, hanem feljesztés alatt lévő játékosok. Persze sztárocskák ők, élen Cesc-kel, de nem olyan nevek, hogy a Champ Managerrel kirakd az esélyeinket. Sokkal több múlik azon, hogy sikerül összeállnai és ritmust tartania a csapatnak, mint máshol. Lásd 2007-ben, ahol mindenki minket temetett , aztán télen már bajnokesélyesről volt inkább szó. Szóval én még a piac lezárultával sem merném elkezdeni a jósolást, nem hogy egy bő hónappal előtte :-D

shinigami 2009.07.24. 17:00:00

nekem8 h mit muvel az arzenal (ill spurs szurkolokent: ESSENEK KI!!! :) ) de azert Ceh megiscsak jobb kapus (szvsz top5 kapus europaban)

ZenZo 2009.07.24. 17:07:21

Először is: azzal teljes mértékben egyetértek, hogy nem ez volt Cech legjobb szezonja, és igen, a sérülése óta nem feltétlenül olyan, mint régen. Az ezt megelőző szezonban volt pár csúnya potyája is, s idén is voltak aláfutások, rossz kimozdulások, a kirúgásai eddig is szarok voltak, most talán ez az, ami javul, de még messze nem jó. Ellenben egyetlen meccsre sem emlékszem, ami rajta ment volna el! Almunianak meg mintha lett volna egy-két potyája, amin pontok mentek el...

Saját berkeinken belül zajlik egy amolyan meccsértékelés, olyasmi, mint a sky-on vagy régen a népsportban, 1-10-es skála, stb. motm cím megjelölésével. Persze ez merőben szubjektív, de Cech 50 mérkőzés alatt 6,53-as átlagot hozott, ami az ötödik legjobb a csapatban. (a rendszeresen pályára lépők közül - több, mint 45 mérkőzés - egyedül Lampard előzi meg) Motm címek tekintetében pedig szintén a második Lampard mögött. Azért ez nem véletlen - bár ismétlem, ez csak egy kis, kiragadott közösség, néhányszáz fórumtag véleménye.

@morphine: ha olvastad a fentebb belinkelt cikket vagy annak kivonatát, akkor láthatod, hogy ebben is egyet értünk. A gárdánk időske, s ami fontosabb, a kulcsjátékosaink jó fele 30+os. Ami a legégetőbb dolog lenne, hogy találjunk Lampard és Drogba helyére állandó játékost, mert ők ketten azok, akiket jelenleg nem vagyunk képesek pótolni. A jövő az Cech, Ivanovics, Mancienne, Mikel, Essien, Kalou, esetleg Di Santo, Stoch, Sinclair, Sturridge, Cork, Woods... csak mi nagyon nehezen nyúlunk a fiataljainkhoz, ezen változtatni kell, ifik irány a ligakupa!

A tűzről... na igen, ez néha tényleg hiányzik, ez főleg Drogbán látszik meg, hogy a kisebb meccsek mintha nem is érdekelnék, csak a nagyobbak, BL meccsek, rangadók, döntők. De azt nehéz elfelejteni, hogy a legtöbben még nem nyertek BL-t, a Chelseavel pedig senki, és kétszer is lényegében hajszálon múlt, egyszer egy fűcsomó, egyszer egy överbö... a legtöbben pedig tudják, lényegében 1-2 évük van még erre, mert szerintem jövő nyáron nagyobb takarítás lesz a gárdában. Idén nem. Idén a legfontosabb a stabilitás. Keret és edző. Utána jöhet a frissítés és a többi. Tavaly sem igazoltunk zsilliárdokért, idén sem ez a cél. Végre okosan igazolunk. Jött két fiatal angol és egy Zsirkov hiánypótló. Függően Anelka, Seva és Pizarro sorsától én még hoznék egy csatárt, de nem újat, hanem a Kalou-Di Santo-Sturridge trióból egyet, aki végre relatív rendszeresen (mondjuk úgy 30-35 meccsen) lehetőséget kap.

@imici77: igen, nagyjából úgy érzem, mi vagyunk az első számú trónkövetelők. Szoros befutóra számítok, csakúgy, mint az utóbbi két szezonban, 4 potenciális jelölttel. S számomra nem a ManU az első számú bajnokesélyes, bár a top3-ból való kikerülésüket kizárom, szerintem a legádázabb harc a PL-ért köztünk és a Pool közt fog zajlani. Persze ahogyan morphine (s korábban jómagam is) említi, ez jelen állás, a startig még sok idő van. A Pool igazán eddig nem erősödött, egy Glenda nem csinál nyarat, s távozóként emlegetik Xabit és Magic Mascht. Legfőbb erényük a küzdés, a szervezettség, de idén a mákból azért kijutott, ez még 1x nem lesz meg. A kezdésig még fordulhat a kocka. De a Pool legnagyobb ellensége amúgy is Benítez és a "B" keret, Dossénákkal, ngogokkal, Rierákkal, satubbi.

A ManU kerete erős, nem véletlenül húzták be a BL és PL címeket az elmúlt években, de CR azért jelentős vérveszteség lesz. Nem azért, mert rá akkora szükségük van, hanem azért, mert azt a 30+ gólt valakinek be kell vernie. Az előző szezon elején, amikor nem volt CR, igencsak nagy trutyiban volt a Manusa, aztán jött a hetes, és párszor kihúzta őket a latrinából. Idén ez már nem lesz.

Az Arsenal pedig bármennyire is feltörekvő, helyenként tehetségekből álló csapat, aki két meccs alatt bárkit képes elverni, egyszerűen nem érzem bennük a potenciált, hogy egy 38 meccsen bajnokságot be tudjanak húzni. Ahhoz kell 1-2 olyan klasszis, aki képes bármikor plusszt nyújtani, ha kell. Vannak kiváló játékosok, Pl Fabregas, Clichy, Arshavin vagy RvP, de ez kevés. Az igazán tétmérkőzésekhez tartás kell, klasszis, tapasztalat, s akkor nem lesznek olyanok, mint a ManU elleni BL negyeddöntő, vagy az azt követő 1-4. Vagy a tavalyi szezon 1 havi döntetlensorozata, ahol elment a bajnoki elsőség.

Strigo 2009.07.24. 19:54:14

@ZenZo: Szerintem is a Chelsea a legnagyobb kihívó, bár az Ancelotti-faktor még lehet visszahúzó erő is. Liverpool, Arsenal nem erősödött, a keretük sem bővült, egy-két sérülés, és ki is szállnak a bajnoki címért vívott harcból. A United gyengült, de a keret elég erős a címvédéshez, Céronaldó hiánya inkább a BL-teljesítményen fog meglátszani, a kieséses szakaszban szinte egymaga lőtte tovább a csapatot.
Érdekes bajnokság lesz, ott van még a City, akik ilyen támadósorral egy-egy meccsen bárkit meg tudnak verni, és a Villa-Everton-Spurs hármasból is bármelyikük futhat egy jó szezont, bár a top4-be csak ideig-óráig kerülnek be szerintem.
Kíváncsi vagyok a Wiganre, és a Burnleyre, remélem, valamelyik csapat küzdeni fog az EL-helyekért.

tb 2009.07.25. 10:59:07

hihetetlen egyeseknek milyen kevés a horkantva röhögéshez meg a dinnyemag köpködéshez...
unalmas, eröltetett, kiszámítható írás

halareaal 2009.07.25. 15:11:23

az egy dolog h a City h jön felfelé, lassan a keretük olyan erős, min a top 4é, de amellett mondjatok már 1 indokot, hogy a Tottenhamnek ugyan hogy a viharba lenne esélye top4 helyen végezni. én bírom őket, örülnék ha beelőznék a Chelsea, Pool, MU tiróból bármelyiket, szal nem azért mondom, de 1xüen esélytelennek látom a dolgot. eddig még az erősítéseik sem sikerülnek úgy, ami okot adhatna ilyen szintű bizakodásra (pedig a dolognak ez a része meg szokott lenni ált)

sh4d0w 2009.07.25. 19:23:09

@ZenZo: Bendtneren nem vitatkozunk, nála túlértékeltebb játékos nem nagyon van az európai élmezőnyben.

Az egy- illetve kétcsatáros játékról meg: tavaly a Milan játéka is akkor javult fel, amikor két csatár volt a pályán, egy csatárral katasztrófa volt, amit műveltünk. Értem én, hogy kevés épkézláb csatárunk volt (Milan), de ha másra nem jó a második (pl. Sevchecnko), akkor legalább a védők figyelmét némileg elvonhatja a valóban gólképes társról. Ha még egyébként leigazoljátok Pirlót, akkor garantáltan gyengék lesztek. Két edzőmeccs alapján még felesleges következtetéseket levonni, az angol szezon egyébként is híresen/hírhedten hosszú. Ha Ancelotti az orvosi stábját is magával vitte, akkor végképp semmi esélyetek semmilyen címre.

ZenZo 2009.07.25. 19:34:51

@sh4d0w: egy ill. kétcsatáros játék. Ehhez olyan csatár kell, aki képes megoldani ezt a szitut. Seva régen talán, most semmiképp. De Drogba, Ibrahimovics vagy Villa, esetleg RvN képes ilyesmire. Vagy Klose, Toni is. Más-más stílusú játékosok, de egy tény: mind Drogba, mind Ibra, mind Villa képes az egycsatáros játékra.

Pirlo nem jön, a stáb meg végképp. Azt ott hagyjuk nektek :)

Woland 2009.07.28. 02:32:34

Nnnnnna..... leigazoltuk Crouch-ot...

Nem tudom sirjek-e, ill. mennyire. Bar kilenc millaert vegulis megeri. Meg Defoe-val is megertik egymast. Huntelaar azert jobb lett volna - igy meg ugy jarunk majd hogy megszerzi ot az Arse... ajjaj.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.28. 09:45:46

Hali Woland!

csak beköszöntem... rem, jól teli a nyár, pítörmítör hova fér be nálatok, ezt nem értem...

nálunk meg összeállhat a holland duó, és Eduardo sem rossz, tartalék Bendtner... kezdődhet az év:)

Üdv, ymy

Woland 2009.07.28. 12:20:11

@imici77:

hejj,

Bent megy Sundalandbe - mar el sem utazott a csapattal Kinaba, ugyhogy az o helyere jott a colos. Ha igaz akkor Bentert 15 millat ad az eszakiai ir tulaja, ugyhogy penzugyileg nem rossz a manover, csak remelem majd Crouch is tud annyit termelni mint DB.

Huntelaarert irigy vagyok. o tuti bevalik majd (bar a spanyoloknal nem volt nagy szam a tobbi hollanddal egyutt...) Elorefele meg nem igazan volt gondokot amugy se. Kulonosen Arsha meg Eduardo okan.

Ugy hallom Toure is megy a totalisan haszontalan Ade utan a Citeh-be (nagy uzlet volt a togoi a reszetekrol, 25 milla!) - a vedelmetekkel mi lesz? marad Gallas - Djourou kozepen?

minden jokat.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.28. 12:58:22

@Woland: toure sztem kacsa. rem silvi megy...

van a fármélen gyerek, állítólag nem rossz. wenger meg senderosból védekező középpályást farag, songot meg hátratolja a védelembe... vmi majd csak lesz. :) Októberben majd ezt mondja a Főnök: túl alacsonyak vagyunk. minden évben eljátsza ezt.

ymy

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.28. 13:34:13

@Woland: Amúgy ez a Viera történet mennyire igaz?

Woland 2009.07.28. 13:54:58

@imici77:

ja, a Vermaelen-rol megfeledkezdetem... akkor mar csak normalis vedekezo kozeppalyasotok nincs. nem is lesz rossz az az Arse jovore, de azert a top4-re nem lesz eleg ;)

a Vieira-tortenet teljesen igaz amennyire en tudom (annak alapjan amit a magukat bennfentesnek kiado angol Spurs-forumozok mondanak). csak ido kerdese hogy alair - bar egy honapja Beckham is tuti igazolasnak tunt... az eszak-angliai idegenbeli meccseinken jo lenne egy Vieira, de nalunk sem igen fog sokkal tobbet jatszani mint az Interben. az azert jo hogy hajlando lenne 30ezerert alairni - asszem 70 korul keres az Interben. az hogy eszak-london eszak-londoni felebe koltozik az nem igazan zavarja.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.28. 14:01:30

@Woland: azért én nem szívesen látnám sp?rs mezben...

nem lesz elég a top4re? :) nálam csak az érem színe kérdéses... minden év elején leírtok minket, aztán majd jön a szezonkezdet, és pislogás lesz. :) meglásd :)

Üdv, ymy - Viera bírja majd a szombat-szombat ritmust... :)

Woland 2009.07.28. 14:26:26

@imici77:

hehe, nektek is egy Vieira tipusu jatekos hianyzik a kozeppalyarol azokon a borongos eszak- es kozepangliai meccseken. Stoke-ban meg Burnley-ben, Birminghamben. Ott vesztitek el a dobogot szerintem iden is. de marha korai meg errol beszelni en is csak szivozok.

Vieirat en se latom nagyon szivesen Spurs-mezben, de be tudna lopni magat a szivembe mondjuk egy-ket Arse elleni gollal - kitoro golorommel megspekelve, a'la Bentley ;)

szombat-szombat ritmus nem nagyon letezik Angliaban - a ket hazai kupa gondoskodik errol. na meg ne feledjuk hogy a BL nem biztositott meg az Arse szamara sem! egy Shakhtar elleni selejtezo kabe 50/50 lenne.

Woland 2009.07.28. 14:48:37

no, goal.com-on (pinch-of-salt.com) azt irjak 16millaert mehet Toure a Shitty-be. nagyon jo penz erte, bar az arabok egy hotdogert sem nagyon adnak 7 szamjegy alatt.

azert az erdekes hogy ket jatekost is elad az Arse a negyedik helyert folyo harc-beli egyik legfobb rivalisanak.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.07.28. 14:52:50

@Woland:
igazán elhozhatnák Wengert is.
csatár van 8, csak edző nincs még

Woland 2009.07.28. 15:05:39

@pote:
igaz... Hughes-ot en sem nezem edzoszamba. ugyan hanyas szorzo van arra hogy o lesz az elso kipicsazott edzo a PL-ben? : )

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.28. 15:41:07

ha eladja tourét, akkor mehet wenger is.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.07.28. 15:49:19

@Woland:
nem értem miért nem tették lapátra már a nyáron?!

(én bírtam a Rovers-nél, de ez így nagy falat lesz neki, a tavalyi is az volt)

Woland 2009.07.28. 16:45:44

@pote:

en sem ertem... lehet hogy nem talaltak eleg nagy nevet helyette, mezei edzot biztos nem akarnak a helyere ultetni. majd talan ha Maradonat kirugja az argentin szovetseg... Hughes utan valami legenda jon az tuti. hogy mikor az szerintem csak annak a fuggvenye hogy mikor egyeznek meg az arabok valakivel (eredmenyesseg nem fog sokat latba nyomni).

Woland 2009.07.28. 16:50:02

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:

nem semmi! : ) kosz az infot!

a WilliamHillnel meg Redknapp holtversenyben a legszilardabb helyzetu edzo. erzem hogy jon a het kover esztendo! (azt almodtam hogy az Emirates helyen levo oriasi szemetdombon [nem emlekszem tisztan lehet hogy maga az Emirates volt] kapirgal a harcikakas.)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.07.28. 16:55:06

@Woland: szerintem inkább arról van szó, hogy az első naptól, hogy odakerültek az arabok, elindult a picsogás, hogy ezek a hozzánemértő jöttmentek majd kivágják ezt a remek edzőt "csak azért mert nem nagy név". szerencsétlenek meg azóta is azzal próbálják demonstrálni, hogy ők nem a hagyományos brit értékek sátáni eltiprói, hogy a helyén hagyják szegény Hughes-t, akin ez a csapat úgy áll, mint tehénen a gatya.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.28. 16:59:51

@Woland: azt a kaka(s)t egy vízipisztollyal is simán le lehet lőni, nemhogy ágyúval :)

Woland 2009.07.28. 17:30:02

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:

hmmm konnyen lehetseges...

viszont tuti hogy hamarosan szetreped a gatya.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2009.07.29. 14:18:38

imi, Wenger fejét ne követeld, az egész csapatot ő építette fel, nélküle se Touré, se Ade nem lenne megítélésükben ott, ahol.

csatlakozva Woland felvetéséhez: az év kérdése, hogy lehet-e City módra összevásárolt csapattal 4be jutni, vagy a pénzen túl kell-e ehhez más is.
azért míg Ade eladása várható volt előbb-utóbb, Touré elvesztése érzékeny veszteség az Emiratesben. sokkal nagyobb pénzt veszthet a csapat, mint amennyit a 14 v 16 millióval kapott.
most az előbb végignéztem a City jelenlegi keretét - hogy ebből hogy lesz egységes csapat, nem tudom, mindenesetre a Portsmouth óta nem vásárolt össze senki ennyi remek játékost a PLben. Hughes is jó edző, szóval decemberig kiderül.

Wenger és a kissrácok számára a 4. hely elérése is óriási eredmény ezután.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.29. 14:42:37

@adamskij: 16M-ért eladni? és ez nem Wenger hibája? meg h Flamoney ingyen távozhatott? dedede, ezek az Ő hibái is... amíg egy majdkiderülbeválik-e farmélen 10M, addig, nehogymár touré 16 legyen...

amíg a citynek nincs edzője, addig nem aggódom, zsoldosokból nem lesz csapat.

ui: ezek után Cesc miért marad(na)?

eladni az egyik legjobb játékosunkat ingyen az egyik riválisunknak... besz?rok... nálam ez most kivágja a biztosítékot...

Mérgező Hulladék 2009.07.29. 15:13:19

@Woland: a Sahtar ellen semmiképp nem játszhat az Arsenal selejtezőt. A koefficiensek miatt igaz ez a Lyonra, illetve a Sportingra és a Panathinaikoszra is. A Stuttgart, a Fiorentina és az Atlético viszont csak akkor lehet kiemelt, ha a Sahtar-Sporting-Pana hármasból kiesik 1-2-3 - szóval azért jó eséllyel jöhet nagyon kemény ellenfél is.

A Cityről én is úgy gondolom, hogy Hughes nem az az edző, akivel el kellett volna indulni a megálmodott úton. Ezen nem kellett volna spórolni, a legjobbakat kellett volna megkörnyékezni akár irreális áron is (ami ugye még mindig a közelében sincs a kiszemelt játékosok árának, fizetésének), aki az adott keretből is ki tud hozni BL-helyre esélyes csapatot, aztán a sikerek után már jöttek volna a világsztár játékosok is. Persze garancia nincs semmire, lehet, hogy úgy sem lennének előrébb.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.29. 15:15:10

azért egy lyont, fiot, atleticot oda-vissza verünk, bmikor.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.07.29. 15:40:04

@imici77:
persze,
tavaly is átgázoltatok oda-vissza a Román,
akik EL helyen végeztek csak!

popp,
neked még maradt feladatod, védened kell az Atleticot is :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.29. 16:30:06

@pote: az odameccs lehetett volna mondjuk testvérek között 4-0 is... amúgy a jajjnagyonerős rreal meg beleszaladt egy "sima hármas"-ba...

meglátjuk. ott leszünk a főtáblán. pont.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.29. 17:14:39

csak érdekességképpen kérdezem: az atletico, lyon hol/ki ellen estek ki a BL-ből, Uefaból tavaly? nem tudom, ezért kérdem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.29. 17:23:06

@imici77:

Az Atlético veretlenül esett ki tavaly a BL-ből, az ellen a Porto ellen, mely kevés híján a MU-t is megtréfálta*. A Lyon meg ugye nem jutott el messzire, mert nem figyelt eléggé... tudod, kire.
:-)

*mindenesetre közelebb állt a továbbjutáshoz a MU ellen, mint az Arsenal :-)

krysal 2009.07.29. 17:39:32

@Csöncsön: ...ki lehet az? Eto'o? ööö, vagy Xavi? Iniesta...?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.29. 17:49:38

@Csöncsön: tizikkel való továbbjutás annyit ér, mint egy 7-0-val való továbbjutás... vagy idegenben lőtt góllal... vagy bírói segédlettel :)

*az ősszel volt egy 90. percben 2-0-ra álló meccs is, aztán 2-1-lett a vége a MU ellen :)

(mit szólsz az ibarcadabrához?)

Woland 2009.07.29. 18:57:42

@Mérgező Hulladék:

koszi az infot, nem tudtam! elkented egy kicsit a kedvem, igy azert nagyobb eselye van az Arse-nak fotablara kerulni. a Panat szepen elpicsaztak Pragaban ugyhogy meg egy kozepnagy csapat ki fog esni a szorasbol... a Shakhtar kivetelevel barmelyik kelet-europai csapatot siman vernek a gunarok. talan meg ha jon egy ruszki olajcsapat - vagy ok is kiemeltek?

mondjuk McClaren Twentejenel csak nehezebb ellenfel johet. : )

Woland 2009.07.29. 19:00:32

@imici77:

ne old magad a Dunaba - ha Adebayor helyett leigazoljatok Huntelaart, Toure helyett meg Hangelandot az siman kurva nagy fejlodes lesz. es mindketto olcsobb mint az afrikaiak.

sajnalom hogy ezt kell mondanom, de fel a fejjel.

;)

crouchy 2009.07.29. 19:02:13

anderson gólt lőtt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Woland 2009.07.29. 19:54:25

@Strigo a divatdrukker:

nem tudom ki valogatta/photoshoppolta a kepeket de az Arsenal nevet szuksegtelen "Assenal"-ra atirni, es bizonyos tekintetben hibas is. az "arse" angol angolban segg, csak jenki angolban hasznaljak az "ass" irasmodot. angol angolban az "ass" a szamar egyik neve.

jo kis iras amugy : )

horas 2009.07.30. 16:00:33

Én azt hittem,hogy a Liverpool-nál erősebb a közösségi szellem és a csapatba vetett hit és szeretet.Arra gondolok,hogy csak megkörnyékezték a középpálya két alapemberét(Mascherano,X.Alonso),amit a klub részéről nyílvánvalóan elutasítottak,de azóta másról sem lehet hallani,mint hogy az érintettek menni szeretnének,szal nekem ez egy kicsit furcsa...Az Arsenal-ról meg felesleges is beszélni ugyanaz a helyzet mint a Milan-nál,egy korszak véget ért,ez így már nem vezet sehova...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.07.30. 16:58:35

@horas: a nem vezet sehovával nem értek egyet, eddig az eredmények jönnek: FA+BL elődöntő, PL 4. hely, Ligakupa jó eredmény. Azért ez nem Milanos Uefa kupázás...

Az, h véget ért vmi, azzal egyetértek. Eladtuk az utolsó verhetetlen kezdőcsapat tagot is.

Rem, vmi elkezdődik... Most majd kiderül, hogy Wenger egy Zseni vagy egy Őrült...

ui: a pudlis eligazolásokból még akár jól is kijöhetünk... semmivel sem állnak jobban, mint mi.

Mérgező Hulladék 2009.07.31. 09:33:19

@Woland: a Dinamo Moszkva megfelelne? :)
Az első kör után tényleg nem lenne meglepetés, ha rajtuk kívül a Sparta, Twente, Anderlecht, Temesvár négyes lenne még a nem kiemeltek között.

horas 2009.07.31. 12:30:49

@imici77: Jólvan várjál a Milan két éve BL-t nyert!!!Hopszi azért az nem ugyanaz,mint elbotladozni az elődöntőig aztán ott meg megsemmisülni...meg ez attól is függ mit nevezünk eredmények?PL 4.hely(?)Fa kupa elődöntő(?)Ligakupa jó eredmény(???)ez kb egy Portsmouth szintű cspatnak válna a becsületére!Most nyerni akarnak valamit vagy beérik ilyenekkel...már bocs...de nekem aztán tök mind1.

horas 2009.07.31. 12:36:10

NA amúgy azt akartam mondani hogy eléggé kifele áll Mascherano és Alonso szénája de hallom jól haladnak a tárgyalások Aquilani-val és képbe került Poulsen is gondolom Mascherano helyére...azért ha így nézzük sokat nem gyengülnének sztem.Főleg úgy,hogy nagyban hasonlítanak a játékosok stílusra nem mellesleg még talán pénzük is marad...

Woland 2009.07.31. 15:23:58

@Mérgező Hulladék:

ja, lehet hogy a Dynamo Moszkva lenne meg a legemberesebb ellenfel... bar ahogy elnezem a Temesvar is nehez dio. Esetleg Juhaszek... amugy kaphatna az Arse a Debrecent is? nem, ugye?

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2009.07.31. 20:09:00

konkrétan az első négy bajnoki már vérre megy az ágyúsoknál, jól fel lett adva a lecke a sorsolással. viszont a december-január egész könnyűnek ígérkezik, az elmúlt években pedig mindig ott sikerült megtorpanni. a befejezés is egész szép lesz, áprilisban észak-londoni derbi majd a rivális Cityt kéne földbe döngölni. legalább a 4. helyért.

ZenZo 2009.08.04. 20:57:52

Na, Xabi csak elment 30M fejáben a Realba. Pool szurkolók, mi leszen most? Mert ez akárhogy nézem nagy érvágás.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.04. 21:07:58

@ZenZo: Már le is igazolták a helyére Aquilanit tőlünk. A források eltérő összegeket írnak 18-tól, 23 millió euróig. Ez gáláns egy egész évben sérült és még most sem teljesen egészséges játékosért.

Ha Aquilani tartósan elkapná azt a formát, amit a Romában az utóbbi 4-5 évben sérülékenysége miatt csak kábé négyszer-ötször öt-nyolc forduló erejéig mutatott, akkor ki tudná váltani a Xabi Alonsot. Én meg majd foghatom a fejemet -bár a válogatott szempontjából jó volna. Ha viszont hozza amit Romában, tehát, hogy sohasem játszik le zsinórban tíz meccset, mert megsérül, akkor a scouserek anyázhatnak majd.

poolfanati 2009.08.04. 22:01:20

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: lucasnak csak gyúrnia kell egy kicsit, hogy test-test elleni harcban ne vesszen annyi labdát.
mivel brazil a többi benne van a vérében, semmi sem akadályozza hogy kaká-i magasságokban legyen, csak neki kell tennie érte. ilyen csapattársak mellett csak "saját maga lehet az ellensége"

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.08.05. 02:26:47

@poolfanati: inkább azt kellene elérnie, hogy ne is kerüljön bele a test-test elleni játszmákba, magyarán hogy kevesebb időre/helyre legyen szüksége a labdán. ebben kell fejlődnie a PL-hez, szerintem Spanyolországban már most sztár lenne.

poolfanati 2009.08.05. 08:37:01

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: amit mondasz azt viszont a legjobban pont angliában tudja megtanulni.
a gyors játék miatt, főleg a fejben gyors játék miatt.
lásd pool-real 4-0 ott ez nagyon meglátszott.

sAp 2009.08.10. 09:33:52

Baze fél órát kerestem egy angolos topicot (a Bobby Robsonosat nem akartam szétbarmolni),de tegnap volt egy CommunityShield és egy kommentet sem olvastam róla itt.
Összességében mondhatni h iksz volt a játék képe alapján,első félidőben jól tolta a MU,de Cech régi formáját idézve védett,aztán a második fi.re előjött a chelsea is,szépen irányítottak,a második gólnál nem is feltétlenül a kékeket szidnám,de vaze:kettős emberelőnyben lőttek gólt...A spori azt jól elkúrta,mert lehet h a chelseasek nem látták h berbatovot oldalt ápolják,és valszeg azt se h evrát meg az ő térfelükön (mondjuk pont az ő helyéről esett a gól),de előtte a spori megállította a MUt a 16os előtt,mert evra véletlen rálépett ballack vállára...mindenesetre a német nem lett szimpatikusabb e meccsen sem...
Mindkét csapat nagyjából legerősebb felállásban játszott,a kékeknél Zhirkov v JC valószínű többet tudott volna támadásban hozzátenni, míg Vidiccsel valszeg lett volna néhány veszélyes pontrúgás is.

negatívumok: Foster - nem akarok elhamarkodottan ítélni,nekem eddig sem tűnt nagyon magabiztosnak a srác (ugye gól robinsontól pl),de ezt a teljesítményt fülöp marci is simán hozta volna (néhány szögletet lehúzott szépen,meg egy védés,azon kívül lábbal béna és középre menő lövéseket is simán kiejtett),sőt,a 2ből 1et kis is szedett volna (jó kapus mindkettőt);örülnék ha jönne mondjuk akinfeev,aki jó h csak 181 centi,de a ruganyosságávasl simán kipótolhatná.26 évesen ez a teljesítmény egyelőre kevésnek tűnik,remélem,lesz jobb is.

Valencia - az látszik h nem csak azért hiányzik C mert gólokat lő,az ecuadori egy labdát nem bírt most átvenni,és egyszer nem bírta megverni AC-t,mondjuk sztem ez annak tudható be h első tétmeccse,de sztem Cnek 17 évesen volt akkor aarca h pár sikeres cselt megcsináljon.
Emellett Evra és Giggs 11ese vicc volt,de ez előfordul.

Pozitívumok: Nani - úgy tűnik tényleg komolyan veszi magát a srác, téttel bíró meccsen nem láttam még így játszani (ligakupa negyeddöntő stb nem számít), felvállalta a cseleket (elég szépen szivatta IVanovicot), kérte a labdát,sokat volt játékban + a gól; én benne sosem láttam semmit,de így akár egy jó kis szélső is lehet belőle.

Amikor megláttam a kezdőt, nem hittem volna h ilyen helyenként sziporkázó játékra is képes; ezeket a játékosokat kb körberöhögik a többi nagycsapat szurkolói (O'Shea,Park,Fletcher,Carrick,Nani), ahhoz képest nagyon jól küldték,le a kalappal. Mondjuk Berba meg Evra együtt kb 73szor értek sarokkal labdába, talán kicsit túlzásba vitték néha a lazaságot, gondolom most h C elment vkinek pótolnia kell a céltalan sarkazgatást.
go MU!

balu11 2009.08.10. 09:55:46

"ezeket a játékosokat kb körberöhögik a többi nagycsapat szurkolói(O'Shea,Park,Fletcher,Carrick,Nani)"

nemzetközi klubviszonylatban leginkább az Arsenalnak drukkolok, de a fenti kijelentéssel nem igazán értek egyet - Fletcher és Carrick klasszis, szinte bárhol kezdő sztem. Park és O'Shea már egy fél szinttel talán lejjebb van, de kiváló kiegészítő emberek, megbízható, fegyelmezett játékosok. Nani nagy talány, én nem szeretem, de tegnap tényleg jól ment neki.

az eredmény egyébként reális, picivel meggyőzőbb volt a Chelsea, a MU-nál néha az volt az érzésem, hogy nem igazán tudatosan építik a támadásokat, és nem érzik annyira egymást a pályán, mint tavaly - ez nyilván C távozása és egyes kulcsemberek kicsit új szerepköre (főleg Rooney) miatt lehet

kiváncsi vagyok az idei szezonra - a MU gyengült (ez tegnap is jól látszott), a Chelsea egyben maradt, és kicsit talán jobban összeért, a Liverpool is kevesebb lett azért egy Alonsoval. Az Arsenal egyelőre kérdőjel, nagy kérdés, hogy mennyire fogják bírni a sorozatterhelést (rutintalanság és több sérülésre érzékeny játékos miatt). És akkor még ott vannak a trón(BL)követelők, elsősorban a vásárolgatós City. Szerintem idén szoros befutó lesz.

sAp 2009.08.10. 12:54:57

@balu11: lehet, hogy sztereotip volt a véleményem, mindenesetre ha egy spanyol szurkoló látja meg az alábbi névsort, máshogy fog vélekedni mint te (szerintem). Azért ez egy elég szürkeeminenciás sor, még ha O'Shea valóban jó teljesítményt nyújt 3. legjobb posztján (mondjuk előrejátékban kb WesBrown szintjén van), Carrick sokszor észrevétlen marad, sztem ezért nem nevezhető világklasszisnak (kb mint Guti, csak neki kicsit kevesebb a skill, és sokkal több a védekező munka), Naninak eddig össz.6 jó meccse volt, most ezt megtoldotta eggyel (remélem megtartja jó szokását).

Valóban szorosabb lehet, a Unitednak meg kell találnia az igazi meccseldöntő emberét C helyett (remélem rooney ilyen lesz), és Berbatovnak is fel kéne pörögni (tegnap volt egy olyan h 20nál felpörgete magának és rálőtte,de beleléptek, na ilyeneket kéne még...) A United nem lesz sokkal gyengébb mint tavaly, ha VdS egészséges lesz.
Az Arsenal nekem még mindig gyengének tűnik, habár a fabregas-wilshere-nasri-van persie-eduardo sor azért eléggé üthet, csak a védelmen van mit foltozni - ott azért nem mindig jó ha fiatalok játszanak csak (vagy Gallas).
ManCity jó lehet, ha a támadáóegység összehangolódik (sok k.jó csatár), de sztem idén csak vmelyik kupát fogják behúzni.
Poolnál meg sok múlik azon is h Aquilani egészséges lesz-e, és a pad még mindig rövidnek tűnik, ha esetleg sérülések jönnének közbe.
süti beállítások módosítása