Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Limerick Madness pt.3.

2009.07.13. 19:17 OJ

A Limerick Madness Baráti Kör nyilván várja már az előző fordulóban kidobolt verseny eredményét, így nem is húzzuk az időt - olyan sokáig. Két tucat pályamű érkezett újjáéledő Ronaldo témakörben, melyek elemzéséhez a kurátorok nagy műgonddal álltak neki: egyikükben a tizenegyesponthoz közelítő Beckset véltem felfedezni, de kiderült, hogy csak tükörbe néztem hajnal hatkor. Mivel a kartársak több nyomon indultak el, így ötletes és tanulságos versciklusok születtek, melyeket bizony Vikár Béla is nagy örömmel gyűjtene be, még akkor is, ha a limerickek zömét átjárja a Roni zsírszöveteinek gyarapodása felett érzett aggodalom.

 

 

 
Értékelés
 
I. Közönségdíjban részesül Vul-Kahn, aki abszolút zsírszegény versével kivívta többek elismerését, továbbá Pig_Bodine a játékról való megemlékezésért ("bár már öreg darab,/ mégis verset farag / róla az NST-n sok csávó"), illetőleg chisslord, műve záró soráért ("Hármat verek így is, tele beggyel").
 
II. A relatíve zsírmentes ciklusban harmadik lett Strigo a divatdrukker, második Pig_Bodine - kinek párlatos soráért tényleg jár valami párlat, vendégeld meg magad, jóember -, a dobogótetőt pedig a művészlélek montipájtonnak ajánljuk, az alábbi ötösért: Egyet úgy, hogy éppen "arra járt". / Egyet úgy: jobbra néz, balra lát. / Egyet meg messziről... / Céről és Messiről / szó se több: róla zengj balladát!

III. A pluszkilókat taglaló művek esetében még komolyabb volt az ötletrajzás: Csöncsönnek "Aki még nem tudná..." kezdetű verséért bronzot adunk, montipájton nyakába ezüst kerül igen frappáns Dungás csattanójáért cserébe, de a diszciplína nyertese sporttárs A bús védő panaszai c. opuszával: Van egy csatár, neve Fenomén. / Fogam rá régóta fenem én. / De annyi a csele, / Meghülyülök bele, / Pedig nagy háj ring a fenekén. Nagyon nagy.

IV. A legköltőibb próbálkozásokat is illesse taps: freiwald alábbi ötsorosa nordsee és - minő meglepetés - montipájton tomporos-tokás alkotását előzte, íme: Tömegem mennyi lőn latba? / Hájamról ne zengjék lant ma! / Költőknek kenyere / Játékom elegye / Legyék, s ha kell váltsák fontra!
 
Tengermély tisztelet és gratula minden versenyzőnek! Sőt, amíg bennetek van a bugi, lehet újra próbálkozni. Előbb azonban, ha van türelmetek, hadd prezentálja legfrissebb gyűjtését a szerző.


***

1. A Flamengo 2–2-es döntetlent játszott a Sao Paulóval a brazil bajnokság tizedik fordulójában. A Fla második gólját az az Adriano szerezte tizenegyesből, aki nemrég edzéseket hagyott ki átlátszó kifogások közepette.

 
Nyugiban brazilunk lónyakán
Nem dagadnak erek oly furán
"Riói kunyhómba'
Az élet full színpompa,*
Francnak se hiányzik a Milan..."
 
* Akkezdet Phiai: Zenebuddhizmus
 
 

2. A Japán Labdarúgó-szövetség (JFA) elnöke, Inukai Motoaki szerint az ország élvonalbeli labdarúgóligája, a J-League egész egyszerűen rendkívül unalmas. „Nem gyakorolják a gyerekek eleget a lövéseket, és a bajnokikon ez meg is látszik. Nagyon kevés meccsenként a lövés a J-League-ben, így unalmasak a meccsek” – mondta egy elnökségi ülésen. Inukai hozzátette: statisztikái szerint egy brazil labdarúgó átlag 300 ezer lövést küld kapura, míg aláírja első profi szerződését, szemben egy japán fiatal 5000 lövésével.

 
"Nálatok lövésből lesz a gól?"
 Kérdeztem Japánban, ott ahol
 Sápadtan foccáznak,
 Nincs semmi kockázat -
 Legalább baxxnák rá izomból...
 
 

3. A héten megszületett Fernando Torres kislánya! Nora a Hospital La Rosaledában született Santiago de Compostelában. Nagyon büszkék rá szülei, a napokban meg is mutatták a kicsit a nyilvánosságnak.

 
Bájos a Torresék lánya
Látszik őse tudománya:
Szétlőtt pár hét alatt
Egy komplett méhfalat,
Mintha csak edzésen járna.
 
 
4. Szóban már mindenben megegyeztek egymással a felek, így Bori Gábor és Jucemar Törökországban folytathatja pályafutását. A két labdarúgó három évre szóló szerződést köt az újonc Diyarbakirspor csapatával. Bori Gábor az MTK-tól, Jucemar az Újpesttől távozik. A játékosok hétfőn aláírják szerződésüket új csapatukhoz.

 
Nagy számban élnek ott kurdok,
Hová majd elkirándultok,
"Mi lesz, ha beégünk?" 
Veszélyes... Többségük
Égbe lő s hangosan hurrog.
 
 
 

5. A korábbinál nagyobb fegyelmet követel meg a Bayern München labdarúgóitól a holland Louis van Gaal, a csapat új vezetőedzője. Az 57 éves tréner azonban nem csupán a pályán lesz szigorú, hanem azon kívül is. E szerint a Hollandiából érkezett tréner München legtekintélyesebb éjszakai mulatóiban is érdeklődik majd az iránt, hogy játékosai közül ki, hová és mennyi időre tér be, és nem utolsósorban azt is igyekszik megtudni, ki mit fogyaszt. Van Gaal annak idején az FC Barcelonánál is ezt tette, s az intézkedés nemigen nyerte el a játékosok tetszését.

 
Van ez a vén holland, van Gaal
Esténként klubokban flangál,
Pásztázza lézerrel
Kik áznak jagerrel
S meglelé Gómezt a pultnál.
 

 
6. Szombat délután lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését is az élvonalba visszajutó Ferencváros, ezúttal Ferenczi István korábbi klubja, a Barnsley ellen lépett pályára. Az angol csapat az első félidő hajrájában szerezte meg a vezetést Bogdanovic góljával, erre a második félidő elején Kulcsár még válaszolni tudott, ám Odejayi és Sodje találatát követően a hajrában Shaw csak kozmetikázott, 3–2-re győzött a Barnsley. A Fradi angliai túrájáról hazatérve a Herthával találkozik.

 
Mondtam is minap a Petinek,
Angolul milyen jól kenitek,
Mióta itt vagyok!
"Peti, neck!" - így gagyog
Fitos, de kutya se érti meg.
 
 
 

7. Micah Richards szabadságát töltötte Cipruson, mikor elkapta a sertésinfluenzát. „Először azt hittem, hogy tüdőgyulladásom, esetleg alkoholmérgezésem van – mesélt az esetről a 21 éves Manchester City-játékos. – Olyan gyenge voltam, hogy az ágyból sem tudtam felkelni, és egyáltalán nem volt étvágyam. Amikor megtudtam, hogy elkaptam a H1N1-et, szörnyű dolgok futottak át az agyamon, hiszen a hírekben hallani olyat is, hogy sokan meghaltak a betegségben” – folytatta a védő, aki jelenleg is Cipruson tartózkodik, ugyanis addig nem térhet vissza az Egyesült Királyságba, amíg teljesen fel nem épül.
 
 
Értem már, mér' írta horoszkóp:
"Lázasan mellőzze a diszkót!"
Tűz a nap Cipruson,
Lángol a mellkasom,
Valaki... Gyorsan egy poroltót!
 


Hercegfalvi Zoltán az Egyesült Államokban folytatja pályafutását. A Bp. Honvéd házi gólkirálya másfél évig futballozik majd a Kansas City Wizards csapatánál, ahol csapattársa lesz a "Tetű" becenévre hallgató egykori argentin válogatott Claudio López. A két klub már korábban megegyezett a játékos kölcsönadásáról.
 
 
Kansasi szárazgyep sercegett,
Miközben gubbasztva hencegett
Vén latin tetve...
"Légy megtisztelve!
Partnernek kaptál egy herceget!!"
 
 
 
 
És az új közönséghír, melyre szellemes limerickek sorát várjuk!
 
 

A Juventus ultrái transzparensekkel és görögtüzekkel tüntettek Fabio Cannavaro visszatérése ellen.  A korábbi aranylabdásnak a keménymag még mindig nem bocsátotta meg, hogy a 2006-os bundabotrány után nem tartott az együttessel a másodosztályba. "A Madrid ejtett, a Napolinak nem kellettél, csak a kapzsiságod hozott vissza" - hirdette egy felirat a lelátón, többen pedig pólójukon árulónak titulálták a 35 éves védőt.

 

68 komment

Címkék: több mint foci limerickmadness

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr281244363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chisslord 2009.07.13. 19:53:26

Legyen egy konszolidált:

"Ki fut, szalad, mikor süllyed a csónak
Nem szimpi a szurkolóknak.
Bár lehet remélni, hátha jó
Még az öreg Fabio,
Ha másra nem hát tanítónak."

Én egyébként nem bánom, hogy jött. Forza Juve!

chisslord 2009.07.13. 20:00:58

A közönségdíjért pedig köszönet, igazán megtisztelő :)

Szórakoztató dolog ez a limerick, talán megérne egy külön blogot is, mindenféle témában. Bár csak a focira szorítkozva is, kétségkívül fun :)

danesdzsu2 2009.07.13. 20:37:20

Fabio most,
régi híres önmagad
dicsfényét lopnád?

Zigi 2009.07.13. 21:12:25

Szurkoló üdvözli Fabiót,
Vág hozzá telefont, rádiót.
"Amikor kellettél,
Nem voltál, elmentél,
Ne várjál most akkor dáridót!"

freiwald 2009.07.13. 21:25:12

Kevésbé konszolidáltan:

Köd szállt alá Torinóra
Megorroltak Fabióra
Aranylabdád nem kell gané!
Szíved nem a Juvesoké!
Délre Nápoly másfél óra!

Köszi az elismerést! Megtisztelő.:)

r_magpie 2009.07.13. 21:27:14

Rég a múlté büszke tartásod,
Három éve a saját sírod ásod,
"Vafankullo, te tetű!" -
Szól az ezerfejű:
"Itt nem lesz soká maradásod."

popp · http://koncertblog.com/ 2009.07.13. 21:33:59

Egy ősz öreghölgy, gobbi hilda,
neki szontyolodva és sírva,
számon kér Márián:
mit akar Fábián?
Jaj, a szerződés aláírva.

Strigo 2009.07.13. 21:57:09

Cannavaro-váró drukkerek:
"Nem kell áruló hülyegyerek",
üvöltve kéri
a bianconeri,
egy öreg hölgyet megcsalni nem lehet.

freiwald 2009.07.13. 22:00:56

Madridban nem hat az ige?
Nem tellik lábbelire?
B-s köntösöd
Megköpdösöd
Ti aspetta BKV, Előre!

freiwald 2009.07.13. 22:20:50

És ha már elküldtem a magyar élvonalba:

Fradi, MTK, Kispest?
A te jövőd mostantól így fest.
Margittal kígyózott
Míg a Hölgy szívózott
Akasztó lesz az nem Pest!

nordsee 2009.07.13. 22:27:11

Nem érzi még a rá váró
pokoljárást Cannavaro.
Kikezdi már szurkesz,
Elég gáz ha így lesz
Régi új gyalogátjáró.

freiwald 2009.07.13. 22:29:53

Külhonból jövé a fúria
S kitört a Fabio fóbia
Madridban nem lelé
Azt mi nagyá tevé
Megkopott ezért a lobbia.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.07.13. 22:30:14

Ez az egyetlen bronzocska igen szégyenletes eredmény a részemről. De soha nem az a típus voltam, aki föladja...

Zebrák táborában áll a bál,
"Áruló Fabio Cannavár',
Amikor kellettél,
Madridba elmentél,
Nincsen a pucádban kanna vér!"

chisslord 2009.07.13. 22:37:29

A szó(részlet) ismétlést kerülendő, legyen módosított pályaművem a következő:

Ki fut, szalad, mikor süllyed a csónak
Nem szimpi a szurkolóknak.
Bár lehet remélni, hátha jó
Még az öreg Fabio,
Ha másra nem tán tanítónak...

Így némileg jobban hangzik :)

Pig_Bodine 2009.07.14. 09:05:40

Hálás köszönet az elismerésért; a párlatról, ígérem, még ma gondoskodom.
Mostanra ezt szántam:

A szurkoló bizony Júdásnak nevez
sztárt, ki pénzért más klubbal szemez.
Habár dől a manna,
vergognati, Canna!
(Na meg persze: shame on you, Tevez!)

mickeyknox 2009.07.14. 09:52:35

Valljuk be Fabio már mit sem ér,
Dagadozik már lábain a visszér.
Ráadásul áruló,
Egy mocskos alávaló
Júdás, ereiben nem csörgedez zebravér.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.07.14. 09:53:48

Mikor megjött Cannavaro
Elmaradt a "Canna" váró
Zengett: "Pénzéhes, hűtlen, zsoldos,
Jobb ha az irhád elhordod most,
Nékünk biz senki vagy mátó'"

Interista · http://calcio.blog.hu/ 2009.07.14. 09:56:24

Legro és Giorgio mellett
Csak a kispadra rósz terhet
Honoráriumodért
Teszel-e valamit még?
Vagy madridi éveid ide is mented?

Interista · http://calcio.blog.hu/ 2009.07.14. 10:08:15

Mint kiben dolgozik némi spicc,
Úgy mozgott Madridban, mint egy vicc.
A tizenhatosra leszúrt kapanyél
Biztosabb lábakon él,
Mint Cannavaro-ban a gerinc.

LTL 2009.07.14. 10:09:38

Zebrát aláz minden arrajáró
Hiába alibizik Kannaváró
Itt fizetnek, hát visszajött
Legfeljebb második az Inter mögött
Tudja ezt a Juvét imádó, utáló

Interista · http://calcio.blog.hu/ 2009.07.14. 10:11:10

Még az elejére kellett vna írnom, hogy bár klubszurkolói beállítottságomból fakadóan mások az érdekeim, mint a juvésoké, Cannavaro-tól nekem is kifordul a belem. :))

Am amikor elsőnek megláttam az Adriano-s képet, már kezdtem örülni h ő lesz a téma, na akkor ott kő kövön nem maradt vna, ha rajtam múlik :DD

mickeyknox 2009.07.14. 10:12:00

Hú vazze, jön egy keresztlabda,
Kifejeljem, vagy inkább essek hasra?
Mit tegyek - jóllaktam,
Jó hírem elbuktam,
De! vitrinemben VB serleg, Aranylabda...

Pig_Bodine 2009.07.14. 11:10:43

Az előző verzió helyes szótagszámmal:

A szurkoló Júdásnak nevez
sztárt, ki pénzért más klubbal szemez.
Habár dől a manna,
vergognati, Canna!
(Na meg persze: shame on you, Tevez!)

és még egy:

Nem hívta ruszki olajbáró,
Hazatért Signor Cannavaro.
A sok ultra tüntet:
„Nem hatsz meg bennünket,
hiába vagy macskazabáló!

Salvatore Bonanno 2009.07.14. 11:10:47

Szép, szép ez a verselgetés, de a szezonválogatottak jobban érdekelnének. Mikorra várhatóak?

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.07.14. 11:19:32

@Salvatore Bonanno:
hétvége előtt MINDENKÉPPEN le lesz zárva az elmúlt szezon.
semmi poén, komolyan...

mickeyknox 2009.07.14. 12:23:45

@Pig_Bodine: nana..

19 góllal szolgáltam a MU-t
Majd Sir Alex hozott derűre borút.
Jött a Dimitar,
A mihaszna bolgár:
Maradt a City, nincs más kiút.

:DDD

montipájton 2009.07.14. 12:32:12

Először is köszi a díjat, kedves NST. A fődíj OJ-é, a limerick-őrület elindításáért. Nagy ötlet volt!

montipájton 2009.07.14. 12:33:50

Ami pedig az aktuális témát illeti:

Volt egy bekk (olaszba' nem ritka),
Hűtlenül lelépett Madridba.
Így lett a tiszta - rút,
S innen nincs visszaút:
Nevét dal zengte - ma falfirka...

montipájton 2009.07.14. 13:16:05

Mélyen szimbolikus limerick Fabióról, aki még felettébb árulkodó gyártmányú autójában ülve is a rádióból sugárzott, őt gyalázó újolasz szurkolói dalokon töpreng:

Zeng Torino (recseg a membrán):
Másra van szüksége, nem rám.
Köpködni se átall,
Hát igen: SEAT-tal
Hiba volt átmenni a Zebrán...

Pig_Bodine 2009.07.14. 13:23:32

@mickeyknox:

Kezdőbe már rég nem fért be ő.
Csalódottsága tán érthető.
De helyért küzdeni,
mint rég Ole s Teddy,
büdös – csak járt a lepényleső.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.07.14. 13:55:33

@montipájton:
Köszönöm anyámnak, a stábnak, a diákoknak, az Olvasóknak, az MTI-nek és a Jóistennek. :)

10Messi4ever 2009.07.14. 14:03:06

Csapatát otthagyta bundában,
Zebrák gondolták ezt korábban?
Nem hiszem, de biztos:
Visszajött a piszkos,
S kifütyülik csíkos ruhában.

r_magpie 2009.07.14. 14:26:53

újabb pályamunka

Az, hogy leléptél, súlyos hiba
Kotródj haza a Napoliba.
Kell a pénz, Júdás?
Ez már csak vajúdás:
Húzzál el, mint a vadliba!

reader613 2009.07.14. 14:35:18

Hiába kecsegtet haszonnal,
Öreg Hölgy nem kezd oly fazonnal,
Rút viharok alatt
Ki Madridig szaladt.
Húzz innen, Fabio, azonnal!

hakapesz imi 2009.07.14. 14:38:35

Ehun e:

Hazatér a fiú, a tékozló,
Az jó öreg Júdás Cannavaro.
Mire a zebra-sereg így fröcsög:
„Nem vagy te sem más, csak egy köcsög!”
Kanna vagy köcsög, bármelyik találó.

Elég gázos lesz majd a találkozó a Serie B-be is a Juvéval tartó régi-új társakkal...
Meglátjuk, meddig húzza Fabio. Egy idényt nem lehet ekkora támogatottsággal végig játszani.

freiwald 2009.07.14. 15:04:48

Metamorfózis

Úri kedvében Fabio
Hazatévedt, ám semmi jó
Nem várja itthon
Bár ő még titkon
Reméli nem vág a blancoló...

mickeyknox 2009.07.14. 15:14:22

@Pig_Bodine:

Habár Carlos csatárként kiváló,
Teddy-vel, Ole-val nem hasonlítható.
Ők MU legendák,
Gólukat bevágták;
Zokogott sok Bayern szurkoló.

:)

chisslord 2009.07.14. 17:04:27

@montipájton: nálam ez nyert. "SEAT-tal átmenni a Zebrán" LOL! :D

MUfanatic 2009.07.14. 17:48:18

Úgy mint egy részeg alvajáró
Lelépett Madridba Cannavaro
Most mégis visszajött
A kutya sem hívta őt
Köpje hát le minden arrajáró!

Avagy Cannavaro dala:

Lezüllesztett a madridi putri
Torinóba visszamenni lutri
Utál zebra-szekció
De lesz még egy injekció
S megy majd újra labdába rúgni!

daneeka 2009.07.14. 18:49:27

Patkány volt ő süllyedő hajón,
nincs mit szeretni nagy Fábión.
Elég egy gyenge csel,
zsugát ő már nem lel.
Torinóban utálják nagyon!

Woland 2009.07.14. 19:09:24

A Tottenham holnap kezdi el előkészületi meccsei hosszú sorát a friss League One-os tagságát ünneplő Exeter City vendégeként, ezen jeles esemény alkalmábol jómagam is elővettem pennám, mely rég beleszáradt a tintásüvegbe - rozsdás ujjaimat eképpen vezette az isteni ihlet:

'Ingyen se kell Fábióka' -
mondja sok Juvés fióka.
De gúnárokéhoz
képest bánatuk torz:
Az Arse* szart se nyert mióta.

* ejtsd: ássz

ymy, peter135(?), papercut és morphine uraknak (ha van köztetek hölgy akkor ezer bocsánat) ajánlva békével, szeretettel. : ) remélem idén is lesz egy 4-4-ünk!

nofain 2009.07.14. 20:06:52

Hallgatom, fülelem,
Kemény ultrások
Hangos utálatát
Részegen, nevetek
Mindenen.

nofain 2009.07.14. 20:11:17

Szeretnek, imádnak
Megvesznek, kivágnak
Szivem értetek dobog!
Lelkem a juvéért éldegél
Már biztos dől a zselé, a lé

Leo Decimus 2009.07.14. 22:55:01

Nem egészen szabályos, inkább maverick, mint limerick, de azért:

A spanyol telivért csíkos gebére cserélte
Újra a vén Fabi'o, kit nyughatatlan vére
Űzött egészen Madridig
Aranylabdától a kispadig
És most egyként átkozza Turin hű népe.

10Messi4ever 2009.07.14. 23:28:24

Azt gondolta, királyi ötlet,
De ez mindenkit csak röhögtet,
Pénzzel hazavárják,
Szurkolók utálják,
Egy védőt ez Nápolyba röptet...

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.07.14. 23:37:01

@pote: persze-persze. Minimum három poszt bajnokságonként, és alsó hangon három "nagy" bajnokság - vagy esetleg, ha pancho belevág, négy - nem lesz az a 9-12 cikk sok nekünk alig három napra elosztva...?

;-)

MUfanatic 2009.07.15. 07:04:07

Ráleltem a távozás valódi okára:

Spanyolban van sok ibériai manna
Madridban attól tántorog a banda
De Fabio nem bírja:
Soha többé sangria!
S olasz nedűvel telik meg újra Canna

Zigi 2009.07.15. 10:54:47

Bár hazatért Madridból Canna'
De itthon már nem várja manna.
A transzparens durva:
"Fabio egy kurva,
És nagyobb, mint Kelemen Anna!"

Lebowski Őtökisége 2009.07.15. 13:46:13

hülye név a Szlartibartfaszt
ne gondolj rá, és nem aggaszt,
ám a kurváktól hangos
ugye minden nyár, hát most
kannaváró szop' le pénzért zebrafaszt.


a szótagszámok kurvára nem stimmelnek, bocs.

Weah_ 2009.07.15. 14:06:52

@Zigi: ez hatalmas, respect!!! :)))

Vul-Kahn 2009.07.15. 14:38:35

Legislegislegnagyobb kamuaranylabdás,
Nincs a France Football-ban minimális tartás?
Képzeletben bátran
képébe brunyáltam,
Juvésok is harsogják: ,,Legyél inkább Barcás!"

A posztbeli említésért és a közönségdíjért pedig természtetesen Vielen Dank!

ciru717 2009.07.15. 16:04:46

Megjött az áruló Fabio,
Helyén már bárki, sőt bármi jó.
Gyepes vagy Vanczák?
Csődörök? Kancák?
Canna oly jól játszik mint egy ló.

sporttárs 2009.07.15. 22:05:33

Hah! Életem első első díja! (Na jó, itt. Ja, nem, volt egy roschrtazt is. De limerinckben első!:)) ) Köszönöm, NST! Igen jólesik! :)

(Most olvasok vissza öt nap után, úgyhogy egyelőre csak örülök.)

sporttárs 2009.07.16. 11:18:37

Van egy csapat, csalt, ahol tudott,
Pokolra nem, csak B-be jutott.
De aki szereti,
Mégis megveti
Ki belőle Madridig futott.

sporttárs 2009.07.16. 11:27:35

Borús kedvét transzparens tetézi,
Pályára lépve komoran nézi.
"Bezzeg szeretnének,
Zengene más ének
Lennék csak Buffon, Camoranesi..."

Pig_Bodine 2009.07.16. 12:28:13

Offtopic limericket a limerick vagy az offtopic topikba kell írni?
Na mindegy, itt van:

Most limericks strive to be witty,
with a touch of originality.
Yet here is a line
I don't claim to be mine:
"We hate Liverpool and Man City."

(www.youtube.com/watch?v=dFPBaEr-2EM)

és magyarul, némi hangsúlyeltolódással:

A pártosság költőnél ciki,
a műítészt elkeseríti.
Én mégis serényen
zengem véleményem:
Abcúg Liverpool és Man City.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.07.16. 14:11:47

Rendesen feldobjátok a labdát, mit ne mondjak. :)

freiwald 2009.07.16. 17:58:45

Ha nem terem több babér odaát
Felölték régen volt ideált
Szeretlek óh nyár
Most arcomba nyál
S én készséggel fúvom ez oboát

Lebowski Őtökisége 2009.07.17. 00:38:26

@freiwald: nagyon tetszik. érdemes lenne elgondolkodni egy exkluzív nst-kötetben a múltkori bundesligás marhaságok meg a limerickek után BASSZAMEG :)

freiwald 2009.07.17. 11:18:25

Örvendek. Jól hangzik az ötlet basszameg :)

Lebowski Őtökisége 2009.07.18. 11:16:11

kannaváróba kár a káró
csak alvajáró hátsó báró
öreg hölgy te hű kérő
szépemlékű szerető
anál-mámor oh! lyukad majd a hálód.

[eXCLUSIVE BONUS LINE:
(nála ennyit ér a hálád.)]

oké na, lehet hogy erőltetett.

delpierofan 2009.07.18. 20:49:44

Ki a legnagyobb bajban távozik
S új sikerekre áhitozik
Az vissza nem kell
Ezt fogadd el
Nálad többet érnek a slozik

delpierofan 2009.07.18. 20:54:06

Kettes változat, a Juveközösség hangjával élve, melynek én is - nem titkolt - tagja volnék:

Nálunk te nem vagy más csak sinter
Az aranylabdád szart sem ér - vidd el!
Vágnánk téged gerincen
Hiába jöttél ingyen
De inkább bassza meg az inter...

delpierofan 2009.07.18. 21:11:57

Visszatértél, áruló ?
Gerinced helyén gumó
Ciro parancsa:
Üditőt a kispadra!
Isten hozott, te tuskó!

Nagyon elkapott az ihlet :)

crouchy 2009.07.18. 21:58:28

Visszatér a Fabio- ez de durva,
Juvések szerint: Anyja egy kurva,
Mikor nagy baj volt elszökött,
Most hogy már nem kell visszajött
Ezért most piszkosul le lett szúrva.

crouchy 2009.07.19. 16:47:48

jahogyja, most olvasom, a szótagokrszámoka is kellet volna figyelni. bocsánat.

Juvegrande 2009.07.24. 13:49:57

Ennek a makinak Balotelli a neve,
Hogy szakadna ki tőből a jobb és bal keze,
Villan egy machete,
Kifordul a bele,
Midőn egy Bruce Lee rúgástól repült a feje.

Tudom nem sok köze van Cannavarohoz, de a feljebb látott műremekeket elnézve elkapott az ihlet. Aztán Juve játékosról vagy jót vagy semmit. Ezt még annál a patkány Ibrahimovicnál is be tudtam tartani.
süti beállítások módosítása